Tüm Versiyonu Göster : Saraydaki Mücevher
ben böyle birşey görmedim
ben tamı tamına 47 bölümdür bu bölümü bekliyordum
ama bu bölüm öyle bir dehşet estiki resmen içimde kıyamet koptuuu
niye böyle bir şey oldu ben anlamadım
ben baştan sona bu diziyi izliyen biri olarak
şu kötüleri(lady çoy ve gum yangı)bu kadar çok sevdiğimi bilmezdim
hiç bir bölümde gözlerim dolmadı sadece bir lady hanın öldüğü bölüm birde bu bölümde gözlerim doldu bir kaç damla yaş süzüldü(sulu gözlü olayı sevmem ama ne yapayım insanın doğasında var)
lady çoyun muyunyi park(jang geum'un annesi)ni ziyaret etmesi
bence çok asil bir davranıştı
ayrıca ben lady çoy'un bütün suçu üstüne almasını beklerken kendisi niyazi oldu
bana kalırsa çok kolay bir ölüm oldu onun için
onun sarayda ürkek ürkek dolaşmasını
sarayda kendisine kol kanat gerecek birilerini aramasını asla unutmayacağım
hele çaresiz bir şekilde soğuk yerde ladynin eline para kıkıştırışı
soshanede kendi kendine konuşması
çaresizlik elden birşey gelmezlik hakkaten çok kötü bir şey
bu 48. bölümün en dehşet sahnelerinden biride hemşire cangema'ın
sanki can düşmanı değilmiş gibi sanki bir büyüğü ablası gibi lady çoy'a nasihat etmesi oldu
ve haklıydı
hiç olasa lady çoy'un rüzgarında savrulan yaprak,fırtınada nereye sığınacağını bilemeyen ,
şartların getirdiği zorluklara boyun eğen birinden farksız bence gum yang
hele saraydan boynu bükük başı öne eğik saraydan ayrılması resmen bana kodu
resmen acıdım
gum yang bence bunu haketmiyordu
ne kadar sevmesem de gıcık olsamda saraydan o şekilde alınyazısını kaderine boyun eğer
ve EZİK BİR BİÇİMDE AYRILMASI BENİM VİJDANIMI SIZLATTI
Ben Tam 48 Bölümünde Hepsinde Davraniş Olarak Cangema'dan Ne Beklediysem Yapti
Ama Bence Benim şahsi Fikrime Göre Cangema'nin Kraldan Dilediği 3.dilek Gum Yang'in Affedilmesi Olabilirdi
Bu Arda Diğer Pan Sol çoy, Bakan Guyumho Ve Yardimcininin Düştüğü Durumlarini Gördükçe Bu Bölümden Ayri Bir Haz Aldim
Bu Arada Dizinin Bitmesine çok Az Kaldi
Ben Korece Ingilizce Alt Yazi Olarak Indirmesini Buldum Hatta Ilk 4 Bölümü Indirdim Ama Bu Diziyi Haydeden Yada Türkçesinin Indirileceği Yer Varsa
Yada Irtibat Kurabileceğim Biri Varsa özel Mesaj Yollasin
Keşke Bir Otuz Bölüm Daha Olsaydi çok Süper Olacaktiii
şimdi Işin Yoksa Ikinci Yayinlanişi Bekle(uzun Hikaye)
Bu Bölümde Beni En çok Etkileyen Olaylardan Biride Biride Cangemanin
Lady Hani Görmesi Konuşmasi Ve Lady Hanin Vangemaya Muyunyi Park'dan Teşekkür Getirdiği Serap Sahnesi Oldu
O An Hakkaten Ister Istemez Gülümsedim
Annesini Hatirlayip Ağacin Dibinde Toprağa Kapandiği Ve Yüzbaşininda Cangema'yi Izlediği Sahnede Hakkaten Duygusaldi
bu gün kü bölüm hakikatende çok güzel bir bölümdü leydi ço nun o şekilde ölmesi beni çok duygulandırdı :sad53: (LEydi ço nun ölmesine bir gün üzülüceğime hiç aklıma glmezdi)
bir imza yapmıştım umarım beğenirsiniz ...
pink-k(c) yaptığın çalışmlar harika ben çok beğendim ellerine sağlık:happy0064:happy0064
http://img146.imageshack.us/img146/1835/sakinnrw1.jpg
ya gum yan ga üzüldüm ya o kadarda birşey yapmamıştı helede layd han öldükten sonra :( sadece can gema yı kıskanmştı ya yuzbası yuzunden :(
saraysekreterının ölümü süperdi ya o sahneler yayınlanmışmıydı dizinin başında ben hiç bunların küçüklüğünü hatırlamıyorum ya !! neyse ama süperdi he
bu arada kralın o dediği doğrumu ? böyle bir olay oldu mu ? olduysa hangi bölümdeydi?
uf tam herşey düzeldi derken kral aşık olduğum kızsın deyip evlenmek isteyecek bizim kızla ya allahtan bu hafta bitiyorda tekrar verdiklerinde en baştan gene izleyebileceğim.
şimdiye Kadarki En Süper Bölümler Bence
1 Lady Han'in çldüğü Bölüm
2::48
3::47
4::46
5::45(yani Sirayla Her Bölüm Bir önceki Kaliteyi Aşiyor)
Böyle Giderse Sonuncu Bölümü Düşünemiyorum
Yeong saeng kısa süre içinde doğum yapar artık :)
Ne de olsa artık bebeğe bişey olma ihtimali yok...
Merakla bekliyorum doğum yapacağı sahneyi...
Gerçi daha çok merak ettiğim bir sürü sahne var ama olsun :D
Artık jang geum ve min jeong ho ile ilgili daha çok sahne olacak :)
Çok sabırsızlanıyorum...
Sakinn beyenmene sevindim teşekkür ederim :)
Seninde imzan harika olmuş elelrine sağlık...:)
Geum yang'a gelince sonunun böyle olmasına çok üzüldüm :( sonuçda oda seviyordu jeong ho min'i insanın kalbi söz dinlemezki...
Hem ne yaptıysa teyzesinin yüzünden yaptı...
Şimdi birbaşına yanlız kalması çok üzücü...
Keşke jang geum kraldan ödül isteyeceğine geum yang'ın affedilmesini isteseydi...
Ben inanıyorumki geum yang da min jeong ho yu ölesiye,en az jang geum kadar seviyordu...:img-in_lo:sad53:
Bu ona yapılmış en büyük haksızlık...:icon_sorr
Jang geum karşılıksız sevgiyi bilemezki sonuçda kendisininki karşılıklı...:icon_sorr bu açıdan jang geum'a çok kızdım...
İntikam almak istiyor olabilir bunu sadece geum yang'ın dışındakilerden alabilirdi...
Geum yang onun şahsına kötülük yapmadıki hiç...Herşeyi teyzesi yaptı...
Bakın annesinin mektubunu bile yakmamış :icon_sorr bende geum yang'ın değerini şimdi anlıyorum...İnsan elindekilerinin değerini kaybettikden sonra anlarmış...:icon_sorr
Bugünkü bölümde kraliçenin Jang-Geum dan istediği şeyle ilgili ayrıntıları kaçırdım. Sanırım oğlunu öldürmesini istedi. Kraliçe bunu hangi mantıklı!! nedene bağladı acaba?? Niçin istiyor oğlunun ölmesini, biri açıklarsa sevinirim.
Bugünkü bölümde kraliçenin Jang-Geum dan istediği şeyle ilgili ayrıntıları kaçırdım. Sanırım oğlunu öldürmesini istedi. Kraliçe bunu hangi mantıklı!! nedene bağladı acaba?? Niçin istiyor oğlunun ölmesini, biri açıklarsa sevinirim.
Prens küçük yaştan beri kalp hastası ve iyleşme imkanı yokmuş ve kraliçe bu durama çok üzüldüğü için öldürmesini istedi ama işler iyice karışacak gibi...
Bir kaç gündür izliyorum güzel bir dizi ama devamı olamıcak :D kızın durumu zor kaçmasınada izin vermiyecekler anlaşılan...
yine süpper bi bölümdüü :D :happy0064
cangemayada yasık yha bi türlü adam akıllı yüzü gülmedii :icon_sorr
benim anlamadığım birşey war kraliçe oğlunun nie ölmesni istioki? ölse nolucak ölmese nolucak? bi açıklarsanız sevinirim bye:img-icecr
Birinci olarak iç huzura kavuşacak ikinci olarak eğer prens hasta olarak tahta çıkıp ölürse kraliçe ünvanını kaybedecek çünkü kralın cariyelerinden birinin oğlu geçecek kısaca durumun anlaşılması zor biraz burayı saçmalamışlar gibi geliyor bana...
kraliçenin oğlunun ölmesini istemesinin sebebi,prens en sonunda hastalığı yüzünden ölecek şimdiden acı çekmeden ölmesini istiyor bide (outlaws'ın) dediği gibi ileride ünvanının kaybolmasıda korkutuyor onu...bu arada cangema ile yüzbaşı kaçacaklar onları kimse bulamayacak ileride bi tane kız çocukları olacak sonra saraya geri çağırılacaklar..ben dizinin son bölümünü izledim:)
bu arada dizi yazın tekrar yayınlanacak tarihini bilen varmıııı??bilen varsa lütfen cevap yazsın
ekoarzu dizi devam ettiği için tekrar edeceği tarihe daha karar verilmemiş :)
Vede onlar henüz kaçmayacaklar bence...Daha yaşanacak çok şey var :)
abyss melis 21-03-08, 14:35 Bende saraydakı mucevher dızısını ızlıyorum.muthıs otesı bısey..yuzbası ya hastayım :img-wink: cok hycanlı bır dızı yarını sabırsızlıkla beklıyorum.hıcbır dızıyı boylesıne ızlememıstım yaa harıkaa.cangema super oynuyr.yuzbasının gercek adını bılmıyorum.bana yazar mısınız arkdslar:))
İzlediğim en güzel bölümdü...
Özellikle bol bol jang geum ve min jeong ho sahnesi olduğu için tabi :D
Profesör shin'in başhekim olması çok iyi oldu.. hemşirelerde artık jang geum'un arkasından dedikodu yapmıyorlar ne güzel...
Yeong saeng'in doğumu yaklaştı hadi hayırlısı... Lady min'in baş kahya olması hatta heyecandan ne diyceğini bilememesi en komik sahneydi =) bide alçak gönüllüyüm diyip bütün alçak gönüllülüğünü yok etti :D Jang geum'un bay ve bayan dukku ya artık devlet hastanesinde çalışacağını söylediğinde
jang geum'a ''mücevher mi istedin yoksa aptal kız...sana öğütler verdim ama hiç dinlemedin kime çektin sen'' demesi çok komikdi...Aaa acaba kime çekdi :D
Kraliçenin jang geum dan istediği şeye gelince,
böyle birşey isteyeceğini hiç düşünmezdim oda kendi menfaatini düşünüyor pis kraliçe ne olacak...Ancak jang geum'un yapmayacağını biliyordum onca mücadeleden sonra kendisi aynı hataya düşemezdi...Anlaşılan kralda jang geum'a aşık olmayacak :D bunu bir kenara koyalım orda kalsın =) kral jang geum'u özel doktoru yapmak istiyormuş meğersem...her güzel şeyin sonunda kötü birşey olmak zorundamı ya ne güzel gideceklerdi buralardan :( canlarım yine kaldılar öyle ...
Kötü sahnelerin dışında çok güzel sahnelerde vardı tabi...
Min jeong ho jang geum için hergün devlet hastanesine gidiyor ne güzel aşk sen nelere kadirsin...
Min jeong ho'nun jang geum'a naz yapması çok tatlıydı :)
hiç yüz vermedi jang geum da çok bozuldu.
Ancak sonradan jang geum'un '' Buraya hergün gelseniz'' demesi sonrada min jeong ho'nun ''neden?'' diyip jang geum'un ağzından laf almaya çalışması çok güzeldi...
Ama sahnenin en güzel replikleri,
Jang geum:Çünkü ben sizi hergün görmek istiyorum
Min jeong ho:Bunu önceden söyleseydinizya
Jang geum:Efendim ? siz benimle dalgamı geçiyorsunuz ?
Min jeong ho:Kaç senedir neler çektirdin bana birazda sen üzül-çek :D
Min jeong ho arkasını döner gider sonra tekrar jang geum'a dönerek hahahaha diyerek güler :D
Jang geum ve min jeong ho, min jeong ho'nun öğrencisini cezalandırıp cezalandırmaması konusunda tatlı birşekilde tartışırlar...Daha sonra,
Min jeong ho:
''Şu hale bakın tıpkı karı-koca gibi tartışmaya başladık :D ''
jang geum,Utanır ve oradan ayrılır...
Öğrenci:Hemşire abla bize yine börek yaparmısın ?
sonra min jeong ho güler...Ve öğrencisine ''önce o börekleri haketmen lazım '' der... öğrencisinin kafasına vurur :Den güzel sahnelerden biriydii...
Ve başka bir sahnede
min jeong ho'nun,
''Bakın aklıma ne geldi...Ben bir okul açayım sizde küçük bir muayenehane...Evlenip küçük bir evde yaşayalım ''
(Jang geum susar..)
Min jeong ho:''Ne oldu fikrimi beyenmedinizmi?''
Jang geum:Hemde hiç beyenmedim...
Min jeong ho:Neden?
Jang geum:Çünkü ben küçük bir muayenehane değil kocaman bir muayenehane istiyorum...içinde binlerce hastayı tedavi etmek istiyorum''
Min jeong ho:Tamam o zaman sizin muayenehaneniz benim okulumdan daha büyük olsun ''
ve yine başka bir sahnede,
Jang geum'un ağlayarak min jeongho yu arar min jeong ho da onu arar ve en sonunda birbirlerini bulurlar...
Jang geum:''hani beni hiç yanlız bırakmayacaktınız,hani hep yanımda olacakdınız sözünüzü tutmadınız yanımda değildiniz işte...
Min jeong ho:''size ne oldu böyle...''
(Jang geum ağlayarak bir hışımla min jeong ho ya sarılır...)
Jang geum:'' çok uzaklara gidelim size yalvarırım beni çok uzaklara götürün...Sadece ikimizin olduğu biryere başka kimsenin olmadığı bir yere yalvarırım beni götürün...''
Ne sahne ama :(
Tam mutlu olacaklar hep engel çıkıyor...
Aklımda bazı sorular kaldı...
Kraliçe şimdi ne yapacak?
Kral şimdi ne yapacak =D ?
Kral neden jang geum'u ısrarla özel doktoru yapmak istedi...?
Cangema çocuğu iyileştirecek, sonra mevkisi yükselecek, kralın yanında yeşil giyen bi adam var ya, o bile cangemanın önünde eğilecek. Yani cangema vali-bakan gibi bişey olacak :)
Sonra kral cangema ile evlenmek isteyecek, cangema istemeyecek çünkü jung-ho min e aşık, kral jung-ho min'i öldürmek isteyecek ama sonra ikisini bırakacak.
Bunu söylemeyi unuttum :D
İzlediğim en güzel bölümdü...
Jang geum'un ağlayarak min jeongho yu arar min jeong ho da onu arar ve en sonunda birbirlerini bulurlar...
Jang geum:''hani beni hiç yanlız bırakmayacaktınız,hani hep yanımda olacakdınız sözünüzü tutmadınız yanımda değildiniz işte...
Min jeong ho:''size ne oldu böyle...''
(Jang geum ağlayarak bir hışımla min jeong ho ya sarılır...)
Jang geum:'' çok uzaklara gidelim size yalvarırım beni çok uzaklara götürün...Sadece ikimizin olduğu biryere başka kimsenin olmadığı bir yere yalvarırım beni götürün...''
Ne sahne ama :(
Tam mutlu olacaklar hep engel çıkıyor...
Aklımda bazı sorular kaldı...
Kraliçe şimdi ne yapacak?
Kral şimdi ne yapacak =D ?
Kral neden jang geum'u ısrarla özel doktoru yapmak istedi...?
Yorumun bir o kadar uzun olduğu kadar bir o kadar da güzel okurken sanki özetini izlemiş gibiyim :)
3 sorudan 3.sünü tahmin edeyim.Bence senin de dediğin gibi Kral ccangemaya aşık oluyor ve ona daha da yaklaşmak için kuralları çiğneyip özel doktoru olmasını istiyor:img-in_lo
Bu 49.bölüm çok Süper Güzel Bir Bölümdü
şuna Bak Arkadaş
Saray Saray Değil Sanki Fesatlik Yuvasi
Hala Gerginlik Var Hile Hurda Kol Geziyor
Ben Kraliçenin Davranişini Onaylamiyorum
Sirf Kraliçeliği Devam Etsin Diye Oğlunu Eceli Gelmeden öldürtmeye çalişan Biri Kraliçeliği Haketmiyor
Ayrica şu Cangemayi Hale Ezilip Büzülürken Sürekli Boyun Büküp
Gerginlik Yaşamasi Adamin Hakkaten Canini Sikiyor
Yaaaa Bu Dizinin Bitmesine Bir Hafta Kaldi
Ve Tekrari Yaz Galiba
Bu Dizi Resmen Avuçlarimizdan Kayip Gidiyor Arkadaşlar
Böyle Kaliteli Yapimlari Zaman Denilen Melun Tarafindan Ezilmesine Müsade Etmek Beni Vijdan Azabi Duyduruyor
Kaydedip Satmak Isteyenler Varsa Ulaşsin Dvd Sine Talibim
bu dızıye bayılıyorum ya :img-yes:jungomın cangema ıkısıde cok tatlı son bolumde jungomının cangemaya yaptıklarına cok guldum basta bu adam nıye bole oldu derken meger ıntıkam alıyomus yıllardır cektıklerı ıcn :img-hyste bu kralıce ne yapmaya callısıyo anlamadım prensı oldurecek de ne olucak otekı prens var daha kral olmedı bıde yonsen ga nın bebegı olucak dha onlarıda mı oldurucen:fighting2
ya superdı helede bizim kızın ben büyük bir hastane açıcam dediği :)
ya ben anlamadım şimdi kraliçe diyorki oğlum ölsün zaten ölecek hemde tahta geçipte ölürse bende ünvanımı kaybederim.
tahta geçmeden ölürse ünvanını kaybetmiyormu ? nasıl iş ya!!
arkadaşlar hakkaten çok mesak ediyorum aceba bundan sonra dizinin şekli ne olacak
cangema en sonunda hakettiği terfiyi alıyor ama ne çare
bohçasını toplayıp bizim yüzbaşıyla(kötü cungoyla) kaçacak
yaa keşke sarayda şu kötülerde olsaydı daa bizimki lady çoy ve gum yang'ı ezseydi çok güzel olurdu
yaaa şu bakan guyumho'nun artık sürgün köle ama neyse
onu son halini görmeden dizi bitmesin
derin bir ohhh çekmem lazım
heralde at pisliği temizliyordur
yaaa şu bakan guyumho'nun artık sürgün köle ama neyse
onu son halini görmeden dizi bitmesin
derin bir ohhh çekmem lazım
heralde at pisliği temizliyordur
kölelik yapacağı yere giderken ölüyor yolda!!!
perşembe ve cuma günkü bölmler süper ötesiydi gerçekten!!!
lady çoy uçurumdan düştü...düşerken küçüklüğünü hatırladı,acıdım ona..
kötüler cezasını buldu,hemde çok güzel bi şekilde...
yüzbaşıyla:img-in_locangema kaçacaklar...yarını iple çekiyorum...
Yaaaa Bu Dizinin Bitmesine Bir Hafta Kaldi
Ve Tekrari Yaz Galiba
Bu Dizi Resmen Avuçlarimizdan Kayip Gidiyor Arkadaşlar
Böyle Kaliteli Yapimlari Zaman Denilen Melun Tarafindan Ezilmesine Müsade Etmek Beni Vijdan Azabi Duyduruyor
Kaydedip Satmak Isteyenler Varsa Ulaşsin Dvd Sine Talibim
ewet ya gerçektende 1 hafta kaldı...çok üzülüyorum bitecek ya...:icon_sorr
başlamasını hergün iple çekerken...sadeece 1 afta daha izleyebileceğiz...yazın tekrarı varmışş.ama yaza kadar nasıl bekleriz...umarım akşam olmaz tekrarları...
bu dızıye bayılıyorum ya :img-yes:jungomın cangema ıkısıde cok tatlı son bolumde jungomının cangemaya yaptıklarına cok guldum basta bu adam nıye bole oldu derken meger ıntıkam alıyomus yıllardır cektıklerı ıcn :img-hyste bu kralıce ne yapmaya callısıyo anlamadım prensı oldurecek de ne olucak otekı prens var daha kral olmedı bıde yonsen ga nın bebegı olucak dha onlarıda mı oldurucen:fighting2
ewet cangemayı ve jungomini bende çoook seiviyorum..çok tatlılar..çok masum bi aşkları var..:img-blush:img-in_locangemaya yaptıklarına ilk şaşırdım ama sonra hoşuma gitti..:img-yes:kralada gıcık oldum...ne diye şimdi cangemayı özel doktoru olarak istiyo...galiba hoşlanıyo cangemadan...amaan hoşlanmasında rahat bıraksın şu aşıkları..:D
kral nerden bilsin bu ikisinin mercimeği fırına verdiklerini
oda seviniyor garibim(nasıl garipse)cangemayı eşim yapacağım diyor (avcunu yalarsın her kuşun eti yenmez)
kralınki bence aç tavuğun darı ambarında gördüğü seraba benziyor
yaa artık bende refleks oldu
önceden cangemaya hep iftira atıp sataşıyordu şimdi iftira atanda yok sataşanda
gözlerim kötüleri arıyor acaba bişey yapacaklar mı diye
şu pazartesi ammada nazlıymış başka zaman olsa koşarak gelir(okul açılıyorya)
şimdi beklersin gelmez
arkadaşlar ben pazartesini haftadan çıkaracağım haftaya salıdan başlayacağım
kral nerden bilsin bu ikisinin mercimeği fırına verdiklerini
oda seviniyor garibim(nasıl garipse)cangemayı eşim yapacağım diyor (avcunu yalarsın her kuşun eti yenmez)
kralınki bence aç tavuğun darı ambarında gördüğü seraba benziyor
yaa artık bende refleks oldu
önceden cangemaya hep iftira atıp sataşıyordu şimdi iftira atanda yok sataşanda
gözlerim kötüleri arıyor acaba bişey yapacaklar mı diye
şu pazartesi ammada nazlıymış başka zaman olsa koşarak gelir(okul açılıyorya)
şimdi beklersin gelmez
arkadaşlar ben pazartesini haftadan çıkaracağım haftaya salıdan başlayacağım
valla ben artık kötü fln istemiyıorum..zavallı cangemacığımın çektiği yeter..zaten şimdi gıcık kral yetiyor...
şu pazartesi gerçekten gelmiyor ya...sabırsızlanıyorum...
ya ark.lar bir hafta sonra yani cuma günü dizimiz bittiğinde böyle söyleyemicez:(nasıl dayanıcaz yaa...:(
bu arada biliyormusunuz bilmem ama saraydaki mücevher 2 çekiliyormuş!!
aama bu sefer lee young oynamicakmış:(bu diziden sonra cok popüler oldugu için ücreti cok fazlaymıs ondan dolayyı Jeong Yu-mi ismli oyuncu oynayacakmış ama lee young ae yi ikna için ugrasıyolarmıs...
inş. ikna ederler...çünkü lee youngsuz olamz bu dizi...
Ben koreliyim. Kore'de bu diziyi izlemiştim. ama yine Türkiye'de tekrar izilyorum.
Bu arada dizideki kıraliçe ve oğlu hakkında biraz anlatmak gerekir. Bence Tercüme işlerinde hatalar vardır.( yada bizim tarihimiz olduğu için ben hemen
anlayabildim. )Türkçe versiyon da anladığım kardar ila sanki kıraliçe öz oğlunu öldürmek istediği gibi görünüyor da.. onadan dolayı yazıyorum.
Bir kaç tarihsel bigiler aktarmak istiyorum.
Önce yetersiz Türkçem hakkında özür dilerim. Umarım anlarsınız.
Şimdiki kıraliçe kıralın ikici eşidir. Eski eşi ölmüştü.
Tahtaya çıkacak olan prens eski eşinin oğludur.(Kalp hasta olan prens)
Sarayda birden fazla oğlular olduğu zaman gerginlik yaşardı. ikinci prens her an isyan yapabilir diye. (Genelde en büyük çocuk tahtaya çıkyordu. ve bu karar büyük sorun olmasa değiştirilmez)
Dİzideki durum daha karmaşık.
Şöyle anlatıyım. Eğer yeonsenga bir oğlu doğursa da birinci prens için büyük sorun olmazdı. Çünkü Yeonsenga kıraliçe olmadığından onun oğlu da tahtaya çıkma hakkı azdır. Ve Yeonsenga'nın etrafında politikacı da yok.(politikacılar isyan yada olaylar hazılanıp bazen böyle oğlu da tahtaya çıkarabilir.)
Ama şimdiki kıraliçe böyle değildir. O gerçek kıraliçedir. gücü da var ve onun oğlunun (Tahtaya çıkma) hakkı da yüksektir. Buyüzden birinci prensi koruyanlar (Özelikle bunlar arasında Ana kıraliçe ve kıral var) ve politikacılar kıraliçenin oğluya (ikinci prens) engel olmak istiyorlar. Bazen onun hakkında dedikodu yaparak bazen de tılsım falan koyarak..
Birici prens tahtaya çıkacağı zaman kıraliçe ve onun öz oğlu gücü kaybedecek. Sadece gücü kaybetmekte kalmıyor. Öldürmek ihtimalı da var. (ikici prens isyan hazırlanıyor diye komplo kurarak falan filan..)
Hani Kıraliçe Cangema'ya yardıma ediğinde politikacılar karşıya çıktı ya? ve kıral da Cangema'ya yardım edemeyeceğıni söylemişti. Bunlar da bununla ilgili. Saray kuralları çiğnemek de var da asıl sorunu bununla ilgilidir. Kıraliçenin gücü yükseldikçe kıral ve birinci prensinin gücü düşecekti.
Cangenma kıraliçenin yardımı ile kıralı iyileştirmesi kıraliçe için politika bakımından büyük risk taşırdı. Bu olaydan sonra politikacılar ona kötü bakmak doğal bir sonucudur.
Neyse bu yüzden kıraliçe kendisi ve öz oğlunu korumak için birici prensi öldürmek istiyor.
Ve kıral Cangemı özel doktoru yapmak istemek de bu mantık vardır. Yani Kıraliçeye bir dikkat vermektir
'senin istdiği gibi olmayacaktır' diye söylemek anlamında.
(Asıl Cangema'dan her anlamında hoşlanmak da varda)
E.. Anlatabildim mi onu bilmiyorum.
http://img525.imageshack.us/img525/3641/20040322001701ps7jo4pj1.jpg (http://imageshack.us)
http://img525.imageshack.us/img525/3641/20040322001701ps7jo4pj1.299dd642e4.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=525&i=20040322001701ps7jo4pj1.jpg)
Kak Bu Arada Sana Bir Soru Sorayim
Sizde Bu Saray Entrikalari Size çinden Mi Geldi?
Yoksa Doğuştan Mi Geliyor?
şuna Bak Bizim Dedelerimiz 4 Kitaya Nasil Hükmederiz Onun Hesabini Yaparken
Sizinkiler Nasil Isyan çikartirimda Nasil Zehirlerimde Diye Planlar Kuruyor
Ben Sizi Doğal Karşiliyorum
Bizim Buralarda Bir Söz Vardir
Körle Yatan şaşi Kalkar(çin Yani Başinizda Doğal Yani)
nacizane bir imza çalışmam daha:img-blush
http://img223.imageshack.us/img223/1692/cancazmrb6.jpg
Kak Bu Arada Sana Bir Soru Sorayim
Sizde Bu Saray Entrikalari Size çinden Mi Geldi?
Yoksa Doğuştan Mi Geliyor?
şuna Bak Bizim Dedelerimiz 4 Kitaya Nasil Hükmederiz Onun Hesabini Yaparken
Sizinkiler Nasil Isyan çikartirimda Nasil Zehirlerimde Diye Planlar Kuruyor
Ben Sizi Doğal Karşiliyorum
Bizim Buralarda Bir Söz Vardir
Körle Yatan şaşi Kalkar(çin Yani Başinizda Doğal Yani)
mr.sensey/
Önce 'taht' için teşekkür ederim.
Sorduklarınızı doğru anlayıp anlamadığımı bilemiyorum.
Yani niye sarayda bu kadar çok isyan planlama ve zehirlenme falan olduğunu ve bunun sebebi Çinden gelip gelmediğini mi soruyorsunuz?
Eğer böyleyse..
....
1. Baksanıza. Bütün dünyadaki saray tarihilerinde Entrikaları vardı. Tarihilere bakın.
Osmanlı'da yok muydu? Tabii vardı.
'şuna Bak Bizim Dedelerimiz 4 Kitaya Nasil Hükmederiz Onun Hesabini Yaparken Sizinkiler Nasil Isyan çikartirimda Nasil Zehirlerimde Diye Planlar Kuruyor' diyorsunuzda...
Padişah şehzadeler Valide Sultan Vezir devşirme yeniçeriler aralarında kalan hikayeler var.
Tahta çıkan şehzade ve geri kalan şehzadeler arasında hiç gerginlik yoktu..böyle mi düşünyorsunuz?
Bu tür şeyler ülkenin gücu yada kafaları ile hiç ilgisi yoktur. 'taht'la ilgilenenler arasında hep olurdu. Bu güç kazanmak isteyenlerin işleri.
Şimdi Modern çağda yok mu? tabii var. Bütün DÜnyada..işte politika dünyası.
2. Bu bir dizi.........
Gerçi böyle şeyler olmuştu da. Ya dizideki tarihiler hepsi gerçekse bunlara belgesel film deriz.
Tarihi Dizilerin en kötü yanı bu. Gerkçek tarihi ve uydurulmuş şeyler karıştırılıp hangisi gerçek olup olmadığını bilmek zordur.
Seyircileri sabırsızlandırmak, eğlendirmek için entrikalar abartılmış şekilde çizilmiştir.
Cevap oldu mu bilemiyorum.
Aslında Haklısın Bizim Fatih Dediğimiz 2.mehmet(istanbulu Alan çağ Değiştiren Padişah)'de Zehirlendi
Neyse Geçelim Bunları Diziden Bahsedelim
En Takdir Ettiğim Sahne En Beğendiğim Sahne
Doktor şin'in Cangemanın öğretmeni Olduğum Için Gurur Duyuyorum Deyip Cangemanın Altında çalışmakdan Onun Duyarım Demesi.......
Ayrıca
Kral:cangema 9.dereceden Saray Görevlisi Olacak
Doktor şin Krala Kararından Dolayı Destek Verince 8.dereceye Yükseltmesi
Bakanlar Itira Edincede Kralın Kızıp 6.dereceye Yükseltmesi çok Heyecanlıydı
selam kak çok mutlu oldum bir koreli görünce :) sana sormak istediğim çok şey var umarım cevaplarsın.
1- sanırım sizinle bizim adetlerimiz benziyormuş. yani sizin kültürünüzde daha mütevazıymış. evlenmeden önce aynı evde yaşamak falan sizin kültürünüz içinde tersmiş doğrumu? veya misafir severmişsiniz?
2- bu yaşananlar gerçekmi? yani cangema diye biri varmıydı gerçekten? ve gerçekten bir subaya aşık oldumu ? bu arada hemşireler evlenebiliyormu?
3- neden çok uzaklardan geldin türkiyeye ? ve nasıl buldun ülkemizi ama açıkca tüm fikirlerini söyle
4- bu cangemayı oynayan aktrist gerçek hayatta nasıl biri? evlimi sevgilisi varmı?
selam kak çok mutlu oldum bir koreli görünce :) sana sormak istediğim çok şey var umarım cevaplarsın.
1- sanırım sizinle bizim adetlerimiz benziyormuş. yani sizin kültürünüzde daha mütevazıymış. evlenmeden önce aynı evde yaşamak falan sizin kültürünüz içinde tersmiş doğrumu? veya misafir severmişsiniz?
2- bu yaşananlar gerçekmi? yani cangema diye biri varmıydı gerçekten? ve gerçekten bir subaya aşık oldumu ? bu arada hemşireler evlenebiliyormu?
3- neden çok uzaklardan geldin türkiyeye ? ve nasıl buldun ülkemizi ama açıkca tüm fikirlerini söyle
4- bu cangemayı oynayan aktrist gerçek hayatta nasıl biri? evlimi sevgilisi varmı?
Merhaba.
Cevaplar yazmaya çalıştım. Ama sıkıcı bulabilirsiniz. Kusra bakma :img-wink:
1. Evet. Bir yandan çok benziyormuş. Mütevazlık dediğinizde alçak gönüllü anlamına kullandınız mı acaba? Böyleyse evet. Hemde dizideki gibi eski zamanlarda daha çok.
Evlenmeden önce aynı evde yaşamak eskiden münkün değildi. Bugünlerde biraz değişiyor ama yine de çoğu (özellikle ihtiyarlar ve büyükler) hoş bakmazlar. Misafirperverliği de vardı. Ama gittikçe azalıyor maalesef. Eeee işte kapitalizmin sonucudur.
2-
Sizi ve bu forumda bulunan bütün arkadaşları hayal kırıklığına uğratmak
istemiyorum.
İstemezseniz cevabımı okumayaın.Lütfen.
'Saraydaki Mücüvher' bizde de çok sevilen bir dizidi. Buyüzden bü tür tartışıma sık sık olurdu. Ve 'cangem' ilk defa denediği bir tarihi dizi konusudur. Hani tarihi diziler için klasik konular var ya?
(Mesela...Atalım Hürem sultan gibi.:img-wink:) Klasik konu olmadığı için ve pek bilinmeyen bir kişinin hayatı olduğu için neler uydurulmuş ben de tam olarak bilemiyorum.
Sadece tartışmaların bir kısmını yazıyorum.
Senaryo yazarı 'evet gerçektir' diyor bazı Tarihçiler 'hayır Mümkün değil' diyor.
Yazar Eski tarihi arşiv belgelerinde 'cangem' adı bulup araştırma yapmış. Mesela 'Cangem büyük iş başardığından kıral kendine bakmasını istemiş' diye geçen bir kaç cümlelerle hikaye yazmış. Tabii başka araştırma sonucu da varmış. Diğer belgelerde yine 'cangem' geçiyormuş.
Ama Tarihçiler dediler ki
O zamanlarda 'cangem' çok kullanılan isim olduğu için belgelerde geçen 'cangem'ler aynı kişi olmayabilir.
Yazar ve bazı tarihçiler belgede kıralın 'cangem'a 'Büyük' ünvan verdiği yazılmıştır diyorlar. Fakat diğer tariçiler belgelerde geçen 'büyük' kelimesi ünvan değil Sadece 'cangem'in bir özelliği anlatan sıfat olarak okumak gerektiğini söyliyor. (tombul yada uzun) 'bakması' kelimesini 'özel bakımı' değil her zaman hemşirelerin yaptığı gibi yakında doktora yardım etmesi' anlamına algılamak gerekiyormuş.
Çünkü eski kültürümüze bakarsak mümkün değil diyorlar.
Bu durumda bu 'hemşirelik' hakkında anlatmak gerekiyor. Sadece bu durum değil bütün sahneleri daha iyi anlamaya yardımcı olabilir.
Eski kore(Dizinin sahnesi olan zaman) yani Choseon hanedanının zamanında Kadın ve Erkek evlenmeden aynı yerde oturmak bile ahlaksız sayılırdı. Özellikle asil sınıflar için. Bu yüzden kadınlar doktora gitmek istememiş. (Muayene etmek için el vermek gerekiyor yada vücüdü göstermek gerekiyor diye) Bundan dolayı bir kıral Kadın tıp görevleri yetişitrmeye karar vermiştir.
(Bu yüzden Onlar daha çok kadın hastasına uzmandı.)
Bazı sebeplerden dolayı asil kadınlar bu işe uygun görmeyince en düşük sınıftan zeki olanları seçip tıp öğretmiş. Bunlar kimdir? Devlet köleleri. Cangema sürgüne 'köle' olarak gönderilmiş ya.
Ama en düşük sınıftan geldiği için erkekler onlar hakkında başka şeyler düşünürdü. Ve dizideki kıraldan önceki kıral parti verdiğinde hemşireler erkekler eğlendirmek için çağırırdı. (okuma yazma edebiyat da bildiği için uygun görmüştür herhalde)
Dizideki bazı bölümler düşünürseniz daha iyi anlarsınız.
Saraydaki ladyleri hemşirelere aşağı bakmaların sebebi de budur.
Dersler arasında bir öğretmen kızlar garson olarak çalıştırmak istedi. Ounun sebebi de budur. Yani en düşük sınıflardan biri olarak sayılırdı.
...Uzun uzun anlatmıştım. Tarihçiler dediler ki hem kadın ve hem de en düşük sınıflardan biri nasıl kıralın vücüdünü dokunabilir diyor. Hem de o tarihte bir kadın nasıl memur olabilir? Bu tür değişiklik için erken zamanı diyorlar.
(bir ekleme: saray ladyler de aslında memurdur. Fakat işleri sadece saray içinde kalmaktadır.)
Şimdilik kabul edilen tarihi gerçeği
1.Cangem adlı bir hemşire vardı. En Düşük sınıftan olmasına rağmen çok zekidi. büyüzden kıral onu çok seviyordu.(erkek-kadın anlamında söylemiyorum) Yemek konusunda iyidir.
2. Fakat Onun soyadı memleketi neler yaptıkları tam olarak bilinmez.
Gerkçek mi uydurulmuş mu sadece bu kadar anlatabilirim.
Ama bence ne kadar uydurulmuşsa da bildiğimiz gerkçek tarihi olaylarla uyum sağlayarak iyi bir dizi yaptılar.
Evlenme konusunda...Evet. Evlenebilirmiş.
Herhalde Yüzbaşla evlenme konusunda meraklısınız.
Ama Cangema için böyle sorunlar var. (A...yine sorun. Eski insanlar için yaşamak ne kadar zor işi bu ya)
1. Hemşire yani bir köle sınıftan olduğu için asil sınıf olan yüzbaşla evlenirse sadece ikinci eş (pardon uygun kelimeyi bulamadım. Gerçek olmayan eş olarak düşünebilirsiniz) olarak kalacak.
2. Ama Cangema şimdi eski suç yanış olduğu ortaya çıktı. Yani bir saray lady olarak sayılabilir. Fakat saray ladyler Kırala aittir. Eğer Kıral 'benim ol' derse kimse bir şey diyemez..
Cangem'in durumu çok karımaşıktır.
Bunu bilerek diziyi seyrederseniz daha kolay anlarsınız.
3.
Ben Kore'de Türkoloji bölümünden mezunum. Burada okumaya devam etmekteyim.
Ben Bütün işlerin hem kötü yanı var ve hem güzel yanı var olduğunu düşünyorum. Türkiye de benim için böyledir. İyi insanlar var kötü insanlar da var. Güzel hatıralar var kötü olaylar var.
Bazen kültür farklığından şaşıryorum. Bazen seviniyorum bazen de üzülüyorum. Ama Türkiye'nin kötü yanından daha çok güzel yanı gördüğüm için işte taaaaaaa uzaklardan gelip böyle oturuyorum. Yani güzel buldum demek istedim. :img-wink:
4.
O aktrist hala evli değil. Ve özel hayatında... skandal falan hiç yok diyebiliriz. Sevgili de yoktur. (Varsa da çok dikkat davrandığı için haber olmamış olabilir.)
Saraydaki Mücevher'den sonra bir filmde oynamıştı. Filimin adı 'Sympathy For Lady Vengeance' dir. Yabancı ülkelere de satıldığı için bir yerde bulabilirsiniz..sanıyorum.
Cevap oldu mu bilemiyorum. Yetersiz türkçem için özür dilerim. eğer anlamadığınız kısım varsa tekrar sorun. hadi bye
@ kak
Yorumların için teşekkür ederim.
Bayağı bir bilgi sahibi oldum sayende. Ben bu diziyi rast gele buldum, daha önce "Hayat Türküsü" adında bir dizi vardı o bitince "Saraydaki Mücevher" başladı, biz bu diziyi ailecek izliyoruz. İnternetten tüm bölümlerini buldum ama korece anlamıyorum, alt yazılısıda var ingilizce olarak ama yindede anlamıyorum, Türkiye'de bazı bölümleri yayınlamadılar hep atladılar bir de bu var işin içinde.Ayrıca Türkçen harika, internet aleminde Türkçe`den kıt insanlar çoktur Türk oldukları halde. Fakat sen çok iyi konuşuyorsun bence. Tebrik ederim.
abyss melis 26-03-08, 21:29 ben melıs..oncelıkle sana sonsuz tesekkurler bızlerı bılgılendırdıgın ıcın...ınanılmaz mukemmelsın..yanıı super yazmıssın.hayatımda ılk kez boyle bır dızı ızlıyorum.ınsana bı cok sey verıyor.her bolumunde duygulanıyorum.yanı saygı sevgı sevıyee cok onemlı kavramlar.ve bu dızıde hepsı var..sanırım 51.bolum oynadı..54 son bolum dıye yazmıslar bu konuda bır bılgınız varsa yazar mısınız?saraydakı mucevher 2 var mı?yuzbasının ısmı nedır?yuzbasının sıtesı varsa yazmak ıstıyorum.cok ılgılenıyorum.bılıyorum bır cok ınsan sıze sorular soruyor konusmak ıstıyorr.rıca etsem bana da vakıt ayırırmısınız:icon_sorr sımdıden tesekkur ederım.cevabınızı sabırsızlıkla beklıyorum.hoscakalın.bye
abyss melis 26-03-08, 21:40 bukadarına da pes dogrusu.olacakları 5 bolum oncesı bılmıssınız nasıl oluyor:img-wink: cok merak edıyorum dogrusu..benı aydınlatırsanız sevınırım..ayrıca dızı kac bolum?karsımda bır muneccm var gıbı hıssettım:good: eheh pekı dızı nasıl bıtecek bu konuda ne dusnuyorsunuz:D hoscakalın
ben melıs..oncelıkle sana sonsuz tesekkurler bızlerı bılgılendırdıgın ıcın...ınanılmaz mukemmelsın..yanıı super yazmıssın.hayatımda ılk kez boyle bır dızı ızlıyorum.ınsana bı cok sey verıyor.her bolumunde duygulanıyorum.yanı saygı sevgı sevıyee cok onemlı kavramlar.ve bu dızıde hepsı var..sanırım 51.bolum oynadı..54 son bolum dıye yazmıslar bu konuda bır bılgınız varsa yazar mısınız?saraydakı mucevher 2 var mı?yuzbasının ısmı nedır?yuzbasının sıtesı varsa yazmak ıstıyorum.cok ılgılenıyorum.bılıyorum bır cok ınsan sıze sorular soruyor konusmak ıstıyorr.rıca etsem bana da vakıt ayırırmısınız:icon_sorr sımdıden tesekkur ederım.cevabınızı sabırsızlıkla beklıyorum.hoscakalın.bye
Merhaba
Son 54.bölüm. az kaldı.
saraydaki mücevher 2 şimdlik yok. Ama animasyon var.(ben de izlemedim) Diziden sonra yaptırıldı.
Yüzbaşı rol oynayan oyuncunun ismi Ji Jin-hee(Soyadı ji isim Jin-hee)
Onun sayfası;http://jijinhee.sidushq.com/
Korece olduğu için bilgi alamayabilirsiniz ama resimler bulabilirsiniz.
hoşça kalın
slm arkadaşlar uzun süre nete giremedim pc de sorun vardı ya dizi bitiyor heralde yarın ya tekralarını verseler bazı sahneleri çekmiştim pc çöktü gitti sahneler heralde bi tekrar yapar gerçi sabah tekrar veriyor ama oda erken mutlu sonla bitecek heralde jeneriğin sonunda kralın durumu iyi değildi ayrıca cangema şu yeşil kıyafetlerden giyiyordu ve küçük kız çocuğu ayrıca can gema cingomine koşuyordu heralde uzun ve güzel bi bölüm olacak gibi geliyor bana yalnız trt bugün rezalettin yaklaşık dizinin bir 10-15 dakikası falan gitti araya yayın karıştı çok komikti ya halleri:img-hyste
abyss melis 27-03-08, 12:55 vakıt ayırıp cevapladıgın ıcın cok tesekkur ederım.52.bolumu ızledım az once.cok uzgunum bıtmesıne:( keske bıtmese.mukemmel bır dızı.bu bolum benı resmen bıtırdı:( yarını nasıl bekleyecem bılmıyorum.jı jın hee sayende ogrenmıs oldum..ve yıne tesk ederım kı resımlerını buldum :happy0064 sende hoscakal..
bu bölüm hakkaten çok süperdi
cangema'ya hakkaten çok üzüldüm
cungo min'in sürgüne yollanmasıyla yaşama sevincini elinden aldılar
ruhsuz bir robot gibi davranmaya başladı
cangema'nın yüzündeki tebessümler ve gülücükler bir anda kayboldu
sanki ruhsuz oluverdi bir anda
kızın yaşama sevincini sürgüne yolladı
vijdansız herif
bir kralın yapması gerektiğini yapamadı
bence o ülkenin krallık makamını haketmeyen birisi o
ayrıca kral bence hakettiğini buldu
ölsün gitsin bu dünyadan
öbür tarafda iki birbirini seven insanı neden ayırdığını soracaklar ona
inşallah bağırsakları gemici düğümü gibi bağlanmıştır
inanın bu bölümde sevinçle hüznü bir arada yaşadım
kim bilir cangema acısını yüreğine gömüp kendini işine verip kaç yıl geçirdi
baya uzun bir zaman geçmişe benziyor
çünkü kral yaşlanmış şekilde yapmışlar
yazık kıza
sırf kralın maymun iştahlılığı (yüzbaşıyı kıskandığı için)
böyle bencillik yapmasına rağmen kralın sağlığı için elinden geleni yapıyor helal olsun
lady çoy olsaydı kral çoktan tahtalı köye gitmişti !!!!!!!
yok böyle bir kız dünyada
cungonun sürgüne gitmesine çok üzüldüm
ama beni cangema'nın cungo gittikten sonra yüzünden gülücüklerin tebessümlerin yok olmasına daha çok üzüldüm
resmen kızın ümitlerini geleceğe dair umutlarını bir anda yok etti (düşüncesiz kral ne olacak)
Bakanların hepsinden daha da nefret ettim, kadınları nasıl da küçük görüyorlar, özellikle o keçi gibi sakalı olan beyaz sakallı bakan, masaya eliyle vurup Jang-Geum a, "kralı iyileştireceksin o kadar" diye bağırdığında o kadar sinirlendim ki. O bakanlardan kaçı Jang-Geum gibi azimli, çalışkan, yetenekli....Ayrıca kralın karşısına geçip, krala baskı yaparlarken, Jungo min için sizin aklınıza giriyor, demezler mi.. Sizin yaptığınız ne be adam diye bağırdım resmen, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bu bölümden sonra nasıl toparlayacaklar şimdi... Kralın ölmesini istemiyorum, Jang Geum onu ameliyat etmeli... Sonunda gösterilen fragman da çok içacıcı değildi, sanki kaçma teşebbüsünde bulunuyorlar gibi geldi. Ayrıca sanki çocukları büyüyüne kadar ayrı düşmüşler gibi geldi.
carpediem_81 27-03-08, 20:41 Hüzünlü bir bölümdü. :sad53: Cangema ve Cungo sahneleri ayrı bir güzellikteydi. Cangema'nın Cungo'ya sözünü hatırlattığı ve o beklenmedik anda gelen sarılma sahnesi, Cungo sürgüne giderken Cangema'nın peşinden koşarak gelip onunla konuşması, aralarında geçen hüzünlü dialog... Ayrıca majesteleriyle Cungo'nun konuşması da etkileyiciydi. Cungo o derin aşkını ne kadar da güzel ifade etti. Krala ise bu bölümde çok kızdım. Hem gerçek aşkı biliyor hem de bu kadar güzel bir aşkı yok etmek için fırsatı hemen değerlendiriyor. Bakanlarının sözünden cesaret alıp Cungo'yu sürgüne gönderdi hiç acımadan. Cangema'yı elde edememenin acısını çıkarttı. Sanki bu hareketiyle Cangema kendine kalacak ya!
Son bölümü merakla bekliyorum. :img-wink:
Alın orjinal bölümleri adamlar 68. bölümde, 68. bölümü bize 52 diye kakalıyor trt :)
Dizi orjinalinde 68. bölümde şu an, 70. bölümü final, verdiğim siteden izleyebilirsiniz kalanları.
Bu arada Bednam TRT uluslararası pazarda satılan ve orjinal olan şekliyle diziyi yayınlıyor. Dizi zaten orjinal haliyle 54 bölüm. 70 bölüme çıkması dizinin yayın süresiyle oluyor. Bazı ülkelerde dizinin yayın süresi kısa ve böylece bu ülkelerde dizi 70 bölüm olarak gösteriliyor.
kızın yaşama sevincini sürgüne yolladı
vijdansız herif
bir kralın yapması gerektiğini yapamadı
bence o ülkenin krallık makamını haketmeyen birisi o
krala haksızlık etmeyelim lütfen....ben kralım diyerek cangema yı cariyesi yapsaydı...:img-wink:
kral cangema yı gerçekten seviyor olmalı ki o istemedigi için onu cariyesi yapmadı....bu iyiligin yanında cungomi nin sürgüne gönderilmesi çok basit bir ceza...ne de olsa kral da seven bir erkek :img-wink:
yarına dair merak ettiklerim
krala bişey olmayacak dimi....
dizinin sonunu bilsem de olayların nasıl ilerleyecegini merak ediyorum...ama kral hakkında hiç bir bilgim yok...:(
cangema saraydan niçin ayrılıyor..
not:bir heycan tv başına geçtim...güzel güzel bölüm izliyorum sonra kral ve cungomin ok atma yarışı yapıyorlar .elektrik gitti.....elektrik geldi trt yayını kesti....bir an bu bölümü hiç izleyemiyecegimi düşündüm :(
carpediem_81 27-03-08, 21:08 http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6938.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6939.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6940.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6941.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6942.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6943.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6944.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6945.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6946.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6947.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6948.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6949.jpg
carpediem_81 27-03-08, 21:10 http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6950.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6951.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6952.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6953.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6954.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6955.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6956.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/6957.jpg
carpediem_81 27-03-08, 21:15 http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/68195.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/68196.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/68197.jpghttp://i304.photobucket.com/albums/nn170/koreafans9/68198.jpg
abyss melis 27-03-08, 21:17 cok huzunlu bır bolumdu...cangemam yaa nasılda caresız uzgun..cungomın nasıl bır ask nasıl bır ıfade nasıl bır deger!!!!!!!evrende suan yoktur sanırım boylesıne derın bır ask..yarın son bolumuymus:( keske bıtmese ya...ayrıca trt nın yayının karısması rezaletdı..yayın akısı bozuldu..bı an hıc gelmeyecek sandım dondum kaldım.yarını heycanla beklıyorum..umarım cungomınle kavusurlar huzuru hakedıyrlar artıkk..kralda yaptı yapacagnı dahasını ıstemek nankorluk etmek olurdu..umarım guzel bır sonla bıter ıcımız huzurla dolar.ve boylesıne kalıtelı bır dzı hafızalardan sılınmezz.:sad53:hoscakalınn
yorumlarına aynen katılıyorum özellikle kralla ilgili olanlara
sabah dizledim dizinin 53. bölümünü okuldan fırsat olmuyor
ve kraldan nefret ettim aptal yaratık ne olacak..........!
Cungo min'i hedef alarak oku ona çevirdiği an içimden o kral bozuntusuna saymadığım kalmadı
ne krallığı ne saygıyı ne itibarı hak etmiyor
hele ilk karısının ölümünü anlatırken böyle basit ve beceriksiz biri
kukla olan birisi asla krallığı hak etmiyor
gerçek aşka saygısı olmayan bencil birisi
sana aynen katılıyorum
bugün Kral tahtalın köyün yolcusu olacak
bence en iyisi ölmesi....................
başlangıçta çok seviyordum ama şimdi kralın ölmesini istiyorum çünkü
bunu hak ediyor
bu gün kü bölümde hem ağladık hem güldük hepsinden de güzel bir bölümdü bu bölüm çünkü finaldi.Cangemamnın yüzbaşının yanına gittiği sahne hafızamdan hiç sileyemeyceğim.Kçüçük kızlarıda çok tuhaf ve komikti.E kimin kızı :)
Bu mutlu aile ablosunu görmek gerçekten çok güzeldi.Sonunda cangema hak ettiği hayatı buldu.Son bölümünde Cungo min Cangemaya ''nolur bana söz ver''
Cangema:'' ne konuda?''
Cungo min:'' bir daha hastaları bıçakla tedavi etmeye kalkışma!''
Cangema:'' Söz veremem''
Cungo min:'' bekliyorum''
Cangema:'' hayır''
Sonra küçük kızları Sona ortalıkta görünemez.ve birden kızları ortaya çıkar anne baba çabuk gelin acil bir durum var hemen dediği yere giderler.Bir kadın mağara da doğum yapmak üzereydi.Sonra kadın acıdan olduğu yerde bayıldı.Cangme İlk bıçaklı tedavisini yaptı.Ve her zaman ki gibi başarıyla sonuçlandı.
Herkese iyi yorumlar...
Unutamayacağım bölüm bu bölüm oldu:sad53:
abyss melis 28-03-08, 20:02 nasıl bıttı boylesıne mukemmel bır dızı yaa:( bılgı doluydu..butun kavramlar vardı..superdı tek kelıme.ıcımde boyle duygusu kaldı..huzurlu mutlu sondu ama..ıns en kısa zamanda 2.kez yayınlarlar...jı jın hee hayranıyımmmm:(
kak harikasın :) çok teşekkür ederim.harika bilgiler vermissin. hem sizin kültürünüzü daha iyi anladık hemde size daha yakın hissettik. yolda gördüğüm her koreliye benzettiğim insana gülümsüyorum. içimden sarılmak geliyor. kültürlerimizin bu kadar benzer olduklarını bilmiyordum. şimdiki en büyük hayalim koreyi ziyaret etmek.umarım burada yalnızlık çekmiyorsundur. hangi üniversitede okuyorsun ? bu arada gerçek adınmı kak ?
bu arada sanki trt bazı yerlerini kesti çünkü ingilizcesini izlediğimde sanki prense yani oğluna cangemadan bahsettiğini anlatıyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim çünkü çok uzun zaman oldu son bölümünü internetten izleyeli.
bu arada kraliçenin oğlumu tahta geçmiş ? peki diğeri kralın ilk karısından olan oğlana ne oldu ? ya birde bu kral niye ilk karısını ve karısının babasını öldürdü? ve kral ölünce neden cangemanın arkadaşını saraydan çıkartmak istediler
ya sabahda izleyen arkadaşlarımız dikkat ettiniz mi ? trt verdimi o cangemanın konuşma kısmını ? son bittiğinden sonra biraz eski bölümleri gösteriyor sonrada cangema 5 dakkikalık neredeyse konuşuyor. ingilizcesinde vardı ama trt vermedi acaba sabah mı verdi??
ya birşey söylemeyi unuttum ben bunun ingilizcesini izlediğimde cangema sonunda bir konuşma yapıyordu 5 dakka falan ama konusmanın ıngılızcesını alt yazı olarak vermemişlerdi halıyle bende korece bilmediğimden konusmadan bırsey anlamadım.
o konusmayı bılenınız varmı ? cunku onemlı gıbı geldı bana ve trt bunu yayınlamadıgı ıcın cok kızgınım ya tam sonunda cangema cıkıp bırseyler dıyordu ama gelecekte ne oldugundan mı bahsedıyordu bılenınız varmı?
birde saraydaki mucevher 2 cekılıyormus dogrumu ??
aysegul_er 29-03-08, 05:13 Az önce final bölümünün tekrarını izledim.. Malesef ki dizi bittikten sonra burayı keşfedebildim..
Çok güzel bir son hazırlamışlar. Dün final bölümü olduğunu bilmeden izledim.. 8 yıl geçince anneme bu dizi biter yakında dedim ama bölüm sonunda biteceği aklıma gelmezdi.. Çok güzel bitti dizi.. Keşke bıçakla tedavi yöntemini de kabul ettirdiğini izleyebilseydim... En azından Cangema'nın haklı olduğu ortaya çıktı. :)
Bu dizide emeği geçen herkese teşekkürler.. Bu kalitede yeni yapımlar izlemek dileğiyle :sad53:bye
yalnız değilsinnn
bende deli gibi kalktım final bölümünün tekrarını izledim
arkadaşlar
benim bir önerim var
herkes trt aktif hat'a bu kore dizilerini yayınladığı için teşekkür edelim
ve saraydaki mücevheri tekrar yayınlaması için mail atalım
diğer siteleri dolaşıyorumda herkes trt ye bu konuda mail atıyor
ne kadar çok mail o kadar iyi
bu arada kak arkadaşımıza sesleniyorum
açıklamaların süperdi eline sağlık bizi aydınlattın
bence gerçek olup olmaması o kadar önemli değil
burda bize anlatılmak istenenler çok önemlii
ben anlatılmak istenenleri aldım kefesi olan alır
bu arda bu dizinin dvd lerini bulan arkadaşlar varsa yada birinin çektiğini bilen varsa bilgilendirmek için buraya yazssınlar
inanın sevaba geçersiniz
bu başyapıtlarıon elimizde bulunması lazım
arkadaşlar veda eder gibi konuşmayın lütfen
burdayız tam gaz yorumlara resim paylaşımlarına devam
irtibatı kesmeye gerek yok
denizler imparatoruda bitti ama yakın kısa bir zamanda tekrarı oynadı bununda tekrarı oynayacak trt bana öyle dedi
Duygusal bir finaldi, kralın ölmesine üzüldüm.. Ölmeden önce bizimkilere borcunu ödemesi güzel bir davranıştı. Hayatımda izlediğim en yararlı, güzel, iyi duyguları pekiştiren dizi oldu Saraydaki Mücevher.
kak harikasın :) çok teşekkür ederim.harika bilgiler vermissin. hem sizin kültürünüzü daha iyi anladık hemde size daha yakın hissettik. yolda gördüğüm her koreliye benzettiğim insana gülümsüyorum. içimden sarılmak geliyor. kültürlerimizin bu kadar benzer olduklarını bilmiyordum. şimdiki en büyük hayalim koreyi ziyaret etmek.umarım burada yalnızlık çekmiyorsundur. hangi üniversitede okuyorsun ? bu arada gerçek adınmı kak ?
bu arada sanki trt bazı yerlerini kesti çünkü ingilizcesini izlediğimde sanki prense yani oğluna cangemadan bahsettiğini anlatıyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim çünkü çok uzun zaman oldu son bölümünü internetten izleyeli.
bu arada kraliçenin oğlumu tahta geçmiş ? peki diğeri kralın ilk karısından olan oğlana ne oldu ? ya birde bu kral niye ilk karısını ve karısının babasını öldürdü? ve kral ölünce neden cangemanın arkadaşını saraydan çıkartmak istediler
ya sabahda izleyen arkadaşlarımız dikkat ettiniz mi ? trt verdimi o cangemanın konuşma kısmını ? son bittiğinden sonra biraz eski bölümleri gösteriyor sonrada cangema 5 dakkikalık neredeyse konuşuyor. ingilizcesinde vardı ama trt vermedi acaba sabah mı verdi?? bileniniz varmı?
böyle acıklı konuşma beni duygulandırdın
inan 2 damla yaş süzüldü gözlerimden
arkadaşlar madem bir çok arkadaşım bu forumdan ayrılıyor
bari takma adlarımızı aklımızda tutalım
bu dizinin 2.yayını yayınlanırken hangi forum site olursa olsun birbirimizi orda destekleyelim
ben daha burdayım
hatırası varrr
ya sabahda izleyen arkadaşlarımız dikkat ettiniz mi ? trt verdimi o cangemanın konuşma kısmını ? son bittiğinden sonra biraz eski bölümleri gösteriyor sonrada cangema 5 dakkikalık neredeyse konuşuyor. ingilizcesinde vardı ama trt vermedi acaba sabah mı verdi?? bileniniz varmı?
kak harikasın :) çok teşekkür ederim.harika bilgiler vermissin. hem
sizin kültürünüzü daha iyi anladık hemde size daha yakın hissettik. yolda gördüğüm her koreliye
benzettiğim insana gülümsüyorum. içimden sarılmak geliyor. kültürlerimizin bu kadar benzer
olduklarını bilmiyordum. şimdiki en büyük hayalim koreyi ziyaret etmek.umarım burada yalnızlık
çekmiyorsundur. hangi üniversitede okuyorsun ? bu arada gerçek adınmı kak ?
bu arada sanki trt bazı yerlerini kesti çünkü ingilizcesini izlediğimde sanki prense yani oğluna
cangemadan bahsettiğini anlatıyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim çünkü çok uzun zaman
oldu son bölümünü internetten izleyeli.
bu arada kraliçenin oğlumu tahta geçmiş ? peki diğeri kralın ilk karısından olan oğlana ne oldu ?
ya birde bu kral niye ilk karısını ve karısının babasını öldürdü? ve kral ölünce neden cangemanın
arkadaşını saraydan çıkartmak istediler
ya sabahda izleyen arkadaşlarımız dikkat ettiniz mi ? trt verdimi o cangemanın konuşma kısmını
? son bittiğinden sonra biraz eski bölümleri gösteriyor sonrada cangema 5 dakkikalık
neredeyse konuşuyor. ingilizcesinde vardı ama trt vermedi acaba sabah mı verdi?
? bileniniz varmı?
Merhaba.
Dİznin sonu nasıl buldunuz?
Artık dizinin bittiğine göre kimse buraya gelmeyebilir fakat yine uzun anlatım yazmak istiyorum.
1.
bu arada kraliçenin oğlumu tahta geçmiş ? peki diğeri kralın ilk karısından olan oğlana ne oldu ?
Asılında birinci prens tahtaya çıkmıştı. Fakat onun kalp hastasından dolayı erken ölmüştü. Onun oğlu olmadığı için (genç olduğu için baba olmadan öldü) onun kardeşi yani kıraliçenin oğlu tahta çıkmıştı. Kıral hala çocuk olduğu için kıraliçe her konuda yardım eder. Bu yüzden Cangemaya kendi adına ünvan geri verebildi.
Cangema kaçtığında bakanların kararı ila cangema'nın suçu yeni kıralın dönemin bittiğine kadar affetilmeyecekti. Ama yeni kıral erken öldüğü için affedebildi. Yeonsenga kıraliçeye gidip Cangema hakkında konuştuklar arasında bunlar geçmiştir. Fakat Türkçe versionda yoktur.
2.
birde bu kral niye ilk karısını ve karısının babasını öldürdü?
uzun ve sıkıcı tarihi anlatmak gerekiyor.
Dİzideki kıralın adı JungJong ondan önceki kıralın adı YeonSandır.
Kıral YeonSan kötü bir kıraldı. İş yapmadan sürekli kızlarla eğlendi. sevmediği bakanlar öldürdü. ülkenin hali fena olunca bazı bakanlar toplanıp isyan hazırlanmışlardı. Dİğer prens (Yani dizinin başlarında küçük Cangema şarap kırala getirdi ya. O sırada perns idi.) tahta çıkardılar. Kıral Yeonsan ve Kıral JungJung kardeştir. (Anneleri farklı)
Prens zamanında evliyidi. Tabii Eşi kıraliçe oldu. Fakat kıraliçenin babası Kıral YeonSan için çalışmış ve Kıral JungJong'a karşı çıktı diye isyana yardım eden diğer bakanlar onları cezalandırıması istediler. Kıral da bunu yapmak zorunda kaldı. Herhalde anlamayabilirsiniz. Ben detaylı durumlar atıp sonucuları söyliyorum.
Neyse politika olaylardan dolayı kıraliçenin babası öldürüldü. Kıraliçe tahttan indirilip kendi evine dönmüştü. Aslında kıral böyle yapmasını hiç istemediği halde o zamandaki durum onu zorlaştırılmış.(tarihiçiler böyle söyler.) Onlar arasında çocuk da yoktu.
Dediğim birinci prens ise ondan sonraki eşinin oğludur. O doğumdan sonra hastalanıp ölmüştü.
Dizideki kıraliçe yani 3.kıraliçedir.
3.
kral ölünce neden cangemanın arkadaşını saraydan çıkartmak istediler?
Herhalde Yeonsenga hakkında soruyorsunuz.
Sarayda yaşma hakkı olan kişiler var. (kıraliyet aileler arasında)
Kıral-Kıral'ın annesi(Ana kıraliçe)-Kıraliçe-Kıral'ın cariyeleri-Tahta çıkacak prens ve onun eşi
(Prens ve prenses evlenince saraydan çıkması gerekiyor. yada büyüdükten sonra.)
Kıral JungJong öldüğü için Yeonseonga bu hakkı kaybetti.(Kural böyledir.) Fakat artık ana kıraliçe olan kıraliçe ona iyilik etmiştir.
Cevabım yardımcı olmuştur. Umarım.
off off nasıl bitti dizi ya..çok üzülüyorum..keşke tekrarını verseler..yazın verckler die duydum ama..yazda çok geç:(..
cangema ve jungonun kızları sona çok tatlıydı...dizi mutlu sonla bitti..bunla teselli bulalım artık...
krala ilk başta çok gıcık olmuştum ama cangemayı gizlice jounghomine göndermesi güzeldi...jounghomin ile cangemanın sarıldıkları sahnede süperdi...yok böyle bi aşk gerçekten...şu bakanlarada çok gıcık oldum gerçekten.kadınları aşağılıyolar..
yumurcak tv de sarydaki mücevherin çizgifilmi werilicek die duydum...
bi bilgisi olan warmı_? şimdiden tşkkrler:sad53:
jangeum's dream diye youtube dan çizgifilmini izleyebilirsin.
bu arada saraydaki mücevher 2 çekilecekmiş ama cangemayı bizim kız değil başkası oynayacakmış
kak verdiğin bilgiler için teşekkürler
Adios Rumelia 31-03-08, 07:26 Merhaba arkadaşlar severek izlediimiz Dae Jang Geum ne yazık ki bitti:icon_sorr
Yazılan çizilen haberler var.öncelikle şu Saraydaki mücever2 hakkında konuşmak istiyorum.Bu bir yalan haber çünkü bu 2yi araştırdıımda 2006 yılından kalma haberler vardı ve 2008e dair hiçbir veri yoktu ve de kendi sitesinde böyle bir açıklama yok.Eğer bu 2 çıkıcak haberi olsaydı kesin kendi sitesinde yayınlanırdı.
Ve şu çizgi film.Ben kesin emin değilim yayınlanabilir zatenn bu dizi bir manga uyarlaması olddundan animesi de çıkabilir bunu araştırmam gerek.
Ama bir şansımız var.Trtye bir ileti yağmuruna tutabiliriz.Bu dizinin her evde olması lazım çünkü anlatılan bilgiler gerçekten işe yarıyo nolur arkdaşlar bi şekilde şu olayı çözmek için elele verelim bu diziyi Trt marketlere taşıyabiliriz.
ben tam 4 tane mail yolladım
öbür sitedende herkes yollamaya çalıştı
hiç sanmıyorum ama bir sonuç çıkar belki
yarın ne olacak kim bilir
ruhuma kara bulutlar çöktü
içim gene buhranlı kulağımda bir ayrılık şarkısı
rüzgar fısıldıyor kulaklarıma inceden
her iyi olan şeyin bir bitişi vardır diye
cevap veriyor içimdeki ses avutuyor beni
''-her karanlık gecenin bir sabahı vardır-'' diye
olmuyor yapamıyorum
ellerimin arasından kayıp gidiyor
bana ise çaresizce serzenişlerini izlemek düşüyor
içimde koskoca bir boşluk
mazide matem var gene
İÇİMDEN GELDİ YAZDIM İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ.........
Sanada Iyi Günaydın(sen Sabahın Köründe Girdiğin Için Böyle Dedim Yoksa Iyi Akşamlar Derdim)
Bu Dizinin Dvdleri Olduğu Söylenen Birilerine Mesaj Attım
Cevap Bekliyorum Doğruysa Sizin Ulaşabileceğiniz Bir şekil Düşünürüz
Bu dizi gerçekten çok güzeldi.Ben yaklaşık 2 yıl önce kore dizilerini youtube dan keşfetmiştim ve gerçekten süperler,ailecek izlenecek türden hepsi.Bence TRT ye diziyi tekrar ettirmek yerine gündüz kuşağında yine başka bir kore dizisi yayınlamaları için mail atın.Romantik komedi türünden dizileri de çook güzel.Full House olsun,Goong(Princess Hours) vb.Aslında bana danışabilirler:)
dost acı söyler demiştim hatırlarsan:img-yes:
seni biraz eleştirecegim hem de acı bir şekilde:img-yes:
kusura bakma ama biraz kendini begenmiş gördüm
seni trt birçok kişiye mail göndermiş KOREA-FANS sitesinde var
ama kimse senin gibi böyle havalanmamış:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
doğru mu? bay sensey
sanki biraz şımarmış gibi geldi yorumların(HE HE HE)
NE DERSİN?:img-yes::img-yes::img-yes:
YİNE DE DUYARLI OLMAN GÜZEL TEŞEKKÜRLER BAY SENSEY(HE HE HE)
anlaşılan sen bir hayli duygusalsın
korae fans ile dizi com sitesine aynı şiiri yazmışsın
bu dizi seni çok etkiledi galiba
sadece seni değil herkesi çok etkilemiş
dizi bitti diye ağlayanlar var
mesela ben 3 gündür keyfim yok
cumartesi sabah son bölümü izledim
üç gündür canım sıkkın çünkü dizim bitti
beni hayata baglayan en önemli şeylerden birisi bu diziydi
okul stresinden gelecek kaygısından biraz olsun uzaklaşıyordum
nerelerdesin ?
mesajı görürsen inşallah çok süper olur
yaaaa ben dizimi geri istiyorum ya da başka bir dizi
yang mi kyung yeni bir dizide oynamış adı KRAL VE BEN
Yaaaa keşke onu yayınlasalar:sad53::img-yes::img-yes:
bende istiyorum yeniden yayınlansın..galiba bir kaç sene sonra olur bu dediğimizz...baksana dizi 2003 de bitmiş ben ise bu sene yeni fark ediyorum galiba dizinin tekrarlarını 5 snde bir yayınlıyor yada ben yeni farkettiğim için öyle sanıyorum:D
yani diziyide merak ediyorum.İNŞÂALLAH onuda bu sene yayınlarlar...
dost acı söyler demiştim hatırlarsan
selam katre
seni biraz eleştirecegim hem de acı bir şekilde
kusura bakma ama biraz kendini begenmiş gördüm
seni trt birçok kişiye mail göndermiş KOREA-FANS sitesinde var
ama kimse senin gibi böyle havalanmamış
doğru mu? bay sensey
sanki biraz şımarmış gibi geldi yorumların(HE HE HE)
NE DERSİN?
YİNE DE DUYARLI OLMAN GÜZEL TEŞEKKÜRLER BAY SENSEY(HE HE HE)
offffffff anam offffffffffffffff
bir insan anlarda bu kadar yanlış anlarmı????????????
ben o trt mesajında sayın ..................(kendi ismim) yazıyordu
ben orasını değiştirip takma adımı yazdım ona güldüm
yoksa havalanmak gibi bir derdim yok
tabi bazen oda insani ihtiyaç olabiliyor ama bu konularda havalanma abes kaçar
saraydaki mücevherin bana öğrettikleri
güney kore adetleri yemekleri kısacası kültürü
geleneksel kıyafetlerine
saygılı davranışlarına
birbirlerini selamlamalarına
hal haretek tavır oturup kalkışları
ve en önemlisi müzik ve yemekleri bir harikaydı
bu sebepten dolayı bu dizinin tiryakisi oldum
Saraydaki mücevher'in saatine hisarbuselik diye bir dizi koymuşlar içim burkuldu :(
o saat de sm yi izlemeye alışmışdık neyse önemli olan bize kattıkları :)
Hem zaten mutlu sonla bitti =)
Süper bir finaldi dae jang geum bunu haketti zaten =)
Bence trt busefer romantik komedi türü bişey koyabilir yada park eun hye ve vic zhou nun başrollerini paylaştığı ''silence'' dizisini koyabilirler çokda tutar bence :)
harika bir dizi birkaç videosunu izledim çok beyendim park eun hye dilsiz bir kızı oynuyor :)
Partneri ile de çok yakışmışlar belki biraz 9olsun dae jang geum'un boşluğunu doldurur :)
zaten hesaplarım tutarsa saraydaki mücevher dizisinin tamı tamına 34 bölümü elimde olacak
denizler imparatorundan sonra saraydaki mücevheri bir posta daha (sizden önce)
izliycem ondan sonrası ALLAH KERİM
42-54 arası bölümlerin yani son 13 bölümün dvdsini satan bir vatansever buldum
zarar ziyan gelmezse bu hafta sonu alacağım
ayrıca bir girişim daha yaptım
bir arkadaşda 25-54 arası bölümlerin elinde olduğunu söylüyor
şimdi onla irtibata geçmeye çalışıyorum
bakalım hesaplarım tutarsa elimde
ilk 4 bölüm
11,12,13,14,15,16,17. bölümler
ve 25.bölümden sonrası olacak
eğer bulabilirsem türkçelerinin alacağım
bulamazsam eksik bölümleri intarnetten beleşe indirme yolunu buldum
korece olup ingilizce alt yazılısını indireceğim
isteyenler varsa özel mesaj atsın gerekli bilgileri veriyim irtibat kursun oda alsın
arkadaşlar !:img-wink:
saraydaki mücevherle ilgili youtube sayfalarına
bir hayli güldüm en çok güldüğüm kişi en nefret ettiğim kişi oldu
LADY çoy :img-tomat
hayat dolu neşeli kıpır kıpır bir insan
ama helal olsun öyle sinir bozucu bir rolü
hakkını vererek oynamış:img-yes:
LADY HAN (KYUNG Mİ YANG)
rolüyle bütünleşen bir insan
dizide nasılsa gerçek hayatta da öyle görünüyor
sessiz sakin kendi halinde
gülüşünde bile abartı yok o bile sade
ama LADY ÇOY
YAA ÇOK ŞAŞIRDIM
biz rolleriyle insanları bütünleştirdiğimiz için
kötü karakteri canlandıranı kötü diye düşünüyoruz
ben o sayfalardan çok büyük keyif aldım
izlemeyen varsa tavsiye ederim
cangema-cungom 03-04-08, 09:14 merhaba değerli forum üyeleri bu ilk mesajım.
herkese merhaba...
kore-fan forumuma yazdi[im yaziyi burayada yazmayi uygun buldum.
esasında bu dizi hakkında yazacağım o kadar çok şey varki.. şimdilik bir kaç özet geçeceğim.
dizinin 4. yada 5. bölümüydü her halde, yanlışlıkla televizyonun yanından geçerken gözüme takıldı, yemeğin içine kül konmuş, belli kokuları engellemiş falan, son derece felsefi konuşmalar geçiyor. Allah allah dedim, ertesi gün dizinin başından sonuna kadar izledim. cangema'nın malzemelerinin çalındığı lady'lik sınavı idi galiba... senmisin izeleyen ... bir daha bırakamadım. diziyi videoyay kaydedip , hiç bir bölümünü kaçırmadım. sizler gibi dizi ile özdeşleştim desen yalan olmaz.
ben dizi karakterlerinin isimlerini okunduğu gibi yazacağım. hem daha anlaşılır olsun diye, hemde benim için kolaylık olsun diye. kusura bakmazsınız her halde...
gelelim dizi hakkındaki düşüncelerime,
- hikaye mükemmel
- senaryo ve yönetmen çok başarılı
- oyuncuların oyun kabiliyetleri inanılmaz. herkes rolünde son derece doğal ve başarılı. olması gereken karateri bire bir aynen yansıtabiliyorlar. hemde hint dizilerinde olduğu gibi aşırılığa kaçmadan. bir doğu dizisi olmasına rağmen bu kadar aşırılıktan uzak bir dizi beklemiyordum. korelilerin son derece medeni bir toplum olduklarını görmüş oldum.
örnek olarak ; lady çoy'dan ne kadar nefret ettiniz ise, onun gerçek hayattaki resimlerini veya başka dizilerde oynadığı rolleri dikkatle izlerseniz , o size çok başka bir karakteri yansıtacaktır. buradanda görülüyorki bir oyuncu hangi rolü üstlenirse üstlensin aynı başarıyı gösterebiliyor.
ama biliyorsunuzki bizim türkiyede bazı oyuncularımız vardır, hayatları boyunca hep aynı tip rollerde başarılı olmuş ve başka bir karaktere bürünememişlerdir. benim için gerçek oyuncu tipi lady çoy gibi her karakteri başarı ile oynayabilen oyuncudur.
- fotoğraf direktörü ve sanat direktörü mükemmel. dizinin çekim yerleri , kamera açıları , verilen derinlik , ışık vs.. mükemmel.
- dizi müzikleri ise bence bir baş yapıt. zaten şu anda bu yazıyı yazarken arka fonda bilgisayarımda çalıyorlar.
- ama bence en önemli başarı trt'nin seslendirmesinden geçiyor. inanın türkçe olarak başka amatör bir kanalın yapacağı seslendirme ile bu diziyi bu kadar keyifle seyredemezdiniz. bunun örnekleri var.
ayrıca ben dizinin orjinal seslendirmesinide dinledim. trtnin seslendirmesi ile aynı tadı alamadım. kore lisanının kelime vurguları , kelimeleri uzatmaları ve benzeri konular beni diziden uzaklaştırdı. trt seslendirmesi ile dizi oyuncularını bizlerden biri gibi hissediyorsunuz. kendi dilimiz konuşuyorlar. ve kendinizi bütünleştirebiliyorsunuz dizideki karakteler ile. ama korece izlerken aynı hissi alamadım. teşekkürler trt. ve seslendiren tüm değerli sanatçılar.
trt seslendirmesi + müzikler + başarılı oyuncular + derin kamera çekimleri + konu = saraydaki mücevher dizisinin başarısı...
şimdilik bu kadar. ama devamı olacak
cangema-cungom 03-04-08, 10:39 dizi hakkındaki düşüncelerime kaldığımız yerden devam edelim...
cangema'nın kore tarihine geçebilecek başarılar kazanmasının en önemli sebebi tabiki cungo min'dir. eğer cungo min'in desteği ve yardımları olmasa cangema o saray entrikaları içinde kaybolur giderdi. dikkat ederseniz cangema'nın düştüğü her zorluğu yenmesinin arkasında cungo min'in yardımları vardır. açıkçası ben cangema gibi yetenekli , dürüst ve özverili birini hayatımda hiç görmemekle beraber , cungo min gibi erdemli , hep doğrunun ve haklının yanında olan düzgün bir insanda görmedim. ne diyelim bu iki özel insan birbirlerini sevmişler ve tarihe geçecek bir hikayeye konu olmuşlar. allah herkese bu ikili gibi meziyetler versin ve hayatını paylaşacağı bu tip insanlar bulmasına yardımcı olsun.
bence dünyanın en şanslı iki insanı cangema ve cungo min dir. çünkü sevebilecekleri en doğru insanı sevmiş, aşık olmuşlardır. ve sonunda beraber olabilmişlerdir. zaten bu sebeple nick'imi bu ikilin isimlerini verdim.
cangema-cungom 03-04-08, 11:01 ben dizinin her bölümünü en 2-3 kez tekrar seyrediyorum. ayrıntılara, yönetmenin bize ne demek istediğine , ne gibi ip uçları veridiğine , dizideki en ufak dereceli oyuncuların mimik ve oyunlarına kadar her türlü ayrıntıya dikkat ediyorum. hatta ışık, kamera açıları vs. gibi ayrıntılarıda kritik etmeden geçmiyorum.
bu tetkiklerim sonucunda bazı bilgilere ulaştım.
- yönetmen için saray beyi Jang-book çok önemli bir karakter. Jang-book'un her mimiği ve hareketi yönetmen tarafından izleyiciye verilmek istenen mesajı yansıtıyor. eğer yönetmen o an izleyicinin heyecanlamasını istiyorsa Jang-book heyecanlanıyor , sağa sola bakıyor , eğer yönetmen o an olan olayın doğru bir olay olduğunu izleyicisine anlatmak istiyorsa Jang-book'un yüzü gülüyor ve selam veriyor. bunu gibi bir yönetmenin izleyicisine vermek istediği her mesaj saray beyi Jang-book tarafundan izleyicilere ulaştırılıyor. allah herkese saray beyi Jang-book gibi bir arkadaş nasib etsin.
- dizilerin bitim yerleri son derece ince düşünülmüş. bir sonraki diziyi merak etmeniz sağlanmış ama bu aşırıya kaçılmamış. eğer dizinin bitimindeki klipleri sonuna kadar izlerseniz , genel olarak bir sonraki dizinin geleceğini anlayabiliyorsunuz. bu her dizi sonu için geçerli değildi ama genel olarak sonu iyi olacak sonraki bölümler bu kliplerde yer aldı. bence yönetmen bu konuda çok duyarlı ve tutarlı davranarak diziyi hem izlenebilir kılmış , hemde aşırıya kaçmadan izleyiciyi "tilt" etmemiş.
- yönetmen dizideki her oyuncuya toplum içinde bulunabilecek her türlü karaktere uygun bir rol vermiş. yaşadığımız hayatta ne tip insanlarla karşılaşabilecekseniz , dizide de bu tip insanların hepsi ile karşılaşabiliyorsunuz. kıskanç tipler var, kararsız tipler var , bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen tipler var , sütlüye sütsüze dokunmam abi diyen tipler var , dürüst tipler var, para göz tipler var, var oğlu var yani...
hayatımda bu kadar eğitici bir dizi hiç seyretmedim. tabi anlayana... kimisi bu diziye kadın dizisi diyebilir , kimisi çocuk dizisi diyebilir, kimisi entrikalar dizisi diyebilir ,kimi yemek dizisi diyebilir. ama dizinin o derinliğine girebilen herkes bu dizinin ne dizisi olduğunu çok iyi anladı... bu dizi doğruluğun , dürüstlüğün ne olduğunu anlatan felsefi bir dizi.
arkadaşlar !:img-wink:
saraydaki mücevherle ilgili youtube sayfalarına
bir hayli güldüm en çok güldüğüm kişi en nefret ettiğim kişi oldu
LADY çoy :img-tomat
hayat dolu neşeli kıpır kıpır bir insan
ama helal olsun öyle sinir bozucu bir rolü
hakkını vererek oynamış:img-yes:
LADY HAN (KYUNG Mİ YANG)
rolüyle bütünleşen bir insan
dizide nasılsa gerçek hayatta da öyle görünüyor
sessiz sakin kendi halinde
gülüşünde bile abartı yok o bile sade
ama LADY ÇOY
YAA ÇOK ŞAŞIRDIM
biz rolleriyle insanları bütünleştirdiğimiz için
kötü karakteri canlandıranı kötü diye düşünüyoruz
ben o sayfalardan çok büyük keyif aldım
izlemeyen varsa tavsiye ederim
çok haklısın gerçektende çok hayat dolu bir insan. bu arada lütfen ama lütfen cangemayı kim seslendiriyor biliyormusunuz ? bana mesaj atın özelden olurmu :( çünkü kanal a da sürekli cangemanın sesi var tüm seslendirmeleri o yapmış çıldırıcam çok tanıdık bir ses ya
SENSEY
trt bu sabah yine yüregimi agzıma getirdi
sabah yayın akışına baktım 13.35 SARAYDAKİ MÜCEVHER
yazıyordu
ne kadar mutlu oldum anlatamam
dedimki kendi kendime
oooohhhhh beeeee
ne güzel demekki atılan mailleri gözardı etmediler ve
tekrar yayınlıyorlar
ama içimde bir şüphe uyandı eminim bunlar yanlış yazdı dedim
internet sayfasından yayın akışına baktım ve aynen yanlış yazmışlar
öyle sinir oldumki anlatamam
zaten nefret ettiğim bir kurum hiç izlemediğim bir tv kanalı
ilk defa SARAYDAKİ MÜCEVHER nedeniyle izlemiştim
şimdi iyice sinir oldum
saraydaki mücevhersiz geçen her gün için bir çentik
atmayı düşünüyormuşsun bence hiç durma
dizi biteli bugün bir hafta oluyor benim hala keyfim yok
doğru düzgün bir dizi bulmuştum o da bitti
SENSEY
trt bu sabah yine yüregimi agzıma getirdi
sabah yayın akışına baktım 13.35 SARAYDAKİ MÜCEVHER
yazıyordu
ne kadar mutlu oldum anlatamam
dedimki kendi kendime
oooohhhhh beeeee
ne güzel demekki atılan mailleri gözardı etmediler ve
tekrar yayınlıyorlar
ama içimde bir şüphe uyandı eminim bunlar yanlış yazdı dedim
internet sayfasından yayın akışına baktım ve aynen yanlış yazmışlar
öyle sinir oldumki anlatamam
zaten nefret ettiğim bir kurum hiç izlemediğim bir tv kanalı
ilk defa SARAYDAKİ MÜCEVHER nedeniyle izlemiştim
şimdi iyice sinir oldum
e geçmiş olsun katrecim.senin yerine üzüldüm şimdi.böyle şeyler maalesef oluyor.trt kanalını hiç izlemediğin için olmasın bu talihsizlik:img-hyste şaka şaka zaten senin canın burnunda bende şakalarımla seni iyice sinirlendirmiyim.Bende her gün saat 13:30 oldumu gözlerim canemeyı arıyor.keşke hiç bitmeseydi diyorum ama ne çare...
Umarım bu dizi tekrar bölümleriyle yine başlar eskisi gibi bu başlıkta konuları tartışırız :(
ya arkadaşlar ben tek tabanca intarnette geçmiş türkçe bölümlerini arıyorum
ama tek başıma nereye kadar sizde arayın
bir elin nesi var dört beş elin sesi var hesabı
benim elimde bu dizinin kısmende olsa az bir kısım bölümleri var
ama bana hepsi lazım
neyse 2. yayınlanışında eksikleri telafi ederiz inşallah
gene vatansever arkadaşlar olur heralde
şuna bak yaaa öyle abuk sabuk dizilerin dvdlerini felan buldum
bu dizininki kıtlık
kim bilir bu karanlık ne zaman bitecek
garip gönlüm ne zaman gülecek
çöllerdeki susuz şu garip mecnun
ne zaman leylasına kanacak
içimde buruk hüzün kederlerle dolu gönlüm
baharı dört gözle bekler gönül gözüm
ne zaman bu siteye girsem aklıma bişeyler geliyor arkadaşlar
karalıyorum bişeyle işte kendimce bizimkiside amatörlük ama neyse
lady han'ı çok özledim onun anaç davranışlarını hiç bir zaman unutmıyacağım
sensey diğer siteden bana pm atmışsın çok teşekkürederim ilginden dolayı :)
bende yardım etmeyi isterdim ama dizinin başından beri arıyorum ama hala bişey bulamadım zaten...
Ancak size bişey söylemek için girdim siteye.
saraydaki mücevherciler olarak, trt nin diğer sezonda yayınlayacağı dizinin park eun hye'nin(yonsengamız)) başka bir dizisi olan ''silence '' olmasını sağlayabiliriz...
Dizi hakkında bilgi isteyenler bana mesaj atabilir ama eminim hepinizin beyeneceği bir dizi...
o yüzden trt nin yayınlaması için mail lerinizi trt den eksik etmeyin :)
işte trt mail adresi : aktifhat@trt.net.tr
Dizi hakkında bilgi edinmek isteyen spoiler'in içine baksın lütfen :)
http://www.korea-fans.com/forum/showthread.php?tid=4619&page=1
ya aslında trt silence midir nedir ismin yanlış yazmış olabilirim
ben gene aktif hat'a mesaj atacağım ama yayınlıyacağını sanmıyorum
çünkü trt1 aldığı dizilerin yayınlanma hakkı bitmeden yayınlamıyor
daha saraydaki mücevherin 2 yayını var bitmeden yayınlamazlar
ama biz ondan sonrası için tavsiye edeliim
birde bence trtye yaptığımız ricalar bence havada kalıyor
günde 100 rica gelse hangi birini not alacak
olsun deneyenin bir yüzü denemeyenin iki yüzü
Evet doğru ancak ikinci yayın hakkı taa eylülde biz yinede şimdiden bir dizi için istekde bulunalımda olsun :)
silence 2006 yılının dizisi yayınlamaları koyal olur :)
Hadi Bakalım Böyle Sızlanmalarla Olmaz
Girişim Başlatalım
Eller Klavyelerde
Gözler Trt Aktifhat Mevzilerinde
Mesajlar Ateşlenmeyi Bekliyor
Ağızlarda Tekbir Nidağları
Yüreklerde Bir ümit
(he He He)
bu gün saraydaki mücevher olmadan geçirdiğimiz kaçıncı hafta
hala arıyoruz arkadaş şuna bak
ama bir yandanda bir kısmına kavuşacağım için içim kıpır kıpır
ama inanıyorumki trt de saatini 4 gözle beklemek acaba bugün ne olacak diye beklemek
dizinin cazibesiydi
acaba ikinci yayınlanışında o cazibeyi yakalayacak mı çok merak ediyorum
sanırım ben son bölümlerine yetişebildim evle olmadığım için gündüzleri pek izleyemiyodumda sonunuda kaçırdım aca biri anlatabilirmi finali nasıl oldu
al NAZLIE sana son bölümün özeti
Dae Jang Geum/ Saraydaki Mücevher Son Bölümün Özeti
Jang Geum majestelerinden kendisine bir kez daha güvenmesini ister. Kralın iyileşebilmesi için tek bir yol vardır: Tıkanmış bölgeyi çıkarıp kesmektir. Jang Geum bıçak yardımıyla bu bölgeyi kesip alacağını söyleyince herkes çok şaşırır. Profesör Shin ve Doktor Woon-baek bu işe karşı çıkarlar. Jang Geum her ikinse de daha önceden karnını yarıp bebeği alarak tedavi ettiği bir tavşanı ayrıca deniz kıyısındaki Japon balıkçılardan öğrendiği bir yöntemle de balıkları geçici felce uğrattığını gösterir.
Kraliçe de bıçakla bu bölgenin alınmasına karşı çıkıp, Jang Geum’u azarlar. Ondan başka bir yol bulmasını ister. Bakanlarda Jang Geum’un kralın iyi niyetini suiistimal ettiğini düşünmektedirler. Bu düşüncelerini krala iletirler. Hepsi Jang Geum’un cezalandırılmasından yanadır. Kral tüm Bakanları yanından kovar, durumu da oldukça ağırdır. Jang Geum da bu esnada kapıdadır. Bakan çıkarken Jang Geum’a yaptığın bu hatadan dolayı seni asla affetmeyeceğim der.
Jang Geum majestelerinin odasına girer, ondan son bir kez daha kendisine güvenmesini rica eder. Kral Jang Geum’a beraber yaptıkları yürüyüşleri çok özlediğini söyler. Majesteleri tekrar iyileşebileceğin, ölmüş birinin yeniden dirileceğine inanmamaktadır. Hastalık kralın bütün gücünü yitirmesine sebep olmuştur. Kral Jang Geum’a “Şimdi söyle bakalım hastan olarak seni hiç yormadım değil mi?” der. Kral çok fazla yorulmuştur ve çok yalnızlık çekmiştir. Hepsine Jang Geum sayesinde katlandığını belirtir. Jang Geum’a “Sen olağanüstü bir doktorsun, ayrıca çok tatlı çok iyi birisin” der. Jang Geum krala “Bir doktor olarak, bir kadın olarak size yalvarıyorum, lütfen efendim lütfen sizi iyileştirmeme izin verin kralım.” Der. Kralda, Jang Geum da gözyaşlarını tutamaz .
Majesteleri artık öleceğine iyice inanmıştır. Saray Beyi’ne Jang Geum’u çok özlediğini söyler. Tam bu sırada Jang Geum içeri girer ve kralın oturduğunu görüp onu yavaşça yatırır. Jang Geum kralı tedavi ederken kralda gizlice Jang Geum izlemektedir.
Jang Geum hastanedeyken Saray Beyi yanına gelir ve kralın emri ile kuzey kapısına gitmesini söyler. Jang Geum oraya gider ve kendisini bekleyen saray beyi Jang Geum’un başına çuval geçirerek onu kaçırıp bir gemiye bindirler. Jang Geum ne olduğunu anlayamaz majestelerinin özel doktoru olduğunu ve hemen kralın yanına gitmesi gerektiğini söyler. Bunu yaptıranların bakanlar olduğundan şüphelenir.
Kralın gizli emri yerine gelmiştir. Saray beyi krala durumu bildirir. Kral Jang Geum’un dediği gibi Saray Bewyinin de yardımıyla yatağına uzanır, gözlerinden de birkaç damla yaş akar.
Hastanene çalışanları üç gündür Jang Geum’u göremediklerinden bahsederler. Bakan Ling Jang Geum’un kralı tedavi edemediğini ve Jang Geum’un kaçmış olabileceğini söyler. Savcılık yetkililerine Jang Geum’u bulup tutuklamaları için emir verir.
Jang Geum ise kralın emri ile Min Jeong-ho’nun yanına götürülmüştür. İkisi birbirlerini görünce sıkı sıkıya sarılırlar. Kralın birde Saray Beyine Min Jeong-ho’ya vermesi için bıraktığı bir not vardır. Notta kral Min Jeong-ho’ya şunları yazmıştır: Kendisi yüzümden ülkesini terk etmek zorunda kaldığını, artık Jang Geum iel beraber yaşamlarını , kendisi adına Min Jeong-ho’nun Jang Geum’a teşekkür etmesini, kendisine çok destek olduğunu, onu güçlü yaptığını ve ona moral verdiğini, sevdiği adamdan ayırmasına rağmen için bir kez sitem etmediğini ayrıca bunun için de Jang Geum’ zarar vermek isteyenlere de engel olamadığı için özür dilediğini yazmıştır…..
Kral Jang Geum ve Min Jeong-ho’nun Ming’e gidip yaşamalarını, Jang Geum’un tıbbı hayatına devam etmesini istemiştir.
Jang Geum Ming’e gitmek istemez. Kral ölecek bile olsa onun yanında bulunmak istediğini belirtir. Ming’e gitmek üzere olan tekneye binmez. Daha sonra kralın öldüğünü öğrenirler. Jang Geum hala saraya dönmek istemekte, kralın öldüğünü gözleriyle görmek istemektedir. Sayar Beyi bu emrin kralın son emri olduğunu söyler, Min Jeong-ho’da Jang Geum’u zorla oradan uzaklaştırır.
Ve aradan sekiz yıl geçer.... Min Jeong-ho ve Jang Geum’un Sona adında bir kızları da olmuştur. Min Jeong-ho da çocuklara okuma yazma öğretmeye devam etmektedir. Kaçak olarak yaşadıkları için Jang Geum Sona’nın saray memurlarının çocukarıyla oynamasını istemez. Kızını tıpkı annesinin küçükken ona yaptığı gibi cezalandırır. Babası Min Jeong-ho eve gelir onu alıp dışarı götürür. Küçükken Jang Geum ve babasının oturduğu yerde oturup baba kız sohbet ederler. Sona annesinin onu kısıtlamasından rahatsızlık duymaktadır.
Bu arada köyde doğum sancısı çeken biri vardır. Bir bayan Jang Geum’dan yardım isterler. Sona ve Jang Geum koşarak kadına yardıma gider. Bir sorun çıkar bebek ters gelmekte ve annenin karının yarılıp bebeğin alınması gerekmektedir. Köylü buna karşı çıkıp Jang Geum’u savcılığa götürmek üzeredir. Sona koşarak durumu babasına bildirir. Yolda Deouk-gu yu görür. Deouk-gu Sona’ya hemşire olan kızını aradığını söyler. Küçük kız bilmiş bir tavırla Deouk-gu’ya yanlış yeri tarif eder. Çünkü annesi ona kendi küçüklüğünde yaptığı hatayı ve hatanın bedeli olarak yalnız kaldığını anlatmıştır. Daha sonra baba kız eşyalarını toplayıp evden ayrılırlar. Jang Geum’u da alarak köyden kaçmaya çalışırlar. Kaçarken Deouk-gu Min Jeong-ho ve Jang Geum’u görür. O an sesi kısılır ve sesini duyuramaz. Yolunu kaybettiği için de geri dönmek zorunda kalır.
Shin- bi, Deouk-gu’nun eşi ve Jang-deok ya Jang Geum’un yaşadığını öğrenirler. Hepsi sevinç içerisindedir. Deouk-gu Jang Geum’un kızını gördüğünü de söyler. Durumu Shin-bi de Yeon-saeng’ya söyler. Yeon-saeng da Jang Geum’un hala ülkede olduğunu kraliçeye iletir. Bu arada ikisinin arası da oldukça iyidir. Kraliçe kral öldükten sonra Yeon-saeng ve bebeğinin saraydan ayrılmasına izin vermemiştir. Yeon-saeng kraliçeden Min Jeong-ho ve Jang Geum’un unvanlarını geri vermesini ister.
Jang Geum sabah erkenden civar kasabada bir yaşlı kadını tedavi etmeye gider. Geri döndüklerinde etraflarını muhafızlar sarar. Sona muhafızlara ağlayarak anne ve babasını affetmeleri için yalvarır. Muhafızlar Jang Geum ve Min Jeong-ho’yu ana kraliçenin emriyle saraya götürmek üzere gelmişlerdir. Sona saraya girdiğinde çok şaşırır ve bu kadar çok kişinin nasıl sarayda yaşayabildiğine anlam veremez.
Herkes Jang Geum’u karşılamak için beklemektedir. Jang Geum ve Min Jeong-ho herkesi selamlar. Kraliçe de Jang Geum’u karşılamıştır. Kraliçe Jang Geum’a kral için her şeyi yaptığını ve suçluluk hissetmemesini söyler ve Min Jeong-ho ile Jang Geum’a unvanlarını geri verir. Kraliçe BÜYÜK Jang Geum olarak Jang Geum’u özel doktoru ilan eder, Jang Geum dan sarayda kalmasını ister. Bakanlarda Min Jeong-ho’yu son derece iyi eskisi gibi karşılarlar ondan geçmişte olduğu gibi başarılar beklediklerini söylerler.
Jang Geum da kızını da yanına alarak Yeon-saeng, Chang-ee, Lady Min, Shin-bi, Profesör Shin, Doktor Woon-baek ve hemşirelerle görüşüp hasret giderir. Sona’nın tıpkı Jang Geum’a benzediğini düşünürler. Daha sonra Min Jeong-ho, Jang Geum ve kızları Sona Deouk-gu ları ziyarete ziyarete gider. Min Jeong-ho onlara anne ve baba diye hitap eder, selam verir daha sonra kızları Sona içeri girer. Sona Deouk-gu’nun Jang Geum’u araken gördüğü çok bilmiş kızdır. Jang-deok ve Jang Geum buldukları yeni hastalık ve tedavi yöntemlerini birbirleri ile paylaşırlar.
Jang Geum kraliçenin yanına giderek ona minnettar olduğunu ve sarayda kalmak istemediğini söyler. Jang Geum saray dışındaki insanlara yardım etmek istemektedir. Kraliçe de ihtiyacı olduğu anda Jang Geum’un yanına gelmesi şartıyla üzülerekte olsa onun kararına saygı duyar.
Bu arada gelin kraliçenin doğum günüdür, Jang Geum da töreni uzaktan izler ve saraydan ayrılır. Dışarıda kendisini bekleyen eşi Min Jeong-ho ve kızının yanına gider. Kızına sarılır.
Jang Geum sarayda her şeyi yaşadığını, sarayın kendinden çok şey aldığını aynı zamanda da kendisine çok şey getirdiğini ve aldığı karardan pişmanlık duymayacağını söyler. Jang Geum saraydan uzak bir şekilde daha sade bir hayat istemektedir. Min Jeong-ho Jang Geum’dan ne olursa olsun bir hastayı bıçakla tedavi etmemesi için söz ister. Jang Geum bu konuda herhangi bir söz veremeyeceğini söyler.
Öte yandan ortadan kaybolan Sona kötü bir haber getirir. Bir kadın mağara da doğum sancısı çekmektedir. Jang Geum kadına önce akupunktur tedavisi uygular. Anne ve bebeğin durumu ciddidir, kadın zehirlemiştir. Jang Geum bayanı bıçakla tedavi etmek zorundadır. Min Jeong-ho Jang Geum’a izin verir. Sona yı da yanına alarak su bulmaya gider. Bu arada Jang Geum kadının karnını bıçakla keserek bebeği almıştır. Min Jeong-ho su alıp mağaraya geri döner, bebek ve annenin sağ salim olduğunu görünce çok mutlu olur. Jang Geum’un tedavi yöntemi onları kurtarmıştır. Jang Geum Min Jeong-ho “ İzin vermemekte hala kararlı mısın?” der ve dizi biter……
cangema-cungom 09-04-08, 08:02 Dae Jang Geum/ Saraydaki Mücevher Son Bölümün Özeti
Jang Geum Min Jeong-ho “ İzin vermemekte hala kararlı mısın?” der ve dizi biter……
maalesef dizinin sonu böyle bitmiyor.
yönetmen , dizide vermek istediği mesaj ile diziyi bitiriyor. bu mesajı vermekte , cangema'nın bu kadar büyük bir doktor olmasında en büyük payı olan eşi cungomin'e düşüyor.
evet cangema sezeryan ile çocuğu dünyaya getirdikten sonra cungomin'e "İzin vermemekte hala kararlı mısın?" diye sorar, ama dizi bitmez. daha sonra cungomin kızı sonaya sarılarak derki ,
"anneni görüyorsun değilmi? başını derde sokmak için her şeyi yapıyor.
fakat işin ucunda insan hayatı varsa, öleceğinide bilse kafasındakini mutlaka yapar"
ve dizi bu şekilde biter.
yönetmen tarafından dizi içinde işlenen bu mesaj , dizinin son cümlesi olarak verilmiş ve yerine tam oturmuş.
unutmayın, ayrıntılar herşeydir.
saraydaki mücevherciler
size komik bir haberim var
ben izlemedim ama saraydaki mücevher dizisinin çizgi flimi başlamış
yumurcak tv de hergün saat 2 de başlıyormuş
ben de diğer siteden öğrendim
izleyenlerin yorumlarına bakılırsa fena degilmiş
bence çok komik olur :img-hysteyaaaa
SAKİNN düşünsene LADY ÇOY ve LADY HAN çizgi flim kahramanı:img-hyste
ben izlesem kesin gülme krizine tutulurum:img-hyste:img-hyste
çizgi flimde ne kadar etkili olurki
SAKİNN sen bir izlesene benim o saatte fırsatım olmaz
hem yorum da yazarsın
lütfen izle
YUMURCAK TV:img-hyste:img-hyste
SENSEY sen de izle
bakalım beğenecekmisiniz
eğer unutmazsam izlerimm. bu olay seni bayağı güldürdü yahu..:img-hyste
en azından küçük kardeşlerimiz bunlardan ders alırda büyüğünce nasıl davranıcaklarını öğrenirler değil mi ama?
bu gün yumurcak tv'yi izledim.dediğiniz gibi dizinin çizgi filminide yapmışlar.ama dizi kadar etkileyici değil.Diziyi izlerken yarıda bıraktım.Hiç güzel olmamış dizide ki karakterlerin çizgi hali dizilerdeki karakterlere hiç benzemiyor...:kahve
yani kısacası hiç beğenmedim..ahh ahh eylül ayı çabuk gelsede hasret bitse:img-cray:
ehehehehehehhe vara siz saraydaki mücevher olsun çamurdan olsun görüşüyle hareket ediyorsunuz tıpkı benim gibi ama işin içine çizgi film girince benim racon hukukuma aykırı olduğu için izleyemiyorum
kardeşim görsün tamam garanti benle 1 ay dalga geçer
zaten bu diziyi izliyorum diye dalga geçiyordu
ama sonlarına doğru onuda alıştırdım
şimdi evde dvdden 25 den sonrasını kaçırdığı bölümleri izliyor
ona bakıp ben gülüyorum(gıcık oluyor)
eylülde tekrarı var bostepeli herkes bekliyor zaten
slmlar..
eylülde tekrarı olduğunu bilmiyodum..çok sevindim.haber için çok teşekkkürler...bende ilk bölümlerini izleeyememmiştim..heyecanla beklcem!!
Ama Altını çizerek Söylüyorum Sadece Söylendi
Benim Elimde Konuşulanlardan Başka Somut Bir şey Yok
Kesin Bilgi Için Trt Aktifhat'a Mesaj Atın Ya Kesin Tarih Verecekler
Yada Daha Belirlenmedi Diyecekler
Ama 2.yayının Olduğuna Dair Kesin Konuşulacaklar
selam
insanlar saraydaki mücevher hastası olmuş
başka bir site var orda okudum
o komik:img-hyste:img-hyste çizgi filmin tekrarını akşam 9
9:30 gibi izliyorlarmış
insanlar ne yapacaklarını şaşırdılar
ben biraz etkisinden kurtuldum mesela
artık insanları KORELİ gibi görmüyorum:img-hyste:img-hyste
hoşçakal canım
Merhaba arkadaşım,vallahi ben çizgi filmini izlemiyorum çok sıkıcı bence..galiba o hastası olanlarda küçük arkadaşlarımızdır:icon_whis bende aynen senin gibi tam bağımlı olmuştum diziye.başlarda zor oluyordu ama zamanla bağımlılığımın azaldığını gördüm :)
mr.sensey'in dediğine göre Eylülde başlıyormuş dizi yani tekrar bölümleri...
artık insanları koreli gbi görmediğin için çok sevindim yoksa sonumuz tımarhanelik olurdu:img-hyste
bir şey olmaz ne güzel işte
gerçi bence içerisi dışarısından daha güvenli
inlü bir komutan politikacıyla konuşuyor
politikacı: general siz politikaya atılmayı düşünmüyor musunuz ??
general: hayır düşünmüyorum böylesi daha güzel!!!!
politikacı: peki neden general ???
general: ben askerim asker olmak politikacı olmaktan daha güzel
ben düşmanımı cephede karşımda görürüm yada nerde olduğunu bilirim ona göre tedbir alırım ama politikada öyle değil neyin ne olacağı kestirilemiyor
politikacı :yüzünde soğuk bir tebessüm edip ağır adımlarla hiç bozuntuya vermeden ordan uzaklaşır
onun hesabı hayatta öyleee.........
http://img238.imageshack.us/img238/1476/leeyoungsakinnff0.gif
nacizene bir çalışmam :)
not: gifin içerisindeki sahne saraydaki mücevherin sitesinden :)
Ellerine Sağlık
Ben En çok Bu Kızın Elinde Lolipop Vardı Yanındada Kral Vardı
Elinde Replikleri Okuyordu
O Fotoyu Sevmiştim çok şeker çıkmışlar Orda
Hatırlıyorsanız Eğer
sanırım bahsettiğin fotoğraf bu gerçekten de çok tatlılar ama kral çok ciddi:img-wink:
http://img403.imageshack.us/img403/3660/n5897718591229165821mb0ie0.jpg (http://imageshack.us)
bunlar da karışık..
http://img228.imageshack.us/img228/2783/daejanggeum030wb0xm0.jpg (http://imageshack.us)
http://img403.imageshack.us/img403/5633/73486610md6xa4.jpg (http://imageshack.us)
http://img74.imageshack.us/img74/4861/daejanggeum033pp4fg9.jpg (http://imageshack.us)
http://img74.imageshack.us/img74/9183/85957352ij0pe6.png (http://imageshack.us)
http://img403.imageshack.us/img403/5499/avatar3020xm2.jpg (http://imageshack.us)
Ellerine Sağlık
Ben En çok Bu Kızın Elinde Lolipop Vardı Yanındada Kral Vardı
Elinde Replikleri Okuyordu
O Fotoyu Sevmiştim çok şeker çıkmışlar Orda
Hatırlıyorsanız Eğer
beğendiğinize sevindim mr.sensey teşekkür ederim...
evet o fotoğrafı hatırlamıştım ama taybong arkadaşımız fotoyu ekleyince daha çok hatırlamaya başladım:img-hyste teşekkür ederiz taybong emeğine sağlık mr.sensey'in dediği gibi çok tatlı çıkmışlar :)
her şeyi bir kenara atalım
bir öz değerlendirme yapalım arkadaşlar
saraydaki mücevher deyince aklınıza gelen ilk 5 karatteri biri size yazın dese ne yazardınız?
demek istediğim dizinin başından bu yana en çok takip ettiğimiz karakterler olan
lady çoy ve gum yang(yeğeni) ilk beş arasına ilk düşündüğümüzde aklımıza daha geç gelir
ilk 5 e giremez
o zaman aklımızda daima kalan hep iyi olaylar kötü olayları çabuk unuttuğumuz için bu böyle
şaka maka lady çoy bir aralar forumda acaip tartışmaların yapıldığı kişiydi şimdi yok
ama ben o gum yang ve lady çoy sürgüne gitseler bu kadar üzülmezdim ama
biri boynu bükük saraydan ayrıldı diğeri
çoy uçurumdan yuvarlandı onlar için hiç istemediğim bir sondu gerçekten
evet hatırlıyorum o fotoları
ama epeydir var
bende ilk başta gülmekten ölmüştüm
bu adamlar hakkaten yaratıcılar
buda geçer alışmalısın dayanmalısın
buda geçer hepsi geçer
delerde geçer
her bağrı ikiye bölerde geçer
adamlar o dediğiniz rsimleri öyle bir yapmışlarki nerdeyse karakterleriyle birebir
heheheeheh
süper yaaa bu kadar erken beklemiyordum ama çok güzel oldu
aklımdan gönlümden geçenleri söyleyemiyorum
her şey ağzımda düğümleniyor
kelimeler kifayetsiz kalıyor
aklıma gelenler ise sönük bir cıvılcım kalıyor
içimden geçenlerin yanında
çok güzel oldu yaaa
böylece bende koleksiyonumu tamamlayabilirim
böylece güzel muhteşem bir yapımda elimin altında hazır durur
bilmiyorum ama bende kore dizilerinin arşivini yapmak
koleksiyonunu yapmak hastalık oldu
bundan önce yayınlanan denizler imparatorunu'da kaydetmiştim
ve arkadaşlar her gün yeni bölüm
öyle haftada 2 yeni bölüm falan değil
ben biraz uzatırlar diyordum ama iyi de olmuş
tam 10 hafta İZLEYEBİLECEĞİZ BUDA KAFADAN
İKİBUÇUK(2.5) AY YAPAR
NE GÜZEL
HEM AKŞAM SAATİNE KOYDUKLARI İÇİN REYTİNGLERİDE ARTACAKTIR
YANİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ARAMIZA YENİ TİRYAKİLER KATILACAK ARKADAŞLAR
Adios Rumelia 26-04-08, 19:32 Oleeeeey sonunda tekrarı başlıyacak.Ama haftanın 4 günü.Olsun.Hiç olmamasından iyidir.Bu sefer kendime çekicem.Ama Maalesef paylaşmak yasakmış.TRT uyarı gönderiyormuş.Artıkın herkes kendine çekicek.Neyse pazartesinin gelmesini HALATla çeliyorum.Herkese iyi akşamlar!
evet evet haklısın trt açık denizlerde korsan avına çıkmış
avlıyacakmış
bence böyle birşey yoktur olsada en fazla %1 lik kesimi yakalar(oda hata payı)
heheheheh
Adios Rumelia 28-04-08, 17:25 ohh be sonunda izleyebildim İlk bölümü.:happy0064 ama sanki kestiler gibi geldi ama neyse izleyebildim ya buna da şükür.Ee arkadaşlar kayıt yapabildiniz mi bari.
Ilk Bölüm Hakkaten çok Güzelmiş Yaaa
Bu Kadar çok Olayın Sadece Bir Bölüme Sıkışacağını Hiç Tahmin Etmiyordum Ama Koreliler Yapmış
Heralde Birazda Ilk Bölümün Verdiği Tecrübesizlikten Dolayı Senarist Olayları Birbirine Uyum Içinde Bağlayamamış
Niye çünkü
Lady Han En Yakın Arkadaşı Muyunyi Park'ı öldüreceklerini Anlaması Ve Iki Arada Bir Derede Panzehir Hazırlaması Biraz Yuvarlamaca Olmuş
Ama Genel Anlamda Güzel Bir Bölümde
Uzun Zamandır Almadığım Hazzı Aldığımı Söyleyebilirim
evet bende dikkat ettim
gerçekdende ortak nokta çoktu
özellikle cangema'nın çocuğu ve kendi çocukluğu çok benziyor
ama terk fark
ilk bölüm kötü bitti son bölüm mutlu bitti
bu gün 2.bölümü izledim
çok kaliteli bir bölümdü bence
ilk bölümdeki amatörlükler yoktu olayları çok güzel bağlamışlar
ama balık baştan kokar hesabı
gıcıklık sinsilesinin içine 2.bölümle girmiş bulunmaktayız
gene kötüler sahneye çıktı
ortada onların oynadıkları bir mizansen kuruldu bizde seyirci olarak içimizden kızıyoruz
BU OLAYIN 2-45.46. BÖLÜMLERE KADAR GİTMESİ ÇOK ÜZÜCÜ AMA BİR O KADARDA HEYECANLI
BEN ŞAHSEN KÖTÜLERİN CEZALARININ VERİLMESİNİ İSTEDİĞİM KADAR BİZİ DİZİYE BİR ANLAMDA BAĞLADIKLARINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN İKİ ARADA BİR DEREDE KALDIM
sakin sana bugün yine komik şeyler anlatacagım
benim bir yegenim var 4.5 yaşında
dün yengemle telefonda konuşurken
küçük hanım bagıra çağıra şarkı söylüyor:img-hyste:img-hyste
ama hiçbirşey anlaşılmıyordu:img-hyste
yengeme sordum ne söylüyor diye
ne dedi biliyormusun
saraydaki mücevher dizisinin çizgi filmni izliyormuş bizim afacan
korece şarkı uydurmuş onu söylüyormuş
:img-hyste:img-hyste
inan duymanı isterdim çok komikti
ben saraydaki mücevher fanatiği olarak
herkese bu diziyi izlemesini önerirken bizim afacan
benden daha fanatik baksana
Türkçeyi bırakmış
Korece uydurma şarkı söylüyor:img-hyste:img-hyste
sakin sana bugün yine komik şeyler anlatacagım
benim bir yegenim var 4.5 yaşında
dün yengemle telefonda konuşurken
küçük hanım bagıra çağıra şarkı söylüyor:img-hyste:img-hyste
ama hiçbirşey anlaşılmıyordu
yengeme sordum ne söylüyor diye
ne dedi biliyormusun
saraydaki mücevher dizisinin çizgi filmni izliyormuş bizim afacan
korece şarkı uydurmuş onu söylüyormuş
inan duymanı isterdim çok komikti
ben saraydaki mücevher fanatiği olarak
herkese bu diziyi izlemesini önerirken bizim afacan
benden daha fanatik baksana
Türkçeyi bırakmış
Korece uydurma şarkı söylüyor:img-hyste
ay ALLAH'ım yerim ben o yeğenini, inan duymayı çok isterdim o söylediklerini :love05:benim yerime öp e mi o yeğenini aferin ona :) cangema ablasını izlesinde biraz ona benbyezesin!
sana mail adresimi özel mesaj olarak gönderecegim
dizi hakkında yorumlarımı oradan gönderirim
İNŞALLAH SEN DE MAİL ADRESİNİ YOLLARSIN
aldım canım adresini hemiden hemen ekledim sen kabul edersin.dizi hakkında bol bol yorum yaparız İNŞÂALLAH :)
orhan ölmez'i çok mu seviyorsun
sürekli onun resimlerini görüyorum
İKBAL ne oldu
attın bir köşeye galiba
en büyük sevenlerinden de benim desem yeridir:happy0064 büyük bir fanıyım hamde ikbal ablayı da çok seviyorum arada değiştiriyorum imza ve avatrları.hiç bir köşeye atarmıyım hatta leydi cangemayıda çok seviyorum o bizim birtanemiz...
ben o adresi az önce sildim
tanıdık değil diye
hangi adresi canım ya?
bu günkü yorumumu yazıyorum
2 bölüm süperdi daha önce nette izlemiştim
ama Türkçe dublaj daha güzel
Lady han ile MUYUMİ PARK'ın karşılaştığı sahne beni çok hüzünlendirdi bir de
Cangema Annesine taşlardan mezar yaptıya işte o sahnede de öldüm resmen
ben 2.bölümü zar zor izledim bizim küçüğün ağlaması tuttu bir türlü anlayamadım ama görebildim ya çok şükür çok duygu yüklüydü o sahneye ne kadar da güçlü bir kız değil mi? :( başka bir kız olsaydı başında ağlar zırlardı ama o ne yaptı annesinin mezarını küçük elleriyle yaptı :(
Bakalım Bu Gün Ne Olacak
çok Merak Ediyorum
Doğru Söylüyorsunuz Gerçektende 2.bölmü çok Duydusaydı
54.bölüm 2.bölümün Tam Zıddı Gibi
Bir Demir Para Düşünün
Bir Tarafı 2. Bölüm Diğer Tarafı 54.bölüm Olsa Yeridir
Adios Rumelia 01-05-08, 20:35 Ya arkadaşlar trt'den dvd'sini istesek yayınlarlar mı acaba?Şahsen her evde bulunması gereken bi dizi.Kültürel,sağlık,yemek(biraz yemek uzak bize ama)vb.Bunlar bilgi kaynağı.Biraz yalvarsak yayınlarlar mı yoksa MBCye mi ağlasak.Bişi süleyyyyyyiiiiiiiiin:img-cray:
seni bilmem ama ben trt aktifhata bu dvd konusunda 3-4 mail attım
bana çoğaltıp satma hakkının kendilerinde olmadığını bu yüzden satamayacaklarını söyledi
satış hakkı kore devlet televizyonuna aitmiş
bende çareyi intarnette tv kartıyla kopyalayıp satanları arştırdım
3 kişiden felan ancak 26-54 arasındaki bölümleri bulabildim
bende olmayan 0-25 arasındaki bölümleride kaydeden arkadaşlardan alacağım
ve bu güzel yapıma sahip olacağım
kısaca RESMİ HERHANGİ BİR YERDEN DVD LERİNİ ALAMAZSIN BEN DENEDİM
ANCAK İMKANLARIN DOĞRULTUSUNDA TV KARTIYLA KAYDEDEBİLİRSİN
OLMADI KAYDEDENLERLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİN
önemli değil
varya ben trt'yi çok seviyorum arkadaşlar
benimi düşünüyor anlamadım
ilk yayında öğlen saatlerinde müsaaittim izleyebildim
ikinci yayında akşama doğruda müsaitim gene izleyebiliyorum
ve akşam saatlerinde olduğu için sadece cuma günleri müsait olamıyordum
dizimizde cuma günü oynamıyor
dizi saatini bana belirletseler ancak bu kadar olurdu
bu arada ben diziyi özledim yaaaa
pazartesi gelsede izlesek
vee 2 avatar daha :happy0064
http://img171.imageshack.us/img171/5267/leempy5.jpg+http://img171.imageshack.us/img171/1286/leeyoungmmmog9.jpg
Eline Sağlık Ne Güzel Durmuş öyle
Görünce Aklımda Direk Saflık,temizlik,masumiyet Canlanıyor
Gülücüklerine Tebessümlerine Hastayım
Gerçekten çok Güzeller Sağolasın
beğendiğine gerçekten çok sevindim...senin aklına gelenler benim aklıma da geliyor dediğin gibi o bir masumiyet abidesi..ya iyiki izlemişim bu diziyi yoksa böyle bir güzellikten mahrum kalacaktım:img-in_lo
sitede imzada gif kullanmak yasak olsa da ben yinede yaptım başka sitelerde kullanın diye...
http://img72.imageshack.us/img72/5346/cangemammsakinnsarayga1.gif
ziyanı yok önümüzdeki günlerde telefisini yaparsın
2 aya kadar oraya geliriz felan
arkadaşlar farkettiniz mi bilmiyorum ama saraydaki mücevher dizisinin ilk başlarda her bölümünde çeşit çeşit yemek yapılışları gösteriliyordu
ama dizinin sonlarına doğru nerdeyse 4-5 bölümde ancak yemek yapılış sahnesi var
sizce bunun böyle olmasının nedeni ne ???????????
o bölümlerde yemek yapan kişi LADY HAN'dı
izleyiciler onun görüntüsüne alışmıştı
GUM YANG VE lady çoyun görüntüsünü kabullenemediler
ayrıca son bölümlerde herkes MUYUMİ VE LADY HAN'ın intikamının
alınmasını istiyordu
bu sebeple yemek sahneleri geri planda kaldı,
hatırlarsan Lady MİN başkahya olunca arasıra yine yemek sahneleri gösterildi
Saray mutfagını hakeden ve oraya yakışan kişilerin
olduğu bölümlerde yemek sahnesi daha ağırlıklıydı Saray mutfagına yakışan kişi de tabiki LADY HAN ve cangemaydı
bence sebep bu olsa gerek
gelelim bugünki yorumuma
Perşembe günki bölüm yine hüzünlüydü
ben o dizide ençok LADY HAN ve YOSENGA'yı seviyorum
Yosenganın o savunmasız saf temiz hali yüregimi acıtıyor
o günki bölümde kaplumbağası öldü
annesiyle bir anlaşma yapmışlar kaplumbağa yanında olduğu sürece
mutlu olacaklar çünkü YOSENGANIN annesi hasta sanırım bu bölümde ölecek
yaaaa çok kötü:icon_sorr:icon_sorr
çocukça bir baglanma ama Yosenganın kaplumbağası ile annesi arasında iletişim kurduğunu düşünmesi ve onu kaybedince annesininde öleceğini düşünmesi beni çok hüzünlendirdi
sonraki üzüldüğüm sahne Ladyler sarayda kalmak için sınava tabı tutuldular CANGEMA cezalı ama öğreticilerin anlattıklarını dışarıda dinliyor ve oradan öğreniyor selam vermeyi öğrenirken Yosenga Cangema görsün diye kapıyı açık bıraktı salak bir kız kapattı
o kız bölüm sonunda LADY ÇOYUN öldürtüğü salak kızdı galiba
birde orda aptal bir hoca Cangemaya bu tastaki suyu bir damla bile dökmeden tutabilirsenseni sınava alacagım dedi az kaldı almıyordu
yaaaa cangemaya bütün bulaşıkları yıkatmalarına sinir oldum
LADY han CANGEMANIN ANNESİNE ÖVGÜ DOLU SÖZLER SARFETTİ ÇOK MUTLU OLDUM
Adios Rumelia 05-05-08, 12:13 Katre3 hayatın Saraydaki Mücevher konusuyla ne ilgisi var acaba?Sakinn ile konuşmak istersen özel mesaj yollarsın.Böylece Bu bölüm erken arşivlenmez.Di mi ama?.
Dae Jang Geum izleyenler çok şanslı bence.Çünkü gerçek hayatta da aynı sebepsiz yere insanlar öldürülüyor ve entrikalar hep anlatıldığı gibi.sinsice.
Herkese söylüyorum.MBCye mesaj atalım(korece şart değil tabi)Bu kültür hazinesinin bizim ülkemizde de olması lazım.Nolur arkadaşlar ben mesaj atıcam siz de atın haydeee
sağol canım arkadaşım bende seni çok samimi buldum.Saraydaki mücevher dizisini iyi ki izlemişim diyorum bu sayede :) sana cevap vermeyi çok istiyorum ama bir yandan da korkuyorum cezalandırılırsak diye..çünkü yaptığın ve yaptığım şey yasak bu başlık altıunda sohbet etmek kurallara aykırı.onun için burda sadece dizi ile ilgili yorumlar ve sohbetler yapabiliriz.umarım beni anlıyorsun.kusuruma bakma çok geç cevap veriyorum bu yorumlarına karşılık.
umarım beni anlıyorsundur.bundan böyle sohbetlerimize profillerimizde devam edelim olmaz mı?
m_i_n_e_06 05-05-08, 18:07 Ya Arkadaşlar Sabhları Tekrarı Kaçta Acaba Bilen Varmı
Arkadaşlar Izlerken Bölümlerdeki Bazı Sahneleri Unuttuğumu Farkettim
Izlerken Hatırladığım çok şey Var
Dolayısıyla Her Bölümü Nerdeyse Yeni Bölümmüş Gibi Izliyorum
Bana şahsen Aynı Hazzı Veriyor
Hayatımda Ilk Defada Olsa Unutmanın Faydasını Görüyorum Heralde(he He He)
Adios Rumelia 06-05-08, 13:54 Nasıl n |