Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

Ferny&Lety
18-01-07, 07:55
bunların ki biraz fazla kaçıyo ama ...!!yazık yasemin zaten dal gibi titrek.en ufak bişey bile onu üzüyo(hoş yıkmıyo ama:) )
VALLA YASEMİN AĞLAYINCA BÖYLE İÇİMDEN BİŞEYLER GİDİYO.AHMET ÖYLE MUTSUZ:icon_sorr

en son bölümde çok kötü ağlamıştım yaa sonu çok acıklıydı.Rızaya sarılışları,Yaseminin ağlamaları falan..

Çok acıklı ağlıyor yaa...Muhteşem oyuncu kadrosu valla.harika rol yapıyolar o kadar ki böyle içimden televizyonun içine dalı ta o zamana gitmek geliyo (sanki girsem o zamana gitmiş olucam?:img-hyste )

S.Black
18-01-07, 07:56
belki çoğunuza tuhaf gelecek ama ben yasemin necdetle evlenince mutlu olacağını düşünüyorum .tabiki bu mutluluğun aşkla hiç alakası yok. necdet sinirlerine hakim olmayı beceremesede gerçekten iyi biri.hatırlarsanız yaseminde kim böyle bir aşk istemezki demişti.tabi bu mutluluk ahmetle ilgili olaylar yeniden başlayana kadar sürer gibi geliyor bana. ahmet ise ayla ile nasıl mutlu olur hiçbir fikrim yok kızın arkadaşlığı bile kabus gibi.

Ferny&Lety
18-01-07, 07:57
belki çoğunuza tuhaf gelecek ama ben yasemin necdetle evlenince mutlu olacağını düşünüyorum .tabiki bu mutluluğun aşkla hiç alakası yok. necdet sinirlerine hakim olmayı beceremesede gerçekten iyi biri.hatırlarsanız yaseminde kim böyle bir aşk istemezki demişti.tabi bu mutluluk ahmetle ilgili olaylar yeniden başlayana kadar sürer gibi geliyor bana. ahmet ise ayla ile nasıl mutlu olur hiçbir fikrim yok kızın arkadaşlığı bile kabus gibi.

evet be necdeti çok seviyorum.yani yasemin onunla evlenecek diye gıcık kapmıyorum necdete.ama aylaya çok pis gıcığım var. o saçlarını yolmak geliyo içimden valla(ama ona da acıyorum)
ama sana da katılıyorum .kzın arkadaşlığı bile kabus gibi.nasıl eş olacaksa ahmete.alsın turşusunu kursun .. töbe töbe...

muko88
18-01-07, 08:00
ya yasemin evet necdet le mutsuz olmaz;daha doğrusu necdetten ötürü mutsuz olmaz.Ama aşk acısı çekecektir.Çocuğunu babasıyla büyütememenin acısını çekecek.Buruk olacak bi yanı.

S.Black
18-01-07, 08:01
ayrıca şimdi necdete sinirliliği yüzünden kızıyoruz ama yıllar sonra ahmet tekrardan hayatlarına girdiğinde,çocuğu öğrendiğinde asıl necdetin sinirini görürüz diye düşünüyorum. sonuçta arada kendini kaybetsede sürekli kendini kontrol etmeye çalışıyor

Ferny&Lety
18-01-07, 08:05
evet.ya bu neye benzeyecek biliomusunuz.Selvi boylum alyazmalım a:img-wink:

hehe ewet haklısın

aşk emek ister misali....

değil mi??? umarım böyle bişey olmaz da gerçek aşk ikinci kez kapısın çaldığında yaseminin geri çevirmez ahmeti!!!!

muko88
18-01-07, 08:07
çevirmez ya,bakalım ne badireler atlatacaklar.Yaseminin çocuğu ahmete amca falan diyecek.ahmet öğrenecek.Çocukla ilgilenmeye kalkacak.necdet sinirlenecek.OOOOOO...daha seksenlere kadar devam etmesini düşünüolar dizinin.neler olur neler.:img-yes:

Ferny&Lety
18-01-07, 08:12
peeehhhhhhhhh desem sana :img-wink: (annadın sen onu)

kimblir neler olacak >???? tabir-i caizse ölme eşeğim ölme!!!! yok yaseminin çocuğu ahmet amcasını çok sevicek.bunlar bunu kan bağına bağlayacak.çocuk sürekli soracak ahmet amcam nerde diye?necdet dellenecek falan:img-yes:

muko88
18-01-07, 08:56
o ayla ahmet le evlenirse zaten,yasemin ve ahmet zor bir araya gelir.yasemine gıcığı var fena halde,her türlü yılanlığı yapar.Hatta belki çocuğun babasının ahmet olduğunu ilk ayla öğrenir kendi ahmete çocuk veremediği halde ahmetten bunu saklar.:img-yes:

bahar_can
18-01-07, 08:57
Hayır Kemal Sahir'in. O ve gazeteler geçerken kullandığımız bu iki parçayı siyasal geçişlerde, siyasal sahnelerde veya belgesel tadlarında kullanıyoruz. Tabi bu parçanın ve diğer parçaların da çeşitli versiyonları olduğunu da unutmamalı.

Sevgili alisercan, yanlış anlamadım değil mi? Sen bu dizinin müzik kısmıyla ilgilenenlerdensin(?!)(:happy0064 ) eğer öyleyse ben bu forumu dikkatli okumuyormuşum demektir:dito çünkü adını çok görmeme rağmen bunu:bilmimdum. O zaman sana hemen bir rahatsızlığımı söylesem:img-grin2. Ben bu dizinin tüm müziklerini beğeniyorum... hele biri var bayılıyorum... genelde hüzünlü anlarda çalan... Ama son bölümde Necdet'in rüyasından sonra çalan "Ağla yarlı kalbim ağla"... söyleyen kişinin sesini ve yorumunu beğenmeme rağmen yine de çok bariz arabesk kokması olmamış yaa:img-blush. Bu diziye her türlü müzik gider ama inan bana arabesk... :img-fie: Müzikler seçilirken belirleyici olan; konu, dönem, konunun işlenişi ve seyircinin eğilimidir sanırım.... normalde yapımcılar böyle bir dizide arabesk tarzı düşünmezler herhalde... ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duydular... çok kaliteli, duygu ağırlıklı bir slov parça seçilebilirdi... seyircinin eğilimi bu yönde diye mi? Ihlamurlar Altında, Hırsız-Polis ve diğerlerinde ağırlık arabesk tarzda. Ve bu dizilerin müzikleri çok tutuyor, sanırım bundan... Ama olmazsa dahi iyi olur... ve çok fazla bir şey kaybedileceğini sanmıyorum. Çok uzun oldu ama :blush: :img-grin2

kale
18-01-07, 08:59
Fragmanda gordunuz mu Sevinc ve Mehmet ne kadar tatli :img-in_lo cok utangaclar ve cok sevimliler :img-blush Mehmet cok ince dusunmus karanfili almakla, ayrica bakisi da cok tatli :img-in_lo sonunda dogru durust bir cifti seyretmeye sira gelmis bulunuyor...

Riza bey kapanda mi desem cikmazda mi karar veremedim, cok bitkin gorundu gozume, Keriman hanim ordan burdan hortlamasa daha iyi olurdu ama Nezahat'in de artik tepkisini gorsek iyi olacak gerci bu mumkun degil simdilik, madem idam mevzusu var, sanirim bu konu acilmamak uzere kapanir...

Ahmet ve Yasemin sizi neler bekliyor merak ediyorum...

muko88
18-01-07, 09:01
a bu arada ben de ali sercanın müziklerle ilgilendiğini yeni öğrendim.ya mutlu olduk valla aramızda görmekten.Müzikler harika gerçekten,ağlattığı bile oluyor bazen.Aşk isimli bi müzik var,hani bristolde kaldıkları gece çalmıştı ya;yasemin defterine artık benim farkımda yazarken.işte o müzik insanın içini titretiyor.süpersiniz yaaa.Bu dizi biterse ağlarım ben vallaaa:good: :good: :good:

kale
18-01-07, 09:04
bahar_can abla gene ben maydonoz oldugumu kabul ediyorum artik :img-hyste ben o sarkiyi arabesk degil de, ben daha cok turk sanat tarzi bir tat aldim ama gene de tamamini dinlemeden, bunu soylemek guc, cunku sozlerin tamami Necdet'e uygun

Ağla yaralı kalbim her şey yalan
Ağla bir avuç küldür elde kalan
Artık savrulup gitsen de rüzgara
Ağla mazidir şimdi senin olan
Yaralı yaralı yaralı kalbim..
Dokunduğun el yalan
Sakındığın gül yalan
Sel akar kum olur
geriye kalan

Ağla yaralı kalbim hepsi yalan
Ağla bir avuç küldür elde kalan
Yaralı yaralı yaralı kalbim.

Diger dedigin romantik bir sarki zaten vardi o da bu;

Kimse Bilmez Söz

Seslendiren: Mehmet Güreli, Zuhal Olcay

Bulut geçti
Gözyaşları kaldı çimende
Gök rengi şarap
İçilmez mi böyle günde
Seher yeli eser
Yırtar eteğini gülün
Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün

Bu yıldızlı gökler
Ne zaman başladı dönmeye
Kimse bilmez

muko88
18-01-07, 09:05
evet sevimle mehmet güzeldi gerçekten,heyecanla bekliorum.ya bence sevimle mehmetin ilişkisi olursa sevimin abisi yani şevket bey karşı çıkmaz.ama yaseminle ahmete karşı çıkıolar.onların ne günahı var yaaaa...bi de torunları olacak yaniiii:img-hyste

Ferny&Lety
18-01-07, 09:05
yaa ben o şarkıyı çok sevmiştim necdetin rüyasından sonra çalan hata internette şarkının tamamını indirebileceğim bi site var mı yok mu nerden ne yapabilirim diye düşünüyorum ..hep o şarkı var dilimde.bence çok güzel olmuş.bi arabesklik bulamadım ben..hhtaa şarkının tamamını indirebileceğim bi adres verirseniz çok sevincem özelden doğru..

ben bu diziye hastayım dediğiniz gibi bu dizi biterse ağlarım daha bitmeden ağlıyorum kimbilir bitince nasıl ağlıcam

banubanu
18-01-07, 09:07
Bence de o dönemin müziklerini araştırıp onları daha sık kullansalar çok daha güzel olur. Yeni versiyon müzikler pek gitmiyor bu diziye. "Mazi kalbimde bir yaradır" gibi tangolar gençlerin bilmesi içinde iyidir.

kale
18-01-07, 09:10
Bence de o dönemin müziklerini araştırıp onları daha sık kullansalar çok daha güzel olur. Yeni versiyon müzikler pek gitmiyor bu diziye. "Mazi kalbimde bir yaradır" gibi tangolar gençlerin bilmesi içinde iyidir.

:img-hyste alisercan ezgilere dikkat ediyoruz demisti zaten, cok avukat gordum kendimi bugun :img-hyste tango kullanildi, kimse bilmez kullanildi valla guzel parcalar kullanilmis gibi geldi bana...

muko88
18-01-07, 09:12
müzikler dönemi yansıtıyor zaten arkadaşlar.ama o dönemin şarkıları tangoları da daha fazla kullanılabilir.ama şu haliyle de güzel bence, sırıtan bi müzik yok döneme göre..bence yani..:img-wink:

bahar_can
18-01-07, 09:12
bahar_can abla gene ben maydonoz oldugumu kabul ediyorum artik :img-hyste ben o sarkiyi arabesk degil de, ben daha cok turk sanat tarzi bir tat aldim ama gene de tamamini dinlemeden, bunu soylemek guc, cunku sozlerin tamami Necdet'e uygun
(...)

Diger dedigin romantik bir sarki zaten vardi o da bu;

Kimse Bilmez Söz

Seslendiren: Mehmet Güreli, Zuhal Olcay

Bulut geçti
Gözyaşları kaldı çimende
Gök rengi şarap
İçilmez mi böyle günde
Seher yeli eser
Yırtar eteğini gülün
Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün

Bu yıldızlı gökler
Ne zaman başladı dönmeye
Kimse bilmez

Bu çok güzel bir parça... o sahnelere de çok uymuştu... ben çok ama çok beğendim bu uyumu... ama benim dediğim hüzünlü parça sözsüz olan ve dizinin başından beri olan... bir arkadaş yazmışya... bristol otelde yanyana uyuduklarında çalan hani....

öbür parçada dediğini gibi Türk Sanat Müziği havası da var ama ağırlık arabeske kaçıyor bence... ve inan bana ilk duyduğumda hemen tepki verdim (bu ne ya!) şeklinde... normalde kesinlikle dinleyebilirim çünkü ses ve yorum gerçekten çok iyi... ama nasıl desem... bu dizinin kendine özgü bir "ağırlığı" var ona uymaz bence bu tür parçalar... ama günümüzde geçen bir aşk hikayesinde kullanılabilir... ayrıca senin gibi maydonoza can kurban ne demek...:img-clapp :good:

Ferny&Lety
18-01-07, 09:16
bi tane daha var hani jenerik müziğini söyleyen kadının sesiyle sözsüz böyle duygusal yerlerde çalıyo çok güzel müzik ....

banubanu
18-01-07, 09:16
:img-hyste alisercan ezgilere dikkat ediyoruz demisti zaten, cok avukat gordum kendimi bugun :img-hyste tango kullanildi, kimse bilmez kullanildi valla guzel parcalar kullanilmis gibi geldi bana...

Yav ben de biliyorum tango falan kullandıklarını, daha fazla o tür şarkılar, sanat müziği, o dönemin pop müzikleri falan olsun dedim..
Ama Mehmet ve (ay unuttum halasının adını ahmetin) ilişkileri bence dizideki en romantik ilişki bunda sana katılıyorum kalecim..

muko88
18-01-07, 09:17
ya valla ben onu bunu bilmem ister sözlü ister sözsüz dizinin bütün müzikleri harika...sözsüz müzikler bile insanı nasıl etkilio,valla benim tüylerim diken diken oluo o müzikleri dinlediğim zaman;sanki orda aşk yaşayan benim...Müzik seçimi harika gerçekten..

bahar_can
18-01-07, 09:18

:happy0064 çok yaşa banucuğum... değil mi? bu dizinin kendine özgü yanları var... daha dikkatli seçilmeli müzikler... bir şeyler kapılmadan, hesap edilmeden... hele bu saatten sonra hiç gerek yok bence; reytingti, cartı, curttu... (neler diyorum ben yaa:img-hyste )

kale
18-01-07, 09:18
öbür parçada dediğini gibi Türk Sanat Müziği havası da var ama ağırlık arabeske kaçıyor bence... ve inan bana ilk duyduğumda hemen tepki verdim (bu ne ya!) şeklinde... normalde kesinlikle dinleyebilirim çünkü ses ve yorum gerçekten çok iyi... ama nasıl desem... bu dizinin kendine özgü bir "ağırlığı" var ona uymaz bence bu tür parçalar... ama günümüzde geçen bir aşk hikayesinde kullanılabilir... ayrıca senin gibi maydonoza can kurban ne demek...:img-clapp :good:

Ben bunun icinde yorum yapabilirim, cifli maydonozluk yapayim bari :img-hyste Necdet biraz arabesk durumda ya belki sana o yuzden oyle gelmis olabilir ama kesinlikle seslendiren cok iyi seslendirmis, ses tonunu notalarin uzerinde resmen yuzu aman allahim muzik ogretmeni gibi konusmaya basladim ne anlarsam artik :img-hyste bence tamamini dinledikten sonra karar verelim, ben sozleri mesela cok begendim, umarim hayal kirikligi yasamayiz :img-blush

Ferny&Lety
18-01-07, 09:19
bahar_can ablacım dizinin bütün şarkılarını www.hatirlasevgili.net ten bulabilirsin..

bildiğim kadarıyla sadece müzik ve video linki paylaşmak yasak direk site adını verdim oldu bitti

muko88
18-01-07, 09:20
bi tane daha var hani jenerik müziğini söyleyen kadının sesiyle sözsüz böyle duygusal yerlerde çalıyo çok güzel müzik ....

evet evet,hangisinden bahsettiğini anladım.doğru o da çok hoş.valla bende de hepsi var...demin sana yazdığım siteyi hazırlayan arkadaş müzikleri hep güncellio işte ordan bulabilirsiniz:img-wink:

banubanu
18-01-07, 09:21
Necdet olayında da en büyük kusuru Yasemin'de buluyorum ben. (gene Yasemin) zaten bütün herşeyin suçlusu o.. hheheheh...
ama gerçekten de Ahmet ile bozuştuğunu söylüyosun Nejdet'e o zaman barıştığını da söyle açıkla olayları.. Her şeyi anlatıyon ya!

Ferny&Lety
18-01-07, 09:22
Ben bunun icinde yorum yapabilirim, cifli maydonozluk yapayim bari :img-hyste Necdet biraz arabesk durumda ya belki sana o yuzden oyle gelmis olabilir ama kesinlikle seslendiren cok iyi seslendirmis, ses tonunu notalarin uzerinde resmen yuzu aman allahim muzik ogretmeni gibi konusmaya basladim ne anlarsam artik :img-hyste bence tamamini dinledikten sonra karar verelim, ben sozleri mesela cok begendim, umarim hayal kirikligi yasamayiz :img-blush

valla bu dizi için o kdr site hazırlanmış ki hangisini kullanacağımı şaşırdım bütün sitelere üyeyim:img-hyste
kale hakkaten müzik öğreteni gibi konuşmuşsun yok nota basmaları fln süper yani.sana da katılıorm necdetin durumu arabesklik içelim açılalım hesabı:)

bnde btn müziklerine hastayım dizinin çok güseller ya

kale
Yav ben de biliyorum tango falan kullandıklarını, daha fazla o tür şarkılar, sanat müziği, o dönemin pop müzikleri falan olsun dedim..
Ama Mehmet ve (ay unuttum halasının adını ahmetin) ilişkileri bence dizideki en romantik ilişki bunda sana katılıyorum kalecim..
tamam alisercan gelince size cevap verir, cunku ben sizin hiziniza yetisemiyorum :img-hyste ustellik muzik hakkinda bir egitimim yok, sadece tuketen tarafim ben :img-hyste
Dimi ama olgun insanlardan olgun bir ask,bakismalar,saygi ve sevgi ben bu ciftin arkasindayim :good: zevkle izleyecegime eminim, aman allahim neler diyorum ben Ahmet'im :img-hyste

muko88

evet ben de tam onu yazacaktım.necdet in de durumu arabesk biraz.rüyasında ahmeti vuruodu geçen yaniiiiii:img-hyste :img-hyste

Ferny&Lety
18-01-07, 09:23
Necdet olayında da en büyük kusuru Yasemin'de buluyorum ben. (gene Yasemin) zaten bütün herşeyin suçlusu o.. hheheheh...
ama gerçekten de Ahmet ile bozuştuğunu söylüyosun Nejdet'e o zaman barıştığını da söyle açıkla olayları.. Her şeyi anlatıyon ya!

hıh her şeyin suçlusu değil ama hakikaten ahmetle barıştığını anlatsa iyi olur yani hakkaten bi tek ahmetle ilgili her şei anlatmıyo

bahar_can
18-01-07, 09:24
bahar_can ablacım dizinin bütün şarkılarını www.hatirlasevgili.net ten bulabilirsin..

bildiğim kadarıyla sadece müzik ve video linki paylaşmak yasak direk site adını verdim oldu bitti

Canım çok teşekkür ederim... beni bilenler bilir, biraz teknik (biraz mı? tümden...) özürlüyümdür de... böyle leb demeden leblebiyi anlayan arkadaşlar çıkında çok mutlu oluyorum... sağ ol duyarlılığın için... hemen indireceğim:love05:

kale
18-01-07, 09:26
kale hakkaten müzik öğreteni gibi konuşmuşsun yok nota basmaları fln süper yani.sana da katılıorm necdetin durumu arabesklik içelim açılalım hesabı:)

bnde btn müziklerine hastayım dizinin çok güseller ya

Bu dizide aldatan var, ikinci baharini yasayan var, ilk ask yasayan var arebeski de var :img-hyste ama Necdet bu durumunu en kisa zamanda Ahmet'e devir eder ben soylemis olayim :img-hyste

Ferny&Lety
18-01-07, 09:26
Canım çok teşekkür ederim... beni bilenler bilir, biraz teknik (biraz mı? tümden...) özürlüyümdür de... böyle leb demeden leblebiyi anlayan arkadaşlar çıkında çok mutlu oluyorum... sağ ol duyarlılığın için... hemen indireceğim:love05:

ne zaman istersen direk linki verip daha kolaya getirebilirdim senin işini ama malum yasaklar....bi de adminle başım belaya girmesin daha bilgiye fln ihtiyacın olursa ben burdayım :)

muko88
18-01-07, 09:27
evet anlatsaydı keşke...ya bi de necdet e çok sıcak davranıo,e necdet aşık ;aşığı da en ufak bişi umutlandırır yani.yasemin nolursa olsun daha dikkatli davranmalı necdete karşı.

ya bi de kendimi yaseminin yerine koydum ve necdet in başından beri davranışlarını düşündüm.Ya ben olsam aklıma gelirdi valla bu necdet bana aşık mı acaba diee.ilk bölümde de mesela;aldığı hediye,pastasını özenle yapması falan...anlamıo işte kız;ahmet de ahmet görmüo ki kimseyiii:img-hyste

Ferny&Lety
18-01-07, 09:27
Bu dizide aldatan var, ikinci baharini yasayan var, ilk ask yasayan var arebeski de var :img-hyste ama Necdet bu durumunu en kisa zamanda Ahmet'e devir eder ben soylemis olayim :img-hyste

aaa nerden bildin yahuu????:img-hyste devretmese şaşardım:img-hyste

evet anlatsaydı keşke...ya bi de necdet e çok sıcak davranıo,e necdet aşık ;aşığı da en ufak bişi umutlandırır yani.yasemin nolursa olsun daha dikkatli davranmalı necdete karşı.

ya bi de kendimi yaseminin yerine koydum ve necdet in başından beri davranışlarını düşündüm.Ya ben olsam aklıma gelirdi valla bu necdet bana aşık mı acaba diee.ilk bölümde de mesela;aldığı hediye,pastasını özenle yapması falan...anlamıo işte kız;ahmet de ahmet görmüo ki kimseyiii:img-hyste

saf mı ne bu kız?????:img-hyste yani ben de şakkadanak anlardım o bakışlar,sözler falan....

banubanu
18-01-07, 09:29
tamam alisercan gelince size cevap verir, cunku ben sizin hiziniza yetisemiyorum :img-hyste ustellik muzik hakkinda bir egitimim yok, sadece tuketen tarafim ben :img-hyste
Dimi ama olgun insanlardan olgun bir ask,bakismalar,saygi ve sevgi ben bu ciftin arkasindayim :good: zevkle izleyecegime eminim, aman allahim neler diyorum ben Ahmet'im :img-hyste

Sus sen de, tecrübe konuşuyo burda!!!:img-yes: lafımın üstüne laf mı söylüyon.. Hem mimar, hem (ne yapıyodun sen hee) ihtisas yapıyon, hem evli hem fodul...bir de müzikleri savunuyon.. (ay çok oldu ama hızımı alamadım, birisinden bana geçti,sana takılan yok bu günlerde bari o görevi üstleneyim dedim, yoksa boşluk olmasın sende maksat hizmet yani)
Ya ben Ahmet ve Yasemin aşkını sevenlerdendim ta ki şu :love05: olayına kadar... durmadan da olmaz ki yahu.. soğuttular beni inan ki..
o yüzden daha seviyeli bir ilişkiyi gözüm aradı, Mehmet de az karizma değil canım.. :img-blush

Ferny&Lety
18-01-07, 09:31
ay bi şey saha fragmanı şimdi izledim de ..arkadaşım şu ahmetin necdete el uzatması acaip sinirime gidiyo sanki ahmet necdeti dövmüş gibi..dayğı yiyen o haksız yere suçlanan o barış teklif eden yine o

işte ahmet gerçek dost .

Gerçek dost;kırmayan,kırılmayan,kırılsa da yıkılmayandır
hesabı yani

muko88
18-01-07, 09:31
banucum yakında ayrılacaklar bırak doya doya öpsünler dimi yaniiii...karışmayın aşıklaraaa:img-wink: :love01:

muko88
18-01-07, 09:33
ay bi şey saha fragmanı şimdi izledim de ..arkadaşım şu ahmetin necdete el uzatması acaip sinirime gidiyo sanki ahmet necdeti dövmüş gibi..dayğı yiyen o haksız yere suçlanan o barış teklif eden yine o

işte ahmet gerçek dost .

Gerçek dost;kırmayan,kırılmayan,kırılsa da yıkılmayandır
hesabı yani

ahmet kibar efendi bi insan.Kirli fesat düşünceleri de yok,olsa necdetten yasemini kıskanırdı zaten.İyi niyetinden öyle davranıo işte..:img-yes:

Ferny&Lety
18-01-07, 09:34
banucum yakında ayrılacaklar bırak doya doya öpsünler dimi yaniiii...karışmayın aşıklaraaa:img-wink: :love01:

heyyy llahım sen süpersin yaa:img-hyste :img-hyste :img-hyste zaten öpüşmekle de kalmadılar daha ne?:happy0064

bu arada banu valla haklısın zaten Mehmetin karizmaya laf söyleyene kafa atarım:)
çok karizmatik bir adam ....sevim de şüpee zaten

ama tabii ahmet&yasemin bir numara!

BERNA
18-01-07, 09:34
Degerli Hatirla Sevgili basligi uyeleri

Tek cumlelik mesajlara dikkat ediniz.
Iki kisi arasindaki kisisel yazismalar icin ozel mesaj kullaniniz.

Saygilarimla
Bolum Sorumlusu
BERNA

bahar_can
18-01-07, 09:35

"Açtırmayın ağzımı söyletmeyin kötüyü!"... allah aşkına Ahmet Ahmet olmadan evvel olgun bir aşk yaşadı da ne oldu hııı?! Ancak sizi oraya sabitlediler... (sözüm meclisten dışarı:img-hyste ) taktılar at gözlüklerini; artık Cemal'in atınınki mi? Nevzat'ınki mi? bilinmez öööyle bakıp duruyorsunuz. Çıkarın artık şu gözlükleri 1923 nereee........1960 nere..... dilimde (parmaklarımda) tüy bitti (nasır oldu) "tatını çıkarın şu aşkın" diye diye... bakın 11. bölümde ayrılacaklar işte...

kale
18-01-07, 09:35
Banucum ask olsun, olmazsa mesk olsun :img-hyste dimi her konu hakkinda bir cevap verme takintim var :img-hyste seninle her daim ayni fikirdeyim bilirsin... o vakit :love01:

Biz sikayet ettik onlari yuksek merciklere, sanirim ilgilenilecek bu konu ile ilgili, Ahmet'e is bulunacakmis en kisa zamanda... Ama ben onlara bakinca eksik veya fazlaca bir seyler goruyorum sen bunu nasil ayarliyorusun, ben beceremedim henuz bunu...
Mehmet cok sevimli gercekten, karanfili verirken ki bakisi cok tatli :img-in_lo

çılgın kıss
18-01-07, 09:36
selamm millet ben burda yeniyim adım elif ve acaipp şekilde cansel elçin,HATIRLA SEVGİLİ manyağıyım bi bölümünü bile kaçırmadım!!!onuu çoook ama çookk seviyorummm!!!!!

Ferny&Lety
18-01-07, 09:36
Ay Allahım olamaz yaa olamaz asla olamaz nefret ediorm Şevketten yaaa hatta üstüne bir de iğreniyorummm.nankör insan:icon_sorr :icon_sorr böle dost olmaz olsun bn yaseminin yrnde olsam dağıtırdım şevketin ağzını yüzünü gidip

fundapehlivan
18-01-07, 09:37
Rızanın idam kararı ne kadar çabuk çıkıyor!
Eyvahlar!
Zaten onları da olsa olsa idam ayırırdı.
şevket efendi de kendini aşmış, bravo! En yakın arkadaşına idam kararı verdi.
Yasemin babam için onun mahkemede olması iyi olur derken Ahmet şüphelerim var diyordu ya.. Ama o bile bu kadarını tahmin edemezdi herhalde!
O zaman bu hastane de kesin hamile olduğunu öğrenecek... O sırada Ahmetle ayrılmış olacaklar mı ki acaba?
Bence bu bölüm ayrılmayacaklar, bölümün sonunda hamile kaldığını öğrenir ama söyleyemeden ayrılmak zorunda kalırlar...
O zaman haftaya ayrılık var! Belki bu bu hafta:icon_sorr

banubanu
18-01-07, 09:39
"Açtırmayın ağzımı söyletmeyin kötüyü!"... allah aşkına Ahmet Ahmet olmadan evvel olgun bir aşk yaşadı da ne oldu hııı?! Ancak sizi oraya sabitlediler... (sözüm meclisten dışarı:img-hyste ) taktılar at gözlüklerini; artık Cemal atınınki mi? Nevzat'ınki mi? bilinmez öööyle bakıp duruyorsunuz. Çıkarın artık şu gözlükleri 1923 nereee........1960 nere..... dilimde (parmaklarımda) tüy bitti (nasır oldu) "tatını çıkarın şu aşkın" diye diye... bakın 11. bölümde ayrılacaklar işte... o zaman ben size göndereceğimi bilirim ama:img-hyste hem de özel olarak Malatya'dan getirteceğim....(aman allahım bunları ben mi söylüyorum... söyleyene değil tabi söyleten(lere) bakınız....:icon_whis )

Yav baharım canım.. ben bi şey demiyorum o zamanlarda böyle şeyler olur mu falan.. zaten yazdım da.. annemin bi fotoğrafları var o günlerden normal ev hanımı bi de bunlar, dört tane hatun izmir fuarında resim çektirmişler, etekler diz üstü, saçlar ajda pekkan!!! Babam da dedi biz o devirlerde şimdikinden daha rahattık diye...
Ama tamam anladık yani... her iki sahnede olmaz ki.. bunların konuştukları konular yok mu? hep muç muç... bundan rahatsız oluyorum ben.. Gerçi ben o sahnelerde "ay yeter artık yaa.. üf" dedikçe eşim öbür koltuktan "kıskanmaaaa" diyor..

fundapehlivan
18-01-07, 09:39
Özeti eklemiştim ama silinmiş! demek buraya eklemek yasak:icon_sorr

Neyse fragmanı tv de izledim...
Ee sevim ve Mehmetten hiç bahsetmiyorsunuz. Beraber yemeğe çıkmışlar, bir kırmızı gül filan... İstediğimiz oluyor galiba!
Ee bu da ahmet ve yasemin karşılaşmalarına sebep olur ileride...

Ferny&Lety
18-01-07, 09:41
Özeti eklemiştim ama silinmiş! demek buraya eklemek yasak:icon_sorr

Neyse fragmanı tv de izledim...
Ee sevim ve Mehmetten hiç bahsetmiyorsunuz. Beraber yemeğe çıkmışlar, bir kırmızı gül filan... İstediğimiz oluyor galiba!
Ee bu da ahmet ve yasemin karşılaşmalarına sebep olur ileride...

valla sevimi konuşçak hal kalmadı şevket yüzünden.
nasıl yapar bunu aklım almıyo yaa

fundapehlivan
18-01-07, 09:42
Onların evlenmesine kimse bir şey demez ama!! (Amma da uçtum hemen evlendirdim yani... )
Şevket bir şey demez herhalde Mehmette kendi kafalarından, eski asker...
Nezahatta sevimi seviyor... belki Rıza karşı çıkardı ama o da maalesef idam edilecek...
Cumayı iple çekiyorum...

çılgın kıss
18-01-07, 09:42
Eyvahlar!
Yasemin babam için onun mahkemede olması iyi olur derken Ahmet şüphelerim var diyordu ya.. Ama o bile bu kadarını tahmin edemezdi herhalde!
O zaman bu hastane de kesin hamile olduğunu öğrenecek... O sırada Ahmetle ayrılmış olacaklar mı ki acaba?
Bence bu bölüm ayrılmayacaklar, bölümün sonunda hamile kaldığını öğrenir ama söyleyemeden ayrılmak zorunda kalırlar...

merhaba ben eliff yaa rıza idam mı olucak vah vah çok yazik yaa ben o idam edilmicek sanıyodum neyse bu arada ben burda çok yeniyim sohbete katılmamda bi sakınca varmı acaba:img-wink:

muko88
18-01-07, 09:43
Eyvahlar!

idam kararı kesin verilmiyor.idamla yargılanmaya başlıyor rıza.zaten kurtulacak rıza,idam edilmeyecek o ayrı da.ya şevket rıza ünsal idama çarptırılsın demez ki ayrıca.sadece şevket bey vermiorki kararı,okadar adam var orda belki caydırıcı şeyler söyler şevket bey,ama çok da savunamaz ki,kocaman mahkeme,başı belaya girmesin sonra arkadaşı olduğu ortaya çıkıp.o yüzden fazla savunamayabilir rızayı.

kale
18-01-07, 09:43
"Açtırmayın ağzımı söyletmeyin kötüyü!"... allah aşkına Ahmet Ahmet olmadan evvel olgun bir aşk yaşadı da ne oldu hııı?! Ancak sizi oraya sabitlediler... (sözüm meclisten dışarı:img-hyste ) taktılar at gözlüklerini; artık Cemal atınınki mi? Nevzat'ınki mi? bilinmez öööyle bakıp duruyorsunuz. Çıkarın artık şu gözlükleri 1923 nereee........1960 nere..... dilimde (parmaklarımda) tüy bitti (nasır oldu) "tatını çıkarın şu aşkın" diye diye... bakın 11. bölümde ayrılacaklar işte... o zaman ben size göndereceğimi bilirim ama:img-hyste hem de özel olarak Malatya'dan getirteceğim....(aman allahım bunları ben mi söylüyorum... söyleyene değil tabi söyleten(lere) bakınız....:icon_whis )

Banucuk, baharcan ablaya cevap verecem, sonra sustum :img-hyste

ama ama ama Ahmet ask mesk yasamasin demiyorum ki ben ama isi,gucu,unvani olsun da isterim cok mu istedim? ayreten de Ahmet mucuk mucuk etmesinden baska bir is yapmamasi beni cilgina ceviriyor, Necdet kendi arabsii ile Istanbul sokaklarinda turlarken benim Ahmet'im tranvayla ordan oraya gitmek durumunda, belki Yasemin ismarliyor bulustuklarinda cunku onu calisirken gormedik harclikta babasindan almadigina gore... Ayreten onlar ayrilsa bilem bu goruntuler sık sık Ahmet tarafinda hatirlanir,hatirlatiir... Askin tadini cikarsin ama beni bogamdan yapsa su isi :img-hyste

fundapehlivan
18-01-07, 09:45
valla sevimi konuşçak hal kalmadı şevket yüzünden.
nasıl yapar bunu aklım almıyo yaa

Şevket aştı kendini! Adamın gözü işinden başka bir şey görmüyor! Ya aslında öyle de olması gerekiyor. Objektif olaya bakamayacaksan girme o savcıların arasına! Kararı bence Şevket mecburen verdi yani artık Rıza ne yaptıysa cezası idamdı ve o da hayır diyemedi. Ama sonrada geceleri uyuyamıyor, düşünüp üzülüyor. Benim ona kızdığım şey o mahkemede olmamalıydı.
Ahmet ne yapacak bunları öğrendikten sonra çok merak ediyorum.
Canım benim bir de evlenme teklif etmiş... Bu iki olacak yani yüzük takıp ayrıldığı...

muko88
18-01-07, 09:47
Şevket en büyük hatayı o mahkemeye girmekle yaptı.tamam iş önemlidir ama bu kadar da değil.çünkü orada alınacak kararlar ipe de götürebilir arkadaşını ve kendisi de savunamayacak durumda kalabilir.o yüzden hiç kabul etmeyecekti o görevii...:icon_sorr

fundapehlivan
18-01-07, 09:47
idam kararı kesin verilmiyor.idamla yargılanmaya başlıyor rıza.zaten kurtulacak rıza,idam edilmeyecek o ayrı da.ya şevket rıza ünsal idama çarptırılsın demez ki ayrıca.sadece şevket bey vermiorki kararı,okadar adam var orda belki caydırıcı şeyler söyler şevket bey,ama çok da savunamaz ki,kocaman mahkeme,başı belaya girmesin sonra arkadaşı olduğu ortaya çıkıp.o yüzden fazla savunamayabilir rızayı.

Ama özette idam kesinleşiyor, gibi buna benzer bir ifade vardı.
Niçin kurtulacak diyorsunuz ki, yani nereden biliyorsunuz? Bir yer de filan okudunuz da bizim mi haberimiz yok... Yani yoksa boşuna dövünmeyelim:img-hyste Ama özette kesin idamla yargılanacak gibi bir ifade vardı.
zaten Menderes bir de Rıza idamla yargılanacak, özette öyle diyor.
Zaten dizi de menderesin en yakını Rıza değil mi? O zaman idamla yargılanması normal bence...

Ferny&Lety
18-01-07, 09:50
Niçin kurtulacak diyorsunuz ki, yani nereden biliyorsunuz? Bir yer de filan okudunuz da bizim mi haberimiz yok... Yani yoksa boşuna dövünmeyelim:img-hyste Ama özette kesin idamla yargılanacak gibi bir ifade vardı.
Zaten dizi de menderesin en yakını Rıza değil mi? O zaman idamla yargılanması normal bence...

ya ewet boşuna yırtınmayalım burada idam edilmeyecekse....
bence de şevket orda olmamalıydı ..ğere rıza idam edilirse ömür boyu vicdan azabı çekeceğinden eminim...

muko88
18-01-07, 09:50

evet yargılanacak ama kurtulacak bu belli.Çünkü 3 kişi asılıor hepimiz bilioruz.Şimdi dersinizki bu dizi,fazladan bi kişi daha da asılabilir.Ama bu kez ne anlamı kalır ki,gerçekte olmayan bi idamın yapılması;çünkü mendersten tutun o dönemin siyasal tüm olayları gerçeğe uygun verilior.O yüzden burda kalkıp bi milletvekili de asılırsa garip olur yani.bilmem anlatabildimmi
:img-wink:

fundapehlivan
18-01-07, 09:51
Ya aslında şu Ahmeti biraz da işinde filan gösterse bu konuşmalar da kalmayacak. Tamam Yaseminle aşk yaşıyor ama eli ekmek de tutuyor diyeceğiz:img-hyste Güya işe gidip duruyor, yahu sen avukatsın, özel bir şirkette muhasebeci değilsin ki!! Bir görsek cüppe için de şöyle bir mahkeme ortamında... Neyse sonra kısmet olacak herhalde görmek... Şimdi yaseminden sonra kendini işine verir... Umarım!! Aylaya vermesin de:img-hyste

Ferny&Lety
18-01-07, 09:52
Ya aslında şu Ahmeti biraz da işinde filan gösterse bu konuşmalar da kalmayacak. Tamam Yaseminle aşk yaşıyor ama eli ekmek de tutuyor diyeceğiz:img-hyste Güya işe gidip duruyor, yahu sen avukatsın, özel bir şirkette muhasebeci değilsin ki!! Bir görsek cüppe için de şöyle bir mahkeme ortamında... Neyse sonra kısmet olacak herhalde görmek... Şimdi yaseminden sonra kendini işine verir... Umarım!! Aylaya vermesin de:img-hyste

Ahh ahhh ben Ahmetin yerinde olsam ayla ile evlendikten sonra 24 saat mahkemelerde olurum...işkolik bişi olup çıkarım.24 saat muvekkillerimle:img-hyste

fundapehlivan
18-01-07, 09:53
evet yargılanacak ama kurtulacak bu belli.Çünkü 3 kişi asılıor hepimiz bilioruz.Şimdi dersinizki bu dizi,fazladan bi kişi daha da asılabilir.Ama bu kez ne anlamı kalır ki,gerçekte olmayan bi idamın yapılması;çünkü mendersten tutun o dönemin siyasal tüm olayları gerçeğe uygun verilior.O yüzden burda kalkıp bi milletvekili de asılırsa garip olur yani.bilmem anlatabildimmi
:img-wink:

Anlıyorum gerçeklere göre gidiyorsun ama 3 kişi asıldı ama dizi de sadece menderes ve rıza idam cezası ile yarılanıyor. Özette öyle diyor...Diğerleri piyasa da yok yani...
Onun için bence tam gerçekleri vereceğini düşünme... Bence tam gerçekleri vermeli elbette...
Ama sanırım kafasına göre takılacak...

elifk
18-01-07, 09:53
merhaba ben eliff yaa rıza idam mı olucak vah vah çok yazik yaa ben o idam edilmicek sanıyodum neyse bu arada ben burda çok yeniyim sohbete katılmamda bi sakınca varmı acaba:img-wink:

idam olmayacak sadece idam kararı cıkıyor..sanırım 15kişiye ıdam kararı cıkmıs ozaman ama 3u ıdam edılmıs... buarada gecen mısafırımız vardı diziye bayılıyorum bende tam osene nısanlanmıstım herseyı aynı sekılde yansıtmıslar sankı aynı gunlerı goruyor gıbıyım dedı...

muko88
18-01-07, 09:55
Anlıyorum gerçeklere göre gidiyorsun ama 3 kişi asıldı ama dizi de sadece menderes ve rıza idam cezası ile yarılanıyor. Özette öyle diyor...Diğerleri piyasa da yok yani...
Onun için bence tam gerçekleri vereceğini düşünme... Bence tam gerçekleri vermeli elbette...
Ama sanırım kafasına göre takılacak...

ya daha mahkemenin başındalar.şimdi ön planda menderes ve rıza ünsal var.yani diğer asılan insanların dizide karakteri yok ki.bu yüzden menderes ve rızadan bahsediorlar.gerçeğe uygun gideceklerdir..

çılgın kıss
18-01-07, 09:56
Ahh ahhh ben Ahmetin yerinde olsam ayla ile evlendikten sonra 24 saat mahkemelerde olurum...işkolik bişi olup çıkarım.24 saat muvekkillerimle:img-hyste

yaa evet yaa şu Ahmetin gidip gelmekten başka işi yok ama nden ayla ile evlensinkii yaaa ben orasını anlayamadım:icon_sorr

bahar_can
18-01-07, 09:57
Banucuk, baharcan ablaya cevap verecem, sonra sustum :img-hyste

ama ama ama Ahmet ask mesk yasamasin demiyorum ki ben ama isi,gucu,unvani olsun da isterim cok mu istedim? ayreten de Ahmet mucuk mucuk etmesinden baska bir is yapmamasi beni cilgina ceviriyor, Necdet kendi arabsii ile Istanbul sokaklarinda turlarken benim Ahmet'im tranvayla ordan oraya gitmek durumunda, belki Yasemin ismarliyor bulustuklarinda cunku onu calisirken gormedik harclikta babasindan almadigina gore... Ayreten onlar ayrilsa bilem bu goruntuler sık sık Ahmet tarafinda hatirlanir,hatirlatiir... Askin tadini cikarsin ama beni bogamdan yapsa su isi :img-hyste

Ya iş, tranvay dedin de... cidden bir bölümde Ahmet annesine bağırıyordu ya hani "Anne ben öğlene kadar ofisteyim ondan sonra da adliyeye gideceğim..." diye o zaman ben onun artık işe girdiğini düşünmüştüm ama hiç ofiste falan göstermediler... acaba babasının yanındamı çalışıyor. Ama ben babası ona bir iş ayarlayacaktıya onu zannetmiştim... bir de Ahmetlerin durumu aslında oldukça iyi. Yaseminlerin de ama neden bu iki ailenin de arabası yok? Yalnızca Necdetlerin var?

Şu aşk konusu hakkında son zamanlarda sık yazdım. Ama ben iki aşık bir araya gelince en doğal davranışların bunlar olduğunu düşünüyorum. Ve yadırganacak hiçbir şey görmüyorum. Bu; insan insan olalı böyledir bence. Ve önce yazdığım gibi. Ağırlığı bir aşk hikayesi ve hüzünlü bir aşk hikayesi... bu hüznün çok iyi yansıtılabilmesi için... diğer bir deyişle biz seyirciler gerçekten o hüzünden (ki bu yapımcıların en iddialı oldukları yanı bu dizini) etkilenebilmemiz için yalnızca aşk sahnelerinin olması yeterli değil... çok iyi yapılmış olması da gerekir diye düşünüyorum. Dizinin ilk bölüm değerlendirmesinde de altını çizmiştim bunun... Bu dizi de toplam kaç tane gerçekten ileride baktığımızda bizi hüzünlendirecek aşk sahnesi var ki? bir-iki gece kaçamağı... bir-iki romantik an... bir tane de birlikte oldukları sahne hepsi bu... ve hepsinin çok iyi aşk sahneleri olduğunu da düşünmüyorum... karşı taraf biraz yetersiz kaldı o duyguları yansıtmada... biz oğlan tarafıyızya:img-hyste içimizde kız tarafı varsa yanlış anlamasınlar kesinlikle, çünkü ben beren'i seviyorum ama böyle düşünüyorum...

fundapehlivan
18-01-07, 09:58

Valla Ahmet yaşamayı seven biri...
Hani böyle 10 yıl filan geçecek ya... Bana Ayla ahmetin dostu ya da annesi durumuna gelecek gibi geliyor. Ahmet işinde gücünde, Ayla hastalarıyla... Güzel sohbetler, anlaşan bir çift... Ama özel bir şeyler yok...
Sadece karanlıkta:img-hyste O da bir işe yaramıyor, çocukları olmayacak. Ahmet, canım çocukları da çok seviyor.
Ama amaç belli, ahmeti aylaya bağlamamak... Yaseminden çocuğu olduğunu öğrenince ona dönebilsin, arkadan bağlantı kalmasın... Necdete düşman olacak, benim aileme sahip oldu gibi... Aman o düşman olsa ne olur. Yerim ben onun düşmanlığını:img-hyste Necdet kesin öldürür Ahmeti... Ben korkuyorum daha şimdiden bu dizinin sonundan..

çılgın kıss
18-01-07, 09:58
idam olmayacak sadece idam kararı cıkıyor..sanırım 15kişiye ıdam kararı cıkmıs ozaman ama 3u ıdam edılmıs... buarada gecen mısafırımız vardı diziye bayılıyorum bende tam osene nısanlanmıstım herseyı aynı sekılde yansıtmıslar sankı aynı gunlerı goruyor gıbıyım dedı...

aaa ne tesadüff ne ilginç yaa biliyorum 4 kişiye idam kararı çıkmış celal bayar yaşı 60ın üstünde olduğu için kefeni yırtmış:img-hyste

fundapehlivan
18-01-07, 10:02
Bahar-Can sana katılıyorum, erkek tarafı olarak... ben de Bereni seviyorum ama duygularını tam veremediğini düşünüyorum. Cansel harika anlatıyor, aşkını gözleriyle...

Bana şimdiye kadar onların aşkı hiç batmadı, zaten burada ki çoğunlukta biliyor bunu... Ahmetten daha çok avukatlık yaptım burada:img-hyste
En azından onlar ayrıldıklarında arkalarından, ne çok şey yaşamışlardı, nelerin üstesinden gelmişlerdi, neler feda etmişlerdi, birbirlerine nasıl aşıklardı dememiz için aşk daha ön planda tutuldu. Ben de o sahneleri çok doğal ve güzel buldum ama sonlarına geldik maalesef...
Yasemin necdetle evlenince elimde değil necdete daha çok sinir olacağım...

fundapehlivan
18-01-07, 10:04
ya daha mahkemenin başındalar.şimdi ön planda menderes ve rıza ünsal var.yani diğer asılan insanların dizide karakteri yok ki.bu yüzden menderes ve rızadan bahsediorlar.gerçeğe uygun gideceklerdir..

Aslında diğerlerinden bahsedilmezse onlara saygısızlık olur.. Takmıyorlarmış gibi... İdam edilmeyecekse, bunlar niye ayrılıyorlar ya!! Aa, delireceğim... Ben gerçekten çook önemli bir sebep olmalı dediğim için bu idama tutunmuştum ama... Amma kötüyüm:img-hyste Neyse yarın az kaldı...

kale
18-01-07, 10:06
ah ah keske bende senin gibi hissetsem bahar_can ablacigim ama iste zorladim zorladim olmadi,olamadi bir turlu icimi isitamadilar, aradigimi bulamadim ne aradiysam artik :img-hyste belki Ahmet'in hep ayni sekilde opmesinden kaynaklaniyor olabilir, yanak oksamalar sonra alindan opmeler sonra saf saf bakislar yok yani aradigim yok su fragmanda ki karanfil sahnesi bille benim cok ama daha cok hosuma gitti diyebilirim... Oglan tarafina zaten soz soylenecek bir sey bulamiyorum :img-hyste iste donem garip bir donem Yasemin ailesi cokuste ve 6ay gecmesi ragmen ben bu samimi halerini garipsiyorum, sozde daha mantikli olmasi gerek kizimiz hesapsiz kitapsiz islerin altinda imzasini atiyor, ben bir de Yasemin Ahmet'e ilk ayrildiginda ki tavirlarini da begenmemis ondan sonra ipler tamamen ucunu kaybetmistim... off Yasemin'de problem sanirim,ona isinamadim ben aslinda opucklerde degil hatta...

bahar_can
18-01-07, 10:25
Anlıyorum seni Kale... sen yalnızca romantik sahneler istiyorsun... "sonuç" değil. Ama biliyorsun o tür romantizmlerin sonu daha kötü oluyor... Bkz "Nazlı-Cemal" :img-pilot :icon_whis Hatırlarsan dizi ilk başladığında bir yazımda "Hatırla Sevgili'nin senaristleri Cemal'in yarım kalan aşkından en az sevenleri kadar etkilenmiş olacaklarki, tam üç aşk hikayesi yazmışlar Ahmet'e..." diye yazmıştım. 1.'si yaşandı-yaşanmadı bitti. 2.'si biraz yaşandı bitiyor. 3.'sü yaşanacak ve en uzunu olacak... ondan sonra onlar sağ bir selamet yolumuza devam edeceğiz...Neyse sen gene tarzına göre bir aşk buldun işte daha ne istiyorsun:img-hyste ya biz ya biz? ya biz ya biz? (bu bir şarkıydı lütfen o şekilde söyle:img-hyste) Amma da duygu sömürüsü yaptım yahu! Ya kısaca diyorum ki; evet ben de pek memnun değilim ama onca emek var, onca kalite var... bu tür bir aşkı da görelim ne var? Tomris hanıma önerilerimizi sunacağız biliyorsun? İdare edin, ses çıkarmayın, Fundapehlivan gibi arkadaşların tadını kaçırıyor sunuz? bırakın bari onlar ağız tadıyla izlesin(di)... tüm demek istediğim bu...

mai_1
18-01-07, 10:40
kalecim , bütün söylediklerine katılıyorum yanlız şu fragmandaki sevimle mehmedin görüntüleri bana aynı duyguyu veremedi aksine sinir oldum bi kere birbirlerine hiç denk değiller arada çok yaş farkı var sen aylaya git mehmet kardeşim bizide şu ayla kabusundan kurtar sen asker adamsın mizacın sert aylada beton gibi bak ne güzel birbirinizi tamamlarsınız:img-hyste ahmedin başını yakmasına izin verme ......ahmetle aylayı değil evli yanyana gelmelerini bile istemiyorum ama katlanmak zorundayız , oğlan tarafı olduğumuzdan sırf oğlumuzun o güzel hatırı için...

banubanu
18-01-07, 10:47
Şu aşk konusu hakkında son zamanlarda sık yazdım. Ama ben iki aşık bir araya gelince en doğal davranışların bunlar olduğunu düşünüyorum. Ve yadırganacak hiçbir şey görmüyorum. Bu; insan insan olalı böyledir bence. Ve önce yazdığım gibi. Ağırlığı bir aşk hikayesi ve hüzünlü bir aşk hikayesi... bu hüznün çok iyi yansıtılabilmesi için... diğer bir deyişle biz seyirciler gerçekten o hüzünden (ki bu yapımcıların en iddialı oldukları yanı bu dizini) etkilenebilmemiz için yalnızca aşk sahnelerinin olması yeterli değil... çok iyi yapılmış olması da gerekir diye düşünüyorum. Dizinin ilk bölüm değerlendirmesinde de altını çizmiştim bunun... Bu dizi de toplam kaç tane gerçekten ileride baktığımızda bizi hüzünlendirecek aşk sahnesi var ki? bir-iki gece kaçamağı... bir-iki romantik an... bir tane de birlikte oldukları sahne hepsi bu... ve hepsinin çok iyi aşk sahneleri olduğunu da düşünmüyorum... karşı taraf biraz yetersiz kaldı o duyguları yansıtmada... biz oğlan tarafıyızya:img-hyste içimizde kız tarafı varsa yanlış anlamasınlar kesinlikle, çünkü ben beren'i seviyorum ama böyle düşünüyorum...

Ama canım aşkı anlatmak sadece böyle şeylerle de olmuyor ki.. Aşk ve Gurur filminde öpüşme sahnesi bile yok ama hayatımda gördüğüm en duygusal ve romantik filmdi... ne bilim ben alışamadım böyle şeylere...

banubanu
18-01-07, 10:55
kalecim , bütün söylediklerine katılıyorum yanlız şu fragmandaki sevimle mehmedin görüntüleri bana aynı duyguyu veremedi aksine sinir oldum bi kere birbirlerine hiç denk değiller arada çok yaş farkı var sen aylaya git mehmet kardeşim bizide şu ayla kabusundan kurtar sen asker adamsın mizacın sert aylada beton gibi bak ne güzel birbirinizi tamamlarsınız:img-hyste ahmedin başını yakmasına izin verme ......ahmetle aylayı değil evli yanyana gelmelerini bile istemiyorum ama katlanmak zorundayız , oğlan tarafı olduğumuzdan sırf oğlumuzun o güzel hatırı için...

Mai'ye de burda hak veriyorum aslında.. (kale seni iki dkda sattığım farkındayım ama ne yapayım düşünüce haklı yani)
Sevim biraz Mehmet'ten yaşlı duruyor. Az daha genç olsaymış iyimiş. Ayla tam Mehmete göre.. ya ben Mehmet'e meyil ediyorum yavaş yavaş... Ahmet kendini toparlasın azcık da şu hayranlarını kaybetmesin bak uyarıyorum..

mai_1
18-01-07, 10:58
Ama canım aşkı anlatmak sadece böyle şeylerle de olmuyor ki.. Aşk ve Gurur filminde öpüşme sahnesi bile yok ama hayatımda gördüğüm en duygusal ve romantik filmdi... ne bilim ben alışamadım böyle şeylere...

evet banucum bende aynen senin gibi alışamadım canım şimdi yinemi denebilir ama cemal ve nazlı yı yanyana bile zor görmemize rağmen onların aşkına hem inandık hem o duyguyu bize çok iyi yansıttılar bizim için unutulmaz oldular aslıyla kerem , leylayla mecnun gibi...

esma_ela
18-01-07, 11:07
dizi iyi bir konu isliyor ama arkadaslar bir cok tarihi eksiklik de var.mesela yargilananlarda celal bayar, adnan menderes var ama donemin maliye bakani hasan polatkan yok dis isleri bakani fatin rustu zorlu yok. daha sonra bu 3 devlet adami asilmistir. eger tarihi bir dizi yapilacaksa tum ayrintilar incelenmeli. ben kendimi tarih konusunda otorite gormem ama tarihimizi de iyi bilirim bu yuzden eksikleri ve hatalari yakalarim.

mai_1
18-01-07, 11:10
Mai'ye de burda hak veriyorum aslında.. (kale seni iki dkda sattığım farkındayım ama ne yapayım düşünüce haklı yani)
Sevim biraz Mehmet'ten yaşlı duruyor. Az daha genç olsaymış iyimiş. Ayla tam Mehmete göre.. ya ben Mehmet'e meyil ediyorum yavaş yavaş... Ahmet kendini toparlasın azcık da şu hayranlarını kaybetmesin bak uyarıyorum..

evet banucum ahmedin en kısa zamanda kendisini toparlaması lazım yeter acıların cocuğu olduğu ,onun boynu bükük yan yan yaseminin peşinde koşması beni sinir ediyo ne zaman savcı olacak bir baltaya sap olsun artık :img-hyste pastacı necdetin bile itip kaktığı karekterden bir an evvel çıkmasını istiyorum , ahmet uyan artık kendine gel ....olmuyo böyle karizmayı kaybedeceksin sonra üzülen bizler oluyoruz .....

fundapehlivan
18-01-07, 11:15
evet banucum ahmedin en kısa zamanda kendisini toparlaması lazım yeter acıların cocuğu olduğu ,onun boynu bükük yan yan yaseminin peşinde koşması beni sinir ediyo ne zaman savcı olacak bir baltaya sap olsun artık :img-hyste pastacı necdetin bile itip kaktığı karekterden bir an evvel çıkmasını istiyorum , ahmet uyan artık kendine gel ....olmuyo böyle karizmayı kaybedeceksin sonra üzülen bizler oluyoruz .....

Dur daha Ahmet boynunu bükmedi... Yaseminden bir ayrılsın, o zaman acıların çocuğu olacak:img-hyste
Ya zaten daha önceden de dediğim gibi dizinin en büyük eksiği baş rolde ki karakteri boşlamak... Herkes çalışıyor, daha doğrusu çalışırken gösteriyor ama Ahmeti göstermiyor. Yani çalışıyor biliyoruz ama görüntü sıfır...
Bakalım ilerisi için umutluyum, onu da cüppeyle göreceğiz...

bahar_can
18-01-07, 11:16
dizi iyi bir konu isliyor ama arkadaslar bir cok tarihi eksiklik de var.mesela yargilananlarda celal bayar, adnan menderes var ama donemin maliye bakani hasan polatkan yok dis isleri bakani fatin rustu zorlu yok. daha sonra bu 3 devlet adami asilmistir. eger tarihi bir dizi yapilacaksa tum ayrintilar incelenmeli. ben kendimi tarih konusunda otorite gormem ama tarihimizi de iyi bilirim bu yuzden eksikleri ve hatalari yakalarim.

Merhaba esma, bu dizi tarz olarak siyasi olayları biraz farklı ele alıyor. Mesela bahsettiğin A. Menderes dizinin başından beri vardı. Çünkü uçak düşme sahnesiyle başladığı için... C. Bayar ise mahkemeler başlayınca girdi. Sanırım tutuklu bulundukları sürede onlara ilişkin olayların sırası gelince onlarda gösterilecek. Yani Polatkan'a ve Zorlu'ya ilişkin bir olay varsa o zaman kesin göstereceklerdir. Ama önemli bir olay yok ise gösterezler sanırım. Tabi savunmaları ve idam kararları verilince kesin göstereceklerdir. Onda öncesi için böyle bir tarzda işlediler konuyu.

angels18
18-01-07, 11:17
özeti okudum şoktayım desem yeridir şevketin bulduğu delil rızanın lehinemi yoksa aleyhinemi anlamadım rızanın idam edilmesine karar verildiği yazıyor demekki aleyhine bir delil off kafam karıstı yaa

fundapehlivan
18-01-07, 11:20
özeti okudum şoktayım desem yeridir şevketin bulduğu delil rızanın lehinemi yoksa aleyhinemi anlamadım rızanın idam edilmesine karar verildiği yazıyor demekki aleyhine bir delil off kafam karıstı yaa

Mutlaka aleyhine... Neler olacak merak ediyorum.

Evet Sevim Mehmete göre yaşlı duruyor ama nedendir bilinmez ben yakıştırıyorum onları birbirine... Hani huyu huyuna, karakteri karakterine... Güzel, anlaşan her konuda konuşan bir çift olurlar...

mai_1
18-01-07, 11:26
Dur daha Ahmet boynunu bükmedi... Yaseminden bir ayrılsın, o zaman acıların çocuğu olacak:img-hyste
Ya zaten daha önceden de dediğim gibi dizinin en büyük eksiği baş rolde ki karakteri boşlamak... Herkes çalışıyor, daha doğrusu çalışırken gösteriyor ama Ahmeti göstermiyor. Yani çalışıyor biliyoruz ama görüntü sıfır...
Bakalım ilerisi için umutluyum, onu da cüppeyle göreceğiz...

valla şimdiden böyleyse yaseminden ayrıldığında nasıl olur düşünmek bile istemiyorum yazık ahmet karekterinin daha baskın etkili olmasını bekliyordum resmen hayalkırıklığı yaşıyorum her oyuncu birsonraki bölümde bir adım öne çıkarken başroldeki karekterin bu kadar geri planda kalması insanı üzüyor ...umalım ve bekliyelim bundan sonra atağa geçsin dizi uzun , bakalım zaman bize neler gösterecek...

banubanu
18-01-07, 11:39
valla şimdiden böyleyse yaseminden ayrıldığında nasıl olur düşünmek bile istemiyorum yazık ahmet karekterinin daha baskın etkili olmasını bekliyordum resmen hayalkırıklığı yaşıyorum her oyuncu birsonraki bölümde bir adım öne çıkarken başroldeki karekterin bu kadar geri planda kalması insanı üzüyor ...umalım ve bekliyelim bundan sonra atağa geçsin dizi uzun , bakalım zaman bize neler gösterecek...

Aman mai-1 cim böyle şeyler konuşmak cısss... Ne diyorsun böyle! Süper, harika falan diyceksin.. Cansel Elçin neden böyle oynuyor neden kimse ona bir uyarı yapmıyor diyeceksen sakın deme... Çünkü birinin iyiliğini düşünmek, dostu olmak demek yağcı olmak demektir. Ben bunu bilir bunu söylerim...
Ahmet karakteri iyice sinsin, sadece öpüp koklamaktan başka bir şey yapmayan aptal aşıklara dönsün... sen de çok acele ediyon be bacım.. dur az bekle... bir sezon bitsin... ikinci sezona allah kerim..
Cemal rolünde geri plana çekilip etksiz eleman olduğu günlerde ayaklanmıştık ama demek ki boşunaymış... Onu sevenler!!! bir etkisiz elemandan diğer etkisiz eleman Ahmet'i layık gördüler..
Nejdet bile eli ekmek tutan, aşkını içinde yaşayan gururlu ve yardımsever bir karakter çiziyor ve benim gözümde yükseliyor valla..

bahar_can
18-01-07, 11:39

Mukaddes, "Onun boynu bükük, yan yan... Necdet'i bile itip kaktığı bir karakter..." diyorsunya hani... burada Cansel Elçin'in bir röportajı aklıma geldi. Çok da hoşuma gitmişti... Diyor ki: "Ben iyiyi ya da kötüyü oynamak istemiyorum. Ben İNSAN'ı oynamak istiyorum." O'nun bahsettiği İNSAN sizlerin (kale, sen, banu, aslı, black-mamba, emel eeee unuttuğum olabilir) asla istemediği bir karakteri içeriyor. Yani Cansel Elçin hiçbir zaman kolaycı bir kahraman tipi olmak istemiyor. Yani hani siyahları giyip, şahin bakışlarıyla, hep aynı tarz özellikler gösterenlere... Onların mimikleri bir-kaç tanede öteye gitmez. Sabit ve sert bakışlıdırlar. Karizmalarını başta giydikleri siyaha, sonra da az konuşup; sert tavırlar göstermelerine borçludurlar ki bu tavırları küçük bir çocuk bile çook rahat yapar. Zaten hangi kanala baksak bu tür kahramanlar var. Oyuncuları dizilerde yer değiştirsen inan bana çok fazla fark olmaz. İşte ben bunlara kolayca yaratılan kahramanlar diyorum. Ama Cansel Elçin'in böyle kolayla işi yok. Bu diziye ilişkin olarak söylemiyorum. Benim anladığım O'nun oyunculuk felsefesi bu. Ve buna, kelimenin tam anlamıyla "takmış" durumda. O yaratacağı kahramanlarını; aslında bir insanda var olan tüm yönleriyle yaratmak istiyor. Beceriksiz, komik, pasif, korkak, zavallı + dürüst, mert, duygusal, cesur... ama illaki artının solundakilerinin birkaçını karakterlerine muhakkak sokmak istiyor. O yüzden bence bizler kafamızdaki kahramana Cansel'in yaratacağı kahramanları uydurmaya çalışmayalım. Herhangi bir oyuncu (diziler için diyorum) her yönüyle KAHRAMAN'ı canlandırmaya can atabilir. Çünkü seyircinin istediği de bu... kendini çok kolay kabul ettirir böylece... ama Cansel Elçin'in hiiiç böyle bir niyeti yok. O yumruk yemekten de, ezik davranmaktan da, pasif olmaktan da, beceriksiz görünmekten de büyük bir zevk alıyor. Şener Şen'i bu kadar sevmesinin tek nedeni de bence bu. Böyle tipler özellikle komediler de hem ağlatır hem de güldürür. Eee ne demişti başka bir röportajında "Şener Şen beni hem ağlatıp hem de güldürmüştür." İşte O'nun İNSAN dediği şeyin özeti bu: Ağlatan ve Güldüren kahraman... Yani diyorum ki böyle hallerine alışalım...

fundapehlivan
18-01-07, 12:12
Burada Cansel kesinlikle eleştirilebilir, her oyuncu eleştirilebilir... Ayrıca biz yani cansel sevenlerinde hiiç ona yağcılık yaptığını görmedim. Çok komik!! Çünkü yağcılık yapmamızın hiç bir sonucu olamaz... Elbette ki sadece olumlu yönde konuşmamak gerek, bir hatası olduğunda söylenmeli...
Fakat burada şöyle bir gerçek var. Ahmet karakteri pasif değil! Pasif gibi görünüyor, çünkü onu Yasemin dışında hiç göstermiyorlar! Karakterini bile adam gibi tanıtmadılar, işinde neler yaptığını göstermiyorlar! Bunun için pasif!
Şimdi bunun Canselin oyunculuğuyla bir ilgisi var mı? Bence yok... O önüne gelen sahneyi en güzel şekilde oynuyor ve bence de çok iyi... Ama size kötü gelebilir de bir şey demiyorum...

Yalnız buradan şunu eklemek istiyorum. Bunu Cansel hayranı olaral yazmadım. Ahmetin bana göre pasif olma sebebini anlattım. Fakat burada önce çıkan Cansel hayranları olduğundan nedense her eleştiri taraflı gibi görülüyor! Yahu yok öyle bir şey! Ben buraya ne yazdıysam hep cevap buydu. cansel hayranısın... Olabilir ama bu objektif bakmayacağız anlamına gelmiyor.
Ben nasıl bazen bereni eleştirebiliyorsam, Cansel de eleştirilebilir, bu çok doğaldır!

mai_1
18-01-07, 12:13
Mukaddes, "Onun boynu bükük, yan yan... Necdet'i bile itip kaktığı bir karakter..." diyorsunya hani... burada Cansel Elçin'in bir röportajı aklıma geldi. Çok da hoşuma gitmişti... Diyor ki: "Ben iyiyi ya da kötüyü oynamak istemiyorum. Ben İNSAN'ı oynamak istiyorum." O'nun bahsettiği İNSAN sizlerin (kale, sen, banu, aslı, black-mamba, emel eeee unuttuğum olabilir) asla istemediği bir karakteri içeriyor. Yani Cansel Elçin hiçbir zaman kolaycı bir kahraman tipi olmak istemiyor. Yani hani siyahları giyip, şahin bakışlarıyla, hep aynı tarz özellikler gösterenlere... Onların mimikleri bir-kaç tanede öteye gitmez. Sabit ve sert bakışlıdırlar. Karizmalarını başta giydikleri siyaha, sonra da az konuşup; sert tavırlar göstermelerine borçludurlar ki bu tavırları küçük bir çocuk bile çook rahat yapar. Zaten hangi kanala baksak bu tür kahramanlar var. Oyuncuları dizilerde yer değiştirsen inan bana çok fazla fark olmaz. İşte ben bunlara kolayca yaratılan kahramanlar diyorum. Ama Cansel Elçin'in böyle kolayla işi yok. Bu diziye ilişkin olarak söylemiyorum. Benim anladığım O'nun oyunculuk felsefesi bu. Ve buna, kelimenin tam anlamıyla "takmış" durumda. O yaratacağı kahramanlarını; aslında bir insanda var olan tüm yönleriyle yaratmak istiyor. Beceriksiz, komik, pasif, korkak, zavallı + dürüst, mert, duygusal, cesur... ama illaki artının solundakilerinin birkaçını karakterlerine muhakkak sokmak istiyor. O yüzden bence bizler kafamızdaki kahramana Cansel'in yaratacağı kahramanları uydurmaya çalışmayalım. Herhangi bir oyuncu (diziler için diyorum) her yönüyle KAHRAMAN'ı canlandırmaya can atabilir. Çünkü seyircinin istediği de bu... kendini çok kolay kabul ettirir böylece... ama Cansel Elçin'in hiiiç böyle bir niyeti yok. O yumruk yemekten de, ezik davranmaktan da, pasif olmaktan da, beceriksiz görünmekten de büyük bir zevk alıyor. Şener Şen'i bu kadar sevmesinin tek nedeni de bence bu. Böyle tipler özellikle komediler de hem ağlatır hem de güldürür. Eee ne demişti başka bir röportajında "Şener Şen beni hem ağlatıp hem de güldürmüştür." İşte O'nun İNSAN dediği şeyin özeti bu: Ağlatan ve Güldüren kahraman... Yani diyorum ki böyle hallerine alışalım...

baharcım ,iyi güzel söylüyorsunda ...bende canselin bir röportajından hatırlıyorum , herkes oyuncu olabilir ama önemli olan İZ BIRAKABİLMEKTİR demişti peki sen şu ana kadar ahmet karekterinin iz bırakabildiğini düşünüyormusun ben düşünmüyorum , ben canselin oyunculuğuna asla birşey demiyorum benim kızdığım dizideki karekterin etkisiz oluşu ...yine cemal ...ne siyah giydi nede fazla konuştu nede aşkının peşinde deli divene koştu ama yüreğimize kazındı ...

fundapehlivan
18-01-07, 12:17
Bahar-can ne kadar harika yazmışsın...
Oyuncu demek, sadece mükemmeli oynamak değildir. Zaten her türlü karakteri canlandırabilen oyuncudur. Neden illa ki mükemmel bekleniyor ki...
Bakın Okana, son yaptıkları yani Necdet karakteri baya yanlıştı ama ne kadar güzel oynamış ve bence oyunculuğunu sergilemiş.
Emrah Altuğ bile her oyuncu kötüyü de oynamak ister, bu oyunculuk psikolojisi... Üzerine bir kalıp yapışmasını istemez, kendini kanıtlamak böyle olur demişti. Çok beğenmiştim o konuşmasını...
Cansel Elçin de sanırım Fransa da her türlü role girmiş... Umarım burada da daha değişik karakterlerle görebiliriz...
Ama karşımızda hep Cemali beklemek ve onunla karşılaştırmak bence yanlış...

fundapehlivan
18-01-07, 12:19
baharcım ,iyi güzel söylüyorsunda ...bende canselin bir röportajından hatırlıyorum , herkes oyuncu olabilir ama önemli olan İZ BIRAKABİLMEKTİR demişti peki sen şu ana kadar ahmet karekterinin iz bırakabildiğini düşünüyormusun ben düşünmüyorum , ben canselin oyunculuğuna asla birşey demiyorum benim kızdığım dizideki karekterin etkisiz oluşu ...yine cemal ...ne siyah giydi nede fazla konuştu nede aşkının peşinde deli divene koştu ama yüreğimize kazındı ...

Ahmet karakteri haklsıın, şimdilik iz bırakmadı ama daha 10 bölüm oldu. Bu dizi tutar ve 3 dönem sürerse belki onların aşkı da kazınır. Ahmette, Yasemin de, konusu da yani dizi de kazınır. Kim bilir...
Ama bunun için karakterleri daha çok yerine oturtup, baş roldekilerin altını çizmeleri lazım. Kim baş rolde kim değil belli değil..

bahar_can
18-01-07, 12:29

Biraz geç oldu banucuğum ama, siyasi mesele konuşmaya çalıştıklarında neler olduğunu gördük... kızımız babacı... söz söyletmiyor... oğlumuz da aşktan başı dönmüş artık kırmak istemiyor... siyaset konuşamazlar çünkü fazla birşey çıkmaz... önlerindeki sorunları konuşmak en normali onu da az-çok yaptılar çünkü temel sorun onlar için görüşememekti... kesin çözümü yapacakken de darbe oldu ve onun derdine düştüler... sonra o kadın meselesi... sonra araları düzeldi... bundan sonra böyle bir beklentiye ben de girerdim ama maalesef ayrılık çanları çalıyor:img-help:

fundapehlivan
18-01-07, 12:41
Aslında ben Ahmetin ailesine Yaseminle olduğunu yani barıştıklarını söylemesini bekledim ama yapmadı. Bu bölümde evlenme teklif edeceğine göre ve Yasemin kabul edeceğine göre artık kaçarı yok söylemek zorunda ailesine...
Gerçi niye evlenme teklif ediyor ki zaten geçen bölüm Yaseminin parmağına yüzüğünü takmamış mıydı? Neyse bu teklif mahkemeden önce olacak anlaşılan...

Melal
18-01-07, 12:50
Cansel Elçin ilk bölümlerde gerçekten iyi bir oyunculuk sergilemedi.
Sanırım bunda hepimiz hem fikiriz ama son 2-3 bölümdür performansında ciddi bir yükselme var.
Beren ile yakın olduğu sahnelerde işi Cansel kotarıyor.
Nazlı ve Cemal'de hissettiğimiz aşkı,sıcaklığı Ahmet ve Yasemin'de çok ta hissettiğim söylenemez.
Sanırım bu oyuncuların birbirleriyle olan elektriğinden kaynaklanıyor.
Ahmet karakterini neden sevmediniz anlamadım.
Sanırım Cansel'i hep baskın,kahraman,tuttuğunu koparan rollerde görmek istiyorsunuz.
Başka bir dizide belki bu istediğiniz karakterde görebilirsiniz.
Ama bir oyuncu her rolü,her karakteri oynamalı.
Ahmet karakteri iz bırakır mı hafızalarda bilemem ama HS bir iz bırakacak.

bahar_can
18-01-07, 12:53

Yaa burası biraz gerilmiş mi bana mı öyle geldi? Bir de burası HS formu biz sürekli Cansel'de bahsediyoruz modlar uyarabilir mi bilmiyorum. Ama bundan sonra ben bu konu hakkında Cansel sayfasında yazalım derim. Modlar kusura bakmayın bu son...

Mukaddesciğim Cemal karakteri o dizinin kilit adamıydı. Hem kilidi, hem başrolü, hem de karakterin asker olmasından dolayı zaten kendiliğinden oluşan bir karizma (Cansel'in kendi karizmasını bir tarafa koyuyorum); savaş ortamı olmasından ve bir sürü sorunla bizzat kendisinin boğuşmasından dolayı ciddi kişiik; ve yine asker olması ve emrindeki subayın nişanlısı olmasından dolayı kendiliğinden oluşan romantizm (bunların hepsi kolay açılamamayı gerektiriyor o da ancak bakışma ağırlıklı bir durum doğuruyor bu da zaten sizlerin arayıpta bulamadığı bir turum)... bunların hepsi o senaryo da hazırdı. Cansel'in oradaki karakteriyle buradaki karakteri arasında kıyaslama yaparsak benim mantığımla (kolaycı kahraman) Cemal belirttiğim doğal nedenlerden dolayı kolay bir kahraman... ama o kolay kahramana herkes kesinlikle Cansel gibi ruh veremezdi bu ayrı bir konu. Ayrıntıya girmeme gerek yok hepimiz biliyoruz bunun nedenini. Bu dizideki senaryo bir kere Ahmet için (-)'yle başlıyor. Yani Cemal at üstünde çiftliğe girdiğinde seyirciden 10 puan alırken, Ahmet -10'la işe başladı... işte asıl zor olan bu! bundan sonra üstüne üstlük seni Cemal'le kabul etmiş potansiyel seyircisine Ahmet'le kendini kabul ettirmek çok zor iş... Ahmet'in işi sonuna kadar da zor olacak zaten. Evlenmek üzereyken gerçek aşkı bul, üstüne üstlük çocuk... ettimi -20 çocukla yaşanan bir aşk elbette çocukça tavırlar gerektirecektir ki Cansel Elçin çok başarılıydı bu tavırlarda... etti mi -30 eee bu aşk için ailei karşına al... kızın ailesi seni istemez... işi çözmek için koca adam koştur dur bir çocuğun peşinden etti mi -40... Cemal'in işi kolaydı diğer bir deyişle oyunculuk açısından da öyle... Ama Ahmet tüm bunların üstesinden gelecek ve bir de seyircisine kendini kabul ettirecek göreceksiniz... YAŞASIN AHMET:happy0064 ay! gaza geldim...:img-hyste
eğer cevap yazmak isteyen arkadaşlar olursa sanırım Cansel'in formu daha uygun... görüşmek üzere...

kale
18-01-07, 12:55
Ahmet karakterini neden sevmediniz anlamadım.
Ben geldim :)
Melalcigim bir konuda anlasalim canim, sevmiyoruz demedik hic birimiz, sadece karekter iyi tanitilmadigi konusunda birlesiyoruz canim... Ayrica isterse piskopat gibi baksin benim icin onemli degil, onemli olan bunu destekleyen hareketler,davranisla ile bunu renklendirilmesi... Ahmet butun sevaplari ve hatalari ile seviyorum, ozu Cansel cunku :img-hyste ama fakat bu demek degil ki al cicim ver cicim, iyi oynuyor tamam ama goze giremiyor simdi bunu nasil ort pas edeyim yani, bir var bir yok silik gibi... Canim sikilmasi bu yonden, sen kalkipta butun dizi boyunca vasifsiz dolasirsan bende de bir dur ihtari gelir elbet :img-hyste

mai_1
18-01-07, 12:57
Aman mai-1 cim böyle şeyler konuşmak cısss... Ne diyorsun böyle! Süper, harika falan diyceksin.. Cansel Elçin neden böyle oynuyor neden kimse ona bir uyarı yapmıyor diyeceksen sakın deme... Çünkü birinin iyiliğini düşünmek, dostu olmak demek yağcı olmak demektir. Ben bunu bilir bunu söylerim...
Ahmet karakteri iyice sinsin, sadece öpüp koklamaktan başka bir şey yapmayan aptal aşıklara dönsün... sen de çok acele ediyon be bacım.. dur az bekle... bir sezon bitsin... ikinci sezona allah kerim..
Cemal rolünde geri plana çekilip etksiz eleman olduğu günlerde ayaklanmıştık ama demek ki boşunaymış... Onu sevenler!!! bir etkisiz elemandan diğer etkisiz eleman Ahmet'i layık gördüler..
Nejdet bile eli ekmek tutan, aşkını içinde yaşayan gururlu ve yardımsever bir karakter çiziyor ve benim gözümde yükseliyor valla..

banucum , ben canselin kötü oynadığını söylemiyorum eleştirim bu yönde değil onun ne kdar iyi olduğunu her rolün oyuncusu olduğunu biliyorum hatta bu sözü slogan haline bile getirildi onu sevenler tarafından işte seninde dediğin gibi necdet karekteri ne kadar yükselişe geçti ahmet de nerdeyse silindi silinecek onu hep aşk peşinde koşan bunun dışında hiç işi gücü olmıyan biri olarak gösterdiler ama bu böyle gitmez diye düşünüyorum hayır acelede etmiyorum sabır güzel şey bekliyorum ahmedin savcı ahmet oluşunu....

aslı30
18-01-07, 12:58
Belki bu hafta bile ahmete iş bulabiliriz. Bırakmadınız ki çocuk biraz averelik yapıp da aşkını yaşasın. :))
Herkese iyi geceler...
hııı öyle diyorsun yani.:img-blush şimdi sen yarın ne olacağını biliyorsun.:img-blush bu cümlenden ahmet'e artık iş bulundu manasını çıkarabiliriz belki.:img-blush bırakmadınız diyorsun ama bak onu iş sahibi yaptık bu vesileyle.:img-hyste avarelik yeter artık, okumuş çocuk, eğitimine yazık.:kahve bu arada tüyo var mı bugün?:img-grin2

Melal
18-01-07, 13:00
Ben geldim :)
Melalcigim bir konuda anlasalim canim, sevmiyoruz demedik hic birimiz, sadece karekter iyi tanitilmadigi konusunda birlesiyoruz canim... Ayrica isterse piskopat gibi baksin benim icin onemli degil, onemli olan bunu destekleyen hareketler,davranisla ile bunu renklendirilmesi... Ahmet butun sevaplari ve hatalari ile seviyorum, ozu Cansel cunku :img-hyste ama fakat bu demek degil ki al cicim ver cicim, iyi oynuyor tamam ama goze giremiyor simdi bunu nasil ort pas edeyim yani, bir var bir yok silik gibi... Canim sikilmasi bu yonden, sen kalkipta butun dizi boyunca vasifsiz dolasirsan bende de bir dur ihtari gelir elbet :img-hyste

Anlıyorum seni ama senaryo böyle ise o ne yapsın.
Belki Yasemin'den ayrıldıktan sonra işine dört elle sarılacak.
Karşımıza afilli bir savcı çıkacak.
Şimdi adam aşık bulutların üzerinde Yasemin Necdet ile evlenerek onu hızlı bir şekilde yere düşürecek.:)
Bence Ahmet bu darbeden sonra daha olgun,işine bakan birisi olacak.
Dediğim gibi belki senaryo böyle yazılmıştır.

Melal
18-01-07, 13:04
Sevgili Banu
Cansel'i eleştirmek cıss değil.Yeter ki dozunda kimseye sataşmadan eleştirilirse kimse cıss demez.
Bende Cansel'i hem burada hem başka forumlarda çok eleştirdim.
Kimse bana cıss demedi.Merak etme Ahmet en fazla 1-2 bölüm sonra değişecektir.
Çünkü Yasemin'le ayrılacağına göre öpüp,koklaşacağı kimse kalmayacak.
Ayla ile de onu öyle görmeyeceğimize göre Ahmet eminim değişecek.

averaj
18-01-07, 13:12
hatırla sevgili iyi bir dönem dizisi olma yolnda ilerlemeye başlamışken senaryo desteğini de görmek istiyorum bir seyirci olarak..evet ne yalan söyleyim yasemin-ahmet ikilisi bana o dönem için şu hal-hareketlerle fazla gereksiz iki insan izlenimi veriyor...dönemin etkisini hiç hissedemiyorum onları izleyerek...yahu ne bileyim işte hep başka birşeyler umduğumdan ötürü belki de...

hatırla sevgili bu yönden şimdilik benim için tam oturmadı...ya tabi söylemeye gerek yok ama sevmediğim oyuncuları izlerken ister istemez noksanlarını görmek de etkili olabiliyor...ama tabi ki bu hafta en iyi bölümdü...bu da bir gerçek...

dönem işlerini izlerken olaylardan etkilenen insanları izlemek daha gerçekçi geliyor bana...onların üzüntü-sevinçleri, olaylar karşısındaki tavırları, vs....bunu hala ünlü ikilide göremedim, ya da benim gözlerde bir problem var:img-hyste :img-hyste

börtüböcek
bahar_can
süpersin ya ne güzel şeyler yazmışsın sadece içerik değil üslubun da çok güzel arkadaşım.Çok zevk alıyorum yazdıklarını okumaktan :img-yes:

bahar_can
Mukaddesciğim soruna tam cevap vermediğimi fark ettim:blush: İz bırakmak... yalnızca aşk kahramanı olduğu için ve her olay onun etrafında dönmediği için... algıladığımız anlamda hayır bırakmaz... çünkü burada dengede çok kahrama var... KK'da ise dengede Nevzat-Ayşe hariç yoktu... herşeyden önce Cemal çok tek başınaydı yani baktığımızda direk onu görüyorduk. Ahmet'e baktığımızda babasını, anasını, halasını az da olsa kardeşini görüyoruz yani direkt bir karakter değil zaten olamaz da çünkü senaryo da böyle değil. Resmen aile ağırlıklı iki gencin aşkı var burda. Ordayda hiç kimsenin ailesi yok etrafta olumlu tip de az... Cemal'in ve Nazlı'nın yanında değiller en azından her an... baktığımızda hemen onları ağırlığını görüyorduk. ama bu dizi de böyle değil zaten kahramanların "ağırlığı" dağılıyor. Bir kere onların dışında çok önemli gelişmeler var direk bu gelişmelerin içinde değiller yani etkili olmak anlamında... Ama orada öylemiydi herşey Cemal'den sorulurdu... O'nun için Cemal'le Ahmet'i asla kıyaslamamak gerekiyor bence çok yanılgıya götürür bu ki netekim öyle oluyor :) Ama bana sorarsan Ahmet'i oynamak daha iyi bence herşeyden önce daha sosyal bir tip... bunun için karakterinde insani iniş-çıkışları olacaktır bu da çok iyi bir oyunculuk gerektirir...

kale
18-01-07, 13:14
Anlıyorum seni ama senaryo böyle ise o ne yapsın.
Yahu senaryonun ortasi yok mu ki, Ahmet ne yapsin olur mu, vursun masaya Necdet gibi :img-hyste bak citi cikiyormu Necdet'in... Senaryoda degil sadece eksiklik bana gore Cansel iyi fakat karsi oyuncunun da performansi bir o kadar onemli kanimca...
Kanimca karirimca gel sen Yasemin'den sonra da hersey kontollu olsun, ne bir is kolik ne de dunyayi da ki guzellikleri goremeyen bir adam olmasin, hersey olcusunde her sey dozunda, gerektiginde sesini yukselten, gerektiginde aglayan biri olsun :img-in_lo
Melal ya Banucuk bir sey demiyor ki, kiziyor iste ne yapsin yani yazmasin mi,konusmasin mi ama ama ama...

Melal
18-01-07, 13:17
Sevgili Bahar_Can sana katılıyorum.
Cemal ve Ahmet çok farklı karakterler ve asla kıyaslanmamalı.
Ama bunun en büyük sebebi Cansel Elçin'in KK'dan ayrıldıktan birkaç ay sonra HS ile karşımıza çıkmasıdır.
Cemal öldü.Ve hatıralarımızda Cansel Elçin'i bize ilk tanıtan,sevdiren karakter olarak kalacaktır.
Yeri her zaman ayrı olacak.Cansel hangi karakteri oynarsa oynasın Cemal hep farklı kalacak.
Mesela Küçük Kıyamet'te Cansel için kötü oynadı eleştirileri var.
Bence bunun sebebi de 1 yıl içerisinde 3 farklı karakterde görmemizdir.
Ve bence bu 3 karakteri de birbirine karıştırmadan bize izlettirdi ve izlettirmeye devam ediyor.
Bence bu yüzden Cansel Ahmet'e şimdi adapte olmaya başladı.

tugchemre
18-01-07, 13:18
galiba iki tane fragman var ben bitane seyrettim özette çok kötü yaseminin hamile olduğu ortaya çıkacak ama bu mahkeme kararı yüzünden hamilelik ortaya çıkmadan ayrılırlar herhalde off işte o kötü günlerin başlangıcı geldi ne acı!!!

Melal
18-01-07, 13:21
Kale'cim bence Ahmet'i biz Ayla ile evlendikten sonra daha farklı göreceğiz.
İyi bir savcı,iyi bir eş olmaya çalışan bir Ahmet belki Ayla'da daha farklı olacak.
Bugün pek bir iyimserim sanırım.:)
Banu'ya kızmıyorum.Tabii ki Cansel'i eleştireceğiz.Seviyeli bir şekilde eleştirilince kimse kimseye karışmaz.
Elbette kızdığı noktalar vardır.
Olması da doğaldır ama eleştirirken sarf edilen kelimer önemli ben bunu demek istiyorum.
Anladın sen onu:)

sevda_cicegimm
18-01-07, 13:21
mrblar herkese,

dun aksam fragmani izledim ve hicbirsey anlamadim yani.neyseki ozet var.yarin dizimiz var yasasin.cok mutluyumm.heyecanla bekliyorum bu bolumu.ins. reytinglerde ii olur.

bahar_can
18-01-07, 13:25
bahar_can
süpersin ya ne güzel şeyler yazmışsın sadece içerik değil üslubun da çok güzel arkadaşım.Çok zevk alıyorum yazdıklarını okumaktan :img-yes:

Canım teşekkür ederim, Yasemin'in deyimiyle "bunları duymaya ihtiyacım vardı" he he he! uzun zamandır yazmıyordum. işten ayrıldım Ahmet gibi avare avare dolaşacağım bir aşk da yok... bundan tam 21 yıl evvel o sorunlarımızı çözdük... bari dedim girip yazayım... beğendiğine sevindim...

Melal
18-01-07, 13:27
bende fragmandan birsey
anlamadim bu hafta yabanci damat
varmi varsa reytingleri etkiler

Ne yazık ki var.
Çok etkilemez bence artık HS'nin de belli bir kitlesi oluşmaya başladı.
A/B'de yine ilk 5in içinde yer alırsak.Total'de de ilk 10'da ki yerimizi alırsak iyidir.

kale
18-01-07, 13:30
Canım teşekkür ederim, Yasemin'in deyimiyle "bunları duymaya ihtiyacım vardı" he he he! uzun zamandır yazmıyordum. işten ayrıldım Ahmet gibi avare avare dolaşacağım bir aşk da yok... bundan tam 21 yıl evvel o sorunlarımızı çözdük... bari dedim girip yazayım belki iz bırakırım:img-hyste (mukaddes sakın alınma bugün şaka yapma günüm...) bıraka bildiysem ne mutlu...
Yaa ama olmaz Yasemin'den alinti yapmak sana yakismiyor, sen oglan tarafisin katiyen kabul etmiyorum...
Kesinlikle iz birakiyorsun ben seni destekliyorum az bir konu da olsa :img-hyste

kale
18-01-07, 13:41
bahar_can abla sana kolay gelsin ama fakat lakin bana cevap vermeden kacman, gozumden kacmadi bilesin :img-hyste burdayim cevabini cani gonulden ve meraklar icersinde bekliyorum haberin olsun, telegrafta kabulum... :img-hyste

Ayreten soylemeden gecemeyecem, Sevim ve Mehmet cok tatli, pembecik seker gibi onlari takip edip, tadini damagimda hissedecem, Mukkades ablacigim ama ne yapayim sevdim ben onlara yasa takilma sen Sevim asik olduktan sonra guzellesir merak etme sen :img-in_lo

aslı30
18-01-07, 13:43
baharcan abla herkes sana katılıyor bari ben katılmayayım da izim kalsın.:img-hyste sen ahmet ve yasemin aşkını seviyorsun ben sevmiyorum.sen aşk sahnelerini seviyorsun ben sevmiyorum.sen ahmet'in davranışlarını doğal buluyorsun ben bulmuyorum.abla ayrı dünyaların insanlarıyız.:img-hyste

kale
18-01-07, 13:47
aslı30 bir de neler var ortak onlara deginelim istersen :img-hyste ask sahnelerinde Ahmet'in isi goturdugunu dusunuyor, bir de issiz oldugu icin uzuldugunu dusunuyorum, ayreten bir de Ahmet ve Yasemin'e bazi konularda ayri dustugunu fakat bizim yuzumuzden, cunku biz devamli vidi vidi ediyoruz, onlari sevenlerin beyinlerini yedigimizi dusunuyor bahar_can abla :img-in_lo

Yalniz degilsin, arkandayim Asli :happy0064

alisercan
18-01-07, 13:49
Evet sevgili arkadaşlar yorumlarınızı ve müzik hakkındaki düşüncelerinizi okudum. Sizlere açıklama yapmak zorundayım biliyorum. Fakat bu açıklamalardaki cümle düşüklükleri, ya da birbirini açıklayamayan cümleler gördüğünüzde bunu bir yorgun ihtiyarın 24 saatlik çalışmasına verin ve bu çalışma devam ediyor, filmin 58. dakikasına çok şükür gelebildik.

Şimdi müziklere bakalım. Dizi önerisi geldiğinde elbetteki ilk işimiz müzikleri incelemek oldu. Dönem piyano keman akardiyon, mandolin mızıka yan flüt gibi aletleri kullandık. Alaturkada özellikle tambur, yaylı tambur ut yine kanun gibi alaturka aletleri kullandık. Ayrıca doğum günü partilerinin müziklerini ben ve ahmet adlı arkadaşım interneti tarıyarak dönem müziklerini kontrol ederek bulduk.
Tangoyu gerektiğinde kullandık ama sürekli kullanmak o tadı verir diye düşünmedik. Düşünmüyoruz da. Bu bir bakış tabii ki. Öyküyü inceleyince müziklerde şekillendi. Önce hatırla sevgiliyi kemal mandolinli ve akerdiyonlu yeniden yorumladı ve bu müziğe yeni bir hayat sundu. Konservatuar öğencisi olan ve düz süsleme yapmayan oyun oynamayan harika bir sesi eylem arkadaşı bulduk. Ses hoşumuza o kadar gitti ki, erdalın gece ve rüzgar parcasına vokali, kemalin fırtınaya vokalleri koydurduk.
Bu arada hatırla sevgili moduna yakın bir girişle benim çalıştığım ezginin zengin biçimini girdik. Farkettik ki, hızlı metronomla çalıştığında kavuşmanın sıcaklığını yavaş moda geçtiğimizde ayrılığın hüznünü insanın içini yakan özlemlerin yakıcılığında verdik. Viyola bunu başarıyordu hiç kuşkusuz, ama bir de adnan karadumanın harika yorumları tadı ve lezzeti....
Sonrasında seyithan kızılın yorumladığı ve sevgili hale hocanın içinden su akan şarkı dediği hatıra defterini yazan şarkıyı da konuk ettik. Sonra kemalin mükemmel senfoni tadındaki eseri geldi. Yetmedi erdal zor yılları kaşı kemanı ve yetmedi yağmuru yaptı.
Benim şarkı, özlem hüznün gecesi ki bu son parçayı özellikle sadece kanunla çalıyoruz, stüdyoda vucut buldu.
Ve biz ürettiğimiz şeylerin mutluluğunu o gün çok uçarak yaşadık. Mutluluk içimizden akmış siz tüketeceklerin yüreğine doğru yola çıkmıştı.
Şimdi ise ne kadar akıtabilmişsek içimizdekileri yüreğinize o kadar varız.
Sizleri bu sitede verdiğiniz emeklerden dolayı çok seviyoruz. Okuyoruz zaman zaman bunları ilgililere iletmeye çalışıyorum. Zaman zaman müzikler üzerine yorumlar ve tartışmalar çalışmalarımıza tad katıyor. Örneğin bir akşam averaj ve ehlocanla sultan makamı üzerin yaptığımız tartışmalar geçen haftaki bölümün montajında verdiğimiz molada keyfini sürdük
Son olarak kemalin melodisinin arabeskine gelelim.
Bu melodiyi daha önce defalarca dinlemenize rağmen böyle duyumsamadınız buna eminim. Ama söz ve atakanın yorumu girince böyle hissettiniz. Bu bir kaygıdan değil tamamen nejdetin aşkına bakıştan yola çıkan sözler. Çok önemli bir ustaya İbrahim Karacaya ait. Yorumun da girmesi her şeye yetti. Fakat dediğim gibi bazı insanlar aşkı arabesk yaşar. Yılgın kaybetmişliğin kabulunde hayatın onsuz akmayacağının inancında yaşar. Ve bu kabullenme hayatın şeklini de belirler. Bu yüzden şarkımıza böyle bakarsanız belki bizi daha iyi anlarsınız. Bir de aslında gitarı girmek istememize rağmen belki size biraz farklı gelir diye gitar ekliyoruz. Onun arpej ve akorları belki farklılaştırabilir.
Kısaca hepinizi çok seviyoruz, düşüncelereniz emekleriniz bize ve diziye kattıklarınız en az üretenler kadar. Ufkunuza ve katkılarınıza yürekten teşekkürler kalın sağlıcakla.... Yeniden işe dönmeliyim yoksa erdalın teyakkuzuna uğrayabilirim. :))))

aslı30
18-01-07, 13:51
aslı30 bir de neler var ortak onlara deginelim istersen :img-hyste ask sahnelerinde Ahmet'in isi goturdugunu dusunuyor, bir de issiz oldugu icin uzuldugunu dusunuyorum, ayreten bir de Ahmet ve Yasemin'e bazi konularda ayri dustugunu fakat bizim yuzumuzden, cunku biz devamli vidi vidi ediyoruz, onlari sevenlerin beyinlerini yedigimizi dusunuyor bahar_can abla :img-in_lo

Yalniz degilsin, arkandayim Asli :happy0064
ahh canım sen de arkamdaysan kimse tutmasın beni.:img-hyste biz ahmet için çalışıyoruz burada dimi.:img-blush işi olsun,yuvası olsun,yasemin'den kurtulsun.:img-hyste kimsenin beynini yemiyoruz,herşey karşılıklı dimi ama.:img-blush onlar da karşı cephe.:img-hyste

banubanu
18-01-07, 13:51
Kale'cim bence Ahmet'i biz Ayla ile evlendikten sonra daha farklı göreceğiz.
İyi bir savcı,iyi bir eş olmaya çalışan bir Ahmet belki Ayla'da daha farklı olacak.
Bugün pek bir iyimserim sanırım.:)
Banu'ya kızmıyorum.Tabii ki Cansel'i eleştireceğiz.Seviyeli bir şekilde eleştirilince kimse kimseye karışmaz.
Elbette kızdığı noktalar vardır.
Olması da doğaldır ama eleştirirken sarf edilen kelimer önemli ben bunu demek istiyorum.
Anladın sen onu:)

Melalcim ben Canseli eleştirirken hiç kötü bir şey sarfettiğimi düşünmüyorum. Hiç bir zamanda yapmadım... Kimseye de sataşmadım.. Açık açık bazı rahatsızlklarımı yazmıştım.. Bunun da saygı çerçevesinde yaptım..
Neyse...
Her yazdığımdan gereksiz gerginlikler çıkarmanın bi manası yok.
Ben Cemal ile Ahmet'i de kıyaslamıyorum. O kadar mantığım da var çok şükür. Cemalin yeri ayrıydı. O bitti... Neyi nasıl gördüğümü nasıl oynandığını, nasıl bir karakter olduğunu tahlil edecek kadar da film seyretmişliğim var.
Neyse size iyi forumlar. Ne zaman bu foruma girsem bir gerginlik oluyo bana karşı anlamadım ya neyse...

Melal
18-01-07, 13:54
Sevgili Banu
Ben sana Ahmet ve Cemal'i karşılaştırıyorsun demedim.
Forumda bu karşılaştırmayı yapan diğer arkadaşlaraydı sözüm.
Bu eleştiri meselesini hiç açmayalım istersen.Malum Cansel'in forumunda yaşananlar var.

bahar_can
18-01-07, 13:56
Yaa ama olmaz Yasemin'den alinti yapmak sana yakismiyor, sen oglan tarafisin katiyen kabul etmiyorum...
Kesinlikle iz birakiyorsun ben seni destekliyorum az bir konu da olsa :img-hyste

Valla babaanem olsaydı Yasemin'e gerek kalmazdı... ne alaka diyeceksin... hiç unutmam ortaokul 1. sınıfa gidiyorum yanımda iki arkadaş oturuyor yeni tanıştık... ikisi de kız... bunlar başladılar bir konu hakkında konuşmaya ve babaannelerinin söylediği sözlerden alıntı yapmaya... gel zaman git zaman tekrarlanıp duruyor bu durum... ben de onlarla birşeyler konuşmak istiyorum ama alıntı yapacak babaannem yok!:img-hyste biraz sinirli bir günemde anneme dedim ki babaannem hiç güzel sözler söylermiydi? Annem aval aval baktı "bana mı?" dedi baktım anlatamayacağım vazgeçtim... işte kaleceğim babaannem olmadığı için alıntı yapacak kişi bulamadım:img-hyste
Sana cevap vermeden gidilir mi canım kimin haddine... öptüm...

kale
18-01-07, 13:58
alisercan iste ustad yazinca boyle yazar, benim gibi kem kum etmez :img-hyste okudum ama itiraf edeyim bir cogunu anlamadim, tek anladigim cok emek oldugu :good: meger ne cok islem varmis, oh iyi ben tuketen tarafta olmaya devam edeyim, keyfini sureyim bu guzel temponun :good:

bahar_can
18-01-07, 14:03
baharcan abla herkes sana katılıyor bari ben katılmayayım da izim kalsın.:img-hyste sen ahmet ve yasemin aşkını seviyorsun ben sevmiyorum.sen aşk sahnelerini seviyorsun ben sevmiyorum.sen ahmet'in davranışlarını doğal buluyorsun ben bulmuyorum.abla ayrı dünyaların insanlarıyız.:img-hyste

Yoook öyle kolaycı iz bırakmak... karşı cepheye geçtinmi objektif olarak zaten iz'le birliktesin demektir:img-hyste önemli olan içimizdeyken iz'i oluşturmak... kolaycılığa son! yaşasın zor! Sen zaten tembelleşmişsin (bkz. Aslı30 Cansel formu kendi itirafları) geç bakayım buraya... :img-hyste

kale
18-01-07, 14:08
Banucum ama ben seninle ayni fikirde bir can ciger olarak, gerginlik olmadigini bilmeni isterim canim, sefil Ahmet'i elestirmek hep olacak o sefilikten kurtulamadigi surece :img-in_lo

bahar_can abla saygilar sevgiler, her daim burdayim :img-hyste artik sizi aramizda daha uzun gorecegimiz icin mesut bahtiyarim :img-in_lo

Melal
18-01-07, 14:09
alisercan iste ustad yazinca boyle yazar, benim gibi kem kum etmez :img-hyste okudum ama itiraf edeyim bir cogunu anlamadim, tek anladigim cok emek oldugu :good: meger ne cok islem varmis, oh iyi ben tuketen tarafta olmaya devam edeyim, keyfini sureyim bu guzel temponun :good:

Alemsin Kale hiçbir şey anlamadın ha:):)
Alisercan arkadaşımıza teşekkürler bizlere HS'nin perde arkasını anlattığı için daha doğrusu müziklerin perde arkasını anlattığı için:)

arzu-başak
18-01-07, 14:10
baharcan abla yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum..hissettiklerimi o kadar güzel yazıya dökmüşsünki tebrik ederim...
alisercan...valla yazdıklarını okuyunca ne kadar çok emek olduğunu farkettim bizim tv de şarkıyı dinlememiz 1 dk bile sürmezken siz gece gündüz bu müziklerle şarkılarla uğraşıyorsunuz..ne diyim allah kolaylık versın...yalnız hakikaten o"ağla yaralı kalbim" şarkısını seslendiren sanatcının sesi de yorumuda süper...."kimse bilmezde"çok güzel..zaten bende hs bütün müzikleri mevcut sabahtan akşama kadar onları dinliyorum...yüreğinize sağlık..demekten başka birşey yapamıyorum..

averaj
18-01-07, 14:11
alisercan seni yakalamışken hemen bir soru sormam gerek...dizinin 60 lardaki anlatımında kullanılan renk pastelimsi...zaman atlamasında görsel olarak bir değişim olup olmayacağı hakkında bilgin var mı acaba?ben sanki değişmeli diye düşünüyorum ama:img-blush bakma sen bana:icon_whis

sanırım bu melodilere de yansıyacağı için belki biliyorsundur...

bu arada emeğinize yine, yeni, yeniden:img-hyste tşk ederim..kolay gelsin...

Melal
18-01-07, 14:13
Sevgili Alisercan
Umarım en kısa zamanda Hatırla Sevgili'de ki müziklerin bir albümü çıkar.
Bu şarkılar,müzikler albümlenmeyi hak ediyor.:)

fundapehlivan
18-01-07, 14:13
Ağla yaralı kalbim
Bu şarkı eklenmişti siteye ben de indirdim ama o kadar kısa ki başladığı an da bitiyor.
Gerçekten diğer dizilere bakıyorum da hiç bir dizinin müziği bu kadar renkli değil. O kadar farklı müzikleri var ki... En son da şarkıları... Şunları toplayarak bir kaset haline getirseler süper olur. Hem ağla yaralı kalbim şarkısını da baştan söylerler... Çok güzel bir şarkı...

banubanu
18-01-07, 14:17
Sevgili Banu
Ben sana Ahmet ve Cemal'i karşılaştırıyorsun demedim.
Forumda bu karşılaştırmayı yapan diğer arkadaşlaraydı sözüm.
Bu eleştiri meselesini hiç açmayalım istersen.Malum Cansel'in forumunda yaşananlar var.

Malum Canselin forumunda yaşananların sorumluluğunu bana mı atıyosun canım.. gene aynı şeyi yaşamayalım istersen ama bana gelen bir uyarı bir şey yok..
ben orada eleştirirken Canseli eleştirmedim olnalrı eleştirdim, saygısızlık da etmedim.. iyi okunsun mümkünse yazdıklarım...

Kale ve aslı30 va bazı arkadaşların dışında ne yazsam Cansel hakkında hemen kötü tarafa çekiliyor. Hoş olmuyor. Ben forumun kötüsümüyüm? öyle görüyorsanız öyleyim..
Başka fikirlere açık olunuz arkadaşlar..
Boşuna gerginlik yaratıyorsam ne işim var o zaman burada değil mi?

aslı30
18-01-07, 14:19
alisercan size kolay gelsin.valla işiniz çok zormuş.biz hazıra konuyoruz.herkesi kutluyorum.bu arada tüyo da vermedin farkındayım.:img-grin2

banu'cuğum ben gerginlik yarattığını görmedim.düşüncelerini gayet seviyeli bir şekilde yazıyorsun.lütfen yazmaya devam et.:img-wink:

Melal
18-01-07, 14:29
Malum Canselin forumunda yaşananların sorumluluğunu bana mı atıyosun canım.. gene aynı şeyi yaşamayalım istersen ama bana gelen bir uyarı bir şey yok..
ben orada eleştirirken Canseli eleştirmedim olnalrı eleştirdim, saygısızlık da etmedim.. iyi okunsun mümkünse yazdıklarım...

Kale ve aslı30 va bazı arkadaşların dışında ne yazsam Cansel hakkında hemen kötü tarafa çekiliyor. Hoş olmuyor. Ben forumun kötüsümüyüm? öyle görüyorsanız öyleyim..
Başka fikirlere açık olunuz arkadaşlar..

Banu ben sana forumun kötüsüsün demedim.
Cansel'in forumunda yaşananların suçunu da sana atmadım.
Ama sen böyle anladıysan diyecek sözüm yok.
Ben yazdıklarını iyi okudum merak etme kimin ne dediğini biliyorum.
Herkes birbirinin yazdıklarını beğenecek,onaylayacak diye bir durum yok.
Karşı olduğum bir şey varsa saygı çerçevesinde seviyeli bir şekilde yanıtımı verebilirim.
Bende fikrimi söyledim.Herkes birbirinin fikrine saygı duymalı.
Bugüne kadar bu forumda hep böyle oldu ve eminim bundan sonra da böyle olacaktır.

banubanu
18-01-07, 14:37
Ben ne söylesem kabahat olduğuna göre ben gene de yazmaya devam edeyim.. Hep zaten yanlış anlıyorum.. Öyle olsun...Herkes süper seviyeli olarak devam etsin ben bozayım bari bu seviyeyi!!!

Ahmet Yasemin aşkına ne yazık ki inandıramadılar.. Ahmet bir anda aşık oldu.."bu bir mucize" ne mucizeydi.. genç bir kızın ona aşık olması mı? Yasemin'in de bakışlarında bir aşk görülmedi.. Bir türlü bu aşka ısınamadım.. bir de üstüne üstlük öpücüklerle dolu sahneler eklenince iyice soğudum.. her ne kadar eşim benim bu sahneleri kıskançlıktan dolayı beğenmediğimi savunsada ben beğenmiyorum işte....
Mehmet favorimdir bndan sonra.. ilan ettim işte ne yapayım..

aslı30
18-01-07, 14:45
şimdi onların aşklarına ağırlık verilir dimi.gerçi sevim'i biraz yaşlı buluyorum mehmet'e karşı ama olsun.:img-in_lo şimdinin modası da bu zaten.:img-hyste gazetede daha da yakınlaşırlar.:img-blush

Melal
18-01-07, 14:47
şimdi onların aşklarına ağırlık verilir dimi.gerçi sevim'i biraz yaşlı buluyorum mehmet'e karşı ama olsun.:img-in_lo şimdinin modası da bu zaten.:img-hyste gazetede daha da yakınlaşırlar.:img-blush

Yok ya o kadar da yaşlı değil.
Mehmet rahat 40 yaşında var.Sevim'de 40la 45 arası olsa ee uygundurlar birbilerine:)
Yaşı yaşına,boyu boyuna,huyu huyuna,fikri fikrine uygun.:img-hyste
Ee daha ne olsun.Bundan iyisi şamda kayısı:)
Deniz'e üvey anne geliyor.Bakalım Deniz'in tepkisi ne olacak.:)
Şu Yasemin'in ailesi de alem illa Ahmet'inkilerle akraba olacaklar.
Yasemin'le Ahmet evlenemedi.Bari Sevim ve Mehmet evlensin de akraba olsunlar.:):)

arzu-başak
18-01-07, 14:51
melalcim dikkatini çektimi bilmiyorum..eğer yanlış hatırlamıyorsam..yaseminin mahkemedki kıyafetiyle...nejdetin pastanesinin önünde beklerkenki kıyafeti ve ahmete sarılıp ağlarkenki kıyafeti aynı....şimdi bu kız niye ağlıyor...babası idamla yargılandığı içinmi..yoksa o mahkeme daha sonuçlanmadıda babasını gördüğü içinmi ağlıyor...birde pastanenin önünde bekliyorya acaba ahmetle görüştükten sonramı yoksa görüşmeden öncemi..yok hani çok üzgün ya yasemin ilk ahmetin yanına gitmesi lazım..nejdetin yanına giderse yakarım ortalığı valla.......

arzu-başak
18-01-07, 14:55
Yok ya o kadar da yaşlı değil.
Mehmet rahat 40 yaşında var.Sevim'de 40la 45 arası olsa ee uygundurlar birbilerine:)
Yaşı yaşına,boyu boyuna,huyu huyuna,fikri fikrine uygun.:img-hyste
Ee daha ne olsun.Bundan iyisi şamda kayısı:)
Deniz'e üvey anne geliyor.Bakalım Deniz'in tepkisi ne olacak.:)
Şu Yasemin'in ailesi de alem illa Ahmet'inkilerle akraba olacaklar.
Yasemin'le Ahmet evlenemedi.Bari Sevim ve Mehmet evlensin de akraba olsunlar.:):)

evet ya çok uygunlar birbirlerine artık yaşıda görmezden gelelim....fragmandaki halleri çok güzeldi ya...yiğidi öldür hakkını yeme demişler.....mehmettede ayrı bir karizma var...ama ahmetimin eline su dökemez o ayrı..haklısın valla illa akraba olucaklar...dur bakalım sevimle mehmet evlenebilecekmi acaba...hoş onlar için bir engel yok ama..ne bilim........

Melal
18-01-07, 14:57
melalcim dikkatini çektimi bilmiyorum..eğer yanlış hatırlamıyorsam..yaseminin mahkemedki kıyafetiyle...nejdetin pastanesinin önünde beklerkenki kıyafeti ve ahmete sarılıp ağlarkenki kıyafeti aynı....şimdi bu kız niye ağlıyor...babası idamla yargılandığı içinmi..yoksa o mahkeme daha sonuçlanmadıda babasını gördüğü içinmi ağlıyor...birde pastanenin önünde bekliyorya acaba ahmetle görüştükten sonramı yoksa görüşmeden öncemi..yok hani çok üzgün ya yasemin ilk ahmetin yanına gitmesi lazım..nejdetin yanına giderse yakarım ortalığı valla.......

Eğer böyle ise sıralama şöyle olabilir.
Önce Necdet'in pastanesinin önünde beklemesi olabilir.Daha sonra mahkeme,sonra Ahmet ile buluşması ve ona sarılıp ağlaması
Yada önce mahkeme sahnesi,sonra Necdet'in pastanesinin önünde bekleme sahnesi ki burda Ahmet'i bekliyor olabilir.
Necdet'te onların buluştuğunu görünce kızabilir.
Amann neyse ne kafam karıştı yaa:)

Melal
18-01-07, 15:00
evet ya çok uygunlar birbirlerine artık yaşıda görmezden gelelim....fragmandaki halleri çok güzeldi ya...yiğidi öldür hakkını yeme demişler.....mehmettede ayrı bir karizma var...ama ahmetimin eline su dökemez o ayrı..haklısın valla illa akraba olucaklar...dur bakalım sevimle mehmet evlenebilecekmi acaba...hoş onlar için bir engel yok ama..ne bilim........

Bak bu doğru Arzu'cum Mehmet'te ayrı bir karizmatiği dizinin:)
Turgay Aydın'ı KK'da Kazım olarak izlerken bu kadar dikkatimi çekmemişti.
Heralde karakterden dolayı çekmedi.:)
Ama HS'de süper oynuyor.Oğlu Deniz'le olan diyalogları falan çok güzel:)

arzu-başak
18-01-07, 15:00
benimde çok fena kafam karıştı işin içinden çıkamadım valla...neyse yarın izleyip görücez...ne olup bittiğini...

aslı30
18-01-07, 15:03
fragmanı şimdi tekrar izledim.bence necdet özür dilemek için ahmet'in yanına gidiyor.ahmet de onun için elini uzatıyor ona.yasemin de babasını idam ile yargılayacakları için ağlıyor.:img-yes: necdet'i pastanenin önünde beklemesinin nedeni de ahmet'le kavga ettiklerini öğrenmesi olabilir.:img-blush necdet bunun için özür dilemeye gider.:img-yes:

sevim ile mehmet'in yaşı kurtarıyor diyorsunuz yani.iyi o zaman allah mesut etsin.:img-hyste o kadar yaşa da bakmayalım artık.:img-grin2

vega58
18-01-07, 15:05
meraba herkese.forumda gerginlik alış başını gitmiş.neden acaba.
neyse herkes birilerine katılıp durmuş ben de bahar can ablaya katılıyım bari.şaka bir yana gerçekten çok güzel tespitler yapmış.artık yasemin ahmet meselesinden de bıkkınlık geldi bana.ikisini ve aşklarını da çok seviyorum ama bizim forumun iyiliği için ayrılsalar iyi olacak.ayrılsalar da forumca rahatlasak.
alisercana da teşekkürler bizi bilgilendirdiği için.gerçekten yaralı kalbim parçası bana da fazlasıyla arabesk geldi.normalde o melodi çok güzel ama üzerine söz yazılınca fazlasıyla değişmiş.ama şarkı tam necdetlik ona bir şey diyemem.
ayrıca yüksel aytuğun bugünkü yazısını ekleyeyim de hem konu değişsin hem de gerginliği üstümüzden atalım.dün forumda konuşulmuştu.bugün bu yazıyı okuyunca çok şaşırdım.yalnız yüksel bey hatırla sevgiliyi gözünden kaçırmış heralde.

Bakalım önce hangisi doğum yapacak?

Çocuk , bizim toplumumuzda hassasiyet gösterilen konuların başında gelir. Bunu bilen dizi yapımcıları ve senaristleri de çocuk konusunu dizilerinde çokça kullanırlar. Hasta çocuk, kaza geçiren çocuk, gerçek anne-babasını arayan çocuk, parçalanmış ailenin ortasında kalan çocuk gibi... Şimdilerde dizilerine "çocuk unsuru" katmak isteyen yapımcı ve senaristler baş kadın karakterleri hamile bırakıyorlar. (Tabii ki senaryoda) Benim saydığım kadarıyla tam 8 dizi karakteri şu anda hamile. Binbirgece'nin asabi gelini Füsun doğurmak üzere. (Allah bilir, Şehrazat da Onur'dan hamile kalmıştır ama henüz bilmiyordur.) Sıla, Boran Ağa'dan hamile kaldı. Doğurup, doğurmamakta kararsız. Bebeğim dizisinde Leyla hamile olduğunu öğrendi. Şimdi embriyo, en yakın arkadaşı olan taşıyıcı anne Emel'e aktarılıyor. Ihlamurlar Altında'nın Filiz'i, Kaybolan Yıllar'ın Ezel'i, Geniş Zamanlar'ın Zehra'sı, Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'si ve Yeşeren Düşler'in Meryem'i de hamile... Görünen o ki, önümüzde rey ting adına ekranlarda "baby boom" (bebek patlaması) yaşanacak. Kim önce doğurup, başına loğusa kurdelesi bağlarsa, reytinglerde bir adım öne geçecek

arzu-başak
18-01-07, 15:08
aslı bende onu sorucaktım valla...nejdetle ahmet nerde görüşüyorlar ahmetin elini uzattığı yer neresi diye......bak aklıma ne geldi..yoksa bu nejdet özür dilemek için ahmetin iş yerine gitmesinmi..ay ne güzel olur bizde çalıştığı yeri görmüş oluruz......ben pek nejdetin özür dileyeceğini sanmıyorum ama neyse.....

Melal
18-01-07, 15:10
Vega'cım Yüksel Bey nasıl atlamış hayret ama hemen cevabımı veriyorum.
Yasemin ilk kırmızı kurdela'yı takar.
Aslında Binbir Gece'deki Füsun'un ilk doğum yapması lazım.
Ama Kudret Sabancı diziyi Mehter adımıyla götürdüğü için Füsun en son doğum yapan bile olabilir.:img-hyste
Bakalım Yasemin'in doğum yaptığı bölüm reytinglere yansıyacak mı?:img-hyste

arzu-başak
18-01-07, 15:21
valla melalcim benimde kazım rolunde dikkatimi çekmemişti...ama mehmet rolunde süper....vega58....yok canım ayrılmasınlar...forumda ayrılmalarını isteyenler kadar beraber olmalarınıda isteyenler var..tamam belki biz biraz daha az olabiliriz ama olsun....neyse arkadaşlar ben çıkıyorum..size iyi sohbetler......

vega58
18-01-07, 15:28
valla melalcim benimde kazım rolunde dikkatimi çekmemişti...ama mehmet rolunde süper....vega58....yok canım ayrılmasınlar...forumda ayrılmalarını isteyenler kadar beraber olmalarınıda isteyenler var..tamam belki biz biraz daha az olabiliriz ama olsun....neyse arkadaşlar ben çıkıyorum..size iyi sohbetler......

arzucum aslında biz gayet fazlayız ama sesimiz çıkmıyor.ya da diğerlerinin yanında söylediklerimiz kaynayıp gidiyor.
ya ben mehmetle sevimi başından beri birbirine yakıştıramıyorum.sevim mehmete göre baya yaşlı duruyor.ama olsun önemli olan yaş değil bakalım onların aşkları nasıl olacak.

aslı30
18-01-07, 15:37
aslı bende onu sorucaktım valla...nejdetle ahmet nerde görüşüyorlar ahmetin elini uzattığı yer neresi diye......bak aklıma ne geldi..yoksa bu nejdet özür dilemek için ahmetin iş yerine gitmesinmi..ay ne güzel olur bizde çalıştığı yeri görmüş oluruz......ben pek nejdetin özür dileyeceğini sanmıyorum ama neyse.....
arzu'cuğum zaten necdet ahmet'in iş yerine gidiyor.büro gibi bir yer gördüğüm.bu demektir ki ahmet'e iş bulduk.:happy0064 necdet kesin özür diliyor canım.:img-blush eli mahkum yasemin var işin ucunda.:img-in_lo

şeboist
18-01-07, 15:41
ay dün diğer fragmanı görünce çok mutlu oldum.:happy0064 sevimle mehmet yemeğe çıkmışlar.mehmet ona gül veriyordu.çok romantiklerdi.:img-in_lo kesin evlenirler bunlar.ay inşallah.:img-blush işte benim ikilim ya.:img-blush

bahar_can
18-01-07, 16:05
Ben ne söylesem kabahat olduğuna göre ben gene de yazmaya devam edeyim.. Hep zaten yanlış anlıyorum.. Öyle olsun...Herkes süper seviyeli olarak devam etsin ben bozayım bari bu seviyeyi!!!

Ahmet Yasemin aşkına ne yazık ki inandıramadılar.. Ahmet bir anda aşık oldu.."bu bir mucize" ne mucizeydi.. genç bir kızın ona aşık olması mı? Yasemin'in de bakışlarında bir aşk görülmedi.. Bir türlü bu aşka ısınamadım.. bir de üstüne üstlük öpücüklerle dolu sahneler eklenince iyice soğudum.. her ne kadar eşim benim bu sahneleri kıskançlıktan dolayı beğenmediğimi savunsada ben beğenmiyorum işte....

Yaa nerden çıktı kabahatlilik falan... banucuğum yani bu forumların 8 aylık tarihini bilmezsem inandıracaksın beni:img-hyste tabiki de eleştiri yapacağız... bunlar o kişiye duyduğumuz saygı ve sevgi ve iyiliğini istememizden kaynaklanan eleştiriler... zaten sürekli "müthiş, kusursuz, mükemmel" tanımlamaları ne kadar inandırıcı olabilir ki? eleştiri, tartışma güzel şeylerdiiir... senin de ne kadar tartışmaya ve eleştiriye açık olduğun zaten bu formlarda banubanu imzasıyla kanıtlıdır... bu tür ufak tefek gerginlikleri ben "tuz-biber" görüyorum... bu söylediklerim Melal için de geçerli... buradaki birçok eski arkadaşın bu zamana kadar seviyesizliğine ben tanık olmadım... bir daha forumları terk etmekle tehdit ederseniz silerim sizi defterden:hıh konu belki de kapandı ama ben yine de düşüncemi yazmak istedim... ben de kapattım....

OXFORD
18-01-07, 16:32
aaa..hiç merak etmeyin yüksel bey bu süper ayrıntılara bu bölümden sonra yasemini de eklicektir.bizim dizimiz maaşallah her konuda hızlı.yasemin önce doğurur bence de.

neyse şu becdet ile ahmet barışsın da diğerleirne ne olcaksa olsun.sevim ve mehmete acayip sevindim ama sevim yanında fazla olgun duruyor ama kafa yapısı olarak uygunlar.bu mucize aşka(dizimizde ne çok mucize aşk var bizim)küçük deniz ne dicek bakalım.

She7a
18-01-07, 16:38
ama Ahmet Necdet'e elini uzattıgı halde Necdet hic
elini uzatmıyor gibi ben mi yanlıs gordum acaba fragmanda.

banubanu
18-01-07, 17:26
Yaa nerden çıktı kabahatlilik falan... banucuğum yani bu forumların 8 aylık tarihini bilmezsem inandıracaksın beni:img-hyste tabiki de eleştiri yapacağız... bunlar o kişiye duyduğumuz saygı ve sevgi ve iyiliğini istememizden kaynaklanan eleştiriler... zaten sürekli "müthiş, kusursuz, mükemmel" tanımlamaları ne kadar inandırıcı olabilir ki? eleştiri, tartışma güzel şeylerdiiir... senin de ne kadar tartışmaya ve eleştiriye açık olduğun zaten bu formlarda banubanu imzasıyla kanıtlıdır... bu tür ufak tefek gerginlikleri ben "tuz-biber" görüyorum... bu söylediklerim Melal için de geçerli... buradaki birçok eski arkadaşın bu zamana kadar seviyesizliğine ben tanık olmadım... bir daha forumları terk etmekle tehdit ederseniz silerim sizi defterden:hıh konu belki de kapandı ama ben yine de düşüncemi yazmak istedim... ben de kapattım....

Tamam abla.. tehdide tehdit ha.. aman o defterden silme beni.. aramıyon sormuyon ama gene ordasın ya o yetiyo bana.. tuz biber olsun sen öyle diyosan..
biz kardeşiz demi, kardeş kardeşi bıçaklamış dönmüş gene kucaklamış!!!
Amaan takılmayalım böyle şeylere..
Kapandı gitti...
ben gene de Ahmet- Jasmin aşkını sevemedim..
çarşı Ahmet- Jasmin aşkına da karşı....

alisercan
18-01-07, 17:58
alisercan seni yakalamışken hemen bir soru sormam gerek...dizinin 60 lardaki anlatımında kullanılan renk pastelimsi...zaman atlamasında görsel olarak bir değişim olup olmayacağı hakkında bilgin var mı acaba?ben sanki değişmeli diye düşünüyorum ama:img-blush bakma sen bana:icon_whis

sanırım bu melodilere de yansıyacağı için belki biliyorsundur...

bu arada emeğinize yine, yeni, yeniden:img-hyste tşk ederim..kolay gelsin...

Haklısın bu olabilir. Konuşmadık ve bilgim yok. Ama senin gibi düşünüyorum. Müziklere gelince. Sonuçta geçmiş müzikler yeni ensturmanlarla zenginleşir. Yeni müzikler girer. 68 de gitarın ve bağlamanın kullanımı başlar. Zülfü tadında yeni melodiler gelir. Özellikle gençlik olaylarında. Partiler değişir. Klasik müzik örnekleri girmeye başlar. Bakalım 68 e gelelim ve görelim.

tng
18-01-07, 18:14
dizi 80 darbesini de anlatacak mı acaba?bunu tam bilmiyorum.çünkü o zaman benzeri dizi olan çemberimde gül oyayla karşılaştırma olanağı oalcak.(ki ence çemberimde gül oya bu ülkede çekilmiş en iyi dizidir.)
bu arada dizinin reytinglerinin sonunda istikrarı yakalamasına da sevindim.çünkü kaliteli işler mümkün oldugunca kaplamalı ekranı.

şeboist
18-01-07, 19:19
of herkes nerde ya?ben onca zorluğa rağmen gizlice girmeyi başardım. :) ama kimse yok ortada. :( fragmanı tekrar izledim de mehmetin sevime verdiği gül değil karanfilmiş ya.hehe :) heyecandan yanlış görmüşüm.zuhaha :) ay ama çok tatlıydılar.muck:img-in_lo bence deniz bu işe çok sevinir.sevimden iyi anne mi bulacak?hıh :icon_whis

aslı30
18-01-07, 19:24
of herkes nerde ya?ben onca zorluğa rağmen gizlice girmeyi başardım. :) ama kimse yok ortada. :( fragmanı tekrar izledim de mehmetin sevime verdiği gül değil karanfilmiş ya.hehe :) heyecandan yanlış görmüşüm.zuhaha :) ay ama çok tatlıydılar.muck:img-in_lo bence deniz bu işe çok sevinir.sevimden iyi anne mi bulacak?hıh :icon_whis
valla bu akşam vardiyasındakiler çok tembel.:img-hyste deniz sevinir diyorsun ama belki de istemez sevim'i.:img-blush babasına çok düşkün ya.ama sonradan alışır belki.

şeboist
18-01-07, 19:31
bende bu hafta pek giremedim.hazır girmişken sohbet edelim dedim ama kimse yok.:icon_sorr kabul eder sevimi bence.:img-wink: ay kim etmez bunu ya?baksana şunun tatlılığına.:img-blush hem ona çok güzel bakar.:img-blush

nazar.yurt
18-01-07, 20:38
ya arkadaşla