Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
Haftanın bir başka sevinç veren anı:
Yassıada’ya, daha doğrusu, Hatırla Sevgili’nin Yassıada’ya dönüştürülen setine gittim.
Bilmem diziyi izliyor musunuz; başta seyirci biraz uzak duruyordu, giderek ilgi arttı ve son iki haftadır yayınlandığı gece izleyici rekorları kırmaya başladı.
Senaristlerin, makyözlerin, kostümcülerin, sanat yönetmenlerinin, danışmanların işlerini nasıl ciddiye aldığına bizzat tanığım.
O yüzden ucuz duygu sömürüsüne dayalı diziler karşısında tarihe ilgi uyandıran bu dizinin başarılı olmasını samimiyetle arzuluyorum.
Bu nedenle de senaryoyu inceden inceye okumaya ve fırsat buldukça çekimlere gitmeye çalışıyorum.
Anadolu yakasında bir apartmanın merdivenlerini çıkıp da spor salonundan bozma bir alanın kapısının ardında o müthiş mahkeme salonunu bulunca gözlerime inanamadım.
O salonun gerçeğini, televizyon izleyicisine ilk kez Demirkırat’ta biz izletmiştik. Şimdi bir televizyon dizisinde yeniden gündeme getirilmesini sağlayan ekibin içinde olmak da bana aynı hazzı verdi.
Orada yargılananlarla da, yargılayanlarla da, suçlayanlarla da, savunanlarla da, ailelerle de askerlerle de konuşmuştum.
Yine de hepsi bir arada kanlı canlı ve (siyah beyaz değil) renkli bir halde karşıma dikilince şaşırdım; hoşlandım, üzüldüm.
Bu büyük utanç sayfasının bunca zaman sinemaya gelmemiş olması akıl alır gibi değil. Dizi, bu anlamda da bir öncülük yapıyor bence... Pek çok eksiği olabilir, ama göreceksiniz bölümler ilerledikçe yapılan işin değeri daha iyi anlaşılacak.
Can Dündar
Günce- 15 Ocak 2007
arkadaşlar haberiniz olsun takvim dünden itibaren hatırlasevgili ile ilgili bir resim dizisi vermeye başladı tam bir sayfa resimlerle hs yi anlatıyor bugün 2. bölümü anlatıyor...
masum_leydi
16-01-07, 11:18
aylanın görüntüsü bile beni kanal değiştrmeye itiyor buz kesiyorum kumanda elimde bide ahmet hatrına izelyecceğim ahmet ayla çiftini düşünce galiba eziyet olucak bana
zaten başta belli bu ilşkinin gidişatı ahmet ayla çifti yüremez ahte içinde kıpır kıpı çocuk gibi birisi zaten nasıl michelle ile yürümediyse aylayla iki dünya bi araya gelse yüremez ahmet yaseminde yanında huzurlu mutlu rahat ve ahmet aşkı ilk defa tatdı ve aşk her daim ölümsüzüdr kilişesine göre ahmet yaseminde ölümsüzdür
arkadaşlar ben bu diziyi ilk bölümde çok sevmiştim halada kaçırmadan izliyorum ama eleştirdiğim bazı tarafları var. ya bence dizide o kadar çok abartılı sahne var ki yaseminle ahmetin sokak ortasında birbirlerine sarılıp öpmeleri filan abartılmış bence. sonuçta 1960 yılından bahsediyoruz yani o yılları görmedim ama herhalde sevgililer sokak ortasında bu kadar abartılı davranmıyor olsalar gerek. yasemin ve ahmet sahnelerini biraz abartmışlar bence... ama tarihi yönden çok beğeniyorum... o günlere ait gerçek resim ve videolar kullanmaları, olan olayları aynen yansıtmaları çok güzel...
Arkadaslar hepinize gunaydin,
Dizinin SIKI takipcisi olmama ragmen ilk kez yaziyorum. Dogum yili olarak 60´larin ortalarindanim. Annemde dizinin fanatik hayrani. Hatta buraya yazmami benden cok rica etti. Cunku diziyi izlerken, gencligi, o donemler gozlerinin onune geliyormus. Zaman tunelindeyim sanki, Yaseminin uzerindeki etekten, elindeki cantadan benimde vardi, saclarimi Nezahat´inki gibi tarardim vs.vs....diyor. Olaylarin cok gercek anlatildigini, gercekten o donemler boyle seyler yasandigini soyledi. Peki sizin zamaninizdada asklar boylemi yasanirdi diye sordugumda, ASLA! diye bir cevap aldim. Boyle opusmek, sarilmak falan yoktu bizim zamanimizda. Yan yana yururduk ama o zaman bile aramizda mesafe olurdu. Buna ragmen biri bizi gorecek diye ödümüz kopardi dedi. Yani Yaseminle Ahmetin yaptigi gibi, yatmak, sokak ortasinda el ele , kolkola, sarilarak dolasmak, öpüsmek falan yokmus o donemlerde. O kisimlar abartilmis diyor annem...Bazi arkadaslarin dedigi gibi belki gizli sakli yerlerde yapiliyordu ama bu kadar aleni degildi.
Bence yattiklari zaman bu saf, temiz askin buyusu bozuldu. Keske boyle bir sahne olmasaydi. Ben yine buyuk bir zevkle ve begeni ile izleyecegim ama o askin safligini goremiyecegim ne yazikki. Yillardir annemden dinledigim, annemin, babamin genclik resimlerine bakip, ne guzel zamanlarmis dedigim, tabi bu arada o aci gercekleri ogrendigim diziyi tv de izlemek cok guzel...
Saygilarimla
[BBence yattiklari zaman bu saf, temiz askin buyusu bozuldu. Keske boyle bir sahne olmasaydi. Ben yine buyuk bir zevkle ve begeni ile izleyecegim ama o askin safligini goremiyecegim ne yazikki.
Saygilarimla[/B]
Sana aynen katiliyorum.. sonucta Yasemin Ahmet'den yasca kücük ve Ahmet bunun önüne gecmeliydi. tipki daha onceki bölüm oldugu gibi, gercekten o temiz ve saf asklari gitti. Yine dedigin gibi gercekten cok güzel bir dizi, diger dizilerle karsilastirdiginda, baska bir özelligi var.
Bir sey deyip kaciyorum...
Ahmet ve Yasemin askina yogunlasan senaryo sanirim cok kisa bir sure sonra Teo ve Lale, Sevinc ve Mehmet arasinda ki beraberliklerle daha fazla heyecan katilacagina dusunuyorum, nedense bende pek isinamadim Ahmet ve Yasemin'in rahat tavirlarina, Riza ve Keriman hanimi unutmamak gerek, onlarida cok huzunlu takip edecegimize eminim...
Dizinin konusu itibari ile Ahmet ve Yasemin'in tavirlarini dusunmemeye calisiyorum, yoksa huzurlu seyredemiyorum :img-hyste
ahmet illa evlenecekse keşke lale olsaydı ayla acayip itici ya ahmetle kesinlikle yakışmayacaklar ve izlerken sinirden küplere bineceğime eminim şimdiden bazılarınızında teo lale yakınlığı dikkatini çekmiş ama en güzellerinden biride mehmet sevinç olacak:happy0064
dizide bazı şeylere dikkat edilmediği gibi yasemin&ahmet'in aşkındaki aşırılığa da dikkat etmemişler.bu herkesin dikkatini çektiğine göre.:img-blush bir de ahmet rıza beyden mektup almıştı hapishanede.o zamanda bu mümkün değilmiş.yazdığı satır sayısı bile önemliymiş.o zaman dizinin danışmanları niçin böyle olmuyordu o zamanlar dememiş.ilginç yani.:img-blush senaryo ilerlesin diye herhalde.
Çogunluk aynı seyi elestiriyor. Ahmet-Yasemin'in askını. Millet elestirdigine göre var birseyler. Ama kendi açımdan söyle açıklayayım. Bunlar sözde iki asıklar. Bunların bakısında, öpüsmesinde filan romantizim rüzgarları arasında kaybolmamız gerekirken ekran basında kasılıyoruz. Bizimkiler bile sikayetçi, bir insan bu kadar mı saçma ve kötü öpüsür diyorlar. :img-hyste Vallahi haklılar. :img-yes: Bir dönem dizisi olmasa kesinlikle dönüp bakmayacagım diziler arasında yer alırdı "Hatırla Sevgili". Gerçi belli bir dakikadan sonra sızıp kaldıgım için zaten bakamıyorum ya neyse... :)
black--mamba--
16-01-07, 14:32
bilen bilir bu dizinin hiç bir bölümünü kaçırmamakla birlikte ahmet-yasemin aşkınada zerre kadar inanmamışımdır!!bu diziyi izlememin birinci CANSEL ikinci nedeni konusudur..ahmetle yasemin aşkı(ne aşkı yaa ne aşkıı!!)ilişkisi diyelim zaten baştan yalnıştı!temiz başlamadı!onuda geç son derece yapmacık ve zorlama geliyor bana bu sözde aşk..o yüzden yok neden yattılar yok ilişkinin saflığı gitti falan demeyin çünkü saflık gerçek aşk falan filan bu ikiliye hiç yakın olmadı!!kaç bölüm oldu ahmet ve yasemin arasında aşka dair ne bir söz ne bir bakış görmedik!! çayır çimen macerasını saymıyorum tabii!!!haa diyeceksinizki neden taktın bu kadar!çok basit ben(ve benim gibi büyük bir kitle var bu sitede!!)bu diziyi hazirandan beri bekliyordum!!kırık kanatlar daki nazlı-cemal inki gibi temiz içimi ısıtan bir aşk bekliyordum ama ahmet-yaseminle karşılaştım!yüzbaşı cemal gibi bi kahramandan sonrada ahmetle!!yani ister istemez insanın isyan edesi ve cansel neden kk yı bıraktı bu dizi içinmi diyesi geliyor!!
ama yok lafımı geri aldım cansele kızamam ben:img-in_lo inşallah bi bildiği vardır inşallah ahmet ilerde aktif güçlü bi karaktere dönüşür diyelim ne diycem başka..bu dizinin daha iyiye gitmesini en çok ben isterim..ama ahmet-yasemin aşkı iflah olmaz!!diziyi dönemin olayları için falan izliyosanız amenna ama ahmet yasemin içinse boş yere vakit kaybetmyin derim ben!!
dizide bazı şeylere dikkat edilmediği gibi yasemin&ahmet'in aşkındaki aşırılığa da dikkat etmemişler.bu herkesin dikkatini çektiğine göre.:img-blush bir de ahmet rıza beyden mektup almıştı hapishanede.o zamanda bu mümkün değilmiş.yazdığı satır sayısı bile önemliymiş.o zaman dizinin danışmanları niçin böyle olmuyordu o zamanlar dememiş.ilginç yani.:img-blush senaryo ilerlesin diye herhalde.
:img-hyste ben atlamis gibi olmayim ama o mektubu yazmaya kalkinca aha dedim simdi Ahmet'in ustunu basini kontrol ederler, mektuplar Yassi adadan cikamaz dedim ama dememle Ahmet'i Yasemin'ler de gormem bir oldu :img-hyste o yuzden ben kilifta uydurdum Asli'cigim Ahmet avukat kimligi ilk defa ise yaramis oldu kanimca, ayrica iyi yere sakladi belki o yuzden bulamadilar...
yaprak dökmüşsün içindekileri canım.valla ne desemki şimdi.:img-blush haklısın diyeyim bari.:img-hyste arkadaşlar saf aşkları bozuldu diyor ya aşkları safmıydı ki bozuldu?:img-pilot yasemin değilmiydi beraber olamayız diyen ahmet'e 'niye' diye soran.hem de ilk günde.:img-cool2
:img-hyste ben atlamis gibi olmayim ama o mektubu yazmaya kalkinca aha dedim simdi Ahmet'in ustunu basini kontrol ederler, mektuplar Yassi adadan cikamaz dedim ama dememle Ahmet'i Yasemin'ler de gormem bir oldu :img-hyste o yuzden ben kilifta uydurdum Asli'cigim Ahmet avukat kimligi ilk defa ise yaramis oldu kanimca, ayrica iyi yere sakladi belki o yuzden bulamadilar...
valla çıkamıyormuş mektuplar ama biz çıkarırız bakın diye gözümüze soktular.:img-hyste ahmet'in karizması kurtardı olayı diyeceğim ama bayan da değil ki askerler.:img-hyste hayır yani o zaman danışmanlara ne gerek var.bana danışsınlar bak diziyi birinci sıraya oturtmuyormuyum.:img-hyste valla bu gidişle ahmet'i emel'in yaptığı photoshoplarda avukat görebileceğiz.:img-hyste siparişi verdim zaten.senaristlerden bize hayır yok.:img-pilot
Bir sey deyip kaciyorum...
Ahmet ve Yasemin askina yogunlasan senaryo sanirim cok kisa bir sure sonra Teo ve Lale, Sevinc ve Mehmet arasinda ki beraberliklerle daha fazla heyecan katilacagina dusunuyorum, nedense bende pek isinamadim Ahmet ve Yasemin'in rahat tavirlarina, Riza ve Keriman hanimi unutmamak gerek, onlarida cok huzunlu takip edecegimize eminim...
Dizinin konusu itibari ile Ahmet ve Yasemin'in tavirlarini dusunmemeye calisiyorum, yoksa huzurlu seyredemiyorum :img-hyste
Doğrusun Kale, doğru söze ne denir.
Şu aşklara ben amorstan ve esprili kamera açısıyla baksam mı? (Evet dediğini ve onayladığını hissediyorum.)
Evet o dönemde el ele yürünmüyordu. Yan yana, kaçamak bakışlar falan. 30 larda ise görüşme bile yok. Ama aşkın olduğu binlerce yıldır insanlar bu iletişimi bi şekilde kuruyor. Ve o yıllarda da öpüşme var. Üstelik, ahmet bu konuda fransada eğitim de görmüş. (Bknz.1. ve 2. bölümler)
Haa, bir tek şunu söyleyebilirz, o dönemde sokakta öpüşmek nasıl olur. Oldu bir kere o da rüyaydı. Üstelik o rüyada yasemin ve ahmetin şeytani bakışları yaseminin şeytani anlamasıyla buluşmasından da rüya olduğunu anladık. Bunun dışında olan açık hava öpüşmelerinin hepsi yüzyıllardır açık havada tarlada, bayırda merada, ormanlık alanlarda böyle şeyler yoktur diyenlerin güzelliğinde yapılmışlardır ve yapılmaya devam ediliyordu. Ama artık aleni ve diğer insanların seyrine açık. (öyle uzun ve rahatsız edici bakışlar atmayacaksanız tabii) Yani türde ve cürrette değişim olmuş, ama aşkın en güzel iletişiminin biricik üyesi öpüşme hep olmuş. Arkadaşlar için bir sinema salonu bulsalardı daha iyi olurdu ama, Adadaki sevda tepesinin de hiç de kötü yanı yok. Açık hava aşkı kışkırtan rüzgar, manzara v.s. Böylesine bir aşk yaşayacaksınız ve yine de öpüşmezdim diyorsanız. Sizi kutluyorum... Ama aşkınızı kaybedeceğiniz için de üzülüyorum.
Ne demiş Erdal Güney
Baki olsa da ayrılık, aşk her daim ölümsüzdür.
Yani öpüşmenin bakışmanın el ele tutuşmanın olmadığı aşk aşkmıdır.
Valla Aslicigim ben bunu mazur gorebilirim, ufak tefeklerini ama Ahmet'i issiz gucsuz gorunce o zamanda mi issizlik sorunu varmis diye, icimden gecirmiyor degilim... Ayrica ben bir diger zayif buldugum konu devamli Yasemin'in isi,gucu gosterilirken Ahmet'e bir kenara itmeleri sanki bu dizinin ise yaramizi gibi bir konumu var... Yasemin'in nasil servisi ogrendigini bille gosterdiler ama Ahmet yok yok... Necdet'in bille arabasi var ama Ahmet tramvayla gezmeye cikiyor kim daha iyi durumda bilemiyorum :img-hyste
Yani öpüşmenin bakışmanın el ele tutuşmanın olmadığı aşk aşkmıdır.
öpüşme tabiki insanoğlunun varolduğundan beri var.biz buna birşey demiyoruz bence.yasemin ve ahmet her daim bu şekilde ve çok çabuk oldu aşkları.biz yazdan beri avukat,savcı ahmet bekliyoruz.piyangodan yasemin'in peşinden ayrılmayan ahmet çıkınca bocaladık.:img-hyste bir de beren saat'le pek uyumlu değiller bence.yakışmıyorlar.:img-blush aşkları da hiç inandırıcı değil.
black--mamba--
16-01-07, 15:12
öpüşme tabiki insanoğlunun varolduğundan beri var.biz buna birşey demiyoruz bence.yasemin ve ahmet her daim bu şekilde ve çok çabuk oldu aşkları.biz yazdan beri avukat,savcı ahmet bekliyoruz.piyangodan yasemin'in peşinden ayrılmayan ahmet çıkınca bocaladık.:img-hyste bir de beren saat'le pek uyumlu değiller bence.yakışmıyorlar.:img-blush aşkları da hiç inandırıcı değil.
ablamın yazdıklarının altına imzamı atıyor ve son derece sıkıcı sosyoloji dersine gidiyorum:sad53:
Ben de esprili yaklaşmak istedim. Aslında değinmek istediğim nokta üniversitede eğitim gören ve diğeri doktora yapmış iki insanın kimsenin olmadığı açık havada öpüşmelerini o dönemler olmazdı anlayışını yanlış bulmamdır. Buna ilişkin yazdım. Yoksa aşklarının inandırıcılığı, bu dizide uyumlu mu uyumsuz mu kavramlarından yana ya da karşı bir şey aktarmıyorum. Güven romanı 60 öncesindeki dönemi anlatır. 46 dan 50 li yılların ortalarına kadar olan zamanı. İnanın beren ve cansel konusuna girmek istemiyorum. Ya da ne bileyim inandırıcılık. Çünkü bunlar hep göreceli bakışlar.
alisercan evet yazdiklarini okuyunca hayalere daldim :img-in_lo ben yaparmiydim sanirim yapabilirdim ama burda ki fark avukat olan Ahmet'in karekterine deginilmemesi bence bu eksiklik, bir de ilk bolumde ki Yasemin'in tavri beni o karekterden uzaklastirdi... Yani baslangic saglam olsaydi kesin bana yakin gelebilirdi bir bakima bu cift ama bu sartlar altinda sadece ise yaramaz bir Ahmet goruyorum Yasemin'in eteginden ayrilmayan, enerjisini bulusmalar icin harcayan, telefonu ellinden birakmayan (gunumuzde olsaydi eminim cep mesajlari havada ucusurdu) bir de bunun disinda ulkede ki gerginlikler, tarihi olaylar, degisimler, aile icinde ki koklu degisiklikler eklenince ben mazur goremiyorum...
Necdet'in bille arabasi var ama Ahmet tramvayla gezmeye cikiyor kim daha iyi durumda bilemiyorum :img-hyste
kale'ciğim necdet babadan destekli.:img-blush ahmet'in babası pek ketum.ona pek hayrı yok gibi.:img-blush necdet'in arabası var güzel mi güzel maalesef ruhu yok.sevdiği yok.:img-hyste
kale'ciğim necdet babadan destekli.:img-blush ahmet'in babası pek ketum.ona pek hayrı yok gibi.:img-blush necdet'in arabası var güzel mi güzel maalesef ruhu yok.sevdiği yok.:img-hyste
Aslicigim Necdet desen paraya para demeyecek, pastane zincirleri falan ohoho masallah :) bizim Ahmet gene desene orda burda Mecnun misali yoluna devam edecek issiz gucsuz...
alisercan evet yazdiklarini okuyunca hayalere daldim :img-in_lo ben yaparmiydim sanirim yapabilirdim ama burda ki fark avukat olan Ahmet'in karekterine deginilmemesi bence bu eksiklik, bir de ilk bolumde ki Yasemin'in tavri beni o karekterden uzaklastirdi... Yani baslangic saglam olsaydi kesin bana yakin gelebilirdi bir bakima bu cift ama bu sartlar altinda sadece ise yaramaz bir Ahmet goruyorum Yasemin'in eteginden ayrilmayan, enerjisini bulusmalar icin harcayan, telefonu ellinden birakmayan (gunumuzde olsaydi eminim cep mesajlari havada ucusurdu) bir de bunun disinda ulkede ki gerginlikler, tarihi olaylar, degisimler, aile icinde ki koklu degisiklikler eklenince ben mazur goremiyorum...
Kale, sana ve diğer arkadaşlarına şöyle bir çözüm yolu bulalım. Yani olur mu onu da bilemiyorum. Şu anda forumda bulunan herkes sıkıntılarını birer mesaj şeklinde yazsın. Ama bu hani biri söylemişte yazılmış tarzında değil de gerçekten içinizden neler geçiyorsa. Kısa ve okunur. Çünkü zaman onlar için önemli. Ben de bunları onlara ulaştırayım ne dersiniz?
tüh be yaprağı kaçırdım.gitmeden yazımı görseydi iyi olurdu.nazlı ve cemalinki gibi saf bir aşk istiyorsun ha.ondan da şikayet etmemişmiydik.bi yanyana gelemediler elele tutuşamadılar diye nasıl hayıflanmıştık.kısacası bize bir şey beğendirmek zor.bizim gibi izleyici görülmedi.
ben kendi adıma yasemin ahmetten öpüşmelerinden koklaşmalarından rahatsız olmuyorum.hatta bir arkadaş birlikte oldular aşkları saflığını kaybetti falan demiş.aşkın bu bakış açısıyla kirlenmesi de ne demekse.valla kim ne derse desin aşkın bin türlü yaşanma şekli var ve bence hepsi de çok güzel.hiç dokunmadan da yaşamak güzel diğer şekliyle de.
ayrıca biraz da şöyle bakalım bir kaç bölüm sonra yasemin ahmet ayrılacak ve bir daha onları sevgili olarak yanyana görmeyeceğiz.bu nedenle sizin rahatsız olduğunuz sahneler bir daha heralde dizinin sonuna kadar yaşanmayacak.
aslı ve kale gibi ben de ahmetin devamlı yaseminin peşinde olmasından rahatsız olmuyor değilim ama zaten bir kaç bölüm sonra ayrılmayacaklar mı.
Kale, sana ve diğer arkadaşlarına şöyle bir çözüm yolu bulalım. Yani olur mu onu da bilemiyorum. Şu anda forumda bulunan herkes sıkıntılarını birer mesaj şeklinde yazsın. Ama bu hani biri söylemişte yazılmış tarzında değil de gerçekten içinizden neler geçiyorsa. Kısa ve okunur. Çünkü zaman onlar için önemli. Ben de bunları onlara ulaştırayım ne dersiniz?
Cok iyi fikir bence, cok guzel dusunmussun, simdi duyarli arkadaslardan samimi mesajlar bekleyelim hem bu yolla, cogunlugun da dusuncelerini degerlendirip gercekten bizim eksik gordugumuz yonler cogunluk bakimindan da eksiklik goruluyorsa bence bir sonuc cikar...
Ben mesela danismanlarin yani tarihi konulari onlara birakip karekterler uzerinde yogunlasarak bir iki eksiklik yazabilirim :good:
arzu-başak
16-01-07, 15:34
herkese slm ..yine ahmet yasemin mevzusu..valla gına geldi artık bu konudan...bu kadar kişi beğenmediğine göre mutlaka bir eksiklik var...o eksiklikte belli zaten ahmet karakterini iyi anlatamamaları...yaprakcım çok haklısın yazdan beri bu diziyi bekliyoruz ve biraz hayalkırıklığına uğradık diyebiliriz..sanırım biz çok büyük şeyler bekledik....ama yinede ben bu diziyi çok seviyorum...çok keyifle izliyorum...cuma günlerini iple çekiyorum..kkanatlarda olduğu işlerimi dizinin olduğu güne göre ayarlamaya çalışıyorum...aslıcım haklısın ahmetin babası şevket bey ahmete zırnık koklatmıyor...hakikaten ya kimin durumu daha iyi ben çözemedim yani..ahmetimiz gariban biraz galiba...
düşündüm düşündüm beni çok fazla rahatsız eden bir şey bulamadım.dizi pembe dizi kıvamına gelmezse sevinirim ayrıca ahmet aylayla evlenmek zorunda mı.yasemin necdetle evlenebilir fakat aylayla ahmeti yan yana düşünemiyorum.başka kız mı kalmadı.ahmetin annesine karşı çıkıp bu evliliği kabul etmemesini isterim.bir de ahmeti işinde gücünde görürsek sevinirim.ama zaten yaseminden ayrıldıktan sonra kendini işe güce verecektir.
tarihi ve siyasi konularda zaten bir eleştiri getirmem.dizinin üç önemli danışmanı var.özellikle yılmaz karakoyunlu o yılları bizzat yaşayan biri olarak eminim diziye çok faydalı oluyordur.
ahmet illa evlenecekse keşke lale olsaydı ayla acayip itici ya ahmetle kesinlikle yakışmayacaklar ve izlerken sinirden küplere bineceğime eminim şimdiden bazılarınızında teo lale yakınlığı dikkatini çekmiş ama en güzellerinden biride mehmet sevinç olacak:happy0064
ahmet ve lale... çok ilginç bi fikir walla!!!
düşündüm düşündüm beni çok fazla rahatsız eden bir şey bulamadım.dizi pembe dizi kıvamına gelmezse sevinirim ayrıca ahmet aylayla evlenmek zorunda mı.yasemin necdetle evlenebilir fakat aylayla ahmeti yan yana düşünemiyorum.başka kız mı kalmadı.ahmetin annesine karşı çıkıp bu evliliği kabul etmemesini isterim.bir de ahmeti işinde gücünde görürsek sevinirim.ama zaten yaseminden ayrıldıktan sonra kendini işe güce verecektir.
tarihi ve siyasi konularda zaten bir eleştiri getirmem.dizinin üç önemli danışmanı var.özellikle yılmaz karakoyunlu o yılları bizzat yaşayan biri olarak eminim diziye çok faydalı oluyordur.
Sevgili vega58 bana bu mesajı alıntısız yollarsan, aslında görüş yazan herkesin alıntı yapmak yerine düşüncelerini direkt yazsanız daha doğru olur. Ben de birbirine benzemeyen eleştirileri secip yollarım.
Misal benim icin yetersiz islenen konular...
- Ahmet'in isinin belirsizligi
- Ahmet ve Yasemin ciftinin fazla samimiyetleri
- Yesemin karekterinin iyi yansitilamadigini dusunuyorum mesela, Riza bey icin uzuldugunu pek anlayamadim, okula gittigi soylendi ama icrat goremedik, fazla cocuksu tabii bu benim icin oyle...
- Necdet'in karekterinin simdiye dek en iyi yansitildigini dusunuyorum, umarim bu hasasiyet diger karekterlerede yansir...
- Ahmet ve Yasemin'in biraz daha olgun olmalarini bekliyorum...
- Ayla'nin mesela Ahmet ile evlenmemesini istiyorum, evlenmek zorunda degil...
- Yasemin'in cocuk yuzunden Necdet'le evlenmesini de istemiyorum, ayaklari uzerinde duran bir kadin gormek istiyorum...
Yazmaya kalkinca anladim ki ben Ahmet ve Yasemin konusuna takmisim :img-hyste bu da demek ki bunun disinda gayet iyi... benden simdilik bu...
Misal benim icin yetersiz islenen konular...
- Ahmet'in isinin belirsizligi
- Ahmet ve Yasemin ciftinin fazla samimiyetleri
- Yesemin karekterinin iyi yansitilamadigini dusunuyorum mesela, Riza bey icin uzuldugunu pek anlayamadim, okula gittigi soylendi ama icrat goremedik, fazla cocuksu tabii bu benim icin oyle...
- Necdet'in karekterinin simdiye dek en iyi yansitildigini dusunuyorum, umarim bu hasasiyet diger karekterlerede yansir...
- Ahmet ve Yasemin'in biraz daha olgun olmalarini bekliyorum...
- Ayla'nin mesela Ahmet ile evlenmemesini istiyorum, evlenmek zorunda degil...
- Yasemin'in cocuk yuzunden Necdet'le evlenmesini de istemiyorum, ayaklari uzerinde duran bir kadin gormek istiyorum...
Yazmaya kalkinca anladim ki ben Ahmet ve Yasemin konusuna takmisim :img-hyste bu da demek ki bunun disinda gayet iyi... benden simdilik bu...
yemin ederim bütün duygularıma tercüman olmuşsun.. ama özellikle 1 nokta var ki benim de çok kafamı kurcalıyor.. diziye göre ahmet bir hukukçu ki pek çok hukukçu yakınımdan biliyorum kimi zaman kafalarını kaşıyacak vakitleri olmuyo ama ahmet her an her dakika yaseminle liseli aşıklar gibi orda burda buluşabiliyo gezip tozabiliyo bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani!!! bi de benim çok şikayetçi olduğum bi durum daha var... yaseminle sahneleri olmasa ahmeti nerdeyse göremiyoruz bunun da bi an önce önüne geçilmeli bence...
herkes ahmet yasemin ilişkisi hakkında birşey söylüyor madem bende birşeyler söyliyim. bende ahmet yasemin ilişkisine çok inanmıyorum ama bunun nedeni ahmet ile ilgili ahmet yasemine aşık ama ne necdetin yasemini sevdiği gibi, nede yaseminin ahmeti sevdiği gibi bir sevgi bu.en azından görüşleri yüzünden yasemini terk ettiğinden beri böyle düşünüyorum.
en azından görüşleri yüzünden yasemini terk ettiğinden beri böyle düşünüyorum.
Bak burasi da ilgincti, Ahmet baskinlik kurup birseyler ima etti, simdi ayni Ahmet'in dusuncelerinin degistigini acikca gorebiliyoruz, yani karekteri tanimadigimiz icin ne yapsa yeridir gibi bir durum ortaya cikmis oluyor, tutarsizlik mi ne :)
görüşleri yüzünden yasemin terk eden ahmet değil ki.. çocuk daha napsın ailesini bile karşısına aldı yasemin için...
aaa hatirlamiyormusun bulustuklari bir sira da bizim Ahmet Yasemin'e cok safsin gibi bir cumle etmis pesin pesinde uzun bir sure gorusmeyelim demisti, sonra Yasemin bavulunu toplayip cat kapi Lale ve Necdet'e kendisini bulmustu...
benim rahatsız olduğum konular,
-yasemin karakterinin çok çocuksu tavırlar takınması ve konuşması,babası hapiste değil gibi davranması,necdet'in aşkını görememesi.
-ahmet&yasemin çiftinini devamlı samimi halde görmemiz,
-ahmet'in yasemin'le devamlı kısık sesle konuşması,
-ahmet'in işsizliği,
-nezahat hanım kocasının kendisini aldattığını bildiği halde bunu kabullenmesi.
valla kale benim de derdim ahmet&yasemin galiba.:img-hyste
Aslicigim ben sesi unutmusum, Nezahat hanim bende yazacaktim ama onun bu tepkisizligin arkasindan sert bir tavir gelecegini tahmin ediyorum, hani var ya susar susar, sabrini denersin, sonra da hic beklemedigin bir anda sana cikisir :img-hyste aynen Nezahat hanimdan da bunu bekliyorum ben... Yavas atin tekmesi agir olur gibi bir sey vardi onun gibi...
ahmetin kısık sesle takılması beni de fazlasıyla rahatsız ediyor.bu dublaj yapan arkadaştan kaylaklanıyorsa biran önce uyarılsın o arkadaş.ettiğim lafa bakar mısınız kendimi kadir inanır zannetmye başladım.
şaka bir yana ahmet normalde gayet güzel konuşuyor da biz onu devamlı yaseminle gördüğümüz için o sesi de devamlı duymuş oluyouz.sorun yine yasemine geldi yani.
ayrıca en kısa zamanda necdetin ahmetten özür dilemesi gerektiğini de düşünüyorum.eee ne de olsa necdet çok kibar düşünceli biri olarak tanıttıldı bizlere.
Bu sayfaya ilk kez diziyle ilgili fikrimi yazıyorum ama ben bu diziyi ilk bölümünden itibaren büyük bir dikkatle izliyorum. Dönem dizilerinin yapılması çok risklidir. Hatırla Sevgili anlatılan dönemin yansıtılışındaki gerçekçilik ve siyasi olaylara karşı tarafsız duruşuyla benim çok sevdiğim bir dizi haline geldi.
Ama bu tamamen hatasız çekildiğinide göstermez. Yaseminin çok fazla mutlu görünmesi bana biraz ters geliyor. Evet güzel bir aşk yaşıyorlar ama sonuçta babası türkiye tarihinin en ağır mahkemesinde sonucu idama kadar gidecek bir dava için yargılanıyor. Bazı yasemin-ahmet sahnelerini ben abartılı buluyorum. Ama bunun dışında herşey çok iyi, özelliklede oyunculuklar süper...
Lale mansur, Engin Şenkan, Okan yalabık ve kendi sesiyle oynamamasına rağmen cansel elçin rollerini çok iyi çıkartıyorlar...
Aslicigim ben sesi unutmusum, Nezahat hanim bende yazacaktim ama onun bu tepkisizligin arkasindan sert bir tavir gelecegini tahmin ediyorum, hani var ya susar susur, sabrini denersin, sonra da hic beklemedigin bir anda sana cikisir :img-hyste aynen Nezahat hanimdan da bunu bekliyorum ben...
hııı öyle diyorsun yani.:img-blush hadi bakalım bekliyoruz bu tepkiyi.:img-blush kocası hapisten bir çıksın bakalım nolacak.tabi çıkarsa.:img-grin2 karısı örgü örüp ev baksın, adam sevgilisine hapishaneden bile destek versin.hiç sormuyor bunlara ne yer ne içersiniz.ohh ne güzel.sonra sen de sev o kocayı.:img-tomat
Vegacigim Necdet Ahmet'en ozur dilemez gibi geliyor bana, ne kadar karamsarim :img-hyste
ama atladigim bir seyi eklemek istiyorum,
- Yasemin'in cevresi devamli yogun, dostlari arkadaslari onu yalniz birakmiyorm...
Peki Ahmet'in hic mi cevre edinemedi bunca zamandir nerdeyse 2 yil gececek bir arkadas edinemedi, burdan yola cikarak sosyal degil diyebilirim ben acikca :img-hyste
- Yasemin'in cevresi devamli yogun, dostlari arkadaslari onu yalniz birakmiyorm...
Peki Ahmet'in hic mi cevre edinemedi bunca zamandir nerdeyse 2 yil gececek bir arkadas edinemedi, burdan yola cikarak sosyal degil diyebilirim ben acikca :img-hyste
aaa kale onun çevresi sadece yasemin.:img-pilot kız bir sarmış etrafını başkasına fırsat vermiyor.:img-hyste iş verin çevresi olsun dimi.yurtdışında okumuş çocuğa yazık ediyorlar.siz iş verin yüzünüzü kara çıkartmaz.:img-hyste
arzu-başak
16-01-07, 16:18
valla ben geç kaldım galiba...kaleyle aslı benim söyleyeceklerimi yazmışlar...
genel olarak aynı şeylerden rahatsızız zaten..çok farklı şeyler yok...ahmet karakterine ağrlık verirlerse bende çok sevinicem..adamı bir işinde görsem başka bir şey istemem valla...ama sanırım o bölümlerde çok uzak değil..zaten ayrıldıklarında ahmeti işinde gücünde görücez gibime geliyor..evet bencede nejdet ahmetten derhal özür dilemeli.....
aaa hatirlamiyormusun bulustuklari bir sira da bizim Ahmet Yasemin'e cok safsin gibi bir cumle etmis pesin pesinde uzun bir sure gorusmeyelim demisti, sonra Yasemin bavulunu toplayip cat kapi Lale ve Necdet'e kendisini bulmustu...
evet evet sonradan hatırladım mesajı da sildim hatta.... ama yine de yasemin için herşeyi yaptı çocuk doğruya doğru.. yalnız benim ahmette rahatsız olduğum bir konu var.. bana ahmette aldatma potansiyeli var gibi geliyo özellikle de micheal olayından sonra ahmete kuşkuyla bakmaya başladım... yasemini çok sevdiğini de biliyorum ama o duyguyu yenemedim kendimde...
arzu-başak
16-01-07, 16:26
Vegacigim Necdet Ahmet'en ozur dilemez gibi geliyor bana, ne kadar karamsarim :img-hyste
kalecim ne diyim süpersin ya...benim aklıma gelmedi...ama bu durum şu yüzdende olabilir..sonuçta ahmet ordan onlardan çok uzak kaldı...ama yasemin doğduğundan beri orda...yani yaseminin çeversinin kalabalık olması normalde ametede bir iki arkadaş verselerdi yani..o da çok yalnız kaldı.
ahmet asosyal diyorsun yani.aslında çevresi vardı adamın en azından necdetle arasıra takılıyorlardı ama aralarına bir kız girdi ne yapacaksın.neyse yakında aylayla evlenince bol bol çevre edinir kendine ne de olsa o suratsız kızı görmemek için kim bilir nerelere takılacak.
aaa kale onun çevresi sadece yasemin.:img-pilot kız bir sarmış etrafını başkasına fırsat vermiyor.:img-hyste iş verin çevresi olsun dimi.yurtdışında okumuş çocuğa yazık ediyorlar.siz iş verin yüzünüzü kara çıkartmaz.:img-hyste
Ya beni rahatsiz edende bunlar ama ya beni rahatsiz eden bi konu daha var bukadar güzel bir dizinin kendi internet sitesi olmamasi
--------------------------------------------------------------------------------
ahmet asosyal diyorsun yani.aslında çevresi vardı adamın en azından necdetle arasıra takılıyorlardı ama aralarına bir kız girdi ne yapacaksın.neyse yakında aylayla evlenince bol bol çevre edinir kendine ne de olsa o suratsız kızı görmemek için kim bilir nerelere takılacak.
Anlamıyorum Ahmet'in Ayla ile evlenmesi Ne kadar isteniyor.İsterseniz bana kızın ama bunlar benim düşüncelerim.
askasurguncu
16-01-07, 18:49
hatirla sevgililin sitesi var
ben ahmetin aylaya nasil dayanacak bilemiyorum
yasemin civil civil di ahmet için cok zor olacak
fundapehlivan
16-01-07, 19:56
Ben Ahmet ve Yaseminin sadece öpüştüklerini ve saçma sapan konuştuklarına inanmıyorum. Yani amacım savunmak değil...
Çünkü onlar öpüşmenin dışında birbirlerine çok destek oldular hep kendimi tekrarlıyorum ama birbirleri için bazı şeylerden fedakarlıklar yaptılar.
Ama ben de mesela şu son bölümden sonra filan Ahmetin aşkını daha büyük bulmaya başladım, ya da Cansel daha çok hissettiriyor bilmiyorum!
Mesela Yasemin hiç seni seviyorum demedi... Tabii başka şeylerde kanıtladı sevdiğini ama... Ne bileyim Ahmetin onu öpmesi, o inanılmaz desteği filan sanırım beni etkiledi.
Son bölüm de ahmetin beni boşuna imtihan etme derken ki sözleri, mahkemeden sonra ki sözleri... Allah herkese böyle güzel teselli eden, senin üzüldüğüne senden de çok üzülen bir sevgili versin dedim kendi kendine...
Nerdeee...
kale abla yazdıkların çok hoşuma gitti. :) sana katılıyorum.ayrılsınlarda kurtulalım artık.diğer olaylara akalım. :img-hyste mahkemeye berrin menderesin neden gelmediğini merak ediyorum.diziye onu dahil etmeyecekler herhalde.olmasını isterdim ama.:img-polic
askasurguncu
16-01-07, 21:46
ne ahmetciler istiyor yasemini
nede nejdetciler en iyisi yasemine yeni aday ciksin :img-hyste
hatırla sevglinin site adını bana ö m ye atarmısınız
ne ahmetciler istiyor yasemini
nede nejdetciler en iyisi yasemine yeni aday ciksin :img-hyste
gerçekten... kız paylaşılamazken adı "ara bozucu" ya çıktı.madem kimse istemiyor,benim olsun :img-hyste
BLaCK-WoLF
16-01-07, 23:25
10.Bölüm özeti çıkmadı mııııııııııı?
fundapehlivan
16-01-07, 23:26
ahmetin kısık sesle takılması beni de fazlasıyla rahatsız ediyor.bu dublaj yapan arkadaştan kaylaklanıyorsa biran önce uyarılsın o arkadaş.ettiğim lafa bakar mısınız kendimi kadir inanır zannetmye başladım.
şaka bir yana ahmet normalde gayet güzel konuşuyor da biz onu devamlı yaseminle gördüğümüz için o sesi de devamlı duymuş oluyouz.sorun yine yasemine geldi yani.
ayrıca en kısa zamanda necdetin ahmetten özür dilemesi gerektiğini de düşünüyorum.eee ne de olsa necdet çok kibar düşünceli biri olarak tanıttıldı bizlere.
ya ben Ahmetin kısık sesle konuşmasına bayılıyorum!!
Çok tatlı ve çekici oluyor:img-blush
Ayrıca durduk yerde de kısık konuşmuyor yani...
En son başkalarını umursamayacak kadar yakınlaşmadık mı derken kısık sesle konuşmuştu herhalde... Dışarıda... O da normaldi yani...
Bu arada Ahmet görsünler Ahmet yasemini seviyor derler dedi ya... Orada Yaseminin sözü çok doğruydu.
şevket beyin oğlu rıza beyin kızını seviyor derler...
cuma´ki bölüm cok gzldi ya, yine bu cuma´yi iple cekiyorumm;
eskiden HSin tekrarlarina bakiyordum ve Reklam aralarinda ama artik IA yi biraktim sadece HS´e bakiyorum - takildim kaldim muhtesem bi dizi!
fundapehlivan
16-01-07, 23:36
Bence burada yapılan çok büyük bir hata var.
Bu karakterler dizi de olduğundan nedense hep mükemmel olunması bekleniyor. Bu çok yanlış, onlarda her insan gibiler, biz nasıl yaşıyorsak öyle yaşıyorlar daha doğrusu öyle yaşatılıyorlar.
Bunu şunun için söylüyorum...
Yaseminin babası mahkum olalı aylar geçti... İlk zamanlar dışında buna herkes alışır, zamanla ve normal hayata dönülür. Ama bu acın bitti, demek değildir o hala oradadır ama sen onunla yaşamayı alışmaya başlarsın ve hatta gülersin!
Yasemin de bunu yapıyor. Babası için üzülüyor, ailesine destek veriyor ama aşkını da yaşıyor. Bu çok normal... Kim olursa olsun aradan aylar geçince eski hayatına döner! Babası için üzülür ama sevdiği adama da dur buluşmayalım, öpüşmeyelim babam çıksın önce demez! hatta bu ona moral olur, mutlu olduğu tek yer sevdiğinin yanıysa değil mi?
Hastane olayın da da dikkat ederseniz yasemin ne feci bir gün yaşadık diyor ahmette evet, ama arkadaşımız iyi artık diyor.
Yani necdet komadayken, hayati tehlikesi varken orada cilveleşmiyorlar.
Tabii bunlar benim görüşlerim. Ben aşk konusunda pek çok insana göre daha geniş bakıyorum galiba...
fundapehlivan
16-01-07, 23:40
cuma´ki bölüm cok gzldi ya, yine bu cuma´yi iple cekiyorumm;
eskiden HSin tekrarlarina bakiyordum ve Reklam aralarinda ama artik IA yi biraktim sadece HS´e bakiyorum - takildim kaldim muhtesem bi dizi!
O zaman aramıza hoş geldin...
Bu arada hs gerçekten bir aşkı gösteriyor sadece... Yani dediğiniz gibi gerçekten yan konular az ama sıkıcı değil bana göre... Evet olsa iyi olurdu ama hani çok sıkıcı hayatları yok, tabii necdetin kabuslarıyla da güzel renkleniyor:img-hyste
Ama ahmet ve Yasemin ayrıldığında diğerlerinin de daha çok hayatı ön plana çıkar herhalde...
Şunu da söylemeden edemeyeceğim... Ahmeti çok es geçiyorlar. Yani adı başta yazıyor ama baş rolde değil sanki... dediğiniz gibi ne işi, ne arkadaşlarıyla bir şeyler yapması hiç gösterilmiyor. Eskiden ailesiyle ahmeti daha sık gösterilirdi şimdi o da yok! bence bu dizinin en büyük eksikliği...
fundapehlivan
16-01-07, 23:41
Bu arada ne özet var ne fragman...
yarın ikisini de bekliyorum valla ben...
Mahkeme kesin olur yine... Belki mahkeme de konular daha ciddileşir ve bu sefer konuşmalar daha çok gösterilir. Savcı olarak Şevket bey konuşur filan... Bekliyorum yani... Kararlar daha açıklanmaz herhalde..
Rızanın ne ceza alacağını da çok merak ediyorum...
fundapehlivan
16-01-07, 23:44
Valla ben kendi kendime sohbet etmeye devam ediyorum:img-hyste
Yaseminin son bölümde Kerimanla el sıkıştıktan sonra Ahmete babam zayıf anında büyük bir hata yapmış dedi ya...
Valla hiç zayıf an filan değil. Bir gecelik ilişki olsaydı tamam da... Kim bilir ne zamndır beraberler... Üstelik yassıadadan ona mektup bile gönderdi... Ohooo..
Sen hala bir anlık hata diye kendini avutmaya devam et:img-hyste
Valla ben kendi kendime sohbet etmeye devam ediyorum:img-hyste
Yaseminin son bölümde Kerimanla el sıkıştıktan sonra Ahmete babam zayıf anında büyük bir hata yapmış dedi ya...
Valla hiç zayıf an filan değil. Bir gecelik ilişki olsaydı tamam da... Kim bilir ne zamndır beraberler... Üstelik yassıadadan ona mektup bile gönderdi... Ohooo..
Sen hala bir anlık hata diye kendini avutmaya devam et:img-hyste
Bence artık Nezahat Hanım bu konuyu Rıza'ya açmalı. Yanni Rıza'yı utandırmamak adına yaptıkları beni bile utandırıyor şahsen:img-yes: Tamam mahkeme gerilimli falan ama, burada sarsılan onların beraberlikleri.
istnbl_esra
17-01-07, 00:02
hs nin fragmanını gördüm merak edenler için hatırladığımı anlatmak istedim mahkeme salonunu gösterdiler rıza beyin kerimanı vardı ya, o mahk deydi nezahat hanım onu görünse yerinden kalktı.sonra yaseminle necdet pastanede kavga ediyorlardı galiba ahmetsiz yasemin olmaz ikisi havuz başı gibi bir yerde oturuyorlardı başbaşa.. bide en önemlisi ahmet necdetle barışmak için elini uzattı ve orda bitti bu kadar hatırladım meraklısına neyse benim sınavım var herkese iyi akşamlar
hs nin fragmanını gördüm merak edenler için hatırladığımı anlatmak istedim mahkeme salonunu gösterdiler rıza beyin kerimanı vardı ya, o mahk deydi nezahat hanım onu görünse yerinden kalktı.sonra yaseminle necdet pastanede kavga ediyorlardı galiba ahmetsiz yasemin olmaz ikisi havuz başı gibi bir yerde oturuyorlardı başbaşa.. bide en önemlisi ahmet necdetle barışmak için elini uzattı ve orda bitti bu kadar hatırladım meraklısına neyse benim sınavım var herkese iyi akşamlar
Demek fragman yayınlandı, neyse yarın daha çok döner, bizler de görürüz fragmanı. İzlenimler için teşekkürler:img-wink:
Nezahat, mahkemede Keriman ile karşılaşacak demek. Ben onun yerinde olsam Keriman'ın saçını başını... Neyse:icon_whis
Ama o, yine kocasını utandırmamak adına iyi davranır Keriman'a. Hatta Keriman'la arkadaş falan olur bunlar, kardeş kardeş kuma olarak yaşarlar.
Ahmet&Necdet ikilisi barışırsa, ileride Necdet ile Yasemin evlendiğinde durumlar daha dramatik olacaktır. O yüzden ikisinin barışmasını isterim:) Barışsınlar da ileriki bölümlerde daha çok ağlayalım:img-yes:
Necdet ile Yasemin'in kavga nedenini de merak ettim; çünkü Necdet, Yasemin'le fikir ayrılığına düşse bile bunu asla yüksek sesle dile getiremeyecek bir karaktermiş gibi geliyordu bana. Tek şaşırdığım nokta bu oldu.
Tekrar teşekkürler, fragmanı izlemek için sabırsızlanıyorum:)
ooo fragman gelmiş.ilk defa bu kadar erken geldi.ya bu keriman ne utanmaz kadınmış.:icon_evil bir de kalkıp mahkemeye gelmiş.nezahat niye ayağa kalkıyor acaba?meydanı ona bırakmak için mi yoksa kadını kovmak için mi?tabiki ikinci şıkkı tercih ederim.:img-blush
necdet'le yasemin ahmet yüzünden kavga ederler bence.belki ahmet'le kavga ettiğini öğrenmiştir yasemin.onun için de necdet özür dileyebilir ahmet'ten.:img-blush
bu bölüm de ahmet işsiz galiba.işçi bulma kurumuna yazdırdım adını.:img-hyste
askasurguncu
17-01-07, 00:29
yasemin ve nejdet kavgami
ediyorlar yasemin belki ahmetlen dargin olduklarini ogrenmistir ve barismalari için birseyler yapmaya calisiyordur tabi nejdete sinirli oldugu
yasemine bagirmaya baslamistir
fundapehlivan
17-01-07, 00:37
Anlattığın için sağ ol...
İnanamıyorum Keriman nasıl mahkemeye gitmeye cüret eder ya!!
Necdet ve Yasemin kavgası kesin Ahmet sebebiyledir. Belki Ahmete yumruk attığını öğreniyordur.
Anlaşılan aralarını düzeltmeye çalışacak yasemin...
Hayret yani elini uzatan Ahmet... Sinir oldum bak şimdi...
Mahkemeye sadece davalı yakınları alınmıyor mu?Hatta kadının biri kağıt imzalatmaya çalışıyordu bunun için.Keriman'ın Rıza'yla resmi bir yakınlığı yok mahkemeye nasıl gidebilir ki?
ooo fragman gelmiş.ilk defa bu kadar erken geldi.ya bu keriman ne utanmaz kadınmış.:icon_evil bir de kalkıp mahkemeye gelmiş.nezahat niye ayağa kalkıyor acaba?meydanı ona bırakmak için mi yoksa kadını kovmak için mi?tabiki ikinci şıkkı tercih ederim.:img-blush
necdet'le yasemin ahmet yüzünden kavga ederler bence.belki ahmet'le kavga ettiğini öğrenmiştir yasemin.onun için de necdet özür dileyebilir ahmet'ten.:img-blush
bu bölüm de ahmet işsiz galiba.işçi bulma kurumuna yazdırdım adını.:img-hyste
Hayır,öyle değil.Keriman'ı askerler getiriyor mahkemeye.Yani senin anlayacağın hükümet zoruyla geliyor.:)
Hatırla Sevgili 10.Bölüm Fragmanını canselin ve hatırla sevgili dizisinin sitesine ekledim.Ancak başından çok az bir kısmı eksik.Tv kartını açana kadra 10 saniye felan kaçırdım.
http://www.candundar.com.tr/_media/1022.jpg
Hiçbir şeyi dert etmiyor, sadece hayatını yaşıyor
Şahnaz Hanım önce 'Hatırla Sevgili'deki rolünüzden başlayalım. Bize şarkıcı Keriman'ı anlatır mısınız?
Şahnaz Çakıralp: Keriman diziye 4. bölümde DP’li Rıza'nın sevgilisi olarak katıldı. Anne ve babasız büyüdüğü için hep bir şefkat ve sevgi özlemi içinde. Aradığı şefkat ve sevgiyi Rıza'da buluyor. Çocukluğunu yalnız
geçirmiş, ama çocukluğunda hep şarkı söylediği için de o günleri sevinçle hatırlıyor. İlerleyen bölümlerde iki büyük aşk daha yaşayacak. Keriman, Ayhan Aydan değil. Rıza'yla, Ayhan Aydan'la Menderes'in ilişkisinin benzerini yaşayacak.
S.M.; DP'li birisinin sevgilisini oynuyorsunuz, ama siz CHP'lisiniz,
Ş.Ç,: Keyif alarak canlandırdığım bir karakter.
S.M.; Keriman rolü önerildiğinde tepki alabileceğinizi hiç düşündünüz mü?
Ş.Ç.: Hiç öyle bir şey düşünmedim, düşünmem de; çünkü bana hep 'CHP Parti Meclisi üyesisin. Hareketlerine daha da dikkat ediyor musun?' diye soruyorlar. Hayır. Ben eskiden nasıl yaşıyorsam, şimdi de aynı şekilde yaşıyorum. Ben bir oyuncuyum ve bu da benim rolüm. Dizide Keriman'ın hırsını göreceğiz. Sahne dünyasının 60'lardan bugüne değişimini göreceğiz. Dizide 68’lere gelindiği zaman Keriman Türkiye'nin en parlak ses sanatçısı olacak.
S.M.: Parti Meclisi üyesi olduğunuz CHP'den, rolünüze yönelik bir tepki geldi mi?
Ş.Ç.: Hayır, gelmediği gibî herkes rolümü çok beğendi ve tebrik etti. 'Hatırla Sevgili'yi son zamanlarda yapılmış en iyi proje olarak görüyorum. Bunu, ben oynadığım için söylemiyorum.
Baktığınız o zaman o yıllar birebir veriliyor. Sonuçta bu bir Menderes'in hayat hikayesi değil. O dönemi anlatan içinde 27 Mayıs ihtilali de yer alan bir proje. Ve günümüze kadar gelecek. İnsan ilişkileri, konuşmalar, kıyafetler çok güzel. Günümüzde artık pek kalmayan o zarafeti, sıcaklığı izlerken alabiliyorsunuz, hissedebiliyorsunuz,
S-M.; O dönemin kıyafet ve konuşmalarına alışabildiniz mi?
Ş,Ç-; Hemen. Zaten ben biraz da klasik giyinen bir insanım.
S.M: O dönemde yaşamak ister miydiniz?
Ş.Ç.: 1700’lerde ve 1200'lerde yaşamak isterdim. Ama her dönemin iyi ve kötü tarafları var. Bundan 30 yıl sonra belki de 1900'lerin sonu 2000’1er daha iyiydi' diyeceğiz. O zamana baktığınızda insan ilişkileri hoş, konuşmalar daha kibar, insanlar büyüklerine daha saygılılar. Bunu zaten görüyoruz. Ancak o dönemde de adam karısını rahatlıkla aldatabiliyor.
S-M,: Onda bir değişiklik yok.
Ş-Ç.: Evet, maalesef.
S-M.: O döneme nasıl hazırlandınız? Daha önce o dönemle ilgili bilgileriniz var mıydı, yoksa dizi başlamadan önce mi araştırmalar yaptınız?
Ş-Ç.: Tarih derslerinde okuduğum için zaten biliyordum. Bu arada Can Dündar'ın 'Yüzyılın Aşkları' kitabında yer alan Ayhan Aydan'la Menderes'in ilişkisini anlatan bölümü tekrar okudum. Zaten bildiğim bir dönem.
S-M.: 27 Mayıs 1960 ihtilalini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ş.Ç.: Demokrasiden yana bîr ihtilaldi. Çünkü o dönem DP ve Menderes çok sert hukuk dışı önlemler almaya başlamışlardı. Basın hürriyeti ortadan kalkmıştı. Ve bu yüzden ihtilal oldu. Tabii ki siyasi idamları kabullenmek mümkün değil. Ama sonuçta bunun haksız yapıldığını savunmak da çok zor. Neticede ihtilalin yaptığı anayasa da şimdiye kadar yapılmış en îyî anayasa.
Seda Magazin
Devamı
S.M.; Geçtiğimiz haftalarda Saddam asıldı. Daha öncesinde de Menderes'in asılması var. Ba-zı yazarlar Saddam'ın asılmasıyla Menderes'in asılmasını karşılaştırdılar. Menderes'in çok silik ve ürkek bir tavır sergilediğini söylediler. Bu iki asılma olayını karşılaştırmak size göre doğru mu?
Ş.Ç.: Böyle bir karşılaştırma yapmak istemiyorum ama genel olarak bütün idamlara karşıyım.
S.M.: 4 yıldır CHP, 2 yıldır da, PM üyesisiniz. Önümüzde seçimler var. Aday olacak mısınız?
Ş.Ç.: Bilmiyorum. Geleceği hiçbirimiz bilemeyiz.
S.M.: Teklif geldi mi?
Ş.Ç.: Şu ana kadar hiçbir şey konuşulmuş değil
S.M.: Teklif gelirse düşünceniz ne olur?
Ş.Ç.: Bir şey düşünmüş değilim. O zaman geldiğinde düşünürüm. Önceden bir şey söylemek doğru değil.
S-M.: Sırada bir de cumhurbaşkanlığı seçimi var. Partiniz, Tayyip Bey'în cumhurbaşkanlığı seçimine girmesine karşı. Siz ne düşünüyorsunuz, mesela bir kadının cumhurbaşkanı olmasını siz, ister misiniz?
Ş-Ç-: Tabiatıyla böyle bir şeye karşıyım. Ama bir kadın cumhurbaşkanının olmasını isterim,
S-M-: Dizide şarkıcıyı oynuyorsunuz. Vîyana'da 'Yarasa Opereti'nde oynadınız. Albüm" yapmayı düşünüyor musunuz?
Ş-Ç.; Konservatuvarda şan eğitimi aldım, sonrasında da özel dersler aldım. Ama albüm yapmak gibi bir düşünce aklımdan geçmedi. Uzun yıllar önce böyle bir teklif gelmişti, ama ben sıcak bakmamıştım.
S.M.; Peki, sizin için öncelikli olan oyunculuk mu, politika mı?
Ş-Ç.: Oyunculuk tabii ki. Benim sanat hayatım hiçbir zaman siyasi hayatımla çakışmaz. Çünkü oyunculuk benim mesleğim. Hayatımı tiyatrodan, sinemadan kazanıyorum. Hiçbir zaman politikayı bir kazanç kapısı olarak görmedim ve görmem. Sadece ülkeme hizmet etmek amacıyla politikaya girdim. Her bireyin siyaset yapma hakkı vardır,
S-M-: Bu doğal güzelliğiniz genetik mi?
Ş-Ç-: Doğal olarak anne ve babadan geliyor.
S-M.; Hangisinden hangi özelliklerinizi aldınız?
Ş.Ç: Karakter ve kişilik daha çok babadan, ağırlıklı olarak ben babaya, ağabeyim anneye benziyor. Fiziksel olarak ise hem anneden hem de babadan almışım.
S-M-: Estetik ameliyatlara yaklaşımınız nasıl?
Ş.Ç-: Şimdiye kadar kaşımı aldırtmadım, saçımı boyatmadım, Estetiği şu anda düşünmüyorum. İleride düşünebilirim ama genç yaşta yüzleriyle oynayanlara üzülüyorum. Şekilleri, ifadeleri değişiyor. Kadınlar tabii ki bakıma önem vermeliler, ama o kadar ileri gidiyorlar ki, hoş değil. Gençlerin botox yaptırmasına gerek yok, 50-55 yaşıma geldiğimde gerekiyorsa estetik yaptırmayı düşünebilirim.
S-M-: Evlilik hakkında neler düşünüyorsunuz? '
Ş-Ç- Çok olumlu bakıyorum. Çünkü ben de aile içinde, mutlu bir anne ve babanın çocuğu olarak yetiştim. İnsan sonuçta hayatı paylaşmayı istiyor.
S.M.: Evlilik için aday var mı?
Ş.Ç.: Şu anda evlenmeyi düşündüğüm bir aday yok.
S.M.: Evlenmek için bir süre koydunuz mu?
Ş.Ç.: Hayır, kadere çok inanırım. Hiçbir şey planladığınız gibi olmuyor. Herkes benim için 20 yaşında kesin evlenir görüşündeydi. Hiç öyle bir şey olmadı.
S.M.: Size hiç şimdiye kadar evlenme teklifi geldi mi?
Ş.Ç.: İki kez evliliğin eşiğinden döndüm. Demek ki kısmetimde değilmiş.
S.M.: Sizi evliliğin eşiğinden döndüren sebepler neydi?
Ş.Ç.: Olmadı yani. Hiçbir şey için çok fazla hırs yapmıyorum. Mesela erkekler eşinden ayrıldıkları zaman bazı kadınlar o adamda direniyorlar. Diretmelerine gerek yok aslında. Zaten bir şey tamamlanamıyorsa bitmiş demektir. Bunu uzatmanın anlamı yok. Zorla da güzellik olmaz. Hayatta başkaları da var.
S.M.: Siz her şeyi dert eden biri misinizdir?
Ş.Ç,; Ben çok hassas ve duyarlı bir insanım. Bazı şeyleri takıyorum ama artık karar aldım takmayacağım. Şöyle bîr karar aldım: Hiçbir şeyi çok fazla kafaya takmayacağım, asla dert etmeyeceğim. Çünkü bütün hastalıklar karşınızdaki insanı affetmemenizden kaynaklanır.
Seda Magazin
Fawwka seni yakalamışken yine hemen tşk edelim haber için...elinde haberle geliyorsun hep...postacımız gibi oldun...sağol tekrar...
ben niye kerimanı göremedim izlerken ya?yoksa başında mı gösteriyor? :icon_whis fragmanda en çok hoşuma giden yer selmanın ahmetin elini öptüğü ve rızanın yaseminin elini öptüğü sahne.:img-blush ay sonda ahmet necdete elini uzatıyor.necdet bu barış teklifini kabul eder değil mi? :img-polic of ama sevim&mehmet yine fragmanda yoktu!çok pis dalacam bunlara! :icon_evil :icon_mad: :fighting2
Ferny&Lety
17-01-07, 10:20
baylar bayanlar bizim sınıfın tamamı HATIRLA SEVGİLİ FANI çıktı .çok şaşırdım daha önce hiiç bahsi geçmemişti...dün 3 ders boştu ...3 ders boyunca bu diziyi tartıştık.AYYY ne kadar seviyolar yasemini bi bilseniz toz kondurmuyo erkekler ona ... çok şeker diye:) kızlar da ahmete:) btn sınıf ayrılmasınlar olamaz falan diyo ....neymiş efendim stüdyoyu basıp engel olacaklarmış onlar birbirlerine çok yakışıyorlarmış.:img-hyste
bir de benden son bölümde çalan 3 farklı şarkı vardı 2 tanesi içinde sonunda da sizden istediğim şarkının değişik versiyonu vardı.
hatırla sevgili o eski günleri...onun değişik bi versiyonu bi de dizinin içinde 2 şarkı daha wardı.onların linklerini bana yollasanız lüttfenn telefona aktarıp arkadaşlarıma yollayacağım:img-hyste süperler onlar :)
arzu-başak
17-01-07, 10:20
o fragman gelmiş...süper ya...ben daha izleyemedim şule eklemiş galiba...hemen izlemeye gidiyorum...yani bu keriman kendini aştı valla yuh diyorum başka birşey demiyorum...deli olucam ya..ahmetmi elini uzatıyor...allahım ya...oldu birde nejdet bey kabul etmesin..sanki hatalı olan ahmet..sinirim bozuldu ya....neyse benim çıkmam gerekiyor..akşama doğru gelirim artık..size iyi sohbetler.......
yok arkadaşım özet daha gelmemiş. :( fragmanda çalan müzik de çok hoş.onu da kaydetsinler ya. :)
Ferny&Lety
17-01-07, 10:33
Ağla yaralı kalbim hepsi yalan
Ağla bir avuç küldür elde kalan
Yaralı yaralı yaralı kalbim...
NEJDETİN RÜYASINDAN SONRA ÇALAN ŞARKI BU! bunu kim söylüyor bilen var mı??
canselin web sitesi ya da h.s fan sitesinden izleyeebilirsin
ayrıca istediğiniz bütün şarkılarıda bulabilirsiniz ordan. ;) sanırım söyleyenin adını da yazmışlardı.:img-wink:
Ferny&Lety
17-01-07, 10:54
buldum zaten o şarkıyı kim söylüyo diyodum:img-in_lo
Yaralı yaralı yaralı kalbim..
çookkk kısa sürüyo da...
29. sayfadan başlayarak, sırasıyla
287-288-289-290-292-293-294-295-297-298-299-301-302-303-304-305-306 312-314 nolu mesajlardan bir almanak oluşturarak söz verdiğim gibi ilgililere gönderiyorum. Bu, sizlerin isteklerini sadece bir kez yerine getireceğim bir girişim olacaktır. Bundan sonrası tüm dizi film işinde çalışanların sizleri takip duyarlılığını göstermeleri gerektirdiği için artık onların görevi olmalıdır.
buldum zaten o şarkıyı kim söylüyo diyodum:img-in_lo
Yaralı yaralı yaralı kalbim..
çookkk kısa sürüyo da...
Bu şarkı Kemal Sahir Gürelin Bestesi. Söyleyen de Atakan Akdaş. Sözleri de İbrahim Karaca yazmıştır.
Ferny&Lety
17-01-07, 11:30
çok teşekkürler alisercan
valla teşekkürler çok makbule geçti
29. sayfadan başlayarak, sırasıyla
287-288-289-290-292-293-294-295-297-298-299-301-302-303-304-305-306 312-314 nolu mesajlardan bir almanak oluşturarak söz verdiğim gibi ilgililere gönderiyorum. Bu, sizlerin isteklerini sadece bir kez yerine getireceğim bir girişim olacaktır. Bundan sonrası tüm dizi film işinde çalışanların sizleri takip duyarlılığını göstermeleri gerektirdiği için artık onların görevi olmalıdır.
Cok tesekkurler, sonucta bizim icin yapilan bir is o yuzden yetkililerinde bizi takip etmesi duyarli bir davranis olacak...
Bu arada ben kisa calan bolumu buldum, cok guzel gercekten...
Fragmanda ki beste de guzel, senin mi?
Hayır,öyle değil.Keriman'ı askerler getiriyor mahkemeye.Yani senin anlayacağın hükümet zoruyla geliyor.:)
öyle mi?:img-grin2 ben yanlış anladım demekki.:img-blush burada biraz olayları karıştırmışlar mı ne?menderes'in sevgilisini getirmeleri lazımdı bence.:img-blush
alisercan teşekkürler uğraşların için.:img-blush
öyle mi?:img-grin2 ben yanlış anladım demekki.:img-blush burada biraz olayları karıştırmışlar mı ne?menderes'in sevgilisini getirmeleri lazımdı bence.:img-blush
alisercan teşekkürler uğraşların için.:img-blush
aslı zaten menderes ve yasak aşklarını da dizide gündeme getirmeye cesaret edemedikleri için rızayla kerimanın yasak aşkını senaryoya dahil ettiler bence.gerçi gündeme getirseler kimbilir nasıl tepkiler alırlardı ya boşver.yani mendresin yasak aşklarını veremiyoruz alın size yine demokrat partili birinin yasak aşkı dediler anlıyacağın.
black--mamba--
17-01-07, 13:21
[quote=vega58;2100743]tüh be yaprağı kaçırdım.gitmeden yazımı görseydi iyi olurdu.nazlı ve cemalinki gibi saf bir aşk istiyorsun ha.ondan da şikayet etmemişmiydik.bi yanyana gelemediler elele tutuşamadılar diye nasıl hayıflanmıştık.kısacası bize bir şey beğendirmek zor.bizim gibi izleyici görülmedi.
quote]
haklısın valla nazlı niye cemale yüz vermiyor 20 bölüm oldu el ele bile tutuşmadılar diye üzülüyoduk..nazlıya kızıyoduk..galiba biz canseli paylaşamıyoruz ondan huysuzluk ediyoruz :img-blush
fundapehlivan
17-01-07, 13:22
Keriman ne biliyor ki askerler onu mahkemeye getiriyor anlamadım ama gerçekten adamın karısı değilken akrabası değilken de mahkemeye almazlar...
ben de siteye girip fragmanı indirdim... Neyse bu bölüm de ahmet yasemin ayrılmıyor. Buna bir tek seviniyorum herhalde ama...
Bol bol ailevi kucaklamalar oluyor galiba... Rıza ve yasemin...
Ahmet ve annesi, hele onlar birbirlerinin ellerini öpüyorlar filan... Nihayet araları düzeldi anlaşılan. Yoksa kadın yasemine olan tutumunu yumuşattı mı??
Necdetin sert tututmunu bu sefer yasemin gördü. neydi o masaya yumruk filan...
Ahmet canım benim gülerek bir de elini uzatıyor necdete... Ya güzelim boş versene, değer mi barışmaya... O zaten seni gözden çıkarmış, umurunda değilsin... Sinir oldum ya...
fundapehlivan
17-01-07, 13:24
[quote=vega58;2100743]tüh be yaprağı kaçırdım.gitmeden yazımı görseydi iyi olurdu.nazlı ve cemalinki gibi saf bir aşk istiyorsun ha.ondan da şikayet etmemişmiydik.bi yanyana gelemediler elele tutuşamadılar diye nasıl hayıflanmıştık.kısacası bize bir şey beğendirmek zor.bizim gibi izleyici görülmedi.
quote]
haklısın valla nazlı niye cemale yüz vermiyor 20 bölüm oldu el ele bile tutuşmadılar diye üzülüyoduk..nazlıya kızıyoduk..galiba biz canseli paylaşamıyoruz ondan huysuzluk ediyoruz :img-blush
Ben de canselin fanatiklerindenim ama ben biraz farklıyım galiba... yani o üzülürse ben de üzülürüm diye bakıyorum olaylara... Evet, Nazlıya gıcık oluyordum, Cemal üzülüyor diye...
Ama burada Ahmet mutlu olduğuna göre ben de mutluyum ve bir sorun yok:happy0064
quote]
bence de kıskançlığınızdan yapıyorsunuz:img-wink: ya da adamın yanına kimseyi layık görmüyorsunuz.ben berene de özgeye de bir şey diyemem ama başak köklükayayı hiç yakıştıramadım yürüyen karizmanın yanına.
black--mamba--
17-01-07, 13:29
[quote=black--mamba--;2107273]
Ben de canselin fanatiklerindenim ama ben biraz farklıyım galiba... yani o üzülürse ben de üzülürüm diye bakıyorum olaylara... Evet, Nazlıya gıcık oluyordum, Cemal üzülüyor diye...
Ama burada Ahmet mutlu olduğuna göre ben de mutluyum ve bir sorun yok:happy0064
ahmet mutlu ama ben değilim yani ahmete sevdanın yolları bana kurşunlar:img-hyste
yasemin-ahmet aşkı hiç bir şey hissettirmiyo bana o yüzden ayrılmışlar öpümüşler yasemini necdet kapmış falan hiç umrumda değil..
not:nazlıya bende kızardım arada ama nazlı delikanlı kızdı yassoyla kıyaslamam bilem hıh:icon_whis
fragmanı izledim de ben bu necdete çok pis dalacam.yine bütün agrasifliği üstünde adamın.utanmasa bir tane de yasemine geçirecek.ahmet elini uzatmış o hala düşünüyor gerçi o eli onun uzatması gerekirdi ya.ahmet elini uzatacağı yerde bir tane geçirseydi daha iyi olurdu.
black--mamba--
17-01-07, 13:32
bence de kıskançlığınızdan yapıyorsunuz:img-wink: ya da adamın yanına kimseyi layık görmüyorsunuz.ben berene de özgeye de bir şey diyemem ama başak köklükayayı hiç yakıştıramadım yürüyen karizmanın yanına.
başak köklükayayı bende pek sevmem ama onun oyunculuğuna bir şey demek haddim değil keza özgede öyle..canselin onlarla çalışması onunda izleyici portfoyunu yükseltir..ama beren!!amaan bizde kaç ay oldu hala aynı şeyleri sayıklıyoruz bir türlü hazmedemedik şu kızı:img-hyste
fundapehlivan
17-01-07, 13:35
fragmanı izledim de ben bu necdete çok pis dalacam.yine bütün agrasifliği üstünde adamın.utanmasa bir tane de yasemine geçirecek.ahmet elini uzatmış o hala düşünüyor gerçi o eli onun uzatması gerekirdi ya.ahmet elini uzatacağı yerde bir tane geçirseydi daha iyi olurdu.
Ya aynen hislerime tercüman oldum... Zaten baksana Necdetçiler giremiyor artık siteye galiba:img-hyste
Yasemine kızması allah bilir ahmetle nasıl görüşürsün şeklinde olur... Ama Yasemin de biraz pısmış görünüyordu ama umarım ayağa kalkıp Necdete söylemesi gerekeni söyler. Tama dostsun, çok iyi insansın dedik başıma çıktın dese sevinirim!!
Ahmette biraz Yaseminin ısrarıyla mı elini uzatacak acaba??
Ama o da kimseye kıyamıyor, illa ki barışacak... Necdette hem suçlu hem güçlü misali bakıyor ahmetin eline... Aslında Necdet ahmetin elini sıkınca Ahmet diğer eliyle şöyle bir patlatsa... Karşılığını verememiştim diye:img-hyste
Valla benim yüreğime su serpilecek:icon_whis
yaprakçım hazetmesen de artık burda bunu dile getirmeseniz keşke.ne de olsa beren saat hayranları da var bu forumda ve kırılabilirler.canselin forumunda söyle istediğin kadar.valla burda cansele böyle şeyler söyleseler ben çok üzülür ve kırılırdım.
askasurguncu
17-01-07, 13:37
ahmet ve yaseminin
ayrilmasini bende istemiyorum
funda yani yanliz degilsin :img-yes:
bunlar hangi sebebten ayrilacaklar
cok merak ediyorum
fundapehlivan
17-01-07, 13:40
Neyse benim gibi ahmet yasemin sevenlerinin olmasına sevindim...
Yalnız sanki bu bölüm ahmeti daha bir iş pozisyonunda görebileceğiz gibi geldi.
Ya necdete elini uzatırken filan neyinden bilmiyorum ama içime öyle doğdu..
Ya da artık işinde görmek istediğimden bana öyle geldi...
Yine 22 diyor heh güldüm yani... 22 20 de başlarsa şanslıyız demektir...
askasurguncu
17-01-07, 13:40
yaprakçım hazetmesen de artık burda bunu dile getirmeseniz keşke.ne de olsa beren saat hayranları da var bu forumda ve kırılabilirler.canselin forumunda söyle istediğin kadar.valla burda cansele böyle şeyler söyleseler ben çok üzülür ve kırılırdım.
artik alisitik biz
berenin oyunculugunun elestirilmesine
ama onceden uzuluyordum simdi uzulmuyorum
beren kendini artik kanitlamis diye dusunuyorum
yani burda yazilanlara artik pek uzulmuyorum
black--mamba--
17-01-07, 13:43
doğru aslında..bak hemen nasıl çamura yatıcamm:
ama konuyu siz açtınız:img-hyste :img-hyste
tamam değiştirelim konuyu..bence o dizideki en başarılı kız oyuncular berenin ve canselin kardeşlerini oynayan küçük kızlar.son bölümde elele tutuştukları sahnede bakışları tavırları çok etkileyiciydi bence onlar geleceğin gerçek oyuncuları olacak...
fundapehlivan
17-01-07, 13:46
Defneyle ışığı 10 yıl sonra kimler oynayacak çok merak ediyorum..
berkin de çıkmasına bir kaç bölüm var anlaşılan... Ohooo...
black--mamba--
17-01-07, 13:47
haaa aklıma gelmişken şunuda yazayım..ben necdeti sevmiyorum ve bunu yazıncada okancılar kırılıyor..ama ben necdeti sevmiyorum(nasıl seveyim allahın sinsisini!!) okanı değilki bunu ayrmak lazım dimi?
fundapehlivan
17-01-07, 13:47
Ya Mehmette sevimin gazetesinde işe başladı ya... ne olacak onlar çok merak ediyorum...
Bu arada şevkette iyice bir kötü hissetmeye başlamış galiba kendini, mahkemeden sonra...
bence de dizideki en başarılı oyuncular çocuk oyuncular.özellikle defne ve ışık.geçen bölümde o filmi izlerken birbirlerine bakışları falan süredi.tüylerim diken diken oldu.ağlattılar beni.geleceğin yıldızları olacaklar eminim.
bu arada ahmetin babasında da hafifen pişmanlıklar başlamış gibi.fragmanda acı çeken bir adam gördüm sanki.
ahmet annesiyle ne konuşuyordu acaba en merak ettiğim yer orası.
black--mamba--
17-01-07, 13:49
Defneyle ışığı 10 yıl sonra kimler oynayacak çok merak ediyorum..
berkin de çıkmasına bir kaç bölüm var anlaşılan... Ohooo...
aaa berk hakman var dimi ya bide??acaba kim olarak gelecek??denizin büyüklüğü olabilirmi??çokmu uçtumsofa
fundapehlivan
17-01-07, 13:49
haaa aklıma gelmişken şunuda yazayım..ben necdeti sevmiyorum ve bunu yazıncada okancılar kırılıyor..ama ben necdeti sevmiyorum(nasıl seveyim allahın sinsisini!!) okanı değilki bunu ayrmak lazım dimi?
Evet... Ben başlarda daha bir seviyordum ne kadar iyi çocuk diyordum ama son bölümler de artık ben de sevmemeye başladım ama yine de içten içe iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Fakat maalesef o siniri, kendini tutamaması filan iyi özelliklerini kapadı...
fundapehlivan
17-01-07, 13:50
aaa berk hakman var dimi ya bide??acaba kim olarak gelecek??denizin büyüklüğü olabilirmi??çokmu uçtumsofa
Yok canım uçmadın biz de başlarda hep öyle düşündük. hatta ben hala öyle düşünüyorum. Hem Denizin gözleri renkli, berkin de gözleri renkli... Demek büyüyünce o olabilir:happy0064
iyi bir bakış açısı değil mi??
necdetin henüz bir sinsiliğini göremedik.bana hala ahmetin duydugu aşktan daha temiz bir aşk gibi geliyor onun aşkı.tabi bunda bu aşkın karşılıksız olmasının payı var.
askasurguncu
17-01-07, 13:52
nejdet ilk baslarda bende seviyordum
ama artik nejdet degismeye basladi sinirlerine hakim olamiyor
baksaniza masaya nasil yumruk attiyor
yasemin onlan evlenince nasil yapcak yazik kiza:img-yes:
ben de necdeti sevmiyorum okanı değil.okanı çok severim iyi oyuncu ama necdet resmen sinsilik yapıyor.alttan alttan yasemine yaklaşmaya çalışyor.açıkça delikanlı gibi gitse söylese bir şey demem.ama aşkının arkasında durmuyor.kendine ikilinin arasını bozarak fırsatlar yaratmaya çalışıyor.bence onun acilen bir psikolağa ihtiyacı var.psikolog tanıdığı olan var mı?:img-hyste
fundapehlivan
17-01-07, 13:53
necdetin henüz bir sinsiliğini göremedik.bana hala ahmetin duydugu aşktan daha temiz bir aşk gibi geliyor onun aşkı.tabi bunda bu aşkın karşılıksız olmasının payı var.
Bence tamamen karşılıksız olduğu için temiz geliyor sana...
Hem yasemin necdete aşık olsaydı ne olacaktı? Necdette Ahmetin yaptıklarını yapacaktı. Çünkü aşk öyle yaşanır... Başka çaresi yok...
Hem ben artık necdetin aşkını temiz bulmuyorum, bu son olaylardan sonra... Baksanıza aşkı için dostunu sildi, fevrileşti, yapmadığı kalmadı... Bilmiyorum ben artık temiz bulmuyorum aşkını... Uzaktan sevmeye devam etseydi bir şey yapmadan, temiz derdim ama... Hem ahmetin aşkı da kirli değil yani:img-hyste
Gayet temiz:img-hyste
askasurguncu
17-01-07, 13:56
karsiliksiz ask zor nejdete o yonden
aciyorum ama diger tarafta birbirini deliler gibi seven iki
kisi ve bu iki kisi bir sebepten ayrilacaklar bir birlerini
seve seve yani benim uzuldugum yasemin ve ahmet ne ayla nede nejdetir
denizin büyüklügünü berk hakman oyniyabilirde
diger iki afacanin büyüklügünü kim oynar sizce :icon_whis
black--mamba--
17-01-07, 13:57
arkadaşım yapma etme necdetin sinsiliğini göremedik ne demek??
içten içe ahmetin ölmesini istiyorum demedimi bu adam bu bile yeter işte!delikanlı gibi çıksa ya ahmetin karşısına yasemini bende seviyordum dese ya iyi arkadaş pozları çekeceğine!!
VEGA cım benim psikolog çıkmama daha var çıkınca aklımda necdet:img-hyste
FUNDAcım peki deniz berkin yaşına gelince küçük ahmetin yaşı kaç olur sence??bunlar 20 yılmı atlayacak anlamadımki??
Fragmanı seyrettim.
Ama hiçbir şey anlamadım.Sanırım henüz özette gelmedi.
Necdet'in o soğukluğu ne öyle Ahmet'e var birşeyler ama ne hele Yasemin'e bağırması Necdet'in yok valla iyi değil bu çocuğun sonu:)
yaprak psikolog çıkınca ilk müşterin necdet olsun ha unutma zaten dizi seneler boyu sürecekmiş.biz necdetin daha ne abukluklarını göreceiz kimbilir.
küçük ahmeti boşver ahmetin yaşlı hali nasıl olur ben onu merak ediyorum.böyle saçlar hafif kırlaşmış falan belki ayla cadısına dayanamayıp alkol komasına girip doğru tahtalı köye de gidebilir ya.
black--mamba--
17-01-07, 14:07
fragmanı az önce izledim yav ben bu ahmete ne diyeyim elini uzatıyo necdete ya !!!
ALLAAHIM SANA GELİYORUUUM çıldırıcaammmm!!!!!!ya ahmetim daha gözündeki morun şişi inmedi biz rövanş beklerken senin yaptığına bak!!!!!!!
ahmet böyle giderse ilerde şöyle bir şey izleyebiliriz!!!
yasemin necdet düğünü..
ahmet:aaa ne kadar güzel bir gün kuşlar böcükler bahar dalları trıalalalalaaa dur bi yaseminimi göreyim..ama..bu da ne??kim evleniyor??
ahmet:necdet..nasılsın arkadaşım..
necdet:evleniyorum
ahmet:aaa kiminleee
necdet:yaseminle nıhıhahahahaaa!!sistemli ve sinsice çalışmamın meyvelerini topluyorum!!!nıhıhahahaaa
ahmet:aaaa demek senin sevgilinin adıda yasemin ne güseeeeeeeellll bana neden haber vermedin çifte düğün yapardık..
ahmett!!uyan artık!!!
blackmamba, zaten nejdetin yaseminle evlenicegini biliyoruz
nejdetin karakteri kötü degil bence.....her insanin icinde uyuyan bir seytan vardir bazi zamanlar hortlayip dürten....rüyasindada gördügü o seytanin eseridir....
hatta kendide sasirdi ben adam öldürüyordum diye....rüyasinda bile olsa onu etkiledi bu durum
neticede nejdet yasemine iyilikte yapicak ilerki dönemlerde....o zamanlarda hamile bir bayanin evli olmadan düsünebiliyormusunuz? nejdet cocugun ahmetten olmasini umursamayip, evlenicek yaseminle.....bence bu büyük bir fedakarlik....ve sevgi göstergesi.....cünkü büyük ihtimalle kari koca hayati yasamicaklar ama yinede evleniyor kizin namusunu insanlara karsi korumak adina
arzu-başak
17-01-07, 14:19
Herkse merhaba..alisercan çok teşekkürler söylediklerimizi yetkililere ilettiğin için...fundacım yalnız değilsin bende ahmetle yaseminin üzülmesini istemiyorum..ayrılırlarsa ahmetim çok üzülür e bende onun üüzlmesine dayanamam...yaprakcım yine yapmışsın yapacağını senaryona çok güldüm ya.........
herkese merhaba...
özet hala çıkmamış ama herzaman olduğu gibi benim dışımda herkes fragmanı seyretmiş anlattıklarınızdan hiçbişey anlamadım umarım görebilirim şu fragmanı
fundapehlivan
17-01-07, 14:22
arkadaşım yapma etme necdetin sinsiliğini göremedik ne demek??
içten içe ahmetin ölmesini istiyorum demedimi bu adam bu bile yeter işte!delikanlı gibi çıksa ya ahmetin karşısına yasemini bende seviyordum dese ya iyi arkadaş pozları çekeceğine!!
VEGA cım benim psikolog çıkmama daha var çıkınca aklımda necdet:img-hyste
FUNDAcım peki deniz berkin yaşına gelince küçük ahmetin yaşı kaç olur sence??bunlar 20 yılmı atlayacak anlamadımki??
Valla o zaman Ahmet ve Yaseminin çocukları 9 yaşlarında olur galiba...
Valla bende Necdetin biraz içten pazarlıklı olduğunu düşünüyorum, sana katılıyorum canım...
10 yıl kadar atlatacaklar galiba...
fundapehlivan
17-01-07, 14:24
fragmanı az önce izledim yav ben bu ahmete ne diyeyim elini uzatıyo necdete ya !!!
ALLAAHIM SANA GELİYORUUUM çıldırıcaammmm!!!!!!ya ahmetim daha gözündeki morun şişi inmedi biz rövanş beklerken senin yaptığına bak!!!!!!!
ahmet böyle giderse ilerde şöyle bir şey izleyebiliriz!!!
yasemin necdet düğünü..
ahmet:aaa ne kadar güzel bir gün kuşlar böcükler bahar dalları trıalalalalaaa dur bi yaseminimi göreyim..ama..bu da ne??kim evleniyor??
ahmet:necdet..nasılsın arkadaşım..
necdet:evleniyorum
ahmet:aaa kiminleee
necdet:yaseminle nıhıhahahahaaa!!sistemli ve sinsice çalışmamın meyvelerini topluyorum!!!nıhıhahahaaa
ahmet:aaaa demek senin sevgilinin adıda yasemin ne güseeeeeeeellll bana neden haber vermedin çifte düğün yapardık..
ahmett!!uyan artık!!!
Ya tek kelimeyle mükemmeldi... Ahmetçim de saf yani gerçekten hala Necdetin niyetini çözemedi. Ama o çözene kadar Yaseminle necdet evlenmiş olacak...
Yalnız yaseminde necdetle düğününde anlayaca:img-hyste k galiba Necdetin kendini sevdiğini
Daha bebeğin doğmasına,Yasemin ve Necdet'in evlenmesine en az 4-5 bölüm var.
Ya asıl biz Ahmet ve Ayla'nın nikahının olduğu bölümü nasıl seyredeceğiz.:icon_sorr
Daha bebeğin doğmasına,Yasemin ve Necdet'in evlenmesine en az 4-5 bölüm var.
Ya asıl biz Ahmet ve Ayla'nın nikahının olduğu bölümü nasıl seyredeceğiz.:icon_sorr
bak örnegin ayla kesinlikle nejdetten daha sinsi :D
ahmete yazik...üstüne üstlük cocuguda olmicak aylanin....acaba ne tür bir rahatsizligi cikicak bileniniz varmi?==
askasurguncu
17-01-07, 14:27
4 bolum sonra menderesin asildigina gore 5 veya 6
bolumde zaman atlamasi yaparlar seyirci kaybi olabilir
black--mamba--
17-01-07, 14:27
blackmamba, zaten nejdetin yaseminle evlenicegini biliyoruz
nejdetin karakteri kötü degil bence.....her insanin icinde uyuyan bir seytan vardir bazi zamanlar hortlayip dürten....rüyasindada gördügü o seytanin eseridir....
hatta kendide sasirdi ben adam öldürüyordum diye....rüyasinda bile olsa onu etkiledi bu durum
neticede nejdet yasemine iyilikte yapicak ilerki dönemlerde....o zamanlarda hamile bir bayanin evli olmadan düsünebiliyormusunuz? nejdet cocugun ahmetten olmasini umursamayip, evlenicek yaseminle.....bence bu büyük bir fedakarlik....ve sevgi göstergesi.....cünkü büyük ihtimalle kari koca hayati yasamicaklar ama yinede evleniyor kizin namusunu insanlara karsi korumak adina
işte bende tam tersini düşünüyorum..necdet kızın namusunu falan kurtarmıyor necdet yasemine sahip olmak istiyor ve bu yolda önüne çıkacak bütün fırsatları değerlendiriyor!orda etik olan şey necdetin ahmete yaseminin ondan çocuk beklediğini söylemesi olurdu bence..çünkü bir babadan çocuğunu saklıyorlar.yaseminin yaptığıda necdetin yaptığıda haksızlık ve neyse yazmamayım forum kurallarına aykırı...
VEGAcım kaderde hukuk isterken psikoloji fakültelerinde sürünmekte varmış.bu sene tekrar giricem hukuk olursa savcı olucam olmazda psikolog olmaya mahkum olursam ilk sırada necdet var merak etme sen..ama necdet biraz umutsuz vaka gibi ha?:img-hyste
fundapehlivan
17-01-07, 14:28
Necdetin Yaseminle evlenecek ama bu ne kadar fedakarlık onu bilmiyorum!
Necdete göre çamurdan olsun da Yasemin olsun:img-hyste
O her şeyiyle kabul eder yasemini, hem de zevkle:img-hyste
Bir arkadaş demişti, Necdetle ahmetin arası düzelecek ki sonradan farklı kişilerle evlendiklerinde bir araya gelsinler ve daha dramatik olsun...
Valla öyle olacak anlaşılan ama Necdet ileride kesin öldürür Necdeti... Kıskançlıktan çatlar, hele çocuğa sarılırsa gerçekte babası o diye daha da bir kriz geçirir.
Sonunda ya Necdet tımarhaneye gidecek ya da hapishaneye:img-hyste
Şimdiden önlemini alıp seti bassık da Necdeti tımarhaneye mi kaldırsak ne yapsak:img-hyste
nejdetin yasemini sevdigini düsünürsek, yaseminin ona yemin ettirebiliceginide düsünebiliriz ahmetin hic haberi olmicak diye, oda zaten asik ben verdigi sözden cayicagini sanmam :img-hyste
ama bence yasemin evlenmeden önce karikoca hayati yasamicaklarini söyler gibime geliyor nejdete ve buna ragmen kabul edicektir
tabi bu benim düsüncem, belki farkli gelisir :D
OoOo bn dizi hakkıında baya şeyi biLmiyormuşum..
Necdet ve Yasemin.. EvLeniyorlar mı??
Sonu demek böyLe oLcak..!
black--mamba--
17-01-07, 14:33
o onla evlenecek bu bunlar şu şunla hepside başkasını seviyo...bu ne ya!!benim kafam kaldırmıyo bunları!!nefret ediyorum vıcık vıcık ilişkilerden benim midem o bölümleri izlemeyi kaldırmaz zannımca...
ama içimden bi ses diyoki necdet ve ayla ilerde evlenecekler..içime doğdu..ayy düşünsenize ahmet ve necdet eşleri değiştiriyor!!benim balata sıyrıldı yine saçmalıyorum susim en iisi...
bak örnegin ayla kesinlikle nejdetten daha sinsi :D
ahmete yazik...üstüne üstlük cocuguda olmicak aylanin....acaba ne tür bir rahatsizligi cikicak bileniniz varmi?==
Valla yazık Ahmet'e hem Ayla gibi birisiyle evli olacak.
Hemde çocukları olmayacak.Eğer bir gün Yasemin'i Necdet ile görürse yanlarında da çocukları valla içine oturur.
Hemde çocukları olmayacak.Eğer bir gün Yasemin'i Necdet ile görürse yanlarında da çocukları valla içine oturur.
evet zaten öyle olucagina eminim....elbet birgün biryerlerde karsilasicaklar...
ve elinde sonunda gercekler ortaya cikicak....
benim merak ettigim bu dönemde politik seyler izlemicekmiyiz bileniniz varmi?
black--mamba--
17-01-07, 14:35
ama bence yasemin evlenmeden önce karikoca hayati yasamicaklarini söyler gibime geliyor nejdete ve buna ragmen kabul edicektir
tabi bu benim düsüncem, belki farkli gelisir :D
aminnn ben diğer türlüsünü kaldıramam zaten..tek tesellim öyle olması..
ama bu seferde aşk oyunu2 oluyor dizi bunuda yüreğim kaldırmıyor!!
askasurguncu
17-01-07, 14:38
senaristler senaryoyu degistirse ne guzel olurdu
zaten butun dizilerde ayni sey oluyor hatirla sevgili
digerlerinde farkliydi diyordum simdi oda oyle olacak yasemin nejdetlen evlenecek ahmet aylaylan yaseminin ahmeten cocugu olacak ahmetin haberi olmuyacak offf ya suan butun dizilerde zaten boyle seyler izliyoruz
aminnn ben diğer türlüsünü kaldıramam zaten..tek tesellim öyle olması..
ama bu seferde aşk oyunu2 oluyor dizi bunuda yüreğim kaldırmıyor!!
bence askoyunuyla alakasiz.....daha cok tipik türk filmi olayi gerci gercek hayattada böyle seyler oluyor.....genis zamanlar dizisindede ayni olucak....bu tür seyler cok isleniyor.....cünkü geneldede hala kanimca türkiyede bu tür olaylar mevcut
yani baskasindan hamile kalipta baskasiyla evlenmeler vs.
black--mamba--
17-01-07, 14:44
bence askoyunuyla alakasiz.....daha cok tipik türk filmi olayi gerci gercek hayattada böyle seyler oluyor.....genis zamanlar dizisindede ayni olucak....bu tür seyler cok isleniyor.....cünkü geneldede hala kanimca türkiyede bu tür olaylar mevcut
yani baskasindan hamile kalipta baskasiyla evlenmeler vs.
niye?ordaki esas kızda esas oğlandan hamile kalıp başkasıyla evleniyor ama sözde bir evlilik bu..valla benim kafam gerçekten almıyor böyle alengirli işleri o yüzden susayı bu konuda...
ama eminiz dimi yasemin necdetin gerçekten karısı olmayacak?
bende kendimi çözemedim ha bi yasemini sevmiyorum ahmete yakışmıyor diyorum bir yasemin sadece ahmetin olmalı diyorum..ahmet mutlu olsunda gerisi boş
peki sana bi soru??bu dizi dönem dizisi olarak görevini tam olarak yerine getiriyormu??bir çemberimde gül oya bir kırık kanatlar vasfına erişiyormu??yoksa sadece o dönemde geçen bir aşk hikayesimi??
su acidan ayni bulmadim,
askoyununda o sirada evliydiler zaten ben öyle hatirliyorum, ama bunlar evli olmadiklari halde isi pisirdikleri icin ayni görünmedi bana, evlenmeden hamile kalma olayi daha cok türk filmlerinde gördügüm biseydi :D
ben emin degilim nejdet ve yaseminin gercek anlamda karikoca olup olmicaklarina....ama tahminimce....yasemin nejdete öyle dicek....evlenicez ama formalite icabi eger kabul edersen diye.....nejdette kabul edicek....
ahmet ilerde gördügünde ne güzel hayat kurmuslar dicek....ama hicbirsey göründügü gibi degil....
black--mamba--
17-01-07, 14:52
LAYEZAL valla ben o diziyi izlemediğim için konuya tam vakıf değilim dediğin gibi olabilir:img-blush ama ikinci soruma cevap ver sen kaçma:img-hyste sonra bırakıcam yakanı:img-yes:
CicimBenim
17-01-07, 14:57
Vallah bu bolumde Aylanin ne kadar kotu niyetli oldugunu gordum. Cok sasirdim daha dogrusu. Bu kiz Ahmetle evlendiginde er gec Ahmet ve
Yaseminin bir birlerine hala asik oldugunu anlayacak (zaten bastan biliyorlarki hic bir zaman vazgecmediklerini sadece inkar ediyorlar). Dizi bence bu konuda cok yavas ilerliyor. Inkar etmeyi biraktiklarinda hem Ayladan hemde Necdetden hersey beklenilir vallah. Bakmayin simdiki hallerine. Insan kiskancliktan neler yapar. Kesin Yaseminin Necdetle bir iliskisi olmicak ama bence Ahmetin Aylayla iliskisi olacak, sevgiden degil ama. Aklima ermiyende bu. Neden? Yasemini bu kadar seviyorsa, neden Aylayla evlenecek? Intikam? Ofkemi yoksa? Tamam evleniyorsun ama neden bir iliskin oluyor!! Ikiside kolay kolay birakmazlar Yasemini ve Ahmeti.
Aylanin rahatsizligi acaba cocugu olmama gibi bir hastalikmi olacak yoksa olumcul bir hastalikmi?
Bu dizinin sonunda Bence Necdet intihar eder gibime geliyor
fundapehlivan
17-01-07, 15:01
Dönem dizisi olarak görevini ne kadar yerine getiriyor...
çgo da aslında hep bir kişinin başına gelenlerle anlatılmış o dönemin sorunları. Mehmetin solcuların arasına karışması... Ama onda da öncelik onların aşkıydı, ama yine de olaylara da yer veriyorlardı.
Kırık kanatlar çok güzel başladı, kurtuluş savaşını yaptılar ama daha sonra o da daha ziyade aşka döndü, ama sonra cumhuriyetin ilanıyla filan yeniden tarihe girmeye çalıştılar.
Hatırla sevgili de özellikle ilk başlarda ki şevket ve rıza arasında geçen tartışmalar, gazetecilerin başına gelenler, yasemin ahmet tartışması, Aylanın öğrenci olarak hapse girmesi, şimdi mahkemeler... Bence diğerleri kadar tarihi, o dönemi anlatıyor... Şöyle toptan bakarsak...
fundapehlivan
17-01-07, 15:02
Aylanin rahatsizligi acaba cocugu olmama gibi bir hastalikmi olacak yoksa olumcul bir hastalikmi?
Bu dizinin sonunda Bence Necdet intihar eder gibime geliyor
Yok canım ölümcül olur mu?? nerede:img-hyste Ay amma kötüyüm...
Necdet bence intihar etmez, onun yerine Ahmeti öldürür:img-hyste Ben onda çok fazla miktarda bencillik görüyorum... O kendini öldürmez öldürür...
arzu-başak
17-01-07, 15:03
evet ya bu bölümleri düşünmek bile istemiyorum..ahmetim çok üzlücek..ya ben yaseminle nejdetin kağıt üzerinde evlilik yapacaklarını zannediyorum..yani başka türlüsü yasemin karakterine söyledkiklerini ters düşer....birde ahmet e yazık ya şimdi nejdetle barışıcaklar herşey gülllik gülüstanlık..sonra bir bakıcakki sevdiği kadın arkadaşıyla evleniyor..valla acıların çocuğu giib olucak ahmet....bende ahmet ve aylanın nasıl evlenme raddelerine geleceklerini çok merak ediyorum......
black--mamba--
17-01-07, 15:03
bunu şunun için sormuştum bir hocam hs için'dönem dizisi değil.bildiğin pembe dizi!demiştide..bende siz ne düşünüyosunuz merak ettim..
neyse ben gittim.ii yorumlar herkese..
Ahmeti oldurmez sacmalama :D Ahmet ve yasemin kavusur kucuk ahmete yasemin " yavrum bu senin gercek baban" der kucuk ahmette " baba babacim" der, Necdette kendini oldurur :D
evet ya bu bölümleri düşünmek bile istemiyorum..ahmetim çok üzlücek..ya ben yaseminle nejdetin kağıt üzerinde evlilik yapacaklarını zannediyorum..yani başka türlüsü yasemin karakterine söyledkiklerini ters düşer....birde ahmet e yazık ya şimdi nejdetle barışıcaklar herşey gülllik gülüstanlık..sonra bir bakıcakki sevdiği kadın arkadaşıyla evleniyor..valla acıların çocuğu giib olucak ahmet....bende ahmet ve aylanın nasıl evlenme raddelerine geleceklerini çok merak ediyorum......
Valla acıların çocuğu Ahmet aynen Emrah'ın filmlerinde ki gibi olacak:)
Ayla ona hayatını zindan eder ya tamam o kız da seviyor Ahmet'i ama kendi kendine sevsin.
Ahmet Yasemin gibi cıvıl cıvıl,biraz şımarık kızdan sonra Ayla'ya nasıl dayanacak.
Yasemin'i belki sevmiyoruz şımarık diyoruz.
Ama Ayla'nın yanında gülsuyu ile yıkanmış kalıyor:)
Anlaşılan gelen gideni aratacak.:)
fundapehlivan
17-01-07, 15:08
Vallah bu bolumde Aylanin ne kadar kotu niyetli oldugunu gordum. Cok sasirdim daha dogrusu. Bu kiz Ahmetle evlendiginde er gec Ahmet ve
Yaseminin bir birlerine hala asik oldugunu anlayacak (zaten bastan biliyorlarki hic bir zaman vazgecmediklerini sadece inkar ediyorlar). Dizi bence bu konuda cok yavas ilerliyor. Inkar etmeyi biraktiklarinda hem Ayladan hemde Necdetden hersey beklenilir vallah. Bakmayin simdiki hallerine. Insan kiskancliktan neler yapar. Kesin Yaseminin Necdetle bir iliskisi olmicak ama bence Ahmetin Aylayla iliskisi olacak, sevgiden degil ama. Aklima ermiyende bu. Neden? Yasemini bu kadar seviyorsa, neden Aylayla evlenecek? Intikam? Ofkemi yoksa? Tamam evleniyorsun ama neden bir iliskin oluyor!! Ikiside kolay kolay birakmazlar Yasemini ve Ahmeti.
Ahmetin evlenmesi göstermelik olmayacak ki... Çünkü onun evlenme sebebi hamile kalması olmayacak:img-hyste O hayatı tek başına geçirmek istemeyen biri olarak sevmese de insan olarak sevdiği bir kadınla hayatını geçirmek için evlenecek... Onun için elbette normal karı koca ilişkisi olacak...
Aslında en sinir olduğum şey ne biliyor musunuz? kadın illa ki diğer erkekle normal karı koca olamaz ama erkek olur. Neden?
Çünkü ileri de kadın sevdiğiyle birleşecektir ve onun için kocasıyla birlikte olmaması gerekmektedir. Sadece senin oldum hesabı...
Ama bu dizi de birlikte olmazsa sevineceğim yine de çünkü Ahmet onu seviyor, valla dayanamam Necdetle görmeye... Tabii Ahmeti de Aylayla görmeye nasıl dayanacağım o da muamma... (Ya nasıl seviyorsam artık ahmeti, Yasemin Ahmet seni seviyor, başkasıyla olamazsın! yakarım!!:img-hyste )
blackcim cevabimi veriyom canim
bence dizinin ilk bölümlerinde politik aci biraz daha geri plandaydi, ve ask daha önplanda isleniyordu
su iki üc bölümdür....politik olaylarda artmaya basladi, ve o dönemde tarihte yasananlari daha iyi görme firsatimiz oldu, tabiki askta var ama dengelendi gibime geliyor....
neticede saydigin dizilerdede ask bir sekilde vardi :img-yes: aski hic islemeden dizi yaparsaniz, belgesel mantigini tasir diye düsünüyorum
ve biz su anda bir belgesel degil bir dizi izliyoruz, tabiki icinde askta olucak.....ama zamaninin politikasini icinde barindirmasida....tarihe isik tutmak acisindan bir fener islevi görüyor :good:
ben ikisininde dengede olmasini istiyorum, ne cok ask önplanda olsun nede cok politika önplanda olsun....ikisinide dengede tutarlarsa cok daha güzel olucak eminimki :good:
CicimBenim
17-01-07, 15:22
Ahmetin evlenmesi göstermelik olmayacak ki... Çünkü onun evlenme sebebi hamile kalması olmayacak:img-hyste O hayatı tek başına geçirmek istemeyen biri olarak sevmese de insan olarak sevdiği bir kadınla hayatını geçirmek için evlenecek... Onun için elbette normal karı koca ilişkisi olacak...
Aslında en sinir olduğum şey ne biliyor musunuz? kadın illa ki diğer erkekle normal karı koca olamaz ama erkek olur. Neden?
Çünkü ileri de kadın sevdiğiyle birleşecektir ve onun için kocasıyla birlikte olmaması gerekmektedir. Sadece senin oldum hesabı...
Ama bu dizi de birlikte olmazsa sevineceğim yine de çünkü Ahmet onu seviyor, valla dayanamam Necdetle görmeye... Tabii Ahmeti de Aylayla görmeye nasıl dayanacağım o da muamma... (Ya nasıl seviyorsam artık ahmeti, Yasemin Ahmet seni seviyor, başkasıyla olamazsın! yakarım!!:img-hyste )
Ya sevmedigini biriyle nasil bir iliskin olur? Hele baskasini deliler gibi severken. Ah su aileler aralarina girmezseler olmuyormu! Onlar yuzunden kim bilir kac sene ayri kalacaklar. Ikiside mutlu olmicak. Yasemini Necdetle gorunce cildiracak, Yaseminde Aylayla gorunce cildiracak... nolcak bunlara. Ikiside gurur ve inat yuzunden mutlu gorunecekler disari. Ben kaldiramam bunu! Keske beraber olmasaydilar ya. Boyle olmasini istemezdim. Keske evlenip olsaydi. Yakismadi. Kim bilir kac bolum daha bekletecekler bizi. Bir an once olsada kendimi alistirsam. Cok yavas ilerliyor. Simdiye kadar hersey olmaliydi bence. Genellikle 5 bolumu gectiginde asil olacaklar baslar. Hem tahmin ediyorumki bu mahkeme meselesi fazla uzun surmez (yani seneler). Diyelimki o mesele cozuldu, ozaman dizi sadece ask uzerine kaliyor. Menderes asilacak yakinda herhalde
askasurguncu
17-01-07, 15:27
silanin ozeti
gelmis hatirla sevgilininki gelmemis
askasurguncu
17-01-07, 15:30
multimedya da
resim eklemisler yasemini doktaor muane
ediyor nejdete yaninda
arzu-başak
17-01-07, 15:38
resimlere baktım inanmıyorum ya..galiba yaseminin miğdesi falan bulanıcak pastanede çalışırken...nejdette hastaneye gidelim diye ısrar edicek...gidicekler ve doktor yasemine hamile olduğunu söylicek...ve nejdet duyucak..o yüzden pastanede öyle bağırıyor yasemine olabilirmi acaba.......ama çok erken öğrenmiş olurlar ya...allahım cuma gününü iple çekiyorum meraktan ölücem........
resimlere baktım inanmıyorum ya..galiba yaseminin miğdesi falan bulanıcak pastanede çalışırken...nejdette hastaneye gidelim diye ısrar edicek...gidicekler ve doktor yasemine hamile olduğunu söylicek...ve nejdet duyucak..o yüzden pastanede öyle bağırıyor yasemine olabilirmi acaba.......ama çok erken öğrenmiş olurlar ya...allahım cuma gününü iple çekiyorum meraktan ölücem........
Aaa çok erken ama olmaz ki yaa hemen bebiş durun ya bu ne hız Ahmet öğrenemeyecek değil mi bebeği:icon_sorr
dedigin gibi olma ihtimali yüsek arzu-basak
bende sasirdim simdik baya erken olmasina
Belkide ogrenirler yaseminin hamile oldugunu orda biter, sonra obur hafta ayrilirlar yani cunki Yasemin ahmete soylemeden ayrilmalari gerekiyor , Yada yasemin Necdete simdilik gizli tutalim soyleme kimseye der ne bileyim
Resimlere göre Yasemin hamile.Demek bu bölüm ayrılacaklar.:( Ya nerde bu özet?
arzu-başak
17-01-07, 15:44
Aaa çok erken ama olmaz ki yaa hemen bebiş durun ya bu ne hız Ahmet öğrenemeyecek değil mi bebeği:icon_sorr
evet ya ahmetin öğrenmemesi lazım bebeği..yani genel özette öyle yazıyordu..ama bu hastane olayınıda başka birşeye yorumlayamıyorum..nejdetin pastanedeki siniride beni böyle düşündürmeye itti....alla alla sizce başka birşey olabilirmi..ben sanmıyorum kesin bbekle ilgili ...ve doktor söylerken nejdet duyucak..ve yasemine bağırıcak.....
fundapehlivan
17-01-07, 15:45
Nasıl ya!! bence o resim ileri ki bölümlerdendir.
Olamazki... Çünkü hamile olursa bunu yasemin şimdi ahmete söyler ve ayrılmazlar...
Beraberlerken Yasemin bunu saklayacak değil ya... Bir de ahmeti bundan dolayı suçlayıp çocuğu bırakırmış:icon_whis Uçtum yine...
Ama ben bu bölüm beklemiyorum... Ya yoksa bu bölümün sonunda ayrılacaklar mı? belki yasemin söyleyemeden ayrılırlar...
Fragman da doktorun yasemini muane ediyor mu? Başını çekememiş ya arkadaş...
askasurguncu
17-01-07, 15:51
demeki bu bolumde ayrilacaklar
suprizden yaseminin hamile
olamasidir offf cumaya 3gun var
cok guzel bir bolum olacak her zamanki gini
bu ne hız diyosun melal ablacım da 10 bölüm abla mesela cemal 1 bölümde aşık oldu nazlıya dimi :)
Doğru orası da canım:)
Özet ne yaa Rıza idamla yargılanacak deniliyor.
11 bölüm Ahmet ve Yasemin ayrılacak bu kesin Yasemin'in hamileliği ortaya çıkacak.
Ve apar topar Necdet'le evlenecek.
Allahtan o zaman boğaz köprüsü yokmuş.Ahmet kesin köprüye çıkardı.:):)
özeti okudum olay anlasildi....
bu bölümde ayriliyorlar o zaman.....cünkü sevket idamla yargilanmasini sagliyanlardan birtanesi olucak yaseminin babasinin.....ve ahmetle bu yüzden aralari bozulucak.....dizinin son sahnesindede büyük ihtimal....doktor hamilesin dicek....
bu arada arkadaslar berenin basligindan röportaj okurkene sunu dedigini gördüm
" En çok hangi özelliklerini seviyorsunuz Yasemin karakterinin?
Eğer her şey planlandığı gibi giderse, 20 yıllık bir dönemini göreceğiz. Çocuk halinden, kadınlığa geçişini, anneliğini, eş oluşunu... Beni rol anlamında en çok bu heyecanlandırıyor ama Yasemin'in karakter özelliklerinden bahsedersek eğer hayat enerjisi çok yüksek. Beni bu etkiliyor ve ister istemez o andaki bütün enerjimi oyuna verebiliyorum. Karakterlerle bir takım hayvanları özdeşleştirmek gibi bir yöntem vardır ve ben de bunu kullanıyorum. Oynadığım rolle bir hayvanı özdeşleştiriyorum. Yasemin'i bir kelebek gibi düşünüyorum. Bakışlarında, tavırlarında, yürüyüşlerinde bana yardımcı oluyor. "
bu durumda 40 li yaslardaki halinide görücekmisiz sasirdim ben otuzda sona erer saniyodum
arzu-başak
17-01-07, 15:55
fundacım erken değil...özeti okudum şimdi..ya çok sinirin bozuldu ya..kesin bu bölümün sonund ayrılıcaklar bunlar..bak yaseminin babası idamla yargılanıyor..ve bu kararı verenler arasında şevket bey var..bu nedenle tartışıp ayrılacaklar...ve bu bölüm sonunuda kesin yaseminin hamile olduğunu öğrenmesiyle biter..demekki nejdet yasemine ahmetle sürekli buluştuğu için kızıyor pastanede..........
40 yaşını canlandırmaları zor olur bence çünkü kız zaten normalde 22-23 yaşında bakalım nasıl olucak
bu arada eğer 20 yıllık bir süreyi işlerlerse 70 li yıllarıda görücez demekki :)
bide dikkatimi çeken bi şey oldu deniz in büyüklüğünü heralde berk hakmak oynayıcak çünkü berk hakman hala ortaya çıkmadı
Bu bölüm sonunda ayrılmazlar.
Yasemin hamile olduğunu öğrenir ve biter.
11. bölümde ayrılık olur.
Desenize yaslı bir bölüm olacak 11. bölüm:icon_sorr
Ahmet büyük bir yıkım yaşayacak.
Yasemin'in hiçbir sebep yokken ona göre Necdet'le evlenmesi mahvedecek Ahmet'i
12. bölümde bedbaht bir Ahmet göreceğiz.
Kendimizi alıştırsak iyi olur.
40 yaşını canlandırmaları zor olur bence çünkü kız zaten normalde 22-23 yaşında bakalım nasıl olucak
bu arada eğer 20 yıllık bir süreyi işlerlerse 70 li yıllarıda görücez demekki :)
bide dikkatimi çeken bi şey oldu deniz in büyüklüğünü heralde berk hakmak oynayıcak çünkü berk hakman hala ortaya çıkmadı
evet herkezin tahmini o yönde :)
banada yirmi yil cok fazla geldi ama kendi öyle demis bende sasirdim....yasemini 40 yasinda hic düsünemiyorum ya :img-hyste
Layezal'cım ben Yasemin'i kırk yaşında düşünebiliyorum.
Ama Beren'i kırk yaşında düşünemiyorum.
Makyaj ile yaşlandıracaklar orası kesin de ama nasıl olacak.:)
Bu kadar hızlı gittiklerine göre dizi mayıs ayında bitecek mi?
İlk 15 bölüm 60lı yıllar desek dizilerin haziran ayında final yada sezon finali yaptığını varsayarsak bu hızla final yaparlar.
arzu-başak
17-01-07, 16:06
Ahmet büyük bir yıkım yaşayacak.
Yasemin'in hiçbir sebep yokken ona göre Necdet'le evlenmesi mahvedecek Ahmet'i
12. bölümde bedbaht bir Ahmet göreceğiz.
Kendimizi alıştırsak iyi olur.
bencede canım ama ben bu duruma kendimi alıştıramamki ya..üf cansele gittiğimizde o kadar söyledim ahmet aşk acısı çakmesin cemal mutlu olamadı bari o mutlu olsun dedim ama nerde beni dinleyen.....valla bundan sonraki bölümlerin hepsi çok acıklı olucak ya........
bencede canım ama ben bu duruma kendimi alıştıramamki ya..üf cansele gittiğimizde o kadar söyledim ahmet aşk acısı çakmesin cemal mutlu olamadı bari o mutlu olsun dedim ama nerde beni dinleyen.....valla bundan sonraki bölümlerin hepsi çok acıklı olucak ya........
Cansel'in elinde olsa bizi dinler belki ama elinde değil ki
Bu sefer Necdet mutlu Ahmet mutsuz olacak.
Ahmet'in Ayla ile evlendiğini öğrenince de Yasemin çok üzülecek.:icon_sorr
Off off bundan sonra bize mutlu sahne görmek yok
Layezal'cım ben Yasemin'i kırk yaşında düşünebiliyorum.
Ama Beren'i kırk yaşında düşünemiyorum.
Makyaj ile yaşlandıracaklar orası kesin de ama nasıl olacak.:)
Bu kadar hızlı gittiklerine göre dizi mayıs ayında bitecek mi?
İlk 15 bölüm 60lı yıllar desek dizilerin haziran ayında final yada sezon finali yaptığını varsayarsak bu hızla final yaparlar.
bilemicem canim
ama ilerde bizi neler bekliyor bilmiyoruz.....belki simdik ufak olan kardeslerimizin ayri sorunlari islenir....yine o zamanin politik konulari gündeme gelebilir....bilemiyorum.....bir sezonda diziyi bitirebilirlerde civimasin diye....hersey mümkün
ahmet aylayla evlenince, ve ayla yi yasemin cok mutlu görünce....aylanin zamaninda yaptigi terbiyesizlikler aklina gelip zaten anlam vericek onun o tepkilerine....
o zaman daha cok sinir olucak bence
ay sinirim bozuldu.ne var sanki hemen hamile kalıyor bu kız?!hıh:icon_whis bende fragmandan pek bişey anlamadım.içimden bir ses berencilerin bana uyuz olduğunu söylüyor.:icon_whis
özeti okuduğuma göre gıcık aylanın mutlu olam günleri yaklaşmış.yasemin ve ahmetin ise kara günleri ise çok yakın demek ki ......
ben aylanın o mesut bahtiyar günlerini görmek istemiyorum bu yüzden izlemem herhalde.Rıza Bey gerçekten idam edilecek mi acaba inşallah böyle bir şey olmaz.Bari Yaseminin burada yüzü gülsün .Ayrıca babaları yzüünden ayrılamsınlar yaaaa
sevda_cicegimm
17-01-07, 16:27
arkadaslar merhaba,
fragman cikti mi acaba?ozeti okudumda.o yasemine buyuk supriz hamile olmasidir.yine mi evlenemicekler ya.bu bolum hem huzunlu hem sevincli hem ask olcak bence.ayy gelsin su cuma artik yani..
Kizlar bir sey diyecem, insan nasil hemen hamile kalabilir anlamis degilim bu bir, ikinciside Sevket bey yuzunden sorun yasamalari hangi mantik hele ki Ahmet idami sicak bakmazken, bir sebep ortaya atip ayrilik sebebi olur bunu anlamis degilim... Ustellik Riza beyin suclarin faturasi neden Sevket ve Ahmet kesilir, bunun zihniyetini cozmus degilim, Yasemin bu sonucta aslinda eselememek gerek :img-hyste
askasurguncu
17-01-07, 16:28
ay sinirim bozuldu.ne var sanki hemen hamile kalıyor bu kız?!hıh:icon_whis bende fragmandan pek bişey anlamadım.içimden bir ses berencilerin bana uyuz olduğunu söylüyor.:icon_whis
kendi adima soyliyeyim
berenci olarak uyuz olmuyorum dusuncene saygim var:img-yes:
yaseminin hamile olmasina cok
seviniyorum cunku bereni anne rolunde gormeyi cok istiyordum ve sonunda gorecegim:happy0064
bildiğim kadaryıla rıza idam edlimiyor çnkü yıllar sonra ysmnle ceklmiş ir fotoları war. neden bütün dizlerde böle olur analayamıyorum esas oğlan ile esas kız asla mutlu olamamz acılar çekerler. fln. ypmayın Allah aşkına 10 yıl nasıl atlatılır bir dizide 3 yıl 5 yıl neysede ....10 yıl boyunca nejdet ile ysmn ahmed ile ayla birlke yaşamş mı olacak hatta ahmed ile ayla karıkoca(!!!) olmuş çcuk bile isteyecekler ha?? aklım almıyor bu kadr olnadan sonra bunlar nasıl bi araya gelir??
+Bu yasmn ne şaşkın kız abi insan bi düşünür yni o kadr ahmdle aralrında bişelr geçio anlarsın artık dimi o zmnın tknolojisini bilmiomm ama git bişleler yp yni hamile oldunu örendinde böle yni duymuş gibi şaşırma.!
Necdet masalara vurup kime ahlak dersi vermeye kalkiyor anlamiyorum, bakin gorun Teo ve Lale'ye de karsi cikmazsa bu zaat ben ne olayim :img-hyste Yasemin disinda her sey kabulum...
Kizlar bir sey diyecem, insan nasil hemen hamile kalabilir anlamis degilim bu bir, ikinciside Sevket bey yuzunden sorun yasamalari hangi mantik hele ki Ahmet idami sicak bakmazken, bir sebep ortaya atip ayrilik sebebi olur bunu anlamis degilim... Ustellik Riza beyin suclarin faturasi neden Sevket ve Ahmet kesilir, bunun zihniyetini cozmus degilim, Yasemin bu sonucta aslinda eselememek gerek :img-hyste
Kale'cim Yasemin'in hamileliğini öğreneceğine göre demekki yine aradan 1,5-2 ay atlattılar.
Valla onlar atlıyor ama biz anlamıyoruz.Olaylarla fark ediyoruz zaman atlandığını:)
Tabii unutmadan sunu da ekleyim, Yasemin fenalasip hooop hastaneye Necdet ile gider burasini da cozemedim, her firsata Ahmet'le bulusan Yasemin hasta oldugu zamanda Ahmet'e ulasamaz ay kendimi yiyip bitirmeden bir nokta koysam iyi olacak :img-hyste
of rıza gerçekten asılacak mı? :icon_sorr umarım bişey olur da karar değişir.onun asılmaması lazım.ay nezahat fena olur.:icon_sorr