Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-4
Sayfalar :
1
[ 2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
arzu-başak 27-01-07, 09:22 fundacım duyuyormusun beni...ahmet yasemini nejdete emanet etti..allahım ya deli oldum orda....neyse gelince yorumunu bekliyorum bununla ilgili..buaarada ben gittikce nejdetten daha çok soğuyorum..ahmetin her yaptığı şeyi kötüye yormak zorundamı..yok ahmet yüzünden rıza amca ceza alabilir falan..hele ahmet yaseminin yanına gidip herşey bitmedi bir çaresini bulucam derken nejdetin ahmete bakışı neydi öyle...yok yok bu nejdeti benim gözüm görmesin tabi aylayıda......
dizi boyunca hep ağladım ağlamadığım tek bir kare yoktu dizi öyle bir içime işlediki anlatamam sanki o dönemde yaşamışım gibi oluyorum biliyorum bu bir dizi ama elimde olmadan yine ağlıyorum neler görmüş geçirmiş türkiye o dönemin insanları ve biz şimdi ne kadar rahatız türkiye tarihinden bişeyler öğrendikçe bu diziye dahada ısınıyorum ve kendimi tutamadan ağlıyorum hikayesi gerçek olduğu için ağlıyorum teşekkürler atv teşekkürler tomris giritlioğlu yürekten tebrikler oyuncular ve tüm ekip
arzu-başak 27-01-07, 09:24 zaten onlar daha idam edilmeden sözlerle işkencelerle öldüler.idam onlara boş gibi gelir.benim sinirlenince gözlerim dolar.arzucum duy bak.tam ağladım denemez ama gözlerim doldu.:(
duydum tatlım duydum...valla şaşırmadım desem yalan olur..bende diziyi izlerken acaba şeboist ağlıyacakmı bu bölüm dedim....neyse gözlerinin dolması bile bir ilerleme..........
bencede ahmet amerikada olduğu zaman yasemin çocuğu nejdete söyleyecek ve bebeği düşünerek nejdetle evlenecek ahmetde inat yüzünden ayla ile evlenecek bakalım neler olacak rıza asılmayacak sadece 3 kişi asılmıs bunların arasında rıza yok babamdan öğrendim önümüzdeki haftalar bize ne getirecek merakla bekliyorum
Müthiş Müthiş Müthiş Bir Bölümdü ! Çok İçimde Sindi.Bu Bölümle Beraber Hatırla Sevgili En Sevdiğim Dizi Oldu.Beren Saat'i Tebrik Etmek Gerek.Yasemin Karakterini Çok İyi Canlandırdı.Ondan İyisini Bulamazlardı,Aynı Şekilde Cansel Elçin.. Şevket Bey e Çok Sinirlendim Açıkçası Oğlunu Hapise Attıracak Kadar Gaddar Olmasını Beklemiyordum.. Sevim Dün Çok İyi Bir Cevap Verdi Şevket'e. Bencede Önceden Planlanmış Bir Karar Vardı Ortada,Sadece Kılıf Uyduruyorlardı.
Hatırla Sevgili Yapımcılarına,Senaristlere,Oyunculara Ve ATV'ye Çok Teşekkür Ediyorum.Böylesine Müthiş Bir Diziyi Bize Sundukları İçin.
hayatımda bugüne kadar bir tek ÇGO'da her bölümünde ağlamıştım.şimdi de bu dizide ağlıyorum.dün akşam çok başarılı ve çok gerçek bir bölümdü.2-3 haftadır zaten yargılama sahneleri çok duygusaldı ama dün akşam resmen kanım dondu izlerken.3 kişinin idam edildiğini bilmeme rağmen o 15 kişinin akibeti için gözyaşı döktüm.onların idam edilmeyeceğini bile bile heyecanlandım.içim daraldı.tüm oyuncuların oyunculuğu ayakta alkışı kesinlikle hakediyor.Ahmet-Yasemin sahneleri ise içimi titretti.Yasemine hem hakverdim hem de kızdım.Ahmet'in hiçbir suçu yok Şevket'in oğlu olmak dışında.Babasına karşı bile durdu ama Gürsoy soyadı Yasemin'in taşıyamayacağı kadar ağır geldi O'nababasının idam fermanını imzalayan adamla aynı soyadda olmak...her sahnesini zor yutkunarak izledim.boğazımda bir düğüm oldu.muhteşem bir bölümdü
yalnız sinirlendiğim için gözlerim doldu arzu. :( lale mansurun 13 bölümü kaldığınıda nerden çıkardınız yahu?dizi 3 sezon devam edecek.bu kadar kısa sürede çıkmaz.öyle şey mi olur?dizinin önemli karakterlerinden biri o.dizi çok yavan olur o zaman.bence bu duyduğunuz yalan haber.
Ekleyeyim dedim idam zamanı
"idam hükümlerinin tasdikine dair karar, evvela zorlu'ya geçen cumartesi sabaha karşı saat 04'te tefhim edilmiştir. cezaevi binalarından birinin, yan yana 10 hücresinin bulunduğu, bir kesiminde idam mahkumu diğer 8 düşükle birlikte kalmaktaydılar. bir gardiyan zorlu'yu uyandırmış, uzun koridorun ucundaki diğer düşüklerin görmelerine imkan olmayan bir salona getirmiştir. yüksek adalet divanı azaları ile egesel ve yardımcıları, güryay ve yücel ile diğer ikinci sınıf vazifeliler oturmuş zorlu'yu beklemekteydiler. kararı egesel tefhim etmişve ölüm cezasının formalitelerin ikmalinden sonra infaz edileceğini bildirmiştir. egesel'i sükunetle dinleyen zorlu, başını öne eğerek hafif ve titrek bir sesle demiştir ki:
- vazifemi yaptığımı zannediyordum. siz de vazifenizi yaptınız, zahmetler çektiniz. kader bu imiş.
zorlu daha sonra abdest almak istediğini söylemiş ve tuvalete götürülmüştür. abdesti, bütün şartlarını yerine getirerek ve sendelemeden almıştır. arkasından da dini telkinatta bulunacak imamın karşısına oturmuştur. imam, arapça olarak okuduğu kelimeleri tekrarlattırarak zorlu'ya tövbe istiğfar ettirmiş ve neticede de kelime-i şahadet getirtmiştir. egesel, son arzusunu sorduğu zaman, zorlu bir mektup yazmak istediğini söylemiştir. mektubu yüksek adalet divanı başkatibine dikte ettirmiş ve bitince de daktilo ile hazırlanan metnin altını imzalıyarak annesine gönderilmek üzere egesel'e vermiştir. kısa bir vasiyetname havası taşıyan mektupta zorku, ailesi ve memlekete iyi temennilerini bildirmekte ve kızına derhal nişanlanarak evlenmesini ve mesut olmasını tavsiye etmektedir.
üzerine beyaz gömlek geçirilen zorlu, soğukkanlılıkla darağacına gitmiştir. darağacı, imralı cezaevi binalarının arasında ve diğer mahkumların nazarlarından uzak bir kesimde kurulmuştu. denizi görmemekteydi, fakat etrafında akasya ve ardıç ağaçları vardı. ölüm cezası, saat 05 sularında infaz edilmiştir. celladın boğazına ilmiği geçirmek için yaklaşırken telaş ve heyecandan bocalaması üzerine, gene hafif ve titrek bir sesle "acele etme" demiş ve ameliye tamamlanınca da altındaki sandalyeyi kendisi itmiştir.
zorlu da menderes ve polatkan gibi kısa bir zamanda hayata veda etmiştir. her üçü de ipte birer saat asılı bırakılmıştır. müteakiben indirilip yıkanmışlar, imralı cezaevinin mescidinde cenaze namazları kılındıktan sonra kefenlenmişlerdir."
bizimle bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler.okuyunca bile bi garip oldum.o manzarayı hayal etmek bile dehşet verici.allah kimsenin başına getirmesin böyle bi durumu.
Hasan Polatkan'ın idamı
Ada Komutanı Tarık Güryay, idam hükümleri müebbete dönüşen DP'li devlet adamlarının hücrelerini dolaştıktan sonra salona dönmüş ve salonda kendisini Başsavcı Egesel ve diğer hakimleri iki deniz albayının eşliğinde beklediklerini görmüştü. Onların bildirdiklerine göre, kararlar tasdik olunmuş ve İmralı Adası'nda, idamlık yalnız iki hükümlü kalmış oluyordu: Polatkan ve Zorlu! Bu arada ada komutanını kenara çeken iki görevli üç idamın da aynı anda yapılması için Menderes'in iyileşmesinin beklenmesinin uygun olup olmadığını sordular. Ancak Kumandan bu konuda fikir beyan etmeyince idam kararını tatbik için harekete geçildi.
Hücrelerin bulunduğu binanın altında büyük loş bir salon vardı. Müdürün teklifi üzerine, hükümlülerin oraya getirilmeleri kararlaştırıldı. Gardiyanlar, önce Hasan Polatkan'ı getirdiler: Polatkan, tek kelimeyle bitikti! Bütün reflekslerini kaybetmiş bulunan vücudu, ancak kollarındaki gardiyanların desteği ile ayakta durmaktaydı. Okunan kararı dinlemiş, anlamış olduğunu hiç sanmıyorum. Biraz sonra, hocanın yaptığı dini telkini çok zor tekrarladı. Yüzü bir ölününkünden de sarıydı. Gömlek giydirildi. Elleri arkadan kelepçelendi, gardiyanların kolunda sehpaya kadar götürüldü ve hüküm infaz edildi!
dılekcım bılgıler ıcın cok sagol cnm..:)
evt dunku bolumde gorduk gene yasanılanları...ne cok acı yasamıs halkımız..:(gerrcekten cok uzuluyorum....ıdam cok kotu bırsey hele bu sekılde ıdam....
neyse bolume donersek ahmetı ılk kez begendım...cansel gerı dondu bence..dızıdekı gercek kımlıgını orataya cıkarıyor yavas yavas....babasıyla hastanede konusması o aglamaklı gozlerıyle hepimizin ıcıne ısledı...
lale mansur zaten kendını kanıtlamıs bır bayan onada cok uzuluyorum hayatta en buyuk destekcısı ıdam yolunda...cok korkunc bırsey bu..
yasemın cok erken yasta buyuk acılar cekıyor...acılar olgunlastırdı cok yasemını...oda bu yasta oyle sorumluluklar alması ıyıkı lale ve nejdet var...
nejdet tum varlıgıyla ıcındekı tum askıyla destek oluyor yasemınınne cok uzun bır mucadele verıyor oda kendı ıcınde...
rıza bey onu o hallerde gorunce cok kotu oldum....cok zor bır ınsan ıcın obyle....
sinem müthişsin nediyim beş dakkada nerden anladın etkilendiğini.illa yaseminden ayırıp aylaya yamayacaksın ya adamı ayak üstü kıza aşık ettin.:img-pilot
müzikler konusunda alisercan abi bir şey dermi acaba.dizinin müzikleri bir albümde toplanacak mı?
Sevgili vega,
Bu isteğinizi daha önce de yazmıştınız ben de atv de ilgili kişiye iletmiştim. Yine ileteceğim. Ama ben de henüz erken görüyorum. Sezon sonu çıkması daha iyi olmaz mı?
Mükemmel bir bölümdü.Bende her karesinde agladim.Halende etkisindeyim.Özellikle idam hücrelerindeki "idamliklarin" acaba idama giden var mi diye yoklama yapmasi... :( Büyük ihtimalle Yaseminin babasinin cezasi 10 yil hapise cevrilecektir.Cünkü o dönem bakanlar haric dp milletvekilleri en fazla 10 yil ceza aldi.(müebbet hapis alanlar 10 yil hapiste kaldi diye biliyorum) Zaten sadece 4 idam onaylanacak.Celal Bayarin idam cezasi Ismet Inönü ve Cevdet Sunayin yogun girisimleriyle engellenecek..
fundapehlivan 27-01-07, 10:24 fundacım duyuyormusun beni...ahmet yasemini nejdete emanet etti..allahım ya deli oldum orda....neyse gelince yorumunu bekliyorum bununla ilgili..buaarada ben gittikce nejdetten daha çok soğuyorum..ahmetin her yaptığı şeyi kötüye yormak zorundamı..yok ahmet yüzünden rıza amca ceza alabilir falan..hele ahmet yaseminin yanına gidip herşey bitmedi bir çaresini bulucam derken nejdetin ahmete bakışı neydi öyle...yok yok bu nejdeti benim gözüm görmesin tabi aylayıda......
Arzucum... Evet orda ben de sinir oldum! Kime emanet ettiğini görecek çok yakında acı bir şekilde!! Eh bir yumruğu hakketti Necdet...
Bu arada evet ben de bir arkadaşımla konuştum da Necdetin aynen dediğin yede Ahmete off layarak baktığını ve Necdete sinir olduğunu söyledi ama ben orayı görmedim!! Yani Necdete bakmadım daha doğrusu!! Ben o an Ahmete kilitlenmiş durumdaydım, orada gözler dolu dolu Yasemini teselliye çalışırken valla gözüm necdet filan görmedi. Bir daha ki izleyişim de oraya dikkat edeceğim ama...
Sevgili vega,
Bu isteğinizi daha önce de yazmıştınız ben de atv de ilgili kişiye iletmiştim. Yine ileteceğim. Ama ben de henüz erken görüyorum. Sezon sonu çıkması daha iyi olmaz mı?
siz daha iyi bilirsiniz..
bence de sezon sonu çıkması daha iyi olur.hem yazın dinler dinler ağlarız...
emeğinize sağlık.sayenizde mehmet gürelinin şarkısı da patlamış durumda herkes o şarkıyı çok beğendiğini söylüyor...
ben hiç beğenmediğim o şarkıyı ya.beni hiç etkilemedi.bu bölümde de çaldılar.sinir oldum.şarkı çalınca bütün duygusallık gitti.hiç sevmedim o şarkıyı.
neydi bu bölüm ya ağlamaktan içim kıyıldı valla normalde bende yasemin ve ahmet ikilisini biraz yapmacık bulurdum ama ayrılık sahnelerinde bi tuhaf oldum ayrıca cansel bu bölümde döktürdü bence..bu bölümde en etkilendiğim sahne yoklama sahnesiydi vekilerin o halleri çok acıklıydı ... acaip bi bölümdü yaa
Bu olayların Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu bilmek inanın çok acı ve çok ağır..
Dün akşam bölümü izlerken düşündüğüm tek şey o malum gecede sanıkların ve ailelerinin neler hissettiğiydi. Tüm gece korku ve acıyla nasıl bekleyebildiler acaba gelecek haberleri...
Hele o utanç verici aşağılayıcı yargılamalar sanıkların daha da kötüsü ailelerinin düşürüldükleri o acı durum... Bu hangi vicdana sığabilir ki?
Konusuyla, düşündürücü anlatımıyla ve oyuncularının muhteşem performansıyla harika bir bölüm izledim, izlemedim adeta yaşadım. İzlediğim bir kaç dizinin dışında gerçekten iç yakıcı, can alıcı ve gözyaşlarımın dinmediği bir bölümdü...
Tüm Hatırla Sevgili Ekibini kutluyor ve tarihimizin gerçeğini bize böyle sundukları için çok teşekkür ediyorum...
ben hiç beğenmediğim o şarkıyı ya.beni hiç etkilemedi.bu bölümde de çaldılar.sinir oldum.şarkı çalınca bütün duygusallık gitti.hiç sevmedim o şarkıyı.
aksine ben de çok sevdim.hem de o sahneye cuk oturmuştu.seninle zevklerimiz zaten uyuşmuyor.ama o şarkı tam da o sahne için yapılmış gibiydi.o kadar duygusallığın üstüne bir de o şarkıyı duymak işin tuzu biberi oldu...
ben öncelikle şikayetle başlamak istiyorum....sıla nın çok tutması nedeniyle çok uzun sürüyoır ve bizim dizimiz 10,30 dan sonra başlıyor...gerçektende haksızlık buna bi çözüm bulmalıyız....dünkü bömlüme gelirsek tek kelimeyle muhteşemdi...idam edilceklerin hücrelere kapatılması ve kimler idam edildi diye aralarında yoklama yapmaları beni en çok etkileyen sahneydi!!!!!!rıza bey hakkında idam kararı çıkınca ben bile ağlıcak gibi oldum valla!!!! dizime laf yok ama atv ye dizimize haksızlık yapmaları hakkında bişey söylemek gerek...
dün grçekten müthiş bir bölüm izledik her bölüm daha iiye gitmekte dizi izlerken o sahnelerin bire bir yaşandığı gerçeği insanı değişik durumlara sokuyo 'ne günlermiş' demekten alamıyo insan kendini oyuncuların hepsi harikaydı tebrik ederim ama dün akşam cansel bi başka harikaydı sanki dram sahneleri için oyuncu olmuş :img-blush :img-blush :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064
tabi herkesin müzik zevki aynı değildir.bana hiç duygusal gelmedi o şarkı.ben daha çok sözsüz müzikleri beğendim dizide.özellikle hüzünlüyü... :img-blush
o kadar konuştuk bari sözlerini yazayım.bu arada şiir ömer hayyama aitmiş.
"bulut geçti, gözyaşları kaldı çimende
gül rengi şarap içilmez mi böyle günde
seher yeli, eser yırtar eteğini gülün
güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün
bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye
kimse bilmez, kimse bilmez"
Mahmud Celal Bayar, (d. 16 Mayıs 1883, Gemlik-Bursa – ö. 22 Ağustos 1986, İstanbul).
Eski Türkiye Cumhuriyeti milletvekili, bakanı, başbakanı ve cumhurbaşkanı.
1883 yılında Bursa'nın Gemlik ilçesinin Umurbey köyünde doğan Celal Bayar, ilk ve orta öğreniminden sonra memuriyet hayatına atıldı. Aslen şimdi Bulgaristan'ın Romanya sınırındaki Lom şehrinden göçen bir ailedendir, ailenin Museviliğin Karaim (Karailer) inanışında Hazar Türkleri'nden olduğu iddia edilir.[kaynak belirtilmeli] Adalet, reji ve bankacılık sahasında memuriyet görevlerinde bulundu. Gemlik Mahkeme ve Reji Kalemleri'nde memur olarak başlamıştır. Ardından Bursa'ya giderek Ziraat Bankası'nda görev almış ve bu sırada Harir Darüttalimi'ni ve College Français De l'Assomption isimli okullara devam etmiştir. Bursa'daki çalışmalarını Deutsche Orientbank'ta sürdürmüştür. 1908 yılında İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne katıldı ve bu arada mason oldu. Bu cemiyetin İzmir Şubesi Genel Sekreterliğini yaptı. 1918 yılında Müdafaa-i Hukuk-ı Osmaniye Cemiyeti'ne girmiştir.
12 Ocak 1920'de toplanan son Osmanlı Mebusan Meclisi'ne Saruhan Sancağı milletvekili olarak katıldı. Türk Millî Mücadelesinin başlaması ile birlikte Anadolu'ya geçerek bu harekete fiilen Galip Hoca olarak katıldı.
Bu mücadelenin kazanılması sırasında Batı Anadolu'da faaliyet gösterdi. Aynı zamanda Birinci Büyük Millet Meclisi'nde Bursa Milletvekili olarak görev aldı. 1921'de İktisat Vekili oldu.
Lozan Barış Konferansı'na müşavir göreviyle katıldı. 1923 seçimlerinden sonra İkinci Büyük Millet Meclisi'ne İzmir Milletvekili olarak girdi.
1924 yılında Türkiye İş Bankası'nın kurulmasında önemli rol oynadı. İktisat Vekilliği görevinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda mücadele adamı, politikacı ve iktisatçı olarak temayüz etti. 1932-1937 tarihleri arasında İktisat Vekilliği, 1937-1939 yılları arasında Başvekillik yaptı. 1943 yılına kadar İzmir Milletvekili olarak siyasî hayatını sürdürdü.
Çok partili siyasî hayata geçilmesi üzerine 1946 yılında arkadaşları ile birlikte Demokrat Parti'yi kurdu ve başkanlığına getirildi. Partisinin 1950 seçimlerini kazanmasından sonra aynı yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin üçüncü Cumhurbaşkanı seçildi. 10 yıl boyunca sürdürdüğü bu görevden 27 Mayıs harekâtı ile 1960 yılında ayrıldı.
Yassıada Mahkemesi tarafından idama mahkum edildi. (15 Eylül 1961) Dönemin papasının politik baskılarıyla cezası daha sonra müebbet hapse çevrildi. Yassıada'dan Kayseri bölge cezaevine nakledilen Bayar, 7 Kasım 1964 tarihinde rahatsızlığı nedeniyle serbest bırakıldı. 7 Temmuz 1966'da da dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından, Anayasa'nın 97. maddesinde yazılı sebeplere dayanılarak affedildi.
22 Ağustos 1986 tarihinde, 103 yaşında İstanbul'da vefat etti.
fundapehlivan 27-01-07, 10:34 Şimdi gidip resimlere baktım, eklenmiş...
Off ya valla içim daraldı... Şimdi Ahmet Amerikadan dönene kadar yasemin evlenmiş olmalı... Olmaz inşallah böyle bir şey, zannetmiyorum zaten hemen Şevket bey ameliyata girecek...
Ben ileri de özellikle çocuk olayı ortaya çıkınca Ahmet ve Yaseminin yeniden bir araya gelebileceklerini düşünmek istiyorum, olabilir de belki...
Dün akşamın yıldızı kesinlike Beren'di.Dizide ısınamadığım iki karakterden birini canlandıran Beren için düşüncelerim değişti darısı Cansel'in başına :)Gerek Şevket'le konuştuğu sahne gerekse Ahmet'le konuştuğu sahnede çok iyiydi ..Hakkını yemiş olmayayım ayrılık sahnesinde Cansel'in performansıda diğer bölümlere göre çok çok iyiydi..
Benim anlam veremediğim Yasemin'in hamile olduğunu öğrendikten sonraki tavrı..Gayet sakin karşıladı ..
eger gerceklerden alinti yaparak dizide kullaniliyorsa 3 kişinin idam cezasi gerçekleşti. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan
bence riza ağır ceza alacak idamdan kutrulacak. Ahmet amerikada babasiyla birlikte uzun sura kalacak (3-4 ay kadar) yaseminde hamileliğini sadece nejdete soyleyecek. nejdette yasemini kurtarmak için evlenme teklifi edecek. yaseminde mecburen kabul edecek :(
akşam cansel nekadar güsel ağladı :img-in_lo :img-in_lo
çok yakışıklı çookkk
şiirin aslı da şu arkadaşlar..
"seher yeli eser yirtar etegini gülün
güle baktikca cirpinir yüreği bülbülün
sen şarap içmene bak, çünkü nice gül yüzler
kopup dallarindan toprak olmadalar her gün"
"bu yildizli gökler ne zaman basladi dönmeye
ne zaman yikilip gidecek bu güzelim kubbe
aklin yollariyla ölçüp biçemezsin bunu sen
mantiklarin, kiyaslarin sökmez senin bu işte"
"bulut gecti, gözyaşlari kaldi cimende
gül rengi şarap içilmez mi boyle günde?
bugün bu çimen bizim, yarin kim bilir kim
gezecek, bizim topragin yeşilligince"
şiirin sözleri güzel gelebilir ama şarkı hali bana çok garip geldi.hiç ısınamadım valla. :) yaseminin tavrı herkesi şaşırtıyor zaten.alıştık artık ona.ama haklısın dün ben bile beğendim bereni.cansel süperdi zaten.ona laf yok.o ellerini kullanması yok mu...ah ah... :)
arkadaslar dünki bolüm gercekten cok güzel cok duygusaldı ozellikle o amhkeme sahneleri sayım yapmaları harikaydı bazı arkadaslar diyor benim merak ettigim babaları olmeyecek demi birde hani tarihte atlama yapcaklarya onu ne zaman yapacaklar ilerdeki seyri nasıl olcak merak ediyorum sizin fikriniz nedir
arkadaşlar elinde olan biri şu şarkının linkini bana öm ile atabilir mi hangi siteye girsem deli etti beni bideböyle deneyeyim dedim
valla şu ayrılık sahnesini youtube dan ekleseler hiç fena olmucak indiren var indiremeyen var bide benim gibi indirip te pcyle bakışıp indirdiği şeyi izleyip dinleyemeyen var:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :icon_sorr
fundapehlivan 27-01-07, 10:46 Ben de Bereni beğendim ama bana göre geceyi damgasını vuran cansel'di...
Yani bu bölüm zaten en büyük yük Cansel ve Berendeydi...
Ama Berene göre Canselin daha zor sahneleri de vardı aslında...
Cüppeliyken duruşu bakışı harikaydı... Hastanede ki o annesine karşı mahçubiyeti, vicdan azabı, bakışları, elleri... Babasıyla konuşması müthişti...
Ayrılık sahnesini hiç yazmıyorum, orada özellikle Canselin yüz ifadesi, kabullenememe, bakışları harikaydı.
Beren de o kadar mimik yoktu ama tabii kararı veren o, zaten ölmüş bitmiş kız...
Burada beren kötü demiyorum ama o mimikleri kullanmakta filan Cansel müthişti...
arkadaslar dünki bolüm gercekten cok güzel cok duygusaldı ozellikle o amhkeme sahneleri sayım yapmaları harikaydı bazı arkadaslar diyor benim merak ettigim babaları olmeyecek demi birde hani tarihte atlama yapcaklarya onu ne zaman yapacaklar ilerdeki seyri nasıl olcak merak ediyorum sizin fikriniz nedir
arkadaşım o tarih atlamaları o kadar çok oluyo ki her bölüm bi 4-5 ay atlıyoruz hemde anlamadan bi başmışız darbe olmuş bi bakmışız yaz bitmiş bi bakmışız 1960 omuş tarih ytani her bölümde her an olabilir çünkü çok güzel atlıyolar yani kusursuz denecek gibi
fundapehlivan 27-01-07, 10:48 arkadaslar dünki bolüm gercekten cok güzel cok duygusaldı ozellikle o amhkeme sahneleri sayım yapmaları harikaydı bazı arkadaslar diyor benim merak ettigim babaları olmeyecek demi birde hani tarihte atlama yapcaklarya onu ne zaman yapacaklar ilerdeki seyri nasıl olcak merak ediyorum sizin fikriniz nedir
Çok az kaldı... 2 bölüm sonra filan bana göre zaman atlaması olur. 12. bölüm de Ahmet yine yaseminle konuşur, hatta yasemin ve necdet evlenme kararı alır. İdamlar olur...
13. bölümde menderes idam olur, yasemin evlenir ve ahmet aylayla yakınlaşır...
O zaman 13. 14. bölümde zaman atlamasını bekliyorum ben...
meltem-cmbl 27-01-07, 10:56 dünkü bölüm muhteşem bir bölümdüü en beğendiğim bölümlerden biriydii ahmetle yaseminin ayrılma sahnesi benı çok etkiledi yaww ağlamaya başladım ahmette nasıl ağladı öle içim cız etti bu hafta berenin oyunculuğuna bayıldımm ahmetinde süperdii babdına laflar sölediğinde fslann adam kalp krizi geçirdi yaww şimdii ahmetle yasemin bi daha ne zaman barışırlarki uzuun zamn barışmıcakları kesinn ya son sahnesinde heycandan duramadım rıza nın asılmıcağını bildiğim halde yine heycanlsadnım son sahnede
ve iyiki bu diziyiizliyorum geçmişle igili bir sürü şeyy öğrendimm ve çok güsellbi şekilde anlatmışlarr hellal olsun valla :happy0064 tebriklerr
fundapehlivan 27-01-07, 11:01 Gerçekten sadece iyi bir konu yetmez, oyuncularıyla işleyişiyle de bir bütün olmalı dizi...
Hs gerçekten harikaydı son bölüm... Yani hiç baştan sona bu kadar üzüldüğüm, bu kadar etkilendiğim, sinirlendiğim, kendimi kastığım bir film ve ya dizi seyretmemiştim...
Annem hep sonu geç bitiyor diye gidip yatardı. Öyle duygulanmaz o...
Baktım saat 12 annem neyse bir daha ki reklamına kadar oturayım dedi dedi baktım sonuna kadar oturmuş:img-hyste
Cok iyi (güzel demiyorum) bir bölümdü. Cok aci bir bölümdü, yavas yavas "Hatirla Sevgiliiiii" bölümleri geliyor....
valla izlerken annem yılın olay dizisi dedi. :) bencede aynen öyle yani. :) bitene kadar kalbim küt küt attı heyecandan. :) bi dizi için hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. :)
fundapehlivan 27-01-07, 11:05 Bir de bu asılmalardan önce gerçekten amerika, ingiltere gibi pek çok ülkenin başkanından mesajlar gelmiş, asmayın diye!
Onlar da herhalde ileride bizim de başımıza gelebilir diye engel olmaya çalışmışlardır. Malum kötü örnek!! Ee yani doğru da iyi bir örnek değil...
Bu arada bir arkadaş menderes intihar etti o ne oldu demişti...
Diğerleri asılmış ama Menderes'e söylenmemiş. O iyileştikten sonra asılacak...
Bu da çok ilginç, yahu bırak adamı o zaman neden kurtarıyorsun? Yok ama onun celladı kendileri olacak ya... Adama kendini öldürme şansını bile vermiyorlar...
istnbl_esra 27-01-07, 11:22 yine yazmak istiyorum cok guzekl bi bolumdu dunku bolumu gozumu bile kirpmadan izledim dizinin sonunda zor yillar sarkisini verdiler ya farkettiniz mi bilmiyorum ama efkar kitabedir aska diye bi bolumu vardi sanki orasi farkli okundu gibi yada bana mi oyle geldi hatirlayan varmi galiba o kismi degistirmisler
meltem-cmbl 27-01-07, 11:22 bide bir olay varmış duydum ve acaip üüzldümm yaa mewnderes 2 kez asılmışş çünküü ilkinde resim çekememişler resim çekils,in diye ölü ölü yine asmışlarr bu kadarda olmaz yanı yaaa
fundapehlivan 27-01-07, 11:24 bide bir olay varmış duydum ve acaip üüzldümm yaa mewnderes 2 kez asılmışş çünküü ilkinde resim çekememişler resim çekils,in diye ölü ölü yine asmışlarr bu kadarda olmaz yanı yaaa
Ben şey duydum. Bir kere asmışlar ama ip kopmuş, onun için bir kez daha baştan almışlar ama ölü adamı resim için yeniden asacaklarına ihtimal vermek istemiyorum!! Zaten niye resim çekiyorlar ki... Çok mu güzel bir olay var? Öldğü deyin gazeteniz de o resmi basmak zorunda mısın?
sezinakbas_ 27-01-07, 11:25 savcının idamlık olan kişillerin isimlerini okuduğunda isimlri okunnan kişilerin yüz ifadeleri o kadar çok etkilide ki beni.ailelerinin o isimleri duyduuğunda ki ağlamaları zaten çok duyguluydu.
idam edilecek kadar gerçekten çok büyük suç mu işlediler anlamıyorum.ne yaptılar ki bu kadar ağır bir cezayı, ölümü,aşağılanmayı ,halka ve millete karşı küçümsenmeyi hakettiler.hiç düşünmediler mi ki bu kişilerin ailelerinin çocuklarının üzlecebileceklerini,kahrolacaklarını düşünemediler mi.bunlar geçmişte yaşanmış gerçek olaylardır.ve bunların ülkemizde yaşanması ne kadar da üzücü ve korkutucu bir durum.zaten yargılanan kişilerin milletin önünde gururlarının yerle bir edilmesi onların ölümünü çoktan hazırlamıştı ki birkaçı da intihara teşebbüs etmişti.benimde dünkü bölümde izlediğimden kanaat getirdiğim yargılanan kişilerin adil bir şekilde yargılanmadıklarıdır.
meltem-cmbl 27-01-07, 11:26 Ben şey duydum. Bir kere asmışlar ama ip kopmuş, onun için bir kez daha baştan almışlar ama ölü adamı resim için yeniden asacaklarına ihtimal vermek istemiyorum!! Zaten niye resim çekiyorlar ki... Çok mu güzel bir olay var? Öldğü deyin gazeteniz de o resmi basmak zorunda mısın?
valal cnm bende bilmiyomm birisi sölemiştii bi akraba ama böle bişey varsa yazıklar olsun diyorum resim için böle olurmu yaaa çok kötüü bişey
*özgürkız* 27-01-07, 11:27 harika bir bölümdü normalde izlmiyorum yasemin ve ahmet aşkı çok klasik geliyordu ama fragmanları görünce bu bölümüizledim çünkü yakın tarih çok ilgimi çekiyor.Özellikle hücrede tek tek eksilen varmı diye birbirlerini saymaları çok ilgimi çekti.
bide bir olay varmış duydum ve acaip üüzldümm yaa mewnderes 2 kez asılmışş çünküü ilkinde resim çekememişler resim çekils,in diye ölü ölü yine asmışlarr bu kadarda olmaz yanı yaaa
Ölü bir insanı asmak nasıl birşey ya ilk defa duyuyorum.Çok üzücü
*özgürkız* 27-01-07, 11:29 savcının idamlık olan kişillerin isimlerini okuduğunda isimlri okunnan kişilerin yüz ifadeleri o kadar çok etkilide ki beni.ailelerinin o isimleri duyduuğunda ki ağlamaları zaten çok duyguluydu.
idam edilecek kadar gerçekten çok büyük suç mu işlediler anlamıyorum.ne yaptılar ki bu kadar ağır bir cezayı, ölümü,aşağılanmayı ,halka ve millete karşı küçümsenmeyi hakettiler.hiç düşünmediler mi ki bu kişilerin ailelerinin çocuklarının üzlecebileceklerini,kahrolacaklarını düşünemediler mi.bunlar geçmişte yaşanmış gerçek olaylardır.ve bunların ülkemizde yaşanması ne kadar da üzücü ve korkutucu bir durum.zaten yargılanan kişilerin milletin önünde gururlarının yerle bir edilmesi onların ölümünü çoktan hazırlamıştı ki birkaçı da intihara teşebbüs etmişti.benimde dünkü bölümde izlediğimden kanaat getirdiğim yargılanan kişilerin adil bir şekilde yargılanmadıklarıdır.
Mahkemede dığru düzgün konuşamadılar bile hakim sürekli mahkemeye saygılı olun deyip durdu yaseminin söyledikleri hala aklımda bu insanlar kimseyi öldürmedi hırsızlık yapmadı böyle bir sebepden dolayı asılmamalılardı...
fundapehlivan 27-01-07, 11:34 Diktatör diye hapse atıyorsun ve onun çevresindekileri... Ardından sen diktatörlük yapıyorsun...
ne olursa olsun karşındakiler küçük çocuk değil, ya da basit bir hırsız küçük bir insan değil... Ülkeni yönetmiş senin yıllarca, ne olursa olsun iyi şeylerde yapmışlardır mutlaka... Ağır bir ceza vereceksen de saygılı davran,işkence yapma, gururlarını kırma...
Bir kere yaptıkları bir mahkemeye yakışmaz. Mahkeme adalet dağıtır, bunlar kendilerini savunmalarına izin vermiyorlar...
fundapehlivan 27-01-07, 11:37 ahmeti bile sürekli susturdular.karşılarında birinin kendisini savunmasına katlanamıyorlar.
Ahmet hemen bebek köpek gibi basit şeylerle uğraşıldı filan gibi konuştu ya onu hakaret saydılar. Aslında hakarette bir bakıma ama doğru haklı bir hakaret... Orada hemen Şevket bey atıldı ya şunları da bunları da konuştuk diye... Bir de Ahmete bakıp hakaret ediliyor dedi. Valla ben bir ara oğlunun hapsedilmesini isteyecek sandım!
Yalnız bir daha ki duruşmaya mahkemeye kadar hapis dedi ya... SOnra gösteriyor yine mahkeme Ahmet yine avukat. Orada acı da olsa güldüm valla. Avukar hapisten çıkıp hemen cüppesini giyip mahkemeye avukatlığına devam ediyor. Bu ne saçmalıktır ya!! Suçlu görüdüysen mahkemeden al o zaman...
BLaCK-WoLF 27-01-07, 11:38 Hayatımda bu kadar güzel dizi izlemedim en güzel bölümüydü 8. bölümden itibaren başladım izlemeye tiryakisi oldum ...
ülkeyi terör ortamına sürükleyen insan hapiste kral gibi yaşıyo,ülkenin başbakanı ise eziliyo bu nasıl adalet ki .ne yazık ki ülkemizin acı gerçeği.
merhabalar...
reytinglerimizi gördüm de şimdi gerçekten çok güzel..11 bölüm içinde en beğendiğim bölümdü..bir an bile olsun heycan tempo düşülmedi.yerimde oturamadım desem yeridir.
oyuncular dün gerçekten çok iyiydiler.11 bölümdür bir türlü bana aşkı gösteremeyen yasemin_ahmet o ayrılık sahnesinde gözlerimin dolmasına neden oldular.belki de başlarına gelcekleri düşündükçe gözlerim doldu.
darbe çok güzel işlenmişti.zamanı çok hızlı atlıyorlar ama dün o insanlardaki panik üzüntü endişe çok güzel yansıtılmıştı.her oyuncuda gösterilmişti bu duygular.küçük çocuklarda bile.
60;'lı yıllarda bir genç kızın evli olmadan hamile kalmasına bu şekilde normalmiş gibi karşılaması açıkçası garibime gitti.geçen haftaki o küçük tebessüme şaşkınlık demiştim ama yasemin çok mutlu oldu.evet herkes bebği olsun ister bir kadın için anne olmaktan daha güzel duygu var mıdır?bunu aramızda anne olanlar daha iyi anlıcaktır tabi.ama ne olursa olsun öyle bir dönemde bir şaşkınlık biraz endişe beklerdim.
necdet kanatsız bir melek resmen.ona kötü diyen ne olsun yani:):)herşeye rağmen teo'ya ahmettenb özür dilediğini söylemesi o gece yasemine belki tekrar bir araya gelirsiniz demesi.ilerde bu karakter umarım bozulmaz.ki 11 bölüm bu şekilde gösterilen bir karakterin bir anda bozulması olursa senarsitlere ne diyim yani.
intihar meselesi var bir de...nedir bu anlamadım dizilerde.intihar şerefli bir ölümdür ifadesi.bir insanın kendi canına kıyması nasıl şerefli bir bölümdür anlamadım.bunu böyle tv'de ilgi gören dizilerde gösterilmesi bu şekilde adalandırılması diziyi o gün izleyen ya da daha küçük bir yaş grubu izleyicisi için iyi olmaz.sadece hs için demiyorum büğtün tv dizileri için intihar şerefli bir ölüm şeklinde gösterilmemeli.
kısaca reytinglere yakışır mükembel bir bölümdü...kimse kötü değildi..karakterler yavaş yavaş oturuyor...hs şimdi başlıyor:):)
evet özellikle ahmet karateri bu bölümde oturdu. ;) yaseminde birazcık. :) kendimizi onların yerine koyarak düşünmeliyiz ama bunu.bende onların yerinde olsam intiharı seçerdim herhalde.haksız yere tanımadığım biri beni öldüreceğine ben kendimi öldürürüm daha iyi.
bu dizinin reytinglerinin daha yüksek olması gerekirdi.ne yazık ki insanlarımız aşk masallarına meraklı olduğu için ülkemizin gerçeklerini görmezden geliyor
fundapehlivan 27-01-07, 11:47 oxford demek sonunda sen de onların aşkını kabul ettin, neyse sevindim...
Yaseminin sevinmesini ben çocukluğuna bağlamak istiyorum. Yani sevinirsin de arada bir engel yoksa, hemen evlenebileceksen... Daha babanın durumu belli değil, kesin evleneceğiniz belli değil. Hayır yani tamam evleneceksiniz belki ama 2-3 ayda bile evlenemezlerdi ki zaten... Yani Yasemiin 5 aylık hamileyken mi evlenecekti ahmetle... Neyse karışık o işler...
fundapehlivan 27-01-07, 11:49 Aslında Ahmet ileri de o çocuğun kendisinden olduğunu anlayabilir.
Yasemin kendine ne dedi, aşkımızla ilgili, elini tutup gözlerinin içine bakarak söylemem gerek, bu ne olabilir? yasemin de hemen 6 7 ay sonra doğrum yapıyor... Onları bir bağlarsa ileride tamamdır bu iş...
Ama bağlayamaz tabii, ancak ileri de onu biri dürterse o zaman taşları yerine oturtabilir...
Ama yazık benim ahmetime ya... Çocukları olsun istiyordu, çocukalrı seviyor ve Aylanın çocuğu olmayacak. haksızlık bu...
dizide herkes hakettiğini görmüyor zaten.herkese haksızlık yapılıyor. :( ama ben en çok nezahata üzülüyorum. :(
benim söylediklerim yanlış anlaşıldı herhalde ben aşkı kabul ettim demedim.beim kabul etmemle de olmaz.birbirlerini seviyorlar yani kabul etmicek ne var bunda.görüyoruz hepimiz.ama bana yansıtılmıyordu.hala da yansıtılmıyor.dram gerekiyordu demekki.dün o sahnede ahmetin gözünden akan yaşlar beni mahvetti.yoksa yasemin gene ağlamadı:):)
fundapehlivan 27-01-07, 11:55 Ben bilmiyorum... O kadar çok olay oldu ki Nezahatın üzüntüsünü pek göremedim bile... Ona pek üzülmedim onun için... Üzülecek o kadar şey vardı ki ona sıra gelmedi.
Yalnız Keriman da gelmişti mahkemeye gördünüz mü?
Yüzsüzlüğünde bu kadarı...
fundapehlivan 27-01-07, 11:57 benim söylediklerim yanlış anlaşıldı herhalde ben aşkı kabul ettim demedim.beim kabul etmemle de olmaz.birbirlerini seviyorlar yani kabul etmicek ne var bunda.görüyoruz hepimiz.ama bana yansıtılmıyordu.hala da yansıtılmıyor.dram gerekiyordu demekki.dün o sahnede ahmetin gözünden akan yaşlar beni mahvetti.yoksa yasemin gene ağlamadı:):)
Yaseminin de gözü yaşlıydı canım...
Ama Yaseminin o an ki ruhsal durumunu anlayabiliyorum. Hani verilen karardan sonra insanın üzerinden yük kalkar gibi olur ya... Garibim artık bir şey hissedemeyecek hale gelmiş. her şeyi kabullenmiş... Hem babayı kaybetmiş, hem sevgiliyi... Zaten yasemin ne diyordu babamdan başka bir şey düşünemiyorum...
evet kerimanı görünce sinirim tepeme çıktı.ama rızayı son bi kez göremedi.nasıl üzülmedin ona?ben çok üzülüyorum. :( şevkete üzülüyorum bi de. :(
fundapehlivan 27-01-07, 12:00 evet kerimanı görünce sinirim tepeme çıktı.ama rızayı son bi kez göremedi.nasıl üzülmedin ona?ben çok üzülüyorum. :( şevkete üzülüyorum bi de. :(
Bak şevkete daha çok üzülüyorum. Onun o üzüntüsü, vicdan azabı, verdiği kararın ağırlığı... Çocukluk arkadaşının sonunu getirme... İlk defa Şevket beyden Rıza ile ilgili gençlik döneminden bahsettiğini duydum ve kötü oldum.
Bir de fark etmişsinizdir yasemin geldiğinde şevket önce önemsizce bakıyor, sonra yaseminin görünce bir kere daha bakıp ayağa kalkıyor, gözleri yerde...
Çok kötüydü ya...
Önce yasemin sonra ahmet... Dayanamadı adamcağızın kalbi tabi... Ama selma diyordu ya bu hastalık önceden başlarmış herhalde bu mahkemeler sırasında yaşadığı üzüntüyle başladı bu hastalık..
adama acıdım zaten.kim taşıyabilirdi ki zaten bu kadar ağır bi yükü?gençlik zamanlarından bahsetmesi çok güzeldi.neler yaşamışlar?!şimdi ne haldeler?! :(
bide bir olay varmış duydum ve acaip üüzldümm yaa mewnderes 2 kez asılmışş çünküü ilkinde resim çekememişler resim çekils,in diye ölü ölü yine asmışlarr bu kadarda olmaz yanı yaaa
evet canım bunu bende duydum hatta yanlış hatırlamıyorsam menderesin oğlu aydın menderes açıklamıştı çok kötü bir durum geçekten
dünkü bölüm gerçekten çok güzeldi hem tarihi verdiği mesajlarla hemde yüklü duygusuyla mükemmeldi
bu bölümü izlerken gözünden yaş gelmeyen yoktur herhalde çünkü ben ağlamaktan bittim
mahkeme sahnelerine acayip snirlendim susturmaktan başka birşey yoktu birde tüm mahkumlar kendilerini savundular dendi bu nasıl bir savunmaysa ahmeti bile susturdular
ahmet ve yasemin ayrılışı çokda duygu vermedi bana eksiklikler vardı gibi o sahnede
:img-pilot
fundapehlivan 27-01-07, 12:06 Ya bir şey soracağım!!
Hücrede kendi aralarında isimleri sayarlarken biri buradayım demiyordu, hücresi boştu. Kimdi o ve neden hücrede değildi. Daha karar açıklanmamıştı ki, nereye götürmüşler adamı anlamadım!
Orada Rıza diyorlar o cevap veremiyor ya... Diğerleri yine korkuyor, onu da mı götürdüler diye. Sonra buradayım deyince rahatlıyorlar. Çok kötüydü oraları...
Ya bir şey soracağım!!
Hücrede kendi aralarında isimleri sayarlarken biri buradayım demiyordu, hücresi boştu. Kimdi o ve neden hücrede değildi. Daha karar açıklanmamıştı ki, nereye götürmüşler adamı anlamadım!
Orada Rıza diyorlar o cevap veremiyor ya... Diğerleri yine korkuyor, onu da mı götürdüler diye. Sonra buradayım deyince rahatlıyorlar. Çok kötüydü oraları...
o kisi fatin rustu zorlu'ydu. Idam etmeye goturduler. Aciklamalar tum idamlar gerceklestikten sonra yapildi.
arzu-başak 27-01-07, 12:13 Ya bir şey soracağım!!
canım yanlış hatırlamıyorsam o ismi söylenip orda olmayan kişi fatin rüştü zorluydu...ama dediğim gibi yanlışta htırlayabilirim..o ara ağlamakla meşguldüm kafam o kadar doluyduki ne düşüneceğimi şaşırdım..benim bu bölümü tekrar izlemem gerek sizce yarın gösteririlermi tekrarrını ya....
valla kendimi bir garip bulıuyorum...gözlerim doldu ama yaş hiç akmadı...dizilerde ağlamak pek huyum değildir aslında...dün bende ağlayım diye zorladım ama olmadı.sadece çok etkilendim.etkilenmeyen yoktor herhalde.
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 12:19 Aslında Ahmet ileri de o çocuğun kendisinden olduğunu anlayabilir.
Yasemin kendine ne dedi, aşkımızla ilgili, elini tutup gözlerinin içine bakarak söylemem gerek, bu ne olabilir? yasemin de hemen 6 7 ay sonra doğrum yapıyor... Onları bir bağlarsa ileride tamamdır bu iş...
Ama bağlayamaz tabii, ancak ileri de onu biri dürterse o zaman taşları yerine oturtabilir...
Ama yazık benim ahmetime ya... Çocukları olsun istiyordu, çocukalrı seviyor ve Aylanın çocuğu olmayacak. haksızlık bu...
Önce herkese merhaba bende HS yi ilk bölümden beri ailece izleyenler arasındayım. İlk defa yazmak nasip oldu. Aslında yazmam birazda merakdan yukarda arkadaşımız aylanın bebeği olmayacak dedi. Nerden biliyorsunuz çok merak ettim neden bebeği olmayacak aylanın.
HAzır yazmışken bir ufak yorumda ben yapmak isterim genelde şevkete üzülen arkadaşalrda var ama ben hiç üzülmedim Allah biliyor bunu baştan kabul ederken o savcı grubuna girerken düşünecekti içindeki kin onu buhale getirdi 9 aydan fazla süren bir mahkeme sürecinde hiç pişman olmadıda kararın verildiği günmü piişaman olmak aklına geldi. Son ana kadar mahkeme salonunda oğluna bile kin kustu resmen hiç bir ılımlı hareketini görmedim hep küçümsedi mahkumları mahmkeme sonucundna sonra vicdana zabı çekmeye başladı geç kalmış bir pişmanlığın kimseye yararı olmaz. Bi atasözümüzle bunu bütünlemek siterim. " Geçti borun pazarı sür eşşeğni niğdeye" şevket bey geçmişler olsun :(
ilk başta verilen geniş özetten biliyoruz aylanın çocuğunun olmayacağını. ;) tamam şevket bi hata yaptı ama selmanın da dediği gibi herkes hata yapabilir.bu kadar üstüne gidilmemeliydi.yazık adama... :(
:img-help: :img-help: :img-help:
koştum geldim dünde demiştim sadece ilk reklama kadar olan yeri izledim çok etkileyici şeyler olmuş lütfen biriniz bana kısa özet geçermisiniz
diziden önce gelen bir genel özet vardı.bazı ayrıntıları tutmasa da dizi o çizgide ilerliyor.
bu arada yazmayı unutmuşum sevim ve mehmetin mahkemede kararlar verilirken birlikte not almaları falan çok hoştu.
computerhand 27-01-07, 12:24 valla kendimi bir garip bulıuyorum...gözlerim doldu ama yaş hiç akmadı...dizilerde ağlamak pek huyum değildir aslında...dün bende ağlayım diye zorladım ama olmadı.sadece çok etkilendim.etkilenmeyen yoktor herhalde.
özge cidden ağlamadın mı walla çok güçlüymüşsün
ben hala etkisindeyim uzun bi süre unutamıycam herhalde bu arda reytingler ne olmuş
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 12:30 ilk başta verilen geniş özetten biliyoruz aylanın çocuğunun olmayacağını. ;) tamam şevket bi hata yaptı ama selmanın da dediği gibi herkes hata yapabilir.bu kadar üstüne gidilmemeliydi.yazık adama... :(
evet herkes hata yapabilir ama 9 ay boyunca anlamadıda şimdimi anladı benim demek isteidğim aslında durumana üzülmediğim gerçekten haketi bunu. Ahmet babassını defalarca uyarmaya çalıştı kavga etti tartıştı babsı ile olmadı artık başka çare kalmayınca mahkeme avukatı oldu belki orda bişeyler yapaiblirim diyeama şevket bey oğlunada hakaret etti :S Kız akrdeşi desen gene öle çok güzel dedi ama sanki kararı vermişsinzide kararınıza kılıf arıyorsunuz dedi. Şevkette ihtilal olunca en çok sevinenlerdendin dedi oda evet hala öleyim ama yargılamanın adaletli olamsını sitiyorum diyerek abisine küçük ama srt bir eleştiride bulundu yanlış yolda olduklarını hatırlattı hiç takmadı şevket bey. bunları hatırladıkça sinir oluyorum :(
hele menders son ana akdar bütün kibarlığını korumuş adam o gün bu idamlara sebep verenler zemin hazırlayanlar inş. tek tek çekmişlerdir cezalarını Allahın sadaleti büyüktür kimsenin ahı kimsede kalmaz.
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 12:32 özge cidden ağlamadın mı walla çok güçlüymüşsün
ben hala etkisindeyim uzun bi süre unutamıycam herhalde bu arda reytingler ne olmuş
hakikaten nasıl alamdınız ben salya sümükdüm ve bide evdekilern farketmesin diye elimle yüzümü kapatmaya çalışıodum sürekli :) en sonunda annem gördü tabe ondanda bişi kaçmıo zaten.
tabiki bunları yapanlar cezasını bulmuştur.hiçbir şey karşılıksız kalmaz.ama yine de bu kadar yüklenmesinler şevkete.sonunda anladı hatasını o da... :(
evet herkes hata yapabilir ama 9 ay boyunca anlamadıda şimdimi anladı benim demek isteidğim aslında durumana üzülmediğim gerçekten haketi bunu. Ahmet babassını defalarca uyarmaya çalıştı kavga etti tartıştı babsı ile olmadı artık başka çare kalmayınca mahkeme avukatı oldu belki orda bişeyler yapaiblirim diyeama şevket bey oğlunada hakaret etti :S Kız akrdeşi desen gene öle çok güzel dedi ama sanki kararı vermişsinzide kararınıza kılıf arıyorsunuz dedi. Şevkette ihtilal olunca en çok sevinenlerdendin dedi oda evet hala öleyim ama yargılamanın adaletli olamsını sitiyorum diyerek abisine küçük ama srt bir eleştiride bulundu yanlış yolda olduklarını hatırlattı hiç takmadı şevket bey. bunları hatırladıkça sinir oluyorum :(
hele menders son ana akdar bütün kibarlığını korumuş adam o gün bu idamlara sebep verenler zemin hazırlayanlar inş. tek tek çekmişlerdir cezalarını Allahın sadaleti büyüktür kimsenin ahı kimsede kalmaz.
bende size katılıyorum 9 ay boyunca hiç pişman olmadı idam kararı çıktığı gün pişman oldu Ahmet'te çaresiz babasının bu hatya düşmemesi içini elinden geleni yaptı ama Şevket bunu haketti
aşkoyuncusu 27-01-07, 12:39 dizimiizn dün akşam ki her karesi gerçekten mükemmeldi...ben ahmetle yaseminin ayrılma sebeplerini gerçekçi bulmadım..bu iş çözüldükten sonra yani yaseminin babasının asılmayacağını öğrendikten sonra ahmete geri dönme gibi bir lüksi de yok..bilemiyorum ama bence daha gerçekçi bir sebep bulabilirlerdi
son sahnede çağrılan kişi kesinlikle rıza değildi bence..celal bayar olma ihtimali, %100 gibi büyük bir ihtimal bence...
gelecek yıllardaki sahneler yakın bence.yani 70lerdeki...en fazla 3-4 bölüm sonra olabilir...
fundapehlivan 27-01-07, 12:41 bende size katılıyorum 9 ay boyunca hiç pişman olmadı idam kararı çıktığı gün pişman oldu Ahmet'te çaresiz babasının bu hatya düşmemesi içini elinden geleni yaptı ama Şevket bunu haketti
9 ay boyunca pişman olmadığını nereden çıkardınız? Şevket girdiği andan itibaren pişmanlık içinde... Hatırlıyorsanız Selma ne diyordu, sürekli düşünceli, geceleri uyuyamıyor!! Yani çoktandır pişman... O kalp rahatsızlığı da bir an da olmadı zaten... Çok üzüldü mahkeme sıralarında da zaten... Ama oraya bir kere girdikten sonra ben çekilmek istiyorum diyemezdi, ne yapsın...
İlk başta kabul etmesi ise tarihi bir görev olduğundandı yani gururu okşandı. Ahmette dedi ya olaya tamamen hukuk adamı gibi bakıyor, Rızayı düşünemedi, o kadar etkileneceğini bilemedi..
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 12:41 O mahkeme başkanı gerçek adını biliyodumda unuttum çok eziyet çektirmişş
Çok kötü davranmış evet bide emininm dizide biraz daha yumuşatarak göstermişlerdir kimbiliri daha neler söylediler daha neler yaptılar onca insana. Yabide bişi sorcam dün celal bayer tek tek isimleri söyleyip herkes burda dedi ondna sonra biri daha söyledi rüştü zorluyu söyledi onu götürmişlerdi sanırırm ses gelemdi sonra rıza ünsalı söledi o ses vermedi ikinci defa tekrarladı o sırada biizm tv kapandı kendi kendine sinir oldum duymadım ses verdimi ikinci tekrarladığında ismini burdayım dedimi. Bide o isimleri söyleyen hangi milet vekilidi hasan polatkanm yani idam edilen 3. kişimidi:(
fundapehlivan 27-01-07, 12:42 dizimiizn dün akşam ki her karesi gerçekten mükemmeldi...ben ahmetle yaseminin ayrılma sebeplerini gerçekçi bulmadım..bu iş çözüldükten sonra yani yaseminin babasının asılmayacağını öğrendikten sonra ahmete geri dönme gibi bir lüksi de yok..bilemiyorum ama bence daha gerçekçi bir sebep bulabilirlerdi
son sahnede çağrılan kişi kesinlikle rıza değildi bence..celal bayar olma ihtimali, %100 gibi büyük bir ihtimal bence...
gelecek yıllardaki sahneler yakın bence.yani 70lerdeki...en fazla 3-4 bölüm sonra olabilir...
Ama Celal bayar asılmayacak ki... O müebbet hapis yatacak ya...
Zaten baktım hücreyi açan adamın elinde o beyaz şeylerden 3 tane vardı, yanlış görmediysem... Onların da kim olduğu belli... Rıza asılmayacak...
fundapehlivan 27-01-07, 12:44 Ben Yaseminin ayrılık sebebini çok doğru buluyorum. Bu olanlardan sonra iki aile bir araya gelemez, aileleri geçtim yasemin ve şevket bir araya gelemez. Şevket bey kızı gördükçe idam edilenler aklına gelecek, vicdana zabı çekecek...
Yasemin babası için idam kararını onaylayan bir adamla nasıl yüz yüze gelecek!!! Bir kere Nezahat ölür de bu olanlardan sonra yaseminle ahmete izin vermez evlenmeleri için...
bu bölüm süperdi duygu yüklüve her karesi mükemmeldi hep ağladım resmen ama en çok iki sahne çok etkiledi beni ilki yasmin ve şevketin konuşması ve olanlar valal brova younculuk dediğin böyle olur gerçek profosyenel oyuncular kendini gösteriyor şevkitin yüzündeki buruk ifade yasminin yalvarmısı süperdi ve ikinici sahne dah çok ahöetin çabaları çok hoşuma gitti birşeyler yapmak için çaba harcıyor yasmini ayakta tutmaya çalışması beni çok mutlu etti ama sonunda ayrılmaları çok kötü oldu ya ama şuna sevindim birbirlerini kırmadan yada küs ayrılmadılar mecbur oldukalrı için ayrıldılar ki bence zaman atlaması olucak 1 kaç bölüm sonra...
50li ve 60lı yıllarda menderesin hayatından kesitler sunuluyor ve 70li 80li yıllarda denizin hayatı sunulacak ki ben o bölümleri çok merak ediyorum berk hakman acaba nasıl oyunucak gerçi güzel oynar ama ben dayanamam asılma sahnelerine ozaman şimdi bile kaldıramıyorum ama asılan ben ce rıza olmucak o kurtulcak...
neyse çok konuştum...
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 12:47 9 ay boyunca pişman olmadığını nereden çıkardınız? Şevket girdiği andan itibaren pişmanlık içinde... Hatırlıyorsanız Selma ne diyordu, sürekli düşünceli, geceleri uyuyamıyor!! Yani çoktandır pişman... O kalp rahatsızlığı da bir an da olmadı zaten... Çok üzüldü mahkeme sıralarında da zaten... Ama oraya bir kere girdikten sonra ben çekilmek istiyorum diyemezdi, ne yapsın...
İlk başta kabul etmesi ise tarihi bir görev olduğundandı yani gururu okşandı. Ahmette dedi ya olaya tamamen hukuk adamı gibi bakıyor, Rızayı düşünemedi, o kadar etkileneceğini bilemedi..
Ya pişman olan insan en azından daha ılımlı olurdu mesela ahmetin aracılığı ile neriman kızıltan mıdı o kadının ismi ona gönderdiği mektup ortaya çıkınca lapim gibi atladı hemen delile sonra oğlunun ismi ni görünce bir an tereddüt etti heh dedim sanırırm bişeyler yapcak ahmetin adıda karıştı ama o gene hiç bişi yapmadı bide mahkemede kendi nerimanı sorguya çekti abuk subuk sorular soru kadına ahtırlamıyormusunuz. Yok kişisel istekleri için sizi zorluyormudu bilmem ne diye yani ne alaksı var anayasayı ihlal suçu ile nerimanla rızanın ilişkisinin.
sinem sağolasın arkadaşım tamda izlenmesi gereken bi bölümü kaçırdım bizimkilerinde sonu geldi genel özetten bir gram sapma olmadı ya çok üzüldüm ama bölüm öncesi kendimi hazırlamıştım bu ayrılığa yaseminin kararına her nekadar üzülsemde gayet mantıklı bi karar çok hoşuma gitti bu tavrı babamı idama götüren bi adamın oğluyla bende mutlu olamazdım
umarım güzel anlatabilmişimdir tuğçe. :) inşallah tekrarı verilirde izleriz.ya da berenin sitesine eklenir.ordan indirirsin. ;)
fundapehlivan 27-01-07, 12:54 Ya pişman olan insan en azından daha ılımlı olurdu mesela ahmetin aracılığı ile neriman kızıltan mıdı o kadının ismi ona gönderdiği mektup ortaya çıkınca lapim gibi atladı hemen delile sonra oğlunun ismi ni görünce bir an tereddüt etti heh dedim sanırırm bişeyler yapcak ahmetin adıda karıştı ama o gene hiç bişi yapmadı bide mahkemede kendi nerimanı sorguya çekti abuk subuk sorular soru kadına ahtırlamıyormusunuz. Yok kişisel istekleri için sizi zorluyormudu bilmem ne diye yani ne alaksı var anayasayı ihlal suçu ile nerimanla rızanın ilişkisinin.
Ama o mektupla ilgili sorular sormak zorundaydı! O sormasa herhalde başkası soracaktı. Yani rızaya ayrıcalık yapamazdı... İşini yaptu adam...
Ayrıca o mektubu delil olarak görüyor, ahmete bir delili saklamamı mı istiyorsun gibi bir şey söylüyordu. Orada ki anayasa ihtilali anladığım kadarıyla şu.
Kadına plak yapmış ya, o adamlara mebusluğundan yararlanarak baskı yaptı mı? Bir de bunun için devlet hazinesini mi kullandı?
arzu-başak 27-01-07, 12:56 valla ben yaseminin ayrılma gerekçesini çok gerçekçi buluyorum...yani bundan daha gerçekci bir sebep olabilirmi..rıza idam edilsede edilmesede o gece yaşandı yaseminin dediği gibi....bu kadar şeyden sonra beraber olsalarda mutlu olmazlar...ayrılmalarına en çok üzlenlerden biriyim...ama bu durumda yapıcak başka birşey yoktu...yasemin ne dedi sana baktığımda sadece senin yüzünü görebilirmiyim falan gibi bişey dedi..hep o gün olanları hatırlıcaklar..bu çok kötü ya...aramıza ölümün gölgesi düştü....çok zor ya.........
fundapehlivan 27-01-07, 12:59 valla ben yaseminin ayrılma gerekçesini çok gerçekçi buluyorum...yani bundan daha gerçekci bir sebep olabilirmi..rıza idam edilsede edilmesede o gece yaşandı yaseminin dediği gibi....bu kadar şeyden sonra beraber olsalarda mutlu olmazlar...ayrılmalarına en çok üzlenlerden biriyim...ama bu durumda yapıcak başka birşey yoktu...yasemin ne dedi sana baktığımda sadece senin yüzünü görebilirmiyim falan gibi bişey dedi..hep o gün olanları hatırlıcaklar..bu çok kötü ya...aramıza ölümün gölgesi düştü....çok zor ya.........
Bu konuda arkadaşımla konuşuyorduk... dedi ki bana sence bu karar doğru mu?
Ben hiç düşünmeden evet, dedim.
Peki dedi sen olsaydın ayrılır mıydın?
Evet, dedim.
Ama Rıza ölmezse...
Ben o zaman işte kaldım. Belki ölmezse yine bir çareler düşünürdüm ama çok zor ya çok zor! Zaten Ahmette hak veriyor Yasemine...
Tabii arkadaşımın söylediği şuydu.
Ahmet hak etmedi, çocuk elinden geleni yaptı.
Doğru doğru da bunu ikisi de hak etmedi...
Ama o mektupla ilgili sorular sormak zorundaydı! O sormasa herhalde başkası soracaktı. Yani rızaya ayrıcalık yapamazdı... İşini yaptu adam...
Ayrıca o mektubu delil olarak görüyor, ahmete bir delili saklamamı mı istiyorsun gibi bir şey söylüyordu. Orada ki anayasa ihtilali anladığım kadarıyla şu.
Kadına plak yapmış ya, o adamlara mebusluğundan yararlanarak baskı yaptı mı? Bir de bunun için devlet hazinesini mi kullandı?
Evet hatta mektbu ilk gordugunde insanlarin ozel hayatlarini delil diye kullanmak ne kadar dogrudur gibisinden sormustu diger savcilara.
aylaya suratsız deme tuğçe. :( bence ona iyi bir eş olabilir.sonuçta onu seviyor.
ahmet onu hiç sevmeyip ömür boyu mutsuz olduktan sonra ayla onu sevse nolur sevmese nolur ikiside mutsuz olacak keşke o defter hiç ortaya çıkmasaydı herşey neysede o çocuğa yazık olacak
sezinakbas_ 27-01-07, 13:06 bu dizinin reytinglerinin daha yüksek olması gerekirdi.ne yazık ki insanlarımız aşk masallarına meraklı olduğu için ülkemizin gerçeklerini görmezden geliyor
yazdığına tamamen katılıyorum.hepsi de birbirine benzeyen dizileri izliyor insanlar ne yazık ki.senaryosu ve anlatımı diğer yapımlardan çok farklı olan, hayatın gerçeği anlatılan bir diziyi izlemekten nedense kaçınıyorlar.ama hatırla sevgiliyi bu kadar geç saatte vermeleri çok talihsiz birşey.sıla yerine onu koysalar daha çok etki yaratır diye düşünüyorum.bu kadar güzel olan bir diziyi harcamamalılar.çünkü bu yapımda herkesin o kadar çok emeği var ki bu emeklerin heba edilmesi üzücü.
aylaya suratsız deme tuğçe. :( bence ona iyi bir eş olabilir.sonuçta onu seviyor.
Neden aylaya bu kadar yukleniliyor ki. Sonucta ahmeti seviyor. Boyle oldugu icin yasemine karsi bi antipatisi var. Ahmet ile misel beraberken yaseminde ahmeti seviyordu. Bunda ne var ki. Herkes sevdigi ile beraber olmak ister.
çok doğru dedin necip.necdette yasemini seviyor.o da onunla evlenecek.ama necdete bişey diyen yok.aylayada demeyin. ;)
BLaCK-WoLF 27-01-07, 13:10 Bi kere misafirliğe gitmiştik ne bu dizi yaa diye izlemiyodum keşke izleseymişim o zamanda 2 bölüm daha önce başlamış olurdum ...
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 13:11 Ama o mektupla ilgili sorular sormak zorundaydı! O sormasa herhalde başkası soracaktı. Yani rızaya ayrıcalık yapamazdı... İşini yaptu adam...
Ne olursa olsun artık yaptığı şeyin telafisi yok hem çocukluk arkadaşını onun ailesinin ve kendi oğlunun hayatını mahfetti yaptığı bu hata kahraman olmak için tarihe geçmek için yaptığı bu hata nelere mal oldu şimdi istediği kadar pişman olsun kime ne faydası olur. Ahmetle yasemin birleşemicek bir torunu olduğunu belkide hiç öğrenemicek ve aylanında çocuğu olmıckasa hiç torunu olmayacak. ve bunun gibi uzar gider şevket beyde pişman oldum demekle yetinir. 40 küsür yılsonra bir dizi filimme istinaden yapılan bu olayalara buakdar kızabiliyorsak düşünün ki bu olayları canlı canlı yaşayan insanları birebir içinde bulunanları ben bir yasemin olsaydım belkide şevketi öldürmek isterdim kendi ellerimle. O yüzden her insan hata yapar cümlesinin arkasasına sığdıramayacağım şevketi beyi :(Sizin akdar ılımlı yaklaşmak isterdim ama olmuyor işte çok kinciyim ben galiba :)
arzu-başak 27-01-07, 13:11 Bu konuda arkadaşımla konuşuyorduk... dedi ki bana sence bu karar doğru mu?
Ben hiç düşünmeden evet, dedim.
Peki dedi sen olsaydın ayrılır mıydın?
Evet, dedim.
Ama Rıza ölmezse...
Ben o zaman işte kaldım. Belki ölmezse yine bir çareler düşünürdüm ama çok zor ya çok zor! Zaten Ahmette hak veriyor Yasemine...
Tabii arkadaşımın söylediği şuydu.
Ahmet hak etmedi, çocuk elinden geleni yaptı.
Doğru doğru da bunu ikisi de hak etmedi...
evet bende aynen orda kaldım..bir düşündüm ..ama dediğin gibi yine çok zor..abimde aynı tepkiyi verdi..yazık çocuğa onun için neler yaptı ailesini karşısına aldı kız onu bırakıyor dedi...böyle baktınmı olaya tamam yasemin haksızlık yaptı ahmete..ama burda haklı haksız yokki
ikisede haklı...yani onlarla ilgili bir durum değil bu.aileleriyle ilgili bir durum..onlar yapılması gereken en doğru şeyi yaptı..zaman herşeyin ilacıdır belki zaman geçtikçe birşeyler değşir....ben sadece yasemine nejdetle evlendiği zaman kızıcam..yani ahmet o zaman çok kötü olucak..düşünsese karşında seni çok sevdiğini söyleyen biri var...hayatım bıyunca tek aşkım olarak kalıcaksın diyor...ayrılmanın üzerinden kısacık bir süre geçtikten sonra sevdiğin başkasıyla evleniyor(bu başkasıda senin arkadaşı yani sevdiğini emanet ettiğin kişi resmen insan salak yerine koyulduğunu düşünür)...birde çocuk oluyor(o çocuğun kendisinden olduğunu bilmiyor o ikisinin çocuğu zannediyor)..dışardan bakıldığı zaman ahmet için gerçekten çok zor bir durum.......
ama yine de suratsız deme ona. :( belkide çok mutsuz olmazlar...
ahmetinde yasemininde çok mutlu olmasını isterim her nekadar bu dediğine inanmak hiç içimden gelmesede mutlu olurlar işallah çocukları olamayacağı içinde mutsuz olabileceklerini düşünüyorum kim istemez çocuğunun olmasını.zaten ahmet yıkık bi aşktan çıkacak bide çocuk özlemi bilmiyorum ya çok zor valla bundan sonrası
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 13:17 evet bende aynen orda kaldım..bir düşündüm ..ama dediğin gibi yine çok zor..abimde aynı tepkiyi verdi..yazık çocuğa onun için neler yaptı ailesini karşısına aldı kız onu bırakıyor dedi...böyle baktınmı olaya tamam yasemin haksızlık yaptı ahmete..ama burda haklı haksız yokki
ikisede haklı...yani onlarla ilgili bir durum değil bu.aileleriyle ilgili bir durum..onlar yapılması gereken en doğru şeyi yaptı..zaman herşeyin ilacıdır belki zaman geçtikçe birşeyler değşir....ben sadece yasemine nejdetle evlendiği zaman kızıcam..yani ahmet o zaman çok kötü olucak..düşünsese karşında seni çok sevdiğini söyleyen biri var...hayatım bıyunca tek aşkım olarak kalıcaksın diyor...ayrılmanın üzerinden kısacık bir süre geçtikten sonra sevdiğin başkasıyla evleniyor(bu başkasıda senin arkadaşı yani sevdiğini emanet ettiğin kişi resmen insan salak yerine koyulduğunu düşünür)...birde çocuk oluyor(o çocuğun kendisinden olduğunu bilmiyor o ikisinin çocuğu zannediyor)..dışardan bakıldığı zaman ahmet için gerçekten çok zor bir durum.......
Yalnız arkadaşlar hatırlarsanız necdet yasemine belki tekrar birleşirsiniz ilerde dediğinde yasemein dediki asla çünkü ölümün gölgesi düştü üstümüze birkere birdaha ahmetle olmaz dedi. Ve çok doğru evlenseler ahmetin aileisni bi kenara atacak hali yok yasemin onalra her baktında bu olayları hatırlıcak zaten istesede unutamaz ama bide hr an her dk hatırlaması var bunu. O yüzden yasemin çok haklıydı ahmetin bir suçu yok o babasının günahının bedelini ödemekzorunda kaldı.
dün akşamki bölüm inanılmazdı sadece reklam aralarında ağlamayı kestim kalan kısımlarda elimde bi paket mendil hıçkıran bi tiptim.
ya insanın babasının idam edilcegını bılmesi ve hiçbişey yapamaması hatta görememesi ne kadar acı bisey.
yaseminle şevketin sahnelerinde, ahmetle yaseminin ayrılısında çok etkilendim
herkes ahmet-yasemin ilişkisinden bahsediyo ama BU BÖLÜMÜN EN ETKİLEYİCİ EN İÇ ACITICI KISMI KOCA BİR HÜKÜMETİN VE CUMHURBAŞKANININ FARE DELİĞİ KADAR YERE TIKILMASI VE İÇLERİNDEN İDAMA GİDEN WARMI DİYE SÜREKLİ YOKLAMA YAPMALARIYDI.
FATİN RÜŞTÜ ZORLU....SES YOK RIZA ÜNSAL....RIZA ÜNSAL....BURDAAAAAAAA
nasıl şevketi kendi ellerinle öldürürdün ya? :( ben adama acıyorum,üzülüyorum sen ne diyorsun? :( ühühü :(
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 13:22 dün akşamki bölüm inanılmazdı sadece reklam aralarında ağlamayı kestim kalan kısımlarda elimde bi paket mendil hıçkıran bi tiptim.
ya insanın babasının idam edilcegını bılmesi ve hiçbişey yapamaması hatta görememesi ne kadar acı bisey.
yaseminle şevketin sahnelerinde, ahmetle yaseminin ayrılısında çok etkilendim
herkes ahmet-yasemin ilişkisinden bahsediyo ama BU BÖLÜMÜN EN ETKİLEYİCİ EN İÇ ACITICI KISMI KOCA BİR HÜKÜMETİN VE CUMHURBAŞKANININ FARE DELİĞİ KADAR YERE TIKILMASI VE İÇLERİNDEN İDAMA GİDEN WARMI DİYE SÜREKLİ YOKLAMA YAPMALARIYDI.
FATİN RÜŞTÜ ZORLU....SES YOK RIZA ÜNSAL....RIZA ÜNSAL....BURDAAAAAAAA
ilk idam edilen Fatih Rüştü Zorlu ozaman akşam son sahnediki kişide Hasan Polatkan ollması lazım. Çünkü Adnan MENDERES intihar etitği için hastanede olcak onun daha sonra infazı gerçekleşecek. O gece 2 kişi F.Rüştü zorlu ve Hasan POLATKAN infaz edilcek :(
allahım dün nasıl acıklı bi gündü ya.her saniyesinde ağladığım bi başka dizi olmamıştı bu güne kadar.özellikle milletvekillerinin idama götürüldüğü ve ahmetle yaseminin ayrıldığı sahneyi ayrıca belirtmeme gerek yok heralde.dizide çalan şarkı ve müziklerde o sahnelere çok yakışmış
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 13:27 nasıl şevketi kendi ellerinle öldürürdün ya? :( ben adama acıyorum,üzülüyorum sen ne diyorsun? :( ühühü :(
Şeboist arkadaşım kendimi ben yaseminin yerine koyunca öle hissederdim. yani biri benim babamın hiç haketmediği bir şekilde idam ipini çekilimesinde rol oyansa ben cinent geçiriirim. Sen olsan ne yaparsın. Karşsına dikildiğinde çaresizlik içinde iken sen yardım et diye yalvarsan oda sana elimden bişey gelemez bişey yapamma beklemekden başka çare yok ben de yaptıklarıma pişmanın kızım deyince aaa pişman olmuş napalım her insan hata yapar diyip sırtınımı sıvazlarsın. Canı alınacak kişi senin canın kanın baban hangi pişmanlık bunu hoşgördürebilirki :(
ama karşımdaki pişman olmuş. :( ve artık elinden gelebilecek bişey de yok.hem şevketinde bunu isteyerek yapmadığını biliyoruz.o da onun arkadaşı. :(
fundapehlivan 27-01-07, 13:40 Ben aslında Aylaya kızmıyorum, kötü bir yönünü de görmedim. Sadece ben sevmiyorum, sinsi ve antipatik geliyor...
necdet daha bir açık net sanki... Onu da çok sevmiyorum ama dokunmuyor bana yaseminle evlenecek olması... dediğim gibi onların ki bence kesinlikle çocuk için olacak ve aralarında bir şey geçmeyecek. Onun için belki de önemsemiyorum ama ileride çocuk ortaya çıktığında off off ya... Umarım o zaman yine birlikte olmak için bir şeyler yaparlar tüm ümidim bu...
Herhalde yasemin evlenip bir de çocuğu olunca Ahmet aylayla başka şehre ya da ülkeye taşınacak, dayanamaz karşılaşmaya filan...
hayır ya başka yere gitmesinler. :( ben aylayı seviyorum valla.bana sinsi gelmiyor.
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 13:47 ama karşımdaki pişman olmuş. :( ve artık elinden gelebilecek bişey de yok.hem şevketinde bunu isteyerek yapmadığını biliyoruz.o da onun arkadaşı. :(
Çok iyi niyetlisin yaa :) valla bende olmak isterdim ama bukadar pozitif olamıyorum işte duygularım daha ağır basıyor. Birde idama çarpılanları tek tek söylerlerken hepside nekadar güçlü durdular onurlu davrandılar başları dimdikti. Birde Menderesle Rıza hücrede duvar arkasından konuşurken Menderesin bir lafı çok etkiledi beni acaba ilerde bizim için neler dicekler neler söylicekler ne düşüncekler tarihe kötü olarak geçmekden korkuyor ve utanıyyorlardı. İçimden o anda dedimki inşallah bu anı görüyorsundur Adnan MENDERES inş sorunun cevabını almışsındır dedim :( adamlar asılmakdan korkmadılar Fatih RÜştü Zorlu asılırken celladın eli titremiş demişki cellada evladım idam edilen benim sen değil neden titriyorsun ve ayağındaki sandalyeyi kendi itmiş :( buakdar Cesur davranmış adam ya. Sanırırm tarihimizin yaptığı hatanın vicdan azabını bende çekiyorum.
pişmanlık evet belki biraz kabul edilebilir ama bu yaptığın hataların üzernden aylar geçmesine rağmen hala aynı şeyleri yapmaya devam ediosan bunun adı pişmanlık değil sadece yaptıklarının sorumluluğunu üzerine alamamaktır ki şevketin yaptığı da sadece bu.değil çocukluk arkadaşı oğluna bile mesleğinin hırslarından dolayı mahkemede neler yaptı
iyi niyetli miyim? :) sağol yorumun için. :img-blush demekki şevket için mesleği her şeyin üstünde.oğlunu bile tanımaz bu konuda.keşke kardeşine gösterdiği hassasiyetin birazını da oğluna gösterseydi. :icon_sorr
Bu bölüm gerçekten mükemmeldi....
o kadar canlıydı ki sanki o gunleri yaşıyorum sandım..acılarını paylaştım.çok uzuldumm çok uzucu günler geçirmişler..idam kararının ne kadar da kötü bir ceza oldugunu çok güzel anlattılar....Ahmet ve Yasemine çok üzülüyorumm..Sevginin asamayacagı engel yoktur evet.ama yaseminin sözleri de çok doğruydu....yne de er yada geç onlar birlikte olmalılar....hüzün onlara yakışmıyor ne olursa olsun..Bakalım gelecek bölümler neler getirecek....
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 13:52 Ben aslında Aylaya kızmıyorum, kötü bir yönünü de görmedim. Sadece ben sevmiyorum, sinsi ve antipatik geliyor...
necdet daha bir açık net sanki... Onu da çok sevmiyorum ama dokunmuyor bana yaseminle evlenecek olması... dediğim gibi onların ki bence kesinlikle çocuk için olacak ve aralarında bir şey geçmeyecek. Onun için belki de önemsemiyorum ama ileride çocuk ortaya çıktığında off off ya... Umarım o zaman yine birlikte olmak için bir şeyler yaparlar tüm ümidim bu...
Herhalde yasemin evlenip bir de çocuğu olunca Ahmet aylayla başka şehre ya da ülkeye taşınacak, dayanamaz karşılaşmaya filan...
Evet bende sevmiyorum hele yasemine cafede o yaptığı ukalalık terbiyesizlikten sonra iyice nefret ettim. Necdet Ahmete o yanlış anlaşılan aldatma olayı dışında hiç öle davranmadı saygı duydu ikisinin sevgisinede kıskandı ama bu kıskançlık duygusu nu hiç kötü yansıtmadı. YAnlış anladığı olayında aslı ortaya çıkınca gitti erkek gibi özürdiledi hatasını braz olsun telafi etmeye çalıştı. VE hiç fırsatçılık yapmadı en azındna benim gözüme hiç çarpmadı.
fundapehlivan 27-01-07, 13:52 [QUOTE=beyza_34;2193206]pişmanlık evet belki biraz kabul edilebilir ama bu yaptığın hataların üzernden aylar geçmesine rağmen hala aynı şeyleri yapmaya devam ediosan bunun adı pişmanlık değil sadece yaptıklarının sorumluluğunu üzerine alamamaktır ki şevketin yaptığı da sadece bu.değil çocukluk arkadaşı oğluna bile mesleğinin hırslarından dolayı mahkemede neler yaptı[/QUOTE
Adam o işe girdikten sonra yok ben vaz geçtim deyip çekilemezdi böyle bir şansı yoktu! Yani mecbur olduğu için aynı şeyleri yapmaya devam etti. Ayrıca bir savcı olarak adam ödün vermedi. Karşısında ki çocukluk arkadaşı ve oğlu da olsa savunduklarından vaz geçmedi! Çünkü işinde taviz veremezdi. Ahmete de bunu öğretmiş ya taviz vermeyeceksin! O da vermedi, veremezdi. Bence saygı duyulacak bir hukukçu... Hukukçu dediğin taviz vermez, insan ayırt edemez. Eğer ayırt edecek duygularına hakim olamayacaksan o işe girmeyeceksin! O kendine hakim olabilir sandı ama olamazdı ama geriye de dönemedi. İşte tüm sorun bu!
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 13:55 iyi niyetli miyim? :) sağol yorumun için. :img-blush demekki şevket için mesleği her şeyin üstüne.oğlunu bile tanımaz bu konuda.keşke kardeşine gösterdiği hassasiyetin birazını da oğluna gösterseydi. :icon_sorr
Bişey değil ama ölesin yorumlarından böyle hissettim. İşte keşkeler insanı yer bitirir. Bu kelimeyi kullanmamak için bir yapmadan evvel binkere düşünceksin bir lafı söylemden önce 3 kere yutkuncaksın.
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 14:02 Adam o işe girdikten sonra yok ben vaz geçtim deyip çekilemezdi böyle bir şansı yoktu! Yani mecbur olduğu için aynı şeyleri yapmaya devam etti. Ayrıca bir savcı olarak adam ödün vermedi. Karşısında ki çocukluk arkadaşı ve oğlu da olsa savunduklarından vaz geçmedi! Çünkü işinde taviz veremezdi. Ahmete de bunu öğretmiş ya taviz vermeyeceksin! O da vermedi, veremezdi. Bence saygı duyulacak bir hukukçu... Hukukçu dediğin taviz vermez, insan ayırt edemez. Eğer ayırt edecek duygularına hakim olamayacaksan o işe girmeyeceksin! O kendine hakim olabilir sandı ama olamazdı ama geriye de dönemedi. İşte tüm sorun bu![/QUOTE]
İyide kimse rızaya ayrıcalık yapmadı diye kızmıyorki şevkete tabiki ayrıcalık yapmıcakHerkese eşit davrancak ama kimseye adil davranamdılar adil davransalardı zaten böyle bir vicdan azabına girmez boynu yere eğilmezdi yaseminin karşısında dimdik durur baban anayasayı ihlal etti şuçu bu bu bu bu derdi ama tek dediği ezik büzük anayasayı ihlal etti dedi ve hangi şuçu anayasa ihlalai onu bile blirtemedi kaçamak bir cevap verdi sende bütün mahkemeyi takip ettin yasemin demekle yetindi. Bizim savunmamız rızaya ayrı tutması gerektiği değildi zaten. Mahkeme aşamasında suçsuz oldukalrını farketityse pişman olduysa ki bir savcının bir hukukçunun görevi budur. Dİğerleirnide suçsuz oldukalrına ikna etmeliydi tezleirni bu yönde sunmalıydı ama cezalar baştan keisldiği için adalaet ve doğruyu aramadılar tek verecekelri cezaya kılıf aradılar. Ben adil bir hukuçu savcı olsaydım eğer bunu o mahkeme sırasında farketmiş olsaydım ben adaletsizliğin olduğu bir birlikde olmam der çıkardım o mahmeden.
Adam o işe girdikten sonra yok ben vaz geçtim deyip çekilemezdi böyle bir şansı yoktu! Yani mecbur olduğu için aynı şeyleri yapmaya devam etti. Ayrıca bir savcı olarak adam ödün vermedi. Karşısında ki çocukluk arkadaşı ve oğlu da olsa savunduklarından vaz geçmedi! Çünkü işinde taviz veremezdi. Ahmete de bunu öğretmiş ya taviz vermeyeceksin! O da vermedi, veremezdi. Bence saygı duyulacak bir hukukçu... Hukukçu dediğin taviz vermez, insan ayırt edemez. Eğer ayırt edecek duygularına hakim olamayacaksan o işe girmeyeceksin! O kendine hakim olabilir sandı ama olamazdı ama geriye de dönemedi. İşte tüm sorun bu![/QUOTE]
evet bi hukukçu olarak arkadaşına tavizler vermesi gerekmiodu çocukluk arkadaşını ve diğer milletvekillerini sadece iddia ettikleri gibi ülkeyi kötü yerlere sürüklemekten yargılayabilirlerdi.ama mahkemenin ilerleyen zamanlarında hiç alakası olmayan şeylerle suçladılar ve yargıladılar asıl sorun burda.onlarda güç kendilerine geçtikleri zaman inandıkları şeylerden vazgeçip hepsi de hukukçu olarak "kendi duygularına,kinlerine" yenilerek yargıladılar
fundapehlivan 27-01-07, 14:14 Diğerlerini bilemem ama Şevket bey bence kinine filan yenik düşemez çünkü ben onun kin duyduğuna inanmıyorum. Yani tamam yanlış yaptıkları için kızıyordu ama kin o çok başka bir şey!
Hem Şevkette dedi ya benim birini kurtarmak gibi bir yetkim yok, orada o kadar savcı var ki onun dediği sadece bir oydur... Hem belki de Rızanın idamını onaylamadı ama bir oy dediğim gibi işe yaramadı nereden biliyoruz ki...
evet şevket kin beslemez. :( hele rızaya hiç beslemez.ondan bahsederken ne kadar da duygulandı hatırlasanıza. :(
evet şevket kin beslemez. :( hele rızaya hiç beslemez.ondan bahsederken ne kadar da duygulandı hatırlasanıza. :(
bahsettiğm şevketin çocukluk arkadaşına duyduğu kin değil,benim demek istediğm şevket ve diğerlerinin o partiye,onların yaptıklarına,onların düşüncelerine duyduğu kindi.zatne rızaya karşı kişisel bi kini olsaydı sonradan o kadar kötü olmazdı
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 14:42 Evet Bir oy yetmedi belki ama mill ibirik komitesi toplantısına kötü hissetiği için katılmadı beni gönderdiler dedi. Ben olsaydım ölsemde gitmezdim ordan belki 1 oyla idam elien diğer 3 kişide kurtulabilcekti ama oooo evde otururp vicdanı ile kararı beklemesini tercih etti.
evet haklısının şevketin o partiye karşı bi nefreti var.bu nefret onun gözünü karartmış.ama yine de ben ona kızamıyorum.o çaresiz hali gözümün önüne geliyor. :(
Arkadaşlar,
Son kez uyarıyorum.
Kısa mesajlarınızı sildiğim gibi, bundan sonra Bold, renkli ve italik olarak yazdığınız mesajları da sileceğim.
Bu 3. uyarı oldu.
Uyarılarıma rağmen, bazılarınızın yazmaya devam ettiği bold ve renkli mesajları silmedim.
Emeğinize yazık olsun istemedim.
Ama bundan sonra sileceğim.
Lütfen herkes kurallara uysun!
Bölüm Sorumlusu
Alexia
evet haklısının şevketin o partiye karşı bi nefreti var.bu nefret onun gözünü karartmış.ama yine de ben ona kızamıyorum.o çaresiz hali gözümün önüne geliyor. :(
evet o da bi hata yaptığını geçte olsa idam kararını verdikten sonra göz göze geldiklerinde farketti ve bence bu kadar üzüleceğini ilk başta hiç düşünmemişti.inş rızayı asmazlar gerçi küçük bi ihtimal ama:) olsun
fundapehlivan 27-01-07, 14:54 Evet Bir oy yetmedi belki ama mill ibirik komitesi toplantısına kötü hissetiği için katılmadı beni gönderdiler dedi. Ben olsaydım ölsemde gitmezdim ordan belki 1 oyla idam elien diğer 3 kişide kurtulabilcekti ama oooo evde otururp vicdanı ile kararı beklemesini tercih etti.
Yahu adam kalpten gitsin mi? Saatlerce onlarla o konuda tartışmasına kalp mi dayanır? Öyle bir yazmışsın ki sanki Şevket hastayım diye bahane yarattı ve oradan kaçtı! Adam ne kadar kötüymüş ki sonradan yere yığılmasından anladık, kesin birlik komitesinin yarısında da giderdi adamcağız...
Ayrıca birlik komitesi de savcılardan mı oluşuyormuş? Hayır o saçma geldi şimdi? İdam kararı veren savcılar zaten, yeniden oy vereceğine başta iyi düşün bir karar ver ve onu uygula... Yeniden yeniden aynı kişilerin toplanmasının ne anlamı var?
Ama tabii 12 kişinin hayatı kurtulmuş o sayede ama... O da dış baskıdan anladığım kadarıyla...
CiToS_KaRTaL 27-01-07, 15:15 Yahu adam kalpten gitsin mi? Saatlerce onlarla o konuda tartışmasına kalp mi dayanır? Öyle bir yazmışsın ki sanki Şevket hastayım diye bahane yarattı ve oradan kaçtı! Adam ne kadar kötüymüş ki sonradan yere yığılmasından anladık, kesin birlik komitesinin yarısında da giderdi adamcağız...
Ayrıca birlik komitesi de savcılardan mı oluşuyormuş? Hayır o saçma geldi şimdi? İdam kararı veren savcılar zaten, yeniden oy vereceğine başta iyi düşün bir karar ver ve onu uygula... Yeniden yeniden aynı kişilerin toplanmasının ne anlamı var?
Ama tabii 12 kişinin hayatı kurtulmuş o sayede ama... O da dış baskıdan anladığım kadarıyla...
benima nlamdığım bir insan pişman olması yapılann hatayı yok saymakmıdır. Kimse bana şevket mesleğinden ödün vermeyen bir hukukçu demesin. Hukukçu adaleti sağlar mahkemeler bunu için vardır adaletsizliği sağlayan bir mahkemede ölsemde durmam siz birdefa girdi nasıl çıkar çıkamaz geri adam atamaz diyorsunuz eğer girdikten sonra bu mahkemein adaletsizlik üzerine kurulduğunu anladıydam ve pişman olduysam gerekrise mesleği bırakırım kalemimi kırarım ama 15 kişinin vebalini çekmem bunu hiç bir güç yaptıramaz. Bir kere girdi geri dönüşü yok diye şuçsuz insanalrı suçlu diye itjham edemez. Bu hukukçuluğa sığmaz yoksa hukuçuluk kelimeisnin anlamını ben yanlışmı biliyorum yanlışsa doğrusunu biri bana anlatsın. Şevket o kalp hastalığınada vicdanı rahatsız olduğu için yakalndı geceleri gözüne uyku girmedi çünkü yaptığının nekadar yanlış olduğunu biliyordu o yüzden yüzü yere eğikti o yanlışını bile bile yaptı o mahkemedeki adaletsizliğe bile bile katlandı ve oakdar insnaın vebalini boynuna aldıki hiç bir pişmanlık sözcükleri onu aklamaya yetmez. Bakınız Ahmete nasıl doğru bildiğini savundu Şevkette mahekem salonunda ahmetle karşı karşıya geldiğinde ahmetin doğru söyleidğinin farkındaydı ama yinede elindne geleni ardına koymadı ahmeti susturttu. Baş savcım mahkemeye hakaret ediyor susturun diyerek ahmeti susturtu. Bırak senin de bildiğini başkası söylüyor mahkemeye herkesinde dikatini çekti ilk başta ahmet bi soru işareti oluştu miletin kafasında. bırakda lafını cümlesini tamamlasın avukatlık görevini yapsın. Ne mahkumlara kendilerini savundurttular ne avukatlara. Bir iki bölüm önce rızanın o mektunu ile ilgili avukatı delil bize ibraz edilmeliydi mahkemeden önce bu kuraldır ama bize bilgi veriledi mektubu incelemke istiyolruz deidkelrinde hepsi birden ona biz karar veririz deidler ve avukatı terslediler. Orda gayette üslüblu bi şekilde savcı meslektaşalrına evet bu delili onalra ibraz etmek zorundayız kanunen bu böyle diyeiblir fikrini beyan edebilirdi. Şevket mahkeme süresince hiçbir ılımlı harekette bulunmadı biliakis her geçen gün dahada üslüpsuzca davranmaya başladı. Bunu benim mantığım kusura bakmayın hiç bir şekilde alamaz. Bir gecede göktüğü gözyaşalrı ve pişmanlığı bunu kabullendirip affetiremez.
Yahu adam kalpten gitsin mi? Saatlerce onlarla o konuda tartışmasına kalp mi dayanır? Öyle bir yazmışsın ki sanki Şevket hastayım diye bahane yarattı ve oradan kaçtı! Adam ne kadar kötüymüş ki sonradan yere yığılmasından anladık, kesin birlik komitesinin yarısında da giderdi adamcağız...
Bildigim kadariyla milli birlik komitesi askerlerden olusuyor yani ihtilali yapan askerlerden bu yuzden bencede sevketin orada yapacak hicbirseyi yoktu. beklemekten baska.
yeter ya gitmeyin artık şevketin üstüne. :( adamın yapacak bişeyi yoktu işte.olan oldu zaten. :(
benima nlamdığım bir insan pişman olması yapılann hatayı yok saymakmıdır. Kimse bana şevket mesleğinden ödün vermeyen bir hukukçu demesin. Hukukçu adaleti sağlar mahkemeler bunu için vardır adaletsizliği sağlayan bir mahkemede ölsemde durmam siz birdefa girdi nasıl çıkar çıkamaz geri adam atamaz diyorsunuz eğer girdikten sonra bu mahkemein adaletsizlik üzerine kurulduğunu anladıydam ve pişman olduysam gerekrise mesleği bırakırım kalemimi kırarım ama 15 kişinin vebalini çekmem bunu hiç bir güç yaptıramaz. Bir kere girdi geri dönüşü yok diye şuçsuz insanalrı suçlu diye itjham edemez. Bu hukukçuluğa sığmaz yoksa hukuçuluk kelimeisnin anlamını ben yanlışmı biliyorum yanlışsa doğrusunu biri bana anlatsın. Şevket o kalp hastalığınada vicdanı rahatsız olduğu için yakalndı geceleri gözüne uyku girmedi çünkü yaptığının nekadar yanlış olduğunu biliyordu o yüzden yüzü yere eğikti o yanlışını bile bile yaptı o mahkemedeki adaletsizliğe bile bile katlandı ve oakdar insnaın vebalini boynuna aldıki hiç bir pişmanlık sözcükleri onu aklamaya yetmez. Bakınız Ahmete nasıl doğru bildiğini savundu Şevkette mahekem salonunda ahmetle karşı karşıya geldiğinde ahmetin doğru söyleidğinin farkındaydı ama yinede elindne geleni ardına koymadı ahmeti susturttu. Baş savcım mahkemeye hakaret ediyor susturun diyerek ahmeti susturtu. Bırak senin de bildiğini başkası söylüyor mahkemeye herkesinde dikatini çekti ilk başta ahmet bi soru işareti oluştu miletin kafasında. bırakda lafını cümlesini tamamlasın avukatlık görevini yapsın. Ne mahkumlara kendilerini savundurttular ne avukatlara. Bir iki bölüm önce rızanın o mektunu ile ilgili avukatı delil bize ibraz edilmeliydi mahkemeden önce bu kuraldır ama bize bilgi veriledi mektubu incelemke istiyolruz deidkelrinde hepsi birden ona biz karar veririz deidler ve avukatı terslediler. Orda gayette üslüblu bi şekilde savcı meslektaşalrına evet bu delili onalra ibraz etmek zorundayız kanunen bu böyle diyeiblir fikrini beyan edebilirdi. Şevket mahkeme süresince hiçbir ılımlı harekette bulunmadı biliakis her geçen gün dahada üslüpsuzca davranmaya başladı. Bunu benim mantığım kusura bakmayın hiç bir şekilde alamaz. Bir gecede göktüğü gözyaşalrı ve pişmanlığı bunu kabullendirip affetiremez.
Ama sevket bu gorevi kabul etmemis olsaydida yine ayni idamlar yasanacakti. Cunku ortada zaten verilmis bir hukum wardi. Adnan menderesin yakininda olanlara idam karari cikarildi. Simdi diyceksiniz bunlari biliyordu peki ozaman niye kabul etti? Yassiadada savci olmk mesleginin zirvesine cikmak demektir. o gunlerde ihtilal bayram gibi yasandi hatirlarsaniz. Ayrica menderesin idam edilmesini isteyen milyonlarca kisi wardi. su an bizim gibi haksiz yere idam edildigini dusunen insanlar azinliktayidi. Sevket adini belkide tarihe kazimak icin 'yassiada savcilari' arasina katilmayi kabul etti. Ama sonradan pisman oldu. Olamaz mi tabikide olabilir. Insanlar hata yapabilir ve cok sonra varkina varabilirler
BLaCK-WoLF 27-01-07, 15:43 Arkadaşlar yaa nereye yazacağımı bulamadım buraya yazıyım dedim hs'nin ilk bolumden itibaren tekrarlarını vericekmiş Kanal 1 biliyormusunuz ne zmn başlicak bende ilk bolumlerini izlmedim
yaşanılan olaylar hepsini çok yıprattı.artık eskisi gibi olamazlar.yaseminin kararı doğru bence.
Nerdeyse tüm bölüm boyunca agladim durdum. Böyle güzel bir bölümde emegi geçen herkese tesekkürler :img-yes:
Celal Bayar'in cesurca konusmasi Adnan Menderes'in kibar konusmasindan çok daha etkileyicydi. Mahkeme Riza'yi susturmaya kalkinca, bizde hiçbir milletvekiline böyle susma emri verilmedigi dedigi yer çok güzeldi. Riza, Ahmet ve Celal Bayar çok güzel konustular.
Sevket'e kiziyordum, ama adam bir ikilem içindeyidi, pismandi ama bir karar vermek zorundaydi. Karari dogru olmasada bu kadar yüklenmememk lazim.
Adnan Menderes'in acaba ilerki nesiller bizi nasil anacak dedigi yerde bir durdum düsündüm. Ben nasil aniyordum onlari? Bu dizi baslamadan önce pek iyi kisiler degillerdi gözümde, ama bu dizi bana gösterdiki yaptiklari büyük hatalarin yaninda, Türkiye için iyi seyler yapmislar. Hem her ne yaparlarsa yapsinlar adil bir sekilde yargilanmalari gerekirdi.
Halkin vicdani hakkindaki konusmalarda çok güzeldi.
Bu arada ISigi oynuyan küçük oyuncunun adi ne? Nerdeye aglamak üzereydim ama aglamiyordum, sonra ISik babami görebilecekmiyim dediginde basladim benim gözyaslari sel gibi akip geçti, azicik sakinlesince Isigin soruyu tekrar etmsiyle ben birdaha aglamaya basladim. Isigi oynuyan küçük çocugun çok basarili olacagindan eminim.
Ahmet&Yasemin'in vedasi beni en çok aglatan seyler arasina girmesede çok duyguluydu. Senin baban benim babamin idam kagidina imza attigim degisi çok güzeldi.
Ahmet'in babasina söyledigi sözler, Yasemin'in annesinin Riza diye bagirmasi, hapishanedi sahneler...hersey çok çok güzeldi.
Bize tarihi bu kadar güzel bir sekilde aktaran bu diziyi izlemek büyük keyif
yaşanılan olaylar hepsini çok yıprattı.artık eskisi gibi olamazlar.yaseminin kararı doğru bence.
yaseminin kararı bencede çok doğru.. düşünsenize evlendiklerini yasemin ve ailesi babalarının idam kararına imzasını atan adamla akraba olucaklardı.. gerçi ahmet kurunun yanında yanmış oldu , rıza beyi kurtarmak için kendini parçalamıştı.. bu arada benim için dün gecenin yıldızı beren saatti bence artık "oldu" yani..
fundapehlivan 27-01-07, 16:50 Bence de Canseldi... Beren de iyiydi ama Canselin rolü de daha ağırdı Berene göre ama tek kelimeyle harikaydı...
ya arkadaslar şimdi ahmetle yaseminin aşkı bitçekmi bi daha hiç barısmıcaklarmı yani artık birbirlerini sewmiceklermi barışırlar bence yaaa çok sewiolar birbirleriniii
belki dizinin sonunda barışırlar.ama uzun süre barışmayacaklar sanırım.şuan atv haberde hatırla sevgili gösteriliyormuş.:happy0064
hadi yaaa offf moralim bozuldu şimdi peki yaseminin çocuğu nolucak ??ahmetin haberi olmucakmı bi çocuğunun olduğundan???
özgenuroğlu 27-01-07, 17:19 sonunda yorumu yapabiliceğim...
şefkete bencede çok yüklendiler yaptığı gerçekden hataydı ahmetinde dediği gibi 15 kişinin idamını onaylayanlar arasında tarih kitaplarına geçmek korkunç bir olay hele ki idam kararı...
ama şefketin pek de yapacağı birşey olduğunu düşünmüyorum çünkü DP lilerin suçları çok ağardı anayasanın ihlali dişiında o kadar çok hataları vardı ki...ama idam mı kesinlikle hayır bu durumda necdetin şevket hakkında söylediği söze katılıyorum
"eğer yapabileceği bir şey olsa yapardı bu noktaya gelinmezdi"
ayrıca mahkemede savcılık görevini yapmasaydı yani o sözleri söylemseydi birşey değişeceğini sanmıyorum seviminde dediği gibi "mahkeme çokdan kararını vermiş" görünüyordu tek başına şevketin elinden birşey gelmezdi heralde...ayrıca mahkemeler innsanların yakınlarına gösterdiği imtiyazlar ile gerçekleşmez
ama o kadar çok üzüldüm ki idam kararına...
ahmetinde sürekli idam kararını durdurmak için elimden geleni yapacağım demesine şaşırdım açıkcası bir avukatın o idam kararını durdurmanın o kadar kolay olmucağını anlamış olabileceğini düşünmüşdüm buna nazaran ahmetin babasıyla konuşmasınada bayıldım yaseminle ayrılışından daha çok etkilendim ben o sahnede....canselinde hakkını vermek lazım
gelelim bölüm yorumunaa....(yukardaki ne diceksiniz ama)
ben HS lide başlarda birşey askıda kaldı diyorudum ama artık söyleyecek söz bulamıyorum..idam kararından itibaren ağlamaya başladım hemde son ana kadar...hiç yalanım yok sabah uyandığımda gözlerim şişmişdi arkadaşım diyor ne oldu:)
nayse bu bölümü o kadar çok beğendim ki...
beren hakkındada şunları diyemeden geçemiceğim sonunda düzeldi..harikaydı demiyorum çünkü oyunculukda sınır yokdur ama beren eski bölümleri çifte katladı bence bu hafda özellikle ahmetle ayrılma sahnesinde çok beğendim....
canselide o sahnede beğendim ama babsıyla konuşma sahnesinde harikaydı bence...
Fatin rüştü zorlunun asıldığı bölümde ağlamam doruk noktasına ulaşdı ses gelmemişdi çok kötü oldum...
laleninde millet vicdanı demesini çok beğendim kesinlikle ona katılıyorum
necdete gelince ban necdeti bu defa gerçekden aysemini seven biri değil bir dost olarak gördüm..sarılıp sus öyle bir ihtimali düşünme bile dediği anı beğendim...
genel olarak sonunda dizi kıvama geldii...
son sahnedede heyecan yaratmaya çalışmışlar ama biz zaten isimleri biliyoruz
Fatin Rüştü Zorlu(zaten asıldı) Rıza Ünsal,Polatkan,bir milletvekili daha ve son olarakda Adnan Menderes...
dencacicik 27-01-07, 17:22 arkadaslar bncede harıka bır bolumdu..aglaya aglaya gozlerım sıstı valla..ne yazk ama gercekten ınsanlar ne kadar acı cekmıs yaa..çok uzuldum gercekten..bence yasemın ıle ahmet fazla ayrı kalamazlar..cocuktanda haberı olur ınsallah en yakın zamanda..
Çok acıklı bir bölümdü ve çok güzeldi. Ahmet ile Yasemini bir süre barışmış bir şekilde göremicez.
fenerli_güzel 27-01-07, 17:31 ya bencede ahmet amerikada uzun süre kalicak bu sirada yaso nejdete hamileligni söyliycek...... nejdet agliycak sizliycak ama sevdigi kadina yardim etmek icin ona evlenme teklifi edecek.... bence ilk yaso kabul etmez ama karninin hizla büyüdügnü fark edince herhalde cagresiz evet diyecek...... hem nejdeti kisi olarak da seviyor.......bence sonradan nejdeti seve billirim ona asik ola billirim mantigla evlenecek..........tabi sonra ahmet geri dönüp herseyi mahfedecek ve ikisi birbirini unutamdiklarini elinde sonunda anliycak.......... ama is isten gecmis olacak cünkü yaso nun cocugu nejdeti baba olarak billiyor ve ahmetde ayla la evli ve onu yüz üstü birakamaz....hem aylanin rahatsiz olup cocugu olamamasi onlari birdaha karsi karsiya getiricek cünkü ahmet hakli olarak tek cocugnu yanina istiyecek....ama yaso ve nejdet hayata cocugu ahmete vermezler.... yaso da nejdeti birakip ahmete cocukla gidemez....
bu arada bence aylada yasoya kiskanciligindan yapmadigni birakmaz.... ama ahmetin cocugnu nasil ögreniceyini cok merak ediyorum......tabi bir de yillar sonra riza hapisaneden cikmis olur ve asla yaso nun nejdeti birakmasini izin vermez....ya asil hikaye bence ahmetin cocugu ögrendiginden sonra basliycak... eger dizi 3 . sezon sürücekse daha cok baska yönlerede sapa billir....
tabi bir de sunlar da olacak mehmet ve ahmetin halasi bence sonradan evlenecek.....
:img-hyste :img-hyste ya bende ama abartmisim tahmini
Çok acıklı bir bölümdü ve çok güzeldi. Ahmet ile Yasemini bir süre barışmış bir şekilde göremicez.
bi süre mi nası yani sonunda barışçaklarmı? eğer öle olursa süper olur acaip seviniirimmm:happy0064 :happy0064
yıldızbilge 27-01-07, 17:34 rıza için idam kararı verilecek ama sonradan müebbet hapis olarak değişecek.hayır yasemin henüz kimseye hamile olduğunu söylemedi.
hayır bence rıza ya idam kararı verilmicek.eğer gerçeği uygularlarsa 3 kişi asılcak.hem zaten rıza asılırsa yasemın ve ahmet bı da asla bı araya gelemez gelecek bölümlerde
dizinin genel ozetini okursaniz ne olacagi yaziyor. Yasemin hamile, ahmete soylemiyecek, ahmet aylayl evlenecek, aylanin hastaligi yuzunden cocugu olmiyacak, ve yillar sonra bir cougu oldugunu ogrenecek. Yani bu durumda simdi barismalari imkansiz deilmi?
Ya evet dün belli oldu bence de Ahmet Ayla ile evlenecek iyide bu adam anlamayacak mı çocuğun kendisinden olduğunu yani belki giderler Necdet ile Yasemin
birde Rıza asılmayacak bence çünkü dizi başlamadan okuduğum bir röportajda vardı çocukluk arkadaşları mahkemede karşılaşır Menderes asılırken Rıza çok uzun yıllar hapis cezası alır diye.
Bence süper bir dizi Beren Saat'in ve diğerherkesin oyunculuığu süper ama o kendini baya geliştirdi. Ben ağlaya ağlaya izliyorum her hafta diziyi dün gene bütün dizi boyunca ağladım :sad53:
yıldızbilge 27-01-07, 17:42 bend eyorumumnu yapıyım .ahmet gıdınce yasminin karnı buyucek nejdete sölicek evlencekler. baya bi sre sonra ahmet döncek.rıza hapisten çıkmıs olur.ama rıza bence 2 arada bi derede kalcak.çünkü mahkemede ahmet onu savunmustu.çocuk dogmus olcqak.nejdeti baba olrak bılcek. ahmet öğrencek bence cocugun kendısının oldugunu hem zaten bence cocuq ahmete benzicek. bence ahmet ayladna bosanmak isticek.ama ayla bırakmıcak.hamıleyım dıye yasemıne (ahmetten nefret etsın dıye)sölicek. yasemın nahmete kujscek.nejdette yasmını bırakmıcak.böle devam etcek...
bende yaaa dün remesn gözlerim şişti ağlamaktan hele ayrılma sahnesi ve yaseminin yalvarma sahnesinde çok kötüydm
aysa-17310 27-01-07, 17:52 evet dizi gittikçe güzelleşiyo muhteşem bi bölümdü yaseminle ahmetin ayrılmasına çok üzüldüm ama rıza asılmayacak kanımca
Zaten tarihten bildiğime göre sadece adnan menderes, Fatin rüştü zorlu ve hasan polatkan asılacak diğerleri asılmıycak.
Zaten tarihten bildiğime göre sadece adnan menderes, Fatin rüştü zorlu ve hasan polatkan asılacak diğerleri asılmıycak.
tamam; isimleri olduğu gibi veriyorlar ama hayatlarını;aile fertlerini rencide etmemek adına hayali kahramanlara uyarlıyorlar.orada idamı istenen milletvekillerinin adlarını olduğu gibi söylüyorlar ama gerçekte "rıza ünsal" diye birisi yok bildiğim kadarıyla.adnan menderes için söylenen "sevgili" iddialarını rıza beyin başından geçmiş gibi gösterdiler mesela... yani bu kadar değiştirilebiliyorsa süpriz yapıp asabilirler de bence rıza beyi.ama tabii ki asla asılması taraftarı değilim:img-yes:
Bnde bi çoK ortaK yorum qbi düşünüorm ..
ahmet qiderken yasemine hiç 1 haber vermicek .. birbirlernden haber alamicakLar .. yaseminin 1 an önce karar vermeSi gerek bebek yüsünden ve necdete sölicek necdette bn ona baba olurum dicek .. bu sırada ameriKadan dönen ahmet onlarının evlendiini duyunVa şoK olucak ve kardeşine baktıı için tam 1 iyilik meleği gibi gözüken melek yüzlü şeytan aylayla evlenicek yıllar sonra herşey ortaa çıkıcak bebein ahmetn olduu fln ikiside boşanıp birbrLeryle evlenicekler ve sonuçç geç yaşanan mutlu son :D
özgenuroğlu 27-01-07, 18:12 Zaten tarihten bildiğime göre sadece adnan menderes, Fatin rüştü zorlu ve hasan polatkan asılacak diğerleri asılmıycak.
ben 4 milletvekili ve adnan menderes asılcak diye biliyorum yani rıza var sanırımç bu milletvekiilleri içnide ama olmayabilirde bilcemiceğimm
*~*RaiNBoW*~* 27-01-07, 18:18 ben 4 milletvekili ve adnan menderes asılcak diye biliyorum yani rıza var sanırımç bu milletvekiilleri içnide ama olmayabilirde bilcemiceğimm
Celal Bayar yaşı dolayısıyla asılamayacak ve müebbet hapis cezası alacak.Menderes,Zorlu ve Polatkan idam edilecek..Geriye kalan milletvekilleri de aldıkları müebbet hapis cezasından af yoluyla serbest kalarak kurtulacak...
Bir kaç ekşisözlük yorumu:)
her hafta ağlamaktan içimizin çıktığı dizidir ailecek. şarkı seçimleri de, bilhassa kimse bilmez (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kimse+bilmez), şahanedir. lakin kendisini izlemek için sıla'nın bitmesini beklemek zorunda olmak son derece iç sıkıcı bir hadise... sıla'nın hala izleniyor olması ise tamamen başka bir tartışma konusu ki ne kadar girmek istesem de hayır girmeyeceğim, girmemeliyim ben bu konuya!
neyse, anneyle izlemek daha keyiflidir bu diziyi çünkü soru sorabileceğiniz bir bilen vardır yanınızda. saf saf "anne gerçekten bu kadar kötü mü davranmışlar mahkumlara?" diye sorarsınız, cevap gelmeyince bakarsınız, annenin güzel gözlerinden yaşlar süzülmektedir. dayanamaz siz de koyverirsiniz. dizi olduğunu unutur, menderes (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=menderes) sigara isteyince bitmiş sigara izmariti uzatan askere sinirlenirsiniz. seneler önce alınan idam kararına seneler sonra isyan edersiniz. fatin rüştü'nün ardından gecikmiş gözyaşınızı gönderirsiniz...
dizinin en başında insanın içini ısıtan güzel, mutlu ada sahneleri insana "keşke ben de orada yaşayabilseydim" dedirtirken, sonraları zaten hepimizi içine almış, 1 saatliğine de olsa yaşadığımız tarihi unutturup, o günlerde yaşamamızı sağlamış, gerçekten içten ağlatmış, gerek senaryosu, gerek oyuncularıyla son derece başarılı, yakın tarihimizi gözler önüne seren muhteşem bir dizidir kısaca, cuma geceleri evde oturma sebebidir...
günlük hayatta çok sık kullanmadığımız kelimelere karşı içimde büyük bir sevgi oluşturmuş; engellemek yerine mani olmak, açıklamak yerine izah etmek, önemli yerine mühim, durum yerine vaziyet, sorumluluk yerine mesuliyet gibi kelimeleri kullanma isteğimi çoşturmuş dizi. genellikle diziyi izlediğimin ertesi günü yeri gelsede mesuliyet desem, mevzubahis desem gibi karşı konulmaz bir istek duyuyorum.
Celal Bayar yaşı dolayısıyla asılamayacak ve müebbet hapis cezası alacak.Menderes,Zorlu ve Polatkan idam edilecek..Geriye kalan milletvekilleri de aldıkları müebbet hapis cezasından af yoluyla serbest kalarak kurtulacak...
celal bayar da son anda değiştirilen kanun sebebiyle kurtulmuş...
ayrıca ekşi sözlük yorumu için teşekkürler; Melal... gerçekten çok güzel yazılmış,:good:
çemberimde gül oyadan sonra izlediğim en gerçek hikaye anlatılıyo bu dizide anlatılanlar bildiğimiz ama belkide unutmak istediğimiz gerçek bi tarih herşey gerçekten çok harika anlatılıyo hepimiz şunu sölüyoruz belkide ne olursa olsun bi ülkeyi iyi yada kötü yöneten insanları böyle bi biçimde yargılanıp asılmaları ne kadar doğru cevap hiç bi şekilde değil ama işte bunlar gerçek bizim siyah gerçeklerimiz
ben bide şunu sölemek istiyorum bu dizide biri birini seviyosa oda necdettir bence çünkü gerçekten seviyo kendine kızıyo neden sevmiyorum onu bi arkadaş gibi diye gidip ahmetten özür diyo aşık olduğu kıza ben inanıyorum rıza amca aslımayacak sizde ahmetle belki tekrar barışırsınız diyebilecek kadar çok seviyo yasemini
ve şunuda sölemeden geçemiycem ayrılmaları en doğru karardı hiç bi aşk benim babam kadar değerli olamaz asla babamın asılmasına neden olan adamın oğluyla aşkımdan orta yerimden ayrılsa bile birlikte olmam
yani aşk herşeyi affetmez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sadece 3 kişi idam edildi.Diğer geri kalanlar (ki Rıza bunlara dahil oluyor) yani 12 idamlıklar müebbet hapis cezası alıyor ama tabi sonra onların cezası 5 ila 15 yıl arasında yatıp çıkıyorlar,cezaevide Kayseride bir yerde Rıza alsa alsa 5-6 yıl gibi bir ceza alır ve çıkar
Bir kaç ekşisözlük yorumu:)
günlük hayatta çok sık kullanmadığımız kelimelere karşı içimde büyük bir sevgi oluşturmuş; engellemek yerine mani olmak, açıklamak yerine izah etmek, önemli yerine mühim, durum yerine vaziyet, sorumluluk yerine mesuliyet gibi kelimeleri kullanma isteğimi çoşturmuş dizi. genellikle diziyi izlediğimin ertesi günü yeri gelsede mesuliyet desem, mevzubahis desem gibi karşı konulmaz bir istek duyuyorum.
Normalde zaten yabancı kelime kullanmamaya ve bu tip kelimlerin bir kısmını kullanmaya gayret ederim. Ama şu yorumdaki durum aynen bende de mevcut. Diziyi izlemeye başladığımdan beri bu kelimeleri kullanmaktan daha büyük keyif alıyorum..
Ayrıca bir önceki ekşi sözlük yorum da çok hoşuma gitti (uzun alıntı yapmamak için kısalttım). Gerçekten de o olayların yaşanmış olması (her ne sebeple olursa olsun) çok acı. Dizi gibi izliyoruz, ama olanları sorgulamaya başladığınızda; bütün bunların gerçekten yaşandığını, insanların yaşadığı acıları, hangi görüşten olursa olsun, o dönem yaşanan zorlukları (isim olarak Zor yıllar da uygun olurmuş aslında) düşündükçe, sadece düşündükçe bile tarif edilmez bir his kaplıyor içinizi. Mutlaka onların da hatası olmuştur. Ama görülen davaların da basitliğine bakılınca; sanırım onların bedeli bu kadar da ağır olmamalıydı.. Dizide Ahmet karakterinin söyledikleri gerçekten çok doğruydu; yapılan hatalar üzerinde bir sorgulamanın yerine yıllarca biriken kini yansıtan bir sorgulama yapılmış... Evet mahkeme olmuş, ama sanki bir formaliteymiş. Yani verilecek kararlar beliymiş de formalite gereği bir savunma yaptırılmış gibi..
Yorumları buraya aktardığın için teşekkürler Melal. Ayrıca biraz geç de olsa; Hatırla Sevgili'nin ana başlığa alınması konusundaki çaban için (sanırım asia hanımın da katkısı var bu konuda, başka unuttuğum varsa kusura bakmayın) çok teşekkürler. Ayrıca dün kanıtlandı ki; gerçekten ana başlığa geçmeyi çoktan haketmiş dizimiz. Görüntüleyenlerin sayısını görünce şaşırmadım desem yalan olur :icon_shad
açıkçası bende şaşırdım.200 kişi falan vardı. :) ama dün gece çok güzel vakit geçirdik forumda.:img-blush forum sakinleşmese ben hala duracaktım.üstelik evdekilerin benim ayakta olduğumdan haberleri bile yoktu.hehe :img-hyste bence rıza müebbet hapis cezası alacak.ama sonradan bu cezası kaldırılacak.zaten o arada zaman atlaması olacak.biz bişey anlamayacağız yine. :img-hyste
açıkçası bende şaşırdım.200 kişi falan vardı. :) ama dün gece çok güzel vakit geçirdik forumda.:img-blush forum sakinleşmese ben hala duracaktım.üstelik evdekilerin benim ayakta olduğumdan haberleri bile yoktu.hehe :img-hyste bence rıza müebbet hapis cezası alacak.ama sonradan bu cezası kaldırılacak.zaten o arada zaman atlaması olacak.biz bişey anlamayacağız yine. :img-hyste
Dün 200 kişi mi girdi siteye bende kimse girmiyor diye hayıflanıyordum.Rıza'nın cezası zaten müebbet olacak,fakat hükümet değiştiği içinc düşüklerin cezası 5-10 yılla sınırlı kalacak benim tahminim Rıza'nın cezası 6-7 yıl gibi olu o zamana kadar zaman atlaması muhtemel olacak çünkü küçük ahmetcan veya yasemincan doğmuş ve büyümüş olacak
Evet zaman atlaması kesin olacak zaten.. Hatta çocuğun doğduğunu bile görmeden 3-5 yaşındaki halini görebilirz.. Ayrıca "belli olmaz, Rıza diye bir karakter zaten yok, o yüzden idam da edilebilir" diyenler var. Ama Cansel Elçin'in sitesinde Hatırla Sevgili ile ilgili toplu bir fotoğraf var ve orada hem Şevket'in hem de Rıza'nın yaşlanmış halleri görülüyor. "Şevket ölürse.." diyen arkadaşların dikkatine (ama tabi senaryo o yönde de değiştiyse bilemiyorum, ama o kadar köklü değişiklik olacağını zannetmiyorum)..
Evet zaman atlaması kesin olacak zaten.. Hatta çocuğun doğduğunu bile görmeden 3-5 yaşındaki halini görebilirz.. Ayrıca "belli olmaz, Rıza diye bir karakter zaten yok, o yüzden idam da edilebilir" diyenler var. Ama Cansel Elçin'in sitesinde Hatırla Sevgili ile ilgili toplu bir fotoğraf var ve orada hem Şevket'in hem de Rıza'nın yaşlanmış halleri görülüyor. "Şevket ölürse.." diyen arkadaşların dikkatine (ama tabi senaryo o yönde de değiştiyse bilemiyorum, ama o kadar köklü değişiklik olacağını zannetmiyorum)..
Tarihi gerçek olarak 3 idam var o yüzden Rıza'yı asamazlar,tarihi yanlışlık olur.İkisinede birşey olmayacak bende o fotoğraflardan emin oldum
valla 200 kişi girdi.şok oldum bende. :) evet küçük bebişin doğumunu belkide göremeyiz.
Bebişin doğumunu göeremiyoruz evet,hemen bir senaryo yazayım;
Rıza mapusaneden çıkacaktır,o gün bütün ahali çıkışın önünde beklemektedir.Yasemin kucagında küçük yasemincan veya ahmetcanla yanında annesi,asi kızkardeşi ışık ve biricik eşi nejdet ve onun bilumum ailesi heyecan ve telaşla beklemektedir.Kapı açılır ve Rıza çıkar epey çökmüştür,herkes oraya doğru koşturur.Rıza yaseminin kucağındakine sevgiyle bakar önce onu öper hasretle,küçük yasemincan veya ahmetcan biraz içerler bu yabancıya,mızırdanmaya başlar,yaseminde
Y:Aaa çocuğum niye böyle yapıyorsun o senin deden (onu beğenmiyormusun)
Küçük çocuk ise hala mızırdanmaya devam etmektedir.Necdet şefkatli kollarını bu emanet çocuğa açar,çocuk neşe içinde babasına (babalığına )atlar
Aklımda bu sahneler canlandı valla:icon_whis
haber bülteninde diziyle ilgili haber çıkmış duyduğum kadarıyla fakat izleyemedim.. izleyen bir arkadaştan haberde nelerden bahsedildiğinin özetini rica etsem :) sevgiler...
bende izlemedim de arkadaşım söyledi.diziden kesitler göstermişler.bi de halka dizi hakkında sorular sormuşlar o kadar.kamera arkasını göstermemişler. :(
*~*RaiNBoW*~* 27-01-07, 19:34 Arkadaşlar Rıza idam edilecek mi,edilmeyecek mi gibi bir karmaşaya gerçekten gerek yok asılmayacak...Bölüm resimleri arasında ilerleyen yıllardan resimler de var ve Rıza 'yı görüyoruz yine.İdam edilen 3 devlet adamı var.Bu yüzden bu konuyu artık açmanın gereği yok,jenerikde de beyaz bıyıklı bir Rıza var yine...
d.cansel olağan bir senaryo neden olmasın :)
haber bülteninde diziyle ilgili haber çıkmış duyduğum kadarıyla fakat izleyemedim.. izleyen bir arkadaştan haberde nelerden bahsedildiğinin özetini rica etsem :) sevgiler...
Kısaca yurinu; Hatırla Sevgili'de tarih canl |