Tüm Versiyonu Göster : Yüreğim Seni çok Sevdi
crazygirl7500
13-01-08, 11:44
Kitap Adı : YÜREĞİM SENİ ÇOK SEVDİ
Yazarı : CANAN TAN
Türü : ROMAN
"Biliyorum, imkansız aşk bu! Ama hükmedemiyorum kendime..." demişti Murat. "Çünkü, yüreğim seni çok sevdi!.."
Ardından da dizelere dökmüştü sevdasını.
"Yüreğim seni çok sevdi
O yürek talan
O yürek yangın yeri
O yürek sen istiyor
Bir tek seni..."
Aslı ile Murat’ın İstanbul-Bursa-Amerika üçgeninde yaşadıkları destansı aşkın öyküsü... Herkesin kendinden bir şey bulabileceği kadar gerçek...
crazygirl7500
13-01-08, 11:46
şiddetle okunmasını tavsiye ediyorum
1 günde bitirdim
durup durup ağlatan bir kitap oldu bni
özellikle sonu çok süper noktalanmış:icon_sorr
crazygirl7500
17-01-08, 17:12
http://img182.imageshack.us/img182/7271/87138320dk7.png (http://imageshack.us)
Ayyy
Yüreğim Seni Çok Sevdi....
Bu kitabı ben de bir günde bitirmiştim.O kadar güzel ki.Bu kitabın yeri bende çok başkadır.
Ya ben de herkese ama herkese tavsiye ederim....
kesinlikle okunmalı...asla unutamayacağım bi kitap..bnde bir günde okudum
hala okurken ağlıyorum çok etkilenmiştim..sonu çok etkileyiciydi...ASLIM
Burdaki Oneriler Uzerine Merak Edip Aldim Okadar Harika Bir Kitapki 2gunde Bitirdim Hala Etkisindeyim Ya Gercekten Herkeze Tavsiye Ediyorum Herkezin Okumasi Gereken Bir Kitap
andreasfbi
31-01-08, 21:17
muhteşem bir kitap kesinlikle tavsiye ediyorum :good:
kitaba daha yeni başladım.pirayeyi önceden okumustum yine nazım hikmetten çok fazla bahsetmesi beni sıksa da şu an merak ediyorum devamını.sizin yorumlarınızı okuyunca hele .çok daha fazla merak etmeye basladım.
bitirincede son yorumumu yapacagım:)
Tek kelimeyle mükemmel bi kitap..:)
Herkese okumasını tavsiye ediyorum..:)
Ben bzim okula geldiğinde imza gününde almıştım..:)
Şimdi arkadaşımdan pirayeyi aldım oda gerçekten harika bi kitap..:)
ÖZellikle iki kitaptada bulunan şiirler kitaba anlam kazandırıyor..:img-yes:
Piraye'yi okuduktan sonra aldığım bir kitaptı..Ondan daha güzel ve sürükleyici.
Feminist duyguların kabarmadan okuyorsun kitabı..:img-hyste:img-hyste
Sonu üzücü olsa da maalesef bazen doğrular bizi üzenler oluyor.Ve kitapta olanlar da olması gerektiği gibiydi..:img-yes:
Bu yüzden gerçekçi bir kitaptı Yüreğim Seni Çok Sevdi..Piraye'den çok daha fazla etkiledi beni.:img-blush
Canan Hanım'ın vazgeçmeyeceği aşkı Nazım Hikmet ve şiir de kitabında gene aşkın başlangıcı olarak yer edinmiş..:img-wink:
süper kitap,geçenlerde canan tanı görmüştüm ve kitap hakkında bilgi almıştım,kitabın adı zaten insanı okutmaya yetiyor
gerçekçen harika ,sürükleyici müthiş bir kitap
okumayanlar kesinlikle okumalı ....
bu kitabı okumaya daha bu gün başladım ve yarısına kadar geldim..
gercekten süper bi kitap..herkesin okumasını şiddetle tavsiye ederim...
herkese merhaba...
bugün izmir bornova palme kitabevinde canan tan'ın imza günü vardı...
canan hanımı yazar olarak cok begendigim,kitaplarının çoğunu okuduğum ve çok sevdiğim için bende gittim...
fazla kalabalık olmadığı için kendisiyle sohbet etme imkanı da elde ettik..
o kadar iyi ve hoş biriki bir kez daha hayran kaldım..
ayrıca yeni birşey öğrendim "Yüreğim Seni Çok Sevdi" ve "Piraye" adlı kitapları dizi olarak çekmek üzere anlaşma yapılmış...
ancak henüz cast belli değilmiş,Yüreğim Seni Çok Sevdi'nin kanalı büyük ihtimalle kanald olacakmış ama daha tam olarak netleşmemiş,kanal 1 de olabilir dedi canan hanım..yeni sezonda baslaması planlanıyormuş..
bu haberi paylaşmak istedim sizlerle..:)
öncelikle dizi olursa harika olur keyifle izleriz..
kitap yorumuna gelirsek gerçekten sürükleyici bir kitap 3 günde okuluma ragmen bitti beğenerek okudum konusu çok güzel ve gerçekten herkes kendinden birşey bulur ancak anlatımı çok sade geldi bana yani biraz daha ayrıntıya girse dahada güzel olucakmış yani konuların üzerinden geçmiş ama içi tam açılmamış gibi ama yinede sürükleyici bir kitap...
Yüreğim Seni Çok Sevdi'nin dizi olma olasılığına gerçekten cok cok sevindim
ah keşke olsa büyük bir zevkle izleriz...
typicaladmirer
08-04-08, 10:08
GERÇEKTEN ÇOK ETKİLEYİCİ BİR ROMAN.OKURKEN BEN RÜYALAR ÜLKESİNDE KAYBOLDUMMMM.:happy0064
bir kitaptan bukadar etkilendiğimi hatırlamıyorum.çok hoşuma gitti,bittiğinde hüzün kaplıyo içinizi ve yaşlar birer birer dökülüyor gözlerinizden.sıcak ve içten bir anlatım,sevdiğim yazarlar arasına girdi canan tan.
benide pirayeden daha fazla etkilkedi...
geçen yıl yokumuştum ve o kadar övdümki kitap benim elime aylar sonra dün geçti... neredeyse okutmadııım kişi kalmadı yani:D ve bir tane bile beğenmeyen olmadı...
Beğenerek okuduğum bir kitaptı.
Ayrıca oldukça da sürükleyici. Kolay anlaşılacak bir dille yazılmış.
Yani ben çok beğendim.
Dizi yapılacak olmasına da çok sevindim. Eminim güzel bir dizi olur. :D
herkese meraba arkadaşlarr
öncelikle okuduklarım arasında en çokk ekkilendiqim kitapların arasına qirdiqini belirteyim..
içindeki nazım hikmetin şiirleride kitapa bambaşka bir hava ve qüzellik katmış bence...
kesinlikle mükemmel şiirlerdi
zaten kitabı almamdaki bir etkende kitabın arkasında yazan şiirdi...
yüreqim seni çok sevdini dizi olacaqinada çok sevindim qercektenn
kesinlikle sürükleyici bir dizi olacaqi kesinn:img-wink:
herkese alması için tavsiye ediorumm
kesinlikle okunması qereken bir kitap bence.
HuLyA-Facu
23-04-08, 10:52
Ahh nası kitaptı buu böyle hayatımda bi kitabı okurken hüngür hüngür ağladımı hatırlamam ama bu kitap bana hiç yapmadığım şeyi yaptırdı Süpersin Canan Tan :love05:
justforheaven
23-04-08, 11:35
pirayede de bu kitapta bence verilen mesaj şu :eğer birini seviyorsan gururu ve diğer herşeyi görmezden gel çünkü başka yollar mutsuzluk ve yalnızlığa çıkar çok doğru bence nazım hikmetin de iki kitapta da bir idol hailne getirilmesi de tartışılr:img-elvis
kaçınkurası
23-04-08, 12:20
Herkes gibi bende tek solukta okudum bu kitabı. Ama sadece sürükleyici olması, anlatılan konunun ilgi çekici olması, yetmiyor bazen.
Yazarın anlatımı çok şey katıyor kitaba. yada çok şey eksiltiyor.
Çocukken sık sık okuduğum ipek ongun kitapları geldi aklıma. Murat ve Aslı'nın paylaşımlarının dışında, bir kadının kendi ayakları üzerinde durma mücadelesine yer vermiş yazar. İyide etmiş. Ama keşke daha olgun bir anlatımla yapsaymış bunu.
Dediğim gibi konunun özü güzel, yaşanan yerler, anlatılan şeyler, tasvirler gerçekten hoş. herşey gözünüzde canlanıveriyor. Ama dediğim gibi zaman zaman bir çocuk kitabı okuyormuş gibi hissettim kendimi.
Genelleme yapmak istemem. yazarın başka hiçbir kitabını okumadım. Sadece bu kitap için konuşuyorum. Mutlaka ki benim gibi düşünmeyenler olacaktır. Dediğim gibi özünde hoş ve tavsiye edilebilir bir roman. Beni rahatsız eden tek ayrıntı yazarın anlatış biçimi. Daha olgun, beylik cümleler kurabilirdi bence.
Yinede zaman doldurmak için okunabilicek bir kitap. Bursa'yı çok güzel anlatmış yazar. İnsanın gidesi geliyor.
Sonu ise içimi burktu diyebilirim.
Ayyy
Yüreğim Seni Çok Sevdi....
Bu kitabı ben de bir günde bitirmiştim.O kadar güzel ki.Bu kitabın yeri bende çok başkadır.
Ya ben de herkese ama herkese tavsiye ederim....
ay bende valla
süper süper süper bir kitap kesinlikle okunmalı kesinlikleeeee
pirayede de bu kitapta bence verilen mesaj şu :eğer birini seviyorsan gururu ve diğer herşeyi görmezden gel çünkü başka yollar mutsuzluk ve yalnızlığa çıkar çok doğru bence nazım hikmetin de iki kitapta da bir idol hailne getirilmesi de tartışılr:img-elvis
Buna katılmıyorum..Piraye ile Yüreğim Seni Çok Sevdi'yi karşılaştırmak yersiz olur..
Yazar kendi de her zaman söyler..Piraye bir aşk kitabı değildir.Piraye bir kızın yaşam hikayesidir..
Zira nasıl Murat ve Haşim birbirinden tamamen zıtsa bu iki kitap da zıttır..
Sizin dediğiniz mesaj sadece bu kitapta çıkabilir..[çıkıp çıkmaması ayrı bir konudur bence.]Ama Piraye'de asla böyle bir sonuç göremiyorum ben :img-wink:
Aslı ile Murat’ın İstanbul-Bursa-Amerika üçgeninde yaşadıkları destansı aşkın öyküsü... Herkesin kendinden bir şey bulabileceği kadar gerçek...
Evet olabilir, belkide bende kendimden birşeyler bulabilirim:)
İstanbul-Bursa-İngiltere diye değiştirirsek belki bulurum:)
Bu kitabı en kısa zmaanda alıp okuycam :img-wink:
YÜREĞİM SENİ ÇOK SEVDİ/ CANAN TAN
Usta elden çıkan bir roman hakkında yazmak hiç de kolay değil…
Ben sadece yüreğimden geçenleri sizinle paylaşmak istedim. Çünkü; yüreğim bu kitabı çok sevdi.
Önce Sevgili Canan Tan’ın emeğine, zamanına, yüreğine sağlık…
O kadar çok etkilendim ki her satırından… Dört günde bitiriverdim… Bu yazarın okuduğum ikinci kitabı… Daha öncesinde Piraye’yi okumuştum ve onu da çok beğenmiştim…
Akıcı bir dil… İnsanın elinden bırakası gelmiyor … Şimdi ne olacak acaba diye sayfalar bir birini takip ediyor…
Zengin bir kelime haznesi… Olağanüstü bir kurgu…
Yüreğim seni öyle çok sevdi ki… Aşkı o kadar derinden anlatıyor ki…Ben kıskandım Murat’ın Aslı’ya olan aşkını…
İlk birkaç sayfada Bursa ve Murat isimleri geçince… Murat’ın Aslı’ya ihanet ettiğini ya da bırakıp gittiğini düşünmüştüm…
Yanılmışım…
Ah Aslı ah… Buna hakkın var mıydı. Bu aşkı kalbine gömmeye… Yaşadıkların ve yaşattıkların sadece senin miydi… Zavallı Murat… Aşkın acısı en çok onu vurdu sanki… Bir kere bile seni seviyorum demedin ona. O yüreğinde taşıdı seni, gerçekten çok sevdi. Paylaşmadın onunla duygularını…İçinde sakladın…Örttün üstünü.Onun nasıl kıvrandığını bildiğin halde görmezdin geldin mücadelesini ve bu yolda onu yalnız bıraktın.Yüzünü eğdin ailesinin önünde…
Amerika günleri çileli geçseydi eğer, orada Türk arkadaşlar bulmasaydın da …Murat’ı bu kadar çabuk yok sayabilir miydin… Murat ta da Robin ‘de de kaçtın…Aynı şekilde kaçtın.Birinde mastırı birinde doktorayı öne sürdün ve kaçtın… Kötü komşu insanı mal sahibi edermiş derler..Yaradı sana bu kaçış..Ama ya özel hayatın ..İçindeki kocaman boşluk..Hangi kadın böylesine yürekten sevilmek istemez ki..Murat’a tüm yaptıklarına karşın sevdi seni.İyi ve kötü yanlarınla..
Ailelere gelince… Evet Murat’ın ailesi ile Robin’in ailesinin arasında dağlar kadar var..Hatta senin ve Murat’ın ailesinde de kültür farklılıkları var..Ailelerin anlaşması ok önemli elbette..Korktun , haklısın da… Keşke korkularını paylaşsaydın Murat ile.. Gördün işte…Aileler yani Robin’in ve senin ailen kaç kere görüştü ki.. Ayrıca sen ve Robin kapınızı kapayınca yaşadıklarınız sadece ikinizin değil miydi…Yani Robin’in ailesinin çok sıcakkanlı insanlar olması ne Robin’i kitaplarının arasından ne de kumar masasından kaldırabildi hatta Türkiye’ye bile götüremedi …
Murat’ı sevmiştin hiç değilse… Evlenebilirdin …Ve Robin ‘le yaptığın gibi yürümezse ayrılabilirdin..Bu aşka çok yazık ettin… Murat için değil di yaptığın fedakarlık..Kendini korumaya çalıştın Ferda onun hakkında sana bilgi verdikçe..Bazen en yakın arkadaşlar bile istemeden de olsa kötülük yapabiliyor insana… Ferda anlattı sen dinledin... Ve ona göre zırhlara büründün Murat’a karşı. Sıkıntılarını bildiğin halde bırak destek olmayı… Bir de sen vurdun hem de sırtından... Gerçi ona en büyük kötülük kendi ailesinden geldi . Sevmediği bir kadınla evlendirildi… Asıl kurban o kadın değil mi…
Sanma ki hep seni haksız buluyorum…Ailesinin söyledikleri…Neden kadınlar kabul etmek zorunda kalıyor…Buna karşıyım..Ama Murat’ın sevdası içime öyle işledi ki… Bu kadar yürekten sevilmeyi istedim… Sevda için değmez miydi yaşamaya gelecek ne getirecekse…
Onları öyle çok sevdim ki… İkisine de kızamıyorum bile… Sadece yarım kalan bu aşk için üzülüyorum hem de çok.
………………
Murat, Aslı’yı sevdiğini itiraf ettiğinde…
Sonsuzluk kolyesi okyanusta kaybolduğunda…
Aslı evleneceğini söylediğinde…
Robin’le gezerken Murat ile Bursa’daki gezilerini hatırladığında…
Ferda’nın, Murat’ın kızı olduğunu söylediğinde…
Çamlı Kahve’den sessizce ayrıldıklarında …
Göz yaşlarımı tutamadım… Ve merak ettim Aslı Amerika ‘da günlerini dolu dolu yaşarken acaba Murat ne yapıyordu… Okumak istedim…
………………….
Sadece bu aşk denizinde değil… Bursa ve Amerika ‘da ki pek çok yeri gezdim, bilgi sahibi oldum satırlarda…
Bahsedilen yerleri (Bursa’yı-Trilye’yi-Amerika’yı) gördünüz mü… Anlatılan yerleri gezdiniz mi.Sizin için ayrı bir yeri var mı bu mekanların…(En kısa zamanda Bursa- Trilye’yi görmek istiyorum.. Daha önce Bursa’ya gitmiştim ama Trilye’yi bilmiyorum…Bu sefer kısmet olur da gidersem alıcı gözüyle bakacağım her köşesine..)
Amerika zor tabii. Ama anlatılan her yeri görmek isterdim…
Hele o şiirler… Nasıl da derinden etkiledi beni… Nazım…A.Hamdi Tanpınar…Tartışılamaz zaten…Ama seçimler…Mükemmel ötesi.
Ve Murat’ın Aslı’ya yazdığı (benim tarafımdan kaleme alınan) bir şiiri yollayayım size. Belki Aslı’ya ulaştırırsınız…
İNADINA
Elim kolum bağlı bekleyemem
Çağırmasan da geleceğim bir gün
Göndermesen de yazdığın mektupları
Özlemesen de seninleyim her an
Her gece siluetinle yumuyorum gözlerimi
Dilek tutuyorum durup durup
Ansızın kayan yıldızın kuyruğundan
Vazgeçmiyorum sevdamdan, senden
İnatçıdır mizacım, iyi bilirsin
Ben de bilirim söylemesen de, benimsin
Kaçsan da çok uzaklara, unutturmaya çalışsan da kendini
Olmaz bu aşk yürümez desen de
Anlatacağım sana yüreğimin sevgisini
Anlayacaksın eninde sonunda
İnadına seveceğim, istemesen de.
bir arkadaşım yazdı bunu
justforheaven
08-05-08, 17:32
Buna katılmıyorum..Piraye ile Yüreğim Seni Çok Sevdi'yi karşılaştırmak yersiz olur..
Yazar kendi de her zaman söyler..Piraye bir aşk kitabı değildir.Piraye bir kızın yaşam hikayesidir..
Zira nasıl Murat ve Haşim birbirinden tamamen zıtsa bu iki kitap da zıttır..
Sizin dediğiniz mesaj sadece bu kitapta çıkabilir..[çıkıp çıkmaması ayrı bir konudur bence.]Ama Piraye'de asla böyle bir sonuç göremiyorum ben :img-wink:
yorumuna saygı duyarım ama hiç te keatılmıyorum bilmeni de isterim
harika bi kitaptı
aslı-murat aşkı süperdi
bi günde bitirdim
hele kitabın son bölümünde ağlamadan okuyamadım
*SouLmate*
17-06-08, 02:14
Okumadım;ama methini çok duydum.Burda da başlığını görünce bir gireyim dedim.Konusu gerçekten çok güzel.İnşallah okumak kısmet olur en kısa zamanda bulurum kitabı.
yüreğim seni çok sevdi kitabını 2 günde bitirdim kitabı elimden bıraktığımda saat sabahın dördüydü ve ben ağlıyorum yüreğim dayanmadı muratın sevgisinin büyüklüğüne onun sevgisi haketmedi tüm o yaşananları aslı birazcık dayansaydı nolurdu sanki dizi olacağına çok sevindim inşallah kanalla anlaşmalar yapılırda biz de keyifle izleriz...
okudum süper bir kitap.okumanızı tavsiye ederim
epeydir okumak istediğim bir kitaptı.okudum ve beğenenlere hak verdim.gerçekten müthiş bir kitap...son bölümleri beni de ağlattı.herkese tavsiye ederim...
rüya perisi
05-07-08, 00:20
çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim
çok güzel bir kitap bencede...
içindeki Nazım Hikmet'in şiirleri de kitaba ayrı bir hava katmış diyebilirim...
ayrıca murat'ın Alı'ya olan aşkını şiirlerle tarif etmesi,anlatmaya çalışması çok güzeldi :img-wink:
kitaba başlamamla bitmesi bir oldu diyebilirim
çünkü kitap gerçekten çok sürükleyici...
ve sonuda çok üzücü bitti diyebilirim
herkesin okumasını tavsiye ediyorum..:img-wink:
daha dün bitirdim bu kitabı keşke hiç bitmeseydi diyebilirim:)harikaydı içim içime sığmadı okurken gözlerim dolu doluydu:(ve nazım hikmetim o eşsiz şiirleriyle kitabı süslemesi çok güzeldi...canan hanımın hangi kitabını okusam kaç gün etkisinden kurtulamıyorum böyle bi akıcılık daha önce hiç görmedim...canan hanıma bize böyle bi eser kazandırdığın için teşekkür ederim:):)
siz bu kadar şiddetle tavsiye ettiğinize göre eminim ki cidden mükemmel bir kitaptır hemen alıp okuycam...
Aşk romanaları her zman ilgimi çekmiştir zaten...
Şu sıralar okuduğum kitap Yüreğim Seni Çok Sevdi.
2 gün oldu başlayalı yarısına gelebildim ancak. Sindire sindire okumak istiyorum çünkü, hemen bitivermesini istemiyorum.:icon_sorr Ama sonunu öğrendim maalesef. :hıh
Dizi projesine şaşırmadım ama sevindim. :img-blush
Doğrusunu söylemek gerekirse ben zaten dizi gibi canlandırıyordum okurken, yapılan tasvirlere göre gerçek hayattan oyuncuları bile seçip yerleştirmiştim hikayeye. Farklı oyuncularla aynı diziyi 2.kez izlemiş gibi olacağım. :img-in_lo
Zaten Aslı, Murat'ı hak eden biri değildi bence. O hiçbir zaman Murat'ı, Murat'ın kendisini sevdiği kadar sevmeyecek, kıskanmayacak, kendisine hissettirilen sevgiyi Murat'a hissettiremeyecekti. Murat da Aslı'ya göre değildi zaten. Murat'ın istediği gibi, O'na ait olamayacaktı çünkü... Ve zaten olmadı da. Murat hayallerinde, şişelerde, oyuncaklarda ve hatta yavrusunda buldu Aslı'sını...
canan tanın ilk pirayesini okudum
sonra yüregim seni çok sevdisini.olayların geçtiği yerleri anlatması en hoşuma giden yerlerdi sanki oraları geziyormuş gibi hissediyorsunuz.
damla2damla
01-08-08, 17:44
5 gün içinde bitirmiştim bu kitabı, aslında o kadar akıcı ki 2 günde bitecek bir kitap... Canan Tan zaten akıcılık ustası, Eroinle Dans, Pirayre şimdide Yüreğim Seni Çok Sevdi...
Kesinlikle katılıyorum yorumlara, Aslı Murat'ı bence de hak etmedi, hem kendine hem ona bütün hayatını rezil etti. Murat Aslı'yla ne kadar da mutlu olurdu aslında, Murat beklemeye razıydı Aslı'yı... Kitabı bitirdiğimde çok tepkiliydim Aslı'ya, şimdi uzun süre oldu biteli, azalmış gibiydi, ama hatırladıkça aynı sinir var üzerimde gene...
Arkadaşı tam hatırlamıyorum ismini, "sen Murat'ın seni sevdiğinden daha çok seviyorsun O'nu, o yüzden onun mutluluğu için çekip gidiyorsun" demişti. Çok yanıldı... Murat hiçbir aşığın sevemeyeceği kadar çok sevdi Aslı'yı. Aslı, Murat'ın yanında olmazsa ne kadar mutsuz olacağını görmeliydi, görmedi, hem O'nu hemde kendini mutsuzluğa itti.
Neyse, fazla anlatmamak gerek, kesinlikle okunması gerekli bir kitap...:good:
Ah Aslı Ah demeden edemem ki :good:
semiramist
09-08-08, 16:33
Yüreğim seni çok sevdi bana doğum günümde alınan bir kitaptı alan kişi daha önce okumamış bu kitabı gezerken görmüş ve almış bana verirkende dediki ben bu kitabı okumadım adı için aldım dedi ve bana yüreğim seni çok sevdi dedi öle bu kitaba sahip oldum ve harika bir kitap olduğunu söleyebilirim bu kitaptan sonra Canan Tan ın diğer kitaplarını da aldım okudum hepsi birbirinden harika:)
<gumus><mehmet>
23-08-08, 14:09
İşiniz gücünüz yoksa (ki olsada yarım bırakıyorsunuz) 24 saat içerisinde bitirilebilicek bir kitap.Canan Tan'ı ilk defa okudum.Aynı zamanda bir aşk romanını da ilk defa okudum.Ama bana Canan Tan hem kendisini hemde aşk romanlarını sevdirdi.Anlattığı karakterler öyle hayatın içindeydi ki mesela Murat'ı öyle bir anlatmış ki hani aşık olunucak bir karakter.Aşkına yine diğer bir aşkı olan şiirlerle seslenmesi muhteşem bişey.Üstelik şiir seçimi öyle güzel ki olaylara tam olarak uyumluydu.Bu bakımdan Canan Tan'ın şiir bakımından zengin bir bayan olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz.:img-wink:
Aslı karakteriyse öyle bir karakterdi ki yani her olayda kendi başına buyruk davrandı.Kitabın en başından başlayarak sonuna kadar kendi burnunun dikine gitti.Onun yerinde olsam asla öyle davranmazdım.Beni bu kadar seven bir insanı bulsam bırakmazdım.Çok büyük hatalar yaptı özellikle sevmeden başka biriyle evlenmesini hiç ama hiç anlayamadım.:img-tomat
Robert'a gelirsek oda öyle bir insanmış ki.Sevdiğini söylediği insan ona boşanma teklif ettiğinde hiç itiraz etmedi.Bu ya artık sıkıldığı gerçekten sevmediği öylesine bir evlilik olduğu anlamına gelir ya da gerçekten bu işi beceremediğini anladığını.:img-blush
Herşeye rağmen kitap beklediğimden daha da güzel bitti.Murat'ın öyle ince bir şey düşüneceğini düşünmemiştim.Çok fazla duygulandım kitabın sonunda.:img-cray:
Herşeye rağmen duygularınıza bir türlü hükmedemeyeceğiniz bir kitap.Sizlerin tavsiyelerine göre almıştım.Hiçte pişman olmadım açıkcası.Bir daha olsa bir daha okurum.Şimdi Piraye'yi okuyacağım o nasıl bakalım?bye
İşiniz gücünüz yoksa (ki olsada yarım bırakıyorsunuz) 24 saat içerisinde bitirilebilicek bir kitap.Canan Tan'ı ilk defa okudum.Aynı zamanda bir aşk romanını da ilk defa okudum.Ama bana Canan Tan hem kendisini hemde aşk romanlarını sevdirdi.Anlattığı karakterler öyle hayatın içindeydi ki mesela Murat'ı öyle bir anlatmış ki hani aşık olunucak bir karakter.Aşkına yine diğer bir aşkı olan şiirlerle seslenmesi muhteşem bişey.Üstelik şiir seçimi öyle güzel ki olaylara tam olarak uyumluydu.Bu bakımdan Canan Tan'ın şiir bakımından zengin bir bayan olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz.:img-wink:
Aslı karakteriyse öyle bir karakterdi ki yani her olayda kendi başına buyruk davrandı.Kitabın en başından başlayarak sonuna kadar kendi burnunun dikine gitti.Onun yerinde olsam asla öyle davranmazdım.Beni bu kadar seven bir insanı bulsam bırakmazdım.Çok büyük hatalar yaptı özellikle sevmeden başka biriyle evlenmesini hiç ama hiç anlayamadım.:img-tomat
Robert'a gelirsek oda öyle bir insanmış ki.Sevdiğini söylediği insan ona boşanma teklif ettiğinde hiç itiraz etmedi.Bu ya artık sıkıldığı gerçekten sevmediği öylesine bir evlilik olduğu anlamına gelir ya da gerçekten bu işi beceremediğini anladığını.:img-blush
Herşeye rağmen kitap beklediğimden daha da güzel bitti.Murat'ın öyle ince bir şey düşüneceğini düşünmemiştim.Çok fazla duygulandım kitabın sonunda.:img-cray:
Herşeye rağmen duygularınıza bir türlü hükmedemeyeceğiniz bir kitap.Sizlerin tavsiyelerine göre almıştım.Hiçte pişman olmadım açıkcası.Bir daha olsa bir daha okurum.Şimdi Piraye'yi okuyacağım o nasıl bakalım?bye
arkadaşım pirayeyi okumaya hemen başla derim çünkü bitirdiğinde piraye, yüreğim seni çok sevdi kitabına duyduğun sevginin önüne geçicek:)orda aşk daha tutkulu en azından pirayede haşimde birbirinden vazgeçmiyor ama aslı ahh aslı ahhh:)
kitabın son sayfasını okurken sayfanın ıslandığını fark ettim
nereden geldi bu ıslaklık diye baktım biranlığına
meğer gözyaşlarım akıyormuş
böylesi etkilendiğim kitap sayısı çok azdır
murat gerçekten bu zamanda çok zor bulunabilecek türden bir aşık
ne olursa olsun hep umut etti
araya o kadar mesafede girse aslıyı beklemekten asla vazgeçmedi
taa ki aslı evleneceğini söyleyene kadar
canan tan'ın piraye adlı eseride mutsuz sonla bitmişti
o yüzden robin evlenme teklif ettiğinde aslının kabul edeceğini tahmin etmiştim.
malesefki yanılmadım!
kaybetmek için erken, sevmek için çok geç
bu söz herşeyi anlatıyor gerçekten...
Kitabı yaklaşık bir hafta önce bitirdim çok akıcı ve sürükleyici bir roman 3 günde bitirdim diyebilirim :kahve
Aslı muratı bırakarak amerikaya yerleşerek hayatının yanlışını yaptığı kesin
Murat ise hep umut halinde aslıyı bekledi kızna bile onun ismini koymuş bugercekten hem çok acı hemde hüzünlü birşey:icon_sorr
Herşeye rağmen çok güzel bir romanbye
kıvanç_tuğba
04-09-08, 02:29
çok güzel bir kitap...4 günde bitirdim bende.ama sonu istediğim gibi bitmedi:img-cray:
askbenisevmedi
10-09-08, 23:30
süper ötesi bir kitap türkçe hocam bana hediye tmişti ve iki günde bitirdim süper bir kitap herkesin okumasını tavsiye ederim
Canan Tan'ın okuduğum 2.kitabıydı.Kendimi sıktım.Dedim kendime "hayır yaa bu sefer ağlatamıycak seni bu Canan Tan.Piraye gibi olmayacak" Ama olmadı ... Murat ve Aslı gerçekten çok başkaydı :img-cray: Robin ve Murat'ın karısına günlerce lanet ettim.Ama işte ... Mükemmel bir kitaptı.Klişelerin dışındaydı bir kere.Canan Tan'ca yazılmıştı.Yani mutsuz sonla son bulmuştu.Ama hakikaten masal gibiydi :img-cray:
basakeylul
27-09-08, 15:14
Hiçbir şeyden ağlamayan etkilenmeyen ben oturup ağladım )':
Okuyalı bir ay felan oluyor ama beğendiğim bölümleri açıp açıp tekrar
okuyorum...
Annem de çok şaşırıyor bu duruma (: Hiç kitap okumayan kızı bi kitabı
evirip çevirip tekraro okuyor (:
" Gözleri gözlerimde, 'Evet Aslı,' diyor yumuşaçık sesiyle. 'Artık ümit
yetmiyor bana. Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek
istiyorum.' "
Özellikle şiirler çok güzeldi... (:
Mükemmel ötesi bi kitap. Aşk romanlarını sewmeten bir insan olmama rağmen herkese tavsiye edebileceğim birr kitap ....
*sürmelim*
29-09-08, 22:00
tatilde okumaya başladım bu kitabı ve 24 saat dolmadan bitti ama bittiğine çok üzülmüştüm :( o kadar güzel anlatımı vardı ki canan tan'ın... sonu olması gerektiği gibi bitti ama beni derinden yaraladı :( bu kitabı sahilde okurken ağladığmı hatırlıyorum :( ayrıca birşeyi belirteyim.bu kitabı daha iyi anlamak istiyorsanız aşka özlem duyduğunuz bir zamanda okuyun ;) etkisi daha büyük oluyor...
Hiçbir şeyden ağlamayan etkilenmeyen ben oturup ağladım )':
Okuyalı bir ay felan oluyor ama beğendiğim bölümleri açıp açıp tekrar
okuyorum...
Annem de çok şaşırıyor bu duruma (: Hiç kitap okumayan kızı bi kitabı
evirip çevirip tekraro okuyor (:
" Gözleri gözlerimde, 'Evet Aslı,' diyor yumuşaçık sesiyle. 'Artık ümit
yetmiyor bana. Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek
istiyorum.' "
Özellikle şiirler çok güzeldi... (:
SENİ DÜŞÜNMEK
Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey,
Dünyanın en güzel sesinden
En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey...
Fakat artık ümit yetmiyor bana,
Ben artık şarkı dinlemek değil,
Şarkı söylemek istiyorum.(NAZIM HİKMET RAN)çok sevdiğim bi şiiridir nazımın nerdeyse bütün şiiirlerini bilirim ve okurum ama bu bi ayrıı yaa:)
Okumadım Ama Yorumlarınıza Göre Çok Güzel Bir Kitaba Benziyor.Deneyeceğim ;)
2 gün oldu kitabı bitireli.canan tanın pirayesini okumuştum önceden, o yüzden yine güzel bir kitaptır diye aldım.evet güzel; ama pirayeden pek bi farkı yok.aynı şiirleşmeler, nazım hikmet hayranlığı,üniversitede başlayan aşk hatta aslı ve pirayenin kişilik özelliklerinin benzerliği.sürükleyici bir kitap ama farklı değil öncekinden.üstelik bu sefer konu değişsin diye robin isminde fazla zorlama bi karakter hikayeye dahil edilmiş.
aslında şunu söylemeye çalışıyorum pirayeyi okuduysanız bu kitabı okumaya pek de gerek yok.biraz ağır oldu belki ama düşüncem böyle.piraye çok daha bizden bi hikayeydi,daha gerçekçiydi.belki de ilk onu okuduğum için böyledir.dediğim gibi güzel bir kitap,tavsiye edilebilecek türden ama canan tan farklı bir konu bulsun artık...
archeologue
06-10-08, 11:46
Piraye den sonra okuduğum 2. kitabı Canan Tan'ın.
Başlarda yoksa piraye-2 mi dedirtiyor insana.Benzerlikler var ama bunun dışında çok güçlü bir aşk hikayesi...
Kitabın son cümlelerini ve o muhteşem şiiri okurken sadece iki damla yaş süzüldü gözümden.Onları anlatmak için daha güzel dizeler bulunamazdı diye düşündüm.
bir adın kalmalı geriye
birde o kahreden gurbet
beni affet
KAYBETMEK İÇİN ERKEN,SEVMEK İÇİN ÇOK GEÇ
Kitabın kağaı hiçte güzel değil bence çok itici..
Ama kitap gerçekten süper!
Bence kitabın kapağı da içeriği gibi.Gerçekten ilgi çekici ve hoş.Yiğidi öldürün ama lütfen hakkını yemeyin.
basakeylul
17-10-08, 18:22
Bence de kapağı çok hoş "Cullens"a katılıyorum!
Sırf kapağını beğendiği için -içeriğini bilmeden- okumak isteyen kişiler tanıyorum ben.
Ama yine de "Zevkler ve renkler tartışılmaz."
ben de kitabın kapağını hiç beğenmemiştim. canan tan'ın okuduğum ilk kitabıydı -hâlâ öyle. ve başladığım günün ertesinde bitirdim. amerika günleri dışında gerçekten çok güzel. çok sevdim. ama amerika günleri biraz zorlama gibi olmuş, hep aslının yaptıklarından falan bahsetmiş. o kısımları zor okudum. ve kitabın sonunda hayal kırıklığı yaşadım, neden böyle bitti diye.
bütün bunlara rağmen çok güzel bi kitaptı, tavsiye ederim :img-wink:
a.oyunu_sweet
18-10-08, 18:31
Murat'ın Aslı'ya aşkını itiraf ettiği zaman söylediği şiiri yazmak istedim..çok ağlamıştım orada..Genel olarak tek bir sözcükle ifade etmem gerekirse:harika!
Durup Dururken
Durup dururken içimde bir şeyler kopup tıkıyor boğazımı,
Durup dururken sıçrayıp kalkıyorum yarıda bırakıp yazımı,
Durup dururken rüya görüyorum bir otelde, holde, ayakta,
Durup dururken çarpıyor alnıma kaldırımdaki ağaç,
Durup dururken bir kurt uluyor aya karşı bahtsız, öfkeli, aç,
Durup dururken yıldızlar inip sallanıyor bir bahçede, salıncakta,
Durup dururken mezardaki halim geçiyor aklımdan,
Durup dururken kafamda bir güneşli duman,
Durup dururken hiç bitmeyecekmiş gibi bağlanıyorum başladığım güne,
Ve her seferinde sen çıkıyorsun suyun yüzüne...
cyd_oth_cnsl
19-10-08, 16:53
Kitabı okuyalı 1 ayı geçmişti..
Geçen gün elime aldım,etkilendiğim bölümleri birdaha birdaha okudum..İnsanın içini ısıtan,aynı zamanda hep kendinden birşeyler bulabiliceği bir kitap..
Aslıyı okurken,özelliklede ilk başlarda,ben kendimi buldum..ve Canan Tanın üslubu çok akıcı,sıkılmıyorsun okurken..en güzelide bunu verebilmek bence okuyuculara..kitabın kapağını bende beğenmedim,ama her zaman içerik daha önemlidir! :img-wink:
basakeylul
19-10-08, 19:05
Durup Dururken şiiri de çok güzel... -Defterimi süsler kendileri-
Bir de kitabın başında "ÖLÇÜ" varmış... Ben onu hiç görmemiştim, yeni gördüm...
Ben hergün akşam 4. bölümden sonrasını -60/70 sayfasını- okuyordum...
Ama kitabı arkadaşa verince okuyamıyorum artık...
O yanımda okurken bende okuyorum sanki ilk okuyuşummuş gibi heycanla...
Canan Tan'ın okuduğum ilk romanı...
daha ilk sayfada daha doğrusu kitabın başında Nazım Hikmet şiiriyle karşılaşınca anladım bu kitabı çok seviceğimi....
güzel bi kitap olduğunu da tahmin ettim tabi ki...
ama ben bu kadar muhteşem bi kitap beklemiyodum...
hatta kuzenimle kitap almaya gittiğimizde al bu kitabı çok güzel dediğinde tereddüt etmiştim...
ama aldım iyi ki de almışım....
ah Tanrım bu kadar mı güzel anlatılır bi aşk!
gerçekten bu kitabı bu kadar güzel anlatabilcek başka cümleler var mıdır bilemiorum..
kitabı okurken bazı yerlerde Aslı'ya kızdım...
ama karlıdan bakan 3. kişi olduğum içindi sanırım bu...
çünkü bu tür şeyler yaşasam vereceğim karar büyük ihtimal aynı doğrultuda olurdu....
kitabı okuyalı bi ay flan olduğu için herşeyi tam toparlayamıyorum şu anda ama gerçektn harika bi kitap...
ve son bölüm...
beni yüreğimden vuran sayfalar.
gerçketn çok ağladım kitabı okurken...
zaten moralimin bozuk olduğu bi zaman diliminde okudum...
gerçektn çok etkilendim
Teşekkürler Canan Tan...
işte beni en çok etkileyen paragrafların bir kısmı...
"Kızım nasılsın bitanem?Nasılsın Aslım?"
Gerisini duymuyorum bile...
ASLIM!!!
Şu ana kadar ki tüm sözlerinin toplamından kat b kat etkili bu sözcük,depremler salıyor yüreğime...Soluklarım damarlarımdaki kanın hızlı dolanımına yenik düşmüş...Bedenim amansız bir titreme nöbetinin pençesinde...
Kızının adı Aslım! Benim adımı koymuş ona.Bu gerçeği beynimin hiçbir köşesine yerleştiremiyorumçİnanamıyorum bunu yapabildiğine...
Telefonu kapatıp bana döndüğünde,gün ışığınaçıkardığı örselenmiş duygularıyla benden kalır yanı yok.
"Evet" diyor."Aslım dedim ona!Her solukta özgürce Aslım,diye haykırabilmek için...Son nefesimi verirken de dudaklarımda adının olacğına eminsin artık, değil mi?"
Geldiğimiz gibi sesizce, yaşadıklarımızın ve yaşayamayıp içimize gömdüklerimizin ezinciyle Çamlı Kahve'den ayrılıyoruz.
Artık çok geç Murat!Çok geç...
Yüreğim seni çoksevdi, demiştin.Fazlasıyla kanıtladın.Bu kadarını yapamadım ben. Yüreğimdeki sevgiyi yüreğime gömdüm.
Senin adın da hep bende yaşayacak...
Ama...Şairinde dediği gibi...
bir adın kalmalı geriye
bir de o kahreden gurbet
beni affet
KAYBETMEK İÇİN ERKEN, SEVMEK İÇİN ÇOK GEÇ....
RebelShout07
27-10-08, 22:14
Harika bi kitaptı yaa:img-in_lo
Şimdi sıra pirayede :)
Bugün aldım kitabı merak ediyorum herkes güzel olduğunu söylüyo bnde okumaya başlıcam:)
dağçiçeği_aslı
07-11-08, 16:20
bugün fuarda gördüm bu kitabı... alıp almamak arasında uzun süre gelgit yaşadım ama bir anlık bir gafletle aldım. henüz başlamadım ama yorumların hepsi çok güzel. ayrıca şans eseri kitabı alırken canan tan'dan bizzat imza alma fırsatım bilr oldu. hemen kitaba başlayacağım:img-wink:
Ferny&Lety
07-11-08, 19:16
Canan TAN'ın kitapları hep aynı konular üzerinde...
Asi,başına buyruk,aşkı yaşamayı bilmeyen,özgürlüğüne fazlasıyla düşkün ve çoğu zaman bencil bir kız ve ailesinin sözünden çıkamayan,ezik,zavallı;ama o özgürlük düşmanı bencil kızı canından çok seven bir erkek...
Bunların imkansız aşkları...
Aslında konular hep aynı,hep...Sıkar normalde insanı;ama Canan TAN'ın o üslubu yok mu?Al oku kitabı bitir,sonra başa dön tekrar oku yine bitir...Her okuduğunda tekrar tekrar daha içten daha kuvvetli ağla...
"Yüreğim Seni Çok Sevdi." okuduğum ilk kitabıydı...Hayatımda böylesine güzel bir aşk romanı okuduğumu hatırlamam.Böyle kitap hem bitmesin deyip de hem kitaptan ayrılamayıp kitabı 2 saatte bitiren ve peşisıra 2 saatten fazla ağlayan...Hatta yetmediği gibi onun peşindeki 1 ay boyunca aklına her düştüğünde gözleri dolup tekrar ağlayan bir ben...Sürükleyici,akıcı,trajik,yer yer komik...
Aslı'nın Murat'ı haketmediği kanısındayım...Böyle seven bir insan ya sevdiğini sanıyordur ya da olsa olsa sevmeyi bilmiyordur...Aşk fedakarlık ister bazen ve Aslıda o fedakarlık için yeterinde büyük bir yürek olmadığın inanıyorum...Hani kitabın bir yerinde de diyordu ya..Muratın konuşmaları Aslıya iğneleyici geliyordu da sanki "Bursaya gelmedin taaa Amerikalara gelin gittin." der gibi...Aslında hakikaten de öyle oldu.Bursa'ya gelin gitmeye çekinen Aslıceğizimiz taa Amerikalara gelin gitti...Bu aşkı ziyan etti,ömürlerini talan etti...
Ahh aşk ahh...Hep acı mı çektirir insana?..
Yüreğim seni çok sevdi...
O yürek talan...
O yürek yangın yeri..
O yürek seni istiyor,bir tek seni...
ilk defa bir aş romanı okudum genelde gerilim okurum ama abmal tavsiye etti
harika bir kitap doğrusu
'gençlik denen milletteniz hepimiz'
burası çoooohhh hoşuma gitmişidi
Arkadaşlar haber vermeden geçemeyeceğim.Dün Canan Tan'ın Tüyap'ta imza günü vardı.Bugünde var.Yarında ... Saat 11:00-14:00 arası .. Ben yarın gideceğim mutlaka.Yazarla tanışmak isteyenler için eşi bulunmaz bir fırsat bana göre :happy0064
periperisi
08-11-08, 14:12
Kitabı aldıktan sonra okuma fırsatım olmadı ama okumayı düşünüyorum burda yazan yorumları gördükten sonra...
Herkes beğendiğini belirtmiş başlamak farz oldu artık bana:happy0064
dağçiçeği_aslı
08-11-08, 16:35
Arkadaşlar haber vermeden geçemeyeceğim.Dün Canan Tan'ın Tüyap'ta imza günü vardı.Bugünde var.Yarında ... Saat 11:00-14:00 arası .. Ben yarın gideceğim mutlaka.Yazarla tanışmak isteyenler için eşi bulunmaz bir fırsat bana göre :happy0064
Bende dün şans eseri kitabı elime aldığımda gördüm. Çok güzeldi. Bir de imzalattım. Fazla vaktim yoktu arkadaşlarıma yetişmem lazımdı ama bence herkes gitmeli:img-wink:
dağçiçeği_aslı
09-11-08, 09:08
Kitabı gerçekten bir günde bitirdim. Sınav falan dinlemedim okudum. Ve gerçekten ayırdığım vakte fazlasıyla değdi. Okuduğum nadir aşk romanlarından birisiydi. Ve muhteşemdi:img-in_lo
Ben de Aslı'nın Murat'ı hak etmediğini düşünüyorum kesinlikle. Böyle yaparak ikisine birden zarar verdi ve kapanmayacak yaralar açtı. Hele sonunda ki Aslım... Beni bitirdi. Son nefesinde bile onun ismini söyleyecek. Ama Aslı gibi birisi bunu hak edecek hiç bir şey yapmadı. Gitmeyi terk etmeyi güçlülüğe bağladı ve bu uğurda hayatını mahvetti. Murat'ın yüreği gerçekten çok sevdi ama Aslı... Bence onun hak ettiğinden az sevdi...
Şu an hala etkisindeyim neler söyleyeceğimi neler anlatacağımı bilemiyorum. Herhalde uzun bir süre başka bir kitap okuyamayacağım. Çünkü hala etkisindeyim. Fazla duygusal olmama rağmen bu roman beni derinden etkiledi...
Tavsiye edebileceğim mutlaka okunması gerel bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bir anlık gafletle aldığım bu kitabın beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmemiştim. Umarım herkes okuma fırsatı bulur... Tek kelimeyle HARİKA!
:img-wink::img-wink::img-wink::img-wink:
didemfener
11-11-08, 18:30
ya bu kitabı çok okumak istiyorum bir türlü olmuyo nedense hp engeller çıkıyo araya..
ama sonunda okucam nasıl sizce Kitap Fazlasıyla herks bğnmiş gözküyo:D
gerçekten bayıldım bu kitaba 2 gün önce başladım ve bitti..dün
tekrar tekrar okudum yüreğim seni çok sevdi Aslı'm deyişini Murat'ın..:img-cray:
çok ağladım okursam tekrar ağlarım..:img-cray:
Canan Tan ' ın Piraye kitabını da okumuştum ben onunda sonu kötü bitmişti..:img-cray:
şimdi EroinleDans kitabını alacağım bakalım o nasıl :img-cray:
ama arkadaşımdan birisi bu kitabı anneme sordum ve tamamiyle bir aşk romanı bize hiçbirşey katmaz bilgi olarak demiş..ben öyle düşünmüyorum kitapta bursayı,amerikayı anlatmış ayrınyısıyla bence arkadaşımada çok kızdım niye kendi okumadan başkalarının yorumlarına dayanıyor ki? bir genç kızın gizli defteri 'ndede aynısını yapmıştı teyzem beğenmemiş bu kitabı bir anlamı yok demişde okumayacağım.. peh bence bu romanlar muhteşem !
herkese merhaba...
bugün izmir bornova palme kitabevinde canan tan'ın imza günü vardı...
canan hanımı yazar olarak cok begendigim,kitaplarının çoğunu okuduğum ve çok sevdiğim için bende gittim...
fazla kalabalık olmadığı için kendisiyle sohbet etme imkanı da elde ettik..
o kadar iyi ve hoş biriki bir kez daha hayran kaldım..
ayrıca yeni birşey öğrendim "Yüreğim Seni Çok Sevdi" ve "Piraye" adlı kitapları dizi olarak çekmek üzere anlaşma yapılmış...
ancak henüz cast belli değilmiş,Yüreğim Seni Çok Sevdi'nin kanalı büyük ihtimalle kanald olacakmış ama daha tam olarak netleşmemiş,kanal 1 de olabilir dedi canan hanım..yeni sezonda baslaması planlanıyormuş..
bu haberi paylaşmak istedim sizlerle..:)
ayy dizi olursa muhteşem olurrr o zmn sevincimden ölürümm :happy0064
queen_e =)
13-11-08, 21:06
Canan Tan'ın 3 kitabını okudum(eroinle dans+piraye+yüreğim seni çok sevdi)
hepsi benziyordu ve en güzeli buydu :good: epey etkilenmiştim hatta
O yürek talan...
O yürek yangın yeri..
Burası kalbimden vurmuştu beni..Ve en son sayfası..:img-cray:
bu kitap sayasinde şiir defteri tutar oldum =) hele de Nazım Hikmet..ah ah..
Teşekkürler CananTan !
gzd_tlghnvhdm
13-11-08, 22:44
Canan Tan'ın 3 kitabını okudum(eroinle dans+piraye+yüreğim seni çok sevdi)
hepsi benziyordu ve en güzeli buydu :good: epey etkilenmiştim hatta
O yürek talan...
O yürek yangın yeri..
Burası kalbimden vurmuştu beni..Ve en son sayfası..:img-cray:
bu kitap sayasinde şiir defteri tutar oldum =) hele de Nazım Hikmet..ah ah..
Teşekkürler CananTan !
Zaten genel bakılınca canan tan ın kıtapları aynı konu ustune; ben uc kıtabını okudum eroınle dans bska bır konuyu anlatıyordu ama mesela;
pıraye de kız sevdıgının pesınde gıdıyordu
Yuregım senı cok sevdıde gıtmıyordu,
ıksıındede unıversıtede tanısıyor ve asık oluyordu;
iki damat(adayı)nın aılesı asıret;ılerı gelenler ; zengın; bag bahce-holdıng e sahıptı.
Piraye hayatından vazgecerek Dıyarbakıra gıdıyordu askı ıcın;
Aslı ıse sevdıgının pesınden gıtmek yerıne Amerıkaya kacıyordu işi ıcın..
İkisindede kaynana-kayınpeder kavramları kotu.
Kızı unıversıtede herzaman eskı bır arkadası var(ayni sey eroınle dans ıcınde gecerlı)
üçündede kızı okuldan delı gıbı sven bır cocuk daha var..
Kız ıkısındede tavla oynuyor...
Bunun gıbı bırcok detay var bırbırıne benzeyen ama kıtaplarını severek okudum ve en hoşuma gıden her kıtapta Nazın Hikmet var.Onuseven bır aılenın onu seven cocuklari; Şiirle buyuyen kızlar ;) acıkcası benım cok sevdıgım romanalrdı:)
Zaten genel bakılınca canan tan ın kıtapları aynı konu ustune; ben uc kıtabını okudum eroınle dans bska bır konuyu anlatıyordu ama mesela;
pıraye de kız sevdıgının pesınde gıdıyordu
Yuregım senı cok sevdıde gıtmıyordu,
ıksıındede unıversıtede tanısıyor ve asık oluyordu;
iki damat(adayı)nın aılesı asıret;ılerı gelenler ; zengın; bag bahce-holdıng e sahıptı.
Piraye hayatından vazgecerek Dıyarbakıra gıdıyordu askı ıcın;
Aslı ıse sevdıgının pesınden gıtmek yerıne Amerıkaya kacıyordu işi ıcın..
İkisindede kaynana-kayınpeder kavramları kotu.
Kızı unıversıtede herzaman eskı bır arkadası var(ayni sey eroınle dans ıcınde gecerlı)
üçündede kızı okuldan delı gıbı sven bır cocuk daha var..
Kız ıkısındede tavla oynuyor...
Bunun gıbı bırcok detay var bırbırıne benzeyen ama kıtaplarını severek okudum ve en hoşuma gıden her kıtapta Nazın Hikmet var.Onuseven bır aılenın onu seven cocuklari; Şiirle buyuyen kızlar ;) acıkcası benım cok sevdıgım romanalrdı:)
evet katılıyorum sana ama Canan Tan'ın anlatım usulü çok hoş..Bu yüzden de aynı konuda olsa güzeLLerdi.
yüreğim seni çok sevdi ve pirayeyi okudum ama piraye daha iyiydi bence aslının bazı hareketleri çok saçma gelmişti :)
murata aşık olmuştum resmen 'aslı istemiyorsa ben alabilirm' modundaydım :)
yüreğim seni çok sevdi ve pirayeyi okudum ama piraye daha iyiydi bence aslının bazı hareketleri çok saçma gelmişti :)
murata aşık olmuştum resmen 'aslı istemiyorsa ben alabilirm' modundaydım :)
evet bende asık olmuştum resmen...o nasıl...bir kitaptır heleki..son..sayfada yer alan...konuşmalar..resmen aglatmıştı
beni... resmen 3 gün içersinde bitirdim..aslında uzun sürdüsayılabilir..ama...kitap severler için bulunmaz ve bir okadarda...harika bir roman..okumanızı şiddetli tavsiye ederim...:img-wink:
didemfener
19-11-08, 17:43
kitabı aldım ve okumaya bşladım ortalarındayım inş umduğum gibi biter dicem ama öyle bitmiyomuş sanırsam
ben de yüreğ,m seni çok sevdi isimli kitabını yeni bitirdimm ama açıkçası pek beğenmedim.yazarın anlatımı akıcıydı ama konu sürükleyici gelmedii:bilmimama yine de emeğine sağlık diyorumm
yasamakguzel88
20-11-08, 23:43
Çok güzel bir kitap...Ağlamak istiyorsanız alın okuyun derim..Ama yazarın anlatım şekli genelde hep aynıdır..Piraye daha etkileyici:)
fena bir kitap degildi.
Bir Bursali olarak Bursayi cok guzel anlatmis.
Karsiliksiz bir ask hikayesi. Ne istedigini bilmeyen,surekli kariyer pesinde kosan,sonunda eline hic bir sey gecmeyen genc bir kiz.
Anlatimi guzeldi. Siirler deseniz harikaydi.Ama bence boyle bir hikayeye uymadi.Daha guzel bir konu olabilirdi.
harikla bir kitaptı...bir solukta okudum canan tan..gerçekten piraye adlı romanıda harika ama yüreğim seni çok sevdiyi...çok sevdim..ağlattı bile son dizeler...
şairin dediği gibi...
bir adın kALMAlı geriye
birde kahreden
gurbet
beni affet....
KAYBETMEK İÇİN ERKEN...SEVMEK İÇİN ÇOK GEÇ:img-cray:
HELEKİ MURATI ANLATIŞI RESMEN asık olmuştum heleki kitaplarındaki değişmeyen nazım hikmet...sevgisiii ve şiirleri...gerçekten...müthişti..diyebileceğim bir roman..şidetle tavsiye ederim:love05::good:
Bu kitabı biliyorum ya konusu çok güzel:img-blush:img-in_lo
bayıla baıyıla okuduğum bir kitap.. çok duygusal.. şimdi sonu hakkında bi'şeyler söylemek istemiyorum, almayan arkadaşlarımız varsa ayıp olur.. ama çok ağlamıştım abartısız tam 2 hafta ağladım, hatırladıkça..
dün gece pirayeyi okudum resmen ağlamaktan ölecektim.bu kitabı bu kadar seveceğimi düşünmezdim...en kısa zamanda da yüreğim seni çok sevdi yi okucam...inşallah onu da pirayeyi okuduğum gibi büyük bir istekle okurum...
Ben de Canan Tan'ın 3 kitabını okumuştum...
Yüreğim Seni Çok Sevdi, Piraye , Eroinle Dans.
Dilini çok yalın ve açık buldum fakat konular çok etkileyici...
shadow_mbg
09-12-08, 19:12
her dakikasında ağlanabilecek bir kitap konusu basit gibi ama anlatım tarzıyla olayların yaşanışı insanı duygulandırıyor.tavsiye ederim güzel bi kitap
yasamakguzel88
09-12-08, 19:15
bayıla baıyıla okuduğum bir kitap.. çok duygusal.. şimdi sonu hakkında bi'şeyler söylemek istemiyorum, almayan arkadaşlarımız varsa ayıp olur.. ama çok ağlamıştım abartısız tam 2 hafta ağladım, hatırladıkça..
Abartmıyorsun..Çünkü uzun bir süre bende etkisinden çıkamamıştım..Murat'a da aşık olmuştum sanırım...
kitabı okuyorum...bitirmek üzereyim ama murata olacakları öğrenmemek için resmen kitabı uzata uzata okuyorum bende de öyle bir durum var sanırım murata ben de aşık oldum...:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
Son zamanlarda hiç bu kadar akıcı bir kitap okumamıştım.Sabah başlayıp akşam bitirdim.Ağlamadım ama her aklıma geldikçe ürperiyorum.Şiirler beni çok etkiledi.Hala etkisindeyim kendimi başka bir alemde gibi hissediyorum.Konuştuğum her konu bu kitap hakkında nerdeyse.Sonu çok hoşuma gitti.Gerçek aşk böyle olur...:icon_sorr
En cok etkılendgım kıtapladan bırtanesıydı bu kıtap..Murat ve Aslının askından cok etkılenmıstım..Ozellıkle Muratın tabı...Sonund abende aglamıstım:img-cray: Gerek sıırler,gerekse sonunda Muratın soyledıklerı,aslının pısmanlıgıı...Harıka bı kıtap bence:img-wink:
Bugün aldım kitabı :) Hangi birini okuycam bilmiyorum bunca vakitsizlik içerisinde :) elimdeki roman biter bitmez başlamak istiyorum aslında öncelik verip :)
"O günler ah o günler
Neden rahat bırakmıyosunuz beni
Neden bir türlü kopamıyorum sizden..."
okumadım ama
isminde güzel oldugu belli oluo
yalnız değilsiniz ben de murata aşık oldum:img-in_lo onun kısımlarını okurken kocaman güldüğümü farkettim hem de kitabın başaında.sonunda noldu tahmin edebilirisiniz:img-cray::img-cray: aslı-murat aşkı,kitabın şiirleri ve tabii ki son kısım içime işledi:img-cray::img-cray: çoğu kısmı ağlamaktan düzgün okuyamadım geri dönüp bidha okudum anlamak için gene ağladım.ağlamaktan gözlerim şişti kitabı bitirmeden yatamazdım o yüzden 01.30'a kadar okudum 02.30'a kadar da ağladım sonunda uyuyakaldım.sabah gözlerim şişmişti ağlamaktan.
bir adın kalmalı geriye
bir de o kahreden gubret
beni affet
KAYBETMEK İÇİN ERKEN,SEVMEK İÇİN ÇOK GEÇ
yüreğim seni çok sevdi
o yürek talan
o yürek yangın yeri
o yürek seni istiyor
bir tek seni...:img-cray::img-cray:
ben muratın aşkına ağladım yaa :icon_sorr
Kitabi aldim, ve okumaya basladim, yaklasik 150 sayfadan sonra icime fenalik geldi biraktim :img-hyste
Ablamda okudu begenmemis, bir arkadasim okudu begenmis, herkesin zevkleri ne kadar farkli :img-wink:
Kitabi aldim, ve okumaya basladim, yaklasik 150 sayfadan sonra icime fenalik geldi biraktim :img-hyste
Ablamda okudu begenmemis, bir arkadasim okudu begenmis, herkesin zevkleri ne kadar farkli :img-wink:
ama keşke devam etseydin o aşkın sonunu okumalıydın sanki yaa:img-cray:
hilary_merwish
25-12-08, 14:40
Konusunu okudum ve çok beğendim.
En kısa zamanda okumayı planladığm bir kitap :)
İki gecede okudum romanı :) O kadar sardı ki dün gece dörde kadar gitmişim :) Çok akıcı bir üslubu vardı bana göre... :kahve
Muratın aşkı aşık olunacak kadar güzel bir aşktı...Üstat Atilla İlhan da diyor ya Böyle bir sevmek görülmemiştir diye öyle bir sevmekti işte...Herşeyi göze alırcasına delice bir tutkuyla bağlanmak...Aslının duyguları Muratın aşkıyla boy ölçüşemezdi...Ne kadar aklından son ana kadar çıkmasa da hep sevsede Muratın ona aşık olduğu kadar aşık değildi Murata.Bursaya gelin gitmedi ama Amerikaya gelin oldu...İnsan sevdiğinin yanındaysa neresinin olduğu önemli değildir ki...Sevdiğinin yanında en ücra köşe bile cennetken,sevdiğinden uzakta cennette cehennem yaşanır...Özgürlük tek başına ne işe yarayacak ki?...
özgürlük mutlaka paylaşılacak
suç ortağı bir sevgiliyle
Her şarta göğüs germektir sevmek...Onun iyiliği için kaçmak,onu sevginden mahrum bırakmak değil...Son nefesinde bile senin adın dudaklarında kalacaksa hele...Kızının adı bile Aslımsa hele...:img-cray:
bir adın kalmalı geriye
bir de o kahreden gurbet
beni affet
Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç
merry..,,!!
02-01-09, 13:15
Dun hepten okudum kitabi ve bitti.. Sonu keske oyle olmasaydi ya.. :( COK GUZEL BIR KITAP.. Muratin asliya olan aski, oof gelde bu kitaba hasta olma.. Dedigim gibi sonu keske, mutlu olarak bitseydi.. Aslinin Baskasiyla evlenmesi zaten o kopardi herseyi, muratin ailesinin karsi cikmasida oyle.. Ama bence onlarin aski icin Murat daha cok savasti, asli hep benim gucum yok deyip durdu.. Asli sonlarda pisman gibi oluyor, ama is isten geciyor.. Murat aslisina hala asik, aslida oyle.. Ne kitap ya.. Herkese burdan soyluyorum kesin kesin kesin okumaniz lazim.. Arada cok Amerika anlatiliyor evet , ama ASLI VE MURATli kisimlari seve seve okuyorum.. =)
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.