Tüm Versiyonu Göster : Kavak Yelleri- Bölüm Yorumları (Arşiv 12)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

BiLGe-70
15-02-08, 00:04
Mine'nin annesi ne kadar bencil bir kadın.Hem kızından özür diliyor hemde onun yeni yeni düzene girmiş hayatını hiçe sayarak kendisiyle Almanya'ya dönmesini istiyor.Pes doğrusu! Umarım Mine annesiyle gitmez ve ona gereken cevabı verir.

Belkide annesi onu yanina alarak onada iyilik yaptigini dusunuyor olabilir. Hem cocugunu yaninda istemesi cokta tuaf gelmedi bana. Sonucta Mine orda dogup buyudu Turkiyede cok kisa zamandir yasiyor. Normalde orayi ozlemesi oraya geri donmek istemesi gerekirdi. Ama Turkiyede yasadigi onca seyden sonra artik donmek istemez tabi ki o baska.

>>miray<<
15-02-08, 00:20
ya yanliz dikkatimi cekti.....deniz baya büyümüs tecrübelenmis....boyundan öpmelerde falan da filanda....yatagin oraya cekmeler (gerci bunu oturmak icinmi yoksa ne icin yapti bilmiyoz daha ama :D)

dizin ilk bölümü veya ikinci bölümüydü galiba....efenin denize anlattigi angelina jolie olayi geldide aklima....bu cocuk öpüsmesini bile bilmiyodu simdik ohoooooooo :D istanbul mu degistirdi ne :P

deadly_angel
15-02-08, 00:43
Belkide annesi onu yanina alarak onada iyilik yaptigini dusunuyor olabilir. Hem cocugunu yaninda istemesi cokta tuaf gelmedi bana. Sonucta Mine orda dogup buyudu Turkiyede cok kisa zamandir yasiyor. Normalde orayi ozlemesi oraya geri donmek istemesi gerekirdi. Ama Turkiyede yasadigi onca seyden sonra artik donmek istemez tabi ki o baska.

Ben Mine'nin annesinin ilgisiz bir anne olduğunu düşünüyorum.Birdenbire bir pişmanlık duymuş olamaz.Türkiye'de olduğu süre içerisinde kızını arayıp hatrını sorabilirdi, en azından bunu yapabilirdi.Birdenbire ortaya çıkıp hiçbirşey gözlemlemeden durduk yere gel benimle Almanya'ya, destek ol.Ama belli olmaz benim sağım solum, yine alkole başlayabilirim, ama başlamayadabilirim tarzında davrandı.Mine'nin gideceğini sanmıyorum ama yinede kafası karıştı gibi bir izlenim uyandırdı bende.

BiLGe-70
15-02-08, 00:53
Ben Mine'nin annesinin ilgisiz bir anne olduğunu düşünüyorum.Birdenbire bir pişmanlık duymuş olamaz.Türkiye'de olduğu süre içerisinde kızını arayıp hatrını sorabilirdi, en azından bunu yapabilirdi.Birdenbire ortaya çıkıp hiçbirşey gözlemlemeden durduk yere gel benimle Almanya'ya, destek ol.Ama belli olmaz benim sağım solum, yine alkole başlayabilirim, ama başlamayadabilirim tarzında davrandı.Mine'nin gideceğini sanmıyorum ama yinede kafası karıştı gibi bir izlenim uyandırdı bende.

Bu soylediklerine katiliyorum. Zaten kadin annesi cagirdi icin geldi Mineyi dusundugunden degil. Iyi bi anne oldugunu dusunmuyorum sadece onu goturmek istemesini cokta hatali bulmuyorum. Nasil biri oldugunu pek bilmiyoruz ama her anne kizinin iyligini dusunmez mi belkide onuda dusundugu icin teklif etti onunla gelmesini. Mine kesinlikle gitmeyecektir. Belki gitmeye karar verir ama son anda yine doner.

deadly_angel
15-02-08, 00:59
Bu soylediklerine katiliyorum. Zaten kadin annesi cagirdi icin geldi Mineyi dusundugunden degil. Iyi bi anne oldugunu dusunmuyorum sadece onu goturmek istemesini cokta hatali bulmuyorum. Nasil biri oldugunu pek bilmiyoruz ama her anne kizinin iyligini dusunmez mi belkide onuda dusundugu icin teklif etti onunla gelmesini. Mine kesinlikle gitmeyecektir. Belki gitmeye karar verir ama son anda yine doner.

Evet ben de Mine'nin bir şekilde Türkiye'de kalacağını düşünüyorum.Bunu herşeyden çok anneannesi için yapmalı.Çünkü kısa zamanda ona çok emek verdi.Mine küçüklüğünden itibaren anneanne ve dedesiyle yaşasaymış çok daha sorunsuz bir hayata sahip olurmuş.Annesiyle ilgili haftaya öğreneceğimiz birşeyler olacak mı merak etmiyor değilim.

BiLGe-70
15-02-08, 01:05
Evet ben de Mine'nin bir şekilde Türkiye'de kalacağını düşünüyorum.Bunu herşeyden çok anneannesi için yapmalı.Çünkü kısa zamanda ona çok emek verdi.Mine küçüklüğünden itibaren anneanne ve dedesiyle yaşasaymış çok daha sorunsuz bir hayata sahip olurmuş.Annesiyle ilgili haftaya öğreneceğimiz birşeyler olacak mı merak etmiyor değilim.

Bencede Mineyi anneannesi buyutseydi cok daha mutlu olurdu. Ayrica yaptigi hatalarida yapmazdi yada daha az hatasi olurdu. Mine ozunde iyi bi kiz yoksa yaptigi seylerden dolayi pisman olup goz yasi dokmezdi. Yapip yapip pisman olmasina kiziyorum ama bu onun aslinda kotu birisi olmadigini gosteriyor. Annesinin neler yasadigini cok merak ediyorum ben ikisini bu noktaya getiren neydi acaba.

deadly_angel
15-02-08, 01:12
Bencede Mineyi anneannesi buyutseydi cok daha mutlu olurdu. Ayrica yaptigi hatalarida yapmazdi yada daha az hatasi olurdu. Mine ozunde iyi bi kiz yoksa yaptigi seylerden dolayi pisman olup goz yasi dokmezdi. Yapip yapip pisman olmasina kiziyorum ama bu onun aslinda kotu birisi olmadigini gosteriyor. Annesinin neler yasadigini cok merak ediyorum ben ikisini bu noktaya getiren neydi acaba.

Ben Mine'yi hatalarına rağmen seviyorum.Aslında dizideki en derin karakterlerden birisi o.Şu ana kadar onun yaşadıklarını, Almanya'daki hayatını tam olarak öğrenemedik.Bu yüzden annesinin hikayesini ben de çok merak ediyorum.Umarım haftaya bu konuda bizi aydınlatırlar.

BiLGe-70
15-02-08, 01:22
Ben Mine'yi hatalarına rağmen seviyorum.Aslında dizideki en derin karakterlerden birisi o.Şu ana kadar onun yaşadıklarını, Almanya'daki hayatını tam olarak öğrenemedik.Bu yüzden annesinin hikayesini ben de çok merak ediyorum.Umarım haftaya bu konuda bizi aydınlatırlar.

Mineyi bende seviyorum hatta yaptiklari hosuma bile gidiyor cunku diziye heycan katiyor en azindan biseyler oluyor. Acaba bu hafta neler yapacak diye bekliyorum en azindan. Deniz Asli iliskisi oyle sikici ki. Aslinin Denize olan platonik askini izlemek cok daha zevkliydi bence. Asli Mineden iyi bi kiz olabilir ama Denizle birlikteyken hic zevk almiyorum izlerken. Asliyi Efeyle izlemek cok daha eglenceli oluyor.
Bu diziyi bana sevdiren Efeyle Mine zaten.

deadly_angel
15-02-08, 01:28
Mineyi bende seviyorum hatta yaptiklari hosuma bile gidiyor cunku diziye heycan katiyor en azindan biseyler oluyor. Acaba bu hafta neler yapacak diye bekliyorum en azindan. Deniz Asli iliskisi oyle sikici ki. Aslinin Denize olan platonik askini izlemek cok daha zevkliydi bence. Asli Mineden iyi bi kiz olabilir ama Denizle birlikteyken hic zevk almiyorum izlerken. Asliyi Efeyle izlemek cok daha eglenceli oluyor.
Bu diziyi bana sevdiren Efeyle Mine zaten.

Deniz ve Aslı konusunda düşüncelerimiz tamamen aynı.Çok sıkıcı bir ilişkiler ivar.Bir kere bana ters gelen şey, Deniz'in kendisini yıllar yılı seven Aslı'yı mezuniyet balosunda farkedebilmiş olması.Dediğin gibi Aslı'nın Deniz'e platonik aşkını izlemek daha keyifliydi.Şu an ilişkilerinde hep aynı şeyler, sıkılıyorum onları izlerken.Ben aslında Deniz karakterini pek sevmiyorum.Sıradan buluyorum, Efe'nin Aslı'nın, Mine'nin yanında sönük kalıyor biraz.Mine, Efe, Aslı üçlüsü diziye renk katıyorlar.Heyecanla bir sonraki hafta neler olacak diye bekliyorum.

BiLGe-70
15-02-08, 01:35
Deniz ve Aslı konusunda düşüncelerimiz tamamen aynı.Çok sıkıcı bir ilişkiler ivar.Bir kere bana ters gelen şey, Deniz'in kendisini yıllar yılı seven Aslı'yı mezuniyet balosunda farkedebilmiş olması.Dediğin gibi Aslı'nın Deniz'e platonik aşkını izlemek daha keyifliydi.Şu an ilişkilerinde hep aynı şeyler, sıkılıyorum onları izlerken.Ben aslında Deniz karakterini pek sevmiyorum.Sıradan buluyorum, Efe'nin Aslı'nın, Mine'nin yanında sönük kalıyor biraz.Mine, Efe, Aslı üçlüsü diziye renk katıyorlar.Heyecanla bir sonraki hafta neler olacak diye bekliyorum.

Bide o var iste. Hersey guzellik mi yani. Yillardir guya seviyormus Asliyida yeni fark etmis. Ben Denizin askina kesinlikle inanmiyorum en azindan oyle soyledigi kadar buyuk bi ask hic degil. Hadi Asliyi anlarim yillardir seviyor kiz sonunda kavustu ama Denizinki tuaf. Denizi izlemekten neredeyse hic keyif almiyorum. Aslida sikici aslinda ama Efeyle birlikteyken cok hosuma gidiyorlar. Mineyle tatli tatli atismalarida cok zevkli oluyor. Isin icine Deniz girdigi anda Aslidan soguyorum. Mine Deniz olsun hic istemiyorum zaten. Cok alakasiz insanlar. Mineye daha yakisikli daha eglenceli birini bulsunlar bi zahmet.

deadly_angel
15-02-08, 01:42
Bide o var iste. Hersey guzellik mi yani. Yillardir guya seviyormus Asliyida yeni fark etmis. Ben Denizin askina kesinlikle inanmiyorum en azindan oyle soyledigi kadar buyuk bi ask hic degil. Hadi Asliyi anlarim yillardir seviyor kiz sonunda kavustu ama Denizinki tuaf. Denizi izlemekten neredeyse hic keyif almiyorum. Aslida sikici aslinda ama Efeyle birlikteyken cok hosuma gidiyorlar. Mineyle tatli tatli atismalarida cok zevkli oluyor. Isin icine Deniz girdigi anda Aslidan soguyorum. Mine Deniz olsun hic istemiyorum zaten. Cok alakasiz insanlar. Mineye daha yakisikli daha eglenceli birini bulsunlar bi zahmet.

Evet, aşk yalnızca fiziksel beğeniden ibaret değil.Ama ben Deniz'de bundan başka birşey görmüyorum.Aslı'ya doğru dürüst güvenmiyor bile.Birbirlerinden çok farklı insanlar birde.Uğraşıları, hayalleri bile farklı.İşin işine Efe girince Deniz çekiliyor dediğin gibi.Dizinin orjinalinde bildiğim kadarıyla Aslı daha sonra Efe'ye aşık oluyor.Ama Kavak Yelleri'nde böyle birşey yapmazlar herhalde.Bugünkü bölümde Deniz'in Amerika işi çıktığında inşallah tez zamanda gider dedim içimden.O denli sıkıldım artık Deniz'den.

BiLGe-70
15-02-08, 01:49
Evet, aşk yalnızca fiziksel beğeniden ibaret değil.Ama ben Deniz'de bundan başka birşey görmüyorum.Aslı'ya doğru dürüst güvenmiyor bile.Birbirlerinden çok farklı insanlar birde.Uğraşıları, hayalleri bile farklı.İşin işine Efe girince Deniz çekiliyor dediğin gibi.Dizinin orjinalinde bildiğim kadarıyla Aslı daha sonra Efe'ye aşık oluyor.Ama Kavak Yelleri'nde böyle birşey yapmazlar herhalde.Bugünkü bölümde Deniz'in Amerika işi çıktığında inşallah tez zamanda gider dedim içimden.O denli sıkıldım artık Deniz'den.

Ben Dawsons Creekdeki gibi olmasini tercih ederim aslinda ama olmaz tabi. O dizide benim bildigim Asli daha fazla kisiyle iliski yasiyodur ama en buyuk aski Efeydi. Bide ben Amerikaya bi kac yil icin gidecek saniyodum sadece bi yaz boyuncaymis. Bunda uzulecek ne var anlamadim gitti. Abartili buldum oyle uzulmesini.

deadly_angel
15-02-08, 01:53
Ben Dawsons Creekdeki gibi olmasini tercih ederim aslinda ama olmaz tabi. O dizide benim bildigim Asli daha fazla kisiyle iliski yasiyodur ama en buyuk aski Efeydi. Bide ben Amerikaya bi kac yil icin gidecek saniyodum sadece bi yaz boyuncaymis. Bunda uzulecek ne var anlamadim gitti. Abartili buldum oyle uzulmesini.

Ben de öyle, ama Deniz ve Aslı'yı izlemeye devam edeceğiz gibi görünüyor.Diğer karakterlerle avunacağız artık başka yolu yok.Deniz'in okul işini anlamıyorum ben.Ne diye kabul ettiyse istemediği bir bölümde okumayı.Ailesine bu bölümde resti çekip Efe'ye taşınan Deniz nasıl oldu da tercihini sinemadan yana kullanmadı.

BiLGe-70
15-02-08, 01:58
Ben de öyle, ama Deniz ve Aslı'yı izlemeye devam edeceğiz gibi görünüyor.Diğer karakterlerle avunacağız artık başka yolu yok.Deniz'in okul işini anlamıyorum ben.Ne diye kabul ettiyse istemediği bir bölümde okumayı.Ailesine bu bölümde resti çekip Efe'ye taşınan Deniz nasıl oldu da tercihini sinemadan yana kullanmadı.

Belkide yarismayi kazanacagina inaniyodur bilmiyorum. Denizin yaptiklarina pek anlam veremiyorum zaten. Gereksiz hareketleri cok fazla. Ben artik yaticam bi yaprak dokumu bi kavak yelleri basim dondu valla farkindaysan ordada tek ikimiz yaziyoruz:) Iyi geceler bye

deadly_angel
15-02-08, 02:01
Belkide yarismayi kazanacagina inaniyodur bilmiyorum. Denizin yaptiklarina pek anlam veremiyorum zaten. Gereksiz hareketleri cok fazla. Ben artik yaticam bi yaprak dokumu bi kavak yelleri basim dondu valla farkindaysan ordada tek ikimiz yaziyoruz:) Iyi geceler bye

Sinema konusunda baya hevesli, kazanır diye düşünüyorum.Ama Leman'ın sağı solu belli olmaz yollarmı bilmiyorum.Evet bir tek biz varız, hoş bir sohbetti, iyi geceler:img-yes::)

BiLGe-70
15-02-08, 02:03
Sinema konusunda baya hevesli, kazanır diye düşünüyorum.Ama Leman'ın sağı solu belli olmaz yollarmı bilmiyorum.Evet bir tek biz varız, hoş bir sohbetti, iyi geceler:img-yes::)

Bi turlu gidemedim. Sinema onun icin sadece bi heves olarak kalacaktir bence. Bilmiyorum ama pek ciddiye almiyorum artik oyle arada bi esiyolarda sinema diye tutturuyor sanki.
Neyse bu kez cidden gidiyorum sonra gorusuruz belki iyi gecelerbye

deadly_angel
15-02-08, 02:05
Bi turlu gidemedim. Sinema onun icin sadece bi heves olarak kalacaktir bence. Bilmiyorum ama pek ciddiye almiyorum artik oyle arada bi esiyolarda sinema diye tutturuyor sanki.
Neyse bu kez cidden gidiyorum sonra gorusuruz belki iyi gecelerbye

Hayallerinin peşinden zamanında koşması gerekirdi diye düşünüyorum ben o konuda.Ama yinede Efe'nin de dediği gibi yine sinemayı soktu araya.Bu bölümde ailesiyle yaptığı konuşmada lafı sinemaya getireceğini tahmin etmiyordum ben.

lether
15-02-08, 03:50
-Yok canım Deniz o aklımıza gelen şeyi istemiş olamaz, eğer öyleyse sapık demek ki..
-Erkek milleti değil mi aynı hepsi..
-İnsan sevgilisiyle o şeyi yapar mı(!)

gibi yorumlar ile karşılaştım, bir insanın sevgilisiyle "o şeyi"(o kelimeyi kullanmıyorsunuz galiba burada)yapmak istemesi, yapması gayet normaldir, o "malum şey" doğal bir ihtiyaçtır, öcü değildir, yahu bunda şaşırılacak, kızılacak, tepki gösterilecek ne var, rol icabı da olsa üniversite 1. sınıfta okuyan eşşek kadar insan ikisi de, 10 yaşında çocuklar değil ki bunlar, ohoo, gerçi sanırım yaşlarınız ufak o yüzden normal gelmemiş olabilir size..

***merve***
15-02-08, 04:17
-Yok canım Deniz o aklımıza gelen şeyi istemiş olamaz, eğer öyleyse sapık demek ki..

gibi yorumlar ile karşılaştım, bir insanın sevgilisiyle "o şeyi"(o kelimeyi kullanmıyorsunuz galiba burada)yapmak istemesi, yapması gayet normaldir, o "malum şey" doğal bir ihtiyaçtır, öcü değildir, yahu bunda şaşırılacak, kızılacak, tepki gösterilecek ne var, rol icabı da olsa üniversite 1. sınıfta okuyan eşşek kadar insan ikisi de, 10 yaşında çocuklar değil ki bunlar, ohoo, gerçi sanırım yaşlarınız ufak o yüzden normal gelmemiş olabilir size..

Olay "malum şey" dediin şeye anormal bakmak diil ...
meselenin beklenmedik bi şekilde gelişio olması...
vede aslı karakterinin böle bişeyi yaşarsa başına nelerin gelebileceğini bi anlık unutulup düşünülmemesi ,ayrıca aslının çizdii profile göre böle bişeyi asla yapmıcaandan nerdeyse emin olması , ve bi gerçekte varki dizide bu "malum olay " yaşanırsa çokta şık durmıcaktır .... bunu mine ye sölemiş olsa kimsede bi tepki uyanmazdı bu bi dizi film yani insanlar benimsiolar karakterleri ve bu tarz sahneler pek sevilmio itici gelio ....
ama anlatılmak istenen biras abartılmış tabi sapıklık gibi ...

batuhan_gumus
15-02-08, 07:32
dünki bölüm cok güzeldi beyendim
mine ve annesinin sahneleri cok güzeldi
sonuna kadar deniz asli sahneleri de cok hostu ama
bnce aslinin kabul etmemesi dogruydu yapamam demesi deniz ister alinsin ister
gücensin

ha birde efenin dayak yime sahne si cok komikti abisinden dayak yedi:img-hyste

!! Elyf !!
15-02-08, 07:44

Evet aramizda kucuk arkadaslarimizda var..
Ve bu dizinin kucuk bi cok izleyicisi var..
En onemlisi boyle bir sey her ne kadar artik koskoca insanlar olsalarda hos gorulemez..
Geleneklerimize, kulturumuze karsida birsey idir o senin cok dogal gordugun olay..
Bak ne guzel soylemissin..
Birbirini seven iki insanin tabiki bi muddet sonra birbirlerinden isteyecekleri seyler olacak..
Ama her ihtiyac gibi bununda bi zamani vardir..
Ve "Ask" dedigimiz o duygu sadece ihtiyaclardan ibaret degildir.. :good:

Acikcasi her ne kadar TV aleminde gerek dizilerde gerek filmlerde boyle olaylari daha cok sık gorsekde, ben Deniz oglanin boyle bi istekde bulucanagini hic dusunmezdim..
Sok olmadim degil.. Oldum..
Ama Merve arkadasimizin dedigi gibide ustune basilan konu bu degil..
Kimsenin gorusunede saygisizlik etmem.. Ama benim ve baskalarinin goruslerinede saygi duyulsun isterim.. :good:

Asli en dogru olan secimi yapdi.. Ondanda bu beklenirdi..
Ailesinin tek gururu odur.. Bunuda bozsaydi iste hic olmazdi..
Deniz oglanda umarim sinirlarini anlamisdir artik.. :good:

Dizi son sahnesine kadar her hafta oldugu gibi bu haftada dolu doluydu..
Efe bizi yine cok guldurdu..
Osman amcada, Mine'de bizi baya bi aglatmayi basardi..
Ama hersey yerine oturuyor ve iyiye gidiyor gibi.. :good:

gothicprincess
15-02-08, 07:53
deniz in o isteği beni de çok şaşırttı sonuçta gelenek görenek snırlarımız içinde bir ahlak anlayışımız var aslı en doğrusunu yaptı umarım deniz yaptığı hatayı anlamıştır aslı nın üstüne gitmez mine ve annesi beni ağlattı acaba mine ne yapıcak bence kalıcak çünkü o dizinin başrol oyuncularından efe yine çok komikti ama abisi dövdü kıyamam ben ona ya dövmesin ben efe nin annesi ve babasının tepkisini ço mrk ediyorum kerem e üzüldüm gitti özel hastaneye vah yazık kerem e
güzel bir bölümdü

>>miray<<
15-02-08, 07:55
tekrar izledimde....

biraz daha fazla yorum yapayim dedim....

öncelikle cogu arkadasimiz bu bölümdeki asli enver performansina bayilmis.....kesinlikle KATILIYORUM.....yigit abinin son yazdigi bölümde mineye yogunlasmasi hosuma gitmedi degil....en azindan böylelikle Minenin neler yasadigini niye bu hale geldigini daha iyi anlamaya basladik sanirim...annesine ben senin süs kuklan degilim mine seni istemiyorum mine gel seni istiyorum vs. dedigi anda bir anne bu kadar bencil olabilir mi diye gecti icimden...ama olabiliyormuski....halen devam ediyor....sana gül bahcesi vaad edemem ama benimle gel....kizin hayati daha yeni yeni rayina oturuyor....ve annesi yine bozmak icin gelmis gibi....
bu arada minenin almanyaya gitme ve ucaga binmeden dönme hikayesinde annesinindemi payi var ben anlamadim? ama varsa eger sanirim annesinden nefret etme olasiligi dahada yükseliyor demektir, nede olsa bu hikayeler yüzünden denizden olduydu :) ama orasini pek anlamadigim icin yorum yapmiyim fazla

minenin annesini oyniyan oyuncunun performansini ben begenmedim, dizi sesli cekildigindenmidir bilmiyorum ama ses tonuda bana cok gicik geldi ne yalan söyliyim....uymamis sanki

efe ayri bir dert zaten.....ama su ile barisicaklarida gün gibi ortada....yanliz metin cok fena benzeticek, bir bakima metinde hakli......anne baba parasini farkli yerlere harciyor onlarin bilgisi olmadan buda dogru bir davranis degil....

asli ve denize ne diyimki ben simdik.....efeyle metini duymamalari gercekten tuaf....cünkü zaten ikiside sessiz konusuyorlar....muhakkak bir ses duyulmaliydi....efenin evinin pencerelerinin bu kadar kalin olucagini sanmiyorum malum ev bi türlü isinmiyo :)
son sahneyle ilgili zaten ufakta olsa yorumlarimi yapmistim....
bana göre asli ve denizde ne kadar 18 yil aradan gecmis olsun.....birbirlerini tam olarak taniyamamislar....ama kim daha cok kimi taniyamamis onu haftaya görücegiz

1. Eger Deniz gercekten bu teklifi yaptiysa...

Deniz Asliyi taniyamamis demektir....onun cizdigi karakter....ablasiyla babasiyla yasadiklari, zaten böyle birseyi yapmasi icin zit....ek olarak daha öncesindede dediydim....denizinde böyle bir teklif yapmasi aslinda zit....ilk bölümlerde ki daha sekiz ay falan gecmis gibi duruyor...angelina jolie dersleri alan cocuk.....birden farkli bir karakter cizmis olucak....ne oldu o utangac denize? dediginiz sey evet bir ihtiyac olabilir (bunuda bir arkadasimiz söylemis) ama o zaman bunu ihtiyacini giderebilicegi yerlerde yapsa daha iyi olur o zaman, cünkü deniz aslinin kabul etmicegini bilmeliydi....

2. eger asli yanlis anladiysa ne olur....

eger asli yanlis anladiysa....ki bu da bu sefer aslinin denizi hic tanimadigini düsündürür denize...biraz banada....biraz cikmaz sokaga döndü is.... :D
öyle boyundan öpmeden sonra gel koynis koynis uyuyalim olmazdi zaten....efe ve su direk koynis koynis sevgilimle uyumak istiyorum dedikleri icin....ikisindede yanlis anlama olayi olmuyordu...

kisacasi eger asli yanlis anladiysa....deniz bu aralar zaten biraz hircin oldugu icin....sen beni hic taniyamamissin diyebilir....

ama acikcasi eger deniz gercekten böyle teklif yaptiysa....ve asli yanlis anlamadiysa....aslinin denizden sogucaginida sanmiyorum....veya beni yanlis tanimissin ben öyle kizlardan degilim diceginide sanmiyorum :)

Ferny&Lety
15-02-08, 08:04
Arkadaşlar şu bölüm yorumumu yapacağım ama;Aslıyla Denize takılmışsınız.Birçoğunuz hoş görmemiş;ama ben bu konuda bir arkadaşımız çok normal birşey demiş ona katılıyorum hatta kim yazmıştı bir köşe yazarı mıydı bilmiyorum?Bu gençler hiç bir ihtiyaç duymaz mı?Sadece öpüşmekle mi yetinir bu kadar saflar mı gibisinden..

Bu normal birşey;ama bizim için değil.Kültürümüz,ahlakımız belli.Bunları ne izlemeyi seviyoruz ne de yapanları hoşgörüyoruz.Yabancı bir dizi olsaydı millet yırtınmıştı beraber olamadılaaar Allah kahretsin diye:)

Hah gelelim şu sahneye sabahtan beri çevir çevir izle öldüm dün televizyona yapışmıştım bugün bilgisayarın ekranına.Denizin ne güzel konuşuyor yok mavişim yok seni seviyorum falan..Mimikleri de öyle tatlı ki yerim ben onları Allahım ya:img-in_lo
Şu yatağa çekme olayına gelince..Valla dediğiniz gibi bir anlık çekimden olabilir.Sonra Deniz Aslının tepkisinden sonra kendini toparlayabilir..Ha ama şöyle birey de var orası Efenin evi ve Efenin birkaç saate kadar döneceğini bile bile ne diye böyle birşeye kalkışsın hem bu çocuk Aslının öyle birşey yapmayacağını anlayamaz mı?Ama suç bulamıyorum dediğimiz gibi bir anlık çekimdir eğer niyeti oysa..Kendini toparlayıp özür dileyeceğini düşünüyorum..Senaristimiz hala Yiğit GÜRALP olsa o güzel hatta muhteşem sahneden sonra aralarını bozmak yerine oturtup konuştururdu onları bu konuda.Ama yeni senaristlerimiz ne yapar bilemem..

Ben şu sahneyi bir daha izleyeyim:P sonra bölüm yorumu yapacağım:P

!! Elyf !!
15-02-08, 08:05
Oyle bi sahneki.. Hic bir sey kestirilmiyor..
Asli'nin aklina babasinin dediklerinin gelmesi bizlere bi oyunda olabilir..
Peki Deniz neden o kadar sasirdi?..
Asli'nin yapamam demesinemi, yoksa boyle bi teklifde bulunabilecegini dusundugu icinmi?..

Bence bu sahnenin Amerika ile ilgili bi baglantisi artik kalmadi..
Fragmandan oyle bi durum cikariliyordu evet ama Deniz Asli'nin rizasini aldi ve o konu artik kapandi..
Deniz kazanirmi gidermi giderse gelirmi orasini artik zaman gostericek.. :)

Asli Enver'e yani Mine karakterine gelirse..
Son bi kac haftadir aglamakdan ne hallere dondu kizcagiz..
Her ne kadar yaptiklari affedilmez seyler olsada, son bi kac haftadir cogumuzu icden ice etkiledi..
Affetmis olsada, aglasip koklassada, annesi ile Almanya'ya donecegini hic sanmiyorum.. :img-pilot
Ve bu konuda cok haklida.. Yap-boz isine cevrildi artik bu gidip gelmeler.. :img-pilot

fiyonk
15-02-08, 08:10
Son sahnenin devamı Aslı'nın düşündüü gibi gelişme ihtimaline karşı değilim ama bu tarz sahnelerin öncesinde yaşananlar tüm dizilerdeneredeyse aynı...

Yani iki sevgili ilk yazlnız kaldığı anda özellikle kızın ailesinin yokluğunda oluyor böyle şeyler..Ne yani anne babası şehir dışına çıktığı zaman sevgilisi ile yalnız kalan kız ilşkiyi daha kolay kabul eder diye bir genellememi var..Bu tüm dizilerde böyle oluyor..

Ferny&Lety
15-02-08, 08:15
Oyle bi sahneki.. Hic bir sey kestirilmiyor..
Asli'nin aklina babasinin dediklerinin gelmesi bizlere bi oyunda olabilir..
Peki Deniz neden o kadar sasirdi?..
Asli'nin yapamam demesinemi, yoksa boyle bi teklifde bulunabilecegini dusundugu icinmi?..

Bence bu sahnenin Amerika ile ilgili bi baglantisi artik kalmadi..
Fragmandan oyle bi durum cikariliyordu evet ama Deniz Asli'nin rizasini aldi ve o konu artik kapandi..
Deniz kazanirmi gidermi giderse gelirmi orasini artik zaman gostericek.. :)

:img-pilot

Valla canım aynen ya hiçbirşey kestiremiyorum;ama şimdi dikkatli bakınca ..
Denizin hiç öyle bir niyeti yokmuş gibi geldi ya..Ya olsa ay tövbe tövbe naamahrem konulara girecem işin içinden çıkamayacam sonra:P
Ne bileyim niyeti olsa insanın yürüyüşünden bile belli olur.Orda son öpüştükten sonra bir an kesildiler sonra Deniz gülümsedi yatağa doğru gidiyorlardı ki Aslı babasını düşündü..Ay Yiğit abi diziyi öyle bir yerde yazıp bıraktın ki Denizin niyetini yeni senaristler yazar belki ayırır bile benim bu efsane çiftimi...
Düşünüyorum..Canan-Murat olayı var,Kamil var,velayet davası o bu var..Deniz en azından şimdi Aslıyla böyle birşey düşünmez..Hayır bir de Aslının karakteri de malum..Bu oğlan babasından falan da hiç mi kendine bir pay çıkarmamış u işler hata falan diye?
Ama Aslı ben yapamam dediğinde öyle bir surat ifadesi vardı ki..Amacı Aslıyla beraber olmak olsa herhalde biraz kızardı falan..Şaşırmazdı en azından çünkü Aslının böyle birşey yapmayacağını bilir.E biliyorsa niye böyle birşeye tenezzül ediyor? Ayy ya kafam saçma salak oldu ya

Yeter valla iyice kafam bulandı bölüm yorumuma geçiyorum ben:img-hyste

hürriyetim
15-02-08, 08:50
Günaydın kavak yelleri ahalisi bye

Bu hafta uzun uzun bölüm yorumu yapmayacağım.

Bu bölüm gerçekten de oyuncularımızın performansları çok güzeldi.Özellikle Aslı Enveri tebrik etmek isterim ağladığı sahnelerde rolünün içine girmişti ve bizlerede çok güzel yansıttı.

Deniz Aslı aşkını hissedemeyenler grubuna bende dahilim ancak bu gece final sahnesinde ikisini de çok şirin buldum.

Final sahnesine hepinizin ayrı ayrı yorumları var.Bende kendimce iki şey yazayım.

Aslının bu yatağa çekme durumunu yanlış anladığını düşünüyorum.İki sevgilinin öpüşmesi ne kadar normalse iki sevgilinin aynı yatakta uzanıp sarılmaları da bir o kadar normal.İlla ilişkiye mi girmek gerekiyor.Denizin aklından geçenler bence böyleydi.Denizin bu konuda Aslının istemediği bir şeyi yapacağını hatta bunu aklına bile getireceğini düşünmüyorum.

Su ile Efeyi hatırlayın daha ilk buluşmalarının gecesinde sabaha kadar koyniş koyniş yatmamışlarmıydı?

Aslının yetişme tarzı,babasının ettiği sözlerin altında ezilmesi ve en önemlisi toplumumuzda evlenmeden önce ilişkiye girmenin ne kadar öcü bişey olduğunun düşünülmesi Aslının böyle davranmasını gerektirdi.Üstelik Canan'dan dolayı başlarına da gelmedik kalmadı.

Bakalım haftaya bu durumu anlayışla karşılayan bir Deniz mi yoksa Aslının kendisini tanımadığını düşünen bir Deniz mi?

Efenin olduğu sahneler yine çok güzeldi.Hele de Brokeback Mountain uyarlamasına,doğal gaz kaçağına,uzlaşma-anlaşma durmuna çok güldüm.

Bilalin benim için ayrı bir yer var sanırım.Onun olduğu sahneler çok hoşuma gidiyor.Bu hafta ağzından yine inciler dökülüyordu ''ben çok türkü bilirim ama onların bildiği bir tane yalan mıydı Yaşar karakolda doğru söyler mahkemede şaşar '' :img-hyste:img-hyste

Ayrıca Cananın Bilale bakışları da gözümüzden kaçmamıştır.:img-wink:

Fundacım senin yazını görünce seni bekletmeyim dedim daha Mine-Osman-Nur üçlüsüne değinecektim :icon_whis

lether
15-02-08, 09:11
Demişsiniz ki bunlar bizim ahlakamıza, kültürümüze falan ters.. Püff, şimdi toplum ahlakı gibi konulara girsem konu çok farklı alanlara sapacak, o yüzden elleşemeyeyim oranın üstünü hiç...

Şimdi, eğer Deniz'in asıl amacı çoğumuzun düşündüğü şey ise, bu dizinin ne kadar gerçekçi olduğunun göstergesi olur, tıpkı Efe'nin tek göz odalı bir evde, ısınma aracı olmaksızın yaşamını idame ettiriyor olması gibi.Diğer saçma sapan gençlik dizilerinde olduğu gibi herkesin lüks evlerde yaşıyor olarak göstermediği için bir kez daha takdir ettim yayında ve yapımda emeği geçen herkesi..Ha ne diyorduk, dizi oldukça gerçekçi. Üniversiteye gittiğiniz zaman görürsünüz evlilik öncesi cinsel birlikteliğin ne kadar yaygın olduğunu, gerçi liselerde de pek farklı değil durum artık...

Ayrıca da gelenekler, canlı gibidirler, doğar, büyür ve de ölürler, toplumun dinamiklerine bakarkar kısacası..

Son olarak şunu ekleyeyim, ASlı yetiştiriliş tarzından ötürü, böyle şeylere yanaşmaz diyorsunuz ama, sevgilisi onu boynundan dudağının kenarından yani vücüdünun çeşitli noktalarından öperken gayet mutlu mesuttu halinden, hiç de yapma etme gibilerinden bir şey söylemedi, eh ondan sonra sevgilisinin de onu yatağa davet etmesi gayet anlaşılabilirdi kanımca..

awakening
15-02-08, 09:14
bi yorumda ben yapim bari herkes yapıyor. bence orası malum efenin evi vede soğuk (her ne kadar o katalik sobası gelsede ) deniz ısıtmak için battaniye alıp yan yana sarılmak yada ne bilim beraberce yatağa uzanmak istiyebilir. bir ilişkide bunlar çok normal ama dizide gecen karakterlerin çizdiği profil neticesinde denizin herkesin hemen hemen düşündüğü malüm şey kesinlikle değildir zaten aslı ben yapamam diyince denizin aldığı yüz ifadesi bunun en güzel kanıtı bence. ama gelecek hafta deniz aslıya epey kızar gibime gelir nasıl böyle birşey düşünürsün benim hakkımda filan gibilerinden. birde anlamıyorum hala işi aslı envere inceden inceye dokunmalar var. şimdi sezarın hakkı sezara vermek gerek bu bölüm performans açısından süper bi oyunculuk gösterdi. bu kız işi biliyor sonuçta :)

hürriyetim
15-02-08, 09:38
Bu hafta Minenin aslında ne büyük acılar yaşadığına şahit olduk.Annesiyle arasındaki problemlerin ne kadar büyük olduğunu,ne üzüntüler yaşandığını,Minenin bu hallerinin arkasındaki gerçek nedenleri daha net görebildik.O yüzden ne kadar Mineye kızsamda onun bu hallerini anlamamak aptallık olur.Sorunlu bir anne anladığım kadarıyla da alkol problemi var,baba ve ona yol gösterecek başka kimse de yok.Sonuç ortada.

Minenin hem Ayşe teyzeme söyledikleri,içtenliği hemde Osman dedemden özürü çok güzeldi.Hatasının farkında olmak ve bunu dile getirmek büyük erdemdir.Tabi Minenin davranışlarının ne kadar değişeceğini zamanla görecez.Aklımın bi köşesi Mineye karşı hala güvensiz bunu da belirtmek isterim.

Nur'un yüzünde ne kadar zorluklar ve acı çektiği yazıyordu sanki.Sesinin tonlamasına hayran kaldım.Hem babasına hem kızına çok net ve açıktı.Özürünü de kendini anlatımını da beğendim.

Osman dedem kızını hemen bağışlamasa da Minenin onu affetmesi çok önemliydi.Bundan sonra ilişkileri Nurunda gayretiyle daha sağlam temellere oturacaktır.Minenin artık kendini güvende hissettiği bir annesi de olacaktır böylece.Şimdi sevildiğini hissetme zamanı Minede.

Minenin annesiyle Almanya'ya gideceğini de düşünmüyorum.

Dam üstünde saksağan olacak ama O bırrrrrrrrrrrr neydi öyle :img-hyste:img-hyste

ömer&ceren
15-02-08, 09:44
yiğit güralp gerçekten çok güzel bir veda bölümü yazmış. mine ve annesinin sahneleri çok güzeldi. aslı enverin oyunculğunu takdir ettim açıkçası.umarım annesinin teklifini kabuledip de almanyaya gitmez. ben her ne kadar aslı-denizci olsam da mineyi seviyorum ve onun dizinin en önemli karakterlerinden olduğunu düşünüyorum annesi de bir alem yani... kız orda üniversiteyi kazanmış, kendine bir düzen kurmuş, arkadaşları bütün sevdikleri orda, bunların hepsini bırak benimle almanyaya gel diyor. olacak iş mi yani?
gelelim o meşhur sahneye...sonunda aslı ve denizi gerçekten çok güzel bir aşk sahnesinde gördüm...daha önce de yazmıştım uzun süredir güzel bir sahne izleyemiyoruz çok kuru ve duygusuz sahneler diye...bu sahnede çok tatlılardı hele de deniz...ne güzel şeyler söyledi ya bayıldım...hem bence sonunda denizin aslıyla birlikte olma gibi bir niyeti yoktu, yani bu çok saçma olur. deniz aslıyı iyi taniyor bu konularda ne kadar hassas olduğunu biliyor ondan böyle bir istekte bulunmaz gibi geliyor. aslı yanlış anladı bence ve gelecek bölüm bunun tartışması yaşanabilir aralarında. yine de herşeye rağmen o sahne şimdiye kadar izlediğim en güzel aslı-deniz sahnesiydi!

hürriyetim
15-02-08, 09:55
Şimdi, eğer Deniz'in asıl amacı çoğumuzun düşündüğü şey ise, bu dizinin ne kadar gerçekçi olduğunun göstergesi olur, tıpkı Efe'nin tek göz odalı bir evde, ısınma aracı olmaksızın yaşamını idame ettiriyor olması gibi.

Üniversiteye gittiğiniz zaman görürsünüz evlilik öncesi cinsel birlikteliğin ne kadar yaygın olduğunu, gerçi liselerde de pek farklı değil durum artık...

Ayrıca da gelenekler, canlı gibidirler, doğar, büyür ve de ölürler, toplumun dinamiklerine bakarkar kısacası..

Son olarak şunu ekleyeyim, ASlı yetiştiriliş tarzından ötürü, böyle şeylere yanaşmaz diyorsunuz ama, sevgilisi onu boynundan dudağının kenarından yani vücüdünun çeşitli noktalarından öperken gayet mutlu mesuttu halinden, hiç de yapma etme gibilerinden bir şey söylemedi, eh ondan sonra sevgilisinin de onu yatağa davet etmesi gayet anlaşılabilirdi kanımca..

Toplumun değer yargılarını küçümsememek gerek.Zamanla bunların değişeceğini düşünsemde bu değişim o kadar yavaş ki biranda herşeyin kabul göreceğini düşünmemizde saçma olur.

Evlilik öncesi yaşanan cinsel birlikteliklerin arttığını hepimiz biliyoruz.Özellikle büyük şehirlerde oldukça yaygın ama bunu genele vuramazsınız.

Hala namusun iki bacak arasında olduğunu düşünen milyonlarca insan var.Bu sebeple ölen hayatları kararan nice körpecik kızlarımız var.

Konu başka yerlere gidiyor o yüzden karakterlerin üzerinden konuşmak isterim.Aslının önünde en güzel örnek Ablasıdır.

Bunu hepimiz diziyi izlerken görmedik mi aile yapılarını hepimiz izlemedik mi Muratla girdiği ilişkisi yüzünden babasından dayak yiyen Cananı ne zaman unuttuk.Aslı da böyle bir ailenin kızı ayrıca genç,kanı kaynayan,cinsel istekleride olan bir genç kız.Ancak yetiştiği ortamda cinselliğini doya doya yaşamasını nasıl beklersiniz?

Aslı aynı zamanda bu iki unsur arasında sıkışmış onlarca genç kızdan da sadece birisi.

deren1970
15-02-08, 10:00
Tüm Kavak Yelleri ailesine Günaydın

Dün akşamki bölümü seyredemediğimi söylesem:icon_sorr sadece son ve beni çok etkileyen Mine'in annesiyle olan sahneden itibaren seyredebildim, dolayısıyla o andan itibaren seyrettiğim yerler hakkında birkaç şey söylemek istiyorum izninizle:img-yes:

O anki sahneyle diziye bakıp gözleri yaşlanan benden başka da kimse olamaz sanırım. Aslı Enver'in performansını çok beğendim:good: ve Mine'nin yaşadıklarına gerçekten o an şahit olabildik. Yaşadıkları gerçekten kolay şeyler değilmiş, ona çok üzülmeme rağmen burada birşeyler yapmaya çalışıyorum derken dedim ki ahh Mine şu kırıcı,yıkıcı lafları söylemesen, söyledikleri yaşattığın acıları yapmasan sen gerçekten içinde iyilik taşıyan ama bunun ortaya çıkması zaman alacak birisin dedim. Keşke o lafları söylemesen, bir düşünerek konuşsan hayatın daha güzel olacak:img-yes:

Annesine gelince dediğim gibi o sahnede diziyi başlamış olmaktan dolayı mıdır bilemiyorum ama oynayan oyuncu bana duyguları birebir geçiremedi ama bir taraftan diyorum ki Mine beni ağlattı çelişkili oldu o zaman şöyle değiştireyim bayan oyuncu rolünü bana göre yapamadı:img-wink:

Kendiside çok şeyler yaşamış, onun hayatı da kolay değil, almanyaya gitmesi şart değilse o da Türkiyede kalsın hem kızı, hem anne-babası, hemde çevresindeki dostlarla içindeki durumdan kendi çabasıylada çok çabuk kurtulacağına, güzel bir hayatı kızıyla paylaşacağına inanıyorum:img-yes:

Aslı-Deniz'e gelince işin açıkçası ben dün akşamki sahnelerini çok sevimli ve içten buldum. Birbirlerine söyledikleri sözler, bakışlar aşık bir çiftin yaşadıkları olarak bana yansıdı ta ki

Evet gelelim son sahneye hoş tam da yerinde bitirdiler ya çoğumuzu Deniz şöyle düşündü, yok böyle düşündü ikilemde bıraktıklarına göre bayağı iyi bir yerde bölüm bitti, tebrikler vallahi:good:

Şimdi aslında böyle bir sahneyi görmemiz ve yaşamamız lazımdı ve bu sahnenin çok uzun bir zaman sonra olmaması da gayet iyi oldu:img-wink: İşin açıkçası bu sahneyle bazı şeyleri anlayacağız. Her daim öpüşmeyle bu ilişkiye devam ettirmek isteyebilirlerdi, yalnız kaldıklarında bu öpüşmenin devamı gelebilirdi ki bunu gördük şimdi bundan sonrası önemli. Deniz o an öyle bir şey düşündü mü, eğer düşünmediyse başka bir an öyle ortamda düşünebilirdi işte onun için şimdi düşünmediyse sonra düşüneceği şeyde Aslı ne düşünüyor, kendisi ne düşünüyor bu olay bunları konuşmaları için vesile oldu:img-yes:

Bakalım açık açık bu hakkında ne düşündüklerini konuşacaklar mı ve birbirlerinin düşüncelerine saygı gösterecekler mi

Sevgiler

Ferny&Lety
15-02-08, 10:18
Ablam yorumunu yaptığına göre ben de başlayabilirim

Efe:Adamım ya:)Bölüm boyunca fevkaladenin fevki bir performansı vardı.O doğal gaz,uzlaşma-anlaşma,değmesin yağlı boya..Bütün esprileri muhteşemdi..Hele Denize yaşattığı tecrübeler için ayrıca teşekkür ediyorum;ama gerçekten biraz kırıcı Su'ya karşı..Mineye olan tutumunu ayrıca beğeniyorum Efenin.Türlü kriz ortamlarından kolayca sıyrılmayı,ortamı yumuşatmayı,inanı sakinleştirmeyi iyi biliyor.Amma velakin terzi kendi söküğünü dikemezmiş:)Gelecek bölümde abisiyle arasında ne geçer bilemiyorum.Abisi kendi cebinden para verip dershaneye mi yazdırır?Urlayı mı arar?Efe Urlaya mı döner? Hepsini izleyip göreceğiz zaten.

Mine: Bu bölümün yıldızı bence de Mineydi.Aslı ENVER'i gösterdiği performanstan ötürü kutlarım.Gerçekten çok iyi bir oyuncu.Mineye kızıyorum;ama onu çok sevdiğimi söylemiştim zaten.Biz Minenin yaşadıklarının sadece babasızlıktan ibaret olduğunu görürken aslında Urlaya gelişinin temel sebebinin de Nur'un onu istememesi olduğunu anladık..Mine çok darbe almış..Anne bir ister,istemez..Başında babanın b'si yok..Sevgilisi,arkadaş ortamı zaten belli..Annesi zaten hastalığı yüzündne dengesiz..Bu kızın ruh hali,karakteri,yaşadıkları..Annesi hep bir tarafında yara kalmış kızımızın..Kıyamam ki ben ona..Annesi çok üzmüş onu..Görmüş olduk ki Mine aslında annesine çok bağlıymış..Gerçekten bütün isteklerini yerine getirmiş..Ben bu bölümde Mineye gerçekten çok hak verdim..Annesiyle o sarılmaları falan..Ben senin süs köpeğin değil;kızınım diye bağırması..Çok güzeldi..Tüylerim diken diken oldu..Mine annesiyle Almanyaya dönmez diye düşünüyorum.Belki "dede"mi bırakamam bu halde der,belki anneannem ne olacak der,belki okulum? der..Belki gitmeyi kabul eder,Ayşe teyzem izin vermez..Belki annesi temelli yerleşmeye karar verir ya da gider..

Nur:Nur hastalığı,hataları yüzünden çok ezilmiş belli ki..O yüzündeki,o bakışlarındaki ifade öyleydi ki her bir çizgide bir acı vardı..Osmanla konuşurkenki o sözleri,kararlılığı,pişmanlığın verdiği eziklik,Deniz ablamın da dediği gibi o ses tonu..Mineyle konuşmasını çok beğendim.. "Sana gül bahçesi vaadetmiyorum" vaadetmiyorum".. gerçekten çok hoş bir kitap..

SANA GÜL BAHÇESİ VAAD EDİLMEDİ...YOKSA EDİLDİ Mİ ?

"Hem yaşamın cennet gibi olacağını kim söyledi ki!"
Carol S. Pearson

Osman Dede: Oy oy oy bütün bir bölüm ağladım Osman amcam için.Sen bize gel ben bakarım sana diye..O hastahanede Ayşe teyzeyle yaptığı azrail konuşmasında ne de tatlıydı.Ay huysuz falan;ama çok seviyorum Osman dedemi.Minenin en yakın zamanda dede demesi dileğiyle..

Canan-Bilal:Ben bu çifti çok seviyorum.Hele de Bilal bana çok şey anlatıyor.Dizide o kadar farklı karakterler bir arada ki..Bilal bana annesinin karnından yeni çıkmış bir bebek kadar saf geliyor..Derler ya "Biz büyüdük ve kirlendi dünya" sanki bu Bilalin yanından yakınından geçmemiş gibi..
Canana karşımda oflayan puflayan kadın istemiyorum derken çok tatlıydı..Cananla yavaş yavaş karı-koca oluyorlar.Tamam Bilalim,babası bakar ona.. Cananın en yakın zamanda Bilale aşık olması umuduyla..

Aslı-Deniz:Aslı bir hayat kurtardı kanımca :img-wink: Telefonu eline aldığında Mineye söyledikleri sayesinde Mine biraz da olsa Osman amcaya yardımcı oldu.Belki de Aslının söyledikleri olmasaydı..Deniz de telefonu açmayacak zamanı buldu:)
Bütün bir bölüm çok tatlılardı.Hele son sahnede herşeyimsin sen benim,birtanemsin,maviş gözlümsün,seni seviyorum..Çok tatlılardı çook..

Ve şuna da değiniyorum.Denizin yapmak istediği şey Aslıyla beraber olmaksa -ki ben böyle düşünmüyorum.Bu gayet normaldir,genç onlar,elbette istekleri olacak;ama ben bu tür şeyleri tasvip etmiyorum.Belki geir kafalı olarak görür birçok kişi beni;ama Deniz ablamın elbet dediği gibi namus iki bacak arasında değil;kafada olsa da hem dinimizce hem örf ve adetimizce tamamen yanlış bir olay evlilik öncesi cinsel birliktelik.Ben kesinlikle yanlış buluyorum bunu;ama bunu yaptılar diye namus cinayeti işleyenleri daha çok kınıyorum,daha çok kızıp insanlığımdan utanıyorum.Neyse bu konu uzar gider biz bir dahaki bölümü bekleyelim en iyisi:)

Ve altı kaval üstü şişhane oldu yorumum;ama Deniz abla haklısın o bırrrr neydi öyle yaa.Efe kardeşim hadi hazır mısın?1 2 3 bıııııııııııırrrrr:bırr:bırr:img-hyste

Unuttum unuttuuum Denizin bankta söylediği "İsveç mayın gemisi gibi döke döke gitmeden bir tuvalet bulalım":img-hyste

YİĞİT ABİME KOCAMAN BİR TEŞEKKÜR:img-wink:

zeynep.
15-02-08, 10:31
Ablam yorumunu yaptığına göre ben de başlayabilirim

Efe:Adamım ya:)Bölüm boyunca fevkaladenin fevki bir performansı vardı.O doğal gaz,uzlaşma-anlaşma,değmesin yağlı boya..Bütün esprileri muhteşemdi..Hele Denize yaşattığı tecrübeler için ayrıca teşekkür ediyorum;ama gerçekten biraz kırıcı Su'ya karşı..Mineye olan tutumunu ayrıca beğeniyorum Efenin.Türlü kriz ortamlarından kolayca sıyrılmayı,ortamı yumuşatmayı,inanı sakinleştirmeyi iyi biliyor.Amma velakin terzi kendi söküğünü dikemezmiş:)Gelecek bölümde abisiyle arasında ne geçer bilemiyorum.Abisi kendi cebinden para verip dershaneye mi yazdırır?Urlayı mı arar?Efe Urlaya mı döner? Hepsini izleyip göreceğiz zaten.

Mine: Bu bölümün yıldızı bence de Mineydi.Aslı ENVER'i gösterdiği performanstan ötürü kutlarım.Gerçekten çok iyi bir oyuncu.Mineye kızıyorum;ama onu çok sevdiğimi söylemiştim zaten.Biz Minenin yaşadıklarının sadece babasızlıktan ibaret olduğunu görürken aslında Urlaya gelişinin temel sebebinin de Nur'un onu istememesi olduğunu anladık..Mine çok darbe almış..Anne bir ister,istemez..Başında babanın b'si yok..Sevgilisi,arkadaş ortamı zaten belli..Annesi zaten hastalığı yüzündne dengesiz..Bu kızın ruh hali,karakteri,yaşadıkları..Annesi hep bir tarafında yara kalmış kızımızın..Kıyamam ki ben ona..Annesi çok üzmüş onu..Görmüş olduk ki Mine aslında annesine çok bağlıymış..Gerçekten bütün isteklerini yerine getirmiş..Ben bu bölümde Mineye gerçekten çok hak verdim..Annesiyle o sarılmaları falan..Ben senin süs köpeğin değil;kızınım diye bağırması..Çok güzeldi..Tüylerim diken diken oldu..Mine annesiyle Almanyaya dönmez diye düşünüyorum.Belki "dede"mi bırakamam bu halde der,belki anneannem ne olacak der,belki okulum? der..Belki gitmeyi kabul eder,Ayşe teyzem izin vermez..Belki annesi temelli yerleşmeye karar verir ya da gider..

Nur:Nur hastalığı,hataları yüzünden çok ezilmiş belli ki..O yüzündeki,o bakışlarındaki ifade öyleydi ki her bir çizgide bir acı vardı..Osmanla konuşurkenki o sözleri,kararlılığı,pişmanlığın verdiği eziklik,Deniz ablamın da dediği gibi o ses tonu..Mineyle konuşmasını çok beğendim.. "Sana gül bahçesi vaadetmiyorum" vaadetmiyorum".. gerçekten çok hoş bir kitap..

SANA GÜL BAHÇESİ VAAD EDİLMEDİ...YOKSA EDİLDİ Mİ ?

"Hem yaşamın cennet gibi olacağını kim söyledi ki!"
Carol S. Pearson

Osman Dede: Oy oy oy bütün bir bölüm ağladım Osman amcam için.Sen bize gel ben bakarım sana diye..O hastahanede Ayşe teyzeyle yaptığı azrail konuşmasında ne de tatlıydı.Ay huysuz falan;ama çok seviyorum Osman dedemi.Minenin en yakın zamanda dede demesi dileğiyle..

Canan-Bilal:Ben bu çifti çok seviyorum.Hele de Bilal bana çok şey anlatıyor.Dizide o kadar farklı karakterler bir arada ki..Bilal bana annesinin karnından yeni çıkmış bir bebek kadar saf geliyor..Derler ya "Biz büyüdük ve kirlendi dünya" sanki bu Bilalin yanından yakınından geçmemiş gibi..
Canana karşımda oflayan puflayan kadın istemiyorum derken çok tatlıydı..Cananla yavaş yavaş karı-koca oluyorlar.Tamam Bilalim,babası bakar ona.. Cananın en yakın zamanda Bilale aşık olması umuduyla..

Aslı-Deniz:Aslı bir hayat kurtardı kanımca :img-wink: Telefonu eline aldığında Mineye söyledikleri sayesinde Mine biraz da olsa Osman amcaya yardımcı oldu.Belki de Aslının söyledikleri olmasaydı..Deniz de telefonu açmayacak zamanı buldu:)
Bütün bir bölüm çok tatlılardı.Hele son sahnede herşeyimsin sen benim,birtanemsin,maviş gözlümsün,seni seviyorum..Çok tatlılardı çook..

Ve şuna da değiniyorum.Denizin yapmak istediği şey Aslıyla beraber olmaksa -ki ben böyle düşünmüyorum.Bu gayet normaldir,genç onlar,elbette istekleri olacak;ama ben bu tür şeyleri tasvip etmiyorum.Belki geir kafalı olarak görür birçok kişi beni;ama Deniz ablamın elbet dediği gibi namus iki bacak arasında değil;kafada olsa da hem dinimizce hem örf ve adetimizce tamamen yanlış bir olay evlilik öncesi cinsel birliktelik.Ben kesinlikle yanlış buluyorum bunu;ama bunu yaptılar diye namus cinayeti işleyenleri daha çok kınıyorum,daha çok kızıp insanlığımdan utanıyorum.Neyse bu konu uzar gider biz bir dahaki bölümü bekleyelim en iyisi:)

Ve altı kaval üstü şişhane oldu yorumum;ama Deniz abla haklısın o bırrrr neydi öyle yaa.Efe kardeşim hadi hazır mısın?1 2 3 bıııııııııııırrrrr:bırr:bırr:img-hyste

Unuttum unuttuuum Denizin bankta söylediği "İsveç mayın gemisi gibi döke döke gitmeden bir tuvalet bulalım":img-hyste

senin yorumunu bekliyodum bende Funda'cım yorumuna öncelikle bir imza atayım

yalnız ben Fatoş ablam gibi düşünüyorum Minenin annesi konusunda.hiç inandırıcı oynayamadı bence ama Aslı Enver'in oyunculuğu gerçekten alkışlık bir performanstı mineyi ilk kez bu kadar derinden anladım hatta annesine sarılacağını bile düşünmemiştim ben

Aslı Deniz son sahnesine gelince cümleler falan romantikti :img-in_lo aslında Denizin düşünmeside tuhaf değil ama Aslının yapabileceğini düşünmesi garip geldi sadece bana yani önünde bir örnek var ablası :img-blush babasının sözleride belli yani tamam belki canan evli biriyle birlikte oldu ama ne olursa olsun evlilik dışı bu kadar ileriye gidilmesine karşıyım Aslı doğru olanı yaptı,belki Denizi yanlış anladı bilemiyorum zaten Denizin bu yüzden kızacağınıda sanmıyorum :img-yes:

birde bilal-aslı sahnesi çok hoşuma gitti enişte falan ...

Ferny&Lety
15-02-08, 10:46
senin yorumunu bekliyodum bende Funda'cım yorumuna öncelikle bir imza atayım

yalnız ben Fatoş ablam gibi düşünüyorum Minenin annesi konusunda.hiç inandırıcı oynayamadı bence ama Aslı Enver'in oyunculuğu gerçekten alkışlık bir performanstı mineyi ilk kez bu kadar derinden anladım hatta annesine sarılacağını bile düşünmemiştim ben

Aslı Deniz son sahnesine gelince cümleler falan romantikti :img-in_lo aslında Denizin düşünmeside tuhaf değil ama Aslının yapabileceğini düşünmesi garip geldi sadece bana yani önünde bir örnek var ablası :img-blush babasının sözleride belli yani tamam belki canan evli biriyle birlikte oldu ama ne olursa olsun evlilik dışı bu kadar ileriye gidilmesine karşıyım Aslı doğru olanı yaptı,belki Denizi yanlış anladı bilemiyorum zaten Denizin bu yüzden kızacağınıda sanmıyorum :img-yes:

birde bilal-aslı sahnesi çok hoşuma gitti enişte falan ...

Nur bana çok gerçekçi geldi aslında..Öyle abartı dolu mimikleri yoktu,pişmanlığın verdiği bir eziklik vardı dediğim gibi..O Mineyle konuştuğu sahne çok fena oldum işte..Hele Osman amcamın "Ne diyeyim ben sana bağrıma mı basayım?Bunca yılın acısını bir özür siler mi?" demesi onun da "affetmeni beklemiyorum ama bil ki sen kaybettiğin kızın için ağlarke nben kaybettiğim babam için ağlıyordum" demesi..

Çok gerçekçiydi bence..

Bu arada Minenin giyim konusundaki zevkini kimden aldığını gördük:)Nur çok güzel giyinmişti bence:)

Neyse ben çıkıyorum okula gideceğim.Hepinize kucak dolusu sevgiler,iyi yorumlar..byeAkşam görüşürüzbye

sevda_cicegimm
15-02-08, 10:53
Buraya cok yorum yazmam ama...

yazayim dedim...

dunku bolum gercekten gzldi..son sahneler harikaydi deniz&asli..
ama deniz ole bisi yapmaya dusunuosa hic yakistiramadim..
asliyi tebrik ettim deniz ole dusunuosa..yoksa yanlis mi anladi gercekten asli..
37.bolumde gorcez artik...

Mine gitmesin diyorum bunu nasil diyorum bilmiyorum..ama eski bolumlerde gitsin kurtulalim diodum ama simdi acidim..gitmesin..ist'da kaldin diyorum..bencede gitmicek..de..iste..dizi icabi..

Efe'ye uzuldum..de.sevindimde...efe haketti bence..hic iyi ornekte olmuyordu..bu durumuyla ztn...obur bolumu merakla bekliyorum..

Bu arada YIGIT GURALP'SIZ kavak yellerine hayir...!!

zeynep.
15-02-08, 10:57
Nur bana çok gerçekçi geldi aslında..Öyle abartı dolu mimikleri yoktu,pişmanlığın verdiği bir eziklik vardı dediğim gibi..O Mineyle konuştuğu sahne çok fena oldum işte..Hele Osman amcamın "Ne diyeyim ben sana bağrıma mı basayım?Bunca yılın acısını bir özür siler mi?" demesi onun da "affetmeni beklemiyorum ama bil ki sen kaybettiğin kızın için ağlarke nben kaybettiğim babam için ağlıyordum" demesi..

Çok gerçekçiydi bence..

Bu arada Minenin giyim konusundaki zevkini kimden aldığını gördük:)Nur çok güzel giyinmişti bence:)

Neyse ben çıkıyorum okula gideceğim.Hepinize kucak dolusu sevgiler,iyi yorumlar..byeAkşam görüşürüzbye

evet yaa ona hiç dikkat etmemiştim minenin zevkini beğeniyordum çok ama nurda çok güzel giyinmişti
osman amcanın öyle demesi banada dokundu birde mine dede diyebilseydi keşke :img-yes: buda mineden çok şey istemek olur zamanla onuda der inşallah :icon_whis

fatmaaa-
15-02-08, 11:06
1. Eger Deniz gercekten bu teklifi yaptiysa...

Deniz Asliyi taniyamamis demektir....onun cizdigi karakter....ablasiyla babasiyla yasadiklari, zaten böyle birseyi yapmasi icin zit....ek olarak daha öncesindede dediydim....denizinde böyle bir teklif yapmasi aslinda zit....ilk bölümlerde ki daha sekiz ay falan gecmis gibi duruyor...angelina jolie dersleri alan cocuk.....birden farkli bir karakter cizmis olucak....ne oldu o utangac denize? dediginiz sey evet bir ihtiyac olabilir (bunuda bir arkadasimiz söylemis) ama o zaman bunu ihtiyacini giderebilicegi yerlerde yapsa daha iyi olur o zaman, cünkü deniz aslinin kabul etmicegini bilmeliydi....

2. eger asli yanlis anladiysa ne olur....

eger asli yanlis anladiysa....ki bu da bu sefer aslinin denizi hic tanimadigini düsündürür denize...biraz banada....biraz cikmaz sokaga döndü is.... :D
öyle boyundan öpmeden sonra gel koynis koynis uyuyalim olmazdi zaten....efe ve su direk koynis koynis sevgilimle uyumak istiyorum dedikleri icin....ikisindede yanlis anlama olayi olmuyordu...

Yani Kim Ne anladıysa Mutlaka bi tartışma olacak gibi görünüyor veya Aslı yanlış anladıgını Deniz'e anlatmazsa işte çaktırmazsa olmayada bilirde Aslı Yanılşı mı anladı acaba

Ben evede tek başımaydım izlerken eger ailecek izlemiş olcaydık tabikide kanal deggiştrrdim izlenilemiz diye düşünüyorum bu tür sahneler ailece

efe_unz
15-02-08, 11:19
Herkese iyi günler,Yiğit Güralp'in son kez yazdığı "kavak yelleri" isimli bölümümüz gerçekten çok güzel bir bölümdü son defa yazdığı ve artık onun yazmayacağını bilmek ayrı bir duygu yarattı.

Herkes final sahnesine yoğunlaşmış ve bir yorum yapmış aslında ikiye ayrılmış yapılan yorumlar ya Deniz Cinsel istek amaçlı Aslı'yı yatağa götürecekti yada sadece koyniş koyniş yatıp konuşmak amaçlı...

Funda ve Deniz abla'ya katılıyorum bu konuda yaptıkları yorumlarda...Namus biz Türk toplumu için çok önemli ama Namus iki bacak arasında değil Beyinde zihnindedir insanın öncelikle...Bizler böyle bir şeyi asla kabul etmeyiz hatta bu düşünceler yüzünden ölen bir çok kızlarımız var Aile baskısı toplum baskısı derken insanlar yani genç kızlarımız artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamaz duruma geliyorlar bu öyle bir baskı ki herkes bir yerden birşeyler söylüyor Aslı'da aile baskısı altında önünde ona örnek ailesinin yüzünü kara çıkaran Çevresine rezil olmalarını sağlayan bir ablası var ve babası Aslı'ya sen benim yüzümü kara çıkartma sana güveniyorum diyerek psikolojik bir baskı uyguluyor.Bana kalırsa Deniz'in amacı Aslı ile bir ilişki yaşamaktı bana öyle geldi aslında o kadar doğal ve normal birşey ki bunu istemesi ama malesef bizler ailemizin baskısı altında onlardan bu tür konularla ilgili bir eğitim almadığımızdan bir korku içerisinde oluyoruz.

Bir yandan bu tür ilişkilere bilinçsiz bir şekilde girmek geleceğimiz için çok vahim sonuçlar doğuruyor babası olmayan çocuklar onlara bakamayacak bir anlık zevk için bunu yapmış biz çare anneler dünyaya gelecek çocuklar için gerçekten kötü bir hayat oluşturuyor...

Önümüzde ki hafta Deniz'in niyetinin ne olduğunu öğreneceğiz hep birlikte benim düşüncem cinsellik yönünde Aslı'nın da aslında o an için öyle bir düşüncesi vardı taki babasının o sözleri aklına gelene kadar "bir insanın zikri neyse fikride odur" yani aslı'nın aklına böyle birşey geldiyse demek ki o an için aslı'da bunu istemiştir ama Aile baskısı babasına verdiği sözler ağır basınca bunu yapamayacağını anlayıp o sözleri söylemiştir.Yani oyle başlayıp sonra gel yatakta konuşalım amaçlı bir girişim değildi bana kalırsa...

Sevgili Funda ve Deniz abla bu konuda o kadar güzel şeyler yazmışlar ki onlara teşekkür ediyorum Aslın da herkesin bu tür konularda Aile tarafından eğitilmesi ve bilgilendirilmesi lazım yoksa sonuçlar her iki taraf için vahim sonuçlar doğurabilir....

dilekce
15-02-08, 11:59
Son ğünlerde drama adı altında acıtasyon sahneler ile insanlarıı hüngürtü yağmuruna tutturacak dizilerin aksine Kavak yellerinde ki duygu yoğunluğu her geçen gün daha da bir artmakta..

Neden bu kadar derinlere inmeye gerek duyuldu... Bir bölümdeee kahredici, insanı perişan edecek bir sürü sahne fazla ağır gelemeycek miydi..Hemde bu öyle bir şey ki az öncesinde Efe için gülerken daha sanıye geçmeden ardından hüzün dolu sahnelere geçmek resmen denge sarsıcı bir durum.. Ruh sağlığının bozulmasına bir nedendir..

Tıpkı Yaprak Dökümünde hüzüne boğulurken reklam arasında Avrupa Yakası dizisinde kahkaha boğulmak gibi bişey..
Yüzümde ki gülümseme daha yeni yeni düzülmeye giderken biden bire ağlak bir sahne, dramatik içi dolugözyaşı patonsiyelli böyle sahneleri izlemek ne yalan söyliyim beni açayip derecede sersemleştirdi..
Haa güzel değilmiydi..Elbette güzeldi.. Ağlamadın mı? Ağladım..Gülmedin mi? Güldüm.E daha ne istiyorsun?
Bilmem..Sarsılan dengemin şikayetini yapıyordum da ben azcık..Pardon..:img-hyste
Mine nin annesi ile olan sahnesinde ve dedesi için yaptıkları karşısında elim ayağım titredi resmen.. Ha bir de ambulans kapıdayken Ayşe teyzemin o ekoluu sesi..İçim titredi ne yalan söylim. Ağır geliyo bana bunlar..Ağır..Hemde çok ağır..

Deniz ve Asli sahnesi..Yani son sahne çok hoştu...İlk öpüştükleri sahneden daha keyifliydi ya böyleee gözlerden öpmesini de pek bi sevdim deniz oğlanın..:good: Afferim be delikanlıı... Aslı sanada prafooo.
Aslı nın Deniz in elini bıraktığı sahne..Geriyi okuyamadım ama son okuduklarımda anladım ki doğruluğu yanlışlığıı konuşulmuş..

Son sahnede aslında çok güzel bir konuya temas edilmiş,
Bir çok gencin yaşadıklarından bir kesitti sadece...Bir çoğumuz izlerken, böyle bir anın yaşanmışlığını ve yahut yaşanırsa ne yapılabilinecğinin terazisinde kalmışızdır...Bu olay karşısında sevgilini kırmadan bişeyleri anlatabilmek,, bunu kendin istemdiğin için değil ama bir şeylerin sorumluğunu taşıdığın için yapamayacağını anlatabilmek çok önemli..
Ancak ben şunu bekliyorum bu gençlikten..
Ne olursa olsun,ailenin her hangi bir baskısı olmasa, etrafın konuya nasıl bakacağı vs bunlar değil önemli olan... Önemli olan o an gençlerin bunun doğruluğunu ve yanlışlığını hesap etmeleri..

Bazı değerleri aileleri istediği için değil.,,Bu değerlere kendilerinin sahip olmasını isterim.,,Tamam diyebiliriz Deniz in amacı tabiki düşünüldüğünden daha ileri gitmek değil..
Ama Aslı nın düşüncesi babasının sözlerinden dolayı, ablasının yaptığı yanlıştan ötürü yarın bir gün aynı durumla ne ailesini ne de kendisini üzmemek istemesi...BUnu ikisi birlikte konuşarak aşacaklarını düşünüyorum..
İki genç insan tabiki belli istekleri olacak..Ancak herşeyin bir dozu her şeyin bir yeri ve zamanı var..
Çağ atlıyoruz zaman geçiriyoruz artık bilim çağı namus denilen şey şu veya bu değil artık gibi söylemleri nedense kabul edemeyecek düşüncedeyim ben..

Gençler ne olursa olsun bir şeyleree gerçekten emin olmadan, birbirlerini sevdiklerine ne kadar emin olsalar dahi, yaşadığı şu dünyada insan olarak anlaşamamazlıktan ve buna benzer diğer olabilicek her türlüü ayrılık nedenlerini düşünerek buna göre hareket etmeleri gerekir..Derler ya son pişmanlık fayda etmez..Birileri birşeyleri normal görüyor diye bu olayın normal olduğu manası çıkmamalı..Ne var canım,Tabiat, gerekli,neden olmasın gibi düşüncelerden ötee insanın daha sonraa üzüleceği hayatının bir dönümünde onu çıkmaza sürükleyeceği bir şeyi yapmadan önce gerçekten çok düşünmesi gerekmektedir..

Aslı nın bu endişesini Deniz bilmeli...Deniz in de zaten düşüncesinin bu olmadığını dile getirmesi gerekiyor....Yaşananlar birinı mutlu ederken birine üzüntü vermemeli..17 18 yaşında ki gençler evet bir şeyler yaşamak isterler..
Amaa kesinliklee bilinçili bir yaşanmışlıktır benim düşüncem..

Dost Yiğit e sevgiler....
yeniden bir yerde bir şekilde karşılaşmak dileği ile..
Herşey gönlünce olsun Sevgili kardeşim..

hürriyetim
15-02-08, 12:42
Dost Yiğit e sevgiler....
yeniden bir yerde bir şekilde karşılaşmak dileği ile..
Herşey gönlünce olsun Sevgili kardeşim..

Bu hafta Yiğit kardeş perdeleri kapattı ama kendisiyle eminim belki hem yazıp hem yönettiği bir sinema filminden belki bir kitabın sayfalarından belki de bir tiyatronun içinden perdeleri açıp bize cee diyecek.O güne kadar sağlıcakla kal Dost Yiğit.

36 bölümdür acısıyla tatlısıyla hep beraberdik.

Verdiğin emek için teşekkürler,düşündürdüğün için teşekkürler,güldürdüğün için teşekkürler en önemlisi bizden olduğun için teşekkürler.

YOLUN AÇIK OLSUN

Önümüzdeki hafta bizi neyin beklediğini bilmiyoruz.Açıkçası seyrederken karşılaştırma yapmaktan kendimi alamıycam.

En büyük korkum karakterlerimizi yapmayacakları şeylerin içine çekmeleri.

Bundan sonra yeni gelen senaristin işi zor gibime geliyor.Bunu kendi adıma söylüyorum tabi.Daha öncede demiştim benim en büyük kriterim senaryo eğer ağzımın tadı değişecekse izlememeye kadar gidebilirim.

Şimdilik pause düğmesine bastım. :sad53:

_eylul_
15-02-08, 12:47
Bölüm bence de harikaydı.Tabi bu bölümün Dost Yiğit'in yazdığı son bölüm olduğunu bilmek de ayrı bir atmosferdi.Yani finalden sonra da hele,acaba Yiğit abi olsa nasıl yazardı,yeni senaristler nasıl yazacak diye düşünmeden kendimi alamadım..
Neyse gelelim bölüme damgasını vuran sahneye.Son sahne,Aslı-Deniz sahnesi.Herkes bu konu jakkında yorumlar yapmış.Ben dilekçe ye tamamen katılıyorum.Eğer yaşanmıycaksa bile aile baskısı,çevredekiler ne der? düşüncesi içinde değil,kendi endişeleri yüzünden olmalı.Ki ben Aslı'nın endişelerini dile getirirse Denizin ona kızacağını zannetmiyorum.Onu anlar bence.Çünkü ona örnek olarak önünde,çok acı çekmiş,herkese de çektirmiş birisi var;bu konu yüzünden.Ve Denizde bunu çok iyi biliyor.Bu konu yüzünden o da çok sıkıntılar çekti çünkü.Anlıyacaktır Aslı'yı.Ve Aslı da Denize böyle birşey istediği için kızmaz.Çünkü oda dendiği gibi babasının söyledikleri aklına gelene kadar sesini çıkarmadı.O da istiyordu.Bunu düşünüyormuş ki babasının dedikleri geldi aklına.Babasının dediklerini bu konuyla bağdaştırdı.Bu yüzden birbirlerini anlarlar diye umuyorum..
Tabi Aslı Denizi yanlış anladıysa ne olur bilemem..Ama bencede o öpüşmelerden sonra gel yatakta konuşalım diycek değil...Bakalım zaman gösterecek.:)

Efe de yine herzamanki gibi süperdi.Mine yine çok iyi bir performans sergiledi.Annesini de sevdim.Ama Mineye bu teklifi yaparak aklını karıştırmaya hakkı yok diye düşünüyorum.Ki Mine annesine bunu söyledi."Ben senin köpeğin değilim.Gel dediğin zaman gelip git dediğin zaman gidicem.Tam düzenimi kuruyorum biryerden yine çıkıp geliyorsun"dedi.Haklı da bence.tamam annesi ama,sonuçta Minenin de iyiliğini istiyorsa onu alıştığı bu düzenden koparmamalı.Tam da iyiye giderken,birazda Minenin psikolojisini düşünmeli.Acaba onu alıp götürsem bu kız noolur hiç?Düşünmüşmüdür acaba??Ama Minenin gideceğini zannetmiyorum.Gitmez inş.

tugchemre
15-02-08, 13:04
son sahnesine kadar oldukça komik oldukça eğlenceli süper bi bölümdü ama deniz oğlan yaptığın hiç olmadı ya umarım hatasını anlar ve herşeyi düzeltir

efe denecek bi laf bile yok zaten mükemmel ötesiydi yine onun olduğu bir tek sahnede bile gülmediğimi hatırlamıyorum tabi abisine yakalanması baya kötü oldu ama neyse o bunuda halleder

mineye gelince bi düzelme görüyorum umarım ii olur onun için almanyaya gideceğinide hiç sanmıyorum

SEZİNN
15-02-08, 13:15
Aslı-Deniz:Aslı bir hayat kurtardı kanımca.. Telefonu eline aldığında Mineye söyledikleri sayesinde Mine biraz da olsa Osman amcaya yardımcı oldu.Belki de Aslının söyledikleri olmasaydı..Deniz de telefonu açmayacak zamanı buldu..

Ve şuna da değiniyorum.Denizin yapmak istediği şey Aslıyla beraber olmaksa -ki ben böyle düşünmüyorum.Bu gayet normaldir,genç onlar,elbette istekleri olacak;ama ben bu tür şeyleri tasvip etmiyorum.Belki geir kafalı olarak görür birçok kişi beni;ama Deniz ablamın elbet dediği gibi namus iki bacak arasında değil;kafada olsa da hem dinimizce hem örf ve adetimizce tamamen yanlış bir olay evlilik öncesi cinsel birliktelik.Ben kesinlikle yanlış buluyorum bunu;ama bunu yaptılar diye namus cinayeti işleyenleri daha çok kınıyorum,daha çok kızıp insanlığımdan utanıyorum.Neyse bu konu uzar gider biz bir dahaki bölümü bekleyelim en iyisi

Ve altı kaval üstü şişhane oldu yorumum;ama Deniz abla haklısın o bırrrr neydi öyle yaa.Efe kardeşim hadi hazır mısın?1 2 3 bıııııııııııırrrrr:bırr

YİĞİT ABİME KOCAMAN BİR TEŞEKKÜR:img-wink:

Katılıorum sana Funda'm cok gzl bir yorum olmus ellerine saglık :img-wink:

dedigin gibi bizim bir bölüm beklememiz lazım anca öyle anlıcaz gibi Denizin o hareketini umarım Aslı yanlıs anlamıstır umarım ama hiçte öyle görünmüodu yaa ...Deniz gözümden km'lerce düser..

ben birazda Efe'ye değiniyim :)

bu bölüm cok güldür beni cok güldüm bi zamandan sonrasını hatırlamıyorum bile:img-hyste o gaz muhabbeti Deniz ve Efe'nin zabıtalardan kaçısı ve Efe'ye Fundanın dedigi gibi İsveç Mayın gibisi döke döke gitmeden bir tuvalet bulalım demesi aklıma geldikte gülesim gelio :img-hyste

Su'ya bence özür borclu ama hala tavır yapıo anlamıs degilim Su ne yapsa haklıdır bi özür dilemeli bence :icon_whis

Metin'de pek bi kötü arabaya vurdu cocugu ya kafa fln gidicek die korktum :S Nasıl kurtulcak bu işten acaba...

Aslı Enver (Mine) bu bölüm oyunculugunu konusturdu bence gercekten süperdi:good: Annesini hiç begenmedim sevmedim o kadını ama Mine'yle konusmaları cok gzldi...Almanya'ya gitmez giderse diziden cıkmıs olur ztn :img-icecr Ben sanmıyorum ztn öyle bir sey olursa Ayse Hanım teyzede yerde kalır o da hastahanelik olur gibime geliyor..

Not:Mine sarısın annesi değil demişsiniz bence Mine belli olmayan babasına cekmiş olabilir belki o sarısındır :img-hyste

Bi dahaki bölüm pek bi heyecanlı olacaga benzio :icon_whis

BiLGe-70
15-02-08, 13:34
Herkese iyi günler,Yiğit Güralp'in son kez yazdığı "kavak yelleri" isimli bölümümüz gerçekten çok güzel bir bölümdü son defa yazdığı ve artık onun yazmayacağını bilmek ayrı bir duygu yarattı.

Herkes final sahnesine yoğunlaşmış ve bir yorum yapmış aslında ikiye ayrılmış yapılan yorumlar ya Deniz Cinsel istek amaçlı Aslı'yı yatağa götürecekti yada sadece koyniş koyniş yatıp konuşmak amaçlı...

Funda ve Deniz abla'ya katılıyorum bu konuda yaptıkları yorumlarda...Namus biz Türk toplumu için çok önemli ama Namus iki bacak arasında değil Beyinde zihnindedir insanın öncelikle...Bizler böyle bir şeyi asla kabul etmeyiz hatta bu düşünceler yüzünden ölen bir çok kızlarımız var Aile baskısı toplum baskısı derken insanlar yani genç kızlarımız artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamaz duruma geliyorlar bu öyle bir baskı ki herkes bir yerden birşeyler söylüyor Aslı'da aile baskısı altında önünde ona örnek ailesinin yüzünü kara çıkaran Çevresine rezil olmalarını sağlayan bir ablası var ve babası Aslı'ya sen benim yüzümü kara çıkartma sana güveniyorum diyerek psikolojik bir baskı uyguluyor.Bana kalırsa Deniz'in amacı Aslı ile bir ilişki yaşamaktı bana öyle geldi aslında o kadar doğal ve normal birşey ki bunu istemesi ama malesef bizler ailemizin baskısı altında onlardan bu tür konularla ilgili bir eğitim almadığımızdan bir korku içerisinde oluyoruz.

Bir yandan bu tür ilişkilere bilinçsiz bir şekilde girmek geleceğimiz için çok vahim sonuçlar doğuruyor babası olmayan çocuklar onlara bakamayacak bir anlık zevk için bunu yapmış biz çare anneler dünyaya gelecek çocuklar için gerçekten kötü bir hayat oluşturuyor...

Önümüzde ki hafta Deniz'in niyetinin ne olduğunu öğreneceğiz hep birlikte benim düşüncem cinsellik yönünde Aslı'nın da aslında o an için öyle bir düşüncesi vardı taki babasının o sözleri aklına gelene kadar "bir insanın zikri neyse fikride odur" yani aslı'nın aklına böyle birşey geldiyse demek ki o an için aslı'da bunu istemiştir ama Aile baskısı babasına verdiği sözler ağır basınca bunu yapamayacağını anlayıp o sözleri söylemiştir.Yani oyle başlayıp sonra gel yatakta konuşalım amaçlı bir girişim değildi bana kalırsa...

Sevgili Funda ve Deniz abla bu konuda o kadar güzel şeyler yazmışlar ki onlara teşekkür ediyorum Aslın da herkesin bu tür konularda Aile tarafından eğitilmesi ve bilgilendirilmesi lazım yoksa sonuçlar her iki taraf için vahim sonuçlar doğurabilir....

Bence Denizin amaci birlikte olmak degildi. Boyle dusunuyorum cunku oyle olsaydi halinden tavrindan anlasilirdi ama ben oyle bisey sezmedim sadece bir anda opusmeyi kesip yataga dogru yurumesi bunu dusundurtebilir.
Eger sen hakliysan soylediklerine katiliyorum. Aslinda gayet normal birsey bunu istemesi ama bence bunu Aslidan beklemesi tuaf. Eger Asliyi taniyorsa bunu yapmayacagini bilir.
Asli konusundada hak veriyorum. Keske aklina babasinin dedikleri gelmeseydide henuz boyle birseye hazir olmadigini hissetseydi daha iyi olurdu. Eger simdi aile baskisi yuzunden yapamiyorum diyorsa bu demektirki yine boyle bi ortam olustugunda Asli belkide kendini kaybedecektir ve babasinin soylediklerini dusunemez. Insan o anda kendisi gercekten istemiyorsa tutabilir kendini bence ailesini biryere kadar dusunur.
Ben yinede istemiyorum birlikte olmalarini ve bunun evlilikle bi ilgiside yok. Ikiside 17 yasinda degil mi bunlarin daha cok gencler boyle birsey icin ozellikle Asli cok pisman olabilir. Iliskilerininde daha yeni sayildigini dusunuyorum. Boyle birsey olacaksa zamani geldiginde olsun evli olmamalari degil sorun.

ceza_cı
15-02-08, 14:02
kavak yelleri dün çok güzeldi ü
şu son sahne ilgili bişey sölemek istiyorum aslı ile deniz ilk öpüştümüşler di ya ondan önce bi konuşma geçmişti aralarında aslı demişti denize siz mine ile ilk çıktığınızda dudak dudağaydınız demişti denizde ona böle konuda seni kırmak istemem gibi bişey demişti bunu diyen deniz böle bişey düşünemez gibi geliyo hemde gözlerinin önünde canan gibi kocaman bi örnek varken

NiliWerda
15-02-08, 14:03
Direk son sahneden başlayım yorumuma:)
Bence Denizin Aslıya yatağa götürmek gibi bi hali yoktu orda,
Sadece oturacaklardı gibime geliyor,
Aslı yanlış anladı malum Denizin babasının ablasına ne yaptığını biliyor,
Denizinde öyle bi niyeti yoktu bence,
Babasının Aslının ablasına ne yaptığını oda çok iyi biliyor,
Yani bi daha asla o ailelerde böyle bi hata yapılcağını sanmıyorum.
Sadece Aslının yanlış anlaması oldu bu...

Efenin doğal gazı olduğunda ekran başında ben çok kötü oldum :img-hyste
Psikolojik işte sanki koku yanıma kadar geldi :img-hyste

Minenin yavaş yavaş düzeldiğine sevindim,
Dedesini öpmesi çok şekerdi:) Dedenin iyileşmesinede sevindim.
Anneside geldi onada sevindim,
Yani Mine cephesinde herşey düzeldi sayılır.
Mine bence annesinin Almanyaya gelme teklifini reddedecek,
Annesine yanında kalmasınıda isteyebilir,
Ama Minenin Almanyaya gideceğini sanmıyorum.

çağloş
15-02-08, 14:13
dünkü bölüm hakkında yorum yapmak istiyorum.

güzelve bir hayli heyecanlı bir bölüm oldu.

dizinin başında çok heyecanlandım.acaba mine ne yacak diye.o kadar ağladıki ağlamaktan çok zor konuştu osman amca ile.osman amcanın ilaçlarını çok zor buldu.minenin denizi araması ve efenin aslıya telefonu vermesi çok iyi oldu.hem aslı sayesinde osman amca kurtuldu hemde minenin aslının dediklerini yapmasıyla.ayşe teyzenin içine doğmuştu zaten osman amcaya birşey olacağı konusunda.zaten ambulansı görünce anladılar.mine bu olaydan sonra ders almış gibiydi.osman amcayı öpmesi çok güzeldi ve bunun sonucundada osman amca çok sevindi.mine kapıyı açtığında annesini görünce çok şaşırdı.kapıdayken annesi sanırım almanca bir şey dedi anlamadım ne dediğini.ayşe teyze ve haşmet beyden başka minenin annesinin geleceğini kimse bilmiyordu.osman amca belli etmedi ama kızını görünce sevindi.iyileşince affeder.

efe ve denize çok güldüm.yine birşey yaptılar.efenin elindeki paketlerini satıncadeniz zabıta geldi demeye çalışıyor efeye efe bir türlü anlamıyor.zamıta gelince ve kaçışları çok komikti.hele ikiside aynı yatakta yatarken ikiside birbirlerinin ayk uçlarında.efe denize ayağını koklattı orasına zaten çok güldüm.deniz kalkıp camı açınca ortaya gelen seste zaten kendimi tutamadım.ben bir an denizden geldi zannettim ama efedemiş.birde efenin altına kaçırması ve o anki surat ifadesi çok komik.aklıma geldikçe gülüyorum.

deniz ve aslı başbaşayken.denizin aslıyı yatağa yavaş yavaş yaklaştıklarında aslı birden denizin elini bıraktı.ve yapamam dedi.zaten babasının sözlerinide hatırlamıştı.bence aslı en doğrusunu yaptım.ama denizin ne yapmak istediğini blmiyorum ya benim düşündüğüm gibi birşey yapmak istedi yada sadece ikisininde ayakta durmamaları için yağa oturmak istemesi.

fleiziggirl
15-02-08, 14:18
ya arkadaslar siz o son sahne hakkında sayfalar dolusu yazılar yazmısınız ama bence o bi yanlıs anlasılma olacak ve dizinin ilk 5 dk dakikasında bu konuyu bitirecekler kesin:img-yes:bu sahneyi koymalarının tek nedeni ise diziyi heyecanlı merak uyandıracak bir yerde bitirerek diger bölümün izlenmesini saglamak bu kadar basit ve amaclarınada fazlasıyla ulasmışlaarr:img-wink:

>>miray<<
15-02-08, 14:22
ya arkadaslar siz o son sahne hakkında sayfalar dolusu yazılar yazmısınız ama bence o bi yanlıs anlasılma olacak ve dizinin ilk 5 dk dakikasında bu konuyu bitirecekler kesin:img-yes:bu sahneyi koymalarının tek nedeni ise diziyi heyecanlı merak uyandıracak bir yerde bitirerek diger bölümün izlenmesini saglamak bu kadar basit ve amaclarınada fazlasıyla ulasmışlaarr:img-wink:

büyük ihtimal zaten asli denizi yanlis anlamistir diye düsünüyorum bende....ama normalinde o kadar öpüsüp koklasmadan sonra aa hadi simdik oturalim demekte biraz tuaf yani :icon_whis aslinin öyle düsünmüs olmasi o anda normal aslinda
ama bende bes dkta hallediceklerini düsünüyorum, cünkü zaten hep ayni oluyor :img-icecr

begummm
15-02-08, 14:27
Bu haftaki bölüm çok komikti. Bunun yanında hüzün de vardı tabii.
Yiğit abi süper bir bölüm yazmış...
Son sahnede şok yaşadım resmen ama düşününce Deniz yapmaz yaa öyle bişey.
Mine Almanya' ya gitmez bence tereddütte kalır gidip gitmemekte ama gitmez.
Efe' nin esprileri yine süperdi :)

selınnn
15-02-08, 14:40
herkese slmm...:)
dünkü bölüm yiğit abinin son bölümmydü biraz hüzünlendik ama olsun..:img-cool2
bu bölümde minenin üstüne yoğunlaşılmıştı..tam herşey düzelmişken annesinin bu teklifi mineyi yine sarsacak bence pff:icon_sorr:icon_sorr
efeye de üzüldüm metin çok ağır davrandı yaa yazık efeme:icon_sorr
bu bölümde mine,annanesi ve haşmet osman amcanın yanındaykenki sahneden sonra(hastanede) brden konaktaki sahneye geçince hemen aklıma şu geldiohh ev aslıların ailesine kaldı:img-hysteçünkü evde birtek aslının ailesi(sülalesi)vardı çok komikti yaa:)nese..
bu bölümün yıldızı şüphesiz aslı enverdi..aslışım yaa bi bi bi tanem çok güzel bi performans çıkardı:happy0064

son sahneyle ilgili birçok yorum yapılmış ben yapmıycam ama ailecek izledğimz için biras tuhaf oldu yani:img-cool2

ayy yazmayı unutodum azkalsınn:)minenin annesi kap kara ben sarışn bişy bekliodum yaa..minenn annesinin o olması için babasının finlandiyalı falan olması gerek deilmi:img-hyste:img-hyste

anti-mine
15-02-08, 14:46
herkese slmmm;

son sahne çok süperdi..aslı ve deniz çok romantiktiii....bence aslı orda yanlış anladı ztn denizde kaldı orda dikkat etiyseniz baya bi şaşırdıı mine bence almanyaya gidicek son anda vazgeçer gibime geliyo yada annesiyle birlikte köşkte kalırlar gibime geliyoo bu araad minenin annesinin adı nur muydu yha:S çünküü kötüsüz bi dizi olmucak:D dün sevgililer gününe niye pek faa önem vermediler anlayamadımm...

jojoo
15-02-08, 15:15
hüzün dolu bir bölümdü ama sonu :) :blush:

dün diziyi izlerken karar verdim yarın siteye girdiğimde aslı ve denizin hiç yakınlaşmadığından yakınıcaktım ama son sahneyi izledikten sonra vazcazydım :).şok oldum yani denizden böyle birşey beklemezdim ha kötü mü yaptı yoo hiçte bile.onlar genç yani böyle şeyleri istemeleri normal ama aslının istememesinide anlayışla karşılamalı deniz yani öyle davranmasını umuyorum.aklıma birşey takıldı şimdi aslı babasına söz vermeseydi yapamam demiyecekmiydi.eğer öyleyse keşke babasına söz vermeseydi :) :)(tabiki şaka eğer aralarında birşey geçseydi kötü olaylar yaşanabilirdi):img-yes:

mineye gelince annesiyle gitmiyecek bence.nedenine gelirsek mine annenanesiyle hastahanede boşuna mı ''sevgiyi başka yerde aramışım,beni sen sevmişşin'' dedi.:icon_whis

dün efe her zamanki gibi harıkaydı özellikle altına yaptığı sahnede:img-hyste

captainsparrow
15-02-08, 15:36
sadece son sahne ilgili yorum yapacağım.tüm yorumları bir anda yapınca hafta içinde çok sessiz oluyor başlık:img-yes:

denizin niyeti orada neydi bilmiyorum.zannettiğimiz gibi de olabilir sadece bir yanlış anlaşılma da.ama inşallah yanlış anlaşılma değildir.arkadaşlar hep denizi uçluyorsunuz ondan bunu beklemezdim diye ama düşünün bir.o 18 yaşında genç bir erkek.sevgilisi de çok güzel bir kız.ayrıca deli gibi de aşık.o gece de çok yakınlaştılar...böyle birşey düşünmemesi,bir an için bile aklından geçirmemesi saçmalık olur.ben dizinin gerçekçiliği ve inandırıcılğı açısından bunun bir yanlış anlaşılma olmamasını istiyorum.biz 30 yaşında,olgun,her kararı mntıklı olan kişiler değil,18 yaşında başında kavak yelleri esen gençleri izliyoruz,unutmayalım:img-yes:

o sahneye kadar hiç aslı&deniz sahnesi yok ya derken bir aslı&deniz sahnesi geldi tam geldi yani.ben çok beğendim.dizinin gelmiş geçmiş en inandırıcı sahnelerinden biriydi.onlar hep yetişkin gibi düşünen olgun kimseler olarak gösterildi ama onlar genç.akılları bir karış havada...bunu en çok aramızda 17-18 yaşında olanlar anlayabilir bence.burada denize BİLDİĞİMİZ deniz olarak değil 18 yaşındaki delikanlı deniz olarak bakmamaız gerekiyor.

bu söylediklerimden deniz iyi yaptı dediğimi sanmayın sakın.çok yanlış bir davranıştı,düşüncesizlik etti.ama dedim ya düşünmemesi o an duygularıyla hareket etmesi gerçekçiliği sağladı bence.karşısnda canan-murat gibi bir örnek varken böyle bir hareket yapması çok yanlış.ama yaptığı şeye kızmıyorum.kim olsa öyle yapardı bence.herkes o durumda hata yapardı yani:img-yes:
(o ana kadar sahne mükemmeldi:img-in_lotv karşısında aşk sarhoşu oldum valla.izlediğim en güzel,en içten ve en gerçekçi aslı&deniz sahnesiydi)

Canest
15-02-08, 15:46
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
14 şubat 2008 Perşembe

1 Kurtlar Vadisi Pusu [net] Show 17,00 36,00
2 Annem [net] Kand 10,50 25,40
3 Kavak Yelleri [net] Kand 10,50 22,60
4 Kurtlar Vadisi Pusu (ozet) [net] Show 8,60 19,50
5 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 7,60 21,70
6 Parmakliklar Ardinda [net] Atv 7,10 18,30
7 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 6,70 19,30
8 Organize Isler (t.s) [net] Atv 5,60 12,10
9 Spor Sayfasi Show 5,50 14,10
10 Arka Sokaklar (tkr) [net] Kand 5,00 19,20

asl.dnz
15-02-08, 15:47
meraba kavak yelleri ailesine
bu bölümü izlerken hiç aslı&deniz sahnesi olmayacak die düşündüm
amaa oldu yani çok güzel bi bölümdü son sahne çok güzeldi
birbirlerine söyledikleri sonra bıkışları falan filan ayy yirimm ben aslı&denizimii
efenin altına yaptığı sahne ve denizin efe altına yaptığında söyledikleri(ordaki gülüşü çoook tatlıydıı yaa)peloşumm da her sahnede çook tatlıydıı tabi iboşumda
aslı(mine) da çok güzel rolünü yaptı tabi dağhan da çok güzel yaptı rolünü gelelim son sahneyee
bence deniz öyle bişi düşünmüodu
yatakta oturacaklardıı yani denizin öyle bişi düşüneceğini snmıyorum
yani bence bu bi yanıltmadır
ya herşeyiyle çook güzel bi bölümdüü
son bölümünde olsa ellerine sağlık yiğit abii

captainsparrow
15-02-08, 15:54
Tele - Barometre
Hedef Kitle : A/b
14 şubat 2008 Perşembe

1 Kurtlar Vadisi Pusu [net] Show 17,00 36,00
2 Annem [net] Kand 10,50 25,40
3 Kavak Yelleri [net] Kand 10,50 22,60
4 Kurtlar Vadisi Pusu (ozet) [net] Show 8,60 19,50
5 Show Tv Ana Haber Bulteni [net] Show 7,60 21,70
6 Parmakliklar Ardinda [net] Atv 7,10 18,30
7 Kanal D Ana Haber Bulteni [net] Kand 6,70 19,30
8 Organize Isler (t.s) [net] Atv 5,60 12,10
9 Spor Sayfasi Show 5,50 14,10
10 Arka Sokaklar (tkr) [net] Kand 5,00 19,20

reytingler çok güzel:happy0064:happy0064:happy0064

hep 8 puan civarındaydı bu hfta 10!!!hem de 3. olmuşuz.bir de türk milleti öyle sahneleri sevmez diyorlar.son sahne baya işe yaramış reytingler açısından:img-grin2

NiliWerda
15-02-08, 16:10
bu bölüm cok güldür beni cok güldüm bi zamandan sonrasını hatırlamıyorum bile:img-hyste o gaz muhabbeti Deniz ve Efe'nin zabıtalardan kaçısı ve Efe'ye Fundanın dedigi gibi İsveç Mayın gibisi döke döke gitmeden bir tuvalet bulalım demesi aklıma geldikte gülesim gelio :img-hyste

Not:Mine sarısın annesi değil demişsiniz bence Mine belli olmayan babasına cekmiş olabilir belki o sarısındır :img-hyste

Ya bende koptum o Denizin dediğine :img-hyste

Not dediğin yer hakkında ise yani Minenin annesi esmer olabilir gayet normal,
E Minenin babasıda Alman değilmiydi?
Hatta Osman amca kızını o yüzden reddetmişti,
Bu durumda Almanlar sarışın olduğu için Mineninde sarışın olması çok doğal :)

batuhan_gumus
15-02-08, 16:21
OOO ratingler güzel gelmis =)
dünki bölüm hak etmist:happy0064zaten bu ratingleri

ecemsi
15-02-08, 16:55
canım forumum herkese iyi akşamlarr:)

bölüm çok güzeldi.. bende aslı deniz sahnesi olmayacak diye düşünenlerdendim ama oldu hatta baya bir oldu:D:D

denizin yaptığını kesinlikle yanlış bulmuyorum deniz genç bir erkek ve aslıyıda çok seviyor aslıda genç ve güzel bir kız oradaki amacı tam olarak düşündüğümüz şeyde olmayabilir.. o olsa bile denizi suçlayamıyorum.. deniz aklı başında biri hatta babasından annesinden bile daha aklı başında oyüzden aslıya karşı yanlış bişey düşündüğünü hiç sanmıyorum evlenme bile teklif etti kıza kıyısından köşesinden bu yaşında.. aslıda ilk kez böyle bişey duydu birinden (şahsen aslıyla aynı yaştayım ve bu yaşta birinin bana evlenme teklif ettiğini düşünüyorum gerçekten çok garip geliyor:img-hyste)

captainsparrow
15-02-08, 16:59
malum siteden tekrar izledim son sahneyi:img-yes:denizin asıl niyetini anlamaya çalıştım.bence ortada yanlış anlaşılma falan yok.denizin niyeti gün gibi ortada.önce herşey normal de sonra denizin sesi sarhoş gibi çıkmaya başlıyor.aşk sarhoşu herhalde:img-in_lodenizin sesindeki bu değişim diziyi dün izlerken benim kafamda soru işaretleri oluşturmuştu.ne yapıyor ya bu çocuk demiştim.sonra burnunu,gözünü ve yanağını boydan boya öpmesi,en son da boynunu uzun uzun öpmesi hiç de normal bir davranış değildi bence!bir de bunun ortasında neden ''hadi ayakta kaldık oturalım'' desin.ya da birden neden uykusu gelsin???niyeti gün gibi ortada bence.tabi ki yanlış bunu düşünmesi ama dediğim gibi kızmadım:img-yes:çok gerçekçi bir sahneydi.deniz de aslı da en mantıklı,en akıllı gençler dizimizde.ama onlar bile aşk sarhoşu olup o yaştaki herkesin düşündüğü gibi düşüncelere kapılabiliyorlar:img-yes:

deniz biran için kendini kaybetti bence.yoksa önünde murat-canan örneği varken buna yeltenmezdi zaten.aslı yapamam dediğinde kendine geldi.önümüzdeki bölüm de özür dilerim,kendimi kybettim biran seni kırmak,incitmek istemem,bu yaptığım saçmalıktı falan diyecek gibi geliyor bana.ama bir süre uzaklaşırlar biraz.ikisi de o geceyi düşününce utanır.özellikle deniz kendine çok kızacak,aslının da yüzüne bakamayacak gibi bir süre...böyle olursa çok çok daha gerçekçi olur sahne.dizi GERÇEK HAYAT TADINDA ysa eğer deniz orada gerçekten bunu düşünmüş olmalı bence:img-yes:bize hep 30 yaşında insanlar gibi gösterildiler,biz de onların gerçek yaşını unuttuk.dizimizin adı da KAVAK YELLERİ zaten:img-yes:eğer başlarında kavak yelleri esiyorsa böyle şeyler de olmalı,yaşanmalı.bu planlanmış birşey değildi ki!deniz de sapık değil.biranlık bi düşünce,etkilenmeydi.sonradan denizin çok pişman olacağı kesin:img-yes:

alaz_alaz
15-02-08, 17:11
QUOTE=ecemsi;6138604]canım forumum herkese iyi akşamlarr:)

bölüm çok güzeldi.. bende aslı deniz sahnesi olmayacak diye düşünenlerdendim ama oldu hatta baya bir oldu:D:D

denizin yaptığını kesinlikle yanlış bulmuyorum deniz genç bir erkek ve aslıyıda çok seviyor aslıda genç ve güzel bir kız oradaki amacı tam olarak düşündüğümüz şeyde olmayabilir.. o olsa bile denizi suçlayamıyorum.. deniz aklı başında biri hatta babasından annesinden bile daha aklı başında oyüzden aslıya karşı yanlış bişey düşündüğünü hiç sanmıyorum evlenme bile teklif etti kıza kıyısından köşesinden bu yaşında.. aslıda ilk kez böyle bişey duydu birinden (şahsen aslıyla aynı yaştayım ve bu yaşta birinin bana evlenme teklif ettiğini düşünüyorum gerçekten çok garip geliyor:img-hyste)[/QUOTE]

hele şükür ecem ya!benimle aynı fikirde olanları gördüm akşam kendimi parçaladım ya.nihan'da aynı şeyi düşünmüş,bide jojoo(ismini bilmiyorum).bende denizin yaptığını yanlış bulmuyorum.onlar birbirini seven iki insan,çok normal.ama eğer istemediği halde ısrar ederse o zaman tamam ama şu durumda deniz'in yaptığı yanlış değil.
ve ben akşamki sahneye bayıldım ya!çok güzeldiler.tekrar tekrar izledim!:img-in_lo

captainsparrow
15-02-08, 17:16
hele şükür ecem ya!benimle aynı fikirde olan birini gördüm.gerçi bugünküleri okumadımda seninki gözüme çarptı.bende denizin yaptığını yanlış bulmuyorum.onlar birbirini seven iki insan,çok normal.ama eğer istemediği halde ısrar ederse o zaman tamam ama çu durumda deniz'in yaptığı yanlış değil.
ve ben akşamki sahneye bayıldım ya!çok güzeldiler.tekrar tekrar izledim!:img-in_lo

ben de kendimi tek sanıyordum ama ece ve sen varmışsın ablacım:img-yes:ben denizin yaptığı doğru demiyorum tabi ki yapmaması gerekiyordu ama dizide bunun da olması gerekiyordu.onlar daha 18 yaşında...başlarında kavak yelleri esiyor:img-yes:böyle şeyler akıllarından hiç geçmeyecek mi?geçmemesi,böyle bir sahnenin yaşanmaması saçma olurdu zaten.beni son zamanlarda hafiften sıkmaya başlayan dizimizi dün ki sahne sayesinde eskisi gibi GERÇEK HAYAT TADINDA bulmaya başladım.ayrıca sahne çoooooooooook romantikti:img-in_lotv karşısında ben aşk sarhoşu oldum...

alaz_alaz
15-02-08, 17:20
ben de kendimi tek sanıyordum ama ece ve sen varmışsın ablacım:img-yes:ben denizin yaptığı doğru demiyorum tabi ki yapmaması gerekiyordu ama dizide bunun da olması gerekiyordu.onlar daha 18 yaşında...başlarında kavak yelleri esiyor:img-yes:böyle şeyler akıllarından hiç geçmeyecek mi?geçmemesi,böyle bir sahnenin yaşanmaması saçma olurdu zaten.beni son zamanlarda hafiften sıkmaya başlayan dizimizi dün ki sahne sayesinde eskisi gibi GERÇEK HAYAT TADINDA bulmaya başladım.ayrıca sahne çoooooooooook romantikti:img-in_lotv karşısında ben aşk sarhoşu oldum...

nihancım,bitanem akşam kendimi parçaladım herkes deniz yanlış yapıyor falan dedi.ama ben gerçekten yanlış birşey göremedim.çocuk sonuçta sevgilisibide aralarında o anda acayip bir etkileşim oldu yani çok güzeldi.ekrana yapışık halde izledim resmen,hiç bitmesin istedim.hep diyordum ya hiç doğru dürsüt aslı-deniz sahnesi olmadı.işte bu beni doyurdu ,çok güzeldi!anlatacak kelime bulamıyorum!:img-in_lo

ecemsi
15-02-08, 17:28
hele şükür ecem ya!benimle aynı fikirde olanları gördüm akşam kendimi parçaladım ya.nihan'da aynı şeyi düşünmüş,bide jojoo(ismini bilmiyorum).bende denizin yaptığını yanlış bulmuyorum.onlar birbirini seven iki insan,çok normal.ama eğer istemediği halde ısrar ederse o zaman tamam ama şu durumda deniz'in yaptığı yanlış değil.

çiğdemcim dediğin çok doğru canım.. aslı istemeden deniz bişeyler yapmaya çalışsa ozaman farklı olurdu durumlar ama şuanda gayet güzel giden bi ilişkileri var ve denizin gözü aslıdan başka bişey görmüyor başbaşada kalınca tutamadı kendini ki ilk kez öpüşmüyorlar boynundan öpse bile masum bir hareket olarak görüyorum ve kesinlikle deminde belirttiğim gibi anormal karşılamıyorum..

aslı kendini geri çektiğinde ise deniz onu anlayacaktır diye düşünüyorum bu çocuk dağdan inmedi ya aslıya kötü bişey yapacak değil:img-yes:

zeynep.
15-02-08, 17:36
bakıyorum denizin yaptığı eleştirilmiş
gün boyunca bunu düşündüm bende evet yanlış değildi yaptığı düşünmesi dizi için çok doğal olmuş dünkü sahnede çok doğaldı 30 kere falan tekrar izledim
ama bana garip geldi halada geliyor.deniz aslının yapmayacağını tahmin edebilicek olgunlukta ama onuda anlık çekime bağlıyorum artık...

ceroshkoo
15-02-08, 17:36
denize oğlana bak ya :img-hyste aferin aslı iyiki geri çekildi xP efe gülmekten öldürdü beni ya:img-hyste

alaz_alaz
15-02-08, 17:38
valla ne sahneydi ama bomba oldu resmen.herkes onu konuşuyor.bu arada reytingler çok güzel gelmiş.ama bölüm tamamen güzel bir bölümdü.efe olsun,mine sahneleri olsun süperdi.hele o son sahne izlerken ekrandan gözümü alamadım.şimdi gene izleyecem!

bu arada fark ettinizmi bilmiyorum ama sezon sonunun nasıl biteceği belli oldu gibi.deniz'in film sonuçları haziran'da belli olacak.tamda sezon finalinin olacağı zaman!deniz'in amerika'ya gidişiyle dizimize 3 ay ara verilecek.deniz'de amerika'da gezip tozacak!:img-wink:

zeynep.
15-02-08, 17:48
valla ne sahneydi ama bomba oldu resmen.herkes onu konuşuyor.bu arada reytingler çok güzel gelmiş.ama bölüm tamamen güzel bir bölümdü.efe olsun,mine sahneleri olsun süperdi.hele o son sahne izlerken ekrandan gözümü alamadım.şimdi gene izleyecem!

bu arada fark ettinizmi bilmiyorum ama sezon sonunun nasıl biteceği belli oldu gibi.deniz'in film sonuçları haziran'da belli olacak.tamda sezon finalinin olacağı zaman!deniz'in amerika'ya gidişiyle dizimize 3 ay ara verilecek.deniz'de amerika'da gezip tozacak!:img-wink:

evt bende onu düşündüm çiğdemcim sezon finalinde deniz gider biter deniz gelir başlar :img-yes:
çok güzel bir bölümdü yaa bende 30 kere izledim son sahneyi ama bidaha bakcam :img-in_lo
deniz ve aslı arasında umarım utangaçlıktan doğan bir sorun yaşanmaz haftaya :img-wink:

ecemsi
15-02-08, 17:52

nihancım bak ne güzel yazmışsın bunlara benzer şeyler gerçek hayattada oluyor onlar çok gençler ve başlarında kavak yelleri esiyor..

efeyle su birlikte uyuduklarında bi sorun olmuyordu çok hoşumuza gidiyordu da niye aslıyla deniz belki birlikte uyuyabileceklerini düşündüğümüzde sorun oluyorki?? (belki birlikte uyumak için aslıyı çekmedi ama eminimki ileri gitmeyecekti..)

belki efe ve su matrak bi ikili olduğuu için insanlara garip gelmedi işi dalgaya vurdular ama hatırlatırım efeyle suda aslı deniz kadar öpüştü ve 2 gecede birlikte uyudular ..
denizde aslının babasının nasıl biri olduğunu biliyor o anda ne kadar etkilensede aslıya asla zarar vermezdi..

efe_unz
15-02-08, 17:54
Dünkü sahne evet çok doğaldı ve gerçekten ikiside çok güzel oynamışlar o sahneyi izleyenlere o duyguyu hissettirebildiler...

Kimse o sahne için yanlış demedi yanlış olan tek birşey bunu Aslı bile istemiş olsa Aile baskısı yüzünden yapamayacağını anlamış olması yani ortada sadece Aile baskısı var Aslı'nın bunu istemiş ve istememiş olması değil.Bu konular hiçbir Ailede Büyükler tarafından Ergenlik döneminde gençlere anlatılmaz bir bilgi verilmez sadece gözleri korkutulur.Bunu yapmaktansa karşılarına oturtup güzelce açıklama yapılıp ondan sonra söyleyeceğin sözleri tehditeleri savur.

Aslı'da babasının o sözleri karşısında kendisini o an için ezik buldu ve bunu sadece babasının o sözleri doğrultusunda yapamayacağını söyledi.Tabiki onlar daha 18 yaşında ve en deli dolu oldukları zamandalar.Her iki tarafında birbirlerine karşı açık olacakları ve bir beklenti bir istek yapacakları çağdalar bu yaşlarda böyle şeyler istemeleri gayet normal ama bunu Aile baskısı çevresel faktörlerden ötürü değilde kendi istemediği henüz bunun için erken olduğunu düşünüpte ortak bir şekilde karar vermeleri önemli 3.kişilerin ne diyeceği önemli değil o an için kendinin ne istediği bunun doğru veya yanlış olduğunu anlamaları önemli...

Aslı bana kalırsa o an için istedi ama Ailesi'ni düşünerek özellikle babasının söylediği sözler doğrultusunda yapamam dedi.Sonuç olarak Deniz'in ne amaçlı yatağa doğru yöneldiği değil Aslı'nın bunu Ailesi yüzünden mi yoksa kendisi istemediği henüz erken olduğu için mi yapamam demesi...Önemli olan da budur...

Yani ne Deniz'in bunu istemesi nede Aslı'nın buna karşılık vermesi önemli değil önemli olan bunu kendi iradeleri içinde isteyerek yapmış olmaları yani sonradan pişmanlık duymayacaklarıdır ama ben yinede isterim ki onlara bu konular hakkında bilgilendirecek birilerinin olmasıdır bir büyüğünün karşısına alıp herşeyi olgunca anlatıp sonuçlarının ne olacağını onlara söylemesidir.Çünkü bu konu o kadar hassas ki bilinçsizce yapılmaması gerekir...

Önümüzde ki hafta için en çok merak ettiğim sahnedir bu nasıl gelişeceği aralarında nasıl bir konuşma geçeceği ne amaçlı oraya yöneldikleri....

alaz_alaz
15-02-08, 17:54
evt bende onu düşündüm çiğdemcim sezon finalinde deniz gider biter deniz gelir başlar :img-yes:
çok güzel bir bölümdü yaa bende 30 kere izledim son sahneyi ama bidaha bakcam :img-in_lo
deniz ve aslı arasında umarım utangaçlıktan doğan bir sorun yaşanmaz haftaya :img-wink:

umarım canım ya!o sahneye doyamıyorum ya!yani en güzel aslı-deniz sahnesiydi.anlat anlat bitiremiyorum ya!inşallah arkası gelir!(arkası gelir derken böyle sahneleri daha çok görürüz)zaten reytinglerden de belli değilmi?:img-yes:

ecemsi
15-02-08, 17:57
haklısınız kızlar sezon finali dediğiniz gibi bitebilir...
denz bu yarışmayı kazanacak kesin..hatırlarsanız 1 gecede biricik aşkı aslıya nasıl bir slayt hazırlamıştı kendi çektiği görüntülerden koymuştu..
bunu rahatça yapabiliyor deniz ve eminim kısa filmide konuşturacak:)
belki filmin içinde aslı falanda olur efe kesin zaten allahın emri:D:img-hyste:img-hyste

Ferny&Lety
15-02-08, 18:00
Adım son sahne koliğe çıktı:img-hysteBeni de katın aranıza azınızı burnunuzu daıtırım:hıh Ben de Denizin yanlış birşey yapmadığını düşünüyorum yorumumda da söyledim.Sonuçta onlar genç.İstekleri var elbet..Çok çok ta normaldi yaptıkları;ama daha ileri gitmemeleri gerek:)En azından şimdilik:)Hiç hoşlanmıyorum o tür sahnelerden.Sahne bu boyutta kalmalı kanımca.
Ah yerim onları yaa herşeyimsin sen benim..Maviş gözlümsün..Bitanemsin..Seni seviyorum..
Bende seni seviyorum..

:img-in_lo

yalnız Denizin bitanemsin dedikten sonraki gülüşü yok mu uff yerimmm.Hele Aslının ben de seni seviyorum derkenki gülüşüüü:img-in_lo

:img-blush:img-in_lo:img-in_lo

Ferny&Lety
15-02-08, 18:06
Bu arada bu arada son sahne en beğendiğim Aslı&Deni sahnesiydi..İlan-ı aşkı da ilk öpüştükleri anı da film sahnelerini de..Hepiicüünü ezdi geçti:img-hyste

Çok gerçekçi,çok sevimli,çok güzeldi yaa:img-in_lo

yemek yiyip geleceğim :icon_whis

alaz_alaz
15-02-08, 18:08
Adım son sahne koliğe çıktı:img-hysteBeni de katın aranıza azınızı burnunuzu daıtırım:hıh Ben de Denizin yanlış birşey yapmadığını düşünüyorum yorumumda da söyledim.Sonuçta onlar genç.İstekleri var elbet..Çok çok ta normaldi yaptıkları;ama daha ileri gitmemeleri gerek:)En azından şimdilik:)Hiç hoşlanmıyorum o tür sahnelerden.Sahne bu boyutta kalmalı kanımca.
Ah yerim onları yaa herşeyimsin sen benim..Maviş gözlümsün..Bitanemsin..Seni seviyorum..
Bende seni seviyorum..

:img-in_lo

yalnız Denizin bitanemsin dedikten sonraki gülüşü yok mu uff yerimmm.Hele Aslının ben de seni seviyorum derkenki gülüşüüü:img-in_lo

:img-blush:img-in_lo:img-in_lo

seni katmazmıyız hiç fıstık!biliyorum çok bahsediyorum o sahneden ama nasıl diyim eridim bittim resmen!

bide ben pencere önünde konuşurken deniz'in aslı'ya orada bir bakışı var o an dedimki heralde düşüp bayılacak deniz!tam aslı amerika olayından bahsederken ya haziran gelirse hemen falan dyodu. oraya dikkat edin!bilmem kaç kere izlediğim için ezberledim.:img-wink:zaten sonrada ''istemiyorum de'' dedi aslı'yı öpmeye kalktı.allahım ne güzeldi!

jojoo
15-02-08, 18:09

benimle aynı fkirde olduğuna sevindim.adım tais.ben yapılan yorumları okumadım açıkcası o kadar sayfayı okumak külfet gibi geldi :) bana ama yazdığına göre çoğu kişi denizin yağtığını yanlış bulmuş.belki öyle düşünenler bizim gibi 17-18 yaşında olmayanlardır(17-18 değillerse anlamaları zor)veya bu tür şeyler onların aklına uymuyor.saygım var öyle düşünenlere.yani evet eğer deniz ısrar ederse işte o zaman olmaz ama dünkü haline bakarsak hiçte ısrarcı olacakmış gibi değildi.hatırlarsanız ilk öpüştüklerinde(hani mine odaya dalmıştı :))o zamanda şey demişti ''benimde en çok istediğim şey buyken seni sıkıştırmak istemem''(böyle bişeydi)yani deniz bu konuda bile aslıyı sıkıştırmadıysa o konuda hiç sıkıştırmaz :icon_whis.

Ferny&Lety
15-02-08, 18:11
seni katmazmıyız hiç fıstık!biliyorum çok bahsediyorum o sahneden ama nasıl diyim eridim bittim resmen!

bide ben pencere önünde konuşurken deniz'in aslı'ya orada bir bakışı var o an dedimki heralde düşüp bayılacak deniz!tam aslı amerika olayından bahsederken ya haziran gelirse hemen falan dyodu. oraya dikkat edin!bilmem kaç kere izlediğim için ezberledim.:img-wink:zaten sonrada ''istemiyorum de'' dedi aslı'yı öpmeye kalktı.allahım ne güzeldi!

Ay evet dedi ya istemiyorum de sonsuza dek kapatayım bu konuyu diye.:img-in_loAy bir de Keremi duyunca sen nasıl konuşursun onla diye nasıl sinirlendi:img-hysteYerim onu yerim:img-hysteAma en çok bitanemsin dedikten sonraki gülüşü çok şekerdi..O an didim Deniz kendini kaybetti Aslı kızım topukla:img-hyste:img-hyste
Çok tatlılardı yaa Deniz dedi ya seni ne kadar sevdiğimi bilmiyosun o zaman falan diye ayyy yerim onlarıı:img-in_loMaviş gözlümsün derken de çok tatlı bakıyodu ayyy off biliyorum iki lafımdan bir iyerim onları ama yerim onları yaa:img-in_lo:happy0064

jojoo
15-02-08, 18:16
reytingler hakkında yorum yapmak istiyorum.reytingler iyi :img-yes:

sevgili kavak yelleri ailesi artık kime de sesleneceğimide tam bilmiyorum :) neyse demek istediğim şu reytinglerin artması isteniyor ise son sahnede yaşanan şeylerden aralara ufak ufak sıkıştırısanız reytingler tavan yapar.:) :).tabi bu arada da bizim gönlümüzü hoş tutarsınız:img-hyste

ece_gs_1905
15-02-08, 18:20
akşam ki bölüm süperrdi bu bölüm deniz çok şekerdi efe zaten şeker çok güldüm onlara bölümün sonu süperdi aslıyla denize bayıldım birde bölümde kerem hocanın gidişi bana sanki yiğit abinin gidişi gibi geldi bütün kavak yelleri sevenlere kavak yellerini hediye etti(keremin aslıya hediye ettiği kitap,bölümün adı)ve ayrıldı gitti tıpkı kerem hoca gibi ona burdan sonsuz teşşekkür ediyorum bizlere birbirinden güzel bölümler izlettiği için hepinize iyi yorumlar bye

alaz_alaz
15-02-08, 18:21
reytingler hakkında yorum yapmak istiyorum.reytingler iyi :img-yes:

sevgili kavak yelleri ailesi artık kime de sesleneceğimide tam bilmiyorum :) neyse demek istediğim şu reytinglerin artması isteniyor ise son sahnede yaşanan şeylerden aralara ufak ufak sıkıştırısanız reytingler tavan yapar.:) :).tabi bu arada da bizim gönlümüzü hoş tutarsınız:img-hyste

katılıyorum ,katılıyorum,katılıyorum.....:img-yes:

yani o sahneden sonra herkes acayip kafayı yedi ya!millet hep o sahneden bahsediyor!

ama gerçektende sanırım nihancım söylemişti!çok doğaldı diye!evet hemde acayip doğaldı.bakışlar,gülüşler,sözler.....:img-in_lo yani aşk dolu bir sahneydi.hem de ne aşk!:img-in_lo

funda hep sen yeme bizede kalsın!:img-wink:

cyd_oth_cnsl
15-02-08, 18:21
ben bu sahnelere karşı diğilim malum her dizide ama bu dizinin konsepti kaldırmaz arkdşlar :)
cunku bu dizi 7'den 70'e bi dizi 16-20 yas arası islemiyo
ki ben aslıyı boyle bi karakter olarak gormuyorum,bence boyle sahneler aslının ve denizin malum askına uymas,onlerinde boyle bi ornek varken babası ve ablasının yasadıkları varken olmas,ayrıcada aslı gayet prensipli bi kız o boyle şeylere izin vermez,denizde bi erkeğe gore cok narin ve çok kırılgan :) o nasıl olurda boyle ormantik bi davranış sergilerken aslı asla ona karşılık vermez ben bunu dusuuyorum ama belkide gidip uzanalım demiştir sonuçta efe-sudan esinlenmişi olablr :) hepimiz gorucek fragman/ozet gelsede anlasak cok merak ettim wallla :)

jojoo
15-02-08, 18:25
katılıyorum ,katılıyorum,katılıyorum.....:img-yes:

yani o sahneden sonra herkes acayip kafayı yedi ya!millet hep o sahneden bahsediyor!

ama gerçektende sanırım nihancım söylemişti!çok doğaldı diye!evet hemde acayip doğaldı.bakışlar,gülüşler,sözler.....:img-in_lo yani aşk dolu bir sahneydi.hem de ne aşk!:img-in_lo

funda hep sen yeme bizede kalsın!:img-wink:

evet.bugün okulda en çok dünkü sahneyi konuştuk.zaten arklarımı görür görmez bendeki tepki şu 'dün kavak yellerini izlediniz mi?''tabi herkes neyi kast ettiğimi anladılar.:).zaten herkeste benim gibi düşünüyor.:img-yes:

>>miray<<
15-02-08, 18:35
ben ask sarhoslugu pek görmedim acikcasi,
daha cok büyümüste kücülmüsler olayi geldi aklima....urlayi bir kez daha özledigimi anladim.....daha öpüsmeyi bilmiyen bir denizi özledim....daha farkliydi.....simdik ise tamam büyüyorlar iyi güzel ama yani metin ve gönülde bile bu sekilde aktarilmiyan bir sahne, ki onlar evlendi....onyedi onsekiz yasindakilerde aktariliyor....bilmiyorum ama cokta iyi örnek teskil ettigini düsünmüyorum :) tabi bu diger yüz ton dizi icinde gecerli....ama hep diyorum bizim dizimiz farkliydi degil mi?
umarim ki gercekten bir yanlis anlamadan ibarettir....

PatriciK
15-02-08, 18:54
dün aslı'ya öldüm yani performansına hepsi süperdi ama o daha bi gözüme çarptı..çokta güzeldi (a)
efe muhteşemdi süperdi gene güldüm baya :D
deniz-aslı:img-in_lo
bilmiyorum ne denir 2 seçenek var elimizde ya aslı yanlış anladı ya da aslı doğru anladı :D

Duygu$
15-02-08, 19:15
arkadaşlar bunda karşı olunucak bişey yok ki
yani eğer aslı doğru anladıysa bunun yanlış olduğunun gösterilmesi gerekiyor..ama gene de böyle sahnede ne var?

alt tarafı öpüştüler hatta doğru düzgün öpüşmediler bile
gösterilen terbiyesiz hiçbişey yok?
ama bazı arkadaşlar snki çoook kötü şeyler gösterilmiş gibi konuşuyor
ben bayıldım o sahneye
her bölümde olsun bir iki tane böle sahne :D

alaz_alaz
15-02-08, 19:20
katılıyorum sana canım ama işte tabi aslı-deniz'i desteklemeyenler böyle düşüncelere sahip olabiliyorlar!sahnede hiçbir şey yok.ayrıca dizilerde ne sahneler oluyor.hiç kimse birşey demiyor.ama bunlar hayatın gerçekleri!yani 17-18 yaşında olupta sevgilisiyle öpüşmeyen yada biraz daha ileri giden kişiler yokmu?elbetteki var!ki bunlar birbirilerine ömürlük söz verdiler.deniz böyle bir şeyden önce evlenme bile teklif etti.yani böyle bir düşünceye sahipsede evlenmek istediği kızla düşünüyor.bunda ben kötü niet göremiyorum!
yine söylüyorum.çok güzel bir aşk sahnesiydi.bayıldım,bayıldım!

_eylul_
15-02-08, 19:26
aynen aynen aynen,bende bayıldım o sahneye gayet iyiydi.Bence çok da doğaldılar yani.Ayrıca da kesinlikle terbiyesiz birşey yoktu.Aksine çok da doğaldı.
Bence de Deniz yanlış bişey yapmadı.Eğer Aslı istemediği halde ısrar edecek olursa o zaman tabiki bende çok kızarım.Ki böyle bişey yapacağını zannetmiyorum.Bir öpüşme konusunda bile çok hassas davranmıştı.Hem Deniz Aslının da istediğini zannetti.Eğer Aslı en başından istemediğini belli etseydi,yada rahatsız olduğunu Deniz devam etmezdi.Neyse yaa,bence çok harikaydılar yine dee:img-blush

emirdag_güzeli
15-02-08, 19:33
Bencede cok ask dolu bir sahneeydi...guzel sozler...
Bi dudaktan bi yanaktan bi gidiktan optu iste deniz:icon_whis
Ama daha olgun gosterdiler'de bu sahnede..bu dogru..ama belkit bu yuzdun'de biz bu sahneyi cok sevdik...

captainsparrow
15-02-08, 19:34
bugün okulda tüm gün ky konuşuldu.ilk defa böyle bir durumla karşılaştım çok şaşırdım.ben de sınıftaki en büyük ky fanı olarak(:img-grin2)sınıfa girer girmez ky yi izledin mi! sorularıyla karşılaştım.kasdettikleri ky değil son sahneydi bence ama hadi neyse..

son sahnede aslı kendi iradesiyle yapamam demedi.bu da benim gözümde sahnenin inandırıcılğını daha da arttırdı:img-yes:mükemmel,olgun,mantıklı,gerçekçi aslı bile gün geliyor,aşkının büyüklüğünün büyüsüne kapılıp hata yapıyor.hata yapmadı aslında.son anda babasının o sözleri geldi aklına.ama hala babasıyla barışmamış olsaydı,babası o konuşmayı yapmamış olsaydı aslı denizin elini bırakmayacaktı...arkasından gelecek felakete aşinayız zaten(bknz. canan-murat)

o sahne o yüzden benim gözümde çok gerçekçiydi.2si de gün geldi,gençlikleri ve aşklarına kapılıp bir hatanın eşiğinden döndüler.bu bölüm gerçekten GERÇEK HAYAT TADINDA ydı:img-yes:

serseri_mayın90
15-02-08, 19:53
selam canlarımm. nasılsınız bakıyım dünden berii.
reytingleri gördüm. güzel gelmiş sevindimm:happy0064
düşünüp duruyorum ve hala diyorum ki bence deniz oğlan oturmak için çekti.. umarım öyledir. ayy biran önce pazar olsada fragman çıksaa...

esra2
15-02-08, 19:56
dun yorumlari okuyodum ve aranizda bi kac kisi , belki deniz asliyla normal bir sekilde efe ve su gibi yatacaklardi demis, ben buna katilmiyorum eger bi erkek kizin ensesinden opuyorsa, o erkek icin seni istiyorum demektir yani, deniz belki gercekten birlikte olmak istiyordu , ama o sahneyi gorunce, beynimda kaynar sular akti

serseri_mayın90
15-02-08, 20:05
dun yorumlari okuyodum ve aranizda bi kac kisi , belki deniz asliyla normal bir sekilde efe ve su gibi yatacaklardi demis, ben buna katilmiyorum eger bi erkek kizin ensesinden opuyorsa, o erkek icin seni istiyorum demektir yani, deniz belki gercekten birlikte olmak istiyordu , ama o sahneyi gorunce, beynimda kaynar sular akti
ben dünde demiştim zaten efe&su benim için bi ayrı yanii aslı&deniz gibi gelmiyor bana. onların koyun koyuna(suyun deyimiyle koyniş koyniş) yatması öyle doğal ki hiçbir başka düşünce bulamıyorum..aslı&denizin ilişkisi daha farklı geliyor bana. hem dediğin gibi yani öpüşme koklaşma oldu orda bi. sonrasında ne gelir bilinmez ondan öyle bi amacı varsa kötü yani..deniz aslının boynuna indi zaten ben dedim noluoz yaww:img-huh::img-fie:
aslında en başta çok tatlılardı. denizin öpmesi ordaki konuşmaları fln. ama sonra ya aslı yanlış anladı yada deniz niyeti bozdu..

gizemyd
15-02-08, 20:09
ben dünde demiştim zaten efe&su benim için bi ayrı yanii aslı&deniz gibi gelmiyor bana. onların koyun koyuna(suyun deyimiyle koyniş koyniş) yatması öyle doğal ki hiçbir başka düşünce bulamıyorum..aslı&denizin ilişkisi daha farklı geliyor bana. hem dediğin gibi yani öpüşme koklaşma oldu orda bi. sonrasında ne gelir bilinmez ondan öyle bi amacı varsa kötü yani..deniz aslının boynuna indi zaten ben dedim noluoz yaww:img-huh::img-fie:
aslında en başta çok tatlılardı. denizin öpmesi ordaki konuşmaları fln. ama sonra ya aslı yanlış anladı yada deniz niyeti bozdu..

Evt aynısını bende dedim..Bi ana deniz niyeti bozdu dedim..Ama yinede düşünmek istemiyorum ya :(

Tek isteğim aslının yanlış anlaması.:sad53:

fatmaaa-
15-02-08, 20:11
oohh ooh canlar herkesler burda sanırım konumuz son sahne :D

Deniz'in bi artniyeti oldugunu sanmıyorum resimlere bakınca ne diyo neyi yapamazki diye bi şaşkınlık vardı gibi:img-wink::img-blush

gizemyd
15-02-08, 20:13
oohh ooh canlar herkesler burda sanırım konumuz son sahne :D

Deniz'in bi artniyeti oldugunu sanmıyorum resimlere bakınca ne diyo neyi yapamazki diye bi şaşkınlık vardı gibi:img-wink::img-blush

Ya fatmacım aslında bende öle düşünüyorum ama ne bilim yinede insann kafası karışıyo.:img-pilot
Denizin ii ve kötü düşünmesini karşılaştırıyorum kndim..Ama ii düşündü bence..O daha ağır basıyo bnde..:img-hyste

Bu arada bişi sorcktm ben..Reytingler kaçıncı sayfada acaba??:icon_whis

esra2
15-02-08, 20:14

ya simdi bu dowson creek'in kopyasi, orada hatirladigima gore yatiyorlardi ama belki terside olur, asli hemen ordan ayrilir yada efe kapiyic alar. ama senerastiler bizi yaniltada bilir, herkes asli yapamam dediginde yapmayacak sanir , ama yapabilirde yani bilemiourm, bu dizi hersey olbilir.

gizemyd
15-02-08, 20:17
ya simdi bu dowson creek'in kopyasi, orada hatirladigima gore yatiyorlardi ama belki terside olur, asli hemen ordan ayrilir yada efe kapiyic alar. ama senerastiler bizi yaniltada bilir, herkes asli yapamam dediginde yapmayacak sanir , ama yapabilirde yani bilemiourm, bu dizi hersey olbilir.

Evt maalesef ki dizii..:sad53:
Hem dizimizinde hemen fragmnı çıkmıyoki:(
En önce pazar günü çıkıyo yine pazar çıksa 2 gün var :(
2 gün daha beklemek zorundayız yani ne olcağını..:icon_whis
Dowson creek'e benzemez umarım :S

emirdag_güzeli
15-02-08, 20:20
Belkit bizi gene yaniltacaklar..Fragmanda cogumuz ne zannetmistik..Amerika konus ile ilgilli asli ben yapamam dedi neymis...denizin onu opup koklastik'tan sonra "yataga"dogru yurumesiymis...

AMa aslinda bundan sonra ne olacak..??
Oh sahnede nasil bitecek ben onu merak diyorum..Asli'nin tepkisi ne olacak..oradan..kocugunu alip'ta, deniz birsey soyliyemeden gidecek mi...yoksa orada deniz..Asli sen nasil boyle birsey dusurnursun mi deyecek..yada tam tersini ben sanmistim ki sende istedin.(boyle birsey de olabilir..)
fragman'da simdi de oh sahne ile ilgilli birsey gostermezler....ozettede tahmin etmemiz lazim...dobra dobra ozetlerde pek birsey yazmiyorum..bilmece gibiler...

fatmaaa-
15-02-08, 20:26
Belkit bizi gene yaniltacaklar..Fragmanda cogumuz ne zannetmistik..Amerika konus ile ilgilli asli ben yapamam dedi neymis...denizin onu opup koklastik'tan sonra "yataga"dogru yurumesiymis...

AMa aslinda bundan sonra ne olacak..??
Oh sahnede nasil bitecek ben onu merak diyorum..Asli'nin tepkisi ne olacak..oradan..kocugunu alip'ta, deniz birsey soyliyemeden gidecek mi...yoksa orada deniz..Asli sen nasil boyle birsey dusurnursun mi deyecek..yada tam tersini ben sanmistim ki sende istedin.(boyle birsey de olabilir..)
fragman'da simdi de oh sahne ile ilgilli birsey gostermezler....ozettede tahmin etmemiz lazim...dobra dobra ozetlerde pek birsey yazmiyorum..bilmece gibiler...

EveT Öyle Cidden Bulmaca gibi özette fragmanda Çigdemcim bilmiyorum reytingleri bende bulursan yazarmısın burayada:icon_whis

serseri_mayın90