Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-3
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
adam menderes'in oğlu, öyle dediyse doğrudur.zaten bu dizide adnan menderes'i dekor gibi kullanmışlar.adam niye izlesin ki.yasemin ve ahmet'in çayır çimendeki sahneleri için mi?tabiki beğenip izlemez.
can dündar hakkındaki bilgileri de merak ettim.:img-blush
şöylee söyleyebilirim ki adam odtünün hemen yanında oturuyor ve sürekli odtüde.bazı yazdıklarının ne kadar yalan olduğunu ilk ağızlardan duydum.ve tabi ki yaşam tarzı(ki hiç ona girmiyim),aslında onun hazırlamayıp da asistanlarına hazırlattığı ve hooop üstüne konuverdiği belgeseller...vs....
fundapehlivan 10-01-07, 14:55 alisercan arkadaşımızın tahminine göre gazetede işe başlayabilirmiş.:img-blush yani aralarında birşeyler olabilir.:img-in_lo
Evet ben de öyle düşündüm hem emekli asker olarak bazı olayları daha iyi anlar ve yorumlar... Düşünce olarak da aynılar...
Tabii bu sevimle yakınlaştırır onları inşallah diyeceğim ama abi ona da izin vermez ki... Kocaman kadınd a olsa abinin onun üzerinde ki etki büyük... Yasemine karşı çıkarken onun dayısıyla kardeşi...
özet çok sürpriz dolu nası durucam cumaya kadar hiç bilmiyorum sevimle mehmet arasında bişey olacağı kesin.bir sürüde soru var necdet ne yapacak bu konuyla ilgili hiçbi fikrim yok işallah sonun başlangıcı için biraz daha bölüm vardır
İkinci fragman verildimi bilmem ama arkadaşlar.Benim çektiğim fragmanın başı eksik.Ahmet ve Yasemnin faytondaki sahnelerini çekemedim.Bu kadar erken verileceğini beklemiyordum.Bilgisayarda işim vardı bir baktım fragman veriliyor.TV kartını açana kadar başından çok az bir kısmını kaçırdım.Eksikte olsa merak edersiniz diye yayınladım.
Özeti okudum ve inanamadım bu ne heyecanlı bir özetti ya...
Yok ben Necdeti öldüreceğim tutmayın beni:img-hyste
Ama ciddiyim eğer Ahmete bir şey yapmaya giderse ben akşam buraya girip ağzıma geleni necdete söyleyeceğim(Tabii küfür dışında) şimdiden haberiniz olsun! Sonra bana savunmayın onu! Şimdiden gıcık oldum... Adam kafayı yedi, ne yasemin aşkıymış bu ya...
sevimle mehmet arasında bir yakınlaşma olabilir mi ki... Sevim destek olacakmış ya Mehmete...
bravo Necdette sonuna kadar destekliyorum...aşk için herşey yapılır...;)
Necdet in, Ahmet out...
Sevimle Mehmet arasında bir yakınlaşma...olmaz diyorum...
neyse yine çok heyecanlı bir bölüm bizi bekliyor...
kübranejat 10-01-07, 15:26 Arkadaşlar benim şöyle bir düşüncem var. Sanki Mehmet daha sonra Ayla yı sevecek gibi. Sevim le de çok iyi anlaşırlar sadece bu. Ne dersiniz?
scog sağol sayende canselin sitesinden seyrettim ama başı yok galiba ne faytonu ne yüzüğü göremedim yinede çok teşekkürler tv bozuk buyüzden seyredemiyorum bişey işallah cumaya kadar geri gelecek yoksa ölürüm
arzu-başak 10-01-07, 15:46 şulecim çok teşekkürler fragman için...başı eksik olabilir ama sen onu eklemeseydin hiç izleyemeyecektik..bizi düşündüğün için çok sağol...
özeti okudum gerçekten nejdet elindekiyle ahmete gidiyorsa yani bir anlıkta olsa ahmete birşey yapmayı planlıyorsa yuh demekten başka bir şey diyemiyorum..buarada fundapehlivan....arkandayım canım..ben diziden sonra gelemiyorum..benim yerimede nejdete söversen sevinirim canım...e haliyle bende diziyi izledikten sonra nejdete baya bir sinirlenicem..buarada sevimle mehmetin beraber olmalarını çok isterim inşallh olur..sevim büyük duruyor yanında ama olsun.......
şule abla fragman için teşekkür ederiz.ben izlemedim ama sanırım necdetin elindekinin silah olduğunu düşünüyorsunuz.ben hiç sanmıyorum.silah olsa bile ahmete bir kötülük olarak kullancağını sanmıyorum.mantısız geliyor yani bana.başından beri çizilen masum aşık necdet karakterine uymaz.senaristler de bunu akıl etmişlerdir herhalde.
sevim ile mehmeti hiç o şekilde düşünmemiştim.ilginç olur yani:)deniz ne der bu işe:):)
walla bunca zaman necdeti savundum... ama eğer o elindeki silahsa ve o şekilde ahmetin yanına gidiyorsa, bundan sonra necdetin en büyük muhalefetlerinden biri olurum...
kübranejat 10-01-07, 16:13 Özge cim ben de aynen öyle düşünüyorum. Ahmet e birşey yapmak için asla kullanmaz. Ancak çok büyük bir yanlış anlamanın olması gerekir. O zaman bile yapmaz. Eğer silah ise (ben de benzetemedim onun için eğer diyorum) bunu Ahmet i vurmak için kullanmaz.
Özge nin de dediği gibi Necdet karakterine hiç uymaz. Böyle birşey de olursa bence Necdet in değil senaristlerin hatası olurr :) :) :) Sanki şeytan Necdet in kafasına girmiş gibi :)
Necdet öyle şey yapmaz ya o çok iyi biri. Ama sevgisi için giderse bilemem
Necdet sevgisi için Ahmet'in kapısına dayanacak.
Sorarım size hangi sevgi için Yasemin'in haberi olmadığı sevgisi için mi?
Adama sorarlar ne hakkın var elin kızını korumaya diye
Kardeşin mi,sevgilin mi?
Necdet Efendi'nin hiçte bile hakkı yok Ahmet'e babalanmaya ona ne bak sinirlendim şincik:)
Çıkmasın karşıma o necdet denen kerkenez paralarım.
Sen yıllardır usul usul sevmişin öyle devam et.Karışma kimseye:)
askasurguncu 10-01-07, 16:25 cok guzel bir bolum
olacagi kesin
fundapehlivan 10-01-07, 16:32 Arzu-başakçım sağ ol... sen de olmasan... Merak etme bir seyredelim de eğer düşündüklerim gerçekleşirse kimse beni tutamayacak zaten...
Aşk için her şey yapılır ama karşıda ki de seni seviyorsa... sevmiyorsa, üstelik başkasını seviyorsa yapabileceğin bir şey yok. Eğer gerçekten aşıksan onun mutlu olmasına iizn vereceksin, asıl fedakarlık budur. Ama o gerçekten silahtı, çünkü böyle açık kalan kısmını gördüm... Ama ahmete karşı onu almaz yine de ya... O çok abartı olur ama takipe filan kalkabilir, çünkü inanmıyormuş ayrıldıklarına... Sanki ona ayrıntılı açıklama yapmak zorundalar...
Bu arada hiç bir zaman ahmet out olamaz!!
kübranejat 10-01-07, 16:41 Necdet sevgisi için Ahmet'in kapısına dayanacak.
Sorarım size hangi sevgi için Yasemin'in haberi olmadığı sevgisi için mi?
Adama sorarlar ne hakkın var elin kızını korumaya diye
Kardeşin mi,sevgilin mi?
Necdet Efendi'nin hiçte bile hakkı yok Ahmet'e babalanmaya ona ne bak sinirlendim şincik:)
Çıkmasın karşıma o necdet denen kerkenez paralarım.
Sen yıllardır usul usul sevmişin öyle devam et.Karışma kimseye:)
Baştakilere birşey demiyorum ama son cümleni sevmedim :) Nedeni ise şu : O zaman YAsemin de usul usul sevseydi :) Ahmet Michell ile evlenecekti niye karıştı onlara :)
Siz şimdi kendi söylemedi ki Ahmet'e dersiniz. Olsun uzak duramadı mı yani.
Ya bunu düşünün ya da bunlara katılmıyorsanız Necdet için usul usul sevsin demeyin :)
fundapehlivan 10-01-07, 17:04 Baştakilere birşey demiyorum ama son cümleni sevmedim :) Nedeni ise şu : O zaman YAsemin de usul usul sevseydi :) Ahmet Michell ile evlenecekti niye karıştı onlara :)
Ya bunu düşünün ya da bunlara katılmıyorsanız Necdet için usul usul sevsin demeyin :)
Ama arada dağlar var. Yasemin onları ayırmak için bir şey yapmadı, ilişkilerine karışıp yorum yapmadı, Michele için Ahmete bir şey söylemedi. Onun hatası defterini düşürmek oldu. İskelede de tesadüfen karşılaştılar, siste yaseminin ayarladığı bir şey değildi... Ayrıca Ahmet Micheleyi sevmiyordu... Eğer sevseydi zaten Yaseminin kendisine o kadar yakınlaşmasına izin vermezdi, yakın davranmazdı ve Yasemin de onun odasına gidecek cesareti bulamazdı. Yani ahmet Micheleyi sevmiyordu.
Necdetin durumu çok farklı... yasemin de ahmetti onun arkadaşı aslında, onların birbirlerine aşık olduklarını da biliyor. Onlara yardım ederken bir taraftan için için ayrılmalarını istiyor.. Tamam buna bir şey demiyorum ama ilişkilerine girmesi çok yanlış... İkisi aynı şey değil, bilmem anlatabildim mi? Artık Necdet ilişkilerine o kadar girmiş ki Ahmeti hatalı görüp hakaret edip yumruk atabiliyor. Bunun savulacak bir tarafı yok bence...
Baştakilere birşey demiyorum ama son cümleni sevmedim :) Nedeni ise şu : O zaman YAsemin de usul usul sevseydi :) Ahmet Michell ile evlenecekti niye karıştı onlara :)
Yasemin Ahmet'i yıllarca usul usul sevdi.
Günlük ortaya çıkmasaydı.Ahmet bilmeyecekti.
Necdet cesaretsizliğinden söylemeyedi Yasemin'e duygularını korktu.
Ortaya Ahmet çıkınca iş ciddiye binince adamın Yasemin damarı kabardı.
Necdet Efendi yıllardır Yasemin'in yanındaydı deseydi aşkını Necdet'in savunulacak hiçbir yanı yok.:)
Artık Necdet ilişkilerine o kadar girmiş ki Ahmeti hatalı görüp hakaret edip yumruk atabiliyor. Bunun savulacak bir tarafı yok bence...
Benimde anlatmak istediğim buydu işte Necdet kendini Yasemin'e sahip gibi görmeye başladı.
Kaç yıllık dostuna yumruk atacak,onu yanlış anlayacak kadar kör oldu.
Ahmet'i dinlemeye bile tenezzül etmedi.
Dostluk bu değildir bence Necdet Yasemin'in Ahmet'e olan duyguları için elbet bir gün geçer diyorsa çok yanılıyor.
Yasemin Necdet'le evlenince bile hala Ahmet'i seviyor olacak:)
yasemin konusunda ne yalan söyleyeyim katılıyorum sana.ben ne kadar sevsem de birini sonuçta başka birini mutsuz ederek onu ayırmak istemem sevdiğinden.ayırmam da zaten.en azından ayrılacaklarsa bile bu benim yüzümden olmamalı.bu tamamen kişisel bir yapıdır ve benim görüşüme aykırıdır.her zaman örneklerini gördüğüm gibi yuva yıkanın yuvası olmaz durumu bu...
BU bölümün fragmanlarındaki calan müziği cok beğendim arkadaslar onu bulabilirmiyiz sizce?
Cansel Elçin'in sitesinde var.
cansel yaz araya - koy sonra elcin yaz.
Sonra net yaz tabii başına dabılyu koyacaksın.:)
HS multimedya bölümünde var bu şarkı:):)
Naısl anlattım ama umarım anlamışsındır arkadaşım:)
Havuz problemi gibi oldu biraz ama malum site reklamı yasak:):)
işlenen ana tema yasemin&ahmet aşkı ama necdet bu rolüyle kendini ön plana çıkardı.azımsanamayacak kadar da hayran kitlesi var.insan aşkı için de herşeyi yapar.adam da vurur, sevdiğinden de ayırır,birlikte olduğu kişiden de ayrılır.neticede dizi...
melal,necdet için"kerkenez" demen hiç hoş değil.
aynı şeyi ahmet için söylemiş olsalar ne kadar bozulursun.
ayrıca necdetin de tahmin ettiğiniz gibi, hiç kimseyi de vuracağını sanmam.öyle bir karakterde değil...
bu haber daha önce eklenmişmiydi?
Menderes'ten, Hatırla Sevgili'ye Tepki
10/01/2007
Eski İstanbul Milletvekili Aydın Menderes, Demokrat Parti döneminde bir aşkın anlatıldığı "Hatırla Sevgili" adlı dizide babası Adnan Menderes tiplemesini "O dizi Adnan Menderes'in yakışıklılığını nezaketini, zarafetini ve güler yüzünü gasp etmiştir" diye tepki gösterdi.
Menderes, ANKA'ya yaptığı açıklamada dizide babası rolünde oynayan kişinin Adnan Menderes'e hiç benzemediğini söyledi. Menderes, şöyle konuştu:
"Diziyi yapanlar birilerinden duymuşlar, Menderes çizgili elbise giyerdi diye. Herhalde bunu vurgulamak için role çıkardıkları kişiye çizgileri adeta tebeşirle çizilmiş, acayip bir elbise giydirmişler. Menderes'e benzemeyen bir kişiyi ne diye seyredeyim? Menderes'e fizik olarak benzetilemeyen o kişi ve o dizinin objektif olmayacağı başından bellidir, onun için o diziyi seyretmiyor, öyle bir diziden kendimi haberdar bile addetmiyorum."
DP UZMANI YÜCEL:
Demokrat Parti uzmanı olan ve 2001’de DP tarihini anlattığı “Demokrat Parti” adlı bir kitabı da yayınlanan DYP eski Genel Sekreteri Serhan Yücel de benzer eleştiride bulundu.
“Kıyafetinden, konuşmalarına kadar Menderes o değil” diyen Yücel, şöyle konuştu:
“Sadece bir dizi olarak bakacaksak önemli değil belki ama Menderes dönemini bilmeyen, Menderes’i tanımayanlar açısından lider değil light Menderes tipi konmak isteniyor. Bilinçaltındaki Menderes kavramının bu tür dizilerle zedeleneceğini zannetmiyorum.
Ama yine de tarihi kişilikleri oynayanlar ve senaryoyu yazanlar çok dikkat etmeli diye düşünüyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, “Tarih yazmak tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana sadakatle bağlı kalmazsa değişmeyen gerçek bir gün insanlığı şaşırtıcı bir hal alır" demiş. Adnan Menderes, titiz düzenli kibar. Ama light değil. Lider.”
e zaten nasıl birebir adnan menderes yapabilirler ki. aslında h.a. danyal elinden geleni yapıyor. geçen bölümde kendi çocuğu yaşında bir subay içeri girdiğinde ayağa kalkarak ceketinin düğmelerini ilikledi. başka kim gururuna yedirir de yapar ki.
ama ailesi hassas olmak da haklı da tabii
Ya yeter!!!!
SAYGI sadece saygi bekliyorum azicik bir saygi! Kackere rica ettim arkadaslar lutfen dedim HAKARET ETMEYIN ALLAH ASKINA!!
Ya yakistiriyormusunuz kendinize boyle seyleri eger yakistiriyorsaniz pes.
Sevmiyorsaniz okey kardesim ama bizim sevdigimiz karakterlere hakaret etmeyin!!
Sunuda unutmayin YASEMIN VE AHMET ikilisi Necdet yuzunden ayrilmayacak..!
bence izleyip görüceğiz nasıl ayrılıyo nasıl ayrılmıyo
sizin dediğiniz gibi beğenmeyen izlemez beyenmeyen foruma girmez...
ya bi kere necdet yüzünden ayrılmaları o kadar mantıksız ki... ahmet necdetin, yasemini sevdiğini öğrense daha çok inada bindirir ki olayı..."al arkadaşım sen benden daha uzun zamandır seviyomuşun senin olsun" demez... yada necdet silah zoruyla "o benim çekil aramızdan" da demez. yine babalar daha doğrusu parti ilişkileri yüzünden ayrılırlar...
özeti okudum ve çok mutlu oldum.hehe :) demek mehmete en büyük destek sevimden geliyormuş.nihaha işte buna çok sevindim. :img-blush bakalım neler olacak.inşallah gazetede çalışmaya başlar. :img-in_lo acaba rızanın duruşmadaki sözleri ne olacak?:icon_whis
elwiens_86 10-01-07, 18:16 DP UZMANI YÜCEL
Ama yine de tarihi kişilikleri oynayanlar ve senaryoyu yazanlar çok dikkat etmeli diye düşünüyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, “Tarih yazmak tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana sadakatle bağlı kalmazsa değişmeyen gerçek bir gün insanlığı şaşırtıcı bir hal alır" demiş. Adnan Menderes, titiz düzenli kibar. Ama light değil. Lider.”
evet senaristlerin pek dikkat etmedikleri kesin ama Atatürk'ün sözü çok hoşuma gitti bence gerçekten tarih anlatmak istiyorlarsa aslına uygun yapsınlar yapamıyorlarsa bıraksınlar başkaları yapsın...çgo da bence tarih çok güzel anlatılmıştı olaylar baya yakın planda anlatıldı ama sanırım burdada ilerleyen bölümlerde yakından görücez tarihi olayları.....
kübranejat 10-01-07, 18:50 Beğenmeyen izlemez demişsiniz arkadaşlar ben beğenmediğimi söylemedim ki. Ayrıca evet yumruk olayı belki yanlıştı. Ama yine de Necdet e hakaret etmeniz gerekemz.
Şunu da söyleyeyim merhem'e katılıyorum Necdet yüzünden Ahmet ve Yasemin ayrılmayacak.
Bu arada çok fark var demişsin Melal. Evet fark var ama bu farkların arasında şunu da demişsin Yasemin Michell ve Ahmet i yırmaya çalışmadı dedin. Zaten Necdet te ayırmaya çalışmıyor.
Sırf sevdiğinden dolayı da kendisinin Yasemin i koruması gerekiyor gibi hissediyor. Ayrıca Ahmet ve o kadın Ahmet in odasından inmişlerdi ne düşünebilirdi. Ahmet açıklamıyor ki ne olduğunu tabi açıklasın demiyorum Ahmet e de suç bulmuyorum. Ama Necdet te suçlu değil.
Belki dostu hakkında böyle düşünmemesi gerek. Ama dediğim gibi bütün her şey sanki Yasemin i aldatıyor gibi gösteriyor.
Zaten Necdet in karşısındaki o çocukluk arkadaşı değil ki. O yıllardan sonra kaç sene geçmiş, Ahmet Paris te yaşamış. Ahmet değişmiş yani. Ben asla aldatmak anlamında değişmiş demiyorum yani Paris ten geldikten sonra aldatan bir insan sevgili değiştiren sürekli olmuş da demiyorum asla bakın yanlış anlamayın. Asla böyle birşey düşünmüyorum ! Yasemin i aldattı da demiyorum. Sadece Necdet haksız değil diyorum. Biraz da onun penceresinden baksanıza olaya.
fundapehlivan 10-01-07, 18:55 ya bi kere necdet yüzünden ayrılmaları o kadar mantıksız ki... ahmet necdetin, yasemini sevdiğini öğrense daha çok inada bindirir ki olayı..."al arkadaşım sen benden daha uzun zamandır seviyomuşun senin olsun" demez... yada necdet silah zoruyla "o benim çekil aramızdan" da demez. yine babalar daha doğrusu parti ilişkileri yüzünden ayrılırlar...
Tabii ki canım zaten Necdet yüzünden ayrılmayacaklar. Artık bir zahmet aşklarına o kadar sahip çıksınlar, Necdet için de ayrılmasınlar!
Ya o silah işini ben de Necdete yakıştırmadım tamam sevmem ama o kadar da değil... Ya o silah değildi ya da çok önemli bir şey var. Ama o kadar önemli ne olabilir ki... Artık Ahmetle alakası yoktur. Benim necdetten tel korkum, siniri... Yani çok fevri, bunu gördük... Onun için ileride de sinirinden etrafını kırıp geçirebilir, güvenilmez çünkü gözü dönüyor...
Hicbir insan hicbir karakter dort dortluk degildir!
Ahmet nasil dizinin enbasinda genc bir kadini uzdu ve yalnis yapti ise, Necdette yumruk atmamaliydi belki.. Ki sunu soyleyeyim Ahmet sucsuzda olsa daha once yaptigi icin herkes suphelenmekte hakli ben olsam bende aciklama yapamiyorsa suphelenir tepki gosterirdim eminimki burdaki cogu arkadasta oyle..
Hep diyorum, ama gercekten bagzilari cansel ahmet ikilisini karistiyor.. dikkat edin..
Bir acidan bakmayin tarafsiz bakin bagzi olaylara.. ben eminimki bagzi arkadaslar, cansel necdet rolunde oynasa Okan ahmet, ahmet karakterine ederlerdi busefer hakaretleri..
Ama busefer gecendefaki gibi yumusak bir sekilde soylemiyorum!
NECDET e hakaret edilmesin!! Seviyesizlik olmasin Cok ayip birsey..
Birseyi demeden once, o lafi kendinize yakistiriyormusunuz onu dusunun once..
ayrica begenmeyen izlemesin gibi sacma sapan syeler demeyin..
kubranejat arkadasim oyle biseymi dedi? Dogru durust okuyun yazilanlari.
kübranejat 10-01-07, 18:59 Hah işte bu var o oyuncu ile karakter karşılaştırması. Ben Cansel i çok seviyorum aıkçası çok çok seviyorum. Çok yakışıklı çok karizmatik buluyorum gerçekten. Ama ben Ahmet i eleştiriyorum. Fakat nefret ediyor da değilim.
Okan ı da çok seviyorum ama Necdet i de çok seviyorum.
fundapehlivan 10-01-07, 19:00 Kübranejat sana da hak veriyorum... Sevgisine de Necdetin saygı duyuyorum...
Onu korumak istemesine de saygı duyuyorum ama bir sınır vardır maalesef o sınırı koruyamadı...
Necdet ve ahmetin nasıl arkadaş olmadığını söylersin, bunlar yıllarca birbirlerinin evlerinden çıkmamışlar. Ahmet gelince de sürekli birlikte olmaya başladılar. Üstelik Melal çok haklıydı, yasemine aşıktı ama bir türlü açılamadı. Eh sen açılamazsan başkasına kaptırırsın yani...
Diyorum ya ben onun fevri hareketlerini, arkadaşını maşallah hemen satmasından dolayı sinir oluyorum. Birde Bristolde ahmet ve yasemin konuşurlarken bir ara Necdeti gösteriyor. Böyle yüzünde sinir bir gülümseme var. Valla orayı seyrederken gözümü başka tarafa çevirdim...
askasurguncu 10-01-07, 19:02 ya diziyi izlemeden boyle seyler yazmayin
nejdeteki silah oldugunu sanmiyorum
ben aslinda hem nejdet hem de ahmet karekterini
cok seviyorum nejdetin aski için savasacagini soylemistim ilk defa
birseyi dogru tahmin ettim:img-hyste
fundapehlivan 10-01-07, 19:03 Hicbir insan hicbir karakter dort dortluk degildir!
Ahmet nasil dizinin enbasinda genc bir kadini uzdu ve yalnis yapti ise, Necdette yumruk atmamaliydi belki.. Ki sunu soyleyeyim Ahmet sucsuzda olsa daha once yaptigi icin herkes suphelenmekte hakli ben olsam bende aciklama yapamiyorsa suphelenir tepki gosterirdim eminimki burdaki cogu arkadasta oyle..
Hep diyorum, ama gercekten bagzilari cansel ahmet ikilisini karistiyor.. dikkat edin..
Bir acidan bakmayin tarafsiz bakin bagzi olaylara.. ben eminimki bagzi arkadaslar, cansel necdet rolunde oynasa Okan ahmet, ahmet karakterine ederlerdi busefer hakaretleri..
Ama busefer gecendefaki gibi yumusak bir sekilde soylemiyorum!
NECDET e hakaret edilmesin!! Seviyesizlik olmasin Cok ayip birsey..
Birseyi demeden once, o lafi kendinize yakistiriyormusunuz onu dusunun once..
ayrica begenmeyen izlemesin gibi sacma sapan syeler demeyin..
kubranejat arkadasim oyle biseymi dedi? Dogru durust okuyun yazilanlari.
Şüphelenebilirsin ama gidip onunla konuşursun, dinlersin... O kimdir, ne oldu? Ahmet senden anlamanı bekliyordum diyor Necdet hemen lafı tersinden alıp aldatmanı anlayamazdım diyor... garibimi bir dinlese onun ne demek istediğini anlayacak ama... Direkt hakaret filan... Yahu bir dur, eski arkadaşın, anlayıp dinlemeden siliyorsun! Hem de çok kötü kalp kırıyosun! Benim kızdığım noktada bu zaten...
fundapehlivan 10-01-07, 19:04 Yok ya bence Necdet aşkı için savaşmıyor... Yaseminin konuşmalarından sevdiği adamdan başkasıyla olmayacağını dinlemişti hatırlarsanız(Gerçi bu doğru olmayacak ama) Yani ümit beslemez zannetmiyorum. Sadece onun yanında bir erkeğe dayanamıyor...
Peki necdetin hakaret etmesine sinir olan SIZ! ne HAKLAA hangi hakla Necdete hakaret edersiniz ahmet severler sorabilirmiyim?
Ayrica, Ahmet bir aciklama yapamiyordu kemkum ediyordu ve ahmetin gecmisinde yaptigi cok buyuk bir hata var.. kim olsa inanmazdi ;)
kübranejat 10-01-07, 19:09 Ama işte siz direk Necdet i öyle davranıyor gibi görüyorsunuz. Sinir bir gülümseme ile o sadece baktı ben öyle birşey görmedim.
Ayrıca o sınırı koruyamadığını da biliyorum. O da bir karakter işte. Sinirlenince çok fevri davranıyor.
Açılamadı evet ama zaten daha sonra açılmaya çalıştı o zamanda Ahmet layı başlamıştı. Nereden bilebilirdi ki?
Ben arkadaş olmadıklarını da söylemiyorum bakın hemen yanlış anlıyorsunuz. Sadece eskisi gibi değiller diyorum ilk geldiğinde evet öylelerdi. ama biraz aman geçince Ahmet in birazcık değiştiğini farketti Necdet gerçekten de öyle olmuş. Durum böyle olunca da sanki herşeyi değişmiş gibi bakmaya başladı. Hani dedi ya Necdet : Evleneceği zaman başkasına aşık olan kişi Ahmet dedi. Demek ki aşk geçici birşey onun için dedi.
Necdet böyle düşünüyordu.
Bakın ben Ahmet e göre aşk geçici birşeydir demiyorum. Ama Necdet in bu düşüncesine göre aldatma olayını düşünmesi çok normal.
Bu haftaki fragmanda öle bi şey var ki, izlerken boğazıma bi şey takılıyo o mahkeme sahnelerini gördükçe. Yeni şarkı da o kadar yakışmışki fragmana ve diziye. Bu haftaki bölüm çok güzel ve hüzünlü bir bölüm olacak gibi. Adnan Menderes i canlandıran kişi de çok kaliteli bir oyuncu, ona bir diyeceğim yok ama ilk bölümlerde çok fazla makyajında abartı vardı. Yüzüne baktığımda makyajına bakmaktan çok anlayamıyordum karakterini, ama geçen bölüm ve bu bölümlerin fragmanında çok etkiliyo beni mimikleri. Dizinin yönetmeninin değişeceğini duymuştum bayağı önce, değişti galiba bölümler daha da etkili olmaya başladı bence.
fundapehlivan 10-01-07, 19:13 Peki necdetin hakaret etmesine sinir olan SIZ! ne HAKLAA hangi hakla Necdete hakaret edersiniz ahmet severler sorabilirmiyim?
Ayrica, Ahmet bir aciklama yapamiyordu kemkum ediyordu ve ahmetin gecmisinde yaptigi cok buyuk bir hata var.. kim olsa inanmazdi ;)
Yahu niye sinirleniyorsun bu kadar!! Sinir olabilirim, bunu da buraya yazabilirim! Bu hakaret midir? Ona küfür mü ettim... Ayrıca bu dizi bizler için yapılıyor dolayısıyla elbette ona hakaret edemeyiz ama sinir oluyorsak da yazabiliriz... Buna da hakkımız var bence... Okanın kişiliğine hakaret ediyor olsak evet hakkımız yok!!
Ayrıca evet Ahmet hata yaptı, Yasemin kıskançlıkla onu anlamayabilir, güvenmeyebilir de NECDETE ne oluyor? Arkadaşı olarak dinlemeliydi! tek söylediğim bu... O ahmeti demek gözden çıkarmış ki Yasemini için hakaret edip yumruk atabiliyor, gerçek dost olmadığını kanıtladı. İnşallah Ahmet affetmez... zaten Necdette özür dilemez... Hatalı olsa da...
kübranejat 10-01-07, 19:14 Arkadaşım,
Necdet Yasemin i son zamanlardaki konuşmalarından dolayı sevmedi ki. Siz de Şuna inanmak istemiyorsunuz. Necdet utangaç ama sırılsıklam aşık !
Ayrıca karakterine göre Necdet fevri davranıyor dedik merhem in de dediği gibi hiç kimse dört dörtlük değil ki. Necdet in her yaptığına haklı demiyorum ki ben. Ama hatalarını da hoşgörü ile karşılıyorum. Ayrıca Necdet dinleseydi de Ahmet birşey söyleyemeyecekti sadece dinlemek istemiş olacaktı o kadar.
Dusuncelerinizi yazin ama saygisizlik etmeden yazin..
Surekli necdete hakaretler ediliyor. Kizarim da sinirlenirimde kimsenin seviyesizlesmeye hakki yok!
Ya birakin ilk baslarda necdet in askini konusanlar simdi necdet kim oluyor diyor
Bence bagzi arkadaslar once ahmet ve canseli ayirmayi ogrensin sonra yorum yapsin ;)
bakıyorumda necdet severler ve ahmet severler olarak ayrılmış.ben iki karakteride beğeniyorum.sonuçta ikiside çok seviyor.seven insan ne yaptığını bilemez.necdetin yaptığı hareketleri çok sevdiğine bağlıyorum.
fundapehlivan 10-01-07, 19:17 Şimdi düşünüyorum da keşke Necdet açılsaydı... Açılsaydı da Yasemin biraz kendini geri plana çekseydi... Nerede durması gerektiğini bilseydi. Necdetin duygularını da bir çözemedi yani... Ama aklına hiç gelmedi tabii... Aslında yasemin biraz abi gibi görüyor onu, onunla dertleşmesi filan... Yaş farkı da var zaten... Ahmetle aynı yaşta olsa... Ahmet küçük kız diyordu ya başlarda...
askasurguncu 10-01-07, 19:21 Şimdi düşünüyorum da keşke Necdet açılsaydı... Açılsaydı da Yasemin biraz kendini geri plana çekseydi... Nerede durması gerektiğini bilseydi. Necdetin duygularını da bir çözemedi yani... Ama aklına hiç gelmedi tabii... Aslında yasemin biraz abi gibi görüyor onu, onunla dertleşmesi filan... Yaş farkı da var zaten... Ahmetle aynı yaşta olsa... Ahmet küçük kız diyordu ya başlarda...
evet yasemin nejdeti abi
gibi goruyor onun için nejdet acilmiyana kadar yasemine yasemin hayata onejdetin ona asik oldugunu anlamaz
fundapehlivan 10-01-07, 19:22 Benim için mi yazıldı o sözler bilmiyorum ama ben saygısız bir kelime yazdığımı düşünmüyorum... kesinlikle... necdete de hakaret etmedim, başlar da seviyordum şimdi şimdi soğumaya başladım. Ayrıca Cansel ve Ahmet ayrımını da ÇOK iyi biliyorum. Ahmeti cansel diye sevmiyorum, kesinlikle... İkisinin ayrımını yapabilecek kadar mantığımın olduğunu düşünüyorum...
Ayrıca sen de baya bir necdeti ayırt ediyorsun. Küfretmeyelim ama sinir oluysak da yazabilelim...
Yahu biz burada tatlı tatlı sohbet ediyorduk. :img-hyste
Yahu yakışır mı bize gerçek bile olmayan iki dizi karakteri için birbirimize kızmamız...
Bak şimdi düşününce ilginç geldi...:happy0064
Hadi gel necdet ve Ahmet sevenler barış yapalım... tartışmaya da gerek yok aslında kimse kimseyi küçümsemeden ve küfür etmeden yazışsak yeter...
Zaten şimdi yine Berna dan uyarı alacağız...:good:
Ben genel olarak konustum.. kisisel olarak kimseye yorum yapmadim,
zaten hakaret edenleri bende biliyorum onlar kendilerinide biliyor..
Ben Ahmeti sevmeme ragmen bugune dek kesinlikle ahmet hakkinda kotu bir soz soylemedim kotu bir kelime sarfetmedim hakaret etmedim, Ahmet sevenleri ilede dusmanlik gibi birsey soz konusu olmadi benim icin, dizinin en basindan beri herzaman dedigim bir soz vardi..
Herkes bir dizide bir karakteri benimser kendine yakin gorur..
Bagzilarimiz ahmet bagzilarimiz Necdetciydi..
ama son 2 haftadir hakaretler, kotu sozler soylenmeye basladi..
bunlari yapanlar bunlari kendine yakistiriyorsa dedigim gibi pes.. ve yazik..
ama artik bende iyi niyetli olmayacagim..
ve diyorum Necdet hakkinda hakaret gormek istemiyorum..
askasurguncu 10-01-07, 19:29 bencede artik bu konuyu kapatin
yaseminin babasina kac yil ceza verecekler sizce
fundapehlivan 10-01-07, 19:33 Ben barış bayrağını uzattım ama sen de gidip ben de iyi niyetli olmayacağım demişsin... Biz kötü niyetliyiz yani... Lütfen olayı abartmayalım canım...
Neyse bu konuda daha fazla bir şey yazmayacağım... Gerçekten uyarı alacağız...
Daha hala iki gün var... zaman geçmiyor... Bu bölüm sanki daha fazla soru işaretleri var kafamda, bilmem sizin de öyle mi? Mahkeme sahnelerini çok beğendim, baya bir etkili olacağa benziyor. Galiba haftaya ayrılık izleyeceğiz. Ben baya üzüleceğim bu duruma ama ne yapalım... Aylayı da hiç sevmiyorum, şimdi ahmeti onunla görmek hiç zevkli olmayacak...
sarp_manyagi 10-01-07, 19:34 bencede artik bu konuyu kapatin
yaseminin babasina kac yil ceza verecekler sizce
bence 10 falan sizce
kübranejat 10-01-07, 19:34 Arkadaşlar bu forumda Hep Ahmet çiler olduğu için hiç Necdet çi olmadığı için artık başlamışsınız Necdet hakkında bir sürü şeyler yazmaya. Çünkü bu forumda onu koruyan birisi yok sadece ben Necdet i de seviyorum Ahmet i de yine de öyle demeyin filan böyle sözler sarfedenler var.
kübranejat 10-01-07, 19:37 Tamam kapansın konu evet.
Ben kaç yıl ceza verilir bilmiyorum ama idam cezasına kesinlikle çarptırılmaz.
fundapehlivan 10-01-07, 19:38 Arkadaşlar bu ne?
Ben çok mu istiyorum sanki tartışma çıkarmayı en başta "o kadar da değil" filan "abartmayalım" , "Necdet yapmaz öyle şeyler" diye mesajlar yazıyordum alttan alıyordum. Ama bu tür mesajlar gelmeye başlayınca tartışmaya ben de katıldım arkadaşlar...
Evet Melal biraz abartmış da ben o yazdığı kelimenin anlamını bile bilmiyorum:img-hyste Ne demek ki o? Neyse... Ama yine de böyle Necdetseverler ahmetseverler diye ayırmayalım... Hem bak ya yazmadan duramayacağım Ahmet çok yanlış bir şey yapsaydı bunu hepimiz konuşurduk. Nitekim Michele olayını da az tartışmadık. demek ki Necdet 1 2 bölümdür pek iyi şeyler yapmıyor ki Necdet sevenler bile bunu ondan beklemezdik dediler...
Ama ortada bir gerçek var, Necdet kötü biri değil... Sadece aşkından dolayı çok yanlış şeyler yaptı, ve siniri yüzünden...
fragmanı ıizledim şimdi baya güzel özellikle mahkeme sahneleri baya güzel olcağa benziyor necdet-ahmet tartışmaları oluyor galiba(gercı bunlar tartısma degıl ama baska kelıme bulamadım:))cok dogal her ıkı karakterde sevılcek dıye bısı yok sahsen kendı adıma konusmam gerekırse ben necdetle yasemının evlenecegı bolumlerı iple çekiyorum yasemin karakterini kabul edemiyorum(kıskancım çok)beren saatle ilgisi yok neyse ya dizi son birkaç bölümdür çok etkileyici aynen devam:):img-wink:
fundapehlivan 10-01-07, 19:40 bence 10 falan sizce
yok ya 10 yıl mı? Keşke ama imkansız o kadar az cezayla kurtulamaz. Menderesin en yakınında ki kişiydi... Ben en az 30 yıl hatta bir müebbet hapis bekliyorum. Çünkü özette de ağır ceza yazıyordu. 10 yıl ağır ceza değil...
Hem ahmet ve yaseminin ayrılmasına sebep olacak kadar ağır bir ceza olmalı...
askasurguncu 10-01-07, 19:40 evet ya olayi baya uzatiniz
yaseminede cok sey yaziliyor
ama sonra konu kapaniyor bu kadar konuyu uzatmak
sacma bence
yok ya 10 yıl mı? Keşke ama imkansız o kadar az cezayla kurtulamaz. Menderesin en yakınında ki kişiydi... Ben en az 30 yıl hatta bir müebbet hapis bekliyorum. Çünkü özette de ağır ceza yazıyordu. 10 yıl ağır ceza değil...
Hem ahmet ve yaseminin ayrılmasına sebep olacak kadar ağır bir ceza olmalı...
Benim anlamadigim nokta, beren bir reportajda idam edilecek bir adamin kizini oynayacagim demisti..
fundapehlivan 10-01-07, 19:43 Evet, zaten bu dizi de de öyle kötü adam denilecek biri de yok aslında...
Necdette ileride sinirinin kurbanı olmazsa o da iyi...
Aylayı ben sevmiyorum ama kötü bir yönünü görmedim sadece antipatik buluyorum...
Ama ben asıl Sevimle Mehmet ne olacak merak ediyorum.
Bir de Berk ne zaman diziye girecek...
fundapehlivan 10-01-07, 19:44 Benim anlamadigim nokta, beren bir reportajda idam edilecek bir adamin kizini oynayacagim demisti..
O zaman eyvah!! Ya ağır cezayı ben idam olarak değerlendirmemiştim ama olabilir de galiba...
Bir de biri Rıza yı Rıza akçalı olabileceğini yazmıştı ama Rızanın soyadı Ünsal... Yani o değil...
askasurguncu 10-01-07, 19:47 eger oyle birsey olsa
cok kotu olur yasemin
ve ailesini cok kotu gunler bekliyor
kübranejat 10-01-07, 19:48 Arkadaşlar ben şöyle birşey düşünüyorum : Mehmet sanki Ayla ya aşık olacak gibi. Ne dersiniz?
kübranejat 10-01-07, 19:49 Ama idam olursa da dizi hep hüzünlü geçer ya. o zaman da bir zevki kalmaz.
Ama ağır ceza olursa, hem Yasemin in çocuğu büyür filan cezanın bir kısamı bitmiş olur :)
askasurguncu 10-01-07, 19:50 mehmet
ona asik falan olacagini sanmiyorum
kübranejat 10-01-07, 19:50 Hani Ayla protestolar nedeni ile karakola düşmüştü ya. Mehmet çıkarmıştı filan o zaman sezdim sanki.
Bilmiyorum acikcasi Beren oyle demisti rportajda..
Idam olursa ben cok aglarim olmasin gerci agir cezada alsa aglarim herturlu aglayacagim kesin :)
kübranejat 10-01-07, 19:54 :) Evet ama idam olursa ben de çok kötü olurum. Hani Yasemin in babasının arkasından ğladığı sahnede ben acayip kötü olmuştum.
fundapehlivan 10-01-07, 19:55 yok ya mehmetle ayla nereden çıktı. Ayla ona mehmet abi filan diyor. Ayrıca mehmetin tipi olduğunu sanmıyorum ya... Yok canım ben ona buldum en uygununu.. Sevim:img-hyste
*~*RaiNBoW*~* 10-01-07, 19:55 Özet gelmiş okudum,bu bölüm heyecan katsayıları tavan yapacak belli...En harika bölümlerden biri olabilir.
Ayla ile Mehmet'in arasında birşey olacağını hiç sanmam çünkü geniş özette,Ayla :s-Ahmet,Necdet-Yasemin evliliği var ne yazık ki..Geniş özet değişmemişse...
Mehmet ile Sevim arasında yakınlaşma başlar bence.
Bu aradakaç yıl ceza yer diye bir soru geçmiş,ağır bir cezadan bahsediliyor,idam değil ama ağır olsa bile 10 yılı geçeceğini sanmıyorum.
askasurguncu 10-01-07, 19:56 idam olursa kesin ben cok aglarim
ya bir odul olsaydi dizilerde en cok aglayanlar diye kesin beren alirdi
ya gecen seneki dizisinde hiç guldugunu gormedik burdada ilk bolumlerde
guzeldi simdi yine aglama sahnaleri basladi
kübranejat 10-01-07, 19:56 Yok bende Ayla Mehmet i sever demiyorum ama sanki Mehmet sevecekmiş gibiydi o sahnede. Hani bazen en küçük şeylerden bile birşeyler çıkarırlar ya :) Ben de o sahnede öyle düşünmüştüm. Gerçi mantık olarak saçma geliyor. Ayla Ahmet le olacak zaten. Mehmet de Ayla yı severse karışıklık olacak vazgeçmez de eğer severse vazgeçmeyince de saçma olur :)
kübranejat 10-01-07, 19:58 Evet 10 yılı geçmesi biraz saçma olur dizide. bence 10 yıl ya da hadi olmadı 12 filan olur. Yasemin in çocuğu büyüyene kadar yılları atlarlar. Sonra hapishaneden çıkışı filan our yıllar geçer yani. Böyle düşünüyorum.
aylanın mehmetle olması çok saçma değilmi arkadaşlar biliyoruzki çok yakında ahmetle yakınlaşıp evlenecekler senaryoda değişmediğine göre böyle bişey olmayacak mehmet seveceksede kimi seveceği malum:img-wink:
kübranejat 10-01-07, 19:59 Evet şimdi kararım değişti :) İyice düşündüm. Sevim olur doğru.
Ama idam olursa da dizi hep hüzünlü geçer ya. o zaman da bir zevki kalmaz.
Ama ağır ceza olursa, hem Yasemin in çocuğu büyür filan cezanın bir kısamı bitmiş olur :)
yaseminin babası rıza bey,"rıza akçalı'yı" oynuyor.idam cezası alanlar sadece;a.menderes, h.polatkan ve r.f. zorluydu. yani idam edilmez...:img-yes:
tartışmayı yeniden alevlendirmek istemem ama fikrimi söylemeden de edemeyeceğim.
necdet bi defa ahmetle yasemini ayırmak istese 10 kere yapardı.bi kere yasemini keriman ve ahmeti birlikte görmesin die otele bile sokmayacaktı en basiti.
ayrıca önemsiz bir konu gibi göründü ama ahmetin michell'e 2 günde sepet havası çalmasıyla ahmete olan güvenini acayip yitirdi. e kerimanla yakalaması da üstüne tuz biber ekti... bende olsaydım en az necdet kadar fevri davranırdım.neticede iş; arkadaşlık mı aşk mı konusuna döndü.bi arkadaş daha bulabilirsiniz ama aşk öyle gökten zembille inmez...
arzu-başak 10-01-07, 20:00 yok ya mehmetle ayla nereden çıktı. Ayla ona mehmet abi filan diyor. Ayrıca mehmetin tipi olduğunu sanmıyorum ya... Yok canım ben ona buldum en uygununu.. Sevim:img-hyste
bencede kesinlikle mehmet ve aylayı düşünemiyorum..hoş ben bu dizide kimseyi aylayla düşünemiyorum...özelliklede ahmet ve aylayı ama daha çekeceğimiz varmış malesef....buarada yine bişeyler olmuş galiba arka sayfaları okudum...fundacım yine tekbaşına kalmışsın heralde..valla akşamları ben pek giremiyorum..basket maçlarıda olmasa hiç giremicem...kardeşim anca öyle çıkıyor bilg. dan yoksa burda seni yalnız bırakmam canım......ahmeti seviyorum ya günahıyla sevabıyla.....(hoş pek günahı yok ama)
kübranejat 10-01-07, 20:01 Tamam boşver ben de öyle düşünüyorum ama konuyu kapayalım. Fakat şuna katılmıyorum. Rıza nın soyadı Akçalı değil ki yani Rıza Akçalı olmuyor. Ü lü birşeydi :)
kübranejat 10-01-07, 20:02 Ben Cansel i ve Okan ı seviyorum sevabıyla günahıyla :)
arzu-başak 10-01-07, 20:06 ayrıca önemsiz bir konu gibi göründü ama ahmetin michell'e 2 günde sepet havası çalmasıyla ahmete olan güvenini acayip yitirdi. e kerimanla yakalaması da üstüne tuz biber ekti... bende olsaydım en az necdet kadar fevri davranırdım.neticede iş; arkadaşlık mı aşk mı konusuna döndü.bi arkadaş daha bulabilirsiniz ama aşk öyle gökten zembille inmez...
valla sen böyle düşünüyorsan diyecek lafım yok..ben arkadaşlığında öyle kolay bulunur birşey olduğunu düşünmüyorum...aşk ne kadar bulunmazsa dostlukta o kadar bulunmaz bence....buarada nejdet ahmeti hiçmi tanımamış ya..cafede söyledikleri hiç yenilir yutulur cinsten değildi resmen adama ahlaksız,kızlarla gönül eğlendiren biri dedi...bir dinle baktın cvp seni tatmin etmedi o zaman ne yaparsan yap...neyse ya konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor...benim çıkmam lazım..size iyi sohbetler......
Tamam boşver ben de öyle düşünüyorum ama konuyu kapayalım. Fakat şuna katılmıyorum. Rıza nın soyadı Akçalı değil ki yani Rıza Akçalı olmuyor. Ü lü birşeydi :)
biliyorum rıza ünsal dizide.ben gerçek hayattakinden bahsettim.rıza akçalı die.ok?
fundapehlivan 10-01-07, 20:09 Rıza Ünsal... Ne dikkat etmişim ama di mi??
Valla o otel meselesinde ben Necdeti o kadar da masum bulmuyorum. O sıralar sürekli yaseminin peşindeydi. Her vesileyle okula gidiyor, yok seni bize götüreceğim filan... Otele de tam zamanın da çağırdı, belki amacı yasemine göstermek değildi ama içten içe göstermekte istedi bence. Tam da onların buluşma saatinde oraya götürmesi... Biraz fazla tesadüf değil mi?
Yani adın çıkmışya düşmez 8 e hesabı Ahmet iyi ki Micheleyi bıraktı Yasemin için... Üstelik ben şu konuya katılmıyorum. İşte Micheleyi bıraktı demek ki bu aldatıyor, sağlam değil filan... Çünkü Ahmet bir Necdetle konuşmasında hiç tutkulu bir aşk yaşamadığını söylemişti. Orada aslında Necdete aşık olmadığını söyledi yani... Sonradan Necdet Ahmetin nasıl aşık olduğunu gördü, ilişkilerini gördü. Diyorum ya dinlemeliydi, fevriliği kendi başını yaktı işte... ne oldu ahmet ve yasemin barıştı arada kalan kendi oldu. Boşuna ahmeti kırdı, eline ne geçti? necdetin zor zamanında ahmet de yanındaydı... Haksızlık yaptı...
valla sen böyle düşünüyorsan diyecek lafım yok..ben arkadaşlığında öyle kolay bulunur birşey olduğunu düşünmüyorum...aşk ne kadar bulunmazsa dostlukta o kadar bulunmaz bence....buarada nejdet ahmeti hiçmi tanımamış ya..cafede söyledikleri hiç yenilir yutulur cinsten değildi resmen adama ahlaksız,kızlarla gönül eğlendiren biri dedi...bir dinle baktın cvp seni tatmin etmedi o zaman ne yaparsan yap...neyse ya konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor...benim çıkmam lazım..size iyi sohbetler......
anlamıyosunuz ki adam aşık.neyi görecek?dinlese de aldığı cevaptan tatmin olmazdı.sakin sessiz gibi görünüyor ama yapı itibarıyla sinirli birisini canlandırıyor.
dostluğun kolay bulunmadığına katılıyorm ama ahmet dostu değil "arkadaşıydı" zaten.dostlar öyle bi kalemde silinmez.yine söylüyorum aşk insanın gözünü kör eder...
Istese soylerdi necdet sen otur dedi oda imza atip gelecekti oyle olsa yasemini gordugunde sokolmazdi..
ben açıkçası necdetin yasemine duydugu askı ahnetin yasemine duydugu aşktan daha çok seviyorum.
Rıza Ünsal... Ne dikkat etmişim ama di mi??
Valla o otel meselesinde ben Necdeti o kadar da masum bulmuyorum. O sıralar sürekli yaseminin peşindeydi. Her vesileyle okula gidiyor, yok seni bize götüreceğim filan... Otele de tam zamanın da çağırdı, belki amacı yasemine göstermek değildi ama içten içe göstermekte istedi bence. Tam da onların buluşma saatinde oraya götürmesi... Biraz fazla tesadüf değil mi?
ya iyide necdetin otele tekrar gitme gibi bir planı yoktu ki.ayrıca o kadar sinsi olsa;kerimanın içeri girdiğini görünce sen arabada kal demezdi ysemine dimi ama?
yasemin ahmeti görmese arabadan hiç çıkmazdı.necdet ahmeti içeri girerken görmesini de planlamadı ya?
askasurguncu 10-01-07, 20:15 ben nejdet karekterini cok seviyorum
ama ahmet ve yasemini daha cok yakistiriyorum
ayrilmalarini hiç istemiyorim
ben açıkçası necdetin yasemine duydugu askı ahnetin yasemine duydugu aşktan daha çok seviyorum.
işte maalesef kaldırılamıyor bu düşünce...:icon_sorr
özgenuroğlu 10-01-07, 20:17 valla sen böyle düşünüyorsan diyecek lafım yok..ben arkadaşlığında öyle kolay bulunur birşey olduğunu düşünmüyorum...aşk ne kadar bulunmazsa dostlukta o kadar bulunmaz bence....buarada nejdet ahmeti hiçmi tanımamış ya..cafede söyledikleri hiç yenilir yutulur cinsten değildi resmen adama ahlaksız,kızlarla gönül eğlendiren biri dedi...bir dinle baktın cvp seni tatmin etmedi o zaman ne yaparsan yap...neyse ya konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor...benim çıkmam lazım..size iyi sohbetler......
bencede artık bu konu kapansın çünkü yeniden açılmış son olarak şunuda diyeceğim yasemin ahmete hiç mi güvenmemiş....ve o zamanlar bir otel odasından çıkıpda eline mendil vermek hiçde normal birşey değildi necdette yaseminden ne duyduysa o şekilde kouşdu ahmetle yani yasemin ahmetin kendini aldattığına kesin gözle baktı ve de necdette öyle düşündü çok doğruydu demiyrm insanlar herzamn önyargılıdır çünkü....
özgenuroğlu 10-01-07, 20:19 Rıza Ünsal... Ne dikkat etmişim ama di mi??
Yani adın çıkmışya düşmez 8 e hesabı Ahmet iyi ki Micheleyi bıraktı Yasemin için... Üstelik ben şu konuya katılmıyorum. İşte Micheleyi bıraktı demek ki bu aldatıyor, sağlam değil filan... Çünkü Ahmet bir Necdetle konuşmasında hiç tutkulu bir aşk yaşamadığını söylemişti. Orada aslında Necdete aşık olmadığını söyledi yani... Sonradan Necdet Ahmetin nasıl aşık olduğunu gördü, ilişkilerini gördü. Diyorum ya dinlemeliydi, fevriliği kendi başını yaktı işte... ne oldu ahmet ve yasemin barıştı arada kalan kendi oldu. Boşuna ahmeti kırdı, eline ne geçti? necdetin zor zamanında ahmet de yanındaydı... Haksızlık yaptı...
bende necdeti masum buluyorm özellikle yasemine kal demesi eline kozda geçse çok mantıksızdı çünkü başkası olsa görmesi için herşeyi yapardı ayrıldıklarındada söylemedi yasemine neler gördüğünü sadece hesaplaşmasını ahmetle yaptı yanlış bir düşünceye kapılsada bunu ne zaman yassemine söyledi...
bencede artık bu konu kapansın çünkü yeniden açılmış son olarak şunuda diyeceğim yasemin ahmete hiç mi güvenmemiş....ve o zamanlar bir otel odasından çıkıpda eline mendil vermek hiçde normal birşey değildi necdette yaseminden ne duyduysa o şekilde kouşdu ahmetle yani yasemin ahmetin kendini aldattığına kesin gözle baktı ve de necdette öyle düşündü çok doğruydu demiyrm insanlar herzamn önyargılıdır çünkü....
ewt senaryoda tam bu bölümde kopukluk var.tam öyle denemez ama neyse...mendil vermenin bile abes kaçtığı bir dönemi düşünün...sanırım ekşi sözlüktendi;"darbe yıllarında nasıl oluyor da sokak ortasında öpüşebiliyorlar" die bi yorum okumuştum.böyle alelade bişey gibi göstermeleri yanlış olmuş.o yıllar çok yanlış karşılanan bi olayı bu kadar umursamaz demeyelim de korkmadan yaşamaları yanlış olmuş...
askasurguncu 10-01-07, 20:23 Belki silahla Ahmete gitmiyor neden hemen suçlamaya başladınız Necdeti
ya ben onun silah oldugunu sanmiyorum
ama nejdetin ahmete gitti kesin
fundapehlivan 10-01-07, 20:25 işte maalesef kaldırılamıyor bu düşünce...:icon_sorr
Niye kaldıramayalım canım... Garezimiz mi var Necdete??
Ama şunu inkar edemezsiniz... nedendir bilmiyorum ama platonik aşklar daha çok çekiyor insanları... İçinde tutan, sadece gözleriyle konuşan içten sevenler daha çok seviliyor. Bence Necdetin de aşkı onun için daha çok sevildi, çünkü masum aşk, karşılıksız olarak düşündünüz, doğru da tabii...
Ama Ahmetin de aşkı Necdet kadar güçlü ve güzel... Çıkarsız... Yasemin için az şey yapmadı Ahmet... Gerçekten yapmadığı kalmadı! BU neden takdir edilmiyor, neden Ahmetin sevgisi küçümseniyor? İşte ben de bunu anlamıyorum...
fundapehlivan 10-01-07, 20:28 bencede artık bu konu kapansın çünkü yeniden açılmış son olarak şunuda diyeceğim yasemin ahmete hiç mi güvenmemiş....ve o zamanlar bir otel odasından çıkıpda eline mendil vermek hiçde normal birşey değildi necdette yaseminden ne duyduysa o şekilde kouşdu ahmetle yani yasemin ahmetin kendini aldattığına kesin gözle baktı ve de necdette öyle düşündü çok doğruydu demiyrm insanlar herzamn önyargılıdır çünkü....
Evet Yasemin güvenmeliydi ama ben onu birazda o yaşadığı duygusallığıa veriyorum. Babası gitmiş, bir de Ahmetten darbeyle karşılaştığını düşündü...
Bir de sordu kim o, neden söylemiyorsun... Yani güvenmeliydi ama onlara cevap verememesi insanı kuşkulandırır... Ama Ahmetin yaptığı onca fedakarlığı düşününce onun sevgisine inanıp güvenmesi gerekiyordu.
Ahmetin askina inanmadim hicbirzaman ben, Bunuda enbastan beri soyledim ama kucumseyip hakaret falan etmedim, herzaman herkes bir karakteri kendine yakin duyar dedim.
Ben necdetin bakislari ile hersyei anlatmasina , o guzel sozlere hayran oldum, ahmetin bakislarinda ask goremiyorum hep ayni sey bakisiyorlar opusuyorlar sariliyorlar ahmet yaseminin yuzunu oksuyor.. inandirici gelmiyor bana aski hissetirmiyor anlatmiyor
necdet karekterinide beğeniyorum.sevgisine saygımız var.yasemin ahmet ilişkisini çok beğeniyorum.birbirlerine çok yakışıyorlar.
askasurguncu 10-01-07, 20:31 bencede nejdetin aski tamam guzel
ama ahmet ve yasemin aski daha guzel
ben onlari birbirlerine cok yakistiriyorum
özgenuroğlu 10-01-07, 20:33 Niye kaldıramayalım canım... Garezimiz mi var Necdete??
Ama şunu inkar edemezsiniz... nedendir bilmiyorum ama platonik aşklar daha çok çekiyor insanları... İçinde tutan, sadece gözleriyle konuşan içten sevenler daha çok seviliyor. Bence Necdetin de aşkı onun için daha çok sevildi, çünkü masum aşk, karşılıksız olarak düşündünüz, doğru da tabii...
Ama Ahmetin de aşkı Necdet kadar güçlü ve güzel... Çıkarsız... Yasemin için az şey yapmadı Ahmet... Gerçekten yapmadığı kalmadı! BU neden takdir edilmiyor, neden Ahmetin sevgisi küçümseniyor? İşte ben de bunu anlamıyorum...
ahmetin aşkını küçümsemiyrm necdeti plotonk aşık diyede sevmiyrm çünkü ben o karakteri beğeniyorm....ayrıca ahmetin aşkını hiç bir zaman küçümsemedim,ne kadar aşkı beni çekmesede hiç birşey demdim cnmö belki sen ahmetin aşkının küçümsendiğini düşünüp anlam verwemiyrsun ama bence bundan çok daha önemlisi var hakaret boyutundaki yorumlar işde bende buna anlam veremiyorm
Evet Yasemin güvenmeliydi ama ben onu birazda o yaşadığı duygusallığıa veriyorum. Babası gitmiş, bir de Ahmetten darbeyle karşılaştığını düşündü...
Bir de sordu kim o, neden söylemiyorsun... Yani güvenmeliydi ama onlara cevap verememesi insanı kuşkulandırır... Ama Ahmetin yaptığı onca fedakarlığı düşününce onun sevgisine inanıp güvenmesi gerekiyordu.
bende necdetin yaşadığı duygusallığa veriyorum nedense ahmet yasemin sevenleri necdetin duygusal yoğunluğuna veremiyor ama ben ahmetin liseli aşıllar gibi dolaşmasını yaseminn yaptıklarını duygusal yoğunluğuna verebiliyorm ve sevmesemde hakaret etmiyorum
hatırla sevgili o eski günleri çocuklar gibi.....
bu dizi ilkbaşladıgı gün o ada manzaraları ve kıyafetlerle büyülemişti beni ve o zamandan beri de izleyicisiyim ama son 2-3 bölümdür adnan menderesin göründügü bölümlerin cıkmasını sabırsızlıkla bekler oldum.
hazır bizim her seyi geç idrak eden toplumumuz bu olayıda neredeyse 50 yıl sonra irdelemeye başlamış bare dizi senaristleride bu insanın ne gibi bi suçtan idama mahkum edildiğini biraz daha açıklayıcı bölümler göstersinler.
ben de herkes gibi yası o döneme tekabül eden tanıdıklarıma soruyorum ve herkesin ortak buluştugu tek payda şu ki:
adnan menderes burada gözterildigi gibi sadece demokrasiyi uygulamada hata yapmadı yada halkın sesi olan basını susturdugu için asılmadı.
o dönemde sayın adnan menderesin eşinin haricinde bir bayan la ilişkisi oldugu mansetlerde ve herkesin agzındaymış.herkesin bildiği gibi bizim toplum bu tarz!!!! seyleri pek hoş karşılamadıgı için bu durumda işin tuzu biberi olmuş.
tabii bu dizide de bu olay canlandırılsın demiyorum ailesini bunca şeyden sonra bide bu olayla rencıde etmeye hacet yok ama biraz daha adnan menderesin hayatına ilgi istiyorum. bu günlerde bence tam sırası!!!!!!
Niye kaldıramayalım canım... Garezimiz mi var Necdete??
senin için söylemedim ama bazı arkadaşlar açıkça belli ettiler bi garezleri olduğunu.
bende cansel elçini oyuncu olarak başarılı buluyorum ama bu dizide necdetin aşkı daha samimi ve masum geldiği için daha çok inandırıcı bence...
askasurguncu 10-01-07, 20:36 Yassıada davaları başladığında Rıza’nın şaşırtıcı sözleri neler olacak ? Yasemin ve ailesini bekleyen büyük sürpriz ne ?
ozete bunlarda yaziyor sizce riza ne soyleyecek
ve yasemin ve ailesini bekleyen supriz sizce nedir
fundapehlivan 10-01-07, 20:36 Ahmetin bakışlarını beğenmeyebilirsiniz tabii, bir şey demiyorum ama ben çok beğeniyorum, bakışlarını çok iyi kullanıyor bence... Özellikle en son buluştuklarında o özlemi ancak bu kadar gözleriyle mimikleriyle anlatabilirdi. Orada o özlemi Yaseminden daha iyi anlattı bence...
Oyunculuğunu da beğenmeyebilirsiniz ama aşkına inanmamanıza ben inanamıyorum. İlk başlarda inanmayanlar çoktu anlam veriyordum çok hızlı gelişti diye... Ama sonradan şu 3 bölümde filan öyle güzel işlerdiler ki.. İkisi de öyle fedakarlıklar yaptı ki... Özellikle Ahmet, Yaseminin acılarına karşı olan duyarlılığı, ailesine karşısına alması, Rızanın avukatlığını üstlenmesi... Zaten bu kadar yaşananlardan sonra bile inanmamışsınız artık inanmazsınız... Zaten tabii inanmak zorunda da değilsiniz elbette... Olabilir, saygı duyuyorum...
arkadaşlar yine mi necdet&ahmet tartışması başladı?olmiyki ama böyle. :) bakın bana ben cansel fanı olmama rağmen ahmetin yaseminle olan ilişkisini sevmiyorum.yakıştıranlarada pek inanasım gelmiyor.:icon_whis necdete de en ufak bi gıcıklığım yok.hatta alsın yasemini doya doya yaşasın aşkını.:icon_whis
fundapehlivan 10-01-07, 20:39 Yassıada davaları başladığında Rıza’nın şaşırtıcı sözleri neler olacak ? Yasemin ve ailesini bekleyen büyük sürpriz ne ?
ozete bunlarda yaziyor sizce riza ne soyleyecek
ve yasemin ve ailesini bekleyen supriz sizce nedir
Valla hiç tahmin edemiyorum hem de ikisini de... Belki Rıza davalar sırasında pişman olmadığını yanlış bir şey yapmadığını hatta ileri götürüp yine aynı şeyleri tekrarlayabileceğini söyler. Ama bu da şaşırtıcı olmaz en azından benim için...
askasurguncu 10-01-07, 20:39 arkadaşlar yine mi necdet&ahmet tartışması başladı?olmiyki ama böyle. :) bakın bana ben cansel fanı olmama rağmen ahmetin yaseminle olan ilişkisini sevmiyorum.yakıştıranlarada pek inanasım gelmiyor.:icon_whis necdete de en ufak bi gıcıklığım yok.hatta alsın yasemini doya doya yaşasın aşkını.:icon_whis
seboist sen bereni sevmediginden olmasin:img-hyste
cansele bir turlu yakistirmiyorsun ondan asklari inandirici gelmiyor
ola bilirmi
Ben canselin oyuncluguna birsey demiyorum bakin dediklerimi saptirmayin.
Canseli sevdigimi hep soyledim, ama ahmeti sevmiyorum inanmiyorum ben sizin inanmaniza saygi duyuyorum.. ama ben inanmiyorum
hatırla sevgili o eski günleri çocuklar gibi.....
bu dizi ilkbaşladıgı gün o ada manzaraları ve kıyafetlerle büyülemişti beni ve o zamandan beri de izleyicisiyim ama son 2-3 bölümdür adnan menderesin göründügü bölümlerin cıkmasını sabırsızlıkla bekler oldum.
hazır bizim her seyi geç idrak eden toplumumuz bu olayıda neredeyse 50 yıl sonra irdelemeye başlamış bare dizi senaristleride bu insanın ne gibi bi suçtan idama mahkum edildiğini biraz daha açıklayıcı bölümler göstersinler.
ben de herkes gibi yası o döneme tekabül eden tanıdıklarıma soruyorum ve herkesin ortak buluştugu tek payda şu ki:
adnan menderes burada gözterildigi gibi sadece demokrasiyi uygulamada hata yapmadı yada halkın sesi olan basını susturdugu için asılmadı.
o dönemde sayın adnan menderesin eşinin haricinde bir bayan la ilişkisi oldugu mansetlerde ve herkesin agzındaymış.herkesin bildiği gibi bizim toplum bu tarz!!!! seyleri pek hoş karşılamadıgı için bu durumda işin tuzu biberi olmuş.
tabii bu dizide de bu olay canlandırılsın demiyorum ailesini bunca şeyden sonra bide bu olayla rencıde etmeye hacet yok ama biraz daha adnan menderesin hayatına ilgi istiyorum. bu günlerde bence tam sırası!!!!!!
iyide hali hazırda adnan menderesin asılmasına gerekçeler seneler geçse de bulunabilmiş değil ki maalesef.diziye nasıl koysunlar.zaten bilen birileri varsa da ortaya çıkıp söylemeye cesaret edemez.:img-pilot
bu olay türkiyenin tarihindeki yüz kızartıcı olayların ilk sırasını kimseye kaptırmıyor zaten...
fundapehlivan 10-01-07, 20:41 senin için söylemedim ama bazı arkadaşlar açıkça belli ettiler bi garezleri olduğunu.
bende cansel elçini oyuncu olarak başarılı buluyorum ama bu dizide necdetin aşkı daha samimi ve masum geldiği için daha çok inandırıcı bence...
Tamam işte benim dediğim de buydu. Daha samimi ve masum geliyor çünkü platonik bir aşk... Nazlı cemal de bunun için çok sevilmişti... Ben de çok sevmiştim ama açılmalarını ve bir şeyler yaşamalarını çok istemiştim...
Ama ben platonik bir aşk yerine bir şeyler yaşayabilen aşıkları tercih ederim...
fundapehlivan 10-01-07, 20:43 Zaten dizide ki yassıada görüntülerinin hiç biri gerçekçi değildi ki... Daha doğrusu belki de yapmaları gerekeni yaptılar. Orada dplilerin öyle oyun oynayabildiklerini sanmıyorum. İşkenceler, filan çok kötü şeyler yaşanmış ama onları diziye yansıtmıyorlar ama buna hak veriyorum tabii...
bende ahmeti pek sevemedim.benim sevdiğim cansel zaten. :) diyorum işte necdetle yasemin birlikte olsun.hem siz sevinin hem de ben. :)
Fragmanı izledim...
Ahmet ve Yasemin sahneleri bu bölüm gerçekten çok güzel.Ahmet'in o bakışları.Yasemin ve Ahmet bu günleri hak ediyor zaten bence.Neden Ahmet'e inanmıyorsunuz?
arkadaşlar bu haftanın özeti nerde ben göremedim neler olacak fragmanda aylanın kucağına yasemin kahve dküyordu kızgın şekilde neden acaba
adnan menderes neden asıldı bilmiyorum ama bugüne göre yanlış bir karar olabilir ama o zamanın şartlarını ve bilgilerinide bilmek lzım değerlendirmek için
soner yalçının bir kitabı olmalı bu konuda o aileyi tanıtan tam bilmiyorum ama alıp okumayı düşünüyoum
Zaten dizide ki yassıada görüntülerinin hiç biri gerçekçi değildi ki... Daha doğrusu belki de yapmaları gerekeni yaptılar. Orada dplilerin öyle oyun oynayabildiklerini sanmıyorum. İşkenceler, filan çok kötü şeyler yaşanmış ama onları diziye yansıtmıyorlar ama buna hak veriyorum tabii...
çok saol walla. ben geçenlerde gururlarını rencide etmekten başka şeylerde yaptıklarını ve diziye koymaları uygun olmadığı için yayınlamadıklarını söyledim."daha ne yapacaklardı" diyenler oldu...
melal yapma bunu.biz seni tanıyoruz.sen hayatta böyle bişey yapmazsın.nolur bizi terketme.bu başlık sensiz olmaz. :(
melal yapma bunu.biz seni tanıyoruz.sen hayatta böyle bişey yapmazsın.nolur bizi terketme.bu başlık sensiz olmaz. :(
Olur Sinem'cim tanımadığım insanların beni seviyesiz ve deli yerine koymasındansa yazmam daha iyi
ya o değil de ben meltem parlak ın sahnelerinin daha da çok olmasını istiyorum:img-hyste kızın doğallığı beni çok doyuruyor bir seyirci olarak....
hikaye umarım zamanla ona da kayar.ben berenin oyunculuğunu sevmiyorum.rolünün hakkını veren insanların sahnelerini daha çok izlemek istiyorum...mesela yaseminlerin yardımcılarını oynayan kız...daha önce izlediniz mi bilmem ama yedi numara ve ters köşede süperdi.buradan tomris hanıma diyorum ki seyirciye biraz saygı.trt kökenli bir yönetmenin böyle işletmeci mantığıyla hareket etmesi hoşuma gitmiyor...
bir de sultan makamının müziği ve hs nin müziği ne kadar benzer öyle.biliyorum ikisini de kemal sahir gürel yapmış ama bir müzik var ki çok benzer...
bu arada Melal yorumlarının her zaman belli bir seviyede olduğunu herkes bilir...hiç üzülme:img-yes: ...
Abla'cım ben Necdet için Yasemin'i sahipleniyor,saçmaladı falan yazdım.
Bazı Necdet severler savundu tamam hakları birisi bana seviyesiz,bir diğeri ise deli dedi.
Yeni arkadaşlar onlar beni bilenler yorumumu nasıl yaptığımı bilir.
Bundan sonra ağzımı açarsam nolayım.
Raporlu deli olacam bazıları sayesinde:)
arkadaşım bence haklısın necdet aşırı koruyucu sevgisini ifade edemiyor başka yollardan yanaşmaya kalbini kazanmaya çalışıyor ahmetten ayrıldığında kim olacak yanında nejdet ve o zamanda yasemin nejdetle evlenecek daiama yanımda oldu diye
ya o değil de ben meltem parlak ın sahnelerinin daha da çok olmasını istiyorum:img-hyste kızın doğallığı beni çok doyuruyor bir seyirci olarak....
hikaye umarım zamanla ona da kayar.ben berenin oyunculuğunu sevmiyorum.rolünün hakkını veren insanların sahnelerini daha çok izlemek istiyorum...mesela yaseminlerin yardımcılarını oynayan kız...daha önce izlediniz mi bilmem ama yedi numara ve ters köşede süperdi.buradan tomris hanıma diyorum ki seyirciye biraz saygı.trt kökenli bir yönetmenin böyle işletmeci mantığıyla hareket etmesi hoşuma gitmiyor...
bir de sultan makamının müziği ve hs nin müziği ne kadar benzer öyle.biliyorum ikisini de kemal sahir gürel yapmış ama bir müzik var ki çok benzer...
bu arada Melal yorumlarının her zaman belli bir seviyede olduğunu herkes bilir...hiç üzülme:img-yes: ...
Sevgili averaj, ya ben müziklerde böyle bir benzetme yapamadım. Hatta atv de sayfaya baktım. Müzisyenler üç kişi kemal erdal ve hüseyin yazıyordu. Erdal güneyin tarzının farklılığı da burada bayağı öne çıkmış durumda. Dolayısıyla hs ve sultan makamının müziklerini benzetmen ilginç geldi. Dinledim. Yeniden dinledim ama ben bulamadım...
Sevgili averaj, ya ben müziklerde böyle bir benzetme yapamadım. Hatta atv de sayfaya baktım. Müzisyenler üç kişi kemal erdal ve hüseyin yazıyordu. Erdal güneyin tarzının farklılığı da burada bayağı öne çıkmış durumda. Dolayısıyla hs ve sultan makamının müziklerini benzetmen ilginç geldi. Dinledim. Yeniden dinledim ama ben bulamadım...
alisercan, zaten ben de dün gece farkettim.sultan makamının tekrarları başladı ve bahsettiğim müzik dizi aralarında çalan...ayrıca sultan makamında müzikler kazım koyuncu-kemal sahir gürel ortak çalışmasına aitti...bu dizide ise ben sadece kemal sahir güreli biliyordum...epey bir benzerlik vardı çünkü müzik kulağım iyidir...ama tabi ki aynısı değildi...
alisercan, zaten ben de dün gece farkettim.sultan makamının tekrarları başladı ve bahsettiğim müzik dizi aralarında çalan...ayrıca sultan makamında müzikler kazım koyuncu-kemal sahir gürel ortak çalışmasına aitti...bu dizide ise ben sadece kemal sahir güreli biliyordum...epey bir benzerlik vardı çünkü müzik kulağım iyidir...ama tabi ki aynısı değildi...
Sevgili averaj, kemali son bir kaç yıldır takip ederim. Kazımı da öyle. Kemal bana göre türkiyenin en iyi aranjörlerinden. Yakında bir soundtrack çıkaracak. Ben de geçmişten beri hem film müziklerini hem de diğer müziklerini mp3 olarak biriktirdim. Ama inan bana bilemiyorum. Ayrıca dediğim gibi benzetme öznel bir yaklaşımdır tabiiki. Ne diyeyim belki de sen haklısındır.
Sultan makamının kaçıncı bölümü yayınlanıyor acaba. Bu arada bana göre kemalin yaptığı en iyi müziklerden biri de bu sultan makamıydı.
Fragmandan sonra yorum yapayım dedim ama ortalık karısmıs müzikler yok senaryo oyuncular lisa cok haklı bu tartısma uzadıkca forumda kirlilik artıyor zaten herkes kimin ne oldugun biliyor
Melalcigim oyle nir niyetim yoktu:icon_sorr ortami biraz yumusatiyim dedim:good: Bence forumdan gittmek kolayi secmektir,sen kolay yoldan giden kisiye benzemiyorsun.
[B]
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=485105
Menderes'in katilleri
"Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim. Bu anda karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum..."
Rahmetli Adnan Menderes'in fani dünyadaki son sözleri böyleydi...
İmralı'da asılmadan hemen önce usulen bir arzusu olup olmadığı sorulduğunda, dini telkin için orada bulunan hoca ile yalnız kalarak görüşmek istediğini beyan etmişti, Menderes...
Ancak darbeciler "kanunların buna müsaade etmediğini" söyleyerek son arzusunu da yerine getirmemişlerdi!
Bu davranış, zorba/gaddar/eli kanlı darbecilerin Menderes'i katletmeden önce Masum Başbakan'a uyguladıkları sistematik işkence ve zulmün yanında bir hiç hükmündedir, kuşkusuz...
Son olarak, Murat Bardakçı -idamına saatler kala- Menderes'e yapılan "Prostat Muayenesi"ni gündeme getirdi. (Menderes'e reva görülen 'Prostat Muayenesi Zulmü' yıllarca önce Nazlı Ilıcak tarafından yayınlanmıştı.)
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Eylül 1961'in sabahında saat onu beş geçe Menderes'le doktorlar arasında geçen diyaloglar, 27 Mayıs Cuntası'nın sadece Masum ve Suçsuz Menderes'e değil MİLLETİMİZE ne denli kin ve nefret duyduğunun çok çarpıcı bir örneğidir!
Ord. Prof. Sedat Tavat "Prostat muayenesi yapmayı unutmuşuz!" diyerek tarihe "zulme ortak olan bir tıp adamı" olarak geçmiş bir isimdir: Odada bulunan "komutan" da Menderes'e "Utanmayın, utanmayın" diye sesleniyor!
Menderes "İstirham ediyorum, yapmayın" diyor; ancak Utanmaz Zalimler bir kere karar vermişler devrik başbakanı aşağılamaya, ona sınırsız ıstırap çektirmeye...
Taammüden yapılan Prostat Muayenesi'nden dört buçuk saat sonra asılacaktır, Menderes: Şöyle bir düşünün, diyelim ki prostatında sıkıntı olsaydı infazdan hemen önce ameliyat mı edilecekti? Hayır! Zorla prostat muayenesi sadece hukuk dışı değil, insanlık dışı bir muameledir...
Prostat Zulmü, onu asmaya karar vermiş olan İşkenceci İrade'nin doktorlara verdiği emirden başka bir şey değildi...
27 Mayıs Darbecileri'nin ne denli gözleri dönmüş, görüyorsunuz değil mi?
Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy da (dünkü Sabah'ta) Menderes'in Yassıada'da tokatlandığı hadiseyi anlatıyor. Babasının avukatı Gültekin Bey koridorda Adnan Bey'le karşılaşmış. (Bayar ve Menderes'in hücreleri yan yana...)
Menderes, avukata "Beyefendi, benim avukatım nerede?" diye sormuş. Adnan Bey'in avukatla konuştuğunu gören nöbetçi ise "Gir hücrene" diyerek Menderes'i tokatlamış!
İdam edilen Dışişleri eski Bakanı Fatin Rüştü Zorlu da Yassıada'da dövülenler arasındaydı: Nöbetçi üsteğmen kendisi ile tartışan Zorlu'yu yumruklayarak gözünü morartmıştı...
27 Mayıs'ın idam ettiği Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı yargılayan mahkeme "Majesteleri'nin Mahkemesi" idi: Gözlerini kapadı, vazifesini yaptı!
Menderes, yargılama sürecinde herhangi bir suç saptanamamasına rağmen idam edilmiş bir başbakandır. Hakkındaki fabrikasyon iddiaların hepsi Anayasa'ya aykırıydı...
ABD, 27 Mayıs'a öyle Atlantik'in Öte Yanı'ndan falan destek vermekle kalmamıştı, bizzat darbenin can damarlarında dolaşıyordu...
Daha ileri gidelim: Menderes'in katledilmesine 27 Mayıs darbesinden çok daha önce karar verilmişti. Bu gerçek Resmi Tarih'in elbette hoşuna gitmez; ancak kusursuz bir gerçektir...
İki evladının "şüpheli" ölümleri de dahil Menderes'in idamının perde arkası bir gün mutlaka kamuoyunun gözleri önüne serilecektir. Yaşayanlar görecektir!
Sevgili averaj, kemali son bir kaç yıldır takip ederim. Kazımı da öyle. Kemal bana göre türkiyenin en iyi aranjörlerinden. Yakında bir soundtrack çıkaracak. Ben de geçmişten beri hem film müziklerini hem de diğer müziklerini mp3 olarak biriktirdim. Ama inan bana bilemiyorum. Ayrıca dediğim gibi benzetme öznel bir yaklaşımdır tabiiki. Ne diyeyim belki de sen haklısındır.
Sultan makamının kaçıncı bölümü yayınlanıyor acaba. Bu arada bana göre kemalin yaptığı en iyi müziklerden biri de bu sultan makamıydı.
alisercan, ben de çok severim bu iki ismi.ki kazım koyuncuyu anmadan geçmek olmaz.çernobilin mahvettiği bir hayat işte...çok erken bir ölümdü...
evet dediğin gibi benzetme konusu tamamen öznel birşey.bahsettiğim müzik de sadece tek bir müzikti..ki aynı adamın elinden çıkan melodiler bunlar...gayet normal aynı tınıyı taşımaları...
son olarak; sultan makamı galiba ya bu hafta başladı ya da iki hafta oluyor.gece 3 gibi kanal d de izlemen mümkün...
alisercan, ben de çok severim bu iki ismi.ki kazım koyuncuyu anmadan geçmek olmaz.çernobilin mahvettiği bir hayat işte...çok erken bir ölümdü...
evet dediğin gibi benzetme konusu tamamen öznel birşey.bahsettiğim müzik de sadece tek bir müzikti..ki aynı adamın elinden çıkan melodiler bunlar...gayet normal aynı tınıyı taşımaları...
son olarak; sultan makamı galiba ya bu hafta başladı ya da iki hafta oluyor.gece 3 gibi kanal d de izlemen mümkün...
Pardon ben ilk yazından genel olarak yani tümünü kastettiğini düşündüm. Ya da yazının gelişi o anlamdaydı. Her neyse elbetteki tek bir müzikte bu olabilir doğaldır da. Ama nedense kemal hala türkiyede hakettiği yeri bir türlü alamadı.
Pardon ben ilk yazından genel olarak yani tümünü kastettiğini düşündüm. Ya da yazının gelişi o anlamdaydı. Her neyse elbetteki tek bir müzikte bu olabilir doğaldır da. Ama nedense kemal hala türkiyede hakettiği yeri bir türlü alamadı.
alisercan, inan bana herkesin bir kitlesi var...mesela kemal sahir gürel grup yorumdan beri zaten bilinen bir isim...gördük işte kazım koyuncuyu ısrarla tanımayan medya onun ölümünü manşetlere taşıdı...çünkü asıl sevenler insanlar oradaydı...keza ülkemizde kardeş türküler diye çok da güzel bir grup var...konserlerine gitme imkanı bulunca anladım ki gerçekten iyi iş karşılığını buluyor...
neyse konuyu aşmadan devam edeyim.müzik konusundaki yorumum eleştirel değildi.onu da belirtmek isterim.sadece gerçekten benzerlikleri şaşırttı o kadar...
Melalcigim oyle nir niyetim yoktu:icon_sorr ortami biraz yumusatiyim dedim:good: Bence forumdan gittmek kolayi secmektir,sen kolay yoldan giden kisiye benzemiyorsun.
[B]
Tuba333 yazacaklarımı sakın üzerine alınma. Senin yazıların sadece orgenaral Muhsin Baturun(hani menderesi tutuklayan albay) konuk olduğu bir paneli izlemeye gitmiştim. Bir genç söz aldı. Ve ordunun zırt pırt ne diye darbe yaptıklarını ve ülkelerine ne kadar zarar verdiklerinin farkında olup olmadıklarını sordu.
Batur'un sözü çok gerçekçeydi. "eğer babanlar tankların üstüne çıkma cesareti gösterselerdi diğer darbeler olmazdı olamazdı. Yani halka rağmen darbe yapılamaz, eğer ortada direnen halk varsa. Ezici oy çokluğuyla gelenlerin ilk seçimde gidip gitmeyeceği önemli değil. Önemli olan DP ye oy verenlerin demokrasiye sahip çıkmak için sarhoş boris yeltsin kadar cesur olmalarındaydı. Yoksa Sayın menderesin asılmasının yanlışlığını herkes dünden beri söylüyor zaten. Yapılanlarda konuşuluyor. Ama Darbenin karşısında duranlar dünde yoktu. önceki gün olmadığı gibi. 12 eylülde anayasaya evet diyenleri unutmayın.
Kısaca haklısın tarihsel olayların burada anlatılması ısrarında. Ama bunda sadece benim babamın değil seninkinin de suçu olduğunu unutma. Ve yine unutma haklar verilmez ancak savaşılarak alınır. Eğer sevgili atatürkün verdiği hakları bizler onun kavgasını vererek almış olsaydık bugün özgürlük anlayışımız daha da farklı olmaz mıydı?
tuba 333 yazdıklarının yanı sıra a.menderesin idam işlemi bittikten sonra sırf fotoğraf çekebilmek için yeniden ipe geçirildiğini de söylemişlerdi bi haber programında,hatta ellerinde kanıtta varmış...
türkiyenin tarihindeki en kara lekedir bence a.menderes idamı.ve dizinin gösterimiyle de gerçekleri bir nebzede olsa gün yüzüne çıkarma cesaretini göstermelerine sevindim.:img-yes:
Fragmandan sonra yorum yapayım dedim ama ortalık karısmıs müzikler yok senaryo oyuncular lisa cok haklı bu tartısma uzadıkca forumda kirlilik artıyor zaten herkes kimin ne oldugun biliyor
Müzikle ilgili konuşmamız nasıl bir kirlilik yaratıyor onu anlamadım. Hakaret yok, sadece bilgilenme ve müzikler üzerine bir konuşma yapıyoruz. Ki doğaldır müziği konuşmak. Çünkü müzisyenler bir filmin 4. sahibidir. Biz de dizinin argümanını konuşuyoruz. Averajın da böyle bir kavga ya da sataşma olarak algıladığını da sanmıyorum. Kirlilik biraz ağır olmadı mı?
Müzikle ilgili konuşmamız nasıl bir kirlilik yaratıyor onu anlamadım. Hakaret yok, sadece bilgilenme ve müzikler üzerine bir konuşma yapıyoruz. Ki doğaldır müziği konuşmak. Çünkü müzisyenler bir filmin 4. sahibidir. Biz de dizinin argümanını konuşuyoruz. Averajın da böyle bir kavga ya da sataşma olarak algıladığını da sanmıyorum. Kirlilik biraz ağır olmadı mı?
alisercan, kesinlikle yanlış anlamadım...ayrıca tabi ki eğer sen de sultan makamının müziklerini biliyorsan bunu sorman da gayet normaldi...neticede sultan makamının bilinen müziğinin bahsettiğim o melodiyle alakası yoktu...tabi ki soracaktın...
bu arada melal e de tekrar foruma yazmayı bırakma diyorum:img-wink:...
alisercan ve averaj müzik konusunda yapmış olduğunuz yorumlara ben de birkaç şey ilave etmek istiyorum.HSnin müziklerini Kemal Sahir Gürel ve Erdal Güney birlikte yapmakta ve hem Erdal Güney'i sıkı takip eden biri olarak hemde Kemal Sahir Gürel'i gerek yapmış olduğu dizi müzikleri gerekse katkıda bulunduğu birçok albümü dinlemiş biri olarak bazı sahnelerde kullanılan müzikler Sultan Makamı dizisinde kullanılmıştır.Bu film müzikleri yapan birçok kişi için geçerli.Bu diziyle çok alakası yok ama Ihlamurlar Altında dizisinde Nail Yurtsever'in kullandığı tüm müzikler Seher Vakti dizisinde kullanılmıştı.Şu an pek kimse hatırlamıyor ama denk gelip de izlerseniz birebir aynı olduğunu göreceksiniz.Aynı Şey Kurşun Yarası dizisi için geçerli kullanılan birçok müzik Hakan Yeşilyurt'un albümlerinde seslendirmiş olduğu parçaların enstrumantal (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=enstrumantal) halidir.
ekşi sözlükten taze iki yorum...
dizi olarak kaliteli bir dizidir.ancak reyting savaşları öyle acaip bir hal aldı ki sabah 1 haftadır menderesin idamında şunlar oldu şunlar oldu diye yeni bir gündem yaratır bir hafta sonra da "şimdi herkes hatırla sevgilide bu sahneler olacak mı diye merak ediyor" diye bir haber patlatır.al sana reyting.bravo...
malum melodisi bir sekilde bulunup * sabahlara kadar dinlenmiştir.
HATIRLA SEVGİLİ 9.BÖLÜM FRAGMANI(TAM-EKSİKSİZ)
Hatırla Sevgili dizisinin 9.Bölüm Fragmanını yeniden çektim ve düzenledim arkadaşlar.İzlemek isteyen canselin sitesine ve hatırla sevgili dizisinin sitesine bakabilirler.Eski linkleri yeniledim.....İyi seyirler......
gÜmÜs_mEhmEt 11-01-07, 00:57 BU HABER DAHA ÖNCE EKLENDIYSE ÖZÜR DILERIM
Prostat muayenesi dizide olacak mı?
Adnan Menderes’e idam öncesi yapılan prostat kontrolü, dönemi anlatan Hatırla Sevgili dizisinde de olacak mi?
Tarihçi yazar Murat Bardakçı'nın "Adnan Menderes'e idamı öncesinde zorla prostat muayenesi yapıldı" haberinin ardından gözler, atv'nin dizisi "Hatırla Sevgili"ye çevrildi. Bu durumda olayı yerinde incelemekte fayda vardı. Ama öncelikle bir "tarih laboratuvarı" bulmak gerekiyordu. Buldum. Hatırla Sevgili ekibi, Yassıada'daki duruşma salonunu ve koğuşları adeta İstanbul Kozyatağı'na taşımışlardı. 25 kişilik mahkeme heyeti, inzibatlar, yüzlerce izleyici, tutuklu yakınları ve hatta yabancı basın mensupları bile ihmal edilmemişti. Oysa burası bir cimnastik salonuydu. Çekim, yani mahkemenin beşinci celsesi biter bitmez bu parkelerin üzerine şişman kadınlar gelip, pilates, yoga filan yapacaklardı...
KALEM KURŞUN GİBİ
46 yıl öncesinin havasını solumak için önce sanık sandalyelerinden birine oturdum. Bir yanımda Adnan Menderes, diğer yanımda Celal Bayar var. Mahkeme heyeti başkanı Salim Başol, çatık kaşlarının altındaki atmaca gözlerini üzerimize dikmiş. Birazdan kıracağı kalemini okşayıp duruyor. Önümüzdeki ahşap parmaklığı hiç aşamayacak olmanın, oradan darağacına doğru yol almanın nasıl bir duygu olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ensemdeki tüyler diken diken oluyor... Celal Bayar her zamanki gibi vakur. "Nasıl bu kadar soğukkanlı olabiliyorsunuz" diyorum. Aktör Engin Gürman yanıtlıyor: "Bu duruş için çok çalıştım. Bayar'ın mahkeme sırasındaki tüm fotoğraflarını, görüntülerini inceledim!.." İnzibat rolündeki figüran gence soruyorum: "Kimmiş ki bu Menderes? Ne suç işlemiş?" Safça yanıtlıyor: "Ne bileyim abi, mahkeme başlasın, anlarız!.." Yapımcı Tomris Giritlioğlu'na Menderes ailesinin tepkilerini soruyorum. Oğul Aydın Menderes, yapımcı ve yayıncının bu dizi projesiyle ağır bir sorumluluk üstlendiğini düşünüyormuş. Bir konu hariç, hiçbir eleştiride bulunmamış. Sadece ilk bölümlerde Adnan Menderes'in giydiği kalın beyaz çizgili elbiseye takılmış. "Babam asla mafya babaları gibi giyinmezdi" demiş. Yapım ekibi, hemen kostüm sorumlusunu değiştirip, gerekli düzenlemeleri yapmış. Murat Bardakçı'nın ortaya çıkarttığı "Menderes'e prostat muayenesi" sahnesi Hatırla Sevgili'de yer alacak mı? Nilgün Öneş, Şebnem Çitak ve Aylin Alıveren'den oluşan yazar kadrosu günlerdir konuyu tartışıyor. Yapımcı Tomris Giritlioğlu "Bu sahneyi senaryoya eklersek, beni reyting avcılığıyla suçlarlar. Tarihi gerçeklerin de dizinin içinde yer alması lazım. Henüz karar veremedik" diyor. Ama edindiğim izlenim, dizinin bu önemli konuya kayıtsız kalmayacağı yönünde.
Sabah
Yüksel Aytuğ
kaynak:http://www.medyakafe.com/haber.php?haber_id=18836
http://www.medyakafe.com/images/haber/adnan_menderes.jpg
Dizi babamın zarafetini gasp etmiş
Eski milletvekili Aydın Menderes, Demokrat Parti döneminde geçen bir aşk öyküsünün anlatıldığı "Hatırla Sevgili" adlı dizideki babası Adnan Menderes tiplemesine tepki gösterdi.
AYDIN Menderes, atv kanalında ekrana gelen, Beren Saat, Cansel Elçin, Okan Yalabık’ın başrolde olduğu "Hatırla Sevgili" adlı dizideki babası Adnan Menderes tipmemesine, "O dizi Adnan Menderes’in yakışıklılığını, nezaketini, zarafetini ve güleryüzünü gasp etmiştir" diyerek tepki gösterdi. Menderes, babası rolünde oynayan Hüseyin Avni Danyal’ın da Adnan Menderes’e hiç benzemediğini belirterek şöyle konuştu: "Diziyi yapanlar birilerinden duymuşlar, Menderes çizgili elbise giyerdi diye. Herhalde bunu vurgulamak için role çıkardıkları kişiye çizgileri adeta tebeşirle çizilmiş, acayip bir elbise giydirmişler. Menderes’e benzemeyen bir kişiyi ne diye seyredeyim? Menderes’e fizik olarak benzetilemeyen o kişi ve o dizinin objektif olmayacağı başından bellidir, onun için o diziyi seyretmiyor, öyle bir diziden kendimi haberdar bile addetmiyorum..."
Bar kızları
Serdar Akar'ın "Barda" filmi daha vizyona girmeden fragmanındaki şiddet sahneleriyle olay yarattı. Filmde bir barda tecavüze uğrayan dört genç kızı canlandıran Melis Birkan, Nergis Öztürk, Meltem Parlak ve Sezen Aray, Kelebek'in sorularını yine bir bar ortamında yanıtladı.
Bakmayın güldüklerine çok acı çektiler
Serdar Akar’ın Barda filmi daha vizyona girmeden fragmanından yansıyan şiddet sahneleriyle olay yarattı. Filmde bir barda tecavüze uğrayan dört genç kızı canlandıran Melis Birkan, Nergis Öztürk, Meltem Parlak ve Sezen Aray ile yine bir bar ortamında konuştuk. Aray’ın "Şu anda gülüyoruz ama bakmayın güldüğümüze. Çekimlerde çok acı çektik" sözleri Barda’nın oyuncular üzerindeki psikolojik etkisini özetlemeye yetti.
Kötü karakterlerle göz göze bile gelmedik
Melis Birkan (24)
Melis Birkan, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale ve Modern Dans bölümü mezunu. Barda filminde üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencisi Nil karakterini canlandırıyor.
Birkan, şiddet ve tecavüz sahnelerinin yer aldığı film ve gerçek hayatta da kadınların yaşadığı taciz ve tecavüzler ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Film, bir grup gencin eğlenmek için gittikleri barda yaşadıkları büyük şiddeti ve uğradıkları tecavüzü anlatıyor. Toplumumuzda şiddet ve tecavüz her zaman vardı."
Barda’nın hazırlık sürecinin çekimlerden daha zorlu geçtiğini belirten Birkan çok zor bir karakteri canlandırdığını söylüyor: "Serdar Akar’la prova sürecimiz çok uzun sürdü. Filmi 15 gün gibi kısa bir sürede çektik. Katili oynamak için katil olmaya gerek yok ama çekim süreci beni bayağı etkiledi. Çekimler bittikten sonra filmde kötü karakterleri canlandıran oyuncu arkadaşlarımızla bağlantı kurmadık. Oyuncu olmamıza rağmen onlarla göz göze gelmek istemedik. Oyunculuk adına sınırlarımı zorladım."
Çekimler uzasaydı travma yaşardık
Nergis Öztürk (26)
Ankara Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunu Nergis Öztürk, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmi ve Kızlar Yurdu dizisinde oynadı. Şu sıralar Hatırla Sevgili dizisinde rol alan Öztürk, Barda filminde Sevgi karakterini canlandırıyor.
Öztürk; "Filmde bara eğlenmeye giden gençlerin hayatları bir gecede değişiyor. Barda yaşadıkları işkence ve tecavüz hepsinin hayatını kábusa döndürüyor. Son dönemde tecavüz vakaları daha da arttı. Guatemalalı genç kızın İstanbul’da 10 kişi tarafından tecavüze uğramasını hepimiz okuduk. Barda filmi işte bu tür şiddet olaylarının bir gün bizim de başımıza gelebileceğini izleyicilerin kulağına fısıldıyor. Ben Sevgi karakterini ’Bu olay benim başıma gelse ne yapardım?’ sorusunu kendime yönelterek canlandırdım." diyor.
Öztürk filmin çekimlerinin 15 günde tamamlanmasından da çok memnun: "Çekimler iyi ki 15 günde bitti. Çünkü Barda gerçekten ağır bir film. Çekimler uzasaydı oyuncular üzerinde travma yaratabilirdi."
9 yaşında tacize uğradım
Sezen Aray (23)
Filmde Pelin karakterini canlandıran Sezen Aray’ın "Şu anda gülüyoruz ama bakmayın güldüğümüze. Çekimlerde çok acı çektik" sözleri Barda’nın oyuncular üzerinde yarattığı psikolojik baskıyı tam anlamıyla özetliyor. Çocukken tacize uğradığını belirten Aray, "9 yaşındayken iki çocuğun tacizine uğradım. Bu olay hálá aklımdan çıkmıyor. Otobüste ’ford’çulara çok denk geldim. Kim tacize uğramadığını söylüyorsa yalan söylüyordur. Beyoğlu’nda tacize uğramayan, laf yemeyen var mı? Tecavüz ve şiddet sahneleri hepimizi ciddi anlamda sarstı" dedi.
Filmi izleyen hayatını gözden geçirecek
Meltem Parlak (29)
Filmde, Aynur karakterini canlandıran Meltem Parlak, İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. Barda filminin çekimleri sırasında psikolog olmasının artılarını yaşadığını belirten Parlak film hakkında şunları söylüyor: "Filmde üniversitede felsefe okuyan Aynur’u canlandırıyorum. Serdar Akar, karakter ağırlıklı bir film çekti. Bu da psikoloji eğitimi almış biri olarak benim çok işime yaradı. Hem kendi karakterime hem de diğer oyuncuların karakterlerine daha iyi adapte oldum. Barda’nın öyküsü hepimizi sarstı."
Barda’nın bir sinema filmi olarak Türkiye’de yaşanan şiddet olaylarını çok iyi analiz ettiğini söyleyen Parlak; "Barda’yı izleyenlerin hayatlarını yeniden gözden geçireceğine inanıyorum" dedi.
dizi oyuncuları ile ilgili bir haber olduğu için ekledim.bu arada meltem parlak nergis öztürk den büyükmüş ama hiç göstermiyor:img-wink: ayrıca psikoloji eğitimi aldığı da her halinden belli:img-wink: filmin fragmanını ve klibini de hürriyetin sitesinden izlemeniz mümkün.nejat işler aşacak kendini belli.gerçekten bu görüntüler filme yaş sınırı getirebilir.sert bir film olmuş:img-yes:
sude-elvin 11-01-07, 01:27 fragmani daha yeni izleyebildim gercekten bikac saniye görmüste olsam mahkeme salonu sahnesinde tüylerim diken diken oldu bu hafta yine süper bi bölüm olucak.
Ben de fragmanı akşam,resimleri şimdi gördüm.Gerçekten çok hüzünlü ve dokunaklı bir bölüm bizleri bekliyor.Aydın Menderesin söylediklerinde gerçekten babasını iyi tanıyan bir evlat mı yoksa babasını acılı bir şekilde kaybetmenin acısıyla düşünen bir evlat olarak mı konuştuğunu bilmiyorum.Çünkü ben görünüş olarak gayet benzetiyorum dizidekiyle.Tabi siyahbeyaz fotoğraf ve görüntülerden ne kadar benzetilebilinirse.
Bir gün kaldı.Herkese şimdiden iyi seyirler:img-yes:
fragmanı bende gördüm harika bir bölüm olucak kesinlikle....
ama yine duygu yüklü bir bölüm elimizde mendillerle izleriz heralde....
dediğiniz gibi o mahkeme sahnesinde bende çok fena oldum diziyi izlerken daha kötü olacağız o kesin.......
dün frangmanı gördüm çok güzel bi bölüm olacak özellikle o mahkeme sahnesini çok merak ediyorum necdet silahla ahmetin yanınamı gidecek yok o kadar abartmaz heralde ama özette kendisinin bile düşünmediği bişey yapıcak ahmetle yasemine yazıyodu yarın akşam olsun hemende izleyelim çok merak ediyorum
dün akşam yazdığım bazı yazılar silinmiş.neden silindi anlamıyorum dün akşamki tartışmanın uzadığını ve sayfanın kapatılabileceğini belirten bir yazıydı tartışan kişilerin yanında uyarı amaçlı yazılan eleştirilerdemi siliniyor acaba o zaman uyarmayalım üyeleri kavga edip dursunlar.
birde aynı sayfada özetler bölüm yorumları ve müzik konuları karışıyor tutmuş bir dizi neden hala anasayfaya geçmedi.o zaman takip edilmesi konuların daha kolay olacaktır
arzu-başak 11-01-07, 11:19 sonunda cuma gün yaklaşıyor nihayet....bu bölümü iple çekiyorum..fragmandaki mahkeme sahneleri çok etkileyici...nejdet ne yapmaya çalışıyor hala anlayamadım..bir ilişkinin içinide bu kadar girilmez ki ya...hoş nejdetin bu kadar yaseminle ahmetin ilişkisine karışmasında yasemininde payı yok değil..yasemin ona bu fırsatı veriyor birazda...her şeyi hemen nejdete anlatıyor..lale varken niye nejdet yani...
buarada dün bişeyler olmuş galiba...melalcim seni burda görmek istiyoruz...senin buradaki varlığın bizim için önemli arkadaşım....melal sen bizim herşeyimizsin...
Ya Melal'e ne oldu? Melal tez zamanda geri don, gerci ben anlamadim bir sey ama olsun :bilmim
LİSA bir sey sormak istiyorum, iznin olursa, Gulsen Tugra'yi seviyor mu, cok mmerak ettim...
Mahkeme sahneleri sanirim cok basarili cekilmis, valla insanlari sayamadim, ne cok degil mi?
black--mamba-- 11-01-07, 12:00 arkadaşlar ne oldu??MELAL nereye gidiyor!!yaa benim sevdiğim herkes gitmek zorundamı bu forumdan..heeey MELAL kim kızdırdı seni beraber dövelim:img-hyste ama gitme:img-yes:
askasurguncu 11-01-07, 12:22 bu bolum cok guzel olacak
mahkeme sahnesi cok etkileyici olacak
tuba 333 yazdıklarının yanı sıra a.menderesin idam işlemi bittikten sonra sırf fotoğraf çekebilmek için yeniden ipe geçirildiğini de söylemişlerdi bi haber programında,hatta ellerinde kanıtta varmış...
türkiyenin tarihindeki en kara lekedir bence a.menderes idamı.ve dizinin gösterimiyle de gerçekleri bir nebzede olsa gün yüzüne çıkarma cesaretini göstermelerine sevindim.:img-yes:
Hic bir bilgim yok, ben sadece bu haberi baska bir forumda koydum ve ekledim.
Ama sonra resim cekilmek icin yeniden ipe gecirmeleri bana hic dogru gelmedi. (hic beli olmaz yapmista ola bililer, ama ben boyle birsey yaptiklarini dusunmek bile istemiyorum acikcasi.)
Tekinik acidan biraz imkansiz gibi geliyor bana, cunku idam edilenin burnu yada kulagi kanamiyormi? (bu daldada hic bilgim yok ama oyle biliyorum ben, yanlisam duzeltin...)
alisercan ortada bir ayip varsa BU HEPIMIZIN ayibidir. Sana katiliyorum:img-wink:
averaj filim fragmani bende gördum, ama bu filmi kim yapmisa resmen ucmus, cok kez unutla bilir ama bu sahneler bizim toplumuzu asar, resmen "porno" filmi olmus, bu film belkin amerikada girse ayni sey olmaz ama hala Turkiye bir musluman ulkesi, (bunu bazileri *** *** unutuyor nedense....)
fundapehlivan 11-01-07, 13:10 ben ilk gördüğümde bravo demiştim ancak bu kadar güzel benzetebilirlermiş Menderese diye...
Bence bundan iyisi olamazmış...
Bir de bir şey dinlemiştim, gerçekten söylenenler çok doğruydu.
Hep Celal Bayarın mahkemelerde vs. Adnan Menderesten daha dik, daha korkusuz durduğu söylenir. Halbu ki Celal Bayar kurtuluş savaşını gören savaşan bir askerdi. O her zaman ölümle burun buruna yaşamış, ölümden korkmayan bir askerdi, oysa Menderes bir siyasetçiydi. Dolayısıyla Bayarın daha korkusuz durması, cesaretli durması normal çünkü ne olursa olsun o kendini daha kolay hazırlar...
Ben de açıkçası okuduğum kitapta menderesin biraz çekingen, biraz cesaretsiz olduğunu düşündüm, özellikle Celal Bayarın yanında... Ama o konuşmayı dinledikten sonra düşüncem değişti... Yani onların arasında ki bu fark çok normal...
sevda_cicegimm 11-01-07, 13:20 bende dun aksam izledim fragmani.cok guzel bir bolum bizi bekliyor arkadaslar.
o mahkeme sahnesini merak ediyorumm.acaba necdet ne yapicak?off catlicam artik gelsin su cuma...
Dizi babamın zarafetini gasp etmiş
Eski milletvekili Aydın Menderes, Demokrat Parti döneminde geçen bir aşk öyküsünün anlatıldığı "Hatırla Sevgili" adlı dizideki babası Adnan Menderes tiplemesine tepki gösterdi.
AYDIN Menderes, atv kanalında ekrana gelen, Beren Saat, Cansel Elçin, Okan Yalabık’ın başrolde olduğu "Hatırla Sevgili" adlı dizideki babası Adnan Menderes tipmemesine, "O dizi Adnan Menderes’in yakışıklılığını, nezaketini, zarafetini ve güleryüzünü gasp etmiştir" diyerek tepki gösterdi. Menderes, babası rolünde oynayan Hüseyin Avni Danyal’ın da Adnan Menderes’e hiç benzemediğini belirterek şöyle konuştu: "Diziyi yapanlar birilerinden duymuşlar, Menderes çizgili elbise giyerdi diye. Herhalde bunu vurgulamak için role çıkardıkları kişiye çizgileri adeta tebeşirle çizilmiş, acayip bir elbise giydirmişler. Menderes’e benzemeyen bir kişiyi ne diye seyredeyim? Menderes’e fizik olarak benzetilemeyen o kişi ve o dizinin objektif olmayacağı başından bellidir, onun için o diziyi seyretmiyor, öyle bir diziden kendimi haberdar bile addetmiyorum..."
bu haberi daha yeni gördüm.ekleyen arkadaşa teşekkür ediyorum.gülsem mi ağlasam mı şaşırdım.sanki biz diziyi izleyenler adnan menderesin dış görünüşünü çok takıyoruz da.kimse onun için izlemiyor diziyi.komik yani aydın bey diziyi izleyip yorum yapsa daha iyi olurdu.burda önemli olan dış görünüş değil adana menderesin hangi hataları yaptığıdır ki dizi bunların onda birini bile göstermedi.bence herkes düşünüp konuşmalı yoksa böyle komik duruma düşer.
Ben Aydin Menderesi boyle bir aciklama yaptini hic sanmiyorum, bu haber bir gazetede cikti sonra cogaldi....
Saten bir kac gun once 'Tomris Giritoglu sadece bir konuda Aydin Menderes birsey demis, oda kostymle ilgiliymis, onalarda kostym görevlisini degistirmis. (ben gazetenin yalancisiyim...)
Saten Adnan Mendresin kopyesini nasil yapilsinlarki makajla?
aydın menderes bu açıklamayı yaptı ben bir kaç yerde daha okudum.babasını kötü bir şekilde kaybetmiş acılı bir insan ama yaptığı açıklama gerçekten komik.zaten biz de kimse olayın özüyle ilgilenmez ayrıntılara takılır kalır.yani o oyuncu adnan menderesi nasıl birebir canlandırabilir zaten bu mümkün değil ki bence çok iyi canlandırıyor.
fundapehlivan 11-01-07, 13:52 Bence çok güzel benzetmişler, bir kere avni beyin zaten yüz yapısı Menderese çok benziyor...
Gerçekten yapılan yanlışları pek göstermedi dizi... Yani siyasi bir dizi değil sonuç olarak... Bir de yanlış hatırlamıyorsam Aydın menederes babam mahkemede abuk subuk komik nedenlerle ceza aldı filan dedi. Sanki menderes sütten çıkma akkaşık gibi... Tabii oğlusun da bu kadar da taraflı bakma olaya...
Tamam asılmamalıydı ama o da pek çok yanlış şey yapmış yani, hem de göz ardı edilemeyecek şeyler...
Bence çok güzel benzetmişler, bir kere avni beyin zaten yüz yapısı Menderese çok benziyor...
Gerçekten yapılan yanlışları pek göstermedi dizi... Yani siyasi bir dizi değil sonuç olarak... Bir de yanlış hatırlamıyorsam Aydın menederes babam mahkemede abuk subuk komik nedenlerle ceza aldı filan dedi. Sanki menderes sütten çıkma akkaşık gibi... Tabii oğlusun da bu kadar da taraflı bakma olaya...
Tamam asılmamalıydı ama o da pek çok yanlış şey yapmış yani, hem de göz ardı edilemeyecek şeyler...
iyide funda abla(abla dememde mahzur varsa söylemem ama muhtemelen büyüksündür benden) a. menderesin asılma sebebleri gösterilemediği için bu kadar tartışmalı bir konu sen bana elle tutulur bir gerekçe gösterebilecek misin?yani ben hiç duymadım bugüne kadar o bakmdan.
ayrıca h.a. danyal elinden geleni yapıyor,hassas bi konu olduğu için de çok dikkatli davranıyor bence,bu konu dünde açıldı.kendi oğlu yaşında bi subay içei girince ayağa kalkarak,düğmelerini dahi ilikliyor,var mı böyle bir nezaket? aydın menderes duygularından dolayı söylemiş olabilir.
[QUOTE=tuba333;2060550]Hic bir bilgim yok, ben sadece bu haberi baska bir forumda koydum ve ekledim.
Ama sonra resim cekilmek icin yeniden ipe gecirmeleri bana hic dogru gelmedi. (hic beli olmaz yapmista ola bililer, ama ben boyle birsey yaptiklarini dusunmek bile istemiyorum acikcasi.)
Tekinik acidan biraz imkansiz gibi geliyor bana, cunku idam edilenin burnu yada kulagi kanamiyormi? (bu daldada hic bilgim yok ama oyle biliyorum ben, yanlisam duzeltin...)QUOTE]
bende ayrıntıları bilmiyorum.sadece bu şekilde konuştu a.menderesi asanlardan birinin,kızı mı neymiş.ayrıca burnu ağzı kanar die bir gerekçe yok bildiğim kadarıyla.saddamın idam görüntülernden çıkardıysan bu sonucu.saddama da idam edildikten sonra işkence yapıldığı iddia eildi.yani illede bi tarafları kanar die bi şart yok.sadece boğularak da ölebilir.benim yanlışım varsa siz düzeltin...
aydın menderes bu açıklamayı yaptı ben bir kaç yerde daha okudum.babasını kötü bir şekilde kaybetmiş acılı bir insan ama yaptığı açıklama gerçekten komik.zaten biz de kimse olayın özüyle ilgilenmez ayrıntılara takılır kalır.yani o oyuncu adnan menderesi nasıl birebir canlandırabilir zaten bu mümkün değil ki bence çok iyi canlandırıyor.
Ben bu aciklamalari Aydin Menderesin agzindan duymadan KESINLIKLE inanmam, benim turk medyasina guvencim koca bir SIFIRDIR.
Eger boyle bir aciklama yapmis olsaydi saten sadece yazili basinda yer almazdi boyle bir haber... (elerinde göruntu olsa, ana haberleri Bulent Ersoyun eski kocasini gundem yapmazlarki ....)Saten iki gun once baska bir gazetede cikti bu haber, sonra obur gazetler bu haberi kayak olarak kulaniyor ve haber yapiyor....
Aydin Menderes milletvekilik yapmis bir adam, boyle komik ve acemi elestiri yapmaz....
fundapehlivan 11-01-07, 14:13 iyide funda abla(abla dememde mahzur varsa söylemem ama muhtemelen büyüksündür benden) a. menderesin asılma sebebleri gösterilemediği için bu kadar tartışmalı bir konu sen bana elle tutulur bir gerekçe gösterebilecek misin?yani ben hiç duymadım bugüne kadar o bakmdan.
ayrıca h.a. danyal elinden geleni yapıyor,hassas bi konu olduğu için de çok dikkatli davranıyor bence,bu konu dünde açıldı.kendi oğlu yaşında bi subay içei girince ayağa kalkarak,düğmelerini dahi ilikliyor,var mı böyle bir nezaket? aydın menderes duygularından dolayı söylemiş olabilir.
Menderesin o hareketi acaba nezaketten mi yoksa çekingenliğinden mi? Yoksa bir subay geldi diye normalde önünü iliklemez yani, mantiki düşününce...
Ben daha önce de yazdım, idam edilmesi doğruydu demedim asla ama çok yanlış şeyler yapmış. zaten durup dururken ortalık bu derece karışmaz...
Boşuna bir insana diktatör denmez... Ben onunla ilgili kitap okuduğum için az buçuk bilgim var yaptıklarıyla ilgili...
zaten basın özgürlüğünün kısıtlandığını gördük...
pankart açma vs. zaten yasaklanmış...
Mesela karşı tarafın milletvekilin elle tutulamayacak bir sebepten dokunulmazlığını kaldırp hapse atmış...
Pankart açan gençlerin üzerine ateş açma emri vermiş...
Chpyi tamamen kaldırıp tek başına kalmak için onları ezmek için yapmadığı kalmamış. Ellerinden binalarını almalarına kadar... Onları oy verenleri tehtid etmeler, cahil olduklarını söylemeler...
Bu arada yurt dışına borçlanmalar, koreye mesela asker gönderme durumu olmuş Amerika sebebiyle... Halbuki halk Koreyi tanımıyormuş bile, bu o aralar baya sorun olmuş... Yine borçlanmalar, ekonomi çok kötü olmuş...
Benim en sinir olduğum şey şuydu::
Bizim komutanlarımızın başına Amerikan askerleri getirtmiş, bu da mesela orduyu biraz kışkırtmış. Düşünün kurtuluş savaşında savaşmış, başarmış komutanlara sanki onlar bir şey bilmiyormuş gibi amerikan askeri getiriyorlar ve üstelik onları öyle başlarına çıkarmışlar ki söylediklerine göre komutanların odasına tekmeyle girmeler oluyormuş...
Bunlar asılmasına sebep değildi belki ama ceza almalıydı...
Ama şimdi hiç mi iyi bir şey yapmadı dersen ilk 4 yıl ekonomi filan çok iyiymiş ama sonradan maalesef tamam ben mükemmelim olayına girmiş ve batmaya başlamış...
arkadaşlar bakın o habere yapılan bir yorum var ve onu da eklemek istiyorum.okuyun ve aydın menderesin ne ladar gereksiz şeyleri gündeme getirdiğine bakın.ya da bu açıklama ona ait değilse haberi yapan zihniyetin bakış açısına.
"haklısınız Aydın bey dizi babanızın zarafetini mahvetmiş aynı onun ve parti arkadaşlarının T.C hazinesini talan ve mahvetmesi gibi ayrıca dizi bence çok başarılı illaha herkes demokrat partili olmak zorunda değil lütfen artık fikirlere biraz saygı duyalım."
bende ayrıntıları bilmiyorum.sadece bu şekilde konuştu a.menderesi asanlardan birinin,kızı mı neymiş.ayrıca burnu ağzı kanar die bir gerekçe yok bildiğim kadarıyla.saddamın idam görüntülernden çıkardıysan bu sonucu.saddama da idam edildikten sonra işkence yapıldığı iddia eildi.yani illede bi tarafları kanar die bi şart yok.sadece boğularak da ölebilir.benim yanlışım varsa siz düzeltin...[/QUOTE]
En azindan insan can cekisirken sisini yapiyor, bunu biliyorum, Menderesede beyaz birsey giydirmisler, yani 40 sene once photoshop olmadina göre, bana göre dusuk bir ihtimal.
Saddam olayina gelince, ben hic sanmiyorum sidet kulandiklarina, izinsiz cebiyle göruntu cekenler bunuda cekerdi, ve suan dunyanin en zengi kisisi olurdu o kisi....
Forumuda bu konulardan anlayan yokmu?
Bence bu konuda binlerce soru isareti var, ama bu soru isaretelri asla ve asla kalkmayacak...
funda bir de hilafet meselesi var biliyormusunuz bilmiyorum ama hilfeti geri getirme gibi bir iddiası da varmış adnan menderesin.
kimse yanlış anlamasın bu forumda kimsenin idamı haklı bulduğunu ya da idamdan yana olduğunu sanmıyorum.idam her kime olursa olsun yanlış zaten.
Merhaba.. Arkadaşlar, Aydın Menderes in açıklamalarına bakarken onun babasını acı bir şekilde kaybetmiş ve ailesinde çok büyük acılar yaşamış biri olduğunu unutmamalıyız.Kendi de boyundan aşağı felç şu anda.. Bir de önceden herhangi bir programda dinlediniz mi bilmiyorum ama Aydın Menderes çok bilgili ve kültürlü bir insandır. Saçma konuşmalar yapacak biri değildir. Tabii ki oyuncu fiziksel olarak benzeyemez ama ben de ilk gördüğümde o her zaman doğal nezaketinden bahsedilen Menderes in, sanki mürai ve içten pazarlıklı, samimi olmayan biri gibi göründüğünü düşünmüştüm.. Tabii nasıl biri olduğunu onun yakından tanıyanlar bilir. Buradaki ceza meselesine gelince işlenen suçla verilen ceza birbirine uygun olmalıdır. Daha önce yazmıştım, dinlediğim hukukçuların hiç biri, Anayasa yı ihlal suçu olduğunu ve bunun kanıtlandığını söylemediler. Ortada idamlık bir suç yok. Hukuki açıdan değerlendirme yapılmalı.İşlenen suçlar ise idari uygulamalardan kaynaklanıyor.O yüzden "diktatör " tanımı bence ağır. Diktatör denince benim gözümde çok daha farklı bir portre beliriyor ve dünyada örnekleri var.Bir de mahkemenin durumu var tabii. Bir mahkeme sonradan atamalarla, özel olarak kurulmuşsa o mahkemenin geçerliliği yoktur, hukuken adil yargılama sağlanamamış demektir. Çünkü kişiler için sonradan kurulan özel bir mahkeme, tabii hakim ilkesine aykırıdır. Bunun taraf olup olmamakla bir ilgisi yok, bu hukuki bir gerçek.Eğer bu dizi gerçekleri anlatıyorsa, bu mahkeme hükmünün hukuk ilkelerine aykırı olduğu da dizinin bir yerinde söylenmeli.. Yoksa hukuki açıdan inandırıcılığını kaybeder..
Sevgiler..
fundapehlivan 11-01-07, 14:23 funda bir de hilafet meselesi var biliyormusunuz bilmiyorum ama hilfeti geri getirme gibi bir iddiası da varmış adnan menderesin.
kimse yanlış anlamasın bu forumda kimsenin idamı haklı bulduğunu ya da idamdan yana olduğunu sanmıyorum.idam her kime olursa olsun yanlış zaten.
Evet bir de şimdi hatırladım Atatürk Türkçe ezanı getirmişti ya... Onu yeniden arapçaya döndürende Menderesmiş...
Bu da askerlerin tepkisini toplamış...
ama bak dediğin gibi hepsi "miş.." hiç bi olayın ispatı yok dolayısıyla asılmasına gerekçede yok.
ayrıca ben çok terbiyeli biri olduğunu da defalarca duydum.neden bir subaydan çekinsin ki? hem her kitapta yazanlar doğru olacak die bir şartta yok.tabii düşünce özgürlüğü...ona da lafım yok.
neticede en basitinden bi futbol takımının başına da yabancı bir antrenör getiriliyor ama futbolcuları kışkırtmak için yapılmıyor dimi?chp'nin kışkırtmasıyla olayların çıkıp,büyüdüğünü kimse inkar edemez...savaş stratejisini geliştirmesi için getirldi o kişi başına ve o sıralar abdlilerle de hiç bir anlaşmazlık yokmuş...
neyse ben yine de a.menderes veya zamanın chplileri hakkında ağır sözler söylenmemesi için uyarıyım.söylenmedi şimdiye kadar ama...dün hayali karakter için edilen laf nelere yol açtı ki, bu adnan menderes çok hassas bir konu...
"haklısınız Aydın bey dizi babanızın zarafetini mahvetmiş aynı onun ve parti arkadaşlarının T.C hazinesini talan ve mahvetmesi gibi ayrıca dizi bence çok başarılı illaha herkes demokrat partili olmak zorunda değil lütfen artık fikirlere biraz saygı duyalım."
Bunu yazan kesin bu forumdan biridir:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
T.C cok zenginde benimi haber yok? yada Mendres ailesine yalilar yatlarmi kalmis?
Hazineyi talan ettmis derken, neden obur edenler hala yasiyor? (isim vermiyorum, sonra tartisma cikiyor).Adamlar gelecek secim aday olduklarini bile acikliyor....
fundapehlivan 11-01-07, 14:27 Dünya da çok daha katı, sert diktatörlerin olduğunu biliyorum ama bana göre Mendereste diktatörmüş...
Eğer bir insan, idareyi ele geçirdikten sonra idareyi kimseye bırakmamak için hukuk dışı, yanlış yollar seçiyorsa, kendini eleştirtmiyor ve kimse ona hesap soramıyorsa, o her istediğini doğru yanlış yaptırtıyorsa, insanları kendi istediğine göre hapse tıktırabiliyorsa yani her şey onun elindeyse bu diktatördür.
Menderes de öyle değil miymiş? Öyleymiş... Tamam hitler gibi filan diktatör değilmiş ama o da diktatörmüş...
Evet bir de şimdi hatırladım Atatürk Türkçe ezanı getirmişti ya... Onu yeniden arapçaya döndürende Menderesmiş...
Bu da askerlerin tepkisini toplamış...
canım türkçe ezanı ismet inönü getirdi bildiğim kadarıyla.türkçe ezan meselesi de çok saçma ama neyse.arkadaşlar üniversitede profesör olan bir hocamız anlatmıştı.mendres iktidara gelmeden önce inönü zamanında ülkemiz 2.dünya savaşına girmediği için hazinemiz ağzına kadar altınla doluymuş.mendres iktidardan el çektirildiği zaman ise gırtlağımıza kadar borçluymu |