Tüm Versiyonu Göster : Saraydaki Mücevher
salazar_wayne 11-06-08, 19:49 vahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
koskoca lady hanı hasrcadılar arkadaş
bu bölümde ben isyanlardaydım resmen
geçenki bölümde gözümden yaş gelmişti
bu seferki bölümde yaş gelmez diyordum
haklı çıktım çünkü yaş gelmedi sel oldu aktı resmen
düşünebiliyor musunuz arkadaşlar???????
bir kurtlar vadisi seyircisi maçoları oynayan sert erkeği
dizinin birindeki bir kadının ölmesi ağlattı.....
biri duysa güzel valla
Bence bu dizinin bir kişiyi ağlatması gayet normal.
Çünkü bu dizi gerçekten çok duygusal.
Bu diziyi seyrederken en azından duygulanmamak için, duygusuz olmak lazım.
Özellikle bu aralar gerçekten de insanı ağlatan bir hava var .
Hiç böyle bir dizi görmedim.
İnsanı bu kadar derinden etkileyen.
salazar_wayne 11-06-08, 20:58 Beni herkes Gum yang hayranı olarak biliyor.
Doğrudur.
Ama bu Cangemayı, Lady Han ı, Dukko yu, Yonsengayı ve ismini sayamadığım bir çok sevimli oyuncuyu sevmediğim anlamına gelmez.
Gum yang ın yeri ayrı o kadar
Sensey dikkat et ben Lady Han düşmanı falan değilim.
Milleti yanlış bilgilendirme lütfen...
Şimdi Cangemanın Cecu maceraları bizleri bekliyor:img-wink:
eveeettt bakalım orada neler yapacak... lönceden izlemiş olanlar çok şanslı ben ne olacak diye meraktan ölüyorum her gün :(
bugünkü bölümde lady han ın ölmesine üzüldüm ama ne olursa olsun cangema ya birşey olmasın diye bütün suçu üstüne alması beni çok duygulandırdı.. kendisinin de dediğim gibi tıpkı bir anne gibi davrandı
oooooooo daisy_ epeydir ortalıkta yoktun kendini özlettin
anne gibi davrandı sözün güzel ama bana göre yakışmamış
bu söze bakan biri bu sözü söyleyen kişinin karşıdaki iyi davrandığı kişinin yani cangema'nın annesi olmayıp ona iyi davranan biri olduğunu düşünür
bunun için lady han'ı öyle iyi davranan meçhul biri sıfatından kurtarmak lazım
cangema zaten lady han'a anne diyordu
bana göre cangema'nın 2 annesi var biride lady han
kısaca o cümlede ''gibi'' fazla ve cümlenin anlamını değiştirmiş
bana sende kusur arıyorsun diyeceğini biliyorum ama ne yapıyım
ben böyleyimmmm!!!!!!!
kafama takılan bir şeyi söylerim
bende cangema hayranıyım.gum yang ailesinin diyetini oduyor maalesef.dunku bolum cok huzunluydu.lady han sırtında can verdi ve cangema bir daha yıkıldı.canım benim.neyse cungo min yine yetisir imdadına nasıl olsa.
salazar_wayne 12-06-08, 21:48 Bu günden itibaren daha da bir güzel oluyor dizi...
En azından ben öyle düşünüyorum...
Cungo min ile Cangema aşkı daha da bir ön plana çıkacak ileriki bölümlerde.
Dizinin en çok sevdiğim bölümlerine doğru gidiyoruz.
Bu tarz bir aşk hiç bir türk dizisinde işlenmedi bu güne kadar.
Bu diziyi de benim gözümde büyüten en öemli şeylerden biri de bu.
Büyük ihtimalle bana tepki gösterenler de olacak dalga geçenler de olacak ama bu benim şahsi düşüncelerim.
oooooooo daisy_ epeydir ortalıkta yoktun kendini özlettin
anne gibi davrandı sözün güzel ama bana göre yakışmamış
bu söze bakan biri bu sözü söyleyen kişinin karşıdaki iyi davrandığı kişinin yani cangema'nın annesi olmayıp ona iyi davranan biri olduğunu düşünür
bunun için lady han'ı öyle iyi davranan meçhul biri sıfatından kurtarmak lazım
cangema zaten lady han'a anne diyordu
bana göre cangema'nın 2 annesi var biride lady han
kısaca o cümlede ''gibi'' fazla ve cümlenin anlamını değiştirmiş
bana sende kusur arıyorsun diyeceğini biliyorum ama ne yapıyım
ben böyleyimmmm!!!!!!!
kafama takılan bir şeyi söylerim
evet bence de herşeyde kusur arıyorsun :img-hyste bir gibi lafı yüzünden demediğinin bırakmadın bee... lady çoy da gum yang ın öz halası ama yine de hala gibi davranmıyor. ama o anne gibi davranıyor demek istemiştim ben sadece...
ben bu bölümde jungho min e bir kera daha hayran kaldım. o nasıl bir aşktır yaa. suç olduğunu bile bile onu kaçırmaya geldi... şimdi değil 3 yıl sonra 5 yıl sonra ya da 10 yıl sonra bile kaçmak istersen yine yanında olacağım dedi yaa :img-in_lo bu ne kadar güzel bir aşktır böyle...
salazar_wayne 12-06-08, 22:44 Aynen katılıyorum.
Böyle bir aşk nerede görülmüş.
Böyle sadık, sana bütün kalbiyle bağlı bir sevgilin olsun dünya düşmanın olsun
Ne yazıkki çok çok çok zor böyle devirde öyle birini bulmak.
Dizilerde bile yok öyle kişiler( saraydaki mücevher hariç)
bu resimler salazar_wayne için
http://img246.imageshack.us/img246/5143/hongrinaer7.th.jpg (http://img246.imageshack.us/my.php?image=hongrinaer7.jpg)
http://img374.imageshack.us/img374/1867/hongrina1ka3.th.jpg (http://img374.imageshack.us/my.php?image=hongrina1ka3.jpg)
http://img101.imageshack.us/img101/3411/hongrinaphoto3712fn5.th.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=hongrinaphoto3712fn5.jpg)
resimler korea-fans'tan alıntıdır...
Ben şimdi Diziyi özledim
Ne Yapacağiz şimdi
Aslinda Youtubede Bütün Bölümleri Olacak
Hep Duygusallaşmaya Ihtiyacin Olduğunda Açip 27. Bölümü Izleyeceksin
28.bölümdede Resmen Kahroldum
Lady Han'in öyle Vatan Perver Birinin
Bir Taşi Bile Olmayan Mezara Gömülmesi Hazmedilir Birşey Değil
Ve Mezarinin Yerine 3-5 Muhafiz Ve Cangema'dan Başka Bilen Yok(çok Acii)
Aklima Hz.ömer'in Bir Sözü Geldi
''bu ülkede Bir Kurt Bir Kuzuyu Bile Kapsa Bunun Hesabini Ben Vereceğim''demişti
Aceba Kral Bunu Hesabini Nasil Verecek
bu arada lady hanı sormussunuz.soyle diyim.diziyi ilk kez seyredenler kendini bosluga dusmus hissedebilir.lady han basrollerdeydi eksikligi nasıl doldurulur.olmenin zamanımıydı simdi cangema yaban ellerde naapar garii?
hemen cevap veriyim hikaye yeni basladı surprizlere hazır olun,bundan sonra her bolum candokia nında katılımıyla ayrı bir atraksiyon.cangemanın artık tıbbiyeli donemi baslıyor.
landy hanın ölümüde aynı cangemanın annesini ölümü gibi oldu.Yani Cangemanın koların da öldü ne acı verici dimi ikinci kez anne acısı çekti sanki kıza yazık ya.Bu kadar çok kaçmaya çalışmasınn sebebi de sırf hanımınn yanına gitmek içinmiş ama son bölümlere dogru hanımınn haksızlığı ugradığınn kanıtlıyor aferin kıza valla zaten finali de çok güzel olmuştu cangema sayesin de
selamlar..
uzun zamndır başlık açılmıyodu bir türlü giremiyodum,ama neyseki şimdi burdayım:):)
kanallara bakarken tesadüfen s.m'nin 1.bölümünün tekrarını gördüm.çok sevindim çünkü ben dha geç bekliyodum..
çarşamba ve perşembe günkü bölümler çok güzeldi..özellikle lady han ve jang geumlu bölümler çok acıklıydı..:(ama bu bölümlerle jeonghomin ve jang geum aşkı daha çok ön plana çıkcak..:happy0064
bu arada orjinal diliylede (korece yani) youtube dan dizinin bir kısmını izliyim dedim trt.nin dublajının ne kadar basarılı oldugunu gordum.burdan bu dizide dublajıyla karakterlere hayat veren butun dublaj sanatcısı emekcileri kutluyorum gercek seslerinden daha iyi seslendirmisler valla..helal olsun.
dawsonjoey 15-06-08, 14:25 Peki öyle olsun bakalım :) Dublaj konusunda sana sonuna kadar katılıyorum çok başarılı özellikle Jungoming'i seslendiren sanatçı çok başarılı. Tam bir jön sesi. TRT dublajı her zaman çok hoşuma gitmiştir.
ben acıkcası trt.nin seslendirmelerini basarılı bulmakla beraber yabancı filmlerde kucuklugumden beri aynı seslendirmelerin kullanılmasını pek dogru bulmuyorum.yeni dublaj seslerinin ortaya cıkması lazım bence.en azından bas karakterlerin.misal 1 gun once tom hanks i seslendiren dublaj sanatcısı ertesi gun denzel washingtonu diger gunde robert redfordu seslendiriyor.diger oyuncularda aynı sekilde.gelde filme adapte ol.neyse bunlar derin mevzu.cangemam persembeden beri surgun adasında ne yapıyor,ne yediriyorlar-iciriyorlar acaba.:img-hyste
trt bence korelilerden daha kaliteli bir çalışma yapmış
buda dublaj alanında onlardan iyi oldumuzun göstergesi
ben balkan ülkeleri ve orta doğu ülkelerinden daha güzel dublaj yaptığımızı duymuştum
buda ispatı
ben tarihe biraz meraklıyım sensey.korelilerin japonların kızılderililerin mayaların fin,macar,bulgarların kokeni hep orta ve yukarı asya bozkırlarına uzanıyor.cinlilere bir sempatim yok ama genlerimizdenmidir bilmem guney kore ve japon insanına hep bir sempatim olmustur.
hilo evet son mesajlar silinmis nedense bende anlamadım.:icon_sorr
bu arada bekleyen dervis muradına ermis misali pazartesi oldu ve saat 18:00 e dogru geri sayıma basladım.lady soo donemi bitti yasasın tibbiyeli cangema.:happy0064
bu günkü bölüm çok heyecanlı olacak
bu gün daha bir başka bekliyorum valla
resmen yemek yemek gibi alışkanlık yaptı bende
candokya çok sinir bir kadın
bu kadın ilerde böylesine iyi biri olacağı kimin aklına gelirdi
senarist gene maharetini konuşturmuş
eveeettt bakalım orada neler yapacak... lönceden izlemiş olanlar çok şanslı ben ne olacak diye meraktan ölüyorum her gün :(
bugünkü bölümde lady han ın ölmesine üzüldüm ama ne olursa olsun cangema ya birşey olmasın diye bütün suçu üstüne alması beni çok duygulandırdı.. kendisinin de dediğim gibi tıpkı bir anne gibi davrandı
canım benim LADY HAN=BEN :img-cray::img-cray::img-cray: sana aynen katılıyorum böyle düşünmene sevindim
unutma sonunda intikamımız LADY ÇOY'dan alınacak ama o bölümler gelene kadar çok sinirlenecegin bölümler olacak
candokya çok sinir bir kadın
bu kadın ilerde böylesine iyi biri olacağı kimin aklına gelirdi
senarist gene maharetini konuşturmuş
sana asla katılmıyorum
candokya o şekilde davranmasaydı cangema başarılı bir hemşire olamazdı
unutma ki lady han'da cangemayı zorlamış ve yormuştu amacı başarılı olmasını sağlamaktı bence aynen LADY HAN'ın taktiğini kullanıyor ben lady han'dan sonra o dizide en çok CANDOKYA'yı favori olarak tutmuştum o olmasa izleyecek bir oyuncu yoktu benim için
katre3 e katılıyorum.candokia yı ilk tanısmalarından itibaren verdigi ogutler ve disiplinden taviz vermeyen egitimiyle lady hanın misyonunu devralmıs biri olarak goruyorum.ayrıca onunda ic acıtan bir hikayesi varmıs onada ayrıca uzuldum.birde konuyla alakası yok ama bugunun persembe olmasına uzuldum,isin yoksa pazartesine kadar bekle.
Asıl Sen Sağool
Ne Demek Yardımcı Olmak Benim Vazifem
Arkadaşlar Adım Adım Kötülerin Sonuna Yaklaşıyoruz Bu Konuda Ne Söylüyorsunuz
mesela düşünün bi
cangema'nın yerine hangi türk oyuncu yakşırdı????????????
yada yüzbaşı cungo min'in yerine hangi erkek oyuncu yakışırdı??????????
bence hiçbir türk oyuncu cangema'nın diziye kattığı masumiyet ve çekiciliği katamaz
ama erkek olarak erkek oyuncular ence rahatlıkla diziye uyum sağlarlar
bu arada dizinin fanatikleri nereye gittiler arada bir gorus belirtin bari.tamam mod kardes biraz acımasız 2 li diyaloglar yasanırsa hemen mesajı siliyorda konuyu goruntuleyen olarak ortalama 5 kisinin altına dusmuyor gunde bir mesaj ya yazılıyor, ya yazılmıyor.cangema icin kritik gunler baslıyor biraz daha aktif olalım arkadaslar.diger baska dizilerdeki yorumlarda bolumlerin 10-15 soruda analizleri yapılıyor.dizinin bu bolumunun en acıklı sahnesi,en guzel sozu,en komik sahnesi vs. gibi.
haklısın sensey,cangemanın gulumsemesine sahip ulkemizde bayan oyuncu maalesef cok az:icon_sorr belki asi dizisindeki tuba buykustunmuydu adı tam hatırlayamadım,belki ozgu namal ki onlarda yetersiz kalır ama cungo min in rolunu k.imirzalıoglu rahat oynar kanımca.:good:cekik gozlu olması 1.kriterse o zaman timucin esen veya ilhan mansızda oynayabilir.:img-hyste
arkadaşlarlar görevliden kırmızı kart görünce insan ister istemez sessiz kalıyor,ama her gün sayfayı açıp yorumlarınızı okuyorum .Benim bu günlerde en çok hoşuma giden nedir diye sorarsanız canğemanın cungo mine yüzbaşım yüzbaşım demesidir yani artık o da cungo mini sahiplenirmiş gibi bir his uyandırıyor insan da.yerli oyuncular olarakta ilhan ma.cungomini biraz andırıyor ama canğemanın yerine hiç bir oyuncu tutamaz
arkadaşlarlar görevliden kırmızı kart görünce insan ister istemez sessiz kalıyor,ama her gün sayfayı açıp yorumlarınızı okuyorum .Benim bu günlerde en çok hoşuma giden nedir diye sorarsanız canğemanın cungo mine yüzbaşım yüzbaşım demesidir yani artık o da cungo mini sahiplenirmiş gibi bir his uyandırıyor insan da.yerli oyuncular olarakta ilhan ma.cungomini biraz andırıyor ama canğemanın yerine hiç bir oyuncu tutamaztekrar hosgeldin o zaman:happy0064evet cangema sonunda cecu adasında cungominin degerini anladı.adam onun icin isini rutbesini bıraktı sırf cangema yaban ellerde yanlız kalmasın diye yalnız cungo min e bir yerde kızdım cecu adasında senli benli konusurlarken alt rutbeden bir gorevli gelip sen koca yuzbasıyla nasıl boyle laubali konusabilirsin dediginde adama sen karısma vs. gibisinden hicbirsey demedi.orda biraz cungominin kulagını cınlattım gerci:img-hyste neyse simdide hocası taktı tıbbiyede 2 zayıf aldı 3.sunu vermek icin sabırsızlanıyor cangema bakalım bu engelide asabilecekmi?
onların ülkesin de o dönem de başkalırınn yanın da mesafeli davranması gerektigi için öyle davranmıştır kesin cungo min zaten kız da şans olsa en baştan bu kötü olaylar başına gelmez di zaten tabi o bizim cangema oldugu için bütün enğellerin üstesinden ğelebilir
onların donemi oyle olsada delikanlılıgın 1.kuralını hice saydı.
madde 1 derki:yarine dil uzatanın dilini.......:img-hyste
neyse wombek midir ne menem bir doktordur cangemaya taktı illa sınıfta bırakacam okuldan attıracam diyor,ben ona yapacagımı bilirdimde arada cok uzun mesafeler.....yoksa sivilde karsılassam alırım doktor diplomasınıya:img-hyste bosver
Adios Rumelia 23-06-08, 17:38 Arkadaşlar farkettiniz mi bilmiyorum ama 34.bölüme geldi.Cuma günü 33.bölüm yayınlandı da ben mi görmedim yoksa saraydaki mücevher dizisinde bölüm mü atlandı.Ben şimdi janggeum nasıl oldu da bir anda hemşirelik seviyesine geldi.Ben ilk başladıında kaçırmıştım bu sefer trt yüzünden kaçtı.
wom bek midir şim-bek(jin-bek)??? midir hocaları karıstırmısım daha isimlerinide ogrenemedim gerci gunahını almısım ayrıca bugunku bolumde delikanlı adammıs dedim oda ayrı bir tezat.halbuki 1 hafta once cok kızmıstım kendisine bu bolumde edebiyatcının edeb hayatını bitirdi:img-hystehelal olsun:good:
adios rumelia gecen cumadan itibaren cuma gunleride izleniyor dizi bende sagolsun mr.senseyden ogrendim yoksa bende bolum atladıgını dusunecektim senin gibi.
sensey modlar kırmızı kartı fazla kullanıp 20 kusur sayfayı bir kalemde silince bayagı bir arkadas kusmus galiba cunku son 20-30 mesaj 5-6 kisiden sen dusun artık.
şu hemşire yule'yi hiç sevmiyorum
zaten tipide kayık
içide fesat
saman altından su yürüten cinsten
elime düşse bir kaşık suda boğarım valla
cangema nasıl saçını başını yolmadı hayret ediyorum
asil kız nede olsa
yongbroda ile yulenin tipine baksan zaten 10 numara uckagıtcı oldukları belli oluyor canım cangemam tabi kore kulturuyle buyudugu icin olayları hep icine atıyor hic kabakuvvete basvurmuyor.halbuki cangema bizde kadırgada karagumrukte soyle biraz vakit gecirseydi suyundan icse ekmegini yeseydi,yulenin sacından tuttugu gibi:img-hyste sarayın cevresinde 2 tur suruklerdi.
gelelim 1-2 bolum gecsin bazı sacmalıkları anlatıcam olayına.cangema surgunden donmus gecen sure 3 yıl.sanırsın 30 yıl.ne ana kralice,ne kralice ne kral bozması cangemayı tanımadı hafızaya bak.daha 3 sene once onunuzde yemek yarısması yapıldı.yemegini yerken iyiydi.1.de olmustu ovgunun bini bir paraydı.bugun kralice tipini biryerden hatırlıyorum dedigi cangemanın 3 sene once yaptıgı yemekleri istedi peki onu nasıl hatırladın.hadi ust zumreyi gectik.saray leydileri kucuklukten aday olarak saraya alınıyor.cangema leydi adaylarından fırca yiyor ayaklarına masaj yapıyor hizmetci gibi.yahu 3 sene evvel bunlar cangemanın ogrencisi degilmiydi eee tipide degismedigine gore.nedir bu cangemaya olan zulum.zorla diyorlarki al bileti uc koreye git saraya lady choi abisi bakandan basla......:img-hyste
neyse saka bir yana guney korelileri seviyorum.trt İNSALLAH daha baska populer kore ve japon filmlerini gostermeye devam eder.tel kelimeyle bravo....:happy0064
aga japon filmleri o kadar iyi değil
japonlar daha çok fırın ekmek yemeleri lazım
ama japon dizilerini bilmiyorum
buna karşılık
korelilerde dizilerde çok iyiler ama kore filmlerinide bilmiyorum
ama bence japon filmlerinden daha iyidir
benim şimdiye kadar izlediğim
en iyi uzakdoğu filmleri bruce lee filmleri
en iyi diziler denizler imparatoru sonra saraydaki mücevher
en beğendiğim oyuncuda lee young ae
(sempatisi var kardeşim)
bu günkü bölüm çok güzel olacak
ben yeni genclik dizlerinide severimde tarihi filmleri baska bi severim.kucuklugumde hatırlarım trt 1 de japon samuray dizisi vardı.hatta yanlıs hatırlamıyosam 1 karakterin ismi kamuyo cudayo muydu neydi.20 sene oldu unuttum biraz ama en son sahnesi gozumun onunde bas karakterlerden biri harakiri yapmıstı agladıgımı hatırlıyorum.iste saraydaki mucevher gibi icinde her turlu hikayesi olan tarihi dizileri cok severim bu yuzden.ama cangema gibi filme guzellik katan basrol oyuncularının varlıgı dizilerin izlenirligi acısından bayagı onemli.saraydaki mucevher gibi kendi ulkesinde reytingde tavan yapmıs tarihi dizilere butun ulusal kanallarımızın ilgi gostermesini bekliyorum.sadece trt olmamalı.hem bu diziler cokda egitici.misal,cangemanın ana kraliceye sordugu bilmecenin cevaplanması sahnesinin izleyen cocuklara verdigi ogut ve anne sevgisini annenin onemini dusunmeyecek insan varmıdır.ben o sahneyi izlerken sahsen gittim anneme sarıldım.:img-cray:neyse...
xhilox,majesteleri daha neler yapacak kime yazılacak bolumler bi ilerlesin hele.daha bunlar sakin gunleri.kral bir costu pir costu olayı yani.:img-hyste
ama bazende çok çaresiz oluyor kral
kral dediğin masaya yumruğunu vurdumu etraftakiler kaçacak yer arayacak
ama bu ılımlı kral yada
sanki birin yerine geçici olarak oturmuş gibi davranıyor bazen
eski gelenekleri yıkmak zor oluyor.kralda olsa cevresini sarmıs akbabalar bakan guimo choi ler vs. gibi onun onune engeller cıkarıyor.kralicenin cocugunu bile dusutturduler.ama fazla tiyo vermiyim izlemeyenler acısından ama,ufak bir bilgi mahiyetinde hastalıgı ilerledikce kralın kararlılıgı cesareti artmaya baslıyacak ve bu tutumundan dolayı bende onu:happy0064:good:
Haha~~topici burda görmek harikaa:D choi ailesine laf yok!! gercekten seviyorum bu diziyi..;):img-wink:
bende gerçekten seviyorum bu diziyi
çoy ailesine nasıl laf yok
asıl lafın en büyüğü onlara
tamam diziyi renklendiriyorlar ama(özellikle siyah ve türevleri)
o gum yang yok mu ne hin ooo???
şu lady çoy bana verecekler ayaklarından yedikulede sallandırırım
bizim padişahlar olsa derisini canlı canlı yüzdürürdü beee:img-hyste
bu choi ailesini seven kisi ya burjuvazi dendir ya komprador usagıdır:img-hyste
ayrıca bugunku bolumden sonra yule denen cadalozun sacını basını yolmazsam adam degilim.9 kusurlu hareketin dokuzunuda 1 bolume sıgdırdı.bizde olsa bu turlu bir kadını rolunun gereginide yapmıs olsa sokaga cıkartmazlardı.hele şim-bek midir nedir o doktoru gorunce bi aglamaya baslaması masum kedicik rolune burunmesi yokmuydu vay uckagıtcı vaaay.ama sen duuurr.canım cangemam :love05: bu gunleride atlatacak onu orda kaderine terkedenlerin alayını :img-cray:,hasetinden catlatacak.o gunler yakındır.sabır cangemam sabır.
cungo-min yine yetisti imdadına cangemamın.yuleyle choiler de son dakika goluyle neye ugradıklarını sasırdılar tabi.birde jvc-esra sasırakalmıstırbyecangema olayı yine tek basına cozdu hala diger doktorlar hemsireler havalanadursunlar.benim anlamadıgım asistan haliyle cangemam kral ile ana kralicenin arasını duzeltti,kralicenin tahtalıkoreyi boylamasını engelledi,bugunde belki birsuru insanın yoktan yere karantina sebebiyle yakılmasını onledi ama hala doktor hemsire tayfasına yaranamıyor.kafayı yiyecem desem yeri.insanda gurur olur bee ben olsam diplomamı yakar sarayı terkederim ama elemanlarda o gurur ne gezer.neyse cangema mutlu ben mutlu.buda koreye mesajım çarşı lady choi'ye karşı.o kadar.
valla senseyim siplintırım mahsus senin sorularına derin yorumlarına cevap vermiyorum,baska arkadaslarda sohbete katılsın 2 li diyalog olmasın diye ama ne zaman bu sayfaya girsem ortalama 8-10 misafir dizi saatlerinde ve sonrasında 20 civarı misafir oluyor ama bi zahmet yorum yapan ayda 1 leri saymassan bi sen bide ben.ben foruma ilk girdigimde bi salazar kardes vardı xhilox vardı onlarda kayboldu.ne diyim bu kadar seviyorlar diziyi bi yorum yapmaya useniyorlar.alın o zaman:ditobari sorunada cevap veriyimde havada kalmasın.cangemadan ozellikle Turkiyede cok guzel 657.ye tabi devlet memuru olur.madem zekisin bir o kadar calıskansın bi o kadarda beceriklisin, al o zaman kızım bu 652 dosya sabaha kadar yetisecek.:img-hyste fatih teriminator ne demis.imkansız sadece zaman alır.saka bi yana benim gozumde cangemadan en iyi evhanımı olur.ben sahsen onu calıstırmaya kıyamam.bi tane lady choi gibilerden bir arızaya denk gelir ondan sonra ugras dur.
Süper Cevap Eline Sağlık Aslında Bu Cevabı Ben Verecektim Kendi Kendime Ama Sen Verdin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oturacak Evde Seni Bekleyecek
Akşam Geleceksin Yaptığı Nefis Yiyecekleri Yiyceksin Karşında O çiçekler Açan Gülümsemezi
Hayal Ediyorumda Hoş Olurdu Heralde
Dizimiz Gittikçe Heyecanlı Bir Hal Alıyor Bakalım Ne Olacak
valla senseyim siplintırım mahsus senin sorularına derin yorumlarına cevap vermiyorum,baska arkadaslarda sohbete katılsın 2 li diyalog olmasın diye ama ne zaman bu sayfaya girsem ortalama 8-10 misafir dizi saatlerinde ve sonrasında 20 civarı misafir oluyor ama bi zahmet yorum yapan ayda 1 leri saymassan bi sen bide ben.ben foruma ilk girdigimde bi salazar kardes vardı xhilox vardı onlarda kayboldu.ne diyim bu kadar seviyorlar diziyi bi yorum yapmaya useniyorlar.alın o zaman:ditobari sorunada cevap veriyimde havada kalmasın.cangemadan ozellikle Turkiyede cok guzel 657.ye tabi devlet memuru olur.madem zekisin bir o kadar calıskansın bi o kadarda beceriklisin, al o zaman kızım bu 652 dosya sabaha kadar yetisecek.:img-hyste fatih teriminator ne demis.imkansız sadece zaman alır.saka bi yana benim gozumde cangemadan en iyi evhanımı olur.ben sahsen onu calıstırmaya kıyamam.bi tane lady choi gibilerden bir arızaya denk gelir ondan sonra ugras dur.
foruma devamlı giriyorum ama sadece yorum yazmıyorum yoksa devamlı takipteyim o tatlı sohbetinizi okuyorum yoksa, bence cangemaya yakışacak meslek ilk önce candan bir arkadaşım olmasını isterdim ondan, çünkü yonsenğayı nasıl kıskanıyorum bir bilseniz keşke onun yerin de ben olsam diyorum onu o kadar çok koruyup kolluyor ki benim de öyle bir arkadaşım olmasını isterdim. bir de ögretmen olmasını isterdim çünkü benim idealim deki meslek oydu çünkü bir de canğema tane tane o kadar güzel konuşuyor ki hem şimdiye kadar onun boşyere konuştugunu görmedim o kadar eğtici ve öğretici bir şekil de konuşuyor ki ağzından çıkan her kelime egitici ögretici degimlerle dolu bence, ana krılaçiye deyimi nasıl açıkladını hatırlasınıza, gerçi ileriki bölümler de ögretmenlikte yapacak ya o görevini de yerine getiyor, yani dizi boyunca önce zeki bir kız çocugu sonra lady adayı sonra tüm azmiyle lady daha sonra hemşire,ögretmen,doktor ve en son olarak annelik ğörevi yapıyor vel hasıl canğemanın dizi boyunca yapmadığı meslek kalmıyor anladığınız kadarıyla daha ne kaldi ki onu da siz söyliyin bakalım
foruma devamlı giriyorum ama sadece yorum yazmıyorum yoksa devamlı takipteyim o tatlı sohbetinizi okuyorum yoksa, bence cangemaya yakışacak meslek ilk önce candan bir arkadaşım olmasını isterdim ondan, çünkü yonsenğayı nasıl kıskanıyorum bir bilseniz keşke onun yerin de ben olsam diyorum onu o kadar çok koruyup kolluyor ki benim de öyle bir arkadaşım olmasını isterdim. bir de ögretmen olmasını isterdim çünkü benim idealim deki meslek oydu çünkü bir de canğema tane tane o kadar güzel konuşuyor ki hem şimdiye kadar onun boşyere konuştugunu görmedim o kadar eğtici ve öğretici bir şekil de konuşuyor ki ağzından çıkan her kelime egitici ögretici degimlerle dolu bence, ana krılaçiye deyimi nasıl açıkladını hatırlasınıza, gerçi ileriki bölümler de ögretmenlikte yapacak ya o görevini de yerine getiyor, yani dizi boyunca önce zeki bir kız çocugu sonra lady adayı sonra tüm azmiyle lady daha sonra hemşire,ögretmen,doktor ve en son olarak annelik ğörevi yapıyor vel hasıl canğemanın dizi boyunca yapmadığı meslek kalmıyor anladığınız kadarıyla daha ne kaldi ki onu da siz söyliyin bakalım
ben seni,salazarı ve senseyi kastetmemistim.yorumun icin tskkrlr.bu arada tane tane guzel konusmasının sebebi Turkce dublaj olmasın :img-hyste yoksa koreli dili cok kaba geliyor bana.bu arada cok haklısın cangema dizide her isi basaran ustesinden gelmedigi is olmayan cok tatlı:love05: bir karakter.supermenin bayan versiyonu guney kore subesi dememiz yeterli.:good: cangemayı alsınlar heroes dizisine koysunlar butun kahramanlar bizde kendimizi nimetten sayıyorduk demezse ben bu isi bilmiyorum.:img-hyste
son sorunun cevabını yorumumda vermisim zaten.bir daha duymak istersen ata demirerin kadir inanır taklidini izlediysen benim cevabım ordada var.
Bundan Sonra Cocuklarının Anası Evimin Kadını Olacaksın.yani ev hanımı:happy0064
Vanesa
Lady çoy Yanlış Hatırlamıyorsam Tam 47. Bölümde ölecek
Gum Yang'da Saraydan Sürülecek
Pansol Yolda ölecek
Bakan Guyom Hoo'da Ceco Adasına Sürgüne Gidecek
Yani 47. Bölüme Az Kaldı
gecmis olsun sensey.bende herkesin gecmis kandilini kutlarım.diziye donecek olursak vanessa oncelikle hos geldin.senseyin dedigi gibi dizinin son bolumlerine dogru dramatik bir olum lady choi yi bekliyor.bu kadar kotulugune ragmen ben uzulmustum sahsen.izlemeyenler icin pek ayrıntıya girmiyorum ama cok huzunlu birolum sekli onu soyliyim yeter.
ayrıca gum-yanga cangemaya yaptıklarından dolayı ne kadar sinirlensemde bir turlu kızamıyorum.ailesinin misyonu onu maalesef tuketti.cungomine dunku bolumde hazırladıgı yemek,krala yemek yaparken bile bu kadar ozenmemistim demesi ve cungo-min in sasırıp tabiri caizse aval aval bakması,dumur olması:img-hyste.(kardesim insan 1-2 kelam eder ne duygusuz adamsın yahu,kız senin icin gururunu yerlere atmıs 1 tesekkur 1 gonul almak cokmu zor.) beni uzdu.birde merak ediyorum cangema ve gum yang aynı safta olsaydı onlerinde kim durabilirdi.valla muthis 2.li olurlardı bence.
salazar_wayne 04-07-08, 15:59 arkadaşlar uzun bir ayrılıktan sonra herkese merhaba:happy0064
baktım kulağım çınlıyor. dedim birisi beni anıyor. sizmişsiniz....:good:
yazacak o kadar şey var ki aslında. Zaten bazı arkadaşlar dile getirmişler bazılarını sağolsunlar.
Neyse biz dizimize geçelim.
son 2-3 bölüm mükemmel ötesi bir şeydi.
gerçi daha önce de seyretmiştim ama sanki ilk defa seyrediyormuşum gibi bir heyecanla seyrediyorum.
Cangemanın köyde kaldığı bölüm var ya özellikle....
Hani insan bazen ani olarak midesinin bulandığını falan hisseder ya (gıda zehirlenmesi falan geçiren bilir belki) aynı o şekilde birden bire bir duygu seli hücum etti üzerime. çok garip bir duyguydu ilk defa başıma geldi.
Cangemanın ahırda kapalı kaldığı anlarda, cungo nun onu kurtardığı zaman ve annesinden ayrılmak istemeyen çocukların ağlayışını gördüğümde.
İnanın tarif etmek imkansız.
Sizinle paylaşmak istedim.
salazar_wayne 04-07-08, 16:11 ve dünkü bölüm...
Gum yang ın haline de çok üzüldüm.
Özellikle cungo ya
"Bu leydi hayatı boyunca yalnızlık çeken bir zavallı
onu mutlu eden tek şey hayalleriydi"
demesi çok iç parçalıyıcıydı.
bu arada sizin dizideki oyuncuların yerini alabilecek Türk oyuncuları tartıştığınızı gördüm.
Bence onların yerini bizimkilerden hiç kimse dolduramaz.
1. Cangemanın gülüşü,ağlayışı,şaşırma ifadesi
2. Cungonun karizması, Camgemaya olan bağlılığı
3. Gumyang ın bazı kötü davranışlarda bulunmasına rağmen yüzündeki saf ve masum ifadesi
ve ayrıca bizim oyuncular olsa herhalde farklı bir dublaj olmazdı.
Oysa ki dublajlar da mükemmel ötesi. karakterlere tam uymuş.bazen diziyi seyrederken seslerin gerçekten oyunculara ait olduğu düşüncesi uyanıyor.
bu sebeplerden dolayı bence hiç bir karakterin yerini bir Türk oyuncu dolduramaz.
Ayrıca Müzikleri de unutmamak lazım.
Bizde olsaydı herhalde Senseyin dediği gibi Sabuha falan koyarlardı.
Bu da diziyi tamamen batırırdı.
kimse yorum yapmayınca biraz cınlattık.en aktiflerden biri sensin bu dizi ile ilgili forumda yani bir sensey iki sen.onemini anla.ben son anlara yetistim ondada sensey haric kimse kalmadı yorum yapan gelen 1-2 kelam ediyor sonra arazi.neyse diziye donelim.bencede soyle bi dusununce bu diziyi bize uyarlamak diziyi bambaska bir boyuta gecirir.maalesef kotu yonde olur oda bariz belli bisey.rating alsın diye dizinin muzikleri basta olmak uzere arabeskin gozune vururlar.gumyangın duygulu anlarında hep bir muzik calıyor dikkatini cektiyse APNA dan oldugunu ogrendigim 3:13 dakika suren bu sarkının yerine dedigin gibi dayarlar ibodan sabuhayı,muslumden vazgecmemi,emrahtan ben yetimi:img-hyste gelde o zaman izle diziyi.basroldede kucuk emrah cungo-min rolunde.:img-hyste saray ladysi cangema yada doktor cangema olur sana acıların kadını cangema.:img-hyste yaparmı yaparlar ben simdiden korkmaya basladım.
salazar_wayne 04-07-08, 16:40 Arkadaşlar eskisi kadar sık burada olamayacağım içim üzgünüm.
Ama inanın dizi hakkındaki dşüncelerimi burada sizinle paylaşmaktan zevk alıyorum.
son olarak sizinle bir düşüncemi daha paylaşmak istiyorum.(eleştiriler geliyor herhalde:img-hyste)
Ben dizide bazı tespitlerde bulundum.
çoğu defa cungo nun cangema için bir çok kez acı çektiğini, zorluklarla uğraştığını görsekte cangema nın böyle bir sıkıntısı olmadı. Tamam sıkıntılar çekti belki ama bunlar aşk acısı değildi.
Gumyang ın ise Cungo için döktüğü göz yaşlarının haddi hesabı yok.
Tamam belki hoş olmayan bazı şeyler yapmış olabilir. ama Cungo için kendini harab etmesini de görmezden gelemeyiz herhalde değil mi.
Ben düşünyorum ki asıl aşk Cangema ile Cungo min arasında yaşanıyor olsa da
Gum yang ın aşkı çok daha büyük bence.
Şunu da unutmayın ki Gumyang saraya adımını attığından beri Cungo ya aşıktı ( ne büyük bir aşk, yıllarca hiç azalıp eksilmedi) Cangema hangi ara gördü de aşık oldu.
Lafın kısası ben Cungoyu Gumyang ın hakettiğini düşünüyorum.
İkisi de efsanevi aşıklar.
Bence bu dünyadaki Gumyang ını bekleyenler de (yani ben oluyorum bu :img-wink:) Cungosunu bekleyenlerde fazla ümitli olmasın(Daisy sen de kızma bana tamammı) Cangema demedim Gumyang dedim çünkü ideal sevgili o bence.
Umudunuzu kırmak gibi olmasın ama bence bu kimseleri gerçek hayatta bulamayız.
Sensey sen gerçek hayattaki Cangemanı bulabilirsin belki.
Tamam eşssiz olabilir güzel olabilir ama Gumyang daki sevda yanıklığını göremedim ben cangema da.
Uzun uzun yazdım biraz ama olsun yazmadığım günlerin acısını çıkarttım:happy0064
Benden şimdilik bu kadar
Vesselam....
Arkadaşlar eskisi kadar sık burada olamayacağım içim üzgünüm.
Ama inanın dizi hakkındaki dşüncelerimi burada sizinle paylaşmaktan zevk alıyorum.
son olarak sizinle bir düşüncemi daha paylaşmak istiyorum.(eleştiriler geliyor herhalde:img-hyste)
Ben dizide bazı tespitlerde bulundum.
çoğu defa cungo nun cangema için bir çok kez acı çektiğini, zorluklarla uğraştığını görsekte cangema nın böyle bir sıkıntısı olmadı. Tamam sıkıntılar çekti belki ama bunlar aşk acısı değildi.
Gumyang ın ise Cungo için döktüğü göz yaşlarının haddi hesabı yok.
Tamam belki hoş olmayan bazı şeyler yapmış olabilir. ama Cungo için kendini harab etmesini de görmezden gelemeyiz herhalde değil mi.
Ben düşünyorum ki asıl aşk Cangema ile Cungo min arasında yaşanıyor olsa da
Gum yang ın aşkı çok daha büyük bence.
Şunu da unutmayın ki Gumyang saraya adımını attığından beri Cungo ya aşıktı ( ne büyük bir aşk, yıllarca hiç azalıp eksilmedi) Cangema hangi ara gördü de aşık oldu.
Lafın kısası ben Cungoyu Gumyang ın hakettiğini düşünüyorum.
İkisi de efsanevi aşıklar.
Bence bu dünyadaki Gumyang ını bekleyenler de (yani ben oluyorum bu :img-wink:) Cungosunu bekleyenlerde fazla ümitli olmasın(Daisy sen de kızma bana tamammı) Cangema demedim Gumyang dedim çünkü ideal sevgili o bence.
Umudunuzu kırmak gibi olmasın ama bence bu kimseleri gerçek hayatta bulamayız.
Sensey sen gerçek hayattaki Cangemanı bulabilirsin belki.
Tamam eşssiz olabilir güzel olabilir ama Gumyang daki sevda yanıklığını göremedim ben cangema da.
Uzun uzun yazdım biraz ama olsun yazmadığım günlerin acısını çıkarttım:happy0064
Benden şimdilik bu kadar
Vesselam....
senin ulaşılmazın gum yang bizi ulaşılmazımız cangema
öyle güzel konuşuyon ki sanki elinin altında gum yang var
sanki bakkalda kilo ile satılıyor
hayatta gum yang'ıda bulmak zor cangema'yıda bulmak zor
ama her yer bu devirde yon guroda dolu
nereye el atsan bir pansol çoy bir guyum ho çıkıyor
hemde gırla
önemli olan aramak
ne demizler
arayan mevlasınıda bulur b..... da
önemli olan aramadaki niyetin ve şeklin
dünkü bölüm çok güzeldi,ama ilk baktığım da çok korkmuştum saraybeylrinn cangemayı zehirledigini sanmıştım ve o kadar çok üzülmüştüm ki gumyanğ ı sorgulayacakları bile sevinememiştim, ama dün baktığım da öyle degil di, ama milleti bu kadr kayğılandırmaya hakları yokturdu ki madem kızı infaz etmeyecektiniz niye taaaaaaaaaa zehiri gösteeeeerene kadar bekletiyorsunuz ya bir de canğemanın infazını duyunca cungonun yüzün deki ifadeyi gördünüz mü arkadaşlar nasıl her yere koşup araştır bulmaya çalış tı dimi vel hasıl pazartesi bölümü iple çekiyorum bir başlasa da görsek
salazar_wayne 05-07-08, 22:20 gecmis olsun sensey.bende herkesin gecmis kandilini kutlarım.diziye donecek olursak vanessa oncelikle hos geldin.senseyin dedigi gibi dizinin son bolumlerine dogru dramatik bir olum lady choi yi bekliyor.bu kadar kotulugune ragmen ben uzulmustum sahsen.izlemeyenler icin pek ayrıntıya girmiyorum ama cok huzunlu birolum sekli onu soyliyim yeter.
ayrıca gum-yanga cangemaya yaptıklarından dolayı ne kadar sinirlensemde bir turlu kızamıyorum.ailesinin misyonu onu maalesef tuketti.cungomine dunku bolumde hazırladıgı yemek,krala yemek yaparken bile bu kadar ozenmemistim demesi ve cungo-min in sasırıp tabiri caizse aval aval bakması,dumur olması:img-hyste.(kardesim insan 1-2 kelam eder ne duygusuz adamsın yahu,kız senin icin gururunu yerlere atmıs 1 tesekkur 1 gonul almak cokmu zor.) beni uzdu.birde merak ediyorum cangema ve gum yang aynı safta olsaydı onlerinde kim durabilirdi.valla muthis 2.li olurlardı bence.
Dikkatli okumadım ilk başta
Hayal gördüğümü falan sandım
senin Gumyang ı savunduğunu gördüğüme inanamadım ilk başta
yanlış anlama sakın.
yani bu forumda sık yapılan bir şey değil de ondan.
Eğer yanlış bilmiyorsam bu forumda doğru dürüst savunan ben varım bir tek.
Tamamen katılıyorum sana.
Cungo çok ayıp etti.
Hiç değilse bir gönlünü falan alsaydı.
Acaba daha sonra ne diyecekti de arkasından koştu.
Şöyle demesini isterdim ben
"size bu kadar acı çektirdiğim için özür dilerim"
Tamam belki bilerek değil ama yinede kız onun için adeta yandı kavruldu.
aslında ben olsaydım Evanesence nin bir şarkı sözüyle cevap verirdim Gumyang a
"All this time I can't believe I couldn't see
Kept in the dark but you were there in front of me
İnanamıyorum nasıl göremedim bu kadar zaman
Karanlıkta yaşıyordum ama sen orda, önümdeydin.
derdim ve sahip olunacak en güzel sevgiliye koşardım.
Ve son dediğine de katılıyorum.
Gumyang la Cangema mükemmel bir ikili olurdu bence
Ama zavallı Gumyangımın da dediği gibi kalbi parçalandıkça nefreti artyor.
Arada Cungo var iken bu imkansız
salazar_wayne 05-07-08, 22:40 Bu arada Belirttiğiniz gibi Gumyang ın saraydan ayrılma zamanı yaklaşıyor.
Sevinin siz bakalım.
Ah ben bir Kralın yerinde olsaydım.
Hakkında kötü konuşmayı
Gumyangı sevmiyorum demeyi bile suç sayardım.
En ağır cezaya(idama) çarptırırdım.
Hatta yanımdaki kraliçeyi de mutfağa falan gönderirdim(son zamanlarda hoşuma gitmeye başlamıştı ama neyse.) Gumyang ı da kraliçe yapardım.
valla salazar ben sensey gibi forever cangema :love05:ekibindenim ama bende gum yangın askının kıyas olarak cangemanın askından buyuk oldugunu dusunuyorum.dolayısıyla bencede cungo-min ile gum-yang ikilisi daha uygun olurdu.cangemanın illa bir ask hikayesinin olması gerekmiyordu.cunku kahramanlar hep yanlız olur.ben oyle gordum hep.rakipte kalmayınca artık cangema konusunda senseyle ben aramızda bi duelloyla artık bisekilde :img-hystebirde cungo-minin arkadan kosma sahnesi vardı belirttigin gibi.ben hala cungo-minin duygusuz oldugunu dusunmeye devam ediyorum.sanki 1 dakikada sarayamı gitti,gercekten birsey soyliyecek olsa.pesinden saraya kadar kosardı kapı onunde beklerdi,hemen geri vites yapıp iceri girmezdi.gumyangın dedigin gibi kalbi parcalandıkca nefreti artıyor ve bu yuzden cangemayla hicbir zaman olumune kanka olamazlardı.ama gum-yangında alternatifi yokki gozunu acmıs cungo-min gozunu kapayacak cungo-min.soyle bir diziye bakacak olursan cungo-mine rakip olacak eli yuzu duzgun bi korelide yok.bizde olsa saraya yeni bir muhafız gelirdi.gum-yangın yarasına merhem olur onu etkiler dolayısıyla herkes mutlu olurdu.koreliler bunu dusunememis iste.
hilo haklısın ortamı bu kadar germenin ne manası var.surekli zehirli sise susu verilmis biseyi gosterip durdular cangemanın sinirini benimde ayarımı bozdular.siseyi tutan elemana zaten uyuz oldum sinirin onde gideni.kralicede hemen fetvayı vermis diyorki yaptıgınla guvenimi sarstın olucektin aslında kralı iyilestirmen sartıyla affettim.hadi ya okadar diplomalı doktor hemsire bulamamıs kac sene asistan cangemadan bu iyilestiremezsen olursun diye istenirmi.hayatı sonlandırmak bu kadar kolaymı.buneyaa.hani her fırsatta cangemayı koruyacagını destekledigini soyluyodun.(nasıl hırs yapmısım kendimden korktum kraliceyi gorsem bogucam sanki.) hilo bende senin kafadanım cuma yayınlanan bolumden sonra sanki bosluga dusuyor gibiyim.pazartesine kadar evde oldugumda zamanımın yarısına yakını dizi muziklerini dinlemek ve lee young ae videolarını izlemekle geciyor.yarısı olmasın yuzde 10 u.:icon_whisama gunu mutlu gecirmemi saglıyor cangemanın gulumsemesi.bir cesit terapi gibi.hosh delide degilim ama..:img-hyste
dünkü bölüm çok güzeldi,ama ilk baktığım da çok korkmuştum saraybeylrinn cangemayı zehirledigini sanmıştım ve o kadar çok üzülmüştüm ki gumyanğ ı sorgulayacakları bile sevinememiştim, ama dün baktığım da öyle degil di, ama milleti bu kadr kayğılandırmaya hakları yokturdu ki madem kızı infaz etmeyecektiniz niye taaaaaaaaaa zehiri gösteeeeerene kadar bekletiyorsunuz ya bir de canğemanın infazını duyunca cungonun yüzün deki ifadeyi gördünüz mü arkadaşlar nasıl her yere koşup araştır bulmaya çalış tı dimi vel hasıl pazartesi bölümü iple çekiyorum bir başlasa da görsek
sana aynen katılıyorum
yüzbaşı öldü öldü dirildi
sen diyorsun yaa milleti kaygılandırmaya hakları yoktu diye
nasıl yok
bence var
dizi yapımcıları ver senbaristlerin izleyicileri kaygılandırmaya şekilden şekile sokmaya hakları var
işte o zaman dizinin keyfi çıkıyor:good::good::img-hyste
Bu arada Belirttiğiniz gibi Gumyang ın saraydan ayrılma zamanı yaklaşıyor.
Sevinin siz bakalım.
Ah ben bir Kralın yerinde olsaydım.
Hakkında kötü konuşmayı
Gumyangı sevmiyorum demeyi bile suç sayardım.
En ağır cezaya(idama) çarptırırdım.
Hatta yanımdaki kraliçeyi de mutfağa falan gönderirdim(son zamanlarda hoşuma gitmeye başlamıştı ama neyse.) Gumyang ı da kraliçe yapardım.
bende kral olsaydım gum yan'ı sana nispet olsun diye 32. eşim yapardım seni çatlatırdım
kraliçe olarakda cangema'yı seçerdim.
lady çoy'uda ibret-i alem olsun diye zindana atardım bütün özel günlerde halkın içine çıkarır teşhir ederdim
tıpkı geçmişte osmanlı'nın yalancı şahitlik yapan insanları yoğurtlayıp 2-3 gün caddelerde dolaştırıp teşhir ettiği gibi:img-hyste:img-hyste
:good:valla salazar ben sensey gibi forever cangema :love05:ekibindenim ama bende gum yangın askının kıyas olarak cangemanın askından buyuk oldugunu dusunuyorum.dolayısıyla bencede cungo-min ile gum-yang ikilisi daha uygun olurdu.cangemanın illa bir ask hikayesinin olması gerekmiyordu.cunku kahramanlar hep yanlız olur.ben oyle gordum hep.rakipte kalmayınca artık cangema konusunda senseyle ben aramızda bi duelloyla artık bisekilde :img-hystebirde cungo-minin arkadan kosma sahnesi vardı belirttigin gibi.ben hala cungo-minin duygusuz oldugunu dusunmeye devam ediyorum.sanki 1 dakikada sarayamı gitti,gercekten birsey soyliyecek olsa.pesinden saraya kadar kosardı kapı onunde beklerdi,hemen geri vites yapıp iceri girmezdi.gumyangın dedigin gibi kalbi parcalandıkca nefreti artıyor ve bu yuzden cangemayla hicbir zaman olumune kanka olamazlardı.ama gum-yangında alternatifi yokki gozunu acmıs cungo-min gozunu kapayacak cungo-min.soyle bir diziye bakacak olursan cungo-mine rakip olacak eli yuzu duzgun bi korelide yok.bizde olsa saraya yeni bir muhafız gelirdi.gum-yangın yarasına merhem olur onu etkiler dolayısıyla herkes mutlu olurdu.koreliler bunu dusunememis iste.
ibo sen ne akıllı adamsın haaa
yüzbaşıyı 2 dakikada devreden çıkardın
hemen biz düello yapar olduk
gum yang'la cangema ölümüne düşman oldu
saraya yakışıklı yeni bir muhafız girdi
senden iyi senarist olur haa valla süpersin
ben en çok düello kısmını beğendim cezbetti valla:img-hyste:img-hyste
bende kral olsaydım gum yan'ı sana nispet olsun diye 32. eşim yapardım seni çatlatırdım
lady çoy'uda ibret-i alem olsun diye zindana atardım bütün özel günlerde halkın içine çıkarır teşhir ederdim
tıpkı geçmişte osmanlı'nın yalancı şahitlik yapan insanları yoğurtlayıp 2-3 gün caddelerde dolaştırıp teşhir ettiği gibi:img-hyste:img-hyste
sensey haklısın valla zaten ben cungodan dahaçok yakıştıryorum kralı canğemaya gunyang da orda
şu şarkıyı hak ediyor tıpa tıp uyuyor hatta içime işlerken farkına varmamışım sana bittigimden kendime kalmamışım
kız cungoya yan yan kendini unuttu valla
:good:
ibo sen ne akıllı adamsın haaa
yüzbaşıyı 2 dakikada devreden çıkardın
hemen biz düello yapar olduk
gum yang'la cangema ölümüne düşman oldu
saraya yakışıklı yeni bir muhafız girdi
senden iyi senarist olur haa valla süpersin
ben en çok düello kısmını beğendim cezbetti valla:img-hyste:img-hyste
sensey benimkisi gum-yang ta mutsuz olmasın hesabı bir senaryo degisikligi.yoksa bir artniyetim yok :icon_whis belkide var.neysee....
cangemanın etkisinden kurtulup 2 dakka objektif yorum yapacak olursam gum-yang kucuklukten beri cungo-min in gonlunu almak icin her yolu denedi ve haklısın cungo-min ona hicbir umit vermedi.gum-yangın askı daha buyuk ve imrenilesi diyede cungo-minin cangemadan vazgecip ona asık olmasıda beklenemezdi.ne demis degerli bir turk popcusu.
Gonlunu gun edeni sevmez sevda
İster onu hep uzeni
Her ona kucak acan olmaz fayda
Bekler hep onu sileni...ooooo:img-hyste
bilmem anlatabildim mi?
salazar_wayne 06-07-08, 19:00 salazar sen adamı öldürürsün valla
ne imiş
''size bu kadar acı çektirdiğim için özür dilerim''
cungo gum yang'ın kendisine olan aşkını bilmiyordu ki
heralde rüyasında gun yang'ın kendine aşık olduğunu görüp öyle özür dileyecekti
hehehehehehe
artı cungo min gum yang'a hiç açık kapı bıraktı mı hayır
ne yaptıysa GUM YANG kendi kendine yaptı
taaa en başından acı çekeceğini bile bile cungo'yu sevmeye devam etti
yani bile bile acı çekiyor
cungo'nun bir günahı yok yani
nu arada şarkı sözü olayını sevdim:img-wink:
Kardeşim söyledi ya Cungo ya aşık olduğunu.
Diyemez miydi Size bilmeden bunca zamandır acı çektirdiğim için özür dilerim diyebilirdi.
Tamam diyeceksiniz onun suçu değildi diye.
doğru ama öyle bir söz söylemesi icab ederdi bence kibarlık gereği.
Hiç değilse biraz gönlünü almak niyetiyle teselli edici bir kaç laf etseydi.
Bu aralar yazma imkanı bulabiliyorum neyseki:happy0064
Şu günlerde buradayım inşallah bir aksilik olmazsa
canan_frdvs 06-07-08, 22:09 İmza ve avatarlar :img-in_lo
http://img177.imageshack.us/img177/4608/geumysf9.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/566/geumy2nb9.jpg
http://img388.imageshack.us/img388/8286/y1te0.gif http://img144.imageshack.us/img144/9136/yu2fp2.gif http://img144.imageshack.us/img144/3104/y1abbzw2.gif http://img141.imageshack.us/img141/2091/plaaskel9.gif
http://img388.imageshack.us/img388/4815/yonnmo4.gif http://img144.imageshack.us/img144/1017/jggytu9.gif http://img144.imageshack.us/img144/4622/yjgglv3.gif http://img144.imageshack.us/img144/9931/selamdd7.gif http://img228.imageshack.us/img228/8162/sonnfkr2.gif
Al sana ben Kraliçe yaptım bile Gumyang ı:happy0064
Dizideki kraliçeden güzel duruyor böyle.
Selamlayın yeni kraliçenizi bakayım:happy0064
arkadaşım kraliçeligi istemiyorduk ki zaten al senin olsun bu mevki biz gungo yu istiyorduk zaten onu da aldık
bu ara da emegine sağlık imza ve avatarlar çok ğüzel devamını bekliyoruz
bu cumaya kadar bitiyormu acaba bilen var mı
***vanessa*** 07-07-08, 12:06 bende kral olsaydım gum yan'ı sana nispet olsun diye 32. eşim yapardım seni çatlatırdım
ben kralı çok beğeniyorum zaten cangemayla çok yakışırlar ama biyandanda düşününce yüzbaşı cengemayı seviyor cengemada yüzbaşı seviyo cengema nasıl kraliçe olacakki ama lady çoy fikrine bayıldım:good:
duyuru....
arkadaslar bilen biliyodur bilmeyenler icin soyluyorum;
artık saraydaki mucevher dizisi hafta ici hergun 17:25 te baslayacaktır.zamanınızı ona gore ayarlayınız.
mr.sensey cahilligimi bagısla bir sorum olacak.yalancı sahitleri yogurda bandırıp teshir ederken sade yogurtmu,eksimis yogutmu,kaymaklı yogurtmu,sarımsaklı yogurtmu kullanıyorlardı?belli bir standart varmıydı?cezanın agırlıgına gore degisiyormuydu?:img-hyste bilgilendirirsen sevinirim.:good:
merhaba arkadaşlar bu foruma yeni katıldım.bu diziyi çok seviyorum .yorum yazmıyordum ama forumu takip ediyordum.bence çok farklı ve çok güzel bir
dizi.dizide sevmedim karakterler var.ben geum yang sevmiyorum lady han ve jang geum a çok zarar verdi.ve vermeye devam da ediyor
ayrıca cungo min geum yang sevmediği içimin yağları eriyor:happy0064
xhilox bildigim kadar daha 9 bolum var.onumuzdeki hafta persembe biter galiba.firuze hakkatten hosgeldin ama biraz gec geldinbye neyse trt bir kıyak gecer diziyi prime-time saatinde 3.kez tekrar verirse bol bol yorum yapma fırsatı buluruz.bu guzelim dizinin ratingi maalesef yuzde 1 den az.dolayısıyla tv. izleyicisinin yuzde 99 u daha ne kacırdıgının farkında degil.gitsinler birbirinin tıpkısı aliye,binbir gece gibi dizileri izlesinler.:img-pilot
neyse bugunden itibaren sucluların yaptıgının yanına kar kalmıyacagı bolumler baslıyor.herkesin maskesi dusecek.
keshke bu diziyi 54 bolumden fazla cekselerdi ,zira diziyle ilgili tek sikayetim budur.
muhtemelen.bazı yerlerde film 2003 bazı yerlerde 2004 diye geciyor.arada tatil yapsalar,soguktaki cekimlerden dolayı grip olanlar olsa cekim aksasa falan kesin 2 senede cekmislerdir bence.yanlız birsey daha dikkatimi cekti.bu diziden sonra star olmus olan cangemanın yani lee young ae nin aradan gecen 4-5 senede sadece sympathy for Lady vengeance filminde oynaması.ondada zaten roluyle butun odulleri toplamıs nerdeyse.ama yinede daha fazla film yada dizide oynaması gerekirdi bence.bu guzelligi bizden esirgememesi lazımdı.
salazar_wayne 07-07-08, 18:54 Bu korede de adalet falan yok.Savcı koymuşlar bir tane bu ne biçim savcı böyle Herkesin ben suçluyum demesini bekliyor. Lady Han a da böyle yaptı.Diyor benim kralı zehirlemek gibi bir amacım yok diye adam daha soruyor kimden emir aldın diye. Gumyang a da aynısını yapıyor. Böyle zalim bir savcı olabilir mi yahu? Adam araştıtır.
Sağı solu yoklar, derinlemesine araştırır. Şeytan diyor ki Bir kaç adam topla git bas orayı. Gumyang ı al kaçır ordan, savcıyla adamlarını da orada öldür.
Bundan sonra kimseye zarar veremesin.
Lady Cho ile abisi de artık başlarının çaresine baksın.:img-hyste
bu günkü bölüm çok güzel ama gözlerimiz bayram etti valla
bay dukku ile karısının tezi de çok yaratıcıydı bakan ile büyük çoy çok yakışırlardı ama
evet mahkemedekiler gerçekten çok acımasızlardı canğemayla lady hana da aynısını yapmıştı ciddansızlar yani mahmeye heyetine diyorum
uzun zamandan beri ilk defa cangemanın huzurunun kacmadıgı rahat oldugu bir bolum izledim bende mutlu oldum.gum-yangıda severim ama hapisteki sahnede senden asla ozur dilemem demezmi sinir oldum,sadece cungo-minden ozur dilermis.neyse salazarın hatrına icime atıyorum ofkemi.
yok yok ofkemi icimde tutmıycam yoksa MAAZALLAH neme lazım:img-hyste
onun icin hakimden bahsetmeye baslayalım dediginiz gibi.kardesim ortacag avrupasında engizisyon mahkemelerinde bile suclu olanlar yada sanılanlar sucunu yada suclandıgı seyi itiraf eder birdaha yapmıcaz hakim amca dediklerinde dısarı salınırlarmıs.bu korede hakimler illa sucunu kabul et diye tutturuyor .elde duzgun bi kanıt yok olene kadar iskence .buneyaaa.yok ben yapmadım,vay ben gormedim yok ben duymadım hakimin umrundamı ya kabul et asalım yada iskenceye dayanama ee devletide yorma misali ben bu hakimin varyaa :dito
sensey benimkisi gum-yang ta mutsuz olmasın hesabı bir senaryo degisikligi.yoksa bir artniyetim yok :icon_whis belkide var.neysee....
cangemanın etkisinden kurtulup 2 dakka objektif yorum yapacak olursam gum-yang kucuklukten beri cungo-min in gonlunu almak icin her yolu denedi ve haklısın cungo-min ona hicbir umit vermedi.gum-yangın askı daha buyuk ve imrenilesi diyede cungo-minin cangemadan vazgecip ona asık olmasıda beklenemezdi.ne demis degerli bir turk popcusu.
Gonlunu gun edeni sevmez sevda
İster onu hep uzeni
Her ona kucak acan olmaz fayda
Bekler hep onu sileni...ooooo:img-hyste
bilmem anlatabildim mi?
al bende sana dinlediğim tarzın sanatçısı ünlü filozof MÜSLÜM BABA'dan gum yang'a söylenmiş bir şarkı sözü
kısmet değilmiş mutluluk
unutmaya çalışırım
bir sevenim olur elbet
sevmesemde alışırım
süper tıpatıp uymuş
Kardeşim söyledi ya Cungo ya aşık olduğunu.
Diyemez miydi Size bilmeden bunca zamandır acı çektirdiğim için özür dilerim diyebilirdi.
Tamam diyeceksiniz onun suçu değildi diye.
doğru ama öyle bir söz söylemesi icab ederdi bence kibarlık gereği.
Hiç değilse biraz gönlünü almak niyetiyle teselli edici bir kaç laf etseydi.
Bu aralar yazma imkanı bulabiliyorum neyseki:happy0064
Şu günlerde buradayım inşallah bir aksilik olmazsa
aşk kibarlığı affetmez üstat
karşıdaki aşkını kalbine gömmüş bir kadın
cungo'dan ümit verici bir sözü açık bir kapı gibi algılar yani
buda havayı değiştirir
al bende sana dinlediğim tarzın sanatçısı ünlü filozof MÜSLÜM BABA'dan gum yang'a söylenmiş bir şarkı sözü
kısmet değilmiş mutluluk
unutmaya çalışırım
bir sevenim olur elbet
sevmesemde alışırım
süper tıpatıp uymuş
haklısın ama gelde bunu gum-yanga anlat.kafayı cungoyla bozmus.halbuki senin muslum babanın soyledigi
bu kadar caresiz bırakma beni,
baglandım bir kere cok sevdim seni,
senden istedigiiim cok sey degilkiiiiiii:img-hyste
uzaktan uzaga bir gulsen yeteeer,
uzaktan uzaga bir gulsen yeteeeerrrrr.:img-hyste
sozlerini siar edinseydi rahatsız etmedende bir kisinin nasıl sevilebilecegini ogrenmis olurdu.
bu sahneler ne zaman olacak yaaa cengemayla yüzbaşı kaçacakmı?
aslında bir nevi kaçacaklar
kral hastalanacak
cangema'da saray hastanesinin başında olan kişi
cangema hastalığına çare bulacan kralın
ama bazı nedenlerden dolayı tedavi edilemeyecek
kral öleceğini hissettiği zamanda saraydakiler cangema'ya hastalığa çare ulamadı diye iftira atıp cezalandırmasınlar diye
bir saray beyi ile birlikte ming ülkesine(o zamanın çin'ine) kaçırtacak
eğer kaçırtmasa cangema kralı o halde hasta iken burakıp gitmeyeceğini bildiği için kaçırtıyor
sonra cangema ile yüzbaşı bir araya geliyorlar işte
tam gemiye binip ülkeyi terkedecekleri sıra
cangema kralın öldüğünü haber alıyor
gemiye binmekten vazgeçiyor
o arada cangema goya kralı hasta iken bırakıp kaçtığı için arayan adamlarla klarşılaşıyorlar
gemi kaçıyor u arada
bunlarda başkent seul'un ücra bir köyüne gidip hayatlarını devam ettiriyorlar ir çocukları oluyor
falan filan işte
arkadaslar bugunku bolum neydi yahu oyle.nevrim dondu desem yeri.
kralice diyor cangema hadi iyilestir,bakan geliyo bir ayar cekiyo,kraliceden bir U donusu tamam oyleyse bashekim iyilestirsin,bashekim yapamıyor,tekrar U donusu hadi cangema sen yaparsın bunu,bu arada bir cangemayla cungoyu,bir choi leri iceri alıyorlar,tam dısarı cıkıyolar hadiii yine iceri.buyur burdan yak.neyse sonunda bali masajına benzer bir masajla (bali masajını nerden bildigimi sormayın:img-hyste)kralın gozunu acıyor.yalnız açış bu açış kralın gozu bundan sonra cangemadan gayrısını gormeyecek olene kadar.onuda cungo dusunsun artık.
bu arada sensey sende tam damarcı cıktın.:good:
ghokcheeguevara nickli arkadasım,en aktif yorumcumuz olan mr.senseyin imzasına bakarsan sorununun cevabını bulmus olacaksın.
***vanessa*** 08-07-08, 22:05 SAĞOL YARATICI OLMAYA ÇALIŞIYORUM:img-hyste:img-hyste
SENİN AKLINA DAHA PARLAK BİR FİKİR GELİYORSA SÖYLE İZDE HAVAL GÜCÜMÜZÜ KULLANALIM:img-hyste:img-hyste:good:
ben olsam senin değin gibi lady çoy bütün yaptıklarını açığa çıkarır onu güzel bi rezil ederdim
kralın yerinde olsam cengemanın peşini bırakmazdım cengema ne olursa olsun yüzbaşını seçmesini (saten öyle olacak)onların şöyle aşak macerası yaşamasını
yosenganın çocuğunun prens olamasını saçma oldu biraz ama.......
salazar_wayne 08-07-08, 22:25 Kardeşim bu cangemayla cungo minin aşkları da nasıl aşk böyle
o kadar askerin yanında romantik laflar ediyorlar birbirlerine. Resmen bizim aramızda birşeyler var bizi öldürün falan demek istiyor.:img-hyste
Aşkın gizliliğine falan önem vermiyorlar. Aşk a saygıları yok bunların.
Halbuki Gumyang ın Cungo mine aşık olduğunu Cungo bile birkaç gün öncesine kadar bilmiyordu. Halasıyla amcasına bile sırf cungoya zarar verecekler diye söyledi.
Gumyang tam aşk eri. Ama kimse görmüyor bunu
Bilemediler Gumyang ın kıymetini. Saraydaki asıl mücevher o halbuki. Olan yine Gumyang a oluyor. Zavallı Gumyangcığım benim:img-cray:
haklısın salazar.bir mucevher varsa oda gum-yang tır. halbuki cangema olsa olsa ayaklı bir ansiklopedi,sohbetiyle etrafındakilere yeni ufuklar acabilecek bir bilge,kanatsız bir melek yada ne biliyim gulumsemesiyle etrafına ısık sacan bir gunes olabilir.bundanda herkes faydalanır.ama mucevher dedigin gosteristir,modası gecer,heves kalmaz sonra cıkarırsın vitrine koyarsın.almasıda kolaydır,bırakmasıdabyekusura bakma sen kasındın.:img-hyste
salazar_wayne 08-07-08, 23:05 Vaaaay!
Demek ki Gumyang a laf ha!!!!!!
şimdi sen de Dünya Gumyang Düşmanlarıyla Mücadele Örgütünün hedef adamları arasına girdin unutma bunu.
Nasıl derler hani?
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.
Şimdi cangema hakkında ben de bir şeyler söylesem sabaha kadar bitiremem .
Öyle çokki kendimi yormaya değmez.
tamam tamam söz piyango çıksın gum yang'la düğününüzü ben yapacağım
nikah şahitlerinizde ben ve ibo oluruz
hem seni mutlu ettik diye sevindiririz
hemde gum yang'a bir tane hasta insanı başımızdan attık diye köşe bir şekilde keyif yaparız
kardeşşşşşşşş
bu kadar aşk fazla
bu kız yabancı dil bilmiyor
bil. bilmiyor
tek bildikleri fesatlık-ağlamak-yemek yapmak
lütfen yani
salazar_wayne 08-07-08, 23:11 Ağlamak, yemek yapmak kötü birşey mi?
Fesatlık konusuna gelince sana katılmıyorum.
Gumyangın Cungo Min e olan aşkı yüzünden piskolojisi bozuldu.
Sizin de gördüğünüz gibi bir halasının yanına gidiyor yaptıklarının kötü olduğunu söylüyor
geri Cangemayla Cungo yu birarada görünce tekrar kötülük yapıyor.
Bu fesatlık değil bence bu konuda sana katılmıyorum.
yanlış anlamayın o örgüt daha plan aşamasında
daha resmi olarak kurulamadı
devlet dairesine gitti memurlar gülmekten mesaileri bitti
derneği daha kuramadı arkadaş
o örgütünde şu ana kadar 2 üyesi var
1.salazar
2. benim
salazar zorla üye yaptı ne yapıyım???????
yüzbaşı cungo min derneğini kim kuracak aceba gönüllü aranıyor var mı????
salazar_wayne 08-07-08, 23:16 sensey bu örgüt devlete bağlı resmi bir örgüt değil zaten.
Hani nasıl saray beyleri her işlerini kendileri hallediyor.
Bu da onun gibi.
Sen de örgütün hedefisin farkında mısın?
gum-yang a bi dusmanlıgım yok ama sen boyle cangemanın askını sorgulayınca dayanamadım.hem o kadarda abartmadılar hafif bir cilvelesme soz konusu:img-hyste oda normaldir zaten.karıstırmamak lazım bunları.
hem gum-yang benim tipim degil dolayısıyla o cigere uzanmasamda olur:img-hyste
dizideki tek favorim cangemadır:love05:
hadi biraz zorlarsam birde hemsire shing-be olabilir.kalan saglar isteyenin olabilir.:good:
aşkını kalbine gömsün aradan çıksın gelsin senin yanına yemeğini yapsın evini temizlesin
sen ne biçim don juan'sın salazar sahip çıok sevdiğine harcanıyor ortada valla
ne olursa olsun ister görsün ister görmesin
kötülük yapması ortalığı karıştırması yanlış
sen git memura kızdığın için bankayı soy
sonrada polşise memura kızdım deee
olmazzz
salazar hatırlarsan eski bir bolumde yemek yarısması donemi,lady han pes etmis bunlarla bas edemem ben demisti.sonra cangema bende sizi annemle esit goruyordum beni yanılttınız,pes ederseniz bundan sonra beni kaybedersiniz diye cıkısmıs ve lady hana tekrar savasma azmi vermisti.yani dogru bildigini diretmis istedigini almıstı.peki gum-yang teyzesiyle dayısına siz yanlıs yoldasınız bu kadar hile ve duzenbazlık yeter 2 dakka insan olun :img-hyste diyebildimi?
nayır,diyemedi.sadece cungoyu korudu.durustluk,haksızlıga isyan araki bulasın.tek derdi platonik askı.kim kimi zehirlemis,kim kimin cocugunu dusutturmus,kim kimin kuyusunu kazmıs olayların gobeginde oldugu halde gormedim,duymadım,bilmiyorum.neyseee bugunluk bu kadar yuklenme yeter arkası yarınabye
bu günlük yüklenmmeyi dört gözle bekliyorum
sana katılıyorum ibocum
bakalım bizim dernek ne cevap verecek
kesin ailesinin zoruyla yaptı diyecek
bende peşn peşin cevaP veriyim bu kız zeki biri o zaman niye iradesini kullanmadı
üstelik iyiyi kötüden ayırabilecek yaşıda geçmiş yani
dawsonjoey 09-07-08, 20:13 haklısın salazar.bir mucevher varsa oda gum-yang tır. halbuki cangema olsa olsa ayaklı bir ansiklopedi,sohbetiyle etrafındakilere yeni ufuklar acabilecek bir bilge,kanatsız bir melek yada ne biliyim gulumsemesiyle etrafına ısık sacan bir gunes olabilir.bundanda herkes faydalanır.ama mucevher dedigin gosteristir,modası gecer,heves kalmaz sonra cıkarırsın vitrine koyarsın.almasıda kolaydır,bırakmasıdabyekusura bakma sen kasındın.:img-hyste
Süper bir yorum :img-wink: ancak Goum Young'ın da hakkını yemeyelim Gumyangın bu halde olmasına sebep ailesi ve tabiiki yüzbaşına olan aşkı. Kötü diyemiyorum bir türlü Goum Young için. Jean Geum a ya olan hayranlığı zamanlar hasetli bir kıskançlığa dönüştü belki arada Cungo olmasaydı bu duygularla başa çıkıp dürüst ve onurlu ( şimdi onursuz demiyorum ama yaptıkları aslında yapmak istedikleri karakterine yakışan şeyler değil). bir saray leydisi olarak hayatına mutfakta devam edebilirdi ama aşk insana istemediği şeyler yaptırabiliyor. Bir de senin asla sahip olamayacağın şeylere senden daha alt durumda ki birinin sahip olduğunu görmek olumsuz hisleri perçinleyebilir.
Goum young yemek yapma konusunda her zaman yetenekli idi ancak hiç bir zaman Jeaun Geum kadar yaratıcı ve tutkulu olamadı. Saray Lady si olmak sonuçta kaderi idi Goum Young'ın başka bir seçeneği yoktu önünde. Aynı şey Jean Geum a için de geçerli olabilir ancak onu Saray Ladysi olma yoluna iten şartlar çok daha trajikti ve bu uğurda sevdiği herkesi kaybetti.
Bu dizide en çok dikkatimi çeken unsurlar; iktidar hırsınının, saray entrikalarının, kadınlar arası rekabetin yüzyıllardır dünyanın her yerinde aynı olduğudur. Bu entrikalarının baş müsebbide tabii ki Lady Choi. Bir zamanlar can ciğer oldukları saray sekreterini bile yerinden etmiş kendine düşman etmiş. İktidar hırsı insanın gözünü bu kadar mı karartır? Yaşasın ki layığını bulacak :)
Ben son bölümleri izleyememiştim. Sanırım Jean Geaum ve Jungo Min artık resmen sevgililer. (Bu arada ben Asyalıları pek beğenmem ama ne yakışıklı bir adamdır o :P)Bugün kü bölümde Jean Geum yı hiç olmadığı kadar kararlı, güvenli ve cesur gördüm. Goum young ve Lady Choi'un gözlerinin içine öyle bir bakışı vardı ki. Mağrur ve kendiden emin ikisi de korktular bu yeni Jean Geum'dan. Kraliçenin güvenini kazanması da cabası. Lady Choi her fırsatta Kraliçe'nin yanında ödü kopuyor Jean Geum bir şey söyleycek diye :)
Bir de şu kralın yemek durumu kraliyet ailesi değil gurme mübarekler :) Kral yıllar önce yediği ördeğin tadını hatırlıyor. Bu Lady Han'ın yaptığı yemeğin aynısını yapma hikayesi ne ben orasını kaçırdım. Bir de Youn Senga hamile değil mi? Hiç çocuğunu göstermediler dizinin sonunda. Youngredaya gelince zavalı bir piyon olmaktan öteye gidemedi küçük bir oyunda önemli kiş olduğunu zannetti ama sadece kullanıldı. Hak etti mi etmedi mi emin değilim ama yazık olacak Young Reda'ya.
Bu arada beyler aranıza Younsenga hayranı yok mu? Yoksa kraldan mı korkuyorsunuz :img-hyste varsa yoksa Goum Young ya da Jean Geum.
bugun salazar bile cangemanın hakkını cangemaya verir diye umuyorum.ne yaptı bugun cangema gitti,gum-yanga dediki,bir an icin arkadas oldugumuz eski gunlere donelim.aslında senin nasıl biri oldugunu biliyorum sen teyzene ve dayına benzemiyorsun,iyiyi kotuyu ayırt edebilirsin bu yuzden lutfen lady handan ozur dile opusup barısalım:img-hyste (buna benzer birseydi iste) hem bak gecen gun onun eskiden yaptıgı bir yemegi yapmıstın hatırladınmı(vay hırsıııızz:img-hyste yok bunu cangema soylemedi ben soyledim.) demekki sende onu unutamamıssın.senden nefret etmemem icin ailene karsı cık,kisiligini goster.ama gum yang naaptı.sen benim askımı elimdem aldın asıl benim senden nefret etmemem icin sebep goster demeye getirdi.sevgiyide nefretide iyi bildiginide ekledi.ama cangema tabi lafı gedigine koydu tabi.sen karsılıksız sevgini icinde buyutmus,sonra nefrete donusturmussun, demek seninde bahanen bu.
neyse sozun ozu yong broda bile choi leri sattı,choilere tahtalıkore yolları gozuktu.bye
yok o kralın nesinden korkucaz,gerci bu aralar kraldan bi ucan bi kacan:img-hystebenim kendi adıma dizide 1. begendigim cangemadır.:love05: 2.side hemsire şing-be dir.aslında kralicede cekicide.birseyde dikkatimi cekti sizlerinde fikrini almak isterim bu koreden ya guzel cıkıyor ya cirkin.hemde ne cirkin neyse o konulara girmiyim.dawsonjoey herhalde bir bayan arkadasımızsın.o ne yakısıklılıktır dedigine gore.lady choiyi guzel anlatmıssın.bir ekleme yapmak istiyorum.o kadar hırslı ve gozunu yuksek makamlar burumüşki nasıl olduda 24 saat gin-seng etkisiyle ucanı kacanı avlayan krala bu guzellikle bir isve yapıp kralın eslerinden biri olmamıs sasırdım.direk 1. derece olmadı 2.derece ne ugrasırsın cangemayla lady hanla.direk kraliceyi zehirle tahta otur.nasıl dusunememis bu hırsa ragmen sasırdım.
bu arada xhilox un hanımaga lafına hic tahammulu yok galiba gecen sensey gene boyle takılmıstında uzun sure yorum yapmamıstı.cok alıngan cıktı yorumda yapmıyor yahu.salazarıda benmi kırdım.halbuki gum-yangıda severim, sevmesini bilen biri bilerek kotuluk yapamaz,dusturundan oturu.hem nazik kibar bir yapısı var,kucuklukten beri pek arkadasıda olmadı cokta agladı garibim.neyse bunları salazar dusunsun cangemanın derdi bana yeter.
salazar_wayne 09-07-08, 21:25 Süper bir yorum :img-wink: ancak Goum Young'ın da hakkını yemeyelim Gumyangın bu halde olmasına sebep ailesi ve tabiiki yüzbaşına olan aşkı. Kötü diyemiyorum bir türlü Goum Young için. Jean Geum a ya olan hayranlığı zamanlar hasetli bir kıskançlığa dönüştü belki arada Cungo olmasaydı bu duygularla başa çıkıp dürüst ve onurlu ( şimdi onursuz demiyorum ama yaptıkları aslında yapmak istedikleri karakterine yakışan şeyler değil). bir saray leydisi olarak hayatına mutfakta devam edebilirdi ama aşk insana istemediği şeyler yaptırabiliyor. Bir de senin asla sahip olamayacağın şeylere senden daha alt durumda ki birinin sahip olduğunu görmek olumsuz hisleri perçinleyebilir.
Goum young yemek yapma konusunda her zaman yetenekli idi ancak hiç bir zaman Jeaun Geum kadar yaratıcı ve tutkulu olamadı. Saray Lady si olmak sonuçta kaderi idi Goum Young'ın başka bir seçeneği yoktu önünde. Aynı şey Jean Geum a için de geçerli olabilir ancak onu Saray Ladysi olma yoluna iten şartlar çok daha trajikti ve bu uğurda sevdiği herkesi kaybetti.
Bu dizide en çok dikkatimi çeken unsurlar; iktidar hırsınının, saray entrikalarının, kadınlar arası rekabetin yüzyıllardır dünyanın her yerinde aynı olduğudur. Bu entrikalarının baş müsebbide tabii ki Lady Choi. Bir zamanlar can ciğer oldukları saray sekreterini bile yerinden etmiş kendine düşman etmiş. İktidar hırsı insanın gözünü bu kadar mı karartır? Yaşasın ki layığını bulacak :)
Ben son bölümleri izleyememiştim. Sanırım Jean Geaum ve Jungo Min artık resmen sevgililer. (Bu arada ben Asyalıları pek beğenmem ama ne yakışıklı bir adamdır o :P)Bugün kü bölümde Jean Geum yı hiç olmadığı kadar kararlı, güvenli ve cesur gördüm. Goum young ve Lady Choi'un gözlerinin içine öyle bir bakışı vardı ki. Mağrur ve kendiden emin ikisi de korktular bu yeni Jean Geum'dan. Kraliçenin güvenini kazanması da cabası. Lady Choi her fırsatta Kraliçe'nin yanında ödü kopuyor Jean Geum bir şey söyleycek diye :)
Bir de şu kralın yemek durumu kraliyet ailesi değil gurme mübarekler :) Kral yıllar önce yediği ördeğin tadını hatırlıyor. Bu Lady Han'ın yaptığı yemeğin aynısını yapma hikayesi ne ben orasını kaçırdım. Bir de Youn Senga hamile değil mi? Hiç çocuğunu göstermediler dizinin sonunda. Youngredaya gelince zavalı bir piyon olmaktan öteye gidemedi küçük bir oyunda önemli kiş olduğunu zannetti ama sadece kullanıldı. Hak etti mi etmedi mi emin değilim ama yazık olacak Young Reda'ya.
Bu arada beyler aranıza Younsenga hayranı yok mu? Yoksa kraldan mı korkuyorsunuz :img-hyste varsa yoksa Goum Young ya da Jean Geum.
Gumyang konusunda söylediklerine katılmamak elde değil.
Daha öncede demiştim ben aslında Yonsenga da iyi kız diye
Severim kendisini.
Dediğin gibi varsa yoksa Cangema.
Kardeşim yok mu daha güzeli?????
Olmazmı hem de sürüsüyle.
1. Gumyang
2. Yonsenga
3. Çanga
4.Yongrada:img-hyste
5. Honga
ve ismini bilmediğim bir çok saray lady si
işte 200 küsürlerde falan da Cangema gelir herhalde
Aslında biraz taraflımı davrandım ne?
Cangemanın sırasını yükselttim herhalde.
Neyse bu kıyağımı unutmasın.:img-hyste
salazar_wayne 09-07-08, 21:41 bugun salazar bile cangemanın hakkını cangemaya verir diye umuyorum.ne yaptı bugun cangema gitti,gum-yanga dediki,bir an icin arkadas oldugumuz eski gunlere donelim.aslında senin nasıl biri oldugunu biliyorum sen teyzene ve dayına benzemiyorsun,iyiyi kotuyu ayırt edebilirsin bu yuzden lutfen lady handan ozur dile opusup barısalım:img-hyste (buna benzer birseydi iste) hem bak gecen gun onun eskiden yaptıgı bir yemegi yapmıstın hatırladınmı(vay hırsıııızz:img-hyste yok bunu cangema soylemedi ben soyledim.) demekki sende onu unutamamıssın.senden nefret etmemem icin ailene karsı cık,kisiligini goster.ama gum yang naaptı.sen benim askımı elimdem aldın asıl benim senden nefret etmemem icin sebep goster demeye getirdi.sevgiyide nefretide iyi bildiginide ekledi.ama cangema tabi lafı gedigine koydu tabi.sen karsılıksız sevgini icinde buyutmus,sonra nefrete donusturmussun, demek seninde bahanen bu.
neyse sozun ozu yong broda bile choi leri sattı,choilere tahtalıkore yolları gozuktu.bye
Evet şimdi cangemanın hakkını vereceğim......:img-hyste
Cangema son günlerde yüzünde intikamcı, kinci bir ifade takınıyor.
Gumyangla halasının karşısındaki yüz ifadesini hiç beğenmiyorum.
Bütün güzelliği, masumluğu kayboluyor.
Kısacası sizin kanatsız melek bir anda ölüm meleği falan takılmaya başlıyor.
Ama Cangemanın sözlerinden sonra Gumyangın ağlayarak Cangemaya sarılıp canım arkadaşım beni affet falan demesi ne kadar güzel olurdu.
suçlarını itiraf edeceğini söyleseydi.
Sonra Cangema da ağlayarak ona sarılsaydı.
Ne kadar güzel olurdu değil mi?
salazar_wayne 09-07-08, 21:53 bu arada xhilox un hanımaga lafına hic tahammulu yok galiba gecen sensey gene boyle takılmıstında uzun sure yorum yapmamıstı.cok alıngan cıktı yorumda yapmıyor yahu.salazarıda benmi kırdım.halbuki gum-yangıda severim, sevmesini bilen biri bilerek kotuluk yapamaz,dusturundan oturu.hem nazik kibar bir yapısı var,kucuklukten beri pek arkadasıda olmadı cokta agladı garibim.neyse bunları salazar dusunsun cangemanın derdi bana yeter.
Kırılmadım. Herhalde bunlar Gumyang hakkındaki gerçek düşüncelerin değil değil mi? Belki ben kırılmışımdır diye böyle söylüyorsundur. Gumyang ı da bunun için sevdiğini söylüyorsun değil mi?
Gumyang hakkında haksız karalama kampanyası başlattınız diye niye kırılayım.
Gumyangı kıskandığınız için böyle konuştuğunuzu biliyorum.
Cangema o kadar güzel değil ya.
Gumyangın aşkı kadar içinde büyük bir aşk yok ya
Sevdiği uğruna hiç acı çekmedi ya.
Onu kıskanıyorsunuz işte.
Kabul edin artık bunu.
Ayrıca cangemanın ne derdi var ki?
Kız sarayın göz bebeği oldu bir anda
İstese kraliçeyi devirip yerine bile geçebilir.
bence olurdu niye olmasın öpüşüp barışırlardı işte.
hem kinci bir ifade diyorsun.anasından emdigi burnundan getirmis choi ye biraz sert yapmıs olması,annesinin lady hanın hatta lady changın olumune neden olmus birine sana gore kinci davranması anormal bişeymi.ben olsam o lady choinin 20 kat orgulu 5 metre saçını başını yolardım:img-hyste
cangema gene kibar davranıyor.kanatsız melek işte.:love05:elinden gelen bu.neyapsın.
gum-yang la cangema hatırlarsın bir zamanlar dosttu.cangema gumyang için kendini riske atıp altın gagalı ibibik kuşumuydu neydi:img-hyste hani şu çinden gelen gumyangın kaybettigi.gum-yang yuzunden kendi ceza yemiş saraydan kovulmuştu.işte cangema bu başkaları için kendi hayatını ortaya koyabilen bir hero.ama yinede cangemanın dengi olmasada bu huzun kokan lady e bir turlu kızamıyorum.:img-cray:sen boyle takıldıgıma bakma.
salazar_wayne 10-07-08, 21:25 Bugünkü bölüm de en mükemmel bölümlerden biriydi.
Bir an kendimi Sherlock Holmes filmi falan seyrediyorum sandım.
Herşey öyle karmakarışık olduki belki de diziyi seyretmeye ortalarından başlayan kişiler pek anlayamamış olabilirler.
Birgün Yongradaya acıdım bugün. Normalde dizideki en sevmediğim karakter Yongradaydı ama bugün çok acıdım haline.
Muronun sözü var ya hani lanet olsun bu içimdeki insan sevgisine diye. Ben tam tersini söylüyorum
Şükürler olsun bu içimdeki insan sevgisine.
orada espiri de olsa ben pek sevmiyorum bu sözü. insan böyle güzel bir şeye nasıl lanet edebilir. ben filim de kim çaresiz duruma düşmüşse hepsine acıyorum. Bir tek Yuleyle bakan guyumho ya acımadaım.
Gumyang ın halasıyla ailelerinin geleneğini konuştuğu sahne de güzeldi.
Sanki Lady cho da masum bir melekmiş gibi gözüktü gözüme bir an.
Cangemadan özür dilediği sahne de.
Cangema da herhalde içindeki insan sevgisinden memnun değil ki
tutturmuş bedel isterim diye.
Diyebilirdi ki madem özür diliyorsun ben de seni affediyorum.
ama aile geleneğinize son vereceksiniz bundan sonra. Onurlu bir şekilde yaşayacaksınız diye. Ya da diyebilirdiki kralın sizi affetmesi için konuşacağım siz de çıkarınız için kimseye zarar vermeyeceksiniz diyebilirdi.
Lady Han da kendine yapılan kötülükleri hep affetmişti. Lady Hanın öğrencisine yakışmadı bu davranışlar.
lady choi ye bu kadar uzulecegimi hic tahmin etmezdim.meger eski arkadaslarını hic unutmamıs.aile baskısı ve mevkiyle para hırsının butun kuşak choi halaların daha dogrusu halalara baskı uygulayan butun kuşak amca choilerin hayatını nasıl duman ettigini ictenlikle itiraf etti.kucuklugunde oynadıgı oyunun etkisiyle daldaki kırmızı kurdelaya uzanısı ve yuzundeki cocuksu ifade ve hatta agactan ellerini bırakıp dusme sahnesi eminim senseyi bile uzmustur.:img-cray: eminim demiyimde buyuk ihtimalle işte:img-hyste
belki salazar haric bircok kişinin gozunden kacabilecek bir sahne daha vardı beni etkileyen gum-yangın ayrılırken cungo-minin cok uzgunum ve maalesef sadece bunu diyebilirim dediginde dönüp:
olaki karsılasırsak gunun birinde bir daha sakın uzgun oldugunuzu soylemeyin; demesiydi.bir insan sevdigi icin bundan ote daha ne isteyebilirki.ve bunu ifade etmek icin baska nasıl bir cumle kurabilirki.bu buyuk aşka tek taraflıda olsa buyuk saygı duyuyorum.
salazar_wayne 11-07-08, 21:48 ibobjk senin de dediğin gibi Gumyang ile ilgili bir ayrıntıyı kaçırmam mümkün mü?
Gumyang ın aşkı efsane olacak kadar büyük ama ne yazık ki bu aşkı kimse layığıyla takdir edemiyor.
Şimdi dikkatinizi özellikle bir noktaya çekmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi Gumyang daha küçük bir çocukken saraya ilk adımını attığı andan itibaren Cungo Min e aşıktı. Ve yıllar geçti Gumyang büyüdü güzelliği dillere destan bir genç kız oldu. Ve içindeki aşkı gün geçtikçe büyüdü. Bu zamana kadar böyle devam etti. Ve bugün Gumyang bana göre haksız yere bir çok kişiye göre haklı yere bu gün saraydan kovuldu.( Gerçi bazı acımasızları tatmin etmedi bu ama neyse. Onlar Gumyangın ölmesini istiyorlardı.) Ve Gumyang ı bir daha hiç göremeyeceğimize göre(:img-cray:) Gumyangın dizideki rolü bittiği için sanki ölmüş gibi de kabul edebiliriz.
Şimdi buradan şu analizi yapabiliriz:
Gumyang doğdu, hayatı kavrayacak duruma gelince Cungo ya aşık oldu ve ölünceye kadar da ne ondan vazgeçti ne de başka birine aşık oldu.
Herhalde ilk ve son aşkım olacaksın dedikleri bu olsa gerek.
Siz nerede gördünüz böyle bir aşk? Ben hiç görmedim gördüyseniz siz söyleyin?
salazar_wayne 11-07-08, 22:32 Bu korede adalet diye bir şey yok kardeşim.
verilen kararların çoğu adil değil. Hatta tam olarak hiç bir karar adil denilemez.
bakan Guyumhonunda japonlarla iş birliği yaptığı ortaya çıktı.
Niye idam edilmedi. Vatana ihanet en büyük suç değilmiydi.
Lady Han ı idam etmek istemişlerdi. Ama başka kişilere böyle davranmıyorlar.
Yule ile doktor da sadece diplomaları iptal edildi. Halbuki onlarda çok kötülük yaptılar.
Lady Han'ın ölmesinde doktorun çok büyük rolü var.
Yule de Yonsengayı öldürmeye teşebbüs etti.
Onların da en azından sürgüne gitmesi gerekirdi bence.( hatta idam cezası da verilebilirdi)
Pansol cho da sonunda öldü ama direk idamı daha iyi olurdu bence.
En haksız karar da bildiğiniz gibi GUMYANG hakkındaki karardı bence.
Zavallı kızın ne suçu vardı ki?
Halası için ağlaması da en dugusal sahnelerden biriydi.
Nasıl da aktı o güzelim gözyaşları. Sizin melek(!) Cangema da soğuk kanlılıkla dinledi onu.
Gumyangı kutuba koysanız. Bütün buzullar erir, dünya sular altında kalır ama Cangema sadece Lady Han için ve annesi için göz yaşı döküyor. onun dışında bütün duyguları alınmış gibi.
Son konuşması da güzeldi. Zaten Gumyangın her konuşması insanın içine işliyor.
Zavallı Gumyang ım benim.
Artık seni göremeyeceğim gerçeğine inanmak istemiyorum.
bizim kanatsız melek tabiiki dinleyecek butun sogukkanlılıgıyla.dokecek gozyaşımı kaldı cancagzımın.annesi babası anne yarısı lady hanı,hatta lady chang ı choi ailesinin yuzunden kaybetmis.tek yasama amacı onları aklayıp intikamlarını almak olmus.bak yine cangema dedin antivirus programımı harekete gecirdin:img-hyste neyse bugunkü bolumun kahramanları choilerdi.velhasıl onlarda tahtalıkoreyi boylayınca dedigin gibi sarayda ne entrika kaldı ne yolsuzluk.bundan sonra guney koreyi tutabilene askolsun.:img-hyste
yalnız eski sayfaları karıstırdıgımda gormustum.zamanında bu dizinin 2. bolumu cekilecek diye bir soylenti cıkmıs ve soylenti olarak kalmıs.soyle bir dusunursek aslında dizinin devamının cekilmesi senaryo acısından cok musait gorunuyor.gum-yangta cangemanın yolunu takip edip hemsire olarak saraya donebilir,kralicenin taht mucadelesi baska boyutlara tasınabilir,yong-roda nın oldugunu gormemistik birgun cee yapıp geri donebilir.diziyi yazanlar gin-seng haric baska bir yiyecegin tanıtımına ihtiyac duyabilir:img-hyste:img-hyste
ne demisler olmaz olmaz.
yaa sper bi bölümdü ama lady choi'nin savcılığa giderken yanlışlıkla düşmesi üzdü beni evet onu hiç sevmiyodum ama yinede üzüldüm ayrıca geum yang'ın gitmasine de üzüldüm o da ailesinin kurbanı oldu.........
smyye bence oyle olmesi iyi oldu uzuntu vericide olsa.caresizligi katılasmıs ruhunu cozdu,eski mutlu gunlerini ozledigi ortaya cıktı ve aile baskısıyla surgunde zavallı gibi yasayacagına,eski arkadaslarının yanına kısa yoldan gitmiş oldu.myuni ve lady han onu affedermi onuda ALLAH bilir artık.
gum-yang a bende uzuldum ama cangemayla cungo-minin ortamında daha fazla olamayacagı icin gitmesi en mantıklısıydı.dizinin 2. bolumleri cekilirsede iyi bir acık kapı bırakmıs oldular.
duyduguma gore salazar sahip oldugu ocakbası lokantası icin aşçılık teklifi goturmus kendisine ama :img-hyste zaten gum-yang basının caresine bakabilecek bir karakter.degerini bilen biri elbet cıkar.
ben kızgın oldugum için yorum yazmıyordum ama dayanamadım çünkü dizinin bitmesine sadece birkaç bölüm kaldı şimdi yazmassak daha sonra yorum hiç yapamayız:good:
cuma günkü bölüm hem hüzünlü hem de insanı mutlu eden bir bölümdü
lady çoy öldü yani arkadaşlarının yanına yaptıklarının hesabını vermeye gitti.
gum yang ın veda konuşması çok güzel di cungo ile,tabi gum yanğ seninle bir daha ki karşılaştğımız da seni üzğün ğörmek istemiyorum diyerek cungoya açık kapı bırakmayı da unutmadı tabi ,velhasıl gum yanğ aşkını kalbine göndü gitti aslın da cungo gum yanğ ın hakkıydı ama ne yapalım ki cungonun ğözü canğemadan başka kimseyi görmüyordu en baştan beri.
bu ara da bizim canğema kralı büyülemeye devam ediyor farkın da olmadan,tabi kral ikii bölüm sonra canğemadan başka kimseyi görmeyecek zaten ben cungo dan daha çok kralı yakıştırıyorum cangemaya
ama kral da çok hasta canğema onu ne yapsın ki bur da mis gibi 1yüz başımız varken dimi
bu ara da biri bana cevap verebilir mi bakan ne ceza kestiler ben orasını kaçırdım da
xhilox surda kac kişi kaldı yorum yapan son 1 hafta esirgeme bizden yorumlarını.bakanı yanlıs hatırlamıyosam rutbesini,yetkisini elinden alıp bir adaya surgune yolladılar.salazarın dedigi gibi kimseye olum cezası vermedikleri gibi yule ile doktorunda sadece diplomasını aldılar ve serbest bıraktılar.eminim onlar sahte diplomayla bir yazıhane kurup yolunu bulmaya baslamıslardır bile:img-hyste boyle cezaya can kurban.:good: cezalar cok adaletsizdi
ayrıca beni saymazsanız cangemaya bir tek cungo-min yakısırdı.(kusura bakma sensey) ,ayrıca ilişkilerde karşılıklı sevgi olmazsa olmazdır.tek taraflı sevgi sadece can acıtır.
guzelmi guzel,şirinmi şirin,çalışkanmı çalışkan,yemekleri guzelmi guzel,her işin ustesinden geliyormu geliyor,en iyi doktordan daha iyimi iyi,her soruna bir cozum buluyormu buluyor,iyi bir ogreticimi ogretici,kotu huyu varmı yok ne gezer,iyi bir annemi anne.daha ne diyim xhilox cangemanın yuzde 10 u olacak birinden bahset onuda sevelim sevmeyen ölsün mu ölsün..:img-hyste
guzelmi guzel,şirinmi şirin,çalışkanmı çalışkan,yemekleri guzelmi guzel,her işin ustesinden geliyormu geliyor,en iyi doktordan daha iyimi iyi,her soruna bir cozum buluyormu buluyor,iyi bir ogreticimi ogretici,kotu huyu varmı yok ne gezer,iyi bir annemi anne.daha ne diyim xhilox cangemanın yuzde 10 u olacak birinden bahset onuda sevelim sevmeyen ölsün mu ölsün..:img-hyste
ibo madem bu kadar çok begeniyorsan isteyelim bu cangemayı size hem yeni dizisin baş rol de kiniz olursunuz lee ve ibo hem lee ile biz de tanışmış oluruz
dimi varsa aklın da yeni bir seneryo da üretiriz valla
xhilox sevmek ne kelime ölüyorum.o derece yani.birde ingilizcem olmadı almancam olsaydı mutlaka onu korede bulur bi çayını içerdim.:img-wink: 2 sohbet ederdik oda bana yeterdi:good:
şaka bir yana bu dizideki rolü ona cok yakısmıstı keşke saraydaki mucevher 2 yi cekseler fazla ara vermeden ve hikaye kaldıgı yerden devam etse.birde bizim ulusal kanallar daha baska populer olmuş kore ve japon dizilerini yayınlasalarda bizim gibi kore-japon kulturunu sevenleri sevindirseler.latin dizilerini soktular hayatımıza ulkenin degerleri yozlastı bence.
oyoy cuma gününkü bölüme bayıldım çok güzeldi
leydi çoy'a sinir olurdum ama tepedeki konuşması çok acıklıydı
bu bölüme ağladım doğrusu bitiyo yaw dizi bitiyo YA:img-cray:
gumyangı ne olursa olsun seviyodum ben ya diziden çıktı herhalde..
krala bak nasıl hatırlıyo ha son sahne müthiş ötesiydi
ben ençok şinbi ve candokya yı özlücem galiba
gel pazartesi gelbye
gulenayse maalesef bitmesine 6 bolum kaldı.geri sayımda son 1 hafta yani.kral nerden hatırladı teee cangemanın kucuklugunde getirdigi uzerine ipucu yazılmıs şarapları bende şaşırdım.candokyada lady handan sonra diziye dahil olmus guclu bir karakter olmasına karşın ilk defa sen adını telaffuz ettin.başkada ozleyen bulamaz herhalde.:img-hyste:good:
salazar_wayne 12-07-08, 18:42 siz erkekler bu gidişle canğemayı 2 3 parçaya böleceksisz bir türlü paylamadınız gitti kızı o zaman an ket yapalım canğemaya en çok kim yakışır diye
1 cungo min
2 kral
3[adını şim di hatırlamıyorum ama]şu beceriksiz doktor vardı ya
3varsa devamı siz örnekledirin artık
xhilox sana sonuna kadar katılıyorum.
Bir türlü anlayamadım bu cangema sevgisini.
Sevilecek ne yanı varsa:img-hyste
Neyse cangemaya fazla laf etmeyelim.
yoksa cangemacılar başlarlar Gumyang a laf söylemeye.
Bu arada bence Cangemaya bence en çok o beceriksiz doktor yakışır.:img-hyste
salazar_wayne 12-07-08, 18:58 guzelmi guzel,şirinmi şirin,çalışkanmı çalışkan,yemekleri guzelmi guzel,her işin ustesinden geliyormu geliyor,en iyi doktordan daha iyimi iyi,her soruna bir cozum buluyormu buluyor,iyi bir ogreticimi ogretici,kotu huyu varmı yok ne gezer,iyi bir annemi anne.daha ne diyim xhilox cangemanın yuzde 10 u olacak birinden bahset onuda sevelim sevmeyen ölsün mu ölsün..:img-hyste
Cangemanın yüzde 10 u mu diyorsun.:img-hyste
Gumyangı unuttun herhalde
Bırak yüzde 10 unu Cangema Gumyang ın milyon da biri olamaz.
tamam. Güzel yemek yapabilir belki. Ama Gumyang da kötü yemek yapmıyor.
Geçen yanına gitmiştim bana kaplumbağa çorbası pişirdi. Tadına doyamadım.:img-hyste
Ama gerçekten de film de izlediğimiz kadarıyla herhalde Cangemadan sonra en güzel yemekleri Gumyang yapıyor.
Sonra Cangema anasının karnında öğrenmedi tıp bilimini.
Eğitimini aldı. Gumyang da alsa eminim hipogratı bile geçerdi.
Sorun konusunda ise zaten sorunların çoğunu Gumyangla halasıyla birlikte açıyor Cangemanın başında.
Cangema sorun çözmekte ustaysa, Gumyang da sorun çıkarmakta usta. :img-hyste
Annelik konusunda da Gumyang evlendi, çocuğu oldu da annelik mi yapamadı.
Bütün bunları toparlarsak Cangemanın Gumyang tan hiç bir üstünlüğü olmadığını, aksine daha da altta kaldığını görürürüz.
Kardeşim milleti yanlış bilgilendirmeyelim lütfen :img-hyste:img-hyste
Gumyangı arka plana atmaya çalışmayalım.
salazar_wayne 12-07-08, 19:27 Burada Gumyang fanlarını görüyorum bu aralar. Ama pek bir seslerini duyamıyoruz.
burada millet cangema diye bağırıp çağırıyor. Bu arada da Gumyanga laf atmaktan da geri durmuyorlar. tek başıma hepsinin sesini bastırmaya çalışıyorum. Gumyangımı korumaya çalışıyorum. Ve evet onu her türlü suçlamadan tek tek temizliyorum.
Kardeşim vazgeçin şu suçlamalardan artık.
Görüyorsunuz, Gumyang leke tutmuyor.
"Her zaman her yerde en güzel Gumyang"
Bırak yuzde 10 unu cangema gum-yang ın milyonda 1 i etmez dedin
cangemanın butun ozelliklerini saydın hicbirinde gum-yangın daha ustun oldugunu soyleyemedin bizden gum-yangın ustunlugunu kabul etmemizi istiyorsun.hala bu düşüncende ısrar ediyorsan hodri meydan diyorum sen ben sensey,hilo dawsonjoey ve bilimum butun saraydaki mucevhersevenler dernegi uyeleriyle ali kırcanın,m.a.birandın olmadı reha muhtarın karsısında acıkoturuma davet ediyorum:img-hyste
ayrıca burdan herkese soyluyorum salazarın ove ove bitiremedigi kaplumbaga corbasının patenti lady handadır,mirascısı olarakta cangemadadır.lutfen herkes kendi yemegi kadar konussun.:img-hyste
Burada Gumyang fanlarını görüyorum bu aralar. Ama pek bir seslerini duyamıyoruz.
burada millet cangema diye bağırıp çağırıyor. Bu arada da Gumyanga laf atmaktan da geri durmuyorlar. tek başıma hepsinin sesini bastırmaya çalışıyorum. Gumyangımı korumaya çalışıyorum. Ve evet onu her türlü suçlamadan tek tek temizliyorum.
Kardeşim vazgeçin şu suçlamalardan artık.
Görüyorsunuz, Gumyang leke tutmuyor.
"Her zaman her yerde en güzel Gumyang"
atalar ne demiş
güneş balçıkla sıvanmaz
görünen köy kılavuz istemez
sen ne dersen de herşey çok bariz ayan beyan ortada
sen leke tutmuyor de dur aşağıda yazdığım beyitte düşüncelerimi ortaya koyuyorum
alem-i aşiyan'a mazhar oldu gum yang'ın ettikleri
dillere dolandı destan oldu cangema'nın çektikleri
alem-i aşiyan:yanlış kurmadıysam tamlamayı aleme açık açık gözüktü anlamında kullandım
bak şu gum yang'ın ettikleri beni bile şair yaptı
helal olsun gece gece gene edebiyatımızı konuşturduk
Cangemanın yüzde 10 u mu diyorsun.:img-hyste
Gumyangı unuttun herhalde
Bırak yüzde 10 unu Cangema Gumyang ın milyon da biri olamaz.
tamam. Güzel yemek yapabilir belki. Ama Gumyang da kötü yemek yapmıyor.
Geçen yanına gitmiştim bana kaplumbağa çorbası pişirdi. Tadına doyamadım.:img-hyste
Ama gerçekten de film de izlediğimiz kadarıyla herhalde Cangemadan sonra en güzel yemekleri Gumyang yapıyor.
Sonra Cangema anasının karnında öğrenmedi tıp bilimini.
Eğitimini aldı. Gumyang da alsa eminim hipogratı bile geçerdi.
Sorun konusunda ise zaten sorunların çoğunu Gumyangla halasıyla birlikte açıyor Cangemanın başında.
Cangema sorun çözmekte ustaysa, Gumyang da sorun çıkarmakta usta. :img-hyste
Annelik konusunda da Gumyang evlendi, çocuğu oldu da annelik mi yapamadı.
Bütün bunları toparlarsak Cangemanın Gumyang tan hiç bir üstünlüğü olmadığını, aksine daha da altta kaldığını görürürüz.
Kardeşim milleti yanlış bilgilendirmeyelim lütfen :img-hyste:img-hyste
Gumyangı arka plana atmaya çalışmayalım.
kardeş
senin konuşuşuna göre gum yang dizinin yıldızı
başrolü oynuyor
herkes onun ardında pervane olsun
ama gerçekler farklı
baksana dizi bitimine 2 ay kala gum yang'ı ayırmışlar diziden(normalde her bölüm 1 hafta ise ilk kore yayınında 2 ay önce diziden çıkmış)
senin gördüklerini niye senaristler göremedi acaba
adamım sen kedinin çöplüğünde fareye başrol vermeye çalışıyorsun
cangema isterse cum yang'ı ızgara yapar üstünede bir güzel çamlıca ayranı içer
ama kız asil insaniyetlik namına
''bana seni affetmem için bir sebep ver diyecek''
gum yang'a bu kadar alçak gönüllülüğe karşı birşey yapmıyacak
kusura bakma ama sen bunları görmüyorsun !!!!!
varsa yoksa cangema helal olsun kıza sıfırdan saraya tekrar geldi
saraya nizamı getirdi
zaten o kötülerin toptan temizlendiği sahne bana acayip ir haz verdi
ama bir o kadarda onların temizlenmesine sevinemedim
çünkü diziyi izlerken bizi kasan izleme nedenlerim elimden alınmış gibi hissettim
ve gum yang'a çok üzülüyorum
ettiğini buldu ama genede kalbimin bir köşesinde onun bu haline sevindiğim için
vijdan azabı duyar gibi oldum
sensey bir gelmişsin pir gelmişsin.salazar şimdide savunsun bakalım gum-yangı savunabilecek bir şeylerini bulabilirse tabii.bye diger bazı gum-yangçı arkadaşlarda suspus oldu bu arada.
birde salazar her zaman her yerde en guzel gum-yang, diye buyurmuşsun.
bende diyorumki,:img-blush
Alemde teksin degişilmezsin,CANGEMA sen bizim herşeyimizsin.:img-hyste:good:
yakışııırrr.:good:
bak bi tane daha gonderiyorum,ozellikle gum-yang çılara:img-pilot
:img-blush
bakanla,choilerin işi gücü fesatlık,
kötülük yanlarına kalmadı sonları oldu mezarlık,
bırak cangema onları,sende kalsın yine hanımlık,
senin bilgeliginden faydalanmalı tüm insanlık.:happy0064 nassı ama...
bi tane daha......
karşılıksız aşka hayatını verdi nasıl olacak bilmiyorum,
sonucunu bildigi oyunu oynamasınıda pek hoş bulmuyorum,
hep cangemayı suçladı cungo-minin sevgisinide geçici sandı galiba öyle umuyorum,
artık cangemayla cungo-min aşkına gum-yangın yapacagı yegane yorum,
OOONAAAYYLIYORRUUUUUUMM:img-hyste:img-hyste:img-hyste
pazartesi gelene kadar maksat sayfa dolsun misali yazıyorum işte.begendiyseniz ne ala pek bi iddiam yok bu konularda.sen ciddi ciddi baki,nedim üstadların tarzını benimsemişsin.bana biraz agır gelir osmanlıca devri.ama iyi yazıyosun helal olsun.:good:ben salazarında hilonunda dawsonjoeyunda şiir furyasında yerini almasını isterdim.ama biraz yeteneksizler yada soyleyecek güzel 4 lukler bulamadılar galiba:img-hyste
pazartesi gelene kadar maksat sayfa dolsun misali yazıyorum işte.begendiyseniz ne ala pek bi iddiam yok bu konularda.sen ciddi ciddi baki,nedim üstadların tarzını benimsemişsin.bana biraz agır gelir osmanlıca devri.ama iyi yazıyosun helal olsun.:good:ben salazarında hilonunda dawsonjoeyunda şiir furyasında yerini almasını isterdim.ama biraz yeteneksizler yada soyleyecek güzel 4 lukler bulamadılar galiba:img-hyste
valla dogru söylüyorsun ben şiir konulun da pek becerikli degilim ne yazmasını severim ne de okumasını bunları da hatır için okudum valla
ben sadece size kısa beyt yazabilirim ancak
cangemanın aşkı gungo yu yaktı kavurdu
ama canğemanın bundan haberi bile yoktu
ne yapalım kader kısmet
gum yanğ ınaşkı başka bahara kaldı
bekeleye dursun zavallcık
sürki ihsan eyledikse affoluna bu da bizden sizlere küçük bir armağan ola,akadaşalar ben den şiirle ilgili ancak bu kadar yorum çıkıyor
cangemayı bugunkü bolüm kadar caresizlik içinde lady hanın olümünden beri görmemiştim.nalet olsun içimdeki bu kore sevgisine.(nalet lanete alternatif bir soylem olmakla beraber bir manası yoktur.yani bela okumuyorum yanlış anlama olmasın)
cungo-minde bolümün başında 40 küsür haftanın acısını çıkarmasıda ilginç oldu.sonunda cangemaya ''buraya gelmenizi kendim için istiyorum'' dedirtti ya ölsede gam yemez artık:img-hyste
yalnız cangemamın gözyaşı dokmesine kıyamadıgımı bu bölümde bir daha anlamış oldum.elimden hiç bişey gelmesede dilimden kral ve kraliçenin yedi sülalesi ve gelenegi nasibini aldı.artık kusura bakmasınlar.:img-hystebye
birde saraydaki mucevherle kel alaka olsada severek izledigim kurtlar vadisi 1 in ortak bir yonu ve baş karakterlerin tutumu dikkatimi çekti.malum polat kucuklukten kendini yetiştiren devlet için ailesinden ve elifinden vazgeçmisti.halbuki bugunkü bolümde cungo-min yine kendisini kucuklukten oksüzken alıp onu yetiştiren devletine,cangema için restini çekip sırtını çevirdi peki ya aynı durumda siz olsaydınız :icon_whis
ibo sen herşeyi yazmışsın bize yazacak birşey bırakmamışsın
yanlış en başındaki ayrıntıyı kaçırrmışsın canğema lie kraln konuşmalarını kral cangemaya demek ben den lady olman içiin istekte bulunan o tatlı kız sensin dedi canğemada ğüldü kralda çok haşin bir gülüş attı valla şimdi canğemayı dizine oturup tapışlayacak zannettim o tatlı kız niyetine
cangemayı bugunkü bolüm kadar caresizlik içinde lady hanın olümünden beri görmemiştim.nalet olsun içimdeki bu kore sevgisine.(nalet lanete alternatif bir soylem olmakla beraber bir manası yoktur.yani bela okumuyorum yanlış anlama olmasın)
cungo-minde bolümün başında 40 küsür haftanın acısını çıkarmasıda ilginç oldu.sonunda cangemaya ''buraya gelmenizi kendim için istiyorum'' dedirtti ya ölsede gam yemez artık:img-hyste
yalnız cangemamın gözyaşı dokmesine kıyamadıgımı bu bölümde bir daha anlamış oldum.elimden hiç bişey gelmesede dilimden kral ve kraliçenin yedi sülalesi ve gelenegi nasibini aldı.artık kusura bakmasınlar.:img-hystebye
yaa bu aşıkların işveleşmeleri birbirlerine karşı nazlanmaları beni deli ediyor
kumandayı atıp televizyonu kırasım geliyor resmen
ama bence buda ayrı bir eğlence ayrı bir zevk bence
bu bölümde resmen baş rolu cungo min oynadı
ibo sen herşeyi yazmışsın bize yazacak birşey bırakmamışsın
yanlış en başındaki ayrıntıyı kaçırrmışsın canğema lie kraln konuşmalarını kral cangemaya demek ben den lady olman içiin istekte bulunan o tatlı kız sensin dedi canğemada ğüldü kralda çok haşin bir gülüş attı valla şimdi canğemayı dizine oturup tapışlayacak zannettim o tatlı kız niyetine
zaten yavaş yavaş kralda cangemaya yaklaşır gibi oldu
cangema araya mesafe koyması lazım
kralsa krallığını bilsin
daha sırada 1 ben 2. ibo var
çok istiyorsa belediyeden gider tanışma sırası satın alır
her işin bir uslubu var
kral diye tolerans göstereceğimizi sanıyorsa aldanıyor
ona kralın alası YAVUZ SULTAN SELİM HAN'I GETİRİRÜK GÖLGESİ ALTINDA UNUFAK OLUR VESSELAM
lady çoy tutdurdu illede başkahyalık isterim diye
faturasını masum gum yang'a kestiler yeğenisin diye
vaziyet salazar cevap veremiyor onun yerine gum yang'ın cangema2ya yaptığı iyiliklere karşı rakip takımdan bir jest yapalım barii
ben bu dizinin forum sayfasını bile zor bulmuşken,ne fırtınalar kopuyormuş burada yahu:icon_whis
açıkçası diziyi izlerken cangemaya bu kadar tepki gösterecek;yahut gum yang ı bu kadar sahiplenecek birileri olduğunu düşünmezdim hiç:kahve
senaristler,hatta gum yang;gittiği yolun etik olmayan bir yol olduğunu biliyorken hem de!
tabi ille de bir yorum yapmak gerekirse gum yang ın halası kadar kötü,hırslı olmadığını ve içindeki iyiyi de görmekte zorlanmadığımızı belirtmeli belki:img-icecr
her neyse...
bugünkü bölümde ilk defa cungo-min ve cangema arasında yardımlaşma,işbirliği vs dışındaki şeyler konuşuldu..çok da hoş sahneler izledik.yazılan son sayfalardan da anladığım kadarıyla son bölümlere yaklaşılıyor:icon_whis
özellikle senaryosuyla büyük bir övgüyü hakediyor bu dizi...yapımcılarına ve trt ye teşekkür edelim de,kapatalım konuyu:img-icecr
size iyi atışmalarrbye
salazar_wayne 14-07-08, 23:00 Tamam güzel hoş ta şiir dediğiniz sadece kafiye değil ki.
Sizin şiirler Gumyang a laf atmaktan başka bir işe yaramıyor.
Tamam ben şiir ustası olduğumu iddia etmiyorum ama ben beğenmedim. Ve yineliyorum alıntı kokusu alıyorum.
Merak etmeyin ben Gumyangımı savunmasını bilirim ben.
Madem Gumyanga sahip çıkan yok burada. artık Gumayangım ifadesini kullanacağım bundan sonra. Bana meydan okuyacak varsa beklerim.
Bu arada sensey herhalde şiirlerin bitti.
Aynı şiirleri ısıtıp ısıtıp getiriyorsun önümüze.
Gumyangımı savunmaya şiirlerle olmasa da savunmaya devam edeceğim.
Bundan hiç şüpheniz olmasın.
salazar_wayne 14-07-08, 23:11 Bu günkü bölüme gelirsek.
Ne kadar Gumyangımdan ayrılmış olsam da
Cungo ile Cangemanın da hakkını yememek gerekir.
bu günkü bölümde resmen aşkları yüzlerine vurmuştu.
Ama ne yalan söyleyim orada cangema yerine Gumyang olmasını çok isterdim.
Yine de kanaatkar olmak lazım.
Madem elimizde Cangema var. yetineceğiz.
Özellikle Cungo Min ile kaçtıları bölüm çok sevdiğim bölümlerden biri.
O dereden geçme sahnesi falan(herhalde bir sonraki bölüm)
Arkadaşlar en başından beri diyorum.
Aşk varsa bu dizide var.
Diğerleri yalan.
Bu Cungo Min işini biliyor.
Kimin yanına koyarsan koy yakışır.
Gumyang olmadı, Cangema.
Ama yanlış anlaşılmasın her zaman ilk tercihim Gumyangdır.
salazar_wayne 14-07-08, 23:16 ben bu dizinin forum sayfasını bile zor bulmuşken,ne fırtınalar kopuyormuş burada yahu:icon_whis
açıkçası diziyi izlerken cangemaya bu kadar tepki gösterecek;yahut gum yang ı bu kadar sahiplenecek birileri olduğunu düşünmezdim hiç:kahve
senaristler,hatta gum yang;gittiği yolun etik olmayan bir yol olduğunu biliyorken hem de!
tabi ille de bir yorum yapmak gerekirse gum yang ın halası kadar kötü,hırslı olmadığını ve içindeki iyiyi de görmekte zorlanmadığımızı belirtmeli belki:img-icecr
her neyse...
bugünkü bölümde ilk defa cungo-min ve cangema arasında yardımlaşma,işbirliği vs dışındaki şeyler konuşuldu..çok da hoş sahneler izledik.yazılan son sayfalardan da anladığım kadarıyla son bölümlere yaklaşılıyor:icon_whis
özellikle senaryosuyla büyük bir övgüyü hakediyor bu dizi...yapımcılarına ve trt ye teşekkür edelim de,kapatalım konuyu:img-icecr
size iyi atışmalarrbye
spdr Gumyangı sahiplenecek birileri olduğu seni niye bu kadar şaşırttı ki.
Ayrıca çok güzel bir yorum yapmışsın bu arada. "görmekte zorlanmadığımızı " diyorsun ama maalesef zorlananlar var.
Kaç dereceli gözlük tavsiye edersin?:img-hyste:img-hyste
xhilox haklısın orayı pas geçmişim.kral niyeti bozmuş o ne guluştu oyle.canım benim ne kadarda buyumus serpilmişsin sen der gibiydi.:img-hyste
ozyıldız,altyazılıda izledim mana eksikligi belki olabilir ama trt 10 numara dublaj yapmıs onu biliyorum.bu yuzden trt yi bir kere daha bıkmadan kutluyorum.
spdr artık daha fazla yorum yaparsın zaten son 1 haftaya girdik senide aramızda gormekten mutluluk duyarız.
salazar kanaatkarlıgın takdire şayan ama şiirlermi bu kadar kuçumsemen beni uzdu:img-cray:tamam bir daha yazmıycam.
ama senseyinkilerde 10 numara bence hem bak gum-yangın hakkını gum-yanga vermiş.
sensey sende benim kafadansın bende polatın tercihini ooonaayylıyoruuummm.zaten elifte pek benim tipim degil:img-hyste
yalnız elifin yerinde cangema olsaydı onu bırakırmıydım buyuk konusamıyorum
bu dizi alt yazılı izleyen varmı? trt deki çeviri ile diğeri arasında çeviri farkları var dikkat ettiniz mi hiç
ben de kendi dillerin de finali izlemiştim at yazısız türkçeye göre biraz daha kelimeliri bastıra bastıra konuşuyorlar,çeviriyi de eger ayrı yapım şirketleri üstlendilerse bazı eş anlamlı kelimeri kullanılabilir ben bunu türkçeye çevrilmiş bir çok dizi de rastıyorum da
Bu günkü bölüme gelirsek.
Ne kadar Gumyangımdan ayrılmış olsam da
Cungo ile Cangemanın da hakkını yememek gerekir.
bu günkü bölümde resmen aşkları yüzlerine vurmuştu.
Ama ne yalan söyleyim orada cangema yerine Gumyang olmasını çok isterdim.
Yine de kanaatkar olmak lazım.
Madem elimizde Cangema var. yetineceğiz.
Özellikle Cungo Min ile kaçtıları bölüm çok sevdiğim bölümlerden biri.
O dereden geçme sahnesi falan(herhalde bir sonraki bölüm)
Arkadaşlar en başından beri diyorum.
Aşk varsa bu dizide var.
Diğerleri yalan.
Bu Cungo Min işini biliyor.
Kimin yanına koyarsan koy yakışır.
Gumyang olmadı, Cangema.
Ama yanlış anlaşılmasın her zaman ilk tercihim Gumyangdır.
salazar senin canğema cungo aşkını konuştuguna inamıyorum
yani sonun da sen de itiraf ediyorsun ikisinin birbirne çok yakıştıklarır dimi tabi
yönetme de aferin durdu durdu son 5 bölüme canğema cungonun aşkını dolu dizgin yaşattısanki sezonun ortasın da başlasaydı ikisini bir arada daha çok görürdük şimdi ise bir kaç bölüm sorda bitiyor zaten
bu arada final de küçükte olsabir düğün yapsalardı keşke sensey ve iboya inat nasıl olsa kızı cungoya kaptırdılar ya
xhilox yaş konusunu açtında başka bir şey söyliycem. cangemanın gerçek yaşını ogrenince bayagı sasırmıstım.yanlıs hatırlamıyosam 72 dogumlu ama gel görki pek yaşını gostermiyo haksızmıyım.yani kim derki cangemaya 36 yasında diye.(salazar hariç o 40 yaşındada dese şaşırmam:img-hyste) mesela hemsire şin be 82 liymiş.ama sanki cangemayla aynı yasta gibiler.dolayısıyla aşkımıza engel degil gecen seneler misali yaş konusunda hiç sıkıntım olmaz kabulumdur.
keşke cangemadan klonlayıp her ulkeye 3-5 tane bıraksalardı.dunyada ne savas olurdu ne kavga.:happy00641 tanesi koreyi hizaya getirmeye yetti:img-hyste
ibo ona bakarsan gumyang da 1968 limiş nerdeyse halası ile aynı yaştalar
krallıkla yönetildigi dönem olsa bu fikrin işe yarar ama
şimdiki dönem de3-5 tane degil 300-500tane gene yetmezdi dünyanın bu gidişatına göre
zaten 20-30yıl sonra millet savşmaya vakit bulamayacak çünkü küresel ısınma kuraklık millet biribiriyle su için bile kavğa edecek duruma gelirler
salazar_wayne 15-07-08, 13:27 işte bu sözler yenilgiyi kabul etmiş bedbaht bir aşığın son demleridir arkadaşlar
boksörü rüngde yenilmiş bu salazarda antrönör misali havlu atmıştır bu mesajıyla
hani maçlardan sonra yenilen tarafın teknik direktörü açıklama yaparken
ömüzdeki maçlara bakacağız ve rakip iyi oyn adı maçı aldı diyecek birşey yok gibi beyan beyan veriryaaa salazarınkiside onun hesaap:img-hyste
sensey değerlendirmeni son derece mantıksız buluyorum.
Çünkü ben Cangema Cungo Min aşkına daha önce de destek verdiğimi söylemiştim.( eski sayfalara bakarsan görürsün bir kaç değil, 10 20 sayfa gerilere git) Burada yenilgi de görmüyorum. Kaybeden Cungo oldu bence.
Güzelim Gumyangın değerini bilemedi.
Tamam Cangemaya da bir şey demiyoruz.
Dediğim gibi Cungo işi iyi biliyor.
İnanın bana Cangema yerine Yongrada olsa yine bu şekilde keyifli bir aşk izlerdik.:img-hyste
Belki Cangemanın biraz fazla olarak masum ve saf güzelliği, gülüşü,ağlayışı vardır.
xhilox sana da geçmiş sayfaları gözden geçirmeni tavsiye ederim.
senin de sensey gibi yanlış yorumlmaman için söylediklerimi.
ve şaşırmamanınz için.
Sizin ne kadar Gumyang a karşı sebebin anlayamadığım( belki de tahmin ettiğim) bir cephe alma varsa da ben Cangemayı da severim aslında.
Sizin sevdiğiniz manada değil tabi.:img-hyste
iyi kızdır aslında.sadece bazı davranışlarını beğenmedim o kadar.
her işte mükemmel olma arzusu.
Vazifesi olmayan işlere(sırf takdir toplamak için bulaşma)
Yoksa ona karşı bir Garezim yok.
Olsa olsa onun bana karşı garezi olur.
Onu değil de Gumyangı seviyorum diye.:img-hyste:img-hyste
haklı olabilirsin gunumuz konusunda ama yinede bildigimiz cangema kuresel ısınmanında caresini bulurdu bence.su sorunu dedigin zaten gelişmemiş ulke sorunu.gelişmiş ulke bastırır parayı suyu fazla olan ulkeden tanker tanker ihtiyacını karsılar zaten.olmadı su boru hattı yapar oda olmadı deniz suyunu içilecek su haline getirir.neyse bunlar derin mevzu.
gum-yang, şoyle bi alıcı gozuyle bakınca zaten 68-69 dogumlu gibi gosteriyo zaten:img-hyste.dunya ahret ablam teyzem olur kendileri :img-hyste hem onu salazar dusunsun.
salazar_wayne 15-07-08, 13:41 :img-hysteBu arada fa |