Tüm Versiyonu Göster : Kısık Ateşte 15 Dakika

purna
22-05-06, 08:18
belit özukan.aydogan oflu.ata demirer. aysun kayacı.haluk bilginer.janset.eysan özhim.özkan ugur.

yeni vizyona gırdı ama çok sıkıcı

sudem
22-05-06, 23:22
http://img151.imagevenue.com/loc225/th_81697_kisikates_150.jpg

Vizyon: 19 Mayıs 2006
Yönetmen: Neco Çelik
Oyuncular: Metin Akpınar (Resul) , Haluk Bilginer (Muhtar) , Ata Demirer (Güngör) , Özkan Uğur (Fazıl) , Janset (Pelin) , Eyşan Özhim (Kader Sayar) , Cezmi Baskın (Marcel) , Ali Sunal (Erhan)
Tür: Komedi-Dram
Yapım: Türkiye 2005
Süre: 90 dak.

Kısık Ateşte 15 Dakika'nın ana mekânı İstanbul'da şık bir Fransız restoranı. Film restoranın sahipleri, çalışanları ve müşterilerini oluşturan çeşitli karakterlerin her birinin hayatının, neredeyse bir yemek pişirme süresi olan 15 dakikalık kısa bir süreçte meydana gelen ve adeta birbirini tetikleyen zincirleme olaylar sonucunda etkilenerek normal seyrinden çıkmasını anlatıyor.

Web: http://www.kisikateste15dakika.com/

yengecs
29-05-06, 01:55
Bugun fragmanini gorunce aklima bi an "Hirsiz Var" geldi.. umarim benzeri bi film degildir.. Olaylari garip hale getiriyim derken anlamini yitirmelerini sahsen istemem.. aksi taktirde insanin kafasini fena sekilde sisiriyo.

sudem
30-05-06, 22:36
filmin kurgusunu ben beğendim.zaten bu tür flashbackler içeren yapımları severim.
bu filmin beğenilmemesininde birçok etken vardır ama ben özellikle iki tanesinin ağırlıkta olduğunu düşünüyorum.bunlar;filmin oyuncularından ve tanıtımlarından dolayı filmin KOMEDİ gibi gösterilmesi yani sanki öleceksiniz gülmekten gibi bir msj veriyor film tanıtımları.
2.neden kurgunun izleyiciye yabancı gelmesi...türk filmlerinde böyle bir kurguya ben daha rastlamadım.yanacı filmlerde daha çok görülüyor.
dediğim gibi ben bu tür kurguları severim.çünkü seyirciyi filme davet ediyor.
filmde birçok olay 15 dk ara ile bize gösteriliyor.bir olayı izliyorsunuz ve onu yarıda bırakıp başka bir olaya geçiyorsunuz.böylece filme odaklanmak zorunda kalıyorsunuz.
bunların yanında kötü şeyler de var.mesela gereksiz küfürler..yani cidden gereksiz.
zaten filmin 13 yaş sınırı var..
tavsiye konusuna gelince bir şey demek istemiyorum kötü değil film ama güzel de değil

OZKORKMAZ
04-06-06, 15:03
film türkiye standartları için çok yüksek sayılabilecek bir kalitede iyi değil diyen emin olun kalitenin tadına varamamış belirli bir sinema kültürüne erişememiş insanlar bence bugün izledim tekrar izleyeceğim durum ve olayın böyle bir keskinlikle birleştirilebilmesi hayret verici geldi bana bizdende birşeyler bulabileceginiz ama evrensel sinemaya daha yakın duran özel bir film

Öyq
20-06-06, 23:32
ben gittim filme gayet güzel ve kaliteli bir film.ayrıca filmde konuk oyuncu olarak grup hepsi war ...

nelliyattu
13-08-06, 22:36
kaçırılmaması gereken bir film..aynı mekanda aynı zaman dilimi içinde birçok kişinin başından geçenleri anlatması Türk sineması için farklı bir deneyim olmuş..Türk sineması diyorum ama Amerikan karafilm tarzı bi havası da var.. oyunculuklar da göz doldurucu..bütün bunlara rağmen yapımcı Fatih Aksoy'un bile kendi filmini yerden yere vurmasını; oyunculara herşeyi silip filmi yeniden çekmeyi önermesini anlayamadım..

sude-elvin
06-05-07, 05:52
sinamada degil ama dvdsini alip izledim, acikcasi alma sebebim haluk bilginer ve belit özükandi. degisik bi film hirsiz varla hic alakasi yok bence. hirsiz vari cok begenmistim ben tek ortak yönleri haluk bilginer sanirim.

movie_monster
08-06-07, 21:06
öncelikle film komedi filmi değil kesinlikle.film ülkemiz sinemasında daha önce sık denenmemiş bir kara mizah.filmin komedi unsurları haluk bilginer ile ata demirer in oynadığı karakterler.dialogları çok komikti.onun dışında dikkatimi çeken eyşan özhim in güzelliği ve başarılı oyunculuğu oldu.ayrıca kurgusuda fena değildi bide şef garsonun gereksiz bağırıp çağırması ve restorant sahibinin gereksiz çapkınlıklarıyla süslü sahneler olmasa çok iyi olabilirdi.yinede izlenilebilir bi film.en azından farklı bi şeyler denenmiş.kara mizahtan hoşlananlara tavsiye edilir

lykiadreamer
24-06-07, 21:54
hoş ve boş filmlerin başında geliyor bence türk sinemasında..hatta hoş olmasını da atarsak filme sadece boş diyebiliriz.ben beğenmedim ama zaten filmden büyük bir beklentim olmadığı için de verdiğim sinema parasına üzülmedim..bu filmden anladığım iki şey var onlar da: aysun kayacı'nın isterse çok güzel şarkı söyleyebileceği ikincisi de eyşan özhim'in gerçekten çok güzel bir bayan olduğu..ben bunları anladım sadece:D