Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

Billush
13-01-07, 17:49
Dünkü bölümden sonra aldığım mesaj bu ayrılmanın hemen olmayacağı oldu.Yani Yasemin'in Şevket Bey'in savcı olarak atanmasına tepkisi beklediğim kadar büyük olmadı hatta Ahmet'ten daha iyi karşıladı.Sonra AHmet ve Yasemin'in hayalleri çok güzeldi.Adada ev almak,çocuk sahibi olmakla ilgili olanlar :) O tepenin adı da Sevda Tepe'siymiş bizim burada da olsa keşke öyle güzel manzaralı bir tepe ama İstanbul'un göbeğinde zor :)
Yeni başık hayırlı olsun bu arada;)

şeboist
13-01-07, 17:50
ama buse anlamlı bişey yazsaydın tam süper olacaktı. :) dizinin gününü sakın değiştirmesinler.hem gün değişikliği kötü etkiler diziyi. ;) başlığın ilk oyunuda ben verdim.hehe :img-cool2

bessy
13-01-07, 17:53
bencede sakın değiştirmesinler özelliklede gününü hiç değiştirmesinler
benim gibi 06.30 da kalkmak zorunda gibi olan öğrenciler çok zorluk çekiyoruz öyle olduğu zaman okukda 1. ders boyunca esnemek zorunda kalıyoruz

Billush
13-01-07, 17:54
ama buse anlamlı bişey yazsaydın tam süper olacaktı. :) dizinin gününü sakın değiştirmesinler.hem gün değişikliği kötü etkiler diziyi. ;) başlığın ilk oyunuda ben verdim.hehe :img-cool2

İyi hatırlattın ben de hemen oy verdim ;)
Bence de günü değişmesin böyle iyi.Cuma diye geç yatmama bir şey denilmiyor rahat rahat diziyi izliyorum yorum yapmam geç oluyor biraz ama olsun o kadar :)
Gün değişikliği seyirci kaybı demektir bir kere gün değişikliği yapıldı mümkünse bir daha yapılmasın :good:

sude-elvin
13-01-07, 17:55
fundapehlivan bende rahatsiz degilim aslinda ahmet yasemin sahnelerinden sonucta ask olan bi dizide bunlar olucak, diger dizilerde olmadigi icin kiziyor izliyenleri tabi herkesin görüsü farkli olabilir bu konuda. bu arada benimde dikkatimi cekti ahmeti yasemin sahneleri haricinde cok nadir göseteriyolar.

cerenimo_
13-01-07, 17:56
evet arkadaşlar ben de onu diyecektim.. sayfamızı oylayalım bol yıldızları hak ediyo..

şeboist
13-01-07, 17:56
zaten dizi kendini toparlamaya başladı.bi kere iyi hatırlıyorum daha salı günü verilirken derste uyuklamıştım.hehe :) allah korusun valla.cuma günü iyi.böyle devam etsin. ;) bu arada oy vermeye devam arkadaşlar.çalışın çalışın...hehe :)

arzu-başak
13-01-07, 18:00
herkese slm...bugün öğleden sonra giremedim nete...yarımsattir yorumlarınzı okuyorum...valla ben bu bölümle ilgili yorumumu az buçuk yapmıştım sabah...ama şuan aklımda hiç bir şey kalmadı valla.benim bir kere daha izlemem gerekiyor bu bölümü..tekrarının ne zaman olduğunu bilen varmı söylerse sevinirim daha doğrusu tekrarı varmı acaba...birde bu bölümde çalan şarkılar mükemmeldi...sanırım eklenmiş bir iki tanesi ..artık yarın indiririm...ya benmi çok duygusalım acaba..dünkü bölümde baya ağladım ben yani gözümden yaşlar aktı....şeboist sana sormuyorum kesin sen ağlamamışsındır..buarada fundacım ahmet ve yasemin birlikteliği hakkında söyledilkerinin hepsine katılıyorum..ben onların ayrılmalarını istemiyorum..ve onların olduğu sahnelerde hiç sıkılmıyorum..ama şölede bir gerçek varki bu öpüşmeleri biraz aza indirirlerse çok daha iyi olur......

şeboist
13-01-07, 18:03
evet ağlamadım.niye öyle dedin ama ya?beni beğenmiyor musun? :icon_sorr ama annem bayağı bi ağladı tabiki.

arzu-başak
13-01-07, 18:12
evet ağlamadım.niye öyle dedin ama ya?beni beğenmiyor musun? :icon_sorr ama annem bayağı bi ağladı tabiki.

ya sen bize göre daha duygusuzsun gibi geldi bana..niye öyle geldiğini sorma bende bilmiyorum...hiçmi ağlamadın ya gözlerin bile dolmadımı valla sen duygusuzsun..ben ışıkla defnenin sınıftaki halini görünce gözlerim doldu valla...hele o nezahatın ağlaması yokmuydu ölüyorum zannettim yani ödüm patladı...ordada gözler dolu.....son sahnede çocukların babalarına sarılmaları..rıza beyin eşine bakışı...ama bende çok duygusalım ya...seninkiside benimkiside iyi değil arasını bulmak lazım.......

şeboist
13-01-07, 18:17
ya kendimi kötü hissettim şimdi ama. :( böyle deme ama.ühühü :( tamamen duygusuz değilim tabiki ama kolay kolay ağlamam.yapım böyle ne yapayım?elimde olan bişey değilki. :(

sevda_cicegimm
13-01-07, 18:25
arkadaslar yeni baslik hayirli olsun.nice basliklara...
reytinglerimiz gayet ii.
tekrari ne zaman bilen var mi dizinin?

willlover
13-01-07, 19:15
Harika bir bölümdü yaa:) Özellikle de şu "Kimse Bilmez" parçası ve eşliğindeki görüntülere mest oldum. Harikaydı ve tabii sonra parçayı hemen indirdim:) Zuhal Olcay da yorumlamış bu parçayı; ama bana sorarsanız bu versiyonu çok daha güzel. Ve sözleri çok tutkulu bir şarkı, tam o sahnelere uygun. Özellikle de şu iki dizeye bayıldım:

"seher yeli, eser yırtar eteğini gülün
güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün"

Yani böyle bir sahneyi anlatabilecek başka bir parça yoktu ve ben bunu, en azından izlediklerim arasında, Türk dizileri arasında en güzel sevişme sahnesi ilan ediyorum:img-yes: (tabii bu benim öznel yorumum)

Adadaki sahneleri, hayalleri, hepsi çok güzeldi. Bu bölümde müzikler, görüntüler, renkler, makyajlar, kıyafetler, hepsi iç içe geçmiş ve bir bütünü tamamlamışlardı.

Ama en çok beğendiğim sahne açık ara Ahmet'in Hatırla Sevgili melodisini ıslık çalarak belirtmesiydi:img-wink:

Bu arada şu rüya sahnesi de o kadar gerçekçiydi ki... Normalde dizilerde bir sahnenin rüya olduğunu hemen anlarsınız ve izlerken "aman yaa, bu da rüya" dersiniz; ama bu sahnenin rüya olduğunu ben, Necdet'in yüzünde korkulu bir ifadeyle uyanmasına dek anlayamadım.

Defne ve Işık'ın okuldaki sahnelerinde ve bir kısım mahkeme sahnelerinde ağladığımı belirtmeme gerek yok galiba:img-yes: Hatta ve de hatta bütün ev ahalisi o derecedeydi. Bir arkadaşım reklam arasında aradı ve ağlamaklı sesimi duyunca "Ne oldu, kötü bir şey mi oldu? Birileri mi hastalandı, yaralandı mı" gibi ssayısız soru sordu ve benden "Hayır." yanıtını alınca, "E o zaman ne oldu?" diye sormak durumunda kaldı. Ben de "Hatırla Sevgili'yi izliyoruz." deyince, "Allah hepinize akıl fikir versin." deyip telefonu yüzüme kapattı:img-yes:

Demem o ki, harika bir bölümdü. Bu arada reytinglerde gözle görülür şekilde artış var:img-wink:

sude-elvin
13-01-07, 19:16
hatirla sevgilinin tekrarin yarin saat 21:15 de avrupa atv de.

şeboist
13-01-07, 19:44
evet izlenme oranlarında bi artış var.umarım daha da artar.çünkü dizimiz bunu gerçekten hakediyor. ;) haber verdiğin için teşekkürler sude.umarım izleyebilirim tekrar.;)

Lady_GS
13-01-07, 19:45
Slm arkadaslar, oncelikle yeni baslik hayirli olsun diyeyim...

Dun aksam yine guzel bir bolum izledik bence...
Tek begenmedifim sahne su Menderesin mahkemedi yaptigi konusmaydi... anlamiyorum ya kendisine ancindirmakmi istiyor ne, neydi o oyle konusma tavri...
Rizanin sozleri superdi, yani menderesin diyemedigini o dedi...

Bu arada reytinglerede baktim... iyi gidiyoruz masallah (nazar degmesin :) )...
Umarim gelecek bolumlerde dahada iyi olur....

bonita
13-01-07, 19:48
hatirla sevgilinin tekrarin yarin saat 21:15 de avrupa atv de.

bu tekrar normal avtde inş demi yani birgün arayla vermeleri tuhaf geldi de

şeboist
13-01-07, 19:54
hayır tekrar avrupa atvde. ;) geçen haftada avrupada verdiler.normalinde neden vermiyorlar anlamıyorum.

dorzoapn
13-01-07, 19:55
slm arkadaşlar!!dünkü bölüm çok güzeldii!!ya dizinin günü işh. deişmezz!!:(bnm gbi öğrencler içn çok zor çnkü bu diziyi izlemek!!:(ya bn gerçekten şevket die bi adam varmıydı onu merak ediorm!!??

neville
13-01-07, 19:56
çok beğenerek izlediğim bir bölümdü. hangi birini anlatsam ki o kadar ince detaylarla yansıttlarki duyguları tebrik etmek lazım. hele şu gazete geçişleri ve siyah beyaz geçişler diziye ayrı bir hava katıyor.ışık defne,nezahat ve ahmetin annesi,rıza şevket ve sevim dayı sahneleri muhteşemdi. fakaaat dizide beni boğan ve izlemekten sıkıldığım abartı gelen ve dizinin naif havasını zedeleyen tek şey ahmet-yasemin sahnelerindeki abartı. daha naif daha kırılgan ele alınabilir aşklar,illa gözümüze gözümüze öpüşmeler daha da fazlası sokulmamalı. hele de bir dönem dizisiyse. hele ahmet süreklü fısıldayark mest olmuş konuşması benim hiç ama hiç hoşuma gitmiyor. elbette aşk olacak ama bunu daha derin ele alsalar göstermelik şeylerle değil de inanın çok daha derinden vuracak seyirciyi. onun dışında şahnaz çakıralpı hiç beğenmiyorum,çok çirkin olmuş bu dizide.

şeboist
13-01-07, 19:56
dizinin günü değişmeyecek zaten.bazı arkadaşlar değişsin dediler o yüzden konu açıldı.bencede değişmesin.hiç gerek yok şimdi buna. ;)

askasurguncu
13-01-07, 19:58
arkadaslar ne oluyor dizinin
gunumù degisiyor

şeboist
13-01-07, 20:01
hayır canım değiştiği falan yok.sadece öylesine konu açıldı.okey to ;) ay sevim ve selmanın özellikle bu bölümdeki kıyafetleri çok hoşuma gitti.çok şıktılar.:img-blush

askasurguncu
13-01-07, 20:06
bende yine gunu degisek diye korktum
dunku bolum cok guzeldi ve atv dun dizide
pek reklam yapmadi cok sevindim ilk defa az reklamsiz diziyi izledik
galiba atv avrupadan

tng
13-01-07, 20:09
Slm arkadaslar, oncelikle yeni baslik hayirli olsun diyeyim...

Dun aksam yine guzel bir bolum izledik bence...
Tek begenmedifim sahne su Menderesin mahkemedi yaptigi konusmaydi... anlamiyorum ya kendisine ancindirmakmi istiyor ne, neydi o oyle konusma tavri...
Rizanin sozleri superdi, yani menderesin diyemedigini o dedi...

Bu arada reytinglerede baktim... iyi gidiyoruz masallah (nazar degmesin :) )...
Umarim gelecek bolumlerde dahada iyi olur....

sanırım o konusma gerçekten yapılmış bir konuşmaydı.yani senaryo degildi.emin degilim ama...

şeboist
13-01-07, 20:10
bende erken başladığı için avrupada izledim.hehe :) evet reklamları çok uzatmadılar. ;)

zeynoçiko
13-01-07, 20:15
arkadşlarr şunu söölemmek istorum..dün bnii gülmektenn yerlere yatırann bi sahne vardı..oda teonun necdetle birliktee içtiklerii rakı sahnesiydi..tabeiki necdetinn söledlkleri diill ama teonun yemek yemesii çok komikti.koptumm yaa ööllee şeker atıodukii ağzınaa yiyecekleri..çok tatlıydıı...:img-hyste :img-wink:

avrasya
13-01-07, 20:16
Bakıyorum her yeni bölümle hemen başlık kapanıyor,yenisi açılıyor.Maşallah diyelim.Ama bence artık hs forumu anasayfaya alınmalı.
Ben dünkü bölümde artık özellikle Yasemini çok inandırıcı bulduğumu söyleyebilirim.Ahmetin de dediği gibi Yasemin büyüyor artık:img-yes:
Bir de mahkeme sahneleri çok hoştu.Özellikle rıza beyin çıkışı çok dikkat çekici bir oyunculuk performansıydı.Bu hafta içinde Sn Aydın Menderesin söylediklerinin aksine bu haftaki bölümde Başvekil Menderes gayet şık ve zarifti bence.
Necdete ise bir kez daha hayran oldum bu bölümde.Ne kadar da suçluluk duyuyor sırf rüyasında da olsa bir insanı öldürmeyi düşündüğü için.:img-wink:
Bence seyirlik bakımdan en doyumsuz Hs bölümüydü.

şeboist
13-01-07, 20:20
evet katılıyorum izlediğim en güzel bölümüydü.çünkü dizi her bölümde daha da güzel oluyor. ;) ah o mahkeme sahnesini hatırlatma.aklıma her geldiğinde etkileniyorum.kalbim heyecandan küt küt attı o sahnede. :)

askasurguncu
13-01-07, 20:25
evet o mahkeme sahnesi cok etkileyiciydi
benim begendigim sahne yaseminin aylayin
uzerine cay doktu sahneydi

_CALIKUSU_
13-01-07, 20:31
Uzun zamandir bu kadar büyük bir zevkle dizi izledigimi hatirlamiyoum. Dün aksamki bölüm tek kelimeyle muhtesemdi. Özellikle mahkeme sahnelerinde göz yaslarima hakim olamadim. Menderes´e kiyasla Riza bey cok büyük bir cesaret gösterdi ve orada kimseden korkmadan gercekleri söyledi. Menderes gibi kimseye yag cekmedi kisacasi. Ama benim en cok kizdigim sey Yaseminin üzüntüsünün cok az olmasiydi. Bazi sahnelerde hic babasi umrunda degilmis gibi davrandi.

şeboist
13-01-07, 20:34
haberlerde beren çıkınca babamla annem ne kadar tatlı kız dediler.bende atladım tabi hemen. :) nesi tatlı hiç sevmiyorum dedim.sonra dizi başladı.babam yaseminin davranışlarını görünce gerçekten haklıymışsın dedi.bende bi havalar görecektiniz.hehe :)

askasurguncu
13-01-07, 20:38
dun haberlerde cikmis bugunde
tatli sohbetler diyebir programa cikmis ben izleyemedim
beren cok tatli ve bir haber cikmisti beren hakinda ahmet giritogluylan
beraber diye salama habermis cunku beren alper kulan programa cikmis
yani 3senelik sevgiliysiyle

dorzoapn
13-01-07, 20:41
Uzun zamandir bu kadar büyük bir zevkle dizi izledigimi hatirlamiyoum. Dün aksamki bölüm tek kelimeyle muhtesemdi. Özellikle mahkeme sahnelerinde göz yaslarima hakim olamadim. Menderes´e kiyasla Riza bey cok büyük bir cesaret gösterdi ve orada kimseden korkmadan gercekleri söyledi. Menderes gibi kimseye yag cekmedi kisacasi. Ama benim en cok kizdigim sey Yaseminin üzüntüsünün cok az olmasiydi. Bazi sahnelerde hic babasi umrunda degilmis gibi davrandi.

evt!!bnmde dikkatimi çekti o konu!!hiç üzgün görünmüodu!!bn ondn daha çok üzülmüşümdüür!!:img-wink:

vega58
13-01-07, 20:43
doğruya doğru programı

arkadaşlar yarın saat 13.20 de atvde doğruya doğru programında adnan menderes, idamı ve 27 mayıs konusu ele alınacak.izlemek isteyenlere duyrulur.
bu konunu gündeme bu kdar gelmesi hem dizi açısından hem de siyasi açıdan çok önemli ve sevindirici.bunda dizinin payının olması daha da sevindirici

askasurguncu
13-01-07, 20:44
yasemin uzuntusunu içinde yasiyor
ahmetlen ayrilincada biraz uzgun gorduk
sonra guler yuzlu babasinin arkasinda agladi sonra sanki hiç uzgundegilmis
gibiydi yani herseyi içinde yasiyor

doğruya doğru programı

arkadaşlar yarın saat 13.20 de atvde doğruya doğru programında adnan menderes, idamı ve 27 mayıs konusu ele alınacak.izlemek isteyenlere duyrulur.
bu konunu gündeme bu kdar gelmesi hem dizi açısından hem de siyasi açıdan çok önemli ve sevindirici.bunda dizinin payının olması daha da sevindirici

haber için
sagol

şeboist
13-01-07, 20:49
evet dizi için çok iyi olur.reklamımız bol bol olsun. :) diziden de bahsederler kesin.keşke dizi oyuncuları bi programa katılsa.ya da atv habere. ;)

şeboist
13-01-07, 20:56
işte menderesin darağacına giderken ki hali. :(

http://www.kimkimdir.gen.tr/resimler/menderes_5.jpg

Menderes Egesel'i dinlerken Polatkan derecesinde olmamakla beraber gene korku ile sarsıldı. Fakat zamanla kendisini toparladı. Oturduğu yerde kamburunu çıkararak daha da küçülmüş ve son arzusu sorulduğu zaman bir sigara istedi.

Verilen Yenice sigarasını içerken şunları söyledi:

- Dünyadan ayrıldığım şu anda, ailemi ve çocuklarımı şefkatle andığımı kendilerine bildirin. Vatanı ve milleti Allah refah içinde bıraksın.

Menderes, sabaha karşı saat 02.31'de Zorlu'nun ipe çekildiği darağacında asılmak suretiyle idam edildi. Menderes'in de, Zorlu ve Polatkan gibi darağacına götürülürken, usule uygun olarak bilekleri arkasına bağlanmıştı.

vega58
13-01-07, 20:56
evet dizi için çok iyi olur.reklamımız bol bol olsun. :) diziden de bahsederler kesin.keşke dizi oyuncuları bi programa katılsa.ya da atv habere. ;)

yok ya yapmasınlar bence öyle birşey hiç inandırıcılığı kalmıyor oyuncuların bence haberlerde olabilir tabi kısa bir tanıtım ama bence sırf oyuncuların katılacağı bir program istemem ben.

şeboist
13-01-07, 20:58
evet program olmaz da haberlere çıksalar fena olmaz. :)

Banşi
13-01-07, 21:13
Forumu takip edemediğim için haberiniz var mı bilmiyorum ama bu ayki seventeen dergisinde büyük boy hatırla sevgili posteri var.Beren Saat'le Cansel Elçin'in dans ettiği sahne...:img-wink:

mojo
13-01-07, 22:10
Bölüm tekrarı var mı arkadaşlar? Ben biraz baktım atv nin sitesine ama tekrar verileceğine dair bir şey görmedim,umarım tekrar verirler,kaçırdığım yerler oldu :(

elifc
13-01-07, 22:48
Bence dizinin ilk 3 bölümü çok güzeldi.Çok beğenmiştim.Yaseminin platonik
aşkı çok etkileyiciydi.ama sonradan bozdular diziyi bence.Çok sarmaş dolaş olunca
bazı şeylerin büyüsü kaçıyor.Cansel elçini çok severdim hala seviyorum ama
bu dizide o muhteşem karizmasından eser yok bence.

Gülcan
14-01-07, 00:07
Dünki bölüm simdiye kadar izledigim en iyisiydi diyebilirim,
her ani cok güzeldi bir an olsun bile tv basindan kalkamadim.
Mahkeme sahnesi müthisti, bu kadar emege karsi ancak egilebilirim. Helal olsun tüm ekibe gercekten.
Tabi yine agladim, son sahnede Isik'in babasina kosup sarilmasinda, Yaseminin o bakislarinda.. son sahneler harikaydi.
Necdet'in rüyasini bir an gercek sandim ben, ama yani tuhaf olurdu biraz Ahmetle Yaseminin o anki pozisyonlari :img-hyste
Teoyla sohbetide cok hostu :img-yes:
Yine etkilendigim sahnelerden birtaneside sinifta o filmi gösterip mars söyletmeleriydi.. Nasilda güzel yansittilar bize dayanismayi, helal olsun cocuk oyuncularimiza.

sude-elvin
14-01-07, 00:56
sakin bi kafayla tekrardan izledim son bölümü son sahnede yine ayni seyleri hissettim tüylerim diken diken oldu yine gözlerim doldu belkide bana cok tanidik oldugu icin son bölümlerde olanlar bam baska duygularla izliyorum benim icin cok ayri bi yeri var hatirla sevgilinin kurtlar vadisinden sonra hic bi dizinin tiryakisi olmam saniyordum heleki yarali kalbim sarkisi caldigi sahneyi tekrar tekrar izliyorum süper bi sarki.

She7a
14-01-07, 03:49
bu arada Beren'in dizi'de ki sesi kendi sesi degil sanırım.

gecen gun roportaj yaparlarken dinledim hic dizi'de ki
sesine benzemiyor alakası yoktu sesinin.

mearveh
14-01-07, 07:15
ya arkadaşlar ben diziyi takip edemiyorum ama bişi sorcam ihtilal hangi bölümde oldu biri bana söyleyebilir mi?

şeboist
14-01-07, 09:25
6. bölümün sonunda oldu darbe. ;) yok canım beren dizide kendi sesini kullanıyor.yeni farkettim de nescafe reklamında babasına kahve getiren kız bizim defne. :) çok tatlı o kız ya. :D

willlover
14-01-07, 09:51
6. bölümün sonunda oldu darbe. ;) yok canım beren dizide kendi sesini kullanıyor.yeni farkettim de nescafe reklamında babasına kahve getiren kız bizim defne. :) çok tatlı o kız ya. :D

Evet, dizide Işık ve Defne'yi oynayan oyuncuları ben de çok beğeniyorum. Ama ben Işık'ı daha yakın görüyorum kendime:img-wink:

LİSA
14-01-07, 09:55
Etkileyici,Muhteşem,Olağanüstü bir dizi

bu haftada güzel bir bölüm izledik.bu dizi gittikçe dahada cok bağımlılık yaratmakta.konu olarakda gelişmekte.yasemin ve ahmet aşkının bu mahkeme sonunda alınacak kararlar dolayısıyla açılacağını biliyoruz.ama sonrasını gercekten merak ediyorum.
ayla gıcığı ne karaktersiz davrandı yasemine o ne ukalılıktı öyle.necdette neyseki rüya görüyormuş.
insan bir kere düşmeye görsün etrafında kimse olmuyor.şu an yasemin ve ailesinin yaşadığı durum bunu en güzel bir şekilde açıklamakta.ama ben anneyi cok taktir ediyorum.elinden geleni yapıyor ve aileye katkıda bulunmak için uğraşıyor.acaba aylanın annesine verdiği elbiseleri ne zaman hatırlayacak dayının satıp parasını yediği elbiseleri.
yaseminin babasının mahkemede söylediği sözler cok etkileyiciydi başkanın söylemesi gerekenleri o dile getirdi.umarım bu sözler onun aleyhine bir karar alınmasında etkili olmaz.gelecek bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

şeboist
14-01-07, 09:55
belki acıdığın için öyle hissediyorsundur. ;) bence defne daha şeker.reklamda daha da tatlı çıkmış. :)

Not:arkadaşlar necdetin uyandığında çalan şarkı dizinin sitesine eklenmiş.isteyenler indirebilir.ben indirdim.çok güzel ya.:img-blush

fawwka
14-01-07, 11:24
http://www.yenisafak.com.tr/resim/buyuk/menderes1_byk032b1053031cd9e9.jpg

Menderes kadar nazik olamam

“Hatırla Sevgili” sözleri bugünlerde sadece o meşhur şarkıyı hatırlatmıyor, aynı zamanda ATV ekranlarında gösterilen Menderes dönemini anlatan güzel bir diziyi de akla getiriyor. 60'lı yıllarda DP ve CHP'li iki ailenin çocuklarının imkansız aşkını anlatan dizide en çok konuşulan Adnan Menderes karakteri. Menderes'i Hüseyin Avni Danyal canlandırıyor. İşinin zor olduğunu hatta kayıtları olan Adnan Menderes'in yargılandığı o günleri oynamanın daha güç olduğunu biliyor. Son günlerde Menderes'le ilgili ortaya atılan Menderes'e yapılan prostat muayenesi gibi gündemdeki konuların diziye girmeyeceğini söyleyen Danyal'la oynadığı karakteri konuştuk.

Dizideki diğer oyunculardan farklı olarak siz gerçek bir karakteri, Adnan Menderes'i canlandırıyorsunuz. Bunun zorluğu nedir?

Menderes herkes tarafından bilinen bir kişilik. Menderes, siyasi yaşantısıyla Türk tarihinde bir köşe taşı, çok partili hayata geçişte ilk Başbakan. Bu yüzden alacağım iyi ya da kötü eleştirilere her şeyden önce ben nasıl bakmalıydım bunu ilk önce düşündüm. Tarihsel kişiliğe hazırlanırken kendi aktörlük birikimimi rolüme aktarmanın dışında Can Dündar'ın daha önce hazırlamış olduğu “Demirkırat” belgeselini izleyerek Menderes tipine hazırlandım. Sonunda şuna karar verdim ne olursa olsun ben birebir zaten Menderes'e benzemeyeceğim. Yakın çevresiyle ilişkilerini dizide oynarken yani gündelik hayatın içindeki Menderes'i oynarken ben bu sahneleri en iyi nasıl anlatırıma çalıştım. Ama Yassıada günlerinin kayıtları olduğu için bu sahnelerde Medreses'i oynarken daha dikkatli olmam gerekiyordu. Bugüne kadar gelen tepkilerden açıkçası olumsuz bir şeyle karşılaşmadım. Ama asıl zor bölümler elimizde kayıtları olan Menderes'in tutuklu olduğu yargılandığı mahkeme bölümleri.

Rolünüze hazırlanırken nelere dikkat ettiniz?

Menderes'in bir edası, tavrı, elini gözünü kullanması var. Mesela sesi daha ince ve çok nazik biri. En önemli özelliği de çok etkili bir konuşması var. Sahne arkasında bana 2 saatlik bir makyaj yapılıyor. Yüzüme diş potezleri takılıyor yüzüm daha şişman görünsün diye. O zaman konuşmak bayağı bir zor oluyor.

Dizi sizce Menderes dönemine ne kadar objektif bakılıyor?

İnsanların mutlaka siyasi bir duruşu ve bakış açısı var, benim de var. Ama biz popüler kültür aracı olan televizyonda seyirciye hitap ettiğimiz için mümkün olduğunca görüşlerin yansıtılmadığı objektif bir bakışla o dönemi aktarıyoruz. Bu yüzden bence dizi objektif. Zaten bu dizi aslında dönemi anlatmıyor. Sadece o dönemde geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Zengin kız fakir oğlan aşk hikayelerinde olduğu gibi imkansız bir aşkı işliyor. Dönem ise fonda kalıyor.

Aydın Menderes'in de babasıyla ilgili bir eleştirisi oldu sanırım..

Evet kostumla ilgili eleştiriydi. “Babam öyle mafya babası gibi çizgili takım giymezdi” dedi biz de hemen değiştirdik.

Objektif bir bakış sergilediğinizi söylüyorsunuz ama ihtilalin olduğu bölümde bir tek evde üzüntü vardı, DP'li milletvekilinin evinde. Onun dışında herkes sevinçliydi, sokaklarda bayram havası esiyordu.

Ama ihtilal gerçekten halk tarafından öyle sevinçle karşılandı. Yani o dönem böyleydi biz objektiftik. Askerleri halk sokaklarda bayraklarla alkışlarla karşıladılar, gerçek buydu.

İhtilal yaşadınız siz de değil mi?

Evet 80 ihtilalini yaşadım.

Peki bir ihtilal dönemine bir oyuncu olarak baktığınızda neler söyleyeceksiniz?.

Ne olursa olsun adı ister muhtıra ister ihtilal olsun ben her çeşit darbeye karşıyım. Her yaşanan darbede Türkiye 10-15 yıl geriye gitti. Bu yüzden demokrasiden yanayım.

Bir devlet adamı Saddam'da geçtiğimiz günler asıldı. Hangi devlet adamının asılması sizce daha yaralayıcı?.

Bence Menderes'inki çok daha yaralayıcı çok daha dramatik. Çünkü diğerinde bir savaş var ve sonunda kaybeden ABD tarafından asılıyor ama Menderes'i ülkesinde kendi milleti astı. Bu durum çok daha acıklı.

Peki Menderes'i oynarken onun hayatıyla ilgili sizi en çok etkileyen kesit ne oldu?

İki hafta önce oynadığım bölümde Menderes cezaevine apar topar tutuklanarak konuluyor. Koca başbakan tutuklanıyor ve kantinden birşeyler istiyor ama cebinde 20 lira var ve alınanlar daha fazla tutuyor. O zaman aldıklarından bazılarını geri veriyor. Bu sahne beni çok etkiledi.

Dönem dizisi çekmek hangi anlamda zor?

Kıyafet olarak dekor olarak bir kere bir zorluk var. Kamerayı nereye çevirsen karşına çanak anten çıkıyor. Saç tarayışına kadar her şeye dikkat etmen lazım. Bir de 60 lı yıllardaki yaşamın hızı ile bugünkü yaşam hızı aynı değil. O dönemin yaşam tarzı bugünden çok farklı.

Herkesin kafasında bir Menderes kimliği var. Sizin oynadığınız tip en çok kime yakın.?

Can Dündar hazırladığı belgeselde nasıl durduysa bende oradan baktım Menderes'e. Çünkü oradan hazırlandım.

Hitabet, ses tonu ve mimikleriyle ise bence size daha çok benziyor. Dizide gördüğüm Adnan Menderes ile sizin tarzınız birbirine çok yakın..

Yok canım ben Adnan Menderes kadar zarif biri değilim o insanlara karşı çok daha edali daha nazik biri. Ben daha çok köşeleri olan biriyim, yani Adnan Bey kadar incelikli bir yapısı yok Hüseyin Avni Danyal'ın.

Bugünün Türkiyesi'ndeki demokrasi anlayışına Adnan Menderes'i koysak. Aynı siyasi tavırları sergilese yine asılır mıydı?

Hayır zannetmiyorum. Türkiye'nin o dönemki şartları da demokrasi anlayışı da tam yerine oturmadığı için bu asılma olayı yaşandı. Yoksa bugün öyle bir sıkıntı olmazdı

Son yıllarda da yine ihtilal lafı dolaşıyor..

Şahsen ben artık dünyada ve bizde bir demokrasi anlayışının oturduğunu sanıyorum bugün Abdulah Öcalan bile asılmadı. Öcalan hapiste yatıyorsa bu ülkede bir ihtilal olup başbakanın yargılanıp asılması hiç mümkün görünmüyor.

Menderes'in asılması herkesi çok üzdü

Menderes o dönemde çok büyük bir sevgi görüyor. Bugün bile insanlar hangi siyasi görüşte olursa olsun onun siyasi görüşünü o gün savunmuyor bile olsalar konu Menderes'in asılmasına gelince üzüntülerini belirtip 'çok iyi bir adamdı, keşke asmasalardı' diyorlar. Yani halk çok sevmiş. Zaten asılması gerçekten çok büyük bir hata. Evet birkaç davadan suçlu bulundu ama bu suçların karşılığı asla asılmak değildi, işte yapılan en büyük hata buydu.

14.01.2007

AYŞE OLGUN-Yeni Şafak

http://www.yenisafak.com.tr/pazar/?t=14.01.2007&q=1&c=29&i=24457&Menderes/kadar/nazik/olamam/

Billush
14-01-07, 11:53
Az önce Atv'deki Doğruya Doğru programına Aydın Menderes konuktu.Merak edilen sorulara cevap verdi.

yakamoz16
14-01-07, 12:11
bu arada Beren'in dizi'de ki sesi kendi sesi degil sanırım.

gecen gun roportaj yaparlarken dinledim hic dizi'de ki
sesine benzemiyor alakası yoktu sesinin.

bende salı günü haberlerde izledim ama bence kendi sesi zaten söylemişlerdi kendi sesini kullanıcak diye öyle hatırlıyorum

burcuuu
14-01-07, 12:53
arkadaşLar mehmet'in qerçek adı ne?? Ve daha önce herhanqi bi dizide oynadı mı ya da hanqi dizide oynadı.. BiLiyormusunuz??

şeboist
14-01-07, 13:32
gerçek adı turgay aydın. ;) kırık kanatlarda muhtarın oğlunu oynamıştı.röportajdan bazı sahnelerin olmayacağı anlaşılıyor.;)

defneee
14-01-07, 14:11
bende 4 gün önce farkettimk ışık kahve reklamında babsına kahve getiren kız sanki biraz dahamı küçükmüş o zaman yada banamı öyle geldi
bayılyıorum o kıza büyüyünce çok güzel bişey olucak belli çok tatlı ayrıca çok şanslı cansel'le aynı sette...

şeboist
14-01-07, 14:14
ışık değil defne. :) yok canım küçük gelmedi bana,aynıydı. ;) evet çok süper bişey olacak büyünce. :D

defneee
14-01-07, 14:20
ışık değil defne. :) yok canım küçük gelmedi bana,aynıydı. ;) evet çok süper bişey olacak büyünce. :D

ay doğru defne adı aklım karıştı:)
bana öyle geldi o zaman

cihan ünal
14-01-07, 15:34
ben bu diziyi sadece ADNAN MENDERES için izliyorum.ama nedense mendersi cok az görebiliyorum.ama sunu belirtmeliyim ki ADNAN MENDERES i oynayan HÜSEYİN AVNİ DANYALI tebrik ediyorum.muhteşem bi oyunculuk sergiliyor.onu görünce sanki gercektemn menderesii izlermiş gibi oluyorum.bide bi bölüm önceki bi sahne beni cok sinirlendirdi.ülkede ihtilal olmuş yaseminin babası yassıadada hapiste kız ahmetle adada buluşuyor afedreessiniz öpüşüyorlar.bu olucak işmi canım.zaten ahmetin tutuk konuşmaları insanı sinir ediyo.yine belirttiğim gibi ben bu diziyi sadece yakın tarihimiz yakından ögrenmek için ve özellikle mendeeres için seyrediyorum.inşallah ilerki bölümlerde mendresi cok sık görürüz.bide geçen bölümde menderesin parası yetmediği için aldığı eşyların bi kısmını geri vermesi beni cok üzdü ve dahi derinden etkiledi.çünki cok gördük ask hikayelerini.artık birazda gerçeklewri ögrenelim.

She7a
14-01-07, 16:09
o zaman sesini ozellikle inceltiyor cunku hic alakası yoktu.
roportaj'da ki sesini kullansaydı belki bazılarına anti patik
gelmezdi. :)

bende salı günü haberlerde izledim ama bence kendi sesi zaten söylemişlerdi kendi sesini kullanıcak diye öyle hatırlıyorum

*denizce*
14-01-07, 16:22
ben bu diziyi sadece ADNAN MENDERES için izliyorum.ama nedense mendersi cok az görebiliyorum.ama sunu belirtmeliyim ki ADNAN MENDERES i oynayan HÜSEYİN AVNİ DANYALI tebrik ediyorum.muhteşem bi oyunculuk sergiliyor.onu görünce sanki gercektemn menderesii izlermiş gibi oluyorum.bide bi bölüm önceki bi sahne beni cok sinirlendirdi.ülkede ihtilal olmuş yaseminin babası yassıadada hapiste kız ahmetle adada buluşuyor afedreessiniz öpüşüyorlar.bu olucak işmi canım.zaten ahmetin tutuk konuşmaları insanı sinir ediyo.yine belirttiğim gibi ben bu diziyi sadece yakın tarihimiz yakından ögrenmek için ve özellikle mendeeres için seyrediyorum.inşallah ilerki bölümlerde mendresi cok sık görürüz.bide geçen bölümde menderesin parası yetmediği için aldığı eşyların bi kısmını geri vermesi beni cok üzdü ve dahi derinden etkiledi.çünki cok gördük ask hikayelerini.artık birazda gerçeklewri ögrenelim.

katlıyorum baştan beri takip ediyorum we takip etmemdeki amaç yakın tarihimizi öğrenmekti...ama burda bana sanki adnan menderesi sadece bi dekor olarak kullanmışlar gibi geliyo..günümüzde de war yoqsa farklı düşüncede olan ailelerin çocuklarının kavuşamaması burda sanki adnan mendersin arkasına sığınarak yola çıkmışlar gibi geldi bana..ama görüntüleri oyuncuları falan mükemmel ona diyecek söz yok...

şeboist
14-01-07, 16:38
evet şuan hatırla sevgili veriliyor.mahkeme sahnesini tekrar izlemek büyük bir zevkti.aynı şekilde hayran kaldım yine.bişey dikkatimi çekti.alt yazı geçti.aydın menderes 'ip koptu,babam 2 kez asıldı.'demiş.bu ne demek oluyor şimdi?şaştım kaldım bu işe.her gün yeni bişey çıkıyor.izlemek isteyenlere duyurulur...

bessy
14-01-07, 16:46
google araken aşağıdaki yazı ile buldum

http://img383.imageshack.us/img383/7711/adnanmendereskazach5.jpg

Londra Anlaşması için Başabakan Adnan Menderes ve

refakatındakileri götüren THY'nın "Sev" uçağı

Londra Gatick havaalanı civarında düştü.

5 mürettebat ve 9 yolcu öldü. Kazada, Başbakan

Adnan Menderes hafif yaralarla kurtuldu - 1959

cenup
14-01-07, 16:50
çok güzel ya bu forumda hep ahmetle yaseminin aşkı konuşuluyor...bi dönem dizisi olmasına rağmen kimse doğru düzgün şeyler göndermiyor.....

bessy
14-01-07, 16:53
Fatin Rüştü Zorluyla Hasan polatkan nı merak edenler vardır belki fotoğraflarını buldum :)

Hasan Polatkan

http://img238.imageshack.us/img238/4784/basbakanlik125205wl2.jpg

Fatin Rüştü Zorlu

http://img156.imageshack.us/img156/295/325xg0.jpg

şeboist
14-01-07, 16:54
sağol busecim.okuduğum kitapta da adları çok geçiyor.yalnız kitap çok heyecanlı.hemen darbe bölümüne gelmek istiyorum. :)

sessiz gemi
14-01-07, 17:04
ya bn forumun öncesini bilmediğim için mazur görün.:img-in_lo ben idam mahkmlarndan hangisinin rıza ünsal olduğunu öğrenebilir miyim?

dorzoapn
14-01-07, 17:05
dizide ahmetin seside kullanılmıyormuş galiba??

şeboist
14-01-07, 17:07
evet cansele dublaj yapılıyor. ;) demin aydın menderes çıktı haberlere.çok kısa sürdü.ben daha anlamadan bitti.ühühü:icon_sorr

OZKORKMAZ
14-01-07, 17:14
arkadaslar son bölümdeki sarkıları biryerlerden bulabiliyor muyuz gerci ikisinide kısa gectiler ama süperdiler ceken olmuş mu ki

şeboist
14-01-07, 17:17
evet çeken olmuş.ben yaralı kalbimi indirdim. :) ama diğeri benim hiç hoşuma gitmedi.hepsine eklemişler.istediğin yerden indirebilirsin. ;)

defneee
14-01-07, 17:19
evet haberi bende izledim kısaydı bekledim diziden belki bişey bahsederler diye hiç adı bile geçmedi

elwiens_86
14-01-07, 17:20
evet cansele dublaj yapılıyor. ;) demin aydın menderes çıktı haberlere.çok kısa sürdü.ben daha anlamadan bitti.ühühü:icon_sorr

Öğlen saat 13:30 da atv de doğruya doğru programındaydı Aydın Menderes çok güzel konuştu ya babasıyla helalleşmemiş onları anlattı............. babasını görmeye yassıadaya gittiklerinde başlarında asker dikiliyormuş babasının yaptığı her hareket göze battığı için son isteğini bile söylemeye çekinmiş...adamın gözleri doldu anlatırken........

şeboist
14-01-07, 17:20
hiç göstermeseydiler daha iyiydi.bişey anlayamadım ki. :( ben mahkeme sahnesinde çalan müziği istiyorum ama çeken yok. :(

şeboist
14-01-07, 17:43
arkadaşlar şarkıları çekmişler zaten.dedim ya bunu. ;) canselin,berenin,dizinin vs sitede var.her yere eklemişler. ;)

cihan ünal
14-01-07, 17:52
katlıyorum baştan beri takip ediyorum we takip etmemdeki amaç yakın tarihimizi öğrenmekti...ama burda bana sanki adnan menderesi sadece bi dekor olarak kullanmışlar gibi geliyo..günümüzde de war yoqsa farklı düşüncede olan ailelerin çocuklarının kavuşamaması burda sanki adnan mendersin arkasına sığınarak yola çıkmışlar gibi geldi bana..ama görüntüleri oyuncuları falan mükemmel ona diyecek söz yok...

evet cok haklısın benimde demek istediğim bi nevi buydu zaten.adnan menderes bu dizide biraz ikinci planda halbuki dizinin asıl cok fazla işlenmei gereken ve dahi ön planda olması gereken ismi adnan menderes.ahmetle yaseminin aşkı degil önemli olan adnan menderes.tamam ismi hatırla sevgili olabilir ama bu bi tarihi dizi türkiyenin öenmli bi olayını işliyor.eger bi aşk dizisiyse günümüzde geçen bi hikayede olurdu.sadece adnan menderes olmazdoı o kadar.cünki orda yaşanılan aşklar günümüzdede yaşanıyor.artık şuna dikkat edelim her şeye toz pembe bakmayalım.forumdada görüyorumki herkes ahmetle yaseminin aşkına ölüyorlar nerdeyse.biraz araştıralım admnan menderes niye asıldı yada niyue darbe yapıldı bunlarla ilgilenelim biraz.benim isteğim bu.

şeboist
14-01-07, 17:56
nerden çıkardın canım övdüğümüzü?aksine ben onları hiç sevmiyorum.yeterincede belli ediyorum zaten.size katılıyorum bu konuda.bende diğer olayların daha ön planda olmasını istiyorum.yasemin&ahmet sahneleri azalsın.

tugchemre
14-01-07, 17:59
arkadaşlar ben sizin gibi düşünmüyorum evet bu geçmişi anlatan bi dizi ama asıl işlenen konuda o yıllarda yaşayan iki farklı aile çocukları arasındaki aşk bence herkes yeterince gösteriliyor dizide

şeboist
14-01-07, 18:04
canım tabiki aşk da olacak ama bunların ki gibi değil. ;)

OZKORKMAZ
14-01-07, 18:07
valla bişey söyleyeyim buraya sürekli giriorum ve ben ve bi kaç kişi haricinde kimse ahmet ve yasemin i istemio her neyse dizi başlarken kimse adnan menderes in darbe zamanını anlatacagız die bir sey söylemedi darbe zamanında yasann bir asktı konu ve buna baglı arka planda dönemide irdeleyeceklerdi bunuda gayet gzl yapıorlar yani dizide önemli olan adnan menderes değil yasemin ve ahmet bu bir sanat, tarihi belgesel olsa tmm bende uyarım dediklerinize ama öyle değil ayrıca şahsi fikirler yürüterek bazı sonuclara varılmamalı herkes zan altında kalı araştırmadan etmeden denilince herkesin belli ölçülerde dönem hakkında fikri oldugunu zannediorum olmadı artık arastırmalar basladı bnm cevremde dizininde etkisiyle bazı sorular soruluo ben kendi açımdan tarihimi irdeleyebilecek kadar hata fazlasıyla biliorum mesela bir de değinmek istediğim bir konu var dün milliyett tv ekinde biridi yorum yazmış o dönem baskı dönemi böyle bir aşk yasanmaz ulu orta diye sürekli öpüşmelere filan değinilmiş ilgi alan olması nedeniyle tüm klasik romanları okudum neredeyse bırakın 1960 aşklarını cumhuriyet döneminde yasann o kadar acık aşklar var ki zaten dizide ele alınan sınıf dönemin zengin sınıfı gayet normal bence hal ve hareketler ben diinn bu halinden çok memnunum

şeboist
14-01-07, 18:12
bende değilim.çoğunluk böyle düşündüğüne göre var bunda bişey.ben onların aşklarını sevmiyorum.

elwiens_86
14-01-07, 18:12
ben bu diziyi bir dönemi anlattığı için izlemeye başladım ama 2. bölümden sonra izlemedim şimdi darbe bölümünden sonra izlemeye başladım umarım bundan sonra tarihi olaylara daha çok yer verirler bereni görmekten baygınlık geçirecem valla ya yeter...........

willlover
14-01-07, 18:13
Ben, Yasemin-Ahmet sahnelerinden memnunum, çoğunuzun aksine. Ayrıca darbe yerine aşk görüyoruz, eleştirilerine de katılmıyorum. Zaten siyasi olayların aşka göre daha arka planda olacağı oyuncular tarafından da sık sık belirtiliyordu. Hem, siyasi olayları işleyişleri de çok güzel bence, tadında. Aşk sahnelerini de beğeniyorum ben, hatta Tanrıverdi'nin "forever rock" demek istemesi misali, "forever Ahmet-Yasemin" demek istiyorum ben de:img-yes: Özellikle de bu bölümdeki gibi gül rengi şarap tadında sahneler olursa:icon_whis

şeboist
14-01-07, 18:15
ay hele o sahneleri hiç sevmiyorum.banada bereni görmekten baygınlık geldi artık.ben onlarla hiç mi hiç ilgilenmiyorum.hıh!

istnbl_esra
14-01-07, 18:22
başından beri dizinin andan menderesin hayatını anlatmıcağını biliyorduk bunu dizinin danışmanı can dündar bile yazdı aşk hikayesi olduğunu ben bu diziyi dönem dizisi olduğu için seyrediyorum ve gerçek manada da o dönemle ilgili kitaplar okumaya başladım ve benim gibi bir çok kişide eminim ki 60 lı yıları merek etmeye başladı bunun yanında yasemin ve ahmet aşkı da var ve bence çok güzel gidiyor ben onların yaşadığı aşkı hissedebiliyorum hissedemeyenler adına da gerçekten üzgünüm..forumda yazılanların çoğu menderes ve o dönemle ilgili aslında ahmet ve yasemin aşkı onun kadar yazılmıyor bence böyle olması da güzel

cihan ünal
14-01-07, 18:26
dizinin ilk bölümünü gördüğümde sevinmiştim artık nihayet gercek bi olayı anlatan dizi izleycegiz diye ama sonraki bölümlerde tam bi fiyasko oldu.konu tamamen ahmetle yasemine odaklandı.ya zaten biz aşk olmasın demiyoruz olsun ama sahneleri azalsın.her sahnede onların ulu orta öpüşmeinmi izliycez canımbuda bi yere kadar.insana bıkkınlık veriyo.hele bide ahmetin o tutuk konuşması inasnı çıldırtıyo.onların sahnesi geldiğindeartık yeter bitse ddiye kaç şekle giriyorum.evet benim için önemli olan dönemin politik olayları daha önemlisi adnan menderes.ben artık sayın adnan menderesi dönemin reisicumhuru celal bayarı fatin rüştü zorluyu ismet inönüyü görmek istiyorum.ihtilaal oldu ama hiç celal bayarı göremedik.taki mahkeme sahnesine kadar.sadece orda gördük.

şeboist
14-01-07, 18:28
hayır bu dizi sadece aşk hikayesi değil.bu dizi sayesinde adnan menderes tekrar gündeme geldi.haberlerde de hep onu gösterdiler.benim istediğim de bu zaten.arada aşk da olacak ama böyle değil.canseli çok sevmeme rağmen böyle düşünüyorum.

istnbl_esra
14-01-07, 18:35
bende zaten salt aşk hikayesi demedim demek istediğim adnan mendres bu dizide arka planda olacaktı şu anda da öyle gidiyor sonuçta adnan menderes 3-4 bölüm sonra asılacak dizi devam ederse onsuz ahmet ve yaseminle devam edecek

sessiz gemi
14-01-07, 18:39
bencede dizi cok iyi gidiyor.o ask sahneleri olmasa sadece li yılları anlatan olaylar belgesellerde de war we her yıl adnana menderesn ölüm yıldönümlernde yaynlanıyor zaten.diziyi dizi yapan ahmetle yaseminin imkansız görünene askı bence..taa dizinin en basında da dönemin gölgesnde kalan bi aşk hikayesi diyolardı zaten.bence böyle gayet de güzel..

şeboist
14-01-07, 18:41
evet malesef asılacağı için üzülüyorum.onu artık göremeyeceğiz.ama yaseminle ahmet ayrılacakları için onlarıda göremeyeceğiz.nihaha :)

fundapehlivan
14-01-07, 18:42
Yeni sayfamıza geçmişiz... Valla bir akşam girdim devirmişsiniz sayfaları...
Gündemde siyasi olaylar ve aşk arasındaki dengesizlik var anlaşılan...

Hiç bir dizi ya da film tamamen siyaseti ya da adnan menderesi, ihtilali anlatamaz. Zaten öyle olsa o Belgesel olur...
Başından beri ihtilalin içinde dp li ve chp li çocukların imkansız aşkını anlatıyoruz demişlerdi... Yani siyasetin arka plan da olacağını söylemişlerdi...

Şeboist canım yine döktürmüşsün yasemin ve ahmet aşkı hakkında... Valla ben çok seviyorum. Özellikle son bölümde ahmetin yasemine o desteği, o şefkati... Teselli ederken kullandığı sözcükler, o bakışları... Yani seyrederken anneme allah herkese böyle sevgili versin dedim:happy0064
Tek sinir olduğum yaseminin ahmete teşekkür etmesiydi. Ahmet sevdiğini söylüyor o teşekkür ediyor:img-hyste Ne mana ise...
Ama ben onların aşkını seviyorum, inandırıcı buluyorum...

Yahu müzik de eklenmiş valla ben hemen indirmeye gidiyorum arkadaşlar...

şeboist
14-01-07, 18:46
evet döktürdüm fundacım.döktürmeye de devam edeceğim.yaşasın kötülük.hehe :) valla ben aşklarını beğenmiyorum.ben sevim&mehmet ikilisini seviyorum.onlara bin basarlar.hıh! :)

cihan ünal
14-01-07, 18:51
Yeni sayfamıza geçmişiz... Valla bir akşam girdim devirmişsiniz sayfaları...
Gündemde siyasi olaylar ve aşk arasındaki dengesizlik var anlaşılan...

Hiç bir dizi ya da film tamamen siyaseti ya da adnan menderesi, ihtilali anlatamaz. Zaten öyle olsa o Belgesel olur...
Başından beri ihtilalin içinde dp li ve chp li çocukların imkansız aşkını anlatıyoruz demişlerdi... Yani siyasetin arka plan da olacağını söylemişlerdi...

Şeboist canım yine döktürmüşsün yasemin ve ahmet aşkı hakkında... Valla ben çok seviyorum. Özellikle son bölümde ahmetin yasemine o desteği, o şefkati... Teselli ederken kullandığı sözcükler, o bakışları... Yani seyrederken anneme allah herkese böyle sevgili versin dedim:happy0064
Tek sinir olduğum yaseminin ahmete teşekkür etmesiydi. Ahmet sevdiğini söylüyor o teşekkür ediyor:img-hyste Ne mana ise...
Ama ben onların aşkını seviyorum, inandırıcı buluyorum...

Yahu müzik de eklenmiş valla ben hemen indirmeye gidiyorum arkadaşlar...

katılmıyorum arkadaşım.diziler hep aşk hikayesi anlatcak degil ya.eger isteler diziler ihtilalide anlatır,siyasetide.bunu örneği hem tüğrk sinemasında hemde trt ve dahi öbür kanallarda cok.ben inşallah ilerde yönetymen olduğumda bu diziye inat adnan menderesin dizisini yapcagım.o zaman görsünler bakalım aşk omadanda nasıl dizi yapılıyomuş.aslında konuyu uzatmayada gerek yok sonuçta menderes için o aşka o ahmetin tutuk konuşmasına mecburen katlanıcaz.baska care yok.

OZKORKMAZ
14-01-07, 18:56
sen inşallah yönetmen oldugunda bu konuda basarılı br dizi cekersin ve biz izleriz ama biz diziyi sevioruz sadece saygılı olalım yeter ayrıca o zmn bu işe kalkıştıgında aşksız olmayacagını anlayacagını umarım çünkü sanat yasamın öznel bir yansıması ve aşk heryerde nsl ki acı varsa nsl ki başka duygular varsa

şeboist
14-01-07, 18:59
canım bende diziyi çok seviyorum.diziye laf söyleyemem zaten.harika bi dizi ama tek bi kusuru var işte.

şeboist
14-01-07, 19:04
böyle düşünen tek ben değilim yalnız.rahatsız oluyorum ne yapayım?!necdetin rüyasında bile aynı şekildeydiler.höh derim ben buna.

cihan ünal
14-01-07, 19:04
sen inşallah yönetmen oldugunda bu konuda basarılı br dizi cekersin ve biz izleriz ama biz diziyi sevioruz sadece saygılı olalım yeter ayrıca o zmn bu işe kalkıştıgında aşksız olmayacagını anlayacagını umarım çünkü sanat yasamın öznel bir yansıması ve aşk heryerde nsl ki acı varsa nsl ki başka duygular varsa

arkadaşım tabiki aşksız sanat olmaz biliyorum.ama ben sadece tarihi konularda yada yaşanmış gercek olaylarda böyle aşkın bu kadar abartılmasıda cok anlamsız.bak mesela usta yönetmenlerimizden olan YÜCEL ÇAKMAKLI bugüne kadar hep tarihi film ve diziler yapmıştır ama coğunda ask teması yoktur.bunu yapabildiğine göre demekki aşksızda film yada dizi olur ama sadece tarihi konularda bana göre.benim şahsi fikrim bu.senin düşüncenede saygı duyarım.

aslı30
14-01-07, 19:06
şeboist ahmet&yasemin hakkındaki düşüncelerinin hepsine katılıyorum.:img-wink: ama bu diziyle menderes'in gündeme gelmesi konusuna pek katılamayacağım.çünkü saddam hüseyin'in idamıyla menderes'in idamı gündeme geldi bence.ondan önce pek diziyi yazan yoktu.:img-yes:

bugün tekrarına bakarken ahmet yasemin'i teselli ediyor kaldırıma oturmuşlar.yasemin'e seni takdir ediyorum diyince yasemin'in 'sahi mi' diyen bakışı çok komikti.:img-hyste ığğğ kötüydü valla.:icon_whis

OZKORKMAZ
14-01-07, 19:14
arkadaşım tabiki aşksız sanat olmaz biliyorum.ama ben sadece tarihi konularda yada yaşanmış gercek olaylarda böyle aşkın bu kadar abartılmasıda cok anlamsız.bak mesela usta yönetmenlerimizden olan YÜCEL ÇAKMAKLI bugüne kadar hep tarihi film ve diziler yapmıştır ama coğunda ask teması yoktur.bunu yapabildiğine göre demekki aşksızda film yada dizi olur ama sadece tarihi konularda bana göre.benim şahsi fikrim bu.senin düşüncenede saygı duyarım.

abartı olayın sendeki karsılığı bunu anlamak lazım bnm iin farklıdır vaat edilen aşktı verilen aşk ben genel konuşmuyorum su an dizi hakkında sadece dizi aşk dizisi buna baglı öteki etmenler var ve dizi bu anlamda tamamen basarılı habize deselerdik biz tarihi annlatacagız okey bende sizinle hem fikir olurum ama konu olayıın arkasında gelişen tarih begeniler farklıdır ben aşkı abartı bulmuyorum bunun gercek hayatta karsılığı çok fazla çünkü hem o zmnda hem su an

şeboist
14-01-07, 19:15
evet ondan önce haber yapılmadı ama dizide yeni gündeme geldi bu konu.önceden bu kadar ağırlıkta değildi.7. bölümden itibaren tempo arttı.

cihan ünal
14-01-07, 19:32
şeboist ahmet&yasemin hakkındaki düşüncelerinin hepsine katılıyorum.:img-wink: ama bu diziyle menderes'in gündeme gelmesi konusuna pek katılamayacağım.çünkü saddam hüseyin'in idamıyla menderes'in idamı gündeme geldi bence.ondan önce pek diziyi yazan yoktu.:img-yes:

bugün tekrarına bakarken ahmet yasemin'i teselli ediyor kaldırıma oturmuşlar.yasemin'e seni takdir ediyorum diyince yasemin'in 'sahi mi' diyen bakışı çok komikti.:img-hyste ığğğ kötüydü valla.:icon_whis

arkadaşım saddam hüseyinle ADNAN MENDERESİ nasıl bir tutabiliyosun.anlamış degilim.saddam hüseyin bi diktatördü.menderes ise demokrat bi ülkenin demokrat bi başbakanıydı.saddamın idamıyla mendersin ne alaksı var yahu.menderes 47 yıl önce haksız yere idam edildi arkadşım.saddamın idamından öncede vardı bu dizi.buda gösteriyoki yakın tarihimiz konusunda cok bilinçsiziz.cok yazık.

OZKORKMAZ
14-01-07, 19:38
kusura bakma ama aslı menders ile saddamın idamını bir tutmuyor sadece saddamın idamıyla menderes in idamınn tekrar gündeme geldiğini söylüyor dogruda söylüyor bir tutmak tabii ki yanlış olur ama haksızlık tartışılır saddamın idamını da haklı bulmuyorum can almak sanırım yargının varabilecegi en son sey hatta değil çelişki aynı yargını insan öldürenleri yargılamasıylada ilintili öldüren bir yargı öldüren birisini nsl yargılar vicdan aynı vicdan ama yasa den,len seybunu öngörüyorsa ne yazık ki haksızlık olmuo ve biz bunu tartısamıoruz neyse bize ders almak düzeltmek düşüyor

aslı30
14-01-07, 19:44
arkadaşım saddam hüseyinle ADNAN MENDERESİ nasıl bir tutabiliyosun.anlamış degilim.saddam hüseyin bi diktatördü.menderes ise demokrat bi ülkenin demokrat bi başbakanıydı.saddamın idamıyla mendersin ne alaksı var yahu.menderes 47 yıl önce haksız yere idam edildi arkadşım.saddamın idamından öncede vardı bu dizi.buda gösteriyoki yakın tarihimiz konusunda cok bilinçsiziz.cok yazık.
yazdığımı iyi okumamışsın galiba.menderes'le saddam'ı bir tuttuğumu yazdım mı ben?iyi oku.merak etme ikisi arasında farkı çok iyi biliyorum.saddam hüseyin'in idamıyla idamlar konusu gündeme geldi ve Türkiye'de idam edilen başbakan yazıldı.dizi saddam'ın idamından önce de vardı ama bu kadar gündemde değildi.yakın tarihimizi senden öğrenecek değilim.

merhem
14-01-07, 19:45
evet malesef asılacağı için üzülüyorum.onu artık göremeyeceğiz.ama yaseminle ahmet ayrılacakları için onlarıda göremeyeceğiz.nihaha :)

bır nıhahahada benden
Aslında ayrılmalarına sevınıyorum cunkı artık sıkıldım onların opusmelerınden :img-hyste
Ama bır yandanda ayrılmasınlar , Necdetımın yasemınle bırlıkte olmasını ıstemıyorum:icon_sorr

şeboist
14-01-07, 19:46
cihan ünal biraz sert yazıyorsun gibi geldi bana.tamam bu olaylar bir tutulamaz ama adnan menderesin gündeme gelmesinde az da olsa payı var.dizininde var tabi.

şeboist
14-01-07, 19:49
merhemcim en azından yasemin necdetle sürekli sarmaş dolaş olmaz.ondan kurtuluruz. ;)

OZKORKMAZ
14-01-07, 19:51
siz seviniosunz ben üzülüyorum ndn? o suratsız kızla evlenecek ianamıorum ya hani cast hatası mı diyeyim ne diyeyim ben bu kıza bilmiorum adınıda hatırlamıorum sanırım hafızam istemio adını

şeboist
14-01-07, 19:53
sen demin ahmet&yasemin aşkını seviyorum demedin mi?şimdi neden öyle diyorsun kıza?!

merhem
14-01-07, 19:55
Aylayımı kast etti arkadaş..
Ayrıca dıs gorunuse laf etmek ayıp bıraz. Ben aylayı sevmeye basladım Üzüldüm onun icin bu bolumde..

averaj
14-01-07, 19:58
siz seviniosunz ben üzülüyorum ndn? o suratsız kızla evlenecek ianamıorum ya hani cast hatası mı diyeyim ne diyeyim ben bu kıza bilmiorum adınıda hatırlamıorum sanırım hafızam istemio adını

nedense benim için berenden bin kat daha iyi.hem sesini kullanışı hem yüz ifadesi...yani suratsız olsun ama rolünü iyi oynasın yeter de artar bile...

şeboist
14-01-07, 19:58
benimde bi gıcıklığım yok aylaya karşı.kendi halinde bi kız zaten.ne zararı dokundu kimseye?!

cihan ünal
14-01-07, 19:59
yazdığımı iyi okumamışsın galiba.menderes'le saddam'ı bir tuttuğumu yazdım mı ben?iyi oku.merak etme ikisi arasında farkı çok iyi biliyorum.saddam hüseyin'in idamıyla idamlar konusu gündeme geldi ve Türkiye'de idam edilen başbakan yazıldı.dizi saddam'ın idamından önce de vardı ama bu kadar gündemde değildi.yakın tarihimizi senden öğrenecek değilim.

ikisi arasındaki farkı bildiğine sevindim.ama lütfen saddam hüseyinle menderesi bi arada kullanmayalım.benim sana yakın tarihi ögretmek gibi bi niyetim yok.ama söz konusu olan ADNAN MENDERES.saddam bi diktatör.onun ismiyle menderesin isminin yanyana gelmesi beni cok üzdü.sertliğimide mazur görün napıyım.mendresin idamına cok kızıyorum.ondan böyle konuşuyorum.

istnbl_esra
ahmet ve yaseminin sürekli yanyana olmalarını ben de istemiyorum ahmet yasemin birlikteliğini istesemde ama ayrılmalarını da istemem ki ahmetin ayla ile evlenmesi kabus gibi ayla demişken dizinin bugun tekrarını izlerken aklıma geldi yani nasıl ayla ahmetle evlenecek?ortada fol yok yumurta yok ahmet aylanın ismini bile zor hatırlarken

filiz-nurgül
ben hatırla sevgiliyi beğenmeye başladım artık seyrediyorum önceden günü uymuyodu bana ondan pek seyredemiyodum ama günü ii şimdi bereni çok beğeniyorum zaten

merhem
14-01-07, 20:03
Bu bolumde zaten Aylanın yasemıne aldıgı tavrı gorduk ılerleyen bolumlerde Ayla daha on planda olacaktır ve yavas yavas Ahmete olan hıslerı bellı olacak.. Yanı pat dıye Ahmet bende gıdıp aylayla evleneym barı demez herhalde..

OZKORKMAZ
14-01-07, 20:04
Aylayımı kast etti arkadaş..
Ayrıca dıs gorunuse laf etmek ayıp bıraz. Ben aylayı sevmeye basladım Üzüldüm onun icin bu bolumde..

aaa hayır ben dış görünüşe bişey demedim üstüme vazife bişi değil katılıorum o konuda bana duygusu gecmio ben pek begenmiorum o kızın oyunculuğunu ayrıca bence hata ayla ve ahmet in yanyana pek hoş durmayacak olmaları tabii bu bnm pencerem hosuma gitmedi işte mesela yaseminin arkadasını çok begeniorum çok gzl bir kız onun ötesinde ekrandan gecen baska birşey var kzıda öyle daha yumuşak bit tip olaydı daha iiydi

istnbl_esra
14-01-07, 20:05
forumda berenin oyunculuğunu çok arkadaş beğenmiyor ben de eskiden öyle düşünüyordum fakat sonradan önceki oynadığı partner ve dizi nedeniyle önyargıyla yaşlaştığımı anladım bu nedenle artık eskisi kadar gözüme batmıyor ve yasemin karakterini seviyorum güzel gidiyor bence

elwiens_86
14-01-07, 20:07
böyle düşünen tek ben değilim yalnız.rahatsız oluyorum ne yapayım?!necdetin rüyasında bile aynı şekildeydiler.höh derim ben buna.

olayı çok iyi yorumladı höh yani höh çok abartıyolar ikisinin sahnesini bu kadar olmaz hani...................

şeboist
14-01-07, 20:07
aylayla yanyana hoş durmayabilirler ama sonuçta yaseminlede hiç yakışmıyorlar.evet lale farklı.o çok doğal.çok seviyorum ben o kızı.

merhem
14-01-07, 20:09
Bende gercekten cok hos bır kız lale,
Valla en azından ayla Ahmetın yanında daha olgun gosterıyor bence yasemınden Ayla daha iyi

emez2005
14-01-07, 20:12
bence bu aşk konusunda fazla takıldınız. bakınız 6 yada 7 .sayfada Hüseyin Bey'in ropörtajına.
Dizi sizce Menderes dönemine ne kadar objektif bakılıyor?İnsanların mutlaka siyasi bir duruşu ve bakış açısı var, benim de var. Ama biz popüler kültür aracı olan televizyonda seyirciye hitap ettiğimiz için mümkün olduğunca görüşlerin yansıtılmadığı objektif bir bakışla o dönemi aktarıyoruz. Bu yüzden bence dizi objektif. Zaten bu dizi aslında dönemi anlatmıyor. Sadece o dönemde geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Zengin kız fakir oğlan aşk hikayelerinde olduğu gibi imkansız bir aşkı işliyor. Dönem ise fonda kalıyor.

dizi bir aşk hikayesi ve dönem fon .bence yeterince izah etmiş. Ayrıca Dönem ön planda olsaydı eğer bir belgesel niteliğinde olur, 9 bölümdür görülen raytinglerin yarısı bile görülmeyip dizi çoktan yayından kalkardı. Malesef üzülerek söylüyorum ki bizim tv kanallarımızda kaliteli bir yapım seyretmek zor. (sizlerin istediğiniz anlamda) içinde aşk , ihanet, türkücü, şarkıcı olması gerek malesef

şeboist
14-01-07, 20:15
bende kuru kuru belgesel gibi bi dizi istemiyorum zaten.öyle olsa izlenmez.illa ki olacak.ama ahmet&yasemin ikilisinin biraz değişime ihtiyacı var.;)

emez2005
14-01-07, 20:20
ama zaten ileriki bölümlerde bu aşkın değişimini izleyeceğiz arkadaşlar. aşkın olmasa da kişilerin ayrılmalarına, başkalarıyla evlenmelerine vs.

o nedenle bence bu bölümlerin de ayrı keyfi olmuş olacak ilerleyen bölümlerde.
tabi bu benim naçizane görüşüm.

cihan ünal
14-01-07, 20:22
bence bu aşk konusunda fazla takıldınız. bakınız 6 yada 7 .sayfada Hüseyin Bey'in ropörtajına.
Dizi sizce Menderes dönemine ne kadar objektif bakılıyor?İnsanların mutlaka siyasi bir duruşu ve bakış açısı var, benim de var. Ama biz popüler kültür aracı olan televizyonda seyirciye hitap ettiğimiz için mümkün olduğunca görüşlerin yansıtılmadığı objektif bir bakışla o dönemi aktarıyoruz. Bu yüzden bence dizi objektif. Zaten bu dizi aslında dönemi anlatmıyor. Sadece o dönemde geçen bir aşk hikayesini anlatıyor. Zengin kız fakir oğlan aşk hikayelerinde olduğu gibi imkansız bir aşkı işliyor. Dönem ise fonda kalıyor.

dizi bir aşk hikayesi ve dönem fon .bence yeterince izah etmiş. Ayrıca Dönem ön planda olsaydı eğer bir belgesel niteliğinde olur, 9 bölümdür görülen raytinglerin yarısı bile görülmeyip dizi çoktan yayından kalkardı. Malesef üzülerek söylüyorum ki bizim tv kanallarımızda kaliteli bir yapım seyretmek zor. (sizlerin istediğiniz anlamda) içinde aşk , ihanet, türkücü, şarkıcı olması gerek malesef

cok haklısın arkadşaım sonunda ne demek istediğimi anlatan biri çıktı.hele son sözün cok haklı.hüseyin avni danyalda zaten söylemiş bu dizi bi imkansız aşkı anlatıyo diye.ama gönül isterdiki döenm olayları ve menderes daha ön plana cıksın.ama yapıcak bişey yok.tomris giritlioğlu projeyi imkansız bi aşk üzerine kurmuş.mecburen izliycez.herşeyden önve menderes ve mendresi oynayan hüseyin avni danyal için izlenmeye deger.

istnbl_esra
14-01-07, 20:24
bence dizide kesinlikle o döneme objektif bakıldığını düşünmüyorum gerçek bir tarih meraklısıyımdır özellikle yakın tarihimiz ben bu diziyi eğer adnan menderesi duymasaydım farketmezdim bile dizide anlatılanlara kesinlikle doğru diye inananlar varsa sadece bir bakış açısıyla olayları yorumladığını söyleyebilirim o bakış açısı da can dündar ve demirkıratı ayrıca dizi de görüşler fazlasıyla yansılıyor fakat bilmeyen biri bunun çok objektif olduğunu düşünebilir

tugchemre
14-01-07, 20:27
aldaığım ve okuduğum kadarıyla ahmet yasemin aşkı sayfa sayfa eleştirilen.zaten onları yanyana gördüğümüz son bölümlerdir sonra yaseminin yanında istemediğimiz kadar necdet olacak ahmetin yanındada o suratsız
mendersle ilgilide bi yorumda bulunamıycam o dönemi ve öyle büyük bi değişimi bilemediğim için belkide beni cezbeden bi tarafı yok ama yinede bu sayede ozmn türkiyede olup bitenleri genel kültür açısındanda öğrenmek güzel

şeboist
14-01-07, 20:29
sanırım ilerki bölümlerde herkes mutlu olacak.evet merhem sürekli olunca keyfi kalmıyor.cılkını çıkardılar.ayrılsınlar artık ya. :)

şeboist
14-01-07, 20:31
bende o dönemi yaşamadım.yaşım fazla büyük olmadığı için pek bilgim yok ama ben çok merak ediyorum açıkçası o zaman olanları.hatta dizi yetmedi kitabını bile aldım.melalin sayesinde. ;)

şeboist
14-01-07, 20:33
Yasemın bır trafık kazası gecırıp ölse :) :)

sende coştun ama. :img-hyste o kadar da değil.bunu ben bile istemem.gerçi düşündüm de belkide güzel olur.nihaha :img-hyste ama tabi bu sadece bizim isteğimiz dizide böyle bişey olması imkansız.saçma da olur zaten.:icon_whis

OZKORKMAZ
14-01-07, 20:36
moda hastalık verem var elimizde genelde böyle narin kızlar dertten verem oluo eger öldürmek istiosanız yasemini

merhem
14-01-07, 20:36
Neyapayım sevmıyorum o kızı
Necdetın basına bela acacak :)

şeboist
14-01-07, 20:38
bende sevmiyorum.anlıyorum seni.ama kader burda ne yazıldıysa o... :)

fundapehlivan
14-01-07, 20:39

Necdet yasemini takip edip ahmetin yasemini yanağından öperken gördü ya... O da rüyasında abarttı!! yani Necdetin kabusu!! Ne bekliyorsunuz ki... Çocuğun kabusu da öyle olur zaten:img-hyste

şeboist
14-01-07, 20:42
onları öyle göre göre bilinç altına yerleşmiş artık.ne yapsın necdet? :)

fundapehlivan
14-01-07, 20:42
bence dizide kesinlikle o döneme objektif bakıldığını düşünmüyorum gerçek bir tarih meraklısıyımdır özellikle yakın tarihimiz ben bu diziyi eğer adnan menderesi duymasaydım farketmezdim bile dizide anlatılanlara kesinlikle doğru diye inananlar varsa sadece bir bakış açısıyla olayları yorumladığını söyleyebilirim o bakış açısı da can dündar ve demirkıratı ayrıca dizi de görüşler fazlasıyla yansılıyor fakat bilmeyen biri bunun çok objektif olduğunu düşünebilir

Ama ilk önce dp lilerin yaptığı kötü şeyler anlatıldı...
Şimdi de askerlerin yaptığı, mahkeme de yapılan yanlışlar anlatılıyor.
Neden objektif değil anlamadım!!

merhem
14-01-07, 20:43
eskı turk fılmlerınde kızlar sevdıklerı ıle bırlıkte olduktan sonra aglarlardı yasemının bakısı neydı oyle odadayken ıkısı yuh oldum resmen

şeboist
14-01-07, 20:44
bence dizide gerçekten güzel anlatılıyor olaylar.büyük emek harcıyorlar.zaten o mahkeme sahnesi bitirdi beni. :)

murat2007
14-01-07, 20:47
ben diziyi biraz eleştirmek istiyorum yani benim de pek bilgim yook ama şunu biliyorum o dönemlerde insanlar bu kadar rahat değildi yasemin ve sevgilisi heryerde öpüşüyor koklaşıyor çok abartmışlar yani ayrıca darbe çok güzel birşeymiş gibi anlatılıyor ve yaseminin ağlamaları çok yapmacık hiç gerçeçi değil:img-yes:

aslı30
14-01-07, 20:47
eskı turk fılmlerınde kızlar sevdıklerı ıle bırlıkte olduktan sonra aglarlardı yasemının bakısı neydı oyle odadayken ıkısı yuh oldum resmen
niye ağlasın ki.:img-hyste ahmet'le birlikte olmak için az çabalamadı.:img-blush yalnız bu konu hiç konuşulmuyor.birlikte olmuşlar,evlilik ne olacak ne bitecek.herkeste bir rahatlık.aşmış bunlar artık.:img-fear2 şimdi babası hapiste onu mu düşünecek diyebilirsiniz ama birlikte olurken hapiste değilmiydi?:icon_whis

cihan ünal
14-01-07, 20:48
bence dizide gerçekten güzel anlatılıyor olaylar.büyük emek harcıyorlar.zaten o mahkeme sahnesi bitirdi beni. :)

evet o mahkeme sahnesini cok gerçekçi yapmışlar o konuda tebrik ediyorum dizinin yönetmenive ekibin.celel bayarı oynayan adam sanki tıpa tıp onun benzeri nerden buılmuşlars iyi bulmuşlar yani.o sahneyi cekerken eminim büyük bi emek ve çaba harcamışlardır.tekrar tebrik ediyorum dii ekibini.

merhem
14-01-07, 20:49
Nebıleyım aglarlardı utanırlardı yasemınde hıc oyle bırsey gormedım ben :img-hyste :img-hyste

şeboist
14-01-07, 20:49
bizimde tartıştığımız bu zaten.o ikisinin yersiz davranışları sadece gözümüze batıyor.onun dışında diziye bayılıyorum. :)

fundapehlivan
14-01-07, 20:58
Demek kötü oluyoruz:img-hyste
Necdetin o silahla Ahmeti vurması gerçekmiş mesela...
Necdet ahmeti vurur ve şaşırarak silahı yere atar. Yasemin şok içindedir ve ağlayarak silahı Necdete çevirir ve Ahmetimi öldürdün diye Necdeti vurur. Ardından da intihar eder...
O sırada Ahmet kendine gelir çünkü kurşun başını sıyırmıştır. Yaseminin cesediyle karşılaşınca o da ağlar ve silahı alarak inrihar eder...

MUTLU SON:img-hyste

şeboist
14-01-07, 21:00
funda kendimi eski türk filmlerini izler gibi hissettim.ne yaptın sen ya?hehe :img-hyste

fundapehlivan
14-01-07, 21:01

yoo ben orasını çok sevdim... Çünkü birbirlerini seven iki insan ve birlikte oldukları için de çok mutlu oldular... Ben tamtersine anneme ne güzel mutlu oldular dedim... Orada el ele olmaları ikisinde de olan o mutluluk ifadesi çok güzeldi... İkisi de çok şey yaşadı ve birbirlerine aşklarını kanıtladılar. Bence ağlamamaları doğaldı ve benim hoşuma gitti...

şeboist
14-01-07, 21:04
bence ikisi çok şey yaşamadı.ayrıca yaptıklarını da hiç doğru bulmadım.cık cık cık! :)

istnbl_esra
14-01-07, 21:09
valla herkes yine yasemin ahmet muhabbetine daldı bende dizinin obj olmadığına dair bi şeyler yazcaktım mesela 1-savcılar arasında ahmetin babası dizide ne kadar adil dürüst bi savcı olduğu vurgulandığı bir gerçek(bu haftaki ahmet ve şevket beyin konuşmaları) ve bu kişi yassıada mahkemesine çağırılıyor sanki mahkemeyi meşru göstermek istercesine ki tüm dünya biliyor bu mahk. adil değil ve uydurma olduğunu 2-yassıada mahkumlarına çok kötü muamele edildiğini artık herkes biliyor fakat dizide ne hikmetse mahkumlar masalarında oyun oynama fırsatı bile bulabiliyorlar tek bi kötü muamele yok sadece adaya getrilirken tek sıra olmaları haricinde3-tüm türkiye de darbe sevinçle karşılanmış gibi gösterildi yok böyle bi şey sen daha dün seçimlerde tek parti olarak iktidara getirdiğin adamın darbeyle indirilişine sevin ,o dönem de 27 mayıs resmi bayram olarak ilan edilmişti ama insanların yadırgadığı bir ihtilaL bayram olarak kutlanamayacağı için daha sonra kaldırıldı en önemli tabi bu benim düşüncelrim söyleden geçemem

BERNA
14-01-07, 21:14
Degerli Hatirla Sevgili forumu uyeleri

Cogunlugu kisisel mesaj olmamasina ragmen, bunun icin tesekkurler; bolumleri yorumlarken fazlasiyla tek cumlelik mesaj kullaniyorsunuz. Bu konuda dikkatli olmanizi istiyoruz.

Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA

tng
14-01-07, 21:20
bana göre iki tarafında karşılıklı hatalarını gösteriyorlar.bu açıdan objekitf.ama çemberimde gül oya kadar cesur degil.orda biraz daha halkçı bir tavır vardı.

OZKORKMAZ
14-01-07, 21:28
bana göre iki tarafında karşılıklı hatalarını gösteriyorlar.bu açıdan objekitf.ama çemberimde gül oya kadar cesur degil.orda biraz daha halkçı bir tavır vardı.

bence onun nedeni orda anlatılan tabaka orta tabakydı ve gercekten basarılıydı fakat burda zenginler konu ve hayatlar baska cesaret konusu hakkndahatırla sevgiininde yeri geldiğinde cesaretli olacagına inanıorum ben daha yumusak bbir yerden anlatıor sadece

fundapehlivan
14-01-07, 21:33
bence ikisi çok şey yaşamadı.ayrıca yaptıklarını da hiç doğru bulmadım.cık cık cık! :)

Sen çok ön yargılı bakıyorsun. Bir kere bunlar aradan zaman da geçirdiler. Rahat 1 yıl belki de daha fazla beraber oldular. Ayrıca birbirlerine verdikleri destek, ailelere karşı çıkışlar ve fedakarlıklar... Bunlar küçümsenemez bence.
Bunları başkaları yaşasaydı bence sen çok şey yaşadıklarını düşünürdün ama işin içinde yasemin var di mi:img-hyste

fundapehlivan
14-01-07, 21:37
valla herkes yine yasemin ahmet muhabbetine daldı bende dizinin obj olmadığına dair bi şeyler yazcaktım mesela 1-savcılar arasında ahmetin babası dizide ne kadar adil dürüst bi savcı olduğu vurgulandığı bir gerçek(bu haftaki ahmet ve şevket beyin konuşmaları) ve bu kişi yassıada mahkemesine çağırılıyor sanki mahkemeyi meşru göstermek istercesine ki tüm dünya biliyor bu mahk. adil değil ve uydurma olduğunu 2-yassıada mahkumlarına çok kötü muamele edildiğini artık herkes biliyor fakat dizide ne hikmetse mahkumlar masalarında oyun oynama fırsatı bile bulabiliyorlar tek bi kötü muamele yok sadece adaya getrilirken tek sıra olmaları haricinde3-tüm türkiye de darbe sevinçle karşılanmış gibi gösterildi yok böyle bi şey sen daha dün seçimlerde tek parti olarak iktidara getirdiğin adamın darbeyle indirilişine sevin ,o dönem de 27 mayıs resmi bayram olarak ilan edilmişti ama insanların yadırgadığı bir ihtilaL bayram olarak kutlanamayacağı için daha sonra kaldırıldı en önemli tabi bu benim düşüncelrim söyleden geçemem

evet yani kötü şeylere maruz kalmışlar ama bunu gösterememeleri çok normal. Bu çünkü bazı şeyleri deşifre etmek gibi olur, yani herkes bilse de bunu görüntülü olarak göstermek çok farklı bir şey... Allah bilir dava bile açılabilirdi... Ya da halkı kışkırtıyorsunuz gibi bir şeyler bile olabilirdi kim bilir...
Halkın o kadar sevinmesi ise... Evet onlar başa geçirmişler ama en son seçimlerde dp nin oyu baya bir düşmüş, chp nin oyları baya artmış... Demek son seçimlerden sonra daha kötü şeyler oldu çünkü ben duymuştum gerçekten çok sevinçle karşılanmış... Ama bu her yerde sevinçle karşılaşmış mı tabii onu bilemem...

vega58
14-01-07, 21:39

orda her tabakadan insan vardı.daha çok alt tabakadan insanlar olduğu için onun hikayesi daha sıcaktı.bir de o dizide hem 80 hem de günümüz anlatılıyordu ve ikisni karşılaştırma olanağı buluyorduk.o nedenle çgo hikayesiyle çok daha iyiydi.ama hatırla sevgilide ise hikayeden daha çok kostümler mekanlar daha dikkat çekici ve başarılı.ayrıca hs çgo dan çok daha objektif geliyor bana.siyasi açıdan yani.her neyse ikisi de tomris hanımın projesi ve ikisi de çok başarılı.

istnbl_esra
14-01-07, 21:42

iki tarafın da hatalarını gösteriyor demek dp ve chp olarak iki tarafı kastetiğini düşünüyoryum fakat farkettiysen dizide chp tarafı olarak bi tek ahmetin ailesi var eğer ki ihtilali yapanların chp olduğunu düşünüp iki taraf dersek olay tamam ama dizide ihtilalin sadece ordu tarafından gerçekleştirildiği gösteriliyor yani dizide ihtilalde chp den hiç bahsedilmedi o zaman ben obj olduğunu hala söyleyemem çünkü bence chp de olayın içindeydi

aslı30
14-01-07, 21:42
bence pek suya sabuna dokunmadan anlatıyorlar siyasi olayları.biraz çekingenlik var bence.cesaret edemiyorlar tepki alırız diye.hem de aşk hikayesi dizinin konusu.darbe dolayısıyla ayrılacakları için de konuya yüzeysel değiniliyor.

mojo
14-01-07, 21:44

Diziler objektif yapımlar olamaz bence,ama A.Menderes ve arkadaşlarına kötü muamele edilmesi mi yoksa o sırada halkın yaşadıkları mı önemli bu senaristin yapımcının insiyatifinde olan bir şeydir,bende isterdim daha cesur olmalarını,madem ki bir dönem fon olarak kullanılıyor hiç olmazsa seyirciye hissettirilmeliydi,benim paylaştığım görüşten olmamalarına rağmen,cuntaların millete yüklediği yüklerin farkındayım,yaşayanların ayrı bir yük taşıdığını da biliyorum,bunu daha net hissettirebilirlerdi (ayan beyan muameleyi göstermek yerine -ki çok başarılı oyuncular- görüşmelerde,konuşmalarda verilebilirdi.Belki zamanda buna da değinilir.

vega58
14-01-07, 21:45
bence pek suya sabuna dokunmadan anlatıyorlar siyasi olayları.biraz çekingenlik var bence.cesaret edemiyorlar tepki alırız diye.hem de aşk hikayesi dizinin konusu.darbe dolayısıyla ayrılacakları için de konuya yüzeysel değiniliyor.

keşke biraz daha cesur davransalar ama bu da dizi sonuçta.sayın aydın menderes bile en ufak bir şeyi eleştirdi.ne yapsınlar biraz daha açılsalar kimbilir nasıl tepkiler alır.

averaj
14-01-07, 21:45

sanırım benim için de bu durum önemli...ben sıradan insanların hayatını daha çok seviyorum...bunu anlatan dizilerin de yeri başkadır bende(şaşıfelek çıkmazı,ikinci bahar,yeditepe istanbul,çgo,sultan makamı).olanlara onların gözüyle bakmak hoşuma gidiyor...yaşama her daim tutunma çabaları ve kaçınılmaz olarak hayattan aldıkları darbeler...

ne yalan söyleyim bu bölüme kadar dizide terazi tam değildi...ama bu bölüm yapılanların en iyisiyidi...benim şu saatten sonra merakım idamdan sonraki dizinin akışı...hikayenin bu boyutunu merak ediyorum...ama bu hafta baya bir kokusunu aldığım pembe dizi hareketleri umarım saçmalamaz...bir de evet yasemin-ahmet aşkının tavırlarını -ki kendi görüşümdür- böyle bir dönem dizisine pek yakıştırmıyorum...yani biri yazmış ya çgo da bile yurdanur-mehmet doğru düzgün öpüşemiyordu yolda diye(ki 80 lerde)....bu benim için büyük bir noksan...

ayrıca birikimlerine inandığım ayla-necdet karakterlerinin senarist kurbanı olması beni soğutacaktır bir izleyici olarak...

askasurguncu
14-01-07, 21:46
ben ahmet ve yasemin
sahnelerini cok seviyorum
ne aylaya nede nejdete aciyorum cunku
sonunda istediklerini elde edecekler ben yasemin
ve ahmete uzuluyorum ayrilacaklar diye

vega58
14-01-07, 21:47
Gülün solduğu akşam!

Saddam asılırken gözyaşı dökenlerin insani duygu taşıdıklarını düşünüyorum. Bir de şunu; masum yere astığımız bir başbakan, iki bakan ve üç genç fidanın arkasından gözyaşı döktük mü? İdam denildi mi hayatımda iki şeyi asla unutmam: Son bakış fotoğrafı ile anaya yazılan bir mektubu. Birincisi: Çocukluktan gençliğe giden yolun başındaydım. Hayat mecmuasının kapağında o fotoğrafı görünce, ilk kez idamın ne demek olduğunu anladım. Asılmaya giden, Başbakan Adnan Menderes'in sehpaya yürürken başını geriye çevirip bakışını hiç unutmam, unutamam. O bakışta hüzün vardı. İncinme ve kırılma vardı. Oysa, dedemden kalan bir miras sonucu sülalece Altı Okçuyduk. Söz konusu seçim olunca dedem talimat verirdi. Oylar Atatürk'ün partisine! (Sina çöllerinde savaşıp yaralanıp İngilizlere esir düşen dedem Abdullah Efendi, 'Sarı Paşa' dediği Mustafa Kemal'in hayranıydı.) Öyle ki Kanal Cephesi'ni kaybeden Bahriye Nazırı Cemal Paşa'ya söylenir, "Başımızda Sarı Mustafa olsaydı Kanal Cephesi'nde ricat emri vermez, yenilmeyiz ve ben de yaralanıp esir düşmezdim," derdi.)

BÖYLE OLUR MU?
Şu 27 Mayıs olayı vardı ya... Ben şöyle tanıştım: Sokağa arkadaşlarımla çıktığım zaman devriye gezen jandarmalardan fırçayı yedik: "Dağılın! İki kişi bir arada yürüyemez." O an üç arkadaş bir yolu üçe böldük, başımız önde yürüdük. Bir şey daha: Afşın Belediyesi'nin önüne kurulan bir camekânda, bir dolu çıplak gencin fotoğrafı asıldı. Altındaki yazı ise korkunçtu: "Üniversite öğrencilerinin tırnakları işkence ile söküldü, sonra da tankla ezildi." Ama önemli bir not: İhtilal sonrası ilk bayramdaki törende üzerimizde bir uçak belirdi. Babam teyyareyi bana gösterip "Bu bir pırpır," dedi. Biz çocuklar için müthiş bir eğlenceydi. Ama büyüklerimiz uçağın attığı kâğıtları okudular. Hepsi öğle ve akşam saatlerinde radyodan dinlediğim ajans haberlerini yazıyordu. Tören bitti; hepimiz bizlere öğretilen şarkı ile dağıldık; Olur mu böyle olur mu Kardeş kardeşi vurur mu. Kahrolası diktatörler Bu dünya size kalır mı. Gençliğim, sıkı bir İnönücü, azılı bir Menderes düşmanlığı ile geçti. Ama bu çok kısa sürdü. Hani şu Sayın Deniz Baykal'a yakıştırılan bir olay var ya. Öğrenciler Beyoğlu'nda Menderes'in yolunu kesmişler. Deniz Baykal da Menderes'in yakasına sarılmış, bas bas bağırıyor. Menderes sormuş: "Ne istiyorsun?" Deniz Baykal haykırmış: "Hürriyet!.." Menderes de demiş ki: "Şu an bir başbakanın yakasına yapışıyorsun. Bundan büyük hürriyet olur mu?" Çocukluğumuz anlamadığımız üzüntüyle geçti. Gençliğimiz ise bizi korkutmayan ama müthiş yaralayan acılarla geçti gitti. (Hele Deniz'in ölüme giderken anasına yazdığı bir mektup var ki!) Başa dönelim; 68 gençliğim ya... Otostopla dünyayı gezmeye çıkarken biraz çiçek çocuğu, biraz da hippiydim. Paris'te özgürlük rüzgârları esiyordu. Ben de göreyim diye beş parasız gittiğim Paris'te Aç kaldım ve beş parasızdım. Üniversitenin kapısını çaldım. Kollarında kırmızı bantlı çocuklar sordu: "Kimsin?" Hiç düşünmeden cevapladım: "Komünistim ve açım!.." O ara bir Fransız gençle arkadaş oldum. Sıkı bir komünistti. Dönüşte "Hadi gel Türkiye'ye de, faşizmi bir yaşa," dedim. Baktım ki bir arkadaşı ile geldiler. "Hadi," dediler, "Gidiyoruz!" Dönüş yolunda... Tito'nun Yugoslavyası'nda Belgrad'ı gezerken bizim Fransızlar sürekli söyleniyordu: "Bu ne biçim komünizm!" Jivkov'un Bulgaristanı'na geldik. Sofya'yı gezerken iki Fransız bastılar küfrü: "Komünizm buysa..." İstanbul'a, benim evime geldik. Onlara vereceğim bir yatak vardı. Nöbetleşe yattılar. Biri yatakta, biri yerde. Bu durumu Türk usulü Fransızlara yorumladım: "Sizin inandığınız komünizm bu. Eşitlik uğruna her gün birinizin beli ağrıyor. Ayak uçlu, baş uçlu yatın; sorun çözülür". Çok güldük. İşte o günlerde üç fidan darağacına yollandı. Gezmiş, İnan ve Aslan suçsuz yere asıldılar. Masumdular. Biz gençler asla korkmadık, yılmadık. Ama bizi yönetenler biz gençlerin yüreğini nefretle doldurdu. (O gün evin penceresine bir siyah bez astım. Mahalleli anladı ve saygı gösterdi.) O idamlardan geriye kalan şuydu: Mektuplar!.. Hele Deniz'in anasına yazdığı ağlatan mektupta bir cümle var ki!.. İşte o cümle bugün duvarlara yazılmalı, duvarlara!..

Kazım KANAT'ın bugünkü yazısı.27 mayıs ve 12 eylülde yaşanan idamlarla ilgili.ahmet yasemin aşkından sıkılanlar okuyabilir.

PAMUK_MELEGIM
14-01-07, 21:50
ben ahmet ve yasemin
sahnelerini cok seviyorum
ne aylaya nede nejdete aciyorum cunku
sonunda istediklerini elde edecekler ben yasemin
ve ahmete uzuluyorum ayrilacaklar diye

ahmetle yasemin nekadar yakistirsamda necdetlede olmasinia da isitioyrum valla ben:) nede olsa necdet ahmetten once sevmis yasemini ama boyle birsey olacani sanmiyorum dizide, necdet belki sonradan baska birni asik olur zamanla:)

askasurguncu
14-01-07, 21:51
ahmetle yasemin nekadar yakistirsamda necdetlede olmasinia da isitioyrum valla ben:) nede olsa necdet ahmetten once sevmis yasemini ama boyle birsey olacani sanmiyorum dizide, necdet belki sonradan baska birni asik olur zamanla:)

olacak yasemin nejdetlen evlenecek
ahmeta aylaylan genel ozete yaziyor

istnbl_esra
14-01-07, 21:53
keşke daha çok tarihe siyasete değinen bir dizi olsaydı o zaman benim için izlenmesi çok daha keyifli olurdu ama böylede izlemeye devam edecem çünkü farklı bakış açısı ile de o yılları görmek gerekiyor bu şekilde olayları daha iyi anlayabiliyorum neyse herkese iyi geceler

vega58
14-01-07, 22:01
Daha önceleri nerelerdeydiniz?

BİZİM millet böyledir işte...

Başvekil Menderes'in boynuna yağlı ilmik geçirilir, bırakın şöyle küçücük bir korsan gösteriyi falan, koca memlekette tek bir ses bile çıkmaz.

Aradan 46 yıl geçer...

Bir yeni yetme yazar çıkıp, "Menderes idama giderken biraz ezik mi davrandı ne?" diye sorar ve milletimizin hayli "gecikmiş öfkesi" o yazarın başına patlar.

Yığınla mesaj aldım:

Yok efendim Menderes'in üslubu öyleymiş, adam acayip nazik bir adammış, hem iç savaş çıkmasın diye öyle yapmış, ayrıca idama giden ben olsaymışım ne yaparmışım falan filan...

Ey ağalar, ey beyler!

Anımsayın:

Celal Bayar ne yapmıştı?

Burnundan kıl aldırmayan bir tutum içine girmemiş miydi?

En azından bakışıyla, duruşuyla kendisini yargılayanları küçümsemiş, gıcık etmemiş miydi?

Tamam, Saddam kadar diklenmemişti ama "Arzı hürmet ederim efendim" de dememişti.

Peki ya Menderes?

Nedir o haller Allah aşkına?

Alttan alışlar, gardiyana bile "Beyefendi, sizin yanınızda oturmam hiç yakışık alır mı? Lütfen siz buyurun" demeler, arz etmeler, hürmet etmeler falan...

Aradan geçmiş 40 küsur yıl...

O ezik hale, o alttan alan tavra karşı hiçbir şey söylemeyecek miyiz?

Gelelim "İdama giden sen olsaydın ne yapardın?" sorusuna...

Yalan söyleyecek değilim:

"Celladıma şöyle bir gülümserdim" falan diyerek kuru sıkı atmayacağım.

İşte açıkça yazıyorum:

Acayip korkardım, tırsardım, ne yapacağımı bilemez hale gelirdim...

İşte bu yüzden...

Memleketi idare etmeye yeltenmiyorum.

Siyaset meydanına kendimi atmıyorum.

Öyle "Benim iki gömleğim var, biri idamlık, biri bayramlık" falan gibi afili laflar da etmiyorum.

Bu yüzden de memleketi 10 yıl idare etmiş bir başvekil için, "Biraz ezik mi davrandı ne?" diye sorabiliyorum.

* * *

Ben ki Menderes'in idamına dair ne zaman üç satır okusam acayip üzülürüm.

İdamın bir büyük haksızlık olduğunu düşünürüm.

İşte bu nedenle Menderes'in o kadar alttan almış olmasını, ezik bir duruş sergilemesini hazmedemiyorum.

Haksızlık karşısında hiç değilse öfkesini birazcık hissettirebilseydi diyorum. Ama bugün, bir başka şeyi daha hazmedemiyorum:

Adam asıldığında çıt çıkarmamış bir memleketin evlatları, ancak aradan 46 yıl geçtikten sonra çıt çıkarıyorlar ya...

İşte bunu da hazmedemiyorum.

bu da sayın Ahmet HAKAN'ın bir yazısı.yine Mendres'le ilgili bir yazı.farklı bir bakış açısı.ilgililer okuyabilir.zaten dizide de o gün sayın Mendres'in aşırı nazik üslubunun altı çizilmişti hatırlarsanız.

istnbl_esra
14-01-07, 22:04
Diziler objektif yapımlar olamaz bence,ama A.Menderes ve arkadaşlarına kötü muamele edilmesi mi yoksa o sırada halkın yaşadıkları mı önemli bu senaristin yapımcının insiyatifinde olan bir şeydir,bende isterdim daha cesur olmalarını,madem ki bir dönem fon olarak kullanılıyor hiç olmazsa seyirciye hissettirilmeliydi,benim paylaştığım görüşten olmamalarına rağmen,cuntaların millete yüklediği yüklerin farkındayım,yaşayanların ayrı bir yük taşıdığını da biliyorum,bunu daha net hissettirebilirlerdi (ayan beyan muameleyi göstermek yerine -ki çok başarılı oyuncular- görüşmelerde,konuşmalarda verilebilirdi.Belki zamanda buna da değinilir.

of çıkamadım hala, demek istediğim bu dizinin tarihi olaylarla ilgili olarak danışmanları var sadece senaristler yazmıyor ihtilali vs. biz diziyi şu anda sadece danışmanların gözünden izliyoruz siyaset ne kadar az desek bile içinde gören için fazlasıyla mesaj var bence obj değil dedim ama objektif olmalı demedim zaten bu mümkün değil

vega58
14-01-07, 22:18
'Hatırla Sevgili'nin hatırlattığı
Herhalde hayli masraflı ve emek gerektiren bir dizi yayımlanıyor
atv'de: 'Hatırla Sevgili'...
Seyirciye yakın tarihi düşündüren her çalışmayı alkışlamaya değer buluyorum. Keşke dizi 27 Mayıs'la girilen süreci arka planda bırakıp, Demokrat Parti ve Menderes 'sorgulaması'ndan uzak durabilse; Türk halkının gönlünde özel bir yeri bulunan, idamlarıyla herkesin kendisinden bir parçanın koparıldığı duygusunu yaşadığı insanların hatırasını, olabilecek en kaba haliyle rencide etmeme duyarlılığını gösterebilseydi.
Adnan Menderes'i karikatür çizgileriyle yansıtma nezaketsizliğini bir yana bırakıyorum. atv televizyonu tarafından senaryosu değerlendirilip yapımına karar verildiğine göre, Adnan Menderes'i 27 Mayıs darbecilerinin oluşturduğu ihtilal mahkemesi karşısında acz içinde gösterme tercihinin özel bir sebebi olabilir.. Menderes'e saldırmak 1960'ların modasıdır. Ancak o zihniyeti 2007'ye taşımayı anlamanın kanımca izahı yok. Geçtiğimiz hafta Saddam Hüseyin'in herkeste tiksinti hissi uyandıran infaz görüntüleri vesilesiyle yazdım; Yassıada'da Adnan Menderes'e reva görülen muamele ve onun içine itildiği fiziki şartlar bütün dünyanın suçlu saydığı Saddam'dan daha ağırdır. Menderes'e eziyet 27 Mayısçıların özel emridir. Bunun dışında adada tutulan DP'lilerin yaşadığı tabloyla 'Hatırla Sevgili'nin sunduğunun uzaktan yakından alakası yoktur. Avukat müvekkiliyle görüşmeye gelecek müstakil bir odada çantasını açıp çıkardığı dosya üzerinde konuşacak, müvekkiline eşinden mektup getirip ondan dışarıya götürmek üzere mektuplar alacak v.s. Amerikan filmlerinden aşina olduğumuz bu sahnelerin Yassıada'yla uzaktan yakından alakası olmadığını biliyoruz. Ve Yassıada'nın kelimenin tam manasıyla hınç/intikam adası olduğunu da... Diziyi izleyenlerin bu gerçeği bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

bu da radikalden bir yazı.Avni ÖZÜRELin dünkü yazısı.diziyi eleştirmiş.tabiki övgülerin yanında eleştiriler de olacak.herkesin bakış açısı farklı.yukarda bir arkadaşın diziyle ilgili bir eleştirisi vardı.ona da değinilmiş yazıda.

Melal
14-01-07, 22:21
Kazım Kanat'ın yazısı çok güzelmiş o dönemi çok iyi anlatmış.
Ve o dönemin duygularını yazık Menderes öldürüldükten 40 küsür sene sonra idamının yanlış olduğu tatışılıyor.
Dizimiz iyicene gündeme gelmeye başladı.
Ama Menderes'in idam sahneleri yaklaşırken umarım Menderes idam edildikten sonra diziyi izlemeyi bırakanlar olmaz.
Çünkü bu dizide şahane bir aşk var.Bu aşk bırakılmaz...

sude-elvin
14-01-07, 22:25
başından beri dizinin andan menderesin hayatını anlatmıcağını biliyorduk bunu dizinin danışmanı can dündar bile yazdı aşk hikayesi olduğunu ben bu diziyi dönem dizisi olduğu için seyrediyorum ve gerçek manada da o dönemle ilgili kitaplar okumaya başladım ve benim gibi bir çok kişide eminim ki 60 lı yıları merek etmeye başladı bunun yanında yasemin ve ahmet aşkı da var ve bence çok güzel gidiyor ben onların yaşadığı aşkı hissedebiliyorum hissedemeyenler adına da gerçekten üzgünüm..forumda yazılanların çoğu menderes ve o dönemle ilgili aslında ahmet ve yasemin aşkı onun kadar yazılmıyor bence böyle olması da güzel

bütün söylediklerine katiliyorum sonucta bu dizi menderesin hayat hikayesi diye baslamadi ikinci planda olacagi belliydi yasemin ve ahmetin hikayesi bu tabiki herseyden cok onlara yer verilicek. ben diziyi bütünü icin izliyorum herseyiyle askiylada siyasetiylede cok güzel anlatiliyor bence ve hersey dozunda. merak ettigim icin tabiki bende son bölümlerde menderese daha cok yer verilmesini istiyorum. ama ahmet ve yasemin askinida izlemek istiyorum ayrica ayrica daha önceki dizilerinde iki oyuncuyuda sevmezdim hatirla sevgili bana ikisinide sevdirmeyi basardi.

averaj
14-01-07, 22:32
Kazım Kanat'ın yazısı çok güzelmiş o dönemi çok iyi anlatmış.
Ve o dönemin duygularını yazık Menderes öldürüldükten 40 küsür sene sonra idamının yanlış olduğu tatışılıyor.
Dizimiz iyicene gündeme gelmeye başladı.
Ama Menderes'in idam sahneleri yaklaşırken umarım Menderes idam edildikten sonra diziyi izlemeyi bırakanlar olmaz.
Çünkü bu dizide şahane bir aşk var.Bu aşk bırakılmaz...

dizinin tadına yenice vardığım bölümler bunlar...Melal ama açıkçası ben de idam sonrası diziyi merakla bekliyorum...çünkü senaryodaki bozulmalar seyirci kaybına neden olabilir...ayrıca 70ler ve 80 lerdeki anlatım çok önemli.çünkü daha önce bu dönemi masalsı anlatan bir çgo örneği var.yani onu izleyen ve bu dizide o dönemi hissedemeyenler olabilir...

ayrıca merak ettiğim bir konuda 60 lara ait dönemde dizi tonları pastel...bakalım zaman atlamasında bu ton değişecek mi?ki bence değişmeli....

alisercan
14-01-07, 22:32
Vega, güzel bir yazıyı alıntılamışsın. Kazım kanat ki, kanserle çarpışıyor diye biliyorum. 8 yıldır ölümün soğuk yüzünü iyi bilen biri. Evet üçe üç intikam diye başa gelen demokrat parti devamlılığı gençleri asarak intikam aldı. Hep bu kavgalar değil mi nalet olsun diyorum.
Oysa bu üç gencin asılmasına direnen bir meclis, direnen bir demirel görebilseydik sanıyorum 1980 e giden yolu ve 1980 darbesini yaşamadığımız gibi ülkemizin daha onurlu bir geçmişi olmaz mıydı?

elifc
14-01-07, 22:34
Son bölümü izleyememiştim cuma günü.
Bugün tekrarını izledim çok güzelmiş
bu bölüm çok etkileyiciydi bence.:img-yes:

Rabish
14-01-07, 22:51
Az once 3. bolumu izledim (ilk defa) , dayanamayip 4. bolumun basini da izledim ama malesef yarida kesmek zorunda kaldim.
Bugune kadar HS hakkinda pek yorum yapmadim ama artik yapmak istiyorum.
Yeni yeni izledigim icin kusura bakmayin biraz geriden geliyorum ama cuma'ya kadar butun bolumleri izlemis olurum herhalde.
Oncellikle butun oyunculari cok begendigimi soylemek istiyorum.
Cansel & Okan zaten begenerek izledigim oyuncular , Beren'i daha oyuncu olarak gormuyorum ama kendi sesini kullanmasi bile ilerde cok iyi bir oyuncu olacagini gosteriyor bence.
O donemler cok iyi yansitilmis , kiyafetler , sac modelleri , evler , sokaklar,iliskiler , konusmalar (ozellikle konusmalar) hersey gercekten buyuk bir titizlikle hazirlanmis , tebrikler.
O donemin guzelligini, insanlarin sicaklagini cok iyi hissediyoruz , politik sorunlara ragmen insan o doneme donmek istiyor.
Dizide begendigim bircok yon var , acikcasi bolumleri indirdigimde bu kadarini beklemiyordum.
Ahmet & Yasemin iliskisini uzatmayip direk baglamalari iyi olmus , acikcasi kisa yoldan gidilmesini tercih ederim ve iyikide oyle olmus.
Hem gulduren , hem dusunduren , hemde huzunlu bir tarafi var bu dizinin sanirim en cok bu yuzden sevdim ..Izlerken hic sIkilmiyorsun, veya artik bitsin dedigin hicbir sahne yok.
Gerek Ahmet&Yasemin'li sahneler gerekse Deniz&Defne&Isik'li sahneleri hic bikmadan ve ayni zevkle izliyorum. Ozellikle Deniz&Defne&Isik'li sahneleri daha bir zevkle izliyorum :)
Bu ucluyu gercekten cok sevdim , 3ude seker ve yetenekli cocuklar , cok iyi seçimler ..
Simdilik Sevim'in basina gelecekleri tahmin edebiliyorum ama sanirim yazdigi yazilar yuzunden basi daha cok belaya girecek.Sevim'i cok begeniyorum , bildigini okuyan cok guçlu bir karakter.
Ahmet'e verdigi tavsiyeler cok dogruydu , kendisini cok az izledim ama cok sevdim.. sanirim gelecek bolumlerde Mehmet'le yakinlasacaklar .. Cokta iyi olur .. Sevdim Sevim'i =)
Birde merak ettigim bir konu var , Yasemin'in annesi neden surekli Yasemin'i azarliyor ? Bana oyle geldi biraz, surekli kizip azarliyor , ozel bir nedeni var mi acaba ?
Dikkatimi ceken bir nokta daha var , dizideki "kotu" karakterler aslinda cok iyi insanlar.
Ornek : Necdet ve Michelle , sozde Ahmet & Yasemin icin tehlikeli karakterler ama ikiside seker gibi , en azindan Necdet , cok iyi efendi , temiz kalpli birisi .. Tabii sonradan degisiyor mu bilemiyorum ..
Son olarak o icimize isleyen muziklerden bahsetmek istiyorum , "hatirla sevgili o eski gunleri" sarkisini saymiyorum bile , sirf enstrumantal olan parçlar yetiyor buyuk ve derin bir duygu seli yasamamiz icin .. Umarim en yakin zamanda bir album cikar.

Gecikmiste olsa , bu ilk izlenimlerimi yazmak istedim , umarim cuma'ya kadar hepsini izlemis olurum boylelikle bende size katilabilirim :)

simbats
14-01-07, 22:58
hatırla sevgili hem dönem filmi hemde çok naif bir aşk hikayesini anlatıyor.herşey sanıyorumki eldeki dökümanlarla gerçağe yakın çekiliyor.ama Adnan Menderesin o kırılgan hali çok içime dokunuyor ve çoğu sahneleri gözlerim dolarak izliyorum.keşke bu bir senaryo olsaydı ve o kaçınılmaz son olmasaydı.

vega58
14-01-07, 23:12
Babam'a tek mektup yazabildim
Arka plan...Saddam asılırken açıldı yine o, içi gözyaşı, utanç ve zorbalık dolu eski kutu. Akıllara yakın tarihimizin acı infazı geldi: Adnan Menderes’in idamı. Murat Bardakçı iki idamı kıyasladı ve Menderes’in darağacına götürülmeden önce prostat muayenesinden geçirildiğini yazdı. Bu, daha önce Nazlı Ilıcak tarafından dile getirilmiş bilgiyi Menderes’in yakın çevresi doğruladı.

Kutu bir kere açıldı ya... Şu sıralar atv’de yayınlanan, 1950’ler Türkiyesi ve Menderes’in çevresini konu alan “Hatırla Sevgili” dizisi geldi gündeme. Gerçek Menderes ve dizideki Menderes kıyaslandı. İtirazlar yükseldi. Konu Menderes olunca gözler onun en yakınına, yaşayan tek çocuğu Aydın Menderes’e döndü.

Yaşamı boyunca babası gibi siyasetle ilgilenen ve halen DYP üyesi olan Aydın Menderes’le konuştuk bu hafta. Ankara’da, onun Çayyolu’ndaki evinde bir araya geldik.

Menderes, babasının gündeme gelmesinden memnun olduğunu söyledi. “O dönemin konuşulması daha doğru bilgiyi beraberinde getirir” dedi. Ve tarihte bir yolculuğa çıktık birlikte. Yıldız Parkı’nda şahit olduğu konuşmalara, babası ile aynı odayı paylaştığı günlere, onun evlilik dışı ilişkilerine; kısacası “Adnan Menderes’in oğlu olmaya” dair anlattı da anlattı... Zaman tünelinden bugüne döndüğünde, kırgın bir şekilde “DYP benden aktif görev istemiyor. Bu onların takdiri elbette, ama bir görev verilse kabul ederim” dedi.

--------------------------------------------------------------------------------

Azrail’le dalga gecti ipten kurtulamadı

Aydın Menderes babasının İtalyan işgalinde zehirli sıtmadan, selden, ciddi bir uçak kazasından kurtulduğunu, ters dönmüş bir arabanın içinden sağ çıktığını anlattı. Ona göre ‘kimsenin hakkı Adnan Bey kadar yenmemiş şu hayatta.’ Babası ölüme gitmeden önce Yassıada’ya tek mektup gönderebilmiş; okulundan mezun olduğunu haber veren. Anılarında kalan, uykusu kaçtığında yağmur var mı diye gökyüzüne bakan bir Adnan Menderes...

27 Mayıs yaşanmasaydı, babanız darağacına gitmeseydi siz yine de siyasete girer miydiniz?

- Tabii. Çok meraklıydım. 1953’ten itibaren onunla geçirdiğimiz zamanlara ait pek çok anım var. Konuşulanları ve isimleri hatırlıyorum. O yaştaki bir çocuğun dikkatini çekmesi için, çocuğun bu tip meselelerle ilgili olması gerekir.

Neler var hatırınızda?

- O günlerin iç ve dış politikası ile ilgili anılar. Babam “Yakın zamanda Kıbrıs’ı çözeceğiz” şeklindeki tarihi açıklamasını Yıldız Parkı’nda yanındakine anlatırken oradaydım.

Başka?

- 1960’da babam, Kemal Aydın ve ben birlikteydik. Babam Kruşçev’e yapacağı ziyaretten bahsederken Sovyet liderin aynı yıl içinde bu ziyareti iade edeceğini söyledi. Sonra da bu konuyu Alman lider Adenauer’e sorduklarından bahsettiler. Adenauer de “Herr Menderes’ten bu konuda bir açıklama almadım; ama ülkesi ve biz müttefikleri için yanlış bir şey yapmayacağına inanıyorum” demiş.

SİYASET GENLERİMİZDE VAR

Ağabeyleriniz meraklı mıydı siyasete?

- Evet, onlar da annem de. Biz siyasetle sonradan ilgilenmedik, hep meraklıydık. Bu, içten gelen bir merak.

Genlerinizde mi var?

- Evet, sanırım böyle diyebiliriz.

Saddam’ın idamı ile birlikte babanızınki de gündeme geldi. Öncesinde prostat muayenesi yapıldığı iddialarını doğruladınız...

- Evet. Zaten bunu Nazlı Ilıcak açıklamıştı kamuoyuna.

Siz ne zaman ve nasıl öğrendiniz?

- O zamanlar olaylar genelde kulaktan kulağa yayılırdı. Bir şekilde duyuldu. Daha sonra rapor olarak da yayınlandı.

Babanız günlük tutar mıydı?

- Hayır. Kağıt, kalem de taşımazdı. Ama bir duyduğunu, gördüğünü bir daha unutmazdı. Büyük bir rakam hafızası vardı.

Sayın Demirel’i anımsatıyor bu özellik...

- Evet, doğrudur. Benzetebiliriz. Zaten DP’den AP’ye naklolmuş kitle bu özellikleri liderlerinden istedi.

TÜRKİYE BİZDEN BÜYÜKTÜR

Babanızın başına gelenler sizde nasıl bir ruh hali yarattı?

- Biz her zaman Türkiye bizden büyüktür, diye düşündük. Babam hayatta olsa bizden ne isterdi diye düşünüp, ona göre hareket ettik. İmanımızı sürdürdük.

Babanızı aldığı için küsüp bu ülkeden gitmek istediniz mi?

- Hayır, hiç istemedim. Rahmetli annem ne zaman İstiklal Marşı’nın “Etmesin tek beni vatanımdan cüda” dizesini duysa gözyaşlarını tutamazdı. Biz Türkiye sevgisinin yerine başka hiçbir şey koyamayız. Ona en ufak bir zarar geldiğini Allah bize göstermesin.

BABAYA TEK MEKTUP

Anneniz Yassıada’ya her gün mektup yazmış. Siz tutuklu olduğu süre içinde babanıza mektup yazdınız mı?

- Yassıada’ya her gün yalnızca bir yakından, o da 50 kelimeyi geçmeyen mektup gidebiliyordu. Biz çocuklar annemize rakip olmamak için pek yazmadık. Ben bir mektup yazmıştım. Annem yazmamı söylemişti. “Bu kadar kötü haber içinde okulu bitirdiğini babana haber ver de sevinsin” demişti. Ben de bunu bir mektupla haber verdim. Ertesi gün babamdan tebrik mektubu geldi. Ondan aldığım tek mektuptu.

Adnan Menderes başbakanlığı zamanında birçok kişinin öldüğü bir uçak kazasından yara almadan çıkmıştı. O kazayla ilgili hiç konuşmadığı söylenir...

- Kazadan 8-9 gün sonra Türkiye’ye döndü. Kazayı kısaca anlattı, öyle özellikle bir şey sakladığını düşünmüyorum. Ruh halinde de herhangi bir değişiklik gözlemedik. Zaten tek ölümden döndüğü olay bu değil.

Başka neler atlatmış?

- 1921’de zehirli sıtma geçirmiş. O zamanlar bizim çiftliğin olduğu bölge İtalyan işgalinde. Babam İtalyan bir doktorun kendisini tedavi edeceğini duyar, bir arkadaşıyla onu bulmaya gider. Yolda havale geçirir. Son anda arkadaşı doktora yetiştirir. Bir keresinde de bir taşkında atıyla Çine çayını geçerken ölümden döner.

Sanki hayat onu canbaz gibi ipte yürütmüş!

- Evet. Bir gün de anneme Ankara’da “Hadi gel, bir yürüyüş yapalım” demiş. Atatürk Bulvarı’nın yakınlarına gitmişler, yolda ters dönmüş bir taksi var. Annem meraklanmış tabii, içinde kim vardı diye. Babam, “Merak etme içindeki sağ salim çıktı” demiş. Meğer önceki gece kendi çıkmış taksinin içinden!

AYNI ODAYI PAYLAŞTIK

Baba-oğul ilişkiniz nasıldı?

- Ağabeylerimle daha çok vakit geçirebilmiş. Ben tam başbakanlık zamanına denk geldim. 3-4 saatten fazla uyuduğunu hatırlamıyorum. Ama ağabeylerim yüzmeyi babamdan öğrenmiş, her yaz birlikte tatile giderlermiş. Benim hatırladığım; babam her sabah 5-5.30’da evden çıkardı. Bir ara konuta taşınmadan önce aynı odayı paylaşmıştık. Gece uykusu bölünür, bakarım, yağmur var mı diye gökyüzüne bakıyor.

Adnan Menderes aynı zamanda çapkın bir erkekti. İlişkileri gizli de değildi. Kaçamakları aileye nasıl yansırdı?

- Bunlar annem tarafından bizlerin yanında hiç dile getirilmedi. Belki karı-koca arasında huzursuzluk olmuştur ama biz bir şey hissetmezdik. Tabii etraftan duyardık.

AZ BİLE ÇAPKINLIK YAPMIŞ

Babanıza bu yüzden kırgın mısınız?

- Hayır, hiç yok. Babam milleti tarafından bu kadar sevilmiş bir insan olmasa, belki tepkim başka olurdu. Ama konu Adnan Menderes olunca az bile yapmış! Daha fazlasını yapsaydı keşke! Kimsenin hakkı onun kadar yenmedi şu hayatta. O kadar sıkıntı içinde bu ilişkileri geçici stres atma alanı gibi görmüş olabilir.

Zamanın DP’sini bugün DYP temsil ettiği için mi bu partinin üyesisiniz?

- Bugün DYP’nin içinde oluşum sadece üyelikten ibaret. İşlevsel bir önemi yok.

Aktif görev önerseler kabul eder misiniz?

- Niçin etmeyeyim?

Gönlünüzde babanız gibi başbakan olmak yatıyor mu?

- Hayır. Hele geçirmiş olduğum kazadan sonra hiç böyle bir heves içinde değilim. Siyasetçiler ve kamuoyu söylediklerimle ilgilensin yeter. Yıllarım siyaset içinde geçti; kendimi düşüncelerimi millete beyan etme mecburiyetinde hissediyorum.

Demokrat Parti’nin azılı muhalifi CHP idi. Bugünün CHP’si ve 1950’lerin CHP’si arasında fark var mı?

- Allah, Türkiye’yi bir daha 1950’lerin CHP’si ile karşı karşıya bırakmasın. Ona bakınca, bugünkü CHP çok daha iyi.

Diziyi yok farzediyorum

“Hatırla Sevgili” adlı diziye itirazlarınız var...

- Dizi babamı anlatıyor. Ben onu en yakından bilen insanlardan biriyim. Ama dizi babamı benden öğrenmek istememiş.

Sizden yardım almadılar mı?

- Hayır, çok geç başvurdular. Sonra da mazeretleri çıktı.

Dizide yanlış olan ne?

- Adnan Menderes’i layıkıyla canlandıramamışlar. Ne yakışıklılığı, ne zarafeti, ne insanları kucaklayışı var. Zaten Adnan Menderes olmak kolay değil. Olsa istisnai bir kişi olamazdı kendisi.

Adnan Menderes’in oğlu olmak kolay mı?

- Zorlukları var tabii, ama büyük bir onur. Bu, benim hayatımın önemi ve her şeyi. O yoksa ben kendimi düşünemem, tanımlayamam.

O dönemin aydınlatılması için çalışmalarınız var mı?

- Evet, anılarımı kamuoyuyla paylaşmak için bazı planlarım var. Araştırmacılar ve gazetecilerin çalışmalarını daha verimli kılmaya yönelik tavsiye niteliğinde bir kitap çalışması düşünüyorum.

Nagehan Alçı

akşam gazetesindeki Aydın MENDERES röportajı.

Messa
15-01-07, 07:49
Arkadaşlar reytingler nasıl geldi? Ayrı bir başlık olmadığı için bulamadım...

nzlhan
15-01-07, 08:35
Vega, güzel bir yazıyı alıntılamışsın. Kazım kanat ki, kanserle çarpışıyor diye biliyorum. 8 yıldır ölümün soğuk yüzünü iyi bilen biri. Evet üçe üç intikam diye başa gelen demokrat parti devamlılığı gençleri asarak intikam aldı. Hep bu kavgalar değil mi nalet olsun diyorum.
Oysa bu üç gencin asılmasına direnen bir meclis, direnen bir demirel görebilseydik sanıyorum 1980 e giden yolu ve 1980 darbesini yaşamadığımız gibi ülkemizin daha onurlu bir geçmişi olmaz mıydı?

12 Mart Muhtırasından sonra kurulan partilerüstü hükümet üyeleri saglık, egitim, vb. konularda zamanın ileri gelenlerinin olusturdugu reformları hayata geçirmek için direnirken, o 3 gencin idamında ısrarcı olmuslardır. Eger o reformlar hayata geçirilseydi kimbilir neler olacaktı? Çünkü o reformların seckin kisiler tarafından özenle hazırlandıgı söylenir. {Bizim de böyle garip garip olaylarımız var yani. İsin içine biraz girdiginizde, biraz arastırdıgınızda karsınıza neler neler çıkıyor. Sonra gelsin komplo teorileri. :)}

alisercan
15-01-07, 09:05
ab'de 3. yüz ama tüm kişilerde nasıl bilmiyorum

totalde 7. ab de 3. olmuş. Oldukça geç bir saatte başlamasına rağmen çok iyi bir raiting...

fawwka
15-01-07, 09:06
Hatırla Sevgili bu dizi romanda

TÜRKİYE dizi roman keyfiyle tanışıyor... atv'nin sevilen dizisi Hatırla Sevgili, unutulmaz anlarıyla fotoroman oldu... Elinizden düşüremeyeceğiniz dizi bugün başladı... Kaçırmayın

Hatırla Sevgili

Senaryo: Nilgün Öneş, Şebnem, Çıtak, Aylin Alıberen Yönetmen: Faruk Teber Oyuncular: Beren Saat (Yasemin), Cansel Elçin (Ahmet), Okan Yalabık (Necdet), Avni Yalçın, Engin Şenkan, Lale Mansur, Ayda Aksel, Hüseyin Avni Danyal, Nergis Öztürk, Meltem Parlak, Turgay Aydın

1- CHP'li Şevket Gürsoy 'un oğlu ve hükümeti eleştiren gazeteci Sevim Gürsoy'un yeğeni Ahmet, kuzeninin düğünü için Londra'ya gitmek zorundadır. Londra'ya giden Başvekil Adnan Menderes'in uçağında mütercim olarak yer bulur. Ancak Başvekil'den ailesinin kimliğini saklaması istenir.

*Adnan Menderes yardımcısı Rıza Bey ile Londra'daki toplantıyı konuşurken, Lozan Üniversitesi hukuk mezunu Ahmet kendisine mütercim olarak takdim edilir.

*Başvekil'in sorusu Ahmet'in üzerinde soğuk duş etkisi yaratır. Çünkü Avukat Babası Şevket Gürsoy, Menderes ile zıttır. İmdadına komşuları Rıza Bey yetişir.

*Menderes, sağ kolu Rıza Bey'den Ahmet'in babası ile çocukluk arkadaşı ve Büyükada'da komşu