Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-4

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

She7a
26-01-07, 22:46
en etkilendigim bolum bu bolumdu ne diyecegimi
bilemiyorum gozlerim sisti diyim siz anlayın. :icon_conf

balim89
26-01-07, 22:47
asia ablam...ekledigin yaziyi okudum...tüyler ürpertici...bütün bölüm boyunca agladim...ailelerin drami acisi...icimi sizlatti...

merhem
Bu nasil bir bolumdu ya ailece agladik ..
Ahmetin aglamasi, Necdetin aglamasi beni perisan etti.
Cok huzunlu bir bolumdu, Sevkete il ksinir oldum ama sonra uzuldum, Ahmetin mahkemedeki cesareti cok iyiydi, ama babasi ile tartismasi kotuydu insallah babasina birsey olmaz yoksa ahmet mahfolur. Yasemin aslinda ayrilirken soyledigi gerekceler dogruydu..
Riza asilacakmi asilmayacakmi simdi onu cok merak ettim, ama nasil davraniyorlar adamlara ya cok uzuldum ben bu bolum :(

yalcinersonmez
walla arkadaşlar hala şu anda bölümün etkinsindeyim. bu bölüm beni çok etkiledi. yani öyle güzel bir bölümdükü bütün oyuncular ellerinden geldiği kadar ii oynamaya çalışmışlar ve arada bir eskilerden görüntü wermeleride renk katmış size sölim biraz önce izlediğim şey dizi dildi resmen sinemaydı ya...

NiliWerda
hatırla sevgilide yazıları yazarken çaldığı şarkı varya, orda bi söz var:
VARSIN ELLER GÖNÜL YARASI KAPANIR SANSIN, KABUĞUN ALTINDA SEVGİLİM SEN KANAYANSIN... yasemin dediya ahmete sen herzaman kalbimdesin diye... offf:sad53:

fundapehlivan
26-01-07, 22:48
Ya neydi o ayrılık sahnesi... Herhalde onun gibi bir ayrılık sahnesi bir daha olamaz. Severek ayrılmak, son kez sarılmak....
Hele tüm çareleri tükettik demesi ahmetin başka bir çare olmalı demesi... Çok kötü oldum...

Şevkette başını kaldırıp yasemine bakamadı. O da çok vicdan azabı çekti Rıza için ayrıca üzüldü, onun durumuna da çok üzüldüm. İnşallah bir şey olmaz adamcağıza...

cerenimo_
26-01-07, 22:48
bu bölümde hem yasemine hem de ahmete çok üzüldüm yaaa... valla yaseminin yerinde olmak istemezdim ne zor bi karar verdi öyle.. ahmete de yazık hiç haketmedi böyle terkedilmeyi :icon_sorr

computerhand
26-01-07, 22:49
beni en çok ağlatan ölümün gölgesi lafıydı çok kötü oldum bide ayrılık sahnesi ne kadar dolu dolu bi bölümdü bu

Billush
Asia Abla sen beni iyice ağlatacaksın ... Nasıl bir metanet nasıl bir iradedir bu bilemiyorum,o zamana o geceye şahitlik eden insanların düşünceleri,yaşadıkları ne kadar zor...Ne kadar acı verici tarif edemiyorum tek hissettiğim ve ifade edebildiğim kalbimin üstündeki yanma hissidir...

sude-elvin
sanirim bu bölümü aglamadan izleyen biri yok bölüm hakkinda saatlerce sayfalar dolusu yorum yazilabilinir aslinda, ama söylenmesi gerekenlerin en basinda gelen tek sey kimse ama hic kimse böyle biseyi haketmez buna gözyumanlar hayatlarinin geri kalanini nasil yasadi cok merak ediyorum dogrusu. normalde su sahne beni daha cok etkiledi derdim hep ama öyle bi bölüm olduki etkilemeyen bi sahnesi yok ama en cok agladigim yer hücrelerde isimleri teker teker sayip giden olup olmadigini kontrol ettikleri sahneydi. gercekten tam yerinde kestiler biraz daha uzasaydi dayanamicaktim anlasilan önümüzdeki hafta diziyi aglayarak izlemeye baslicaz, umarim yaseminler sevicten aglar.

gizmo771
26-01-07, 22:50
Bu bölümde çok kötü oldum walla oyuncuların hepsi süperdi ama çok gerçekçiydi ya rıza bey asılmayacak gibi geliyo bana daha doğrusu öyle olmasını istiorum:sad53:

Melce
Muhteşem bir bölümdü çok duygusaldı
ağlamaktan bittim
Rıza idam edilmeyecek aslına sadık kalırlarsa tabii
İdam için götürülen adam daha zayıftı rıza ise bayaa bi göbekli

cerenimo_
o adam rızaya çok benziyodu ama doğru biliosam sadece menderes, fatin rüştü zorlu ve hasan polatkan asılıyodu... bu durumda rıza kurtulur ama yine de ahmet ve yasemin için 2. bi şans yok gibi :icon_sorr

fundapehlivan
bu bölümde hem yasemine hem de ahmete çok üzüldüm yaaa... valla yaseminin yerinde olmak istemezdim ne zor bi karar verdi öyle.. ahmete de yazık hiç haketmedi böyle terkedilmeyi :icon_sorr

Öyle deme bu terk etme değildi! Yaseminin söyledikleri çok doğruydu ve kararı da doğruydu. O gecenin üzerine nasıl mutluluk kurulabilir, zaten Ahmette bir bakıma kabullendi aslında, hak verdi yani...

Ama şimdi Rıza ölmeyecek, Ahmet yeniden Yasemine gidecek gibi geliyor bana ama artık geri dönüş olmayacak. Ya aslında babası ölmezse yeniden birlikte olabilir ya neden olmayacak ki... Ama doğru evlenseler Yaseminle şevket yüz yüze bakacak, hep idam kararını hatırlayacaklar. ıhh olmaz...

bir_adı_yok
ben böylesini görmedim arkadaşlar.
çok güzel bir bölümdü bir o kadarda duygu yüklü.......rahmetli Adnan Menderes gelecek nesillerden bahsederken kendimi bir acayip hissettim.

yasemin ahmet ekseninde gelişen olaylar için üzgünüm keşke böle olmasaydı, yazık ahmette gidiyor, şimdi n olucak, yasemini hepden bıraktı.

birbirini seven iki insan arasına giren şahıslara oldum olası hep kıl olmuşumdur.ayla ve necdetten nefret ediyorum.

ben rıza beyin asılmasını imkan dahilinde bulmuyorum umarım öledir.
çünki yasemin ve ahmetin bir araya gelmesi dahada imkansızlaşır.ama rıza beye bişe olmassa belki zamanla yumuşama olur hayat akışında, tabii bu zaman zarfında kötü şeyler yaşanabilir, yaseminin necdetle evlenmesi gibi.
ama mutlu sonuca ulaşmak için rıza beyin yaşaması şart.
yoksa mutlu son olmayacak mı?

pinar_1
kendimi bildim bileli dizi izlerim...tam bir dizikoliğimdir haberdar olmadığım dizi çok azdır ama ben hayatımda böyle bir bölüm izlemedim...

yönetmeni,senaristleri,yapımcıları ve tabiki de harika performans sergileyen oyuncularımızı ayakta alkışlıyorum!

türkiye de böyle dizi yapılırmıydı ya?

Aynen bende hemen hemen her diziden haberdarimdir ..ama bu aksamki gibi bir bölüm ve bu kadar orjinal islenmis bir dizi görmedim..tek kelime ile bravo..emegi gecen herkesi alkisliyorum....Tomris hanimdan dogrusu bu kadarini beklemiyordum....simdiye kadarki katlettigi dizilere bakilirsa bu diziye iyi emek veriyor anlasilan..bakalim ne kadar sürecek zirvalamadan.....

Billush
26-01-07, 22:51
Ya neydi o ayrılık sahnesi... Herhalde onun gibi bir ayrılık sahnesi bir daha olamaz. Severek ayrılmak, son kez sarılmak....
Hele tüm çareleri tükettik demesi ahmetin başka bir çare olmalı demesi... Çok kötü oldum...

Şevkette başını kaldırıp yasemine bakamadı. O da çok vicdan azabı çekti Rıza için ayrıca üzüldü, onun durumuna da çok üzüldüm. İnşallah bir şey olmaz adamcağıza...

Ay Yasemin sana baktığımda sadece seni görebilir miyim dedi ya ben çok...çok kötü oldum...Ahmet'in bir çare olmalı deyişi...Yasemin'in Ahmet'in kokusunu son kez içine çekişi...Öyle acı vericiydi ki...

vega58
26-01-07, 22:51
ya allah aşkına bu bölüm kaç dakika sürdü.bitmek bilmedi.araya reklamlar girmese kendimi sinemada sanacaktım nerdeyse...
herkesin emeğine sağlık.iyi iş çıkarmışlar..

ayşenurr
26-01-07, 22:52
dizinin her karesi çok hüzünlüydü.idam olacak kişileri çağırdıklarında,milletvekillerin birbirlerinin sayması çok etkileyiciydi.

NiliWerda
madem 3 kişi asılcak bunlardan biri rıza olmasın.. buarada annanem rızanın asılmayacağını sölüyo:) o ozamanlar haberleri çok ii takip etmiş.. ama seneryoyu değiştirebilirler tabii. ama değiştirmeseler ii olur..

fundapehlivan
Gerçketen hücredekilerin birbirini saymaları çok kötüydü. Üstelik ikinci saymlarında biri cevap vermedi, hücresi de boştu. Orayı anlamadım yani birini gidip asmışta olamazlar karar açıklanmamıştı daha... O adam nereye gitti ki...

esmerseker
o hücreden çikarilan riza olmayabilir, sanki ondan daha zayif birine benziyordu. çok üzüldüm ya ahmetle yasemine :icon_cry: şimdi necdetle nasil evlenecek acaba... dizi nasil gelişecek.. birde merak ettiğim neden bu dizinin adı hatırla sevgili.. acaba sonunda hepsinin bir anı olduğu, yaseminin yaşlanmiş halini falan mi göreceğiz acaba...
Birde bazi yerlerde sanki biraz fazla eski turkçe kullaniliyomuş gibi, sonuçta yasemin ve ahmetin dönemi, bizim annelerimizinde ayni yaşlarda olduklari zamanlara denk geliyor. Gençlerin bu kadar eski turkçe konuşmasi pek inandirici gelmiyor, yaşlilar konuşur tabii...yani bilemiyorum acaba insanlar eski turkçe konuşmayi sonradan mi birakip yeni kelimelere yöneldiler ki..

havincim
26-01-07, 22:53
kesinlikle bu bölümün tekrarının verilmesi gerek...izlemeyen insanlar da bu bölümü izlemeli...

bu bölümden sonra "hatırla sevgili" için çok şey değişecek eminim rating rekorları kıracak...yarın öbürgün her gazetedeki tv eleştirmenlerinin hatırla sevgili hakkındaki harika yorumları yer alacaktır...ve bu çok iyi olur...bu bölümün muhteşemliğini herkes duymalı ve diziyi izlemeli:)

yıldız kız
hatırla sevgilide yazıları yazarken çaldığı şarkı varya, orda bi söz var:
VARSIN ELLER GÖNÜL YARASI KAPANIR SANSIN, KABUĞUN ALTINDA SEVGİLİM SEN KANAYANSIN... yasemin dediya ahmete sen herzaman kalbimdesin diye... offf:sad53:

şarkıda daha uygun bir yer biliyorum "baki olsa da ayrılık aşk her daim ölümsüzdür"

milli heyette bir şeylerin değiştiği kesin mesela 15 sanığın arasında celal bayar da vardı ama sonra yaşlı olduğundan müebbet hapise dönüştürüldü belki rıza da atlatır bir şekilde...

aylayı bu bölümde görünce midem kalktı yaseminle nejdete çok çok çok üzülmüyorum ama ayla ile ahmet diyince sinirim bozuluyor ahmetin o ruh hastasıyla evlenmesi çok kötü olacak

bence hatırla sevgilinin bugün kü bölümü reytinglerde tavan yapacak şu an forumda 210 kişi var bu bile bunun göstergesi olsa gerek...

computerhand
ben böylesini görmedim arkadaşlar.
çok güzel bir bölümdü bir o kadarda duygu yüklü.......rahmetli Adnan Menderes gelecek nesillerden bahsederken kendimi bir acayip hissettim.

yasemin ahmet ekseninde gelişen olaylar için üzgünüm keşke böle olmasaydı, yazık ahmette gidiyor, şimdi n olucak, yasemini hepden bıraktı.

birbirini seven iki insan arasına giren şahıslara oldum olası hep kıl olmuşumdur.ayla ve necdetten nefret ediyorum.

ben rıza beyin asılmasını imkan dahilinde bulmuyorum umarım öledir.
çünki yasemin ve ahmetin bir araya gelmesi dahada imkansızlaşır.ama rıza beye bişe olmassa belki zamanla yumuşama olur hayat akışında, tabii bu zaman zarfında kötü şeyler yaşanabilir, yaseminin necdetle evlenmesi gibi.
ama mutlu sonuca ulaşmak için rıza beyin yaşaması şart.
yoksa mutlu son olmayacak mı?
ben açıkcası çok utandım bir nebze de olsa bu diziyle insanlara çok şey alatılıyor
dizide diktatör oldukları için idam edilen insanlar için nasıl bir uygulama yapılıyo acaba bunu hiç düşündülermi o savcılar hakimler aklım almıyo gerçekten bi insanın daha doğrusu 15 insanın idam kararı nasıl verilebilir

pinar_1
26-01-07, 22:54
Birde ben Yasemin,in babasindan evvel Ahmet,in babasi ölecek gibi geliyor...ve Ahmet kendini suclayacak belki uzun zaman yurt disindan dönmeyecek....

vega58
ayrıca forumu şu anda 200 kişi görüntülüyor..
sılayı bile geçtik daha ne isterim.
yalnız keşke biraz daha erken başlasa da bu saatlere kalmasak...

aslı30
menderes sigara istedi askerin tavrı nasıldı öyle.valla şaşmamak elde değil.bu cesareti nasıl bulmuşlar hayret verici.küçük çocuk gibi azarladı adamı.gerçekten o kararları verenlerin vicdanları rahatmıydı acaba?

fundapehlivan
ya allah aşkına bu bölüm kaç dakika sürdü.bitmek bilmedi.araya reklamlar girmese kendimi sinemada sanacaktım nerdeyse...
herkesin emeğine sağlık.iyi iş çıkarmışlar..

Evet bana da çok uzun geldi. Herhalde bir buçuk saat vardı... Her zamankinden uzun geldi bana...

Bu arada Yasemin ve şevket konuşurken Ahmet geldi ya... Yaseminin gidişinden sonra anne ve babasına o bakışını hiç unutmayacağım. Nasıl nefretle baktı öyle...

Billush
26-01-07, 22:55
Adnan Menderes'in Rıza'ya "Bizi gelecek nesiller nasıl anacak" dediğinde çok kötü oldum.Direkt kendimi sorgulamaya başladım ne kadar biliyorum gerçekleri ne kadar doğru yargı yürüyorum kanım bilgim ne kadar doğru kime nasıl haksızlık ediyorum ediyor muyum neden biz bunlardan habersiz yetişiyoruz neden bunları dizilerden öğreniyoruz ve binlerce soru daha...

CveB
Off Aman Allah'ım ne bölümdü öyle...:img-fear2

Felaketler hiç bitmeyecek gibiydi.ÇGO'da da vardı böyle bir kabus gecesi.:(

Ağlamaktan gözlerim şişti.:img-cray:

Rıza da Şevket'de kurtulacak galiba.Ama eğer Şevket'e birşey olursa Ahmet'in halini düşünemiyorum.:img-fie: Asılmaya götürülen adamı da göbeğinden çekmişler.Maksat bize eziyet olsun.

O hücredeki halleri neydi öyle...:icon_cry: Daracık hücreler...kim hayatta kim değil...Korkunç:img-fear2

muko88
ARKADAŞLAR BENCE RIZA ASILMAYACAK.çünkü ahmet ayrılırken ya asılmazsa gibiisinden bişiler söyledi ve yasemin bu durumda ne fark eder ölümün gölgesi düştü bi kere bu geceyi yaşadık ahmet dedi.
asılmayacak ama asılabilirdi de....

fundapehlivan
26-01-07, 22:56
Birde ben Yasemin,in babasindan evvel Ahmet,in babasi ölecek gibi geliyor...ve Ahmet kendini suclayacak belki uzun zaman yurt disindan dönmeyecek....

İnşallah ölmez... Hemen aradan yıllar geçirecekler mi ki bakalım...
Bence Ahmet rızanın ölümden dönmesinden sonra Yaseminden bir şans daha ister. Hem Yasemin yüzüğü geri vermedi!! Yani o yüzük haftaya iade edilecek.
Tabii şevkete bir şey olmazsa...

esmerseker

evet çok mantikli belki böylece çocuğu olduğunu bilemiyecek...

Mükemmel bir bölümdü, hala etkisindeyim :img-in_lo

Billush
menderes sigara istedi askerin tavrı nasıldı öyle.valla şaşmamak elde değil.bu cesareti nasıl bulmuşlar hayret verici.küçük çocuk gibi azarladı adamı.gerçekten o kararları verenlerin vicdanları rahatmıydı acaba?

Ben büyüklerden duydum ne kadar gerçek bilemiyorum zaten sadece bu konuya uyduğu için söylüyorum...Menderes ve diğerlerinin idam kararını veren savcıların hiçbiri rahat edemedi,çok zor öldüler diyorlardı ne kadar doğru bilemem ... Tabi bu halk arasında yayılan bir söylenti ...

balim89
şarkıda daha uygun bir yer biliyorum "baki olsa da ayrılık aşk her daim ölümsüzdür"

milli heyette bir şeylerin değiştiği kesin mesela 15 sanığın arasında celal bayar da vardı ama sonra yaşlı olduğundan müebbet hapise dönüştürüldü belki rıza da atlatır bir şekilde...

aylayı bu bölümde görünce midem kalktı yaseminle nejdete çok çok çok üzülmüyorum ama ayla ile ahmet diyince sinirim bozuluyor ahmetin o ruh hastasıyla evlenmesi çok kötü olacak

bence hatırla sevgilinin bugün kü bölümü reytinglerde tavan yapacak şu an forumda 210 kişi var bu bile bunun göstergesi olsa gerek...

keske arkadasim...keske hak ettigi yere otursa hatirla sevgili...bu bölümü muhtesemdi...."tarih izledim"...

posh
26-01-07, 22:57
bu bölümün her sahnesi duygu yüklüydü idam kararları açıklanırken,birbirlerinin isimlerini sayarlarken,ahmet ve yasemin ayrılırken!her sahne her kare muhteşemdi bu bölüm şimdiye kadar izlediğim diziler arasında en etkilendiğim oldu oyuncular muhteşemdi duyguyu öyle bir hissettirdilerki sanki bende oradaydım..bu bölümü tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum!

bir_adı_yok
rıza beye bişe olmassa zaman geçtikçe yasemin ahmete baktıkça sadece ahmeti görebilir.ama idam gerçekleşirse bunlarda bir araya asla gelemezler.
kötü hatıralar asla silinmez......
yaseminde şevket beyin bunca olaydan sonra nasıl etkilendiğini ve ne hale geldiğini öğrenirse yumuşayabilir.herkez hata yapabilir dimii.

avrilcansu
Çok güzel bir bölümdü, nefesimi tutarak izledim. Çok heyecnalıydı.
Beren bu akşamki bölümde çok güzel oynamış... Gerçi bu bölümde bütün oyuncular harika ötesiydi... ÇOk güzel, her ayrıntısını ayrı bir zevkle izledim..
Ayrılık sahnesi beni çok üzdü... Bu son görüşmeleri, büyük ayrılık...
İdam kararlarını öğrendiklerindeki tepkielr çok ağlattı beni...
Hele Yasemin'in Şevket Beyle konuşması, beni hüngür hüngür ağlattı :img-cray: :img-cray:
Yanlız, Ayrılık sahnesinden Berenin yüzüne çok pudra sürmüşler çok belliydi...
Ahmet&Şevket sahnesindede çok ağladım... Cansel AbiÇok güzel oynadı...

Ya ben hep ağlamışım yaa :img-cray: :img-cray:

asia
Yorumlar…

İlk önce Lale Mansur dan başlamak istiyorum.Kendisine intihar girişimi haber verildiğinde gösterdiği olağanüstü oyunculuk..verdiği insana özgü, gerçekçi tepki..
Kızının yanına uzanışı.. Yasemin ile konuşurken.. sergilediği anaç tavır.. sonra uyine iki kızının ortasındaki eşit sevgi bölüştüren fedakar..ev hanımı.. cefakar anne görüntüsü.. mükemmeldi..
Sonra Ayda AKSEL.. Demir lady olarak nitelendiriyorum onu baştan beri.. sınıfsal özelliklerinin hep farkında ve… bunu karşı tarafa.. seviyeli bir biçimde illaki ifade ediyor… oyunculuk çok başarılı.. bu geceki performansı ve döktüğü gözyaşlarının yerindeliği…
Avni Yalçın’ ın pişmanlığı.. yinede kendi vazifesini .. kendi doğrularına göre yapma çabası…. Mimik ve jestlerdeki ustalığı..
Yasemin ile sarıldıkları sahnedeki yitik bakışları..
Engin Şenkan’ın baştan sona performansı.. intihar teşebbüsünden sonraki.. şerefiyle ölmeye bile müsaade edilmiyor sözleri…
Bildiğini okuyan tavrının yansıması..karakteristik oyunculuğu…
Cansel Elçin’in oyuculuğu.. asık suratın ve ciddi.. duruşların bu oyuncuya daha çok oturması.. Yasemin ile sergiledikleri.. karşılıklı ayrılık sahnesi… idare heyetine kafa tutan tavrı.. giydiği cüppenin nispetende olsa.. daha ağır bir hava verişi.. ve eski günlerdeki oyunculuğunu hatırlatışı…Anne ve babasına pişmanlığını ifade edişi..
Beren Saat’in.. kendini günden güne geliştirmesi.. her sahnede sergilediği başarılı performans.. oyunculuğa gönül vermiş bu sanatçı adayı ve çalışıyor bence.. en azından sebat etme..yetisi var…bana göre yada..

SONRA YİNE BEĞENDİĞİM SAHNELERDEN..
Savcı baba ve avukat oğlun bir birlerine kafa tutuşu..
Ahmet karakterinin sarf ettiği eski Türkçe sözler.. yada cümleler..
Ör: ‘’Ben mesuliyetine mudrik bir hukukçuyum’’
‘’ Benim kararım katidir..’’

‘’İdamlıklar öne çıksın’’ sözü ve bende uyandırdığı ‘’Kurbanlıklar’’ yansıması…
Tek kişilik hücrelere girdiklerinde RIZA bey’in yüzünde patlayan flaş… mahkumların çaresizliği ve kendi aralarında yaptıkları yoklamalar…
Şimdilik aklıma gelenler ve neyecanla yazdıklarım bunlar…
Devam edeceğim yinede.. çünkü bu bölüm olağanüstüydü…tek kelime ile..

deniz_kızı
aslında hatırla sevgilimin sıkı bir takipçisi değildim denk geldiğimde izliyordum ama bu bölüm muhteşemdi.ağlamaktan gözlerim şişti.mükemmel bir bölümdü.gelecek bölümü iple çekiyorum.

şeboist
26-01-07, 22:58
bu nasıl bir bölümdü allahım?!her sahnede dram vardı.tek kelimeyle müthişti.mahkeme sahnesinde o kadar sinirlendimki.sinirden ellerim titredi,gözlerim doldu.rızanın ismi okunduğunda yumruğumu sıkıyordum.finalde gösterilen kişi rızaya çok benziyordu.acaba o muydu?ama ben onun idam edilmeyeceğini düşünüyordum.umarım düşüncem doğrudur.şevkete çok üzüldüm.durumu hiç iyi değil.inşallah bişey olmaz.mahkemede çok hakaret edildi.davranışları hiç hoş değildi.

karamsar
Adnan Menderes'in Rıza'ya "Bizi gelecek nesiller nasıl anacak" dediğinde çok kötü oldum.Direkt kendimi sorgulamaya başladım ne kadar biliyorum gerçekleri ne kadar doğru yargı yürüyorum kanım bilgim ne kadar doğru kime nasıl haksızlık ediyorum ediyor muyum neden biz bunlardan habersiz yetişiyoruz neden bunları dizilerden öğreniyoruz ve binlerce soru daha...

Sevgili arkadaşım ne güzel demişsin, kendini sorgulayabilmek, ne yaptım, ne yapıyorum diyebilmek ve en kötüsü tarihi böyle kaliteli dizilerde öğrenmeye çalışırken reyting korkusuyla irkilmek.

fundapehlivan
Hayatım da izlediğim en dram filminden bile daha dramdı bu günkü bölüm...
Ben ağlamadım!! Hem de hiç!! Sadece gözlerim doldu ama kalbimin ağırlığını hissettim, kollarım filan titredi, şimdi şimdi iyi hissediyorum kendimi...
O mahkeme olaylarında zaten sinirden titriyordum, tabii bunda onların gerçekten olmuş olabileceğinin de payı var...

beşiktaşlı
Hala bu bölümün etkisi altındayım.Aslında Yasemin'in sorduğu soruyu geçen hafta bende eşime sormuştum,"niye asıldılar,suçları neydi" diye...Dizinin etkisi mi yoksa tarihsel olayın gerçekliğinin mi etkisi bilmiyorum yalnız acaip etkilendim.Şu an yazıya dökemiyorum

özge_letyy
26-01-07, 22:59
Evet bana da çok uzun geldi. Herhalde bir buçuk saat vardı... Her zamankinden uzun geldi bana...

Bu arada Yasemin ve şevket konuşurken Ahmet geldi ya... Yaseminin gidişinden sonra anne ve babasına o bakışını hiç unutmayacağım. Nasıl nefretle baktı öyle...

evet funda abla ben de orda kaldım ya o ne bakıştı öyle nasıl bi nefret duygusuydu
billurcum adnan menderes öyle diyince ben de kendimi sorguladım senin gibi ama hs bize bu anlamda gerçekten büyük bi kaynak
bu arada yaseminle ahmetin ayrılma sahnesinde çalan müziği kaydeden var mı ya çok güzeldi

asia
asia ablam...ekledigin yaziyi okudum...tüyler ürpertici...bütün bölüm boyunca agladim...ailelerin drami acisi...icimi sizlatti...
sağol canım henüz dizinin adı ZOR YILLAR iken eklemiştim yazın..çok etkileyici değil mi?
İdama giden bir mahkum ve kol düğmelerini takışı..!!!!!!

esmerseker
aslinda belki riza beyi de şevket beyi de öldürmezler, ikisi de çok değerli oyuncular ve ölürlerse haliyle diziden çikmış olacaklar... yada şevket bey ölür riza bey kalir... ikisi de ölmese en güzeli olur tabi.

havincim
26-01-07, 23:00
mahkeme sahneleri bir yana severek ayrılmanın ne demek olduğunu ilk defa bu dizide bu kadar iyi anladım:icon_sorr böyle ayrılık sahnesi ilk defa izledim

açıkçası beni o sahnede en çok etkileyen şey ahmetin ağlaması,yasemine yalvarması oldu...:icon_sorr kadın oyuncular sürekli ağladıkları için onların ağlamaları beni pek etkilemez ama erkeklerin ağlamaları beni çok etkiler...ve ben ahmeti bu bölüm o kadar çok ağlarken gördüm ki...cansel elçin tartışmasız harikaydı!

şairim
26-01-07, 23:00
Ne derseniz deyin.Hiçbir aşk bunu haketmiyor.Bu şekilde ayrılığı haketmiyor.Rıza'nın da Şevket'in de kurtulacağına eminim.O dönemde yaşanan dramlar o kadar güzel kurgulanmış ki...Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkürler.

muko88
26-01-07, 23:01
arkadaşlar menderes bizler için dedi ya hani:acaba gelecek nesiller bizim için ne düşünecek.korkuları yersiz çıktı.milletin hafızası o kadar da zayıf çıkmadı.neyin ne olduğunu görebiliyoruz allah tan.

fundapehlivan
Özellikle Cansel bu bölüm muhteşemdi... Zaten en ağır yük de onun üzerine binmişti ama gerçekten mükemmeldi.
Şevket hastaneye kaldırıldıktan sonra annesinin kendine söylediklerine karşı o ellerini sıkması filan... Çok kötüydü ya... Eğer Şevket ölürse ahmet çok büyük vicdan azabı çekecek...
Bakalım bunlarım amerike yolculukları ne kadar sürecek...

Bu arada elbette ahmetin anne ve babası rolündekiler de harikaydılar...

avrilcansu
Bu arada Menderes'e ve diğer millet vekillerine çoka cıdım.. Yani kim olursa olsun bence hiçbiri o idamı hak etmiyordu...
Çok ağır bir ceza...
Ve gerçektne çok acıdım...
Mahkemeden sonra, Celal Bayar'ın koluna kelepçeleri takarlarken başı dimdikti...

Ve Rıza'nın Menderes'e söyledikleri:

"Bizimde belki hatalarımız oldu, ve cezasını çekmeliyiz. Ama büyük haksızlıklar oldu..."

:img-cray:

beşiktaşlı
Zaten 3 kişi asılmıştı.Aralarında Rıza Ünsal diye biri yoktu.

defneee
bende o hücredeki sayımda mahvoldum özellikle ikinci sayımda aliba boştu hücrelerden biri şevketin durumunada çok üzüldüm çocukluk arkadaşının ölüm fermanına imzasını atmak küçük bi payı olduğunu bilmek onu nasıl kahretti bu dizi bugünden sonra reyting rekorları kırmazsa hala anlaşılmazsa bu dizinin değeri ben ne diyim artık....

kelso
26-01-07, 23:02
arkadaşlar rıza tabi ki asılmicak çünkü zaten bu darbenin sonunda 3 kişi asıldı ve bunları da biliyoruz zaten adnan menderes, hasan polatkan ve fatin rüştü zorlu dolayısıyla rıza için endişelenmeyin.ayrıca da bnm hala alım almıoo bu insanların siyasi görüşüne katılmasam da asılmak için ne yaptılar anlamaıoruum bence bu türkiyenin bi ayıbıdır,çok kötü bişey....

esmerseker
mahkeme salonunda ahmetin yaseminleri necdete emanet etmesi, o sirada gözlerinin dolu olmasi, sonra yaseminle ayrilmalari.. herşey o kadar mükemmeldi ki, tebrik ediyorum daha ne diyim :good:

muko88
ben bu gece mesajlara yetişemiorum.en iyisi gitmek.zaten hiç iyi değilim...iyi geceler arkadaşlar,mesajlarınızı okuyacam sonra..:icon_sorr :sad53: :sad53:

computerhand
26-01-07, 23:03
bu bölümü izleyipde hala canselin oyunculuğuna laf edecek varsa buyursun hiç bir şey söylemeyeceğim kanıtlar ortada artık

Rabish
26-01-07, 23:03
Ilk defa Hatirla sevgili'yi televizyonda izledim.
Kac kere aglayip sustum saymadim bile.
Bu bolumu tek bir kelime ile ozetlersem o kelime "haksizlik" olur.
Menderese, Riza'ya, Nezahat'a,Yasemin'e,Ahmet'e ,Sevket'e ve diger mahkumlara yapilan haksizliklar beni mahvetti.:icon_sorr
Galiba ilk defa bir dizi icin bu kadar uzuldum. Birde bu olaylarin gercek hayatta gerceklestigini dusundukce icim daha yaniyor.

Ahmet&Yasemin'in ayrilma sahnesi cok guzeldi, cok begendim , iki oyuncuda cok iyiydi .. Son cumleler cok kotuydu ama ..:icon_sorr Hem sarilip hem birkac saniye sonra ayrilik olacagini bilmek ne kadar kotu bir duygu olmali.

Ahmet&Sevket'in mahkemedeki tartismasi, Menderesin ilaclari yutmasi , Rizayla konusmasi (ozellikle gelecekte insanlar bizim hakkimizda ne dusunur dedigi yer) , Ahmet&Yasemin'in ayrilmasi, karar gunu ve daha bir suru onemli , guzel ama bir o kadarda aci sahneler izledik ki hangi biri hakkinda konussam sasirdim.

Kendimi cok kotu hissediyorum. Bir insan bir insanin olmesi icin nasil karar cikarir. O insan kim olursa olsun , bir diktator veya herhangi biri .. Cezasi verilir ama bir insan nasil oldurulur ?:icon_sorr

prenses19
26-01-07, 23:04
mahkeme sahneleri bir yana severek ayrılmanın ne demek olduğunu ilk defa bu dizide bu kadar iyi anladım:icon_sorr böyle ayrılık sahnesi ilk defa izledim

açıkçası beni o sahnede en çok etkileyen şey ahmetin ağlaması,yasemine yalvarması oldu...:icon_sorr kadın oyuncular sürekli ağladıkları için onların ağlamaları beni pek etkilemez ama erkeklerin ağlamaları beni çok etkiler...ve ben ahmeti bu bölüm o kadar çok ağlarken gördüm ki...cansel elçin tartışmasız harikaydı!

muhteşem bi andı belki ayrılıktı ama muhteşemdi dediğin gibi o kadar etkileyiciydiki çok çok hissettim o anı o üzüntüyü o acıyı cansel süperdi ben zaten burda hala ağlıyorum hani benim ağlamam normal çünkü çok duygusalım ama bunla çok ilgisi yoktu bence çok çok yukarda bir performanstı

yaseminle ayrıldığı için çektiği acıyı babası için çektiği acıyı bureda herkese hissettirdi

fundapehlivan
İşte öyle bir ayrılma sebebi ki... Kimse birbirini suçlayamaz, haksızsın diyemez, ben bunu haketmedim de diyemez çünkü ikisi de hak etmedi...
Ahmette dedi ya annesine hayat bize müsaade etmiyor! Çok ama çok doğruydu. Yaseminin biz niye bu kadar talihsiziz neden her şey bize mani oluyor, lafı da çok yerindeydi. Bunu bu bölüm daha iyi gördüm.

Yaseminin ömür boyu seni seveceğim demesi... Off offf...

Haftaya da idamlar var, ay bana sıkıntı bastı...

posh
canselide böyle ağlarken görmemiştim hiç!idam ettikten sonra bu kararı verenlerin çok pişman olduğunu duymuştum ama son pişmanlık fayda etmez derler..daha gösterilmeyen pek çok işkence uygulanmış bunları öğrendiğime şaşırsammı üzülsemmi bilmiyorum.tarihimizn çok büyük lekesidir bu.hala bu bölümün etkisindeyim!menderesin sigara isteyişi çok etkileyiciydi..ahmetle yaseminin ayrılması ayrı bir dramdı!bence rıza asılmayacak..ama asılmasada hiç birşey değişmiyecek!!hala içim buruk izlediklerimden sonra!

NiliWerda
26-01-07, 23:05
yok rıza asılmayacak arkadaşlar... asılanlardan öyle biri yokmuş, annanem söledi..

Billush
Sevgili arkadaşım ne güzel demişsin, kendini sorgulayabilmek, ne yaptım, ne yapıyorum diyebilmek ve en kötüsü tarihi böyle kaliteli dizilerde öğrenmeye çalışırken reyting korkusuyla irkilmek.

Aslında en acısı ne biliyor musunuz?Kendi tarihimi milletimin acısını kara gecesini milletimin okullarında değil de reyting kaygısı en düşükte(anlaşılması açısından minimumda) tutmasına rağmen bir diziden öğrenmek!Bu belki de o gece yaşanılanlardan da ağır ...

asia

Karamsarcım sana çok katılıyorum.. yani benim izlediğim her dizi reyting kabusunu yaşamak zorundamı diye sormadan edemiyorum..:icon_whis aslında kalite belkide anlaşılamıyor..:img-yes:
Geçen sene bu korkuları çokça yaşadık ya beraber..!!:img-polic sanırım bir savunma mekanizması oluşturmak istiyoruz.. reyting kabuslarına karşı..

Melal
Henüz bölümü tam olarak seyretmedim.
Sizlere bir bilgi de benden olsun.
Menderes idam edildikten sonra onu astıkları ipin parasını eşi Berin Menderes'ten istendiğini biliyor muydunuz.
Ben bunu duyunca çok şaşrımış ve üzülmüştüm.
Bu bölümü seyredince bir kere daha utandım.Yaşananlardan,yaşatılanlardan sanırım Menderes,Polatkan,Zorlu ailesine ve o mahkemede yargılanan kişilere özür borçluyuz.
Gerçi bir kuru özür gidenleri geri getirmeyece.Ve o günleri yaşanmamış saymayacak.

prenses19
26-01-07, 23:06
arkadaşlar rıza tabi ki asılmicak çünkü zaten bu darbenin sonunda 3 kişi asıldı ve bunları da biliyoruz zaten adnan menderes, hasan polatkan ve fatin rüştü zorlu dolayısıyla rıza için endişelenmeyin.ayrıca da bnm hala alım almıoo bu insanların siyasi görüşüne katılmasam da asılmak için ne yaptılar anlamaıoruum bence bu türkiyenin bi ayıbıdır,çok kötü bişey....

aynı fikirdeyim fikirlerine katılırım veya katılmam bu olaya böyle bakılmamalı çok fazla yanlışlık var ortada tamam hata yapmış olabilirler ama onların bu şekilde yargılanması bi de sonuç bunlar olmamalıydı demokrasi olan bi ülkede

yaseminin dediği gibi bunu hakedecek ne yaptıklar ki

şeboist
26-01-07, 23:06
cansel ellerini bu bölümde çok iyi kullandı.çok gerçekçiydi.bereni bile beğendim.düşünün artık.rızanın asılmayacağından eminim ama o gösterilen kişi rızaydı ya.neden böyle oldu?şimdi ahmet amerikaya gidiyor.iyice kopacaklar.

baschhack
26-01-07, 23:07
ben foruma cok sık girip yazı yazan bırısı degılim ozellıklede hatırla sevgılı forumuna...ama bugunku bolum ıtıbarıyle bende gırıp bıseyler yazmak ıstedım.hayatımda ızlerken agladıgım ıkıncı dızı.ben bu aksam gozlerımden oluk oluk yaslar akarak ızledım bolumu.hala daha aglamak uzereyım.nasıl bı bolumdu bu boyle.cok etkılendım.oyuncuların hepsı bırbırınden guzeldı.bır an bolumun hıc bıtmemesını ıstedım.forumu cok takıp etmedıgım ıcın bılmıyorum.rıza gercekten asılcak mı?ahmetle yasemının ayrılıgı benı cok uzdu.duzelme gıbı bır ıhtımallerı zor sanırım.mahkumların sayım yapmalarıda benı cok ama cok etkıledı.en basında anlamamıstım ama sonra anladım neden boyle bısey yapıldıgını.bır de aylaya bende sızın kadar sınır oluyorum.o kızda ıcıme sınmeyen bırseyler var.neyse cok uzun oldu.artık ara sıra buraya gırıp yazmaya calısıcam tabıı benıde aranıza alırsanız.herkese tekrar ıyı geceler...

fundapehlivan
bu bölümü izleyipde hala canselin oyunculuğuna laf edecek varsa buyursun hiç bir şey söylemeyeceğim kanıtlar ortada artık

Hayır, kimse bir şey söyleyemez! İmkansız... Seven sevmeyen hiç fark etmez... O kadar ortadaydı ki performansı mümkünatı yok!

Ya ben hep hs gülümseyerek seyrederdim genelde... İlk defa içim bu kadar karanlık kalktım o koltuktan... Bundan sonra da hep böyle kalkacağım galiba:icon_sorr

aynakolik_fatma
şimdiye kadarki olan bölümlerin içinde en güzeliydi.
kalbim her anında çarptı. şimdi bu kadar üzüldüysem
yaşamaya nasıl dayanırdım bunu kendime soramıyorum bile.
tek kelimeyle çok iyiydi.her bölümün böyle iyi olması dileğiyle hepinize iyi geceler...

asia
YURİNUCUM..

Asude pastanesi ni unuttuğumu sanma lütfen..:img-wink: bekliyorum o şairane yorumlarını..:good:

Billush
26-01-07, 23:08
Menderes idam edildikten sonra onu astıkları ipin parasını eşi Berin Menderes'ten istendiğini biliyor muydunuz.
Bu bölümü seyredince bir kere daha utandım.Yaşananlardan,yaşatılanlardan sanırım Menderes,Polatkan,Zorlu ailesine ve o mahkemede yargılanan kişilere özür borçluyuz.
Gerçi bir kuru özür gidenleri geri getirmeyece.Ve o günleri yaşanmamış saymayacak.

Hiçbir özür onları geri getirmeyecek Abla,hiçbir özür olanları yaşanılan o acıları yok etmeye yetmeyecek ama en azından yakın tarihimizden biracık olsun ibret alsak içim gam yemeyecek ibret almayı geçtim kimsenin haberi bile yok ...

Melal
Valla bu akşam hem Beren,hem Cansel,hemde diğer oyuncuların hepsi şahane oynamış.
Bütün ekibi,emeği geçen herkesi böylesine güzel bir bölüm hazırladıkları için tebrik ediyorum.
TEŞEKKÜRLER...

şeboist
melal söylediğine inanamıyorum.ipin parasını gerçekten istemişler mi?bu nasıl bir vicdandır ya?!bir türke hiç bu yakışıyor mu?mahkemede etmedikleri hakaret kalmadı.nasıl sinirlendim bir bilseniz!

karamsar
Karamsarcım sana çok katılıyorum.. yani benim izlediğim her dizi reyting kabusunu yaşamak zorundamı diye sormadan edemiyorum..:icon_whis aslında kalite belkide anlaşılamıyor..:img-yes:
Geçen sene bu korkuları çokça yaşadık ya beraber..!!:img-polic sanırım bir savunma mekanizması oluşturmak istiyoruz.. reyting kabuslarına karşı..

Asiacım kalite anlaşılmasa en azından köşe yazarları bu dizi için güzel yorumlar yapmaz, burada ki gençlik şu an burada toplanıp tarihini sorgulamaz, ama bizim milletçe eksik bir yanımız var ve ben bunu kendimce anlıyorum da anlatamıyorum.

ayşenurr
26-01-07, 23:09
ilk bölümden beri izlediğim diziydi.bu bölümün etkisi bende daha çok oldu.
adnan menderes ve milletvekillerine kendilerine savunmalarına bile izin verilmedi.çok haksızlık yapıldı.hiç bir insan idamı haketmiyor.

askasurguncu
cansel ellerini bu bölümde çok iyi kullandı.çok gerçekçiydi.bereni bile beğendim.düşünün artık.rızanın asılmayacağından eminim ama o gösterilen kişi rızaydı ya.neden böyle oldu?şimdi ahmet amerikaya gidiyor.iyice kopacaklar.

asilmaya goturulen kisi
rizaydi ama idam olacagini sanmiyorum

Billush

Öyle zor zamanlardan geçecekler ki ikisininde o telaştan akıllarına gelmeyecek hiçbir şey.Zaman akacak geçecek onlar aileleriyle sorunlarıyla o gecenin bıraktıklarıyla uğraşırken olgunlaşacak,birbirlerini unuttuklarını sanacaklar...Ta ki birbirlerini yeniden görene kadar...

erendiz
Dizinin son üç bölümü gerçekten iyi çekilmiş, mahkeme ve hapishane sahneleri olağanüstü, bugün izlediğimiz bölüm ise hakikaten çok dokunaklıydı. Özellikle Engin Şenkan'ın (Rıza) oyunculuğu olağanüstüydü, keza Ayda Aksel, Lale Mansur ve Avni Yalçın ve diğer tüm oyuncular da. Beren bile iyi oynadı, umarım artık rolüne iyice ısınmıştır. Çünkü onun o yapmacık ve kötü oyunculuğu yüzünden Ahmet-Yasemin sahnelerini zaplar olmuştum. (!!!).
Cansel de bazı sahnelerde çok inandırıcı olmasa da genelde iyiydi. Cansel öfkeli ve sırılsıklam aşık adam rollerini gerçekten güzel yapıyor ama hâlâ daha KK'daki muhteşem oyunculuğunu arıyor gözlerim...
Rıza Bey'in asılması imkansız umarım böyle bir fantezi yapıp diziyi berbat etmezler. Ama Şevket Bey ölebilir ve Ahmet de kendini suçlu hissedip Yasemin'den uzaklaşabilir, hele idam cezasının iptal edildiğini ve kendi babasının ölümüne bu nedenle sebep olduğunu duyduğunda.. Kızımız da hamile olduğu ve de yıllardan 1961 (hoş, şimdi de çok zor babasız çocuk dünyaya getirmek ama) olduğu için mecburen Necdet efendiyle evlenecek, vs, vs, bildiğiniz gibi. Okan da çok çok iyi bir oyuncu, tebrik ediyorum bu arada sayesinde forumca Necdet'e diş biliyoruz.
Bu arada neyseki gazeteler o pırtık hallerinden, bavullar da hamal bavulu olmaktan çıktı...
Merakla bekliyoruz devamını, Asia arkadaşımın da dediği gibi tvlerdeki en iyi dizi, her açıdan..

esmerseker
adnan menderesin durumunu çok güzel kurgulamişlar, hani sessiz sedasiz, suya sabuna dokunmadan, boş sandalyesini göstererek durumu çok akillica ve zarif bir şekilde anlatmişlar. gerçek hayatta bu durumu görecek yada istemeden hatirlayacak, üzülecek, tepki gösterek kişileri de düşündükleri belli. inşallah bu dizinin ratingleri bundan sonra hakettiği yerlerde olur.

avrilcansu
26-01-07, 23:10

Ne güzel düşünmüşsün canım...
Çünkü bende aynı şekilde düşündüm, ve farkettim ki ben hep ailemin düşüncelerindne etkilenerke düşünmüşüm, gerçeği bilmeden.
Babam DP partilileri savunmak için yapılan bir dizi olduğunu düşünüyor, bense tam tersine herkesin düşündüğünün tersine, olaylara farklı bir bakış açısıyla bakan bir dizi diye düşünüyorum.
Menderes hakında pek birşey diyemem, çünkü hiç bir şey öğrenmedim, o yüzdne eleştirmek yada övmek istemiyorum. Ama herşeye rağmen bir ülkenin başbakanının asılmayı hak ediceğini düşünmüyorum. Yani ne yaparsa yapsın, bunu hak etmiyor...
Ne olursa olsun, birisini asmak çok ağır bir ceza...

yaprak84
sevgili arkadaslar, rica etsem bana bu bölümde özet olarak ne oldugunu anlatirmisiniz? ne yazikki bölümü sonuna kadar izleyemedim. internet´e konmasini bekleyemeyecegim, yorumlariniza bakilirsa harika bir bölümdü.
özellikle ahmet ve yasemin neden ayrildi? ahmet yaseminin hamile oldugunu biliyormu, yasemin niye sevket´in ayaklarina kapaniyor, o sahne´de neler oluyor, saniklar idam ediliyorlarmi?

yazan arkadas´a simdiden tsk ederim!

fundapehlivan

Amerikaya gidiyor da bakalım ne kadar kalacak ne olacak? Allah bilir bu ayrılık sahnesi gerçekten onlar için son olur. Bir daha evlendikten sonra görürler birbirini... Ama buna pek ihtimal vermiyorum, Ahmet Amerikada çok durmaz umarım Şevket iyileşir. Hele Yasemin Necdetle evlenmeye karar verdiğinde... Ahmet mutlaka Yasemine gidip çok diretecek. Ya üstelik kendine aşık olduğunu da biliyor...

Ayrılık sahnesinde en son ahmetin yaseminin elini sıkı sıkı tutuşu bırakmak istemez gibi... Çok kötüydü.
İlk defa Canseli ağlarken gördüm...

sude-elvin
Hayatım da izlediğim en dram filminden bile daha dramdı bu günkü bölüm...
Ben ağlamadım!! Hem de hiç!! Sadece gözlerim doldu ama kalbimin ağırlığını hissettim, kollarım filan titredi, şimdi şimdi iyi hissediyorum kendimi...
O mahkeme olaylarında zaten sinirden titriyordum, tabii bunda onların gerçekten olmuş olabileceğinin de payı var...

kolay kolay aglayamayan biri olarak son 4-5 bölüm beni aglatmadan bitmiyor inanilmaz etkiliyor beni tabi bunda en büyük pay hikayenin icindeki yasanmisliklar bi cogunun gercekten yasandigini bildigimiz icin daha cok etkileniyoruz. dizide emegi gecen herkese cok cok tesekkür etmek lazim bazi gercekleri bize gösterdikleri ve böyle basarili bi ise imza attiklari icin.

Melal
26-01-07, 23:11
melal söylediğine inanamıyorum.ipin parasını gerçekten istemişler mi?bu nasıl bir vicdandır ya?!bir türke hiç bu yakışıyor mu?mahkemede etmedikleri hakaret kalmadı.nasıl sinirlendim bir bilseniz!

Evet Sinem'cim istemişler.Hatta dahası var.
Sanırım ya Hasan Polatkan'ın yada Fatin Rüştü Zorlu'nun eşinin idamdan haberi yokmuş.
Yani ne gün idamın olacağından ve gazeteden idam edildiğini öğrenmişler.
Yazık ya biz Apo'ya bile bunları yapmadık...

scog
Şimdi babamla konuşuyordukta.O dönemlerde orta sonda felanmış.Ona kaç kişininidam edileceğini sordum.O dönemleri biraz anlattı.Hatta köpek ve kadın olaylarını felan vb...Ayrıca bakanlarda üç kişinin asıldığını ki onları hepimiz biliyoruz.Celal Bayırın yaş haddinden idamdan kurtulduğunu.İdam edilecekelrden biride idama götürülürken mi ne camdan atlayarak intahar etmiş......Bakalım tabiki bu dizi olaylar birebir aynı olmayabilir.Sonuçta Rıza karakteri gerçek değil.Derleme.......Ama gerçekten izlediğim en güzel bölümde.......Hepinize iyi geceler....Sevgilerimle....

alisercan
Arkadaşlar ayrılma sahnesinde, (özellikle tüm cansel düşkünkünlerinin tepkilerini ve sivri kılıçlarını göze alarak, kalenin ve diğer fanların oklarını göze alarak söylüyorum) o sahnede beren müthişdi... sarılması, öpmesi ve diger duyguları. Ama cansel bu kızla karşı karşıya geldiği sahnelerde onun kadar güzel bir performansla oynuyamıyor. Harikaydın beren harika...

asia
Asiacım kalite anlaşılmasa en azından köşe yazarları bu dizi için güzel yorumlar yapmaz, burada ki gençlik şu an burada toplanıp tarihini sorgulamaz, ama bizim milletçe eksik bir yanımız var ve ben bunu kendimce anlıyorum da anlatamıyorum.
Evet Karamsarcım kalite anlaşılıyor fakat belli bir kesim tarafındanda görmezden geliniyor.. ben onu demek istedim.. zaten sayfamız tamda istediğimiz gibi şuan.. tam 90 kişi görüntülüyor.. buda bir ispatı ama..işte insan ahh demedende edemiyor..

şeboist
26-01-07, 23:12
bir de hakaret ettikleri kişiler önemli bi yere sahip.bu kadar gurur kırıcı konuşmalar yapılmamalıydı.hepsini kınıyorum.o ailelerin yerinde olmak istemezdim.çok acılar çektiler.

CveB
-İdam kararları açıklandıktan sonra Sevim'in Nezahat'in yanına koşuşu,
-Ahmet'in çaresizliği,
-Işık'ın "O'nu son kez görebilecekmiyiz?" sorusu,Necdet'in dayanamayıp yumruğunu ısırması
-Şevket'in Rıza'yla olan arkadaşlıklarını anlattığı sahne,:img-cray:
-sakinleştirici istemeyişi,
-Yasemin'in gelip,Şevket'e yalvarması,:img-cray:
-Ahmet'in gelip sevdiği kadını babasının dizlerine kapanmış yalvarırken bulması,
-Yasemin'in Ahmet'i terk edişi,birbirlerine son kez sımsıkı sarılıp,kokularını içlerine çekişleri:img-cray:
-Şevket yığılıp kalınca Ahmet'in neye uğradığını şaşırması
-Milletvekillerinin hücrelerdeki çaresiz halleri:img-cray:
-Ahmet'in babasının başında özür dileyişi:img-cray:

dENİZZ
Hatırla sevgili öyle şeyler hatırlattı ki bu akşam bende onlarla hop oturup hop kalkatım neredeyse....
bu bölümü izledikten sonra,şu ana kadar izlediğim tüm dizileri kafamdan silmeye karar verdim.tüm detaylar,kurgusu,oyuncuları o kadar muhteşemdi ki,nefesimi tutarak izledim sanki bu akşam...
ben tomris hanımı tebrik etmek istiyorum ilk başta...bu görsel şöleni bizlere sunan kişi bence bunları hakediyor.oyuncular hele muhteşemdi...hepsini kutlamak istiyorum ya...özellikle de cansel elçin'i...bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama bu bölüm süper bir performans gösterdi.ayrılık sahnesi...babasıyla konuşması...birşeyler için çırpınması...ben bu bölümde onun bu kadar yetenekli oyuncular arasında muhteşem performansıyla bu bölüme çok katkısı olduğunu düşünüyorum.lale mansur'u es geçemem zaten...ben ona baktıkça kendimi kaptırıyorum...bu kadar mı gerçekçi oynanır bu bölüm ya...arada bi kaç pürüz vardı ama böyle güzel bir bölümün yanında tekrar bazı şeyleri yinelemek istemem...
ya ben bu gece zor kurtulurum dizinin etkisinden heralde...
beynim sarsıldı vallahi...yaşananlar birde gerçek olunca daha bir kaptırıyor insan kendini...
tüm emekler boşa gitmiyor ben bunu görüyorum...hatırla sevgili denince artık kaliteli bir yapım akla geliyor...
birde bunu atv farkına varsada,böyle bir diziyi sıla'nın arkasında bırakmasa...eğer dizisine destek çıkacaksa tam destek çıkmalı...şu saat işinde bir tutarlılık gösterse artık:img-banne

ip işi gerçekten doğru mu ya?inanılacak gibi değil gerçekten:blink:

posh
cansel gerçekten muhteşemdi bu bölümde ilk defa bu kadar ağlarkende görmüş olduk ne yazıkki onu!bu bölümü asla unutmuyacığım okadar güzel anlatmışlarki herkesin soluksuz izlediğine eminim!hem aşk konusunda hemde tarih açısından çok fazla duyguluydu..şevketede kızdım baştan ama üzüldüm onada sonra..herkes ahmetin üstüne geldi bu bölümde bütün olumsuzluklar ahmeti bulmak zorunda sanırım dahasıda gelicek neyazıkki:icon_sorr

bir_adı_yok

bence bu darbeyi planlayanlar türk milletiyle dalga geçmiş gözgöre göre alay etmiş.baksanıza herkezi kullanmışlar askerini, subayını, savcısını.
maksat türk tarihine leke sürmek başka bişey değil.
ben şimdi çok acayip oldum tarihimden utandım açıkcası.

ne biçim adalet ve yargılama süreciymiş bu.

Rabish
26-01-07, 23:13

Ustelik hala susturmakla tehdit ediyorlardi , ne tur bir adalettir bu acaba ?
Hem mahkuma savunmasi icin firsat veriyorlar , hemde en ufak negatif cumlede bu hakki elinden aliyorlar.
Adaletsizlik , haksizlik , vicdansizlik .. Hepsi bir aradaydi.
Daha kim bilir kac gercek gizli , kac gercek ortaya cikacak.
Ipin parasini bile istemisler , daha ne diyelim .. Ne desek bos.
O insanlar olmus , o insanlarin aileleri mahvolmus :icon_sorr Bizde simdi mahvoluyoruz. off of ..

MAVİ1
Ben bu diziyi en başından beri beğenerek izliyorum ancak bu sayfaya daha önce hiç yazmamıştım fakat bu sefer buna ihtiyacım var.Evet, buna ihtiyaç duydum çünkü bütün bölümü, reklamlarda bile kanalı değiştirmeyerek, ağlayarak seyrettim.Artık sağlığım etkilenmeye başladı, tansiyonum falan düştü,yeni toparlandım.Acaba kendi duygusallığım mı dedim ama daha önce yazılmış yorumları okuyunca anladım ki neredeyse herkes aynı şeyleri hisetmiş.Bu da gösterir ki bütün yapım ekibi,yönetmen,senarist iyi iş çıkarmış.Ve tabii ki oyuncular...Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.Açıkçası bu bölümden önce Beren Saat ve Cansel Elçin'in oyunculuklarından emin değildim.Yani o kadar büyük oyuncuların yanında sönük kalıyor gibiydiler ama bu bölüm gözümde dizinin diğer bütün oyuncuları gibi büyüdüler,büyüdüler ve en sevdiklerim arasına girdiler.Sanki tüm oyuncular aylardır bu bölüm için hazırlanmış gibiydiler.Ben de uzun yıllardır dizi seyrederim;Çemberimde Gül Oya'dan sonra başka bir diziden bu kadar etkilenmem,hiç birine bu kadar ağlamam diyordum.Hatırla Sevgili bu bölümümünden sonra gözümde çok ayrı bir yerde.Umarım artık hakettiği yerde 1. sırada görürüz.Bütün ekibi tekrar tebrik ediyorum.

Billush
Ne güzel düşünmüşsün canım...
Çünkü bende aynı şekilde düşündüm, ve farkettim ki ben hep ailemin düşüncelerindne etkilenerke düşünmüşüm, gerçeği bilmeden.
Babam DP partilileri savunmak için yapılan bir dizi olduğunu düşünüyor, bense tam tersine herkesin düşündüğünün tersine, olaylara farklı bir bakış açısıyla bakan bir dizi diye düşünüyorum.
Menderes hakında pek birşey diyemem, çünkü hiç bir şey öğrenmedim, o yüzdne eleştirmek yada övmek istemiyorum. Ama herşeye rağmen bir ülkenin başbakanının asılmayı hak ediceğini düşünmüyorum. Yani ne yaparsa yapsın, bunu hak etmiyor...
Ne olursa olsun, birisini asmak çok ağır bir ceza...
Cansu'cuğum ben bu konuyu önceden anneme sormuştum çok açıklayıcı olmadı ama Menderes'in kötü biri olmadığını,hatalar yaptığını ama idam edilmeyi hak etmediğin söyledi.
Geçen seneyi düşünüyorum ben geçen sene bu zamanlar Menderes'in kim olduğundan habersizdim.İstanbul içinde anıtmezarı olan mühim bir insandı ama kimdi?İdam edildiğini biliyordum bir tek sebebini bile yanlış biliyormuşum kendimden utandım doğrusu...

fundapehlivan
Benim o mahkemeler de düşündüğüm şey şu oldu...
Diktatör diye suçladığınız adamlar karşısında şimdi onlar diktatörlük yapıyorlar. Hem de öyle aşağılayıcı, küçümseyici bir şekilde... Kendilerine savunma hakkı bile tanınmayan bir mahkeme nasıl adaleti sağlar ki...
Buna imkan var mı?
Ahmetin sözü çok doğruydu; siz kararları vermişsiniz şimdi ona kılıf arıyorsunuz!!

Melal
26-01-07, 23:14
Necdet öğrendi mi Yasemin'in hamile olduğunu,nedne abd'ye gidiyorlar.
Ben tam seyretmediğim için bilmiyorum.:)
Kesin abd'den bebek doğmuş olarak dönecekler.
Bunu öğrenen Ahmet'te bu öfke ile Ayla ile evlenecek anlaşılan off yaa ayrılık sahnesi de berbattı.
Zaten dün bir arkadaşımla ilgili kötü bir haber aldım.Bu akşam da bu dizi herşeyin üstüne tuz biber oldu.
Daha tam seyretmeden böyle olduysam tamamını seyredince ne olurum Allah bilir...

askasurguncu
Arkadaşlar ayrılma sahnesinde, (özellikle tüm cansel düşkünkünlerinin tepkilerini ve sivri kılıçlarını göze alarak, kalenin ve diğer fanların oklarını göze alarak söylüyorum) o sahnede beren müthişdi... sarılması, öpmesi ve diger duyguları. Ama cansel bu kızla karşı karşıya geldiği sahnelerde onun kadar güzel bir performansla oynuyamıyor. Harikaydın beren harika...

bencede beren harikaydi
super oynadi

superdin berenn

HEXE
evet bende katılıyorum tarihi böyle dizilerden görmek dahası gerçeğin bir boyutunu yansıtsada belli yorumla bakılmış ve bi çok insan gerçeği öğrenmeden sadece onların yorumuyla yetinilicek tamam dizide de ayrı yorumlaar vardı ama keşke bi çok izleyen de bu konuda bilgi sahibi olabilseydi. sadece bir dönem hikayesindeki aşkı anlatmasına dönemin etkilerini anlatan bi dizi gibiydi bence ama bu akşm türküyenin öle yaralarına parmak bastı ki.. merak ettiğim acaba halkın bu tarihe ilgisine yönelip reyting uğruna diziyi değiştiriler mi yada ne bilim..:S helal osun yazanlara yaa süper bir anlatım.

karamsar
26-01-07, 23:15
Evet Karamsarcım kalite anlaşılıyor fakat belli bir kesim tarafındanda görmezden geliniyor.. ben onu demek istedim.. zaten sayfamız tamda istediğimiz gibi şuan.. tam 90 kişi görüntülüyor.. buda bir ispatı ama..işte insan ahh demedende edemiyor..

İşte arkadaşım benimde tam demek istediğim bu inşallah geç olmadan uyanırız bizde. Ayırt etmeyi öğreniriz. Ha bu arada Yurinu'ya Asude pastenesi demişsin ya bende orada ki Paskalya çöreklerine takıldım. Şimdi pastenelerde görmüyorum. Birde özenle işlenmiş kaneviçe yorgan ağzı.

vega58

ben de cansel fanıyım ama beren o sahnede gerçekten harikaydı ama cansel de hiç fena değildi di mi abicim...

aslı30
haftaya ahmet amerika'ya gider uzun bir süre orada kalır.yasemin'in karnı büyüyeceği için necdet'le evlenir.ahmet döner ve bir bakarki yasemin evlenmiş.ahmet de o sinirle ayla'yla evlenir.

şeboist
26-01-07, 23:16
zaten onlar daha idam edilmeden sözlerle işkencelerle öldüler.idam onlara boş gibi gelir.benim sinirlenince gözlerim dolar.arzucum duy bak.tam ağladım denemez ama gözlerim doldu.:(

asia
Bunu öğrenen Ahmet'te bu öfke ile Ayla ile evlenecek anlaşılan off yaa ayrılık sahnesi de berbattı.
Zaten dün bir arkadaşımla ilgili kötü bir haber aldım.Bu akşam da bu dizi herşeyin üstüne tuz biber oldu.
Daha tam seyretmeden böyle olduysam tamamını seyredince ne olurum Allah bilir...
Melalcim, NECDET VE YASEMİN değl, Selma hanım,ahmet,halası ameliyat için gidecekler..:img-yes:

idilLAMİN
kesinlikle muhteşem bir bölümdü.herkesin performansı mükemmeldi.bölümün başından sonuna kaç defa ağladığımı bilemiyorum.gerçekten çok duygusal bir bölümdü.hele ahmetle yaseminin ayrılma sahnesi beni gerçekten çok etkiledi.insanlar neler yaşamışlar ne zorluklar çekmişler ne içlerinde duygu fırtınaları kopmuş bu bölümde bunu seyirciye o kadar iyi yansıttılar ki oyuncular ben tebrik ediyorum hepsini.:img-yes: cansel elçin bu bölümde resmen oyunculuğunu konuşturmuş gibi geliyor bana tek kelimeyle gerçekten harikaydı.12.bölümü iple çekiyorum.umarım reytinglerde bugünkü bölümün hakkını verir.bu bölümde herşey harikaydı.

Billush
bence bu darbeyi planlayanlar türk milletiyle dalga geçmiş gözgöre göre alay etmiş.baksanıza herkezi kullanmışlar askerini, subayını, savcısını.

Bence onlar içlerinde biriken intikamı aldılar.Yaptıklarını doğru sandılar,adalet bu sandılar ve gerçekten ne yazık ki gerçekten inandılar yaptılarına.Hata yaptıklarının haksızlık ettiklerinin nelere sebep olduklarının farkında değildiler.Bu durumu Ahmet'in bir repliği çok güzel açıklıyor."Bu yıllardır birikmiş bir intimakamın alınışı gibiydi."(bknz:10 bölüm Ahmet-Şevket sahnesi)

esmerseker

dizinin tekrarini mutlaka seyretmelisin ama yaseminin hamile olduğunu henuz kimse bilmiyor ve ahmet amerikaya babasinin ameliyati için gidiyor.

fundapehlivan
Cansu'cuğum ben bu konuyu önceden anneme sormuştum çok açıklayıcı olmadı ama Menderes'in kötü biri olmadığını,hatalar yaptığını ama idam edilmeyi hak etmediğin söyledi.
Geçen seneyi düşünüyorum ben geçen sene bu zamanlar Menderes'in kim olduğundan habersizdim.İstanbul içinde anıtmezarı olan mühim bir insandı ama kimdi?İdam edildiğini biliyordum bir tek sebebini bile yanlış biliyormuşum kendimden utandım doğrusu...

Evet, ben de öyle... Menderes adam edilmiş bir başbakan o kadar... Ve diktatör olduğu söyleniyor... Tek bildiğim bundan ibaretti, hatta Celal bayarın o dönemde cumhurbaşkanı bile olduğunu bilmiyordum. Yani artık cahilliğin de bu kadarı... Şimdi düşünüyorum da iyi ki hs çekilmiş. Benim gibi pek çok genç o sayede bilgilendi... Yani bizler... Mesela merak edip kitap alıp okudum. Onların sayesinde...

aynakolik_fatma
26-01-07, 23:17
oyuncuların hepsi harikaydı...
ve sizde harikasınız gecenin bi yarısında buradayız
düşünsenize...

Melal

Ve ülkemizin gördüğü 3 darbeyi yapanlara bunların hesabı sorulmadı.
Gencecik insanlar yok yere öldü.
Eminim Menderes'i idam edenler büyük bir vicdan azabıyla yaşamış ve öyle ölmüşlerdir.
Miloseviç bile idam edilerek ölmedi.Ki Bosna'da yaptıkları ortada

avrilcansu
İnanamıyorum! Bu kadar mı ya...
Ailelerin çektiği acıları düşünemiyorum...

Evet Sinem'cim istemişler.Hatta dahası var.
Sanırım ya Hasan Polatkan'ın yada Fatin Rüştü Zorlu'nun eşinin idamdan haberi yokmuş.
Yani ne gün idamın olacağından ve gazeteden idam edildiğini öğrenmişler.
Yazık ya biz Apo'ya bile bunları yapmadık...
Ne kadar kötü :img-cray: Çok haklısın Melal abla
Apo= Terör-PKK
Menderes: TC Başbakanı

Şimdi babamla konuşuyordukta.O dönemlerde orta sonda felanmış.Ona kaç kişininidam edileceğini sordum.O dönemleri biraz anlattı.Hatta köpek ve kadın olaylarını felan vb...Ayrıca bakanlarda üç kişinin asıldığını ki onları hepimiz biliyoruz.Celal Bayırın yaş haddinden idamdan kurtulduğunu.İdam edilecekelrden biride idama götürülürken mi ne camdan atlayarak intahar etmiş......Bakalım tabiki bu dizi olaylar birebir aynı olmayabilir.Sonuçta Rıza karakteri gerçek değil.Derleme.......Ama gerçekten izlediğim en güzel bölümde.......Hepinize iyi geceler....Sevgilerimle....

Evet bende onu düşünüyordum şimdi. Biz Fransızca dersinde okulda, tarihi bir olaya, gerçek olmayan 'uydurma' karakterleri koymayla ilgili bir ders görmüştük, o aklıma geldi... Sonuçta bu Rıza karakteri gerçekte varolan bir karakter değil. O yüzden onunda asılma ihtimali çok yüksek, yani bence yinede çok emin olmamak lazım.
Gerçi başrol oyuncularından asıcaklarını sanmıyorum ama, yani tarihi oalylara güvenip asılmaz demeyelim bence :/

şeboist
umarım amerikadan çabuk dönerler.çok üzüldüm hepsine.şevketin yükü çok ağırdı.bu yükü taşıyamadı.:(

yıldız kız
26-01-07, 23:18
reyting tartışmalarına sonuna kadar katılıyorum ama yarım gelicek reyting tablosu türkiyenin utanç tablosu olacak yani demek istediğim köydem indim şehire gibi diziler bu günde geçmişlerse bu diziyi türkiye ya tarihini merak etmeyecek kadar çok biliyor!!!!!! ya da gerçekten balık hafızalı ve geçmişine sahip çıkmayan bir milletiz...

ayrıca yaseminin şevket beye sorduğu sruya aklım takıldı babam bu cezayı hakedecek ne yaptı bence hiçbir insan neyaparsa yapsın idam cezasını hak etmez herkesin yaşama özgürlüğü vardır ve yaşama özgürlüğünü korumak devletin birinci görevidir bu bölümde de gördük harika korumuşlar...

Melal
Melalcim, NECDET VE YASEMİN değl, Selma hanım,ahmet,halası ameliyat için gidecekler..:img-yes:

Hımm anladım Abla'cım:)
Buraya bakmaktan,yazmaktan bölümü seyredemedim.:)

Alexia
Arkadaşlar,
Lütfen tek cümlelik kısa mesaj YAZMAYINIZ!
Mesajlarınızın tümünü bold yazmayınız.
Tüm bold mesajları düzelttim, ama bundan sonra hepsini sileceğim.
Son uyarıdır.

fundapehlivan
26-01-07, 23:19
zaten onlar daha idam edilmeden sözlerle işkencelerle öldüler.idam onlara boş gibi gelir.benim sinirlenince gözlerim dolar.arzucum duy bak.tam ağladım denemez ama gözlerim doldu.:(

Tam 9 ay ve bilmem kaç gün kalmışlar yassı adada... Yani eminim hepsi son zamanlarda idam edilsinde bitsin demişlerdir. Hepsi depresyonlardadır mutlaka... O psikolojiyi düşünemiyorum. Zaten intiharlardan belli...

Billush

Sana Beren'in performansı konusunda söylediklerin kısmında katılıyorum.Çok güzel bir performans sergiledi.Şevket Bwey'e yalvarırken ve Ahmet'ten ayrılırken...O Ahmet'in kokusunu son içine çekişi...İçime oturdu gerçekten...Cansel'in de onun kadar iyi performans gösterdiğini düşünüyorum ben ama bazı yerlerde tutuk olduğu da doğru...Bunu bir Cansel fanı olarak söylüyorum!

dENİZZ
Benim o mahkemeler de düşündüğüm şey şu oldu...
Diktatör diye suçladığınız adamlar karşısında şimdi onlar diktatörlük yapıyorlar. Hem de öyle aşağılayıcı, küçümseyici bir şekilde... Kendilerine savunma hakkı bile tanınmayan bir mahkeme nasıl adaleti sağlar ki...
Buna imkan var mı?
Ahmetin sözü çok doğruydu; siz kararları vermişsiniz şimdi ona kılıf arıyorsunuz!!

ahmet'in sözü gerçekten çok doğruydu...sanki mahkeme bundan önce siz engellediniz şimdi siz bunları yaşayacaksınız der gibi intikam peşindeymiş resmen...bazı şeylerden yargılanır insanlar ama idam...çok feci yaa...:sad53:

şeboist
bu forumu ilk defa bu kadar kalabalık görüyorum.başlığı görüntüleyenlerin sayısını görünce ağzım açık kaldı.bakın görürsünüz bu bölüm rekor kıracak.zaten benim için bu önemli değil.dizi benim gönlümde bütün rekorları kırdı zaten. ;)

handeMveÖ
bugüne kdr izlediğim hs bölümlerinden en iyi olanıydı o kdr çok ağladım ki daha iyisi olabilirmi diye düşünemiyorum bile...süperdi...:good:
genelde hs yi izlerken zap yapabiliodum arada yada evin içinde turluyodum fln ama bu bölümde yerime çivilendim resmen...çok etkilendim...her karakterden ayrı ayrı...her olaydan ayrı ayrı...ayırt etmem imkansız bu bölüm için...umarım bundan sonraki her bölüm için bu duygular içinde olurum ztn esas hikaye bundan sonra başlıyo...daha güzel bölümler izleriz umarım...

:::bu arada o ayrılma sahnesinde çalan şarkı harikaydı inş biri kaydeder dinleme fırsatı buluruz...

kusursuz
26-01-07, 23:20
Ne diyebilirim ki...Hatırla sevgili'nin tarihindeki en muhteşem bölümüydü...O zamana dair bir kaç kitap okumuştum ama izleyince tüylerim diken diken oldu.Meğer biz hiç birşey bilmiyormuşuz...

Evet insanlar siyasal çekişmeler,fikir ayrılıkları yaşayabilirler...Ama bu tür bir muameleyi hiç kimse haketmez.Üstelik bunlar sıradan insanlar değil,dönemin çumhurbaşkanı,başbakanı ve milletvekilleri...Bir nebze saygı göstermeleri çok zor değil heralde.Gerçekten çok yazık...Orada hakkını savunan insanları nasılda sindirmeye,susturmaya çalışıyorlar.Üstelik bunu adalet savı altında yapıyorlar...Bu nasıl bir adalet anlayışıysa...

Tüm bunların gölgesinde Ahmet ve Yasemin aşkı çok hüzünlüydü.Yasemin bu bölüm çok gerçekçiydi...Ve çok güçlüydü...Herşeyi olduğu gibi kabullendi ve tesellilerin arkasına sığınmadı.Bundan sonra Ahmet'le olmaları çok zordu çünkü.Rıza asılsada asılmasada olamazdı.(-Ki Rıza asılmayacak.)Beni en çok etkileyen Yasemin'in "Şimdi gidicem ve arkama bakmıcam.Yüzünü görürsem dayanamam" demesiydi.Cansel'in ve Beren'in oyunculukları tavan yaptı orada.Hem kendilerini hemde bizi ağlattılar.

Kısacası mükemmel bir bölümdü...Tarihle aşkın iç içe harmanlandığı...gerçeklerin apaçık ortaya konduğu bir belgesel gibiydi...
Bütün oyuncular Şevket,Rıza,Ayla,Nezahat...Hepsi muhteşemdi...

Ve Hatırla sevgili ekibi...Hepsini çok tebrik ediyorum...Bu bölüm bir saatlik bir dizi değildi...Eminim insanların aklında çok derin izler bıraktı...

alisercan
ben de cansel fanıyım ama beren o sahnede gerçekten harikaydı ama cansel de hiç fena değildi di mi abicim...

sevgili vega, elbette cansel iyiydi. ama canselin performansını iyi bildiğim için burada biraz düştü gibi geldi. Bu benim bakışım tabii. Ama beren neydi öyle, sarılması, performansı müthişti vega... ben diziye müzik yerleştirirken hep bu sahnenin etkisindeyim. Çünkü defalarcaizledim. Bu yüzden bu sahneyi anlattım...

yıldızbilge
ben sıkı bir beren fanıyım.bu bölümde tum oyuncuları tebrik ediyorum.ve teşekkür ediyorum bize böyle bir bölüm yaşattıkları için herşey muhteşemdi tebrikler

bir_adı_yok
bu diziyi izleyen biri siyasete soyunurmu bilemem.ne çetrefilli bir yolmuş.gelmiş geçmiş iyi kötü bütün siyasetçileri tebrik etmek lazım.

bak şimdi rıza hala berber olsaydı bunları yaşamayacaklardı.

yurinu
YURİNUCUM..

Asude pastanesi ni unuttuğumu sanma lütfen..:img-wink: bekliyorum o şairane yorumlarını..:good:

Asiacım inan farkında olmadan ağlamaktan yorulmuşum :) bölümün etkisi çok büyüktü, bu etkinin karşısında içime birşey çöreklendi gitmiyor :) özellikle birbirlerinin isimlerini sayarak haberleşmeleri sahnesi uzun süre gitmeyecek gibi gözümün önünden... bugün asude pastanesine bakacak hal kalmadı :) aşk sahnelerinin gücü de oldukça fazlaydı, arnavut kaldırımlarında o eski sokak lambalarının nostaljisinde o ayrılık sahnesi harikaydı... çaresiz ve aşık iki genç... umarım dvd ve müzik albümü çıkar, çünkü arşivlerde yer alması gereken bir yapım...

Billush
26-01-07, 23:21
Ne kadar kötü :img-cray: Çok haklısın Melal abla
Apo= Terör-PKK
Menderes: TC Başbakanı

Daha güzel daha açık ifade edemezdin Cansu.Adalet dediklerine inanamıyorum hala.Bir başbakan asılıyor bir terör suçlusu asılamıyor asılamadığı gibi 2 kilo aldı diye diyetisyeni değiştiriliyor inanılır gibi değil!

Melal
26-01-07, 23:21
Sıcağı sıcağına birkaç ekşisözlük yorumu:)

asılmayıp ta beslenenlerin oldugu su günlerde , idama mahkum edilen düşük milletvekillerinin gördügü muamele ile gözyaslarına boguldugum dizi.

bu geceki bölümüyle bünyeyi darmadağın eden,milletvekillerinin birbirlerinin ismini söyleyerek kimin kaldığını anlamaya çalıştıkları anlarda sulu (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=sulu) gözlerle ekrana baktıran dizidir.

cemberimde gul oya (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cemberimde+gul+oya)'nin son bolumuyle yarismaktadir kendisi bu geceki bolumuyle, ziril ziril aglatmak konusunda..

hatay' ın kurtuluşu ile noktalanan milli tarih kitaplarında bir türlü anlatılmayan geçmişin bilinmeyen, konuşulmayan önemli bir devresini hayal etmemizi sağlayan , ne olursa olsun idamın insanlığa yakışmayan bir ceza yöntemi olduğunu - saddam'ın idamının bile içimizi acıtmasından - gösteren unutulmayacak dizi

rasgele zaping yaparken karsilastigim ve hicbir saniyesini kacirmamak icin reklamlari bile seyrettigim tarihi olayları anlatan dizi. ayrica aile ile birlikte yasandigindan dolayi duygulu anlari evin diger odalarindan seyrettigim ve vay canina ne olaylar yasanmis deyip icimi cekerek izledigim belgesel nitelikli dizi

bugunku bolumde caldiklari kimse bilmez versiyonunda bir erkek sesinin oldugu ve bu sesin kime ait oldugunu feci sekilde merak ettigim dizi.

her entrym de izlerken gözyaslarına bogulmaktan dem vurdugum dizi.
öyle ki ... ben...

düştüm..agladım...
dizim kanadı ...agladım...
sınavdan düşük not aldım...agladım...
babam bagırdı.... agladım...
sevgilimden ayrıldım...agladım...
stresten agladım...
aldatıldım ... agladım...
çok sevdim...agladım...
parasız kaldım...agladım...
caresiz kaldım...agladım...
kaybettim..agladım...
sevindim...agladım..

ama televizyona bakarak bu kadar ve böylesine hic aglamamamıştım ben

Bu son yoruma canı gönüldne katılıyorum...

aslı30
26-01-07, 23:22
valla şaşılacak şey ama ben de çok beğendim orada.:img-grin2 :img-grin2 cansel de çok iyiydi bence.:good: ama doğru beren'le uyumları olmadığı için olabilir dediğin.

şeboist
kendi annem dizi bitene kadar ağladı valla.kadın kendinden geçti.benim bile gözlerim dolduysa herkes ağlamıştır yani.

Melal
bu diziyi izleyen biri siyasete soyunurmu bilemem.ne çetrefilli bir yolmuş.gelmiş geçmiş iyi kötü bütün siyasetçileri tebrik etmek lazım.

bak şimdi rıza hala berber olsaydı bunları yaşamayacaklardı.

Aman uzak dursun benden siyaset bilmem biliyor musunuz.
Menderes ailesinde bir lanet siyaset durun o yazıyı bulayım da ekliyeyim.
Can Dümdar'ın bu konuda çok etkileyici bir yazısı var.

sarahiman
26-01-07, 23:23
slm arkadaslar bir soru ....haposte biri eksikti yani asilmisti onun ismini hatirlayan varmi?? yani gercekte aslinda 3 kisi asildi ama dizide böyle olmayacakmi yoksa ???? lütven cevap yazin

şeboist
26-01-07, 23:24
bi de arada birinin herkesin ismini teker teker sayması çok etkiledi beni.fatin rüştü dediğinde ses çıkmayınca sayan adamın gözleri doldu.çok fenaydı... :(

yıldız kız
söylemeden geçemeyeceğim bu idam edilen insanların neden daha sonra okullarını yaptılar hasan polatkan ilköğretim fatin rüştü zorlu lisesi (hemen benim okulun yanında) adnan menderes anadolu lisesi ne demek bu eee pardon biz sizi yanlışlıkla asıverdik ama çok pimanız buyrun okullarınız:img-cool2

Melal
İşte temin bahsettiğim yazı

Bazen insanın kadere inanası geliyor. Ya da Tanrının bazen işi gücü bırakıp, tüm kainatın dehşetini birkaç kulu üzerine yağdırmak için kutsal planlar yaptığını düşünüyor insan...
Tesadüfler öylesine mucizevi...yazgılar öylesine hazin!...
Evliyazadeler'in kapısını çalan şey, o inanılmaz kader mi, yoksa Tanrı'nın ebedi gazabı mı bilinmez... Bilinen şu ki; üç kuşaktır kara pelerinlere bürünmüş bir iskelet, elindeki orağını bir cinnet seansındaymışçasına nefretle sallayarak, koca bir sülaleye ölüm taşıyor. Dibi görünmeyen bir lanet girdabı, üç kuşaktır, aileyi ısrarla içine çekerken, her bir kurbana yeni senaryolar yazarak, çektirdiği acının keyfini sürüyor adeta...
Bu karabasanın ilk halkası Evliya Bey'di...
İzmir'in ünlü ailelerinden Evliyazadelerin aile reisi Evliya Bey'in üç çocuğu oldu: Refik Bey, Makbule Hanım ve Naciye Hanım...
Refik Bey evlendikten sonra babasına bir kız torun armağan etti. O kız Doktor Nazım Bey'le evlendi... Ve kara pelerinli Azrail, Evliyazadeler'e ölümün korkunç yüzünü ilk kez Dr.Nazım aracılığıyla gösterdi. Dr.Nazım, İttihat ve Terakki'nin kurucularından biriydi. 1911'e kadar partinin genel sekreterliğini yapmış, bir ara Maarif Nazırı da olmuştu. Lakin Gazi'ye karşı planlanan İzmir suikastine adı karıştı ve darağacında can verdi.
Evliya Bey'in kızlarından Makbule Hanım, Ata­türk'ün Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras'la evlendi ve O da babasına bir kız torun armağan etti. O kız da parlak bir diplomat olan Fatin Rüştü Zorlu ile evlendi. Zorlu da Menderes döneminin Dışişleri Bakanlığı'nı yürüttükten sonra 27 Mayıs'la devrildi ve İmralı'da idam sehpasında can verdi. Refik Bey'in ikinci çocuğunun damadı da siyasi bir dava sonucu darağacına giderken annesine bıraktığı mektupta: "Anne, benim için üzülmeyin, siz sevdiklerimi muhafaza edin." diyordu.
Ama bu vasiyet de yerine getirilemedi.
Çünkü Zorlu'dan bir gün sonra Adnan Menderes de asıldı.
İnanılması güç bir tesadüf ama, Adnan Menderes, Evliyazadeler'in üçüncü damadıydı. Evliyabey'in ikinci kızı Naciye Hanım da bir kız çocuk dünyaya getirmiş ve o kız (Berin Hanım) da Adnan Menderes'le evlenmişti. Üstelik ailenin üzerinde dolaşan laneti bildiğinden, evlenirken eşine politikaya girmeyeceğine dair yemin ettirmiş, ama O'nu siyasetten uzak tutmayı başaramamıştı. Berin Hanım da son mektubu aldığında kaderine lanet etmişti: Adnan Bey son mektupta "Karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum" diyordu.
Ancak Tanrının gazabı dinmedi.
Evliya Bey'in üç çocuğunun da damatlarını idam sehpalarında cezalandıran öfke, Azrailin kara pelerinine bürünerek ailenin üzerine ölüm yağdırmaya devam etti.
Kutsal lanet, soyağacında, Menderesler üzerinden yürüdü ve önce ailenin büyük oğlu Yüksel'in kapısını çaldı. "Yüksel" adına rağmen siyasette yükselmeyen bir başarı grafiği ve mutsuz bir evlilik, yüksel menderes'i korkunç bir bunalımın pençesine sürükledi ve O da sırası geldiğinde Azrailin posta kutusuna bir "son mektup" bırakıp, lanetli girdaba attı kendini... Havagazını açıp intihar etmeden önce boşandığı eşine şu satırları yazdı:
"Sana bazı günlerimizin hatırası olarak benden kalan biçare buseyi bırakırım. Ne olur kabir acımı paylaş. Seni severek sana veda ederim."
"Biçare buse", ölmeden önce göğsünün üzerine özenle yerleştirdiği bir evlilik fotoğrafındaydı.
Ama "kabir acısı" Yüksel'le sınırlı kalmadı, ölüm tanrıçası, doymak bilmez bir canavar oburluğuyla sürekli kurban istiyordu. Ailenin ikinci oğlu Mutlu'yu da başkentin ortasında bir trafik kazasında aileden kopardı.
Berin Hanım, ne büyük oğlunun Yüksel'işini görebildi, ne ortancanın Mutlu'luğunu... Tek umudu Aydın'daydı. Ama O'nun siyasete girişini göremeden, tüm ailenin acısını yüzündeki çizgilerde koru­yarak veda etti dünyaya...
Azrail için, kökünü kuruttuğu bu sülalede geriye tek bir kurban kalmıştı. Belki yine yukarlarda bir yerlerde kutsal planlar yapıldı. Tanrı'nın gazabını, bu "son kurban"a yağdırmak için ilahi bir yol seçildi. "Aydın", ailenin laneti sayılan politikaya girer­ken, bundan sonra dinin neye uygun olup olmadığının değil, neyin dine uygun olup olmadığının tartışılacağını söyledi yüksek bir ses tonuyla...
"İlahi adalet'e inandığını haykırıyordu adeta...
Ve dualarla girdiği bu serüvende, kara pelerinli bir Azrail, o kutsal senaryonun son sayfasını çeviriverdi en beklenmedik anda... Evliyazadeler'in üç kuşaktır süren kara yazgısına da son noktayı koymuş oldu.
Ve biz, bu hazin yazgıyı biraz da korkuyla izlerken, Tanrı'nın işi gücü bırakıp, kainatın tüm dehşetini birkaç kulu üzerine yağdırmaktaki ısrarına şaşarak sarsıldık. Ve sorduk kadere inananlara:
Kutsal bir öfkeyi dindirmek için daha kaç kurban gerekir ki?...

Can Dündar'ın Sitesinden Alınmıştır...

vega58
sevgili vega, elbette cansel iyiydi. ama canselin performansını iyi bildiğim için burada biraz düştü gibi geldi. Bu benim bakışım tabii. Ama beren neydi öyle, sarılması, performansı müthişti vega... ben diziye müzik yerleştirirken hep bu sahnenin etkisindeyim. Çünkü defalarcaizledim. Bu yüzden bu sahneyi anlattım...

beren kendini aştı zaten abicim..şevketle konuştuğu sahnede de hıçkıra hıçkıra ağladım.valla kimse haksızlık etmesin bazı yerlerde mıy mıy konuşmasıyla beni sinir de etse beren çok iyi yolda.

fundapehlivan
Bu bölüm mahkemeleriyle, ayrılıklarıyla, Şevketin hastanelere düşmesiyle gerçekten bütün dizilerin üstüne çıktı. Ben inanmıyorum, şu dizi daha güzeldi denemez! Tarih açısından mükemmeldi, çok ciddiydi...

Ahmete bakıyorum, hem sevgilinin gidişi, durduramıyorsun hatta hak veriyorsun!
Ailene o an kin duyuyorsun ve söylediklerin yüzünden baban kalp rahatsızlığı geçiriyor. Babanı kaybetme duygusu, vicdan azabı...

Yasemine bakıyorum, sevdiğini göz göre göre arkada bırakma... Hem de onun çocuğunu taşırken, aileye destek olma... Annen için kardeşin için ayrı üzül...
Baban için bir şeyler yapamama, onu kaybetme korkusu...

İkisi de benzer acıları yaşamışlar aslında... Sevdiğini kaybetme ve babayı kaybetme korkusu...

FBuse
muhtesem bi bölümdü,
riza´ya cok acidim ya,
Off ne diyeyim, ins. asilmaz

ahmet-yasemin askida böyle olmamaliydi!

Melal
26-01-07, 23:25
söylemeden geçemeyeceğim bu idam edilen insanların neden daha sonra okullarını yaptılar hasan polatkan ilköğretim fatin rüştü zorlu lisesi (hemen benim okulun yanında) adnan menderes anadolu lisesi ne demek bu eee pardon biz sizi yanlışlıkla asıverdik ama çok pimanız buyrun okullarınız:img-cool2

Asıl önemlisi Menderes'e kocaman bir anıt mezar yaptılar.
Yaşarken vermedikleri değeri ölünce verdiklerini göstermek için neye yarar.
Ananemin bir sözü vardır.Biri ölünce hep ''vayy gidene'' der.Doğru valla

şeboist
26-01-07, 23:26
bi de yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama idam cezası alanların ismi sayılacaktı.asker idamlık kurbanlıklar öne çıksın gibi bişey mi dedi?yoksa bana mı öyle geldi?!

fundapehlivan

Kesinlikle sanırım bir de Menderes hava limanı varmış...
Bu vicdanının sesini kapatmam mı? Bu şekilde vicdanın susuyor mu?
Amaç ne??

averaj
yahu şehrimde üç gündür atv yok ve izleyemedim tabi ki bu bölümü...ama yorumlara bakılırsa evet güzel bir bölümmüş.hadi dedim bakalım ekşide ne yazılmış, onu da zaten Melal eklemiş buraya...evet beğeni sayısı çok fazla...ne yapalım yarın canselin sitesinden izlemek düşer bize de...

Rabish
26-01-07, 23:27
Tum Hatirla Sevgili ekibine tesekkurlerimi sunuyorum burdan.
Dizi zaten genel olarak cok guzel , amaci ve hikayesi cok guzel , oyuncular ozenle secilmis , hersey mukemmel.
Ama bu bolum baskaydi. Bir suru duyguyu ayni anda yasadim ve bir suru sey ogrendim.

Bende forumdaki bir cok arkadas gibi Menderes hakkinda cok az sey biliyordum.
Iyi biri oldugunu fakat onunda her insan gibi hatalar yaptigini , ve tabii asildigini biliyordum.
Ama Menderesin ve diger mahkumlarin cektikleri cileleri bilmiyordum, bir insan nasil asilir , bir insana nasil "adalet" adi altinda iskence yapilir bilmiyordum. Artik biliyorum , icimden bilmez olaydim demek geliyor ama diyemiyorum , tarihimize bir kara leke olarak gecen bu olayi artik malesef biliyorum.
Bu donem oldukca ilgimi cekti, birkac kitap almak geldi icimden bu donem hakkinda ..

Malesef cikmak zorundayim , hepinize iyi geceler ..

Sevgilerimle ..

özge_letyy
26-01-07, 23:27

heh esincim ben de bu bölüm devamlı bunu düşündüm biliyo musun ne saçmalıktır diye sonradan pişman oldular da son pişmanlık fayda etmedi maalesef

fundapehlivan
26-01-07, 23:28
bi de yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama idam cezası alanların ismi sayılacaktı.asker idamlık kurbanlıklar öne çıksın gibi bişey mi dedi?yoksa bana mı öyle geldi?!

Evet, aynen öyle dedi...
Sanki kurbanlık koyun onlar...
İnsan onlar yahu, bu kadar mı gözünü kan bürüdü, bu kadar mı nefret var içinde!! Nasıl şey bu anlamıyorum... anlamıyorum... anlamıyorum!!!

şeboist
26-01-07, 23:29
bende anlamıyorum.bu kadar da olmaz yani.bunu bi de kendi milletinden birine yapıyorsun.olacak şey değil!

avrilcansu
reyting tartışmalarına sonuna kadar katılıyorum ama yarım gelicek reyting tablosu türkiyenin utanç tablosu olacak yani demek istediğim köydem indim şehire gibi diziler bu günde geçmişlerse bu diziyi türkiye ya tarihini merak etmeyecek kadar çok biliyor!!!!!! ya da gerçekten balık hafızalı ve geçmişine sahip çıkmayan bir milletiz...

Katılıyorum... İnsanları teröre iten dizilerin reyting listesinin en tepesine oturmasıinsanı o kadar şaşırtıyor ki...
Ve dediğin gibi, artık bu 'aptal kutu' insanlarımızı okdar esir almışki, önümüze pişirip pişrip sunulan sadece ekonomik amaçlı dizileri bile izliyoruz...
Tarihimiz, kültürümüz,...
Bunlaırn hepsini biliyoruz ya,geriye birde şaklabanlıklaır izliyoruz...

Sana Beren'in performansı konusunda söylediklerin kısmında katılıyorum.Çok güzel bir performans sergiledi.Şevket Bwey'e yalvarırken ve Ahmet'ten ayrılırken...O Ahmet'in kokusunu son içine çekişi...İçime oturdu gerçekten...Cansel'in de onun kadar iyi performans gösterdiğini düşünüyorum ben ama bazı yerlerde tutuk olduğu da doğru...Bunu bir Cansel fanı olarak söylüyorum!
Tamamen katılıyorum...

Daha güzel daha açık ifade edemezdin Cansu.Adalet dediklerine inanamıyorum hala.Bir başbakan asılıyor bir terör suçlusu asılamıyor asılamadığı gibi 2 kilo aldı diye diyetisyeni değiştiriliyor inanılır gibi değil!

Bunu bilmiyordum... Sanırım Apo gibi birine başka bir ülke bizim kadar iyi bakmazdı...
Apo= Terör-PKK
Menderes= TC Başbakanı...

--------
Bütün HS Ekibine ve izleyicilerine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir bölüm izleidk, ve ben ilk defa bu forumu bu kadar kalabalık görüyorum...
O güzel yorumalrınızı okumak o kadar zevkliki... Herbirini okurken birşeyler öğreniyorum...

Hepinize iyi geceler...

sarahiman
bu bölümde aglamayan varmiki :-(((

cok kötüydü ve ahmetle yaseminin aski bitti galiba... bitti o güzel ask ve heycanli bakmalar...
yaseminin necdetle evlenecegi dogrumu???

Melal
26-01-07, 23:31
Evet, aynen öyle dedi...
Sanki kurbanlık koyun onlar...
İnsan onlar yahu, bu kadar mı gözünü kan bürüdü, bu kadar mı nefret var içinde!! Nasıl şey bu anlamıyorum... anlamıyorum... anlamıyorum!!!

Zaten anlayacak hiçbir şey yok.
İnsanların görüşü ne olursa olsun hala idrak edemiyor.
AKıl erdiremiyor.Suçsuz yere asılan 3 kişi zaten bizim ülkemiz böyle değil midir?
Ekmek çalan,bir tepsi baklava çalan çocuğa 20-30 yıl hapis verilir.
Ama banka hortumlayan,kapkaç yapıp masum insanları öldürenler 1-2 yıl yatıp salıverilir.
Yazık böylesine şanlı bir tarihe sahip TÜRKİYE'ye bu 3 kişinin idamı silinmeyecek bir kara lekedir.
Ve en önemlisi Menderes idam edildiği saatlerde ABD başkadı Kennedy ve İngiltere kraliçesi Elizabeth idamın durdurulması için girişimlerde bulunmuş.
Ülkemizde o zaman yetkili olan kişileri bizzat aramışlar.
Sadece kendi halkımıza değil tüm dünyaya rezil olmuşuz.

Melal
26-01-07, 23:32
yarinin reytinglerini
cok merak ediyorum ins totalde ilk 5 e gireriz

Bence reytingler konusunda hiç konuşmayalım
Sonra hüsran oluyoruz.Amann bize ne deyip geçelim.
Sanki umurumuzda değilmiş gibi:):)

ARZUM!!!
26-01-07, 23:33
ne kadar güzel bir bölümdü?.. bu konu hakkında çok şey bilmememe rağmen bide tv ekranında görünce kanım dondu diybilirim..nedendir bilmem adnan menderesin o masum halini gördükçe kalbim birden cızz etti sanki.mahkeme sahnelerinde sanki bende oradaymışım gbi hissettin anlık anlık oturduğum yerden kalkıp isyan etmek istedim.ne acı bişey bizim gibi anlı şanlı bir millet için .tarihimize kara leke iz bırakmışta biz farkında değiliz....adnan menderes bence hiç bir şekilde böyle bir ölümü haketmiyordu bu gerçek..düşünsenize şimdilerde çok tartışılan saddam idamında( ki biliyoruz onun yaptıkları menderes ile mukayese bile edilemez )bizde böyle bir hataya düşmüştük denildi bir yerde gözler menderese çevrildi...hiçbir insan kim olursa olsun ne yaparsa yapsın ölümü haketmiyo...bu konu o kadar şey yazmak istiyorum ki fakat dizi konusunun çevresinden geçmeside beni rahatsız ediyor..bize bir kez daha şimdilerden tartışmaktan bile çekinilen bir dönem hakkında bilgi verdileri için,bize ışık tuttukları için bütün oyuncuları tebrik ediyorum!!!!!!!

posh
bence rıza asılmayacak ahmet amerikaya gidicek ve uzun süre kalıcak o sırada yasemin ahmeti unutmaya çalışıcak ve hamileliğini düşünerek necdetle evlenicek.ahmet döndüğünde yaseminin evlendiğini öğrenicek ve aylayla evlenicek!genel özetede bakarak yazdım ama heran değişebilr herşey!!

aslı30
bu bölümde aglamayan varmiki :-(((

cok kötüydü ve ahmetle yaseminin aski bitti galiba... bitti o güzel ask ve heycanli bakmalar...
yaseminin necdetle evlenecegi dogrumu???
ben varım.sofa okuyorum herkes ağlamış.ben niye ağlamadım.:img-cray: :img-cray: çok güzeldi,çok etkileyici bir bölümdü ama ağlayamadım.yoksa ben duygusuzmuyum.:img-cray:

asia
Asiacım inan farkında olmadan ağlamaktan yorulmuşum :) bölümün etkisi çok büyüktü, bu etkinin karşısında içime birşey çöreklendi gitmiyor :) özellikle birbirlerinin isimlerini sayarak haberleşmeleri sahnesi uzun süre gitmeyecek gibi gözümün önünden... bugün asude pastanesine bakacak hal kalmadı :) aşk sahnelerinin gücü de oldukça fazlaydı, arnavut kaldırımlarında o eski sokak lambalarının nostaljisinde o ayrılık sahnesi harikaydı... çaresiz ve aşık iki genç... umarım dvd ve müzik albümü çıkar, çünkü arşivlerde yer alması gereken bir yapım...

Yurinucum...
Bende bol miktarda göz yaşı döktüm ve itiraf ediyorum.. çok bakamadım bu hafta.. ancak yinede.. en önde duran ay çöreklerini fark etmemek imkansızdı...:img-wink:
Bende çok ağladığımı itiraf ediyorum.. en etkileyici bölümdü..:good:

Birde Necdet'in Ahmet ile Yasemin'in telefon konuşmalarına tele kulak misaki kulak kabartışı çok hoştu.. aklımda kalanlardan...

Albüm için sonuna kadar katılıyorum... sana.:good:

fundapehlivan
evet yasemin necdetle evlenecek.ahmette aylayla evlenecek.

Sonrası kabus zaten!!
Kötü de ayrılmadıkları için sonra karşılaştıklarında dost gibi davranmaya çalışacaklar. necdette bir şey diyemeyecek, severek ayrılmış bir çift var ve üstelik mecburen...
Ya bu ayrılık günlerine geldiğimize inanamıyorum!!

Bir de ahmet necdetlere yasemin size emanet demişti. Kime emanet ettiğini göreceksin yakında!
Tabii burada necdeti suçlamıyorum da işte...

fundapehlivan
26-01-07, 23:35
ben varım.sofa okuyorum herkes ağlamış.ben niye ağlamadım.:img-cray: :img-cray: çok güzeldi,çok etkileyici bir bölümdü ama ağlayamadım.

Ben de ağlamadım!! Gözlerim doldu sadece... Kollarım titredi ve neredeyse kalp krizi geçiriyordum!! Yani ben farklı şekilde üzülmüşüm, etkilenmişim...
Sanırım sen de benim gibi oldun!

şeboist
26-01-07, 23:35
ama necdet yaseminide ortada bırakamazdı.ben necdeti suçlamıyorum asla.onun yapması gereken buydu. ;) ailelerin durumu ortada.yapılacak başka bişey yoktu.

evet benimde sadece gözlerim doldu mahkeme sahnesinde.o da sinirden.elimde değil sinirlenince kendimi öyle ifade ediyorum. :) ellerimde titredi.o an adalet divanındakilere yumruk atasım geldi.

RODYA
26-01-07, 23:36
yarinin reytinglerini

totali bilmem ama ab de 10 ratingi aşacağını tahmin ediyorum.şu ana kadar en yükseği 9.5 ti. onu geçer.

çok güzel bir bölümdü.hakkını vermişler.bu dizi sonradan açıldı.açıkçası ilk bölümler benim için hayal kırıklığıydı.gewnel izlenimde bu yöndeydi.ama bölümden bölüme açılıyor.tebrikler:happy0064 :good:

yanlız bu idamlardan sonra,tempo düşebilir.siyaset ister istemez geri planda kalabilir.bu dizi için tehlikeli bir süreç.dengeyi çok iyi ayarlamalılar

pegasus*
26-01-07, 23:37
çok duygusal, çok dokunaklı bir bölümdü. günlerdir ahmet ve yasemin ayrılığının nasıl olacağına dair akıl yürütmeye çalışıyorduk. yok ahmet ters bir şey söyleyecek yok yasemin kötü bir şey yapacak falan. sanırım hiç kimse bu kadar etkileyici bu kadar aşk dolu bir ayrılık sahnesi beklemiyordu. ters köşe olduk. ahmetin yasemini necdete emanet etmesi ve necdetin yasemini üzülme yeniden bir araya gelebilirsiniz ahmetle diye teselli etmesi de benim en etkilendiğim sahnelerdendi. zaten baştan sona etkilenmemek duygulanıp ağlamamak mümkün değildi. muhteşem bir bölümdü.

yalcinersonmez
26-01-07, 23:38
yaw arkadaşlar okadar sayfa atladık ama kimse yazmamış menderes hapları aldı intahar etmeye kalktı ve nerdeyse 30-40 tane hap vardı asker geldi yetişti ondan sonra menderesi hiç göstermediler adam öldümü kaldımı acaba (gerçi cevabı bilioz ama:d) bide arkadaşlar bu film belki rtük kararıyla yayında kaldırılabilr çünkü çok devletin içine girmişler devlet bırakmas böle dizileri bence ama inş. kalmaz yayından..

fundapehlivan
26-01-07, 23:39
yarinin reytinglerini

Toteli bilemem ama ben ab de en az 2. lik bekliyorum. Aslında sadece fragmana baksak yeterdi. Ne kadar dolu, ne kadar sürükleyici bir bölüm olacağı belliydi zaten. Onun için fragmandan etkilenip seyredenler de olmuştur bence...

yaprak84
sevgili arkadaslar,

rica etsem bana özet olarak bu bölümde neler oldugunu yazarmisiniz? son kisimlarini izleyemedim. resimlerden ve yorumlarinizdan anladigim kadariyla yasemin ahmet´den ayriliyor, sevket hasteneye kaldiriliyor, peki kim idam ediliyor?
cok meraklandim, youtube´a eklenmesini bekleyemiyecegim sanirim :-(.
zahmet olmazsa bana yardimci olurmusunuz?

simdiden tsk ederim!

aslı30
Ben de ağlamadım!! Gözlerim doldu sadece... Kollarım titredi ve neredeyse kalp krizi geçiriyordum!! Yani ben farklı şekilde üzülmüşüm, etkilenmişim...
Sanırım sen de benim gibi oldun!
kale benim için de ağlayacaktı.biraz da ondan ağlamadım.:img-hyste kaleeee yeter artık ağlama.harap etme kendini.benim için kafi.:img-hyste

şeboist
yok arkadaşım böyle bi dizi kaldırılır mı allah aşkına?!nerden çıkardın bunu?mendresi göstermediler çünkü o sırada revirde yatıyordu herhalde.kendine gelene kadar kalır öyle.sonrası da malum... :(

RODYA
arkadaşlar idam edilen kişi kesinlikle yaseminin babası değil.burda heyecan yaşamamıza gerek yok.15 idam kararı veriliyor.3 kişi hakkında karar onanıyor.diğerleri ömür boyu hapise çeviriliyor.ama bir kaç yıl içinde serbest kalıyorlar

sarahiman
evet yasemin necdetle evlenecek.ahmette aylayla evlenecek.
?istemi<orum öyle olmassin yaa...alinti nerden yani...ben hic biryerden bulamadim
nerden biliyorsunuz

ezgo
ya allahım ben her hafta cuma akşamları kan çanağı gözlerle daha ne kadar yaşarım ?
ah HS ah ,ne yapıyosun sen bize........
ben bu bölümün diğer bölümlere nazaran daha SİYASİ geçtiğini düşünüyorum..malum davalar,idamlar,ayrılıklar:icon_sorr .....
ama mükemmel bir bölüm daha izledim buna kesinlikle eminim:happy0064

romm
26-01-07, 23:41
ya arkadaşlar aklıma bişey takıldı mahkemeler 9 ay sürdü denildi değil mi
adadan döndüler eylülde, hemen darbe oldu mayıs ayına gelindi, eylülde de mahkemeler bitiyor. ama hiç yaz olmadı hep okula gittiler.bu zaman kavramını anlayamadım ben birisi açıklarsa çok sevinecem

fundapehlivan
Yok ya devlet işlerine karışmış diye kaldırılmaz yok artık...
Hem yapılan işkenceler gösterilmemiş. Sadece mahkeme de baş savcının sözleri var. Ama o da olsun artık!
Reytingler böyle yükselirken hiç zannetmem, kaldırılmaz imkansız...

şeboist
bunların olacağını geniş özetten biliyoruz canım.yani kesin olacak. ;) evet 3 kişinin idam edileceğini biliyoruz ama son dakika rızayı öyle göstermeleri içimize kurt düşürdü.herhalde son anda bişey olacak ve karar değişecek.

Melal
26-01-07, 23:43
bunların olacağını geniş özetten biliyoruz canım.yani kesin olacak. ;) evet 3 kişinin idam edileceğini biliyoruz ama son dakika rızayı öyle göstermeleri içimize kurt düşürdü.herhalde son anda bişey olacak ve karar değişecek.

Rıza idam edilmeyecek.
Zaten Menderes diziden çıkıyor.
Bir de Rıza çıkarsa olmaz.Ölmeyecek ama hapis yatacaktır.
Yasemin ve Nezahat hanım'ın hapishane ziyaretlerini izleyebiliriz ilerleyen bölümlerde

fundapehlivan
26-01-07, 23:43
ya allahım ben her hafta cuma akşamları kan çanağı gözlerle daha ne kadar yaşarım ?
ah HS ah ,ne yapıyosun sen bize........
ben bu bölümün diğer bölümlere nazaran daha SİYASİ geçtiğini düşünüyorum..malum davalar,idamlar,ayrılıklar:icon_sorr .....
ama mükemmel bir bölüm daha izledim buna kesinlikle eminim:happy0064

Evet öyle oldu zaten... Daha bir siyasi, daha bir ciddi, daha bir tarih kokan bölüm olmuş... Aşk daha azdı daha doğrusu olması gereken kadardı... Ya o ayrılık var ya... Yaktı geçti beni yani... Ahmetin de Canselin de o hali çok dokundu ya...

Ahmetin o necdetlere yasemini emanet ettiği yerde yasemine güç vermeye çalışırken gözlerinin dolması filan da harikaydı...

Melal
26-01-07, 23:44
Vayy be saat 01:45 ve forumumuzda 45 kişi aman nazar değmesin.
Asia Ablam sen kimsecikler yok diyordun.Bak maşallah dolu inşallah sürekli olur doluluk:)
Bu arada Çakıl'cım yorum yok mu diziye beğendin mi bu bölümü merak ettim.:)

sarahiman
ben varım.sofa okuyorum herkes ağlamış.ben niye ağlamadım.:img-cray: :img-cray: çok güzeldi,çok etkileyici bir bölümdü ama ağlayamadım.yoksa ben duygusuzmuyum.:img-cray:

hayir canim bende aglarken hep kendimi firenledim yaa bu bir dizi evet gercek olmus ama neden agliyorsun dedim hep kendime..senin derdin yokmu gibi seyler falan ... fakat duramadim
cok üzüldüm malesef dünya pek fazla deyismedi buda bir gercek

RODYA
adadan döndüler eylülde, hemen darbe oldu mayıs ayına gelindi, eylülde de mahkemeler bitiyor. ama hiç yaz olmadı hep okula gittiler.bu zaman kavramını anlayamadım ben birisi açıklarsa çok sevinecem

çok zaamn atlaması yapıldı arkadaşım.takılma oraya o kadar.

yalçın ilahi,hemen kurdun komplo teorisini:) diiz de gösterilenlerin kat kat fazlasını,12 sene önce trt 1 de demirkırat belgeselinde vermişlerdi.

not:bir şekilde o belgeseli temin edip,izlenizi tavsiye derim arkadaşlar

şeboist
tamam ölmeyeceğini biliyorum zaten. ;) ama öyle gösterdikleri için tedirgin oldum.rızasız olmaz zaten.menderesin çıkmasına da üzülüyorum. :(

fundapehlivan

Rızayı göstermedi ki... Ben mi görmedim?
Sadece göbekli birini alıyorlardı hücreden ama yüzünü göstermedi. Tamam ben de Rıza olabilir mi dedim ama zaten son karar verilmiş, o Rıza değildir bence... Bizi şüphelendirmeye çalışıyorlar...

CveB
26-01-07, 23:46
Ahmet'in Şevket'le konuştuğu sahnede monitörü öyle bir çekmişler ki... Şevket ölecek zannettim bir an.Bir de şu idama götürülen adamı bize eziyet olsun diye göbeğinden çekmişler.

Ahmet Amerika'dan döndüğünde Yasemin'i emanet ettiği en yakın arkadaşı ile evlenmiş,Ayla'yı da Defne'ye cici ablalık yaparken bulacak.

Melal
Arkadaşlar biriniz bana defol git artık desin.
Bölümü seyretmem lazım,valiz hazırlamam lazım,sabah erken kalkmam lazım:)
Ha bu arada bu önümüzdeki 15 gün forumda çok sık olamayacağım.
Tatildeyim...:)
Ayy esnaflar gibi oldum.Cuma'ya gittim gelecem.:img-hyste :img-hyste

prenses19
Yurinucum...
Bende bol miktarda göz yaşı döktüm ve itiraf ediyorum.. çok bakamadım bu hafta.. ancak yinede.. en önde duran ay çöreklerini fark etmemek imkansızdı...:img-wink:
Bende çok ağladığımı itiraf ediyorum.. en etkileyici bölümdü..:good:

Birde Necdet'in Ahmet ile Yasemin'in telefon konuşmalarına tele kulak misaki kulak kabartışı çok hoştu.. aklımda kalanlardan...

Albüm için sonuna kadar katılıyorum... sana.:good:

Ablacım biliyosun zaten beni
o ailelerin çaresizliği
yaseminin annesinin tüm ailenin ahmetin çaresizliği çok etkiledi beni
orda onu son bi kez görebilecek miyim dediğinde necdetin odadan dışarı çıkıp da o halleri
ahmetin mahkeme bitince yaseminin yanına koşması necdete dolu dolu gözlerle onlar size emanet demesi
iki birbirinin aşkıyla deli gibi çarpan yüreğin bu şekilde ayrılışı

sen beni biliyosun ne halde olduğumu da tahmin etmişsindir

zaten etkileyici olan bi bölümde müziklerle herşey yerine oturdu ve ben de dedim ne zaman çıkacak bu albüm çünkü bıkmadan usanmadan dinlemek isterim evimde bulundurmak isterim

ezgo
arkadaşlar idam edilen kişi kesinlikle yaseminin babası değil.burda heyecan yaşamamıza gerek yok.15 idam kararı veriliyor.3 kişi hakkında karar onanıyor.diğerleri ömür boyu hapise çeviriliyor.ama bir kaç yıl içinde serbest kalıyorlar

Evet arkadaşlar bu kadar telaş ve sıkıntı yapmamıza gerek yok...Çünkü yaşanmış şeyleri izliyoruz ve o davaların sonucunda kaç idam yapıldığını ve diğerlerinin başına neler geldiğini biliyoruz.....yani en azından ben biliyorum...
bi de işin şu yanından düşülenelim....
bu aşk farklı siyasi görüşlere sahip 2 aileyi de karşı karşıya getiriyor...ve ne RIZA ÜNSAL ne de ŞEVKET GÜRSOY ÖLMEYECEK arkadaşlar ...emin olabilirsiniz....ezgi demişti dersiniz:img-hyste :img-hyste

fundapehlivan
26-01-07, 23:47
Haftaya da çok üzücü bir bölüm bekliyor bizi...
İdam, Yaseminin üzüntüsü... Ahmetin hem babası hem sevdiği kadın için üzüntüsü...
Ohooo biz bitmişiz...

Ben ileri de Yasemin evleneceği zaman Ahmetin yasemine birlikte olduk bunu nasıl açıklayacaksın ona, gibi bir cümle kullanmasını bekliyorum...
Ahmet zaten bu işin peşini Yasemin evlenene kadar bırakmaz, sanmıyorum.
Tabii Amerika da ki işi uzun sürmezse...

şeboist
rızanın ölmeyeceğini düşünmemin nedeni özet değil zaten.3 kişinin idam edildiğini ve bunların kimler olduğunu biliyoruz.bu nedenle rızanın ölmesi imkansız.

evet umarım amerikadan çabıuk dönerler.aileden bi defne kaldı ya.hepsi gidecek. :(

posh

mayısta darbe oldu zaman atlaması yaptılar orda 3 ay yaseminle ahmetin ayrılığı girdi araya 2 ay 28 gün 16 saat:) hatta rıza kızımın doğum günüydü geçen gün gibi birşeyler demiştidedi tutuklandığında..yaseminn doğum günüde yazındı!yazı yaşadılar ama biz pek göremedik!zaman konusunda bir sorun yok yani!

Billush
26-01-07, 23:49
Ahmet'in Şevket'le konuştuğu sahnede monitörü öyle bir çekmişler ki... Şevket ölecek zannettim bir an.Bir de şu idama götürülen adamı bize eziyet olsun diye göbeğinden çekmişler.

Ahmet Amerika'dan döndüğünde Yasemin'i emanet ettiği en yakın arkadaşı ile evlenmiş,Ayla'yı da Defne'ye cici ablalık yaparken bulacak.
Ardından gelen kıskançlık duygusu hapsedecek Ahmet'i.Çocukluk arkadaşı emanet ettiği insan sevdiği kadınla evlenmiş ve çocuk sahibi(!) olmuş sanacak,yıkılacak ve kıskanacak...
Ayla'nın o ilgili halleri(her zaman:S) Defne'ye yaptığı ablalık (inşallah sevmez Ayla'yı) Ahmet'i etkileyecek.Ahmet için biçi