Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi - (Arşiv 7)
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
11
İhsan bey, Demir'in kötü biri olmadığını anladıktan sonra, en sevgili, değerli, kıymetli, biricik kızını pekte hoşlanmadığı Kenan'a yar etmek yerine, gururunu ayakları altına alıp, Demir'in ayağına, ondan yardım istemeye gidiyordur.
Bir yanda en sevdiği kızının geleceği, diğer yanda gururlu İhsan beyin meşhur gururu...
İhsan beyin gururu, tabi ki Asi'nin geleceği kadar kıymetli değildir.
Normal olanda budur zaten.
İhsan beyin Asi'yi diğer kızlarından çok üstün tutması, ilk bölümlerde beni sadece rahatsız ediyordu, ama artık çok rahatsız ediyor.
Bir baba 4 kızı arasında nasıl bu kadar belirgin bir ayırım yapar, hala anlayamıyorum.
Asi ne kadar "harika" bir insan olursa olsun, bir baba için evlatları eşit olmalıdır.
Birini içten içe, kendisine daha yakın hissetse de, bunu sadece içinde yaşamalıdır.
Bu bölümdeki defne yaprağı sahnesiyle, Defne'nin de aslında İhsan bey için önemli olduğu imajı verilmeye çalışıldı ama ben hiç etkilenmedim.
Yaprak Dökümünde de, Ali Rıza Bey'in 4 kızı var. Fikret'in yeri Ali Rıza bey için farklı denmişti. Ama Ali Rıza beyin her düşüncesinde, her hareketinde, her evladını ne kadar çok sevdiğini görebiliyoruz. Hiçbir çocuğunu diğer çocuğundan daha çok sevdiğini hissetmiyoruz. Ben İhsan'ın da bu açıdan Ali Rıza bey gibi olmasını istiyorum.
Dizinin adı Asi diye, Asi diğer kızlardan daha çok sevilmek zorunda değilki:icon_sorr
arkadaşın ilk verdiği tüyo bu şekilde;
"Finalde kaldığımız yerden devam ediyoruz:
İhsan Demir'e senin için çalışırım diyor, Kozcuoğlu ailesi de, Demir'in çiftliğine taşınıyor."
neden aynı çiftliğe taşınmak zorunda kalsınlar ki..eşyalarını dışarı çıkarıp tekrar mı eve mi sokacaklar. nivea'nın verdiği tüyo direk "Demirlerin çiftliğine taşınıyor" a çıkıyor. neriman, süheyla, ihsan, demir, Asi, Leyla aynı evde hiç böyle bir şey mümkün mü yaaa.
arkadaşım haftaya kadar çatlamamamız için yardımına ihtiyacımız var şu tüyo kaynagınla bir görüş istersen yoksa biz iflaz olamayacagız
Bende aynı şekilde düşünüyorum mümkünmü böyle bir şey ha taşınsalar taşınsalar çiftlikte müştemilet falan varsa oraya taşınırlar ki nerima için bu imkansız ihsandan boşanır gene oraya taşınmaz
arkadaşın ilk verdiği tüyo bu şekilde;
"Finalde kaldığımız yerden devam ediyoruz:
İhsan Demir'e senin için çalışırım diyor, Kozcuoğlu ailesi de, Demir'in çiftliğine taşınıyor."
neden aynı çiftliğe taşınmak zorunda kalsınlar ki..eşyalarını dışarı çıkarıp tekrar mı eve mi sokacaklar. nivea'nın verdiği tüyo direk "Demirlerin çiftliğine taşınıyor" a çıkıyor. neriman, süheyla, ihsan, demir, Asi, Leyla aynı evde hiç böyle bir şey mümkün mü yaaa.
Ona bakarsan Nivea, Asi'nin atına da, İhsan'ın atı demişti... O kadar kusur kadı kızında da olur diyeceksin... Çiftlik tuttu mu, tuttu... gerisine boşver:img-hyste...
Çünkü Nivea'ya aktarılan tüyolar birazcık değişime uğruyorbye
ben bu fragman işinden hiçbirşey anlamadım. fragman niye değişir.YOk yok bu özetçilere ve fragmancılara bir demet gül gönderiyorum..
Şimdi ne oldu.. Asi gerçekleri öğrendi mi? Lüle taaaa Alamanyadan getirdiği hediyeyi daha yeni mi veriyor? Fragmanı nasıl izliyorsunuz?Ben video kısmına girdim açılmadı.sentüp den baktım açılmadı.. Özelden bir link gönderebilecek var mı?
sağolsun tarik_naz adlı arkadaşımız yeniden eklemiş video lar bölümünde ordan izleyebilirsin arkadaşım ve kafam dahada karıştı resmen ne oluyo anlamıyorumya yarını beklemek tek çare olsa gerek :P
nivea nickli arkadaşın birkaç hafta önce verdiği tüyolarına yanlış olmasından dolayı da değilde sadece mantıksız geldiği için pek inanmak istememiştik...yani bunun nivea ile alakası yok,mesele nivea'ya inanmamak değil senaristlerin böyle bir mantık hatası yapabileceklerine inanamamak...nivea da sonuçta birinden öğrendi ki anlattı...belki ona farklı yansıtıldı ya da yazdıkları gerçekten doğru çıkacak...ama doğru çıkması halinde bana göre hakikaten bu durum çok saçma olur...hani tamam İhsan Bey'in Demir'in çiftliğinde çalışması olayı olabilir ama topluca Demirlerin çiftliğine taşınmak bana çok saçma geliyor ya...senaristler kusura bakmasın ama böyle birşey olursa pek kabul görür birşey olmaz bu...ha Demir Kozcuoğullarının çiftliğini satın alır yani artık o çiftlikte Demir'in olur..İhsan çiftlikte Demir'in işçisi gibi çalışır ailesi de kendi çiftliklerinde kalmaya devam ederse bu da kabul edilebilir ama dediğim gibi toplu taşınma olursa benim senaristlere pek güvenim kalmaz....
Fragmanı izledim ekleyen arkadaşlara teşekkürler..Ben ihsan beyin teşekküre gittiğini düşünüyorum.Yardımda isteyebilir de bunu önceden asiyle kararlaşırmış gibiler tüm gerçekleri öğrenip elektrik faturası,bülent işi vs gidip demirden teşekkür etmek istemişlerdir.Borcumuzu en kısa zamanda vermeye çalışırız bile demiştir :) yardım istemek için gitseler asi tebessüm etmezdi.Gerçi sağları solları belli olmuyor bir kerede ben ters köşe olayım :)
Hah yakaladım işte SENİ:img-hyste ASİ forumunu kelime kelime okuyup, analiz eden sen!!! demek ki dün yazılan yorumların hepsini okuyamamışsın:img-wink:...
Dünkü yorumlarda Lüle'nin, İhsan Bey'e geçmiş olsun ziyaretine gittiğini ve elindeki pakette de künefe olabileceğini yazmıştık:img-wink:...
qsawe, Lüle'nin Asi'ye evlenme teklif ettiği sahneyi on kere izleme cezası veriyorum sana(çok örtmen gördüm ben bugün kendimi:img-pilot)....bittin sen bittin:P...
Tamam tamam bu ceza çok ağır oldu... vazgeçtim... Kerim'in, Lüle'nin yüzüne top patlattığı sahneyi 20 kere izleme cezası veriyorum sana:img-hyste
Irazım Ayşem, dünkü künefeyi okuduğum için künefe yazdım zaten.... ben deli, atlarım diye geri dönük başlıyorum hep okumaya... iyi ki okumuşum o ceza da çekilmezdi... ama 2. ci keyif verici olabilirdi... o top nasıl denk getirilir dersi :D
Biz o hediyenin Lüle den İhsan a olacağını düşünmüştük... ben diyorum ki İhsan... yar saçların lüle lüle ... türküsünü okurken bu hediyeyi Kenan'a verip dehleyecek.... daha hoş olur bence :D:D:D:D
merhabalar,
bimkolik arkadasım,tesekkürler fragmanı eklediğin için:img-wink:
fragmanda melek'in ve teyzesinin saskınlıgı,demir ve kerim'in suriye'ye gittiğini+canlarını tehlikeye attıklarını öğrendikleri zamanki tepkileri bence.
ayrıca,yeni eklenen son sahne beni cok mutlu etti.sanki asi'min yüzünde hafif bir gülümseme var:img-blushbence orada kenan'ın teklifini kabul etmediğini öğreniyor demir.bir de asi biraz önce herseyi demir'imin yaptıgını öğrenmiş sanki:img-in_lo
ihsan amcanın konusmak istemesi bana direk nivea arkadasın tüyosunu anımsattı.
bu sabah uyandıgımda cuma sandım sevindim :Dneyse 1 güncük kaldıbye
İhsan bey, Demir'in kötü biri olmadığını anladıktan sonra, en sevgili, değerli, kıymetli, biricik kızını pekte hoşlanmadığı Kenan'a yar etmek yerine, gururunu ayakları altına alıp, Demir'in ayağına, ondan yardım istemeye gidiyordur.
Bir yanda en sevdiği kızının geleceği, diğer yanda gururlu İhsan beyin meşhur gururu...
İhsan beyin gururu, tabi ki Asi'nin geleceği kadar kıymetli değildir.
Normal olanda budur zaten.
İhsan beyin Asi'yi diğer kızlarından çok üstün tutması, ilk bölümlerde beni sadece rahatsız ediyordu, ama artık çok rahatsız ediyor.
Bir baba 4 kızı arasında nasıl bu kadar belirgin bir ayırım yapar, hala anlayamıyorum.
Asi ne kadar "harika" bir insan olursa olsun, bir baba için evlatları eşit olmalıdır.
Birini içten içe, kendisine daha yakın hissetse de, bunu sadece içinde yaşamalıdır.
Bu bölümdeki defne yaprağı sahnesiyle, Defne'nin de aslında İhsan bey için önemli olduğu imajı verilmeye çalışıldı ama ben hiç etkilenmedim.
Yaprak Dökümünde de, Ali Rıza Bey'in 4 kızı var. Fikret'in yeri Ali Rıza bey için farklı denmişti. Ama Ali Rıza beyin her düşüncesinde, her hareketinde, her evladını ne kadar çok sevdiğini görebiliyoruz. Hiçbir çocuğunu diğer çocuğundan daha çok sevdiğini hissetmiyoruz. Ben İhsan'ın da bu açıdan Ali Rıza bey gibi olmasını istiyorum.
Dizinin adı Asi diye, Asi diğer kızlardan daha çok sevilmek zorunda değilki:icon_sorr
Bu konuyu defalarca konuştuk tartıştık ihsan beyin kızları arasında ayrım yaptığı falan yok hepsi onun için bir sadece ihsan bey asinin kişiliğine biraz daha hayran belkide kendisi ailesine karşı bu şekilde olamadığı için (bu benim yorumum)
Diğer bir yandan ihsan beyin borcuna karşılık demirin çiftliğinde çalışan asi tabiki asi çalışmasın diye gidip boç alacak
İhsan bey hapisten kurtulsun diye sevmediği bir adamla avlenen de asi defne değil tabi yine asiyi kurtarmak için gururunu ayaklarının altına alacak
Bunları yapan defne veya gonca olsaydı onlar içinde aynı şeyleri yapardı hiçbirimizin bu konuda şüphesi yok zaten babası için her zorluğa katlanan asi olduğu için bütün cezayı asinin çekmemesi için bunları yapıyor evlat ayırımı yapmıyor
Asi tarlada güneşin altından çatlarken diğer kızlar içerde anneleri ile ya alışverişte yada çay keyfi yapıyorlat tabiki asiye daha fazla güvenecek
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 13:50 merhabalar,
bimkolik arkadasım,tesekkürler fragmanı eklediğin için:img-wink:
fragmanda melek'in ve teyzesinin saskınlıgı,demir ve kerim'in suriye'ye gittiğini+canlarını tehlikeye attıklarını öğrendikleri zamanki tepkileri bence.
ayrıca,yeni eklenen son sahne beni cok mutlu etti.sanki asi'min yüzünde hafif bir gülümseme var:img-blushbence orada kenan'ın teklifini kabul etmediğini öğreniyor demir.bir de asi biraz önce herseyi demir'imin yaptıgını öğrenmiş sanki:img-in_lo
ihsan amcanın konusmak istemesi bana direk nivea arkadasın tüyosunu anımsattı.
bu sabah uyandıgımda cuma sandım sevindim :Dneyse 1 güncük kaldıbye
ya bende neden açılmıyor bu fragman yaaa :icon_sorr
melikem bu arada slm cnm :)
İlk söylediğine katılıyorum.dün ne olabilir diyr yazmıştım bir arkadaşta öyle senin dediğin gibi demişti.Bence ikisinin yüzündeki şaşkınlık o.Başka birşey olamazmış gibi geliyor banada. :)
Fragmanı göremedim ama dediğine yorum yapayım.Demir Kenanın teklifini kabul etmediğini öğreniyorsa.Belki Asi Demirin yaptığı herşeyide öğreniyor anlamına da gelebilir.Buda demek oluyorki
Lüle kafa sana güle güle.:img-hyste Güle güle git ama güle güle gelme :img-hyste hatta mümkünse yolun birdaha buraya düşmesin :img-hyste
Allah bir daha karşılaşmamak nasip etsin :img-hyste
Ya aslında bu çiftliğe taşınma repliği '' Demir çiftliğinden taşınıyoruz'' da olabilir neticede senetler Demir'de çiftlik Demir'in sayılır. Bence bir hata var. Yada bana öyle geliyor.Tabi bütün forum benimle aynı fikirde olduğuna göre tüyoyu veren kişi yanılıyor olabilir. Bu repliği İhsan benim yazdığım gibide söylemiş olabilir. Bilmiyorum benimle aynı fikirde olan var mı?
az önce euro d de alt yazı geçti asi 16:00 da kanal d de gibi bişey anlamadım.. benden başka gören var mı?
fragmana çok değişik sahneler eklenmiş asi demirle görüşmek istiyorum diyince kafa sallıyo
asi o son sahnede gülümser gibi olmuş ama sonra ihsan bey ve demir konuşmaya giderken düşünceli gibiydi
bende o son sahneyi görünce nivea nın tüyosunu hatırladım herhalde ihsan bey senet karşılığı evini demire vericek orda da işçi olarak çalışıcak ama o zaman nerde kalıcaklar neyse o 14.bölüme sarkar zaten
ya bende neden açılmıyor bu fragman yaaa :icon_sorr
melikem bu arada slm cnm
İlk söylediğine katılıyorum.dün ne olabilir diyr yazmıştım bir arkadaşta öyle senin dediğin gibi demişti.Bence ikisinin yüzündeki şaşkınlık o.Başka birşey olamazmış gibi geliyor banada.
Fragmanı göremedim ama dediğine yorum yapayım.Demir Kenanın teklifini kabul etmediğini öğreniyorsa.Belki Asi Demirin yaptığı herşeyide öğreniyor anlamına da gelebilir.Buda demek oluyorki
Lüle kafa sana güle güle.:img-hyste Güle güle git ama güle güle gelme :img-hyste hatta mümkünse yolun birdaha buraya düşmesin
Allah bir daha karşılaşmamak nasip etsin :img-hyste
canım ablam,derhal bölüm resmlerine git:Dtarik-naz arkadasımın eklediği fragman resmlerinde asi'min yüzündeki tatlı ifadeye bak:D
yeri gelmişken kanalın verdiği resmlere yorum yapayım.
İHSAN AMCA İŞARET PARMAGINI ASİ'NİN YÜZÜNE DOGRU SALLIYOR yapma cocugum dercesine:Dorda eminim kenan'la evlenmeyeceksin,basını yakmayaksın türünden bir konusma gececek aralarında:D
LÜLE ELİNDE HEDİYE PAKETİYLE GELMİŞ ,ASİ'MİN YÜZÜ ASIK,İHSAN AMCA İSE KENAN'I TERSLEYECEKMİŞ GİBİ BAKIYOR.ilgilenmediği ellerinin cebinde olmasından belli:hıh umuyorum ki,bu sahne kenan'ı gördüğümüz son sahne olacak:happy0064
demir'im için yapabilecegim yorum ,her zamanki gibi cok karizmatik,ceketini pek begendim:D
ablam,
ben de söyle diyeyim,
DÜTTÜRÜ SACLARI LÜLEEE LÜLEEE,KENAN SANAA GÜLEE GÜLEEE(=
Ya aslında bu çiftliğe taşınma repliği '' Demir çiftliğinden taşınıyoruz'' da olabilir neticede senetler Demir'de çiftlik Demir'in sayılır. Bence bir hata var. Yada bana öyle geliyor.Tabi bütün forum benimle aynı fikirde olduğuna göre tüyoyu veren kişi yanılıyor olabilir. Bu repliği İhsan benim yazdığım gibide söylemiş olabilir. Bilmiyorum benimle aynı fikirde olan var mı?
asslında ıhsan demirin bunca yardımından sonra haklı olarak kendini borclu hissedecektir...
ve çiflikten taşiniyoruz artık çiflik senın yardımlarına karşin diyebilir...
ama o zaman yıne ıhsan fragmanda yakında çiflik satışa cıkar satılır diyorr..
acaba demirin çifliyi satacağini mi düşünüyorduu...
vallaa kafam kariştii
Asi tarlada güneşin altından çatlarken diğer kızlar içerde anneleri ile ya alışverişte yada çay keyfi yapıyorlat tabiki asiye daha fazla güvenecek
Benim takıldığım konuda bu zaten.
Sırf Asi'yi kahraman yapmak için, diğer kızları bu kadar silik yapmanın ve İhsan beyin Asi'yi bu kadar sevmesinin nedeni de bu işte, demenin bir anlamı yok.
Asi İhsan'a çekmiş çok çalışkan, tarla bayır gezer, kendi başına 5 adamın yaptığı işi yapar, diğer üç kızda Neriman'a çekmiş, tek bildikleri alışveriş, evde oturup çene çalmak mı yani?
Bu kadar mı boş bu kızlar?
Ben diğer kızların, Asi'yi yüceltmek uğruna harcandıklarını düşünüyorum.
yasamakguzel88 24-01-08, 14:10 ya acaba son sahnede ihsan asinin senle çalışmasına izin veriyorum filan mı dicek. borcun geri kalanı için. olabilir mi sizce:) ama belki demir kabul etmez.nerimana çok kızgınım zorla asiye evlenme teklifini kabul ettircek gibi gözüküyor.yarın gelsede artık.görsek neler olucak
Sırf Asi'yi kahraman yapmak için, diğer kızları bu kadar silik yapmanın ve İhsan beyin Asi'yi bu kadar sevmesinin nedeni de bu işte, demenin bir anlamı yok.
Asi İhsan'a çekmiş çok çalışkan, tarla bayır gezer, kendi başına 5 adamın yaptığı işi yapar, diğer üç kızda Neriman'a çekmiş, tek bildikleri alışveriş, evde oturup çene çalmak mı yani?
Valla izlediğimiz kadarıyla boş
Zaten ikisi okuyor henüz küçükler ama abla (defne) anesinin kuzusu bu işlerden anlamıyor işte ne yapsın kız ayrıca ilgiside yok ilk bölümde görmüştük
Hem ayrıca dizi işte arkadaşım
Esas oğlanın aşık olabileceği üstün nitelikler taşıyan ailesinin gözdesi güzeller güzeli kız karakteri işte
her dizide böyle şeyler vardır yani şimdi oturup bunu tartışamayız herhalde evet bizimde bulduğumuz hatalar var ama yinede çok severek izliyoruz
Valla izlediğimiz kadarıyla boş
Zaten ikisi okuyor henüz küçükler ama abla (defne) anesinin kuzusu bu işlerden anlamıyor işte ne yapsın kız ayrıca ilgiside yok ilk bölümde görmüştük
Ben Ceylan, Gonca'ya boş demek yerine Asizede diyorum :)
İzleyicinin gözünde, "Her zaman her yerde en büyük, en vefakar, en cefakar, en fedakar Asi" imajı yaratılmaya çalışıldığı için, Ceylan ve Gonca harcanıyor.
En azından gömlek ve çoraplarını paylaşamamak dışında hiç sorun çıkartmıyorlar.
En azından biraz vukuat yaratsalarda, onları da izlemiş olsak.
Hem ayrıca dizi işte arkadaşım
Esas oğlanın aşık olabileceği üstün nitelikler taşıyan ailesinin gözdesi güzeller güzeli kız karakteri işte
her dizide böyle şeyler vardır yani şimdi oturup bunu tartışamayız herhalde evet bizimde bulduğumuz hatalar var ama yinede çok severek izliyoruz
Sevmek ayrı, hataları görmek ayrı.
İnsan sevdiğinin mükemmel olmasını ister. Ne diyelim şimdi, ay ne harika dizi, hiçbir kusuru yok deyip, gözlerimizi mi kapatalım.
Tabi ki hepimiz Asi dizisini seviyoruz, sevmesek burda işimiz ne?
Ama sevmemiz kusurları görmemizi engellemez.
Dizide mantık dışı şeyler olduğunda tabi ki bunu belirtmekte bizim hakkımız.
Birimize göre mantıksız olan şey, bir diğerimize göre böyle olmayabilir.
Ama bu hiç kimsenin düşüncesini yazmasına engel değildir. Forumun amacı da budur zaten.
Hepimiz aynı şeyi düşünsek, burda bir kişi yorum yazar, diğerleri de içinden evet haklısın der, olur biter.
Sımarık Cadı 24-01-08, 14:37 fragmanı ekleyen arkadasa teşekkürler...
inşallah asinin demirin çiftliğinde yeniden calısma gibi bi durumu olmaz...leylanın bakışları asiyi küçümsemelerii hiç çekilmezz...
ihsanın calısması mantıklı...ama kozcuoğlunun demirlerin çiftliğine taşınması kesinlikle saçmalıkk...demir eğer çiftliği satın alırsa tamam olurr...ama neden bütün aile demirlerin çiftliğine taşınsınkii...
coğunluğu rahatsızz eden diğer bi konu ihsan beyinn asiye olan aşırı düşkünlüğü...
ilk bölümlerde bukadar rahatsız etmiyodu benide ama şimdii gözüme cok batıyo...asii ihsanı ziyarete geliyo sarılıyolar özlüyolar birbirlerinii...diğer kızlar onun ewladı diil sankii...arada bi defneyi hatırlıyo...diğerlerii yok sankii...sadece asii warsa yoksa onun için...
tamam asi diğerlerinden farklı olabilir...ama şuda bi gerçekkii defnenin ayakları yere daha sağlam basıyo...daha mantıklı düşünüp düzgün kararlar werebiliyoo...
gelelimm bu bölüme...fragmanı gördükten sonra cuma günü gelmek bilmiyo sankii...
bence demir leylaya asiye kızgın olduğu için ewde yok dedirtti...yanii cıkıp kowmadı çünkü pencerenin arkasından bakıyodu...leylada demirin odasına asinin gittiğini söylemek için girmiş olabilir...
aralarında kesinliklee aşkk olamicak bi ikili demir we leyla...demir böyle bişeyi farketse eminimm leyladann uzak durmaya calısıcaktır...şimdide pek yakın olduğu söylenemezz...
aslında leyla bi yerdee asinin aklının başına gelmesii için iyi oluyoo...asi artık açsın gözlerinide biraz demiri kaybetmekten korksunn...
ama demirr öyle diil herşeyin farkında...bişilerii görmesii için kenana yada başka birine gerek yokk...
inşallah kenanı gördüğümüzz son bölümdür bu bölümm...geldii gitmek bilmiyoo...
404 Kenan...yapıştı gitmiyoo...
Sevmek ayrı, hataları görmek ayrı.
İnsan sevdiğinin mükemmel olmasını ister. Ne diyelim şimdi, ay ne harika dizi, hiçbir kusuru yok deyip, gözlerimizi mi kapatalım.
Tabi ki hepimiz Asi dizisini seviyoruz, sevmesek burda işimiz ne?
Ama sevmemiz kusurları görmemizi engellemez.
Dizide mantık dışı şeyler olduğunda tabi ki bunu belirtmekte bizim hakkımız.
Birimize göre mantıksız olan şey, bir diğerimize göre böyle olmayabilir.
Ama bu hiç kimsenin düşüncesini yazmasına engel değildir. Forumun amacı da budur zaten.
Hepimiz aynı şeyi düşünsek, burda bir kişi yorum yazar, diğerleri de içinden evet haklısın der, olur biter.
doğru diyorsun bende dizide birçok hata gördüğüm halde olur oyle şeyler diyip geçiyorum aslında bunu belirtmemiz lazım ki sonradan aynı eyler yapılmasın :img-wink:
Asi bir yana , dünya bir yana İhsan Bey için.
Ve İhsan Bey sağolsun bu durumu fazlasıyla ihsas ettiriyor çevresine. Şahsen ben İhsan Bey'in diğer kızlarından bir tanesi olsaydım bu duruma çok üzülürdüm.
Bir annenin veya babanın birden fazla çocuğu olabilir ve bu çocuklar bir elin parmakları kadar birbirlerinden farklı olabilirler. Hatta bazen gece-gündüz kadar bile farklı olabilirler. Ama bu durum annenin ve babanın kendilerine benzeyen evlatlarını, diğer benzemeyen evlatlarından ayrı değerlendirmesini gerektirmez...
Mesela ben Defne'nin, İhsan Beyin gömlek cebine koyduğu defne yaprağı olayına bayıldım. Gözlerim dolu, dolu oldu. Kahroldum.
Ama buna karşılık İhsan Bey'in Defne'ye yönelik bir teşekkür mesajını göremedim. Bu duruma daha çok kahroldum.
Asi onu hapishanede ziyarete geldiğinde, Asi ile Defne'ye bir selam,bir teşekkür mesajı yollayabilirdi. Bizlerde bu biçimde İhsan Bey'in diğer kızlarınıda bir biçimde takdir ettiğini ucundan kıyısından da olsa anlardık.
Ben böyle düşünüyorum.
Ben Demir'in yerinde olsam, asla İhsan beyin çiftliğimde çalışmasına izin vermem.
Ne kadar para istiyorsa veririm, yeter ki çiftliğimden uzak dur derim.
İhsan bey babasından kalan herşeyi batırmış.
Şehirdeki evlerini satmış, arabalarını sattı, 1.5 trilyon borcu var, o borç karşılığında bütün tarlalarını kaybedebilirdi, şimdi de kendi ağzından duyduğumuza göre, evini de kaybetmek üzere.
Yani İhsan beye babasından 5 milyon ytl.lik bir miras kaldıysa, İhsan bey hepsini 20-25 senede yok etmiş.
Kim bu durumdaki bir adama çiftliğini emanet etmek ister?
Hele hele, Demir gibi eniştesinin arka sokaklarda yürüttüğü tefecilik işini, finans imparatorluğuna dönüştürmeyi başarmış, başarılı bir işadamı, İhsan'ı kahya olarak kapısından içeri sokmamalı. Sokarsa da, çiftliğini kaybetmeyi göze almalı. Tabi o çiftlik Demir için devede kulaktır, Asi için helal olsun diyorsa, o ayrı:img-wink:
Genel olarak dizilerde,esas karakterleri ön plana çıkarmak için yan karakterler biraz geri planda tutulur.Aslında bunda mantıksız bir tarafta göremiyorum.Çünkü dizide ki bütün oyuncular sivri bir karakter yapısı çizerlerse olayların daha çok kimin etrafında döndüğü konusunda sorun yaşanabilir.Aynı zamanda her karakterin kendini gösterebilmesi için senaryonun çok geniş tutulması gerekir ki bunu da izleyicinin tercih edeceğini zannetmiyorum.Çünkü daha şimdiden Asi-Demir sahnelerini özledik nidaları yükselmeye başladı...
İhsan Bey'in Asi'yi diğer çocuklarından ayırması konusuna gelince,bunun altında,Asi'nin babasının üzerindeki yükün altına kendisini sürmesinden dolayı,İhsan Bey'in vicdani rahatsızlık içerisinde olması yatıyor bence.Kızının başkaları gibi hayatını yaşayamadığı,hayatını bu çiftlik için hiçe saydığı,kendi mutluluğunu ailesi için arka plana attığı düşüncesi üstelik bunu hiç bir beklentisi olmadan isteyerek yapması babasının kendisini sorumlu hissetmesine ve bu sorumluluk duygusu da Asi'ye olan sevgisini daha çok ön plana çıkarmasına neden oluyor...Ama ilerleyen bölümlerde bunun altından başka bir olayda çıkabilir...Bekleyip göreceğiz artık...:img-wink:
............
Mesela ben Defne'nin, İhsan Beyin gömlek cebine koyduğu defne yaprağı olayına bayıldım. Gözlerim dolu, dolu oldu. Kahroldum.
Ama buna karşılık İhsan Bey'in Defne'ye yönelik bir teşekkür mesajını göremedim. Bu duruma daha çok kahroldum.
Asi onu hapishanede ziyarete geldiğinde, Asi ile Defne'ye bir selam,bir teşekkür mesajı yollayabilirdi. Bizlerde bu biçimde İhsan Bey'in diğer kızlarınıda bir biçimde takdir ettiğini ucundan kıyısından da olsa anlardık.
Ben böyle düşünüyorum.
Aslında Defne İhsan beyi ziyaret edebilirdi bu sahneyi bize gösterebilirlerdi. Asi ve diğer kızlar arasında bir ayrım varda ben bu kadar büyük olduğunu düşünmüyorum asi bir yana dünya bir yana olacak şekilde :) ihsanla diğerlerinin sahneleri çok az bu yüzden öyle geliyor.Neriman içinde defne diğerlerinden önde gibi görünüyor :img-icecr ama onun diğer kızlarla da sahneleri olduğu için bu konu göze batmıyor.
Fotoğraflardaki bakışlardan, fragmandaki ses tonlarından son bir yorum yapacak olursak.
Önce fotolar; Sanırım Asi, babasına birşey anlatmaya çalışırken İhsan sinirleniyor ve sus der gibi işaret ediyor. Diğer fotoda Kenan geliyor Asi'nin suratı beş karış. Buradan çıkan sonuç, baba, kızı Kenan'a vermeye razı... ya da hurmetten öyle davranıyor. Bu sahne büyük ihtimal Demir ile konuşmaya gitmeden önce, dolayısıyla Asi "Neden onların evine gidiyoruz, ben gitmek istemiyorum." demiş olabilir Demir'le araları bozuk olduğu için. Babası da ondan kzımış olabilir...
Son fragmana gelirsek; İhsan'ın Demir'in ayağına gitmesi, kenara çekip özel konuşmak istemesi, Asi'nin yine suratının beş karış olması :) Ve İhsan'ın "Senden birşey istiyorum" demesi.
Peki ne istiyor?
Birinci ihtimal; borç para (Bülent'i, Demir'in getirdiğini öğrenince, Demir'e olan güveni artmış, Kenan'ın Cemal ağa ile olan bağlantısı yüzünden Kenan'ın ödediği kefaleti ödemek için Demir'den borç para ister.)
İkinci ihtimal; "Durumumuz kötü, çiftliği satıyorum, senin almanı istiyorum." demesi. Ama bu bana çok saçma geliyor. Çünkü çiftliği satan kişi, karşı taraftan İsteme de bulunmaz, teklif eder. İstemek emri vak-i olur. Hem bankada paraları var, bir hapise girmeyle iflas etmeleri mantıksız.
*Bana göre banka hesapları açılana kadar Demir'den borç isteyecek ve Teşekkürlerini sunacak Bülent yüzünden.
Elbetteki herkez düşündüğünü beyan etmekte özgürdür alexia saygım sonsuzdur
Ben sadece fikrine katılmadığını söylemek istedim nedenlerini belirttim
Körükörüne diziyi izle demedim hataları olsa şu an begenerek izlediğimi belittim
Ayrıca bu dizinin başrol oyuncusu asi tabiki onun hikayesi ve babası ile diyalogunu izleyeceğiz hepsiyle ayrı ayrı diyalo olsa her bölüm zaman yetmez herhalde
Neyse uzatmayayım herkezin fikrine saygı duyuyorum
Bu benim fikrimdibye
Sevgili eleren ve Kara İnci,
Tabi ki Asi dizinin başrol karakteri, adı üstünde:).
Olayların Asi etrafında dönmesi de bu yüzden normal.
Ama bir dizinin uzun soluklu olması planlanıyorsa (örneğin 2 sezon), yan karakterlerde en az ana karakterler kadar güçlü olmalıdır.
Asi ve Demir'i 50 kez barıştırıp birleştirmekle, 2 sezon geçmez.
Tabi eğer Asi dizisi 1 sezon sürecekse, bir şekilde idare edilebilir.
Ama 2 sezon sürecekse, mutlaka diğer yan karakterleri de daha çok izleyeceğiz.
Bu durumda senaristlerin önünde iki seçenek olur; ya diziye yeni karakterler girer, yani yeni Kenan'lar ve yeni Leyla'lar ve yanlış anlaşılmalar, ya da hali hazırda elde bulunan karakterlere hikayeler yazılır.
Ben sürekli, 3. şahıslar ve yanlış anlaşılmalar izlemek yerine, Sevinç'in, Gonca'nın, Melek'in hikayelerini izlemeyi tercih ederim:img-yes:
Ama bir dizinin uzun soluklu olması planlanıyorsa (örneğin 2 sezon), yan karakterlerde en az ana karakterler kadar güçlü olmalıdır.
Bu durumda senaristlerin önünde iki seçenek olur; ya diziye yeni karakterler girer, yani yeni Kenan'lar ve yeni Leyla'lar ve yanlış anlaşılmalar, ya da hali hazırda elde bulunan karakterlere hikayeler yazılır.
Ben sürekli, 3. şahıslar ve yanlış anlaşılmalar izlemek yerine, Sevinç'in, Gonca'nın, Melek'in hikayelerini izlemeyi tercih ederim:img-yes:
Dizi halihazırda henüz yani başlamış olan bir yapım tabiki yan karaktere de agırlık verilecektir ama önce ana temanın oturması açısından bu gidişat çok normal olduğunu düşünüyorum
Çok daha ilerleyen bölümlerde mutlaka olacaktır hiç bir dizi ana karakterlerle çok uzun soluklu olamaz zaten ama izlemeden bilemeyiz tabiki:icon_whis
Ben Demir'in yerinde olsam, asla İhsan beyin çiftliğimde çalışmasına izin vermem.
Ne kadar para istiyorsa veririm, yeter ki çiftliğimden uzak dur derim.
İhsan bey babasından kalan herşeyi batırmış.
Şehirdeki evlerini satmış, arabalarını sattı, 1.5 trilyon borcu var, o borç karşılığında bütün tarlalarını kaybedebilirdi, şimdi de kendi ağzından duyduğumuza göre, evini de kaybetmek üzere.
Yani İhsan beye babasından 5 milyon ytl.lik bir miras kaldıysa, İhsan bey hepsini 20-25 senede yok etmiş.
Kim bu durumdaki bir adama çiftliğini emanet etmek ister?
Hele hele, Demir gibi eniştesinin arka sokaklarda yürüttüğü tefecilik işini, finans imparatorluğuna dönüştürmeyi başarmış, başarılı bir işadamı, İhsan'ı kahya olarak kapısından içeri sokmamalı. Sokarsa da, çiftliğini kaybetmeyi göze almalı. Tabi o çiftlik Demir için devede kulaktır, Asi için helal olsun diyorsa, o ayrı:img-wink:
kesinlikle aynı fikirdeyim hep söylediğim gibi bu işlerin bu noktaya gelmesinin tek müsebbibi ihsan bey,yöneticiliğindeki hatalar,yanlış karar ve tercihler baba yadigarı çiftliğin heba olmasına yetti...
yarı yaşındaki demir'in ondan çok daha iyi bir iş adamı olduğu aşikar,kaf dağındaki gururu kızınada sirayet etmiş maalesef...
seninde dediğin gibi sevgili alexia bence demir çiftliğinin iyiliği için hiç yakınına yaklaştırmasın,ihsan batırmazsa zaten neriman'ın hint işi örtüsüydü çin işi ipeğiydi el birliğiyle hallederler:)
pas.si.on79 24-01-08, 15:05 Sevgili eleren ve Kara İnci,
Tabi sen de haklısın..ASlında herkes böyle istiyor. Bence bu proje tuttuğu için istediğimiz gibi diğer karakterleri de aktifleştirecekler.. ONlarla ilgili olaylar olacaktır. Dizilerin tutma durumları biraz riskli olduğu için, bence ilk başta yardımcı karakterler yerine başrol oyuncularına ağırlık veriyorlar.Biliyorsunuz heran herşey olabilir... Neyse
Serdar cığım fotolar için sağol.Gerçi fragman da eklemişsin,bimkolik arkadaşımız da eklemiş ama ben onları izleyemiyorum.OLsun ne yapalım.En azından fotoları gördüm.Teşekkürler.. Aslında fotoyu eklendiğini bir arkadaşımız yazmıştı Ona da teşekkür ederim.
Bu arada özetçiye fragmancıya inanmıyorsunuz değil mi?:) siz bize inanın.Unutmayın arkadaşlar izlemeden kimseye kızmak yok..:icon_sorr
arkadaşım iyi hoş ta bunun asi başlığında işi ne?
tabi kendince haklısın ama boyle sorun olur
bence mesajını sil.
gelelim alexia ya kesnlkle katılıyorum
sürekli asi demir barışır küserse sıktı diye reytingler düşer
o yuzden melek aslan yada diğer karekterlere agırlık verilmesi gerekir
gelelim alexia ya kesnlkle katılıyorum
sürekli asi demir barışır küserse sıktı diye reytingler düşer
o yuzden melek aslan yada diğer karekterlere agırlık verilmesi gerekir
İzleyiciyi memnun etmek gerçekten bu dönem çok zorlaştı. Yabancı Damat dizisini pek izlemedim ama orda ilk bölümlerde dizinin esas konusu işlenmiş, esas kız esas oğlan. Daha sonra dizi çok tutulunca aileler ön plana çıkmış, esas kız esas oğlan biraz geri planda kalmıştı.
Bu dizide öyle olacağa benziyor ve ilk bölümlerde başrollere ağırlık verilmesi son derece normal. Dizi de tuttu. İlerleyen bölümlerde muhakkak diğer karakterler üzerinde ağırlık olacaktır. Yoksa onları niye koysunlar diziye.
Dizinin devamlılığı açısından yan karakterlerin de güçlü olması gerektiği konusuna ben de katılıyorum.Ama şunu da söylemeliyim ki dizide ki yan karakterler zaten güçlü.Fakat bu güçlerini hikayenin gidişatına göre zaman zaman öne çıkarıyorlar,zaman zaman da geri planda tutarak dizide ki varlıklarını sürdürüyorlar.Örneğin senin silik bir profil çizdiğini düşündüğün Defne'nin dizinin ilk bölümlerinde Kerim ile olan yakınlaşmasıyla ön plana çıkması ama şimdi diğer olaylara nazaran biraz daha geri safhada durması gibi...Hikayenin gelişimi ile bahsettiğin karakterler de bir anda dizide sivrilebilir aslında.Misalen Melek'i, ilerleyen bölümlerde Arslan'ın da dahil olduğu ve dizinin gidişatını etkileyebilecek sahnelerde izleyebiliriz...:img-yes:
Üstelik doğru yerde ve doğru zamanda yeni kanların girmeside diziye canlılık ve heyecan katabilir...Ama bunların dozuna ve diziye katkılarına iyi karar vermek ve amaç olarak sadece diziyi uzatmak düşüncesini benimsememek kaydıyla...:img-wink:
.Kim bu durumdaki bir adama çiftliğini emanet etmek ister?
İhsan'ı kahya olarak kapısından içeri sokmamalı. Sokarsa da, çiftliğini kaybetmeyi göze almalı. Tabi o çiftlik Demir için devede kulaktır, Asi için helal olsun diyorsa, o ayrı:img-wink:
Aslında Demir gibi kafası çalışan iş adamı, çifliğini yönetecek, zehir gibi bir kahyayı bulmakta zorlanmaz ama artık geçmiş olsun Alexia'cığım.
Demir o ilk tanıdığımız Demir değil. 500bin lirayı karşılıksız vermeyi teklif edecek duruma geldiyse, intikam yeminlerini unuttuysa, İhsan Beyi kurtarmak için canını tehlikeye atabiliyorsa, Asi'ye olan zaafı herşeyin önüne geçecek demektir. Bu durumda Demir İhsan'ı kahya da yapar, baştacı da..hatta yavaş yavaş dediğin gibi çifliği batırmasına göz yumup, 'feda olsun' da der..:img-hyste.. Aşk virüsü kaptı garip , ne yapsın?:bilmim
Fotoğraflardaki bakışlardan, fragmandaki ses tonlarından son bir yorum yapacak olursak.
Önce fotolar; Sanırım Asi, babasına birşey anlatmaya çalışırken İhsan sinirleniyor ve sus der gibi işaret ediyor. Diğer fotoda Kenan geliyor Asi'nin suratı beş karış. Buradan çıkan sonuç, baba, kızı Kenan'a vermeye razı... ya da hurmetten öyle davranıyor. Bu sahne büyük ihtimal Demir ile konuşmaya gitmeden önce, dolayısıyla Asi "Neden onların evine gidiyoruz, ben gitmek istemiyorum." demiş olabilir Demir'le araları bozuk olduğu için. Babası da ondan kzımış olabilir...
Son fragmana gelirsek; İhsan'ın Demir'in ayağına gitmesi, kenara çekip özel konuşmak istemesi, Asi'nin yine suratının beş karış olması :) Ve İhsan'ın "Senden birşey istiyorum" demesi.
Peki ne istiyor?
Birinci ihtimal; borç para (Bülent'i, Demir'in getirdiğini öğrenince, Demir'e olan güveni artmış, Kenan'ın Cemal ağa ile olan bağlantısı yüzünden Kenan'ın ödediği kefaleti ödemek için Demir'den borç para ister.)
İkinci ihtimal; "Durumumuz kötü, çiftliği satıyorum, senin almanı istiyorum." demesi. Ama bu bana çok saçma geliyor. Çünkü çiftliği satan kişi, karşı taraftan İsteme de bulunmaz, teklif eder. İstemek emri vak-i olur. Hem bankada paraları var, bir hapise girmeyle iflas etmeleri mantıksız.
*Bana göre banka hesapları açılana kadar Demir'den borç isteyecek ve Teşekkürlerini sunacak Bülent yüzünden.
Kenan'ın yatırdığı para iade edilecek... o yüzden 1. şık geçersiz kalır... hukuken suç yoksa kefalete de gerek yoktur. Yanlış hesap Halep'den döner :img-wink:
2. kısmı için ise şunu diyebilirim...
1 Senet var hala ödenmesi gereken.... öncelik hakkı alacaklıya verilir... ticaret ahlakı bunu gerektirir... O çiftlik zaten yok pahasına satılacak hale geldi... Eğer, satışa çıkartılacaksa, ilk olarak Demir'e teklif edilmesi doğrudur.... İstek kelimesi burada hatalı kullanılmış olabilir...
Ya da,
Önce yanında çalışarak borcunu ödeyebileceğini söyler... o kabul edilmezse satıştan bahsede bilir...
Ya da,
:img-blush:img-blush:img-blush bittiii... aklıma başka ya da gelmiyor...
Bu arada, epey bir kızlar arasında ayrımdan bahsedilmiş...
Çocuklar arasında ayrım yapılmaz dense de, bariz ayrımlar yapılır... Bunu yanlış anlamayın... birinin canı yansa, muhakkak ki üzülürlerler ve aynı derece de üzülürler, ama, yaşam standartlarında bazı çocuklara bakış açıları farklıdır... Burada, en küçük kardeş, öğrenci olması, üzülmemesi anlamında olayların biraz daha dışında tutuluyor... çok mantıksız değil bence... dersleri olumsuz etkilenmesin... etki en aza indirilsin... mantıklı....
Staj yapan, Gonca, artık belli sorumlulukları alabilecek durumda, ama, ne yazık ki diğer kardeşler kadar ön plana alınamıyor... daha hayata atılmasığını düşünürsek, yine çok kızamıyorum... henüz yolun çok başında...
Defne, ağır başlı bir kız... olaylara daha yeni yeni vâkıf olmaya başladı... Son iki haftadır, yaptıkları, söyledikleri, görev insanı olduğunu, ama naîf bir yapısı olduğunu gösterdi... ilk başlardaki, alışveriş meraklısı durumundan çıkartıldı... hatta 1. bölümdeki, Asi ve babası ile işlere katışma uğraşısı, bunu epeydir yapmak istediği ama, yapısının uygun olmadığını gösteriyor...
Asi.... dizi, çocukların doğumlarından başlasaydı, bu karakteri, evin herşeyi ile ilgilenmeye başladığı 7-8 yaşlarından itibaren tanırdık...( belki daha bile erken) ... bazı çocukların yapıları bu... vericiler... aile herşeyden önemli... kendi istekleri hep 2. hatta 3. planda kalabilir... ailesi üzülmesin kırılmasın, birşeyden mahrum kalmasın diye aç kalsa da ekmeğini başkasına verebilir...
Çok doğal olarak, anne ve babalar bu çocuklar arasında, kendilerine yakın bulduklarını daha çok kayırır gözetir... Ama, asla daha az sevdiklerini düşünemem.... sadece sevgilerini o çocuklara daha fazla gösterirler...
Dizide bu duygular, bana göre, çok abartılı yansıtılıyor... baba-kız ilişkisi,çok çok yüksek dozajda veriliyor... asıl sorun burada bana göre... diğer çocuklarla olmayan bu tarz sahneler, onları sevmiyormuş gibi bir his uyandırıyor... 1. bölümdeki salıncak sahnesinde, İhsan'ın Asi ve Defne'ye olan tutumu oldukça adilane....
Peki ne istiyor?
Bi kere Kenan aslında 10-0 mağlup İhsan'ın nezlinde çünkü Kenan senin de dediğin gibi Cemal Ağa'nın uzaktan akrabası...İhsan,Asi'nin bazı şeylere mecbur bırakıldığını hele ki Kenan'la evlenmeye zorlandığını sezdiği an bana kalırsa çok büyük tepki gösterecek,eh ne de olsa Asi en kıymetlisi :)))
1 sezon olsun adam akıllı olsun.... Manasız sahneleri evire çevire vermesinler lütfen... Dizide Madam'a kadar konusu işlenebilecek bir çok yan karakter var... aslında bunu da şimdilik dozunda yapıyorlar... Süheyla'nın, çocuğunu aramasını çok abartmadan kaç bölümdür işliyorlar... adım adım ilerleme kaydediyor ama, sonuca ulaşamıyor... bu bile, sıkmadan izlettikleri bir konu... bu tarz yan roller, misal ilk flörtler, misal farklı bir sosyal mesaj... ( kapkaç gibi.. ama tek bölümde sonlanacak bir olay) diğer kızlarında başına gelebilir...
Bunlar işlenmedikçe, sezon uzatmanın gereği yok... 2. sezona uzayan çok az diziyi takip etmişimdir... hatta bazen o kadar sıkılırım ki diziden, bence iyi olduğunu düşündüğüm bir bölümde diziyi kendimce bitiririm...( barıştıkları bir bölümden sonra izlemeyi bıraktığım diziler oldu :D:D:D)
karafirtina 24-01-08, 16:09 bende qsawe arkadasa katiliyorum..bencede 1.sezon sursun ama duzgun olsun, konu daha guzel olur..hem yeni projeye gitseler gene gorecegiz..hic
olmazsa guzel devam etsin dizi...
ya hic bisey anlamamistim son denilenlerden demri senden birsey istiyorum...mehersem 1tane daha frgmn cikmis biraz degisik..ama asinin yuzu son sahnede guluyor..demmekki ihsan bey iyi birsey isticek demirden ben bunu dusunuyorum arkadaslar
saygilar
Örneğin senin silik bir profil çizdiğini düşündüğün Defne'nin dizinin ilk bölümlerinde Kerim ile olan yakınlaşmasıyla ön plana çıkması ama şimdi diğer olaylara nazaran biraz daha geri safhada durması gibi...
Benim Defne'nin silikliğinden kastım, Defne'nin çok az gösterilmesi değildi ki...
Defne'nin hiçbir işe yaramayan bir insan gibi gösterilmesiydi.
Defne dışarıda çalışmaz, Defne ev işi yapmaz, peki ne yapar bu Defne?
Defne'nin tek fonksiyonu, ev halkını Adana'ya ya da Antakya şehir merkezine taşımaktı.
Defne'nin tarlada çalışmasını istemiyorum ama, bu kadar da işe yaramaz bir karakter gibi gösterilmesine gerek yoktu.
En azından Ceylan'ın derslerine yardım etse :) Kenan'ın yerine:img-wink:
İyi akşamlar arkadaşlar
Her ailede farklı karakterlere sahip kardeşler olabilir.Burada da öyle.Defne naif bir karakter ama eğitim almış genel kültürü yerinde her topluma ayak uydurabilecek bir karakter ama çalışmıyor bu da onun kişisel fikri olabilir.Kerim Defne'yi İskenderun'a tanıştırmak için gittiğinde Süheyla hanımda Defne'yi bu noktadan çok yaraladı.O zaman Defne çok güzel cevaplar verdi ama suan aklımda değil.
Asi ise çiftlikleri olduğu için veteriner olmuş babasına ve ailesine daha faydalı olabilmek için.Onunda tam anlamıyla işini yaptıüğı söylenemez çiftlikte ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyor.Diğer kızlar zaten okuyor.İlerleyen bölümlerde ben Defne'ninde aktif olarak çalışacağını düşünüyorum.Özellikle Leyla'nın Demir'e Defne için söylediklerinden sonra (onun abisi için yeytersiz olacağını idda etmişti cadı) bunun olmasını daha çok istiyorum.
Benim Defne'nin silikliğinden kastım, Defne'nin çok az gösterilmesi değildi ki...
Defne'nin hiçbir işe yaramayan bir insan gibi gösterilmesiydi.
Defne dışarıda çalışmaz, Defne ev işi yapmaz, peki ne yapar bu Defne?
Defne'nin tek fonksiyonu, ev halkını Adana'ya ya da Antakya şehir merkezine taşımaktı.
Defne'nin tarlada çalışmasını istemiyorum ama, bu kadar da işe yaramaz bir karakter gibi gösterilmesine gerek yoktu.
En azından Ceylan'ın derslerine yardım etse :) Kenan'ın yerine:img-wink:
Aslında bu durumu işe yaramamazlık olarak adlandırmak yerine içe dönüklük olarak adlandırsak olaya doğru yaklaşmış oluruz.Yapı itibariyle Defne kendini gösterebilen bir tip değil.Sıkılgan bir tavrı var.Olayların içinde çok aktif görünmemesinin sebebide bu bence.Ama yavaş yavaş onu da kendi düşüncelerini daha rahat ifade edebilen hatta çevresindeki olaylara etki edebilen biri olarak izleyebiliyoruz.Kenan'ın Asi'yi evliliğe mecbur etmek için oynadığı oyunu bozmak için Kerim den ve Demir den yardım istemesi de bunun en büyük göstergesi...:img-yes:
Şu ana kadar bu konu hakkında yaptığımız yorumların hepsinin altında ,dizinin daha iyi olması için eksiklerini tamamlamak yatıyor aslında.Hepimizin ortak görüşü bu yönde.Umarım ilerleyen günlerde daha güzel bölümlerle dizimizi izlemeye devam ederiz...:img-wink:
Ben Defne illaki çalışsın demiyorum.
Ama Defne evde birşeyler yapabilir.
Defne'yi hiçbir şey yapmayı bilmeyen bir kız olarak göstermelerine gerek yok diyorum. Asi bu kadar süperken, Defne bu kadar solda sıfır olmamalı. Asi gibi olması, maddenin doğasına ters ama, en azından yemek falan yapsın:)
Hatta ailesinin iflasın eşiğinde olduğu bugünlerde, çalışmaya karar verebilir. Nasıl olsa, Kerim onu başka yerde çalıştırmaz, Defne'de Kerim ve Demir'in yanında çalışmaya başlar.
unutulmayan 24-01-08, 17:09 Merabalar,
Bölüm olarak değil ama genel olarak şunu söylemek istiyorum.. Yapılan yorumlarınızın ışığında tamam biraz fazla abartılı olmuş çocuklar arasındaki farklılık kabul ediyorum.. Ama yan karakterler dizimizde zate güçlüler burda bir cemal aga olsun başlı başına güçlü bir karekter süheyla derseniz olaylar zate süheylada toplanıyor.. Diğer tarafdan bir madamdan bahsedecek olursak her ne kadar sönük bir karekter olsa bile zaman zaman ön plana çıkarılıp (süheylanın bir samimiyeti yokken bir kuaför meselesinde madamdan yardım istiyor) sönük kalmaması için senaristlerimiz elinden geleni yapıyorlar.. Bir leyla örneği verecek olursak bir cenazede gördüğümüz leyla 13. bölümde bile gerçekden aktif karaktere büründürebiliyorlar..
İhsan beyin eşi neriman hanım sönük yan karakter olarak hiç birimiz düşünemeyiz bence tarafsız olmak gerekirse elbetteki baş rol oyuncuları aktif rollere bürünecek şimdi soruyorum sizlere ihsan kozucuoğlu pasif bir karaktermidir..
Misafir oyuncu olan bir kenan tiplemesinin formumuzda neler yaptığını söylemek istemiyorum.. Neresinden bakarsanız bakın burda de aktif bir rolde olduğunu ben dahil hiç kimse söyleyemez..
Yanlız kanaatim odur ki ilerleyen bölümlerde yan karekter üzerinden dönen olaylarda (dozunu kaçırmadan) onlarında aktif hatta çok daha aktif konuma geliceklerini düşünüyorum.. Tabiki dizimiz olan asi kesinlikle demir le asiden ibaret olarak düşünemeyiz yan karekterleri canlandırırken demir ve asi iş birliğini beraber hakaret ettikleri olayları izleyip doğru kararların çıkıcağını düşünüyorum..
Bence asi dizisinde şu ana kadar her şey dozunda verildi.. Gerek oyuncular gerekse set ekibi olsun, senaristler olsun çok da fazla abartmadıklarını düşünüyorum.. Yoksa gerçekden çekilmez bir hal alır bunca izleyeni olmazdı..
Tempoyu düşürmeden bu dozda devam ettiği müddetçe dizimiz gerçekden hak ettiği yeri bulucağı hususunda müspet düşünenlerden birisiyim..
defne den konu acilmisken bende bi yorum yapim dedim...:img-wink:
bence defne sakin, duygusal bazi duygulari icinde yasayan biri...:img-yes:
cok temiz ve saf bi sevgisi var, kerime karsi hissettikleri cok saf ve tertemiz.:img-in_lo:img-in_lo
icinden kötülük hicbirzaman gecmeyecek biri.
her nekadar ilk bölümde alisveris gibi seylerle iligili oldugunu gösterselerde ailesinin kötü durumuyla ilgilenen biri...
Simdi bana ozaman niye bisey yapmiyor diceksiniz??
- calismamasina sunu diyorum... bazi kisiler (daha cok kizlar) kendilerini is hayatinda iyi hissetmezler, sanki bu dünya onlara göre deyilmis gibidir..
onlar daha cok aile ortamini tercih ederler.... yani biraz anne ruhlulardir... bencede defne böyle... sevecen anne ruhlu
sahsen ben bu yüzden anlayabiliyorum neden calismadigini....
hem sadece calismakla ödenebilecek bi borclari olsa eminim ki calisirdi.... ama öyle degil... borc devlet borcu gibi masallah!:icon_whis!
- cabalamiyor derseniz: Defne daha agir adimlarla ilerleyen ama yere saglam basan biri... düsünüyor degerlindiriyor ondan sonra bi karar veriyor...
ne yapabilirim diye düsünüyor ama bulamiyor.... Hatta ben bu konuda Defne yi Asi den daha mantikli gördüm:img-yes:; o hic olmazsa babasini kurtarmak icin Demir ile Kerimden borc alamanin Asinin Kenan ile evlenmesinden daha düzgün bi karar oldugunu biliyor:good:
ve Asi yi Demir hakkinda aydinlatiyor >onuda anlaman lazim. annesini kaybetmis. o öfkesini gömmek istiyor ama sen yeni dusmanliklar yaratiyorsun> gibi biseyler demisti....
lafin kisasi bencede Defnenin rolü ilerki bölümlerde daha da önem kazanacak...
böyle uzun bi yorum yazinca bi an noluyorum dedim kendime... yani ben aslinda Asi nin karakterin coooooooook begeniyourm.... ama defnede bence cok özel bi karakter
İhsan bey ile Ali Rıza bey arasında kıyaslama yapılmış.Ali Rıza bey babalık
duygusunu daha iyi hissettiriyor,her çocuğuna buda doğrudur ama çocuklarının
başınada gelmedik felaket de kalmadı.mecbur babada çocukları için çabalıyor.
İhsan bey'in kızları kendi halinde,pasif karakterde kızlar.içlerinde Asi aktif
ve olaylar onun etrafında gelişiyor.bu yüzden Asi ön plana çıkıyor.
burda İhsan'nın değil,senaristlerin yetersizliğini yada Asi'yi ön plana çıkarma
çabasını görüyorum.belki ilerki bölümlerde azda olsa kızları aktif olarak
görebiliriz.doğru dürüst kızların isimlerini bilmiyor,karakterlerini tam olarak
anlayabilmiş değilim.Defne'yide genellikle Kerim ile beraberken görüyoruz.çiflikte
o kadar sorun oluyor,kızda tepki bile göremiyoruz.çabalayan hep Asi,evin en
vefalı kızı Asi.
Süheyla hanım yana yakıla çocuğunu arıyor.herkesin dediğine göre Arslan
çocuğu(ben Asi olduğunu düşünüyorum)eğer Aslan 'ın çocuğunu olduğunu
öğrendiğinde Süheyla'nın yüz şeklini görmek istiyorum.yoksa aradığına pişman
mı olacak?
siyah-beyaz 24-01-08, 17:31 İhsan beyin Asi'yi diğer kızlarından çok üstün tutması, ilk bölümlerde beni sadece rahatsız ediyordu, ama artık çok rahatsız ediyor.
Bu, 2 çocuk annesi olarak beni de rahatsız ediyor... İhsan beyin babalığı bana yanlış geliyor.Neriman daha doğru bir anne bu konuda, enazından her çocuğuna eşit...Böyle bir ayırıma maruz kalan diğer çocukların normalde Asi'ye gıcık olmaları lazım...Hoş sadece Asi'nin babası için ve ailesi için kendini paralaması da tuhaf ...Belki de babasından aldığı bu manevi baskı ile kendini mecbur hissediyor zavallı ne yapsın???Yanlış değil,aslında çocuğuna bir nevi manevi baskı uyguluyor*sen şöylesin*,*sen böylesin* diyerek,işin kolayını bulmuş İhsan Bey.....
bende qsawe arkadasa katiliyorum..bencede 1.sezon sursun ama duzgun olsun, konu daha guzel olur..hem yeni projeye gitseler gene gorecegiz..hic
olmazsa guzel devam etsin dizi...
ya hic bisey anlamamistim son denilenlerden demri senden birsey istiyorum...mehersem 1tane daha frgmn cikmis biraz degisik..ama asinin yuzu son sahnede guluyor..demmekki ihsan bey iyi birsey isticek demirden ben bunu dusunuyorum arkadaslar
saygilar
bnm canım kardeşim yorum yapmıs ben yokken.
size katılıyorum meyra'm.1 sezon sürsün,cünkü 2. sezonda sacmalama ihtimali yükseliyor.tadında kalmalı bence.
ben asi'nin gülümsemesinin sebebi,demir'in yaptıklarını öğrenmesidir diyorum ayrıca söyle bir diyalog da olabilir:D
ihsan:demir,sana tesekkür etmeye geldim.bülent'i buldun.
demir:ama kenan beyin kefaleti ödemesiyle zaten özgürlüğünüze kavusmustunuz,kızınızın karsılık olarak evlenmesi pahasına kefaleti onun ödemesini kabullenmişsiniz..yani ben gec kaldım sanırım.
asi:demir,ne diyorsun.ben teklifi kabul falan etmedim.
ihsan:ayrıca bülent'i bulmanla parasını iade ettik kenan'ın.
demir:ne?yani asi evlenmeyecek mi?
asi gülümser:P
demir de asi'nin gözlerine dalar..:img-blushihsan uyandırır:D
seninle birsey konusmak istiyorum ,der.
uctum ,yoo ucmadım.Dkeske böyle olsa:happy0064
Süheyla hanım yana yakıla çocuğunu arıyor.herkesin dediğine göre Arslan
çocuğu(ben Asi olduğunu düşünüyorum)eğer Aslan 'ın çocuğunu olduğunu
öğrendiğinde Süheyla'nın yüz şeklini görmek istiyorum.yoksa aradığına pişman
mı olacak?
Bence bu mümkün değil.
Eğer dediğiniz doğru olursa, Asi ve Demir teyze çocukları olurlar.
Bu devirde, hiçbir dizide, iki teyze çocuğunun aşkı doğru olarak gösterilmez.
Bu nedenle Asi'nin Süheyla'nın çocuğu olması imkansız.
Demir'in annesiyle Süheyla öz kardeş değildir, ya da Demir aslında evlatlıktır gibi alternatiflerinde kesinlikle mümkün olabileceğini düşünmüyorum, Yalan Rüzgarı izlemiyoruz sonuçta.
karafirtina 24-01-08, 17:56 bnm canım kardeşim yorum yapmıs ben yokken.
size katılıyorum meyra'm.1 sezon sürsün,cünkü 2. sezonda sacmalama ihtimali yükseliyor.tadında kalmalı bence.
ben asi'nin gülümsemesinin sebebi,demir'in yaptıklarını öğrenmesidir diyorum ayrıca söyle bir diyalog da olabilir:D
demir:ama kenan beyin kefaleti ödemesiyle zaten özgürlüğünüze kavusmustunuz,kızınızın karsılık olarak evlenmesi pahasına kefaleti onun ödemesini kabullenmişsiniz..yani ben gec kaldım sanırım.
ooo bacim uzun zaman sonra foruma birlikte yaziyoz cnm bneim..ne bu ya super senaryo ya oyle olsa keske..ama bence bu bolum ogrenmez bizim demir asinin teklifi kabu letmedigin..buarada melikem ya nebicim zulmustuk asi teklifi kaubl etti diye..etmemis neguzle diimi
sence neisteyebilirki ihsanbey demirden? dusnuyom dusunuyom birturlu varamiyiyom
ooo bacim uzun zaman sonra foruma birlikte yaziyoz cnm bneim..ne bu ya super senaryo ya oyle olsa keske..ama bence bu bolum ogrenmez bizim demir asinin teklifi kabu letmedigin..buarada melikem ya nebicim zulmustuk asi teklifi kaubl etti diye..etmemis neguzle diimi
sence neisteyebilirki ihsanbey demirden? dusnuyom dusunuyom birturlu varamiyiyom
nivea tüyosunda ,ihsan bey demir'e ortaklık teklif edecek yazmıstı.bu tüyo dogru da olsa yanlıs da olsa,benim fikir üretmemi engelliyor:D
karafirtina 24-01-08, 18:04 nivea tüyosunda ,ihsan bey demir'e ortaklık teklif edecek yazmıstı.bu tüyo dogru da olsa yanlıs da olsa,benim fikir üretmemi engelliyor:D
ciddenmi nivea boyle tuyomu verdi o nederse tutu simdiye dek odami antakyali ya...fundada veriyor ..ama nivea naisl aliyor merka ettim dogrusu bacim
bide resimlerde kenanin elinde pismaniyek utusu var herhal:img-icecr
asi babasian bisey acilamaya calisiyor...ama ihsan bey kiziyor demmekki hic hosuna gitmedi bu evlilik isi cunkum kenanin suratida asik:happy0064:happy0064:happy0064
ciddenmi nivea boyle tuyomu verdi o nederse tutu simdiye dek odami antakyali ya...fundada veriyor ..ama nivea naisl aliyor merka ettim dogrusu bacim
bide resimlerde kenanin elinde pismaniyek utusu var herhal:img-icecr
asi babasian bisey acilamaya calisiyor...ama ihsan bey kiziyor demmekki hic hosuna gitmedi bu evlilik isi cunkum kenanin suratida asik:happy0064:happy0064:happy0064
cnm aynı seyi düşünmüşüz:D
ahhh ben onların yerinde olsam ,alır o kutuyu kenan'ın kafasına patlatırdım.ama pek etkilenmezdi taş kafa,lüle saclarının altında:img-pilot
karafirtina 24-01-08, 18:18 cnm aynı seyi düşünmüşüz:D
ahhh ben onların yerinde olsam ,alır o kutuyu kenan'ın kafasına patlatırdım.ama pek etkilenmezdi taş kafa,lüle saclarının altında:img-pilot
neysem cnm yarin hersey belli olur..asi napicek/..lule napicek...leylacadisi napicek..kokos nerimo napuicakk..gurrulu ihsan napicek...defneyapragi napicek
hpesi belli olur
cnm benim gitmem lazinmm hadi grs byby
Bence bu mümkün değil.
Eğer dediğiniz doğru olursa, Asi ve Demir teyze çocukları olurlar.
Bu devirde, hiçbir dizide, iki teyze çocuğunun aşkı doğru olarak gösterilmez.
Bu nedenle Asi'nin Süheyla'nın çocuğu olması imkansız.
Demir'in annesiyle Süheyla öz kardeş değildir, ya da Demir aslında evlatlıktır gibi alternatiflerinde kesinlikle mümkün olabileceğini düşünmüyorum, Yalan Rüzgarı izlemiyoruz sonuçta.
yazdıkların mantıklı,teyze çocuklarının birlikte olması kesinlikle doğru olmaz.
Süheyla'nın çocuğu Aslan ise,piskopat yapıda çocuğu olmuş olacak.
:icon_whisBende diğer bazı karakterle ilgili yorum yapmak istedim.Şu anda öne çıkanlardan Aslan mesela..Tam olarak iyi mi kötü mü anlaşılmadı..Ama benim kafamda bir tablo oluştu..Bence Aslan önce kötü biri olarak gösterilmek istendi ama sonra Cevriyenin de gönderilmesiyle bir U dönüşü yaptırıldı.Böylece kızın durup dururken niye diziden çıkarıldı açıklanmış oluyor.Bence Asi ve Demir ilşkilerinde önemli yardımları olucak..Umarım:img-in_lo
Defne... Ben bazen Asi mi yoksa o mu abla anlamıyorum.Yani çok pasif yada senaristlerin Asiyi yüceltmek adına yaptıkları bir durum bu..Ama mimikleri,asilliği,insanı yormayan güzelliği beni etkiliyo.Ama bir abla olarak gizli bir destekçiliği var..Örnein atı öldükten sonra Asinin adı konusunda yaptığı konuşma takdire değerdi.:happy0064Bide 12.bölümde Leylayı dışlamasında yanlış bir abir olacak ama içim soğudu:img-wink:.Ancak onun ev kızı olarak kalmasını istemiyorum.En azından üniversiteyi boşuna okumamış olsun.Bir işin ucundan da o tutsun..funda (adınla sesleniyorum ama )sen setteki yetkilelire şu kahramaları yüceltmek adına diğer tiplerin sönük bırakıldığı konusunda bir uyarım yaparsan sevinirim.
Süheyla ..Hala bir teyze olarak görünmüyo gözüme ..Gerçekten de güzel bir insan.Yaptıklarında o katı tutumuna hak veriyorum..Kim olsa kendini karalara sarardı.Yaşadıkalrı Kozcuoğullarına karşı tam bir yargı il değerlendirmesine sebeb oluyor..Onlar acımasız,kötü,kibirli ..insanlardır.Ancak Asiye karşı bir saygı duyumu var galiba.Bunun sebebi de Demirin annesine gerçekten benzemisine ve de aşık olduğu adamın karakterinin aynısını Aside görmesi..Özellikle hangi bölümdü bilmiyorum Asinin kahyanın ceketini giydiği herkesin mutlu olduğu bölümde ona hayranlıkla bakmasın dikkatimi çekti..Ama şu kesin ki Asi ile Demir bir gün açıklarlarsa -ki önce birbirlerine söylemeri lazım-:img-blushen büyük engel o olucak..
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 18:37 bnm canım kardeşim yorum yapmıs ben yokken.
İyi akşamalr canlarım :)
Ablacım sen biraz uçtunmu ne :icon_whis
Valla ben dizinin kaç sezon sürmesi konusuna girmeyeceğim.Çünkü daha konular yerli yerinde değil bence bu konuyu en az iki üç ay sonra yani nisan sonu mayıs başı ancak konuşabiliriz.Taşlar ancak o zman yerine oturacaktır diye düşünüyorum. :)
Yazdığın replikler bence olmaz ablam.Hepsi olsa bile Demir alsa
demez :icon_sorr Şu ana kadar Demirin böyle,bu tip konuşmalar yapmadığını biiyoruz.Kaldıki bunu demesi ehrşeyi çözer.Yani Aside herhalde merak edip
Neden çok mu sevindin der heralde :icon_whis.Kısacası ben böyle replik beklemiyorum.ama hayali bile güzel keşke olsa. :icon_sorr
İyi akşamalr canlarım :)
Ablacım sen biraz uçtunmu ne :icon_whis
Yazdığın replikler bence olmaz ablam.Hepsi olsa bile Demir alsa
demez :icon_sorr Şu ana kadar Demirin böyle,bu tip konuşmalar yapmadığını biiyoruz.Kaldıki bunu demesi ehrşeyi çözer.Yani Aside herhalde merak edip
Neden çok mu sevindin der heralde :icon_whis.Kısacası ben böyle replik beklemiyorum.ama hayali bile güzel keşke olsa. :icon_sorr
illa ki böleceksin hayalimi di mi:D
n'olurmus yani demir'im öyle dese:hıh
tabi o sekilde demez bizim demir'İmiz ama asi'nin gizemli gülümsemesi sanki demir'den kaynaklanıyor gibi geldi bana..
ama belki de babası damat adayını sevdi diye sevnmiştir asi:happy0064:img-pilot
Demir,yani MURAT YILDIRIM AİLESİ'ne katılmak isteyenler nurche 'ye bildirsinler lütfen:img-wink:
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 18:48 illa ki böleceksin hayalimi di mi
n'olurmus yani demir'im öyle dese:hıh
tabi o sekilde demez bizim demir'İmiz ama asi'nin gizemli gülümsemesi sanki demir'den kaynaklanıyor gibi geldi bana..
ama belki de babası damat adayını sevdi diye sevnmiştir asi:happy0064:img-pilot
Demir,yani MURAT YILDIRIM AİLESİ'ne katılmak isteyenler nurche 'ye bildirsinler lütfen
ben bölerim dıt dıtt dıtınnnnnnn dıtınnnnn :img-pilot
Şekerim desin desin ben demesin demiyorumki.ama şu ana kadar birtek eli yaralandığında bülbül kesilen Demir şimdi durup dururken böyle dermi yahu adamın kafasına saksımı ama Kenan mı düştü :img-hyste:img-hyste
Asi hep öyle gülüyor Kız Demiri görünce kendinden geçiyor bebepşm gülümsemesi doğal yani :img-hyste Ama illa gülümsemeyi biryere çekeceksen şeyde olmuş olabilir
Demir: İhsan Bey Kurtulmanıza sevindim.
İhsan : Bende teşekkür ederim.Yaptıkların için.
Demir : Rica ederim herkes yapardı :icon_whis
Asi gülümser :img-hyste:img-hyste
oldumu şimdi :icon_whis
Nurdan beni unutursan bilmiyorum yani :img-in_lo
tamam ablaların gülü ,senin dediğin gibi olsun:D
bahsettiğimiz gülümseme sonu farklı olan fragmanda asi'min yüzünddeki gülümseme,resmleri görmek için tıklayın:D (http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=37728&page=56)
yaren.yaren 24-01-08, 18:58 şimdi izledim funda canım çok saol yeni fragmanı eklediğin için...bu yeni fragman benim içime su serpti biraz ...En azında sonunda gördük ki biraz olsun demir yumuşayıp asi ye yine sevgi dolu bakmaya başlıyor:)...Demekki kızgınlığı gitmiş...Yalnız eğer koca bölüm boyunca bunlar hiç konuşmazda bu gülümseme sahnesini de son sahneyse eğer böyle bölüm biterse o zaman vay halimize ...
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 18:59 tamam ablaların gülü ,senin dediğin gibi olsun:D
bahsettiğimiz gülümseme sonu farklı olan fragmanda asi'min yüzünddeki gülümseme,resmleri görmek için tıklayın:D (http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=37728&page=56)
eeee ne var bu resimlerde :icon_whis
Ona bakarsan İhsan Bey amcamızda gülümsüyor.Yoksa sen benim damadım olmaya layık birisin demek mi istiyor :icon_whis Kenanda kimmiş :img-cool2
ayy ablam akşam akşam ne güldüm.Yahu Allahta seni güldürsün. :happy0064:happy0064
yaren.yaren 24-01-08, 19:01 eeee ne var bu resimlerde :icon_whis
Ona bakarsan İhsan Bey amcamızda gülümsüyor.Yoksa sen benim damadım olmaya layık birisin demek mi istiyor :icon_whis Kenanda kimmiş :img-cool2
ayy ablam akşam akşam ne güldüm.Yahu Allahta seni güldürsün. :happy0064:happy0064
Yalnız Asi den çok beni beni Demir in bakışı çok etkiledi o sahnede....Baksana çocuğun içi gidiyor resmen ya....Naparsa yapsın aşık olduğu her halinden bellii...:img-yes:
3.fragmanı izledim.Bence ihsan bey Demire, 3. senet karşılığı olarak yanında çalışabili
miyim diyecek .ama bu haftaya kalacak gibime geliyor.
Beni sevindiren bu fragmanda Asi ile Demirin karşılaşıyor olmaları. Karşılaşmalarına bu sefer Leyla cadısı engel olamıyor.Aside sanki biraz mahçup gibi.Mutlu gözüküyor. Demir ise halen üzgün.İnşallah yanlış anlamalar bu bölümde düzelir.Demir artık Asinin peşinden koşmayacak gibi geliyor bana
Birazda ASİ hanım koşsun bakalım Demirin peşinden.Nasıl oluyormuş görsün bakalım.
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 19:06 Yalnız Asi den çok beni beni Demir in bakışı çok etkiledi o sahnede....Baksana çocuğun içi gidiyor resmen ya....Naparsa yapsın aşık olduğu her halinden bellii...:img-yes:
Orası tmam canım aşk bacayı sardı tutuştu hatta.Ama bir itiraf edemedi gitti Demirimiz.Sadece içi gitse iyi ciğerleri iflas etmek üzere :img-hyste:img-hyste Yakında nefes almakta zorlanırsa hiç şaşmam :img-hyste:img-hyste
arkadaslar biliyorum konuyu tamamen dagiticam ama bunlari yazmazsam catlarim....
simdi tüplü siteden asinin 1. bölümünü tekrar izledim (artik kac oldu saymiyorum)
offff offff dedim
ne bölümmüs
demirin o eskide sakladiklari acilar... gözünden belli olan hüzünleri, acilari, anne acisi, baba acisi.... nasil belli oluyordu... nasil sert bi karaktermis....
her o bölümü izledigimde icim burkuluyo canim demirime...
karakteri okadar güzelki.... tam gurur duyulacak bi karakter.... onca öfkeye ve hüzünlere ragmen dürüst ve adam gibi bi karakter olusturmus...
biliyorum konusulanlarla hic bi alakasi yok ama izledikten sonra icimden geldi bunlari yazmak... umarim niye konuyu dagitiyor diye kizmazsiniz
Demirden inciler:
-o mandirasi olan ciftligi bulursam….. cehenneme ceviricem
-asi… adi asiymis!
-yillar sonra ilk kez görücem annemin yüzünü- TUHAF GELIYO BI IXIM SIKISTI…heyecanlandim… görüntüsü beynime kazindi (burda cok fena oldum ben ya:icon_sorr)
-asiymis adiniz… nehirden mi geliyor?
-Ya anlmissa (yani asi nehri can almissa)… careyi suya atmakta bulmussa birisi:icon_sorr?
-Kücük hanimla yolculugumuz buraya kadar
-Kizin özel söförü degilim ben kerim :P… hem suyun can alabilecegine inanmayan bi kiz.. ha evine birakmissin ha yol ortasina (Demirin olmadi ama!!!:img-polic)
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 19:14 arkadaslar biliyorum konuyu tamamen dagiticam ama bunlari yazmazsam catlarim....
simdi tüplü siteden asinin 1. bölümünü tekrar izledim (artik kac oldu saymiyorum)
offff offff dedim
ne bölümmüs
demirin o eskide sakladiklari acilar... gözünden belli olan hüzünleri, acilari, anne acisi, baba acisi.... nasil belli oluyordu... nasil sert bi karaktermis....
her o bölümü izledigimde icim burkuluyo canim demirime...
karakteri okadar güzelki.... tam gurur duyulacak bi karakter.... onca öfkeye ve hüzünlere ragmen dürüst ve adam gibi bi karakter olusturmus...
biliyorum konusulanlarla hic bi alakasi yok ama izledikten sonra icimden geldi bunlari yazmak... umarim niye konuyu dagitiyor diye kizmazsiniz
Demirden inciler:
-o mandirasi olan ciftligi bulursam….. cehenneme ceviricem
-asi… adi asiymis!
-yillar sonra ilk kez görücem annemin yüzünü- TUHAF GELIYO BI IXIM SIKISTI…heyecanlandim… görüntüsü beynime kazindi (burda cok fena oldum ben ya:icon_sorr)
-asiymis adiniz… nehirden mi geliyor?
-Ya anlmissa (yani asi nehri can almissa)… careyi suya atmakta bulmussa birisi:icon_sorr?
-Kücük hanimla yolculugumuz buraya kadar
-Kizin özel söförü degilim ben kerim :P… hem suyun can alabilecegine inanmayan bi kiz.. ha evine birakmissin ha yol ortasina (Demirin olmadi ama!!!:img-polic)
Canm bölmen iyi oldu.Hatırlattın gerçi hiç unutmuyordum ama olsun.Tekrardan gözümün önüne geldi sahneler.Ahh ahh dedim.Ne için geldi neye karşılaştı.
Acaba Aşık olucaksın deselerdi genede gelirmiydi.
Bence gelirdi.Zaten aşka pek inanayan birisi,hemde annesinin intikamını almayı kafasına koyan birisi.Gene gelirdi.
O replikler off unutulurmu :icon_sorr
Küçük Hanımla Yolculuğumuz Buraya kadar demesi Çok hoştu.Hep aşklar böyle başlar sinir oluyorum ne uyuz adam.ama ilerleyen günlerde gözünün önünden gitmez o yüz,o gözler :img-in_lo
Aslında Demire bu sahnede pek kızamamıştım.Tamam Asiyi bırakmıştı hiç yakışmadı ona bu davranış.Ama geçmişe bağlı yaşamış birisi doğal olarak böyle yaptı.
Acaba diyorumki Madem geçmişe daldık.Kırbaca ve Tokata da giriş yapsak mı :img-hyste:img-hyste
yaren.yaren 24-01-08, 19:17 Orası tmam canım aşk bacayı sardı tutuştu hatta.Ama bir itiraf edemedi gitti Demirimiz.Sadece içi gitse iyi ciğerleri iflas etmek üzere :img-hyste:img-hyste Yakında nefes almakta zorlanırsa hiç şaşmam :img-hyste:img-hyste
ay canım ya akşam akşam koptum gülmekten..:)..Ben itiraf etmelerini de bıraktım yan yana gelip biraz konuşsalar o da yeticek....Baksana şu 2 bölümdür hepten uzaklaştılarrr.....İkisi bir araya geldiği sahneler bölüm boyunca 2 bilemedim 3 kere oda 2 dk bile değil yetmiyor valla artık....(
Bu mafya demirin peşin düşer diye korkuyorum..Belki o zaman da ihsan bey onu kurtarır. Ne dersiniz?
Yakında o da olur merak etme :)
Bu kadar çok para harcayan, Suriye'lerde çatışan, zengin birisi. Kaçırırlar, şantaj yaparlar. Ya da Asi'yi sevdiğini öğrenirler. Asi'yi kaçırıp Demir'den para isterler :)
nasildelioldum 24-01-08, 19:20 Yapalım yapalım eskilere dönüş yapalım:)
Yoksa cuma yı getiremicez:)
benim en çok etkilendiğim sahne hani mimar la bir eve bakmaya gitmişlerdi ya orda asiyle bir ara yalnız kaldılar,konuşuyorlardı.asi nin saçındaki bez parçasımı desem:) yere düştü.demir hemen eğilip aldı.sonra asi ye uzattı.ordaki bakışlar,asi elini uzatıp alırkenki demir in parmağıyla asi nin eline dokunması acayipti:)7.bölümün ilk sahnesi :)
sonra süheyla demir diye bas bas bağırararak uyandırmıştı onları:(
Canm bölmen iyi oldu.Hatırlattın gerçi hiç unutmuyordum ama olsun.Tekrardan gözümün önüne geldi sahneler.Ahh ahh dedim.Ne için geldi neye karşılaştı.
Acaba Aşık olucaksın deselerdi genede gelirmiydi.
Bence gelirdi.Zaten aşka pek inanayan birisi,hemde annesinin intikamını almayı kafasına koyan birisi.Gene gelirdi.
O replikler off unutulurmu :icon_sorr
Küçük Hanımla Yolculuğumuz Buraya kadar demesi Çok hoştu.Hep aşklar böyle başlar sinir oluyorum ne uyuz adam.ama ilerleyen günlerde gözünün önünden gitmez o yüz,o gözler :img-in_lo
Aslında Demire bu sahnede pek kızamamıştım.Tamam Asiyi bırakmıştı hiç yakışmadı ona bu davranış.Ama geçmişe bağlı yaşamış birisi doğal olarak böyle yaptı.
Acaba diyorumki Madem geçmişe daldık.Kırbaca ve Tokata da giriş yapsak mı :img-hyste:img-hyste
Orası tmam canım aşk bacayı sardı tutuştu hatta.Ama bir itiraf edemedi gitti Demirimiz.Sadece içi gitse iyi ciğerleri iflas etmek üzere Yakında nefes almakta zorlanırsa hiç şaşmam
:img-hyste:img-hysteönce burdan baslayalım bu ne ablası yaa koptum ,kim kimin nese kaynagı acep:D
İKİ ŞEY NEFESİ KESER; BİRİ AŞK,DİĞERİ SİGARA:icon_whisAma biri yaşamsal diğeri ölümcüldür!!! :icon_sorr[/B]
ben de demir'e kızmamıstım cnkü empati yaptım:icon_whisyani gecmişte onca acı yasamıs birisi için cok da anormal davranıslar değildi:img-icecr
tokat ve kırbac sahnesi bir yanda dursun derim:icon_whis
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 19:26 ay canım ya akşam akşam koptum gülmekten..:)..Ben itiraf etmelerini de bıraktım yan yana gelip biraz konuşsalar o da yeticek....Baksana şu 2 bölümdür hepten uzaklaştılarrr.....İkisi bir araya geldiği sahneler bölüm boyunca 2 bilemedim 3 kere oda 2 dk bile değil yetmiyor valla artık....(
Canım evet haklısın çok az görüntü veriyorlar ikisini aynı karede hep görmek istiyor ama bu senaristler insafsız yahu :hıh
ama bundan sonra o istediğimiz sahneler olur artık.Artık Demir eline geçen fırsatları yakırmaz diye diliyorum.Aside karşılık vermekten kendini almaz inşallah :)
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 19:30 :img-hyste önce burdan baslayalım bu ne ablası yaa koptum ,kim kimin nese kaynagı acep
İKİ ŞEY NEFESİ KESER; BİRİ AŞK,DİĞERİ SİGARA:icon_whisAma biri yaşamsal diğeri ölümcüldür!!! :icon_sorr[/B]
ben de demir'e kızmamıstım cnkü empati yaptım:icon_whisyani gecmişte onca acı yasamıs birisi için cok da anormal davranıslar değildi:img-icecr
tokat ve kırbac sahnesi bir yanda dursun derim:icon_whis
sen benim ben senin :img-hyste:img-hyste
oyy o nefesi kesen konuya girmeyelim.yeri değil :img-wink:
yok empati yapmadım yoksa yaptımmı :icon_whis kısacası bende kızmadım.Belki ben olsam arabaya dahi almamıştım. o en azından ezcükde olsa getirdi Asiyi.
Aaaa neden girmeyelim ne güzel bir sahneydi.ama girersek gene karışacak burası bunu çok iyi biliyorum.Acaba diyorum girmesekmi :img-hyste:img-hyste
sen benim ben senin :img-hyste:img-hyste
oyy o nefesi kesen konuya girmeyelim.yeri değil :img-wink:
yok empati yapmadım yoksa yaptımmı :icon_whis kısacası bende kızmadım.Belki ben olsam arabaya dahi almamıştım. o en azından ezcükde olsa getirdi Asiyi.
Aaaa neden girmeyelim ne güzel bir sahneydi.ama girersek gene karışacak burası bunu çok iyi biliyorum.Acaba diyorum girmesekmi :img-hyste:img-hyste
evet acmayalım :icon_whis
aMa BU KADAR acmısken bi yorumda bulunayım:D
o sahnede her ikisi de bana göre müthiş oynadılar..:happy0064
iyi yorumlar cnm,malum sebepten kacıyorumbye
bikaç bölümdür köprüyü görmedik bari bu bölüm asi ve demir orda konuşsalarda demir anlasa asinin evlenme teklifini kabul etmediğini ya da o antakyalı çocuk vardı ya o aralarını yapsa
bişey var ordaa Asi Demirle görüşücektim dedikten sonra Leyla gözleriyle olur dedi.. Leyla Demir in odasına Asi Geldi diye girdi Demir görüşmek istemiyorum de mi dedi ?...ya hiii olmasın öyle sahnee:icon_sorr
:icon_sorr... neyse artık yarın izleyeceğiz ve göreceğiz.. sabırsızlanıyorum:icon_whis
şimdi izledim funda canım çok saol yeni fragmanı eklediğin için...bu yeni fragman benim içime su serpti biraz ...En azında sonunda gördük ki biraz olsun demir yumuşayıp asi ye yine sevgi dolu bakmaya başlıyor:)...Demekki kızgınlığı gitmiş...Yalnız eğer koca bölüm boyunca bunlar hiç konuşmazda bu gülümseme sahnesini de son sahneyse eğer böyle bölüm biterse o zaman vay halimize ...
bence İhsan beyin senden bir şey isteyeceğim dediği sahne son sahne olacaktır ve ne istediğini duyamayacağız da. Acaba Kenan'ın ödediği kefalet ücretini geri vermek için Demirden borç mu isteyecek diye düşünmeden edemedim, her ne kadar kefalet parasını ondan istemese de Asi'yi Kenan'la evlenmek zorunda bırakmamak için buna katlanabileceğini düşünüyorum ben. Kızım sevmediği bir adamla benim yüzümden evlenip mutsuz olacagına ben gururu bir kenara bırakmayı tercih ederdim.
YONCA_ÇINAR 24-01-08, 19:52 bikaç bölümdür köprüyü görmedik bari bu bölüm asi ve demir orda konuşsalarda demir anlasa asinin evlenme teklifini kabul etmediğini ya da o antakyalı çocuk vardı ya o aralarını yapsa
Hüseyinmi ?
eeğr oysa evet onuda bu bölümde göstermedler dimi.Bizimkilere tek yarayan kişi Hüseyin.Belkide arabuluculukta yapabilir.Kim bilebilir. :img-in_lo
Köprümüzde yoktu bölümde.ama bu bölümde de pek bir araya gelmeyecekelr gibi geldi bana kaldıki köprüde konuşsunlar :)
Köprü demişken Ne sahneydi dimi o yağmur ve Asinin kendini Nehre atmak istemesi.Ahh o sahnenin öyle bitmemei için neler vermezdim. :icon_sorr
Geçmişe döndük madem benim aklımda kazınan bazı sahneleride ben söyliyim.
Öncelikle Demir ile Asinin şu araba sahneleri .İlk bölümde orda Asinin işçi olduğunu söylerken bir sırıtması vardı çok güzeldi.Demirin onu yolda bırakması çok yanlıştı.Orsa Asinin yerinde olsam bir yerde arabasını gördüğümde çizerdim valla.:butch:
Sonra şu ağılda Demirin Asiyi gördüğü sahne orda gözleri olduğundan da kocaman oldu..Ki zaten benim diziye bağlanma sebebim oldu.
Beraber atla yağmur altında konuşmaları.Ne hikmetse her bir araya geldiklerinde yağmur yağıyor..Sırf küresel ısınmaya engel olmak için Demir ile Asinin bir araya gelmesi lazım:img-hyste
Tokat ve kırbaç sahnesini hatırlatmak istemiyorum..ben orda bakakalmıştım..:img-pilotVe de o muhteşem dans ..Neydi öyle yaa Demirin bakışaları Asinin duruşu ..Benim gözüm genelde Demirin yanağındaki o izdeydi ..Orda gerçekten çok yakıştıklarını anlamıştım.
Allah aşkına yaa Demir ne zaman Asiye aşık oldu ..Sanki hep seviyo gibiydi..Yani şu olduda aşık oldu diyemiyorum..Tabi Demir için nerden nereye lafını cunk diye oturduğunu düşünüyorum:img-yes:
ohh bee..
çok şükür gelebildim.bi haftadır çatladım.
ne kötü bişeymiş bilgisayarn bozulması.allah düşmanımın başına vermesin..
gelelim geç kalmış fragman yorumuma gerçi bana pek bişe kalmamış gibi ama neyse
fragmanın direkt sonundan bahsetmek istiyorum.ihsan demire senden bişe istiycem dedi ya
bence lüle ile ilgili
kesin onun yaptığı ahlaksız teklifi öğrendi ve lüleyi gönderebilmek için yardım istiycek
hem gelen tüyolarda 13.bölüm gitceği yönündeydi
inşallah öyle olurda sevincimden göbek atarım yarın:happy0064
yaren.yaren 24-01-08, 20:21 ohh bee..
çok şükür gelebildim.bi haftadır çatladım.
ne kötü bişeymiş bilgisayarn bozulması.allah düşmanımın başına vermesin..
gelelim geç kalmış fragman yorumuma gerçi bana pek bişe kalmamış gibi ama neyse
fragmanın direkt sonundan bahsetmek istiyorum.ihsan demire senden bişe istiycem dedi ya
bence lüle ile ilgili
kesin onun yaptığı ahlaksız teklifi öğrendi ve lüleyi gönderebilmek için yardım istiycek
hem gelen tüyolarda 13.bölüm gitceği yönündeydi
inşallah öyle olurda sevincimden göbek atarım yarın:happy0064
hoşgeldin canım....lüle yi bence konuk oyuncu olduğunu senaristler unuttu..Demir attı adam resmen diziye ya...Ama bence diziden Kenan dan önce Leyla gitmeli...Asıl o çok tehlikeli onu görmeye tahamül bile edemiyorum ...Ne vardı biraz abisine benzeseydi.:(
hoşgeldin canım....lüle yi bence konuk oyuncu olduğunu senaristler unuttu..Demir attı adam resmen diziye ya...Ama bence diziden Kenan dan önce Leyla gitmeli...Asıl o çok tehlikeli onu görmeye tahamül bile edemiyorum ...Ne vardı biraz abisine benzeseydi.:(
hoşbuldum canım..onun sesini demir keser hiç merak etme sen.leyla daha tehlikeli evet ama en azından lüle gibi terbiyesiz değil.demiri kendiyla evlenmek zorunda bırakamaz.kerim ile leyla nasıl kardeş alamadım zaten.ayrı dünyaların insanları gibiler.leyla kesin üvey...
Geçmişe döndük madem benim aklımda kazınan bazı sahneleride ben söyliyim.
Öncelikle Demir ile Asinin şu araba sahneleri .İlk bölümde orda Asinin işçi olduğunu söylerken bir sırıtması vardı çok güzeldi.Demirin onu yolda bırakması çok yanlıştı.Orsa Asinin yerinde olsam bir yerde arabasını gördüğümde çizerdim valla.:butch
Sonra şu ağılda Demirin Asiyi gördüğü sahne orda gözleri olduğundan da kocaman oldu..Ki zaten benim diziye bağlanma sebebim oldu.
Beraber atla yağmur altında konuşmaları.Ne hikmetse her bir araya geldiklerinde yağmur yağıyor..Sırf küresel ısınmaya engel olmak için Demir ile Asinin bir araya gelmesi lazım:img-hyste
Tokat ve kırbaç sahnesini hatırlatmak istemiyorum..ben orda bakakalmıştım..:img-pilotVe de o muhteşem dans ..Neydi öyle yaa Demirin bakışaları Asinin duruşu ..Benim gözüm genelde Demirin yanağındaki o izdeydi ..Orda gerçekten çok yakıştıklarını anlamıştım.
Allah aşkına yaa Demir ne zaman Asiye aşık oldu ..Sanki hep seviyo gibiydi..Yani şu olduda aşık oldu diyemiyorum..Tabi Demir için nerden nereye lafını cunk diye oturduğunu düşünüyorum:img-yes:
Önce arabasının önüne ceylan gibi sekerek atladığında, gözü takıldı... sonra nehirden çıkarttığında, sardı ince belini... bir de hayat öpücüğü verdi... dudaklarıda takıldı ( bu arada bu öpücük 1. bölümdeydi... hala 2. yok :icon_whis) sonra araba üstünde, çuval taşırken falan derken... baktı kafasını nereye çevirse Asi.... ee ne yapsın başka kız görmedi gözü o da aşık oldu... gerçi hala anlamadı ama....:icon_whis:icon_whis
Önce arabasının önüne ceylan gibi sekerek atladığında, gözü takıldı... sonra nehirden çıkarttığında, sardı ince belini... bir de hayat öpücüğü verdi... dudaklarıda takıldı ( bu arada bu öpücük 1. bölümdeydi... hala 2. yok :icon_whis) sonra araba üstünde, çuval taşırken falan derken... baktı kafasını nereye çevirse Asi.... ee ne yapsın başka kız görmedi gözü o da aşık oldu... gerçi hala anlamadı ama....:icon_whis:icon_whis
ah asu ablam ah.
kendilerini de anlamıyolar ya deli oluyorum izlerken.
allahın almanyalısı geldi iki günde kızı kapıp götürcek
demir de daha tık yok
aslında suç asi de.
demir suriyeye bile gidiyo
hala soğuk davranırsa pes edicem artık
son bölüme kadar:img-wink:
Anladı da çaktırmamaya çalışıyo sözde..Şu Kenan olayına takacak bu sefer o triplerine ben dayanamıyorum ekran başında valla Allah Asiye akıl sabır versin.Susmasa da söylese içindekileri beyimiz gururlu ya kanına dokunur..Artık şunlar aşklarını ilan etsinler yaa ..Bana görede o ilk olarak Asiyi sudan kurtardığında keşfetti..Aside orda etkilendi ..Eee sonuçta bir bakıma Demirin nefesini aldı..İkinci hayatı Demirle başladı bir yerde..:img-blush
Arkadaşlar,
Lütfen tek cümlelik kısa mesajlar yazmayınız.
Mesajlarınızın tümünü renkli ya da bold yazmayınız.
en son çıkan fragmanı da izleyebildim sonunda
ihsan bey in çıkmasının nedeni,asinin kenanın evlenme teklifini kabul edişi değildir umarım:icon_whis
demir o ihsanın hapse düşmesinin nedeni olan adamı bulup öyle çıkartmıştır heralde ihsan bey i
en sonda ihsan demirden ne istiycek acaba,çok merak ettim
bi an evvel yarınki bölüm gelsin...:img-yes::img-yes:
Ben de sonunda en son çıkan fragmanı izledim.
Diğer fragmandan çok bir farkı yok sonu dışında.
Ama iyice meraklandım :)
Hani Ehlocan'nın eklediği resimlerde iki tane Demir resmi var birinde telefonla konuşuyor diğerinde de kızgın duruyor.Bence orda telefonla haber alıyor ve bu haber de İhsanBey'in salındığı yönünde.Sonra sinirleniyor ,o tam Bülent'i getirecekken;Asi,Kenan'ın teklifini kabul etmiş ve İhsanBey de bırakılmış oluyor.
Sonraki olaylar da bu yönde gelişmiştir heralde.
İki resimden bu kadar çok şeyi nasıl çıkardın derseniz :)
O da Demir'in her hareketine,duruşuna çok dikkat etmemden
kaynaklanıyor artık adım atmadan ne yapacağını kestiriyorum. :img-icecr
ebruli1903 25-01-08, 00:27 ;5901207']Avrupada yasayan arkadaslar bu cuma asi yok 100% o garip programdaki adam yarin sizinleyim dedim bende resmen televizyona daldim ne diyim ben kanaldye bol bol mesaj atiroyrum bizimle resmen oyun oynuyorlar
asi euro d´de cumartesi günü saat 16.00 da yayinlanacak ..
bunu ögrenir ögrenmez kanal d´ye mail attim , yine ..
bunu ilk kez yapmiyorlar - daha önce de buna benzer o kadar cok saygisizlik yapildi ki biliyorsunuz zaten ..
o malum yarismalar yetti artik ..
bunu hep yapacaklar, haftaya düzeltecek olsalar baska bir hafta yine yayinlanmayacak, günü degisecek vs..
ne yapilmali bilmiyorum ..
biktim artik ,
tüm euro d izleyecileri gibi ---
asi euro d´de cumartesi günü saat 16.00 da yayinlanacak ..
bunu ögrenir ögrenmez kanal d´ye mail attim , yine ..
bunu ilk kez yapmiyorlar - daha önce de buna benzer o kadar cok saygisizlik yapildi ki biliyorsunuz zaten ..
o malum yarismalar yetti artik ..
bunu hep yapacaklar, haftaya düzeltecek olsalar baska bir hafta yine yayinlanmayacak, günü degisecek vs..
ne yapilmali bilmiyorum ..
biktim artik ,
tüm euro d izleyecileri gibi ---
Selam,
her sözüne katiliyorum,
Avrupada yasayan bir türk vatandasi olarak hep ikinci sinif muamelesi görülmekten biktim.Bende aurupada yasayan binlerce Türk vatandasindan birisiyim. Türk evladiyim,ailem Türk,her sene Türkiyeye geliyorum.Cok eskiden ailem Avrupaya gelmisse bunda benim sucum nedir?
Inanin kendimi böyle kosullarda sahipsiz hissediyorum.Burda zaten en son sinif olarak görülüyoruz.(Avrupada yobaz Türk ,baska yerde basit Almanci)
Kendi haklarimizi ve kültürümüzü cok zor sartlarda koruyabiliyoruz.Sakin yanlis anlasilmasin,bunlari acinmak icin yazmiyorum.Sadece kirginligimi dile getirmek istiyorum.
Burda genelde Türk aileleri aksamlari Türk programlarina kilitlenirler.Cünkü herkes kendince kabaran vatan özlemini,akraba hasretini bu güzel dizilerle bastirmaya calisir.
Bende bir haftadir sabirsizlikla bekledigim dizimi, bana kömik gelen para yarismalari icin saatinde seyredemezsem,sorarim:Bizim neyimiz kiymetli,kazandigimiz paralarmi?
Cok büyük ve degerli bir Holding bunu bize yapmamali,cünkü bunlari hakedecek biz,kime ne yaptik?
pas.si.on79 25-01-08, 08:27 ;5901207']Avrupada yasayan arkadaslar bu cuma asi yok 100% o garip programdaki adam yarin sizinleyim dedim bende resmen televizyona daldim ne diyim ben kanaldye bol bol mesaj atiroyrum bizimle resmen oyun oynuyorlar
Günaydınlar arkadaşlar,
Bugün ASi var ...Nasıllısınız diyecektim ki;
Böyle bir haberi görünce şok oldum. Gerçekten sizin açınızdan tatsız tutsuz bir dizi olur.Biz izlemiş olacağız.Biz paylaşacağız. Siz sonradan izleyeceksiniz. Neyse umarım yetkililer bu duruma el koyar.Ben de sizin için kanal d ye bu durumunuzu anlatan bir mail atarım. Siz de atın..Elinizden geldiğince herkesi mail atma haberini verin. Belki duyarsız kalmazlar...
Not: ben de YY cilerin 1 nci yılımızı kutluyorum.Birlikte güldük,birlikte ağladık.. Seviyeli forum arkadaşlığınız için size ve dizifilm.com a çok teşekkür ederim.
Günaydın,
Avrupa'da yaşayan arkadaşlar.... bu kadar üzmeyin kendinizi... yayınlandığına şükredin... ya yarında vermeseler... ayrıca, bizler sizlere anlatırız.... ya da sentüp açık, oradan izlersiniz....yükleyen çok olur nasılsa...
YY sayfasının sevgili müdavimleri, namı değer DELİLERİ.... sizlerle, Dizifilm ortamında 1 yıldan fazladır birlikteyiz.... bir çoğunuzla diğer siteden de arkadaş olduğumuz için, kaynaşmamız çok çabuk olmuştu. Bugün ise, Platform da buluşmamızın 1. yıl dönümü.... Sizleri tanıdığım için çok mutluyum....Nice yıllar dizifilm.com ve platform da bir arada olabilmek dileğimle.... Sizleri seviyorum...
Güzelce kar yağıyor zaman dersen az kaldı heyecan dorukda herkes bekleme moduna girdi sanırım..
Kesmedi beni 1. bölümü izliyorum.. İnanın çalışmak bile gelmiyor içimden :)
Dün akşamdan beri 2. sayfa dolmadı... ne oldu bu sayfanın eli kalem tutanlarına... Karda yağmıyor ki, keyiflenip döktürelim birşeyler...Benim gibi yap, evrak temizliği yapıyorum... yırtıyorum kağıtları rahatlıyorum...
Madem 1. bölümü izliyorsun, yılları gördüğün tarihleri not etsene... ben de ilk 2 bölümü tekrar izledim ve başladım not almaya... bunlar bizi iyice içinden çıkılmaz hesaplara sürüklemeye başladı....
Bu arada, ilk çelmeyi takan Cemal ağa.... mısırları almasını engelleyen... ama Asi kızımız onu da Demir'den biliyor.... Kötülükler Demir'den, iyilikler, Lüle'den... Asi, gerçekten kötü moraracak....
Ağustos Böcüğü 25-01-08, 10:20 Bu arada, ilk çelmeyi takan Cemal ağa.... mısırları almasını engelleyen... ama Asi kızımız onu da Demir'den biliyor.... Kötülükler Demir'den, iyilikler, Lüle'den... Asi, gerçekten kötü moraracak....
Cemal Ağa sağolsun tüm çelmeleri takan şahıs. Daha ne çelmeler, çalımlar izleyeceğiz kendisinden.:)
Cemal Ağa'nın Kozcuoğlu ailesine kininin sebebi kuvvetle muhtemel Yusuf Ağa.
Cemal Yusuf'tan feyz almış, idol edinmiş onu kendine.
Yaptıklarını şu an için başka türlü açıklamak mümkün değil.
Nefretinin altında hayranlık yatıyor olabilir mi acaba:icon_whis
Keşke Yusuf Ağa'da yaşıyor olaydıda bu iki nadide ağanın düellolarını izleyeydik.:icon_whis
Edit : Mor Asi'ye yakışacak.:)
Dün akşamdan beri 2. sayfa dolmadı... ne oldu bu sayfanın eli kalem tutanlarına... Karda yağmıyor ki, keyiflenip döktürelim birşeyler...Benim gibi yap, evrak temizliği yapıyorum... yırtıyorum kağıtları rahatlıyorum...
Her zaman böyle olur önemli bir haber olmadığı sürece. Nedense dizi günü herkes sus pus olur. Yeni bölüm heyecanın verdiği psikoloji olsa gerek. Gerçi konuşulacak ne kaldı ki. Resimler,, fragmanlar didiklendi. Ana sorularımız belli, Asi "Evet" mi "Hayır" mı diyecek? İhsan, Demir ile ne konuşacak? Lüle'nin elindeki ne? İpekten basma mı, çikolata mı :) Akşam görecez...
Avrupa'dan izleyenler için üzüldüm. Kanal D kafasına estikçe böyle bir uygulama yapıyor, anlamış değilim nedeni ne? Bu durum forumun dengesini de bozuyor. İzlemeyenler, burada herşeyi öğrenmiş olacaklar, daha diziyi izlemeden...
merhaba arkadaşlar...
Bugün Asi günü çok heyecanlıyım. Nihayet koca bir haftayı samırsızlıkta erittim ;)
Bugün işallah Demir'in sayesinde İhsan kurtulur da Kenan havasını alır ;)
Her zaman böyle olur önemli bir haber olmadığı sürece. Nedense dizi günü herkes sus pus olur. Yeni bölüm heyecanın verdiği psikoloji olsa gerek. Gerçi konuşulacak ne kaldı ki. Resimler,, fragmanlar didiklendi. Ana sorularımız belli, Asi "Evet" mi "Hayır" mı diyecek? İhsan, Demir ile ne konuşacak? Lüle'nin elindeki ne? İpekten basma mı, çikolata mı :) Akşam görecez...
Avrupa'dan izleyenler için üzüldüm. Kanal D kafasına estikçe böyle bir uygulama yapıyor, anlamış değilim nedeni ne? Bu durum forumun dengesini de bozuyor. İzlemeyenler, burada herşeyi öğrenmiş olacaklar, daha diziyi izlemeden...
Merakla beklemek isteyenler, başarabilirlerse, buraya gelmesinler :D
Ayrıca, o paketten künefe çıksın... küflü künefe... eğer künefe çıkarsa, İstanbul'a gelirken, bana pişmaniye alıyorsun ( künefe sevmem de) yok başka şey çıkarsa ben sana yemek ısmarlıyorum :img-wink: ( bu hesap benden yana şaşmış gib oldu ama helal olsun :icon_whis)
Ağustos Böcüğü 25-01-08, 10:38 Yahu niye herkes zararsız Kenan'a takmış..
Fırsat çıkmış karşısına değerlendirmek istiyor.
Asıl ona çanak tutanlara kızalım efems..Neriman ve Cemal Ağa nasıl olur acaba??
Fener Bahçe 25-01-08, 10:44 neriman cemal zaten suçlu asiye ye destek vereceklerine kenanla evlensin diye arkadan iş çeviriyorlar
lüle zaten başlıbaşına sorun o da suçlu ve hatalı
pas.si.on79 25-01-08, 10:53 Yahu niye herkes zararsız Kenan'a takmış..
aslında benim anlamadığım Kenan gibi pinti bir adamın nasıl 500.000 YTL yi ve sınır ihlalini gözden çıkardığı.Sadece sınır ihlali olsa neyse...Belki de geri ödeyeceklerdir nasıl olsa diyordur..Ama ödenmeme gibi bir durumda var.Sonuçta adam batmış,borçlanmış...
Ağustos Böcüğü 25-01-08, 10:54 neriman cemal zaten suçlu asiye ye destek vereceklerine kenanla evlensin diye arkadan iş çeviriyorlar
lüle zaten başlıbaşına sorun o da suçlu ve hatalı
Suçlu çok ağır bir itham. Henüz bu derece suçlanmayı hakedecek birşey yapmadı.
Ne yapmış Kenan sonuca ulaşmak için? Sazan Asi'nin yardımları onun yaptığını düşünmesine sesini çıkarmamış. Aynalı sazan sen mi yaptın diye sorsa belki doğruyu söyleyecek adam.Ha birde evlilik teklifimiz var elde. O nu da aklına koymuştu zaten yapacaktı.
Birilerinin ardından iş çevirip, komplolar hazırlamadı.
Demem o ki;Bence Kenan gelinen son noktada kızılması gereken son kişidir..
Merakla beklemek isteyenler, başarabilirlerse, buraya gelmesinler :D
Ayrıca, o paketten künefe çıksın... küflü künefe... eğer künefe çıkarsa, İstanbul'a gelirken, bana pişmaniye alıyorsun ( künefe sevmem de) yok başka şey çıkarsa ben sana yemek ısmarlıyorum :img-wink: ( bu hesap benden yana şaşmış gib oldu ama helal olsun :icon_whis)
İpekten basma, basma :) Eee Kenan ne de olsa Almancı, oranın kızlarına gözü aşina olmuştur. Asi'ye "Al şu basmayı da kendine daha göze hoş elbise diktir" der :) Böylece Asi de kıyafet reformu olur, biz de Kenan'a teşekkür ederiz :)
Zaten oranın künefesi meşhurmuş, tereciye tere satmak gibi bişey olur o zaman :)
İdda şartnamesi güzelmiş, kabul ediyorum :) Eee ne de olsa öğrenciyiz daha, öğrenci maaşıyla nasıl öderiz lavurolileri, bordoları :)
Ağustos Böcüğü 25-01-08, 10:59 aslında benim anlamadığım Kenan gibi pinti bir adamın nasıl 500.000 YTL yi ve sınır ihlalini gözden çıkardığı.Sadece sınır ihlali olsa neyse...Belki de geri ödeyeceklerdir nasıl olsa diyordur..Ama ödenmeme gibi bir durumda var.Sonuçta adam batmış,borçlanmış...
Haklısın.Şimdi bu durumda kaz gelecek yerden tavuk esirgememe gibi bir durumda söz konusu değil. İhsan ve zevceleri Neriman yemiş bitirmişler serveti.
Biri yanlış kararları, diğeri bitmek tükenmek bilmez alışveriş manyaklığıyla.
Ama Kenan takmış aileye girmeyi..Ne varsa ailede :icon_whis
Uygun aday olarak Asi'yi gördü yoksa aşık falanda değil.
Yahu niye herkes zararsız Kenan'a takmış..
Aslinda evet Kenan'a pek kızmamak lazım eline geçen fırsatı değerlendirmek istiyor garibim :img-yes:
Bir de sayesinde Demir Asi'ye daha çok yaklaşmaya ilgilenmeye yani kıskanmaya başladı. İyi de oldu. :img-wink:
hüznün geceleri 25-01-08, 11:06 canım söz ilk fırsatta bu konuyu öğrenmeye çalışacağım senin için. önümüzdeki hafta daha rahat tüyo öğrenebilme fırsatım olacak inşallah. o zaman merak edilen her şeyi sorabilirim. şimdilik biraz sıkıntıdayız bu konuda ama, dizinin sırlarını yavaş yavaş öğrenicez. dizinin büyüsüne gelince, olacakları ya da replikleri buraya aynen taşımıyoruz. küçük tüyoların hiç kimseye zararı olmaz. tüyolar önümüzdeki bölümler için fikir yürütmemizi sağlıyor. dizi hakkında sohbet ortamı oluşturuyor. bu yüzden dizinin büyüsüne bi şey olacağını zannetmiyorum.
Funda'cım çok teşekkür ederim.ne diyeyim Allah senden razı olsun.
Dizinin büyüsü konusunda haklısın.çok teşekkür ederim.herşey için sağol
hüznün geceleri 25-01-08, 11:09 ben daha önce hiç yazmamıştım ama dayanamadım....bence süheylanın bebeği ihsanın babasından.....
bütün bilgiler de bunun doğrular nitelikte....adam hem çok kötü bi adammış...hem ihsandan süheylaları göndermesini istemiş...hem de ihsan kendi çocuğu olsa süheylayı asla yarı yolda bırakmazdı...bana öyle gibi geldi....ama tabii sizin takdiriniz...:img-polic
valla dizi süprizlerle dolu ama ben babasından olacağını sanmıyorum.yani eğerki aslan olursa aslan ihsan kardeş.:Pihsanın eski sevdiği kadında annesi olacak:P
inan hiç kestiremiyorum.çünkü senaristler olmaz dediğimiz şeyleri oluduruveriyorlar
hüznün geceleri 25-01-08, 11:20 maşallah dizimiz haftada 3 fragmanla giriş yapıyor diziye.
İhsan bey Demirle konuşmaya geliyor.İhsan bey gururundan biraz ödün verip teşekkür edecek Demire.o ortamda hemen hemen beğendiğim oyuncular orda.Özelliklede ASİ,Süheyla ve İhsan.o ortamda Süheylanın ASi ye karşı bir tavrı olacakmı?
meraba arkadaşlar
bende dayanamıp yazıyım dedim
maşallah bozulmasın ailenizin süper bir
sohbeti varbenim fikrim ihasnın
babasından olabileceği yönünde
neden diyte sorarsanız
süheyla gencecik bir kız ve hizmetçi
ihsanın babasının çocuğu olmuş daha sonrada
bunu bildiği i.in çocuğa öldü dedirtmiştir
böylece kimse ihsanın babasından olduğu ne bilir
nede anlar...ve bence aslanın ihsanın kardeşi olması
normal kardeşlerin hepsi aynı yaşta olmak zorunda diye bir şart yok
bakalım sonuç ne çıkıcak...:):):)
maşallah dizimiz haftada 3 fragmanla giriş yapıyor diziye.
İhsan bey Demirle konuşmaya geliyor.İhsan bey gururundan biraz ödün verip teşekkür edecek Demire.o ortamda hemen hemen beğendiğim oyuncular orda.Özelliklede ASİ,Süheyla ve İhsan.o ortamda Süheylanın ASi ye karşı bir tavrı olacakmı?
aynen bende öyle düşünüyorum
ihsan gururunu bi yana bırakıp
demire yaklaşacak
çünkü demirden daha köötü ve fırdsatçı
düşmanlarının olduğunu biliyor
kızını korumak için çaresi de demir olacak
bende o sahnedeki oyuncuları çok beyendim
en başarılı oyuncular orada asi,neriman,süheyla,demir,ihsan
Haklısın.Şimdi bu durumda kaz gelecek yerden tavuk esirgememe gibi bir durumda söz konusu değil. İhsan ve zevceleri Neriman yemiş bitirmişler serveti.
Biri yanlış kararları, diğeri bitmek tükenmek bilmez alışveriş manyaklığıyla.
Ama Kenan takmış aileye girmeyi..Ne varsa ailede :icon_whis
Uygun aday olarak Asi'yi gördü yoksa aşık falanda değil.
Bizim pek sevdiğimiz bir deyimdir bu, Böcüğüm.... kaz gelecek yerden naz esirgenmez
Böyle değildi galiba ama neyse :D
Servet yeme kısmına girersek ben çıkamam.... hala durup durup bu kadar borç nasıl yapılmışa takılıyorum.... Bunada, aklı selim bir açıklama lazım...
Bankalar, malın değeri kadar kredi vermez... maksimum % 70 marjlı verir... yani 100.000 ytl değerde bir evi ipotek edersek 70.000 ytl kadar kredi veririz... üç aşağı beş yukarı bu rakamlar olur... hadi ödenemedi kredi ve faiz arttı... her halûkarda, Konak satıldığında borç bitmeliydi... bitmediği gibi, hala 1.5 milyon ytl borç var... bunun ödenmesi için yeni kredi talebi var... verilmeyen krediden sonra tefeciden alınan borç var... hadi bu banka borcunu kapattı ki... bu yönteme sıra gelene kadar yapılacak bir sürü kolaylık bulunurdu...Hiç birşey olmasa, arabalar satıldığında ödeme yapılıp vade uzatmaya gidilebilirdi... biz bankacıları hepten kötü yaptılar.... inanın çözüm buluyoruz... yeterki ödemeye niyet olsun...
Sonra, tefeciden Demir'in aldığı senetler var... ki Demir, henüz bunlara faiz işletmedi... alacaklı taraf olarak ödeme gününden itibaren faiz işletme hakkı var... vade geçerse... ( şimdilik geçmedi gibi bir hava yaratıldı...) bakalım o da çıkar yakında ortaya....
İşte tüm bunları düşününce, nasıl bir sebep oluştu ki borç ödenemedi... tarladan alınan mahsül var.... mandıradan gelen para var... yok valla bu aile dipsiz kuyu... ne kazanılsa uçuyor gidiyor... bir işe de yaramıyor.....
Bu çözemediğim konulardan biriydi.... diğerini düşününce Sude9 geldi aklıma... bu kız nerelerde.... ( ben bunları yazarken gelmiş bile olabilir ama, kaç gündür yok :icon_sorr)
bu bölüm inşallah
*kozcuoğulları , o yardımları demirin yaptığını
*demir , asinin kenanın evlenme teklifini kabul etmediğini öğrenir
çünkü bunların öğrenilmesi herşeyi değiştirebilir
hüznün geceleri 25-01-08, 11:39 bu bölüm inşallah
Asi teklifi kabul edip,parayı alıyor ama Demir Bülent beyi bulunca Asi parayı geri veriyormuş.o zaman evlenme teklifide havada uçar.İnşallah
dizide evlilik hemen olmaz.sona bırakırlar hep
Çünkü daha çok üzecek şeyleri vardır senaristlerin
Ağustos Böcüğü 25-01-08, 11:42 Servet yeme kısmına girersek ben çıkamam.... hala durup durup bu kadar borç nasıl yapılmışa takılıyorum.... Bunada, aklı selim bir açıklama lazım...
Bankacı olarak sen içinden çıkamıyorsan biz nasıl çıkalım.:)
Çıkamayacağımız kuyulara inmeyelim.
Ben aklıma yatan hoşumada giden bir açıklama buldum. Herşeyin suçlusu Neriman..:D
Kızlara yorgan dikmeyi öğreteceğine tarlada çalışmaya yollayaydı kendiside kocasına omuz vereydi en azından işçilikten tasarruf yapabilirlerdi.
Arka bahçeye domates, biber vs ekeydi, ev ekmeği yapaydı mutfak masraflarınıda kısardık.:) Hani yuvayı dişi kuş yapardı. Bizim dişi kuş kendi yuvasını yaptıda yavrularınınkiyle uğraşıyor. Allahtan Sühom var..Neriman şimdi tüm dikkatini ona verir kızların yakasından düşer.
bu bölüm inşallah
cnm bencede bunlar herşeyi değiştiricek
mesela yardımı demirin yaptığını öğrenen asi
demire yaklaşacak kenandan uzaklaşacak
asinin kenanın teklifini kabul etmediğini öğrenen demir
asi'ye yaklaşacak leyalayı takmıcak
böylece ikiside birbirlerine yaklaşacak süper olacak
fikrin harika cnm
kesinlikle katılıyorum
bunlar dizide olmalıı...:):):)
Bankacı olarak sen içinden çıkamıyorsan biz nasıl çıkalım.:)
Çıkamayacağımız kuyulara inmeyelim.
Ben aklıma yatan hoşumada giden bir açıklama buldum. Herşeyin suçlusu Neriman..:D
Kızlara yorgan dikmeyi öğreteceğine tarlada çalışmaya yollayaydı kendiside kocasına omuz vereydi en azından işçilikten tasarruf yapabilirlerdi.
Arka bahçeye domates, biber vs ekeydi, ev ekmeği yapaydı mutfak masraflarınıda kısardık.:) Hani yuvayı dişi kuş yapardı. Bizim dişi kuş kendi yuvasını yaptıda yavrularınınkiyle uğraşıyor. Allahtan Sühom var..Neriman şimdi tüm dikkatini ona verir kızların yakasından düşer.
Böcüğüm kadın kaç sene şehirde yaşamış sonra ihsan her şeyi batırınca mecburen konağa göçmüşler :img-icecr Kadın ne yapsın hanım hanımcık yetiştirmeye çalışıyormuş..O zamanlar asi nerde çalışıyordu acaba kıyafetleri farklı mıydı :icon_whis kimse çalıştığı için öyle giyiniyor da diyemezdi :hıh :)
Kenan konusunda haklısın :) adam fırsatçılıktan başka bir şey yapmadı kız ona teşekkür ettiyse adam ne yapsın kabul etmesin mi canım :hıh
Ağustos Böcüğü 25-01-08, 11:52 Böcüğüm kadın kaç sene şehirde yaşamış sonra ihsan her şeyi batırınca mecburen konağa göçmüşler :img-icecr Kadın ne yapsın hanım hanımcık yetiştirmeye çalışıyormuş..O zamanlar asi nerde çalışıyordu acaba kıyafetleri farklı mıydı :icon_whis kimse çalıştığı için öyle giyiniyor da diyemezdi :hıh :)
Kenan konusunda haklısın :) adam fırsatçılıktan başka bir şey yapmadı kız ona teşekkür ettiyse adam ne yapsın kabul etmesin mi canım :hıh
sinemcim e bunlar 300 yıldır geçimlerini topraktan sağlıyolar. Holdingleri yok ki!!
Toplaşsalardı bir kamyonete doğru araziye. Olmaz mı diyon??
E bunların konaklarında kesin bahçe vardır..Orada sebze neyin ekebilirlerdi.
Kıyafetleri bilemiyom valla ..Hiç bir fikrim yok bu konuda.:)
sinemcim e bunlar 300 yıldır geçimlerini topraktan sağlıyolar. Holdingleri yok ki!!
Toplaşsalardır bir kamyonete doğru araziye. Olmaz mı diyon??
E bunların konaklarında kesin bahçe vardır..Orada sebze neyin ekebilirlerdi.
Kıyafetleri bilemiyom valla ..Hiç bir fikrim yok bu konuda.:)
Aslında doğru söylüyorsun bu kadar çok çocuk yapmanın bir mantığı olmalı :) işçi ücretlerinden tasarruf etmek için kızların hepsini çalıştırsaydı şimdi ihsan bey milletin eline bakmak zorunda kalmazdı :)
Şehirde konakta mı kalıyorlardı acaba :) neriman sosyetik göründüğü için bahçesine domates,sebze falan ektirmez herhal :)
Ağustos Böcüğü 25-01-08, 12:27 Şehirde konakta mı kalıyorlardı acaba :) neriman sosyetik göründüğü için bahçesine domates,sebze falan ektirmez herhal :)
Yahu bahane mi yoktu Neriman için..Hobim diyebilir Antakya jet sosyetesine.Bitkilerle uğraşmak beni rahatlatıyor diyebilir...Organik gıda gibisi var mı diyebilir..:img-icecr
Ama hatunda niyet yok anacım..Varoluş sebebi tüketmek, üretmek değil.
Hee bak yavru üretti orda hakkını yiyemem.:)
fatma-1721 25-01-08, 12:30 İşte tüm bunları düşününce, nasıl bir sebep oluştu ki borç ödenemedi... tarladan alınan mahsül var.... mandıradan gelen para var... yok valla bu aile dipsiz kuyu... ne kazanılsa uçuyor gidiyor... bir işe de yaramıyor.....
Bu çözemediğim konulardan biriydi.... diğerini düşününce Sude9 geldi aklıma... bu kız nerelerde.... ( ben bunları yazarken gelmiş bil |