Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/4

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

olimbera
18-02-08, 21:01
Allah'ım.. Ne kaaaa güzel bir bölümdü bu bölümm!! 'Epinizin yüregine saglik Elveda Rumeli ekibi..! Alex & Zarife için bundan güzeli düşünülemezdi herhalde.:img-in_lo

Çok vaktim yok, bugün er bir şeyi erteledim, yarın erken kalkmak zorunda olmama rağmen yapacak işim yok. Bölüm yorumu yapamayacağım. Son olarak tekrar tekrar teşekkür edim Elveda Rumeli ekibine. 'Epiniz muhteşemsiniz..:happy0064:happy0064

Mamba, teeee... Fatma Ana'nin sesini duyduk, biliysin digil mi?:img-hyste Gülme krizlerinden çıkamıyorum. Biri beni kurtarsın!!:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Ateş
18-02-08, 21:04
Böyle bir bölüme ne diyebileceğimi bilmiyorum.
Ey Elveda Rumeli Ekibi,En tepedeki insandan en küçük çalışana ellerinize,emeğinize,yüreğinize sağlık.:happy0064:happy0064:happy0064
Tam Alex-Zarife konuşmasını vermediler Ramiz Baba-Fatma Anne sahnesinde daha duygulandım derken gelen sürprizle ağzım açık kaldı.
Alex'in dedikleri "zamanı gelince sen bana gelecen"demesi ve Zarife'nin bitmek bilmeyen koşusu.:img-in_lo
Fatma Anne türküsünü de söyledi.:happy0064
Bölüm üzerinde konuşacak çok şey var ama daha sonra.

Aynen dediklerine katılıyorum mause fatma ana türküsünü söyledi.:img-wink:

Alex in söylediklerini verdiklerinde ve sonrasında gelen şeyler ağzımı açıkta bıraktı
vay be diziye bak dedim bir kez daha içimden, bu kadarmı muhteşem bi yapım olur çok kaliteli herkesin eline emeğine sağlık süperdi valla...:happy0064:happy0064

briTugba
18-02-08, 21:09
ona bende çok güldüm.:img-hyste hatice ile hasanın atışmalarıda çok sevimli oluyor. bu arada ben elveda rumeliyi hep izliyorum ama buraya hiç yazmamıştım. aranıza yeni katıldım kabul ederseniz tabi..:img-wink:
bitiş yine zarife ve aleks le oldu. bence zarife orada temelli kalmaz. gider gelir diye düşünüyorum. ailesini böyle aniden habersiz ve yalnız bırakmaz...

Evet yaa ailemle ortak noktamız Asan&Atice ikilisi ;)...bitiyorum ikisinede...:happy0064
Dmitri'de harikaydı o çıkışlar falan gelin gelin Osmnlılar...:img-tomat
Ben olsa olsa 2 bölm yaparlar diye düşünüyorum ...sonra tmelli olur çünkü hergün oraya gitmek baya bi iş ve dikkat çeker ;)..

Bu arada aramıza oşgeldın gülendam83:img-wink:

briserie
18-02-08, 21:13
:good:valla sonunda diyorum ben neredeyse sinirden izlemeyecektim gerçi Ramiz sahnelerinde öldüm ama yine de Aleksin bırakıp gittiğini düşünmek mahvetti bir yandan da. Ama harika bağlamışlar çok beğendim hele Zarifenin elinde sevdiğine götüren, aşkının simgesi kumaşlar
emeği geçen herkese binlerce kez teşekkürler hele de bize bu sıcaklığı yaşatan müthiş kadroya

iştipliyiz
18-02-08, 21:20
Bu dizi başlar başlamaz bir başka boyuta geçiyorum , ta ki BÖLÜM SONU yazana kadar. Hiptonize olmak gibi ,biri parmak şıklatıyor ben yine istemeden gerçek dünyama dönüyorum.Keşke bitmese diyorum keşke….ER ekibi size ne kadar teşekkür etsem yetmez biliyorum.

ZeRReN
18-02-08, 21:21
İşyerimden eve geldim ki ne göreyim....Elektrik yok!:sad53: Biliyordum dedim tabii,biliyordum!Neyse,kardeşime gittim apar topar ben de...Tam Hasan geldi,Ramiz babasının başında özür diliy....Bilin ne oldiiiii?...Elektrikler gitti...Hemen eve geri döndim...Evde elektrik gelmiş...Açtım TV'yi,Ramiz Kızancıklar'la konuşmasının sonuna gelmiş...Arada ne oldi?!

mambaçan!!!!!!!!!!!:img-hyste

Bölüme ise yorum yapamayacağım,şoktan çıkmayı bekleyeceğim bi süre...Demet Akbağ'a da çok sevindim...:happy0064

cann2366
18-02-08, 21:21
evet ben bu bölümü pek sevdim
öncelikle başladığı dakikalarda Şebnem Sönmez'i görünce içimi bir huzu kapladı nedense,daha rahat izlemeye başladım
ramiz ve mustafa fısıldaşırken fış fış demesi süperdi
Daha sonra Vahideyi azarlaması ve Vahidenin de onu takip edeceğini söylemesi de süperdi
ama Vahide de napsın be more
babasına su mu taşısın,kardeşlerine yemek mi taşısın
zarifeyle mi ilgilensin,kızçelerle mi
o da afalladı haliyle:img-hyste

Ramiz babanın hastalığının bu kadar abartılacağını düşünmemiştim
Fatma ananın kar toplarken sinirini karlardan çıkarması da hoş bir sahneydi

ondan önce herkes Ramizin başına toplanmış ve bizim içi namik dışı mamıt ortaya çıkıp şova başladı ama süper dirsek darbesi yedi

Manastır yolculuğunda da nerdeyse tüfeğe kurban gideydi

fatma anne zarifeye iğneyle ne yapması gerektiği anlatırken epey zorlandı
ama neden Vahide bu kaa rahat iletişim kuray zarifeylen

yolculukta da her silah duyuşunda patlaması süperdi Mamıt Namikin bayılmaları süperdi

tabii dimitrili sahnelere gelirsek...
öncelikle sahneler biraz gözümü yordu diyebilirim
ben eşkıyalardan kayıp olmaz diyordum ama neyseki bayağı adam topladılar tabii elebaşları kaldı ama olsun

Meyremle Dilavere de çok üzülüyorum ben:icon_sorr
şu kızancıklar aralarına girdi
ama neyseki Ramiz Baba olaya ağırlığını koydu da bu aşkın önü epey açıldı

sümüklünün rüyası çok saşmaydı:hıh
Dilaver onlara hiç kötü davranır mı

ben Baytar Efendinin atlara özel iğnesinin batırma sahnesini komik sanmıştım ama dramatikti
ya menejit olsaydı Ramiz Baba

bu arada Manastır yolculuğunda Zarifenin rehin alınmasını da en son sahne diye bekliyordum ama bayağı erken yayınladılar
neyseki Vahide zekasını kullandı hemen
zaten birşey yapmasaydı sinir olurdum

Cabbar efendi de bu bölüm bayağı gözüktü ama en güzel sahnesi Bedia ile olanıydı
Bedia nın şaşırması da pek güzeldi

Dilaverle olan sahnesi de güzeldi
Dilaver uslu kızanmış ama sarhoşluk çok uçurmadı ve sonunda Cabbar efendi oldu Cabbar amca

unuttuğum yer var mı bilmeym
Mamıt Namika bu bölüm yine bayıldım
güzel performanstı

gelelim sonlara
Ramiz babanın kızancıklarla olan konuşmasını yorumladık
daha sonra anlattığı Keloğlan masalı süperdi
koştu koştu koştu koştu
hor hor hor...
arada Fatma ananın dürtüklemeleri ve müdahaleleri:img-hyste

teyy şimdi aklıma geldi iki sahne
Fatma ananın Ramiz babaya içini döktüğü aşkını anlattığı sahne

ve Mustafanın Hasanlara gidip
Hasanın ona buraya sokanını öldürdüm demesinden sonra şaşkınca iyi yapmışsın demesi süperdi

+

Hasan ve Haticenin arasındaki diyaloglarda güzeldi ama Allah kimseye Hasan gibi kızancık görünümlü akraba vermesin
Haticeyi,Meyremi çıldırttı

ama sonunda pişman olup Ramiz babaya içini döktüğü sahne de epey güzeldi

Manastır yolunda komutan bekleneni yaptı ve Vahideye aşık oldu

neyse sürekli aklıma birşeyler geliyor sonunu yorumlayamıyorum

Zarifenin koşması ve kırmızılıları toplayıp Alex in izini bulması süperdi
bakalım karşıya geçecek mi?

Alex in de geçen bölüm Zarifeye söylediği sözler pek güzelmiş

narima
18-02-08, 21:26
Merhabalar elveda rumeli sevenleri

Muhtesem bir bolum seyrettik.

Ve bolum sonu cok ama cok guzel bitti.

Ramiz babanin anlattigi hikaye ile guzeller guzeli kizi Zarifenin kosarak.kosarak ve kosarak magaraya gidip orada sevdigi ile kavusmasi iste benim sahnem dedirtti.Cok guzel bagladilar.

Ben onlarin beraber kacacaklarini zannetmistim ama sonra yok Zarife kacmaz ama bir sekilde bir yerde bulusacaklar dedim.Ve Alexin aciklamasini sesli verince HAKLI CIKTIM dedim.
Alex.Zarifesiz hic bir yere gidemezdi.Gitmedide
Ben daha onceki yorumlarimda ISTANBULA kacarlar demistim.Yine yineliyorum.Bir sure sonra beraber kacacaklar.Zaten bu arada DIMITRI VE ADAMLARI azacaklar.Ve oralarda turkler icin hayat cekilmez olacak.
Ama ikisini ayni karede gormek beni cok mutlu etti.

cann2366
18-02-08, 21:28
Sitemizde pek hızlı son zamanlarda:icon_whis
sayfalar açılırken okey oynuyorum canım sıkılmasın diye,
kumarbaz olucam yakında:icon_sorr

demek diziye Demet Akbağ geliyor
harika bir haber bu,
çok sevindim bu isme
dizimizin şanına yakışır harika bir yetenek

te bir de Fatma ana türkümü söyledi
off kaçırdım mı ben orayı:icon_sorr

bonita
18-02-08, 21:32
te bölüm başında çok sinirolmuşidim ama bu harika yapım en iyisiniyapmışbizibölüm sonu şaşırttılar (en azından beni:img-in_lo)
alexin söylediklerinin bi kısmını hatırlıyorum ve deşifre ekibine sonsuz teşekkrülerstanbol hariç biçok yeri tutmuş (ne yalan söylim konuşulanları vermedikleri zaman sizin yerinize de çoom üzülmüşidim) zarifee yaparne eder bilmeyim o kaa yaratıcı bi senarist grubu ki
(bk. ahmet ekrem ilk görüşte vahideye aşık oldu hemde mustafanın kankası:icon_whis)işler çok karışacak çok
hasanın sürekli haticeye bağırıpdurmasına siniroldum ama buldu allahından:img-cool2
kızan kaymakamıma çok üzülüyodum kızancıklar kabul etmişler ki aradan 10 gün geçmiş dilaver-kızancıklar-meryem aynı evdeler:img-icecr inşbikaçbölümsonra dügün gürelim isteyim:img-yes:
cabbar efendinin bediayya sölediklerine tamm bi anlam veremedim ben:icon_sorr hade hayırlısı
gelecek bölüm pekbigüzel olacağa benziyo nasıl geçerbir hafta bilmiyorum:icon_sorr
dere editi: belkihepinize saçma gelebilir ama söylemeden edemeycem zarife eve geldiğinde alex de dışarı çıktığında aralarında görünen o dere beniçok huzursuz etti zira kavuşamama potansiyeliolan ikiinsanın arasında durması beni sanki pamuk ipliğindeymişim gibi hissettirmiş olabilir:icon_sorr

- AMON -
18-02-08, 21:33
Dizinin bu akşamki bölümü oldukça iyi ve anlamlıydı.

İlk göze çarpan noktalar, Sütçü Ramiz'in hastalanması bölüme hakim bir tema olarak öne çıktı. Ramiz'in hastalığına üzülen Fatma ve kızlarının yanında, Kasap Cabbar'ın onların yanında kalarak yardım etmesi dikkate değer bir noktaydı.
Ramiz'in hastalığına üzülmesi ve sözlerinden duyduğu pişmanlıkla Terzi Hasan'ıda unutmayalım.
Bence Ramiz açısından en önemli husus Tıbbiyeli Mustafa idi. Mustafa'nın, Zarifeyi bile doktora Manastır'a götürmeyi bırakarak, Ramiz için fedakarca çırpınması onun Ramiz'e verdiği değeri ve önemi göstermektedir. Bence Mustafa, Ramiz'i bir şekilde kaybettiği babasının yerine koydu ve belki de onda bir baba sıcaklığı hissetti, bu çabaları ve çırpınışları ondandır.

Vahiyle Mustafa arasında şimdide Ahmet Ekrem sorunu çıktı. Bakalım bu durum nasıl bir sonuca varacak.

Meryem ve Eski Kaymakam Dilaver'in sorununa, yine Ramiz çocukları ikna ederek bir çözüm bulacakmış gibi görünüyor.

Cabbar, Bedia Hanım'a üstü kapalı da olsa sevgisini belli etti. Bedia Hanım, Cabbar'ın mesajını aldı.

Bu bölüm sonunda nihayet, Zarife ve Alex'in mutlu bir sahnesini görebildik. İlerdeki bölümlerde, bir biçimde daha sık olarak Zarife ile Alex'i bir arada görebileceğiz.

Şimdilik dikkatimi çeken noktalar bunlar.

olimbera
18-02-08, 21:33

Sülemez miii.. Kısa, ama olsun, süledi ya.. Gerisi boş.. Tam bölümünü buldu.:img-hyste:img-hyste Ekibimize helal olsun, tamm zamanını ayarladılar.:img-hyste:img-hyste Episine bunun için de teşekkür edim.. Bu hafta olması müthiş oldu.:img-hyste:img-hyste

ZeRReN
18-02-08, 21:34
Sitemizde pek hızlı son zamanlarda:icon_whis
sayfalar açılırken okey oynuyorum canım sıkılmasın diye,
kumarbaz olucam yakında:icon_sorr

demek diziye Demet Akbağ geliyor
harika bir haber bu,
çok sevindim bu isme
dizimizin şanına yakışır harika bir yetenek

Çift okeye dönüyorum ben...:img-hyste

Fatma annenin türküsünü ben de kaçırdım maalesef...O sırada eve yetişebilmek için direksiyon sallamakla meşgulidim sanırım...Okuyunca koptum ama...

mambaçaaannn!!!!!!!:img-hyste

Tüm aksiliklere rağmen harkulade ezgiler duydum yepisyeni...Çok güzeldi gerçekten...Teşekkürler müzik ekibimize...

olimbera
18-02-08, 21:37
Fatma annenin türküsünü ben de kaçırdım maalesef...O sırada eve yetişebilmek için direksiyon sallamakla meşgulidim sanırım...Okuyunca koptum ama...

Duyamasaydım keşke.:img-hyste Öyle bir kriz tuttu ki beni, Alex & Zarife sahnesini hakkıyla izleyemedim.:img-hyste Hala da gülüyorum, sabaha kaa susarsam gene iyi.:img-hyste Mamba, neredesiniz efenim?:img-hyste:img-hyste

cann2366
18-02-08, 21:40
Çift okeye dönüyorum ben...:img-hyste

Tüm aksiliklere rağmen harkulade ezgiler duydum yepisyeni...Çok güzeldi gerçekten...Teşekkürler müzik ekibimize...

ben ara sıra hezimete uğrasam da bayağı yeniyorum bilgisayarı:img-hyste
eferim bana:img-icecr

evet müzikler de bu bölüm çok güzeldi
-----------------------
ya ben bu bölümü başka bi' sevdim nedense:img-blush

Sülemez miii.. Kısa, ama olsun, süledi ya.. Gerisi boş.. Tam bölümünü buldu.:img-hyste:img-hyste Ekibimize helal olsun, tamm zamanını ayarladılar.:img-hyste:img-hyste Episine bunun için de teşekkür edim.. Bu hafta olması müthiş oldu.:img-hyste:img-hyste

o kısmı kesip biçip youtube koysalar olmaz mı bre more
kaçırdığım için üzülürüm ama ben:img-cray:

ladyangel
18-02-08, 21:44
bu bölüm çoook güzeldi yaaa
komutan galiba vahideye aşık olucak...:D:D:D

olimbera
18-02-08, 21:46
ya ben bu bölümü başka bi' sevdim nedense:img-blush

Sen onu bir de bana sor..:img-hyste:img-hyste Her açıdan muhteşemdi bu bölüm..:img-hyste:img-hyste:img-hyste

o kısmı kesip biçip youtube koysalar olmaz mı bre more
kaçırdığım için üzülürüm ama ben:img-cray:

Koyulur mutlaka merak etme.:img-wink: Hiç olmazsa tam bölümün içinden o kısmı bulursun.:img-yes:

cann2366
18-02-08, 21:46
arkasından çekiştirmek gibi olmasın ama
mambanın türküyü duyduktan sonra tv ye boş boş bakması ve halen bu eylemi sürdürmesi olasılığı ne kadardır acaba:icon_whis

olimberaya edit:bulurum kesin gibi ama
ben nasıl şebnem sönmezin sesinden türkü söyledik de ben dikkat edemedim ona şaşıyorum

hep derim ben dikkat seyircilerin arasındaki en dikkatsizim diye
tekrar görüldü ve kanıtlandı :img-hyste

ZeRReN
18-02-08, 21:49
arkasından çekiştirmek gibi olmasın ama
mambanın türküyü duyduktan sonra tv ye boş boş bakması ve halen bu eylemi sürdürmesi olasılığı ne kadardır acaba:icon_whis

:img-hyste Sanırım çok yüksek bir ihtimal!!!Ne kaa sürer acaba kendine gelmesi?!:img-hyste

İyi hatırlattınız tüplü siteyi,bu arada...Yarın kaçırdığım kısmı izlerim artık...

- AMON -
18-02-08, 21:50
Sevgili -AMON-,bilgiler için teşekkürler.
Bu durumların ikiside tek taraflı sağırlıkla sonuçlanır.
Zarife'yi tam sağır yaparak bence hata yaptılar.
Sizin yazdığınız dökümanlarda özellikle 1.si Zarife'nin durumuna çok uyuyor ama neden öbür kulakda duymuyor işin içinden çıkamıyorum.:icon_sorr

Sayın Mause,

Rica ederim.

Bir hekim olarak yaptığınız açıklama için teşekkür ederim.

cann2366
18-02-08, 21:52
:img-hyste Sanırım çok yüksek bir ihtimal!!!Ne kaa sürer acaba kendine gelmesi?!:img-hyste ...

tüm gece boyunca sürebilir
yada yanında birileri varsa kişilerin dürtüklemeleriyle bir anda şoktan kurtuladabilir

kısmet...
bakalım hangisi olacak:icon_whis

:
İyi hatırlattınız tüplü siteyi,bu arada...Yarın kaçırdığım kısmı izlerim artık...

teknoloji gelişince:icon_whis
netle aramın 0 a yakın olduğu dönemleri hatırlarım
misal çemberimde gül oya
40 bölümün bir bölümünü kaçırmıştım da ne krize girmiştim
şimdi herşey daha kolay:img-hyste

bitanem_61
18-02-08, 21:53
Öncelikle zarifeyi tebrik ederim o ka kısa zamanda dudak okumayı başardığı için
benmi yanlış gürdüm yoksa alexin kılık kıyafetinde bir değişiklik mi vardı,
zarifeyle iletişimine de bayıldım, ağaçlara bağlanan çaputlarla peki orası neresi ,orda yaşıyçaksalar ne yerler ne içerler

Bu hafta ne oldi bu erkeklere pek gürlediler, hasan ,çağır haticeyi gelmezse gelmesin
Mustafa desen üle anladık ramiz hasta üziliysin da nevresteyi niye karıştırdın alsana şimdi bide mustafanın arkadaşı çıktı, ilk görüşte aşk mış ne aşkı yahu bu dizide aşık olup da normal davranan varmı

Al sana kızan kaymakam o da sarhoş oldu, biri bitmeden diğeri neyseki masal sahnesinde normale dönmüşlerdi

Bu hafta cabbarın haftasıydı ak sakallı dede ler gibi her yerde vardı ,ramizin yanında ,kizçeleri eğlendiriken,haticeye babasının hasta olduğunu süledi, kızan kaymakamıma yardım etti, en mühümü bediaya gerçeği olduğu gibi süledi:good: tuhaf bir evlenme teklifiydi ama gerçeği süledi

En çok güldüğüm sahne yazmassam çatlarım
Anlat bakalım 10 gündür ne yaptılar
1.gün evden çıkmadılar
2.gün evden çıkmadılar
3.gün iki kişi çıktı helaya gitti
4.gün kimse çıkmadı
kes tama ne yaptılar bunlar10 gün evden kimse çıkmadı ,çıkanlarda helaya gidip hemen döndü:img-hyste:img-hyste:img-hyste ala ala ala

emrecetin
18-02-08, 21:54
Herkes beğenmiş ama ben Alex-Zarife finalini çok iyi bulmadım :)

Dediğim gibi gizlice buluşmak için ise lafım yok, ama kaçma fikrine başından beri karşıyım. Üstelik orada birlikte mi yaşayacaklar, hem de o günün koşullarında, nikahsız? Yeni açılımlar deyince aklımda daha farklı şeyler kurgulamıştım. Masalvari sahneler değil. Üzülerek bu aşkın gerçekçiliğini kaybetmeye başladığını, giderek masallaşma yoluna gittiğini görmekteyim. İlk bölümlerdeki Alex-Zarife sahnelerini öyle özlemişim ki, belki normal buluşmalardı ama en azından gerçekçiydi, direk gerçek imiş gibi izliyorduk. Ama şimdi bu sahne, sanki masal kahramanları oynuyor, bu kurgu da beni dizi havasından uzaklaştırıyor, gerçek olmadığını yüzüme yüzüme vuruyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Eski sahnelerinde gerçekten böyle bir aşkın olduğuna inandırıyordu beni, eski sahneler bir başka idi yani, onlar sayesinde artık o an ER benim için dizi değil de gerçek oluyordu. Ayrıca olası bir kaçmada nikahsız yaşama fikri de hiç hoşuma gitmiyor.

V&M zaten ayrı bir derya. İki taraf kavgalı, üstelik kendilerine aşık olanlar var. Aşıklar da bir şekilde gerçek aşıkların arkadaşları. Burası da bayağı karıştı.

Tek sevindiğim sahne beklediğim üzere Ramiz Baba'nın kızancıkları yumuşatması idi. Güzel oldu, en azından bu, D&M aşkına düzgün bir ivme kazandıracak.

Dimitri manatığı ile değil duyguları ile hareket etmenin cezasını çekiyor. Bu tarz insanlar, ne kadar üstün düşüncelere sahip olurlarsa olsunlar, başarılı olamazlar. Mesela Enver Paşa, Dimitri ile hiçbir şekilde benzeşmez. Dimitri zalimdir, katildir, vahşice insan öldürür. Ama ortak yanları akılları ile değil duyguları ile hareket etmeleridir. Bu sebeple en az Atatürk kadar cesur, vatansever, yiğit olmasına rağmen Enver Paşa başarılı olamamış, hata üstüne hata yapmıştır. Ulu önderimiz ise her zaman aklın gösterdiği yolu seçmiş, mantıklı düşünmüş, duyguları ile hareket etmemiş ve hep başarılı olmuştur. Dimitri işte bu konudan dolayı hata yapmıştır ve böyle giderse yapmaya da devam edecektir. Aman yapsın, daha iyi.

Ramiz iyi ki iyileşti çabuk, Zarife iyi ki birden kurtuldu, bunlar da güzel yönler tabii.

Benden bu kadar. Herkese iyi yorumlar. Uzun oldu, alakalı alakasız yerlerden yazdı isem kusura bakmayın.

cann2366
18-02-08, 21:55
1.gün evden çıkmadılar
2.gün evden çıkmadılar
4.gün kimse çıkmadı
kes tama ne yaptılar bunlar10 gün evden kimse çıkmadı ,çıkanlarda helaya gidip hemen döndü:img-hyste:img-hyste:img-hyste ala ala ala

iyiki hatırlattın bre more
ben o sahneyi yazmayı unutmuşum
abdül dikkatimden kaçmadıysa bir tek o sahnede görüldü koca bölüm

ve ben bu iki süzme salak ajandan kurtulduğum için sevinçliyim:img-hyste

alisercan
18-02-08, 21:59
Gerçi size bu işin öyküsünü irşad anlatır. Ama forumdan bazı arkadaşların önerisi ve irşadın girişimiyle bulunan 87 lik Hayri dede bitiriş jeneriğini okudu. Bitola ezgisi ona ait ve hala makedonyada söylenilen bir ezgidir. Hayri dede manastır diye türkçeleştirerek okudu bize. Varolasın Hayri dede...

doray
18-02-08, 22:01
Bence de çok güzel bir bölümdü..Emeği geçen herkesi tebrik ederim..Özelikle bu bölüm Edal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez yine oyunculukları ile gövde gösterisi yaptılar..:happy0064

Anlayamadım diziye Demet Akbağ mı geliyor??..Ne bilisiniz??..nereden bilisınız?Kimden duydunuz??:blink:

Şebnem hanımın söylediği türkü Yovono yovanke idi..Tercümesi...

Vardarın kıyısında oturmuşsun,
beyaz çarşaf yıkıyorsun..
Senin annen müsade etmiyor,
benimle konuşmana,aşkım yovanka..

hemsire
18-02-08, 22:04
zarifeyle iletişimine de bayıldım, ağaçlara bağlanan çaputlarla peki orası neresi ,orda yaşıyçaksalar ne yerler ne içerler

Bu hafta ne oldi bu erkeklere pek gürlediler, hasan ,çağır haticeyi gelmezse gelmesin
Mustafa desen üle anladık ramiz hasta üziliysin da nevresteyi niye karıştırdın alsana şimdi bide mustafanın arkadaşı çıktı, ilk görüşte aşk mış ne aşkı yahu bu dizide aşık olup da normal davranan varmı

Al sana kızan kaymakam o da sarhoş oldu, biri bitmeden diğeri neyseki masal sahnesinde normale dönmüşlerdi

Bu hafta cabbarın haftasıydı ak sakallı dede ler gibi her yerde vardı ,ramizin yanında ,kizçeleri eğlendiriken,haticeye babasının hasta olduğunu süledi, kızan kaymakamıma yardım etti, en mühümü bediaya gerçeği olduğu gibi süledi:good: tuhaf bir evlenme teklifiydi ama gerçeği süledi

1.gün evden çıkmadılar
2.gün evden çıkmadılar
4.gün kimse çıkmadı

benimde tek güldügüm sahne burasıydı :img-hyste benim bir elestrim olacak mustafaya ramiz amcayı karla ovaladılar benim bildigim atesi düsürmek icin nomar isida suyla baslanır atesi düsürmeye yavasca sogutulur adamı soka sokacaklardı karla vucut omulmaz.hem baktımda vucudunda hıc kızamık benegı yoktu butun benekler yuzune toplanmıs galiba. hem ates dusurmek ıcın ovulmaz vucudun bellı ısı noktaları vardır eklem yerlerı ve bas oralara bezle kompres uygularınır. bide deyınmeden gecemicem vahideye doktora nasıl bagırıyodu ölee sen bılmezsen kım bılcek dıye o vahide gunumuzde yasıyo olsaydı napardı acaba ssk kuyruklarında kafayı yerdı heralde:img-hyste

cann2366
18-02-08, 22:04
Bence de çok güzel bir bölümdü..Emeği geçen herkesi tebrik ederim..Özelikle bu bölüm Edal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez yine oyunculukları ile gövde gösterisi yaptılar..:happy0064

Anlayamadım diziye Demet Akbağ mı geliyor??..Ne bilisiniz??..nereden bilisınız?Kimden duydunuz??:blink:

Şebnem hanımın söylediği türkü Yovono yovanke idi..Tercümesi...

Vardarın kıyısında oturmuşsun,
beyaz çarşaf yıkıyorsun..
Senin annen müsade etmiyor,
benimle konuşmana,aşkım yovanka..

tercüme için teşekkürler doray
demet akbağ haberine basında çıkan habeeler kısmından bak
ramizin ablası olarak konuk olacak bize:happy0064

Ante Mortem
18-02-08, 22:05
Önce bu güzel kadroya kocaman bir alkış.

1. gün evden çıkmadilar 2. gün evden çıkmadilar 3. gün evden çıkmadilar 4. gün...
Ala Alaaa:img-hyste

Namık+Ispanak+Mamıt+Mamık:img-in_lo
Te bu ka kuvvetli diye bi ispanagın üstine bu ka gidilmez ki canım:sad53: Sanim o iğneleri bana batirdilar:icon_sorr

Cabbar ve Bedia ellerini herkesten çabuk tutacağa benzilar:img-blush

Vahideye de bir kere normal bir insanoğli aşık olsin dişimi kıracam, kızın elinin ağırlığını gören ilk görişte aşık olayi :icon_whis

Ramiz Agam inşallah 'asan 'ın kedi bıyıgıni unitmaz, unittirmaz:img-icecr

Fatma Ana' nin ağzina sağlik:good:

Hadi Dilaver'in işini de kökten hallettik gibi tabi düğin güni biri çıka gelmezse:img-pilot

Aleks ve Zarife' ye gelirsek pembe panjurlu evleri olamasa da mutli olsinlar isteyim artık yüzleri gülsin isteyim:img-icecr:img-icecr

Demet Akbağ işte bu müthiş bir haber bence Fatma Anaya nefes alacak vakit bırakmayacak, her işinde bi aksilik, hata bulacak bir görümce geliyor gibi:icon_whis

- AMON -
18-02-08, 22:05
Gerçi size bu işin öyküsünü irşad anlatır. Ama forumdan bazı arkadaşların önerisi ve irşadın girişimiyle bulunan 87 lik Hayri dede bitiriş jeneriğini okudu. Bitola ezgisi ona ait ve hala makedonyada söylenilen bir ezgidir. Hayri dede manastır diye türkçeleştirerek okudu bize. Varolasın Hayri dede...

Sayın Alisercan,

Sizi ve tüm Elveda Rumeli ekibini kutlarım.

Duygulu ezgi için Hayri dede'ye de çok teşekkürler.

Onun, ellerinden ve yanaklarından öperiz.

cann2366
18-02-08, 22:07
.hem baktımda vucudunda hıc kızamık benegı yoktu butun benekler yuzune toplanmıs galiba.

ayrıntıyı atlamamışlar ya vardı benim gördüğüm
bu arada doktor demişken:img-hyste
ramiz zarifeler manastırdan dönüp zarife odasına geldiğinde mustafa namik için kötü doktor dedi
ah benim ramiz babam ya dakikada harcadı mustafayı:img-hyste

mysterys
18-02-08, 22:07

evet çok güzel bi şarkı ama sanki daha önce biz bunu alexden duymuştuk...
ama hayri dednin ağzından türkçesi ayrı bir lezzeli olmuş ellerine sağlık...tüm müzik ekibinin...
makedoncası (bitola)
bitola , moj roden kraj,
jas te sakam od srce , znaj.

Sonunda bekledik sabrettik:icon_whis ve Şebnem hanımın o güzel sesinden bir türkü duya bildik Yovono yovanke
çok güzel müzikler olmuş...hepsi bölüme ayrı bir lezzet katmış tekrar müzik ekibini HAYRİ dedemizi Şebnem haınımı ve tüm müzik ekibini kutlarım...

bitanem_61
18-02-08, 22:18
Birisi beni aydınlatsın lütfen alexin kıyafeti değişik değilmiydi yoksa ben mi üle görmek isteyim
Gelelim zarife alex kavuşmasına hem çok hoşuma gitti hem de düşündürücü,O evde yaşıycaksalar ve nikahsız, yine başlarına bir şey gele bilir , zarife gittiyse birisi de mutlaka bulur ,zaten zarifenin geçtiği yolda adamlar vardı , yani değişen bit şey yok

hoşuma gitti yanlış bilmiyorsam bir yrda dumuştum, penguenler eşlerini evlerine geitirirken evinin yolunu çiçeklerle yaparmış, ağaçlarda bağlı çaputları öyle kırmızı kırmızı görünce çok hoşuma gitti de yine aynı sorular başlıyor

Hep orda mı kalacaklar
Zarife gidip gelecek mi
Gidip gelse bile birileri görmiycekmi
Yada aileleri bir gün fark etmiycek mi bu uzar gider büle

doray
18-02-08, 22:19
tercüme için teşekkürler doray
demet akbağ haberine basında çıkan habeeler kısmından bak
ramizin ablası olarak konuk olacak bize:happy0064
Cann'cım teşekkür ederim..Ben bu haberi atlamıştım..:icon_whisHalamız da geliyor..Aa çok sevindim..Fatma ana gelin görümce dayanışmasına tanık olacağız desene..:img-hyste

1.gün evden çıkmadılarMillet eşkiyalar ile uğraşıyor,iş bitiyor meydana çıkıyor..Ramiz
2.gün evden çıkmadılar
4.gün kimse çıkmadı

Birtanem sen yakında çatlayacaksın:img-hyste..Niye Abdüş'üm ile alay ediyorsunuz??..O sadece kendisine Tıbbiyeli ile Kızan kaymakamı ve Matbaa makinesini iş edinmiş..koskaca kaymakın derdine bak..:img-hyste Çeteciler yakalandı,köye baskın oldu meydan açıkmadı,herşey hal olduktan sonra zehir hafiyelerine Ramiz'leri soruyor:img-hyste..Ahenkle saçları dans eden kafasız kaymakamım aldın mı cevabını??Bunca olay olurken sen neredeydin??Helada mı?:img-hyste:img-hyste

@ly
18-02-08, 22:20
Selam herkese,

Bu bölüm için yazılacak çok şey var ama bu akşam pek dermanım yok. Bu nedenle sadece Alex&Zarife için bir kaç söz söyleyeceğim. Herkes gibi ben de bölüm, Zarife'nin odadan çıkışı ile başlayınca sükut-u hayale uğradım ve bölüm sonunda herkes gibi şok oldum. Çok iyi düşünülmüştü. İmkansız aşkı masal aşk yaptılar...Keloğlan ile güzel prensesin aşkı....ama masallarda hep Keloğlan kazanır...bakalım bizim masalın sonu ne olacak...?

Ramiz baba masalı anlatırken ...koşmuş koşmuuuşşş....ile Zarife'ye geçişe bayıldım....ve orada başlayan Jovano Jovanke'ye de...:img-in_lo İrşad Bey verdiği sözü tuttu, Şebnem Hanım'ın şarkısını en anlamlı olduğu yerde kullandı...Çok teşekkürler...:img-yes:

Bu bölümde 3 yeni müzik vardı sanki...1. si Jovano Jovanke....2. si bitiş jeneriğinde çalan "Manastır doğum yerim"...3. sü de Ahmet Ekrem-Vahide sahnesinde ve Ramiz babam masal anlatılırken çalan ezgi...(bkz. umarım doğrudur...daha önce kullanıldıysa uyarın da acil edit yapayım...ama bana yeni gibi geldi...çok da güzeldi...)

Bitiş jeneriğinde çalan Manastır ise "Bitola" nın Türkçesi idi...darısı orjinalinin başına...( Manastır hali de çok güzel ama sözkonusu olan müzik olunca hiçbirşey orjinalinin yerini tutmuyor. Makedonca söylenen halindeki hüzün bambaşka...)

İzlerken düşündüm de, diğer diziler 3-4 tane müzik ile sezonu kapatıyorlar...biz her bölüm yeni müzik (hatta 2 haftadır üç yeni müzik..) duyuyoruz...Müzisyenlerimize, işlerini bu ka ciddiye alarak, severek yaptıkları için tekrar teşekkür ediyorum...Şebnem Hanım'a da sevgilerimi iletiyorum...:img-in_lo

Mause'm, Zarife'nin kulağı konusunu hiiç kurcalama bence...işin içinden çıkamazsın (ben denedim, çıkamıyorum..)...bariz mantık hatası sözkonusu:img-pilot

bego
18-02-08, 22:21
Ben son sahneyi Zarife'nin rüyası veya hayali olarak algıladım.gerçek olamaz.

Çok güzel bir bölümdü.Ailecek zevkle izledik.Emeği geçen herkese teşekkürler

Asan bıyıklarını kesecek artık:img-hyste

bitanem_61
18-02-08, 22:28
Bu akşam namık da süperdi , sabah sabah kalkıp gelmiş, fatma namık diye bağırıyor o hemen bitti zarife uyandımı :img-hystefatmanın mustafayı en sevdiğim namık diye uyandırması
Tabi ki ramizin başında, ramiz ölüyorum diy, namık vah vah ramiz amca yolcu,:img-hyste
Ramiz ben gidiyrim ,namık üle gözüküy,:img-hyste hele namık buz almaya gidince fatma nere gidiy dedi, namık imamı getirmeye :img-hyste baya kaşındı sonunda dirseği yedi rahatladı ama vaz geçmedi helal olsun:good:iki arada kendini erkekden sayıp manastırada gittiya :img-hyste
Zarife bu yolculuğu unutamıycaz , adam akıllanmay fatmanın iğne verdiğini görmedi herhalde batır etine butuna:img-hyste

Bu hafta ramizin evi hastane gibiydi, kizçeler, ramizde hasta oldu , zarife zaten duymay, bide ramizin hastalığını duydular kızanlarda gelip ramizlere yerleşti

alisercan
18-02-08, 22:29
Selam herkese,

Bu bölüm için yazılacak çok şey var ama bu akşam pek dermanım yok. Bu nedenle sadece Alex&Zarife için bir kaç söz söyleyeceğim. Herkes gibi ben de bölüm, Zarife'nin odadan çıkışı ile başlayınca sükut-u hayale uğradım ve bölüm sonunda herkes gibi şok oldum. Çok iyi düşünülmüştü. İmkansız aşkı masal aşk yaptılar...Keloğlan ile güzel prensesin aşkı....ama masallarda hep Keloğlan kazanır...bakalım bizim masalın sonu ne olacak...?

Ramiz baba masalı anlatırken ...koşmuş koşmuuuşşş....ile Zarife'ye geçişe bayıldım....ve orada başlayan Jovano Jovanke'ye de...:img-in_lo İrşad Bey verdiği sözü tuttu, Şebnem Hanım'ın şarkısını en anlamlı olduğu yerde kullandı...Çok teşekkürler...:img-yes:

Bu bölümde 3 yeni müzik vardı sanki...1. si Jovano Jovanke....2. si bitiş jeneriğinde çalan "Manastır doğum yerim"...3. sü de Ahmet Ekrem-Vahide sahnesinde ve Ramiz babam masal anlatılırken çalan ezgi...(bkz. umarım doğrudur...daha önce kullanıldıysa uyarın da acil edit yapayım...ama bana yeni gibi geldi...çok da güzeldi...)

Bitiş jeneriğinde çalan Manastır ise "Bitola" nın Türkçesi idi...darısı orjinalinin başına...( Manastır hali de çok güzel ama sözkonusu olan müzik olunca hiçbirşey orjinalinin yerini tutmuyor. Makedonca söylenen halindeki hüzün bambaşka...)

İzlerken düşündüm de, diğer diziler 3-4 tane müzik ile sezonu kapatıyorlar...biz her bölüm yeni müzik (hatta 2 haftadır üç yeni müzik..) duyuyoruz...Müzisyenlerimize, işlerini bu ka ciddiye alarak, severek yaptıkları için tekrar teşekkür ediyorum...Şebnem Hanım'a da sevgilerimi iletiyorum...:img-in_lo

Mause'm, Zarife'nin kulağı konusunu hiiç kurcalama bence...işin içinden çıkamazsın (ben denedim, çıkamıyorum..)...bariz mantık hatası sözkonusu:img-pilot

Aliye evet tespitlerin doğrudur. Yani bu bölümün müzikleri. Ama daha bir sürpriz olacak ve bu sürprizi yine size sanıyorum şebnem hanım yapacak. Çünkü şebnemin yetenekleri oyunculukla sınırlı olsa neyse. Yakında bizi de gönderecekler yerimize şebnem ve tuna geçecek. Tuna deyip geçmeyin yaman müzisyendir de. Eeee biz de artık oynarız. Ben başından beri Enver yüzbaşıya talibim. Artık Erdal namığın arkadaşı olur, kemal sarışın olduğu için ingiliz olur, irşad bakalım yeni kaymakam, ayşe de nevrestenin kızkardeşi olur. Ne yapalım...
Sevgili Alican Yaraş duy sesimizi...

cann2366
18-02-08, 22:31
Bu akşam namık da süperdi , sabah sabah kalkıp gelmiş, fatma namık diye bağırıyor o hemen bitti zarife uyandımı :img-hystefatmanın mustafayı en sevdiğim namık diye uyandırması
Tabi ki ramizin başında, ramiz ölüyorum diy, namık vah vah ramiz amca yolcu,:img-hyste
Ramiz ben gidiyrim ,namık üle gözüküy,:img-hyste hele namık buz almaya gidince fatma nere gidiy dedi, namık imamı getirmeye :img-hyste baya kaşındı sonunda dirseği yedi rahatladı ama vaz geçmedi helal olsun:good:iki arada kendini erkekden sayıp manastırada gittiya :img-hyste
Zarife bu yolculuğu unutamıycaz , adam akıllanmay fatmanın iğne verdiğini görmedi herhalde batır etine butuna:img-hyste

mamıt namik abartılsada çok sevilesi bir karakter
bizim sütçi ailesi niçin hoşlaşmaz anlamaym
yazık yani
onun da canı var
hiç acımadan batıray iğneyi zarifem:sad53:

Bu hafta ramizin evi hastane gibiydi, kizçeler, ramizde hasta oldu , zarife zaten duymay, bide ramizin hastalığını duydular kızanlarda gelip ramizlere yerleşti

mustafa namik doktor,fatma ana başhemşire,vahide hemşire
tam sağlık ocağıyla hastane karışımı birşey oldular:img-hyste

bitanem_61
18-02-08, 22:35
Cann'cım teşekkür ederim..Ben bu haberi atlamıştım..:icon_whisHalamız da geliyor..Aa çok sevindim..Fatma ana gelin görümce dayanışmasına tanık olacağız desene..:img-hyste

Birtanem sen yakında çatlayacaksın:img-hyste..Niye Abdüş'üm ile alay ediyorsunuz??..O sadece kendisine Tıbbiyeli ile Kızan kaymakamı ve Matbaa makinesini iş edinmiş..koskaca kaymakın derdine bak..:img-hyste Çeteciler yakalandı,köye baskın oldu meydan açıkmadı,herşey hal olduktan sonra zehir hafiyelerine Ramiz'leri soruyor:img-hyste..Ahenkle saçları dans eden kafasız kaymakamım aldın mı cevabını??Bunca olay olurken sen neredeydin??Helada mı?:img-hyste:img-hyste

Hiç alay edermiyim ben onunla, adam çok zor şartlarda çalışıy,Gideceksin o ka adamın içinde en salaklarını bulacaksın onları nöbete tutacaksın bi de haber bekliyceksin zor çok zor:img-hyste:img-hyste

bu işten vaz geçmesi iyi oldu kazara bu lacak matba makinasını o zaman görecez dalga geçmeyi

ne kadar şanslısın senin ala iki dakka göründü benim cezmi nerdeydi:img-cray::img-cray:

bitanem_61
18-02-08, 22:49
Cabbar efendinin cocuk özlemi beni üzmeye başladı :img-cray::img-cray:gidip baba diyesim var zaten bu akşam pek ton tondu içim ısındı

Bu kızanlarda bunca vakit konuşmadılae bu akşam konuşacakları tuttu yok rüya görmüşte babası dilaver oluyormuşda onu sevmemiş

Neyseki ramiz konuştu kızanlar yumuşamış gibiler ,zaten sonunda evde mutlutdular umarım düzelirde bir düğün görürüz

Hasta bir hasan çekilmediği daha önceki tecrubeyle sabitti de bu akşam iyice abarttı , o ne mızıldamaktır üle,yok ramizin kızı yok bana bakmaysın, yok kardaşımı ağlattın tam dayaklık tı yani

Yinede ramizin hastalığını duyunca dirilti hastalığı falan kalmadı , bide şu bıyıklardan kurtulursa tam olacak

Fatma bu akşam süperdi, önce ramizle mustafanın ne konuştığunu öğrenmeye çalıştı,Sonra ramiz duymasada onu sevdiğini söyledi yarısında araya reklam alsada

Yalnız vahidenin elide silahuıda ağırmış,adamın kafasını kırmış, eh vahidenin kardeşine dokunursan üle olur

Dimitrinin bir gün terk edileceği belliydi ama bu onu dahada hırslandıracak bana öyle geliyor,acaba diyorm ben dimitridenmi yoksa siyay pelerinli o odundan mı daha çok hazzetmiyorum bu ka soğukta o pelerinle ne yapar anlamam

Bide köy baskınını göstermediler çok sevindim, gerçek olsada yaşanmış olsa bile insan görünce daha çok üzülüyor

Fatma ananın sesini azıcık duyduk diyom bu sayılmaz ben hala beklemedeyim
Ayrıca demet ekbağın geleceğine sevindim

cann2366
18-02-08, 22:52
aslında bu bölüm düşündüğümden azdı Dimitrili sahneler...
ben daha fazla olur sanıyordum

cezmi komitanı atlamışlar
abdüşü bile çok az gösterdiler zaten:img-hyste

abdüş demişken aklıma geldi
ER nin bazen figürasyon seçimlerini hiç beğenmiyorum
baskını haber vermek için Mazhar paşanın odasına dalan ulak pek kötüydü
kaşı gözü oynadı

ya hiç mi yeteneği yoktur yani
sokaktan geçen adama gel oyna mı deniliyor

o zaman beni niye oynatmıyorsunuz
alex in kardeşi olup mamıt namikle takılmak istiyorum ben:img-icecr

@ly
18-02-08, 22:54
Aliye evet tespitlerin doğrudur. Yani bu bölümün müzikleri. Ama daha bir sürpriz olacak ve bu sürprizi yine size sanıyorum şebnem hanım yapacak. Çünkü şebnemin yetenekleri oyunculukla sınırlı olsa neyse. Yakında bizi de gönderecekler yerimize şebnem ve tuna geçecek. Tuna deyip geçmeyin yaman müzisyendir de. Eeee biz de artık oynarız. Ben başından beri Enver yüzbaşıya talibim. Artık Erdal namığın arkadaşı olur, kemal sarışın olduğu için ingiliz olur, irşad bakalım yeni kaymakam, ayşe de nevrestenin kızkardeşi olur. Ne yapalım...

Ben ne olacağım peki....Benim hayallerim ne olacak Hüseyin abi...:icon_sorr Herkesin rolü hazır...Müzisyen değilim diye oynayamam mı sanki...hep baytar forumcu olarak mı kalacağım...bak hayallerim yüzünden Mamba'nın diline düştüm...:img-cray: Hayat çok acımasız çook....:sad53:

oğlum için edit: Jovano Jovanke başlayınca bana dönüp: "Bak anne Fatma anne Zarife'ye şarkı söylemiş..." dedi...Olaylardan hiç haberi yokken, sesi duyar duymaz tanıması ve Zarife'ye söylemiş demesi çok hoşuma gitti...

cann2366
18-02-08, 22:57
Ben ne olacağım peki....Benim hayallerim ne olacak Hüseyin abi...:icon_sorr Herkesin rolü hazır...Müzisyen değilim diye oynayamam mı sanki...hep baytar forumcu olarak mı kalacağım...bak hayallerim yüzünden Mamba'nın diline düştüm...:img-cray: Hayat çok acımasız çook....:sad53:

herkes rumelide oynamak istiyor
yaa bende Alex in kardeşi olup Mamıt Nmaikle takılmak istiyorum
benim ne eksiğim var o ulak figürandan
ben daha yetenekliyim:img-hyste:img-tomat

alisercan
18-02-08, 23:02

Düzeltiyorum, sevgili Alican Yaraş evet lütfen bu kızın sesini de duy. Hakikaten ne olur yani, gerçekten de baytar... Kendisi Elazığda baytarlık yapmış biri. Harputtan bitolaya sürülse ne olur yani. Bizi boş ver, biz bremen mızıkacıları gibi metro girişlerinde de çalarız. Beşimize birer istasyon. Taksim, osmanbey, şişli, gayrettepe ve levent. Yeter de artar bile...:good:

Cann lütfen ama, önce bir kişi girsin bakalım...

cann2366
18-02-08, 23:05
Düzeltiyorum, sevgili Alican Yaraş evet lütfen bu kızın sesini de duy. Hakikaten ne olur yani, gerçekten de baytar... Kendisi Elazığda baytarlık yapmış biri. Harputtan bitolaya sürülse ne olur yani. Bizi boş ver, biz bremen mızıkacıları gibi metro girişlerinde de çalarız. Beşimize birer istasyon. Taksim, osmanbey, şişli, gayrettepe ve levent. Yeter de artar bile...:good:

ben sıramı yingeme vermeye hazırım
ama daha sonrasında bende istiyorum diye tutturucam:icon_whis
hele İstanbula gelsinler sete gidip kendimi zorla figüranda yapabilirim

Mamıt Namikin dosta ihtiyacı var
zavallıyı ''iğneleyip'' duruyorlar:icon_whis
bu boşluğu doldurmam lazım acilen:icon_whis
benden söylemesi:img-tomat

edit:zaten rüyalarımda dizilere girip ünlü oluyorum
en son bu sezon hiç izlemediğim ama nedense bilinçaltıma yerleşmiş olan hatırla sevgili de oynuyordum
ben hep rüyalarda mı yaşayazağım
ne dramdır bu ya:icon_sorr

angels18
18-02-08, 23:10
cok güzel bölümdü sonunda ramiz baba iyileşti ya sonu ne güzel bitti ya alex ne güzel yapmış öyle acaba şimdi ne olacak orada beraber mi yaşayacaklar ahmet de vahideye aşık oldu hadi bakalım şimdi neler oalcak namık nevreste ile evlenecekmiş oooo işler karıstı

cann2366
18-02-08, 23:11
bu arada nevreste ismini görünce...
ben kızamık evine nevrestenin de konuk olacağını sandım
o da Vahidenin haince planıyla kızamık olmayla karşı karşıya
sanırım unuttular bu bölüm nevrestemizi

dehen
18-02-08, 23:37
Çoğunlukla okumayı yeğlesem de birkaç satırla olsun aranızda olmak istedim . Yazmazsam , fikirlerimi belirtmezsem pazartesi gecelerini evimde , sıcak koltuğumda bana şölen havasına çevirenlere saygısızlık yapıyormuşum gibi geldi .

Az da olsa her gelişimde teşekkür ediyorum , emeği geçen herkese .Oyuncularımız başta olmak üzere , senaristimize ve özellikle de HSde de bizleri alıp götüren müzisyenlerimize ...Herşeyin sıradanlaştığı tv dünyasında öyle farkediliyorlar ki , onları izlediğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum adeta ...

Bölüm için söylenebilecek çok da sözüm yok aslında .Herşeyden öyle güzel dozunda veriyorlar ki ...Cabbar Efendi için bir gün gözümden yaş akacağını düşünemezdim bile , ama oldu işte ...Başından sonuna dek zevkle izleyip , her hafta olduğu gibi o müthiş bitiş müziğiyle birlikte " aaa bitti " dediğim bir bölüm .

Müzikler için :good:, ayrıca duyarlılıkları için ekibe teşekkürler ...Fatma anneye türkü söylettikleri için , kısaydı ama olsun . Bu bir başlangıç , biliyoruz ki devamı gelir ...

Aslında genel bir yorum diyordum ama izlerken aklıma geleni de paylaşayım istedim . Ahmet Ekrem ilk görüşte aşk lafları etmeye başladı ya , yeşilçam klasikleri gibi bir " arkadaşımın aşkısın " senaryosu izler miyiz acaba ?

Neyse ; misafirin kısa kalanı makbulmuş ...herkese iyi geceler ....

@ly
18-02-08, 23:49

Aman abi estağfurullah...Sizin yolunuz, kariyeriniz belli...Verdiğiniz emek ve özenin de farkındayız...Sadece Rumeli için değil sözlerim, Hatırla Sevgili ve Yemin de var, yaptığınız işi gösteren...! Siz sakın müzikten vazgeçmeyin olur mu...Hep var olun yeni projelerle, biz de zevkle dinleyelim..Eh aslında benim de oyunculukta filan gözüm yok...set baytarı olarak gitsem yeterdi bana...Kaamuş, Tayyar, Kadife, süt ineciği, boğa derken oyalanırdım...hem tebdil-i mekanda ferahlık var demişler...iyi gelirdi vallahi...:img-wink:

Can, yiğenim sıranı bana verdiğin için teşekkür ederim...sagolasın...:img-yes:

nilberfu
18-02-08, 23:59
Herşeyden önce Zalex sahnelerine anlam veremediğimi söylemek istiyorum. Rüya olabilir mi o sahneler? Çünkü bana orası pek sapa bir yer gibi gelmiyor. Yani Zarife'nin koşma mesafesinde olan bir yerde nasıl aşklarını rahatsız edilmeden yaşayabilirler? Alex, Zarife'yi nikahsız mı alacak? Bir kere ben Alex'i böyle bir adam gibi hiç düşünmedim. Yani Zarife'yi kaçıracak, ailesinden uzaklaştıracak, nikahsız yaşayarak Zarife'nin namusuna laf getirtebilecek... Eğer orada arada sırada buluşup, ilk bölümlerden beri hasret kaldığımız o flört zamanlarına geri dönüş yaparlarsa, ala...
Alex, o evi kendi mi yaptı, satın mı aldı, bu adam nasıl para kazanacak, Zarife kaybolunca ailesi aramayacak mı, bulamayacak mı, ki bulurlar, orası öyle bulunmayacak yer değil? Onlar bulurlarsa başkaları da bulur...

Bu arada Zarife ormanın içinden geçerken, o ormancılar Zarifeciğe birşey yapacak diye korktum (bknz: çok fazla Türk filmi izleyip, psikolojisi bozulmuş seyirci)

İspanak beni yine yerlere yatırdı. Birisi N... dese hemen ortaya çıkacak besbelli bundan sonra. Ramiz'in başında "gidici, imam getirmeye gidiyor", sonra da Vahide'nin dirseği... Zarife'yle unutulmaz yolculuğu. Her sahnesinde ben gülmekten nefessiz kalıyorum, orada Ramiz gidiyor bu arada...
İki Zarife olsa birisini ona vermiştim çoktan. Zaten bu dizi bana çok şey öğretiyor, kızlarım olsa isteyen herkese vereceğim galiba. Bıyıklı kedi, ispanak, kaçak, Cabbar'ı bile çoook sevdim&takdir ettim bu bölüm, acıdım da, bir başka kızımı da ona verirdim, Hıristiyanı saymıyorum bile:img-wink:

Zehir hafiyeler MİT'de açık bir kadro varsa lütfen orada işe alınsın. Bu nasıl bir görev bilinci, nasıl araştırmacılık... artık Abdül bu "önemli" bilgilerle, devlet sırlarıyla ne yapacak göreceğiz.

Fatma Anne türkü söyledi :cheer::cheer::cheer:

O kadar kar taşınıp, Ramiz Baba ov ov ovulacağına, direkt karın altına gömülseydi daha pratik olabilirdi. Benim bu sahneleri izlerken Alex'le Mustafa da kızamık olsa pek fena olmayacak galiba düşünmem doğru mudur? Değildir galiba:icon_whis

Ahmet Ekrem ve Vahide... Bu tehlikeli olabilir. Çünkü çok iyi bir kısmet. Bir kızım daha olsa ona da verirdim:img-yes:
Bu kadar iyi iki insanın Mustafa ve Ahmet Ekrem'in bir kız yüzünden aralarının bozulmasını istemem doğrusu. Vahide'nin zaten Ahmet Ekrem'e ilgi göstereceğini sanmıyorum, ama Mustafa'nın Nevreste saçmalamaları sonucu o da Mustafa'yı Ahmet Ekrem'le kıskandırmaya kalkabilir. Pekala mümkündür. Ahmet Ekrem'e de yazık olur.

Cabbar efendinin cocuk özlemi beni üzmeye başladı... gidip baba diyesim var

:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Dimitrinin bir gün terk edileceği belliydi ama bu onu dahada hırslandıracak bana öyle geliyor,acaba diyorm ben dimitridenmi yoksa siyay pelerinli o odundan mı daha çok hazzetmiyorum bu ka soğukta o pelerinle ne yapar anlamam

Komitacılar, Pürsıçan'ın en şıkları zaten. Şüpheleniyorum o dağlarda kendilerine özel berber, terzi, designer, vb. var galiba.
Dimitri tek koluyla Darth Vader'lığa kararlı adımlarla ilerlerken, Kara Yorgi de o pelerinle süper kahraman gibi...
Dimitri birileri tarafından terk edilir, bir haftada yeni adamlar toplar.

@ly
19-02-08, 00:13
Nil, ne çok soru sormuşsun mori...gece gece allak bullak oldum vallahi...sabah cevaplasam olur mu...? (bkz. cevapları bilmediği için zaman kazanmaya çalışan birisi...:icon_whis)

Cabbar efendi sanki şer bir adamdı...ne zaman dogri yolu buldu...artık hatırlamaym...ama yeni Cabbar'ı çok seveym...arada sırada efendiliğini kaybetse de sonra buluyor...:img-yes:

Benim kızım yok, var yok bir oğlum var...ona da hangi kızı alsam şaşmış durumdayım...Gönlüm Zarife'de ama yaş olarak Pembe ya da Emine'yi seçmem gerekiyor...Özellikle ufak olanında Zarife'nin muzip hallerini görüyorum...pek bi kanım kaynıyor...:img-in_lo

Bu arada saydım da, yeni bir aday bulmazsan şimdiki halde 6 kız anası olman gerekiyor...Vakit kazanmak açısından Meyrem tarzını öneririm...:img-icecr

Dimitri editi: O komitacıların başı olan adamdan o ka nefret ediyorum ki, Dimitri'ye vurduğu zaman sinirlendim bile...Dimitri eşkiya ama bizim köyün eşkiyası ne de olsa....başkası vurunca kızarım ben...biz kendi eşkiyamızı kendimiz döveriz...:hıh

nilberfu
19-02-08, 00:26
Nil, ne çok soru sormuşsun mori...gece gece allak bullak oldum vallahi...sabah cevaplasam olur mu...? (bkz. cevapları bilmediği için zaman kazanmaya çalışan birisi...:icon_whis)

Cabbar efendi sanki şer bir adamdı...ne zaman dogri yolu buldu...artık hatırlamaym...ama yeni Cabbar'ı çok seveym...arada sırada efendiliğini kaybetse de sonra buluyor...:img-yes:

Benim kızım yok, var yok bir oğlum var...ona da hangi kızı alsam şaşmış durumdayım...Gönlüm Zarife'de ama yaş olarak Pembe ya da Emine'yi seçmem gerekiyor...Özellikle ufak olanında Zarife'nin muzip hallerini görüyorum...pek bi kanım kaynıyor...:img-in_lo

Bu arada saydım da, yeni bir aday bulmazsan şimdiki halde 6 kız anası olman gerekiyor...Vakit kazanmak açısından Meyrem tarzını öneririm...:img-icecr

Benden uzak olsun. Doğurmasını bıraktım, o kadar çocuğa nasıl bakılır? Ben birisini beğeneceğim, onlar beni vermek istemeyecekler falan, çekemem ben. O bana diyecek "ana bir rüya gördüm. babam..." falan, ben direkt "gece çok geç yemek yedin, sana 8'den sonra yemek yok" falan derim. Süper Anne

Meryem tarzı Hatice tarafından uygulanacaktır. Hatice'den en az altız yediz falan bekliyorum, o kadar macun, zıplama, arı kovanına kelle sokma, hem genetik de var, hem Hasan'ın tarafından (Meryem), hem de Hatice'nin (büyük büyük büyük büyük dedesi veya öyle birşey, ben Ramiz'in dedelerinin hesabını şaşırdım)... bir işe yaramalı bu kadar şey.

Aslında bu bölüm Fatma Anne çok esnedi, uykulu falan görünüyordu. Babam dedi ki dua okurken esneyenin duası kabul olurmuş, ama sonra da çok esnedi, ben tabii, hemen acaba Hatice'den beklerken Fatma Anne'den bir altıncıyı mı göreceğiz diye düşündüm. Hem onlar da lamba üflemişlerdi...Acaba... Sorular artıyor. Heyecan artıyor. Gece ilerliyor. Ben saçmalıyorum:img-pilot

nilberfu
19-02-08, 01:01
Dimitri editi: O komitacıların başı olan adamdan o ka nefret ediyorum ki, Dimitri'ye vurduğu zaman sinirlendim bile...Dimitri eşkiya ama bizim köyün eşkiyası ne de olsa....başkası vurunca kızarım ben...biz kendi eşkiyamızı kendimiz döveriz...:hıh

Yingem, eşkiyamızı kendimiz Kara Kalpaklı aracılığıyla dövmedik mi? Kolu gitti. Ağaca bağlandı. Adalete teslim edildi. Pek bir işe yaramadı. Dimitri'nin kar topu edasıyla kötülükleri üst üste biniyor, çığ olup üstümüze düşüp duruyor. Bence ona artık kötek bir ayar vermez. Ona vız gelir. Dediğim gibi, adamlarını kaybetmiş olabilir, ama daha çok adamı anında bulacaktır.

@ly
19-02-08, 01:03
Benden uzak olsun. Doğurmasını bıraktım, o kadar çocuğa nasıl bakılır? Ben birisini beğeneceğim, onlar beni vermek istemeyecekler falan, çekemem ben. O bana diyecek "ana bir rüya gördüm. babam..." falan, ben direkt "gece çok geç yemek yedin, sana 8'den sonra yemek yok" falan derim. Süper Anne

Meryem tarzı Hatice tarafından uygulanacaktır. Hatice'den en az altız yediz falan bekliyorum, o kadar macun, zıplama, arı kovanına kelle sokma, hem genetik de var, hem Hasan'ın tarafından (Meryem), hem de Hatice'nin (büyük büyük büyük büyük dedesi veya öyle birşey, ben Ramiz'in dedelerinin hesabını şaşırdım)... bir işe yaramalı bu kadar şey.

Aslında bu bölüm Fatma Anne çok esnedi, uykulu falan görünüyordu. Babam dedi ki dua okurken esneyenin duası kabul olurmuş, ama sonra da çok esnedi, ben tabii, hemen acaba Hatice'den beklerken Fatma Anne'den bir altıncıyı mı göreceğiz diye düşündüm. Hem onlar da lamba üflemişlerdi...Acaba... Sorular artıyor. Heyecan artıyor. Gece ilerliyor. Ben saçmalıyorum:img-pilot

Eeee 100 yıl önce bakmak kolaymış kumrim...kıyafet derdi yok...hangi okula gidecek derdi yok...hormonlu gıda alırsa korkusu hiç yok (bkz.az önce hormonlu gıdalarla ilgili programa gözü ilişmiş annenin dehşeti...)...o kaa doğurunca "bu çocuk paylaşmayı nasıl öğrenecek, ya bencil bir şahsiyet olursa.." endişesine hiç gerek yok...o ka kardeş kendi aralarında çözerler zaten...İş bu nedenle çok çocuk doğurmaktan korkmaya da gerek yok...Sadece rüya görebilirler, onu da çözmüşsün zaten...cevap muhteşem...gerektiğinde kullanmayı düşüneym...:img-hyste

Vallahi dehşete düştüm....Anası altıncıyı, kızı da altızı doğurursa halimiz yaman...Artık "set baytarı" değil de "set dadı" lığına talip olurum ben....:img-hyste

edit:Şimdi kızancıklardan bahsedilince aklıma geldi de...Ramiz babam, o hasta halinde ne zaman öğrendi de durumu, gözünü açar açmaz çözdü...??? Bu olayı "bıyıklı kedi" çözseydi, hani dayı olarak...daha güzel olmaz mıydı...? Gerçi onun Hatice'ye çemkirmekten pek vakti yok, olayların farkında bile değil ama...isterdim ki dayıları konuşsun çocuklarla...:img-wink:

nilberfu
19-02-08, 01:12
Eeee 100 yıl önce bakmak kolaymış kumrim...kıyafet derdi yok...hangi okula gidecek derdi yok...hormonlu gıda alırsa korkusu hiç yok (bkz.az önce hormonlu gıdalarla ilgili programa gözü ilişmiş annenin dehşeti...)...o kaa doğurunca "bu çocuk paylaşmayı nasıl öğrenecek, ya bencil bir şahsiyet olursa.." endişesine hiç gerek yok...o ka kardeş kendi aralarında çözerler zaten...İş bu nedenle çok çocuk doğurmaktan korkmaya da gerek yok...Sadece rüya görebilirler, onu da çözmüşsün zaten...cevap muhteşem...gerektiğinde kullanmayı düşüneym...:img-hyste

Vallahi dehşete düştüm....Anası altıncıyı, kızı da altızı doğurursa halimiz yaman...Artık set baytarı değil de "set dadı"lığına talip olurum ben....:img-hyste

Çok haklısın, okul meselesi çok karışık. O zamanlarda dağlarda çeteciler varmış sadece, şimdi okullarda var. Ben çocuğum olsa eğitim almasından korkar oldum. Cahil kalsın, sağ olsun. Çocuklar okula silahla, bıçakla falan geliyorlar, Amerika'da her hafta bir okulda toplu katliam oluyor. Cehalet saaadettir.

Hasan bıyıkları kesecek mi acaba? Tuna Orhan bıyıklardan hoşlanmadığını söylemişti, acaba gına mı geldi de senaristlerden rica etti durumu uydursunlar diye. Bu erkeklerin de sakal bıyık üstüne söz vermesini hiç anlamam.

Sunrise
19-02-08, 01:20
Hasan bıyıkları kesecek mi acaba? Tuna Orhan bıyıklardan hoşlanmadığını söylemişti, acaba gına mı geldi de senaristlerden rica etti durumu uydursunlar diye. Bu erkeklerin de sakal bıyık üstüne söz vermesini hiç anlamam.

Biyiklarini keserse ''biyikli kedi'' lafinin anlami kalmaz ve bir daha kullanilmaz. Ben cok seveym Hasana biyikli kedi demelerini. Istemem ''biyikli kedi'' olsun ''biyiksiz kedi''.

ébruli
19-02-08, 02:25
ben daha karanlık bi bölüm bekliyordum
genel anlamda zalexin az oldugu bi bölüm oldu gene doyamadık zalexe :icon_sorr
ahmet ekrem ve vahide aşkı start alıyo oh nevreste dişlisine daha dişli bi rakip çıktı vahide ve mustafa birleşirse yingem nevresteyle ehmet ekremin çüpini çatsın gerçi ahmet ekrem erkek gibi kız arıyo sanırsam ama olsun nevreste iyidir:)

bu manastırın tüm hekimleri bizim tıbbıyeliler ka bilgili değiller abliçkom ve yengem dizide hekimlik adına çok fena iletişim kazaları var
1-zarifenin sağırlığı
2-ramiz aganın kızamığı

1. maddeyi yüze kez açıkladık 2. maddeyide geçen hafta yazdık çizdik olmadı more
bu evde 3 kız büyümüş demek ki babaları bu kızları değilde pembe ve emineyi seviyormuş onları hasta iken öpmemiş sevmemiş
bunun tek açıklaması bu
yingem sende sormusun ramiz aga gözünü açar açmaz kızancıkları sordu rüyasında mı gördü mori:icon_sorr

cabbar ve bedia aşkı çok hızlı gelişti iki düğün birden mi yapıcız olmaz önce meyrem ve dilaver evlensin adı batasıca rahmetli mi rahmetsiz mi belirsiz ömer gelmeden evlensin meyrem ve dilaver :)

bıyıksız hasan olmaz :icon_neut
forever zalex
demet akbağın gelmesine çok sevindim çok:happy0064

ébruli
19-02-08, 02:40
3 yeni müzik vardı ve tabi vazgeçilmezlerimiz bozdoğan ,deryalar ağıdı bide bizim lalala dediğimiz melodi adını bilmeyiz büle yazayız biz ne edelim:icon_sorr
nilberfu bende bozdogan orda çalınca bi tuhaf oldum yalnız değilmişim:icon_sorr

vahide ve ahmet ekrem sahnesinde çalan ezgiyi çok çok güzeldi:img-in_lo

2.si forumun en büyük arzusu tutkusu bekelediği müzik şebnem hanım jovana jovankeyle yazılmış dorayım sağolsun yazmış ama bende ekleyim dedim tam metnini:img-blush

jovano, jovanke,
vardar kiyisinda oturursun,
beyaz camasirini yikarsin,
beyaz camasirini yikarsin yarim,
tepelere/gokyuzune bakaraktan.

jovano, jovanke,
seni bekliyorum,
evime gel diye,
ama sen gelmiyorsun yarim,
kalbim/yuregim, jovano.

jovano, jovanke,
annen vermez
sana izin
bana gelmen icin, yarim,
kalbim/yuregim, jovano

sanki bu sahne için özel yazılmış gibi ama bu ezgi çok eski bi balkan ezgisi
düşünen o sahneye koyanın aklına ,yüreciğine sağlık o sahne rüyada masalda hayalde ne olursa olsun benim için jovano jovanke demek artık:img-wink:
başka sahnede olmazmış zaten

bu arada şebnem hanım klasik bi balkan ezgisi söylemediği içinde çok mesudum buda klasik ama bizim için çok yeni:happy0064

bu konuda en büyük teşekkür sayın rsdye her nazımızla uğraşan her ne kadar kızsada gol saysada geçen hafta yazdıklarımdan mahçup ve mahzumum efem :icon_sorr
bunu beyaz bayrak olarak almasın süleyin ebrucuk vazgeçmez 2-1 olsada:img-hyste
hala abdulhamit müziğini isteyim :)

ve hayri amcanın bitolası gerçekten çok etkileyiciydi bu ezgininde fikir annesi forumdan olduğu için ayrı bahtiyarız efem :img-in_lo

birde ufak rica bir çok dizide uygulanıyo her bölüm sonunda bu bölümde kullanılan müzikler jenerikte aksa bizde kim kimin bestesi diye dolanmasak forum forum ,sözlük sözlük
mesela ahmet ekrem ve vahide ezgisi kimin :icon_sorr

hüseyin abiye not abi sen ak ümmü yingeyi diziye sok en azından bu mcd susar harbiden orda deriz yinge :)

nilberfu
19-02-08, 02:44
Hayri Dede'yi duydum şimdi, hemen kapamıştı kanalı bizimkiler, dinleyememiştim. Ne güzel bu Rumeli türküleri:img-yes: Hüzün var, ama oynak da müzikler aynı zamanda... Ağlarım da oynarım da hesabı.

Alex, Zarife'ye "hazır olduğunda geleceksin" demiş, daha Zarife hazır değil bence. Ama bu sefer de ben Alex İstanbul'a gelmeyecek mi acaba diye derde düştüm. Dert, her zaman dert...

Bozdoğan, Kara Kalpaklı tema müziğiydi, bu bölümde çalınınca Kara Kalpaklı orada ovarken, biraz bozuldum...

ZeRReN
19-02-08, 02:50
Kısa bir merhaba,şüle bi ugradım da...Bakiiim gece kumrilari iş başinda...Deşifreniz epey tuuti kızlar,Stanbol hariç...:img-wink:

Ufak bazı notlar:

Herkes beğenmiş ama ben Alex-Zarife finalini çok iyi bulmadım :)

Dediğim gibi gizlice buluşmak için ise lafım yok, ama kaçma fikrine başından beri karşıyım. Üstelik orada birlikte mi yaşayacaklar, hem de o günün koşullarında, nikahsız? Yeni açılımlar deyince aklımda daha farklı şeyler kurgulamıştım. Masalvari sahneler değil. Üzülerek bu aşkın gerçekçiliğini kaybetmeye başladığını, giderek masallaşma yoluna gittiğini görmekteyim. İlk bölümlerdeki Alex-Zarife sahnelerini öyle özlemişim ki, belki normal buluşmalardı ama en azından gerçekçiydi, direk gerçek imiş gibi izliyorduk. Ama şimdi bu sahne, sanki masal kahramanları oynuyor, bu kurgu da beni dizi havasından uzaklaştırıyor, gerçek olmadığını yüzüme yüzüme vuruyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Eski sahnelerinde gerçekten böyle bir aşkın olduğuna inandırıyordu beni, eski sahneler bir başka idi yani, onlar sayesinde artık o an ER benim için dizi değil de gerçek oluyordu. Ayrıca olası bir kaçmada nikahsız yaşama fikri de hiç hoşuma gitmiyor.
Ben Zarife'nin orda kalacağını düşünmüyorum,hatta eminim bundan.Rüya,hayal filan olduğunu da sanmam.Alex Zarife'ye yerini belli etmek için çağırdı,kalsın diye değil..Alex başlarını derde sokabilecek sonu belirsiz bir maceraya sürüklemez Zarife'sini...Sonuçta dağlardalar ve arayan onları orda da bulur,babası ile Ayşe'nin durumundan farklı olmaz durumları.Alex bu kadarını akıl eder elbette.
Zarife geri dönecektir ve havalar güzelleştikten sonra buluşmaya başlayacaklardır.Senaristimiz basit çözümler üretmez,ben emin oldum artık...Zaten dün geceki sahne de biraz bizim paniklememize karşı verildi sanırım...Ben olsam,bizi bir kaç hafta kıvrandırırdım...:icon_twis

1.gün evden çıkmadılar
2.gün evden çıkmadılar
4.gün kimse çıkmadı
Alex kışa ilk girilirken de aynı paltoyu giymişti,şimdi başa döndü sanırım.Onun dışında,giyimde bir farklılık göremedim ben...

Ve evet,gecenin en komik sahnesiydi gerçekten,evden çıkmadılar espirisi...

Bu arada,millet ilk görüşte aşklara takılmış ama o devirde gerçekten öyleymiş.Kız ile erkeğin birbirini fazla görme şansı olmadığından kapı aralığından 1 kez gördüğü birine aşık olma ihtimalleri oldukça fazlaymış gençlerin...Benim anneannem dedemi pencereden bir kez görmüş,vermediler diye yıllarca beklemiş...:img-in_lo

Bitiş ezgisine ben de bayıldım,çok güzeldi.Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür...Hayri dede varolun...
Şebnem hanım,harikasınız...Teşekkürler.

ébruli
19-02-08, 03:03
Korkma zarife gitmeyim
Yalnız sana hem bana zarar vermeycekleri bir yere gidecem
orda öle bekleyecem senden uzak
taki vakti gelince sen bana gelecen
orda ikimiz bizi sevmeyen insanların dünyasından uzak
onların dünyasının dışarısında yaşayaciz
dertten uzak baskilardan uzak belalardan uzak
Orda aşkımızı yaşayaciz zarife
burada yapamadığımız şeyleri yapaciz
bizim aşkımız kazanacak zarife...

son sahnenin tam replikleri !!! ortim mysterys yazmış idi uymadan evvel:img-in_lo

gidelim mi?
zarife ben senden bir daha uzak olmaycam sende üle
evet zarife stambola kaçayz

kavgadan beladan uzak
bizi ayıramıcaklar...

Gidelim mi?
Zarife ben senden bidaha uzak olmaycam. Senda Ule.
Evet Zarife Stanbola kaciz. Urda bizi ne tanaylar ne bileyler. Urda bizi ayiramazlar.

yalnız istanbulu sağlama atmışız gördüğünüz gibi :)

edit:bu sahneyi verdikleri bizide sıkıntıdan isilik çıkarttırmadıkları için tüm ekibe teşekkür ediyorum:happy0064

haftanın tahmın konusunu nilimberfum sormuş zaten son sahne nedir diye yarın millet eteğindeki taşları dökmeden süleyim
bence hayal rüya değil ama hayal :img-yes:

ébruli
19-02-08, 03:46
ıspanak erkekliğiyle benim gözümü kamaştırdı :)
her işi beceremeyen asker kız adam yaralamayı pek eyi becerey
ama artık her lafın her taşın altından onun ve mustafanın cıkmasından çok sıkıldım:icon_sorr

mustafadan önce bu köyün hekimi yokmuymuş ???
birde en kızdığım şey bu emir kipleri ne kadar sinirli olursa olsun vahideyede bayılmasamda mustafanın vahideye çemkirmesine çok kızdım
ne olursa olsun yeter meter :img-beee:

hayırlı olsun iki yeni çetemiz var kara yorgi ve dimitiri bölündü :good:

iyiki yorum yazmıcaktım:img-hyste

candycigim yok ama onun hislerine hasan tercuman olmuş ağırkanlı hatice
hiçte ağır kanlı değil mori günahını almayın beyaz kızın hanım hanımcık te oka:img-beee:

mavigece07
19-02-08, 07:29
yine harika bi bülümdüüü be morrreee :)

Erdal Özyağcılar yine döktürdü bu bölüm diyorum ben.. (:img-clapp bütün alkışlar ona)..

Kızamık sahnesinde tıbbıyelim çok asabiydi haklı olarak..Ramiz bayaga bi kötüydü , bi de zarifenin kulağından kan gelmesi işleri arp saçına çvrdi..fatma anneme de bağırmasına üzüldüm ama :(..zaten kadının kocası ölümle burun burunayken tıbbiyelinin ona da bağırması olmadı !Ve ben tıbbiyeli mustafamı güldüğü sahnelerde izlemek istiyorum :)

Ahmet Ekrem rolündeki oyuncuyu da kınalı kar da bayaga bi begeniyodm...şimdi vahideye aşık oldu...nevreste , ahmet ekrem...olaylar karışack :icon_whis
bu arada Luran Ahmeti de inanılnmaz başarılıydı...(onu izlemekte ayrı bi zevk gerçekten :good:)
bıyıklı kedi bıyıklarını kesince ne olacak peki bıyıksız kedi mi :img-hyste..gurur yapmayıp ramiz babaya yaptıgı ziyaret güzeldi :good:...ramiz babanın kızancıklarla konuşması da çok iyiydi...

ve en son sahne bir numara bi sahneydi gerçekten...ve senaristimiz çook romantik bi final yapmış :good:

cann2366
19-02-08, 07:54
edit:Şimdi kızancıklardan bahsedilince aklıma geldi de...Ramiz babam, o hasta halinde ne zaman öğrendi de durumu, gözünü açar açmaz çözdü...??? Bu olayı "bıyıklı kedi" çözseydi, hani dayı olarak...daha güzel olmaz mıydı...? Gerçi onun Hatice'ye çemkirmekten pek vakti yok, olayların farkında bile değil ama...isterdim ki dayıları konuşsun çocuklarla...:img-wink:

tee sana inanmaym yinge
sence asan kızancıklarla bu mühim konuyu konuşabilecek kadar yetişkin midir
o da kızancık diğerleri de kızancık
kızancık kızancığa ne anlatsın
aile büyüğü elini masaya vursun tamam

bu arada cabbar amca söylemiş olabilir ramiz babaya
biz izlememişizdir

mathılda
19-02-08, 08:26
isteyim söyleyem hem soram

1.Alex ne vakıt o ka çul çaput almış..nerden almış

2.10 gündür o evde ne yer,ne içer,nasıl yaşar..gerçi traş bile olmuş :)

3.o evi nerden bulmuş kendimi yapmış -hoş içerden zor cıktı nasıl yapsın-

4.Zarifenin damlası cebinde olsun :) ihmal etmesin iyileşsin..

5.kızancıklar iyileştigine göre artık kızçelerde yataktan cıksın..-bu işe pek sevindim-

6.en önemlisi bu ev pürsıçanda mıdır? nerdedır?..Zarife koşup bulduguna göre yakındır..o vakıt nasıl onları sevmeyenlerin dünyasından uzak olacaklar..nasıl baskılardan belalardan uzak kalacaklar..

10 dk uzaklıkta özgürlük vardı da neden şimdiye ka gitmedi bulmadı Alex bu evi..o ka dayak,o ka acı ne içindi be more..

BlackMamba
19-02-08, 08:27

huseyin abi turku suprizi için cok tesekkurler!!once muzik ekibine tesekkur ederim ama tesekkurlerin en buyugu bizi kırmayan Şebnem SÖNMEZ'e..:good::happy0064:img-clapp:img-clapp

tuna orhan calsın sebnem sonmez soylesin demiştim daha once bu kehanetim de tutarsa sanırım ak ummi yingenin bana vermiş oldugu "kahin" sıfatını inkar edemeyeceğim artık..:icon_whis

zarife ve alex'in kaçmış olmaları fikrine dayanamam,kabul edemem..emre'ye katılıyorum bulunan çözüm bu olmasın lütfen..kacamak bulusmaları izlemek daha keyifli olacaktır.zarife'nin fatma annenin muthiş(!) takibiyle yakalanana kadar evden turlu turlu bahanelerle kacısını izlemeyi tercih ederim..zarife arapsacı otu aramaya gidebilir mesela..:icon_whis

yinge tahminim geldi notu:bu cocukların sunnet dugunu yaza dogru mu olur yakında mı izleriz:img-cool2?ee ne de olsa artık baslarında bir babaları var!!:icon_whis

recchie
19-02-08, 08:54
Bir de hafta içinde konusu olan bir şey vardı bu Ahmet Ekrem - (Vahide- Zarife ) karşılaşması olacaksa bir kıvılcım olabileceği i bence iyice ihtimal dahilinde gözüküyor

Kendi kendimden alıntı yaparak başladım . İşte size kıvılcım ne kıvılcımı direkt alev
peki siz " İlk görüşte aşka inanır mısınız ?"
Oldukça güzel bir bölüm oldu zaten forum ahalisinin genel tavrından özellikle Zalex in konuşmaları nın çok güzel verilmesi ve son sahnedeki masal eşliğinde Zarife nin Aleksi bulması ve tabi Jovane Jovanka by Fatma Anne... tahmin ederim herkeslerin yüreciğine sular serpilmiştir .Sn Senaristlerim ve Müzik ekibinin emeklerine yüreklerine sağlık....:happy0064:happy0064:happy0064
Bununla beraber özellikle Cabbar efendi bu hafta muhteşemdi (Usta döktürmüş) bu ne kadar güzel verilen bir çocuk hasreti duygusudur Bravo.....
Dilaver ve Meryemin ilişkisinin belli bir noktaya gelebilecek olması sevindirici .
Ama bütün bunlarla beraber ben yine de içimdeki sıkıntıyı atamadım.
Ey benim yüreği vatan aşkıyla çarpan o yüzden de başka bir aşkla daha çarpmaya başlayınca kendini şaşıran, ne yaptığını niye yaptığını unutan bahtı da kalpağı gibi kara Tıbbiyeli Mustafamm eyyyy !!!!!!!!
Sen ki koskoca cihan padişahını devirmeye çalış,Anacığını kız kardeşini aylardır Stanbol'larda gözü yaşlı merakta bırak. Zor bela Pürsıçan a kaç, bir ahırda aylardır yat kalk
ama bu arada ailenin ne kadar sağlıksal sorunu varsa ( ölümcül kurşun yaralanmasından,arı sokmasına kadar hepsiyle uğraş) bir gün ana yerine koyduğun velinimet bildiğin Fatma yengen " o hekimdir kızamıktan anlamaz" desin o da yetmesin Ramiz Amcan da sen uykusuz başında bekledikten sonra ayıldığı zaman Zarife kızına " ben seni daha iyi hekime götürücem bu Mustafa bir şeyden anlamaz " desin Ne tıbbiye karizması kalsın ne birşey....
Bütün bular yetmezmiş gibi git bir de Pürsıçan keçisine abayı yak (Ne hikmetse Manastır Pürsıçan çevresi hattında dolaşan ne ka Subay ,Kolağası,paramiliter,gerilla var sa ilk bu kızı görüp bu kıza aşık oluyor :elindeki tüfekten midir nedir?) keçiyi adam edeyim diye bir de Nevreste çıksın başına,o da yetmesin Abi deyip sarıldığın ,hayatta en değer verdiğim insanlardan biri dediğin Ahmet Ekrem de bu kıza tutulsun. Haydi bakalım hoşgeldin Samanyolu..... ( bkz Kerime Nadir in romanıdan uyarlanan Türk filmi)
YAZIK Kİ YAZIK.... Mustafa !! bu Pürsıçan da bir sen sevdiğine kavuşamazsın kardeşim,herkes kavuşur bir gün dağlar ,taşlar , uçan kuşlar ,süt inecikleri ile Boğalar,kamuş ve Ispanagın katıri, Meryemle Dilaver kardeşin,Cabbar la Bedia ,belki Abdüşle Müstakbel zevcesi:img-blush, Dimitri ile Sufi cadısı :img-hyste,Hatice ile Hasan ,,belki rüya belki gerçek ama sen olmasan olamayacak Aleks ile Zarife.....
sen de bu inat bu kızda bu inat ! yok... yok Yarın birgün Ahmet Ekrem kızı istemeye gelir
sen de Ramiz amcamın yanında te te büle oturursun, hatta belki senden aralarını yapmalarını da ister Ahmet Ekrem.... Zaten adım gibi eminim ki Ahmet Ekrem ile Vahide nin mevzusu uzarsa Vahide kıskandırmak için elinden geleni ardına komaz ama bu sefer karşısında Abdüş yok , Mustafa da ağzını açıp tek kelime etmez edemez Ona başka biri de yardımcı olamaz:icon_sorr
Sn senaristlerimin pek değerli forum ahalisinin bitmek bilmez Zalex talepleri karşısında nasıl güzel bir bölüm yazdıkları ortada iken ben derim ki biz zaten bağrımıza taş basmaya alıştık , Mustafayı artık Cenevre mi olur ,Paris mi olur , Dömeke savaşı mı olur bir yerlere gönderiverin nasılsa onun çaputlu işaretleme yöntemiyle gidebileceği bir kulübesi , çaputları takip edip ona koşacak sevdiceği yok hem çok fazla kimsenin itirazı da olmaz nasılsa Zalex var .... olsa olsa Nevreste üzülür belki biraz onu da Emreçetin kardeşim teselli eder

Aly yinge ye edit: Ben de kızçem için ayırlı ve de arı kovanına kafasıni sokmayacak bir damat adayı bakayım. bu Hacı ali olmazsa ,sen de Pembe yi alamazsan oğluşuna bir görüşelim:happy0064
jovane jovanke editi : şarkının türkçe versiyonu nu "Giden gitti" adıyla şevval sam okuyor ilgilenenler için

d!dar
19-02-08, 09:04
bugüne kadar takip etsemde birkaç satırda ben yazayım dedim

öncelikle bu güzel müzikleri yapanların elleri ve sesleri dert görmesin teşekkürler .....:happy0064

diziyi izlerken özellikle bu bölümde bir hastalanınca sıraya girmiş gibi çoğalıyorlar:img-hyste vurulmalarındada hemen hemen öyle olmuştu bir denge söz konusu dizide güldürünce ağlamak,sevinince üzülmek gibi herşey çok dengeli

ya ben ençok zarife ve alex sahnesine takılmış bulunmaktayım kırmızı bez parçalarını görmeye başlayınca zarife üstüne üstelik ormancılar ağaç kesince acaba ormancılar işaret olsun diyemi koydular diye düşündüm zarife oyunamı geldi (ve tabi biende) :img-hyste

ama evin önündeki ağaçların üzerindeki kırmızı bezlerin çokluğunu görünce rahatladım malesef ben oyuna gelmiş oldum:img-hyste

ama zarifeyle alexin bu kadar aileleine yakın biryerde bulunmaları aşklarını zora sokacaktır....(daha ne kadar zora girebilrse sanki):img-hyste

herkese iyi yorumlar

cann2366
19-02-08, 09:13
ben fazla üstünde durmadım son sahnenin
bence sizin düşündüğünüz gibi orada ailelerinden gizli yaşamazlar
aleks de buna müsade etmez
dimi alexçim:icon_whis

narima
19-02-08, 09:20
Birisi beni aydınlatsın lütfen alexin kıyafeti değişik değilmiydi yoksa ben mi üle görmek isteyim
Gelelim zarife alex kavuşmasına hem çok hoşuma gitti hem de düşündürücü,O evde yaşıycaksalar ve nikahsız, yine başlarına bir şey gele bilir , zarife gittiyse birisi de mutlaka bulur ,zaten zarifenin geçtiği yolda adamlar vardı , yani değişen bit şey yok

hoşuma gitti yanlış bilmiyorsam bir yrda dumuştum, penguenler eşlerini evlerine geitirirken evinin yolunu çiçeklerle yaparmış, ağaçlarda bağlı çaputları öyle kırmızı kırmızı görünce çok hoşuma gitti de yine aynı sorular başlıyor

Hep orda mı kalacaklar
Zarife gidip gelecek mi
Gidip gelse bile birileri görmiycekmi
Yada aileleri bir gün fark etmiycek mi bu uzar gider büle

Birtanem61 gunaydin canimin ici
Dun aksamki elveda rumelide en cok sevdigim sahne.Ramizin masal anlatirken aSLINDA kendi kizinin kirmizi kurdeleleri takip ederek ALEXINE kavusmasi idi.Hatta aralarindaki o kucuk dere bile bana sanki engel gibi geldi.Atlayamayacak bir sey olacak zannettim.Muhtesem bir cekimdi.Harika bir hikayeydi.Ama Ramiz baba kizini kaybettin.Neyse mutlu ol Cunku o cok mutlu olacak.

duygu.1903
19-02-08, 09:58
yaa Zarife'yle Alex'in o şekilde kavuşmaları güzeldi de, ya Ramiz babanın anlattığı hikayenin etkisinde kaldıysa ve böyle bi hayal gördüyse Zarife ? inşallah gerçekten gitmiştir mutlu olsun yaa cnm (: bu aradaa Mustafa sırf Vahide'ye inat Nevresteyle evlenicek qbii.. Topçu Ahmet de Vahide'ye vurulduu :D oofff çok karıştıı Ahmet'le mustafa nın arası bozulabilir filan dicektim ama Vahide'nin bu inadı yüzünden Mustafa Nevreste'yi alırr söylemesi :)

bitanem_61
19-02-08, 10:28
Uyudum uyandım alexin kıyafetiyle evet montu aynı ama gömleği pek aynı değildi , ha burdan ne çıkartmaya uğraşıyorum :bilmim:bilmim ama o gömleğe taktım açıkcası alexin orda rahatça yaşamadıklarımızı yaşıycaz demesinden ben din değiştirmiş olabileceğini düşünüyorum, yoksa az ilerde bir yerde ki kulübede kimse rahatsız etmeden yaşayamazlar, en azından ben rahatsız ederim ne olup bittiğini öğrenmeliyim:img-yes::img-yes:

Ramiz vahideyi kimse almaz dedi hani eli maşalıya erkekler korkar büle kızlardan, maşallah kimse bilmesede vahidenin kısmeti açık, tıbbıyeli mustafamız daha açılmayı başaramadı bu gidişle de beceremiycek,Abdül var ki ondan bahsetmeye değmez

Şimdi ahmet ekrem çıktı, yahu bu erkekler hep eli maşalı mı bekliyordu, vahideyi kızıp söylenirken gören aşık oluyor

Yanlış duymadıysam ekrem buraya tayin edildik mi dedi, üleyse ilerde mustafa, vahide ve ekrem karşılaşması izliycez, bari ekrem demeden mustafa, vahideye olan ilgisini belli etse, o vakit ekrem geri çekilir

Tabiki vahidedeki inat devam ederse o ekremle,mustafdaki inatda devam ederse nevresteyle çifte düğün izleriz:img-tomat:img-tomat

Bu işten en çok fatma mutlu olur, daha dün evlenmeyenler 5 kişiydi , şimdi mustafa nevresteye evet dedi, ekrem vahideyi isterse, değmeyin fatmanın keyfine , bediayla birlik olur iki günde düğünü yaparlar

doray
19-02-08, 10:29
Herkese günaydınlar..

Herşeyden önce Zalex sahnelerine anlam veremediğimi söylemek istiyorum. Rüya olabilir mi o sahneler? Çünkü bana orası pek sapa bir yer gibi gelmiyor. Yani Zarife'nin koşma mesafesinde olan bir yerde nasıl aşklarını rahatsız edilmeden yaşayabilirler? Alex, Zarife'yi nikahsız mı alacak? Bir kere ben Alex'i böyle bir adam gibi hiç düşünmedim. Yani Zarife'yi kaçıracak, ailesinden uzaklaştıracak, nikahsız yaşayarak Zarife'nin namusuna laf getirtebilecek... Eğer orada arada sırada buluşup, ilk bölümlerden beri hasret kaldığımız o flört zamanlarına geri dönüş yaparlarsa, ala...
Alex, o evi kendi mi yaptı, satın mı aldı, bu adam nasıl para kazanacak, Zarife kaybolunca ailesi aramayacak mı, bulamayacak mı, ki bulurlar, orası öyle bulunmayacak yer değil? Onlar bulurlarsa başkaları da bulur...
Nilimberfum,bu aşk imkansız değil mi?İmkansız ve herkesin karşı olduğu bir aşkta nasıl nikah ve düğün yapılabilir??..Alex ve Zarife'nin yaptığı bence en doğrusu..Eğer kaçmasalardı aşklarını kalplerine gömmeleri ve birbirlerini unutmaları gerekirdi.Uzaktan ve birbirlerine hasret kalarak iç geçirme dönemi çoktannn geçti..artık aşkları için karar vermeleri gerekiyordu..Bende olsam çözümü olmayacak bir işi bu şekil hallederdim..Mecburen..Çünkü başka seçenekleri yok..

Alex ve Zarife baytar dedenin evinden anlaşmışlardı..Merdivenlerden inerken yüzü gülen Zarife mutluluğunu belli etmemek için mutsuz numarası yaptı..Hatta Vahide safı "üzülme kızkardeş "dedi.. Alex'in uzaklarda onu bekleyeceğini Zarife biliyordu..Uygun bir zamanı bekledi..Alex'in işareti kırmızı çaputlar sayesinde de yolu buldu..Baytar dede de Alex'in nerede olduğunu biliyordu..Çünkü Alex dedesine veda ederken "nerede bulacağını biliyorsun"dedi..Bende olsam aşkımı yaşamak için Alex'in bulduğu bu yolu tercih ederdim..Ama..Ramiz babamın Zarife'yi af edeceğini hiç sanmıyorum..

Alex ve Zarife mutlaka nikahlarını da kıyacaklardır..Biraz zaman lazım..

hüseyin abiye not abi sen ak ümmü yingeyi diziye sok en azından bu mcd susar harbiden orda deriz yinge :)
Sataşma var.:img-dirol..Yinge nerede biz orada..Yinge diziye girerse bizde MCD olarak ufak bir rol isteriz..Baytar yingeme ineğini getiren kadın Mambişko,Ramiz babadan süt alan kadın candişko veee Abdüş'ün zevcesi olarak Bıyıklı kedi Hasan'a gelinlik diktiren kadın rolünü ben Doray başarı ile canlandırız..Hüseyin abi bizi de tavsiye edermisin??:img-hyste

YAZIK Kİ YAZIK.... Mustafa !! bu Pürsıçan da bir sen sevdiğine kavuşamazsın kardeşim,herkes kavuşur bir gün dağlar ,taşlar , uçan kuşlar ,süt inecikleri ile Boğalar,kamuş ve Ispanagın katıri, Meryemle Dilaver kardeşin,Cabbar la Bedia ,belki Abdüşle Müstakbel zevcesi:img-blush, Dimitri ile Sufi cadısı :img-hyste,Hatice ile Hasan ,,belki rüya belki gerçek ama sen olmasan olamayacak Aleks ile Zarife.....
Sevgili Recchie,Tıbbiyeli Vahide'ye kavuşmayı daha çokkk bekler..Nevreste ile evlenmeye tamam dedi ya işi bitti..Sankim siz bizi kıskanıyorsunuz gibi.:icon_whis.Elem tere fiş ,kem gözlere şiş..Saçları ahenkle dans eden civanım Abdüş'üm,bütün bölüm boyunca o kaa çatışma oldu kaymakam olarak meydan çıkmadı ,zehir hafiyelerine takibatı sordu hekesi kendine hayran bıraktı.:img-hyste.Karpuz gibi kısmet seçerim..Kızlarını evlendirmek isteyenler düğümcü babaya değil Doray ablanıza gelin...:dance:

merveve
19-02-08, 10:31
dünkü bölüm çok güzeldi...Tıbbiyeli Mustafanın Ramiz babaya olan hassasiyeti ve düşkünlüğü çok etkiledi sen bu duurmdayken hiç bir yere gitmem dedi...

durumu ciddiye gittiği vakit tabii sinirlendi doğal olarak ve kızgınlıkla gene vahideye bağırdı navreste ile ilgili şimdi gene durumu toparlamaya çalışaca, abiside vahidye aşık oldu galiba ,eyvah diyorum ortalık karışıcak biraz gibi geldi bana ...

cabbarın cocuklarla olan diyaloğuna bayıldım adam melek gibi oldu ..
dilaverinde işi zor önce cocukların gönlünü alması lazım

cann2366
19-02-08, 10:40
ya kaçmış olmasınlar ama
bu çok büyük bir yıkım
ve elbette onları bulacaklar
bulduktan sonra da öldürürler

eğer zarife gitse bile alex onu ikna edip evine yollamazsa alex benim için bitmiştir
te hiç tanıyamamışım ben oni

bitanem_61
19-02-08, 10:55
Alex,le zarife kaçsın hiç istemedim her defasındada dedim , ama illede kaçaçaksalar iki adım öteyemi kaçılır, uzaklara gidin, misal bizim ev

Zarifenin koştuğu sahnede ben de peşine takılıp koşmak istedim o temiz havayı şöyle çiğerlerimize doldursak fena mı olurdu

cann2366
19-02-08, 10:56
Alex,le zarife kaçsın hiç istemedim her defasındada dedim , ama illede kaçaçaksalar iki adım öteyemi kaçılır, uzaklara gidin, misal bizim ev

Zarifenin koştuğu sahnede ben de peşine takılıp koşmak istedim o temiz havayı şöyle çiğerlerimize doldursak fena mı olurdu

kaçmazlar bence ya
ben inanmaym:icon_whis

hep birlikte makedonyada dizifilm mahallesi kurup oraya taşınalım
o ormanda kuralım hatta mahalleyi:img-hyste

recchie
19-02-08, 10:59
Herkese günaydınlar..

Sevgili Recchie,Tıbbiyeli Vahide'ye kavuşmayı daha çokkk bekler..Nevreste ile evlenmeye tamam dedi ya işi bitti..Sankim siz bizi kıskanıyorsunuz gibi.:icon_whis.Elem tere fiş ,kem gözlere şiş..Saçları ahenkle dans eden civanım Abdüş'üm,bütün bölüm boyunca o kaa çatışma oldu kaymakam olarak meydan çıkmadı ,zehir hafiyelerine takibatı sordu hekesi kendine hayran bıraktı.:img-hyste.Karpuz gibi kısmet seçerim..Kızlarını evlendirmek isteyenler düğümcü babaya değil Doray ablanıza gelin...:dance:

Estağfurullah Doray hn kıskanmak ne haddime hem üstüne üstelik zatınızın diziye katılımı için de dilek te bulunmuş oldum ( abdüşün Zevcesi rolü ile) diğerlerine bişey demem onlar sizin takdiriniz . Doğru söylemişsiniz ben daha çok beklerim. artık bekler miyim ? beklemez miyim ? Yoksa ben de Zarifeyi müsait bir zamanda rehin alan bir çeteci olarak, veya Aleks i döven makedonlardan biri olarak ,veya Sufi nin ağabeyi olarak bir şekilde diziye katılmak için elimden geleni mi yaparım bilemiyorum. Çünki onlara birşey olmadıkça kimse sesini çıkarmıyor bu forumda (bu arada Pürsıçanda ki Çarşıda aktar dükkanına halis hint kınası sipariş ettim Mustafa Nevresteyle evlenirse düğünlerinde davulcu rolüyle bulunup küçük paketler halinde herkese dağıtayım isteyim:img-hyste)

cann2366
19-02-08, 11:02
bu konuda ısrarcı olursam başarılı olabileceğimi düşünüyorum:img-hyste
ben de şöyle güzelinden ufak bir rol alayım
hem artık genç oyuncular revaçta bakınız 120,ulak
elveda urumelimizde bu trendi takip etmeli
bu nedenledir ki benim diziye Mamıt Namikin arkadaşı olarak girmem gerekir
derseniz ki senin bir aksiyonun yok
e o zaman bende dizimizin son zamanlarında popülerleiği artan vahideye aşık olanlar grubuna girerim

yada cabbar baba beni evlatlık almış olsun
çocuk diye deliriyor adam:img-hyste

edit:arada cabbar babamın mirasına konarım:img-wink:

NiliWerda
19-02-08, 11:03
Ahmet Ekremin Vahiseye aşık olduğu artık besbelli oldu:)
Vahideyle Mustafa dahada yakınlaşınca (ki bu ne zaman olur bilmim:))
Ahmet Ekremde bunu görürse çok şok oluncak :img-cool2
Aslında her iki delikanlıyada yakıştı Vahide :icon_whis

Ben Fatma Annemizin sölediği türküyü anlamadım,
Yani sesini pek tanıyamadım herhalde :img-tomat
Yotubea eklendiği zaman bi daha bakıcam,
Türküyü tam olarak hangi sahnede söledi onu bana bi yazarsanız çok sevinicem:)

Kızançanlarında meselesi halloldu gibi:)
Bundan sonrası Dilavere düşüyor artık,

Cabbar efendi çok şeker göründü bana bu bölüm :img-hyste
Ama acıdım ya yazık hiç çocuğu olmamış:icon_sorr
Çocuğu olmasada inşallah oda Bedia 'anımla mutlu olir :img-blush

cann2366
19-02-08, 11:06
Ahmet Ekremin Vahiseye aşık olduğu artık besbelli oldu:)
Vahideyle Mustafa dahada yakınlaşınca (ki bu ne zaman olur bilmim:))
Ahmet Ekremde bunu görürse çok şok oluncak :img-cool2
Aslında her iki delikanlıyada yakıştı Vahide

Ben Fatma Annemizin sölediği türküyü anlamadım,
Yani sesini pek tanıyamadım herhalde :img-tomat
Yotubea eklendiği zaman bi daha bakıcam,
Türküyü tam olarak hangi sahnede söledi onu bana bi yazarsanız çok sevinicem:)

Kızançanlarında meselesi halloldu gibi:)
Bundan sonrası Dilavere düşüyor artık,

Cabbar efendi çok şeker göründü bana bu bölüm :img-hyste
Ama acıdım ya yazık hiç çocuğu olmamış:icon_sorr
Çocuğu olmasada inşallah oda Bedia 'anımla mutlu olir :img-blush

Nil ne yazıkki bende duyamadım izlerken ama en son sahnedeymiş
yani Ahmet Ekrem ile Mustafayı karşılaştırısak Mustafa çok daha şanslı:icon_whis

bu arada mesajının üstünde şahsıma ait olan mesajda ben cabbar babiçko:img-icecrmun sorununu çözdüm
artık gerisi senaristlerin bileceği iş:icon_whis

duygu.1903
19-02-08, 11:14
arkadaşlar bişey sorucam Demet Akbağ'ın ramiz babanın kızkardeşi olarak diziye gireceğini nerden öğrendiniz haberi nerde okudunuz söylediğim herkes çok merak etti de :D:D

cann2366
19-02-08, 11:15
arkadaşlar bişey sorucam Demet Akbağ'ın ramiz babanın kızkardeşi olarak diziye gireceğini nerden öğrendiniz haberi nerde okudunuz söylediğim herkes çok merak etti de :D:D

basında çıkan haberler bölümünde
yanlış hatırlamıyorsam milliyet gazetesinde çıkmış
:img-cool2

NiliWerda
19-02-08, 11:15
Nil ne yazıkki bende duyamadım izlerken ama en son sahnedeymiş
yani Ahmet Ekrem ile Mustafayı karşılaştırısak Mustafa çok daha şanslı:icon_whis

bu arada mesajının üstünde şahsıma ait olan mesajda ben cabbar babiçko:img-icecrmun sorununu çözdüm
artık gerisi senaristlerin bileceği iş:icon_whis

Haa son sahnedeki şarkı anladımmm:img-hyste
O Şebnem Dönmezin sesimiydi yav off biraz rezil oldum kanımca :img-tomat

Cabbar en iyisi evlatlık çocuk alsın dimi?
Ama o köyde nasıl bulcak ?:)

Sen istiyosan git tabi Cankızan:img-hyste

cann2366
19-02-08, 11:18
Haa son sahnedeki şarkı anladımmm:img-hyste
O Şebnem Dönmezin sesimiydi yav off biraz rezil oldum kanımca :img-tomat

Cabbar en iyisi evlatlık çocuk alsın dimi?
Ama o köyde nasıl bulcak ?:)

Sen istiyosan git tabi Cankızan:img-hyste

Nilcim o değilde Şebnem Sönmeze Şebnem Dönmez diye hitap etmişin mesajda:img-hystebu daha güzel bi gaftı:img-icecr

o zaman napsak
cabbar efendi stanboldan özel çocuk getirse
mesela ziraat mezunu olayım cabbar babiçkomun mal varlığını yöneteyim:img-icecr:icon_whis

NiliWerda
19-02-08, 11:30
Nilcim o değilde Şebnem Sönmeze Şebnem Dönmez diye hitap etmişin mesajda:img-hystebu daha güzel bi gaftı:img-icecr

o zaman napsak
cabbar efendi stanboldan özel çocuk getirse
mesela ziraat mezunu olayım cabbar babiçkomun mal varlığını yöneteyim:img-icecr:icon_whis

"S" ve "D" harfi yan yana e malum hızlı yazayım derken yanlış yazabülürüm :icon_whis

Sen kasap işinden anlamazsın dimi? :img-hyste
En doğrusu dediğin gibi mal varlığını yönet babacıkının :img-wink:
Senin gözün mirasta ama hadi neyse biz görmemezlikten gelelim :img-blush:img-hyste

doray
19-02-08, 11:41
zarife ve alex'in kaçmış olmaları fikrine dayanamam,kabul edemem..emre'ye katılıyorum bulunan çözüm bu olmasın lütfen..kacamak bulusmaları izlemek daha keyifli olacaktır.zarife'nin fatma annenin muthiş(!) takibiyle yakalanana kadar evden turlu turlu bahanelerle kacısını izlemeyi tercih ederim..zarife arapsacı otu aramaya gidebilir mesela..:icon_whis

yinge tahminim geldi notu:bu cocukların sunnet dugunu yaza dogru mu olur yakında mı izleriz?ee ne de olsa artık baslarında bir babaları var!!:icon_whis
Korkma zarife gitmeyim

Sen bu fikre kendini alıştır kızkardeş...Yeter artık...kaçamak buluşmak,arapsaçı otu yolmak,ağaç diplerinde gizli gizli konuşmak ve darbeleri yemek,sevgi göstergesi çaputları bağlamak zamanı artık geçti..Sana seyretmesi kolayda aşkı ve ayrılığı yaşayanlara gel de bunu anlat bakalım..

Şimdi artık herkes,kendince Alex ve Zarife'ye çeyiz hazırlasın..O evde ne var ne yok bilmiyoruz..Zarife yanında giyecek bir şeyde almadı..Birtanem,evi verdin sağol ama evleri var sen bir yün yatak gönderirsin değil mi?Malum Alex'in kemicikleri kırıldı,rahat etsin kızancık..:icon_sorr

Mambaya cevap notu:Kızancıkların sünnetinden önce Meryem ile Dilaver'in düğününü görelim..Meryem gelinlik giyer mi ki??

Estağfurullah Doray hn kıskanmak ne haddime hem üstüne üstelik zatınızın diziye katılımı için de dilek te bulunmuş oldum ( abdüşün Zevcesi rolü ile) diğerlerine bişey demem onlar sizin takdiriniz . Doğru söylemişsiniz ben daha çok beklerim. artık bekler miyim ? beklemez miyim ? Yoksa ben de Zarifeyi müsait bir zamanda rehin alan bir çeteci olarak, veya Aleks i döven makedonlardan biri olarak ,veya Sufi nin ağabeyi olarak bir şekilde diziye katılmak için elimden geleni mi yaparım bilemiyorum. Çünki onlara birşey olmadıkça kimse sesini çıkarmıyor bu forumda (bu arada Pürsıçanda ki Çarşıda aktar dükkanına halis hint kınası sipariş ettim Mustafa Nevresteyle evlenirse düğünlerinde davulcu rolüyle bulunup küçük paketler halinde herkese dağıtayım isteyim:img-hyste)
Hayr edesin Recchie,var olasın..Sizde mi katılamak isteysınız diziye??..E tabi haklısınız...Ben size yardımcı olayım..Vahide ile Mustafa'yı sevmediğimiizi lütfen düşünmeyesınız ama onlardan önce te bu aşk vardı be more..Hem sizin kız çok dişli..oğlunuz zor görevin eşiğinde ..Tıbbiyelinin böyle bir zamanda aşkı düşünmesi bile çok zor..Hem kızınız çok kısmetli ..Gören çarpılii..:blink:

Pürsıçan'da hint kınası yoktur..Malum o zamanlar hintlilerin kınası meşhur değildir..Biz Türk kınası alalım ..Güzel tutsun diye içine soğan kabuğu ile rastık katalım...:img-hystePaketleri siz dağıtın,bende isteyenlere kına yakayım..Nasıl iş paylaşı mı???Eee diziye katılmam için önerinize teşekkür etmek istedim..:img-wink:

cann2366
19-02-08, 11:54
"S" ve "D" harfi yan yana e malum hızlı yazayım derken yanlış yazabülürüm :icon_whis

Sen kasap işinden anlamazsın dimi? :img-hyste
En doğrusu dediğin gibi mal varlığını yönet babacıkının :img-wink:
Senin gözün mirasta ama hadi neyse biz görmemezlikten gelelim :img-blush:img-hyste

doğrudur Nil oluyor böyle klavye kazaları:img-yes:
fekat nerden çıkardın gözümün mirasta olduğunu:icon_whis
bak ne kaa sempatik bir insanım beni kötü adam yaptın burda:icon_sorr
haklısın anlamam kasaplıktan
ama çok güzel arazi yönetirim yani
babiçkomun servetini yönetirim

cancabbar diye de bir şirket açarız

ne de olsa babiçkom pürsıçanın en zengin adamı:img-tomat

edit:inanamıyorum:img-fie:
10 haftalık saltanatımız sona ermiş
ab de 2.liğe düşmüşüz ya
çok moralim bozuldu
totalde her zamanki aralardayız
ab de share da arka sokakları geçmişiz
ama reyting de 0,20 geçilmişiz
haftaya yine 1.oluruz inşallah
:sad53:

emrecetin
19-02-08, 12:11
Alex ve Zarife mutlaka nikahlarını da kıyacaklardır..Biraz zaman lazım..

Sorun burda zaten, o nikah kıyılamaz. Alex İskender olursa tamam ama o zaman da zaten aşk imkansız olmaktan çıkıyor. Ramiz Baba baştan kızar bu kaçışa, sonra dayanamaz affeder ama bu kaçma işinin boyutu dizide yansıtılandan daha ağır olur, tecrübe ile sabittir.....:) Kaçma olmamalı,nilberfu'ya tamamen katılıyorum, zaten daha önce yorumumda görüşlerimi söylemiştim. Aşkın masallaşması beni rahatsız ediyor, ilk bölümlerdeki saf, gerçekçi aşkı görmek istiyorum. Kırmızı başlıklı kızı yola kıyafetleri koyarak sürükleyen kurt misali, masallaşan bu aşk beni tatmin etmedi. İzlediğimin dizi değil de gerçek olduğunu hissettiren sahnelerin çoğalması en büyük dileğim. Zor iş biliyorum, çok şey de istiyorum ama ne yapayım, Allahtanım büle :)

Ahmet Ekrem Vahide'den önce konuyu Mustafa'ya açar ve Mustafa da inatlık yapmayıp Vahide ile yaşadıklarını anlatırsa bu iş çok uzamaz. Umarım da öyle olur. TS Ramiz Baba'nın bu aşka sevineceğini söylüyordu. Çekimler 2 bölüm ileden gidiyorsa ve bu çok ileriye dönük bir proje değilse önümüzdeki bölüm veya en kötü diğer bölümde bu aşkın artık açığa çıkması gerekiyor. Hala açığa çıkmaması bile mucize....

recchie arkadaşım da doğru söylemiş. Nevreste'yi ben teselli ederim. Mustafa, Vahide elden gidiyor, bırak Nevreste'yi. Çok istiyorsan tamam, benim zaten gözüm Vahide'de, ona aşık olanlar kervanına ben de katılırım işte. Şimdi moda bu......:)

Diziye katılma işini de şöle yaparız. Dizi yazın tatile girince biz dizifilm ekibi çekimlere başlar, ER Yaz Versiyonu çekeriz. Böylece herkes de dahil olur diziye, oh ne güzel.

BlackMamba
19-02-08, 12:16
Korkma zarife gitmeyim

Sen bu fikre kendini alıştır kızkardeş...Yeter artık...kaçamak buluşmak,arapsaçı otu yolmak,ağaç diplerinde gizli gizli konuşmak ve darbeleri yemek,sevgi göstergesi çaputları bağlamak zamanı artık geçti..Sana seyretmesi kolayda aşkı ve ayrılığı yaşayanlara gel de bunu anlat bakalım..

Şimdi artık herkes,kendince Alex ve Zarife'ye çeyiz hazırlasın..O evde ne var ne yok bilmiyoruz..Zarife yanında giyecek bir şeyde almadı..Birtanem,evi verdin sağol ama evleri var sen bir yün yatak gönderirsin değil mi?Malum Alex'in kemicikleri kırıldı,rahat etsin kızancık..:icon_sorr

Mambaya cevap notu:Kızancıkların sünnetinden önce Meryem ile Dilaver'in düğününü görelim..Meryem gelinlik giyer mi ki??

evden kacana ceyiz mi yapılırmıs..yok ceyiz meyiz!!:hıh
simdi zarife karnı burnunda babasının elini opmeye mi gelecek!!:blink:
teehh alma aklımı yarappim..en onemlisi fatma anneye ne olacak bakalım kıymetlisinin kactıgını ogrenince..

bu arada doray abla benim aklım karıstı soyle ki;
bu bolum hasan'ı muayene etmeye gelen mustafayı hatice gunaydın diyerek karsıladı!kulaklarım beni yanıltmadıysa..(bolumu daha indirmedim kontrol edemedim)gecen bolum ramiz sut satmaya cıktı,eve geldiginde hasan'ı arı soktugunu ogrendi ve hasan'a kostu..hasana kusunce de eve geldi..bu arada butun bunlar bir gun degilmiydi?mustafa eve gelincede hasanın basına elenleri anlatıp gondermedi mi haticelere?
şimdi benim karıstıgım an su;hatice sabah kızanları kontrol etmeye gelen mustafayı tekrar gordugunde neden gunaydın demiştir?benim kurgum mu karıstı dizi mi karıstı bilemedim bir turlu..:icon_sorr
yardımcı olursan sevinirim..:img-cool2

bitanem_61
19-02-08, 12:20
[QUOTE=doray;6172378]Korkma zarife gitmeyim

Göndermemmi,yün yatağı,Yün yorganı,bir yastıkta kocasınlar diye bir yastığı,
Samanlıkları seyran olsun diye samanını, haftaya evdeki eksikleride bakarız artık üle tamamlarız

mervişşş
19-02-08, 12:31
Bu Bölüm Süperdi özellikle Alex Ve Zarife Kisimlari çok Güzeldi Ya Arkadaşlar şu Vahideyle Ahmet Ekrem Konuşurken çalan Bir Müzik Wardi Onu Nerden Bulabilirim Ltfen Yardimci Olun

recchie
19-02-08, 12:56
Hayr edesin Recchie,var olasın..Sizde mi katılamak isteysınız diziye??..E tabi haklısınız...Ben size yardımcı olayım..Vahide ile Mustafa'yı sevmediğimiizi lütfen düşünmeyesınız ama onlardan önce te bu aşk vardı be more..Hem sizin kız çok dişli..oğlunuz zor görevin eşiğinde ..Tıbbiyelinin böyle bir zamanda aşkı düşünmesi bile çok zor..Hem kızınız çok kısmetli ..Gören çarpılii..:blink:

Pürsıçan'da hint kınası yoktur..Malum o zamanlar hintlilerin kınası meşhur değildir..Biz Türk kınası alalım ..Güzel tutsun diye içine soğan kabuğu ile rastık katalım...:img-hystePaketleri siz dağıtın,bende isteyenlere kına yakayım..Nasıl iş paylaşı mı???Eee diziye katılmam için önerinize teşekkür etmek istedim..:img-wink:
Sen de hayr edesin doray iş bölümü fikri iyi oldu zaten siz düğünde de saçlarını ahaenkle dans ettiren müstakbel zevc inizin yanında ve onun "ala ala" larına katılaraktan bulanacağınız için kına yakma meselesi hallolmuş olur kına yı bol tutayım bari ben ,bayağı bir yakacak vardır Mustafa vahide sine kavuşamadı diye:img-hyste

Ahmet Ekrem Vahide'den önce konuyu Mustafa'ya açar ve Mustafa da inatlık yapmayıp Vahide ile yaşadıklarını anlatırsa bu iş çok uzamaz. Umarım da öyle olur. TS Ramiz Baba'nın bu aşka sevineceğini söylüyordu. Çekimler 2 bölüm ileden gidiyorsa ve bu çok ileriye dönük bir proje değilse önümüzdeki bölüm veya en kötü diğer bölümde bu aşkın artık açığa çıkması gerekiyor. Hala açığa çıkmaması bile mucize....

Hiç umutlanma emreçetin kardeş bu işin çözümü bayağı bir vakit alır
bizimkiler Manastıra gitmez ise Ahmet Ekrem gelir pürsıçana (nasıl olsa kasabayı öğrendi Vahide den) Yok giderlerse bu sefer Mustafa da gidecektir belki gazetenin 2 ci sayısını da götürecektir malum Dilaver düğün telaşında işte bu karşılaşmayı bekliyorum. burada zaten Mustafa Ahmet Ekremin bakışlarından herşeyi anlar hatta dedğim giibi belki Mustafa dan yardımcı olmasını bile ister
benim tanıdığım Mustafa ne Ahmet Ekrem ağabeyine bir şey diyebilir ne de içindeki yangını anlatabilir biliyorsun o bir hayalet herşeyi yapar ameliyat yapar,çeteci öldürür,köy kurtarır,hastalık iyileştirir,ahırda yatar,gazete çıkarır,matba makinesi çalar herşeyi yapar aşık ta olur da bir aşkını anlatamaz O yüzden bu aşkın gidişatı en az Hasanın altınları düşürdüğü kuyu kadar karanlık

@ly
19-02-08, 12:59
Bu Bölüm Süperdi özellikle Alex Ve Zarife Kisimlari çok Güzeldi Ya Arkadaşlar şu Vahideyle Ahmet Ekrem Konuşurken çalan Bir Müzik Wardi Onu Nerden Bulabilirim Ltfen Yardimci Olun

O müziği ben de çok sevdim...amma velakin üle burada "o müziği nereden bulabilirim" filan deme...müzik ekibi buralarda...malum müzisyen oldukları için kulakları da pek hassas...birangi şeyi duyuverirler...!!! Albümü bekleyeceğiz değil mi arkadaşlar...:icon_whis

fırtınAyse
19-02-08, 13:15
merhabalaaaaar :happy0064 :happy0064
yine her karesi harikalarla dolu bi bölümdü
yeni bi platonik aşk daha çıktı; anlamıyorum bu canımm senaristlerimizi, sanısam onlarda büle bi aşk yaşıyolar ve onu anlatmaya çalışıyolar :icon_whis
aleks ve zarife sahneleri çok güzeldi; sevgili mathılda`nın sorularını ben de yöneltirim

herşey ortay çıktı mutluk içindeyim :)

narima
19-02-08, 13:43

Merhabalar.,,,,
Kendisi katilmak istemis.Cok yakin arkadasi oldugu SEBNEM SONMEZ de yonetmenden rica edince kizkardesi olarak 1 bolum oynayacakmis.
Bu hafta Makedonyaya ucuyor.Ve ilerideki bir bolumde kizkardesi olarak cekimlere katilacak

candan-bahar
19-02-08, 14:13
merhabalar

vahide ile mustafa niye hep küsler bir türlü konuşup barışamadılar
biz bu diziyi oğlumla birlikte seyrediyoruz akşam dizi bitince dediki
ya anne bunalr yine konuşmadı barışmadılar diye kızdı

acık sözlü
19-02-08, 14:22
ben reytnglerin halini normal karşılıyorum .hatta artış oldu gecen haftaya göre ..en sonunda cetcilerle ilgili faliyet izledik ...yoksa gene bu böüm referandum yapsalardı bende gidip katıcaktım aralarına ....:)

karakalpaklı sahnelerini çok özledim ..epeydir doktorluk yapmaktan dolayı ara verdi bzm yiğit delikanlı , artık dimitrilerle karşılama vakti gelsin..
bide Mustafa bi türlü vahide ile konusmadı gitti...eee artık yeter oda konusup halletsin su meseleyi bizde rahatlayalım ...ayrıca fatma nasıl olurda bunların arasındaki bu durumu çakmaz anlamadım ....

teomanresat
19-02-08, 14:41
Korkma zarife gitmeyim

Selamlar Rumelili dostlar:img-wink:Akşamki bölümü Atv'nin gazabına uğrayarak netten izledim.Netten izlediğim kadarıyla güzel bir bölümdü.Konuışmaları tam duyamasamda yinede güzeldi.

Ramiz amcam'ın kızamık olunca ateşler içinde yanmasına üzüldüm:icon_sorr
Ama Kelime-i Şehadet getirmesine ve Ispanak Namııkk'ın Ramiz amca yolcu demesine güldüm:img-grin2 Vahide Namıkk'ı güzel susturdu o ayrı:img-hyste

Mustafa'nın Ramiz amcayı iyileştirmek için çırpınmasına:good: En sonunda Ateşi düşmeyince Baytar efendiden ineklerin ateşini düşürmek için kullandığı iğneden istemesine ve iğne gelince birde şırıngayı görünce ve o kadar büyük şırıngaya ,şırıngadaki hava kabarcığını dağıtmak için vurmasına ise:img-hyste

Cabbar efendide dostunun yanından ayrılmadı:good: Bedia hanıma hislerini anlatma yolu ise çok keyifliydi:img-yes:

Hasan Hatice'ye çok naz yaptı.Fazla naz aşık usandırı derler,Haticede usandı çareyi anasının evine gitmekte buldu.Ama hasan'da ramiz amcanın halini öğrenip Ramiz amcanın evine koşusu ve ramiz amcanın başucunda söyledikleri,sen gözünü aç ben bıyıklarımı keserim demesi:good:

Evet yeni bir aşk doğdu.Ahmet Ekrem vahide'ye sevdalandı.Acaba Mustafa'nın ramiz amcaların evind ekaldığını ve Vahide'ye aşık olduğunu öğrenecekmi?
Dimitri ve çetesini ise Cezmi komutan ve adamalrının yardıma gelmesiyle alt etmeleri :good:

Ve son sahne gerçekti değilmi?Netten izlediğim için hayalmi gerçekmi karıştırdım.
Alex'in söylediklerinide tam anlamamıştım sağolsun arkadaşlar hepiniz yazmışsınız.,Şimdi Alex herkesetn Uzağa mı gitti,Zarifer'yide çağırdı.Zarife koşa koşa kısa sürede ulaştı bu eve.Ben o sahneyi anlamadım:icon_sorr
Zarife Alex'e mi kaçmış oldu?

Sonuç itibariyle netten izlememe rağmen çok güzel bir bölümdü:happy0064

bitanem_61
19-02-08, 14:44
Aklıma düşen kurtçukları paylaşayım ki sizde kurtlanın

Şimdi bu alexin son model villası bir dağın üçra köşesinde çok uzak değil belki ama yakında değil ( zarife orda kalacakmı bilinmez ) başlarına her hangi bir şey gelse kim yardım edecek, misal

Köyleri yakıp yıkan çeteciler böyle bir villaya ne yapmaz, eğerki dimitri önce bulsa sütçinin kızı olduğu için zarifeye ne yapmaz, evet alex yanında olacaktır da her zaman değil , malum dimitri hiç yalnız gezmez

Yazmıştım ama yine yazam
Ahmet ekrem o raya tayin edil dik demedimi

dreambaby
19-02-08, 14:51
merhabalar eyyy elveda rumeli ailesi...
bayılıyorum bu diziye ..uzun zamndırda takip ediyorum ...
tıbbiyeli mustafa namık, karakalpklım ,doktor civanımın aşığıyım..zaman zaman sert zaman zaman alaycı ,şaşkın bi okdarda komik olşuna hastayım resmen...
ailede canını kurtarmadığı bi fatma kaldı sanırsam...
her iş geliyo elinden ama bi vahidiye yeter deyip söz gecirmek gelemiyo...hem bu vahidede ne buldu onuda bilmeyim,kız bildiğin pskopat :)...
nevresteyle evlenmiyeceği belli ,Ahmet Ekremde abisi yani...artık barışssalarda kurtulsak ...her hafta ne zman barışcaklar diye bekler olduk valla ...

bitanem_61
19-02-08, 17:08
Ben niye dert ettim bilmem ama

Cabbar la bedia evlenirse , hangi evde otururlar, malum ikisininde durumu gayet iyi , ikisininde çocuğu yok onlara bir şey olunca oka mal mülk kime kalacak, akrabaları var mı o zaman larda ne olurdu

Can elini çabuk tut cabbara evlatlık git çift mirasa konarsın

bu günlerde azıcık içim mi fesat ne

doray
19-02-08, 17:11
Sen de hayr edesin doray iş bölümü fikri iyi oldu zaten siz düğünde de saçlarını ahaenkle dans ettiren müstakbel zevc inizin yanında ve onun "ala ala" larına katılaraktan bulanacağınız için kına yakma meselesi hallolmuş olur kına yı bol tutayım bari ben ,bayağı bir yakacak vardır Mustafa vahide sine kavuşamadı diye:img-hyste
Ala..ala...Yalnız siz pek bi içerlemişsiniz "Nevreste forever "'lara..İnanın ki Vahide'ye kızıldığı içindir bu sologan..Bilmey Tıbbiyelinin kıymetini..Siz esas "o"na kızın..Nevreste ile yanayan görünce Tıbbiyeliyi ne yapacak bakalım Saftirik Vahide..:icon_sorr
Aklıma düşen kurtçukları paylaşayım ki sizde kurtlanın

Şimdi bu alexin son model villası bir dağın üçra köşesinde çok uzak değil belki ama yakında değil ( zarife orda kalacakmı bilinmez ) başlarına her hangi bir şey gelse kim yardım edecek, misal

Köyleri yakıp yıkan çeteciler böyle bir villaya ne yapmaz, eğerki dimitri önce bulsa sütçinin kızı olduğu için zarifeye ne yapmaz, evet alex yanında olacaktır da her zaman değil , malum dimitri hiç yalnız gezmez
Birtanem, ben senin derdini bilimmm..Komutan Cezmi'yi göremedin diye bizi de kurtlandırmak isteysın..Ben kurtlanmadım.Sen derdine yan..

Dimitri hiç bir şey yapamaz..Alex'ten yediği azardan sonra yanlarına yanaşmaya cesaret bile edemez..

evden kacana ceyiz mi yapılırmıs..yok ceyiz meyiz!!:hıh
simdi zarife karnı burnunda babasının elini opmeye mi gelecek!!:blink:
teehh alma aklımı yarappim..en onemlisi fatma anneye ne olacak bakalım kıymetlisinin kactıgını ogrenince..

bu arada doray abla benim aklım kar