Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/4
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[ 6]
7
8
9
10
11
te bu hafta ne ka güzel bir bölümdü büle biranda eyileştim...te sağolasın er ekibi...
fatma annem bu hafta tam 5 kere ramiz babam ve vahideyi boğacağını dile getirerek gülme krizlerine soktu beni te ne ka güzeldi:happy0064 ne ka üzlemişim fatma annemin sabah seramonilerini tayyarı camdan atışlarını kızların "ayırlı saba'lar babiç" fatma annemin "gözün kör olmasın ramiz "demesini....:img-icecr te çok mutluyimmm...
ayırlı kısmet ıspanak temelli ayırlara vesile olmaya geliyy galiba nerede oturacak bu namıklar ramiz babamlara taşınırlar mı? te onların evi nerede?
nevreste maaşşallah tete büle dudakları tete büle ceylan gözlü tete büle becerikliymiş e.. eyymiş... ben çok sevdim te büle güzel becerikli nevresteyi... vahideye hiç gülmediğim ka güldüm bu sefer çok tatlıydı bu bölüm...
mustafanın nevresteyi gösterip kızdırmaları çok hoştu... iyi paslaşmalardı gerçekten...bu arada manastır askeri idadisinde Mustafa Kemal'i de duyduk... te inşallah görürüzde...ne vakıt olur te onu bilmim...bide türki mi vardı birangi zaman onu duyalım isteyim....:icon_whis
ramiz babam iyice görücü bedianın işini elinden almaya başladı te fal bakay... ister kısmet bulsun .... te ister evlendırsın meyrem ile dilaveri... te cabbar ile bediayıda gayri resmi şekilde duyduk ramiz babamın ağzından asana laf anlatırıyken "cabbar ile bedia severlermiş birbirlerini" te eyi eyi onlarda evlensın...
herkes evleney... görücüler geliyy benim zarifem kulakları duymayyy...alexim ayakları yürümeyy kemikleri kırık onun içindir...te bunlarda isteyim kavuşsun...
alex isteymiş gitsin te nereye gideymiş.. sevdiği burda iken bileymi o gittiğinde sevdiği olsun rahat huzurlu.... alexi te gitme başlatayım te şimden sonra
alex gitme kampanyası....:icon_sorr:icon_cry::icon_cry:
kızanlar...kızçeler yine çok şekerdi.. onlarda bileymiş kim daha akıllı...:icon_whis
vali yrd. ve ingiliz sefiri nasıl şişti ama:good:
birde birangi şey rica etsem bu Abdülhamit han hazretlerinin sakalı biraz kızıla çalmıyomu bizim abdülhamitin sakalları kapkara...te adama bide demişer kızıl sultan te neden demişler üleyse?...abdülhamit han vatan haini değildir... sadece demokrasiye karşı oka...
Alex gideyim çook uzaklara gideyim Pürsıçan dışına,Makedonya dışına Rumeli dışına gideyim derken İstanul'u mu kast etti ben mi yanlış anladım ?:sad53:
Bencede İstanbul'u kast etti.Ama Namık varken gidemez bir yere.Zarife sinide bırakamaz.:img-in_lo
ramiz aga hasan ın dügümünü açtırdı artık hasan a karada ölüm yok
vahide çok tatlı kız ya bayılıyorum çok güzel bölümdü
2 takipci adam çok komiklerdi
Ben Nevreste'yi çok sevdim. İnşallah kalıcı olur :happy0064
Zarifeciğim sessiz sözsüz kaldı :( Sağırlığı ettiler bahane, durur öyle bir köşede. Maşallah Vahide, Zarife'nin replikleri de konuşay herhal. Susmak bilmedi more.
Zalex koca bölüm bir kez biraraya gelemedi :( Alex, Stanbol'a gitmeyi mi düşünüyor ki? Zarifesiz nereye Alex :img-in_lo
Ben Meryem, odun kaymakama çektirsin biraz dedim ama bizim kızın hiç niyeti yok. Ramiz Babam birbirlerini seviyorlar, evlenecekler diyince yüzündeki gülümseme nasıldı. Dilaver de aynı şekilde. İkisi de mest oldu resmen :img-in_lo
Mambacım gürdün mü Fatma Annemiz'i. Tam da istediğimiz gibiydi. Oh ya nihayet :happy0064
Nevreste forever!
Bu bölüm Dilaver-Meryem hariç çok fazla gelişmenin olmadığı bir bölümdü. Ama haftalarca yaşadığımız gerginlikten sonra relax bir bölüme de ihtiyacımız vardı sanırım :good:
Bu hafta hem Vahide-Zarife konusunda biraz düzelme vardı...hem de Fatma annem eskisi gibiydi. tayyar'ı pencereden fırlattığı sahneye özellikle bayıldım. İlk bölümü hatırlattı bana...:good:
Nevreste forever!
süper harika müthiş bi bölümdü nerdeyse her sahnesinde gülmekten çatladım:img-hyste
ama en çok güldürenler vahide-mustafa naamik-nevreste üçlüsü oldu hele ki mustafa bu akşam favorimdi:img-hyste
(mustafa kemalide duymak çok hoşuma gitti tüylerim diken diken oldu)
alex zarife nerdeyse hiç gösterilmedi alexgörününce konuştu azcık ama zarife sadece 'ne,noldi,ne diyi' gibi şeyler söledi:icon_sorr
herkeszaten alexin gitmeyeceğini biliyo en azından buna inanıyoruz ama nasıl kalacak acaba umarım 'gitme' diyen kişi zarife olur da alex yapamaz:img-blush
nevresteye bayıldım onun dudak hareketlerini gösterebilen bi smiley olsaydı keşke de bol bol gülseydik:img-hyste:img-hyste umarım hemen çıkmazdiziden şöyle uzun soluklu kalsın
dilaver-meryeme çok sevindim kızan kaymakam severken ayrı kalmadı en azından şimdi sevdiğiiçin evleniyi daha önce sevdiğini süleyememişti:img-in_lo
edit:mahiripek uzun kalsın diye isteyenlerdendim ama pek öyle olmayacak galiba
Gerçekten çok keyifli,eğlenceli bi bölümle nefes aldık...Böyle bir geçişe ve rahatlamaya ihtiyacımız vardı.Vahide ve Mustafa harikalardı,çok güldüm ikisine de...Nevreste'ye ise bayıldım elbette...emrecan,bu kızdan vazgeçme derim!Vahide'yi boşver,dili çok uzun!Anasının parası yetse bağlatacaktı ama...:img-hyste
Alex,gitme Alex...Zarife'n kahrolur öğrenince...:icon_sorr
Meyrem çabuk yelkenleri suya indirdi,Dilaver'in azıcık sürünmesi gerekirdi!
Mustafa Kemal'i görmek isteyim
Fatma ana hani türkü sülicekti?!
Nevreste forever!
mavigece07 04-02-08, 21:49 İnşallah öyledir Ayşegülüm. Hevesle bekliyorum onların mürüvvetini...Umarım düğünü bir nikah ile savuşturup oldu-bittiye getirmezler...Kına gecesi ve ardından davullu zurnalı düğün isterim...Amcasının kaymakamı evleniyor yani...üle baştan savma olmaz :img-yes:
oy oy aliye abla güzel olacak sanki :img-yes: Dilaver & Meyrem düğünü..Asan düğümü de çözdü :D
Bu akşam nasıl bi bölümdü üle..te te büle bakakaldım...ER ekibi oyuncuları harikasınıııııııııız :good:...Bu akşamın yıldız oyuncusu şuydu diyemiycem...Çünkü ekip olark inanılmaz başarılıydı.. kızçe ve kızancıklara kadar ..
Nerden başliym bilmiyorum her hafta izlediktn sonra büle oluyorum...
En baştaki Asan - Ramiz in ispanak naaaamiki kovaladıkları sahne çok guseldi..
Nevresteyi taklit ettikleri ve Zarife sağır olmasına rağmen Nevreste olduğunu anlaması filan favori sahnelerim ...
Ama ben Mustafmın Nevresteyle karşılaşmamak için kaçmya çalıştığı sahneye bayıldım...Ne kaaa güzeldi o kısım ...Vahide gerçekten Nevresteyi uzun süre kıskanacak sanki ...:)
Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez sahneleri her zamanki gibi inanılmaz başarılıydı...
Ve Meyremin sahnelerinide inanılmaz beğeniyorum..Duyguyu gerçekten çok gusel geçiriyor :good:..
bu yorum bu bölüm için yeterli değil ama şimdilik te bu ka bye
Nevreste'ye ise bayıldım elbette...emrecan,bu kızdan vazgeçme derim!Vahide'yi boşver,dili çok uzun!Anasının parası yetse bağlatacaktı ama...:img-hyste
Hiç bırakır mıyım? O ne güzellik, o dudaklar ne üle :)
Bu arada Zarife ne kaa masum görünüyor? Çok içten oynuyor gerçekten. Vahide de bu bölüm kendini aştı. Mustafa da mimikleri düzeltmiş görünüyor.
Nevrestem efsane olacak, herkesin sevgilisi oldu. Te benden de
NEVRESTEM FOREVER
TaintedWhitexx 04-02-08, 22:10 Merhaba arkadaşlar. Bu foruma daha önce hiç yazmadım ama Elveda Rumeli'nin sıkı bir takipçisiyim bilesiniz. :img-wink:
Mustafa Kemal'in adını mı duyduk yoksa ben TV başında uyukladım da rüya falan mı gördüm? :happy0064
Öff Alex Gitmesin Kampanyası'na bende katılabilir miyim? :icon_sorr Zarife'nin de duyamaması öyle içime oturdu ki... Alex'e pis dalasım geldi. Onun ne suçu varsa :D Filiz Ahmet'in rolü de biraz azaltılmış bu bölümde.. ama yine de azıcık rolünde bile o kadar şeker oynuyodu ki :img-blush
Şebnem Sönmez ve Erdal Özyağcılar'a söyleyecek birşey yok zaten. :good:
Nevreste'yi sevenlere burdan ZÖNKKK diye kaldım ama zevkler ve renkler tabii. Bence dizide dursun ama Vahide'min Naaaaaaaaamık'ını elinden alırsa vallaha ağzını burnunu daatırım onun :hıh O dudaklarını da patlatırım :img-hyste
Namık demişken... Ispanak'ın Pürsiçan'a taşınmasına çok sevindim. Daha çok görücez Pehlivan'ımızı. Bak ne kaa kuvetliyim :img-hyste
hehe çok süper bir bölümdü çok güldük.:img-hyste
Vahidenin kıskanması mustafanında üstüne gitmesi süperdi.Taklitler çok hoştu özellikle dudaklar...:img-hyste
Mustafanın takipçilerle dalga geçmesi ve evden kaçmak istemesi süperdi:happy0064
alexcik gidio bu diyardan gitme alex gitme.:icon_whis
Zarife düzelmicek gibi garibim benim :(
bitanem_61 04-02-08, 22:18 Matba makinası nı kaçırdılar dedik.Nerde bu ka büyük hayal kırıklığı olmaz ıspanak temelli geliymiş bunlar pürsiçanda nere taşınıy varmıdır yerleri be more
Bedianında ağılı na amma talip çıktı tabiki kazanan cabbar olacak eş durumundan:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Vahide mustafa sahneleri baştan aşağı çok komikti .Yalnız herşeyi bilen gören ramiz sanki sofra başında vahidenin mustafaya karşı birşeyler hissetdiğini anladı
-A k e L d a N- 04-02-08, 22:19 Çok komik bir bölümdü..Şimdiye kadarki en komki bölümlerdendi..Hem moral bozcak bişey de olmadı [Alex'in gitmeyekarar vermesi dışında tabii :icon_sorr]
Zarife artık duymaya başlasa..Yazık yavrum herşeye yabancı kalıyor..Saf saf bakıyor etrafına..Çok şirin :img-icecr
Nevreste'ye gıcık oldum..
Mustafa Vahide'ye inat olsun diye evlencek nerdeyse kızla :img-blush
Nevreste dünden razı zaten..Bütün Makedonya'yı gezse Mustafa kadar yakışıklı damat adayı bulamaz kanımca :img-icecr
Dügümcü baba olayına koptum yalnız:img-hyste
1800'lü yıllardada inanılırmış böyle şeylere 1900'lü yıllarda da inanılıyordu hala inanılıyor..Demek gelişmek,değişmek hurafe&batıl inanç konusunu pek etkilemiyor :img-icecr
Ramiz Baba Dilaver&Meryem olayına el attı,çözdü vallahi işi :)
Çok şükür..Meryem'cik çok üzülüyordu..
Çok güzel bir bölümdü..Önümüzdeki haftayı iple çekiyorum..
Bütün ekibi kutluyorum,harikalar herzamanki gibi :img-wink:
Hepinize iyi yorumlar,iyi geceler arkadaşlar..Esenlikle kalın bye
bitanem_61 04-02-08, 22:22 Meryem dilaver aşkı mutlu sona gidiyor ama ben hala dilaverden yalnız kaldıkları zaman bir af bekliyorum ramizin onların birbirlerini sevdiğini anlayıp aralarını yapması çok güzel sevaptır ama olmaz eski kaymakamımızın meryemin gönlünüğ alması lazım
Kadıncağızın gece yarısı akıttığı o ka gözyaşı nın hesabı sorulmalı
bitanem_61 04-02-08, 22:24 Nevresta olayına geçmeden benim merak ettiğim damatlar yada anneleri kız bakmaya gitmezlermi kızın evine niye nevreste geldi fatmalara yoksa mustafayı ikna edemem diyemi korktular bu nevrestenin anası nereydi niçin o da gelmemiş
Arkadaşlar yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz.
Tek cümlelik mesajlar, cümlenin tamamını renkli ve/veya koyu(b) yazmak yasaktır. Lütfen sohbet ortamı oluşturmayalım.
Sevgiler
Ehlocan
bitanem_61 04-02-08, 22:31 Zarife ıspanağı görünce keşke kulaklarım duysaydıda gözlerim görmeseydi dedi burda üzülüyümmü sevinşiyimmi anlamadım hele ramizle hasan kazmak için ölcerken zarife ıspanaktan kurtulmak için baba diye bağırıy garibim bilmiy tabi daha başına gelecekleri ıspanak yolda temelli geliy:img-hyste:img-hyste
İyi tarafı alex bunu duyarsa bir yere gitmez gidemez zarifesini bu ıspanak turp gibi namıka bırakamaz
Namık haritayı gösterince hepsi anlarmış gibi baktı .Bütün erkekler kazı çalışmasına başladı fatma doğri süler uydunuz bu yarım akıllıya kazarsınız sonra bulamayınca garibimi gömmeye çalışın
Hazine çıksa ülemi yapacaktınız .Bedia da bir hoştu falda görmüş illede çıkaracak
Yalnız bedianın fallarında tuhaflık var yarıs tutay yarısı tutmay:img-hyste:img-hyste
Fatmanın da iyi parası varmış hocaya vermek için
Herkese iyi geceler,
Elveda Rumeli dizisi'nin 19. bölümü genellikle komik ve espirili sahneler bulunan bir bölümdü.
Bu bölümde tahmin ettiğim gibi hazine arama işi boş çıktı, Namık ve Testi Munevver'in kasaba'ya taşınmasıyla, artık dizide kalıcı olacak gibiler.
Hatice'nin, Hasan'ın üzerine fazla gittiğini düşünüyorum. Aile, Hasan'ın üzerinde gereksiz bir baskı uyguluyor. Düğümcü Baba konusu da pek hoşuma gitmedi. Cahil sayılabilecek saf insanların hurafelere inanması ve bu boş inançların hacı, hoca, büyücüler tarafından sömürülmesine her zaman karşı olmuşumdur.
Ama maalesef, günümüzde de, bazı hocalar, üfürükçüler, büyücüler; saf insanların inançlarını aynı o devirde olduğu gibi sömürmekteler. Bugün de değişen fazla birşey yok.
Gördüğüm kadarıyla, Nevreste sanıldığı kadar güzel bir kız değilmiş. Vahide ondan çok daha güzel ve alımlı bir kız.
Son olarak, Tıbbiyeli Mustafa'ya değinmek istiyorum. Mustafa'yı bu bölümde dizi'nin neredeyse tamamında gördük, oyuncu başarılıydı. Ama, Tıbbiyeli Mustafa rolüne ve oyuncuya yöneltilen bazı eleştiriler yüzünden, karakteri güler yüzlü ve espirili bir kişiliğe dönüştürme çabalarını gereksiz buldum. Mustafa karakteri fazla sulandırlmamalı, aşırılı espirili bir görünüm Mustafa rolüne pek yakışmıyor. Ben her zaman Tıbbiyeli'yi, ilk onsekiz bölümde izlediğim gibi. Ciddi, ağır başlı, kendini vatanına ve insanlarına adamış, idealist bir Tıbbiyeli Mustafa olarak görmek istiyorum. Bu bölüm gözlerim, eski Tıbbiyeli Mustafa'yı aradı.
Lütfen, eleştirilerimden Tıbbiyeli Mustafa karakterini canlandıran oyuncuya karşı olduğum düşünülmesin, ben onu destekleyen bir kişiyim.
Yorumum şimdilik bu kadar.
Saygılarımla.
Not: Elvede Rumeli dizisi 8.başlığı hayırlı olsun.
ayrıca onlarıda zevkle izliyoruz :img-yes:
fakat alex le zarife nin başına gelenlerden sonra
sanki hiç birşey olmamış gibi davranılması tuhaf
zarife sağırlığından memnun gayet sevimli bir şekilde
dolaşıp duruyor
hiçmi merak etmez alexi hiçmi sormaz anlamadım
son gördüğünde ne haldeydi oysa
birde alexin gitme konusu çıktı iyice moralimizi bozdular
şimdi birkaç bölüm falan göstermezler alexi :icon_cry:
yeni başlık açılmış ayırlı yorumlar teşeekkürler ehlocan....
bu hafta çok güzel bir bölüm izledik...te ama iki şeyden şikayetçiyim...
bir sufi gitti bizim zalex çiftimiz arka plana itildi... zarife duymayyy....
alex gitmek isteyyy... te büle olcaksa istemeyim gitsin sufi kalsın... hatta nevresteyle ahretlik olsunlar ıspanak namıklada komşu.... ben alexi ve zarifeyi isteyim dönsünler geri....alex gitmesin kavuşamasınlar ama hepsi olsun pürsıçanda...
ikinci şikayetimde ne ka güzel müziklerimiz varidi yüreciğimizi okşayan bu bölüm ben duymakta zorluk çektim
tamam belki gripim ama kulaklarımda ağır duymuyo belki
te ama bir hafta bekleyim oka, muhteşem müzikleri duyamayımmm te isteyim duyammmm müziklerin sesini açınnnnn te dinleyelimmmm... albüm çıkana ka dinleyelim...müzik ekibini tekrar tebrik edeyim...her hafta yeni müzikleri bize sundukları ve yüreğimizi bu ka güzel titrettikleri için... sesinide duyabilseydik...
fatma annem türki sülesin isteyimmmmmm nezaman süleyecek... patladım beklemekten...
edit: tek ben mi duymayımmm acaba:img-wink:
bitanem_61 04-02-08, 22:49 Dudaklarını büz gözlerini kırpıştır al sana nevreste .Fatma evli değilsin değilmi dedrken mustafaya bakıp çok isteyenim oldi ama ben hiçbirini beğenmedim diyip iç çekmesi yokmi
Vahide bu akaşm süperdi tabi fatmada kız sen kime çektin büle isteysin bogam seni baban gibi tersine soy
vahide hep büleydi sapanla oynardı .kızanların başını yarardı,benim sırık kızım
benim anam hep der büleyimdir erkek gibi ama sever beni ne yapsın evlat iste:img-hyste
Ne ka meraklısın aheste pardon nevreste:img-hyste:img-hyste ne tatlı kızmış değilmi kızçeler ııy ııy:img-hyste:img-hysteonlarda yanaklarını siliy .Pürsiçanda öpme hastalığı var sanırsam:img-hyste
Cezmiciğime değinmeden olmaz yine harikaydı bide şu makinayı çıkartmışsa varya :love05::love05::love05:
Son olarak, Tıbbiyeli Mustafa'ya değinmek istiyorum. Mustafa'yı bu bölümde dizi'nin neredeyse tamamında gördük, oyuncu başarılıydı. Ama, Tıbbiyeli Mustafa rolüne ve oyuncuya yöneltilen bazı eleştiriler yüzünden, karakteri güler yüzlü ve espirili bir kişiliğe dönüştürme çabalarını gereksiz buldum. Mustafa karakteri fazla sulandırlmamalı, aşırılı espirili bir görünüm Mustafa rolüne pek yakışmıyor. Ben her zaman Tıbbiyeli'yi, ilk onsekiz bölümde izlediğim gibi. Ciddi, ağır başlı, kendini vatanına ve insanlarına adamış, idealist bir Tıbbiyeli Mustafa olarak görmek istiyorum. Bu bölüm gözlerim, eski Tıbbiyeli Mustafa'yı aradı.__________________
Bende aynı şeyi hissettim sanki eleştiriler arttığı için kendisine daha çok mimiklerini kullandırmışlar gibi umarım yazılanlardan etkilenilerek yapılmış bir şey değildir...Her zaman bu forumlarda yazdıklarımızın ilgili kişilerce takip edilmesinden memnuniyet duyuyor olsamda bazı şeylerin seyirci istiyor mantığı ile değişmesini istemem...
Dİlaver ve Meryem olayını Ramiz babam çözdü ama nasıl çözdü keşke ne konuştuklarını görebilseydik Dilaver'le...
Atice'nin "Asan'ın bu kızçeler kadar aklı yok" demesine kızçeler nede güzel cevap verdi bize akılsızmı diyorsun diye...
absolutelycandy
Ben Nevreste'yi çok sevdim. İnşallah kalıcı olur
Zarifeciğim sessiz sözsüz kaldı Sağırlığı ettiler bahane, durur öyle bir köşede. Maşallah Vahide, Zarife'nin replikleri de konuşay herhal. Susmak bilmedi more.
Zalex koca bölüm bir kez biraraya gelemedi Alex, Stanbol'a gitmeyi mi düşünüyor ki? Zarifesiz nereye Alex
Ben Meryem, odun kaymakama çektirsin biraz dedim ama bizim kızın hiç niyeti yok. Ramiz Babam birbirlerini seviyorlar, evlenecekler diyince yüzündeki gülümseme nasıldı. Dilaver de aynı şekilde. İkisi de mest oldu resmen
Mambacım gürdün mü Fatma Annemiz'i. Tam da istediğimiz gibiydi. Oh ya nihayet
Nevreste forever!
valla candycim ben de çok sevdim nevresteyi, hatta mustafa için daha ideal buldum, vahide ise çıldırttı beni bu bölüm, şeytan al evire çevire döv dedi, bogasım geldi...hele dalga geçer edayla "kurtardınız mı vatanı" demesi yok mu?sonra da ben de yazılacam askereymiş, vahidenin çenesi çalışacağına kafası çalışsa ya...siz ne yapıyorsunuz manastırlarda dese ya, dergide ne yazıyorsunuz dese ya.abuk subuk kıskançlıklar.
erkek gibi kız olmak güzel de asan dışıında hangi erkekte var böyle viyak viyak çene.offf ufunet bastı beni...:( hayır mustafa bu kadar derin mevzularla meşgulken vahideyi de akıllı bilirken saçma sapan kavgalar niye?
zarife n'olur duysun artık, o duysunki vahide daha az konuşsun...çift kişilik konuşuyor mübarek:img-hyste
bitanem_61 04-02-08, 23:06 Hasanın üstüne niye bu ka gittiler anlamadım bedianın her söylediği çıkmay belli.Hasan kendini kanıtlamak için o ka bağırdı ama işe yaramadı.Hele sofrada tarrışırken kızanlarıda araya kattılarya tam çümbüştü .Hatice hanım beni sofraya davet etmiy
Hatice:anamın dediği gibi allahım alma aklımı
Hasan:ramiz babnın dediği gibi al al:img-hyste:img-hyste
hasan bunu ye ne ka seveysin, ne ka seveyim hiç sevmeyim ,Ölmüş eşşeğin ayaklarını yeri de onu yamam,hele bedianın dediği şeyi hiç yemem
Bende aynı şeyi hissettim sanki eleştiriler arttığı için kendisine daha çok mimiklerini kullandırmışlar gibi umarım yazılanlardan etkilenilerek yapılmış bir şey değildir...Her zaman bu forumlarda yazdıklarımızın ilgili kişilerce takip edilmesinden memnuniyet duyuyor olsamda bazı şeylerin seyirci istiyor mantığı ile değişmesini istemem...
Evet haklısınız Hewal,
On dokuzuncu bölüme gelmiş bir dizinin, yeri sağlamlaşmış, yerine oturmuş
rollerindeki karakterlerle oynanmasını yanlış buluyorum.
Bu bölüm yine her zamanki gibi çok keyifliydi ama serap23 dediğine katılıyorum Alex'i nerdeyse hiç göstermediler desek yeri var, sadece Mustafayla çok kısa bi sohbetleri oldu..Alex gerçekten gidecekmi acaba? :(
Mustafa'ya bayıldım bu bölümde ne şekerdi Nevreste'nin taklidini yaparken :) Dudaklarını büzmesi falan :) Vahide'ye nispet yapıcam diye sahiden evlenecek..
Birde düğümcü babaya çok güldüm özellikle Fatma anneye bu senin uzun boylu kızının dilinide bağlayım istersen dedi :)
Nihayet artık amcasının kaymakamıda muradına erecek oda Ramiz babanın sayesinde iş onlara kalsa ooo mevsim baharıda geçerdi :)
Unutmadan söyleyim bu bölümdede herkeze ufunet bastı yani kaymakama bile dedirttiler bana ufunet basıyor diye.. :img-hyste
Yeni başlık hayırlı olsun :happy0064
Emreninde doğum günü kutlu olsun :happy0064
Bölüm yorumum kısa olacak ama olsun;
Nevrestemiz pek güzel hakketten (dudaklar şahane :img-hyste)
Mustafada iyice kaptırdı kendini bi an ama içimdeki ses diyoki Mustafanın başı fena halde dertte:img-hyste
Zarifenin duymaması beni üzüyor açıkçası :icon_sorr
Nerde o eski Zarife? Şen şakrak...
Alexin gideceğinede üzüldüm ama bence gitmeyecek tabiiki;)
Mutlaka bi sebep olacaktır gitmemesi için.
Herkese iyi yorumlar bye
Yorumlarıma ekleme yapacak olursam.
Bu bölümde, Zarife ve Alex'e çok az yer verildi, bence de özellikle Zarife'ye daha çok önem verilmeliydi. Alex'te bir köşeye itilmiş gibiydi. Zarife ile Alex dizinin en önemli kişiliklerinden ikisi.
Vahide - Tıbbiyeli Mustafa'ya gelirsek. Bence Mustafa, Nevreste ile evlilik önerildiğinde, Fatma Anne'ye böyle bir evliliğin olamayacağını aslında kendisinin Vahide'yi sevdiğini ve onunla evlenmek istediğini açıklamasının tam zamanıydı, maalesef Tıbbiyeli Mustafa bu fırsatı kaçırdı.
Birde, Dilaver ve Mustafa neden hiç fes giymiyorlar? O devirde özellikle, yetişkin müslüman erkeklerin fes giymesi kaçınılmaz bir zorunluluktu. Askerler dahi giymekteydi, bunu gözden kaçmış önemli bir detay olarak görüyorum.
Herkese iyi geceler.
Saygılarımla.
Mustafa'nın mimikLerine koptumm .. :img-hyste
Ayrıca nevreste : geLin demekk .. Makedonca'da .. :img-wink:
Türkçe anlamı da "yeni yetişmiş, genç, taze" imiş Nevreste'nin.
Bence güzel bir isim, orjinal bir kere. Vahide ne kaa uğursuz dese de güzel isim. Vahide de "Tek, bir, yalnız" demek imiş. O da güzel, dizideki isimler hoşuma gidiyor. Zarife de muhteşem mesela, onun anlamı zaten belli "Güzel, şık, ince"
bu forumdakiler bi isim takmak şart oldu gene herşeyi eleştirmişler:img-pilot
memnuniyetsiz forum:img-beee:
takmışlar yazmalara fatma anne mor takmış,vahide mavi,aticem ,yeşil
yok neden zarifeninki sönükmüş bi kere en uyumlu zarifeninki en azından kıyafetlerine uyumuluydu diğerleri teletabies gibi rengarenk gibi olmuş:img-hyste
en güzel yazma meyremin 18 bölümdür kullandıgı yazmadan kurtuldu sonunda:img-hyste
zarifenin sağırlık mevuzusunu pek takmamışlar evet ama geçici durum diye böyle umursamadıklarına veriyorum zarifede polyanna gibi zaten ama en azından içinden alexle konuşsaydı agacına gitseydi:icon_sorr
ama zalexin buluşamaması çok garip oldu neden koca bölüm buluşturmadılar zalexi
nevresteyi oynayan oyuncu çok başarılı vahide gibi düşüneyim her işi yapan ev kızı nasıl rakip olsun vahideye yemek yapay ,hanım hanımcık daha ne olsun
yolunu gözleyenlerinde gözü aydın (bkz:emrecim)
dilaver ve meyrem mevzusu tatliliklan çözüley meyrem gider kimseye demeden diyordum ama sevgili senaristlerimiz bizi böyle bi klişeye düşürmedi çok sevindim çok güzel çözüldü olay dügünümüz mü var şimdi:img-cray:
ramiz baba ne ka hakikatlı asanın fikrini alması çok tatlıydı...
uzun zamandır bölüm sonunda acı bi ezgiyle kapamadık buna sevinem mi üzülem mi bilemedim ama iyi olmuş en azından suça teşvik edilmedik:icon_whis
emre mutlu yıllar
O kaa ufunetli bölümden sonra bu bölüm iyi geldi.Çok keyifli bir bölümdü ama maalesef Alex-Zarife sahneleri çok azdı :( Acaba diyorum senarist,yönetmen,bu çiftin bu kadar ön plana çıkmasını planlamadıkları için biraz geri mi çektiler?Bunlar aldı başını gidiyor,esas hikaye gölgede mi kaldı diye düşünüyorlar?Yoksa ben mi fazla paronaya yapıyorum bilmem.Ama bu kadar da az gösterilmez ki.Hele Alex nerdeyse yoktu!!
Vahide,Nevreste taklitlerinde çok başarılıydı :) Mustafa'nın taklitleri o kaa değil (hele dudağını büzdüğü sahneler) Nevreste'nin bir süre daha kalmasını isterim.Vahide'nin kıskançlıklarını izlemek güzel olacak..
Dilaver mevzusu açıklığa kavuşmadan oldu bittiye geldi.Meryem o kadar üzülmüştü,ne olduda birden birangi şey olmamış gibi yüzünde güller açtı anlamadım..
Bedia'nın hiç bir dediği çıkmadı,yine de neden sebep Hasan'ın o kadar üstüne giderler onu da anlamadım.Neyse düğümler kazasız belasız çözüldü de Asanımı yine küstürmediler..
Matbaa makinası ne olacak bakalım.Cezmi Komutan ve Mustafa nasıl olsa Dilaver'i takip ediyorlar,o evden uzaklaşınca makinayı alırız diye düşünmemişler miydi?Abdülün ev baskını hesapta yoktu galiba.Umarım Cezmi komutan halledebilmiştir.
bu forumdakiler bi isim takmak şart oldu gene herşeyi eleştirmişler:img-pilot
memnuniyetsiz forum:img-beee:
takmışlar yazmalara fatma anne mor takmış,vahide mavi,aticem ,yeşil
yok neden zarifeninki sönükmüş bi kere en uyumlu zarifeninki en azından kıyafetlerine uyumuluydu diğerleri teletabies gibi rengarenk gibi olmuş:img-hyste
en güzel yazma meyremin 18 bölümdür kullandıgı yazmadan kurtuldu sonunda:img-hyste
Te Bedianin bir anda degisen yazmasina ne demeli. Bu faldaki yigit derken yazmasi yesil idi sunra birden degisti beyaz oldi. Alta bagladigi yazmasida renk degistirdi.
ıspanagıma doydum ama onun gözü zarifeden başkasını görmüyo zarifede ne buluyo bu alexte anlamadım turp pardon ıspanak gibi çocuk varken:img-hyste
yinge bu ıspanagın kazma tutuşuna gurban:img-in_lo
namık ekremi çok sevdim
mustafa dilaver sahneleri çok etkileyiciydi abdülhamiti es geçmemeleri düşünceleri doğrultusunda çemkirmemeleri çok güzeldi
isterim bişey soram size bu cezmi komutan neden açık etmiyo itihatçı oldugunu biz birine süleriz diyemi çekiniyo:icon_whis
sunrisecım sen beni benden almaya devam ediyorsun
iyiki yorum yazmıcaktım bu arada :img-hyste
nilimberfum nerdesin
Ispanagin o kadar salak olmadiginida gorduk. ''Bak ne kaa akilliyim'' dedi kendisi. Ramizle Hasandan kacma numarasi yapip saklandi, bu da tabi aklini kullanabildigini gosteriyo.
Ispanagin o kadar salak olmadiginida gorduk. ''Bak ne kaa akilliyim'' dedi kendisi. Ramizle Hasandan kacma numarasi yapip saklandi, bu da tabi aklini kullanabildigini gosteriyo.
şimdi televizyondan izledim bitiyo boşuna koşmayın
sunrise bu gece aldığım en güzel haber namıgım ve testi münevverim yerleşeyler pürsıçana :happy0064:happy0064
çok sevindim çok sevindim:img-in_lo
Arkadaşlar şimdi 2. postayı izledim. Bu bölüm tam anlamıyla 1. bölüm nostaljisi yapmışız...
Fatma anne-Ramiz baba-Tayyar esprisi....
Fatma annenin sabah pencereden konuşması...
Ramiz babanın kızancıklara şeker dağıtması...
Seni bogacam Ramiz esprisi....
Nevreste forever....te o ka.!!!
sevgili yardımcı yönetmenimiz
doğan ümit karaca yönetmen olarak yazdı jenerikte
serdar akarla birlikte
ben mi yeni fark ettim yoksa yeni bi gelişme mi??
sevgili yardımcı yönetmenimiz
doğan ümit karaca yönetmen olarak yazdı jenerikte
serdar akarla birlikte
ben mi yeni fark ettim yoksa yeni bi gelişme mi??
Belki artık üç yönetmenimiz olmuştur...bak ne ka zengin bir diziyiz :icon_whis Yalnız Can için endişelendim şimdi...Yine Serdar Akar'ın gittiğini filan sanırsa nasıl toparlarız bilmem...:img-wink:
Ebru, beğendin değil mi Nevreste kızımızı...ben isteyim kalıcı olsun dizide...Naamik'ın Mustafa'sı ile evlenmese de olur, arada bizim eve gelip gitsin, vahide'ye nasıl hanım hanımcık olunur göstersin yeter. Ben onu Emre'ye alacağım zaten. Teyzemin de onayını aldım, kararımı verdim. İlk fırsatta forumcak gidip isteyelim Nevreste'yi...(Pürsıçan'a gitmenin birangi yolunu arayan yinge...:icon_whis)
Hep yazayım diyorum unutuyorum. Vahide de bu hafta çok iyi oynamıştı. Hem akşam yemeğinde, hem sinirlenip dışarı çıktığında, hem Nevreste geldiğinde harikaydı...baba-oğul pardon baba-kız sahnelerine bayıldım yemekte...:good:
Nevreste forever....te o ka.!!!
Belki artık üç yönetmenimiz olmuştur...bak ne ka zengin bir diziyiz :icon_whis Yalnız Can için endişelendim şimdi...Yine Serdar Akar'ın gittiğini filan sanırsa nasıl toparlarız bilmem
can yine sabah sabah gelip sorarsa asıl siz beni nasıl toplıcaksınız :img-hyste
evet şimdi araştırdım (arşatımacı forumcu)daha evvel yardımcı yönetmenimizmiş kendisi sanırım tarkan bey yoruldu yada üşüdü:icon_sorr
evet artık 3 yönetmenimiz var kendimi can gibi hissettim:)
korkmayın tarkan bey yapımda yazdı:)
nevreste tipik ev kızı hatta birazda eke herhaltı biliyo ama dudak hareketleri falan hoşuma gitti vahidenin çırpınışları daha çok hoşuma gitti
ben ıspanağımı aldım sizde nevrestenizi koyvermeyin yaparsanız kampanya katılırım
edit:candyden korktuğumdan beni affetsin diye değil:img-hyste
nevreste forever...
Günaydın hanımlar...:img-wink:
Nevreste ile Vahide çarpıcı bir şekilde zıt olan karakterleri ile nefis bir çatışma yarattılar ama daha Nevreste tam olarak tırnak göstermedi...Eğer kalıcı olursa epey keyifli diyaloglar izleyebiliriz dişi Hacivat-Karagöz'lerden...
Vahide'nin babası ile sofra muhabbetlerine ben de bayıldım.Baba-kız güm güm geçirdiler birbirlerinin sırtlarına...:img-hyste Ancak Mustafa'nın saldırısını karşılayamayan Vahide'nin dışarda sinir ve üzüntüden titremesi,gözlerinin dolması filan çok çok iyiydi...Bu gece Berrak hanımı gerçekten çok beğendim...
Mustafa'yı da sıcak ve espirili görmek hoştu ancak Vahide'ye inat Nevreste'ye umut vermeye devam ederse başı fena derde girecek!
Alex-Zarife ilişkisinde beklediğim gerçekleşiyor aslında.Fazla hızlı gidince,bir fren şart olmuştu ama Alex'in gidişi diziyi çok aksatır kanımca.Olmaz,olamaz deyim!!!Ama Manastır'da bi öğretmenlik filan fena olmaz,hem de biz Manastır'ı ve şehir hayatını da daha yakından görmüş olurduk...Hem de Mustafa ile Dilaver'e de,diziye de daha siyasi açılımlar sağlardı..Tabii bu benim fikrim.Eminim senaristimizin daha hoş fikirleri vardır Zalex için...
Emre,doğum gününmüş!Yeni yaşını kutlar,bir ömür sağlık,mutluluk,esenlik dilerim...
Nevreste forever!
Günaydın hanımlar...:img-wink:
Nevreste ile Vahide çarpıcı bir şekilde zıt olan karakterleri ile nefis bir çatışma yarattılar ama daha Nevreste tam olarak tırnak göstermedi...Eğer kalıcı olursa epey keyifli diyaloglar izleyebiliriz dişi Hacivat-Karagöz'lerden...
Vahide'nin babası ile sofra muhabbetlerine ben de bayıldım.Baba-kız güm güm geçirdiler birbirlerinin sırtlarına...:img-hyste Ancak Mustafa'nın saldırısını karşılayamayan Vahide'nin dışarda sinir ve üzüntüden titremesi,gözlerinin dolması filan çok çok iyiydi...Bu gece Berrak hanımı gerçekten çok beğendim...
Mustafa'yı da sıcak ve espirili görmek hoştu ancak Vahide'ye inat Nevreste'ye umut vermeye devam ederse başı fena derde girecek!
Alex-Zarife ilişkisinde beklediğim gerçekleşiyor aslında.Fazla hızlı gidince,bir fren şart olmuştu ama Alex'in gidişi diziyi çok aksatır kanımca.Olmaz,olamaz deyim!!!Ama Manastır'da bi öğretmenlik filan fena olmaz,hem de biz Manastır'ı ve şehir hayatını da daha yakından görmüş olurduk...Hem de Mustafa ile Dilaver'e de,diziye de daha siyasi açılımlar sağlardı..Tabii bu benim fikrim.Eminim senaristimizin daha hoş fikirleri vardır Zalex için...
Emre,doğum gününmüş!Yeni yaşını kutlar,bir ömür sağlık,mutluluk,esenlik dilerim...
Nevreste forever!
Senin de günün aydın olsun kumrim :img-in_lo
Genel olarak aynı sahneleri beğenmişiz. Ama ben neden Ispanağa eskisi ka gülemedim ki...sadece bana mı öyle geldi acaba...???
Zeren'cim, ben Alex'in gitme kararını mantıklı bulmakla beraber bir şekilde (henüz bahane bulamadım...düşuniyım...) gidemeyeceğini umut ediyorum. Amma derdim başka...Alex'in, Zarife'nin duyamadığını öğrendiği sahne bana çok vasat geldi. Yani hepsi bu ka mı...? Böyle mi öğrenecekti, bu ka mı tepki verecekti.!!! Daha fazla şaşırmasını ve üzülmesini beklerdim ya da bunları bize hissettirmesini :icon_sorr. Belki Mustafa geçici olduğunu söylediği içindir ama dediğim gibi olayı duyduğu andaki tepkisi bana yetersiz geldi...:img-cool2
Ebrucanım, yoksa siz Candy ile dargın mısınız...? İnanmıyorum, siz dayanamazsınız birbirinize...tuh...te kuruyana ka barışın bakayım :img-pilot
müzikler içın edit: Kapanan başlıkta mysterys'm müzikleri duyamadığından yakınmış. Ben de duyamayim :icon_sorr Konuşmalar baskın, müzik çok kısık. Müzik ekibi bize küsmü...? Birangi hatamız mı oldu ki kısarlar müziğin sesini...? Yoksa geçen hafta "Aman Doktor" türküsünün o sahneye ne ka yakıştığını (te aynen klip gibi olmuştu..) yazmadık diye mi alındılar...! Sürç-i lisan ettikse affola...tez zamanda müziğin sesi açıla....:img-wink:
Nevreste forever...!
Genel olarak aynı sahneleri beğenmişiz. Ama ben neden Ispanağa eskisi ka gülemedim ki...sadece bana mı öyle geldi acaba...
yinge ne bu hiçbişeyi begenmeyen tavır
yok mustafa namık mimik yaptı
yok yazmalar
yok ıspanaga gülmedim
ey ardaer nerdeysen çık gel :)
yinge sırf kazma tutuşuna gurban o nasıl kazmaktır
zerencim yingeye bakma ben çok güldüm namıga:img-wink:
abdüş hala dilaverin peşinde vahideyi boşladı belki vahide
nevreste-mustafa çiftini abdüşle kıskandırır:icon_whis
Senin de günün aydın olsun kumrim :img-in_lo
Genel olarak aynı sahneleri beğenmişiz. Ama ben neden Ispanağa eskisi ka gülemedim ki...sadece bana mı öyle geldi acaba...???
Zeren'cim, ben Alex'in gitme kararını mantıklı bulmakla beraber bir şekilde (henüz bahane bulamadım...düşuniyım...) gidemeyeceğini umut ediyorum. Amma derdim başka...Alex'in, Zarife'nin duyamadığını öğrendiği sahne bana çok vasat geldi. Yani hepsi bu ka mı...? Böyle mi öğrenecekti, bu ka mı tepki verecekti.!!! Daha fazla şaşırmasını ve üzülmesini beklerdim ya da bunları bize hissettirmesini :icon_sorr. Belki Mustafa geçici olduğunu söylediği içindir ama dediğim gibi olayı duyduğu andaki tepkisi bana yetersiz geldi...:img-cool2
Ebrucanım, yoksa siz Candy ile dargın mısınız...? İnanmıyorum, siz dayanamazsınız birbirinize...tuh...te kuruyana ka barışın bakayım :img-pilot
Nevreste forever...!
Ispanak'a pek bi lafım yok zaten çok abartılı bir karakter,sulanmaya müsait...Biraz bunu hissettik galiba...Yanlız,evet,Alex'in tepkisi beni de şaşırttı.Belki de bekliyordu zaten böyle bir haber.Bu kadar kolay atlatılmayacağını biliyordu ama yine de daha yoğun bir duygu beklerdim ben de...Zarife'de Alex'de çok geriye çekildiler(Bence rejiden!),bu beklenen bir durum değil ve hayal kırıklığı yarattı herkeste...
ebrucuk'um,Abdüş'deki Vahide ilgisizliği şu dakkaya kadar ortalığa çıkmayan,nerelerde olduğu mechul,güzeller güzeli gelinim,MCD'nin D'si doray'ımın eseri zannımca...Paşa'mın mahdumu Abdüş Vahide'yi unuttu gelinim çıkınca meydane....:img-cool2
Nevreste forever!
müzikler içın edit: Kapanan başlıkta mysterys'm müzikleri duyamadığından yakınmış. Ben de duyamayim :icon_sorr Konuşmalar baskın, müzik çok kısık. Müzik ekibi bize küsmü...? Birangi hatamız mı oldu ki kısarlar müziğin sesini...? Yoksa geçen hafta "Aman Doktor" türküsünün o sahneye ne ka yakıştığını (te aynen klip gibi olmuştu..) yazmadık diye mi alındılar...! Sürç-i lisan ettikse affola...tez zamanda müziğin sesi açıla....
yingem bu konuda ortacıgım çok üzgün bir sürü dertlendi bu akşam
bende fark ettim ama ben bi an kapanan şirketimizle bağlantısına yordum ama sonra düşündüm düşündüm yok bizim birangi hatamız ne oldu müziklerimize
müzigin sesi açılsın te o kaa
zerrencigim senin gelin acaba abdüşlemi kaçtı piyasada yok :img-hyste
yinge fark ettiysen zerren bize günaydın dedi günaydı ama 2 güne yakın uyumayan ben bu lafı hakedemedim ben az uyuyayımbye
hala deyim korkumdan değil sadece destek :)
nevreste forever...
Müzik konusunda da;finalde,Jenerik müziğinin farklı ve yeni aranjesi vardı.Özellikle dikkatimi çekti benim,çok beğendim ama bölümün genelinde evet pek müzik duymadık açıkçası!
Hani Fatma anne'nin türküsü...
Nevreste forever!
yinge ne bu hiçbişeyi begenmeyen tavır
yok mustafa namık mimik yaptı
yok yazmalar
yok ıspanaga gülmedim
ey ardaer nerdeysen çık gel :)
yinge sırf kazma tutuşuna gurban o nasıl kazmaktır
zerencim yingeye bakma ben çok güldüm namıga:img-wink:
abdüş hala dilaverin peşinde vahideden vaz mı ?geçti belki vahide
nevreste-mustafa çiftini abdüşle kıskandırır:icon_whis
Ebrucanım, kumrim kumrim....tam tersine ben bu haftaki 1. bölüm nostaljisinden çok memnunum. Ispanak eleştirisine gelince yani sevmemek değil de sanki daha çok gülüyordum önceden...bana kalırsa yeni espriler yazılması gerek Ispanak için..Şayet öyle tatlı bir karakteri harcarlarsa yazık olur...hem kendisi damadım olur...:icon_whis
Kızacaksın yine ama Atice'nin üle sabahın erinde koşa koşa gelmesi, babasının yanında, hatta bizzat ona "kocam macun yemiyor" manasında konuşması abes değil miydi...? Süle şimdi haksız mıyım...! :img-pilot
Hımm unuttuğum sadece Dilaver-Meyrem kalmış...Son sahnede iki oyuncu da harikaydı. Dilaver o ka içten gülümsüyordu ki, şansına inanamaz gibi, gözleri Meyrem de....Meyrem de kızardı, utanarak gülümsedi....çook tatlıydı...:img-in_lo
Naamik'ın Mustafa'sı nın mimiklerini de eleştirmedim tam tersine hoşuma gitti...Vahide'yi de beğendim...Evin erkeği Asan da formundaydı...Nevreste zaten forever...Fatma annem eski haline dönmüş zaten...Sen şimdi niçın Ardaer'e şikayet edersin yingeni :icon_sorr
Nevreste forever!
Müzik konusunda da;finalde,Jenerik müziğinin farklı ve yeni aranjesi vardı.Özellikle dikkatimi çekti benim,çok beğendim ama bölümün genelinde evet pek müzik duymadık açıkçası!
Hani Fatma anne'nin türküsü...
evet lalala diye adlandırdığımız parçanın değişik bi versiyonuydu çok güzeldi sanırım bu bölüm jenerikte sindirdik müzigi
fatma anne türkü süleycek ama ne zaman:icon_sorr
ben hala burdayım:img-hyste:img-hyste
yinge sana laf yetiştirmeden gidemicem
şimdi göçmen arkadaşlarımız daha iyi bilirki onların gelenek görenekleri anadoludan çok çok farklı
annemlere göre bırakın böyle bi konuşma hamile olduklarını bile gizlerlermiş
ama dönemi bilemesemde rumelide çok daha farklı böyle konuşmalar gerçekten çok yadırganmıyor bence senaristlerimiz bu farkı en az bizim kadar biliyorlardır ve dikkat etmişler haksızsın yingecim:img-wink:
yingem bu konuda ortacıgım çok üzgün bir sürü dertlendi bu akşam
bende fark ettim ama ben bi an kapanan şirketimizle bağlantısına yordum ama sonra düşündüm düşündüm yok bizim birangi hatamız ne oldu müziklerimize
müzigin sesi açılsın te o kaa
zerrencigim senin gelin acaba abdüşlemi kaçtı piyasada yok :img-hyste
yinge fark ettiysen zerren bize günaydın dedi günaydı ama 2 güne yakın uyumayan ben bu lafı hakedemedim ben az uyuyayımbye
hala deyim korkumdan değil sadece destek :)
nevreste forever...
Kapanan şirketimizle bağlantısı olduğunu sanmıyorum kumrim..:icon_whis Ben birangi tuhaflık hissetmiş idim ama ne olduğunu "ortacıgın" süleyince anladım...Varsa hatamız özrümüzü de diledik...
*Hem duyabileceğimiz bir ses hem de yeni türküler dinlemek isteyiz..:img-cool2
*Nevreste'yi her hafta gürmek isteyiz...:img-cool2
*Amcasının kaymakamına şanına yaraşır düğün isteyiz...:img-cool2
*Ben de uykusuzum kumrim...yingenin yerine de uyu biraz...:img-wink:
laf yetiştiren edit: Göçmen arkadaşlarımız bizzat açıkladılar ki onların adetleri de bizden farklı değilmiş...tamam Ramiz babam kızlarına çok yakın ama bu olayı abarttılar işte...haklıyım Ebrucigım...!!! :img-wink:
Nevreste forever...!
Ben de Rumeli'de kızların ailelerinin yanında bu kadar rahat konuşacaklarını sanmam,ne kadar bize göre kızlar daha rahat,aileler açık fikirli olsalar da...
Sizin uyumaya niyetiniz yok galiba,gece kumrileri...Hiç mi yatmadınız?E,pes yani eğer öyleyse...:img-in_lo
Fatma Anne'nin türküsünü isteyiz.
Dilaver'e ağız tadıyla düğün isteyiz.
Alex gitmesin isteyiz.
Zalex'imizi isteyiz.
Nevreste forever!
olimbera doğru söylüyorsun sn Amon un siteye koyduğu Gerçek tıbbıyeli portresi bizim dizideki tıbbiyeli mustafa değil bizim tıbbıyeli mustafa benim bilgilerim beni yanıltmıyorsa İttihat ve terakki nin Cenevre subesinin kurucularından olan Mustafa Ragıp(Feryad gazetesi sahibi olarak bilinir ilginç bir ayrıntıdır. bizim gazetenin adını merak ediyorum doğrusu
Kendimden alıntı yaptım 17 ocak tarihinde yazmışım bu yazıyı bilgilerim beni yanıltmamış. İşte bu bölümde gazetemizin ismi ortaya çıktı artık tıbbiyeli Mustafa nın kim olduğunu daha net biliyoruz
çok güzel bir bölümdü,gerçek Naamiik'ın temelli gelişine çok sevindim :D
zavallı Zarifecik'in de kulağı iyileşsin artık
[QUOTE=*deniz*;6033951]O kaa ufunetli bölümden sonra bu bölüm iyi geldi.Çok keyifli bir bölümdü ama maalesef Alex-Zarife sahneleri çok azdı :( Acaba diyorum senarist,yönetmen,bu çiftin bu kadar ön plana çıkmasını planlamadıkları için biraz geri mi çektiler?Bunlar aldı başını gidiyor,esas hikaye gölgede mi kaldı diye düşünüyorlar?Yoksa ben mi fazla paronaya yapıyorum bilmem.Ama bu kadar da az gösterilmez ki.Hele Alex nerdeyse yoktu!!
evet bencede öyle
herkes alex zarife aşkını konuşunca geri çektiler herhalde:icon_sorr
tamam geri çeksinler ama yok saymasınlar
o kadar güzel anlattılarki bu aşkı bize :img-in_lo
bir bölüm bile olmayınca eksikliğini hissediyoruz
günaydın günaydın günaydınlarrrrr
Elveda Rumeli'i kaçırmadan izlemeye çalışıyorum
çok güzel bir hikaye, çok güzel bir işleyiş
ne kaa güzellerr
bu akşam tam olarak diziyi izleyemedim misafir olduğundan dolayı ama sanırım tıbbıyeli mustafanın bir komutanla konuşurken komutanın MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ten bahsettiğini duydum tabi ozamanlar Mustafa Kemal 16 yaşlarında gözlerim fal taşı gibi açıldı :)
Nevreste'ide pek severim :) ilerde daha iyi olcağına eminim
Dünkü bölüm çok neşeliydi ama sanki birşeyler eksikti..Alex neredeyse hiç görünmedi.Zarifenin duymadığını öğrendiğindeki tepkisi hayal kırıklığına uğrattı beni.Bu bölüm Mustafa ve Vahide üzerine kurulmuştu.Aslında öyle demekte belki yanlış oluyor ama Zarife ve Alex geri plana atılmaya mı çalışılıyor ..:icon_sorr Ben anlamadım.ebrucuk dediği gibi Hakiki Namıka da gülemedim...
Nevreste çok hoştu.Mustafa Vahide iyiydi.Son sahnede Dilaver Meryem çok tatlıydı.Ama yinede bilmiyorum ya işte..Ben tam istediğim tadı alamadım..
Alex gitmesin..:img-in_lo
BlackMamba 05-02-08, 09:01 FATMA ANNE GERİ DÖNDÜ!!!!!!!!!!!:happy0064:happy0064İşte özlediğim sevdiğim fatma anne buydu..
çok uzun zamandır ramiz tarafından sindirilen fatma anne izlemekten cok rahatsızdım..dun de forumda dile getirmiştim ama bu kadar cabuk geri dönüş almayı beklemiyordum..çok mutluyum..:img-in_loramizin köşeye sinerek oturmasına bayıldım..camdan tayyarı fırlatan fatma anneyi gorduk coooooook uzun bir aradan sonra!!bir kerede bogma teşebbüsü sergileseydi ve tükürüp "kuruyana kaa gelesin "dese her birseyler tam olacaktı ama onlar da gelecek bolumlere insallah diyerek umutla bekliyorum..:img-wink:
(gozumuz aydın candy..:img-wink:)
bir de bu bolumde oyunularımızın kostumlerine el atılmış..cokta guzel olmuş ama zarife'nin es geçilmesi hristiyan cocuk sevmesinden dolayı mıdır anlamadım..:icon_sorro tez zamanda onunda renkli renkli yeni ciciler giymesini rica ediyoruz te o kaa!!
forumun yingesi sana birangi sey demiyeceğim allahtan ki kölen,baş yaverin ve zerren dışında sana inanan yok..:img-cool2
yingeye not:ıspanak namık'a cok gulemedim demişsin,tek ben mi oyle dusunuyorum demişsin..diyorum ki yalnız değilsin!!
bitanem_61 05-02-08, 09:05 Mustafa vahideyi kızdırmak için evlene bilirim dedi hiç bediayla fatmanın bu ka acele edeceğini hesap etmedi evden kaçmaya çalışırken yine vahideye yakalndı
Nevreste iyiydi komikti hatta onun sayesinde bu bölüm eğlendik dahada güleriz ilerde ,vahidenin bellkide iyi bir ev hanımı olmaya çalışmasını da izleyebilirz mesala deliksiz patik örebilir, börek açabilir bunları düşününce şimdiden gülme kırizine giriyorum:img-hyste:img-hyste ama nevrestenin fazla kalmasını istemem onu sofiden daha kötü gürdüm ben (sofinin gelmesi için yer yapan kişi) azıcık iş yokuşa sürerseler hem mustafanın hemde fatmaların başına bela olur mesela düğümcü baba gibi bir sürü tanıdığı çıkabilir
uzatmadan gitsin bence
Ben ramizin vahide ve mustafadan şüpelendiğini düşünüyorum mustafayı tam anlamsada vahidenin sinirli tavırlarından anladı gibi geldi malum onun gözünden bir şey kaçmaz
Ramiz meryemle konuşmak için geldiğinde bilin bakalım size ne getirdim dedi ben de BABA diye ses ettim ama duyan olmadı
Abdülün saçlarını gürmeyim diye istekde bulundum ,
abdül kapıyı kırmadan önce fesini çıkardı bu sahne doray içindi sanırsam yalnız pek kuvvetliymiş abdül tek bir tekmeyle kapıyı kırdı.AMA aradığını bulamıycak bence cezmicıgım :img-in_lo:img-in_lo çıkarmıştır makinayı ordan da ner götürmüş onu bilmeyim şimdi bunu kendi evine götürüse değmeyin benim keyfime:happy0064:happy0064 abdülün bulamadığında ki yüz ifadesini de şimdiden ahyal edebiliyorum:img-black:img-black mor çok yakışacak bence
Emre doğum günün kutlu olsun
bitanem_61 05-02-08, 09:14 Nerdeyse her mesajıma yazmak isteyim dilaverle meryemin evleneceğine çok ama çok mutlu oluyorum.Ama dilaver meryemin kırdığı kalbini düzeltmezse(meryem halinden memnun)benim kırıp kalbimi düzeltmezse bir şeyler söyleyip gönlümüzü almassa yaptığı eşşeklik yanınamı kalsın benim içimde hep bir eksiklik olacak lütfen duyun beni çok bişey değil sadece özür
İSTEDİM;İSTİYORUM;İSTİYCEM
Mustafa gelince savaş çıkıyor dedi vahide seferberlikmi ilan edildi gidem yazılam bende savaşa gidem hem senden kurtulam:img-hyste:img-hyste vahidenin her sahnesine bayıldım herkese lafyetiştirdi fatma bile durduramadı:img-hyste:img-hyste bu hafta çok güldü haftaya ağlamasın
Her ne kadar Alex'in uzaklara gitmesini istemiyorsam da,bir süreliğine Pürsıçan'dan gitmesi doğrudur...Zarife ile bir tesadüf neticesi daha karşılaşmaları ve bunun görülmesi,olayı tamamen koparır(Mutlaka da görülürler.Ne der Murphy kanunu:Ekmeğin yağlı yüzünün halıya gelme ihtimali halının yeniliği ile doğru orantılıdır!).Ya ölürler ya da Ramiz baba bile inanmaz artık onlara...Senaryo da hızlı gidilince bu ilişki tıkandı,biraz beklemeye alınması iyi olacaktır.Stanbol diyen arkadaşlara bir kez daha hatırlatmak isterim ki,orası da Osmanlı ve Şeriat mahkemeleri aynen geçerli.Orada da evlenemezler uzunca bir süre...Ayrıca Alex yanlız başına İstanbul'a değil bir Avrupa ülkesine gider,eğer giderse.Kendi kültürüne daha uygun olur...İstanbul'da bir Gayri-Müslim tek başına ne yapsın ki?!
Mustafa karakterinin değişimine itiraz edenlere de bi şeyler demek isterim...Bu çocuk daha genç ve aşık!Evet,vatan kurtarmaya soyunmuş ama bu ,yaşının gereğini yaşamasına engel değil ve devrimci ille de asık suratlı olmak zorunda,hiç değil!Akıllı insan,zeki insan mizah duygusu taşır.Yeri geldiğinde gülmeyi ve güldürmeyi de bilir.Ne yani,koskoca Tıbbiye'li genç,ne kaa akıllı olsa da,bi cahil köy kızına daha ne kadar ezdirir ki kendini?!...Dün iyi benzetti Vahide'yi bence!Hatta az bile yapıyor...Tabii ki her zaman böyle olmayacaktır.Her şey yerinde ve zamanında güzel...Mustafa dün gece süperdi ve tam kıvamındaydı bence...
edit:Sataşmalara cevap vermiyorum,gerçekler ortada!:img-cool2:icon_twis
Nevreste forever!
Mustafa karakterinin değişimine itiraz edenlere de bi şeyler demek isterim...Bu çocuk daha genç ve aşık!Evet,vatan kurtarmaya soyunmuş ama bu ,yaşının gereğini yaşamasına engel değil ve devrimci ille de asık suratlı olmak zorunda,hiç değil!Akıllı insan,zeki insan mizah duygusu taşır.Yeri geldiğinde gülmeyi ve güldürmeyi de bilir.Ne yani,koskoca Tıbbiye'li genç,bi cahil köy kızına daha ne kadar ezdirir ki kendini?!...Dün iyi benzetti Vahide'yi bence!Tabii ki hr zaman böyle olmayacaktır.Her şey yerinde ve zamanında güzel...Mustafa dün gece süperdi ve tam kıvamındaydı bence...
zerrencim dün mustafayı ben de beğendim, dedim ya ben onun yerinde olsam vahideyi evire çevire döverdim diye ama şimdi kızarlar bana hiç beyefendi kadına el kaldırır mı diye???daha canlı daha hareketli idi. ama bence bu canlılık bu hareket karakterinde bir değişime sebep olmuş değildi.yani ciddiliğinden birşey kaybetmemişti.
nevresteyi de her nekadar sevmiş olsam da, mustafaya daha iyi eş olacağına inansam da, en azından yaptıklarıyla dalga geçmeyecektir, senaryo gereği bu olmayacaktır ama...benim beklentim mustafayı anlayan bir eş...bunun erkek ruhlu kadın ruhlu olmasıyla alakası yok, bakın dilaver de erkek, ne güzel anlaşıyor mustafayla. tamam ilgilenmezsin mutfak işleriyle, elinde sapan tüfek gezersin ama anlayış sorunu var vahide de.sadece mustafaya olan kıskançlığına odaklanmış en kadınca, ama demiyoki bu adam ne yapıyor? işi ne manastırda? neymiş vatanı kurtardınız mıymış? bu lafının üzerine bile ben mustafa olsam soğurum vahideden, çünkü onun hafife aldığı vatan kurtarma hayalleri yüzünden şu anda hayalet mustafa.bir merak et, ne yazıyorsunuz o dergide, evde çan çan çan çene yapacağına, madem erkek ruhlusun, git de matbaa öğren...keşke mustafa vahideye gösterdiği kibarlığı nevresteye de göstermiş olsaydı da kızcağızın hayalleriyle oynamasaydı. aşık etti kendine.vahideden mustafayı benzemesini beklerken mustafa giderek vahideleşiyor...
kısacası ben bu dizide erkek gibi kadın kavramının işlenişini sevmiyorum, sadece fiziksel olarak ve elindeki tüfekle bağdaştırıyorlar...eksik geliyor bana.
meryemi çok seviyorum, dün öyle ne kadar masum masumdu. ayrıca dilaverle aralarındaki aşkı o kadar güzel yansıtıyorlarki. aralarında ramiz amca ve ailesi olmasına rağman, o kalabalıkta bile bakışları o kadar güzeldi ki...
Ayırlı sabahlar !
Yeniden Fatma anneyi bulduğuma çok sevineyim bende.
Gözüme çarpan birkaç detay dışında çok güzel bir bölümdü. Vahide ön plandaydı ve ekranı doldurdu. Evde kimse onun bir kız olarak bir kalbi olduğunu farkedemiyor, geçen yazılarımda acaba Fatma anne bilerek mi Nevreste'yi ortaya attı demiş idim ama lafımı geri aldım.
Hatice'nin gelip anasına babasına şikeyette bulunması bana da garip geldi, ne böyle her aksilikte toparlanıp şikayete mi gideceksin ? Ve Bedia'nın sözleriyle Hasan'ın üzerine çok vardılar.
Ramiz babam nasıl da büyük büyük büyük dedesinin güğümü ile içlendi. Meğer arıyorlarmış kaç kuşaktır.
Yanlız bu arada anlamadığım dizide biz 1897'deyiz, Manastır İdadisinde Mustafa Kemal nasıl olabiliyor ? Bildiğim kadarıyla idadi lise demek çünkü.
Bir de ilk sahnelerde Bedia'nın yeşil başörtüsü vardı, birden yok oldu, nereye gitti bilen var mı ?
Bu arada Emrecetin yeni yaşın kutlu, mutlu olsun. Yanlız şu Nevreste pek ağız burun oynatayı, ne dersin ?
Bir de kızlar mı oğlan evine kendini beğendirmeye bir tepsi börekle gidermiş ?
Nevreste de ne meraklıymış evlenmeye, biraz ağırdan satsana kendini yahu.
Valla Emrecetin sen bu işi bir daha düşün ablam bu ne büle ? Tübe, tübe...
BlackMamba 05-02-08, 09:51 Ayırlı sabahlar !
Yeniden Fatma anneyi bulduğuma çok sevineyim bende.
Gözüme çarpan birkaç detay dışında çok güzel bir bölümdü. Vahide ön plandaydı ve ekranı doldurdu. Evde kimse onun bir kız olarak bir kalbi olduğunu farkedemiyor, geçen yazılarımda acaba Fatma anne bilerek mi Nevreste'yi ortaya attı demiş idim ama lafımı geri aldım.
Hatice'nin gelip anasına babasına şikeyette bulunması bana da garip geldi, ne böyle her aksilikte toparlanıp şikayete mi gideceksin ? Ve Bedia'nın sözleriyle Hasan'ın üzerine çok vardılar.
Ramiz babam nasıl da büyük büyük büyük dedesinin güğümü ile içlendi. Meğer arıyorlarmış kaç kuşaktır.
Yanlız bu arada anlamadığım dizide biz 1897'deyiz, Manastır İdadisinde Mustafa Kemal nasıl olabiliyor ? Bildiğim kadarıyla idadi lise demek çünkü.
Bir de ilk sahnelerde Bedia'nın yeşil başörtüsü vardı, birden yok oldu, nereye gitti bilen var mı ?
Bu arada Emrecetin yeni yaşın kutlu, mutlu olsun. Yanlız şu Nevreste pek ağız burun oynatayı, ne dersin ?
abla hosgeldin..:happy0064
fatma annemin evi pek tekin değil..bir ortu kaybolmus mevzuu bile etmeye gerek yok daha once cok daha buyukleri kaybolmustu..
kaybolan davulcu,mustafanın döşekleri,vahide'nin altınları..vb..
ee haklıymısım değil mi ne dedi fatma anne bir sutcunun en onemli hazinesi güğümlerimiş..:img-wink:
Yanlız bu arada anlamadığım dizide biz 1897'deyiz, Manastır İdadisinde Mustafa Kemal nasıl olabiliyor ? Bildiğim kadarıyla idadi lise demek çünkü. 1897'de Mustafa Kemal 16 yaşında bir Manastır Askeri İdadisi öğrencisi idi gerçekten.Bir hata yok yani...
Dünkü bölüm güzeldii, ama diğerleri kadar değill.
Hemen hemen Alex'i hiç göstermediler.. Alex üzgünn, hala zarife için endişe duyuyo ama zarife'de hiç öyle bişey yok. Saçma oluyo yani.
Hem artık bez bağlamaya da gitmiyo.
ALex için hiç gözyaşı da dökmedi. Hem sağır oluşunun etkilerinide çok çabuk atlattı.
Bence bunları biraz kafaya takması gerekirdi.
Ama zarife maşallah çok mutlu.
Ne Alex ne de sağırlığı hiç umrunda değil. Gülüp duruyo.
Tamam Allah bozmasın ama abartıyolar bencee.
Bu yönden birazda hüzünlü sahneler gösterilmeli diye düşünüyorum
[QUOTE=lyon69;6034683]
[QUOTE]Yanlız bu arada anlamadığım dizide biz 1897'deyiz, Manastır İdadisinde Mustafa Kemal nasıl olabiliyor ? Bildiğim kadarıyla idadi lise demek çünkü. [/QUO
Sayın lyon69 evet hakkınız var idadi lise demek ama Mustafa Kemal o tarihte Manastır askeri idadisinde 2 ci sınıfta okuyor 16 yaşındadır lise 2 ci sınıf için olması gereken yaştadır yani bir tezat yok
gelelim Bölüm yorumlarına: Önce gözüme hoş gözüken noltaları yazayım
Fatma Anne nin eski formuna kavuşması gayet iyi Ramiz baba nın Cabbar ile Bedia arasında olacakların ipucunu vermesi de gayet güzel di de sanki Cabbar ile Baytar efendi arasındaki rekabet kızışacak mi ne ? Ne de olsa bedia hn pek bir cilveli
nevreste karakteri bence eğlenceli olmuş ama pek bir kurnaz pek bir dilbaz geldi bana Vahide nin zorlu bir rakibi oldu derim ben ama yine de umarım yeni bir sufi vakası olmaz.Fatma Anne mustafa yı tanıtırken dediği "Namık Mustafasi"
lafına çok güldüm
Cezmi komutanın bizimkilere sahip çıkması çok önemli derim
Bir de aklıma takılanlar var
Herşeyi merak eden bedia hn Ispanak Namik in kim olduğunu niçin sormadı.Ispanak ve münevver teyze temelli taşınıyorsa bu mustafa için yeni bir dert demek bu ıspanak ortada dolaşır ben sütçünin yegeniyim diye o olmasa teti münevver teyzem anlatır biz akrabayız diye. bakalım bu nasıl halledilecek.Matbaa makinesi meselesi pek yabana atılmamalı umarım Dilaver ve Meryemi daha zor günler beklemiyordur (yani yeni bir aşk acısı meselesi çıkabilir)
Bu konuya özel olarak değinmek istedim
Mustafa ve Vahide ilişkisi daha da ilginçleşiyor ( hoş ben pek memnunum) Hadi fatma Anne hiç anlamadı (ki ben hala inanmıyorum) ama ramiz Baba nın bu bölümdeki sofradaki bakışı unutulmazdı çok seyin farkında olan bir bakış.Meryemle Dilaveri anlayan Ramiz Mustafa ile Vahideyi anlamasın ... bence zor....
Vahide kızımız bence gittikçe köşeye sıkışıyor Anne miz kızının damarına damarına bsıyor Nevreste ile kıyaslamaları sofrada ki sözler olsun ,diğer sahne olsun Vahide yi bayağı bir yaralıyor üstüne Mustafanın kıskandırması bakalım Asker kız nereye kadar dayanır. Ama yinede derim ki bunların büyük bölümünü haketti . Ne olursa olsun bir devrimcinin ideallerini küçük görmemeli " Vatanı kurtardınız mı bari ?" yahu Bu çocuk sana bunları kaç defa anlatmış, bu kadar emek vermiş, o kadar acıyı göze almış sen kızdırmak uğruna bununla dalga geçersen karşılığı acı olur..... Mustafaya kızanlara bir çift söz : Mustafa aileyi korumak için evlenme kararını ertelerken yanlış yaptı aklını başına almalıydı diyenler Aleks in herşey benim yüzümden deyip Makedonya yı terk etme fikrine nasıl yaklaşır acaba? sonuç itibarıyle ikisi de aynı kaygıyla yapılmış iki aksiyon
lilly_rush 05-02-08, 10:41 bir bulgaristan göçmeni olarak bu diziyi izlemek beni çok keyiflendiriyor ve özlemimi arttırıyor...onlar konuştukça geçmişi hatırlıyorum..
çok fazla yorum yapamayacağım sadece Vahide'nin Nevresteyi tarif ettiği yerde koptum resmen gülmekten...ne güzel taklit etti...bide babasına anlatırken Ramiz'in "ha anladın Nevreste" demesi komikti. her ne kadar Mustafaya inat edip işi ortaya attıysada sonu yine kendine dokundu. Fatma ana ile Vahidenin atışması da çok eğlenceliydi.
Mustafa Kemal deyince heyecanlandım acaba ilerleyen bölümlerde Onu da görecekmiyiz?
Hasan her zamanki gibi saf, savruk, deli, komik...bide Namıkların temelli gelişi yazık olacak Zarifeye...:img-hyste
herşey iyi hoş,Nevreste diziye renk kattıda biraz yavaş mı konuşuyor ne :icon_whis rumeli ağzına daha alışamamış sanırım oyuncumuz o konuşurken bana fenalık bastı.ha bitti ha biticek cümlesi diye.alışmışım herhalde bir çırpıda derdini anlatan ev ahalisine. :img-icecr neyse bir kaç bölüm sonra herşey yoluna girer.
sevgili Erdal Özyağcılar ne ka güzel tüyolar vermiş bize dün fark ettim.komşumuz belli oldu:Ispanak Namık.Alex hiç bir yere gitmeyii çünkü nisan mayıs ağlarında dağlarda çekim olacak :icon_whis bissürü bissürü konuk oyuncumuzda oldu ohh ka güzel :img-yes:
ama bu Zarifê'nin sağırlığıda bitsin artık.onu doya doya izleyemeden diziden tat alamıyorum :icon_sorr
çaput agacınada gitmeyi zaten.bari o ağacın orda görüşseler Alex ile.
Ispanakların temelli Pürsıçana taşınmasıyla birlekte uzun zamandır izlemek istediğim Ispanak-Zarife-Alex üçlüsünüde en kısa vakittte göreceğim diye pek sevinçliyim :happy0064
absolutelycandy 05-02-08, 10:51 Ben genelde kız tarafıyımdır. Ama Hatice ve Vahide beni bunun çok dışına sürüklüyorlar valla. İkisinin de partnerlerine davranış şekillerinden hiç hoşlanmıyorum. Değersiz hissetiriyorlar çünkü. Güçlü olmak, sözünü geçirmek ayrı; değersiz muamelesi yapmak ayrı. Fatma Annem'de Ramiz Babam'a diş biliyor ama sevgisini, saygısını ve ona verdiği değeri hissettiriyor. Kızlarda bu kesinlikle yok. Ciddiye almıyorlar adamları.
Bir kere Hatice'nin en ufak şeyde koştur koştur baba evine gelmesinden hiç hoşlanmıyorum. Ne bu böyle. Kendi işini kendin hallet. Çocuk gibi sürekli Hasan'ı şikayet ediyor. Fatma Annem'den "kızım evlilik çocuk oyunu değil" demesini ve kocasıyla arasında olanları bu kadar ortaya dökmemesi gerektiğini belirtmesini istiyorum. Hasan'a kızancık diyorlar ama asıl Hatice'nin bir kızçeden farkı yok.
Hani çok ciddi, hayati birşey olur tamam. Ama Hasan macun yemiyor diye babaya kadar dert yanmakta artık fazla oluyor. Ayrıca Ümmü Yenge'me katılıyorum.
Atice'nin üle sabahın erinde koşa koşa gelmesi, babasının yanında, hatta bizzat ona "kocam macun yemiyor" manasında konuşması abes değil miydi...?
Kesinlikle abes. Yanlışım varsa göçmen arkadaşlarım lütfen düzeltsin. Belli bir rahatlık tamam da bizimkiler yüzgöz oluyor bence. Mesela dikkat ediyorum Meryem hiç böyle değil. Onlarla aynı evde yaşıyor ama belli bir sınırı koruyor. Demek ki kişiyle ilgili.
Ayrıca bu Hatice niçın bir işin ucundan tutmaz. Böyle ev hanımlığı nerde görülmüş more? Zaten akşama kaa babasının evinde baş köşede oturuyor. Kendi evinin işi gücü Meryem'de. Akşam yemeğini de Fatma Annem'de yiyip yatmaya evine gidiyor. Teey ne kaa güzel yaşam.
Vahide'ye gelince O'nun da Mustafa'ya davranış şeklinden hiç mi hiç hoşlanmıyorum. Sürekli tersliyor. Ne dediğiyle ne yaptığıyla hiç ilgilenmiyor. Devamlı bir söylenme, başa kakma, memnuniyetsizlik durumu. Vır vır vır. Hiç susmuyor. Benim bildiğim erkekler bu kaa konuşmaz. Bu nasıl erkek-kız. Nerde görülmüş böyle erkek more?
Ayrıca Mustafa'ya hep tepeden bakıyor. Sonuçta karşısında eğitimli, kültürlü, beyefendi bir doktor var. Hadi bunları geçtik. Ama ülkesi için birşeyler yapma çabasında vatansever bir genç var. Bu kadar değerli birşeyi de hafife almasına sinir oluyorum. Nevillecim'in mesajına aynen katılıyorum.
tamam ilgilenmezsin mutfak işleriyle, elinde sapan tüfek gezersin ama anlayış sorunu var vahide de.sadece mustafaya olan kıskançlığına odaklanmış en kadınca, ama demiyoki bu adam ne yapıyor? işi ne manastırda? neymiş vatanı kurtardınız mıymış? bu lafının üzerine bile ben mustafa olsam soğurum vahideden, çünkü onun hafife aldığı vatan kurtarma hayalleri yüzünden şu anda hayalet mustafa.bir merak et, ne yazıyorsunuz o dergide, evde çan çan çan çene yapacağına, madem erkek ruhlusun, git de matbaa öğren.
kısacası ben bu dizide erkek gibi kadın kavramının işlenişini sevmiyorum, sadece fiziksel olarak ve elindeki tüfekle bağdaştırıyorlar...eksik geliyor bana.
[ Ne olursa olsun bir devrimcinin ideallerini küçük görmemeli " Vatanı kurtardınız mı bari ?" yahu Bu çocuk sana bunları kaç defa anlatmış, bu kadar emek vermiş, o kadar acıyı göze almış sen kızdırmak uğruna bununla dalga geçersen karşılığı acı olur..... Mustafaya kızanlara bir çift söz : Mustafa aileyi korumak için evlenme kararını ertelerken yanlış yaptı aklını başına almalıydı diyenler Aleks in herşey benim yüzümden deyip Makedonya yı terk etme fikrine nasıl yaklaşır acaba? sonuç itibarıyle ikisi de aynı kaygıyla yapılmış iki aksiyon
ben de vahidenin tepkilerini lüzumsuz görüyorum ama mustfanın aileyi korumak adına vahideyle evlenmeme kararı aldığını düşünmüyorum. mustafa o an kendi iç kaygılarından bahsetti, aslında ilk defa kendini açtı.vahidenin yapması gereken dinlemekti...çünkü mustafa o an bir idealini daha kaybetmişti, düşündü, ölü bilindiğini, başkasının kimliğiyle yaşadığını, ölü bilinmezse öldürüleceğini. bu kendine o güne kadar itiraf edemediği isyanıydı. ama vahide maşallah erkek kız ya, hemen tozuttu...heyyyt be dedi, çekti gitti...yani ben burada aileyi koruma kaygısı görmedim. öyle bir kaygısı olsa çeker gider. çünkü o orada olduğu için dimitri düşman, zaten kaçak...
alexin durumu ise bambaşka...farklı kaygılarla yapılmış iki aksiyon...
absolutelycandy 05-02-08, 10:53 Zalex hiç yoktu bu hafta :icon_sorr Bu kadar darbe almışken bilerek/tesadüfle karşılaşmaları olmazdı. Ama birbirlerine Mustafa aracılığıyla haber gönderebilirlerdi. Bir parça bezle birlikte. İlla birlikte olacağız anlamında değil. Yanındayım anlamında, güç vermek için.
Zalex'i geri çekelim demişler. Ama fazla olmuş. Alex'in Zarife'nin sağır olmasına tepkisini gördük mü hatırlamaym. Anlayamadığımdan olsa gerek :icon_sorr
Zarife'nin Alex'in durumunu düşünmesini zaten göremedik.
Dün en beğendiğim replik tatlı kızçelerimden geldi :img-kiss: Ne güzel dediler "bize akılsız mı diyorsun" diye Hatice'ye. Onlar hepinizden akıllı bikerem :img-beee:
Meryem&Dilaver'in birbirlerine bakışları :img-in_lo Aşk bundan güzel anlatılamaz :img-in_lo İnşallah keyifle izleriz onların ilişkisini.
Hasan'ın ben erkeğim, bu evin direğiyim hali çok şirindi. Biraz tavır koymasının, tepki göstermesinin zamanı geldi de geçiyordu. Aferin Asan :good:
Mambam'a not: Gözümüz apaydın :happy0064 Fatma Anne döndü :happy0064
Nevreste'yi ne kaa beğendiğimi söylememe gerek yok sanırım. Umarım epeyce süre bizlerle olur.
Nevreste forever!
BlackMamba 05-02-08, 10:54 Bir de aklıma takılanlar var
Herşeyi merak eden bedia hn Ispanak Namik in kim olduğunu niçin sormadı.Ispanak ve münevver teyze temelli taşınıyorsa bu mustafa için yeni bir dert demek bu ıspanak ortada dolaşır ben sütçünin yegeniyim diye o olmasa teti münevver teyzem anlatır biz akrabayız diye. bakalım bu nasıl halledilecek.Matbaa makinesi meselesi pek yabana atılmamalı umarım Dilaver ve Meryemi daha zor günler beklemiyordur (yani yeni bir aşk acısı meselesi çıkabilir)
Bu konuda birseyler zaten garip ilerliyor..gecen hafta da ramizin tum koylulerin onunde mustafa mustafa diye bagırıslarını duyduk..ama kimsede bir tepki olmadıı,bu konu ahlaklarına dokunmadı sanırım..
bedia konusunda haklısınız.."kim bu cocuk fatma?" bile demedi!!:icon_sorr
falcı bedia hiç meraklı degil eski copcatan bedia olsa kimdir,kimlerdendir,evlimidir bekarmıdır?diye soru yagmuruna tutardı fatma anneyi..:img-wink:
Zalex hiç yoktu bu hafta :icon_sorr Bu kadar darbe almışken bilerek/tesadüfle karşılaşmaları olmazdı. Ama birbirlerine Mustafa aracılığıyla haber gönderebilirlerdi. Bir parça bezle birlikte. İlla birlikte olacağız anlamında değil. Yanındayım anlamında, güç vermek için.
Zalex'i geri çekelim dediler herhalde. Ama fazla olmuş. Alex'in Zarife'nin sağır olmasına tepkisini gördük mü hatırlamaym. Anlayamadığımdan olsa gerek :icon_sorr
Zarife'nin Alex'in durumunu düşünmesini zaten göremedik.
kulakları duymuyor Zarife'mizin diye düşünme yeteneği de mi yok oldu Allah aşkına :hıh ne Alex Zarife'yi düşündü ne Zarife Alex'i :icon_sorr haftaya boool bool yer versinler bu aşıklara.Vahide'den sıkılmaya başladık gibi gibi.zaten bu dizide sevdiğine dosdoğru davranan bi Zarifemiz var.onu da göstermeyiler :sad53:
Bu konuda birseyler zaten garip ilerliyor..gecen hafta da ramizin tum koylulerin onunde mustafa mustafa diye bagırıslarını duyduk..ama kimsede bir tepki olmadıı,bu konu ahlaklarına dokunmadı sanırım..
bedia konusunda haklısınız.."kim bu cocuk fatma?" bile demedi!!:icon_sorr
falcı bedia hiç meraklı degil eski copcatan bedia olsa kimdir,kimlerdendir,evlimidir bekarmıdır?diye soru yagmuruna tutardı fatma anneyi..:img-wink:
3.bölümde Fatma Annemiz bak Bedia hanım bu misafirimiz Namık diye tanıştırmıştı onları.bundan dolayıda son bölümlerde bu konu üzerinde durulmamış olabilir. ammaa... Ispanağı gören Bedia Hanımın bu kimdir Fatma diye sorması lazım değilmiydi :icon_whis .bazı şeyler gözden kaçıyor .olamayii büle :img-blush
Aaa arkadaşlar nasıl yani ya?!?! :img-hyste
Vahideyle Mustafayı yakıştırmıyomusunuz?
Tamam Nevrestede güzel ama ne bileyim sonuçta Vahideyle Mustafa birbirlerini seviyler:)
Ama inatlaşma yüzünden mutlu olamaz bunlar kabul ediyorum.
Buarada Nevresteyi Safmı yapmışlar yoksa Fettanmı anlamadım?
Bazı hareketleri Saf gibiydi bazı hareketleride Fettanımsıydı :img-hyste
gunaydınlar er ahalisi:img-yes:
herkes pek bir neşeli inşallah bundan sonra hep neşeli bölümler izleriz ve hep böyle olur forumumuz:happy0064
gelelim bölüm yorumuma;
hazine işinin boş çıkacağı belliydi nerde bizimkiler de o kaa şans
ıspanak namik beni de güldürmedi nedense:img-blush
akşam yemeğinde vahide ile ramiz babanın birbirlerinin sırtlarına vuruşları
ramiz babanın vahideyi koruması nevreste taklitleri süperdi:img-hyste
mustafa&vahide ilişkisi yokuşa sürülüyor nasıl düzelecek çook merek ediyorum
ayrıca belirtmeden geçemiyeceğim mustafa-vahide mimikleri çok güzeldi göz doldurdu:good:
alex&zarife pek gösterilmedi bunun sebebi geri plana atılmak değil de
seyirciyi gelişmelere hazırlamak olduğunu düşünüyorum:img-pilot
son olarak fatma annemin eski formuna kavuşması çok güzeldi
vahide ile atışmaları falan bu bölümde ilk bölümlerin tadı vardı çoook
keyifle izledim tüm ekibin yüreğine emeğine sağlık:happy0064
Meryemle Dilaverin evlenmesine herkes once cok sasirdi ve sonra cok sevindi, ama ben kizanciklarin o saf saf bakislarini hic begenmedim. Icime bir kurt dusurduler. Sanki annelerinin evlenmesinden hoslanmadilar. Bu yuzden annelerine karsi tavirlari degisebilir gibi geldi bana.
Yinge biliyim bana kizacaksin, som agizli diyeceksin ama yazmadan edemedim.:icon_sorr
BlackMamba 05-02-08, 11:31 Meryemle Dilaverin evlenmesine herkes once cok sasirdi ve sonra cok sevindi, ama ben kizanciklarin o saf saf bakislarini hic begenmedim. Icime bir kurt dusurduler. Sanki annelerinin evlenmesinden hoslanmadilar. Bu yuzden annelerine karsi tavirlari degisebilir gibi geldi bana.
Yinge biliyim bana kizacaksin, som agizli diyeceksin ama yazmadan edemedim.:icon_sorr
yinge sana birangi sey dimez onun derdi benimle..:icon_sorr
meryem bir gulumseme ile yelkenleri suya indirdi,amcasının kızan kaymakamını cok kolay affetti!!:img-cool2Bölüm sonu sofrada bitti demek ki gece daha bitmedi..bizim ex-kaymakam meryem'in gonlunu alacak bir iki kelam etsin sofradan kalkmadan..:img-yes:
Dizimizde daha oncede zarife alex'in hiç gundeme gelmediği bolumler olmustu ama durum daha once bu kadar ciddi degildi..karsılasmamaları,birbirlerini merak etmemeleri normal degil..o kadar dayaktan sonra gozunu actıgında zarife diye sayıklayan bir alex gizlice evin etrafına gelip sevdigini gozleriyle gormeye calısabilirdi..ıspanak namık bile zarifenin halini gorunce seni bu hale getirenleri dovecegim dedi!mustafa "zarife duymuyor" dediginde alex'in gosterdiği tepki cok hafif kaldı.. :img-yes:
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
4 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 10,40 25,10
2 BICAK SIRTI [NET] KAND 8,70 22,90
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 8,50 25,10
TOTAL
4 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ARKA SOKAKLAR [NET] KAND 13,40 29,30
2 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 9,60 30,90
3 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 9,00 23,50
4 PARS NARKOTEROR [NET] SHOW 8,60 22,20
5 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 7,50 19,50
6 KOPRU [NET] STAR 7,30 18,60
7 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,00 15,40
8 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 6,90 15,10
Değişmez sonuç!!!Yorum yapmak istemiyorum totale!...Tavşanın suyunun suyuna bile razı bazıları...Garip.Azıcık ufukları açılır oysa,ER izleseler...
bitanem_61 05-02-08, 11:46 İlk bölümden beri vahide mustafa atışması hep oluyor, bir kere alex le mustafa karşılaşmıştı hani o vakitler alexle zarifeninde arası bozuktu ,mustafa alexse şöyle dövüceksin dedi sonrada ama kadın olmaz dedi ben o günden beri mustafanın sabrının taşmasını bekliyorum vahideyi şöyle dizine yatırıp azıcık dövse fenamı olur tabi bu arada konuşurlarda başka türlü anlamaz vahide
Dedimya nevresteyi sevdim ama uzarsa bu kızdan çekeriz pek herşeyi kabullenecek bir tip değil, olayları kendi yönüne çevirmek için uğraşacaktır.Niçin bu kızın annesi yada her hangi bir akrabası onunla gelmedi sadece bedia vardı
Konuk oyuncular gelecekse bunlardan biri acaba mustafanın annesi olabilirmi asıl meraksız olan o zannedersem, tama oğlunun yaşadığını öğrendin yanılmıyorsam muzafferdi iyiymiş insan gözleriyle görmek istemezmi kendi gelemezse kardeşini yollamazmı kim kimi nerden tanıycak akraba derler olur biter ben mustafanın ailesinide isteyim fatmayla mustafanın annesinin karşılaşmasını isteyim
Konuk oyuncular gelecekse bunlardan biri acaba mustafanın annesi olabilirmi asıl meraksız olan o zannedersem, tama oğlunun yaşadığını öğrendin yanılmıyorsam muzafferdi iyiymiş insan gözleriyle görmek istemezmi kendi gelemezse kardeşini yollamazmı kim kimi nerden tanıycak akraba derler olur biter ben mustafanın ailesinide isteyim fatmayla mustafanın annesinin karşılaşmasını isteyim
Mustafa nın evi ailesi muhtemelen Padişahın hafiyeleri tarafından takip ediliyordur Annesi veya kardeşinin yolculuğu demek Mustafa nın yakalanması demektir O nedenle bu epiyi zor bir ihtimal
Kendi kendinin tahminini boşa çıkarma editi : Zabit kıyafetleri ile ilgili kıyafetlerin askeri öğrenciler için satın alınması tahminim öğrencilerin lacivert kıyafetleri( ki doğrusu da bu) nedeni ile ile suya düşmüş bulunmakta artık hayırlısı....
Merhabalar.. Bir kaç gündür yoktum, baktım yeni başlığa geçilmiş..:) Reytinglerimiz de gayet iyi, yine 1.yiz A/B'de..:happy0064
Öncelikle Mustafa Kemal'den bahsedilmesi çok hoşuma gitti..:) recchie tahminin tuttu. Gazetenin adı Feryad. Bu demektir ki bizim Tıbbiyeli Mustafa, Mustafa Ragıp Esatlı.:img-yes: Gerçi istemiyordum ben Mustafa karakterinin zamanında yaşamış gerçek biri olmasını.. ama ne yapalım..:icon_whis
Bu bölüm çok güzeldi.. Alex'in gitmeye karar vermesinin dışında(ki gitmeyeceğini hepimiz biliyoruz) üzücü tek bir olay bile yoktu. Ha, pardon bir de Abdül'ün Dilaver'in evine girmesi dışında tabii..:icon_sorr Her neyse, kısaca genel olarak ferahlatıcı bir bölümdü. Üst üste gelen üzücü olaylardan bıkmıştık ve biraz rahatladık.:img-yes: Aralarda böyle üzücü olay içermeyen neşeli bölümler olursa çok iyi olur.:)
Son olarak, Namık karakterini seviyordum. Ancak uzatıp sululaştırmalarından korkuyordum. Taşınmalarına pek mutlu olamadım yani. Umarım her dakika Namık'ı görmeyiz ve saçmalamaz bu karakter.:img-wink: Her şey dozunda güzel çünkü.:img-yes:
bitanem_61 05-02-08, 12:07 Mustafa nın evi ailesi muhtemelen Padişahın hafiyeleri tarafından takip ediliyordur Annesi veya kardeşinin yolculuğu demek Mustafa nın yakalanması demektir O nedenle bu epiyi zor bir ihtimal
Gerçek namık geliyor bunca vakit anlamayan kolu komşudan bir tanesi bir şeylerden şüpelenir oldu olacak mustafanın anneside gelsin ne olurki , hem bu ka vakit geçmiş artık takip edilmiyorlardır
İspanak geliyor... Alex gidiyor... Zarife hala duymuyor... Ne kadar bahtsız bu Zarife kızımız:img-cray:
Pürsıçan'ın taşı toprağı altın mıymış? Niye göçüyorlar Münevver'le İspanak Pürsıçan'a? Şimdi ben bu İspanağı seviyorum, ama marjinal bir karakter. Yani Hasan da bizi çok güldürüyor, ama tek rolü bizi güldürmek değil. Gayet ağır da davranabiliyor. Mesela ağlayan kızkardeşine davranışı çok olguncaydı. Ama İspanak sadece dizinin soytarısı mı olarak geliyor? Ayrıca onu kontrolde tutmak da neredeyse imkansız, zırt pırt damlar Ramizlere. O zaman da artık bizim için neşe kaynağı değil, sinir bozucu olabilir. İstemem ben İspanak'ı her gördüğümde sinirleneyim. Bazı şeyleri belki tadında bırakmak daha iyi olabilir.
Zarife'nin sağır kalmasına tepkisizliği ilginç, ama Alex'e tepkisizliği daha da ilginç. Senaristlerimizin bu bölümde Zalex'e tepkisizliği ise en ilginci (biz nisan ayına kadar bu kadar az sahneyle mi yetinmek zorundayız şimdi?) Hep aklıma Zarife'nin kafasına aldığı o darbeler geliyor. Acaba hasar sadece kulaklarda değil mi?..
Alex gidecekmiş... Asıl şimdi gitmemesi lazım. Kız orada sağır. Bu da giderse çok daha fazla üzülmez mi? Belki hiç iyileşmez.
Hem giderse galiba İstanbul'a gidecek. O zaman bizim onun İstanbul'da yaşadıklarını görmemiz gerekir herhalde. Veya zaman falan mı atlatırlar? Çünkü başrol oyuncularının aldığı zamanların eksikliği bile çok hissediliyor dizimizde, yokluğu nasıl olur tahmin bile edemiyorum. Alex giderse Zarife'yi de hiç göremeyiz, İspanak'tan kaçarken hariç. Ama sanmam ben Alex gitsin.
Nevreste sahneleri beni sadece sinir ediyor. Çok gereksiz buluyorum ayrıca bu kıskandırma hikayelerini. Sufi zaten yeterince sıktı, ama orada hiçbir zaman Alex veya Zarife birbirlerine kıskandırmaya çalışmadı. Vahide çocuk gibi, Mustafa da onunla çocuklaşıyor. Nevreste'yle evlenemeyeceğini, Vahide'yi sevmesi bir tarafa, niye imkansız olduğunu, Mustafa'nın en kısa zamanda anlatması lazım Fatma'yla Ramiz'e, işler sapa sarmadan.
Bu arada aşık olan kızçeleri öpüyor. Ramiz Baba bunu da kaydetsin aşk radarlarına. Umarım masadaki o garip bakış hazımsızlık değil, Vahide'yle Mustafa'nın durumunu bir seziştir.
Dilaver'le Meryem'in çöpü resmen çatıldı. Şipşak. Bu ne hız böyle? Mektuplar nerede? Acaba Dilaver'e yol mu gözüktü? Aşklarını uzaktan mı güçlendirecekler? Ev içinde mektuplaşmazlar herhalde?
tamam Dilaver çok seviyor olabilirim ama Meryeme karşı yaptığı o odunluktan sonra biraz sürünmesi gerekiyordu hem odun gibi davran kır kızın kalbini,sonra Ramiz Aganın iki lafıyla evlenin olacak iş mi artık Ramiz amca nasıl konuştuysa ikisiyle ayrı ayrı..ama çok memnun oldum olayın halledilmesine en azından şimdilik bir çift kavuşuyor gibi darısı diğerlerinin başına ne diyim:)
Uzun süredir zaman bulamadığım için giremiyordum foruma. Bu arada yeni başlık açılmış hayırlı uğurlu olsun. Bölüm her zamanki gibi çok güzeldi diyerek başlamak istiyorum yorumuma. Özellikle geçen bölümdeki hüzünlü sahnelerden sonra bu bölüm ilaç gibi geldi.
Bu hafta daha çok mustafa ve vahide aşkına ayrılmıştı. Zarife ve alex yaşanan olaylar nedeniyle biraz daha geri planda tutuldu. Ama bundan hiç şikayetçi değilim. Onların aşkını çok önemsemesem de yine de o sahnelerini izlemek büyük keyif verdi. Çok hoşuma gitti birbirleriyle inatlaştıkları sahneler. Ayrıca naçizane Tolgahan Sayışmanın ve Berrak tüzünataç'ın bu haftaki performanslarını da beğendim. Tolgahan birkaç haftadır yüz mimiklerini de kullanıyor ki bu benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü ilk başlarda daha durgundu yüzü ve bu beni rahatsız ediyordu. Şimdi yavaş yavaş bir renk, bir hareket gelmeye başladı. Bu bölümde ise geçen bölümlere göre çok daha iyiydi mimikleri. Yemekte vahideyle nevreste konusunda atışmaları, vahidenin nevrestenin taklidini yapması da ayrı güzeldi. Kısacası nevresteyle ilgili olan mustafa-vahide sahnelerini çok sevdim.:) Mustafa vahideyi sinir etmek istediğinde nevresteyi bir göreyim gibi bir şeyler dedi ya o sırada annem de şu yorumu yaptı.:"Bunlarda bu inat varken Mustafa vahideye inat evlenir de, gerdek gecesi aklı başına gelir ancak.":img-hyste
Ispanak naaamıklar da pürsıçana taşınıyormuş hayırlı olsun. Namık'ı ben de çok seviyorum ama olimbera gibi dozunun iyi ayarlanması gerektiğini düşünüyorum. Ramiz baba ve asanın bir olup ıspanak'ı ekip bahara yeme planları(:img-hyste) da çok güzeldi. Yazık çocuk da tam ensesine yedi toprağı. Nasıl kaçtığını bilemedi.:img-hyste:img-hyste
Yalnız anlamadığım bir durum var. Baytar efendi ve cabbar efendi neden ağıl için birbirlerine girdiler? Cabbar efendi zaten daha önceden görüşmüştü bedianımla. Şimdi baytar efendi de gidip görüşecek sonra bedianım kime isterse ona verecek. Cabbar efendi neden bu kadar telaşlandı? Ayrıca çöpçatanlık o devirlerde iyi para kazandırıyormuş demek ki bedianım ağıl bile almış. Ahhhh ahh o zamanlarda yaşamak vardı. Köşeyi dönmüştük valla.:)
bitanem_61 05-02-08, 13:46 Haftaya ramizin önce dilaverle sonra meryemle neler konuştuğunu gösterseler , belkim haticeyle hasan kızanları alıp önden giderlerde dilaver meryemi eve bırakır bizde bu arada neler olmuş öğreniriz
acık sözlü 05-02-08, 14:13 dünkü bölümde sıcaklık tavan noktadaydı...bölümü ben sevdim ,ama vatan millet ve savaş konuları cabuk kapandı gibi geldi...
dün tolgahan sayışmana vede tıbbiyeli mustafaya a den z ye bayıldım..özeliklede evlenme kararı verip vahideyi delrttiği bölüm ve nevrestenin gelişinde falan çok eğlendim ..buna rağmen ondaki o ciddi ve ağır ifade kaybolmadı..
Mustafanın ;savaş için dilavere söylediği sözlerde tüylerim diken diken oldu...bide dikkat ettiyseniz dilavere karşı abdulhamiti savunan bir cümle sarfetti..yani ona olan kinin nedenin farkındalığına dikkat cekmek istedi belkide...
Bu arada meryem ve dilverin evlenmelirde ilgnc olacak gibi geldi yani şakdanak ramiz dedi oldu ama kadının 5 cocugu bilmemne falan sorun yaratır bi müddet gibi gelio bana
Nevreste sahneleri beni sadece sinir ediyor. Çok gereksiz buluyorum ayrıca bu kıskandırma hikayelerini. Sufi zaten yeterince sıktı, ama orada hiçbir zaman Alex veya Zarife birbirlerine kıskandırmaya çalışmadı. Vahide çocuk gibi, Mustafa da onunla çocuklaşıyor. Nevreste'yle evlenemeyeceğini, Vahide'yi sevmesi bir tarafa, niye imkansız olduğunu, Mustafa'nın en kısa zamanda anlatması lazım Fatma'yla Ramiz'e, işler sapa sarmadan.
açıkçası nilberfucum bu mustafa nevresteye aşık olacaksa ki imkansız bliiyorum bence nevreste kalsın ama böyle birşey olmayacak...mustafa tek hayali evlenmek olan bir kızın hayallerini söndürecek...
sufinin en azından bir fonksiyonu, bir mantığı vardı...alexin eski nişanlısıydı ve seviyordu alexi, onun geri kazanmak için elinden geleeni yaptı. ama bu nevreste olayı başlı başlına yanlış, eksik...
ben vahide karakterini hiç anlamış değilim...birşeyleri yanlış ve beni çok rahatsız ediyor...bize sunumuyla karakter arasında bir uçurum var...en çok da erkek kız olma olayı garip...ben de bir türlü oturmadı vahide karakteri...herkes farklıdır ama vahideye yüklenen misyonla vahidenin tavırları uyuşmuyor...
mesela candycim demiş ya haticenin tavırlarını tasvip etmiyorum diye hasana olan ama hatice nazlı, ondan beklenen bu...karakteriyle yaptıkları taban tabana zıt değil, ha yaptıkları doğru mu?elbette değil...
dün kızçeler yine formundaydı...hac ali de ne olgun çocuk ya, maşallah...ama ben ondan dilavere bozuk atmasını bekliyorum...
bitanem_61 05-02-08, 14:17 Abdül kapıyı kırıp dilaverin evine daldı orda bir şey bulamıycak ama bu suç değilmi yoksa babasının oğlu konumundan yırtarmı.Eğer suç sa dilaver şikayetçi olurmu ve nerde kaldı bu yeni kaymakam , geçici demişti abdül ama maşallah yerleşti pürsiçana zaten gelen gitmek bilmiyor
Yav bu Namık (İspanak) gelince bizim Mustafa Namık ne olacak....:icon_sorr
Arkadaşlar ben Nevreste'ye bittim acaba ne kaa kalacak dizide,harika yaa -akli deyim dügümlenmiş deyim:img-hyste
Alex'im Namik ispanağını görünce gtmek fikrinden döner herhalde:icon_whis
yeni başlık açılmış:)
ramiz meryemle ne konuştu çok merak ediyorum bide mustafa nevresteyle evlenemiceğini nasıl söylicek kız üzülür baya bi... o bakışları yokmuydu nevrestenin çok komiğime gitti...bide vahidenin evlat işte anam seviyi beni dedi fatmanın cevabına çok güldüm ben
artık ıspanakda geliyo pürşıçana artık sütçii ramizin evinde eç ayrılmaz :)
yeni bölümü çok merak ediyim.
Dilaver abdülden şikayetçi olsa bile(ki kime şikayet edecek adam oranın kaymakamı) bence abdül babasının konumu nedeniyle yırtar durumdan. İnşallah o matbaa makinesi de çıkarılmıştır evden. Gerçi abdülün daha önceden aramadığına şaşıyorum ben. Cezmi komutandan da dilaverden de bu kadar şüpheleniyorsa çoktan girer arardı o evi diye düşünüyorum. Matbaa makinesi evden çıkartılsa bile nereye konacak o da ayrı bir muamma.
Düğümcü baba sahnelerini ise çok beğenmedim.Evet böyle şeylere inanıyor olabilirler ama yine de benim çok hoşuma gitmedi. Bedia'nın sözüyle asanın da yazık çok üstüne gittiler. Yalnız atice de annesinin kızıymış adam uyurken bile vazgeçmedi ona yedirmeye çalıştı.:img-hyste Bu arada sabahki selamlaşma merasimini de unutmamışlar yine gözümden kaçmadı.
Dilaver abdülden şikayetçi olsa bile(ki kime şikayet edecek adam oranın kaymakamı) bence abdül babasının konumu nedeniyle yırtar durumdan. .
Ya ben bu bölümde şöyle bir şey farkettim Abdül'ün babası iyi biri yani oğlu gibi luzumsuz şeylere takılmıyan birine benziyor...adil hareketler yaparsa şaşmam yani...:img-yes:
Evet oğlu gibi boş işler peşinde değil ama yine de abdül paşanın oğlu. Pürsıçanda en üst mevkideki biri. Adamı tutuklasalar paşa gelip çıkartabilir. Hatırlarsanız abdülün geçici(!) pürsıçan kaymakamlığı da babasının bir sözüyle oluvermişti. Adam oğluna çok önem veriyor. "Biraz hapiste kalsın da aklı başına gelsin. Başkalarının evine izinsiz girmek neymiş anlasın kerata." diyebilecek bir adam da değil paşa.
dünkü bölüm bencede güzeldi ...msutafanın nevreste ile tanışası öncesi ve sonrasındaki halleri falan mükemmeldi... tıbbiyeli mustafaya tek kelimiyle hayran kaldım ,bence yeri geldiğinde bu denli olamsı ondaki değişimi biz göstermez ,neşeli sıcak bi bölümde odacok neşeli sıcak vede cocuksu bir haldeydi ama genede ilerki bölümlerde ciddi ve ağırbaşı tavrını alacaktır....
Vahide karakerine bende takıldım..erkeksi olmak adam dövmekle silah cekmekle olmaz bence,dizideki en çizgiroman karakteri vahide bence,Mustafaya karşı olan tutumunu hiç beğenmiyorum , Mustafanın bu aile için yaptıklarını ne cabuk unuttun,karakalpkaklı olduguna inadıgı zaman ağlayarak boynuna sarılan kendisi değilmiydi...noldu memleketi kurtardınızmı gene diyip yemekte gene bu hasas konu üzeinden mustafaya yuklenmesini ayıpladım ...
sevgili senaristler bu vatan tıbbiyeli mustafalar gidi yiğitler sayesinde kurtuldu ,vahide gibi ne oldugu belli olmayan erkek kılıklı birnin böle dalga gecmesine karşıyım ,ablası hatice kardeşi zarife kadar biraz duygusal özel bi kız olsun ..mustafaya sırıl sıklam aşıksın işde git adamın gönünü al be ...babası ömüş anası kardeşi nerde belli depil adam dört bi koladan yaşadığı bölge adına savaşıyo yeri geliyo hasta bakıyo..el insaf
Dizimizde daha oncede zarife alex'in hiç gundeme gelmediği bolumler olmustu ama durum daha once bu kadar ciddi degildi..karsılasmamaları,birbirlerini merak etmemeleri normal degil..o kadar dayaktan sonra gozunu actıgında zarife diye sayıklayan bir alex gizlice evin etrafına gelip sevdigini gozleriyle gormeye calısabilirdi..ıspanak namık bile zarifenin halini gorunce seni bu hale getirenleri dovecegim dedi!mustafa "zarife duymuyor" dediginde alex'in gosterdiği tepki cok hafif kaldı.. :img-yes:
Alex ayağa kalkamıyo ki nasıl gidecek Zarife'nin kapısının önüne.
Alex'in gösterdiği tepki konusunda sana katılıyorum.Ama Zarife'nin de Alex'i merak etmesi gerekmezmiydi?Alex en azından Mustafa'ya Zarife'nin durumunu sordu.Ama Zarife hiç sormadı(geçen bölüm hariç).Yanılıyor muyum?Misafirler yüzünden izlediğimden bişey anlamadım ama sorduğunuda görmedim.
bitanem_61 05-02-08, 14:53 Vahidenin mustafya kurtardınızmı vatanı derkenki hali tamamiyle mustafa ya olan tavrından dı yani öyle vatanını küçümsediğinden değil, kabul edebilirim vahide mustafanın çok üstüne gidiyor onu dinlemiyor ve anlamamak için elinden geleni yapıyor ama bu vatanını sevmediği anlamına gelmez ki bu konuşmanın hemen peşimden
Seferberlikmi ilan edildi hemen gidip yazılam dedi, vahidenin derdi mustafa onun canını yakmaya çalışıyor bunu yaparken önünü ardını düşünmüyor olabilir ama VATAN,nıyla ilgili kötü düşünmüyor bence
BlackMamba 05-02-08, 14:54 Alex ayağa kalkamıyo ki nasıl gidecek Zarife'nin kapısının önüne.
Alex'in gösterdiği tepki konusunda sana katılıyorum.Ama Zarife'nin de Alex'i merak etmesi gerekmezmiydi?Alex en azından Mustafa'ya Zarife'nin durumunu sordu.Ama Zarife hiç sormadı(geçen bölüm hariç).Yanılıyor muyum?Misafirler yüzünden izlediğimden bişey anlamadım ama sorduğunuda görmedim.
su anki haliyle yuruyemediğini biliyorum mustafa geldiğinde birkac gun gectigini soyledi ya baytar efendi keske biraz daha fazla bir zaman atlaması olsaydı da boyle bir sahne izleseydik diye dusunmüştüm..
evet zarife alex ile ilgili hiçbirsey sormadı birangi kimseye..:img-yes:
bir bölüm Zarife ve Alex sahnesi cok ise ondan sonraki bölüm cok az oluyor..
gelecek bölüm bol bol izleriz artık..
Mustafa Vahideyi kızdırmayı pek sevdi. :) Nevreste sayesinde şimdilik egleniyor gibi ama sonunu hiç düşünmüyor sanırım..iş ciddiye binince nasıl anlatacak acaba derdini..Fatma annemiz ve Bedia teyzemiz bu işe olmuş gözüyle bakıyorlar -ki onlar bakıyorsa bitmiştirde-
Abdül efendi ucan tekmesi ile girdiği o evden ne halde cıkacak bakalım..ayrıca bizimkiler hangi ara cıkardılar Matbaa makinesini onuda merak ediyorum..
Dilaver ve Meryem evlenecekler ama kızancıklar pek memnun olmadı galiba bu işe (bir arkadaş daha yazmış) bu habere herkes sevinirken onlar pek bir masumdu..birden içim acıdı nedense..acaba ne düşünüyorlar..
birde Ispanak Namıklar nereye yerleşecekler ..evleri barkları varmıdır ki Pürsıçanda..
BlackMamba 05-02-08, 15:17 birde Ispanak Namıklar nereye yerleşecekler ..evleri barkları varmıdır ki Pürsıçanda..
nereye yerleşecekler bilinmez ama ahılı ne cabbara ne de baytara'a satmayacağını soyleyen bedia testi munvvere satarmı?:img-hyste
yingeye not:hiç heveslenme yinge bu tutmaz..:img-wink:
Vahidenin mustafya kurtardınızmı vatanı derkenki hali tamamiyle mustafa ya olan tavrından dı yani öyle vatanını küçümsediğinden değil, kabul edebilirim vahide mustafanın çok üstüne gidiyor onu dinlemiyor ve anlamamak için elinden geleni yapıyor ama bu vatanını sevmediği anlamına gelmez ki bu konuşmanın hemen peşimden
Seferberlikmi ilan edildi hemen gidip yazılam dedi, vahidenin derdi mustafa onun canını yakmaya çalışıyor bunu yaparken önünü ardını düşünmüyor olabilir ama VATAN,nıyla ilgili kötü düşünmüyor bence
dediklerinizin kelimesi kelimesine katılıyorum
vahidenin derdi mustafa ile amacı onu deli etmek ama mustafa deli olmuyor
vahide de gerçekten vatan konusunda hassas diğer bölümlerde de
mustafanın osmanlı nın yıkılmasının yakın olduğunu anlattığı bölümde
tam anlatamadım ama...:img-hyste
Öncelikle doğum günümü kutlayan herkese çok teşekkür ederim. Bu forumun bu kaaa sıcak bir ortam olduğunu bilseydim, valla daha önce gelirdim. Neyse geç oldu ama iyi oldu. Herkese çok teşekkürler.
B
Ebru, beğendin değil mi Nevreste kızımızı...ben isteyim kalıcı olsun dizide...Naamik'ın Mustafa'sı ile evlenmese de olur, arada bizim eve gelip gitsin, vahide'ye nasıl hanım hanımcık olunur göstersin yeter. Ben onu Emre'ye alacağım zaten. Teyzemin de onayını aldım, kararımı verdim. İlk fırsatta forumcak gidip isteyelim Nevreste'yi...(Pürsıçan'a gitmenin birangi yolunu arayan yinge...:icon_whis)
[/B]
Yingem çok sağol. Te Nevreste gibisini nereden bulurum ben. Mustafa'dan önce davranalım yoksa onu da kuma getirtir Vahide üstüne, ben de Sufi'ye kalırım, aman deyim.
Ama Yinge annem sitem edeyi sana. Deyi ki ben onun ablasıyım, o kaa yaşlımıyım ki bana teyze der deyi :) Nevreste'yi beğendi o da ,kim beğenmez ki üle hamarat, becerikli ve öyle dudaklı kızı :)
Nevreste'nin tek sırıtan yanı şivesi şu an. Konuşmasını hızlandırması lazım, Rumeli şivesi ağır konuşulmaz, aksine hızlıdır, bazı kelimeler anlaşılaz bile. "Hade bre kızanım" o kaaa hızlı sülenir ki ilk duyan anlamayabilir. Daha yeni, alışır artık. Eee gelin gelirse biz de öğretiriz :img-yes:
Adet olarak daha önce söylemiştim. Ailem göçmen olduğu için az çok biliyorum. Hamile olduğunu saklamaz kimse ama Baba yanında da "Okyaydan çıkmış, hedefini bulmuş" denmez yani :), Yingem haklı. Genelde kızın en büyük sırdaşı kardeşidir, çoğu zaman anasına da anlatamaz. Ama kardeşler arasında inanılmaz bir bağ vardır. Bir de kız çocuklarını okutma konusunda çok ileridirler. Tabii 1897 gibi olmaz ama annemlerin köyünde çoğu kızı babası okutmuştur. Hatta iyi yere gelenler çok fazladır. Bu konuda maalesef bazı Anadolu şehirlerinde pek iyi bir tablo ile karşılaşamayabiliyoruz.
Yanlız şu Nevreste pek ağız burun oynatayı, ne dersin ?
Oynatsın be ablam, o mimikleri onu şirin hale getiriyi zaten.
NEVRESTEM FOREVER
rhett-butler8/1 05-02-08, 16:55 böylesi tatlı böylesi şeker bir karakter daha varmıdır acaba ?kimden bahsediyorsun diyeceksiniz elbetteki hakiki namık'tan....elveda rumeliyi beğenerek izliyorum her bölümü ayrı bir keyif.akşam izlerken sanırım bende bir gariplik vardı diziyi izlerken eskisi kadar heyecan duymadım.ama namık'ın sahneleri tadından yenmeyecek gibiydi..
ne kaa akıllıyım..:img-hyste
zarifenin geçici duyma kaybı yaşadığını öğrenen alexin tepkisini çok yavan buldum.ben üzüntüsünü daha çok hissettirir yıkılır diye düşünürken çok normal geldi..:img-pilot zaten bu hafta onlara ayrılan sahneler varla yok arası birşeydi..
en azından zarifenin bir şekilde evden çıkıp yine ağaca bez bağlamasını bekledim..geçen bölümdeki hüznün yerine bu bölümde bolcana komedi vardı.bir an ben bile geçen bölümde olanları unutmuş gibiydim... zarife ile alexi bu bölümde es geçmemeleri gerekirdi..sıcağı sıcağına denir ya..
sanırım bu da değişik bir metod.izleyiciyi hüsrana her bölümde yıkmama metodu..
Çıkmak zorunda kalmıştım, yorumlarıma devam edeyim:
Şimdi diyeceğim Abdül, Pürsıçan'ın muhtarı mıdır? Ona ne kim gider, kim gitmez? Tamam adam belki (geçici) kaymakam, ve Dilaver'in İttihatçılığından şüpheleniyor, ama yine de bana bu tarz "sen niye gitmiyorsun" gibi hesap sormalar ona düşmez. Zaten Dilaver oralıymış, ilk bölümde Ramiz'e söylemişti. Sevmiş, gitmemiş. (Bilinen) Kanun dışı bir aktivitesi de yok. Bir açıklama yapmak zorunda değil, Abdül'ün ise açıklama istemek hakkı yok.
Abdülhamit'i geçen bölüm marangozhane de gösterdiler. Ben bunu çok takdir ettim. Kendisi gerçekten çok yetenekliymiş bu konuda. Eğer Yıldız Sarayı'na giderseniz, yaptığı bazı çalışmaları görebilirsiniz. Ama bir elçiyi marangozhanesinde kabul etmesi bana çok muhtemel gözükmedi. Eğer böyle bir tarihsel belge varsa kabul de, talaş içinde elçi ağırlanmaz gibi geliyor bana.
Son birkaç bölümdür Dimitri az gözüküyor. Bu da beni çok korkutuyor. Unutturdu kendini. Fırtınadan önce sessizlik gibi. Bir dönecek pir dönecek. O dağlar tepeler dar gelir ona. Abdülhamit'e suikast düzenleme meselesi vardı. O ne oldu? Abdülhamit gelecek mi? Kendisi tahta yontmakla meşgul gibi. Gezisi iptal mi oldu acaba? Eğer Abdülhamit olmazsa, başka bir Osmanlı resmi görevlisine silahını doğrultsa, mesela Abdül, ziyan olmasa o nefret?
bekledigim gibi bol mustafa vahide sahneli bir bölümdü...:happy0064
yani cokta güzeldi ....:happy0064
ben bu bölümü nedendir bilmem cok begendim...:happy0064
uzun zamandir ilk defa gözyassiz bir bölümdü...:happy0064
ispanak sahneleri müthisdi...:img-hyste gül gül öldüm resmen...
Emrecetin arkadasim artik annesiyle nevresteyi istemeye gider.
kizida gördü...
ama nevrestenin annesi dermi acaba: kizimin biz kusuru var kasi gözü oynamadan duramaz diye:img-hyste:img-hyste
mustafanin ve vahidenin birbiriyle agiz kavgasi yapmalarina bayildim:img-blush:happy0064
cok güzeldi yaaa.
eveeet zarifem dilleriyle degilde bu bölüm gözleriyle konustu...
ve benim ona karsi olan sevgimi bu sayede ulasilaz bir yere tasidi
bayiliyorum bu kiza...
bazen keske zarifemle mustafam birbirlerini sevselerdi diyorum...ama zarife-alex taraftarlarini kizdirmak istemem
neyse olan olmus vahideyle mustfa ciftide hem güzel hemde cok komikkk...
neyse daha fazla uzatmayim...
bu 6 gün beklemede allah bütün forumdaslarima sabir versin diyor köseme cekiliyorum
bayinizzzzzzzzzzzzzzzzzbye
dünkü bölüm bencede güzeldi ...msutafanın nevreste ile tanışası öncesi ve sonrasındaki halleri falan mükemmeldi... tıbbiyeli mustafaya tek kelimiyle hayran kaldım ,bence yeri geldiğinde bu denli olamsı ondaki değişimi biz göstermez ,neşeli sıcak bi bölümde odacok neşeli sıcak vede cocuksu bir haldeydi ama genede ilerki bölümlerde ciddi ve ağırbaşı tavrını alacaktır....
Vahide karakerine bende takıldım..erkeksi olmak adam dövmekle silah cekmekle olmaz bence,dizideki en çizgiroman karakteri vahide bence,Mustafaya karşı olan tutumunu hiç beğenmiyorum , Mustafanın bu aile için yaptıklarını ne cabuk unuttun,karakalpkaklı olduguna inadıgı zaman ağlayarak boynuna sarılan kendisi değilmiydi...noldu memleketi kurtardınızmı gene diyip yemekte gene bu hasas konu üzeinden mustafaya yuklenmesini ayıpladım ...
sevgili senaristler bu vatan tıbbiyeli mustafalar gidi yiğitler sayesinde kurtuldu ,vahide gibi ne oldugu belli olmayan erkek kılıklı birnin böle dalga gecmesine karşıyım ,ablası hatice kardeşi zarife kadar biraz duygusal özel bi kız olsun ..mustafaya sırıl sıklam aşıksın işde git adamın gönünü al be ...babası ömüş anası kardeşi nerde belli depil adam dört bi koladan yaşadığı bölge adına savaşıyo yeri geliyo hasta bakıyo..el insaf
canim mustafa konusunda cok haklisin.
dediklerinin kelimesi kelimesine katiliyorum...
ama sanirim vahide konusunda biraz sertiz...
bosver senaristler vahide karakterine sadece evin erkek kizi demisler ve olayi gecistirmisler...
yani baksaniza bu kiz erkeksi olabilir ama bir erkege asik oluyorsa, bu onunda kadinsal yönleri var demektir...
ve bu kadinda her ne kaa erkeksi olsada kiskanir basini sevdiginin omzuna yaslar, yada ne bilim gelir sevgi sözleri sarferder.
ama nerdeee senaristlerimiz damardan girmek icin zarife-alex ciftine cektirmediklerini birakmiyorlar...
yaa onlarda mutlu olsun.
illa seyirci seviyor diye sürekli z-a ciftini öne cikarmak icin yapmadiklarini birakmamalari lazim degil.
yani bu seyirci yeterki onllar mutlu olsunda az gösterilsin demeye bile razi
yani vahidenin erkek gibi olmasi onun sevdigine karsida bu kaa tutumlu olmasini gerektirmez...
ve ben bu konuda senaristlerimizin oturup birazda bu karakter hakkinda düsünmesini istiyorum.
haksizmiyim:img-polic
bitanem_61 05-02-08, 18:28 [QUOTE=nilberfu;6039638
Son birkaç bölümdür Dimitri az gözüküyor. Bu da beni çok korkutuyor. Unutturdu kendini. Fırtınadan önce sessizlik gibi. Bir dönecek pir dönecek. O dağlar tepeler dar gelir ona. Abdülhamit'e suikast düzenleme meselesi vardı. O ne oldu? Abdülhamit gelecek mi? Kendisi tahta yontmakla meşgul gibi. Gezisi iptal mi oldu acaba? Eğer Abdülhamit olmazsa, başka bir Osmanlı resmi görevlisine silahını doğrultsa, mesela Abdül, ziyan olmasa o nefret?[/QUOTE]
Dimitri konusunda haklısın nilberfu bu ka sessizlik o nun tarzı değil helede kolunu gitmiş olmasına sebep olan kişinin kim olduğunu bilerek durması hayra alamet değil .Bir ara sütçinin evini basın dedi ve kaldı dimitrini deyip de yapmadığı çok az şey var
Bu kadar neşeli bölümden sonra üzülmesek
mavigece07 05-02-08, 19:02 yeni başlık hayırlı olsun..
dün kü yorumuma ek olarak bi sahneden daha bahstmk istiyorum..Nevrestenin neden olmasin hatice abla dediğinde fatma yingenin herkesi tek tek tanıtması mustafayıda.."namik musatfaasii" şeklindeki tanıtımına koptum (domates çorbası der gibi :D ) fatma yingem harika ..
vahide sahnelerinde çogunlukla rolünün hakkını veriyor ama karakterin sürekli herşeye zıt yaklaşması biraz gerçeklikten çıkıyor sanki...bu da izleyiciyi yani bizleri biraz sıkıyo...ama İpek Erdem o role güzel gitmiş gerçektn...Hayat Bilgisi ve Karınca Yuvası dizilerinden de sevydum ztn onu :good:
Dizimizde daha oncede zarife alex'in hiç gundeme gelmediği bolumler olmustu ama durum daha once bu kadar ciddi degildi..karsılasmamaları,birbirlerini merak etmemeleri normal degil..o kadar dayaktan sonra gozunu actıgında zarife diye sayıklayan bir alex gizlice evin etrafına gelip sevdigini gozleriyle gormeye calısabilirdi..ıspanak namık bile zarifenin halini gorunce seni bu hale getirenleri dovecegim dedi!mustafa "zarife duymuyor" dediginde alex'in gosterdiği tepki cok hafif kaldı..
Ben de düşündüm bunu. Bu bölüm hiç gözükmediler doğru düzgün. Zarife Alex'i hiç sormadı. Dediğin gibi Alex'in tepkisi de hafif kaldı. Tabii Zarife'nin evine gitsin demiyorum, hem şu anda yürüyemiyor hem de Zarife'nin evinin yakınlarında gözüküp ailesini tehlikeye atmayı göze alamaz.:img-wink:
Tabii pek gözükmemelerinin nedeni bu bölümün neşeli olmasının istenmesi de olabilir. Son bölümlerde bütün Alex & Zarife sahneleri hüzünlüydü ne de olsa.. Bu bölüm çok takılmadım ben pek gözükmelerine, ama ileriki bölümlerde de böyle olursa tehlike var demektir.:img-yes:
Dilaver'le Meryem'in çöpü resmen çatıldı. Şipşak. Bu ne hız böyle? Mektuplar nerede? Acaba Dilaver'e yol mu gözüktü? Aşklarını uzaktan mı güçlendirecekler? Ev içinde mektuplaşmazlar herhalde?
Evet..! Ben de ekran başında te te büle :blink: bakaladım. Çok hızlı gelişti olay. Bak ben düşünememiştim bunu. Mektuplaşma kesin olacağına ve dediğin gibi evin içerisinde mektuplaşmayacaklarına göre, Dilaver bir süre uzak kalacak gibi..:icon_sorr
vahide karakteri sürekli herşeye zıt yaklaşması biraz gerçeklikten çıkıyor sanki...bu da izleyiciyi yani bizleri biraz sıkıyo
Ben Vahide karakterine çok ısınamıyordum, ama şu şerefsizleri teslim ettiğinden beri gözümde yükselmeye başladı. Her şeye karşı çıkmasını izlemek ise keyifli bence. Karakteri kendi kafamda bu ka ters, bu ka aksi canlandırmamıştım başta. Belki de o yüzden ısınamamıştım. Şimdi yavaş yavaş sevmeye başlıyorum karakteri, ama Mustafa ile ikide bir kavga etmesinden de nefret ediyorum o ayrı. Bir türlü barışamamaları, barışınca hemen kavga etmeleri gerçekten sinir bozucu.:img-yes:
Arkadaşlar merhaba,
Forumda, Abdül Bey rolünü canlandıran oyuncu Özgür Dereli adına açılmış bir
başlık var mı acaba? ben araştırdım göremedim. Eğer yoksa onun adına bir
başlık açabilir miyiz.
Hepinize iyi akşamlar.
Çok tatlılardı:img-in_lo
Tam izleyemedim:(
Gördüğüm kadarıyla;
Mustafa&Vahide sahnelerini çok sevdim!
Çok tatlılardı:img-in_lo
Evet canım onlar herzamanki gibi çok tatlılardı kendileri gibi tatlı tatlı atışıyolardı tıpkı karagözle hacivat gibi :) Ama fazla uzamasın bu Evreste meselesi şaka maka evlenmek zorunda kalacak Mustafa paşa :)
dünkü bölümü fatma anneyi çok gördüğümüz için kısmen sevdim...mustafayı beğendim, eskisine göre iyi buldum, gerçi eskiden de çok kötü bulmazdım ama...nevresteyle mutlu olmasını isterim...ama vahide izin vermezki.dün vahide yine gıcıkllıkta doruk noktadaydı. bir bilen varsa bana açıklayabilir mi vahide neden kızgın mustafaya? nevreste olayını bedia açtı başına yani mustafanın alakası yok.neden?erkek kız ya vahide top falan oynarken ya da sapanla oynarken kafasına darbe aldı da tahtası mı eksildi?
dünkü bölümü fatma anneyi çok gördüğümüz için kısmen sevdim...mustafayı beğendim, eskisine göre iyi buldum, gerçi eskiden de çok kötü bulmazdım ama...nevresteyle mutlu olmasını isterim...ama vahide izin vermezki.dün vahide yine gıcıkllıkta doruk noktadaydı. bir bilen varsa bana açıklayabilir mi vahide neden kızgın mustafaya? nevreste olayını bedia açtı başına yani mustafanın alakası yok.neden?erkek kız ya vahide top falan oynarken ya da sapanla oynarken kafasına darbe aldı da tahtası mı eksildi?
Ama ama Mustafa onunla evlenmekten vazgeçti ya...aniden bir hayalet olduğunu farketti ya..."ben yokum Vahide...!" dedi ya...kız Mustafa'ya kızmasın kinlenmesin de ne yapsın...! :img-icecr Bu açıklamayı yaptım diye sakın savunduğumu sanma, çok ileri gidiyor o dili uzun cadı...! Mustafa onu Nevreste ile kıskandırmakta haklı :img-pilot
Nevreste forever...!
Ama ama Mustafa onunla evlenmekten vazgeçti ya...aniden bir hayalet olduğunu farketti ya..."ben yokum Vahide...!" dedi ya...kız Mustafa'ya kızmasın kinlenmesin de ne yapsın...! :img-icecr Bu açıklamayı yaptım diye sakın savunduğumu sanma, çok ileri gidiyor o dili uzun cadı...! Mustafa onu Nevreste ile kıskandırmakta haklı :img-pilot
Nevreste forever...!
Ben de yazacak idim tam buni. Dili uzadı, doğru..): Saygıda kusur etmeyen Mustafa bile sofrada kendini tutamayıp "Bu kızın dili çok uzadı." diye çıkışmadı mı? Sabır sınırlarını zorlayan bir karakter Vahide.:) Belki de bu yüzden sevmeye başladım bilmeyim..:icon_whis
Vahide karakterini sevmeye başladım, başladım ama; Mustafa & Nevreste çiftinin kavuşmasını da isteyim..:img-yes: Muhteşem bir ikili olurlar.:icon_whis Pek istemiyordum Nevreste'nin gelmesini, bu konunun uzamasını; ama kendilerini gördükten sonra vaz caydım.:) İsteyim uzun kalsın, Vahide de çatır çatır çatlasın..:icon_twis
ay bölümü izliorum izliorum izliorum kopuorum vede hiç kimsenin mustafayla vahidenin arasındakini anlamadığına şaşıorum yaw.:icon_whis
bir şeye çok üzülüorum cnm zarifemin sesini çok az duymaya başkadık.Şiveyi en iyi yapanlardan biriydi o.:icon_cry:
haticenin davranışınıda hiç tasvip etmiorum kocasına değil bediaya inanay.:icon_whis
Nevrestede heveslendi garibim.Bilmeyki deli gibi seveyler birbirlerini.aptal aşıklar nolcak ne hale getirdiler kendilerini...:img-sorry
Pek istemiyordum Nevreste'nin gelmesini, bu konunun uzamasını; ama kendilerini gördükten sonra vaz caydım.:) İsteyim uzun kalsın, Vahide de çatır çatır çatlasın..:icon_twis
cok aklısın bea azmi ettı cocuga halada edey.Tamam mustafa ey etmedi onlari demek ile ama uzatti be.Hem kaç defa istedi konişsın gerı çevirdı.Te şimdi çeksın isteyz biraz.
Mustafa'nın sofrada o sözü söylemesini yanlış buldum.
Misafir olduğu evde evin reisinin(Babasının) yanında, kızını azarlayamaz.
O devrin edep kurallarına göre bu çok yanlış bir hareket.
Sütçü Ramiz'in yerinde ben olsaydım, Mustafa'yı evden kovardım.
Bence de öyleydi. Biraz uçtu Mustafa.:img-yes: ama Ramiz ona laf dokundurdu.:) Ne dedi Fatma'ya? "Kimse benim kızıma laf söyleyemez!" Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla hesabı.:img-yes: Evden kovma gibi bir şey yapmaz çünkü Ramiz. Sinirinin bozulduğunu anladı bence Mustafa'nın.:img-wink:
|