Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-4
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[ 6]
7
8
9
10
11
Sana senin sözlerinle cevap vereyim Sinem "önyargıları parçalamak bi atomu parçalamaktan daha zor" doğru.Sen de Yasemin'e karşı önyargılısın.Hala onun Beren değil Yasemin olarak düşünemiyorsun bence.Ama evet bende Ayla'ya karşı ön yargılıyım ve bu önyargımda da şu an en azından haklı olduğumu düşünüyorum.Onun yaptığı iki aşığın arasına bir zorluk daha sokmaktan başka bir şey olmayacak çünkü...
fundapehlivan 06-02-07, 18:18 Billurcum dediklerinin bir kısmına katılıyorum...
Bende en başından beri bunu savundum. Yaseminin babası hapiste diye onun ahmetle buluşmasını yanlış karşılamayın... Bir süre sonra onun yokluğuna da alışılır ve normal hayata devam edilir ama bu babayı unutmak anlamında değil elbette. Zaten yaseminde babasını hiç unutmadı ve çoğunlukla da hep üzgündü... Ahmet ne demişti Rızaya nasıl üzgün bir görseniz aklı hep sizde...
Ama Ayla... Bilmiyorum o ahmeti ilk gördüğü andan yani 1. bölümden itibaren gözü kalmıştı ahmette... Hemen dikkatimi çekmişti... Bence aşık ama dediğin gibi beraber olamıyorsan bunu bir ulaşılmaz dağ gibi görüp kendini daha da aşık edebilirsin...
fundapehlivan 06-02-07, 18:20 önyargıları parçalamak bi atomu parçalamaktan daha zormuş gerçekten.ayla neden öyle şeyler yazmasın ki?sen onun iç dünyasını nerden bileceksin?onunda duyguları var.o da bi insan.hor görme garibi. :P
Yalnız hor görme garibi diyorsun...
Garip diyorsun bak kendi ağzınla:img-hyste
demek onu garip olarak görüyorsun...
Aman o sinsiyi boş ver yahu!!
Hadi gel sevim ve mehmetten bahsedelim biz...
En son ki bölümde sevim yemekten sonra gelip selme ile konuştu ya oralar da sevim çok sevimliydi... Bayıldım hatta gülmekten öldüm. Özellikle selmanın yüz ifadesi o manasına...
işte yaseminde aynen böyle yaptı.nedense hep aylaya yükleniyorsunuz.necdet hakkında hiç böyle şeyler söylemiyorsunuz.o da hep kendini yasemine kendini beğendirmeye çalışıyor.
Sinem'le Ayla-Yasemin dialoguna girersek bu konu sabaha kadar uzar bir sonuca da varmaz.Herkes kendi açısından farklı :)
Sevim'le Mehmet diyelim orta noktayı bulalım.Selma'nın 2 yaş demesiyle güldüm ben en çok :)
ya funda sen benim konuşma tarzımı hala çözemedin mi bebişim? :P gülenaydan bi alıntı yaptım orda espri olsun diye. :P ay evet sevim ve mehmetten bahsedebiliriz.bencede o sahnede çok tatlıydı.selmanın karanfile bakışına bitmiştim ben.hehe :P
evet 2,5 sene sürecek hem de. :P hem dediğim gibi belli de olmaz belkide hiç kavuşamazlar. :P bi şarkı geldi aklıma... :P elbet bir gün buluşacağız... :P hehe
ay inşallah hs yi de gösterirler.gerçi ben göremem ama şule abla koyar hemen. ;)
ya ne aylası ya geliyolar bana offf ahmetime çok daha iyileri layık(yasemin gbi) aylada neymiş özenti ya üfff o kıza zatn kızlar yurdundan bri snr oluyorum tam adamını bnulmuşlar kız bir an gülmüyorya somurtp duruyr aaaa olmuoki nolrsa olsun yasemin ve ahmett
evet arkadaşlar ben şu anda egri oturuyorum ama dogruyu söyliycem :icon_whis evet ahmet ve yasemin yakışmıyor ahmet ve ayla daha çok yakışıyor :img-hyste :img-hyste
hem ayla okumuş kültürlü tam ahmetin ailesine layık dimi ama :img-hyste
pia :img-cool2 seni tanıyamadım
yok artık ciddi yok artık yani yasemin mi yakışmıyor hadi onu anlarm ama aylamı daha çk yakışıyor pust artık ya gzl grmesen anlicm o mu okumuş kültrlü o arkadaşımıznda sylediği gbi snf atlama çabası içinde ezik bir kız yasemin onun yanında ohooo
*~*RaiNBoW*~* 06-02-07, 20:04 Ya arkadaşlar,inanılır gibi değil fragman yok anladık da bari özeti verselerdi..Yine yok yine yok!
Bu arada bırakın şu anti-yasemin işini..Göreceğim ben sizi Ayla devreye girince..Ya hadi Yasemin'i sevmiyorsunuz olaya Ahmet'in tarafından bakın,onun mutlu olamayacağı birini Yasemin'den daha çok seviyorsunuz..
Anlamadığım şey,Ahmet'in Ayla ile nasıl yalnız kaldığı..Ahmet Amerika'ya gitmeyecek miydi?
aylada tam olarak layık değil tabi ama yaseminden daha iyi bir aday.ayrıca onu böyle küçümsemeyemezsin.o istemedi fakir olmayı.hem bu şartlara rağmen okumuş doktorluğu kazanmış.keşke biz de öyle olsak.sınıf atlama çabasında da değil.
aylada tam olarak layık değil tabi ama yaseminden daha iyi bir aday.ayrıca onu böyle küçümsemeyemezsin.o istemedi fakir olmayı.hem bu şartlara rağmen okumuş doktorluğu kazanmış.keşke biz de öyle olsak.sınıf atlama çabasında da değil.
küçümsemek değil canım yanlış anladım ama ne biliyim çok somurtuk ya bni bayıyor hem çirkin hem somrtk hem de en önemlisi ahmet onu sewmiooo o ne yaparsa yapsın ahmeti mutlu edemez ayrıca kimse ahmeti yasemin kadar sewemz hayatı byunca onu beklmş bir kızdan bahsediyoruz
özge_letyy 06-02-07, 20:09 aylanın üstüne niye bu kadar geliyosunuz ya
hem nerden eminsiniz ya bal gibi aşık ayla ahmete
biraz onun yerine koyun kendinizi gözünüzün önünde başka biriyle o halde görüyo sevdiği insanı tabi hırs yapıcak
hem bence çok yakışıyolar gerek fiziksel gerek düşünce yapısı olarak
sonuçta aylanın bi hedefi var bi amacı var ben o halini gördükten sonra daha da ısındım aylaya
fiziksel olarak da çok yakışıyolar bence bi de michelle yakışıyodu mesela
iyi de ayla onu daha çok bekledi hala da bekliyor.yasemin en azından bi süre birlikte oldu ahmetle.ayrıca çirkinde değil.küçümsemiyorum diyorsun ama hiç öyle anlaşılmıyor.
ona bakılırsa yaseminde necdete aşık değil.zaten her şey aşk olsaydı yaseminle ahmet ayrılmazdı.ay fragman çıkmış.umarım şule able çekmiştir.hemen izlemek istiyorum. :(
aylanın üstüne niye bu kadar geliyosunuz ya
hem nerden eminsiniz ya bal gibi aşık ayla ahmete
biraz onun yerine koyun kendinizi gözünüzün önünde başka biriyle o halde görüyo sevdiği insanı tabi hırs yapıcak
hem bence çok yakışıyolar gerek fiziksel gerek düşünce yapısı olarak
sonuçta aylanın bi hedefi var bi amacı var ben o halini gördükten sonra daha da ısındım aylaya
fiziksel olarak da çok yakışıyolar bence bi de michelle yakışıyodu mesela
aylayla ahmet mi daha çok yakışıyor yapmayın ama ya yasemin gülüşü bir ömre bedel o kadar şekerki insanı etkilemeye glüşü yetiyor ayla sinir bir tip daha bir kere gldnü grmedim
*~*RaiNBoW*~* 06-02-07, 20:17 Fragman çıkmış evet.Eminim Selma hanım sevinmiştir bu ayrılığa :S,Ayla'dan hiç göstermemişler şaşırdım doğrusu.Bu bölüm bayağı yeri olması lazım...
özge_letyy 06-02-07, 20:18 mesela necdetle yasemin çok yakışıyo bence birbirine..onlar tam birbirine uygun bence..
ama maalesef yasemin necdete aşık değil..
fragmandan anladığım kadarıyla necdet intihara teşebbüs eden yasemini hastaneye falan götürünce gerçeği öğrenbecek yani hamile olduğunu...
sonra da ahmetle ayrıldıklarını öğrenince basar nikahı:img-pilot
özge_letyy 06-02-07, 20:20 aylayla ahmet mi daha çok yakışıyor yapmayın ama ya yasemin gülüşü bir ömre bedel o kadar şekerki insanı etkilemeye glüşü yetiyor ayla sinir bir tip daha bir kere gldnü grmedim
kızın başına güleceği ne geldi ki..
sevdiği adam gitti ,evi gidiyodu,onca sıkıntı da cabası gözünün önünde her gün ahmetle yas. o halde nası gülsün kız yahu
oh süper teori özge.aynen öyle olur bencede kanka. :P yasemin iyice kayışı koparmış anlaşılan. :P buse yapma bunu yüzü tamam sevimli falan ama yaseminin gülüşü çok itici ya. :s
merhaba simdi ben de bir durum değerlendirmesi yapıyım ben en iyi anlatan atasözü su yağmurdan kacarken doluya tutuldum yasemine gıcık oluyodum ayla ondan da beter kızın sesi incecik görünüşü cok sert ben buna cok takıldım nedense orayı iyi ayarlayamamıslar yasemin de fazla cocuksu geliyor bana ilk bölümlerle farkı varama cok fazla değil bence :icon_whis
arkadaşlar berenin üstüne çok geliyosnz ama ya kız ne yapsın yasemin karekteri 18 yaşında henüz daha yni reşit olmuş bir kız doğal olarak çocuksu zatn özelliğide aşkının saf temiz olması
mesela necdetle yasemin çok yakışıyo bence birbirine..onlar tam birbirine uygun bence..
ama maalesef yasemin necdete aşık değil..
fragmandan anladığım kadarıyla necdet intihara teşebbüs eden yasemini hastaneye falan götürünce gerçeği öğrenbecek yani hamile olduğunu...
sonra da ahmetle ayrıldıklarını öğrenince basar nikahı:img-pilot
yaseminle necdet mi yok artk ya üfff anlaşldı siz bgn bni çldırtcksnız ya yalnız necdette bir şey var artist sinirlenince herze barınıp yumruk atıyor piskopatt
ağladığında çıkardığı sesi beğenmiyorum özellikle.ama yüzüne bakınca sevimli duruyor ona bişey diyemem.ama yine de ısınamıyorum ona. :P hayda necdete psikopat dedi.bencede yasemine çok yakışıyor.ideal çiftler valla. :img-hyste
özge_letyy 06-02-07, 20:25 yok ya intihar teorim tutmadı ben arkadaş intihar diyince yasemin hapla falan intihar edecek sandım
kız uçurumun kenarına gidiyomuş necdet de onu ikna etmeye çalışacak o sırada söyle heralde
sonra da sarılırlar:img-in_lo :img-hyste
kızın başına güleceği ne geldi ki..
sevdiği adam gitti ,evi gidiyodu,onca sıkıntı da cabası gözünün önünde her gün ahmetle yas. o halde nası gülsün kız yahu
tamam oda doğru bişey diyemem ama insanın yznden anlaşılır ya yasemin üzkünken ble somurtmuyo ayla öyle değil çok itici üf aaa başka bi kız blamamşlarmıydı mişel bile daha iiydi ama sperdi ya geri kalmış bir ülkede bulunduğunuz içnmi bu hakkı kendinizde grüyorsunuz(hatıra defteri konusunda) hafızama kazınmış artk
walla ben özgeye katılıyorum bence de necdet ve yasemin daha çok yakışıyolar necdet zaten yasemine olan aşkı yüzünden ona karşı yapılan haksızlıklara dayanamayıp o kadar fevri davranıyo yoksa ne kadar naif bi karakter olduğunu tartışmaya gerek yok....
ahmet falan kurtarmasın.ahmetin işi gücü var şimdi.babası hasta.yaseminde babasıyla ilgilensin artık.ay allahım hala ahmet&yasemin diyor!!!
yasemin ve necdet menderesin asıldığı bölümde evleniyolardı galiba menderesi
sanırım bi sonraki bölümde asarlar necdet ve yasemin de o zaman evlenir..
iki bölüm sonra ahmetle necdetin arasında bir olay geçiyor daha kpolay kolay evlenemezler cansel abi şey demişti 12.blmü izlemene grk yok 13 izle okanla bir sahnem var spr bn çok sewdm demişti
askasurguncu 06-02-07, 21:26 ayla karekterini sevmiyorum yani anti aylaciyim
ama kizin ustune cok gidiliyor bakalim belki ilerleyen bolumlerde guler yuzlu olarak goruruz biraz olsun o yuz ifadesini degistirmesini umuyorum
askasurguncu 06-02-07, 21:29 yok canım askasurguncu diğer berencilerden farklı. ;) o da seviyor necdeti... :P
benim bildigim berenciler
ahmetide nejdetide seviyorlar ama
boyle dizi olmazki hiç kotu karekter yok:img-yes:
not:ismin helinn
işte budur sevdim seni kız helin. :P bende değişeceğini umuyorum.yani tamamen güleryüzlü olmaz tabi ama daha ılımlı olur.özellikle yeni ailesine karşı. ;)(en çok selmaya :))
fragman gelmiş mi?ayrılık vakti de geldi o zaman...ah yasemin ah, çok kızıyorum şu kıza...gencecik yaşta seviyosun tamam ama bak gördün mü hamile kaldın...sonunu kendin hazırladın...ve aynı şeyi ne yazık ki çok sevdiğim bir yakınım da yaptı, sonuçta yaşananlar da aynı, başka biriyle evlilik...yani yasemin pimini kendi çekti...
aylaya işte bu yönden tam destek geliyor benden...çünkü durumlarının farkında, okuması gerekiyor...düşünmesi gereken şeyler var...sevse de kendi içinde yaşıyor...ilerde de senaristlerden bunu hak eden ayla için iyi bir kariyer ve bir bebek istiyorum..lütfen,lütfen,lütfen:img-hyste :img-hyste ...
askasurguncu 06-02-07, 21:43 işte biz de biraz iyimser olun diyoruz zaten yani ne kötülüğünü gördük ya kızın üstüne fazla gitmeyin:img-wink:
daha dune kadar ayla ya sinir oluyordum
ama simdi fikrim degisti nedenini sormayin bende bilmiyorum:img-hyste
ama tabi ben yasemin ve ahmet ciftini cok yakisitiriyorum
ve cok seviyorum ama artik nejdete ve yasemin ciftine alistirmam
gerek kendimii:icon_sorr
askasurguncu 06-02-07, 21:46 hoşçakal cnmbye
averajcım ben de daha önce dediğim gibi tam da bu yüzden seviyorum aylayı
ama yaseminde ahmete onu sevdigini soylemiyecektiki
yillarca onu ondan habersiz sevmis hatira defterini kaybetmeseydi
hic bir zaman soylemezdi ahmete olan askini
özge_letyy 06-02-07, 21:52 ama yaseminde ahmete onu sevdigini soylemiyecektiki
yillarca onu ondan habersiz sevmis hatira defterini kaybetmeseydi
hic bir zaman soylemezdi ahmete olan askini
yok yok ben onu kastetmedim
aylayı sevmemin nedeni bi bölümde hangi bölüm hatırlamıyorum aylayı gerçek yüzüyle görmüştük
yani kız boş yaşamıyo/aman yasemine boş yaşıyo demiyorum he yanlış anlaşılmasın)
belirli bi amacı var düşünceleri var ve bunu savunuyo ne pahasına olursa olsun..
Valla umarım Ayla öyle bir karakter olur ki yanıldım derim :)
Ben sezinlediklerimi söylüyorum,kesin bir şey yazmıyorum.Ona karşı katı olmamaya çalışıyorum ama önsezilerim böyle diyor neden bilmiyorum :icon_whis
hoşçakal cnmbye
averajcım ben de daha önce dediğim gibi tam da bu yüzden seviyorum aylayı
evet biliyorum senin de aylayı sevdiğini...bence mutlu olmayı çoktan hak eden bir kız...yasemini ve aylayı zaten gerçekte tanıyor olursam da ayla gibi insanları seçen biriyim..o nedenle bu seçimin diziyle de çok alakası yok...tamamen duygusal:img-hyste :img-hyste
Sanırım benimki gerçekten duygusal :) Duygusal yönden Yasemin'i kendime daha yakın buluyorum.Ayla'yı bulsam Ayla'cı olabilirdim sanırım :img-fear2 :img-fear2 bu korkunç bir şey :img-hyste
evet biliyorum senin de aylayı sevdiğini...bence mutlu olmayı çoktan hak eden bir kız...yasemini ve aylayı zaten gerçekte tanıyor olursam da ayla gibi insanları seçen biriyim..o nedenle bu seçimin diziyle de çok alakası yok...tamamen duygusal:img-hyste :img-hyste
Sevgili averaj sana katılıyorum... Ayla'nın yoksulluğundan dolayı mutsuz ve hırslı oluşu, Ahmet'e olan karşılıksız duygularından dolayı içine kapanık oluşu insanlarda sinsilik gibi algılanıyor... Yasemin'e yaptığı aşağılayıcı tavrı, hem kıskançlığından hem de sınıfsal hıncından kaynaklıydı... Aslında dediğin gibi Ayla onurlu birisi... yaşamın zorlukları karşısında mecburen "gardını" almış. O yüzden sert bir karakter olmak zorunda... ben O'nun Yasemin'den özür dileyeceğini de düşünüyorum...
fragman çıkmış sanırım ben denk gelemedim bir türlü..yasemin intihar ediyormuş nasıl ediyor haplamı ee hamileydi bu nasıl yapıyor öyle birşey..amerikaya gidiyorlarmı gitmiyorlarmı anlamadım neyse en iyisi fragmanı izleyip yorum yapmak!!
özge_letyy 06-02-07, 22:19 Sevgili averaj sana katılıyorum... Ayla'nın yoksulluğundan dolayı mutsuz ve hırslı oluşu, Ahmet'e olan karşılıksız duygularından dolayı içine kapanık oluşu insanlarda sinsilik gibi algılanıyor... Yasemin'e yaptığı aşağılayıcı tavrı, hem kıskançlığından hem de sınıfsal hıncından kaynaklıydı... Aslında dediğin gibi Ayla onurlu birisi... yaşamın zorlukları karşısında mecburen "gardını" almış. O yüzden sert bir karakter olmak zorunda... ben O'nun Yasemin'den özür dileyeceğini de düşünüyorum...
bahar can abla aynı düşündüğümüze çok sevindim sonuçta yaseminin ve aylanın şartları farklı hayatları farklı ..aylanın belki hayatta tek sevdiği kişi ahmetti ve onu da gözünün önünde başkasıyla görmek zorunda kaldı ki bu yasemine de oldu ve ne hale geldiğini biliyoruz ayla onun gibi yapmadı ve içine attı bunun da bi, yerden çıkması gerekiyordu ki o gün yasemine patladı
aylanın hırslı oluşu biçok arkadaşta onun ahmetle sırf sınıf atlamak için beraber olmak istediği etkisi uyandırdı ama bence öyle değil ilerde de görücez zaten
özge_letyy 06-02-07, 22:20 fragman çıkmış sanırım ben denk gelemedim bir türlü..yasemin intihar ediyormuş nasıl ediyor haplamı ee hamileydi bu nasıl yapıyor öyle birşey..amerikaya gidiyorlarmı gitmiyorlarmı anlamadım neyse en iyisi fragmanı izleyip yorum yapmak!!
ben de hapla sanmıştım ama değil
uçurumun kenarına gidiyomuş demek ki intihar olayı olmayacak yoksa kurtulamaz necdet yetişecek
yıldızbilge 06-02-07, 22:20 arkidişler fragmanı gördum ama heycandan pek bişey anlamadım.nejdet neden bağırıyodu bilen var mı? menderesi darağacına götürürlerken garip odlum.bideie yasmın intihat edcek galiba olmasssssssssssssss yasmın ve junior ahmet olcek mı????????????:icon_evil :icon_evil :icon_evil : :fighting2 :fighting2 :sad53: :sad53: :sad53: :sad53:
yıldızbilge 06-02-07, 22:23 ben de hapla sanmıştım ama değil
uçurumun kenarına gidiyomuş demek ki intihar olayı olmayacak yoksa kurtulamaz necdet yetişecek
yasemın ucurumdan atlıyodu tam en uca geldı belkıde nejdet o yuzden bagırıyodur ama en uca gelmıstııııııııı...en uca etmez zzz. kafam çpok karısık.ama düşmek üzereydı. amerikaya gıden bı sahne yoktu zaten o karısıklıkta elım ayagıma dolandı
ben de hapla sanmıştım ama değil
öylesi daha mantıklı şu intihar olaylarından nezaman kurtulucaz dizilerde:img-help: necdet kahraman oluyor demek herzamanki gibi..neyse merak ediyorum bu bölümde başka ne gelişmeler olucak bakalım!!
özge_letyy 06-02-07, 22:24 arkadaslar fargman cıktı mı nerde kardesimi talevizyonun basına oturtum o kadar bakmadı demmeki fragnmanda neler oluyor:img-help:
cnm _feliz_arkadaşımız cansel başlığında anlatmıştı buraya da ekliyim onu
Arkadaşlar fragman geldi. Görenleriniz vardır ama görmeyenler için anlatayım aklımda kalanı: Ahmet ve Yasemin birbirlerine mektup yazıyorlar. Sanırım Yasemin intihara teşebbüs ediyor ve galiba onu Necdet kurtaracak. Faytonla yetişmeye çalışıyor. Ahmet mektubunda "belki de sen haklısın en doğrusu bu" gibi bir cümle yazıyor. Ayrıca babası yatakta yatarken; "sevgi her şeyi çözmüyormuş" gibi bir şeyler söylüyor. Yaseminle ayrıldıklarını söylerken babasına arkada annesi duyuyor. Ayrıca Yasemin annesine ayrıldıklarını söylemiş sanırım ve annesi "üzüldüğümü söyleyemem, takdir-i ilahi dedikleri bu olsa gerek" diyor. Aklımda kalanlar bunlar.. Varsa kaçırdığım arkadaşlar tamamlarlar sanırım. ..
Arkadaşlar,dizide Mehmet'in oğlunu canlandıran Deniz geleceğin ünlü Deniz Gezmiş'i olarak karşımıza çıkacakmış.Yani ailenin 2. kuşağı da aktif olarak siyasetin içinde.Dizideki bazı isimlerin tesadüfi olmadığı söyleniyor.Ayrıca küçük Deniz galiba okuldan Harun isminde bir arkadaşını halasının evine getirmişti.Yanlış hatırlamıyorsam Deniz Gezmiş'in en yakın arkadaşlarından biri Harun'du ve beraber asılmışlardı.
Sevgili averaj sana katılıyorum... Ayla'nın yoksulluğundan dolayı mutsuz ve hırslı oluşu, Ahmet'e olan karşılıksız duygularından dolayı içine kapanık oluşu insanlarda sinsilik gibi algılanıyor... Yasemin'e yaptığı aşağılayıcı tavrı, hem kıskançlığından hem de sınıfsal hıncından kaynaklıydı... Aslında dediğin gibi Ayla onurlu birisi... yaşamın zorlukları karşısında mecburen "gardını" almış. O yüzden sert bir karakter olmak zorunda... ben O'nun Yasemin'den özür dileyeceğini de düşünüyorum...
aynı düşünmene çok sevindim bahar_can.evet umarım hakkında hiçbir olumsuz yargıya varmadığım ayla senarist gazabına uğramaz ilerde...çünkü mutlu olmayı hak ediyor artık..artık emeklerinin karşılığını alsın ama lütfen çocuk sahibi olamadığı için hep ikinci kadın olarak kalmak olmasın karşılığı da...
özgeciğim sağol canım fragman için necdet yine cıktı bir yerden desenize bir türlü ısınamadım necdete nedense annesine sasırdım ben belki birazcık üzülür diye beklerdim ama:icon_sorr
bahar can abla aynı düşündüğümüze çok sevindim sonuçta yaseminin ve aylanın şartları farklı hayatları farklı ..aylanın belki hayatta tek sevdiği kişi ahmetti ve onu da gözünün önünde başkasıyla görmek zorunda kaldı ki bu yasemine de oldu ve ne hale geldiğini biliyoruz ayla onun gibi yapmadı ve içine attı bunun da bi, yerden çıkması gerekiyordu ki o gün yasemine patladı
aylanın hırslı oluşu biçok arkadaşta onun ahmetle sırf sınıf atlamak için beraber olmak istediği etkisi uyandırdı ama bence öyle değil ilerde de görücez zaten
Sevgili Özge haklısın... O'nun Ahmet'le evlenmek istemesinin nedeni sınıf atlamak istemesinde değil kesinlikle yalnızca aşık olmasından... Annesinin "O sana göre değil kızım.." demesi O'nu daha da hırslandırmış olabilir ama sonuçta ne yaptı ki bu zamana kadar? Yalnızca Yasemi'ne karşı o tavrı... Sevim hanımı kendine eskiden beri örnek seçmesinin nedeni de gene yaşamın dayattığı zorluklar karşısında hissettiği güçlü olma zorunluluğu... O bir taraftan sınıflar arasındaki farka isyan ederken bir taraftan da çözümün güçlü olmaktan geçtiğinin farkında hele bir kadın olarak bunu daha da çok hissediyor... Ayla'ya bu zamana kadar doğru dürüst bir replik verilmedi... çünkü bu dizide herşeyin ve herkesin bir sırası var... Ayla'nın da sırası geliyor yavaş yavaş... O zaman daha iyi tanıyacağız O'nu...
evet ona ben de şaşırdım takdir-i ilahi falan demesini yadırgadım açıkçası
sonucta ahmet iyi cocuk o kadarı yardımı oldu ailesini karsısına aldı birazcık da olsa böyle üzüldüm falan deseydi bari:icon_sorr
Arkadaşlar,dizide Mehmet'in oğlunu canlandıran Deniz geleceğin ünlü Deniz Gezmiş'i olarak karşımıza çıkacakmış.Yani ailenin 2. kuşağı da aktif olarak siyasetin içinde.Dizideki bazı isimlerin tesadüfi olmadığı söyleniyor.Ayrıca küçük Deniz galiba okuldan Harun isminde bir arkadaşını halasının evine getirmişti.Yanlış hatırlamıyorsam Deniz Gezmiş'in en yakın arkadaşlarından biri Harun'du ve beraber asılmışlardı.
Sevgili şairim, Küçük Deniz'in Deniz Gezmiş olup olmadığını biz de burada çok konuşmuştuk... sanırız ki dediğin gibi olabilir... ama Harun diye biri Deniz Gezmişlerle asılmadı... O'nunla asılanlar Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'dı... Harun diye bir devrimci var Harun Karadeniz diye biri... ama bu Harun o Harun'u mu anlatır onu bilemiyoruz izleyip göreceğiz:img-wink:
aysa-17310 06-02-07, 22:53 aysa-17310 bilmem öyle eylemler yapsak mı acaba isteyenler var mı?Set baskını filan :) Ahmet'le Ayla yakınlaştıkları an seti basıyormuşuz :img-hyste
Bu arada Sinem gibi antiyasemin olmadığına sevindim.Antiayla daha aktif olacak emin ol ;)
yok yok bakkk benim daha iyi bi fikrim var şimdi bunlar evlenicek gibi gözüküyolar yaaa işte tam nikah sırasında ekrana ani giriş yapıp
'Duruuunnn evlenemezsinizzz sizzz kardeşsiniz bu kızın terzi annesinin kazandığı parayla okuması mümkün müydüüü ahmetin babası okuttu ayol bunuuu ' diyelimmm eee yasemin zaten nejdetle evlenmiş olur ahmet de boşta kalır (sineemmm kankaa bak yine seni düşünüyoruum) bu arada özet niye hala yok kiii
aynı düşünmene çok sevindim bahar_can.evet umarım hakkında hiçbir olumsuz yargıya varmadığım ayla senarist gazabına uğramaz ilerde...çünkü mutlu olmayı hak ediyor artık..artık emeklerinin karşılığını alsın ama lütfen çocuk sahibi olamadığı için hep ikinci kadın olarak kalmak olmasın karşılığı da...
Vallaha averajcığım "ikinci" kadın olması çocuktan dolayı değil ama aşkın gücünden olacak... Ahmet'in aşkı güçlü bir aşk o yüzden baştan beri Ayla zaten hep "ikinci" kadın olacak bence... çok düzenli, saygıya dayalı bir evlilikleri olacaktır olasılıkla...ama arada hep biri olacak... tabi bu da Ahmet'ten çok Ayla'yı mutsuz edecek... Aynı şey karşı taraf için de geçerli...
Bilgilendirmen için teşekkürler Baharcan.Forumunuzu ilgiyle takip ediyor,fırsat buldukça da katılıyorum.3 sezon birlikte oluruz umarım.Eminim birkaç bölüm sonra,eğer ATV saçma bir yayın politikası izlemezse bu dizi hit olur.Bizim gibi yaşı o dönemlere yetişmeyen ve tarihini bilmeyen gençlere de ışık tutar.
aysa-17310 06-02-07, 23:19 biraz önce fragmanı gördüm yaaa yasemin intihar ediyodu galibaaa :(
fundapehlivan 06-02-07, 23:39 Ben Denizin deniz gezmiş olacağını sanmıyorum.
Denizin babası zaten asker değilmiş...
Arkadaşı Harunda yani dizide ki karadenizli değilmiş...
Bunalr isim dolayısıyla onlara gönderme yapacaklar bence...
Asmazlar ya yok artık!!
fundapehlivan 06-02-07, 23:41 Ben fragmanı göremedim ama hep kötü şeyler oluyor anlaşılan...
Yasemin kendini atamaz tabii uçurumdan... Necdet yakalıyordur!
Bu bölüm ahmile olduğunu Necdete söyler bence...
Ahmette ailesine açıklıyor ayrıldık diyormuş deidğinize göre... Aylaya gün doğdu... Off offf... Ama ahmetin galiba karar dğru demesine şaşırdım çünkü yanlış bir karar, o kadar mücadele etti... Zaten ahmet hemen kabullenmese yaseminin peşinde olsa biraz kesin yasemin yelkenleri suya indirirdi bence onun için ahmet burada çok hatalı...
Neyse ben de çıkıyorum iyi geceler...
Bu hafta yine çok duygusal anlar yaşayacaksınız... Yine çok dudaklarınızı kemirecek, gözlerinizi sileceksiniz... Bu hafta çok zorlu bir bölümle karşı karşıyasınız...
Bu hafta yine çok duygusal anlar yaşayacaksınız... Yine çok dudaklarınızı kemirecek, gözlerinizi sileceksiniz... Bu hafta çok zorlu bir bölümle karşı karşıyasınız...
Yalnızca Yasemin'i uçurumun kenarında gördüm... sanırım çocuğu da aldıramayacağı, Ahmet'ten ayrıldığı ve babasının durumunda dolayı bir bunalım yaşayacak bunun sonucunda da intiharı düşünecek... diğerlerine yetişemedim...
1 haftalık ayrılıktan sonra herkese merhaba forumu,yorumlarınızı ve hepinizi çok özledim.
Özet henüz gelmemiş.Fragmanı da göremedim.
Ama anlaşılan yine herkesi ağlatacak bir bölüm olacak.
Bu hafta forum baya bir durgunmuş.
Umarım özet gelince ve herkes fragmanı gördükten sonra hareketlenir.:)
1 haftalık ayrılıktan sonra herkese merhaba forumu,yorumlarınızı ve hepinizi çok özledim.
Özet henüz gelmemiş.Fragmanı da göremedim.
Ama anlaşılan yine herkesi ağlatacak bir bölüm olacak.
Bu hafta forum baya bir durgunmuş.
Umarım özet gelince ve herkes fragmanı gördükten sonra hareketlenir.:)
Melal tatilin bitti mi? Döndün mü formuna? bir hafta bölüm oynamamasına rağmen çok iyi yine de... Yani fazla bir durgunluk yok...
Melal tatilin bitti mi? Döndün mü formuna? bir hafta bölüm oynamamasına rağmen çok iyi yine de... Yani fazla bir durgunluk yok...
Tatil bitti.Ve işte geldim burdayım.:)
Ahım tuttu galiba ne yeni bölüm nede siyaset meydanı yayınlanmadı.:):)
Geride kalan sayfaları okuyunca durgunmuş gibi geldi de:)
alisercan idam bu bölümde gerçekleşecek sanırım yoksa yanılıyor muyum?fragmanı görmedim henüz ama atma ihtimalim yüksek yani...onun dışında okuduğum kadarıyla yasemin-ahmet ayrılığı vuku buluyormuş tamamen...e peki bu zaman atlaması ne zaman olacak?yani yakınlaştık mı bir sonraki aşamaya?ucundan kıyısından ek bilgi var mı anlatabileceğin?
bu arada melal hoşgeldin, sefalar getirdin:img-wink: ..
Tatil bitti.Ve işte geldim burdayım.:)
Ahım tuttu galiba ne yeni bölüm nede siyaset meydanı yayınlanmadı.:):)
Geride kalan sayfaları okuyunca durgunmuş gibi geldi de:)
Evet yayınlanmadı. Bu hafta yayınlanırsa bu sefer de 12. bölüm yayınlanmaz. İşte o zaman kimin ahı tutacak bakacağız.:img-yes:
Sonunda fragmanı görebildim.Necdet'le Yasemin hastanedeyken hemşire Yasemin'e bir kağıt imzalatmaya çalışıyordu.Ve " Olabilecek herhangi bir aksilikten hastamız sorumludur." diyordu.Necdet'de sinirlenip "Neden siz sorumlu değilsiniz?" diye soruyordu.Herhalde Yasemin'le Necdet bebeği aldırmaya gidiyorlar.Necdet'te hemşirenin sözlerinden sonra Yasemin'in kürtaj olmasına engel olacak.
alisercan idam bu bölümde gerçekleşecek sanırım yoksa yanılıyor muyum?fragmanı görmedim henüz ama atma ihtimalim yüksek yani...onun dışında okuduğum kadarıyla yasemin-ahmet ayrılığı vuku buluyormuş tamamen...e peki bu zaman atlaması ne zaman olacak?yani yakınlaştık mı bir sonraki aşamaya?ucundan kıyısından ek bilgi var mı anlatabileceğin?
bu arada melal hoşgeldin, sefalar getirdin:img-wink: ..
Bu konularda bilgim sizler kadar... Ama benim tahminim de çok sürmez diye düşünüyorum çünkü idamdan sonra yasemin ahmet ve necdet üçgeni çözülecek. Ya da bazı arkadaşlarımız ilk genel özete bakarak haklı olarak aylayı da ekleyip üçgeni dörtgen yaptıkları yeni geometrik şeklin çözümüyle artık ver elini 68... bol paçalı ispanyol pantolonlara az kaldı...
Bu konularda bilgim sizler kadar... Ama benim tahminim de çok sürmez diye düşünüyorum çünkü idamdan sonra yasemin ahmet ve necdet üçgeni çözülecek. Ya da bazı arkadaşlarımız ilk genel özete bakarak haklı olarak aylayı da ekleyip üçgeni dörtgen yaptıkları yeni geometrik şeklin çözümüyle artık ver elini 68... bol paçalı ispanyol pantolonlara az kaldı...
alisercan evet artık en sevdiğim döneme geçilsin:happy0064 ...açıkçası merak da etmiyor değilim acaba bu dönem nasıl anlatılacak?
ben bu yeni geometrik şekli sevenlerdenim ne yalan söyleyim...üçgenden daha iyi en azından...herkes acı çekeceğinden kareye benzeyecek sanırım...açılar ay pardon acılar eşit olacak:img-hyste :img-hyste
Hatırla Sevgili dizisinin 12.bölümün fragmanını Cansel Elçin’in ve Hatırla Sevgili dizisinin sitesine ekledim…İyi seyirler…..
yaaaaq yasemin intihar edio yaaa çok sasırdm ama ahmet o kadar üzüntülü görünmüyodu sanki bilmiyorum ama neyse cansel abinin fun club'ında war fragman izleyin yorumlarınızı bekliorum
bilmem dikkatinizi çektimi dizimiz başlamadan önceki tanıtımlarda,gazete resimlerinde berk hakmanın fotoğrafları vardı....bence onu ilerki bölümlerde deniz'in büyümüş hali olarak izleyeceğiz....aklıma geldi yazayım dedim,ikisininde gözleri mavi bence başka ihtimal yok gibi
arzu-başak 07-02-07, 07:50 herkese merhaba..frgaman gelmiş..ben izleyemedim..anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla çok acıklı bir bölüm bizi brkliyor...herzamanki gibi şulem eklemiş frgamanı ben hemen izlemeye gidiyorum..bugün nette olamayacağım...fazla bşey yazmayın olurmu....
sağol şule abla. ;) fragmanı izledim ama benim üzüldüğüm sahneler başka oldu nedense. :P menderes darağacına giderken bi de şevket ahmetin elini tuttuğunda garip oldum. :( çok kötü ya. :( necdet öğreniyor bebişi.hehe:P(bak aysa ağzını burnunu dağıtıcam senin sirseri :P)
Not:telif hakkı sinem yapıma aittir.başka yerde kullananı tenhada kıstırırım.
Ahmet yorgun argın işten gelmiştir.aslında işte yorulmamasına rağmen işten gelen her Türk erkeği gibi yorgunluktan şikayet etmektedir.
Ahmet:niye kapıyı geç açıyorsun ayla?zaten bütün gün yorulmuşum.beni burada bekletiyorsun.şimdi çantayı yicen suratına ha.:img-hyste
Ayla:sofrayı hazırlıyordum hayatım ondan
Ahmet:öğlen seni aradım evde yoktun ne ayak?:img-hyste
Ayla:annenle konferansa gitmiştim.
Ahmet:tamam uzatma kurt gibi açım hemen yemeği getir.
Ayla:sen otur ben hemen getiriyorum.
Ahmet:bu ne biçim yemek ağzını burnunu dağıtıcam senin.:img-hyste
Ayla:ama ben onun için kaç saat uğraştım.
Ahmet:ben yorgun ve aç gelmişim.bunu beğenmemi mi bekliyorsun yok dive…:img-hyste ben anneme gidiyorum.okey to:icon_whis
Ayla:ama Ahmet…ühühü
Sahnede klasik mutsuz aile tablosu vardır.derken sahne birden asude pastahanesine çevrilir.
Yasemin:Necdet ben artık bu halimle çalışamıyorum bebişim.:icon_whis
Necdet:hamile halinle aldım seni çalışacaksın dedim o kadar.
Yasemin:ama Necdet çocuk tekmeliiiyyyy:img-hyste
Necdet:bana mı sordun çocuk yaparken çek cezanı.bıktım bu aile durumundan be!uzaktan sevmek ne güzelmiş.istemiyorum artık seni geriiiiii:img-hyste
Yasemin:bu kadarına dayanamam artık.ben annemin evine gidiyorum.kalbimi kırdın Necdet.
Necdet:aman gidersen git.zaten yarım dünya oldun.senin yüzünden dükkanda mal kalmadı.yiye yiye bu olmuş böyle bastığı yeri inletiiiyyy zelzele etkisi yaratiiiyyy divanasu….
:img-hyste
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
hayatta güldüklerimiz tek yanımıza kar kalacak.o yüzden bunu yazdım.umarım amacıma ulaşabilmişimdir.ben yazarken çok eğlendim.:img-hyste
Fragmani ekleyen arkdasa COK tsk ederim, sizin sayenizde ZORUNLU tv bakmak zorunda kalmiyorum ve bir suru sacma reklamamdanda uzak kaliyorum .:img-yes:
Heralde Yasemin ilk kurtaj yapmaya calisacak, bir sekilde olmayinca intihar edecek. Ama o sahnede Necdet ona yetisir, ve orda ona sip sak evlenme teklifi eder, Ahmeten umudu kesinlen Yasemin cocugu icin bu teklifi kabul eder.
Bence Ahmetin babasi Ahmete Yasemini birakma diyecek, ama olan olmus olacak ve Yaseminle Necdet bebek icin biran once evlenecek.
Ahmet ne sok gecirecek ama o saniyorki Yasemin hic bir zaman evlenmeyecek baskasiyla(evlenmek icin asla evlenmem demisti, ama ozaman isin icinde bebek yoktu, ve bu olay Ahmeti baya yikar.)
Bu bölumde ben Ahmete gicik oldum, bu adam kadinlari mutlu edemiyor, Michelli aglati ihanetiyle, Aylayi aglati, Annesini aglati en önemlisi Yasemini aglati.
Yasemin bu asktan vaz gece bilir ama O gecemez, cunku madur olan Yasemin ailesi. bu bölum ben ahmeti kiniyorum:icon_whis :icon_whis
Bu bölum inithar sahnesi var, o sahnelerde ben cok kötu oluyorum, umarim gecen bölum kadar iyi cekilmemis olurda bende kendimi tv basinda harap ettmem:img-yes:
süpersin yaa bilgisayarın basında koptum gülmekten ama devamınıda getir bunun süper olmus süppeeerrr:good: :img-hyste :img-hyste :img-hyste
sağol canım. :P valla bana böyle arada esiyorlar.tekrar eserlerse yazarım.:img-hyste ilk defa yaptım zaten böyle bişey.beğenmene sevindim.:img-blush
aynakolik_fatma 07-02-07, 09:31 senaryona bayıldım ya arada bir yazda neşelenelim biraz:img-hyste
bu bölüm çok üzcek zaten bizi :icon_sorr
askasurguncu 07-02-07, 09:42 off fragmani gordum
cok kotu oldum ya
nejdet nasil bagiriyor yasemin diye
canim benim ya yasemin için nasil
aci cekiyor ama bir bolum sonra
mutlu gorecegiz onu nede olsa yaseminlen evlenecek:icon_sorr
askasurguncu 07-02-07, 09:52 Fragmani ekleyen arkdasa COK tsk ederim, sizin sayenizde ZORUNLU tv bakmak zorunda kalmiyorum ve bir suru sacma reklamamdanda uzak kaliyorum .:img-yes:
Heralde Yasemin ilk kurtaj yapmaya calisacak, bir sekilde olmayinca intihar edecek. Ama o sahnede Necdet ona yetisir, ve orda ona sip sak evlenme teklifi eder, Ahmeten umudu kesinlen Yasemin cocugu icin bu teklifi kabul eder.
Bence Ahmetin babasi Ahmete Yasemini birakma diyecek, ama olan olmus olacak ve Yaseminle Necdet bebek icin biran once evlenecek.
Ahmet ne sok gecirecek ama o saniyorki Yasemin hic bir zaman evlenmeyecek baskasiyla(evlenmek icin asla evlenmem demisti, ama ozaman isin icinde bebek yoktu, ve bu olay Ahmeti baya yikar.)
Bu bölumde ben Ahmete gicik oldum, bu adam kadinlari mutlu edemiyor, Michelli aglati ihanetiyle, Aylayi aglati, Annesini aglati en önemlisi Yasemini aglati.
Yasemin bu asktan vaz gece bilir ama O gecemez, cunku madur olan Yasemin ailesi. bu bölum ben ahmeti kiniyorum:icon_whis :icon_whis
Bu bölum inithar sahnesi var, o sahnelerde ben cok kötu oluyorum, umarim gecen bölum kadar iyi cekilmemis olurda bende kendimi tv basinda harap ettmem:img-yes:
olurmu tubacim beren o sahneyi cok guzel yapmali
yoksa burdaki kotu yorumlardan kimse kurtaramaz berosu:img-hyste
fundapehlivan 07-02-07, 10:07 Fragmani ekleyen arkdasa COK tsk ederim, sizin sayenizde ZORUNLU tv bakmak zorunda kalmiyorum ve bir suru sacma reklamamdanda uzak kaliyorum .:img-yes:
Tubacım Ahmet kadınları mutlu etti... Michelenin yüüznde güller açtığı zamanı da biliyorum yani şimdi... Ama sonra aşık oldu ve yapabileceği başka bir şey yoktu... Annesini niye ağlattı ki... Annesi bir kere ağladı ama ahmetin durumuna üzülmüştü. şevket için diyorsan ahmetin orada söyledikleri doğruydu...
Yasemini ağlattı demen hele çok saçma... En son olanlarda yasemin ahmeti üzdü bile diyabiliriz... Ahmet nasıl uğraştı ve ardından babası sebebiyle terk edildi...
İçimden bir ses senin ahmete garezin var diyor! Bunu sana saldırmak ve ya kızdırmak tartışmak içinde demiyorum ama eskiden beri senin yazılarında hep ben bunu gördüm...
evet fragmanı bende izledim yine ağlatacaklar bizi anlasılan menderesin idam edilişinde ağlayacağım kesin zaten off off bu dizi beni çok etkiliiyor ya sabırszlıkla cumayı bekliyorum
fundapehlivan 07-02-07, 10:09 off fragmani gordum
cok kotu oldum ya
nejdet nasil bagiriyor yasemin diye
canim benim ya yasemin için nasil
aci cekiyor ama bir bolum sonra
mutlu gorecegiz onu nede olsa yaseminlen evlenecek:icon_sorr
Ya şöyle söylemeyin...ühüü ağlarım...
Necdet mutlu filan olmayacak bir kere... Evlense de sevdiğiyle ne işe yarar
sadece çocuk için evlenmiş, kendisini sevmiyor... Bir de üstüne bence evli gibi de olamayacaklar... En kötüsü hemen yakınında olup ona ulaşamamak bence ki bunu garibim Necdet yaşayacak...
Bir bakıma ayla da... İkisi de kıskançlıktan ölecekler...
olurmu tubacim beren o sahneyi cok guzel yapmali
yoksa burdaki kotu yorumlardan kimse kurtaramaz berosu:img-hyste
Beren oyle bir oynasaki Hollywood gel sana ödul verecegiz dese, yine yorumlar ayni olur:icon_whis
Saten Bereni bilen biliyor, daha 3 sene oldu bu ise basylayali, hic bir egitimsiz, ben onun oyunclugunu ayakta alkisliyorum. Bence okumakla oyuncu olunmuyor, en son örnek Kutsu, dizide bircok egtimli oyuncudan iyi oynuyor.
Okuluna gittin diye oyuncu olunmaz, insanin ruhunda birseyler olmasi lazim....
13.bölümde mi evlencekler necdetle yasemin.öyle birşey gördüm sanki...
eğer öyleyse iyi şu necdeti mutlu görelim biraz:):)
o zaman yasemin neden intihara kalkıştığını anlatırken bebek olayı da çözülcek.
merak etmeyin ben sizi güldürürüm bölümü izledikten sonra.hehe:img-hyste bencede funda bunlar kesin kıskançlıktan ölürler.içlerinde bu duygu onları yer bitirir.:img-hyste
Tubacım Ahmet kadınları mutlu etti... Michelenin yüüznde güller açtığı zamanı da biliyorum yani şimdi... Ama sonra aşık oldu ve yapabileceği başka bir şey yoktu... Annesini niye ağlattı ki... Annesi bir kere ağladı ama ahmetin durumuna üzülmüştü. şevket için diyorsan ahmetin orada söyledikleri doğruydu...
Yasemini ağlattı demen hele çok saçma... En son olanlarda yasemin ahmeti üzdü bile diyabiliriz... Ahmet nasıl uğraştı ve ardından babası sebebiyle terk edildi...
İçimden bir ses senin ahmete garezin var diyor! Bunu sana saldırmak ve ya kızdırmak tartışmak içinde demiyorum ama eskiden beri senin yazılarında hep ben bunu gördüm...
Ilk olarak altini cizmek istiyrum Ahmete nede Cansele garezim yok olmazda.
Bu sitede Cansel/ Ahmet fani ile dolu, onun yaptigi iyi seyleri yazmama gerek yok cunki siz saten göruyorsunuz onlari. Ben eksik gördum seyleri yaziyorum Ahmet/ Cansel hakinda.
Ama obur sitelere merak ettmeyin hem Canseli/ Ahmeti savunan taraf benim, biri turkcesi bozuk demisti bir sitede, ben burda verilen tepkiler gibi YOK HAYIR SEN KENDINE BAK DEMEDIM, ama yurt disinda buyumus orda egItim almis normal dedim. Ama ben burda Canselin dublaj yapacak kadar Turkcesi yok dedim, resmen saldiriya gectiler:img-yes:
Ayrica bir nerdeyse burdaki herkez gibi bende Cansel hayraniyim:img-pilot
Gelelim Ahmetin kadinlari uzudugune, bence Ahmet kadinlari uzuyor, mutlu etti zamanlarda oluyor ama genelde hep gözu yasli kadinlar var...
1.Michell: bu kizi resmen perisan etti, kiz evlenip yuva kurmayi beklereken 24 saat icinde hayati degisti. Bu kiz kendini nasil hisettini dusune biliyormusunuz? gelinligim nasil olacak diye dusunurken sevdigin baskasini sevdini ögrenmek pek hos olmasa gerek. Bu olay bu kadini ömur boyu takip eder.
Ben burda Ahmeti Yasemine asik oldugu icin suclamiyorum, Michelle verdigi umutler icin sucluyorum, hayal kirikligi yasatigi icin kiziyorum.
Michell onun sevgilisi degildi nisanlisiydi, bu terimler benim gözumde cok farklilar.
2. Annesi: Baban iyi degil demesine ragmen, hic cekinmeden GERCEKLERI soyledi, ama her gercek istedin zaman soylenmez sonucu iste boyle olur, sanki Ahmet bunlari soyledide ne oldu? Babasi kararini degistire bilirmi? yok ahmet beyimiz benim icimde kalacagina sana soylerim sanada istedin olsun dedi resmen...
Yasemin konusundada annesini aglati Ahmet. ben yanlis yapti demiyorum ama sonuda o bir karar verdi ve annesi agladi...
3. Ayla: Bu en basit olani cunku Aylanin aglama sebebi Ahmet, ama adamin haberi bile yok. BEN SUCLU DEMIYORUM DIKKAT EDIN, BIR SEKILDE ISTEYEREK YADA ISTEMEYEREK INSANLARI AGLATINI SOYLUYORUM....
4. Yasemin: Ilk olarak baskasin gunlugunu okuyarak Yasemini guzel bir sekilde aglatmisti. Babasini Yasemine kötuledigi zaman, ve bir sure görusmeyelim dedi zaman. Sonra Yasemin icin ailesinden bile gecti, cok sey yapti aski icin ama yine bu askta Yasemini agladi.
Yasemin bitti dese bile burdan sonra Ahmet bitti dememelidyi bence, beni kizdiran bu, cunku Yasemin saglikli dusunemiyor babasindan dolayi....
Yasemini aglatmak istemezdi ama AGLATI.
Kadin degil ama Necdetide aglati, YAsemine asik olarak:img-hyste
Ben Ahmet yanlis yapti demiyorum ama bir sekilde kadinlari aglatiyor dedim.
askasurguncu 07-02-07, 10:46 Beren oyle bir oynasaki Hollywood gel sana ödul verecegiz dese, yine yorumlar ayni olur:icon_whis
Saten Bereni bilen biliyor, daha 3 sene oldu bu ise basylayali, hic bir egitimsiz, ben onun oyunclugunu ayakta alkisliyorum. Bence okumakla oyuncu olunmuyor, en son örnek Kutsu, dizide bircok egtimli oyuncudan iyi oynuyor.
Okuluna gittin diye oyuncu olunmaz, insanin ruhunda birseyler olmasi lazim....
beren hakinda yazdiklarinin
hepsine katiliyorum bencede oyunculuk insanin ruhunda
olmasi gerekiyor berende bu var ellinde gelen herseyi yapmaya calisiyor
ve bence basariyorda :good:
fundapehlivan 07-02-07, 11:14 Tubacım çok iyi anlıyorum dediğini...
Açıkçası ben yaseminden ayrıldıktan sonra içeri girince babasına çok daha ağır şeyler söyleyeceğini bağıaracağını düşünmüştüm! Onun için ben şaşırdım bile... Aöa bağırmasa da söylediği şeyler çok ağırdı elbette ama yaşadıklarını düşünürsen babasının durumunu fark edemeyecek kadar kötü durumda olduğunu anlarsın...
Ayla konusunda güzel demişsin! Ahmet michele ile oldu yasemin ağladı...
Yasemin ile oldu ayla ağladı...
Ahmete de hak verin nasıl hepsini birden mutlu etsin adam değil mi ama??
Fragmanı az önce Scog sayesinde izledim önce teşekkür ediyorum sevgili Scog'a...:img-clapp
Ahmet ayrılığı kabullenmiş artık... tabi gelişmeler ne gösterir bilemem ama bu kabulleniş şunu gösterir ki; Ayla'yı tahminimden daha olumlu bir yaklaşımla kabullenecek...
"Sevgi herşeye yetmiyor..." işte yeni tartışma konumuz... gerçekten de sevgi herşeye yetmez mi? Yoksa başka şeylerin önplana geçmesi bizi mi yanıltıyor? Mesela Mendereslerin asılması daha insani açıdan düşünülseydi bazı şeyler daha doğru çözülmüş olmaz mıydı? Evet diyen arkadaşlara... peki bu "insani"likten kast edilen nedir? Sevgi değil midir? sevgi herşeyi çözer bence de bu biraz çözümden ne anladığımız da bağlı...
Nezahat hanımın "üzüldüm dersem yalan olur...takdir-i ilahi" dediği sanırım Şevket beyin kalp krizi geçirmesinden dolayı...
İntihar biçimi olarak neden uçurum seçilmiş... O dönemdeki Türk filmlerinde hep öyle olduğu için mi acaba? (:img-hyste) ama ben bu senaryoya çok güveniyorum... çok mantıklı bir şekilde bunun cevabı vardır diyorum...:good:
Bir dönem kapanacak sanıyorum bu bölümde Menderes'in idamı gerçekleşecek... bakalım o anki duygular nasıl verilecek...
*özgürkız* 07-02-07, 11:46 Bu hafta yeni bölüm geliyor yani çok merak ediyorum.
arzu-başak 07-02-07, 11:50 tuba333...demek istediğini anladımda..öyle bir yazmışsınki sanki ahmet kadınları üzmekten zevk alıyormuş hissi uyandırdı bende...seninde dediğin gibi...ahmetin elinde olan birşey değil bu...farkındaysan karşı taraf ne kadar üzülüyorsa ahmette onlar kadar hatta belki onlardan daha çok üzülüyor....(adam yakışıklıysa herkes onu seviyorsa o ne yapsın)...
evet şu konuda dediğine katılıyorum..bence ahmet yasemin konusunda biarz daha diretmeliydi hemen kabullendi...yasemin şuanda çok iyi düşünemiyor..aklına en iyi çözüm olarak ayrılmak geldi...e tabi ahmet rahat.. zaman ne gösterecek bilmiyorum dedi..yaseminin onu bekleyeceğini düşünüyor..ama yaseminle nejdeti duyunca aklı başına gelicek....(ama ahmetede hak vermek lazım...belkide oda kırıldı yaseminin ayrılalım demesine..ben onun için o kadar şey yaptım o hiç düşünmeden bitirdi ilişkimizi diye...kırılşmış olabilir)
Yeni fragman gösterildimi millet yaaa.Eğer linki bilen warsa bana öm atabilir mii?
fundapehlivan 07-02-07, 12:06 Sonunda fragmanı görebildim.Necdet'le Yasemin hastanedeyken hemşire Yasemin'e bir kağıt imzalatmaya çalışıyordu.Ve " Olabilecek herhangi bir aksilikten hastamız sorumludur." diyordu.Necdet'de sinirlenip "Neden siz sorumlu değilsiniz?" diye soruyordu.Herhalde Yasemin'le Necdet bebeği aldırmaya gidiyorlar.Necdet'te hemşirenin sözlerinden sonra Yasemin'in kürtaj olmasına engel olacak.
Yasemine kızmaktan vaz geçtim... demek aldırmaya çalışacak...
Yani normalde aldırmaya çalışması lazım çünkü...
Necdet yine yardımcı oluyor anlaşılan... Acaba Yasemin kendi ağzıyla ben hamileyim mi diyecek...
fundapehlivan 07-02-07, 12:09 Sevgi her şeyi haleder mi, her şeyin üstesinden gelir mi?
Her şeyi halledebilir belki ama iki tarafında bunu sitemesi ve hemen pes etmemesi gerek... Karşılıklı duyarın olması gerek...
Bence ahmet ve yaseminde bu vardı ama yasemine şu yönden hak veriyorum. Çok duygusal bir dönemde hem hamilelik hem babasının durumu babasına çok düşkün... Ama Ahmeti anlamıyorum, neden hemen vaz geçiyor neden diretmiyor... Zatyen ayrılalım deidğinde de yasemin demekten başka bir şey yapmamıştı...
aynakolik_fatma 07-02-07, 12:27 sevmek her şeye yetmiyor işte...
yetmiyecekse sevmekte istemiyorum sevilmekte
hele necdetin durumu çok daha kötü oldu
sevdiği kızı tamamen hak ediyor ama..
merhaba arkadaslar, ozet hala geledimi?
bide fragmanin linkini birisi bana om ile iletirse cok ama coook sevinirim :))
tuba333...demek istediğini anladımda..öyle bir yazmışsınki sanki ahmet kadınları üzmekten zevk alıyormuş hissi uyandırdı bende...seninde dediğin gibi..
Sende yanlis his uyanmis ozaman:icon_whis
Ama Ahmet bence yeterince uzulmedi Michell meselesinde, simdi o kizin yerinize koyun. Birini seviyorsunuz, onun icin daha ailesiyle tanismaya memleket geliyorsunuz, size evlenme teklifinde bulunuyor sizde seve seve kabule diyorsunuz, gelinlinizi diktirmeye basliyorsunuz. Sevdiginiz adam 24 icinde size karsi degisiyor.
Pardon ama ben baskasina asik oldum diyor, SIMDI ELINIZI VICDANIZA KOYUN VE DUSUN, bu yaptiklari cok ama cok agir degilmi?
Ben neden Yasemine asik oldu demiyorum, bununda altini cizin....
Yasemin 19 yasinda, babasi idama carptirilmis ve ayni anda hamile. (hamilelik insani alt ust ediyor, normal degil cok duygusal davraniyorsunuz...)
Tamam Ahmet Yasemin hamile oldunu bilmiyor ama oburlerini billiyor, ve Yasemin ilkez birlikte oldugu kisi Ahmet. (Michelle istedini yapmis ama Yaseminle Michell ayni degil, bu kiza o gece cok sey kaybitirecek oldunu iyi biliyor. (50 sene onceyi dusun, simdi boyle olmaya bilir.)
Bunlardan sonra Ahmetin bu asktan kolayca vaz gecmesi bana acikcasi dokunuyor. sen benim karimsin dedin kisiden bu kadar kolay vaz gecilirmi?
Ben Ahmetin bu tepkisinden dolayi ileride cok uzulecegini dusunuyorum, cunku geri döndu zaman Yasemin onu bekliyor olmayacak ve baskasiyla evlenmis olacak BUDA AHMETE COK AMA COK KOYACAK. (Cunku adam emin bu beni bekler diye dusunuyor....)
Ben her insan gibi Ahmetinde ufak tefek hatalari oldunu soylemeye calisiyorum, ilk hatasinda michelli alt ust etti, ikinci hatasinda babasini kaybediyordu nerdeyse, bu son hatasiyla SEVDIGI kisiyi ve dogmamis cocugunu kaybediyor. Ahmetin hatalari cok buyuk yaralar aciyor....
Sevgi her şeyi haleder mi, her şeyin üstesinden gelir mi?
Tabiki gelmez, sevmekden daha cok önemlisi fedakar olmak lazim, ve bazi sevgiler gercekten imkansiz, daha cok uzulmeden aci vermeden ayrilmak daha dogru bence.
Sende yanlis his uyanmis ozaman:icon_whis
Ama Ahmet bence yeterince uzulmedi Michell meselesinde, simdi o kizin yerinize koyun. Birini seviyorsunuz, onun icin daha ailesiyle tanismaya memleket geliyorsunuz, size evlenme teklifinde bulunuyor sizde seve seve kabule diyorsunuz, gelinlinizi diktirmeye basliyorsunuz. Sevdiginiz adam 24 icinde size karsi degisiyor.
Pardon ama ben baskasina asik oldum diyor, SIMDI ELINIZI VICDANIZA KOYUN VE DUSUN, bu yaptiklari cok ama cok agir degilmi?
Ben neden Yasemine asik oldu demiyorum, bununda altini cizin....
Yasemin 19 yasinda, babasi idama carptirilmis ve ayni anda hamile. (hamilelik insani alt ust ediyor, normal degil cok duygusal davraniyorsunuz...)
Tamam Ahmet Yasemin hamile oldunu bilmiyor ama oburlerini billiyor, ve Yasemin ilkez birlikte oldugu kisi Ahmet. (Michelle istedini yapmis ama Yaseminle Michell ayni degil, bu kiza o gece cok sey kaybitirecek oldunu iyi biliyor. (50 sene onceyi dusun, simdi boyle olmaya bilir.)
Bunlardan sonra Ahmetin bu asktan kolayca vaz gecmesi bana acikcasi dokunuyor. sen benim karimsin dedin kisiden bu kadar kolay vaz gecilirmi?
Ben Ahmetin bu tepkisinden dolayi ileride cok uzulecegini dusunuyorum, cunku geri döndu zaman Yasemin onu bekliyor olmayacak ve baskasiyla evlenmis olacak BUDA AHMETE COK AMA COK KOYACAK. (Cunku adam emin bu beni bekler diye dusunuyor....)
Ben her insan gibi Ahmetinde ufak tefek hatalari oldunu soylemeye calisiyorum, ilk hatasinda michelli alt ust etti, ikinci hatasinda babasini kaybediyordu nerdeyse, bu son hatasiyla SEVDIGI kisiyi ve dogmamis cocugunu kaybediyor. Ahmetin hatalari cok buyuk yaralar aciyor....
bu durumda benim de bir sorum olacak?karşınızda ne kadar seviyorsanız sevin evlenecek bir adam var, yine de başbaşa kalmayı fırsat bilerek onun aklını karıştırır mıydınız?hadi ahmet suçlu, peki yasemin michelle'nin yüzüne nasıl bakabilir?yani resmen adamın boş anını yakaladı ve hedefe tam isabet..kendini geri çekebilirdi pekala...işte böyle düşününce de aldatmaya çoktan gönüllü ortak olan bir yasemin görüyoruz..ya buna ne demeli?üstünde kalmak diye kötü belki ama sıkça kullanılan bir tabir var ya birazcık o durumu anımsatmıyor mu?
Bence sevgi her güçlüğü her zorluğu açmaya yeter.Sevgi beraberinde insana yaşam sevinci de getirir çünkü.Bu sevgi karşılıksız olsa bile...İnsan içindeki sevgiden aldığı kuvvetle -ki eğer sevdiği yanındaysa ondan aldığı destekle de- her türlü zorluğu güçlüğü aşabilir.
özge_letyy 07-02-07, 13:08 Bence sevgi her güçlüğü her zorluğu açmaya yeter.Sevgi beraberinde insana yaşam sevinci de getirir çünkü.Bu sevgi karşılıksız olsa bile...İnsan içindeki sevgiden aldığı kuvvetle -ki eğer sevdiği yanındaysa ondan aldığı destekle de- her türlü zorluğu güçlüğü aşabilir.
Kesinlikle katılıyorum sana Billurcum.İmzana bakınca aklıma ç.g.o. örneği geliyor.Onlar da her türlü zorluğu sevgileri sayesinde aşmamışlar mıydı?
wayy beee... fragmanı şimdi izledim ve donakaldım.. hadi yasemin neyse ama ahmetin yaseminden bu kadar kolay vazgeçebileceği aklımın ucundan geçmezdi....
evet özgecimm gerçekten benim izlediğim en mükemmel aşktı onların ki...
yurdanur ve mehmet... aahh aahhh ne güzeldi. yurdanurun babasıyla olan sorunlarını, mehmetinse fikirlerinden dolayı yaşadığı sorunları hep bu sevgileriyle aştılar...
gece gördüm bende fragmanı ahmet ayrılmamız galiba en iyisi gibisinden bişeyler sölüyodu yasemin yüksek bi yerdeydi atlamayımı ne düşünüyodu menderesi darağacına götürüyolardı bide necdet yaseminin tepesinde bişeyler konuşuyodu hastenedemiydiler orayı izleyemedim tam hamile olduğunu öğrenmiş olabilirmi
fragmanı görünce çok sevindim korkmuştum bu hafta vermzler diye....
Arkadaslar ozetten haberiniz varmi hala gelmedimi? ya catliyacam meraktan...
evet özgecimm gerçekten benim izlediğim en mükemmel aşktı onların ki...
yurdanur ve mehmet... aahh aahhh ne güzeldi. yurdanurun babasıyla olan sorunlarını, mehmetinse fikirlerinden dolayı yaşadığı sorunları hep bu sevgileriyle aştılar...
çgo çok başkaydı ne yalan söyleyim...dönemi anlatmasındaki başarısı çok iyiydi...hele bir de o can alıcı replikler yok mu?ekşi sözlükteki çgo fenomenine bir bakmanızı öneririm...
evet bir de özge özberk ve mehmet ali nuroğlunun iyi oyunculuklarıyla gerçek anlamda yaşattıkları, öyle güzel repliklerle süslenen bir aşk...
hs nin bu dönemi nasıl anlatacağını o nedenle daha bir merakla bekliyorum...
Arkadaşlar özeti Bölüm Özetleri bölümüne ekledim... pek ayrıntı yok ama yine acıklı bi bölüm olucak anlaşılan..
gece gördüm bende fragmanı ahmet ayrılmamız galiba en iyisi gibisinden bişeyler sölüyodu yasemin yüksek bi yerdeydi atlamayımı ne düşünüyodu menderesi darağacına götürüyolardı bide necdet yaseminin tepesinde bişeyler konuşuyodu hastenedemiydiler orayı izleyemedim tam hamile olduğunu öğrenmiş olabilirmi
fragmanı görünce çok sevindim korkmuştum bu hafta vermzler diye....
walla bence bu bolumde beni etkileyecek olay belli.Menderes'in asılması.Böylece Ahmet ve Yasemin'in ayrılmalarını biraz daa unutturmayı planlıolar anladığım kadarıyla.Ve bence de işe yarayacak. :img-wink:
Roberta Y Diego 07-02-07, 13:40 özete bakılırsa yine bol bol ağlıycaz :img-yes: kendi adıma öyle olucak en azından ne zaman izlesem mutlaka ağlıyorum. benle beraber annemde ağlıyor. çok etkileniyorum bu diziden :icon_sorr cuma gelsin artıkk bir an evvel. acaba yasemin'in alacağı büyük karar nejdet ile evlenmek mi?? off gel cumaa gell
bu durumda benim de bir sorum olacak?karşınızda ne kadar seviyorsanız sevin evlenecek bir adam var, yine de başbaşa kalmayı fırsat bilerek onun aklını karıştırır mıydınız?hadi ahmet suçlu, peki yasemin michelle'nin yüzüne nasıl bakabilir?yani resmen adamın boş anını yakaladı ve hedefe tam isabet..kendini geri çekebilirdi pekala...işte böyle düşününce de aldatmaya çoktan gönüllü ortak olan bir yasemin görüyoruz..ya buna ne demeli?üstünde kalmak diye kötü belki ama sıkça kullanılan bir tabir var ya birazcık o durumu anımsatmıyor mu?
averaj Bana bu dizi bir atasözun ne kadar dogru oldunu gösterdi.
YIKILAN YUVANIN USTUNE YUVA KURULMAZ
Birde bir söz vardir ALLAH bazen öbur dunyaya birakmaz isini diye, bence buda iyi uyuyor.
Michelle cok kötu gunler yasatilar, onun hayatin en kötu dönemini yasatirken kendileri en mutlu gunlerini yasadilar.
Bir erkek karisini aldati zaman bizim toplumuz genelde o erkegin beraber oldu kadini suclar kadina agiza alinmayacak kufur ederler.
Ben nedense hic boyle dusunmem, cunku evli olan kadin degil erkek, kadin degilki esine ihanet eden,(kadini bekar sayarsak) tamam evli biriyle beraber olmasi etik acidan dogru degil ama, sucun en buyunu bu kadindan bilmek bence cok yanlis.
Yani kisacak Yaseminde elbete sucu var ama ASIL suclu Ahmet, cunku Ahmeti bir kadina söz veren, sen benim karim olacan diyen. Yasemin birine söz vermisligi yoktu, ama seninde dedin gibi Ahmete biraz daha mesefali davarana bilirdi. Yasemin hic bir firsati kacirmadi:icon_whis
Ama yasemin kadindeli oldu zaman ama, 25 yasinda biri Yasemin gibi yapmazdi diye dusunuyorum ben...
özge_letyy 07-02-07, 13:50 bilmem dikkatinizi çektimi dizimiz başlamadan önceki tanıtımlarda,gazete resimlerinde berk hakmanın fotoğrafları vardı....bence onu ilerki bölümlerde deniz'in büyümüş hali olarak izleyeceğiz....aklıma geldi yazayım dedim,ikisininde gözleri mavi bence başka ihtimal yok gibi
ben o kadar emin değilim çünkü diğerlerini de baya bi yaşlandırmak zorunda kalırlar anneler babalar ölebilir bile..
hem hatırladığım kadarıyla 70li yılların castında vardı o resim o kadar büyür mü deniz bilmiyorum
arkadaşlar canselin fan sitesinde hatırla sevgili diziden kareler başlığına çok yeni resimler eklenmiş duyurulur...
arkadaşlar fan sitesi bende hala açılmıyo sizde açılıyo mu ki??
evet iki hafta sonra çok şükür özetle ilgili yorum yapıcam bence yasemin bebeği söyleyip barışmak için ahmete gelecek ama yaşanacak her neyse olmayacak tamamen kopacaklar belki aylayla ilgili bişey falan olur son kez yanyana görebilirim işallah
arkadaşlar fan sitesi bende hala açılmıyo sizde açılıyo mu ki??
fan sitesi açılıyor caım bende senin bilgisayarda bir problem olabilir. bir daha dene :img-wink:
aynakolik_fatma 07-02-07, 14:22 arkadaşlar fan sitesi bende hala açılmıyo sizde açılıyo mu ki??
ilk başta açılmadı ama sonra açıldı
evet yeni fotolar var bakın
evet haklısınız ilk denemelerde açılmıyor ama sonradan ben de de açıldı.. çok merak ettim resimleri hemen bakıcam..
fundapehlivan 07-02-07, 14:45 bu durumda benim de bir sorum olacak?karşınızda ne kadar seviyorsanız sevin evlenecek bir adam var, yine de başbaşa kalmayı fırsat bilerek onun aklını karıştırır mıydınız?hadi ahmet suçlu, peki yasemin michelle'nin yüzüne nasıl bakabilir?yani resmen adamın boş anını yakaladı ve hedefe tam isabet..kendini geri çekebilirdi pekala...işte böyle düşününce de aldatmaya çoktan gönüllü ortak olan bir yasemin görüyoruz..ya buna ne demeli?üstünde kalmak diye kötü belki ama sıkça kullanılan bir tabir var ya birazcık o durumu anımsatmıyor mu?
Ahmette demek ona aşık olmayı bekliyormuş tam isabet oldu... Zaten ahmet o geceden evvel ondan etkilenmeye başlamıştı. O akşam ki konuşmaları, dans filan... Yani etkilenmemiş olsa Yasemin ne yaparsa yapsın aşık edemezdi kendine... Bir de 18 yaşında birinden bahsediyoruz. Onun oraya gitme amacı kesinlikle Ahmeti elde etmek değildi. Ark niyetli değil, belki de deli cesareti...
Ama iyi ki de yapmış, yapmasaymış belki de Ahmet Michele ile evlenecekti ve mutsuz olacaklardı tabii çünkü Ahmet Micheleyi sevmemiş hiç...
Gerçi sonuç aynı...
fundapehlivan 07-02-07, 14:47 Bence sevgi her güçlüğü her zorluğu açmaya yeter.Sevgi beraberinde insana yaşam sevinci de getirir çünkü.Bu sevgi karşılıksız olsa bile...İnsan içindeki sevgiden aldığı kuvvetle -ki eğer sevdiği yanındaysa ondan aldığı destekle de- her türlü zorluğu güçlüğü aşabilir.
Kesinlikle katılıyorum... Eğer bu sevgi hele bir de karşılıklıysa o zaman her şeyi göze alıp onunla olmak için her şeyi yapabilirsin... Sonuna kadar onunla olmak için savaşırsın... Ve bende yenersin! Eğer o savaşta da el eleysen! Çünkü bir taraf duyarsızsa, o kadar mücadeleci değilse tek taraflı da bir yere kadar gidebilir...
resimlere baktım özellikle ayla ile olan resimleri baya bi inceledim ama bahsettiğiniz gibi samimi görüntüler göremedim...
fundapehlivan 07-02-07, 14:52 Tubacım ben de senin gibi düşünüyorum.
Yani evli bir erkek bekar biriyle karısını aldatıyorsa en büyük suç erkektedir.
Ama bence Michele konusunda Ahmetin suçunu hafifletecek durumlar var.
Ahmet aldatmak istemiş olsa ikisini de idare ederdi pekala ama etmedi. Hatta Yasemine aşık olduğu an da Micheleden tamamen soğrudu, onun yanında kendini çok suçlu hissetti. Bakışları bile değişti hatta yanında durmak istemiyordu. Bence bu Ahmetin niyetinin aldatmak olmadığını sadece ve sadece aşık olduğunu gösteriyor. Micheleden saklamadı çünkü ve en önemlisi de Micheleye karşı kendini suçlu hissetti ve hatta onu alnından öpüyordu! Yani bu kadar değişti...
Bu yıkılan yuva olayına hiç katılmıyorum çünkü ortada yuva yoktu:img-hyste
Evleneceklerdi sadece... Ama evlenmemişlerdi... Hem nişanlanmamışlardı bile... Hem zaten nişan niye yapılır... Evlenmeden evvel bir bakın anlaşabiliyor musunuz, emin olun her şeyden yani deneme süresi... Onlar sadece bu süreyi aşamadılar...
fundapehlivan 07-02-07, 14:53 resimlere baktım özellikle ayla ile olan resimleri baya bi inceledim ama bahsettiğiniz gibi samimi görüntüler göremedim...
Yok ya samimi görüntü hiç yoktu ki zaten...
Hem o samimi görüntüler için çok erken değil mi?:img-blush :icon_sorr
Yok ya samimi görüntü hiç yoktu ki zaten...
Hem o samimi görüntüler için çok erken değil mi?:img-blush :icon_sorr
bana kalırsa onların arasında kesinlikle samimi görünecekleri şekilde bişey olmasa ama aylanın çocuğunun olmadığı anlaşılyosa demek ki bunu benim istemem yeterli değil!!
Tubacım ben de senin gibi düşünüyorum.
Yani evli bir erkek bekar biriyle karısını aldatıyorsa en büyük suç erkektedir.
Ama bence Michele konusunda Ahmetin suçunu hafifletecek durumlar var.
Ahmet aldatmak istemiş olsa ikisini de idare ederdi pekala ama etmedi. Hatta Yasemine aşık olduğu an da Micheleden tamamen soğrudu, onun yanında kendini çok suçlu hissetti. Bakışları bile değişti hatta yanında durmak istemiyordu. Bence bu Ahmetin niyetinin aldatmak olmadığını sadece ve sadece aşık olduğunu gösteriyor. Micheleden saklamadı çünkü ve en önemlisi de Micheleye karşı kendini suçlu hissetti ve hatta onu alnından öpüyordu! Yani bu kadar değişti...
Bu yıkılan yuva olayına hiç katılmıyorum çünkü ortada yuva yoktu:img-hyste
Evleneceklerdi sadece... Ama evlenmemişlerdi... Hem nişanlanmamışlardı bile... Hem zaten nişan niye yapılır... Evlenmeden evvel bir bakın anlaşabiliyor musunuz, emin olun her şeyden yani deneme süresi... Onlar sadece bu süreyi aşamadılar...
fundacım sorun ne biliyor musun, michelle senin kardeşin olsaydı da aynı tepkiyi verecek miydin?ne olursa olsun onun bunu hak etmeyeceğini bilirsin çünkü...ya da michelle sen olsaydın mesela!aynı şey benim kardeşime yapılsaydı ahmeti parçalardım, yaseminin sonu hakkında kesin hükmümü sonra bildiririm...
askasurguncu 07-02-07, 15:30 yasemin ve ahmet birbirlerini sevdiler
herseyi karsilarina aldilar ama
olmadi bir gercek var birbirlerini cok sevdiler
yani simdi evlenselerde ikiside hep mutsuz olacaktirr
averaj Bana bu dizi bir atasözun ne kadar dogru oldunu gösterdi.
YIKILAN YUVANIN USTUNE YUVA KURULMAZ
Birde bir söz vardir ALLAH bazen öbur dunyaya birakmaz isini diye, bence buda iyi uyuyor.
Michelle cok kötu gunler yasatilar, onun hayatin en kötu dönemini yasatirken kendileri en mutlu gunlerini yasadilar.
Bir erkek karisini aldati zaman bizim toplumuz genelde o erkegin beraber oldu kadini suclar kadina agiza alinmayacak kufur ederler.
Ben nedense hic boyle dusunmem, cunku evli olan kadin degil erkek, kadin degilki esine ihanet eden,(kadini bekar sayarsak) tamam evli biriyle beraber olmasi etik acidan dogru degil ama, sucun en buyunu bu kadindan bilmek bence cok yanlis.
Yani kisacak Yaseminde elbete sucu var ama ASIL suclu Ahmet, cunku Ahmeti bir kadina söz veren, sen benim karim olacan diyen. Yasemin birine söz vermisligi yoktu, ama seninde dedin gibi Ahmete biraz daha mesefali davarana bilirdi. Yasemin hic bir firsati kacirmadi:icon_whis
Ama yasemin kadindeli oldu zaman ama, 25 yasinda biri Yasemin gibi yapmazdi diye dusunuyorum ben...
evet bu gibi durumlarda ne yazık ki genelde kadın suçlanır...ama yasemin faktörü kafa karıştırıcı oldu hem de bunu tamamen kendi yarattığı koşullarla sağladı...burda tabi ki haklı denemez...
ama asıl daha küçük bir yaşta bunu yapması beni daha da korkutur aslında...çünkü herşeyi göze almış çoktan...dünya umurunda değil...ben o yaşta ve bu zamanda öyle değildim onu biliyorum en azından...görüldüğü gibi kendi pimini çekti....
ya o kadar özeti bekledim.kısacık bişey vermişler vere vere.onda da zaten bizim bildiğimiz şeyler yazıyor.her diziye bu kadar kısa özet vermiyor ama.:icon_sorr beni sükut-u hayale uğrattı.:img-hyste bu bölümde en çok üzüleceğim sahne menderesin idam sahnesi olacak kesin.çok üzülüyorum durumuna. :icon_sorr
aşkoyuncusu 07-02-07, 15:52 yaseminin kapıdan dönemesini sağlayan tek neden ayla olacak bence ahmet seni görmek istem,o fln diyecek bakınız aylacılar neler yapıo aylacığınız...tabii bnm fikrim:):):):):):):):)
Sahnede gergin bir müzik çalmaktadır.bu gerginlik asude pastanesine de sızmış durumdaydı.içeriye birden hışımla Ahmet girdi.
Ahmet:Necdet kanka kanka dediysem lafın gelişi yahu.hani biz ölümüne kankaydık.ne oldu da böyle oldun?
Necdet:yasemin yalnız kalmış.ne yapacaktım ya saf gibi bakacak mıydım?sen tekmeyi bas sonra hesap sor yok dive:img-hyste
Ahmet:bak Necdet efendi tehlikeli sularda yüzüyorsun.sana çok pis dalacam.kanımca sen bundan sonra kendine dikkat et.:img-hyste
Nedet:bu bir tehdit mi?
Ahmet:sence ne?bence öyle…:img-hyste
Necdet:sana yumruk attığım günü unuttun sanırım.bak ağzını burnunu dağıtırım senin sirseri.:img-hyste
Ahmet:dal dal dal dol dol dol papucumun necdeti:img-hyste
Bu sırada pastahanenin içinden toz bulutları yükseliyordu.aniden sahne aylanın yeni açtığı özel kliniğine geçti.
Yasemin:merhaba ayla bakıyorum da yeni ailenin nimetlerinden yararlanmaya başlamışsın bile.çok mutlusundur bu yaptıklarından dolayı.
Ayla:niye açamaz mıyım ben burayı?bi sakıncası mı var?sen beni beğenmiyor musun?:img-hyste
Yasemin:evet beğenmiyorum.ahmeti elimden aldın.şimdi çantayı yicen suratına ha.:img-hyste
Ayla:ağzını burnunu dağıtırım senin bak dua et hamilesin.:img-hyste
Yasemin:niye herkes benim kalbimi kırıyor ya?ben yine annemin evine gidiyorum.ühühü:img-hyste
Ayla:geri köylü geri şımarık ne olacak…
:img-hyste
--------------------------------------------------------------------------
aynakolik_fatma 07-02-07, 16:48 süpersin valla ya
ne olur devam et şu senaryona:happy0064
teşekkür ederim canım ama bunu bile zorla yazdım.çatlayacaktım artık.:img-blush aklıma bişey gelirse söz yazacağım.:good:
:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
olmaz böyle bişey ya.... şeboist mutlaja devam et bayıldım varya... hele pabucumun necdetine bittim.. o lafı canselden duymak vardı bide...:good:
Funda yuva olayina katilmiyorsan baska bir atasözu soyluyum sana :icon_whis MUTSUZLUN USTUNE MUTLUK OLMAZ.... (boyle bir atasözu yoksa bugunden sonra var demektir:img-hyste )
Hem nisanda bir tekim yuva kurma suresi degilmi? Gercek hayatada ben cok gözledigim bir durum, bir iliski birilerini uzuyorsa o iliski fazla surmuyor ne yaziki.
Biz Yasemine kiziyoruz ama onun yaptini suan Necdet yapmiyormu?
Elinden gelse Yasemin kalbinden Ahmeti atmazmi? Ask bazen insani boyle bencil yapiyor....
averaj bence tam tersi Yasemin kucuk olmasi sucunu benim gözumde hafifletiyor... ben yaptiklarini cocuklugune veriyorum:good:
Ayla ve Ahmet odalarında sevim ve mehmetin nikahı için hazırlanmaktadırlar.
Ayla:Ahmet bu kıyafet bende çok şehvetli durdu değil mi?nasılım?:img-hyste
Ahmet:bana ne kıyafetin şehvetinde ya?anam saat 5e geliiiyyy ya.senin yüzünden nikaha geç kalıyoruz geriiii:img-hyste
Ayla:ama Ahmet neden bana böyle davranıyorsun?yoksa sen beni beğenmiyor musun?:img-hyste
Ahmet:şöyle düşünüyosun beni çok üzüyosun ama bebişim…:img-hyste
Ayla:Ahmet sende çok dengesizsin ama.anladın sen onu…:img-hyste
Aynı zaman aralığında Necdet ve yaseminde odalarında hazırlanmaktaydılar…
Yasemin:Necdet o kadar paran var bana hala yeni kıyafet almadın.diğerlerine zor giriyorum.karnım iyice şişti.
Necdet:dükkandaki pastaları çörekleri sürekli götürürsen böyle olur tabi.kuruttun beni.senin yüzünden iflas edeceğiz.doğum yapınca çalışarak ödersin artık.anladın sen onu.:img-hyste
Yasemin:ama Necdet….bu hamilelik beni çok duygusallaştırdı.ühühü
Necdet:bıktım senden be.ağzını burnunu dağıtıcam senin.hadi yürü geç kalıyoruz.
Nikah salonu çok kalabalıktır.ama buna rağmen Ahmet ve yasemin birlerini hemen görmüşlerdir.birbirlerine şehvetli bakışlar atmaktadırlar.bunu ilk anlayan Necdet olmuştur.
Necdet:yasemin ağzını burnunu dağıtırım senin.doğru dur.evde hesaplaşacağız seninle.
Yasemin:önüme bakıyorum Necdet tamam ya.ühühü
Ayla:Ahmet o tarafa bakma lütfen.
Ahmet:sana mı soracağım nereye bakacağımı?şimdi çantayı yicen suratına ha.:img-hyste
Ayla:of Ahmet of…yok yollu bu yollu…:img-hyste
özge_letyy 07-02-07, 17:32 :img-hyste ay allahım sinem nasıl bi insansın ya öldüm burda öldüm :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
bunlar bile yeterince ifade edemiyo şu anki durumumu:):):):)
valla bu yaka ve hs karışımı bnm favorim oldu çok komik yaa:D:D
Sevgi Herşeye Yetermi?
Tabiki bizim istediğimiz bu...Her şeye yetmesi.gerçek hayattaki karşılığı böyle olmayabiliyor.bir olayı, yer-zaman-mekan üçlüsü ile birlikte tanımlamak daha doğru olur sanırım.dolayısıyla sevgiyide etkileyen fatörler olacaktır.Bu zamana ve olayına göre(önemi kisisel bazda)değişir.Yasemin içinde bu böyle;sevgisi çok yoğun olmasına ramen oldukça kritik bir zamanda, ölümle yaşam çizgisi arasındaki babası ve bu olaydan sorumlu tuttuğu ilerde baba yerine koyacağı adam ikilemi.Belki zaman faktörü değişince her şey değişecek ama...İlerde hep bereber göreceğiz.
sinem çok yaratıcısın ya.. tebrikler:img-hyste :img-hyste
bu arada iznin olursa tabi bunları hs yi izleyen arkadaşlarıma göndermek istiyorum
fundapehlivan 07-02-07, 18:50 Keşke gerçekten insanlar başkalarını üzmeden mutlu olabilseler...
Ama bunu yapmak neredeyse imkansız gibi... Hani Tubacım mutsuzluğun üstüne mutluluk kurulmaz demişsin ya...
Annen, baban, eski sevgili... hatta belki de sana aşık birinin olduğunun farkında bile değilsindir ama vardır ve o üzülmüştür...
Ben pek o söze inanmıyorum yani karşında ki doğru insansa bas baya mutlu olursun...
gel artık cuma gel!!!
hacivatiye 07-02-07, 19:31 bölüm özetimiz gelmiş o zaman anlaşılan bu hafta yeni bölüm kesin var. yasemin önemli bir karar alıyor diyor ne acaba merak ettim şimdi. hamile olduğunu da ahmet uzun bir süre öğrenemeyecek anlaşılan.
ve bu hafta kesin idam var herhalde o sahneleri nasıl çekmişler çok merak ediyorum doğrusu..
emosss tabiki okutabilirsin. :img-wink: evet idam sahnesi olacak.çok heyecanlıyım o yüzden.en merak ettiğim sahne o.çok üzücü olacak ama orası kesin. :icon_sorr
bu bölüm yine ağlayacaksınız anlaşılan.:img-grin2 ahmet yasemin'den çabuk vazgeçmiş.sevgi herşeye yetmiyormuş dediğine göre.:img-blush bence de yetmez.ailelerin büyük etkisi var.ayrı dünyaların insanları onlar.:img-hyste tabi bu ayrılıkta şevket beyin hastalığının da büyük etkisi var.ahmet vicdan azabı çekiyor çünkü.yasemin hastaneye ahmet'e geçmiş olsuna hem de hamile olduğunu söylemeye gelir.çünkü babası idamdan kurtulduğu için ahmet'e karşı yumuşadı.selma hanım da ahmet'in 'yasemin'den ayrıldım' demesinden cesaretle görüşmelerini engeller.yasemin'e bu ilişki aileleri ne hale getirdi birbirinizi artık üzmeyin der.yasemin de nayıır nolamaz diyerek hastaneyi terkeder.:img-hyste bu bunalımla adaya gider.aşklarının başladığı yere.:hıh geçmişi hatırlar ve uçurumun kenarına gelir.tabi necdet yetişir.hamile olduğunu söyler.aldırmak için doktora giderler ama tehlikesi olduğu için necdet yasemin'e çocuğuna babalık yapabilirim der.ve mutlu son.:img-hyste
ben bu kadar attım.gerisini siz getirin.:img-grin2
aslı senaryon güzel olmuş:img-wink:...hazır uçuruma kadar gelmişken ayağı kaysa mesela, düşüverse demek gelir içimden ama:img-tomat neyse dizi akışının mahvına sebep olmak istemem tabi:icon_whis ...yalnız ilerde hangi sebeple ahmet çocuğun kendisinden olduğunu öğrenecek onu merak ediyorum...yani bu gerçeği nasıl öğrenecek vs...
askasurguncu 07-02-07, 21:41 yasemine neden bu kadar tepki gosteriyorsunuz
anlamis degilim
aslı senaryon güzel olmuş:img-wink:...hazır uçuruma kadar gelmişken ayağı kaysa mesela, düşüverse demek gelir içimden ama:img-tomat neyse dizi akışının mahvına sebep olmak istemem tabi:icon_whis ...yalnız ilerde hangi sebeple ahmet çocuğun kendisinden olduğunu öğrenecek onu merak ediyorum...yani bu gerçeği nasıl öğrenecek vs...
sağol canım.:img-wink: gerisi senaristlere kalmış artık.seni okumuşlardır belki.:img-hyste mesela çocuk hastalanır.babasından alınması gereken birşeye ihtiyaç vardır.açıklamak zorunda kalır ahmet'e.yoksa o başka bir dizidemiydi yahu.:img-hyste
son cümle ne demek böyle anlamadım ne yani menderes asılmayacaktıda kazayla mı oldu kim tlfn eden nolur birisi acıklasın lütfen beynimden vurulmusa döndüm resmen lütfen birisi aydınlatabilirmi beni
yasemine neden bu kadar tepki gosteriyorsunuz
anlamis degilim
hıı güzel bir soru.:img-blush cevabı hareketlerini,davranışlarını,konuşmasını beğenmiyorum.ahmet'le de hiç yakıştıramıyorum.başka bir sebebi yok tabiki.ama beren başka bir dizide oynar ileride çok da sevebilirim.
Sevgi Herşeye Yetermi?
Tabiki bizim istediğimiz bu...Her şeye yetmesi.gerçek hayattaki karşılığı böyle olmayabiliyor.bir olayı, yer-zaman-mekan üçlüsü ile birlikte tanımlamak daha doğru olur sanırım.dolayısıyla sevgiyide etkileyen fatörler olacaktır.Bu zamana ve olayına göre(önemi kisisel bazda)değişir.Yasemin içinde bu böyle;sevgisi çok yoğun olmasına ramen oldukça kritik bir zamanda, ölümle yaşam çizgisi arasındaki babası ve bu olaydan sorumlu tuttuğu ilerde baba yerine koyacağı adam ikilemi.Belki zaman faktörü değişince her şey değişecek ama...İlerde hep bereber göreceğiz.
sevgili ozenccan, yer-zaman-mekan üçlüsü derken o anki var olan "sorun"u, "olay"ı kast ediyorsun sanırım... bu anlamda doğru... fakat ben yalnızca kişilere bağlı sevgi değil de herkeste varolan sevgiden bahsediyorum... Tabi ki Ahmet orada kendi sorunu için öyle söyledi... Ama aileler eğer kendilerinde varolan sevgilerini onların birliktelikleri için kullansalardı bu sorun yaşanmayacaktı veya idam olayında daha "sevgi"yle yaklaşılsaydı çok daha farklı bir cezayla sorun bu kadar dramatik olmayacaktı...yani sevgi aslında insan ilişkilerinden kaynaklanan sorunları ya tümüyle çözüyor ya da insani değerlere daha uygun şekilde çözebiliyor. Ama tamamıyla biyolojik veya doğal sorunlara müdahale edip yok etmesi veya aza indirmesi zor. Mesela açlık sorununu sevgi nasıl çözebilir ki? Ama açlık sorunundan çıkan, insanlar arasındaki kavga vs. şeylerin niteliğini değiştirir... Diyelimki dünya küresel ısınmadan dolayı susuzluktan kırılıyor (yakın bir tehlike zaten) bu insana verilen değerle yani "sevgi"yle ele alınırsa çok nitelikli bir çözüm oluşabilir. Ama tamamen kendini, kendi ülkeni vs. düşünür tarzda olursa yani "sevgi"siz, bunun sonucu kavgadır, savaştır... ve ilkinde insanlar eğer ölecekse mutlu bir tebessümle ölürken, ikincisinde mutsuz bir şekilde ölecekler... ölürken bile sevgi içinde ölmek çok önemlidir diye düşünüyorum...
sağol canım.:img-wink: gerisi senaristlere kalmış artık.seni okumuşlardır belki.:img-hyste mesela çocuk hastalanır.babasından alınması gereken birşeye ihtiyaç vardır.açıklamak zorunda kalır ahmet'e.yoksa o başka bir dizidemiydi yahu.:img-hyste
evet hasta bebek mevzusu geniş zamanlara ait, babaya ihtiyaç oluyor bu yüzden...o da zaten bir roman uyarlaması...farklı olarak oradaki ahmet karakteri terkeden taraftı yalnız...ama umarım bebekle ilgili aynı konuyu ilerde görmeyiz burada....
evet senaristlere büyük katkı senden geliyor:happy0064 , bir kuble de benden...benimki olmayacak ama....tüh bak işte emeğim boşa gitti:icon_whis ...sen de senaryonun telif hakkını al şimdiden geçim derdi bu yahu:img-hyste :img-hyste
Fragmanı sonunda izleyebildim.
Süper bir bölüm olacak.Özet zaten oldukça karamsar.
Sanırım bu bölüm Ahmet'e çok acıyacağım.
Ahmet'in Yasemin'lerin evinde ne işi vardı.
Fragmandan pek bir şey anlamadım.:)
askasurguncu 07-02-07, 21:58 hıı güzel bir soru.:img-blush cevabı hareketlerini,davranışlarını,konuşmasını beğenmiyorum.ahmet'le de hiç yakıştıramıyorum.başka bir sebebi yok tabiki.ama beren başka bir dizide oynar ileride çok da sevebilirim.
zaten ben bereni degil yasemine
neden bu kadar cok tepki gosterildigini anlam verememistim
eger bereni neden sevmiyorsaniz sorarsam isin icinden cikamayizz:img-yes:
Yıllar geçmiş yaseminin çocuğu büyümüş hatta hınzırlıklar yapmaya bile başlamıştı.bir gün necdetle yasemin,oğulları erdalı parka götürmüşlerdi.
Erdal:anne benim canım dondurma istiiiiyyy
Yasemin:Necdet çocuğu duydun hadi git alıver yıııvruuuuma.
Necdet:bıktım bu çocuğun isteklerinden be ağzını burnunu dağıtıcam onun.iliğimi kuruttunuz.
Erdal:anne babam beni beğenmiyor mu ühühü
Yasemin:Necdet çocuğun önünde böyle konuşma lütfen.neden böyle yapıyorsun?hor görme garibi.
Necdet:dur biraz daha büyüsün sen asıl o zaman göreceksin.gitsin biraz da babası baksın.bu beyin kıvrımları kaç sene de oluştu sen biliyor musun?bi Necdet kolay yetişmiiiyy.ben kendimi bu çocuğa harcatmam.
Erdal:anne babam beni beğenmiyor mu ühühü
Yasemin:gel yıııvruuuum ben sana alırım bebişim
Sahne artık gürsoy ailesinin evindedir.
Ahmet:anne senin yüzünden evlendim aylayla kızın çocuğu olmiiyyy artı yama gibi elleri var kürek gibi ayakları var ne yapıcam ben onu tarla mı sürecem tırmık gibi
Selma:evlenirken öyle demiyordun ama.hem ben mi ısrar ettim evlen diye?artık dönüşün yok.hem ben evde öyle çocuk sesi istemem.iyi oldu böyle.
Ahmet:dua et annemsin yoksa sana çok pis dalacaktım.
Şevket:annen haklı Ahmet artık dönüşün yok.eğer çok istersen tüp bebek yaptırırsın.
Sevim:ben seni kaç kere uyardım Ahmet.sen bunlara uyma dedim ama dinleyen yok ki.niye böyle kötü şeyler hep iyi insanların başına geliiiyyyy kader mi bu?
Ahmet:evet hala kader mi bu be?ah ah keşke mişelle birlikte fransaya kaçsaydım.kanımca benim için en hayırlısı oydu.
Sevim:artık geçti o devir.neyse anam saat 5e geliiiyy ya.gazeteden erken çıktım. mehmete mantı yapacaktım bu akşam.ben gideyim hemen.okey to
Ahmet:senin tuzun kuru tabi.seni evde bekleyen bi divanasu yok git bakayım.
yasemine neden bu kadar tepki gosteriyorsunuz
anlamis degilim
bu karakteri sevmiyorum...yani illaki başroldeki birinin karakterini sevmek zorunda değilizdir...bilmem daha önce çemberimde gül oyayı izledin mi ama bazıları oradaki yurdanuru sevmezdi ama mesela canan cansev diye feleğin tokadını yemiş bir karakter vardı onu çok severdi...tercihtir bu...
bir de tabi bereni iyi bulmuyorum.çünkü o kadar iyi oyuncu var ki sıra ona gelmedi hiç...yani şimdi desen ki iş okullu olmak mı?hayır şimdi okullu olan ve alaylı bir sürü kötü sayabilirdim ama gerek yok...beren de onlardan biri.bu gerçek değişmiyor...ya da belki iyileri mi saymalı, bilemedim....yeterlidir umarım.....ve ne olur yasemini ve bereni savunma gereği hissetme, çünkü insanların tercihidir bu...
askasurguncu 07-02-07, 22:08 sinem supersin ya
senaryon cok guzel olmuss:img-hyste
evet senaristlere büyük katkı senden geliyor:happy0064 , bir kuble de benden...benimki olmayacak ama....tüh bak işte emeğim boşa gitti:icon_whis ...sen de senaryonun telif hakkını al şimdiden geçim derdi bu yahu:img-hyste :img-hyste
açıyoruz önlerini işte.:img-hyste seninkinin olma ihtimali yok gerçekten.:img-grin2 benimki de olabilir telif falan da istemem yeterki yazdığım mutlu son olsun.:img-hyste
askasurguncu 07-02-07, 22:12 bu karakteri sevmiyorum...yani illaki başroldeki birinin karakterini sevmek zorunda değilizdir...bilmem daha önce çemberimde gül oyayı izledin mi ama bazıları oradaki yurdanuru sevmezdi ama mesela canan cansev diye feleğin tokadını yemiş bir karakter vardı onu çok severdi...tercihtir bu...
bir de tabi bereni iyi bulmuyorum.çünkü o kadar iyi oyuncu var ki sıra ona gelmedi hiç...yani şimdi desen ki iş okullu olmak mı?hayır şimdi okullu olan ve alaylı bir sürü kötü sayabilirdim ama gerek yok...beren de onlardan biri.bu gerçek değişmiyor...ya da belki iyileri mi saymalı, bilemedim....yeterlidir umarım.....ve ne olur yasemini ve bereni savunma gereği hissetme, çünkü insanların tercihidir bu...
ya canim ben zaten yasemin karekterinden konusuyordum
bereni sevmeye bilirsin oyunculugunu begenmiye bilirsin
zaten berende hiç bir ropotaginda ben cok iyi bir oyuncuyum dememistir
aksine kendimi sinek gibi hisediyorum demisti birde hocasi berene gitip tiyatro yapsin demisti beren oyle guzel cevap verdiki ben kendi sesimi dizilerde dublaj yapiyorken nasil tiyatroda oyna bilirimki bence beren oyuncu adayi ve elinden gelen herseyi yapiyorr
Sinem çoşmuşun.Vayy be gizli yetenekmişin.:):)
Merak ediyorum.Bir sonraki bölümde Adnan Menderes olmayacak.
Peki hemen zaman atlanacak mı?
Yoksa birkaç bölüm daha geçtikten sonra mı 68li yıllara gideceğiz.:)
sağol helincim,melalcim,aslıcım. :img-blush aaaa aslı burda ben dururken yani sen mi konuşacaksın?en gerçekçi senaryo benimki birkere.hehe:img-hyste
sinem gülmekten öldürdün beni.:img-hyste nerden aklına geliyor yahu.kanımca bundan sonra sen hep böyle konuşacaksın.:img-hyste
sağol helincim,melalcim,aslıcım. :img-blush aaaa aslı burda ben dururken yani sen mi konuşacaksın?en gerçekçi senaryo benimki birkere.hehe:img-hyste
tabi canım senim senaryon en hakikisi.benimki seninkinin yanında sönük kalır.:img-grin2
açıyoruz önlerini işte.:img-hyste seninkinin olma ihtimali yok gerçekten.:img-grin2 benimki de olabilir telif falan da istemem yeterki yazdığım mutlu son olsun.:img-hyste
aslı evet işte mutlu son diye buna derim:img-hyste :img-hyste ama çok senarist gördüm bugün seni:img-hyste :img-hyste bu yeteneği boşa harcama derim...herşeyi bırak, sil baştan ve senaryolarına dört elle sarıl...evet işte gelsin yeni mutlu sonlar...
bu arada bir başka senarist de şeboistmiş...
ikinize de tebriklerden bir demet imgdrag
ya canim ben zaten yasemin karekterinden konusuyordum
bereni sevmeye bilirsin oyunculugunu begenmiye bilirsin
zaten berende hiç bir ropotaginda ben cok iyi bir oyuncuyum dememistir
aksine kendimi sinek gibi hisediyorum demisti birde hocasi berene gitip tiyatro yapsin demisti beren oyle guzel cevap verdiki ben kendi sesimi dizilerde dublaj yapiyorken nasil tiyatroda oyna bilirimki bence beren oyuncu adayi ve elinden gelen herseyi yapiyorr
evet işte o senin bakış açındır ve seviyorsan da ne güzel diziyi izlerken daha bir içten seyredersin...ama diyorum ya şu an için beni çok rahatsız eden bir oyuncu adayı...bir gün belki olur ama o gün bugün değil...
neyse işte vs...sevdiğin oyuncuyu seyretmek senin için güzelse daha ne?değil mi ama?
...yalnız ilerde hangi sebeple ahmet çocuğun kendisinden olduğunu öğrenecek onu merak ediyorum...yani bu gerçeği nasıl öğrenecek vs...
Yasemin'in şu meşhur defterinden öğrenir.:) Yasemin defterini çocuğundan saklamaya çalışırken gene orda burda düşürüverir...:)
Yasemin'in şu meşhur defterinden öğrenir.:) Yasemin defterini çocuğundan saklamaya çalışırken gene orda burda düşürüverir...:)
olasılığı kuvvetli bir durum:icon_whis ...pembe panjurlu evinin herhangi bir bölümünde düşürmesi yeterli bu olasılığın gerçekleşmesi için:img-hyste :img-hyste çocuk bu, düşe kalka büyür, yine bir gün düşerken yerdeki defteri gördü mü iş tamamdır:good:
arzu-başak 08-02-07, 09:09 Arkadaşlar dün öğleden sonra yoktum..yazdıklarınzı okudum...sinemcim..sabah sabah krize girdim senin yüzünden..senaryoların süper..devamını bekliyoruz ona göre....aslıcım senin senaryoda yani...mutlu son anlayışımız farklı sizle o kesin....
of ya ahmetim bu bölümde çok üzülecek...aman ağlamasın o ağlayınca ben dayamıyorum..ben ağlayınca annem dayanamıyor..ortaya çok duygusal bir sahne çıkıyor.....
Ya arkadaşlar bende bugün yeni bölüm fragmanını izledim.Ahmetle yasemin ayrılıyorlardı galiba çok üzüldüm:sad53: :sad53: .Bide menderes idam ediliyordu.Yasemin ağlıyordu intihar edecekti bu bölüm çok acıklı olacak galiba:icon_sorr .
çok yazık yasemin necdetle ahmet aylayla evlenecek... zaten son bölümden ağlamaktan koptum yok böyle birşey ya artık hıçkıra hıçkıra ağlıyordurm annem geldi odama nooldu diye o da içerideki tv de izliyormuş onunda gözler dolu dolu:img-pilot
ama gerçekten çok duygusal ve harika bir bölümdü menderes asıldıktan sonra ipler kopacak zaten...
ahmet çocuğunu nasıl öğrenebilir... hmm zannetmiyorum hatıra defterinin yeniden işe karışacağını ama olabilirde sonuçta belli olmaz... beklenmedik çok şey oluyor
merak etme arzucum devam edeceğim. :good: zaten okulun açılmasına az kalmış yazayım yani değil mi? :img-wink: CveB tahminin çok süper.hehe:img-hyste yasemin yine anılarını yazmaya devam eder valla.:img-hyste
ya şeboist süpersn yaaa pc nin basında koptum yine senin sayende hep devam et bunlara dizi çok acıklı zaten ühühü
Ahmet yasemini kaybetmeyi bir türlü kendine yediremez.bu yüzden rıza beyle bir konuşma yapar.
Ahmet:rıza amca bak amca diyorum sana hürmet ediyorum neden yaseminle evlenmemize izin vermediniz?
Rıza:sen bu halinle bana amca mı diyorsun genç adam?yok ya baban beni mahkemede rezil etsin sonra ben kızımı onun oğluna vereyim yok dive
Ahmet:kel kendine gel bak dua et babamın çocukluk arkadaşısın yoksa sana çok pis dalmıştım.
Rıza:ağzını burnunu dağıtırım senin sirseri.seni bizim evin yakınında görmeyim.yoksa seni bir tenhada kıstırırım.anladın sen onu.korktun sanırım.
Ahmet:evet tırstım.ama ben yasemini hala seviyorum okey to
Rıza:bak hala konuşuyor yürü git delü
Bu ateşli konuşmanın ardından sahnede artık yaseminle Selma vardır.
Selma:senin burada ne işin var şimdi çantayı yicen suratına ha
Yasemin:size sadece içimdekileri dökmek için geldim okey to
Selma:aman dökme bana içindekileri falan ben gelinimden memnunum istemiyorum seni burada geriiii
Yasemin:zaten hep böyle düşündüğünüz için biz ahmetle mutlu olamadık ühühü
Selma:bana duygu sömürüsü yapma divanasu artık eline bişey geçmez boşuna uğraşma yıııvruuum
Yasemin:ama ben ahmeti hala seviyorum ühühü
Selma:bana ne evlenmeseydin o zaman necdetle bana mı sordun bunu yaparken?hadi canım yar saçların lüle lüle yasemin sana güle güle
Yasemin:herkesin yaptığı gibi siz de benim kalbimi kırın ühühü
Selma:bak hala burada git geriiii köylü geriiii yasemin
sineeem ay harika yaa öldüm gülmekteeenn yaaaa:img-hyste
bak avatar imza takımımı değiştirdim:img-yes:
sağol canım. ;) evet dün de gördüm zaten değiştirdiğini.şimdi tam süper olmuş valla. ;)
BLaCK-WoLF 08-02-07, 12:09 Süper olmuş ..
Lale,teo ve Necdet pastanede konuşmaktaydılar…
Necdet:nerde kaldı bu yasemin ya ağzını burnunu dağıtıcam bunun
Lale:abi bu kadar agraaaasif olma gelir birazdan
Teo:lale doğru söylüyor Necdet.bu aralar çok sinirlisin.
Necdet:ne demek istiyorsun sen?şimdi çantayı yicen suratına ha.
Teo:aman boşver uğraşılmaz zaten seninle şimdi.lale senin okulda bitti ne yapmayı düşünüyorsun?
Lale:bimem ki valla önce bi iş bulayım kendime sonra bakarız artık bişeyler.anladın sen onu.
Teo:anladım anladım.bakarız tabi bişeyler hınzır seni.
Necdet:noluyor burada ne konuşuyorsunuz siz aranızda?bak çok pis dalarım ikinize he.
Lale:ne konuşacağız abi havadan sudan.hemen sinirlenme yok bişey.
Teo:evet Necdet ne konuşabiliriz ki zaten?
Necdet:öyle olsun zaten yoksa ne olacağını biliyorsunuz.anladınız siz onu.şu yasemin de gelse tam süper olacak yani.
Derken yasemin gelir…
Necdet:nerdesin sen yasemin?çocuğu okula bırakmaya gittin kaç saattir yoksun ne ayak?
Yasemin:üniversiteden arkadaşla karşılaştım Necdet.hemen kızma ya.
Necdet:bilirim ben o arkadaşı.umarım düşündüğüm şey değildir.ağzını burnunu dağıtırım senin.
Yasemin:bıktım ama Necdet ya.burda çalış,çocuğa bak.sonra bi de senin fırçalarını ye.bu da can ya.
Necdet:sus konuşuyor bir de geriiii…bak müşteri bekliyor.hadi git siparişleri al delü
bu dizi aşkın takedisini anatıyo super valla nedim
sinemmcm süpersn güldürdn yine bni!!!!
Şeboist kızzz bu ne senaryo böyle:happy0064 vala öldüm gülmekten:img-hyste :img-hyste
askasurguncu 08-02-07, 13:28 sinem senaryon super :img-hyste
gulmekten oldum
bu ara sevdis imzan super cok begendim:good:
fundapehlivan 08-02-07, 13:55 Sinemcim senin senaryolarında bile Yasemine olan garezin görülüyor yani!!
İçinden bunlar mı geçiyor nedir??
Yine güldürdün bizi ellerine sağlık...
lütfen hs yakası senaryolarının devamı gelsin ama biraz ahmet-yasemin olsun:)
Rıza müebbet hapis cezası almıştır fakat 7 sene sonra afla çıkmıştır.rızanın afla çıktığı gün dışarıda hava çok güzeldir.ailesi karşıdan ona bakmaktadır.
Işık:babişkom benim seni çok özledim.
Rıza:ne güzel genç kız olmuşsun kız zilli seni
Yasemin:biz de seni çok özledik dedesi
Necdet:evet baba çok özledik seni
Rıza:anam Erdal ne kadar da büyümüş böyle.yıııvruuum benim yirim seni
Nezahat:rıza beni unuttun burada ne ayak?
Rıza:ama şöyle düşünüyosun beni çok üzüyosun bebişim.sana doya doya sarılabilmek için sona bıraktım seni.gel bakayım yıııvruuum
Nezahat:ah rızam benim.he unutmadan akşama Selmalara söz verdim yemeğe çağırdılar bizi.mehmetler de gelecek.okey to
Derken akşam olmuştur.herkes gürsoy rezidansında toplanmıştır…
Şevket:rıza kanka affettin beni değil mi?bak sen yokken çok acılar çektim.nerdeyse kendime çok pis dalacaktım.
Rıza:affetmez olur muyum kanka?biz seninle neler yaşadık.sen benim ölümüne kankamsın.
Ahmet:siz nasılsınız Necdet?anladın sen onu?
Necdet:iyiyiz canım asıl sizi sormalı?çocuklu bir aile babasıyım işte nasıl olsun.hıh
Ahmet:sen ne demek istiyorsun?ağzını burnunu dağıtıcam senin sirseri.
Sevim:çocuklar sizler aklı başında insanlarsınız.lütfen böyle polemiklere girmeyin
Mehmet:her zamanki gibi çok güzel konuştun sevimciğim.ağzına sağlık bebişim.
Selma:ayla hadi yaseminle bize kahve yapın yııvruum
Ayla:ama anne of tek yapsam tam süper olacak.
Yasemin:bencede tek yapsa süper olacak kanımca.
Nezahat:bırak Selmacım istedikleri gibi yapsınlar.
Deniz:defne gel hadi biz dolaşmaya çıkalım bebişim sıkıldım ben.
Defne:okey to deniz. biz geliriz birazdan…
Salonda herkes deniz ve defnenin ardından onlara bakmaktadır….hepsi içinden sanki ben bu sahneyi bir yerden hatırlıyorum demektedir…Sevim ve Mehmet hariç… :)
aşkoyuncusu 08-02-07, 14:47 harika olmuş yaa her zman ki gibi devam et devam.. harika gidiyo vallahi...
senaryo süper olmuş da bu sahneyi nerden hatırlıolar sevim mehmet nie hatırlamıo orasını anlamadım?
Sevim ve mehmet gazetede çalışmaktadırlar…
Mehmet:sevim iyi ki senden iş istemişim bebişim.yoksa şimdi bu durumda olamazdık belki de…
Sevim:evet yıııvruum iyi ki geldin o gün.seninle evlendiğim için çok mutluyum.denizin karşı çıkmamasına da çok sevindim.
Mehmet:bende mutluyum.deniz hiç karşı çıkar mıydı bebişim?senin gibi anneyi nerde bulacak o?
Sevim:ah Mehmet çok teşekkür ederim.baksana akşam deniz defneyi bize çağırmış.onları yalnız bırakalım mı?
Mehmet:evet bırakalım.tam süper olur kanımca bizim yönümüzden de.anladın sen onu.
Sevim:anladım tabi hınzır seni….
Akşam olmuştur…defne ve deniz baş başadır….
Deniz:defne hatırlıyor musun küçükken seninle hep oyun oynardık.kim derdi sonradan birlikte olacağımızı?
Defne:hatırlamaz olur muyum bebişim.ben halimden çok memnunum valla.nikah şahidimizde ışık ve Harun olsun.okey to
Deniz:hatta çifte nikah yaparız.tam süper olur.
Defne:deniz harikasın.bencede tam süper olur.
Bu sırada sevim ve Mehmet yıllar önce beraber ilk yemeklerini yedikleri yerdedirler…
Sevim:ah Mehmet beni buraya tekrar getirmen çok romantik çok hınzırsın sen
Mehmet:öyleyimdir yıııvruuum huyum kurusun doğuştan nazik yapım var.bu beyin kıvrımları kolay oluşmiiiyyy
Sevim:senin beyin kıvrımlarını yirim ben…
Mehmet:asıl ben seni yirim bebişim benim…
Sahnede çok romantik bir hava vardır.kanımca görüntü çok hoştur…:img-in_lo
canım hani defne ve denizde ahmet ve yasemin gibi iki aileden aşk yaşayan biri haline gelmiş ya ordan hatırlıyorlar.:img-wink: ama sevim ve mehmet bu aşka karşı olmadıkları için hatırlamıyor.okey to :img-wink:
tamam çok saol anladım sen de süper bi yetenek var harcanıosun kanımca sabahtan beri kopuyorum harika muhteşem inanııllmaaaaaaaaz!!!!!!!!!!!!!!!
bencede hepsi harika olmuş.. bu arada en iyisi hs yakası diye yeni bi topic aç sen daha iyi olur...
aslında iyi fikir ama modlar kızar mı ki? :img-help: teşekkür ederim yorumlarınız için.:img-blush
sinem valla süpersin hepsini okudum öldüm gülmekten
devamı gelecek kanımca...
fundapehlivan 08-02-07, 15:14 lütfen hs yakası senaryolarının devamı gelsin ama biraz ahmet-yasemin olsun:)
Eğer sinem ahmet yasemin yaparsa eyvah ki ne eyvah!!
O yasemin ve ahmet çiftinden nefret eden bir arkadaş olarak nasıl onları batırır düşünemiyorum valla:img-hyste
aslında iyi fikir.:icon_whis anam aklıma bi fikir geldi.:happy0064 bittiniz siz.:img-hyste ya hs yakası diye bi başlık açayım mı?mod kızar mı sizce?:img-help:
aslında iyi fikir.:icon_whis anam aklıma bi fikir geldi.:happy0064 bittiniz siz.:img-hyste ya hs yakası diye bi başlık açayım mı?mod kızar mı sizce?:img-help:
niye kızsın canım ... burda birçok kişi istiyo sonuçta yazdıklarını okumayı.. ama sen istersen alexia'ya ö.m at bakalım ne diyecek
arzu-başak 08-02-07, 15:49 sinemcim senaryoların devamı gelmiş..çok güldüm ya..helede ahmet nejdet konuşmasına bittim...nejdet ufaktan ufaktan ahmete laf atıyor çocuğun olmuyor diye..e ahmette bunun acısını ayladan çıkarır artık....
daha önce buraya yazma fırsatım olmadı ama annemle hep izliorus hatırla sewgiliyi.. cok gsl bi dizi gercekten.. gecen bölümde ağladık hep.. bu bölümde de öyle olucak gibi cünkü artık asılıolar. dizi hem bizi yakın tarihimize götürüo hem de masal tadında bi ask yasatıo o zor günleri gösterio, gercekten yasanmıs seyleri.. gecen hafta yeni bölüm yoktu merakla beklemistik olsun yarın doya doya izleriz artıkk.. yesemin bebeği ne yapıcak onu düsünüorum ayrıldıklarına göre hic sölemeden aldırır die tahmin ediorum.. simdi bebeği mi düsünücek babası asılıo kızın.. gercekten cok gsl bi dizi bizi alıp gecmise götürüo resmen..
Sahte-Prenses 08-02-07, 16:02 BÖLÜM ÖZETI :
Yasemin ve ailesi Rıza’nın idam kararının onaylanmadığını öğrenirler. Rıza ailesin |