Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
11
ya dizinin şu genel özetini nerde bulabiliirm iyice merak ettim
bende düşünüyorum ahmet ve yasemin rıza onay vermediği için desem yasemin pek babasını dinleyen bi kız değil önce bile ahmetle gizlice evlenmeyi düşünmüştü başka bişey olucak ahmet ve yasemin arasında ahmet bi kaza geçiricek ölüdğünü sanıcak yasemin sonra necdetle evlencek desem bayağı uydurmuş olurum ama bu kadar şey olduktan sonra neden ayrılırlarki
Hatırla Sevgili başlığı altında Bölüm Özetleri diye bir başlık var;orada ilk sayfada genel bir özet verilmiş,Rıza'nın ağır ceza alacağı,Ahmet ile Yasemin'in ayrı düşeceği,Necdet'in Yasemin'e umutsuzca evlenme teklif edeceği,yıllar sonra Ahmet'in çocuğunun olduğunu öğreneceği...Muhtemelen yanlış anlaşılmalar silsilesinden sonra aşıklar ayrı düşecek...
defneee , Bu arada resim çok isabet olmuş,hep birlikte 5-6 bölüm sonrasını merak eder olduk :)
bu arada resimde herkesin suratı asıkken sadece cansel ve beren gülmüş.çok ilginç geldi bana.
aslında bi çok şey anlatılmış ben hiç dikkat etmemişim
evet bende resmi görünce iyice meraklandım acaba ne zaman olucak bu olaylar
yaseminin hamile kalacağı falan herşey genel özette anlatılmış
meltem-cmbl 21-01-07, 12:16 ya genel özetişimdi okudum ahmet ve yasmeinin yüzüğünü menderesmi takıcakk hapisten çıkacakmıkii
ayy bide en sinirimi bozduğu cümle ahmetle ayla yakınlaşırlar şu kelime benıı çok kötü yaptıı ya evlenicekler de ne sebebten hoşlandığındanmı:icon_sorr off çok kötü bişey bu yaa
evet bide bu resimde sadece ahmetle yazsemını yüzü gülüyo neden acaba:)
askasurguncu 21-01-07, 12:19 ya genel özetişimdi okudum ahmet ve yasmeinin yüzüğünü menderesmi takıcakk hapisten çıkacakmıkii
ayy bide en sinirimi bozduğu cümle ahmetle ayla yakınlaşırlar şu kelime benıı çok kötü yaptıı ya evlenicekler de ne sebebten hoşlandığındanmı:icon_sorr off çok kötü bişey bu yaa
evet bide bu resimde sadece ahmetle yazsemını yüzü gülüyo neden acaba:)
evet ya resimde
cansel ve beren yanliz guluyor
cok tatli cikmislar ikiside
Yasemin ve Ahmet yıllar sonra karşılaşırlar. Birbirlerine aşık olur ve nişanlanırlar. Yüzüklerini Adnan Menderes takar. İki genç arkadaşlarıyla bir haftasonu Ada’ya gider ve bu gezide birlikte olurlar. Türkiye 27 Mayıs sabahı bambaşka bir güne uyanır. Demokrat Parti iktidardan indirilmiştir
hayır menderes çıkmıcak ihtilalden önce olduğu yazılıyo ama daha farklı oldu
ihtilalden onra beraber oldular ayrıca oraya gittiklerinde barıştılar dargınlık vardı keriman olayı yüzünden 27 mayıs sabahı fransaya gidecekelerdi evlenmek için ama ihtilal oldu
askasurguncu 21-01-07, 12:24 Yasemin ve Ahmet yıllar sonra karşılaşırlar. Birbirlerine aşık olur ve nişanlanırlar. Yüzüklerini Adnan Menderes takar. İki genç arkadaşlarıyla bir haftasonu Ada’ya gider ve bu gezide birlikte olurlar. Türkiye 27 Mayıs sabahı bambaşka bir güne uyanır. Demokrat Parti iktidardan indirilmiştir
hayır menderes çıkmıcak ihtilalden önce olduğu yazılıyo ama daha farklı oldu
ihtilalden onra beraber oldular ayrıca oraya gittiklerinde barıştılar dargınlık vardı keriman olayı yüzünden 27 mayıs sabahı fransaya gidecekelerdi evlenmek için ama ihtilal oldu
genel ozete bazi
degisiklikler oldu yani genel ozet degisitirilmis
harbiden ya bi ahmetle yasemin gülüyor.:img-hyste bunlar hep böyle tersler işte.hehe :img-hyste resmi kaç kere gördüm ama siz söyleyince farkettim bunu.:icon_whis yalnız şevketle rızanın saçları bayağı bi beyazlamış.gerçi rızanın saçı yok onun bıyığını beyazlatmışlar.zuhaha :img-hyste rızanın ölmeyeceği kesin yani.:img-wink:
dizinin başında verilen genel özetin dışına çıkıldı arkadaşlar.nişanlanacakları söyleniodu ama olmadı evet.ama bi fark yok ki,olaylar yine aynı yönde gelişti;evlenmedikleri müddetçe değişmezdi zaten olaylar.ama o da olmayacak galiba bu belli.
Hamile olduğunu ahmet e söyleyemeyecek biliyosunuz,şu durumda ahmeti görse söyleyecektir,ama demek ki bir şey olacak ve araları açılacak ya da başka bişey.Benim aklıma gelen şu:acaba ahmet bi süre dönemeyecek mi ankaradan,bi kaza falan mı geçirecek,öldü mü sanacaklar yoksa?fazla mı uydurdum ya,ama napim nolcak diye düşünüyorum işte...:img-hyste
yok canım öyle komik olur.başka bişey olur bence.bu rızayla ilgili olabilir.zaten rıza çok yoğun bi dönem geçiriyor.
komik olur evet.rıza kendini asınca bundan şevketi sorumlu tutacaklar belki çünkü kerimanla ilgili şeyleri o çıkardı ortaya.Ama ahmetle yaseminin arasını açmak için bu sebep yetmez ki,çünkü ahmet de babasına kızdı bu konuda.Ya fragman ve özet gelsin ya çok merak ediyorum valla...:icon_whis
meltem-cmbl 21-01-07, 13:27 dizinin başında verilen genel özetin dışına çıkıldı arkadaşlar.nişanlanacakları söyleniodu ama olmadı evet.ama bi fark yok ki,olaylar yine aynı yönde gelişti;evlenmedikleri müddetçe değişmezdi zaten olaylar.ama o da olmayacak galiba bu belli.
Hamile olduğunu ahmet e söyleyemeyecek biliyosunuz,şu durumda ahmeti görse söyleyecektir,ama demek ki bir şey olacak ve araları açılacak ya da başka bişey.Benim aklıma gelen şu:acaba ahmet bi süre dönemeyecek mi ankaradan,bi kaza falan mı geçirecek,öldü mü sanacaklar yoksa?fazla mı uydurdum ya,ama napim nolcak diye düşünüyorum işte...:img-hyste
ya varya böle olursa aynen türk filmi olurr ahmetin aikesi kzıı kovarmış ahmet öldü başkadsıya evlendi falan:)
olmaz zaten komik olur dedik.hehe :) ama işin içinde rızanın etkisi kesin var.bişeyler olacak ama ne?
Bence Ahmet'in orada işi uzar,telefonlaşırlar fakat Yasemin bu haberi yüz yüze vermek ister sonra Rıza Bey'in intihar girişimi ortaya çıkar.Aile şaşkınlık ve üzüntü içine düşerler,Şevket bu durumdan kendini sorumlu tutmaya başlar,Selma Hanım kocasını bu vicdan azabından kurtarmayı beceremez.Sonunda Nezahat Hanım'dan bu kadar şeyden sonra Ahmet'le olamayacağı uyarısı gelir Yasemin'e.Sonunda Yasemin bir seçim yapmak zorunda kalır ve ailesini seçer.Ahmet İstanbul'a dönüp hasretle Yasemin'le buluşmayı beklerken Yasemin'den ayrılma isteği gelince şok olur,yıkılır gibi bir şeyler geliyor aklıma ama yazan ne yazdı bilemiyorum :)
ben de tipik türk filmi olur mu acaba diye öyle yazdım zaten...:img-hyste valla hiç belli olmaz ne olacağı. bence ahmet bi süre gelemeyecek,bişeler olacak,yasemin e de ulaşamayacak,yasemin üzülecek.ya ne olacak ya:icon_sorr meraktan ölcem,bu hafta daha çok merak ediorum..
Bence Ahmet'in orada işi uzar,telefonlaşırlar fakat Yasemin bu haberi yüz yüze vermek ister sonra Rıza Bey'in intihar girişimi ortaya çıkar.Aile şaşkınlık ve üzüntü içine düşerler,Şevket bu durumdan kendini sorumlu tutmaya başlar,Selma Hanım kocasını bu vicdan azabından kurtarmayı beceremez.Sonunda Nezahat Hanım'dan bu kadar şeyden sonra Ahmet'le olamayacağı uyarısı gelir Yasemin'e.Sonunda Yasemin bir seçim yapmak zorunda kalır ve ailesini seçer.Ahmet İstanbul'a dönüp hasretle Yasemin'le buluşmayı beklerken Yasemin'den ayrılma isteği gelince şok olur,yıkılır gibi bir şeyler geliyor aklıma ama yazan ne yazdı bilemiyorum :)
yasemin karnında ahmet in çocuğu varken ahmet i geri çevirmez;zaten deli gibi aşık hadi aşkını gömer diyelim aşkının meyvesini nasıl gömecek.o yüzden ahmeti reddedemez.Ahmetle ilgili bi sorun olmadıkça tabii...
meltem-cmbl 21-01-07, 13:33 Bence Ahmet'in orada işi uzar,telefonlaşırlar fakat Yasemin bu haberi yüz yüze vermek ister sonra Rıza Bey'in intihar girişimi ortaya çıkar.Aile şaşkınlık ve üzüntü içine düşerler,Şevket bu durumdan kendini sorumlu tutmaya başlar,Selma Hanım kocasını bu vicdan azabından kurtarmayı beceremez.Sonunda Nezahat Hanım'dan bu kadar şeyden sonra Ahmet'le olamayacağı uyarısı gelir Yasemin'e.Sonunda Yasemin bir seçim yapmak zorunda kalır ve ailesini seçer.Ahmet İstanbul'a dönüp hasretle Yasemin'le buluşmayı beklerken Yasemin'den ayrılma isteği gelince şok olur,yıkılır gibi bir şeyler geliyor aklıma ama yazan ne yazdı bilemiyorum :)
billurcum süper yazmışisın en mantıklısı bu bencee ya ayrılmasalar keşke yaa
billur senin yazdıkların mantıklı geldi bana. :) olabilir aslında. ;) aman sonuçta ayrılacaklar ya sen ona bak.hehe :)
yasemin karnında ahmet in çocuğu varken ahmet i geri çevirmez;zaten deli gibi aşık hadi aşkını gömer diyelim aşkının meyvesini nasıl gömecek.o yüzden ahmeti reddedemez.Ahmetle ilgili bi sorun olmadıkça tabii...
Genel özette yazan karnınaki çocuğa rağmen geri çevireceği.Ama geri çevirmeden önce Necdet'le konuşur gibi geliyor bana."Ben ne yapacağım şimdi?Böyle güzel bir haber almışken Ahmet'ten ayrılmak zorundayım." filan diyerek.Necdet'te belki o ara cesaretlenip evlenme teklif eder.Bilemiyorum,kurgu yapmakta zorlanıyorum.
Genel özette yazan karnınaki çocuğa rağmen geri çevireceği.Ama geri çevirmeden önce Necdet'le konuşur gibi geliyor bana."Ben ne yapacağım şimdi?Böyle güzel bir haber almışken Ahmet'ten ayrılmak zorundayım." filan diyerek.Necdet'te belki o ara cesaretlenip evlenme teklif eder.Bilemiyorum,kurgu yapmakta zorlanıyorum.
özette şöyle diyordu:yasemin ve ahmet ayrı düşerler,ahmet bi süre sonra dayanamayıp gelir tekrar birlikte olmak ister ancak yasemin kabul etmez.ahmeti geri çevirdikten sonra da hamile olduğunu öğrenir.özette böyle yazıodu.:good:
siz özete bakmayın.sonuçta değiştirildi.aynen olmasını bekleyemeyiz.bence 1 kere ayrılırlar.ahmetin tekrar barışmak istemesinin falan olacağını sanmıyorum.
özette şöyle diyordu:yasemin ve ahmet ayrı düşerler,ahmet bi süre sonra dayanamayıp gelir tekrar birlikte olmak ister ancak yasemin kabul etmez.ahmeti geri çevirdikten sonra da hamile olduğunu öğrenir.özette böyle yazıodu.:good:
Ben de bundan yola çıkarak tahmin yürüttüm zaten.Ayrı düşmeyi bu Ankara işi olarak algılayamayız çünkü Ahmet bir süre sonra dayanamayıp tekrar birlikte olmak ister diyor,ayrılmadılar ki tekrar birlikte olmak istesin.Yasemin ailesiyle Ahmet arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak ve ailesini seçecek fakat hamile olduğundan da zor durumda kalacak.Ona o an yardım eden Necdet olacak,ona evlenme teklif edecek.Yasemin de Necdet'e güvendiğinden kabul edecek.Buraya kadarı tahmin değil söyliyeyim.Herkesin bildiği bir şey.Bundan sonra BENCE Ahmet Yasemin'e yeniden birlikte olmak istediğini söylediğinde Yasemin Necdet'in teklifini kabul etmiş olur.Hem Ahmet'e istese de dönemeyeceğinden (ne de olsa seçimini yapmış olacak) hem de Necdet ona böyle bir iyilik yaptıktan sonra obu yüz üstü bırakamayacağından o teklifi de reddecek.
sonuçta her şey yaseminin saflığının yüzünden olacak.hehe :)
Ahmet e haksızlık yapmış olur bu şekilde ahmet ten vazgeçip necdet i seçerse.ahmet in de bi suçu yokken yani , yazık olur valla.
evet ahmete acıyorum valla.hep bu yaseminin yüzünden işte.ah ah... :)
Bence de Ahmet'e her türlü haksızlık olur.Yasemin'i çok sevdiği her halinden belli,hele çocuğundan habersiz olması daha da büyük haksızlık olacak.Ahmet uzun zaman acı çekecek fakat bu acıyla olgunlaşıp,katılaşacak gibi geliyor bana.Şimdi biraz daha acemi bir hali var aşk konusunda,aradan 10 yıl geçip Ayla ile evlendiğinde bize ilk dendiği gibi savcı olursa - ki acının getirdiği olgunlukla adaletli,hırslı ve katı olur gibi geliyor bana- tek zaafı Yasemin olacak bence.Hele onu Necdet'le çocuk çocuğa karışmış görünce daha da kötü olacak,belli etmemeye çalışacak,kendini işe verecek filan...Bir de Necdet'ten sandığı çocuk aslında onun...Ay tam karmaşa :icon_sorr
dediğin ortegahayranı en mantıklısı bnada öyle olacak gibi geliyor.o toplu resime gelince bna göre resmde küçük ipuçları variyorlar:img-hyste 1- dediniz gibi neden ahmed ile ysmn gülüyor 2-ahmed niye aylanın yanında değil 3-bu yeni delikanlılar kim acabba?? deniz gibi biri ama o halde ışık ile defne nerelerde 4-ayla felakaet komk çıımış kazulet gibi :img-hyste he he :D
genel özet çok deişti ama ana konu olarak deişmez gibime geliyor. yani ayla ile ahmed mutlaka evlenir ysmnle nasıl ayrılır orası bilinmez ama ,tamda ahmedin annesi ysmne karşı umuşamaya başlıcakken olcak şey mi bu :(
+ arkadaşlar fark ettniz mi ysmn bebeği örendiğinde resmen güldü bildii bişi mi var mrk ettim
ya arkadaşlar yasemin böyle bi haksızlık yapabilir;şarkının sözlerine de bakacak olursak eğer,bu şarkıyı boşuna seçmemişler diilmi:img-wink:
hatırla sevgili o mesut geceyi
çamların altında verdiğin buseyi
beni mecnun ettin sen de olasın
aşkımı inkar edersen Allah'tan bulasın
bana sen öğrettin aşkı, sevdayı
ne çabuk unuttun beni hercai
belirginleştirdiğim sözlere dikkat edin lütfen..:not_i: :not_i:
yok ya yaseminin her zamanki hali.hep ters tepki veriyor.biraz mantıklı hareket et ya.ben yine açtım ağzımı... :)
hercai ne demek ki ?? annemde öle sölüor şarkıyı boşuna seçmediler herhalde diyor :P
ya güldü evet.ya ama sevdiği adamdan bi bebek var karnında bi anda duyunca mutlu oldu.tabii şartlar olumsuz o ayrı konu:img-yes:
ya şu resme baktım da berkin yanındaki çocuk harunun tipe uyuyor.esmer falan.iyice merak ettim. :) of ne zaman olacak zaman atlaması? :)
hercai ne demek ki ?? annemde öle sölüor şarkıyı boşuna seçmediler herhalde diyor :P
hercai; değişken dönek,unutan bırakan vs vs.. işte canım:)
ya arkadaşlar bu resim dizideki bi sahnenin pozu değilki,onların bir arada olacağı anlamına gelmiyor.medya için pozu vermişler işte,ekipten bazıları okadar.
askasurguncu 21-01-07, 13:57 arkadaslar bu aksam
atv avrupada saat 21.00 hatirla sevgilin tekrari var
ya arkadaşlar yasemin böyle bi haksızlık yapabilir;şarkının sözlerine de bakacak olursak eğer,bu şarkıyı boşuna seçmemişler diilmi:img-wink:
hatırla sevgili o mesut geceyi
çamların altında verdiğin buseyi
beni mecnun ettin sen de olasın
aşkımı inkar edersen Allah'tan bulasın
bana sen öğrettin aşkı, sevdayı
ne çabuk unuttun beni hercai
belirginleştirdiğim sözlere dikkat edin lütfen..:not_i: :not_i:
Daha HS başlamadan,dizinin fragmanı ilk dönmeye başladığında fark ettim sözleri.Dizinin ismi Hatırla Sevgili,şarkının sözleri geçmişteki ve hala aşık olduğu sevgiliye hitap ediyor.Mutlak bir ayrılık işareti bu hem de bu ayrılık belli ki iki tarafta severken oluyor.
Beni MECNUN ettin sen de olasın sanki Ahmet'in ağzından çıkan dizeler gibi.Yani beni kendine aşık ettin ve bırakıp gittin acılar için sende olasın.Aşkımı inkar etmeye hiçbir güç yetmez diyor sanki :icon_sorr
ya tekrarını bi kaç kez izliorum valla,teşekkürler söylediğin için.gözümden kaçanları görmüş oluyorum valla.:img-yes:
of keşke haberlerden önce verselerdi tekrarı. :( evet dizideki sahneden değil resim ama sonuçta ordakiler dizide oynayacak.merak ediyor insan görünce.
istnbl_esra 21-01-07, 13:59 HERCAİ
Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derler.Fakat bir bahar bahar başlangıcı bu çiçeklerden biri diğerine; Biz diğer çiçekler gibi bu bahar açmayalım kışın ortasında herkesin soğuktan kaçtığı karlı günlerde açalım ki bütün doğa bize ait olsun der. Ve ikisi de o bahar açmamaya karar verirler.
Biri açmak için kışın gelmesini ve karın yağmasını beklerken, diğeri o yaz açar. O gün bugündür karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe Kardelen, sevgilisini yarı yolda bırakan çiçeğede Hercai denilir.
İşte bu yüzden hayırsız sevgiliye Hercai denilir....
Can Dündar
hercainin manasını tartışıyordunuz öylesine nete yazıp bakayım neymiş dedim can dündarın bi yazısı çıktı sonuçta dizimizin danışmanı ekleyim dedim okmak isteyene..
Daha HS başlamadan,dizinin fragmanı ilk dönmeye başladığında fark ettim sözleri.Dizinin ismi Hatırla Sevgili,şarkının sözleri geçmişteki ve hala aşık olduğu sevgiliye hitap ediyor.Mutlak bir ayrılık işareti bu hem de bu ayrılık belli ki iki tarafta severken oluyor.
Beni MECNUN ettin sen de olasın sanki Ahmet'in ağzından çıkan dizeler gibi.Yani beni kendine aşık ettin ve bırakıp gittin acılar için sende olasın.Aşkımı inkar etmeye hiçbir güç yetmez diyor sanki :icon_sorr
işte ben de onu anlatmaya çalışıyorum.ahmet in bi suçu yokkenn yasemin bırakacak besbelli,ahmet de arkasından; bana sen öğrettin aşkı sevdayı ne çabuk unuttun beni hercai,beni mecnun ettiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye bu şarkıyı söylüor işte.hah oldu yawww:happy0064 :good:
hercai için tşk ederim :) .pazar günü gene tkrar varmı ki acaba??
+ sanki o sarkı ysmnin azından çıkıyo gibi glmişti bana ama :img-hyste
HERCAİ
Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derler.Fakat bir bahar bahar başlangıcı bu çiçeklerden biri diğerine; Biz diğer çiçekler gibi bu bahar açmayalım kışın ortasında herkesin soğuktan kaçtığı karlı günlerde açalım ki bütün doğa bize ait olsun der. Ve ikisi de o bahar açmamaya karar verirler.
Biri açmak için kışın gelmesini ve karın yağmasını beklerken, diğeri o yaz açar. O gün bugündür karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe Kardelen, sevgilisini yarı yolda bırakan çiçeğede Hercai denilir.
Can Dündar
hercainin manasını tartışıyordunuz öyelesine nete yazıp bakayım neymiş dedim can dündarın bi yazısı çıktı sonuçta dizimizin danışmanı ekleyim dedim okmak isteyene..
hercai menekşe falan da derler hani:img-wink:
HERCAİ
Can Dündar
hercainin manasını tartışıyordunuz öyelesine nete yazıp bakayım neymiş dedim can dündarın bi yazısı çıktı sonuçta dizimizin danışmanı ekleyim dedim okmak isteyene..
Herhalde bir kelimenin anlamı bu kadar güzel ifade edilemezdi.Çok güzel bir yanıt oldu hercai kelimesi için.Ben sözlüğe bakmadan çapkın anlamına geliyordur gibi düşünmüştüm şimdi tam anlamını öğrenmem iyi oldu çok teşekkürler ;)
[QUOTE=Melisa_15;2136500]hercai için tşk ederim :) .pazar günü gene tkrar varmı ki acaba??[/QUO
bu akşam tekrarı varmış işte arkadaşlar haberlerden sonra.(bişey değil ayrıca.)
ya birşey sorucam galiba şu dizi öncesi fotolara takılmışsınız...bence onlar sadece tanıtım çekimleri...
çünkü berenin saçları çok uzunmuş, eski dizisinde de öyleydi.şimdi kısa...kaynak da yaptırmayacağına göre bu fotoların yalnızca tanıtım fotoları olduğunu söyleyebiliriz...senaryo da biraz değiştiğine göre bence durumlar değişir...
can dündarın yazısı çok hoş.diziyede çok uygun. :)
işte ben de onu anlatmaya çalışıyorum.ahmet in bi suçu yokkenn yasemin bırakacak besbelli,ahmet de arkasından; bana sen öğrettin aşkı sevdayı ne çabuk unuttun beni hercai,beni mecnun ettiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye bu şarkıyı söylüor işte.hah oldu yawww:happy0064 :good:
Ben de aynen bunu demek istiyordum.Şarkı gerçekten resmen cuk oturmuş diziye.Bende şarkının eski (yeşilçam) versiyonu var az önce dikkatle onu dinledim de yani bir şarkı bir diziye ancak bu kadar gidebilir,bir karakterin duygularını böylesine güzel ifade edebilir.Eğer sözler Yasemin'in ağzından çıksaydı beni Leyla ettin derdi ama Mecnun diyor :)
Zaten dizinin müzikleri genel olarak çok güzel-çok kaliteli.
ama sonuçta orda duran 2 oyuncu diziye katılacak.bu da değişmiş olamaz.;)
ah yasemin ah, çocuğa ilk aşık olan kendisi,çocuğu kendisine aşık eden de yine kendisi ve onu terk edip bırakan da kendisi...ah yasemin ahhhh:fighting2
Ben de aynen bunu demek istiyordum.Şarkı gerçekten resmen cuk oturmuş diziye.Bende şarkının eski (yeşilçam) versiyonu var az önce dikkatle onu dinledim de yani bir şarkı bir diziye ancak bu kadar gidebilir,bir karakterin duygularını böylesine güzel ifade edebilir.Eğer sözler Yasemin'in ağzından çıksaydı beni Leyla ettin derdi ama Mecnun diyor :)
Zaten dizinin müzikleri genel olarak çok güzel-çok kaliteli.
cnm aynısını anneme söledim o sarkı ysmnden çıkıyor dedi bni leyla ettin denmezmiş mecnun ismi deli divane aşık anlamındaymış. sıfat yani mecununda o ismi aşık olduktan snra almış ;)
bencede ah yasemin ah!:) nedir senden çektiğimiz?!evlen de necdetle sende kurtul biz de...hehe :)
bencede ah yasemin ah!:) nedir senden çektiğimiz?!evlen de necdetle sende kurtul biz de...hehe :)
o evlenince ahmet bize kalsa neyse;o da aylaya kalıo yawww:icon_sorr
cnm aynısını anneme söledim o sarkı ysmnden çıkıyor dedi bni leyla ettin denmezmiş mecnun ismi deli divane aşık anlamındaymış. sıfat yani mecununda o ismi aşık olduktan snra almış ;)
O anlamını biliyorum ama zaten dizelerin geneli Ahmet'in ağzından yazılmış gibi olduğundan Mecnun'da erkek olduğundan öyle dedim.Zaten Mecnun etti uyarken Leyla ettin uymuyor farkındayım :D
o evlenince ahmet bize kalsa neyse;o da aylaya kalıo yawww:icon_sorr
olsun yasemine kalmasından iyidir.hıh :icon_whis
Ay arkadaşlar,dizi mizi ama; Allah kimseyi böyle sevdiğinden ayırmasın.Ayrılık acısı fenadır yani,hele böyle büyük bi aşk varsa arada.Tahtalara vurun:img-wink:
yok yok bunlar ayrılsın.bişey olmaz bunların ayrılmalarından.hehe :) ne kadar kötüyüm ya. :)
yaa blki şeyde olabilir ysmn yıllar geçer ne bilim nejdete duydupğu sevgi nin çok önmli olduna karar verir nejdetle çocuklarını büyütürler ahmedte gçmişte bi hatırla olaraktan kalır yni böle bişeyde çıkabilir(:
yaa blki şeyde olabilir ysmn yıllar geçer ne bilim nejdete duydupğu sevgi nin çok önmli olduna karar verir nejdetle çocuklarını büyütürler ahmedte gçmişte bi hatırla olaraktan kalır yni böle bişeyde çıkabilir(:
ya hayır ya,yıllar sonra buluşacaklar onlar,aaaa necdet e bağlamayın yasemini lütfeeennnn,aaaa ben onların kavuşacakları günü bekliyorum burada böyle:happy0064
bncede buluşurlar ama ne bilim alternatif bi senaryo olabilir dei düşündüm:img-wink:
bağlansın bağlansın necdete.nihaha :) valla ben kavuşmalarını hiç beklemiyorum.necdetle mutlu olsun.
yar saçların lüle lüle yasemin sana güle güle...hehe :)
Ya bn asLında başından berii Necdet ve Yasemin olsn istiyordum
ama yakında oLucak zaten.. Necdet Yasemin'i çok seviyor ya =))
Keşke evLendikLerinde Yasemin'de ona karşı öyLe oLsa
ama mecburiyetten işte..
Ahmet - AyLa oLucak ama şimdiden 1-2 kere de olsa
onLarı bir arada qörebiLsek..
elbet bi gün buluşacağız,bu böyle yarım kalmayacak,ikimizin de saçları ak,öylece durup bakışacağız...belki bir deniz kenarında seninle maziyi konuşacağız,benim içimde yanar ateş var,sevgilim ne zaman kavuşacağız...:img-wink:
bu da dizinin yeni şarkısı oluomuşşş:)
:img-wink: bnce nejdet ysmni sevmiyor sadece sahiplenmek istiyor gibi gldi bana bunuda ilerki bölümlerde iyice anlıyacağız:img-yes: herifteki rüyalara bak ya sizcede normal mi ?karmaşık... nejdet çou duyguyu hırs kin öfke içine batırmış bunlarda rüya yoluyla ortaya çıkıyor bnce...:img-hyste
hayır ya necdet seviyor yasemini.hem de çok seviyor.bırakın kavuşsun aşkına. :)
:img-wink: bnce nejdet ysmni sevmiyor sadece sahiplenmek istiyor gibi gldi bana bunuda ilerki bölümlerde iyice anlıyacağız:img-yes: herifteki rüyalara bak ya sizcede normal mi ?karmaşık... nejdet çou duyguyu hırs kin öfke içine batırmış bunlarda rüya yoluyla ortaya çıkıyor bnce...:img-hyste
Ya beLki de.. Ama hanii YaseminLe bir qece sabahLamışlardı ya..
Sevdiği kızı anLatıyordu.. O anLattıkLarı fLn çok hoştu ya..
Yasemin'in de hoşuna qitmişti.. :img-wink:
RüyasındakiLer ise seviyor kızı ne yapsın ..
başkasıyLa o haLde qörünce deLirir tabi..
ya burda yaseminle ahmetin olmasını isteyen tek ben miyim...Çoğunluk necdetten yna tek kaldımmmm:)
Ya beLki de.. Ama hanii YaseminLe bir qece sabahLamışlardı ya..
Sevdiği kızı anLatıyordu.. O anLattıkLarı fLn çok hoştu ya..
Yasemin'in de hoşuna qitmişti.. :img-wink:
RüyasındakiLer ise seviyor kızı ne yapsın ..
başkasıyLa o haLde qörünce deLirir tabi..
nejdette ahmedin yanında çok ezilmiş ne bilim. okumamamış ahmed okumuş .aile olarak kişilik olarak hep ahmed daha üstünmüş ... buda bi birikim ypmş gibi gldi bana o yüzden çokda kızamıyorum ona
yok ahmetle yaseminin birlikte olmasını tek isteyen sen değilsin de çoğunluk istemiyor.yasemin yüzünden.en başta da ben. :)
istnbl_esra 21-01-07, 14:33 dizinin müziklerinden bahsediyorduk gerçekten müzikleri diziye çok uygun ve güzel mesela dizide kullanılan plevne marşı var ya o 27 mayıs darbesinden önce çıkan öğrenci olaylarında öğrenciler tarafından söylenirmiş belkide dizide bu nedenle kullanmış olabilirler
dizinin müziklerinden bahsediyorduk gerçekten müzikleri diziye çok uygun ve güzel mesela dizide kullanılan plevne marşı var ya o 27 mayıs darbesinden önce çıkan öğrenci olaylarında öğrenciler tarafından söylenirmiş belkide dizide bu nedenle kullanmış olabilirler
evet zaten menderes e söyledikleri için o marşı da kullanıolar.müziklere laf söylemek haksızlık olur gerçekten,seçimler çok güzel.osman paşa marşı da çok iyi olmuş valla.:good:
dizideki bütün müzikleri ayrı ayrı çok seviyorum.keşke hepsi elimizde olsa.ama yok malesef.marşı eklemediler zaten.aslında son bölümde bitişte uzun uzun çaldılar ama kaydeden yok herhalde. :(
askasurguncu 21-01-07, 14:36 ya burda yaseminle ahmetin olmasını isteyen tek ben miyim...Çoğunluk necdetten yna tek kaldımmmm:)
yok yanliz degilsin
bende yasemin ve ahmetin beraber olmalarini isteyenlerdenim
Fatin rüştü zorlu'nun osman paşaya bi yakınlığı varmış galiba öyle bi yazı okumuştum ben.büyük dedesi mi ne geliomuş.Bu marşı menderes döneminde sözlerini değiştirerek söylemeye başlamışlar.
olur mu böyle olur mu
kardeş kardeşi vurur mu
kahrolası diktatörler
bu dünya size kalır mı? şeklinde.
Fatin rüştü zorlu adnan menderesle beraber asılan üç kişiden biri.ve şöyle oluyor,dedesi için yapılan marşla asılmış oluyor.çok ilginç gerçekten.tesadüfün böylesi.:img-yes:
gerçekten ilginçmiş.marşın melodisi çok hoşuma gidiyor.ah bi de çeken olsa... :(
gerçekten ilginçmiş.marşın melodisi çok hoşuma gidiyor.ah bi de çeken olsa... :(
limewire da osman paşa marşı yada plevne marşı yazarsanız çıkıor ordan bulabilirsiniz.:good:
ama ben dizideki halini istiyorum. :( orjinalini indirdim.hiç hoşuma gitmedi.ben dizideki melodiyi seviyorum. :(
muko88 verdiğin site için çok teşekkürler.sonunda dinleyebildim o müziği.diğerinide indirdim.o da istediğimdi.çok duygusal bi müzik ya.tekrar sağol.:img-in_lo
iReMJeLiBoN 21-01-07, 15:11 Dizinin baslığı için gerçekten tesekkürler..Dizi sonunda hakkettiği yerde.. arkadaslar dizi müzikleri için siteler var hatta benim siTem var bir başka siteden koyuyoRum aradığınız tüm müzikler orada ama..:D reklam yapamam
son bölüm gerçekten cok etkileyiciydi,Yasemin şimdi hamile,RIZA öldü..Acaba 11.Bölümde ne olacak?..
dizideki bütün müzikleri ayrı ayrı çok seviyorum.keşke hepsi elimizde olsa.ama yok malesef.marşı eklemediler zaten.aslında son bölümde bitişte uzun uzun çaldılar ama kaydeden yok herhalde. :(
Kesinlikle katiliyorum, ve hala album cikmamasina sasiyorum ..
Yasemin&Ahmet sahnelerindeki melodiyi , "Hatirla Sevgili" melodisini, hatta Menderes sahnelerindeki melodiyi bile , hepsini zevkle dinliyorum ..
rızanın öldüğü falan yok ya nerden çıkarıyorsun?sadece asma girişiminde bulundu.kurtaracaklar onu. ;)
şu an izlediğimiz bölümlerin çekimleri çok önceden mi yapılmış bilen var mı arkadalar?
aynakolik_fatma 21-01-07, 15:35 bende birşeyi çok merak ediyorum
jenerik başlarken ahmet ve yasemin dans ediyorlar ya
o sahne ne zaman gelecek? artık yasemin hamile yani ayrılık vakti geldi çattı
çok güzel bir sahne bence dizi başlamadan çok etkilemişti beni!sonra necdet görüyor onları orada daha yakışıklı sanki saçları falan daha iyi ahmetinde öyle
evet o zamanki halleri daha iyi. ;) yalnız ayrılmışlar neden öyle dans ediyorlar anlamadım.o da göstermelik mi acaba?
bnce o aynen dizide geçmez fakat onun gibi shneler olablir. sabırsızlıkla bklioruz:D
askasurguncu 21-01-07, 15:55 bende yasemin ve ahmetin
jenerikteki danslarini sabirsizlikla bekliyorum
bence öyle bi dans sahnesi olmaz.çok saçma olur zaten.bi daha öyle yakın olamazlarki.jenerik için çekilmiştir kesin o.
özellkle nejdetin kıskanççlıklarını izlemek harika olucaakkk:happy0064 nedense çok hoşuma gidiyor
askasurguncu 21-01-07, 15:59 bence öyle bi dans sahnesi olmaz.çok saçma olur zaten.bi daha öyle yakın olamazlarki.jenerik için çekilmiştir kesin o.
olabilir bence oyle bir dans
yillar sonra karsilasirlar
ve oyle bir dans olur :happy0064
aşkoyuncusu 21-01-07, 16:01 şimdi yaseminle ahmet ayrılacaklar.yasemin sonra necdetle evlenicek sonra yine ahmete dönücek çok saçma olucak...sonra necdettende bi çocuk..:)
hem de evde dans edecekler öyle?!peh hayatta olmaz.jenerik için çekildi o.hıh
hatırla sevgili fln. çalarsa olablr aslında :img-wink: :img-yes: ama bnada biraz saçma geliyor olması:icon_sorr :img-blush
saçma tabi.öyle bişey olmaz.hele de hatırla sevgili müziğinde hiç olmaz.biraz gerçekçi olalım. :)
arkadaşım dizi bu her an herşeyi yapabiliyorlar.ztn gerçek hayatta yeterince gerçekçiyiz bırakda surada biraz şartlanamalarımızdan sıyrılalım;)
askasurguncu 21-01-07, 16:06 saçma tabi.öyle bişey olmaz.hele de hatırla sevgili müziğinde hiç olmaz.biraz gerçekçi olalım. :)
ne yani yasemin ve ahmet bidaha hic
beraber gormiyecekmiyiz bence oyle bir sahne ola bilir
tabiki arada birlikte görürüz onları ama o şekilde asla.zaten öyle bi sahne dizide çok yapmacık olur.
fundapehlivan 21-01-07, 16:12 ya burda yaseminle ahmetin olmasını isteyen tek ben miyim...Çoğunluk necdetten yna tek kaldımmmm:)
Tek kalır mısın? Aa, beni unutma! Ben en büyük yasemin ahmet destekçisiyim...
Yaseminin Necdete hissettiği sadece iyi bir insan iyi bir dost hatta ağabey...
Başka türlüsü bu satten sonra olmaz! Çünkü aşk bana göre bu kadar yıl sonra gerçekleşemez. Onun için ortada Necdetle kavuşmak gibi bir durum olamaz. Belki Necdet kavuşur ama bunun sonucunda iki kişi üzülecek... Kavuşma taraflı olur ama di mi?
Eğer ahmetle birleşirse yasemin o zaman kavuşma olacak inşallah!!
Bu arada Rızanın yaşlanmış resmini gördüm. Ama onlar o yılları çekmeye başlamışlar mı ki... Yoksa göstermelik mi? Bu arada Yasemin çok güzel olmuş...
Ağır makyaj ve kıyafetle yaşı büyümüş ama yüzünde çocuksuluk illa ki olacak tabii...
fundapehlivan 21-01-07, 16:13 ama ben dizideki halini istiyorum. :( orjinalini indirdim.hiç hoşuma gitmedi.ben dizideki melodiyi seviyorum. :(
Evet bende indirip dinledim ve hoşuma gitmedi... Aslında orada tamamen marş...
Ama dizi de ki hali çok güzel... Çünkü daha bir duygusal insanı vuran bir müzik olmuş. İnsan dinleyince zaten içinin boş olmadığını anlıyor...
askasurguncu 21-01-07, 16:15 dizinin tum
muzikleri cok guzel bir album
cikarsalar super olur
fundapehlivan 21-01-07, 16:16 bende birşeyi çok merak ediyorum
jenerik başlarken ahmet ve yasemin dans ediyorlar ya
o sahne ne zaman gelecek? artık yasemin hamile yani ayrılık vakti geldi çattı
çok güzel bir sahne bence dizi başlamadan çok etkilemişti beni!sonra necdet görüyor onları orada daha yakışıklı sanki saçları falan daha iyi ahmetinde öyle
Evet gerçekten o dans ne zaman olacak?
Ama orada Yasemin daha bir büyüktü sanki... demak o 70 li yıllarda olacak. Yasemin 28 yaşlarındayken... Orada Ahmet pek değişik değildi ama!! demek ki Cansel üzerinde pek değişim yapmayacaklar!!
necdetin orada ki görüntüsü... sanki daha gençleşmiş gibiydi:img-hyste
O nasıl oluyor bilmiyorum. zaten o görüntülerde ahmetin de necdetin de saçları karışık... Onun için gözüne daha daha yakışıklı görünmüşlerdir...
sağolsun arkadaş bi site verdi.orda buldum marşın dizideki halini.bende bu halini seviyorum.sadece müzik böyle bi değişik.çok hoş.başka bi müzik daha buldum.onuda arıyordum.o da çok güzel ve duygusal...rıza kesin ölmeyecek.o kadar şeyi göstermelik yapmış olacaklarını sanmıyorum.
fundapehlivan 21-01-07, 16:18 bence öyle bi dans sahnesi olmaz.çok saçma olur zaten.bi daha öyle yakın olamazlarki.jenerik için çekilmiştir kesin o.
Niye olmasın ki...
O dansta hiç birbirlerine yakın durmuyorlardı. Bence onun için saçma olmaz...
Yalnız sen ileride onlara çok sinir olacaksın çünkü ileride eşlerinden habersiz yeniden birbirleriyle olabilirler!!
yıl atlamasıda 2-3 bölüme yakın yapılır değil mi? ewt fatma banda daha ykşklı gldiler özllkle nejdette büyük deişiklik olmuş :img-hyste
Niye olmasın ki...
Yalnız sen ileride onlara çok sinir olacaksın çünkü ileride eşlerinden habersiz yeniden birbirleriyle olabilirler!!
yok artık!o kadar gurursuz olamazlar.eğer öyle yaparlarsa gözümden düşerler!:img-fear2
Niye olmasın ki...
:img-hyste haha nejdetlede ayla olsun gariplerim yalnızlık zor şey :img-hyste blkide başından beri aradıklarının kendileri oldunu fark ederler:happy0064
Niye olmasın ki...
olsa bile aynı sahne nasıl olabilir ki?şimdi berenin saçları o sahneye göre daha kısa...hadi diyelim ki eski sahneyi kullandılar.bu sefer de kaynak mı yapılacak saçına?ya da diğer sahnelerle uyumsuzluk olmaz mı?
ayrıca evlendiklerinde böyle birşey yaparlarsa zaten inanmadığım bir aşk gözümde iyice küçülür...
aynakolik_fatma 21-01-07, 16:33 hepimizin iyice kafasını kurcaladı bu dans meselesi
ama böyle olması daha iyi ne olacağını merak ediyoruz
genel özeti bildiğimizden herşeyi önceden bilebiliyorduk
o zaman hiç iyi olmuyordu
genel özeti vermemelilerdi bncede ister istemez o merak gidiyor. fakat genede deişmiş olmasından dolayı heyecan variyor bna.lale ile teo evlenecek miki ileriki bölümlerde ve sevim ve mehmet ne olacak?
fundapehlivan 21-01-07, 16:40 olsa bile aynı sahne nasıl olabilir ki?şimdi berenin saçları o sahneye göre daha kısa...hadi diyelim ki eski sahneyi kullandılar.bu sefer de kaynak mı yapılacak saçına?ya da diğer sahnelerle uyumsuzluk olmaz mı?
ayrıca evlendiklerinde böyle birşey yaparlarsa zaten inanmadığım bir aşk gözümde iyice küçülür...
Yok canım aynı sahne olamaz ki zaten...
Gerçek aşk gözünüz de çok mu küçük bilmiyorum ama bazen bir şekilde mecburen ayrıldığın biriyle karşılaşınca onunla olmak istemesen bile bir zaman sonra kendini durduramayabilirsin! Üstelik evlisin ve kocanla aranda hiç bir şey yok. Daha doğrusu evde arkadaş gibi olan bir adam ve bir kadından behsediyorum. Bunu elbette ki kimse yapmak istemez ve ben onların yapacağını da ne bileyim sanmıyorum. En son Ahmet Yasemine hemen evlenelim, bu bize yakışmıyor demişti. Yani böyle düşünen iki insan sonradan eşlerini aldatmazlar ama dediğim gibi kendine engel olamama olabilir. Onda da hemen eğer beraber olmacaklarsa ayrılırlar zaten eşlerinde...
Fakat iş o raddeye gelebilir mi tabii... Ahmet önce kesin ondan çocuğu olduğunu öğrenir... O zaman da aslında Necdetin aradan çekilmesi gerekir! Tabii Necdete üzülüyuorum ama... Onlara yeniden hayatlarını geri vermek gibi bir şey bu... Tabii hayatlarını o almadı ama ne bileyim işte bunu yaparsa gerçek fedakarlık budur. Ama çocuk Necdeti babası zannediyor, zaten öyle bir şey olursa Necdet Ahmeti öldürür. Öff ya öyle bir yere girdim ki susamıyorum. Öyle çok ihtimal var ki...
Sadece şunu diyorum. Sadece olaylara ahlaki açıdan değil aşkla da bakın ve anlamaya çalışın tabii eğer öyle bir şey olursa...
arkadaşlar geniş özete nasıl ulaşabilirim?
Sadece şunu diyorum. Sadece olaylara ahlaki açıdan değil aşkla da bakın ve anlamaya çalışın tabii eğer öyle bir şey olursa...
aşk konusunda kişiden kişiye değişmekte işte...benim fikrim bu yönde...
ama aldatmada aldattığın eşin değil en başta bir insandır...sevmiyorsan ayrıl o halde...ne olursa olsun bu doğru değildir...ister en yakın arkadaşın olsun ister bir başkası yine de değişmez...
tabiki ama yine de yakışık almaz.zaten aşklarını sevmiyorum iyice gözümden düşerler.lale ile teonun bence daha çok zamanları var.şimdilik aralarında bişey olamaz.ama sevimle mehmet umarım evlenir.:img-blush :img-in_lo
sevimle mehmete bitiyorum süperler:img-hyste bu arada mehmedin eşi ölmüş mü ki?
valla mehmetin eşine ne olduğunu bilmiyorum ama öldü herhalde.başka ne olabilir ki?iyi ki ölmüş valla.hehe :)
deniz ne dicek ki bu işe.sevim olayı fln. :img-wink:
aynakolik_fatma 21-01-07, 16:55 sevimde çok iyi mehmette çok iyi bir karakter
yakınşamalrı ne iyi oldu zaten görüşleride aynı
acaba ileride resmiyete dökerlermiki:img-wink:
öyle olursa deniz ne tepki verir
çarşamba günü 22.00 da show tv de maçolar var eğer bu hafta ratingler düşük olursa büyük bi ihtimalle yayından kaldırılacakmış.desteğinizi bekliyoruz eğer başka bi diziyi takip etmiyorsanız o saatte maçolar'ı izlerseniz çok mutlu oluruz
deniz sanki ilk bşlarda küscek burun kıvıracak gibi ggeliyor bana ama snradan açılır.sevim gibi anne kolay mı bulunur :img-hyste
aman ne diyecek deniz?bişey demeye hakkı yok.küçücük boyuyla karışmasın.:img-hyste öyle anne bulsunda öpüp başına koysun.:img-blush
aynakolik_fatma 21-01-07, 17:03 aman ne diyecek deniz?bişey demeye hakkı yok.küçücük boyuyla karışmasın.:img-hyste öyle anne bulsunda öpüp başına koysun.:img-blush
alemsin valla o da kim oluyormuş dimi ya?:happy0064
ortada aşk varsa çocuklar susar oturur:img-yes:
herkes bana alemsin diyor ya.ben gerçekten komiğim galiba.hehe :img-hyste öyle ama el kadar boyuyla karışmasın.höyt!:img-hyste
alemsin valla o da kim oluyormuş dimi ya?:happy0064
ortada aşk varsa çocuklar susar oturur:img-yes:
o kadar kolay değil bence.uzun bi müddetde kabul etmez gibi geliyor.ayrıca annesinin ölüp ülmediğini hiç konuşmadılar şimdiye kadar.yani büyük ihtimalle ileriki bölümlerde ortaya çıkabilir bi anda.sadece tahmin...ama zaten deniz tabiatı itibariyle asi bir çocuk sanki.yani öyle hemen hazmedeceğini sanmam "yeni annesini".
fundapehlivan 21-01-07, 17:55 aşk konusunda kişiden kişiye değişmekte işte...benim fikrim bu yönde...
ama aldatmada aldattığın eşin değil en başta bir insandır...sevmiyorsan ayrıl o halde...ne olursa olsun bu doğru değildir...ister en yakın arkadaşın olsun ister bir başkası yine de değişmez...
Ben karşında ki insan değil demiyorum ki...
Dediğin doğru ama Yaseminler için geçerli değil bence...
Bir kere evlenme sebebi bebeği... Sonradan ayrılması da zor çünkü çocuğu baba olarak Necdeti bilecek.
Yani necdetle aralarında ben bir şey geçeceğini de sanmıyorum, onlar sadece aynı ev de yaşayan dost gibi olacaklar.
fundapehlivan 21-01-07, 17:57 deniz sanki ilk bşlarda küscek burun kıvıracak gibi ggeliyor bana ama snradan açılır.sevim gibi anne kolay mı bulunur :img-hyste
bence burun kıvırmaz. deniz tatlı ve anlayışlı bir çocuk. Başta mırın kırın etse de Mehmet onunla konuşur ve halleder öyle büyük sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Sevim bence çok iyi ve anlayışlı bir anne olur. Ayy ne tatlı olur...
Ben karşında ki insan değil demiyorum ki...
Dediğin doğru ama Yaseminler için geçerli değil bence...
Bir kere evlenme sebebi bebeği... Sonradan ayrılması da zor çünkü çocuğu baba olarak Necdeti bilecek.
Yani necdetle aralarında ben bir şey geçeceğini de sanmıyorum, onlar sadece aynı ev de yaşayan dost gibi olacaklar.
fundacım peki insan göz göre göre kendisine vakti zamanında yardımcı olan ve çok da iyi bir insanı yine de aldatmalı mı?aynı şeyin çok sevdiğin birine yapıldığını düşün...atıyorum necdet senin abin olsun...ama olsun yasemin le ahmet birbirini seviyor olabilir der misin?bunun yine de yanlış olduğunu bilirsin çünkü...
ben çocuktan sonra y-a ikilisinin bir araya geleceğini pek sanmıyorum.çünkü çocuk babasının necdet olduğunu düşünüp ona bağlanacak.necdetin de çok iyi bir baba olacağını düşünüyorum...yani durum açığa çıksa da yıllar sonra birleşme olmaz gibi geliyor...tabi senarist kardeşler yine en doğruyu bilir o ayrı:img-hyste :img-hyste
fundacım peki insan göz göre göre kendisine vakti zamanında yardımcı olan ve çok da iyi bir insanı yine de aldatmalı mı?aynı şeyin çok sevdiğin birine yapıldığını düşün...atıyorum necdet senin abin olsun...ama olsun yasemin le ahmet birbirini seviyor olabilir der misin?bunun yine de yanlış olduğunu bilirsin çünkü...
ben çocuktan sonra y-a ikilisinin bir araya geleceğini pek sanmıyorum.çünkü çocuk babasının necdet olduğunu düşünüp ona bağlanacak.necdetin de çok iyi bir baba olacağını düşünüyorum...yani durum açığa çıksa da yıllar sonra birleşme olmaz gibi geliyor...tabi senarist kardeşler yine en doğruyu bilir o ayrı:img-hyste :img-hyste
Bence çocuktan sonra, Ahmet ve Yasemin karşılaştıklarında, bu durumları pek değişmeyecek. Zaten dizinin ayrılıktan sonra esas konusunun başlatılma nedeni, bence bir bakıma da ikisinin duygularının değişmeyecek olması. Benim aklımdan ve gönlümden, yine ikisinin bir şekilde birleşeceği geçiyor. Tabii Yasemin, Selvi Boylum Al Yazmalım'da Türkan Şoray misali, sevdiği adama rağmen çocuğuna babalık yaptı vs. diye Necdet'i seçerse o başka:img-yes: Ama Ahmet'i seçer yine gibi:img-wink:
bende Deniz'in hemen kabullenecegini sanmıyorum acıkcası.
Deniz biraz asi bir cocuk zamanı iyi secmeleri lazım cok ters
bir tepki de verebilir.
bu arada Rıza bey olecek mi simdi. :icon_roll
Bence çocuktan sonra, Ahmet ve Yasemin karşılaştıklarında, bu durumları pek değişmeyecek. Zaten dizinin ayrılıktan sonra esas konusunun başlatılma nedeni, bence bir bakıma da ikisinin duygularının değişmeyecek olması. Benim aklımdan ve gönlümden, yine ikisinin bir şekilde birleşeceği geçiyor. Tabii Yasemin, Selvi Boylum Al Yazmalım'da Türkan Şoray misali, sevdiği adama rağmen çocuğuna babalık yaptı vs. diye Necdet'i seçerse o başka:img-yes: Ama Ahmet'i seçer yine gibi:img-wink:
necdeti de seçebilir...böylece birleşememe daha da hüzün yaratır...mesela Türkan Şoray bu sene oradaydım programına katıldı.Selvi Boylum Al Yazmalım'ı anlatmak için.çekime giderlerken son sahne yazılmadan gitmişler.Atıf Yılmaz orada yazılır demiş.ve artık iş son sahneye kalınca senarist Ali Özgentürk ve Türkan Şoray arasında tartışma çıkmış.Şoray kadının sevdiği adamı seçmesini savunmuş, Ali bey ise çocuğa bakan adamı seçmesini istemiş.Hatta Ali bey benim dediğim olmazsa sabah gidiyorum demiş ki gerçekten gidiyormuş ama son anda Türkan hanım bu fikri kabul etmiş.Şimdi anlatırken iyi ki böyle olmuş, Ali bey çok haklıymış dedi.Belki film benim istediğim gibi olsaydı bu kadar ses getirmezdi dedi...
ayrıca bu filmle birlikte romandan en iyi uyarlama Türkiye'de yapılmış...
fundapehlivan 21-01-07, 18:47 Ya belki de benim içimden onların birleşmesi geçtiği için böyle söylüyorum.
Elbette kendisine yardım eden birini aldatmamak lazım ama bence aşk insana mantığını kaybettirir. Eğer gerçekten aşksa insanın aklı başından gider. Yani bence aşk bastırılamazsa aşktır. Bu biraz filozofça gibi oldu ama:img-hyste
Ne bileyim ben galiba aşkı her şeyin üstünde tutuyorum ve aşkın çok basit bir şey olmadığını, onunla olmak için her şeyin göze alabileceğini düşünüyorum.
Eğer gerçek aşk için bazı insanları üzmüşlerse onlara kızamam bu yüzden...
hele ki ahmet ve yaseminin yaşadıkları düşününce mecburen yolları ayrılmış iki insanın yeniden mutluluğu geri almış gibi görürüm, yeniden beraber olurlarsa...
Ama dediğim gibi aldatacaklarını sanmam eğer birleşmeyi düşünürlerse eşlerinden ayrılırlar ama bunu düşünmek için yeniden bir şeylerin yaşanması lazım. Yani hala birbirlerini sevdiklerini itiraf etmeden yeniden birleşme kararı alamazlar değil mi?
muko88 verdiğin site için çok teşekkürler.sonunda dinleyebildim o müziği.diğerinide indirdim.o da istediğimdi.çok duygusal bi müzik ya.tekrar sağol.:img-in_lo
rica ederim.Şimdi girdim forumlara,geç yazdım kusura bakma yemekteydim:)
Arkadaşlar ben yokken dans sahnesinden falan konuşmuşsunuz.Ya birincisi bölümleri izledikçe şunu anladık o sahneler jenerik için.İkincisi dansın edildiği evi de görüosunuzdur,yaseminlerin eski evi,ellerinden alındı o ev dans da o evde ediliyo.Demekki o evdeki ileriki yıllara dair çekilmiş resimler de videolar da edilen danslar da jenerik ve reklam amaçlı...o yüzden o eve güvenmeyin,o dansa da:img-wink: :img-wink: :)
Ya belki de benim içimden onların birleşmesi geçtiği için böyle söylüyorum.
Elbette kendisine yardım eden birini aldatmamak lazım ama bence aşk insana mantığını kaybettirir. Eğer gerçekten aşksa insanın aklı başından gider. Yani bence aşk bastırılamazsa aşktır. Bu biraz filozofça gibi oldu ama:img-hyste
Ne bileyim ben galiba aşkı her şeyin üstünde tutuyorum ve aşkın çok basit bir şey olmadığını, onunla olmak için her şeyin göze alabileceğini düşünüyorum.
Eğer gerçek aşk için bazı insanları üzmüşlerse onlara kızamam bu yüzden...
hele ki ahmet ve yaseminin yaşadıkları düşününce mecburen yolları ayrılmış iki insanın yeniden mutluluğu geri almış gibi görürüm, yeniden beraber olurlarsa...
Ama dediğim gibi aldatacaklarını sanmam eğer birleşmeyi düşünürlerse eşlerinden ayrılırlar ama bunu düşünmek için yeniden bir şeylerin yaşanması lazım. Yani hala birbirlerini sevdiklerini itiraf etmeden yeniden birleşme kararı alamazlar değil mi?
fundacım anladım ben seni:img-wink: ...ama işte umarım ki karakterlerimiz ilerleyen bölümlerde kafamızı duvarlara vurduracak şekilde davranışlarda bulunmazlar:love09: da biz de onlara domates fırlatmayız evlerimizden:img-tomat.şaka bir yana işte senarist kardeşler düşünmüştür bakalım onu da:dance:
fundapehlivan 21-01-07, 19:16 fundacım anladım ben seni:img-wink: ...ama işte umarım ki karakterlerimiz ilerleyen bölümlerde kafamızı duvarlara vurduracak şekilde davranışlarda bulunmazlar:love09: da biz de onlara domates fırlatmayız evlerimizden:img-tomat.şaka bir yana işte senarist kardeşler düşünmüştür bakalım onu da:dance:
Valla ben kesin kafamı duvarlara vuracağım, Yasemin Ahmeti terk ettiği zaman...
Benim o duvardan başımı çekebilmek için onların tekrar beraber olmaları gerek:img-hyste
O da zor görünüyor. Daha doğrusu beraber olacak da olsalar bu çook uzun sürecek...
Yani bu dönem kesin barışmazlar... Yani başka bahara!!
Valla ben kesin kafamı duvarlara vuracağım, Yasemin Ahmeti terk ettiği zaman...
Benim o duvardan başımı çekebilmek için onların tekrar beraber olmaları gerek:img-hyste
O da zor görünüyor. Daha doğrusu beraber olacak da olsalar bu çook uzun sürecek...
Yani bu dönem kesin barışmazlar... Yani başka bahara!!
Bencede çook uzun yıllar barışmayacaklar.
Belki Necdet mefta olduktan sonra barışabilirler.:):)
40lı yaşlarda barışacaklardır.Yada sonsuza dek ayrı kalacaklardır.
Ahmet elbette bir zaman sonra bir çocuğu olduğunu öğrenecektir.
Belki çocukları için yıllar sonra ilk kez konuşurlar.
melal ağzından bal damlıyor.tam istediklerimi yazmışsın.hehe :img-hyste ayrıca deniz sevimi kabul eder.hıh :img-cool2
ben de funda gibi düşünüyorum valla.bilmiyorum belki bizi diziye çeken de budur aslında.Ben bi dizide kendimden bişey bulmasam ısınamam mesela o diziye.Çemberimde gül oyada sırf yurdanur la davranışlarım uyuşuo diye diziyi izlemeye başlamıştım.Burda da yasemin in günlük yazması aşkla ilgili düşünceleri,yaşlarımızın aynı oluşu,ağustos sıcağında doğmamız:), leyla gibi aşık olması kendimden yakaladığım özelliklerdi.Şimdi böyle olunca sanki yasemin in yerinde ben varmışım gibi hissediyorum,yani o duyguları anlayabiliyorum;her ne kadar bi dizi de olsa olağan şeyler sonuçta.Bu sebepledir ki ahmetten ayrılması konusunda çok canımız sıkılıo.:img-yes:
melal ağzından bal damlıyor.tam istediklerimi yazmışsın.hehe :img-hyste ayrıca deniz sevimi kabul eder.hıh :img-cool2
Öyleyim bugün canım:)
Ayla zaten intihar eder.Önemli değil onun ne olacağı:)
Sevim bencede kabul eder Deniz'i ama Deniz onu kabul edermi bilemiycim.:):)
deniz tabiki kabul eder.yolarım onun saçını valla. :) minnacık boyuyla adam mı oldu da karışacak?hem ondan daha iyi bi anne bulamaz!hıh:img-cool2 demin öğrendim.arkadaşımın öğretmenin adı mehmet sevimmiş.hehe :img-hyste duyunca koptum.ne güzel bi tesadüf...:img-blush
fundapehlivan 21-01-07, 20:49 Beni bu diziye çeken şey siyasi olayları yani dönem dizisi olmasından sonra yasemin ve ahmetin aşkı... Onların aşkı gerçekten temiz, sınanmış bana göre... Yani ispatladılar birbirlerine olan aşklarını...
Onun için ben onlar ayrıldıktan sonra çok kötü olacağım.
Ahmetçimin üzülmesine çok üzüleceğim, başka bir kadınla hele hele Ayla ile olmasına üzüleceğim. İlla ki onunla da mutlu olmayacaktır. Yasemine baktığı gibi bakmayacaktır, buna da üzüleceğim.
Ama bence her şey ileri ki bölümler de onları bir araya getirmek için planlanmış.
Defne ve Denizin arkadaş olması, hatta ben ileride onlardan aşk bekliyorum. Bize sinyallerini vermişlerdi hatırlıyorsanız... Ve ya onları hapisten toplamak(Malum uslu durmayacaklar) onlara düşecektir. Sonra Sevim ve Mehmet evlenirse akraba olacaklar!! İlla ki biraraya gelecekler...
dizinin jeberiğindeki dans sahnesi ve o görüntülerdeki bi çok sahne bence göstermelik onları biz göremicez dizinin içinde. onlar tanıtım içindi bence? ve hatırla sevgili fotolar bölümündeki fotolarda tanıtım amaçlı. buarada arkdaşlar ben dizinin genel özetini nerden bulabilirim ben hiç okumadımda:)):img-hyste
yaseminle ahmetin nasıl ayrılacağı neden ayrılacağı konuşulmuş.gerçekten ortada çok önemli bir neden olmalı ayrılmaları için.bu sebep ne olabilir.şu meşhur ayhan ışık hülya koçyiğit filmlerinde olduğu gibi olmasın.ahmet ankaradan uçakla dönerken uçak ormanlık bir araziye düşer ve parçalanır.kurtulan olmaz tabiki ama ahmeti bir köylü kızı kurtarıp köyüne götürür.bu arada ahmet hafızasını kaybetmiştir.hiç bir şey hatırlamamaktadır.öbür tarafta ise ahmetin öldüğünü kabullenen yasemin ondan kalan tek hatıra olan çocuğunu doğurabilmek için necdetle evlenmek zorunda kalır.ahmet de onu kurtaran köylü güzeliyle mecburen yakınlaşır ve aradan yıllar geçer.günün birinde ahmetin başına saksı düşer ve herşeyi tekrar hatırlamaya başlar.hemen yasemini yanına koşar fekat gördüklerine inanamaz.yasemin necdetle evlenmiş hatta ondan çocuk bilem yapmıştır.büyük bir hayal kırıklığı yaşar.bu arada evde annesine yardım eden aylayı görür ve yaseminden intikam alırcasına aylayla evlenir...
nasıl senaryo ama çok kötüyüm ya.böyle bir diziye bunu reva gördüğüme inanamıyorum...
yaseminle ahmetin nasıl ayrılacağı neden ayrılacağı konuşulmuş.gerçekten ortada çok önemli bir neden olmalı ayrılmaları için.bu sebep ne olabilir.şu meşhur ayhan ışık hülya koçyiğit filmlerinde olduğu gibi olmasın.ahmet ankaradan uçakla dönerken uçak ormanlık bir araziye düşer ve parçalanır.kurtulan olmaz tabiki ama ahmeti bir köylü kızı kurtarıp köyüne götürür.bu arada ahmet hafızasını kaybetmiştir.hiç bir şey hatırlamamaktadır.öbür tarafta ise ahmetin öldüğünü kabullenen yasemin ondan kalan tek hatıra olan çocuğunu doğurabilmek için necdetle evlenmek zorunda kalır.ahmet de onu kurtaran köylü güzeliyle mecburen yakınlaşır ve ardan yıllar geçer.günün birinde ahmetin başına saksı düşer ve herşeyi tekrar hatırlamaya başlar.hemen yasemini yanına koşar fekat gördüklerine inanamaz.yasemin necdetle evlenmiş hatta ondan çocuk bilem yapmıştır.büyük bir hayal kırıklığı yaşar.bu arada evde annesine yardım eden aylayı görür ve yaseminden intikam alırcasına aylayla evlenir...
nasıl senaryo ama çok kötüyüm ya.böyle bir diziye unu reva gördüğüme inanamıyorum...
ya bu senaryoyu ne sen yazmış ol ne de biz okumuş olalım
:img-hyste valla bu hatırla sevgilinin bir demet tiyatro versiyonu olur ancak.ya o kadar da komik hale getirmezler diziyi canım.İnşallah aklımız alacak mantıklı bi sebep bulurlar ayrılmak için:img-yes:
ya ne güzel 2 dakkada seneryo yazdın:)) biraz acıklı gibi ama:)) :img-help:
ya ne güzel 2 dakkada seneryo yazdın:)) biraz acıklı gibi ama:)) :img-help:
acıklı mıeğer böyle birşey yapsalar bir numaralı komedi dizisi olur avrupa yakasını bile sollar bence...senelerdir buna benzer türk filmlerini komedi niyetine seyrediyorum valla.
ya baksana bana yardımcı olurmusun ben genel özeti nerden bulabilirim?
ya baksana bana yardımcı olurmusun ben genel özeti nerden bulabilirim?
senaryolar replikler bölüm özetleri başlığında olması lazımdı ama o özet baya değişti gibi...
evt değişti dedilerde ben zatenhiç okumamıştım. okuyım bari..
fundapehlivan 21-01-07, 21:38 vega ben de bunu düşünmüştüm, Ahmet uçakla Ankara'ya dönüyor ya... Ama bu çok saçma, artk bu kadarını beklemiyorum!
Böyle güzel giden bir diziye bu kaliteye yakışmaz! Zaten Türk filmini yeterince andıracak ayrılık sonrası...
Genel özette darbe sebebiyle ayrılacaklar diyordu. Onun için ben Rızanın intiharından sonra Yaseminin ona verdiği sözü önemseyip ayrılabileceğini düşünüyorum...
Bir taraftan Rıza ölecekse bu çok mantıklı, doğru bir davranış ama ölmezse yasemin bunu yapmaz zaten hamile kaldığına da sevindi...
Yalnız laleye göre Ahmetin babası savcı olduğunda Yasemin ahmetten ayrılmalıydı... Dikkatinizi çekerim, çevrede ki herkes onlara karşı...
fundacım ben de zaten gırgır olsun diye yazmıştım canım..
yok artık değil mi ama...
fawwka'nın Haberler başlığına eklediği röportajda ilk etapta iki ihtilalin dizi olarak yayınlanması kesinmiş(bir tanesini dizide yaşıyoruz) seyircinin tepkisine göre herhangi bir senaryo değişimi yaşanmayacak diye vurguladı,eğerki devam ederse de 12 Eylül'ü de dahil edeceklermiş.Okuyun derim...
Yani bugünün çocukları,yarının...:)
Arkadaşlar bu yazı Ahmet ve Yasemin için olsun.
Bir sitede buldum.Yasemin Necdet ile evlendikten sonra ki duygularını,kaybedişini sanırım bu satırlar iyi anlatacak.
Nereye yazacağımı bilemedim.O yüzden buraya yazıyorum.
Kaza süsü verilen yaşantımda intiharlardan geçiyor ömrüm... Hasretler bırakıyorum mavi okyanusuna kalbimin, kasım kaybedişleriyle ıslatıyorum gözlerimi... Beynime geçirilen prangalar, ruhumun dizginleri şimdilerde! Dilime mühürlenen bitimsiz suskunluklarımda kayboluyorum... Artık susuyorum bir sürü kelimeye... Çünkü sevgili; gidişinin gözlerinden öperken dudaklarım kaldı yokluğunda... Günahlarım kaldı sırtında... Veballerim kaldı boynunda... Bu yüzden yokluğunu oruç gibi dilimde tutuşum ve bu yüzden kelimelerin dilsizliğinde, dilsizce susuşum...
Gerçekleşmeyen düşlerim, sonu gelmeyen düşüşlerim var bu kentin kaldırımlarında... Her imkansızım sen oldun, her engelim hasretin oldu...
Oysa ne çok istemiştim bir kerede mutluluktan dolmasını gözlerimin, bir kerede sevinçten dönmesini başımın, yüreğime çelme takmasini sevdanın, düşürmesini beni bu kentin yorgun kaldırımlarına... Ama olmadı... Mutluluk hep Keloğlan´ın padişahın kızıyla evlenmesinde kaldı... Geçemedi bir türlü bir varmıştan öteye...
Artık zamansızlık vuruyor kapılarımı... Saatler durdu, zaman seni tam sen geçerken.. Akrebi beni, yelkovanı seni öldürdü... Tamda sen beni alıp gitmişken benden!!
Kendimi sende kaybettim, yoluma çıkan her "ben" bu kadar "sen" olmuşken...
(Alıntıdır...)
Çok güzel bölümdü ama devamında Yasemin hamile iken Ahmet'e Ankara'dan dönüşte br şey olur ve Yasemin çaresizlikten Necdet ile evlenir şeklinde bir senaryo ile karşılaşırsam artık bu diziyi seyretmeyeceğim. Çünkü iyice Türk filmi gibi olacak. Ahmet'le birleşmemesi , hamileliğini söylememesi remen sinirimi bozup beni diziden uzaklaştırır.
Arkadaşlar lütfen yorumlarınızı Hatırla Sevgili(ATV) başlığına yapınız.
Çünkü oradaki sayfalar henüz bitmedi...
Melal o zaman şu satırlarda benden olsun belki bu da ahmete uyar...
Seni bana bırakıp,
Beni benden alıp giderken bilinmeyene,
Yalnızlığının ateşinde kavruldum...
Sensizim,
Üstelik artık bensizim,
Bu tükenmişliğin ortasında
Ben, ben bile değilim....
Melal o zaman şu satırlarda benden olsun belki bu da ahmete uyar...
Seni bana bırakıp,
Beni benden alıp giderken bilinmeyene,
Yalnızlığının ateşinde kavruldum...
Sensizim,
Üstelik artık bensizim,
Bu tükenmişliğin ortasında
Ben, ben bile değilim....
Oo güzelmiş.
Cesaret ediyorum ve bir tane de ben yazıyorum.
Senin ki kadar güzel değil ama idare edin artıkın:)
Bir garip gibiyim senden uzakta
Bir şeyler düğümlenmiş boğazıma
Sığmaz yüreğim bu koca şehire
Hayalin yeter ıslak gözlerime
Oo güzelmiş.
Cesaret ediyorum ve bir tane de ben yazıyorum.
Senin ki kadar güzel değil ama idare edin artıkın:)
ir garip gibiyim senden uzakta
Bir şeyler düğümlenmiş boğazıma
Sığmaz yüreğim bu koca şehire
Hayalin yeter ıslak gözlerime
Lütfen melal, sen yazarsın da hem de ahmete ya da ahmet için güzel olmaz mı?! benim ki öylesine laf olsun diye yazılan bir duyguyu seninkisi ayrılığın duygusunu.
Alisercan bu sözlerin için teşekkür ederim.
Arada birşeyler karalıyorum ama pek kimse bilmez.:)
Yine şahane bir şey buldum.
Bir yazıdan alıntı ama çok hoşuma gitti.
“ Sen bana ait olmasan da ben sadece senin yüreğine aitim…
Sadece senin sevdiğin bu yüreği “ senin yüreğine “ gömüyorum
Senden başka kimse sevmesin diye..”
bir arkadasımız senaryo yazmak o kadar da zor degil
demis.yapmayın etmeyin arkadaslar diyorum sadece. =)
bir kac gün giremedim süpriz oldu ana sayfadayız
cuma günü yüksel aytug yazı yazdı eklendi mi bilmiyorum bende kendisine katılıyorum gözüme batmadıkta hatırla sevgilide mantık hatası aramıyorum
Bunlar belgesel değil
STAR TV'deki Köprü dizisiyle ilgili eleştiriler arttı. Yakından Kumanda okurları, dizide olup bitenleri Gaf Kürsüsü'ne aday olaylar şeklinde yazıp, gönderiyorlar. Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun başından geçen olayların 80'lerin sonu ve 90'ların başına rastladığını hepimiz biliyoruz. Ancak okurlarımız küçük çocuğun üzerinde Beşiktaşlı Pascal Nouma'nın formasını görünce hemen e-mail atıp, "Yüksel Bey, Nouma 2003'te Beşiktaş'ta oynamıştı. Yani Başbağlar katliamından yıllarca sonra. Bu nasıl iş?" diyorlar. Ya da dizide kullanılan 2005 model minibüsün o yıllarda ne aradığını soruyorlar. Evet, dizi, Ayşe Kulin'in Köprü romanından televizyona aktarıldı. Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nın hayatından kesitler içerdiği de doğru. Ancak bu bir "dönem dizisi" değil. Yani olayları kronolojisine sadık kalarak değil, günümüze uyarlayarak anlatıyor. Bu nedenle detaylara fazla gömülmeden, özü yakalamak gerekiyor. Hazır biyografik dizilerden söz açılmışken, Hatırla Sevgili hakkında köşemize ulaşan soruları da yanıtlayalım: Okurlarımızın kafası karışmış. Diyorlar ki, "Bizim bildiğimiz, Adnan Menderes'in bir şarkıcı hanımla ilişkisi vardı. Oysa dizide Rıza Bey'in metresi var. Hem bu Rıza Bey'i Yassıada'da yargılanan hiçbir bakanın yerine koyamadık. Kim bu Rıza Bey?" diyorlar. Efendim, tıpkı Köprü dizisinde olduğu gibi, Hatırla Sevgili'de de "sembolik bir anlatım" tercih edilmiş. Menderes ailesinin yaşayan fertlerini rencide etmemek için eski başbakanla ilgili bazı iddialar, diğer karakterlere paylaştırılmış. Oradaki Rıza Bey ise gerçek bir tarihi karakteri yansıtmıyor. Rıza Bey, tüm Demokrat Parti milletvekillerini temsilen yaratılmış bir ortak karakterdir. Bu tür dizileri "belgesel" kıvamında değil, "dizi" tadında izlemekte fayda var.
http://www.sabah.com.tr/2007/01/20/gny/yaz1277-70-118-20070120-200.html
Şimdi ben bu eserin sözlerini yazınca bir çoğumuz bu kız yine uçtu diyecek.
Ama çok güzel bir şarkıdır.Bizim aşıklara da uyuyor kanımca:)özellikle Ahmet'e:)
olmaz ilaç sine-i sad pareme
çare bulunmaz bilirim yareme
baksa tabiban-i cihan çareme
kastediyor tir-i müjen canima
gözleri en son girecek kanima
şerhedemem halimi cananima
Şimdi ben bu eserin sözlerini yazınca bir çoğumuz bu kız yine uçtu diyecek.
Ama çok güzel bir şarkıdır.Bizim aşıklara da uyuyor kanımca:)özellikle Ahmet'e:)
olmaz ilaç sine-i sad pareme
baksa tabiban-i cihan çareme
kastediyor tir-i müjen canima
gözleri en son girecek kanima
şerhedemem halimi cananima
Melalcim yani.. gece gece benide hayretlere düşürdün.. :img-yes: bu eski türkçe haller..eklediğin şiirler..ilk eklediğin yada.. ellerine sağlık ya.. çok beğendim.. çok duygusal gördüm seni..:img-wink: :img-yes: :img-in_lo
İmzana NAZLI-CEMAL koymuşsun.. ordan yola çıkarak bir tanede FUZULİ deyişi...
Bende mecnundan öte aşıklık istidadı var.
Aşıkı sadık menem, Mecnunun ancak adı var
iyi geceler herkese..bye
EN İYİ DİZİ MÜZİĞİ
Anketimizi cevaplayIn en sevdiğiniz oyuncuyla tanışın
* ACI HAYAT AYTUĞ YARGIÇ
* BEYAZ GELİNCİK KIRAÇ
* EZO GELİN ARİF SAĞ
* BİNBİR GECE KIRAÇ
* GENİŞ ZAMANLAR GÖKHAN KIRDAR
* YANIK KOZA TAMER ÇIRAY
* YAPRAK DÖKÜMÜ TOYGAR IŞIKLI
* AVRUPA YAKASI CENK SARKUŞ/CENK DURMAZER
* KARAGÜMRÜK YANIYOR ÖZHAN EREN
* HIRSIZ POLİS CEM YILDIZ
* KADIN SEVERSE AYDIN SARMAN
* YABANCI DAMAT GÖKHAN KIRDAR
* IHLAMURLAR ALTINDA NAİL YURTSEVER
* SILA MURAT TUNALI CAN HATİPOĞLU
* HATIRLA SEVGİLİ KEMAL SAHİR GÜREL / HÜSEYİN YILDIZ/ ERDAL GÜNEY
* FIRTINA AYTEKİN G. ATAŞ SONER AKALIN
EN İYİ DİZİ MÜZİĞİ?
Cevaplarınızı ‘tvanket@gazetevatan.com’ adresine bekliyoruz. Adınızı,adresinizi, telefonunuzu ve tanışmak istediğiniz oyuncuyu yazmayı unutmayın.
http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=6084
Aaaa dogru mu goruyorum yoksa biz anasayfaya mi tasinmisiz????/ Inanamiyorum, harika bu! Hemen ustteki anketede oy kullandim bu arada. Cevap belli zaten:) Bu arada ne zaman zaman atlamasi olacak dizide biliyor musunuz arkadaslar?
Melalcim yani.. gece gece benide hayretlere düşürdün.. :img-yes: bu eski türkçe haller..eklediğin şiirler..ilk eklediğin yada.. ellerine sağlık ya.. çok beğendim.. çok duygusal gördüm seni..:img-wink: :img-yes: :img-in_lo
İmzana NAZLI-CEMAL koymuşsun.. ordan yola çıkarak bir tanede FUZULİ deyişi...
Bende mecnundan öte aşıklık istidadı var.
Aşıkı sadık menem, Mecnunun ancak adı var
iyi geceler herkese..bye
Abla'cım dün akşam böyle biraz hüzünlüydüm.
Yasemin ve Ahmet'in kısa bir zaman içerisinde ayrılacağını düşününce bunları foruma eklemedek istedim.
İlk yazdığımı bir sitede buldum.Çok hoşuma gitti.İkinci yazdığım şiir nacizane bana ait:)
Üçünsüsü de bildiğin gibi Türk Sanat Müziği eseri çok güzel bir eserdir.
Malum dizimizde eski Türkçe kelimeler pek bir sık kullanılıyor.
Bende bundan dolayı bu eseri yazmak istedim.
Bu arada bu dizinin forumuna yazarken pek kibar oluyorum.
Hatta eski Türkçe kelimeler kullanmak geçiyor içimden nedense:):)
Basında çıkan haberler başlığındaki yazılara alıntılara göz attım,okudum bazılarını...Ve dikkat çekmek istediğim bir şey var.Bunu dizinin başrol oyuncuları da dile getirmiş bi röportajda.
Hatırla Sevgili çok önemli bi konuyu zemin alıyor dizide,bi aşk hikayesine arka plan olarak kullanıyor Menderes dönemi ve ihtilali...Bugüne kadar ele alınmayan Türkiye'nin yakın tarihi işleniyor bu dizide.Çoğumuz özellikle gençler;yani o dönemi yaşamayanlar o dönem hakkında, fazlasıyla hem de, bilgi sahibi değil.Bu dizi bize bunu en doğru şekilde sunmak için çok büyük emeklerle hazırlanıyor ve çekiliyor.Ancak yıllardır çekile çekile bıkkınlık veren töre dizileri,bilmem kaç bin dolarlık bi ahlaksız teklif bu diziden daha çok konuşuluyor,daha çok önemseniyor.Şimdi şöyle denilebilir; milletin zevkine mi karışacaz,isteyen istediğini tercih eder,hem mecbur muyuz o dönemde ne olmuş bitmiş öğrenmeye araştırmaya biraz bilgi sahibi olmaya...Bu da sizin seçiminiz ama ben diyorum ki bu kadar emek veriliyor bu diziyi çekmek için,önemli isimler danışmanlığını yapıyor sırf bişeyler yanlış anlatılmasın,izleyici yanlış öğrenmesin diye; madem bizim için bu kadar emek veriliyor biz de biraz önemsemeliyiz bence bu diziyi.Diziye ilginin artması dileğiyle...
Muko'cum biz bu konuları önceden çok konuştuk.
Sanırım yeniden açmanın bir alemi yok.
Herkes istediği diziyi izler.Ama dizimizin aldığı reytingler de çok şükür iyiye gidiyor.
Artık eskisi kadar umutsuz değilim.Gençlerimiz tarihini merak ediyor.
Araştırıyor ve en önemlisi tarihini anlatan bir diziyi severek izliyor.
Zaten HS'nin müzikleri inanılmaz ilgi görüyor.
Çevremdeki herkes fragmanda çalan şarkıya takılmış durumda malum bir dizi için müzikleri çok önemli.
O yüzden rahat olalım.Gün geçtikçe HS daha da çok izlenecek.:)
Ben tartışma konusu olsun diye yazmadım zaten.Sadece fikirlerimi yazmak istedim böyle de bi hakkım var sanırım.:img-wink:
Ben tartışma konusu olsun diye yazmadım zaten.Sadece fikirlerimi yazmak istedim böyle de bi hakkım var sanırım.:img-wink:
Elbette ki var.Ben sadece bu konular konuşuldu.
Artık başka dizileri izleyenlere bir şey demememiz gerekir diyorum.
Nasıl senin bunları yazmaya hakkın varsa,insanların da o dizileri seyretmeye hakkı var.
Bilmem anlatabildim mi:)
Beni en çok etkileyen üç sahneden başlamak istiyorum...
ÇARESİZLİĞİN ÇARESİ...
Rıza beyin idamla yargılanacağını duyan Ahmet ve Yasemin'in o anki buluşmaları bence olayın olağanüstülüğünü çok güzel yansıtan bir sahneydi... özellikle ayaküstü olması daha da bir derinlik katmış olaya. Yalnızca güven, sevgi, şekvat ve ağlaya bileceği bir omuz; tüm bu duygularla sarılmış iki kola ihtiyaç duyan ve o ihtiyacı gidermek için birbirine koşan iki yürek... çaresizliğin "çaresi" ancak böyle bir sevgi paylaşımıyla olabilirdi.
BU MERTLİK, BU CESARET VE BU İNTİHAR(?!)...
Engin Şenkan ağlama sahnelerinde çok başarılı bir oyuncu. Yalnızca gözünden yaş geldiği için değil... ses tonunun değişimi, yutkunmaları vs. öyle sanıyorum ki gerçekten o duyguyla ağlıyor... Rıza çok mert bir karakter... ne yalan söyleyeyim ilk 2 bölümde böyle düşünmedim ama son 3 bölümdür Rıza beyi çok seviyorum... "dava adamı" özelliklerini veren tek insandı mahkeme boyunca ne yazık ki; dava adamı olmak her babayiğidin harcı değil görüldüğü gibi... eğer bir davaya giriyorsanız hele hele de lideri olmak gibi bir derdiniz varsa, kendiniz de önce Mertlik duygusunu arayın... eğer bu yoksa ne kadar cesur olursanız olun iyi bir lider asla olamazsınız. Bu yüzden bu karakter benim için çok değerliydi. Hele düşmanımda bu özelliği görmek benim en büyük mutluluğum... Rıza benim ideolojime ters biri ama dostumdan çok düşmanımda görmek isterim mertliği ve cesareti... çünkü "dava"lardaki taraflar ne kadar mert ve cesursa savaşları o denli temiz demektir... bugün dünyada yaşanan savaşların "kirli" olması tarafların en azından birinin mert tavır göstermemesinden kaynaklı... işte Rıza bu yüzden önemli bir karakterdi dizide ama senaristler O'nu, bu yönlerini zaafa uğratacak bir davranış yapmaya zorladılar. Bunu Ahmet ve Yasemin'in ayrılıkları mantıklı olsun diye yaptılar ama öte yandan da önemli mesajlar veren bu karakteri yaraladılar. Oysa biraz daha düşünüp O'nu vereme yakalatabilirlerdi. Karısına yaptığı hatanın onu çok üzmesi ve içerideki kötü yaşam koşulları O'nu bu hastalığa yakalatmaya yeterliydi...ölümcül bir hastalık olması, tedavisinin de o dönemler uzun sürüyor olması bu evliliği rahatlıkla engellerdi. Ama bizim senaristler kıydılar benim güzel düşmanıma... :hıh ben onu bunu bilmem! bana bir senaryo borcunuz var...konusu da davaları için iki mert düşmanın birbirlerini öldürmek zorunda kalmaları... konuşmadan, çekilmiş silahlarıyla, taa gözlerinin merkezine bakarak, birbirlerini vurmak zorunda olmalarının acısını görmeleri olsun:img-polic
Rıza'nın intihar girişimi beni çok şaşırttı... çünkü hiç öyle bir izlenimim olmadı... Keriman olayının onu bu noktaya getirdiğini sanıyorum... bir önceki bölüm mahkemedeki duruşu asla öyle bir psikolojiye sahip insan tipi çizmiyordu... ama sırf bu olaydan dolayı da olması açıkçası beni şaşırttı... yani son derece mert ve cesur, hiçbir psikolojik belirti vermeyen birisinin birden yaşamından vazgeçmesi... ilginç geldi bana? Yani neden bir ipucu verdirtmediler... merak duygusu, şaşkınlık uyanıp reyting yükselsin demek istemiyorum... lütfen böyle şeylere gerek duymayın... Ama ben kurtarılacağı kanısındayım, öleceğini hiç sanmıyorum.
Rıza Bey'in Ahmet'e olan içten içe sevgisi öyle hoşuma gidiyor ki... saygı, sevgi, güven hepsi var Ahmet'e karşı... erkek çocuğunun olmayışı ve Ahmet gibi bir damadının olmamaması... Rıza için çok büyük kayıp ya!... ileride başını taşlara çok vuracak Rıza ama neyse...
BENİ UNUTMA!
Biraz olsun anlasalardı... biraz olsun sezselerdi... biraz olsun tahmin etselerdi de birbirlerine sarılsalardı sımsıkı... son kez... son kez çok dikkatli baksalardı birbirlerine. Oysa yalnızca iki günlük ayrılığın hüznüyle söylediğiniz söz bundan sonraki yaşamınızın anlamı oldu birden bire: BENİ UNUTMA!... nasıl sızladı yüreğim, zaten doluydu içim bıraktım kendimi ve...
MANTIKSIZ VE ABARTILI...
Gelecek bölümdeki "flaş" olayların hazırlıkları bu bölümde yapıldığı için biraz durgundu ama kalitesinden, olayların birbiriyle mantıklı bağlantısından hiçbir şey kaybetmemişti. Yalnııız!... Yasemi'in pastanede başının ilkkez dönmesine rağmen Necdet'in olayı bu kadar abartması dışında... Yani Teo, Necdet veya Lale "Ama bu kaçıncı Yasemin'! Bu normal değil. Hadi doktora!" deseler hiçbir sorun yok. Yahu! Ne oldu? Bir insanın başı bir kez döndü diye bu ne telaş? Üstüne üstlük bir de Necdet'in abartılı tavırları aaaa! pes! doğrusu... tüm bölümlerin en mantıksız sahnesi de buydu zaten... gerçi Necdet ve Yasemin samimiyeti de bana o dönem için abartılı geliyor ama istisna da olsa o döneme ilişkin benzeri olaylar bildiğim için ve Yasemin'in zaten rahat, serbest bir kişilik olması "hadi olsun bakalım" dedirtiyor. Ama bu... cık!
İŞTE KAZANAN AŞKTA KAYBEDER!
Bu söz herhalde bizim aşıklar için söylenmiş... Tam işinde gördük ki Ahmet'i aşkını kaybettik aynı gün...
Ahmet'in işyerinin gösterilme vaktinin gelmesi iyi oldu. Çünkü Ahmet son birkaç bölümdür artık kendini çok iyi ortaya koydu. Bunu işinde de göstermesi halinde Ahmet artık seyircinin beklediği Ahmet olacaktır. Gerçi ben sabırlı bir biçimde beklemesini becerdim seyirci olarak ama bunu yapamayan o kadar arkadaş vardı ki...
Ve Ahmet'in ailesi... Bu aileyi bu kadar bürokrat çizmeleri şartmıydı yaa?! CHP çevresinin genel düşünce yapısı bu aile üzerinden verildiğinden o "katı"lık bu şekilde verildi maalesef... Bu da soğuk bir aile yarattı doğal olarak... Ama ben Ahmet'in sıcacık bir aile içinde olmasını tercih ederdim doğrusu... Neyse annelik duygusu en katılarımızda bile var sonuçta... Selma bunu kanıtlayacak önemli adımlar attı; bu bölüm en sevindiğim olay da bu oldu zaten. İkincisi deeee...
:happy0064 GELİYOR! GELİYOR! YEĞENİM GELİYOR!...:happy0064
Eylül ya da ekimde birlikte oldular sanırım... o zamaaan haziran ya da temmuz doğumlu olacak yeğenim... gerçi benden 5 yaş büyük olmuş olacak ama olsu:img-hyste :img-hyste Erkek olacağından nedense çok eminim... adını çok merak ediyorum... umarım Erdal olmaz(!) Eğer öyle olursa kafamdaki senaryo doğrulanmış olur. Bu da gösterir ki; dizinin sonunda müthiş bir trajedi bizi bekliyor.
EN İYİ DOSTLUKLAR KAVGALARLA BAŞLAR!
Çocuk kahramanlarımızın gelecek dönemlere vuracağı damga inceden inceye çok güzel ayrıntılarla işleniyor... Deniz'in kavgacı ve haksızlığa karşı tavrı... bir kavgadan oluşan dostluk... ve Fatsalı Harun. Harun Karadeniz'le bir bağ belki kurulabilir. Sonuçta o dönemin önde gelen öğrenci önderlerindendi... İnsan hakları ve demokrasi düşmanı zihniyetin ?70lerdeki devamında; yurtdışında görmesi gereken kanser tedavisi için devlet tarafından izin çıkmayınca '75 yılında kanserden öldü... bu insanlık dramına gönderme yapmak için Harun ismi seçilmiş olabilir diye düşünüyorum.
Defne ve Işık dayanışması uzun zamandır hasret kaldığımız değerleri canlandırdı resmen... bu çocukların mayası sağlam ne diyeyim! insani değerler için yapamayacakları şey zaten yok... yolları açık olsun... o dönemlerde bu gençleri izlemek müthiş bir keyif olacak benim için...
DOĞAL, OLMASI GEREKEN, HUZUR VEREN BİR "AŞK"
Sevim ve Mehmet... Cumhuriyet resepsiyonundan beri onların arasında birşeyler olacağından emindim. Hatta Ahmet ve Yasemin'i evli olarak düşünemezken onların o olgunluğundan mıdır nedir(?!) hep evli bir çift gözüyle baktım... sağlam bir evlilik olur onlarınki her açıdan... Deniz ilk başlarda her çocuk gibi kolay kabul etmez diye düşünüyorum... ama çok şanslı bir çocuk... o anne-babayı kabullenmesi uzun sürmez...
ESAS MERAK ETTİĞİM...
Bu dizi başladığından beri beklenti olarak değil kesinlikle ama merak olarak... acaba bana göre "esas" olan konuya hiç değinilecek miydi? Bu zamana kadar olmadı. Sanırım bu dönem 13. Bölümde sonlanacak... belki de bu merakımın cevabını bundan sonraki dönemlerde bulacağım.
Cok ağır koşullarda, çok ağır bedellerle verilen Kurtuluş Savaşı ne uğruna yapılmıştı?! Emperyalist işgale karşı değil mi?! Peki bu süreçten sonra başlayan Cumhuriyet döneminin tek partili olmasının nedeni de bir anlamda içerideki emperyalist uzantılara karşı alınmış bir tedbir değil miydi? Yani rejimi yerine oturtmak için belli anlamlarda bir "diktatörlük" süreciydi bu... Peki çok partili döneme geçtikten sonra rejimin partisinin yerini alan DP'nin ilk yaptığı ne oldu?!
Bizim bugün ABD emperyalizmine ta göbekten bağlı olduğumuzu hangi bakış açısı reddediyor? Hiçbiri. Ne aşırısından ılımlısına Sol, ne aşırısından ılımlısına Sağ... hiç ama hiç biri. Peki ABD emperyalistlerine ülkemizi göbekten bağlayan ilk kimdir? Hangi partidir? Tabi ki DP... O zaman bir Kurtuluş Savaşı'nın amacını bir de DP'nin yaptığını düşündüğümüzde ortaya bariz bir ihanet çıkmıyor mu? Bence çok açık bir biçimde çıkıyor... işte benim esas merak ettiğim konu bu.
27 mayıs darbesini yapanlar bunu yaptıkları mahkemelerde dile getirselerdi o kadar göstermelik ve hukuk dışı savlara hiiiç gerek kalmazdı... ama demekki onlar için de pek bir anlam ifade etmiyormuş. Dizinin bu ilk döneminde bu tartışmaya girilmemiş olabilir... mantıklı da geliyor... çünkü bu tezin esas savunucuları zaten 12 mart ve 12 eylül muhalifleridir. Yani Denizler, Mahirler, İbrahimler... '68 kuşağı emperyalizme karşı bir başkaldırı kuşağıdır... ülkemizdeki 6. Filo eylemleri de bunun en somut örneğidir.
Her zaman ki gibi son sözümü söylüyorum: bu dizi tam bir klasik... çok kaliteli, çok emek harcanmış, hem kendine hem seyircisine saygısı olan bir yapım... elleriniz, yüreğiniz dert görmesin...
Elbette ki var.Ben sadece bu konular konuşuldu.
Artık başka dizileri izleyenlere bir şey demememiz gerekir diyorum.
Nasıl senin bunları yazmaya hakkın varsa,insanların da o dizileri seyretmeye hakkı var.
Bilmem anlatabildim mi:)
Yanlış anlaşılmak ve gerginlik olsun istemem gerçekten:icon_sorr :img-yes: .Evet zaten farkındayım kimin neye hakkı olduğunun.Dediğim gibi ben sadece fikirlerimi beyan ettim,o kadar.:img-wink:
Sevgili Bahar_Can yazdıklarına katılıyorum.
Bende bebeğin erkek olacağını düşünüyorum.
Daha önce de yazmıştım.
60'lı yıllarda Yasemin ve Ahmet'in hikayesini gördük.
70'li yıllarda Deniz,Harun,Defne ve Işık'ı göreceğiz.
80'li yıllarda ise Yasemin ve Ahmet'in çocuğu bu öğrenci olaylarının içinde olacak.
Şöyle bir düşünüyorum da eğer Ahmet o yıllarda savcı olur sa ki olacak.
Kendi oğlunu yargılayacak olabilir.
Senin de dediğin gibi adı Erdal olursa çocuğun sanırım o hikaye gerçek olacak.
Ve acıklı bir son izleyebiliriz.:icon_sorr :icon_sorr
Arkadaşlar son reklamdan sonra uyuya kalmışım ondan sonra neler oldu çook merak ediyorum.C.tesi yada pazar mutlaka tekrarı olurdu ama bu hafta olmadı biri neler olduğunu dizinin nerede bittiğini anlatabilirmi? şimdiden çook teşekkürler......
fundapehlivan 22-01-07, 13:59 Melalcim ya hemen sıralama öyle 70 ler 80 ler diye bak kalbime inecek!!
Ben 70 lerde de ahmet ve Yaseminin ön plana çıkacağını sanıyorum. Onlarında dediği gibi ondan sonra başlıyor zaten konu. Malum birleşemeyen aşıklar!! Onların eşleriyle hayatları, mutlu olmamaları hatta hala birbirlerini düşündükleri, karşılaşmaları anlatılacaktır mutlaka. hatta daha da beteri aynı ortamda bulunmaları. Özellikle Sevim ve Mehmet evlenirse!!
Bunların yanında Defnelerin büyümüş halleri de olacak ve bence çok şeker olacak... Bakalım bir ara defne ve deniz aşk yaşayacak demiştik, öyle mi olacak?
Hem artık Berk'te çıksın bir zahmet!!
Teo ve Lale den ben ümitsizim ve sanmıyorum. Çünkü en küçük bir kıpırdanma yok. Zaten ikisi de çok az gösteriliyor.
Sevgili Bahar_Can yazdıklarına katılıyorum.
Bende bebeğin erkek olacağını düşünüyorum.
Daha önce de yazmıştım.
60'lı yıllarda Yasemin ve Ahmet'in hikayesini gördük.
70'li yıllarda Deniz,Harun,Defne ve Işık'ı göreceğiz.
80'li yıllarda ise Yasemin ve Ahmet'in çocuğu bu öğrenci olaylarının içinde olacak.
Şöyle bir düşünüyorum da eğer Ahmet o yıllarda savcı olur sa ki olacak.
Kendi oğlunu yargılayacak olabilir.
Senin de dediğin gibi adı Erdal olursa çocuğun sanırım o hikaye gerçek olacak.
Ve acıklı bir son izleyebiliriz.:icon_sorr :icon_sorr
tamda düşündüklerimi yazmışsın ben bu hikayenin beklediğimiz gibi aşıkların kavuşacağı bi sonu olacağına inanmıyorum keşke olsa ama olmayacak.çocuklarıda erkek olur ahmete falan benzer işte öyle gelişir olaylar...
fundapehlivan 22-01-07, 14:01 En son Yasemin hamile kaldığını öğrendi ve Rıza intihar teşebbüsünde bulundu. Bornozunun ipiyle kendini astı ama kurtulacaüını ümit ediyoruz...
Ya bu bölümde kesin ayrılırlar mı acaba? Ya en sinir olduğum şey şimdi... Ahmet ankaradan Rızanın intihar haberlerini duyar ama gelemez tabii Yaseminin yanına filan... Ya Ahmet gelmeden yasemin ayrılma kararı alır mı ki... Ama ben Ahmete sebebini açıkça söyleyeceğine inanıyorum fakat daha sebepten bile tam emin değilim...
fundapehlivan 22-01-07, 14:05 tamda düşündüklerimi yazmışsın ben bu hikayenin beklediğimiz gibi aşıkların kavuşacağı bi sonu olacağına inanmıyorum keşke olsa ama olmayacak.çocuklarıda erkek olur ahmete falan benzer işte öyle gelişir olaylar...
Yaseminin Ahmetten kızı olurmuş ve kendine benzermiş.(Tabii Beren oynuyacak...)Sonra Ayla bir şekilde doktora gide gide hamile kalırmış oğlu olurmuş. O da Ahmete benzermiş(Onu da Cansel oynayacak...)
Sonra yıllar sonra birbirlerini görüp aşık olurlar ve evlenmeye karar verirlermiş.
Aileleri tanıştırılarmış ve...
HAYIR, EVLENEMEZSİNİZ... sİZ KARDEŞSİNİZ!!
son...
ıyyy...
demek yasemin hamile kaldığını öğrendi.ay canım ya ama şimdi bunu Ahmet bilmeyecek....babası kurtulurmu acaba? inşallah kurtulur.Ayla hanımın mutlu günleri yakın tahminime göre:img-yes: gerçekten Ahmet intaharı duyunca gelmedi diye bir sebepten ayrılacaklarını sanmıyorum.Bende daha büyük bir olay olması lazım.Bir de bu bölümde Ahmetin annesi beni çok şaşırttı.hayretle izledim.bende sevim ve mehmeti birbirlerine çok yakıştırıyorum.bence evlensinler hem deniz için de çok iyi bir anne olur sevim.
yaaaa böle bi aşk olamazzz insanı öööle bi büyülüyoo kii gzlerinizi alamıoosunzz...bu arda yaseminin hamile olması biyandan muhteşem bişeyken bir yandanda felaketn habercisiii gibii sizzceee...????:img-wink:
funda o senaryonun olma ihtimali benim beren'i sevme ihtimalim kadar ümütsiz.:img-hyste ne güzel senaryolar yazmışsınız.umarım hiçbiri tutmaz.yoksa yazık olur diziye.:img-blush ahmet ile yasemin'in ayrılma sebebini ben de çok merak ediyorum.babasıyla alakalı olabilir.rıza bey kesin ölmeyecek.dün trt1 de psikoloji üzerine bir program vardı üstün dökmen'in.orada bir canlandırma vardı.bayan öğretmen kılığına girmiş biri.tanıdık geldi yüzü baktımki bizim dolandırıcı kamil'miş.çok iyiydi ama.:img-blush
demek yasemin hamile kaldığını öğrendi.ay canım ya ama şimdi bunu Ahmet bilmeyecek....babası kurtulurmu acaba? inşallah kurtulur.Ayla hanımın mutlu günleri yakın tahminime göre:img-yes: gerçekten Ahmet intaharı duyunca gelmedi diye bir sebepten ayrılacaklarını sanmıyorum.Bende daha büyük bir olay olması lazım.Bir de bu bölümde Ahmetin annesi beni çok şaşırttı.hayretle izledim.bende sevim ve mehmeti birbirlerine çok yakıştırıyorum.bence evlensinler hem deniz için de çok iyi bir anne olur sevim.
Seni sevmeyen biriyle evlilik ne kadar mutluluk verir ki, eminim ne ayla, ne nejdet, ne beren ve ne de ahmet kimse mutlu olamaz. Yanındaki seninle aklı başkasında...
fundapehlivan 22-01-07, 14:35 Seni sevmeyen biriyle evlilik ne kadar mutluluk verir ki, eminim ne ayla, ne nejdet, ne beren ve ne de ahmet kimse mutlu olamaz. Yanındaki seninle aklı başkasında...
Kesinlikle sana katılıyorum. Bence tek aldatma başkasıyla beraber olmak değildir. Eğer aklında başkası varsa, seninle olurken başkasını hayal ediyorsa bu daha da büyük bir aldatmadır bana göre... Her an sevdiğinin gözlerine bakıp acaba şimdi onu mu düşünüyor demek ve onunla evli bile olsan onun yerinde olmak istemek... Çok kötü ya... Dediğin gibi kimse mutlu olamaz. Özellikle bunlar karşılaşacaklar bir şeyler de yaşayacaklar... Yaşayacaklar derken illa birlikte yeniden olacaklar demek istemiyorum(Keşke ama...) yani başkalarıyla da olsa bir araya gelecekler bu 4 ü içinde zor...
Valla Ayla ve Necdet başlarda mutlu olacaklardır.
En azındna bir süre kendilerini mutluluk masalıyla kandıracaklardır.
Necdet kendini Yasemin'in bir gün onu seveceğine inandıracaktır.
Herkes Ahmet'ten olan çocuğu Necdet'ten bileceğine göre çocuk Necdet'e baba diyecek.
Bu bile Necdet'i bir süre mutlu edecektir.Ama zamanla Yasemin'in hala Ahmet'i sevmeye devam ettiğini görmek Necdet'i deli divane edecektir.
Ayla'ya gelelim.Valla Ayla duyguları çok fazla belli etmeyen birisi kızın yüzü hep mutsuz zaten Ahmet'le evlendikten sonra yüzünü gülümser bir halde görür müyüz bilemiycem.:)
Ama o da çocukları olmadığı için mutsuz olacak ilerleyen zamanlarda ve belki de Ahmet'le evlilikleri mesafeli devam edecek.
Yani kısacası Ahmet ve Yasemin bu evliliklerin en başından mutsuz olan taraf olacak.
Ayla ve Necdet ise ilerleyen zamanlarda mutsuz olacaklar.
fundapehlivan 22-01-07, 14:38 demek yasemin hamile kaldığını öğrendi.ay canım ya ama şimdi bunu Ahmet bilmeyecek....babası kurtulurmu acaba? inşallah kurtulur.Ayla hanımın mutlu günleri yakın tahminime göre:img-yes: gerçekten Ahmet intaharı duyunca gelmedi diye bir sebepten ayrılacaklarını sanmıyorum.Bende daha büyük bir olay olması lazım.Bir de bu bölümde Ahmetin annesi beni çok şaşırttı.hayretle izledim.bende sevim ve mehmeti birbirlerine çok yakıştırıyorum.bence evlensinler hem deniz için de çok iyi bir anne olur sevim.
Yok canım ben de Ahmet ankaradan gelemeyeceği için ayrılılar demek istemedim. sadece Rızanın intihar olayından sonra Ahmet gelmek ister gelemez ve kendi kendini yer...
Bence de bu ayrılık Rıza ile ilgili olacak... Belki intihar sonucu ölürse ona verdiği söz sebep olabilir ama ölmeyecek sanırım... O zaman ne sebep olacak ben de bilmiyorum. Haftaya kesin ayrılırlar mı ki... 11 bölüm sonunda ayrılma kararı alır belki yasemin.
Şimdi ahmet ankara da ya onu çok göstermeyebilirler bu bölüm...
fundapehlivan 22-01-07, 14:41 Valla Ayla ve Necdet başlarda mutlu olacaklardır.
En azındna bir süre kendilerini mutluluk masalıyla kandıracaklardır.
Necdet kendini Yasemin'in bir gün onu seveceğine inandıracaktır.
Herkes Ahmet'ten olan çocuğu Necdet'ten bileceğine göre çocuk Necdet'e baba diyecek.
Bu bile Necdet'i bir süre mutlu edecektir.Ama zamanla Yasemin'in hala Ahmet'i sevmeye devam ettiğini görmek Necdet'i deli divane edecektir.
Ayla'ya gelelim.Valla Ayla duyguları çok fazla belli etmeyen birisi kızın yüzü hep mutsuz zaten Ahmet'le evlendikten sonra yüzünü gülümser bir halde görür müyüz bilemiycem.:)
Ama o da çocukları olmadığı için mutsuz olacak ilerleyen zamanlarda ve belki de Ahmet'le evlilikleri mesafeli devam edecek.
Yani kısacası Ahmet ve Yasemin bu evliliklerin en başından mutsuz olan taraf olacak.
Ayla ve Necdet ise ilerleyen zamanlarda mutsuz olacaklar.
Ben sana şu yönden katılmıyorum.
Aylayı bilemem ama Necdet başından itibaren mutlu olamayacaktır çünkü onunla evlenme sebebi yaseminin hamileliği... Bunu necdette bilecek... Zaten Ahmete olan aşkını biliyor, ayrılma sebebini de bilecektir. Evlilikleri de imza da kalır herhalde...
Ama ayla Ahmetin yasemine olan aşkını bilmiyor, belki yaseminden ayrıldıktan sonra onu o toparlayacak ama en azından Necdet kadar bu aşkı bilemeyecek. Sonra onlar normal karı koca olacaklarından Ayla başlarda mutlu olabilir. Ama onunda amcası var, onun yüzünden Ayla hep Ahmete rezil olacak garibim...
Bir de çocuğunun olmaması var tabii...
Aylayı bilemem ama Necdet başından itibaren mutlu olamayacaktır çünkü onunla evlenme sebebi yaseminin hamileliği... Bunu necdette bilecek... Zaten Ahmete olan aşkını biliyor, ayrılma sebebini de bilecektir. Evlilikleri de imza da kalır herhalde...
Ama ayla Ahmetin yasemine olan aşkını bilmiyor, belki yaseminden ayrıldıktan sonra onu o toparlayacak ama en azından Necdet kadar bu aşkı bilemeyecek. Sonra onlar normal karı koca olacaklarından Ayla başlarda mutlu olabilir. Ama onunda amcası var, onun yüzünden Ayla hep Ahmete rezil olacak garibim...
Amcası çok rahatsız,mutsuz eder mi bilmem.
Ama Ayla elbet bir vakit Ahmet'in Yasemin'e olan aşkının bitmediğini görecek.
Zaten çocukları olmadığı için mutsun olan Ayla bir de bunun için olacak.
Necdet'in kendini mutlu hissetmesi sanırım Yasemin'e bağlı onun nasıl davrandığına yani
Eğer Necdet Yasemin'e duygularını anlatırsa belki Yasemin'de onu kocası gibi görmeye başlar.
Necdet yoksa başka türlü mutlu olamaz.
ben necdetin yinede mutlu olacağını düşünüyorum yaseminin kendisine aşık olacağını düşünecek hep ve buda onun yüzünü güldürecek tabi böyle bişey olması imkansız ama öyle yani bide baba baba diye peşinde gezince çocukları tümden kendini mutlu bi ailenin içinde görecek yaseminle necdet neysede aylayla ahmeti yanyana nası izliycem hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç yakışmayacaklarına eminim ne kadar soğuk suratlı bi kız allah sabır versin bana şimdiden
yasemin ona mutluyum izlenimi verebilir.evlilikleri imzada da kalmaz bana göre.fragmanda yasemin'i öpüyordu bir de.gerçi o fragmandaki sahneleri görebileceğimizi düşünmüyorum ama o bile ipucu.:img-blush
ayla ahmet'in yasemin'e olan aşkını biliyor niye bilmesinki.ahmet yasemin'i kaybetmenin üzüntüsünü ayla ile gidermeye çalışır ama hiçbiri mutlu olamaz.
Dediğim gibi Necdet Yasemin'e duygularını rötarlı da olsa anlatırsa Yasemin Necdet beni seviyor diye hem kendini,hem de onu mutlu etmek isteyebilir.
Ahmet ise biraz inattan evlenecek Ayla ile ama o da mutlu olamayacak.
Ayla biliyor elbet Ahmet'in Yasemin'e olan aşkını ama bu kadar derin ve büyük odluğunu zamanla öğrenecek.
Ahmet kendini Ayla ile oyalayacak.Ama asla mutlu olamayacak.
Olmamalılarrrr...:img-yes:
ayla ahmetin kendisini sevdiğini düşünecek bence biraz ilgilendi diye tabi evlenip bide çocuk olmayınca bütün gerçeklerle yüzleşecek işte ahmet bu çocuk işini bilmeyeceğine göre ayrılık vaktide geldi bu bölüm ayrılırlar off ya zaten şu hayatta sevenler hiç kazanmaz allah bilir bidaha nezmn yanyana görürüz onları
fundapehlivan 22-01-07, 15:16 Ya ben ayrılmalarını istemiyorum ya! yeterince leyla Mecnun filmi çekilmedi mi?
Valla onları başkalarıyla mutlu görürsem çok sinir olurum biliyorum. O bölümlere de az kaldı ben kendimi hazırlamaya başlasam iyi olacak...
*~*RaiNBoW*~* 22-01-07, 15:39 Evet ayrılık çanları çaldı,zaten Ahmet'in 3 günlük yokluğunda birşeyler olacağını düşünüyorum...Yasemin babasının intihara kalkışmasını farklı sebeplere bağlayabilir..Şimdilik başka mazeret gözükmüyor...Ayrılık yakında tek bildiğimiz bu.
Ben Necdet ve Yasemin'in beraberliğine bir müddet katlanabilirim ama Ayla-Ahmet sahnelerine nasıl tahammül ederim bilmiyorum, çoğumuz için durum böyledir herhalde...
ya şu son bölümde rıza kendini asıodu ya nooldu sonra astı mı ben ordan sonrasını izleyemedimde
bende ahmet ve aylanın mutlu olacağını sanmıyorum.ama necdet ve yasemin için aynı şeyi söyleyemem.mutlu olma olasılıkları var.belkide iyi anlaştıkları içindir böyle düşünmem.ama aylayla ahmeti nerdeyse hiç birlikte görmediğimiz için onları düşünemiyorum.
avrupali guzel 22-01-07, 16:28 dizi bu hafta cok kotu bitti tam yaseminin babasi kendini asarken birden kendini bi atti bitti zaten cok heyecanliydi
Arkadaşlar son reklamdan sonra uyuya kalmışım ondan sonra neler oldu çook merak ediyorum.C.tesi yada pazar mutlaka tekrarı olurdu ama bu hafta olmadı biri neler olduğunu dizinin nerede bittiğini anlatabilirmi? şimdiden çook teşekkürler......
hs'nin tekrarını geçen sefer hafta içi yayınladılar galiba bu haftada öyle olabilir...bende bu sefer kesintili izledim umarım verirler tekrar.
senaryoları da okudum biraz evvel...
bende uydurayım bari fazla uçuk ama...bence yaseminin necdeti sevmesi(daha doğrusu aşık olması) ancak necdetten de bi çocuğu olmasıyla olabilir.madem bu kadar eski türk filmlerine döndü iş:icon_whis sonra necdette kendi çocuğunu daha çok sever(pek öyle bi karakterde deil gibi ama) o sırada da ahmet kendi çocuğuyla tanışır, (çocuk özlemiyle) böylelikle baba-oğul yakınlaşmış olur:img-pilot
naapalım bizim senaryo kabiliyetimiz yok,anca izlediklerimizle uyduruyoz :icon_sorr
öyle yıllar sonra karşılaşmaları falan çok alaturka olur ya.daha farklı olsun.daha orijinal... :)
Aman ya yaseminle ahmet ayrıldıktan sonra başka insanlarla mutlu olsalar ne olur olmasalr ne olurrr...O insanlara aşık maşık olamazlar,sadece dostça bi sevgi beslerler;necdet ve aylaya.Ya çok acı bişey bu...ileriki yıllarda çocuklar da büyüyecek daha farklı şeyler olacak,o zaman daha da acıklı olcak her şey.Yaseminle ahmet dizinin sonunda ölürler belki,yanyana gömülüyolarmış ve bitiyomuş....:img-cray: :img-cray: :img-cray:
Hepsi_Eren 22-01-07, 17:20 bu diziyi hiç izlemiyorum 1 kere 1. bölümünü izlemiştim güzeldi
askasurguncu 22-01-07, 17:25 bu diziyi hiç izlemiyorum 1 kere 1. bölümünü izlemiştim güzeldi
izlemeni tavsiye ederim
cunku izlemene degecek bir dizi
dizimizin reklamini yapiyorum:img-hyste
fundapehlivan 22-01-07, 18:07 Aman ya yaseminle ahmet ayrıldıktan sonra başka insanlarla mutlu olsalar ne olur olmasalr ne olurrr...O insanlara aşık maşık olamazlar,sadece dostça bi sevgi beslerler;necdet ve aylaya.Ya çok acı bişey bu...ileriki yıllarda çocuklar da büyüyecek daha farklı şeyler olacak,o zaman daha da acıklı olcak her şey.Yaseminle ahmet dizinin sonunda ölürler belki,yanyana gömülüyolarmış ve bitiyomuş....:img-cray: :img-cray: :img-cray:
Merak etme onlar başkalarına aşık olamazlar. Zaten gerçek aşksa eğer başkalarına aşık olmaları mümkün değil. Ayrıca konusu romeo luliet dikkatini çekerim...
Ben Necdet ve yasemininde mutlu olacağına inanmıyorum. Tamam iyi anlaşıyorlar ama evlilikte mutlu olmak için iyi anlaşmak yetmez. Aralarında özel duyguların olması gerekir. Yasemin sadece Necdeti dost hatta abi olarak görüyor. Evet evliliklerinde gülerler, gezerler vs ama o da mutlu olduklarını göstermez. dediğim gibi ev de iki dosrun yaşaması gibi...
Zaten eğer sevmediği biriyle evlenecekse yasemin tabii en iyi seçenek Necdet. Çünkü iyi anlaşıyorlar.
Ama kimse mutlu olamayacak maalesef...
Belki yıllar sonra yine bir araya gelebilirler benim ümidim o...
Ya ahmet çocuklara çok düşkün, o öğrendikten sonra bırakmaz çocuğunu necdete... Allah neler olacağını düşünemiyorum...
umarım yaseminin bir de necdet'ten çocuğu olmaz. o zaman işler tam arapsaçına döner ve ahmet yasemin aşkını bir daha zor görürüz. madem ayıracaklar bu iki güzel aşığı, en azından sonlarını mutlu bitirsinler, kavuştursunlar.
fundapehlivan 22-01-07, 18:13 umarım yaseminin bir de necdet'ten çocuğu olmaz. o zaman işler tam arapsaçına döner ve ahmet yasemin aşkını bir daha zor görürüz. madem ayıracaklar bu iki güzel aşığı, en azından sonlarını mutlu bitirsinler, kavuştursunlar.
Ya yok, imkansız... Kesinlekle görsem inanmam! Bir taraf en azından aşka sadık kalmalı.. Yoksa imkansız bir araya gelemezler. Ayrıca Yasemin necdetle olamaz, yani yabancı biri olsa belki ileride etkilenirdi ama Necdet... O kadar yıldır tanıdığı, hiç etkilenmediği, dost abi bildiği birine karşı bir şey hissedemez. Ve bence onunla birl |