Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm Yorumları/4

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

volvox
20-01-08, 10:13
Arkadaşlar yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz.

Tek cümlelik mesajlar, cümlenin tamamını renkli ve/veya koyu(b) yazmak yasaktır. Lütfen sohbet ortamı oluşturmayalım.

Sevgi ve saygılarımla

ZeRReN
20-01-08, 10:15
Yeni başlığımız hayırlı olsun...Sefte yaptim galibaa...:P

Zarife hasta olmasın ne olur...Verem'in tedavisi de zor,o yıllarda...Zengin işi...

gercek14
20-01-08, 10:16

Zarife hasta olmasın ne olur...

yeni başlık hayırlı olsun..neşeli bol sohbetler olur inşallah...

zarifenin durumu iyi görünmüyor...dediğin gibi inşallah hasta değildir...

cann2366
20-01-08, 10:19

Zarife hasta olmasın ne olur...Verem'in tedavisi de zor,o yıllarda...Zengin işi...

işte tamda böyle olur
yine para ihtiyacı filan
bu ailenin ne bitmez dertleri varmış

yeni başlık hayırlı olsun bu arada:happy0064

mause
20-01-08, 10:31
Günaydın Elveda Rumeli dostları:img-wink:

Sonra sizi bulacak çekecek vuracaklar.
İkinizde yanacaksınız.

Fragmanı şimdi ben de izledim.
Baytar dedenin sözlerine bakılırsa Alex Zarife ile kaçma fikrinde sanırım.
Dede de oğlunun başına gelenleri torunu yaşamasın diye çırpınıyor ama nafile.
Gönül ferman dinlemiyor.:icon_sorr
Vahide'nin sahnesi fragmanda bana hiç ağlayan kız hissi vermedi,tabi bu fragman görüşüm.Bir de o sahneyi dizi içinde değerlendirmek lazım.

ZeRReN
20-01-08, 10:35
Vahide'nin sahnesi fragmanda bana hiç ağlayan kız hissi vermedi,tabi bu fragman görüşüm.Bir de o sahneyi dizi içinde değerlendirmek lazım.

Evet yaa...Resmen,gülüyor gibi bir mimik vermiş..Bir çekim ve algı yanılması gibi...Ağız yapısından kaynaklanıyor olabilir...

bitanem_61
20-01-08, 10:40
Doktor türküsü çıktığından beri diyorum hayra alamet değil daha önce alexsin babası hasta olmuştu ve ölmüştü bu sefer de zarifenin hasta olabileceğini söylemiştim vede öyle görünüyor umarım yanılırız

begüm**
20-01-08, 11:01
öncelikle hayırlı olsuun

Zarife hasta fln olmasın ya,Asan'a bebiş geliyor :D

bercis
20-01-08, 11:10
ÖnceLikLe yeni başLığımız hayırLı oLsun:happy0064
Herkes vahidenin sahnesini eleştirmiş ama bence gayet güzeL bi sahne olmuş. Hatta iyi bi oyuncuLuk sergilemiş bile diyebilirim. yani bence gayet doğaLdı.
Alex ile zarife'ye geLirsek inşaLLah kaçabiLirLer yaa. :img-in_lo artık üzüLsünLer istemiyorum. Hele alex garibim her böLümde dayak yiyo! Ona da yazık yani. Bi de fragmanda gördüm zarife ağacın dibine düşüp bayıLıyodu. İnşaLLah bişey olmaz.:sad53:

mavigece07
20-01-08, 11:10
Fragmanı izledim çok gusel bi bölüm yine bizi beklio :happy0064..

Alex in cevap ksmında bölüm sonu olur gibi gelio...ama bence evet demicek..Dilaver ve Meryem evlilikle ilgili bişeler konuşuyolardı bklm nolcak :icon_whis..Mustafa Vahideye bişeyler anlatmaya çalışıyodu , Vahide nin ona kızgınlığı geçmemiş baba die bağrıyo..

Asan pat diye bayıldı...o sahnelerde gülcez gibi gelio...gel pzrtesi gel :happy0064

briTugba
20-01-08, 11:38
allaha bin şükür fragmanı izledim:happy0064

Arkadaşlar alex hayır demiş olmalı çünkü akşam dedesi ona ne yaptın şimdi ikinizide vuracaklar dedi.. alexin üztünde damatlık vardı,dedesinin üzerindede takım gibi bişiy vardı....kanımca şimdide zarifenin hastalığı başlıyacak....offffffffff:icon_sorr

mause
20-01-08, 11:38
Zavallı Ramiz baba müjdelerden bıkmış sanırım:icon_whis
Fragmanda "müjde falan istemiyom"diyor.
(H)atice'nin "ben mi" dediği sahnede sanki başka bir şey konuşuluyor.Yoksa kendi hamileliği açıklandığında bir kadın neden şaşkınlıkla"ben mi"diye sorsun ki.:img-pilot

bitanem_61
20-01-08, 12:02
Eğerki alex evlenmemiş ve dede bu yüzden kızıyorsa alexsin kaçma gibi bir planı varsa bunu açıklamak için zarifelere gelmişse buluşma daha sonradır eee alex haftalık köteğinide yediğine göre bu hafta kaçamazlar o ka çabuk kendini toplayamaz bence

Zarife kiliseye gidip döndükten sonra belkim ağacın oraya gitmiştir vede bayılmıştır ama onu orda kim buluyor bilmem
Bide zarifenin ağacı sanki biraz küçülmüş geldi bana

Ve ve dimitri hep alex zarife aşkına taktık onu unuttuk dimitri işini hiç zamana bırakmadı bu haftanın son sahnesi sütçinin ev baskınıyla bitebilir malum dimitrinin artık çok adamı var o padişahı öldürmek için giderse ve mustafada bunu duyarsa o da evde olmaya bilir bayan kalpaklı olarak vahidede peşine takılırsa evde eli silah tutan kimse kalmaz

umarım bu ka kötü bir yerde bitmez

valla ben bu hafta en çok dilaverle meryem aşkının başlamasına seviniyorum ve onu bekliyorum

eh bide cezmicıgımı:img-blush:img-blush:img-blush

mysterys
20-01-08, 12:11
Zavallı Ramiz baba müjdelerden bıkmış sanırım:icon_whis
Fragmanda "müjde falan istemiyom"diyor.
(H)atice'nin "ben mi" dediği sahnede sanki başka bir şey konuşuluyor.Yoksa kendi hamileliği açıklandığında bir kadın neden şaşkınlıkla"ben mi"diye sorsun ki.:img-pilot

evet ramiz babam süpriz ve müjdelerden oka yorulduki müjde istemiyooomuş:icon_sorr te bilse aileye bir kızancık daha katılıyor... ne ka sevinir... tete büle hAsan gibi bayılır:img-swoon:img-swoon
hatice belki şüphelerinden bahsetmiştir(hani başım dönüyor çok halsizim işte vs vs) o yüzden hamilelikle tecrübeyi evvel olan görümcesi meyrem ona sen hamilemisin demiş olabilir... zarife ve vahide ne ka seviniyor... zarife uzun zamandır böye güzel gülerken görmedik...

alex o saçını kuşlar gagalayısıca sufiyi görünce yüzünü çeviriyo ve zarifeye bakıyor ki olmaz büle bi saçla bi ömür geçmez....deyip zarifenin zarif hali aklına geliyyy ve düğünden kaçiyyy heralde :happy0064

zarifenin verem olması olasılığı düşünmek bile istemiyim... imkansızlıklar azcıktı zaten bide verem olsun yok olmasın üle bişi te dilimi ısırayım...

aman doktor türküsü çok güzeldigerçekten müzik ekibi:happy0064 ellerinize sağlıkkk
yanlız neden dilaver pat diye evlensek diyo anlamadım ben :blink::blink:
te şimdi hani mektuplaşmalar isteyim ben mektuplar olsun..... neden öle bişey demiş olabülü ki? meryem şoka girmiş üle bakay kim olsa bakar söz oraya nasıl gelmiş ki?:img-huh:

te şimdi ikinci fragmanı seyrettimmm....
alex zarifelerin evine gidiyo ve zarife isteyim benden duyasın diyo o arada zarie camdan bakayyy alex: tüm dünya bilsinki ben yanlızca seni sevecem diyo...
baytar dede ikinizde yanacaksınız sizi vuracaklar eğer kaçarsanız diyor...
zarife elinde kırmızı mor gibi bi yazma türü bişi var onu bağlarken bayılıyor....
sonra ağaçta kırmızı bir çaput var(ben onun alexin boynundaki kurdale gibi geldi ama) zarife orda bayıldı...
sonra türk çocuklar geliyo.... alexe sana müslüman kızın yanında gezme demedik mi diyo alex zarife gitsin diyooo sonra alexi kamuş sudan gelene ka dövüyolar galiba allahım bu ka dayağa adam nasıl dayanır... neyse evlenmemiş ya allah sufiya dayanma gücü vermiş dayak zarife yüzünden olsun.....:img-yes:
mr.mrs karakalpaklı gözleri yaşlı gece kavga ediyorlar
vahide: senin için ne ka güzel olmuştur kendine aşık etmek bir köylü kızini diyo...
mustafa ağlıyyy... vahide ağlıyyy... ve mustafa vahideye sarılıyo....ama bu sefer hakketen çok duygulu te gene çok güzelolacak bu bölüm....

bu arada dimitri neden abdülhamite suikast yerine sütçünün evindekileri öldürmeyi planlıyo ateşi büyütüyo onca adam topluyo ama hala küçük işler peşinde?

ahh ahh nolcak bu zarifeyle aleksin hali.:icon_sorr bence aleks sofiyle evlenmeyecek hem evlense bile sofi bundan çok pişman olacak başta zarifeyle mücadele etmeye kalkacak ama engel olamayacak olan yine bu çaresiz aşıklara olacak.çok hazin bir aşk :sad53:

briTugba
20-01-08, 12:17
Eğerki alex evlenmemiş ve dede bu yüzden kızıyorsa alexsin kaçma gibi bir planı varsa bunu açıklamak için zarifelere gelmişse buluşma daha sonradır eee alex haftalık köteğinide yediğine göre bu hafta kaçamazlar o ka çabuk kendini toplayamaz bence

sanmayım o kaa dayak yesin ...sadece biraz gözünü korkutmak istemişlerdir....Zarife'ciğime gelince belkide kilisedeyken alex hayal görmüş olamaz mı? o sırada alex her yerde onu görünce ulmaz deyip düğünden kaçmıştır....zarife'yi o bulabilir...ahhh zarife'm benim verem olma n'olur kaçamazsınız o vakıt:img-wink:...gerçi evde bi tıbbiyeli var ama o hastlık para isteyen bi hastlık...:icon_sorr

gercek14
20-01-08, 12:25
eğerki zarifenin görüntüsü hayal değil ise...

vede alex zarifelere gelip önce benden duy istedim dediğine göre..

demekki alex önce evliliği kabul etti...o cevaptan sonra zarife gitti kiliseden...
alex onu görünce kararından vazgeçip evlenmek istemediğini söyledi...

başta hayır diyeydi ne diye zarifeye gelip son bi kez beni dinle... benden duy istedim desinki...

dedede alexe kızdığına göre düğünün sonu hayırla bitti...

gercek14
20-01-08, 12:27
sanmayım o kaa dayak yesin ...sadece biraz gözünü korkutmak istemişlerdir....Zarife'ciğime gelince belkide kilisedeyken alex hayal görmüş olamaz mı? o sırada alex her yerde onu görünce ulmaz deyip düğünden kaçmıştır....zarife'yi o bulabilir...ahhh zarife'm benim verem olma n'olur kaçamazsınız o vakıt:img-wink:...gerçi evde bi tıbbiyeli var ama o hastlık para isteyen bi hastlık...:icon_sorr

ablası ne göz korkutması çocuk baya baya sopalarla dayak yiyor...vuruyorlar çocuğa baksana düştü yere hepsi üşüştü tepesine...

briTugba
20-01-08, 12:36
ablası ne göz korkutması çocuk baya baya sopalarla dayak yiyor...vuruyorlar çocuğa baksana düştü yere hepsi üşüştü tepesine...

Abliçkom ben gürmedim o sahneyi....hımm demek vurdular he...tüh yaw yüzünde falan hiç dayak yemiş havası yoktu...neyse düğün olmadı yaa bana o yetr...:happy0064 dedecikte hemen baykuş misali ötmeye başladı...:icon_sorr

gercek14
20-01-08, 12:38
Abliçkom ben gürmedim o sahneyi....hımm demek vurdular he...tüh yaw yüzünde falan hiç dayak yemiş havası yoktu...neyse düğün olmadı yaa bana o yetr...:happy0064 dedecikte hemen baykuş misali ötmeye başladı...:icon_sorr

sen birinci fragmanı görmedinmi ablası...birinci fragmanda alexi dövüyorlar..zarifede alex diye bağırıyor...

briTugba
20-01-08, 12:41
sen birinci fragmanı görmedinmi ablası...birinci fragmanda alexi dövüyorlar..zarifede alex diye bağırıyor...

yok izlemedim...kızlarda yarım anlatmış....offff inşllh zarife değildir o...hayal olsun o zamn evlenmeyi hiç kabul etmemiş olur...:happy0064

mause
20-01-08, 13:13
Adamların elinde koca kova sopalar Alex'e vuruyorlar maalesef.:icon_sorr
Zarife engel olmaya çalışıyor ama ne yapabilir ki kuş kadar canı ile.:icon_sorr

Kaymakam ve Meyrem'in mektuplaşmasını istersiniz ama Kaymakam'ın yazdığı mektubu Meyrem nasıl okuyacak?
Bıyıklı,saf (H)asan'a okutsa olmaz.Sizler şimdi Tıbbiyeli okur dersiniz ama o yılların şartlarında dul bir kadıncağız kendisine gelen mektubu(muhtemelen bu mektubun neden geldiğini tahmin ediyordur)başka bir erkeğe nasıl okutsun?:img-yes:

killer50
20-01-08, 13:14
yeni basligimiz öncelikle hayirlara vesile olsun!!!
(yani dizimiz icin)

1.fragmani izleyince dedim herseye ragmen bu bölümde aci o kadarda agir basmayacak,yani ne bilim top oynamalari falan cok güzeldi...

amaaaa 2.fragmanla beraber yikildim resmen.ayyyy ilk defa curbaci dedeme hak verdim,yani bence alex evlenmeyip zarifeyle kacmayi gecirdi aklindan ve dedemde hemen olacaklari anlatti , zarifem ah be zarifem ne bahti kara kizmisin sen,zavallimin hic hak etmedigi halde cekmedigi cile kalmadi,hayat kimilerine karsi cok acimasiz,zarifede bu acidan payini aldi.umarim bu kadariyla kalir.:icon_sorr
ya alex ,ahhh yaktilar beni oda bu acilari hic haketmemisdi,:img-cray:
ben söyle bi düsününce sufiyede kizamiyorum,yani oda ne yapiyosa aski icin yapiyor,sufi olmasada kavusamazlardiki bunlar , yáni onlari ayiran sufi degil kader,insanlarin cahillligi,lütfen bunu göz önünde bulunduralim,sinirimizi baskalarinin üzerine atmayalim.
tabiki olanlarda 1000de 1 de olsa payi vardir,ama onlar kendileri sectiler imkansizi,tabiki kizamazsin insanlara, askin ne zaman gelecegi belli olmaz ama,ya diyecek bisey bulamiyorum...

kizan kaymakamin askini itiraf etmesine sevindim,olacaklari ilerki bölümlerde görecegimiz icin ben dereyi görmeden yorum yapmiycam,onlarin aski hakkinda.

sira mustafayla vahidede,offffff ya bunlardada aci .
sagim aci solum aci ,kaldim cikmaz bi yolda,mustafanin vahideye sarilma sahnesi müthisdi,ama vahidedenin mustafaya sarilacagini pek sanmiyorum, o kacar iceri gider.:icon_sorr

arkadaslar fragmani gördügüme sevinimmi üzülümmü bilemedim,siz bana bi akil verin !!!:sad53:

killer50
20-01-08, 13:16
bu arada fragmani hala izlememis arkadaslar icin 1.ve 2.fragman malum siteye verilmistir,bilmeyenlere duyurulur...

arkadaslar ben simdi anlamadim ,dügünden sonrami konusuyor curbaci dedem alexle(yani olamayan dügünden sonra)???ayyyy icim rahatladi

haa unutmadan zarifem neden bayiliyor arkadaslar,mühüm bisey olmasa bari,
kiza üzüntüden inme indi vallah,allahtan mustafam doktor zarifemi iyilestirir kisa zamanda

bu arada bütün arkadaslardan henüz yorumlarini okumadan yorum yaptigim icin özür dilerim,bazi seyleri tekrarladiysam affolabye

bitanem_61
20-01-08, 13:45
Zarifenin kiliseye gelişi hayal değil bence papazda o yöne dönüyor yanlış görmediysem

Ben ilk başlarda sofinin alexsi sevdiğini düşünüyordum halada seviyordur ama bu ka gurursuz olmasının sebebi onu istemedikleri halde kazanmak duygusu bence sen istemesende benimle evlenmek zorundasın alx başka çare yok demek için zarifeye karşı zafer kazanmak için bak sen sevdin ama ben aldım demek için yoksa yüzüne karşı istenmediğini bin kere söylenince bir insan bu ka evlenmeye diretmez

axid
20-01-08, 13:50
bu arada fragmani hala izlememis arkadaslar icin 1.ve 2.fragman malum siteye verilmistir,bilmeyenlere duyurulur...

arkadaslar ben simdi anlamadim ,dügünden sonrami konusuyor curbaci dedem alexle(yani olayan dügünden sonra)???ayyyy icim rahatladi

haa unutmadan zarifem neden bayiliyor arkadaslar,mühüm bisey olmasa bari,
kiza üzüntüden inme indi vallah,allahtan mustafam doktor zarifemi iyilestirir kisa zamanda

bu arada bütün arkadaslardan henüz yorumlarini okumadan yorum yaptigim icin özür dilerim,bazi seyleri tekrarladiysam affolabye

2. fragmani
nerde bulacagim arkadaslar acil yazin lütfen meraktan ölecegim:icon_sorr

killer50
20-01-08, 13:53
2. fragmani
nerde bulacagim arkadaslar acil yazin lütfen meraktan ölecegim:icon_sorr

kuzencim 2. ve hatta 1.fragmani youtebeden izleyebilirsin canim.
ama izleyince üzülürmüsün sevinirmisin bilemiycem ,cok acikli

axid
20-01-08, 13:56
kuzencim 2. ve hatta 1.fragmani youtebeden izleyebilirsin canim

saol kuzen canim:img-icecr sende olmasan:happy0064

olimbera
20-01-08, 13:58
Te gürdüm 2. fragmani.

Zarife ağacına baktı ya, hani kırmızı bir bez gürdi. O kilisede Alex'in üzerinde olan bezdir, te buraya yazim. Zarife oni görünce bakakaldi, niçın bakakalsin kendi bagladigi çaputa? Hatta onun etkisiyle bile bayılmış olabilir.

Alex & Zarife çiftinin ne olacağı, bu bölüm kesinlikle belli olacak ve umuyorum ki bu gidişat olumlu yönde olacak.(İnşallah!)

İstedim duyuram: Harika Pazar'da yine Elveda Rumeli var.:) Fatma Ana'nın telefonu kızçelerin resmiyle açıliymiş, onu güsterdiler. Erdal Özyağcılar'ın torun sevgisi dediler ve.. az sonra dediler.:icon_sorr Beklemeye değer.:img-wink:

axid
20-01-08, 14:00
Te gürdüm 2. fragmani.

Zarife ağacına baktı ya, hani kırmızı bir bez gürdi. O kilisede Alex'in üzerinde olan bezdir, te buraya yazim. Zarife oni görünce bakakaldi, niçın bakakalsin kendi bagladigi çaputa? Hatta onun etkisiyle bile bayılmış olabilir.

Alex & Zarife çiftinin ne olacağı, bu bölüm kesinlikle belli olacak ve umuyorum ki bu gidişat olumlu yönde olacak.(İnşallah!)

amin insallah kismettttt:img-icecr onlar mutlu onsunlar yeterrrrrrrr bana:happy0064

killer50
20-01-08, 14:04
saol kuzen canim:img-icecr sende olmasan:happy0064

sorun degil canim :img-pilother zaman forumda bulamazsan beni, bir alo de yeter!heheheee

arkadaslar raitinglerimizin yükselmesi icin bütün sülalemizi bu diziyi izlemeleri icin zorluyoruz,oda yetmezse yumruklarimizi kullaniyoruz.ben gerci bu isi kuzenlerimin basinin etini yiyerek anlattim ama,olsun degdi,sayemde 2aile daha ER mübtelasi oldu.hadin kendine güvenenler bu isi dilleriyle ,güvenmeyenler baslarina dikilsinler izleyene kaa bi yere gitmesinler,böylece raitinglerimiz tavan yapacaktir

olimbera
20-01-08, 14:12
Elveda Rumeli'yle ilgili habere geldik arkadaşlar.:happy0064 Erdal Özyağcılar var şimdi. Sevimli mi sevimli bir torunu var onunla oynadığı video görüntülerini gösteriyorlar..:):) Erdal Bey ona Sütçi kıyafetleri getirmiş "Sütçiii" diye bağırtmaya çalışiyler..:):)

Şimdi sıra Fatma Ana'da.. O da kızçelerine pek bir düşkün imiş. İstanbul'dan dönüşlerinde gelir imiş "Kim beni daha çok seviiiyy" der imiş. Esra & Özlem de koşa koşa atlarlar imiş Şebnem Hanım'ın boynuna..:):)

Haber bitti. Kısa gösterdiler bu sefer..:icon_sorr Zaten bende şans olsa o uzun gösterdiklerinde evde olurdum...:icon_sorr

gercek14
20-01-08, 14:21
Te gürdüm 2. fragmani.

İstedim duyuram: Harika Pazar'da yine Elveda Rumeli var.:) Fatma Ana'nın telefonu kızçelerin resmiyle açıliymiş, onu güsterdiler. Erdal Özyağcılar'ın torun sevgisi dediler ve.. az sonra dediler.:icon_sorr Beklemeye değer.:img-wink:aaa evet ablası..senin yazını okuduktan sonra fragmana baktım evet alexin düğünde boynundaki kırmızı bez..
demekki zarife düğüne gerçekten gitti..
ağaca o kırmızı bezin asıldığını görünce alexin oraya geldiğini anladı..ama zarife bayılırken kırmızı bez elindeydi..

olimbera
20-01-08, 14:29
aaa evet ablası..senin yazını okuduktan sonra fragmana baktım evet alexin düğünde boynundaki kırmızı bez..
demekki zarife düğüne gerçekten gitti..
ağaca o kırmızı bezin asıldığını görünce alexin oraya geldiğini anladı..ama zarife bayılırken kırmızı bez elindeydi..

Almıştır eline bakmıştır abliçkom.:img-yes: Zaten bayılmadan önce asamayacagi için, kesinlikle Alex'in boynundaki o kırmızı şey.(Artık ne deniyse ona..:)) Nikahtan sonra gelmiştir agacin yanına bağlayıp gitmiştir. Tabii bu davranışını "nikahta evet dedim"e de yorabiliriz "hayır dedim"e de.. Yarın akşama kadar çatlayacağım vallahi..:icon_sorr

gercek14
20-01-08, 14:35
Almıştır eline bakmıştır abliçkom.:img-yes: Zaten bayılmadan önce asamayacagi için, kesinlikle Alex'in boynundaki o kırmızı şey.(Artık ne deniyse ona..:)) Nikahtan sonra gelmiştir agacin yanına bağlayıp gitmiştir. Tabii bu davranışını "nikahta evet dedim"e de yorabiliriz "hayır dedim"e de.. Yarın akşama kadar çatlayacağım vallahi..:icon_sorr

bak bence alex zarife oraya gelmeden önce evliliği kabul edip evet dedi...
zarife bunu duyunca kaçtı..
alex te zarifeyi gördükten sonra evlilikten vazgeçti..
ve zarifenin peşinden ağaca gitti..fakat zarife ağacın orda değil..sonra o kırmızı şeyi bağladı...
ertesi gün zarife o kırmızı bezi görünce şaşırdı...o bezi neden çıkarttı onu bilmem..ama sonrasında bayıldı...belkide onu baygın olarak alex bulacak..bilmiyim..

olimbera
20-01-08, 14:43
bak bence alex zarife oraya gelmeden önce evliliği kabul edip evet dedi...
zarife bunu duyunca kaçtı..
alex te zarifeyi gördükten sonra evlilikten vazgeçti..
ve zarifenin peşinden ağaca gitti..fakat zarife ağacın orda değil..sonra o kırmızı şeyi bağladı...
ertesi gün zarife o kırmızı bezi görünce şaşırdı...o bezi neden çıkarttı onu bilmem..ama sonrasında bayıldı...belkide onu baygın olarak alex bulacak..bilmiyim..

Çok dogri deysın, olabilir.:) Zaten Alex onu gördüğünde mumu eline veriydi sanki papaz. Çok bilgim yok, ama bu yeminden sonra oluyor galiba.:img-yes: Tabii törenin yarısında damat kaçınca geçersiz sayılıyordur inşallah abliçkom, sen bir şey biliy misın?:icon_whis

Sonuç olarak evlenmeyecegine dair bir sürü kanıt var. Bir kere o sopalı gençler.. Biliyiz ki Alex'in Sufi'yle evlenecegi köye duyruldugunda herkes 180 derece dönüp ailemize yine iyi davranmaya başlamış idi. Yine bir tepki varsa, bu demektir ki nikah gerçekleşmemiş.:img-yes:

Fragmanda "İstedım benden duyasın" diyor Alex. Bunu pekala evlenmediğini haber vermek için de söylemiş olabilir. İlle de "Evlendim" diyecek diye bir şey yok bu lafın ardından. Evlenmekten vazgeçmiştir, artık uyanmıştır ve o yüzden "Herkes duysun ben ömrüm boyunca Zarife'yi seveceğim" gibi sözler sarf ediyordur evin önünde.(Bu paragraf biraz karışık oldu sanki.. kusura bakmayın artık..:))

hemsire
20-01-08, 14:44
Elveda Rumeli'yle ilgili habere geldik arkadaşlar.:happy0064 Erdal Özyağcılar var şimdi. Sevimli mi sevimli bir torunu var onunla oynadığı video görüntülerini gösteriyorlar..:):) Erdal Bey ona Sütçi kıyafetleri getirmiş "Sütçiii" diye bağırtmaya çalışiyler..:):)

Şimdi sıra Fatma Ana'da.. O da kızçelerine pek bir düşkün imiş. İstanbul'dan dönüşlerinde gelir imiş "Kim beni daha çok seviiiyy" der imiş. Esra & Özlem de koşa koşa atlarlar imiş Şebnem Hanım'ın boynuna..:):)

Haber bitti. Kısa gösterdiler bu sefer..:icon_sorr Zaten bende şans olsa o uzun gösterdiklerinde evde olurdum...:icon_sorr

selam yeni baslıgımız hayırlı olsun bende harika pazarı izledim erdal beyın torununa olan davranısı cok harıkaydı. torunuda cok tatlı . kucik sütcii olmus :img-blush fatma anamızda kizlerle gorundu . dizi arkasında olan yakınlık dizimizede yansıyo demek kizcelerle olan halleri cok samimiydi.

gercek14
20-01-08, 14:48
Çok dogri deysın, olabilir.:) Zaten Alex onu gördüğünde mumu eline veriydi sanki papaz. Çok bilgim yok, ama bu yeminden sonra oluyor galiba.:img-yes: Tabii törenin yarısında damat kaçınca geçersiz sayılıyordur inşallah abliçkom, sen bir şey biliy misın?:icon_whis

Sonuç olarak evlenmeyecegine dair bir sürü kanıt var. Bir kere o sopalı gençler.. Biliyiz ki Alex'in Sufi'yle evlenecegi köye duyruldugunda herkes 180 derece dönüp ailemize yine iyi davranmaya başlamış idi. Yine bir tepki varsa, bu demektir ki nikah gerçekleşmemiş.:img-yes:

Fragmanda "İstedım benden duyasın" diyor Alex. Bunu pekala evlenmediğini haber vermek için de söylemiş olabilir. İlle de "Evlendim" diyecek diye bir şey yok bu lafın ardından. Evlenmekten vazgeçmiştir, artık uyanmıştır ve o yüzden "Herkes duysun ben ömrüm boyunca Zarife'yi seveceğim" gibi sözler sarf ediyordur evin önünde.(Bu paragraf biraz karışık oldu sanki.. kusura bakmayın artık..:))
ablası ben onların düğünlerindeki adetleri bilmemki...

ama sofi gülerek alexe bakıyor demekki alex evet dedi...
sadece alexin elinde mum var...alexin kafasını çevirirken ki sofiye soruılma sahnesi heralde...
sofi cevap vermeden alex zarifeyi görüyor..sofide elini yemin eder gibi yapmış...

ama en sonunda dede alexe kızıyor..buda düğünün olumsuz sonuçlandını gösterir...
evlilik olmadı bu kesin...

cümlelerin karışıklına gelince boşver ablası...bende yazarken aklıma farklı şeyler geldikçe yazıyorum..karşık ve devrik cümleler oluyır ama olsun..

olimbera
20-01-08, 14:55
selam yeni baslıgımız hayırlı olsun bende harika pazarı izledim erdal beyın torununa olan davranısı cok harıkaydı. torunuda cok tatlı . kucik sütcii olmus :img-blush fatma anamızda kizlerle gorundu . dizi arkasında olan yakınlık dizimizede yansıyo demek kizcelerle olan halleri cok samimiydi.

Gerçekten de olmuşti "Kızancik Sütçi"..:) Pek bir sevimliydi maşallah. Büyüyünce dedesi gibi başarılı olur inşallah.(Kafiyeli mi oldu ne?:))

ablası ben onların düğünlerindeki adetleri bilmemki...

ama sofi gülerek alexe bakıyor demekki alex evet dedi...
sofiye sorulmadan zarifeyi görmüştür...

ama en sonunda dede alexe kızıyor..buda düğünün olumsuz sonuçlandını gösterir...
evlilik olmadı bu kesin...

cümlelerin karışıklına gelince boşver ablası...bende yazarken aklıma farkloı şeyler geldikçe yazıyorum..karşık ve devrik cümleler oluyır ama olsun..

Te o da dogri abliçkom.. Çok merak ettim sorim işte herkese..:)

Evet evet Dede kıziy.. Bu da demektir ki olmadı bu dügün. Sufigiller de geldikleri gibi Üsküp'e döndüler.. Evet... evet..:img-yes:(Te aklım gidey başimdan:blink:, her sözde, her sahnede bu evliligin olmadıgına dair kanıt aramaya başladım..:icon_whis:))

Evet, te ondan oliy.. Neyse, derdimizi anlatabiliyiz en azından..:)

gercek14
20-01-08, 14:59
Gerçekten de olmuşti "Kızancik Sütçi"..:) Pek bir sevimliydi maşallah. Büyüyünce dedesi gibi başarılı olur inşallah.(Kafiyeli mi oldu ne?:))

Te o da dogri abliçkom.. Çok merak ettim sorim işte herkese..:)

Evet evet Dede kıziy.. Bu da demektir ki olmadı bu dügün. Sufigiller de geldikleri gibi Üsküp'e döndüler.. Evet... evet..:img-yes:(Te aklım gidey başimdan:blink:, her sözde, her sahnede bu evliligin olmadıgına dair kanıt aramaya başladım..:icon_whis:))

Evet, te ondan oliy.. Neyse, derdimizi anlatabiliyiz en azından..:)

te o halde zarife düğüne gelmeseydi alex evlenmiş olacaktı...

zarife niçin bayılmıştır..bi tahminin varmı...

olimbera
20-01-08, 15:05
te o halde zarife düğüne gelmeseydi alex evlenmiş olacaktı...

zarife niçin bayılmıştır..bi tahminin varmı...

Evet eger tahminimiz tutarsa üle..:icon_sorr Neyse evlenmeyecekler ya.. şu Sufi belası bir gitsin de rahatlayalım biraz.:img-yes:

Düşünim, düşünim aklıma dogri düzgün bır şey gelmey abliçkom. Ancak ne olmaması gerektigini hemen süleyem: Çok rica ediyorum senaristlerimizden feci bir hastalığa falan yakalanmış olmasın.:img-fie: Ailemizin başında o ka bela var ki, fazla gelir artık Zarife'nin aşkından ince hastalığa yakalanması, yataklara düşmesi gibi bir durum.:icon_sorr

gercek14
20-01-08, 15:13
Evet eger tahminimiz tutarsa üle..:icon_sorr Neyse evlenmeyecekler ya.. şu Sufi belası bir gitsin de rahatlayalım biraz.:img-yes:

Düşünim, düşünim aklıma dogri düzgün bır şey gelmey abliçkom. Ancak ne olmaması gerektigini hemen süleyem: Çok rica ediyorum senaristlerimizden feci bir hastalığa falan yakalanmış olmasın.:img-fie: Ailemizin başında o ka bela var ki, fazla gelir artık Zarife'nin aşkından ince hastalığa yakalanması, yataklara düşmesi gibi bir durum.:icon_sorrevet bencede..sofiden bıktık artık...
zarifeyi ince hastalığa yakalatıp yatağa düşürmesinler....

bu arada sofiye kızmayalım oda aşık diye yazılmış...
aşık olan kişi zarife olayından önce neden alexin peşinden gelmemişte zarife olayı çıkınca köye geldi..

zengin kızı şımarık kız...hem o alışmış...herşeyi elde etmeye..alexi seviyor olabilir..ama kendini sevmeyediğini söyleyen bir erkekle hatta evlenme dışında benden bişey bekleme diyen bir erkekle hala evlenebiliyorsa buda normal olmadını gösterir...

alexin zarifeye aşık oldunu ve zarifenin gece alexlerin evine geldiğini köylüye yayanda sofi değilmi..olayların bu kadar hızlı ilerlemesine ve üzüntülere sofininde parmağı yokmu...

weasleys
20-01-08, 15:19
sofiyi ben de sevmiyorum, rolünü sevmiyorum ama sofiyi oynayan oyuncuyu çok beğeniyorum. çok dozunda oynuyor.çok başarılı bence...

olimbera:) kaymakam da icraat var bu bölüm:)

siyah-beyaz
20-01-08, 15:24
Acaba gene damdaki Naamık mı geldi???De Zarife'cik bayıldı....

Bu evliliğin olacağını zaten hiç düşünmedim...Herhalde Aleks*Yapamıyacağım,başkasını seviyorum*diyecek...Zarife diyemez gene tüm köy ilişkisini keser yoksa...

olimbera
20-01-08, 15:24
evet bencede..sofiden bıktık artık...
zarifeyi ince hastalığa yakalatıp yatağa düşürmesinler....

bu arada sofiye kızmayalım oda aşık diye yazılmış...
aşık olan kişi zarife olayından önce neden alexin peşinden gelmemişte zarife olayı çıkınca köye geldi..

zengin kızı şımarık kız...hem o alışmış...herşeyi elde etmeye..alexi seviyor olabilir..ama kendini sevmeyediğini söyleyen bir erkekle hatta evlenme dışında benden bişey bekleme diyen bir erkekle hala evlenebiliyorsa buda normal olmadını gösterir...

alexin zarifeye aşık oldunu ve zarifenin gece alexlerin evine geldiğini köylüye yayanda sofi değilmi..olayların bu kadar hızlı ilerlemesine ve üzüntülere sofininde parmağı yokmu...

Evet alışmış her istedigini elde etmeye herhalde. Ancak dediğin gibi insan nasıl göz göre göre kendini sevmeyen birinin peşinden bu ka koşar benim aklım almay. Gurursuz ve hafiften de salak bir tip Sufi. Gurursuzluğu zaten her davranışıyla belli oluyor. Salaklığı ise her şeye rağmen Alex'le evlenmek istemesinden aşikar. Alex onu sevmiyor, evlenmesinin tek nedeni zorda olması. Bir anlığına evlendiklerini varsayalım. Sufi hiçbir şekilde mutlu olamayacak. Her gün uğraşacak Alex için ama Alex'in ona bir kere bile içten gülümsediğini görmeyecek. Be akılsız Sufi, düşünemey misın bunlari? Git seni seven birini bul kendine, sen de rahatla Alex ile Zarife de..!

Tabii ki abliçkom. Olayların bu noktaya gelmesi, büyük oranla onun eseri. Bir kere köye yayılmasaydı, her şey çok daha kolay olacaktı. Ancak Sufi sağolsun herkes biliy..:icon_sorr

meander
20-01-08, 15:27
merhaba arkadaslar ilk defa yazıyorum buraya
cevremdeki herkes elveda rumelinin çok güzel cok komik ve akıllıca replikleri olan bir dizi oldugunu söylüyor gecen gün son bölümün tekrarını izledim gercekten eglenceli ve cok kaliteli bir dizi bende artık bir elveda rumeli izleyicisiyim aranıza alırsınız umarım benide :D

killer50
20-01-08, 15:29
sofiyi ben de sevmiyorum, rolünü sevmiyorum ama sofiyi oynayan oyuncuyu çok beğeniyorum. çok dozunda oynuyor.çok başarılı bence...

merabalar ablam,sofiyi bende sevmiyorum ama bu olan olaylarlada büyük bir alakasi yok(yani son yaptiklari haric)dedimya sofi sadece bir sebep,sofi olmasa senaristler baska birini getirirdi,lütfen

olimbera
20-01-08, 15:33

Evet, katılıyorum.:img-yes: Karakteri sevmesem de, oyuncu başarılı.:)

Sorma, nasıl sevindim anlatamam..:) Sonunda bakışmalardan ileri gidebilecekler. Gerçi ben o teklifin prova olduğunu düşünüyorum. Adam daha iki kelimeyi bir araya getiremezken Meryem'in karşısında, nasıl evlenme teklif etsin ki? Prova edecek edecek beceremeyecek, sonra mektup yazmaya karar verecek bence.:img-wink:

meander hoşgeldinn..:happy0064

merveve
20-01-08, 15:33
ama bu bölüm çok hüzünlü yahuuuu...fregmanı bidaha izledim heleki vahide ile mustafanın sahnesini cok merak ediyorum ...birbirlerine sarılıp ağlıyolar :sad53:..bide sonunda herlade zarife düğünde alexi gördüketen sonra alex düğünü bırakıp peşinden gidecek zarifenin

briTugba
20-01-08, 15:36

O kırmızı şey eğer türk olsaydı takılar için hazırlanmış derdim ama türk değil ;)
Bence onu takmasında ki sebep hayır evlenmedim demek...:img-yes:
meander Hoşgeldin....

weasleys
20-01-08, 15:40
Evet, katılıyorum.:img-yes: Karakteri sevmesem de, oyuncu başarılı.:)

Sorma, nasıl sevindim anlatamam..:) Sonunda bakışmalardan ileri gidebilecekler. Gerçi ben o teklifin prova olduğunu düşünüyorum. Adam daha iki kelimeyi bir araya getiremezken Meryem'in karşısında, nasıl evlenme teklif etsin ki? Prova edecek edecek beceremeyecek, sonra mektup yazmaya karar verecek bence.:img-wink:

meander hoşgeldinn..:happy0064

olsun kendine kendine kıvrandığını görmek de güzel olacak...itirafını duymak. zaten pek şapşallaşıyor meryemi görünce, gülesim geliyor benim izlerken:)

olimbera
20-01-08, 15:46
olsun kendine kendine kıvrandığını görmek de güzel olacak...itirafını duymak. zaten pek şapşallaşıyor meryemi görünce, gülesim geliyor benim izlerken:)

Evet, çok eğleneceğiz orası açık.:) Meryem sadece kalakalıyor, ama Dilaver hem aptallaşıyor hem de mantıklı bir şeyler söylemeye çabalıyor. Tabii oraya tam gülmelik müthiş sahneler çıkıyor. Dilaver sonunda anladı aşık olduğunu(zira Meryem'i görüdüğünde algılar kapanıyordu, şuursuzlaşıyordu. O açıdan henüz pek bir şey anlayamamıştı galiba.:)) artık hem romantik, hem komik sahneler bizi bekliyor.=))

Yalnız söylemeden geçemeyeceğim, ben bakışmalarını yine de izlemek istiyorum.=)) Gözlerle bu kadar mı çok şey anlatılır? Vallahi Erman Bey de Suzan Hanım da müthişler...:happy0064

- AMON -
20-01-08, 16:02
Arkadaşlar merhaba,

Elveda Rumeli'nin, 7. başlığı diziye ve forum

üyelerine hayırlı olsun.

Dizinin 17. bölümü, ilginç ve heyecanlı bir bölüm

olacağa benziyor, bu hafta Zarife-Alex,

Meryem-Dilaver ve Vahide-Tıbbiyeli Mustafa çiftleri

açısından gelişmeler var, izleyip hep beraber

göreceğiz.

Herkese saygılarımla.

THORNANDROSE
20-01-08, 16:16

Sevgili olimbera bende mumun yeminden sonra olduğunu biliyorum ve hristiyan yemin ettikten papaz onları kutsadıktan sonra gitsede evlenmiş sayılıyo diye biliyorum evlendikten sonra zaten boşanma diye bişey yok

Ama birde hangi mezhebe ait olduğunu bilmiyorum eğer çocuk olmazsa kilise düğünü geçersiz sayılıyo geçerli olması için çocuğun doğması ve kilisede vaftiz edilmesi gerekiyo diye biliyorum

Umarım evet dememiştir yoksa geri dönüşü yok

Birde kilise düğününde gelini babası getirmiyomuydu kiliseye burda alex ile sofi kolkola girmiş kolkola girmek adet ama papazın önüne gelince olması lazım benmi yanlış biliyorum?

Sizlere iyi akşamlar iyi yorumlar

axid
20-01-08, 16:30
merabalar ablam,sofiyi bende sevmiyorum ama bu olan olaylarlada büyük bir alakasi yok(yani son yaptiklari haric)dedimya sofi sadece bir sebep,sofi olmasa senaristler baska birini getirirdi,lütfen

aynen katiliyorum cok güzel özetlemissin arkadasim tebrikler

@ly
20-01-08, 16:35
Sevgili olimbera bende mumun yeminden sonra olduğunu biliyorum ve hristiyan yemin ettikten papaz onları kutsadıktan sonra gitsede evlenmiş sayılıyo diye biliyorum evlendikten sonra zaten boşanma diye bişey yok

Ama birde hangi mezhebe ait olduğunu bilmiyorum eğer çocuk olmazsa kilise düğünü geçersiz sayılıyo geçerli olması için çocuğun doğması ve kilisede vaftiz edilmesi gerekiyo diye biliyorum

Umarım evet dememiştir yoksa geri dönüşü yok

Birde kilise düğününde gelini babası getirmiyomuydu kiliseye burda alex ile sofi kolkola girmiş kolkola girmek adet ama papazın önüne gelince olması lazım benmi yanlış biliyorum?

Sizlere iyi akşamlar iyi yorumlar

Geçmiş yorumlarınızı okuyamadım (vakitsizlik...) kafam karıştı şimdi...Ne mumu...ne evliliği...ne boşanması ya...O evlilik olmayacak te o kaa...! Pürsıçan'ı da basarım...Adam filmi de basarım...En çok da ağlarım...:img-cray:

Alex Ortodox değil mi...? Katolikler boşanamıyordu bildiğim kadarıyla...hem neden bunu yazdım ben...ev-len-me-ye-cek-leeerrrr :img-cool2

Fragmanda zarife kiliseye geliyormuş...!!! Çok şaşırdım. Zarife büle bişi yapmaya cesaret edebilir mi...? Yapamaz bence...Rüya sahnesi filan olmasın...Belki kilise sahnesi hepten rüyadır...Evet evet...kesin üledir....evlenmeyecekler....evlenemezler...Alex Zarife'ye...senaristim de bize yapmaz büle bişey...(bkz. kendi kendini ikna etmeye çalışan fanatik izleyici...kurgu ile gerçeği ayırt edemeyen bi zavallı...:icon_sorr )

Epsi rüya bence epsi...:img-yes:

THORNANDROSE
20-01-08, 16:43
Geçmiş yorumlarınızı okuyamadım (vakitsizlik...) kafam karıştı şimdi...Ne mumu...ne evliliği...ne boşanması ya...O evlilik olmayacak te o kaa...! Pürsıçan'ı da basarım...Adam filmi de basarım...En çok da ağlarım...:img-cray:

Alex Ortodox değil mi...? Katolikler boşanamıyordu bildiğim kadarıyla...hem neden bunu yazdım ben...ev-len-me-ye-cek-leeerrrr :img-cool2

Fragmanda zarife kiliseye geliyormuş...!!! Çok şaşırdım. Zarife büle bişi yapmaya cesaret edebilir mi...? Yapamaz bence...Rüya sahnesi filan olmasın...Belki kilise sahnesi hepten rüyadır...Evet evet...kesin üledir....evlenmeyecekler....evlenemezler...Alex Zarife'ye...senaristim de bize yapmaz büle bişey...(bkz. kendi kendini ikna etmeye çalışan fanatik izleyici...kurgu ile gerçeği ayırt edemeyen bi zavallı...:icon_sorr )

Epsi rüya bence epsi...:img-yes:

Sevgili aly_73,
önceki sayfalarda olimbera ve gercek_14 alexin zarifenin ağacına boynundaki o kırmızı şeyi bağlamasını ve evliliğini tartışıyolardı olimbera fragmanda papaz alexe mum veriyodu mum yemin ettikten sonra verilmiyormuydu dedi

Bende onlara cevap olarak yazdım bende yeminden sonra veriliyo diye biliyodum.Eğer yemin etmişse geri dönüşü yok diye biliyorum.İnşallah ikimizde yanlış biliyoruzdurda yeminden öncedir

Ama yazdığım gibi bi yerde çocuk olmadıkça kilise düğünü geçersiz sayılıyo

Baytar efendi Alexe ikinizide vururlar dediğine göre evlenmiyo demekki yemin etmedi (inşallah)

Ayrıca zarifenin kiliseye gelme sahnesi gerçektir çünkü papazda kapıya doğru bakıyo o esnada.Hem ortodokslardada boşanma pek yok katolikler kadar katı olmasada yok diye biliyorum.
Çok karışık oldu ama :icon_whis

cann2366
20-01-08, 17:29
aleks zarifeye evlenmeyeceğim dese
bu kararını çurbacıya açıklasa ve çurbacı da sizi vururlar dese
aleksin de zarifeyi riske atmamayı istediği için erşeyi kabullense
evlenseler
zarife orda baksa kilisede
sonra alekste hala öyle ama napalım kader dese
zarife üzülse ağlasa ve bayılıp verem olsa

bence böyle olacak:icon_whis

@ly
20-01-08, 17:37
Sevgili aly_73,
önceki sayfalarda olimbera ve gercek_14 alexin zarifenin ağacına boynundaki o kırmızı şeyi bağlamasını ve evliliğini tartışıyolardı olimbera fragmanda papaz alexe mum veriyodu mum yemin ettikten sonra verilmiyormuydu dedi

Bende onlara cevap olarak yazdım bende yeminden sonra veriliyo diye biliyodum.Eğer yemin etmişse geri dönüşü yok diye biliyorum.İnşallah ikimizde yanlış biliyoruzdurda yeminden öncedir

Ama yazdığım gibi bi yerde çocuk olmadıkça kilise düğünü geçersiz sayılıyo

Baytar efendi Alexe ikinizide vururlar dediğine göre evlenmiyo demekki yemin etmedi (inşallah)

Ayrıca zarifenin kiliseye gelme sahnesi gerçektir çünkü papazda kapıya doğru bakıyo o esnada.Hem ortodokslardada boşanma pek yok katolikler kadar katı olmasada yok diye biliyorum.
Çok karışık oldu ama :icon_whis

Zarife çok acı çekiyor. ama olayı kabullenmiş durumda. Alex'e ne dedi..? " üzgün değilim...beni sevdiğini biliyorum..." Yani Alex'in Sofi ile evlenmesini kabullendi. Bu durumu dayanılır hale getiren nokta ise "Alex'in kendisini seviyor olması..." Bu durumda Zarife'nin, düğün esnasında kiliseye gitmesi çok abes geldi bana...Zarife kendisi cesaret edebilse bile, ailesini düşünerek böyle fevri bir harekette bulunamaz. Kendisi yüzünden babasının ve ailesinin yaşadığı güçlükleri unutmuş olamaz. Karakterine de aykırı. O acısını sessizce...kimseye zarar vermeden, içinde yaşayacak bir yapıya sahip....Bu nedenle tüm kilise sahnesinin rüya olabileceğini düşündüm...Umarım haklıyımdır :icon_sorr

ébruli
20-01-08, 17:45
fragmanı yenı izledim bende
okuyamadım tüm yorumları ama bende o sahnenin rüya olabilme ihtimalini dusunuyorum

benimde dayanagım madem zarife kararlı madem ailesini tercih etti kimseyi üzmemeyi seçti
kliseye gitmesi herşeyi şu ana kadar dayandığı karşısında durduğu herşeyi bir anda yıkar
tum kasabanın gözu onunde gidip alexin vazgeçmesine neden olmaz zarife

ortodokslarla ilgili kesinlikle boşanma yoktur dıye bı kural yok katoliklerde oldugu gibi
fakat dönemin getirdiği katı kurallar var tabi hem musluman hem hrıstıyanlar için

ZeRReN
20-01-08, 18:27

Gerçekten oyuncu müthiş...Jestler,mimikler...Aslında hoş bir kız ama resmen nefret ettirdi kendinden...Çok beğendim oyunculuğunu,ne yalan diyim...:img-wink:

cann2366
20-01-08, 18:30
Gerçekten oyuncu müthiş...Jestler,mimikler...Aslında hoş bir kız ama resmen nefret ettirdi kendinden...Çok beğendim oyunculuğunu,ne yalan diyim...:img-wink:

performansı pek güzel ama bana yaşlı geliyor ,
belkide yapılan makyajlar ve karakteri çirkin gösterme amaçlıdır
adını biliyorsunuz mu:P

ZeRReN
20-01-08, 18:37
performansı pek güzel ama bana yaşlı geliyor ,
belkide yapılan makyajlar ve karakteri çirkin gösterme amaçlıdır
adını biliyorsunuz mu:P

Ben adını bilmiyorum ama merak ettim açıkçası...Yanlız,iyi bir makyaj yapıldığını düşünüyorum,ben de.Belli hatlar çok ustaca vurgulanmış...Makedonya ekibi her anlamda profesyonel,çok açık...Bizimkiler iyi dikkat etseler ince ayrıntılara....

cann2366
20-01-08, 18:52
Ben adını bilmiyorum ama merak ettim açıkçası...Yanlız,iyi bir makyaj yapıldığını düşünüyorum,ben de.Belli hatlar çok ustaca vurgulanmış...Makedonya ekibi her anlamda profesyonel,çok açık...Bizimkiler iyi dikkat etseler ince ayrıntılara....

ben fazla makyaj yapıldığını düşünüyorum
gerçi öyle dikkatli bakmışlığım resimlerde incelemişliğim yok ama
bende merak ettim nedir acaba ismi

neville
20-01-08, 18:58
sofiyi oynayan oyuncuyu ben de çok beğeniyorum. hani günümüzün etrikacı kadınları gibi değil ama bakışlarını çok güzel ayarlıyor. halbuki daha masum bir yüzü var...

weasleys yine yeni bir konu açmış...

ZeRReN
20-01-08, 19:04
Ben bu Makedon oyunculara hayran oldum...Ne güzel oynuyorlar,ne güzel tiplemeler yapıyorlar...Bizimkilerin iyi ders alması lazım!...Ayakta alkışlamak istiyorum izninizle,helal olsun valla....:happy0064

neville
20-01-08, 19:12
Ben bu Makedon oyunculara hayran oldum...Ne güzel oynuyorlar,ne güzel tiplemeler yapıyorlar...Bizimkilerin iyi ders alması lazım!...Ayakta alkışlamak istiyorum izninizle,helal olsun valla....:happy0064

sofiyi oynayan oyuncuyu bilmiyorrum ama dğer oyuncular tiyatro kökenli ve saanırım çok erken başlamışlar.. haliyle çok tecrübeliler. o tecrübe de yansıyor oyunlarına. bir de makedonya eski yugoslavyadan bir parça. bildiğim kadarıyla eğtim sistemleri çok sıkı...(komünizm dönemi) haliyle disiplin önemli olsa gerek...

ZeRReN
20-01-08, 19:15
sofiyi oynayan oyuncuyu bilmiyorrum ama dğer oyuncular tiyatro kökenli ve saanırım çok erken başlamışlar.. haliyle çok tecrübeliler. o tecrübe de yansıyor oyunlarına. bir de makedonya eski yugoslavyadan bir parça. bildiğim kadarıyla eğtim sistemleri çok sıkı...(komünizm dönemi) haliyle disiplin önemli olsa gerek...

Disiplin,özveri,emek...Ne kadar önemli şeyler!Çok farklılar,çok....

siyah-beyaz
20-01-08, 19:28
Meryem sadece kalakalıyor, ama Dilaver hem aptallaşıyor hem de mantıklı bir şeyler söylemeye çabalıyor.

E tabii aşk konusunda Meyrem 1-0 önde..Belki bu ikinci aşkı...Nasıl davranılır,neler yaşanır az çok biliyor...

Ben de nikah sahnesinin rüya olmasını çok isteyim...Olabilir de...

hemsire
20-01-08, 19:42
Disiplin,özveri,emek...Ne kadar önemli şeyler!Çok farklılar,çok....

hepsine katılıyorum .birde bu özelliklere alcakgönüllük te eklenmis ben en azından biriyle konusoyorum .

ZeRReN
20-01-08, 19:47
hepsine katılıyorum .birde bu özelliklere alcakgönüllük te eklenmis ben en azından biriyle konusoyorum .

Ne diyebilirim ki,sıkıyorsa,bizim böyyük oyuncu şöhretlerden birine yanaşsınlar bakalım insanlar...Bizim dizimizin,genel olarak farkı bu işte,sadece Makedonya kadrosu değil,tüm ekibimiz sımsıcak...Ne güzel,ne harika...:P

Meyrem-Dilaver aşkı,benim en merakla beklediğim gelişmelerden...Umarım,tadını çıkararak verirler,aceleye getirmeden!

@ly
20-01-08, 20:00
Ne diyebilirim ki,sıkıyorsa,bizim böyyük oyuncu şöhretlerden birine yanaşsınlar bakalım insanlar...Bizim dizimizin,genel olarak farkı bu işte,sadece Makedonya kadrosu değil,tüm ekibimiz sımsıcak...Ne güzel,ne harika...:P

Meyrem-Dilaver aşkı,benim en merakla beklediğim gelişmelerden...Umarım,tadını çıkararak verirler,aceleye getirmeden!

Daha nasıl aceleye gelecek kumrim kumrim...! Adam pat diye evlenelim diyor...! Nedenn....? Niçın...? Neden sebep kızan kaymakamım evlenelim diyor..? Senaristim, nolur bu kaa hızlı ilerlemeyin...!!!

ZeRReN
20-01-08, 20:06
Daha nasıl aceleye gelecek kumrim kumrim...! Adam pat diye evlenelim diyor...! Nedenn....? Niçın...? Neden sebep kızan kaymakamım evlenelim diyor..? Senaristim, nolur bu kaa hızlı ilerlemeyin...!!!

Zaten beni panikleten de bu!Umarım,bu konuşmanın mantıklı bi açıklaması vardır...Gazete için,Meyrem'in,Dilaver'in evine rahatça girip çıkabilmesi için bir bahane olarak düşünülmüş birşey olabilir derim ben,bu evlilik olayına...Çünkü,Dilaver'in teklifi hiç romantik görünmedi bana...Daha doğrusu,teklif gibi görünmedi...Sanki,seçenekler gözden geçiriliyor gibiydi daha çok...

@ly
20-01-08, 20:15
Zaten beni panikleten de bu!Umarım,bu konuşmanın mantıklı bi açıklaması vardır...Gazete için,Meyrem'in,Dilaver'in evine rahatça girip çıkabilmesi için bir bahane olarak düşünülmüş birşey olabilir,derim ben bu evlilik olayı...Çünkü,Dilaver'in teklifi hiç romantik görünmedi bana...Daha doğrusu,teklif gibi görünmedi...Sanki,seçenekler gözden geçiriliyor gibiydi daha çok...

Yani bu bir bahane olabilir mi...? Hani geçen gün yazmıştım. Kızan kaymakam görevden alındığı halde kasabada kalıyor. gazete de gizli basılacağına göre kızan kaymakamın Pürsıçan da ne işi var...? Kaymakamıma yeni bir iş...yeni bir aşk....:icon_whis

Yalnız ben henüz fragmanı izlemedim. Eğer teklif hissi değilse, bir seçenek olarak düşünülmüşse, Meyrem adına çok üzülürüm :icon_sorr Zaten bu güne kaa yüzü gülmemiş, şimdi böyle bir teklif çok yaralar Meyrem'i :icon_sorr

teomanresat
20-01-08, 20:20
Yani bu bir bahane olabilir mi...? Hani geçen gün yazmıştım. Kızan kaymakam görevden alındığı halde kasabada kalıyor. gazete de gizli basılacağına göre kızan kaymakamın Pürsıçan da ne işi var...? Kaymakamıma yeni bir iş...yeni bir aşk....:icon_whis

Yalnız ben henüz fragmanı izlemedim. Eğer teklif hissi değilse, bir seçenek olarak düşünülmüşse, Meyrem adına çok üzülürüm :icon_sorr Zaten bu güne kaa yüzü gülmemiş, şimdi böyle bir teklif çok yaralar Meyrem'i :icon_sorr

Selamlar Urumeli ahalisi:img-wink:Yingem yingem 2 fragmanı az önce peş peşe verdiler,Kızan kaymakam banada sanki meryem'e hissi bir evlilik teklifi yapıyormuş gibi gelmedi.
Çünki Meryem'e biz evlensek mi acaba,yada biz evlensek nasıl olur? diye bir laf ediyor.Direk benimle evlenirmisin demiyor.:img-yes:
Hani acaba diyorum Meryem'le sohbet ederlerken Meryem kızanların durumundan,babasızlığından bahsetmiş olabilir mi? Bunun üzerine kızan kaymakamda böyle birşey deyivermiş olabilirmi?

1.fargman neşeli,2. fragman aksine hüzünlü ve Alex Zarife ve Vahide Mustafa sahnelerine yer verilmiş.

ZeRReN
20-01-08, 20:20

Bahane olabilir ama Meyrem'in tepkisi hoştu!Bahanemiz de asıl niyeti ayan eden bahane hani,eğer öyleyse!:img-wink: Asıl hisler kamufle edilip,bahaneler arasından ima edilirse,hoş bir cazibe kazanabilir!:icon_whis:img-in_lo Tabii,benimkiler sadece varsayım!Umarım,hızlı gitmezler,bu konuda...

mavigece07
20-01-08, 20:21
2 fragman da yine heyecanlı...Zarife ağaçtan düştü ama düştüğü yer çokmu yüksekti onu anlayamadım..Alex umarım evlenmez :(

Vahide - Mustafa da hüzün var :(..

weasleys
20-01-08, 20:22

çok güzel açıklamışsın.ben de çok başarılı buluyorum. mesela bedia hanım, sofi,dimitri,...hepsi çok başarılı.bedia hanımı daha çok görmek isterim. daha çok komşu görmek isterim.

cansufied
20-01-08, 20:37
2 fragman da yine heyecanlı...Zarife ağaçtan düştü ama düştüğü yer çokmu yüksekti onu anlayamadım..Alex umarım evlenmez :(

Vahide - Mustafa da hüzün var :(..

bende merakla Zarife'ye ne olduğunu bekliyorum. ilk fragmanda ailecek istop gibi bir oyun oynadıklarını gördük gazate kağıdından top yapmışlar.Zarife'mizin de yüzü gülüyordu ne güzel :img-wink:
Alex'te fena sopa yiyecek galiba bu bölümde.müslüman kızla konuşuyor diye:sad53:
Dimitri Padişah'ı öldürecekmiş.her taşın altından çıkıyor bu adam da yahu :@
galiba Hatice ile Hasan da bebek bekliyor. :icon_whis

olimbera
20-01-08, 20:45
Yorumlarınızı okudum. Hepimiz Elveda Rumeli sayesinde tanıdığımız Makedon oyuncularımızın yeteneği, sıcaklığı konusunda hemfikiriz galiba..:) Gerçekten hepsini tanımış olmaktan çok çok memnunum. Dileğim Elveda Rumeli'den sonra da onları izleme şansı yakalayabilmek.:img-yes:

Konuşulan bir konu da Dilaver'in hızı..:) Yok, yok.. Evlenme teklifi etmey.. Kendi kendine prova yapıyor olabilir.:img-yes: Tabii olmayadabilir, ama vardır mutlaka bir açıklaması. Bu ka hızlı ilerlemez, ilerleyemez Meryem & Dilaver aşkı. İkisi de birbirlerini görünce öylece kalakalıyorlar. Dilaver hayatta Meryem'in karşısında diyemez oni. Daha "Nasılsın?"ı bile 1-2 dakikada anca söyleyebiliyor garibim..:)

Daha biz onların mektuplaşmasını göreceğiz, Meryem'in kızancıklara bakma bahanesiyle ikide bir Dilaver'in evine gelişini göreceğiz, Dilaver'in Meryem'i görüp her şeyi birbirine karıştırmasını izleyeceğiz... Te bunları izlemeden damdan düşer gibi evlenirlerse darılırım vallahi senaristimize..:icon_sorr

cann2366
20-01-08, 20:56
ben dilaverin biz evlensek demesi ve meyremin yüz ifadesine bayıldım
bu arada yakında günlük konuşma dilinde meryemlere meyrem diyeceğim
gerçi farketmez bizim oralarda da meyrem diyorlarmış:icon_whis
gerçi ben ''bizim oralara '' pek gitmem ama gitmesekte görmesekte orda bir köy var uzakta(aslında benim bir köyüm bile yok:icon_sorrgerçi şuan neden özel hayatımdan bahsediyorum nerden buraya geldim bilmiyorum ama yazdıkça yazasım var 54 derece ateşimde var zaten)

ya bi'şey sorucam
şimdi bizim yapım şirketiin telaffuzu adam mı edım mı
pek bi' kafama takıldı:img-icecr

volvox
20-01-08, 21:08
Makedon oyuncularımızdan laf açılmışken bitiş jeneriğinde yazan isimleri sizlerle paylaşayım istedim.

Mazhar Paşa Selahattin BİLAL
Abdül Özgür DERELİ
Muzaffer Salih BADEMCİ
Meryem Suzan AKBELGE
Dimitri Luran AHMETI
Komutan Cezmi Elyesa KASO
Ivan Osman ALI
Kara Yorgi Mustafa AKTAS
Bedia Bedia BEGOVSKA
Hamile Nina Amernis NOKSIQI
Emine Özlem ALIMOVSKA
Pembe Estra ALIMOVSKA
Hadzi Ali Ferat AHMEDOVSKI
Sümüklü Emre TAKISONOSKI
Pasaklı Oktay YUSUFOVSKI
Paytak Mehmed Ali YUSUFOVSKI
Kepçe Kulak Tarkan USLIOSKI
Petrus Petar MIRCEVSKI
Baytar Mustafa JASAR
Sophie Maja ANDONOVSKA
Sophie'nin Babası Naci SABAN
Sophie'nin Annesi Nayle ZENUNI
Namık Caner ÖZYURTLU
Zabıt1 Caner MUSIC
İmam Şevket Naim HASAN
Papaz Zekir SİPAHİ
Elena Sevilay AHMEDOVSKA
Zabıt2 Mehmed IBRAHIMOVSKI

ZeRReN
20-01-08, 21:13
Makedon oyuncularımızdan laf açılmışken bitiş jeneriğinde yazan isimleri sizlerle paylaşayım istedim.

Abdül Özgür DERELİ
Muzaffer Salih BADEMCİ
Meryem Suzan AKBELGE
Dimitri Luran AHMETI
Ivan Osman ALI
Kara Yorgi Mustafa AKTAS
Bedia Bedia BEGOVSKA
Emine Özlem ALIMOVSKA
Pembe Estra ALIMOVSKA
Sümüklü Emre TAKISONOSKI
Pasaklı Oktay YUSUFOVSKI
Petrus Petar MIRCEVSKI
Baytar Mustafa JASAR
Sophie Maja ANDONOVSKA
Namık Caner ÖZYURTLU
Zabıt1 Caner MUSIC
İmam Şevket Naim HASAN
Papaz Zekir SİPAHİ
Elena Sevilay AHMEDOVSKA

Çok sağolasın,paylaşım için...Hepsini ayakta alkışlamak isterim...Gerçekten,çok başarılılar,onları tanıdığım için çok mutluyum...:happy0064

cann2366
20-01-08, 21:15
çok teşekkürler volvox isimleri paylaştığın için
sofi karakterini maja andonovska canlandırıyor demek ki
olaki foruma girdi yada forumu takip eden yakınları olursa buradan belirteyim kendi adıma gerçekten çok güzel performans sergiliyor keza diğer oyuncularımızda öyle bizim dizimizdeki herkes harika
bu arada sofinin babası karakterini canlandıran oyuncunun adı naci saban
erman-ertan kardeşlerin babası mı

bugün harika pazarda kızçelerle şebnem hanımın görüntülerini izledim
harikalardı
orada esra diyordu pembeye
orjinal ismi estra da bizimkiler esra mı diyor acaba
yine farklı bir konuya meraklanmış bulunmaktayım:img-icecr

olimbera
20-01-08, 21:18
volvox, çok teşekkür ederim. Namik hala var mı jenerikte? Eyi.. arada ziyarete gelecek demek ki.:)

İçlerinde bir tek Petrus'u oynayan oyuncu(Petar MIRCEVSKI)yu sevmiyorum. Oyunculuğuyla çok alakalı değil, ama o dublajı beni deli ediyor. Bu ka uymayan bir ses bulamazlardı Petrus'a. Ayrıca bir ara ağız hareketleriyle bile uymuyordu. Aceleye gelmişti galiba o bölüm.:img-yes:

@ly
20-01-08, 21:23

Abdül Özgür DERELİ
Muzaffer Salih BADEMCİ
Meryem Suzan AKBELGE
Dimitri Luran AHMETI
Ivan Osman ALI
Kara Yorgi Mustafa AKTAS
Bedia Bedia BEGOVSKA
Emine Özlem ALIMOVSKA
Pembe Estra ALIMOVSKA
Sümüklü Emre TAKISONOSKI
Pasaklı Oktay YUSUFOVSKI
Petrus Petar MIRCEVSKI
Baytar Mustafa JASAR
Sophie Maja ANDONOVSKA
Namık Caner ÖZYURTLU
Zabıt1 Caner MUSIC
İmam Şevket Naim HASAN
Papaz Zekir SİPAHİ
Elena Sevilay AHMEDOVSKA

Volvox'um, sitenin enn çalışkan süper modu....teşekkürler :img-yes:

Koyu renkle yazdığım isim dikkatimi çekti de...Saban ailesi topluca Pürsıçan'da sanırım :) Böylece Sophie'nin ismini de öğrenmiş olduk. Bu arada hiç içimden gelmese de itiraf edeceğim...Sophie'yi canlandıran Maja ANDONOVSKA bence de çok iyi bir oyuncu. Bakışları ve mimikleri ile hislerini iyi ifade edebilen oyuncuları çok seviyorum zaten. (oy oy...ne dedim ben...tübbeler olsun sevmem Sufi'yi....!) Zaten ne kaa nefret ettiğimizden belli oyunculuğu...Dimitri'yi ha geçti ha geçecek nefret sıralamasında...:img-icecr

Bir toplantı dialogu için gelen edit:
Can: Anne bak doğru söyle, Ramiz babam geldi mi sizin toplantınıza..?
Aly: Hayır gelmedi...
Can: Peki Hasan'la Fatma annem...?
Aly: Hayır oğlum...onlar diziyi çekiyorlar, nasıl gelsinler...?
Can: ( Acıyan bakışlarla...) Hiç kimse gelmedi mi yani...! Hem diziyi çekmişler, tv de gördüm ben, şimdi işleri yok, sizi kandırmışlar bence anne...:img-hyste Anneanneeee...hiç kimse gelmemiş...Naamik bile gelmemiş...annemle arkadaşlarını kandırmışlar....:img-hyste :img-hyste
Aly: :blink:

Sitenin Can'ı için gelen edit: Yapım şirketinin adı yazıldığı gibi okunuyor, bildiğim kadarıyla...Adam Film yani...:good:

serap23
20-01-08, 21:27
çok teşekkürler volvox isimleri paylaştığın için
sofi karakterini maja andonovska canlandırıyor demek ki
olaki foruma girdi yada forumu takip eden yakınları olursa buradan belirteyim kendi adıma gerçekten çok güzel performans sergiliyor keza diğer oyuncularımızda öyle bizim dizimizdeki herkes harika
bu arada sofinin babası karakterini canlandıran oyuncunun adı naci saban
erman-ertan kardeşlerin babası mı

bugün harika pazarda kızçelerle şebnem hanımın görüntülerini izledim
harikalardı
orada esra diyordu pembeye
orjinal ismi estra da bizimkiler esra mı diyor acaba
yine farklı bir konuya meraklanmış bulunmaktayım:img-icecr

bildiğim kadarıyla ertan saban ın babası oto tamircisiymiş ailedede
iki kardeşten başka oyuncu yokmuş
naci saban babaları değildir yani

2. fragmanı izlediğimden beri canım sıkkın ya
alex zarife aşkının imkansızlığı iyice vurgulanıyor
kötü sonla bitirecekler sanki:icon_cry:

cann2366
20-01-08, 21:29
volvox, çok teşekkür ederim. Namik hala var mı jenerikte? Eyi.. arada ziyarete gelecek demek ki.:)

İçlerinde bir tek Petrus'u oynayan oyuncu(Petar MIRCEVSKI)yu sevmiyorum. Oyunculuğuyla çok alakalı değil, ama o dublajı beni deli ediyor. Bu ka uymayan bir ses bulamazlardı Petrus'a. Ayrıca bir ara ağız hareketleriyle bile uymuyordu. Aceleye gelmişti galiba o bölüm.:img-yes:

kesinlikle!
dizinin en olumsuz özelliklerinden biri
ses hiç mi hiç uymuyor fiziksel görünüşe

yinge bende aynı konuyu merak ettim
bak gördüğümüz herşeyi aynı dikkatle inceliyoruz
dikkat ettin mi
bir de söylermisin
bizim yapım şirketinin adının telaffuzu adam mı edım mı
merak edeym

bildiğim kadarıyla ertan saban ın babası oto tamircisiymiş ailedede
iki kardeşten başka oyuncu yokmuş
naci saban babaları değildir yani

:

amcaları olsun:img-icecr
bence ertan-erman kardeşlerle naci sabanın bir alakası var:icon_whis

yingemin editine edit:sağol yingecim
pek bi kafama takıldı gerçekten
:img-pilot

bu arada adaşımla diyaloğun pek güzelmiş
sizi kandırmışlar yinge
ben adaşıma katılıyorum:img-icecr

volvox
20-01-08, 21:57
Rica ederim arkadaşlar. Bende jenerik okuma takıntısı var :) Beğendiğim bir dizi-film ya da program için emek harcayan isimleri öğrenmek hoşuma gidiyor. Bizim bitiş jeneriği biraz hızlı aktığı için kaydetmiştim. Yeri gelince de paylaşayım istedim. Saban soyadı benim de dikkatimi çekmişti. Hatta buluşmada sanırım yanımda ehlocan'ım vardı ona da söyledim. Akraba olabilirler diye düşünmüştüm.

Sophie'yi canlandıran oyuncuyu da herkes gibi çok başarılı buluyorum bende. Geçen bölüm "Alex" diye bağırdığı sahne dışında şuana kadar beni rahatsız eden bir sahnesi oldu diyemem.

Petrus'u canlandıran oyuncuyu da sanırım Ertan Saban'la birlikte How I killed a Saint adlı filmde görmüştüm. Tabi youtube'ten seyrettiğim için görüntü pek net değildi. Benzetmiş de olabilirim.

Birkez daha emeği geçen bütün ekibin ellerine, emeğine, yüreğine sağlık.
Sevgilerimle

ébruli
20-01-08, 21:57
eski yorumları okuyamadım hala ama anladıgım kadarıyla hatıce hamıle dıyorsunuz
en onemlı soru hatıce bunu kendı neden bılmıyo
dıger sorular
ramız bana nıye sınırlenıyo
hasanın bayılması normalde
atıce anne neden sevınclı
:icon_sorr
cana süle yingecim oyuncularımız pek kıymetlidir ama biz birbirimizi gördük te o ka kıymetlidir ki :img-in_lo
volvox liste için çok teşekürler :happy0064

ébruli
20-01-08, 22:13
bu gece saat 02:10 da elveda rumeli bölüm tekrarı var
izlemeyen uykusuzlara duyurulur

hemsire
20-01-08, 22:36
Rica ederim arkadaşlar. Bende jenerik okuma takıntısı var :) Beğendiğim bir dizi-film ya da program için emek harcayan isimleri öğrenmek hoşuma gidiyor. Bizim bitiş jeneriği biraz hızlı aktığı için kaydetmiştim. Yeri gelince de paylaşayım istedim. Saban soyadı benim de dikkatimi çekmişti. Hatta buluşmada sanırım yanımda ehlocan'ım vardı ona da söyledim. Akraba olabilirler diye düşünmüştüm.

Sophie'yi canlandıran oyuncuyu da herkes gibi çok başarılı buluyorum bende. Geçen bölüm "Alex" diye bağırdığı sahne dışında şuana kadar beni rahatsız eden bir sahnesi oldu diyemem.

Petrus'u canlandıran oyuncuyu da sanırım Ertan Saban'la birlikte How I killed a Saint adlı filmde görmüştüm. Tabi youtube'ten seyrettiğim için görüntü pek net değildi. Benzetmiş de olabilirim.

Birkez daha emeği geçen bütün ekibin ellerine, emeğine, yüreğine sağlık.
Sevgilerimle
bende luran ahmetinin adını jenerikten almıstım ama teee o ismi okuyana kadar kac jenerik gecti kim bilir cok hızlı gecyoda . hem bu kanal resmi sitesinde oyuncuları acıklarken hic makedon oyunculara yer vermemis.

weasleys
20-01-08, 22:52
[QUOTE=cann2366;5858552]

amcaları olsun:img-icecr
bence ertan-erman kardeşlerle naci sabanın bir alakası var:icon_whis

/QUOTE]

benim bildiğim kadarıyla o naci şaban ama türkçe karakter kullanılmadığından öyle gözüküyor.kendisi üsküp türk tiyatrosu müdürü...yani aynı değil soyadları...

iştipliyiz
20-01-08, 22:59
Volvox, sana ne kadar teşekkür etsem azdır.Diyeceksin ki niçın.. Anlatayım.İki saattir haldır huldur ER jeneriğini arıyordum cast’a bakmak için.Çünkü bir Makedon filmi izledim.Orada petrus’a benzettiğim biri vardı.Teyid etmek için ismini bilmem lazımdı.Senin mesajın sayesinde sağlama yaptım.:))(Bu arada filmin adı: Yağmurdan Önce)

@ly
20-01-08, 23:17
bu gece saat 02:10 da elveda rumeli bölüm tekrarı var
izlemeyen uykusuzlara duyurulur

Şahsen bu mesajı üstüme alındım :img-icecr Sanırım 12. bölüm tekrarı yazıyordu...yoksa ben mi yanlış okudum bilmeyim...yine de seninle canlı canlı izleriz Ebru'cum...:img-wink:

weasleys, bilgi için teşekkürler...:good:

ébruli
21-01-08, 00:50
sana demiş idim nasılda bildin yingecim
başladı ve kanaldan daha mantıklı oldugumuz ortaya cıktı ne varmış 12 de öyle yazmışlar anlamadım:icon_sorr

dimitriyi gördüm dorayım geldi aklıma:img-hyste:img-hyste

ébruli
21-01-08, 01:08
alex deyki dede ben okula gıdeyim sofi arkasından koşturuyo
alexte bir kaçış var arkasına baka baka sanki kurt kovalıyo

sofinin etekler pürsıçanı temizlemiş zaten ağır etek kocaman bide ıslanmış çarçamur ne ka ağır olmuştur kimbilir:icon_whis

alex ma alex ne derseniz deyin ben seveyim sofiyi neylesin aşık kadın aşağıdan bakarken nasıl buruşturdu çenesini
:icon_sorr

bi haftadır yazmayım diyorum vahide kızıçeleri severken ne güzel söylüyo üle
verin gütikalarınızı yiyem:img-hyste:img-hyste

nilberfu
21-01-08, 02:26
Zarife'nin ince hastalığa yakalanmış olabileceği yazılmış. O zamanlarda vereme yakalanan kurtulamaz ki... Değildir, açtır o, bir de şok üstüne şok (fragmanlardan anlaşıldığı üzere pek olaylı bir bölüm olacak)... Geçen bölümde yemek yemek istemiyordu da Ramiz Baba ısrarla yedirmişti. Şimdi işi gücü var adamın artık, kızını günde üç öğün besleyemeyeceğine göre Zarife aç kalmıştır. Lütfen hemen en kötüsünü aklımıza getirmeyelim...

ébruli
21-01-08, 02:38
artık yazmayın susayım diyorum ama harika pazarı izledim
erdal bey torununa sütçi ramiz kıyafetlerı getirmiş bide giydirmiş
olmaz büle bişey emre çok tatlı yinge cana alalım büle kostum her kim giderse pürsıçana canada getirsin bir adet kostum:img-yes:

fatma anne kızıçelerle çok şekerdi esra ve özlem isimlerini söylemeleri bile çok şeker tam ısırmalık nerelerını artık yazmayım sabah volvox kapıyı göstericek bana:icon_whis

nilberfucum ne veremi olmaz üle fena şey hastalık değildir strestendir odönemde olmıcak değilya bir sürü derdi var kızın :img-in_lo

diğer haberleri izlemedim merak edenlere edit:img-hyste:img-hyste:img-hyste

ak ümmi yenge çarşafını giymiş dolanıyo neden yazmıyo acaba:icon_whis

nilberfu
21-01-08, 02:45
nilberfucum ne veremi olmaz üle fena şey hastalık değildir strestendir odönemde olmıcak değilya bir sürü derdi var kızın :img-in_lo

Nefret ederim zaten dizilerdeki hastalık sömürüsünden. Bazı dizilerde sırf uzatmak için hasta yaparlar, güzelim dizileri mahvederler. Şu anda zaten ailemizin başında standartların üstünde dert var. Hakikaten Zarife kesinlikle hastalanmasın...

ébruli
21-01-08, 02:50
-------------------------------------------------------------------------

Şu anda zaten ailemizin başında standartların üstünde dert var. Hakikaten Zarife kesinlikle hastalanmasın...

nilimberfum hangi standart ne standartı bu ka dert nerde görülmüş
ama geçen bölüm toplandı bu bölüm sanki daha keyifli sahneler var

kızların yakar top oynaması ,fatma annenin sevinci ,sanırım bebek haberi:happy0064
fatma annenin sevinci yüzde yüz ramiz işe gittiğindendir yoksa keçileri kaçıracaktı kadın sevinmesin ne etsin

bide senin yazdığın konu var (bkz:profilime)alexin dayak mevzu pürsıçanda gelenek oldu gelen vuruyo giden vuruyo vurmayan kaldı mı ?pürsıçanda sanırım şuşlak abdül var:img-pilot

nilberfu
21-01-08, 02:57
-------------------------------------------------------------------------

nilimberfum hangi standart ne standartı bu ka dert nerde görülmüş
ama geçen bölüm toplandı bu bölüm sanki daha keyifli sahneler var

kızların yakar top oynaması fatma annenin sevinci sanırım bebek haberi:happy0064

bide senin yazdığın konu var (bkz:profilime)alexin dayak mevzu pürsıçanda gelenek oldu gelen vuruyo giden vuruyo vurmayan kaldı mı ?pürsıçanda sanırım şuşlak abdül var:img-pilot

Ben bu kadar dayak yiyen insan bir "Rocky"de görmüştüm.

Abdül'den dayak yemek için önüne çıkmak yeterli zaten... O da yakındır. Ne yani senaristler onu mu eksik bırakacaklar? Hayatta olmaz. Bir bahane bulurlar Alex ondan da dayak yer...

@ly
21-01-08, 02:58
artık yazmayın susayım diyorum ama harika pazarı izledim
erdal bey torununa sütçi ramiz kıyafetlerı getirmiş bide giydirmiş
olmaz büle bişey emre çok tatlı yinge cana alalım büle kostum her kim giderse pürsıçana canada getirsin bir adet kostum:img-yes:

fatma anne kızıçelerle çok şekerdi esra ve özlem isimlerini söylemeleri bile çok şeker tam ısırmalık nerelerını artık yazmayım sabah volvox kapıyı göstericek bana:icon_whis

diğer haberleri izlemedim merak edenlere edit:img-hyste:img-hyste:img-hyste

ak ümmi yenge çarşafını giymiş dolanıyo neden yazmıyo acaba:icon_whis

:img-hyste X 10000 Ebruuu iptal ettin yingeyi....Annem de izlemiş....Can'a da alalım o kıyafetlerden dedi....geldim sen de yazmışsın...:img-hyste....

Zarife verem filan değildir arkadaşlar...nereden çıkardınız bu fikri...? Durup dururken birilerine fikir vereceksiniz te ondan korkayim...:img-fie: Hayır söyleyelim hayır olsun değil mi...!

ébruli
21-01-08, 03:05
Abdül'den dayak yemek için önüne çıkmak yeterli zaten... O da yakındır. Ne yani senaristler onu mu eksik bırakacaklar? Hayatta olmaz. Bir bahane bulurlar Alex ondan da dayak yer...

nilimberfum abdülün birine başarıyla vurmuşluğu varmı olsa olsa abdülden kum torbası olur zira karakalpaklı onun üstünde talim yapıyo :img-hyste
abdul sedece emir edebiliyo
abdul o yüzden alexe bile vuramaz:img-yes:

yinge sonunda yazdı alalım yingem canda alalım o kadar güzeldii süeteri ,gömleği ,fesi herşeyi tam bide bagıray sütçi sütçi diye:img-in_lo

nilberfu
21-01-08, 03:14
nilimberfum abdülün birine başarıyla vurmuşluğu varmı olsa olsa abdülden kum torbası olur zira karakalpaklı onun üstünde talim yapıyo :img-hyste
abdul sedece emir edebiliyo
abdul o yüzden alexe bile vuramaz:img-yes:

Abdül güçsüze vurmakta çok başarılı ama, bkn. Agop, arabacı... Çünkü karşılık veremezler paşanın mahdumuna. Alex, garibim, şu anda kendinde değil... Her an herşey gelebilir başına.

Mesut Yar ne yazmış:

"Mesela dizi fragmanları.Son zamanlarda öyle sıradanlaştı ki,diziyle ilgili hiçbir ipucu vermiyor.Kanaat yaratmıyor,heyecan yaratmıyor..
Ben sadece Pars-Narkoterör(Show TV),Elvada Rumeli(ATV),Arka Sokaklar (Kanal D) fragmanlarını beğeniyorum..
Milyon dolarlık bütçeli büyük dizilerin tanıtımlarında ise hiçbir duygu yok.Çaptan düşüş böyle başlıyor işte..
Heyecan yoksa ilgi de yok.Benden hatırlatması!.."

Bizim dizinin fragmanlarında hakikaten duygu patlaması var. Hatta biraz fazla. Ben şimdiden Alex'le Zarife için ağlamaklıyım. Artık diziyi izlerken komaya falan girerim herhalde.
İpucu var gibi, ama şaşırtmaca daha çok. Bazen diziyi izleyince ters köşeye yatıyoruz. Hiçbir tahminimiz tutmuyor. Demek ki hakikaten başarılı fragmanlarımız. Çünkü izledikten sonra merakımız da artıyor.

@ly
21-01-08, 04:05
Abdül güçsüze vurmakta çok başarılı ama, bkn. Agop, arabacı... Çünkü karşılık veremezler paşanın mahdumuna. Alex, garibim, şu anda kendinde değil... Her an herşey gelebilir başına.

Alex dayak yiyor öyle mi...! Nasıl çözecekler bu olayı arkadaşlar...? Senaristler gibi düşünen birileri aranıyor...yüreğime döküldü gari...:icon_sorr Neden sanki bu kaa çabuk ilerledi...Tabii her bölüm 80-90 dakika olunca büle hızlı ilerlerler....demezler ki izleyici ne hale gelir...demezler ki olayları sindirsinler diye biraz vakit verelim...:icon_sorr

nilberfu
21-01-08, 04:38
Alex dayak yiyor öyle mi...! Nasıl çözecekler bu olayı arkadaşlar...? Senaristler gibi düşünen birileri aranıyor...yüreğime döküldü gari...:icon_sorr Neden sanki bu kaa çabuk ilerledi...Tabii her bölüm 80-90 dakika olunca büle hızlı ilerlerler....demezler ki izleyici ne hale gelir...demezler ki olayları sindirsinler diye biraz vakit verelim...:icon_sorr

1. fragmanda Alex, 4-5 tane Türk olduğunu sandığımız adamlardan dayak yiyor. Odunlarla falan dövüyorlar. Zarife de orada ama, nafile, birşey yapamıyor gibi. Alex yere düşüyor, bunlar daha bir girişiyorlar. Çok kötü çoook...

@ly
21-01-08, 04:46
2. fragmanda Alex 4-5 tane Türk olduğunu sandığımız adamlardan dayak yiyor. Odunlarla falan dövüyorlar. Zarife de orada ama, nafile, birşey yapamıyor gibi. Alex yere düşüyor, bunlar daha bir girişiyorlar. Çok kötü çoook...

Kesin Alex evlenmekten vazgeçiyor o zaman...ve tabii ki olaylar kızışıyor...Bir de ikisini beraber görünce :icon_sorr

Offf of...bu sadece bir dizi...bir kurgu...gerçek değil...gerçek değilll....:img-cray:

Bebek için gelen edit: Bebek geliyor da ismi ne olacak kızçelerim (ve Can ve Emre tabii :) )...???

nilberfu
21-01-08, 04:55
Kesin Alex evlenmekten vazgeçiyor o zaman...ve tabii ki olaylar kızışıyor...Bir de ikisini beraber görünce :icon_sorr

Offf of...bu sadece bir dizi...bir kurgu...gerçek değil...gerçek değilll....:img-cray:

Ben de kendimi öyle uyarıyorum. Alemin derdi beni gerdi, meselesi... Ama geriyor işte.
Alex kilisede hayır diyecek çok büyük ihtimalle. Burada olsaydı biz onu ihya ederdik, ama orada dövüyorlar.

Bebek editi:Bebek gelirse Mustafa mı doğurtur acaba? O zamanlarda köyün ebesi vardır, ama belki şartlar öyle ani olur ki Mustafa doğurtur???

@ly
21-01-08, 05:05
Ben de kendimi öyle uyarıyorum. Alemin derdi beni gerdi, meselesi... Ama geriyor işte.
Alex kilisede hayır diyecek çok büyük ihtimalle. Burada olsaydı biz onu ihya ederdik, ama orada dövüyorlar.

Bebek editi:Bebek gelirse Mustafa mı doğurtur acaba? O zamanlarda köyün ebesi vardır, ama belki şartlar öyle ani olur ki Mustafa doğurtur???

Ya kilise sahnesi tamamiyle rüya...ya da kilisede "hayır" diyecek...yoktur başka yolu...!!!

Bebeği Mustafa doğurtsun...ne güzel fikir...hem o vakte kaa Mustafa Atice'nin eniştesi olsun...:img-yes: Madem bu kaa hızlı ilerliyor olaylar o zaman tez vakitte düğün isteyiz...tabii Nevreste ile değil..!!! Sufi yeter bize...hatta o bile ağır geliyor, dokunuyor...başka istemez :hıh

uykulu edit: Şöyle 1-2 saat uyumazsam sabah sahiden "ak Ümmü yinge" olacağım...günün ilerleyen saatlerinde görüşürüz nilberfucan... bye

nilberfu
21-01-08, 05:12
Ya kilise sahnesi tamamiyle rüya...ya da kilisede "hayır" diyecek...yoktur başka yolu...!!!

Bebeği Mustafa doğurtsun...ne güzel fikir...hem o vakte kaa Mustafa Atice'nin eniştesi olsun...:img-yes: Madem bu kaa hızlı ilerliyor olaylar o zaman tez vakitte düğün isteyiz...tabii Nevreste ile değil..!!! Sufi yeter bize...hatta o bile ağır geliyor, dokunuyor...başka istemez :hıh

Ben baştan beri Alex'in papazın karşısında "hayır" demesini istemiyorum. Öyle bir adam değil o. Sufi'den ne kadar çok nefret etsem de hiçbir kadının (veya erkeğin) böyle aşağılanmasını istemem o kadar kişinin önünde. Zarife'nin kiliseye gelmesine ise (eğer rüya değilse) kelimenin tam anlamıyla dumur oldum. Ne Zarife'nin karakterinde ne de dizinin genel gidişatında gördüm böyle bir olasılığı.

Tatlı uykular yingeciğimbye

cann2366
21-01-08, 07:12
ben size söylüyorummmm
aleks le sufi evlenir,zarife de verem olur
içime doğdu
eh azıcıkta şom ağzımı katarsanız işin içine
tamamdır:icon_whis

Ben baştan beri Alex'in papazın karşısında "hayır" demesini istemiyorum. Öyle bir adam değil o. Sufi'den ne kadar çok nefret etsem de hiçbir kadının (veya erkeğin) böyle aşağılanmasını istemem o kadar kişinin önünde. Zarife'nin kiliseye gelmesine ise (eğer rüya değilse) kelimenin tam anlamıyla dumur oldum. Ne Zarife'nin karakterinde ne de dizinin genel gidişatında gördüm böyle bir olasılığı.

bende zarifeden beklezmedim aslında ama demekki çok tak etti canına,dayanamadı
sofi irrezil olmayı haketti bence biraz...
bu kaa gıcık bir insana acıyamıyorum şahsen:img-icecr

Bebek için gelen edit: Bebek geliyor da ismi ne olacak kızçelerim (ve Can ve Emre tabii :) )...???

zor bi'soru oldu bu ama
o dönemlerde moda isimler vardır belkim
belki de asan babasının adını filan verir
yada annesinin
yada mustafa ramiz olur erkekse
kız olursa da zarife fatma olur
olsun mu olsun:img-icecr

uykulu edit: Şöyle 1-2 saat uyumazsam sabah sahiden "ak Ümmü yinge" olacağım...günün ilerleyen saatlerinde görüşürüz nilberfucan... bye

yok yok mustafa doğurtmaz
doktor yoktur pürsıçanda ama ebe vardır
her köyün bir ebesi mutlaka olir

yinge uyku düzenine hayran olmamak elde değil
2 saatlik uykuyla idare edilir mi tüm gün:blink:

bitanem_61
21-01-08, 10:23
Of çok şükür girebildim dünden beri yazacam fırsat bulamıyorum

Zarifenin hasta olma ihtimalini ortaya attık ama sanki kırmızı yama parçası yükseğe bağlanmış gibi geldi bana zarife onu almaya çıkmışsa ağaçtan düşe bilir yani üle gürdüm ben

Yinge bakıyom da erkek isimleri düşünmeye başladın belikm kız olur hadi erkek tarafının erkekleri olsada kız tarafındada kızlar var

Niçin beni kimse duymay resim istiyim zarifenin ağacının donmuş hali :img-cray::img-cray::img-cray:

mathılda
21-01-08, 11:18
Zarifenin hasta olma ihtimalini ortaya attık ama sanki kırmızı yama parçası yükseğe bağlanmış gibi geldi bana zarife onu almaya çıkmışsa ağaçtan düşe bilir yani üle gürdüm ben

düşeceğini sanmıyorum..

çünkü daha yere düşmeden gözleri kapanıyor..bence bayılıyor..birde kırmızı yama elinde bayılırken ama sonra baglayıp ölene kadar seni sevecem dediği sahne olduguna göre demekki kendi kendine ayılacak..kimse bulmayacak Zarifeyi o halde..

@ly
21-01-08, 13:17
ben size söylüyorummmm
aleks le sufi evlenir,zarife de verem olur
içime doğdu
eh azıcıkta şom ağzımı katarsanız işin içine
tamamdır:icon_whis

Şom ağızlı yiğenim Can;

Evvela selam eder güzlerinden üperim. Sonra bi daha büle şeyler yazarsan yinge dayağı yiyeceğini garanti ederim. Sen isteyisin benim yüreğime insin...Sen isteyisin ben seni bogam...:hıh

bende zarifeden beklezmedim aslında ama demekki çok tak etti canına,dayanamadı
sofi irrezil olmayı haketti bence biraz...
bu kaa gıcık bir insana acıyamıyorum şahsen:img-icecr

Zarife gitmez diyorumm kızanım gitmeezzz...O sahne rüyadır...o sahne hayaldir...o sahne her bişi olabilir amma gerçek o-la-maz...Zarife ailesini o kadar zor duruma düşürecek bir harekette bulunmaz...kendini öldürebilir evet ama kiliselere gidip düğünü basar gibi skandal çıkarmaz...Alex'i de zor duruma düşürmek istemez...Azıcık karakter tahlili yapın more...aklıma yatmıyor te o kaa...

zor bi'soru oldu bu ama
o dönemlerde moda isimler vardır belkim
belki de asan babasının adını filan verir
yada annesinin
yada mustafa ramiz olur erkekse
kız olursa da zarife fatma olur
olsun mu olsun:img-icecr

Bebeğin ismi her ne olursa olsun sonuna bir "Naamik" eklemek gerekir gibi geliyor bana....:img-heh:

Hımm Hasan babasının adını mı verir...evet olabilir. O vakitler aile büyüklerinin adını vermek çok yaygın olmalı...Ama...ama, hangi aile büyüğünün...Hasan ile Hatice, senin babanın adı yok benim babamın adı diye birbirlerine girebilirler. Hem Hasan babasının adını verecekse, hala isimsiz dolaşan yeğenlerinden birine verseydi ya...:icon_whis

yinge uyku düzenine hayran olmamak elde değil
2 saatlik uykuyla idare edilir mi tüm gün:blink:

2 saat az ama, günde 4 saat uykunun kesinlikle yeterli olduğuna ve hatta fazlasının zaman kaybı olduğuna inanırım ben...şimdiye kaa gayet güzel de idare ettim...tavsiye ederim...:img-icecr

bitanem; 5 kızdan sonra Ramiz babama erkek torun gerektir...bundan sebep bana erkek olacak gibi geliyor...:img-yes:

cansufied
21-01-08, 13:46
o kırmızı bezi tahminimce Alex bağlamış ağaca..cihan güzeli Zarife'mizde onu alırken düşüyor.o arada onu gören Alex de yardımına koşuyor olabilir.yürürlerkende Hristiysan gençler çevirip Alex'i dövebilirler. Alex'in kilisede hayır deme olasılığıda evet deme olasılığıda o kadar yüksek ki :icon_sorr
neyse az kaldı sorularımızın cevaplarını bulmamıza :img-wink:

cann2366
21-01-08, 13:49
Şom ağızlı yiğenim Can;

Evvela selam eder güzlerinden üperim. Sonra bi daha büle şeyler yazarsan yinge dayağı yiyeceğini garanti ederim. Sen isteyisin benim yüreğime insin...Sen isteyisin ben seni bogam...:hıh
:

tamam yinge sustum:img-polic

Zarife gitmez diyorumm kızanım gitmeezzz...O sahne rüyadır...o sahne hayaldir...o sahne her bişi olabilir amma gerçek o-la-maz...Zarife ailesini o kadar zor duruma düşürecek bir harekette bulunmaz...kendini öldürebilir evet ama kiliselere gidip düğünü basar gibi skandal çıkarmaz...Alex'i de zor duruma düşürmek istemez...Azıcık karakter tahlili yapın more...aklıma yatmıyor te o kaa...

senin dediğin gibi olma ihtimali çok yüksek yingecim
ama aşk gözünü kör de edebilir her ihtimali düşünmeliyiz:icon_whis

Bebeğin ismi her ne olursa olsun sonuna bir "Naamik" eklemek gerekir gibi geliyor bana....:img-heh:

Hımm Hasan babasının adını mı verir...evet olabilir. O vakitler aile büyüklerinin adını vermek çok yaygın olmalı...Ama...ama, hangi aile büyüğünün...Hasan ile Hatice, senin babanın adı yok benim babamın adı diye birbirlerine girebilirler. Hem Hasan babasının adını verecekse, hala isimsiz dolaşan yeğenlerinden birine verseydi ya...:icon_whis

aa ben namiki unuttum tabiki namik olmalı ama mustafa ramiz de benim kulağıma hoş geldi:icon_whis

çok komik olur kavgaları
ama asan çocuğum olsun da adı nolursa olsun tavrı takınabilir

2 saat az ama, günde 4 saat uykunun kesinlikle yeterli olduğuna ve hatta fazlasının zaman kaybı olduğuna inanırım ben...şimdiye kaa gayet güzel de idare ettim...tavsiye ederim...:img-icecr

bende gazetelerde filan okudum 4 saatin yeterli olduğu hakkında ama benim bünyem kaldırır mı sanmaym:icon_whis

neville
21-01-08, 13:49
o kırmızı bezi tahminimce Alex bağlamış ağaca..cihan güzeli Zarife'mizde onu alırken düşüyor.o arada onu gören Alex de yardımına koşuyor olabilir.yürürlerkende Hristiysan gençler çevirip Alex'i dövebilirler. Alex'in kilisede hayır deme olasılığıda evet deme olasılığıda o kadar yüksek ki :icon_sorr

yani aleks kilisede hayır dedikten sonra, boynundaki kırmızı bezi gelip ağaca bağlıyor...aslında çok mantıklı...evet evet güzel bir yorumlama...

bitanem_61
21-01-08, 14:03
Umarım rüyadır alex evlenmez ama pek rüya gibi görünmüyor bence zarife alexsin evlendiğini gözleriyle görmek isteye bilir o zaman unutması daha kolay olur

zarife ağaçtan yamayı alırken düşüyor gibi yani üle geliyor bana

hasanın tarafında 4,üz olduğuna göre çoğul olması büyük olasılıkla bu yüzden ikiz olabilir.Tamam ben kız istiyorum ondan büle bişey dedim tek olsun kız olsun

Dilaverle meryemin mektuplaşmasını dört gözle bekliyordum ama dilaverin direk evlenme teklif etmeside normal malum ozamanlar mum ışığında ormantik ortamlar yok dilaverin kendini toplayıp iki laf etmeside zor çözülünce teklif etmiştir

briTugba
21-01-08, 14:13
o kırmızı bezi tahminimce Alex bağlamış ağaca..cihan güzeli Zarife'mizde onu alırken düşüyor.o arada onu gören Alex de yardımına koşuyor olabilir.

Ama böyle bişiy olursa bu düğün gününden sonradır...çünkü alex'in üzerindeki kıyafet farklı...:img-wink: bence Alex kesinlikle hayır dedi....:img-yes:

gercek14
21-01-08, 14:30
herkese hayırlı günler...

bence düğün görüntüsü zarifenin rüyası....zarife ertesi gün ağacın oraya gittiğinde kırmızı bez gibi şeyi gördüğünde rüyası aklına gelecek ve o kırmızı bezi rüyasında alexin boynunda gördüğünü hatırlayacak...alıp bakmak isteyecek..baktığındada yanılmadığını görünce üzüntüsünden bayılacak...(alexin evlendiğini ve o bezi onun bağladığını sanacak)

dayak olayı çok sonra...saçlarına baktımızda anlayabiliriz...alexin zarifelere gelip ülene kadar yalnız seni sevecem demesinden sonra...belkide dizinin son görüntüsüde olabilir...

alex kiliseye gitmeden kıyafetlerini giydikten sonra evliliği yapamayacağını anlayıp vazgeçebilir...yada kilisede düğün başlamadan vazgeçmiştir...dedesine ben zarifesiz yapamam diyecek...sonrasındada ağacın oraya gidecek..zarife nasıl kendisine alexi sevdiğini hatırlatıyorsa alex te zarifeyi sevdiğini gösteriyor..ve bezi bağlıyor...
dedede fragmandaki gibi alexe kızacak...bence yani büle...

briTugba
21-01-08, 14:40
alex kiliseye gitmeden kıyafetlerini giydikten sonra evliliği yapamayacağını anlayıp vazgeçebilir...yada kilisede düğün başlamadan vazgeçmiştir...dedesine ben zarifesiz yapamam diyecek...sonrasındada ağacın oraya gidecek..zarife nasıl kendisine alexi sevdiğini hatırlatıyorsa alex te zarifeyi sevdiğini gösteriyor..ve bezi bağlıyor...

Canım abliçkom bence o düğün gerçek ..özetten böyle çıkıyor,düğünde bırakacak kuş kafalı Sfiy'i...çünkü dedesi kızarken akşam olmuş gibiydi....:img-yes:

mathılda
21-01-08, 14:44

çok güzel bir tahmin..ama bence kilise de hayır dedikten sonra gidip baglayacak..

yalnız konuştukları ve Alexin dayak yedigi sahneyi çözemiyorum..düğünden önce olsa bezi nasıl baglasın...ve herkes evleneceğini bildiğinden neden dayak atsınlar..-gerçi bilselerde hoş karşılanmıyor ama - yok yok kesin hayır dedikten sonra bu dayak faslı...

gercek14
21-01-08, 14:44
Canım abliçkom bence o düğün gerçek ..özetten böyle çıkıyor,düğünde bırakacak kuş kafalı Sfiy'i...çünkü dedesi kızarken akşam olmuş gibiydi....:img-yes:
evet ablam akşam olmuş gibiydi...düğün görüntüsü bence zarifenin rüyası..gerçeği olurmu bilemem...ama zarife bence kesinlikle gitmemiştir oraya...
bilmem ablası valla fragmanları izledikçe yorumları okudukça bendede fikirler ve görüşler değişmeye başladı...ama en son fikrim bu...zarife rüya görüyor..

@ly
21-01-08, 14:50
yani aleks kilisede hayır dedikten sonra, boynundaki kırmızı bezi gelip ağaca bağlıyor...aslında çok mantıklı...evet evet güzel bir yorumlama...

Alex bezi kiliseye gitmeden de bağlamış olabilir...Zarife de onu görünce :img-cray: Yani nasıl dayansın yüreği büle bişeye...! Ben izlerken bile fenalaşırım... hayır hayır...bu bir dizi...gerçek filan değiiilll....fenalaşmayacağım işte...ağlamayacağım bile...! :img-cool2

gerçek demiş ki;

" bence düğün görüntüsü zarifenin rüyası....zarife ertesi gün ağacın oraya gittiğinde kırmızı bez gibi şeyi gördüğünde rüyası aklına gelecek ve o kırmızı bezi rüyasında alexin boynunda gördüğünü hatırlayacak...alıp bakmak isteyecek..baktığındada yanılmadığını görünce üzüntüsünden bayılacak...(alexin evlendiğini ve o bezi onun bağladığını sanacak)

dayak olayı çok sonra...saçlarına baktımızda anlayabiliriz...alexin zarifelere gelip ülene kadar yalnız seni sevecem demesinden sonra...belkide dizinin son görüntüsüde olabilir...

dedede fragmandaki gibi alexe kızacak...bence yani büle..."

Kanımca pek güzel sülemiş. Hepsine katılıyorum, çok mantıklı...adı üstünde gerçek...!!! :img-wink:

briTuğba'cım, Alex, Sufi denen gurursuz ve bencil cadı ile evlenmesin de te nerede isterse orada bıraksın...! Kilise sahnesinin rüya olmasını tercih ederim ama senin tahminin de çok mantıklı...ama ama Zarifem oraya gitmiş olamaz...gerçekten gittiyse çook bozulurum vallahi...iç ama iç beklemem ondan büle bişi...:icon_sorr

Can, forumun yiğeni...sonunda anlaşacağımızı biliyordum...biraz iyimserlik yiğenim :img-icecr

briTugba
21-01-08, 14:50
bilmem ablası valla fragmanları izledikçe yorumları okudukça bendede fikirler ve görüşler değişmeye başladı...ama en son fikrim bu...zarife rüya görüyor..

ablam Zarife'nin oraya gelişi hayal olur ama düğün olmaz...çünkü güçlü deliller var dedesiyle akşam akşam damatlıkla yarın bırakacağını konuşamaz herhalde...bide şu var gece gece Mustafa ve Vahide dışarda ne yapıyor...çünkü Vahide baba diye bağırdı demek ki herkes dışarda...:icon_sorr(Zarife ile Alex kaçmış olmasın ).............(tmm şaka şaka...:img-icecr)

gercek14
21-01-08, 14:56
ablam Zarife'nin oraya gelişi hayal olur ama düğün olmaz...çünkü güçlü deliller var dedesiyle akşam akşam damatlıkla yarın bırakacağını konuşamaz herhalde...bide şu var gece gece Mustafa ve Vahide dışarda ne yapıyor...çünkü Vahide baba diye bağırdı demek ki herkes dışarda...:icon_sorr(Zarife ile Alex kaçmış olmasın ).............(tmm şaka şaka...:img-icecr)
ablacım alex önce giyindi kuşandı..sofi giyindi kuşandı..e bi sürü vakit geçti..sonrasında bide kaçıp ağacın oraya gittii...tabi ordada bi süre durmuştur...belkide zarifeyle olan tüm anılar gözünün önünden geçmiştir..ağlamıştır...eeeeeeeeee akşam oldu bile...
dede hala tam takım elbiseyle duruyor...demekki gece bile olsa düğünden vazgeçmeye niyeti yok..damat gibi olmuş..hazır damat gibi giyinmişken düğün merasimleride hazırlanmışken evlenivereydide alex ile zarifeyle uğraşmaktanda vazgeçerdi...:img-wink:

gercek14
21-01-08, 15:00
bide aklıma takılan bişiy var..
o kadar karda kışta alex atkı ve eldiven takmadıda bu bölümde o atkı ve eldiven nerden çıktı...a be more alex türkün aklı sonradan gelirmiş sen türkte değilsin..... mezarlıklarda parmaklarına kadar dondun...karlar eridi hava güzelken nerden çıktı o atkı ve eldiven...

mathılda
21-01-08, 15:00
ikinci fragmanda Alex neyi acıklamaya calışıyor.." benden duyasın istedim..son kez dinle beni " ??

birde müzik harika olmuş insanın içini yakıyor resmen :img-cray:

briTugba
21-01-08, 15:01
Akşaamm olsun benim kafam iyice karıştı ablaaaaaaa:icon_sorr.....ya banane yaaa düğün gerçek olsun,düğünde olmaz desin...:icon_sorr

başka düşündükçe Alex'in evlenmiş ihtimalide düşüyor aklıma...evlenmişte sabah Zarife'ye seni seweym diyormuş gibi zaralı dşnceler:icon_sorr

gercek14
21-01-08, 15:03
ikinci fragmanda Alex neyi acıklamaya calışıyor.." benden duyasın istedim..son kez dinle beni " ??

birde müzik harika olmuş insanın içini yakıyor resmen :img-cray:
zarifeyi baygın bulan alexte olabilir...zarifenin elinde kırmızı bezi gördüğünde neden bayıdlığını anlar...ama zarife ayılmadığı için süleyemez...
kızının gelmediğini gören baba ramizde kızına bakmaya ağacın oraya gelir...alexi kovar...

alex okul dönüşü zarifelere uğrar...

@ly
21-01-08, 15:04
Kim ne dese olabilir demeye başladım more....!!! Olmaz ki büle....

Şimdii...Düğün günü, Zarife ağacının yanına gitse ve orada Alex'in bağladığı o kırmızı bezi görse...görünce bunun son bir veda olduğunu düşünüp bayılsa...ve baygınken de kilise sahnesini rüyasında görse...Öte tarafta Alex kiliseye gidecekken son anda vazgeçse...Sufi beyaz gelinliği ve morarmış yüzünün oluşturduğu müthiş uyum ile eteklerini toplayıp baba evinin yollarına düşse....Alex de dedesi ile tartıştıktan sonra Zarife'nin yanına koşsa...(bkz. illaki Zarife'yi kiliseye göndermeyen izleyici...) Oluyor mu kızçeler...ne dersiniz...???

gercek14
21-01-08, 15:07
Akşaamm olsun benim kafam iyice karıştı ablaaaaaaa:icon_sorr.....ya banane yaaa düğün gerçek olsun,düğünde olmaz desin...:icon_sorr

başka düşündükçe Alex'in evlenmiş ihtimalide düşüyor aklıma...evlenmişte sabah Zarife'ye seni seweym diyormuş gibi zaralı dşnceler:icon_sorr
bilmem ablası..te hadi senimi kıracam..
düğün olacak..alex önce evet diyecek..sonra zarife oraya gelecek..alex zarifeyi görünce evlilikten vazgeçecek..nayır nolamaz ben zarifesiz yapamam deyip düğünden kaçacak..bu arada zarife alexin evet dediğini görünce ordan kaçacak...alexin son sözlerini duymayacak..alex kaçtıktan sonra ağacın oraya gidecek..ve bezi oraya bağlayacak..ertesi gün zarife bezi görünce üzüntüden bayılacak..(oldimi.)
te işte yazdim..senimi kıracam abliçkom....

briTugba
21-01-08, 15:07
Alex de dedesi ile tartıştıktan sonra Zarife'nin yanına koşsa...(bkz. illaki Zarife'yi kiliseye göndermeyen izleyici...) Oluyor mu kızçeler...ne dersiniz...???

te te çok güzel süledın....fakat dedesiyle tartışrken hani akşam gibi oluyorya...Zarife'nin yanına gidişi geç olmaz mı?:img-icecr

alexin son sözlerini duymayacak..alex kaçtıktan sonra ağacın oraya gidecek..ve bezi oraya bağlayacak..ertesi gün zarife bezi görünce üzüntüden bayılacak..(oldimi.)
te işte yazdim..senimi kıracam abliçkom....

Canım ablam benim:img-icecr ...beni kırmadın bide senarist kırmasa:) hem bu daha güzel oldu:happy0064

gercek14
21-01-08, 15:09
Kim ne dese olabilir demeye başladım more....!!! Olmaz ki büle....

Şimdii...Düğün günü, Zarife ağacının yanına gitse ve orada Alex'in bağladığı o kırmızı bezi görse...görünce bunun son bir veda olduğunu düşünüp bayılsa...ve baygınken de kilise sahnesini rüyasında görse...Öte tarafta Alex kiliseye gidecekken son anda vazgeçse...Sufi beyaz gelinliği ve morarmış yüzünün oluşturduğu müthiş uyum ile eteklerini toplayıp baba evinin yollarına düşse....Alex de dedesi ile tartıştıktan sonra Zarife'nin yanına koşsa...(bkz. illaki Zarife'yi kiliseye göndermeyen izleyici...) Oluyor mu kızçeler...ne dersiniz...???
aly senin dediğinde mantıklı...ama....
tuğbanın dediği gibi dede ve alex konuşması gece yapılmış..yani dedeyle konuştuktan sonra zarifelere gitme kısmı olmamış...

birde zarife o kırmızı bezi gördüğünde şaşkındı...yani sanki o bezi önceden birinin üzerinde görmüş gibiydi...
bende sofinin morarmış yüzünü görmeyi çok isterim...
utanmasa sofi alexin elini dilini bağlatıp genede o düğünü yaptırtırdı ama neyse....

gercek14
21-01-08, 15:18
sofi sofi demişken sofiyi oynayan oyuncuyu tebrik ederim..
sofi karekterini hiç sevmiyorum ama oyunculuk süper..
mimiklerini vede o tıp tıp hızlı hızlı yürümesini seviyorum...

tüm makedon oyuncularını tebrik ederim..cidden çok güzel rol yapıyorlar...
inşallah bu dizi onlar için yeni bir başlangıç olmuştur...

killer50
21-01-08, 15:34
yazik bu asiklara ya,valla yazik!!!
hep aci hep aci...
ya farkindamisiniz,alex acilarin cocugu emrah oldu resmen, cocukun hayatta cektigi acilar yetmez gibi,bide eli gecen dövüyor.(kabul kötü bir benzetmeydi)
olsun simdi aci ceksinler tmm ama sonunda mutlu olsunlar.
yani zarifenin alexin kucaginda son nefesini vererek bu askin bitmsini istemem dogrusu.yani hani diyonuzya zatürre fln onun icn.

ben isterimki herkes sevdigine kavussun herkes mutlu olsun(abdülle sufide birbirinin baslarini yesinler issallah):img-blush:img-pilot

meryemle kizan kaymakami bende gercekten merak ediyorum.:img-yes:

bence asana bebek geliyosa mustafa dogurtmaz, yani hatirlasaniza vahidenin yarasina bakarken bile fatma anne ne kaa rahatsiz olmustu.e sezeryanla dogum olmadigina göre a zamanda, normal dogum olacak e herkesde sanirim normal dogumun nasil oldugunu bildigine göre(neyse fazla derinlere inmeyim):icon_whisvardir ordada bir ebe

herkese iyi seyirlerbyebyebye

bercis
21-01-08, 15:54
evet bu akşam dizimiz varr:happy0064:happy0064
büyük bir alex ve zarife taraftarı olarak, o sahneleri iple çekiyorumm:img-in_lo
bu bölüm için en büyük dileğim: inşallah alex o cadıyla evlenmezz!! inşallahh..!!:sad53:

@ly
21-01-08, 15:55
Sorularımızın cevaplarını almaya kaldı 3 saat...Geri sayım başladı yani :img-yes:

Ama ne kadar çok konu var bu hafta...Alex'in evlenip evlenmeyeceği....Zarife'nin durumu....Alex'in dövülmesi....Meyrem-Dilaver mevzuu...gazetenin basımı ile ilgili bir gelişme muhakkak vardır...Hasan-Hatice'nin vereceği mutlu haber...Mustafa-Vahide ilişkisinin son durumu...Bedia'nın kısmeti (uyu uy...boyu boy...:img-haha:)....biraz da el mahkum Abdüş izleriz....e bir de padişahımız efendimize düzenlenmesi muhtemel süikast var ki bu da Dimitri ve Karakalpakli sahneleri demektir...!!! Bu kadar çok konu olduğu için sevinsem mi...üzülsem mi bilemedim...şaşkına döndüm vallahi...!!!

gercek14
21-01-08, 16:00
aleks ile zarifenin yanyana geldikleri anlar..

ilk karşılaşmalarında....bulgar çeteciler vardı....

baytar dedeye ineciği götürdüğünde... yanlarında baytar dede vardı..

boğayı baytar dedeye götürdüğünde..yanlarında baytar dede vardı...

pi sayısını anlatırken ...vahide uzaktan onları izliyordu...

zarife baytar dedeye çorba götürdüğünde .. yan odada baytar dede vardı ve çorba çorba diye bağırıyordu...

cezmi komutanın alexi zarifelere getirttiği sahnede ...herkes vardı....

ramiz baba alexlere ailesini götürdüğünde ... yine kalabalıktı...

atış yarışmasında...yok yoktu...

vahidenin vurulmasından sonra kurşun çıkartma sahnesinde ...yok yoktu...

alexin vahideye geçmiş olsun diye geldiği sahnede...anne vahide mustafa hatice ve komşular vardı...

zarifenin arap saçı bahanesiyle alexin peşinden gitmesinde....çeteci iki genç geldi ..sonrasındada bedia hanım gördü onları....

alex ile zarifenin aşklarını itiraf sahnesinde ...anne onları izliyordu...

alexin gece zarifeye nişan olayını anlatmaya geldiğinde...vahide ve hatice zarifenin yanındalardı...ve sonunda babada kalktı...

alexin mustafayla haber gönderdiğindeki buluşmada ...inecik yanlarındaydı....:P

kulübenin orda alexin zarifeye nişanlı olmadını anlattığında çok şükür kimsecikler yoktu....

zarife düğüne alexleri davet etmeye gittiğinde....sofi cadısı vardı...vede alex fena yakalanmıştı...

alex düğünde zarifeye mektup verdiğinde ...tüm köylü ordaydı..

baskından sonra alex zarifeyi gördüğünde...yine sağ kalan köylüler ordaydı...

alexin mektupta yazdıklarını ...tüm aile duydu....

zarife gece evden kaçıp alex lere gittiğinde...sofi cadısı duydu konuşulanları....

alex ile zarifenin düğün sonrasındaki buluşmalarında başındaki konuşmalarda çok şükür kimse görmedi...

aynı günkü öpüşme sahnelerinde ...anne baba sofi ve baytar dede gördü onları...

zarife alexe vedaya geldiğinde...sofi cadısı girdi içeriye....

intihardan sonraki ilk karşılaşmalarında...kızçeler ve kızanlar vardı...

alexin dedeye kızıp zarifelere geldiğinde ...tüm aile cümbür cemaat ordaydı....

alex zarifeyi bez bağlarken gördüğündeki konuşmalarında ...sofi cadısı onları izliyordu...

fragmanlarda alex zarifeye aşkını söylerken...yine baba vahide anne mustafa vardı...

fragmanda...alex ile zarife ağacın orda konuşurken ...alexi dövmeye gelen gençler var....

bu çocukların baştan kaderi yokmuşki..tüm şansızlıklar ve talihsizlikler te bu ikisini bulmuş...Herkesin işi gücü yokmuş gibi alex zarife nerde buluşsa yada karşılaşsa birileri mutlaka onları izliyor...
inşallah evlendiklerinde bunları kimse gözetlemez...:img-wink:

killer50
21-01-08, 16:22
arkadaslar zamanmi durdu banami öyle geliyor,offffffff zaman civi cakti bu vakte gecmiyor:( bye

narima
21-01-08, 16:36
Merhaba arkadaslar

Kilise’de Aleks ve Sofi’nin düğün töreni başlar. Aleks’in Papaz’ın yönelttiği soruya vereceği cevap, Aleks ve Zarife’nin kaderini belirleyecektir.

Ozette bu yaziyordu.Benim dusuncemi soyliyeyim size.ALEX.hayir diyecek .Sofide oynadigi oyunla oyle ka kalacak.Insallah

ébruli
21-01-08, 16:39
bölüm başlamadan önce yingemin sordugu zor soruların kendime göre cevaplarını yazayım dedim

kızan kaymakam dilaver meyreme anlaşma evliliği tarzında bi teklif oldugunu sanmıyorum ama neden zonk diye sordu onuda çözemedim:icon_whis

hatice ve hasanın kızanları olursa kesin kes erkek olur zaten hasanın sülale malum bi meyrem kaynamış araya
hemde ramiz baba kızını kıskanır tirbe girerse erkek torun on u sakinleştirir

abdülü bu bölüm karakalpaklı hangi sebepten tartaklar???
alexin dayak yemesi için nedene gerek yok gelen buruyo giden vuruyo:icon_sorr

dimitri ve karakalpaklı maceraları umarım mantık çercevesinde devam eder :img-wink:
kilise sahnesiyle ilgili fikrimi belirtmiştim zarife yapmaz üle şey:img-yes:i

olimberacım eskiden geriye sayardın ne ka güzel olurdu:img-yes:

mavigece07
21-01-08, 17:04
arkadaslar zamanmi durdu banami öyle geliyor,offffffff zaman civi cakti bu vakte gecmiyor:( bye

cnm katılıyorum sana..ER oldugu günlerde heyecn dorukta oluo :img-yes:

yinge edit: aliye ablm tahmini güzel valla...Atice ve Asanın erkek evladı olursa adını naaaaaamik koysunlar... :D ...ramiz yine etrafa "bize naaamik geldııı" şeklinde bi duyuru yapar belki...

dimitri sütçinin evindeki herkesi öldrn filn diodu fragmanda...Mustafm bklm napıcak...yine bi olay çıkarmıki...

not: evet alex artık dayk yemesin... :(... ramiz , baytar dede , sofi , bugün ki bölümdeki admlar ... herkesten nasibini aldı :(

olimbera
21-01-08, 17:08
herkese hayırlı günler...

bence düğün görüntüsü zarifenin rüyası....zarife ertesi gün ağacın oraya gittiğinde kırmızı bez gibi şeyi gördüğünde rüyası aklına gelecek ve o kırmızı bezi rüyasında alexin boynunda gördüğünü hatırlayacak...alıp bakmak isteyecek..baktığındada yanılmadığını görünce üzüntüsünden bayılacak...(alexin evlendiğini ve o bezi onun bağladığını sanacak)

Abliçkom ne yaptın sen? Vallahi müthiş yazmışsın. Dilerim senaristlerimiz de senin gibi düşünmüşlerdir. En güzeli bu olur...:) Kiliseye ka gitmesın iş.. 'İç mi 'iç istemeyim.:icon_sorr Senin yazdıgın gibi olsun..:)

Dizimize 1 saat 40 dakika var..:) (Seni mi kıracağım ebrucuk..:))

@ly
21-01-08, 17:11
bölüm başlamadan önce yingemin sordugu zor soruların kendime göre cevaplarını yazayım dedim

kızan kaymakam dilaver meyreme anlaşma evliliği tarzında bi teklif oldugunu sanmıyorum ama neden zonk diye sordu onuda çözemedim:icon_whis

Ebrucan, kızan kaymakamın soruş tarzını iç ama iç, iç beğenmedim...Meyrem ile evlenerek ne çıkar sağlar bilmem, aklıma yatmıyor ama öyle sevgi dolu, romantik bir teklif olmadığı da kesin...Dilaver Meyrem'i kullanır da üzerse...gözümde beş paralık kıymeti kalmaz...:hıh

hatice ve hasanın kızanları olursa kesin kes erkek olur zaten hasanın sülale malum bi meyrem kaynamış araya
hemde ramiz baba kızını kıskanır tirbe girerse erkek torun onu sakinleştirir

Doğru sülersin...nasıl olmuşsa bir Meyrem bozmuş kuralı...hem de Ramiz babam ne kaa sevinir erkek toruna...Yalnız adı konusunda ısrarlıyım...ilk ismi ne olursa olsun sonuna Naamik gerekir...:img-icecr

abdülü bu bölüm karakalpaklı hangi sebepten tartaklar???
alexin dayak yemesi için nedene gerek yok gelen buruyo giden vuruyo:icon_sorr