Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
11
defne ve ışığın sınıfta yaşadıkları cuk oturmuş iyi bir tesbitti.altemur kılıçın bir yazısını okumuştum sanırım o da ihtilalde tutuklular arasındaymış ve onun da ilkokula giden kızının başına böyle birşey gelmiş.öğretmen kızı sıranın üzerine çıkararak düşüklerden birinin kızı diye sınıfa teşhir etmiş hem de alay ederek.kız uzun süre bu olyın etkisinden kurtulamamış tabi.kesin ışık da öyle olacaktır onu sorunlu bir kişilik olarak izleyeceğiz ilerde.
fundapehlivan 12-01-07, 23:04 arkadasim tabii hakli olabilirsin...ki mantikli...ama benim de söyle birsey geldi aklima..acaba nejdetin icindeki "seytan":img-hyste ayla'la bir olup bizim ahmete bir komplo mu kuracaklar yasemin aldatildigini sansin diye...yoksa cok mu uctum...:img-wink:
Ya öyle bir şey imkansız... Yani o kadar saçmalamazlar herhalde... Tamam konu biraz yeşilçam ama bu kadar da yeşilçam yapmazlar herhalde...
Ahmeti kaçırıp uyku ilacı verip çıplak kadınla pozlarını çekerlermiş :img-hyste
bu akşam ben diziye resmen hayran kaldım...:happy0064 :happy0064
önceki bölümlerde yemin ediyorum çenem durmazdı.yok bu böyle yok bu nasıl olurda böyle olur diye? ama bir sahneyi kaçıracam diye ağzımı bile açamadım...çünkü öyle bir diziki bir yandanda gerçekten de dönemle ilgili bilgiler veriyor....:img-wink:
mesela sevim'le ahmet'in annesinin dava hakkındaki konuşmları çok düşündürücüydü...birde ilk davadan köpekle başladılar mı öyle birşey dedi sanki.ben yanlış duymuşda olabilirim...neyi kastetti orda bilgisi olan varmı?
birde necdet'in silah sahnesiyle,yasemin'in annesinin bağrıdığı sahne gerçekten iyi düşünülmüş...heyecanda dizide olunca daha bir güzel gözüktü gözüme...
bu bölüm de ahmet'i bir işin ucundan tutarken göremedik.:img-hyste ayyy gez dolaş nereye kadar.nerde bunun işi.senarist arkadaşlar ahmet'e bir iş istiyorum.yasemin'in peşinde dolanmasın artık.yoksa.:img-gun:
evet katılıyorum ya izlerken anneme dedim hatta ahmet neden yardıma gelmemiş diye..Acaba barıştıklarını gizliyorlar mı herkesten bu yüzden olabilir.gizli buluşuolar çünkü.
asiacım geldim , bu güzel bölümün ardından yorgunluğum uçtu gitti :) yine güzel bir bölümdü... duygusal, şaşırtıcı, aşk dolu ve en önemlisi dolu dolu... her sahne önemli ayrıntılar, akıcı repliklerle dolu dolu...bu emeği görmek sevindiriyor... özellikle mahkeme sahnelerinde... fotoğrafla nerdeyse birebir... gerçekten televizyon tarihinde kalite adına anımsanacak dizilerin arasında... en önemlisi de bu galiba...
necdetin rüyasıyla şaşırdım , defne ve ışık sahnelerinde üzüldüm... müzikler özellikle siyasi sahnelerde duyduğumuz melodi harika... asude pastanesine bugün değinsek mi acaba ;) orda yuvarlak bir pasta gördüm sanki :) forumun pastacıları olduk ;) tabi işin esprisi bu, sadece çok eğlenceli bir detay diğer önemli konuların arasında...
Yurinucum
Haklısın forumun pastacıları olduk..:img-wink:
Ama ben detayları kaçırmadım her zamanki gibi..:img-hyste
- Çocukluğumuzdan kalma kalın camdan şekerlikler: Necdet'in arkasında..
- Eski AGA marka bir radyo, anneme sordum hemen hemen herkesde varmış o dönemlerde..
- Sıcacık çörekler tabii olmazsa olmazımız..:img-wink:
- Ahmet ile Yasemin'in oturduğu yerde Yasemin'in arkasında kalan tahminim , büyük harflerle Salome, Saba Melikesi yazan filmin afişi..
Yurinucum detaylar şimdilik böyle..:img-yes: sende hangi detaylar var.. meraktayım arkadaşım..:img-yes:
bu bölümün ayrıcalıklı güzelliğinin yanı sıra dikkatimi çekenlerden biride ağlama rolünü yapabilmek, istisnai bir kabiliyetmiş.:img-help: bu güne kadar hep yaseminin ağlayışı eleştirildi ama yazık kızcağız yine az buçuk bişeyler yapıyomuş.allaaahım gülmekten yerlere yattım neydi o kerimanın ağlaması pardon surat buruşturması:img-hyste
nezahatinkindeyse dedim rıza gitti kesin idam cezası geldi. walla hiç öyle sevinç ağlayışı görmedim ben daha hayatımda.şimdiye kadarki en başarılı ağlama heralde necdetinkiydi.bakalım izleyip görücez ilerki bölümleri de...
ama bu bölüm diğerlerine oranla kalitede açık ara önde benim için...
fundapehlivan 12-01-07, 23:09 Ya öyle aylanın ve necdetin oturup öyle planlar yapacağımı sanmıyorum!! Çok saçma olur ya... Ve böyle kaliteli bir yapıma da yakışmaz...
Yasemin bu savcılık olayına kızmadı çünkü tam tersine babası için iyi olacağını, onu koruyacağını düşündü ama böyle bir şey olmayacak. Belki de bir savcı olarak üstüne gelecek...
Bir de tamam 3 kişi asıldı ama bu bir dizi yani... Ayrıca röportajda babası asılan kızı oynayacağım gibi bir cümle kullanmış beren...
Öyle olmasa bile kesin ağır ceza alacak çünkü Menderesin en yakınlarından... Bir de mahkeme de söyledikleri...
Tabii ne olursa olsun bu ayrılmalarına sebep olmamalı ama dediğim gibi o aile babamın ölmesine sebep oldu gibi bir düşünce olabilir ya da anne karşı çıkar...
Ama bilmiyorum saçma bir sebepten ayırmazlar herhalde...
[FONT="Fixedsys"].allaaahım gülmekten yerlere yattım neydi o kerimanın ağlaması pardon surat buruşturması:img-hyste
valla ben de çok güldüm.yasemin'den de beterleri varmış.:img-hyste
ablam benim sana katilmamak mümkün mü??? müthis bir yapim...HAKLISIN!!!:img-wink:
Evet haklısın Balımcım.. kaliteli elbette.. benim izlediğim bu dönemin en ''soft'', özel,duygulu,kaliteli..(hep söylüyorum ama.. içinde dramları barındırmasına rağmen) yapımı.. diğerleri boş ve içeriksiz.. geliyor.. üç dizim var zaten topu topu.. en önemlisi benim için şu anda bu yapım..:img-yes:
27 Mayıs 1960 sabahı devrilen DP iktidarının yöneticileri, MBK tarafından Yassıada'da kurulmuş olağanüstü bir mahkeme olan Yüksek Adalet Divanı'nda yargılandılar. Mahkeme, "Anayasayı İhlal" ile suçladığı DP yöneticilerinden 15'ine idam, diğerlerine de ağır hapis cezaları verdi. İdam cezalarından 12'si MBK tarafından müebbed hapse çevrildi. DP iktidarının Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan ise idam edildiler. Diğer tutukluların tümü 1964'e kadar çeşitli af girişimleriyle serbest bırakıldı.
Acaba ahmetin annesi mi karışacak işe...Hani istemiyor ya yasemin i.Belki ayrılmalarında onun da bi parmağı olabilir,karışabilir,bişeyler kurabilir,ne bileyim olur ya işte...
fundapehlivan 12-01-07, 23:12 Ahmetin bu boş gezmeleri beni de sinir etmeye başladı. Sürekli gizli buluşmları gösteriliyor. Yahu göstersenize işinde de... Yalnız ne zaman çalışıyor o da muamma... Gündüz maşallah sürekli Yaseminle... Ahmet avukat, ne yapıyor bir davamı var aldığı... Nedir yani? Artık ben onu mahkeme de filan da görmek istiyorum ya... Bu avukatlık sadece söz de kaldı...
[QUOTE=dENİZZ;2075432
mesela sevim'le ahmet'in annesinin dava hakkındaki konuşmları çok düşündürücüydü...birde ilk davadan köpekle başladılar mı öyle birşey dedi sanki.ben yanlış duymuşda olabilirim...neyi kastetti orda bilgisi olan varmı?
iddialara göre dp, "köpek" alabilmek için devlet hazinesinden para almış...ayrıntıları bilmiyorum
fundapehlivan 12-01-07, 23:14 Ben bu hafta reytingleri çok iyi bekliyorum... Ya var mı böyle bir dizi başka...
Valla normalde bütün Türkiyenin izlemesi gerek ama... Neler kaçırdıklarını bilmiyorlar maalesef... Umarım giderek izleyeni artar...
Taze taze ekşisözlük yorumları:)
menderesin kibar ve sakin üslubunu tıpatıp yansıtan dizidir. kendisini tutuklamaya gelen subaylara bile "siz" diye hitap etmesini bilen bir devlet adamıdır. ayrıca menderisi tutuklamaya gelen subayların başı olan yeşilköy havameydanı komutanı muhsin batur (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muhsin+batur) ile menderes arasında geçen diyalogu orjinaline sadık kalarak seyirciye yansıtmış dizidir
bu akşamki bölümün açılışını mehmet güreli (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=mehmet+gureli)'nin sesiyle yaparak gülümseten dizi.
"bulut geçti, gözyaşları kaldı çimende
gul rengi şarap içilmez mi böyle günde?
seher yeli eser yırtar eteğini bülbülün,
güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün"
esas kız ile esas oğlanın bir araya geldiği sahnelerde müziğin inceden arabeske bağlaması ile de gayet güzel olan dizi.
cemberimde gul oya mantığı ile yapılmış lakin bu mantık fazla kaçmış olacak ki kullanılan evler bile aynı esas kızın ailesin evi ile yine esas kızın ailesinin evi aynıdır.
madalyonun ters yüzünü gösteren, yeditepe istanbul (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yeditepe+istanbul) ve çemberimde gül oya (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cemberimde+gul+oya) dan sonra, seyrettiğim değil izlediğim başarılı dizi.
celal bayar (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=celal+bayar)'ın tıpatıp aynısını göstererek "obarey" tepkisini mavi ekran eşliğinde verdirmiş dizi.
bu kez annemin çağrısına uyarak, sanırım ortasından bir bölüm izlediğim dizi. mahkeme sahnesini izlerken, anneyle sohbet edebilme açısından da güzel bir dizi. güzel dediğime bakmayın, dizi fena anlatmasa da, olan biten inanılır gibi değil, sonra sen şikayet et, yok apolitik gençlik, yok halk şöyle böyle filan diye. o devirde hayatta olmadığına insan sevinse mi üzülse mi, cumhuriyetin çektikleri bitse artık, biteceği de yok gibi.
böyle gözyaşı düğmesine basan, yüreğe dokunan dizilerde kendimi, "yahu dizi işte hiç biri yok hayal kahramanı bunlar" diye avuttuğum çok olmuştur.
böyle kendinizi avutamadığınız bir dizi...
not: müzikleri acilen albüm haline getirilmeli.
bu gece yayınlanan bölümünde-bunda çalan müziklerinde etkisi var tabii ki- pek bi yaş akıttırmış dizidir onun dışında adnan menderes (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=adnan+menderes) in merdivenden çıkışı da pek dokunaklıydı.
fundacım beren o röportajda babası asılacak değil babası idamla yargılanacak bir kızı oynuyorum demişti.hem de bu kadar aslına uygun bir dizi yapıp da böyle bir hata yapacaklarını sanmam.kısacası rıza ünsal asılmayacak.
:img-hyste ahmet avukat daha avukat kılığında görmedik haklısınız ya...Bi kere evde daktilo başında çalışırken gösterdiler geçen bölümde, o kadar...Avukatım avukatım diye bağırıosun sokaklarda daha bi numaranı göremedikkkk:img-hyste :img-hyste
herkese iyi akşamlar
dönem dizilerini çok seviyorum çünkü benim o dönemlere ait dikkatimi yoğunlaştırıp daha çok kitap okuyarak bilmediğim şeyleri de öğrenmeme neden oluyor. Umarım herkeste bu türde olumlu gelişmeler sağlıyordur bu tip yapımlar.
Yoruölarıma gelince ;
beni en çok etkileyen bölümdü diyebilirim bu bölüm için. Duygu dolu sahnelerin yaşandığı , gözlerimin sıkça yaşardığı bir bölümdü.
Ta başından başlayacak olursam;
geçen bölümün sonunda uzattıkları öpüş kokuş sahnelerin ardından gelen sahneler bana acaba dağınık yatak 2 mi çekildi izlenimi verdi önce :) Ancak Junior un gelişini de başka şekilde açıklayamazlardı galiba . Sonra nerden çıktı bu bebek diye sorardık herhalde :img-hyste
Ada sahnelerini başından beri çok beğeniyorum. İnsanın o ortamda , o manzarada aşık olmaması imkansız gibi . Ancak Ayla'nın Ahmet ve Yasemin i görmesi Ayla açısından acı verici oldu. Zaten başından beri ezik olan Ayla , o hiddetle de acısını daha sonraki sahnelerde yaseminden çıkarmayı denese de Yasemin ona dersini verdi. Ancak sonuçta zaferi (zafer burada Ahmet oluyor) Aylanın kazanacak olması kötü malesef.
Keriman la karşılaşan Yaseminin daha çocukça tepki vermesini bekledim. Ama bence kullandığı kelimeler gayet oturaklı ve meydan okurcasınaydı.
Defne ve ışığın sahneleri ardından Selma nın Neazhate gittiği sahneler beni çok etkiledi. O dönemin en çok çocuklarda iz bırakabileceği ,hafızalarından kazınamayacağı acı sahneler. hayatlarının akışını bile değiştirebilecek acı anılar.
Bu bölüm Cansel'i takım elbiseli görünce çok güldüm.:)
Hele eski moda süperdi yaa:):)
valla ben de çok güldüm.yasemin'den de beterleri varmış.:img-hyste
aslıcım yasemini iki yerde çok beğendim aylanın üzerine çayı dökmesi (ben olsaydım başından aşağı dökerdim)birde kerimanla babası hakkında konuşurken ....birde saydım tam 8 kez O VAKİT sözü geçti ...evet yasemin ağlama sahnelerinde çok başarısız annesinden hiç mi örnek almıyo ...
fundapehlivan 12-01-07, 23:19 Evet ya kesinlikle müzikleri albüm haline gelmeli... Müzik açısından da bu kadar zengin bu kadar güzel müziklere sahip başka dizi yok herhalde...
Arkadaşlar eklediler müzikleri onlardan bir cd oluşturdum ama yarım yamalak... Şöyle bir albüm harika olurdu...
Evet haklısın Balımcım.. kaliteli elbette.. benim izlediğim bu dönemin en ''soft'', özel,duygulu,kaliteli..(hep söylüyorum ama.. içinde dramları barındırmasına rağmen) yapımı.. diğerleri boş ve içeriksiz.. geliyor.. üç dizim var zaten topu topu.. en önemlisi benim için şu anda bu yapım..:img-yes:
aynen katiliyorum sana ablam...bos...iceriksiz...benim de sayili baktigim diziler var...HS cok sevdigim dizilerden biri...gecmisimizi anlatiyor...tarih anlatiyor...
HEPINIZE IYI GECELER!!!
ya nasıl bir zihniyettir o öğretmendeki anlayamadım...sen küçücük çocukların duygularını rencide et, aşağıla yarın bir gün çocuk büyüdüğünde nasıl baş kaldırmasın...yine o kadar ruhsal çöküntünün yanında iyi ayakta kalmışlar...
Yurinucum
Haklısın forumun pastacıları olduk..:img-wink:
Ama ben detayları kaçırmadım her zamanki gibi..:img-hyste
- Çocukluğumuzdan kalma kalın camdan şekerlikler: Necdet'in arkasında..
- Eski AGA marka bir radyo, anneme sordum hemen hemen herkesde varmış o dönemlerde..
- Sıcacık çörekler tabii olmazsa olmazımız..:img-wink:
- Ahmet ile Yasemin'in oturduğu yerde Yasemin'in arkasında kalan tahminim , büyük harflerle Salome, Saba Melikesi yazan filmin afişi..
Yurinucum detaylar şimdilik böyle..:img-yes: sende hangi detaylar var.. meraktayım arkadaşım..:img-yes:
ben bu detaylar karşısında ne yazsam şimdi, seninkiler ezici çoğunlukta :) önce beyaz bayrağımı çekeyim sonra 2 küçük detaycık :) üzerinde çiçek deseni olan kurabiyeler ve akide şekeri, yine leblebiler ve çikolata kutuları da cabası... ama itiraf ediyorum kopya çektim :)
"ağla yaralı kalbim hepsi yalan...
ağla bir avuç küldür elde kalan... " aradaki şarkının sözü...
sevgili karamsar, çok güzel detaylar yazmışsın... benim de etkilendiğim sahnelerin başında nezahat hanım ve ahmetin annesinin sahneleri geliyor... özellikle bugün iki hanımın sohbetinde nezahatin yüzündeki önyargının kırılışını izlemek gerçekten etkileyiciydi... tedirgin bakışların yerini gördüğü desteğin sevinci aldı... harikaydı...
evet dizinin enlerini seçmiyor muyuz
ben başlayım.
en kötü ağlayan keriman
en agrasif necdet yine herkese bağırdı bu seferki kurbanı teoydu.
aylaya bir şey bulamadım ne desek
fundapehlivan 12-01-07, 23:22 Bu bölüm Cansel'i takım elbiseli görünce çok güldüm.:)
Hele eski moda süperdi yaa:):)
Niye güldün ki Ahmetin her zaman ki giyim tarzıydı... Yoksa ben mi dikkat etmedim..
Yalnız ben ahmete gömlek üzerine ince kazak, ve ya süeteri daha çok yakıştırıyorum...
sude-elvin 12-01-07, 23:22 son üc bölümdür sanki hayatimdan parcalar izliyorum hatirla sevgilide belkide bu yüzden beni cok etkiliyor bu dizi. 3bölümdür ailecek sulu gözlerle izliyoruz diziyi.
bu bölümde yine harikaydi hele necdetin sahnesinde calan sarkiya bittim cok kisa olmasina ragmen süperdi, necdetin gördügü rüyaya gelince bu kesin rüyadir artik sokak ortasinda bu kadarda abartmazlar dedim. ayla konusuna gelince simdiden bukadar sinir olmaya basladim ilerleyen bölümlerde nasil gicik edicek daha kimbilir.
aslıcım yasemini iki yerde çok beğendim aylanın üzerine çayı dökmesi (ben olsaydım başından aşağı dökerdim)birde kerimanla babası hakkında konuşurken ....birde saydım tam 8 kez O VAKİT sözü geçti ...evet yasemin ağlama sahnelerinde çok başarısız annesinden hiç mi örnek almıyo ...
mukaddes abla boğazımın kurbanı oldum ve o sahneyi kaçırdım.:img-hyste bir portakal alıp geleyim mutfaktan derken çay dökme sahnesi gitti.keriman'la olan sahnesinde tokalaşmasını yadırgadım.daha çok şeyler demesini bekledim.anneme mektup yazmış, iyiymiş,onu çok seviyormuş,özlemiş gibi.:img-wink:
fundapehlivan 12-01-07, 23:24 Valla ben inanmıyorum ama Yasemine en olgun diyebilirim...
Bu bölüm de ailesine desteği, Aylaya verdiği tepki, Kerimanla konuşması...
Gerçekten büyüyor...
Onun için en olgun yasemin demek istiyorum...
Tabii bu bölüm için geçerli...
sınıfta yapılan şey hiç de hoş değildi gerçekten.Selma Hanım ın dediği gibi yassıada da babası olsun olmasın her çocuğu etkileyebilecek bir şey bu...Işık adına çok üzüldüm.Son sahnede babasının boynuna atlayışı zaten içimi cız ettirdi:sad53:
Ben bu hafta reytingleri çok iyi bekliyorum... Ya var mı böyle bir dizi başka...
Valla normalde bütün Türkiyenin izlemesi gerek ama... Neler kaçırdıklarını bilmiyorlar maalesef... Umarım giderek izleyeni artar...
haklısın.ya çok değil bi yarım saat öne alsalar,(iddia etmiyorum ama)sılayı bile sollayabilir...
fundapehlivan 12-01-07, 23:25 Ben aylaya sinir olmadım... Onun o üzüntüsü bana antipatik geliyor olmasına rağmen içime oturdu. Resmi yırtışı sonra yere oturarak eline alışı... Yazık valla üzüldüm ama ayla ahmetle evlenince daha çok üzüleceğim:sad53:
sınıfta gösterilen o sahnelerin hangi amaçla gösterildiğini anlamış değilim malesef.
Necdetin rüya sahnesi hepinizde olduğu gibi bende de şok etkisi yaptı önce. Ben de yaseminin ahmetin önüne geçmesini bekledim açıkçası.
Dayanışmanın yoğun olduğu bu bölümde Selmanın içten davranması çok güzeldi. Mahkeme sahnelerine gelince hiçbir masraftan kaçınmayarak ,onca figüranla gerçeğe çok yakın çekilmesi süper. Daha önceden de bildiğimiz gibi dönem dizileri maliyetli olduğundan bu tür çekimlerde oldukça tutumlu davranır yapımcılar ve en önemli sahneler abuk subuk sahneler haline döner. Burada özellikle mahkeme sahnelerinden dolayı yapımcının izleyiciyi adam yerine koyup değer vermiş olduğu için teşekkürleri bir borç biliyorum.
Nezahat in görüşme haberini karşılayışı bana abartılı gelmedi. Şimdilerde böyle değilse de eskilerimiz böyle durumlarda hep böyle tepkiler vermez mi?
ve Dizinin finali kavuşma sahnesi ; koptuğum sahne. Rıza nın çocuklarını karşıdan seyredişi, Işık'ın babasını görüp hasretle sarılması
Sonuç olarak bu diziye emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum . Bizlere bu denli kaliteli bir yapım sundukları için . :happy0064
(Başınızı şişirdim. mazur görün . buraya ilk kez yorum yazdım:img-wink: )
Sevgili Asia ve Sevgili Yurinu; bende sizin gibi detayları yazmayı çok isterdim. Diziyi izlerken o detaylara bende çok takılıyorum. Ama dizi bittikten sonra aklımda sadece duygu yoğunluğu kalıyor. Daha öncede dediğim gibi 80 dönemini az çok yaşayan biri olarak sanki 60 dönemlerin içine giriyorum. Sanki onlarla bende orada yaşıyorum.
fundapehlivan 12-01-07, 23:27 haklısın.ya çok değil bi yarım saat öne alsalar,(iddia etmiyorum ama)sılayı bile sollayabilir...
Kesinlikle ... Ya bir 22 de başlatsalar... Fragman da 22 diyip duruyor ama en erken 22 15 de başladı şimdiye kadar o da 1 kere... Yani neymiş bu sıla bir türlü bitmek bilmiyor...
Yalnız diğer kanallarda ki filmler bitti, sıla devam ediyordu. Bu da komik yani...
Daha doğrusu acı...
evet dizinin enlerini seçmiyor muyuz
ben başlayım.
en kötü ağlayan keriman
en agrasif necdet yine herkese bağırdı bu seferki kurbanı teoydu.
aylaya bir şey bulamadım ne desek
aylaya da en umutsuz vaka diyebiliriz :icon_whis
diğer tesbitlerin güzell.:good:
ben bu detaylar karşısında ne yazsam şimdi, seninkiler ezici çoğunlukta :) önce beyaz bayrağımı çekeyim sonra 2 küçük detaycık :) üzerinde çiçek deseni olan kurabiyeler ve akide şekeri, yine leblebiler ve çikolata kutuları da cabası... ama itiraf ediyorum kopya çektim :)
"ağla yaralı kalbim hepsi yalan...
ağla bir avuç küldür elde kalan... " aradaki şarkının sözü...
sevgili karamsar, çok güzel detaylar yazmışsın... benim de etkilendiğim sahnelerin başında nezahat hanım ve ahmetin annesinin sahneleri geliyor... özellikle bugün iki hanımın sohbetinde nezahatin yüzündeki önyargının kırılışını izlemek gerçekten etkileyiciydi... tedirgin bakışların yerini gördüğü desteğin sevinci aldı... harikaydı...
Evet arkadaşlar bende ikinizin yorumlarına katılıyorum...:img-yes: çok güzellerdi o sahneler..
Ama Defne ve Işık sahneside çok güzeldi... o minik ellerin biribirini sarması.. içimi burktu..
Ayla nın elinde paketle kalışı ve sonrada kadınca bir kıskançlıkla.. kendince hıncını kabalık yaparak çıkarmaya çalışması aslında hüzünlüydü yinede.. sonunda utanan taraf o oldu ne yazık ki..:icon_sorr
Sonra Yurinucum.. en çok kullandığımız.. kelimelerden, iki sözcük yada:img-wink: :img-wink: O VAKİT!! BU SEFER HANGİ CÜMLEDE KARŞIMIZA ÇIKTI TAHMİN ET?
O VAKİT NİZAMDA BİR EV ALIRIZ!!
ben sınıfta gösterilen sahnenin çok gerekli olduğunu düşünüyorum.ışık ilerde tüm bu yaşadıklarının etkisiyle nasıl sorunlu bir kişilik olacak kim bilir.bu nedenle o sahnede çok iyi düşünülmüş.
mukaddes abla boğazımın kurbanı oldum ve o sahneyi kaçırdım.:img-hyste bir portakal alıp geleyim mutfaktan derken çay dökme sahnesi gitti.keriman'la olan sahnesinde tokalaşmasını yadırgadım.daha çok şeyler demesini bekledim.anneme mektup yazmış, iyiymiş,onu çok seviyormuş,özlemiş gibi.:img-wink:
çayı döktü , anlaşılan ben bu işi beceremiycem dedi gülerek , çayı geri alıp götürdü teonunda çok hoşuna gitti yaseminin hereketi...yaseminde eline baktı zaten oda pişman oldu , anneme mektup yazmış iyiymiş dedi ama seviyomuş demedi deseydi çok iyi olacaktı .....
Niye güldün ki Ahmetin her zaman ki giyim tarzıydı... Yoksa ben mi dikkat etmedim..
Yalnız ben ahmete gömlek üzerine ince kazak, ve ya süeteri daha çok yakıştırıyorum...
Funda'cım bende senin dediğin gibi beğeniyorum.
Ceketli falan görünce komiğime gitti.Pek öyle görünmüyor ya:)
fundapehlivan 12-01-07, 23:31 Ya ben bu teo yu da çok seviyorum. Sürekli gülüyor filan... Neyse barıştılar necdetle de... Yalnız dertleşirken Necdet boş ver filan deyince teo tamam dedi ya koptum orada... Ne güzel dertleştin, dedim kendi kendime... O da laleye aşık gibiydi, ne oldu o konu??
Ahmetin pastaneyi araması da ilgiçti. Sesini değiştirmiş... İyi cesaretli yani Necdetin pastanesini arıyor... Ne diyim ki buna yani...
Bakın ahmete en berduş diyebiliriz...
Hiç bir iş yapmıyor ya:img-hyste
ya hem geç başlıyor hem de ıhlamurlar altında ile aynı saatte.e tabii ıhllamurlar altındanın geçen sezondan da hayran kitlesi var,bi seçim yapmak zorunda kalıyorlar. ya lütfen şu güzelim dizimizi hatırla sevgiliyi harcamasınlar.evdekilerle tartışıyorum ya hatırla sevgili ıhlamurlar altında yüzünden....
aylaya da en umutsuz vaka diyebiliriz :icon_whis
diğer tesbitlerin güzell.:good:
ayrıca en ayar verici rıza ünsal.
en küçük emrah da adnan menderes.nezaket adına bu kadar ezik konuşmamalıydı.sevime katılıyorum bu konuda.
Defne ve Işık sahnesi gerçekten çok güzeldi.
Bu yaşlarında yaşadıkları zorluklara kendilerince göğüs geriyorlar.
Işık'ta ilerleyen yıllarda bu yaşadıklarının etkileri elbette görülecektir.
Bunu dizide ilerleyen bölümlerde görebiliriz sanırım.
bu bölüm gerçekten çok kullandılar "o vakit" kelimesini.bundan önceki bölümlerde ise "mevzu bahis" çok dikkatimi çekmişti ama bu sefer yoktu heralde. ama yinede eski türkçenin kullanılıyor olması ayrı bir haz veriyor bana.günümüzde kullanılan saçma sapan ingilizceden uydurma kelimelerden iyidir bence.:img-yes:
ayrıca en ayar verici rıza ünsal.
en küçük emrah da adnan menderes.nezaket adına bu kadar ezik konuşmamalıydı.sevime katılıyorum bu konuda.
Konuşmamalıydı değil bence konuşturulmamalıydı.
Senaristler burda biraz hata yapmışlar tabii Menderes'in hitap tarzı da bu şekilmiş.
Sakin ve kibarmış her zaman
fundapehlivan 12-01-07, 23:35 bu bölüm gerçekten çok kullandılar "o vakit" kelimesini.bundan önceki bölümlerde ise "mevzu bahis" çok dikkatimi çekmişti ama bu sefer yoktu heralde. ama yinede eski türkçenin kullanılıyor olması ayrı bir haz veriyor bana.günümüzde kullanılan saçma sapan ingilizceden uydurma kelimelerden iyidir bence.:img-yes:
Bak şimdi yarama bastın işte... Çok haklısın... Üstelik küçük yaşta olmana rağmen böyle düşünmene çok sevindim. Malum yeni nesil daha bir meraklı türkçeyi mahvetmeye... Yalnız şu sükutu hayal de sık geçiyor...
bu bölüm gerçekten çok kullandılar "o vakit" kelimesini.bundan önceki bölümlerde ise "mevzu bahis" çok dikkatimi çekmişti ama bu sefer yoktu heralde. ama yinede eski türkçenin kullanılıyor olması ayrı bir haz veriyor bana.günümüzde kullanılan saçma sapan ingilizceden uydurma kelimelerden iyidir bence.:img-yes:
sana fazlasıyla katılıyorum.evet son yıllarda dilimize güya giren saçma sapan kelimelerden bin kat daha iyidir.Ben hatta türkçemize destek adına o kelimeleri kullanıyorum artık genellikle;mevzubahis vs...
ahmete en boş gezenin boş kalfası desek çok mu ağır kaçar acaba.
ama yine de babasına verdiği ayar hoşuma gitti.
her bölümde birine gıcık olmaktan kendimi alamıyorum.bu bölümde ahmetin babasına gıcık oldum.
fundapehlivan 12-01-07, 23:36 Konuşmamalıydı değil bence konuşturulmamalıydı.
Senaristler burda biraz hata yapmışlar tabii Menderes'in hitap tarzı da bu şekilmiş.
Ama gerçeği yapmışlar, çünkü gerçekten tavrı ve konuşması öyleymiş bildiğim kadarıyla... Başka şekilde yapamazlardı...
Ama Rızayı tebrik ettim, gerçekten çok güzel konuştu.
ahmetin babasını gaza getiren annesi..bence her ikisine birden sinir olmak gerekmiyormu??
Konuşmamalıydı değil bence konuşturulmamalıydı.
melalcim menderes bildiğim kadarıyla birebir böyle konuşmuş.senaristlerin bırda kafadan salladıklarını düşünmüyorum hem dizinin üç tane danışmanı var onlara danışılmadan yazılmaz.
fundapehlivan 12-01-07, 23:38 ahmete en boş gezenin boş kalfası desek çok mu ağır kaçar acaba.
her bölümde birine gıcık olmaktan kendimi alamıyorum.bu bölümde ahmetin babasına gıcık oldum.
Boş gezenin boş kalfası çok uzun ben ona "en barduş" yazmıştım daha önce... bence en güzeli o...
Ben de ahmetin babasına sinir olacaktım ama üzülünce olmadım. Necdete bu bölüm sinir olacağım dedim ona da olmadım, aylaya da olmadım..
Ay galiba ben bu bölüm herkesi sevmişim...
Ya ben bu teo yu da çok seviyorum. Sürekli gülüyor filan... Neyse barıştılar necdetle de... Yalnız dertleşirken Necdet boş ver filan deyince teo tamam dedi ya koptum orada... Ne güzel dertleştin, dedim kendi kendime... O da laleye aşık gibiydi, ne oldu o konu??
teo bu kadar şiddetin üstüne itiraf falan edemez ki laleyi sevdiğini.:img-hyste necdetin kolunu parçaladığını gördü, ahmete attığı yumruğu gördü, kendi de bi güzel fırçalandı bide üstüne necdetin içindeki saklı katili dinledi,iyice tırstı zavallı.hayyatta söylemez necdete...
Yurinucum.. bir detay söylemeyi unutmuşum..:img-wink: benim çocukluğumdada vardı.. gittiğimiz zaman düğün salonlarında verilirdi..şimdiki TANG türü olmayan, tertemiz, mis gibi bir sürahi limonata.. tezgahın üzerinde duruyordu..:img-yes:
Karamsarcım bende 80 dönemini hatırlıyorum.. 7-8 yaşlarında falandım evimizin önünde slogan atarak gelen 40 -50 kişilik bir grubu polis yere yatırarak coplamıştı.. bugün gibi hatırlıyorum.. korkudan gizlice perdenin aralığından bakmıştık... hatta perdeleri bile kaaptın diye bağırmışlardı.. o dönemi ve çalkantılarını az çok hatırlıyorum bende canım..:icon_sorr
fundapehlivan 12-01-07, 23:40 teo bu kadar şiddetin üstüne itiraf falan edemez ki laleyi sevdiğini.:img-hyste necdetin kolunu parçaladığını gördü, ahmete attığı yumruğu gördü, kendi de bi güzel fırçalandı bide üstüne necdetin içindeki saklı katili dinledi,iyice tırstı zavallı.hayyatta söylemez necdete...
O kesin zaten ama Necdete yaklaştı ya hadi anlat filan diye... Necdette sinirliydi valla orada ben yaklaşma şimdi yumruk yiyeceksin dedim içimden...
Cesaretli çocukmuş valla:img-hyste
ahmete en boş gezenin boş kalfası desek çok mu ağır kaçar acaba.
benim her bölüm gıcık olduğum biri var.ama bu bölümde ben de ahmet'in babasına sinir oldum.:icon_whis
benim şimdi gitmem mevzu bahis.sükutu hayal içindeyim gitmek zorunda olduğum için.o vakit herkese iyi geceler.bye
ya acaba biz bu necdeti bir psikoloğa mı göndersek.sonunu iyi görmüyorum bu çocuğun.
ahmete de gazete ilanlarından ya da insan kaynaklarından iş bakmaya başlasak iyi olacak.işi var mı yok mu anlayamadım.ne kadar çok kaytarıyor böyle.yani işi varsa bile yakında işsiz kalacağı kesin.
melalcim menderes bildiğim kadarıyla birebir böyle konuşmuş.senaristlerin bırda kafadan salladıklarını düşünmüyorum hem dizinin üç tane danışmanı var onlara danışılmadan yazılmaz.
Danışılmadan yazılmışsa bu bir senaryo ise diye dedim.:)
Asia Abla'cım büyüklerimden çok dinledim darbe yıllarını kitaplar yakılmış mesela o zamanlar
Evlere askerler girip aramalar yaparmış.
Babam 70 darbesinde öğrenciymiş,dayım 80 darbesinde hatta halam 80 darbesinde olaylara karışmış
Babannem der gelip evi didik didik aramış askerler mutlaka herkesin o dönemlerle iligli bir anısı vardır.
fundapehlivan 12-01-07, 23:43 benim her bölüm gıcık olduğum biri var.ama bu bölümde ben de ahmet'in babasına sinir oldum.:icon_whis
benim şimdi gitmem mevzu bahis.sükutu hayal içindeyim gitmek zorunda olduğum için.o vakit herkese iyi geceler.bye
Vay be ne yaptın öyle canım... Kutluyorum seni bu sözcük dağarcığından dolayı... ben de çıkıyorum arkadaşlar... Herkese iyi geceler...bye
ya hem geç başlıyor hem de ıhlamurlar altında ile aynı saatte.e tabii ıhllamurlar altındanın geçen sezondan da hayran kitlesi var,bi seçim yapmak zorunda kalıyorlar. ya lütfen şu güzelim dizimizi hatırla sevgiliyi harcamasınlar.evdekilerle tartışıyorum ya hatırla sevgili ıhlamurlar altında yüzünden....
Ahh canım benimde yarama parmak bastın...
İnanamıyorum.. kıyas dahi kabul etmeyen yapımlar.. bizi geçiyor.. onu hazmedemiyorum bende..
İki günlük, gelişigüzel çekilen diziler.. reytinglerde 1. falan oluyorlar!!!
Geçen sezon o kadar çok tartışdıkki biz bunu yoruldum aslında..
Anasayfaya bile geçemiyoruz...:img-polic
Melal ile o kadar uğraştık hala bir gelişme göremiyorum.. :img-polic
İnanamıyorum.. kıyas dahi kabul etmeyen yapımlar.. bizi geçiyor.. onu hazmedemiyorum bende..
Ablam sana attığım maili almışındır heralde valla o zamandan beri tık yok henüz:)
Yeri gelmişken diyeyim dedim.
Basında her yerde bu dizi ve Adnan Menderes var.
Ama dizifilm'de ana sayfada bu dizi yok.Eyy adminler,moderatörler tarihimize ilgisiz kalmayın
Bu diziyi ana sayfaya alın.HS'de anlatılanlar şu anda yayınlanan hiçbir dizide yok.:):)
vallahi olmaz böyle, bakın mesela perşembe günü kadın severse mi ne bi dizi var onun yerine koysalar hatırla sevgiliyi...offfff.yemesinler dizimizi lütfen ya.
ya acaba biz bu necdeti bir psikoloğa mı göndersek.sonunu iyi görmüyorum bu çocuğun.
sen yıllarca bekle sevdiğin kızı, en yakın arkadaşın hooop gelip 2 günde araklasın.iyi bile dayanıyor bence necdet hemde tüm olaylar gözünün önünde yaşanırken.:img-pilot
Karamsarcım bende 80 dönemini hatırlıyorum.. 7-8 yaşlarında falandım evimizin önünde slogan atarak gelen 40 -50 kişilik bir grubu polis yere yatırarak coplamıştı.. bugün gibi hatırlıyorum.. korkudan gizlice perdenin aralığından bakmıştık... hatta perdeleri bile kaaptın diye bağırmışlardı.. o dönemi ve çalkantılarını az çok hatırlıyorum bende canım..:icon_sorr[/QUOTE]
İşte sevgili Asia: Bu diziyi izlerken onlar tekrar hafızamda canlanıyor, Işığın o dönem yaşadıkları ileride nasıl hafızasına kazınacak, ben onları o çocuk psikolojileriyle izlerken birden kapımıza gelen askerleri hatırladım. Yasaklı kitaplar için kapılara dayanan askerleri, yatak yorgan heryeri divdik divdik edişlerini, 1. sınıfta başımızın üstünden geçen kurşunlar yüzünden sıraların altına sokulduğumuzu ve 80 ihtilaliyle birlikte aslında Türkiye için iyi gibi gözüken bu ihtilalin aslında Türkiye'ye ne kadar zarar verdiğini.
Ablam sana attığım maili almışındır heralde valla o zamandan beri tık yok henüz:)
Ama dizifilm'de ana sayfada bu dizi yok.Eyy adminler,moderatörler tarihimize ilgisiz kalmayın
Bu diziyi ana sayfaya alın.HS'de anlatılanlar şu anda yayınlanan hiçbir dizide yok.:):)
ya kırık kanatlar bitiyor ya bizim diziyi alırlar belki onun yerine.gerçi kurtlar vadisi hortlamış ne yazık ki.ona öncelik tanımaya kalkmazlar umarım.
sen yıllarca bekle sevdiğin kızı, en yakın arkadaşın hooop gelip 2 günde araklasın.iyi bile dayanıyor bence necdet hemde tüm olaylar gözünün önünde yaşanırken.:img-pilot
necdet iyi bile dayanıyor öyle mi.Ama yasemin ona ümit vermemiş ki hiç,elinden almış falan diyorsun,yasemin yıllarca ahmetin aşkıyla beklemiş.Necdet e ümit verse neyse derim ama,yok ki böyle bir şey...
arkadaşlar ben bu canselin desti izdivacına talibim vallaha...:)
bakmıyor çeşm-i siyah feryade
yetiş ey gamze yetiş imdade
gelmiyor hançer-i ebru dade
Durumun yani:):)
senin de söylediğin gibi yıllarca niye beklemiş ki sonra biri çıkar aynı ahmet gibi kızı kapıverir.sen de böyle kabuslarla boğuştuğunla kalırsın.
Karamsarcım bende 80 dönemini hatırlıyorum.. 7-8 yaşlarında falandım evimizin önünde slogan atarak gelen 40 -50 kişilik bir grubu polis yere yatırarak coplamıştı.. bugün gibi hatırlıyorum.. korkudan gizlice perdenin aralığından bakmıştık... hatta perdeleri bile kaaptın diye bağırmışlardı.. o dönemi ve çalkantılarını az çok hatırlıyorum bende canım..:icon_sorr
bende 80 darbesini hatırlıyorum köydeydik baban işe gitmişti hemen eve geldiğini hatırlıyorum askerler sokakları mahalle yi geziyodu hemde kaç sefer geçtiler ama şunu iyi hatırlıyorum bütün çocuklar korkup kaçıyorlardı bende onlara el salıyodum
bu diziyi başladıktan sonra yeni yeni o askerlerin darbeiçin yani dışarı çıkma yasağı olduğunu aklıma geliyo
Gece gece yine başlayacağım şarkılara ama efkarlandım.:icon_sorr
"dün gece bir şuhun bezmine gittim
nükteler söyleyip sitemler ettim
handeler, işveler, meyler saçıldı
o şuhun elinde mest olup bittim
mehtabın koynunda sazlar çalındı
meylerle, buseler tekrar alındı
bu bezmin esrârı ruha salındı
o şuhun elinde mest olup bittim"
Bu Hüzzam eser uymuyor mu Ahmet ile Yasemin'imize:)
arkadaşlar ben bu canselin desti izdivacına talibim vallaha...:)
haha güzel konu eski türkçeden açılmış, ilgi alanım...bende söyliyeyim bari bildiklerimden...
aaaa neydi o öpüşüp koklaşmalar sokak ortasında? biraz adab-ı muaşeret öğrensinler.hiç haya kalmadı...:img-hyste (dedemden...)
Evet Melalcim haklısın ablacım..:img-yes:
Önemli olan belki Anasayfa değil.. burada tartışılan konuşulan fikirler ama.. yinede.. isim vererek.emek harcayanları ve izleyenleri rencide etmek istemiyorum fakat.. bizim x dizilerden ne eksikliğimiz var.. fazlalık var.. ama olmuyor..:img-polic
Birde kendi samimi olduğum moda bu durumdan bahsedeceğim bakalım.. ümidimizi kesmeyelim yinede..:img-yes:
:img-cray: :img-cray: ya ahmetle yasemin ayrıldıktan sonra bu diziyi nasıl izleyeceğiz biz?yasemin necdetin kollarında kucağında ahmetin çocuğu,ahmetse o aylanın kollarındaa...Aman Allah ımmm:..
yetiş ey gamze:img-wink: yetiş imdade
Melalcim teşekkürler.. ne güzelmiş sözler.. bende teşekkür edeyim ablacım sana..:img-yes:
Bu şarkıda Necdet'e uyuyor sanırım.:)
bir ihtimal daha var
o da olmek mi dersin
soyle canim ne dersin
vuslatin baska alem
sen bir omre bedelsin
sukut etme nazli yar
beni mecnun edersin
vuslatin baska alem
sen bir omre bedelsin
bu bölümü çok sevdiğim diğer bir dizi olan geniş zamanlarla eş zamanlı götürerek izledim.tabi ki başlama ve bitiş saatlerinin farklı olmasının ilk defa işime yaradığını söyleyebilirim...
ilk önce şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şimdiye kadar çekilmiş en iyi bölümdü...geç bile kalındı....döneme ait hikaye iyi kurgulanarak aktarılmış...hele bir de bunu destekleyen vurucu melodiler olunca işte o zaman görsellikteki anlatım iki katına çıkıyor...
senaristlerin(ki burdan hepsine iyi geceler diyorum:img-hyste) kalemlerinin bundan sonra göreceğimiz ayla-necdet karakterleri üzerindeki etkilerini merakla bekliyorum.zira ben ikisinde de bu bölümde gördüğümüz ani çıkışlardan pek haz etmedim.ilk defa pembe dizi izleri gördüm.çünkü bana senaristlerin anlattığı karakterler sanki böyle değildi.umarım bir anda kara kediler olmazlar...
yetiş ey gamze yetiş imdade
ah çok sağoll:img-wink:
Melalcim teşekkürler.. ne güzelmiş sözler.. bende teşekkür edeyim ablacım sana..:img-yes:
Birşey değil abla'cım:)
Ana sayfa hakkında yazdıklarına katılıyorum.
Elbet bir gün ana sayfa ile buluşacağız.:)
Biri beni durdursun Türk Sanak Musikisi'ne daldım çıkamıyorum.:):)
necdet iyi bile dayanıyor öyle mi.Ama yasemin ona ümit vermemiş ki hiç,elinden almış falan diyorsun,yasemin yıllarca ahmetin aşkıyla beklemiş.Necdet e ümit verse neyse derim ama,yok ki böyle bir şey...
ümit vermemiş öyle mi? güldürme allahını seversen.yaseminin nasıl baktığı değil necdetin nasıl gördüğü önemli bence.en basitinden geçen bölümde arabadalarken "öptü" yaw adamı...
bırak öpmeyi sevdiğinin bakışından bile umutlanır insan...
Ahmet Yasemin'den ayrıldıktan sonra şu şarkıyı dinleyebilir.
Bizi de hülyalı hülyalı bakarak mest edebilir.:)
dün gece mehtâba dalıp hep seni andım
öyle bir an geldi ki mehtâb seni sandım
sevgili rüyana mı aldın beni bir dem
öyle bir an geldi ki mehtâb seni sandım
ümit vermemiş öyle mi? güldürme allahını seversen.yaseminin nasıl baktığı değil necdetin nasıl gördüğü önemli bence.en basitinden geçen bölümde arabadalarken "öptü" yaw adamı...
bırak öpmeyi sevdiğinin bakışından bile umutlanır insan...
o da doğru aslında ama e necdet de açılıversymiş canım alla allaaaaa:icon_whis
bende 80 darbesini hatırlıyorum köydeydik baban işe gitmişti hemen eve geldiğini hatırlıyorum askerler sokakları mahalle yi geziyodu hemde kaç sefer geçtiler ama şunu iyi hatırlıyorum bütün çocuklar korkup kaçıyorlardı bende onlara el salıyodum
bu diziyi başladıktan sonra yeni yeni o askerlerin darbeiçin yani dışarı çıkma yasağı olduğunu aklıma geliyo
Edacım yalnız şunuda söylemeliyim.. ekmek arabası gelirdi ve askerler den ekmek alınırdı, mesela.. ama sonra biz üç beş çocuk.. ekmek arabası gidince istop! falan oynardık.. gerçi şimdiki neslin bu gibi oyunlardanda haberi yok ama.. o ıssız sokakda bizler oynarken askerler müdahale etmezdi inan izin verirlerdi..:img-yes: böyle hoş anılarımda var.. bu arada anlatmak istedim yeri gelmişken..:img-yes:
Önemli olan belki Anasayfa değil.. burada tartışılan konuşulan fikirler ama.. yinede.. isim vererek.emek harcayanları ve izleyenleri rencide etmek istemiyorum fakat.. bizim x dizilerden ne eksikliğimiz var.. fazlalık var.. ama olmuyor..:img-polic
Birde kendi samimi olduğum moda bu durumdan bahsedeceğim bakalım.. ümidimizi kesmeyelim yinede..:img-yes:
anketler bölümüne konu açamaz mıyız bu konu hakkında?
HS ana sayfaya taşınsın mı taşınmasın mı diyerekten :img-pilot
[QUOTE=asia;2075831]Evet Melalcim haklısın ablacım..:img-yes:
Neden uzak yada yakın tarihimizi, gerçekten yaşananları anlatan diziler biz Türk Milleti tarafından çok benimsenmez yada çok önemsenmez. Belki burada bunları arada bir konuşuyoruz ama benim mantığım almıyor. Burada küçüğünden büğüne herkes kendince konuşacak öylesine değerli şeyler bulurken, neden dizi reytinglerde yerlerde sürünür.
Dizi yine çok güzeldi.
Mahkeme sahnesi için baya bi hazırlık yapmışlar hatta celal bayara benzer bir oyuncu bile ayarlamışlar ki aynısı gibiydi.
Bana göre ahmet-yasemin aşkında abartılar var sokakta fazlaca öpüşmeler koklaşmalar heleki 1960lı yıllardan bahsediyoruz bu kadar olmamalı bence.
Neco da yavaş yavaş psikopata bağlamaya başladı geçen hafta yumruk attı bu hafta silahla öldürmeye çalıştı rüyadada olsa.durumu pek iyi değil.
güzel gidiyor güzel....
Arkadaşlar benim uyumam lazım, bu güzel muhabbeti bırakmak pek zor olacaksa da gitmeliyim.İyi geceler hepinize,sevgiyle kalın...
Ve son şarkı bu Ahmet ve bizim gibi hüzünlenenler için geliyor.:)
Ahmet Yasemin'den ayrılınca hüzünlenecek ya o yüzden yani:)
akşam oldu hüzünlendim ben yine,
hasret kaldım gözlerinin rengine.
gel mehtabım, gel sevdiğim, gel yine;
hasret kaldım gözlerinin rengine.
bende şu reytingler yüzünden tvden dizilerden nefret etmeye başladım
şuda bir gerçek atv slaya verdiği değeri hs vermiyor ana haberinden tut magazin programlarına kadar sıla zaten sılayı izleme magazinden izle magain programlarını kesinlikle izlemiyorum şunuda belirteyim
merak ettim arkadaşım sen kaç yaşındasın da 80 darbesini hatırlıyorsun??valla bizimkiler bile zor hatırlıyor..sokaga çıkma yasagını ve yiyecek bir şey bulamadıklarını biliyorum ben de o kadar..
bu bölümü ıhlamurlarla beraber izledim..ikisi de heyecanlıydı..hele necdetin rüyası çok ilginçti..:) biri bana son sahneyi anlatırsa sevinirim ayrıca..
[QUOTE=asia;2075831]Evet Melalcim haklısın ablacım..:img-yes:
Neden uzak yada yakın tarihimizi, gerçekten yaşananları anlatan diziler biz Türk Milleti tarafından çok benimsenmez yada çok önemsenmez. Belki burada bunları arada bir konuşuyoruz ama benim mantığım almıyor. Burada küçüğünden büğüne herkes kendince konuşacak öylesine değerli şeyler bulurken, neden dizi reytinglerde yerlerde sürünür.
İlk önce Emez2005 arkadaşım olabilir birde o denenir..:img-yes:
Keşke hazırladığımız metni açıkça eklseydik sayfaya.. bir çok neden sıraladık uğraşarak ama etkili olmamış..nedense!!! arkadaşım..:img-polic
Karamsarcım bilmiyorum malesef..x diziler neden bu kadar çok izlenir.. :icon_whis ne görüntü kalitesi nede.. emek,yada diğer kalite özellkileri malesef izleyiciyi tatmin etmiyor..
Ekşisözlük'ten tazecik bir yorum ne kadarda doğru yazılanlar
gercekcilige cok yakin oldugunu düsündügüm bir bölümü yayinlandi 12. ocak günü.
hayir, ben tarihi yönünden bakmiyorum olaya, ki bence bu konuda gayet objektif bir yapi olusturuyor.
benim bahsettigim nokta sudur ki, hemen hemen her dizide silah tutan insanlar, atesleyen, vuran insanlar görüyoruz. oysa hangimiz bunu hakikaten yapabiliriz? bir insana silah dogrultmak, ona ates etmek, soguk kanli olabilmek normal sartlarda yetismis bir insan icin imkansiz gibidir. 100 kisiden cogu bunu yapamaz. oysa tüm dizilerde yaralananlar, vurulanlar, vuranlar görmekteyiz.
bu bölümde ama böyle birseyin ne kadar zor oldugunu, rüyasinin bile kabus oldugunu ve öyle akli basinda bir insanin i$i olmadigini gösterdi. cok yakindi, hisslerimizi paylasti, elinde tabancali karakter bnde olabilirdim, diger dizilerde sadece birilererini izliyorken, bu dizide karakterleri anliyabiliyoruz, kendimizden cok sey tasiyorlar.
yurek yaralarini daha da cok kanatan dizi.
[quote=asia;2075911][quote=karamsar;2075875]
Keşke hazırladığımız metni açıkça eklseydik sayfaya.. bir çok neden sıraladık uğraşarak ama etkili olmamış..nedense!!! arkadaşım..:img-polic
quote]
Abla'cım metin bende duruyor isteyen varsa ekleyebilirim.
Veya ö.m ile gönderebilirim.:)
atvye zaten sinir oldum.ne kadar saygısızlar fragmanda dizi 22 diye bangır bangır bağar 22.30da başlat.utanmasalar onbirde başlatacaklar.tamam çok izlenen bir dizi ve çok reklam alıyor olabili ama onu en azından biraz erken başlat ölmezsin ya ya da her reklamdan önce ve sonra verdiğin selena reklamlarını biraz kıs gına geldi izlemekten.
Sevgili Asia ve Sevgili Yurinu; bende sizin gibi detayları yazmayı çok isterdim. Diziyi izlerken o detaylara bende çok takılıyorum. Ama dizi bittikten sonra aklımda sadece duygu yoğunluğu kalıyor. Daha öncede dediğim gibi 80 dönemini az çok yaşayan biri olarak sanki 60 dönemlerin içine giriyorum. Sanki onlarla bende orada yaşıyorum.
sevgili karamsar böyle detaylar küçük mutluluklar galiba :) umarım bu detayları paylaştıkça sizlere de o enerjiyi gönderebiliyoruzdur...
Sonra Yurinucum.. en çok kullandığımız.. kelimelerden, iki sözcük yada:img-wink: :img-wink: O VAKİT!! BU SEFER HANGİ CÜMLEDE KARŞIMIZA ÇIKTI TAHMİN ET?
O VAKİT NİZAMDA BİR EV ALIRIZ!!
asiacım evet "o vakit" bu bölüm sıkça duyuldu... o vakit artık gün içinde istemsiz kullanırız :)
ben özellikle sahne geçişlerini çok beğeniyorum... necdetin yorganı atması, yaseminin telefonu kapayışıyla müziğin de bitmesi vs...
herkese iyi geceler diliyorum...
off ya ne bölümdü öyle süperdi ama ben bi cansel hastası olduğum için dizide rol yapsa bile gerçekten çok kıskandım ama bişey sorcam ya o zamanlar aşklar bu kadar rahat yaşanıyomuydu?çok merak ettim
Yurinu'cum o vakit Allah rahatlık versin.:)
Bir ara muvaffakiyetler dilerim'e takmıştık ya:)
[quote=asia;2075911][quote=karamsar;2075875]
quote]
Abla'cım metin bende duruyor isteyen varsa ekleyebilirim.
Veya ö.m ile gönderebilirim.:)
Melalcim yok kalsın bence.. daha etkilisini hazırlamak lazım demekki:icon_whis yada beklemeli.. zaten haftadan haftaya ağız tadıyla bölüm yorumu yaptığım tek yer burası.. eski yeni arkadaşlarla..:img-yes: bekleyeceğiz gün olur oda olur inşallah..
Eskiden Türkçemiz ne kadar güzel ve naifmiş.
Çok fazla kelime dağarcığım yok ama bilsem biraz kesin kullanılırım.:)
Gerçi çoğunluk anlamaz ne demek istediğimi ama Bülent Ersoy'a dönerim heralde:)
[QUOTE=yurinu;2075923]sevgili karamsar böyle detaylar küçük mutluluklar galiba :) umarım bu detayları paylaştıkça sizlere de o enerjiyi gönderebiliyoruzdur...
Sevgili Yuruni teşekkür ediyorum, elbetteki bu detaylar nerelerden nerelere alıp götürüyor. Detay değil belki ama bende en çok geçen bölümlerde Ahmet Yasemin'e telefon açıp sesini dinlediğinde çok duygulanıp dakikalarca ağladığımı hatırlıyorum. Neden? Küçük detaylar, geçmişe dair yaşanan küçük mutluluklar.
[quote=Melal;2075917][quote=asia;2075911]
Melalcim yok kalsın bence.. daha etkilisini hazırlamak lazım demekki:icon_whis yada beklemeli.. zaten haftadan haftaya ağız tadıyla bölüm yorumu yaptığım tek yer burası.. eski yeni arkadaşlarla..:img-yes: bekleyeceğiz gün olur oda olur inşallah..
Bekleyelim Ablam dizimizin nasılsa 3sezon sürmesi planlanılıyor.:)
Elbet ana sayfaya alınacaktır.
Böyle bir dizinin ana sayfada olmaması bu site için - puandır.
Selam Arkadaslar;
Bu aksam yeni bölüm mü oynadi ? Merak ettim.. Hatirla Sevgili dizisinin kacinci bölümü oynadi bugun acaba?
Benim evimde Turk Televizyonu olmadigi icin bakamiyorum..Netten de takip edemedim..En son izledigim bolumde Yasemin; Ahmeti ve Nerimani otelde basbasa konusurken goruyordu orda bitmisti...
O bolumden sonra oynandimi dizi ?
sevgilerimle..
sevgili karamsar böyle detaylar küçük mutluluklar galiba :) umarım bu detayları paylaştıkça sizlere de o enerjiyi gönderebiliyoruzdur...
asiacım evet "o vakit" bu bölüm sıkça duyuldu... o vakit artık gün içinde istemsiz kullanırız :)
ben özellikle sahne geçişlerini çok beğeniyorum... necdetin yorganı atması, yaseminin telefonu kapayışıyla müziğin de bitmesi vs...
herkese iyi geceler diliyorum...
Yurinucum sanada iyi geceler.. her hafta!! CUMALARI DİZİYİ İZLERKEN YURİNU DA BU AKŞAM GELECEK DİYORUM HABERİN OLSUN..
VE Mademoiselleciğime mesajda gönderdim,mail ve ö.m. yolu ile.. hiç ses seda yok.. görenler..:img-yes: :img-wink: ö.m. atsınlarda.. gelsin haftadan haftaya bari şu yorumlara katılsın olmuyor ama böyle..
senaryo koçumuz neredesin???
Edacım yalnız şunuda söylemeliyim.. ekmek arabası gelirdi ve askerler den ekmek alınırdı, mesela.. ama sonra biz üç beş çocuk.. ekmek arabası gidince istop! falan oynardık.. gerçi şimdiki neslin bu gibi oyunlardanda haberi yok ama.. o ıssız sokakda bizler oynarken askerler müdahale etmezdi inan izin verirlerdi..:img-yes: böyle hoş anılarımda var.. bu arada anlatmak istedim yeri gelmişken..:img-yes:
bizimkisi köy olduğu için gerçi kasaba ağız alışkanlığı köy diyoruz ekmeği herkes evde yapardı şimdi burda mesela bazlama diyorlar..bide ikindiden sonrada herkes çarşıya kahvelere bide herkes silah teslim etme olayınıda hatırlıyorum kimi teslim etti kimi evden çıkarmış dışarda saklamışlar tabi bunları büyükler konuşurken duyuyoduk
şu çocuk oyunları valla şimdiki nesil ancak teknolojiyi biliyorlar başkadaa bişey bildikleri yok ne arkadaşlık ne dostluk nede oyun oynamayı biliyorlar erkek çocukların bildiği tek oyun futbol kızlar hiç bişey bilmiyor
bizimkisi köy olduğu için gerçi kasaba ağız alışkanlığı köy diyoruz ekmeği herkes evde yapardı şimdi burda mesela bazlama diyorlar..bide ikindiden sonrada herkes çarşıya kahvelere bide herkes silah teslim etme olayınıda hatırlıyorum kimi teslim etti kimi evden çıkarmış dışarda saklamışlar tabi bunları büyükler konuşurken duyuyoduk
şu çocuk oyunları valla şimdiki nesil ancak teknolojiyi biliyorlar başkadaa bişey bildikleri yok ne arkadaşlık ne dostluk nede oyun oynamayı biliyorlar erkek çocukların bildiği tek oyun futbol kızlar hiç bişey bilmiyor
Haklısın canım.. katılıyorum sana, Edacım bu arada senin için bir arkadaş.. nasıl hatırlıyorsun demiş darbe yıllarını!! ben ikimiz adınada cevap vereyim..(TABİİ 80 DARBESİNİ KAST EDİYORUZ BİZ) arkadaşım Edacım o yıllarda tahminen7 bende 8 yaşındaydık.. o yılları hatırlamamız neden bu kadar acayip geldi.. :img-wink:
yENİ NESİL İÇİN SÖYLEDİKLERİNEYSE TÜMÜYLE KATILIYORUM EDACIM:good:
Geçenlerde Aile eğitmenlerinden biri şöyle diyordu. Şimdiki çocuklara sen çok şanslısın demekle yanlış yapıyoruz. "Aslında öyle şanssızlar ki servisle gelip gidiyorlar, konuşacak yol arkadaşı yok, apartmanda yaşıyorlar, kapısında oynayacak bahçeleri yok" aslında onlar öylesine şanssız ki" Eda_07 yazdıkların aklıma birden bunları getirdi.
merak ettim arkadaşım sen kaç yaşındasın da 80 darbesini hatırlıyorsun??valla bizimkiler bile zor hatırlıyor..sokaga çıkma yasagını ve yiyecek bir şey bulamadıklarını biliyorum ben de o kadar..
bu bölümü ıhlamurlarla beraber izledim..ikisi de heyecanlıydı..hele necdetin rüyası çok ilginçti..:) biri bana son sahneyi anlatırsa sevinirim ayrıca..
ben 33 yaşındayım çocuk oldum için sadece askerleri hatırlıyorum zorlukları bilmiyorum işte çocukluktan hafızamda kalanlar bunlar
Sevgili Yuruni teşekkür ediyorum, elbetteki bu detaylar nerelerden nerelere alıp götürüyor. Detay değil belki ama bende en çok geçen bölümlerde Ahmet Yasemin'e telefon açıp sesini dinlediğinde çok duygulanıp dakikalarca ağladığımı hatırlıyorum. Neden? Küçük detaylar, geçmişe dair yaşanan küçük mutluluklar.
bu şiirsel sohbetin üstüne iyi gidecek galiba:) buyrun...
"KÜÇÜK MUTLULUKLAR
Küçük derelerdir büyük nehirleri oluşturan
Küçük mutluluklar, küçük, küçücük derelerdir
Büyük nehri ararken üzerinden atladığın
Arkana dönüp de bakmadığın
Küçük mutluluklar
Çıtır çıtır Kızılay simitidir, çayın yanında
Aniden radyoda karşına çıkan şarkı
Kar yağınca tatil olan okul
Başarılı bir rejimin birinci günü
Sokakta sevebildiğin kedi
Yürüyen güvercinin kafası
Tenekedeki fesleğen
Kurumuş çamaşırlar, bir kış ikindisi
Geri gelen elektrik
Babanın hikayeleri
Annenin yemeği
Tamir ettiğin alet
Yeşil tişörtün, yatarken giydiğin
Bir dostun başarısı, neler çektiğini bildiğin
Elini sımsıkı tutan minik el
Dudağında ıslık yürüdüğün yol
Birden çıktığın yolculuk
Sana açılan kapılar
Sana kapıyı açanlar
Hoş gelenler
Hoş buldukların
Yalnız kalabilmek - dilediğinde
Kavuşabilmek - özlediğinde
.
.
.
(Gerisini ve milyonlarca satırı boş bırakıyorum;
kendi küçük mutluluklarını yazman,
bundan da küçücük bir mutluluk duyman dileğiyle...)" * alıntıdır
"KÜÇÜK MUTLULUKLAR
Sana sulu gözlerle kocaman bir TEŞEKKÜR etmek istiyorum. Evet ağladım. Küçücük mutlulukları böylesine güzel bir alıntıyla bana tekrar yaşattığın için. Bir restoran yerine, küçük bir kafe'de çay içmeyi, 5 arkadaş yerine 1 tane dostum demeyi seven ve isteyen biri olarak. "Ama yine de arkasına dönüp keşke diyen biri olarak" Çok teşekkürler canım arkadaşım.
"KÜÇÜK MUTLULUKLAR
Küçük derelerdir büyük nehirleri oluşturan
Küçük mutluluklar, küçük, küçücük derelerdir
Büyük nehri ararken üzerinden atladığın
Arkana dönüp de bakmadığın
Küçük mutluluklar
Çıtır çıtır Kızılay simitidir, çayın yanında
Aniden radyoda karşına çıkan şarkı
Kar yağınca tatil olan okul
Başarılı bir rejimin birinci günü
Sokakta sevebildiğin kedi
Yürüyen güvercinin kafası
Tenekedeki fesleğen
Kurumuş çamaşırlar, bir kış ikindisi
Geri gelen elektrik
Babanın hikayeleri
Annenin yemeği
Tamir ettiğin alet
Yeşil tişörtün, yatarken giydiğin
Bir dostun başarısı, neler çektiğini bildiğin
Elini sımsıkı tutan minik el
Dudağında ıslık yürüdüğün yol
Birden çıktığın yolculuk
Sana açılan kapılar
Sana kapıyı açanlar
Hoş gelenler
Hoş buldukların
Yalnız kalabilmek - dilediğinde
Kavuşabilmek - özlediğinde
.
.
.
(Gerisini ve milyonlarca satırı boş bırakıyorum;
YURİNUCUM ŞANARİSTLİĞİNİ GÖSTERMİŞSİN... BU HOŞ SATIRLARI TAŞIMIŞSIN:img-yes: SEN ARACI OLDUN YA BU SATIRLARI ÖYLE OKUDUK.. O YÜZDEN TEŞEKKÜRLER..:img-yes:
YURİNUCUM ŞANARİSTLİĞİNİ GÖSTERMİŞSİN... BU HOŞ SATIRLARI TAŞIMIŞSIN:img-yes: SEN ARACI OLDUN YA BU SATIRLARI ÖYLE OKUDUK.. O YÜZDEN TEŞEKKÜRLER..:img-yes:
Asiacım ben çok duygulandım gerçekten. Geçen dönem KK bu dönemde HS bu forumda bize ne kadar güzel dostluklar, ne kadar güzel bilgiler kazandırıyor. Kendi adıma böylesine güzel bir diziyi izleyip, sizler gibi dostlar edindiğim için çok mutlu oluyorum.
Haklısın canım.. katılıyorum sana, Edacım bu arada senin için bir arkadaş.. nasıl hatırlıyorsun demiş darbe yıllarını!! ben ikimiz adınada cevap vereyim..(TABİİ 80 DARBESİNİ KAST EDİYORUZ BİZ) arkadaşım Edacım o yıllarda tahminen7 bende 8 yaşındaydık.. o yılları hatırlamamız neden bu kadar acayip geldi.. :img-wink:
yENİ NESİL İÇİN SÖYLEDİKLERİNEYSE TÜMÜYLE KATILIYORUM EDACIM:good:
evet 73 doğumlu olduğumuz için 7 yaşındaydık ben çocukluk o mahsum dönemimize yani çocukluk dair her şeyi hatırlıyorum ya şimdi dün ne yediğimi hatırlamıyorum
benle kardeşim bazen oturuyoruz o günlerimizi hatırlıyoruz ne güzeldi koca bi mahalle düşün her evde bir yaşıtımız mutlaka vardı mesela 10 evmi vardı ontanede yaşıtımız vardı oyun dan fırsat bulupta yemek yemiyoduk kışın kayardık kartopu oynardık kardaan adam yapardık kardan adam yaparken deli kanlı abilerimizde yardım ederdi gece çok korkan olmuştu kardan adam birden karşılaşınca beyazlı beyazlı hayalet gibi olurdu ooooooff oooff gene bana efkar bastı
bu mesajına her kelimesine katılıyorum
Sağol Eda'cım. Belki bizler çocukluğumuzu düzgün yaşadığımız için küçük detaylar bizi mutlu edebiliyor. Şimdiki çocuklar ve gençler gibi hep bana, en büyük bana demeden.
Bu dizi çok güzel ya. İzlemeye doyamıyorum. Birtek geç başlaması ve reklamları bezdiriyor o okadar. Artık atv'den nefret eder oldum bu yüzden. Bide 80 ihtilalini hatırlayan arkadaşlar anılarını paylaşmışlar bizlerle. Çok hoşuma gitti. Bizleri türkiye cumhuriyeti tarihinden haberdar ettikleri için teşekkürler hepsine. Benim bu diziyi sevme nedenlerimden biri aileminde izleyip evet şu şöyleydi buda böyle demeleri. Kendi anılarını anlatmaları. Mesela babamlarada öyle filmler izlettirilmiş okulda. Annemde radyoda devamlı o marşlar çalınırdı dedi. Sonra Adnan Menderes'in konuşmalarını tartıştık bir süre. Ve mahkemelerdeki suçlamaları. Bu dizi iyiki var. Bize anlatılmayan sır gibi saklanan tarihimizi biraz olsun aydınlatıyor bu güzel aşk eşliğinde. Umarım düşünüldüğü gibi uzun soluklu olur. Atv'ye bir kurban daha vermeyiz. Herkese iyi geceler. Küçük mutluluklar :)
Sağol Eda'cım. Belki bizler çocukluğumuzu düzgün yaşadığımız için küçük detaylar bizi mutlu edebiliyor. Şimdiki çocuklar ve gençler gibi hep bana, en büyük bana demeden.
evet hep bana demediğimiz için burda bazıları insanı aptal yerine koyuyolar oysaki paylaşmayı seviyorum hep bana diyen sadece gençler değilki arkadşlığı dostluğu komşuluğu bilmeyen insanlar da hep böleler
evet hep bana demediğimiz için burda bazıları insanı aptal yerine koyuyolar oysaki paylaşmayı seviyorum hep bana diyen sadece gençler değilki arkadşlığı dostluğu komşuluğu bilmeyen insanlar da hep böleler
Sevgili Eda; Seni yeni tanıyorum forumuda açıkçası okurum ama çok yazmam. Beni forumda birkaç arkadaş iyi bilir o kadar. Mesela bu gün çok güzel konular konuşuldu sende kafana yatan, seni geliştirecek konulara mesajlar at. Diğer olumsuzlukları kaile alma bence. İnan o zaman çok daha rahat edersin. Maalesef devrimizde arkadaşlık, dostluk, sevgi ve aşk kavramları öylesine baside indirgendi ki. Gerçek anlamda bunları bulduğunda sakın elinden kaçırma.
Sevgili Yurinu'nun Alıntısın'daki gibi Mutlu olmasını bilen "Herkese Küçük Mutluluklar" ve iyi geceler.
Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin...
Ben dostun kokusunu uzak diyarlardan alırım ve onun gülüşünü nerde olsa tanırım. Ne mesafaler mesafedir dostunla ne de ayrılıklar hüzünlü...
Yardım etmek mi istiyorsun? O zaman dinle; yaşama sevinci getir bana çokça olsun çabuk tükenmeyenlerinden. İhtiyacım var bu ara unutmak üzereyim mutluluğu, unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinliğini, hadi durma öyle hatıralarımı canlandır, iyi olanları?
Bizi birbirimize bağlayan ve buralara kadar uzanmamızı sağlayan eski dostları anarak birde resim seçtim.. sevgilerimle..:icon_sorr :icon_sorr
http://img102.imageshack.us/img102/695/kk1263tlbi6.jpg
Karamsarcım fazlaca duygusal olduğumuz bu gecede.. bu dostluk sözleri sana ve senin nezdinde tüm burada bulunan dostlara gelsin.. bende öyle oldum ne olacak şimdi??:icon_sorr :icon_sorr
sevgili karamsar , asia ve eda_07... asıl ben teşekkür ederim bu güzel düşünceleri paylaştığınız için... asude pastanesinin pastalarından küçük mutlulukları bulduk :) bu arada eklediğim şiir "düşhekimi"ne ait... iyi geceler...
Asiacım gece gece hiç iyi olmadı bu sanıyorum bilgisayar başında sabahlayacağız sulu gözler, çekilen burunlarla.
Canım öyle olacak galiba..:icon_sorr Yurinucuğuma tekrar iyi geceler dilerken.. Edacım biz hatırladığımız anılarımızı!! konu ile bağlantılı oldukça!! yine anlatırız!!!:img-wink: :img-wink:
Prazzl malesef diziyi izlemiyor ama bu gece konuştum.. Karamsarcım selamını iletirim..:img-wink: :img-yes:
Neden izlemediğini bilmiyorum ama onu özledim. HS içinde çok güzel yorumlar yapardı. Edacım 80 ihtilali ile ilgili bir anı daha. ihtilalin olduğu gün sabah 7'de komşular bizim bahçeye çay içmeye geldiler. Herkes radyodan haberi dinliyor. Fırından çıkan sıcak ekmek kokusu birden şu an burnuma geldi.
Neden izlemediğini bilmiyorum ama onu özledim. HS içinde çok güzel yorumlar yapardı. Edacım 80 ihtilali ile ilgili bir anı daha. ihtilalin olduğu gün sabah 7'de komşular bizim bahçeye çay içmeye geldiler. Herkes radyodan haberi dinliyor. Fırından çıkan sıcak ekmek kokusu birden şu an burnuma geldi.
bende o kadar ayrıntı yok malesef sıcak ekmek dedin benimde buruma kokusu geldi acayip acıkışım ondan olabilir akşam yemeğinide rken yedik bu saate kadar pc başında oturduk normaldir
bu bölümü çok beğendim...çok etkileyiciydi...
en çok Necdet'in rüyasını beğendim...çekim açısından yani...silahı gösterip...Necdet'in yüzünü yakın çekime alıp...arabanın sesi...Ahmet ve Yasemini izlemesi...herşey o kadar güzel yaptılar ki...hayran kaldım...Necdet o yüz ifadelerinden tüm duyguları yansıyordu...harika...
sonrada Teo ile konuşmasında ben rüyamde cinayet işliyordum demez mi...
cafedeyken Aylaya çok üzüldüm...Yasemine sinir oldum orda...fırsatçı...kendini ne zannediyor...
mahkeme sahneleri de çok güzeldi...
birde bölüm sonu...mutlu mesut bitti...Engin Şenkan'ı tebrik etmek istiyorum...valla mükemmel bir performans orda...
yarını ve ratingleri çok merak ediyorum...ne güzel olurdu...Sıladan sonra 2. olsa...
masum_leydi 13-01-07, 07:57 oyunculuk acısından yakaladığım daha izlenebilir kılan gösteri gayet zevk vericiydi bakışları oturuşları konuşmaları hikayedeki krem şantiyi bozmadan aynı güzel tatda ilermesi daha lezetli ve izlenesi kıldı hikayesiyle zaten apayrı bir tad hatırla sevgili daha doğal ve daha içten bi okadar insanın bam teline dokunturucak lugatında söylenen yerleri olan sevinçten dört köşe eden aşkı daha iç çekerek gördüğümüz tablolarla insanın içini ısıtıyor zaten keyif veren ender kaliteli tabir etğimiz dizilerden
makeme sahnleri bi okadar gerçekçi bi okadar usatlıkla yapılmazdı herhalde .
yasemin ahmet mevsuna gelince ahmetin büyüyorsun kelimesi pek hoşuma gitti gerçekten büyüyor yasemin ki ilerdeki yıllar onu daha çok olgunluğa eriştiricek onu en büyük büyümekteki bi çicek gibi suluyanda aşk acısı olucak bi anne olucak bir eş olucak varsayalına göre ahmetle yasemin çiftini ekranda izlemekten keyif alıyorum yasemin ahmete göre saf tecrübesiz ve o yaşların getiridiği şımarıklık tabir ettğimiz içi içine sığmama olayı yıllarca bi aşkın peşinde hayal etmiş ve kimi büyüklrin bile aşkı kelimlerle zar zor tacrübe ettğini yasemin gibi ufacık kız aşkı ağır bi tecrübeyle günlüğe dökmüştür ahmet bile kendini bu kadar anlayamamış yasemin deki yazılarda kendini bulmuş aşka aşık olmuş yasemine aşık olmuştur bu çok özel bişiy olarak başlı başına bi izleme sebebi zaten
necdete gelince seviyorum onu belki çaresizlği tarafından pes etmemsinden kendinec oda zararsız kendinden korktuğu an kaçacak kadarda hem akıllı kararlı
ama ayla için aynı şeyi deklare edemiycem karekteri görünüşü duruşu herşeyi insanın içini buz ediyo sert bir kız birini canı yandığı zamn can acıtıcak kadarda karralı bi kızımız bakılırsa ama izlemek bile beni rahatsız ediyor zaten en başında içime gelen önyargı yüzünden kanal bile değiştrmeme nerdeyse sebebiyet vercek olan kişi açıkcası yaşadığı aşk bile bana samimiyetsiz kalıp gibi geliyor ben bile kahve olayında yasemin iyii dayandı ben başından aşağı dökerdim kelimesini sarf etmiş bir anda bakışları rahatsız edici ve küstah ve nedendir yaptı bilinmezi içindesiniz bu sizi sinir edicek apayrı bi olay .
kısacası ayla ile ahmeti göremeye yan yana gelmelerine bile dayanamam dayanamıyorum istemiyorum
ahmete kesinlikle aylanın uygun olduğunu düşünemiyorum çokk zıtlar asla ahmette aylada mutlu olamaz bu birliktellikten hele ahmet bu birlikteelik onu hiç bizr zamn dooyurup mutlu etmiycek .ahmet içinde ayrı bi çocuk yaseminle kendini buluyo en önemlisi herşeyi onla paylaşmasını seviyoonun yanında mutlu ve huzurlu onsuz bi kere olamıyo
aylada mutlu olucak mı pek tabi gelen yanıt hayır ayla ahmete göre ketum ve soğuk paylaşımcı bile değil düşüncesindeki ağır bi düşünce hakim bende
yasemin ahmete göre tecrübesiz saf bi çocuk olabilir ama ayla olgun tecrübeli bi kız olabilir ama
zaten ahmet yaseminin bu yönüne aşık olmadımı zaten yıllardır bekledği özeldği bu değilmiydi michele karekter ve görüş olarak ona beyinen uygundu ama
yasemin kalbinin istedği şeydi zaten ahmet böyle bi birliktelikten mutlu olamyıp bırakmadımı michelleyi görünen gelecek tablosu ortadaydı zaten ayla olan geleceğide belli şunu biliyoruzki. ahmetin mutlu olup istediği kişi kendine uygun bulduğu kişi yasemin .aylada michlede siz karekter olarak uygun buluyorsunuz ama ahmet bu ilşkilerden doyum alamıyor bi defa .
saygılar ..
dün bu dizinin ne kadar kaliteli olduğunu bir kez daha anladım.resmen hayran kaldım özellikle mahkeme sahnelerine.en heyecanlandığım sahnelerde onlardı zaten.dekor müthişti ve çok gerçekçiydi.bu bölümde beren biraz daha iyi göründü gözüme.ama yine de hala sevemedim. :icon_whis okulda gösterilen film çok sinirimi bozdu.bu yaptıkları çok kötü bişeydi.küçücük çocuklara bunu izletmenin anlamı ne?defne ışıka çok destek oldu.elini tutması çok hoşuma gitti.selmada da bi gelişme var.nezahata sarılmasında bi çıkarı yokmuş.:) mehmet sonunda gazetede işe başladı.buna çok sevindim.sonunda istediğim oldu.:happy0064 sevimle birlikte çok şekerlerdi.yerim onları. :img-blush necdet bi an ahmeti vuracak sandım.çok korktum.neyse ki rüyaymış.uyandığında çalan şarkı çok hoştu.umarım biri onu çekmiştir.:img-wink: evet ayla bu bölüm çok sinirdi.çay dökme olayında da yasemin haklıymış.:icon_whis ama ne yapsın kıskançlık yaptırıyor bunları.:icon_whis
iReMJeLiBoN 13-01-07, 08:12 ben anneme sordum:D Bu 5 kişi 4 odada kalan birde Adnan Menderes aralarından sadece biri öldürülüyormuş,o da Adnan Menderes.. ben izleyemedim bu bölümü:( Kablolu yoktu..
söylememe gerek yok ben bu bölüme de bayıldım . valla nasıl başladı nasıl bitti anlamadım zaman çok çabuk geçti.bu bölümde ışığa çok üzüldüm ordakiler mutlaka ışığın babasınında orda olduğunu biliyolardır buna rağmen böyle davranmaları çok acımasızcaydı.
yasemini cafede kerimana söyledikleride çok iyiydi fena payladı kadını bence hakketti.aylayada sinir oldum ne kompleksli insan öyle.. bu bölümün en can alıcı yeride mahkeme sahneleriydi.... yani bütünüyle çok güzel bi bölümdü. yaseminle ahmet yine biraz abarttılar ama olsun yazık bunlar son mutlu günleri:icon_sorr :icon_sorr
Ahmet ve Yasemin arasındaki o devamlı bir mucuk mucuk, sarılma, koklaşma sahnelerini uzatmasalar çok güzel bir dizi olacak. Bu bölüm gerçekten hem duygusal hem de tarihi anlamda uyumlu bir bölümdü. En beğendiğim yanı ise tarafsızlığa dikkat edilmesi. İlk bölümlerde DP'nin yaptıkları ve şimdi Vatan Cephesinin yaptıkları çok dengeliydi.
Menderes'in konuşmasının abartılı kibarlığı ama aynı zamanda görülen davanın abukluğu (köpek maması, bebek maması...) çok iyi verilmişti. Yani bu dönem yaşanmış bitmiş. Biz tarihten dersler alarak ilerlemeliyiz. Yanlışlık ya da doğruluğu biraz da biz kendi oturduğumuz koltuklarımızdan ve devrimizden yargılamak çok zor. Kötü tarafları DP'nin gayet laubali bir şekilde ülkeyi yönetmesi ve bu yönetime darbeyle son verilmesi ve tabii ki idam...
Beren Saat'in ağlaması konusunda bir oyuncu koçuna çok ihtiyacı var bence.. Dediğim gibi ne olur şu koklaşma sahnelerini uzatmasınlar.. Nejdet'in rüyasında bile çok fazlaydı.. rüya olduğunu bilmeden seyrettiğimde "artık bu kadarı da fazla" dedim.
O dönemde böyle oluyor mu yahu dedim. Babam "o dönemi sen ne zannediyorsun. Herkes çok moderndi. Hele İstanbul şimdiki halinden daha iyiydi. Şimdiki gibi abartıya varan kız erkek ilişkileri yoktu ama gene de insanlar rahatça yollarda yürüyorlardı." dedi.. Aslında benim annemlerin bile resimleri var.. Normal ev kadınları ama öyle modern elbiseler, saçlar yapılı falan.. tiyatro sinema, anıları.. o dönemler daha batılıymışız..
bu dizi gerçekten harika.uzun zaman sonra buraya yazmam gerektiğini hatırlattı bana.kurgusu karekterleri zaman tasvirleri ve konusu ile harika seçilmiş.yassı ada zamanlarını yazılı ve görsel basından ve de kitaplardan takip etmiş biri olarak o zamanlari işleyen diziler içimi ürpertiyo gerçekten.çemberimde gül oyada da aynı şey olmuştu.belki de bişeylerin sonunu bilmek insanı içini kemiren.yasemin in gerçek ismini bilmesem de sempatikliği tartışılmaz.engin şenkan ve lale mansur da bi harikalr.sayamasam da herkes çok iyi rol yapıyo.abuk sabuk zenginlerin hayatlarını anlatan bi yerde kral bi yerde ağa bi yerde kasıntı tipleri izlemekten bu diziler bizden ve daha gerçek..şarkısı da insanın ruhunu tırmalıyo gerçekten.solisti ve sözleri dün öyle bi anda başladı ki son sahnede..içim eridi..
ha birde ahmet ve yasemin sağda solda ortada fazla öpüşmüyolar mı:) yani o dönem bu dönemden daha mı rahat mış anlamadım..ama bunlar da olmasa dizi aşk modundan çıkar sadece siyasi gibi algılaabilirdi..ne şiş yansın ne kebap hesabı çok iyi kurgulanmış senaryo...
yine çook güzel bir bölümdü mahkeme sahneleri güzel ama çok kısa geldiler bana
birde gittikçe şu aylaya daha bir sinir oluyorum
bu kadar gıcık olmayı nasıl becerebiliyor:img-polic
valla bi arkadaşım bana bunlar çok abartıyor.bıktım artık onların öpüşmelerinden.böyle devam ederlerse izlemeyi bırakırım dedi.bende aman ne yapacaksın onları.sen diğer olaylara bak dedim ve bu fikrini değiştirdim.nasılım? :) kesinlikle şu sahnelerin bi çaresine bakmaları gerekiyor.;)
ayla nın görüntüsü ve tavırları gıcık olmaya aday.önceki oynadığı dizilerde de öleydi geröek hayatta ölemidir bilmem ama bence gıcık rolünü her dizide ayrı güzellikte yapıyo..:)
evet her ne kadar yasemini sevmesemde bunu yapmakta haklıydı. ;) ayla abarttı çünkü.ben olsam saçını başını yolardım onun. :)
Bence Yasemin ve Ahmet sahneleri disinsa her sey mukemmel :good: bir kere bu Ahmet'in isi gucu falan yok mu? Bu karekter iyicene gozumden dusmeye basladi, Sevket beyle nasil konusmaya karar verdi sastim yani... Yasemin'i zaten begenmedim olgun falan bir davranisini da gormedim nedense, konusmak ve yapmak sanirim farkli eylemler en azinda benim icin boyle... Ahmet'in de buyuyorsun demesi sadece ozel paylasimlari icin soylenmisti bence, valla kati olmak istemem ama bu boyle, ayrica adada ki Ahmet bir oper sonra Yasemin artik saymaya basladim kim onde diye 3-2 veya daha fazla Ahmet opucukleri siraliyor... Bunun disinda butun sahneler mukemmel...
Mahkeme sahnelerinde ki emek, oyunculuk her sey gayet yerinde islenmis...
Necdet'in gidip gelme ruh halini de bence cok guzel canladirmis, kabus falan ama ben Yasemin ve Ahmet sahnelerinde kriz gecirdim kisacasi... Necdet karekterine fazla yuklenmisim ya kendimden utandim :img-blush bence genc oyunculardan en performans onun :good:
Isik ve Defne sahneleri kalbimi burktu,icime oturdu valla anlatamiyorum cok duygusal ve icime isledi...
Bir de anlamadigim Nezahat hanim iki ev satti alip alabilecegi yine ayni buyuklukte tek ev oldu onca para nerde, hem onlarin evi vardi zaten neden oturduklari evi sattilar...
ah o muzikler, melodilerin yerinde calmasi yok mu, cok guzeldi kullaklarimin pasi gitti, emege gecenlere tesekkur ederim :good:
Bu bolum Ahmet ve Yasemin disinda bence cok cok guzeldi :good:
Ayla'yi unutmusum himayeme aliyorum onu :img-hyste aglamasi bence cok dokunakliydi bence Ahmet'le iyi bir izdivac yapar... Ayla yirtigi resimi de pasa pasa yapistirmayi bildi aferim...
evet ahmet&yasemin dışında her şey süperdi. ;) evi satmalarının nedeni herhalde daha küçük bi ev alıp artan parayla geçinmek olabilir.;)
evet ahmet&yasemin dışında her şey süperdi. ;) evi satmalarının nedeni herhalde daha küçük bi ev alıp artan parayla geçinmek olabilir.;)
Olabilir tabii de aldiklari ev gene iki katli,bahceli cayirli cimenli o bakimdan ben sasirdim anlik haa orda Ahmet'in islik calisi vardi da bana gene sempatik gelmedi :img-hyste ne yapsa yaranamayacak bana galba... Yasemin nerde Ahmet orda butun olay bu...
ama sonuçta diğer ev kadar konforlu değil.artmıştır canım paraları. :)
ben ahmetin yerinde olsam ben de yaseminin olduğu yerde olurdum:)
valla ben ahmetin yerinde olsam yasemini gördüğüm an direkt tabanları yağlarım.nihaha :img-hyste
özgenuroğlu 13-01-07, 09:36 valla herkez necdetin rüyasının çok gerçekçi olduğu konusunda hem fikir heralde çünkü ahmetle yasemin her zamanki gibi her yerde öpüşüp koklaşıyorlardı ki buda her zman olan bişey:img-hyste çocuğun rüyalarına girmiş...
neyse ben son sahneyi çok beğendm...bi an rıza naptın sen dedim?
gerçi adnan menderesle birlikte 4 kişi daha asılıyor ama inşallah rıza eğildir demk geliyor içimden...
ben ahmetin yerinde olsam ben de yaseminin olduğu yerde olurdum:)
Tabii de abartiyorlar burda, isini falan gorseydik daha bir memnun olacaktim, ise yaramayan biri gibi gelemeye basladi bana... bkz: Necdet kalkti burs bille verdi :img-hyste 24saat pastaneden cikmiyor, peki Ahmet nerde Yasemin'in yaninda, eger isi falan yoksa da billelim ona gore seyredelim, birinden duymuslugum var avukat diye :img-hyste ama icrat nerde!?
sarp_manyagi 13-01-07, 09:41 valla o nejdetin rüyaını gerçek sandım ya korkudan öbür tarafa gidiodum neredeyse
işi para yemektir belki kıyıda köşede gömüsü vardır..ne bileyim yani çok kasvetli duruyo ama fos da olabilir..
evet bende avukat diye biliyorum ama hiç işini yaptığını görmedim.bu formaliteden bi avukatlık herhalde... :)
dizi her geçen hafta biraz daha heyecanlı ve duygusal oluyor.
-Ahmet-Yasemin öpüşme sahneleri gerçekten artı sıkmaya başladı.sürekli yanak yanağa içime sıkıntı geldi.en sonunda beklenen oldu.artık Yasemin'in 9 ay 10 gününü saymaya başlayabiliriz.
-en çok içimi burkan sahne Işık'ın okuldaki filmde babasını görmesiydi.2 arkadaş nasılda dostluk dersi veriyorlar her hafta babalarına inat.babalarının kaybettiği dostluk 2 küçük kızda yaşıyor(Ahmet ve Yasemin de ise aşk olarak)
-Ahmet'in annesine ise sinir oluyorum.anlamadığım kızların arkadaşlığı kabul görürken A-Y aşkı niye tepki görüyor?
-Dayı ile halanın da aşkı yakındır.birbirlerine çok yakışıyorlar.
-duruşma sahnesini söylemeye gerek yok muhteşemdi.
diziyi söylendiği gibi 2-3 sezon izleyebilirsek Deniz-Işık-Defne üçgenini de çok merak ediyorum.
valla herkez necdetin rüyasının çok gerçekçi olduğu konusunda hem fikir heralde çünkü ahmetle yasemin her zamanki gibi her yerde öpüşüp koklaşıyorlardı ki buda her zman olan bişey:img-hyste çocuğun rüyalarına girmiş...
neyse ben son sahneyi çok beğendm...bi an rıza naptın sen dedim?
gerçi adnan menderesle birlikte 4 kişi daha asılıyor ama inşallah rıza eğildir demk geliyor içimden...
Başları çok gerçekçiydi rüyanın ancak sonuna doğru arabanın ardından Yasemin'e sarılması,bir evin kapısında kendinden geçmiş bir şekilde öpüşme görünce dedim 60'lar da bu kadar orta yerde yapamazsın bunu en azından kendi ahlakın izin vermez sonra Necdet silahı kaldırdığında filan bu rüya değilse bende neyim dedim rüya çıktı.Başında gerçek sandım cidden ama :)
Ondan sonra Necdet'in silahı götürüp teslim edişinde Okan süper oynadı gerçekten.İçindeki şeytanın (Teo'ya böyle demişti) ortaya çıkmasından korkuşunu hissettim.Hele demek ki ben içten içe Ahmet'in ölmesini istiyorum deyişi:img-hyste Bir insan bir rüyadan bu kadar etkilenebilir herhalde :)
yani o rüyanın gerçek olduğunu nasıl düşündünüz hayret ettim.ahmet ile yasemini görene kadar aklından kötü fikri geçirdiği zamanaka dara evet gerçekçiydi ama ne zaman onları gördü arabadan indi.o kadar belli oldu ki:):)okan yalabığın başarısı ile ilgili herhalde:):)
dün dizi güzeldi.şimdiye kadar ki güzel bölümlerden biriydi.özellikle darbe sahneleri.en etkilyeci yerse kuşkusuz rıza beyin konuşması ve defne ile ışığın okul görüntüleri.
sevim ile mehmet olcakken bence lale ile teo'yı da halledelim.çok şekerler ikisi de:)
sarp_manyagi 13-01-07, 09:53 yasemin hamile kalabilir bu da bnm kalpten gitmeme sebep olabilir bir de ışıka çok üzüldüm böle içim burkuldu ya nasıldı adi biri bir de öğretmen olcak ya yazık insan öğrencisinin psikolojisini düşünür dimi
yani o rüyanın gerçek olduğunu nasıl düşündünüz hayret ettim.ahmet ile yasemini görene kadar aklından kötü fikri geçirdiği zamanaka dara evet gerçekçiydi ama ne zaman onları gördü arabadan indi.o kadar belli oldu ki:):)okan yalabığın başarısı ile ilgili herhalde:):)
Valla Ozge bende ciddi ciddi gercek sandim ve ruya oldugunu anlamam ancak Necdet'in uyanmasi ile oldu :img-hyste nedeni de cok basit cunku ben o arada Yasemin ve Ahmet'e dersler veriyordum :img-hyste ama dinleyen yok goruldugu uzere...
evet teonun lale dükkandan çıkarken arkasından ona bi bakışı vardı.çok şeker duruyordu.gözlerinin içi gülüyordu. :)
dünkü silah sahnesini birden gerçek sandım olur mu olur senaristlere akıl ermez
nejdet yattaktan fırlayınca rahatladıp
ama nejdetin teo kırması kötü oldu
evet teonun lale dükkandan çıkarken arkasından ona bi bakışı vardı.çok şeker duruyordu.gözlerinin içi gülüyordu. :)
canim bir ask bu diziye yeter oyle ki Teo ve Lale'ye sira gelene kadar sen dusun Yasemin ve Ahmet her seyi tuketmis olurlar... Onun icindir ki Teo ve Lale aski daha guzel ve korunakli islensin butun dilegim...
O vakit is basina :img-hyste
teo nun zaten gözlerinin içi hep gülüyor yaseminede lale yede ama lale başka :)
junior ahmet in adını bari ada koysunlar süper olur
herkes ada yasemini ada yasemini diye diye bi hal oldu
hiç olmazsa uyum yapmış olurlar
hehe..kale abla nasıl ders veriyordun sen onblkata.günümüzden 60'lara zor olmuyor mu ablacım?
neyse şimdi billurun mesajını okudum boş yere yazmışım ben.billurcum çok güzel özetlemiş.okan yalabık süper gerçekten:):)(tutun beni özge,merhem nerdesiniz):img-hyste
yok canım ben farkettim laleye bi başka baktı. :) aman bana ne ahmet&yaseminden.peh! :) onlar versinler sıralarını başkalarına.önemli değil onlarınki.hehe :)
teo nun zaten gözlerinin içi hep gülüyor yaseminede lale yede ama lale başka :)
Bence de busecim aslında ben de ilk başta teo da heralde lale yi seviyo demiştim ama bi baktım o herkese böyle yani öyle mi değil mi kestirmek zor laleye öyle baktı ardından müşteri geldi yüzündeki o ifade gözleri falan hiç değişmedi
meltem-cmbl 13-01-07, 09:59 ancak bugün giridm nete
dünkü bölüm harika bir bölümdüü çok beğendimm ahmet ve yasemin harikalardıı küçük ahmet ve yaszemin yolda sanırsam:)
şu necdetin rüyası bana çok gerçkeçi geldii yaparmı yapar ama şimdi olmaz çünkü şu an buna hakkı yok çünküyasemin ona ümit faln vermedii bişeyde yapmadı ama evlenicek falan diyosunuz ya sonradan ahmet falan gelir ahmetii öldrümeye kalkabilir necdet(olurmu olur tıpkı ask oyunu):) şu ışığa okulda gösterdikleri videoo çok acıklıydı yya kız nasıl perişan oldu orda çok duygulandım ağladım valla amhkeme sahnesiide harikaydıı
son sanhede çok duygusal ve çok güseldii...
fundapehlivan 13-01-07, 10:00 ha birde ahmet ve yasemin sağda solda ortada fazla öpüşmüyolar mı:) yani o dönem bu dönemden daha mı rahat mış anlamadım..ama bunlar da olmasa dizi aşk modundan çıkar sadece siyasi gibi algılaabilirdi..ne şiş yansın ne kebap hesabı çok iyi kurgulanmış senaryo...
Ben necdetin rüyasında yok artık dedim ama neyse rüya çıkınca rahatladım, yine bir mantığa oturtmuşlar dedim... Neydi kapı önünde ki haller, filan... Tabii necdetin kabusu bu normal yani...
çocukları arasındaki dostluk ve dayanışma sonunda Ahmet in annesinin bile aklını başına getirdi taa en baştan yapması gereken şeyi yaptı sonunda Yasemin in annesinin yanına gitti
selmanın ışıkı eve davet etmeside iyi oldu.bu kadın akıllandı kanımca. :)
zavallı necdet ya..ama aylaya harbi sinir oldum dün..tamam kıskan haklısın.birini sevince ister istemez kıskanırsın da aylanınki kıskançlıktan cadılığa dönüştü.
sarp_manyagi 13-01-07, 10:05 zavallı necdet ya..ama aylaya harbi sinir oldum dün..tamam kıskan haklısın.birini sevince ister istemez kıskanırsın da aylanınki kıskançlıktan cadılığa dönüştü.
ayy evt ya yok tabak pismiş o tabağı alıp snn kafanda kıracam he dayak istiyor yani ama allahtan gerçek hayyatta böyle şeyler yok birde ahmet habie öpüyor ya yasemini offf offff bir kederleniyorum ki sormayın ya habire öpüyor
fundapehlivan 13-01-07, 10:05 zavallı necdet ya..ama aylaya harbi sinir oldum dün..tamam kıskan haklısın.birini sevince ister istemez kıskanırsın da aylanınki kıskançlıktan cadılığa dönüştü.
Ama sen taraflısın şimdi... Aylaya sinir oldun da kızcağız aslında bir şey yapmadı. Çayı tabağına döktüğünü söyledi, yani sinirdi kabul ama o resim yırtışından ve geri yapıştırışından sonra bana normal geldi. Yaptığı abartı değildi. Asıl Necdete sinir olmalısın çünkü onun yaptığı abartıydı geçen hafta hatırlıyorsan... Valla ben aylayı antipatik bulsam da üzüldüm haline...
valla bende üzüldüm aylaya. :( üzüntüsünden ne yapacağını şaşırdı kız.hele adada onları birlikte görmesi çok fenaydı.
fundapehlivan 13-01-07, 10:14 sende bu bölüm baya bi sevindin sevim mehmet derken hehe
Ya inşallah aralarında bir şeyler olur. Dün zaten onları seyrederken anneme şunları bir everemedik gitti dedim:img-hyste
Baksanıza mehmetin güvendiğim bir arkadaşa gideceğim demişti ya o arkadaş sevimmiş... Gerçi biliyordum ama... Yalnız iş isterken baya bir zorlandı neyse ki sevim hemen anladı da... İyice zorlanmadı Mehmet...
sende bu bölüm baya bi sevindin sevim mehmet derken hehe
evet sevindim busecim.çok mu belli ettim?hehe :) bende o arkadaşın sevim olduğunu hemen anladım zaten. :img-blush haklısın mehmet çok zorlandı iş isterken.elini nereye koyacağını bilemedi.tabi sevim ince fikirlidir,hemen anladı.hehe :) :img-blush
evet sevindim busecim.çok mu belli ettim?hehe :) bende o arkadaşın sevim olduğunu hemen anladım zaten. :img-blush haklısın mehmet çok zorlandı iş isterken.elini nereye koyacağını bilemedi.tabi sevim ince fikirlidir,hemen anladı.hehe :) :img-blush
sorma arada pot kırdı koltuğun koluna vurdu elini filan ama zor olur ya resmen boşu boşuna binbaşılıktan emekli ol buda yapılır mı
iyi de canım tabağa çay döküldü tamam dökülebilir.insanlık hali.denge diye bir fizik kuralı var.ama değiştirirsin olur.üstüne mimikleri garip.
bu arada evet taraflıyım necdet en beğendiğim karakter çünkü.hani olur ya bir karakter sinirdir diğerlerine batan tarafları vardır ama batmaz(sen bilirsin küçük kıyamet zeki mesela)necdet de öyle.
olsun bu sayede gazetede çalışmaya başladı.:img-blush hem ankaraya gidip gelmesi zor oluyordu.:img-wink: ben memnunum valla.:happy0064
fundapehlivan 13-01-07, 10:22 Mehmetin hemen evden ayrılmak istemesi yanlış bence... Yani ev tutacağım filan dedi ya... otursana işte ablanla... Tam sana ihtiyacı olduğu zaman, hem manevi hem maddi destek olursun... gerçi en alt seviyeden başladı o maddi pek yardım edemez herhalde ama olsun... A doğruya emekli maaşı da var...
Ay ben burada adamın maaşını hesaplıyorum ya:img-hyste
neyse kırsın dizini otursun ablasının yanında:img-hyste
fundapehlivan 13-01-07, 10:24 iyi de canım tabağa çay döküldü tamam dökülebilir.insanlık hali.denge diye bir fizik kuralı var.ama değiştirirsin olur.üstüne mimikleri garip.
bu arada evet taraflıyım necdet en beğendiğim karakter çünkü.hani olur ya bir karakter sinirdir diğerlerine batan tarafları vardır ama batmaz(sen bilirsin küçük kıyamet zeki mesela)necdet de öyle.
Haklısın... İşin içine ahmet girince ben de taraflı oluyorum, itiraf etmek gerekirse:img-blush
Ama o çay dökülmeseydi de ayla bir şey bulacaktı, hatta tabağında kirli olduğunu söylemişti:img-wink: Amaç sadece Yasemini küçük düşürmekti diyeceğim ama amaç bile değildi bence o...Kızcağız ne yaptığını bilmiyordu orada...
Bir de ahmet nasıl pastaneye telefon edebildi orası da ilginçti... ben olsam necdetin yerine asla telefon etmem.... Bir de sesini değiştirmiş:img-hyste
dünkü mahkeme sahnesinde engin şenkan bi yana onunla konuşan hakim de çok suratszdı yani iyi yansıtmış rolünü..ama o mahkeme sahnesi daha çok yer eder akıllarımıza..engin şenkan ın son sahnede lale mansura bakışı kzlarına sarılışı yok mu..yedi bitrdi beni..bu arada aşk olmasa dizide ismi de hatırla sevgili olmaz yada siyasi bi dizi diye çok eleştrilirdi ama boyle aşk arasında yediriliyo ve çok usta bi iş yapılıyo diye düşünüyorum..
valla arkadaşlar ben ahmet yasemini bilmemde yaseminin annesinin ilk önce ağlama zannettiğim sevinç haykırışı önce dedim herhlade adamı astılar filan dedim koşun filan deyince o sahnede içine atan bir kadının birden dışına atmasının haykırışını izledim gerçekten çok duygulandım beni etkileyen sahneydi nerdeyse ağlamaya ramak kaldıydı o derece vala gözlemlediğim en etkileyici sahneydi dizinin aynı tatta böyle devam etmesinin ve başarılarının devamını dilerim sevgiler...
evet bende kötü bişey oldu sandım.ne biçim çığlık attı öyle nezahat? :img-hyste fundacım bence mehmetin ayrı eve çıkması daha iyi.:img-wink: hem belli mi olur belki ilerde lazım olur. :img-blush :icon_whis
özgenuroğlu 13-01-07, 10:30 valla ben gerçek olmadığını anlamışdım ama billurcum da demiş zaten o zamnlarda öle uluorta olmaz gibisnden bencede ama valla her yerde öpüşmeleri artık sıktı rüyada da bir tek bu normaldi...evet okan o sahnelerde çok etkileyiciydi
1959 yılı iktidar ve muhalefet arasındaki ilişkiler açısından son derece gergin geçmişti. Bu gerginlik 1960'a girildiğinde bir türlü yumuşamak bilmediği gibi daha da sertleşmeye yüz tuttu. 7 Nisan'da DP Meclis Grubu bir bildiri yayımladı.
Bildiride CHP'nin ülkedeki bütün yıkıcı grupları çevresinde topladığı, halkı orduyu iktidara karşı ayaklanmaya kışkırttığı öne sürüldü. Bu bildirinin ardından DP Meclis Grubu TBMM Başkanlığı'na muhalefetin eylemlerinin soruşturulması için bir önerge verdi.
Önerge 18 Nisan'da Meclis'te büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Yasaya göre bir Tahkikat Komisyonu oluşturulacak ve bu komisyon üç ay boyunca muhalefetin ve basının eylemlerini soruşturacaktı. Öğrenci olayları tırmandı. Muhalefet ve basını soruşturmak için Tahkikat Komisyonu kurulması ülkede geniş yankı yaptı. Komisyon görevine başlar başlamaz, Ankara ve İstanbul'da öğrenciler protesto gösterileri düzenlediler. 26 Nisan'da İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri baskıları protesto ederken, 28 Nisan'da da öğrenciler merkez binada bir toplantı düzenlediler. Güvenlik güçlerinin toplantıya müdahale etmesiyle olay çıktı.
Üniversite içinde başlayan çatışma Beyazıt Meydanı'na taştı. Buradaki çatışmada Orman Fakültesi öğrencisi Turan Emeksiz aldığı bir kurşun yarasıyla hayatını kaybetti. Olaylar nedeniyle Ankara ve İstanbul'da sıkıyönetim ilan edildi ve gece sokağa çıkma yasağı kondu, ancak öğrencilerin gösterileri durmadı.
30 Nisan'da İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterileri sırasında Nedim Özpolat adlı bir başka öğrenci hayatını kaybetti. 28-29 Nisan gösterilerinden sonra bu kez DP yönetimi, 5 Mayıs günü saat 5'te , Ankara'da Kızılay Meydanı'nda bir gösteri düzenlemeye karar verdi.
Buna göre iktidar partisine mensup gençler, Kızılay Meydanı'nda , Meclis'ten çıkıp Çankaya 'ya gidecek olan Celal Bayar ve Adnan Menderes'i alkışlayıp destekleyeceklerdi.
Ama iktidara karşı olan gençler de plandan haberdar oldular ve 555K (5'inci ayın 5'inci günü saat 5'te Kızılay Meydanı'nda) parolasını geniş bir öğrenci kitlesine duyurdular. 5 Mayıs günü iktidara karşı olan gençler, Kızılay'a akın ederken, iktidarı destekleme amacıyla Kızılay'a gelen DP yanlısı gençler azınlıkta kaldı.
Saat 6 civarında meydana gelen Bayar ve Menderes burada çok büyük protestolarla karşılaştı. Hatta bazı göstericiler Menderes'i tartakladılar. Menderes bir gazetecinin arabasına binerek meydandan güçlükle uzaklaştırıldı.
Ordu içinde de on yıllık DP iktidarına karşı alttan alta başlayan hareket, protesto gösterileri sırasında kendini açıkca belli etmeye başlamıştı. Özellikle 29 Nisan'daki gösteriler sırasındaki öğrenci-ordu dayanışması dikkat çekiciydi.
Ankara'daki 5 Mayıs gösterilerinden iki gün önce de Kara Kuvvetleri Komutanı Cemal Gürsel, Milli Savunma Bakanı Ethem Menderes'e bir mektup göndermiş ve ülkenin içinde bulunduğu bunalımdan çıkış için bazı önerilerde bulunmuştu.
21 Mayıs'ta bu kez Ankara'daki Harp Okulu öğrencileri iktidarı protesto için bir gösteri yürüyüşü düzenlediler. Artık ok yaydan çıkmıştı. Gerginlik doruktaydı. Bu arada Başbakan Menderes, bir açıklama yaparak Tahkikat Komisyonu'nu başlangıçta üç ay olarak öngörülen çalışmalarını tamamladığını, raporun yakında Meclis'e sunulacağını kamuoyuna duyurdu.
Ancak bu açıklama darbecileri daha önce almış oldukları yönetime el koyma kararından vazgeçirmedi. Geniş bir kesim de ordunun yönetime el koymasını sabırsızlıkla bekliyordu.
Menderes'in Tahkikat Komisyonu'nun CHP hakkında verilen önerge hakkındaki çalışmalarını tamamladığını açıklamasından iki gün sonra 27 Mayıs 1960'da başkanlığını Orgeneral Cemal Gürsel'in yaptığı ve Milli Birlik Komitesi adı altında toplanan bir subay grubu, emirleri altındaki askeri birliklerle birlikte Ankara ve İstanbul'daki bazı önemli yerleri ele geçirdi ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına yönetime doğrudan el koyduğunu açıkladı.
27 Mayıs sabahı, Silahlı Kuvvetler adına radyodan yayınlanan bildiride, "Bugün demokrasimizin içine düştüğü buhran ve son müessif hadiseler dolayısıyla ve kardeş kavgalarına meydan vermemek maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri memleketin idaresini eline almıştır" deniyordu.
Eskişehir'den dönmekte olan Başbakan Adnan Menderes, Kütahya'ya yolunda tutuklanarak Ankara'ya getirildi. Daha sonra Celal Bayar, hükümet üyeleri ve DP'li milletvekilleriyle birlikte İstanbul'a oradan da Yassıada'ya gönderildi.
24 Eylül 1960'da Yüksek Adalet Divanı kuruldu. Bir gün sonra Celal Bayar bel kemeriyle intihara kalkıştı. Bir subay tarafından kurtarıldı. Yüksek Adalet Divanı 14 Ekim'de Yassıada'da çalışmalarına başladı.
İlk dava Afgan kralının Celal Bayar'a hediye ettiği köpeğin hayvanat bahçesine satışıyla ilgili Köpek Davası'ydı. Adnan Menderes'in ilk yargılandığı dava ise Ayhan Aydan'dan olduğu iddia edilen çocuğunu öldürttüğü hakkındaki Bebek Davası oldu.
Ardından 17 dava daha açıldı: 6 -7 Eylül Olayları Davası, Vinileks Şirketi Davası, Dolandırıcılık Davası, Arsa Davası, Ali İpar Davası, Değirmen Davası, Barbara Davası, Örtülü Ödenek Davası, Radyo Davası, Topkapı Olayları Davası, Çanakkale Olayı Davası, Kayseri Olayı Davası, Demokrat İzmir Davası, Üniversite Olayları Davası, İstimlak Davası, Vatan Cephesi Davası, Anayasa'nın İhlali Davası.
11 ay bir gün süren davalar 15 Eylül 1961'de sona erdi. Bu süre içinde yargılanan Bayar, Menderes, Bakanlar Kurulu üyeleri, DP milletvekilleri ve eski Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun'un da aralarında bulunduğu toplam 592 sanıktan, 228'i hakkında idam cezası istendi.
Toplam 202 oturum yapılırken, binin üzerinde tanık dinlendi. DP'nin önde gelenlerinden 31 sanık ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, 418 sanığa altı ayla 20 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezaları verildi. 123 sanık beraat etti. Beş sanık hakkında dava düştü.
16 ay boyunca Yassıada'da kalan Adnan Menderes, hakkında açılan 6 davadan birinde beraat ederken, diğerlerinden mahkum edildi. Yüksek Adalet Divanı Menderes'in de bulunduğu 15 kişiyi idama mahkum etti.
MBK bunlardan sadece Adnan Menderes,Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun kararlarını onayladı. 65 yaşını geçmiş olan Bayar ile oy çokluğuyla ölüm cezasına çarptırılan öteki 11 sanığın cezaları ömür boyu hapis cezasına dönüştürüldü.
Polatkan ve Zorlu'nun cezası 16 Eylül'de, Menderes'in cezası ise kararın açıklanmasından bir gün önce intihar girişiminde bulunduğu için tedavisi tamamlandıktan sonra 17 Eylül'de infaz edildi.
38 kişiden oluşan Milli Birlik Komitesi üyelerinin 5'i general, 8'i albay, 7'si yarbay, 10'u binbaşı ve 8'i yüzbaşı idi. Komite, izleyen günlerde Türkiye'nin siyasi yaşamına egemen oldu ve 25 Ekim 1961'e kadar görevini sürdürdü ...............
11 sanığın cezaları ömür boyu hapis cezasına dönüştürüldü
ya ben bunu araken burası dikkatimi çekti acaba rıza bey bunların arasındamı :)
ben rızanın bu cezayı alacağını düşünmüyorum. ;)
|