Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[ 10]
11
fundapehlivan 25-01-07, 11:23 Anladım.Ben görmemişim oraları ne yapalım miyopluğuma verin.:)
Anlaşılan Ahmet dilini tutamadı.Keisn başsavcıya falan ileri,geri konuştu.
Sonra da hapise tıkıldı.Ee bu sayede mapus damını da görmüş oldu.:):)
Valla ben bu bölüm sonunda kesin Ahmeti çok takdir edeceğim. Yani çekinmemesi ve düşündüklerini tabii hakaret boyutuna ulaştırmadan konuşmasını çok seviyorum. Şimdi o savunayım Rızayı derken babasına söylediği gibi bu adalet arayışı değil bir intikam gibi sözler söylerse ne olur tabii hapse girer... Açıkçası ben de böyle bir sebep bekliyorum ama acaba hapisten hemen çıkabilecek mi? Belki de dizinin sonunda girer hapise bizde ne zaman çıkacak filan öğrenemeyiz...
Valla ben bu bölüm sonunda kesin Ahmeti çok takdir edeceğim. Yani çekinmemesi ve düşündüklerini tabii hakaret boyutuna ulaştırmadan konuşmasını çok seviyorum. Şimdi o savunayım Rızayı derken babasına söylediği gibi bu adalet arayışı değil bir intikam gibi sözler söylerse ne olur tabii hapse girer... Açıkçası ben de böyle bir sebep bekliyorum ama acaba hapisten hemen çıkabilecek mi? Belki de dizinin sonunda girer hapise bizde ne zaman çıkacak filan öğrenemeyiz...
Sanırım bende takdir edeceğim Ahmet'i eğer mahkemede iler,geri konuşursa babasının içi içini yiyecek.
Hakim Ahmet Beyi nezarete atın derse Şevket Bey ne yapacak bakalım.
Gıkını çıkaramaz.Ama Ahmet'in kendi fikirlerini ve masum olan bir insanı savunması çok güzel.
Ahmet'ciğimize pısırık diyenleri göreceğiz yarın akşam:):)
yine izledim fragamanı yok yani bulamıyorum ayrılmaları için bi neden hatta yasemin şevketle sarılınca daha da bi kötü oldum ne olacak anlamıyorumki keşke genel özeti hiç bilmeseydim
black--mamba-- 25-01-07, 11:44 [quote=asia;2166191]
İlk defa olarak.. uzun bir aradan sonra.. Ahmet karakterinde Yüzbaşı Cemal karakterinin yansımasını görür gibi oldum..
Hangi sahnedemi: NE YANİ.. ONLARIN ASILMALARINA GÖZMÜ YUMACAĞIZ DEDİĞİ SAHNEDE..
Sanırım daha ciddi,vazife başında dirayetli azimli bir Ahmet karakteri izleyeceğiz ve bu iyi olacak..
quote]
Benimde tek umudum o... çok sıkıldım artık ahmetin salon erkeği triplerinden!!!
CERENİMO rızada ölmeyecekse her şey güllük gülistanlık neden ayrılsınki yasemin ahmetten??kafan çok karıştı ha!!şu genel özet hiç olmasaydı keşke..
Ferny&Lety 25-01-07, 11:52 Sanırım bende takdir edeceğim Ahmet'i eğer mahkemede iler,geri konuşursa babasının içi içini yiyecek.
Hakim Ahmet Beyi nezarete atın derse Şevket Bey ne yapacak bakalım.
Gıkını çıkaramaz.Ama Ahmet'in kendi fikirlerini ve masum olan bir insanı savunması çok güzel.
Ahmet'ciğimize pısırık diyenleri göreceğiz yarın akşam:):)
ewwweetttt kesinlikle %100 katılıyorum:img-hyste
black--mamba-- 25-01-07, 12:01 BAHAR CAN abla bu forumda fikirlerine en saygı duyduğum insanlardan biridir.az yazar ama öz yazar:img-yes: o yüzden onun yazdıklarını önemseyerek okurum..bahar abla 'fingirdemek'deyimini özellikle kullanmıştım bir anlık bir gaflet değildi yani..haklısın yanlış ama..sen neden olduğunuda yazmışsın ben anlatmayayım kendimi sana ...anladın sen onu:img-hyste
beni asıl ahmet hakkında yazdıkların düşündürdü..galiba ben bu'kahramanlık''güçlü olmak'olayına yüzeysel bakıyorum..polat alemdar gibi höyt böyt birini güçlü olarak algılıyorum..daha 19 yaşındayız ona ver:img-blush
senin dediğin doğru ahmet karakter olarak güçlü ve temiz biri ...
ama banada hak ver..salon erkeği ahmettense sahadaki ahmet çok daha iyi olurdu..tamam çalışıyor ama bizde görsek ya çalıştığını...
askasurguncu 25-01-07, 12:13 yine izledim fragamanı yok yani bulamıyorum ayrılmaları için bi neden hatta yasemin şevketle sarılınca daha da bi kötü oldum ne olacak anlamıyorumki keşke genel özeti hiç bilmeseydim
bende anlamadim neden yasemin
ve ahmet ayrilacaklar sevket ve yasemin sariliyorlar yani onun yuzunden olmaz dedigin gibi keske genel ozeti hiç bilmeseydik
CERENİMO rızada ölmeyecekse her şey güllük gülistanlık neden ayrılsınki yasemin ahmetten??kafan çok karıştı ha!!şu genel özet hiç olmasaydı keşke..[/QUOTE]
tahminim gerçekten de doğruymuş rıza kendisini asıyor ama ölmüyor bu bölümün özetinden de anlaşılıyor bu!...
CERENİMO rızada ölmeyecekse her şey güllük gülistanlık neden ayrılsınki yasemin ahmetten??kafan çok karıştı ha!!şu genel özet hiç olmasaydı keşke..
tahminim gerçekten de doğruymuş rıza kendisini asıyor ama ölmüyor bu bölümün özetinden de anlaşılıyor bu!...[/QUOTE]
Evet arkadaşlar bizlerin izlediği Rıza bey üzerinden rahmetli Adnan Menderes'in hayatının calnadırılışı.. sembol olarak kullanılan karakter Rıza bey in karakteri, bunun nedenleri Menderes ailesinin hayatta kalan fertlerinin hatıralarını karalamamak, itibarlarını incitmemek olabilir.. ki Yüksel Aytuğ da bir yazısında bu konuyla ilgili sorulara cevap vermişti köşesinde..
BUNU BİR ŞANS OLARAK GÖRÜYORUM.. KÖŞE YAZARLARI İÇİN GEÇEN SENEKİ.. UĞRALARIMIZI DÜŞÜNÜYORUMDA.. GERÇEKTEN ŞANS BU.. DİZİMİZİN DESTEKLENMESİ..
black--mamba-- 25-01-07, 12:59 tahminim gerçekten de doğruymuş rıza kendisini asıyor ama ölmüyor bu bölümün özetinden de anlaşılıyor bu!...[/b]
hadiii ya..rıza ölseydi iyiydi(hemen kızmayın yaw)şundan iyiydi..rıza ölmeyecekse şevket asılmasına neden olacak..o zamanda genel özetle aynı seyirde ilerleyecek olaylar..bi kaç ayrıntı değişikliği nedeniyle umutlanmıştım ben ama..!!!
ne olursa olsun ayrılık ya bu bölümde ya öteki bölümde yaşanacak hazırlanın arkadaşlar demin aklıma ne geldi yıllar sonra işte hepsi evlendiğinde çocukları hastalanır önemli bi hastalık ve çaresi babası olur ozmn yeniden mutlu günlere döneriz off ya çok var o günlere kim bilir neler yaşanacak
fundapehlivan 25-01-07, 13:08 bende anlamadim neden yasemin
ve ahmet ayrilacaklar sevket ve yasemin sariliyorlar yani onun yuzunden olmaz dedigin gibi keske genel ozeti hiç bilmeseydik
Acaba ayrılma sebepleri de mi değişti?
Düşünsenize yasemin hamile olduğunu söyleyemeden bir şeyler olurmuş ve Ahmet ayrılmak zorunda kalırmış...
Ne hale geliriz tv başında, düşünemiyorum:img-swoon
arzu-başak 25-01-07, 13:23 Acaba ayrılma sebepleri de mi değişti?
Düşünsenize yasemin hamile olduğunu söyleyemeden bir şeyler olurmuş ve Ahmet ayrılmak zorunda kalırmış...
Ne hale geliriz tv başında, düşünemiyorum:img-swoon
valla nasıl ayrılacaklar bilemiyoruz....orası muamma....ama ayrılacakları kesin....
zaten nasıl ayrılırlarsa ayrılsın..ahmet çocuğu bilmeyecek büyük ihtimalle...of of son bir gün..cuma olsada izlesek ya..........
Rıza bey idam edilecek mi acaba? bide fragmanda Ahmet'in babasının kalp krizi geçiriyordu.vicdan azabında herhalde. evet bencede ayrılık çok yakın malesef bu bölüm olmazsa bilin ki öbür bölüm bakalım o bölümlere nasıl katlanacağız.
merakla yarınki bölümü bekliyorum sanırım yine ağlayacağım rızanın haline acaba şevketle yasemin neler konusacaklar acaba hamile olduğunu falanmı söylecek cok merak ediyorum daha fragmanı bile izleyemedm yaa
arkadaşlar ben geldim.nihaha :img-hyste ama kimse yok.:icon_sorr fragmanı dün akşam gördüm ve şok oldum.morelim bozuldu o darağacını görünce.resimlerde lale bile var.herkes orda.demekki çok aksiyonlu bi bölüm olacak.arzucum bu bölümde belki ben bile ağlayabilirim.belki diyorum ama bak... :) fragmanda şevket yasemine sarılınca noluyor dedim.hayret ettim.şevket sanırım kalp krizi geçiriyor.of felaket üstüne felaket...:icon_sorr kesin idam kararı verilenlerin içinde rızada var.zaten başta 13 kişi idam edilecekti.sonra 4e düştü.ama celal bayarı yaşı nedeniyle asmadılar.3 kişi kaldı geriye...
askasurguncu 25-01-07, 14:18 ya diziye bir gun
kaldi forum yine bos
bende yasemin ve sevket sarilinca sasirdim bakalim neden sarilioyrlar
valla ben boş bırakmazdım da başıma neler geldi bir bilseniz.laptopa trojan girmiş.format attılar.programlarım falan gitti. :( neyseki artık aranızdayım.ama çok kötüydü fragman ya.kesinlikle bu idam yanlış verilmiş bi karar.acıdım onlara.içim burkuldu.:(
aşkoyuncusu 25-01-07, 14:23 bu güne kadar hep yasemin ayrılmak istedi.bu sefer ahmet cephesinde bişiler olur diye düşünüyorum.ama nasıl bişi onu bulamıyorum.genel özette yaseminin ahmetti affetmeyeceği yazıyordu yıllar sonra karşılarştıklarında..ahmettin rızayı tek başına hapse atma ya da tek başına kurtarma gibi bir yetkisi olmadığından .yaseminin babası hapse grse bile ahmeti suçlayacağını hiç sanmıyorum.hele hamileyken ufacık bişiden dolayı ayrılamları ve dah sonra necdetle evlenmesini ancak ahmetin ayrılmak isteğine bağlıyorum...
sinem ne denir geçmiş olsun cnm iyiki geldin geri bencede idam çok ağır bir ceza.aileler kim bilir neler yaşayacak helede bizimkiler rızanın ölmemesine sevinmiştim ama idam daha ağır galiba
sude-elvin 25-01-07, 14:35 fragmani izledim tüylerim diken diken oldu bekledigimiz bölüm geldi dar egeci kurulmustu. gercekten cok agir bi karar izlerken gözyaslarimi kutamicam kesin.
yasemin ahmetin babasina falan gidiyor gercekten süper bi bölüm olucak.
sağol tuğçecim. :img-blush evet bende ailelerine çok üzülüyorum.resimlerde nezahat bitik durumdaydı zaten.:icon_sorr bu bölümün her saniyesinde dram var sanırım.çok hüzünlü bi bölüm bizi bekliyor.:icon_sorr
Fragmanı yeni izleyebildim ve şok geçirdim deyim yerindeyse.Şevket Yasemin'e sarılıyor muydu diye bir daha izledim hatta Sinem'e de sordum.Ya her şey düzeliyor neredeyse bunlar neden ayrılacaklar ben anlamadım :(
şaka gibi ama gerçek billur. :) şevket yasemine sarılıyor.ama böyle bi durumda yapması normal karşılanabilir.kızın babası idam edilecek.yani edilmeyecek de karar öyle.herkes yasta evde...:(
*~*RaiNBoW*~* 25-01-07, 14:49 Bana da herşey düzeliyor gibi geldi ama,Rıza Bey'in bu bölüm geçireceği sağlık problemleri büyük gerginliğe yol açabilir...Tam anlamıyla ters köşe de olabiliriz.
İnanamayıp sana da sordum Sinem sarılıyor gerçekten hem de öyle yapmacık bir sarılma değil...
Rengin,haklı olabilirsin belki de bir bakacağız noldu anlayamayacağız :(
*~*RaiNBoW*~* 25-01-07, 14:55 Selma hanım beni çok tedirgin ediyor,bir öyle bir böyle..Geçen bölüm Ahmet'i onaylar bir tavır içindeydi,ama yeri geliyor zıtlık çıkarıyor...Yasemin de hamile ve küçük bir problemi büyütecek bir dönemde.Bir kıvılcım patlamaya neden olacak ama nasıl?
Bir de geçen bölüm Şevket'in, ailesi dışında başkalarıyla irtibat kurmasının yasak olduğundan söz ediliyordu hatta işe bile şoför getirip götürüyordu,nasıl oldu da Yasemin ile görüştü?Yasak değil miydi?
canım evine girene de karışacak değiller ya?!billur tamam abarma sarılırlarsa sarılsınlar. :) şevket ve selma hep böyle zaten.dengesiz oldukları için ne yapacakları belli olmuyor.:)
Bence, Yasemin Sevket beye gitigini ogrenen Riza bey Yasemin'in bu gidisi yuzunden tepki gosterebilir ve ona resti cekebilir... Bakin gorun Yasemin ne Ahmet'in ailesi yuzunden onu terk edecek ne de davada ki karar yuzunden burda kilit isim kesin Riza bey...
Bir de geçen bölüm Şevket'in, ailesi dışında başkalarıyla irtibat kurmasının yasak olduğundan söz ediliyordu hatta işe bile şoför getirip götürüyordu,nasıl oldu da Yasemin ile görüştü?Yasak değil miydi?
evet yasak ancak, bu sadece bir tedbir tabii ki evine gelen biri ile normal sekilde gorusme sansi var...
Selma hanima gelince bence bu ayrilikta bir parmagi olmayacak, istermisiniz bebegi Selma hanim dogursun :img-hyste bilmeden...
BLaCK-WoLF 25-01-07, 16:36 Her bolumu güzel yoruma gerek yokk ... ! :D:D Oscar En iyi bayanda oylar Beren'eeeeeeeeee
bencede selmanın parmağı olmayacak. ;) yok canım selma doğuma girmez herhalde. :) o kadar da değil.ay şevket yere düşünce çok üzüldüm. :( inşallah hemen düzelir. :(
arkadaşlar yorumlar için başka bi başlık zaten var.bu başlığa yorum yapmayalım.mod arkadaşımız başlığı kilitleyebilir mi acaba?!
Selma hanima gelince bence bu ayrilikta bir parmagi olmayacak, istermisiniz bebegi Selma hanim dogursun :img-hyste bilmeden...
selma'nın doktor olduğunu bir an unuttum birden şöyle oldum kale.:img-fear2 :img-hyste nasıl yani kale ne demek istemiş diye?doğursun değil doğurtsun.:img-hyste ya da başka birşey mi demek istedin canım.:img-grin2
askasurguncu 25-01-07, 18:18 arkadaslar rizanin
kendini asma sahnesi nezahat hanimi
ruyasi ola bilirmi
Hem Uğur Mumcu'yu anmak hem de dizinin 2. ve 3. dönemlerini onun gözüyle, yüreğiyle şiir tadında okumak için... Ruhu Şad Olsun...
5. paragrafta küçük Harun'un gönderme yapacağını tahmi ettiğim Harun Karadeniz'i anlatmaktadır...
Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi.
Arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mumun ışığında bitirirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini, yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. dövüldük, vurulduk, asıldık.
Vurulduk ey halkım, unutma bizi...
Yoksulluğun bükemediği bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. İşkence hücrelerinde sabahladık kaç kez. İsteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. Yüreğimiz, işçiyle birlikte attı. Yaşamımızın en güzel yıllarını, birer taze çiçek gibi verdik topluma. Bizleri yok etmek istediler hep.
Öldürüldük ey halkım unutma bizi...
Fidan gibi genç kızlardık. Hayat, şakırdayan bir şelale gibi akardı göz bebeklerimizden. Yirmi yaşında, yirmi bir yaşında, yirmi iki yaşında, işkencecilerin acımasız ellerine terk edildik. Direndik küçük yüreğimizle, direndik genç kızlık gururumuzla. tükürülesi suratlarına karşı bahar çiçekleri gibi taptaze inançlarımızı fırlattık boş birer eldiven gibi. Utanmadılar insanlıklarından, utanmadılar erkekliklerinden.
Hücrelere atıldık ey halkım, unutma bizi...
Ölümcül hastaydık. Bağırsaklarımız düğümlenmişti. Hipokrat yemini etmiş doktor kimlikli işkencecilerin elinde öldürüldük acımaksızın. Gelinliklerimizin ütüsü bozulmamıştı daha. Cezaevlerine kilitlenmiş kocalarımızın taptaze duygularına, birer mezar taşı gibi savrulduk. Vicdan sustu. Hukuk sustu, insanlık sustu.
Göz göre göre öldürüldük ey halkım, unutma bizi...
Kanserdik. Ölüm, her gün bir sinsi yılan gibi dolaşıyordu derilerimizde. Uydurma davalarla kapattılar hücrelere. Hastaydık. yurtdışına gitseydik kurtulurduk belki. Bir buçuk yaşındaki kızlarımızı öksüz bırakmazdık. Önce kolumuzu, omuz başından keserek yurtseverlik borcumuzun diyeti olarak fırlattık önlerine. sonra da otuz iki yaşında bırakıp gittik bu dünyayı, ecelsiz.
Öldürüldük ey halkım, unutma bizi...
Giresun´daki köylüler, sizin için öldük. Ege´deki tütün işçileri, sizin için öldük. Doğudaki topraksız köylüler, sizin için öldük. İstanbul´daki, Ankara´daki işçiler sizin için öldük. Adana'da, paramparça elleriyle, ak pamuk toplayan işçiler, sizin için öldük.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi...
Bağımsızlık, Mustafa Kemal´den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi...
Yabancı petrol şirketlerine karşı devletimizi savunduk; komunist dediler. Ülkemiz bağımsız değil dedik; kelepçeyle geldiler üstümüze. Kurtuluş Savaşında emperyalizme karşı dalgalandırdığımız bayrağımızı daha dik tutabilmekti bütün çabamız. bir kez dinlemediler bizi. Bir kez anlamak istemediler.
Vurulduk ey halkım unutma bizi...
Henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. Bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. İçimiz titremedi hiç. Mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
Asıldık ey halkım, unutma bizi...
Bizi öldürenler , bizi asanlar, bizi sokak ortasında vuranlar, ağabeyimiz, babamız yaşlarındaydılar. ya bu düzenin kirli çarklarına ortak olmuşlardı ya da susmuşlardı bütün olup bitenlere. öfkelerini bir gün bile karşısındakilere bağırmamış insanların gözleri önünde öldürüldük. Hukuk adına, özgürlük adına, demokrasi adına, batı uygarlığı adına, bizleri, bir şafak vakti ipe çektiler.
Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi...
Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi...Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.
Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi., hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi,
Unutma bizi,
Unutma bizi...
Uğur Mumcu
arkadaslar rizanin
ruyasi ola bilirmi
olabilir de rıza iki askerin arasında bitkin şekilde yatağına götürülüyordu sanki.yanlış görmediysem tabi.:img-blush kurtarıldıktan sonradır diye tahmin ediyorum.
askasurguncu 25-01-07, 18:24 olabilir de rıza iki askerin arasında bitkin şekilde yatağına götürülüyordu sanki.yanlış görmediysem tabi.:img-blush kurtarıldıktan sonradır diye tahmin ediyorum.
ben gormedim
fragmanda riza yi zaten fragmandan
birsey anlamadim :icon_sorr:img-hyste
baharcan abla eklediğin yazıda çok güzel mesajlar var.evet 5.paragraf harun karadeniz'i anlatıyor.eklediğin için teşekkürler.yalnız fatsa'lı değil giresun'luymuş.siz fatsalı mı demiştiniz ben mi yanlış hatırlıyorum.dizide fatsa'lı olarak uygun görmüşler herhalde.
arkadaslar rizanin
ruyasi ola bilirmi
aaa çok haklısın.olabilir,büyük ihtimalle öyledir ya.evet evet..:img-wink:
bak böyle deyince içime kurt düşürdün.zaten fragmanda nezahat rızaaaaa diyerek uyanıyordu.kabus gördü herhalde.ama gerçek de olabilir.aynı şeyi gerçekte celal bayar da yapmış.onu göstermek istemişlerdir.bence rüya değil. ;)
fragmanı tekrar gördüm.ahmet ve babası büyük bir kavga ediyorlar şevket bey onun için hastanelik oluyor kesin.hastanede çok üzgündü ahmet.bunun için ayrılabilirler.annesi yasemin'i unut der.rıza'ya idam cezası veren kişilerin arasında olan baban yasemin'in yüzüne bakamaz gelin olarak kabul etmez der ve onu ayla'ya yaklaştırır.babasının rahatsızlığında suçu olan ahmet de kabul etmek zorunda kalır.:img-blush
nasıl attım ama.:img-hyste
çok da kötü değil aslıcım. :) sonuçta ayrılacaklar.önemli olan bu. ;) umarım şevketin durumu çok ağır değildir.üzüldüm ona.her ne kadar bazı davranışlarını beğenmesem de...çok merak ediyorum mahkeme sahnelerini.resimleri görünce bile heyecanlandım.herkes ordaydı.karar açıklanınca hepsi mahfolacak.of çok kötü ya. :(
selma'nın doktor olduğunu bir an unuttum birden şöyle oldum kale.:img-fear2 :img-hyste nasıl yani kale ne demek istemiş diye?doğursun değil doğurtsun.:img-hyste ya da başka birşey mi demek istedin canım.:img-grin2
hehe evet Defne'ye kardes istemissim anlasilan :img-hyste bilinc alti... Dogurtsun tabii ki :) yorgun olunca, ters kose yapabiliyorum...
ben fragman falan gormedim, Cansel'in sitesinde gordum bir seyler ama kararsizim, Sevket ve Yasemin'in sarilmasi manasiz :img-blush
ben fragman falan gormedim, Cansel'in sitesinde gordum bir seyler ama kararsizim, Sevket ve Yasemin'in sarilmasi manasiz :img-blush
şimdi idam kararı çıkıyor ya yasemin çok üzgün,şevket çok üzgün teselliyi birbirlerinde buldular galiba.:img-blush
fragmanı tekrar gördüm.ahmet ve babası büyük bir kavga ediyorlar şevket bey onun için hastanelik oluyor kesin.hastanede çok üzgündü ahmet.
Disli bir Ahmet gormeyi umuyordum ama babaya dis bileyecegini aklima gelmemisti :img-hyste hayret bir sey babaya cikisilir mi? iki yakasi bir yere gelmez bu hayirsiz evladin, demedin demeyin sonra :img-blush Sevket bey rahatsizlaninca uzul ama olmaz ki, her sey seviyede,dozunda olmali, yok yok Yasemin iyi etki etmiyor Ahmet'e :img-hyste
şimdi idam kararı çıkıyor ya yasemin çok üzgün,şevket çok üzgün teselliyi birbirlerinde buldular galiba.:img-blush
Valla o manada tabii fakat ben hala gordugumu algilayamadim, pismanlik neye yarar... Idam bu sakasi mi olur koskoca savci ama neyse ben kesin aglar aglar dururum :icon_sorr
fragmandan aklım o kadar karıştı ki artık ayrılacaklarından bile emin değilim. şevket beyin yasemine sarılması son derece babacan bir tavırla, ahmet ve annesinin konuşması da çok yapıcıydı geçen hafta. bu geri dönülemez kararlar bizi çok şaşırtabilir arkadaşlar..
Disli bir Ahmet gormeyi umuyordum ama babaya dis bileyecegini aklima gelmemisti :img-hyste hayret bir sey babaya cikisilir mi? iki yakasi bir yere gelmez bu hayirsiz evladin, demedin demeyin sonra :img-blush Sevket bey rahatsizlaninca uzul ama olmaz ki, her sey seviyede,dozunda olmali, yok yok Yasemin iyi etki etmiyor Ahmet'e :img-hyste
napsın kayınpederi var işin içinde.yoksa yasemin'in yüzüne nasıl bakar.:img-grin2 besle büyüt bir de kavga etsin oğlun senle.zor iş analık,babalık.birini sevdin mi kimseyi tanımıyorlar.ahmet'inki de o hesap oldu biraz.
sen o fotoları biraz zor bulursun boşver
fotoları gördüm, birisi adresi söylediği zaman bulmak o kadar da zor olmuyor!!! ne demek istediğinizi anlamadım.
napsın kayınpederi var işin içinde.yoksa yasemin'in yüzüne nasıl bakar.:img-grin2 besle büyüt bir de kavga etsin oğlun senle.zor iş analık,babalık.birini sevdin mi kimseyi tanımıyorlar.ahmet'inki de o hesap oldu biraz.
valla cocuk coluk,torun tombalak sahibi olacam boyle evlati ben ne yapayim Aslicigim, gormus bir kizi takilmis pesini yok yani once ki ve sonra ki Ahmet diye ikiye ayirmak gerek... Onceden de avukati Ahmet ama sesi ciliz cikardi ne bu sevdigi yuzunden pek bir kaplan,aslan kesilmis gordum kendisini...
alisercan abi :) bu bolum dinlermiyiz sarkinin tamamini?
valla cocuk coluk,torun tombalak sahibi olacam boyle evlati ben ne yapayim Aslicigim, gormus bir kizi takilmis pesini yok yani once ki ve sonra ki Ahmet diye ikiye ayirmak gerek... Onceden de avukati Ahmet ama sesi ciliz cikardi ne bu sevdigi yuzunden pek bir kaplan,aslan kesilmis gordum kendisini...
alisercan abi :) bu bolum dinlermiyiz sarkinin tamamini?
eee yasemin bu, kız mıy mıy ama bak ahmet'i nasıl etkiliyor.:img-blush avukattı ama gördükmüki biz onu.:img-blush sadece bu hafta bürosunu gözümüzü boyamak için koydular.neyse bu bölüm avukatlığını göreceğiz.tabi hapse girmeden önce.avukatın hapiste ne işi var o da başka.:img-hyste
avukatın hapiste ne işi var o da başka.:img-hyste
valla bız gormedik avukat oldugunu ama diplomasi oldugunu ima ettiler :img-hyste babaya boyle bagirir,cagirirsa savcida onun goz yasina bakmaz atar hapise :img-black
alisercan abi :) Ahmet neden iceri atiliyor, birinci kalemden duyalim :img-blush
alisercan abi :) ser veririm sir vermem mi diyon :img-hyste
Melal ben Ahmet'e pisrik dedim ama sebeplerim var, bu bolum curutsun bakalim kolaysa bu dusunce mi? :img-hyste Yasemin'in resimlerine bakarken dun, ne dusundum biliyormusun? vay be dedim cok fotojenik, hareket etmesin,konusmasin o kadar iyi benim icin :img-hyste itiraf ediyorum begendim kizimizi Ahmet'e de yakisiyor ama sesiz ve konusmazken ve mumkunse hareket etmezse :img-hyste o derece...
fundapehlivan 25-01-07, 20:45 Rızanın kendini asması evet belki rüyadır... Aa, doğru... Ama asabilirde, onuruyla ölmek gibi... Yaseminle neden öyle vedalaşır gibi konuştu o zaman...
Aslında Rıza da dik başlı yani suçsuz olduğunu da düşünüyor, o zaman intihar etmemeli...
Ayy aklım karıştı benim yine...
Fundacim ruya mi dersin, ben pek sanmam, Necdet'en sonra ikinci bir ruya bunyem ve alt yapim kaldirmaz :img-hyste
Riza bey bunu gercekten yapiyor malesef ki, bunun yasanmasi gerek Riza'nin Sevket'e karsi bir tepkisi olmasi gerekti o bu yollu secti bana kalirsa...
fundapehlivan 25-01-07, 20:50 Ya benim izlediğim fragman farklı anlaşılan... Ahmetin babasıyla kavgasını görmedim...
Baya baya kavga ediyorlardı öyle mi? O kesin Rızanın avukatlığına soyunacak olmasındandır.
Ya çatladım cuma gelemedi bir türlü... valla uzun zamandır böyle merak etmemiştim. Çok heyecanlı, bir bölüm olacak... Çok merak ediyorum...
Gerçekten bir de Ahmet bırakırmış Yasemini...
Demiştik ya Rıza ölmeden önce söz verdirdi yasemine sonra da Yasemin sözünü yerine getirmek için ayrılır diyorduk. Şimdi Şevket hastanelik oluyor, şimdi tamtersi bu sebepten Ahmet ayrılırmış...
fundapehlivan 25-01-07, 20:52 Fundacim ruya mi dersin, ben pek sanmam, Necdet'en sonra ikinci bir ruya bunyem ve alt yapim kaldirmaz :img-hyste
Riza bey bunu gercekten yapiyor malesef ki, bunun yasanmasi gerek Riza'nin Sevket'e karsi bir tepkisi olmasi gerekti o bu yollu secti bana kalirsa...
Ya işte bir tarafım rüya olsun istiyor ama Rıza gibi güçlü birine de yakıştırmam aslında dediğim gibi o kendinin yanlış bir şey yapmadığını düşünüyor çünkü...
Belki de Rıza intihar ederken Nezahat bağırıyordur:img-pilot
Hani eski türk filmlerinde olur ya... Sevdiği adamın başına bir şey gelince hissederler. Belki Nezahatta hissetmiştir. Valla olur mu olur:img-hyste
Fundacim ben de senin gibi dedim ilk basta, yahu dedim bu adam kendine guvenirdi, kararliydi neden boyle bir sey yapti ama sonra dusununce aslinda o Keriman hanim yuzunden kendine hesap veremedi,Nezahat'a haksizlik yaptiginin farkina vardi ve bunu kaldiramadi... eh tabii olaya parmak basan kim Sevket...
itiraf ediyorum begendim kizimizi Ahmet'e de yakisiyor ama sesiz ve konusmazken ve mumkunse hareket etmezse :img-hyste o derece...
:img-hyste işte doğru söze ne denir.bugün foruma yeni katılan arkadaşlarımızın da yasemin hakkındaki yorumlarını okuyunca demekki dedim sadece biz değiliz beğenmeyen.:img-blush herkes görüyor.
Hani eski türk filmlerinde olur ya... Sevdiği adamın başına bir şey gelince hissederler. Belki Nezahatta hissetmiştir. Valla olur mu olur:img-hyste
kesin öyle olacak emin olabilirsin.rıza'nın intiharını nezahat'ın hissetme durumu.
:img-hyste işte doğru söze ne denir.bugün foruma yeni katılan arkadaşlarımızın da yasemin hakkındaki yorumlarını okuyunca demekki dedim sadece biz değiliz beğenmeyen.:img-blush herkes görüyor.
her halde canim, kor degiliz ki hem malin iyisinden cok sukur anliyoruz :img-hyste ben okumadim iyice bir tembellik coktu, sonum iyi degil :) ah ya bu bolum ben perisanim simdiden soyleyim, Ahmet zindanda valla coktum,bitim,tukendim :icon_sorr Sevket hastanede,Riza malum,Nezahat peri gibi bakiyor,Yasemin :img-fear2 :img-fear2 ah ah cok zor olacak benim icin :icon_sorr
istnbl_esra 25-01-07, 21:03 selamlar ,forum pek sessiz kalmış herkesin finalleri var galiba. fragmandan anladığım kadarıyla yine hüzünlü bi bölüm olacak .ahmet ve yasemini ayırmayı bu bölümde de başaramadık :img-wink: .neyse herkes nasıl ayrılacakları konusunda fikir yürütmüş ben rıza bey yüzünden olur diyordum ama yeni teorim Necdet yüzünden ayrılacaklar diyorum .hatılrlıyorum da ilk bölümlerde Necdet aşk için her günah işlenir gibi bi laf etmişti..artık bunu göstermenin zamanı geldi gibi…nasıl olur bilmiyorum ama Necdet in bu ayrılıkta büyük rolü olacak bence
her halde canim, kor degiliz ki hem malin iyisinden cok sukur anliyoruz :img-hyste ben okumadim iyice bir tembellik coktu, sonum iyi degil :) ah ya bu bolum ben perisanim simdiden soyleyim, Ahmet zindanda valla coktum,bitim,tukendim :icon_sorr Sevket hastanede,Riza malum,Nezahat peri gibi bakiyor,Yasemin :img-fear2 :img-fear2 ah ah cok zor olacak benim icin :icon_sorr
kale bu gece öldürdün gülmekten.:img-hyste evde niye gülüyorsun diye soruyorlar.:img-hyste oku canım yazılanları güzel yorumlar var.:img-yes: bu hafta ağlayacaksınız anlaşılan.ben kolay kolay ağlamam da.:img-blush
nasıl olur bilmiyorum ama Necdet in bu ayrılıkta büyük rolü olacak bence
yok ama onun o kadar bir etkisi yok ki olsa olsa Riza bey comak sokar gibime geliyor, bakin gorun Riza bey resti cekecek bana malum oldu :img-hyste kahve falimda cikti :img-hyste
bu hafta ağlayacaksınız anlaşılan.ben kolay kolay ağlamam da.:img-blush
tamam canim ben senin icinde aglarim, bakiyorum ISKI de 8 aylik su varmis Istanbul'un bir katkimiz olsun :img-hyste Ben Riza beyi gorunce bir garip oldum zaten sorma yani... Riza beyin aglamakli hali,tavri pek acikliydi :icon_sorr
tamam canim ben senin icinde aglarim, bakiyorum ISKI de 8 aylik su varmis Istanbul'un bir katkimiz olsun :img-hyste Ben Riza beyi gorunce bir garip oldum zaten sorma yani... Riza beyin aglamakli hali,tavri pek acikliydi :icon_sorr
ya sorma kötüydü durumu.:icon_sorr mehmet o kadar da uyardı onu ama dinlemedi.ileriyi gören biri değilmiş demekki.:img-blush keriman'ı görmüş sadece gözü.:img-hyste
ya sorma kötüydü durumu.:icon_sorr mehmet o kadar da uyardı onu ama dinlemedi.ileriyi gören biri değilmiş demekki.:img-blush keriman'ı görmüş sadece gözü.:img-hyste
tabii canim bir Nezahat'e bak bir de Keriman'a
bir Yasemin'e bir de Ayla'ya
yahu Ahmet kimin izinde :img-hyste Sevket'in oglu degil de, Riza beyin oglu olmasin Ahmet, ikiz gibi hareket ediyorlar :img-hyste
tabii canim bir Nezahat'e bak bir de Keriman'a
bir Yasemin'e bir de Ayla'ya
yahu Ahmet kimin izinde :img-hyste Sevket'in oglu degil de, Riza beyin oglu olmasin Ahmet, ikiz gibi hareket ediyorlar :img-hyste
yok yok doğru yolu bulacak ahmet ve ayrılacak yasemin'den.:img-grin2 kale sence biz kötümüyüz.:img-hyste
alisercan abi :) ser veririm sir vermem mi diyon :img-hyste
Melal ben Ahmet'e pisrik dedim ama sebeplerim var, bu bolum curutsun bakalim kolaysa bu dusunce mi? :img-hyste Yasemin'in resimlerine bakarken dun, ne dusundum biliyormusun? vay be dedim cok fotojenik, hareket etmesin,konusmasin o kadar iyi benim icin :img-hyste itiraf ediyorum begendim kizimizi Ahmet'e de yakisiyor ama sesiz ve konusmazken ve mumkunse hareket etmezse :img-hyste o derece...
Kale, sevgili kale bence anladın sen onu repliğini kullansakyeterli...
alisercan abi, nereye kaboldun, calis calis ancak bizede arada bir cevap yaz :img-blush tabii ben herkesi kendim gibi tembel olmasini bekliyorum :img-hyste
sonra Aslicigim, Defne cok guzel bir kiz olacak simdiden belli Ahmet macoluk yapar mi acaba :img-fear2 Deniz ve Defne tarih tekrarlaniyor :img-blush
yok yok doğru yolu bulacak ahmet ve ayrılacak yasemin'den.:img-grin2 kale sence biz kötümüyüz.:img-hyste
biz ve kotuluk hasaaaa :img-hyste yok canim :) ancak meyili olabiliriz :) keskem Ahmet once davranip terk eden taraf olsa ama sanirim o bizden ders almamis hic, terk edeceksin ki seni omur billah aklindan,fikrinden cikarmasin terk edilen ama sonuc ters ne gelir elden?!
alisercan abi, nereye kaboldun, calis calis ancak bizede arada bir cevap yaz :img-blush tabii ben herkesi kendim gibi tembel olmasini bekliyorum :img-hyste
sonra Aslicigim, Defne cok guzel bir kiz olacak simdiden belli Ahmet macoluk yapar mi acaba :img-fear2 Deniz ve Defne tarih tekrarlaniyor :img-blush
maçoluk kim ahmet kim yahu.:img-blush yok yapmaz bence.ilerde ikisi birbirlerine aşık olabilirler.o zaman da onların aşkına karşı çıkar aileleri.bu ne kardeşim sevenleri ayırmayın.:img-hyste ahmet yasemin dışında.:icon_whis
Kale, sevgili kale bence anladın sen onu repliğini kullansakyeterli...
anladim ben onu ama isime gelmiyor :img-hyste
soyle desem, sarkinin tamami ne zaman duyariz, sakin Menders'in idam sahnesinde olmasin, aci dolu bir hatira ile anmak istemem sahsen...
keskem Ahmet once davranip terk eden taraf olsa
belki de ahmet terkeder önce.babasıyla kavgada babayı hastanelik de etti.vicdan azabı var.öncelik onda.:img-hyste
maçoluk kim ahmet kim yahu.:img-blush yok yapmaz bence.ilerde ikisi birbirlerine aşık olabilirler.o zaman da onların aşkına karşı çıkar aileleri.bu ne kardeşim sevenleri ayırmayın.:img-hyste ahmet yasemin dışında.:icon_whis
ben evin reisimiyim, sagon basimiyim derse :img-hyste haha bunu birinden duymustum ne varsa bos benim aklimda :img-hyste tembelim ben tembel Ahmet suclu :img-hyste
valla Defne ve Deniz cok seker olur ve iyi bir ders verir umarim iki tarafada, yoksa kendimi tirmalarim :icon_sorr
belki de ahmet terkeder önce.babasıyla kavgada babayı hastanelik de etti.vicdan azabı var.öncelik onda.:img-hyste
valla skor bizde, akilli taraf bunu iyi degerlendirmesi gerek :img-hyste yoksa isimiz alisercan abiye kalacak, patlatir soyle arabesk bir turku :img-hyste bizde aglar,sizlar dururuz... bahar_can ablanin kulaklari cinlasin arabesk demez mi :img-hyste yok yani bu dizi ve acitasyon yok,uymuyor... Aci var ama arebesk degil tabii ki :img-blush
fundapehlivan 25-01-07, 21:38 Yok ya Necdet yüzünden ayrılmazlar... Necdet zaten Yasemin ve Ahmete karşı mahçupları oynuyor. Çocuk baya ezildi. Zaten Ahmet ve yasemini kendi amacı için mutsuzluğa sokamaz. O kadar kötü biri değil Necdet...
Kesin bu babalar yüzünden ayrılacaklar. Ya Şevket ya Rıza...
Az önce rahatladım. İş bizden çıktı. Yani görevimiz bitti. Bu arada formu okuyorum. yani çalışırken sizden uzak değilim. Bu arada baharcanın yazısını okudum. Harun karadenizi okuyunca aklıma mahir, harun, ertan saruhan ve cihan alptekin geldi. sırasıyla trabzon, giresun, ordu ve rizeli 4 karadenizli geldi. Nasıl bir değişim geçirdi bu ülke inanılmaz...
fundapehlivan 25-01-07, 21:40 belki de ahmet terkeder önce.babasıyla kavgada babayı hastanelik de etti.vicdan azabı var.öncelik onda.:img-hyste
Sırayla terk ettiriyorsunuz yani:img-hyste
Benim de aklıma o geldi, olur olur... AMa Şevket hastanelere de düşse oğlundan böyle bir şey istemez... İstese de bilmiyorum Ahmet ayrılamaz Yaseminden...
Bakın işte ben de burada Ahmetin aşkına daha bir inanıyorum yani onun aşkını daha büyük buluyorum. Daha bir içten daha bir aşk dolu Ahmet...
valla skor bizde, akilli taraf bunu iyi degerlendirmesi gerek :img-hyste yoksa isimiz alisercan abiye kalacak
annesi ahmet'e şöyle der.ahmet yasemin'le ilişkin babanın ölümüne sebeb olacak.bu ilişkiyi derhal bitir.ne dersin?
alisercan tüyo vermiyor biz de böyle atıyoruz işte.:img-blush
alisercan abi, hep soylecek oluyorum unutuyorum, su bizim Cansel'in sayfasinda devamli suretle abuk sabuk bazen iyi tutulmus Fransiz sarkilar patlatiliyor, ben pek isinamadim, diyorum ki teklif etsek Cansel beye onun sayfasina ozel bir melodi yaratsan, yok yani bizim sanatkarlarin suyumu cikti devamli suretle yabanci akimi, yaa iste benim de derdim bitmiyor :img-hyste
annesi ahmet'e şöyle der.ahmet yasemin'le ilişkin babanın ölümüne sebeb olacak.bu ilişkiyi derhal bitir.ne dersin?
alisercan tüyo vermiyor biz de böyle atıyoruz işte.:img-blush
atar atar elbet tutar :img-hyste
Ahmet valla evi terk etti, biraz duygusuz bence hastanede de pek vicdan muhasebesi yapmasini etkilemez aaa ne ayip, yok canim Ahmet vicdansiz degil ancak kordur :icon_sorr
alisercan abi, hep soylecek oluyorum unutuyorum, su bizim Cansel'in sayfasinda devamli suretle abuk sabuk bazen iyi tutulmus Fransiz sarkilar patlatiliyor, ben pek isinamadim, diyorum ki teklif etsek Cansel beye onun sayfasina ozel bir melodi yaratsan, yok yani bizim sanatkarlarin suyumu cikti devamli suretle yabanci akimi, yaa iste benim de derdim bitmiyor :img-hyste
Kale bugün formundasın ince saz grubunun çaktırmadan motiflerini dinleyenlerine dinlettiği gibi hicivlerinle bir güzel uçuruyorsun bizi ne dersin?
istnbl_esra 25-01-07, 21:48 ahmet ve yasemin aşkı inandırıcı değil diyip duruyoruz ama az önce nette buldum birileri hatırla sevgili için şiir yazmış bilmiyorum koysam yani başkasının şiiri nasıl olur okumak isteyen varsa yazcam .cvb bekliyorum...
Kale bugün formundasın ince saz grubunun çaktırmadan motiflerini dinleyenlerine dinlettiği gibi hicivlerinle bir güzel uçuruyorsun bizi ne dersin?
yok canim, is ortada onu yaratan ortada ben pek bir telden calmam, is iyi yapan iyi bunu ovmekte ne kotuluk var, Turk mali olsun canimi vereyim :happy0064 ben is alani acmaya calisiyorum sadece :) ucturana bak derler hani alisercan abi :happy0064 hakkini ver hakkini, yaninizdayiz tuketen olarak...
fundapehlivan 25-01-07, 21:49 atar atar elbet tutar :img-hyste
Ahmet valla evi terk etti, biraz duygusuz bence hastanede de pek vicdan muhasebesi yapmasini etkilemez aaa ne ayip, yok canim Ahmet vicdansiz degil ancak kordur :icon_sorr
Yok duygusuz değilde şimdi babasını da mahkeme de yanlış bir şeyler yapan savcı olarak görüyor ya... Yani adaletçi olmadığını düşündü şu son sorgulamayla... Zaten aşktan başka bir şey görmüyor gözü... AMa babası hastaneye düşünce durum farklı olur tabii ama ben ayrılma sebebinin bu şekilde olacağını tahmin etmiyorum...
fundapehlivan 25-01-07, 21:50 ahmet ve yasemin aşkı inandırıcı değil diyip duruyoruz ama az önce nette buldum birileri hatırla sevgili için şiir yazmış bilmiyorum koysam yani başkasının şiiri nasıl olur okumak isteyen varsa yazcam .cvb bekliyorum...
Var tabii... Ekle de okuyalım...
Demek benim gibi inananlarda varmış...
istnbl_esra 25-01-07, 21:52 Ve Aşk İlle de Aşk
yaseminle ahmet'in öyküsü
yaşadıklarının kırkaltı yıl sonrası
acı hüzün ayak sesleri
ve aşk ille de aşk
kimi için vatan
kimi için yar
ille de yar
yaseminle ahmet'in öyküsüne iz düşüm
iki farklı dünya
hatırla sevgili
karın bu şehri beyaza boyadığı bir akşam
yol alırken yüreğim
yaseminle ahmet'in öyküsüyle
hatırla sevgili
sisinde baharında
yağmurunda ıslandığım edirne günlerini
bari şairn adını da yazım ararsanız bulursunuz cevat üstün
ahmet ve yasemin aşkı inandırıcı değil diyip duruyoruz ama az önce nette buldum birileri hatırla sevgili için şiir yazmış bilmiyorum koysam yani başkasının şiiri nasıl olur okumak isteyen varsa yazcam .cvb bekliyorum...
koy bakalim, ne de olsa, inananlara da saygimiz var, herkes ayni dusunse ne olurdu dusunmek bilem istemiyorum :img-hyste ama HS icin yazmis yalnis anlamadim degil mi Ahmet ve Yasemin icin degil, valla bende yazarim inceden misal:
esas kiz esas oglani gormus,
esasli bir evlilik yapmak istemisler,
esasli aile karsi cikmis,
esas kiz onsuz olmaz degip,oglani kacirmis :img-blush
yok canim, is ortada onu yaratan ortada ben pek bir telden calmam, is iyi yapan iyi bunu ovmekte ne kotuluk var, Turk mali olsun canimi vereyim :happy0064 ben is alani acmaya calisiyorum sadece :) ucturana bak derler hani alisercan abi :happy0064 hakkini ver hakkini, yaninizdayiz tuketen olarak...
Kale seninle baş etmek zor. Neyse ne yapalım. Uçurt bakalım. Ha bu arada, Ağla yaralı kalbim bestesi bana değil kemale ait bunu biliyorsun değil mi? Sözleri de İbrahim Karacaya... Yani beğendin o parçayı malesef ben yapamadım kale.
Yine bu arada hatırlatayım kemalin cd si çıktı. Tüm yaptığı dizi film ve film müziklerinden seçmeler oluşturduğu albümünü çıkardı. Dinlemeni öneriyorum.
özellikle de aşka sürgün ve sultan makamında çok güzel eserler üretti.
şiir fena değil de o edirne nerden çıktı anlamadım.:img-hyste ahmet ve yasemin içinmiymiş bu şiir.hıııııııııııı.:hıh
Ve Aşk İlle de Aşk
:img-hyste evet ille de ask, cup cup oturmus benden iyi ifade etmis, ne demeli :happy0064 alkislar lutfen...
Millet yasta, zor donemler ama bazilari icin yar yar...
istnbl_esra 25-01-07, 21:59 bence şiir pek manalı değil aslında ama adam cesaret etmiş yazmış uğraşmış aa edirne olyını bende anlamadım herhelde edirneli yazan ..
aşka sürgünün müzikleri güzeldi gerçekten.dizi müziği özellikle.sultan makamını pek hatırlamıyorum.
Kale seninle baş etmek zor. Neyse ne yapalım. Uçurt bakalım. Ha bu arada, Ağla yaralı kalbim bestesi bana değil kemale ait bunu biliyorsun değil mi? Sözleri de İbrahim Karacaya... Yani beğendin o parçayı malesef ben yapamadım kale.
Yine bu arada hatırlatayım kemalin cd si çıktı. Tüm yaptığı dizi film ve film müziklerinden seçmeler oluşturduğu albümünü çıkardı. Dinlemeni öneriyorum.
aaa balik hafizali mi sandin sen beni :img-hyste tabii ki biliyorum ama bildigim baska seyler de var ama :happy0064 reklam kokusu aldim ama haber verdigin icin tesekkurler benden kacar nedense bu tip sosyal aktiviteler en son ben alirim,okurum son donemlerde kutup ayisi gibiyim :img-hyste
Benden mazot, seyahat senden valla ben anlamam,dinlemem :happy0064
fundapehlivan 25-01-07, 22:02 Ben şiiri çok manalı bulmasam da alkışlar:happy0064
Elbette emeğine sağlık... İlle de aşk...
Gerçekten tam oturmuş...
Yahu geçmiyor saatler diye ağıt yakacağım! Yatıp uyusam mı ne yapsam?
Cumaya geçsem artık... Gerçi 12 yi geçti ama:img-hyste
Ütü yaptım... hıçkırık tuttu... dedim birileri beni anmış olabilir bir gireyim... anmalarını boşa çıkarmayayım:img-grin2 dizi bitecek siz daha onları ayırmak için uğraşın... aşk kazanacakta diyemiyorum... çünkü emin değilim:icon_sorr
aaa balik hafizali mi sandin sen beni :img-hyste tabii ki biliyorum ama bildigim baska seyler de var ama :happy0064 reklam kokusu aldim ama haber verdigin icin tesekkurler benden kacar nedense bu tip sosyal aktiviteler en son ben alirim,okurum son donemlerde kutup ayisi gibiyim :img-hyste
Benden mazot, seyahat senden valla ben anlamam,dinlemem :happy0064
Bu daha önce duyuruldu zaten sanıyorum svnc rumuzlu bir arkadaş bildirmişti. Benim özellikle belirtmem yazdıklarından çıkardığım sonuçtu. O yüzden tekrar söyledim. Başka bir anlatımla yazdığından benim ezgim gibi düşündüğünü sandım. Sen hiç balık hafızalı olur musun kale? son cümleni de anlayamadım. Mazot seyahat ikilemi yani.
askasurguncu 25-01-07, 22:08 aşka sürgünün müzikleri güzeldi gerçekten.dizi müziği özellikle.sultan makamını pek hatırlamıyorum.
evet aska surgun
muzikleri mukemeldi
sultan makanini bende hatirlamiyorum
Ütü yaptım... hıçkırık tuttu... dedim birileri beni anmış olabilir bir gireyim... anmalarını boşa çıkarmayayım:img-grin2 dizi bitecek siz daha onları ayırmak için uğraşın... aşk kazanacakta diyemiyorum... çünkü emin değilim:icon_sorr
Ablacigim bu ev ahalisi de seni cok calistiriyor...uzun bir yazi eklemissin bir tek bold alanlari okudum, biraz beynim yogun,soz sonra okuyacagim...
Dizi 2 donem surecekmis, merak etme yani Ahmet ve Yasemin bol bol hayatimizda olacak...
baharcan abla ahmet'i zararın neresinden döndürsek kardır.:img-hyste aşk değil aileler kazanacak.:happy0064 çünkü aşkı kim kaybetmiş onlar bulsun.:img-hyste
Ve Aşk İlle de Aşk
yaseminle ahmet'in öyküsü
yaşadıklarının kırkaltı yıl sonrası
acı hüzün ayak sesleri
ve aşk ille de aşk
kimi için vatan
kimi için yar
ille de yar
yaseminle ahmet'in öyküsüne iz düşüm
iki farklı dünya
hatırla sevgili
karın bu şehri beyaza boyadığı bir akşam
yol alırken yüreğim
yaseminle ahmet'in öyküsüyle
hatırla sevgili
sisinde baharında
yağmurunda ıslandığım edirne günlerini
bari şairn adını da yazım ararsanız bulursunuz cevat üstün
Ya bu şiiri yazan sanki birileri Edirne'ye taşınacak diyor... Sakın Ayla'nın tayininde dolayı Edirne'ye gitmiş olmasınlar... yani bildiği birşeyler varmış gibi yazılmış bu şiir...
Bu daha önce duyuruldu zaten sanıyorum svnc rumuzlu bir arkadaş bildirmişti. Benim özellikle belirtmem yazdıklarından çıkardığım sonuçtu. O yüzden tekrar söyledim. Başka bir anlatımla yazdığından benim ezgim gibi düşündüğünü sandım. Sen hiç balık hafızalı olur musun kale? son cümleni de anlayamadım. Mazot seyahat ikilemi yani.
kutup ayisi oldugum icin, cogu mesajlari okumadim zaten, tabii bazi arkadaslarin disindakilerini... ben sadece ekip calismasi oldugu dusundugum icin bu sekilde yaziyorum... ikilem su manada yaptiklerinizi begeniyoruz ve bunu dile getirmem mazot mecazi, sizin islerde seyahat mecazi off gazeteci ile de yazismak zormus gercekten, daha ozenli yazmaya calisacagim...
baharcan abla ahmet'i zararın neresinden döndürsek kardır.:img-hyste aşk değil aileler kazanacak.:happy0064 çünkü aşkı kim kaybetmiş onlar bulsun.:img-hyste
bence siz kazanacaksınız:img-hyste çünkü aileler de sonuçta çok üzülecek... Şevket'e baksanıza... kötüsünüz siz kötüsünüz kötüsünüz...:img-hyste
Kale ahali beni çok çalıştırmıyor ben düzensiz bir düzene sahip ev hanımlarındanım... yani belli bir ütü günüm, belli bir falanca günüm yoktur, tamamen anlık kararlarla iş yaparım... ama ahaliye herhangi bir zararı dokunmaz bunun, ütülü elbiselerini giyerler, yemeklerini yerler vs..
bir saattir hıçkırık tuttu keşke o zaman girseymişim... ama eşim ters ters bakıyor... pc'de işi var... benden size iyi geceler yarı buluşuruz sanırım... gerçekten yarıki bölüm kopuşların bölümü olacak gibi gözüküyor... :sad53:
bence siz kazanacaksınız:img-hyste çünkü aileler de sonuçta çok üzülecek... Şevket'e baksanıza... kötüsünüz siz kötüsünüz kötüsünüz...:img-hyste
işte ben bizi övmek istemedim.:img-hyste kale meyilliyiz diyor kötü değil.:img-grin2 cansel'e yan bakanın sonu böyle olur:img-hyste
işte ben bizi övmek istemedim.:img-hyste kale meyilliyiz diyor kötü değil.:img-grin2 cansel'e yan bakanın sonu böyle olur:img-hyste
bahar_can ablacigim kolay gelsin bye ev ahalisine hormetler bye
ya Aslicigim onlar bizim kiymetimizi anlayacak ama is isten gecmis olacak... Ahmet benim kimseye yar olamaz :img-hyste
bakın şöyle de olabilir.ahmet babam yasemin'e her baktığında rıza'yı görecek ve üzülecek.bunu babama yapamam der.yasemin'le buluşur söylemek için.yasemin tam hamile olduğunu söyleyecekken ahmet de benim de sana söylemek istediğim birşey var der.yasemin önce sen der.ahmet de ayrılalım der.tabi yasemin hamileliği söylemekten vazgeçer.nasılım?:img-hyste
size muvaffakiyetler.bye
ya Aslicigim onlar bizim kiymetimizi anlayacak ama is isten gecmis olacak... Ahmet benim kimseye yar olamaz :img-hyste
değerimiz öldükten sonra anlaşılmasın da.:img-hyste ahmet seninse cansel benim.:img-hyste
fundapehlivan 25-01-07, 22:35 değerimiz öldükten sonra anlaşılmasın da.:img-hyste ahmet seninse cansel benim.:img-hyste
Ne oluyor yahu burada!!
Ahmette Cansel de benim!! Hatta Cemal de!! Ne kadar Cansel varsa hepsi benim:img-hyste
fundapehlivan 25-01-07, 22:36 Ya biraz önce basında çıkan haberlere girdim de...
Rıza gerçekten intihar ediyormuş. Hatta gerçekten neredeyse adamcağız boğuluyormuş. Tehlike atlatmış, yani yuh dedim. Onu bile becerememişler, adamı asıyorlarmış gerçekten neredeyse:img-hyste
değerimiz öldükten sonra anlaşılmasın da.:img-hyste ahmet seninse cansel benim.:img-hyste
dur Asli dur :img-hyste yine gaf yapmisim, yahu bankam olsa iflas ederdi simdiye dek, hep yalnis adres,yalnis isim :img-hyste hepsi benim :img-hyste ileriyi gorebiliyoruz tek eksigimiz yarin ki bolumu tahmin edemem :img-hyste Degerimiz biliniyor bahar_can abla onayini bekliyorum :img-hyste
hadi ben kactim canim bye bende gene uykusuzluk problemi olustu offfff....
fragmanı izledim ama ahmet neden cezaevinde anlayamadım ya neden girdiki bir türlü anlayamadım darı ağacını kurdular resmen inanamıyorum şevket yaseminle konustuktan sonra biseyle yapacak gibi sanki umarım rızayı kurtarabilir off cok merak ediyorum neler olacak
Merhaba,
Bundan sonra Hatırla Sevgili'nin bölüm sorumlusu benim.
Öncelikle kuralları hatırlatmak istiyorum. (Daha sonra aramızda sorun çıkmaması için)
Forum kurallarına göre, forumda renkli, italik, bold ve farklı fontlarda mesaj yazmak YASAKTIR! (Sadece önemli olduğunu düşündüğünüz bazı kelimleri bold olarak yazabilirsiniz)
Tek cümlelik kısa mesaj yazmak ve "chat" içerikli sohbet mesajları da YASAKTIR!
Senaryolar/Replikler/Bölüm Özetleri, başlığı Senaryolar, Senaryolar ve Yorumları başlığı da, Senaryo ve Replik Yorumları olarak değiştirilmiştir.
Size sormak istediğim bir diğer konuda, forumunuzda, Bölüm Yorumları ve Gelecek Bölüm Tahminleri olarak iki farklı başlık isteyip istemediğiniz?
Eğer bölüm yorumlarınızın sonuna not olarak iki farklı başlık isteyip istemediğinizi yazarsanız, ona göre, iki başlığı birleştireceğim ya da bu şekilde devam edecek.
Hepinize iyi seyirler ve iyi yorumlar,
Alexia
Merhaba,
Öncelikle kuralları hatırlatmak istiyorum. (Daha sonra aramızda sorun çıkmaması için)
Forum kurallarına göre, forumda renkli, bold ve farklı fontlarda mesaj yazmak YASAKTIR!
Senaryolar/Replikler/Bölüm Özetleri, başlığı Senaryolar, Senaryolar ve Yorumları başlığı da, Senaryo ve Replik Yorumları olarak değiştirilmiştir.
Size sormak istediğim bir diğer konuda, forumunuzda, Bölüm Yorumları ve Gelecek Bölüm Tahminleri olarak iki farklı başlık isteyip istemediğiniz?
Eğer bölüm yorumlarınızın sonuna not olarak iki farklı başlık isteyip istemediğinizi yazarsanız, ona göre, iki başlığı birleştireceğim ya da bu şekilde devam edecek.
Alexia
Ya bu şiiri yazan sanki birileri Edirne'ye taşınacak diyor... Sakın Ayla'nın tayininde dolayı Edirne'ye gitmiş olmasınlar... yani bildiği birşeyler varmış gibi yazılmış bu şiir...
Ben o şiirden nasıl böyle bir anlam çıkarmışım bravo yani(!!!):icon_whis :img-hyste çıksa çıksa şiiri yazanın Edirne'de yaşadığı çıkar:img-hyste :img-hyste
Bence Yasemin ile Ahmet'in ayrılmalarının nedeni yalızca ve yalnızca Rıza beyin durumu, mahkeme kararlarından dolayı zaman geçmesi ve Yasemin'in biran an önce durumunu kurtarması sonucu olacak... Bunun dışında senaristler hariç... ne bir kişinin, kurumun, ailelerin, müziğini yapanları, yönetmenin, set görevlilerinin, çaycının ne de muhalif seyircilerin(:img-hyste ) "kahramanlığı" var:img-hyste
Yani babasının intihar girişimi zaten bir şok ve koşturmaca ortamı yaratacak... Yasemin çocuğu aldırıp aldırmamada bir tereddüt yaşayacak ve Ahmet'e bu sürede açmayacak... ardından mahkeme kararları... Ahmet Rıza'yı savunacak... bu sert bir savuma olacak... Ama gözaltına alınması sanırım Keriman-Rıza mektuplarının sonucunda; mevkiini kötüye kullanmadan dolayı olacak... bu gözaltı çok kısa sürmeye bilir... yani mahkemeye çıkana kadar bir ay falan geçirtebilirler böylece yeğenim 3 aylık rahatlıkla olur bu da alınmasını önler... idamlar ve Rıza'nın ömür boyu hapsi... bunlardan dolayı iyice tırmana Rıza-Şevket gerginliği... onaylanmayacağı iyice görülen beraberlik ve büyüyen karın... Necdet olayı biliyor... çok kısa sürede bir çözüm şart... tüm bunlar Yasemin'in "en doğru" kararı vermesine belirleyici anlamda etkenler... ardından doğal olarak tek sırdaşı Necdet'le bir çözüm arayışına girer... Eee bunun sonucunda da Necdet'ten gelen "dahiyane" fikir: "Benimle evlen Yasemin..." benim bu dizideki tahminlerim genelde tutmuyor... bakalım:icon_whis
Merhaba,
Forum kurallarına göre, forumda renkli, italik, bold ve farklı fontlarda mesaj yazmak YASAKTIR! (Sadece önemli olduğunu düşündüğünüz bazı kelimleri bold olarak yazabilirsiniz)
Alexia
Sevgili Alexia öncelikle hoşgeldin... ben bura dışında hiçbir başlığa yazmadığım için bu konuda yorum yapamayacağım... ama arkadaşlar yardımcı olacaklardır... kolay gelsin...
Alexia'cım senin HS'den sorumlu olacak olmana çok sevindim.
Umarım arada bir güzel yorumlarını da yazarsın.:)
arzu-başak 26-01-07, 09:05 Herkese merhaba..akşam burda baya güzel bir sohbet varmış...kaçırdım...kale...aslı...funda...yine gülmekten öldüm yazdıklarınıza..özelliklede kale şiirin süperdi yani....hayır canlarım..ahmette,cemalde,canselde benim kendinizi yormayın derim ben..neyse benim şimdi çıkmam gerekiyor..akşama doğru belki uğrayabilirim...size iyi sohbetler....
ay adamcağız rol yapayım derken az daha gerçekten asılıyormuş. :( o sahneyi çekmek çok zor olmalı.sonunda büyük gün geldi.akşamki bölümü heyecanla bekliyorum.karne aldıktan sonra iyi gelecek izlemek.ühühü :(
rıza için idam kararı verilecek ama sonradan müebbet hapis olarak değişecek.hayır yasemin henüz kimseye hamile olduğunu söylemedi.
fundapehlivan 26-01-07, 10:51 Ohh ya nihayet cumaya gelebildik!!
Valla ben bu sefer Ahmet'in Yasemin'i ayrılmasını istiyorum, yani bakarsınız babasının durumu sebebiyle Ahmet ayrılır hiç sanmıyorum ama...
Bunu da niye istiyorum biliyor musunuz?
Ahmet'in daha fazla üzülmesini istemediğimden... Pes diyebilirsiniz, ben de kendime öyle diyorum zaten:img-hyste Tabii her şartta üzülecekler ama kendisi ayrılırsa, mecbur kalırsa daha kolay dayanır sanki...
Neyse ama bana yine de Yasemin ayrılacak gibi geliyor. Ahmet'in de aşkı için yapmasığı kalmadı, babasına karşı avukat bile oldu. Artık kimse bu aşkı hafife alamaz herhalde...
Ohh ya nihayet cumaya gelebildik!!
Valla ben bu sefer Ahmet'in Yasemin'i ayrılmasını istiyorum, yani bakarsınız babasının durumu sebebiyle Ahmet ayrılır hiç sanmıyorum ama...
Ahmet'in daha fazla üzülmesini istemediğimden... Pes diyebilirsiniz, ben de kendime öyle diyorum zaten:img-hyste Tabii her şartta üzülecekler ama kendisi ayrılırsa, mecbur kalırsa daha kolay dayanır sanki...
Neyse ama bana yine de Yasemin ayrılacak gibi geliyor. Ahmet'in de aşkı için yapmasığı kalmadı, babasına karşı avukat bile oldu. Artık kimse bu aşkı hafife alamaz herhalde...
Ahmet aşkı için çok fedakarlık yaptı.Yasemin bütün bunlara rağmen onu bırakırsa pessss!!!!!!!!!senaryo menaryo beni ilgilendirmez.yanlış yanlıştır.Ama bana öyle geliyor ki,daha ayrılmayacaklar.Yaesmin de bu telaşta babasının idam kararı falan; bebeği söylemeyi unutacak.Genel özetteki gibi ayrılmayacaklar bence,ayrılacaklarsa bile hemen değil.:img-wink: Çok farklı gelişmeye başladı,baksanıza...
Ohh ya nihayet cumaya gelebildik!!
Ya bende fragmanı seyredince acaba Ahmet mi ayrılmak isteyecek diye düşündüm.Çünkü babasının yere düştüğü anda odada Ahmet var ve kesin orda yine tartışıyorlar.Hani olurda bi vicdan azabı yüzünden böyle birşey ister...Ahh yazık ya hastanelere düşecek babası...
Gerçi Yasemin'in durumuda bir fena...İdam kararıyla yargılanan babası var,intihara kalkıştı bide...
Bu akşam olay üstüne olay izleyecez anlaşılan...Şu son röportaja görede adnan menderes'in intiharını da belki bu akşam görücez
Ne sancılı bir dönem yaa.:img-huh: :img-huh:
aramıza hoşgeldin funda.nihaha :img-hyste bencede ahmet ayrılmak isteyebilir.yaseminde bunun üzerine gururundan bebeği söyleyemez.ah ne trajedi ama...:icon_whis
aramıza hoşgeldin funda.nihaha :img-hyste bencede ahmet ayrılmak isteyebilir.yaseminde bunun üzerine gururundan bebeği söyleyemez.ah ne trajedi ama...:icon_whis
evet.ahmet çaresiz kalıp ayrılmak ister belki.yasemin tam bebişi söyleyecekken vazgeçer bu karar karşısında.Böyle olursa şöhret e benzer;gülşen de aynını yapmıştı.:img-hyste
o dediğini izlemediğim için bilmiyorum valla ama sanırım böyle olacak.aklıma başka tahmin gelmiyor.zorlamamak lazım. :)
fundapehlivan 26-01-07, 12:09 aramıza hoşgeldin funda.nihaha :img-hyste bencede ahmet ayrılmak isteyebilir.yaseminde bunun üzerine gururundan bebeği söyleyemez.ah ne trajedi ama...:icon_whis
Yani... Karşımda ki ayrılmayı istiyorsa ben de söylemem...
Bence de Ahmetin yaptığı bu fedakarlıklardan sonra yasemin ayrılırsa yuh derim. Valla beni bu kadar seven, bunca fedakarlıkta bulanan biri olacak ve aynı zaman da ben de aşık olacağım ona hayatta bırakmam, imkanı yok...
Yani baban karşı çıkıyorsa işlerin yatışmasını beklersin evlenmek için filan ama ayrılma yani... Gerçi bir de hamilelik var bekleyemezlerde... Ama bence de hemen ayrılmayacaklar, en azından bu bölüm ayrılmayacaklar ama bu bölüm ayrılma sebeplerinin ışığı yanabilir...
fundapehlivan 26-01-07, 12:11 İyi de Ahmet ayrılacaksa yasemin ve şevket arasında geri dönüşü olmayan konuşma ne olabilir ki... Ya yine Yasemin ayrılacak herhalde...
Ama Şevkette yasemine sarılıyor filan, oğlumdan ayrıl diyecek gibi değil, hem böyle bir durumda Yasemine bunu derse de ayıp etmiş olur, kız zaten babası için bu kadar üzülüyor...
neyse az kaldı, akşam bol bol dedikodu yaparız:happy0064
evet zaten o kadar çok olay olacakki bu bölümde tartışamazlar bile.ama haftaya ayrılırlar artık.bencede ayrılsınlar yani.çok uzadı.hehe :) ama ahmet istemezse daha ne diyebilir ki?gururu daha önemli. :)
inşallah dizi bitince gece girebilirim.bende yorum yapmak istiyorum sizinle.nasıl olsa tatil.of of karne aklıma geldi yine.ühühü :(
yine genel özetin dışına çıkabilirler, ayrılma konusunda.Hiç belli olmuyor çünkü ne olacağı.Ancak bana kalırsa ayrılma sebepleri sürpriz olacak, o kadar karıştı ki,sebep de bulamıyorum yaaa:icon_sorr :)
Herkese merhabalar nasılsınız?
Ne üzerine konuşuyorsunuz arkadaşlar?Geçmiş sayfaları okuma şansım yok bir haber filan var mı özet geçer misiniz:)
fundapehlivan 26-01-07, 13:26 Herkese merhabalar nasılsınız?
Ne üzerine konuşuyorsunuz arkadaşlar?Geçmiş sayfaları okuma şansım yok bir haber filan var mı özet geçer misiniz:)
Neden ayrılacaklar diye konuşuyorduk Billucum hatta ben öyle karıştım ki Ahmet bile ayrılabilir diyordum... Şevkey bey de hastanelere düşüyor ya...
bakıyorumki benim gibi herkes neden ayrıldıklarını anlayamamış tek şey mahkemede yaşanacaklar bugünde aksi gibi kuzenimin doğumgünü izleyemem herhalde tümden çatlarım zaten ne özetten nede fragmandan bişey anlamadım
tüh üzüldüm senin için.inşallah tekrarını verirler.biz de tekrar izlemiş oluruz hem.olsun böyle daha heyecanlı oluyor izlerken. :)
ayrılıkla ilgili her türlü ihtimali, sebebi düşündük.ama işin içinden çıkamadık.o yüzden bekliyoruz bakalım ne olacak,geri sayım başladı..:):)
bence ahmet ayrılmak isteyecek.çünkü yasemin'le ilişkisi babasının rahatsızlanmasına sebeb oldu.kavga ettiler.yasemin hamile olduğunu söyleyemeden ayrılalım diyebilir.:img-blush
askasurguncu 26-01-07, 14:01 bakiyorum da herkez ahmet yaseminden ayrilacak diyor
bence ikisi karar arip biz artik beraber olamayiz
biz mutlu olacagiz diye digerlerini uzmeye hakimiz yok
deyip ayrilirlar:img-hyste
yok ya yasemin hamileyken böyle bişey diyemezler.ahmet ayrılmak isteyecek kanımca. :)
bence ahmet istemez ayrılmayı kesinlikle:img-yes: çünkü artık bişiler olmuş aralarında bırakıp gitmesi çok yanlış olur-geçen hafta da bu durumdan rahatsız oluyorum artık evlenelim demişti...
zaten özette de asıl olayın yaseminin şevketle konuşmasından sonra olacağını söylemiyo mu:img-wink:
ama umarım birbirlerine kırgın ayrılmazlar-hani şartlar zorlar ikisi de aynı fikirdedir ayrılma konusunda falan şeklinde ayrılırlarsa pek üzülmem sanırım..
ayrılacakları zaten belli nasılsa genel özete göre dimi:img-hyste kaçıncı bölüme gelindi hala özette verilenler bitmedi var ya nasıl GENİŞŞ bi özet verdilerse:img-cool2
3 sezon sürecek.öyle hemen biter mi?!sonuçta ayrılacaklar yani. :) az kaldı.sıkın dişinizi. :) bu akşam düğüm çözülecek.;)
ya düşünleim sırayla...
1)Ahmet ayrılmak isterse:Ahmet ayrılmak istemez.Ne olursa olsun savaşmak direnmek isteyecektir.Yasemin'i bırakmak istemeyecektir.En son aralarında olan yakınlaşmadan sonra Yasemin'i hiç bırakacağını sanmıyorum.İster babası "olmaz bu iş" desin, isterse Rıza Bey; Ahmetimiz bekleyecektir...Zorluklara,yaşananlara göğüs gerip aşkına ve çocuğuna sahip çıkacak bir karakter.
2)Yasemin ayrılmak isterse:Yasemin de Ahmet i çok sevmekte.Üstüne bir de sevdiği adamın çocuğunu karnında taşıyor.Bir yandan da babası idamla yargılanıyor ve yargılayanlar arasından sevdiği adamın babası var.Ahmet in babasının karşısında olduğunu, yanlış bi görevde olduğunu düşündüğünün farkında Yasemin.Şevket Bey Yasemin i oğlundan ayrılması şartıyla babasını kurtarabileceği şeklinde tehdit edecek bir adam değil;her ne kadar istemese de...Rıza da ölüm kalım savaşı verirken kızından ayrıl ahmetten gibi bi istekte bulunmaz.Yasemin de zaten hamileliğini bile bile Ahmet i bırakamaz.
Öyleyse geriye sürpriz bi olay kalıyor;ne olduğunu bilmediğimiz bişeyler...
hatırla sevgili bölüm yorumları varken gelecek bölüm tahminleri başlığının olması gereksiz bence.çünkü burada zaten gelecek bölümde ne olacağını konuşuyoruz.orası silinse daha mantıklı olur dimi.
fundapehlivan 26-01-07, 14:40 Mukocum ne güzel yazmışsın... Bana yine de Yaseminin ayrılması daha yakın geliyor galiba... Ahmet o kadar şey yaptı ki ayrılmaz artık yaseminden... Üstelik onunla beraber olduktan sonra bunu asla yapamaz. sevdiği kadını zor duruma itemez yani...
hatırla sevgili bölüm yorumları varken gelecek bölüm tahminleri başlığının olması gereksiz bence.çünkü burada zaten gelecek bölümde ne olacağını konuşuyoruz.orası silinse daha mantıklı olur dimi.
aynı fikirdeyim.bu başlıkta dizide ne olacak diye ve ne oldu diye yorumlar yapıyoruz zaten;yani her ikisini de buradan tartışıyoruz.O yüzden diğeri kapatılabilir.
fundapehlivan 26-01-07, 14:40 hatırla sevgili bölüm yorumları varken gelecek bölüm tahminleri başlığının olması gereksiz bence.çünkü burada zaten gelecek bölümde ne olacağını konuşuyoruz.orası silinse daha mantıklı olur dimi.
Evet ya aslında orası boşa açılmış... Gelecek bölümle ilgili şeyleri de burada konuşalımi zaten konuşuyoruz da...
askasurguncu 26-01-07, 14:41 ya düşünleim sırayla...
1)Ahmet ayrılmak isterse:Ahmet ayrılmak istemez.Ne olursa olsun savaşmak direnmek isteyecektir.Yasemin'i bırakmak istemeyecektir.En son aralarında olan yakınlaşmadan sonra Yasemin'i hiç bırakacağını sanmıyorum.İster babası "olmaz bu iş" desin, isterse Rıza Bey; Ahmetimiz bekleyecektir...Zorluklara,yaşananlara göğüs gerip aşkına ve çocuğuna sahip çıkacak bir karakter.
2)Yasemin ayrılmak isterse:Yasemin de Ahmet i çok sevmekte.Üstüne bir de sevdiği adamın çocuğunu karnında taşıyor.Bir yandan da babası idamla yargılanıyor ve yargılayanlar arasından sevdiği adamın babası var.Ahmet in babasının karşısında olduğunu, yanlış bi görevde olduğunu düşündüğünün farkında Yasemin.Şevket Bey Yasemin i oğlundan ayrılması şartıyla babasını kurtarabileceği şeklinde tehdit edecek bir adam değil;her ne kadar istemese de...Rıza da ölüm kalım savaşı verirken kızından ayrıl ahmetten gibi bi istekte bulunmaz.Yasemin de zaten hamileliğini bile bile Ahmet i bırakamaz.
Öyleyse geriye sürpriz bi olay kalıyor;ne olduğunu bilmediğimiz bişeyler...
yazdiklarin guzel
geriye tek birsey kaliyor o da nejdet ve ayla
plan yapip ikisini ayirmaya calisirlar belki :img-hyste
fundapehlivan 26-01-07, 14:44 yazdiklarin guzel
geriye tek birsey kaliyor o da nejdet ve ayla
plan yapip ikisini ayirmaya calisirlar belki :img-hyste
Yok ya ona hiç ihtimal vermiyorum.
Ayla zaten etkisiz eleman, olsa olsa Yasemini çay tabağını çayı dökmekle suçlayabilir:img-hyste
Necdette o kadar kötü değil, ayırmaya çalışmaz zaten şimdi ikisine de karşı mahçup...
Yalnız hani af dilemeye Ahmete gidiyor ya... Ahmet kapıyı açıp müvekkilini gönderiyor kapıyı açacakken Necdet hemen giriyor içeri... Necdet girerken dönüp Ahmete bir bakıyor ben orada çok güldüm ya... Öyle bir bakıyor ki, hö benim burada ne işim var? aa Ahmet der gibi... :img-hyste Şaşırıyor sanki ahmeti gördüğüne
askasurguncu 26-01-07, 14:47 baska sepep kalmadiki
bunlarin ayrilmalarina
yasemin ve ahmete ayrilmamaya karar vermislerdir
belki senaristler:good:
Ayla ve necdet ayrılmalarına sebep olamaz ya.Kesinlikle olamazlar eminim yanii.
Yasemin mahkemede fenalaşıyordu bölümlerde.Mahkemeden sonra Ahmetlerin evine gidecek.Şevket BEyle konuşacak.Şevket Bey de yeterince üzgün,rızadan dolayı.İkisi de ellerinden bir şey gelmediğini görünce birbirlerine sarılacaklar.:icon_sorr
evet sebep bulamıyoruz ama; necdet ve ayla burada etkisizler gerçekten.Hem ne yapabilirler ki...
Şevket Bey bu bölümde yaptığı hataların farkında olacak sanırım.Rıza nın aleyhine belgeleri de(keriman hanım mevzuusu) kendisi mahkemeye açtığı için Rıza nın idamla yargılanmasında ve yavaş yavaş ipe gitmesinde kendisini suçlu hissedecek.Rahatsızlık geçirmesi de bu yüzdendir.
Gözden kaçırdığınız bir şey var arkadaşlar... Yasemin ve Ahmet'in hemen evlenmesi gerekiyor... hemen... gelinimizin midesi bulandı, başı döndü bu ne demektir?! 2-2.5 aylık hamile demektir... bir cenin 3 aydan sonra alınması yasak... bu kızın en fazla bir aylık süresi var... ve bu süre içinde baba intihar etmiş, üstüne üstlük idam veya mühebbet cezası almış!!! Durumu ailelere açmaları bu olayların içinde mümkün değil... Lale Yaseminlerde kaldığı gün "bu evlilik olmaz..." dediğinde Yasemin'in kafası zaten karışmıştı, hak verir gibi olmuştu... babasını çiğneyip bu evliliği yapması imkasız bu şartlarda... bunların muhasebesini hamile olduğunu öğrendiği için bu bölüm muhakkak yapacak ve aldırmak isteyecek... doktor alamayacağını söyleyince de çözüm olarak mecburen Necdet'le nikahlanacaktır... Çünkü Ahmet'le evlenmesi demek babasına ikinci intihar demek olacak onun için bunu yapması imkasız... tabi çocuk 7 aylık doğdu diye açıklayacaklar mecburen... bir de böyle bir durum var..:icon_whis
*~*RaiNBoW*~* 26-01-07, 15:41 Şevket Yasemin'e,"Oğlumu bırakırsan babanı kurtarırım" diyecek bir insan değil bence de..Bugüne kadar yeri geldi patladı ama bunu asla yapmaz.Selma olsa neyse :icon_whis ama bu Şevket.bahar_can'ın da dediği gibi bu bölüm Yasemin'in içinde fırtınalar kopacak,sürekli bu konu üzerinde düşünüp geleceğin muhasebesini yapacak.Hem babasının intihar teşebbüsünü hem de Şevket'in yaşayacağı sağlık problemlerini de göz önünde bulundurup bu işe bir nokta koyacak.Sonuç olarak bu iş Yasemin'de bitecek gibi geliyor bana...Büyük ihtimalle de öyle.
ya bence aldrmayı düşünmiycek bile-çünkü ilk öğrendiğinde de yüzünde şaşkınlıkla karışık bi mutluluk vardı yaseminin:img-yes:
Neden ayrılacaklar diye konuşuyorduk Billucum hatta ben öyle karıştım ki Ahmet bile ayrılabilir diyordum... Şevkey bey de hastanelere düşüyor ya...
Cevap için çok sağ ol Funda'cığım.
Yok canım ben hayatta Ahmet'in ayrılacağına inanmam.Yasemin'i o kadar seviyor ki gözü dönmüş durumda.Ne olursa olsun bırakmaz gizliden sürdürmeye devam eder diyorum ben...
Bu akşam var ve ben hiçbişiii qöremedim.. Ne fraqman ne özet..
Baya merak ediyorum ya..
ya bu akşam dizimizin yeni bölümü var ama burda benden başka kimse yok.bekliyorum birileri gelip bişeyler yazar belki diye ama,gelen giden yok.Neredesiniz arkadaşlar:icon_sorr
aşkoyuncusu 26-01-07, 16:54 resimleri gördüm harikalr ama neler olduğunu anlayamadım.idam kararı alınıorda yasemin fenalaşıyor..bu bölüm çok ilginç olucağa benziyor.karşımıza bir sürü sürpriz gelebilir.
ben hala yasemin le ahmetin ayrılması için bir neden bulmuş değilim..
merakla bekliyorum...
fundapehlivan 26-01-07, 16:55 Herkes Cansel bölümüne toplanmış da ondan... Aslında orada da bir bakıma hs konuşuluyor...
Ya zaten tüm hafta neden ayrılacaklar diye konuştuk ve ben hala anlamadım!!
Bir yasemin ayrılır bir ahmet ayrılır diyorum. Ama son kararım yasemin ayrılır, malum ahmet beraberde olduktan sonra hayatta ayrılmaz...
Ama gece ben buradayım, dizimizden sonra...
Siz de gelin dedikodu yaparız:img-hyste
ya bu akşam dizimizin yeni bölümü var ama burda benden başka kimse yok.bekliyorum birileri gelip bişeyler yazar belki diye ama,gelen giden yok.Neredesiniz arkadaşlar:icon_sorr
evet yaaaa bu forum anasayfaya alındığından beri susukun.. nerdeyse anasayfaya geçtiğimize üzülücem yani!!
Cansel'in başlığında mühim bir mevzu konuşulduğundan kimse şu an buraya bakacak durumda değil.Yeni bölüm bir oynasın görürsünüz yorumla dolar burası...
umarım bende girebilirim gece. ;) ne konuşuluyor ya?merak ettim.hemen akıyorum başlığa. :) bencede gece burası dolar. ;)
gerçekten mahkeme başkanı bu kadar acımasız mıymış?Adnan Menderesin nezaket sınırları içerisindeki konuşmasına karşın o derece aşağılaması "bazı" kişilere ise direkt hakaret etmelerine rağmen gıkını bile çıkaramaması acaba bazı kimselere tanınan imtiyazdan mı, yoksa nezaketten hoşlanmamasından ötürü mü?...
Ahmetin yaptığı konuşma şaşırtmakla birlikte hayranlık uyandırıcıydı...:good:
bu bolum cok guzel ya askın yaynında bıde tarıhımızı ogrenmemızı sagladıgı ıcın bu dızıye bayılyorum....... ya bız gercekten bole bı gecmıse mı sahıbız kanımı dondurdu resmen bu mahkeme!!!!!!!!!!!!!
computerhand 26-01-07, 21:34 gerçekten bu bölüm harika olmuş tarih le ilgili böyle bir dizinin yapılması bence çok önemli gerçekten müthiş oyuncuların bu bölümdeki performanslarıda harika gidiyo özellikle canselin tabiki
çok güzel bölüm.ahmet karakterini çok beğendim.adnan menderesin durumuna çok üzüldüm.kendini doğru dürüst savunmasına izin bile verilmedi.
Bugüne bir dizide yada filmde ağladığım nadirdir.
Ama idam mahkumlarının sıra ile dizilip kelepçelendiği sahnede gözyaşlımı tutamadım.
Ve utandım.Gerçekten bu mahkemelerde yaşananlar ve o idamlar ülkemizin,geçmişimizin kara lekesi Menderes'in idamı gösterilirmi bilmiyorum.
Eğer gösterilirse ağlayacağım aşikar:icon_sorr
meltem-cmbl 26-01-07, 21:35 benım bildiğim kadaryla 3 4 kişi asılacktı bu ne böle15 kişi ayırım yapacaklarmı arkadaşlarr
bu bölüm sper çok keyiflii izliyorumm ahmetinn performansıı harika cubbede çok yakışmı he:happy0064 :img-in_lo
fundapehlivan 26-01-07, 21:36 Off ya o ne biçim mahkemeydi ya! yalnız ilk defa baştan sona siyasetle tarihli geçecek bir bölüm olacağa benziyor... Ama çok etkilendim çok kötü oldum.
O mahkeme başkanının sustururum filan demesi... Gerçekse bu yazık yani... O mahkemeye yazık! Karşında ki küçücük çocuk mu, milletvekili....
Ahmet de ne dedi ki hemen mahkemeye saygısızlık dediler ama söyledikleri, bakışları çok cesaretliydi. İyice gözüme girdi yani ama babasıyla çok kötü atıştılar. Onların arası nasıl düzelecek bilmiyorum. Adam kalpten gitmezse iyi...
özge_letyy 26-01-07, 21:36 off acayipti ya valla içim ürperdi ben bu kadarını beklemiyodum ne kadar gerçekçi olmuş bence bu bölüm en başarılı bölümdü
hele kararlar açıklanırken yüz ifdadeleri muhteşemdi özellikle ahmet ne kadar etkileyiciydi
computerhand 26-01-07, 21:36 ben açıkçası izlediğim zaman geçmişi sorguluyorum bence biraz acımasızlık var ve orda mahkemede söylenen her söze katılıyorum ahmetin ve rızanın
arzu-başak 26-01-07, 21:36 Herkese merhaba artık yorumlarınızı yarın okurum..şimdi kaçamak girdim 2 dk lığına..sadece şunu söylemek istiyorum..ben hiç bir diziden yada tv de seyrettiğim hiç birşeyden bu kadar etkilenmemiştim..resmen iliklerime kadar hissettim herşeyi...Ahmetim süperdi bu bölümde onun için söylenecek hiç bir kötü şeyi kabul etmiyorum valla..dimi fundacım..neyse benim çıkmam gerekiyor...size iyi sohbetler........
bu anlatılanların sadece dizi olmadığını bildiğim için çok kötü hissediyorum kendimi.kurbanlık muamelesi yapıyorlar haksız yere insanlara.aileleriyle görüşmelerine bile izin vermeden imralıya götürüldüler.ne tarihimiz var görüosunuz arkadaşlar,15i asılmasa da 3ü asıldı o insanların...
çok gerildim,tüylerim diken diken oldu....
çok iyi anlatmışlar yaşananları...
Meltem'cim sadece Menderes,Polatkan ve Zorlu idam edilecek.
Ama o mahkemelerde bir çok kişi içim idam kararı çıktı.
Daha sonra Milli Birlik Komitesi tarafından hapise çevirildi.
Yani Rıza Bey,Celal Bayar ve diğerleri idam edilmeyecek...
fundapehlivan 26-01-07, 21:37 benım bildiğim kadaryla 3 4 kişi asılacktı bu ne böle15 kişi ayırım yapacaklarmı arkadaşlarr
bu bölüm sper çok keyiflii izliyorumm ahmetinn performansıı harika cubbede çok yakışmı he:happy0064 :img-in_lo
evet ilk önce 15 kişiye idam cezası veriliyor sonra bu 3 e düşürülüyor, gerçekte de böyle olmuş...
Yalnız Ahmetin idamlar okunurken ayağa kalkması, dayanamaması, Yasemine gözler dolu dolu daha her şey bitmesi demesi... Çok etkilendim. Dediğim gibi herkese allah böyle sevgili versin!!
ben bu foruma daha hiç yazmamıştım ama bu bölüme yorum yapmaktan kendimi alamadım.....
muhteşem bir bölüm izliyoruz şu anda ben daha önce bir dizide bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum ancak bu kadar guzel anlatılabilirdi herşey..... rıza için idam kararı açıklandığı an çok kotuydu.... ahmet bir ara ayaklansa da konuşmasına izin wermediler..... yasemin we annesi acıyı gerçekten hissettirdiler.....
özge_letyy 26-01-07, 21:37 Off ya o ne biçim mahkemeydi ya! yalnız ilk defa baştan sona siyasetle tarihli geçecek bir bölüm olacağa benziyor... Ama çok etkilendim çok kötü oldum.
O mahkeme başkanının sustururum filan demesi... Gerçekse bu yazık yani... O mahkemeye yazık! Karşında ki küçücük çocuk mu, milletvekili....
Ahmet de ne dedi ki hemen mahkemeye saygısızlık dediler ama söyledikleri, bakışları çok cesaretliydi. İyice gözüme girdi yani ama babasıyla çok kötü atıştılar. Onların arası nasıl düzelecek bilmiyorum. Adam kalpten gitmezse iyi...
zaten bu bölüm kalp kirizi geçirecek galiba
yasemin onunla konuşmaya falan gittikten sonra sanırım
fundapehlivan 26-01-07, 21:38 Meltem'cim sadece Menderes,Polatkan ve Zorlu idam edilecek.
Ama o mahkemelerde bir çok kişi içim idam kararı çıktı.
Daha sonra Milli Birlik Komitesi tarafından hapise çevirildi.
Yani Rıza Bey,Celal Bayar ve diğerleri idam edilmeyecek...
İdam edilmese de müebbet hapise filan çevrilir herhalde...
Çok kötü ya...
Bir de askerlerle sağa dön filan... Sanki oyun oynuyorlar adamlarla ya... Bir de orada gerçek görüntüleri de verdi ya...
Off ya o ne biçim mahkemeydi ya! yalnız ilk defa baştan sona siyasetle tarihli geçecek bir bölüm olacağa benziyor... Ama çok etkilendim çok kötü oldum.
Funda'cım gerçekse değil gerçek unutma ki bu dizinin danışmanları o yıllar hakkında derin bilgiye sahip kişiler bu sahnelerin yaşanmaış olması üzüyor.
Ahmet'in bakalım babasıyla arası nasıl düzelecek...
meltem-cmbl 26-01-07, 21:39 ben açıkçası izlediğim zaman geçmişi sorguluyorum bence biraz acımasızlık var ve orda mahkemede söylenen her söze katılıyorum ahmetin ve rızanın
bencede çok katı davranıyolardıı menderes bişey diyoo hemns sus falan diye bağrıyolarr
rıza bişey söylüyoo ve haklı haklı olduğu için bağrıyolarr
hele ahmete ceza vermelerine ne demelii yaa çok acımasızlar
arzu-başak 26-01-07, 21:39 [QUOTE=meltem_keremcem;2188713]benım bildiğim kadaryla 3 4 kişi asılacktı bu ne böle15 kişi ayırım yapacaklarmı arkadaşlarr
yok canım 3 kişi idam ediliyor..adnan menderes,fatin rüştü zorlu,hasan polatkan..diğer 12 kişinin cezalarında indirim oluyor...bazıları müebbet hapis bazıları 30 yıl falan alıcaklar herhalde..
yalcinersonmez 26-01-07, 21:39 Bugüne bir dizide yada filmde ağladığım nadirdir.
Ama idam mahkumlarının sıra ile dizilip kelepçelendiği sahnede gözyaşlımı tutamadım.
Ve utandım.Gerçekten bu mahkemelerde yaşananlar ve o idamlar ülkemizin,geçmişimizin kara lekesi Menderes'in idamı gösterilirmi bilmiyorum.
Eğer gösterilirse ağlayacağım aşikar:icon_sorr
Haklısın bende o sahnede biraz duygulandım ee işte türkiye köpek maması ithal edio diye başbakanı öldürdüler nolcak...:sad53:
çok güzel bir bölüm.heyecanla izliyorum.yalnız bu mahkme başkanı ne küstah adam.kesinlikle önyargılı bir tutum içindeler.ahmet ne güzel savundu valla.işte cansel budur.:good: yalnız idam verildi herkes gayet sakin karşıladı.daha büyük bir tepki beklerdim salondan ve idam kararı verilenlerden.
fundapehlivan 26-01-07, 21:39 Ya yem,n ediyorum kollarım filan titriyor ya... Çoke etkilendim, çok kötü oldum, sinirlendim. Bu bölüm gerçekten tarihi bir bölüm oluyor! Harika anlatmış, işlemiş, mükemmel!!
computerhand 26-01-07, 21:40 ahmetin hapse girmesini pek anlıyamadım açıkcası hele bide resmen babası attırdı tarihimden utanmak istemem ama gerçekten tarihten almamız gereken önemli dersler var
Menderes ve beraberindekiler ne kadar basit ve mesnetsizce iddialarla yargılanmışlar.
Yazık çok yazık tabii ellerinde idam ettirecek
emeği geçen herkesi kutluyorum.hatta ayakta alkışlıyorum.muhteşem dizimizin muhteşem bir bölümü yine.misafirler vardı ve ben onların yanında tv ye kulağımı dayayarak dizimizi izlemeye çalıştım :)neyse şimdi gittiler
özge_letyy 26-01-07, 21:41 bencede çok katı davranıyolardıı menderes bişey diyoo hemns sus falan diye bağrıyolarr
ahmete ceza verdiklerinde şok oldum zaten söylediklerinde de haklıydı yani cidden adil bi yargılama değildi karşındakini küçük görerek nereye kadar gider
sevimin söylediği çok doğruydu sanki karar baştan verilmiş de kılıf uydurulmaya çalışılıyomuş gibi
meltem-cmbl 26-01-07, 21:41 evet ilk önce 15 kişiye idam cezası veriliyor sonra bu 3 e düşürülüyor, gerçekte de böyle olmuş...
Yalnız Ahmetin idamlar okunurken ayağa kalkması, dayanamaması, Yasemine gözler dolu dolu daha her şey bitmesi demesi... Çok etkilendim. Dediğim gibi herkese allah böyle sevgili versin!!
ya evett ahmetin yasmeini teselli etmesi müthiştii çok etkilendim vallaya dediğin gibi allah herkeze böle sevgili versin:img-in_lo
ya bu bölüm tüylerimm diken diken olduu süper bi bölmü sankii ben de ordaydımm ve çok kötü oldumm idam sırasına dizililerr yaa
bencede çok katı davranıyolardıı menderes bişey diyoo hemns sus falan diye bağrıyolarr
gerçektende çok sert davranıyorlar.karşısındakiler başbakan ve milletvekilleri.
bu dizinin sayesinde tarihimizle ilgili çok önemli konuları öğrenmiş oldum.
ağladığım bölümlerden bi tanesi yine...
ahmetle yasemin ayrıldılar, yaseminde sölemedi hamile olduğunu... ahmet in ağlayışı neydi ya öle :sad53: :sad53: :sad53:
denizkizi55 26-01-07, 22:02 Bence yasemin necdet'le sevket yüzünden evlenecek...Yani bu olanlardan sonra yasemin ahmet'i babasinin olayi yüzünden göz ardi edebilir..Pire icin yorgan yakacak diyecegim ama kücükte bir olay degilki ..
Ahmet nasil agliyor öyle ya..Sinir oluyorum bu kadar yakinlastik bilmem ne demeyi biliyorlar..Kiza bakin hamile oldugunu söylemiyor bile..Ne olacak peki?Allah allah ayrilmaya bakin ya..Insani kanser eder bu sahneler..Amaninnn son ayrilik olmasin düsüp bayilirim
UYARI:
Forumda bold mesaj yazmak yasaktır! Mesajınızı edit ettim. Bundan sonra bold yazmaya devam ederseniz, mesajlarınızı sileceğim.
Bölüm Sorumlusu
Alexia
çok kötü bişey bu.kendimi yasemin in yerinde hissettim bi an.hamileliğini bile unutur insan ve öyle de oldu zaten.ayrılmaları çok kötü oldu,rıza asılmayınca geri birleşeceklermi acaba
o kadar kötü oldu ki gerçekten,kelimeler kifayetsiz kalıyo.yasemin le ahmet in aşkı bunu hak etmedi,hiç bi aşk bunu hak etmez;hiçbir insan da haksız yere öyle asılmayı hak etmezzz....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
computerhand 26-01-07, 22:06 çok kötü bişey bu.kendimi yasemin in yerinde hissettim bi an.hamileliğini bile unutur insan ve öyle de oldu zaten.ayrılmaları çok kötü oldu,rıza asılmayınca geri birleşeceklermi acaba
yaseminin dediği gibi bu saatten sonra asla bi araya gelemezler ki bir kere kendimi onun yerine koyuyorumda asla böyle bişey olamazdı aşkından ölsem bile olamazdı
arkadşlar şoktayı resmen..mervecim katılıyorum cnm bnde bişi diemiorumm artık bööle bi sahenden snra.. nedenir bilemeiyorum. cansell ağaldııı yaa ...bittimm öldümm ..
ya bu bölümün başından sonuna kadar gözyaşı döktüm kendimi onların yerine koyunca çok kötü oluyorum yaa bence geri birleşmezler artık ümidimi kestim ben
Merhabalar,
Bir kere daha ifade etmekten çekinmeyerek.. şu andaki dizi piyasasının içinde en iyi oyunculuk ve oyuncular.. kesinlikle ve kesinlikle bizim dizimizde arkadaşlar.. senaryo gittikçe açıldı.. gittikçe.. olağanüstü bir hale dönüştü.. gerçek oyunculuklar.. ve gerçek bir yapım.. hemde başlı başına... gurur duydum.. emeği geçen herkese.. tebriklerimi göndermek isterdim..:good:
Ayrıntılı yorumlar için devam edeceğim..dizi bitince....
sevgiler...
:good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:
computerhand 26-01-07, 22:08 zaten hepimiz nejdetle evleneceğini biliyoduk ama bu şekilde olacağını hiç düşünmemiştim çok kötüyüm yaaaaaaaaaaa
gerçekten bu sahnelerden sonra insan yazacak birşey bulamıyor.onların ayrılık acısını hissettim yüreğimde...bir yanda baba diğer yanda aşk acısı.yasemin için çok zor bir durum.peki rıza bey asılmayacaksa neler olacak?çok merak ediyorum doğrusu
ahmetle yaseminin ayrılığı çok hüzünlüydü.ahmet resmen yıkıldı.idam sahnelerinde sanki içimden birşeyler koptu.sebep ne olursa olsun hiçbir insan
idamı haketmiyor.
son ayrılıktır bu bi daha bi araya gelmezler yane. öle tahmin ediodum.. nelrr yaşanmış o yılalrda yaaa kaldımm resmen.dizidee bile bööleyse gereçii düşünemiorumm
artık bundan sonra ayrılıkları ile ilgili yorum yapamayız galiba.hanginiz yaseminin yerinde olsanız o ilişkiye normal bi şekilde devam edebilirdi..bunun üstüne ne yorum yapılır ne bişe...çok kötü çokk:icon_sorr
çok kötü bişey bu.kendimi yasemin in yerinde hissettim bi an.hamileliğini bile unutur insan ve öyle de oldu zaten.ayrılmaları çok kötü oldu,rıza asılmayınca geri birleşeceklermi acaba
nasıl rıza asılmayınca birleşeceklermi? rıza asılacakki artık imkansız bence bi daha görüşemicekler... :icon_sorr :sad53:
Amaninnn son ayrilik olmasin düsüp bayilirim
Son ayrılık olduğundan emin olabilirsin. İşte beklenen ayrılık buydu maalesef..
Gerçekten çok kötüydü. İnsanların sevgilerinin bitip ayrılması tamam da bu gerçekten katlanılması çok zor bir şey..
benım bildiğim kadaryla 3 4 kişi asılacktı bu ne böle15 kişi ayırım yapacaklarmı arkadaşlarr
Canım o 15 idam mahkumu daha sonra 3'e düşürülüyor.Menderes,Polatkan ve Zorlu...
Öyle bir ağladım ki sizlere anlatamam her an ağlayabilirim yeniden.Bu diziyi izlediğim için ne kadar mutluyum anlatamam.Herhalde herkes dizimizin değerini anlamıştır...
Ahmet-Yasemin sahnesi nasıl bir şeydir yarabbim kendimmiş gibi ağladım.Yasemin'le Ahnet'în o zor durumu beni çok etkiledi...Sana baktığımda sadece seni görebilir miyim artık dediğinde Yasemin ben iyice ağlamaya başladım...
nasıl rıza asılmayınca birleşeceklermi? rıza asılacakki artık imkansız bence bi daha görüşemicekler... :icon_sorr :sad53:
Çok zor arkadaşlar.. Sorun artık Rıza'nın asılıp asılmaması değil. Sorun Şevket'in o kararı imzalamış olması. Yani Rıza asılmasa da birleşmeleri mümkün değil. Yasemin hamile olduğu için zaten muhtemelen hemen Necdet'le evlenecek.. Ondan sonra da çok zor..
Bu dizide emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.Soluksuz izlenen bir dizi.Ama senaryo değişmeli...Rıza asılmamalı.Ahmet'le Yasemin bu şekilde ayrılmamalı.Geçenin starı kesinlikle Cansel Elçin'dir.Bu bölümde herşey çok güzel işlenmişti.Söyleyecek söz bulamıyorum.Dizi başlıyor...
computerhand 26-01-07, 22:11 Canım o 15 idam mahkumu daha sonra 3'e düşürülüyor.Menderes,Polatkan ve Zorlu...
Öyle bir ağladım ki sizlere anlatamam her an ağlayabilirim yeniden.Bu diziyi izlediğim için ne kadar mutluyum anlatamam.Herhalde herkes dizimizin değerini anlamıştır...
Ahmet-Yasemin sahnesi nasıl bir şeydir yarabbim kendimmiş gibi ağladım.Yasemin'le Ahnet'în o zor durumu beni çok etkiledi...Sana baktığımda sadece seni görebilir miyim artık dediğinde Yasemin ben iyice ağlamaya başladım...
ben beren saatten böyle bi sahneyi bu kadar gzl yapabileceğini hiç düşünmemiştim çok tebrik ettim cidden
eğer yasemin necdetle evlenirse bari çocuğu aldırsın..çünkü bu ahmete çok büyük haksızlık..hiç bi suçu yokken bun amadur kalmak....çünkü hiç istemeden ayrıldılar...bu da ayrılıkların en kötüsüydü
Başından beri izlememe rağmen ilk defa böylesine gerildiğimi, böylesine şiştiğimi hissediyorum ve aman yarabbim gerçekler böyle ise ne kadar haksızlık yapılmış diyorum.
İlk defa Cansel, Beren yada yan kadrodaki oyuncuları sanatçı olarak değil, sanki o dönemi yaşayan insanlar olarak görüyorum. Ve böyle güzel bir kadroyu, böyle güzel oyunculuk sergileyen bütün oyuncuları ve ATV'yi candan kutluyorum.
çok etkilendim.yasemin'in yalvarması,şevketin vicdan azabı,ahmet'in ağlaması.yasemin'in başka çaresi yoktu.:img-blush ayrılık sahnesinde çalan şarkı çook güzel.:good: keşke biraz daha uzatsaydılar.süper ötesi.
Cok güzel bi dizi, süper! Bu bölümü cok acikli, kendimi tutamadim cok agladim! Olamaz ya yasemin ve ahmet ayri olamaz..........maf oldum ben ya!:sad53:
bence ayrılmaları doğru aslında ne kadar üzülsekte.. kendinizi yasemininin yerine koyun, ahmetin her yüzüne baktığında babasının ölümü aklına gelecek..:icon_sorr
sadece_ozge 26-01-07, 22:22 of yaaa
bu dızı ne böyl eyaaa mukemmel ya o ıdamkarar sahnesınde agla agla annem kızdı aretık yetr dıey. ölumlerın en kotusu ayrıca yasemınle ahmetın ayrılırken calan sarkısı bnde var suan dınlıyorum ama nasıl paylasırım bılmıyoruuummmm soylersenız yada özlden anlatın koyayaım
iyi geceler...
yine güzel bölümlerden biriydi ama ben cansele bakmaktan dizeye tam adapte olamadım gitgide iyice heyecanlasıyor dizi son sahnesinde üzüldüm tabiki:img-wink: :img-in_lo :icon_whis
sadece_ozge 26-01-07, 22:25 mehmet güreli kimse bilmez şarkının adı... eski bi şarkı sözleride
Bulut geçti
Gözyaşları kaldı çimende
Gök rengi şarap
İçilmez mi böyle günde
Seher yeli eser
Yırtar eteğini gülün
Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün
Bu yıldızlı gökler
Ne zaman başladı dönmeye
Kimse bilmez
denizkizi55 26-01-07, 22:32 Asil hikaye simdiden sonra basliyor desenize..Bu bölümde ahmet'i ne cok aglattilar ..Ama daha cok aglarlar..Ilerki bölümleri düsünüyorumda simdiki bölümlerden eser kalmayabilir..Böyle bir cikmaz yüzünden ayrilmalari kötü oldu..Seneler gecsede hep akilda kalabilir bu mevzu..Simdi hazmedemeyen yillar sonra hic hazmedemeyebilir..
Necdet'in askini anliyorumda ayla konusunda süphem var..Kiza isinamiyorum..Necdet uzaktan seviyor..Sevdigi kiz baskasini seviyor ve bu yüzden ona saygi duyuyor ama ayla bana sanki ahmet'in üstüne 'atlayabilmek' icin firsat kolluyor gibi geliyor..
ya bu ne muhtesem.... her sahnesı muhtesem bı oyunculuk dolu ben bunu dızı oldugun unuttum ıcınde yasıyorum suan resmen...butun oyuncular harıka otesı butun sahneler muhtesem .. performansalar bu bolum kusursuz bence her bakımdan......
mehmet güreli kimse bilmez şarkının adı... eski bi şarkı sözleride
Bulut geçti
Gözyaşları kaldı çimende
Gök rengi şarap
İçilmez mi böyle günde
Seher yeli eser
Yırtar eteğini gülün
Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün
Bu yıldızlı gökler
Ne zaman başladı dönmeye
Kimse bilmez
evt bu şarkının sözleri güzelmiş ama şarkıyı söyleyeni beğenmedimm... buarada daha evvel hiç ağlayarak nete girmemiştim:sad53: :icon_sorr
Bu sözler yanılmyorsam ömer hayyama ait olması lazım ama yanılabilirim de...
Aslında olabilir. Çünkü Hayyam ve şarap arasındaki ilişki malum.
Bu sözlerde de şarap geçiyor.. Araştırmak lazım..
ben beren saatten böyle bi sahneyi bu kadar gzl yapabileceğini hiç düşünmemiştim çok tebrik ettim cidden
Beren'den de Cansel'den de Lale Mansur'dan da ...Bütün oyunculardan öyle bir performans izledim.Bu bölüm Hatırla Sevgili'nin kayıtsız -şimdilik- en güzel bölümüydü.
Kaç kere kendimi susturup yeniden ağladım bilmiyorum,ben öyle dizilere oturup ağlayan bir insan da değilim ama insan bunların aynısı olmasa da 1/10'u dahi olsa birilerinin bu acıları içlerinde hissettiğini böyle acı böyle zor bir gece geçirdiğini bilince çok ...ama çok kötü oluyor hala ağlıyorum bu gece ağlayarak bitecek anlaşılan...
fundapehlivan 26-01-07, 22:35 Bu ne ya! ben de iyi değilim, kalbim sıkıştı sıkışacak!!
Baştan sona nasıl bir dramdı ya!!
Yasemin ve Ahmet ayrılık sahnesi çok kötüydü... Ahmetin o karşı çıkmak istemesi...
Şevket... Ya öldürmezler inşallah adamı... Yoksa Ahmette dayanamaz, vicdan azabından o da gider...
Ardından da ben tabii...
dizi bitti arkadaşlar.radyonun başında öylece bekliordu yaseminler.orada bitti.idam edilmek üzre hücreden çıkarılan adamın yüzü gösterilmedi ama rızaya benziodu sanki..ya offf..bu nasıl bi bölümdü ya.oturup hüngür hüngür ağlatıo insanı
öZELLİKLE DİKKAT!!!
Arkadaşlar sayfa ilk açıldığında eklemiştim ama bir kere daha aklıma geldi.. Fatin Rüştü Zorlu nun cesaretine dikkat edelim.. idam sehpasına bile boyu uzun olduğu için tekmeyi kendisi savurmuş.. okumayanlarda okusunlar istedim..
Zorlu'nun cesareti
Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'yu ihtilalciler olağanüstü mahkemelerde yargılayıp darağacına gönderdiler.
İmralı Ada Kumandanı Tarık Güryay'ın anlattığına göre, Fatin Rüştü Zorlu, salona gardiyanların önünden girerek, rahat a |