Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/4
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
bitanem_61 12-02-08, 13:25 Sakinleşmiş forum kişisi yerinde ve zamanında türküsünü bekliyor artık :img-yes:Tüm müzik ekibine kocaman teşekkürler
Düşünüyom düşünüyom yine zarife anlamamıştır diyom o ka hızlı konuşmayı nasıl çözecek, evdekiler azıcıkda olsa el hareketi yapıyordu var bu işte bir yanlışlık.Alexin söylediklerini yanlış anlayan bir zarife görüp iyice üzlmek istemiyom, zarife ordan herşeyi anlayarak çıksın lütfen , kaçacaklarmı ,tek başına mı gidecek alex ,gel gidelimmi dedi her ne dediyse lütfen zarife doğru anlamış olsun biz anlamsakta
BİR SORU
Erdal bey roportajında nisanı bekliyoruz derken alex,le zrifenin kaçaçağını mı açıkladı yani iksinin isminimi süledi, isim vermediyse
Dağlarda kaçan kişi tıbbıyeli mustafa olabilirmi, malum artık abdülde şüpelenmeye başladı, dimitri iş başı yaptı ,kimliği ortaya çıkarsa o evde kalamaz dimi:img-yes::img-yes:
BİR SORU
Erdal bey roportajında nisanı bekliyoruz derken alex,le zrifenin kaçaçağını mı açıkladı yani iksinin isminimi süledi, isim vermediyse
Dağlarda kaçan kişi tıbbıyeli mustafa olabilirmi, malum artık abdülde şüpelenmeye başladı, dimitri iş başı yaptı ,kimliği ortaya çıkarsa o evde kalamaz dimi:img-yes::img-yes:
Alex'le Zarife için üzülmeyin umudunuzu kesmeyin dedi çok çok hrika ve komik bölmler bekliyor dedi bazı bölmler var onun için Nisanı bekliyoruz malum buranın dağları -10_15 dedi.....
Bu arada müzkler harika acaba sezon sonunda H.Sevgili gibi bi albüm yapılır mı?:icon_whis çok isteyim:img-icecr
bitanem_61 12-02-08, 13:43 Alex'le Zarife için üzülmeyin umudunuzu kesmeyin dedi çok çok hrika ve komik bölmler bekliyor dedi bazı bölmler var onun için Nisanı bekliyoruz malum buranın dağları -10_15 dedi.....
Bu arada müzkler harika acaba sezon sonunda H.Sevgili gibi bi albüm yapılır mı?:icon_whis çok isteyim:img-icecr
Teşekkürler açıkladığın için illede zarifeyle alex kaçaçak eh ne diyelim kısmet artık
Teşekkürler açıkladığın için illede zarifeyle alex kaçaçak eh ne diyelim kısmet artık
Önemli değil ;)
Galiba sen istemiyrsun Alex'le Zarife'nin kaçmasını.....telli duvaklımı olsun isteysın:img-hyste:img-hyste
Ama yanlarına takviye Vahide Mustide gitse fena olmaz...nede olmasa Dmitriler aşağa iniyor artık:img-hyste
BlackMamba 12-02-08, 14:07 a/b'de
1 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 9,60 21,50
total'de
7 ELVEDA RUMELI [NET] ATV 6,70 14,70
niçın total büle niçın??:img-pilot
ben de müzik ekibine tesekkurlerimi sunarım.."deryalar" en sevdiğim iki rumeli türküsünden biri..akşam duyunca cok mutlu oldum..:happy0064
doğru yer ve doğru zaman için sabırla bekleyeceğiz..isyan çıkartmak için başka konular bulabiliriz..müzik ekibine gelinceye kadar senaristi var,yonetmeni var..:img-wink:
rating ler fena diil ama geçen haftalara göre rakip dizilere biraz rating kaptırmışız bunu hissetmiştim bu hafta aman dikkat !!!!
bitanem_61 12-02-08, 14:30 Önemli değil ;)
Galiba sen istemiyrsun Alex'le Zarife'nin kaçmasını.....telli duvaklımı olsun isteysın:img-hyste:img-hyste
Ama yanlarına takviye Vahide Mustide gitse fena olmaz...nede olmasa Dmitriler aşağa iniyor artık:img-hyste
Aslında telli duaklı düğün tüm forumun isteği de görebilecekmiyiz bilmem nedense şüpheliyim , adı üstünde hayal işte
siyah-beyaz 12-02-08, 14:36 Aşklarını yaşamak ve beraber olmak için tek çare kaçmaksa ,neden olmasın??..Ben Ramiz baba ve baytar dedenin Alex ve Zarife'nin kaçmasına karşı geleceğini sanmıyorum..Üzüle bilirler ama daha fazla karşı koyamazlar gibi geliyor..
Seda'nın kreminden al hemen anacım..Bak kaç yaşında kadın genç duruyor..:img-hyste
Ama...ama..Komşiler gene tavır almazlar mı ?Hristiyanları daha da öfkelendirmezler mi?Gene Raamiz süt müt satamazsa???Ben Aleks'in bunları göze alarak BİRLİKTE kaçmayı teklif edeceğini düşünmüyorum dedim...Yoksa Zarife düşer peşine gelir o aryrı .O zaman da* kendi düşen ağlamaz* olur....
Seda'nın ki sadece krem işi olsa...
bitanem_61 12-02-08, 14:50 Dimitri ve çetesi akşam camiyi basacak ve yapacakları durmıycak belli, peki bu abdülün başını ne kadar ağrıtır, bu durumda yeni kaymakam gelirmi, yada paşa baba gelirmi, Abdülün işlerinden memnun olmayan köylüler eski kaymakamı geri istermi sizce
Yani böyle bir şey mümkünmüdür
Ben de senin gibi önümüzdeki bölümlerin aksiyon bakımından yoğunlaşacağını düşünüyorum. Dimitri bir baskın yapacak, hem de çok kanlı, ses getirecek bir baskın olacak gibi bu eğer başarılabilirse...
Dun gece forumu basmaya gelmisti ama bizim gecenin bi vaktinde dudak okumakla mesgul oldugumuzu gorunce. Bu kaciklara ilismeyeyim dedi herhalde ve gitti.:)
Ne yani, hala çekmiyor muyuz Hasan ve Hatice'den? Çocuklar büyür, ama dertleri bitmez derler ya, Hasan'la Hatice'nin durumu tam kanıttır buna.
ahhaaa ki ne ahhh.:img-hyste Tabi cekiyoruz Hasanin cocuksu tavirlarindan. Haticede ona bezemis. Ne de olsa uzum uzume baka baka kararir. (Ebrucugum hatirladinmi bu repligi?)
Benim merak ettiğim noktalar şunlar asıl: Alex'le Zarife bu konuşmadan önce başka şeyler konuştular mı? Alex, Zarife'nin dudak okuyarak ne diyeceğini anlayacağına güvendi de mi böyle direkt hiçbir jest yapmadan konuştu? Zarife birden dudak okuma experi mi oldu? Yoksa Alex, anlamadı mı durumun vehametini, Zarife'nin hiç duymadığını? Eğer bunları bilseydik hiç değilse Zarife'nin anlayıp anlamadığını biz anlardık ve daha kesin yorumlarda bulunabilirdik.
Son tahlilde ben oyumu, Zarife'nin anlamadığına veriyorum. Çünkü iki durumda da, yani Alex'in yalnız gitme kararına ya da birlikte kaçma teklifine bir tepki vermesi gerekirdi. Hiç tepki yoktu Zarife'nin yüzünde, öyle aşkla bakıyordu Alex'in yüzüne.
Desifre ederken dusundugumu soylemek istiyorum. Bu sahneler boluk boluk oldugu icin, haftaya bizim cozdugumuzden daha fazlasini duyabiliriz. O yuzden dun gece cozduklerimizi birlestirmekte biraz zorlandik.
Hepinize uğraşlarınız için ÇOK teşekkür ederim.
ebrucuk, sunrise1, mysterys, ZeRReN ağızlarınızdan bal damlıyor. Hepinizi öpüyorum, kucaklıyorum. Umarım sizin dediğiniz çıkar.
Ben Zalex'in kaçmasını hiç istemiyordum, ama Alex illa gidecekse yalnız gitmesin bari.
Ben ise hiç böyle bir deşifre harekatına kalkışmıyorum, daha çok "duyar, anlamaz" güruhundanım ben. Alçak sesi bile duyamam, bırakın dudak okuyam. Neyseki bu forumda yazışıyoruz, yoksa devamlı benim "hı? hı?" larımı duyardınız, Hasan'ın "ahhh"larından sonra...
Valla biz hala kurcalicaktik ama kafamiz goturmedi devam etmeyi. Cunku herdefasinda baska bisey diyo gibiydi. Ama tabi kesin gozuyle baktimis sozlerde vardi.
Arkadaşlar pes yani sizin ağız okuma yeteneğinizi bilmiyordum yahu:P
Valla bizde bilmiyorduk, ama oldu iste. Megerse icimizde ne cevherler sakliyomusuzda haberimiz yokmus.:img-hyste
bende bi ara bu aşkın canlanmasını isteyen biri olarak şu an çok kızgınım cabbara ağıl için bir hanımefendinin gururuyla oynay çok kızdım cabbara cook:(
hatta bedianın çöpünü çatılsın istemeyim onunla ağılıda alsın dedeciğim:img-wink:
Ne deysin more ben cok yakistirim Cabbar efendi ile Bediayi. Isteym evlensinler. Cabbar agil icin oynamaym Bedianin gururuyla. Simdiye kaa Bedianin ona bir kismet olucagini dusunmemisti. Ramiz efendi de suleyince aklina yatti.
O ne guzel cilvelesmeydi ule. Bedia hanima hayranim.:happy0064
Hem Zarifeyle Alexin evlenmesini istemeyenler. Hic baytar dede ile Bedia hanimin evliligine sicak bakarlarmi:(
Bedianin dengi Cabbardir te okaa. Fal daki Horoz. Ramiz amcam taa agil isinden unce ima etmisidi.:img-yes:
Valla bizde bilmiyorduk, ama oldu iste. Megerse icimizde ne cevherler sakliyomusuzda haberimiz yokmus.:img-hyste
Ne deysin more ben cok yakistirim Cabbar efendi ile Bediayi. Isteym evlensinler. Cabbar agil icin oynamaym Bedianin gururuyla. Simdiye kaa Bedianin ona bir kismet olucagini dusunmemisti. Ramiz efendi de suleyince aklina yatti.
O ne guzel cilvelesmeydi ule. Bedia hanima hayranim.:happy0064
Hem Zarifeyle Alexin evlenmesini istemeyenler. Hic baytar dede ile Bedia hanimin evliligine sicak bakarlarmi:(
Bedianin dengi Cabbardir te okaa. Fal daki Horoz. Ramiz amcam taa agil isinden unce ima etmisidi.:img-yes:
bende sana katılıyorum cıftlerın en güzeli cabbarla bedia oldu. ama cabbarda ne capkınmıs ondan beklemezdım capkın kurt resmen . neydı o lokumun tozunu dudagının kenarından silmeler falan. gulmekten öldüm .cabbarada cok yakısıyoo .cocuk edasıyla cilvelesmesi. bu bölümde sevgilier gunu tadında birsey oldu dilaver meryeme cıcek verdi, mustafayla vahidenin arası iyi gibi . zarife alexine sarıldı .
ne ka güzel bir bölümdü dün akşamki bölüm.
yenilikler gözden kaçmadı tabi ki.yeni yeni türküler,geçiş müzikleri kıyafetler...pek hoştu doğrusu :img-wink:
haftalardır görmek isteidğimiz Alex- Zarife buluşması nihayet gerçekleşti.Zarife2ye maaşallah diyorum Alex'in söylediklerini nasıl anladı öyle.ben dudaklarını okumaya çalıştım ama tek bir kelime bile anlayamadım.eğer Zarife'de beniö gibi normal bir insansa burdan şu sonucu çıkardım : ya Zarife'nin kulakları duymaya başladı :icon_whis ya da Zarife duyamadığı için hepten kendini aşıp dudak çözümleyicisi oldu.inşaallah duymaya başlamıştır diyorum içimden :img-icecr
bu bölümdeki favorim Hatice ve Testi Münevver di. muhteşem konuştular bu bölümde.ne kadar akıcıydı konuşmaları.ayrıca ilk kez Baytar Efendi'den sonra Fatma annemizin ağzından 'more' kelimesi çıktı.bi sevindim bi sevindim. :happy0064 normalde biz çok kullanıyoruz bu dizide çok kullanılmaması dikkatimi çekmişti
bence bu düğümcü baba kandırdı bizim hanımları.çünkü Hasan'ın aklaı hiçte çözülmüş gibi durmuyordu o kafasına kovanı düşürmeye çalıştığı sahnede :icon_whis gitti o ka akçe boşa :img-hyste
daha önceden alışamadığım Nevreste'ye bu bölümde çok acıdım.yazık değil mi kıza niye umut veriyorlar bu ka :icon_sorr nasılda çekiniyordu yukarıya çıkmaya.bizim şeytan Vahide de bulaştırmaz mı kızamığı .epten üzüldüm kızcağıza :icon_sorr
Meryem'e aşk yaramış olmalı ki bu bölümde çok güzeldi.ama ne Kaymakam da ne de Meryem'de evliliğe hazırlanan havası yoktu.çok sönük geçti bu ikilinin aşkı :icon_whis
Kızancıklarının ismine değinmeden geçemeyeceğim.madem Ömer'e nasip olmadı diye koymadınız bir isim babasının ,dedesinin falan ismini koysaydınız be more.hadi küçükken sevimli geliyor keğçe,sümüklü falan denilmesi ama bu çocuklar büyüdüğünde nolacak.kazık kadar adam olduklarında sümüklü diye mi seslenecekler onlara.:img-hyste iç olmamışş :img-hyste
son olarakda bütün oyuncuların kostümünü yenileyen ekip niçin yenilemiyor Zarife ile Ramiz agamın kıyafetlerini . sıkıldık artık aynı kıyafetlerden.
köyümüze oş geldin Mamııııııııııııııııttt :img-hyste
Umarım ME ekibi ve Sunrise1 yanlış deşifre etmişlerdir. BlackMamba ve siyah-beyaz arkadaşlara katılıyorum. Bence kaçmak şu durumda çözüme hiçbir katkı sağlamayacak. Ayrıca kaçma hiçbir zaman aile tarafından hoş karşılanmaz, kendinizi annenin veya babanın yerine koyun. Ne kaa anlayışlı, yumuşak ana baba olurlarsa olsunlar, hiçbiri evladının bu şekilde davranmasını beklemez, istemez. İlk bölümlerde hatırlarsınız Hatice kaçacaktı Hasan'a (ki o dönem koşullarında Hasan'a kaçmak ile Alex'e kaçmak arasında Himalayalar kadar fark var ). Sahurda nasıl babasına bakıyordu, anasına bakıyordu, ben doğru mu yapıyorum diye. Bize yansıtılan Zarife karakterinin bunları düşünmeden "Haydaa hadi Stanbola" demesi bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki Alex de söz verdi, Ayşe'ye olanlar olmayacak dedi, Zarife'ye zarar gelmeyecek dedi. Evlenemeyeceğiniz yere gitmenin size ne faydası olacak? Umarım işler yoluna girer, ama kaçma fikrine karşıyım ben. Zarife'nin arkada kendilerine cephe alınacak, hor görülecek, belki kazançları yine sekyete uğrayacak ailesini bırakıp İstanbul'a gitmesini ben çok mantıksız bulurum, Zarife bunu yapmaz.
Dimitri baskını sonunda cenaze namazı izleyeceğiz sanırım (malum böyle bir haber verilmişti eleştirilere karşı, ileriki bölümlerde cenaze namazı kıldıracağız denilmişti). Ben hala Dimitri'nin Abdül'ü vuracağını düşünüyorum, isteyerek ya da istemeyerek, başka türlü Mustafa ve Dilaver'e rahat yok.
Dağ sahnelerini ben de merak ediyorum, sanırım çarpışmalar içindir. Alex'in Zarife'yi dağa kaçırması en en olmayacak şeydir. Okumuş, etmiş adamın yapacağı en son şeydir.
Vahide, Zarife, Mustafa'nın Manastıra gitmesini ben de isterim bu arada. Takip edileceklerdi4 ama bir şey çıkmaz, malum Abdüş'ün ajanları öyle zeki ki kendilerine sorulduğunda hiçbir şeyi gizlemiyorlar, ee Alllah bozmasın :)
[QUOTE=cansufied;6112123]
Kızancıklarının ismine değinmeden geçemeyeceğim.madem Ömer'e nasip olmadı diye koymadınız bir isim babasının ,dedesinin falan ismini koysaydınız be more.hadi küçükken sevimli geliyor keğçe,sümüklü falan denilmesi ama bu çocuklar büyüdüğünde nolacak.kazık kadar adam olduklarında sümüklü diye mi seslenecekler onlara.:img-hyste iç olmamışş :img-hyste
Buna değinecektim kaynadı arada.Ben artık kızancıkların isimlerini Dilaver koyar diye düşünüyorum.Yani inşallah öyle olur ümidindeyim.Hatta çocukların isimleri bile mutlaka ittihatçı -Jön Türk ileri gelenleri veya Bu akıma yön veren yazar düşünürlerin isimleri olur gibime geliyor( Namık Kemal koyarlarsa birinin adını Namık enflasyonu hızla artacaktır:img-hyste)
bitanem_61 12-02-08, 16:28 İçime dert oldu kızanların babası yok diye isimsiz mi büyüsünler ,Forumcak isim bulalam ne var ki mesela
Üsmen,Hüseyin,:img-hyste:img-hyste ikisini ben buldum ikisinide siz bulun
BlackMamba 12-02-08, 16:32 Umarım ME ekibi ve Sunrise1 yanlış deşifre etmişlerdir. BlackMamba ve siyah-beyaz arkadaşlara katılıyorum. Bence kaçmak şu durumda çözüme hiçbir katkı sağlamayacak. Ayrıca kaçma hiçbir zaman aile tarafından hoş karşılanmaz, kendinizi annenin veya babanın yerine koyun. Ne kaa anlayışlı, yumuşak ana baba olurlarsa olsunlar, hiçbiri evladının bu şekilde davranmasını beklemez, istemez. İlk bölümlerde hatırlarsınız Hatice kaçacaktı Hasan'a (ki o dönem koşullarında Hasan'a kaçmak ile Alex'e kaçmak arasında Himalayalar kadar fark var ). Sahurda nasıl babasına bakıyordu, anasına bakıyordu, ben doğru mu yapıyorum diye. Bize yansıtılan Zarife karakterinin bunları düşünmeden "Haydaa hadi Stanbola" demesi bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki Alex de söz verdi, Ayşe'ye olanlar olmayacak dedi, Zarife'ye zarar gelmeyecek dedi. Evlenemeyeceğiniz yere gitmenin size ne faydası olacak? Umarım işler yoluna girer, ama kaçma fikrine karşıyım ben. Zarife'nin arkada kendilerine cephe alınacak, hor görülecek, belki kazançları yine sekyete uğrayacak ailesini bırakıp İstanbul'a gitmesini ben çok mantıksız bulurum, Zarife bunu yapmaz.
Dimitri baskını sonunda cenaze namazı izleyeceğiz sanırım (malum böyle bir haber verilmişti eleştirilere karşı, ileriki bölümlerde cenaze namazı kıldıracağız denilmişti). Ben hala Dimitri'nin Abdül'ü vuracağını düşünüyorum, isteyerek ya da istemeyerek, başka türlü Mustafa ve Dilaver'e rahat yok.
Dağ sahnelerini ben de merak ediyorum, sanırım çarpışmalar içindir. Alex'in Zarife'yi dağa kaçırması en en olmayacak şeydir. Okumuş, etmiş adamın yapacağı en son şeydir.
Vahide, Zarife, Mustafa'nın Manastıra gitmesini ben de isterim bu arada. Takip edileceklerdi4 ama bir şey çıkmaz, malum Abdüş'ün ajanları öyle zeki ki kendilerine sorulduğunda hiçbir şeyi gizlemiyorlar, ee Alllah bozmasın :)
hem ıspanak namık var..ne kaa akıllı ne kaa gucludur o izin vermez zarifesi baska bir adamla birangi yere gitsin..hem artık dip komsisi onlar kendi balkonundan ramizin evini kesebilir,nöbet tutabilir..:img-wink: :img-hyste
cahilliğimi mazur gorunde alex askere gidiyor olabilir mi?hani orduya falan katılır mı?bu dağ tepe işi için başka açıklama gelmiyor da aklıma..bir bilen aydınlatırsa sevinirim:img-pilot
İçime dert oldu kızanların babası yok diye isimsiz mi büyüsünler ,Forumcak isim bulalam ne var ki mesela
Aman isimden bol nolucak:)
Hasan,Hüseyin,Ali,Veli,Ahmet,Mehmet büssürü isim var niye koymamışlar bende anlamadım valla,:img-cool2
Askerden ölüm haberini alınca madem koysaydın hemen isim,
cansufied iyiki söledin bunu,
Acaba eskiden böyle bişey olmuşmuki bunuda diziye koydular?
Valla bu ağız okumanın hususi eğitimini alanlar var,
Siz eğitimsiz böylesiniz, hiç eğitim almanıza gerek yok:)
Yazdıklarınızı kaydedicem haftaya bakalım çıkacakmı :img-blush
Buarada yazmaya unuttum;
Naaamık artık Maaamıt oldu:)
5 kardeş olayıda güzel oldu ama ben yinede Zarifeyi rahat bırakabileceğini sanmıyorum:)
İkidebir yer artık 5 kardeşi :img-hyste
Emrecim yazdıklarına katılıyorum,
Ama bilmiyorum yani okumuş etmiş adam diyosun ama aşk bu adamın gözünü kör eder,
Gerçi pek anlamam böyle şeylerden ama,
Ağız okuyan forumçanlar bişeyler çözmüş,
Umarım kaçmazlar, bende kaçmamalarından yanayım.
Ama en kısa zamanda Zarifenin kulaklarını iyileşmesini istiyorum,
O böyle hiç konuşmayınca dizi biraz renksizleşti :icon_sorr
bitanem_61 12-02-08, 16:45 hem ıspanak namık var..ne kaa akıllı ne kaa gucludur o izin vermez zarifesi baska bir adamla birangi yere gitsin..hem artık dip komsisi onlar kendi balkonundan ramizin evini kesebilir,nöbet tutabilir..:img-wink: :img-hyste
cahilliğimi mazur gorunde alex askere gidiyor olabilir mi?hani orduya falan katılır mı?bu dağ tepe işi için başka açıklama gelmiyor da aklıma..bir bilen aydınlatırsa sevinirim:img-pilot
Alex savaşa giderse, mustafayla dilaverde gidecek o vakit savaşta gösterilir, forumcak gel teskere türküsünü söyleriz
Yok sanmayım dağ bayır ben deyim, mustafanın gerçek kimliği çıkmış olabilir
yada işler iyice kızışmış dimitri ve kara kalpaklı dağ bayır geziydir
İçime dert oldu kızanların babası yok diye isimsiz mi büyüsünler ,Forumcak isim bulalam ne var ki mesela
İsimleri Dilaver'in koyduğunu düşünürsek
Namık, Enver, Nazım , Şükrü
Bana sorarsanız
Atilla, Yavuz , Hakan, Berke :)
Tanzimattan önce Hristiyanlar Cizye vergisini ödeyerek askerlikten muaf tutuluyorlardı. Daha sonra Tanzimat ile Hristiyanlara da zorunlu askerlik getirildi. Islahat Fermanı ile ise ücret karşılığı muaf tutulma seçeneği (bir nevi bedelli askerlik gibi) getirildi. Islahat Fermanından sonra herhangi bir düzenleme olmadı ise, ki ben hatırlayamadım şimdi, ücret karşılığı askerlik yapmamış olabilir. Ücret ödemez ise yapmak zorunda.
alex le zarife istanbul a kaçacak olsa kim gidecek peşlerinden
babası ayşe yi kaçırmış ama uzağa gitmemişler
köylüde bulup vurmuş:icon_sorr
ama helede o dönemin şartlarında peşlerinden gidemezler
aileleride sert değil anladılar aşklarının büyüklüğünü
içten içe kabullendiler sanki:img-yes:
fakat kaçtıktan sonra din değiştirmezlerse yine evlenemezler
çözümsüz konu o:sad53:
doray'ımın kınım kınım kınamalarına not:te dogri deyiysın abla..:img-clapp
Ablan kurban olsun sana..:img-hyste
Senaristim,kolay gelsin.İşiniz zor!:icon_twis
Hanım annem,senaristimin işi mi zor?:blink:Ne deysın more?Bir sessiz konuşma yazdı,kızçeler(ebruşum,kuzucuğum mysterys'im,Sunrise'm) uykusuz kaldı,bizler fıtık olduk...Alex ve Zarife sahnelerini sessiz yazmak mı zor?Bizim senaristlerimize çocuk oyuncağı ..Hasan aklı beş karış havada,ıspanak adı gibi boşa karın gurultusu,Vahide küçük kız çocuğu gibi bağırsın,silah taşısın..Hatice hep şikayetçi.Tıbbiyelinin peşinde Abdüş budalası...Esas Ramizzzz babam ile Fatma anamın işi zor..Te bu ka insanla uğraşiler..Alex ile Zarife'nin işi hepiciğinden daha da zor....Ananeler ,görenekler,din ayırımı yüzünden aşkından bir ömür boyu ayrı yaşamaya çalışmak..Te te gürdin mi kimin işi daha zor??Senaristim sessiz film yazay,onun ki en kolay.:icon_whis
Umarım ME ekibi ve Sunrise1 yanlış deşifre etmişlerdir. BlackMamba ve siyah-beyaz arkadaşlara katılıyorum. Bence kaçmak şu durumda çözüme hiçbir katkı sağlamayacak. Ayrıca kaçma hiçbir zaman aile tarafından hoş karşılanmaz, kendinizi annenin veya babanın yerine koyun. Ne kaa anlayışlı, yumuşak ana baba olurlarsa olsunlar, hiçbiri evladının bu şekilde davranmasını beklemez, istemez. İlk bölümlerde hatırlarsınız Hatice kaçacaktı Hasan'a (ki o dönem koşullarında Hasan'a kaçmak ile Alex'e kaçmak arasında Himalayalar kadar fark var ). Sahurda nasıl babasına bakıyordu, anasına bakıyordu, ben doğru mu yapıyorum diye. Bize yansıtılan Zarife karakterinin bunları düşünmeden "Haydaa hadi Stanbola" demesi bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki Alex de söz verdi, Ayşe'ye olanlar olmayacak dedi, Zarife'ye zarar gelmeyecek dedi. Evlenemeyeceğiniz yere gitmenin size ne faydası olacak? Umarım işler yoluna girer, ama kaçma fikrine karşıyım ben. Zarife'nin arkada kendilerine cephe alınacak, hor görülecek, belki kazançları yine sekyete uğrayacak ailesini bırakıp İstanbul'a gitmesini ben çok mantıksız bulurum, Zarife bunu yapmaz.
Te işte forumumuzun akıllı kızanından akıllı cevap:good: ..Bence de Alex ile Zarife kaçmayacak..Ben Alex'in dudaklarını okuyamadım ama bana göre Alex Zarife'ye "onu çok sevdiğini,aşkalrını yaşamaya imkan vermedikleri için uzak yere gitmeyi düşündüğünü ama Zarife'siz ayrı yaşayamayacağını,gitmekten vazgeçtiğini,Pürsıçan'da kalıp aşklarına karşı çıkanlar ile mücadele edeceğini ve bir gün giderse yanında Zarife'yi de alarak gideceğini "sülemiş olabülü..Zarife'min bu sözler karşısında gözleri sulandı ve sarıldığına göre te ben büle düşündüm..:img-pilot
Sevgili rsd..Emekleriniz büyük bir takdir görmekte ..Yüreğinize,ellerinize ,emeğinize sağlık..İyi ki varsınız..Alex ve Zarife
sahnesinden sonra Yasemin hanımın söylediği türkü için kendisini ayrıca tebrik ediyoruz..:happy0064
Senaristim çok yaşa..:img-blush
BlackMamba 12-02-08, 17:16 Tanzimattan önce Hristiyanlar Cizye vergisini ödeyerek askerlikten muaf tutuluyorlardı. Daha sonra Tanzimat ile Hristiyanlara da zorunlu askerlik getirildi. Islahat Fermanı ile ise ücret karşılığı muaf tutulma seçeneği (bir nevi bedelli askerlik gibi) getirildi. Islahat Fermanından sonra herhangi bir düzenleme olmadı ise, ki ben hatırlayamadım şimdi, ücret karşılığı askerlik yapmamış olabilir. Ücret ödemez ise yapmak zorunda.
te te bule benim elimi kolumu bağladın sen..ne desem bir kulp buldun..dağa gonderdim alex'i bu karda kışta sırf senin dediğin olsun,sufi gelmesin diye ama olmaz dedin tarihi gercekleri sıraladın..:img-yes:
şimdi tek çare sufi'nin pürsıçan'a gelip,babasını ikna ettiğini soylemesi ve alex'i tekrar okuldaki gorevine geri dondurmesi..:img-cool2
hiç sufi'yi istemiyorum falan deme artık inanmayim..:img-hyste
(bu ani donus için kusura bakma..ebrunun elinde yingenin pürsıcan'a gittigini ispatlayan resimler varmıs onları istiyorum..:img-wink:)
[QUOTE=
Te işte forumumuzun akıllı kızanından akıllı cevap:good: ..Bence de Alex ile Zarife kaçmayacak..Ben Alex'in dudaklarını okuyamadım ama bana göre Alex Zarife'ye "onu çok sevdiğini,aşkalrını yaşamaya imkan vermedikleri için uzak yere gitmeyi düşündüğünü ama Zarife'siz ayrı yaşayamayacağını,gitmekten vazgeçtiğini,Pürsıçan'da kalıp aşklarına karşı çıkanlar ile mücadele edeceğini ve bir gün giderse yanında Zarife'yi de alarak gideceğini "sülemiş olabülü..Zarife'min bu sözler karşısında gözleri sulandı ve sarıldığına göre te ben büle düşündüm..
[/QUOTE]
elveda rumeli forumuna ilk kez yazıyorum. naçizane ben de bu konu da fikir yürütmek isterim. anladığım kadarıyla alex zarife ye " sana hem bana zarar veremeyecekler bir daha ... sendan uzak vatandan uzak ... (burda bişey diyor anlamadım ama stambola gidicem dedi diye tahmin ediyorum) kazalardan belalardan uzak... bizi ayıramayacaklar"
te te bule benim elimi kolumu bağladın sen..ne desem bir kulp buldun..dağa gonderdim alex'i bu karda kışta sırf senin dediğin olsun,sufi gelmesin diye ama olmaz dedin tarihi gercekleri sıraladın..:img-yes:
şimdi tek çare sufi'nin pürsıçan'a gelip,babasını ikna ettiğini soylemesi ve alex'i tekrar okuldaki gorevine geri dondurmesi..:img-cool2
hiç sufi'yi istemiyorum falan deme artık inanmayim..:img-hyste
(bu ani donus için kusura bakma..ebrunun elinde yingenin pürsıcan'a gittigini ispatlayan resimler varmıs onları istiyorum..:img-wink:)
Eyvah eyvah. Sufi cadısı tamamen aklımdan çıkmış. Ne yaptım ben more? :)
Tek nefer bile kalsam Sufi'nin karşısındayım :), neyse gelirse bana laf gelmesin yeter. Ama Ebrucuk ile Mysterys bu fırsatı kaçırırlar mı, te yüzüme yüzüme vururlar. Deşifre sırasında bile Sufi muhabbeti dönmüş, gene bana çatmışlar Sufi'yi, yok vazcaymayacaklar bunlar. Te saydım şimdi 30 mısraya yakın şiir yazmışım toplamda, te hiç tesiri yok :)
Savaş çıkarsa yakın zamanda Alex gönüllü giderse cepheye (çok çok az bir ihtimal, toplum baskısı sebebiyle), dediğin belki olabilir. Örnekleri vardır gerçi, Çanakkale'de şehit olan Rum Dimitri gibi, ne demişti
"Çavuş, sakın gavur mavur deyip ayrı yere gömmeyin, beni sizden ayırmayın"
Böyle Dimitriler de var, te dizideki gibiler de var işte :)
Hanım annem,senaristimin işi mi zor?:blink:Ne deysın more?Bir sessiz konuşma yazdı,kızçeler(ebruşum,kuzucuğum mysterys'im,Sunrise'm) uykusuz kaldı,bizler fıtık olduk...Alex ve Zarife sahnelerini sessiz yazmak mı zor?Bizim senaristlerimize çocuk oyuncağı ..Hasan aklı beş karış havada,ıspanak adı gibi boşa karın gurultusu,Vahide küçük kız çocuğu gibi bağırsın,silah taşısın..Hatice hep şikayetçi.Tıbbiyelinin peşinde Abdüş budalası...Esas Ramizzzz babam ile Fatma anamın işi zor..Te bu ka insanla uğraşiler..Alex ile Zarife'nin işi hepiciğinden daha da zor....Ananeler ,görenekler,din ayırımı yüzünden aşkından bir ömür boyu ayrı yaşamaya çalışmak..Te te gürdin mi kimin işi daha zor??Senaristim sessiz film yazay,onun ki en kolay.:icon_whis
İmdiii...Gelinçan;ben bu forum canavarlarını(kendim de dahil!:) ) ima ile demişidim;senaristimizin işi zor!Tee,gerçekten de zor;bi düşün hele!40 tane kaynanası var bizim senaristin;en ince ayrıntıyı didik didik eden!Yazık bee,acidim birden...:) Empati yaptım işte,anlayasın...:icon_whis:img-cool2
BlackMamba 12-02-08, 17:42 elveda rumeli forumuna ilk kez yazıyorum. naçizane ben de bu konu da fikir yürütmek isterim. anladığım kadarıyla alex zarife ye " sana hem bana zarar veremeyecekler bir daha ... sendan uzak vatandan uzak ... (burda bişey diyor anlamadım ama stambola gidicem dedi diye tahmin ediyorum) kazalardan belalardan uzak... bizi ayıramayacaklar"
hosgeldiniz aramıza..desifre için teşekkürler umarım haklısınızdır..
birlikte gitmelerini hiç ama hiç istemiyorum..alex'i köyde kalmasını sağlayacak birsey elbette buluruz..:img-wink:en olmadı vur kafasına bir oduncuk,tası mustfanaın ahırına orada sakla..neler neler sakladı orası kimsecikler bulamıyor hala..:img-wink:(bknz. döşekler,vahide'nin altınları,Kara Kalpaklı kıyafetleri..)
Tek nefer bile kalsam Sufi'nin karşısındayım :), neyse gelirse bana laf gelmesin yeter. Ama Ebrucuk ile Mysterys bu fırsatı kaçırırlar mı, te yüzüme yüzüme vururlar. Deşifre sırasında bile Sufi muhabbeti dönmüş, gene bana çatmışlar Sufi'yi, yok vazcaymayacaklar bunlar. Te saydım şimdi 30 mısraya yakın şiir yazmışım toplamda, te hiç tesiri yok :)
Savaş çıkarsa yakın zamanda Alex gönüllü giderse cepheye (çok çok az bir ihtimal, toplum baskısı sebebiyle), dediğin belki olabilir. Örnekleri vardır gerçi, Çanakkale'de şehit olan Rum Dimitri gibi, ne demişti
"Çavuş, sakın gavur mavur deyip ayrı yere gömmeyin, beni sizden ayırmayın"
Böyle Dimitriler de var, te dizideki gibiler de var işte :)
işte oyuncuların dizi hakkında birseyler acıklamalarını bu yuzden sevmiyorum..:icon_sorrerdal bey dag sahnesi dedi diye olayı oraya bağlamaya calısıyoruz yoksa neden ısrar edeyim alex askere gitsin diye..:img-blush
çeteye de katılmayacagına gore nereye gitmeye niyetli bu cojuk?!!istanbul'da nerede kalacak?(mustafa'nın ailesine gitmez dimi?:blink:hani mustafanın annesine ve kızkardesine haber goturur falan..tuvbe tuvbe..neler geliy aklıma büle..)
en iyisi fazla kurcalamamak..ozet gelene kadar beklemek..:img-cool2
bitanem_61 12-02-08, 18:32 Bir arkadaş dimitri abdülü vurabilir diye yazmıştı
EVet olabilir nede olsa vali yardımcısı valiyi pek sevmiyor (türkleri sevmiyor) bu yüzden dimitriden istiyceği şeyler arasında abdülü vurmakta olabilir
İmdiii...Gelinçan;ben bu forum canavarlarını(kendim de dahil!:) ) ima ile demişidim;senaristimizin işi zor!Tee,gerçekten de zor;bi düşün hele!40 tane kaynanası var bizim senaristin;en ince ayrıntıyı didik didik eden!Yazık bee,acidim birden...:) Empati yaptım işte,anlayasın...
Hanımannem,.. ama ..ama...Senarist kaynanlarını duymay ki:icon_sorr.Hani nerede kaybolanların cevabı??..Neden Alex ile Zarife sahneleri( bütün herkesin dört gözle beklediğini bilmelerine rağmen),geçen hafta bir dakikaydı ve Zarife Alex'in adını bile anmadı..Bu haftada fragman da iştahımızı kabartmalarına rağmen,sessiz sinema oynadık.Kaynanaların istekleri büle mi yerine gelir??...:img-lazy:
Müzik ekibi "fatma ana türkü sülesin"dedik..Sesimizi duydular..Allah için...Günahlarını almayalım...Ama aynı şeyi senaristlerimiz için diyemeyiz...:img-banne
Bir arkadaş dimitri abdülü vurabilir diye yazmıştı
EVet olabilir nede olsa vali yardımcısı valiyi pek sevmiyor (türkleri sevmiyor) bu yüzden dimitriden istiyceği şeyler arasında abdülü vurmakta olabilir
Birtanem...Yine laf döndü dolaştı Abdüş'e geldi..Çok ayıp..Yani akşam akşam yediğim yemekleri bogazıma dizdin more..:blink:Hemsirecim,kusura bakma ama,bu Dimitri çok olmaya başladı..Lüften biraz ilgilenir misin??
Dimitri eline Abdüş'ten çekkk..:butch:
Reytinglerimiz gayet iyi.. Yine A/B'de birinciyiz..
Ancak dünden beri üle sinirliyim ki, buna sevinemedim bile..! Özetten beri sabırsızlıkla bekliydim Alex & Zarife buluşmasını. İsteydim ki uzun uzun bakışsınlar, isteydim ki her saniyesini gürelim ve duyalım! Ne gürdük? İlk bakışmalarını bile güremedik!:img-swoon
İsteyim bu sahne baştan itibaren, birbirlerini ilk görüşlerinden itibaren tekrar yayınlansın 21. bölümde. Zaten son sahnenin biraz öncesinden başlıyorlar, ama isteyim ki eklesinler buluşmanın her saniyesini(Zarife'nin odaya girişinden itibaren), isteyim ki doğru düzgün duyalım Alex'in dediklerini..! Üle sabırsızlanmış idim ki, 20. Bölümün Sonu yazısı çıktığı anda köpürdüm sinirden. Te te bunlar olana kaa, küstüm senaristlerimize, hiç kusura bakmasınlar.:img-beee:
Kaçma meselesine gelince, bence olmayacak. Bu iş kaçmakla çözümlenmeyecek biliyim. Bu yüzden isteyim ki planlasalar bile kaçmasınlar.:icon_sorr Zaten Alex'in babasının başına gelenleri bilmesine rağmen Zarife'yle kaçması da bence inandırıcı olmaz.:img-yes: Bir şekilde vazgeçeceklerine isteyim inanam..
Selam :happy0064
Ben de Elveda Rumeli'yi çok seviyorum.Özellikle de Namık (Mustafa) ve Vahide çok hoşuma gidiyor...
Nereden çıktı bu Nevreste :D
Selam :happy0064
Ben de Elveda Rumeli'yi çok seviyorum.Özellikle de Namık (Mustafa) ve Vahide çok hoşuma gidiyor...
Nereden çıktı bu Nevreste :D
Fıstıkım benim sen hiç merak etme Mustafa'yla Vahide'nin arasına kimse giremezzzzz :happy0064
Hanımannem,.. ama ..ama...Senarist kaynanlarını duymay ki:icon_sorr.Hani nerede kaybolanların cevabı??..Neden Alex ile Zarife sahneleri( bütün herkesin dört gözle beklediğini bilmelerine rağmen),geçen hafta bir dakikaydı ve Zarife Alex'in adını bile anmadı..Bu haftada fragman da iştahımızı kabartmalarına rağmen,sessiz sinema oynadık.Kaynanaların istekleri büle mi yerine gelir??...:img-lazy:
Müzik ekibi "fatma ana türkü sülesin"dedik..Sesimizi duydular..Allah için...Günahlarını almayalım...Ama aynı şeyi senaristlerimiz için diyemeyiz...:img-banne
Reytinglerimiz gayet iyi.. Yine A/B'de birinciyiz..
Ancak dünden beri üle sinirliyim ki, buna sevinemedim bile..! Özetten beri sabırsızlıkla bekliydim Alex & Zarife buluşmasını. İsteydim ki uzun uzun bakışsınlar, isteydim ki her saniyesini gürelim ve duyalım! Ne gürdük? İlk bakışmalarını bile güremedik!:img-swoon
İsteyim bu sahne baştan itibaren, birbirlerini ilk görüşlerinden itibaren tekrar yayınlansın 21. bölümde. Zaten son sahnenin biraz öncesinden başlıyorlar, ama isteyim ki eklesinler buluşmanın her saniyesini(Zarife'nin odaya girişinden itibaren), isteyim ki doğru düzgün duyalım Alex'in dediklerini..! Üle sabırsızlanmış idim ki, 20. Bölümün Sonu yazısı çıktığı anda köpürdüm sinirden. Te te bunlar olana kaa, küstüm senaristlerimize, hiç kusura bakmasınlar.:img-beee:
Sanırım,amaç,bizi bu noktaya getirmekti;başardılar... :img-wink: :) Haftaya ,ya daha sinir bozucu bir suskunlukla,ya da daha açıklayıcı sahnelerle karşılaşacağız...Ben,bu saatten sonra,artık diyorum ki;2.si...:img-wink:
Sanırım,amaç,bizi bu noktaya getirmekti;başardılar... :img-wink: :) Haftaya ,ya daha sinir bozucu bir suskunlukla,ya da daha açıklayıcı sahnelerle karşılaşacağız...Ben,bu saatten sonra,artık diyorum ki;2.si...:img-wink:
Kesinlike başardılar!! Reytingler bir düşerse gürürler ama günlerini.:hıh Başka çok az şeye te te bu kaa sinirlenebilirdim herhalde. Açıklayıcı sahneler olmaz ise, vallahi bulurum senaristlerimiz her neredelerse, basarım evlerini. Karateciyim ben haberiniz var mı senaristlerim!?:hıh
:icon_whis
En azından özette bahsetmeselerdi ya da fragmanda görmeseydik o sahneleri. O kaa ümitlenmiş idim. İsteyler çıldıralım? Teee.. soram size biz çıldırırsak kim kalacak Elveda Rumeli'yi izleyecek? Çok rica edeyim buna güre davranınız.:icon_whis
Kesinlike başardılar!! Reytingler bir düşerse gürürler ama günlerini.:hıh Başka çok az şeye te te bu kaa sinirlenebilirdim herhalde. Açıklayıcı sahneler olmaz ise, vallahi bulurum senaristlerimiz her neredelerse, basarım evlerini. Karateciyim ben haberiniz var mı!?:hıh
:icon_whis
En azından özette bahsetmeselerdi ya da fragmanda görmeseydik o sahneleri. O kaa ümitlenmiş idim. İsteyler çıldıralım? Teee.. soram size biz çıldırırsak kim kalacak Elveda Rumeli'yi izleyecek? Çok rica edeyim buna güre davranınız.:icon_whis
Tee,işte budur...:img-hysteTam da bunun için üzüliiim senaristime...:img-hyste Neyle karşi karşiya oldiini aci ügreniyi...:)
Tee,işte budur...:img-hysteTam da bunun için üzüliiim senaristime...:img-hyste Neyle karşi karşiya oldiini aci ügreniyi...:)
Ügrensin! Vallahi basarım..!:icon_evil Ben iiiiiç üzülmeyim.:hıh Belkim sinirim geçtikten sonra üzülmeye başlayabilirim. Ancak şu anda tam bir sinir krizi içineyim, iiç düşünemem oni.:img-beee:
Kısa zaman için girebilmiştim, te çıkayim. 'Epinize eyi yorumlar, eyi akşamlar...:)
BlackMamba tarafından gönderildi
te te bule benim elimi kolumu bağladın sen..ne desem bir kulp buldun..dağa gonderdim alex'i bu karda kışta sırf senin dediğin olsun,sufi gelmesin diye ama olmaz dedin tarihi gercekleri sıraladın..
şimdi tek çare sufi'nin pürsıçan'a gelip,babasını ikna ettiğini soylemesi ve alex'i tekrar okuldaki gorevine geri dondurmesi..
hiç sufi'yi istemiyorum falan deme artık inanmayim..
(bu ani donus için kusura bakma..ebrunun elinde yingenin pürsıcan'a gittigini ispatlayan resimler varmıs onları istiyorum..)
..)
Dün gece 20. bölüm yazısını gördüğümden beri yeme içme uyku gibi hayatı olaylarım durdu...
hasanın inlemeleri(allah kolaylık versin haticeye) alexin gözleri dudakları zarifenin yaşaran gözleri...ve benim manasız bakışlarım...
ebrucukum, sunrise tüm gece saniye saniye dudak okuma ve tartışma içinde az kala kafayı bozmaya ka gidiydik hatta ebrucukum evi yakaydı...:icon_sorr(valla senaristim az kala faciaya yol açaydın...)
ve yingemin desteği sağolsun te te buka çözebildik...
gelelim dünki çözümlemeler ne ka doğru oldu bilmeyim ama
alex: Zarife ben... zarife ben stanbola gidecem
alex: Uzak olmam lazım senden uzak
zarifenin gözleri yavaş yavaş dolar...
alex: gidelim zarife buradan uzaklara
zarifenin gözleri içi güliydi...
alex: Kavgadan beladan uzak
alex: Bizi ayiramasklar...
ne ka anlayabildiysek işte...
senaristim aşkolsun te ne diyim başka... sağır bir insanın empatisini kurmak çok zormuş...:icon_sorr sağ olasın bunuda öğrendik.... zarife bir haftada çözdü...biz de bilseydik... tüm bölümü sessiz izlerdik...ama bu sefer yeni müzikleri duyamazdım:img-wink:
geçen haftada müziklerin sesi kısıktı... ozaman bileydim sağır empatisi kurardım...(bu haftada senarist duyar mı bizim sesimizi...:img-help:)
te bu hafta birileri duymuşta açmış sesini...yoksa ben tv sesini açacaktım sonuna ka...
hemde 3 tane yeni müzik gelmiş bizeeeeeeee...
rsd ellerinize emeğinize sağlık...
deryaların ağıtından sonra deryaları bekleyin demiştiniz te bekledik ne ka güzel oldu çok güzel oldu....keman melodiside çok güzeldi...
şimdi deyisiniz fatma annemin türkilerini bekleyin...(şebnem hanıma bizi kırmadığı ve türki isteğimizi duyduğu ve söylediği için çooook teşekkür ediyoruz...)
isyan çıkarmayız ama meraktan patlamaktan da kurtulamayiz...te buda ister istemez isteklerimizi tekrarlamaktan kurtulamiyiz...:icon_sorr
napalim her hafta yeni bir müziğin beklentisi bizi öle alıştırmışki her hafta fatma anne bekliyiz sülesin türki...
ama nezaman onuda müzik ekibi bilir... kısmeeeeeeeeeeeet
tabi bir ara dedik ki... sürprizler bekleyin diye... elbette bekleyin.. bu hafta da üc yeni ezgiyi sizlere dinletebilmenin mutlulugunu yasadık.. ama tabi bununla da kalmayacak.. özellikle cok degerli bir calısmamız sırada bekliyor.. zamanı geldiginde onu da dinleyeceksiniz... sizler mutlu oldugunuzda inanın biz de cok mutlu olacagız...
başka bi tane daha süpriz müzik mi? ne ola acaba biri daha mı türki süleyecek:happy0064
bu arada Muammer ketencoğlunun katkılarıda çok güzel Muammer bey gibi müzisyenlerden ezgilerimizi yeniden dinlemek ne kadar güzellll ellerine yüreğine sağlık...
istedim sizlerlede paylaşam...
ilk olarak bunları çözmüştüm ne ka uyduydu aslında...ben isterdim büle sülesin....:happy0064
alex: zarife ben uzaklara senden çok uzaklara gideyim...ama şimdi sana daha yakınım
Alex: çünkidir sufi gelicekmiş...senden özür dileyecek beni de alıp stanbola gidecekmişiz...ama bileysin ben seni seveyimmm
zarifenin gözleri dolar...
alex:hayır zarife sufinin babası Kudüse hacca gitmiş tübe etmiş...bana stanbolda ALEX EFENDİ KOLEJİ açacakmış... sufiyide birangi kızçeler ayırlı kısmet bulmuş adıda EMRE miş...ben sufiyi de alıp stanbola gidecem...ayırlı bir iş yapaciz...
zarife alexin elini tutar
ALEX:bizi kimse ayıramazsklar...kaçalım zarife uzaklara stanbolda kimse bizi tanimaz...kavgadan beladan uzak...
mamba abliçkom te alex dağda bayırda gezecekse te Emre için gezsin :img-hyste hemde emreyede bülece ayırlı bir iş yapmış oluruz...
te isteyimiz tamamen ayır için...candy abliçkom aydi sende katıl bu ayır kampanyasına istedik zalex artık sufi için dert çekmesin sufiyi everelim toptan kurtulalım...
ıspanak namık bizede komşi gelsin
te sufi da emre için gelsin....
vahide ne ka güzel güleydi
nevreste ye geçmiş oldi ...
Hasanı istediler yesinler kamuş arileri
haticenin bu hafta kaçacak keçileri
Alex-Zarife çifti için yaptıklarınız, çektiğiniz çileler, uğraşmalarınız ve uykusuz geçirdiğiniz zamanlar hatırına bu sefer birşey demeyim. Zaten desek de birşey değişmeyi ya :) O kaa uğraşmışsınız, emeğinize sağlık ama inşallah yanılırsınız da Alex ile Zarife kaçmaz.
Dimitri'nin pususu beni korkutur. Kesin ülenler olacak, inşallah tanıdık birileri ülmez.
Baskın sonunda Abdüş'ün vurulmasını isteyim. Ama ülmesin. Kusura bakma Doray Ablacım, lazım olsun bu şimdi, hem size de iyi olur, bir görüşürsünüz Abdüş ile, çok kaptırdı bu matbaa makinasına. Bu arada Mustafa ile Dilaver de rahat bir nefes alır.
Düzeltme: Te moderatörümüz Volvox da bizden, Sufi cadısı uzak dur bizden
mrb arkadaşlar bende aranıza yeni geldim severek izlediim dizilerden bitanesi elveda rumelidir oyuncuları ve konuşmaları cok komik özellikle sütçü ramiz ve fatma konuşurken kopuyorum resmen duygusal sahnelerde cok süper reyting leri bilmiyorum ama uzun süreceği belli tolgahan cok tatlı olmuş bu dzide buarada bu bölüm cok kötüydü ne zaman kavuşçak zarife/alex ayrıca vaideyle mustafa,namık'ın da birlikte olmasını iztiyorum ne zaman gelcek o bölüm acaba neyse oyunculara başarıların devamını diliyorum ii geceler:D
Bölüm genel olarak güzeldi. Bol bol güldük ama "20.bölüm sonu" yazısını görünce kandırılmış hissettim kendimi bende sevgili olimbera gibi. Hayal kırıklığına uğradım hem de çok. Umarım havalar düzelene kadar bizi böyle 1-2 dakikalık sahnelerle oyalamazlar.
Sütçü Ramiz çöpçatanlık lakabını Bedia'nın elinden almak üzere Bedia Hanım'ın haberi olsun. Geçen hafta Meryem Dilaver çiftinin arasını düzeltti. Bu hafta da Cabbar Bedia ikilisini biraraya getirdi. Hayırlı olsun ;)
Yeni müziklerimiz için müzik ekimize çok teşekkürler. İsteyiz artık Fatma anneden türkü dinleyelim. Müzik ekibimizin bizi hayal kırıklığına uğratmayacağı konusunda güvenim tam. Eminim en can alıcı sahnede duyacağız Şebnem Hanım'dan haftalardır beklediğimiz türkü ya da türküleri.
Forumumuzun Baytar Yengesi'nin Pürsıçan'a sık sık gittiğine dair mesajlar okudum sanki. Ramiz Efendi "bizim köye Maamut geldi" diye bağırırken ben bir evin camında çok şeker bir kedi gördüm. (Bu cümleyi yazarken Slwester ve Tweety çizgi filminden kareler canlandı gözümün önünde nedense :) uykusuzluktan olabilir :) ) Galiba söylentiler doğruymuş. bakınız yengenin avatarı :)
Şuaralar kafamda hukuk terimleri uçuşmakta o yüzden bu seferlik kısa bir yorum oldu. Aklıma geldikçe eklemeler yaparım belki ;)
Ekleme : Sufi de nerden çıktı arkadaşlar? İstemem Sufi gelmesin. Testi Münevver Teyzem ve eski Ispanak Namık yeni Maamut geldi ya dip komşi. Sufi yorulmasın hiç boşuna. Bünyem yeterince daralmış durumda entrika çekecek halım yok hiç. Zaten dış mihraklar da entrikalar almış başını gitmiş... Yıllar hatta yüzyıllar geçmiş ama oynanan oyunlar değişmemiş... Varsın Sufi'si de eksik kalsın.
Emeği geçen güzel ekibimizin ellerine, emeğine, yüreğine sağlık.
Sevgilerimle
Alex-Zarife çifti için yaptıklarınız, çektiğiniz çileler, uğraşmalarınız ve uykusuz geçirdiğiniz zamanlar hatırına bu sefer birşey demeyim. Zaten desek de birşey değişmeyi ya :) O kaa uğraşmışsınız, emeğinize sağlık ama inşallah yanılırsınız da Alex ile Zarife kaçmaz.
Dimitri'nin pususu beni korkutur. Kesin ülenler olacak, inşallah tanıdık birileri ülmez.
Baskın sonunda Abdüş'ün vurulmasını isteyim. Ama ülmesin. Kusura bakma Doray Ablacım, lazım olsun bu şimdi, hem size de iyi olur, bir görüşürsünüz Abdüş ile, çok kaptırdı bu matbaa makinasına. Bu arada Mustafa ile Dilaver de rahat bir nefes alır.
emrecim haklı davamıza verdiğin destekten ötüridir teşekkür ederim...:happy0064dedimya hep vahide mustafa muyluluğu için nevreste olmaz birazcıkta zalex mutlu olsun alıver işte sufiyi...
Dimitri kurnazca yaptığı planlarla kimbilir ne ka türki öldürecek... masum türk köylerini basacağına abdülün evini bassa ya
(doray abliçkom te nerdesin!!! zeren hanım annenle sana istemeyim olsun bişey... dul kalacan ama ben sana agop efendiyi alırım...:img-wink:)
karakalpaklının haberi olamayacak busefer baskından köydeki insanları kim kurataracak... bu sefer insanları kim kurtaracak...
karakalpaklı birangi yerden istihbarat alabilecek mi? tek kurtuluş köydeki insanların ayaklanması yada
buarada oka deşifre arasında dimitri bi plandan bahsediyordu...onu farkettim birilerini çember içine çekmekten... kimler acaba bunlar....yine karakalpaklıya karşı olabilir mi?orda cami varmıydı?
ama yorgi karakalpaklıya kkarşı savaşmak istemiyodu yanlış hatırlamıyorsam... o yorgiyede hiç ama hiç güvenmeyim...kendisi baş olamaya çalışıyo... dimitriyi bırakıp kaçtığı gibi kaçmasa...çünkü yorgi dimitriyi çekemiyor... vali yardımcısı ile olan konuşmalarında hep karşı çıkıyor...bu baskın kanlı olacak...hangi köve olacak acaba pürsıçana olmasa namık mamıııtt küve yeni geldiler tez gitmesinler...
son sahne nedeniyle üzüldüm anlayamayınca sinirlendim
ama forumdaki yazıları okuyunca çokta eğlendim:img-yes:
herkes çaresizlik içinde dudak okuyor:img-hyste
birbirinden farklı sonuçlar
ve çok keyifli yorumlar
kızdık ama akıllıca bir final yapmışlar belli:img-yes:
elveda rumeli forumuna ilk kez yazıyorum. naçizane ben de bu konu da fikir yürütmek isterim. anladığım kadarıyla alex zarife ye " sana hem bana zarar veremeyecekler bir daha ... sendan uzak vatandan uzak ... (burda bişey diyor anlamadım ama stambola gidicem dedi diye tahmin ediyorum) kazalardan belalardan uzak... bizi ayıramayacaklar"
bunlardan önce "seni görmeye gelecem" diyor sanki..sonra senden uzak vatandan uzak..ondan sonrasını bende çözemedim..birde uzak cekimde Zarife elini tuttugunda söylediği birşey var ki o tam bir sır.. en son kazadan beladan uzak, bizi ayıramayacaklar..
genel olarak gideceğini ama kendileri için güzel bir hayat kuracagını söylüyor da Zarifem ne anlıyor ve sarılıyor acaba bu daha önemli..
aslında Zarifenin sadece bir duygu patlaması yaşayıp sarıldıgını düşünmüyorum..önce gideceğini anladı gözleri doldu ama Alexin ondan vazgecmeyip geri döneceğini anlayınca sarıldı..savaşmaya sabretmeye devam edecek :)
Ben de dudak okuma yaptım.
Gideyim ben
Zarife başka çarem kalmadi
Uzak olmam lazım
Senden uzak,vatandan uzak
Stanbol'a kaçacaz (burayı tam anlayamadım)
Süle geliy misın?
Tehlikeden beladan uzak
Bizi ayıramıcaklar.
Senden uzak dediği için Stanbol meselesine pek ihtimal vermiyorum(ne kadar öyle anlamış olsam da).Bir de arada vermedikleri yerler vardı.Onlarla birleşince başka şeyler çıkacağını düşünüyorum.Zarife'nin de sadece sonunu anladığını ve bu yüzden sarıldığını düşünüyorum.
Bu konuşmanın altından ne çıkacağını çok merak ediyorum.İnşallah atlama yapmazlar da sesli verirler.
iştipliyiz 12-02-08, 22:42 Baktım senaristlere birhangi sitemler ediliyor , ben kusur kalmsam olmazdı. (Bknz.gaza gelen seyirci)
Senaristlerim, iki güzüm Zarife’mi sağır ettiniz de elinize ne geçti? Olan forumun kızçelerine oldu sabaha kadar deşifre yapmak için per perişan oldular. (Bu arada kendilerine çok teşekkür ederim).Onun sağır olması senaryonun gidişatının olmazsa olmazı ise, sözlerimi geri aldım.Yok değilse en derin teessüflerimle .Sizi affetmemi isterseniz Vahide’nin kafası’na saksı düşürün, geçici bir hafıza kaybı yaşasın, hem Mustafa hem biz rahat edelim, hemi de hakkaniyet olsun derim ben.Bilmeym siz ne dersiniz???
Oooo bakıyorum son sahneyi deşifre etmeye başlamışsınız. Kolay gelsin. Herkes başka bir şeyler söylüyor, bakalım hangisi doğru çıkacak? Bu yapılan da reva mı bize? Biz zaten zarifenin yerine kendimizi koyup ona üzülüyorduk. Bir de dizide bütün izleyicileri onun yerine koyup da alex'in sözlerini duyurmamak haksızlık değil mi?:icon_sorr Bir hafta nasıl geçer ki?:bilmim
Bölüm yine güzeldi. Gerçi diğer bölümlerin yanında bence biraz sönük kaldı ama yine de beğendim. Mustafa da söyledi sonunda adam gibi evlenmek istemediğini. Ama bunu söylerken kaçak olduğunu bu nedenle evlenemeyeceğini belirtti. Bu durumda vahideyle nasıl evlenmek isteyebilir ki? Dizinin en başında zarifeyle alexin aşkı en imkansız aşk olacaktır demiştim ama şimdi düşünüyorum da vahideyle mustafanın da durumu zor. En şanslı haticeymiş. Asanın arı sokmuş hali de çok komikti.:)
Ben bir de oyunculardan birisi ,Berrak Tüzünataç hakkında bir şeyler demek istiyorum.Bazen ustaların yanında genç oyuncuların ezildiğini ya da bizlere bazı duyguları geçiremediklerini vs konuşuyoruz.Ben özellikle de son birkaç bölümdür Vahide rolündeki Berrak'ın harikalar yaratmaya başladığını,deneyimli oyuncularla oynamasının ve içindeki yeteneğin semeresini dizideki birçok karakterin arasından sıyrılarak göstermeye başladığını düşünüyorum bilmem siz ne dersiniz?Tiyatro kökenli olmayan ve dizi tecrübesine sahip olmayan bir oyuncu adayı olarak ben Berrak'ı çok umut verici bulmaya başladım.
İyi geceler forum (gerçi hiç kimse de yok ama olsun...:icon_whis)
20. bölümü izledik, genel olarak yorumlarımızı yaptık, hatta deşifre ekibi bile kurduk. Şimdi isteym biraz ciddi konuşam, içimi dökem...
Zarife&Alex nam-ı diğer Zalex, dizimizin en sevilen çiftlerinden...ve geçen gün dediğim gibi onlar "özel" bir aşk yaşıyorlar ya da yaşıyorlardı. Geçen hafta çok relax bir bölüm izlemiştik ve ben bunu haftalardır yaşadığımız gerginlikten sonra doğal bulmuştum. Hatta tekrar esprilerden dolayı " 1. bölüm nostaljisi yaptık " demiştim. Zarife&Alex çiftini hiç göremedik, onu da doğal karşıladım. Amma bu bölüm büyük hayal kırıklığı yaşadım. Son sahne öyle mi olmalıydı.??? Kısa kesilmesinden ya da sessiz olmasından bahsetmiyorum. Birbirini çok ama çok seven bir çift var, çok acı bir olay yaşıyorlar, ölümden dönüyorlar, adam yaşadıkları olay neticesinde sevdiğinin sağır olduğunu öğreniyor....sonra günleer sonra ilk defa karşılaşıyorlar ve....izlediğimiz sahne...!!! Bu mu yani...Doğrusu ilk karşılaştıkları anı ben çook başka türlü hayal etmiştim. Yine sessiz olabilirdi, yine en son sahne olsundu...ama böyle olmamalıydı. Birbirlerini daha önceki gün görmüşler gibi karşılaşmamalılardı....:icon_sorr
Olayların gelişimine diyeceğim yok ama ne sağır olan Zarife'nin yüreğini görebildik (baştan savma birkaç sahneyi saymıyorum bile, acaba darbeler Zarife'nin iç sesini felç mi etti...), ne de Zarife'nin durumunu öğrenen Alex'in vicdan muhasebesini.!!! Evet Alex gitmeye karar verdi ama o kararı verinceye ka neler yaşadı...??? Çok mu şey istiyorum acaba...bunlar güzel ve anlamlı sahneler olmaz mıydı...? Her hafta 80-90 dakika süren bölümün içinde onlara birkaç dakikacık daha ayrılamaz mıydı...??? Değmez miydi more...:icon_sorr
Hatice-Hasan çifti ise iyice absürdleşti. Sanki...sanki onlar birbirlerini seviyorlardı...öyle bişeyler hatırlar gibiyim ama...hayal kuruyor olmalıyım çünkü hiiç öyle bişey görmeym...evleneli bir ay olmadan çocuk derdi başladı...hadi başlasın doğal diyelim. Peki o kaa severek, mücadele ederek evlenmiş bir çiftin aşklarının bu kaa çabuk bitmesi doğal mıdır...? Hatice&Hasan çifti hep komikti evet ama ilk bölümlerde çok tatlı bir aşk yaşıyorlardı...Şimdi ise biri elinde kaşık, macun yedirme ve ailesine koşup kocasını çemkirme derdinde...öbürü ise çok meşgul...malum saat başı zıplaması gerekiyor...:img-beee: Saf adamdan salak adama dönüşen Hasan'a da...Hasan'ını çok seven beyaz kıza da yazık oldu diyorum başka bişi demiyorum...:icon_sorr
Neyse ki Vahide var...Her sahnede Vahide...öyle ki evde hasta kardeşlerinin yanında kalıp, annesini oyalaması daha mantıklı iken Mustafa'nın yerine Zarife'yi Alex'e götüren bile Vahide...Emre'cim gözün aydın...çünkü anladığım kadarıyla senaristim der ki "Vahide forever...diğer kızlar never..." :hıh
Çok mu olumsuzum, abartıyor muyum bilmem...ama Elveda Rumeli'de çok ama çok usta oyuncular ve inanılmaz fazla malzeme var kullanılabilecek...ve bunlar varken ben ısıtılmış yemek yemek istemiyorum...:icon_sorr
iştipliyiz 13-02-08, 02:31 Çok haklısın Aly .Ben de aynı duygular içindeyim.Sanki Zalex'i asırlardır izlememişim gibi geliyor.Oyuncuklarından mahrum olmak kayıp.
isyan haa... ayaklanma haa... :)
gemilerimizi göndermeyelim haa... :)
degerli arkadaslar... türkülerimizin kayıtlarını yaptık... cok da güzel oldu... sebnem hanımın ellerine, yüregine saglık.. sizleri oldugu gibi bizleri de mutlu etti.. ne kadar da sevindik...
Ve bu türküleri bir an önce sizinle paylasmak da bizleri ne kadar mutlu eder bilemezsiniz...
Ancak elbette asıl mesele su ki dogru yer ve dogru zamanı yani dogru yer ve dogru sahneyi yakalamak ve bir bütünlük kurarak yapmak bu isi...
Elbette ki bu calısma cok cok titizlikle yapılan bir calısma ve herseyin en iyisi olması bütün cabamız ki nitekim sizlere en iyisini ulastırma cabası bütün istegimiz... bunda da elimizden gelenin en iyisini yapabilmek icin cok büyük caba sarf ediyoruz...
Gece ve gündüz kavramlarını birbirine katarcasına kac kisinin büyük bir titizlikle calıstıgını söylememe gerek bile yoktur sanıyorum...
özcesi su ki elbette sebnem hanımdan türkü dinleyeceksiniz... ama birazcık sabır... vakti geldiginde bu olacak... elbette biz de en olması gereken yerde bunu yapacagız... yani söyle ki türkü olsun diye olmayacak.. güzel yerde olacak... bu size ve sebnem hanıma karsı sorumlulugumuzdur.. en güzel yerde söylemeli diye düsünüyoruz.. ve tabi ki siz de en güzel yerde dinlemelisiz.. bütün cabamız budur.. buna sizin de inandıgınızı biliyoruz.. cok tesekkür ediyoruz bundan dolayı da...
tabi bir ara dedik ki... sürprizler bekleyin diye... elbette bekleyin.. bu hafta da üc yeni ezgiyi sizlere dinletebilmenin mutlulugunu yasadık.. ama tabi bununla da kalmayacak.. özellikle cok degerli bir calısmamız sırada bekliyor.. zamanı geldiginde onu da dinleyeceksiniz... sizler mutlu oldugunuzda inanın biz de cok mutlu olacagız...
ve hemen hergün yeni birseyler kattıgımızda cok cok mutlu oluyoruz... Ve bu da oluyor... bu hafta ve gecen haftalar buna örnek oldugu gibi gelecek haftalarda böyle olacak...
sizlerin sorularına (isyanlarına) umuyorum ki bir parca cevap olmustur...
sizleri seviyoruz.. sizlerle mutluyuz... bu kadar hos ve degerli bir calısmanın icinde olmanın mutluluguyla...
tekrar görüsmek dilegiyle... herkese cok cok güzel günler diliyoruz...
Ne isyanı more...ne ayaklanması...yok üle bişi...biz sadece rica ederiz...Ebrucanım çok uykusuzdu, gece mesaiye kaldı ondan dili pardon parmağı sürçmüş sadece:icon_whis
İşin şakası bir tarafa, Zeren'imin dediği gibi; sizin dileklerimizi duyduğunuzu, değer verdiğinizi ve olabilirliğini değerlendirdiğinizi görünce azıcık şımarmış olabiliriz. İşin teknik yönünü, müziklerin sahneye uyumu gibi konuları da bilmediğimiz için...işte büle büle büleyken büle...ama şimdi anladık. Sabredeceğiz ve en uygun, en anlamlı olduğu sahnede dinleyeceğiz...:good:
Bu diziden önce Balkan müziğine özel bir ilgim olmamıştı. Ben Balkan müziğini " Elveda Rumeli " ile tanıdım ve sevdim. Bundan dolayı hepinize (Hüseyin abim, İrşad bey, Erdal bey, Kemal bey ve sevgili Ayşe...) teşekkürü borç bilirim....emeğinize sağlık....:img-hi:
Ebrucanım, nasıl yazmışım...? Ne dersin affedilir miyiz..?? Bak yeni sürprizler de varmış...sükunet ve sabır Ebruli kumrim...kızdırmayalım müzik ekibimizi...Onlar bizi seveyler, biz de onları...zaten dizide bu aralar yolunda giden tek şey de müzikler :img-cool2
İyi geceler forum (gerçi hiç kimse de yok ama olsun...:icon_whis)
20. bölümü izledik, genel olarak yorumlarımızı yaptık, hatta deşifre ekibi bile kurduk. Şimdi isteym biraz ciddi konuşam, içimi dökem...
Zarife&Alex nam-ı diğer Zalex, dizimizin en sevilen çiftlerinden...ve geçen gün dediğim gibi onlar "özel" bir aşk yaşıyorlar ya da yaşıyorlardı. Geçen hafta çok relax bir bölüm izlemiştik ve ben bunu haftalardır yaşadığımız gerginlikten sonra doğal bulmuştum. Hatta tekrar esprilerden dolayı " 1. bölüm nostaljisi yaptık " demiştim. Zarife&Alex çiftini hiç göremedik, onu da doğal karşıladım. Amma bu bölüm büyük hayal kırıklığı yaşadım. Son sahne öyle mi olmalıydı.??? Kısa kesilmesinden ya da sessiz olmasından bahsetmiyorum. Birbirini çok ama çok seven bir çift var, çok acı bir olay yaşıyorlar, ölümden dönüyorlar, adam yaşadıkları olay neticesinde sevdiğinin sağır olduğunu öğreniyor....sonra günleer sonra ilk defa karşılaşıyorlar ve....izlediğimiz sahne...!!! Bu mu yani...Doğrusu ilk karşılaştıkları anı ben çook başka türlü hayal etmiştim. Yine sessiz olabilirdi, yine en son sahne olsundu...ama böyle olmamalıydı. Birbirlerini daha önceki gün görmüşler gibi karşılaşmamalılardı....:icon_sorr
Olayların gelişimine diyeceğim yok ama ne sağır olan Zarife'nin yüreğini görebildik (baştan savma birkaç sahneyi saymıyorum bile, acaba darbeler Zarife'nin iç sesini felç mi etti...), ne de Zarife'nin durumunu öğrenen Alex'in vicdan muhasebesini.!!! Evet Alex gitmeye karar verdi ama o kararı verinceye ka neler yaşadı...??? Çok mu şey istiyorum acaba...bunlar güzel ve anlamlı sahneler olmaz mıydı...? Her hafta 80-90 dakika süren bölümün içinde onlara birkaç dakikacık daha ayrılamaz mıydı...??? Değmez miydi more...:icon_sorr
Hatice-Hasan çifti ise iyice absürdleşti. Sanki...sanki onlar birbirlerini seviyorlardı...öyle bişeyler hatırlar gibiyim ama...hayal kuruyor olmalıyım çünkü hiiç öyle bişey görmeym...evleneli bir ay olmadan çocuk derdi başladı...hadi başlasın doğal diyelim. Peki o kaa severek, mücadele ederek evlenmiş bir çiftin aşklarının bu kaa çabuk bitmesi doğal mıdır...? Hatice&Hasan çifti hep komikti evet ama ilk bölümlerde çok tatlı bir aşk yaşıyorlardı...Şimdi ise biri elinde kaşık, macun yedirme ve ailesine koşup kocasını çemkirme derdinde...öbürü ise çok meşgul...malum saat başı zıplaması gerekiyor...:img-beee: Saf adamdan salak adama dönüşen Hasan'a da...Hasan'ını çok seven beyaz kıza da yazık oldu diyorum başka bişi demiyorum...:icon_sorr
Neyse ki Vahide var...Her sahnede Vahide...öyle ki evde hasta kardeşlerinin yanında kalıp, annesini oyalaması daha mantıklı iken Mustafa'nın yerine Zarife'yi Alex'e götüren bile Vahide...Emre'cim gözün aydın...çünkü anladığım kadarıyla senaristim der ki "Vahide forever...diğer kızlar never..." :hıh
Çok mu olumsuzum, abartıyor muyum bilmem...ama Elveda Rumeli'de çok ama çok usta oyuncular ve inanılmaz fazla malzeme var kullanılabilecek...ve bunlar varken ben ısıtılmış yemek yemek istemiyorum...:icon_sorr
Öncelikle herkeslere günaydın..
Sevgili aly'me bütünüyle katılıyorum...Tamam,Alex-Zarife öyküsünde hızlı gidilince,biraz rölantiye almak şart olmuştu ama bu kadarda duygudan uzak olması gerekmezdi ikilinin...İki oyuncunun çok ince ve duyarlı aktarımları var,bunlardan mahrum kalmak diziden çok şey alıp götürüyor.aly'nin de dediği gibi,eldeki malzeme çok iyi ve bazı yaşanması gereken duygular eksik kaldı...Dizide duygudan çok,mizah içerikli de olsa aksiyon öne çıktı,oysa bizi karakterlerin derinliği de olaylar kadar ilgilendiriyor çünkü altyapı buna çok uygun.Hasan ile Hatice'nin komedi unsuru şablon karakterlere dönüşmesi,Alex-Zarife ikilisinin geçiştirilmesi,hatta Vahide-Mustafa ikilisinin de komedi unsurunu çok fazla destekler hale dönüşmesi ve aşklarının dramatik çatışma ve gerilim unsurundan uzaklaşıp komikleşmesi uzun süredir bize sunulan atmosferden uzaklaşmayı getirdi...Sanırım bu durum bir geçiş,daha dramatik bir kurgu için...Öyle umuyorum.Dizimiz özelliğini yitirir yoksa.
Bu arada,Zarife'nin ilk içeri girdiği andaki-oturmadan önceki karşılıklı tepkileri verilebilirdi yani..:icon_sorr
bitanem_61 13-02-08, 08:05 Bu ka dertsiz izlediğimiz 2 bölümden sonra çok fazla göz yaşı dökecez öyle geliyor, ondandır son haftalarda pek komileşti dizi
Zarifeyle alexin ne konuştuğu daha doğrusu alex ne konuştu zarife ne anladı o ka tartıştıkki korkuyorum haftaya bu sahnenin bir önemi kalmıycak , şayet sesli verilecek yer dimitrinin baskını sırasında olursa içimizde abartıp büyüttüğümüz sahne iyice önemini yitirecek
Çok sorularla dolu bir bölümdü
dimitri camiyi basabilecekmi
Mustafnın kimliği ortaya çıkarmı
Meryemin rahmetlisi gelecekmi(çok bahsedildi
Abdül makinayı bulacakmı
mustafanın peşine takacağı adamlar bir şey öğrenecekmi
Namık ,mamıt gelmiş birileri şüphelenecekmi (agop bile sordu)
Alex gidecekmi
bunlar uzar gider büle bu ka sessiz bölümler bu soruların cevap bulmasıyla karışacaktır
siyah-beyaz 13-02-08, 08:29 Günaydınlar beneksiz kızçe ve kızanlar....
Ben o sessiz sahnelerin çok güzel düşünülmüş sahneler olduğunu düşünüyorum.Zarife'nin duyamadığını yine,yeni, yeniden hatırladık.Ve Zarife'nin bu sözleri anlamadığını sanıyorum( hernekadar ajan forumdaşlar anladıysa da) zira Vahide bile konuşurken onunla ağzını yaya yaya ve ağır konuşuyor hatta Mustafa da öyle..Hızlı hızlı konuşan Aleks'i anlıyacağını snamıyorum.Belki tek tük birkaç kelime kapmış olabilir ..Orda Zarife'nin ifadesine bayıldım o kadar anlamlar yükledim ki ...Mutluluk,acı,sevgi,çaresizlik,şevkat ....Herbirini gördüm...
Vahide rolündeki Berrak'ın harikalar yaratmaya başladığını,deneyimli oyuncularla oynamasının ve içindeki yeteneğin semeresini dizideki birçok karakterin arasından sıyrılarak göstermeye başladığını düşünüyorum bilmem siz ne dersiniz?Tiyatro kökenli olmayan ve dizi tecrübesine sahip olmayan bir oyuncu adayı olarak ben Berrak'ı çok umut verici bulmaya başladım.
Aynen katılıyorum,gerek şive ,gerek vücut dili gerek mimikler çok başarılı..Çok aşama kaydetti.Bunda sanırım nbirarada olduğu oyuncuların büyük katkısı var Hani aslında menfi anlamda söylenir ama benim ki müspet anlamda oalacakkk.Körle yatan şaşı kalkar...Okul gibi sanırım o set...Ben bile Nevreste'yi taklit edeyimmmm,şive taklit edeyiiimmm.....
Ha bir de geçmiş sayfalarda okumuştum ,hani Ramiz efendi Mustafa'nın olduğu yere kapıyı tekmeyle açarak girdi diye eleştirilmişti.Sanırım o tekmenin anlamı kabalık değil, hala ne kaa güçlü erkek(!) olduğu anlamındaydı....İğrenç izleyici olamamışımdır umarım...
ERkese ayırlı günler...ER diyince ER plakalı arabaları bile seveyim...Ay bu sabah çenem çok düşük bana *dur* deyin....
BlackMamba 13-02-08, 08:57 Forumumuzun Baytar Yengesi'nin Pürsıçan'a sık sık gittiğine dair mesajlar okudum sanki. Ramiz Efendi "bizim köye Maamut geldi" diye bağırırken ben bir evin camında çok şeker bir kedi gördüm. (Bu cümleyi yazarken Slwester ve Tweety çizgi filminden kareler canlandı gözümün önünde nedense :) uykusuzluktan olabilir :) ) Galiba söylentiler doğruymuş. bakınız yengenin avatarı :)
artık modlar bile kabul ediyor umarım yinge inkar etmekten vazgecer..:img-yes:
yonetmen hepimize cevap olsun diye gostermiş olabilir o kediyi..:img-hysteartık inkar edemezsin yinge..Ekiptensin!!!:good:
Günaydınlar beneksiz kızçe ve kızanlar....
Ben o sessiz sahnelerin çok güzel düşünülmüş sahneler olduğunu düşünüyorum.Zarife'nin duyamadığını yine,yeni, yeniden hatırladık.Ve Zarife'nin bu sözleri anlamadığını sanıyorum( hernekadar ajan forumdaşlar anladıysa da) zira Vahide bile konuşurken onunla ağzını yaya yaya ve ağır konuşuyor hatta Mustafa da öyle..Hızlı hızlı konuşan Aleks'i anlıyacağını snamıyorum.Belki tek tük birkaç kelime kapmış olabilir ..Orda Zarife'nin ifadesine bayıldım o kadar anlamlar yükledim ki ...Mutluluk,acı,sevgi,çaresizlik,şevkat ....Herbirini gördüm...
aliye abla: Zarife anladığı için değil, anlamadığı için sarıldı...Duyamadığını en çok o anda hissetti ve içindeki dehşeti bastırabilmek için, dokunmak istedi....sığınmak istedi Alex'e....
zarife ailesinin tepkisinden sonra intihar etmişti,bir araba dayak yedikten sonra ilk ayıldığında da aklına ilk gelen yine ailesi olmustu.."kacmak" lafını anlasa tepkisi bu olmaz diye dusunuyorum..:img-wink:
bu yuzden aliye ablanın ve sizin yorumunuza katılıyorum alex'in dediklerinden (her ne dediyse (!)) zarife'nin birsey anlamadığını düşünüyorum..:img-yes:
yingeme not:sağır duymaz uydurur fikrimde ısrarcıyım alex "gidiyorum" dedi zarife "seviyorum" anladı..:img-hyste :img-hyste
belki saçma ama soylemeden gecemedim..zarife'nin bakısları bana ilk bolumlerde alex'in pi sayısını,mevsimleri anlatırken onu hayranlıkla dinlemesini hatırlattı..:img-blush
Zarife&Alex nam-ı diğer Zalex, dizimizin en sevilen çiftlerinden...ve geçen gün dediğim gibi onlar "özel" bir aşk yaşıyorlar ya da yaşıyorlardı. Geçen hafta çok relax bir bölüm izlemiştik ve ben bunu haftalardır yaşadığımız gerginlikten sonra doğal bulmuştum. Hatta tekrar esprilerden dolayı " 1. bölüm nostaljisi yaptık " demiştim. Zarife&Alex çiftini hiç göremedik, onu da doğal karşıladım. Amma bu bölüm büyük hayal kırıklığı yaşadım. Son sahne öyle mi olmalıydı.??? Kısa kesilmesinden ya da sessiz olmasından bahsetmiyorum. Birbirini çok ama çok seven bir çift var, çok acı bir olay yaşıyorlar, ölümden dönüyorlar, adam yaşadıkları olay neticesinde sevdiğinin sağır olduğunu öğreniyor....sonra günleer sonra ilk defa karşılaşıyorlar ve....izlediğimiz sahne...!!! Bu mu yani...Doğrusu ilk karşılaştıkları anı ben çook başka türlü hayal etmiştim. Yine sessiz olabilirdi, yine en son sahne olsundu...ama böyle olmamalıydı. Birbirlerini daha önceki gün görmüşler gibi karşılaşmamalılardı....
Olayların gelişimine diyeceğim yok ama ne sağır olan Zarife'nin yüreğini görebildik (baştan savma birkaç sahneyi saymıyorum bile, acaba darbeler Zarife'nin iç sesini felç mi etti...), ne de Zarife'nin durumunu öğrenen Alex'in vicdan muhasebesini.!!! Evet Alex gitmeye karar verdi ama o kararı verinceye ka neler yaşadı...??? Çok mu şey istiyorum acaba...bunlar güzel ve anlamlı sahneler olmaz mıydı...? Her hafta 80-90 dakika süren bölümün içinde onlara birkaç dakikacık daha ayrılamaz mıydı...??? Değmez miydi more...
Hatice-Hasan çifti ise iyice absürdleşti. Sanki...sanki onlar birbirlerini seviyorlardı...öyle bişeyler hatırlar gibiyim ama...hayal kuruyor olmalıyım çünkü hiiç öyle bişey görmeym...evleneli bir ay olmadan çocuk derdi başladı...hadi başlasın doğal diyelim. Peki o kaa severek, mücadele ederek evlenmiş bir çiftin aşklarının bu kaa çabuk bitmesi doğal mıdır...? Hatice&Hasan çifti hep komikti evet ama ilk bölümlerde çok tatlı bir aşk yaşıyorlardı...Şimdi ise biri elinde kaşık, macun yedirme ve ailesine koşup kocasını çemkirme derdinde...öbürü ise çok meşgul...malum saat başı zıplaması gerekiyor... Saf adamdan salak adama dönüşen Hasan'a da...Hasan'ını çok seven beyaz kıza da yazık oldu diyorum başka bişi demiyorum...
Çok mu olumsuzum, abartıyor muyum bilmem...ama Elveda Rumeli'de çok ama çok usta oyuncular ve inanılmaz fazla malzeme var kullanılabilecek...ve bunlar varken ben ısıtılmış yemek yemek istemiyorum...
Konuş Cihan güzeli konuş..:good:Arkandayım,yanındayım,ensendeyim,,kıs aca seninleyim...:img-in_loÖzellikle yorumunda koyu renkle belirginleştirdiklerim benim düşüncelerimdir te te bilesin..
Ben o sessiz sahnelerin çok güzel düşünülmüş sahneler olduğunu düşünüyorum.Zarife'nin duyamadığını yine,yeni, yeniden hatırladık.Ve Zarife'nin bu sözleri anlamadığını sanıyorum( hernekadar ajan forumdaşlar anladıysa da) zira Vahide bile konuşurken onunla ağzını yaya yaya ve ağır konuşuyor hatta Mustafa da öyle..Hızlı hızlı konuşan Aleks'i anlıyacağını snamıyorum.Belki tek tük birkaç kelime kapmış olabilir ..Orda Zarife'nin ifadesine bayıldım o kadar anlamlar yükledim ki...Mutluluk,acı,sevgi,çaresizlik,şevkat ....Herbirini gördüm...
ERkese ayırlı günler...ER diyince ER plakalı arabaları bile seveyim...Ay bu sabah çenem çok düşük bana *dur* deyin....
Siyahbeyazım,bence o sahne güzel düşünülmemiş,oyuncu rolünü güzel yapmış..Zarife'nin sağılığını unutmadık ki..Sevdiği kızın aşkı uğruna sağlığından olduğuna şahit olan aşık erkeğin duygularına şahit olsaydık daha manalı olmazmıydı bu aşk??....Kızanların çorba sahneleri,koca bıyıklı konsolosların masa başı sohbetleri yerine te bu sahneleri seyretmeyi tercih ederdim.....Senaristin işi zormuş ..Pehh..:img-beee:
Bu yorumlarda yazılanları dikkate almazsa işi bundan sonra çok zor olacak..bir dost..:img-cool2
(H)ayırlı günler kızkardeşşş..Demek Er plakalı arabaları bile seveysın..Yesinler senin gibi fanatiği..Konuş kıss,içinde duracağına forumda dursun..
artık modlar bile kabul ediyor umarım yinge inkar etmekten vazgecer..
yingeme not:sağır duymaz uydurur fikrimde ısrarcıyım alex "gidiyorum" dedi zarife "seviyorum" anladı..
belki saçma ama soylemeden gecemedim..zarife'nin bakısları bana ilk bolumlerde alex'in pi sayısını,mevsimleri anlatırken onu hayranlıkla dinlemesini hatırlattı..:img-blush
Mambacanım,valla bende camdaki ak kediyi gördüm.:icon_whis.Ama Ramiz babanın bize Mamıttt dediği iki sıfır beden bayanı çıkartamadım..Sen tanıdın mı??
Mambacana not:Zarife'nin bu durumun karşılık tepkisiz kalan ve gitmekte ısrar eden Alex'i bundan sonra tanımaymm.:img-cold:.Hatta Abdüş'ün tekmelerine mazhar olmasını yüce allahtan dileyim..
Mambişkomm,karatecannn..Aşık kız nasıl bakar ,benim Abdüş'a baktığım gibi bakacak değil ya..Zarife Kamuş süt satmaktan dönene kaa kötek yedi,hala sevgisinde ısrarlı,sen bakışları hayran hayran diyorsun..Tübe..Tübe..:img-hyste
bitanem_61 13-02-08, 11:24 Bu akşam avrupa kanalında tekrarı var acaba bizleri şaşırtıp erken de fragman verirlermi öyle bir sevaba girmezler de beklemek lazım yine
BlackMamba 13-02-08, 11:29 Mambişkomm,karatecannn..Aşık kız nasıl bakar ,benim Abdüş'a baktığım gibi bakacak değil ya..Zarife Kamuş süt satmaktan dönene kaa kötek yedi,hala sevgisinde ısrarlı,sen bakışları hayran hayran diyorsun..Tübe..Tübe..:img-hyste
abla tuvbe tuvbe benim demek istediğim o değildi..:img-hyste :img-hyste
bizim kız duyarkende alex birsey anlattığında baska dunyalardaymıs gibi dinliyordu..ne dediğinin onemi yoktu alex anlatsın o dinlerdi..bir iki bolumdur hep en bastan sahnelerin tekrarlarıyla karsılasıyoruz ya bunu da ona benzettim onu deyim..(bknz..ramizin kızanlara seker dagıtması,tayyarın içeri alınması,fatma annenin lambayı sondurmesi,bize ..... geldi!!..vb sahnelerden bahsediyorum)
abla tuvbe tuvbe benim demek istediğim o değildi..:img-hyste :img-hyste
bizim kız duyarkende alex birsey anlattığında baska dunyalardaymıs gibi dinliyordu..ne dediğinin onemi yoktu alex anlatsın o dinlerdi..bir iki bolumdur hep en bastan sahnelerin tekrarlarıyla karsılasıyoruz ya bunu da ona benzettim onu deyim..(bknz..ramizin kızanlara seker dagıtması,tayyarın içeri alınması,fatma annenin lambayı sondurmesi,bize ..... geldi!!..vb sahnelerden bahsediyorum)
Abla kurban te onu desene..Yaşlılık işte başka türlü anlamışım..Kafa bırakmadı ki te bu inatçı senarist..Aklım fikrim aşk olmuş..Sana katılıyim kuzum..Dogru dersin..Te biz beğendik deriz ya..Senarist bey Alex ile Zarife hariç dediklerimiizi yapmaya çalışır ama..nafile..bize hiç faydası olmayan sahneleri tekrar eder..
Ispanak'ın begenildi diye Pürsıçan'a yerleştirildi,Vahide'ye inat Nevreste geldi,Cabbar ile Bedia'nın çöpü çatıldı,Kızan kaymakam ile Meryem'in işi oldu,"Bize Namıkkkk geldi" beğenildi diye "Bize Mamıııttt geldi" ve senin dediklerinde tekrar edildi...Ama..Alex ile Zarife'de değişiklik yok..:icon_sorr
Sayın Senaristimiz bize inat kafasını kuşlar gagalıyasıca Sofi'yi geri getirirse,Meryem'in kocası sağ salim Pürsıçan'a dönerse,hem de düğün günü..Nevreste ile Ispanak'ın çöpü çatılırsa, ve bunlara rağman Alex ile Zarife sahneleri 1,2 dakika ile geçiştirilmeye devam edilirse tee tee beni kimse buralarda tutamaz.. Abdüş'üm ile beraber Pürsıçan'ı karıştırmak için Dimitri ve adamalrına gerek kalmayacak..haberiniz ola..:img-cool2
Bu akşam avrupa kanalında tekrarı var acaba bizleri şaşırtıp erken de fragman verirlermi öyle bir sevaba girmezler de beklemek lazım yine
Hiç ihtimal vermiyorum. Daha özet bilem yok, hatta yeni bölüm bile yazmıyor daha :(
Son sahnede ben de Zarife'nin duymadığını düşünüyorum. Yukarıda siyah-beyaz arkadaşın tespiti çok yerinde, Vahide ve Mustafa'nın ağız hareketlerini çözemeyen Zarife son sahneyi hiç hiç çözemez. Sevdiğini gürdü ya ondan sarıldı deyim artık.
Artık hareket istiyoruz. Şu bölüm başında nerdeydik, şimdi nerdeyiz. Bence bir adım bile ileride değiliz. Tek katedilen mesafe Cabbar-Bedia aşkında oldu. Diğerleri hala yerinde sayıyor. Çok ciddi olaylar da yaşanmadı. Komedi olsun tabii ama Avrupa Yakası gibi sadece komedi unsuru yüklenmemeli dizimize. Burada AY'sını kötülemiyorum, ER daha geniş vizyonlu bir dizi, komedi olmalı ama tek vizyonu komedi olmamalı. Son bölüm bu açıdan bence yeterli değildi. Bunu çok düşük hava sıcaklığına ve zor şartlara bağlıyorum ve bu seferlik "Hadi neyse" diyorum bakalım :)
Bu arada şu Vahide-Nevreste-Sufi meselesini o kaa konuştuk ki artık rüyalarıma girmeye başladı. Dün gece rüyamda Vahide ile Nevreste konuşuyordu, birden ne oldu ise başladılar kavga etmeye, saçlarını başlarını yolmaya başladılar. Ben yapmayın, etmeyin, durun derken ben de arada bir-iki darbe aldım. Sonunda ayırdım bunları, hala birbirlerine laf söylüyorlar. Derken Nevreste uzaklaştı, Vahide birden bana sarıldı :), sarılmış halde iken ben de "Merak etme sana anlatacağım her şeyi" dedim (ne alaka ise :) ), sonra "Asıl sevdiğim sensin" dediğim anda zaten uyanmıştım, rüya da böyle bitti. Şimdi rüya yorumcuları varsa süleyin bakalım, ne manaya geliğ bu? Vahide ile Nevreste'yi kavga ederken gürmek ne demektir, sonrakiler ne anlatıyor? :) :) :) ?????? Bu ER fena halde etkiledi beni herhalde :)
ME ve diğer deşifre ekibine bir daha teşekkür ederiz. Yeni sloganımız şudur.
Zalex için tam destek Sufi için ise hep köstek
Hadi,peeh filan diyerek bana,hanımanne'ne burun kıvırmanı anladık:img-cray:;Hatice'nin fazla etkisinde kalmışsın;Alex'ten ne isteysin be doray'ım?!:icon_sorr Zarife'yi ilk nasıl karşıladıgıni,ilk gürdügünde ne tepki verdigini güstermediler...Ne süledigini de tam ularak bilen yok!Ne istiysin çucuktan?:sad53:
Hadi,peeh filan diyerek bana,hanımanne'ne burun kıvırmanı anladık:img-cray:;Hatice'nin fazla etkisinde kalmışsın;Alex'ten ne isteysin be doray'ım?!:icon_sorr Zarife'yi ilk nasıl karşıladıgıni,ilk gürdügünde ne tepki verdigini güstermediler...Ne süledigini de tam ularak bilen yok!Ne istiysin çucuktan?:sad53:
Hanım annem ben sana saygıısızlık eder miyim??.Te beni Hatice'ye benzettin,kalbimi kırdın?Ben öz hakiki Üsküp geliniyim..Bizde babaya,anaya Hatice gibi kafa tutulmaz..Sen kalbini ferah tutasın...Hem ben seni çok severim..Ben pehhhh..diye senaristimize dedim..Haşa tübbe..tübbe..Ver elini öpem..:img-in_lo:img-kiss:
Bende onun için kızayım..Niçin göstermeyler,niçınnn??Bende dedimki,Zarife'yi bu halde görüp,Pürsıçan'ı terk etmekte Alex ısrar ederse,bundan sonra Alex'i tanımaym..Büleyken büle..büle..:img-yes:
Sizde Zarife'yi saf yaptınız yahu..Çatlak Vahide'nin dediklerini duyan Zarife ,öğretmenlik giibi kutsal bir mesleği yerine getiren(gerçi şimdi papaz efendi engelledi )Alex'in kendisine anlatacaklarını anlamaz olur mu??Anlamıştır..Hem nasıl anlamıştır..anasının kızı...:img-hyste
Hanım annem ben sana saygıısızlık eder miyim??.Te beni Hatice'ye benzettin,kalbimi kırdın?Ben öz hakiki Üsküp geliniyim..Bizde babaya,anaya Hatice gibi kafa tutulmaz..Sen kalbini ferah tutasın...Hem ben seni çok severim..Ben pehhhh..diye senaristimize dedim..Haşa tübbe..tübbe..Ver elini öpem..:img-in_lo:img-kiss:
Bende onun için kızayım..Niçin göstermeyler,niçınnn??Bende dedimki,Zarife'yi bu halde görüp,Pürsıçan'ı terk etmekte Alex ısrar ederse,bundan sonra Alex'i tanımaym..Büleyken büle..büle..:img-yes:
Sizde Zarife'yi saf yaptınız yahu..Çatlak Vahide'nin dediklerini duyan Zarife ,öğretmenlik giibi kutsal bir mesleği yerine getiren(gerçi şimdi papaz efendi engelledi )Alex'in kendisine anlatacaklarını anlamaz olur mu??Anlamıştır..Hem nasıl anlamıştır..anasının kızı...:img-hyste
Hmmmm,tamam o zaman...Ben de dedim gelinim,kumrim benzemez o Hatice'ye ama yaşlılık işte...:) Bazen yanlış anlamalar oli...Senaristimize ise istediğini de tabii...:icon_whis Hadi,ben de seni üptim...:img-kiss:Alex'in bi plani oldiginden eminim ben,üle mücadele etmeden çekip gitmez o!
bitanem_61 13-02-08, 14:20 Çok az olan alex zarife sahneleri bu hafta çokca olacaktır.Nerden biliyorum derseniz içime doğdu
Bu hafta bir manastır gezisi olacağına o kadar emin bakıyorumki, hem artık ailede zarifenin duyması için ve namık tan biraz uzak kalması için bu yolculuğa cıkılacak diyorum ve böylece Manastırda karşılaşacaklarını düşünüyorum bolca alex ve zarife izliycez bizde
Hem orda kimse tanımaz onları yan yana gelmelerinde bir sakınca olmaz
İyimser düşünen seyirci
...Zarife'yi bu halde görüp,Pürsıçan'ı terk etmekte Alex ısrar ederse,bundan sonra Alex'i tanımaym....
Zarife'nin ona öyle içten sarılmasına rağmen giderse ben de Alex'i tanımaym.:img-beee:
Sizde Zarife'yi saf yaptınız yahu..Çatlak Vahide'nin dediklerini duyan Zarife ,öğretmenlik giibi kutsal bir mesleği yerine getiren(gerçi şimdi papaz efendi engelledi )Alex'in kendisine anlatacaklarını anlamaz olur mu??Anlamıştır..
Bence Zarife sadece sondaki "Bizi ayıramıcaklar" sözünü anladı.Diğerlerini anladığını sanmıyorum(bizde anlamadık zaten).Sadece orayı anladı ve sarıldı.
Benim anlamadığım Alex neden Zarife'nin duymadığını bile bile öyle hızlı konuştu?Onun anlayacağı şekilde konuşması gerekmez miydi?
Merhabalar...
"Kızını dövmeyen dizini döver" diye İĞRENÇÖTESİ bir laf vardır ya... bunun gibi bir şeyin doğruluğu galiba şimdilik dizimizde kanıtlandı. Zalex'in duyguları sanki silindi son birkaç bölümdür. Demek ki o kadar köteğin sonucu bu oldu. Oysa Zalex en imkansız, en alakasız zamanlarda bile bize aşklarını geçirmeyi başarmışlardı. Her zaman söylüyorum Zalex'in aşkının bu kadar özel ve güzel olmasının nedeni sadece imkansızlıkları değil benim için, senaristlerimiz çok güzel sahneler, diyaloglar yazıyorlar onlara ve iki muhteşem genç oyuncu senaristlerin zaten çok güzel başladığı bir işin üstüne kendi oyun güçlerini katarak bize sıcacık, samimi duygular yaşatıyorlar.
Biz biliyorduk bu kadar hızlı gidişe bir fren basılacaktı. Şahsen en büyük dileğim tekrara düşmemesiydi. Bir ara her bölümde Alex'in ağlayıp, içip, dayak yemesi beni endişelendirmişti.
Ama sadece bu güzel sahneler birden kesilmedi, bizim ilk bölümlerden alıştığımız o kısa ama çoook güzel sahneler de yok, son iki bölümde ne solo olarak ne de beraber bana Zalex'i yaşatmadılar. Şikayetçiyim. Alışmış kudurmuştan betermiş derler. Baytarlar bile kurtaramaz beni.
Biz Alex'i kaç kere gördük perişan halde? Ben hatırlamak bile istemiyorum, devamlı ağlayan, içen bir Alex, ağaçlar, kanayan eller, vb... Şimdi ben bu kadar olaydan sonra yakıştıramıyorum Alex'e tepkisizliği. Zarife'nin duymamasına Mustafa daha çok üzüldü sanki.
Hem bu adam nereye gidiyor? Kız sağır oldu. Hala umudunu, sevgisini kaybetmiş değil. Seni zaten unutamaz, artı bu kızı birçok nedenden dolayı kimse de almaz. Şimdi böyle terk edip gitmek kimin yararına? Kavuşamazsanız bile Alex'le aynı yerde olmak, ondan haber alabilmek, belki arada sırada uzaktan görmek, kaçamak gülümsemeler, sessiz "merhaba, Alex, Zarife"ler... bunlar bile insana dayanma gücü verir. Asıl şimdi bu kadar çok olaydan, verilen sözlerden sonra gidilmez ve buna bir de "senin iyiliğin için" kılıfı çekilmez.
Bence bu son sahne çok yaratıcıydı, şahsen çok beğendim. Belki anlamadım ama, anlayacağımı umuyorum önümüzdeki bölümde...
Son sahnenin öncesinin gösterilmemesinin nedeninin de gizemi bozmamak, merakımızı kamçılamak olduğunu düşünüyorum.
Önceden de yazmıştım eğer Zarife'yle Alex'in öncesinde neler konuştuğunu, nasıl davrandıklarını bilseydik, Alex'in dedikleri, Zarife'nin anlayıp anlamadığı konularında daha isabetli tahminler yapabilirdik belki, ama belli ki bu istenmiyor.
Zarife'nin ona öyle içten sarılmasına rağmen giderse ben de Alex'i tanımaym.:img-beee:
Te katılayım cümlece tanımayız Alex'i...kız bakarken içim gitti bide sarılınca canım benim onun için gidilmez..
Arkadaşlar Manastır olayına ne deysınız Mıstık getirirmi Zarife'yi ,Fatma ana takılırmı peşlerine ya da Alex'le bağlantılı bi olay olur mu?:icon_sorr:img-icecr:img-pilot
Zalex'in duyguları sanki silindi son birkaç bölümdür. Demek ki o kadar köteğin sonucu bu oldu. Oysa Zalex en imkansız, en alakasız zamanlarda bile bize aşklarını geçirmeyi başarmışlardı. Her zaman söylüyorum Zalex'in aşkının bu kadar özel ve güzel olmasının nedeni sadece imkansızlıkları değil benim için, senaristlerimiz çok güzel sahneler, diyaloglar yazıyorlar onlara ve iki muhteşem genç oyuncu senaristlerin zaten çok güzel başladığı bir işin üstüne kendi oyun güçlerini katarak bize sıcacık, samimi duygular yaşatıyorlar.
Biz biliyorduk bu kadar hızlı gidişe bir fren basılacaktı. Şahsen en büyük dileğim tekrara düşmemesiydi. Bir ara her bölümde Alex'in ağlayıp, içip, dayak yemesi beni endişelendirmişti.
Ama sadece bu güzel sahneler birden kesilmedi, bizim ilk bölümlerden alıştığımız o kısa ama çoook güzel sahneler de yok, son iki bölümde ne solo olarak ne de beraber bana Zalex'i yaşatmadılar. Şikayetçiyim.
Biz Alex'i kaç kere gördük perişan halde? Ben hatırlamak bile istemiyorum, devamlı ağlayan, içen bir Alex, ağaçlar, kanayan eller, vb... Şimdi ben bu kadar olaydan sonra yakıştıramıyorum Alex'e tepkisizliği. Zarife'nin duymamasına Mustafa daha çok üzüldü sanki.
Hem bu adam nereye gidiyor? Kız sağır oldu. Hala umudunu, sevgisini kaybetmiş değil. Seni zaten unutamaz, artı bu kızı birçok nedenden dolayı kimse de almaz. Şimdi böyle terk edip gitmek kimin yararına? Kavuşamazsanız bile Alex'le aynı yerde olmak, ondan haber alabilmek, belki arada sırada uzaktan görmek, kaçamak gülümsemeler, sessiz "merhaba, Alex, Zarife"ler... bunlar bile insana dayanma gücü verir. Asıl şimdi bu kadar çok olaydan, verilen sözlerden sonra gidilmez ve buna bir de "senin iyiliğin için" kılıfı çekilmez.
Bence bu son sahne çok yaratıcıydı, şahsen çok beğendim. Belki anlamadım ama, anlayacağımı umuyorum önümüzdeki bölümde...
Son sahnenin öncesinin gösterilmemesinin nedeninin de gizemi bozmamak, merakımızı kamçılamak olduğunu düşünüyorum.
Önceden de yazmıştım eğer Zarife'yle Alex'in öncesinde neler konuştuğunu, nasıl davrandıklarını bilseydik, Alex'in dedikleri, Zarife'nin anlayıp anlamadığı konularında daha isabetli tahminler yapabilirdik belki, ama belli ki bu istenmiyor.
Bunlar benim cümlelerim olsun mu?Valla çok güzel anlatmışsın bende aynen senin gibi düşünüyorum.Umarım gelecek bölüm telafi ederler.
Daha öncede dedim yine diyorum.Zarife'nin ona öyle içten sarılmasına rağmen giderse ben de Alex'i tanımaym.:img-beee:
siyah-beyaz 13-02-08, 15:45 Siyahbeyazım,bence o sahne güzel düşünülmemiş,oyuncu rolünü güzel yapmış..Zarife'nin sağılığını unutmadık ki..Sevdiği kızın aşkı uğruna sağlığından olduğuna şahit olan aşık erkeğin duygularına şahit olsaydık daha manalı olmazmıydı bu aşk
Biraz da bizim hayal gücümüzü zorlaması fena mı?Aleks'in aşkını bilmeyen mi kaldı ?Neredeyse Üsküp'e kadar Makedonya bileyiii...Belki dizi mantığıyla ,matematiğiyle herneyse bağdaşmıyor ama ben güzel düşünülmüş diyorum,çok zekice.NİLBERFU'ya katılıyorum çok YARATICI....E bizim gibi akıllı bıdıklara uyar yani..Te o kaa...Bak uzatmam yanağımı haaa....
Bir de şunları eklemek isterim:
Şimdi dizimizin bir şablonu var. Rumeli'de patlak verecek olaylar, yaşanacak trajediler... Bunları kesin göreceğiz ve bunların nasıl, ne zaman olacağı senaristler, yapımcılar, yönetmenler tarafından tartışılmış, karara bağlanmıştır. Hatta EÖ ve TS'la yapılan söyleşilerden anladığımız kadarıyla daha bölümler çekilmediyse bile oyuncuların bu planlardan haberi var. Hatta ben biliyorum ki bir dizinin senaristleri genellikle sonunu bilerek yazmaya başlarlar senaryoyu. Yani tahminim dizimizin kahramanlarının başlarına gelecekler genel hatlarıyla belirlenmiştir. Ki ER büyük bir proje, yönetmen/yapımcı/senarist/oyuncular hep önemli insanlar, müziklere verilen emek başka hangi diziye nasip olmuştur? Daha çekimler başlamadan herşeyin düşünüldüğü aşikar.
Ama anlaşıldı ki İspanak diziye sonradan, çok tutulunca temelli dahil olmuş. İşte ben bu tip popüleriteye göre yapılacak hareketlerin dizinin dengesini bozacağından korkuyorum. Şimdi İspanak'ı çok sevdiğim için eğer sulandırılmazsa zevkle katlanabilirim bu değişikliğe tabii ki. Ama sonrasından, başka değişikliklerden çekinirim. Bu yüzden de senaristlerimizden beklentilerim çok daha artıyor ve ne yazık ki bu tip yüksek beklentiler de kolayca hayalkırıklığına dönüşebilir. Avam beğenilere göre değiştirilmesin dizimiz. Türkiye'de çıtayı yükseltmek lazım diziler için. Çok az dizi var bunu başarabilmiş. Bence ER de böyle çıktı yola, devam etmeli.
...Belki dizi mantığıyla ,matematiğiyle herneyse bağdaşmıyor ama ben güzel düşünülmüş diyorum,çok zekice
Sahne gerçekten çok güzeldi ama Zarife'nin ilk girişini Alex'in onu gördüğündeki tepkisini verselerdi daha güzel olmaz mıydı?:img-wink: Ben reklama girdiğinde bir sürü şey hayal etmiştim.
Sahne gerçekten çok güzeldi ama Zarife'nin ilk girişini Alex'in onu gördüğündeki tepkisini verselerdi daha güzel olmaz mıydı?:img-wink: Ben reklama girdiğinde bir sürü şey hayal etmiştim.
En azından başka sahnede verselerdi. Biz hayal kurmuştuk mesela Zarife çaput ağacında, Alex seslenir "Zarifeee!" diye, Zarife duymaz tabii, Alex mesela önce endişelenir "Zarife bu dayak olayından sonra artık benimle konuşmayacak" diye, sonra anlar Zarife duymuyor, bu sefer kafayı ağaca vurmaya başlar, ama bişeycik olmaz, çünkü anladık ki Alex dayağa karşı efsunlu, o kadar darbeye rağmen kafa sağlam hala (gerçi acaba bu tepkisizliğin nedeni...??? olabilir mi beyinde bir hasar???)...
Tüm tepkileri göze alarak şunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi:Alex,bir süreliğine de olsa gitmeli!Orda burda karşılaşmaları bile istenmeyen sonuçlar doğurabilir.Bakışmaları bile birilerini rahatsız eder.Neler olduğunu gördük.Saldırı olayından sonra ikisi de evden çıkmadılar ve birileri ile karşılaşmadılar.Ailelerine şimdilik gösterilen hoşgörü bu çifte gösterilmez kanısındayım.İnsanlar yanlarından geçen bir Zarife ya da Alex'e laf atma,homurdanma,selamlarını almama gibi tepkiler;illa ki verir.Kocaman insanlar olarak asosyal bir ev hayatını ne kadar sürdürebilirler peki?!Hem Alex,meslek sahibi bir yetişkin.Evde,boş boş mu oturacak?!Dedesine yardım ederek ne kaa oyalanabilir ki?!Bence Alex gitmeli ama fazla uzağa değil!:img-wink:Bu,diziye yeni açılımlar da sağlayabilir...
Tüm tepkileri göze alarak şunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi:Alex,bir süreliğine de olsa gitmeli!Orda burda karşılaşmaları bile istenmeyen sonuçlar doğurabilir.Bakışmaları bile birilerini rahatsız eder.Neler olduğunu gördük.Saldırı olayından sonra ikisi de evden çıkmadılar ve birileri ile karşılaşmadılar.Ailelerine şimdilik gösterilen hoşgörü bu çifte gösterilmez kanısındayım.İnsanlar yanlarından geçen bir Zarife ya da Alex'e laf atma,homurdanma,selamlarını almama gibi tepkiler;illa ki verir.Kocaman insanlar olarak asosyal bir ev hayatını ne kadar sürdürebilirler peki?!Hem Alex,meslek sahibi bir yetişkin.Evde,boş boş mu oturacak?!Dedesine yardım ederek ne kaa oyalanabilir ki?!Bence Alex gitmeli ama fazla uzağa değil!:img-wink:Bu,diziye yeni açılımlar da sağlayabilir...
Giderse Alex'i nasıl görcez.Eğer tepki göreceklerse bi şekilde görürler zaten.Alex gitse de halk Zarife'ye tepki gösterir.Alex'in gitmesi çözüm değil bence.Hadi diyelim ki gitti dizi bitince yani göç sonrasında mı birleşcekler?Alex giderse bir daha dönmesi mantıksız olur.Hangi bahaneyle dönebilir ki?
Boş boş oturmaması konusunda haklısın ama yinede gitmesi çözüm değil gibi geliyor bana.Manastır olabilir ama uzak değil...
Giderse Alex'i nasıl görcez.Eğer tepki göreceklerse bi şekilde görürler zaten.Alex gitse de halk Zarife'ye tepki gösterir.Alex'in gitmesi çözüm değil bence.Hadi diyelim ki gitti dizi bitince yani göç sonrasında mı birleşcekler?Alex giderse bir daha dönmesi mantıksız olur.Hangi bahaneyle dönebilir ki?
Boş boş oturmaması konusunda haklısın ama yinede gitmesi çözüm değil gibi geliyor bana.Manastır olabilir ama uzak değil...
Bana en mantıklı çözüm Manastır görünüyor.Hem de,Mustafa ve Dilaver'le iletişimi sürer Alex'in ve biz de görürüz onu...Zaten,bu dediğim 1-2 aylık bir süreç olur.Ya da senaristlerimizin başka alternatifleri vardır umarım.Çünkü Erdal Bey'in sözüne bakarak nisan-mayıs gibi yeni açılımlar olacağını beklemekteyim bu aşkta...
Tamamen bencil nedenlerden dolayı Alex'in gitmesini istemiyorum.
Aslında haklısın, Pürsıçan'da işleri zor. Hatta tepkilerin böyle bıçak gibi kesilmesi normal değil. Bir Fatma Anne'nin nutkuyla Pürsıçan tolerans seviyesi yükselmez herhalde.
Alex ve Zarife'nin Pürsıçan'da rahat etmeleri olası değil. Eğer Alex giderse, başrol oyuncusu olduğu için, ona ayrı bir cephe açılacak, onun başka yerdeki maceralarını izleyeceğiz herhalde. Alex karakterinin yeni açılımları olması çok güzel olur, hatta ben en baştan beri bunu umuyorum (mesela Dimitri'yle tanışıklığı, öğretmen olması, vb.)
Peki Zarife ne olacak? Zarife sadece Alex'le var gibi birşey. Bir de İspanak'la... O zaman Alex uzaktayken, biz Zarife'yi İspanak'tan kaçarken, yanağını silerken mi izleyeceğiz sadece? Bu da ayrı bir sorun.
Peki Zarife ne olacak? Zarife sadece Alex'le var gibi birşey. Bir de İspanak'la... O zaman Alex uzaktayken, biz Zarife'yi İspanak'tan kaçarken, yanağını silerken mi izleyeceğiz sadece? Bu da ayrı bir sorun.
Ispanak'la geçiştireceğiz bi süre Zarife'yi sanırım,bir de duyma meselesi ve çözüm süreci ile...Ayrıca,birilerinin de Mustafa-Vahide aşkından haberdar olma zamanı gelmedi mi ve bunun için en uygun kişi Zarife değil mi?!Asker kızımızın da bi dert ortağına ihtiyacı yok mu yani?!Yanlız öncelik elbette şu duyma meselesinde...Acil çözüm bekliim...
Ispanak'la geçiştireceğiz bi süre Zarife'yi sanırım,bir de duyma meselesi ve çözüm süreci ile...Ayrıca,birilerinin de Mustafa-Vahide aşkından haberdar olma zamanı gelmedi mi ve bunun için en uygun kişi Zarife değil mi?!Asker kızımızın da bi dert ortağına ihtiyacı yok mu yani?!Yanlız öncelik elbette şu duyma meselesinde...Acil çözüm bekliim...
Bir süre mi? Ben dayanamam o kadar. Nisana çoook var, 6-7 bölüm, öyle ayrı gayrı zooor...
Geçen bölümde Fatma Anne hala poğaçayı nasıl yedireceğiz Mustafa'ya diye düşünmeye devam ediyor. Oysa Mustafa açıkladı o kadar. Niye ille de evlendirmek istiyorlar bu Mustafa'yı anlayamıyorum. Ailesi var bu çocuğun, uzakta, görmese de, gitmese de o onun ailesi hala...
Ama TS söylemiş, Ramiz Baba çok sevinecekmiş onların durumuna. Çok fazla sürmez bu Vahide&Mustafa aşkının ortaya çıkışının gerginliği. Onların sorunu, ilişkilerinin, Mustafa ve Osmanlı'nın ilişkisiyle doğru orantılı olması.
Herhalde daha öncede söylediğim gibi dizinin politik aksiyonu artacak. Aşk meşk biraz durulacak... gibime geliyor... ama yanılıyor olmam kuvvetle muhtemeldir.
Bana en mantıklı çözüm Manastır görünüyor.Hem de,Mustafa ve Dilaver'le iletişimi sürer Alex'in ve biz de görürüz onu...Zaten,bu dediğim 1-2 aylık bir süreç olur.Ya da senaristlerimizin başka alternatifleri vardır umarım.Çünkü Erdal Bey'in sözüne bakarak nisan-mayıs gibi yeni açılımlar olacağını beklemekteyim bu aşkta...
Ama Alex'in düşüncesi yanlış.O gitse de halkın tepkisi değişmeyecek.Zarife'ye yine kötü gözle bakacaklar,yine ayıplayacaklar.Gitmesi sadece kendi yararına olur onu orda ayıplayacak birileri olmaz.Manastır olursa güzel olur farklı işlerin adamı olarak.Ama yinede gitmesin diyorum Zarife'nin o sarılışından sonra.Zaten Alex'in ne dediğini de Zarife'nin ne anladığını da bilmiyoruz.Çatlıcam Pazartesi'ye kadar.Okul yüzünden kafayı yiyorum zaten.
Ama Alex'in düşüncesi yanlış.O gitse de halkın tepkisi değişmeyecek.Zarife'ye yine kötü gözle bakacaklar,yine ayıplayacaklar.Gitmesi sadece kendi yararına olur onu orda ayıplayacak birileri olmaz.Manastır olursa güzel olur farklı işlerin adamı olarak.Ama yinede gitmesin diyorum Zarife'nin o sarılışından sonra.Zaten Alex'in ne dediğini de Zarife'nin ne anladığını da bilmiyoruz.Çatlıcam Pazartesi'ye kadar.Okul yüzünden kafayı yiyorum zaten.
Alex'in gidişi,Zarife'nin üzerindeki baskıyı azaltır çünkü tehdit olmaktan çıkar bu durum kasaba'nın,her an bozulmaya hazır ahlakı(!) için!Acımaya bile dönüşebilir durum...:) Sonuçta kız bi de sağır şimdi...
Bana da en mantıklı Manastır geliyor, ya da gitmemek. En son isteyeceğim şey şu anda kaçmalarıdır. Bu hem verilen sözlerin tutulmaması, hem yararı dokunmayacak bir girişim olacaktır. Eğer Paris'e filan kaçacaklarsa tamam, evlenebilecekleri yere kaçmaları lazım. Osmanlı topraklarında da büle bir yer yok. O yüzden Manastır en iyi ihtimal.
Manastır-Pürsıçan ne kaa tutuyor acaba? Çabuk gidip dönüyorlar da merak ettim.
Alex'in gidişi,Zarife'nin üzerindeki baskıyı azaltır çünkü tehdit olmaktan çıkar bu durum kasaba'nın,her an bozulmaya hazır ahlakı(!) için!Acımaya bile dönüşebilir durum...:) Sonuçta kız bi de sağır şimdi...
Tamam dediğin gibi olsun sevgili psikoloğum:img-wink:
Madem ille de gidecek diyosun demek ki son sahne hakkında yaptığımız tahminlerin hiçbiri tutmayacak (belliydi zaten).Alex ile Zarife uzun süre (Nisan'a kadar) ayrı kalacak.Peki Alex nasıl bir bahaneyle dönebilir?Zarife'nin iyiliği için gitmeye karar verdiğine göre dönmeyi düşünmez.Nasıl olcek o iş?:icon_sorr
Ben çıkayım artık yarın Almanca var çalışayım biraz (çok çalışkanım ya o bakımdan)
küçücük bir alt fragman gördüm gözlerime inanamadım..
zaten hızlıca geciverdi çözemedim ama galiba köyü askerler basıyor (Dimitri de olabilir cok hızlıydı kararsız kaldım şimdi) Ramizin evinin etrafında tepelerde askerler var..
Ispanak Namık koşuyor, birisi merdivenlerden hızlıca iniyor..
başka gören yokmu arkadaşlar..
Bu nasıl bi fragman ya :icon_sorr
Zarifenin kafasında silah dayalı napıcakalr ya offf.
Hem Ramiz babaya noldu Fatma anne niye bağırıyor öyle?
Hastamıki?
Ay soru üstüne soru :sad53:
Fragman gördüm… başta avrupa yakasında küçük ekranda gördüm…rüya görüyosandım kendi gözlerime inanamadım başlarda
ama soonra pzt yazdı ve inanılmaz fragmanı gördüm…
Dimitri yürüyo herkesi öldürün diyo
Dimitri komutan edasıyla yürüyooo en önde arkasında çeteciler vardı…meşalelerle bayada çoktular..gece karanlığında köye doğru giriyorlardı ama pürsıçan değil…
Sonra fatma annem sabah kalkmış… Ramiz babam uyandırmaya çalıştı…uyanmadı Ramiz raaamiiz diye bağırdı…
Sonra dimitrileri gösterdi sabah olmuş köyden çıkıyorlardı
Sonra askerleri gösterdi… ve arkadan ses tüm köyü yakıp yıkmışlar
Vali mazhar paşa ve vali trd. Şaşkınca söyleyen adama baktılar
Osmanlı askerleri geliiyy diye bi ses ve dimitriler askerlerle çatışıyorlardı…
Bikaç Osmanlı askeri vuruldu dimitrilerden bikaç kişi ivanla dimitri bi taşa yaslanmışlardı…
Fatma anne Namık Namık diye bağırıyodu… ıspanak Namık ahırın kapısındaydı… onu savurdu içeri daldı Mustafa Ramiz efendi diye bağırarak (kesin kalp krizi)
Sonra vahide zarife ve biri daha dağda yürüyolardı…o sırada dimitrinin bi adamı zarifeyi silahıyla esir aldı çekilin diye bağırıyodu… askerler vardı galiba orayı hatırlayamadım…
Aman bu kızında çektiği dayak yedi sağır oldu şimdi de sir alındı… sevgilisi bişey diyo biz anlamıyoruz…ama bu şok zarifenin kulakları açılır mıki?
Çok fena bi bölüm ya dimitri terör estriyodu…:icon_sorr
Fragman anlatımı için sağol mysterys
Bu nasıl fragman ya.Hiç iyi birşey yok bi kere de güzel bi bölüm izleyemicek miyiz?
Zarifemi de esir almışlar ne bitmez çilesi varmış bu kızın ya.Biz Alex ne dedi diye tartışıyoduk bunlar vedalaşmışlar.Belki Alex esir alındığını duyarsa gitmez kurtarır Zarife'sini.
Ramiz efendi niye uyanmıyo?Dediğin gibi o da kalp krizi falan geçirdiyse yok artık dicem.Dertlerin biri bitmeden öbürü başlıyo ya..Ufunet bastı gene...
MarilynMonroe 13-02-08, 21:01 Arkadaşlar bende gördum avrupa yakasını izlerken hemde direk,Dimitri ve yandaşları köyu basıyor,Vahideyi falan elinde tufeği ile gördum,zaten ateş düşmüş gibi tum özet herkesde bir bağırış,çağırış,sanırım iplerin koptuğu bölüm olacak bu yuzden reklamını bu kadar erken verdiler,herneyse işte Fatma ana Ramiz babayı korkarak ,çığlık çığlığa uyandırıyor(sanki ona bir şey olmuş gibi),ıspanak namık,mustafanın kaldığı ahıra giriyor telaşla,ayrıca dimitri ve yandaşları yuksek tepelere pusu kurup Osmanlı ordusunu arkadan vuruyor bir nevi ,hepsini geçtikleri yerde vuruyorlar,işte çoğu kişi ölmüş,kimiside yaralı diye bir ses bu shnenin arkasından,sonrada koparan şu sahne geliyorki bir düşman Zarife'yi "yaklaşmayın vururum" tarzı yakalayıp alnına dayıyor tufeği,orada da zaten bitiyor..
vallahi yazarken bile bir tuhaf oldum,Dimitri kaç bölümdür sinsi sinsi planladığı şeyleri bu bölümde uygulamışa benziyor,elveda rumeli demeleri yakındır..
Amanın inanmıyorum, nasıl yani, olur mu ya? Allah aşkına biri kaydetmiş olsun da izleyelim.
Zarife esir mi? Cenaze namazı dediler o kaa, aileden birinin kaybını yaşatmasınlar bize? Ben Vahide'den şüpheleniyorum. Kurtarayım derken ülmez inşallah.
Alex kurtarsın Zarife'yi, böylece ailenin de tam güvenini kazanır. Zalex için de muhteşem bir yeni açılım olur.
Mustafa sana çok iş düşecek anlatılanlar ışığında. Heyy Dimitri, senin gibiler yüzünden ne ocaklar söndü? Çok sinirlenecem bölümü izlerken, ve çok ağlayacağız. İnşallah askerler yetişir de fazla katliam yapamazlar. Durgun durgun derken hepten tam aksiyon yaptılar, bir ayarı yok mudur bunun?
Zarife esir mi? Cenaze namazı dediler o kaa, aileden birinin kaybını yaşatmasınlar bize? Ben Vahide'den şüpheleniyorum. Kurtarayım derken ülmez inşallah.
Başrol oyuncularından biri ölmez gibi geliyo bana.Başkasının cenazesidir o (umarım)
Alex kurtarsın Zarife'yi, böylece ailenin de tam güvenini kazanır. Zalex için de muhteşem bir yeni açılım olur.
Bende onu dedim önceki mesajımda.Olursa böyle bişey harika olur.Mustafa Hatice'yi kurtardığında Ramiz çok övünmüştü Mustafa ile.Dediğimiz gibi olursa Alex ile de ilişkileri düzelir.En çok da Fatma ananın.Bu sefer Mustafa kurtarmasın ya nolur Alex kurtarsın...
Bi of çeksem karşı ki dağlar yıkılır.
Önce sevgili mysterys,fragman için teşekkürler.:img-in_lo
Ben de şimdi izledim maalesef fragmanı.:icon_sorr
Ufunet bastı,sıklet geldi içime.:icon_sorr
Ne kaa iç karartıcı bir fragman.:icon_sorr
Hele son sahnede Zarifemin başına dayanan silah.:icon_sorr
Dimitri,Dimitri sana yatacak yer yok bu dünyada.
Ben de izledim. Çok ufunet. Hiçbir aşk mesafe katedemez bu bölümde, bütün bölüm aksiyon ile geçecek.
Zarife sahnesinden korkuyordum ama izledim oradan birşey çıkmaz. Etrafta hep bizimkiler var, bir şekilde kurtarırlar onu. O Vladimir denen ...... de gider arada, iyi olur.
Ramiz Amca bence kızamık oldu, Mustafa bunca iş arasında ona da bakacak artık.
Bu arada Abdüş de ateş ediyordu. Tekrar ediyorum Abdüş vurulacak. O Vali yardımcısını da, ne hain imiş....
İşler karışacak, Girit meselesi de yeniden hortlayacak. Bu kaa bölüm lay lay lom gülmenin bize pahalıya patlayacağı belliydi. Çarşamba günü fragman valla ilginç, böyle bölüm olunca hemen veriyor fragmanı tabii. Özet bile yok daha.
aslında isteym küseym bu foruma:hıh
vah yahu çarşambadan fragman geldı
çok heyecanlı bir bölüm olacak
ama kabak yine zarifenin başına patlıyor:icon_sorr
sıcağı sıcağına fragman yorumu
Ramiz Baba muhtemelen kızamık ( geçirdim demişti fakat yanlış hatırlıyor tahminimce ayrıca kızamıktan ölen dedesini anlatmıştı üstüne basa basa yaşlılarda tehlikeli olur denildi bir arkadaşımız da yazmıştı bunu)
Dimitri iş başında hemde bu sefer ateş çok büyümüş (çatışan kuvvetlerin başındaki subaylardan birini ben Ahmet Ekrem e benzettim Manastırdan destek kuvvet olarak çağrılmış olabilirler)
Abdüş ne yapıyor acaba ? Eşkiya peşinde başkaları koşsun beyzade ahenkle saçlarını dalgalandırsın .yok matbaa makinesi, dilaver, sütçünün yigeni uğraşsın ( Doray hn saygılar):img-blush
Zarifem ah Zarifem forum un kızçeleri senin Alex ini anlayıp analmadığını, niye o kadar az sahnen olduğunu, o kadar dayaktan sonra nefes bile alamayan kaburgaları kırık yarinin
Stanbol a mı gideyim mi dediği, niye o kadar günden sonra daha duygusal bir karşılaşma olmadığını tartışa dursun, başına silah dayanmış bakalım nasıl kurtulursun çetecilerin elinden. artık seni oradaki subay ve askerler mi kurtarır,yoksa senaristim in Forever i Vahide Ablan mı, yoksa Mustafa Namık Karakalpaklı sı mı, belki kaburgası kırık sevdiceğin Alex mi,yada Ispanak Maaamıt Naamık mı:img-hyste ( Şaka gibi)
Alın bize Çarşambadan fragman. pazartesinin gelişi çarşamba fragmanından belli olur
BU arada derim ki erken fragman = mahalle baskısı (forum baskısı):img-hyste + gevşeyen ratingler
Mendilleri hazırlayın
Şom Ağızlı recchie edit i : Zarifem bu bölüm kurtulmaya bilir de:icon_sorr
bitanem_61 13-02-08, 22:09 Tekrar var fragmanı verirler dedim ben göremedim yaktın beni baba , bir çeken yokmu, ah ah eskiden ne güzel volvox eklerdi ne ka güzel günlerdi
Şimdi vahide , mustafa dağ da olmaları normal de zarifenin orda ne işi var bir yere mi gidiyorlardı
Her köy baskınında neden ben ıvanı düşünüyoım o nunda ailesi var onlara bir şey olsada canı yansa çok güzel olur
Dimitri o kargaşada vurulsa çok üzülürüm :img-yes:
geçen bölüm pek sessiz bitti :icon_sorr
o yüzden olsa gerek böyle bir bölüm beklemiyordum
ben izleyemedim ama anlatılanlara bakılırsa çok olaylı bir bölüm
ramiz amca bencede kızamık oldu
zarife nin durumuda tehlikeli değilmiş sevindim
biraz nefes alsın yazık:icon_sorr
her zamanki gibi alex ten haber yok
biz günlerdir ne dediğini anlamaya çalışmıyoruz
hiiiç merak etmiyoruzya doğaldır :sad53:
Muhtemelen Vahide-Mustafa-Zarife Manastır'a gider iken pusunun ortasına düşecekler, bana en mantıklısı bu geldi.
Ramiz Baba'nın kızamık olduğunu zaten yazmıştım, bence öyle. Kalp krizi filan durduk yerde ama deyim.
Tam Vahide-Mustafa'lık bölüm. Silahlar konuşacak. Alex kurtarsın isterim de daha elinde hiç silahla görmedik. Tamam kafasını iyi kullanıyor ama silah lazım, süngü hucümu ile bir yere kadar.
Bu arada bitanem_61 haklı çıktın valla. Sana "Yok canım daha neler, Çarşamba'dan fragman" diyerek çıkıştığım için özür. Demek ki büyük konuşmamak lazım. Bence de bu erken fragmanı nispeten düşen reytinglere borçluyuz. Türk işi işte, son dakikaya kaa bekler, artık işler bozulunca müdahele eder. Ben de çoğu işimde böyleyim, maalesef böyleyiz işte.
Ivan nasıl Dimitri'yi satmıyor? Gözünün önünde çocuğunu vuruyordu, ben ümitliydim bir yerde arkadan vuracak diye, adamda tık yok, sanki hiçbir şey olmamış. Baytar Dedem doğru söylermiş "Sizin içinizde sevgiye yer kalmamış be more, hep nefret hep kin", te tam sülemiş. Ne şahsiyetsiz adam yahu?
bitanem_61 13-02-08, 22:38 Son haftalarda pek sesizdi dimitri patlıyca belliydi teneşire gelesice, yalnız ne yaparsa yapsın bizimkilerden pek uzağa gidemiyor , oka çatışmanınarasında dimitri zarar görmesse adamın ballı olduğunu düşünücem yada bizimkiler iş dimitriye gelince isabet sorunu olduğunu
mysterys doğum günün kutlu olsun ne ka güzel günde doğmuşsun büle
Dimitri iş başında hemde bu sefer ateş çok büyümüş (çatışan kuvvetlerin başındaki subaylardan birini ben Ahmet Ekrem e benzettim Manastırdan destek kuvvet olarak çağrılmış olabilirler)
BU arada derim ki erken fragman = mahalle baskısı (forum baskısı):img-hyste + gevşeyen ratingler
Mendilleri hazırlayın
Şom Ağızlı recchie edit i : Zarifem bu bölüm kurtulmaya bilir de:icon_sorr
Sevgili forumdaşım,ben de o sahnede Ahmet Ekrem'i gördüm ama geçen haftaki fragman uydurmalarımdan sonra yanlış görmüşümdür diye yazamamıştım.:img-yes:
Mendiller hep hazır bu dizide zaten.:icon_sorr
Zarife'nin başına silah dayanması son sahne olabilir.:img-yes:
Biz de 1 hafta ne oldu diye dertlenip dururuz.
Umarım bu bölüm başı Alex'in ağzından Zarife'ye söylediklerini duyarız.:good:
Sevgili mysterys,doğum günün kutlu mutlu olsun.Nice senelere:happy0064:happy0064:happy0064
Sevgili forumdaşım,ben de o sahnede Ahmet Ekrem'i gördüm ama geçen haftaki fragman uydurmalarımdan sonra yanlış görmüşümdür diye yazamamıştım.:img-yes:
Mendiller hep hazır bu dizide zaten.:icon_sorr
Zarife'nin başına silah dayanması son sahne olabilir.:img-yes:
Biz de 1 hafta ne oldu diye dertlenip dururuz.
Umarım bu bölüm başı Alex'in ağzından Zarife'ye söylediklerini duyarız.:good:
Sevgili mysterys,doğum günün kutlu mutlu olsun.Nice senelere:happy0064:happy0064:happy0064
mause ve bitanem_61 teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :img-in_lo...
sanki bana hediye gibi bir fragman erken geldi ama çok ufunet yawww biraz şöle alexli zarifeli sahnelerde olsaydı... fragmanı ilk gödüğümde rüya görüyorum sandım baba gayri ihtiyarı sordum ben yanlış görmedim dimi...
hayor doğru dedi senin dizi bak dimitri terör estriyo...
dimitri planını çok feci gerçekleştirmiş gerçekten...yakmış köyü...sonra osmanlı askerlerine pusu kurmuş...ama galiba yani yanlış gördüm sandım ama Ahmet Ekrem müdahele ediyorlar...ilk gördüğümde fark edemedim ama evet bencede ahmet ekrem heralde geçerken görüyolar çünkü yetişmeleri çok zor...
ya biz kaçacaklardı alex ne dediydi noldi derken zarife gene beladan uzak kalamadı işte hemde tam ortasına düştü belanın...
şimdi alex git bakalım nerelere gidecen ...
alex bence zarifenin dağa kaçırıldığını duyacak ve eski dostu şimdiki düşmanı dimitrinin peşine düşecek...sevdiğini kurtarsın artık...
alexin dağlarda gezme olayı bu olabülü mü?
ne oli yeni karakalpaklı kokusu aliyimmm... 4. karakalpaklı alex...
edit: emre evet olabilir aslında manastıra giderken ama yalarında sanki ispanaka namık biri ateş ettiğinde düşüyordu... öyleyse yai manastıra gidiyorlarsa mustafada yanlarındadır...umarım o kurtarmazda alexle dağa çıkarlar... zarfesini alex kurtarsın isteyimmm
edit2:doray abliçkom ve emre çetin kardeşim güzel temennileriniz için teşekkürler...
Abdüş ne yapıyor acaba ? Eşkiya peşinde başkaları koşsun beyzade ahenkle saçlarını dalgalandırsın .yok matbaa makinesi, dilaver, sütçünün yigeni uğraşsın ( Doray hn saygılar):img-blush
Zarifem ah Zarifem forum un kızçeleri senin Alex ini anlayıp analmadığını, |