Yönetmen:Mikael Hafström
Oyuncular: Jennifer Aniston, Clive Owen , Vincent Cassel...
Tür: Dram - Gerilim
Süre: 112 Dk.
Yapım Yılı: 2005
http://img93.imageshack.us/img93/1727/derailed4uk.jpg
Başrollerini Jennifer Aniston ve Clive Owen'ın paylaştığı "Raydan Çıkanlar" (Derailed), sonuçlarını asla tahmin edemeyecekleri bir hata yapan iki insanın yaşadıklarının gerilim dolu öyküsünü konu alıyor.
Çocukları ve eşiyle düzenli bir hayatı olan reklamcı Charles Schine (Clive Owen), bir gün her sabah bindiği 08:43 trenini kaçırır. Treni kaçırmasının hayatının yönünü değiştireceğini asla bilemezdi. Charles, trende Lucinda Harris (Jennifer Aniston) ile tanışır. Lucinda çok güzel, büyüleyici ve baştan çıkarıcıdır. Artık Charles’ın hayatı sonsuza dek değişecektir.
Lucinda ve Charles’ın her ikisi de adeta çocuklarıyla evli olmasına rağmen sanki bir manyetik alan gibi birbirlerine doğru çekilirler. Birlikte yedikleri öğle yemekleri kısa sürede iş sonrası akşam yemeklerine dönüşür. Çok geçmeden de kendilerini bir otel odasında bulurlar. Charles ile Lucinda’nın mükemmel gibi görünen ilişkisi, odaya LaRoche (Vincent Cassel) adlı acımasız bir yabancının girmesi ve ikisini silahla tehdit etmesiyle çıkmaza girer. Yasak aşk artık akla hayale sığmayacak kadar tehlikeli ve şiddet yüklü bir kabusa dönmüştür.
Charles’ın yaşamı artık ihanet, şantaj, şiddet ve cinayetlerle doludur. Karısına açılamayan ve polise de bir şey söyleyemeyen Charles, artık tanımlayamadığı bambaşka bir dünyanın içinde tuzağa düşmüştür. Yakın zaman öncesine kadar bildiği hayatından eser kalmamıştır...
Jennifer Aniston ilk kez bir gerilim filminde...
"Raydan Çıkanlar"ın çekimleri Chicago ve Londra'da gerçekleştirildi.
“Derailed”de, bir insanın yaşamını tamamen değiştirebilecek müthiş bir hatanın sonuçları ve yansımalarının keşfine çıkılır. Jennifer Aniston’ın dediği şekliyle, “Keşke o trene yetişseydi…” dedirtecek kadar kötü sonuçlara yol açan hatanın yan etkileri üzerinde durulur. Filmin yapımcısı Lorenzo di Bonaventura, James Siegel’in kitabını Noel tatili sırasında okudu. Elinden bırakamadığı kitabın anlatım tarzı onda adeta film duygusu uyandırmıştı. Film haklarının henüz boşta olduğunu öğrendiği andan itibaren izini sürmeye başladı.
Hitchcock tarzı bir gerilim
James Siegel’in romanı, senaryo yazarı Stuart Beattie üzerinde de benzer etki uyandırdı. Kitabı bir gecede okuyup bitirdiğini, Hitchcock tarzı bir hikayeyle karşılaştığını belirten Stuart Beattle, “Derailed” ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor:
“Kitabın ana karakteri Charles’ı çok sevdim. Sempatik bir adamdır. Büyük bir hata yapar ve bedelini ödemek zorunda kalır. Onun yerinde olsaydık sanırım biz de tamamen aynı şeyleri yapardık. Benzer hataları yapar ve tıpkı Charles’ın başına gelen olaydaki gibi giderek daha derine batardık. Okurken müthiş bir kitap olduğunu düşündüm. ‘Derailed’de iyi bir gerilim filminde olması gereken herşey fazlasıyla vardı. Bugünlerde Hitchcock tarzı filmlerin yapıldığını göremiyoruz. Oysa Hitchcock’un çektiği ‘North by Northwest’ gibi filmlerde olağanüstü olayların girdabına yakalanan sıradan insanların öyküsü anlatılırdı. ‘Derailed’in bu tanımlamaya tam uygun konusu vardı.”
Yönetmenlik koltuğunda bir İsveçli
“Derailed” projesinin hayata geçirilmesi için İsveçli yönetmen Mikael Håfström’ün isminin gündeme gelmesi sıradışı bir tercihti. Yapımcı Mark Cooper’ın tercihini ondan yana koyması herkesi şaşırttı. Amerika’daki ilk filmi olmasının yanısıra aynı zamanda İngilizce çekeceği ilk film olacaktı. Ancak “Derailed”in çekimleri başladıktan sonra filmin setindeki herkes, Mikael Håfström’ün bu iş için en uygun yönetmen olduğunda görüş birliğine vardı.
Mikael Håfström filmin setinde çok özel bir ortam oluşturdu. Clive Owen bu ortamı şu sözlerle anlatıyor: “İyi ellerde olduğumu sürekli hissettim. Portresini çizdiğim karakterle ilgili birçok konuda beraber karar verdik. Aynı fikirde olmaya özen gösterdik. Charles Schine karakterinin duygusal yolculuğuyla yakından ilgiliydi. Ancak aynı zamanda filmin genelinin psikolojik çatısıyla da ilgilenmeyi ihmal etmedi. Bu tipte bir film için Håfström’ün çok iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Çünkü yanlış ellere verilmiş olsaydı benzeri daha önceden defalarca görülmüş bir filme dönüşebilirdi.”
Oyuncular ne dedi?
“Derailed” için uluslararası isimlerden derlediği bir kadro oluşturan yapımcı Lorenzo di Bonaventura, “Şimdiye kadar kurduğum en farklı kadrolardan birisiydi” dediği kadro için şu yorumu yapıyor: Jennifer Aniston, Clive Owen ve Vincent Cassel’in yanında RZA, Xzibit ve Giancarlo Esposito’nun da yer alması fikrini çok sevdim. Uluslararası ve Amerikalı starlardan derlenen bir kombinasyon oluşturduk. Etnik açıdan çeşitlilik gösteren kadromuz sayesinde filmimiz çağdaş boyut kazandı.
Uzun zamandan beri böyle bir rol aradığını belirten Jennifer Aniston, “Herşeyden önce bir gerilim filminde oynamak istiyordum. İnsanın karşısına bu tip roller her zaman çıkmaz” diyor. Charles Schine rolünü üstlenen Clive Owen ise, Jennifer Aniston ile başrolü paylaşmaktan duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade ediyor: “Bence bu rol tam Jennifer’a göreydi. İlgilendiğini söyleyince çok sevindim. Geçmişte yaptığı tüm filmlerinden farklıydı. Eminim ki izleyiciler de Jennifer Aniston’un tamamen yeni boyutunu görmekten keyif alacaklardır.”
Filmin önemli karakterlerinden birisi de, otel odasında Charles ile Lucinda’nın karşısına çıkan acımasız katil LaRoche karakteridir. Clive Owen, bu rolde oynayan Vincent Cassel ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor: Bir Fransız filminde izlediğim günden beri Vincent Cassel’in hayranıyım. İnsanı iliklerine kadar titretecek kadar ürkütücü bir karakteri başarıyla oynadı. Olağanüstü yeteneği sayesinde portresini çizdiği karakterin acımasız ve gaddar yapısını tam anlamıyla sergiledi.
Çekimler Chicago ve Londra'da yapıldı
“Derailed”in çekimleri Chicago ve Londra’da gerçekleştirildi. Filmin en önemli sahnelerinin çekildiği mekanlardan birisi, “The Untouchables”in çekimlerinin yapıldığı yerdi. Filmin çekimleri sırasında oyuncu kadrosu ve teknik ekiplerin birbirleriyle son derece yakınlaştığı gözlendi. Jennifer Aniston setteki ortamı şu sözlerle anlatıyor: Chicago’ya gittiğimizde hep birlikte harika bir akşam yemeğine çıktık. Geç saatlere kadar süren yemekte Chicago’yu Chicago yapan ünlü müziklerini dinledik. İnsanlar sevgi doluydu. Beraber çalıştığım en tatlı gruplardan birisiydi.
kaynak: www.kanald.com.tr
daylights saol baslık ve bilgiler için (jennifer aniston ile ilgili yerlerde karşılaşıyoruz genellikle)
Filmin afişini beğendim ve gideceğim sadece jennifer için değil
gerilimde izlemek değişik olacak onu.Clive Owen'ı da merak ediyorum.
İzledikten sonra da yorumlarmı yapacağım.
aldatmak ve şantaj korkusu
ikisi de başlı başına birer gerilim unsuru
fragmanını da vinci şifresine gittiğimde gördüm
ciddi ciddi gitmeyi düşünüyorum
jennifer oynar da benden kaçar mı hem!
burcin_kaplan
10-08-06, 15:27
mersin gibi bi şehirde yaşadığım için ne yazık ki filmi kaçırdım vizyona girdiği 2. veya 3. gündü galiba mersinde işte bende ewden çıktım sinemaya gittim işte bi baktım vizyondan kaldırmışlar aşırı sinirlenmiştim ya... vcd si bi çıksın ilk iş gidicem hemen alıcam u filmi nasıl kaçırdığıma hala inanamıyorum...!:(
iborotti89
10-08-06, 21:57
arkadaşlar tek kelimeyle mükemmel bir film. vizyona girdiği ilk gün seyrettim. Bütün gazetelerde inanılmaz bir finali olduğu söyleniyordu. eğer kitabını okumadıysanız, finali tahmin etmeniz mümkün değil. Çok çok süper bir film olmuş. Cliwe Owen'ın oyunculuğunu tartışmaya gerek yok zaten. Jennifer aniston da iyi bir iş çıkarmış sayılır. ama asıl en güzel oynayan kişi bence Vincent Cassell. süper oynamış. filmde konuk oyuncu olarak temel içgüdü 2nin başrol oyuncusu david morriseyi de görüyoruz. ama kimse olayın heyecanından o kişinin david morrisey olduğunu anlamıyor bile. ben bile david morrisey hayranı olmama rağmen filmi 2. izleyişimde o adamın david morrisey olduğunu anladım :D
neyse sonuç olarak kesinlikle izlenmesi gereken mükemmel bir film diyerek son noktayı koyuyorum...
ilk başladığında biraz hayal kırıklığına uğradığım sonra çok beğendiğim bir film...Jennifer Anistonın tüm filmleri çok güzel oluyor zaten..
filmin ilk yarım saati insanı sıkıntıdan patlatıyor. ama sonra düzeliyor ne yalan söyleyeyim daha iyi bir film bekliyordum
movie_monster
08-06-07, 21:53
orta yaşlı sıradan bi adamın bi anlık kaçamağı sonrası başına gelen ler izleyiciyi filme bağlamaya yetiyo da artıyo bile.bunda clive owen ın başarılı performansınında etkisi büyük.
kendi halinde sıradan bi adamın içine düştüğü durum karşısında önce bocalayıp sonra kendini aşıp olayların üstesinden gelmesi çok iyi aktarılıyo.
kısacası izlenilecek bi film.tavsiye edilir.
:img-wink: bn filmi çk beenmiştm--tavsie edrm
$ılgın_alev
05-03-08, 02:55
i$te benim filmimm :D film budur yaa :happy0064
etkileyici sürükleyici kusursuz bi senaryoo..
arkada$ımın ısrarı üzerine isledikk =)
raydan çıkanlarr ismi çook çektii benii :D + jenny 'nin oynuo olmasıı...
tek kelime harikaa film.. konu oyunculuklarrr süperrr ..bu filmdekii jenny'ii asla unutamıcam :D döktürmü$$ resmenn :img-in_lo
Film ba$tan sona kadar bir heyacan içerisinde devam ediyor...
sonuna kadar heyecanla takip ettiriyoo ... çok zekice bir senaryo + Konunun i$eni$i harika...
izlenmesii qerekenn + ar$ivlikk ++ unutamıcam filmlerr arasındaa :img-icecr