Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-5

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

şeboist
18-02-07, 20:02
umarım buluşmazlar. :hıh onun sevgisi acıdan başka bişey vermedi. :hıh

spdr
18-02-07, 20:03
giysin canım, giysin şekerim:img-beee: ...giyse ne yazar, giymese ne yazar:); ahmet ve yasemin birbirini deli gibi sevdikten ve bi çocukları olduktan sonra, elbet bi gün kader onları buluşturacak...

sonuna kadar arkandayım muko:img-yes:
bence de çok haklısın-ahmet başkasını severek evlendikten sonra giyse nolucak gelinliği:img-cool2
ama yine de giymesinnnnnnn:img-polic

spdr
18-02-07, 20:05
umarım buluşmazlar. :hıh onun sevgisi acıdan başka bişey vermedi. :hıh

şimdi mutlu mu olucak sanıyosun aylaylaa:icon_whis
yazık yazık güzelim ahmeti aylaya layık gördün yaa:mad72:
o kız çökertir ahmeti iki günde..

fundapehlivan
18-02-07, 20:05
ya defne öyle bişey demedi.şimdi çantayı yicen suratına ha.:icon_whis ayla bal gibi de gelinlik giyecek.hıh:img-cool2 yasemin hatası yüzünden giyemedi.aylanın ne günahı var.siz istemesenizde giyecek o.:icon_whis

Keşke gelinlik çok önemli bir şey giyse...
Giysin... Ne anlamı var...
Gelinlik mutluluğun simgesidir bana göre ya da aşkın diyebiliriz... Yani sevdiğinle hayatını birleştiriyorsun...
Ama bu evliliğin sevgiyle alakası olmayacak e mutlu da olamayacaklar...
Eee, giymesinin ne anlamı var...
Giyse ne olacak???

NiliWerda
18-02-07, 20:07
selam arkadaşlar...
bahar_can sağolsun çok güzel bi açıklama yapmışsın..
ya hala anti-aylacı grup deniyor bize bizim grubun bazıları anti-aylacı ya off bazıları bunu anlamıyor ve diyorlarki benide yaz listeye, onlar sanıyorlarki anti-aylacı grup bu evt benim adımıda yazsınlar diye ad veriyorlar.
arkadaşlar iddiayı iyice okuyun onda sonra isim yazdırın...
buarada ben bir anti-aylacı olmadığımı bir kere daha söyleyerek aylayı gelinliklerle görmek isterim..
burda kim montaj yapıyordu? Özgeydi galba? aylayı gelinliklerle görmek isteriz valla:img-hyste

muko88
18-02-07, 20:08
sonuna kadar arkandayım muko:img-yes:
bence de çok haklısın-ahmet başkasını severek evlendikten sonra giyse nolucak gelinliği:img-cool2
ama yine de giymesinnnnnnn:img-polic

:) aşk meydan savaşı diye bi dizi vardı, bizim atışmamız da ona döndü, aşk ayla savaşı:)nedense aklıma o dizinin adı geldi valla...

Ya ben ahmet in yasemin i yasemin in de ahmet i ne kadar çok sevdiğini görüyorum; herkes gibi ve kıyamıyorum onlara...Ya hayatına kimi sokarsan sok, ne olursa olsun onu çok sevdiysen eğer unutmak imkansız oluyo...Dönüyosun dolaşıyosun yine ona geliosun, kader buluşturuo işte...Ah ahh:) senaryo da buluşturur inşallah...

spdr
18-02-07, 20:10
inşallah-var ya eğer enn sonunda ahmetle yasemin buluşmazsa bu diziyi izlediğime pişman olurum benn-çok üzülürüm yaaa:icon_sorr

NiliWerda
18-02-07, 20:14
inşallah-var ya eğer enn sonunda ahmetle yasemin buluşmazsa bu diziyi izlediğime pişman olurum benn-çok üzülürüm yaaa:icon_sorr

sen şimdiden üzülmeye başla:img-hyste
ahmetle yasemin hiçbir zaman birlikte olamayacaklar...bye :sad53:

fundapehlivan
18-02-07, 20:16
Ben Yasemini sevmesem de onların birlikte olamamalarına üzülürdüm çünkü ortada çok büyük bir aşk var... Bence ne olursa olsun sevmeyenler de onların birlikte olmalarını istemeli... Yani bence...
Yani seviyorlar birbirlerini çünkü...
Birbirlerini sevenleri ayırmak günahtır!!
ve yazık yahu!!

spdr
18-02-07, 20:18
sen şimdiden üzülmeye başla:img-hyste
ahmetle yasemin hiçbir zaman birlikte olamayacaklar...bye :sad53:

şom ağızlılık yapma yaa:img-cool2 bu dizi onların dizisi-niye birlikte olmasınlarr
hem aylanın gerçek yüzünü görürsünüz siz hele bi evlensinler:img-yes: o zaman çok ararsınız yaseminiii-hem yaseminin çocuğu var ahmetten :happy0064

muko88
18-02-07, 20:19
Ben Yasemini sevmesem de onların birlikte olamamalarına üzülürdüm çünkü ortada çok büyük bir aşk var... Bence ne olursa olsun sevmeyenler de onların birlikte olmalarını istemeli... Yani bence...
ve yazık yahu!!

sağol ya, çok doğru yazdın:happy0064
sevenleri ayırmak günahtır, etmeyin eylemeyin:)...yani şimdi ahmet bu aşkı ayla ile yaşıyor olsaydı; o zaman da ayla ile birlikte olmalarından yana olacaktık...aşk nerde biz orada:img-wink:

merhem
18-02-07, 20:20
Ayla giyecek gelinligiii :)
Hem parasida var alir o kendine gelinlik, Dur ya annesi diker ona guzel gelinlik kumasi alir ayla :)
Cokta yakisir ona gelinlik

spdr
18-02-07, 20:20
ve yazık yahu!!

:happy0064 :happy0064 işte!anlayışlı insanın hali başka oluyo
biz ordaki annelere kızıyoz ama burdaki arkadaşlardan da onlardan beter anne(kaynana) olurdu haa:img-hyste

muko88
18-02-07, 20:22
şom ağızlılık yapma yaa:img-cool2 bu dizi onların dizisi-niye birlikte olmasınlarr
hem aylanın gerçek yüzünü görürsünüz siz hele bi evlensinler:img-yes: o zaman çok ararsınız yaseminiii-hem yaseminin çocuğu var ahmetten :happy0064

canım ayla ile mutlu olamayacağını düşünüyorum ben de ama; kavuşup kavuşmayacakları konusunda ciddi şüphelerim var...Kavuşamadan ölebilirler ve dizi öyle bitebilir...yasemin ve ahmet in mezarlarını gösterir kamera, ayla ve necdet de ömürleri boyunca yapmadıkları iyiliği yaparlar; yasemin ve ahmet in çocuğuna analaık babalık yaparlar(necdet zaten baba normalde):img-cray:
:img-wink:

NiliWerda
18-02-07, 20:27

biliyorum zaten ahmetle ayla evlendikten sonra mutlu olamıycaklar..
iddiaya bile girdik biz... :img-hyste

spdr
18-02-07, 20:28
canım ayla ile mutlu olamayacağını düşünüyorum ben de ama; kavuşup kavuşmayacakları konusunda ciddi şüphelerim var...Kavuşamadan ölebilirler ve dizi öyle bitebilir...yasemin ve ahmet in mezarlarını gösterir kamera, ayla ve necdet de ömürleri boyunca yapmadıkları iyiliği yaparlar; yasemin ve ahmet in çocuğuna analaık babalık yaparlar(necdet zaten baba normalde):img-cray:
:img-wink:

ayladan anne olmaz-tam kötü üvey anneler gibi olur o:icon_whis
şahsen ben onun çocuğu olsam bi bakışından korkarım onun...
necdet zaten tam aile babası yazık...bakardı o çocuğa:img-yes:
ama yaseminle ahmet kavuşmadan ölmesinlerrr çok kızarımm:img-cool2

şeboist
18-02-07, 20:33
ayladan bal gibi güzel anne olur.:img-cool2 selma bile çocuğunu ona emanet etti.hıh:icon_whis

muko88
18-02-07, 20:35
ayladan bal gibi güzel anne olur.:img-cool2 selma bile çocuğunu ona emanet etti.hıh:icon_whis

ay şekerim etti de ne oldu sanki, kız ayla çok kötü demeye başladı:img-hyste Kendi şahsi meseleleri yüzünden kızı en yakın arkadaşıyla görüştürmedi:icon_whis

şeboist
18-02-07, 20:39
o yüzden değil.prensip sahibi biri ne yapsın?:icon_whis
neyse size doyum olmaz ama yarın okul var yatmam lazım hadi by bye

muko88
18-02-07, 20:40
o yüzden değil.prensip sahibi biri ne yapsın?:icon_whis
neyse size doyum olmaz ama yarın okul var yatmam lazım hadi by bye

doğru ya aylayı savunmak olunca iş sende bahane bitmez sinemcim:)..iyi geceler...bye

fundapehlivan
18-02-07, 21:05
biliyorum zaten ahmetle ayla evlendikten sonra mutlu olamıycaklar..
iddiaya bile girdik biz... :img-hyste

İddiaya ne hacet...
Mutsuz olacaklar tabii!! Hayır yani bu dizinin konusuna uymaz eğer mutlu olursa Ahmet aylayla...
Malum kavuşamayan aşıkların anlatıyor...
Dolayısıyla birbirlerini unutamayacaklar...
Ve doğal olarak başkalarıyla mutlu olamazlar...

Olsa olsa onlara mutlu gibi görünürler... İdare ederler... Ama sonra onu da yapamayacaklardır...

burcuuu
18-02-07, 21:07

AyLa atLadı hemen ya.. Ben bakarım Defne'ye diye..

Ondan nasıL bir anne oLur.. Şu an tam oLarak bişii diyemem ama..
evLendikten snra bnce de huysuz.. kıskanç biri oLucak..

fundapehlivan
18-02-07, 21:07

Ayla ne kadar iyi anne olurdu bilmiyorum ama çocuğu ona değil ahmete yakın olurdu kesinlikle...
Çünkü Aylanın insanı boğan bir üstüne düşmesi var... Üstelik fazla baskıcı...
Selma ile de onun için o kadar iyi anlaşıyorlar... Selma da disiplinci ya onun için bakın çocuklar babaya yakın olmuşlar...
Ama Ayla daha da çok disiplinli Selmadan...

tuba333
18-02-07, 21:13
Genel özete bakilirsa Ayla anne olamaycakmis, yani nasil bir anne olacagini hic bir zaman ögrenemecegiz:img-yes: :img-yes:

Forum sakinlerine bir soru: Siz birini seviyrorsunuz, ama sevdiniz kisi baskasini seviyor, ve sevgisi karsilikli. Ama bir sekilde bu iliski ISTEMEYEREK bittiyor. Siz sevdiniz adamin kalbin her zaman baskasi icin atacagini bildiniz halde o kisiyle evlenirmiydiniz?
Kisaca Aylanin yaptini yaparmiydiniz?

NiliWerda
18-02-07, 21:19
Ayla ne kadar iyi anne olurdu bilmiyorum ama çocuğu ona değil ahmete yakın olurdu kesinlikle...
Çünkü Aylanın insanı boğan bir üstüne düşmesi var... Üstelik fazla baskıcı...
Selma ile de onun için o kadar iyi anlaşıyorlar... Selma da disiplinci ya onun için bakın çocuklar babaya yakın olmuşlar...
Ama Ayla daha da çok disiplinli Selmadan...

aynen katılıyorum..
bencede ahmete daha yakın olurdu çocuk ama bildiğim kadarıyla onların çocukları olmayacak...

burcuuu
18-02-07, 21:22
Forum sakinlerine bir soru: Siz birini seviyrorsunuz, ama sevdiniz kisi baskasini seviyor, ve sevgisi karsilikli. Ama bir sekilde bu iliski ISTEMEYEREK bittiyor. Siz sevdiniz adamin kalbin her zaman baskasi icin atacagini bildiniz halde o kisiyle evlenirmiydiniz?

asLında cvbı tam oLarak ne bnde emin değiLim.. Adam herzaman
başkasınıı sevicekse bnm sevqim boşuna oLur.. Bazen karşıLıksız
sevqiLer çok qüzeL oLabiLiyor.. ama bu durum kötü bişi..
BeLkii birqün o da bnii sever..
ama yine de sanırım bn evLenmezdim.. !

tuba333
18-02-07, 21:27
Ben hayata evlenmezdim, askimdan ölsem verem olsam yine evlenmezdim. Insanda gurur olmasi lazim biraz, BENI SEVMEYENI BEN HIC SEVMEM.
Bence ne Necdet ne Ayla gurulu kisiler, baskasini sevdigini bildin kisiye nasil arkani yaslaya bilirsin?
Tahtaya vuruyorum, ALLAH yazdiysa bozsun diyorum, ALLAHIM buyuk konusmuyorum diyorum:img-hyste :img-hyste :img-hyste

NiliWerda
18-02-07, 21:28
Genel özete bakilirsa Ayla anne olamaycakmis, yani nasil bir anne olacagini hic bir zaman ögrenemecegiz:img-yes: :img-yes:

hayır asla evlenmezdim.. ama bende başka birinlede evlenmezdim. ona karşı aşkımı kalbime gömerdim...(ay çok acıklı oldu ya) ama bu benim fikrim napiyim..

sarahiman
18-02-07, 21:38
arkadaslar lütven hepiniz genel özetten bahsediyorsunuz tam olarak nerde bulabilirim nerde yaziyor ahmet yas. ayirlacak necdetlen evlenecek?????????????????

tuba333
18-02-07, 21:41
arkadaslar lütven hepiniz genel özetten bahsediyorsunuz tam olarak nerde bulabilirim nerde yaziyor ahmet yas. ayirlacak necdetlen evlenecek?????????????????

bu hafta diziye bakmadin anlasilan, Yasemin Necdetle evlendi bile. Genel özete özetler kisminda olmasi lazim...

Alexia
18-02-07, 21:41
Yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz.
Forum kurallarına göre, forumda renkli, bold ve farklı fontlarda mesaj yazmak YASAKTIR!
Tek cümlelik kısa mesaj yazmak ve "chat" içerikli sohbet mesajları YASAKTIR!
Kurallara uymayan mesajlar silinecektir!
İyi Yorumlar.

muko88
18-02-07, 21:42

hayır, beni sevmeyecekse neden evleneyim ki...mutluluk onun yanımda olması, benimle olması değildir; sevdiğine kavuşmak bu değildir...Başka birini severken benle evli olması neyi değiştirir ki, aramızda kocaman bir uçurum olur.Aşık olduğu insan bir başkası, ben sadece onun karısıyım; böyle bir evlilik olur mu...Ya böyle evlilikler oluyor fakat; huzur da mutluluk da olmaz o evlilikte...O insanı da beni sevmediğini bile bile benimle yaşamaya zorlamam, baştan sevmiyorsa evlenmem zaten.

Alexia
18-02-07, 21:43
Yorumlarınıza yeni başlıktan devam edebilirsiniz.

sarahiman
18-02-07, 21:50
tedekürrler canim ne hayet buldum..evet evlemdiler ama özete bakilirsa adnan menderes yüzüklerini takkti yaziyor ben böyle birsey hatirlamiyorum ve iki arkadaslariyla beraber adaya gidip beraber oluyorlar yaziyor hatirladim kadariyla sadece <yas. ve ahmet vardi adada demekki degisiklik de yaoiyorlar bellki ayladan evlendirmekten vazgecerler

Melal
18-02-07, 21:51
Tuba'nın sorunu yanıtlıyayım bari nede olsa bir Aylaseveriz.:)
Ayla'nın yerinde olsam hem evlenirdim,hem evlenmezdim.:)
Evlenirdim.Belki bir umut aşkıma karşılık alırdım diye düşünürdüm.
Çünkü birini sevip yanında olması ve ona dokunanamak kötü olsa gerek.
Ayla böyle bir umutla evlenecek.
Evlenmezdim.Çünkü kalbi ömür boyu başkasına ait olarak kalacak.
Gözleri,elleri herşeyi sana ait olsa ne yazar kalbi sana ait olmadıkça diye düşünür evlenmezdim.
Bu işin içinden çıkamıyacağım galiba en iyisi susayım.
Ben yazdıklarımdan bir şey anlamadım.Sizler anladınız mı?:):)

muko88
18-02-07, 21:52
tedekürrler canim ne hayet buldum..evet evlemdiler ama özete bakilirsa adnan menderes yüzüklerini takkti yaziyor ben böyle birsey hatirlamiyorum ve iki arkadaslariyla beraber adaya gidip beraber oluyorlar yaziyor hatirladim kadariyla sadece <yas. ve ahmet vardi adada demekki degisiklik de yaoiyorlar bellki ayladan evlendirmekten vazgecerler

ayla ile evlendirmekten vazgeçeceklerini sanmıorum...evet bazı değişiklikler yapıldı ama bunlar ufat tefek şeyler oldu;adaya tek başlarına gitmeleri ve nişanlanmamaları gibi..ayla ile aralarında bir şey geçeceği de belli zaten, sinyalleri veriliyor:img-wink:

muko88
18-02-07, 21:56
Tuba'nın sorunu yanıtlıyayım bari nede olsa bir Aylaseveriz.:)
Ayla'nın yerinde olsam hem evlenirdim,hem evlenmezdim.:)
Evlenirdim.Belki bir umut aşkıma karşılık alırdım diye düşünürdüm.
Çünkü birini sevip yanında olması ve ona dokunanamak kötü olsa gerek.
Ayla böyle bir umutla evlenecek.
Evlenmezdim.Çünkü kalbi ömür boyu başkasına ait olarak kalacak.
Gözleri,elleri herşeyi sana ait olsa ne yazar kalbi sana ait olmadıkça diye düşünür evlenmezdim.
Bu işin içinden çıkamıyacağım galiba en iyisi susayım.
Ben yazdıklarımdan bir şey anlamadım.Sizler anladınız mı?:):)

karmaşık duygular içindesin melalcim:)ama son yazdığın yapacağın şey olurdu galiba, en son onu yazdığın için öyle olduğunu sanıyorum yani.

Ya o insan bana aşık olmadığı, beni sevmediği müddetçe aramızda büyük bi uçurum olacak, evlilik bu değildir ki...ne bileyim, düşünsenize adam uyumuyor tavanı izliyor; hemen anlıyorsunuz onu düşündüğünü...böyle bir evlilik olur mu; insan kendisini böyle bi ateşe atmamalı...yalnız kalmak daha iyidir, böyle bi beraberliktense....

sarahiman
18-02-07, 21:56
aman pek güzel sinyaller... hic yakistiramiyorum ahmeti aylaya zaten gicik bir kiz...neyse zaten hic bir dizi güzel tadinda kalmiyorki bu da kalsin marta bitiyor dizi öylemi yani sezona girecekmis nekadar ara verecekler

Billush
18-02-07, 21:58
Senaryoda ufak tefek oynamalar oldu ama sonuç olarak yine aynı yere bağlandı b u sebeple Ayla'yla Ahmet mutlaka evlenir diye düşünüyorum.Çünkü başka türlü senaryoyu kurtaramazlar...Hem biz kendimizi öyle alıştırdık canım boşuna mı Anti-Ayla olduk burada:)

tuba333
18-02-07, 21:59
Martami bittiyor? bunu ilkez duyuyorum, genelde tum diziler haziranda sezon finali yapmazmi?
Necdetin durumu ayladan hic farkli degil, daha mide bulandirici bence.
Ben en cok Necdetin ailesine uzuldum, onlar cocougu kendi canlarindan sanacaklar seneler boyunca...

muko88
18-02-07, 22:00
Martami bittiyor? bunu ilkez duyuyorum, genelde tum diziler haziranda sezon finali yapmazmi?
Ben en cok Necdetin ailesine uzuldum, onlar cocougu kendi canlarindan sanacaklar seneler boyunca...

hayııırrr, dizi martta bitmiyor arkadaşlar,telaş yapmayın.bi yanlış anlışlma var orada, diziyi 12 mart ile bitirecez bu sezon demişlerdi, yanlış anlaşılmıştı o.martta biteceğinden değil yani.

sarahiman
18-02-07, 22:01

yani onalarda anlamazlarsa... necdet sarisin yaseminde esmer degil eger cocuk esmer olursa ahmet gibi süpelenmek elde degil yani iki tarafda normalde sarisin olursa taabiki bebekde biraz zor esmer olur :sad53:

spdr
18-02-07, 22:08
yani onalarda anlamazlarsa... necdet sarisin yaseminde esmer degil eger cocuk esmer olursa ahmet gibi süpelenmek elde degil yani iki tarafda normalde sarisin olursa taabiki bebekde biraz zor esmer olur :sad53:

:img-hyste :img-hyste :img-hyste çok hoşsun yaa-hiç aklıma gelmezdi böyle bişi ama söylediğin şeyin olucağnı sanmıyorum pek...yani çocuk en fazla esmer olur zenci değil ki şüphelensinlerr:img-yes:
bu arada hakkaten bende acıdım necdetin ailesine:icon_sorr

muko88
18-02-07, 22:09

canım türk filmi bu,takmazlar böyle şeylere..hem takmasınlar diye de senaristler çocuğu yasemine çektirirler, sarışın olur ve yasemin e benzer:img-hyste :img-hyste

burcuuu
18-02-07, 22:15
Yeni baŞLığımız hayırLı oLsn.. Bnde avatarımda biraz değişikLik yaptım..
Biraz da CanseL oLsn =))

ArkadaşLar dizimiz geLecek sezon'da da devam edebiLecek
bir hikaye'ye sahip mi??

spdr
18-02-07, 22:18
ya bundan sonra nolucak yaseminle necdet arasında???yani tahminimce necdet bi gün itiraf edicektir onu sevdiğini...dimi....
bi de fragmanlara herkes önemsiz diyo sanırım da orda yaseminle necdeti samimi bir hal içerisinde gösteriyordu...acaba yasminle necdetin durumu değişir mi sonradan???

spdr
18-02-07, 22:20
Yeni baŞLığımız hayırLı oLsn.. Bnde avatarımda biraz değişikLik yaptım..
Biraz da CanseL oLsn =))

ArkadaşLar dizimiz geLecek sezon'da da devam edebiLecek
bir hikaye'ye sahip mi??

ooooo!bizimdizinin bol malzemesi var-hatta hiçbi dizinin olmadığı kadar:img-yes: :img-yes: siyasi olaylar işlenicek ya işte...bu arada yaseminden necdetten bahsederken kardeşler de büyüycek sanırım onlar da bol bol yer alırlar artıkk:good:

muko88
18-02-07, 22:23
ooooo!bizimdizinin bol malzemesi var-hatta hiçbi dizinin olmadığı kadar:img-yes: :img-yes: siyasi olaylar işlenicek ya işte...bu arada yaseminden necdetten bahsederken kardeşler de büyüycek sanırım onlar da bol bol yer alırlar artıkk:good:

sıra kardeşlere geldi zaten artık...68 kuşağı yani, deniz gezmişler dönemi:img-yes: defne, ışık ve ışığın kuzeninin adını unuttum yaaa bi de o işteee:); bunlar siyasi olaylar da öne çıkacak

burcuuu
18-02-07, 22:26
sıra kardeşlere geldi zaten artık...68 kuşağı yani, deniz gezmişler dönemi:img-yes: defne, ışık ve ışığın kuzeninin adını unuttum yaaa bi de o işteee:); bunlar siyasi olaylar da öne çıkacak

Hmm iyi o zaman.. O dönemLer de birde onLarı izLeyeLim..

Ama şöyLe bişi var.. Bnce dizideki Deniz.. Deniz Gezmiş değiL..
Ya da oLmayacak.. Çünkü ikisinin hayatı..
ÇocukLuğu çok farkLı.. değiL mi?

spdr
18-02-07, 22:29

deniz değilmiydi ya kuzenin adı:icon_roll
ha bide sevim-mehmet olayı da öne çıkar belki-yani belli olmaz ama bişiler olucak gibiydi en son
bu arada yaseminle ahmet nasıl olucak acaba yeni bölümlerde??konuşsalar deert konuşmasalar dert..ikisi de evli olucak ama aileleri bi şekilde bi araya getirirler heralde çünkü:zor durumlara sokarlar yani sanırımmm:icon_whis

muko88
18-02-07, 22:29
Hmm iyi o zaman.. O dönemLer de birde onLarı izLeyeLim..

Ama şöyLe bişi var.. Bnce dizideki Deniz.. Deniz Gezmiş değiL..
Ya da oLmayacak.. Çünkü ikisinin hayatı..
ÇocukLuğu çok farkLı.. değiL mi?

evet, olamaz zaten ama o dönemin öğrenci hareketlerini temsil edecekler...adada köpekler için yaptıkları minik eylemde bunun sinyalini vermişlerdi zaten; çocukların ilerde nasıl tipler olacaklarının yani...

marenostrum
18-02-07, 22:30
Herkese merhaba,

Gecen hafta Ahmet'in ve Yasemin'in annnelerinin kucuk gibi gorunen ama iki insanin hayatinin akisini tamamiyle degistiren hareketleri ne kadar aciydi. Sevgi sevdiginin yerine iyiye kotuye karar verip, hayatin o karar dogrultusunda akmasini saglamak midir?? Yoksa tum gerceklerin, detaylarin -aci ya da tatli- ortaya cikmasini saglayip, sevdigini ozgur birakmak midir? Ikisinin de annesi bu KUCUK adimlariyla cocuklarinin hayatlarini bildikleri kadarina hapis ettiler. Hayattan dilegim kimse beni boyle sevmesin....

Ayla bu dizide en sevmedigim karakterlerden biri. Bir insanin yuregi bu kadar buz tutmusken nasil olur da asik olur ben anlamiyorum.. Ya da soruyu tersten sorayim: Bir insan asikken nasil yuregi baska herseye bu kadar soguk durur, anlamiyorum... Bir doktorun sahip olmasi gereken en onemli seylerden biri guleryuzdur. Bize tip fakultesinde ogretilen en onemli seylerden biri budur. Ben hasta olsam, asla ama asla Ayla gibi bir doktorum olsun istemem. Mahkeme duvari gibi derler ya.. Tam da oyle iste surati!!.. Hayata dair icten en ufacik bir sevecenlik, bir gulumseme, bir parilti yok. Su zamana kadar dizideki diger karakterlere gore hayatta daha cok ezilmis olmasi bunun aciklamasi degil. Cunku insanin degeri zorluklardan gecip bir yerlere geldiginde yureginde kalan, buyuyen merhametiyle olculur. Zor durumda olan insanlar, zor durumda olduklari icin iyi insanlar olmadiklari gibi; rahat icinde yasayanlar da rahat olduklari icin kotu degildirler. Elinde guc bulundurmayan bir insanin bakislarinin, hareketlerinin detaylarinda gizlidir iyiligi, kotulugu... Bence Ayla iyi bir insan degil. Cok ofkeli, cok merhametsiz... Universitede katildigi hareket esitligi savunuyordu, degil mi? Ama o tur hareketlerin icinde iki tip insan vardir: 1)Hayata ve esitsizlige ofke duyup, duzeni degistirmek isteyenler.. 2)Yurekleri insan ve memleket sevgisiyle dolu; herkesin esit sartlarda yasamasi gerektigini savunanlar... Ayla birinci gruba dahildi bence, bu yuzden bu davanin icinde yer almasi bile benim gozumde onu daha iyi biri yapmiyor, hatta ofkesini kanitliyor.

Ayla'nin Ahmet'le evlenmesi mezusuna gelince, bu konuda onu Necdet'le karsilastirmak cok yanlis olacaktir. Cunku Necdet, bu evliligi Yasemin'i cok zor bir durumdan kurtarmak icin teklif etti ve onu buyuk bir askla sevdigi halde sirf Yasemin kendini hic birsey icin zorunlu hissetmesin diye bu askini bile soylemedi... Yani Necdet'in Yasemin'le evlenirken UMUTLARI var ama bir BEKLENTISI yok. Bu gurursuzluk degil bence... ASK!! Ayla Ahmet'le evlenirken ortada bir zorunluluk olmayacak ama beklentiler olacak. Baskasina deli gibi asik birisiyle normal bir evlilik hayati bekleyerek evlenmek de bence Ayla'yi gurursuz yapiyor...

Herkese sevgiler...

spdr
18-02-07, 22:34
bu yazının altına imzamı atarımmm:good:
aylanın doktorluğuyla ilgili söylediklerine de katılıyorum ama onun gibi bissürü doktor var türkiyede malesef:img-yes:
necdet ayla karşılaştırman da doğru bence...ayla necdetin tırrnaağı kadar bile olamazzz:img-yes:
nası yapıyor bilmiyorum ama bakışlarında bile bi sinsilik varr...türk filmlerinde zengin ailelerin çocuğuna bakmaya gelip çocuğu annesine babasına bile belli saatlerde gösteren fransız mürebbiyeler gibi duruyo:img-hyste :img-hyste

spdr
18-02-07, 22:50
edebilir, edecektir de zaten! bi gün sinirlenecektir kesin böyle, pat diye yasemin e bağırarak söyleyecektir:img-beee: gıcık işte...

necdet epey sonra söyleyecek ama sanırım dimi:img-yes:
yaaa!çok karışacak işlerr:img-yes: kimse yaseminden bahsetmiyo ama o kıza da yazıkk:icon_sorr ahmet hep gözünün önünde duracakk amaa birleşemeyeceklerr kendi eliyle yaptı bidee:img-swoon

sude-elvin
18-02-07, 23:16
sonunda yorum yapmaya firsat bulabildim öncelikle türkiyede yayinlandimi bilmiyorum ama nikah sahnesinin avrupada kesilmesi beni cildirtti. gece tekrarinda gösterildi allahta. atv arada bi neden böyle sacmaliyor anlamadim gitti. ahmetli bütün sahnelere bayildim bu hafta bu bölümün oyuncusu bence tartismasiz cansel elcindi hapishaneden ciktiktan sonraki sahneye dicek laf bulamiyorum zaten. bide sanirim teo nikaha katilmadi yada benmi farketmedim acaba? nikah sahnesinden sonra en begendigim sahne ise yumruk sahnesiydi necdetin ahmete attigi yumruk icime oturmustu ahmetten karsilik gelmeyince, demekki bu bölüme saklanmis.

spdr
18-02-07, 23:23
bence de cansel elçin bu bölümün en iyisiydi:img-yes: hatta şimdiye kadar hs deki oyunculuğunun en iyisiydi ...
hapishaneden çıkarkenki sahne güzeldi cidden de ben aylayı terslediği sahneleri de çok sevdimmm:img-hyste :img-hyste hep böyle terslesin aylayı bence çok güzel oluyooo:good:

anason
18-02-07, 23:26
Birkaç gün önce gazetede 60 bölümün çekilmesinin kesin olduğunu okumuştum. Bir de Yasemin'in dayısı Mehmet siyasete atılacakmış ve çok ünlü bir siyasetçi olacakmış.

sude-elvin
18-02-07, 23:29
bence de cansel elçin bu bölümün en iyisiydi:img-yes: hatta şimdiye kadar hs deki oyunculuğunun en iyisiydi ...
hapishaneden çıkarkenki sahne güzeldi cidden de ben aylayı terslediği sahneleri de çok sevdimmm:img-hyste :img-hyste hep böyle terslesin aylayı bence çok güzel oluyooo:good:

bak onu unutmusum kesinlikle oda cok güzeldi cildirtti beni bu ayla ya necdet en azindan kendini sevdirdi ama bi gün aylayi sevebilicemizi hic sanimiyorum dahada sinir edice kesin ahmet az bile yapti.

CveB
19-02-07, 00:26
http://www.kolobok.wrg.ru/smiles/user/connie_2.gifhttp://www.kolobok.wrg.ru/smiles/user/connie_2.gif

Yasemin,Çok ünlü ve başarılı bir ressam olacak.

Necdet ve Teo,Pastaneler zinciri kuracaklar.Hatta yurt dışında da birkaç şube açacaklar.

Nezahat ve Emine,Birlikte trikotaj atölyesi açacaklar.İşleri çok iyi gidecek.

Ahmet,Kendisini işlerine verecek.Çok başarılı ve adından bolca söz ettiren bir avukat olacak.

Ayla'nın Annesi,Beyoğlu'nda dükkan açtıktan sonra sosyetenin bir numaralı terzisi olacak.

Sevda Tepesi,Hiç boş kalmayacak.Defne'yle Deniz'e,Işık'la Harun'a ev sahipliği yapacak.

Nezahat,Nedendir bilinmez,geceleri rüyalarında kendisine binlerce mektubun saldırdığını görecek.

Selma,Yasemin'e söylediği yalanı kısa zamanda unutacak.Ve hayatına kaldığı yerden devam edecek.

Sevim ve Mehmet,Evlenecekler.

bahar_can
19-02-07, 01:23
Sevgili marenostrum, sizden yaptığım alıntılarla ben de fikrimi açıklamaya çalışacağım... öncelikle farklı noktalardan hareketle yapmış olduğunuz bu değerlendirmeyi kendi adıma ufuk geliştirici buldum... bunun için teşekkür ediyorum size...

"Ayla bu dizide en sevmedigim karakterlerden biri. Bir insanin yuregi bu kadar buz tutmusken nasil olur da asik olur ben anlamiyorum.. Ya da soruyu tersten sorayim: Bir insan asikken nasil yuregi baska herseye bu kadar soguk durur, anlamiyorum..."
Bu yaklaşımınıza şimdilik şu şekilde cevap vermek istiyorum... düşünce her zaman çelişkilerle vardır... her zaman bu kadar zıt ve keskin olmasa da çelişkisiz düşünce(ler) imkansız gibidir... en azında birçok konuda bu çelişkileri yaşarız... düşünceyi geliştiren ve dolayısıyla insanı geliştiren de bu çelişkilerdir...

"Hayata dair icten en ufacik bir sevecenlik, bir gulumseme, bir parilti yok. Su zamana kadar dizideki diger karakterlere gore hayatta daha cok ezilmis olmasi bunun aciklamasi degil."
O zaman tek bir açıklama kalıyor sanıyorum o da "kötü" biri olduğu, hatta yazının tümünden hareketle psikopatlığa varan bir "kötü" diyebiliriz ki; bir insanda psikopatlığı yaratan nedenler yaşadığı ortamlardan kaynaklanmıyorsa geriye tek bir şey kalır, o da: doğuştan "kötü"lük... Dizinin mantığını düşündüğümde bu şekilde bir karakterin işlenmesi mümkün gözükmüyor bana...

"Cunku insanin degeri zorluklardan gecip bir yerlere geldiginde yureginde kalan, buyuyen merhametiyle olculur."
Genel bir doğru... olması gereken... ve tüm insanlık için temennimiz... Ama her zaman böyle insanlar görmemiz imkansız... bazıları bunu başarabilir... ama başaramayanları olumsuz olarak değerlendirebiliriz ancak "kötü" olarak değil bence...

"Zor durumda olan insanlar, zor durumda olduklari icin iyi insanlar olmadiklari gibi; rahat icinde yasayanlar da rahat olduklari icin kotu degildirler."
Tabi ki... ekonomik zorlukların her insanı mutsuz etmesi kaçınılmazdır... bu mutsuzluğu sorgulama sırasında insanlar ya boyun eğici (yumuşak), ya başkaldırıcı (katı) ya da vurdum duymaz olabilirler tıpkı Kamil gibi... dizinin çok fazla konu ve detayla çalışması sanıyorum ki bu üç yoksul tip'i bize bir aile içinde verdi... bu farklılık, insan karakterinin doğuştan gelen yanları, yetiştirilme tarzı ve yaşadığı çelişkilerde sorduğu soru ve cevaplarla oluşabilir ancak diye düşünüyorum...

"Elinde guc bulundurmayan bir insanin bakislarinin, hareketlerinin detaylarinda gizlidir iyiligi, kotulugu... Bence Ayla iyi bir insan degil. Cok ofkeli, cok merhametsiz..." Bu zamana kadar öfkeli tavırlarını gördüm ama merhametsizliğini görmedim ve öyle bir ipucuda göremedim... Eline bir güç geçti aslında ama bana pek umursamadı gibi geldi... "para"...

"Universitede katildigi hareket esitligi savunuyordu, degil mi? Ama o tür hareketlerin icinde iki tip insan vardir: 1)Hayata ve esitsizlige ofke duyup, duzeni degistirmek isteyenler.. 2)Yurekleri insan ve memleket sevgisiyle dolu; herkesin esit sartlarda yasamasi gerektigini savunanlar... Ayla birinci gruba dahildi bence, bu yuzden bu davanin icinde yer almasi bile benim gozumde onu daha iyi biri yapmiyor, hatta ofkesini kanitliyor."
Bu paragrafınızdan 1. gurubu "psikopat" 2. gurubu "ölçülü" gurup olduğunu anlatmaya çalıştığınızı anlıyorum... yine 1. gurubun düzeni değiştirmek istediği için yani "zor" ile yani silaha sarılacakları için "psikopat" veya "kötü" 2. gurubu "demokrasiyi" kullanarak veya yalnızca görüşlerini belirttikleri için "ölçülü" veya "iyi" olarak değerlendirdiğini çıkartıyorum... -Aslında bu çok farklı bir tartışma konusuna kayacağı için hiçbir detaya girmeden şunu diye bilirim... Dünya Tarihi ve Türkiye Tarihi taa M.Ö'ki dönemlerden beri "zor"lar sayesinde sınıfsal haksızlıkları daha "demokratik" zeminlere getirmiştir... Örneğin, M.Ö Roma İmparatorluğu'na karşı birikmiş "öfkesi" sayesinde Spartaküs o ayaklanmayı yaparak koca imparatorluğu sarsmış ve o zamandan sonra köleler daha "insanca" yaşama hakkı kazanmıştır... tabiki sınıf mücadelesi sürmüş ve bu "zor"lu ayaklanmalar sonucunda şu andaki emperyalist, kapitalis "demokratik" sistemlere gelinmiştir... Demek istediğim Ayla psikopat olsa bile her "öfke"li kişi ve "zor"u savunan psikopat olarak değerlendirilemez... Osmanlı İmparatorluğu ve işbirliği yaptığı emperyalistlere de M. Kemal'in "öfkesi" ve "zor"u son vermedi mi?

"Ayla'nin Ahmet'le evlenmesi mezusuna gelince, bu konuda onu Necdet'le karsilastirmak cok yanlis olacaktir. Cunku Necdet, bu evliligi Yasemin'i cok zor bir durumdan kurtarmak icin teklif etti ve onu buyuk bir askla sevdigi halde sirf Yasemin kendini hic birsey icin zorunlu hissetmesin diye bu askini bile soylemedi... Yani Necdet'in Yasemin'le evlenirken UMUTLARI var ama bir BEKLENTISI yok. Bu gurursuzluk degil bence... ASK!! Ayla Ahmet'le evlenirken ortada bir zorunluluk olmayacak ama beklentiler olacak. Baskasina deli gibi asik birisiyle normal bir evlilik hayati bekleyerek evlenmek de bence Ayla'yi gurursuz yapiyor..."
Yalnızca yazınızdan hareketle; sizin olaylara ya "Ak" ya da "Kara" diyen bir yaklaşım içinde olduğunuzu söyleyebilirim... Öncelikle her iki olayın süreç tamamlaması eşit değil bence... Yani Necdet-Yasemin ilişkis, belli bir ilişki içinde, belli bir rutinlikte ve belli bir seyirde somut olaylarla şu anki noktaya geldi... Ama Ayla-Ahmet ilişkisinde, ne bir ilişki, ne bir rutinlik, ne bir seyir ne de somut yaşanmış bir olay var... öyle ki toplasanız Ayla'nın 13 bölümlük dizi boyunca 20 tane repliği bile yoktur... Yani çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; Ayla seyirciye henüz tam olarak tanıtılmadı bence... Ayla'ya ait elimizde veri olarak yoksulluğu, hırsı, katılığı ve kıskançlığı var ama bunlar henüz nedenleriyle ayrıntılı işlenmedi... dizideki her karakter çelişkileriyle aşağı-yukarı işlendi... Rıza, çelişkileri ve dönüşümü...; Nezahat, çelişkileri ve dönüşümü; Ahmet, Yasemin, Necdet, Selma, Şevket, Mehmet, Necdet'in babası, Sevim.... hepsi az-çok düşünce ve tavırlarındaki zıtlıklarıyla ve bunun sonucundaki değişim-dönüşümleriyle işlendi...özellikle Necdet, kişiliğine ters gelen tavırlar gösterdi ve bana göre evlilik sürecinde Ahmet'e karşı bir hırs içine girerse ki olasılık olarak görüyorum; değişim yaşayacağı kesin... yani hırslı, kıskanç bir karaktere dönüşebilme olasılığı yüksek... Ayla'nın da tam tersine olumsuz kişiliği olumlu kişiliğe evrilecek diye düşünüyorum... ben bu sonuca niyet olarak varmıyorum... hareket ettiğim tek nokta bu dizinin olaylara yaklaşma mantığı... bu olayları yaratan şartlara ve insanlara yaklaşımı... bu şartların yarattığı insanlara yaklaşımı... bu dizi başından beri "insan"ın hem olumlu hem de olumsuz yanlarıyla varolduğu düşüncesini işledi bence... ve bu çizgiye de hiç sanmıyorum ki; psikopat bir tip sokulsun veya "insan" yalnızca "kötü" yanıyla işlensin... ben böyle düşünüyorum... tabiki son sözü senaristler söyleyecek ve bizler de seyredeceğiz...
iyi günler diliyorum... sevgiler

alisercan
19-02-07, 01:54
Herkese iyi geceler... Biz burada deliler gibi çalışalım sizse bir ayla meleğinin peşinde güzel güzel sohbet edin allahtan reva mı bu.
Şaka bir yana bahar yine bu konuların içinde bile güzel şeyler bulmuş... Yani işin magazinsel kısmından sosyolojiye doğru kaymış. Güzel...
Ben 5-10 dakikalık arada sizlere bir selam vereyim dedim. Hem de ne olursa olsun, ister içinde bulunduğu durumun onu muhalefete itmesi, ister başka bir neden adada varsılların arasında yaşayan ve tıp okuyan yoksul bir terzi kızı olarak sınıf düşmanlığı yapabilir. Bu doğal hakkıdır. Ama sevgisi, aristokrat gürsoy sülalesinden de olsa, ya da yöneten ve paranın hükümdarlarından birinin oğluyla da olsa aşık oldu mu bir insan korkunç sınıfsal fark onu ya amansız bir düşman yapar, ya da köpeksi derecede bağımlı bir köle... onun için aylayı anlayın artık. Aşık ve doğal tepkilerini koyuyor. Siz olsanız farklı mı davranırsınız.
Canseli elinizden almaya kalkacak kızların canlarına okumaz mısınız? Kızı rahat bırakın o dünyanın en güzel duygusunu yaşıyor. Birini üstelik nefret ettiği katmanlardan birinin oğlunu seviyor. Bırakın sevsin, elinden geliyorsa da evlensin.
Siz sanki geri dururdunuz da...

alisercan
19-02-07, 02:06
valla ben geri dururdum; adam beni sevmiyor, sırf evlenmiş olayım diye evlenmezdim asla!...

Yani bu kız da mücadele ediyor. Yaseminin evlendiğini gördü. Şimdi kendisini gösterme çabaları içinde. Evet bunu çok fırsatçı yapıyor. ama yine de yapacak buna engel olamaz. Hem ahmetin onu sevebileceğini düşünüyor. Ve üstelik henüz onların evleneceklerini gösterecek bir yakınlaşmada olmadı. Ya evlenmezseler...
Ben geri mi dururmuydunuzu (muko doğru anlamış.) yanlış anlamalara yön vermemesi için yineliyorum. Siz ayla gibi sevseydiniz geri mi dururdunuz diyorum. Canseli de ahmet olarak düzeltiyorum. Ve çekiliyorum. Çünkü yarına kadar elimdeki işler bitmeli.

marenostrum
19-02-07, 02:19
Sevgili bahar_can,

Mesajima yazmis oldugunuz ayrintili yorum icin cok tesekkur ederim ama sanirim bazi noktalari iyi anlatamamisim, ben de yazinizdan alinti yaptigim yerleri koyu renkle belirttim, altinda aciklamlarimi bulabilirsiniz...

düşünce her zaman çelişkilerle vardır... her zaman bu kadar zıt ve keskin olmasa da çelişkisiz düşünce(ler) imkansız gibidir... en azında birçok konuda bu çelişkileri yaşarız... düşünceyi geliştiren ve dolayısıyla insanı geliştiren de bu çelişkilerdir...

Evet, bu dediginiz durum, yani boylesine bir celiski, boylesine bir zitlik, sizin de belirttiginiz gibi dusunceler icin gayet anlasilir, hatta gerekli bir seydir. Kendinizce dogrulugundan emin olsaniz, iki zit dusunce arasinda taraf secmis olsaniz bile kafanizin bir tarafinda her zaman tam ters onermenin de dogrulugu olasiligini tasimalisiniz. Hatta onlar arada bir su yuzune cikmali, yeniden savasmalidir ki zihniniz taze ve genc kalsin.. Ama benim yorumumda belirttigim sey duyguydu, yurekti. Bu denli kati duygulari ben asik bir yurekte beklemem...

O zaman tek bir açıklama kalıyor sanıyorum o da "kötü" biri olduğu, hatta yazının tümünden hareketle psikopatlığa varan bir "kötü" diyebiliriz ki; bir insanda psikopatlığı yaratan nedenler yaşadığı ortamlardan kaynaklanmıyorsa geriye tek bir şey kalır, o da: doğuştan "kötü"lük... Dizinin mantığını düşündüğümde bu şekilde bir karakterin işlenmesi mümkün gözükmüyor bana...

Genel bir doğru... olması gereken... ve tüm insanlık için temennimiz... Ama her zaman böyle insanlar görmemiz imkansız... bazıları bunu başarabilir... ama başaramayanları olumsuz olarak değerlendirebiliriz ancak "kötü" olarak değil bence...

Insani sekillendiren, buyuten, birey yapan sey dogasindan getirdiginden cok yasadiklaridir tabi ki.. Fakat ayni seyleri yasayan insanlardan biri iyi, biri kotu olabiliyorsa kotu icin bulunacak mazeretler vardir ama iyi olabilme olasiligi beni kotuyu sorgulamaya goturur.

Bu zamana kadar öfkeli tavırlarını gördüm ama merhametsizliğini görmedim ve öyle bir ipucuda göremedim... Eline bir güç geçti aslında ama bana pek umursamadı gibi geldi... "para"...

Pastaneye gelip ailesine yardim etmek icin calisan Yasemin'e karsi tavrinin nedeni her ne kadar kiskanclik da olsa davranis sekli bana merhametsizlik gibi gelmisti. Yasemin'i kabul edilemez bir sekilde (Kendi savundugu esitlik degerlerini hice sayarak- sirf bu yuzden son bolumde evdeki yardimciya "Siz yemeyecek misiniz?" demesi beni hic etkilemedi.) asagilamaya calismasi, altinda baska nedenler yatsa da cok iticiydi.

Bu paragrafınızdan 1. gurubu "psikopat" 2. gurubu "ölçülü" gurup olduğunu anlatmaya çalıştığınızı anlıyorum... yine 1. gurubun düzeni değiştirmek istediği için yani "zor" ile yani silaha sarılacakları için "psikopat" veya "kötü" 2. gurubu "demokrasiyi" kullanarak veya yalnızca görüşlerini belirttikleri için "ölçülü" veya "iyi" olarak değerlendirdiğini çıkartıyorum... -Aslında bu çok farklı bir tartışma konusuna kayacağı için hiçbir detaya girmeden şunu diye bilirim... Dünya Tarihi ve Türkiye Tarihi taa M.Ö'ki dönemlerden beri "zor"lar sayesinde sınıfsal haksızlıkları daha "demokratik" zeminlere getirmiştir... Örneğin, M.Ö Roma İmparatorluğu'na karşı birikmiş "öfkesi" sayesinde Spartaküs o ayaklanmayı yaparak koca imparatorluğu sarsmış ve o zamandan sonra köleler daha "insanca" yaşama hakkı kazanmıştır... tabiki sınıf mücadelesi sürmüş ve bu "zor"lu ayaklanmalar sonucunda şu andaki emperyalist, kapitalis "demokratik" sistemlere gelinmiştir... Demek istediğim Ayla psikopat olsa bile her "öfke"li kişi ve "zor"u savunan psikopat olarak değerlendirilemez... Osmanlı İmparatorluğu ve işbirliği yaptığı emperyalistlere de M. Kemal'in "öfkesi" ve "zor"u son vermedi mi?

Bu paragrafinizda benim demek istedigim seyden cok uzak bir aciklama yapmissiniz, o yuzden ben ne demek istedigimi daha acik bir sekilde anlatayim. Gruplamalariniz benim gruplamalarimla bagdasmiyor. Birincisi benim iki grubum da ilegal bir toplulugu isaret ediyordu. Yani silaha sarilmak ya da zor kullanmak demesek de demokrasinin ve kanunlarin cizdigi sinirlarin disina cikarak fikirlerini savunan gruba dahildiler diyebiliriz. Benim ayrimim sizin "psikopatlar" dediginiz birinci grubun icinde yapilmisti, eylemleri bakimindan bir farklari yoktu. Ayrim bu karsitliklarinin, isyanlarinin -bilinc alti ve ya bilinc ustundeki- nedenindeydi. Ben Ayla'nin bu grubun icinde insan ve memleket sevgisi, esitlik aski icin yer alanlardan olduguna inanamiyorum, o elektrigi ondan alamiyorum. "Cemberimde Gul Oya" dizisini seyrettiyseniz, oradakilerle bir karsilastirma yaptiginizda ne demek istedigimi anlayacaksiniz. M.Kemal'in bu gucu kendinde bulmasinin nedeni "ofke"si degil, memleketi ve insanlarina karsi duydugu askti. Dolayisiyla bence Ayla'nin dahil olmadigi ikinci gruba dahil oluyor.

Yalnızca yazınızdan hareketle; sizin olaylara ya "Ak" ya da "Kara" diyen bir yaklaşım içinde olduğunuzu söyleyebilirim... Öncelikle her iki olayın süreç tamamlaması eşit değil bence... Yani Necdet-Yasemin ilişkis, belli bir ilişki içinde, belli bir rutinlikte ve belli bir seyirde somut olaylarla şu anki noktaya geldi... Ama Ayla-Ahmet ilişkisinde, ne bir ilişkileri vardı, ne bir rutinlik, ne bir seyir ne de somut yaşanmış hiçbir olay yok... öyle ki toplasanız Ayla'nın 13. bölümlük dizi boyunca 20 tane repliği bile yoktur... Yani çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; seyirciye henüz Ayla tanıtılmadı tam olarak... Ayla'ya ait elimizde veri olarak yoksulluğu, hırsı, katılığı ve kıskançlığı var ama bunlar henüz nedenleriyle ayrıntılı işlenmedi... dizideki her karakter çelişkileriyle aşağı-yukarı işlendi... Rıza çelişkileri ve dönüşümü...; Nezahat çelişkileri ve dönüşümü (ileriki bölümlerde daha net göreceğiz sanırım), Ahmet, Yasemin, Necdet, Selma, Şevket, Mehmet, Necdet'in babası, Sevim.... hepsi az-çok zıtlıklarıdaki çatışmalarıyla ve bunun sonucundaki değişim-dönüşümleriyle işlendi...özellikle Necdet kişiliğine ters gelen tavırlar gösterdi ve bana göre evlilik sürecinde Ahmet'le bir hırs içine girerseki olasılık olarak görüyorum; değişim yaşayacağı kesin... yani hırslı, kıskanç bir karaktere dönüşebilme olasılığı yüksek... Ayla'nın da tam tersi... benim savunduğum da Ayla için tam da bu... o da şu andaki olumsuz kişiliğini olumlu kişiliğe döndürecek... ben bu sonuca niyet olarak varmıyorum... hareket ettiğim tek nokta bu dizinin olaylara yaklaşma mantığı... bu olayları yaratan şartlara ve insanlara yaklaşımı... bu şartların yarattığı insanlara yaklaşımı... bu dizi başından beri "insan"ın hem olumlu hem de olumsuz yanlarıyla varolduğu düşüncesini işledi bence... ve bu çizgiye de hiç sanmıyorum ki; psikopat bir tip sokulsun veya "insan" yalnızca "kötü" yanıyla işlensin... ben böyle düşünüyorum... tabiki son sözü senaristler söyleyecek ve bizler de seyredeceğiz...

Olaylara "Ak" ya da "Kara" diye bakan bir insan degilim gercekten ama icinde tonlar barindiracagini bilerek ve bu konuda on yargili olmayarak genel sinirlari cizmeyi severim. Bu beni bir cok seye karsi daha hazirlikli yapar.
Iliskilerin sureci bakimindan haklisiniz, hic bu yonden dusunmemistim. O zaman elestirmeden once Ayla-Ahmet evliliginden onceki sureci de beklemek ve izlemek gerekiyor.

Yorumunuz icin tekrar tesekkurler...Sevgiler...

sirineeee
19-02-07, 07:31
Bu haftaki bölümü çok beğendim.zaten hayran olduğum cansel elçine hayranlığım bir kat daha arttı gerçekten.hele o kol düğmelerini fırlattığı sahne ya hapishanenin kapısından çıkarkenki hali inanılmaz güzeldi:happy0064 ama bir gerçek daha varki ben bu hafta okan yalabığıda çok beğendim öyle saf masum bir bakışı varki böyle insanın içine işliyor.bence önümüzdeki bölümlerde çok gözyaşı ve acı göreceğiz gibime geliyor.ahmet ve yasemin çok acı çekecekler.inşallah ahmette yasemine nispet gidip o uyuz yılan bakışlı kızla falan evlenmez.önümüzdeki bölümü merakla bekliyorum bakalım neler olacak :sad53:

arzu-başak
19-02-07, 08:42
Yani bu kız da mücadele ediyor. Yaseminin evlendiğini gördü. Şimdi kendisini gösterme çabaları içinde. Evet bunu çok fırsatçı yapıyor. ama yine de yapacak buna engel olamaz. Hem ahmetin onu sevebileceğini düşünüyor. Ve üstelik henüz onların evleneceklerini gösterecek bir yakınlaşmada olmadı. Ya evlenmezseler...
Ben geri mi dururmuydunuzu (muko doğru anlamış.) yanlış anlamalara yön vermemesi için yineliyorum. Siz ayla gibi sevseydiniz geri mi dururdunuz diyorum. Canseli de ahmet olarak düzeltiyorum. Ve çekiliyorum. Çünkü yarına kadar elimdeki işler bitmeli.

Galiba senin bu sözlerinden sonra başka birşey söylemeye gerek yok....bende mücadele ederdim herhalde...yada etmesemde doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum...(galiba çoğumuz aylayı sevemediğimiz için bu konuya bu yönden bakmak istemiyoruz) ayla açısından düşünüldüğünde senin söylediğin gibi hakikaten....Nasıl necdet yaseminle evlenirken içinde azda olsa bir umut taşıyorsa..aylada ahmet için bu umudu taşıyor.....ben çııyorum..size iyi sohbetler.........

kale
19-02-07, 08:43
alisercan abi, Yaralı Kalbimi bu sefer Ahmet ıcın mı kullandınız acaba ben okuduklarımdan az bucuk bunu cıkardım ama, son bolumu seyredemedım meger Cansel dokturmus :img-fear2 yahu aglamazsak bızı saf dısı edıyorsunuz ıla bas bas aglayacagız Ahmet'imi oksuz birakmayin diye...

kale
19-02-07, 08:49
alisercan abi, ne o Ayla'ci gordum seni :) ben de Ayla'yi begeniyorum yahu, hos kizda biraz soguk mu ne kutup gibi ama Yasemin'den bin kere hatta yuzbin kere benim icin daha degerli bir insan parcasi... Ayla Ahmet'i hak ediyor tabii benim gozumde isterse dunyanin en sinsi bakisli insani olsun Yasemin olmasin da :img-blush

kale
19-02-07, 09:03
Arzucugum sen cıkmadan sana sorayım canım, zaman atlaması bu hafta kı bolum de mı olacak acaba... Denız ve Defne den de buyuk bır ask beklıyorum ama Defne Yasemın gıbı Denız'ın arkasından ısler cevırmemesı dılegıle :img-fear2

NiliWerda
19-02-07, 09:48
herkese selam, ya kimse yok burda? nerdesiniz? buarada arkadaşlar size bşey diyecem, bugün bu iddia liste olayını kapatalım.. ne zaman ahmet aylayla evlenir ozaman tekrardan açarız konuyu. hergün hergün bıktırdı:img-hyste
bu yeni başlığımızı daha temiz kullanalım:happy0064

askasurguncu
19-02-07, 10:36
yeni basligimiz hayirli olsun
bencede artik idia kapansin
zaman atlamasini bu bolumde mi olacak
bir bilgisi olan varmi

Melal
19-02-07, 10:41
Arzucugum sen cıkmadan sana sorayım canım, zaman atlaması bu hafta kı bolum de mı olacak acaba... Denız ve Defne den de buyuk bır ask beklıyorum ama Defne Yasemın gıbı Denız'ın arkasından ısler cevırmemesı dılegıle :img-fear2

Yok Defne'cik yapmaz öyle şeyler Defne abisi gibidir.
Bir sevdi mi asla bırakmaz.Deniz'le eğer iki aşık olacaklarsa ki bana olacak gibi geliyor.
Güzel ve acıklı bir aşk daha izlemeye hazır olalım.
68 kuşağı ve 70 darbesi ve o olaylar arasında bir aşk hikayesi zorluklar olacak.
Hapisler,mahkemeler görecek bu aşk off ya düşünmesi bile kötü etti beni:icon_sorr

kale
19-02-07, 10:51
tabii canim Defne akili kizdir zaten abisinin parcalanmis kalbini izleyerek buyucek ve Deniz'in kiymetini bilecek :img-in_lo birde tabii su var Defne siyasi olaylara karisacak kadar cesur yani bir neviz Ayla 2 :img-hyste bakiniz Yasemin'de boyle icratlar gorduk mu - gormedik,gormeyecegiz,duymayacagiz neden cunku Yasemin kendini sanata,cocuguna ve Necdet'ine kendini adayacak :img-fear2 :img-artis :img-book:

NiliWerda
19-02-07, 10:56
tabii canim Defne akili kizdir zaten abisinin parcalanmis kalbini izleyerek buyucek ve Deniz'in kiymetini bilecek :img-in_lo birde tabii su var Defne siyasi olaylara karisacak kadar cesur yani bir neviz Ayla 2 :img-hyste bakiniz Yasemin'de boyle icratlar gorduk mu - gormedik,gormeyecegiz,duymayacagiz neden cunku Yasemin kendini sanata,cocuguna ve Necdet'ine kendini adayacak :img-fear2 :img-artis :img-book:

evt aynen katılıyorum..
ben en çok defneyle denizin büyük hallerini kim oynayacak onu merak ediyorum..
Bide harunu:img-hyste harunun karikatür gibi bir yüzü var bence Keremcem çok uygun:img-hyste

Melal
19-02-07, 10:59

Haklısın Kale'cim Yasemin cici bir anne,ressam ve ev hanımı olacak.:)
Defne Ayla ile büyüyecek.Valla Ayla dişli,cesur bir kız korkusuz.
Ahmet'te öyle yok kesin Defne abisine ve yengesine çekecek.
O Deniz'i asla yalnız bırakmaz.Ayy düşünsene yıllar sonra yine Gürsoy ve Yasemin'in ailesinin soyadını unuttum yani iki aile karşı karşıya gelecek.
Asıl ben neyi merak ediyorum.Cansel'i,Beren'i,Okan'ı ve diğer oyuncuları nasıl yaşlandıracaklar.
Malum bizim ülkemizde böyle makyajlar pek iyi yapılmaz.
Çoğu zaman inandırıcılıktan uzak olur.

ergim
19-02-07, 11:00
ya arkadaslar yasemin ve ahmet bi daha birleşemicek mi bu konuda bilgisi olan warmı yani zaman atlaması olduğunda onlardan bahsedilmiycekmi defne ve deniz mi ön plana çıkıcak

kale
19-02-07, 11:01
evt aynen katılıyorum..
ben en çok defneyle denizin büyük hallerini kim oynayacak onu merak ediyorum..
Bide harunu:img-hyste harunun karikatür gibi bir yüzü var bence Keremcem çok uygun:img-hyste

Keremcem kım yahu, konuk oyuncu mu? her zaman bekleriz :img-hyste
siz bakmayin Harun'un boyle az fotojenik olduguna onun da elli ayaga duzgun bir oyuncu oynar elbet :img-in_lo nedense kucuk ciftler tamalanmis oldu ama sanki kara kediler yok misal Ayla gibi Necdet gibi araya dalan karekterler de bulmak gerek :img-hyste

Aylaciyim Aylaci :img-hyste

kale
19-02-07, 11:03
ya arkadaslar yasemin ve ahmet bi daha birleşemicek mi bu konuda bilgisi olan warmı yani zaman atlaması olduğunda onlardan bahsedilmiycekmi defne ve deniz mi ön plana çıkıcak

Ben simdi bu soruya dalmis gibi olmak istemem ama bence birlesmeleri imkansiz, bunun olabilmesi icin Necdet ve Ayla'nin olmesi gerekecek... Bundan sonra hic bir sey eskisi gibi olmayacak karabasan 2 :img-hyste

askasurguncu
19-02-07, 11:06
ahmet ve yasemin bir daha birlesmezler
birlesirlerse bile bence cok sacma olur cunku ikiside artik
evli yani kalenin dedigi gibi nejdet ve aylanin olmesi gerekir birlesmeleri için

NiliWerda
19-02-07, 11:06
Keremcem kım yahu, konuk oyuncu mu? her zaman bekleriz :img-hyste
siz bakmayin Harun'un boyle az fotojenik olduguna onun da elli ayaga duzgun bir oyuncu oynar elbet :img-in_lo nedense kucuk ciftler tamalanmis oldu ama sanki kara kediler yok misal Ayla gibi Necdet gibi araya dalan karekterler de bulmak gerek :img-hyste

Aylaciyim Aylaci :img-hyste

yok canım harun yakışıklı yahu... sen keremcem kim dedim eyvah valla keremcemciler dymasın:img-hyste
karikatür gibi suratı var dediysem çirkim anlamda demedim çok svimli yüzü var bence...
sende boşver kara kediler ya merak etme sonra çıkar onlar belki Harun kara kedi olur?:img-wink:

bahar_can
19-02-07, 11:10
Sevgili marenostrum,

Bu paragrafinizda benim demek istedigim seyden cok uzak bir aciklama yapmissiniz, o yuzden ben ne demek istedigimi daha acik bir sekilde anlatayim. Gruplamalariniz benim gruplamalarimla bagdasmiyor. Birincisi benim iki grubum da ilegal bir toplulugu isaret ediyordu. Yani silaha sarilmak ya da zor kullanmak demesek de demokrasinin ve kanunlarin cizdigi sinirlarin disina cikarak fikirlerini savunan gruba dahildiler diyebiliriz.(?????????????:img-grin2 )
Benim ayrimim sizin "psikopatlar" dediginiz birinci grubun icinde yapilmisti, eylemleri bakimindan bir farklari yoktu. Ayrim bu karsitliklarinin, isyanlarinin -bilinc alti ve ya bilinc ustundeki- nedenindeydi. Ben Ayla'nin bu grubun icinde insan ve memleket sevgisi, esitlik aski icin yer alanlardan olduguna inanamiyorum, o elektrigi ondan alamiyorum. "Cemberimde Gul Oya" dizisini seyrettiyseniz,(Biraz daha beklersek belki daha net konuşabiliriz her ikimizde...)oradakilerle bir karsilastirma yaptiginizda ne demek istedigimi anlayacaksiniz. M.Kemal'in bu gucu kendinde bulmasinin nedeni "ofke"si degil, memleketi ve insanlarina karsi duydugu askti. Dolayisiyla bence Ayla'nin dahil olmadigi ikinci gruba dahil oluyor.
Ayla gurubunun "öfkesi"ni bir tarafa koyarsak; "kurulu düzen"in haksızlığına karşı mücadele veren kişi veya kişilerin o uzun ve zor mücadelelerini başarabilmelerinin en büyük payı; gördüklerin haksızlıklar karşısında "Yeter!" deme noktasına geldikleri "öfke"leridir die düşünüyorum... o nokta olmazsa bence tarihte ne Spartaküstler, ne de M. Kemaller olmazdı... aradaki fark, sizin de bilinç altı veya bilinç üstü diye belirttiğiniz; "öfke"yi teorik temellere dönüştürerek mantık ve bilinçle hareket edip karşı tarafı alt etmeye çalışmak olarak görüyorum...

Olaylara "Ak" ya da "Kara" diye bakan bir insan degilim gercekten ama icinde tonlar barindiracagini bilerek ve bu konuda on yargili olmayarak genel sinirlari cizmeyi severim. Bu beni bir cok seye karsi daha hazirlikli yapar.
Iliskilerin sureci bakimindan haklisiniz, hic bu yonden dusunmemistim. O zaman elestirmeden once Ayla-Ahmet evliliginden onceki sureci de beklemek ve izlemek gerekiyor.
Şu gösterdiğiniz tavrın benim için önemini anlayabilir misiniz bilmiyorum?!:img-blush ama değil Türkiye dünya üzeride bile çoğu kişiye nasip olmayan bir erdemlilik... bugün insanlığın sorunlarını tanımlarken yapacağımız en doğru tanımlardan biri de kültürel düzeydeki kirlenmişliğe tekabül eden bu erdemlerin maalesef çok az insanda rastlanıyor olması... Bunun için size çok teşekkür ediyorum... ve gönülden istiyorum inşallah "ters" düşeceğimiz çok konu olsun... tartışmak çok güzel bir şey çünkü.. görüşmek üzere hoşçakalınbye

Melal
19-02-07, 11:12
Yasemin ve Ahmet birleşmez.
Ama Ahmet bir çocuğu olduğunu öğrendiğinde kesin Yasemin'in kapısına dayanır gibime geliyor.
Yani ben olsam dayanırım ve hesap sorarım.:)
Belki yıllar sonra bu vesile ile yeniden karşılaşırlar.
Küllenmiş bir aşk küllenirden yeniden doğar.
Yasemin Ahmet'e hülyalı,hülyalı bakar.Ahmet'te yılların kızgınlı vardır.
Ama Yasemin'i karşısında görünce mazi bir anda canlanıverir.
Ve uzuun uzuun bakışırlar.Sonra sadete gelirler.
Ahmet Sezercik benim çocum mu der.Yasemin tabii ki hayır der.
Ama Ahmet bunu yemez ve Yasemin dudakların hayır diyor ama gözlerin evet lütfen hakikatini söyle bana der.
Ve Yasemin gözyaşları içerisinde geçmişi ve nedne Necdet'le evlenbdiğini anlatır.
Ve artık Ahmet'te ağlamaktadır.Bu manzarayı junior görmüştür.
Ve Ahmet'e baba,babacım diye koşar,sarılır.
Ve bu sırada Ahmet kalp krizi geçirir.:icon_sorr
Nasıl senaryom beğendiniz mi?:img-hyste :img-hyste

askasurguncu
19-02-07, 11:14
melalcim
senaryon super ya:img-hyste
gulme krizine girdim sayende:img-hyste

kale
19-02-07, 11:14
bahar_can ablaya soyle uzun yazma allah askına,isim gucum var takip edemiyorum ne yazdigini :img-fear2
ben bu hafta zaman atlaması beklıyorum, ayrıca Ahmet karekterın nasıl bıtıp tukendıgını ve Ayla ona nasıl el uzatıgını gorecegız :happy0064 :love01:

NiliWerda
19-02-07, 11:16
Yasemin ve Ahmet birleşmez.
Ama Ahmet bir çocuğu olduğunu öğrendiğinde kesin Yasemin'in kapısına dayanır gibime geliyor.
Yani ben olsam dayanırım ve hesap sorarım.:)
Belki yıllar sonra bu vesile ile yeniden karşılaşırlar.
Küllenmiş bir aşk küllenirden yeniden doğar.
Yasemin Ahmet'e hülyalı,hülyalı bakar.Ahmet'te yılların kızgınlı vardır.
Ama Yasemin'i karşısında görünce mazi bir anda canlanıverir.
Ve uzuun uzuun bakışırlar.Sonra sadete gelirler.
Ahmet Sezercik benim çocum mu der.Yasemin tabii ki hayır der.
Ama Ahmet bunu yemez ve Yasemin dudakların hayır diyor ama gözlerin evet lütfen hakikatini söyle bana der.
Ve Yasemin gözyaşları içerisinde geçmişi ve nedne Necdet'le evlenbdiğini anlatır.
Ve artık Ahmet'te ağlamaktadır.Bu manzarayı junior görmüştür.
Ve Ahmet'e baba,babacım diye koşar,sarılır.
Ve bu sırada Ahmet kalp krizi geçirir.:icon_sorr
Nasıl senaryom beğendiniz mi?:img-hyste :img-hyste

niye ahmete kalp krizi geçirttin ya? ölücekmi peki? değiştir çabuk seneryoyu:img-hyste ee aylayı anlatmıyosun o sahnede o nerde? tımarhanedemi yoksa?:img-hyste

Melal
19-02-07, 11:19
niye ahmete kalp krizi geçirttin ya? ölücekmi peki? değiştir çabuk seneryoyu:img-hyste ee aylayı anlatmıyosun o sahnede o nerde? tımarhanedemi yoksa?:img-hyste

Heyecandan canım yılların yorgunu kalbi bu heyecana daha fazla dayanamaz.
Yok canım kurtulacak Ahmet'ciğimiz iyilik meleğimiz Ayla'mız.
Ahmet'in bir çocuğu olduğunu öğrenmiştir.Ve Ahmet'e demiştir ki senin bir çocuğunun olduğunu bilipte mutsuz olmana gönlüm razı değil.
Git Yasemin'e ve çocuğuna kavuş.Hatta istersen ayrılabiliriz.Ben sana olan aşkımı kalbimde yaşatmaya devam ederim.
Yeter ki sen mutlu ol der.
Oldu mu şimdi:)

kale
19-02-07, 11:20
Melalcıgım kalp krızı kotu olmus :icon_sorr olmesın Ahmet... senaryon cok seker Ahmet'ın olmesı dısında,benım kalbım kaldırmıyor bu mevzuları cunku :icon_sorr off az kaldı bıraz sonra bolumun tamamını seyredebılecegım sabahtan berı bekle bekle, resımlere baktım Yasemın neden guluyor anlamadım gıttı, yok yanı bır de kalkıp oynamıstır gıbıme gelıyor...

ipek_krmcm_gs
19-02-07, 11:21
bence ayla ahmete sevdiğini söyler onlar evlenir bikaç yıl sonra çocuk ahmete falan benzer ahmet gerçeği öğrenince yasemine hesap sorar...aşk oyununda da böyle olmuştu:icon_whis

NiliWerda
19-02-07, 11:21
Heyecandan canım yılların yorgunu kalbi bu heyecana daha fazla dayanamaz.
Yok anım kurtulacak Ahmet'ciğimiz iyilik meleğimiz Ayla'mız.
Ahmet'in bir çocuğu olduğunu öğrenmiştir.Ve Ahmet'e demiştir ki senin bir çocuğunun olduğunu bilipte mutsuz olmana gönlüm razı değil.
Git Yasemin'e ve çocuğuna kavuş.Hatta istersen ayrılabiliriz.Ben sana olan aşkımı kalbimde yaşatmaya devam ederim.
Yeter ki sen mutlu ol der.
Oldu mu şimdi:)

ii oldu güzelim Necdetide öldür tam olsun barii... ahmetle yaseminde evlensinler mutlu mesut yaşasınlar... -SON- :img-hyste

Melal
19-02-07, 11:23
Ahmet Yasemin'in hamile olduğunu duyarsa ki duyacak sanırım.
Dahada yıkılacak.Ve bu zor günlerinde Ayla hep onun yanında olacak.
Onu neşelendirmeye,derdine ortak olmaya çalışacak.
Ve Ahmet'te az da olsa Yasemin'i unutup Ayla'ya ilgi duyacak.
Yasemin'i unuttu sanıp Ayla ile evlenecek.
Ama hiçbir zaman Yasemin'i unutamayacak.
Tabii Yasemin'de Ahmet'i unutamayacak.
Olan Necdet'le Ayla'ya olacak.Bunlar boğaz köprüsü yapılınca ordan atmasınlar kendilerini sakın:)

cerenimo_
19-02-07, 11:24
ya arkadaşlar neler sölüyosunuz siz durun bakalım daha neler neler olacak dizide bütün karakterleri bir bir götürdünüz öbür tarafa :icon_sorr :icon_sorr

kale
19-02-07, 11:25
bence ayla ahmete sevdiğini söyler onlar evlenir bikaç yıl sonra çocuk ahmete falan benzer ahmet gerçeği öğrenince yasemine hesap sorar...aşk oyununda da böyle olmuştu:icon_whis

haa oyle mı olmustu,iste senaryonun basitlestigi an ve an :img-hyste bence orjinal bir sey bulsunlar artik yemezler, burda ne seyretmek istedigini bilen bir seyirci kitlesi ve tabii ki Hatirla Sevgili kitlesi mevcut, senaristler Yesilcam raflarini birakip beni utandirsinlar :img-pilot

Melal
19-02-07, 11:26
ii oldu güzelim Necdetide öldür tam olsun barii... ahmetle yaseminde evlensinler mutlu mesut yaşasınlar... -SON- :img-hyste

Nerden bildinSon olarak bunu düşünmüştüm.
Ama şu da olabilir.Yasemin Ahmet'e herşeyi anlatmıştır.
Ama bir sebebi vardır.Çünkü Yasemin kanserdir ölmedne önce çocuğu ile babasını kavuşturmak istemiştir.
Kanser olduğunu Ahmet'te bilmez ve kalan son birkaç gününü Ahmet'le mutlu mesut geçirir.
Ve durumu iyicene ağırlaşıca Ahmet'e der ki beni sevda tepesine götür.Orada ölmek istiyorum.
Ahmet onu sevda tepesine götürür.Ve gün batımında Ahmet'in kollarında son nefesini verir.
:img-cray: :img-cray: :img-cray:

nehirrrr
19-02-07, 11:27
Merhaba arkadaslar! yeni bolumu henuz indirip izleyebildim. Eh dolayisiyla bolum yorumum bugune kaldi:)

Ben yorumuma Ahmet’in nikahi ilk gordugundeki sokuyla baslamak istiyorum. Off ne oyuncuktu o oyle. Tarif edemiyorum gercekten. Ilk anda emin olamama, sonra emin olmak icin pencereye iyice yaklasmasi. Sonra cami acip “Yasemin” diye bagirisi. Mahvolusu, kendinden gecisi! Sok olusu, sukut-u hayale ugramasi. Hele otobus garindaki hali! “Anlatamiyorum” demis ya Sevgili Orhan Veli, iste tam oyle!

Necdet, evliliklerinin ilk gecesi kanepede otururken Yasemin’e;“Hem burasi iki kisi icin cok ufak” dedi ya ben orda ana n’oluyo demisim birden:) Hehehe Yasemin de sasirdi ya! Sonra Necdet’in Ahmet’in geldigini Yasmein’e soylemedigi icin cektigi vicdan azabiyla “Ahmet, seninle yeniden birlikte olmak isteseydi kabul edermiydin?” diye sorusu cok cok buyuk incelikti bence. Cunku, eger Yasemin orda “evet” dese, eminim Necdet o gun Ahmet’in geldigini soylerdi.

Daha sonra Ahmet’in odasindaki hali. Kol dugmelerini hic cikarmiyormus demek:( Sonra tam kol dugmelerini duvara firlatirken baslayan “Agla Yarali Kalbim” sarkisinin o muhtesem uyumuyla gozumdeki yaslara hakim olamadim arkadaslar. Nasil bir yikilistir o oyle! Daha sonra dedim iyiki aramis Selma Istanbul’u. Babasiyla konustu da en azindan bir an icin gulumseyebildi Ahmet! Yoksa inanin korktum yani acaba kendine birsey yaparmi diye! Ama daha ahizeyi yerine koyarken dondu yine eski yikilmis haline:( Arada birde Ayla’yi tersledi, hehehehe uzuldum desem yalan olur hani!

Ah ah beni bitiren o an! Yasemin’in eve esyalarini almaya gelisi ve telefonda Ahmetle konusmasi daha dogrusu konusamamasi! Ufff ben yine agliyorum tabii! Sonra Ahmet’in husranla “Alo?” deyisi ve ahizenin tusuna basmasi ardi ardina! Inanamadi ya da inanmak istemedi tabii Yasemin’in telefonu kapatmasina! Nasil sasirdi oyle:( Veee Ahmet evden cikar! Tabii nereye? Necdet’in pastaneye!

Necdet’in Ahmet’e “sana hesap vermek mecburiyetinde degilim!” demesi biraz agir kacti bence. Yani adam bir kere senin cocukluk arkadasin! Ikincisi Yasemin’in sevdigi adam ve ucuncusu Ahmet Yasemin’e asik! “Hayatimin askini elimden aldin!” Ah iste Ahmet, hep boyle gorecek Necdet’i artik! Hayatini mahveden adam! “evlemek nerden akliniza geldi?” demesi ve ardindan “onun hayati boyunca tek aski benim” deyisi Necdet’in gogsune vura vura! Ah Ahmet bunu Necdet’de biliyor aslinda ama! Ahmet’in “Bu sacma evliligi hic ciddiye almiyorum” demesi onun Yasemin’in hamile oldugunu ogrenene kadar en azindan kucuk bir umut beslemesi icin yeterli olacak ama ya Yasemin’in hamileliginden sonra???? Necdet’in “Evet, Yasemin artik benim karim oldu!” dedikten sonra Ahmet’in mimiklerine dikkat ettiniz mi! Nasil da degisti yavas yavas, konuyu anladikca nasilda kahroldu ve inanmak istemedi tabii! Sonra iste o “yumruk” ani! “Bir turlu ilan-i ask edemedigin Yasemindi degil mi?” dedikten sonra Ahmet’in basina vurusu. Yahu Cansel Elcin konusturmus bu sahnede oyunculugunu! Tebrikler! Veeee Ahmet yumugu atar! Ben o sinirle kendine yine iyi hakim oldu diyorum Ahmet! “Cok kizginim Lale!”, evet Ahmet bizde cok kizginiz ama elden birsey gelmiyor malesef!

Yahu bu Necdet de cok iyi ama! Aaaa insan kizamiyor yani! Bir de ozel oda tahsis etti Yasemin’e! Bu arada gordunuz mu gitari? Necdet, gitar da caliyor heralde:) daha sonra Necdet, calisma odasindayken Yasemin’in yatakta basinin geldigi yeri eliyle oksamasi cok uzucuydu. Bu evlilik hickimseye yaramadi ya hayirlisi!

“Selma: Yani eski demokrat parti bir sekilde secimi kazandi desene!” Bunun uzerine yorum yapmayacagim ama yanlizca degdi mi demek istiyorum. O kadar ici yanan yuregi kavrulan insanalarin uzuntusune degdi mi? Keske ihtilal olmasaydi!

Sonra Yasemin ve Necdet’in bebegi aciklamasiyla Nezahat’in durun bir hesap yapalim, bebek ne vakiit dogacak degisini duyunca, “eyvah” dedim ama Necdet, kurtardi durumu!

Yahu bende diyordum iyi Ahmet, gidip Necdetlerin evini basmiyor diye. Meger, garibim ada evinde kaliyormus hep:( Ayla’nin adaya gitmesi iyi oldu. Ayda yilda bir ise yarasin oda:) Neyse, iyi konustu ama Ahmet’e. Dogru, Ahmet’in acisi cok ama sorumlu oldugu birde kardesi var. Hem de annesi babasi uzakta olan bir kardes!

Amaaa sonunda karsilastilar. Ahmet de sirf Yaseminle karsilasmayayim diye sahneden izleyecekti Defne’yi! Ne karsilasmaydi oyle o! Nasilda suzduler birbirlerini. Yasemin’in karni cikmis ama kesinlikle belli! Sanirim gordugumuz bolum resimlerinden bazilari gelecek bolume aitti. Hani Necdet-Ahmet-Yasemin uclusunun oldugu resimler. Ufff cok merak ediyorum acaba ne konusacaklar. Necdet konusmalarini bolecek kesin!

Evet, bu bolumun yildizi kesinlikle mukenmmel oyunculuguyla Cansel Elcin di. Ben, Cansel Bey’i ilk defa Hatirla Sevgili’de izledim ve harikulade bir yetenege sahip kendisi. Yasiyor sanki rolunu! Tebrikler! Tebrikler!

NiliWerda
19-02-07, 11:29
Nerden bildinSon olarak bunu düşünmüştüm.
Ama şu da olabilir.Yasemin Ahmet'e herşeyi anlatmıştır.
Ama bir sebebi vardır.Çünkü Yasemin kanserdir ölmedne önce çocuğu ile babasını kavuşturmak istemiştir.
Kanser olduğunu Ahmet'te bilmez ve kalan son birkaç gününü Ahmet'le mutlu mesut geçirir.
Ve durumu iyicene ağırlaşıca Ahmet'e der ki beni sevda tepesine götür.Orada ölmek istiyorum.
Ahmet onu sevda tepesine götürür.Ve gün batımında Ahmet'in kollarında son nefesini verir.
:img-cray: :img-cray: :img-cray:

allah allah naptın sen şimdi? ii ozaman ahmette çocuğunu alır aylaya götürür bak bu benim çocuğum artık bizimle kalacak der, aylada iyice kafayı yer...:img-hyste

Melal
19-02-07, 11:30
kızım sende taktın boğaz köprüsüne haa:))

Onlar çıkmazsa bu gidişle ben çıkacağım onların yerine:):)
Senaryomu değiştirdim.Ahmet kalp krizi geçirmiyor.
Yasemin'i mefta ediyorum.
Ya Türkan Şoray'ın mı,Hülya Koçyiğit'in mi böyle bir filmi vardı.
Deniz kıyısında gün batımında kadın sevdiği adamın kollarında ölüyordu.
Eğer böyle bir final yaparlarsa değil mendil,çarşaf gerekir bize gözyaşlarımızı silmek için:)

Melal
19-02-07, 11:31
allah allah naptın sen şimdi? ii ozaman ahmette çocuğunu alır aylaya götürür bak bu benim çocuğum artık bizimle kalacak der, aylada iyice kafayı yer...:img-hyste

Ayla kafayı yemez.Sevdiği adamın çocuğuna kendi çocuğu gibi bakar.
Ayy lütfen böyle bir son yapmasınlar.
Bana uymayın sakın ben salladım öylesine:)

Melal
19-02-07, 11:33
Canım şimdi uzun bir şekilde yazmaya başlayacağım.
HS'nin finali olarak bir senaryo aşka geldim.Bir süre bana ulaşamayabilirsiniz.
Lütfen mesaj bırakınız.:img-hyste :img-hyste
Hatun aşka geldi.:):)
Senaryoma Alisercan'dan da güzel bir müzik istiyorum.:):)

cerenimo_
19-02-07, 11:33

yok cnm öle bi senaryo olmaz heralde.. biz ayla git gide paranoyaklaşacak diyoruz ama bu şekilde bişey olursa ayla paranoyaklaşacak değil ayla manyaklaşacak desek daha doğru olur heralde... :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

maison
19-02-07, 11:34
melal ablam tebrikler senaryon hos bi kac degisiklik lazim..99.99% yüze az kaldi senaryonu bi kez daha gözden gecir derim..soooorada dogru kalpten hanima kendisi size sponsor olur ve yapimciligini üstlenir...:icon_whis
nehirrrr bak yalan söylemek istemem yorumun cok uzun geldi.. benim icin bi ufak özet yazabilirmisin..:icon_whis :img-blush

cerenimo_
http://www.kolobok.wrg.ru/smiles/user/connie_2.gifhttp://www.kolobok.wrg.ru/smiles/user/connie_2.gif

Yasemin,Çok ünlü ve başarılı bir ressam olacak.

Necdet ve Teo,Pastaneler zinciri kuracaklar.Hatta yurt dışında da birkaç şube açacaklar.

Nezahat ve Emine,Birlikte trikotaj atölyesi açacaklar.İşleri çok iyi gidecek.

Ahmet,Kendisini işlerine verecek.Çok başarılı ve adından bolca söz ettiren bir avukat olacak.

Ayla'nın Annesi,Beyoğlu'nda dükkan açtıktan sonra sosyetenin bir numaralı terzisi olacak.

Sevda Tepesi,Hiç boş kalmayacak.Defne'yle Deniz'e,Işık'la Harun'a ev sahipliği yapacak.

Nezahat,Nedendir bilinmez,geceleri rüyalarında kendisine binlerce mektubun saldırdığını görecek.

Selma,Yasemin'e söylediği yalanı kısa zamanda unutacak.Ve hayatına kaldığı yerden devam edecek.

Sevim ve Mehmet,Evlenecekler.

cnm harika olmuş yaaa... bi de gerçekten böle olurmuş :img-hyste :img-hyste

mevlana
bölüm nasıl bitti ben anlamadım şu ahmet kardeşine sarılıyo yaseminle karşılaşıyo diye fotolar var resimlerde ama tam evlenince değil miydi(ben tüm bölümü izleyemiyorum da başka bi bölümün de olabilir.)

fundapehlivan
19-02-07, 11:35
Galiba senin bu sözlerinden sonra başka birşey söylemeye gerek yok....bende mücadele ederdim herhalde...yada etmesemde doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum...(galiba çoğumuz aylayı sevemediğimiz için bu konuya bu yönden bakmak istemiyoruz) ayla açısından düşünüldüğünde senin söylediğin gibi hakikaten....Nasıl necdet yaseminle evlenirken içinde azda olsa bir umut taşıyorsa..aylada ahmet için bu umudu taşıyor.....ben çııyorum..size iyi sohbetler.........

Ben herhalde mücadele etmezdim.
karşımda beni seven biri olsa, beni istese sonuna akdar mücadele ederim ama karşımda ki beni sevmiyorsa ben ne yaparsam yapayım mücadeleyle sevgiyi kazanamam yani ben mücadeleyle kazanılmayacağını düşünüyorum. Belki içten içe umut beslerdim, ya da belki onun bana eğiliminin olup olmadığını gözlemlerdim ama bunun için onun üzerine gitmezdim...

askasurguncu
19-02-07, 11:35
Ayla kafayı yemez.Sevdiği adamın çocuğuna kendi çocuğu gibi bakar.
Ayy lütfen böyle bir son yapmasınlar.
Bana uymayın sakın ben salladım öylesine:)

oyle birsey yapa bilirler melal aska surgunde zilanin cocugu olmuyordu
ama hazarin burcudan cocugu oldu sonra kiztrafik kazasinda oldu cocuk zilana kaldi burdada oyle birsey yapabilirler

merhem
19-02-07, 11:36
Melal ablaaaaaaaa :)
Senaryonu yazarken Necdetimi harcama, Onada helal sut emmis bir kiz bul, Necdet ona asik olsun onunla evlensin :)

Melal
19-02-07, 11:39
Tamam senaryomu yazıyorum.
Bakalım beğenecek misiniz.Ayşe'cim Necdet'e d ebirşeyler ayaralayacağız artıkın:)
Bu arada Yasemin'in oğlunun adı ne olsun.
Çocuğa isim düşünüyorum.Ama güzel bir isim gelmedi.Umut desem olur mu:):)

fundapehlivan
19-02-07, 11:39
ahmet ve yasemin bir daha birlesmezler
birlesirlerse bile bence cok sacma olur cunku ikiside artik
evli yani kalenin dedigi gibi nejdet ve aylanin olmesi gerekir birlesmeleri için

Ben bun katılmıyorum.
Bir kere yaseminin ki gerçek bir evlilik değil hatta ayrılmak için evşlendiler necdetin içi kötü de olsa... Onların ki gerçek bir evlilik değil...

Ahmet ve aylaya gelince... Ben evlenenlerin anlaşamıyorlarsa ayrılabileceklerinden yanayım. Zaten çocukları da olmayacak öyle bir bağlantı yok çocuğum için durayım diye bir olay da olmayacak. neden ayrılamasın ahmet... Ayrılabilir ve doğaldır...

Hem yasemin ve ahmetin birleşmesi lazım, hem aşıklar hem çocukları var. Doğru olan bu...
Bu kadar tutucu olmayın hayır evlendiler ayrılamazlar, ayrılmaları için eşlerinin ölmesi gerekir filan... Yok artık...

merhem
19-02-07, 11:41
Ben bun katılmıyorum.
Bir kere yaseminin ki gerçek bir evlilik değil hatta ayrılmak için evşlendiler necdetin içi kötü de olsa... Onların ki gerçek bir evlilik değil...

Ahmet ve aylaya gelince... Ben evlenenlerin anlaşamıyorlarsa ayrılabileceklerinden yanayım. Zaten çocukları da olmayacak öyle bir bağlantı yok çocuğum için durayım diye bir olay da olmayacak. neden ayrılamasın ahmet... Ayrılabilir ve doğaldır...

Hem yasemin ve ahmetin birleşmesi lazım, hem aşıklar hem çocukları var. Doğru olan bu...
Bu kadar tutucu olmayın hayır evlendiler ayrılamazlar, ayrılmaları için eşlerinin ölmesi gerekir filan... Yok artık...

Necdet ve Yaseminin ayrilmalari dogal olur fakat Ahmet Ayla ile evlenip, sonra Yaseminhadi ahmet don bana derde yasemin icin Aylayi terk ederse Aylayi kullanmis olur :img-wink:

kale
19-02-07, 11:43
Tamam senaryomu yazıyorum.
Bakalım beğenecek misiniz.Ayşe'cim Necdet'e d ebirşeyler ayaralayacağız artıkın:)
Bu arada Yasemin'in oğlunun adı ne olsun.
Çocuğa isim düşünüyorum.Ama güzel bir isim gelmedi.Umut desem olur mu:):)

Ya Melal hasta etme benı,yataklara dusecem senın yuzunden, o cocuk Ahmet'ın cocugu Yasemın'ın degıl lutfen dıkkat edelım bu hasas bır konu... cımcıme koy gıtsun ısmını :img-hyste

askasurguncu
19-02-07, 11:44
Necdet ve Yaseminin ayrilmalari dogal olur fakat Ahmet Ayla ile evlenip, sonra Yaseminhadi ahmet don bana derde yasemin icin Aylayi terk ederse Aylayi kullanmis olur :img-wink:

bencede nejdet ve yasemin ayrilmalari dogal olabilir ama
ayla ve ahmetin ayrilacaklarini sanmiyorum
yasemin bence ahmete aylayi birak bana don demez

kale
19-02-07, 11:45

Ayla'ya ne olmus,anlamakta zorlandım... :img-hyste

valla bu Ahmet boyle bır huyu var malesef, sevınce boyle arkasına bakmadan terk edebılıyor :img-pilot

nehirrrr
19-02-07, 11:47
melal ablam tebrikler senaryon hos bi kac degisiklik lazim..99.99% yüze az kaldi senaryonu bi kez daha gözden gecir derim..soooorada dogru kalpten hanima kendisi size sponsor olur ve yapimciligini üstlenir...:icon_whis
nehirrrr bak yalan söylemek istemem yorumun cok uzun geldi.. benim icin bi ufak özet yazabilirmisin..:icon_whis :img-blush

:) Bu yazdigim bir ozetti zaten arkadasim! Sen benim dusunduklerimin hepsini yazsam asil o zaman gorsen. Kirpa kirpa bir hal oldum:) Oyle bir bolumduki icimdeki duygulari yaz ya bitiremedim:)

merhem
19-02-07, 11:49
Ayla'ya ne olmus,anlamakta zorlandım... :img-hyste

valla bu Ahmet boyle bır huyu var malesef, sevınce boyle arkasına bakmadan terk edebılıyor :img-pilot

Bence yapmaz ahmet aylaya oyle birsey :icon_whis
Ayla Olumcul hastaliga yakalanir o olunce Yasemine gider :img-yes:

_Feliz_
19-02-07, 11:50
Ben bun katılmıyorum.

Ben de senin gibi düşünüyorum. Arkadaşlar niye "Bundan sonra birleşemezler" gibi kesinlik ifade eden cümleler kullanıyorsunuz ki? Sonuçta her iki tarafın dışında gelişen olaylar yüzünden meydana geldi bu ayrılık. Mutlaka bir gün yüzleşme fırsatları olacak ve herkes kendince haklı olduğu kısımları söylediğinde (hastane ve mektup gibi); gerçekler bir şekilde ortaya çıkacak. Ben o zaman hissedecekleri acıyı düşününce bile daralıyorum.. Düşünsenize pisi pisine ayrı geçmiş yıllar.. Ondan sonrasını izleyip göreceğiz (senaryoyu ben yazıyorum ya, önceki kısımdan eminim yani :))

cerenimo_
19-02-07, 11:52
arkadaşlar bugün posta gazetesi almanızı tavsiye ederim.. yalanlandıkça bişeyin üstüne gidilirmiş aynı o hesap.. yine beren ve canseli yazmışlar...

Melal
19-02-07, 12:02
Ayşe'cim senaryomu tamamladım.
Ama bu senaryoya göre Necdet'in böyle olması gerekiyordu.
Üzgünüm ona bir sevgili bulamadım.:icon_sorr
Beğenmezseniz berbat,iğrenç diyebilirsiniz...:)

Melal
19-02-07, 12:04
arkadaşlar bugün posta gazetesi almanızı tavsiye ederim.. yalanlandıkça bişeyin üstüne gidilirmiş aynı o hesap.. yine beren ve canseli yazmışlar...

Boşver canım yazarlar,yazarlar sonra susarlar.
Rahmetli Çakır'ın bir sözü vardı.Derlerr herşeyi derlerrr:img-hyste
Bu da o misal biz Cansel'i,Beren'i biliyoruz.Gerisi vız gelir.
Di mi ama:)

cerenimo_
19-02-07, 12:17
yalan mı o haber

bildiğimiz kadarıyla yalan çünkü hem beren alper kul ile birlikte hatta bi yerde nişanlı olduklarını okumuştum galiba.. hem de haberin ardından cansel elçinin fan sitesinde yalanlama yapılmıştı..

NiliWerda
19-02-07, 12:26

valla bi onun için posta gazetesi alamam (zaten dün alamadım canselin posterini verdi) bu habei netten bulabilirmiyim acaba?

alisercan
19-02-07, 13:00
alisercan abi, Yaralı Kalbimi bu sefer Ahmet ıcın mı kullandınız acaba ben okuduklarımdan az bucuk bunu cıkardım ama, son bolumu seyredemedım meger Cansel dokturmus :img-fear2 yahu aglamazsak bızı saf dısı edıyorsunuz ıla bas bas aglayacagız Ahmet'imi oksuz birakmayin diye...

Kale kaleye karşıymış. Ben de geçen sana serzenişte bulundum. Belki okumuşsundur. Her hangi biri için şarkı yazmıyoruz. Ama sözsüz halini pastane (adadaki) mekanında çok kullandık. Biz genelde müzikleri yerleştirirken bir çok çalışmanın çeşitli yerlerini deniyoruz. Sadece biz değil, tomris hanıma kadar genel, sıkı ve titiz bir denetimden geçen değişen vs. müzikler en sonunda mixlenir ve yayına hazır hale gelir. Dolayısıyla birinin zannettiğiniz herhangi bir parça o sahneye gitmişse başka birinin de olabilir... Ama en çok nejdetin duygularını anlatan sözlerle örüldüğünü de söylemeden geçemeyeceğim..

aslı30
19-02-07, 13:08
kale bu haftada mı seyredemedin?hayran notunu kıracağım bak.:img-blush cansel bu hafta isyanları oynadı.yasemin de sırıtarak dolandı.:img-pilot ayla'yla evlensin de mutlu olsun artık dimi ahmet.:img-blush

arzu-başak
19-02-07, 13:09

Kalecim ben çıkmışım sen msj atmışsın herhalde...sanırm bu bölümde olucak zaman atlaması..çünkü nazlı ılıcağın programında tomris hanım iki üç bölüm sonra zaman atlaması olucak..1967 1968 lere geçilecek demişti....
buarada sen izleyebildinmi bölümü..yoksa hala bekliyormusun....sana söylediğim yerlere dikkat et...hoş ben sana canselin olduğu her sahneyi yazmışım ama neyse.....buarada bu hafta yaralı kalbim ahmet için çalındı..izledikten sonra eminim sende benim gibi..bu şarkının bu bölüm ahmete ne çok uyduğunu düşüneceksin........
Melal onlar nasıl senaryolar öyle..yasemini öldürmüşsün..ahmete kalp krizi geçirtmişsin...başka birşey kalmamış zaten....
sanırım senaryolar bölümünede eklemişsin..onlarada bakarım birazdan.....

Roberta Y Diego
19-02-07, 13:19
kale bu haftada mı seyredemedin?hayran notunu kıracağım bak.:img-blush cansel bu hafta isyanları oynadı.yasemin de sırıtarak dolandı.:img-pilot ayla'yla evlensin de mutlu olsun artık dimi ahmet.:img-blush

ahmet ayla ile evlendiğinde hayatının hatasını yapmış olucak ama ne çare...
aldı bi kere ayla cadısı bırakır mı hiç ahmeti bi daha :img-hyste

ahh yasemin yaktın ahmetin başını onu bıraktın aylanın ellerine yazık valla çocuğa...

aslı30
19-02-07, 13:27
ahmet ayla ile evlendiğinde hayatının hatasını yapmış olucak ama ne çare...
aldı bi kere ayla cadısı bırakır mı hiç ahmeti bi daha :img-hyste

ahh yasemin yaktın ahmetin başını onu bıraktın aylanın ellerine yazık valla çocuğa...
insan hatalarıyla yaşar.:img-hyste ne cadısı yahu.ne cadılığını gördünüz kızın.:img-blush seviyor insan kocasını bırakır mı yasemin'e.:hıh hem ahmet kesinlikte ayla'yı inandırıyordur onu sevdiğine.yoksa bile bile ayla evlenmez bence.

alisercan
19-02-07, 13:28

Haksız mıyım arzu, kızın eline bir daha böyle bir fırsat geçmeyecek... Biliyor ki ahmet onun için ulaşılması zor bir erkek. Ama şu anda yaralı kalbi var(biraz arabesk bir söylem oldu ama idare edin) sonuçta yaseminin onu bıraktığı andan daha değerli nasıl bir fırsat olabilir. Üstelik bir daha böyle bir fırsatı asla yakalayamayacak. Ev boş, hala anne ve baba yokken sadece ahmet ve bir de küçük defne varken. Türk filmlerindeki gibi adamı sarhoş edip uyandığında eyvah bu kızın iffetini kirlettim mecbur evleneceğim gibi bir senaryo da yok...

Melal
19-02-07, 13:32
insan hatalarıyla yaşar.:img-hyste ne cadısı yahu.ne cadılığını gördünüz kızın.:img-blush seviyor insan kocasını bırakır mı yasemin'e.:hıh hem ahmet kesinlikte ayla'yı inandırıyordur onu sevdiğine.yoksa bile bile ayla evlenmez bence.

Dimi ama Ayla bir umut ışığı görecek ki evlenecek.
Ahmet tabii bir zaman sonra Yasemin'i unutamadığını anlayacak.

Haksız mıyım arzu, kızın eline bir daha böyle bir fırsat geçmeyecek... Biliyor ki ahmet onun için ulaşılması zor bir erkek. Ama şu anda yaralı kalbi var(biraz arabesk bir söylem oldu ama idare edin) sonuçta yaseminin onu bıraktığı andan daha değerli nasıl bir fırsat olabilir. Üstelik bir daha böyle bir fırsatı asla yakalayamayacak. Ev boş, hala anne ve baba yokken sadece ahmet ve bir de küçük defne varken. Türk filmlerindeki gibi adamı sarhoş edip uyandığında eyvah bu kızın iffetini kirlettim mecbur evleneceğim gibi bir senaryo da yok...

Valla haklısın Ayla ayağına kadar gelmiş kısmeti tepmez.:)
Ahmet ne Ayla ile içip sarhoş olup sabahında ben ne halt ettim demez.
Ahmet öyle biri değil.Ayla hiç değil.
İkisi dr birbirinden şeker,iyilik meleği,şahane insanlar.
Ahh keşke çocukları olsa kesin o da insna ötesi bir varlık olurdu.:img-hyste :img-hyste

Off ya şu yaralı kalbim'i bugün 40 kere falan dinledim galiba kafam ambale olacak.:)
Biri bana dur desin.:img-hyste :img-hyste
Bir daha böyle şarkı yapmayın.Kötü olacak sizin için:):)
Şu şarkıyı bir şarkıcı albümünde söyleyip piyasaya sürseydi.
Kesin patlardı.Ya atv ne zaman bizim dizimize bir klip yapacak.
Şöyle müzik kanallarında falan dönsün.:)

sevda_cicegimm
19-02-07, 13:38
Melal cnmm hatirla sevgili klibi yapildi bile..hemde yarali kalbime..
birkac tane daha klip var ama sadece turkce kanalinda yayinlaniyor benim bildigimm..bu kanal bir muzik kanali..bencede o sarki cok hos bir sarki..ama cok huzunlu yaww...ben cok kotu oluyorumm o sarkiyi duyunca..bide klipli gorunce...off

HaMbUrG*
Merhaba arkadaslar,
sizin bu Ahmet Ayla'yla evlenir, evlenmez tartismalarinizi okudukca, ahmet'e aciyorum. Konuyu Ahmet ve Yasemin ne zaman ve neyin sonucunda birlesir'e getirmek istiyorum.
Sizce ilk adim kimden gelir?

kale
Kale kaleye karşıymış. Ben de geçen sana serzenişte bulundum. Belki okumuşsundur. Her hangi biri için şarkı yazmıyoruz. Ama sözsüz halini pastane (adadaki) mekanında çok kullandık. Biz genelde müzikleri yerleştirirken bir çok çalışmanın çeşitli yerlerini deniyoruz. Sadece biz değil, tomris hanıma kadar genel, sıkı ve titiz bir denetimden geçen değişen vs. müzikler en sonunda mixlenir ve yayına hazır hale gelir. Dolayısıyla birinin zannettiğiniz herhangi bir parça o sahneye gitmişse başka birinin de olabilir... Ama en çok nejdetin duygularını anlatan sözlerle örüldüğünü de söylemeden geçemeyeceğim..
sımdı seyredıyorum Aslıcıgım :img-in_lo
nıkah sahnesınde calan muzık cok guzelmıs, hotelde kı oda sahnedeyım sımdı...
alısercan abıcıgım sıze ıkı goz ıkı cesme aglamazsak ıstedıklerımızı yapmıyorsunuz... Bu sefer muzık secımlerınız guzel fakat lakın ben daha Yaralı Kalbımı duymadım...
Cansel'ım benım dokturmus, ya bu adamın oyunculugu bazılarına fazla :img-hyste

Melal
saol cnmm...
off cok merak ediyorum bende cnmmm...
su ozet cabuk gelsin...
yaaww ben ayladan hic hoslanmadim ztn...
ah keske evlenmeseler ama dizi ole olcak...offf:icon_sorr

Aaa yazık Ahmet'e Yasemin hanım evlensin.
Ahmet evlenmesin.Sap gibi kalsın olmaz,olamazzz:img-yes:

aslı30
bence ayla fırsatçılık olarak değil de onu sevdiği için yakınlık gösterecek.üzülmesine dayanamayacak.yasemin'in necdet'le evlendiğini böyle biri için mi üzülüyorsun diyerek aklını başına getirecek.:img-hyste ahmet zaten yaralı,yasemin'in hamile olduğunu öğrenirse de en zayıf anında ayla'ya evlenme teklif edebilir.:cheer:

Melal
19-02-07, 13:40
Benim birde Menderes idam edilirken ki sahnede çalan müzik çok hoşuma gitmişti.
Ama ne yazıkki dizideki yeni müziklerin mp3ü yok.
Şule'ciğimiz olsa eklerdi.:icon_sorr

_Feliz_
19-02-07, 13:40
Off ya şu yaralı kalbim'i bugün 40 kere falan dinledim galiba kafam ambale olacak.:)
Biri bana dur desin.:img-hyste :img-hyste

Yaralı Kalbmi'i bir arkadaşım da sürekli dinliyor. Ondan liste yapmış kendine :)
Ama "dur" demenin bir faydası olmuyor Melal, tecrübeyle sabit :img-hyste Arkadaşta etkili olamadım henüz, bunalıma girecek bu gidişle (ki bölümü de izleyemedi henüz) :icon_whis

Melal
19-02-07, 13:41
Aslı'cım,Kale'cim Ayla ile Ahmet'in evlendiği gün bizde burda düğün yapalım.
Ne dersiniz.Ya bizim gibi bir dizi fanı yoktur.
Millet baş karakterlere sıkı sıkıya bağlanır.Ayrılmasınlar der.
Bizler ayrılsın istiyoruz.Hatta Ahmet Ayla'yla evlensin.
Mutlu,mesut olsun istiyoruz.Sanırım bizler normal değiliz.
Ben zaten normal birisi olmadığımı biliyorum da:img-hyste

arzu-başak
19-02-07, 13:45

İçim el vermesede sana bu konuda katılıyorum....inanamıyorum aylaya hak vereceğim aklıma gelmezdi..ama bu bölümden sonra yasemini boğmak istedim...aylada seviyor ne yapsın...hem ayla ahmetle yaseminin arasına girmedi..onları arasına giren necdetti....neyse ben devam etmeyeyim..bu necdet konusu açılınca kendimi tutamıyorum..beni deli etti...sana açıklama yapmak zorunda değilim...hayır yani asıl ona açıklama yapması gerek...tamam seviyor ama..insan arkadaşınıda bu kadar kolay harcarmı ya...ben necdetin daha ılımlı konuşacağını düşünmüştüm..adamda birazcıkta olsa suçluluk duygusu yoktu ahmete karşı....

Melal
19-02-07, 13:47
Bak Arzu'cum sende dedin.Ayla Ahmet'i seviyor.
Ve Yasemin'le Ahmet'in arasına girmedi.
Uzaktan kendince sevdi.Ama Ahmet'e sensiz asla diyen kız gitti Necdet'le evlendi.
Ee Ayla napsın seviyor Ahmet'i ve Ahmet'ten bir umut ışığı görürse kalbini açacak.
Sonucu da evlilik olacak.Şimdi bir şey diyecem ama ayıp kaçar mı bilmiyorum.
Desem mi acaba:icon_whis

Roberta Y Diego
19-02-07, 13:48

:img-hyste :img-hyste

gerçektende söylediğin gibi. benim bildiğim başroller mutlu olsun evlensin istenir ama siz tam tersi :img-hyste

walla ne olursa olsun ayla'nın samimi bir insan olacağına ve ahmet'i mutlu edeceğine inanıcağımı hiç sanmıyorum. ayladan adam olmaz :img-hyste

aslında ben teo ve necdet'in kardeşi (adını unuttum kızın ya :img-blush)'nin birlikte olduklarını da görmek istiyorum. teo tatlı çocuk ee kız da güzel :img-hyste

alisercan
19-02-07, 13:52
Uzaktan kendince sevdi.Ama Ahmet'e sensiz asla diyen kız gitti Necdet'le evlendi.
Ee Ayla napsın seviyor Ahmet'i ve Ahmet'ten bir umut ışığı görürse kalbini açacak.

Melal lütfen dur. Artık bu kadar da yaralı kalbim dinlenilmez ki. Sana bir milyon kere abartma demedim mi?:happy0064

arzu-başak
19-02-07, 13:52

Ben dedim dimi...valla bazen yazdıklarıma ben bile inanamıyorum melal...ne diyecektin merak ettim şimdi...ama çok ayıp kaçıcaksa yazma..bana öm at sen iyisimi....

Melal
19-02-07, 13:57
Melal lütfen dur. Artık bu kadar da yaralı kalbim dinlenilmez ki. Sana bir milyon kere abartma demedim mi?:happy0064

Demedin.Niye uyarmadın.Gençliğime acısaydın bari:icon_sorr
Ya şu Menderes'in idam sahnesinde çalan müzik tam asılırken o müzik daha sonra yeniden çalacak mı?
Süperdi :)

Arzu'cum şunu diyecektim.Madem merak ettin bendne günah gitti.
Yasemin'e ancak şunu diyebiliriz.Yani Ayla Ahmet'le evlendikten sonra
Yemeneyinin malını yerler.:img-hyste :img-hyste
Yada Geçti Bolu'nun Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye:img-hyste :img-hyste

Ayıp değil dimiiii:)

aslı30
19-02-07, 14:00
melal'ciğim napalım denize düşen yılana sarılır.:img-hyste ama dizideki problem başroldeki bayan oyuncunun herkes tarafından sevilememesi ve davranışları.bizde problem yok problem orda.:img-blush
ama düğün fikri süper olur.davetiye de yapmıştım zaten.ahmet'in eli darda masraf olmasın.:img-hyste

Melal
19-02-07, 14:03
Alisercan bizi düğüne davet ettirsene:)
Ayla'cığımızı beyaz gelinlikler içinde görmek istiyoruz.
Hatta bir kare fotoğrafta Yasemin'e göndeririz.:):)
Hatta düğünde ada sahillerinde bekliyorum'u çaldırırız.:img-hyste :img-hyste

arzu-başak
19-02-07, 14:05
Demedin.Niye uyarmadın.Gençliğime acısaydın bari:icon_sorr
Ya şu Menderes'in idam sahnesinde çalan müzik tam asılırken o müzik daha sonra yeniden çalacak mı?
Süperdi :)

Arzu'cum şunu diyecektim.Madem merak ettin bendne günah gitti.
Yasemin'e ancak şunu diyebiliriz.Yani Ayla Ahmet'le evlendikten sonra
Yemeneyinin malını yerler.:img-hyste :img-hyste
Yada Geçti Bolu'nun Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye:img-hyste :img-hyste

Ayıp değil dimiiii:)

yok canım ayıp değil...bende kötü bişey gelicek zannettim valla...alisercan benide uyarmadın...ben biara baya bunalıma girdim bu şarkı yüzünden..annem geliyor gidiyor ben bunu dinliyorum...gözler dolmuş...yazık kadın çok üzüldü halime....bendede yaralı bir kalp varda.....

arzu-başak
19-02-07, 14:07
Alisercan bizi düğüne davet ettirsene:)
Ayla'cığımızı beyaz gelinlikler içinde görmek istiyoruz.
Hatta bir kare fotoğrafta Yasemin'e göndeririz.:):)
Hatta düğünde ada sahillerinde bekliyorum'u çaldırırız.:img-hyste :img-hyste

Melalcim sende abattın ama..o kadarda demedik...bu kadar acımasız olma ya...aslında yasemin haketti ama neyse..yinede gönlüm el vermedi üzülmesine....ama o benim ahmetimi üzdü...neyse ben emimki onlar ilerde birleşicekler..yani öyle olmak zorunda...yoksa çok saçma olur...

alisercan
19-02-07, 14:09
yok canım ayıp değil...bende kötü bişey gelicek zannettim valla...alisercan benide uyarmadın...ben biara baya bunalıma girdim bu şarkı yüzünden..annem geliyor gidiyor ben bunu dinliyorum...gözler dolmuş...yazık kadın çok üzüldü halime....bendede yaralı bir kalp varda.....

Zaten ya anneleriniz ya da eşleriniz sonunda beni vuracaklar. Ama ne yapabilirim. Melal o müzik sadece idam sahnesine özeldi. Yani ney ve duduklu olanı. (Sehpaya çıkmadan önceki) Ama ip sallanıp durduktan sonraki kaval melodisi ise niye kullanmayalım tabii ki kullanacağız.

vega58
19-02-07, 14:15
aaa bizim tayfa burdaymış..ben de diyorum canselin forumu niye bu kadar boş..
neyse bölüm yorumlarına gelmişken yorum yapayım bari.
dizi bir bölüm iyi bir bölüm kötü gidiyor benim gözümde..13.bölüm iyiydi tamamını izlemesem de..12 kötüydü 11.bölüm süperdi..10.bölümü hatırlayamıyorum...
ayla muhabbeti dönüyor yine..ben bu bölüm ahmetin aylaya bakışlarına bittim..hep ters ters baktı kıza..böyle terslediği bir kızla nasıl evlenecek anlam veremiyorum..

spdr
19-02-07, 14:19
evet yaa
asıl ona bi açıklama düşünmeleri lazımdı yaseminle:img-yes: :img-yes:
ama yasemin bu bölüm ahmetle konuşucaktır-zaten son bölümde karşılaştıklarında yasemin özellikle bekledi konuşmak için ahmet görmeyebilirdi onu gelip yanında durmasaydıı:img-yes:

spdr
19-02-07, 14:21
Melalcim sende abattın ama..o kadarda demedik...bu kadar acımasız olma ya...aslında yasemin haketti ama neyse..yinede gönlüm el vermedi üzülmesine....ama o benim ahmetimi üzdü...neyse ben emimki onlar ilerde birleşicekler..yani öyle olmak zorunda...yoksa çok saçma olur...

bence de ya:img-yes: yasemine de yazık değil mi:icon_sorr
bu arada konuyu biraz dağıtmış olucam sanırım ama bugün posta ya da vatan gazetesinde cansel elçin ve beren saatin bir ilişkisi olduğunu yazmışşş--yani tamamen dedikodu olabilir ama okudum sizinle paylaşayım dedim:img-wink:

aslı30
19-02-07, 14:23
aaa bizim tayfa burdaymış..ben de diyorum canselin forumu niye bu kadar boş..
neyse bölüm yorumlarına gelmişken yorum yapayım bari.
dizi bir bölüm iyi bir bölüm kötü gidiyor benim gözümde..13.bölüm iyiydi tamamını izlemesem de..12 kötüydü 11.bölüm süperdi..10.bölümü hatırlayamıyorum...
ayla muhabbeti dönüyor yine..ben bu bölüm ahmetin aylaya bakışlarına bittim..hep ters ters baktı kıza..böyle terslediği bir kızla nasıl evlenecek anlam veremiyorum..
canım büyük aşklar hep nefretle başlar.:img-hyste ters ters baktı ama sor niye baktı.:img-blush adamın sevdiği gidip iki günde başkasıyla evlenmiş.valla ben olsam evden atardım.:img-hyste

aslı30
19-02-07, 14:26
bence de ya:img-yes: yasemine de yazık değil mi:icon_sorr
bu arada konuyu biraz dağıtmış olucam sanırım ama bugün posta ya da vatan gazetesinde cansel elçin ve beren saatin bir ilişkisi olduğunu yazmışşş--yani tamamen dedikodu olabilir ama okudum sizinle paylaşayım dedim:img-wink:
evet gazete haberini ekledim cansel forumu karıştı.:img-hyste doğru olsa da kimse inanmama yoluna gider.gazeteciler hep yalan yazıyor ya.:img-blush

vega58
19-02-07, 14:27
ya aslı ahmet aylaya aşık olacak değl ya..çapkın da o kadar değil yani..
ama benim anlamadığım aylayla nasıl ve neden evlenecek..
ya bu bölüm necdetle yasemin sahnelerini izlememek için elimden geleni yaptım..inşallah gelecek bölümler ikisini bir arada mümkün olduğunca az gösterirler...hatta her ikisini tek tek de az gösterirler..

aslı30
19-02-07, 14:31
ya bu bölüm necdetle yasemin sahnelerini izlememek için elimden geleni yaptım..inşallah gelecek bölümler ikisini bir rada mümkün olduğunca az gösterirler...
tabiki aşık olmaz.o işin şakası.:img-grin2 neden evlenir.bunalıma düşer,ayla hep yanındadır.yakınlık duymaya başlar.yasemin'in hamile olduğunu da öğrenirse üzüntüden evlenme teklif eder.:img-blush belki annesinin de etkisi vardır.

arzu-başak
19-02-07, 14:36
ya bu bölüm necdetle yasemin sahnelerini izlememek için elimden geleni yaptım..inşallah gelecek bölümler ikisini bir arada mümkün olduğunca az gösterirler...hatta her ikisini tek tek de az gösterirler..

aynen bende senin gibiydim canım...izledim ama birde sen gel bana sor....
neyse arkadaşlar ben çıkıyorum..size iyi sohbetler...çok kaynatmayın bensiz....

averaj
19-02-07, 14:56
tabiki aşık olmaz.o işin şakası.:img-grin2 neden evlenir.bunalıma düşer,ayla hep yanındadır.yakınlık duymaya başlar.yasemin'in hamile olduğunu da öğrenirse üzüntüden evlenme teklif eder.:img-blush belki annesinin de etkisi vardır.

aslıcım senaryo kurgusu çok güzel, bravo:icon_whis...ayla ne yaptı?ahmet aşk acısı çekerken gitti onu toparladı, getirdi.çünkü ahmet için yaseminden çok çok daha önce düşünmesi gereken ve onun sevgisine o an için çok daha muhtaç olan kız kardeşi var.ne olursa olsun bu yaptığı en mantıklı olandı.hayatta aşktan daha önemli şeyler de var di mi ama?bazen birinin sizi kendinize getirmesi gerekir.

HaMbUrG*
19-02-07, 15:00
Acaba özeti ne zaman verirler? Ben heyecandan yerimde duramiyorum.
Bence Nezahat hanim ahmetin mektubunu Yasemine son nefesinde bile olsa vermez, cünkü Yasemini yaptigi evlilikte mutlu saniyor. Yasemin bunu kesin seneler sonra tesadüfen bulur....ama is isden coktan gecmis olacak:sad53:

Melal
19-02-07, 15:02
O mektup kesin Yasemin bir yerleri karıştırırklen yada junior karıştırırken ortaya çıkacak.
Kutu düşermiş içindekiler yere saçılırmış.
Yasemin bir kağıt görürmüş ve açar okurmuş.Ve sonrada hıçkıra hıçkıra ağlarmış.
Son hıçkırık fayda etmez tabii pardon son pişmanlık:):)

HaMbUrG*
19-02-07, 15:08
Biz simdi bütün bir bölüm ahmet ve aylanin evlenmelerinimi izleyecegiz? Bu cok üzücü olur, kaldirmaz kalbim.
insallah gelecek bölüm ufak bile olsa pozitif bir isik görürüz!!
Birde Ahmet ve yasemin'in kavusmalarinda hangi etken rol oynar, bunu merak ediyorum.

Melal
19-02-07, 15:10
Hamburg nedne öyle diyorsun.
Senin kalbin kaldırmayacak belki ama bizler yani Aylaseverlerde düğün,bayram edeceğiz.
Hatta forumda düğün yapmayı bile düşünüyoruz.
Birde çiftetelli falan çalarız.Forum çoşar ne dersiniz grupdaşlarım:):)

HaMbUrG*
19-02-07, 15:14
Melal, sen böyle yazdikca, benim umudum kiriliyor:img-yes:
ben maalesf sizin gibi Ahmete Aylayi yakistiramiyorum, eger evlenirlerse.....:img-help:
Bayram etmeyi gec, sinir krizi geciririm artik:icon_sorr

NiliWerda
19-02-07, 15:27
Melal, sen böyle yazdikca, benim umudum kiriliyor:img-yes:
ben maalesf sizin gibi Ahmete Aylayi yakistiramiyorum, eger evlenirlerse.....:img-help:
Bayram etmeyi gec, sinir krizi geciririm artik:icon_sorr

bende yakıştıramıyorum ama napalım seneryo böyle:img-hyste
aylayı sevmeye başlasan bence.. bak ben öyle yaptım:img-hyste
Melal düğün işi fena fikir değil ben hazırlanayım ufaktan:img-hyste
acaba ne giysemmm???:icon_whis

tuba333
19-02-07, 21:18
Ben bu bölumu bugun yeniden izledim.
Cansel Elcin gercekten nikah sahnesi cok guzel rol yapmis, birde kurgu superdi, tam karisda bir odada olmasi filna iyi dusunulmus...
Birde Aylayio oynayan karekter cirkin degilmis, bu bölum onu´da fark ettim.
Ve birkez daha yarali yuregime hayran kaldim....

yasmin67
19-02-07, 21:31
Bu Bu diziyi neden asigim Ahmete mi desem yasemin fln derken Efendim diyesim gelio :D
Gercekten Müzikidnen senaryosuna kadar herseyy muhtesem :D

bahar_can
19-02-07, 21:38
Herkese iyi geceler... Biz burada deliler gibi çalışalım sizse bir ayla meleğinin peşinde güzel güzel sohbet edin allahtan reva mı bu.
Şaka bir yana bahar yine bu konuların içinde bile güzel şeyler bulmuş... Yani işin magazinsel kısmından sosyolojiye doğru kaymış. Güzel...
Ben 5-10 dakikalık arada sizlere bir selam vereyim dedim. Hem de ne olursa olsun, ister içinde bulunduğu durumun onu muhalefete itmesi, ister başka bir neden adada varsılların arasında yaşayan ve tıp okuyan yoksul bir terzi kızı olarak sın