PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bıçak Sırtı - Bölüm Yorumları (Arşiv 4)

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6

sezinti
08-01-08, 18:14
Buradan devam edebilirsiniz.

Bir önceki bölümün linki

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=33779

OXFORD
08-01-08, 18:19
Nisan:Ali,Murat'ı uzaktan sevmeyi öğrenicek...

Ne diyim yani:img-cool2 ..Üzerine söylencek fazla şey var mı?Adam önce oğlum diyor,ardından kadına seni seviyorum[burda Nejat'ın oyunculuğunu donuk bulduğumu üzülerek belirtmem lazım.Diğer dizilerine göre kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama aşk sahnelerinde bu çiftten eski elektrik alamıyorum.Kimbilir belki karakterlerden ama yok. ] diyor..
Kadının söyledikleri beni öptüğünde hayatının yalanını söylüyordun.Başka tarafta da kendisini aldatan adama söylediği bu cümle..
Bu nasıl bir salaklık,bu nasıl bir bencilik..
Nisan ilk defa aşık oluyor,Nisan korkuyor,Nisan bir anne...
Hangisi yukardaki cümlenin bir bahanesi olabilir?
Sen seviyor musun da Murat'ı uzaktan Ali sevsin diyorsun...
Nisan karakterine dünden sonra asla hiçbir şekilde inanmıyorum(beni ne inandırır onu da bilmiyorum.Yukardaki cümle ile sabır taşımı çok fena zorladı).Ali'nin rakı masası başında onu düşünüp dertlenmesini,yok Nisan haklı korktu falan vs..sözlerini hiç anlamıyorum.
Bkz=Kadın gene haklı
Nasıl bir anlayıştır bu çözemedim..Gerçekten en aptal karakterler konumuna düştüler.
Yaptıkları anlaşmadan birinin sözlere dökülmeyecek bencilliği,öbürünün kelimelerle ifade edilmeyecek aptallığı belliydi..
"Sen gerçekleri söyleme,ben de Murat'ı kaçırmayım"Bakar mısınız pazarlığa?Herşeyden de önemlisi pazarlık olan konuya
Ve hanımefendi üzüntülerden yataklara düşer...Düşer bayılır.İlginç bir ses tonu ile "Ali buna ikna olmayacak"...
Orhan ile Nisan aslında çok uyumlu bir çiftlermiş de haberimiz yokmuş .Bazı konularda özellikle
Bu böyle sürüp gidecek benim yorumumda..Tv karşısında sinir küpü oldum dün önce Nisan'ın soğuk sesi ve bakışlarını izlerken,ardından Ali'nin rakı başında o kadın için üzülmesinden..
Neden bu kadını tutup sarsmıyorlar?Ali senden bu gerçeği sakladıysa,sen de "sanki yıllardır tanıdığım bir yüzdü seninki"derken Murat'ın kendi çocuğu olmadığını sakladın.O onun hayatının sırrı da öbürünün değil mi?
O kadar anlamsız replikler sarf ediyor ki Nisan karakteri..Senaristlerimiz nasıl bir ruh halinde yazıyorlar,ya da Nisan'ı nasıl bir karakter haline dönüştürmeye çalışıyorlar anlamadım.
Vicdan azabından haksız olduğu için Ali'yi hapislerden çıkarır,ama söz konusu adamın oğlu olduğunca vicdanın v'si görülmez...

Nisan sahnelerinin her birinde kendisine ayrı bir kıl olurken 3.bölümden beri severek izlediğim ve bana ilginç bir hava veren Nisan&Mehmet sahneleri..Melisa ve Mehmet'in oyunculuk kimyaları o kadar iyi tutuyor ki o sahnelerde.Sanırım Nisan'ı izlerken en keyif aldığım sahneler Mehmet ile olan sahneleri..

Ve gene her anlamda anlam yüklü,oyunculuk anlamında süper bir sahne olan Orhan&Numan sahnesi..:good:
Bir kere(eğer düşünülerek,özellikle yazılmışsa ki bence öyle)Numan'ın köşke geldiğinde etrafına ilk defa görüyorlarmış gibi bakmaması,Orhan'ın karşısında gayet dik oturup ses tonunu ayarlaması vs..O kadar hoşuma gitti ki dün bunu izlerken.O evde eğreti durcağını düşünürdüm Cankurtaran'dan gelen birinin..(Ali dahil evin içinde Orhan ile görmedik çünkü)Fakat yanılmışım..Muhteşem bir sahne,muhteşem bir oyunculuktu

Ve Orhan ile Mehmet'in annesinin gelmesi..Mehmet'in annesine olan soğuk tavırları ilk geliş gününe göre gayet normaldi.Üç aylıkken bırakılan bir bebekten 28 yaşına geldiğinde gerçeği bilip can ciper kuzu sarması gibi davranmasını bekleyemezdik.Fakat garibime giden annenin de Mehmet'e olan tavırları oldu..Mehmet ile annesinin yeniden tanışma sürecini izlemek keyifli olacak gibi :img-yes:

Tam cevap veriyordum başlık kapandı:img-icecr

Angel'dan alıntı
oxford canım Mehmet ile Melisa'nın kimyalarının uyuştuğuna bende inanıyorum. Sahneleri çok keyifli.Keyif alarak oynuyorlar belli.Aynı frekansdalar.Numan ile ilgili yazdıklarına da katılıyorum.Numan-Orhan sahnesi çok akıllıca yazılmış.Numan'ın odadan çıkarken Orhan'a ''Bu köşk denilen virane.'' benzetmesine bayıldım.Numiş abi son noktayı koydu.

Evet angelcim,dediğin gibi Melisa ile Mehmet ayrı bir hava tutturdular..O sahnelerde Nisan'a olan kızgınlığım bile azalıyor.(bitmesi pek mümkün görünmüyor da):img-pilot:img-pilot
Yukardaki yorumuma ekleme yapayım...
Numiş demişken,dün Numan Abimiz'i daha fazla görmek çok hoşuma gitti.
Geçen hafta tartıştığımız konumdan çıkıp dizideki asıl konumunu Orhan ile olan sahnesinde aldı:img-yes::img-yes:
Ve Leyla Hanım'ın şek şakrak halinin altından bu tarz acılı bir öykünün çıkmış olmasına da şaşırmadım.Genelde böyle olur..Bu da insan psikolojisi.Diba batıyorsunuz fakat birşeyler yapmazsanız orda kalmaya devam edersiniz..İster istemez bir mekanika sizi yukarı çıkmanız için tetikliyor.Ve kişiliğe göre o mekanizma ile yukarılara çıkıyorsunuz..
Bir arkadaş yazmış Bs'de psikoloji çok detaylı,bir oya gibi işleniyor diye..Evet karakterlerin psikolojileri çok iyi işleniyor gerçekten.Arada sapıtlamalar olsa da:img-pilot:img-pilot

içliköfte
08-01-08, 19:19
orhan a çıldırıyorum halla o kadınla beraber ,çocuk benim diyor başka bişey demiyor. insan nasıl bu kadar kötü olabilir. senin çocugun degil arkadaş ver çocugu babasına aslında çocuk bütün herşeyi bir ögrense herşey yoluna girecek

sleepinsanity
08-01-08, 19:28
Nur topu gibi bir adet şantajcımız da oldu bölüm sonu itibariyle. Ali'nin ailesi ve Orhan'ın ailesi dışında bu gerçeği bilen çok da fazla kişiyi görmedik şimdiye kadar.

*Doktor en başından beri Orhan dışında gerçekleri bilen tek kişiydi. Fakat Ali gelip de hesap sorduğunda ve gerçeği öğrenmek istediğinde ödü kopmuştu resmen. Kendi mesleki kariyeri ve hayatı bakımından bu konuyu bir daha asla açmak istemeyecektir. Kaldı ki şantajı yapan kişi paraya gerçekten ihtiyacı olan biri olmalı.

*Taksici İbo veya Cankurtaran'dan başka biri olabilir. Ali Nisan ve Murat'ı kaçırma planını yaptığında en büyük yardım Taksici İbo'dan gelmişti, bu bakımdan gerçekleri de biliyor olabilir. O da Süleyman'ın ölümünden ve Ali'nin aklanmasından sonra sadık bir arkadaş konumuna geçmişti, o yüzden buna da ihtimal vermedim. Cankurtaran'da oturan başka biri olayları duymuş, paraya ihtiyacı olduğu için de böyle bir yola başvurmuş olabilir.

*Süleyman'ın abisi Sadık, yani Ali'nin karısının katili hapisten kaçmış olabilir. Kaçar kaçmaz da paraya ihtiyacı olduğu için Orhan'ı tehdit eden kişi odur. Zaten katilin duruşması olacaktı, o duruşmanın ne zaman olduğundan ve nasıl sonuçlandığından da haberdar olmadık.

*Orhan'ın bilmediğimiz bir düşmanı var son ihtimal olarak da.

Gene de en güçlü ihtimal Sadık gibi geliyor bana. Çok kolay yakalandı Sadık ve çözüme kavuştu o iş çünkü.

OXFORD
08-01-08, 19:31
Ha evet bir de son sahne:):)Maaşallah böyle olaylar da eksik olmaz TMC dizilerinden zaten:img-icecr:img-icecr

Bana da o kişi Sadık gibime geliyor..Cüssesine ve ses tonuna bakarak da bu tahminim sürüyor.
Zaten manevi tazminat davası ve süregelen davalara ne oldu bilinmez!Güneş kızımız boş kalan vakitlerini Mehmet ile değerlendirdiği için.Bir daha hiç ofisinde göremedik:img-pilotBu konunun da böyle açıkta kalması tahmini kuvvetlendiriyor:img-yes:

Atrakumas
08-01-08, 19:38
Sevgili OXFORD ,daha öncede yazdım ama yorumunu çok merak ediyorum

nisan aliye "beni öptügün gece benden hayatının sırrını saklıyordun"dedı çok saçma değil mı ?, bu sır sadece alinin mı ? Acaba nisanda aliyi öptüğünde hayatının sırrını saklamadı mı ?

Gelelım senaryo boşluklarına

Şu elifin katlının mahkemesı yapıldı mı yapılmadı mı ? hiç yansıtmadılar

bide şu tazmınat davası var alinin devlete açtığı,acaba yüklü mıktarda para mı alıcak yoksa az mıktar mı ?

arzu-başak
08-01-08, 19:43
Herkese merhaba...dünkü bölüm yine güzeldi bence...Ama nisana ne oldu onu anlamadım...Melisa sözen'e lafım yok...bana göre geleceği olan bir oyuncu..o kocaman gözlerinide çok beğiniyorum ayrıca...çok hoş bir bayan...ağlaması,sinirlenmesi,gülmesi(pek gülerken göremiyoruz ama:P)beni çok etkiliyor...
Bu bölüm Nisanın tavrını hiç anlam veremedim..adam sırf sana söz verdi diye gerçeği söylemedi ve hapse girdi...ne gibi bir çıkarı olabilirki...herşey ortada,ama nisan orhan beyimizin dolduruşuna geliyor ve bu beni deli ediyor..hiç mi düşünemiyor bu zamana kadar olanları...hele Ali en son seni seviyorum bunun ötesinde birşey diyemem gibi bir şey dedi,nisan buz gibi bakıyor...
Ben Ali,Nisan çiftini izlemekten çok büyük bir keyif alıyorum...ne olur nisan kendine gelsin biraz...
En son sahnedede mehmete bayıldım,çok iyi yaptı annesine...ne güzel birde kadın sanki bir,iki aylığına bir yere gitmişte gelmiş gibi...çok sinir oldum tavırlarına...ne olursa olsun bir anne çocuğunu bırakıp nasıl gider,hadi gitti...ama bu nasıl bir dönüş..hiç çocuklarına hasret biri gibi değildi...
neyse şuan iş yerindeyim...çıkmam gerekiyor...size iyi sohbetler.......

OXFORD
08-01-08, 19:45
Ben yukardaki uzun yorumumda da belirtmiştim bu konuyu:img-yes:..Kendisi zamanında çok doğruları söyledi sanki de;bu denli hesap sorma hakkı buluyor kendinde.Fazlasıyla gereken açıklama yapılmış olmasına rağmen:img-cool2:img-cool2
Yani seninle tamamen aynı fikirdeyim:img-yes::img-yes::img-yes:
Tüm bunların üzerine Nisan'ın vicdan azabından(vah vah:icon_whis)bayılıp,hastahanelere düşmesini ben sadece komik buldum:img-icecr:img-icecr

Arzu abla,Mehmet'in annesi konusunda seninle aynı düşünüyorum ben de.Ve anladığım kadarıyla onlar Orhan ile telefon yolu ile bir güzel de anlaşıyorlar.Orhan da pek şaşırmış gibi durmuyordu.Gayet olağan bir şekilde kabüllendi:img-pilot...Forgetmenot abla yazmıştı sanırım Selim Reşat bu annenin yanında gerçekten de "sevgi yumağı":img-yes:

sleepinsanity
08-01-08, 19:57
Ne garip bir aile bu Ertuğrul ailesi sahiden de. 28 sene önce giden bir anne geri geliyor hepsi çok uzun zamandır görmedikleri uzak bir akrabaları geliyormuş gibi tepki veriyorlar. Neyseki Mehmet, Gönül Hanım'ın şefkati ve sevgisiyle büyümüş de sahici tepkiler verebiliyor olaylara. Nisan da on yılı aşkın süredir konakta onların yanında kala kala Ertuğrul ailesinden nasibini almış anlaşılan.

Anne karakterinin dizideki adı ne?

ikizlerbur
08-01-08, 20:30
Merhabalr tek tek yorumlarını okumak çok isterdim ama viktim çok kısıtlı bölüm yorumu yapmamakta istemedim..Hele bu kadar bekledikten sonra bu bölüm için

Herşey genel olarak beklediğimiz gibi gelişti aslında Ali gerçeği söylemedi
Nisan Hanım bütün bölüm boyunca(kusura bakmayın ama) odunluğunu korudu..
İçimden öyle şeyler söylemek geçiyor ki ismi lazım olmayan şu karakter için..İyi ki elimde kesici,delici bir alet bulundurmamışım
Bir ara öyle bir hale geldim ki ekrandan atlayıp boğazına yapışasım geldi sinir şey
Orhan ayrı bir vicdansız..Ayrı bir durum ayrı bir sinir harbi çıldırdım tv karşısında
Nisan'dan hala karım diye bahsederken gidip Serra'nin kollarında huzur buluyor..
Bu arada Orhan'nın beyin yıkamada üzerine yok.Murat'a da yapmıştı aynı şeyi Nisan'a yapıyor..
Orhan&Numan konuşması harika bir sahne mükemmel oyunculuk çok güzeldi müthiş bölüm içinde en beğendiğim sahneydi diyebilir..Zaten bu bölüm Numan rolüne ayrı bir özen,ayrı bir ilgi..Sanki birileri bizi duymuş gibi:icon_whis
Özellik Numan'ın lafları Orhan'ın bakışlar uff anlatamıyorum kelimeler kifayetsiz kalıyor o derece
Murat'ın "Uyduruk Ailesi","Köşk kılığındaki virane","Senin oğlun yok"gözler tonlama vurgu daha anlatırımda diğer sahnelerede değinmek istiyorum..
Hee bu arada bende Orhan'a "Orhan Efendi" diyeceğim:img-icecr
Selim Reşat-Gönül Hanım,gelen anne,Mehmet Orhan..
En güzel aşk Selim Reşat-Gönül aşkı..Çok tatlılar Selim Reşat'ın seside güzelmiş
Ve aniden çıka gelen davetsiz nisafir Mehmet'in bu olaya tepkisi...Çok normal bir tepkiydi bence kim olsa aynı tepkiyi verirdi
Yalnız anneleri mükemmel bir seçim olmuş oyunculuk açısından..O otoriter disiplinli hali,Osmanlı soyunda gelen ağırlık
Nisan Hanım vicdan azabına dayanamadı hiç acıyasım üzülesim anlayasım gemiyor şu kadını ya
Ali oğlunu uzaktan sevmeyi öğrenecekmiş Nedir bu ya nasıl bir anlayış nasıl bir sabit fikirlilik kimin elin kimi alıyorsunuz siz!!Birda kararlı hanımefendi kendinden emin..Hastanedeki konuşmalar "Ali buna ikna olmayacak"lar uyuşuk uyuşuk hareketler
Ali'ye tavırları..Ali zaten ayrı bir saf kusura bakmayın ama öyleydi dün akşam..Beni öperken hayatınının sırrını saklıyordum muhabbeti soğuk boş bakışlar..Gerçekten anlatmakta zorluk çekiyorum içimdeki siniri..
Ve Nisan-Güneş konuşması...Güneş her zamanki cırtlaklılığını boş boğazlığını bu sefer kullansaydı keşke..Tam tersine gayet sakin olgun ve mantıklıydı ben şaşırdım bu bölümde ona..
Numan'a dünüyorum tekrar..Numan'ın hayatını yavaş yavaş daha açmaya başlıyorlar..Nejat'ın bir röp.'de dediği gibi ellerinde yeterince kurşun var ve yavaş yavaş kullanıyor acele etmiyorlar..
Mehmet..Nisan'la olan sahneleri çok güzeldi..Gerçekten uyumlular,annesine karşı tutumu,Gönül'e karşı davranışları
Ve en güzel sahne Murat'ın Ali' aradığı sahne:img-in_lo:img-in_lo
Öldüm bittim eridim o sahnede
Güneş'in Ali'nin babalığı ile ilgili söyledikleri
Kan çekiyor derler ya o hesap
Devam edeceğim daha deyinmem gerekn çok nokta var

serenalti
08-01-08, 23:42
herkse ii akşamlar..bu diziyi reklamlardan biliyodum sadece,son bölümü izledm sadece,sonra a merak edip özetlere baktım..ama kafam karıştı..murat alinin ve nisanın oğlu mu..deilse muratın gerçek annesi kim..bana bunları kısaca anlatabilir misinz bi..

glhn
08-01-08, 23:50
arkadaşlar biraz uçuk bi fikir olacak ama bu şantajcıyı selin ayarlamış olabilir mi? hatırlarsanız kafede numan ve güneşle konuşurlarken baya bi sinirliydi güneşin ve numanın ikazlarından sonra da bir hışım ayrılmıştı ordan zaten aliyi nisana kaptırdığının farkında üstelik dışardan bu hikayeyi pek bilen yok(selin, doktor) hem numan ne demişti hatırlayın:AŞK ACISI ÇEKEN KADINDAN KORKACAKSIN!

tabi eğer gerçekten şantajcı 'katil' diye aliyi kastettiyse.. çünkü burdaki yorumları okudum da bazı mesajlarda katil olarak ithaf edilen orhan da olabilirmiş bilemiyorum kafam karıştı:bilmim

serenalti
08-01-08, 23:53
forumda olan biri soruma kısa bi yanıt verebilir mi..muratın gerçek annesi ve gerçek babası kim..babası ali de annesi kim..nisan mı..deil mi..

glhn
09-01-08, 00:02
forumda olan biri soruma kısa bi yanıt verebilir mi..muratın gerçek annesi ve gerçek babası kim..babası ali de annesi kim..nisan mı..deil mi..

muratın gerçek babası ali. karısı hamileyken öldürülmüş ama suç alinin üstüne kalmış hapse girmiş.işte o sırada anne karnından bebeği almışlar falan.. orhan gayri resmi yöntemlerle muratı evlat edinmiş(!). şimdi ali durumu öğrendi ve oğlunu istiyo haklı olarak:img-yes:

umarım yardımcı olabilmişimdir:img-wink:

serenalti
09-01-08, 00:04
tmm anladım çok tşk..

NiliWerda
09-01-08, 00:40
Yazmadan edemiycem...

Numan beyle Komşusunun (ay kadının adını unuttum ya) konuşmalarında ağladım,
Kadın ne kadar zor günler geçrmiş,
Sadece 1 yıl eşiyle mutlu olabilmiş sonrasında çok çekmiş,
O sölediği söz çok güzeldi ama şimdi nasıl lafı toparlayıp söyliycem bilmiyorum;
Şöyle bişi dediya: Ya yüreğindeki taşı atacaksın uçurumdan, yada kendini,
gibi bişey dedi ama ben şimdi toparlayamadım.
Gerçekten çok güzeldi o söz.
Nete konulduğu zaman bakıcam o sahneye bi daha tam olarak o sözü duymak için :icon_sorr

ikizlerbur
09-01-08, 00:41
glhn çok mantıklı geldi söylediğin bana o kadar da uçuk bir tahmin değil aslında..
Ben Numan neden öyle dedi diye düşünmüştüm..
Buraya bağlayacak olabilirler
Sonra Selin'in düşünceli birşeyler planlarmış gibi bir hali vardı hadi bakalım hayırlısı belki de Selin'in bu işle bir ilgisi vardır

glhn
09-01-08, 00:50
ikizlerbur benim genelde tahminlerim pek tutmaz ama ne biliim işte sanki selinle ilgiliymiş gibi geldi çünkü öfkeli ve de üstüne aşık evet numan boşuna etmedi o lafı selin aşk acısı çekiyo her şeyi yapabilir bi adam tutmuştur şantaj yaptırır eh ne de olsa sevdiği adam elinden uçup gidiyo ve selin gibi bi karakter o elinden uçarken durup seyretmez:img-cool2

hadi bakalım bu sefer tahminim tutacak mı?:icon_whis
ay bi de bu dizi için bi sonraki sahnesi belli derler:img-hyste

sleepinsanity
09-01-08, 01:02
O sölediği söz çok güzeldi ama şimdi nasıl lafı toparlayıp söyliycem bilmiyorum;
Şöyle bişi dediya: Ya yüreğindeki taşı atacaksın uçurumdan, yada kendini,
gibi bişey dedi ama ben şimdi toparlayamadım.

"Üç yıl kalbimde kocaman bir taşla öylece oturdum. Kime ne faydam oldu? Hiç kimseye. Peki kendime oldu mu? Sonra baktım ki olacak gibi değil. Ya kendimi atacağım o uçurumdan aşağıya ya da o yüreğimdeki kocaman taşı. Ölmeden kendinizi mezara koymayın Numan Bey'ciğim. Kimseye bir faydanız olmaz."

Gerçekten de bu sahneyi çok beğendim. Gerek Numan'ın evindeki ortaya çıkaran çekimleriyle gerek oyunculuklarıyla gerek de yazılan repliklerle çok güzeldi. Arka planda da bir saat tıkırtısı duyuluyor.

Gülhan çok enteresan bir tahminde bulunmuşsun. Ama neden para istettirsin ki Selin bu işi yaptıracağı kişiye, Selin'in söylediği gibi gazetelere haber verebilirdi ya da başka türlü açığa çıkmasını sağlayabilirdi, para isteterek yapması pek Selin'e göre olmaz gibi geldi bana. Bir de Ali'nin bu işe sinirleneceğini bile bile böyle bir şey yapmaya kalkışabilir mi? Bilmiyorum valla.

sym_88
09-01-08, 01:06
Ya arkadaşlar şu orhan'nı arayanı merak ettim tahmin edeniniz varmı.Ali gerçekten nisana aşık ya vallah bu bölümde daha iyi anladım.Nisan'na gıcık kapıyorum ne kadar yanar döner kadın ya sinir olacağım.Nisan bence ali'yi sevmiyor ama ali ona murat için yaklaşmadığını şimdi anladım.Orhan' nisanı bir arkadaş gibi görüyor ve öylede koruyor.Onun tek derdi oğlu murat.Aslında haklı on yıl ona emek vermiş büyütmüş sonra bir adam gelsin o benim oğulum desin olacak iş değil.

badger
09-01-08, 01:07
Bilmiyorum ...Selinin bu şantaj işiyle ilintisi olabilir mi diye... ama pek sanmıyorum....Daha çok o, bir intikam ya da başka bir şekilde edecekse bu işi Nisan üzerinden yapar gibi..çünkü asıl garezi ona...

..Bilmiyorum..ama o adam bana bağımsız biri gibi geliyor, bknz: Nur topu gibi bir şantajcımız oldu...neyse 1- 2 bölüm sonra kimi nesi kimin fesi ortaya çıkar adamın...:)

Beni de bu bölümde en çok duygulandıran sahne, Leyla Hanımdı...bknz:ağlattı..Zaten bekliyordum ondan öyle bir hikaye...:icon_sorr

ikizlerbur
09-01-08, 01:09
Evet ya ben para açısından hiç bakamamıştım olaya genel olarak mantıklı geldi yine de bana..
Çok eskilerden biri olabilir mi acaba Orhan'ın düşmanlarından sonuçta zengin bir aile ama Murat'ın durumunu falan nasıl öğrenecek
İlginç valla bakalım takip edip görücez:)

glhn
09-01-08, 01:12
valla Aysucum işin aslı henüz o kısımları oturtamadım senaryomda çalışıyorum ama yakındır bulurum bi bahane:img-hyste

hem belki aldığı parayla almanyaya gider zira ali onun yaptığını öğrenirse uzaklara kaçması lazım:img-hyste alinin kendisine varmayacağını anladı artık:img-yes:

şaka bi yana düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum kim olabilir ki, doktor mu?ayrıca bu sırrı kaç kişi biliyo?

badger
09-01-08, 01:20
Belki de Elifin doğumunda bulunan başka biri, hastabakıcı, vs....Belki de doktorun taşeronu...bilemedim..ama şu gerçek ki...küçük bir adam için çok büyük para...sus payı için isteniyor...yoksa başka bir şey düşünemiyorum..Bana göre Orhan ile ilintili..Ali ile ilgili değil... :img-cool2

glhn
09-01-08, 01:33
evet gerçekten iyi bi para ama her kimse neden şimdi?yani zamanlaması güzelmiş bu kadar derdin arasında bi şantajcımız eksikti!daha sonra gelseymiş ya.. çözüm bekleyen başka önemli konular varken...

neyse arkadaşlar sizinle fikir alış verişinde bulunmak güzeldibye

sleepinsanity
09-01-08, 01:35
Selin yaptırtıyorsa şöyle olabilir. Selin bir adama durumu anlatır, adam da kurnaz çıkar fırsattan istifade para koparmaya çalışır. :) Ama sanmıyorum Selin'in bu işte parmağı olduğunu gene de, o yeni işine odaklanıyor şimdilik.

Ben hala en güçlü adayın Sadık olduğunu düşünüyorum. Orhan'ın da çevresinden de kimse aklıma gelmiyor benim.

gorgunk
09-01-08, 01:39
hapishanede Aliyi izleyen bir adam vardı, ben o diye düşünüyorum ama,olmayabilirde.
Süleymanın abisi de olabilir ama, bu kadar çabuk çıkmış olamaz.

sorfangirls
09-01-08, 01:57
Bolum yorumları baslıgına anca bakabılıyorum herkesın yorumunu tek tek okumaya calıstım oncelıkle yorum yapan herkese tesekkurler ee gırmıskende gecte olsa bende bırseyler soylıyeyım :)

su ana kadar 16 bolum ızledıgımız Bs dızısında sanırım en sıkıldıgım bolumdu dıger bolumlerde ızledıgım tadı alamadım. sebebıde heralde karakterlerın ruh halının bızlere fazlasıyla yansımıs olmasıdır. ama herseye ragmen yıne mukemmel sahneler ızledık :img-wink:

ee demıstık zaten hapse sokan nısandı cıkaranda vıcdan azabına dayanaraktan yıne o olucak dıye vede dedıgımız oldu. sahılde yururken dusundugu zaman aceba bırseyler degısıcekmı dedım yalnız kaldı kafası yerıne gelıcekmı dıye ama yok olmadı. hıı bıde dusup bayıldıgı sahnede ıcıme bır umıt dogdu ama ıhh yıne olmadı. ayrıca o dusup bayılma sahnesınıde cok gereksız buldum. helede sebebı fazla gereksız beslenme eksıklıgı barı stress falan deselerdı de ınandıırıcı olsaydı. sırf orhana yardımcı olsun dıye konulmus bır sahne bu sayede nısanın ne kadar gucsuz oldugunu daha bır ballandıra ballandıra anlatması vede ıkna etmesıydı. ve olduda nısan zaten ruhsuz kalan ruh halınden sonra bırde bu gelınce basına gerı dondu koske. bu kararı aldıgında oyle kızdım kı ona soylıyecek tek bır laf bulamadım sadece kendısı gıbı tas kesılerek ızledım tv yı.
ben kendısınden hemen alıyı affetmesını hıc bırsey olmamıs gıbı davranmasını beklemıyorum ama en azından yuzundekı su dunya basıma yıkılmıs ıfadesını artık bıraksın ıstıyorum. cokmu sey ıstıyorum kıyamıyorumda kızmaya kendısıne aslında soylıycek o kadar lafım varkı ona ama bu kadar yeter. fragmandan anladıgım kadarıyla sankı bu yuz ıfadesı bıraz degısıyor gıbı ama yanılıyorda olabılırım.
yenıden sıl bastan baslıyor gıbı hersey. ayy alıye de cok uzuldum zavallım o okul onunde kı sahnede ne kotu oldu garıbım. senı sevıyorum dedı ya daha ne desın varmı bundan otesı.

su malum anneye degınmeden gecemıycem cok merak edıyorum bu kadının cocuklarından ayrı kalmasının sebebı nedır. herkesınde bahsettıgı gıbı 28 yıl sonra gelen anne degılde eskı yasadıkları sehırdekı komsuları bunun sebebıde bu terk edıp gıdıs olmalı o yuzden bırsey dıyemıyorum. ben bu gıdısın SR amcayla bır ılgısı oldugunu dusunuyorum, ama hangı sebep bır annenın cocuklarını terk etmesını saglayabılır onuda aklım almıyor. bır roman okumustum romanda asık olan bır anne hıc bırsey dusunmeden yenı dogmus cocugunu terk etmıs askının pesınden gıtmıstı. cocukta aynı mehmetın gostermıs oldugu davranısları gosterdı annesıne karsı. aceba sebep SR yada anne hanımın bır aşk hıkayesınden kaynaklanıyor olabılırmı :icon_whis

badger
09-01-08, 02:04
Aliyi nereden bilecek o adam ki? hakkında araştırma bile yapsa...Murat gerçeğini bilemez...

Murat gerçeğini kimler biliyor:
Orhan Efendi
Ali
Doktor
Nisan
Mehmet
Numan
Selin
Güneş

Orhan Efendi..şantaja maruz kalan olduğu için liste dışı...
Ali....şu anda derdi Nisana kendini inandırmak olduğu için, onlara zarar vermek istemediği için yapmaz..

Sadık ve Süleymana gelirsek... Sadık, çocuğun ölmemiş olduğunu biliyor muydu? ki...
Doktor....onu bilmiyorum..belki de kumar borcu veya birşeyi vardır...ölümle tehdit ediliyordur...bir taşerona parayı bulmak için iş vermiş olabilir.
Nisan ...desen o da normal mantıktan yoksun bu aralar...oturup entrika kurmaz...artı Orhan efendinin bir nevi tarafında olduğu için olmaz
Mehmet...zaten yapmaz.
Selin desen yukarıda açıkladıklarımdan ötürü olacağına ihtimal vermiyorum...bir de niye öyle bir şey yapsın ki? İpliklerini pazara çıkartmak ya da onlardan intikam almak istese daha başka yöntemler de var..bknz:gazeteler
Güneş....o da yapmaz...

Bir de geriye gerçeği bilen yepisyeni birinin varlığı ortaya çıkıyor... Numan, Selin ve Güneş kahvede konuşurken yerin kulağı vardır lafından yola çıkarsak...Ama her kim o konuşmayı duysa...Şehzadenin babası katildir, ifadesini neden kullansın ki?

Yine diğer iddiam, hastabakıcı...:)

Evet ...poirot kürsüsü kuruldu..:)

NiliWerda
09-01-08, 02:05
"Üç yıl kalbimde kocaman bir taşla öylece oturdum. Kime ne faydam oldu? Hiç kimseye. Peki kendime oldu mu? Sonra baktım ki olacak gibi değil. Ya kendimi atacağım o uçurumdan aşağıya ya da o yüreğimdeki kocaman taşı. Ölmeden kendinizi mezara koymayın Numan Bey'ciğim. Kimseye bir faydanız olmaz."

Ay canım yazdığına çok sevindim çok güzel konuştu kadın gerçekten bak şimdi yine duygulandım :sad53:

Şantaj Hakkında bir iddiam var:)
Belkide Orhanın annesiyle ilgilidir?
Annesi niye durup dururken ortaya çıktı acaba?
Bu şantaj olayını yaptıki Selim Reşattan para koparabilmek için,
Bu kadında (Orhanın annesi yani) bütün gerçekleri mutlaka bi yerden öğrenmiştir :img-yes:

sorfangirls
09-01-08, 02:08
bu hafta bızı merakta bırakan tek konu sanırım malum santajcımızın kım oldugu.

ali dıye yazılan mesajlar okumustum kesınlıkle ve kesınlıkle alı degıl olamazda. 16 bolum boyunca ızledıgımız alı karakterıne ters bır durum zaten alı degıl. selın hadı bır ıhtımal belkı o bır hısımla kahveden ayrılması ardından numan abının soyledıklerı ama yınede selın degıl dıye dusunuyorum yanı bu cesaretı bulamaz ayrıca para nıye ıstesın. sadık olma ıhtımalı cok yuksek hatta 1. sırada zaten hıc gostermedıler noldugunuda bılmıyoruz hatta bır ara benım aklımdan da gecıyordu bu adam kacar hapısten alının basına gene dert olur dıye. ama sadık orhanı nerden bılsın kı yanı muratın orda oldugunu :icon_whis

doktor oldugunuda kesınlıkle dusunmuyorum o degıl bence yanlıs hatırlamıyorsam korkagın tekıydı kendısı. alı hapısteyken ona bakan kısıden bahsetmıs bazı arkadaslar valla hıc dıkkat etmedım ama olayları bu derece duymasının ve bılmesının mumkunatı yok gıbı :icon_whis

bu kısı ya sadık yada olur olmaz yerde bızımkıler bu durumu konusuyorlar ya bırı kulak mısafırı de olmus olabılır bu duruma yada şom agızlı bırı bırısıne anlatmıs olabılır mesela selın den beklerım boyle bır bos bogazlık.

gorgunk
09-01-08, 02:19
Bu arada Orhan'ın anneside yani tam bir OSmanlı hanımefendisi, süper bir seçim olmuş,o konuşma, duruş, bayıldım yani.Onun hikayesini de çok merak ediyorum. Nisan'ın da bir-iki bölüm içinde yumuşayacağını düşünüyorum...Serraya da çok üzülüyorum ya, hep ikinci kadın olacak:img-yes:

sleepinsanity
09-01-08, 02:19
bu kısı ya sadık yada olur olmaz yerde bızımkıler bu durumu konusuyorlar ya bırı kulak mısafırı de olmus olabılır bu duruma yada şom agızlı bırı bırısıne anlatmıs olabılır mesela selın den beklerım boyle bır bos bogazlık.

Şimşekler çaktırdın şimdi kafamda Ayfer. :) Selin kahvedeyken bağıra çağıra konuşuyordu ya sinirle, hani Güneş de sus diye uyardı, bu konuşmaya kulak misafiri olan biri olabilir. Yani tamamen tanımadığımız kel alaka biri olabilir şantajcı. Zaten mahallede biliniyor Ali'nin katil damgası yiyip içeride on sene yattıktan sonra dışarı çıktığı. Aynı şekilde bu kişi Ali'nin marangozhanesine kimin girip çıktığını da sürekli gören biridir. Küçük mahalle ne de olsa, herkes birbirini tanıyor. Evet evet bu Sadık'tan daha mantıklı görünmeye başladı gözüme. Sadık nereden bilecek sahiden de Orhan'ı Murat'ı.

badger
09-01-08, 02:23
Ama o mahalledekiler, Alinin aklandığını ve gerçek katilin kim olduğunu da biliyor...:icon_whis

sleepinsanity
09-01-08, 02:33
Evet ama kötü niyetli bir sürü insan var ortada. Ali'nin aklandığını ve masum olduğunu bilmesine rağmen bu durumdan faydalanmaya çalışacak kötü niyetli insanlar muhakkak vardır. Telefon kulübesinin nerde olduğunu çıkartabilen var mı acaba, Cankurtaran'a yakın bir yer sanırım, hatta Cankurtaran galiba :)

"Herşeyi biliyorum. Murat senin oğlun değil biliyorum. On sene önce ne yaptığını da biliyorum. Osmanlı şehzadesi bir katilin oğlu. Kim olduğumun ne önemi var ama ne istediğim önemli. 500.000 dolar. Akşam 8'e kadar 500.000 dolar istiyorum."

Dün gece BeLiTiM "Geçen yaz ne yaptığını biliyorum" filmine benzetti bu konuşmayı. Gerçekten de öyle :img-pilot

badger
09-01-08, 02:40
Evet ama kötü niyetli bir sürü insan var ortada. Ali'nin aklandığını ve masum olduğunu bilmesine rağmen bu durumdan faydalanmaya çalışacak kötü niyetli insanlar muhakkak vardır. Telefon kulübesinin nerde olduğunu çıkartabilen var mı acaba, Cankurtaran'a yakın bir yer sanırım, hatta Cankurtaran galiba :)

"Herşeyi biliyorum. Murat senin oğlun değil biliyorum. On sene önce ne yaptığını da biliyorum. Osmanlı şehzadesi bir katilin oğlu. Kim olduğumun ne önemi var ama ne istediğim önemli. 500.000 dolar. Akşam 8'e kadar 500.000 dolar istiyorum."

Dün gece BeLiTiM "Geçen yaz ne yaptığını biliyorum" filmine benzetti bu konuşmayı. Gerçekten de öyle :img-pilot

Senin yazmanı bitirmeni beliyordum sevgili sleep...çünkü birazdan ben de sleep moduna geçecektim..ve seni bekliyordum...

Şimdi kurulan Poirot kürsüsü için, aktarmış olduğun repliği yorumlayalım...Olay Orhan la ilgili...Aliyle değil...Çünkü şantajcı,herşeyi... on yıl evvel..yaptığını biliyorum diyor..ve yine söylüyorum..belki de yanlış düşünüyor olabilirim ama kanaatime göre Orhanın Elifin öldürülmesiyle bir ilişkisi var....bence o kızcağız o masada aldığı yaralardan ötürü kendi kendine ölmedi..ya da durumu kritikleşti...doktor önce anne mi yoksa bebek mi? kararında doktoru zorlamış olabilir...ya doktor, ya onun taşeronu ya da bir hastane görevlisi diyorum...:img-polic

sym_88
09-01-08, 02:45
Bu arada Orhan'ın anneside yani tam bir OSmanlı hanımefendisi, süper bir seçim olmuş,o konuşma, duruş, bayıldım yani.Onun hikayesini de çok merak ediyorum. Nisan'ın da bir-iki bölüm içinde yumuşayacağını düşünüyorum...Serraya da çok üzülüyorum ya, hep ikinci kadın olacak:img-yes:
Nasıl ya serra'ya üzülüyormusun ikinci planda olmak isteyen o sinir oluyorum şu serra'ya üzülecek kadın değil.Bence şu orhan'nı tehdit etme konusuna gelirsek.Tahmin etmek çok zor bu adamı birileri tuttu o kesin ama kim.Hafızamı o kadar yokluyorum.Ama tahmin edemiyorum.

forgetmenot
09-01-08, 10:00
Şimdi Pairot enstitüsü çömez çalışanı olarak şu noktalar düşünülmeli diyorum.:img-cool2
1-Bu şantaj en çok kim veya kimlerin işine yarayabilir??
2-'Zaman' kavramı çok önemli.Şantajı tetikleyen olay nedir?Bu şantaj neden şimdi yapılıyor da daha önce yapılmadı??Edinilen bilgi eski mi yoksa yeni mi??
2-Talep edilen para kimin için, ne kadar çoktur?Şantajcı fakir birisi midir?Bu şantajda ana tema 'para' mıdır??Yoksa amaç aileyi zor duruma düşürmek midir?
3-Şantajcı bu önemli bilgiyi nerden öğrenmiştir?Polis'le bağlantılı veya polis'in içinden kötü niyetli bir kişi olabilir mi??
4-Şantajcının cinsiyetinden emin miyiz?Kadın da olabilir?(Serra' da çok akıllı bir kadın belki gerçeğe ulaşmıştır??Ya Selin'in olabilme olasılığı???)
5-Şantajcı yanlız mıdır?Yoksa organize mi çalışıyor? İstediği para verilmezse işleri daha ileri götürüp,Murat'ı dahi kaçırabilir mi??
Nasıl çorbada benim de bir tuzum oldu mu??Yoksa işler iyice çorba mı oldu??Bıçak Sırtı senaristlerini bilmem de, bizim çok Agatha Cristie okuduğumuz bir gerçek!:img-wink:Hadi haftaya kadar zamanımız var.Kolay gelsin!!

rhetbutler
09-01-08, 11:22
Şimdi Pairot enstitüsü çömez çalışanı olarak şu noktalar düşünülmeli diyorum.:img-cool2
2-'Zaman' kavramı çok önemli.Şantajı tetikleyen olay nedir?Bu şantaj neden şimdi yapılıyor da daha önce yapılmadı??Edinilen bilgi eski mi yoksa yeni mi??
2-Talep edilen para kimin için, ne kadar çoktur?Şantajcı fakir birisi midir?Bu şantajda ana tema 'para' mıdır??Yoksa amaç aileyi zor duruma düşürmek midir?
3-Şantajcı bu önemli bilgiyi nerden öğrenmiştir?Polis'le bağlantılı veya polis'in içinden kötü niyetli bir kişi olabilir mi??
4-Şantajcının cinsiyetinden emin miyiz?Kadın da olabilir?(Serra' da çok akıllı bir kadın belki gerçeğe ulaşmıştır??Ya Selin'in olabilme olasılığı???)
5-Şantajcı yanlız mıdır?Yoksa organize mi çalışıyor? İstediği para verilmezse işleri daha ileri götürüp,Murat'ı dahi kaçırabilir mi??
Nasıl çorbada benim de bir tuzum oldu mu??Yoksa işler iyice çorba mı oldu??Bıçak Sırtı senaristlerini bilmem de, bizim çok Agatha Cristie okuduğumuz bir gerçek!:img-wink:Hadi haftaya kadar zamanımız var.Kolay gelsin!!

Pat diye düştüm başlığa.Herkese selamlar.

İşler daha çorba oldu mu bilemem ama benim kafam daha da karıştı diyebilirim.
1-Bu şantaj en çok kimin işine yarayacak bilemiyorum.Olayı bilen şahıslar içinde kimsenin bu durumdan çıkar sağlaması mümkün görünmüyor.Benim aklıma bir tek Doktor geliyordu.Ama sizlerinde belirttiği gibi çok korkak bir adamdı.Böyle işlere kalkışacak yürek yoktu onda o sıralar.Zaman geçti üstünden, belki paraya ihtiyacı vardır böyle bir yolu seçmiş olabilir.Ama yeni bir karakterin çıkma ihtimali daha yüksek.
2-Zaman kavramı demişsin Forgetmenot.Bu adam Ali'nin hapse düşmesinden sonra ortaya çıktı.Polisler olayı biliyor.Özellikle de Komiser.Komiser, söylenenlere inanmamış gibi duruyordu.Belki olayı ortaya çıkarmak için böyle bir oyun denemiş olabilir.Şantajcı iriyarı bir adamdı, komiserde öyle biri.Ya da Orhan, iyi ki gazeteci yoktu dedi belki de vardı farkında değillerdi.Ya da aslında olayın zamanla alakası yoktur sadece diziye hareket gelsin diye şimdi ortaya çıktı bu adam.
3-(2 tane 2 var forgetmenot'ım)Talep edilen para 500.000Dolar'dı.Bu para dizideki her karaktere göre çok.Orhan'a göre ödemesi zor bir miktar.Zaten ekonomik sıkıntı içindeler.Amaç, aileye zor duruma düşürmek olabilir.
4-Şantajcının polisle ilgili ihtimali de yüksek ama Selin'in bu işin içinde olma ihtimali de yok değil gibi.Arkadaşlar yazmış garezinin Nisan'a olduğunu ama bir yerlerde boşboğazlık etmiş olabilir.Numan-Selin-Güneş sahnesinde geçen replikler boşa değildir belki de.Bir teyzekızı vardı Selin'in.Teyzekızının sevgilisi varsa ve de bu teyzekızıyla konuşurken duymuşsa söylenenleri adam.Aklına gelmiştir şantaj filan.
5-Telefon eden erkekti.O yüzden telefon edenle şantajcıyı aynı kişi olarak düşünüyorum.
6-Yalnız çalışıyor bu şantajcı.İşleri ileri götürüp kaçırmazlarsa iyi olur iki bölümde bir kaçırma olayı sıkar.Neyseki bu diğer TMC dizisi değil.O olsa olabilirdi ama BıçakSırtında olmaz gibi geliyor.

Yukarda sıraladıklarımda çelişki olmuş olabilir.Dizi yorumumu da içine sıkıştırınca çok karıştı, farkındayım.
Ayrıca Nisan'a çok kızdığımı belirtmeden gitmeyeyim.İyice saçmalıyor.Eve dönmesine daha da sinir oldum.Ali'ye fırsat vermemesine ise daha da...Ali'nin seviyorum senisi o kadar gerçekti ki hala anlamamakta ısrar ediyor.
Ve Orhan, Allah'la anlaşma yaptım diyor bence şeytanla yapmış o anlaşmayı.Babalığın 2 dna,3 damla kanla olmayacağını söylemiyor mu...Sanki Ali'nin böyle bir fırsatı varmışta o istememiş o çocuğu.Çok bencil biri. Annesinin tarafından bakmasını söylüyor Mehmet'e, ama kendisi hiç Ali'nin tarafından bakmayı denemiyor.
Selim Reşat ve Gönül Hanım tam mutlu olacakları sırada geldi Anne Hanım(İsmini unuttum.).Geliş sebebini ve niçin gittiğini merak ediyorum.Hele 3 aylık bebeğini bırakarak gitmek için nasıl bir bahanesi var?Çok büyük bir soru işareti...
Anne olarak diziye dahil olan Nurinisa Yıldırım'ı Seher Vaktinden sonra pek görememiştik.Dünyanın Ortasında Bir Yer adlı oyunu saymazsak tabi .Yeniden izlemek büyük keyif.

kassandra
09-01-08, 12:54
Bu bölümde parladı Mehmet Günsür.Bütün sahnelerinde rolünün sahiciliğini hissettirdi. En güzel karaktere sahip olan karakteri canlandırıyor ayrıca. O nasıl bir sağduyulu olma, nasıl bir mantığını kullanma, nasıl bir arka çıkma, dayanak olma halidir. O Güneş denen hatun , ne talihli bir insandır.Kapıyı açtığında kaç insan böyle güzel bir ifadeyle , böyle bir insanda yeme bitirme hissi uyandıran bir bakış, bir duruşla karşılaşır. Kaç tane konaklarda büyümüş beyzade, bu kadar mütevazi ve samimi davranır diğer insanlara.

Anneyi canlandıran hanımefendinin,bütün o soğukluğuna rağmen, 28 yıl önce terkettiği ve nedense hiç arayıp sormadığı oğlunun,, gözlerinde beliren bir anlık şefkat duygusuna da bittim...Muhteşem bir oyunculuktu. Ayrıca duygulandım, yıllar önce bıraktığın evladın, şimdi çok yakışıklı, insanın hemen kanının kaynacağı kadar sempatik,ne bileyim dağ gibi bir adam olmuş işte...
Ayrıca dikkat ettyseniz Murat'a da Orhan'a karşıda soğuktu.Ama Mehmet'e bir başka baktı kadın.En son küçücük halini hatırladığından olcak.

Anne tarafından reddedilmek, terkedilmek, insanın psikolojik gelişimine en büyük darbeyi vurur. Öyle bir yıkıntıdan , ailesine düşkün, sevgi dolu, çok samimi, ve çok dürüst bir insan yetişmiş. Bunda Gönül hanımın rolü çok büyük bence de bir de o güzellik insan değil zaten:):)

Orhanın ve Nisan'ın replikleri çok uzun tutuluyor, baygınlık geliyor çoğu zaman bana.

Nisan da ne inatçı, ne dedğim dedik, ne sabit bir insandır öyle? Abarttılar bence.

Şantajcının ortaya çıkması hayal kırıklığına uğrattı beni dün akşam, bu kadar orjinal başlayan bir dizinin zamanla diğer dizilere benzemesi ne kadar acı...

Murat da ne tatlı ne zeki bişeydir yahu. Ben bu kadar sevgi dolu çocuk görmedim şimdiye kadar. Amcasına çekmiş diycem ama...

Bu arada , fragmanı izlemeyen arkadaşlar varsa, belki çoktan verilmiştir link ama;

http://www.youtube.com/watch?v=5vU3aj2DOZY

buradan izleyebilirler..

amica
09-01-08, 13:05
Herkes Orhanın hakkından Alinin hakkından Nisanın hakkından bahsediyor. Mehmetinde daha evvel dediği gibi Muratın hakları ne olacak peki. Şimdi 10 yaşında .Peki büyüyünce ne olacak .Bir yetişkin olarak bir yalanın içinde yaşadığınızı düşünün.YAŞAM HAKKI kadar temel bir haktır kim olduğunu yahutta en azından kim olmadığını bilmek. Mehmet Muratın gerçeği bilmesi gerektiğini ama onu yetiştiren ailedende koparılmaması gerektiğini söylemişti. Tabi bence Alidende koparılmamalı. İki taraf anlaşıp Murata yeni bir düzen kurmalılar .Her iki babanında ve tabi anneninde içinde olduğu bir düzen. iKİ ADAMDA BİRBİRİNİN BABALIĞINI KABULLENEMİYOR. Önce ikiside birbirlerinin, Muratın hayatının gerçekleri ve vazgeçilmezleri olduğunu kabullenmeliler.Ali ne kadar gerçekse Orhanda ne yazıkki o kadar gerçek. Ahlakende hukukende Ali haklı ama Murat Orhanı seviyor ve doğduğundan beri onu baba biliyor .Bunu kimse yok sayamaz. Hikayenin sonunda böyle bağlanacağını sanıyorum.
Bu bölümden en aklımda kalan replik Alinin aşkla ilgili söyledikleri 'Aşk aslında söyleyebildiklerimiz değil söyleyemediklerimizdir'. Alinin Nisana en yalın haliyle seni seviyorum demesi benim için çok etkileyici bir sahneydi. İçin kaynar ama ağzından sadece iki kelime çıkar, aşk sahidende söyleyemediklerimiz galiba.
Mehmet uçarı biri gibi görünmesine rağmen dizide sağduyunun sesi. Bu dengeyi annenin gelmesi bozdu. Anneye koyduğu tavır inanılmaz etkileyiciydi ama ben o sahnenin devam etmesini beklerdim.Havada bıraktılar sanki. Anneyi canlandıran oyuncuya bayıldım hali, duruşu ses tonu bir rol bu kadar mı güzel giyilir.Sanki saraydan fırlamış bir hanımsultan. Otoriter ve kibirli . O yüzde sadece Mehmete arkadan bakarken bir hüzün gördüm sanki. Çok etkileyiciydi çok. Mehmet Güneş aşkına hemen biraz hareket katmak gerekli çok monoton gidiyor. İnşallah özgür ve gözü kara kız Selin o ilişkiye bir el atarda ortalıkta biraz şenlenir. Ama Aliye bu kadar aşıkken o iş olmaz gibide geliyor. O muhtemelen Aliyle Nisanın başına çorap örecek gibi görünüyor.
Orhan- Numan sahnesi başta çok etkileyiciydi ikiside döktürdüler ama ben Numanın üste çıkacağını düşünmüştüm Orhan baskın çıktı bu bende fena halde hayalkırıklığı yarattı.
Şantajcının Ali olması tabiki söz konusu değil bana doktor olabilirmiş geliyor.
Biri arkadaşımın gerçek ailesini sormuş . Aile ortada yok .Ne olduklarını sadece arkadaşımı evlat edinenler biliyor. Belki gerçek ailesini hiç tanıyamıyacak belki öldüler bilmiyorum. Ama daha öncede söylediğim gibi bir insanın kim olmadığınıda bilmeye hakkı vardır. 23 yaşında bir insan onun için yaratılmış sahte bir dünyada yaşıyor karısı dahil durumu bilip ona söylemeye cesaret edemiyor. Bunlar çocukken ona söylenmeli çocuk kendi gerçeğini bilerek büyümeliydi.

angel78
09-01-08, 14:12
Herkes harıl harıl şantajcı kim yorumlarına geçmiş.Bende bir Hercule Poirot tahmini yapayım bari.Benim bu konudaki en favori zanlım Doktor.Hani bir laf vardır ben adamı gözünden tanırım derler.Ben de adamı kulağından tanırım:)Son sahnede adam telefon ile konuşurken kulağı görünüyordu ya espiri yapayım dedim.

Aslında bu şantajcı olaylara başka bir boyut getireceğe benziyor.Belki Orhan ile Ali bu şantajcıya karşı birlikte hareket eder.Sonuçda ortada Murat'ın huzuru var.Ali'de Orhan 'da bunun bozulmasını şu aşamada istemez.Ali her zamanki gibi üzerine düşeni fazlasıyla yapıcaktır ama Orhan işine geldiği gibi davranacaktır.

Ali kovalayacak Nisan kaçacak gibi görünüyor.Ama fazla naz aşık usandırır. Nisan'ın Ali konusunda kredisi de yok bana göre.Ali'nin hapisden çıkması için ifade verdi ama yine de ona kızgınlığım,kırgınlıgım geçmedi.Onun yerine kendimi koyup,nasıl bir psikolojide hareket ettiğini anlamaya çalışıyorum ama yine de Ali'ye yaptığı haksızlığın açıklamasına yeterli gelmiyor.Önceki başlıkda uzun uzun Nisan tahlilimi yapmıştım zaten.Bir daha aynı şeyleri yazmıyayım.

Selin umutsuz aşık.Ali'nin yanında olmaya çalışıyor.Ama o kızda sevmediğim bir taraf var.Adını koyamadığım birşey.Mehmet ile çalışmasını da hoş bulmadım. Önümüzdeki bölümlerde daha fazla sahnesi olucak sanırım.Şu anda olayların dışında ama Ali'nin hayatında daha etkin olucak.Ali-Nisan arasında Selin faktörü ilerleyen zamanlarda etkili olucak gibi görünüyor.Mehmet ile kanka olmasında Selin başka birşey istemem.

glhn
09-01-08, 14:31
hehe kulağından mı?! ilahi Zübeydecim alemsin:img-wink:

olabilir aslında. senin de dediğin gibi dün akşamdan beri fikir yürütüyoruz ama senaristeler bizi köşeye yatırırlarsa şaşırmam bambaşka biri de olabilir bu şantajcı, yeni bi karakter, ya da bildiğimiz ama hiç ummadığımız birisi:icon_whis

bi de şu var hadi diyelim istediği parayı aldı orhandan..sonrasında nolacak, çekip gidecek mi yoksa dizideki varlığı biraz daha devam mı edecek?yok eğer çekip gidecekse 1-2 bölüm diziye hareket,heyecan gelsin diye mi ortaya çıktı bu şantajcı. belli ki kalıcı sonraki hamlesi ne olacak acaba şantajlarına yenilerini mi ekleyecek?tabi bu biraz da şantajcının kim olduğuna bağlı:img-cool2

Atrakumas
09-01-08, 16:46
arkadaşlar çok saçma ama

belkide orhan bu şantajciyi organıze etmiştır ne biliyim aliye karşi falan...

,,,

OXFORD
09-01-08, 17:09
İlk defa bu sayfa bir haftaiçinde bu kadar ilerlemiş.Pek sevindim görünce..

Ayfercim,senin yorumunu bekliyordum.Ama kızmaya kıyamıyorum lafını okuyunca bir güldüm:img-icecr:img-icecrNeden kıyamıyorsun bakayım?Asıl bu bölüm kafasını alıp,o saçlarını tel tel yolup ağzına veresim geldi.Tam bir kıldı yani..:icon_whisKıy sen kıy..Ben yardımcı olurum:img-icecr

Selin için şantajcı tahminleri bulunmuş..Bir ana kadar ben de olabilir diye düşündüm.Selin ne olursa olsun çılgın ruhlu biri.Hele de bu ruhunun içine aşk girince..Fakat şantajcının "katil"kelimesini kullanmasını garipsedim.Orda hedef alınanlardan biriydi Ali ve sözde katilliğiydi..
Selin onun için katil lafını kullanmaz ve artı kullandırtmaz..
Bu nedenle Selin olduğunu düşünmüyorum.:img-yes:

Gerçeğin ortaya çıkması ve Orhan Bey'in biraz da kızması bakımından var olan karakterlerden Ali'nin işine gelecektir.Fakat Ali bu tarz basit yollara başvursaydı olayı en başından çözerdi..Var olanlardan kimsenin işine gelmez bence.
Şantajın altında mutlaka para var..Sanki olayı biliyordu da şimdi en rahat para bulmanın yolu olduğu için kullanıyor gibi.Yani bilgi bana kalırsa yeni değil.Kim nasıl öğrenmiş olabilir ki yeni olarak?
Orhan'ın düşmanı...Orhan'ın belki de bilmeden o kadar çok düşmanı var ki?Tabi şantaj eden kişinin ne durumda olduğu da önemli.Herhangi birşeyden dolayı para kaybetti ve maddi sıkıntı içine girdiyse dediğim gibi parayı bulucak en kolay yolu seçmiştir.
Yukarda da söyledim..Bana kalırsa bu işi başından beri bilen kişi.Belki bildiğini kimse bilmiyor ama biliyor:img-yes:
Selin değil..Serra olamaz.Bana kalırsa direk parayı isteyen kişiydi telefonu açan
Aman hayır hayır bir de kaçırma işlerine girmeyelim!Yeterince Orhan için korku verici bir durum zaten gerçeğin ortaya çıkması.Bana göre şimdilik yalnız fakat iş ilerlerse bu tarz insanların(para da varsa olayda)dostları(!)çıkar ortaya

Forgetmenot abla,teşekkürler:img-wink:

ntor
09-01-08, 17:13
arkadaşlar çok saçma ama

belkide orhan bu şantajciyi organıze etmiştır ne biliyim aliye karşi falan...

,,,

Eh artık bu yorumlarına cevap veremiyeceğim. Orhan ı sevmebilirsiniz ama abartmamak lazım hepsinin kendilerine göre haklı yanları var

sleepinsanity
09-01-08, 18:35
17. BÖLÜM / ÖZET

ORHAN'IN BAŞI DERTTE
Orhan, şantaj telefonundan sonra soluğu Ali'nin yanında alır. İki adam arasında, birbirlerini tarttıkları acayip bir tartışma yaşanır.
Murat'ın köşkte olmaktan duyduğu mutluluğa rağmen Nisan artık evine dönmeye hazırdır. Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır. Bu tanımadıkları düşmana karşı yan yana durmaktan başka çareleri yoktur. Ama Orhan'ın aksine, Nisan bir an bile Ali'den şüphelenmez. Bu da Ali'ye bir adım atması için cesaret verir.
Bu arada yıllar sonra aniden çıkıp gelen anne, başta Mehmet olmak üzere bütün ailenin huzurunu kaçırmıştır. Selim Reşat'ın, Gönül'le evleneceğini de öğrendikten sonra dikenlerini göstermekten kendini alamaz. Asıl niyetinin ne olduğu ise çok geçmeden anlaşılacaktır.
Evdeki ortamdan iyice bunalan Mehmet, sevgilisiyle daha rahat vakit geçirebilmenin yollarını aramaktadır. Ancak bu amaçla yaptığı teklif, Güneş'i hem şaşırtacak hem de hayal kırıklığına uğratacaktır.
Polise gitmeye asla yanaşmayan Orhan'ın başı iyice derttedir. Şantajcıya boyun eğerek isteğini yerine getirir. Ancak takip edildiğinden habersizdir.

Kaynak: bicaksirti.tv

qsawe
09-01-08, 19:01
Bıçak Sırtı.... Keskin... Can Yakar...

Canı yanmayan yok ki... Murat bile bu bölümde üzüldü...

Ali'nin suçu kabul edeceği belliydi. Nisan'ın bu kadar hızlı karar vermesini beklemiyordum. Hala inanmadığını söylüyor ama, kalbide kendisine inanmıyor.

Nisan, bu bölüm gözüme duygularını daha iyi yansıtır gözüktü. Yüzünü kullanımı ses tonu çok yerindeydi. Hasta yatağındaki bölümler yaradı sanırım. Dinlenip kendine gelmiş. Orhan, her bölüm şaheser bir oyun sergiliyor... Fikret Kuşkan, gerçekten alkışı hak ediyor. :img-clapp

Mehmet-Güneş ikilisi için ne demem lazım bilemiyorum... Mehmet bile acınacak halde olduklarının farkında.

Selim Reşat- Gönül sahneleri her zaman ki gibi, sakin ve huzur vericiydi... eski eş çıkana kadar... sonrası ise, değer verilen insanı nasıl savunduğunu gösteren SR nin + puan almasını sağladı.

Şantajcı kim? Çok da merak etmedim açıkçası.... nasılsa bu hafta öğreneceğiz... ya da en geç öbür hafta... Neden bende heyecan yaratmadığını düşününce de, Orhan'ın biraz zarar görmesinin hoşuma gittiğini fark ettim.

Orhan'ın babalığını, hislerini asla yargılamıyorum. Murat için canını vereceğini söylerken, o kadar içtendi ki, aksini düşünmek büyük insafsızlık olur. Fakat, her yaptığının yanına kâr kalması sinirime dokunuyor. En azından maddi zarar görsün... ( Özette de diyor zaten ödeyecek diye):img-yes:

Ali'nin yaşadığı karmaşalar, git-geller çok fazla.... bir bünye bu kadar üzüntüye sıkıntıya ne kadar dayanır... akıl sağlığı nasıl hala düzgün kalır... bravo demekten başka birşey gelmiyor elden... Tam seviyorum diyor, sevdiği itiyor... tam oğlumu buldum diyor, elinden kaçırıyor... tam hayatım düzene girecek derken yine tepetaklak oluyor.... Ali bunları bize güzel yansıtıyor...

Geç izledim, geç yorum yaptım, ama, önceki bölüme göre çok başarılı bulduğum bir bölüm oldu...

Ben yorum yazana kadar özet geldi... :img-yes:

OXFORD
09-01-08, 19:07
ORHAN'IN BAŞI DERTTE
Pek bir üzüldüm:img-pilotAma biraz da olsa sıkıntı duyuyorum çünkü ucu Ali ve Murat'a da dokunuyor:icon_sorr
Orhan, şantaj telefonundan sonra soluğu Ali'nin yanında alır. İki adam arasında, birbirlerini tarttıkları acayip bir tartışma yaşanır.
Valla bilmiyorum ama her bu tarz sahnede ben karakterlerden çok oyunculara odaklanıyorum.O kadar mükembel bir oyunculukları var ki ve o kadar güzel yansıtıyorlar ki bu zıtlığı:good:.Merakla bekliyorum bu sahneyi:img-yes:
Murat'ın köşkte olmaktan duyduğu mutluluğa rağmen Nisan artık evine dönmeye hazırdır.
Gitmesi hataydı zaten:icon_whis
Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır. Bu tanımadıkları düşmana karşı yan yana durmaktan başka çareleri yoktur.
Onlar farkında değil ama son iki bölümdür zaten yan yanalar.Ben de böyle var olan ama yokmuş gibi gösterilen şeylere sinir oluyorum:img-pilot
Ama Orhan'ın aksine, Nisan bir an bile Ali'den şüphelenmez. Bu da Ali'ye bir adım atması için cesaret verir.
Cesaret kavramını Nisan'ın bencilliği için kullanmaları pek bir garip..Ne kadar büyük bir cesaret örneği değil mi?:icon_whisEhh o kadarı da olmazdı zaten.Ali'den kuşkulanmazdı Orhan herşeyi anlattıysa Ali'nin kendi için katil demiyeceğini de gayet iyi bilir.Ali'den şüphelenmeleri bile bana göre bir mantık hatası:img-pilot
Bu arada yıllar sonra aniden çıkıp gelen anne, başta Mehmet olmak üzere bütün ailenin huzurunu kaçırmıştır. Selim Reşat'ın, Gönül'le evleneceğini de öğrendikten sonra dikenlerini göstermekten kendini alamaz. Asıl niyetinin ne olduğu ise çok geçmeden anlaşılacaktır.
O tarz bir insanın kimsenin kara kaşı karı gözü için gelmeyeceği çok açıktı zaten.Bunu kendi huysuzlukları ile kapatıp evdeki çoğu insanın da sinirini,rahatını bozacak olması cabası...
Evdeki ortamdan iyice bunalan Mehmet, sevgilisiyle daha rahat vakit geçirebilmenin yollarını aramaktadır. Ancak bu amaçla yaptığı teklif, Güneş'i hem şaşırtacak hem de hayal kırıklığına uğratacaktır.
Evlenme teklifi:img-polic
Polise gitmeye asla yanaşmayan Orhan'ın başı iyice derttedir. Şantajcıya boyun eğerek isteğini yerine getirir. Ancak takip edildiğinden habersizdir.
Son atraksiyon ögesi takibi de eklemişler özete..Polise gitmez tabi!Çünkü bu sefer paçaları tutuştu.Sıkıyorsa gitsin!:icon_whis

Aysucum,özet için çok teşekkürler..

ikizlerbur
09-01-08, 19:15
Özet gelmiş teşekkürler Aysucum
Daha hareketli bir bölüm izleyeceğiz sanki evet tahminlerimiz için iyi oldu özetin gelmesi..
Orhan'nin ilk olarak Ali'yi düşünmesi gayet normal sonuçta Ali'yi düşmanı olarak görüyor ve böyle bir olayı Ali'yi "tanımadığı" daha doğrusu tanımaya çabalamadığı için direk ona mal edecektir..Görünüşe göre bu tezinde oldukça iddali özetin devamını göze alırsak..Birbirini tartıkları ilk ilginç bir tartışma oyunculuk konuşacak yine sanırım
Murat'ın köşkte olmaktan duyduğu mutluluğa rağmen Nisan artık evine dönmeye hazırdır. Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır.
İlginç tabi Orhan'dan hiç beklenilemeyecek bir davranış..Anormal bir dayanışma örneği olacak hayırlısı bakalım:)
Bu tanımadıkları düşmana karşı yan yana durmaktan başka çareleri yoktur. Ama Orhan'ın aksine, Nisan bir an bile Ali'den şüphelenmez. Bu da Ali'ye bir adım atması için cesaret verir.
Şaşırdım..Bu geçen bölümde Alinin hep kendisine hemde kalbine inanmadığını söyleyen Nisan mı? İnanamadım bir anda nasıl olsa kalbi kırık hanımın bunu da Ali'ye yükleseydi..Herşeyin suçlusu Ali ya zaten.
Ali'de garibim hala çabalıyor..Bırak bir kendi haline kalsın Orhan Efendi'yle babaşbaşa ikisi vicdansız vicdansız halletsinler bütün işlerini
Beklendiği gibi ortalık karıştırdu anne..Amacı ne acaba o da para falan mı isteyecek ki...:img-icecr:img-icecr
Tatile falan mı gidelim diyecek acaba demesin ne gerek var:icon_whis
Gider mi polise hayatınının yalanı ortaya kuracak o kadar çaba göstermiş..Hiç işine gelir mi..Versin bakalım parayı peşini bırakmayacak belli
Allaha vere de Murat'a birşey yapmasalar
O zaman işler iyice çığırından çıkar

glhn
09-01-08, 19:52

eh telefondan sonra alinin yanına gitmesi normal orhan herkesi kendi gibi entrikacı sanıyo:icon_whis ancak anlaşılan yine iki adamın çekişmesini izlicez bayılıyorum böyle ikili sahnelere:img-icecr

Murat'ın köşkte olmaktan duyduğu mutluluğa rağmen Nisan artık evine dönmeye hazırdır.

nihayet..zaten niye gitmişti ki köşke!!

Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır.

hayret orhan bugüne kadar hep sorunlarını kendi halletti(!). nasıl oldu da nisana açılmış ama bunda da vardır bi çıkarı kesin nisana gidip 'bu şantajcı alidir mutlaka' diye doldurur kadın daha önce doldurduğu gibi..:icon_whis

Bu tanımadıkları düşmana karşı yan yana durmaktan başka çareleri yoktur. Ama Orhan'ın aksine, Nisan bir an bile Ali'den şüphelenmez. Bu da Ali'ye bir adım atması için cesaret verir.

bu sefer orhanın taktiği nisanda işe yaramıyo demek ki iyi bari bu bölüm nisanın sana inanmıyorum, güvenmiyorum laflarını dinlemicez:img-cool2 ali için de tabi bi ışık yandı bu güven sonrası:img-blush

tam sr bey&gönül hanım yıllar sonra kavuştular derken bir bu anne eksikti onu niye ilgilendiriyosa eski kocasının yeniden evlenmesi..:icon_whis

daha rahat vakit geçirmekten kasıt sanırım evlenip ayrı eve çıkmak böylece köşten ve köşkün dertlerinden uzaklaşmak:img-yes: bu amaçla yaptığı teklif belli bknz:fragmandaki evlenme teklifi.. ama anlaşılan güneş bu tekliften hoşlanmıyo niye hayalkırıklığına uğruyoki mehmet gibi bi insandan evlilik teklifi alımış daha ne.. ben de niye kurcalıyosam daha iyi işte evlenmesinler zaten:img-pilot

oldu tabi polise gitsin de büyük yalanı ortaya çıksın orhan o kadar aptal mı:img-cool2 yalnız bir gizem süsü verilmiş kişi daha:kim takip ediyo olabilir?

Aysu özet için teşekkür:img-yes:

gamlibaykusss
09-01-08, 19:57
bence ali takip edecektir...

badger
09-01-08, 20:40
Bakk Ali bu işi yapmasa bile...Orhanı sonunda takip edebilir..bknz:bu ne haltlar çeviriyor diye?:img-cool2

sym_88
09-01-08, 21:42
Bu belli birşey ama ali böyle birşey yapmaz çünkü sözünün arkasında durur.Tabi orhan buna inanmıyor o başka birşey.Orhanın şüphelenmesi boşa.
Murat'ın köşkte olmaktan duyduğu mutluluğa rağmen Nisan artık evine dönmeye hazırdır
Tabi ki de nisan hiç gitmemesi gerekiyordu.Çünkü orhan'la evli değil artık onunla aynı evde yaşamasının gereği yok.Murat'ta köşkte dedesi ve amcası var olduğu sürece gideceğini pek sanmam Orhan'da bu telefon tehditini aldıktan sonra nisanı hiçbir yere bırakmaz.
Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır
Evet orhan'nın en gıcık olduğum huyu ketum olsu.Buna çok şaşırdım nasıl oluyorda nisana şöylüyor.Orhan bu sefer bayağ korkmuş.Ama kimbilir nisan'na ne şekilde şöylemiştir.Kesin bu şantajsı ali'nin yaptığını şöylemiştir.
Orhan'nın nisanı etkisi altına alacağını sanmıyorum.Bunu ali'yi hapisten çıkarmak için ifadesini değiştirmesinden anladım.Orhan'nın şüphelenmesi boşa ona verdiği sözü tutmamış olabilir ali ama buda nisan'na şırıl şıklam aşık verdiği sözü tutar.
Bu kadın nerden çıktı ne güzeldi gönül hanımın selim reşatla geçirdiği günler.Geri gelmesinin asıl nedeni nedir çok merak ediyorum.
Evet mehmeti çılgınlıklarından biri yine uzaklaşmanı en kolay yolu güneşle evelnip yani yıldırım nikah baloyuna çıkmak olacak bence.
Bence ali takip edecek bu belli birşey belki bu şantajsı yapanlar orhanna zarar vermek istiyecekte olabilir.Ali'de orhan'nı kurtarabilir.

Aysu özet için teşekkür ederim.

gamlibaykusss
09-01-08, 23:28
acaba anneleri bir kardeşlerinin daha olduğunu söylemeye gelmiş olabilir mi ? mesela bu meltem cumbul olabilir mi? tabi gerçekten diziye dahil olacaksa...

edogan1983
10-01-08, 00:57
17 bölümde belki kimin şantaj yaptığı belli olmaya bilir ama ileriki bölümlerde orhan`ı bu dertten Ali kurtaracakmış gibi geliyor. Hatta ali bu olayda hastahanelik bile olabilir Nisanda bunu duyunca bütün buzları çözülür ve Ali`yi daha iyi anlar ne alaka diyebilirsiniz. İçimden bir an öyle geçti. Ayrıca şantajcı kim yorum yapamıyorum.

sleepinsanity
10-01-08, 01:10
17. bölümde bence de şantajcının kim olduğu ortaya çıkmaz. Selim Reşat çekilen yüklü paradan haberdar olup o mu takip edecek acaba Orhan'ı diye geçmedi değil aklımdan. Ali'nin onu takip etmesi özette neden bu kadar büyük bir olaymış gibi yansıtılsın ki. Olayların akışını değiştirecek bir şeyler olması lazım artık bu noktadan sonra. Herkes yavaş yavaş gerçeği öğrendi sırayla, gerçeğe adım adım yaklaşma sırası belki de Selim Reşat'tadır?

Ben şantajcının Cankurtaran'dan biri olduğunu düşünüyorum hala. Selin'in kahvede sinirden söyledikleriyle şantajcının telefonda Orhan'a söyledikleri örtüşüyor.

Selin: Deli oluyorum düşündükçe. Adamın çocuğunu al, üstüne bir de hapse tık. Zaten başından beri sinir oluyorum o kadına. Şeytan diyor çık televizyona bas bas bağır "Osmanlı'nın torunu başkasının oğlu, hileyle kaçırdılar diye."

Güneş: Selin, dikkatli ol! Ya bunca derdimiz varken bir de senle mi uğraşıcağız

Numan: Şş kızlar kızlar yapmayın ya bakın yerin kulağı vardır. Daha fazla işleri çorbaya çevirmeyelim dimi ama?

sorfangirls
10-01-08, 01:57
Ayfercim,senin yorumunu bekliyordum.Ama kızmaya kıyamıyorum lafını okuyunca bir güldüm:img-icecr:img-icecrNeden kıyamıyorsun bakayım?Asıl bu bölüm kafasını alıp,o saçlarını tel tel yolup ağzına veresim geldi.Tam bir kıldı yani..:icon_whisKıy sen kıy..Ben yardımcı olurum:img-icecr

:):):):) nisan bu ıstıkrarlı tavrını surdurmeye devam ederse kıyma makınasından gecırmem yakındır özgecım merak etme beraber atarız makınaya o zaman senle gercı sen coktan attın :img-pilot ıns degısecek yakında umutluyum bu konuda ıns kaybettırmez bana bu umudumu :P

Aysucum yazdıklarına hak vermemek elde degıl kahvedekı konusmaları bır daha anımsayınca bu tezımızın tutabılecegı ortaya cıkıyor bence. Zaten selın bu olayı ogrendıgınden berı konusmaları rahatsız edıcı hatta bır ara ben nısana bırseyler fısıldayıcagından bıle emındım ama tahmınımde yanıldım bu seferde olaylar o yonde belkıde kahvedekı o konusmalardan ılerı gelmıstır bu durum.

Ben yıne senle aynı dusuncedeyım bu kısının kesınlıkle mahalleden oldugunu dusunuyorum cunku telefon kulubesı ve adamın konusmaları bende o hıssı uyandırdı o zaman bu tahmınımızde oldukca kuvvetlenıyor.

Ayrıca kafama takılan bırsey var SR amca ben nısanın eve donucegını zaten bılıyordum dedı ya dusunmeden edemedım bu adam hıc merak etmıyormu nısan eve nıye gerı dondu dıye bır sebep aramıyormu bu durumdan durduk yere donmus olamaz neden SR amcayı bu kadar olayların dısında bırakıyorlar artık bırseylerı ogrenmesının zamanı geldı bence

sleepinsanity
10-01-08, 02:12
Haklısın Ayfer'cim Selim Reşat konusunda. Bir haberler zaten köşkte yaşayanlar birbirlerinden. Selim Reşat bu aralar aşk sarhoşluğuyla ve ölüme iyice yaklaştığını hissetmenin korkusuyla başka bir şey düşünemiyor olabilir. Onun için önemli olan netice sanırım, sonuca nasıl varıldığı değil. Ama Nisan tekrar kendi evine dönmek istediğini söyleyince inşallah sorgulayacaktır sebebini.

Anne hanım'ın da ismi yok kimse ismiyle hitap etmedi, özette bile anne diye geçmiş ismi. Sadece geçici olarak hikayede kalacak olması biraz üzücü. Derdi ne acaba neden gitmiş neden onca sene sonra gelmiş, özette en çok merak ettiğim bu oldu.

sorfangirls
10-01-08, 02:13
Orhanın ısıne yaramıyacagı aşikar ee ali nin zaten bu taraklarda gozu olmadıgını bılıyoruz kahramanlarımızın ısıne kesınlıkle yaramaz ama bu durum gerceklerın acıga cıkmasına sebebıyet verecekse o zaman belkı ali nin ısıne yarayabılır.

Ben yenı oldugunu dusunuyorum o yuzdende sımdı yapılıyor. zamanında edınılmıs bır bılgı olsaydı neden sımdıye kadar beklenılsın kı yenı ogrenıldı ve hemen kullanıldı.

Bence para santajcının ole ıntıkam pesınde olan bırı oldugunu dusunmuyorum elıne bır bılgı gecmıs ve kotu nıyetlı olmasından dolayıda bunu amansızca kullanıyor.

Yenı oldugunu dusundugum ıcınde tesadufen ogrenılmıs bır bılgı dıyorum.

Kesınlıkle serra degıl ama selının boş bogazlıgından suphelıyım tahmınım o yonde.

Yalnızdır telefon konusması ve ortam bana o hıssı uyandırdı. Gercekten mahalleden bırıyse olaylar bu dereceye gelmez kacırma falan ısın ıcınden cıkamaz cunku. Ama tahmın edemıyecegımız daha guclu bırı cıkarsa olamıyacak bırsey degıl bu durum daha ılerı boyutlara gıdebılır.

forgetmenot sorular ıcın cok tesekkurler :img-wink:

sorfangirls
10-01-08, 02:36
Aysucum özet ıcın tesekkurler hayatım :img-wink:

Alsın alsın mumkunse hep alsın yeterkı ıkı oyuncu bır araya gelsın daha ne ısterım kı onları ızlemekten baska amac hıc onemlı degıl :img-pilot

ala ala ne cabuk daha kalır sanıyorum valiz hazırlamaktan yorulmadı :img-pilot donsun tabı ne ısı var orda gıtmesı bır vukuattı zaten.

Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır. Bu tanımadıkları düşmana karşı yan yana durmaktan başka çareleri yoktur.
orhanı bıldım bılelı hep korkuyor buda yenısı zaten yan yana degıllermı kac bolumdur.

Ama Orhan'ın aksine, Nisan bir an bile Ali'den şüphelenmez. Bu da Ali'ye bir adım atması için cesaret verir.
nısan mı bır adım atıyor umutluyum demıstım hadı bakalım kac bolumdur hep gerı adım attı. ee suphelenmıyecek tabıkı de o kadar da tanısın artık.

SR amcayı nıye kıskandıkı sımdı bır anlam veremedım asıl nıyetı ne olabılır ortada bır nıyet varsa o zaman mırasla ılgılı bırsey olabılırmı :icon_whis

Zaten rahatlar daha ne ıstıyor anlamadım, evlenme teklıf edıcek orasını gorduk ama gunes nıye hayal kırıklıgıne ugruyor onu anlamadım.

Orhan ve polıs orhanın bu durumda korkulu ruyası tabıkı o yuzden nıye gıtsın kendı yontemlerıyle halletmeye calısır o. Artık gerceklerı ogrenme sırası SR amcaya geldıgıne gore mumkunse o takıp etsın.

sleepinsanity
10-01-08, 02:59
nısan mı bır adım atıyor umutluyum demıstım hadı bakalım kac bolumdur hep gerı adım attı. ee suphelenmıyecek tabıkı de o kadar da tanısın artık.

Nisan'ın Ali'den şüphelenmemesi ilginç, son iki bölümde gösterdiği tutumu düşünürsek. Sanırım kendini toplarmaya ve mantıklı düşünmeye başlıyor Nisan. Toparlasın da artık çünkü artık gerçekten de iyice sıkıntı vermeye başladı Nisan'ın katı tavırları ve iğneleyici lafları. Ama bu iki cümleden benim anladığım "adım atan" gene Ali. Nisan ondan şüphelenmediği için Ali onun yeniden güvenini kazanmaya başladığını düşünerek bir adım atacak, nasıl bir adım bu merak ettim. Biraz da Nisan adım atsın artık ama, o zaman adım atacak. :icon_whis Biraz garip yazmış özetçi cümleyi, her iki türlü de anlaşılabiliyor ikinci cümle.

SR amcayı nıye kıskandıkı sımdı bır anlam veremedım asıl nıyetı ne olabılır ortada bır nıyet varsa o zaman mırasla ılgılı bırsey olabılırmı :icon_whis

Biri bu konuda Selim Reşat'ın eşini aldattığını bunun üzerine annenin evi terkettiği tahminde bulunmuştu. Bana da mantıklı geldi bu. Selim Reşat, Gönül Hanım'a mektubu 30 sene önce yazmış. Anne hanımefendi de evi 28 sene önce terketmiş. Gene de bu olasılık, annenin çocuklarını bir daha hiç aramamak üzere arkasında bırakmasını tam olarak açıklamıyor.

Zaten rahatlar daha ne ıstıyor anlamadım, evlenme teklıf edıcek orasını gorduk ama gunes nıye hayal kırıklıgıne ugruyor onu anlamadım.

Burayı ben de hiç anlayamadım. Fragmanda gördüğümüz evlenme teklifinin Güneş'i şaşırtmasını anlayabiliyorum ama neden hayalkırıklığı? Güneş, Mehmet'in bir an önce evden kaçmak istediği için apar topar teklif ettiğini düşündüğü için mi kırıldı acaba. Öyle güzel bir evlenme teklifi neden hayal kırıklığı yaratsın ki yoksa..

forgetmenot
10-01-08, 08:05
neden hayalkırıklığı? Güneş, Mehmet'in bir an önce evden kaçmak istediği için apar topar teklif ettiğini düşündüğü için mi kırıldı acaba. Öyle güzel bir evlenme teklifi neden hayal kırıklığı yaratsın ki yoksa..

Belki de evlenme teklif etmiyordur??Hayatımın,evimin kadını ol,yüzüğümü tak benim ol,'ev tutup beraber yaşayalım diyordur.Bu konularda klasik şekilde düşünen Güneş'te teklif, 'evlenme' üzerine olmadığı için,daha çok da bu durumu ağbisi kabul etmeyeceği ve kızacağı için hayalkırıklığına uğruyordur???:img-cool2

narima
10-01-08, 10:33
orhanı bıldım bılelı hep korkuyor buda yenısı zaten yan yana degıllermı kac bolumdur.

Bu Orhan ne zaman akillanacak.Ve basindaki dertleri herkes ile paylasacak.Bu zamana kadar ne sakladiysa geldi basina corap oldu.

Herseyide Aliden bilmesi bence Alinin Muratin babasi olmasindan degil.Artik o isleri unuttu.Tek derdi bosandigi esini Aliye kaptirmamak.

Gecti artik BORUNUN PAZARI SURECEKSIN ARABAYI BASKA BIR SEHIRE.
Ozettede yaziyor Nisan .Aliden biran olsun suphelenmiyor.Adamin 2-3 gun hapis yatmasi herhalde iyi oldu baksaniza Nisanin .Aliye guveni tam oldu.

Artik Orhan bey de sevgilisini daha fazla ihmal etmez.Adam hem karisindan hemde sevgilisinden vazgecmek istemiyor.Ne guzel kendisi mutlu olsun.baskalarinin mutsuzlugu onu mutlu etsin.Egoizm bu demekki

GULBEYAZ76
10-01-08, 12:13
Mehmet Güneşe birlikte tatile gitmeyi önerir.Güneşte bu tip bir teklifi yanlış anlar araları açılır Mehmet yanlışını anlar Güneşe duygularından bahseder ve evlenme teklif eder.
Aklıma sadece bu geldi.Kuvvetli bir ihtimal bu olur.

angel78
10-01-08, 13:23
Özet için çok teşekkürler.Bende özeti yorumlıyayım da eksik kalmıyayım.

ORHAN'IN BAŞI DERTTE

Bu cümleyi sevdim.Geçen bölüm Ali'nin yaşadıklarından sonra az da olsa içim soğudu.Oh olsun.

Son cümle ilginç.Birbirlerini tarttıkları acayip tartışma lafı bana psikolojik savaş çağrışımı yapıyor.Birbirleriyle laf yarıştıracaklar.İkiside korkusuzca ithamda bulunucak.Kork benden diyecekler birbirlerine.İlginç sahne olucağa benziyor.

Nisan zaten köşke döndüm Orhan'a değil diyerek bu durumun geçici olduğunun altını çizmişti.Evli evine köylü köyüne.Zaten köşkde durulacak hava yok. Mehmet'in annesinden dolayı gerilim söz konusu.

Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır. Bu tanımadıkları düşmana karşı yan yana durmaktan başka çareleri yoktur. Ama Orhan'ın aksine, Nisan bir an bile Ali'den şüphelenmez. Bu da Ali'ye bir adım atması için cesaret verir.

Umarım Orhan'ın bu çaresiz durumu Nisan'ı yumuşatmaz.Yani Orhan'a yakınlaşmaz.Nisan zaten bu aralar karmakarışık halde.Birlik içinde olucaklar bu gerekli zaten.Ama Nisan'ın Ali'den şüphelenmemesi iyiye işaret.Senaristler Ali'ye daha fazla yazık etmiyelim diye düşündüler sanırım.Adamcağız darbe üstüne darbe aldı.Hem Ali içinde bir umut ışığı olucaktır bu.Nisan benden şüphlenmedi,demek ki bana karşı güvenini kazanma konusunda gelişmeler var diye düşünebilir.

Bunca yıl oğullarının hasretine dayanamadığı için döndüğünü zannetmiyordum. Kadın o kadar soğuk ve gururlu ki belliydi aslında başka maksat ile geldiği. Büyük ihtimalle mal paylaşımı ya da miras olayı falandır

Mehmet ile Güneş'in geçen bölüm konuşmalarında Mehmet Güneş'e ''ben amcayım sen ise hala.Biz sevgili bile olamadık.Hiç kendimiz ile ilgili kavga ettik mi?''derken ilişkimizi bir raya oturtamadık.Kendimizi yaşayamıyoruz demek istedi.Şimdi bu evlenme teklifi ne alaka.Sen daha sevgili olamamışken evli olmayı istemek çok ağır biryük.Mehmet sanırım Güneş ile beraber tüm bu sıkıntılardan uzak,başbaşa,yeni bir hayat kurmak istiyor.Sanırım Güneş Mehmet 'in kendisine deli gibi aşık olduğu için değil de sırf başka sebeplerden dolayı bu teklifi aldığını düşündüğü için kırılıcak.Mehmet yakma başını.Evlenme

Orhan yine başının dikine gidiyor.Bir ara mafya ile işbirliği içine girmişti.Hani Ali'yi tuzağa düşürmek için.Acaba bu insanların şantaj ile bir ilgisi olabilir mi?Bu da şimdi geldi aklıma paylaşayım dedim.Orhan polise gitmeyi göze alamaz. Ama yine burnunun dikine gidiyor.Ali ile işbirliği içinde olsa çok daha farklı yerlere gidecek durum.Ali'den şüpheleniyor ama ben olsam peki madem şantaj ile ilgin yok o zaman bana yardım et bu işin içinde kim var bulalım derim.Ama nerde.Orhan herşeyin iyisini bilir ya.Annesi kılıklı ne olucak.

sorfangirls
10-01-08, 14:25
Burayı ben de hiç anlayamadım. Fragmanda gördüğümüz evlenme teklifinin Güneş'i şaşırtmasını anlayabiliyorum ama neden hayalkırıklığı? Güneş, Mehmet'in bir an önce evden kaçmak istediği için apar topar teklif ettiğini düşündüğü için mi kırıldı acaba. Öyle güzel bir evlenme teklifi neden hayal kırıklığı yaratsın ki yoksa..

Mehmet ile Güneş'in geçen bölüm konuşmalarında Mehmet Güneş'e ''ben amcayım sen ise hala.Biz sevgili bile olamadık.Hiç kendimiz ile ilgili kavga ettik mi?''derken ilişkimizi bir raya oturtamadık.Kendimizi yaşayamıyoruz demek istedi.Şimdi bu evlenme teklifi ne alaka.Sen daha sevgili olamamışken evli olmayı istemek çok ağır biryük.Mehmet sanırım Güneş ile beraber tüm bu sıkıntılardan uzak,başbaşa,yeni bir hayat kurmak istiyor.Sanırım Güneş Mehmet 'in kendisine deli gibi aşık olduğu için değil de sırf başka sebeplerden dolayı bu teklifi aldığını düşündüğü için kırılıcak.Mehmet yakma başını.Evlenme

Sanırım dedıgınız gıbı bunun altında bu apar topar evlenme teklıfı ve gunesın bunu farklı sebeplere yorması yatıyor. Daha bır bolum once ne olduklarını bılmeyen cıft ertesı gun mehmet evlenme teklıf edıyor gunesınde mantık damarları agır bastıysa bu duruma bu kargasa ıcınde nedır bu teklıf ne yerı nede zamanı dıye dusunmustur sanırım. Oysakı fragmanda teklıfı alırken cok mutlu gorunuyordu, demekkı sonradan aralarında bırsey gectı. Ama yınede bır hayal kırıklıgı goremıyorum ben bunda belkıde yuzugu begenmemıstır ıstedıgı gıbı bırsey degıldır :):):)

OXFORD
10-01-08, 17:01
Narima'dan alıntı..
Gecti artik BORUNUN PAZARI SURECEKSIN ARABAYI BASKA BIR SEHIRE.

Ayfer'den alıntı..
nisan bu ıstıkrarlı tavrını surdurmeye devam ederse kıyma makınasından gecırmem yakındır özgecım merak etme beraber atarız makınaya o zaman senle gercı sen coktan attın ıns degısecek yakında umutluyum bu konuda ıns kaybettırmez bana bu umudumu

Ayfercim,o ölse bana kendini sevdiremez:img-pilot..Benim için dürüstlük,düşünme ve adalet kavramları pek çok kavramdan daha önemlidir.Bunu bir kere o insanda haksız bir şekilde gördüğüm zaman onun hakkındaki düşüncelerim hiçbir zaman iyi olmaz.Belki gelişme gösterir..Sevgili Narima'dan alıntı yaptığım sözü aynen Nisan'a yolluyorum..
Gelişme gösterceği koşullarda belli..Murat'ı bir şekilde Ali'ye yaklaştırmak..Uzaklaştırmak veya UZAKTAN SEVMEYİ öğretmek değil..

Aysucum,Selin ile uyuşan replikleri yazdığın için teşekkürler.Ben de bunları bir karşılaştırayım diyordum.Her ne kadar uysalar bile bana şantaj yapan kişinin KATİL lafını kullanması garip geliyor.Selin ne olursa olsun katil lafını Ali için kullanır mı?Orhan tehdit ediliyor,fakat sözler Ali'ye de gidiyor..
Eğer Selin ise kıyma makinasında yeri hazır:img-wink::img-wink::img-icecr

sleepinsanity
10-01-08, 17:22
Selin'in sözlerini Selin yaptırdı demek için yazmamıştım. Hatta bana kalırsa bunu yaptıran kişi Selin değildir. Hem nereden bulacak da adam ayarlayacak, yapsa kendi yapardı. Selin ulu orta bağırırken, etraftan duyan birileri oldu demeye çalışmıştım. Şantajcı da Selin'in kullandığı kelimeler dışında farklı bir laf etmedi "katilin oğlu" dışında. Orhan'ın ve Murat'ın isimlerine ulaşmak da çok zor olmamıştır bu kişi veya kişiler için, eğer şantajı yapan bir çeteyse.

OXFORD
10-01-08, 17:29
Selin'den o sırada duyan biri,Orhan'a ve Murat'a ulaşabilir..:img-yes:
Fakat Ali'nin 10 yıllık kimliğine nasıl ulaşıcak?:bilmim:bilmimBu konu kanunlar önünde de zaten kapandı.Bu bilgileri kolay elde edebilceği biri var mı acaba?
Sadık tahminim hala sürüyor benim sanırım.Ondan başkası hiçbir şekilde aklıma gelmiyor:img-blush

zeynep.
10-01-08, 17:38
yaa geçen bölüm çok rahatsız oldum şu Orhan Serra sahnesinden.dile getirmesem olmazdı.yaa Nisan Ali'ye inanmıyor ama nasıl o Orhan'a onca şeyden sonra güvenip konağa tekrar gidiyo bunu benim aklım almıyor.bu seferde asık yüzlü Nisan istemiyorum.negatif enerjisi banada geçiyo resmen.bu arada aynen katılıyorum Aysu Selinle ve tehditi yapan kişiyle ilgii düşüncelerine.
Mehmet Güneşe evlenme teklif edicek herhalde ama pek evlenebilceklerini sanmam.en azından bu kadar kısa zamanda olmaz.Mehmetin annesinin (!) neden geldiğini daha doğrusu ağzındaki baklayı çok merak ediyorum.
pazartesi soruların hepsi cevabını bulacaktır umarım...

handeci
10-01-08, 19:08
Ali hapistedir.Karakolda Ali’yi kurtaracak ifadeyi vermeyen Nisan vicdan azabı çekmektedir.Orhan, bütün enerjisini Nisan ve Murat’ı eve döndürmek için harcar.Selim Reşat ile Gönül’ün nikah hazırlıkları sürerken hiç beklenmedik bir misafir çıkagelir.Köşkün bütün havasını değiştiren misafirin varlığı en çok da Mehmet’in hayatını etkileyecektir.Ancak bunu henüz kimse bilmemektedir.

sorfangirls
10-01-08, 19:44
bende selinden dolayı olmus olacagını dusunuyorum ama bu kısının selın oldugunu degıl bunu yapmaz ve özge dedıgın gıbıde asla katil kelımesını kullandırtmaz. Aysunun bahsettıgı gıbı kahvede bulunanlardan bırının basından cıkmıs olabılır. konusmaları duyan ve bu işlere meyıllı olan yada cıdden para ıhtıyacı olup baska bır cıkar yolunun olmadıgını dusunerek hareket eden bırı olabılır. mahallede yasayan herhangı bırınınde hele kı eskıden berı ordaysa alı hakkında kı bılgılere kolayca sahıp olması zor degıl. orda yasayan herkes alının 10 yıl hapıste yattıgını bılıyor. sucsuz oldugunu bılseler bıle bu durumu kendı lehlerıne kullanmak ıcın bu sekılde de konusmus olabılırler.

benım gozumde selınden yanı onun vasıtasıyla olabılecek herhangı bır durumdan sonra 2. sırada sadık gelıyor ama sadıgın orhan ve murat gercegıne nasıl ulasabılecegı benı dusunduruyor. o sadece alı hakkında kı bılgılerı bılıyor. bır sekılde bunu ogrenmıs olabılır ama sadık kapasıtesınde kı vede suclu olan bır ınsanın bunu ogrenmesı oldukca zor gıbı gorunuyor.

OXFORD
10-01-08, 19:54
Açıkçası herhangi birinin sırf para için bunu yapıcak olmasının amacı gerçekleri Selim Reşat'ın da öğrenmesine mi yol açacak?Bunun için çok daha ilginç alternatifler olabilirdi.Ben Orhan'ın babasının karşısında kimi zaman dik[hani Orhan'ı buna babası zorlamışmış ya:icon_whis],kimi zaman yaptığının suçunu öder gibi gerçeği söylemesini tercih ederdim.
Gerçekler ortaya çıksın diye hikaye ile alakasız olan birinin hikayeye sokulmasını pek anlamadım.:img-cool2
İşin içinde başka şeyler vardır umarım:img-blush:img-blushÇok mu şey bekliyorum bilmiyorum ama başından beri bu gerçeği herkese Orhan anlatmalı diye düşünüyorum:img-yes:

kassandra
10-01-08, 20:09
Şantajcının, Murat'ın alındığı hastahaneden birinin olduğunu düşünüyorum. Durumu ayarlayan doktorun yaptıklarını anlayan başka bir doktor, ya da bir çalışan olabilir mesela. Ama neden bu kadar beklesin o zaman, o da var yani. Belki de Ali'nin doktordan hesap sorduğunu işitmiş ve olayı çözmüştür. Birkaç aydır da bu plan üzerinde çalışıyordur?

Durumu iyice araştırmış ve elinde belgeler olan biri bunu yapmaya cesaret etme olasılığı daha yüksek. Yani,Selin le ya da kahvede yüksek sesle konuşmasıyla ilgili bir durum değil bence, onu bilinçli yaptıklarını düşünüyorum, dikkati başka yöne çektiler böylece.

Güneş'in hayalkırıklığı sebebi konusunda genel düşünceye katılıyorum. Ancak Güneş hayalkırıklığına uğratacak olan bunu abisi ile paylaştığında abisinin olumsuz tepkisi de olabilir.

Bekleyip göreceğiz artık...

vetaki
11-01-08, 12:46
Selamlar,
Orhan'i tehdit edenlerin daha once yardimlarini istedigi mafya adamlari oldugunu dusunuyorum. Sonucta Orhan Ali'den kurtulmak istiyordu, bu adamlar bunu biliyor. Ali'yi biraz arastirirlarsa, takip ederlerse gercege ulasabilirler. Bir de Gunes'in poliste verdigi ifade var. Bu adamlarin polisin icinden bile irtibati bulunabilir. Bu ifadeyle Orhan'in korkusunu birlestirince gercege ulasmalari zor degil.

ozgemozgem
11-01-08, 18:00
17. bölüm özeti

ORHAN'IN BAŞI DERTTE
Murat'ın köşkte olmaktan duyduğu mutluluğa rağmen Nisan artık evine dönmeye hazırdır. Ama Orhan bu kez saklamaz başındaki belayı. Belki de ömründe ilk defa korkularını Nisan'la paylaşır. Bu tanımadıkları düşmana karşı yan yana durmaktan başka çareleri yoktur. Ama Orhan'ın aksine, Nisan bir an bile Ali'den şüphelenmez. Bu da Ali'ye bir adım atması için cesaret verir.

Bıçak Sırtı, soluk soluğa izlenecek yeni bölümüyle Pazartesi akşamı 22.00'de Kanal D'de.

sorfangirls
11-01-08, 18:23
Selamlar,
Orhan'i tehdit edenlerin daha once yardimlarini istedigi mafya adamlari oldugunu dusunuyorum. Sonucta Orhan Ali'den kurtulmak istiyordu, bu adamlar bunu biliyor. Ali'yi biraz arastirirlarsa, takip ederlerse gercege ulasabilirler. Bir de Gunes'in poliste verdigi ifade var. Bu adamlarin polisin icinden bile irtibati bulunabilir. Bu ifadeyle Orhan'in korkusunu birlestirince gercege ulasmalari zor degil.

bence onlarla bır ılgısı olamaz neden yapsınlar kı boyle bırsey hem gıdıpte telefon kulubesınden telefon acmazlar heralde ayrıca polıslede bır ılgısı oldugunu dusunmuyorum. benım tezım hala kahve ve sadık uzerıne bunlar degılse bıle cok suprız bırıdır emınım :img-wink:

gorgunk
11-01-08, 18:38
Selamlar,

evet olabilir, bak bunu hiç düşünmemiştim:img-in_lo
güzel bir yerden yakalamışsın, ben onu unutmuştum.

ND_17
11-01-08, 19:31
Buraya fazla yazmasam da hem diziyi hem de yazılanları takip ediyorum..

Şantaj meselesine gelince,özeti okuyunca polisin işin içinde olabileceğini düşündüm.Sonuçta başkomser şüphelenmişti bu durumdan ve gerçeği ortaya çıkartmak adına böyle bir olaya başvurabilirler.Çünkü Orhan'ın parayı getirmesi tüm suçu kabul etmesi demektir..

forgetmenot
11-01-08, 22:42
Şimdi(Cuma 21.51)gösterdi.Pazartesi Bıçak Sırtı'nın detaylı kolajı varmış.Hepimize geçmiş olsun!!:icon_whisBekleyeceğiz artık!!

Atrakumas
11-01-08, 23:18
Şimdi(Cuma 21.51)gösterdi.Pazartesi Bıçak Sırtı'nın detaylı kolajı varmış.Hepimize geçmiş olsun!!:icon_whisBekleyeceğiz artık!!

bende şimdi gördüm,neden böyle yapıyorlar? en azından üç dört hafta
bekleselerdı sonra özel bölüm yayınlansaydı.

ne yapalım yapıcak bir şey yok ! bir hafta daha bekleyeceğiz !

OXFORD
11-01-08, 23:22
Ben de Nejat İşler başlığından öğrendim kolaj bölümü..
Fakat bir hafta ara ile tekrar diziyi vermemeleri bizlere olumsuz yansıyacaktır diye düşünmekteyim.:img-polic
Bölüm mü yetişmedi diye düşünüyorum ama ellerinde stok olmalı,eğer bir dizi çekiyorlarsa..
Bölüm fotolarının gelmemesinden anlaşılıyordu zaten ama:icon_sorr:icon_sorr

znr
11-01-08, 23:27
Nerden çıktı bu kolaj bölümü... Öff yaa... İşin yoksa bekle... Bi aksaklık var gerçekten... Özette yoktu fotoğraflarda... Ama iyi olmadı bi hafta var bi hafta yok...

Atrakumas
11-01-08, 23:29
Arkadaşlar bir problem falan olmasın ? bazen olurya bir iki hafta tekrar yayınlarlar sonra birden bir oyuncunun yerine başkası diziye dahil olur yada ne bileyim yönetmen değişir falan filan.....

ekip harika gidiyor umadrım bir aksilik yoktur ve sadece bölüm yetişmemiştir !

,,,

sorfangirls
11-01-08, 23:30
mutlaka bır sebepten ılerı gelıyor bu durum ama Özgenin de dedıgı gıbı ellerınde stok olması lazım ve mutlaka vardırda. daha gecen hafta aynı sıkıntıları yasarken peş peşe bunu yapmaları hıcte hos degıl acıkcası :icon_whis

OXFORD
11-01-08, 23:37
Tabi bu kanalların ilginç yayın politikasından da kaynaklanıyor olabilir..:img-pilot
Anladığım kadarıyla özet ilk bölümleri de kapsıyor.Ve başladığı günden beri ab'de 1.olan son üç-4 haftadır bu yerini ER'ye bırakan dizisinin eski yerine gelmesini istediği için,kaçıranlar adına,kolaj bölüm vermiş olabilir..Başka bir açıklamasını bulamıyorum ben.
Pek üzerinde durulcak birşey de değil ama,üç haftanın ikisinde yapılıyorsa bu insan rahatsız oluyor:icon_whis
Keşke kolaj için bir başka zamanı seçseydi..
Neyse bizi bir haftalık daha bekleme süreci bekliyor..Artık şantajcı kim sorusu altında tahminlerimize devam ederiz:img-pilot

glhn
11-01-08, 23:38
inanmıyorum şimdi burda okudum haberi ve şok oldum:img-pilot
niçin yayınlanmıyomuş ki zaten 2 hafta yoktu off kötü oldu bu:img-cool2
umarım bu uzun aralar reytingleri etkilemez:sad53:
bari nedenini lütfedip açıklasalar dicem ama..:icon_whis

gamlibaykusss
12-01-08, 12:23
belki yeri burası değil ama bir şeyler yapmazsak dizimiz elden gidecek gibi geliyor bence 2 gün boyunca kanal D yi ve TV eleştirmenlerini mail yağmuruna tutarsak bir şeyleri değiştirebiliriz. Tabi yine sizin insiyatifinize kalmış bir durum ama harekete geçmezsek böyle kaliteli bir yapımdan olacağız gibi üstelik seyirciyle bu şekilde oynamak da ayrı bir acı verici durum.
Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum, desteğinizi bekliyorum.

amica
12-01-08, 12:35
Bence bir taktik olabilir bu.Pazartesi günü BSnin saatinde ATV ve SHOW da iki yeni dizi başlıyor.Taze şeye çok sinek konar hesabı diziler genellikle ilk bölümlerinde çok seyrediliyorlar.Bakınız Kara Yılan .Hemen akabinde tutmayacak diziler dibe vuruyor.Pazartesi yeni bölümün reytingleri etkilenmesin diye yapılmış olabilir.Bu değişiklik diğer iki dizinin yayın saati belli olunca yapıldı. Geçen hafta bu hafta oynaması gereken yeni bölümün parçasını seyrettik.

Aslında başlayacak iki dizide BS nin alternatifi olacak gibi değil. Daha ziyade Köprünün türevi gibi duruyorlar. Ama insanlar bir seyredip görsünler bakalım. Belki isabetli bir kara olmuştur.

Bizim için sinir bozucu oldu tabi. Bir hafta bunu bekledik. Ben kendi hesabıma başka dizi takip etmiyorum çünkü.

OXFORD
12-01-08, 12:48
Dizinin elden gideceğini söyleyen arkadaşım,neye göre söylüyor bunu?Neden elden gitsin ki?Gerekçesi ne?
Evet ara verilmesi gerçekten sinir bozucu.Hem de iki hafta böyle olunca..
Fakat elden gidiyor,birşeyler yapalım...Bunlar da abartı değil mi?Dizinin reytingleri ortada,herşeyi ortada:img-yes:..Bu tarz endişelere kapılmanın bir anlamı yok.
Bir hafta bekleyeceğiz,başka çare de yok...
Hatta kanalların ilginç yayın politikası göz önüne alındığında,kolaj verildiğine bile şükretmek gerekir:img-cool2:img-cool2Öyle ilginç şeyler yapılıyor ki bu kanallarda:img-pilot

sleepinsanity
12-01-08, 13:00
Panik olunmuş sanırım. Ama dizi yayınlanmıyor değil ki sadece 16 bölümü kapsayan bir kolaj bölümü sunacaklar önümüze. Bence kolaj bölümü yayınlanması çok hoş, izlemeyenler veya kaçıranlar baştan sona hikayeyi özet haliyle izlemiş olacaklar. Tabi kanal kolaj bölümlerini haftanın başka zamanlarında da yayınlabilir. İşin tek sinir bozucu yanı pazartesi günü, bir hafta sonra yeni bölüm var diye fragmanın yayınlanması ve bizim hazırlıksız yakalanmamız. :icon_sorr

Atrakumas
12-01-08, 16:05
belki yeri burası değil ama bir şeyler yapmazsak dizimiz elden gidecek gibi geliyor bence 2 gün boyunca kanal D yi ve TV eleştirmenlerini mail yağmuruna tutarsak bir şeyleri değiştirebiliriz. Tabi yine sizin insiyatifinize kalmış bir durum ama harekete geçmezsek böyle kaliteli bir yapımdan olacağız gibi üstelik seyirciyle bu şekilde oynamak da ayrı bir acı verici durum.

sevgili gamlibaykusss bende oxford gibi düşünüyorum,neden bıçak sırtını yayından kaldırsınlar kı ?
yani reytingler iyi, böyle olunca hiç bir kanal diziyi yayından kaldırmaz
tabi oyuncular yada yönetmenle problem olabilir(ki sanmiyorum) ama kanald kesinlikle BICAK SIRTINDAN vazgeçmez !

,,,

handeci
12-01-08, 17:02
yeni bölümden seçtiğim aklıma kazınan laflar...

ali'den orhan'a süper laf : ''ben oğlumu göğsümü gere gere alıcam senden.vakti saati gelince.'' !!!

ali:var mı düşmanın?aklına gelen biri...
orhan:senden başka yok!!!

ali:yalan söyledim.seni konuşmak için çağırmadım buraya.
nisan:peki niçin çağırdın?
ali:yüzüne doya doya bakabilmek için.

kassandra
12-01-08, 23:21

Gamlıbaykusss'a katılıyorum ben de.Bir ayda ikinci kez bölüm yayınlanmıyor, üstelik bu seferki yayınlanacağı ilan edilği halde yayınlanmıyor.Amaç ne acaba? Seyirci ile oynandığı tezine kesinlikle katılıyorum.Sinir bozucu bir durum.Ya da kendilerinden vazgeçmişler bunlar.

Ayrıca diziyle alakalı başka sıkıntılar da var .Mesela, dizinin promosyonu yeterince yapılmıyor bence, kanald ve tmc bu açıdan sınıfta kalıyor. Genco dizisinin yarısı kadar reklamı yapılsa,şu anda dizi bambaşka bir yerde olurdu. Doğru dürüst bir basın bülteni bile yok, güncellenen hiçbir bilgi yok dizinin resmi web sitesinde ya da kanal d nin sitesinde. Oluruna bırakılmış gibi herşey.Promosyona biraz daha emek verilse zirveye oturacağından eminim bu dizinin.Ama ne gariptir ki, bu işin içinde olanlar bu gerçeğe kayıtsız kalıyorlar.

Gamlıbaykusssun dediği gibi, şikayetlerimizi ve önerilerimizi iletmeli ve sayıca çok olduğumzu belirtmeliyiz.

Bir kere de hem doğru dürüst bir kadroya, hem de mükemmel bir hikayeye sahip olup da, hem de takır takır devam eden bir dizi göremeyeceğiz bu memlekette.

sezinti
12-01-08, 23:33
Benim tahminime göre, aksi durum söz konusu olmadığı sürece ( bölüm yetişememesi gibi )
Reklam veren kurumlar Aralık ayı ve Ocak ayında, bütçelerini gözden geçirdikleri ve planlamalarını yaptıklarından dolayı, genellikle bu dönemlerde kanallarda dizilerin bir veya iki hafta yeni bölümleri yayınlanmıyor. Bu durumda kanallar ilgili dizinin kolaj bölümünü veya herhangi bir bölümün tekrarını yayınlar. Benim tahminim bu şekildedir.

OXFORD
12-01-08, 23:34
Şikayet belirticeksek,bu fragmanın sıklığı konusunda olmalı..Eğer bölüm sonrası görmesek cumartesiden önce göreceğimiz yok.:img-yes::img-yes:
Özet konusunda sorunumuz pek yok çok şükür..O da resmi siteden geldiği için.
Fakat fragmanlar hazırlanıp kanala gönderiliyor benim bildiğim.Ve yayınlama sıklığı kanala bağlı..Bu bağlamda bir şikayet yapılıcaksa öncelik tanıtım olmalı bence de:img-yes::img-yes:

Onun haricinde,bu hafta yayınlanmasının önemli bir sebebi olduğunu düşünmüyorum.Hiç yayınlanmıyor de olabilirdi:img-cool2

jenn
13-01-08, 00:49
demek bu hafta kolaj var..yeni bölümün fragmanını bir önceki bölümün sonunda verdiklerine göre, çekim yapılamamış olması gibi durum söz konusu olamaz..bence kanalın bir hareketi bu kolaj..yayınlanmaması yada kolaj yayınlanması seyircisini uzaklaştırmaz..çünkü eminimki kemik bir kitlesi var..kanalın tanıtım eksikliğini takip etmiyorum..bu dizinin reklama ihtiyacı yokki bence..zaten oyuncularıyla vede konusuyla kitlesini oluşturmuş..izleyen kişi izlemiyene reklamı yapar..demek istediğim bu saatten sonra reklamla izleyici kazanmaz..ama bu kolaj belki seyretme fırsatı bulamamış kitleye bir şans tanımak adına yararlı bile olabilir..dizinin tehlikede olduğu görüşüne katılmıyorum.çünkü ab grubunda çok yüksek bir orana sahip...reklam verenler için cazip bir oran..

Atrakumas
13-01-08, 14:05
Panik yapmayın arkadaşlar,

bir bölüm yılbaşına denk geldı,bir bölümde böyle oldu(bir aksilik olduğunu sanmıyorum)
sadece gelecek bölüm reytinglerı için bence bu hafta kolaj bölüm yayınlıyorlar

ilk önce bende çok kızdım ama sonra düşündümde belkide biraz iyi oldu ,
kalaj bölüm sinema tadında bir bölüm olur sanıyorum ve kesinlikle kaydediceğim

ama fragman konusunda benimde şikayetım var,bıcak sırtı bence en az fragmanı yayınlalan dizi ,acaba bir politika mi bu ?
neden böyle yapıyorlar anlamıyorum ?

,,,

rain 1907
13-01-08, 14:46
durup dururken neden kolaj verme kararı aldılar anlamıyorum.bu zamana kadar hep yeni bölüm reklamı vardı.kanalların birden akış değiştirmesine sinir oluyorum ya.bu aralar bütün dizilerde bi istikrarsızlık söz konusu.mesela ezo gelinde 2 haftadır yeni bölüm gösterip vermiyo.diğer dizilerde de bu durum böyle.

OXFORD
13-01-08, 14:49
Reklama ihtiyacı yok kısmına katılmıyorum:img-yes:..Kemikleşmiş izleyicilere ne kadar güvenilir bilmiyorum.:img-pilot[Böyle diyip de ağzımın yandığı çok oldu zira]
Oyuncuların oyunculuk gücü vs..Bunlar bir projeyi her zaman bir yere kadar götürür.
Ve bu dizi illa yükrek reyting alacak diye bir kural yok.Birkaç hafta sonra tepetaklak olabilir,veya bir düşüş yaşanabilir..Kimse garantisini veremez.
Fragman mutlaka daha çok yayınlanmalı...:img-yes::img-yes::img-yes:İlla yeni izleyiciler gelsin diye değil,olması gereken budur zaten...Her reklam arasında 3 dizinin fragmanı verilceğine 5 verilsin..:img-yes:

merve_ko
13-01-08, 17:52
arkadaşlar kolaj bölümün fragmanını çeken var mı? çok güzeldi çok beğendim.. tekrar izlemek istiyorum da:img-yes:

busdem_GS
13-01-08, 19:59
ark. kolaj bölümün fragmanında çalan müziği nerden bulabilirim...yardımcı olursanız sevinirim..ö.m.lerinizi bekliorum...

(ESRA)
13-01-08, 20:16
slm arkadaşlar..ya dizinin fragmanında çalan müzği bilen varmı

sorfangirls
13-01-08, 20:19
merve fragmanı malum sıtede aratırsan belkı bulabılırsın koymus olabılırler :img-wink:

Bazı arkadaslarımızında degındıgı gıbı telas edıcek bır durum goremıyorum ben ortada, emınım kanalın dıger kanallarda yenı baslıycak dızılere karsı uyguladıgı bır taktıktır. o yuzden BS nın gıdısatıyla ılgılı bır tereddurum yok benım ama bu durum degısmıycekte degıl Özgenın de dedıgı gıbı oyuncuların varlıgı bellı bır yere kadardır. Bır dızı bastan tuttu cok yuksek reıtıngler aldı dıye sonuda bu sekılde bıtıcek dıye bır kaıde yok. bu bızım dızımızın basınada gelebılır ama suan ıtıbarıyle ben boyle bı durumun soz konusu oldugunu dusunmuyorum.
Ayrıca bu kolaj bolumun yararlı olabılecegı kanısındayım. hıc koymayabılırlerdı de buna da sukretmek lazım :) suana kadar seyretme fırsatı bulamamıs ızleyıcılerı cekmek adına guzel bır gırısımde olabılır bu kolaj bolum.

Fragman konusunda tum bs ızleyenlerı aynı seyden sıkayetcı dızı sonunda gormesem hıc gorecegım yok benım pazar gecelerı harıc. oysakı kanal dıger dızılerıne bu uygulamayı yapmadıgını kendımızde goruyoruz. bu konuda kanala maıl atabılırız ne kadar yararı olur bılmem ama :icon_whis

Bence sımdı neden kolaj bolum var demek yerıne su santajıya gerı donsek kım oldugu uzerınde dusunmemıs ıcın bır haftamız daha olmus oldu :):):)

katia
13-01-08, 22:10
bence bu hafta kolay bölünümü yayınlamak yanlısh bir strateji cunku atv de yeni bir dizi baslıyor BS de kolaj bölüm yayınlandıgı için insanlar onu merak edip seyredebilir ve azda olsa reyting kaybına sebep olabilir haftaya dizimiz.

znr
13-01-08, 22:56
Bence sımdı neden kolaj bolum var demek yerıne su santajıya gerı donsek kım oldugu uzerınde dusunmemıs ıcın bır haftamız daha olmus oldu :):):)

Bana bu şantajcı taksisi alınan adam gibi geldi nedense... Fiziğinide benzettim... Öyle bir his oluştu nedendir bilmem...Ama vakti zamanında Murat çalınırken doktora yardım eden bir hasta bakıcı falanda olabilir... Başka fikri olan... :)

sorfangirls
13-01-08, 23:00
Bana bu şantajcı taksisi alınan adam gibi geldi nedense... Fiziğinide benzettim... Öyle bir his oluştu nedendir bilmem...Ama vakti zamanında Murat çalınırken doktora yardım eden bir hasta bakıcı falanda olabilir... Başka fikri olan... :)

Benımde gecen aklıma geldı bu ıhtımal kac gundur yazıcam unutuyorum hep taksıcı adam olabılırmı aceba dıye dusundum evet fızıgı benzıyor vede telefon kulubesınden sankı mahalleden telefon acılmıs gıbı ee nısan ve muratıda az cok bılıyor. kahvede de konusmalara tanık olduysa bıde ama alı ıcın boyle bır ıthafta bulunurmu orası meçhul :icon_whis

edogan1983
13-01-08, 23:04
Diziyi çok severek izliyorum sanırım cumaya alınacak diye söylentiler var bende kursumu ona göre ayarlamıştım ve çok üzüldüm. Olsun günlerimi yine değiştiririm asla dizimden vazgeçmem kendimi okadar çok bağlanmışımki izlemeden duramıyorum. Bir de dizi hakkında reytingler çok düşük diyorlar bu dizi binbirgeceden bin kat çok güzel geçenlerde gazetede okudum salı günü 26 milyon kişi binbirgece izliyor diye yazıyordu ben inanmıyorum bıçak sırtı süper dizi şu anda üzerine başka dizi yok. Bunu polemik olsun diye yazmıyorum kendi düşüncelerim.

znr
13-01-08, 23:05
Benımde gecen aklıma geldı bu ıhtımal kac gundur yazıcam unutuyorum hep taksıcı adam olabılırmı aceba dıye dusundum evet fızıgı benzıyor vede telefon kulubesınden sankı mahalleden telefon acılmıs gıbı ee nısan ve muratıda az cok bılıyor. kahvede de konusmalara tanık olduysa bıde ama alı ıcın boyle bır ıthafta bulunurmu orası meçhul :icon_whis

Valla bulunurmu bulunur... Para için bişeyleri yapabilecek bir izlenim uyandırdı bende o arkadaş... Mekanda Alilerin mahalleye gayet uygundu dediğin gibi... Resmi elime alıp ordaki telefon kulübelerine tek tek bakıcam...:img-pilot

sorfangirls
13-01-08, 23:19
Valla bulunurmu bulunur... Para için bişeyleri yapabilecek bir izlenim uyandırdı bende o arkadaş... Mekanda Alilerin mahalleye gayet uygundu dediğin gibi... Resmi elime alıp ordaki telefon kulübelerine tek tek bakıcam...:img-pilot

:):) bıraz ugrastırcak senı ama 1 hafta vaktımız var belkı bır ıpucu elde ederız. boylelıkle benım aklımda 3 ıhtımal olustu selının patavatsızlıgı, sadık ve taksıcı arkadas bakalım hangısı cıkıcak :)

artık reklam ve reıtınglerı konusmak yerıne bolum yorumlarına gecsek baslıgımızın saglıgı acısından

Atrakumas
14-01-08, 00:00
KURTLAR VADISI OPERASYONU...
Arkadaşlar bence şantajciyi bulmamız için önce gerçeğı kimlerin bildiğini siralamamiz lazım

bunlar gerçegi kesinlikle biliyorlar
Orhan-Ali-Nisan-Mehmet-Güneş-Numan-Selin-Doktor(kirmilara dikkat)
bunların gerçeğı bilme ihtimallerı var
Sadık..........nerden bilicek? zaten onun hapiste olması gerekmiyor mu?
Taksıcı........bence ali ona kaçirma konusunda iyi bir yalan uydurmuştur ama yalanı yedı mı yemedı mı bilmem
Hastaneden......bence çok zayif bir ıhtimal,hem neden 10 yıl beklesin ki şantaj için?
Herhangi biri.......en büyük ihtimal, selinden yada doktordan yada başka bir yerden öğrenmiş olabilir

sizinde görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar

,,,

sorfangirls
14-01-08, 01:16
Orhan-Ali-Nisan-Mehmet-Güneş-Numan-Selin-Doktor
bunların gerçeğı bilme ihtimallerı var .... gercegı bılme ıhtımalı olan degıl tamamen gercegı bılen ınsanlar o yuzden Selın karakterı benım gozumde 1 numaralı zanlı :)
Sadık.......... suan ıtıbarıyle benım gozumde 3. derece zanlı olarak gorunuyor (taksıcı dahıl olunca zanlılar grubuna) gercegı bılme ve buna kafa yorma ıhtımalı cok zayıf bırı
Taksıcı........ 2. numaralı zanlı az bucukta olsa bırseyler bıldıgını ve bundan yola cıkarak bu yola basvurdugunu dusunuyorum ustelık gecen bolumlerde bayagı dıkkatlerı uzerıne toplamıs bırı olarak ee sık sık kahvede de bulunduguna gore konusmaları duyma ıhtımalı yuksek ama bırde sunu gozardı edemıyorum alıyle araları suan ıyıyken ve gercekten sucsuz oldugunu bılırken bunu nası yapabılır :icon_whis
Hastaneden...... aradan gecen bunca zaman sonrasında ımkansız bır durum

Herhangi biri....... selını patavatsızlıgından dolayı kahveden herhangı bırı zaten selın 1 numaralı zanlı oldugundan kaynak selın oluyor burda :)

Atrakumas tesekkurler :img-wink:

glhn
14-01-08, 13:10
ntor nedenini biz de bilmiyoruz kanald'nin bize bi süprizi işte:img-cool2 yalnız 16 bölümü tek bi bölüme nasıl sığdıracaklar merak ediyorum:img-wink:

aslında dizinin bu hafta yayınlanmamasına hem sevindim hem üzüldüm:img-yes:
üzüldüm çünkü şu meşhur! şantajcıyı öğrenmek için bi hafta daha beklemek zorundayız ve ben acayip merak ediyorum:img-blush
sevindim çünkü mehmetin evlilik teklifini izlemeye dayanabileceğimi sanmıyorum:icon_whis ama acı sondan kaçış yok bu hafta değilse de haftaya izlicez:icon_sorr Allah'ım kabus gibi bi de diz çökmüş.. ay ne romantik:icon_whis

OXFORD
14-01-08, 17:55
Ayfercim,bölüm yorumları sayfasında bu tarz şeyler konuşmak yasak değil canım.Aksi taktirde reyting sorunu yaşayan dizilerin sayfalarının hepsinin uyarı alması gerekirdi.Bizler olmasını istediğimiz ve bir yerde de olması gerekenleri yazıyoruz:img-yes:İçin rahat olsun senin canım:img-wink:

Zanlıların listesine gelirsek:img-icecr
-Selin'i doğrudan buraya almak ne derece doğru bilmiyorum.Söyledikleri duyulsa Orhan'a nasıl ulaşıcaklar ki?Bu zaman zarfında Ali de Orhan ile görüşmedi ki.Bir adres bulma olasılığı kahveden duyan herhangi birinin nedir?
-Orhan'ın bir ara karışmak üzere olduğu mafyaya gelirsek..Onların her yerde adamları vardır.Kimbilir belki senaristler Orhan'ın başına bu yaptıklarının bedeli olarak böyle bir batağa sokmak istemişse bir şekilde bu mafya babalarıundan(!)bir sonuç çıkabilir.
-Sadık benim gözümdeki birinci şahıs..Onun davası da yarım kaldı.Hani Güneş falan birşey söylemiyor.Bu bilerek yapıldıysa Sadık da olabilir.Fakat senaryomuzda geçmişe dair olaylar hep yarım yamalak geçildiği için bundan da emin olamıyoruz:img-pilot

duru_
14-01-08, 23:46
ya aslinda fena olmadi.. kolaj gibi.. eskileri andik.. iste nasil di o ilk bakismalar ali yle nisanin... vay bee nerden nereye geldiler simdi.. o bakismalari ne guzelmis ali yle nisanin..insallah yine olur..:(

zeynep.
15-01-08, 00:01
aslında kolaj olması hoşuma gitti benim.eski bölümler çok daha güzeldi.ne zaman nisan aliye ve yüreğine inanmadı o zaman...
neyse 1.bölümde orhan muratın annen nerde sorusuna 16.bölümde cevap geldi.bağlantılı ollması hoş:img-in_lo

OXFORD
15-01-08, 00:07
Ali ve Nisan için özellikle de Nisan için hiçbir şey eskisi gibi olmamalı..:img-yes:
Ali'ye söylediği siz en azından bir ucundan yakalamışsınız dediğinde yakalanan şeyi kendi de yakalamak istiyorsa yepyeni bir Nisan yaratmalı kendi içinde..:img-yes:
Baba-oğulun sevgisine saygılı,araya duvarlar ören değil araya yapıcı şeyler ekleyecek olan Nisan olması lazım..Önceliklerini değiştirmesi lazım.
Eski Nisan'ı asla görmek istemiyorum bu yüzden:icon_whis:icon_whisO Nisan içinde adaletsizlik ve bencillik duyguları var çünkü.O duygulardan arındırmalı hem beynini hem de yüreğini:img-pilot:img-pilot

ikizlerbur
15-01-08, 00:45
Evet bencede eski Nisan'la olmaz zaten olmamalı da
Herşeyi kafasında oturtup ona göre yaklaşmalı Ali'ye "öcü" gibi bakmamayı öğrenmeli en başta..
Sonra bencil davranmamalı daha çok şey yazılabilir yeni Nisan içinde
Ben Nisan öyle bir çaba göremedim şimdiy kadar
Kader kısmet belki görürüz bir ara:)

Bu arada o bakışları göstermediler kolaj bölümde çok güzel oldu zaten sesini duymak yetiyor:)

sorfangirls
15-01-08, 01:00
15.bolume bıraz daha fazla takılıp 16.bolumu jet hızıyla gectıler ama herseye ragmen yenı bolumu ızleyememıs olmamızdakı husrana ragmen bu kolaj bolum ayrı bır tad ayrı bır lezzettı :img-wink: keske fragmana da farklı sahneler ekleselerdı avuntu acısından oldugu gıbı koymuslar :(

glhn
15-01-08, 01:27
şimdi ne güzel 17.bölümün yorumlarını yapıyor olacaktık neyse bu kolaj bölümü de güzeldi (yine de başka bi güne koymalarını ve bu akşam yeni bölümü vermelerini tercih ederdim:img-wink:) eskiyi hatırlatık nerden nereye nasıl geldiklerini tek bölümde izlemiş olduk bu sayede:img-yes: ah ilk zamanlar ne güzelmiş, nisan gayet sevimliymiş ama bi de son sahneler var ki:img-pilot senaristler şuan ki nisanı nasıl düzeltecekler(!) acaba? bi ayar lazım bu kadına bu kadar bencil olunmaz yahu:img-cool2

sleepinsanity
15-01-08, 02:20
Her ne sebeple yeni bölüm yayınlanmamış olursa olsun, çok güzel bir kolaj bölümü hazırlamışlar. 16 bölümün en can alıcı sahnelerinin güzel geçişlerle üst üste kolajlanmış haliydi izlediğimiz. Gönül isterdi ki tabiki şu anda yeni bölümü yorumluyor olsaydık. Gene de bir kez daha anladım ki dizimiz çok güzel. :img-yes: Gerek ilk bölümden beri gösterdiği özenden hiç şaşmayan aynı titizlikle çekimlerini sürdüren yönetmenimiz Selim Demirdelen olsun, gerek tadından yenilmeyen oyunculuklar sergileyen, karakterlerine bürünen oyuncular olsun gerekse karakterleri ilmik ilmik açıp daha önce hiçbir televizyon dizisinde karşılaşmadığımız kadar gerçekçi ve derinliği olan karakterleri işleyen senaristler olsun, herşeyiyle bu sezonun en kaliteli dizisi Bıçak Sırtı kesinlikle. Tüm ekibin emeğine sağlık.

Şantajcının sesi de çok tanıdık geliyor bana. Bir yerden çıkaracağım bir haftadır ama çıkaramadım. Dizideki hiç görmediğimiz ama tanıdık bir oyuncu konuk oyuncu olar