Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-4

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

She7a
02-02-07, 22:40
Yuksel Aytug da tam felaket tellakcısı bu ne ya bitecek falan yazmalar.
dizi bildigim kadarıyla iyi rating alıyor nasıl biter yahu.ki benim gibi o
donemi yasamayanlar icin cok iyi bir dizi. :icon_conf

averaj
02-02-07, 22:41
sen berenin oyunculugunu begenmiye bilirsin
ama beren artik kendini kanitlamis hem zaman atlamisi olsa bile beren yine bu dizide olacak basrol oyuncu nede olsa beren

evet beğenmiyorum...yani bu bir takıntı da değildir....beğenidir...müzik gibi, şiir gibi...

kendini de kanıtlamak adına birşey de görmüyorum...

kötü olan birşeye iyi diyemem...bu yalan olur, koca bir yalan....

askasurguncu
02-02-07, 22:41
atvyenin
en son yapacagi sey silayi yayinlamamak olur
yinede biz atve mail atalim belki birseyler yapmaya calisirlar

istnbl_esra
02-02-07, 22:42
bence de beren o kadar kotu bi oyuncu degil dalga gecilecek kadar deil en azindan niye bilmiyorum ama cansel elcin hayranlari sanirim onu bi turlu sevemediler ayrica zaman gectikce daha iyi oynuyor bence bu hafta da iyiydi..

muko88
02-02-07, 22:44
ne yani sıla atv nin öz dizisi de,hatırla sevgili üvey dizisi mi?nolur bi kıyak yapsalar hs. ye.alla allaaaa.biz mail falan atalım yine de...

askasurguncu
02-02-07, 22:44
evet beğenmiyorum...yani bu bir takıntı da değildir....beğenidir...müzik gibi, şiir gibi...

kendini de kanıtlamak adına birşey de görmüyorum...

kötü olan birşeye iyi diyemem...bu yalan olur, koca bir yalan....

tamam begenmiye bilirsin ama ailece
taklit sebebi oldu diyorsun hem dedigim gibi
bereni sevsende sevmesende bu dizinin sonuna kadar beren
olacaktir cunku kendisi basrol
kendini kanitlamak adina birsey yapmadi
diyorsun ne mesela bence beren gitikce daha iyi rol yapiyor

averaj
02-02-07, 22:47
bence de beren o kadar kotu bi oyuncu degil dalga gecilecek kadar deil en azindan niye bilmiyorum ama cansel elcin hayranlari sanirim onu bi turlu sevemediler ayrica zaman gectikce daha iyi oynuyor bence bu hafta da iyiydi..

tekrar diyorum...taklit, dalga değil...konuşması, tepkisizliği....yani bekliyorsun sahne çok hararetli ve rol yok..sinir olunca da yuh artık diyorsun.böyle de olmamalı...

askasurguncu
02-02-07, 22:47

bende anlamadim neden canselciler bereni
bir turlu sevemediler nedense ozge den baska birisini
canselemi yakistiramiyorlar

She7a
02-02-07, 22:49
onu gorunce bende cok sasırdım acıkcası yakısıklılıga
oy veriyor sanırım bazıları niye bu ulkede sanat'ı bu
kadar geride tutar insanlar yahu.

aynı durum buzda dans'da da mevcut estetige dansa
oy vermiyor halk guzellige ve yakısıklılıga sonra deriz
Turkiye'de tiyatro sinema vs.neden bu durumda.durum
ortada bir insan tipi iyi olmasa da sanatcılıgına oy vermeliyiz.

anasayfadaki anketi gördünüzmü arkadaşlar en iyi erkek OYUNCU anketi ve keremcem %32 oyla önde cansel elçin dururken.. başımıza taş yağacak valla daha neler görcez acaba.. yiğidi öldür hakkını ver demişle dimi ama

istnbl_esra
02-02-07, 22:55
tekrar diyorum...taklit, dalga değil...konuşması, tepkisizliği....yani bekliyorsun sahne çok hararetli ve rol yok..sinir olunca da yuh artık diyorsun.böyle de olmamalı...
haklisin dalga gecmek degıl taklıt dedın :img-yes: bolum yorumlarında yazmak olur mu bılmıyorum ama berenın oyunculugu kadar cansel elcın ın de oyunculugu da tartısılır dıye dusunuyorum gercı 11 bolum de superdı hakkını yememek lazım ama ..

She7a
02-02-07, 22:55
ben goya birsey soracaktım unuttum bu hafta neden tekrar bolumu vardı.
bir de bir arkadas haftaya'da hatırla sevgili yok demis neden yok acaba. :icon_roll

averaj
02-02-07, 22:56
tamam begenmiye bilirsin ama ailece
taklit sebebi oldu diyorsun hem dedigim gibi
bereni sevsende sevmesende bu dizinin sonuna kadar beren
olacaktir cunku kendisi basrol
kendini kanitlamak adina birsey yapmadi
diyorsun ne mesela bence beren gitikce daha iyi rol yapiyor

yine diyorum müzik zevki gibi, kulağa hoş gelmesi gibi...bana hoş gelmiyor...olay bu.sen seviyorsan da seveceksin, herkesin kendi fikri...ben de bunu anlamıyorum.oyunu kötü diyorum, niye tepki görüyorum ki?zevktir bu...

canselle de ilgisi yok ki bunu da anlayamadınız....çok net konuşuyorum ama algılama farklı oluyor...yani hakaret içeren birşey de yazmıyorum zaten...diziyi izleyince öyle bir yorum çıktı benden...yani bir filme gidersin ve yorum yaparsın, ne farkı var??????

vega58
02-02-07, 22:58
selam herkese tekrarına biraz baktım.özellikle de mahkeme sahneleini özellikle izledim.hakkı devrimin yazısı için.orda sanık yerine mahkum kelimesi kullanıldı falan demişti hakkı bey.özellikle ona dikkat ettim.mahkeme başkanı devamlı sanıklar dedi.mahkum kelimesini kullanmadı.kullandı da ben mi kaçırdım acaba..bir fikri olan var mı bu konuda...

vega58
02-02-07, 23:03
ayrıca arkadaşlar bereni eleştirme konusunda cansel ve canselcileri suçlamayın bence.biz ikisini de çok seviyoruz.beğenmeyen arkadaşlar zaten belli ve sayıları da çok fazla değil..lütfen cansel fanlarını bu konuda haksız yere suçlamayın..

istnbl_esra
02-02-07, 23:08
ayrıca arkadaşlar bereni eleştirme konusunda cansel ve canselcileri suçlamayın bence.biz ikisini de çok seviyoruz.beğenmeyen arkadaşlar zaten belli ve sayıları da çok fazla değil..lütfen cansel fanlarını bu konuda haksız yere suçlamayın..
bence suclama yok ortada ama genelde cansel severler begenmiyor izlenimi verdi bana tabi buda benim dusuncem..

averaj
02-02-07, 23:11
bence suclama yok ortada ama genelde cansel severler begenmiyor izlenimi verdi bana tabi buda benim dusuncem..

ben kendi adıma seni anladım...takma kafana...yani aklı başında insanlarız, bunun canselle ilgisi olmadığı hemen anlaşılır zaten...oyunculuk eleştiriliyor, daha ne?kişisel zevk, beğeni...hepsi budur....

She7a
02-02-07, 23:18
Hakkı Devrim'in o yazısından dolayı bende bugun tekrarını
daha dikkatli izledim ama bende hic mahkum denildigini
duymadım.hep sanık deniliyordu eger biz kacırmadıysak
sevgili Hakkı Devrim pek iyi izlememis diziyi anlasılan.

Roberta Y Diego
03-02-07, 00:08
diziyi geçen hafta izleyememiştim bugece izledim ve ağlamaktan içim dışıma çıktı :icon_sorr süper bi dizi ya ne kadar duygusal ne kadar aşk dolu bir dizi. tebrik ediyorum bu dizinin yapımcılarını, oyuncularını ve senaristleri... zaten eski Tarih'i olaylarımızı izleyemi çok seviyorum ve bu dizi de bana o zamnları izleme fırsatı veriyor bu nedenle onlara çok teşekkür ediyorum. :img-yes:

sena87
03-02-07, 01:42
berenLe iLgiLi eLeştiriLeri okUyunca çok şaşırdım.. çnKü biz bayıLıoruzzz ona aiLecekk,,arkadaşLarLa faLan da.. o roL için biçiLmiş Kaftan bncee.. konuşması,hareketLeriii,,tavırLarı mimikLerii.. çok güzeL taşımış bence o dönem kızınııı.. ahmetLe de çok yakışıoLarr briLkte sahneLerine bayıLıorumm.. hem ağLAMAMAsı tepkiszLiğii onun elinde deiL kii.. yönetmen ağLA derse ağLarr,,güL derse güLer.. sonuçta o annn ne dendiyse kız onu yapmştır.. ve şu an mahsun kırmızıgüLle oLan dizisindekine göreee kat kat daha güzel oynuorrr bencee.. hatta bu dizide kendini buLduu resmennn.. tebrik ediorum onuuu.. katıLmayan arkadaşLARın fikirLerine de saygı duyuyorum..

marylal
03-02-07, 08:47
arkadaslar bende dızıyı hıc kacırmadan takıp edıorum buraya pek yazamadım ama tum yazdıklarınızı okuyorum bu son bolumden snra insan yorum yapmadan duramıyor ....bence hatırla sevgili su anda yayınlanan dızıler arasında en kalıtelısı ve en guzelı yanı tek kelımyle harıka duygusallık konusunda ınanılmaz derecede ıyı...meselaa son bolumden şevket beyın rızanın ıntıhara tesebbus ettıgını ogrendıgınde verdıgı sessız tepkı ınanılmaz guzeldı ayrıca ıdam kararları verıldıkten snra eve geldıgınde arkadası hakkındakı konusmaları goz gozel geldıgımız anı hıc unuatamayacagım,o herzaman boyleydı,ıdam kararlarının sorumlulugunu yuklenmelıyım uyusmaya hakkım yok diyişi hepsı harıkaydı bence.rızanın mahkeme salonundan cıkarken lale mansurun rıza... dıe baırması yanı butun ınce detaylarr harıkaydı soylenecek soz yok bı de celal bayarın savunma yapmayı reddetmesı benı cok etkıledı bunları ızledıgımız zaman ınsanlar neler yasamıslar dıe dusunuo ınsan tamam hataları olmus olabılır ama mahkemede rızanında dedıgı gıbı secımle geldılerse secımle gıdebılrlerdı kı bu sadece bıze yansıtılan kısım gostermedıklerı daha ne ıskenceler yapılmıs ınsanlara hucrelere alındıklarında tek tek butun mılletvekıllerının fln ısımlerını saymalarıda cok guzeldı.
gelelım dızıyı elestırenleree....ınsanlar bu dızının bır belgesel dıılde dızı oldugunu her zaman unutuolarr adnan menderesın metresı olmasının rıza uzerınden nıye yansıtıldıgını merak edenler war adnan menderesın aılesınden hala yasayanlar war onların gururlarının ıncınmemesı ıcın böyle yapıo olabılırler ınsanlar neden bu farkı anlayamıo acaba bu bı belgesel dıılkı ona ragmen ben butun tarıhı detayların gercege uygun olarak yansıtıldıgını dusunuorm danısmanlara bakılırsa...sanırım yorumum bıraz uzun oldu kusuraa bakmayınn:D umarım dızımızı kaldırılma korkusu olmadan rahtca ızleyebılırızzz...

Sinem90
03-02-07, 10:02
yayın akışına göre haftaya yok ama yine de kesin değil.kanalların ne yapacağı belli olmuyor.bunu dün de gördük.dün tekrar izlemek iyi oldu.bir kez daha diziden ne kadar zevk aldığımı farkettim.inanmayacaksınız ama (özellikle arzu :)) 3 sahnede ağladım.belki de bu sefer yalnız izlediğim için tutamadım kendimi.:icon_whis

ışıkın babamı son bir kez daha görebilecek miyim dediği,sayım yapıldığında fatin rüştü zorludan ses gelmediğinde ve hücresinin boş olduğu gösterildiğinde,ahmetin hastahanede şevketle konuştuğu sahnede gözyaşlarımı tutamadım.:icon_sorr

bişey daha söylemek istiyorum.aslında geçen izlediğimde de farketmiştim ama bitürlü söylemek kısmet olmadı.menderes askerden sigara istediğinde askerin cebinden çıkarıp verdiği sigara nerdeyse bitmiş vaziyetteydi.bunu siz de farkettiniz mi?!

son bişey daha :) o sonda yüzü gösterilmeyen kişi bence rıza değil hasan polatkan.o da lacivert takım elbise ve beyaz gömlek giymişti.kravatıda yoktu.hem bunun göbeği yoktu.bildiğiniz üzere rıza hafif göbekli. :)

brit
03-02-07, 10:25
yayın akışına göre haftaya yok ama yine de kesin değil.kanalların ne yapacağı belli olmuyor.bunu dün de gördük.dün tekrar izlemek iyi oldu.bir kez daha diziden ne kadar zevk aldığımı farkettim.inanmayacaksınız ama (özellikle arzu :)) 3 sahnede ağladım.belki de bu sefer yalnız izlediğim için tutamadım kendimi.:icon_whis

ışıkın babamı son bir kez daha görebilecek miyim dediği,sayım yapıldığında fatin rüştü zorludan ses gelmediğinde ve hücresinin boş olduğu gösterildiğinde,ahmetin hastahanede şevketle konuştuğu sahnede gözyaşlarımı tutamadım.:icon_sorr

bişey daha söylemek istiyorum.aslında geçen izlediğimde de farketmiştim ama bitürlü söylemek kısmet olmadı.menderes askerden sigara istediğinde askerin cebinden çıkarıp verdiği sigara nerdeyse bitmiş vaziyetteydi.bunu siz de farkettiniz mi?!

son bişey daha :) o sonda yüzü gösterilmeyen kişi bence rıza değil hasan polatkan.o da lacivert takım elbise ve beyaz gömlek giymişti.kravatıda yoktu.hem bunun göbeği yoktu.bildiğiniz üzere rıza hafif göbekli. :)

hücresinin boş olduğu gösterildiğinde bende ağladım.. herzaman sizleri takip ediyorum fakat yazmaya fırsat olmuyo arkadaşlar..ama ben dünkü tekrarı izlemedimmm... böle bir saygısızlığa dedim ya rayting vermek istemedimmmm!!!!!!!:img-pilot

tugchemre
03-02-07, 11:27
geçen hafta izleyemiştim aslında bu tekrar çok ii oldu ama çok kötü oldum izlerken acayip etkilendim ama haftaya olmamasıda canımı çok sıktı napıyolar bunlar ya en heyecanlı yerlerinde olmazki böyle

istnbl_esra
03-02-07, 12:06
bugun haberler benden
atv nin sitesinde yaziyor haftaya yeni bolum seyrediyoruz
Bölüm 12 / Yeni Bölüm
9 Şubat Cuma 22:00'de atv de ..
siyaset meydani baska bahara kaldi galiba bu sogukta yapilamiyo cunku:img-wink:

averaj
03-02-07, 12:17
bugun haberler benden
atv nin sitesinde yaziyor haftaya yeni bolum seyrediyoruz
Bölüm 12 / Yeni Bölüm
9 Şubat Cuma 22:00'de atv de ..
siyaset meydani baska bahara kaldi galiba bu sogukta yapilamiyo cunku:img-wink:

heber verdiğin için sağol...siyaset meydanı işi bence de kalacak bu gidişle.zaten hiç mi hava raporundan haberdar olmadılar diye düşünmedim de değil...yani bu havada hiç mi hesaba katmadılar bunu acaba?

aysa-17310
03-02-07, 12:23
hiçç yani böyle ciddi bi program organizasyonunda hava şartları hiç m düşünülez merak ediyorum
neyse haftaya yeni bölüm izliyiceğimize sevindim :)

Sinem90
03-02-07, 13:20
arkadaşım lütfen böyle tek cümlelik mesajlar yazmayalım! ;) esra bu güzel haberi verdiğin için çok teşekkürler.kanal sonunda dize geldi.e dün benim attığım maile dayanamadılar tabi.hehe :)

melekb
03-02-07, 13:23
ya arkadaşlar ben bir internet sitesinde dizinin geleceği ile ilgili kesin bir yazı okudum.yasemin ve ahmet uzun bir ayrılık yaşayacak ve sonrasında ahmet barışmak isteyecekmiş.yasemin kabul etmeyince necdet yasemine evlenme teklifi edecek ve bunu duyup üzülen ahmet ayla ile evlenecekmiş.ancak ayla hasta olduğu için çocukları olmayacakmış ve yıllar sonra ahmet yaseminden bir çocuğu olduğunu öğrenecekmiş.yaa lütfen birisi bana bunun doğru olmadığını söylesin lütfen ağlamak üzereyim bu dizi böyle olamazzzzzzz :icon_cry: :img-fie: :img-cray:

Sinem90
03-02-07, 13:25
arkadaşım sitede bu yazıyor.haftaya yeni bölüm var diyoruz.

HATIRLA SEVGİLİ
Bölüm 12 / Yeni Bölüm
9 Şubat Cuma 22:00'de

-(.LaRa.)-
03-02-07, 13:28
tamam ama ben perşembe günü baktıımda da hatırla sevgilinin yeni bölümü 2 şubat yazıyordu ama hiçbişe çıkmadı...siyaset meydanı var diyorlardı...olmadı...bende o yüzden emin değilim yanii...inş olur olmasını istiyorum yanlış anlamayın yani beni..

Billush
03-02-07, 13:39
hanigisi doğru?3sezon devammı etcek,yoksa 3-4 hafta sonra biticekmi???çok güzel bi dizi(konusuyla,oyuncularıyla,HERŞEYİ İLE!!!)çokta sevilen bi dizi!!eğer biterse çok yazık olur!!:(:(
Sana dizinin yapımcısı Tomris Hanımdan duyduğumu söyliyeyim ki kesin bilgi sahibi ol.Daha 2-3 gün önce Kanal 7 de 60'lı yıllar tartışılırken bu soru soruldu.Dizinin 3 sezon devam etmesi planlanıyor tabi seyirci arkalarında olduğu sürece...3-4 bölüm sonra 68li yıllara geçiyor bitmiyor!

S.Black
03-02-07, 14:15
dizinin reytingleri gerçekten iyi biteceğini sanmıyorum ama şu 2 haftalık ara çok önemli inşallah fazla izleyici kaybetmeyiz

tugchemre
03-02-07, 15:16
atvde yazanı bende gördüm işallah dediklerinde dururlarda 9şubatta görürüm odiziyi yoksa başlarına yıkarım o kanalı hadi bu hafta neyse ama yok yayınlamazlarsa çok kötü olur

arzu-başak
03-02-07, 15:38
[quote=şeboist;2263633]yayın akışına göre haftaya yok ama yine de kesin değil.kanalların ne yapacağı belli olmuyor.bunu dün de gördük.dün tekrar izlemek iyi oldu.bir kez daha diziden ne kadar zevk aldığımı farkettim.inanmayacaksınız ama (özellikle arzu :)) 3 sahnede ağladım.belki de bu sefer yalnız izlediğim için tutamadım kendimi.:icon_whis

valla inanması güç sinemcim..demekki sendede duygu diye birşey varmış..şaka bir tarafa hakikaten etkileyeci bir bölümdü..ay çok sevindim haftaya hs yeni bölümü varmış..inşallah yine bir değişiklik yapmazlar....

bse
03-02-07, 18:28
arkadaşlar hatırlıyormusunz dizinin ilk bölümlerinde hep birlikte sinemaya gitmişlerdi sonra pastahanede yasemin michelle e şöyle demişti

BENİM İÇİN AŞK UĞRUNDA ÖLNCEK BİRŞYDR ZATEN BU KDR KUVVETLİ HİSSETMİYORSAM O NASIL AŞK OLABİLİR VE EVET AŞIK OLDUĞUM KİŞİYLE BİRLKTE OLAMAZSAM HAYATTA BAŞKA BİRİYLE BİRLİKTE OLMAM BAŞKA BİR BİRLİKTELİĞİN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR GEREKİRSE ÖMÜR BOYU SEVDİĞİMİ BEKLERİM EĞER KAVUŞAMYRSAM ONA UZAKTAN BAKMAK BİLE BANA YETEBİLİR...

falan falan ve şimdi bunları syleyen bir kız gelmiş necdetle evleniyor ne diyeblrm ki

Sinem90
03-02-07, 18:34
ama hamile canım.ne yapsın o haliyle ortada mı kalsın?kendini onun yerine koy.şu zamanda bile böyle birine ne gözle baktıklarını biliyorsun.

Sinem90
03-02-07, 18:39
arkadaşım sen bayağı geri kalmışsın.bitecek olsa biz neden bunları konuşalım?dilimde tüy bitti ama bir kez daha söylüyorum DİZİ BİTMEYECEK...

bse
03-02-07, 18:40
ya evet haklısın ama bir de şyle bak ahmet yasemin içn yapılablcek herşeyi yaptı mahkemede kendi dğrularını hiçe sayarak(demokrat partiye karşıyken)babasını karşısına alıp rızayı savndu daha ne yapsınki bnce ayrılmamalıydılar bununda üstesnden beraber geleblrler zaten atvye bir kere daha snr oldum ya siteye necdetle yaseminn resmini koymuşlar grdnzmü

bse
03-02-07, 19:11
ya çıldırmak üzereyim youtube dan vidyoları izliorum yaseminle ahmetin tango yaptığı gece yasemin dyorki

asla evlenmek olmak için evlenmicm asla sevdiğim kişiyle olmazsa kimseyle olmaz

diyor şimdi necdetle evleniyor nolrsa olsun ya

askasurguncu
03-02-07, 19:16
ya çıldırmak üzereyim youtube dan vidyoları izliorum yaseminle ahmetin tango yaptığı gece yasemin dyorki

asla evlenmek olmak için evlenmicm asla sevdiğim kişiyle olmazsa kimseyle olmaz

diyor şimdi necdetle evleniyor nolrsa olsun ya

ama yasemin hamile mecbur
yani ne yapsin
bu ara sen berenlen resim cekmisti onu bir zamet berenin
sayfasina ekleye bilirmisin

spdr
03-02-07, 22:28
bence yaseminin ayrılması çok mantıklı:img-yes: yani tamam kimse istemiyor ayrılmalarını-ben hiç istemiyorum:icon_sorr amaa gerçek hayatta nasıl olurdu onu düşünün-biraz gerçekçi düşünüldüğünde ayrılmaları mantıklı geliyoo:icon_whisayrıca yasmin necdet olayını da aynı şekilde düşünmek lazım sizi bilmem ama benim için bu zamanda da o şekilde hamile kalması uygun olmaz yani o zaman öyleymiş demek de yanlış-şimdi normal bişi mi ki bu????:img-polic -bide ahmetin savunması yıllaaaar sonra bi araya gelmelerine vesile olacak bence en azından rıza ahmete iyi biri olarak bakıcak...(zaten seviyodu gerçi ama fazla sevgi göz çıkarmaz dimi:img-yes: )

stm
03-02-07, 22:37
bu bölümde rıza bey idam edilmeyip herhalde müebbet hapse girecek...yasemin belki ahmet'ten ayrıldığı için pişman olacak, geri dönmek isteyecek ama kararından vazgeçemeyecek :img-pilot

sude01
04-02-07, 00:07
bu kadar dizi saçmalığı kısır döngü konular arasında bize orjinaliteyi ve tarihi bu kadar güzel yansıtan keyif veren bir proje.. türkiye de uzun yıllardır başarıyla sürdürülen ender dönem projelerinden.. bütün dizi ekibine tebrikler..

*~*RaiNBoW*~*
04-02-07, 08:31
Arkadaşlar,günaydın.Güne bomba gibi bir tüyoyla başlamak güzel,ama kafam iyice karıştı.Yüksel Aytuğ'un yazısındaki tüyo;

Ve dizinin istemeden üzdüğüm tiryakileri için özür yerine geçecek bir tüyo: Hani görevden uzaklaştırılan asker dayı var ya, hah işte o, siyasete atılacak ve çok önemli bir lider olacak!

Mehmet siyasete atılacak demek,hem de önemli bir lider olacak.Acaba hangi siyasi lideri temsilen bir karakter olacak Mehmet?

bahar_can
04-02-07, 08:40
http://www.sabah.com.tr/2007/02/04/gny/im/80011D3693D0C84A87C56B97b.jpg

Hatırla Sevgili 60 bölüm sürecek

CUMA günü Hatırla Sevgili hakkında kullandığım "Bir kaç hafta sonra bitecek ama vicdanlardaki celseler devam edecek" şeklindeki sözlerim bazı okurlar tarafından yanlış anlaşılmış. Okuyucularımız, Hatırla Sevgili'nin yayınının sona ereceğini sanıp, endişelenmişler. Ben dizinin bir zaman sonra biteceğini ama ihtilalle ilgili tartışmaların uzun yıllar süreceğini vurgulamak istemiştim. Yani Hatırla Sevgili'nin hemen bittiği filan yok. Hatta dizinin 60 bölüm sürmesi planlanıyor. Olaylar ise günümüze kadar gelişecek. Ve dizinin istemeden üzdüğüm tiryakileri için özür yerine geçecek bir tüyo: Hani görevden uzaklaştırılan asker dayı var ya, hah işte o, siyasete atılacak ve çok önemli bir lider olacak!.. Keyifli seyirler...

SABAH - Yüksel Aytuğ
04/02/2007

http://www.sabah.com.tr/gny/yaz1277-70-113-20070204-200.html

Tam bu haberi yazmak için girdim... baktım sağolsun fawwka eklemiş.

Yüksel beyin verdiği tiyodan hemen eski Albay Mehmet'in Alparslan Türkeş olduğu kesin. Ama yine de "acaba?!" diyorum. Çünkü bu dizinin sağlam senaryosu beni her zamanki gibi yanıltabilir diye de düşünüyorum. Çünkü çoğunlukla ilk aklımıza gelen şekliyle olmadı hiçbir olay... olsa bile işleniş biçiminde de hep bir farklılık oldu... bu da beni çok sevindiriyor... çünkü çok kafa yorulduğu ortaya çıkıyor... işin kolayına kaçılmadığı ortaya çıkıyor...
Evet o dönemde bu darbeye katılıp sonrada siyasete giren ve önemli bir lider olan Türkeş'ten başka kim var ki? Türkeş'in bu dizide baştan sona yeralması da oldukça mantıklı... Çünkü darbede bizzat yer almış, daha sonra da MHP'in lideri olmuş. '70'lerin ortasından '80'e kadar ülkeye damgasını vuran ülkücü geçlikle sol gruplar arasıdaki çatışmaları da gözönüne aldığımızda; başından sonuna kadar yer alması gerekliliği zaten ortaya çıkıyor. Eee! oğlu Deniz üzerinden de Deniz Gezmiş'e gönderme yapılacak demiştik... hemen hemen hepimiz bu kanıdayız... çok ilginç bir durum ortaya çıkmayacak mı böylece?! Çok ilginç işlenişlere gebe bu dizi... tam olarak kestirmek imkasız. Bu çok iyi bir şey tabi ki... Genel özeti verilip de yine de bu kadar merak uyandırabilen kaç dizi var veya olabilir ki?

Sinem90
04-02-07, 10:11
yüksel aytuğ hatafını telafi etti sonunda.ama yazısını okuyunca şok oldum.mehmet gerçekten siyasete atılabilir mi?ama o zaman gazeteden ayrılmak zorunda kalır.:icon_sorr gerçi bu adamın dediğine artık inanasım gelmiyor ama neyse...:icon_whis

fundapehlivan
04-02-07, 10:30
Bana da bu ayrılma sebebi ilk mantıklı gelmişti ama yeniden bölümü izlediğimde hiç mantıklı gelmedi!!

Eğer ahmet bu kadar Rızanın kurtulması için uğraşmasaydı, bu kadar kendini paralamasaydı, destek çıkmaya çalışmasaydı hak verebilirdim Yasemine...
Ama Şevket bey için bir ilişkiyi yakmak bence yanlış, ahmete büyük bir haksızlık... Ahmet o kadar uğraştı didindi, hapse bile düştü kimse onun yaptıklarını önemsemedi ama babasının kötü yaptığı bir şey yüzünden hemen Ahmet silindi... Bu çok yanlış! Ben olsam kıyamazdım! Çünkü çok seviyor, her şeyini ortaya koydu uğraştı... Ne olursa olsun babası için terk edilmemeliydi...

fundapehlivan
04-02-07, 10:32
Aaa, Mehmet siyasi bir lider mi olacakmış...
Ne alakası var ki...
Valla çok iyi bir lider olur, yakışır benim binbaşıma... Ama merak ettim nasıl olacak acaba?

Bu arada 60 bölüm 3 sezon yapmıyor ki...

bahar_can
04-02-07, 10:41
Prof. İsmet Giritli kansere yenildi

83 yaşında vefat eden Prof. İsmet Giritli, 1961 Anayasası'nın taslağını hazırlayan bilim adamları arasında yer almıştı ve BM'de görev yapmıştı

1961 Anayasası'nın ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. İsmet Giritli (83), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Geçen yıl "pankreas başında kanser" teşhisi konulan Giritli, bir süredir Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
Son 15 gündür yoğun bakımda olan Giritli, dün sabaha karşı hayatını kaybetti.
Kırım doğumlu olan Giritli, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1964 yılında profesör oldu.
1961 Anayasası'nın ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan Giritli, Barolar temsilcisi olarak Kurucu Meclis üyeliğine seçildi.
(...)
İSTANBUL Milliyet

Sinem90
04-02-07, 11:10
evet 60 bölüm 3 sezon etmez.diyorum ya fundacım ben bu adamın dediklerine inanmıyorum artık.:icon_whis evet yakışır mehmetimize ama ben onun gazeteden ayrılmasını asla istemem.:icon_sorr

melim
04-02-07, 12:48
merhabalar,ben Mehmetin de dizide daha aktiflesmesine sevindim,bir liderin temsili olacaktir büyük olasilikla,Türkes ise kesinlikle olamaz kanimca siyasi görüleri birbirinden cok farkli cünkü,dizide genel olarak gercekte yasanilan olaylara üzeri kapali yada hatirlatma niteliginde deginiliyor(Menderesin sevgilisinin Rizanin sevgilisi ile anlatilmasi gibi) sanirim bazi tepkileri de bu yüzden aliyor aslinda bir dönem anlatilabilecegi en güzel sekilde anlatilmaya calisiliniyor ama sonucta bu bir belgesel degil ki birebir anlatilsin insalarin herseye böyle büyük tepkilerle yaklasmasi üzücü, bugüne kadar o dönemi anlatmaya calisan tek dizi,ne kadar cok insan bu dizi ile kitaplara sarilip,arastirip dönem hakkinda bilgi sahibi olmaya calisti halbuki.
Yasemin Ahmet ile ayrilik sahnesinde bence dizinin basladigindan beri en iyii oyununu oynadi,ben cok begendim.Baska türlüsü olamazdi bile üstelik nasil olsun sadece Yaseminin babasi degil ayni zamanda Ahmetin babasi da ölümle bogusuyorken nasil hala ayrilmalarinda suclanabilinirlerki! Olaylar onlara baska care birakmadi ki,kim babasinin bulundugu durumu göz ardi edip,babasinin onayinin olmadigini bile bile hala iliskisinde inatci olabilir hele ki o zmanda,kesinlikle cok üzücü ama bence olmasi gereken kesinlikle bu ve yasemin sözleri ile olaylari cok güzel ifade etti.
Bazi arkadaslar eski sözleri ile kiyaslama yapip sucluyor,o yasta henüz cocusu bir genc kizin yavas yavas olgunlasmasini izledik ki ''her zaman tek askim olacaksin'' diyerek hala sözlerine sadik oldugunu da göstedi,baska ne yapabilir,Necdet ile evlenmek onun tek caresi bugün bile hamile bir kizin cok da fazla secenegi yokken onu anlayan,her zaman yaninda olmaya calisan Necsdet ile evlenmesi gayet normal,tek yanlislik Necdet sinirlerine hakim olamadigini her zor anda belli ettigi icin ilerde bu durumla acaba basa cikabilecekmi?ayni sabri sevgiyi,karisinin baskasini sevdigini bilerek gösterebilecekmi?Yaninda ama aklinda olamamak onu nasil etkileyecek,hepsi büyük cikmazlar yasayacak ama buda diziyi dizi yapan zaten o günlerde böyle bir olay oldu da bizler onu izlemiyoruz neticede bir dönemi,ask-zorluklar gibi her yönü ile izliyoruz.
Hala bunun bir dizi oldugunu unutup elestirenleri anlayamiyorum.

aysa-17310
04-02-07, 12:56
vay canınaaa mehmet siyasete mi atılıcakmış??? bu dizi beni şaşrtmaya devam ediyo...sevim de first lady olur artık :img-hyste

Sinem90
04-02-07, 13:02
arkadaşlar bence bu kesin değil.her denilene artık inanmıyorum.ayrıca katılmasını da istemiyorum.ne güzel gazetede sevimle birlikte çalışıyor.öyle devam etsin.ben onları hep birlikte görmek istiyorum. :(

Sinem90
04-02-07, 13:09
ben evleneceklerini düşünüyorum. :img-blush ama bu denilen kafamı karıştırdı. :icon_sorr yüksel aytuğ neden hep böyle kafa karıştırıcı şeyler söyleyip duruyor bilmem. :icon_sorr ben onların birlikte çalışmalarını istiyorum.mehmet otursun oturduğu yere...:icon_sorr

ergim
04-02-07, 13:22
ben evleneceklerini düşünüyorum. :img-blush ama bu denilen kafamı karıştırdı. :icon_sorr yüksel aytuğ neden hep böyle kafa karıştırıcı şeyler söyleyip duruyor bilmem. :icon_sorr ben onların birlikte çalışmalarını istiyorum.mehmet otursun oturduğu yere...:icon_sorr

ewet yaaa bencede. bu arada arkadaslar bişi sorcam hs deki deniz deniz gezmiş olabilirmi acaba hep bunu düşünüyorum bu gfünlerde size bi soriim dedim bilen warmı???

Sinem90
04-02-07, 13:26
öyle bişey kesin var diyemeyiz ama olabilme ihtimalide var tabi.yani deniz ismiyle gönderme yapılmak istenmiş ama daha ileriye giderler mi bilemeyiz.

Not:nolur mehmet gazeteden ayrılmasın ya.ben onları birlikte görmek istiyorum!(sevim&mehmet fan)

frezyy
04-02-07, 14:05
önemli bi lider mehmet adında bilindik warmı arkadaşlar benim aklıma gelmedi nese ama bncede sewimle ewlensin off bu dizide ben kesin ne ağlarım bee ahmet yasemini ayrı gayrı görmek ah ah bu arada rıza asılmıyo dimi bnim bildiim o dönemde bi tek adnan menderes asılmş die biliyorum böle dimi

Sinem90
04-02-07, 14:09
hayır hasan polatkan ve fatin rüştü zorluda asıldı. :( aman evlensin de nerede işe girerse girsin.sen git o kadar utanarak iş iste sonra siyasete atılasım geldi de ne ayak şimdi bu?evlensin sevimle yoksa onu tenhada kıstırırım.

(sevim&mehmet fan :))

frezyy
04-02-07, 14:21
oo bencedde ewlensin ya çok şeker olurlar dimi hıım bn onların asıldığının bilmiyordum son bi sorum olacak hani hatırla sewgili o eski günleri çocuklar gibi warsın eler gönül yarası kapanır sansın şarkısının adı ne youtubede izlicemde adını bi örenebilirsem :d:D

Sinem90
04-02-07, 14:25
o şarkınının adı zor yıllar canım. ;) evet ya evlensinler.bunu benim kadar isteyen yoktur adım gibi eminim. :)

(sevim&mehmet fan:))

fundapehlivan
04-02-07, 15:15
evet 60 bölüm 3 sezon etmez.diyorum ya fundacım ben bu adamın dediklerine inanmıyorum artık.:icon_whis evet yakışır mehmetimize ama ben onun gazeteden ayrılmasını asla istemem.:icon_sorr

Belki o zamana kadar sevimle evlenir...
O zaman gazeteden ayrılıp siyasete atılmasına izin verirsin di mi:img-hyste

Sinem90
04-02-07, 15:25
benimde aklıma öyle geldi.valla evlenmedenn atılırsa ağzını burnunu dağıtırım onun. :) mehmet dedik bağrımıza bastık.hainlik etmesin,adam olsun.tabiki izin veririm.evlendikten sonra isterse astronot olsun bana ne... :)

(sevim&mehmet fan:))

emosss
04-02-07, 15:42
ya arkadaşlar sevim ile mehmet hakkında bişey sölicem ama ciddiye alıp üzülmeyin haa... şimdi bu sevimin böbrek yetmezliği falan varya sanki bana yeni döneme kadar yaşamaz gibi geliyo.. varsayım yani inşallah yaşar tabi

Sinem90
04-02-07, 15:48
ya niye böyle konuşuyorsun sen şimdi?öyle tehlikeli bi hastalık değil onunki.ölmeyecek yaşayacak.söyleme böyle şeyler. :/

emosss
04-02-07, 15:56
ya niye böyle konuşuyorsun sen şimdi?öyle tehlikeli bi hastalık değil onunki.ölmeyecek yaşayacak.söyleme böyle şeyler. :/

ayy ne bilim son bölümü izlerken birden aklıma geldi.. birde hani bi gazete hatırla sevgilinin posterinden 2007 takvimi vermişti ya ... dizinin yeni oyuncularıyla resim vardi onda mehmet var ama sevim yok.. işte ordan aklıma geldi birazda neyse canım sen üzülme boşver....

posh
04-02-07, 16:02
şimdi yüksel aytuğun yazısını okudumda mehmet siyasete atılıcakmış merakla bekliyorum o bölümleri!birde 60 bölüm sürecekmiş 3sezon etmez gerçekten anca 2sezon olur heralde mehmetle sevim evlenebilir bencede ama 2.sezonda yaşarlarmı bilmem.. baya yaşlancaklar çok merak ediyorum o bölümleri nasıl olucak acaba?

emosss
04-02-07, 16:07
iyi de o resimde daha biçok kişi yoktu. :/ deme bunu bi daha.öyle bişey olmayacak. :(

tamam ya söz bi daha demem merak etme.. onlar evlenecekler elli yıl falan evli kalcaklar hatta beş de çocuk yapsınlar.. bu nasıl:icon_whis

Sinem90
04-02-07, 16:11
yok o da abartılı oldu. :) ama yine de kötü şeyler duymak istemiyorum.hele bunu hiç. :( zaten öyle bişey asla olmaz. :(

bahar_can
04-02-07, 16:42
ya arkadaşlar sevim ile mehmet hakkında bişey sölicem ama ciddiye alıp üzülmeyin haa... şimdi bu sevimin böbrek yetmezliği falan varya sanki bana yeni döneme kadar yaşamaz gibi geliyo.. varsayım yani inşallah yaşar tabi

:img-hyste :img-hyste Allahta seni güldürsün emi emosss demek sanki sana yeni döneme kadar yaşamaz gibi geliyor:img-hyste :img-hyste aslında haklısın yeni dönemi bilemiyeceğim ama onun ölümünü hastalığından dolayı göreceğiz gibi geliyor bana da... sevgili şeboist sen kendini hazırla ne olur ne olmaz...:img-yes:

Sevgili posh 3 sezonla 3 dönem bence karıştırılıyor... Tomris hanım Sözün Özü programında çok net söyledi birakç bölüm sonra Menderes dönemi bitecekmiş, sonra 71 dönemine gelinecek haziranda da bu dönem bitecekmiş ve daha sonra da 2007 eylül-haziran döneminde yani '80 süreci işlenecekmiş. Zaten 80 süreci ancak işlenir...

Mehmet'in Alparslan Türkeş olması kesin bence... Çünkü Türkeş bizzat o darbe içinde olmuş (hatta darbenin bildirisini radyodan okuyan oydu) ve daha sonra da MHP genel başkanı olmuş. Yani dizinin başından sonuna kadar içinde bulunması mantıklı...

Sinem90
04-02-07, 16:53
ya siz inadına mı böyle konuşuyorsunuz?!öyle bişey olmayacak.onun hastalığı ciddi bişey değilki.olsa selma bu kadar rahat durur muydu?niye benim morelimi bozuyorsunuz siz?! :/

spdr
04-02-07, 17:06
bence korkma yaa kolay kolay öldürmezler onu-o ölürse kim o kadar adil olup-eleştirip güzel yorumlar yapıcakkk:img-wink: ama sürekli böbrek ağrlarını gösteriyolar-dizide bu tip sahneler boşuna gösterilmez genelde altından bişi çıkar onu da yakında görürüz zaten-ama ölüm dğl bence:img-wink:
mehmetin alparslan türkeş olma olyı da mantıklı ama garip geliyo bana
yani alparslan türkeşi hepimiz biliyoruz dimi-sanki mehmetin karakteri onunkiyle özdeşleşmiyo sanki
ha bide alparslan türkeşin gazetede çalışma gibi bi hikayesi falan yokdimi

Sinem90
04-02-07, 17:10
çok şükür olumlu konuşan biri çıktı.acayip sinirim bozuldu çünkü. :/ sanki kanser olmuş kadın ya.tövbe tövbe...:( bana da mehmetin durumu garip geldi.yüksel aytuğ yine bi söz söyledi ve ortalığı karıştırdı.açıkçası ben onun siyasete atılmasını istemiyorum.böyle durumu gayet iyi. :img-blush

ergim
04-02-07, 17:11
arkadaslar duydunuzmu baslarda ahmetn sevgilisini oynayan michelle cansel elçinin gerçek hayatta da sevgilisiymiş. pek yakıstıramadım ben yaa

spdr
04-02-07, 17:12
bazı arkadaşlar çok kesin konuşmuşlar memetin geleceği hakkında ama ben en azından sevimle gazetecilik anlamında da kişisel anlamda da önemli şeyler olmadan siyasete atılacağını düşünmüyorumm:img-yes:

Sinem90
04-02-07, 17:13
hay sen çok yaşa spdr. :) ağzından bal damlıyor.tam benim gibi düşünüyorsun.ben zaten artık hiçbir şeye kesin gözle bakmıyorum.her denilenden şüphe edeceksin. :)

bahar_can
04-02-07, 17:18
ya siz inadına mı böyle konuşuyorsunuz?!öyle bişey olmayacak.onun hastalığı ciddi bişey değilki.olsa selma bu kadar rahat durur muydu?niye benim morelimi bozuyorsunuz siz?! :/

Şeboist sanırım ortaokula falan gidiyorsun canım... aksi taktirde böbrek hastalığının ne kadar önemli olduğunu bilirdin:) kadın krize giriyor sen diyorsun ki önemli bir hastalık değil... kadın üstelik böbreğim de demiyor böbreklerim diyor yani ikisi birden hasta... Ama bak sen gel Mehmet'in siyasete atılmasını destekle o MHP'nin genel başkanı olsun ve eşini Amerika'da tedavi ettirsin tamam mı :img-hyste o zaman hem senaryo yolunu izler hem de sen mutlu olursun anlaştık mı:img-hyste :img-hyste

Sinem90
04-02-07, 17:20
hayır ortaokula gitmiyorum. :/ çok önemsiz bi hastalık değil tabiki ama ölümcül de değil.öyle olsa çoktan ölürdü zaten.uzun zamandır çekiyor bu hastalığı.mehmetide desteklemiyorum.partiye falan girmesin. :/

emosss
04-02-07, 17:20
arkadaslar duydunuzmu baslarda ahmetn sevgilisini oynayan michelle cansel elçinin gerçek hayatta da sevgilisiymiş. pek yakıstıramadım ben yaa

makinada sevgilim yok demişti ama neyse ya allah mesut etsin.. ya arkadaşlar ben alparslan türkeş hakkında pek bişey bilmiyorum mehmetle ne gibi bi benzerliği var

Sinem90
04-02-07, 17:23
http://www.kimkimdir.gen.tr/foto/3447.jpg

Alparslan Türkeş 1917 Lefkoşe'de doğdu, 4 Nisan 1997'de Ankara'da vefat etti. Türk asker ve siyaset adamı.

Ülkücülerin başbuğu olarak adlandırılan Türkeş, aynı dönem Türk siyaset yaşamını etkileyen liderlerden biriydi. Türkeş Kuleli Askeri Lisesi ve Harp Okulu'nu bitirdikten sonra 1944'te yüzbaşı rütbesindeyken "Turancılık" davasından yargılandı. Dava sonunda aldığı ceza 1 yıldan az olduğu için orduya tekrar dönebildi. 1948'de Harp Akademisi'ni bitirdi. 1959'da albaylığa yükseldi. 27 Mayıs 1960 harekatının bildirisini radyodan okuduktan sonra adı sıkça duyulmaya başlandı. Bu dönemde Milli Birlik Komitesi içindeki görüş ayrılığı sonucu 14 üye ile birlikte emekliye ayrıldı. Bir süre sonra Hindistan'a büyükelçi müşaviri olarak gönderilen Türkeş, 1963'te yurda dönerek Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne (CKMP) girdi.

1965'te bu partinin başkanı oldu ve aynı yıl milletvekili seçildi. CKMP programını ünlü kitabı 9 Işık'taki görüşler doğrultusunda değiştirdi ve 1969'da partinin adını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yaptı. 1975'ten sonra koalisyon hükümetlerinde başbakan yardımcılığı görevinde bulunan Türkeş 12 Eylül darbesi'nden sonra 4,5 yıl tutuklu kaldı. 1987'de siyaset yasağının kalkmasıyla birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve aynı yıl yapılan olağanüstü kongrede genel başkanlığa seçildi. 1991 genel seçimlerinde RP ile seçim ittifakı yapan MÇP lideri Türkeş yeniden parlamentoya girdi. Ancak, daha sonra MHP adını alan partisi 1995 genel seçimlerinde Türkiye barajını aşamadığı için Türkeş de parlamento dışında kaldı.

Alparslan Türkeş 4 Nisan 1997'de geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara'da vefat etti.

emosss
04-02-07, 17:28
teşekkürler şeboist.. kısmen aynısı olmasada mehmetin yaşadıklarına benziyo.. bencede alparslan türkeşi mehmet üzerinden anlatabilirler

Sinem90
04-02-07, 17:29
rica ederim. ;) evet bazı yönleri benziyor ama aynısı değil.ben yine de emin değilim.ama diğer söylenilenlere gerçekten çok kırıldım. :(

emosss
04-02-07, 17:45
hem ona hem de başka bişeye...neyse boşver burada bu konu hakkında konuşmamız hata olur. :(

bencede bu konuyu fazla uzatmayalım benimki olası bi düşünceydi sadece. ayrıca benim söylediğim şeylerden birine kırıldıysan gerçekten özür dilerim böyle bişeye mahal vermek istemezdim...

askasurguncu
04-02-07, 18:07
arkadaslar bir degisiklik
yok demi dizi cuma gunu var mi
yoksa siyaset meydanimi olacak haberi olan varmi

Sinem90
04-02-07, 18:09
yok canım cuma günü yeni bölüm var. ;)

HATIRLA SEVGİLİ
Bölüm 12 / Yeni Bölüm
9 Şubat Cuma 22:00'de

simbats
04-02-07, 18:47
Yakın tarihimizi biraz belgesel,biraz romantik ama en çokta dramatik çok güzel yansıtmışlar.Demek en önce Fatin Rüştü asılmış.Celal Bayar yaşlı olduğu için idam edilmemiş.Yani 3 idam olmuş.

CANSEL_Tugce
04-02-07, 19:02
herkese selam,uzun zamandan beri giremiyorum.anasayfya alınmışız.çok sevindim.bu hafta özel bölüm verdiler,sinir oldum ya:img-yes:

tuba333
04-02-07, 20:54
Uzun zamandir girmiyordum, yine ayni tas ayni hamam burasi. Ikk olarak ilk sayfaya girmis dizi, iyide olmus.

şeboist sen sevmedin karekterler/ oyuncular hakinda istedikelrini soyluyorsun (cogu zaman asaliyorsun) ama senin sevdin karekterin hastaligi cidi didiler diye aliniyorsun. COK TUHAF GERCEKTEN...

Mehmetin hangi siyaset lideri olacagini bende merak ediyorum, ama Turkes olmaz sanmiyorum, Mendresten daha cok ilgi/ tepki ceker, neden boyle yaptiniz neden boyle giydirdiniz diye. Cok fazla gundemde olmayan biridir kesin yada hayal bir karekterde ola bilir, sonuca bu bir dizi...

Halaninda bence hastaligi biraz tuhaf, kadin ilk bölumler rahatsizdi simdi fazla hasta gibi görukmuyor. Belkin tam Mehmetine kavusacagi zaman göcup gidecektir, saten kadinin baya bir yasi var....

zeynoçiko
04-02-07, 21:04
arkadşlar eminmisiniz buhafta yeni bölüm olduğuna eğer varsa yaşadık.iki hafta izleyemices die kendimi yemiştim.ayy cok güzel.. yubbiii:happy0064 :happy0064

Sinem90
04-02-07, 21:13
aynı tas aynı hamam derken neyi kastettin?sanırım buradaki sohbeti beğenmiyorsun.evet ben beğenmediğim oyuncular hakkında istediğimi yazdım ama beren saatin oyunculuğu hakkında hep konuştum.bizim konuştuğumuz konu bu değildi.ben sadece o karakteri çok sevdiğim için ölme kelimesini duyunca üzüldüm ve bunu belirttim.hala da aynı fikirdeyim.ölmeyecek ve uzun süre dizide kalacak.bu dizinin onun gibi bi karaktere ihtiyacı var.ayrıca onun bayağı bi yaşı da yok.

spdr
04-02-07, 21:16
ben de sevindim:happy0064 bu hafta yeni bölüm olmayabilir deniyordu ya...gerçi geçen hafta eski bölümü oynatmasalar güzel olacaktı ama neyyse:img-cool2 bu hafta özetin erken gelmesi gibi bir ihtimal var mı acabaa??geçen hafta olmayınca hani??*

aysa-17310
04-02-07, 21:18
Uzun zamandir girmiyordum, yine ayni tas ayni hamam burasi. Ikk olarak ilk sayfaya girmis dizi, iyide olmus.

şeboist sen sevmedin karekterler/ oyuncular hakinda istedikelrini soyluyorsun (cogu zaman asaliyorsun) ama senin sevdin karekterin hastaligi cidi didiler diye aliniyorsun. COK TUHAF GERCEKTEN...

Mehmetin hangi siyaset lideri olacagini bende merak ediyorum, ama Turkes olmaz sanmiyorum, Mendresten daha cok ilgi/ tepki ceker, neden boyle yaptiniz neden boyle giydirdiniz diye. Cok fazla gundemde olmayan biridir kesin yada hayal bir karekterde ola bilir, sonuca bu bir dizi...

Halaninda bence hastaligi biraz tuhaf, kadin ilk bölumler rahatsizdi simdi fazla hasta gibi görukmuyor. Belkin tam Mehmetine kavusacagi zaman göcup gidecektir, saten kadinin baya bir yasi var....

evet burası aynı hamam sen ne bekliyodun jakuzi miii :img-hyste
bence sevim ölmiycek diziden de çıkmiycak sevilen bi karekter

spdr
04-02-07, 21:29
ya bence artık bu konuyu fazla uzatmayalım-şimdilik dizinin gündeminde daha değişik şeyler var-ne olacağı hiç belli değil gibi onlar hakknda tahminler yapalım...bu aralar nerdeyse en son tartışılacak konu bu yani bence
tabi dizi özeti falan gelmeden de yorum yapmak zor ama uzatmasak iyi olurr:img-yes:

Sinem90
04-02-07, 21:35
bu laf hepimize söylendi.aynı tas aynı hamamsa buyur başka başlığa geç.senin yolunu gözleyen yok burda.insan sevdiği birinin ölme durumunun olduğunu duyunca tabiki üzülür.bundan daha doğal ne olabilir?ama senin amacın farklı.zaten biz konuyu kapamıştık.ama açanlar sağolsun!!!

spdr
04-02-07, 21:47
ya bişi sorucam aliisercan bi müzik daha geliyo demişti sanki dimi?o ne zaman hazır olucak belli mi?mesela gelecek bölümde falan mı daha sonraki bölümlerde mi?*?

spdr
04-02-07, 21:57
sakin ol yaa!bi ara söylemişti sanki..belki çok sonrası içindir
aslında pek de merak etmiyorum ama biraz önceki konu kapansın diye sordumm:icon_roll

Sinem90
04-02-07, 21:59
alisercan dediyse doğrudur. ;) onun bilgilerine çok ihtiyacım var bu aralar.gelse de sorsak merak ettiklerimizi.kusura bakma 2 gündür sinirlerim bozuk.zaten çok zor bi gece geçirdim.başımıza kötü bişey geldi.üstüne bi de bunları duyunca kendimi tutamadım.ama haksız konuşmalar da asla yapmam.dediklerimde haklıyım.

spdr
04-02-07, 22:06
alisercan özetten sonra uğrar buraya bence-ne güzel demi onun burda olmasıı hs forumunun abisi gibi:img-wink: :img-wink: ya zaten anlamadım insanlar niye bu kadar uzattı ama sen cevap verdikçe uzuyo konu:img-yes: boşver yani-sorunun umuyorumki çözülmüştürrbye

Sinem90
04-02-07, 22:09
ay gelmiş alisercan abi. :P ah abicim çok kötüyüm. :( ama ne yapabilirim tahrik edici bir mesajdı.haksızlığa dayanamıyorum.alisercan abi nolur biraz açıklayıcı bilgiler ver bize. :(

alisercan
04-02-07, 22:10
sakin ol yaa!bi ara söylemişti sanki..belki çok sonrası içindir
aslında pek de merak etmiyorum ama biraz önceki konu kapansın diye sordumm:icon_roll

Ne müziği spdr. Nasıl bir müzik daha var demiştim. Bir müzik daha var derken sanıyorum başka bir şey kastetmiştim.

alisercan
04-02-07, 22:11
ay gelmiş alisercan abi. :P ah abicim çok kötüyüm. :( ama ne yapabilirim tahrik edici bir mesajdı.haksızlığa dayanamıyorum.alisercan abi nolur biraz açıklayıcı bilgiler ver bize. :(

Benim sizden farklı bilgilerim inan olmuyor ancak sizler gibi tahminlerim olabilir. Hangi konudadır sıkıntılar...

Sinem90
04-02-07, 22:13
konuşmalarımdan anlamışsındır herhalde. :( yok canım senin bilgilerin daha fazla. ;) şu mehmet&alparslan türkeş durumunu merak ediyorum. :( bi de sevim için ölebilir dediler. :(

spdr
04-02-07, 22:15
Ne müziği spdr. Nasıl bir müzik daha var demiştim. Bir müzik daha var derken sanıyorum başka bir şey kastetmiştim.

heralde başka bişi kastetmişindir hızlı okuyorum sayfaları bazen yanlış anlamış olabilirim:img-yes: önemli değil zaten ya-aklımda kalmış da konuyu değiştireyim diye yazdım(uydurmadım tabii de ...)

alisercan
04-02-07, 22:21
konuşmalarımdan anlamışsındır herhalde. :( yok canım senin bilgilerin daha fazla. ;) şu mehmet&alparslan türkeş durumunu merak ediyorum. :( bi de sevim için ölebilir dediler. :(

Bunlar için bilgim yani kesin bilgim yok. Ama mehmetin alpaslan türkeş olması olanaksız. Çünkü senaristler bugüne kadar daha bir soldan bakan bir kimlik çizdiler. Albay alpaslan türkeş ise dönemin basın sözcüsü ve zaten var biliyorsunuz darbeyi o duyurdu. Bu yüzden olmaz diye düşünüyorum. Alpaslan ve bazı arkadaşları darbe içinde küçük bir azınlık olarak var olan nihal adsız ve arkadaşlarından (bu kişi ve arkadaşları asker değil arkadaşlar... Hatta o dönem reha oğuz türkkan da var.) etkilenmiş söylemlerini daha sonra partisinde söyleyecek olan ırkçı milliyetçiliği savunuyor. İhtilal grubu içinde çok etkili olan ama çok geniş bir grubu olmayan sol grupta bulunuyor. Bunlar daha sonra yargılanacak ve yanılmıyorsam adı talat aydemir olan bir albay idam edilecek. Üstelik Bu hangame içinde türkeş de yine bir suçlamayla yargılanacak ve sorguda tırnakları çekilecek ardından ordudan atılacak.
Kısaca sadece dp yakını olmak suçundan ordudan atılan mehmet binbaşı alpaslan türkeş olamaz...

Sinem90
04-02-07, 22:24
sağol alisercan abi.içimi rahatlattın gerçekten.bende mehmetin siyasete atılmasını istemiyordum zaten.onun durumu şuan gayet iyi.bi değişiklik yapmasın.hep bu yüksel aytuğun yüzünden işte. :P

alisercan
04-02-07, 22:27
Müziğe gelince, yaralı kalbimden bahsetmişimdir belki. Yani yarım vermiştik. Bu dizinin hatırla sevgili dışındaki 2. sözlü müziği. Dizi içinde mehmet gürellinin söylediği ömer hayyamın parçası sadece o ve 8. bölüm için çalınan bir parçaydı. Belki bundan bahsetmiş olabilirim...

alisercan
04-02-07, 22:29
sağol alisercan abi.içimi rahatlattın gerçekten.bende mehmetin siyasete atılmasını istemiyordum zaten.onun durumu şuan gayet iyi.bi değişiklik yapmasın.hep bu yüksel aytuğun yüzünden işte. :P

Siyasete atılıp atılmayacağını bilmiyorum ama ben ona daha ziyade yazarlığı ve düşün adamlığını yakıştırmıştım. Yüksel aytuğun senden benden bir farkı yok şeboist. Adamcağız biriyle konuşup yazmış olsa da bunun senarist ve proje danışmanı olduğunu sanmıyorum.

Sinem90
04-02-07, 22:31
her şey için tekrar teşekkürler alisercan abi. :img-wink: bu durumda sevimin ölme durumuda tabiki düşündüğüm gibi yok.hıh:icon_whis neyse benim çıkmam lazım.bye umarım tekrar girersin alisercan abi.senin yazdıklarını okuyunca ferahlıyorum.bütün sinirim geçti valla. :P

alisercan
04-02-07, 22:34
her şey için tekrar teşekkürler alisercan abi. :img-wink: bu durumda sevimin ölme durumuda tabiki düşündüğüm gibi yok.hıh:icon_whis neyse benim çıkmam lazım.bye umarım tekrar girersin alisercan abi.senin yazdıklarını okuyunca ferahlıyorum.bütün sinirim geçti valla. :P

Sevim mehmete yakışıyor bu yüzden niye ölsün. anlamsız olur Ya da ikisinin de ölmesi için henüz erken. Çocuklar daha küçük... Hele ikisi de 72 yi yaşasınlar...
Sana da iyi geceler...bye

averaj
05-02-07, 00:09
Bunlar için bilgim yani kesin bilgim yok. Ama mehmetin alpaslan türkeş olması olanaksız. Çünkü senaristler bugüne kadar daha bir soldan bakan bir kimlik çizdiler. Albay alpaslan türkeş ise dönemin basın sözcüsü ve zaten var biliyorsunuz darbeyi o duyurdu. Bu yüzden olmaz diye düşünüyorum. Alpaslan ve bazı arkadaşları darbe içinde küçük bir azınlık olarak var olan nihal adsız ve arkadaşlarından (bu kişi ve arkadaşları asker değil arkadaşlar... Hatta o dönem reha oğuz türkkan da var.) etkilenmiş söylemlerini daha sonra partisinde söyleyecek olan ırkçı milliyetçiliği savunuyor. İhtilal grubu içinde çok etkili olan ama çok geniş bir grubu olmayan sol grupta bulunuyor. Bunlar daha sonra yargılanacak ve yanılmıyorsam adı talat aydemir olan bir albay idam edilecek. Üstelik Bu hangame içinde türkeş de yine bir suçlamayla yargılanacak ve sorguda tırnakları çekilecek ardından ordudan atılacak.
Kısaca sadece dp yakını olmak suçundan ordudan atılan mehmet binbaşı alpaslan türkeş olamaz...

alisercan gerçekten tamamen açıklamışsın durumu, teşekkür ederim ben de...yani mehmetin türkeş olma ihtimali beni bu karakter üzerinde uzun uzun düşünmeye iterdi ancak, ne alaka diye...

fundapehlivan
05-02-07, 08:24
Böyle felaket haberi gibi girmek istemem ma geçen hafta da son ana kadar yeni bölüm diyordu hs için...
Bence onlar siyaset meydanını vereceklerini düşünerek bu haftaya yeni bölüm yazdılar... Ama bu hafta siyaset meydanı olursa hs olmaz gibime geliyor...

Sevim ölecek gibi bir şeyler çıkmış... Durun yahu! Daha ben onun Mehmetle mürvetini yapacağım:img-hyste
Bence de mehmet türkeş olamaz zaten bir kere türkeş ismi geçmişti yani mehmet olamaz...

Sinem90
05-02-07, 08:55
bende onu anlatmaya çalıştım ama anlamatamadım. :( oh laçin ceylanın röportajıda çıkmış.hehe :happy0064 annesinini kıyafetlerini giyiyormuş.:img-hyste bi dk ya niye röportajda laçin özkan yazıyor anlamadım ben.:img-help:

arzu-başak
05-02-07, 09:21
Müziğe gelince, yaralı kalbimden bahsetmişimdir belki. Yani yarım vermiştik. Bu dizinin hatırla sevgili dışındaki 2. sözlü müziği. Dizi içinde mehmet gürellinin söylediği ömer hayyamın parçası sadece o ve 8. bölüm için çalınan bir parçaydı. Belki bundan bahsetmiş olabilirim...

evet "yaralı kalbimden"söz edilmişti..ilerleyen bölümlerde tamamını duyabileceğimizde söylenmişti yanılmıyorsam..valla ben dizide çalan kadarını kayıt ettim sürekli dinliyorum..çok etkileyeci bir parça...tamammını dinlersem artık ne yaparım bilmiyorum yani..

fundapehlivan
05-02-07, 11:08
evet "yaralı kalbimden"söz edilmişti..ilerleyen bölümlerde tamamını duyabileceğimizde söylenmişti yanılmıyorsam..valla ben dizide çalan kadarını kayıt ettim sürekli dinliyorum..çok etkileyeci bir parça...tamammını dinlersem artık ne yaparım bilmiyorum yani..

Evet bende öyle... Tamamı olsa harika olurdu...
Ben bir de indirdiğim müzikleri cdye kaydettim... Öyle her zaman dinliyorum, güzel oluyor...

** o yaralı kalbim ileride Yasemşn ahmet için söylenebilir:icon_sorr

bahar_can
05-02-07, 11:35

Evet genelde yanıldığımı ilk yazımda belirtmiştim:img-blush fakat yine de bir gönderme sözkonusu olabilir diye düşünmüştüm... bunun nasıl olacağını bilemiyorum ama bu senaryonun bir şeyleri anlatmak için çok çeşitli yollara başvuran bir yanı var... yani sonuçta hiçbir kahramanını birebir kullanmadı ki(!) Tamam Mehmet bu zamana kadar sol bir çizgideydi ve bir DP'li yakını olduğu için atıldı ordudan... Ama öte yandan Mehmet'in albay olarak darbede yer alması, ileride herhangi bir lider değil bir parti lideri olacak olması vs. gibi de çok benzerlikleri var Türkeş'le... yani harmanlayarak da bir karakter yaratabilirler öyle değil mi? Rıza'da olduğu gibi...bu şekilde de farklı bazı şeyleri anlatabilirler... (mantıksızca zorluyorum şasımı:img-hyste ) dediğim gibi bu senaryo çok sağlam ve özgün bir tarza sahip... o yüzden ben bu zamana kadar hiç tutturamadım tahminlerimi... ama yine de tutarsa diye "kesin" değerlendirmelerim oluyor...:img-hyste

alisercan
05-02-07, 12:08
Evet genelde yanıldığımı ilk yazımda belirtmiştim:img-blush fakat yine de bir gönderme sözkonusu olabilir diye düşünmüştüm... bunun nasıl olacağını bilemiyorum ama bu senaryonun bir şeyleri anlatmak için çok çeşitli yollara başvuran bir yanı var... yani sonuçta hiçbir kahramanını birebir kullanmadı ki(!) Tamam Mehmet bu zamana kadar sol bir çizgideydi ve bir DP'li yakını olduğu için atıldı ordudan... Ama öte yandan Mehmet'in albay olarak darbede yer alması, ileride herhangi bir lider değil bir parti lideri olacak olması vs. gibi de çok benzerlikleri var Türkeş'le... yani harmanlayarak da bir karakter yaratabilirler öyle değil mi? Rıza'da olduğu gibi...bu şekilde de farklı bazı şeyleri anlatabilirler... (mantıksızca zorluyorum şasımı:img-hyste ) dediğim gibi bu senaryo çok sağlam ve özgün bir tarza sahip... o yüzden ben bu zamana kadar hiç tutturamadım tahminlerimi... ama yine de tutarsa diye "kesin" değerlendirmelerim oluyor...:img-hyste

Tutturmak hiç önemli değil baharcan, sen farklı bakışları sergileyen önemli bir uyesin. Sayende talat aydemirleri, ordu içindeki farklı yaklaşımları, pan türkistleri açığa çıkardık. Bugünkü hiç bir şey birdenbire olmadı. (orhan velinin şiirindeki gibi) Bugün yaşadığımız tüm olumsuzlukları 45 sonrası başlanarak yavaş yavaş örüldü. 1945 öncesi bu ülke 20. yüzyıl dünyasında emperyalistlere karşı ilk haklı savaşı vererek cumhuriyeti kuran ve örnek alınan bir küçük ülkeydi. 13 milyondu, yoksuldu... Ama şimdi bak ne hale gelmiş, emperyalistlere uşaklıkta yarışanların yoğun olduğu zavallı bir ülke... 60 yılda nasıl da değişmişiz...

fundapehlivan
05-02-07, 12:21
Tutturmak hiç önemli değil baharcan, sen farklı bakışları sergileyen önemli bir uyesin. Sayende talat aydemirleri, ordu içindeki farklı yaklaşımları, pan türkistleri açığa çıkardık. Bugünkü hiç bir şey birdenbire olmadı. (orhan velinin şiirindeki gibi) Bugün yaşadığımız tüm olumsuzlukları 45 sonrası başlanarak yavaş yavaş örüldü. 1945 öncesi bu ülke dünyada emperyalistlere karşı ilk haklı savaşı vererek cumhuriyeti kuran ve örnek alınan bir küçük ülkeydi. 13 milyondu, yoksuldu... Ama şimdi bak ne hale gelmiş, emperyalistlere uşaklıkta yarışanların yoğun olduğu zavallı bir ülke... 60 yılda nasıl da değişmişiz...

Ne kadar da haklısın... Ama ne kadar yazık cumhuriyet kurulalı daha 100 sene bile olmamışken bu kadar hızlı bir gerileyiş...
Açıkçası ben hep Atatürkün kemiklerinin sızladığını düşünürüm ya da kalkıp gelse ne hale getirmişsiniz bu ülkeyi diye söyleyeceğini düşünürüm... hatta acaba o uyansa bizi yeniden toparlayabilir mi acaba bile demişimdir...
Mesela osmanlı devletinin çöküş zamanlarına bakınca onların farklı ülkelere özendiğini ve hatta bazıları kendi kimliklerini kaybettmişler... Bu şimdi de biz de var... Türkçemizin arasına ingilizce kelimeler sokmalar, Amerika özentisi... Bilmiyorum ama hiç miyi yolda değiliz...
Biz gençler olarak hiç olmazsa milletimizi, türkçemizi özümüzü korumalıyız... Saplantılara düşmemeliyiz... Yoksa geleceğimiz pek iyi değil bence...

aysa-17310
05-02-07, 12:58
Ne kadar da haklısın... Ama ne kadar yazık cumhuriyet kurulalı daha 100 sene bile olmamışken bu kadar hızlı bir gerileyiş...
Açıkçası ben hep Atatürkün kemiklerinin sızladığını düşünürüm ya da kalkıp gelse ne hale getirmişsiniz bu ülkeyi diye söyleyeceğini düşünürüm... hatta acaba o uyansa bizi yeniden toparlayabilir mi acaba bile demişimdir...
Mesela osmanlı devletinin çöküş zamanlarına bakınca onların farklı ülkelere özendiğini ve hatta bazıları kendi kimliklerini kaybettmişler... Bu şimdi de biz de var... Türkçemizin arasına ingilizce kelimeler sokmalar, Amerika özentisi... Bilmiyorum ama hiç miyi yolda değiliz...
Biz gençler olarak hiç olmazsa milletimizi, türkçemizi özümüzü korumalıyız... Saplantılara düşmemeliyiz... Yoksa geleceğimiz pek iyi değil bence...
evet çok haklısın 'Atatürk uyansa bizi yeniden toparlayabilir mi acaba bile demişimdir... ' demişsin bence toparlayamazdı tamam yıllar önce o zorlu koşullarda kurtuluş savaşını yapmış, sıfırdan yeni bi devlet kurmuştu ama o zaman ona inanan, özgürlüğe inanan, ne pahasına olursa olsun onurlu yaşamayı seçen bi millet vardı. Şimdi kişisel çıkarlar onurun da özgürlüğünde önüne geçer oldu...Bize bi Atatürk yetmez şimdi... Birkaç tane lazım...Çünkü şimdi düşmanlar içimizde hatta belki de ta kendimiz...
Bu arada arkadaşlar anasayfada Laçin Ceylan'ın (bizim Sevim'in) röportajı var okumak isteyenlere söyliyim dedim.

fundapehlivan
05-02-07, 14:41
evet çok haklısın 'Atatürk uyansa bizi yeniden toparlayabilir mi acaba bile demişimdir... ' demişsin bence toparlayamazdı tamam yıllar önce o zorlu koşullarda kurtuluş savaşını yapmış, sıfırdan yeni bi devlet kurmuştu ama o zaman ona inanan, özgürlüğe inanan, ne pahasına olursa olsun onurlu yaşamayı seçen bi millet vardı. Şimdi kişisel çıkarlar onurun da özgürlüğünde önüne geçer oldu...Bize bi Atatürk yetmez şimdi... Birkaç tane lazım...Çünkü şimdi düşmanlar içimizde hatta belki de ta kendimiz...
Bu arada arkadaşlar anasayfada Laçin Ceylan'ın (bizim Sevim'in) röportajı var okumak isteyenlere söyliyim dedim.

Ama o zamanlar da içimiz de pek çok hain varmış aslında... Pek çok başka ülkenin boyundurluğu altına girmek isteyen insanlarda varmış... Rumlar, yunanlar vs. Biz zaten hem diğer ülkelerle hem de kendi içimizdekilerle savaşarak kazanmışız özgürlüğümüzü...

Düşünüyorum da... Geç oldu bitti demek yerine biz gençler bir şeyler yapmaya çalışsak... Tamam bitti diye bir köşeye çekilmek kolay... Gerçekten bir şeyler için çaba göstersek... Geleceğimiz için, hatta çocuklarımızın geleceği için... Ne bileyim en azından doğru, milliyetçi, özgürlüğü savunan insanlar bile olsak kar kardır...

bahar_can
05-02-07, 14:53
Sevgili aliserca, üyeliğim hakkında söylediklerin için çok teşekkür ederim:img-blush

Bu dizinin işlediği siyasi konu aslında o kadar çok mesele barındırıyor ki içinde... o bakımdan araştırma konusunda bir derya...

1- Hakim sınıfların kendi arasındaki çelişkiden tutta, bu çelişkinin keskinleşerek birbirlerini ortadan kaldırmaya dayanan ve bunu İnsan Hakları'nı hiçe sayacak tutumlarla yapmalarına kadar... ki dizinin ilk dönemini bu içerik oluşturuyordu ve senaryo yalnızca insani bir bakış açısı sergileyerek yaklaştı bu döneme...

2- Belirttiğin gibi; 13 milyon yoksul bir ülkenin tek sahip oldukları inançla dönemin en güçlü emperyalistlerine kafa tutmasından tutta, Menderes döneminde durumun nasıl terse doğru döndürüldüğüne kadar...

3- Darbe yanlılarının kendi aralarıdaki çelişkiden tutta, toplumun böyle bir şeye hazır olup olmamasına kadar...

4- Hazırlanan '61 Anayasası'nın yapılan darbeyi haklı gösterir tarzda ilericiliğinin savunulmasından tutta, o Anayasa'ya rağmen çok değil yalnızca 10 yıl sonra yeniden ve bu sefer başta gençlik olmak üzere yavaş yavaş halka yönelik baskıcı döneme kadar...

5- ABD'ye bağlı ekonomiyle uygulanan IMF programlarıyla ülkenin nasıl yoksullaşmaya başladığından tutta, bunun kaçınılmaz sonucu halk muhalefetinin yükselmesi ve siyasi olarak kendini ifade eder hale gelip doğrudan sisteme yönelmesine kadar o kadar çok konu var ki... bunlar işin ana başlıkları bu ana başlıkların altıda ve onların altında........ diye devam eden bir sürü konu var...
iş ki araştırıp öğrenmekti öyle değil mi:img-yes:

Sinem90
05-02-07, 15:35
arkadaşlar fatoş ablanın eklediği resimleri gördünüz mü?bunlardan bişey çıkartabiliriz aslında.ayla bildiğimiz üzere defneye ders çalıştırıyordu ama ahmette ordaydı.onun ne işi var orda acaba?yalnız bu resimlerden yakınlaşacakları gayet açık. :P

Billush
05-02-07, 15:59
arkadaşlar fatoş ablanın eklediği resimleri gördünüz mü?bunlardan bişey çıkartabiliriz aslında.ayla bildiğimiz üzere defneye ders çalıştırıyordu ama ahmette ordaydı.onun ne işi var orda acaba?yalnız bu resimlerden yakınlaşacakları gayet açık. :P
Ayla'nın Ahmet'i etkileme aşamalarından biri olduğunu rahatça söyleyebilirim Sinem.Yani evlilliklerinin aşk evliliği olmayacağını biliyoruz.Ahmet Michelle de olduğu gibi uygun eş modelini görecek Ayla'da Ayla'nın bu tavırlarıyla.Bu tavırları (yardımsever,kendi halinde,başarılı,bilgili filan) sanırım Ayla-Ahmet evliliğinin temelini oluşturacak ....

Sinem90
05-02-07, 16:03
valla resimlerde tam bir aile tablosu gördüm ben. :P sanki defne onların çocuğu gibi duruyordu. :P ama herkes benim gibi düşünmeyecek tabi.bazıları uyuz olacak resimlere. :P

archeologue
05-02-07, 16:07
bazıları uyuz olacak resimlere. :P

evet.mesela ben:img-grin2
sevmiyorum aylayı ne yapayım:mad72: şu aşamadan sonra da ağzıyla kuş tutsada bana yaranamaz zaten:img-pilot

tuba333
05-02-07, 17:09
şeboist benim Sevim karekterine hic bir tepkim yok, Oyuncu cok guzel oynuyor, kareketrde guzel yazilmis bir karekter.
Sen hersey gibi bunuda ISTEDIN GIBI ANLADIN. Ben demek istedimki sen sevmedin oyuncu karekter hakinda aciyorsun agzini yumuyorsun gözunu, suan kendin ne hisediyorsan hakaret ettin oyuncuyu sevenlerde onu hisediyor zamaninda.
SANA ANLAYACAN SEKILDE SOYLUYUM birdaha baskalarina hakaret/ kötu söz sözlerken iyi dusun....

Sevimin yasina gelince karekter rahat var 40 yasinda, birde 50 sene onceyi anlatiyorlar birde kadin hasta(simdiki tipla 50 sene onceki tip arasinda dunya kadar fark var) Yani kadinin ileide ölme ihtimali buyuk....

Billush
05-02-07, 17:10
Valla ben de antiAyla'cıyım diyebilirim.O kıza ısınamıyorum.Kızın konuşmalarında,davranışlarında,bakışlarında hatta duruşunda bile bir hırs bir sinsilik seziyorum.Belki kendimi onu sevmemeye koşullandırdım ondandır bilmiyorum...
Ayla olacağına Michelle olsa daha iyiydi diye düşünüyorum.En azından tatlı bir kızdı ...

Sinem90
05-02-07, 17:14
vay billur antiaylacı mı oldun sen? :P evet michelle daha tatlı ama o artık yok. :( belki düşündüğümüz kadar kötü olmaz ilişkileri bu kadar üzme kendini. ;)

Billush
05-02-07, 17:19
İlişkilerinden bana ne Sinem kızı sevmiyorum isterse Ahmet'e padişah muamelesi yapsın:img-hyste
Ya kızdan bu kadar negatif enerji almasam antiAylacı filan olmayacağım.Michelle konusunda hiç böyle sert konuşmamışımdır.O da Ahmet'in sevgilisiydi bir zamanlar.Ama Aylada feci bir sinsilik/içten pazarlık hali seziyorum ...

Sinem90
05-02-07, 17:23
anlıyorum seni çünkü aynı durum bende de var. :P anladın sen onu. :P en iyisi michelle di ama kabul ediyorum. :P ama artık giden gitti.kalanlara bakalım. :P

__dimple__
05-02-07, 17:39
Valla ben de antiAyla'cıyım diyebilirim.O kıza ısınamıyorum.Kızın konuşmalarında,davranışlarında,bakışlarında hatta duruşunda bile bir hırs bir sinsilik seziyorum.Belki kendimi onu sevmemeye koşullandırdım ondandır bilmiyorum...
Ayla olacağına Michelle olsa daha iyiydi diye düşünüyorum.En azından tatlı bir kızdı ...
Billur ile aynı görüşleri paylaşıyoruz!!Antiaylacıyım!!!Gerçekten o kızın herşeyinde hırs var!!!!HIRS ve SİNSİLİK kokuyor Ayla!!Hiç sevmiyorum onu!! Yani Michelle olsaydı daha iyi olurdu!!!Hiç değilse geçmişte bir birliktelikleri olmuştu!!!

emosss
05-02-07, 17:47
ayla hakkında söylenilenlere kesinlikle katılıyorum hele de yasemine pastanede yaptıklarından sonra.. .kız maşallah her olayı kendi lehine kullanıyo.. valla yeni bölümlerde bizimkilerin başına baya bi dert olucak....

_yorumsuz_
05-02-07, 18:27
rıza beye verilen idam kararı kalkar kesin yoksa yaseminle ahmet ne yapacak??Bu arada Yasemin bebeği ne yapacak merak ediyorum...

muko88
05-02-07, 18:35
bu bölümde rıza bey idam edilmeyip herhalde müebbet hapse girecek...yasemin belki ahmet'ten ayrıldığı için pişman olacak, geri dönmek isteyecek ama kararından vazgeçemeyecek :img-pilot

hayır yasemin pişman olmayacaktır, çünkü böyle yapmaktan başka çaresi yoktu.BAbası idam edilse de edilmese de şevket bey babasının ölüm kararını imzaladı neticede.Bu sebeple Yasemin ' in pişman olmasını beklemeyiniz.Ahmet 'e ne dediğini unutmadınız değil mi "ölümün gölgesi üstümüze düştü bir kere, bu geceyi yaşadık..."
:img-yes:

Sinem90
05-02-07, 18:37
necdette arada onun gibi oluyor ama. :P ne yapsın seven insan kıskanır.hehe :P ben doğal karşılıyorum onları.benim içim rahat valla.ayla daha iyi yaseminden. :P

Billush
05-02-07, 19:01
Billur ile aynı görüşleri paylaşıyoruz!!Antiaylacıyım!!!Gerçekten o kızın herşeyinde hırs var!!!!HIRS ve SİNSİLİK kokuyor Ayla!!Hiç sevmiyorum onu!! Yani Michelle olsaydı daha iyi olurdu!!!Hiç değilse geçmişte bir birliktelikleri olmuştu!!!
Aynısını hissediyorum canım.Kıza bakınca bakışlarında hareketlerinde bile sezinliyorum bunları.Sanırım Ayla'yı oynayan kız ya çok iyi bir oyuncu ya da cidden öyle birisi bilemiyorum :)

Sinem90
05-02-07, 19:05
yok canım bence kesin iyi bi oyuncu. ;) zaten bundan önce oynadığı dizide şımarık biriydi.acayip uyuz oluyordum orda.ama burda olmuyorum nedense... :P

Billush
05-02-07, 19:09
yok canım bence kesin iyi bi oyuncu. ;) zaten bundan önce oynadığı dizide şımarık biriydi.acayip uyuz oluyordum orda.ama burda olmuyorum nedense... :P
Sen zaten sadece Yasemin'e sinir olursun :) Ahmet Yasemin'le olmasın da kimle olursa olsun hesabı :img-hyste
Kızlar Yurdu'nda oynuyordu sanırım.Diziyi izlemediğimden bilmiyorum pek :)

fundapehlivan
05-02-07, 19:12
Benide antiaylacılara katabilirsiniz...
Ama benim sebebim Yasemine davranışından değil... Bakışarı, davranışları ve hatta konuşmalarından dolayı... Bana hep ark niyetli, sinsi geldi...

Ben normalde şımarıklıktan nefret ederim ama eğer kendine yakışmıyor üzerinde abes duruyorsa... Ama Yaseminin yaş da dolayısıyla uyuyordu şımarıklıkları, kötü yapay durmuyordu hatta sevimli oluyordu. Onun için bence Yasemin sevimli ve tatlı bir kız...

Sinem90
05-02-07, 19:13
yüzü sevimli olabilir ama banada yasemin itici geliyor. :P valla o dizide gayet güzel oynuyordu nergis.çok havalıydı ama... :P

*~*RaiNBoW*~*
05-02-07, 19:17
Ya şunu söylemeden edemeyeceğim.Nergis Öztürk Ayla karakteri için biçilmiş kaftan bence.Başkası olsa bu kadar iyi olmazdı.Ama Ayla başka,ona tahammül edemiyorum.Anti-aylacılara beni de alın,cidden ya..
İnsanın bakışlarında böyle bir hırs olabilir mi,rol çok iyi yapılıyor ama dediğim gibi benim sorunum Nergis Öztürk'de değil,tamamen Ayla'da başlayıp Ayla'da bitiyor.Ahmet ile evlenince Yasemin'in yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum..
Yasemin yönünden içim rahat,Necdet ile.Ama Ahmet'i bir hırs küpüne bırakmaya içim el vermiyor açıkçası...:)

Sinem90
05-02-07, 19:19
ne çok antiaylacı varmış.:img-hyste ben neden böyle hissetmiyorum?ben yalnız mıyım? :P

aman bana ne benim sevimle mehmetim var...:img-in_lo

Billush
05-02-07, 19:22
Funda ve Rengin gelin kızlar gelin :) Anti-Ayla'cılar grubu pek geniş bir grup olacak sanırım :)
Kız güzel iyi oyuncu ama sevmiyorum Ayla karakterini.Kız çok iyi canlandırıyor demek ki ne diyeyim :)

*~*RaiNBoW*~*
05-02-07, 19:33
ne çok antiaylacı varmış.:img-hyste ben neden böyle hissetmiyorum?ben yalnız mıyım? :P

Ya valla Sinem(sanırım sinem'di),Yasemin'den bile iyidir Ayla diyorsan..Bayağı aşmışsın sen de Anti-Yasemin grubu kur,o da üyesiz kalmaz merak etme :img-wink:

Sevdiş,genel özeti okumanı tavsiye ederim.Biz de oradan çıkardık:img-yes: .

emosss
05-02-07, 19:43
arkadaşlar bu anti-ayla grubuna bende giriyorum hemde büyük bi zevkle ... ben daha önce çekim için bizim okulun oraya geldiklerinde onunla biraz konuşmuştum ama arkadaşım baya bi sohbet etmişti.. anlata anlata bitiremedi gerçekten çok sempatik bi insanmış konuşurken falan çok güleryüzlüymüş.. dizide bu kadar gıcık olmayı nasıl başarıyo anlamıyorum.. kabiliyet işte:good:

fundapehlivan
05-02-07, 19:50
aylayi oynayan kiz
cok iyi bir oyuncu
ama ahmetlen evlenecek diye kiza sinir oluyorum

Canım kız iyi oyuncu olabilir ben zaten onu değil aylayı sevmiyorum, orada ki bakışarını vs. sevmiyorum...
Ahmetle evlenecek diye de gıcık olmuyorum... Baştan beri sinir oluyorum işte kıza...
Billucum antiaylacılar diye yeni bir bölüm bile açabiliriz yani:img-hyste

__dimple__
05-02-07, 19:51

Sevim-Mehmet'i bende çok seviyorum!!!İkisi de çok canayakın karakterler bence!Hem birbirlerine çok yakışıyorlar!!Ahmet'den sonra çok sevdiğim iki karakter Sevim-Mehmet!!:)

fundapehlivan
05-02-07, 19:58
Sevim-Mehmet'i bende çok seviyorum!!!İkisi de çok canayakın karakterler bence!Hem birbirlerine çok yakışıyorlar!!Ahmet'den sonra çok sevdiğim iki karakter Sevim-Mehmet!!:)

Sana aktılıyorum gamzecim... Aslında ben görünüş olarak pek yakıştırmıyorum sevim çok ağır kalıyor yanında ama yine de hoşuma gidiyor onları yan yana görmek... garip bir tezat yani!!
Umarım onların mürvetini görürüz... Sevim o yaşa kadar evlenmemiş Mehmeti bekliyormuş herhalde... ne dersiniz??

zeynoçiko
05-02-07, 20:05
anti-ayla grubuna bn de girmek istiorum.(yer vardır inşallah:img-grin2 :img-grin2)hiç sewmiorum o kzı bna cok soğuk bi tip gelio.ısınamadım yane bitürlü...

Billush
05-02-07, 20:29
Bu Anti-Aylacılar bölümünün üyeleri her geçen dakika artıyor :) Ne çok sevmeyen varmış yahu:)
Sevim'le Mehmet çok tatlılar doğru valla.Onları da seviyorum ama çok az gösteriyorlar :(

aslı30
05-02-07, 20:31
ee biz de sinem'le birlikte antiyaseminci ruhumuzu tekrar ortaya çıkartalım.zaten sinem'in her daim hazır ama.:img-hyste madem ayla'nın grubu oluşuyor.bizim grubun da zamanı gelmiş.:img-hyste

SEZİN
05-02-07, 20:33
aaaa antiaylacı grup kurulmuş oleyyy,hep bu anı bekliyordum :happy0064 :happy0064 İlk sıraya yazınız beni bi zahmet :icon_whis Şimdiye kadar hiçbir karaktere bu kadar gıcık olmamıştım...Tamam Nergis Öztürk çok başarılı ona lafım yok ama Aylaaaa...Allahım delirtiyor beni!! İnanılmaz sinsi,içtenpazarlıklı,sinir ve uyuz (şimdilik aklıma bu kadar sıfat geldi:img-wink: ) REsimleri ben de gördüm,bu ahmetin amerikada olması,geldiği zaman da necdet ve yasemini evli bulması gerekmiyor muydu yahu :icon_whis yoksa bu bizim senaryo muydu :img-grin2 :img-grin2

cerenimo_
05-02-07, 20:33
walla benim için hiç bi şekilde farketmiyo çünkü hem anti ayla hem de anti yasemin grubunun daimi üyelerindenim... ahmeti kimseye paylaşamıoz walla :img-hyste :img-hyste

Billush
05-02-07, 20:37
aaaa antiaylacı grup kurulmuş oleyyy,hep bu anı bekliyordum :happy0064 :happy0064 İlk sıraya yazınız beni bi zahmet :icon_whis Şimdiye kadar hiçbir karaktere bu kadar gıcık olmamıştım...Tamam Nergis Öztürk çok başarılı ona lafım yok ama Aylaaaa...Allahım delirtiyor beni!! İnanılmaz sinsi,içtenpazarlıklı,sinir ve uyuz (şimdilik aklıma bu kadar sıfat geldi:img-wink: ) REsimleri ben de gördüm,bu ahmetin amerikada olması,geldiği zaman da necdet ve yasemini evli bulması gerekmiyor muydu yahu :icon_whis yoksa bu bizim senaryo muydu :img-grin2 :img-grin2
Valla bu mesajın altına imzamı atabilirim her an... attım bile:img-hyste Duygularım böyle ifade edilebilir Ayla karakterine karşı.
Anti-Ayla'cılara hoş geldin Sezin Abla :)

archeologue
05-02-07, 20:48
antiaylacı mı dediniz ???
beni unutmayın !!!:img-pilot
tek kelimeyle açıklamak gerekirse ''uyuz'' oluyorum:img-grin2
yasemine bile alışmıştım artık...nereden çıktıysa bu sinsi şey:icon_evil
kimbilir ne işler açacak başımıza...
ahmet çöker valla iki günde bununla:img-hyste

Sinem90
05-02-07, 20:57
noluyor burda ya?coşmuş herkes.:img-hyste evet aslı bizde antiyaseminci grubumuzu şuan kurmuş bulunuyoruz.herkese açığız.:icon_whis

funda aslında bak sevim o kadar büyük değil mehmetten.hep o ağır makyaj yüzünden böyle oluyor.ben onu başka bi dizide görmüştüm.o kadar farklıydı ki.çok duruydu yüzü.ama burda öyle değil.çok aşırı makyaj yapıyor çoğu.o dönemde öyleymiş biliyorum ama birazcık azaltsalar tam süper olacak. :good:

emosss
05-02-07, 21:02
noluyor burda ya?coşmuş herkes.:img-hyste evet aslı bizde antiyaseminci grubumuzu şuan kurmuş bulunuyoruz.herkese açığız.:icon_whis

funda aslında bak sevim o kadar büyük değil mehmetten.hep o ağır makyaj yüzünden böyle oluyor.ben onu başka bi dizide görmüştüm.o kadar farklıydı ki.çok duruydu yüzü.ama burda öyle değil.çok aşırı makyaj yapıyor çoğu.o dönemde öyleymiş biliyorum ama birazcık azaltsalar tam süper olacak. :good:

evet ya anasayfadaki resimde çok hoş duruyodu. o kıyafetler ,makyaj özelliklede saçlar olduğundan büyük gösteriyo onu

össke
05-02-07, 21:07
yorum yazmamama rağmen yorumlarınızı sürekli takip ediyorum.Yorumlarınızı okurken antiaylacıları oluşturduğunuzu okudum.çok teşekkür ederim.:good:
Lütfen bu guruba beni ve potc fan (cemre) yi de ekleyin.çünkü ikimiz de o içtenpazarlıklı insana sinir oluyoruz.
Ayrıca ben sevim mehmet çiftini sonuna kadar destekliyorum.Bence onlar ahmet yasemin çiftine göre daha uyunlular.

cerenimo_
05-02-07, 21:28
arkadaşlar ben birkaç gündür gündemden uzak kaldım ve az önce yüksel aytuğun bi yazısını okuyup şaşırdım.. mehmet ilerde siyasete atılacak ve çok önemli bir lider olacakmış ve hatırla sevgilini biteceği yönündeki yazısını da yalanlamış.. dizinin 60 bölüm falan sürmesi planlanıyomuş...

NiliWerda
05-02-07, 21:36
nereye ekleniyoruz? benide ekleyin walla hepinize katııyorum:)) buarada bişey soracam. canselin mor ceketli rsimlerini nerde bulabilirim?:)))

Sinem90
05-02-07, 21:37
sen onlara da inanma bence canım.çünkü ben artık söylenenlere inanmıyorum.bence onlarda sadece onun düşüncelerinden başka bişey değil.

Sinem90
05-02-07, 21:42
işte bende ondan bahsediyorum zaten.yazdığına inanmıyorum.ortaya sürekli bişeyler atıp duruyor.ama sonra fos çıkıyor.:icon_whis

NiliWerda
05-02-07, 21:43
okiş canım sağol bir an bakakaldımda çok yakışıklı çıkmış:)) buarada ayla daha evvel hangi dizide oynadı? merak ettim bende diyorum şu kızın yüzü iç yabancı değil?

aysa-17310
05-02-07, 21:43
antiayla grubu muuu :img-hyste allah iyiliğinizi versin yazın yazın beni de yazın yannız bir sorum olacak eylem yapacak mıyıızz mesela aylayı öldürmek gibisineeee???:img-hyste bu arada yaseminin de çok hayranı değilim ama tatlı bi kız sempatik oyunculuğu da fena değil bencee mesela o ahmetle ayrıldıkları sahnede falan gayet iyiydi :good:

Sinem90
05-02-07, 21:46
aysa höyt sen ne biçim kankasın?benim yanımda olman lazım.ne ayak? :P bu ilişki nereye gidiyor bebişim?hani hep birlik olacaktık?seni bizim gruba alalım.yerini ayırdım ben. :P

NiliWerda
05-02-07, 21:47
arkadaşlar bişey sorcam bu haftaki bölüm özeti geldimi? geldiği zaman nereye geliyor öğrenebilirmiyim acaba???:happy0064 buarada aylayı öldürmek fikri gayet güzel katılıyorum:))ama yasemine bişey yapmayın ya yazık:))

spdr
05-02-07, 22:02
özet gelmedi daha-gelince de burdan haberin olur zatennnn:img-yes:
aylaya ben de sinir oluyoruum hemde ilk gördüğüm andan beri-yıldırım şeklinde yanii:img-hyste :img-hyste yasemin hoş kız ya bence...anti yasemin grubu falan olmuyorr amaaa:img-wink: ne de olsa dizimizin başrol oyuncusu:img-cool2

Billush
05-02-07, 22:35
aysa-17310 bilmem öyle eylemler yapsak mı acaba isteyenler var mı?Set baskını filan :) Ahmet'le Ayla yakınlaştıkları an seti basıyormuşuz :img-hyste
Bu arada Sinem gibi antiyasemin olmadığına sevindim.Antiayla daha aktif olacak emin ol ;)

cerenimo
05-02-07, 23:42
Hey millet, antiaylacılar grubu diyosanız beni unutmayın sakın haaa.Harbi üzülürüm nasıl böyle bir grubun içine dahil olamadım diye :D Bu arada şimdi okudum.Mehmetin Alparslan Türkeş olması olası diil bence.Çünkü herşeyden önce görüşleri farklı.Gerçi o konuyu bayaa geçmişiniz ama , olsun artık olcak o kadar :) Hızınıza yetişemiozz...

aysem_
06-02-07, 09:05
Büyük bir ihtimalle Rıza Bey idam edilmeyecek. Bir süre hapis yatacak...
Yasemin Ahmet'ten ayrıldığı için pişman olsada geri dönemeyecek, hamile olduğunu da söyleyemeyecek çünkü büyük ihtimalle Ahmet babasının tedavisi için ailesiyle yurt dışına gitmiş olacak....

Sinem90
06-02-07, 10:31
bak billur seni fiziksel olarak yıpratırım. :P benim kankayı da aldınız elimden.olsun biz birbirimize yeteriz.benim taraftarlarımda var.hıh :P özet yarın gelir kanımca.fragmanda yarın verilir. ;)

arzu-başak
06-02-07, 11:01
Bakıyorumda..anti aylacılar grubu kurulmuş..benide alın aranıza arkadaşlar....
Freny&lety...ay ne değişik nickin var yazana kadar cnım çıktı....valla ben hatırlamıyorum öyle bir resim....kanımca ileri bölümlerden olabilir o resim....

fundapehlivan
06-02-07, 11:08
Yaseminin o resmine bittim ya çok güzel çıkmış...
Valla yaşı ilerleyince ahmeti farklı çarpacak bence:img-hyste
Nasıl büyüyecek diyoruz ama bence kadınsı haliyle daha bir güzel olacak...

Bu arada Billurcum hiç merak etme aylayla ahmet yakınlaştığında aylaya suikast düzenleme girişiminde bile buluna bilirim... O derece sinir oluyorum yani kıza... Ya acaba suikast yaparken hazırda ahmeti de kaçırsam mı ne dersiniz?:img-hyste

dorzoapn
06-02-07, 11:18
bnide alın antiayla grubuna!!!:Dayrıca fundapehlivan bnde sna yardm edebilirm suikast konusunda!!çok gıcık oluyorm aylaya!!yasemin bi keresnde aylaya çay döktüünde çok gülmüştüüm!!ağızınn payını vermşti ona yasemin!!:D:D:P

arzu-başak
06-02-07, 11:25

Bu arada Billurcum hiç merak etme aylayla ahmet yakınlaştığında aylaya suikast düzenleme girişiminde bile buluna bilirim... O derece sinir oluyorum yani kıza... Ya acaba suikast yaparken hazırda ahmeti de kaçırsam mı ne dersiniz?:img-hyste

valla aylaya karşı yaptığın bütün olaylarda varım canım..ama konu ahmeti kaçırmaya gelirse orda dur biraz...bir tek sen varsın zaten değilmi ahmeti kaçırma girişiminde bulunacak olan...aslında bu benim aklıma gelmemişti ama....

askasurguncu
06-02-07, 11:28
berenin o resmi aska surgunden
bir ara iki rol oynamisti dizide
yani hatirla sevgiliylen alakasi yok

Sinem90
06-02-07, 11:29
ben yalnız mıyım? :P aslı nerdesin ya?burda güdük kaldım ben. :img-hyste aslında toplaşıp beraber kaçıralım ahmeti.onu ne ayla hakediyor ne de yasemin.hehe :icon_whis

averaj
06-02-07, 11:49
size bir sorum var:

ahmet yaseminin babası mevzu olunca hemen rızayı savunmak istedi ama aynı ahmet neden öğrenci olayları fialn olurken bu kadar duyarlı davranmadı?evet sevdiğine yardımcı oluyor ama, bu bana dokunmasınlar da ne olursa olsun hesabı olmuyor mu?öğrenci olaylarında hiçbirşey yapmadan yaseminle birlikteydi...vs...işte bunu düşünmekten kendimi alamıyorum..aynı şey yasemin için de geçerli tabi...(canseli severim o ayrı tabi)

fundapehlivan
06-02-07, 12:08
size bir sorum var:

ahmet yaseminin babası mevzu olunca hemen rızayı savunmak istedi ama aynı ahmet neden öğrenci olayları fialn olurken bu kadar duyarlı davranmadı?evet sevdiğine yardımcı oluyor ama, bu bana dokunmasınlar da ne olursa olsun hesabı olmuyor mu?öğrenci olaylarında hiçbirşey yapmadan yaseminle birlikteydi...vs...işte bunu düşünmekten kendimi alamıyorum..aynı şey yasemin için de geçerli tabi...(canseli severim o ayrı tabi)

Öyle de biz Ahmetin hangi davalara baktığını bilmiyoruz ki... yani onun işiyle alakalı hiç bir şeyini bize göstermediler... Avukat ama ne üzerine acaba...
Ayrıca ahmetin ilk mahkemesi olacaktı Ankarada ki... Yasemin dedi ya keşke ertelemeseydin ilk mahkemendi diye... Bu durumda onu erteledi ve ilk avukatlığına rıza için yaptı... Dolayısıyla Ahmet daha yeni avukat oldu yani o işlere bakacaktı belki ama zaten ihtilal oldu....

Bu arada Ahmeti kaçırma fikri benim bakıyorum da hemen hep beraber kaçıralım olayına gelinmiş... O benim bir kere onun için onu yalnız ben kaçırabilirim :img-hyste

Billush
06-02-07, 12:35

:img-hyste :img-hyste Ben Yaprak'ın senaryosunu hatırladım birden Cansel'i kaçırmalar filan koptum burada kendi çapımda :img-hyste
Ay Funda gel senle ortak olalım hem Ayla'yı ortadan kaldıralım hem de Ahmet'i kaçıralım.Delirdik iyice ya:img-hyste
Sinem'ciğim antiyaseminci olarak bizden uzak dur canım benim.Kankanı da aldık bizim gruba sen Aslı'yı bekle :)

aylin_c6
06-02-07, 12:58
antiaylacılar klubunde açık kontenjanınız warmı acaba?bnide alır mısınız:D...dizi baslamadan önce genel özeti okuduğumda gıcık olmustum zaten bide sesini duyunca ahmet le bir arada düşünemiorum bazen sesi kedi gibi çıkıo ....:D

averaj
06-02-07, 13:25
Öyle de biz Ahmetin hangi davalara baktığını bilmiyoruz ki... yani onun işiyle alakalı hiç bir şeyini bize göstermediler... Avukat ama ne üzerine acaba...
Ayrıca ahmetin ilk mahkemesi olacaktı Ankarada ki... Yasemin dedi ya keşke ertelemeseydin ilk mahkemendi diye... Bu durumda onu erteledi ve ilk avukatlığına rıza için yaptı... Dolayısıyla Ahmet daha yeni avukat oldu yani o işlere bakacaktı belki ama zaten ihtilal oldu....

Bu arada Ahmeti kaçırma fikri benim bakıyorum da hemen hep beraber kaçıralım olayına gelinmiş... O benim bir kere onun için onu yalnız ben kaçırabilirim :img-hyste

kastettiğim o değildi...aynı duyarlılığı o zaman görmedik ya işte bu anlatmaya çalıştığım...yani burada tabi ki muhattap ahmet karakteri dolayısıyla da senaristler oluyor...iş kendine dokununca birşeyler yapma durumu raharsız etti beni sadece...

Sinem90
06-02-07, 13:34
tehlikeli sularda yüzüyorsun billur hanım. :P kankamı bırakmam kimseye. :D babam ahmete çok kızıyor.elin kızı için kendi ailesiyle arasını bozuyor diyor. :P

Billush
06-02-07, 13:39
tehlikeli sularda yüzüyorsun billur hanım. :P kankamı bırakmam kimseye. :D babam ahmete çok kızıyor.elin kızı için kendi ailesiyle arasını bozuyor diyor. :P

:img-hyste :img-hyste Bu bir tehdit mi Sinem Hanım :)
Valla benimkilerden bir tepki gelmedi.Sadece Sevda Tepesinde Ahmet Yasemin'i öperken (malum sahneden önce barışırken:)) ilk masum öpücük yani halam "Bizim zamanımızda böyleydi." dedi ama bölüm sonunda söylediğine pişman olduğunu düşünüyorum :img-hyste

Sinem90
06-02-07, 13:48
sence tehdit mi? :P bence öyle. :Pkanımca sen bundan sonra kendine dikkat et. :P bencede halan pişman olmuştur.hehe :P

N!san_
06-02-07, 14:01
diğer bölümleri gibi son bölümüde mükemmeldi harika ötesi bir dizi yaa bayılıyorm sanırım ilk defa bir dizinin tutkunu olcam :)

aslı30
06-02-07, 14:07
ben yalnız mıyım? :P aslı nerdesin ya?burda güdük kaldım ben. :img-hyste aslında toplaşıp beraber kaçıralım ahmeti.onu ne ayla hakediyor ne de yasemin.hehe :icon_whis
geldim geldim.:img-grin2 bir arkadaş ayla için mıy mıy demiş.o kelimeyi yasemin için kullanıyordum ben.lütfen çalınmasın patenti bendedir.:img-hyste sinem haklısın onu ne ayla ne yasemin hakediyor.biz hakediyoruz diyeceğim şimdi kavga çıkacak.:img-hyste ee ne desemki şimdi.:img-blush o ömür boyu bekar kalsın.:img-hyste

Sinem90
06-02-07, 14:09
evet onu siz söylemiştiniz.bence haklısınız da. ;) ikisinide haketmiyor ama aylayla evlenmesi bizim açımızdan daha iyi.anladın sen onu. :P yalnız değilim.hehe :P

Sinem90
06-02-07, 14:13
gelin canlarım benim. :P daha da çoğalalım hatta. :P sonunda yetiştiniz imdadıma. :D sonuçta dizide aylayla evlenecek.siz ne yaparsanız yapın bu değişmeyecek.şimdi bi de burda kötü kadın kahkası atayım tam olsun.nihaha :P

özge_letyy
06-02-07, 14:15
gelin canlarım benim. :P daha da çoğalalım hatta. :P sonunda yetiştiniz imdadıma. :D sonuçta dizide aylayla evlenecek.siz ne yaparsanız yapın bu değişmeyecek.şimdi bi de burda kötü kadın kahkası atayım tam olsun.nihaha :P
:img-hyste :img-hyste ay ben de atıyorum o kahkahadan her gün
bi de dizinin uzun soluklu olacağını düşünürsek bi de ahmetin sonradan çocuğu olduğunu öğreneceğini...
demek ki uzun bi süre ahmeti, aylayla görücez:img-hyste

Sinem90
06-02-07, 14:18
evet birleşseler bile bu çok uzun zaman sonra olur.mesela 2,5 sene sonra...nasılım? :P gel PIA2 sen de gel...bıyır kapımız herkese açık. :P her şey cansel için...hehe :P

fundapehlivan
06-02-07, 14:24
Bakıyorum nat,yasemincilerde çoğalıyor!!
Ama biz antiaylacılar kadar sayınızın olamayacağına eminim:img-hyste

Valla Sinemcim her şey cansel için mi yoksa her şey bizim için mi burada bilmiyorum:img-hyste Şahsen ben aylaya suikast düzenlerken ahmeti de kaçırıyorum dikkat edin yani:img-hyste
Ama tabii Ahmet için benden başkasıyla mutlu olamaz daha haberi yok:img-hyste

Sinem90
06-02-07, 14:26
hayır canım dizi o kadar sürecek ya onun için öyle dedim. :P yoksa gerçekte sayamam bile yılları.o kadar çok yani tahmin et artık. :P önemli olan sayı değil bir kere funda.biz yeteriz birbirimize.hıh :P

PİA2
06-02-07, 14:30
valla benim için yakışmaları önemli değil canım... neden dersen bi kere yasemin ahmetin seviyesinde değil. yani siz 18 yaşında bu kadar çocuk gibi bi kız gördünüz mü?

aynakolik_fatma
06-02-07, 14:31
tomris giritlioğlu yaseminin yıllar geçtikçe olgunlaşacağını söylemişti
küçük bir kız olmayı iyi beceriyor
bakalım bir kadın olabilecek mi?

PİA2
06-02-07, 14:35
benim adım cansu canım:img-wink:

bilemiyorum bir kadın olabilecek mi ama bence olamayacak gibi geliyor...

ya bu kadar çocukça davranan bi kız nasıl olur da olgun bir hal alabilir anlayamıyorum ama tomris hanımın bir bildiği vardır...

PİA2
06-02-07, 14:38
adının sinem olduğunu anladığıma göre sana sinem diyebilirim öyle değil mi?:img-wink:

yok yok bence yasemin değişeceğe benzemiyor... yahu ben değişirim o değişmez yaa

aynakolik_fatma
06-02-07, 14:39
aylada yaseminin tam tersi istesede küçük bir kız olamaz
soğuk bir kadın olur ondan
gerçi ahmete çok yakın davranıyor

Sinem90
06-02-07, 14:40
tabiki diyebilirsin bebişim. :P evet değişeceğe benzemiyor.aman sen değişme.böyle kal. :P ayla zaten neden küçük bi kız olsun ki? :img-hyste

PİA2
06-02-07, 14:41
hele ayla konusuna hiç girmeyelim bence...

yani ona baktığımda bi an canavarlaşıp bana saldıracakmış gibi hissediyorum ya :img-hyste

fundapehlivan
06-02-07, 14:42
valla benim için yakışmaları önemli değil canım... neden dersen bi kere yasemin ahmetin seviyesinde değil. yani siz 18 yaşında bu kadar çocuk gibi bi kız gördünüz mü?

Ama şu son bölümlerde ne kadar olgunlaştı fark ettiniz mi?
gerçekten son zamanlarda çektiklerinden dolayı herhalde baya bir değişti. Zaten ahmette demişti ya büyüyorsun diye...
Hem demek Ahmet cıvıl cıvıl, küçük kızlardan hoşlanıyormuş... seven sevmiş siz ahh lasınız ne fayda...

Sinem90
06-02-07, 14:44
evet seven sevmiş ama aynı zamanda da giden gitmiş. :P yar saçların lüle lüle yasemin sana güle güle. :P yasemin artık dönüşü olmayan bi yola girdi.bu girişin çıkışı yok. :P

Sinem90
06-02-07, 14:48
evet yani gönül işinin ne olacağı belli olmaz. :P ben ahmeti affediyorum bu hatasından dolayı. :P ama bir daha olmasın ona göre. :P

arzu-başak
06-02-07, 15:08
hay allahım ne ara yazdınız bu kadar şeyi anlamadım valla...ya ben şimdi yaseminide çok sevmiyorum ama..herşeye rağmen aylayla kıyaslarsak..ben anti aylacı olayım....yani aylayı görünce tüylerim diken diken oluyor acayip bişey var o kızda....

Sinem90
06-02-07, 15:10
bende ikisine bayılmıyorum ama kıyaslandığımda ayla tercihim. :P ayrıca ben onu görünce hiç de ürpermiyorum.size neden öyle oluyor yahu?

PİA2
06-02-07, 15:11
hay allahım ne ara yazdınız bu kadar şeyi anlamadım valla...ya ben şimdi yaseminide çok sevmiyorum ama..herşeye rağmen aylayla kıyaslarsak..ben anti aylacı olayım....yani aylayı görünce tüylerim diken diken oluyor acayip bişey var o kızda....

bende seninle aynı fikirdeyim ama ben şahsen ikisini de sevmiyorum... biri çok suratsız diğeri çocuk gibi... iki türden insana da sinir olduğum için...

askasurguncu
06-02-07, 15:12
ya bazilari yaseminin olgunasamaz demisler
bence cok erken konustunuz oyle bir olgunlasirki siz bile sasar kalirsiniz:img-hyste

Sinem90
06-02-07, 15:13
neden suratsız diyorsun?belki şimdi çekindiğinden dolayı öyle.evlenenince daha rahat olucak ve hep sırıtacak ahmete... :P

aşkoyuncusu
06-02-07, 15:13
yasemin pişman olmayacaktır bence de babasının müebbebt hapis yatacağı kesin zaten..bir ihtimal yasemin pişman olsa da aysem_ de dediğ*i gibi ahmet babasının tedavisi için yurt dışına gidecek.yasemin le necet bu bölüm evlilik kararı alıcak gibi görünüyor çünkü 13.bölümde evlenecekler.....

arzu-başak
06-02-07, 15:14
bende ikisine bayılmıyorum ama kıyaslandığımda ayla tercihim. :P ayrıca ben onu görünce hiç de ürpermiyorum.size neden öyle oluyor yahu?

ya zaten ben diyorum sinemcim sende bir tuhaflık var...ne ağlayabiliyosun..ne tüylerin diken diken oluyor....burdan bakılınca öyle gözüküyor yani...

fundapehlivan
06-02-07, 15:14
Ama ısrar ediyorum Yasemin eskisi gibi çocuk değil...
Hem Ahmette yaşına göre olgun değil bence... Yani çocukluklar hoşuna gidiyor olmalı Yasemini sevdiğine göre...
Ayla ise tam tersi biraz fazla olgun... Onları yan yana düşününce içim kararıyor valla... Ahmeti kapatır Ayla ya... Biraz fazla ağır başlı...
ıııhhh ben onları hiççç yakıştırmıyorum...

Yasemin ve ahmet tatlı bir çiftti...:icon_sorr

arzu-başak
06-02-07, 15:15
neden suratsız diyorsun?belki şimdi çekindiğinden dolayı öyle.evlenenince daha rahat olucak ve hep sırıtacak ahmete... :P

bak orası kesin..ahmetle evlenince sırıtır..ama kusura bakmada ahmetle kim evlense sırıtır.....

Sinem90
06-02-07, 15:15
hiç de tatlı değillerdi.çok yılışıktılar.ben yerine göre davranırım arzucum.gereken yerde ağlarımda.güleç bi kişiyim ne yapabilirim? :P ayrıca ağırbaşlılık iyidir. ;)

aylin_c6
06-02-07, 15:18
Ama ısrar ediyorum Yasemin eskisi gibi çocuk değil...
Hem Ahmette yaşına göre olgun değil bence... Yani çocukluklar hoşuna gidiyor olmalı Yasemini sevdiğine göre...
Ayla ise tam tersi biraz fazla olgun... Onları yan yana düşününce içim kararıyor valla... Ahmeti kapatır Ayla ya... Biraz fazla ağır başlı...
ıııhhh ben onları hiççç yakıştırmıyorum...

Yasemin ve ahmet tatlı bir çiftti...:icon_sorr

kesinlikle katılıorum.başlarda yasemin in hareketleri fazlaca çocukçaydı şimdi daha olgun ve yakısıolar ama ayla... off off:D

Sinem90
06-02-07, 15:20
evet cansu ama elimizdekiler bunlar. :P işte ağırbaşlı diye sevmiyorlar?neden böyle yapıyorsunuz?siz onu beğenmiyor musunuz?iyi beğenmeyin bende yasemini beğenmiyorum. :P

_pegasus_
06-02-07, 15:21
merhaba simdi ben de bir durum değerlendirmesi yapıyım ben en iyi anlatan atasözü su yağmurdan kacarken doluya tutuldum yasemine gıcık oluyodum ayla ondan da beter kızın sesi incecik görünüşü cok sert ben buna cok takıldım nedense orayı iyi ayarlayamamıslar yasemin de fazla cocuksu geliyor bana ilk bölümlerle farkı varama cok fazla değil bence :icon_whis

arzu-başak
06-02-07, 15:22
hiç de tatlı değillerdi.çok yılışıktılar.ben yerine göre davranırım arzucum.gereken yerde ağlarımda.güleç bi kişiyim ne yapabilirim? :P ayrıca ağırbaşlılık iyidir. ;)

hadi hadi seninde içinden ahmet ve yasemin...ahmet ve aylaya göre daha iyi bir çift diye geçiyor ama..diyemiyorsun....valla seninki pek yerine göre olmuyor ama....tamam tamam biz seni böyle seviyoruz sinemcim....varsın ağlama..hep gül....

Sinem90
06-02-07, 15:24
hayır asla bir kere bile öyle düşünmedim.ahmet ve yasemini hiç çift olarak görmedim.evet ben hep güleyim ve sizi de güldüreyim.okey to :P

PİA2
06-02-07, 15:27
ben ne olursa olsun ahmet-yasemin çiftini beğenmiyorum... daha doğrusu yasemini beğenmiyorum. ahmet nasıl sabrediyo hayret gerçi seviyo ama

fundapehlivan
06-02-07, 15:29
aynen valla sinemcim..
bu arada aylanın nesi var yahu güzelim kızı niye beğenmüyoörsünüz ama:img-cool2

Ama Yaseminle ahmet ne kadar mutluydu demek ki öyle bir karakterle anlaşabilecekmiş... Ayla ise Yaseminin zıttı demek ki ahmet onunla anlaşamayacak anlaşsa da mutlu olamayacak:icon_sorr

Aylayı ben güzel bulmuyorum, üstüne çok soğuk buluyorum... Ve deidğim gibi fazla olgun, bazen çocukluklar hafif şımarıklıklar da güzeldir...

Sinem90
06-02-07, 15:31
bence güzel bi kız o da...evet hep ağırbaşlılık da olmaz ama aylanın sürekli öyle olacağını nerden biliyorsunuz?belki aile ortamında kız farklı olacak. :P

sezinakbas_
06-02-07, 15:32
bende yasemini çok çocuksu buluyorum.ve ahmette bunu farkında.büyüyürosundemişti bir bölümde.ve her geçen gün ben yaseminin olgunlaştığını görüyorum.zaman atladıktan sonra da yasemini daha bir olgunlaşmış oturaklı bir kadın olarak göreceğimize inanıyorum.
ben aylayla ahmetin yakışıcağını düşünüyorum.evet ayla görünürde çok sert bir yapıya sahip ama karakterli ve güçlü biri bence.ayrıca gururlu da.yasemin gibi aşkını ulu orta yerde söylemedi ve belli etmedi de.yasemin çocukça davrandı bu konuda.göreceksiniz ki ahmet ve ayla çok iyi bir ikili olacak.tabi bu geçen zaman çerisinde ayla değişmezse...

ayaylink
06-02-07, 15:33
ben ne olursa olsun ahmet-yasemin çiftini beğenmiyorum... daha doğrusu yasemini beğenmiyorum. ahmet nasıl sabrediyo hayret gerçi seviyo ama

Herkese selamlar:happy0064

Al bende okadar bende yasemin ve ahmet çiftini hiç begenmiyorum en begendigim çift ahmet mişel ve nejdet yasemin çifti :happy0064 :happy0064

ahmet mişelle olamıycak neyseki ayla var ayla ve ahmet daha iyi bir çift bencee :good:

arzu-başak
06-02-07, 15:34
bence güzel bi kız o da...evet hep ağırbaşlılık da olmaz ama aylanın sürekli öyle olacağını nerden biliyorsunuz?belki aile ortamında kız farklı olacak. :P

valla ilerde nasıl olur bilememde..ben onun pek değişebileceğini sanmıyorum..kızın ifadesi donuk bir kere...ne yapsa kar etmez....buarada aylincim gelmiş....hoş geldin tatlım....

muko88
06-02-07, 15:38
allah ım ya rabbimmm:..taktınız yasemin e yaww.ne istiosunuz bu kızdan bu kadar, ayla daha mı iyi,ağzınızla söylüosunuz işte.yasemin in rolü de,karakteri de bu şekilde;daha farklı bi karakter daha farklı bi rol olsaydı dizi çok farklı olurdu.biz bu diziyi yaseminin bu haliyle sevdik; sadece ahmet oynamıo öyle ortada...

aslı30
06-02-07, 15:42
antiyaseminciler atakta.:img-hyste yasemin'i başından beri gözüm tutmadı zaten.hiçç sevemedim.:img-beee: ahmet'le çok uyumsuzlar.ayla'yla evlensin kurtarsın kendini ondan.:img-hyste ayla onun kıymetini anlar.gözünün içine bakıyor zaten.yasemin gibi kapının önüne koymaz.:img-hyste

muko88
06-02-07, 15:42
olabilir, fakat yasemin e bu kadar karşı durulmasına bi anlam veremiorum.kız rolünü en iyi şekilde yapmaya çalışıor.yakıştıramadık, bi an önce yaseminden ayrılsa da kurtulsak diyip durdunuz; ya bu dizinin temel konusu bu iki insanın yaşadığı aşk...dediğim gibi bi tek cansel yok bu dizide,konu da ahmet değil sadece.yanlış anlamayın arkadaşlar; sadece fikrimi söylüorum,sizle tartışmak değil niyetim.:)

arzu-başak
06-02-07, 15:43
aşk olsun aylincim bu bize yapılırmı şimdi...ben unutmuşum senin ahmet yasemin çiftini sevmediğini..ama gözünüzü sevim..eğri oturup doğru konuşalım...ahmet ve ayla çok kötü ya..yani birbirlerine hiç yakışmıyorlar...neyse artık izledikten sonra anlarsınız siz beni....

PİA2
06-02-07, 15:46
hem ayla ahmete karşı okadarda sert olmaz ki canım o kadar da değil...

ben ahmetin yerinde olsam bu kadar sululuğu çekmeye göze alamaz kaçardım valla:img-hyste

Sinem90
06-02-07, 15:48
ya cansu öyle diyorsun tamam haklısın da şu avatarınla imzanı çek gözümün önünde