Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/4
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[ 10]
11
Sonunda kavuşabildik. Bugün de açılmasa idi, çok fena olacaktı.
aliye ablacım çok güzel yazmışsın; söylencek söz bulamıyorum ama hasan için bi ley dicem, belki yeni evli olduğu için, haticesine doyamayacağını düşünebilir sanırım hem daha yeni barıştılar
Olsun,bu birşey değiştirmemeli. Bayılması umarım korkudan değildir, inşallah bir anlık şaşkınlıktan bayılmıştır. Öteki türlü benim de gözümden düşecek. Yeni evlenmiş olabilir, eşini riske ediyor gibi görünebilir, doğacak çocuğunu göremeden çocuğu 6 aylık iken şehit olanlar daha mı azını riske ediyor Hasan'dan? Hayattaki bütün diğer insancıl faaliyetler (yeme-içme,aşk, eğlence.....) vatan söz konusu olunca bence feda edilmelidir. Vatan elden gittikten sonra zaten kalan şeylerin pek bir anlamı kalmaz. Zaten Ulu Önder ne güzel demiş
"Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır"
Bence heyecandan bayıldı, başka türlüsünü düşünmek bile istemiyorum. Veya başka birşeyden de bayılmış olabilir. Göreceğiz bakalım bugün.
Artık bu bölüm V&M aşkı duyulsun istiyorum. Savaş sahneleri Manastır'a gidişten sonra olacak herhalde, savaş çıktığını bile bile Manastır'a gidecek halleri yok bizimkilerin. Şu Vahide konusunda israrcıyım yalnız, o gitmesin. Her gören vuruluyor, potansiyel tehlike cephede. Bizimkiler ona bakmaktan savaşamazlar. Şöyle kullanılabilir Vahide, Yunan cephesinin gerisine Vahide'yi bırakırlar. Kendinden geçen Yunanlılar ona bakarlarken arkadan bizimkiler gizli bir baskın ile işlerini bitirir. "Savaş taktiği kurarken hayal gücünüzü sonuna kadar zorlayın" derler düşünürler, demek doğru imiş :) Güzel taktik oldu valla :)
Zalex sahnelerini özlemişim. Nostalji olacak, çok güzel çok.....
Sufi ve Nevreste'yi görmemeyi umuyorum. Zaten Nevreste'yi görmeyeceksiniz, o iş kapandı :)
Hepinize merhaba,
Bu akşam Elveda Rumeli dizisinin yeni bir bölümünü izleyeceğiz.
Bakalım bu akşam, dizide nasıl gelişmeler olacak.
Forum üyesi Ardarer arkadaşımızın, son yorum yazısını okumanızı öneririm. Özellikle Tıbbiyeli Mustafa ile ilgili kısımlarını anlamlı buldum.
Link: http://www.dizifilm.com/forum/blog/viewblog.php?userid=100664
Sizlere iyi günler dilerim.
Hemen kısa bir ekleme:şimdi eş zamanlı gidiyor isek şu sıralarda Rum çetecilerinin Teselya saldırıları başladı ve bu Nisan ayında olacak Osmanlı Yunan savaşının ilk kıvılcımları ( 17 Nisan 1897) ama ister şimdi ister nisan da olsun buraya mutlaka askerler ve gönüllüler gidecek ve biz bunu izleyeceğiz
Şimdi.....
Benim Sn Senaristlerime ve Müzik ekibine hasleten ricamdır: Askerlerin ve gönüllülerin uğurlanması esnasında Mızıkay-ı humayun eşliğinde (Olmayabilir de yani halk da söyleyebilir) "Plevne Marşı" ( Osman Paşa Marşı) çalınsa ne ka duygulu ve güzel olur (Tam da bu günlerdeki ortamda) dikkate alınması rica olunur
Bir de küçük tarihi Not : Marş 1877-78 Osmanlı Rus harbinde (93 harbi) Plevne savunmasıyla destanlaşan Gazi Osman Paşa hatırasına Mehmet Ali Bey tarafından 1885 te bestelenmiştir
bitanem_61 25-02-08, 12:57 Zalex sahnelerini özlemişim. Nostalji olacak, çok güzel çok.....
Sufi ve Nevreste'yi görmemeyi umuyorum. Zaten Nevreste'yi görmeyeceksiniz, o iş kapandı :)
Nevresta olayı nasıl kapandı, o kadar mıydı sahneleri ,mustafa kızdığı zaman nevresteyle evlenmek istediğini süledi, başka bir şeymi var , ben niye bilmiyom:icon_whis:icon_whis
bitanem_61 25-02-08, 13:24 İkinci fragmanı anlatam, bolca alex ve zarife var, dere kenarında oturmuşlar zarife alexin kucağında alex bir şey söylüyor anlamadım ama zarife cennette kötülük yoktur dimi alex diyor pek mutlular
Zarife bir binadan çıkıyor arkasında vahide her halde manastır orası , vahide zarifeye seni öldürürüm zarife diyor, mustafa kızıyor
Fatma vahideye yok atış talimi falan koca var diyor vahide yok , fatma var diyor dikleniyorlar
Kızanlar dere kenarında oynuyor arkada dilaverle meryem piknik teler, meryem çok mutluyum gibi bir şey dedi
manastıdan gelirken yada giderken, yolda vahide mustafaya sen git evlen oğlum nevresteyle diyor, mustafada ben nevrestayle evelnemem niye biliyormusun diyor, çünki seni seviyorum dedi , az arkalarındaki zarifede aaa diyem şaşırdı, bu kız bunları gürmemişmiydi niye şaşşırdı anlamadım
hastanedeyken vahideyle zarife oturuyor ekrem ayakta ve vahideye böyle pat diye oldu ama ben dedi o ka
ve bir sahnede evin yanında alex yine zarifeyi öpüyor yanağından, alex ve zarifeye doyacaz benden demesi:img-icecr:img-icecr
Kaymakamım dilaverim kızanların kalbini almaya başlamış piknik falan yakında düğünümüz var a dostlar
inşallah ekrem lafını tamamlamadan mustafa gelir, bir aşk faciasına daha katlanamam
rabbim bu ne kaa güzel bi fragmandır büle:cheer::cheer: akşamı nesıl edecez şimdi forumcak
yanlız bu zarifenin kucağına oturması tuhaf geldi bana biraz ama hadi hayırlsı:img-blush
şimdi mustafa ben seni seviyorum dediğinde zarifeduyuyo da mı aaa diyo yoksa..allah allah aklım karıştı şimdi bunun içinde akşamı bekleycez:icon_whis
teee sonunda meryem-dilaver pikniğegitmişler (sonunda lafı biraz tuhaf oldu sanki biz piknik bekliyo gibi neyse:img-tomat)
anlamadığım daha doğrusu olmasını bu kaa erken istemediğim şeyahmet ekremin ilan-ıaşkının bu kaa çabuk olmasıydı inşallah henüz toplayamaz cesaretini zira mustafa vahidenin arası bi türlü düzelmek bilmiyo önce bir bölüm iyi geçinmeleri lazım sonra zaten kavga ederler nasıl olsa:img-hyste şaka maka artık birbirlerini en azından anlayıp hak versinler ya olmuyo hep kavga hep kinaye:icon_sorr
sonunda eski zarife-alex sahneleri:img-icecr:img-icecrakşamı iple çekiyorum
oy oy oy bitanem61imbu ne ka güzel bir haber ...ikinci fragman gelmiş...öyle güzel anlatmışsın ki izlemiş kadar oldum :love05: ama bu bana yeter mi? yetmez izlemem şart :)
V-M aşkını kimse bilmiyordu ki...sadece ilk bölümlerde (sahneyi tam atırlamayabilirim )kızçeler enişte gelmiş dedklerinde önce atice çıkmıştı...asan degil dedi.....
sonra vahide koştu hemen namık da degildi gelen. hepsi zarifeye bakmışlardı.....:img-hyste(ne güzel bi sahneydi dimi :img-icecr )
işte bu sahne dışında kardeşlerim şahit oldugu V-M sahnesi hatırlamıyorum ...:icon_sorr
bitanem_61 25-02-08, 14:41 Efenim hani mustafa vahideyi öpmüştü, bedia gürmüştü o vakit vahide kapıda telaşla mustafanın dönüşünü beklerken sofi gelmiş de zarifeyle konuşmak istemişti vahidede izin vermiyordu ki zarife çıkıp bedia,nın gördüklerini hatırlattı, o zaman anlamdımı ki mustafayla vahide arasındakini, hoş bedia bile unuttu zarifemi unutmasın
Bir an içim ben de zarife duyuyor sandım ama , onlar konuşurken dudaklarını okumuş olabilir, çünküm ikisi konuşurken yan duruyor du biraz öndeler,zarife geride rahatça dudaklarını güre bilir, tabiki isteğimiz hep beraber duyması yönünde:icon_whis:icon_whis
aaaaaaaaaaa bitanem :img-ok: ben unutmuşum o sahneyi....:img-black
ayrıca sen zarife aaaaaa diyor deyince zarife artık duyuyor diye düşünmüştüm :img-cray:
V-M & Z-A sahnelerine doyacagız yani :img-icecr
fragmanı şimdi yine verdiler...
alex ile zarife çok mutlular...zarife alexin kucağına oturmamış...yaslanmış sadece...
vahide zarifeye neden seni öldürürüm diyorki...
bitanem_61 25-02-08, 15:21 Akşam olsa da izlesek bu yeni fragman beni mest etti yerimde duramıyom , akşama aşka doyacaz
Dilaverle meryemin bir bakışmaları var ki süper , muhteşem, fefkaladenin fevkinde, uzun zamandır bekleyiz değecek:img-yes:
Vahidey le mustafa nın didişmesi uzun zamandır yoktu çok şükür o nada kavuşacaz, bide aralarında ki sorunu çözseler, tabi ekrem konuşmadan, ben ben derken mustafa gelmezse işimiz zor :icon_sorr:icon_sorr
Zarifeyle alex anlatılmaz deyim yaşanır, o ne ka güzel öpmektir üle, o naka güzel alexin kucağına yatmak tır üle, o ne ka güzel sarıl maktır üle, o ne ka güzel bakışmaktır üle, iykide yorum yapmıycam:img-hyste bide yapsam ne olurdu acaba:img-hyste:img-hyste
İkinci fragmanda Zarife'nin Mustafa'nın sözlerine gösterdiği tepkiye bakılacak olursa, Zarife duymaya başlamış...anlaşılan (h)ekimbaşının damlası işe yaradı :happy0064 Anlamadığım neden kimse farkında değil...yoksa yoksa Zarife saklıyor mu duyduğunu.!!! Alex'in söylediklerini de duydu mu yani...? Ama bari bize belli etseydi ya duyduğunu...Vallahi sırrını tutardık, iç ama iç, iç kimseye sülemezdik...Sırrın sırrımdır Zarifem, sen yeterki duy...:icon_whis
alex ile zarife dere kenarında otururken konuşmalarında alexe arkası dönükken zarife duyuyor...bencede zarife duydunu saklıyor gibime geldi..
vahide belkide zarifeye bu yüzden seni öldürürüm dedi..bilemem..
alex ile zarife dere kenarında otururken konuşmalarında alexe arkası dönükken zarife duyuyor...bencede zarife duydunu saklıyor gibime geldi..
vahide belkide zarifeye bu yüzden seni öldürürüm dedi..bilemem..
Kesin duyuyor...artık emin oldum...:img-yes: Hem duyduğunu saklamak tam Zarife'ye uygun bir davranış, yani eski Zarife'ye...:img-wink: Vahide'nin sözleri de bunu destekliyor gibi...Şimdi bu akşam bizi hem muhteşem Zarife&Alex sahneleri, hem Zarife'nin duyduğu müjdesi hem de muzip Zarife'nin geri dönüşü mü bekliyor...Teeeeyyy bu ka sevinç fazla gelir bize more......:img-icecr
bitanem_61 25-02-08, 16:05 Zarife duyay deysiniz ülemi, peki niçin ailesine duyduğunu sülemiy, alexle buluşmak için bile olsa herkes alexi gitmiş biliyor söylememesi için aslında sebep yokki, bak şimdi , duysun isteyim ve bunu herkese sülesin isteyim, saklamasın, istemeyim saklasın işte o ka
BlackMamba 25-02-08, 16:19 Kesin duyuyor...artık emin oldum...:img-yes: Hem duyduğunu saklamak tam Zarife'ye uygun bir davranış, yani eski Zarife'ye...:img-wink: Vahide'nin sözleri de bunu destekliyor gibi...Şimdi bu akşam bizi hem muhteşem Zarife&Alex sahneleri, hem Zarife'nin duyduğu müjdesi hem de muzip Zarife'nin geri dönüşü mü bekliyor...Teeeeyyy bu ka sevinç fazla gelir bize more......:img-icecr
ne deysin yinge zarife duyay mi?:blink::img-swoon
ne zaman duymaya başladı..alex'in yanağına kondurduğu öpücüğün bu ani iyileşmede katkısı varmıdır?bu forumun tıbbiyelileri nerede?:img-pilot
Zarife duyay deysiniz ülemi, peki niçin ailesine duyduğunu sülemiy, alexle buluşmak için bile olsa herkes alexi gitmiş biliyor söylememesi için aslında sebep yokki, bak şimdi , duysun isteyim ve bunu herkese sülesin isteyim, saklamasın, istemeyim saklasın işte o ka
Niçın üle süleysin kumrim kumrim...Zarife duysa...biz bilsek, Fatma annem bilmese....biz bilsek, Ramiz babam bilmese....biz bilsek, başka kimse bilmese...:img-icecr Çok komik, keyifli sahneler çıkabilir kanımca...benim bu konuda tek şartım var...yeter ki biz bilelim duyduğunu...gerisi hiç umurumda değil te o ka...:icon_whis
Şimdi çok heveslendim, inandım duyduğuna...ama fragman bu...bizi ters köşe yapmazlar değil mi...yaparlar mı...??? :img-fie:
Mamba'ma gelen edit: Kumrim, Zarife'nin niçın duymadığı ve nasıl iyileştiği konusunu hiç açma istersen. Bu konu tam bir muamma...Kulağından kan geliyor ve iyileşmesi için damla veriliyor...demek ki hasar bir kulakta...peki diğer kulak niye duymuyor mori..."biz ortağız, içime sinmiyor, o duymazsa ben de duymam..." mı diyor diğer kulak....!!! Ne vefalı kulaklar var diyor, bu konuyu kapatıp, Zarifem duyuyor diye sevinmeye devam ediyorum :img-icecr
yine dayanamayan edit: Forumun değil ama dizi ekibinin tıbbi konuları danışabileceği gerçek bir tıbbiyeliye ihtiyacı var bence...:img-wink:
ERkeslere selamlar...
Bi gündüz uzak kaldım netten,site açılmış,2.fragman gelmiş,Zarife'nin duyduğu rivayetleri dolanmış...Ne kaa çok şey olmuş büle...Bi şu 2 saatcik de geçiverse ve keyifle başlasak zalex aşkını izlemeye...:img-icecr Çok keyifli olacak belli ki bu akşam...
edit:2 dakika telefona bakmak için içeri geçtim şimdi,fragmanı kaçırdım...:img-cray: Ben ne kaa talihsiz biriyim...:icon_sorr
BlackMamba 25-02-08, 17:01 Niçın üle süleysin kumrim kumrim...Zarife duysa...biz bilsek, Fatma annem bilmese....biz bilsek, Ramiz babam bilmese....biz bilsek, başka kimse bilmese...:img-icecr Çok komik, keyifli sahneler çıkabilir kanımca...benim bu konuda tek şartım var...yeter ki biz bilelim duyduğunu...gerisi hiç umurumda değil te o ka...:icon_whis
Şimdi çok heveslendim, inandım duyduğuna...ama fragman bu...bizi ters köşe yapmazlar değil mi...yaparlar mı...??? :img-fie:
Mamba'ma gelen edit: Kumrim, Zarife'nin niçın duymadığı ve nasıl iyileştiği konusunu hiç açma istersen. Bu konu tam bir muamma...Kulağından kan geliyor ve iyileşmesi için damla veriliyor...demek ki hasar bir kulakta...peki diğer kulak niye duymuyor mori..."biz ortağız, içime sinmiyor, o duymazsa ben de duymam..." mı diyor diğer kulak....!!! Ne vefalı kulaklar var diyor, bu konuyu kapatıp, Zarifem duyuyor diye sevinmeye devam ediyorum :img-icecr
yine dayanamayan edit: Forumun değil ama dizi ekibinin tıbbi konuları danışabileceği gerçek bir tıbbiyeliye ihtiyacı var bence...:img-wink:
yinge baytar olamadın ama tıbbiyeli olacaksın insallah..cok ısrarcı gordum seni..
destekliyor bu mamba kardesin seni bilesin..
fragmanı simdi gordum..zarife kesin duyuyor..alexle karsılıklı konusmaları,vahidenin hastane cıkısında seslenisine tepkisi,mustafa'nın vahideye itirafına tepkisi..hepsi ama hepsi duyduguna inanmama yetti eh bir de yingem duyuyor diyorsa ben inanmayayım olur mu?!!
zarife duyayyyyyyyyyyyyy!!!:happy0064:happy0064
Şimdi.....
Benim Sn Senaristlerime ve Müzik ekibine hasleten ricamdır: Askerlerin ve gönüllülerin uğurlanması esnasında Mızıkay-ı humayun eşliğinde (Olmayabilir de yani halk da söyleyebilir) "Plevne Marşı" ( Osman Paşa Marşı) çalınsa ne ka duygulu ve güzel olur (Tam da bu günlerdeki ortamda) dikkate alınması rica olunur
Bir de küçük tarihi Not : Marş 1877-78 Osmanlı Rus harbinde (93 harbi) Plevne savunmasıyla destanlaşan Gazi Osman Paşa hatırasına Mehmet Ali Bey tarafından 1885 te bestelenmiştir
Ağzına sağlık recchie kardeşim. Plevne Marşı'nı duymayı o kaa çok isterim ki. Ne zaman dinlesem çok duygulanırım, "Düşman Tuna'yı atladı" deyince sanki kalbime birşeyler saplanır. İsteyim duyalım bu muhteşem marşı.
Nevresta olayı nasıl kapandı, o kadar mıydı sahneleri ,mustafa kızdığı zaman nevresteyle evlenmek istediğini süledi, başka bir şeymi var , ben niye bilmiyom:icon_whis:icon_whis
Ben o olayı kendi içimde bitirdim :). O laf kızgınlkla söylendi, ki aradan 10 gün geçti, ses eden olmadı. O olay kapandı. Nevreste zaten benimle beraber ya , hepinize selamı var, ben o açıdan o olay kapandı demiştim :)
Zalex güzel olacak. Ama abartmasınlar çok fazla. Evlenmeden ters bir durum istemiyoruz. Sabredin az biraz, sarılın, öpün birbirinizi. Ama ne zaman duracağınızı da bilin yani :) Zaten olmaz öyle şey, hele hele o devirde hiç hiç olmaz. Senaristlere güveniyorum bu konuda. Türk aile kültürüne yakışmayan türde davranışların ER'de yeri olmamalı.
Zarife duyup saklayabilir. Bence de bu mümkün, ama çok uzatmasın. Sonuçta onun o haline üzülen çok fazla insan var ailede. Onları da düşünmeli. Biraz saklayabilir ama, eğleniriz biz de. Bence hatta duyduğunu saklayacak, boşuna Manastır'a gidecekler, fragmandaki o sahnede duyduğunu açık edecek Mustafa'nın Vahide'ye sevdiğini söyleme sahnesinde yani, sonra Vahide de kızacak haliye.
Eğer Ahmet Ekrem Vahide'ye söylerse sevdiğini bir problem olmaz. Mustafa duymazsa problem yok. Vahide Ahmet Ekrem'e ilgi duyuyor mu bilmiyoruz ama duymuyor gibi duruyor. Vahide öğrenir de Mustafa öğrenmezse bu kriz çabuk aşılır bence.
Elveda Rumeli 22.bölüm 2. fragmanı. İyi seyirler.
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=3768
volvox ellerine sağlık süper modum...
valla fragman görmeden bekleseydim hem valla hem billa çatacektim ama sağolsunla forumcan arkadaşlar anlatmış...
vay zarife duayay ülemi ee eyyy
te nezamandır duyay ne ka etkili damlamiş...varsa bizde alalım bu ilaçtan...
Ama bence teee alex zarifeye veda etmek için çağırdığında duyayadı deyim te oka... bu kız evdekileride bizi de uyuttu...resemn te aşk olsun mori sana
te deyim biz 10000000000... kere seyrettik deşifre edalım diye anlamayzi more te onca laftan stanbolu bile çıkardık ya ... o da duyaymış işte...
oka hızlı konuşmayı çözmüş...olabilemez fizik kurallarına aykırı...
Meyrem çok mutli idi... dilaver de ama bende hadjiali gibi düşünmeye başladım nedense...
geçen gün teyzemin anlattığı benim daha yeni öğrendiğim olaydan ötürü...
anannemin babası balkan harbine gitmiş 12 sene sonra dönebilmiş...herkes öldüğünü düşünmüş hatta annesinin evlenmesi gerektiğini bile sölemişler ama yılmamış beklemiş... balkan harbinden sonra I. dünya savaşına ordada fransızlara esir düşmüşler...ve savaş sonrasında anlaşmalarla dönebilmiş...
babası gittiğinde anannemin ablası bir yaşındaymış döndüğünde 13...ve sonra anannemler olmuş...
yani meyremin kocasının kesin ölmüş olduğu bellimi? ya dönerse...şu konuya bi açıklık getirilirse çok sevinecem...
V&M konusu da zarife daha yeni duyuyorsa... demekki bizim bilmediğimiz ka gizli yaşanıyor...(alexin sufi olayında cama geldiğinde... Vahidenin Mustafadır deyip atlaması?) ne oldu bilmem... demekki kızlar bilmeymiş...
vahide zarifeye kızıyor manastırda ama hem duyduğu için hemde
Ahmet Ekrem'in ilanı aşkını duyup da ablasına sormaya çalıştığında mustafa duyacak korkusundan olabilir mi?
yani az ihtimalli bir tahmin...
neyse bol bol zalex izlicem:happy0064
recchie çok güzel söyşlemişsin evet Plevne Marşı çok güzel olur...Müzik ekibimiz de böyle bir şey rica etsek...nasıl olur...
Şehitlerimizi rahmetle anıyorum...ruhları şadolsun... :icon_sorr
volvoxsana nasıl teşekkür etsek az tamzamanında yetiştin imdadımıza:img-icecr
ben vahidenin asiliğini özellikle de zarifeye karşı bu kaa sert olma sebebini anlayamadım:img-tomat
neyse çok güzel bi bölüm bekley bizi zaten şurda kalmış 40-45dk :img-icecr:img-icecr
Ben vahidenin asiliğini özellikle de zarifeye karşı bu kaa sert olma sebebini anlayamadım:img-tomat
neyse çok güzel bi bölüm bekley bizi zaten şurda kalmış 40-45dk :img-icecr:img-icecr
Eğer Zarife'nin duyup da duymazlıktan geldiğini anladıysa kızgın olabilir...hele ki yolda Mustafa'nın sözlerini de duyduğunu düşünürsek.!!! Doğrusu Vahide'ye kızamayacağım...ben de olsam deliye dönerdim :img-hyste
Zarife duyaaayyyyy....Zarife duyaaayyyyy.....!!!
Merhaba ER dostları.:img-in_lo
Diziye yarım saat kala sevgili volvox:img-in_lo sayesinde fragmanı izleyince önce :img-punk: sonra :cheer: sonra da :klme oldum.
Alex-Zarife sahnelerinin güzelliği,Meyrem-Dilaver sahnelerinin mutluluğu sadece Ahmet Ekrem'in itirafını sevmedim.İki arada bir derede ne büle.Yangından kız kaçırır gibi.
Mustafa'nın Vahide'ye sevdiğini söylediği ve Zarife'nin "aaaa"dediği sahne de çok güzel.:happy0064
Merhaba ER dostları.:img-in_lo
Diziye yarım saat kala sevgili volvox:img-in_lo sayesinde fragmanı izleyince önce :img-punk: sonra :cheer: sonra da :klme oldum.
Alex-Zarife sahnelerinin güzelliği,Meyrem-Dilaver sahnelerinin mutluluğu sadece Ahmet Ekrem'in itirafını sevmedim.İki arada bir derede ne büle.Yangından kız kaçırır gibi.
Mustafa'nın Vahide'ye sevdiğini söylediği ve Zarife'nin "aaaa"dediği sahne de çok güzel.:happy0064
Aynı durumdayım..İyice ağzım kulaklarımda,sırıtıyorum sürekli..Neyse,başlamak üzere...Sağolasın volvox...
Zarife duyuyor. Bizi nasil kandirdi. Bende nasil uzuluyordum
Zarife duyuyor :happy0064
Yazmadan edemedim ya o kadar mutlu oldumki :happy0064
Hepimiz kandırıldık arkadaşlar :icon_whis
Kızçeneler biliyler şimcik o mutlaka birgün ağzından kaşırır Zarifenin duyduğunu :img-icecr
Zalex sahnelei çok şekerdi ya :img-in_lo
Hasanında günahını almışım :icon_whis
Savaşı duyduğunda bayıldığını sanmıştım ama meğer köyün ismini duyunca zavallı bayılıverdi :icon_sorr
Teyy, Zarife kandırdın bizi. Te o kaa kişi seni merak edeyi, ne yaptın sen....
Hasan'a da yazık, çok normal bayılması. Kimin için cenaze namazı sahnesi göreceğiz bu da anlaşıldı.
Vahide haklı valla, ben de kızardım. Mustafa'nın seviyorum demesi en azından Ahmet Ekrem'in olası etkisini azaltır V&M'ye.
Basına sansür. Herşey gerçekçi. İleriki bölümlerde savaşı da göreceğiz.
Hadi bakalım, iyi seyirler.
Harika zalex sahneleri,üzücü haberler,anlamlı sözler oldu...Çok güzel gidiyor şimdilik..Vay rüşvetçi kızçeler vayyyy!:img-hyste
Zarife ile Alex'in bu hallerini özlemişim...Çok iyi geldi hele Zarife'nin "anamı duymayım" dediği sahne çok güzeldi :img-wink: :img-wink: :img-wink:
Zarife'de pek insafsız çıktı...Namık'a gerçekten acıdım...
Kızçeler ne tatlıydı,bıcı bıcı yaparken...
Bedia'nımla Cabbar efendi'nin durumlar da vahim haa...
Dilaver'e bir arkadaş odun geldi. Cabbar
Bedia hanım olağanüstü rol yapıyor. Tek kelime ile mükemmel.
Mustafa Ahmet Ekrem'den önce söyler inşallah Vahide'ye onu sevdiğini. Kız şu an Nevreste işi oldu zannedeyi. Üzülmesin artık.
Teyy, ben deyidım hep Nevreste işini, inanmaydınız. Hasta dediydım, evde yatayi hasta tüm ev halkı yasta deydim, gene inanmaydınız. Te işte artık inanasınız. Yinge, nişanı ne zaman yapalım? :)
Bu gazete basmak ne kaa zor imiş? Valla eziyet.
Zarife te ayıp ettin. Boşu boşuna Manastır'a gideysiniz. Ahmet Ekrem süleyemeyecekti Vahide'ye. O kaa merak eden var seni, süleseydin de herkes sevineydi. Şimdi sana kızarlarsa hiiç itiraz etmeye hakkın yok. Te hakettin :)
Toplu temizlik de yaşandı. Herkes mis gibi oldu valla.
Tek kelime ile şahane bir bölüm. Komşuluk ilişkileri, herkesin Hristiyan komşusunu ziyarete gitmesi. Te mükemmel, ne deyim more
Ne kaa ozlemisim Zarifenin eski halini. Anami duymaym demesi, ondan sonra kizcelere rusvet vermesi. Vahideyle Mustafayi duydugunda onlar duyuyomusun diye sormalarinda lafi toparlamasi, Vahideye ''ask hakkinda konusduklarinizi duydum'' demesi ve muzipce gulup ''demek birbirinizi seveysiniz'' demesi. Ve de en cok kismetttt deyisini uzlemistim te onida suledi.:happy0064
Ahmet Ekreme ''cok merak ediym o damdan ne dusecek'' demesi ne kaa guzeldi.
Bide tabi Vahide yolda Mustafaya karakalpali Namik derken Mustafanin karakalpakli oldugunu ogrendi ve sasirdi ama tabi cabuk toparlandi cingoz Zarife.
Bedia hanimada ayri bir hayranim zaten. Ramiz efendinin diyisiyle ''Bediamsin tarcinsin, nicin bu kaa hircinsin''. O ne nazlanmalar, ic cekmelerdi oyle. Ellindeki cicegi durmadan koklamasi, kendinden gecip oylece dalmasi. Cabbar efendi geldiginde o susulu haliyle cilvelesmesi. Tabi sonra Cabbara sinirlenip ahili satmaym diye kizmasi ne kaa hos idi. Fatmayle kendi evinde konusurken erkeklere kizmasi hepsi ayni diye kizmasi ve Cabbari kiskandirmak icin ahili more more baytar efendiye satmaya karar vermesi cok guzeldi. :)
Bedia hanim kizginlikla artik goruculuk yapmayacam dedi. Eeh gercekten birakirsa Cabbara verdigi akillarla Ramiz efendi ustlenir goruculugu.:img-hyste
Kizceler kizanciklarda bir guzel yikandilar, misler gibi koktular.:happy0064
Haci ali Dilaveri sevmeye basladi oburleri de biraz sevmeye basladilar. Aman ne guzel.
Yalniz Haticeye kirildim vallahi. Meryemin iki yazmasi var zaten biri beyaz oteki kirmizi ve yazma secme konusunda Haticeye danisirken simdi Hatice ona yeni bir yazma verecek dedim olmadi. Eeh be Haticem o kaa ceyiz icin alisveris yaptiniz hicmi aklina gelmedi gorumcene icinde yeni bir yazma olan bir bohca hazirlamak.:)
Dilaverde birdahaki berbere gidisinde kizanciklarida goturur insallah. Onlarinda saclarinin kesilmesine ihtiyac var ozellikle Haci Alinin. Cocugun saclari orman gibi olmus yuzu gozu gozukmuyo.:img-yes:
Not: Bedia hanimin evi degismis, cok zenginki baska eve tasinmis herhalde:img-hyste
Gerçekten o kadar güzel bir bölüm ki,hiç bitmesin istiyorum...Çok özlemişim tatli Zarife'mi...Bedia-Fatma,Dilaver-Kızancıklar-Meyrem sahneleri,Namık'ın Zarife'yi araması filan...Kendimden geçtim resmen...
Tabii,açtım şom ağzımı,bitti bölüm...
Bitiş jeneriği de ne hoş olmuş üle...
Bedia umarım kızgınlıkla üle demiştir. (Nevreste meselesi) Te araları biraz düzeldi, bozacak yine.
Ahmet Ekrem'i de Mustafa görecek. Teyy, şu V&M'nin başına gelenler
Mustafa diğer bölümün başında Ahmet Ekrem'den önce davranıp, "Ahmet Abi" derse olay kapanır. Olmayacak muhtemelen, ama bir ihtimal. Bedia da oyun bozanlık yapmazsa V&M için gelecek iyi gibi.
Ama Mustafa duyarsa, Vahide de Bedia'nın Nevreste işi olur dediğini duyarsa (ki muhtelemen böyle olacak) yine kapışacaklar. O zaman Vahide de Mustafa'yı Ahmet Ekrem ile kıskandıracak. Teyy, ne kaa aksilik büle.....
Ama artık bu aşkı bilen biri var. Zarife. Ahmet Ekrem'den de çok hoşlanmadı. Artık Ramiz ile Fatma'nın da bu aşkı duyma zamanı geldi. Zarife tutamaz kendini, söyler.
Herkese iyi yorumlar. Bu bölüm çok güldük, sevindik. Senaristler bunun acısını çıkarırlar bizden diye korkayim.
BlackMamba 25-02-08, 21:16 butun bolum agzım kulaklarımda izledim..
fatma anne,zarife,bedia muhtesemdiler..:happy0064:happy0064
muzikler harikaydı..
herkese iyi yorumlar..
yinge notunu yarın ileticem merak etme..
iştipliyiz 25-02-08, 21:20 Zarife'nin dönüşü muhteşem oldu.Tüm muzipliği,tatlılığı,güzelliği,romantikliği ile..Tıpkı eski günlerdeki gibi Alex'le görüşmek için binbir numara çevirmesini özlemişim.Bundan sonra da ne numaralar çevirecek bakalım,görelim.İnşallah yakalanmaz :))
Meryem Dilaver çifti de en az Zalex kadar çekici olmaya başladı gibi..
çok güzel bir bölüm oldu yine, tadına doyamadım.
İşte akıllı, şirin, cimcime, cihan güzeli zarifemiz geri döndü çok şükür, gerçekten de ne çok özlemişim...
Yine büyük bir keyifle izledim, hüznü az neşesi bol içimizi aydınlatan bir elveda rumeli akşamı daha bitti, haftayı nasıl bekleyeceğiz, "ee kısmett":))
Keyifli paylaşımlar diliyorum...
bitanem_61 25-02-08, 21:25 Çok şükür eski zarifeye kavuştuk , alexin söylediklerini duyan ama ( seni seviyorum , bak bunu duydum) annesininkileri duymayan, alex le buluşmak için evden kaçan , gözlerinin içi gülen, sofrada yakalandı hemen düzelten, manastıra giderken de iyi kıvırdı özlemişiz valla zarifeyi çok sevindim geri gelmesinede
Anne ve babasına yalan söyledi pek tasvif etmediğimiz bir durum, ve namık yani mamit hadi gidecen sevdiğinin yanına niye şu garibi kullanırsın bak seni evde bulamadı düştü yuollara yazık istemeyim büle olsun, nasıl vurdu üle kafayı ağaca, ayrıca ablasını da tehdit etti :icon_sorr:icon_sorr oysa vahide neler yaptı onun için bunlları hiç beklemeydim zarifeden, eski zarifeye kavuştuk da sanki biraz çıkarcı mı olmuş ne
Bitiş jeneriği de ne hoş olmuş üle...
Hosmu olmus? Te ben gene herzamanki gibi duymadigim icin bisey diyemeyecem. Malum atv avrupa sacma sapan reklamlari daha onemli buldugu icin bitis jenerigini yayinlamiyor.:icon_evil
Teyyy, öncelikle Namik'i itip kakmasınlar dedim herkes Zarife'yi rahatsız ediyor demişti.Peki n'oldu Zarife cazibesini kullanarak Namik Mamıt'ı tesiri altına aldı, kandırdı ama neyseki birşey olmadı Mamıt'a bir de demiyor mu Zarife sen duyaymısın te sen ne kaa safsın be çocugim
Cabbar Babiçkom da harikaydı bu bölüm Bedia Anım'a açılamadı yazık
Ramiz Babanın süle dediklerinden de utandı
Pürsıçan beyefendisi adam yahu
ama Bedia kızgın ve kırgın
ahırı verecek baytar efendiye
Zarife ve Aleks nehir engelini de geçti çok sempatikti buluşmaları yaralı güvercini bulmaları ama Zarife hanımefendinin kulakları açıldı sonunda Aleksin seni seviyorum demesini duydu teyyy
Asan da son akrabalarını kaybetti
Te yinge korkutuğun olmadı savaş çıktı diye bayılmadı Asan
Meyrem-Dilaver ve çocuklarda süperdi göl kenarında piknikleri denize taş atarken Meyrem'in mutluluğu hele o sahne harikaydı
Ramiz Baba başta masal anlatırken kızçeler üzülmesin diye Fatma Ana ne kadar çaba gösterdi
Mamıt Namik hem ramiz babaların hemde Haticelerin evinde umutsuzca bekliyor garibim:icon_sorr
ve Ramiz Babiçkonun cemaate tavsiyede bulunup herkesin komşunu ziyaret etmesi ne kaa ne kaa etkileyici bir sahneydi bayıldım
:good:
Manastır yolu da süperdi tabii ki
Mustafa'nın aşkını tekrarlaması,Vahide'nin kzıgın halleri,Zarife'nin şaşırmaları ama en güzeli hastane önünde Zarife'nin kısmet demesiydi
Şimdi Badia Mustafa'ya kızdı ya Nevreste ile görüşecek Vahide olayı yanlış anlayacak ve Ahmet Ekrem'e olumlu yanıt verecek
Anlaşıldı:icon_whis
Şimdi Badia Mustafa'ya kızdı ya Nevreste ile görüşecek Vahide olayı yanlış anlayacak ve Ahmet Ekrem'e olumlu yanıt verecek
Anlaşıldı:icon_whis
Olurmu olur zaten bastaki jenerikten anlasildiki Ahmet Ekrem kalici.
Dilaver carsida cezmi komutanla konusurken ''ala'' dediginde koptum gulmekten Abdulden bulasmis diye.
Abdul demisken o ne sinsi sey oyle (kusura bakma Doray) Takibi gecici olarak durdurmuski onlar kendini guvende zannetigi bir zamanda enselerine coksun. Pis Abdus:fighting2
bitanem_61 25-02-08, 21:34 Sonunda dilaver de kızanların kalbine girmeyi başardı tabi ramiz baba sağ olsun kızanların büyüğü hacı ali dir onun kazanırsan diğerlerini de kazanırsın, şeker de getir, Piknik çok güzeldi hele ailecek göle doğru bakmaları boy boy:img-hyste:img-hyste:img-hyste ah ah dilaver le meryem bakışırken tamam dedim dilaver meryemin yanağına kondurur bir öpücük ama neyse başka sefere
Abdül harikalar yarattı bu akşam , adamlara sonra takip edin dedi , önceki takip gibi olursa sorun olmazda nedense bu sefer akıllanırlar gibi me geldi, bide hakkını yemeyelim ilk başta güzel konuş tu abdül üzerindeki kıyafete yakışır gibi davrandı
Hasan,ın kuzular köyündeki akrabaları varmış ne ka üzüldü:img-cray::img-cray:
Bütün herkes askere gidicem diye tutturunca kızanlarda gitmeye kalktı ,Kizcelerden biride hacı aliyi düşündü yeni bir aşk mı var ufukta
bitanem_61 25-02-08, 21:46 Ispanağa bayıldım bu akşam bir o kadarda üzüldüm,Zarifenin onu büle kullanması na çok üzüldüm bundan sonra zarifenin dibinden hiç ayrılmasın onu biraz canından bezdirsin, iyi olur
Zavallı eve geldi kimseleri bulamadı , o yetmedi haticeler gitti garibim herkeslere sordu, hele o taş atması yokmu önce atıp sonra saklanıy:img-hyste:img-hyste bir atay sonra omuzlarını silkelliy:img-hyste:img-hyste
Ahmet ekrem daha söylemeden mustafa geldi söyleyemiycek, umarım mustafanı vahideye aşık olduğunu anlar, zarifenin damdan ne düşecek diye biraz daha beklesin
Bedia hanım pek cilveleşti bu akşam ama muradına eremedi, cabbar kendini toplayıp herşeyi acıklayana kadar baytara satsa ağılı çok güzel olur:img-hyste:img-hyste
Bir yandan fatma, biryandan ramiz evlendirmek için uğraşıyler ama bu cabbar efendi de iş yok , haticeyi isterken büle değildi maşallah her fırsatta dile getiriydi
Fatma bediaya hoşgeldin, niçin hoşgeldin mi dedi yoksam bendede sağırlık mı başladı
Bu hafta banyo günüydü herhalde , kızanların iç çamaşırları pek güzeldi temin etmek lazım :img-hyste:img-hyste
Yine alex ve zarife , ramiz masal anlatırken onları güsterdi ve ramizin maslı mutlu bitmiyor, fatma mutlu dedi o mutsuz dedi sonunda fatmayı kırmadı mutlu yaptı acaba bu masal gerçekten nasıl bitecek mutlumu mutsuzmu
çok güzel ve eğlenceli bir bölümdü:img-yes:
alex zarife sahneleri çok hoştu:img-in_lo:img-in_lo
savaşmı çıkmış ne olmuş umurlarında değil
onlar cennette ve mutlulardı:happy0064
ama alex orada nasıl yaşayacak ne iş yapacak gibi
sorular cevapsız kaldı
zarife çok şekerdi ama namık a yaptıklarına kızdım
yazık yaa
onu kullanmasın üzülüyorum haline:icon_sorr
Olurmu olur zaten bastaki jenerikten anlasildiki Ahmet Ekrem kalici.
Jenerikte İpek Erdem yani Nevreste yoktu
bu demektir ki Nevreste geçici olsa bile Ahmet Ekrem kalıcı
İşler sarpa saracak
bitanem_61 25-02-08, 22:02 Şimdi sorarım size alexin yaşadığı yer bu ka güvenliydi de daha evvel aklına niye gelmedi misal, sofiyle evlenme arifesine gelmeden, o ka dayak yemeden, zarife sağır olmadan , o ka içki şişelerinde boğulmadan nerdeydi bu yer
Hadi oraya yerleştin hiç mi düşünmezsin muallim efendi bu kız o ka yolu aşıp sana geliyor yolda başına bir şey gelir mi diye:icon_whis:icon_whis
Arkadaşlar bedia gidip ailesine diycem oldu bitti bu iş derken ben anladımki , nevrestenin ailesine bu iş olmıycak anlamında siz deysiniz ki evlenecek demek için olmaz üle şey , mustafa hayır dedi zorlamı evlendiracekler
Ayrıca ben çok sevdim vahidenin kıskanclıklarını helede zarifeye gelip sana ne ka imreniyrim kardeşim hiç susmay bu ha babam konuşiy:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Dizi başlarken özette çatışma anını çok gösterdi,herhalde ülkemizin bu son durumundan dolayı üle yaptılar diye düşünüyom
Şimdi sorarım size alexin yaşadığı yer bu ka güvenliydi de daha evvel aklına niye gelmedi misal, sofiyle evlenme arifesine gelmeden, o ka dayak yemeden, zarife sağır olmadan , o ka içki şişelerinde boğulmadan nerdeydi bu yer
Bilmem nerdeydi ama o zamanlar gelmemis iste aklina.:img-hyste
Hadi oraya yerleştin hiç mi düşünmezsin muallim efendi bu kız o ka yolu aşıp sana geliyor yolda başına bir şey gelir mi diye:icon_whis:icon_whis
Teyy buda benim aklima gelmesti ama yazmayi unutmusum. Hadi simdi gene ortalik durgun. Peki ortalik karisirsa, cetediler ortaya cikarsa bu kiz o kaa yolu nasil gidecek.
Hem evdekiler onun duydugunu ogrenirlerse o kadar kolay salmazlar onu biyere. Ozellikle Fatma ana. Ispanaga gidiyorum dediginde duymuyor diye fazla bisey demedi ama duydugunu ogrenince durum tamamen degisir.:img-yes: Yine eski fatma anayi izleriz o zaman, hatta eskisi gibi zarifeyi takip bile edebilir.:icon_whis
Arkadaşlar bedia gidip ailesine diycem oldu bitti bu iş derken ben anladımki , nevrestenin ailesine bu iş olmıycak anlamında siz deysiniz ki evlenecek demek için olmaz üle şey , mustafa hayır dedi zorlamı evlendiracekler
Bencede oyle cunku sonra Bedia Cabbara olan sinirinden dediya lazim degil erkeklere kari bulam. Dedim tamam bu Nevreste isi tamamen kapandi.
[QUOTE=bitanem_61;6223416]Şimdi sorarım size alexin yaşadığı yer bu ka güvenliydi de daha evvel aklına niye gelmedi misal, sofiyle evlenme arifesine gelmeden, o ka dayak yemeden, zarife sağır olmadan , o ka içki şişelerinde boğulmadan nerdeydi bu yer
Ayrıca ben çok sevdim vahidenin kıskanclıklarını helede zarifeye gelip sana ne ka imreniyrim kardeşim hiç susmay bu ha babam konuşiy:img-hyste:img-hyste:img-hyste
aslında bu yer bir çözüm değilki:icon_sorr
önceleri bir çıkış yolu aradı alex
herkesin karşısına geçip seviyorum dedi olmadı
çaresizlikten içkiye sığındı ağladı evlenmeye kalktı
son olaydan sonrada böyle bir çözüm bulmuş
ama bence bu bir geçiş süreci olacak
alex in orada tek başına yaşaması ve onu kimsenin görmemesi imkansız
mutlaka yakalanacaklar işte o zaman esas kararlarını verecekler
yani kaçacaklar:img-in_lo
İyi geceler Rumeli ahalisi…
Zarife’nin duyuyor olması bölümün en önemli konusuydu tabii ki..ama Alex yine beni sükut-u hayale uğrattı…Candy’e mesaj attım "Alex Zarife’nin duyuyor olmasına bizim kaa sevinmedi.." dedim..Cevap geldi " Alex zaten duymadığını öğrendiğinde de bizim kaa üzülmemişti…!!! " te üzerine bişi sülemeyim…yorumsuz…:img-cool2
Zarife sahiden cennette ya da rüyada gibiydi bu bölüm…fütursuzdu…umursamazdı…Galiba haftalardır yukarı odada kapalı kaldıktan sonra bu bölüm özgürlük sarhoşu olmuştu…Sonraki bölümde normal haline döneceğini sanıyorum…En azından iyileştiğini öğrenince Fatma annem kendine getirir onu…Bu hafta iyileşmesi şerefine, Ispanağa yaptığı zalimliği hoş görelim…:img-wink:
Dilaver-Meryem sahneleri pek güzeldi…Meryem’e aşk pek yakıştı, güzelleştirdi…Zaten başlarını bağlama şekillerine de bayılıyorum…saç modeli kadar da bağlama modeli var gibi…Hatice’nin tarzı başka, Meryem’in tarzı başka, Vahide’nin tarzı başka…hepsi de birbirinden güzel…:img-in_lo
Bizim düğün de yakın gibi değil mi…Bakışmaları çook tatlıydı, görüntü tam bir aile görüntüsüydü....e "beş kızancık" problemi de çözüldüğüne göre, daha fazla uzamasın gari... Umarım düğün günü, Dimitri’nin "baskın yapma krizi" tutmaz yine…:img-pilot
Abdüş’ün telgrafı alıp Dilaver’e uzattığı sahne ve devamında korktum…A ha dedim, Abdüş de iyiler kervanına katılıyor…neyse ki sonrasında eski haline döndü…alâ…alâ…
Cabbar Efendi konusunda Emre’ye kayılaym. Al sana bir odun daha…! Üstelik bu daha yaşlı, yontulur mu bilmem ama tabii yontacak olanın tecrübesini de yabana atmamak gerekir.!!! Bedia’nımın Meryem kaa çabuk yumuşayacağını sanmaym…Cabbar’a epey çektirecek gibi…:img-icecr
Verilen birlik beraberlik mesajları güzeldi…Hem Meryem’in konuşması hem de Ramiz babamın camide yaptığı konuşma anlamlıydı...:img-yes:
İki sahne beni mest etti…Birincisi Fatma annemin kızçeleri yıkadığı sahne…Hem Pembe ile Emine’ye bayıldım hem de Fatma anneme…ancak bu ka doğal oynanabilirdi…İşte böyle günlük yaşam ayrıntılarını izlemeye bayılıyorum… Çok beğendiğim ikinci sahne ise; Dilaver’in gazeteyi bastığı sahneydi...neredeyse öğrendim matmaa makinasının nasıl çalıştığını (bkz. ne kaa zor işmiş üle…)...!!! O makinanın sadece görüntüden ibaret kalmamasına ve böyle ayrıntılı izleyebildiğimize çok sevindim… :good:
Bencede oyle cunku sonra Bedia Cabbara olan sinirinden dediya lazim degil erkeklere kari bulam. Dedim tamam bu Nevreste isi tamamen kapandi.
Yüreğime su serptiniz arkadaşlar. İnşallah dediğiniz gibidir. Ahmet Ekrem var zaten, tekrar Nevreste ile uğraşmayalım. Dediğim gibi o iş kapandı. Nişana, düğüne hepiniz davetlisiniz....:) Tarihi filan Yingem ayarlar artık...
Jenerikte İpek Erdem yok, evet Ahmet Ekrem de var. Ama hemen o kaa fena düşünmeyin. Ahmet Ekrem'in tek rölü Vahide değil ki, o aşk zaten piyangodan çıktı. Çetecilerle uğraşıyor, gazete dağıtımına yardım ediyor, Mustafa'yı bilgilendiriyor. Yani çok görevi var, o yüzden kalıcı olması normal. Hemen korkmayalım, Bedia bir tersinalık yapmazsa Ahmet Ekrem o kaa mesele olmayacak gibi geliyor bana. Artık biraz Mustafa kıskansın. Yeter Vahide'nin kıskandığı. Üstelik Zarife'nin bu aşkı öğrenmesi ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞME. Ahmet Ekrem'i çok sevmedi zaten Zarife, direk söyleyebililr bile ona "Ablam başkasını seveyi" diye. Valla yapar mı yapar. Araları bozulduğunda ikisi ile (özellikle ablası ile) konuşarak aralarını düzeltebilir. Te bu hafta Cabbar&Bedia dışından bütün aşklar mesafe aldı bence. V&M hala biraz şüpheli ama ben umutluyum. Bir dahaki bölüme aile de öğrenecek bence.
Kaçma işine hala karşıyım, hep te karşı olacam. Aile izin vermedikçe, olmamalı. He Ramiz Baba der Alex'e "Al götür kızımı, evlenebileceğiniz bir yere gidin, evlenin, mutlu olun" der o zaman tamam. Ama ailesini bir kenara atıp kaçmak Zarife'ye yakışmaz.
Dilaver&Meryem de rayına oturdu. Onlar için en büyük tehkile Ömer'in ölmeyip gelmesi. Te inşallah olmaz, çok fena bir durum olur.
Hosmu olmus? Te ben gene herzamanki gibi duymadigim icin bisey diyemeyecem. Malum atv avrupa sacma sapan reklamlari daha onemli buldugu icin bitis jenerigini yayinlamiyor.:icon_evil
Valla diziye yayınladıklarına dua et :icon_sorr
Bazen diziyi bile yayınlamıyorlar :hıh (avrupa kanalları yapıyor tabii)
Gerçi onu genellikle Kanal D Euro yapıyor :img-cool2
~ ~ ~ ~ ~ ~
Cabbar Efendiyle Bedia Hanım çok şekerler ya:)
Hele Bedia hanımın çiçekle Fatma anneye gelmesi çok komikti :img-hyste
Ramiz babanın yaptığı hareket çok hoşuma gitti :good:
Camide herkesi tembihlemesi ve herkes yeniden eski hale dönmesi çok güzeldi.
Zarifenin eski halini özlemişim,
Çok şükür dizi eski haline döndü sayılır:)
Emreye katılıyorum ama senaristler kesin birşey yapıp bizi yine üzecekler :img-cool2
Fazla birşey yazamıyorum,
Dizinin bitişini göremedim,
Yarın artık Youtubedan bakrım ve yorumuma devam ederim bye
Onlar da haklı kumrim kumrim...bitiş jeneriği sonuna ka izlenen tek dizi Elveda Rumeli çünkü....En son hangi türkü çalacak diye bekler olduk...alıştırdılar bizi...yoksa ben başka hiçbir dizinin bitiş jeneriğini izlediğimi hatırlamaym...ama Zeren dogri süley, jenerik sahiden güzel olmuştu...:img-yes:
Can, yiğenim...Hasan'ın askere gitme korkusu ile bayılmadığına çok sevindim gerçekten...:img-wink:
Bu arada aklıma geldi, Fatma annemi ilk defa bir komşu ziyaretinde gördük...Bedia'nımla kahve höpürdetmelerine bayıldım...E gezsin biraz değil mi...sen beş kız doğur, sonra hepsi kendi alemine dalsın, her işi de anne yapsın...cık cık cık...olmaz büle:img-pilot
Neredesiniz :img-cray::img-cray::img-cray:??? Eğer siteye bu akşam da giremeseydim, yarın bilgisayarı yüklenip, tamirciye gidecektim, burada bir site vardı, artık yok, sen onu geri getir diyecektim. Aram bozuldu iki günde bilgisayarımla.
E gezsin biraz değil mi...sen beş kız doğur, sonra hepsi kendi alemine dalsın, her işi de anne yapsın...cık cık cık...olmaz büle:img-pilot
Eveeet, annem de çok kızdı kızların kendi haline düşmelerine, hiç annelerine yardım etmemelerine, bir gözü bende tabii:img-hyste
Zarife’nin duyuyor olması bölümün en önemli konusuydu tabii ki..ama Alex yine beni sükut-u hayale uğrattı…Candy’e mesaj attım "Alex Zarife’nin duyuyor olmasına bizim kaa sevinmedi.." dedim..Cevap geldi " Alex zaten duymadığını öğrendiğinde de bizim kaa üzülmemişti…!!! " te üzerine bişi sülemeyim…yorumsuz…:img-cool2
Alex konusunda tüm kaynaklarımı aşırı derecede zorlayarak şöyle bir açıklama yapmak istiyorum. Alex Zarife'yi çoook seviyor ya, onun hiçbir eksikliğini önemsemiyor olabilir mi? Sağır olsa da olmasa da onu hep çok sevecek, belki bu yüzden çok büyük bir tepki vermedi. Hem zaten ne tepkisi verecekti. Ben hemen resmi çizeyim. Elinde Makedon şarabı en yakın ağaca gidilir, ağlanabilir, eli sürekli vurma suretiyle kanatılabilir.
İki sahne beni mest etti…Birincisi Fatma annemin kızçeleri yıkadığı sahne…Hem Pembe ile Emine’ye bayıldım hem de Fatma anneme…ancak bu ka doğal oynanabilirdi…İşte böyle günlük yaşam ayrıntılarını izlemeye bayılıyorum… Çok beğendiğim ikinci sahne ise; Dilaver’in gazeteyi bastığı sahneydi...neredeyse öğrendim matmaa makinasının nasıl çalıştığını (bkz. ne kaa zor işmiş üle…)...!!! O makinanın sadece görüntüden ibaret kalmamasına ve böyle ayrıntılı izleyebildiğimize çok sevindim… :good:
Hayat detaylarda gizlidir demişler. Bu tip detaylar dizimize çok değer katıyor bence de. Eski usul ütü gördük, matbaa makinasını gördük, çamaşır yıkama seramonisi gördük, Abdülhamit'in marangozluğunu gördük, geçen bölümde Ramiz Baba'nın karla ovularak ateşinin düşürülmeye çalışılması da çok başarılı bir sahneydi. Bugünün banyo sefası da çok hoştu hakikaten.
[QUOTE]
Tam yeri ve Zamanıdır
Hemen kısa bir ekleme:şimdi eş zamanlı gidiyor isek şu sıralarda Rum çetecilerinin Teselya saldırıları başladı ve bu Nisan ayında olacak Osmanlı Yunan savaşının ilk kıvılcımları ( 17 Nisan 1897) ama ister şimdi ister nisan da olsun buraya mutlaka askerler ve gönüllüler gidecek ve biz bunu izleyeceğiz
Şimdi.....
Teşekkürler böyle bir uyarı için ama. öncelikle 60 lı yıllarda ihtilal öncesi bir uyarlama olarak olur mu böyle olur mu diye sokaklarda söylenen plevne marşını biz hatırla sevgilide kullandık. Tekrar burada kullanmamızın doğru olacağını sanmıyoruz. Özellikle mahkeme sahnelerinde (yassı ada duruşmalarında) tıpkı deryalar gibi farklı bir düzenleme ile kullandık. Hem normal formunu hem yeni düzenlemesini.
Yine de izleyici katkısı için teşekkürler. Bu çok iyi bir paslaşma oluyor sağolun.
Aşağıda irşadı görüyorum. İrşad yarın akşam bitolaya ulaşmış olur. Ben bu gün kendisine sıkboğaz ettim zaten. Sizin özel istekleriniz yokmudur irşattan. Benden söylemesi.
Aliye seni uyku tutmadı anlaşıldı. Uyumaysın bu gece. Olur.... Alican Yaraş senin için atv ile konuşmuş. Sana bir baytarlık kadrosu ayarlamaya çalışıyor. Aberin olsun...
Forum üyeleri hepinize merhaba,
Elveda Rumeli dizisinin 22. bölümü, gayet güzel bir bölümdü.
İlk aklımda kalanlar; Zarife ve Alex sahneleri, eski mutlu bölümlere dönüş yaptı, neyse ki bu bölüm onları mutlu görebildik.
Sütçü Ramiz'in cami'de köy cemaatine yaptığı konuşma, tam bir Türk insanına yakışır, çeşitli dinlerden ve milletlerden olan insanların kardeşliğine, dostluğuna yönelik güzel ve anlamlı bir konuşmaydı.
Bedia Hanım ve Kasap Cabbar'ın aralarının bozulması, kötü oldu.
Meryem ile Dilaver ve küçük çocuklar, piknikte mutlu bir aile tablosu çizdiler.
Ne şekilde olursa olsun, Zarife'nin tekrar duymaya başlaması sevindirici bir durum oldu.
Vahide - Mustafa konusuna gelecek olursak, Mustafa'nın Vahide'yi sevdiğini tekrar yüzüne söylemesi çok iyi oldu. Zarife'nin de bu durumu öğrenmesi onlar için bir çözüm olabilir. Bu konuda, Zarife'nin kendisine yakın hissettiği Mustafa'ya destek olacağına inanıyorum.Vahide - Mustafa açısından, Ahmet Ekrem'in ortaya çıkması ve ikisinin arasına girmesi bence bir talihsizlik ve olmaması gereken bir ayrıntı. Vahide'nin, Mustafa'nın sevgisine ihanet edeceğini düşünmüyorum. Son sahnede, Ahmet Ekrem, Zarife ve Vahide'ye, Tıbbiyeli Mustafa'nın mahzun, garip, boynu bükük ve çaresizce bakışını çok anlamlı ve üzücü buldum. Mustafa böyle bir durumu kesinlikle hak etmedi.
Herkese iyi geceler.
en iyisi yeni bir türküyle döneyim anlasmıs olalım....
ne dersiniz....
Kücük bilgilendirme: Sayın hayri demirovski (hayri abi) ile birlikte bir bitola turu yapalım dedik...
ee siz de gelin....
Daha kücük bilgilendirme: Merak etmeyin... döndükten sonra gezdigimiz yerleri anlatırız.... :img-yes:
En kücük bilgilendirme: kac kac demistik???
:img-yes:
Efendim, eksik olmasın, içimde kalmasın, bölüm yorumlarımı yapayım:
Alex sanki keşiş olmuş. Gündüz gece orada kalacak, çalışmayacak, Zarife'yi bekleyecek, kitap okuyacak (aslında gayet ideal bir yaşama benziyor). Herhalde yiyeceğini de çevreden toplayacağı meyve, ot falan oluşturacak, hayvan falan avlayacak. Avcı kulübesinde kalan "avcı-toplayıcı" Alex...
Hiçbir iş yapmayacak mı? Hadi muallimlikten para biriktirdi diyelim, para biter. Alışverişini nasıl yapıyor? Ne yiyor, ne içiyor? İnsan hiçbir şey yapmadan da duramaz ayrıca. Hem de Alex gibi potansiyeli olan zeki, eğitimli bir adam.
Ayrıca ben her ne kadar Zalex'i birlikte görmekten çok memnun olsam da ve bütün sahnelerinde salak salak mest olmuş bir biçimde sırıtmış olsam da çok memnun kalmadım sohbetlerinden. İlk baştaki duyma/duymama muhabbeti dışında ("anamı duymuyorum", "seni seviyorum Zarife" "bunu duydum") çok yavandı konuşmaları: Kanadı kırık kuş mesela: Aynı onlar gibi kanadı kırıkmış: Ne kadar yaratıcı. Kuş da uçuverdi, kandırıkçı çıktı, aynen Zarife gibi. Ben yakıştıramadım Zarife'ye sağır numarası yapmasını, annesini ve babasını üzmesini. Ben Fatma Anne'yle ağlamıştım o Zarife'nin kulağını öperken, ona yapılmazdı bu.
Ayrıca havadan her türlü nemi kapan ben Alex üst üste "hiçbir zarar gelmeyecek bize" deyince, yine korktum.
Boş verin. Saçmalıyorum. Belki de ilk dokuz bölümdeki Zalex sahnelerini beklememeliyim. O köprünün altından çoook su aktı. Yeniliklere açık olmalıyım.
"Kız Zarife sen tamam mısın?" Öz annesi bile inanamadı Zarife'nin İspanak'ı dolaşmaya çıkarmak istemesine. Aşk sen nelere kadirsin? Kız Alex'e gideceğim diye İspanak'ı başına dert aldı. Zarife, ya yakalasaydı İspanak seni?
Hala Alex, İspanak karşılaşması bekliyorum. Alex'in tepkisini görmek istiyorum. Merak ediyorum, Mustafa'nın süper ötesi yorumunu geçebilir mi?: "Bu ne ya?"
Ama Zarife'nin Mustafa'yla Vahide'nin aşkını öğrenmesi çok iyi oldu. Aşk eksperi olan Zarife, aşktan hiçbir şey anlamayan Vahide'ye yardım edebilir. Kız biraz bir şeyler öğrenir.
Zarife'nin bu bilgiyle birşeyler yapacağı kesin, Vahide onu topaç vererek susturamaz, zaten topaç da artık kızçelerin.
Anlamadığım Zarife, Vahide'yle Mustafa'nın öpüşmesine tanık olmadı mı? Niye bu kadar şaşırdı? En azından şüpheleniyor olması gerekmez miydi? Sufi ziyarete geldiğinde Vahide ona git derken, Zarife, Vahide'ye sen de git lazımdır Bedia'nın peşine demedi mi? Hııı?
Abbas, Pürsıçan'ın baş provakatörü olarak yine arz-ı endam eyledi. Bu adam tez zamanda bir savaşa gönderilsin.
Hasan, bu sefer de Ramiz'in kediliğine alındı. Ama burada Hasan'ı haklı buluyorum. Baş kedi odur, hemi de bıyıklısı, hala kulağımda Vahideeeooouuu diye bağırması... Ramiz Baba, Fatma Anne'nin de yakıştırdığı gibi aslan olsun, herkes kendi hayvanını bellesin, karışıklık çıkmasın.
Savaş çıkacak, İspanak tüm kuvvetini gösterecek, çavuş Vahide tüm askerleri birbirine düşürecek, Emine de Hacı Ali'nin derdine düşmüş. Bu arada Pasaklı'yı da ismini tecrübe ederken gördük.
Kızancıkları kandırmak için şeker+büyüüük su birikintisi lazım demek ki... Meryem de pek mutluydu. Boğaz'ı görseler ne hale gelirler tahmin bile edemiyorum...
Çok üzüldüm Pürsıçanlı Yunanlıların evlerinden çıkmaya korkmasına. Ama Ramiz Baba düşündü düşündi çok güzel düşündi, (düşünirken güzel güzel az daha günaha giriyordu ama) Hıristiyan komşulara gidildi, pazı pidesiyle, böreklerle, poğaçalarla... Zarife zaten kendi çapında komşuluk ilişkilerini çoook geliştirdi. Gayet barışsever bir kız:img-wink:
Ramiz Baba'nın, Fatma Anne'yle tartışmasında "ben bunun nereye varacağını biliyorum" deyip, çok uzatmadan Fatma Anne'nin tezini kabul etmesine çok güldüm. Bedia Hanım'ın cilvelerine çoook güldüm. Kendisi Vahide gibi erkek cinsine ani bir nefret geliştirdi.
Cabber Efendi 17lik delikanlı gibi Bedia Hanım'ın karşısında saçmalıyor, bundan karlı çıkan Baytar Efendi oluyor. Baytar Efendi'yi bu bölüm göremedik. Kimse ona komşuluğa gitmedi mi? Bu bölüm bir de Dimitri'yi göremedik. Oysa onu en son liderlikten düşürüldüğünde görmüştük. Merak ettim acaba Kara Yorgi, İvan nasıllar? Sağlar mı?
Mustafa da Zarife'nin yokluğuna Nevreste'yi karıştırdı. Acaba fikri neyse zikri o mu:icon_whis? Nevreste kızamık olmuş:img-hyste Yaşa Vahide:img-hyste Asker Kızın İntikamı:img-hyste
Fatma Anne herhalde Mustafa'nın kişilik bölünmesinden haberdar değil. Diyor "bir öyle diyorsun, bir böyle diyorsun, ben anlamayım". Biz de Fatma Anne, biz de... Senin asker kızınla, en sevdiğin yeğenin bize afakanlar bastırıyor. Şimdi bu ikisinin arasına garibiim Ahmet Ekrem de girecek. İlk olarak umarım kendisi küçükken her türlü çocuk hastalığını geçirmiştir. Sonra sinir eşiği çok yüksektir umarım. Ahmet Ekrem, Vahide'ye kötü vuruldu. Ben bunun ciddi bir şeyler doğurabileceği inancındayım, adam her gün doktora Vahide'yi sorduğuna, ve bu kadar kısa bir zamanda "hususi" görüşmek istediğine göre.
ne masal ne rüya birebir gerçek ama gerçekle ilgisi olmayan gerçek
genel olarak herkes memnun gözüksede yalnız olmadığımı görmekte mutluluk verici:img-icecr
bu haftanın en güzel yanı yunanistan-osmanlı ilişkisi ve halklar arasındaki ilişkinin işlenmesiydi...
zalex sahneleri beni benden aldı demek isterdim ama diyemicem iki ileri bir geri tadında nisana gelmeyi bekliyomuşuz gibi geliyo
zarifenin duymasını ters köşeye düşmüş gibi hissetmedim daha çok oyalandık gibi hissettim
hadi oyalandık bari iki üç hafta sadece biz bilseydik biz bir öğrendik patır patır herkes öğrendi...
tamam sakladı alexde o ine girdi bari bir süre kaçak buluşsalardı :icon_whis
herşeye açıklama bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum
alexin erzağını dedesi temin etti diyelim orda bi süre kaldı e peki sonra ne olucak bu sefer kimden sopa yicekler kim kaldı zalexe el kaldırmayan
birde bu ne rahatlıktır sanki istiklal caddesinde geziyorlar
yeri geldimi tüm pürsıçan heryerden kafasını çıkartıyo bu ev nerde yakın mı uzak mı uzaksa zarife nasıl gidiyo geliyo ? yakınsa bir pürsıçanlı bile bunları görmez mi ? nasıl bi rahatlıktır el ele kol kola
alex zarifeye zamanı geldimi sen bana gelicen derken kasettiği zaman bumudur ?
ne ka çok sorum var ama hiç cevabım yok ...
zalex konusunda bi tuhaflık içinde olduğumuzu düşünüyorum zarife ve alex aşkından 3 serilik aşk filmi çıkar ama biz vahide ve karakalpaklıdan ve havalarının ısınmasını beklemekten te te büle baka kalıyoruz biz daha çok bakarız ...
köy baskını bu sefer gözümüzün önünde olmadı ama hasan sayesinde olmuş kadar hüzünlendim
sonunda hasanın sakarlık yapamadığı babasına bağırmadığı karısıyla didişmediği bir bölüm izledik çüp mü sokalım bi yere bilmeyim ama çok etkilendim hasanın acısından :good:
gerçi arada karısa benim hakiki kedi gibi bi laf etti ama duymamazlığa geleyim
unutmadan mantık hatasına yazmak isterdim ama te oraya yorulmayım :)
köylüler ramiz amcalar geldiğinde herkes kapıya çıktı you tubedan daha dikkatlide baktım meyrem arkalardada olsa ordaydı ama eve girince manasızca hangi köy diye sorması beni benden aldı :img-fie:
cabbar bedia çok güzel bide ağılı satsın baytar efendiye cabbar sülesin bedia hanım benim derdim ağıl değil sensin mori sen diye :img-in_lo
herhalde aşklarının başında diye büle keyif alıyoruz
dizimizde aşklar ilerledikçe enteresan haller allıyo
bakınız : zalex,hatice hasan ,aşk değil bir tür iktidar kavgası yaşayan vahide mustafa:img-hyste
imam namazı kıldırıyo vaazı ramiz aga veriyo:img-hyste
hep düşüney tüm pürsıçan adına ama çözümü çok güzeldi:good:
cezmi komutan ittihatçı olduğunu ne zaman açıklıcak demicem kendimi tekrar etmiyeyim adam gizli kalsın istiyo herhalde :)
kurcalamanın manası yok
abdulün planına hayran kaldım barı akıl etsede ajanlarını değiştirse başarılı olabilme ihtimali var ama şu anda pek bi şansı yok
dilaverin ala demesi süperdi abdüş herkesin eğlencesi oldu
bu abdüş vahideden vazgeçti anladık ama arda gerdanı gümüşlü hanıma gitse ya :img-hyste
gördüm gördüm sufiyi gördüm çok ciddiyim pürsıçanda dolaşıyo
cabbarın dükkanın kapısında dertli dertli oturduğu sahnede ondan evvelki planda çarşı var
çarşıda arkadan sufiyi gördüm inanmayan izlesin
yada kalbi olan izlemesin:img-hyste
hüseyin abi bedia görevi bıraktığına göre diziye aylardır yalvarıpta yollayamadığımız
ak ümmü yengemizi pürsıçana yeni çöpçatan olarak gönderemezmiyiz :icon_whis
sayın rsd pürsıçana gittiğiniz pek belli pek yeni ezgi duyamadıkda:img-hyste
her hafta 3 müzik duymaya alışık bir bünyeler bunu nasıl kaldırsın mori
enstrumantal deryalar vardı benim yakaladığım ama bilisiniz onu saymayız:img-hyste
dejavu tadındaki bölümüze sizde mavrovadan sümbülle katılmışsınız özlemişiz pek sağolun:good:
birde abdülhamit ezgisini için sağolun biliyorsunuz şirketimiz için her parça ayrı değer taşıyo uzun zamandır üstünde çalıştığımız abdülhamit ezgisine katkınız büyük oldu :happy0064
yazmak istediğim çok sey var ama haliyle çok geç olmuş:img-hyste
kaç kaç :icon_whis
Ayirli sabahlar ER ahalisi...Bir süre(3-5 gün kadar),eskisi kadar sık giremeyeceğim.Belki de hiç zaman bulamayabilirim bu arada...Bu kaa güzel bi bölüm için ufak eleştiriler ve bi yorum yapmasam olmaz,değil mi?nilberfu'm gayet güzel süülemiş aslında düşündüklerimi...
Alex sanki keşiş olmuş. Gündüz gece orada kalacak, çalışmayacak, Zarife'yi bekleyecek, kitap okuyacak (aslında gayet ideal bir yaşama benziyor). Herhalde yiyeceğini de çevreden toplayacağı meyve, ot falan oluşturacak, hayvan falan avlayacak. Avcı kulübesinde kalan "avcı-toplayıcı" Alex...
Hiçbir iş yapmayacak mı? Hadi muallimlikten para biriktirdi diyelim, para biter. Alışverişini nasıl yapıyor? Ne yiyor, ne içiyor? İnsan hiçbir şey yapmadan da duramaz ayrıca. Hem de Alex gibi potansiyeli olan zeki, eğitimli bir adam.
Ayrıca ben her ne kadar Zalex'i birlikte görmekten çok memnun olsam da ve bütün sahnelerinde salak salak mest olmuş bir biçimde sırıtmış olsam da çok memnun kalmadım sohbetlerinden. İlk baştaki duyma/duymama muhabbeti dışında ("anamı duymuyorum", "seni seviyorum Zarife" "bunu duydum") çok yavandı konuşmaları: Kanadı kırık kuş mesela: Aynı onlar gibi kanadı kırıkmış: Ne kadar yaratıcı. Kuş da uçuverdi, kandırıkçı çıktı, aynen Zarife gibi. Ben yakıştıramadım Zarife'ye sağır numarası yapmasını, annesini ve babasını üzmesini. Ben Fatma Anne'yle ağlamıştım o Zarife'nin kulağını öperken, ona yapılmazdı bu.
Ayrıca havadan her türlü nemi kapan ben Alex üst üste "hiçbir zarar gelmeyecek bize" deyince, yine korktum.
Boş verin. Saçmalıyorum. Belki de ilk dokuz bölümdeki Zalex sahnelerini beklememeliyim. O köprünün altından çoook su aktı. Yeniliklere açık olmalıyım.
"Kız Zarife sen tamam mısın?" Öz annesi bile inanamadı Zarife'nin İspanak'ı dolaşmaya çıkarmak istemesine. Aşk sen nelere kadirsin? Kız Alex'e gideceğim diye İspanak'ı başına dert aldı. Zarife, ya yakalasaydı İspanak seni?
Hala Alex, İspanak karşılaşması bekliyorum. Alex'in tepkisini görmek istiyorum. Merak ediyorum, Mustafa'nın süper ötesi yorumunu geçebilir mi?: "Bu ne ya?"Zalex konusunda benim de itirazlarım hemen hemen aynı.Zarife'nin her gün,uzak olduğunun altını çizdikleri(2 kere filan söylediler.Bi Fatma ana dedi;"bütün gün nereye kayboldu bu kız"diye;bi de Zarife Alex'e söyledi sanırım),bütün gün ortadan kaybolmasını gerektirecek bir yere gitmesi,1 hafta-10 gün içinde şüphe çeker.Kız 1 gün gelmedi,Alex kaygılanıp saatine bakmaya başladı.Bu işin makul bir seviyeye çekilmesi gerekmez mi?Ve nilberfu'nun dediği gibi,Alex orda tek başına ne kadar yaşayabilir hiç bir iş yapmadan?!Ayrıca buluşmalarda Alex'i Zarife kadar coşkulu görmedim ben!Gerçi bu kaa başbaşalıkta sakin durup frene basması gereken er kişi ama...Ne bileyim...Daha bi coşku ve mutluluk bekliyordum ben Alex'ten.Sevgili aly gibi bende de biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası.
Ama Zarife'nin Mustafa'yla Vahide'nin aşkını öğrenmesi çok iyi oldu. Aşk eksperi olan Zarife, aşktan hiçbir şey anlamayan Vahide'ye yardım edebilir. Kız biraz bir şeyler öğrenir.
Zarife'nin bu bilgiyle birşeyler yapacağı kesin, Vahide onu topaç vererek susturamaz, zaten topaç da artık kızçelerin.
Anlamadığım Zarife, Vahide'yle Mustafa'nın öpüşmesine tanık olmadı mı? Niye bu kadar şaşırdı? En azından şüpheleniyor olması gerekmez miydi? Sufi ziyarete geldiğinde Vahide ona git derken, Zarife, Vahide'ye sen de git lazımdır Bedia'nın peşine demedi mi? Hııı?Zarife'nin daha önce anlamamış olması gerçekten tuhaf ama bunu kesinkes öğrenmesi iyi oldu bence de...Mustafa sağlam bir destekçi kazandı kanısındayım.Zarife aşık olmanın ne demek olduğunu da ablasından daha iyi yaşadı ve biliyor.Mustafa'ya hem borçlu,hem de değer veriyor.Çok sağlam bir taraftar kazandı Mustafa...
Çok üzüldüm Pürsıçanlı Yunanlıların evlerinden çıkmaya korkmasına. Ama Ramiz Baba düşündü düşündi çok güzel düşündi, (düşünirken güzel güzel az daha günaha giriyordu ama) Hıristiyan komşulara gidildi, pazı pidesiyle, böreklerle, poğaçalarla... Zarife zaten kendi çapında komşuluk ilişkilerini çoook geliştirdi. Gayet barışsever bir kızBu bölünme,komşuların korkusu,oynanan oyunların verdiği zarar çok güzel ve etkileyici anlatıldı bu bölüm..Acı acı düşündük.Hasan'ın üzüntüsü de çok güzel verildi.Meyrem'in köyün ismini duymamış olmasına ben de şaşırdım,ebrucuk'um,gece kumrim...
Cabber Efendi 17lik delikanlı gibi Bedia Hanım'ın karşısında saçmalıyor
Bu da normal...Hatice karşısında rahattı Cabbar efendi,çünkü duygusal bir boyutu yoktu olayın aslında.Evlenmesi gerekiyordu,kendisine çocuk doğurabilecek genç bir kız vardı akça-pakça ve hiçte hissi bi karar değildi ama bunda olaya duygular yol açtı ve Cabbar efendi panikledi...
Zarife'min özgürlük ve aşk sarhoşluğuyla fazla çıkarcı davranmasını bu seferlik anlayışla karşıladım ama hep olsun istemem açıkçası.Zarife'me yakışmaz bülesi...Hem kızçeleri fena eğitiyor.Bunlar büyüyünce Zarife'den beter olacaklar.Şantaj,rüşvet,ailenin her türlü aşk hallerine şahitlik,Zarife ablalarının bire bir öğütleri...Erkek milleti(en çok da Hacı Ali!) yandı valla.Demiştim ben,dimi;"Emine Hacı Ali'den çok hayranlıkla söz ediyo" diyee...:img-wink::img-cool2
Matbaa makinesinin kullanıldığını gördüğüme çok sevindim ben de.Meyrem-Dilaver ve kızancıklar'ın gölde piknik sahnelerine de bayıldım...
Gecenin assolistleri,Fatma ve Bedia idiler...Diva'lara teşekkürler ve bolca alkıııışşş...
Tekrar görüşünceye kadar,şimdilik hoşçakalın forumçanlar...
Fener Bahçe 26-02-08, 07:40 her sahnesi çok güzeldi.
vahideye çok güldüm doktorun zarifeyi kontrol ederken doktoru taklit etmesi mustafanın belli etmemeye çalışması vahideyi susturarak.
vahide mustafayı mustafada vahideyi seviyor ama arkadaşı bunları bilmeden vahideden hoşlandı zahide anladı bence .
son bölümde vahideyle konuşamayacak bence ayrıa mustafanınki olduğunu anlayınca herşey değişecektir.
Herkese günaydın,
Ben bu bölümü çok büyük bir heyecanla bekliyordum ve nedense birşeyler sinmedi içime Aleks ZArife sahnelerinde.
Belki daha yoğun daha duygulu beklediğimdendir belki de Zarifenin Alekse masal tadına gidişinden bilmiyorum ama nedense sinmedi birşeyler içime Daha fazla konuşsalar belki daha iyi olurdu bilmiyorum
Ama elbette onları bir arada ve mutlu görmek elbette çok güzeldi ve ZArifenin duymamasına gelince bana hala başlarda duymuyordu da sonradan duymaya başladı ama söylemedi gibi geliyor çünkü son bölümde açıklar vermeye başladı kısçelere bile üstelik doktor değilim ama kulağından kan gelmesi falan belki de inandırdı beni buna.
Ve bu bölümde sevmediğim birşey daha vardı o da İspanak NAmik ya da Mamıt u karakter bence gereksiz yere öne çıkarılıyor artık komik de gelmiyor bana ve sanki boşlukları doldursun diye araya konmuş izlenimi veriyor
ve en çok beğendiğim sahnelerin başında Meryem Dilaver ve çocuklar geliyor ve de onların ağızları açık göle bakışları. Hele Meryamin onlar taş atarken mutlukukla seyredişi ve gülümseyişi çok güzel göründü gözüme zaten güzeldi de. Dilaver bu işi biliyor diye düşünüyorum ama nedense içimde bir yerlerde Meryemin kocası ölmedi ve Asanın gittiği köyün bununla bir ilgisi olacak diyor inşallah olmaz
Ve Zarifenin Mustafa Vahide aşkına şaşırması enteresandı yani birini öpüşürken görünce ben olsam kesin şüphelenirdim yok saymaz irdelerdim ve de ikisi arasındaki konuşmalar uzaydan düşmüş gbi bakmazdım
Bir de ZArife ortadan kaybolunca Mustafa ben Nevrestelere gönderdim dedi ya aklıma takıldı acaba Mustafa biliyor mu diye çünkü çok korumacı bir tavır takınmıştı
Bir de inanmayacaksınız ama ben Baytar efendiyi üzledim be more
Günaydın Elveda Rumeli sevenler ..
Yine çok güzel oyunculukları ile göz dolduran ve seyretmeye doyamadığımız bir bölümdü..Başta Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez olmak üzere tüm oyuncuları ,senaristilerimizi ,müzik ekibimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum..:happy0064
İyi geceler Rumeli ahalisi…
Zarife sahiden cennette ya da rüyada gibiydi bu bölüm…fütursuzdu…umursamazdı…Galiba haftalardır yukarı odada kapalı kaldıktan sonra bu bölüm özgürlük sarhoşu olmuştu…Sonraki bölümde normal haline döneceğini sanıyorum…En azından iyileştiğini öğrenince Fatma annem kendine getirir onu…Bu hafta iyileşmesi şerefine, Ispanağa yaptığı zalimliği hoş görelim…
Ak Ümmü Yingem,Yukarıda alıntıladığım yorumlarına katılmamanın imkanı var mı?Zarife'nin duyuyor olmasına Alex'in tepkisiz kalması benimde dikkatimi çekti..Alex bu bölüm bana tutuk gibi geldi..Çok sevdiği Zarife'sine 10 gün sonra kavuştuğuna verdiği tepkiler bana çok sıradan geldi..Avcı klübesinde yaşamak Alex'i çok dinginleştirmişti..:blink:
Sarılmak ,öpmek bunlar sevgi alameti olsa da bazen bir bakış,bir duruş ve söylenecek bir söz öpmekten çok daha güzel şeyler ifade edebilir..Maalesef ben Alex ile Zarife'nin cennetlerinin tadına varamadım..:icon_sorr
Dilaver carsida cezmi komutanla konusurken ''ala'' dediginde koptum gulmekten Abdulden bulasmis diye.
Abdul demisken o ne sinsi sey oyle (kusura bakma Doray) Takibi gecici olarak durdurmuski onlar kendini guvende zannetigi bir zamanda enselerine coksun. Pis Abdus:fighting2
Abdüş'üm kaytan bıyıklım,kendince Bizans oyunlarına devam ediyor..Aaa sunrise Abdüş sinsi olur mu,psikopatın ta kendisi..Koskoca kaymakam matbaa makinesi diye tuturdu ya ,Tıbbiyeli'den dayak eymesi yakındır..
Birtanem gözün aydın,birazcıkta olsa Cezmi komutanı görebildik..Tıbbiyeli ve Kızan kaymakamın Cezmi'nin uyarılarını dikkate alacaklarını sanıyorum..Yani umarım Mustafa Vahide'nin rüzgarına kapılıp ta Cezmi komutanın söylediklerini kulak arkası etmez..Yoksa Abdüş'ün yapacaklarını düşünemiyorum..
genel olarak herkes memnun gözüksede yalnız olmadığımı görmekte mutluluk verici:img-icecr
zalex sahneleri beni benden aldı demek isterdim ama diyemicem iki ileri bir geri tadında nisana gelmeyi bekliyomuşuz gibi geliyo
zarifenin duymasını ters köşeye düşmüş gibi hissetmedim daha çok oyalandık gibi hissettim
hadi oyalandık bari iki üç hafta sadece biz bilseydik biz bir öğrendik patır patır herkes öğrendi...
tamam sakladı alexde o ine girdi bari bir süre kaçak buluşsalardı :icon_whis
herşeye açıklama bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum
alex zarifeye zamanı geldimi sen bana gelicen derken kasettiği zaman bumudur ?
zalex konusunda bi tuhaflık içinde olduğumuzu düşünüyorum zarife ve alex aşkından 3 serilik aşk filmi çıkar ama biz vahide ve karakalpaklıdan ve havalarının ısınmasını beklemekten te te büle baka kalıyoruz biz daha çok bakarız ...
Bende yalnız olmadığım için memnunum..:img-yes:Alex'in zaman kavramı ile demek istediği buysa ben sevgi nedir bilmiyorum.Tamam kavuşmaları zor olsa da eğer istenirse zorluklar aşılabilinirdi..Issız dağ başında Zarife'nin gelmesini beklemek ve birlikte geçirilecek küçük bir zaman dilimi Alex için ne kaa geçerli olabilecek..
Zarife'nin duyuyor olması beni rahatsız etmedi..Çünkü 10 günlük bir zaman atlaması söz konusuydu ve bu arada verilen ilacın etki göstermesi normaldir..Ailesinden "duyuyor"olmasını saklamasını ydırgamadın... "Anasının kızı"..Alex ile buluşmak için bunu kullanması da normal..Tıpkı sessiz sinema oyunun da Alex'in söylediği sözleri sanki üzgünmüş gibi Vahide'yi kandırması gibi..Aslında bu Zarife'nin normal hali..:img-dirol
Nevreste'nin diziden bu kadar erken ayrılmasını beklemiyorum..Bazı şeyler çok çabuk harcanıyor gibi..Hasan ve Hatice'nin aşklarına inancımı kaybettim..Bu bölüm Alex bana aşık adamı hissettirmedi..Mustafa ve Vahide arasında kaybolan aşkın yeniden yeşertilmesi bana heyecan vermiyor...:icon_sorr
Öfff..ben de mi tuhaflık var ?bilemiyorum..:bırr
[QUOTE=recchie;6216316]
Teşekkürler böyle bir uyarı için ama. öncelikle 60 lı yıllarda ihtilal öncesi bir uyarlama olarak olur mu böyle olur mu diye sokaklarda söylenen plevne marşını biz hatırla sevgilide kullandık. Tekrar burada kullanmamızın doğru olacağını sanmıyoruz. Özellikle mahkeme sahnelerinde (yassı ada duruşmalarında) tıpkı deryalar gibi farklı bir düzenleme ile kullandık. Hem normal formunu hem yeni düzenlemesini.
Yine de izleyici katkısı için teşekkürler. Bu çok iyi bir paslaşma oluyor sağolun.
Hüseyin bey öncelikle dikkate aldığınız için teşekkürler . HS de kullandığınız o bölümleri gayet net hatırlıyorum çok da güzel olmuştu ,benim önerideki ana amacım marşın esasen askeri bir marş olması , ve zaman ve bölge açısından kullanmaya çok elverişli olması ayrıca herkes tarfından çokça biliniyor olmasıydı.daha önceki sunum uyarlama bir versiyonu olduğu için belki aslı farklılık yaratabilir bir de unutulmamalı ki genel izleyici sizlerin her iki dizinin de müziklerini yaptığı nın ayırdında olmayabilir ama tabi karar sizin biz den önermek.Ama bunun haricinde de çok güzel marşlar var o dönemlere ait bilinirlik açısından " Alay marşı" da olabilir ama o da dönemsel olarak tutar mı bakmak lazım ? Yani demem şudur ki eğer toplu bir asker uğurlama olacaksa buraya bir Marş çok yakışır ve etkili olur fikrindeyim ilginize tekrar teşekkür ederim
Gelelim bölüm yorumlarına : Çok iyi bir bölüm dü .herşeyiyle iyi idi. Pek çok konuda ilerlemeye yönelik adımlar atılması oldukça hoştu . Genel olarak çoğu yoruma katılıyorum .
Zarife nin herşeye rağmen eski muzip ,canlı ve sevimli haline dönmesi güzel
ama ben özellikle çok stratejik olarak uyguladığı "Alex le rahatça görüşme" planlamalarının bundan sonrabiraz tökezleyebileceğini düşünüyorum . Ama Zarife artık önemli bilgilere sahip:img-wink:
Benim dikkatimi çeken bir şey oldu yazmadan olmaz: Bana öyle geliyor ki Hasan Kuzu köyünden eli boş dönmez. Yanında minik bir misafir olabilir:icon_whis (hasan hatice konuşması : Biçare Maksim ???? )
VM için aklımdaki 4 muhtemel senaryoyu yazıcam ve şimdilik bitiricem
1 .Max Olumlu senaryo: Ahmet Ekrem ağzını açmadan Mustafa "Ahmet abi" diye seslenir ve Ahmet Ekrem konuya giremez, Kardeşim vb konuşmalardan sonra gazeteler teslim edilir . Bizimkiler yola koyulur yolda konunun devamı gelir vb vb ( Ben bile inanmıyorum ya umut işte....)
2 Olumlu senaryo : Ahmet Ekrem bir şeyler gevelerken Zarife bazı şeyler söyleyerek ortamı değiştirir bu sırada Mustafa gelir ve nasıl tanıştıklarını öğrenir (tabi bu arada Vahide de Mustafa- Ahmet Ekrem arasındaki tanıdıklığı anlar) ve Mustafa ya karşı Ahmet Ekrem kozunu kullanmaya başlar ama sadece koz olarak
3 Olumsuz Senaryo: Ahmet Ekrem niyetini belli eder veya en azından aralarındaki tanıdıklığı kullanarak bu işi Mustafa dan rica eder Mustafa hayır diyemez ve iki ateş arasında kalır.İşte burada devreye Zarife nin gireceğini düşünüyorum . Bu noktada Zarife nin ve hatta belki fiilen değil ama Zarife'ye Mustafa nın Vahideyi ne kadar sevdiğini anlatma ve onlara nasıl yardım ettiğini hatırlatma suretiyle Alex in de fikirsel olarak etkisi olabilir derim. Zaten olmalı da, bunlar VM bu işi kendi başlarına çook zor çözecekler .Zarife de Alex te açıkçası her konuda Mustafa dan çok destek aldılar ( Baştaki buluşmalar: Zarife nin Alex le İnecik li buluşması, Kireç kulübesi buluşması , Sufi nin duyduğu gece buluşması) vb vb ve sonrakiler üstüne üstelik bu çocuk sevdiğini de söyledi, kendi kulaklarıyla duydu zarife:img-hyste
BU kısım bana en olur gibi gelen senaryo
4 Max Olumsuz senaryo Ahmet Ekrem Vahideye açılır bu sırada Bunu Mustafa da duyar boynunu büker Ahmet Ekrem abisi çok kıymetlidir . Çünki kahramandır o. Dava herşeyin üstündedir dava arkadaşlığı da öyle Vahide nin inadı inattır kıskandırma ile başlar,Mustafa ses çıkarmadıkça ona sahip çıkmasını
Baba sıyla konuşmasını bekler Mustafa dan Mustafa bunları yapamadıkça (belki de bilerek yapmaz çünki Ahmet Ekrem abisi ve davası uğruna aşkını kalbine gömer hem böylece Vahide yi kendisi gibi bir hayalet den uzaklaştırmış ve onu ve bütün Aile yi belalardan kurtarmış olur ne de olsa Vahide nin talibi kelli felli bir yüzbaşı dır ) Ahmet Ekrem Vahide ye resmen talip olur Fatma ana zil takıp oynar, geri kalanı da sevinir. Zarife belki umursar ablasını ikna etmeye çalışır- bak sevgi aşk mücadele şöyle böyle diye - Mustafayla da konuşur ama Mustafa ona da anlatır bak ben hayaletim öyleyim böyleyim Vahide mutlu olsun bu bana yeter der.En sonunda Zarife bu durumun aileye açıklanmasını sağlar ve bu sırada da Yunan savaşı başlar ve meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan......:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
Dün gecenin en koptuğum yeri : Testi Münevver den İspanak Maamıt a
" Ne toptanı be çocugum .Ümrümü yedın":img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Herkese ayırlı sabahlar
Ama Hüseyin Bey, bence bir kez daha düşünseniz. İki defa kullanmak çok kötü birşey değil bence. Ki bu marşın asıl işlevi 93 Rus Harbi'nde yaşananları anlatmaktır. Evet "Olur mu Böyle Olur mu" versiyonu da güzeldir ama Plevne Marşı'nı duyanın aklına ilk olarak Yassı Ada gelmez. İlk akla gelen şanı büyük Osman Paşa ve Plevne'dir, Tunadır. Yani marşı esas amacında kullanmayıp başka yerlerde kullanmak bence çok mantıklı değil. İki yerde de kullanılsın, buna karşı değilim, ama asıl duyguyu verdiği yerde mutlaka kullanılsın.
Destek isitiyorum arkadaşlar, hadi ikna edelim müzik ekibimizi.
Tabii ki son karar sizin, ama reechie arkadaşımın fikrine sonuna kaa, hatta ölümüne katılıyorum. O marş orda çalarsa büyük ihtimal ağlayacağım, ve evet ağlamak istiyorum :)
Aşklar hakkında bu hafta içinde detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum. Kısmettt :)
Öncelikle Zarife ve Alex sahnelerinden eski aldığım tadı alamadığımı belirtmek isterim. Bunun nedeni nedir derseniz bende tam olarak bilemiyorum ama birşeyler eksik, ilk bölümlerdeki gibi değil onların aşkı. Dizinin başından beri bana en çok dokunan aşk olmasına rağmen bu bölümde Zarife ve Alex sahnelerinde bana sıkıntı geldi diyebilirim.
Zarifenin duyuyor olmasına rağmen ailesine hiçbirşey söylememesine şaşırdım, böyle birşeyi beklemiyordum Zarifeden. Ailesi onun için o kadar sıkıntı-üzüntü-zor günler geçiriyor ve belkide bir daha ömür boyu duyamayacak korkusu ile yanıp tutuşuyorken Zarifenin bu düşüncesizliği beni sinir etti.
Bunun üzerine Mustafa ve Vahideyi, tehdit etmesi ise artık Zarifeye olan sinir katsayılarımı tavan yaptı. Bu nasıl bir davranış biçimidir anladım, onların halini en iyi Zarifenin anlaması ve gerektiğinde Vahide ve Mustafanın ona yardımcı olduğu gibi yardımcı olması gerekmezmiydi? Zarife bu kadar bencildiyde ben mi farketmedim dizinin başından beri yoksa kendisi sevdiğine kavuştu (buna da kavuşmak denir mi bilmiyorum) diye gerisi mühim değil mi onun için?
Vahide ve Mustafa sahnelerini izlemek Alex ve Zarife sahnelerini izlemekten çok daha büyük bir haz verdi bana. Ahmet Ekrem'i sevdim ben doğru-düzgün bir insan ve Vahideyi de gerçekten seviyor, üzülmesini hiç istemiyorum ama Vahide Mustafayı seviyor. Bence Mustafa Ahmet Ekremin itirafını duyacak ve Vahide de Mustafayı kıskandırmak için (Nevreste olayının intikamı gerekir diye düşünecek) Ahmet Ekrem'e ümit verecektir.
Zarifeye dün akşam kızdığım bir diğer nokta ise Mamıt'ı kullanması... Madem gideceksin Alexi görmeye yalnız başına git.
Dilaver ve kızancıkların arası çok iyiydi, birlikte piknik yapıp göle taş attıkları sahneler çok güzeldi. Dilaver onlara çok iyi bir baba olacak.
rhett-butler8/1 26-02-08, 09:39 Günaydınlar elveda rumeli ahalisi....
güzel bir bölümdü özellikle Ramiz babanın bulmuş olduğu kendini dahiyane ilan ettiği parlak fikriyle gelen sevincini izlemek güzeldi....
Amcasının kaymakamı Dilaverin 5 tane kızancıkları yüksünmeden meryeme olan sevgisini göstermeye çalışması....ve insaniyetliği hoşuma giden detaylar arasında...
Bölümde beni rahatsız eden konuyu söylemek istiyorum...Alex-Zarife aşkı...
Bu aşka ne oldu arkadaşlar....İlk bölümlerde heyecanla baktığım bu çifti akşam izlerken neden sıkıntıyla homurdandığımı bilmim:icon_sorrBuna sebep Alex'in Zarifenin duyduğunu söylediği halde...Alex'in hiç tepkisiz kalması mı ?yoksa Avrupa Yakasındaki Makbule ve İzzet tarzı klip eşliğinde gezinmeleri mi ?
Zarife'nin duyuyor olmasına ben bile şaşırmışken Alex sadece tebessüm etmekle yetindi....Bilmim bilmim bilmim işte:icon_sorr
Zarifeye dün akşam kızdığım bir diğer nokta ise Mamıt'ı kullanması... Madem gideceksin Alexi görmeye yalnız başına git.
Buna bende çok kızdım.Zarifenin birini kullanması özellikle Mamıt gibi saf birisini kullanması...çok tuhaftı:icon_whis
Öncelikle Zarife ve Alex sahnelerinden eski aldığım tadı alamadığımı belirtmek isterim. Bunun nedeni nedir derseniz bende tam olarak bilemiyorum ama birşeyler eksik, ilk bölümlerdeki gibi değil onların aşkı. Dizinin başından beri bana en çok dokunan aşk olmasına rağmen bu bölümde Zarife ve Alex sahnelerinde bana sıkıntı geldi diyebilirim.
Zarifenin duyuyor olmasına rağmen ailesine hiçbirşey söylememesine şaşırdım, böyle birşeyi beklemiyordum Zarifeden. Ailesi onun için o kadar sıkıntı-üzüntü-zor günler geçiriyor ve belkide bir daha ömür boyu duyamayacak korkusu ile yanıp tutuşuyorken Zarifenin bu düşüncesizliği beni sinir etti.
Bunun üzerine Mustafa ve Vahideyi, tehdit etmesi ise artık Zarifeye olan sinir katsayılarımı tavan yaptı. Bu nasıl bir davranış biçimidir anladım, onların halini en iyi Zarifenin anlaması ve gerektiğinde Vahide ve Mustafanın ona yardımcı olduğu gibi yardımcı olması gerekmezmiydi? Zarife bu kadar bencildiyde ben mi farketmedim dizinin başından beri yoksa kendisi sevdiğine kavuştu (buna da kavuşmak denir mi bilmiyorum) diye gerisi mühim değil mi onun için?
Vahide ve Mustafa sahnelerini izlemek Alex ve Zarife sahnelerini izlemekten çok daha büyük bir haz verdi bana. Ahmet Ekrem'i sevdim ben doğru-düzgün bir insan ve Vahideyi de gerçekten seviyor, üzülmesini hiç istemiyorum ama Vahide Mustafayı seviyor. Bence Mustafa Ahmet Ekremin itirafını duyacak ve Vahide de Mustafayı kıskandırmak için (Nevreste olayının intikamı gerekir diye düşünecek) Ahmet Ekrem'e ümit verecektir.
Dilaver ve kızancıkların arası çok iyiydi, birlikte piknik yapıp göle taş attıkları sahneler çok güzeldi. Dilaver onlara çok iyi bir baba olacak.
Sevgili Messa düşünceleirme tercüman olmuşsun...Aleks ve Zarife sahneleri eski tadı vermediği gibi rahatsızlık verdiği yerlerde oldu...O çok sevimli Zarifemiz bu bölüm kimi sahnlerde çok iticiydi..Buna sebep eski gözükara zarife yerine Bencil bir Zarife izlemiş olmaktır...
[QUOTE=alisercan;6224506]
Hüseyin bey öncelikle dikkate aldığınız için teşekkürler . HS de kullandığınız o bölümleri gayet net hatırlıyorum çok da güzel olmuştu ,benim önerideki ana amacım marşın esasen askeri bir marş olması , ve zaman ve bölge açısından kullanmaya çok elverişli olması ayrıca herkes tarfından çokça biliniyor olmasıydı.daha önceki sunum uyarlama bir versiyonu olduğu için belki aslı farklılık yaratabilir bir de unutulmamalı ki genel izleyici sizlerin her iki dizinin de müziklerini yaptığı nın ayırdında olmayabilir ama tabi karar sizin biz den önermek.Ama bunun haricinde de çok güzel marşlar var o dönemlere ait bilinirlik açısından " Alay marşı" da olabilir ama o da dönemsel olarak tutar mı bakmak lazım ? Yani demem şudur ki eğer toplu bir asker uğurlama olacaksa buraya bir Marş çok yakışır ve etkili olur fikrindeyim ilginize tekrar teşekkür ederim
Gelelim bölüm yorumlarına : Çok iyi bir bölüm dü .herşeyiyle iyi idi. Pek çok konuda ilerlemeye yönelik adımlar atılması oldukça hoştu . Genel olarak çoğu yoruma katılıyorum .
Zarife nin herşeye rağmen eski muzip ,canlı ve sevimli haline dönmesi güzel
ama ben özellikle çok stratejik olarak uyguladığı "Alex le rahatça görüşme" planlamalarının bundan sonrabiraz tökezleyebileceğini düşünüyorum . Ama Zarife artık önemli bilgilere sahip:img-wink:
Benim dikkatimi çeken bir şey oldu yazmadan olmaz: Bana öyle geliyor ki Hasan Kuzu köyünden eli boş dönmez. Yanında minik bir misafir olabilir:icon_whis (hasan hatice konuşması : Biçare Maksim ???? )
VM için aklımdaki 4 muhtemel senaryoyu yazıcam ve şimdilik bitiricem
1 .Max Olumlu senaryo: Ahmet Ekrem ağzını açmadan Mustafa "Ahmet abi" diye seslenir ve Ahmet Ekrem konuya giremez, Kardeşim vb konuşmalardan sonra gazeteler teslim edilir . Bizimkiler yola koyulur yolda konunun devamı gelir vb vb ( Ben bile inanmıyorum ya umut işte....)
2 Olumlu senaryo : Ahmet Ekrem bir şeyler gevelerken Zarife bazı şeyler söyleyerek ortamı değiştirir bu sırada Mustafa gelir ve nasıl tanıştıklarını öğrenir (tabi bu arada Vahide de Mustafa- Ahmet Ekrem arasındaki tanıdıklığı anlar) ve Mustafa ya karşı Ahmet Ekrem kozunu kullanmaya başlar ama sadece koz olarak
3 Olumsuz Senaryo: Ahmet Ekrem niyetini belli eder veya en azından aralarındaki tanıdıklığı kullanarak bu işi Mustafa dan rica eder Mustafa hayır diyemez ve iki ateş arasında kalır.İşte burada devreye Zarife nin gireceğini düşünüyorum . Bu noktada Zarife nin ve hatta belki fiilen değil ama Zarife'ye Mustafa nın Vahideyi ne kadar sevdiğini anlatma ve onlara nasıl yardım ettiğini hatırlatma suretiyle Alex in de fikirsel olarak etkisi olabilir derim. Zaten olmalı da, bunlar VM bu işi kendi başlarına çook zor çözecekler .Zarife de Alex te açıkçası her konuda Mustafa dan çok destek aldılar ( Baştaki buluşmalar: Zarife nin Alex le İnecik li buluşması, Kireç kulübesi buluşması , Sufi nin duyduğu gece buluşması) vb vb ve sonrakiler üstüne üstelik bu çocuk sevdiğini de söyledi, kendi kulaklarıyla duydu zarife:img-hyste
BU kısım bana en olur gibi gelen senaryo
4 Max Olumsuz senaryo Ahmet Ekrem Vahideye açılır bu sırada Bunu Mustafa da duyar boynunu büker Ahmet Ekrem abisi çok kıymetlidir . Çünki kahramandır o. Dava herşeyin üstündedir dava arkadaşlığı da öyle Vahide nin inadı inattır kıskandırma ile başlar,Mustafa ses çıkarmadıkça ona sahip çıkmasını
Baba sıyla konuşmasını bekler Mustafa dan Mustafa bunları yapamadıkça (belki de bilerek yapmaz çünki Ahmet Ekrem abisi ve davası uğruna aşkını kalbine gömer hem böylece Vahide yi kendisi gibi bir hayalet den uzaklaştırmış ve onu ve bütün Aile yi belalardan kurtarmış olur ne de olsa Vahide nin talibi kelli felli bir yüzbaşı dır ) Ahmet Ekrem Vahide ye resmen talip olur Fatma ana zil takıp oynar, geri kalanı da sevinir. Zarife belki umursar ablasını ikna etmeye çalışır- bak sevgi aşk mücadele şöyle böyle diye - Mustafayla da konuşur ama Mustafa ona da anlatır bak ben hayaletim öyleyim böyleyim Vahide mutlu olsun bu bana yeter der.En sonunda Zarife bu durumun aileye açıklanmasını sağlar ve bu sırada da Yunan savaşı başlar ve meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan......:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
Dün gecenin en koptuğum yeri : Testi Münevver den İspanak Maamıt a
" Ne toptanı be çocugum .Ümrümü yedın":img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Valla recchie kardeşim, yazdıklarını okudukça bir ruh ikizim olduğuna dair inancım kuvvetleniyor. Söylemek istediklerimi o kadar güzel anlatmışsın ki, aynı senaryolar benim de aklıma geldi diziden sonra, sanki yazıyı ben yazmışım gibi geldi. Kalemine, yüreğine sağlık.
Marş konusunda aynı düşünüyoruz galiba. Ben yukarıdaki mesajı yazarken senin yazdığın mesajı görmemiştim. Plevne Marşı tam tarihi dokuya uygun, mükemmel bir seçim olur. Başka marş da olur ama bu dizide Plevne Marşı tabiri caiz ise "Cuk diye oturur". Hep destek, tam destek.
Herkese iyi yorumlar.
biçare maksim dedikleri bence bi çare masum anlamındadır..
çünkü maksim türk ismi değildir..ee hasan da türk olduğuna göre ailesinde maksim diye birinin olma ihtimali 0..
bi çare maksim = bi çare masum..
Sn akyıldız biz maksim in masum olduğunu biliyoruz zaten ama yine de teşekkürler
benim üstümdeki yazıyı yazan arkadaş biçare maksim ??? yapınca bilmiyor sandım bu nedenle yazmıştım..
bitanem_61 26-02-08, 10:46 Zarife gelmeyinca zlex saatine bakıp durdu iyice meraklanıp kulubesinden çıksa , yolda zarifeyi aramak için çıkmış, ıspanakla karşılaşsa:img-hyste:img-hyste ne ka güzel olur, ıspanak sevdiğini aramaya çıktığını anlatsa sonrada alex bunun zarife olduğunu anlasa çok güzel olucak:img-hyste:img
Ahmet ekremin daha konuşmadam mustafanın arkadan , gelip yetişeceğini yada arkadaşına sesleneceğini düşünüyorum, bu aşk bir 3,üncü şahıs daha kaldıramaz evet ekrem aşık olduysa içinde kalsın , mustafa içinde tutacağına o tutsun:icon_sorr
Cezmi komutan çok az gösterildi ki bu beni kesmez, pürsiçan karışmış, köyler basılıyor,köylüler ayaklanmış, kos koca komutan bi ryerde yok azıcık göründü hiç olmadı, askerin olduğu her yerde komutanım cezmimi isterim işte o ka:img-polic
Ne dimitri ne de pelerinli yorgi görünmedi nerde saklanırlar bunlarsofa kimsecikler gürmüyormu, bak bunları aramak için askerler dağ bayır dolaşmıyormu, yaptıkları yanlarına mı kalacak
Manastır yolunun bide dönüşü var ki umarım orayı verirler pat diye gelmiş olmazlar yoldaki didişmeyi izleriz
Fatma annenin vahideye, ben yıkadım kızçeleri biliyim sen yıkamak isteydin çok ısrar ettin ama ben yıkadım ne yapam çok güldüğüm sahnelerden:img-hyste
hele kızçeleri karşısına alıp, yemeği fatmayapacak, bulaşığı fatma yıkıycak, çamaşır, kızçeler, nereye yetsin fatma :img-hyste:img-hyste çok komoikti çok
Alex ile Zarife'nin cennet adını verdikleri yerde Alex ne yapacak hergün Zarife'nin yolunumu gözleyecek...Hadi muallimlik yapamıyor artık peki başka hiç birşey yapmadan orada ömürmü geçirecek...Bu konuya değinilmedi sanırım yada ben kaçırdım...
Birde diziye sonradan dahil olan karakterler bile hikayenin genelinde hiç sırıtmadan kolayca bütünlük içindeyken Alex'in hikayenin genelinden kopuk olduğunu düşünüyorum...Diğer karakterlerle kıyaslandığı vakit...Sadece Zarife'ye aşık bir Alex izliyoruz...Bilemiyorum belkide bana öyle geliyordur...:img-wink:
Alex ile Zarife'nin cennet adını verdikleri yerde Alex ne yapacak hergün Zarife'nin yolunumu gözleyecek...Hadi muallimlik yapamıyor artık peki başka hiç birşey yapmadan orada ömürmü geçirecek...Bu konuya değinilmedi sanırım yada ben kaçırdım...
Birde diziye sonradan dahil olan karakterler bile hikayenin genelinde hiç sırıtmadan kolayca bütünlük içindeyken Alex'in hikayenin genelinden kopuk olduğunu düşünüyorum...Diğer karakterlerle kıyaslandığı vakit...Sadece Zarife'ye aşık bir Alex izliyoruz...Bilemiyorum belkide bana öyle geliyordur...:img-wink:
Ben nedense,Alex'den,orada güzel bir şiir kitabı bekliyorum...Nedense?!:icon_whis:img-cool2
Herkese merhaba,
Öncelikle, marş konusunda Sayın Recchie ve Sayın Emrecetin'in düşüncelerine katıldğımı belirtmek isterim.
Plevne marşı'nın dizi içinde kullanılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Her ne kadar bu marşın Hatırla Sevgili dizisinde kullanıldığı belirtilmiş olsa da, gerek tarihsel dönem, gerekse de içerik bakımından Elveda Rumeli dizisine çok uygun düşeceğini belirtmek isterim. Dizinin müzik yapımcılarının, bu noktaları göz önüne alacağını umuyorum.
Değinmek istediğim diğere bir husus; Senaryo gereği de olsa Tıbbiyeli Mustafa'nın, itilip kakılmasına, hor görülmesine ve değersiz bir insanmış gibi muamele görmesini yanlış buluyorum ve bu duruma son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuğun yüzü de artık biraz gülmeli. Mesela, önümüzdeki birkaç bölümde Mustafa'nın, İstanbul'daki ailesi yani annesi ve kızkardeşi senaryo'ya dahil edilebilirler. Örneğin, onlardan bir şekilde mektup gelebilir. Bu durum Tıbbiyeli Mustafa'ya, en azından moral kaynağı olur ve yalnızlığından kaynaklanan hüznünü de bir şekilde dağıtır.
Tekrar görüşmek üzere, hepinize iyi günler.
Plevne marşı'nın dizi içinde kullanılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Her ne kadar bu marşın Hatırla Sevgili dizisinde kullanıldığı belirtilmiş olsa da, gerek tarihsel dönem, gerekse de içerik bakımından Elveda Rumeli dizisine çok uygun düşeceğini belirmek isterim. Dizinin müzik yapımcılarının, bu noktaları göz önüne alacağını umuyorum.
Değinmek istediğim diğere bir husus; Senaryo gereği de olsa Tıbbiyeli Mustafa'nın, itilip kakılmasına, hor görülmesine ve değersiz bir insanmış gibi muamele görmesini yanlış buluyorum ve bu duruma son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çocuğun yüzü de artık biraz gülmeli. Mesela, önümüzdeki birkaç bölümde Mustafa'nın, İstanbul'daki ailesi yani annesi ve kızkardeşi senaryo'ya dahil edilebilirler. Örneğin, onlardan bir şekilde mektup gelebilir. Bu durum Tıbbiyeli Mustafa'ya, en azından moral kaynağı olur ve yalnızlığından kaynaklanan hüznünü de bir şekilde dağıtır.
Tekrar görüşmek üzere, hepinize iyi günler. Sn Amon ,
değerli dostum öncelikle hakikaten teşekkürler desteğiniz için ayrıca tüm diğer yazdıklarınız ve özekllikle Mustafa nın ailesi konusunda belirttiklerinize yürekten katılıyorum.......:icon_cry: yeter gayrı
Ben nedense,Alex'den,orada güzel bir şiir kitabı bekliyorum...Nedense?!:icon_whis:img-cool2
Roman yada şiir kitabı yazması ihtimali çok hoş ama hayatını nasıl idame ettirecek :icon_whis :icon_whis Bu noktada kafam biraz karışık...
Ramiz babanın Cabbar efendiye:
Bediaaa....Bediaaa..
Karanfilsin tarçınsın..
Niçın bu kaa hırçınsın??
Sen küçüksün ,ben büyük..
Sen tam benim içınsın.....Yok..ben büle şeyler süleeyemem ..Peki sen nasıl şeyler sülersin??:img-hyste
10 gündür içi içine sığmıyormuş aşık Cabbar'ın..Nasıl da merak etmiş Bedia hanımı??:img-hyste
Tilkiye tavuk,bekara kız sorulmaz..Nerde görülmüş bir kadın gelsin erkekin ayağına??...Doğru dedin Ramiz babam ama Cabbar efendinin neyi ne kadar söylediğini de gördük,neyi ne kadar söyleyemediğini de??..Bu yaşta bu aşkın sonu umarım teneşir olmaz...:img-hyste Gökhan bey'i seviyoruz..:img-yes:
Bedia hanım da her şeyi ters anlıyor..Bir yanlış anlama uğruna mesleğinden oldu kadıncağız..Kızlara koca bulmayacakmış..(hanım annemm:img-kiss:)..Pürsıçan kızları evde kaldı..Vahide gibi..:img-hyste:img-hyste
Roman yada şiir kitabı yazması ihtimali çok hoş ama hayatını nasıl idame ettirecek :icon_whis :icon_whis Bu noktada kafam biraz karışık...
Dede,ağıl alacak kadar paralıysa,torunu da finanse eder diye düşüniim ben...Aslında,hayalim hep,Alex'in Manastır'da filan öğretmenlik yapıp,o dönemin sosyal hayatının da diziye bu şekilde yansıtılması...O kaa seçenek var ki...Hayal gücüm sınır tanımiyi...Manastır'ın aydınlar,sanatçılar,ilericiler ortamları filan...Offffffffffff!!!!!
Zarife'nin duyuyor olması beni rahatsız etmedi..Çünkü 10 günlük bir zaman atlaması söz konusuydu ve bu arada verilen ilacın etki göstermesi normaldir..Ailesinden "duyuyor"olmasını saklamasını ydırgamadın... "Anasının kızı"..Alex ile buluşmak için bunu kullanması da normal..Tıpkı sessiz sinema oyunun da Alex'in söylediği sözleri sanki üzgünmüş gibi Vahide'yi kandırması gibi..Aslında bu Zarife'nin normal hali..:img-dirol
Bende senin gibi sasirmadim ve 10 gunluk zaman atlamasina ve bu arad ilacin etki gostermmesine yordum. Hatta basta dusundum ailesine soylemek icin Manasira doktora gitmeyi bekliyor ve doktor donusu soyler diye. Ama burda zarife ters kose yapti. ailesine anlatmaya hic niyeti yoktu besbelli.
Sevgili arkadaşlar izlenme oranlarıyla ilgili yorumlarınızı ilgili başlığa taşıdım.
Bilginize.
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=41157
çok güzel bir bölüm izledik yine her zmanki gibi
her sahnesi ayrı güzeldi
şu sahneye bittim mustafa vahideye seni seviyorum deyince zarife nasıl aoou dedi sonrada kulağım çın çın ediy :img-hyste süper yaa
bitanem_61 26-02-08, 12:24 Mustafanın annesiyle ilgili çok yorum yazdım, yazdık her daim çıkıp geleceğini düşündük, hatta istanbuldan gelen kişi adını unuttum arkadaşları olan , geri dönüpde annesine nerde olduğunu ve yaşadığını anlattı o zaman gelir dedik ama kadın pek meraksız oğluna ne olduğuyla ilgilenmiyor,
yahu gelip de yerini belli etmek zorunda değilsinki,geçiyorduk arabamızın devrildi de(eleftiri hanım gibi) yada başka bir yere giderken pürsiçanı gezmek iste maksat oğlunu görmek olunca bahane bol
kulakları çınlasın yingem çok bekledi tabi bizde fatma anneyle mustafanın annesinin karşılıklı sahnelerini:img-icecr:img-icecr ne diyelim kıısmet
Bu kadının geleceği yok bizinki umut ama , meryemin rahmetlisi gelmese:img-hyste:img-hyste bu hafta acilen düğün isteyiz, meryemi gelimlikler içinde gürmek isteyiz
mERHABA
Her dakıkası kahkahalarla guldugum muhtesem bır bolumdu.
Bu zarıfe ve vahıde ve Mustafa 3 lusu benı oldurecek.
Duymuyor zannedıp asklarını ıtıraf ettıler.Zarıfe -Alex ıcın ,Vahıdede Mustafa ıcın aılelerıne yalanlar soyleyıp 4 lu koalısyon kurmazlarsa ıyı.
Zarıfenın duydugunu duydugumda oyle bır cıglık atmısımkı evdekıler yerlerınden zıpladılar:img-hyste
Ama MANASTIR yolundakı hallerı cok hostu.
BASLARINDA aske Vahıde ,koruma
Arkalarında Mustafa -Zarıfe damat -baldız kolkola
cok tatlıydılar yaw
Zarife ve Aleks sahneleriyle ilgili yorumlarınıza katılıyorum arkadaşlar. Dün akşam bölüm bittikten sonra acaba sadece ben mi böyle hissettim diye çok düşündüm. İşte dün gece yazmak isteyip de yazamadıklarım tam da bunlardı benim de. Zarife sonradan duymaya başladı o belli de bunu gizlemesi hele ki Mustafa gibi ona belki de kardeşlerinden daha yakın birine böyle şantaj, tehdit etmesi hiç yakışmadı zarife kızımı Zarife'mize. Zarife bu kadar bencil bir insandı da hepimizi ayakta mı uyuttu yani bunca bölümdür? Yoksa dün akşam izlediğim Zarife hem Aleks'te aldıkları onca darbenin etkisi mi bu etkiyi yaratmıştı? Zarife Tayyar'ın sesini ne kadar özlediğini söylediği an benim içimden neler geçti neler.. Aleks'in duyduğunu öğrendiği an ki tepkisi, ve bazı yerde Ertan Saban'ın mimikleri de bana abartılı hatta tuhaf geldi. Bakışlarından da o eski aşık bakışlardan çok oyun oynarmış hissi aldım. Yani o sahneler yaşıyor gibi eski doğallığında değildi. ( Artık nasıl bir cümle olduysa. Umarım anladınız siz ne demek istediğimi) Belki o sahnelerde müzikli geçiş ya da kanadı yaralı kuş yerine, biraraya geldiklerinde eskisi gibi minik hikayeler anlatabilirdi Aleks Zarife'ye kıssadan hisse. Mevsimler gibi, pi sayısı gibi.
Bedia Hanım, Fatma Anne ve Testi Münevver teyzem harikalardı. Teyzem dedim çünki testi Münevver bana çok sempatik geliyor gerek konuşmaları gerekse de hareketleriyle. İsmi de kanımın ona kaynamasında önemli bir faktör tabi :icon_whis Ispanak Namık'a da çok üzüldüm. Eve gelip de "Zarifee Zarifee" diye bağırdığı sahnelerde içim acıdı.
Dilaver de Ramiz Efendi'nin yardımlarıyla kızancıkların kalbine girmeyi başardı gibi. E Meyrem'in kalbini zaten ilk görüşte fethetmişti. Göl kenarındaki piknikleri taş sektirmeleri çok hoştu. Sırada düğün var. Ama istemeyiz Meyrem'in kocası birangi yerden çıksın gelsin tam evlenecekleri sırada.
Ramiz Efendi Bedia'ya çöpçatanlıkta rakip olur bu gidişle demiş idim.O ne laflar ne akıllardı öyle :img-hyste:img-hyste "Giremedin mi Bedia'nın koluna?" :img-hyste:img-hyste
Matbaa makinesinin kullanışı, kızçelerin kızancıkların bıcı bıcıları, komşu ziyaretleri özellikle de yüzyıllardır birlikte yaşayan halkların düşman olmaları üzerine Meyrem ve Ramiz Efendi'nin verdiği mesajlar çok güzel ve anlamlıydı.
Bitiş jeneriği de çok güzel olmuş. Keşke çekimlerden görüntüler de olsa hatalar gibi mesela..
Emeği geçen tüm ekibin ellerine, emeğine sağlık.
Sevgilerimle
mavigece07 26-02-08, 13:13 slmlar forum milletiiiiiiii :)
aslında bu bölüm için yorum yazmayı düşünmüyordum ama ..yine bazı güzel sahnelerin hatrına yazıcam...
tabi önce gıcık olduğum sahneleri yazim..
bi kere Vahidenin artık bazı sahnelerde erkekçe davranmanın cılkını çıkardığını düşünüyorum...kaymakamlıkta benim adımı en başa yazın vs..ya erkekçe karakteri canlandırdığını biz zaten biliyoruz:)..niye bu bizim gözümüze sokulmaya çalışılıyo?..sonra mustafa kaç kez "seni seviyorum" dedi...ya bu iki kelimeyi sevdiğinden duymayı isteyen kim bilir kaç kız vardır...ama o hala bi triplerde..kısacası karaktere gıcık kapmaya başladım bu bölümde artık nedense...:icon_neut
Zarifenin sahnelerinde her zamanki gibi keyif aldım ama Alexle hiç kavuşma ihtimali yokken bir anda buluşup gülllük gülistanlk görüşmeleri...çok gerçekçi değildi gerçekten bu konuda aynı fikirdeyim...olaylar sanki çok çabuk gelişti..
en sevdiğim sahnelere geleyim...Ramizin Cami de herkesin hristiyan komşusuna gitmesini önerdiği sahne favori sahnem...orda çok doğal ve seyirciyi yansıyan bir sempatiklik vardı :good: aynı şekilde fatma annenin bedialarda cabbarla ilgili muhabbette çok keyifliydi...
ve diğer bi sahnede meryem ,dilaver ve çocukların dere kenarındaki sahneleri ..:good:
Meyrem çok tatlıydı...
Ve en son sahnede Ahmet Ekrem -Mustafa karşılaşmasını büyük bir merakla bekliyorum :)....
fırtınAyse 26-02-08, 13:14 merhaba
öncelikle bir soru yöneltiyim; yönetmen mi değişmiş? :img-help: serdar akar ve DOĞAN ÜMİT KARACA yazıyoduda :)
zarife bizi bile kandırmış inanamıyorum yani, liseli aşıklar gibi dolaşmaları harikaydı :img-blush meğer bizimkiler ilk günlerine dönmüşlerde haberimiz yokmuş
bir aşk daha aşikar oldu ama bu iyi bir ortamda oldu :icon_whis
o piknikte bende olmayı çok istedim ama...
bedia-cabbar ilişkiside harikaydı bu sefer çöpçatanlar fatma-ramiz oldu, bence layiki ile yaparlar :)
dilaverin "ALA" diyişi ise çok hoştu bir tek ona yakışıyo da bir hafta on gün sonra ümidi kesmesinler de tedbirli olsunlar (bence mustafa anlar ama cin gibi çocuk maşallah)
ramiz baba yine düşündü düşündü en güzelini düşündü
dimitri ye noldu acaba bacağından vurulmuştu ama
ayrıca özeti verdikten sonra bir daha reklama ne hacet vee reklamlar çok uzun çatlıyorum ya (aşığı olduğum için sanırım :))
bir rica: bitişte arka fonda ki resimler harikaydı onlar elde edilebilir mi acaba? özellikle ZARİFE---VAHİDE yanak yanağa çok güzel bi an vermişler; bilmiyorum fark edildi mi? ama alınabiliyorsa çok sevinirim Sanırım malum sitede de yok :icon_cry:
şimdiden teşekkür ederim bye
sevgilerimle :)
bir rica: bitişte arka fonda ki resimler harikaydı onlar elde edilebilir mi acaba? özellikle ZARİFE---VAHİDE yanak yanağa çok güzel bi an vermişler; bilmiyorum fark edildi mi? ama alınabiliyorsa çok sevinirim Sanırım malum sitede de yok :icon_cry:
Aaa resimlermi vardi, bende yine yeni bir turkuyu duymadim zannettmistim. Ama simdi hakkaret avrupa kanalina dahada sinir oldum. :fighting2
Edit: Youtube da simdi izledim gercekten ne kaa hosmus o resimler. :img-yes:
Eh hakkeret kanal :fighting2 al sana biz Avrupadakileri herseyden mahrum birakiyosunuzya. Gerci sahne kesmediklerine sevinmem lazim cunku hic yapmadiklari bisey ya:icon_whis.
Ben Zarifenin Alexle buluşmak için Ispanak Namıkı kullanmasına kızdım..Yazıktır günahtır garibime yaa..Çarptı ağaca sonra yuvarlandı..Yazıktır valla o da kendince kendi gönlünğn sultanı saydı zarifeyi.zarifenin onu bu şekilde kullanmasına çok kızıyorum
Zalex sahneleri için ben de tam eski tadı yakalayamadım. Bunda maalesef Alex'in payı büyük. Eski Alex gibi oynamıyor sanki. Zarife daha kanlı canlı. Ama yine de önceki haftaki masalvari sahnelerden çok daha güzel ve samimi. İlk bölümlerdeki gibi kesinlikle değil ama yine de iyi sayılır.
Zarife'ye ben de kızdım Mamıt ve duymasını saklaması konusunda. Mamıt'a orda birşey olsa vicdan azabından kurtulamazdı. Ayrıca kendisine üzülen onca insandan duymasını saklaması da olmadı. Neyse, bu haftalık birşey demeyelim, ama bir daha olmasın Zarife. Maksim iken ne kaa yaramaz bir çocuk olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek Zarife'nin :)
V&M'ye gelince. Bir sürü üçüncü kişi var bu aşkta. Bedia'nın Nevreste'ye ne söyleyeeği bilinmiyor. Eğer "Bu iş olur" derse onlara, Bedia Hanım da gözümden düşecek. Cabbar'dan al intikamını, Mustafa'nın ne suçu var. Umarım kızgınlıkla sülemiştir, yoksa Vahide öğrenirse gene bozuk atacak. Siz ne deysiniz Bedia hakkında, yapmaz üle bir şey değil mi?
Son sahnede beklentim şu. Mustafa Ahmet Abi deyince Ahmet Ekrem söyleyemeyecek. Hem Zarife'nin yanında pat diye ilanı- aşk etmesi fazla cüretkarlık. Beceremez gibime geliyor. Hayır bir de İttihatçı olduğu için öyle söylüyorum :) Diğer İttihatçıların ilk seferde nasıl bocaladıkları aşikar :) Ama bu olay burada kapanmayacak tabii. Mustafa bir dahaki sefere gazete için geldiğinde Ahmet Ekrem ona anlatacaktır meseleyi. İlk anlatan Mustafa olursa V&M aşkının selameti açısından iyi olacaktır. Ama tersi olursa olay tamemen Vahide'nin insiyatifine geçecektir. Artık o da nasıl davranır bilmem. Her ne kaa kıskandıracak kadar cilveli bir yapısı olmasa da, Vahide Nevreste olayının intikamını almak isteyebilir. Eğer Bedia da hainlik yaparsa zaten tuz biber olur. Aman deyim, olmasın.
Ömer'in gelmesi D&M aşkının sonsuza kadar bitmesi demek. Tek sorunları bu ama öyle bir sorun ki diğer bütün sorunlar bir şekilde çözülür ama bu çözülmez. Gelmesi özellikle Dilaver'i perişan eder. Her gece onu içerken görebiliriz böyle bir durumda.
Cabbar ile Bedia arasında hiçir sorun yok iken, haliyle hemen kavuşmasınlar diye dizi kuralı olarak ufak terslikler eklenecek bu şekilde. Cabbar Efendi umarım Bedia Nevreste'lere gitmeden Bedia'nın gönlünü alır. Böylece hem Mustafa kurtulur hem de kendi.
PLEVNE (OSMAN PAŞA) MARŞI KONUSUNDA DESTEK YOK MU??? :)
Şu an 3 kişiyiz galiba :(
biçare maksim dedikleri bence bi çare masum anlamındadır..
çünkü maksim türk ismi değildir..ee hasan da türk olduğuna göre ailesinde maksim diye birinin olma ihtimali 0..
bi çare maksim = bi çare masum..
evet katılıyorum
ülkemizin güneydoğusunda da bu kelime çocuklar için kullanılır ve mahsım diye telaffuz edilir
burada masum anlamında kullanılmış
evet katılıyorum
ülkemizin güneydoğusunda da bu kelime çocuklar için kullanılır ve mahsım diye telaffuz edilir
burada masum anlamında kullanılmış
herkese selam arkadaşlar bende bir elveda rumeli izleyicisiyım aynı zamanda üsküp göçmeniyim bundan sepep maksim konusunda bilgi vereyim istedim maksim bizim oralarda ÇOCUK ANLAMINDA kullanılır herkese iyi forumlar
Hep destek,tam destek benden...:img-wink: H.S.'de alternatif versiyon kullanıldı.Burda aslı kullanılsın!Yerleri ayrı bence...
Hele şükür forum bana katıldı Mamıt'ın haksız ezilmesine tepki göstermeliyiz
ama Zarife'nin Vahide'yi tehdit etmesi bence sevimli bir sahneydi ya kısmet demesi filan ben pek üstünde durmadım açıkçası
Zarife'ye duyduğunu saklaması ve Mamıt'a işkencesinden dolayı kızdım bu bölüm
BlackMamba 26-02-08, 14:43 tuna nehri akmam diyor
etrafımı yıkmam diyor
şanı büyük osman paşa
plevne'den çıkmam diyor.
düşman tuna'yı atladı
karakolları yokladı
osman paşa'nın kolunda
beşbin top birden patladı.
kılıcımı vurdum taşa
taş yarıldı baştan başa
şanı büyük osman paşa
askerinle binler yaşa.
söz: anonim beste: mehmet ali bey
plevne marsını dinlemek istiyoruz!!!!!!!
not:anca beraber kanca beraber..
yingeye not:yinge nerdesin kumrim?oğlan leğende yıkancam diye mi tutturdu?yoksa pürsıçandamısın?:icon_whis
iştipliyiz 26-02-08, 14:56 [PLEVNE (OSMAN PAŞA) MARŞI KONUSUNDA DESTEK YOK MU??? :)[/B][/SIZE]
Bir '' HEP DESTEK,TAM DESTEK' de benden :))
bir '' ep destek tam destek de benden '':good:
Arkadaşlar merhaba,
Bence, PLEVNE MARŞI Elveda Rumeli dizisinde mutlaka yayınlanmalı.
Benden de, hepinize sınırsız destek.
bitanem_61 26-02-08, 15:08 [B]
Sormaya ne gerek var, sen bütün forumu yaz , bu durumlarda birlik oluruz :img-icecr:img-icecrbilmiyonmu
Selam hepinize....
Forumu açınca şok oldum desem yeridir...Genellikle bölümün yayınlandığı akşam ya da ertesi gün olumlu izlenimlerimi, sonraki gün de olumsuz eleştirilerimi yazıyorum. Olumsuz kısmını (birkaç kişi hariç), kendim yazıp kendim okuyor gibi hissediyordum. Bu hafta ise herkes patlamış...Ben de "arkadaşlar Zalex sahnelerini çok sevmiştir, fazla eleştirip keyiflerini kaçırmayayım" diyordum. Ama |