Ata Demirer’in, Padişah 7. Osman’ı canlandıracağı, senaryosunu ve yönetmenliğini Gani Müjde’nin üstleneceği Osmanlı Cumhuriyeti adlı film için kollar sıvandı.
TBMM’nin, saraylarda çekim yapılmasına bir türlü izin vermediği için geçtiğimiz yıl çekimi ertelenen filmin, önümüzdeki ay çekimlerine alternatif mekânlarda başlanacak ve Osmanlı Cumhuriyeti bu yıl içinde sinemaseverlerle buluşacak.
Ekip geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek Çırağan Sarayında Osmanlı Cumhuriyeti’nin ilk teaser’lerini çekti. Filmin yapımını Avşar Film üstleniyor.
Kaynak: Sadibey
http://img127.imageshack.us/img127/2628/29713136mb7.jpg (http://imageshack.us) http://img127.imageshack.us/img127/2665/30630904ug7.jpg (http://imageshack.us)
O kadar güzel bir film olacağını düşünmüyorum fragmanını izlerken bile sıkıldım :D...
Gani Müjde bir zahmet elini eteğini çeksin sinemadan. Bence dizi senaryosu yazmaya devam etsin. İzleyip izlemeyeceğim belli değil. Fragmanı yayınlandıktan sonra eğer ilgi çekici olursa belki gider izlerim. Ama beklentim yok filmden.
Umarım 2. bir Kahpe Bizans şoku olmaz bu.
valla bu komedi filmleri içinden bence en iyisi yine gani müjdenin filmi olur adam çizgi film yapsa gider izlerim atayı da severim ama çok ilgi göreceğini sanmıyorum
!! Elyf !!
03-02-08, 01:22
Komedi filmleri yeniden revaçta
Komedi filmleri patladı! 'Kutsal Damacana' ve 'Maskeli Beşler' izleyici kırıp geçirirken 'A.R.O.G', 'Osmanlı Cumhuriyeti' ve 'Recep İvedik' filmlerinin fragmanları bile salonlarda kahkaha tufanı yaşattı
Türk sineması son zamanlarda komedi filmleriyle atakta. Arka arkaya çekilen komedi filmleri izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Çekim aşamasındaki 'A.R.O.G' ve 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin fragmanları herkesi meraklı bir bekleyişe soktu. İnternet sitesi www.barbuni.com da son yıllarda gişede Hollywood filmlerine nal toplatan Türk komedi filmlerini derledi.
Osmanlı Cumhuriyeti
Gani Müjde imzalı 'Osmanlı Cumhuriyeti'nde, ünlü komedyen Ata Demirer, seyircinin karşısına padişah olarak çıkıyor. Yakında çekimlerine başlanacak filmin Çırağan Sarayı'nda çekilen tanıtım filmleri, medyaya dağıtıldı. Gösterim tarihi için ise 'Tiz zamanda' ifadesi kullanıldı. 'Osmanlı Cumhuriyeti' bu yıl içinde sinemaseverlerle buluşacak.
Kaynak : Sabah Gazetesi
Talihsiz kaza
Yönetmenliğini Gani Müjde nin yapacağı ve başrollerinde Ata Demirer ve henüz net olmayan bilgilere göre en son Bıçak Sırtı dizisindeki başarılı performansıyla izlediğimiz Vildan Atasever, Sümer Tilmaç hatta Sabah Gazetesi TV eleştirmeni Yüksel Aytuğ’un da aralarında bulunduğu büyük bir kadroyla izleyeceğimiz Osmanlı Cumhuriyeti filminin çekimlerine yakın tarihte başlanıyor.
Ata Demirer’in yaşadığı sağlık probleminin ardından İstanbul’da bir çok sarayda yapılması gereken sahnelerin çekimlere gereken onayların çıkmasıyla birlikte çalışmalara hız veren çekim ekibi yakın tarihte motor diyecek.
Hazırlıkları süren filmin set çalışanlarının Bolu’da geçirdikleri talihsiz kazayla birlikte morali bozulan şirket yetkilileri ve çekim ekibi kazada ağır bir şekilde yaralanan arkadaşlarının hayati tehlikeyi atlatmasının ardından çalışmalarına devam ediyor.
kaynak:televizyongazetesi
Bence de çok ilgi görmez.
Ama filmi sırf Ata için bekliyorum.Ama fragmanı beğendim.Belki Ata olduğu içindir.:)
Ama Gani Müjde'nin senaryolarını biliyoruz.:icon_whis
Bence de biliyoruz. Bir dönem Hayat Bilgisi ile öğrencilere bambaşka bir açıdan bakan, Ruhsar ile bir aşkı çok fantastik bir şekilde anlatan birisi Gani Müjde. İyi bir senarist, fakat artık pek iyi işler ortaya çıkaramıyor. Sinemada da pek iyi olmasa da bu filmin iyi olacağına inancım tam.
14 Mayıs Çarşamba günü Hayatım Sinema, Yıldız Sarayı bahçesindeki “Osmanlı Cumhuriyeti” filminin setini ilk kez ekrana taşıyor.Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Gani Müjde ve başrol oyuncuları Ata Demirer ve Vildan Atasever ilk televizyon röportajlarını Muammer Brav’a veriyor.
Hayatım Sinema
14.05.2008 / 22:00
Ömür Gedik'in hazırlayıp sunduğu Cinemania bu hafta "Osmanlı Cumhuriyeti"nin setinde. Filmin senaristi ve yönetmeni Gani Müjde, başrol oyuncuları Ata Demirer ve Vildan Atasever, Ömür Gedik'in sorularını yanıtlıyor.
Gani Müjde, "Osmanlı Cumhuriyeti"nin nasıl ortaya çıktığını aktarırken, Ata Demirer ve Vildan Atasever, rollerine nasıl hazırlandıklarını anlatıyor. Çekim sürecinde yaşanan zorluklar ve keyifli anların yanı sıra, filmin ilk kez yayınlanacak kamera arkası görüntüleri de Cinemania'da.
Cumartesi 13:00 kanald