M€LİS
09-02-07, 17:00
sonunda bu aksam izlicezz.. gecen hafta da yoktu :( hayal kırıklığına uğramıstık =) ama bu hafta cok gsl olucak eminiimm ağlıcaz, üzülücezz, cansel elcini görüczz =) bakalım neler olack simdien ii seyirlerr =)
|
Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-4 M€LİS 09-02-07, 17:00 sonunda bu aksam izlicezz.. gecen hafta da yoktu :( hayal kırıklığına uğramıstık =) ama bu hafta cok gsl olucak eminiimm ağlıcaz, üzülücezz, cansel elcini görüczz =) bakalım neler olack simdien ii seyirlerr =) alisercan 09-02-07, 17:04 Benim rahat ağlayabilmem için öbür televizyonu açmam lazım... Ankara'dan da misafirlerim geliyor ki hayatta ağlayamam:img-help: bu bölümde yeni müzikler var mı alisercan? Kale bir şeylere kırıldı sanırım...:icon_whis hiç gözükmüyor o yüzden... farklı bir renkti oysaki bu forumlarda... umarım gizli gizli okuyordur da sesimizi duyar...:img-pilot Olmaz mı? Yani bu bölümde gerçekten güzel hazırlanan sunumlar var. Merak etmeyin. Kaleye gelince bu gece dayanamaz gelir diye düşünüyorum... aynakolik_fatma 09-02-07, 17:16 annemgil halamlara geçmiş olsuna gidecek bende biraz rahatsızım zaten eee biraz abartsamda yatsam ve kalkacak halim olmasa fena olmaz:good: annem yutarmı bilmem ama bu bölümü asla kaçıramam ve yalnız izlemem lazım şeboist 09-02-07, 17:24 arkadaşımda haber verdi ama tam açtım haber bitti.ali kırca hatırla sevgili izlenmesi gerekilen bi dizi,daha uzun zaman devam edecek gibi bişeyler dedi o kadarını duydum.:icon_sorr arzu-başak 09-02-07, 17:28 Kesinlikle haklısın...o tafarlığın ölçüsü çok iyi veriliyor dizide...her iki tarafında eksileri artıları aynı oranda bize sunuluyor..yani ben öyle anlıyorum.... yok valla alisercan..ben uzun zamandır sinemle uğraşıyom hala ağlamadı..bir en son bölümde gözleri dolar gibi olmuş o kadar...ben onu ağlatmanın yolunu biliyorumda elimden bişey gelmiyor...(mehmete yada sevime bişey olsa artık kimse tutamaz sinemi).... of dizinin saati gelsede izlesek bir hafta aradan sonra insan daha bir heyecala bekliyor diziyi...averaj...haberlerde ne gösterdiler diziyle ilgili.... averaj 09-02-07, 17:34 averaj...haberlerde ne gösterdiler diziyle ilgili.... menderesin idam sahnelerinden bir kesit verildi...hüseyin avni danyal konuştu...zor oldu filan dedi... artık yeni bölümlerde deniz gezmiş ve arkadaşlarının olaylarına geçileceği söylendi...ve tabi bu arada kenan evrenin görüntüleri filan vardı...yani özeti bu desem olur sanırım... şeboist 09-02-07, 17:34 bak onda haklısın.aman onlara bişey olmasın.ben ağlarım yeterki onlara bişey olmasın.:icon_sorr cemal kendini vurduğunda da ağlamıştım zaten.:icon_sorr inanmıyorum o gördüğüm kale abla mı? :happy0064 hoşgeldin kale abla.:img-blush arzu-başak 09-02-07, 17:54 menderesin idam sahnelerinden bir kesit verildi...hüseyin avni danyal konuştu...zor oldu filan dedi... artık yeni bölümlerde deniz gezmiş ve arkadaşlarının olaylarına geçileceği söylendi...ve tabi bu arada kenan evrenin görüntüleri filan vardı...yani özeti bu desem olur sanırım... çok sağol canım...oldu oldu çok güzel anlattın..izlemiş kadar oldum..sinemcim kalemi burdaydı..nerde ben göremedim...e o kadar konuştuk ondan bahsettik...geldin artık... marylal 09-02-07, 18:12 arkadaslar bende merak ettım acaba o resımlere nerden bakıosunuz gelecek resımlerıne sıtenın galerısınde yk yada bn bulamadım...yardımcı olursanız cok sevınırım:img-wink: cerenimo_ 09-02-07, 18:12 bu arada resimlere ancak bakabildim bence kesinlikle yasemin ve necdetin düğün sahnelerinin çekimiydi yasemin beyazlar içindeydi çocuklar süslenmişlerdi... yıldızbilge 09-02-07, 21:03 ya olamaza ya offffffffffffffffffffffffffffffff.......yasemın keşke evden 1 dk önce çıksaydı.bu hiç olamaz yaasemın anlatınca nejdet evvlenelım dıcek oda kbl etcek. zor durumda oldugu için olamaz ya olmaz M€LİS 09-02-07, 21:03 cok gsl yaa mükemmel gidioo o anneler war ya o annelerr yasemininki de ahmetinki de birbirlerinden uzaklastırıo cocuklarıı.. necdet spr tuttu ama kızı.. artık hamile olduunu da bilio günlüğü okudu.. cocuk acaip korktu bee.. ayy yazık walla kız düsüodu =) ohh be yani rıza asılmıomus gsl bisi :) ahmet gidio ama, bi cocuğu olduğunu bilmio bilemicek uzun bi zmn da hrlde artıkk, yazıkk aysa-17310 09-02-07, 21:04 :muhteşem bi bölüm yaaa gerçekten okan yalabık da harikaydı ben anlamıştım nezahatin o mektubu yasemine vermeyeceğini yaseminin intihara kalkışacağı necdetin onu kurtaracağı sürpriz olmadı fragmandan biliyoduk zaten ama insan yine de ister istemez heyecanlanıyo gerçekten bu intihar sahnelerini çok güzel çekmişler bereni de okanı kutluyorum:happy0064 yannız izlerken aklıma sinemin senaryoları geliyo :img-hyste diziye konsantre olamıyorum:img-hyste offf çok üzülüyorum yaaa yalcinersonmez 09-02-07, 21:04 yaa nedense bu bölüme ısınamadım hiç güzel ilerlemiyo bölüm bence...nese daha ilk reklama girişi inş. biraz sonra güzelleşir!!! fundapehlivan 09-02-07, 21:05 Anneleri izninizle boğabilir miyim!!!! Özellikle ahmetin annesi... Nasıl söylemez ahmete ya!!! Ahmet nasıl uçardı canım benim Yasemine!!! Yaseminin de günahını almışız babasının ölmediğini duyunca hemen telefona sarıldı!! Demek ki ayrılmayacaktı!! Ya bir insan bir başkasının hayatını bu kadar değiştirecek bir karar nasıl alabilir?? kendinde bu hakkı nasıl görür anlamıyorum!! 2 anne içinde söylüyorum bunu!! iReMJeLiBoN 09-02-07, 21:06 ya,dizi belli etti kendini necdet yasemini kabl etcek ewlencekler ahmet amerikaya yerleşecek,soora geri döndüünde cocuun kanı kynıcak ahmete sana baba diebilrmiym olacak:))) bse 09-02-07, 21:06 ya amaçları yalnızca bizi ağlatmak dimi ya yasemin we ahmetin annelerine nsl saydırıyorum varya al birini vur ötekine ya yok byle birşy ya koptum yani daha ilk reklmda gzlerim şişti fundapehlivan 09-02-07, 21:07 Yalnız çok klasik olmuş ya!!! Annesinin haber vermemesini geçtim yasemin çıkıyor ardından ahmet geliyor. Mektubu annesi buluyor ve vermiyor... Bence daha güzel daha mantıklı bir sebep bulmalılardı... Ya isteyerek ayrılsalardı bari... İkisinin de dışında gelişti olaylar... Hayret yani!! Adam gibi bir sebep bulamadılar... archeologue 09-02-07, 21:07 anneler kendi evlatlarını koruyorlar akılları yanısıra... onlara neler yaptıklarını bir bilseler...:icon_sorr bse 09-02-07, 21:07 Anneleri izninizle boğabilir miyim!!!! Özellikle ahmetin annesi... Nasıl söylemez ahmete ya!!! Ahmet nasıl uçardı canım benim Yasemine!!! Yaseminin de günahını almışız babasının ölmediğini duyunca hemen telefona sarıldı!! Demek ki ayrılmayacaktı!! Ya bir insan bir başkasının hayatını bu kadar değiştirecek bir karar nasıl alabilir?? kendinde bu hakkı nasıl görür anlamıyorum!! 2 anne içinde söylüyorum bunu!! ne demek canım izin senin hatta boğmana yardım bile ederm bse 09-02-07, 21:08 anneler kendi evlatlarını koruyorlar akılları yanısıra... onlara neler yaptıklarını bir bilseler...:icon_sorr ewt onları ölüme sürüklüyolar her işe burunlarını sokmasalar olmaz sanki fundapehlivan 09-02-07, 21:09 Ahmetin mektubu çok içime dokundu ama anlamadım... Babasına ayrıldık dedi ama mektubunda senden vaz geçmeyeceğim dedi... Aslında Ahmette ne güzel senden vaz geçmeyeceğim dedi. Üstelik zaman geçsin düzelir dedi ve mantıklıydı da bu çare... Yasemin kesin sonradan o mektubu okuyacak ağlayarak!! Kesin!! aslı30 09-02-07, 21:20 necdet ne kadar güzel oynadı.ne çok seviyormuş yasemin'i.o nasıl yetişme çabası ve ağlamaydı.bravo valla.haketti yasemin'i.:img-grin2 alisercan halen ağlayamadım.bilgine.:img-grin2 kale merak edilmiş.cezalı falan değil.işleri çok çok yoğunmuş.geçen hafta diziyi bile izleyememiş.:img-yes: pinar_1 09-02-07, 21:24 Yaa bu diziyi izlememin en cok sebebinin biri Necdet,in aski ve sevgisi....Yasemin uyurken ki seyredisi, hamile oldugunu duyunca yikildi resmen....calan müzikte sahane idi ... Agla yarali kalbim Hepsi yalan Bir avuc kül elde kalan... cokkkk anlamli sözleri vardi.... yıldızbilge 09-02-07, 21:33 [QUOTE=fundapehlivan;2338911]Anneleri izninizle boğabilir miyim!!!! Özellikle ahmetin annesi... Nasıl söylemez ahmete ya!!! Ahmet nasıl uçardı canım benim Yasemine!!! Yaseminin de günahını almışız babasının ölmediğini duyunca hemen telefona sarıldı!! Demek ki ayrılmayacaktı!! Ya bir insan bir başkasının hayatını bu kadar değiştirecek bir karar nasıl alabilir?? kendinde bu hakkı nasıl görür anlamıyorum!! 2 anne içinde söylüyorum bunu! bi kewre bende boğcam onları sen sesinı çıkarma ya ahmetın annesınden baslayalım: haastanede soleseydı ahmete filmin butun ngidişatı değişcekti.atmet yasemın evlencektı yasmının annesi:mektubu yasemıne verrise işler düzelebilir ama olnaksızzzz ya manederese çok yalan söylediler heralde karısına yaşıyo diye gösterceklerrrr....o yuzden haber olmıcak aslına kadar .bide boş kagıda imza attırıyolar... yasemın ahmett ahmet gitti yasemınde amma uyudu ha Melal 09-02-07, 21:36 Şu ana kadar çok güzeldi. Gerçi Ahmet ve Yasemin'in son vedalarına annelerinin engel olması çok klasikti. Adnan Menderes'li sahnelerde ki replikler ve eşi Berin Menderes'in İsmet İnönü'yü ziyaretindeki replikleri aslına uygun olarak gösterildi. Bu çok güzeldi.Yaralı Kalbim şarkısının tamamını dinlemek güzeldi. Necdet'in kayalıklardaki ağlaması şahaneydi.Valla Okan Beren'in yerine de ağladı.:) Bu bölümün yıldızı bence Okan Yalabık:) fundapehlivan 09-02-07, 21:36 Necdet gerçekten çok güzel oynadı bu gün... Ama ben o hak etme meselesine katılamayacağım... O başında ağladı mahvoldu ama Ahmetin yaptığı fedakarlıkları da kimse yapamazdı yani... Ya ben bu klasik ayrılma olayını hiç ama hiiççç sevmedim, keşke böyle yapmasalardı ya! Tam yeşil çam olmuş... Şimdi Ahmet mektup, telefon bekleyecek ama gelmeyecek. Dönünce de Necdetle evlendiğini görecek ve nefrete edecek yaseminden(Yani güya!!) Demek beni hiç sevmemişsin filan der... Allah bilir 1 sene kalırlar ... Düşünsenize bir geliyorsun evlenmiş çocuğu var!!!! Ay o şoku düşünemiyorum!! Melal 09-02-07, 21:38 Necdet gerçekten çok güzel oynadı bu gün... Ama ben o hak etme meselesine katılamayacağım... O başında ağladı mahvoldu ama Ahmetin yaptığı fedakarlıkları da kimse yapamazdı yani... Ya ben bu klasik ayrılma olayını hiç ama hiiççç sevmedim, keşke böyle yapmasalardı ya! Tam yeşil çam olmuş... Şimdi Ahmet mektup, telefon bekleyecek ama gelmeyecek. Dönünce de Necdetle evlendiğini görecek ve nefrete edecek yaseminden(Yani güya!!) Demek beni hiç sevmemişsin filan der... Allah bilir 1 sene kalırlar ... Düşünsenize bir geliyorsun evlenmiş çocuğu var!!!! Ay o şoku düşünemiyorum!! Funda'cım kesin böyle olacak. Ahmet'te bu öfke ile gidecek Ayla'yla evlenecek.:icon_sorr yıldızbilge 09-02-07, 21:38 ya evet hayal kuruyo adamcağız.. ama ya bence keşke basmasalardı o resımlerı çok kotu olmus bence of ya.. o anneler var ya o zelıkle ahmetın kııııııııııııııııııııııııı. aacaba asılma sahnesi nasıl olcak? bua rada acil yardıma ihtiyacım var hanı bı muzık çalıyodu ya yazvas yavas o muziğin ismi ne? fundapehlivan 09-02-07, 21:38 Bu arada İsmet paşa ve özellikle aydın menderes çok benzemiş... Düşündüm de herhalde aydın menderes o yaşlarda tamamen öyledir dedim kendi kendime... Menderese çok üzüldüm. Ülkeyi mahvettiğini de kabul ediyor ama ne fayda... Çok geç anlamış çok... Yani illa ki ihtilal mı olmalıymış hatalarını görmesi için... O kurudğu hayaller filan... Bu arada Rızanın müebbet hapsi kesin affa uğrar... yıldızbilge 09-02-07, 21:40 fundapehlivan tarafından gönderildi Necdet gerçekten çok güzel oynadı bu gün... Ama ben o hak etme meselesine katılamayacağım... O başında ağladı mahvoldu ama Ahmetin yaptığı fedakarlıkları da kimse yapamazdı yani... Ya ben bu klasik ayrılma olayını hiç ama hiiççç sevmedim, keşke böyle yapmasalardı ya! Tam yeşil çam olmuş... Şimdi Ahmet mektup, telefon bekleyecek ama gelmeyecek. Dönünce de Necdetle evlendiğini görecek ve nefrete edecek yaseminden(Yani güya!!) Demek beni hiç sevmemişsin filan der... Allah bilir 1 sene kalırlar ... Düşünsenize bir geliyorsun evlenmiş çocuğu var!!!! Ay o şoku düşünemiyorum!! ama ya çocuk ahmete benzerse o zaman supelenebilir. bide necdet ne yapar acaba.. bide ebnda yenı farkettım baslarken necdetle yasemıkn öpüsüyosdu heralde sonra bölümler olucak.haberlerde sölediler o küçük denız ın asılmasını da görcezz arkidişlerrrrr:img-sorry :img-sorry :img-sorry fundapehlivan 09-02-07, 21:40 Funda'cım kesin böyle olacak. Ahmet'te bu öfke ile gidecek Ayla'yla evlenecek.:icon_sorr Bir öfkeyle evlenmez bence... Sadece ayla destek olur ve yasemin olmazsa nasıl olsa kiminle evleneceğimin önemi yok der. Aylanın onlara yardımcı olması ve ona olan sevgisini de göz önüne alınca evlenir... Zannetmiyorum öyle inat için evlenecek kadar çocuk olamaz... bse 09-02-07, 21:40 1 sene kalmazlar canım çünkü cansel abinin 13. yani bir sonraki blmde necdetle sahnesi vrmş bir olaylar oluyormuş ama ne olduğunu bnde blmiyorum Melal 09-02-07, 21:42 Bu arada İsmet paşa ve özellikle aydın menderes çok benzemiş... Düşündüm de herhalde aydın menderes o yaşlarda tamamen öyledir dedim kendi kendime... Menderese çok üzüldüm. Ülkeyi mahvettiğini de kabul ediyor ama ne fayda... Çok geç anlamış çok... Yani illa ki ihtilal mı olmalıymış hatalarını görmesi için... O kurudğu hayaller filan... Bu arada Rızanın müebbet hapsi kesin affa uğrar... Ayy bende İsmet İnönü'yü hiç benzetememişler dedim. Ama Berin Menderes baya benzemiş.Yani babam öyle dedi.:):) Bu arada dizi bittikten sonra Papyon programını kaçırmayın. Çünkü Adnan Menderes'in gelini İpek Kıramer'in röportajı varmış. fundapehlivan 09-02-07, 21:43 yıldız bilge O başlangıçta ki görüntüler öylesine konmuştur kesinlikle... Onun Necdetle olacağına kesinlikle inanamıyorum. Bu onların aşkını anlatan bir dizi. Romeo juliet dediler... Yani aşkları içten içe devam edecek, ben öyle öpüşeceğine filan inanmıyorum Yaseminin... Bu arada Deniz deniz gezmiş değil canım onun için asılmaz o... Sadece Deniz gezmişe bir gönderme olarak adı deniz... Soyadı gezmiş değil ve deniz gezmişin babası asker değilmiş... O değil yani... Bir idamı daha kaldıramam ya!! Ama o asla idam edilmeyecek... Ben eminim... aslı30 09-02-07, 21:54 menderes'e yemek yemeden bir sigara vermediler.adamın bir yalvarmadığı kaldı.adamı asacaklar sağlığını düşünüyorlar işe bak.bütün askerlerin kini varmış ona.asılmaya giderken kendini halkın arasında hayal etmesi çok iyi düşünülmüş bir sahneydi.o destekledikleri adamın asılmasına kimse ses çıkarmamış. -betül- 09-02-07, 22:06 menderes'e yemek yemeden bir sigara vermediler.adamın bir yalvarmadığı kaldı.adamı asacaklar sağlığını düşünüyorlar işe bak.bütün askerlerin kini varmış ona.asılmaya giderken kendini halkın arasında hayal etmesi çok iyi düşünülmüş bir sahneydi.o destekledikleri adamın asılmasına kimse ses çıkarmamış. kesinlikle katılıyorum belki millet ayaklansaydı olaylar idama kadar gitmezdi Adnan Menderes Sahnelerinde kendimi tutamayım ağladım çok yazık ya Melal 09-02-07, 22:06 Bu bölümde yine gözyaşlarımı tutamadım. Özellikle Adnan Menderes'in sahnelerinde yeni müziklerde şahaneydi. Diziyi seyrederken şiştim.İçim acıdı. Bir yanda tarih yazan ecdadımız,bir diğer yanda suçsuz insanları idam edenler. Ahmet'e de acıdım.Zavallım abd dönüşü Yasemin yuvadan uçmuş olacak. Melal 09-02-07, 22:07 KESİNLİKLE KATILIYORUM BELKİ MİLLET AYAKLANSAYDI İDAMA KADAR GİTMEZDİ OLAYLARRR ADNAN MENDERES SAHNELERİNDE KENDİMİ TUTAMAYIP AĞLADIM ÇOK YAZIK YA Giderdi. Menderes idam edilmedne önce abd başkanı Kennedy bile aramış idamı durdurun diye ama takmamışlar. Yüzlerce incan yürüse ne olacaktı ki,yine bildiklerini okuyacaklardı. 60 darbesi asla ders olması ardından iki tane daha darbe geldi. Ve yine masum canlara kıyıldı. Not:Betül lütfen bir daha büyük harfle yorum yazma,yasak... fundapehlivan 09-02-07, 22:08 menderes'e yemek yemeden bir sigara vermediler.adamın bir yalvarmadığı kaldı.adamı asacaklar sağlığını düşünüyorlar işe bak.bütün askerlerin kini varmış ona.asılmaya giderken kendini halkın arasında hayal etmesi çok iyi düşünülmüş bir sahneydi.o destekledikleri adamın asılmasına kimse ses çıkarmamış. Ama dikkatini çekti mi yanında ki iki genç askerin bakışlarını... Çok üzüldüler... Bir de vasiyetini yazdırırken koltukta oturan adam da böylr yutkundu filan baya kötü oldu... Onlar da emir kulu işte! Ahmete yine çok üzüldüm... Halası Yasemin aradı deyince nasıl ümitlendi... CAnım ya... 1 yıl kalmasa da 7 8 ay kalırlar belki... Aradan zaman atlatabilirler de... Ama genel özette evlilikten vaz geçirmeye çalışacağı yazıyordu ama bu durumda öyle bir şey olmayacak çünkü ayrılıkları tamamen şanssızlık yüzünden ve tesadüflerle oldu. Yani konuşsalar her şey çözülecek. Yani evlenene kadar bunların konuşamaması lazım... yıldızbilge 09-02-07, 22:08 yıldız bilge O başlangıçta ki görüntüler öylesine konmuştur kesinlikle... Onun Necdetle olacağına kesinlikle inanamıyorum. Bu onların aşkını anlatan bir dizi. Romeo juliet dediler... Yani aşkları içten içe devam edecek, ben öyle öpüşeceğine filan inanmıyorum Yaseminin... Bu arada Deniz deniz gezmiş değil canım onun için asılmaz o... Sadece Deniz gezmişe bir gönderme olarak adı deniz... Soyadı gezmiş değil ve deniz gezmişin babası asker değilmiş... O değil yani... Bir idamı daha kaldıramam ya!! Ama o asla idam edilmeyecek... Ben eminim... benı aydınlattıgın çin tşk ederim ya hanı o adam pat diye vurduktan sonra eskı menderein asılmıs halını gösterdiler y a içim bi kötü oldu bneım yaa bide boynu bukuktu yaaa.kefenlı havada falan iç.im cız etti bide o gazete görüntülerine cansu_a 09-02-07, 22:09 Menderes'in asılma sahnesi için izledim bu bölümü zaten ve bence bu bölümün finali olmalıydı o sahne... öncelikle Menderes'in etrafında halk olmasını hayal etmesi çok çok iyi düşünülmüştü.Hakikaten bir zmanlar kendisini destekleyenlerin idama ses çıkarmamış olması arkaya dönüp koskoca bir boşluk gördüğünde çok iyi vurgulandı Gerçi daha önce de yazmıştım.Darbeyle ilk defa tanışan bir ülkenin halkı vatan haini ilan edilmiş bir insanın idamına tepki gösterebilir miydi bilemiyorum ya daa idam kararına nasıl bir tepki verecekleri hakkında fikirler var mıydı?? Bu arada o komutanın bakışlarını Menderes'ten kaçırması ve o askerin her seferinde tepkisini yüz ifadesinde görmemiz de iyi düşünülmüş bir ayrıntıydı Neyse darağacını görünce irkilme sahnesi ve ara ara gerçek fotoğraflarla eşleştirilme yapılması güzeldi ben ayaklarını havada gösterirler diye tahmin ediyordum ama ipi gösterdiler ve dediğim gibi bence bölümün finali olmalıydı... alisercan 09-02-07, 22:10 necdet ne kadar güzel oynadı.ne çok seviyormuş yasemin'i.o nasıl yetişme çabası ve ağlamaydı.bravo valla.haketti yasemin'i.:img-grin2 alisercan halen ağlayamadım.bilgine.:img-grin2 kale merak edilmiş.cezalı falan değil.işleri çok çok yoğunmuş.geçen hafta diziyi bile izleyememiş.:img-yes: İdamdan sonra da başaramadıysak bundan sonra hiç başaramayız demektir aslı. Her neyse zaten ağlama işi bir espri olsun diye yazmıştım. Sahnenin sizi etkilemesinden ziyade, Böyle bir tarihsel gerçekliğin var olmasıydı. Yazmam bu yüzdendi... fundapehlivan 09-02-07, 22:10 Giderdi. Menderes idam edilmedne önce abd başkanı Kennedy bile aramış idamı durdurun diye ama takmamışlar. Yüzlerce incan yürüse ne olacaktı ki,yine bildiklerini okuyacaklardı. 60 darbesi asla ders olması ardından iki tane daha darbe geldi. Ve yine masum canlara kıyıldı. Not:Betül lütfen bir daha büyük harfle yorum yazma,yasak... Öyle de sonuçta amerika başkanını takmayabilirler, ona ne oluyor zaten... Ama halk ayaklansa ama şöyle 50 60 kişi değil kalabalık olsalardı bir şeyler değişebilirdi belki... Sonuç olarak o milletin bunu yapmaya ayaklanmaya hakkı var ve orada demokrosi istiyoruz diye ayaklansalardı ne bileyim... Biz getirdik başa siz asamazsınız, deselerdi bence işe yarayabilirdi. Halkı karşılarına almak istemezlerdi herhalde... Ama ya Menderes seven azdı, ya da cesaretsizdi... OZKORKMAZ 09-02-07, 22:11 asılma sahnesi çok kötüydü insan sasırıyor yani olanlara neyse burası türkiye olur yani şaşmamak lazım müziğin devamını kaydeden oldu mu özgenuroğlu 09-02-07, 22:11 izlinizle bölüm yıldızını okan yalabık ilan ediyorumm... çünkü harika bir oyunculuk çıkardığını düşünüyorum o nasıl bir ağlama ve kurtarma sahnesiydii allahım atı bile kendi kullandı neredeyse...ağlaması hele berenin bütün dizi ağladığından çok daha fazla ağladı adnan mendere çok üzüldüm gerçekden time dergisini filan kapak olmuşş şairim 09-02-07, 22:13 Usulen evlilik...Yasemin'le,Necdet arasındaki evliliğin derecesinin sinyalleri verildi.Bu beni rahatlattı.Ama yıllardır tartışılan sevmek mi insanı daha mutlu eder yoksa sevilmek mi sorusunu bir kez daha kendime sordum veeeeee maalesef bu dizi yüzünden net bir yanıt veremedim.Neyse,dizi başlıyor. NiliWerda 09-02-07, 22:13 izlinizle bölüm yıldızını okan yalabık ilan ediyorumm... çünkü harika bir oyunculuk çıkardığını düşünüyorum o nasıl bir ağlama ve kurtarma sahnesiydii allahım atı bile kendi kullandı neredeyse...ağlaması hele berenin bütün dizi ağladığından çok daha fazla ağladı adnan mendere çok üzüldüm gerçekden time dergisini filan kapak olmuşş aynen ya okan yalabık çokkk güzel oynadı.. gerçekten tebrik ederim.. cansu_a 09-02-07, 22:17 :sad53: :icon_sorr off ne yazsammm? ya ben bu dizinin tekrar birinci bölümünü izlemek istiyorum.. ozamanlar herşey negüzeldi...:img-in_lo evet yaa başlarken jenerikte o ahmet'in ilk geldiği bölümden sahneler vardı yaa dedim ne kadar güzel günlerdi.Dert yok tasa yok işte yarın ne olacağı belli olmuyo demek ki o zmanlar Yasemin'in tek derdi Michelle'di daha doğrusu Ahmetti şimdi neler yaşıyorlar yaa :(:( -betül- 09-02-07, 22:17 Giderdi. Menderes idam edilmedne önce abd başkanı Kennedy bile aramış idamı durdurun diye ama takmamışlar. Yüzlerce incan yürüse ne olacaktı ki,yine bildiklerini okuyacaklardı. 60 darbesi asla ders olması ardından iki tane daha darbe geldi. Ve yine masum canlara kıyıldı. Not:Betül lütfen bir daha büyük harfle yorum yazma,yasak... özür dilerim üzüntüden ilgimi çekmedi bile ama düzelttim büyük harfle yazdığım yeri tekrar pardon bu arada belki halkı takmazlardı ama hiç değilse Adnan Menderes'in hayali gerçek olmuş olurdu o acı anlarında hafifte olsa bi tebessüm ederdi Melal 09-02-07, 22:20 Bencede bu bölümün yıldızı Okan Yalabık. Belki de en iyi bu bölümde oynadı.:):) askasurguncu 09-02-07, 22:23 ben bu bolumu hiç begenmedim bekledigim gibi cikmadi ilk defa hatirla sevgilin bir bolumunu begenmedim aslı30 09-02-07, 22:26 bu gecenin yıldızı gerçekten necdet'ti.o nasıl sahiplenmek ve sevmek.yasemin çok mutluydu noldu şimdi bu utançla yaşayamam diyor.:icon_whis şarkılar çok güzeldi.önümüzdeki bölümde de olur inşallah.:img-grin2 idam olmasaydı askerlerin kurşuna dizmek için beklediğini de duyduk.valla çok şaşkınım. merhem 09-02-07, 22:27 Bu bolum nekadar cok agladim.. Yasemin deftere yazdi gozlerim doldu, Necdet kostu Gozlerim doldu, Necdet agladi ben agladim Necdet yalvardi ben agladim, Necdet yasemini kurtardi ben agladim.. Ama Necdetin arabadaki uyanisina da guldum ki nasil bir incelik o birsey olmasin yasemin yine birsey yapmaya kalkismasin diye sabah kadar arabada beklemis, Ahmet.. Ah ahmet ah.. Annenin kurbani olacaksin .. Bu bolumde cansel elcin yani Ahmeti pek gostermediler.. Her bolum boyle oyunulardan yani karakterlerden biri ihmal ediliyor.. boyle oluncada ben begenmiyorum.. Okan cok guzel oynadi bu bolum bayildim.. Birde O kurtaj olma sahneleri nasildi ya.. anlatacak ifade edecek kelime bulamiyorum.. Menderesin asilma sahnesi of :(son sozleri.. cok duygulandim.. Muzikler falan.. giZemayıS 09-02-07, 22:28 harikaydı gerçekten.Adnan Menderesin idama giderken halkın arasından geçtiini zannetmesinde az daha ağlıcaktım.Tüm ekibi tekrar başarıları için tebrik ediyorum. NiliWerda 09-02-07, 22:34 ya necdet yardım teklif ediyo yasemine ama bi türlü söyleyemiyo ona aşık olduğunu ya... offf içim şuanda allak bullak..:icon_whis asia 09-02-07, 22:37 Bencede bu bölümün yıldızı Okan Yalabık. Belki de en iyi bu bölümde oynadı.:):) Herkese iyi akşamlar, Forum ahalisi.. bencede Okan Yalabık bu bölümde.. oyunculuğunun başarısını bizlere gösterdi fazlasıyla.. MELALCİM KATILIYORUM SANA.. fundapehlivan 09-02-07, 22:38 O nasıl bir hastaneydi ya!! Korkunçtu, hemşire de beterdi... Şişlerini koymuş masaya... hayret yani!! Annem hatırladığım kadarıyla o yıllarda kürtaj yasaktı dedi herhalde o yüzden öyle bir yer de kurulmuş o hastane... Ben de bu bölümü çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Yani diyorum ya o ayrılık sebepleri, tesadüfler, annelerin yaptıkları... Hepsi çok fazla yeşim çamdı. Keşke geçen bölümde ayrıldıkları gibi kalsaydı. İkisi de kabullenseydi valla bu durumdan daha iyiydi... Bence de necdet harikaydı... Ama bu bölüm çok kısırdı. Sadece yasemin ve necdet gösterildi zaten... Diğer oyuncular çok ama çok az gösterildi... Melal 09-02-07, 22:38 Yasemin'in evet diyeceği aşikar birkaç sene evli gözükecekler ama olan Ahmet'e olacak. O gelince bu durumu görünce sahici sanacak.:icon_sorr fundapehlivan 09-02-07, 22:39 Yalnız Ayla da zengin artık... Dolayısıyla artık ahmetle denkler!! Hatta bence şevket için daha çok para gerekecek ve bu parayı da aylanın annesi verecek onlara!!!! Bakın bu sözümü unutmayın kesin öyle olacak... hepsi özellikle ahmet onlara büyük bir minnet duyacak ve gerisi malum!! merhem 09-02-07, 22:41 Yalnız Ayla da zengin artık... Dolayısıyla artık ahmetle denkler!! Hatta bence şevket için daha çok para gerekecek ve bu parayı da aylanın annesi verecek onlara!!!! Bakın bu sözümü unutmayın kesin öyle olacak... hepsi özellikle ahmet onlara büyük bir minnet duyacak ve gerisi malum!! Evet Aylanin annesi zaten parayi kazandiginda benimde aklima artik denkler geldi.. Ama ailenin annesinin karsilamasi hastane deki masraflari buyuk ihtimalle olabilir.. Sonra donerler Turkiyeye sonra Ayla Ve ahmet:icon_whis Roberta Y Diego 09-02-07, 22:41 nejdet'deki aşk nasıl bir aştır yaa.... bayıldım onaa. süper bi oyunculuk sergiledi tebrik ediyorum kendisini :happy0064 çoğu yerde gözlerim doldu tutamadım kendimi ağladım. Menderes'in asılmasında, Nejdet'in Yasemin'i kurtarmak için verdiği çabaya, döktüğü gözyaşarına herşeye ağladım valla :icon_sorr Ahmet döndüğünde onlar evlenmiş olucak sanırım... yazık oldu bu aşka ama Nejdet açısından da seviniyorum ona da yazık! fundapehlivan 09-02-07, 22:42 Yasemin'in evet diyeceği aşikar birkaç sene evli gözükecekler ama olan Ahmet'e olacak. O gelince bu durumu görünce sahici sanacak.:icon_sorr Olan sadece ahmete olmayacak ki... Yasemine de oluyor hatta şu an en zor durumda yasemin... Kızintihardan döndü ve mecburi evlilik yapacak... Sonuç olarak annelerin kurbanı olarak konuşamadılar yoksa ahmet bir çare bulurdu. Herhalde acele evlenirlerdi ama öyle bir şansları olmadı... Sonuç olarak olan hepsine oldu işte kimse mutlu olamayacak... Ben eski bölümleri çok özledim ya:img-cray: asia 09-02-07, 22:42 İKİ USTANIN.. Savaş Dinçel ve Serap Aksoy'un da dizimizi tercih etmesi çok hoş olmuş.. aklıma gelmişken..:good: Melal 09-02-07, 22:42 Yalnız Ayla da zengin artık... Dolayısıyla artık ahmetle denkler!! Hatta bence şevket için daha çok para gerekecek ve bu parayı da aylanın annesi verecek onlara!!!! Bakın bu sözümü unutmayın kesin öyle olacak... hepsi özellikle ahmet onlara büyük bir minnet duyacak ve gerisi malum!! Bak bu olması muhtemel bir şey iyi akıl ettin. Ahmet'te minnetten evlenmesin ya off dizi klişeden geçilmiyor zaten:) aslı30 09-02-07, 22:42 Yalnız Ayla da zengin artık... Dolayısıyla artık ahmetle denkler!! Hatta bence şevket için daha çok para gerekecek ve bu parayı da aylanın annesi verecek onlara!!!! Bakın bu sözümü unutmayın kesin öyle olacak... hepsi özellikle ahmet onlara büyük bir minnet duyacak ve gerisi malum!! bence de öyle olacak.ahmet amerika'dan daha erken dönecek ve ayla'yla samimiyeti ilerletecek kimse yokken.sonra annesinin desteğiyle evlenecek. NiliWerda 09-02-07, 22:43 Olan sadece ahmete olmayacak ki... Yasemine de oluyor hatta şu an en zor durumda yasemin... Kızintihardan döndü ve mecburi evlilik yapacak... Sonuç olarak annelerin kurbanı olarak konuşamadılar yoksa ahmet bir çare bulurdu. Herhalde acele evlenirlerdi ama öyle bir şansları olmadı... Sonuç olarak olan hepsine oldu işte kimse mutlu olamayacak... Ben eski bölümleri çok özledim ya:img-cray: bende özledim, bence dizi burda kesilsin tekrar baştan başlasın:)))) off napiyim bu sahneler çok ağır.. şairim 09-02-07, 22:43 Sanırım Ahmet'le Ayla sadece inat yüzünden evlenmeyecek.At yarışından kazandıkları paradan Ahmetlere yardım yapabilirler.Ahmet de bunun altında kalmamak için,Yasemin de Nejdet'le evlendi diye bir evlilik yapacaktır.Daha önce de yazmıştım.Biz başkalarıyla evlenen aşıklara pek alışkın değiliz.Zaman atlatmasıyla birkaç bölüm sonra Ahmet'li ve Yasemin'li sahnelere geri dönüş yapılır tahminimce.Ayrıca Şevket'in ameliyata girmeden önce yaptığı vicdan muhasebesi çok iyiydi.'Üçü de asılmamalıydı.Çok büyük hata yaptık.'tarzında bir şeyler söyledi. Melal 09-02-07, 22:45 Bu bölümün en güzel sahneleri Menderes'li sahnelerdi. Diğer sahneleri bende çok beğenmedim. Bakalım reytingleri nasıl gelecek. peony 09-02-07, 22:45 ya of ya geçen bölüm için bence necdetle yasemin evlenicekler yorumunu yaptığım için kendimden nefret ediyorum. klasik bir türk filmi senaryosu gibi oldu ama olan oldu artık ya anlayamıyorum yaseminin annesiyle ahmetin annesine şu an o kadar kızgınım ki resmen ikisi yüzünden oldu bunlar önce ahmetin annesi görüştürmeyerek sonrada yaseminin annesi mektubu vermeyerek bu sona mecbur ettiler ( bu arada ben bu satırlerı yazarken yasemin necdete seninle evlenmeyi kabul ediyorum dedi ) neolcak şimdi yaaaa ahmet hala umutla yasemini düşünürken bu iş gemici düğümünden bile daha zor bi hale geldi çözmeye uğraşanın bile elini acıtacağa benziyor:sad53: fundapehlivan 09-02-07, 22:46 Ben Necdet açısından da sevinemiyorum. Ne dediler göstermelik bir evlilik... Necdet bunun için sevinebilecek mi ki... Mutlu olabilecek mi?? Yalnız dizi şimdi bitti... necdet canım içten yine de sevindi ama belli edemedi. Ama bu sevinçin bir önemi yok ki... Mutlu olamayacak... Yasemin de ne güzel diyor aşık olursan söyleyeceksin... Necdet yine söylemeyecek ona aşık olduğunu anlaşılan... Ya aslında ben bu durum da en çok Ahmete üzülüyorum... Olayların dışında, hala gelecekten ümitli... Yazık ya... Necdetle evlendiğini duyunca ne yapacak?? Üstelik bunlar 1 aya kadar evlenirler... posh 09-02-07, 22:46 bu bölüm aslında beklediğim gibi olmadı menderesin idam sahneleri güzeldi ama ben daha fazlasını bekliyordum sanrım..sonunda necdet ve yasemin evliliği gündeme geldi benim anlamadığım bu yasemin nekadar saf biri ya izlerken saçımı başımı yolucam hala anlayamadı necdetin onu sevdiğini birde sormuyormu"aşık olursan bana söyle" hala anlayamadı yani:icon_whis!! fundapehlivan 09-02-07, 22:48 Bu bölümün en güzel sahneleri Menderes'li sahnelerdi. Diğer sahneleri bende çok beğenmedim. Bakalım reytingleri nasıl gelecek. Bu bölüm Menderes için özellikle yine seyredilmiştir ama bence hemen zaman atlaması olmalı ve siyasete girmeli yeniden yoksa reytingleri kimse geri toplayamaz!! Bence düşer reytingler... Millet diyecek klasik, eski türk filmi... Valla izlemez millet... Melal 09-02-07, 22:48 Necdet evet cevabına sevinemeyecek. Yasemin hep Ahmet'e aşık kalacak. Zavallım ömrü Yasemin'e aşık ve elini bile süremeden geçecek.:) şeboist 09-02-07, 22:49 kim ne derse desin en etkileyici sahne menderesin asılma sahnesiydi.annemler yanımda olmasa ağlayacaktım valla. :( hele o ipin sallanması durunca öyle kötü oldumki.çok fenaydı. :( diğer sahneye geçildi ama ben hala o sahnedeydim.yaralı kalbim çalmaya başlayınca kendime geldim.bu sefer tamamını çaldılar.çok güzelmiş devamıda.umarım biri çekmiştir.yasemin sonunda necdetin teklifini kabul etti.hehe :P ismet inönüyü savaş dinçelin oynamasına çok sevindim.çok beğendiğim bir oyuncudur.sonunda berrin hamınıda gördük.ben tanınan biri oynar diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Melal 09-02-07, 22:49 Önümüzdeki hafta Yasemin ve Necdet'in nikahını görürüz. Belki Ahmet'in Ayla ile evlenmesine de görebiliriz. Ve sonrasında 68 ve 70li yıllar gelir.:) Yaa ben Defne'ciği özlerim ama çok şeker o kızz:) *~*RaiNBoW*~* 09-02-07, 22:50 Bu bölüm de çok güzeldi her zaman ki gibi.Çok duygulandım Menderes'in son sahnesinde.Halk onu alkışlarken göz yaşlarımı tutamadım. Genel itibariyle güzeldi,Necdet konusunda içim rahat:) Ve aklıma gelmişken söyleyeyim.Bu tahminim tutar mı bilmiyorum ama,Selma ameliyat sebebiyle para sıkıntısı çekebilir.Bu durumda imdadına Ayla yetişebilir,ne de olsa artık paraları var...Ve Ahmet ile Ayla bu sebeple yakınlaşabilir :( meltem-cmbl 09-02-07, 22:51 bu bölünde harşkaydıı .mendersin idamı sırasında çok kötü oldum ya çokk zor bişeyy şimdii necdetle yasamein evlenicekk yaa:icon_sorr :icon_sorr necdet sevinçten dört köşe oldu ama belli etmiyoo çaktırmadıı yasemine:) Melal 09-02-07, 22:51 Arkadaşlar atv'yi açın. Menderes'in gelini İpek Kıramer'in röportajı var. Gerçi şu anda mesleğinden konuşuyor. Ama belki diziden,Menderes'ten falan bahseder. Güneş-07 09-02-07, 22:52 bu bölümde menderesin asılması ve yasmini adada eski günleri hatırlamsı dışında hiç bir yerde duygulanmadım ve ağlamadım hiç sevmedim bu bölümü içimde bu iki sahne dışında bir his uyndıran seviç yada mutsuzluk yada üzüntü yaşatan birşey olmadı umaraım haftaya daha güzel olur... ayrıca bence birkaç haftasonra bölüm atlayacak gibime geliyor... posh 09-02-07, 22:53 sonunda yaralı şarkısınında tamamını dinlemiş olduk biran önce eklensede dinlesek..aylada zengin oldu şimdi ama ahmet e yardım edicek büyük ihtimal sonra anneside kendini borçlu hissedicek ve ahmetin aklını çelicek kesin!!mektup olayı çok saçmaydı hadi ahmetin annesi neyse o yaseminden pek haz duymuyor ama nezahat neden vermedi mektubu kesin o mektup yıllar sonra çıkıcak ortaya..birdahaki bölüm necdetle evlenirse ahmet nefret eder yaseminden ee haklıda yani bilmiyor adam!!ahmeti pek izleyemedik bu bölüm necdetin bölümüydü ve okan çok iyiydi bu bölümde gerçekten!menderesin hayal ettiği şey beni çok duygulandırdı idam edildiği sahne çok etkileyiciydi!! aslı30 09-02-07, 22:53 yalnız bu lale nasıl arkadaş.hiçbirşey paylaşmıyor bunlar.ilk bölümlerde böyle değildi.bu evliliğin formalite icabı yapıldığını da söylemezler allah bilir.teo biliyor lale bilmiyor. She7a 09-02-07, 22:53 ahmet&yasemin&necdet uclusu ahmet'in yurt dısında olması necdet'in cocukla orta da kalmaması icin onunla evlenmesi Allah bilir bir de ahmet yurt dısından donunece cocugu ve evliligi ogrenirse tam ask oyunu adlı dizisinde ki gibi bir hal alacak.:icon_neut yalcinersonmez 09-02-07, 22:55 ya ben kararımı değiştiriyorum bu bölüm çok güzelmiş herkesin dediği gibi bu bölümün yıldızı necdet:img-yes: çok güzel performans gösterdi okan yalabık... gerçektende menderes sahneleri çok can alıcıydı çok üzüldüm adama ama naparsınız olanla ölene çare warmı:icon_sorr adnan menderes idama gittiğindeki hayalinin boşa çıktığına ise çok çok üzüldüm...:icon_sorr bu arada kürtaja gittikleri zaman nejdetin o odada tek başına yasemini beklerkenki halinde kendimden geçtim sanki necdetin yerinde ben wardım reytingleri ii bekliorum ama bu hafta forum nie az onu anlamadım???:icon_whis şeboist 09-02-07, 22:55 evet melal öyle dedim ama bizimkiler olduğu için ağlamadım.hehe:img-pilot ben ağlarsam böyle şeylere ağlarım.annemde yaseminin sahnelerine ağlıyor.babamla sinir oluyoruz tabi bu duruma.o da benden...:img-pilot emosss 09-02-07, 22:56 bende en çok menderesin sahnelerini beğendim.. diğer sahneler çok etkileyici değildi.. yada 2 hafata aradan sonra çok büyük bişey beklediğim için pek içime sinmedi..bu arada nezahat hanımın yaptığına çok şaşırdım ahmetin annesinden şu yaptığını beklerdim de ondan beklemezdim mektubu saklamasını tabi ayrıca okumamasıda büyük bi nezaketti.. ayrıca yine aylaya sinir oldum.. defneninde ağzına sağlık... posh 09-02-07, 22:56 atvdeki programda bahsediyor diziden ve menderesten şuanda! ipek kıramer menderes ailesine girdiği zaman adnan menderes yeni asılmış!! meltem-cmbl 09-02-07, 22:56 ahmet&yasemin&necdet uclusu ahmet'in yurt dısında olması necdet'in cocukla orta da kalmaması icin onunla evlenmesi Allah bilir bir de ahmet yurt dısından donunece cocugu ve evliligi ogrenirse tam ask oyunu adlı dizisinde ki gibi bir hal alacak.:icon_neut aynen cnm ask oyununa benzicekk off yaa bai onlar gibi kötüşeyler yaşamasınlarr şimdi evlencek en sinirime dokunan olay şu ahmet yaseminle 1 dakka bile konuşmaya gelmedii diye necdet falan kızıyolarr ya ahmat bilseydii oooo off bu benı sinir ediyoo hep yanlış anlaşılma olmasımnı gerekiyo dizilerde şimdi ahmet gelincede inadına aylayla evlenir işler iyice karışır sude-elvin 09-02-07, 22:56 ne gecmez iki haftaydi ya zor getirdim cumayi. seboist gibi benide en cok etkileyen sahne menderesin idam sahnesi oldu sandalyenin tekmelenisi ipin öyle sallanmasi falan cok kötüydü bide yaseminin intahar girisimi sahnesi var tabi o sahnede okan yalibika hayran kaldim birkez daha süper oynamis gercekten. özge_letyy 09-02-07, 22:56 funda abla kesinlikle haklısın kesin piyango olayı şevketin masraflarını karşılayacak dediğin gibi o minnet duygusu da ahmeti evliliğe sürükleyecek bu arada sinem bebeişim pek mutlu gördüm seni :Dneden acaba:icon_whis yıldızbilge 09-02-07, 22:56 sağol canım banada özel msjla istediğimi ve gönderebileceğini sölemişsin ama ben bunu kastetmedim. dizide ahmetin elinde vardı time dergisi. o dergide menderesin asılmış halde bir resmi vardı. o dergide neler yazılmış çok merak ettim doğrusu. netten bulurum inş.. arkadaşım gogle den yazdıgında gelıyo adnan menderes diye o idam resmı ama ben bakamadım çiçm bi garip oldu o yüzden ekleyemedım şeboist 09-02-07, 22:57 unutmadan söyleyim menderesin darağacına giderken hayal ettikleride beni çok etkiledi.ah nerden nereye dedim.bi de şimdiki durumuna bakın.ne kadar kötü bi durum.çok üzüldüm ona. :( fundapehlivan 09-02-07, 22:57 Sanırım Ahmet'le Ayla sadece inat yüzünden evlenmeyecek.At yarışından kazandıkları paradan Ahmetlere yardım yapabilirler.Ahmet de bunun altında kalmamak için,Yasemin de Nejdet'le evlendi diye bir evlilik yapacaktır.Daha önce de yazmıştım.Biz başkalarıyla evlenen aşıklara pek alışkın değiliz.Zaman atlatmasıyla birkaç bölüm sonra Ahmet'li ve Yasemin'li sahnelere geri dönüş yapılır tahminimce.Ayrıca Şevket'in ameliyata girmeden önce yaptığı vicdan muhasebesi çok iyiydi.'Üçü de asılmamalıydı.Çok büyük hata yaptık.'tarzında bir şeyler söyledi. Bence de öyle... Gelecek hafta evlenirler ve Ahmet döner o kargaşayı yaşar... Sonraki hafta ayla ile işi ilerletir. Sonra ki hafta o ayla ile evlenir... Oldu da bitti:img-hyste Sonra hemen yıl atlaması ve ahmet yasemin karşılaşmaları vs. Yani inşallah öyle olur yoksa benim kalbim buna daha fazla dayanamaz... Bu arada Cansel ancak bu bölüm 15 dk. göründü hatta daha az... Ben hiç bir şey anlamadım... defneee 09-02-07, 22:58 bu bölümde süperdi ma ben fazla ağlamadım nedense bi önceki bölümden daha fazla etkilenmiştm...necdet ve yaseminin konuşmaları beni çok etkiledi kayalıklarda necdet yasemine atlamamasını falan sölüyodu orda ağladım...tabi bu bölümün en içler acısı sahnesi mendersin idamıydı hasteneye diye ipe götürdüler adamı bu konuda fazla konuşmak istemiyorum yanlış şeyler söyleyebilirim pek bi bilgim yok çünkü....ahmetin sahnesi fazla yoktu yok denilecek kadar azdı ama yinede harika bi bölümdü... -betül- 09-02-07, 22:58 ya necdete bu evlilik bence ağır gelicek çünkü sevdiği kızla göstermelik evlilik onu nekadar mutlu edebilirki ahmet dönünce oda perişan olucak yasemin zaten üzüntüden ne yapacağını şaşırmış bu evlilik aşk üçgenini mahvedicek ya offf off:img-sorry yasemin_lizz 09-02-07, 22:58 Bu bölümde en çok kızdığım ki sanırım herkesin kızdığı Ahmet ile Yasemin'in anneleriydi.Resmen çocuklarının hayatlarıyla oynadılar belki farkında değiller ama onları büyük bir mutsuzluğun içine süreklediler o kadar kızdım ki resmen içime oturdu:icon_sorr Yine bu bölümde ilk defa Necdet'i çok beğendim.Gerçekten muhteşem bir oyunculuk çıkardı.Menderes'in asılma sahnesi ise en etkilendiğim sahne oldu. şeboist 09-02-07, 22:58 evet özge çok mutluyum.neden acaba? :P ama benimkileri az gösterdiler ya. :( zaten 1 ay orda kalacaklarmış.ühühü :( Melal 09-02-07, 22:58 Bu arada Cansel ancak bu bölüm 15 dk. göründü hatta daha az... Ben hiç bir şey anlamadım... Valla Cansel az mı görüncü,çok mu göründü bu bölüm pek fark etmedim. Çünkü gözüm Menderes'teydi.:):) meltem-cmbl 09-02-07, 22:58 unutmadan söyleyim menderesin darağacına giderken hayal ettikleride beni çok etkiledi.ah nerden nereye dedim.bi de şimdiki durumuna bakın.ne kadar kötü bi durum.çok üzüldüm ona. :( ay evet orda ben gerçek zannetim deidm noluyooo ama hayallmiş .çok duygulandım orda adam caiz nasıll kaldıı öle birden hayalleri duruncsaa yaa çok üzüldüm ben. ya bide gazteye basmışlarr ya onalreı çoluk çocuk okuyo nasıl yapmışlar böle bişeyy defneee 09-02-07, 22:59 unutmadan söyleyim menderesin darağacına giderken hayal ettikleride beni çok etkiledi.ah nerden nereye dedim.bi de şimdiki durumuna bakın.ne kadar kötü bi durum.çok üzüldüm ona. :( evet ya bide ordan acayip etkilendim çok fena bi durum hakikaten nerden nereye... asia 09-02-07, 22:59 bence bahsetmez diziden falan. kadına gıcık oldum zaten:)) ASLINDA PEŞİN HÜKÜMLÜ OLMAMALI.. BERRİN MENDERES'İN YAŞADIĞI DRAMIN BİR BAŞKASINIDA ANNEMDEN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA iPEK HANIM YAŞAMIŞ.. EŞİ İNTİHAR ETMİŞ.. BİRİ RAHATSIZ İKİ ÇOCUĞU OLMUŞ.. YÜKSEL MENDERES DEN.. VE HAYLİ ZOR BİR HAYATI OLMUŞ..ÜSTELİK BUNU BİZLERİN YAŞAYABİLECEĞİ GİBİ KENDİ İÇLERİNDE DEĞİL.. BİR ÇOK KİŞİNİN ÖNÜNDE YAŞAMAK VE PAYLAŞMAK ZORUNDA KALMIŞLAR... HEMEN KARAR VERİLMEMELİ.. İNSANLAR HAKKINDA ARKADAŞLAR..:img-yes: ve iyigeceler herkese... posh 09-02-07, 22:59 hala diziden ve menderesten bahsediliyor programda! yaseminle necdet bukadar çabuk evleniyor daha doğrusu ahmet çabuk öğrenicek bunlar nezaman tekrar birlikte olucaklar acaba çocuk 15 yaşına gelince heralde! fundapehlivan 09-02-07, 22:59 yalnız bu lale nasıl arkadaş.hiçbirşey paylaşmıyor bunlar.ilk bölümlerde böyle değildi.bu evliliğin formalite icabı yapıldığını da söylemezler allah bilir.teo biliyor lale bilmiyor. Aynen... Hele necdet gidip mektup bırakmış mı diye Yaseminin odasına girdi ya bence orası çok saçmaydı... Lale varken bir genç kızın odasına girilmez... Hele ki amaç karıştırmaksa... Onun okumaması gereken bir şeyler de olabilirdi ya da ne bileyim işte ama bir genç kızın odasına üstelik en yakın arkadaşı dururken bir erkek giremez... Özel diye bir şey var... Amaç sadece yasemini necdete kurtartmaktı... şeboist 09-02-07, 23:00 yalnız cemal gürseli hiç göstermediler dizide.onuda görmek isterdim.babam çok inatçı biri olduğunu söyledi.sözünden asla geri dönmezmiş. Melal 09-02-07, 23:01 ASLINDA PEŞİN HÜKÜMLÜ OLMAMALI.. BERRİN MENDERES'İN YAŞADIĞI DRAMIN BİR BAŞKASINIDA ANNEMDEN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA iPEK HANIM YAŞAMIŞ.. EŞİ İNTİHAR ETMİŞ.. BİRİ RAHATSIZ İKİ ÇOCUĞU OLMUŞ.. YÜKSEL MENDERES DEN.. VE HAYLİ ZOR BİR HAYATI OLMUŞ..ÜSTELİK BUNU BİZLERİN YAŞAYABİLECEĞİ GİBİ KENDİ İÇLERİNDE DEĞİL.. BİR ÇOK KİŞİNİN ÖNÜNDE YAŞAMAK VE PAYLAŞMAK ZORUNDA KALMIŞLAR... HEMEN KARAR VERİLMEMELİ.. İNSANLAR HAKKINDA ARKADAŞLAR..:img-yes: Abla'cım yazdıklarına katılıyorum. Can Dündar'ın Yüzyılın Aşkları belgeselinde seyretmiştim. Çok acıklı bir hayatı olmuş. Bu arada lütfen Büyük Harf kullanmayınız Gamze Hanım:):) She7a 09-02-07, 23:01 haklısın canım umarım onlar gibi kotu seyler yasamazlar. ama,burada ikisinin de annesinin sucu var biri hastane'de kızın geldigini soylemedi.digeri ise ahmet'in mektubunu sakladı.:icon_neut aynen cnm ask oyununa benzicekk off yaa bai onlar gibi kötüşeyler yaşamasınlarr şimdi evlencek en sinirime dokunan olay şu ahmet yaseminle 1 dakka bile konuşmaya gelmedii diye necdet falan kızıyolarr ya ahmat bilseydii oooo off bu benı sinir ediyoo hep yanlış anlaşılma olmasımnı gerekiyo dizilerde şimdi ahmet gelincede inadına aylayla evlenir işler iyice karışır yıldızbilge 09-02-07, 23:02 arkadaşlar az önce atv dede gösterdiler hanı ayrılırken bi muzık çalıyordu o muzııgn ismini biri ban a söyleyebilir mi? bu arada necdet doktor diyim ama denmez (ben tımarhane) diyorum orda yasmını beklerkenkı halı çok komıktı fundapehlivan 09-02-07, 23:03 hala diziden ve menderesten bahsediliyor programda! yaseminle necdet bukadar çabuk evleniyor daha doğrusu ahmet çabuk öğrenicek bunlar nezaman tekrar birlikte olucaklar acaba çocuk 15 yaşına gelince heralde! Bir araya gelsinler de... Yıl hiç önemli değil... Yalnız bir şey dikkatimi çekti... Hani Necdet aşık olunca birbirlerinden ayrılacaklar ya... Ya da aradan yıllar geçince bakarız dediler yani ayrılmak üzere evleniyorlar... O zaman ileri de Yasemin necdete karşı bir sorumluluk hissetmeyecek yani ayrılmaya hakkı olacak... Ama babalık durumu var, o karıştırıyor artalığı... Şimdi çocuk baba olarak necdete bağlanmış olacağından o zorlayacak biraz ama onu da aşarlar yeter ki istesinler... meltem-cmbl 09-02-07, 23:03 haklısın canım umarım onlar gibi kotu seyler yasamazlar. ama,burada ikisinin de annesinin sucu var biri hastane'de kızın geldigini soylemedi.digeri ise ahmet'in mektubunu sakladı.:icon_neut işte cnm mutlaka dizilerde böle bişey olcak bi kerede bir dizi farklı olsun ya illa yanlış anlaşılma yalan sölemeler guruundan önemli şeyleri sölememeler konuşamamlar hep böle hepsii bölee özge_letyy 09-02-07, 23:03 evet özge çok mutluyum.neden acaba? :P ama benimkileri az gösterdiler ya. :( zaten 1 ay orda kalacaklarmış.ühühü :( evet cnm az gösterdiler maalesef bu arada cansel bugün hs başlamadan önce fun a gelmiş ve ben yeni gördüm asıl ben ağlıycam şimdi:icon_sorr allahtan çok kalmamış şeboist 09-02-07, 23:04 şevkete üzüldüm bi de. :( rızanın kurtulduğunu duyunca nasıl da bi ooooohhh çekti ama.ah canım benim ya.inşallah o da en kısa zamanda iyileşecek. :( asia 09-02-07, 23:04 Abla'cım yazdıklarına katılıyorum. Can Dündar'ın Yüzyılın Aşkları belgeselinde seyretmiştim. Çok acıklı bir hayatı olmuş. Bu arada lütfen Büyük Harf kullanmayınız Gamze Hanım:):) Aaaa çok doğru Melal hanım..:img-wink: Haklısınız bu durum için sorry..:img-wink: Evet bende izlemiştim.. ayrıca asil bir hanımefendi olduğunu düşünüyorum.. cemiyet hayatının içinde yıllardır kendisi ve hiç bir aşırılığını yada uygunsuz,seviyesiz halini görmedim(pardon, okumadım hiç bir yerde..:img-wink: ) Melalcim.. erendiz 09-02-07, 23:05 Bu bölüm dizinin en kötü bölümüydü. Menderes'in idamını ayrıntılı canlandırmaları bence rezilce bir şey, bir ölüye saygısızlık. Seyircinin merakını çekmek için bu sahneleri koymak tamamen reyting kaygısıyla ve bu, benim midemi bulandırdı. Menderes dönemi çok sancılı ve sorunlu bir dönemi Türkiye'nin, cezasını çekmeliydi mutlaka ama idamı asla hak etmemişti, kimse de hak etmez zaten ama sonuçta o dönemin koşullarında olup bitmiş siyasi bir hata. Bu sahneleri uzata uzata tekrar canlandırarak bugün Menderes'i bir kez daha idam ettiler, oğlu ne düşünür diye kimsenin aklına geldi mi acaba...Yoo, niye gelsin ki? Bu dizideki kişi ne kurmaca bir karakter, ne de dizi Menderes'in hayatını konu alan bir didaktik bir belgesel (ki onda bile bu sahneler gereksiz), alt tarafı eğlencelik bir tv dizisi, çok gereksiz sahnelerdi.. Ben seyrederken utandım, denecek başka bir şey yok, Okan da pek çok arkadaşın dediği gibi çok çok iyi bir oyuncu, tebrikler...Ama Beren hâlâ berbat oynuyor...Dizinin en can sıkıcı karakteri olmayı başardı, halbuki çok tatlı ve güzel bir kız...Çok çalışması gerek.. Son olarak, dizilerde bu hamileliğini bir türlü söyleyememe sendromu nedir anlamıyorum...Çok klişe.. badger 09-02-07, 23:06 Berin, berrin değil, Menderes hanımefendi yukarıda bahsedildiği gibi bir hayli zor bir hayat yaşamaış ve yaşadıklarını da büyük bir metanetle karşılamıştır. Ayrıca ablasının eşi vatanperver bir İttihat Terraki önde gelen siyasetçi ve fikir adamlarından olan Dr.Nazım da aynı şekilde o kadar da vatana ihanet suçlamasıyla idam edilmiştir ve derler ki bu olay onu o kadar derinden etkilemiş ki eşi Adnan Menderesin siyasette olmasından hiçbir zaman haz etmemiş. şairim 09-02-07, 23:07 Aynen... Hele necdet gidip mektup bırakmış mı diye Yaseminin odasına girdi ya bence orası çok saçmaydı... Lale varken bir genç kızın odasına girilmez... Hele ki amaç karıştırmaksa... Onun okumaması gereken bir şeyler de olabilirdi ya da ne bileyim işte ama bir genç kızın odasına üstelik en yakın arkadaşı dururken bir erkek giremez... Özel diye bir şey var... Amaç sadece yasemini necdete kurtartmaktı... Keinlikle katılıyorum.Bölümün en saçma sahnesiydi.Bugün ATV haberde bu geceki bölümle Menderes döneminin kapanacağını,önümüzdeki bölümlerde Deniz Gezmişli bölümlere geçileceğini söyledi Ali Kırca.Belki de zaman atlamasını tahminimizden daha kısa bir sürede yapabilirler. meltem-cmbl 09-02-07, 23:08 Keinlikle katılıyorum.Bölümün en saçma sahnesiydi.Bugün ATV haberde bu geceki bölümle Menderes döneminin kapanacağını,önümüzdeki bölümlerde Deniz Gezmişli bölümlere geçileceğini söyledi Ali Kırca.Belki de zaman atlamasını tahminimizden daha kısa bir sürede yapabilirler. ya zaten haftaya bu atlamayı yaparlar şuan çözülcek bişey kalamdıı zaman atlaması haftaya olcakk belkide evlenirken bile göstermezlerr asia 09-02-07, 23:09 Bu bölüm dizinin en kötü bölümüydü. Menderes'in idamını ayrıntılı canlandırmaları bence rezilce bir şey, bir ölüye saygısızlık. Seyircinin merakını çekmek için bu sahneleri koymak tamamen reyting kaygısıyla ve bu, benim midemi bulandırdı. Menderes dönemi çok sancılı ve sorunlu bir dönemi Türkiye'nin, cezasını çekmeliydi mutlaka ama idamı asla hak etmemişti, kimse de hak etmez zaten ama sonuçta o dönemin koşullarında olup bitmiş siyasi bir hata. Ala-yı vala ile tekrar bu sahneleri canlandırarak bugün Menderes'i bir kez daha idam ettiler, oğlu ne düşünür diye kimsenin aklına geldi mi acaba...Yoo, niye gelsin ki? Bu dizideki kişi ne kurmaca bir karakter, ne de dizi Menderes'in hayatını konu alan bir didaktik bir belgesel (ki onda bile bu sahneler gereksiz), alt tarafı eğlencelik bir tv dizisi, çok gereksiz sahnelerdi.. Ben seyrederken utandım, denecek başka bir şey yok, Okan da pek çok arkadaşın dediği gibi çok çok iyi bir oyuncu, tebrikler...Ama Beren hâlâ berbat oynuyor...Dizinin en can sıkıcı karakteri olmayı başardı, halbuki çok tatlı ve güzel bir kız...Çok çalışması gerek.. Son olarak, dizilerde bu hamileliğini bir türlü söyleyememe sendromu nedir anlamıyorum...Çok klişe.. Haklısın Erendizcim, Zaten izleyiciye kim değer veriyor. ki..? Bu arada cidden o sahneler çok inciticiydi .. Ve Berrin hanımın cümlesi ne çok şey anlatıyordu.. Mukadderat içimizdeki manevi zevginliğimizdir.... Melal 09-02-07, 23:10 Aaaa çok doğru Melal hanım..:img-wink: Haklısınız bu durum için sorry..:img-wink: Evet bende izlemiştim.. ayrıca asil bir hanımefendi olduğunu düşünüyorum.. cemiyet hayatının içinde yıllardır kendisi ve hiç bir aşırılığını yada uygunsuz,seviyesiz halini görmedim(pardon, okumadım hiç bir yerde..:img-wink: ) Melalcim.. :):) Keşke o program yeniden yayınlansa:) Eski insanlar başkaymış canım bir asalet varmış. Şimdi öyle mi yani kimse alınmasın ama eski insanların kibarlığı,saygısı,hoşgörüsü şimdilerde kimsede yok. Melal 09-02-07, 23:11 evt nerden anladın?:)) bugun birazda yorgunum biliyorsun:)):img-cool2 Ben anlarım.:) Neyse ben ufak ufak kaçayım. Biliyorsun yarın yola çıkıcam.:) Valla ömrğm yollarda geçmeye başladı yaa:icon_sorr şairim 09-02-07, 23:12 Ayrıca dikkat etmişsinizdir Yasemin'in annesi Ahmet'in mektubunu yırtıp atmadı.Herhalde annesinin ölümünden sonra Yasemin'in eline geçmesi için olsa gerek!!!!!!!!! özge_letyy 09-02-07, 23:12 fun club bende açılmıyo? sen hangisinden bahsediyon? ben zaten canseli hiçbi zaman yakalayamacam orda zaten:icon_sorr istersen sana özelden yollarım cnm adresi çok kalmamış zaten şimdi okuyprum ben de yazdıklarını tam hs başlarken falan ordaymış arkadaşlar hs başlıyo falan demiş asia 09-02-07, 23:13 :):) Keşke o program yeniden yayınlansa:) Eski insanlar başkaymış canım bir asalet varmış. Şimdi öyle mi yani kimse alınmasın ama eski insanların kibarlığı,saygısı,hoşgörüsü şimdilerde kimsede yok. Melalcim dikkat et.. sonra.. sizde eskiye özeniyorsunuz.. özendiriyorsunuz demesinler..:img-wink: :img-wink: :img-yes: Ve aklıma gelmişken ''yoğurtçu'' o eski yıllara götürdü bizi... çocukluğumuzda tek tük hala vardı İstanbul da.. onlarda zaman içinde kayboldu.. :icon_sorr Melal 09-02-07, 23:13 Bencede o mektup yıllar sonra ortaya çıkacak. O zaman Yasemin annesi hayatta ise ona kızacak. Ve başını duvarlara vıracak.Tabii iş işten geçeli yıllar olmuştur. Merakla 70 ve 80 darbesini nasıl anlatacaklarını bekliyorum. Melal 09-02-07, 23:15 Melalcim dikkat et.. sonra.. sizde eskiye özeniyorsunuz.. özendiriyorsunuz demesinler..:img-wink: :img-wink: :img-yes: Aman derlerse desinler. Valla herşeyin kolaylıkla elde edildiği ama insanların ruhsuzlaştığı bu dönemde yaşamaktansa 50lili 60lı yıllarda yaşamak isterdim. O yıllarda dostluk,vefa varmış.Aşk,sevgi denen şey menfaatsizmiş. Haksız mıyım Ablam:) özge_letyy 09-02-07, 23:15 yalnız şu yazdığı diakkatimi çekti Bugün çok güzel Otobüste yolculuk sahnesi çektik...Tavuklar falan vardi. çok zevkliydi. 14 ncü bölümde izlersiniz... bu nereye yolculuk acaba merak ettim *~*RaiNBoW*~* 09-02-07, 23:15 ya zaten haftaya bu atlamayı yaparlar şuan çözülcek bişey kalamdıı zaman atlaması haftaya olcakk belkide evlenirken bile göstermezlerr Meltem'cim evlilik kısmı gösterilecek sanırım,çünkü Cansel'in sitesinde Beren Saat'in beyazlar içinde resmi var.Ve sanırım önümüzdeki bölüm evlilik gerçekleşecek,ama Ahmet ve Ayla'da işler biraz daha uzar gibime geliyor. Melal 09-02-07, 23:17 Bu bölüm Beren'i ben pek beğenmedim. Hele o intihar sahnesinde Necdet pardon Okan ikisin yerine de ağladı. Geçen bölümdeki performansıyla bu akşam ki performansı arasında baya fark vardı. Geçen bölümde oyunculuğunu beğendiğimi söylemiştim. Ama bu bölüm daha iyi olacağına daha kötü oynamış. Cansel'e bir şey diyemeyceğim. Pek görünmedi zaten:) erendiz 09-02-07, 23:17 Haklısın Erendizcim, Zaten izleyiciye kim değer veriyor. ki..? Bu arada cidden o sahneler çok inciticiydi .. Ve Berrin hanımın cümlesi ne çok şey anlatıyordu.. Mukadderat içimizdeki manevi zevginliğimizdir.... Asiacığım bu diziyi konusu klişe olduğu için seyretmeyenlere hak verdim bu bölümü izleyince, beni bu kadar rencide ettiyse onları tanıyanları nasıl etkilemiştir kimbilir... Berrin Menderes herkesin büyük saygı duyduğu gerçek bir hanımefendi imiş, Menderes'ten nefret edenler bile ona karşı her zaman çok saygılı olmuşlar. Üzülmemek elde değil, çok talihsiz bir hanımmış, iki oğlu öldü ( Biri trafik kazası, diğeri intihar etti), üçüncüsü de Aydın Menderes (dizide delikanlı hali canlandırılan) bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı. Çok trajik bir yazgısı varmış bu ailenin.. aslı30 09-02-07, 23:17 şimdi yasemin şevket beyle konuştuktan sonra ahmet'e artık birlikte olamayız dedi ağladı,biz de çok etkilendik ya.:img-blush bu bölüm o sahnenin vuruculuğunu aldı götürdü.yalan oldu yani.ertesi gün hemen telefona sarıldı.valla kandırıldık.:img-grin2 bu sayfaya ulaşmak için ne çekiyorum yahu.niye bende bir tek sorun.sinir oldum. bahar_can 09-02-07, 23:19 Yaa arkadaşlar tek tek sahneleri düşününce bölüm çok önemli ve güzel bir bölüm... ama bir bütün olarak düşününce etkileyici gelmedi bana... yoksa iki önemli olay birbirinin önüne geçtiği için olaylara tam konsantre olamadım mı? yani ne bileyim... bir tarafta Menderes'in idamına konsantre olmak gerekiyor... bir tarafta Yasemin'in intiharına... ben ikisine de konsantre olamadım... Menderes'in idam sahnesinde ipi göstermeleri çok çok etkileyiciydi... ardından Yasemin'in uyumasını gösterdiler sanki o dehşeti biraz daha başka bir şekilde sürdürmeleri gerekirdi... ne bileyim üzülen insanlarla... sokakta suskun ama yine de üzgün insanlarla vs... tam anlatamadım ama bence iki ölüm olayı birbirinin önüne geçtiği için bu bölümde bir gariplik var diye düşünüyorum.. angels18 09-02-07, 23:19 güzel bir bölümdü ama sinirlerimin zıpladığı da bir gercek selmayla nezahate o kadar sinir oldum ki resmen asıkları onlar ayırdı inanamıyorum ya bir aşk uçup gitti halada inanamıorm nejdete hayran oldum cok güzel oynadı tebrikler beni en üzen şey idam sahneleriydi ozamnlar idam edilenlerin resimleri gazetelerde cıkmıs inanamıyorum gercekten cok üzüntü verici bisey bu şu müziklere bayılıyorum ya cok güzel müzikler herşeyiyle tam oturmus yani her karede ayrı bir müzik ve o kareyi o kadar güzel tamamlıyorki bence güzel üzüntülü bir bölümdü bir aşkın yok olmasını izledim resmen ahh şu aileler neden anlamazlarki merak ediyorum CveB 09-02-07, 23:20 Bu akşam ki bölümde Yasemin'le Ahmet bir hiç yüzünden ayrıldılar.:( Selma'dan beklerdim de Nezahat'den böyle birşey beklemezdim.Bir de mektubu çeyiz sandığı gibi bir yere kaldırdı.:):icon_evil Yıllar sonra çıkar o mektup ordan. Öte yandan bu bölümün yıldızı Necdet'ti.O nasıl sevmek,nasıl perişan olmak,sahip çıkmak için nasıl çırpınmak öyle...:icon_cry: Yasemin'e de hayret ediyorum.Hala Necdet'in kendisine aşık olduğunu anlamadı.Hadi şimdiye kadar anlamadı ama o uçurumun kenarında Necdet "Sensiz nasıl yaşarım?" diye ağlarken de mi anlamadı?:fighting2 Bir de aşık olduğunda söyle hemen boşanalım diyor.Önce aşık olduğun kıza ne oldu diye sormak yok. Ayla'da iyice eve yerleşti.Ama Defne'ye kendini beğendiremedi.:happy0064 Ve galiba totodan çıkan parayla Selma'lara destek olacaklar. Not: Bu dizinin bütün müzikleri müthiş. Melal 09-02-07, 23:20 Asiacığım bu diziyi konusu klişe olduğu için seyretmeyenlere hak verdim bu bölümü izleyince, beni bu kadar rencide ettiyse onları tanıyanları nasıl etkilemiştir kimbilir... Berrin Menderes herkesin büyük saygı duyduğu gerçek bir hanımefendi imiş, Menderes'ten nefret edenler bile ona karşı her zaman çok saygılı olmuşlar. Üzülmemek elde çok talihsiz bir hanımmış, iki oğlu öldü ( Biri uçak kazası, diğeri intihar etti), diğeri de Aydın Menderes (dizide delikanlı hali canlandırılan) bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı. Çok trajik bir yazgısı varmış bu ailenin.. Evliyazade ailesinin kaderi bu hep trajik ölümler olmuş. Biz şimdi yıllar önce gösterilen bu sahnelerin yeniden canlanmasına üzüldük. O yıllar idam edilen 3 kişinin boy boy idam edikmiş resimlerinin gösterildiğinde kimbilir insanlar nasıl üzülmüştür. Ya şimdi gazetede birinin öldürüldüğünü duyunca içimiz acıyor. O zamanlar halkımızın bu kadar sessiz kalmış olmasına inanamıyorum. Bazen insanımızın Aziz Nesin'in dediği gibi koyun gibi olduğuna inanıyorum. Herşeye sessiziz bize dokunmayan yılan bin yaşadın diye düşünüyoruz. NiliWerda 09-02-07, 23:20 Ben anlarım.:) Neyse ben ufak ufak kaçayım. Biliyorsun yarın yola çıkıcam.:) Valla ömrğm yollarda geçmeye başladı yaa:icon_sorr asıl benim ömrüm yolarda geçiyo:)) 1 yaşımdan beri yolculuk yapıyıyorum:)) ya cansel gelmiş melal ya açırdım bendekide şansmı? istanbula gelirsem inş canseli görmeye gidermiyi??:)) posh 09-02-07, 23:22 yalnız şu yazdığı diakkatimi çekti Bugün çok güzel Otobüste yolculuk sahnesi çektik...Tavuklar falan vardi. çok zevkliydi. 14 ncü bölümde izlersiniz... bu nereye yolculuk acaba merak ettim bende merak ettim gerçekten nereye gidicek acaba??demek 14.bölümü çektiler bugün..tavukları çok sevmiş heralde:)14.bölümü merak ettim şimdi!! Melal 09-02-07, 23:22 asıl benim ömrüm yolarda geçiyo:)) 1 yaşımdan beri yolculuk yapıyıyorum:)) ya cansel gelmiş melal ya açırdım bendekide şansmı? istanbula gelirsem inş canseli görmeye gidermiyi??:)) He valla bak bu doğru:) Kızım ya nasıl görmeye gidecen ama söz seni sete götürürüm.:) Sende ki şansa sen gelince İstanbul'a dizi bitermiş.:):) :img-hyste :img-hyste melal abla sitede de bhuna benzer bişey denmiş valla olur mu olur :) Özge eğer olursa böyle bir şey çok gülerim.:img-hyste :img-hyste sude-elvin 09-02-07, 23:23 bende ahmet ve yasminin annelerine cokkizdim bu bölümde ahmetinki yine tamamda nezahat beni gercekten sasirtti böyle bisey yapicani tahmin etmezdim dogrusu. ikramiye konusunda bende ayni fikirdeyim. ya aylayla ahmet hic yakismiyor birbirine. Melal 09-02-07, 23:23 bende merak ettim gerçekten nereye gidicek acaba??demek 14.bölümü çektiler bugün..tavukları çok sevmiş heralde:)14.bölümü merak ettim şimdi!! Ayy şimdi Cansel funları Cansel tavukları sevdi diye evlerinde tavuk beslemey başlarlarmış.:img-hyste :img-hyste Uçtum kabul ediyorum.:):) NiliWerda 09-02-07, 23:24 [QUOTE=Melal;2340781]He valla bak bu doğru:) Kızım ya nasıl görmeye gidecen ama söz seni sete götürürüm.:) Sende ki şansa sen gelince İstanbul'a dizi bitermiş.:):) deme öle ya! canselde başka dizi çeker ona gideriz sende yani:)) zaten bu sene olmacak seneye herhalde. doğru aslında seneye kadar cansel çıkar diziden dimi? işte diyorumya bende şans yok:(( neyse rüyamda görürüm bende:((:img-cool2 Melal 09-02-07, 23:24 ya merhaba falan dememiş arada gıdım gıdım yazmış ya bende şans denilen şey yok:(( Vakti yoktur belki o yüzden accık yazmıştır.:) Ya zaten uzun zamandır fun'da sohbete girmiyor. Bakalım haftaya Ahmet Yasemin'in evlendiğini duyunca ne tepki verecek.:) Billush 09-02-07, 23:24 Ben diziye tam konsantre olamadım ya.Aklıma devamlı Sinem'in senaryoları geldi.Necdet'i "Şimdi çantanı kafaya geçiririm ha!" deyişi Ayla'nın "Neden böyle yapıyorsun bebişim." dediğini filan düşündüğümden konsantre olamadım tabi.Bir de Cansel'i kirli sakal görünce hiç olamadım.Bir Menderes'in "Ülkeme ve milletime ebedi saadetler dilerim." dediği yerde gözlerimden yaşlar aktı böyle azıcık bir şey.Bir de Necdet'in Yasemin'i kurtarışında kurtaracağını bildiğin halde Necdet'in o telaşlı hali beni heyecanlandırdı.(Okan'ı buradan kutlamak istiyorum:good: )Kürtaj için doktora gidişlerinde Yasemin'in kağıdı imzalamasına şaşırdım.Necdet onu oradan çıkartır diyordum ama kararı Yasemin verdi bu daha iyi oldu.Bir de hemşireye bittim:img-hyste "Ay daha çok gençmişsin." deyip Necdet'e bakış atışı süperdi :img-hyste muko88 09-02-07, 23:24 iyi geceler arkadaşlar, beyaz show u kaçırmamak amacıyla fazla kalamıycam ve fazla yorum yapamıycam ama en kısa zamanda yorumlarımı gelip yazcam:) öncelikle şunu söyliyim, antiaylacı arkadaşlar; bugün itibariyle ben de aranıza katılmış bulunmaktayımm:happy0064 Ya o ne uyuz öyle, Defne Işık ı çağırmak isteyince neydi onun o sinir edici tavrı....yolacaktım valla,kendimi zor tuttum,Allah tan yanında deildim...:img-hyste Bu bölümde Necdet e hayran kaldım, özellikle yasemin kendini atmak üzereyken ben sensiz naparım diye yalvardığı o sahne yok mu...Ah nasıl ağlıordu öyle...Şunu anladım ki bu dünyada senin sevdiğin değil, seni seveni tercih edeceksin... Menderes in sahnelerine zaten hiç yorum yapmak istemiorum, yorumsuz demekle yetineceğim... Melal 09-02-07, 23:25 [QUOTE=Melal;2340781]He valla bak bu doğru:) Kızım ya nasıl görmeye gidecen ama söz seni sete götürürüm.:) Sende ki şansa sen gelince İstanbul'a dizi bitermiş.:):) deme öle ya! canselde başka dizi çeker ona gideriz sende yani:)) zaten bu sene olmacak seneye herhalde. doğru aslında seneye kadar cansel çıkar diziden dimi? işte diyorumya bende şans yok:(( neyse rüyamda görürüm bende:((:img-cool2 Valla senin için şansımı zorlayacağım. Havada,karada,denizde Cansel'i bulacam.:):) Dizi 2 sezon sürecek sanırım daha fazla uzatmazlar herhalde tadı kaçar. alisercan 09-02-07, 23:25 Bu bölüm Beren'i ben pek beğenmedim. Hele o intihar sahnesinde Necdet pardon Okan ikisin yerine de ağladı. Geçen bölümdeki performansıyla bu akşam ki performansı arasında baya fark vardı. Geçen bölümde oyunculuğunu beğendiğimi söylemiştim. Ama bu bölüm daha iyi olacağına daha kötü oynamış. Cansel'e bir şey diyemeyceğim. Pek görünmedi zaten:) haklısın melal, berenin en kötü oynadığı bölümdü. Bu bölüm aslında her bölümde çok önde, okanın güçlü oyunculuğu ile bezendi. Baharcan, idamdan o sahneye geçerken ben de menderesin ölümü ardından bir kuşun süzülerek uçmasından doğumu bekleyen bir başka canlının doğup doğmama ve ona biçilecek yaşamın ne olacağına geçiş olarak düşünmüştüm. asia 09-02-07, 23:25 Asiacığım bu diziyi konusu klişe olduğu için seyretmeyenlere hak verdim bu bölümü izleyince, beni bu kadar rencide ettiyse onları tanıyanları nasıl etkilemiştir kimbilir... Berrin Menderes herkesin büyük saygı duyduğu gerçek bir hanımefendi imiş, Menderes'ten nefret edenler bile ona karşı her zaman çok saygılı olmuşlar. Üzülmemek elde değil, çok talihsiz bir hanımmış, iki oğlu öldü ( Biri trafik kazası, diğeri intihar etti), üçüncüsü de Aydın Menderes (dizide delikanlı hali canlandırılan) bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldı. Çok trajik bir yazgısı varmış bu ailenin.. Evet bu aile için hep basiretsiz yada kısmetsiz deniliyor ya.. çok doğru bunca üzücü hafdisenin üst üste gelmesi...:icon_sorr muko88 09-02-07, 23:26 ha bu arada necdet ile yasemin in sahnelerinde çok duygusallaştım hep fakat bi türlü ağlayamadım; bunun sebebiyse sinem in senaryoları!:) tam ağlayacakken sinem arkadaşımızın senaryoları geldi, başladım gülmeye, bizimkiler de bu kıza noliiiyyy diye bana baktılar:img-hyste :img-hyste Melal 09-02-07, 23:27 haklısın melal, berenin en kötü oynadığı bölümdü. Bu bölüm aslında her bölümde çok önde, okanın güçlü oyunculuğu ile bezendi. Baharcan, idamdan o sahneye geçerken ben de menderesin ölümü ardından bir kuşun süzülerek uçmasından doğumu bekleyen bir başka canlının doğup doğmama ve ona biçilecek yaşamın ne olacağına geçiş olarak düşünmüştüm. Sanırım Beren'de farkındadır kötü bir performans sergilediğinin ben yine neden Beren Yasemin'i oynuyor diyecem. Ama karar çoktan verilmiş. Tomris Hanım keşke en önemli rollerden birinde daha iyi bir oyuncuyu oynatsaymış. Diğer rolleri oynayan oyuncular karakterlerin hakkını veriyorlar. Ama Beren mutlaka bir yerde tökezliyor. NiliWerda 09-02-07, 23:28 [QUOTE=NiliWerda;2340804] Valla senin için şansımı zorlayacağım. Havada,karada,denizde Cansel'i bulacam.:):) Dizi 2 sezon sürecek sanırım daha fazla uzatmazlar herhalde tadı kaçar. bencede fazla uzatmasınlar zaten cansel çıkınca tadı kalmacak:)) sağol ya canseli bulacağına sevindim ama sadece benim değil kendin içinde arıyon demi?:)) bide bir arkadaşımız daha var:)) valla sana çok dua ederim:)):happy0064 Billush 09-02-07, 23:29 Ya ben Cansel'i kirli sakal görünce fena oldum birden.Saçmaladım hatta (Özge anladın sen onu canım:icon_whis :img-wink: ) Ahmet'in babasıyla konuşmasını beğendim ama.Güzel bir sahneydi.İkisinin de oyunculuğu çok hoşuma gitti. Ya böyle birilerinin kendilerince doğru gördüklerini yapıp başkalarının hayatlarını etkilemelerine sinir oluyorum.Onlar yüzünden yıllar kaybedecekler Anti-Aylacı olarak o kadar zaman Ayla'ya katlanamam:img-cool2 aslı30 09-02-07, 23:30 yasemin'in halen necdet'in kendini sevdiğini anlayamaması için çok saf olması gerekir.adam resmen sensiz naparım dedi.daha ne desin.:img-hyste yasemin'i saf ilan ediyorum.:happy0064 alisercan bizim mesajlarımızı yoksa tersten mi anladı yapımcılar.:img-hyste *~*RaiNBoW*~* 09-02-07, 23:30 Bazı sahnelerde benim de aklıma gelmedi değil,Sinem'in senaryoları..Hatta Yasemin kağıdı imzalarken bir ara Necdet ""Ağzını burnunu dağıtırım senin" der diye bekledim..:) Melal 09-02-07, 23:30 [QUOTE=Melal;2340823] bencede fazla uzatmasınlar zaten cansel çıkınca tadı kalmacak:)) sağol ya canseli bulacağına sevindim ama sadece benim değil kendin içinde arıyon demi?:)) bide bir arkadaşımız daha var:)) valla sana çok dua ederim:)):happy0064 Aaa sende kendim içinse ne olayım. Maksat gurbetteki arkadaşımı sevindirmek.:):) İnandırıcı olmadı dimi:) Yarın reytingleri çok merak ediyorum. Ya yolda olacağım.Sen bana mesaj atarsın dimi kaçıncı olmuşuz hem a/b'de,hem total'de:) muko88 09-02-07, 23:32 evet ya.keşke necdet yasemin e söyleseydi; hadi yasemin saf anlamıyor.necdet deseydi bari "bak yasemin, benim aşık olduğum kız sensin.senden başkasını sevemem.o yüzden senle evlenmek benim hayatımı mahvetmez, nolur böyle düşünme"... ah necdet, çok iyi birisi ya... Billush 09-02-07, 23:33 yasemin'in halen necdet'in kendini sevdiğini anlayamaması için çok saf olması gerekir.adam resmen sensiz naparım dedi.daha ne desin.:img-hyste yasemin'i saf ilan ediyorum.:happy0064 alisercan bizim mesajlarımızı yoksa tersten mi anladı yapımcılar.:img-hyste Bu yorumuna katılmadan edemeyeceğim Aslı.Bir Yasemin'ci olarak Yasemin'e saftan başka bir yorum getiremiyorum artık.Bu kadar kör olamaz insan.!(ama karşısındaki de Cansel yani kör ediyor insanı kızın suçu yok aslında:img-cool2 ) bahar_can 09-02-07, 23:33 haklısın melal, berenin en kötü oynadığı bölümdü. Bu bölüm aslında her bölümde çok önde, okanın güçlü oyunculuğu ile bezendi. Baharcan, idamdan o sahneye geçerken ben de menderesin ölümü ardından bir kuşun süzülerek uçmasından doğumu bekleyen bir başka canlının doğup doğmama ve ona biçilecek yaşamın ne olacağına geçiş olarak düşünmüştüm. Ama onu tam algılatamadılar,.. yani bir insan, bir başbakan ölüyor... normal bir yolla değil hem de... toplum suskun da olsa sokaktaki durum yansıtılmalıydı... en azından o duyarsızlığı algılardık ve daha anlaşılır daha bütünlüklü olurdu... dediğin "bütünlük" yani yaşam ve ölüm algılanmış mıdır bilemiyorum.. Billush 09-02-07, 23:34 Bazı sahnelerde benim de aklıma gelmedi değil,Sinem'in senaryoları..Hatta Yasemin kağıdı imzalarken bir ara Necdet ""Ağzını burnunu dağıtırım senin" der diye bekledim..:) :img-hyste Benim de aklıma o senaryolar geldi.Yasemin'in "Hor görme garibi." deyişi filan:img-hyste Sinem'e sesleniyorum buradan Bizi ne hale getirdin Sinem! (Ahmet'te çalıntı oldu bu replik ama neyse:icon_whis ) aslı30 09-02-07, 23:35 ben de beren'i beğenmedim.ne ilginç değil mi?:img-hyste yine mıymıntı mıymıntı konuştu.:icon_whis kızın üzerinde ölü toprağı var sanki.bir silkinsin kendine gelsin.yoksa onu sinem'in senaryolarına havale ederim.:img-hyste Melal 09-02-07, 23:35 iyi fikir öylemi yapsak acaba:img-hyste 14.bölümde zaman atlaması olucakmı acaba bak taktım ben 14.bölüme şimdi:) Ya şimdi bunu yazınca kızacak bir çoğunuz belki ama sakın 14. bölümde Ahmet ve Ayla balayına gitmiş olmasınlar. Yaa Ahmet ve Ayla'yı romantik bir halde düşünemiyorum.:img-yes: özge_letyy 09-02-07, 23:35 Ya ben Cansel'i kirli sakal görünce fena oldum birden.Saçmaladım hatta (Özge anladın sen onu canım:icon_whis :img-wink: ) Ahmet'in babasıyla konuşmasını beğendim ama.Güzel bir sahneydi.İkisinin de oyunculuğu çok hoşuma gitti. Ya böyle birilerinin kendilerince doğru gördüklerini yapıp başkalarının hayatlarını etkilemelerine sinir oluyorum.Onlar yüzünden yıllar kaybedecekler Anti-Aylacı olarak o kadar zaman Ayla'ya katlanamam:img-cool2 ah canım billurcum anlamaz mıyım ben de onu düşünüyodum şimdi benim de en çok hoşuma giden sahne ahmetin babasıyla konuşma sahneleriydi ama onlar bu bölüm çok az gösterildi öbür bölüm daha çok olur umarım... Billush 09-02-07, 23:36 Ama onu tam algılatamadılar,.. yani bir insan, bir başbakan ölüyor... normal bir yolla değil hem de... toplum suskun da olsa sokaktaki durum yansıtılmalıydı... en azından o duyarsızlığı algılardık ve daha anlaşılır daha bütünlüklü olurdu... dediğin "bütünlük" yani yaşam ve ölüm algılanmış mıdır bilemiyorum.. Bu konuda sana takılıyorum bahar_can abla.Özellikle Necdet'le Yasemin kürtaja gittiklerinde bir sokak gördük ve sokakta her şeyin normal olması bana çok acayip geldi.Neden bilmiyorum biraz daha üzgün biraz daha sokul bir ortam bekleyişine girmiştim.Hele de geçen bölüm Lale'nin "Millet vicdanı" repliğinden sonra.Fakat arkadan "Yoğurrtttt" sesini duyunca beklentim yok oldu. muko88 09-02-07, 23:36 yasemin ve necdet in sahnelerini öyle güzel çekmişler ki; yasemin ve ahmet ayrılığına üzülemedim bile diyebilirim...okan yalabık harika bi oyuncu; bunu serseri isimli dizisinde görmüştük gerçi ama bunu yeniden hatırlatmaya başlıyor bize.süperdi, harikaydıııı:happy0064 eda_07 09-02-07, 23:39 Evet bu aile için hep basiretsiz yada kısmetsiz deniliyor ya.. çok doğru bunca üzücü hafdisenin üst üste gelmesi...:icon_sorr evet asiacım bende can dündarın son menderes adlı kitabından bu yazıyı buraya ekliyorum okuyan arkadaşlar menderes ailesinin çektiği sıkıntının ne kadar acı ve büyük olduğunu daha iyi anlarlar.. umarım bir mahsuru yoktur Son Menderes Bazen insanın kadere inanası geliyor. Ya da Tanrının bazen işi gücü bırakıp, tüm kainatın dehşetini birkaç kulu üzeri*ne yağdırmak için kutsal planlar yaptığını düşünüyor insan... Tesadüfler öylesine mucizevi...yazgılar öylesine hazin!... Evliyazadeler'in kapısını çalan şey, o inanılmaz kader mi, yoksa Tanrı'nın ebedi gazabı mı bilin*mez... Bilinen şu ki; üç kuşaktır kara pelerinlere bü*rünmüş bir iskelet, elindeki orağını bir cinnet seansındaymışçasına nefretle sallayarak, koca bir süla*leye ölüm taşıyor. Dibi görünmeyen bir lanet girda*bı, üç kuşaktır, aileyi ısrar*la içine çekerken, her bir kurbana yeni senaryolar yazarak, çektirdiği acının keyfini sürüyor adeta... Bu karabasanın ilk hal*kası Evliya Bey'di... İzmir'in ünlü ailelerin*den Evliyazadelerin aile reisi Evliya Bey'in üç ço*cuğu oldu: Refik Bey, Makbule Hanım ve Naci*ye Hanım... Refik Bey evlendikten sonra babasına bir kız to*run armağan etti. O kız Doktor Nazım Bey'le ev*lendi... Ve kara pelerinli Azrail, Evliyazadeler'e ölümün korkunç yüzünü ilk kez Dr.Nazım aracılı*ğıyla gösterdi. Dr.Nazım, İttihat ve Terakki'nin kurucularından biriydi. 1911'e kadar partinin genel sekreterliğini yapmış, bir ara Maarif Nazırı da ol*muştu. Lakin Gazi'ye karşı planlanan İzmir suikastine adı karıştı ve darağacında can verdi. Evliya Bey'in kızlarından Makbule Hanım, Ata*türk'ün Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras'la ev*lendi ve O da babasına bir kız torun armağan etti. O kız da parlak bir diplomat olan Fatin Rüştü Zor*lu ile evlendi. Zorlu da Menderes döneminin Dışiş*leri Bakanlığı'nı yürüttükten sonra 27 Mayıs'la dev*rildi ve İmralı'da idam sehpasında can verdi. Refik Bey'in ikinci çocuğunun damadı da siyasi bir dava sonucu darağacına giderken annesine bıraktığı mektupta: "Anne, benim için üzülmeyin, siz sevdik*lerimi muhafaza edin." diyordu. Ama bu vasiyet de yerine getirilemedi. Çünkü Zorlu'dan bir gün sonra Adnan Mende*res de asıldı. İnanılması güç bir tesadüf ama, Adnan Mende*res, Evliyazadeler'in üçüncü damadıydı. Evliyabey'in ikinci kızı Naciye Hanım da bir kız çocuk dünyaya getirmiş ve o kız (Berin Hanım) da Adnan Menderes'le evlenmişti. Üstelik ailenin üzerinde dolaşan laneti bildiğinden, evlenirken eşine politi*kaya girmeyeceğine dair yemin ettirmiş, ama O'nu siyasetten uzak tutmayı başaramamıştı. Berin Ha*nım da son mektubu aldığında kaderine lanet et*mişti: Adnan Bey son mektupta "Karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum" diyordu. Ancak Tanrının gazabı dinmedi. Evliya Bey'in üç çocuğunun da damatlarını idam sehpalarında cezalandıran öfke, Azrailin kara pele*rinine bürünerek ailenin üzerine ölüm yağdırmaya devam etti. Kutsal lanet, soyağacında, Menderesler üzerin*den yürüdü ve önce ailenin büyük oğlu Yüksel'in kapısını çaldı. "Yüksel" adına rağmen siyasette yükselmeyen bir başarı grafiği ve mutsuz bir evlilik, Yüksel Menderes'i korkunç bir bunalımın pençesi*ne sürükledi ve O da sırası geldiğinde Azrailin pos*ta kutusuna bir "son mektup" bırakıp, lanetli girda*ba attı kendini... Havagazını açıp intihar etmeden önce boşandığı eşine şu satırları yazdı: "Sana bazı günlerimizin hatırası olarak benden kalan biçare buseyi bırakırım. Ne olur kabir acımı paylaş. Seni severek sana veda ederim." "Biçare buse", ölmeden önce göğsünün üzerine özenle yerleştirdiği bir evlilik fotoğrafındaydı. Ama "kabir acısı" Yüksel'le sınırlı kalmadı, ölüm tanrıçası, doymak bilmez bir canavar oburluğuyla sürekli kurban istiyordu. Ailenin ikinci oğlu Mutlu'yu da başkentin ortasında bir trafik kazasın*da aileden kopardı. Berin Hanım, ne büyük oğlunun Yüksel'işini gö*rebildi, ne ortancanın Mutlu'luğunu... Tek umudu Aydın'daydı. Ama O'nun siyasete girişini göreme*den, tüm ailenin acısını yüzündeki çizgilerde koru*yarak veda etti dünyaya... Azrail için, kökünü kuruttuğu bu sülalede geriye tek bir kurban kalmıştı. Belki yine yukarlarda bir yerlerde kutsal planlar yapıldı. Tanrı'nın gazabını, bu "son kurban"a yağdırmak için ilahi bir yol seçil*di. "Aydın", ailenin laneti sayılan politikaya girer*ken, bundan sonra dinin neye uygun olup olmadı*ğının değil, neyin dine uygun olup olmadığının tar*tışılacağını söyledi yüksek bir ses tonuyla... "İlahi adalet'e inandığını haykırıyordu adeta... Ve dualarla girdiği bu serüvende, kara pelerinli bir Azrail, o kutsal senaryonun son sayfasını çeviriverdi en beklenmedik anda... Evliyazadeler'in üç kuşaktır süren kara yazgısına da son noktayı koy*muş oldu. Ve biz, bu hazin yazgıyı biraz da korkuyla izler*ken, Tanrı'nın işi gücü bırakıp, kainatın tüm dehşe*tini birkaç kulu üzerine yağdırmaktaki ısrarına şa*şarak sarsıldık. Ve sorduk kadere inananlara: Kutsal bir öfkeyi dindirmek için daha kaç kurban gerekir ki?... posh 09-02-07, 23:40 Ya şimdi bunu yazınca kızacak bir çoğunuz belki ama sakın 14. bölümde Ahmet ve Ayla balayına gitmiş olmasınlar. Yaa Ahmet ve Ayla'yı romantik bir halde düşünemiyorum.:img-yes: bende düşünemiyorum:) okadar çabuk olmasa bari balayı felan..ama tavukları çok merak ettim cansel çok eğlenmiş anlaşılan:img-pilot Billush 09-02-07, 23:41 Bebişim haa:):) Neyse ben kaçıyorum. Herkese iyi geceler,iyi yorumlar... Sinem yüzünden oluyor bunlar abla :img-hyste Ahmet Ayla'ya bebişim desin valla kendime çok pis dalarım.(ne şom ağızlıyım diye:)) Billush 09-02-07, 23:43 ah canım billurcum anlamaz mıyım ben de onu düşünüyodum şimdi benim de en çok hoşuma giden sahne ahmetin babasıyla konuşma sahneleriydi ama onlar bu bölüm çok az gösterildi öbür bölüm daha çok olur umarım... Mutlaka dengeleyeceklerdir.Bu bölümde Necdet-Yasemin sahneleri ve Menderes'in idamı muhakkak olmalıydı bu yüzden ancak geriye kalan kısımda Ahmet'i ve olanları izleyebildik.Gelecek bölüm bu evlilik olayı açıklanacak ama siyasi olayların ardından kısa süreli bir boşluk oluşacak o zaman bu haftaki eksik sahneler dengelenir diyorum ben:good: fundapehlivan 09-02-07, 23:44 ya zaten haftaya bu atlamayı yaparlar şuan çözülcek bişey kalamdıı zaman atlaması haftaya olcakk belkide evlenirken bile göstermezlerr Haftaya hemen geçiş yapmazlar sanmıyorum. Herhalde 3 bölümü filan bulur zaman atlaması... Yaseminin evlenmesi, Ahmetin gelip durumu görmesi ve ayla ile yakınlaşması... Ama 2 bölümden az süreceğini sanmıyorum... Billush 09-02-07, 23:45 Tomris Giritlioğlu 3 bölüm içinde bir zaman atlaması olacak dedi.Bu akşam bir bölüm gittiğine göre kaldı 2 bölüm. aslı30 09-02-07, 23:47 Bu otobüs yolculuğu Kayseri olmasın sakın.Hani Rıza orada ya.Kayseri'ye mi gidecek acaba? evet olabilir.şevket iyileşince rıza'yı görmek isteyebilir.birlikte giderler. neyse bu sayfaların kaybolması sinirimi bozdu.herkese iyi geceler. şairim 09-02-07, 23:47 Belki de Şevket iyileştikten sonra arkadaşını görmek isteyecektir.Ahmet'te babasıyla gidebilir. fundapehlivan 09-02-07, 23:48 yasemin'in halen necdet'in kendini sevdiğini anlayamaması için çok saf olması gerekir.adam resmen sensiz naparım dedi.daha ne desin.:img-hyste yasemin'i saf ilan ediyorum.:happy0064 alisercan bizim mesajlarımızı yoksa tersten mi anladı yapımcılar.:img-hyste ben orada Yaseminin onu duyabilecek halde olduğunu sanmıyorum... Kız orada uçmuş bir durumdaydı, transtaydı resmen:img-hyste O psikoloji altında onu duymamıştır bence kesinlikle... Ama en güzel sahne herhalde Necdetin yasemini kurtarma sahnesiydi... alisercan 09-02-07, 23:49 Ama onu tam algılatamadılar,.. yani bir insan, bir başbakan ölüyor... normal bir yolla değil hem de... toplum suskun da olsa sokaktaki durum yansıtılmalıydı... en azından o duyarsızlığı algılardık ve daha anlaşılır daha bütünlüklü olurdu... dediğin "bütünlük" yani yaşam ve ölüm algılanmış mıdır bilemiyorum.. Ben sahnelerin arka arkaya gelişindeki etkiyi o şekilde yorumladım zaten... Yani bana bunu yansıttı. Sokaktaki durumun yansıtılması olabilirdi tabii ama yok. Yani etkin bir olay yok. Olsa işlenirdi herhalde. Sokaklarda insanlar hiç bir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyorlar. Sonraki sahnelerde yani artçı sarsıntılar geçip de insanlar cesaretlerini toplayınca sokak yansır herhalde. Sen sokakların geçmişini araştırdığın için daha iyi bilirsin, bu ülke insanı her zaman haklarını savunmaktansa hep birinin savunmasını istedi, savunduğunun başına bir şey geldiğinde de bir köşeden sadece izledi. çünkü binlerce yıllık hayat birikiminde bu var... Bunu da binbaşı mehmetin sözlerriyle daha iyi anlıyoruz. "eskiden insanlar meydanlarda asılırdı, şimdi gazetelerde yayınlıyorlar" Bu topraklar ve ortadoğu insanı bunu hep yaşamıştır. Cengiz gündoğdu ortadoğu insanının geçmiş coğrafyasında idamları şöyle aktarılırdı. "Ölüye işkence yapmak, oysa ölü acı çekmez... Ama acıyı izleyen çekmeli... Çekmeli ki, bir daha baş kaldırmasın, bir daha sesi çıkmasın. Bu yüzden kafası kesilenin kafaları ağaçlara takılır. Bu yüzden meydanlarda günlerce sergilenir bu yüzden insanlar ölünün kokmasını çürümesini ve hatta hala bedenine işkence edilişini izler. Çünkü amaç izleyene susmasını öğretmek." Aklıma bunlar gelince hafızam yanıltmıyorsa sultanahmet ya da eski adıyla hipodrom (bizans dönemi) idamların yapıldığı önemli bir alandı. Yakın zamana kadar yani cumhuriyet sonrası bir zamana kadar darağacları kuruluyordu. Yanılıyorda olabilirim yer konusunda değil zaman konusunda... aslı30 09-02-07, 23:50 ben orada Yaseminin onu duyabilecek halde olduğunu sanmıyorum... Kız orada uçmuş bir durumdaydı, transtaydı resmen:img-hyste O psikoloji altında onu duymamıştır bence kesinlikle... Ama en güzel sahne herhalde Necdetin yasemini kurtarma sahnesiydi... kız dizi başladığından beri trans halinde zaten.zannımca hiç duymayacak.:img-hyste evet necdet süperdi.:good: ezgo 09-02-07, 23:53 ben orada Yaseminin onu duyabilecek halde olduğunu sanmıyorum... Kız orada uçmuş bir durumdaydı, transtaydı resmen:img-hyste O psikoloji altında onu duymamıştır bence kesinlikle... Ama en güzel sahne herhalde Necdetin yasemini kurtarma sahnesiydi... İyi ama Necdet otel odasında da aynı sözleri tekrarladı.Sonra doktorda Yasemin odadan çıkınca da aynı tür sözler sarfetti.Bence o bilerek yazılmış bir senaryo durumu.Üstüne yatılmış bir durum.Pek kurcalamaması gerekiyo ne de olsa Yasemin'in. Ben onu değil de zaman atlamasını merak ediyorum.Yani ne kadar bir süre geçecek aradan.Şevket'in iyileşme süresi kadar mı yani 1-2 ay mı?Yoksa seneler mi geçecek.Biriniz cevap yazın yaw....:img-help: :img-help: :img-help: bahar_can 09-02-07, 23:57 Tamam işte alisercan ben de aslında bunu demeye çalışıyorum... o "gelenek"i bir şekilde vermeleri gerekirdi... yani başka sahneye geçerek biz onu algılayabildik mi? olayın ardındaki duyarsızlığı tabi ki biliyoruz... uzuuun süre kimse ses çıkarmamış AP döneminde vs. bile... yani geniş kitleye bu algılatılsaydı iyi olurdu diyorum... ayrıca konu hakkındaki "gelenek" yani ayrıntılı bilgin için çok teşekkür ediyorum... bölüm hakkında değerlendirmemi yapacağım... senin şu gözde oyuncunu da tabi değerlendireceğim hehe...iyi geceler diliyorum... Yasemin'in intihar girişiminde çalan müzik karmaydı sanırım yani bazı yerleri tanıdık geldi... Billush 09-02-07, 23:58 Bu bölümde hayran kaldığım kişi Cansel değil Okan'dı.Konumuma iyi ki zamanında Okan'ı da eklemişim :) Bu bölümün yıldızı oydu cidden.Oyunculuk fevkalade :good: İnandırıcı,gerçekçi...Sahnenin sonunu bilmeme rağmen o heyecanla Yasemin'e yetişmeye çalılıp hayrakırırken heyecanlandığımı fark ettim.Oyunculuk bu olsa gerek:good: (Zaten gerçek oyuncu arıyorsanız konumuma bakmanız yeterli diye düşünüyorum!) Okan için söyleyecek söz bulamıyorum ne diyeyim ki zaten... şairim 10-02-07, 00:02 Sevgili Alisercan,evet asmak,idam bir yerde ibret-i alem politikası sonucudur.Herhalde birkaç bölüm sonra Deniz Gezmiş'in asılışını izleyeceğiz.Dizide bunun muhasebesi güzel bir şekilde veriliyor:' Gelecek kuşaklar bizim için ne düşünecek?Siyasi düşüncesi ne yönde olursa olsun hiç kimse böyle bir cezayı hak etmiyor.Diğerlerinin kurtulduğuna sevindim ama üçünü de asmak hataydı' gibi replikler aklıma gelenler. Bu açıdan bakılırsa bu dizi önemli bir misyonu da üstlenmiş durumda.Umarım hatırlı sayıda izleyici kitlesine ulaşır da emekler boşa çıkmaz. bahar_can 10-02-07, 00:04 Vallaha arkadaşlar Yasemin-Necdet arkadaşlığı ve Yasemin'in son birkaç bölümdeki depresif(mi?) halleri biraz tartışmaya açık ve iyi incelenip, analiz edilip belki de bir tez yazılıp hehehe! öyle değerlendirmek gerekir... Bir de Beren niye böyle konuşmak veya niye böyle oynamak "zorunda" ben de anlamış değilim? Eminim normal şekliyle de verilmek istenen verilir ama bu kendi tercihi mi? yönetmen mi istiyor? ....??? sena87 10-02-07, 00:09 arkadaşlar bu bölümde necdetle yasemin konuşurklen çalan 1 şarkı vardı..aĞla yaraLı kaLbim hepsi yalan,ağla bir avuç küldür elde kalan yaralı yaralı yaralı kalbim.. diee.. km sölğor bilen var mı? ismini veya? bahar_can 10-02-07, 00:20 Bir de söylemeden geçemeyeceğim... Yasemin'in uçurumda intihar girişimi, son anda kurtarılması, annelerin engelleyici tavırları, ilginç tesadüflerle bir türlü görüşememeleri, "utanç"ını kurtarma şekli yani sevdalı erkeğin fedakarlığı, fakir aileye vuran toto... of of of bu kadar Yeşil Çam sahnesi biraz fazla değil mi ya? tamam altından iyi kalkmışlar... daha doğrusu göze batmadı çünkü insanlar Menderes'in idamına yoğunlaşmıştı... ya o sahne olmasaydı? düşünün bir... bu bölümü galiba ben beğenmedim... ama bir kez daha izledikten sonra karar vermem daha iyi olacak... çünkü ev kalabalıktı... RODYA 10-02-07, 00:37 Bir de söylemeden geçemeyeceğim... Yasemin'in uçurumda intihar girişimi, son anda kurtarılması, annelerin engelleyici tavırları, ilginç tesadüflerle bir türlü görüşememeleri, "utanç"ını kurtarma şekli yani sevdalı erkeğin fedakarlığı, fakir aileye vuran toto... of of of bu kadar Yeşil Çam sahnesi biraz fazla değil mi ya? tamam altından iyi kalkmışlar... daha doğrusu göze batmadı çünkü insanlar Menderes'in idamına yoğunlaşmıştı... ya o sahne olmasaydı? düşünün bir... bu bölümü galiba ben beğenmedim... ama bir kez daha izledikten sonra karar vermem daha iyi olacak... çünkü ev kalabalıktı... Arkadaşım, doğruya doğru,eğriye eğri konuşup açık olmak gerekirse,bu dizide dönem tadı misyonu olmasaydı,tarihsellik konusu olmasaydı 30., 40. olurdu ratinglerde.Gerçekçi olmak gerekir. Ama ben yine de iyimser yaklaşıyorum,bölümü beğendim( Geçen bölüm çok daha güzeldi).Diziye desteğim tam,misyonuna saygım var. sude-elvin 10-02-07, 01:31 Bir de söylemeden geçemeyeceğim... Yasemin'in uçurumda intihar girişimi, son anda kurtarılması, annelerin engelleyici tavırları, ilginç tesadüflerle bir türlü görüşememeleri, "utanç"ını kurtarma şekli yani sevdalı erkeğin fedakarlığı, fakir aileye vuran toto... of of of bu kadar Yeşil Çam sahnesi biraz fazla değil mi ya? tamam altından iyi kalkmışlar... daha doğrusu göze batmadı çünkü insanlar Menderes'in idamına yoğunlaşmıştı... ya o sahne olmasaydı? düşünün bir... bu bölümü galiba ben beğenmedim... ama bir kez daha izledikten sonra karar vermem daha iyi olacak... çünkü ev kalabalıktı... darbe bölümünden sonra dizi daha cok siyasi agirlikli olmustu gercektende cok etkileyici bölümler izledik hele 11.bölümün yeri ayri bu bölümdede biraz siyasetten uzaklasildi idamlar disinda gösterilmedigi icin diger bölümler kadar akici olmadigi icin böyle düsünüldü bence. bencede bu bölümün en can alici sahnesi idam sahnesiydi ve intahar girisimi tabi okan yalabikin sergildegi oyunculuk sayesinde. muko88 10-02-07, 02:03 cansel elçin fanclup ta tavuklar ve otobüs yolculuğundan bahsetmiş ya haniii... Aklıma ne geldiii... Şimdi Ünsal ailesi maddi sıkıntıdan ötürü adadaki evi satmıştı.Şevket in rahatsızlığı da Gürsoy ailesini maddi sıkıntıya sokunca adadaki evi satarlar.Sonra istanbulda sıkışınca kendilerine şehir merkezinden uzakta ev ararlar.Bütçelerine göre olacağından bi köy seçerler ist. dışında..orada tavuk falan yetiştirrirler, ayla her sabah gidip tavukların yumurtalarını alır; ahmet e omlet yapar.:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste şehrayin 10-02-07, 02:24 selam akadaşlar.. bu bölümü izlerken içim ezildi.. bir insanın o şekilde idama götürülmesi utaç verici.. dizide yaseminin dayısının dediği gibi "idamların olmadığı bir dünya" halen ona kavuşamadık.. insanlık adına çok üzüldüm seyrederken.. dizinin çok önemli bir misyonu var.. diziden önce o dönem hakkında çok az bilgisi olan bir gençtim dizi sayesinde o döneme çok merak sardım ve yakın tarihimizi okumaya başladım.. dizi misyonunu gerçekleştiriyor bence.. bu arada iki haftadır dönemi anlatan kitapları okuyorum.. özellikle menderes açısından olaylara çok sadık kalmışlar.. bu arada menderesin idama giderken kalabalıkları görme sahnesi çok etkileyiciydi.. bence uzun süre hafızalardan kazınmayacak... emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.. teşekkür ediyorum muko88 10-02-07, 06:12 bu bölümde ilgimi çok çeken birşey vardı.Yasemin intihar girişiminde bulunmak üzere ve necdet in ona yetişmesiyle geçen sahnede çalan fon müziği...Ihlamurlar Altında nın aksiyon müziğine çok benzemekteydi.Acaba benden başka fark edenler oldu mu?keşke böyle bi benzetme olmasaydı ya, bi an kendimi hatırla sevgili değil de ıhlamurlar altında yı izliomuş gibi hissettim.Hatta içimden "herhalde aynı saatte yayınlanıo diye birinin görüntüsü dierinin müziği iç içe girdi"dedim ...garipti yani:) _yorumsuz_ 10-02-07, 07:13 Adnan Menderesin idam sahmesini izlemedim/izleyemedim. nedense içimde kalacağını düşündüm. hasan polatın idam resimlerinde bile çok kötü oldum :( Yaseminin çocuğunu aldırmaması öyle bir yerde çocuk mu alınır:img-polic yaseminin necdetle evlenme kararı almadı iyi oldu bence ama yine de ahmete haber vermeliydi bence. selma hanımın neden ahmete haber vermediğine şaşırdım nedense söylemediği şey çok önemli olmalı(nede olsa kayınvalide:img-hyste ) BLaCK-WoLF 10-02-07, 07:38 anneleri ayırdı , hayatımda gördüğüm en gerçekçi dizi bu dönemde eski yılları nasılda yaşatıyor ya inanılmaz ... Adnan menderesin idamı çok etkileyiciydi orda hayalleri .... Haberlerde sonraya gidilip deniz gezmiş idamının da konu edileceğini duydum ... Çok gerçekçi bir dizi , oyuncular harika .... Herşeyiyle harika bir dizi ... Ayrıca dizide çalan müzikleri nerden bulabilrim ki ... YaBaN GüVeRcİnİ 10-02-07, 08:04 İDAMLARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA İSTİYORUM!!! Ne desem... Ne yazsam bilmiyorum aslında... Söyleyecek kelime bulamıyorum... Ben bir gün inşallah dayının dediği gibi "İdamların olmadığı bir dünya"da yaşamayı diliyorum. 60'larda vardı... Sonra da var... Bu nasıl bir vahşet böyle! Aklım almıyor! Mantığım kaldırmıyor! Necdet'in dediği gibi en başa gidilmeli... 27 Mayıs 1960! Bir milletvekili bulunduğu yerden indiriliyor! Sonra buna demokrasi adını vererek demokrasiyi kirleten bu insanlar, bununla da kalmıyor yargılandıkları mahkemede ucuz numaralarla bu insanları da kirletmek için ellerinden geleni yapıyorlar! Adnan Menderes yanlış bir yönetim politikası izlemiş olabilir. Tamam... Ama bunun bedeli bu olmamalıydı. Yasemin'in dediği gibi "İleride hatadan dönüş de yok. İleride böyle olmamalıydı dediklerinde geri dönüşü olmayacak." dedi. Çok haklıydı. Şimdi diyoruz ama geri gelen bir Adnan Menderes ne yazık ki yok... Ya Adnan Menderes'in karısı ve oğlu... Yardım isterken o metanetli görünmeye çalışan hali... Ama bitmiş gözleri herşeyi öyle haykırıyordu ki... Yanlış politika izlemiş bir adam ya da kötü bir yönetici. Bütün bunlar da onların hiçbir suçu yok... Tek istedikleri kocasına ve babasına kavuşmak... Ama ne yazık ki apar topar idam edilen hayatlarının en büyük parçasını son bir kez görememenin acısını hep içlerinde taşıyacaklar... Hani dedi ya karısı "Adaletin kestiği parmak acımaz. Tabi eğer adalet kesiyorsa!" Haklıydı. O parmağı adalet kesmedi... Ya Yasemin ve Ahmet... Umutsuzca sevdiler... Umutlarını kaybetmemek için sonuna kadar direndiler... Ama ne yazık ki adalet(!) onlarında sevdalarını kesti!!! Asla kabul edemeyecekleri bir sistem onları ayırdı. Üstelik 20 yaşında bir kızı karnında bebeğiyle... Çaresiz... Öylece ortada bırakarak ayırdı... Devrimler(!) ilk kendi çocuklarına kıyarmış. Ne yazık ki önce Ahmet'e ve Yasemin'e ve küçücük, daha doğmamış bir bebeğe kıydı... Zavallı Yasemin... Bebeğine kıyamadı. Dedi ya hani "Bir an onun canına kıydığımı anladım. İçimde küçücük bir bebek var... Benim bebeğim... Ben ise cemiyet hayatında hor görülmemek için onu öldürmeye çalışıyorum... Onun için herşeye katlanmalıyım. Herşeye..." Belki de boş safsatalarla bebeklerinden kurtulmaya çalışanlara örnek olmuştur Yasemin... İnşallah olmuştur! Ya Ahmet... Babasının başında beklerken bile aklı hep Yasemin'de... Hep onu düşünüyor... Hep onunla. Ama ne yazık ki yazdığı mektubun ona ulaşmadığını ve kimbilir kaç yıl sonra ulaşacağından habersiz... Döndüğü yaşayacaklarından haberi olsa ne yapardı acaba? Sevdiği kadını en yakın arkadaşıyla evlenmiş olarak bulacak! İkisi de suçsuz... İkisi de masum... Sadece sevdiler... Ölesiye sevdiler... Ama darbe hayatlarını birer yaprak gibi oradan oraya ve en önemlisi birbirlerinden uzaklara savurdu... Necdet... Belki en şanslıları(!) Tabi şans buysa... Formaliteden bile olsa sevdiğiyle evleniyor... Bu onun için hayatında başına gelen en güzel şey... Yasemin'i kurtarmaya gittiğinde dedi ya "Ben sensiz ne yaparım? Nasıl yaşarım?" Belki de yaşayamazdı evet... Öyle saf... Öyle temiz bir sevgi ki onunki... Gözyaşlarına bile hayran bırakıyor insanı... Hep söyledim... Hatırla Sevgili güzel şeyler hatırlatıyor. Hatırlattığı acı bir tarih bile olsa hatırlatılıyor olması güzel... Acı da olsa ben hatırlamak isteyenlerdenim... oyasum 10-02-07, 08:08 Herkese günaydın başından beri bu diziyi zevkle seyrediyorum ama nedense bu bölüm biraz sıkıcı geldi bunun nedenide eski Türk filmleri tadında olmuş yalnış anlaşılmalar annelerin devreye girip ayrılmalarında rol oynamaları biraz sıkıcı olmuş Oysaki geçen hafta ne güzel hiç bir yalnış anlama olmadan duygusal ve birbirlerini çok severek ayrılmışlardı keşke öyle kalsaydı Ayrıca hep yalnış anlamalar sonucunda Ahmetin suçlanmasınada acaip kızıyorum Ahmetin annesinden ziyade Yaseminin annesine daha çok kızdım sonuçta Ahmet en zor zamanlarında sürekli yanlarında olmuştu ailesini bile karşısına alarak hep destek vermişti karşılığı bu olmasa gerekti Bu arada Okan Yalabıkı tebrik etmek gerekiyor harika bir performans gösterdi Beren Saat bence bu bölümde son derece kötüydü Umarım Cansel Elçininde performansını sergiliyebileceği bir rol verirlerde onuda zevkle seyrederiz nedense sürekli aşkının peşinden koşan başka hiç bir iş yapmayan karakteri oynatmalarından sıkıldık Eminim Okan Yalabıka verilen rol gibi oyunculuk yeteneğini konuşturacak rollere layık görürlerde bizde zevkle CAnsel Elçini zevkle seyredebiliriz arzu-başak 10-02-07, 08:15 Herkese günaydın..yorumlarınzı okudum şimdi..fazla birşey yazmama gerek yok siz yazmışsınız zaten benim aklımdan geçenleri...anneler ah annelr onlara diyecek söz bulamıyorum..ahmetle babasının konuşmaları çok etkileyiciydi...ahmetim sen uyu orda gelince neler bekliyor seni...nejdet yani okan yalabık hakikaten güzel oynadı...hele o sevdiğim şarkının tamamını duyunca o kadar mutlu oldumki anlatamam...yani sözler ve yorum bu kadarmı güzel olur...ben bu evliliğn formalite olacağını biliyordum ama bu kadar açık açık konuşacaklarınıda düşünmemiştim..en azından nejdet sevdiğini söyler falan diye düşünmüştüm...ama neyse böyel olması beni daha çok sevindirdi...buarada ben anladım bu yaseminin en yakın arkadaşı lale değil nejdet..yani bu durumlarda insan kız arkadaşına daha çok ihtiyaç duyar..tuhaf yani...buarada bende diziyi izlerken siizn gibi düşündümççkesin maddi durumlar karışık olaya..ahmey aylayla o yüzden evlenicek..e birde kızgınlıkta var.adnan menderesin idam görüntülerine söylenecek söz yok zaten..o hayali falan çok kötü oldum ya..... arzu-başak 10-02-07, 08:20 buarada dün diziyi nasıl izledim bir ben bir allah bilir..oturdum dizinin başlamasını bekliyorum..telefonum çaldı arkadaş...cansel fana geldi çabuk dedi...bu sefer niye bu kadar heycan yaptım anlamadım valal..ellerim falan titiredi yazarken..hayır birde gitmiş konuşmuş görmüş biiri olarak daha sakin olmam lazım....dedimki cansel bey zamanlamanız süper tam dizi başlıcak siz geldiniz dedim..oda dizi başlamadan bir uğrayayım dedi.....neyse ben duramadım hemen çıkmak zorundaydım..diziyi izlerkende acaba hala ordamı ne konuşuyorlar falan dedim..ama neyseki ben |