Tüm Versiyonu Göster : 40. SİYAD Türk Sineması Adayları
40. SİYAD ödülleri adayları açıklandı... Pek sürpriz yok.. En iyi erkek oyuncu dalında Şener Şen'in aday olamaması çok doğru bir karar bencede... İşte adaylaar:
En iyi film
* ADEM’İN TRENLERİ (Yapımcılar: Cengiz ERGUN, Ozan ERGUN, Metin SOLTAY, Serkan ÇAKARER)
* KABADAYI (Yapımcılar: Mine VARGI, Ömer VARGI, Murat AKDİLEK)
* MUTLULUK (Yapımcı: Abdullah OĞUZ)
* SİS VE GECE (Yapımcılar: Turgut YASALAR, Zafer ÇELİK, Baha SERTER, Temel KERİMOĞLU, Kadir ALBAŞ)
* YUMURTA (Yapımcı: Semih KAPLANOĞLU)
En iyi yönetmen
* Abdullah OĞUZ (Mutluluk)
* Barış PİRHASAN (Adem’in Trenleri)
* Onur ÜNLÜ (Polis)
* Semih KAPLANOĞLU (Yumurta)
* Turgut YASALAR (Sis ve Gece)
En iyi erkek oyuncu performansı
* Cem ÖZER (Adem’in Trenleri)
* Haluk BİLGİNER (Polis)
* Kenan İMİRZALIOĞLU (Kabadayı)
* Murat HAN (Mutluluk)
* Nejat İŞLER (Yumurta)
Cahide Sonku en iyi kadın oyuncu performansı
* Fadik Sevin ATASOY (Zeynep’in Sekiz Günü)
* Nurgül YEŞİLÇAY (Adem’in Trenleri)
* Özgü NAMAL (Mutluluk)
* Saadet Işıl AKSOY (Yumurta)
* Şenay AYDIN (Saklı Yüzler)
En iyi yardımcı erkek oyuncu performansı
* Hakan BOYAV (Barda)
* İlyas SALMAN (Sis ve Gece)
* Rasim ÖZTEKİN (Kabadayı)
* Ufuk BAYRAKTAR (Yumurta)
* Volga SORGU (Barda)
En iyi yardımcı kadın oyuncu performansı
* Aslı TANDOĞAN (Kabadayı)
* Derya ALABORA (Adem’in Trenleri)
* Selma ERGEÇ (Sis ve Gece)
* Yıldız KENTER (Beyaz Melek)
* Zeynep TOKUŞ (Beyaz Melek)
Mahmut Tali Öngören en iyi senaryo
* İsmail DORUK (Adem’in Trenleri)
* Kubilay TUNÇER, Elif AYAN, Abdullah OĞUZ (Mutluluk)
* Semih KAPLANOĞLU, Orçun KÖKSAL (Yumurta)
* Turgut YASALAR (Sis ve Gece)
* Yavuz TURGUL (Kabadayı)
En iyi görüntü
* Eyüp BOZ (Beyaz Melek)
* Gökhan ATILMIŞ (Sis ve Gece)
* Mirsad HEROVIC (Mutluluk)
* Özgür EKEN (Yumurta)
* Peter STEUGER (Adem’in Trenleri)
En iyi sanat yönetimi
* B. Filiz EKİNCİ, Hakan DÜNDAR (Son Osmanlı “Yandım Ali”)
* Mustafa Ziya ÜLKENCİLER (Mavi Gözlü Dev)
* Naz ERAYDA (Yumurta)
* Nezih DİKİŞOĞLU (Adem’in Trenleri)
* Tolunay TÜRKÖZ (Mutluluk)
En iyi kurgu
* Ahmet Can ÇAKIRCA (Polis)
* Ayhan ERGÜRSEL, Suzan Hande GÜNERİ, Semih KAPLANOĞLU (Yumurta)
* Aylin ZOI TİNEL (Adem’in Trenleri)
* Levent ÇELEBİ, Abdullah OĞUZ (Mutluluk)
* Serhan KAZAR (Sis ve Gece)
En iyi müzik
* Cengiz ONURAL, Cenk ERDOĞAN (Sis ve Gece)
* Mehmet ERDEM, Özgür AKGÜL, Alp Erkin ÇAKMAK (Polis)
* Selim DEMİRDELEN (Barda)
* Sunay ÖZGÜR, Ender AKAY (Adem’in Trenleri)
* Zülfü LİVANELİ (Mutluluk)
İşte adaylar hadi tahmin yürütelim.. Bakalım kimler kazanacak??
Kenan İmirzalıoğlu, çoktandır hak ettiği ödülü bu sefer alacaktır bence...
Sana katılmıyorum, Şener Şen gibi bir ustanın isminin mutlaka olması gerekirdi... Ona bir vefa borcudur, ki ayrıca bence Kabadayı'daki performansı da çok iyiydi...
Yardımcı erkek de Rasim Öztekin bıçak sırtı rolü çok iyi canlandırdı... Kazanır bence...
En iyi erkek oyuncu ödülü bana kalırsa Şener Şen yoksa Nejat İşler'in hakkıdır:good:..
Jüri Nejat'ın başrol oynadığı hem Barda hem de Yumurta filmlerini izleyecek...:img-yes:
Barda filminde aklınıza gelecek her türlü pisliği yapıp,müebbet hapis alan psikopat ruhlu Selim karakterinden sonra;topraklarına yeni dönmüş,tek eğlencesi okumak ve yazmak olan şair karakterinin sessiz çığlığını anlatan Yusuf'u canlandırmak her oyuncunun harcı olmasa gerek...(birbirine taban tabana zıt ve canlandırması bir o kadar zor olan roller)
Fazlasıyla Nejat'ın hakkı olan bir ödül olduğunu düşünüyorum...Umarım Barda filmini izlerken sevgili jüri duygusal düşünmez..Onun bir film olduğunu unutmaz:img-yes::img-yes:
Şener Şen meselesine gelirsek..Olmaması dikkat çekici evet fakat onur ödüllerini kimlerin alacağı henüz açıklanmadı..Belki onur ödülü alacaklar listesindedir.:img-blush
...adem in trenleri hariç HEPSİ OLABİLİR
...ABDULLAH OĞUZ
...NEJAT İŞLER ya da KENAN İMİRZALIOĞLU
...NURGÜL YEŞİLÇAY
...HAKAN BOYAV
...hepsi olabilir
...YAVUZ TURGUL
...hepsi olabilir
...hepsi olabilir
...SEMİH KAPLANOĞLU,AYHAN ERGÜRSEL
...SELİM DEMİRDELEN
beterböcek 19-02-08, 23:07 EN İYİ ERKEK OYUNCU
nejat işler
EN İYİ KADIN OYUNCU
fadik sevin
EN İYİ YARDIMCI OYUNCU
hakan boyav
EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU
yıldız kenter
benim seçtiklerim bunlar.:good:
20 GÜN 20 SÖYLEŞİ-9 (Hakan Boyav)
SİYAD Ödülleri’ne aday olan sanatçılarla siyad.org’a özel yaptığımız söyleşilerin dokuzuncu konuğu, “Barda”nın başarılı oyuncularından Hakan Boyav.
***Adaylığınız için sizi kutlarız. Neler düşünüyorsunuz, bekliyor muydunuz?
Adaylığımdan ötürü gurur duydum. Beni aday gösteren komitedeki herkese teşekkür ediyorum… Ben ‘Patlak’ rolünü elimden geldiğince iyi oynadığımı hem içten içe biliyordum, hem de etrafımdan gelen tepkilerle bunu tartma şansım olmuştu, o nedenle rolle ilgili vicdanım rahattı. Üstüne bir de Siyad gibi bir kurum tarafından ödüle aday gösterilmekten gurur duydum. Ödülü almak, almamak artık çok da mesele değil bence. Çünkü benimle birlikte aday olan diğer oyuncular da işlerini çok iyi yapmış insanlar. Haliyle, hangimiz ödülü alsak şaşırmam.
***Sizin için filminiz ne ifade ediyor?
“Barda”da bulunmuş olmaktan çok mutluyum. Birileri çok hoşlanmadı filmden ama birileri de çok hoşlandı. Ben babamı çok küçük yaşta kaybettiğim için sokakları çok iyi bilirim. Belki de o nedenle Patlak rolü çok gerçekçi geldi insanlara. Filmde çok minimal, ritmiyle, hareketiyle çok doğru bir ‘Patlak’ çıkmıştır bence… Sokaklarda dolandığımız zaman insanlardan aldığımız tepkiler de son derece olumluydu. insanların “Böyle filmler daha çok yapılsın” dediklerini sıklıkla işittim. Ayrıca film şiddetten prim yapmıyordu. Bu açıdan da Serdar Akar’ı tebrik etmek lazım. Zaten onunla çok uyumlu çalıştık. Serdar Bey bundan sonra ne çekse, ben o filmde olmak isterim.
***Karakterinizin en sevdiğiniz ve hiç sevmediğiniz özelliği nedir?
‘Patlak’ın en sevdiğim özelliği ,genetik olarak sapık olması. Sonradan kazanılmış bir sapıklık değil onunki yani, doğası gereği böyle. Hiç kimseye tecavüz etmiyor, kavgaya karışmıyor. Sadece sırası geldiğinde gidiyor, birini kesiyor ve yerine oturuyor. İşte bu, nedensiz şiddettir. Diğerlerinin bir nedeni var, kimi kızlarla birlikte olmak için, kimi içindeki aşağılık kompleksini bastırmak için şiddet uyguluyor. Ama ‘Patlak’ın bu gibi şeylerle hiç ilgisi yok. Kızlar, kavga, aşağılık kompleksi hiç umurunda değil. Tüm bunlar olurken yatıp birasını içer. Karakterin bu minimal yönlerini, bu sapkınlıklarını sivriltmek, benim için, bir oyuncu olarak çok iyi bir çalışmaydı.
Karakterin en sevmediğim özelliğiyse, epey tuhaf gelebilir ama, ‘Patlak’ın eski Ankaragücü tribününden bir sima olduğuyla ilgili söylentiler. Ben Ankaragücü Taraftar Derneği Anti-X’in kurucularındanım ve basın sözcüsüyüm. Koyu bir Ankaragücü taraftarıyım. Haliyle böyle bir sapığın aramızda, bizim tribünde bulunmuş olmasının bir tevatür olduğunu düşünmek istiyorum. Zira araştırmalarıma göre hakikaten bir dönem tribünde ‘Patlak’ diye jiletçi bir adamın varlığından söz ediliyor. Bu bir iddia. Fakat herkesi temin ederim ki artık böyle biri aramızda yok. O kesin. (Gülüyor)
Bu filmle ilgili çekim aşamasında ya da film gösterime girdikten sonra unutamadığınız bir anınız var mı?
Serdar Akar’la çok uyumlu çalıştığımızı söylemiştim. O nedenle bir sahnenin çekimi sırasında bir şey önerdim çekinmeden. Sahneye göre ‘Patlak’ içerden eli yüzü kan içinde çıkıyor ve ellerini yıkmaya gidiyordu. Ben de dedim ki barlarda bira doldurmak için kullanılan musluklar vardır. Ben onları hep gerçek musluklar olarak kullanmak istemişimdir. Bence bu adam da öyle tuvalete filan gidemez. Bira musluğunu açıp elini yüzünü öyle yıkasın dedim. Serdar Bey “Tamam, öyle çekelim” dedi ve bana izin verdi. Tabii ben birayı avucuma alıp yüzüme vurunca gözümde bir acı… Epey bir süre ara verdik, kör oluyorum sandım. (Gülüyor)
***Diğer filmleri izlediniz mi? Nasıl buldunuz?
“Kabadayı” hariç hepsini izledim. Çoğunu da beğendim.
***Sizin 2007’de favori yabancı filminiz hangisi?
“Pan’ın Labirenti”ni pek çok kişinin tersine ,daha seyretmediğim için onu diyemeyeceğim. Ben çok moda filmleri hemen ilk vizyona girdikleri hafta gidip herkesle birlikte izleyemiyorum. Çünkü o filmler moda haline gelmiş gibi hissedip, herkesle aynı şeyi yapıyor olmaktan rahatsızlık duyuyorum. Ancak DVD’leri çıktığında izleyebiliyorum. Fakat yeni izlediğim ve çok beğendiğim bir filmi söyleyebilirim. O da “Şimdi ya da Asla” (The Bucket List).
***Sinemada kahramanlarınız kimler?
Sergio Leone, Sam Peckinpah. Oyunculardan da Uğur Yücel, Eli Wallach.
***Sinema yazarı deyince aklınıza ne geliyor?
Sinema yazarı denince aklıma sadece eleştiri, analiz yazanlar değil, senaristler, sinema üzerine fikir üretenler de geliyor. Sinema yoluyla kendini ortaya koyan insanların hepsi geliyor. Haliyle felsefe bilen, düşünce üreten, bir şey söylemek için kendisini ortaya koyan insanlar geliyor. Siyad’ın da Türkiye’de çok önemli bir boşluğu doldurduğunu, sinema sektöründe çok çok daha aktif yer alması gerektiğini düşünüyorum. Hatta televizyondaki projelerde de baskın bir yönü olmalı diye düşünüyorum.
sleepinsanity 25-02-08, 11:00 20 GÜN 20 SÖYLEŞİ (Nejat İşler)
http://img297.imageshack.us/img297/6411/nejatislersiteem1.jpg
SİYAD Ödülleri’ne aday olan sanatçılarla siyad.org’a özel yaptığımız söyleşilerin onüçüncü konuğu, Semih Kaplanoğlu filmi “Yumurta”daki performansıyla ‘en iyi erkek oyuncu’ dalında aday gösterilen Nejat İşler.
Hayırlı olsun adaylığınız... Neler düşünüyorsunuz, bekliyor muydunuz?
Önce teşekkürler. Sinema yazarlarının bazılarıyla zaten festivallerde görüşüyor ve konuşuyoruz filmlerle ilgili. Bu yüzden aday olmayı bekliyordum.
Diğer filmleri izlediniz mi? Nasıl buldunuz?
“Mutluluk”, “Polis” ve “Son Osmanlı: Yandım Ali”yi seyrettim. Türk sinemasının artık değişik renklerde işler çıkarabildiğini düşünüyorum. Biraz daha cesaret…
Sizin için filminiz ne ifade ediyor. Beklentinizi karşıladı mı?
“Yumurta” benim kendi yolculuğumda da önemli bir yer teşkil ediyor. “Barda” da aynı şekilde...
Karakterinizin en sevdiğiniz ve hiç sevmediğiniz özelliği nedir?
En sevdiğim özelliği az konuşması, en sevmediğim özelliği çok güzel bir kadın olan Ayla’ya geç teslim olması.
Bu filmle ilgili çekim aşamasında ya da film gösterime girdikten sonra unutamadığınız bir anınız var mı?
Sete girdiğim andan Cannes sokaklarına kadar her şey benim için unutulmazdı. Çok şahane dostluklara sahip oldum bu film sayesinde.
Aday olduğunuz film dışında bu yılki Türk filmlerinden hangisinde görev almak isterdiniz?
Böyle iyidir.
Sizin 2007’deki favori yabancı filminiz hangisi?
Zaman duygum pek iyi değil. Filmlerin çoğunu korsan DVD’lerden seyrettiğim için de spesifik bir gösterim tarihi bilgim yok. Tahminle yürürsek eğer, Altın Ayı alan Brezilya filmi “Tropa de Elite”, “Persepolis”, Brian De Palma’nın “Örtülü Gerçek”i ve “Ratatuy”.
Sinemada kahramanınız kim?
Tyler Durden.
Sinema yazarları deyince aklınıza ne geliyor?
Film çıktıktan sonra yazılarını çok merak ettiğim ve festivallerde beraber eğlendiğim insanlar.
Kaynak: siyad.org
Türk Sinemasının Kalbi 03 Mart’ta Maslak TİM’de Atacak
Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) 03 Mart Pazartesi günü düzenleyeceği 40. Türk Sineması Ödülleri töreni Türkiye’nin önemli sanatçılarını bir araya getiriyor. 2007 yılında vizyona giren Türk filmleri arasında yapılan değerlendirme sonucu 13 dalda ödül verilecek olan geceye Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Özgü Namal, Saadet Işıl Aksoy, Murat Han, Turgut Yasalar, Onur Ünlü, İlyas Salman’ın aralarında bulunduğu 55 adayın yanı sıra, ödül vermek üzere Hülya Avşar, Ersin Pertan, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit katılacak. TİM Maslak Show Center’da gerçekleşecek gecede Işın Karaca da mini bir konser verecek.
Kaynak:sadibey.com
ödül töreni tvde canlı verilecek mi bilen var mı:icon_whis ve hangi kanalda
ben kendi listemi yapayım siyad üyesi olamasa da
gönlümün ödülleri:)
EN İYİ FİLM
yumurta
EN İYİ ERKEK OYUNCU
nejat işler
EN İYİ KADIN OYUNCU
nurgül yeşilçay
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
rasim öztekin
derya alabora
bu arada nejat da tam fight club sever bir hal vardı o hal boşa değilmiş sinema kahramanı Tyler Durden ha!!,öğrendiğim iyi oldu.:img-icecr
bakalım ödüller kimlere gidecek,yanlız adaylara tek tek baktığımda bazı adaylar garip gelmedi değil ama bu adaletsiz olduğu anlamına gelmiyo kötülerin iyisi seçilmek zorunda kalmış ...
bu yıl o kadar çok kötü film girmiş olacakki her dalda hep aynı filmler aday olmuş ,zaten yılın eli yüzü düzgün 4 -5 filmi vardı onlarda aday olmuş
türkiyenin en gerçekçi ödülü siyad neticede, hakeden kazansın:img-wink:
tören yarın turk maxda canlı verilecekmiş 20.00 civarı sanırm,töreni çekebilecek kimse varmı:icon_whis
sadibey.com'dan Siyad'ın Basın Bülteni:
"YUMURTA"NIN 8 ÖDÜLLÜ ZAFERİ
SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) 40. Türk Sineması Ödülleri sahiplerini buldu. Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" adlı filmi geceden 8 ödülle ayrılırken, "Adem'in Trenleri", "Mutluluk" ve "Sis ve Gece" birer ödül kazandı.
Maslak Tim Show Center'da yapılan törenle açıklanan SİYAD 40. Türk Sineması Ödülleri'nde "Yumurta", En İyi Film başta olmak üzere 8 dalda ödül kazandı.
Derya Alabora "Adem'in Trenleri"ndeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, İlyas Salman "Sis ve Gece"deki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Zülfü Livaneli ise "Mutluluk"la En İyi Müzik ödülünü aldı.
Ödüllerin tam listesi şöyle:
- En iyi film:
Yumurta
- En iyi yönetim:
Semih Kaplanoğlu (Yumurta)
- Mahmut Tali Öngören en iyi senaryo
Semih Kaplanoğlu, Orçun Köksal (Yumurta)
- Cahide Sonku en iyi kadın oyuncu performansı:
Saadet Işıl Aksoy (Yumurta)
- En iyi erkek oyuncu performansı:
Nejat İşler (Yumurta)
- En iyi yardımcı kadın oyuncu performansı:
Derya Alabora (Adem'in Trenleri)
- En iyi yardımcı erkek oyuncu performansı:
İlyas Salman (Sis ve Gece)
- En iyi görüntü yönetmeni:
Özgür Eken (Yumurta)
- En iyi müzik:
Zülfü Livaneli (Mutluluk)
- En iyi sanat yönetmeni:
Naz Erayda (Yumurta)
- En iyi kurgu:
Ayhan Ergürsel, Suzan Hande Güneri, Semih Kaplanoğlu (Yumurta)
TürkMax tarafından canlı olarak yayınlanan ödül töreninde ayrıca Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal'a Onur Ödülleri, Üstün Karabol'a ise Emek Ödülü verildi. Umut Veren Sanatçı ödülünün sahibi Melis Birkan oldu.
Binden fazla davetlinin izlediği törene Işın Karaca küçük bir konserle katıldı. Gecede ödül kazananlara SİYAD ödül heykelciğinin yanı sıra, önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan "SİYAD 40. YIL KİTABI" da armağan edildi.
Saygılarımızla,
SİYAD Basınla İlişkiler Kurulu
ödül töreni tvde canlı verilecek mi bilen var mı:icon_whis ve hangi kanalda
ben kendi listemi yapayım siyad üyesi olamasa da
gönlümün ödülleri:)
EN İYİ FİLM
yumurta
EN İYİ ERKEK OYUNCU
nejat işler
EN İYİ KADIN OYUNCU
nurgül yeşilçay
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
rasim öztekin
derya alabora
tahminlerim ikisi hariç tuttu,yumurtanın çoğu ödüle ambargo koyacağına emindim nejatın da hem yumurtayla hem aday olmasada bardayla da bu ödülü hakettiğini düşünüyorum. saadeti neye göre seçtiler hiç bir fikrim yok ama beni kimse oyunculuk yeteneğine hayran bıraktığı için o ödülü aldığına inandıramaz.
ayıya ayıyı oynatabilisiniz ama köpeği kediyi ya da aslanı oynatamazsınız.
böyle önemli ödüllerde kıstas bu olmalı bu kız ilk filmiyle yönetmenin başarısıyla kendini oynuyo gayet de doğal ama oyunculuk bu mu en iyi kaıdn performnası ödülünü hakediyo mu buna ikna olmam imkansız.
ayrıca aday olan oyuncuların çoğunun gelmemesi hiç hoş olmamış bence
bence tam bir komediydi. :img-yes: siyad yumurta üretme çiftliği gibi oldu.ayrıca en iyi yrd oyuncu ödülünde rasim öztekin ve hakan boyav ilyas salmana göre çok daha başarılıydılar.bence politik nedenlerden ve birazda yaşa olan saygıdan dolayı ,politik görüşümüzden dolayı ilyas salman kazandı.:img-yes: en iyi film tartışılır ama bana göre yumurta bu kadar ortalığı yıkacak bir film değil.:img-yes:en iyi kadın oyuncuya hiç katılmadım ,bence torpil koltukta.:img-piloten iyi müzik zülfü livaneli gene torpil koltukta,yaşa saygı,zülfü abimize politik görüşümüze saygı :img-yes:...nejat işler haketmişti.
org.bozuktu,sunucular sıkıcıydı.:img-yes: SİYAD benim için dün gece SİL-AT bir gece oldu.üzüldüm.
bu günkü yazısında CENGİZ SEMERCİOĞLU çok eleştirdi verilen ödülleri.
ve çok güldüğüm bir laf duydum bugün:img-yes:
YUMURTA mı SİYAD dan çıkar , SİYAD mı YUMURTADAN ???
:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste
çok zekice , çok güldüm.
siyadı ben hep önemsiyorum ,özellikle bir kaç sinema eleştirmenine bayılıyorum ama hepsine değil tabi 70 eçıkınca üye sayısı kalite düşmüş zaten en fazla 10 tane bunların iyi olanı .vatan gazetesinde yazıyordu SİYAD Başkanı Murat Özerin cümleleri bunlar. başkanının bile tepkisi varsa bu sonuca durup bir düşünmek laızm sadece tepki vermek için vermiyodur bu kadar insan:img-cool2
SİYAD Başkanı Murat Özer :" Abdullah Oğuz ve Murat Tokat’ın eleştirilerine tümüyle katılıyorum. Hele kendi adıma çok sevdiğim Mutluluk’un tek ödülü beni de çok üzdü. Ama bu 60 yazarın seçimidir. Dediğim gibi ileride böyle olmaması için önlemler düşünmemiz gerekir.”
ben kendi adıma yumurtanın pek çok ödülü haketmiş olabileceğini düşünsem de sadece 3 ödül hariç tüm ödülleri almasının(8) açıklanır bir tarafı olduğunu sanmıyorum. iyi film iyi yönetmen iyi senaryo gayet mantıklı ama sanat görüntü kurgu vs hatta kadın(bu ödül için kendini oynamak yeterlimidr yoldan geçen herhangi pısırk bir kızda aynı doğallık da oynayamaz mı ödülün adı en iyi oyunculuk yönetimimidir..bu soruların net bir yanıtı varmıdır??)erkek( nejatın hakkıydı ona laf yok bardayla almasını daha çok istesem de:=)) oyuncular tüm ödülleri bu film mi haketti.
ama ben ordaki lafını sözünü imzam olarak kullanabileceğim bazı eleştirmenlerin bile bu sonucun arkasında duracağına inanmıyorum .tabiki olabilir her sene en doğru kişiler ödüle ulaşamayabilir ,inandığım şey siyadın hala en doğru düzgün ödül olduğudur.umarım siyad başkanı murat özerin deidği gibi önlemler alınır haksızlıklaırn önüne geçilmesiyle ilgili. esin küçüktepepınarın murat özerin ya da alin taşçıyanın seçtikleriyle sonuç arasındaki farkı çok merak ediyorum. 11 de kaçı tuttu.
bazıları filmi izlemeden atıp tutmuş onlara yuh diyorum o kadar da değil ama uğur vardanı tebrik ettim yine en doğru yorumu o yapmış:img-cool2
'Yumurta'dan polemik çıktı
İSTANBUL - İşte yine Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülleri ve yine tartışma... Hatırlarsak, pazartesi gecesi TİM'de yapılan SİYAD 40. Türk Sineması Ödülleri töreninde Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği 'Yumurta', 11 ödülün sekizini alarak geceye damgasını vurdu. 10 adaylığı bulunan 'Adem'in Trenleri' ile dokuz adaylı 'Mutluluk' geceden tek ödülle ayrıldı ve tartışma başladı: Nasıl olur da sadece 34 bin kişinin izlediği 'Yumurta' bu kadar ödül alır? SİYAD popüler filmleri dışlıyor, sinema yazarları entelektüel lobiciler... Bitmeyen, bitmeyecek bir tartışma aslında. İşin enteresan ve güzel olan yanıysa her seferinde bu kadar yerin dibine batırılmasına karşın eleştirmenlerin ödüllerinin 'değerini' kaybetmemesi. Yoksa etrafında bu kadar tartışma kopar mı? Tartışmak iyidir diyerek sinema yazarlarına ve sinemacılara SİYAD ödüllerini sorduk...
Daha kapsayıcı olmalı
Atilla Dorsay (SİYAD Onursal Başkanı): Sonuçlardan mutlu olduğumu söyleyemem. Sinema yazarlarının ödülleri sinemamızı daha kapsayıcı, her türlü çabayı değerlendiren, daha makro bakışla verilmeli diye düşünüyorum. Bu film 'Yumurta' da olsa, iki yıl önceki gibi 'Babam ve Oğlum' da olsa, bu temel düşüncem aynı. Dolayısıyla biz her türlü eleştiriyi değerlendirmeye hazırız. Ama bu sanatsal filmleri tümüyle yok saymaya ve asıl işi onları değerlendirmek olan eleştiri çabasını da yatsımaya giderse o zaman da sinemamız büyük yara alır. Ortalığı sadece ucuz ve cıvık komediler, popüler kültür adı altında yutturulmaya çalışılan değersiz yapımlar kaplar. Eğer amaç bu değilse SİYAD'a dönük eleştirilerin tonunun çok iyi ayarlanması gerekir. Biz tümüyle ortadan çekilirsek ortalığa kimlerin ve nelerin hakim olacağını lütfen bir düşünün?
Son zamanlarda bünyemize kattığımız genç arkadaşlarımın, bizden daha radikal olduklarını ve ancak çok sanatsal işleri savunduklarını sanıyorum. Bu tavırı bir yere kadar doğru olabilir. Abartıldığında SİYAD bir fildişi kulede oturan, büyük kitleden ve giderek toplumdan kopmuş bir seçkinler kulübüne dönüşür. Elbette bu tehlikeyi de ortadan kaldırmalıyız.
Sığ yaklaşımlar
Uğur Vardan (SİYAD üyesi): SİYAD, yaklaşık 70 kişiden oluşan bir topluluk. Ödül sistemi filmlere verilen puanlara dayalı. Yani herkes kendince en iyi beş filmi kendi beğeni sırasına göre 5,4,3,2,1 puan vererek sıralıyor. Ortaya çıkan taplam da kazananları belirliyor. Bu sistem defalarca yazılıp çizildi. Bunu anlamazlıktan ya da görmezlikten gelip, ikide bir de bunlar çete, bunlar lobicilik yapıyor gibi iddiaları öne sürmek hem mesnetsiz, hem komik, hem de bilinen bakışı tekrarlayan sığ yaklaşımlar. SİYAD'da dağıtılan ödüllere genellikle popüler sinema taraftarları itiraz eder. Bu tür sinemayı zaten gişe kutsuyor, bırakın da sinema yazarları kutsamasın. Ya da bu seçimleri beğenmeyenler kendi köşelerinde kutsuyor, bırakın da bazıları kutsamasın. Üstelik iki yıl önce gişe rekortmenlerinden 'Babam ve Oğlum' SİYAD ödüllerini toplamamış mıydı? Merak etmeyin SİYAD'ın iki yıl içinde beğenisi ya da popüler sinemaya bakışı değişmedi. Bu yılki ödüllerde kazananların çoğu benim açımdan 'en iyileri' değildi. SİYAD'ın birkaç yıl önce 'yılın filmi' seçtiği Tarantino'nun 'Kill Bill'i de; ama ne yapalım, genel tercihini böyle yapmış. Benim de bu konuda boynum kıldan ince. Önemli olan yüzde 47'lere de, ve dahi geri kalanlara da aynı sempatiyle mesafeli bakışı gösterebilmek.
Gençler hedef alınmasın
Murat Özer (SİYAD Başkanı): 'Yumurta'nın ödüllerinin büyük kısmını alması, SİYAD üyelerinin iradesidir ve buna saygı göstermeliyiz. En iyi filmim 'Yumurta'ydı, ama bu kadar ezici üstünlük sağlaması benim için de sürprizdi. Defalarca vurgulandı, SİYAD seçimleri, tümüyle puanların alt alta yazılıp toplandığı bir aritmetik hesabına dayanır, jürilerde olduğu gibi bir 'ikna çabası' yoktur bizde, tamamen demokratiktir. İki yıl önce de 'Babam ve Oğlum'un ezici bir üstünlük sağlamamıştı.
Biz eleştirmenler, kimilerinin olduğu gibi 'eleştiriye uzak' insanlar değiliz, kıyasıya eleştirilmeye de açığız. Bütün eleştirilerin tamamına saygı duyarız, herhangi bir fikir öne sürülüyorsa tabii bunlarda. Ama genç üyelerimizin hedef gösterilmesine de göz yummayız. Onlar, gelecekteki SİYAD'ın yönetimlerini oluşturup bu derneği daha da 'sağlam' bir duruşa doğru taşıyacaklar, bundan eminim.
SİYAD'ın bütün işlevi ve amacı, yıllık seçimleri yapıp ödül töreni düzenlemek değil. Hala bir 'meslek grubu' olarak kabul görmeyen sinema yazarlarını bu noktaya taşımaya çalışıyoruz ve birçok proje geliştiriyoruz. Başarırız ya da başaramayız ama deniyoruz, ısrarla da deneyeceğiz...
Gişe 'iyi' kriteri değil
Berke Göl (SİYAD üyesi): Bir filmin az ya da çok izlenmesi, o filmin 'iyi' olmasından bağımsız bir şeydir. 'En çok izlenen filmler şunlardı, ödüller de onlara gitmeliydi' demek çok mantıksız, o zaman hiç boşuna oylama yapılmasın, gişe rakamlarına göre ödül sahipleri belirlensin. Son olarak 80. Oscar ödüllerinde de ödüllerin hemen hiçbiri en çok gişe yapan filmlere gitmedi. (Kültür Sanat)
Eleştirmenler eleştiriliyor
Hıncal Uluç (Sabah): Bir yığın yeni yetme oturmuş kendi kendilerine mastürbasyon yapıyor. Yeni yetme eleştirmenin ancak uzun yıllarla yenebildiği bir kompleksi vardır: "Halkın sevgisini alkışlarsam nerede kalır benim eleştirmenliğim. Onların beğenmediğini seçmeliyim ki farkım ortaya çıksın." Bu kafayla verilince oylar bu yılın efsane filmleri 'Mutluluk', 'Kabadayı', 'Beyaz Melek'in yüzüne bakılmaz. Kimsenin görmediği bir film ödülleri alır gider. SİYAD'a saygım bitmiştir.
Abdullah Oğuz ('Mutluluk'un yönetmeni): SİYAD bir film gişede geniş kitlelere ulaştığı zaman işin kötü olduğu yönünde bir zihniyete sahip. Ödül töreninde kendimi deplasmanda maç yapan bir filmin yönetmeni gibi hissettim. Sahnelerinde iki üç dakika süren durağanlık olan bir filmin kurgusuna nasıl ödül verilir? Anlaşılan Semih Kaplanoğlu, SİYAD'dan ödül almanın şifresini çözmüş, SİYAD'a film yapıyor. (Sabah Günaydın'a yaptığı açıklamadan)
Güneri Civaoğlu (Milliyet): 'Yumurta'nın sanat değerinin olduğuna inanıyorum. Fakat Altın Portakal'da beş ödül alan 'Mutluluk' nasıl olur da sadece müzik ödülüyle sınırlanır? 'Beyaz Melek' neredeydi? Ya 'Kabadayı'?
Cengiz Semercioğlu (Hürriyet Kelebek): Sinema yazarlarının bu kadar lobici olmasına, sadece entelektüel filmlere pirim vermesine şiddetle itiraz ediyorum.
Geçen yılın en çok izlenen filmi 'Beyaz Melek'i tek ödülü bile hak etmez mi? Hadi Mahsun'u geçtim, Abdullah Oğuz da mı yönetmen değil, geçen yılın en iyi filmi 'Mutluluk'u resmen görmezden geldi sinema yazarları.
Sinemacılar ne diyor?
Özel çaba sarf etmedim
Semih Kaplanoğlu (yönetmen): Özel bir çaba sarfetmedim SİYAD'dan ödül almak için. Ne diyebilirim ki, çok sağolsunlar, çok sevinçliyim ödüllere. Şu anda 'Süt'ün teknik işleriyle uğraşıyorum Fransa'da, ödüllerle ilgili Türkiye'de neler konuşuluyor çok da farkında değilim, zaten vaktim de yok.
Başka hangisi alsaydı?
Onur Ünlü ('Polis' filmiyle yönetmen dalında SİYAD adayı): Ben diğer filmleri gördüm ama 'Yumurta' filmini henüz görmedim. Ama bu kadar ısrarlı şekilde ödül alıp durduğuna göre herhalde bir hikmeti vardır. Ayrıca filmlerin hepsi ortada işte. 'Yumurta' almasaydı da hangisi alsaydı?
SİYAD'ın kararıdır
Ezel Akay ('Adem'in Trenleri'nin yapımcısı): 'Yumurta'yı görmediğim için yorum yapamam. Birkaç film vardı aday olan ve SİYAD üyeleri böyle bir karar vermişler. Tabii bu, ödül alamayan filmlerin değerini düşürmüyor. Eminim 'Yumurta' da değerli bir film.
Gişe filmleri dışlanıyor
Murat Tokat ('Beyaz Melek'in yapımcısı): Filmleri neye göre seçiyorlar? Yıldız Kenter'in yardımcı kadın oyuncu olarak aday gösterdiler. Yıldız Kenter 'Beyaz Melek'te başrol oynuyor. 'Yumurta' gibi filmlerin Kültür Bakanlığı'ndan aldıkları paralarla çekiliyor, bütçeleri belli. Bizimkiler 3 - 4 milyon dolarlık filmler. Böyle filmlerin SİYAD'dan daha çok destek görmesi lazım. Sinema seyirci çeksin diye yapılan bir iş ama burada seyirci çeken filmler rağbet görmüyor. Ödül verenlerin filmi izlemediğini düşünüyorum. Çünkü en iyi müzik ödülünü verdikleri filmin (Mutluluk) tamamına harcadıkları parayla biz sadece filmimizin müziğini yaptık.
Radikal...
Yumurta: 2007′nin Ortalama (İstatistikî) Birincisi (http://www.sadibey.com/2008/03/01/yumurta-2007nin-ortalama-istatistiki-birincisi/)
Pazartesi gecesi Maslak’taki TİM Gösteri Merkezi’nde 40. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) ödülleri verildi. 1980’lerde, daha dernekleşmeden gayri resmi, başka bir deyişle doğal üyesi sayıldığım SİYAD’ın “Yılın En İyi”lerini seçme şeklini, tıpkı diğer http://farm1.static.flickr.com/57/197962766_1fa5138412_m.jpgfilm seçimlerinde olduğu gibi yeterli bulmamışımdır. Bu konudaki yazılarımı bu sütunda pek çok defa dile getirdiğim için tekrarlamak istemiyorum.
Sinema yazarları bir araya gelir, ellerindeki listeyi puanlar, geriye kalanlar tekrar puanlanır ve böylece üzerinde sadece istatistik olarak ittifak edilmiş “En İyi”ler çıkar; ödül gecesi de ilan edilir. Benim katıldığım bütün seçimlerde bu böyle olmuştur. Oysa Türk filmlerini izlemeyi bir tür zül sayan veya o yıl başka nedenlerle Türk filmlerini seyretmemiş bazı üyeler de bu oylamaya katılır ve puan verirler… Buradan iki sorun doğar: Birincisi seyredilmeyen filmler otomatik olarak devre dışı kalır ki, bu emeğe karşı bir zulümdür, hakarettir. İkinci olarak bu tutum, kurumun güvenirliğine, itibarına sıkılan bir kurşundur! Bunu yapan kısıtlı sayıdaki üyelerin, en kısa zamanda tutumlarını düzelteceğini ümit ediyorum.
YILIN EN İYİ FİLMİ HANGİSİ?
http://farm1.static.flickr.com/172/397877024_32531c65b0_m.jpgSİYAD seçiminde verdiğim oyların dağılımı aşağıdaki gibidir ve bu benim 2007 yılı filmleri içinde en iyileri tercihimi göstermektedir: En İyi Film: Adem’in Trenleri (Yön: Barış Pirhasan); En İyi Yönetmen: Barış Pirhasan (Adem’in Trenleri); En İyi Senaryo: İsmail Doruk (Adem’in Trenleri); En İyi Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay (Adem’in Trenleri); En İyi Erkek Oyuncu: Kenan İmirzalıoğlu (Son Osmanlı: Yandım Ali); En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Yıldız Kenter (Beyaz Melek); En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Rasim Öztekin (Kabadayı); En İyi Görüntü: Peter Steuger (Adem’in Trenleri); En İyi Müzik: Mehmet Erdem, Özgür Akgül, Alp Ekin Çakmak (Polis); En İyi Sanat Yönetimi: B. Filiz Ekinci, Hakan Dündar (Son Osmanlı: Yandım Ali). En İyi Kurgu: Ahmet Can Çakırca (Polis).
SİYAD’IN SEÇTİĞİ 40. YIL EN İYİLERİ
http://farm3.static.flickr.com/2400/1913465413_cd17632007_m.jpgSİYAD üyelerinin ortak kararı olan “istatistik birinci” ise benim oylamamın tam tersi bir çizgide. O oylamanın sonucu sırasıyla şöyle: En İyi Film: Yumurta (Semih Kaplanoğlu); En İyi Yönetmen: Semih Kaplanoğlu (Yumurta); En İyi Senaryo: Semih Kaplanoğlu, Orçun Köksal (Yumurta); En İyi Kadın Oyuncu: Saadet Işıl Aksoy (Yumurta); En İyi Erkek Oyuncu: Nejat İşler (Yumurta); En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Derya Alabora (Adem’in Trenleri); En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: İlyas Salman (Sis ve Gece); En İyi Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken (Yumurta); En İyi Müzik: Zülfü Livaneli (Mutluluk); En İyi Sanat Yönetmeni: Naz Erayda (Yumurta); En İyi Kurgu: Ayhan Ergürsel, Suzan Hande Güneri, Semih Kaplanoğlu (Yumurta).
ORTALAMA, İSTATİSTİKÎ VE İZAFÎ
Sonuçlar gösteriyor ki, SİYAD en iyiler oylamasına katılan üyelerin çoğu benim gibi düşünmüyor. Ancak belirttiğim gibi filmlerin ve diğer daldaki adayların alt alta dizilerek bir sıralamaya tabi tutulması her zaman için “ortalama” sonuçlar vermektedir. Ki bu da her durumda birinci sayılan kişi ve eserlerin “izafî”, genel oy toplamı ile seçilen birincilerin ise “istatistikî” en iyi veya birinci olduğu anlamına gelir.
SİYAD BU DEFA NEDEN YUMURTLADI?
http://farm1.static.flickr.com/143/328060166_69762b39fb_m.jpg50’yi aşkın sinema yazarının oylarının ortalamasından neden “Yumurta” çıktı? Yukarıda bir bölümünden bahsettiğim “seçme sorunu” içinde, zaman zaman insanı bunaltan bir durum da söz konusu. “Sonuçlarla benim seçimlerim neden örtüşmüyor?” suali, çok sıkıntı veriyor! Bu sadece sonuçları aykırı düşen kişiler için önemli değil. Oyları birbirini tutan insanlar için de geçerli olan bir şey ama acaba onlar bunun farkında mı?
Yani şu soruyu soruyorlar mı? “Bizim beğenilerimiz neden bir “ortalama” içinde kalıyor?”
HEYECANLAR VE ACEMİLİKLER
Gecenin düzenlenmesi, sunuluşu, içeriği ve akışı hakkında söylenecek pek çok şey var ancak bunları yeni yönetimin “yeniliğine” bağlayarak bir sonraki seneye saklıyorum. Çünkü bir kurumda her ne kadar bazı şeyler gelenekselleşerek rutin halini alsa bile yine de her defasında bazı aksamalar, acemilikler, heyecanlar olur ve tekrar tekrar yaşanır.
Ancak ümit ederim ki gelecek yılki törenler için, yeni yönetim, davetiye biçiminden konuk ağırlamaya, sahnede konuşacak kişilerin performansından verilecek aralarda “davetlileri kaçırmamaya” dikkat etmeye kadar pek çok şeyi üyelerine danışarak yapar…
(04 Mart 2008)
Coşkun Çokyiğit
coskuncokyigit@gmail.com
dün Türkmax ekranlarında snaırım tekrarı vardı,izledim.
Atilla Dorsay zaten sunarken bu eleştirilerin olacağını bildiğinden yarın herkese yumurta sepeti gönderilecek türü espriler yaptı
ben Yumurta'yı izlemedim
ama Semih Kaplanoğlu stilini biliyorum
Nuri Bilge Ceylan,Semih Kaplanoğlu gibi isimler halktan uzak filmler yapıyor
açıkçası ben bu iki yönetmenin filmlerini izlerken çok sıkılıyorum
10 dk. boyunca aynı kişinin hiç değişmeyen mimiğine bakmak
5 dk.da bir bir cümle duymak
bu Türk insanına da uygun değil ki
ancak entellektüel olma çabasında olan azıcık da görmemiş tadındaki yazarlar bu tür filmleri ödüle boğuyor
bir dönem filminin sanat yönetmeni mi daha iyidir yoksa normal bir filmin mi
keza kurgu,görüntü yönetmenlikleri hakkında da bunu söyleyebiliriz
içindeki emek o kadar farklı ki
Yumurta'lı geceyi sevmedim:icon_whis
sadece Nejat İşler'in ödül almasına sevindim
hele İlyas Salman ödülü tam bir fiyaskoydu
bir film yaptı diye hemen ödül verilmesine hiç gerek yoktu
İlyas Salman'a verilen ödül, Rasim Öztekin'e verilmeliydi. İlyas Salman'ın hakkını vereyim, Sis ve Gece filminde iyi oynadı, ama Rasim Öztekin kadar değil.
Keza Kenan İmirzalıoğlu da alamadı ödülü. Nejat İşler'in Yumurta'da Kenan kadar iyi performans sergilediğini düşünmüyorum. Bu ödüle de sıcak bakamadım. Yumurta'nın 8 ödülle dönmesi tam fiyaskoydu. Atilla Dorsay'ı sevemedim gitti.
Siyad'a olan güvenim yıkıldı. Nasıl ki Altın Portakal'da çıkan sonuçlar beni hezimete uğrattıysa Siyad'da da öyle oldu. Yumurta filmini en kısa zamanda izleyeceğim. Bakalım hakketmiş mi hakketmemiş mi? Bana göre hakketmedi bu kadar ödülü.
Maalesef eleştirmenlerimiz iyi seçimler yapamamış. Mutluluk'un sadece müzik dalında ödül alması da şaşırtıcıydı. Zaten Zülfü Livaneli'ne de başarılı müzikler yaptığı için vermediler ödülü. Aday olan çoğu film ödülsüz döndü. Zaten oyuncular da katılmamışlar geceye. İyi de etmişler.
Tam fiyasko bir sonuçtu. Eleştirmenler hakikaten "Yumurta"severmiş.
Nuri Bilge Ceylan'ın da Semih Kaplanoğlu'nun da filmlerini sevemiyorum. Bana da çok sıkıcı geliyorlar. Bu veya gelecek sene de Siyad bu kez Süt'ü ödüllere boğar. Kesin Nejat İşler gene alacak ödülü.
Zaten artık benim için o kadar önemli değil Siyad. En çok Rasim Öztekin, Kenan İmirzalıoğlu, Özgü Namal gibi oyuncuların ödül almamasına üzüldüm. Ama onlar için de, benim için de ödülün pek bir önemi yok. Zaten eleştirmenler beğenmişler onları, filmleri iyi izlenmiş. Gerisi boş.
Yazılan yorumları okurken bir yandan insanlarımız bu tarz festivalleri takip ediyor diye sevinirken bir yandan da sadece sıkıcı bulunduğu için SİYAD gözümden düştü tarzından mesajlar yazmaları ile üzüyorlar okuyanı cidden..Birşey için "gözden düşecek"kavramını kullanmak bu kadar basit mi diye düşünmeden edemiyorum kendi çapımda :icon_whis
Halktan uzak filmler yapılması çok ödül alınmasına engel değildir.Öyle olsaydı verilirdi bir oylama buyrun seçin denilirdi..Ne anlamı kalırdı ki film festivallerinin?
Bu kadar ağır eleştiri niye anlamıyorum?Sıkıcı olduğu içinse sanırım göreceli kavramlar fazlasıyla işin içinde..
Bu veya gelecek sene de Siyad bu kez Süt'ü ödüllere boğar. Kesin Nejat İşler gene alacak ödülü.
Evet Süt ödül alabilir.Neden almasın?Her film gibi ödül alma olasılığı eğer aday olursa tabiki vardır :img-yes: Ama imayla kesin Nejat İşler alır demek ne kadar doğru?Orda filmden bağımsız bir şekilde oyuncular düşünülüyor.Nejat İşler hem Barda hem de Yumurta ile aday olurdu aksi taktirde..
Bir dipnot düşmek gerekirse Nejat Süt ile aday olamaz.Çünkü Süt Nejat'ın canlandırdığı Yusuf karakterinin 18 yaş halini ele alacak bir film.Serinin ikinci filmi olarak...
Yani Nejat filme hakim olan oyuncu olmayacak.Topu topu eğer görünürse 5 dakika görünecektir.
Bu beş dakika ile de "kesin Nejat İşler ödül alır" olamaz :img-yes:
Yumurta savunması
Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Başkanı Murat Özer, "34 bin kişinin izlediği 'Yumurta' nasıl 8 ödül alır" eleştirisine, "En çok izlenen üçüncü yerli film 'Babam ve Oğlum'a da 6 ödül vermiştik" diye yanıt verdi.
Gişe hasılatına oy vermiyoruz
Basında "SİYAD üyeleri kendilerini tatmin etmek için az izlenen filmlere ödül veriyor" izlenimi yaratılmaya çalışıldığını belirten Murat Özer, "Bir filmin gişede büyük hasılat elde etmesi onun iyi yapım olduğu anlamına gelmez. Oylarımızı gişeye göre vermiyoruz. Bu yıl 34 bin kişinin izlediği 'Yumurta' 8 ödül aldı. İki sene önce de 3 milyon 832 bin kişinin izlediği 'Babam ve Oğlum'a 6 ödül vermiştik" dedi.
İstifanın Yumurta'yla alakası yok
Özer ayrıca, Gentleman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Feyzan E. Top'un SİYAD'tan istifası hakkında da konuştu: "Sayın Top, SİYAD üyesi seçildiğinden beri derneğimizin hiçbir toplantısına ve ödül oylamasına katılmamıştır. Zaten denetleme kurulumuz, istifasını vermeden önce onun hakkında soruşturma başlatmıştı. İstifasının 'Yumurta'nın 8 ödül almasıyla da bir alakası olmadığını düşünüyorum. Çünkü Top, son ödül oylamasına katılmaya da gerek duymadı."
Kaynak:Hürriyet/Kelebek
beterböcek 13-03-08, 20:49 yardımcı oyuncu ödülünü HAKAN bOyav almalıydı.hakkını yediler adamın resmen.insanlar beyaz melek , barda, kabadayı izliyor siz bal, süt,yumurta peşindesiniz.:img-hyste
Bu ödüllerin artık ne yazık ki hiçbir geçrliliği kalmamıştır... Hayalet Cevher zamanında da Kenan İmirzalıoğlu'na ödül verilmemişti ki hemen hemen bütün sinema eleştirmenleri tarafından çok beğenilmişti.. Şimdi Kabadayı'da Devran rolünde -ki bıçak sırtı bir roldü- müthiş bir performans sergileyen Kenan İmirzalıoğlu'nun yine hakkı yendi... Bu kafayla Hollywood'a Türkiye'deki sinema ödüllerini almadan gidecek... Bu da bizim ödüllerin ne kadar objektif olduğunu gösterir... Artık gerçekleri görme zamanı geldi.. Ünlü Hollywood yönetmeninin hayran kaldığı Kenan İmirzalıoğlu'na gelin görünki bizim sinema yazarlarımız ödül vermiyor.. Komik, sadece komik.. :icon_idea
|
|