Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-4

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

esraaa
30-01-07, 15:46
Daha önCe yazdııĞım senaryoyLa oynadm .. we yeni 1 senarym war artıK =)
Bu hafta izLiceimz böLmde rızann müebbeT haPiS aLdıı örenLck ..! yaSemin haLa dha aHmeti sewio we de ona 1 şanS daha wermek isticek Bu yüzden ewLerne qidiceK ..! ayLada onLarda kaLıo ya wede aHmete aşk ya ..! ya aHmetn yaTaına aTıcaK kendni .. yda bornzLa fLn çıkcaK karşısna [ dier tüm diziLerde oLduu gBi] yaSemin Bunu qörnce çok üzüLücek o üzüntyLe necdete herŞei anLatıcak Necdet ewLnme tekLfi ediceK Tam o ara aHmet qeRi döNüceK we asLnda ayLa onLardyKen kendsnn aMeriKa da oLduunu örenceK yda başKasndan duycaK herneyse örnceK snÇ oLarak .. çoK piŞman oLucaK ama necdetLe aLdıkLarı kararndanda dönemicek Bu sırada babasda ahmetLe evLenmesne izin vermŞ oLck ama çoK qeç=(Gözü yaşLı ewet diyceK niKAh masasnda yasemin kızımız ahMetin konukLarn arKasndan oNa qözü yaşLı bakmasna raĞmen .. aHmet kmseyLe ewLnmcK yasemnde necdetLe hiÇ 1 iLişKi yaşamicak ! gizLice buLuşmaya başLycakLar gene ve yaSemn çoK mutLu oLduu 1 anda söLicek o senin oğLun die necdette oLanLarn farKnda zaten ve ayrıLmaı kabul ediceK .. onLarda ewLncekLer =)

_Feliz_
30-01-07, 16:28
bncede yani oyuncuların orada yaşanan herşeyi bilmesi olanaksız (özellikle genç oyunuların) Ama ben hakkı devrimin o cümleyi kurarkan tam olarak bunu kasdettiğini sanmıyorum. Sonuçta ortada bir yanlışlık var ve bunu bize böyle olmuş gibi gösteriyorlar Nasıl oluyoda bu büyük yanlış kimse tarafından düzeltilmiyor diye anlam çıkardım ben o cümleden

Arkadaşlar ne olursa olsun, birebir o cümleleri söylememiş olsa da sonuçta o insanlara çok da iyi davranılmadığı herkes tarafından söylenen bir gerçek. Savcının bu cümleleri birebir söylememiş olması, mahkemenin haksız bir karar verdiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor.. Tabi ki mahkum edilen insanların da haksız tarafları vardı (zaten daha önce arkadaşlar bunları sıraladılar). Ama karşı tarafın da yaptığı haksızlıklar oldu... Her iki tarafın da hataları vardı, bunu sanırım kimse inkar edemez. Yanlış anlaşılmasın, kimseyi savunuyor ya da suçluyor değilim, olaylara objektif bakmaya çalışıyorum. Hakkı Devrim'in yazısından sonra mahkeme çok da hatalı değilmiş gibi algılandı sanki..

Tarihimizde 10'ar yıl arayla 3 darbe olmuş ve bakıldığında etkilenenler sadece Menderesler, Deniz Gezmişler ya da diğer darbeyle birebir ilintili kişiler ve yakınları değil. Her ne olursa olsun, hangi tarafa yapılmış olursa olsun, darbelerin tüm toplumu etkilediği bir gerçek..

istnbl_esra
30-01-07, 16:46
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=198889 yazinin linki okumak isterseniz ben bunu hakki devrimi yalanlamak icin koymadim sadece madem bi gazeteciye bunu soyledi diye hemen inanacaksak o zaman baska bi gzeteciye de inanabilriz

istnbl_esra
30-01-07, 16:52
Arkadaşlar ne olursa olsun, birebir o cümleleri söylememiş olsa da sonuçta o insanlara çok da iyi davranılmadığı herkes tarafından söylenen bir gerçek. Savcının bu cümleleri birebir söylememiş olması, mahkemenin haksız bir karar verdiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor.. Tabi ki mahkum edilen insanların da haksız tarafları vardı (zaten daha önce arkadaşlar bunları sıraladılar). Ama karşı tarafın da yaptığı haksızlıklar oldu... Her iki tarafın da hataları vardı, bunu sanırım kimse inkar edemez. Yanlış anlaşılmasın, kimseyi savunuyor ya da suçluyor değilim, olaylara objektif bakmaya çalışıyorum. Hakkı Devrim'in yazısından sonra mahkeme çok da hatalı değilmiş gibi algılandı sanki..

Tarihimizde 10'ar yıl arayla 3 darbe olmuş ve bakıldığında etkilenenler sadece Menderesler, Deniz Gezmişler ya da diğer darbeyle birebir ilintili kişiler ve yakınları değil. Her ne olursa olsun, hangi tarafa yapılmış olursa olsun, darbelerin tüm toplumu etkilediği bir gerçek..

kesinlikle hakki devrimin yazisiyla bi anda sanki mahkemedeki hersey uydurma gibi algilandi o yuzden herkesn her dedigine hemen inanmamk lazim bence ..

fundapehlivan
30-01-07, 16:59
işte funda ortak bir iş yapıyorsan günahı da sevabı da tüm ekibe aittir...bu yönlü düşününce eleştiriden onlar da payını alıyor....

Öyle tabii ama Cansel zaten daha yeni gelmiş Türkiyeye o dönemleri ne derece biliyor... Bir de ben de kitap alıp okudum ama savcı nasıl konuşmuş filan yoktu. Yani kitap alınıp okunsa da o durumlardan bir tek Canselin değil kimsenin haberi olmayacak...
Hayır bir de senaryo yazılmış... Şimdi oyunculardan biri çıkıp böyle doğru olmaz dedi diye senaryoyu baştan mı yazacaklar... Hiç sanmıyorum!

fundapehlivan
30-01-07, 17:02
kesinlikle hakki devrimin yazisiyla bi anda sanki mahkemedeki hersey uydurma gibi algilandi o yuzden herkesn her dedigine hemen inanmamk lazim bence ..

Ama adam mahkemeyi dinlemiş yani...

Tamam bu işkenceler yapılmamış demek değil ama yine de bir haksızlık yapılmış savcılara... Savcılar idam kararı vermiş de olsalar en azından hakaret etmemişlerler demek... Ben buna çok kızmıştım, tamam idam vereceksin ama hakaret ve aşağılama da bir tür işkencedir yani. Ve bu savcıya hiç yakışmaz...
Onun için bir bakıma haksızlık yapılmış oldu, yani daha kötü gösterildi...

Sinem90
30-01-07, 17:04
hem okusalar bile tamamen öğrenemezler.yaşamak başka.hele cansel hiç bilemez.belki yaşı ilerlemiş olanlar bilebilirdi.hüseyin avni mesela...

özgenuroğlu
30-01-07, 17:06
Hakkı Devrim'in yazısının bir anda tüm mahkeme heyetini haklı çıkardığını düşünmüyorum..
sonuç olarak o sadece başkandan söz etmiş
Adam yaşamış o günleri sonuç olarak başkanınn tutumunuda bilicek durumda bence...yani başkan'a çok iyi nbiyetliydi harikaydıda dememiş sadece dizide söylediği kadar ağır sözler söylemediğini belitmiş...bunun dışında başkanında bir anda alevlenen sesini yükselten biri olduğunu söylemiş
bence bunda bir yanlış yokdur
aa mahkeme haklı demiyrum yanlış anlamayın Dp lilerin yaptıkları o kadar şeyden sonra tabii ki ceza almaları gerekiyordu ama idam mı?asla...
ayrıca ben Hakkı Devrimin oyuncularıda kınamasını yanlış bulmuyorm sonuç olarak genç oyuncular o dönemi bilmiyor ama insanın o sözlerde biraz gözüne batar nitelikde...
ayrıca averaja katılıyorum figurandan tutun seneristine danışmanına kadar onlar bir ekiptir ve dzinin başarısıda ayıbıda tüm ekibindir
kınanması gerekirmiydi bilmiyorum ama kınancaksada averajın dediği gibi hepsi birden olması lazım

istnbl_esra
30-01-07, 17:12
Ama adam mahkemeyi dinlemiş yani...

Tamam bu işkenceler yapılmamış demek değil ama yine de bir haksızlık yapılmış savcılara... Savcılar idam kararı vermiş de olsalar en azından hakaret etmemişlerler demek... Ben buna çok kızmıştım, tamam idam vereceksin ama hakaret ve aşağılama da bir tür işkencedir yani. Ve bu savcıya hiç yakışmaz...
Onun için bir bakıma haksızlık yapılmış oldu, yani daha kötü gösterildi...

Savunma hakkını kısıtlayan tavrı eleştirildiğinde, "Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor" diyebilen biriydi Başol. Ve Yassıada kürsüsündeki tavrı, üslubuyla hâkimlik mesleğini lekeleyen kişi izlenimi bıraktı... Rahmetli Tevfik İleri'nin ona tepkisi hafızalarda: "Burada başımızla oynanıyor; varsın oynansın. Onun peşinde değilim. Ama şeref ve haysiyetimizle oynanmasını kabul edemem..."
Ve tabii daha sonra idam edilecek olan Hasan Polatkan'ın savunmasını yapmak için kendisine söz verilmemesi üzerine: "İdamım istenirken kendimi müdafaa etmeyeyim mi..." diye sesini yükseltmesi... Aynı şekilde Fatin Rüştü Zorlu'nun mahkeme başkanının sergilediği tavırdan dolayı savunma yapmayı gereksiz gördüğünü söylemesine karşılık: "Yapmazsan yapma..." cevabı...
Menderes'in ve avukatlarının maruz kaldığı hakaretlerin hepsini saymak dahi zor. "Daima böyle lüzumsuz şeyler söylüyorsunuz... Almışsınız elinize koca bir tomar, müdafaa yapıyorsunuz..."
Ama doğrudan Adnan Menderes'e söylediği: "Konuşma kes sesini, kesmezsen kestirmesini bilirim... Benim burada boş laf dinleyecek zamanım yok..."

yukarda anlatilanlarin mahkemede yasanildigi varsayilirsa( ki ben kesin dogru demiyorum hakki devrimin dediklerine de yalan demiyorum zaten olaylara iki tarfli bakmak lazim(savci ya da hakimlere haksizlik yapildigi dusunulebilir mi
eger haksizlik yapilmis dersek arastirmadan hakki devrimi onaylamis olmazmiyiz..

Melal
30-01-07, 17:15
Hakkı Devrim'in yazısını okudum.
Ve şaşırdım.Sanki bu dizinin danışmanları yokmuş gibi diziyi yazanlar herşeyden bi habermiş gibi yazmış.
Bu dizinin 3 tane danışmanı var.Can Dündar'ın yaptıkları ortada,Yılmaz Karakoyunlu'nun da bilgisi malum ve birde sanırım profesör danışmanımız var.
Bu isimler jenerikte süs olsun diye yazmıyor.
Elbette senaryo ekibi onlara danışıyor.Belki biraz abartma vardır.
Ama dizideki darbe ile ilgili hiçbir şeyin uydurma olduğunu düşünmüyorum.

averaj
30-01-07, 17:16
Öyle tabii ama Cansel zaten daha yeni gelmiş Türkiyeye o dönemleri ne derece biliyor... Bir de ben de kitap alıp okudum ama savcı nasıl konuşmuş filan yoktu. Yani kitap alınıp okunsa da o durumlardan bir tek Canselin değil kimsenin haberi olmayacak...
Hayır bir de senaryo yazılmış... Şimdi oyunculardan biri çıkıp böyle doğru olmaz dedi diye senaryoyu baştan mı yazacaklar... Hiç sanmıyorum!

funda bu zaten sadece bir eleştiriymiş...yani sadece hedef cansel değil ki...yani demem şu ki bir grup ödevi yapıyorsun beraber ve aldığınız da tek bir not var...herkes öyle ya da böyle aynı notu alıyor değil mi?

zaten diyelim ki ortada yüzde yüz hata var -ki sadece bir farzediş- o zaman da kimse cansele sen yeni geldin türkiyeye bilmemen normal demez ki...yani bunu sadece dizi değil de yapılan ortak iş olarak düşünürsek, insanların gözünde ne yazık ki canselin dışardan gelmesi de etki etmez...bilmiyorsa neden girdi bu işe derler...

istnbl_esra
30-01-07, 17:22
asagidaki yazi yassiada tutanaklarinda gecen resmi konusmadir biliyorsunuz yakin zamanda gizliligi kaldirildi ...
DAVA KONUSU:
"Yeni doğmuş gayri meşru çocuğu öldürmek ve bu suça azmettirmek."
Birinci oturum:
31.10.1960
BAŞKAN (SALİM BAŞOL): Sanıklar getirildiler. Bağlı olmayarak yerlerine alındılar. Müdafiler hazır. Yassıada'da duruşma salonunda açık olarak duruşmaya başlandı.
(Menderes'e): "Siz Ayhan Aydan'la münasebet tesis etmişsiniz. Bundan meşru olmayan bir çocuk dünyaya gelmiş. Sanık (Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi) Fahri Atabey'i azmettirmek suretiyle çocuğu öldürmüşsünüz.
MENDERES: Muhterem Reis Beyefendi, benim böyle bir suçla uzaktan yakından alakam mevcut değildir.
BAŞKAN: Ayhan Aydan sizinle olan münasebetini gizlememiş, hatta sezildiğine göre de biraz da yaymış. Herhalde zamanın Başvekili ile münasebet tesis etmekten iftihar duymuş olacak. Onun için apartman komşularına, arkadaşlarına vesaireye karşı bu münasebeti gizlemek değil, yaymak temayülü göstermiş (...) Fahri Atabey, sizin Ayhan'ın gebeliği, doğumun yaklaştığı hakkında telefon ettiğinizi söylüyor.
MENDERES: Katiyen hatırlamıyorum. Benim Fahri Atabey'e telefon edip "Bir şeyler yap" demem varit değildir.
BAŞKAN: Bunları bırakın, zorlamayın kendinizi...
MENDERES: Efendim?
BAŞKAN: Eğer ben "Kesin" deyince kesmezseniz kestirmesini bilirim. Siz tahrik etmese idiniz böyle gece vakti büyük bir hastanenin Başhekimi taa İstanbul'dan kalkıp yanına bir hemşire alıp devlet arabasına binerek bu zahmeti yapar mı idi? Sonra bir başka sual: Gerçi resmi arabaları bu makama oturanlar diledikleri gibi kullanabilirmiş, ama hiçbir zaman meşru olmayan bir münasebet tesis ettiği kadının kapısı önünde bekleyecek kadar olmamak gerekir. 2 numaralı araba orada imiş, çocuğun cenazesini 2 numaralı araba ile götürmüşler.
MENDERES: Çocuğun doğumu ve ölümü telaşı sırasında şoförden istimdat istemiş olabilirler.
BAŞKAN: Şu halde sizin haberiniz olmadan da 2 numaralı otomobil Ayhan Aydan'ın emrine amade gibi bir şey hasıl oluyor?
MENDERES: Öyle bir hengamede istimdat istemiş olabilirler. O da gitmiş olabilir.
BAŞKAN: Şimdi evli misiniz?
MENDERES: Kat'iyyen...
BAŞKAN: Evlisiniz, üç çocuğunuz var.
MENDERES: Evet evliyim, üç çocuğum var.
BAŞKAN: Bundan evvel Ayhan Aydan'ın çocuk aldırttığını diğer sanık Fahri Atabey kabul ediyor.
MENDERES: Çocuğu öldürmek değil, kanamalar dolayısıyla, rahim rahatsızlığı çekerdi sık sık, doktora giderdi. Düşürmüş olabilir.
BAŞKAN: Sonra Ayhan Aydan'dan sormadınız mı.............. diye devam ediyor hepsini koyamadim

istnbl_esra
30-01-07, 17:29
bu yazıyı geçende ben koymuştum zaten.:img-wink: ben diziyi seviyorum.gerçekçi de buluyorum.kimsenin dediği umrumda değil.:icon_whis

kusura bakma ben gormedim neyse hatirlatmis olduk ben de diziyi objektif olmama konusunda daha once elstirmistim ama belkide en gercekci sahneleri de yalanlanirsa o zaman diziye olan guven hepten sarsilmis olacakti

Sinem90
30-01-07, 17:32
dizinin eleştirilmesi güzel bişey tabi ama tadında olacak.:img-wink: ne olursa olsun ben dizinin sonuna kadar arkasındayım.asla bırakmam.böyle bi dizi sevilmez mi ya? :img-blush

averaj
30-01-07, 17:36
dizinin eleştirilmesi güzel bişey tabi ama tadında olacak.:img-wink: ne olursa olsun ben dizinin sonuna kadar arkasındayım.asla bırakmam.böyle bi dizi sevilmez mi ya? :img-blush

zaten kimsenin diziyi bırakma gibi bir durumu yok ki..ama tabi ki yapılan bir işe öyle ya da böyle tepkiler gelecektir...normal olanı da bu değil mi?

pegasus*
30-01-07, 17:48
evet eleştirilmesi normal.hatta iyi bile denebilir.bişey hakkında yorum yapmak güzel ama çok aşırı olmasın.:img-blush

eleştirmek başka bir şey, kötülemek başka bir şey. bu dizinin hazırlanması ve çekilmesi aşamasında ne kadar çok emek sarfedildiğini biz biliyoruz ama bilmeyenler için konuşmak çok kolay. ortaya kaliteli bir iş çıktı ya, ağalardan mafyalardan başka bir şey tuttu ya hemen topa tutmak gerek!!!

erendiz
30-01-07, 18:05
Hakkı Devrim'in yazısını ben eklemiştim, şu bir iki sayfayı okuyunca acaba yanlış mı hatırlıyorum diye tekrar okudum. Hakkı Devrim senaristleri, yönetmeni ve hatta oyuncuları henüz sanık durumunda olan kişilere mahkum denildiği için kınamış. Bu hakikaten de affedilmez bir hukuki hata. Oyuncuları da işin içine katması normal. O sahnede kim vardı bilmem ama Cansel varsa bile bunu bilmemesi çok normal, çünkü Türkçesi çok iyi değil ve burada okumamış ama dublajı yapanların en azından yetkilileri ikaz etmesi gerekirdi, orta öğretimi bitiren herkes sanık ile mahkum arasındaki ayrımı bilir (yani öyle olmalı). Anlaşılan bu sahneyi danışmanlar atlamış ya da büyük ihtimalle bu kısım onlara danışılmamış, yoksa bu hata olmazdı. Senaristlere bu hata karşısında diyecek laf yok.
İğneyi kendime de batırayım, diziyi izlediğim halde ben de bu sahnede atlamışım, dikkat etmemişim, demek ki uyurgezer seyretmemek lazım..

_Feliz_
30-01-07, 18:14
Hakkı Devrim'in yazısını ben eklemiştim, şu bir iki sayfayı okuyunca acaba yanlış mı hatırlıyorum diye tekrar okudum. Hakkı Devrim senaristleri, yönetmeni ve hatta oyuncuları henüz sanık durumunda olan kişilere mahkum denildiği için kınamış. Bu hakikaten de affedilmez bir hukuki hata. Oyuncuları da işin içine katması normal. O sahnede kim vardı bilmem ama Cansel varsa bile bunu bilmemesi çok normal, çünkü Türkçesi çok iyi değil ve burada okumamış ama dublajı yapanların en azından yetkilileri ikaz etmesi gerekirdi, orta öğretimi bitiren herkes sanık ile mahkum arasındaki ayrımı bilir (yani öyle olmalı). Anlaşılan bu sahneyi danışmanlar atlamış ya da büyük ihtimalle bu kısım onlara danışılmamış, yoksa bu hata olmazdı. Senaristlere bu hata karşısında diyecek laf yok.
İğneyi kendime de batırayım, diziyi izlediğim halde ben de bu sahnede atlamışım, dikkat etmemişim, demek ki uyurgezer seyretmemek lazım..

Bu konudaki eleştirilerine katılabilirim. Ama yazı öyle bir algılandı ki; orada Hakkı Devrim'in mahkum ve sanıkla ilgili yazdığı eeştiriler gözardı edilip, mahkemenin hatalı olmadığı, yargılananlara hiçbir şekilde haksızlık yapılmadığı sonucu çıkarıldı.. İnsanlar , " a bak öyle bir şey yokmuş aslında" falan demeye başladılar. Bu mahkum ve sanıkla ilgili yazılan kısım biraz gölgede kaldı..

esraaa
30-01-07, 18:17
arkadaşlar yaaaa gerçekten bu hafta dizi yok mu şimdi?? yaa geçen haftadan beri gün sayıyorum reva mı bu şimdi?? oooofff offff yaa :icon_sorr

"HATIRLA Sevgili"nin düğüm noktalarından biri olan Menderes'in asılma sahnesi, bir hafta sonraya atılmış. Yeni bölüm bu hafta yayınlanmayacak. Kolay kolay olmaz bu iş. Heyecan ve gerilim doruk noktada, reyting olarak geri dönmek zorunda!

Sina KOLOĞLU

s.kologlu@milliyet.com.tr

http://www.milliyet.com.tr/2007/01/30/tv/evet.html

baSnda çıKan haberLere böLe 1 şey ekLenmŞ .. buna göre yeNi böLm yok =( ama benim Buna inanaSımda yok =(pff...=(

Melal
30-01-07, 18:17
Bu konudaki eleştirilerine katılabilirim. Ama yazı öyle bir algılandı ki; orada Hakkı Devrim'in mahkum ve sanıkla ilgili yazdığı eeştiriler gözardı edilip, mahkemenin hatalı olmadığı, yargılananlara hiçbir şekilde haksızlık yapılmadığı sonucu çıkarıldı.. İnsanlar , " a bak öyle bir şey yokmuş aslında" falan demeye başladılar. Bu mahkum ve sanıkla ilgili yazılan kısım biraz gölgede kaldı..

Sana katılıyorum.
Hakkı Devrim HS ekibini hafife almış.
Bu dizinin danışmanlarını,yapımcısını bilmiyor sanırım.
Mahkum ve Sanık yanlışlığında haklı ama davalar konusunda yazdıklarına katılamıyorum.
Çünkü HS ekibinin böylesine büyük bir çarpıtma yapacağını sanmıyorum.
Sıradan bir dizi değil ve anlatılan dönem bıçak sırtı bir durum hataya mahal vermemeleri lazım.
Mahkum ve sanık yanlışlığı olabilir belki ama davalarla iligli tek bir hata bile yapamazlar.
Bu diziye güveni sarsar.

istnbl_esra
30-01-07, 18:24
hakki devrim sanik ve mahkum karistirldigi icin kinama yapmis tamam bunda bi sey yok ama yazisinin diger bolumunde basol un konusmalarinin mahkemede gerceklesmedigini yazmis bu da cogu kiside dizide mahkemenin cok acimasiz gosterildigi izlenimi yaratti . basol belki ordaki sozlerin aynisini kullanmadi ama kullandigi diger cumleler tutanaklardan alinmis gercek sozleri ...bu nedenle hakki bey yazisini yazmadan once boyle degil ama buna benzer sozler kullandi ifadesini kullanabilirdi zaten dizinin icinde ayni sozlerin gecmesi de beklenmemeli diye dusunuyorum. asagidaki ifadeler tutanaklardan elde edilmis konusmalar okumak isterseniz.
MAHKEME BAŞKANI SALİM BAŞOL’UN KULLANDIĞI İFADELERDEN

-Yapmazsan yapma. Gelmiş buraya tomarlarca müdafaa yapıyor (Bakan Hadi Hüsman’a)
- Yapamazsan ne yapalım? Yapan yapar. (Fatin Rüştü Zorlu’ya)
- Daima böyle lüzumsuz şeyler söylersiniz zaten. (Menderes’in avukatı Burhan Apaydın’a)
- Bu söylediğiniz sözler yetersiz. Sizin tahsiliniz ne? (Milletvekili Kadir Kocaeli’ne)
- Manasını anlamadığım cümleleri sarf etmenden belli. (Milletvekili Kadir Kocaeli’ne)
- Sizi susturmak için başka ne yapmalı? (Adnan Menderes’in avukatı Talat Asal’a)
- Siz doğru söylemiyorsunuz. (Şahitlere)
- Kafi. Susmazsanız sustururum. (Bakan Zeki Eratman’a)
- Oturun yerinize. ( Bakan Zeki Eratman’a)
- Eğer ben kesin deyince kesmezseniz kestirmesini bilirim. (Adnan Menderes’e)
- Bunları bırakın, zorlamayın kendinizi. (Adnan Menderes’e)
- Öyle değil, öyle değil, öyle değil. Otur yerine! (Milletvekili Hüseyin Fırat’a)
- Sen yalancı şahide benziyorsun. Anlat bakalım neymiş? (Bir şahide)
- Öyle şey olmaz, kısa kes, az konuş! (Bakan Hasan Polatkan’a)
- Yapma, okundu, anlamadınız mı? (Adnan Menderes’e)
- Lüzumsuz laflar bunlar, buyurun hadi. ( Milletvekili Rüknettin Nasuhioğlu müdafiine)
- Bizim burada boş laf dinleyecek vaktimiz yok başka. (Adnan Menderes’e)
- Kendi çiftliğinizin ve kendi maaşınızın peşinden koşmayı bilirsiniz. (Adnan Menderes’e)
- Sizi on beş dakikadan fazla dinleyemeyiz. (Bakan Hasan Polatkan’a)
- Ben ömrümde yalan söylemedim demek müdafaa değildir. Bunlar asılsız sözlerdir. (Bakan Hamdi Ongun’a)

ozenc-can
30-01-07, 18:32
Demokrasi bir gün herkese lazım olur.Menderes iktidarda iken,insanların demokratik haklarını gasp ettiğinde bir gün demokrasinin kendinede lazım olacağını düşünmemişti heralde... Hangi dinden,hangi ırktan,handüşünceden hangi milletten olursa olsun insnlara çifte standart uygulanmamalı bu tarz(insanlık onurunu kırıcı) muamelelere maruz kalmamalı. Malesef bizim ülkemizde bu ne ilk nede son oldu, her on yılda yaşanan askeri darbelerdemokratik hakları gasp edilmesine, birçok suçsuz insanın idamına ve binlerce insanın işkence tezgahlarından geçmesine neden oldu.

cihan ünal
30-01-07, 18:37
konuyla alakasız ama ben bi noktaya değinmek istiyorum. Cansel Elçin adındaki beyfendi bu dziide ahmet rolünü oynuyor.burası güzel ama kendi sesini kullanmıyor.şimdi siz bana türkçeyi doğru düzgün konuşamıyorda ondan diyceksiniz ama ben atv ana haberde çıktığında gördümki gayet güzel ama beyfendi dublaj kullanıyor mlefe o güzel sesini kullanmıyor.ya şu bi gerçekki kendi sesini kullanmadığı için ben kendsine oyuncu demiycem çünki denilemez bence.o zaman ona ancak oyuncu adayı denilebilişr yada oyncuymuş gibi davranan denilebilir.bence bir an evvel cansel bey kendi sesini kullanması lazım..kullanmadığı için sanki ekranda yapaymış gibi görünüyo.ve şuda gerçekki ekranda dublaj kullandığı kendi sesi olmadığı okadar belliki...

cerenimo
30-01-07, 18:40
Bence bu dizi tarihi, gercekleriyle ve yeterince (o donemleri tabiki) anlatıyor.O dönemde o insanlara yapılan haksızlıklar gayet güzel ele alınıyor.Ve o dönemde insanların nasıl da taraflı yargılandıklarını bize gösteriyor.İnsanlara, kesinlikle yargılanmadan önce kendilerini anlatma fırsatı werilmesi gerektiğini de çok iyi işliyor.Bütün bu yönleriyle diziyi sewiyorum.Benim diziyle ilgili görüşlerim kesinlikle bunlar.Diziyi izlerken o dönemlerde neler yaşandığını daha iyi hissetmek ve öğrenmek için arastıma yaptım.Ve bir belgesel buldum.Özellikle o dönemi görmüş, yaşamış birinin, o dönemki İmralı cezaevi müdürünün o anları anlatması, Menderesin hasta hasta asılması falan beni bayaa etkiledi.İzlemenizi taviye ederim arkadaslar.Daha doğrusu gerçekleri görmek istiyorsanız eğer.Google a yazın bulursunuz.
Biraz resmi gibi oldu ama bu dizi ve bu konu böyle eleştirilmeyi haketmiyor mu? :img-wink:

esmerseker
30-01-07, 18:46
[U][B]"HATIRLA Sevgili"nin düğüm noktalarından biri olan Menderes'in asılma sahnesi, bir hafta sonraya atılmış. Yeni bölüm bu hafta yayınlanmayacak. Kolay kolay olmaz bu iş. Heyecan ve gerilim doruk noktada, reyting olarak geri dönmek zorunda!

Sina KOLOĞLU

Bu dizinin ratingleri ne zaman yukselse bişi oluyo, insanin heyecenını soğutmasalar olmaz sanki!!
Herhalde kolaj bölümü falan yapicaklar kimsede seyretmicek, iki hafta sonra olaylari unutmamiş olursak oturur seyrederiz. Gene ratingler düşücek...
Kolaj bölümlerini sevmiyorum :(((
:hıh :img-beee:

bse
30-01-07, 18:48
arkadaşlar dün çekime gittim manyaktı ya ama çok zor iş 4 saatte anca 2 sahne çektiler ya elleri fln ayrı çekiolar hiç abartmıyorm bir sahneyi 25-30 kez çekiolar ben lafları ezberledim yani o derece=))beren abla zaten çokkk şeker o belli ama cansel abi varya dizideki hali halt etmş dizidekinden bin kat yakışıklı ya yok byle bir şey hepsi çok sıcaklar bir muhabbet bir muhhabbet çok güldürdü bizi neyse gelelim öğrendklerime bu bölüm yasemin ahmeti grmeye hastahaneye gidiyor ahmet görüşmek istemiyor bu bir ikincisi 13.blmde ahmetle necdet arasında bir gerginlik yaşanıyor asıl bomba geliyor bnm içn çokkkk ktü ama necdeti sewenler içn ii yaseminle necdet ewleniyor hemde hapisanede zaten rıza asılmıyor hapishanede işte öyle yani ama cansell cansell ve yine canselll choookkkkk şekerrrrrr

archeologue
30-01-07, 18:50
konuyla alakasız ama ben bi noktaya değinmek istiyorum. Cansel Elçin adındaki beyfendi bu dziide ahmet rolünü oynuyor.burası güzel ama kendi sesini kullanmıyor.şimdi siz bana türkçeyi doğru düzgün konuşamıyorda ondan diyceksiniz ama ben atv ana haberde çıktığında gördümki gayet güzel ama beyfendi dublaj kullanıyor mlefe o güzel sesini kullanmıyor.ya şu bi gerçekki kendi sesini kullanmadığı için ben kendsine oyuncu demiycem çünki denilemez bence.o zaman ona ancak oyuncu adayı denilebilişr yada oyncuymuş gibi davranan denilebilir.bence bir an evvel cansel bey kendi sesini kullanması lazım..kullanmadığı için sanki ekranda yapaymış gibi görünüyo.ve şuda gerçekki ekranda dublaj kullandığı kendi sesi olmadığı okadar belliki...

cansel elçin bu konu hakkında konuşmuştu yanlış hatırlamıyorsam...dublaj yapılmasının kanal ve yapımcı ile ilgili olduğunu belirtmişti...

bse
30-01-07, 18:51

kendi sesi dün grdm ya 30 kere çekiolar ve her seferinde ağlıo ya sen ona hala oyuncu adayı diyorsan ya çock kendini sıkıp her sefernde ağlıyor bn bunu grdmya sprdi yaaa

fundapehlivan
30-01-07, 18:52
eleştirmek başka bir şey, kötülemek başka bir şey. bu dizinin hazırlanması ve çekilmesi aşamasında ne kadar çok emek sarfedildiğini biz biliyoruz ama bilmeyenler için konuşmak çok kolay. ortaya kaliteli bir iş çıktı ya, ağalardan mafyalardan başka bir şey tuttu ya hemen topa tutmak gerek!!!

Böyle bir konu ele alınacaksa zaten her şeye hazırlamış olmaları gerekir kendilerini... Çünkü eleştirler de gelir hatta kötülemeler de gelebilir.
Çünkü sen gerçekten ülken için çok öenmli bir konuyu işliyorsun, hatta bazılarının çıkarlarına bile dokunabilir bile...
Elbette bunu gazeteci için söylemiyorum da... Sadece ince bir çizgi bu, zor yani... AMa bazı şeyleri yanlış bile yansıtsa asla bırakmam bu diziyi, eminim kimse bırakmaz. Herhalde en ciddi ve en güzel dizi şu an hs...

Sinem90
30-01-07, 18:53
inanmıyorum gerçekten sete mi gittin?of ne kadar şanslısın.senin yerinde olmayı isterdim. :icon_sorr dediklerinde şok gerçekten.hapishanede mi evleniyorlar yani?resim çektin mi peki?kimleri gördün? :img-blush

cihan ünal
30-01-07, 18:54
arkadaşlar dün çekime gittim manyaktı ya ama çok zor iş 4 saatte anca 2 sahne çektiler ya elleri fln ayrı çekiolar hiç abartmıyorm bir sahneyi 25-30 kez çekiolar ben lafları ezberledim yani o derece=))beren abla zaten çokkk şeker o belli ama cansel abi varya dizideki hali halt etmş dizidekinden bin kat yakışıklı ya yok byle bir şey hepsi çok sıcaklar bir muhabbet bir muhhabbet çok güldürdü bizi neyse gelelim öğrendklerime bu bölüm yasemin ahmeti grmeye hastahaneye gidiyor ahmet görüşmek istemiyor bu bir ikincisi 13.blmde ahmetle necdet arasında bir gerginlik yaşanıyor asıl bomba geliyor bnm içn çokkkk ktü ama necdeti sewenler içn ii yaseminle necdet ewleniyor hemde hapisanede zaten rıza asılmıyor hapishanede işte öyle yani ama cansell cansell ve yine canselll choookkkkk şekerrrrrr

evet arkadaşım abartmıyosun çok doğru.dizi çekmek o kadar zor.dediklerini çok iyi bilirim.çünki bende kısa film çekmiştim.bunları biliyorum.oyuncunun her harktei ayrı ayrı çekilir. o sahneler daha sonra montajda birleştirilir.her oyuncunu cümleelri bile ayrı ayrı sahneler halinde çekilir sonra birleştiirlir.yani dediğim gibi çok ağır zor ama bi okadarda eglencilidir set ortamı.

bse
30-01-07, 18:58
inanmıyorum gerçekten sete mi gittin?of ne kadar şanslısın.senin yerinde olmayı isterdim. :icon_sorr dediklerinde şok gerçekten.hapishanede mi evleniyorlar yani?resim çektin mi peki?kimleri gördün? :img-blush

çok gzldi hala etkisindeyim 4 saat ordaydım beren ablayla ahmetin annesinin konşması çekildi bir snrada ahmetin babasıyla hastanedki konşması tbi o üçünün dışında birde avni amca(ahmetin babası)vrdı zaten o gtrdü bizi çok çok gzldi ya cansel abide beren ablada birbirinden sck ikisylede resm çktrdim yöntmen faln hepsiyle muhabbet ettik istediğiniz zamn geleblrsiniz dedi ama 8.snf oldğum içn dershane fln yne gdicem ama boş bir zamanımda:)

Sinem90
30-01-07, 18:59
yani yasemin şevket beyi görmeye gidiyor öyle mi?of imrendim şimdi.keşke bende orda olabilseydim. :icon_sorr bişey daha soracaktım.:img-blush laçin ceylan da orda mıydı? :img-in_lo

fundapehlivan
30-01-07, 19:02

Ya nasıl ahmet Yasemini görmek istemiyor!! Ohoo... Olmaz ki... Ahmette galiba babasının o hale gelmesini Yaseminden bilecek... Ya da baban ölmedi diye geldin ölseydi gelmeyecektin, bu sefer ben seni istemiyorum gibi bir durum olabilir diyeceğim ama ahmet çok seviyor anlamadım bir şey...

fundapehlivan
30-01-07, 19:04
çekimleri nerede?

Ne güzel ya, gidip görmüşsün ama bu da kötü, biliyorsun neler olacak? Aman bil ya!! Ne olacak, çok imrendim...

Bu arada Cansel'in şivesi hala tam düzgün değil üstellik muvaffakiyet gibi kelimeleri tam söyleyemiyor olabilir. Onun için dublaj bence de gerekli ve ben o sesi çok seviyorum ve tam uyuyor bence. Hiç yapay durmuyor.
Filminde kendi sesini kullandı, üstelik adam o kadar tiyatro da oynamış, elbette kendi sesiyle... Nasıl oyuncu olmayabilir??

*~*RaiNBoW*~*
30-01-07, 19:09
Bir dakika bir dakika...Ahmet mi Yasemin'i görmek istemiyor?Çok şaşırdım doğrusu..Bunun bir sebebi olmalı.Acaba Necdet ile görüp yanlış mı anlıyor?Çünkü öyle hüzünlü bir ayrılığın hemen ardından,Ahmet'in reddetmesi biraz ters geldi bana..Ne güzel sete gitmişsin.
Demek evlilik 13. bölümde gerçekleşiyor.Menderes'in asıldığı bölümden sonra...Off of!

fundapehlivan
30-01-07, 19:12
Bir dakika bir dakika...Ahmet mi Yasemin'i görmek istemiyor?Çok şaşırdım doğrusu..Bunun bir sebebi olmalı.Acaba Necdet ile görüp yanlış mı anlıyor?Çünkü öyle hüzünlü bir ayrılığın hemen ardından,Ahmet'in reddetmesi biraz ters geldi bana..Ne güzel sete gitmişsin.
Demek evlilik 13. bölümde gerçekleşiyor.Menderes'in asıldığı bölümden sonra...Off of!

Demek düşündüğümüz gibi olmayacak ve Yasemin babasının hastaneye yatırıldığını öğrenecek ama Ahmet nasıl görüşmek istemeyecek anlamadım. Babasının durumundan onu mu sorumlu tutuyor acaba? O zaman yaseminle görüşmek istemez Yasemin olmayacağına inanır ve necdetle evlenir... Tüh ya...

bse
30-01-07, 19:14
Türkçeniz biraz aksanlı. Dizide dublajlı mı oynadınız?
Hayır. Bayağı zorlanıyorum ama kendim konuşuyorum.

bir röpörtajında böyle diyor.

laçin ceylan yoktu jnm
zaten çekimler iki yerde oluyor bn hastahanedeydim beren saat örneğin çekimi btti dğr sete gtti drk üstünü bile değiştirmeden bu arada cansel elçin 33 yaşındaymş 34 oluck inanamıyorum ya:icon_sad:

Sinem90
30-01-07, 19:17
tüh keşke o da olsaydı.resmini çekerdin. :img-blush canselin yaşının ne önemi var ki? :img-blush bize tiyo verdiğin için teşekkürler. :img-wink: özellikle hapishanede evlenmelerine çok şaşırdım.:img-polic

_Feliz_
30-01-07, 19:17
çekimleri nerede?

Ne güzel ya, gidip görmüşsün ama bu da kötü, biliyorsun neler olacak? Aman bil ya!! Ne olacak, çok imrendim...

Bu arada Cansel'in şivesi hala tam düzgün değil üstellik muvaffakiyet gibi kelimeleri tam söyleyemiyor olabilir. Onun için dublaj bence de gerekli ve ben o sesi çok seviyorum ve tam uyuyor bence. Hiç yapay durmuyor.
Filminde kendi sesini kullandı, üstelik adam o kadar tiyatro da oynamış, elbette kendi sesiyle... Nasıl oyuncu olmayabilir??

Ben de Cihan Ünal isimli arkadaşın görüşüne katıldığımı söyleyemem. Tabi ki oyuncunun dublajı kendi sesiyle yapması daha hoş olur ve bu bir avantajdır. Ama sırf başkası dublaj yapıyor diye bir oyuncunun oyunculuğunu eleştirmek ne derece doğru? Tamam söylenenlerin etkileyiciliği dublaj yapan kişiye ait. İnsanlar bundan etkileniyor. Peki bakışlar, mimikler de mi dublajla sağlanıyor?

Ayrıca Funda'nın da dediği gibi Cansel Elçin'in bu mesleğe başlama noktası tiyatro. Tiyaro için oyunculuğun er meydanı denir. Ayrıca, oyunculuk kariyeri Türkiye'deki 3 yapımdan ibaret değil, tiyatro oyunları, dizler, filmler vs. O yüzden ben de ısrarla; aksanından dolayı o döneme ait kelimeleri tam anlamıyla söylemekte sıkıntı çekebileceğinden ve döneme inandırıcılık açısından dublajı çok da fazla yadırgamıyorum..

fundapehlivan
30-01-07, 19:21
evlilik 13.bölümdemi bilmiyorum 13.blmde ahmetle necdet arasında bir gerginlik oluyor ama ne olduğunu öğrenemedim

Belki Yaseminle evleneceklerini öğreniyordur! Aaa, belki onu öğrendikten sonra Yasemin hastaneye gidiyordur ve Ahmette onu görmek istemiyordur. zaten ahmet hayal kırıklılığı yaşayacak ve değmezmiş diyecek bence. Ben olsam durumu bilmediğimden ben de öyle derim. Beni de çok seviyormuş hemen evlenmeye karar verdi, derdim yani... Üstelik necdet açısından da sırtından bıçaklanma durumu var...

bse
30-01-07, 19:22
cansel elçinin en sevdiği çorba mercimekmiş 15 yaşnda bacağını kırmş çok acımş hastanede şewket bey yatarken en son çekimde ona bunları syledi:)
bu arada her konuda eleştirin ama oyunculuğuna laf yok ya her sefernde ağladı ya o kdr zorki ya

esraaa
30-01-07, 19:24
iÇime oturdu Bu söyLenenLer ..
nasL qörmeK istems yha ? =(
qörse bbei örense .. pff =(
hiÇ ayrıLmsLr =(
sonsza deK onLarn mutluLuunu izLesek =(
herneise necdetLe ewLenicei hepimzn tHmn ettii 1Şeydi saten çoKta tuaF qeLmedi ama qeNe de 1 kes dha doĞruLanması üzdü bni =(
aH be aHmet kabuL etsn Şu kızLa qörüŞmeide koca senaryoNun seyrini deiŞtrsen .. =(
tüm fLmLerde heP saçma oLanı yaPrLar saten =((

Sinem90
30-01-07, 19:31
ben bayılırım valla.annem de çok güzel yapar. :img-blush çektiğin canselin resimlerini eklersin umarım sonra. :img-wink: of iyice merak ettim diziyi.inşallah bişey olur da bu hafta verirler.:icon_sorr

bse
30-01-07, 19:36
beren abla çekime yetişiyordu sadecen 1 tane çktik beraber
cansel abiylede öyle sadece 2 tne ama bir daha gttiğimde tek çeker koyarım ok?

aşkoyuncusu
30-01-07, 19:46
illaki ayrılmak mı zorundalar ya..böyle mutlu mutlu sahneler izlrsek olmuyo mu?ayrılmadan dönemin siyasi olayları onları etkilese sadece ufak tefek kırgınlıklar olsa..o kadar..hep ayrılık mı olmak zorunda yani...
şimdi yasemin necdetle evleniyorsa;nasıl ahmetle birlikte olucak.çünkü cansel abi yasemin le ahmentin evlenecekelrnin söylemiş bir röportajında..nasıl olcak yani.yaseminle necdet karı-koca olcak sonra yasemin yine ahmetle evlencek saçma ...offfffffff:

pegasus*
30-01-07, 19:57
ahmet babası yüzünden yasemini suçlamaz bence.onun yasemini reddetmesinin tek sebebi necdet'le olan evlilik kararını ya da daha da kötüsü evliliğini duyması oabilir.

fundapehlivan
30-01-07, 20:48
Hem buraya resim koymak yasak bildiğim kadarıyla...
Hem de o resimleri cansel ve berenin bölümüne ekleyin bence...
Bir de lütfen tek cümlelik mesajlar yazmayın hep uyarı oluyoruz...

şairim
30-01-07, 20:53
Yani başka dizilerde de evlilik olduğu halde heyecan bitmedi.Çemberimde Gül Oya,Asmalı Konak...İlk sezonda sevenleri ayır,üçüncü sezonda birleştir.Hem bizler kavuşamayan aşıklara alışığız da,başkaları ile evlenenlere pek alışkın değiliz.Umarım silah ters tepmez.Ayrıca Menderes'in asılacağı sahne bir sonraki haftaymış.Eminim ki reytingler tavan yapacaktır haftaya.

Sinem90
30-01-07, 20:55
of kesin çok heyecanlı olacak.acaba nasıl gösterecekler o anları?hüseyin avni ayrıntıyla gösterilmeyecek dedi ama asılışını gösterirler herhalde.

esmerseker
30-01-07, 21:44
niye necdetle yasemin hapisanede evleniyolar, gelinlikli halini göremicekmiyiz yaseminin :((((((

bir de; necdet yaseminle evlenirken yaseminin hamile olduğunu biliyor olacakmi, yani mantik evliliğimi olacak? yoksa yıllar sonrami ortaya çikacak bu durum acaba fikri olan varmi

askasurguncu
30-01-07, 21:52
offf ya hapistemi evlenecekler demeki yasemini gelinlikle gormeyecegiz
inanmiyorum ahmet nasil yasemini
gormeyi kabul etmez

_Feliz_
30-01-07, 21:59
niye necdetle yasemin hapisanede evleniyolar, gelinlikli halini göremicekmiyiz yaseminin :((((((

bir de; necdet yaseminle evlenirken yaseminin hamile olduğunu biliyor olacakmi, yani mantik evliliğimi olacak? yoksa yıllar sonrami ortaya çikacak bu durum acaba fikri olan varmi

Arkadaşlar, Yasemin hamile olmasa hiç kimseyle evlenmezdi zaten. İlk bölümleri hatırlamıyor musuz? "Sevdiğim insan olmazsa, evlenmiş olmak için evlenemem" diyordu. Yani Necdet tabi ki biliyor olacak Yasemin'in hamile olduğunu ve zaten de o yüzden evlenecekler..

yıldızbilge
30-01-07, 22:19
bu arada size bişi sölemem lazım hanı ahmete kontdö monnte cridto denılıyodu ya onun sebebi.: dün izledin.monte cristodada kız hamıle oldugu çin en yakın arkıdısıyle evlenıyo buda ole olcakkkkkkkkkkkkkkkkkk :icon_cry: :icon_cry: :not_i: :img-cray: :img-cray:

emez2005
30-01-07, 22:36
Buraya mı yazılır bilmiyorum ama yarın Kanal 7 de Sözün Özü adlı program varmış. Kanal ın sitesinden Programın tanıtımı ile ilgili yazıyı aynen kopyalıyorum. Belki seyretmek isteyen olur.

Sözün Özü’nde bu hafta 27 Mayıs Darbesi ve Yassıada duruşmaları masaya yatırılacak.
Mehmet Ali Bayar, Taner Demirelli, Toktamış Ateş, Tomris Giritlioğlu ve Beren Saat’ın katılacağı programda 27 Mayıs Darbesi, DP-CHP gerginliği, Yassıada duruşmaları, yargılama süreci, idamların sonuçları ve Türkiye’ye bıraktıkları konuşulacak. Dönem dizisi Hatırla Sevgili senaristi ve oyuncusunun da katılacağı programda Türk demokrasisindeki en büyük yaralardan birinin bıraktığı izler konuşulacak.
Nazlı Ilıcak’ın sunduğu Sözün Özü bu hafta Demokrat Parti dönemi ve Yassıada mahkemelerini masaya yatırıyor. 27 Mayıs Darbesi, DP-CHP gerginliği, Yassıada mahkemesindeki yargıç ve savcıların tutumu, davaların içeriği Sözün Özü’nde tartışılacak. Demokrat Parti Türkiye’ye neler kazandırdı, neler kaybettirdi? Demokrat Parti nerelerde hata yaptı? Askeri darbe sonrası Yassıada mahkemelerinde neler yaşandı? Davalar göstermelik miydi? Darbeciler kimseye bir şey olmayacağını söylemelerine rağmen neden Başbakan’ı ve iki bakanı idam ettiler? Demokrat Parti’liler ve Adnan Menderes farklı bir tavır sergileseydi kurtulmaları mümkün olabilir miydi? İdamlar Türkiye’ye neler kaybettirdi? Türkiye her on yılda bir gerginlik yaşamak zorun da mı? Demokrasi kültürünün geliştirilmesi için neler yapılmalı? Sözün Özü, Hatırla Sevgili adlı dönem dizisi üzerinden yakın tarihin demokrasi ayıbını tekrar gündeme getirecek.
Demokrat Parti dönemi ve Yassıada mahkemelerini konu alan Hatırla Sevgili dizisi senaristi Tomris Giritlioğlu ve oyuncusu Beren Saat’in de konuk olduğu Sözün Özü’ne Mehmet Ali Bayar, Prof. Taner Demirel ile Prof. Toktamış Ateş katılacak.
Türk demokrasine vurulan en büyük darbelerden 27 Mayıs’ın günümüze bıraktıkları, hala silinemeyen izleri ve demokrasinin önemi Sözün Özü’nde.
Sözün Özü Çarşamba akşamı canlı yayınla 23.45’te Kanal 7’de.

Sözün Özü gündemdeki sıcak olaylar sade bir analizle ekrana taşıyor.
Gazeteci-Yazar Nazlı Ilıcak’ın sunduğu, yapım ve yönetmenliğini Süreyya Önal’ın üstlendiği Sözün Özü gündemdeki sıcak olaylar sade bir analizle ekrana taşıyor. Programda olayların özüne inilerek, ‘aslında ne oldu?’nun cevabı aranıyor. Sözün Özü çarşamba günleri canlı yayınla ekrana geliyor.

Giderek kör dövüşüne dönüşen tartışma programlarından, zihin kirliliği yaratan taraflı haberlerden sıkılanlar için alternatif bir program Sözün Özü...

Haftanın değerlendirilmesinin yapılacağı programda, gündemdeki önemli gelişmeler de ekrana taşınıyor… Olaylar bize nasıl yansıtılıyor? Olanla olması gereken arasındaki fark ne? Hangi habere nasıl bakmalıyız? Hepsinin ve daha fazlasının konuşulacağı Sözün Özü Kanal 7’de…

Nazlı Ilıcak’ın sunduğu Sözün Özü 23.45’te Kanal 7’de.

Gerçi tv deki reklamda saati 23 olarak yazıyor ama bilemem.

fundapehlivan
30-01-07, 22:41
bu arada size bişi sölemem lazım hanı ahmete kontdö monnte cridto denılıyodu ya onun sebebi.: dün izledin.monte cristodada kız hamıle oldugu çin en yakın arkıdısıyle evlenıyo buda ole olcakkkkkkkkkkkkkkkkkk :icon_cry: :icon_cry: :not_i: :img-cray: :img-cray:

Aaa, gerçekten mi?
Vay canına... Demek sebep bu...
Gerçi ahmet ve necdet de ne arkadaşlar ya...
Necdette dedi ya zaten hiç eskisi gibi olamayacağız diye... Yazık yani...
Ama yine de gerçek dost olsalardı bence böyle olmazdı, izin vermezdi necdet kızın aralarına girmesine... BÖyle kötü kötü ark niyetle bakmazdı Ahmete... Ahmetçimin zaten bir şeyden haberi yok...

Melal
30-01-07, 22:47
Monte cristo kontu'nda gidişat daha farklı ama sevdiği kızın evlendiği adamı kont daha sonra öldürüyor.
Tek fark o da bir oğlunun olduğunu bilmiyor.

bahar_can
30-01-07, 23:06
Sevgili emez2005 tam yerine yazdın... haber için çok teşekkürler... önemli bir haber çünkü... sıralanan konular ne kadar zaman içinde konuşulacak bilmiyorum çünkü programı daha önce hiç izlemedim ama çok önemli konular... diziye son zamanlarda bazı eleştiriler de geldi... onlara bir cevap açısından da önemli... aslında konunun özetini "demokrasi kültürü" oluşturuyor... bu kültür ne zaman gelir bu ülkeye bilemiyorum ama çok ağır bedellerle geleceğinden eminim... umarım verimli bir tartışma olur...

emez2005
31-01-07, 00:22
bahar can rica ederim. ben de tesadüfen seyrettim programın fragmanını. son anda farkettim. Adnan Menderesi falan gösterdi. sanırım güzel bir program olur.
iyi seyirler

arzu-başak
31-01-07, 08:57

ne şanslısın arkadaşım ya...evet kesinlilkle katılıyorum tv deki halinden çok farklı çok daha yakışıklı cansel........ama sen ne yaptın ya...benim yüreğim kaldırmaz bu kadarını...olamaz ya...hı ahmet kabul etmiyor yasemini ilginç..neden acaba..of bu hafta verselerdi hs yeni bölümünü ne olurdu sanki ya.........
emez2005...çok sağol haber için..kesinkile izlicem....çok güzel bir program olacağa benziyor...eminim bu konuyla ilgili bilmediğimiz daha çok şey var...bakalım bu programdan sonra neler öğrenicez....

aynakolik_fatma
31-01-07, 09:15
ya birşey kafamı kurcaladı arkadaşımız çekimlere gitmiş görmüş
demekki önümüzdeki bir kaç bölüm yeni çekiliyor
ama bazı resimlerde yaseminin, babasının falan ilerki yıllardaki fotoları var
demekki onlar tanıtım amaçlı çekilmiş diye düşünüyorum??

arzu-başak
31-01-07, 09:22
Arkadaşlar basında çıkan haberler bölümüne baktınızmı...erendiz eklemiş...hs bitiyormuş.yok daha neler..bunlar bu haberleri neye dayanarak yazıyor anlamış değilim...böyle yalan yanlış haberler yazıyorlar..sonra olan bizlere yani diziyi izleyenlere oluyor...

aynakolik_fatma
31-01-07, 09:25
Arkadaşlar basında çıkan haberler bölümüne baktınızmı...erendiz eklemiş...hs bitiyormuş.yok daha neler..bunlar bu haberleri neye dayanarak yazıyor anlamış değilim...böyle yalan yanlış haberler yazıyorlar..sonra olan bizlere yani diziyi izleyenlere oluyor...

zaten dikkat ettim o yazı bir haber değil
bir okuyucunun görüşlerini belirttiğ bir yazı
bence doğru değildir ama bu duyumu nerden aldı?

Sinem90
31-01-07, 09:34
ya dün bse deyince farketmedim.gece kafama takıldı.bizim gürsoy ailesi amerikada değil miydi?yasemin nasıl ziyarete gidiyor hastahaneye?yoksa şevket döndükten sonra bi süre daha hastahanede mi kalacak?:img-polic

HaMbUrG*
31-01-07, 10:08

Sevgili yildizbilge,
Monte Christo kontu' nda benim bildigim kadariyla kiz hamile oldugu icin degil yakisikli sevgilisi bir iftira sonucu ada'daki hapise atildigi icin ayriliyor. Hatirla Sevgili'yle kurabildigim tek baglanti esas oglan'in cok yakisikli ve zeki olmasi, birde senler sonra hapisten ciktiginda sevgilisinin baskasiyla evlenmis olmasiyla ugradigi hüsran.Kitabin sonu hicde ic acici degil, insallah Yasemin'le Ahmet onunda birlesirler...

aşkoyuncusu
31-01-07, 10:28
dün gece bir rüya gçrdüm hala onun etkisindeyim..
yaseminle necdet evlenmişler boy boy çocukları olmuş,başa çıkamıyorlardı çocuklarla yasemini bir çocuğu necdete veriyo birini kaybediyodu:)
ahmette aylayla birliktyedi ama aylayı aldatıyodu...yaseminle ahmetin çocukalrının adı da meri`ydi ne alakaysa:)benim rüyam işte:)

esraaa
31-01-07, 10:40
erendz'n yoLLadı haBer bni dernden etkiLedi..!o yazıı yaZan seyrCi hatrLa sewqiLnn biteceini nerden duymuŞsa artIk :S umarm yanLştr..!
1 kaÇ 1 şey söLemek istiorm bunLa iLqiLi..
retynGe bi çoK dizii kurbaN werdK bu aRaLar .. erkekLer ağLamaz,karınca yuvaSı,1 Dmet tiatRo,qüLpare..! Bu diziLern qeneLNe bakLdıında çoKta kötü karaKterLer,intikamLar,entrkaLar yeraLmıor..!we biSim kanaL yöneticiLermz insanLarn entrKa hastası oLduunu sanıor heraLde..sanıorKi dha qnLk sewnçLern,heyecanLarn,sıcK muabbetLern oLduu diziLere eLL konuLuor..
eeR hatrLa sewqLi kaLdırıLsa su götürmeS 1 gerçeKKi 1 yaNm çoK aCicaK .. !
hanGi biriSine üzüLmeLiim biLemicm.. emeğe mi?güçLü kadroyamı?canseLi 1 dha ne zmn twde qöreceimi biLmicek oLmama mı ? yaRm kaLan örenemediim tariHe mi?..!
1 çoK dizi yeNik düŞtü reytnG sawaŞnda ewet ..! ama hatrLa sewqLinin yeNik düŞmesi bni en çK üseni..
kendi adma .. siLahLı,enrrkaLı,boL acıLı yapımLar istemiorm..
hatrLa sewqLnn kaLkmasnı hiÇ istemiorm..
eeR hatrLa sewqLi kaLdırırırLarsa BENCE BU ASRIN HATASI OLUR !!

Sinem90
31-01-07, 10:44
gerçi ben onları izlemiyordum ama üzüldüm sizin için.zaten arkadaşlar hatırla sevgilinin kalkma gibi bi durumu yok.bunu kaçıncıya söylüyorum bilmiyorum.ayrıca son bölüm her 2 grupta da ilk 4teydi.kanalda dizinin arkasında.boşuna telaş etmeyin böyle abuk sabuk yazılar yüzünden.:img-wink:

aşkoyuncusu
31-01-07, 10:50
bence artık birşeyler yapmalı. sonuçta bunları biz seyrediyoruz,ne izleyeceğimize biz kara vermeliyiz kanllar değil.diziler kalkmadan bişiler yapılmalı buna biz izleyiciler kara vermeliyiz dizinin kalkmasına ya da devam etmesine herşeyin reyting olmadığını birilerinni anlatması lazım bunlara...
bir dizziye verilen emekleri yok saymaktır bu yapılanalr ben hatırla sevgilinin kalkacağına inanmıyorum..biizm dizimiz gerçekten çok farklı reytinglerimizde gayet iyi arkadaşlar yayaından kalkması için hiç bir gerekçe yok..
bu haberi yazan arkadaşımız sadece dikkat çekmek istiyor bence o kadar..hiç bir gerekçe yokken yayından nasıl kaldıracaklar akıl var mantık var...yapımcı şirketle anlaşamdıalr desek yapımcı zaten kanalın kendisi.reytingler kötü desek 4. olduk geçen bölüm.bence h,ç bir neden yok içinizi ferah tutun arkadaşlar...

fundapehlivan
31-01-07, 10:56
Yok ya olamaz!! Yanlış bir haberdir, ben hiç ama hiç sanmıyorum.
Biz totalde 15 lerdeyken bile bitirilme durumu yoktu. Şimdi bu kadar reytingler yükselmiş ve üstelik bu kadar ses getirmişken imkansız...

cihan ünal
31-01-07, 11:11
onu bunu bilmem ama benim için ADNAN MENDERES'in idamından sonra bu dizi biter.sonuçta ben MENDERES için izliyordum.oda asıldıktan sonra izlemenin ne anlamı var.ancak bundan sonraki bölümlerrdede siaysi tarihimiizi anlatırsa bu ciddiyetle o zaman işler degişir yani izlerim.aslında diziyi tadında bırakmak lazım bence.

OXFORD
31-01-07, 11:14
arkadaşlar böyle birşey yok rahat olabilirsiniz...yazı geride kaldığı için kopyalayamadım...hem zaten bitirilmesi imkansız..hem de rahat olunması için cansel elçin resmi forum sitesine de açıklama yapıldı..BÖYLE BİRŞEY YOK..yorumlarınıza sizler devam edin lütfen...iyi günler...

fundapehlivan
31-01-07, 11:20
onu bunu bilmem ama benim için ADNAN MENDERES'in idamından sonra bu dizi biter.sonuçta ben MENDERES için izliyordum.oda asıldıktan sonra izlemenin ne anlamı var.ancak bundan sonraki bölümlerrdede siaysi tarihimiizi anlatırsa bu ciddiyetle o zaman işler degişir yani izlerim.aslında diziyi tadında bırakmak lazım bence.

Bu dizi sadece Menderes dönemini anlatmıyor ki...
Daha sonra 70 lerin siyasi durumu ve ardından 80 lerin siyasi durumu anlatılacak... Yani siyaset hiç diziden eksik olmayacak onun için içiniz rahat olsun ve bence diziyi seyretmeye devam edin...
70 lere geçildiğinde siyasetin de devamı gelecektir...

Sinem90
31-01-07, 11:20
sana katılmıyorum cihan ünal.bu dizi öyle bi dizi değil.menderes asıldıktan sonrada aynı güzellikte devam edecek.bu diziyi öyle bi kişi için izlenen dizilerle karıştırma.

cihan ünal
31-01-07, 11:28
sana katılmıyorum cihan ünal.bu dizi öyle bi dizi değil.menderes asıldıktan sonrada aynı güzellikte devam edecek.bu diziyi öyle bi kişi için izlenen dizilerle karıştırma.

tabiki öyle bi dizi değil.benim görüşümede katılmayabilirisn.ben sana katılacaksın diye dayattırmıyorumki.arkdaşlar benim için önemli olan aşk maşk degil benim için önemli olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin siyasi tarihidir.bana ne ahmetle yaseminin aşkından canım.ben gerçeklere bakarım.yani tarihi gerçeklere.sonuçta ahmetle yasemin diye gerçekte bi jarakter yok hepsi senaristin yazdığı bi hayal ürünü.rıza ünsal diyede bi karkter yok.oda hayal ürünü.yani bunlar hayali kahramanlar.ama ADNAN MENDERES var FATİN RÜŞTÜ ZORLU,HASAN POLATKAN,CELAL BAYAR var.bunlar grçek siyasi tarihimizde önemli roller oynamış değerli şahsiyetler.beni bunlar ilgilendirir.ayrıca neyi izleyip neyi izlemeyeciğime ben karar vezaten söyledim aynı ciddiyetlilikle siyasi tarihimize anlatmaya devam ederse izlerim.

Sinem90
31-01-07, 11:29
bende ahmet&yasemin aşkıyla ilgilenmiyorum.siyasi olaylar daha çok ilgimi çekiyor ama sen sanki menderes asılınca her şey bitecekmiş gibi konuşuyorsun.

fundapehlivan
31-01-07, 11:32
Benim gözümde hatırla sevgili hem tarih, hem siyesi hem de tatlı bir aşk dizisi...
Ama elbette herkes için bu demek olmaz...
Yalnız dediğim gibi hs içinde hep siyaset olacak... Defneler büyüyecek ve onlar öğrenci olaylara katılacaklar...
Deniz ve harun adı tesadüf değil!!!

cihan ünal
31-01-07, 11:36
bende ahmet&yasemin aşkıyla ilgilenmiyorum.siyasi olaylar daha çok ilgimi çekiyor ama sen sanki menderes asılınca her şey bitecekmiş gibi konuşuyorsun.

işte diyorum ya aynı güzellikte ve aynı ciddiyetle siyasi tarihimiiz anlatmaya devam ederse tabiki izlerim.tek bi dileğim inşallah aşksahneleri diğer bölümlerde cok fazla yer almaz.

Z_oMbbiE
31-01-07, 11:37
Şöyle bir gerçek var ki Hatırla Sevgili bir belgesel değil dizidir. Siyasi tarihini gerçekten öğrenmek isteyenler için bir sürü belgesel var. Onalrı izleyebilirler. Zaten çoğu eleştirmen Hatırla Sevgilinin bir dizi olduğunu unutuyor. Tamam siyasi olayları anlatabilir fakat neticede bir dizi. O gözle bakmak lazım bence. Tabi ister izlersin ister izlemezsin o sana kalmış

Sinem90
31-01-07, 11:42
tabiki bi belgesel değil necip.bende zaten hiç olmasın demedim.:img-wink: ben diziye inanıyorum.bence sende izlemeye devam edeceksin. :img-wink:

cihan ünal
31-01-07, 11:45
Şöyle bir gerçek var ki Hatırla Sevgili bir belgesel değil dizidir. Siyasi tarihini gerçekten öğrenmek isteyenler için bir sürü belgesel var. Onalrı izleyebilirler. Zaten çoğu eleştirmen Hatırla Sevgilinin bir dizi olduğunu unutuyor. Tamam siyasi olayları anlatabilir fakat neticede bir dizi. O gözle bakmak lazım bence. Tabi ister izlersin ister izlemezsin o sana kalmış

çok haklısın öyle diyosunda bizim insanımız belgesel izlemiyoki.ancak işin içinde aşk olursa yada yakışıklı bi jön olursa o zaman ilgi gösteriyo ancak o zaman izliyo.şu dizi sayesinde çoğu genç yakın tarihine ilgi göstermeye başladı ögrenmeye başladı.yada nebiliyim ADNAN MENDERESİ tanıdı.bide şunu sormak isterim DEMİR KIRAT belgeselini kaç kişi izledi acaba.?bu belgesel nerdeyse yıllar önce çekildi ve televizyonlarda çogu kez gösterildi.ama bundan 5-6 ay önce o belgeselin varlığından bile haberi yoktu kimsenin.bu dzii sayesinde izlenmeye başlandı.yada kitabı okundu.şunu demek istiyorum böyle içinde aşk meşk yakışıklı bi oyuncu olunca dizilerde tarihi konular işlenidiği zaman ancak o zaman ilgi gösteriliyo yani dikkat çekiyo.

Z_oMbbiE
31-01-07, 11:48
tabiki bi belgesel değil necip.bende zaten hiç olmasın demedim.:img-wink: ben diziye inanıyorum.bence sende izlemeye devam edeceksin. :img-wink:

Tabiki bende izlemeye devam edicem ama Hatırla Sevgilinin dizi olduğunu unutup ağır eleştiri yapanlar var ( örn: Hakkı Devrim)

Sinem90
31-01-07, 11:50
necip ben senin için dememiştim onu.cihan ünal için demiştim.hehe :) senin izlemeye devam edeceğini biliyorum zaten. :)

Sinem90
31-01-07, 11:51
arkadaşlar bilmiyorum iyi mi yoksa kötü mü ama size bi haberim var.demin son bir kez atv nin sitesine bakayım dedim.bunu gördüm.ühühü :icon_sorr

SİYASET MEYDANI
Özel
2 Şubat Cuma 22:00'de

nisan16
31-01-07, 11:53
inanmıyorum ya bu hafta hatırla sevgili yok bu bize yapılır mı ? haksızlık bu ya ATV nin sitesine baktım siyaset meydanı özel yazıyor sıladan sorna hatırla sevgili yookkk.... olamaz 1 haftayı zor bekledik şim 1 hafta daha bekle inanmıyorum ...... çok merak ediyordum bu bölümü tüh .:sad53:

askasurguncu
31-01-07, 11:53
arkadaşlar bilmiyorum iyi mi yoksa kötü mü ama size bi haberim var.demin son bir kez atv nin sitesine bakayım dedim.bunu gördüm.ühühü :icon_sorr

SİYASET MEYDANI
Özel
2 Şubat Cuma 22:00'de

kotu haber degil hs ekipini
gorecegiz canli canli
benim için super bir haber bereni bugun
kanl7de cumada siyaset meydaninda canli canli gorecegime cok seviniyorum

Z_oMbbiE
31-01-07, 11:54
çok haklısın öyle diyosunda bizim insanımız belgesel izlemiyoki.ancak işin içinde aşk olursa yada yakışıklı bi jön olursa o zaman ilgi gösteriyo ancak o zaman izliyo.şu dizi sayesinde çoğu genç yakın tarihine ilgi göstermeye başladı ögrenmeye başladı.yada nebiliyim ADNAN MENDERESİ tanıdı.bide şunu sormak isterim DEMİR KIRAT belgeselini kaç kişi izledi acaba.?bu belgesel nerdeyse yıllar önce çekildi ve televizyonlarda çogu kez gösterildi.ama bundan 5-6 ay önce o belgeselin varlığından bile haberi yoktu kimsenin.bu dzii sayesinde izlenmeye başlandı.yada kitabı okundu.şunu demek istiyorum böyle içinde aşk meşk yakışıklı bi oyuncu olna dizilerde tarihi konular işlenidiği zaman ancakmo zaman ilgi gösteriliyo yani dikkat çekiyo.

Tabiki öyle ama bence şu an herşey çok yerinde. Gerek aşk olsun gerek siyasi olaylar çok güzel anlatılıyo. Bende zaten siyasi olaylar için izliyorum ama yanında da aşk o kadar güzel anlatılıyo ki .Sen diyosunki bu aşk azalsın ben buna katılmıyorum:img-yes:

özgenuroğlu
31-01-07, 12:00
Bence Hakkı Devrim'in yazısında çokda ağır şeyler yok..
sonuçda bu bir dizi arkadaşlar ama dizilerin amacıda lay lay lom yapıp insanları güldürüp eğlendirmek değildir tabii ki böyle amaç taşıyan dizilerde var ama üstelik Hs bir dönem dizisi daha çok gerçeğe yakın olmalıdır diye düşünüyordum(ki bencede gerçeğe yakın)
Hakkı Devrim o günleri yaşadığı için ona daha uzak gelebilir dşizideki olaylar...
bunuda gayet normal karşılıyorum...
ayrıca cihan ünal hakısızda sayılmaz biizm insanımız belgesel izlemeyen bir toplum..
bir de şu vardır ki dizinin herşeyi hayal ürünüdür diye birşey yoktur çünkü bu bir dönem dizisi döenm dizisi olmasa her şey hayal ürünü dicem..sonuç olarak dizidede bize o günleri yaşatmak bilgi vermek amacı vardır bu nedenle sırf hayal ürünü olarak nitelendirmek yanlışdır belgesel niteliğide taşımıyordur..
ama bence
Adnan Menderes dönemi biitince herşey bitmiş demek değildir..Daha önümüzde Deniz Gezmiş zamnı vardır buda unutulmamalıdır ki o da bir GERÇEKdir.
haa ileride yaseminle ahmete ne olur durumunu izlemeyebilirsiniz o size kalmış bende bu aşkla hiç ama hiiiiç ilgilenmiyorumm ama dizinin bir bütünü olduğu için izleyeceğim

özgenuroğlu
31-01-07, 12:03
Tabiki öyle ama bence şu an herşey çok yerinde. Gerek aşk olsun gerek siyasi olaylar çok güzel anlatılıyo. Bende zaten siyasi olaylar için izliyorum ama yanında da aşk o kadar güzel anlatılıyo ki .Sen diyosunki bu aşk azalsın ben buna katılmıyorum:img-yes:
Necip belkide hiç dönem dizisi izlemediğin için böyle konuşuyorsun...
söylediğin ÇGO tadında bir dizi olsaydı dediğinde belki haklı olabilirdin ama yinede yanlış bencde dediklerin...
Gerçi şu anda aşk tam kıvamında ama ondan öncekki zamnlarda fazlaydı....
ama şuda var ki Hs li o dönemlerdeki bir aşk hikayesini anlatıyor
siyasi olay istemek bence yanlış ama biraz daha olsaydı iyi olur muydu tabii ki evet

Sinem90
31-01-07, 12:08
çgoda da vardı tabiki aşk.ama özgeninde dediği gibi burda biraz fazlaydı.zaten artık eskisi kadar abartılı olamaz.o yönden sorun yok. ;)

bahar_can
31-01-07, 12:10
11. Bölüm değerledirmem...

Hiçbir gölge ölümü gölgesi kadar korku salamaz yüreklere...

İdam kararı verildiği andan itibaren derin bir şok içindeydi Yasemin. O andan itibaren tek bir düşünceye sabitlendi. Babası için yapabileceği hiçbir şey olmadığını biliyordu. Umarsızca gitti Şevket beye aslında. Ölümün gölgesini hissettikçe tükenen gücü, ayrılık kararını almak için güçleniyordu artık. Kaybedecekleriyle, kazanacakları arasındaki fark, birini diğerine tercih edecek gibi değildi ki...
Hiçbir yara almamalıydı bu aşk... bıraktıkları gibi kalmalıydı. Korkuyordu Yasemin... bu ölümde iki acı vardı çünkü... bunu görüyordu. En çok sevdiği, en çok değer verdiği iki insanı karşı karşıya nasıl getirebilirdi ki?! Babasının acısı gözlerinde her dolaştığında Ahmet mutsuz olmayacak mıydı? Ahmet'in mutsuzluğu kendi mutsuzluğu değil miydi? Gölgeler hiçbir şeye benzemiyordu ne yazı ki; her zaman arkanızda, yanınızda, önünüzde... hele bir de ölümün gölgesiyse bu... taa içinizde. Başkaları bir aşkı bitiremez kesinlikle... o aşkı bitirse bitirse aşıklar bitirirdi yaralayarak.. İşte güvenemediği buydu Yasemi'nin... beraber oldukları sürece bu gölge bu aşkı yaralatacaktı. Ama ayrılırlarsa hep yaşayacaktı.

Yasemin'in her söylediğinin haklılığı; bu haklılığı kabullenmenin zorluğu... Bu anı yaşamamak için değil miydi Ahmet'in tüm çırpınışları?! Korktuğu an geldi işte... İşte kayıyordu küçük sevgilisi ellerinin arasından... işte bitti... koşup yakalasa sarılsa sımsıkı... nasıl diyecek peki "ölüme rağmen devam edelim..." diye... Ya peki gözlerine... gözlerine mutlu bakabilecek miydi bundan sonra Yasemin'in? O'nun gözlerinde dolaşan acıyı hangi bakışıyla yok edecekti peki?!

MUTLU AŞK YOKTUR

İnsan her şeyi elinde tutamaz hiç bir zaman
Ne gücünü ne güçsüzlüğünü ne de yüreğini
Ve açtım derken kollarını bir haç olur gölgesi
Ve sarıldım derken mutluluğuna parçalar o şeyi
Hayatı garip ve acı dolu bir ayrılıktır her an
Mutlu aşk yoktur
(...)
Vakit çok geç artık hayatı öğrenmeye
Yüreklerimiz birlikte ağlasın sabaha dek
En küçük şarkı için nice mutsuzluk gerek
Bir ürperişi nice pişmanlıkla ödemek
Nice hıçkırık gerek bir gitar ezgisine
Mutlu aşk yoktur

Bir tek aşk yoktur acıya garketmesin
Bir tek aşk yoktur kalpte açmasın yara
Bir tek aşk yoktur iz bırakmasın insanda
Ve senden daha fazla değil vatan aşkı da
Bir tek aşk yok yaşayan gözyaşı dökmeksizin
Mutlu aşk yoktur ama
Böyledir ikimizin aşkı da / L. Aragon

Olsun! aşk her haliyle güzeldir nasılsa(!) platonikken de, birlikteyken de, ayrıyken de... İçten yaralanmadıkça her haliyle güzeldir aşk. Onlar bu aşkın güzel kalmasını istedi... güzel ve hüzünlü... Hüzün insana hem güç verir, hem güçsüzlük; hem yaşama bağlar, hem koparır... İşte bu karşıtlıkların ortasındaki ince çizgide olgunlaşmaya başlar insan. Onlar da bu ince çizgide yürüyecekler hep... bazen o yana bazen bu yana giderek...

Tarih bilimi; evrensel tüm olayların dışını çevreleyen bir bilimdir. Diğer bilim dallarından çok daha geniş; kendi de dahil diğer bilimleri de içine alan bir bilimdir. Yani bir taraftan herşeyi yazarken diğer taraftan kedini de yazar. O yüzden tarihte hiçbir şey gizli kalmaz... üstü örtülemez. Örneğin görünce şaşırdığım bir kitap olmuştu aylar önce... adı Siyah Öfke'ydi... kitabın önsözündeki şu açıklamadan da anlaşılacağı gibi: "Ortalama tarih bilgisine sahip pek çok insan, Roma İmparatorluğu'na karşı Spartaküs öderliğinde MÖ. 74-41 yıllarında başkaldıra Romalı kölelerin isyanında haberdardır. Ama pekçok tarihçi, Aşağı Mezopotamya'nın bataklıkları içinde çalıştırılan zenci kölelerin MS. 869-883 yılları arasındaki Abbasiler'e karşı isyanın ismini bile duymamıştır." Böyle bir olayda birçok tarihçinin bile haberinin olmaması çok ilginç gerçekten de. Nedeni de aslında ortada "yasakçı zihniyet"... fakat yine de asırlar sonra da olsa aydınlığa çıkarılmış... hem de İslamcı bir yazar tarafından(!)
Konumuza dönersek; 45 yıl önce yaşanan bir olay bir "zihniyet" tarafında doğrudürüst tarih kitaplarına sokulmadı. Devamında yaşanan birçok toplumsal olay da... Ama ne oldu?! İşte birileri kalkıp bunları tek tek gün ışığına çıkarıyor. İşin ilginç yanı da genelde edebiyat ve sanat bu işe soyunmuş gözüküyor. Sanat'ın önemi, yüklendiği misyon, toplumu ileriye götüren yönü birkez daha kanıtlanmış oluyor böylece.
Bu dizi başladığından bu yana "acaba siyasi olaylar nasıl bir bakış açısıyla irdelenecek?" diye çok merak ediyordum. İşte bir dönemi bitirdik... ve görüyorum ki; olay iyi bir bakış açısıyla ele alınmış. Ağırlık noktasını HÜMANİZM'in oluşturduğu bu yaklaşım, yapılan haksızlığın da esas yönünü ortaya koymuş; HUKUK DIŞI'lık...
Asılmaları için aslında yeterli neden kendi yasalarında olmadığı halde, "zorlama" nedenlerle ve baskı ortamı yaratarak 3 insanın idamı gerçekleştirilmiş. Tabi ki onların suçları ve bu suçların cezaları bakış açılarına göre tartışmaya açık bir konu. Ama ülkemizdeki birçok sorunun İNSAN HAKLARI konusunda gelip düğümlendiğini gördüğümüzde; olayları doğru çözebilmek için bu noktadan hareket etmenin doğru olacağı kanısındayım. Çünkü toplum olarak bu konuda doğru bir yaklaşım koyamazsak, ilişkili olan diğer sorunları tartışacak ortam dahi bulamayacağız gibi görünüyor(!!!)... Önce ülkenin her alanda o ortamı yaratacak yaklaşımlara ihtiyacı var diye düşünüyorum. Bu yüzden dizinin bu yaklaşımını çok doğru buluyorum.

yıldızbilge
31-01-07, 12:10
Sevgili yildizbilge,
Monte Christo kontu' nda benim bildigim kadariyla kiz hamile oldugu icin degil yakisikli sevgilisi bir iftira sonucu ada'daki hapise atildigi icin ayriliyor. Hatirla Sevgili'yle kurabildigim tek baglanti esas oglan'in cok yakisikli ve zeki olmasi, birde senler sonra hapisten ciktiginda sevgilisinin baskasiyla evlenmis olmasiyla ugradigi hüsran.Kitabin sonu hicde ic acici degil, insallah Yasemin'le Ahmet onunda birlesirler...

ben 2 un önce mıydı neydı kanalde dekını ızlemıstım.sonunda kız açıklkıyodu hamıle oldugum ıcın senle evlendım dıye ızledıklerımız farklı olabıır.hem zaten kıtaplarla fılmler farklı oluyo.ben kıtabını da okumustum fılmı le aynı dıgıl ama fılmınde hamıle oldugu ıcın evlendıgını kız sonunda acıklıyo

_Feliz_
31-01-07, 12:56
işte diyorum ya aynı güzellikte ve aynı ciddiyetle siyasi tarihimiiz anlatmaya devam ederse tabiki izlerim.tek bi dileğim inşallah aşksahneleri diğer bölümlerde cok fazla yer almaz.

Arkadaşım bu dizi bir aşkı anlatıyor. Hüzünlü bir aşkı.. Siyasi olaylar, o aşkın geçtiği yılları daha iyi anlatabilmek ve biraz olsun insanları düşündüreblmek için yer alıyor. Ana tema, dönemin siyasi olayları değil. Ne demek aşk sahneleri yer almasın. O zaman bu, dizi değil belgesel olur. Eğer bu kadar ciddi bir şey bekleniyorsa; bu konuyla ilgili yapılmış belgeseller var ya da bu konuyla ilgili yazılmış bir sürü kitap var. Tamam diziyi izlerken yakın tarihimizi izlemek ve onun hakkında bilgi edinmek hoş. Ama sırf o dönemle ilgili bilgi edinmek için dizi izlemek çok da mantıklı gelmiyor bana..

Ayrıca bu dizinin en önemli katkısı, insanların o dönemi merak etmelerini sağlamak oldu. İnsanlar bu sayede, konuyla ilgili kitapları okuyor, belgeselleri izliyor ve araştırma yapıyorlar.. Dizi sayesinde konu tekrar gündeme geldi, tartışma programlarında tartışılmaya başlandı.. Dizi kendine düşeni fazlasıyla yaptı. İnsanların bunun bir dizi olduğunu unutup, belgeselmiş gibi eleştirmelerini de hala anlayabilmiş değilim..

fundapehlivan
31-01-07, 13:55
Acı gerçek ortaya çıktı yani!!
Neyse ne yapalım! Hiç yoktan iyidir. En azından yine onları göreceğiz...

Bu arada ben sadece siyasi olayları değil aşk da görmek istiyorum. Ayrıca asıl konu aşk onun için sadece siyasi şeyler görmek isteyenler hs ile ne derece doyurulur bunu bilemiyorum...

tugchemre
31-01-07, 14:03
olmamasına çok üzüldüm ya zaten geçen hafta izleyememiştim nasıda hazırladım kendimi zaten ahmet ve yasemin açısından ii bir bölüm olmayacaktı en azından bir hafta daha kendimi bu ayrılığa alıştırırım

ozenc-can
31-01-07, 14:56
Sevgili Bahar_can arkadaş değerlandirmelerini ilgi ile okuyorum,ne güzel açılımlar sunuyorsun.evet bizim için 45 yıl önce yaşananlar ayrıntıları ile bilinmeyen bir dönemdi. HS aynı zamanda bize bu olanağı sağladı.

Ne çok şey öğrendik o dönemde; düşüncenin ne kadar belirleyici olduğu düşünce farklılıklarının insan ilişkilerini nasıl etkilediğini...
Aşk ve sevgi ne güzel tarihi baz alarak, insana huzur veren bir enerji ile çok ğüzel müzikler eşliğinde anlatılıyor.Asıl eksen Yasemin ve Ahmet aşkı olduğundan,o dönem daha çok onların ilişkisini etkileyecek kısımların ön plana çıkarılarak anlatıldığını düşünüyorum.daha zorlu bir süreç onları bekliyor ...

fundapehlivan
31-01-07, 15:21
bütün ekibi canlı göreceğimiz için onunla kendimi avutuyorum.:img-blush arzu abla umarım resim çeker.:img-blush

Öyle de bakalım ne kadar konuşacaklar... dediğim gibi o ekip sonuçta genç ve o dönemi görmemişler doğal olarak...
Hele Cansel Fransadan gelmiş biri olarak bu konuya daha da Fransız:img-hyste
AMa tabii özellkile bu dikkat çeker herhalde, soru sorarlar...
Belki o dönemden siyah beyaz bir şeyler de gösterebilirler...

Sadece hs ekibi mi çıkacak? Biliyor musunuz...

sibs
31-01-07, 15:36
Gecen haftaki bolum beni goz yaslarina bogdu. Hele Yasemin Ahmetin babasina gittigi zaman koptum. Bu hafta yeni bolum yok ama ekibi canli izlemek guzel olacak.

willlover
31-01-07, 16:13
Öyle de bakalım ne kadar konuşacaklar... dediğim gibi o ekip sonuçta genç ve o dönemi görmemişler doğal olarak...
Hele Cansel Fransadan gelmiş biri olarak bu konuya daha da Fransız:img-hyste
AMa tabii özellkile bu dikkat çeker herhalde, soru sorarlar...
Belki o dönemden siyah beyaz bir şeyler de gösterebilirler...

Sadece hs ekibi mi çıkacak? Biliyor musunuz...

Cansel Elçin'in sitesinde yazılana göre, o zamanın tutuklu yakınları, duruşmaları takip eden gazeteciler, meclis üyeleri falan da olacakmış orada.

willlover
31-01-07, 16:23
o zaman bayağı bi haraletli konuşmalar olacak.:good: of heyecanlandım ben yine.:img-blush en çok da oyuncuları dizi dışında göreceğim için heyecanlıyım.:img-blush

Ben de oyuncuları göreceğime çok seviniyorum; umarım kadronun geniş bölümü orada bulunur:img-wink: Cansel Elçin, Beren Saat, Okan Yalabık ve Hüseyin Avni Danyal'ın orada olmasına kesin gözüyle bakıyorum ben:img-wink: Ama umarım diğerlerinden de epey katılan olur. Mesela Lale Mansur, Engin Şenkan, Avni Yalçın, Laçin Ceylan, Turgay Aydın, Ayda Aksel... Yaz yaz bitmiyor:img-yes: Onların da olmasını isterim. Kimlerin katılacağı kesinleşmedi galiba daha:icon_whis

Sinem90
31-01-07, 16:26
ne yani bütün oyuncular olmayacak mı?ben olacak diye biliyordum ama.:img-fear2 canselin katılacağı kesin zaten.onun dışında laçin ceylan ve turgay aydın da olsun daha ne isterim?!:img-blush

willlover
31-01-07, 16:39
Yaa umarım diziden sahneler falan da gösterilir. Bu arada ATV'nin eline süper bir fırsat geçti; bunu iyi kullanıp Menderes'in asılma olayını bir hafta her programlarında reklam yaparlarsa, HS 9 Şubat gecesi 1. bile çıkabilir yani:) Ve bunu sürekli bir hale de getirebilirler. Zira seyirci kaliteyi bir kez gördü mü bırakmak istemeyecektir:icon_whis

Ben şu Siyaset Meydanı'nın biraz reklam koktuğunu düşünüyorum bu yüzden. Ama yine de çok yararlı, çok güzel bir program olacağı su götürmez. Yine de dizi oyuncularından ziyade profesörler filan konuşur daha çok diye düşünüyorum. Bu arada fragmanı da gösterirler reklamlarda bence:img-wink:

willlover
31-01-07, 16:45
ay fragmanı gösterirler mi dersin?umarım öyle olur.az da olsa merakımızı gidermiş oluruz.:good: bencede biraz reklam var ama bu bizim için iyi bişey.:img-yes:

Sadece fragmanla da kalmazlar bence, bazı sahneler, dönüp dönüp gösterirler. Hatta dizinin en az 5-10 dk'lık kısmını Siyaset Meydanı'nda izlemiş oluruz:img-yes: Sonuçta bir reklam fırsatı yani:)

willlover
31-01-07, 16:55
inşallah dediğin gibi olur.:happy0064 birden sevindirik oldum valla.:happy0064 ama umarım oyuncuların hepsi orda olur.en azından benim sevdiklerim olsun yani.:img-blush

Bence en azından başrol oyuncuları, önemli roller, Yassıada ile ilişkisi olan roller kesinlikle bulunur. Ancak önemli olan bulunmaları değil, konuşmaları. Eğer put gibi bütün gece oturacaklarsa hiç gelmesinler daha iyi:img-yes:

fundapehlivan
31-01-07, 16:57
Yaa umarım diziden sahneler falan da gösterilir. Bu arada ATV'nin eline süper bir fırsat geçti; bunu iyi kullanıp Menderes'in asılma olayını bir hafta her programlarında reklam yaparlarsa, HS 9 Şubat gecesi 1. bile çıkabilir yani:) Ve bunu sürekli bir hale de getirebilirler. Zira seyirci kaliteyi bir kez gördü mü bırakmak istemeyecektir:icon_whis

Ben şu Siyaset Meydanı'nın biraz reklam koktuğunu düşünüyorum bu yüzden. Ama yine de çok yararlı, çok güzel bir program olacağı su götürmez. Yine de dizi oyuncularından ziyade profesörler filan konuşur daha çok diye düşünüyorum. Bu arada fragmanı da gösterirler reklamlarda bence:img-wink:

Kesin gösterir diziden bir şeyler ama tabii 11. bölümden gösterirler o mahkemeleri filan...
Aslında evet, atv bunu iyi kullansa... Dizinin reklamı gerçekten çok iyi yapılabilir... Bir dikkat çekmeyi başarsa...
Ama ben 1. olabileceğini sanmıyorum. ıa geçtik diyelim ama yabancı damat ve özellikle sılayı geçmesi zor...

willlover
31-01-07, 17:02
Kesin gösterir diziden bir şeyler ama tabii 11. bölümden gösterirler o mahkemeleri filan...
Aslında evet, atv bunu iyi kullansa... Dizinin reklamı gerçekten çok iyi yapılabilir... Bir dikkat çekmeyi başarsa...
Ama ben 1. olabileceğini sanmıyorum. ıa geçtik diyelim ama yabancı damat ve özellikle sılayı geçmesi zor...

İyi bir reklamın yapamayacağı şey yoktur bence:img-yes: ATV'nin Sıla'dan çok iyi reyting elde etmesinin en ana nedenlerinden biri de bu iyi reklam bence. Aynı şeyi Hatırla Sevgili için de yaparsa, hiçbir şey imkansız değildir:img-wink: :img-wink: Yani bu hafta ATV'nin yapacağı reklamın sadece Siyaset Meydanı ile sınırlı kalacağını sanmıyorum ben açıkçası. Muhakkak başka programlarına da konu edecekler HS'yi bir şekilde. Ellerine "tarihi" bir fırsat geçti zira:img-wink: :img-wink:

OXFORD
31-01-07, 17:34
evet gerçekten de harika bir program olcak.yassıada iliyorsunuz harebe halindeydi..yeniden düzenlenmiş.üstünd e günlerce çalışılmış.harika bir tartışma olcak..ve diziye de olumlu yansır eminim.

nymphadora
31-01-07, 19:02
bence oldukça güzel bir dizi ancak sürekli takip edemiyorum... bundan dolayı tekrar bölümlerini seyretmeye çalışıyorum. geçmiş değerlerimizi de hatırlatan hoş bi dizi bence...:img-yes:

emosss
31-01-07, 20:06
ya bu hafta hatırla sevgili yokmu ya ben gün sayıydum çok merak ediyodum yeni bölümü.... neyse bari siyaset meydanıyla avuturum kendimi ama yinede çok üzüldüm... hep iyi insanların başına geliy zaten böyle şeyler:icon_sorr :icon_sorr

Sinem90
31-01-07, 20:25
herhalde atv haberde siyaset meydanının reklamını verirler.o zaman haberi olmayanlar öğrenir.kesin verirler.of bütün oyuncular inşallah orda olur.:img-blush

Billush
31-01-07, 21:04
herhalde atv haberde siyaset meydanının reklamını verirler.o zaman haberi olmayanlar öğrenir.kesin verirler.of bütün oyuncular inşallah orda olur.:img-blush

Senin Cansel'i istediğini bilmiyorum sanki Sinem :)
Valla sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim doğrusu...Canlı yayın iyi güzel de yeni bölümü merak ediyorum doğrusu:icon_sorr

bahar_can
31-01-07, 21:14
Sevgili Bahar_can arkadaş değerlandirmelerini ilgi ile okuyorum,ne güzel açılımlar sunuyorsun.evet bizim için 45 yıl önce yaşananlar ayrıntıları ile bilinmeyen bir dönemdi. HS aynı zamanda bize bu olanağı sağladı.

Ne çok şey öğrendik o dönemde; düşüncenin ne kadar belirleyici olduğu düşünce farklılıklarının insan ilişkilerini nasıl etkilediğini...
Aşk ve sevgi ne güzel tarihi baz alarak, insana huzur veren bir enerji ile çok ğüzel müzikler eşliğinde anlatılıyor.Asıl eksen Yasemin ve Ahmet aşkı olduğundan,o dönem daha çok onların ilişkisini etkileyecek kısımların ön plana çıkarılarak anlatıldığını düşünüyorum.daha zorlu bir süreç onları bekliyor ...

Sevgili ozenc-can, benim için yaptığın yoruma çok teşekkür ederim.

Evet özellikle genç kuşak hemen hemen hiç bilmiyordu... dizi sayesinde en azından Adnan Menderes diye bir başbakan olduğunu, Celal Bayar diye bir cumhurbaşkanı olduğunu ve bunlardan 3 kişinin hukuk dışı bir yargılamayla asıldığını öğrendi. :img-yes: Öyle sanıyorum ki önümüzdeki sene artık okulların tarih kitaplarında objektif bir şekilde bu dönem ve devamındaki dönem yer alır. troest Acaba diyorum sanatın ve toplumun bu duyarlılığı olmasa devlet veya hükümet veya herhangi bir yetkilinin aklına ne zaman gelecekti bu dönemlerin artık tarih kitaplarına girmesi gerektiği?!

fundapehlivan
31-01-07, 21:17
Bu olayın tarih kitaplarına geçmeli ama nasıl geçecek ne yazacaklar oraya bilmiyorum. Ya da ne derece tarafsız yazabilecekler...
Menderesin iyi yaptıklarının yanında kötü yaptıklarını
Askerlerin bu ihtilalde ki amacı yaptıklarını gerçek mana da anlatabilecek mi?
Yoksa gençlerin kafasını daha çok mu karıştıracak ya da yanlış bilgilerle mi dolduracak?

Yani bu öyle bir konu ki, ince bir sınır var sanki... İki tarafta masum değil! Bunun gösterilmesi çok önemli... Ama öğrencilere ne başbakanı kötülemek isterler ne de askerleri...

Helen_
31-01-07, 21:18
Arkadaşlar merhaba;

Bir çok diziyi keyifle takip ediyorum yada ediyordum.. Çoğunun gereksiz uzatılması , yanlış anlaşılmalarda karakterlerin boğulması hepimizi deli etti. Şu anda sadece sılayı takip ediyorum. O da aynı şeylerle boğuşmakta. Biz de kendimizi senaryolarımızla hem avutuyoruz hem de harika yazılar yazan yazarlarımız sayesinde kelimelerin içinde kaybolup başka diyarlara gidiyoruz…

İşte size bu yazarlardan bir tanesini tavsiye etmek istiyorum. Forumun Asia ablası diye tanınan asia ‘nın aşağıdaki adreste harika bi yazısı var… Kelimelerle öyle güzel oynuyor ki… o şiirsel anlatımlarda kaybolmak enfes bir duygu…

http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=13585&page=74
Bu yazı da ölümle yaşam arasında gidip gelen Boran’ın hayata tutunuşunu anlatmış ablamız. İşte bir kısmı: “Avuçlarından gümüş tozu ışıklar üfledin sen bana.. ve beni imgelerden geçirip yanına aldın.. mutluluğu verdin.. yeniden sevişi.. sevdalanmayı verdin..
Sen o ışık tozlarla gönlüme dokundun.. aydınlığın değdi oraya..
Şimdi arttı düşlerim fazlasıyla.. fazlasıyla sen oldum ben.. güneş tutuğu.. ucu yanık günlerin telafisi seninle mümkün.. ve ben dönmeliyim..!”

Ne kadar güzel anlatılmış burda aşk… yaşananların benzetimi harika… Hele de gümüş tozu ışıklar kelimeleri… Kırk yıl düşünsen böyle cümle kuramam heralde… Ne yazık… işte benim için en vurucu kısmı: Işık tozlarla gönlüme dokundun … aydınlığın değdi oraya… Zeten ezelden beri severim bu gönüle dokunmak deyimini… işte bundan sonra aydınlığın değdi oraya diyor ya… sanki bir film izliyormuşum gibi oldum. Özel efektlerle yapılmış belki ama duyguları harika anlatan bir film… Gülüşüyle, hayatındaki yer ile ışık tozları saçan bir sevgili… yüreği aydınlanan bir aşık…

Bence harika… bir de sizin senaryonuz başlığında “hastanede” adında incecik naif bir öyküsü var. Her ikisini de kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

Asia Ablayı Sevenler Derneği

gamze_15
31-01-07, 21:33
hatırla sevgili son zmanlarda izlediğim en güzel dizilerden biri. inanılmaz bir anlatımı var.. özellikle vekillerin yoklama sahnesi ayrı bir hüzün teşkil ediyor.. bence kıymeti bilinmeli...

esmerseker
31-01-07, 21:55
Bu dizinin konusu içindeki tarihsel bilgiyi çikarirsak biraz eski turk filmlerini andiriyor. Hani guzel kiz yakişikli oğlan bir hiç ugruna ayrilirlar fakat kız hamiledir, yillar sonra esas oğlan ve küçük çocuk karşilaşirlar, "size baba diyebilirmiyim" tarzinda... filmlerin sonunda yillar geçer esas oglan ve kız kavuşurlar fakat ikiside yaşlanmıştır ve saçlari bembeyaz olmuştur :))

Bunun günümüze uyarlanmiş bir hali gibi, tabiiki çok güzel bir yapim ve tarihsel bilgiyle donatilmiş olarak. Çok güzel bir dizi de, inşallah sonu bu bizim bildik Türk filmlerine benzemez...gidişat o yönde gibi :D

yıldız kız
31-01-07, 22:02
ya vatanın tv ekinde bir izleyici yorumunu okudum da hatırla sevgili yayından kaldırılacakmış yazıyordu ya yok öle bir şey di mi :sad53: bilgisi olan varsa iletsin çok memnun olurum yaniiiii!!!

Sinem90
31-01-07, 22:02
eskiyi anlatıyor.olsun o kadar.:img-yes: adından da belli zaten Hatırla Sevgili...:img-blush ben çok seviyorum ya bu diziyi.:img-in_lo öyle bi durum yok canım.hiç telaşlanma.:img-wink:

yıldızbilge
31-01-07, 22:07
ya allah korusun ne kaldırılması.yaaa dizi kaldırılırsa biz naparız. bu kadar tutulan bır dızı kaldırılır mı ya yok ole bısı dımı yok dımı yaaaaaaaaa .geçmiş tarihimizi anlatılıyo o dizi kımse kaldıramazzz

RODYA
31-01-07, 22:35
Arkadaşlar ,izleyici yorumu,adından belli.Yorum. O kişinin aklı geçmişte kalmış. Artık dizi mükemmel rating alıyor ,ve tam gaz devam ediyor:img-wink:

pekhüm
31-01-07, 22:44
TEMİZ EKRAN KAMPANYASI

Kaliteli ve düzeyli programların reytinge kurban gitmesini istemiyorsanız ve sizlerde eğer bu kampanyaya destek olmak istiyorsanız yapmanız gereken çok kolay..
Ad ve soyad:........
Meslek:...........
Temiz Ekran Kampanyasını destekliyorum..(ya da bu konu hakkında yorumunuz,dilek,istek ve şikayetleriniz de olabilir)

Yazılı bir maili temizekran@hotmail.com (temizekran@hotmail.com) adresine yollamanız.(her mailde sadece bir isim olabilir..)

RODYA
31-01-07, 22:47
dizinin bitecegi falan yok
dizimiz tam gaz devam ediyor

Evet arkadaşım, tam gaz devam ediyor.

Arkadaşlar keşke bu hafta yeni bölüm olsaydı.Bölümden sonra başlayabilirdi H.S.İşin yoksa 1 hafta bekle:icon_sorr

averaj
31-01-07, 22:50
SİYASET MEYDANI'NDAN İDDİALI BİR YAYIN
31.01.2007 15:47

Siyaset Meydanı'nın cuma akşamı saat 22.00'de atv'de yayınlanacak yeni bölümünde Yassıada'dan yayın yapılacak.

Bayar, Menderes ve arkadaşlarının aylarca tutuklu kaldığı Yassıada; Siyaset Meydanı'nı için hayata döndürüldü..
Elektriğin ve hiçbir yaşam belirtisinin bulunmadığı adada, harabe halindeki mahkeme salonu ve tutuklu koğuşları, Siyaset Meydanı'nın ekibi tarafından, günler süren çalışmayla programa hazır hale getirildi. Sanıklar, sanık avukatları, tutuklu yakınları, duruşmaları izleyen gazeteciler, kurucu meclis üyeleri 46 yıl sonra mahkeme salonundaki yerlerini yeniden alacaklar.
Bir televizyon dizisinde o dönemi yaşatan oyuncu ve yazar kadrosuyla, dönemin gerçek tanıkları, aynı mekanda buluşacak..
Menders’in aylarca tutuklu kaldığı koğuşun ogünkü muhafızları, Menderes’in koğuşundan canlı olarak yapılacak tarihi yayında, eski Başbakan’ın idama gittiği son günlerini anlatacaklar.

Kaynak:medyatava.com (http://www.medyatava.com/haber.asp?id=34163)

Sinem90
31-01-07, 22:51
sitenin girişine siyaset meydanının haberi eklenmiş.görünce daha da bi heyecanlandım.of çok süper program olacak.merakla bekliyorum.:img-blush

_Feliz_
31-01-07, 22:57
Arkadaşlar ,izleyici yorumu,adından belli.Yorum. O kişinin aklı geçmişte kalmış. Artık dizi mükemmel rating alıyor ,ve tam gaz devam ediyor:img-wink:

Arkadaşlar, Serkan haklı. Duyduğunuz her şeye inanmayın bence de.. İçiniz rahat olsun..Cansel Elçin'in Fun Club'ının adminlerinden Fatoş Hanım bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış. Aşağıya aynen aktarıyorum:

"Yok öyle birşey arkadaşlar...herşey yolunda ve olması gerektiği gibi gidiyor...Dizi devam edicek planlandığı gibi...endişelenecek bir şey yok...dizi sadece sevenlerinin değil tüm köşe yazarlarının da dikkatle takip ettiği,bir çok açıdan hafıza tazeleme niteliği taşıyor sonuçta ve böyle bir durumda yayından kaldırılacağı gibi haberler doğru değildir...
izlemeye devam edin...çünkü dizinin böyle bir durumu yok ve yoluna devam ediyor..."

RODYA
31-01-07, 23:17
Arkadaşlar bakalım ,o 15 kişi içinde hayatta kaç kişi kalmış?Proğramda o geceyi nasıl anlatacaklar? Ben 1-2 sene önce Baha akşiti bir tv proğramında görmüştüm.

gülçiçek
31-01-07, 23:23
ya vatanın tv ekinde bir izleyici yorumunu okudum da hatırla sevgili yayından kaldırılacakmış yazıyordu ya yok öle bir şey di mi :sad53: bilgisi olan varsa iletsin çok memnun olurum yaniiiii!!!

bu gece kanal7 deki nazlı ılıcakın sözün özü programında tomrıs giritlioğlu hazirana kadar devam edeceğini hatta yeni sezonda 80 yıllarıda işleyeceklerini söyledi dizi yayından kalmıyor anlıyacağinız .

fundapehlivan
31-01-07, 23:32
İşte yalan haber olduğu da ortaya çıktı. Nedense hep bu tür haberler çıkar!
Gerçi emindim zaten bitmeyeceğinden ama...

İlk başlarda dizi gerçekten hak ettiği yerde değildi. Hatta bence atv de oyuncular da hayal kırıklılığı yaşadılar, çünkü düşündükleri gibi ses getirmemişti ama aslında bu da normaldi... Çünkü şu son 2 gündür filan özellikle ağırlık verildi siyasete... O zaman yankı uyandırmaya başladı... Özellikle son bölüm...

Şimdi 70 lere kadar yine biraz sessiz gider, ardından öğrenci hareketleriyle yine gündeme getirirler siyasi durumu... O zaman yine ben bir patlama bekleyeceğim!

Cansel hatırlıyorum bir röportajında, ses getireceğini düşünüyordum ama kimse bunu tartışmıyor programlarda demişti ama şimdi dediğide oluyor... Son zamanlarda onların sayesinde bol bol konuşuluyor! Bu da dizinin başarısı...

Billush
01-02-07, 10:55
Bugün sabah kahvaltısında dün Kanal 7 'deki programdan öğrendiklerimi halamla konuşurken babam söz dahil oldu.Dizide Fatih Rüştü Zorlu'yu oynayan Çoşkun Bey geçen gün babamın çalıştığı Kumkapı'daymış.(Oraya sık sık uğrarmış zaten.) Babamla konuşmuşlar.Dizide artık öldüklerini ve yeni proje aradığı söylemiş gülerek.Bunu duyunca şaşırdım babama birkaç soru sordum ama pek yanıt alabildiğim söylenemez :)

arzu-başak
01-02-07, 11:07
Herkese merhaba..dün akşam nazlı ılıcağın programını izledim...tomris hanım diznin 3 bölüm sonra yeni bir döneme geceçeğini 1962 1968 dönemlerinin anlatılacağını söyledi...bu sezon sonunu 12 mart la bitirmeyi planladıklarını..atv nin bu projeye çok değer ve destek verdiğinide söyledi...(burda dizinin kaldırılma ihtimalinin olmadığı bir kere daha doğrulanmış oldu)izleyicilerden gelen bir kaç yorumu okudular hepsi olumluydu...programdaki konuklardan biri..dizinin mahkeme sahnelrini çok gerçekci bulmadığını ayrıca adnan menderes karakterinide çok gerçekci bulmadığını söyledi...mahkeme sahnelerinde ordaki insanların daha halsiz daha yorgun olması gerektiğini...özlelliklede adnan menderesin hepsinden daha kötü durumda olmasının....sonuç olarak adnan menderes ve bir çok kişinin 16 ay boyunca bir hücrede tek başına kimseyle konuşmadan zaman geçirdiğini ve daha hasta,yorgun olmasını gerektiğini...ayrıca bunu asla sizi tenkit etmek içinde söylemiyorum..ilk defa yapılan bir iş ve böyle hatalar olacaktır dedi...nazlı ılıcak...ben diznin çok fazla gerçekleri yansıttığını zannetmiyorum...mesela rıza diye biri yok gerçekte..onun gerçekleştirdiği intahar gerçekte..celal bayara aittir...sevgili olayıda adnen menderese aittir..neden herşeyi rıza karakterinin üzerinden anlatıyorsunuz dedi..tomris hanımda rıza karakteri orda tek bir kişiyi temsil etmiyor..o dönemdeki bütün dhp lileri temsil ediyor dedi...

şimdilik aklıma gelenler bunlar...zaten sonuna kadar izleyemedim...aklıma bişeyler daha gelirse paylaşırım sizinle..ben geldiğim gibi çıkıyorum..sonra görüşürz..

muko88
01-02-07, 11:08
arkadaşlar merhaba.bu hafta çok yoğun olduğum için ne formları ne reklamları takip edemedi.Şimdi bi yazı gördüm.bu hafta hatırla sevgili nin yeni bölümü yok mu yani; siyaset meydanının hatırla sevgiliye özle programı varmış???:icon_whis

arzu-başak
01-02-07, 11:13
arkadaşlar merhaba.bu hafta çok yoğun olduğum için ne formları ne reklamları takip edemedi.Şimdi bi yazı gördüm.bu hafta hatırla sevgili nin yeni bölümü yok mu yani; siyaset meydanının hatırla sevgiliye özle programı varmış???:icon_whis

evet canım hs yeni bölümü yok....yarın saat22:00 da siyaset meydanı özel var..yassıadadan canlı yayınla ve hs ekibiyle bir program olucak..bizde sabırsızlıkla yarını bekliyoruz...

Billush
01-02-07, 11:14
Dün foruma yollayamadığım program yorumum ...

Program kapanırken Tomris Hanım'ın son sözleri aslında çok şey ifade ediyordu.Şahsen sözler beni çok etkiledi.
Demirkırat belgeselini hazırlayan gazeteci belgeselin sonunda;
"Ben 27 Mayıs sabahı sokakta sevinç çığlıkları atan bir delikanlıydım,şimdi söyleyin sayın seyirciler biz nereden hata yaptık?"
(Sözler tam doğru olmayabilir kusura bakmayın,aklımda kalanı bu kadar.)
Programın sonuna doğru söylenenler de çok iç acıtıcıydı doğrusu.Yani bir bakıma Menderes,Zorlu ve Polatkan'ın idamları tamamıyla tesadüf...Dinlediklerim beni çok etkiledi.Bir darbenin yol açıklarını duyunca da çok şaşırdım.Sonra bu darbe için daha hiç sorun olmayan günlerde yemin edilmesi,neredeyse DP'nin en ufak hatalarının beklenmesi,Hakkı Devrim'in yazısının aksine milletvekillerine hitapların (davar nasıl bir hitaptır ya:icon_sorr) ağırlığı,Zorlu ya da Polatkan'a emin değilim aklımda kalmamış hayatı söz konusuyken savunma hakkı verilmemesi ne kadar iç burkucu...Bu duruma rağmen Menderes'in ölüme giderken hala ülkesi için iyi dileklerde bulunması ...Kendini savunma şansı varken savunmaması,devlet sırrı devlete zeval gelecek diye kendi hayatlarını hiçe sayıp,ölümden kurtulma şanslarını itenler...İçim burkuldu gerçekten...Ne gerçekler varmış ülkemizde,60'lar ne kadar karanlıkmış ...Bu dizi ekibine ne kadar teşekkür edilse azdır herhalde...
Cuma akşamı Siyaset Meydanı'nı nasıl izleyeceğim bilemiyorum.Yassıada'da gerçek mekanlarda yapılacak çekimler ve konuşmalara dayanmak zor olacak gibi...

angels18
01-02-07, 11:41
arkadaslar dizi bu hafta yokmus ben halada var sanıyorum siyaset meydanında da yasatacakmıs neyse onu izleriz artık nasıl bişey olacak merak ediyorum herkese şimdiden iyi seyirler

bir_demet_sevgi
01-02-07, 11:59
Arkadaşlar bakalım ,o 15 kişi içinde hayatta kaç kişi kalmış?Proğramda o geceyi nasıl anlatacaklar? Ben 1-2 sene önce Baha akşiti bir tv proğramında görmüştüm.
Benim bildiğim kadarıyla 3 kişi ölüyor.Bunlar da;Adnan menderes, Hasan Polatkan ve Celal Bayar..

Sinem90
01-02-07, 12:00
ne yani bu sezon finali martta mı olacakmış?ama çok erken değil mi?:icon_sorr 3 bölüm sonra zaman atlaması olacak demek.çok merak ediyorum ne gibi değişiklikler olacak.özellikle karakterlerin görünüşlerinde.:img-blush

Sinem90
01-02-07, 12:01
Benim bildiğim kadarıyla 3 kişi ölüyor.Bunlar da;Adnan menderes, Hasan Polatkan ve Celal Bayar..
celal bayar değil arkadaşım.diğer idam edilen kişi hatta ilk idam edilen kişi fatin rüştü zorlu.:img-wink:

aslı30
01-02-07, 12:06
dün akşamki programda konuşmacılardan biri üç kişi dışında aslında altmış kişi daha asılacaktı ama Ankara'dan önlendi dedi.hatta altmış kişinin mezarlarını bile açmışlar.çok ilginç.ne kadar kin doluymuş askerler.

Sinem90
01-02-07, 12:08
ne 60 mı?!15 kişi değil miymiş yani?büyük katliam olurdu bu.iyi ki önlemişler.üstelik kendilerinden o kadar eminler ki mezarları bile açmışlar!

aslı30
01-02-07, 12:10
ne 60 mı?!15 kişi değil miymiş yani?büyük katliam olurdu bu.iyi ki önlemişler.üstelik kendilerinden o kadar eminler ki mezarları bile açmışlar!
evet altmış kişiymiş canım.bir de hadi astın oraya mı gömeceksin onları.buna ne hakkın var ki?herkes cenazesini almak ister dimi.

yıldızbilge
01-02-07, 12:13
evet altmış kişiymiş canım.bir de hadi astın oraya mı gömeceksin onları.buna ne hakkın var ki?herkes cenazesini almak ister dimi.

ya inanamıyorum nasıl 60 kişi olur... bir düşünüyorumda 60 kişi asılsaydı t.c diye bişi kalmazdı.çünkü benım bıldıgıme gore bir darbe o ulkenın 5 yıl gerı gıtmısı demekmıs................. ya gerçek ten 60 kişi mi bi yanlış olmasınnn

aslı30
01-02-07, 12:18
ya inanamıyorum nasıl 60 kişi olur... bir düşünüyorumda 60 kişi asılsaydı t.c diye bişi kalmazdı.çünkü benım bıldıgıme gore bir darbe o ulkenın 5 yıl gerı gıtmısı demekmıs................. ya gerçek ten 60 kişi mi bi yanlış olmasınnn
asılsalardı gerçekten katliam olurdu.konuşan profösörün konuşması buydu canım.adaya çıkarken hemen yanlarda mezarların açıldığını ama Ankara'dan bunun önlendiğini söyledi.

Sinem90
01-02-07, 12:21
ülkemizin kara bi lekesi olurdu eğer öyle olsaydı.gerçi şuanda öyle ama bu daha beter olurdu. :( allah korumuş valla böyle büyük bi felaket önlenmiş. :(

Billush
01-02-07, 12:35
Sinem'ciğim Sözün Özü programında konuş profesör askerlerin amacının 60'ını ada öldürmek olduğunu söyledi.Hatta Milli Birlik Komite'sinden sadece 3 kişinin asılma kararı çıktığında genç subayla İmralı Adasına gelip 60 kişiyi de(müebbetlerle birlikte) öldürmek istemişler fakat durdurulmuşlardır.Hatta 60'ını da öldürmeye o kadar hazırmışlar ki İmralı Ada'sında 60 tane mezar açmışlar ...

Sinem90
01-02-07, 12:37
evet aslıda söyledi zaten. :( ne büyük facia atlatmışız ama. :( düşünsene onların öldürüldüklerini. :( aileleri ne durumda olurdu?!hepsininin yaşamı allak bullak olurdu. :(

Billush
01-02-07, 12:44
evet aslıda söyledi zaten. :( ne büyük facia atlatmışız ama. :( düşünsene onların öldürüldüklerini. :( aileleri ne durumda olurdu?!hepsininin yaşamı allak bullak olurdu. :(
Ülkemiz bir facia yaşadı zaten...Dün programı izlerken duyduklarıma çok şaşırdım.Mesela Menderes,Zorlu ve Polatkan'ın asılması neredeyse bir tesadüf.Onlar bütün DP'nin hatalarının bedelini ödemişler neredeyse :(

*~*RaiNBoW*~*
01-02-07, 12:45
Dün gece programı ben de izledim.Tomris Hanım,12 mart ile bu sezonu kapatacaklarını ve önümüzdeki sezon da 80 darbesini işlemeyi hedeflediklerini söyledi.Yani dizi bitiyor,gibi haberlerin de gerçek olmadığı belli oldu sonunda..
Celal Bayar'ın torunu,dizide Adnan Menderes ve diğer milletvekillerinin "çok sağlıklı" göründüklerini ve o zamanlarda insanların çok yıpranmış ve bitkin olduklarını söyledi.Daha gerçekçi olabilirdi gibisinden konuştu yani o sahneler için...Bu arada biz diziyi izlerken çok üzülüyoruz,askerler ne kadar nefret bürümüşler diyoruz ama,oradakiler dizinin fazla 'iyi niyetli' bile çekildiğini söylediler yani düşünün gerçekte nasılmış..
Burada da bahsetmiştik,neden köpek ve bebek davası gibi yersiz konuların böyle ciddi bir mesele de yer aldığını...Yanlış anlamadıysam meğer, Menderes ve Bayar kendilerinin oy ile halk tarafından iktidara gelmeleri ve bu yargılamanın adil olmadığı,yargılanmalarını kabul etmedikleri hakkında bir savunma vereceklermiş.Bu bir şekilde duyulmuş ve kendilerini savunmak zorunda kalacakları bir konuyla başlanmış yargılanma.Yani bu yüzden bu kadar özel konular da yer almış.

Billush
01-02-07, 12:55
Rengin canım Celal Bayar ve Adnan Menderes'in biz seçimle geldik şeklinde kendilerini davunacağı duyumunu alıp onları kendini savunucu duruma geçirmek adına bu davaları ortaya koyduklarını duyunca hükmün gerçekten önceden verildiğini bu hükme adillik ismi altında kılıf arandığını resmen anladım.Zaten oradaki DP'lilerin hepsine kötü hitaplarda bulunmuşlar.
Bir de Hakkı Devrim yazısında dizide başsavcının çok sert olduğunu ve hiçbir avukatyı nezarete almadığını söylemişti.Menderes'in avukatı alınmış.Ayrıca başsavcı Polatkan'ın sanırım karıştırıyorum ikisini :) kendini savunmasına bile izin vermemiş."Kendimi savunmayayım mı efendim?" dediğinde "Savunma,otur yerine." demiş.Hakkı Devrim de ben dinledim,yoktu öyle bir şey diyor...

Billush
01-02-07, 13:06
salim başol muydu başsavcının adı? :) zaten böyle sürekli hakaret edildiğini biliyoruz. :(
Soyadının Başol olduğunu hatırlıyorum da ismini hatırlamıyorum.Kendisi ağır ceza mahkemesinde çalılıyormuş sanırım o yüzden bu kadar katıymış...

_Feliz_
01-02-07, 13:07
salim başol muydu başsavcının adı? :) zaten böyle sürekli hakaret edildiğini biliyoruz. :(

Arkadaşlar Salim Başol, mahkeme başkanıydı. Başsavcının ismi ise Altay Ömer Egesel. Sonuçta hakaret edildiğini kabul etmeyenler olsa da mahkeme tutanakları ortada. Daha önce bir arkadaş yazmıştı.. Sanırım onların da yalan olduğunu kimse söyleyemez.

*~*RaiNBoW*~*
01-02-07, 13:12
Mahkeme heyetinin başkanı Salim Başol'du.
Çok ağır ithamlarda bulunulmuş,dizide görüyoruz ama bir taraftan da dizinin iyi niyetle çekildiği bile söyleniyor..İş bayağı rencide edici duruma gelmiş demek ki...

Bebek Davası'ndan bir bölüm..

...

MENDERES: Katiyen hatırlamıyorum. Benim Fahri Atabey'e telefon edip "Bir şeyler yap" demem varit değildir.
BAŞKAN: Bunları bırakın, zorlamayın kendinizi...
MENDERES: Efendim?
BAŞKAN: Eğer ben "Kesin" deyince kesmezseniz kestirmesini bilirim.
....

fundapehlivan
01-02-07, 14:27
Evet, yarın ki program kaçmaz... Kim bilir neler anlatılacak, ya oranın görüntüsünün bile bana dokunacağı kesin! Düşünsenize elektrikleri bile yokmuş orada... Sanki lanetlenilip bırakılmış bir ada gibi...

Demek 1962 1968 yıllarını anlatacak... Eee, benim tahminimden çok az yıl geçirecekler demek ki... Çok merak ediyorum neler olacak...
Rıza müebbet hapis mi alacak... Demek ki ahmet ayla yakınlaşmasını da bize izletecekler...
Zaten 2 bölüm sonra yasemin necdet evlenecek... Aman ne hoş:icon_sorr Off ya...

fundapehlivan
01-02-07, 14:29
Benim korkum reyting kaybı ara veren dizilerin izleyicileri düşüyorr .. İnşallah ole olmaz ...

Hiç zannetmiyorum bence hs seyredenlerin hepsi siyaset meydanını seyredecek ve elbette başkaları da merak edip açar programı... Bence programın faydası bile olur ve merak ederek haftaya hs ye bakanlar bile olacaktır... Ayrıca bu program merakı da arttırır gibime geliyor. Zaten öyle bir yerde bitti ki hiç sanmıyorum reytinglerin düşeceğini...

arzu-başak
01-02-07, 14:32
funda gelmişsin bende diğer tafarta seni arıyordum..nerelerdesin diye....evet ya o atmosferden etkileneceğimiz kesin..ya ne kadar emek vermişler yassıadanın bir kısmını yeniden kurmuşlar bir bakıma...of of bakalım yarınki pogramda daha bilmediğimiz nelerle karşılaşacağız...

buarada ben yarınki programıın hs sevgiliyi olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum...bence reytingler dahada artacak....

fundapehlivan
01-02-07, 14:37
funda gelmişsin bende diğer tafarta seni arıyordum..nerelerdesin diye....evet ya o atmosferden etkileneceğimiz kesin..ya ne kadar emek vermişler yassıadanın bir kısmını yeniden kurmuşlar bir bakıma...of of bakalım yarınki pogramda daha bilmediğimiz nelerle karşılaşacağız...

buarada ben yarınki programıın hs sevgiliyi olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum...bence reytingler dahada artacak....

Kesinlikle... O ortamı düşününce bile bir ürpoerti basıyor beni...
Aslında oyuncular için de ne kadar gururlandırıcı ve bir o kadar da üzücü bir durum! O zamanları çekerlerken gerçekten o mahkemenin yapıldığı yere gitmek hatta o zamanın milletvekilleriyle tanışmak... Ben olsam allak bullak olurdum...

Sinem90
01-02-07, 14:55
demek avrupa atvde tekrar var.o zaman reklam aralarında orayı açarım. :) bencede reytinglere etki etmez bu program.belki izlemeyenler bile farkedebilir. ;) ben o adaya gitmek istemezdim herhalde.çok ürperticidir.kendimi kötü hissederdim. :(

muko88
01-02-07, 17:15
hatırla sevgili yok bu hafta neden???

bu hafta yeni bölüm yok.onun yerine ali kırca siyaset meydanı isimli programını yapacak Yassıada da.o yılları yaşayanlar ve yaşatanlar konuk olcak programa.diziden daha heyecanlı izleyeceğimiz kesin...

frizzzy
01-02-07, 17:16
arkadaşlar dizi 3 sezon devam edicek ve dizi 80 darbesini de işlicek,rıza asılmıcak fakat aileler biraraya gelemiceii için aşıklar da gelemicek yasemin necdetle,ahmet aylayla evlenicek ahmet yıllar sonra yaseminden bir çocuğu olduğunu öğrenicek yani dizi daha uzun sürecek tomris giritlioğlu günümüze kadar gelecek demişti ama...kesin olan şu 80 darbesi de dizide konu olacak!!!

sweety_esk
01-02-07, 17:18
evet bencede öyle olcak...güzel bi dizi TARIHI anlatiyor ama OKAN YALABIKIMda ii oynuyoo....

bse
01-02-07, 17:31
okan beni sinir ediyor dizide ya istediğioldu işte yaseminle ahmet ayrıldı yaseminle evlenio işte byle bir aşk bitermi ya:(

Sinem90
01-02-07, 17:37
beni sinir etmiyor valla. :icon_whis alsın tepe tepe kullansın yasemini.:img-hyste merak etme aşklarını içlerinde yaşatır onlar.:icon_whis

fundapehlivan
01-02-07, 17:41
okan beni sinir ediyor dizide ya istediğioldu işte yaseminle ahmet ayrıldı yaseminle evlenio işte byle bir aşk bitermi ya:(

Aşk bitmez merak etme... Öyle bir ayrılıkla aşk biter miymiş?
Okan beni de sinir ediyor ama evlense de bir şey fark etmez... Onu sevmeyecek ve bence onunla olmayacak... En kötü şeyde o kadar yakın olup ona ulaşamamak...
Bence onunla evlenecek olsa da savaşı kazanamayacak!

bse
01-02-07, 17:45
ahmetim çekimde şey diodu aşk herşeye yetmiormuş buna hala inanamıyorum gbi bir şey söylüyordu jnm benm ya:img-in_lo

Sevdiş
01-02-07, 17:47
Ya arkadaşlar o dönemin milletvekilleriyle nasıl tanışacaklar??Milletvekilleri ölmedi mi??Yoksa hala yaşıyorlar mı??

fundapehlivan
01-02-07, 18:01
ahmetim çekimde şey diodu aşk herşeye yetmiormuş buna hala inanamıyorum gbi bir şey söylüyordu jnm benm ya:img-in_lo

Yaa... Çok kötü oldum şimdi:img-cray: Tam da yerinde söylemiş yani... Ve inanamıyorum çok kötü... Valla ben fikrimi değiştirdim ne olursa olsun aşkımdan vaz geçmezdim... Hele karşımda ahmet varsa... Onun kadar hem yakışıklı, hem o kadar duyarlı... ASla bırakmazdım!!

Sinem90
01-02-07, 18:04
ay kıyamam sana bebişim. :) yasemin işte anlamıyorki adamın hasından. :) karşısında cansel gibi biri var yaptığına bak.gerçi ben yaptığını doğru buluyorum. :) en iyisini yaptı.hehe :img-hyste

fundapehlivan
01-02-07, 18:37
Ya dedim bende başta, babası onun yüzünden asılacak nasıl olacak filan ama Ahmetin bu kadar mücadelesinden sonra saçma oldu!! Nerede böyle aşk? Her zaman bulunan bir şey mi? Babasının asılmasını onaylayan Ahmet değil ki...

Valla ben derdim beni babanla bir araya öyle sık getirme ya da zamana bırakalaım ama ayrılmayalım da... Annemi de kandırırdım, derdim o bizim için çabaladı filan annesi çok anlayışlı, anlardı ve izin verirdi bence...

RODYA
01-02-07, 19:30
Arkadaşlar, iyi haberim var.Bu hafta kanal d ıhlamırlar altındanın yeni bölümü yayınlamıyormuş.H.S bu hafta yayınlanmayacağı için ,ı.a nın avantajı olacaktı.Neyse ki ı.a da yayınlanmıyormuş:img-wink:

Şimdi gönül rahatlığıyla Siyaset Meydanını izleyebiliriz.:img-wink: :img-yes:

sebcet
01-02-07, 23:04
Bu hafta dizinin olmamasına sinir oldum ya. Zaten geçen hafta çok üzgün bitti. Bu haftayı merakla bekledim. Bu olacak iş mi şimdi. Yaseminin Necdet'le evlenecek olması fikri beni çok sinir ediyor. Bu senaryonun değiştirilmesi lazım. Ne yani yıllar sonra kocaman olmuş çocuğun kendisinden olduğunu mu öğrenecek Ahmet . Tam türk filmi olur böyle olursa.:icon_sorr

RODYA
02-02-07, 00:13
Arkadaşlar basında çıkan haberlere eklenmiş.Yüksel altuğ saçmalamış. Tekrar söylüyorum ,H.S en az sezon sonuna kadar devam edecek.Bir kaç hafta içinde biteceği felan yok.İşte en son kanal 7 deki proğramda Tomris Giritlioğlu söyledi.Telaşa gerek yok yani.

arzu-başak
02-02-07, 08:26