merhem
19-01-07, 19:05
wow ana sayfaya gecmisiz hayirli olsun :)
emek verenlere tessekurler ;)
emek verenlere tessekurler ;)
|
Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3 merhem 19-01-07, 19:05 wow ana sayfaya gecmisiz hayirli olsun :) emek verenlere tessekurler ;) Askoyunu_ekin 19-01-07, 19:06 wow ana sayfaya gecmisiz hayirli olsun :) emek verenlere tessekurler ;) evet heyecanla beklioyruz diziyi Melal 19-01-07, 19:07 Ya cok sevindim , sonunda anasayfaya gecebildik :img-yes: Melalcim erdik muradimiza :) Ben malesef bu aksam ki bolumu de izliyemiyecegim, cunku 7. bolumu az once izledim , 8. , 9. ve 10. bolumu de indirip izlicem , insallah haftaya bende sizlerle yorum yapabilirim 11. bolum hakkinda .. Evet Rabish'cim sonunda geçtik.:) Demek ki çabalarımızın sonucu alabiliyor muşuz. Ama bir daha üye listesi çıkarmak için uğraşır mıyım bilmiyorum.:):) Seninde en kısa zamanda yeni bölümün yorumlarını yaptığını görmek istiyorum.:):) tılsım16 19-01-07, 19:15 hatıla sevgılıyı arıyodum meger ana sayfaya gecmısız sonunda cok sevındım yaaa..:happy0064 :happy0064 bugun yıne cok duygusal bı bolum beklıyor bızı.. evlılık teklıfı ve menderes ve rızanın idam kararı... off zor bı bolum beklıyor bızı:icon_sorr BLaCK-WoLF 19-01-07, 19:23 Heeeeeeyttt beee... bizim de sayfamız olduu ... aslı30 19-01-07, 19:38 iyi de kerimanın mahkemeyle ne alakası var?gerçi öyle görünüyordu.askerler götürüyordu ama konu ne?! canım rıza'nın sevgilisi değilmiydi keriman?gazetede resimleri çıkmıştı birlikte.adamın her yaptığını sorguluyorlar.onun için çağrılmıştır.:img-blush fundapehlivan 19-01-07, 20:12 Nihayet ana sayfadayız:happy0064 Eh, anladılar demek sonunda bizim ana sayfada olmayı hak ettiğimizi... Nihayet son reklamlar... Şükürler olsun yani bitebildi Sıla.. Ama yine saati 22 20 yapacaklar galiba... Neyse buna da şükür... 22 45 de başladığı da olmuştu... Dizi bittikten sonra görüşürüz arkadaşlar!! yıldız kız 19-01-07, 20:20 yeni sayfa hayırlı olsun emek verenlere sonsuz teşekkürler... rıza idam edilecek mi peki??? ergim 19-01-07, 20:46 arkadaslar hayırlı olsn yaa anasayfaya geçmişiz sonunda acaip sewndm bu arada uzun zamandır giremedim foruma ders çalısmam gerekiodu yeni haberler warmı???????? nesss 19-01-07, 21:03 Bir seven işte Necdet gibi olmalı. Sevdiğini her şartta her ne olursa olsun korumalı.... Gerçek sevgiyi hak ediyor ama işte .......... bir_adı_yok 19-01-07, 21:15 şu necdetide anlamıyorum tamam seviyosunda be adam içine göm sevgini , ne parlıyosun önüne geleni, sıranı bekle....... Billush 19-01-07, 21:15 Necdet kendi açısından haklı valla fakat bu kadar sert çıkmasını anlayamadım.Daha sakin konuşsa ikna edici bile olabilirdi olmaması bizim işimize yarar:) Yasemin pastaneden ayrıldı benim anlamadığım Yasemin'le nasıl hastaneye gidiyor böyle bir kavgadan sonra? Keriman sanırım şahit olarak gelecek mahkemeye.Mektupları okuduktan sonra çağıracaklarını düşündüm... bir_adı_yok 19-01-07, 21:19 necdete ben hiçde hak vermiyorum......insan duygularına bu kadarmı hakim olamaz.....ahmete olan hırsı gözünü karartmış...... nesss 19-01-07, 21:40 necdete ben hiçde hak vermiyorum......insan duygularına bu kadarmı hakim olamaz.....ahmete olan hırsı gözünü karartmış...... Ama arkadaşlar Necdet 'in o kadar sinirlenip o kadar bağırmasıda yine Yasemin2in üzüleceğini düşündüğündne ve Ahmet'i suçlu zannetmesindedi. ki gerçeğide öğrenince hem Yasemin'den hem Ahmet'ten özür diledi.... Off ya idam isteği açıklandı.... fundapehlivan 19-01-07, 21:45 Yasemin hamile!! Ahmet Ankaraya gidiyor!! Bunların bir manası olmalı! BU buluşma son buluşmları olacak bence! Ya Ahmet gelene kadar karar çıkacak... Üff annem de şey diyor Ahmetin uçağı düşer ve bunlara öldü haberi gelir!! ıyy yok daha neler?? Ama o zaman nasıl ayrılacak ki bunlar... selma da yumuşadı... Ne olabilir ki... bir_adı_yok 19-01-07, 21:47 yasemini çok sevmesi ve onun için en ufak bişeyde derilmesi gerekmiyor necdet beyin.......ahmetle el sıkışırken bile sırf yasemini o na kaptırdı diye ne biçim bakıyordu..... fundapehlivan 19-01-07, 21:48 Necdete önce gıcık oldum Yasemine davranışından dolayı.. hele bir ara bir tane çakacak dedim ama neyse... Bu sinir ileride Yasemine çok büyük dert açacak... Bu arada bence hamile olmasından şüphelenecek Ahmet yok, o da ilişkilerini bilen tek insanla yani necdetle gitmek isteyecek. Ve onunla gidecekler. Beraber gitmelerinin tek açıklaması bu... Ama Ahmete ne olacak... Nasıl ayrılacaklar valla iyice şaşırdım... fundapehlivan 19-01-07, 21:49 Ahmetin bürosu ne güzelmiş değil mi arkadaşlar?? Ohh ya sonunda görebildik... Tabii onunda sebebi var... Gitmesi gerekiyor ya İstanbuldan... Billush 19-01-07, 21:52 Ahmetin bürosu ne güzelmiş değil mi arkadaşlar?? Ohh ya sonunda görebildik... Tabii onunda sebebi var... Gitmesi gerekiyor ya İstanbuldan... O anda Ahmet'in Yasemin'in yanında olmaması gerekiyor diye Ankara'ya gidiyor iş için bu sayede biz de bürosunu gördük.Pek zevkli döşenmiş ve baya para harcanmış izlenimi bıraktı bende. Ya o zaman Ahmet'le Yasemin gelecek bölüm ayrılır:icon_sorr Yasemin Rıza Bey'le evlilik mevzusunu konuşur babası bu kadar şeyden sonra olmaz der herhalde ne de olsa Şecket Bey baya ağır yargıladı Rıza Bey'i.Fakat Yasemin babasıyla konuşurken hamilelikten haberdar olur mu onu bilemiyorum.Babası Yasemin'den Ahmet'ten ayrılmasını isteyebilir mi acaba?Bu kadar şeyden sonra ya ondan ayrıl ya bizi unut filan:sad53: Uf nasıl ayrılacak Yasemin'le Ahmet nasıl ayrılacaklar çözemedim ben :icon_sorr bir_adı_yok 19-01-07, 21:54 şu yasemine şaşıyorum, laleyi bırakıpta kendisine gözü kararmışcasına aşık olan necdeti sır ortağı yapıyooo Billush 19-01-07, 21:59 Ay şimdi doktor Necdet'e eşiniz hamile filan demez değil mi?Yasemin eşi olmadığını söyleyemedi zaten ay :icon_sorr Gülcan 19-01-07, 22:02 Riza Bey banyo yapacagim diyip banyoda kendini asti :icon_sorr :icon_sorr cok cok güzel bir bölümdü ya hala etkisini atamadim üstümden :icon_sorr Bu arada Ana Sayfaya gecilmis cok sevindim görünce Melalcim, Rabishim basardiniz sagolun arkadaslar :img-yes: aslı30 19-01-07, 22:03 rıza niye intihar etti yahu?onlar asacağına kendi kendimi asım dedi herhalde.ama sanki karar çıktı.:img-blush şimdi rıza ölür mü sizce?:img-blush Melal 19-01-07, 22:03 Ay şimdi doktor Necdet'e eşiniz hamile filan demez değil mi?Yasemin eşi olmadığını söyleyemedi zaten ay :icon_sorr Kesin Billur'cum öyle olacak. Sabah demiştim zaten doktor Necdet'e gözünüzaydın eşiniz hamile dermiş diye:img-hyste Necdet'te düşer bayılırmış:):) merhem 19-01-07, 22:03 Resmen suanda soktayim Riza kendini Asti ne diyecegimi bilemiyorum hic beklemiyordum boyle birseyi Melal 19-01-07, 22:04 Riza Bey banyo yapacagim diyip banyoda kendini asti :icon_sorr :icon_sorr cok cok güzel bir bölümdü ya hala etkisini atamadim üstümden :icon_sorr Bu arada Ana Sayfaya gecilmis cok sevindim görünce Melalcim, Rabishim basardiniz sagolun arkadaslar :img-yes: Ya durun sonunu söylemeyin. Burda daha bitmedi.Yasemin babasının yanında hala görüşüyor. Gülcan 19-01-07, 22:05 Ya durun sonunu söylemeyin. Burda daha bitmedi.Yasemin babasının yanında hala görüşüyor. Kusura bakma ama o kadar etkilendimki hala soktayim desem yeridir :icon_sorr Sustum tamam :icon_whis aslı30 19-01-07, 22:07 yasemin'inin surat ifadesini gördünüz mü doktor hamilesin dediğinde?kızda hiç düşünce yok valla.bir de sırıtıyor.sanki evli de seviniyor.ohh ahmet'le çabucak evleniriz diye düşündü herhalde.:img-pilot Melal 19-01-07, 22:09 yasemin'inin surat ifadesini gördünüz mü doktor hamilesin dediğinde?kızda hiç düşünce yok valla.bir de sırıtıyor.sanki evli de seviniyor.ohh ahmet'le çabucak evleniriz diye düşündü herhalde.:img-pilot Kızım bir susun be ya bir susun. Daha bitmedi bizde bu gidişle öncesi sonra Gülcan'ı dövecem bak.:):) aslı30 19-01-07, 22:11 Kızım bir susun be ya bir susun. Daha bitmedi bizde bu gidişle öncesi sonra Gülcan'ı dövecem bak.:):) ayyy pardon.sofa okuma yahu sen de.:img-hyste kaptırdım valla.sustum. averaj 19-01-07, 22:13 tahminlerime göre rıza intihara teşebbüs edecek....yani görünen o gibi... Melal 19-01-07, 22:14 tahminlerime göre rıza intihara teşebbüs edecek....yani görünen o gibi... Öyle canım saolsunlar bende Aslı ve Gülcan sayesinde öğrendim.:) Yasemin'in yüzü nasıldı ama doktor bebek bekliyorsunu deyince:) Ahmet yanında olsaydı birlikte havalara uçarlardı.:):) Billush 19-01-07, 22:15 Ya bizde daha son sahne oynamadı ama asacağı belli.Uf ya adam da kendi açısından haklı.Onuruyla ölecek en azından. Yasemin'e bebek bekliyorsunuz dedi kız güldü şaşırdım kaldım ben şok olmasını beklerdim .... Melal 19-01-07, 22:16 Aslı Hanım,Gülcan Hanım konuşabilirsiniz. Nasıl 2 saniye gösterilip bitecek dizi:):) mayıs 19-01-07, 22:16 Ne acıklı.Umarım ölmez babası.Rıza Bey kızı ile konuşurken yani o roldeki adam gerçekten ağlıyordu sanırım hhıçkırıklarından ne dediğini anlayamadım bile çok üzücüydü.Eğer ölürse annesi her zaman pişman olucak eşni son kez görmeye gidemediği için kesin. bir_adı_yok 19-01-07, 22:16 vay be rıza beyin intihar edeceğini hiç sanmıyodum.......çok duygusal bir bölümdü dayanamıyacağım bu kadar duygusallığa.......ben yaseminin o haberi duyunca şaşıracağını düşünüyodum ama onun yüzünde mutlu bir tebessüm vardııııı......... aslı30 19-01-07, 22:18 ya bu kız necdet'in kendine aşık olduğunu nasıl anlayamaz.ahmet'den bile daha çok düşüyor üstüne.valla saftirik bu.:img-hyste yine mıy mıy.off off. fundapehlivan 19-01-07, 22:18 Ya Rızanın son isteği gibi oldu Ahmetten ayrılmasını istedi ya... hemen aklıma o geldi. Onun için bırakacak Ahmeti diye düşündüm ama en son hamile kaldığına sevindi yani ifadesi öyleydi. Resmen şaşırdı onun o ifadeyi görünce... Hayır yani engel yoksa evlenmelerine tamam sevin de daha engeller var nasıl sevinebiliyor anlamadım... Hayır bu olanlardan sonra sevinebiliyorsa babasının sözlerini takması demektir. Eee, niye terk edecek o zaman Ahmeti... Rıza kendini asıyor, ölecek demek ki... Yasemin de yine de babasının son isteğine uyacak galiba... yakamoz16 19-01-07, 22:18 anasayfadayken yorum yapmak ayrı bir duygu gerçekten ya rıza intihar etmesin bu hiç iyi değil ama yaseminin hemile olduğunu öğrendiğinde sevinmesine çok şaşırdım üzülür diye düşünmüştüm nejdet duymamasıda iyi oldu şimdilik... Melal 19-01-07, 22:18 Rıza Bey ölmeyecek bence ama bu intihar olayı hem Nezahat Hanım'ı,hemde Yasemin'i çok sarsacak. Off ya birde dedi ya sizin Ahmet'le birlikte olmanız zor diye ahh dedim keşke demeseydin. Şimdi Yasemin Ahmet'le evlenmeyecek. Gülcan 19-01-07, 22:18 Asli'cim gel gel sofa Melal bizi bulursa halimizi düsünmek istemiyorum :img-banne kirmizi karti gördük baksana :img-blush . Bizde baslardan baslayalim o zaman, Ahmetin bürosunu görebildik sonunda, cok güzelmis gercekten, Necdet'in öyle bagirmasini aslinda hem anliyorum hemde anlamiyorum, arada kalmis durumdaydim, Yanliz Yaseminin annesine gercekleri söylemedigine sevindim. avrilcansu 19-01-07, 22:20 Bölüme nasıl bir sıfat koyucağımı bulamadım bu akşam... Necdetle Yasemin kavgası çok hoşuma gitti :) Bu arada burda bitti, arkadaşlarr kusura bakamyın, uykum geldi yatmadan yapyım dedim yorumu:img-lazy: Son sahneye bayıldım, babam böyle birşey olamaz dedi... Çünkü tarihte yokkmuş, o yüzden birşey olcak ve Rıza bey intihar edemiyecek... Ahmet&Yasemin sahnesi çok yoktu bu ölümde, ben yine Adaya gidip işi pişircekler sandım... :) "Bunlarda bayağı alıştılar" diye düşünmüştüm :) Rıza beyin durumuna çok üzülüyorum, çok acıdım ya... Ahmetimiz yine süperdi bu bölümde :happy0064 Kerimanla Nazahatın konuşmaları çok güzeldi.. Çok duygulandım... üff bu bölüm bu kadar, çok duygulandım içim sıkıldı, yazamıyorum... Herkese iyi geceler bye Billush 19-01-07, 22:20 ya bu kız necdet'in kendine aşık olduğunu nasıl anlayamaz.ahmet'den bile daha çok düşüyor üstüne.valla saftirik bu.:img-hyste yine mıy mıy.off off. Ben de onu anlamadım.Ben bir bakışla işgillenmiştim öyle bir yapım var yani :)Şimdi doktor çıksa dese gönüzünüz aydın eşiniz hamile Necdet düşer bayılır herhalde.Doktor da sevinçten sanır:img-hyste Ahmet yanında olsaydı Yasemin'in evli olmadıklarını unutup sevinirlerdi gibi geliyor.E nede olsa onlar kendi aralarında evliler artık,yüzükleri de var.Evlilik prosedür onlara göre:img-hyste Ama Ahmet böyle bir şeyden endişe etmişti zaten yani hemen evlenelim vicdan azabı çekiyorum filan diyordu içine doğmuş:img-hyste fundapehlivan 19-01-07, 22:20 Rıza ile Yasemin buluşması çok kötüydü. Adam harika rol yapıyor ama ben en son Yasemin ağlarken ki çıkardığı sesleri yine hiçç beğenmedim, çok yapaydı ama bunu söylemem de ki amaç kötü değil seviyorum bereni ama bence ağlaması kötüydü... necdetin Yasemin için korkması güzeldi ama Ahmet olsa o da onun kadar endişelenirdi mutlaka... Tam da ankaraya gidecek zamanı buldu... Z_oMbbiE 19-01-07, 22:21 Yaseminin babasıyla geçirdiği son sahne çok hüzünlüydü. Sanırım babası ölücek son isteği olduğu içinde yasemin ahmetle evlenmiycek. ani bana bu fikir mantıklar geldi. valla şimdiden haftayı çok merak ediyorum. Melal 19-01-07, 22:22 Gülca,Aslı sarı kartla kurtuldunuz. Hadi yırttınız yine:):) Yorum yapabilirsiniz izin veriyorum.:):) Necdet nasılda süt dökmüş kedi gibi Ahmet'ten özür dilemeye gitti. Haline çok güldüm.Ahmet'te olgunluk gösterdi aferin gözüme girdi.:) fundapehlivan 19-01-07, 22:22 Bölüme nasıl bir sıfat koyucağımı bulamadım bu akşam... Necdetle Yasemin kavgası çok hoşuma gitti :) Bu arada burda bitti, arkadaşlarr kusura bakamyın, uykum geldi yatmadan yapyım dedim yorumu:img-lazy: Son sahneye bayıldım, babam böyle birşey olamaz dedi... Çünkü tarihte yokkmuş, o yüzden birşey olcak ve Rıza bey intihar edemiyecek... Ahmet&Yasemin sahnesi çok yoktu bu ölümde, ben yine Adaya gidip işi pişircekler sandım... :) "Bunlarda bayağı alıştılar" diye düşünmüştüm :) Rıza beyin durumuna çok üzülüyorum, çok acıdım ya... Ahmetimiz yine süperdi bu bölümde :happy0064 Kerimanla Nazahatın konuşmaları çok güzeldi.. Çok duygulandım... üff bu bölüm bu kadar, çok duygulandım içim sıkıldı, yazamıyorum... Herkese iyi geceler bye Canım işi pişirdiler zaten ama göstermediler artık. Zaten orda seni özledim lafları o manadaydı yani... Zaten döndüklerinde de hava kararmıştı. Zaten ada da ki Ahmetin evi de boş... Bence kesşn beraber oldular hem bu mantıklı oldu, yani bir kerede hamile kalmak... Zor.. averaj 19-01-07, 22:22 Öyle canım saolsunlar bende Aslı ve Gülcan sayesinde öğrendim.:) Yasemin'in yüzü nasıldı ama doktor bebek bekliyorsunu deyince:) Ahmet yanında olsaydı birlikte havalara uçarlardı.:):) evet valla yazılmış bir önceki sayfaya...:img-blush yaseminin yüzündeki anlamsız mutluluğu çözemedim, çözmek de istemiyorum zaten...:icon_whis bu arada dikkat ettiniz mi ünlü ikilinin gittiği çay bahçesi çgo da yurdanurla mehmetin gittiği yer...ne yalan söyliyim çağan ırmak farkı mı desem ama orada çekimler daha güzeldi... Melal 19-01-07, 22:23 Ayy özeti merakla bekliyorum. Rıza Bey ölecek mi?Necdet hemen Yasemin'in hamile olduğunu öğrenecek mi? Yasemin Ahmet'ten nasıl ayrılacak? Off cevaplanacak çok soru var haftaya:) Melisa_15 19-01-07, 22:23 of içim çok kötü ya.Abi şimdi kesin bunlar ayrılacak mı ya hiç mi umut yok blki de senaryoı deişmiştir ne bilim??:(((( nejdete sinir olmaya başladım laleyi gçti o na ne oluyo hele ysmn laleye annatlamzdıklarını nejo ya anlatıyo çekilecek gibi d4ğil:sad53: Gülcan 19-01-07, 22:23 Aslı Hanım,Gülcan Hanım konuşabilirsiniz. Nasıl 2 saniye gösterilip bitecek dizi:):) Tesekkürler Melal Hanim sagolun varolun :img-blush (normalde Türkiyedeki yayin daha önceden biterdi Avrupadan, ben gec kaldim sanmistim o yüzden pat diye yazdim kusura bakma) :img-blush Evet son sahneye gelince, Riza Beyin arkadaslarina "Banyo yapacagim" demesiyle anladim zaten bunda bir is var diye, ya idam edilcek diye son kez banyo yapmak istiyor, yada kendini öldürmek istiyor dedim, Banyoya dogru yürürken anladim gururuna yediremiyor onlar asmadan kendisi yapmak istiyor dedim öylede oldu. Resmen dondum kaldim TV basinda. Ama herhalde son anda kurtarilcak, baya ses oldu disardan duyan olmustur herhalde :bilmim Melal 19-01-07, 22:24 Yok canım bencede Ahmet ile Yasemin birkaç kere beraber oldular.:) Asıl vicdan azabını Şevket duyacak.Eğer Rıza ölürse tabii off ya haftaya çok acıklı olacak. Zaten bu akşam ki bölümü seyrederken gözlerim dolu dolu oldu.:icon_sorr Z_oMbbiE 19-01-07, 22:25 Necdet hemen Yasemin'in hamile olduğunu öğrenecek mi? Y bence öğrenicek çünkü doktor ilk hastaneye gittiklerinde eşiniz çok heyecanlı dedi ve yasemin o benim eşim diyemeden telefon çaldı. yani doktor necdeti yaseminin eşi zannediyor. ee bu durumda büyük ihtimalle doktor söylicek yaseminin hamile olduğunu aslı30 19-01-07, 22:25 Gülca,Aslı sarı kartla kurtuldunuz. Hadi yırttınız yine:):) Yorum yapabilirsiniz izin veriyorum.:):) Necdet nasılda süt dökmüş kedi gibi Ahmet'ten özür dilemeye gitti. Haline çok güldüm.Ahmet'te olgunluk gösterdi aferin gözüme girdi.:) iyi bari atılmadık maçtan.:img-hyste ya işte bu necdet iyi çocuk.tahminim doğru çıktı özrünü diledi.nasıl da üzüldü çocuk vicdan azabı çekiyor.:img-blush ahmet olgunluk gösterdi ama yediği dayakla kaldı.:img-hyste Melal 19-01-07, 22:26 Ya o incecik boru kırılmaz mı? Rıza Bey'de cüsseli adam bence kurtaracaklar. Ölmeyecek bence acaba Menderes'in de intihara teşebbüs ettiği gösterecekler mi? bir_adı_yok 19-01-07, 22:26 rıza bey öldümü şimdi ölmedimi...ölmemesi imkansız ,ama ölmesin yahu bence bu dizinin ona ihtiyacı var,birde menderesi niye hiç göstermediler anlamadım. Melal 19-01-07, 22:26 bence öğrenicek çünkü doktor ilk hastaneye gittiklerinde eşiniz çok heyecanlı dedi ve yasemin o benim eşim diyemeden telefon çaldı. yani doktor necdeti yaseminin eşi zannediyor. ee bu durumda büyük ihtimalle doktor söylicek yaseminin hamile olduğunu Eğer böyle bir şey olursa Necdet'in yüz ifadesini çok merak ediyorum.:) Eşekten düşmüş karpuza dönecek.:img-hyste :img-hyste :img-hyste fundapehlivan 19-01-07, 22:27 Ya o bornozun kemeri hayatta rızayı taşımaz ki!! Ya da o boru çöker, zaten çürük görünüyor! Yani kimse intihardan ölmediğine göre ölmeyecek. Yahu o zaman benim tezim yine çürüdü... Yani Yasemin son istek olarak Ahmetten ayrılmayacak. Hamile olduğuna da sevindi. bence Necdete söyleyemez. Ahmetten ayrıldıktan sonra mecbur kalınca söyler... Tabii doktor tebrik etmeye kalkmazsa... Aslında Necdeti kocası sandı ya onu da çağırır zannettim ama neyse çağırmadı... Melisa_15 19-01-07, 22:27 ya asıl gıcık tarafı yani o kadr bişey olmuş gidin bkletmeden doktora illa baş dönmeleri olacak ondan snra gidecekler ne kadar saçma !Ahmed de ank. da oh nejo ya da doktor eşiniz dedi biz daa ne isteyelim!bu shnede bile kuduruyorsam bn 3-4 bölüm snra ne olucam ki ya??:img-hyste Melal 19-01-07, 22:28 Rıza Bey ölmeyecek bence ölmemeli de daha davalar devam ediyor. İdamla yargılanıyor.Ama bu ceza hapise döndürülecektir. Bende senaryoyu yazıyormuş gibi konuştum ama:):) _pegasus_ 19-01-07, 22:29 bu ne bölüm de böyle ilk önce necdet yine baya öfkeliydi ama daha sonra hatasını anladı neyse bu bölümde rıza beni cok etkiledi her hareketiyle sonunda bir tuhaf oldum aklıma gelmezdi rızanın intihar edeceği bu arada junior ahmet de rolda haydi hayırlısı:img-in_lo :img-help: szp 19-01-07, 22:29 Rıza Bey ölmeyecek bence ama bu intihar olayı hem Nezahat Hanım'ı,hemde Yasemin'i çok sarsacak. Off ya birde dedi ya sizin Ahmet'le birlikte olmanız zor diye ahh dedim keşke demeseydin. Şimdi Yasemin Ahmet'le evlenmeyecek. Arkadaşlar bu akşamki yeni bölüm değil miydi nasıl hemen burda yazdınız anlamadım bir yandan izleyip mi yazıyorsunuz defneee 19-01-07, 22:29 bu bölüm harikaydı yine yasemin&rıza konuşmasında kendimi tutamayıp ağladım biçok şeyi tahmin ettim izlerken zaten...yaseminin hamile kalacağı belliydi ama üzülmedi neyse acaba ne olcak rıza ölücek heralde... acaba ahmetin başına bi olaymı gelecek sanki öle bişey olucak gibi geldi bana...rızanın banyoya girmeden önceki halinden anladım zaten intihar edeceğini kravatını açtığında...sonraki bölümü çok merak ediyorum yaa bu arada maşallah dizilerde hamile kalan kalana... böcükk 19-01-07, 22:29 bence rıza bey ölücek ve yasemin babası istemiyo diye ahmetten ayrılıcak çünkü son konuşmasında babası istemediğini ima etmişti ahmeti sevdiğini fakat şevket yüzünden olamıyacağını ima etmişti bu nedenle yasemin ve ahmet ayrılırlar yasemin necdete kendini yakın hissetiği için onunla evlenir ahmette sırf yasemine inat doktor kızla evlenir.... balim89 19-01-07, 22:29 canlarim...nasil bir bölümdü bu böyle...cok kötü oldum...hele de baba kiz konusmasi beni bitirdi...bir de müzik esliginde olunca göz yaslarima hakim olamadim...babama sordum o zamanlar intihara tesebbüs edenler olmus fakat hatirladigi kadariyla ölen olmamis...ama emin degildi...umarim birsey olmaz riza beye.... bir de bana kalirsa sonunda iki sevdali ayrilacak...yasemin hamile oldugundan dolayi nejdetle evlenecek... ana sayfaya gecmemiz hayirli ugurlu olsun hepimize...asia abla bunda senin parmagin mi var???:img-wink: aslı30 19-01-07, 22:29 Ya o incecik boru kırılmaz mı? Rıza Bey'de cüsseli adam bence kurtaracaklar. Ölmeyecek bence acaba Menderes'in de intihara teşebbüs ettiği gösterecekler mi? valla ben de bornozun ipleri o adamı tartar mı hiç diye düşündüm.:img-hyste rıza bence ölmeyecek.aslında rıza'nın üzerinden menderes'in hayatına gönderme yapıyorlar.ilginç cesaret edemiyorlar herhalde.:img-blush NiliWerda 19-01-07, 22:30 bu yaşanmış bişey sonuçta demekki Rıza bey böyle bişey yapmış.. yaseminin hamileliği falan bakalım ilerleyen bölümlerde neler olacak? bu bölüm yine acıklıydı :img-cool2 She7a 19-01-07, 22:30 ben cocukluk arkadasımından o yumrugu yiyecegim ve affedecegim olacak is degil vallaha.Rıza bey'e de yazık oldu uzuldum. :icon_conf fundapehlivan 19-01-07, 22:30 Neyse bu bölüm de Necdetin vukuatı yoktu. Aslında vardı da kendini ikisine de affettirdi. Yalnız Ahmet gördüğünüz gibi Yaseminin ısrarıyla filan barışmadı. bende görsem yanlış anlardım dedi ya ben sen meleksin galiba dedim içimden:img-angel Karizmatik melek öhöö neyse... Ee, iş yerinde gördük arkadaşlar bir şey demiyecek misiniz? Bürosu da güzelmiş yani... Bakalım Ahmet ankaradan döndüğünde neler olacak. Yasemin ayrılma kararı almış olacak mı olmayacak mı? Melal 19-01-07, 22:30 Bari yorumlarımı Hatırla Sevgili şarkısıyla yapayım. Off ya şu yaralı kalbim şarkısının sözleri Ahmet'e baya bir uyacak. Necdet son gülen olcak.:icon_sorr Ağla yaralı kalbim her şey yalan Ağla bir avuç küldür elde kalan Artık savrulup gitsen de rüzgara Ağla mazidir şimdi senin olan Yaralı yaralı yaralı kalbim.. Dokunduğun el yalan Sakındığın gül yalan Sel akar kum olur geriye kalan Ağla yaralı kalbim hepsi yalan Ağla bir avuç küldür elde kalan Yaralı yaralı yaralı kalbim. Biz bu şarkıyı dinleyerek Ahmet'in haline ağlayacağız sanırım:icon_sorr eda_07 19-01-07, 22:30 başlığımız anasayfaya alınmış haberim yok hayırlı olsun ne zaman anasayfaya taşındı bir_adı_yok 19-01-07, 22:31 doktor niye söylüyomuş necdete canım, telefonu çalsın kalkamasın masasından, yaseminde bişeyim yok diye mutlu mesut çıksın odadan...allahım yarabbim bu necdette çok oluyo ama, hoş yaseminde çok yüzveriyo ya neyse....... Melal 19-01-07, 22:40 valla ben de bornozun ipleri o adamı tartar mı hiç diye düşündüm.:img-hyste rıza bence ölmeyecek.aslında rıza'nın üzerinden menderes'in hayatına gönderme yapıyorlar.ilginç cesaret edemiyorlar herhalde.:img-blush Bencede çünkü Menderes'in davasında Ayhan Aydan dinlenmiş. Rıza Bey'inkinde de Keriman dinlendi. aslı30 19-01-07, 22:40 Ee, iş yerinde gördük arkadaşlar bir şey demiyecek misiniz? Bürosu da güzelmiş yani... Bakalım Ahmet ankaradan döndüğünde neler olacak. Yasemin ayrılma kararı almış olacak mı olmayacak mı? işte çabalarımızla iş sahibi yaptık onu.:img-grin2 pek ikna edemedi beni ama hiç yoktan iyidir.bürosu da güzelmiş.:img-blush fundapehlivan 19-01-07, 22:41 Ya hani fragman da yasemin ve ahmeti havuz başında gösteriyordu... Ben öyle bir sahne görmedim ama ... Yoksa kaçırdım mı? Yoksa bir daha ki bölümde mi olacak? Ya inşallah, çünkü ben ankaradan ahmet gelmeden Yasemin ondan ayrılma kararı alacak diye korkuyorum... Melisa_15 19-01-07, 22:41 bence rıza bey ölücek ve yasemin babası istemiyo diye ahmetten ayrılıcak çünkü son konuşmasında babası istemediğini ima etmişti ahmeti sevdiğini fakat şevket yüzünden olamıyacağını ima etmişti bu nedenle yasemin ve ahmet ayrılırlar yasemin necdete kendini yakın hissetiği için onunla evlenir ahmette sırf yasemine inat doktor kızla evlenir.... çok büyük bir saçmalık yapar.rıza nerede ahmetten ayrıl dedi ya kardeşimin gürültüsünden duymdm biri sölesin ne dedi rıza??? defneee 19-01-07, 22:42 rıza ölemeyebilirde aslında evet maşallah bayağı irice belkide bağcık çözülmüştür...ya ahmete bişeymi olucak acaba öyle bişey düşünüyorum ben bunlar evlenemicek kesin zaten orası ama... vega58 19-01-07, 22:42 ya inanmıyorum ana sayfaya taşınmışız...ne güzel... allah şu necdetten razı olsun o olmasa hiç gülemeyeceğim diziyi izlerken...her söylediğiyle komik duruma düşmek de bu olsa gerek. bu bölüm herkes birbirine ayar verdi durdu.ahmet önce babasına sonra necdete.. hele kerimanın ahmetin babasına verdiği ayar takdire şayandı doğrusu.kendisini tebrik ediyor devamını bekliyoruz efendim... Melal 19-01-07, 22:42 Ya hani fragman da yasemin ve ahmeti havuz başında gösteriyordu... Ben öyle bir sahne görmedim ama ... Yoksa kaçırdım mı? Yoksa bir daha ki bölümde mi olacak? Ya inşallah, çünkü ben ankaradan ahmet gelmeden Yasemin ondan ayrılma kararı alacak diye korkuyorum... Havuz başı mı fragmanda böyle bir sahne mi vardı:) Funda'cım doğru gördüğüne emin misin? fundapehlivan 19-01-07, 22:43 doktor niye söylüyomuş necdete canım, telefonu çalsın kalkamasın masasından, yaseminde bişeyim yok diye mutlu mesut çıksın odadan...allahım yarabbim bu necdette çok oluyo ama, hoş yaseminde çok yüzveriyo ya neyse....... Kesinlikle o kavgada hele Necdetin sözleri yine çok sertti. İkna edici bir açıklama yapamamış ahmet... Yasemin de diyemiyor, ben inanmışım seni gerisi ilgilendirmez... Eh, tabii sonra böyle başına çıkar... Ya bir taraftan da bu gün yine ilk zamanlar da olduğu gibi bir Necdet sevgisi oluştu içimde... Şu çocuk bir fevrileşmese seveceğim ama... NiliWerda 19-01-07, 22:44 hatırla sevgili anasayfaya alındığı çokk ii olmuş... aslı30 19-01-07, 22:44 şimdi bu yasemin niye ayrılıyor acaba?babası intahar ettiya.bu da çok üzülür.babasının vasiyet gibi konuşması aklına gelir.ayrılırlar ahmet'le ama babası ölmez.geri dönüşü de olmaz bu işin çünkü necdet seninle evlenirim der.nasıl ama?:icon_whis averaj 19-01-07, 22:44 bir önceki bölüme göre daha az beğendiğim bir bölümdü bu...netice itibariyle geçen bölüm şimdiye kadarki en güzel olanıydı... yasemin-ahmet sahnelerinin azlığı ve aşırıya kaçmamaları sanırım ilerki günler için ısınma turları...ayrılığa alıştırmak için , e orası kolay yani ben alış desinler anında alışırım...:img-hyste :img-hyste ne yazık ki yine laleyi birkaç küçük sahneden fazla göremedik...necdetin insani yönü genelde ağır basıyor...ve bu bölümde de öyle oldu... kendimi ne kadar zorlasam da bu bölümde bereni beğenemedim yine, sevinmesi, üzülmesi ve hatta ağlayamaması bile dizi başından beri ilerleme göstermedi, dolayısıyla yasemin karakterini de yansıtamadığını düşünmekteyim...ağlayamazken bile ses var ama görüntü yok gibiydi.bu beni çok rahatsız ediyor...ayrıca acilen tonlama konusunda yardım almalı...şahsi fikrimdir bu.sevenlerine saygılıyız... ahmetin iş durumu ise belli-belirsiz verilse de bunlar sinyaller sanırım...son olarak rızanın ölmeyeceğini düşünüyorum.sanırım intihara teşebbüs etse de bu gerçekleşemeyecek..ama nasıl bilmiyorum işte:img-blush fundapehlivan 19-01-07, 22:45 Havuz başı mı fragmanda böyle bir sahne mi vardı:) Funda'cım doğru gördüğüne emin misin? Evet, de sanırım orası olmuş. Yaseminin üzerinde beraber adaya gidecekleri kıyafet var... Şimdi fragmana dönüp baktım da... Hala da silmemişim yalnız:img-blush Böyle ikisi de gayet ciddi. Sanırım Ahmetin vicdan azabı çekiyorum dediği yermiş... Melal 19-01-07, 22:45 Necdet Yasemin'e istersen seninle evlenebilirim der. Belki tabii off ya önümüzdeki hafta süper olacak. Çok ağlak olcak.:icon_sorr istnbl_esra 19-01-07, 22:45 selamlar güzel bölümdü.... rıza bey ölür mü bilmiyorum ama hatırlatmak istedim yassıadada 6 DP li karardan önce ölüyo bide milletvekili değil ama bir vali intihar edip ölüyor aslı30 19-01-07, 22:46 Ya hani fragman da yasemin ve ahmeti havuz başında gösteriyordu... Ben öyle bir sahne görmedim ama ... Yoksa kaçırdım mı? canım senin havuz dediğin denizdi.deniz kenarında buluştular ya.:img-blush vega58 19-01-07, 22:46 valla ben de bornozun ipleri o adamı tartar mı hiç diye düşündüm.:img-hyste rıza bence ölmeyecek.aslında rıza'nın üzerinden menderes'in hayatına gönderme yapıyorlar.ilginç cesaret edemiyorlar herhalde.:img-blush bornozun ipi tartar tartmasına da orda bornozun ipinin işi ne bu kadar saçmalık olur.orası bir hapishane ve bildiğim kadarıyla bornoz bağı kemer gibi şeyler kişilere verimez.acaba ben mi yanlış düşünüyorum.öyle olması gerekmiyor muydu. Güneş-07 19-01-07, 22:47 yine güzel bir bölümdü... yasmin hamile,ahmet ankarada,rıza kendini asıyor...gelecek bölümü sabırsızlıkla bekliyorum... nejdet herzamanaki gibi burnunu herşeye sokmasının cezasını aldı ama ahmetten bir özürbile dilemedi ahmet ilerde ne kadar yanıldığını acı bir gerçekle anlıcak nejdetin yasmin için onunla barıştığını... rıza ölmez heralde ve yasminde babası istemedi diye ayrılmaz ahmetten zaten rıza istemiyorum demedi ben istesem onun ailesi karşı çıkar dedi çok merka ediyorum neden ayrılacaklarını... fundapehlivan 19-01-07, 22:47 şimdi bu yasemin niye ayrılıyor acaba?babası intahar ettiya.bu da çok üzülür.babasının vasiyet gibi konuşması aklına gelir.ayrılırlar ahmet'le ama babası ölmez.geri dönüşü de olmaz bu işin çünkü necdet seninle evlenirim der.nasıl ama?:icon_whis Öyle de intihar haberi geldiğinde ama kurtarıldı gibi bir haber de gelir herhalde... Ya kurtulamayacak mı acaba? Ama ben ısrar ediyorum bornozun kemeri Rızayı taşımaz. O taşısa o incecik boru taşımaz... Melal 19-01-07, 22:47 hatırla sevgili anasayfaya alındığı çokk ii olmuş... Eee az uğraşmadık NiliWerda'cım:) Yasemin kesin babası öyle dedi diye ayrılacak Ahmet'ten zavallım Ahmet'te buna bir anlam veremeyecek. Melal 19-01-07, 22:48 bornozun ipi tartar tartmasına da orda bornozun ipinin işi ne bu kadar saçmalık olur.orası bir hapishane ve bildiğim kadarıyla bornoz bağı kemer gibi şeyler kişilere verimez.acaba ben mi yanlış düşünüyorum.öyle olması gerekmiyor muydu. Evet canım verilmiyor sanırım yani bende öyle biliyorum. Ama belki öyle de değildir.:) fundapehlivan 19-01-07, 22:49 yine güzel bir bölümdü... yasmin hamile,ahmet ankarada,rıza kendini asıyor...gelecek bölümü sabırsızlıkla bekliyorum... nejdet herzamanaki gibi burnunu herşeye sokmasının cezasını aldı ama ahmetten bir özürbile dilemedi ahmet ilerde ne kadar yanıldığını acı bir gerçekle anlıcak nejdetin yasmin için onunla barıştığını... rıza ölmez heralde ve yasminde babası istemedi diye ayrılmaz ahmetten zaten rıza istemiyorum demedi ben istesem onun ailesi karşı çıkar dedi çok merka ediyorum neden ayrılacaklarını... İşte ben de bunu anlamıyorum zaten... Rıza hep istemiyordu, eğer son isteği olmazsa Yasemin yine takmaz. Hem şimdi hamile de istemez mi bebeğinin babasıyla evlensin. Hem böyle bir şeyden sonra Şevket Yasemini kabul etmeyecek de ne yapacak. Torun geliyor torun:img-hyste fundapehlivan 19-01-07, 22:50 Evet canım verilmiyor sanırım yani bende öyle biliyorum. Ama belki öyle de değildir.:) Ama sanırım Celal Bayar kemeriyle intihar etmeye kalkmış. Yani kendini asmış ve son an da kurtarılmış. Dolayısıyla izin verilmiş... Melal 19-01-07, 22:51 İşte ben de bunu anlamıyorum zaten... Rıza hep istemiyordu, eğer son isteği olmazsa Yasemin yine takmaz. Hem şimdi hamile de istemez mi bebeğinin babasıyla evlensin. Hem böyle bir şeyden sonra Şevket Yasemini kabul etmeyecek de ne yapacak. Torun geliyor torun:img-hyste İşin sakat yanı bu zaten babası Yasemin'in hamile olduğunu bilse kesin evlen der. Ahmet'in ailesi de bu raddeden sonra karışmaz,karışamaz. Eee bebek bütün sorunları ortadan kaldırıyor. Ama napıyor bizim Yasemin Hnaım gidip elin adamıyla evleniyor. Hemde sevdiği adamdan olan çocuğu başka bir adama baba diyecek. Çok kızdım Yasemin'e çokkk vega58 19-01-07, 22:51 necdet psikopatlıkta sınır tanımıyor doğrusu yasemine bağırması neydi öyle ya.hatta elini yumruk şeklinde sıktı ya şimdi kıza bir tane geçirecek dedim. berene de gittikçe ısınıyorum nedense.gerçi soğuk değildim ama bu bölüm daha bir iyiydi gibime geldi... cansel zaten dört dörtlüktü.annesi ve babası ile olan sahnelerde ve necdetle olan sahnede döktürdü yine... aslı30 19-01-07, 22:51 Öyle de intihar haberi geldiğinde ama kurtarıldı gibi bir haber de gelir herhalde... Ya kurtulamayacak mı acaba? Ama ben ısrar ediyorum bornozun kemeri Rızayı taşımaz. O taşısa o incecik boru taşımaz... gelir de biraz hastanede yaşam mücadelesi verir.bence kurtulur bu dizinin engin şenkal'a ihtiyacı var bence.ben de ısrar ediyorum taşımayacağını bornoz ipinin.:img-hyste vega canım milletvekili ya belki ayrıcalık tanımışlardır.hem onlara gelen kıyafetleri kontrol etmediler.belki öyle birşeydir.:img-blush fundapehlivan 19-01-07, 22:52 Eee az uğraşmadık NiliWerda'cım:) Yasemin kesin babası öyle dedi diye ayrılacak Ahmet'ten zavallım Ahmet'te buna bir anlam veremeyecek. Yani şimdi Ahmete bir sebep göstermek zorunda. Bence gerçeği söyler... Açık açık... Şimdiye kadar ahmete hep açık oldu, bu ayrılmanın da sebebini söyler... Melal 19-01-07, 22:54 Yani şimdi Ahmete bir sebep göstermek zorunda. Bence gerçeği söyler... Açık açık... Şimdiye kadar ahmete hep açık oldu, bu ayrılmanın da sebebini söyler... Valla Yasemin babam istedi diye ayrılıyorum diyebilir. Ama asla hamile olduğunu demez. Necdet'le apar topar evlenir.Ahmet buna bir anlam veremez. Kısa bir süre içerisinde de hamile olduğu ortaya çıkar. Bebek 7 aylık doğdu derler. Nasıl senaryo ama:img-hyste :img-hyste fundapehlivan 19-01-07, 22:54 Ahmetin babasıyla konuşması da tam bir harikaydı ama ağırdı. Babasını biraz işin dışına çıkmakla suçlamış oldu çünkü. Gözünüzü intikam bürünüş... Ama çok doğruydu, onların ailesinin ne hale geleceği düşünülmüyor filan... Ya ben Canseli babasıyla tartışırken daha bir karizmatik buluyorum neden acaba:img-hyste Daha bir dik başlı oluyor ya babasına karşı ondan herhalde... merhem 19-01-07, 22:55 Ya Bencede , o bornozun ipi nasil tasir ki rizayi, Ve eger riza kurtulursa yani tasimazda iceri dalarlar bu ses ne diye ve gorurlerse rizaya birsey yapilirmi aciklanirmi herkse Melal 19-01-07, 22:55 Ahmetin babasıyla konuşması da tam bir harikaydı ama ağırdı. Babasını biraz işin dışına çıkmakla suçlamış oldu çünkü. Gözünüzü intikam bürünüş... Ama çok doğruydu, onların ailesinin ne hale geleceği düşünülmüyor filan... Ya ben Canseli babasıyla tartışırken daha bir karizmatik buluyorum neden acaba:img-hyste Daha bir dik başlı oluyor ya babasına karşı ondan herhalde... Bende o sahnede beğendim Cansel'i kendinden emin bir tavrı vardı. Şevket Bey'de Rıza'nın intihar teşebbüsündne sonra çok üzülecek. Vicdan azabı çekece.Hele birde Ahmet'le Yasemin ayrıldıktan sonra işler iyicene değişecek. aslı30 19-01-07, 22:57 Ya ben Canseli babasıyla tartışırken daha bir karizmatik buluyorum neden acaba:img-hyste Daha bir dik başlı oluyor ya babasına karşı ondan herhalde... evet çünkü kızmak ona yakışıyor.:img-in_lo çok da güzel oynuyor.aslında hep mutsuz,üzgün olsa tam süper olacak.:img-hyste ama çok iyi canlandırıyor napim.karizma üstlerde.:img-in_lo fundapehlivan 19-01-07, 22:57 Valla Yasemin babam istedi diye ayrılıyorum diyebilir. Ama asla hamile olduğunu demez. Necdet'le apar topar evlenir.Ahmet buna bir anlam veremez. Kısa bir süre içerisinde de hamile olduğu ortaya çıkar. Bebek 7 aylık doğdu derler. Nasıl senaryo ama:img-hyste :img-hyste Bence 7 aylık doğdu demelerine gerek kalmayacak. Bana bir kaç sene atlatacaklar ve ahmet ile ayla o bir kaç seneyi yurt dışında geçireceki ya da farklı şehirde gibi geliyor bana... Birbirlerini hiç görmeyecekler yani... Sevim ve Mehmette işi ilerletti. Yalnız yemeğe gidelim dediğinde Sevim amma heyecanlandı ha:img-hyste Yemekte de çok tatlıllardı... Sonra selmanın Sevime bakışları anlamlı anlamlı... Yalnız Sevimi büyük yapmışlar Mehmetten neyse bu mantığa oturdu...İleri de onların evliliği vs ahmet ve Yasemin karşılaşacaklar bence... Ayy bende hemen sevimle mehmeti baş göz ettim:img-hyste vega58 19-01-07, 22:58 hele babası sabah giderken ahmetin arkasından bakışı neydi öyle.zavallı dergibi baktı adama.haklı ama çocuk.o kadar mevzu varken koskoca mahkemenin uğraştığı şeye bak... fundapehlivan 19-01-07, 22:59 evet çünkü kızmak ona yakışıyor.:img-in_lo çok da güzel oynuyor.aslında hep mutsuz,üzgün olsa tam süper olacak.:img-hyste ama çok iyi canlandırıyor napim.karizma üstlerde.:img-in_lo Zaten gülerken sevimli oluyor, durgun olunca da karizmatik... Zaten herkes öyle aslında... Tabii bizim kk onu yakışlı bulmamızın sebebi de orada hiç mutlu olamamasıydı değil mi?? itiraf edin:img-hyste Neyse konudan uzaklaşmayayım... Bunlar aradan yılları geçirirken Ahmet ayla yakınlaşmasını da verseler bari... Her ne kadar istemesem de... Onlar nasıl evlenecekler merak ediyorum... Melal 19-01-07, 23:00 Sevim bu akşam dedi ya ama ben Mehmet'ten büyüğüm diye böylece emin olduk. Bu Deniz arkadaşı Harun'da Işık'a aşık olacak galiba üniversite yıllarının 4lüsü hazır. 68 kuşağı olacak bunlar belli:) aslı30 19-01-07, 23:00 ya arkadaşlar o pastalar neydi öyle.:img-eat: şurda rejim yapıyorum gözüm kaldı valla.ama olmuyorki böyle.:icon_sorr açı var,toku var,hamilesi var,gözü kalanı var.:img-hyste vega58 19-01-07, 23:01 mahkeme başkanı da tam bir alemdi.adam önüne geleni azarlıyor.sus otur atarım seni dışarı.bu bile mahkemenin ne kadar gayri ciddi olduğunu gösterir.bu bölüm menderesi göremedik ben ona üzüldüm... fundapehlivan 19-01-07, 23:02 Yalnız ankaraya gideceği gün erkenden valizini aldı ve ailesine yine yalan uydurdu ya... Orada çok güldüm... Yahu kandırma milleti boşuna Yasemini son bir kez görmek için gittiğini eminim herkes de anlamıştır benim gibi.. Bu arada Ahmetin annesiyle konuşması da çok güzeldi. Selmayı ilk kez bu kadar "anne" olarak gördüm, kabuğundan sıyırmış kendini... Ahmette annesine garip garip bakıyordu zaten... Hele yasemin nasıl derken ahmetin bakışı çok güzeldi... Rıza da Yasemine ahmet nasıl? dedi ya... Sanki herkes karşı tarafı kabul etmek istiyor ama zorunluluktan kabul edemiyor gibi.. Gerçi zaten öyle... NiliWerda 19-01-07, 23:04 Zaten gülerken sevimli oluyor, durgun olunca da karizmatik... Zaten herkes öyle aslında... Tabii bizim kk onu yakışlı bulmamızın sebebi de orada hiç mutlu olamamasıydı değil mi?? itiraf edin:img-hyste Neyse konudan uzaklaşmayayım... Bunlar aradan yılları geçirirken Ahmet ayla yakınlaşmasını da verseler bari... Her ne kadar istemesem de... Onlar nasıl evlenecekler merak ediyorum... ya evt aylayla evlenecek bari şimdiden bir yakınlaşma olsaydı nebileyim hiç karşılaşmıyolar bile? fundapehlivan 19-01-07, 23:05 ya arkadaşlar o pastalar neydi öyle.:img-eat: şurda rejim yapıyorum gözüm kaldı valla.ama olmuyorki böyle.:icon_sorr açı var,toku var,hamilesi var,gözü kalanı var.:img-hyste İşte ne güzel sana iradeni göstermen için bir fırsat!!:img-hyste Ben pastalara dikkat etmedim valla... Melal 19-01-07, 23:08 ya evt aylayla evlenecek bari şimdiden bir yakınlaşma olsaydı nebileyim hiç karşılaşmıyolar bile? Anne zoruyla evlenecek Ahmet Selma Hanım'ın çevresinde Ahmet'e en uygun aday Ayla Ayla'da dünden razı olur Ahmet'le evlenmeye tek isteksiz Ahmet zavallım:) fundapehlivan 19-01-07, 23:09 Bu arada Nezahata da çok üzüldüm. Bir de yasemin demez mi görüşmeye gelmezsen üzülür! Bırak o da üzülsün biraz... kadın kendinden ödün vere vere mahvoldu... Mehmet bile nasıl konuşmazsın dedi ya... Haftaya daha da hüzünlü bir bölüm olacak galiba... Reytingleri de merak ediyorum... Neyse ben çıkıyorum herkese iyi gecelerbye NiliWerda 19-01-07, 23:09 Ben necdeti hiç sevmem ama bu bölümde necdetin yasemine yardım etmesini takdir ettim hani pastahane annesi geldiği zaman. sonradan gene eski necdet nefretime geri döndüm:))) aslı30 19-01-07, 23:11 selma hanım yasemin'i kabullenmiş gibi.ama babasının savcılığı ahmet'in hayatını etkileyecek maalesef.ahmet inat için evlenebilir ayla'yla.ayla da beni seviyor diye düşünür garibim.:img-blush Melal 19-01-07, 23:11 Ben necdeti hiç sevmem ama bu bölümde necdetin yasemine yardım etmesini takdir ettim hani pastahane annesi geldiği zaman. sonradan gene eski necdet nefretime geri döndüm:))) Amann Necdet'e ne acıyacam. Yasemin'le evleneceğini düşününce hiç acımıyorum ve takdir etmiyorum.:):) NiliWerda 19-01-07, 23:12 Anne zoruyla evlenecek Ahmet Selma Hanım'ın çevresinde Ahmet'e en uygun aday Ayla Ayla'da dünden razı olur Ahmet'le evlenmeye tek isteksiz Ahmet zavallım:) ya ahmet süt çocuğu değil okadar annesini sözünümü dinleyecek? ama kesin yaseminle araları çok fena bozulcak herhalde ondan sonra bişeyler olacak.. Melal 19-01-07, 23:13 selma hanım yasemin'i kabullenmiş gibi.ama babasının savcılığı ahmet'in hayatını etkileyecek maalesef.ahmet inat için evlenebilir ayla'yla.ayla da beni seviyor diye düşünür garibim.:img-blush Kesin inat için evlenir. Burada karlı çıkansa Ayla olacak.:):) Ahmet Yasemin evlenince intihara falan kalkışmasın. Çok büyük bir darbe olacak çocukcağıza:) aslı30 19-01-07, 23:14 Amann Necdet'e ne acıyacam. Yasemin'le evleneceğini düşününce hiç acımıyorum ve takdir etmiyorum.:):) necdet'in ne suçu varki.:img-blush yasemin'de kabahat.o evlenir zaten seviyor. yurinu 19-01-07, 23:14 anasayfa hayırlı olsun :) gündemdeki dizilerde fellik fellik aradım başlığı ama olsun sonuç güzel olmuş... yine hareketli, duygusal çok güzel bir bölümdü... "bizimkiler" le büyüyen bir jenerasyonun üyesi olarak her zaman zevkle izlediğim engin şenkan bugün yine oyunculuğuyla büyüledi... nezahat-rıza en ilgimi çeken karakterler oldu diyebilirim... öyle bir yerde bitti ki bölüm merakım bütün hafta taze kalacak... -yaseminin tepkisine şaşırdım... ahmet artık bürosunda... görevinin başında görmek karakteri daha inandırıcı kıldı... necdet oldukça asabi oldu :) her an bir şeyi devirecekmiş gibi geliyor artık... ama onun büyük aşkı ve fedakarlığı herşeyin üstüne çıkıyor... nezahat in yufka yüreği, anaç yanı beni çok etkiliyor... herkesi bir arada tutmak, düzenini bozmamak için alttan alıyor ve bu beni etkiliyor... şimdilik bu kadar olsun yorumlar... :) NiliWerda 19-01-07, 23:14 Amann Necdet'e ne acıyacam. Yasemin'le evleneceğini düşününce hiç acımıyorum ve takdir etmiyorum.:):) Melalcim o bir anlık bişey di zaten sonra geçti:)) Melal 19-01-07, 23:15 ya ahmet süt çocuğu değil okadar annesini sözünümü dinleyecek? ama kesin yaseminle araları çok fena bozulcak herhalde ondan sonra bişeyler olacak.. Valla Ahmet öfke ile kalkıp zarar ile oturacak. Kendine edecek.Sinirinden,acısından gözü görmez bir halde iken Ayla ile evlenecek. Aklı başına gelince de ben ne yaptım diyecek.:img-hyste :img-hyste vega58 19-01-07, 23:15 bugün ne kadar kötü bir gündü ya üzerine de böyle bir konuyu ele alan hatırla sevgiliyi izleyince bizim memleketimizde hiç mi bir şey değişmez dedim ne yazık ki.nasıl bir mahkeme adam kendini bile savunamıyor düşüncelerini söyleyemiyor..kadın kendisinin aşağlandığını hissedip iki kelam laf edince bir güzel azarlanıyor...gülsem mi ağlasam mı şaşırdım.rızaya kerimanın hususi münasebetleri yerine şu anayasa ihlali ne konudaymış onu öğrenebilseydik bari... Melal 19-01-07, 23:16 Melalcim o bir anlık bişey di zaten sonra geçti:)) Aman iyi bir anlık olsun. Bir Cansel'ciyi daha kaybetmeye dayanamam.:img-hyste Melal 19-01-07, 23:20 Vega'cım ne yazıkki bu yargılanma çok ta adil yapılmamış. Menderes abuk,sabuk şeylerle itham edilmiş. Yok bebek davası,yok ... davası gibi ve sonunda da idam edilmiş. Rıza Bey'de çok saçma bir şey ile suçlandı. Ve adam bunu kaldıramadı.Herkesin hususi münasebetleri olabilir. Ama bunun bir üle önünde ifşa edilmesi çok ağır hele ki o kişinin daha sonra idam talebi ile yargılanmasına karar veriliyorsa Rıza Bey'in intihara teşebbüs etmesi çok normal CveB 19-01-07, 23:21 Rıza'nın intahar etmesi bölümün süpriziydi.Eğer gerçekten ölürse Nezahat kendisini suçlu hissedecek.Ama ölmezse de Yasemin bu koşullar altında Ahmet'ten ayrılmaz. Tahmin ettiğim gibi doktor Necdet'i Yasemin'in kocası zannetti.:) Yasemin'le Necdet evlendiklerinde çocuğun babasının Ahmet olduğunu Lale veya Teo'ya söylerler mi? Ama eğer Rıza ölürse hemen evlenmeleri çok garip kaçar. Dizi bu hızla giderse haftaya Yasemin doğurur.Hatta belki de aradan yıllar geçmiş bile olabilir. Bu arada site çok yavaş. mojo 19-01-07, 23:22 Çok keyfli bir o kadar da hüzünlü bir bölümdü...Engin Şenkan'a bir kez daha hayranlık duydum,zira bölümden geriye aklımda kalan en çarpıcı sahne Rıza Bey'in vedasıydı...Adedim olmamasına rağmen yoğun bir empati kurdurtmayı başarmış ki dizi,gözlerim fena halde doldu taştı o sahnede. Dizinin geneline bakarsak da,sanırım güzel şeyleri en çok hak eden Necdet... burcu&? 19-01-07, 23:24 yaa bu bölüm cok sarsıcıydı.kadın şevketin ağzının payını iyi verdi.nedense keriman a karsı bi kızgınlık hissedemiyorum hiç belkide şehnazı gercekte cok begendiğimdendir:) rıza nın radyoda idamla yargılanıcagını öğrendiğimde tüylerim diken diken oldu.zaten intihar edicegini anlayınca aglamaya başladım:(zaten bugün türkiyenin kaderi için hassas bir gün!!!!bi de geçmişi görünce içim acıdı. anlayamadıgım bi sey war bu senaristler neden her olayı rızanın üzerinde canlandırıyolar.şarkıcı bi bayanla ilişkisi olan adnan menderes ti ayrıca bunu yayınlamaktan cekinecek ne war çünkü bu zaten manşetlerde yer almış bir olay ve gercektir. ayrıca yassıada da yargılama sürerken bu duruma dayanamamiş ve intihar etmiş(ölmüş)bir vekil varmış gercekten o dönemde ancak bunlar neden hep rıza nın başına geliyo .AYRICA MENDERES NERDEEEEEEEEE yalcinersonmez 19-01-07, 23:25 yaw şaka maka bi yanada ben rızaya çok üzüldüm keşke kendini asmasaydı işallah ölmez...!!! aslı30 19-01-07, 23:33 bir de keriman mektubu bir yakınıyla gönderdim dedi ya.niye sorup soruşturmuyorlar bu yakını.onu ziyaret eden bellidir zaten.kimseyle görüştürmediklerine göre.biraz atlama yapmışlar orada.:img-blush menderes'i de idamda görebileceğiz herhalde.tabi eski görüntülerle. size muvaffakiyetler.gitmem mevzu bahis.o vakit yarın görüşürüz.bye kumral__ada 19-01-07, 23:34 ben eğer menderesi konu alsalardı çok büyük tepkiler alacaklarına inanıorum bence dolaylı bi şekilde o zamanları anlatmaları çok güzel ayrıca sadece menderesin metresi yoktu o zamnlarda bildiğim kadarıyla fatin rüştü zorlunun da wardı açıkcası ben rızanın fatin rüştü zorlu olduğunu düşünüodum ama bu bölümde tamamen farklı bi karakter olduğunu gösterdiler... benm fikrim rıza ölmeyecek... gerçkten harika bi dönem dizisi keşke hep böle kaliteli diziler seyredebilsek!!! LİSA 19-01-07, 23:51 ohhhhhhh nihayetinde ana sayfaya geçmişiz ne zaman geçtik bilmiyorum ama buna cok sevindim bu bölümde cok güzeldi zavallı yasemini zor günler bekliyor . rıza beyde neden kendisini astı cok cok üzüldüm ailesi şimdi iyice perişan olacak.bebkde geliyor ve ahmetle aralarında sorunlar cıkacak zavallı yasemin gercekten zor günler onu bekliyor ve hayatının baharında bir anda büyümek zorunda kalacak sude-elvin 19-01-07, 23:52 yine cok güzel bi bölüm izledik. rizaya ve nezahata cok üzüldüm kerimana cok sinir oluyordum ama bu bölümde mahkemede cok güzel cevap verdi. gercekten cok zor zamanlarmis ve cezalar gercekten cok agir. son sahneye gelince böyle seylerin gercekten yasandigini düsününce icim acidi. sanirim bu bölümden sonra ahmet ve yasemin sahnesini uzunca bi süre izliyemicez gibi geldi bana babasinin konusmasindan ve intihardan sonra yasemin ve ahmet aski bitticek sanirim. bu arada ahmetin is yerini merak eden arkadaslarinda meraki giderilmis oldu bu bölümde. asia 19-01-07, 23:52 anasayfa hayırlı olsun :) gündemdeki dizilerde fellik fellik aradım başlığı ama olsun sonuç güzel olmuş... yine hareketli, duygusal çok güzel bir bölümdü... "bizimkiler" le büyüyen bir jenerasyonun üyesi olarak her zaman zevkle izlediğim engin şenkan bugün yine oyunculuğuyla büyüledi... nezahat-rıza en ilgimi çeken karakterler oldu diyebilirim... öyle bir yerde bitti ki bölüm merakım bütün hafta taze kalacak... -yaseminin tepkisine şaşırdım... ahmet artık bürosunda... görevinin başında görmek karakteri daha inandırıcı kıldı... necdet oldukça asabi oldu :) her an bir şeyi devirecekmiş gibi geliyor artık... ama onun büyük aşkı ve fedakarlığı herşeyin üstüne çıkıyor... nezahat in yufka yüreği, anaç yanı beni çok etkiliyor... herkesi bir arada tutmak, düzenini bozmamak için alttan alıyor ve bu beni etkiliyor... şimdilik bu kadar olsun yorumlar... :) Yurinucum.. MERHABALAR, ELDE OLMAYAN SEBEPLERDEN BUHAFTA GEÇ KALDIM AMA, HERKES HOŞGELMİŞ.. VE EFENDİM MADEMOİSELLECİĞİM GELMİŞ..:img-yes: :img-yes: asia 19-01-07, 23:58 MELALCİM.. sana bir açıklama gelmedi değilmi, modlardan yada bir cevap falan.. yorumlarla alakalı değil ama.. merak ettim açıkçası.. YURİNUCUMyokmu Asude pastanesinden.. izlenimler... biliyorsun, olmazsa olmazımız bizim o izlenimler.. askasurguncu 20-01-07, 15:12 dunku bolum superdi rizaya cok uzuldum tugchemre 20-01-07, 15:16 yine çok etkileyici bi bölümdü rızanın haline epey üzüldüm şimdi herşey karışacak işte Sinem90 20-01-07, 15:20 10. bölüm çok güzeldi.öncelikle sevim&mehmet ikilisinden bahsetmek istiyorum.:img-blush mehmetin yemeğe çıkma teklif etmesi çok güzeldi.yemekte ona karanfil alması ayrı bi güzeldi.:img-blush sevim yakasında karanfille eve dönünce selma çok şaşırdı. :) umarım ilerde evlenirler ya.çok istiyorum. :img-in_lo son sahnede şoka girdim.rızanın böyle bişey yapacağını hiç düşünememiştim.ama ölmez diye düşünürum.zaten o ince boru rızayı taşımaz ve kopar.çıkan seside askerler duyar ve gelir.yani umarım böyle olur.rızanın diziden çıkmasını istemem.bu dizinin ona ihtiyacı var.:icon_sorr sonda çalan müziği umarım biri kaydetmiştir.çok istiyorum o marşı.:icon_sorr dorzoapn 20-01-07, 15:21 öncelikle birascık geç olsada:D başlıımz hayrlı olsun!!!:)dünkü bölüm süperdi!!çok güzel bi dizi zten!!inş. babası ölmez!!amaa bna ölücek gbi gelio!!:(:(:( Lady_GS 20-01-07, 15:31 Ayyy cok komik ya deminden beri hatirla sevgili forumunu ariyorum "gundemdeki diziler" de :D.... Bu aralar pek giremiyorum,haberim felan yoktu ozel sayfaya gececigimizden.... Sasirdim ama coook iyi olmus.... Hayirli olsun.... Evet dunki bolum yine herzamanki gibi cok guzeldi, final super oldu zaten... Yaseminin hamileligi bekleniyordu ama ben Rizanin boyle birsey yapicagini hic tahmin etmemistim... ne bilim sanki yakismadi bu hareket ona... ben onu daha guclu biri olarak gormustum.... Yazik Yaseminin annesi cok uzulecek, ziyaretine bile gitmemisti... Belki bu durumdan kendini suclar.... :( Sinem90 20-01-07, 15:36 ben rızanın öleceğini düşünmüyorum. :( bi şekilde kurtulur ordan.yasemin hamile olduğunu öğrenince gülümsedi ya.nasıl sinir oldum!kızdaki rahatlığa bak ya?!ne kadar rahat bi insan.ben ne yapacağım çocukla ortada kaldım demiyor da gülüyor! Lady_GS 20-01-07, 15:38 ben rızanın öleceğini düşünmüyorum. :( bi şekilde kurtulur ordan.yasemin hamile olduğunu öğrenince gülümsedi ya.nasıl sinir oldum!kızdaki rahatlığa bak ya?!ne kadar rahat bi insan.ben ne yapacağım çocukla ortada kaldım demiyor da gülüyor! Onlari dusunecek kadar olgun bir karakteri oynamiyorki yasemin... Sinem90 20-01-07, 15:39 biliyorum düşünemediğinin farkındayım ama bu durum sinirimi bozuyor. merhem 20-01-07, 15:41 Evet ben yasemin sok olur falan diyordum ama utanamsa kahkahalar atacakti kiz :) Su kerimanin mimikleri falan cok yapmacik yaseminden beterleride varmis gercekten Askoyunu_ekin 20-01-07, 15:42 çok heyecanlı bitti yhaaa bir_demet_sevgi 20-01-07, 15:45 Öncelikle brazcık geç de olsa anasayfaya geçmiş olmamız hayırlı olsun..İnşş anasayfaya geçmemiz uğurlu gelir ve daha fazka rating alırız....Dünkü bölüm yine çok güzel ve etkileyiciydi.Ben yasemin ve ahmet in birlikte olmalarından sonra yasemin heralde üzüntü duyar diye düşünmüştüm ama tam tersi ahmet'in üzüntü duyduğunu gördüm..Ayrıca yasemin'in hamile olduğunu öğrenince tebessüm etmesi de bence çok saçmaydı çünkü ailelerinin izni olmadığından ve davaların sürüyor olmasından dolayı zaten evlenemiyorlar ve ne yazık ki evlenemeyecekler de zaten...Ama heralde ilke kez böyle bir duyguyu tatma düşüncesi ve sevdiği adamdan hamile kalma düşüncesinden dolayı tebessüm ettiğini düşünüyorum.Bu arada rıza'nın durumu da beni şaşırttı ve üzdü..Böyle bi hareket beklemiyordum.İnşş ölmez..Eğer öyle birşey olursa nezahat kendini asla affetmez diye düşünüyorum.....Aklıma gelmişken, ahmet'in bürosu gerçekten güzelmiş..:) Sinem90 20-01-07, 15:50 evet ilk defa ahmetin iş ortamını gördük.şaşırdım valla görünce. :) rıza ölmez ya.benim hala umudum var... :) fundapehlivan 20-01-07, 16:28 Rıza ölmezse bunlar nasıl ayrılacaklar ki... Anlamadım ben bu işten bir şey... Hani son istek gibi olur ve ayrılırlar diyordum... Bende yaseminin şok olmasını bekliyordum ama resmen sevindi demek Ahmetle evlenebileceğini düşünüyor. Ahmette en son çocuklarımız filan dedi ya yani o da sıcak bakıyor çocuğa... Tabii ahmet nereden bilsin saniyesinde çocuğunun olacağını:img-hyste Yasemin bu kadar sevinmişken nasıl ayrılacak ahmetten... Sinem90 20-01-07, 16:34 yaseminin dengesiz davranışlarını biliyoruz.böyle davranmasına hiç şaşırmadım artı sinir oldum!ya rızasız olmaz.ölmeyecek bence.askerler duyup gelecek kurtarmaya. :( özgenuroğlu 20-01-07, 16:35 ayy rıza ya çok üüzldüm daha karar çıkmadan neye kalkışdı... allahım benm dizide tek çözemediğim karakter yaseminnn nedir bu yaa gülüyor resmen neden gülüyorsa sonuç olrak evlenceğini düşünsede insan gülmez heralde sonuçda daha kesin birşey yok üstelik babası bu iş olmaz dedii halde..ne kadar ilginç yaa... neyse sevim mehmet çiftini çok sevdim çok şekerler:img-wink: Sinem90 20-01-07, 16:39 bende çok sevdim. :) evet çok şekerler.:img-in_lo ay karanfil alması çok hoştu ya.:img-blush YELDAA 20-01-07, 16:53 arklar dun hatırla sevgılının sonunda nolduğu bırınız yazabılırmı Sinem90 20-01-07, 16:56 rıza kendini astı.altındaki tabureyi itti.yerdeki su dolu kovaya çarptı tabure.orda bitti. :( idilLAMİN 20-01-07, 17:05 bencede rıza ölemez.arkadan asker yetişip kurtarır diye düşünüyorum.bu arada yaseminin bebeği olacağı için bu kadar sevineceğini hiç düşünmemiştim.baya baya ahmetle evlenip çocuğu doğurmayı düşünüyü gibi.yazık sonunda çok üzülücek.:icon_sorr ahmetinde iş yerini gördük.çalışıyomuş meğer.:img-yes: hala ve dayı yakınlaşmasını zaten bekliyodum bence iyi bir ikili olurlar. willlover 20-01-07, 17:07 Hala ve dayı yakınlaşması, benim başta pek de yakıştırmadığım bir durumdu. Malum yaş farkı:icon_whis Ama bu bölümde onları yan yana izleyince aklıma yattı:) Bu arada Yasemin'in, bebek beklediği haberini alınca yüzünde bir tebessüm mü gördüm, bana mı öyle geldi:) OXFORD 20-01-07, 17:10 merhabalar... dünkü bölüm bence nötr bir bölümdü.yani aslında sonu hariç herşey beklediğimiz gibi gelişti.kendini asmasını hiç beklemiyordum ben.ve sonu ne olcak gerçekten kestiremiyorum. dünün en güzel sahneleri ahmetin annesi ile konuştuğu yer,ahmet necdet barışması ve necdet ile yaseminin kavgasıydı.özellikle o sahnede okan yalabağıa bir kez daha hayran kaldım.bir anda durup bağırması o bağrışı beni çok etkiliyor.ve tam o anda giren kuvvetli müzik olayı daha da etkili hale getiriyor.dün o sahnede arkam dönüktü.bağırdığı an hiç abartmıyorum yerimden zıpladım. yaseminin hamile olduğunu öğrendiğindeki yüz ifadesi çok ilginçti.60'lı yıllar,18 yaşında bir genç kız,ailesinin müsade etmediği ya da edemediği bir adamla beraber ondan hamile kalmış.ve yüz ifadesi şaşkın desem asla değil.resmen güldü o sahnede.çok gfarip geldi yani.bir sevinme belirtisi vardı o sahnede.gerçekten kaldım ben tv kenarında. mehmet ile sevime açıkçası sevindim.sevim büyükmüş mehmetten:):)bir iki yaş diyorlar ama gerçekten büyük duruyor.şu dizide de yaşı yaşına huyu huyuna uygun biri aynı anda aşık olamıcak herhalde:) keriat tablosu(cetvel miydi yoksa)bizim çarpım tablosuymuş bende bu ne diyorum:):)o sahnede defne karakterini oynayan küçük kıza bayıldım.gel beni ye diyordu resmen:):) bir de denizin arkadaşı harun.yılbaşı takvimi alan varsa bilir köşedeki resimde berk hakman ve bir bay oyuncu daha var.berk hakmanı denizin büyümüşü olarak düşündüm hep harun gelince onu da yanındaki bey olarak tanımladım hemen..ya da tam tersi olabilir. reytinglere gelirsek fena değiller ama daha iyi olmalılar. sevda_cicegimm 20-01-07, 17:13 ayy arkadaslar anasayfaya gecmisiz.ne guzel. dunki bolum cok guzeldi gercekten.reytingler nasil acaba? sevda_cicegimm 20-01-07, 17:15 TELE - BAROMETRE 19 OCAK 2007 CUMA NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 SILA [NET] ATV 15,40 35,70 2 IHLAMURLAR ALTINDA [NET] KAND 9,60 24,30 3 YABANCI DAMAT [NET] KAND 7,20 16,80 4 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 6,30 17,20 5 KIBAR FEYZO (T.S) [NET] STAR 5,60 12,90 6 ATV SPOR HABERLERI ATV 5,50 14,10 7 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 5,40 14,60 8 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 5,20 15,10 9 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,20 13,80 10 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,10 13,60 TELE - BAROMETRE HEDEF KİTLE : A/B 19 OCAK 2007 CUMA NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%) 1 SILA [NET] ATV 15,80 37,00 2 IHLAMURLAR ALTINDA [NET] KAND 11,40 28,10 3 YABANCI DAMAT [NET] KAND 10,00 23,50 4 HATIRLA SEVGILI [NET] ATV 7,90 21,50 5 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,70 15,70 6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 5,60 15,40 7 BEYAZ SHOW [NET] KAND 5,40 29,10 8 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 5,40 15,60 9 STAR ANA HABER BULTENI [NET] STAR 4,60 13,00 10 ATV SPOR HABERLERI ATV 4,60 12,40 bence reytingler super.ins.bole devam eder. özgenuroğlu 20-01-07, 17:25 merhabalar... dünkü bölüm bence nötr bir bölümdü.yani aslında sonu hariç herşey beklediğimiz gibi gelişti.kendini asmasını hiç beklemiyordum ben.ve sonu ne olcak gerçekten kestiremiyorum. dünün en güzel sahneleri ahmetin annesi ile konuştuğu yer,ahmet necdet barışması ve necdet ile yaseminin kavgasıydı.özellikle o sahnede okan yalabağıa bir kez daha hayran kaldım.bir anda durup bağırması o bağrışı beni çok etkiliyor.ve tam o anda giren kuvvetli müzik olayı daha da etkili hale getiriyor.dün o sahnede arkam dönüktü.bağırdığı an hiç abartmıyorum yerimden zıpladım. yaseminin hamile olduğunu öğrendiğindeki yüz ifadesi çok ilginçti.60'lı yıllar,18 yaşında bir genç kız,ailesinin müsade etmediği ya da edemediği bir adamla beraber ondan hamile kalmış.ve yüz ifadesi şaşkın desem asla değil.resmen güldü o sahnede.çok gfarip geldi yani.bir sevinme belirtisi vardı o sahnede.gerçekten kaldım ben tv kenarında. mehmet ile sevime açıkçası sevindim.sevim büyükmüş mehmetten:):)bir iki yaş diyorlar ama gerçekten büyük duruyor.şu dizide de yaşı yaşına huyu huyuna uygun biri aynı anda aşık olamıcak herhalde:) keriat tablosu(cetvel miydi yoksa)bizim çarpım tablosuymuş bende bu ne diyorum:):)o sahnede defne karakterini oynayan küçük kıza bayıldım.gel beni ye diyordu resmen:):) bir de denizin arkadaşı harun.yılbaşı takvimi alan varsa bilir köşedeki resimde berk hakman ve bir bay oyuncu daha var.berk hakmanı denizin büyümüşü olarak düşündüm hep harun gelince onu da yanındaki bey olarak tanımladım hemen..ya da tam tersi olabilir. reytinglere gelirsek fena değiller ama daha iyi olmalılar. özgecim harun üzerinden bir yorum yapacağım deniz gezmişin yanında bir arkadaşı asılmışdı bnm tahminimce artık o harun yani bana göre arkadaşlar bizim deniz deniz gezmiş olucak....bence o değildi ama dünkü bölümde düşüncem değişdi burcuuu 20-01-07, 17:25 Dünkü böLüm qeneL oLarak fena değiLdi.. Necdet'in Yasemin'e verdiği tepkiler biraz ağır qibiydi.. ama Okan o sahneLerde çok iyiydi bnce.. Nyse sonradan hatasını anLadı da araLarı düzeLdi.. =)) Yasemin hamiLe oLduğunu duyunca tepkisiz kaLdı ya.. ! Hiçbişii anLamadım vaLLa.. Hoşuna qitti de.. devamı yok.. ! Sevim ve Mehmet sahneLerii.. Yemek yemeLerii ve karanfiL aLmasıı çok hoştu.. Rıza'nın kendiini asmasını hiç bekLemiyordum ya.. Daha karar veriLmeden.. Kötü oLdu ama sanırım öLmeyecek.. ReytınqLer de fena değiL.. ama daha iyii oLmaLı bnce! burcuuu 20-01-07, 17:27 özgecim harun üzerinden bir yorum yapacağım deniz gezmişin yanında bir arkadaşı asılmışdı bnm tahminimce artık o harun yani bana göre arkadaşlar bizim deniz deniz gezmiş olucak....bence o değildi ama dünkü bölümde düşüncem değişdi Ya dizii oraLara kadar qidiyor mu?? Yanii konu sadece Adnan Menderes dönemi değiL mi?? Devamı da mı var? Sinem90 20-01-07, 17:28 reytingler için ayrı bi başlık açtık.bu konuyu orda konuşuyoruz canım. ;) özge harunun tipi çok komikti ya.çocuğu görünce koptum.tombiş tombiş nasıl bişeydi o ya?hehe :img-hyste bende defneyi çok seviyorum.öpesim geliyor.çok tatlı.sevimin büyük göründüğünü biliyorum.ama öyle abartılı değil.hem benim babaannem bile dedemden 3 yaş büyükmüş. :) bence çok önemli bi sorun değil.hatta benim gözüme hiç batmıyor.belkide çok sevdiğim içindir onları.:img-in_lo özgenuroğlu 20-01-07, 17:31 Ya dizii oraLara kadar qidiyor mu?? Yanii konu sadece Adnan Menderes dönemi değiL mi?? Devamı da mı var? evet cnm 3 dönemi anlatacak:):)yani sadece adnan menderes dönemi değil:img-yes: OXFORD 20-01-07, 17:37 o konuda pek bir bilgim yok canım.yani denizin büyüceğini düşünürsek 70'lerde deniz büyük olucak.ve devrimci olcak gibi..bu nedenle siytasi işlerle alakası olabilir. emez2005 20-01-07, 17:43 merhaba arkadaşlar dünkü bölüm için pek fazla yorum yapamıyorum çünkü yarı uyur yarı uyanık seyrettim. yorum için tekrarını izlemem gerekiyor. ancak harun la deniz sahnesinde uyanıktım. harun u M.Ali nuroğlu nun küçüklüğüne benzettim sanki. diziye ileriki bölümlerde o da katılmasın. ne dersiniz. Sinem90 20-01-07, 17:44 yok canım öyle bişey olacağını sanmam.berk hakman ve adını bilmediğim biri katılacak.;) bahar_can 20-01-07, 17:54 merhaba arkadaşlar dünkü bölüm için pek fazla yorum yapamıyorum çünkü yarı uyur yarı uyanık seyrettim. yorum için tekrarını izlemem gerekiyor. ancak harun la deniz sahnesinde uyanıktım. harun u M.Ali nuroğlu nun küçüklüğüne benzettim sanki. diziye ileriki bölümlerde o da katılmasın. ne dersiniz. Fatsalı Harun'u ileride oynayacak oyuncu daha önce verilen resimlerde (Berk Hakman'la yanyana kamera arkasında topluca çekilen resimde de var) başka biri. Ama ismini bilmiyorum. İleride öğrenci olaylarında falan birlikte olacaklar sanırım. Tutuklandıklarında idamla yargılanabilirler ve avukatları Ahmet olabilir. Burdaki zihniyetin devamı o dönemde de olacağından buna karşı çıkan yine Ahmet olacaktır. Ama bu sefer mahkeme salonlarında diye tahmin ediyorum... Fatsalı olduğunu neden belirttiklerinden emin olmamakla birlikte özellikle '70lerden sonra Dev-Yol örgütünün kalesiydi... tahminim yine bir gönderme yapılıyor. özgenuroğlu 20-01-07, 17:57 merhaba arkadaşlar dünkü bölüm için pek fazla yorum yapamıyorum çünkü yarı uyur yarı uyanık seyrettim. yorum için tekrarını izlemem gerekiyor. ancak harun la deniz sahnesinde uyanıktım. harun u M.Ali nuroğlu nun küçüklüğüne benzettim sanki. diziye ileriki bölümlerde o da katılmasın. ne dersiniz. bende sanmıyorum ama katılsa süper olurr:img-yes: bence mali dönem dizilerinin adamı:img-wink: özellikle çgodan sonra... aman neysee yani özgecim deniz bizim deniz olabilir:D Sinem90 20-01-07, 17:58 demekki ilerde de bizi heyecanlı olaylar bekliyor.umarım deniz başına çok büyük işler açmaz.ona bişey olmasını istemem. :( PAMUK_MELEGIM 20-01-07, 18:11 dunku bolum guzeldi bekledimiz seyler oldu ama ali riza beyin kendisi asacana hic dusunmemistim baya bir uzldum ama sanki olmicekmis gibi geldi bana:) sonra sevim ve yasemin dayisi birbirne cok yaksiyorlar aralarinda umarim birsey olur burada laleye bile iliskilerni soylememesi sasirti beni uff necdeete cok aciyorum:( Sinem90 20-01-07, 18:14 yasemin bi tuhaf zaten.demekki gerçek dostu olarak görmüyor laleyi.zaten öylede görünmüyorlar.sevimle mehmeti çoğunluğun beğenmesi hoşuma gitti.:) dilara-1905 20-01-07, 18:19 çok gzl bölümdü yaa harika bir dizi ama hak ettiği yerde değil :( dünki bölmüde necdet uyasemini çok ii idare etti ama yasemine fecii patladı :/ babalarını ziyaret etme sahnesi çok duygusaldı sonra bide mahkemeeee vardıı parola olayınada çok güldümm :Dkeşke daha erken saatte olsa yaa istnbl_esra 20-01-07, 18:24 HS anasayfaya geçti öncelikle hayırlı olsun bide bu bölümle ilgili olarak yorum yapmak istiyorum ..bence geçen 10 bölüm içindeki heyecanı en az olan bölümdü.yinede güzeldi en beğendiğim sahne yaseminle babasının konuştukları sahne rıza bey inanılmaz güzel ağladı açıkçası o sahnede yaseminin de gözlerinden yaş süzülmesini bekledim ama belki babasını üzmemek için ağlamadı diyerek kendimi kandırıyorum …menderesin hiç görünmemesi iyi olmadı bence en azından konuşmasa bile mahkemede yargılanırken gösterebilirlerdi.mehmet le sevim hanım birlikteliği görünüyor ilerki bölümlerde ne kadar istemesemde ,dizilerde sevgilisi olmayanların durup dururken birbirlerine aşık olmaları hoş olmuyor lale teo birlikteliğini de bu yüzden istemiyorum . yaseminle Ahmet sanırım son buluşmalarını gördük daha etkileyici olabilirdi aslında ama yinede ‘ beni unutma’ demeleri güzeldi .kim ne derse desin Ahmetle yaseminin aşkı bana çok masalsı geliyor .birbirini kırmadan üzmeden bağrışmadan kavga etmeden ediyorlarsa bile saygı içinde yalansız nerdeyse 1,5 yıldır birlikteler.günümüz ilişkilerinden çok uzak yani .ayrıca yasemin her bölüm daha da olgunlaşıyor bu bölümde ışık babasına pastanede çalıştığını söylicekken onu engelledi ,annesini babasını ziyarete gitmesi için ikna konuşması da yerinde davranışlardı.en önemlisi hamilelik olayı ben o sahneyi tam görmedim ama galiba gülümseyerek karşılamış bence daha sonra bu durumun ciddiyetinin farkın varıp üzülecektir diye düşünüyorum kim olsa hamile olduğuna sevinir sonuçta bence o tepkisi anlık bir olaydı.en son rıza bey intiharı ,ölse de ölmese de yaseminle ahmetin ayrılmasına sebep olacaktır .neyse herkese iyi akşamlar ders çalışma arasında da HS düşüyorum ya … OXFORD 20-01-07, 18:25 Fatsalı Harun'u ileride oynayacak oyuncu daha önce verilen resimlerde (Berk Hakman'la yanyana kamera arkasında topluca çekilen resimde de var) başka biri. Ama ismini bilmiyorum. İleride öğrenci olaylarında falan birlikte olacaklar sanırım. Tutuklandıklarında idamla yargılanabilirler ve avukatları Ahmet olabilir. Burdaki zihniyetin devamı o dönemde de olacağından buna karşı çıkan yine Ahmet olacaktır. Ama bu sefer mahkeme salonlarında diye tahmin ediyorum... Fatsalı olduğunu neden belirttiklerinden emin olmamakla birlikte özellikle '70lerden sonra Dev-Yol örgütünün kalesiydi... tahminim yine bir gönderme yapılıyor. evet bende aynen böyle düşünüyorum.ve artık gerçekten bu yıllardan sıkıntı geldi.bir an önce ileri geçilmesi lazım. m.ali nuroğlu mu?yok kalsın:):):):img-hyste :img-hyste Sinem90 20-01-07, 18:29 şuan zaten lale&teo birlikteliği olacak gibi görünmüyor.belki çok ilerde olur.o da kesin değil.ama sevim&mehmet ilişkisi yeni değil.ben bunun olacağını 4. bölümde anlamıştım.öyle pat diye başlamadı yani. ;) fundapehlivan 20-01-07, 18:31 Güleceksiniz ama ana sayfada nereden giriliyor dizilere... Ana sayfaya geçtik iyi dedik ama ben başka bir yolla girdim buraya:img-hyste Bir de reytingler bölümü açmışsınız multimedyada mı?? Bu arada beren bölümüne 10. bölüm eklendi duyurulur! askasurguncu 20-01-07, 18:32 biri bana yasemin ve babasini ne konustugunu anlata bilirmi fundapehlivan 20-01-07, 18:35 şuan zaten lale&teo birlikteliği olacak gibi görünmüyor.belki çok ilerde olur.o da kesin değil.ama sevim&mehmet ilişkisi yeni değil.ben bunun olacağını 4. bölümde anlamıştım.öyle pat diye başlamadı yani. ;) Valla ben onların birlikte olacağını istedim ama belirti görmedim. Çünkü pek konuştukları yoktu, konuşunca da siyasetten konuşuyorlardı ama en son yemeğe davet ederken sevim baya bir heyecanlandı. Yazık ya... Demek baya bir etkileniyormuş Mehmetten... Ama ben ikisini de çok seviyorum, düşünce olarak da uyuşuyorlar. Üstelik iki tarafta bu ilişkiyi onayladı sanki... Nezahat zaten karışmaz da Selmanın da hoşuna gitti sanki ama Şevket ne der... O da karışmaz herhalde, Rızanın akrabası da olsa askerdi... yani aynı görüşleri paylaşıyor ama evlenmeye karar verilirse Mehmet yandı Şevket çok düşkün kardeşine... Sinem90 20-01-07, 18:38 evet şevket çok düşkün sevime.5. bölümde gördük bunu.ama o zaman çok sevmiştim şevketi.davranışı beni çok etkilemişti.ama mehmetin düşünceleri onlara uyuyor.şevket karşı çıkmaz. ;) selma zaten beni sürekli şaşırtıyor. :) evet sevim çok heyecanlandı.az değilmiş o da.hehe :) fundapehlivan 20-01-07, 18:38 biri bana yasemin ve babasini ne konustugunu anlata bilirmi Işığı sordu babası Yasemin de söylemedik çünkü çok üzülüyor dedi. Tabii adam karısını sordu yasemin de buraya kadar geldi ama giremedi dedi. Yasemin ama seni seviyor filan dedi. Rıza da biliyorum yoksa burada olurdu dedi. Sonra Yasemine Ahmet nasıl dedi... Yasemin de şaşırarak bildiğin gibi çalışıyor dedi. Rıza birbirinizi çok sevdiğinizi bilmiyorum ama olmaz dedi. Baya bir ağladı hatta o kadar ağladı ki ben ne dediğini anlamadım pek çok yerde... sesi çıkmıyordu çünkü... sadece ahmetten ayrılması gerekiğini Şevketlerin onu kabul etmeyeceğini ve bunu yapabilecek kadar güçlü olduğunu söyledi ve söz ver dedi... yasemin de söz verdi... fundapehlivan 20-01-07, 18:40 Ya ben ana sayfadan burayı bulamadım:img-hyste nereden giriliyor:img-hyste Melal 20-01-07, 18:41 Bence Deniz,Deniz Gezmiş değil. Ama Deniz Gezmiş'in ve onunla birlikte idam edilen arkadaşlarının hikayesi bizim Deniz'in üzerinden anlatılabilir. Aynı Rıza Bey'de olduğu gibi Menderes'in hayatına ait bazı şeyler Rıza Bey'in üzerinden seyirci ile buluşuyor. askasurguncu 20-01-07, 18:41 Işığı sordu babası Yasemin de söylemedik çünkü çok üzülüyor dedi. Tabii adam karısını sordu yasemin de buraya kadar geldi ama giremedi dedi. Yasemin ama seni seviyor filan dedi. Rıza da biliyorum yoksa burada olurdu dedi. Sonra Yasemine Ahmet nasıl dedi... Yasemin de şaşırarak bildiğin gibi çalışıyor dedi. Rıza birbirinizi çok sevdiğinizi bilmiyorum ama olmaz dedi. Baya bir ağladı hatta o kadar ağladı ki ben ne dediğini anlamadım pek çok yerde... sesi çıkmıyordu çünkü... sadece ahmetten ayrılması gerekiğini Şevketlerin onu kabul etmeyeceğini ve bunu yapabilecek kadar güçlü olduğunu söyledi ve söz ver dedi... yasemin de söz verdi... sagol yasemin babasina soz verdigine gore ayrilacak mi ahmeten fundapehlivan 20-01-07, 18:43 sagol yasemin babasina soz verdigine gore ayrilacak mi ahmeten Ben öyle düşündüm ama sonra hamile olduğuna sevindi demek ki bu söz onu etkilemedi ama eğer rıza ölürse o zaman etkileyecek... Ya bu denizin arkadaşı harun 70 li yıllarda önemli bir rol mü üstlenecek acaba? Böyle adı sanı duyulmuş gerçek biri mi? Sinem90 20-01-07, 18:46 valla harunun tipine bakınca hiç öyle şeyler yapacakmış hissi vermiyor bana.hehe :img-hyste ben taktım çocuğun görünüşüne.çok komik ama.:img-hyste yine de dediğiniz gibi olabilir.rızaya bişey olmasın ya.olmayacak bence...:icon_sorr istnbl_esra 20-01-07, 18:47 Ben öyle düşündüm ama sonra hamile olduğuna sevindi demek ki bu söz onu etkilemedi ama eğer rıza ölürse o zaman etkileyecek... Ya bu denizin arkadaşı harun 70 li yıllarda önemli bir rol mü üstlenecek acaba? Böyle adı sanı duyulmuş gerçek biri mi? 68 kuşağında öğrenci liderlerinden birinin adı harun karadeniz miş .belki de onu canlandıracaktır. fundapehlivan 20-01-07, 18:49 68 kuşağında öğrenci liderlerinden birinin adı harun karadeniz miş .belki de onu canlandıracaktır. Valla kadro tamamlanıyor... Galiba 70lere geçilince biz baya bir heyecanlı bölümler seyredeceğiz. Şimdi defne ve ışık da onların arasına girer zaten... Sinem90 20-01-07, 18:50 o zaman bu harun kesin o harundur.:img-hyste vay be sen şu ufaklıklara bak.neler becerecekler.umarım çok büyük işler açmazlar başlarına.denize bişey olmasın.sonra mehmette üzülür.:icon_sorr Melal 20-01-07, 18:55 o zaman bu harun kesin o harundur.:img-hyste vay be sen şu ufaklıklara bak.neler becerecekler.umarım çok büyük işler açmazlar başlarına.denize bişey olmasın.sonra mehmette üzülür.:icon_sorr Sinem alemsin ya başlarına bir şey gelmesin diyorsun. Daha ne gelecek ki Harun ve Deniz büyük ihtimal idam edilecekler... Sinem90 20-01-07, 18:56 ya neden öyle diyorsun?idam falan edilmesin deniz ya.ay morelim bozuldu şimdi. :( bahar_can 20-01-07, 19:06 Sanırım Harun da Deniz gibi simgesel olarak kullanılacak. Yani Harun Karadeniz'e gönderme... çünkü O Karadenizli ama Fatsalı değil... HARUN KARADENİZ (7154 - İstanbul 3340) 1942 yılında Giresun'un Armutlu Köyünde doğdu. 1971 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi?ni bitirdi. 15.08.1975 günü vefat etti. GENÇLİK VE GELECEĞİ Gençliği ülke sorunları ile ilgilenmeyen bir ulusun sonu gelmiş demektir. Gençlik olarak biz, ülke sorunları ile ilgilenmeyi görev biliyoruz ve ülke sorunlarıyla ilgilenip etken olduğumuz ölçüde görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü ülkenin geleceği, gençliğin geleceğinden ayrı düşünülemez. Biz ülke sorunları ile ilgilenmekle, gerçekte kendi geleceğimize sahip çıkmış oluyoruz. Yaşlı kuşağın bize devredeceği Türkiye'yi, Amerikan üslerini, bizi Amerika'ya bağlayan ikili anlaşmaları, yıldan yıla artan dış borçları ve Türk halkının nasıl sömürüldüğünü görüp de ülke sorunlarıyla ilgilenmemek en yumuşak söyleyişle ihanettir. Türk ulusuna ihanettir. Türk devletinin geleceğine ihanettir. Gençliğin ülke sorunlarıyla ilgilenmesi ve sömürülen Türk halkından yana eylemler yapması, sömürgen çevreleri tedirgin etmekte ve bu çevreler "Gençlik siyaset yapıyor" diye feryadı basmaktadır. Egemen sınıfın isteğine kalırsa, onlar bizi yönetecekler, ömrümüz boyunca acısını çekeceğimiz ikili anlaşmalarla bizi bir yabancı devlete bağlayacaklardır. Fakat biz kadere boyun eğeceğiz, bu ikili anlaşmalara karşı çıkmayacağız. Bir doğu-batı savaşında onlar Türkiye'yi bir nükleer hedef haline getirecekler. Fakat biz NATO'ya karşı çıkmayacağız. Bütün yer altı kaynaklarımızı Amerika'ya peşkeş çekecekler, fakat biz bu sömürünün hesabını sormayacağız. Köylünün ürününü ucuza kapatarak köyle kardeşlerimizi sömürecekler, fakat biz köylüyü sömürüyorsunuz dahi demeyeceğiz. Kıbrıs'ta yolumuzu kesen 6. filo İstanbul Limanı'na demirleyecek, fakat biz 6. filoyu protesto etmeyeceğiz. Meslek bilgimizi kullanarak lüks binalar inşaa edeceğiz, fakat bu binalarda kimlerin yatıp kalktığını sormayacağız. Mühendis olarak silahlar yapacağız, fakat bu silahlar küçük ücretlerine zam isteyen işçi kardeşlerimize çevrildiği zaman ses çıkarmayacağız. Bugünün öğrencileri yarının meslek adamları olarak ülkemizin bütün sorunları ile ilgilenmek zorundayız. Öğrenciliği bitirip meslek hayatına atılacak olan biz mühendisler için iki yol vardır. Bu yollardan biri, kim için ve ne için üretim yaptığını düşünmeksizin egemen sınıfların yararına üretim yapmaktır. Kısaca neden ve niçinini düşünmeksizin bir miktar karşılığında üretim yapmak yani robotlaşmak. İkinci yol ise kim için ve ne için çalıştığını bilerek emekçi halkın yararına üretim yapma olanaklarını aramaktır. Bir başka deyişle, ikinci yol küçük bir azınlığın yararına robotlaşmak değil, büyük çoğunluğun, yani toplumun yararına çalışarak insanlaşmak yoludur. 1967-1968 İ.T.Ü. ARI YILLIĞI Harun KARADENİZ Öğrenci Birliği Başkanı cihan ünal 20-01-07, 19:08 dünkü bölümü pek güzel degildi.ama rızanın mahkeme sahnesi ve kerimanın onu korumaı cok güzeldi.önceki bölümlerde menderesi azda olsa görüyoduk.ama malesef kortktuğum oldu adnan menderesi bu bölümde hiç göremedik.en çok buna üzüldüm.bi beş saniye olsun göstermezmi insan ya. Sinem90 20-01-07, 19:10 benimde gözüm menderesi aradı ama bu bölümde yoktu.neden gösterilmedi bende anlamadım. *~*RaiNBoW*~* 20-01-07, 19:26 Dünki bölüm yine şahaneydi,Yasemin-Rıza sahnesi gerçekten çok güzeldi...Necdet'in, hamilelik haberine tepkisini merakla bekliyorum.Zavallı Ahmet öğrenemeyecek bunu,ama Yasemin pek şaşırmadı aksine sevindi bu habere ... Bildiğim kadarıyla idam edilen Deniz'in babası Erzurumlu bir öğretmendi,ama Harun ve Deniz'in isimlerini bir teadüf eseri senaryoda yer aldığına da inanmıyorum.Büyük ihtimalle idam edilecekler...Buna ben de gerçekten çok üzülüyorum ama durum şu an böyle gözüküyor ne yazık ki. Sinem90 20-01-07, 19:29 bencede tesadüf olamaz ama bu çok kötü olur.mehmete üzülüyorum ben.yıkılır adam ya.evlat acısı bu.başka bişeye benzemez. :( of niye hep böyle kötü şeyler oliiiiiyyyy?! fundapehlivan 20-01-07, 19:44 Yok ya Deniz asılmaz daha neler... Zaten deniz denzi gezmiş değil ki... Harun da o harun değilmiş zaten:img-hyste Yani onlarda karışacaklar mutlaka ama öyle idam edşlecek kadar da değil... Ama ne güzel bir yazıydı o ve ne kadar da haklı... 21 yaşında ölmüş ya çok üzüldüm, gencecik insanlar boşuna ölmüş... Ama bir taraftan onlara da kızıyorum keşke isteklerini başka şekillerde aktarsalarmış çünkü zamanla onlarda yollarından sapmış... neyse... Bu bölümü beğenmeyenler Yasemin ahmet aşkını sevenler galiba... Onlar az gösterildi ya... Valla ben daha çok gösterilmesine isterdim ama Yasemin in babasıyla ahmetin annesiyle konuşmaları yasemin-necdet necdet-ahmet konuşmaları çok güzeldi. Tabii sevim-mehmet yemeği var bir de... Onun için bence tatlı bir bölümdü... Tabii sonu hariç... Sinem90 20-01-07, 19:50 oh funda içimi rahatlattın valla.bunalıma girdim burda deniz asılır diye. :( evet benim için çok tatlı bir bölümdü.özellikle bazı sahneler...:img-blush angels18 20-01-07, 19:55 herkese hayırlı olsun ana baslık arkadaslar dün yine harika bir bölüm izledik inanılmaz derecede etkilendim hele rıza beyin yaseminle o konusmaları mahvetti beni yine ağlattı bu bölümde offf yaa intihar etmesin lütfen cerenimo_ 20-01-07, 19:57 ayyy inanamıyorum 2 gün girmedim foruma başlığımız anasayfaya alınmış... çok sevindim walla... nasıl oldu modlar nasıl taşıdı sayfamızı bileniniz var mı arkadaşlar??? aynakolik_fatma 20-01-07, 20:02 bu bölümde şevkete çok sinirlendim çünkü davranışlarında belirgin bir tutarsızlık var ilk başta "rızayı o halde görünce çok üzüldüm falan dedi sonra mahkemede özel hayatıyla ilgili adamı resmen rencide etti tamam görevini ihya etmeliydi ama söyledikleri gerçekten çok ağırdı ahmeti kendi ele verecekti Sinem90 20-01-07, 20:05 ama görevi bu.mektubu kimin taşıdığını sorması gerekiyordu.yapmasaydı hata ederdi. bahar_can 20-01-07, 20:06 Valla fundacığım asılıp-asılmamaları değil de idamla yargılanmaları sözkonusu olabilir. Fakat ben şundan emin olmaya başladım ki; bu dizinin sonu müthiş bir trajedi... Rıza ve Şevket nezdinde yansıtılan iki farklı ama ikisi de yanlış zihniyet (olaylar çerçevesinde) sonunda ikisini vuracak... hem de çok acı bir biçimde... ikisinin ortak sahip olduğu bir değeri yok edecek... 27 mart ve 12 mart'ta sırayla birbirlerini ortadan kaldırmak isteyen bu iki zihniyet '80 cuntasında sentezlenerek başka bir muhalefete yönelerek devam etmişti... işte o muhalefetin içinde yer alacak olanlardan biri de torunları... eğer torunlarına tahmin ettiğim isim verilirse benim senaryom kesinlikle doğrulanmış demektir. Bu ismi bilenler bilir... Ay! içimi sıkıtı bastı birden umarım, umarım böyle olmaz da...tamamiyle benim tahmini senaryom olarak kalır... Sinem90 20-01-07, 20:10 valla şimdi tekrar benimde içimi bi sıkıntı kapladı.yani mutlu günleri göremeyeceğiz dizide.torunlarına verilecek isim ne?merak ettim. aynakolik_fatma 20-01-07, 20:14 ama görevi bu.mektubu kimin taşıdığını sorması gerekiyordu.yapmasaydı hata ederdi. görevini yapmalı buna birşey demiyorum ama ya bir kişi için üzülüyorsundur ona zarar vermeden(ailesine) halledersin yada onun için üzülmüyorsundur şevketin yaptığını yaparsın. ama onun ne düşündüğü meçhul Sinem90 20-01-07, 20:17 iyi de bunu başka ne şekilde sorabilirdi ki?sonuçta keriman ahmetin adını vermezdi. bahar_can 20-01-07, 20:20 İşte size O isim... bu da tabiki Erdal'ın 17 yaşında asılmasına neden olan aynı zihniyet özellikle bariz biçimde Hukuk dışı bir "yargılı infaz"... ve burda da Erdal'a gönderme yapılmış olur... Erdal Eren, 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü iddiasından tutuklanmış ve 13 Aralık 1980 tarihinde asılarak idam edilmiş olan, yasadışı TDKP üyesidir. ODTÜ' lü Sinan Suner?in 1980?de öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen gösteride Erdal Eren'de göstericiler arasındaydı. Göstericiler ve Kolluk güçleri arasında çıkan arbedede er Zekeriya Önge yaşamını yitirdi, Erdal Eren?le birlikte 24 kişi gözaltına alındı. Eren, Zekeriya Önge?yi öldürmek iddiasıyla tutuklandı. 2 Şubat?ta gözaltına alınan Erdal Eren, tarihin en hızlı yargılamasının ardından[kaynak belirtilmeli], 19 Mart 1980?de (46 gün sonra ) idama mahkum edildi. Erdal Eren'in henüz 17 yaşında olması, avukatlarının sundukları deliller ve tanıkların ifadeleri kararın uygulanmasını engelleyemedi. Sinem90 20-01-07, 20:21 of vallahi içim karardı burda.demek erdalmış ismi.sağol verdiğin bilgiler için.ay bi de benim yaşımdaymış. :( yazık ya. :( askasurguncu 20-01-07, 20:23 Yok ya Deniz asılmaz daha neler... Zaten deniz denzi gezmiş değil ki... Harun da o harun değilmiş zaten:img-hyste Yani onlarda karışacaklar mutlaka ama öyle idam edşlecek kadar da değil... Ama ne güzel bir yazıydı o ve ne kadar da haklı... 21 yaşında ölmüş ya çok üzüldüm, gencecik insanlar boşuna ölmüş... Ama bir taraftan onlara da kızıyorum keşke isteklerini başka şekillerde aktarsalarmış çünkü zamanla onlarda yollarından sapmış... neyse... Bu bölümü beğenmeyenler Yasemin ahmet aşkını sevenler galiba... Onlar az gösterildi ya... Valla ben daha çok gösterilmesine isterdim ama Yasemin in babasıyla ahmetin annesiyle konuşmaları yasemin-necdet necdet-ahmet konuşmaları çok güzeldi. Tabii sevim-mehmet yemeği var bir de... Onun için bence tatlı bir bölümdü... Tabii sonu hariç... ben bu bolumu begendim ama ahmet ve yaseminin beraber cok az gosterdikleri icin bir bosluk vardi Sinem90 20-01-07, 20:26 hayır bence çok dolu bir bölümdü. :) hem çok da az görünmediler. :) bence tam ayarındaydı. :) vega58 20-01-07, 20:28 denizin ve harunun isimleri bence tesadüf olarak seçilmedi.kesinlikle deniz gezmişe ve harun karadenize gönderme var burda.tıpkı ışık isminin tesadüf olarak seçilmediği gibi.bildiğim kadarıyla ışık adnan menderesin torunlarından birinin ismi.ama dizideki denizin deniz gezmiş olması gibi bir durum yok bence sadece onların hayatı bizim deniz ve harun üzerinden anlatılacaktır.artık asılırlar mı bilemeyiz ama onların yoğun siyasi faaliyetler içinde olacaları kesin.inşallah dizi o günlere kadar gelir de bizde o günleri görürüz... vega58 20-01-07, 20:30 deniz gezmişin hayat hikayesinden bazı kesitler.bizim denizle alakası yok.. deniz gezmis, ögretmen bir anne ile babanin ikinci erkek çocugu olarak, 28 subat 1947 cuma günü, ankara'nin ayas ilçesinde dogdu. deniz, çocuklugu hakkinda sunlari anlatmistir: ''1947 senesinde ankara'nin ayas ilçesinde dogdum. babam ben dogdugum senelerde ayas'in bir ilkokulunda ögretmenlik yapiyordu. o zaman ve simdi gerek olmadigi için merak edip babamin hangi okulda ögretmenlik yaptigini ögrenmek istemedim. daha dogrusu ben 6 aylikken ayas'tan ayrildigimiz için eski durumu pek hatirlamiyorum. ben hayata geldikten sonra babam sivas'a nakledilmis. sivas'in kaza ve köylerinde ilkögretim mufettisi olarak görev yapmis. ilkokulu sivas'in yildizeli kazasindaki okullardan birinde okudum. sonra sivas'a nakledildik. sivas selçuk ilkokulu'nda tahsile devam ederek ilkokulu bitirdim. mezuniyet tarihini hatirlamiyorum. ortaokulu sivas atatürk ortaokulu'nda okudum ve bitirdim. hatirladigima göre 1961 senesi idi.'' sivas'ta görev yaptigi sirada bir dönem sivas maarif müdür yardimciligi yapan cemil gezmis , oglu deniz hakkinda sunlari anlatmistir: ''her babaya göre, evladi akillidir, zekidir. bana göre deniz, zeki ve yetenekliydi. ona düskündüm ben. annesi de, her annenin çocuguna düskün oldugu kadar düskündü... her annenin evladi üzerine titredigi kadar üzerine titrerdi... severdik oglumuzu, her anne ve babanin çocugunu sevdigi kadar. toramandı oglum... dokuz aylikken yürüdü. ilkokulu birincilikle bitirdi. teste soktum. üstün zekâli oldugu sonucu çikti. agabeyi ve küçük kardesi ile iyi geçinirdi. uysaldi... hayvanlari, çocuklari çok severdi. yaslilara yardim ederdi. deniz çocukken dersi derste yapar, çok çalismaz ama çabuk kavrardi. o nedenle de her sene sinif ve okul birincisi olurdu. örnegin bir okul yarismasinda birinci oldugu için zamanin sivas valisi kadri erdogan o'na ödül vermisti.'' cemil gezmis, ailesi hakkinda da su bilgileri vermistir: ''anne tarafindan deden, balkan savasina askeri lise ögrencisi olarak katilmis, kurtulus savasi'nda yaralanmis ve istiklal madalyasi almis serefli bir subaydir. baba tarafindan deden simdi seni ermenilikle itham eden zibidilerin varolmasi için sarikamis muharebesi'nde moskof ordularina karsi savasirken esir düsmüs ve üç yil sibirya ormanlarinda iskence çekmistir. sen bilir misin, gezmisogullari birinci dünya savasi'nda on alti sehit vermis bir ailedir. babanin üç dayisi erzurum'un geri alinmasinda ermeniler tarafindan sehit edilmisti...'' deniz'in erzurum'un öznü ve ovacik bucaklarinda oturan akrabalarindan deniz gezmis'in dedesinin kardesi oldugunu söyleyen ali riza gezmis, gezmisogullari konusunda su bilgileri vermistir: ''gezmis unvani aslinda öz dede-babam olan, muharebe zamaninda fedakârlik ve gaziligiyle, evinde mert ve hanedanligi ile taninan mustafa aga' nin lâkabi idi.'' baba tarafindan gezmisogullari diye taninan ailenin, ataerkil ve hanedan diyebilecegimiz klasik aile egitimi içinde büyüyen deniz'in üzerinde nasil bir etki yarattigini ya da biraktigini yine onu taniyan kisilerden ögrenelim. memur olduklari için bir süre anadolu'nun degisik il ve ilçelerinde görev yapan cemil gezmis ile hanimi, mukaddes gezmis daha sonra, yeni görev yeri olarak istanbul'a atanir. böylece gezmis ailesi, istanbul'a gelir. deniz, bu konuda sunlari anlatmistir: ''1962 senesinde babam istanbul milli egitim müdürlügü'ne nakledilince hep beraber istanbul'a geldik, harem iskelesi selimiye'de bir eve yerlestik.'' küçük tasra kentlerinden sonra ''dünya kenti'' sayilan istanbul'a gelen gezmis ailesi, istanbul'un en güzel deniz ve doga manzaralarina sahip olan üsküdar-selimiye semtine yerlesir. babasi cemil gezmis'in görev yeri, cagaloglu il milli egitim müdürlügü'ndedir. annesi mukaddes gezmis'in görev yeri ise, selimiye ilkokulu'dur. deniz, üniversitelerarasi giris sinavina, 6 temmuz 1966 çarsamba günü girer. sinav sonuçlari açiklandiginda deniz, istanbul üniversitesi'ne bagli hukuk ve fen fakültelerini yedek listeden kazanmıştır. Sinem90 20-01-07, 20:31 inşallah dediğin gibi o günlere kadar gelir dizimiz.ben uzun zaman izlemek istiyorum bu diziyi. ;) dizideki biçok ismi planlamışlar zaten.gürsoy soyadı da demirkıratta geçiyor. vega58 20-01-07, 20:43 ayrıca harun karadeniz de 1975 de kanserden ölmüş.kurtarılamamasının bir nedeni de tedavi için uzun süre yurt dışına çıkmasına izin verilmemesiymiş. bakalım bizim deni ve harun neler yaşayacaklar.umarım onların sonu böyle trajik olmaz... NiliWerda 20-01-07, 20:55 Aman iyi bir anlık olsun. Bir Cansel'ciyi daha kaybetmeye dayanamam.:img-hyste melal saçmalama ne demek kaybetmeye dayanamam? ben şıpsevdi değilimidr ve necdeti beğenmem hiç bir zaman çünkü sarışın sevmem:)) hem beğenmiş olsam neden canseli sevmeye bırakayımki? Melal sana demiştimya bazen tuhaf konuşuyorsun:))):good: Melisa_15 20-01-07, 21:36 bn rıza banyo yapıcam diince abdest alcak namaz kılcak sanmıştım ama :img-hyste ynılmışım. bi yerde dizinin konusunun ysmnin çcukluktan başlayıp olgunlaşıp anne olması mıymış neymiş oldunu duymuştum beren rop. gaiba. +dizi uzun bir zamanı kapsayacak.yıl atlamasının sonunda izleme deki en byük nedenlerimden biri o dönem hakkında bilgi edinmek olacak diye düşünyorum.sanki snradan siyasete daha ağırlık verecek gibiler Sinem90 20-01-07, 21:40 babamda aynısını dedi. :) öleceği için abdest alacak dedi.ama yaptığını görünce şok olduk tabi.hiç beklemiyordum bunu.ama içimdeki ses ölmeyecek diyor.umarım doğru diyordur. :) Melisa_15 20-01-07, 21:47 büyyüüük olasılık ölmeyecek.çünkü ysmnle yıllar snra cekilen fotosu bile var;)ölmücek yani :happy0064 yaa arkadaşlar içimden bişeler geçio dökiim dedim , arkadaşlar jenerikte ysmnle ahmed dans ediyoru nejdeti gösteriyor ya fotolardanda yola çıkarak şöle bişe düşündüm ahmed ysmnlerin evine mi glmiş olacak o sırada fotoda ysmn hatrla mıyorum ama bi yerden müzkin sesini açıodu h.s sarkısının müzünin accak snra bunnar ahmedle dans ederken nejdet fln. görüyor jenerikte çok ipucu var gibi geliyor bana başına sarıp sarıp izliorum :img-hyste ve ysmn ve babasının fotosunda>>http://img222.imageshack.us/img222/3720/normalhatirlasevgili2bc4ff.jpg (http://imageshack.us) içime ysmne ahmed yüzünden kızıomuş gibi bi his doğdu hadi hyrlısı iice saçmaliorum artık:img-hyste berry_74 20-01-07, 21:53 :img-yes: bu dizi beni cok huzunlendiriyor gecmisin siyasi karkasasinin yaninda temiz aile ortamlari kadinlarin daha bir kadin erkeklerinse kabaliktan uzak olmalari insanlarin birbirine saygisi cocuklarin rahatca sokaklarda oynayabilmesi bunlar cok guzel.. ozledigim degerler ve duygular.. toplumumuzda yavas yavas kaybolmaya yuz tutmus hatta cokmus bircok degerlerimizin temizce yasandigini gormek insani huzunlendirip o yillarda yasama istegi uyandiriyor... bu hafta cok guzeldi en begendigim bolum diyebilirim ..yorumlari okudum insanlar nerden cikarmis 12 eylul donemlerine kadar bu dizinin gelecegini deniz gezmisin deniz olacagini..bence mantiksiz o isimlerle sadece bence gonderme yapilmis hatirlatilmis...bu arada bu donemleri adnan menderesi arastirdim yassi adaya giden cogu bakan ve mebus isimlerine baktim riza unsal adini goremedim bu intihar girisiminden sonra riza unsal olduyse bu mutlaka kayitlarda gecerdi ismine bile raslayamadim gercekten boyle bir mebus varmiydi yoksa hayali birinimi yarattilar.... mayıs 20-01-07, 23:35 Dizide umarım eski türk filmlerindeki gibi yapmazlar.Hani ilerki zamanlarda biri yasemine benzeyen diğeride ahmete benzeyen başka karakterler çıkıp onlar birbirine aşık olup gibisinden bir şey olmaz umarım.Hep izlerken aklıma bu geliyor napyım çünkü yaseminle ahmetin pek birleşme olasılığı yok gibi. mojo 20-01-07, 23:40 :img-yes: bu dizi beni cok huzunlendiriyor gecmisin siyasi karkasasinin yaninda temiz aile ortamlari kadinlarin daha bir kadin erkeklerinse kabaliktan uzak olmalari insanlarin birbirine saygisi cocuklarin rahatca sokaklarda oynayabilmesi bunlar cok guzel.. ozledigim degerler ve duygular.. toplumumuzda yavas yavas kaybolmaya yuz tutmus hatta cokmus bircok degerlerimizin temizce yasandigini gormek insani huzunlendirip o yillarda yasama istegi uyandiriyor... bu hafta cok guzeldi en begendigim bolum diyebilirim ..yorumlari okudum insanlar nerden cikarmis 12 eylul donemlerine kadar bu dizinin gelecegini deniz gezmisin deniz olacagini..bence mantiksiz o isimlerle sadece bence gonderme yapilmis hatirlatilmis...bu arada bu donemleri adnan menderesi arastirdim yassi adaya giden cogu bakan ve mebus isimlerine baktim riza unsal adini goremedim bu intihar girisiminden sonra riza unsal olduyse bu mutlaka kayitlarda gecerdi ismine bile raslayamadim gercekten boyle bir mebus varmiydi yoksa hayali birinimi yarattilar.... Benim bildiğim hayalini birini yarattılar,bu derece bir aile hayatı,detay gösterilirken yaşamış bir milletvekilini kullanmak ona saygısızlık olabilir,sevenlerini,hayatta olan aile üyelerini incitebilir gerekçesi ile,hiç var olmamış,yaşamamış,ama tahminimce araştırılarak benzerlikler kurarak oluşturulmuş bir aile. spdr 21-01-07, 00:03 dünkü bölüm çok güzeldi-rızanın kendini asmasını hiç beklemiyodum...eğer ölücekse en azından bi mektup falan bırakmalydı bence-genel ruh halinin diğer milletvekillerinden pek farkı yok gibiydi-buhranlı bi dönem geçirdiyse de bu bi şekilde ifade edilmeliydi belki ölmicektir açıklıycaklardır bunu tabi orasını bilemiyorum:img-yes: bide hs sayfası niye burda anlayamadım-gündemdeki dizilerden giriyorum orda yok...bundan sonra hep burdan mı girecez yani???:img-help: alisercan 21-01-07, 00:31 Bir kaç gündür yaşananlar ülkede hala bazı şeylerinin değişmediğini mi gösteriyor nedir bilemiyorum. Dilerim artık bir şeyler değişir. Yavaş yavaş kaybediyoruz. Aynı olaylar menderes döneminde yaşandı. Bu büyük çaplı bir azınlıkların mallarının yağmalanmasıydı, 6-7 eylül olayları ile yaşandı ve ülke ağır bedeller tazminatlar ödedi. Bu gün de hirantı kaybediyoruz. Üstelik bu ülkedeki bir çok türkten daha türk. Üstelik erivanda ölen ermeniler için saygı duruşu dendiğinde ortaya çıkıp ölen türk ve ermeniler için diyebilecek kadar bu ülkenin evladı. Üstelik fransada soykırım olayına tepki koyacak kadar bu ülkenin evladı ve üstelik laheyde türkiyenin dışarıdan görüldüğü gibi karanlık olmadığını aydın bir ülkeyi birlikte kurduklarını söyleyecek kadar güzel bir insan |