Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-5
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
11
evet haklısınız ama yasemine de biraz olsun hak vermek lazım.. kız hamile ve ahmetin annesi sağolsun ahmetin yaseminle konuşmak istemediğini söledi
kıza.. ardından da hemen amerikaya gittiler.. kız orda hamile başına kaldı.. napsın yani??
Ama Ahmet haklıymıs hep derdı ya Yasemın e "Benım için ne ıfade ettıgını anlayamamıssın!" dıye cocuk haklıymıs yanı..:(:(
Dedi demesine de anlayan anlamamis, adami oldurecekti nerdeyse nefesi kesildi Ahmet'in Yasemin'in dusuncesiz hareketlerinden dolayi ne bu canim bu cocukta can tasiyor, zaten Yasemin bencil hep bana hep bana Ahmet benim olsun - oldu, boyle olsun - oldu, evlilik dedi - oldu ne bu canim...
O da dogru canım tamamen hak vermıyor degılız zaten bu işte Yasemın ın annesının de sucu var vermedı Ahmet ın mektubunu ama yıne de bır kez de olsa Ahmet ı dınlemesını ısterdım ben Yasemın ın yazık olucak..Necdet de kendısını kandırıyor ona da yazık olucak kısaca herkese yazık olacak dıye dusunuyorum ben..:(
Kalp krizini birak ben Yasemin nasil dusurmedi bu cocugu anlamiyorum, bu kadar ayrilik, ustellik evlilik, annesinden uzak, babasindan uzak ne bileyim ruhsuz mu ne? oysa ki Ahmet icin ilk bolumlerde hasta olmustu ama simdi trup gibi :img-pilot
nee biri ruhsuz mu dedi.:img-grin2 tam üstüne bastın çek ayağını.:img-hyste
ruhsuz tabi kendini kurtarmak için necdet'in hayatını,çocuğunun hayatını hiç düşünmedi.lale çok haklıydı valla.abimi kullanıyorsun diyerek.gerçi o da yelkenleri indirdi ama.:img-blush şimdi bunlar çocuğun niye erken doğduğunu da düşünmezler.:img-blush aman torun gelmiş sırası mı şimdi.:img-hyste
evet haklısınız ama yasemine de biraz olsun hak vermek lazım.. kız hamile ve ahmetin annesi sağolsun ahmetin yaseminle konuşmak istemediğini söledi
kıza.. ardından da hemen amerikaya gittiler.. kız orda hamile başına kaldı.. napsın yani??
Valla onu da o dusunsun, gezip tozarken dusunmedi de bebek olunca mi saksi dustu... Yok artik anneler sucsuz onlar melek... Madem Ahmet'en ayrilacaksin ayril ama kalk evlen burasi cok bariz hatta...
nee biri ruhsuz mu dedi.:img-grin2 tam üstüne bastın çek ayağını.:img-hyste
ruhsuz tabi kendini kurtarmak için necdet'in hayatını,çocuğunun hayatını hiç düşünmedi.lale çok haklıydı valla.abimi kullanıyorsun diyerek.gerçi o da yelkenleri indirdi ama.:img-blush şimdi bunlar çocuğun niye erken doğduğunu da düşünmezler.:img-blush aman torun gelmiş sırası mı şimdi.:img-hyste
Aslim gelmis :img-in_lo zaten yalanlar habire arka arka yok caylar sogumasin, yok mujdeli haberler, apar topar nikahlar yahu aileler bu kadar cok mu kandirilir. Evet Necdet'i dusunmedi ne bu omur boyu evli kal, canin istediginde de bosanamazsin ki cocuk oyuncagi mi bu, ne belli Necdet'in sapik falan olmadigi ne bu genislik cozemedim gitti, Ahmet'en kacmalar sanki bu bebegi tek basina yapmis, pes valla...
O da dogru yaa evlenmeden de yapmıcaktı oz mn cocuk falan dıyelım kı bır hata yaptı bunun ıcın necdet ı kullandı demek de bıraz yanlıs bunu Necdet ıstedı gercı Yasemın ın de baska caresı yoktu (kendısıne gore) Ama Bu durum bıraz karısık Hem Necdet ın ısıne geldı boyle olması hayalı gercekten gercek olmasa da yaklastı buna hem Yasemın e asık oldugu ıcın ortada kalmasına ya da olmesıne ızın vermezdı zaten..Yasemın ıcın de ıyı oldu hem bır can almak zorunda kalmadı hem de kendısı de rezıl olmaktan kurtuldu(sankı yaparken rezıllık degıldı de.)O gun Kurtaja gıttıgınde esaret edemedı oraya gıtmeye karar verdıgınde ben hem takdır ettım hem de uzuldum cunku sucsuz bır bebek yanı sonucta karnındaki Aslında benım de kafam karısmıs ıyıcee :)..Neyse arkadaslar ben cıkmak zorundayım cunku dersaneye gıdecegım ama cok sevıyorum sızı de hatırla sevgılı yı de..Opuldunuz arkadaslar :love05: bye...
Valla onu da o dusunsun, gezip tozarken dusunmedi de bebek olunca mi saksi dustu... Yok artik anneler sucsuz onlar melek... Madem Ahmet'en ayrilacaksin ayril ama kalk evlen burasi cok bariz hatta...
tamam da kız hamile napsın yani.. nasıl açıklayacak ailesine.. haa diyeceksin ki yapmasaymış.. evet bence de yapmasaymış ama olmuş bi kere...
tamam da kız hamile napsın yani.. nasıl açıklayacak ailesine.. haa diyeceksin ki yapmasaymış.. evet bence de yapmasaymış ama olmuş bi kere...
Bende diyorum ki yapmissa yapmis, yaptiginin arkasinda dursaydi her insan hata yapar ama boyle ortulmesi ki kaldi ki bizim canimiz Ahmet cocugu istemedi de ayrilmadilar, haberi bille yok, olsa sahip cikardi oyle degil mi? Burda Yasemin Ahmet'e haksizlik yapti, bebege haksizlik yapti, Necdet'e uzar gider... Flort ettiklerini herkes biliyordu iki ailede ama onlar genede bu iliskiye devam etti o zaman hatta degildi de Yasemin hamile kalinca mi beraber olmalari hatta oldu...
Aslim gelmis :img-in_lo zaten yalanlar habire arka arka yok caylar sogumasin, yok mujdeli haberler, apar topar nikahlar yahu aileler bu kadar cok mu kandirilir. Evet Necdet'i dusunmedi ne bu omur boyu evli kal, canin istediginde de bosanamazsin ki cocuk oyuncagi mi bu, ne belli Necdet'in sapik falan olmadigi ne bu genislik cozemedim gitti, Ahmet'en kacmalar sanki bu bebegi tek basina yapmis, pes valla...
geldim canım.:img-wink: aileleri biraz saf yerine koydular doğru.hadi nezahat'dan beklerdim:img-hyste ama öbürlerine noluyor.pat diye evlendiler o sıkıntılı günlerinde.kimse de anlamadı.:img-pilot bir de bunların evlliği ne kadar zaman oldu da hamile olduğunu açıkladılar.eee okulu ne olacak yasemin'in.:img-blush yasemin necdet'in ona olan aşkını anlamadıki necdet'in sapık olabileceğini gibi bir ihtimali düşünsün.:img-hyste yok birbirlerini tanıyorlarmış.:img-hyste
yasemin necdet'in ona olan aşkını anlamadıki necdet'in sapık olabileceğini gibi bir ihtimali düşünsün.:img-hyste yok birbirlerini tanıyorlarmış.:img-hyste
Mesela Yesilcam'da var ornekleri dilencilik falan yaptiriyorlar uvey babalar, neyse konumuz bu degil de yani olur mu olur kotusunu dusuneceksin ki onlem alacaksin... Yazik be Aslim bu cocuga, babasina ne bu simdi valla gozyaslarimi tutamayacagim, aglayacagim, canlaninca gozumde off off dertli oldum ciktim pes valla...
Mesela Yesilcam'da var ornekleri dilencilik falan yaptiriyorlar uvey babalar, neyse konumuz bu degil de yani olur mu olur kotusunu dusuneceksin ki onlem alacaksin... Yazik be Aslim bu cocuga, babasina ne bu simdi valla gozyaslarimi tutamayacagim, aglayacagim, canlaninca gozumde off off dertli oldum ciktim pes valla...
yasemin çok çabuk vazgeçti zaten.pat diye evlendi.çocuğu değil kendini düşündü öncelikle.ee hazır baba da var.biraz da necdet aklına girdi.pişman olacak ama ahmet'i ayla kapmış olacak.:cheer:
Sence ilk kez mi söylüyorum... Sana ilk kez gibi mi geliyor... Baharcan bir kaç kez söyledim. Çünkü ne de olsa cengiz hocadan gelen felsefi bağımız var. Yabana mı atalım...
Evet evet söyledin eksik olma:img-yes: Hiç Cengiz hoca yabana atılır mı? Hele de ben:icon_whis herhalde hayatımda karşısında konuşmaya çekindiğim tek kişi O'dur:img-help: kulakdan dolma bilgilere hiç tahammülü yok:img-polic azarlayacak diye soru bile sormuyordum:img-hyste
Muhabbetiniz bol olsun arkadaşlar, dışarı çıkıyorum akşam 23.00'den önce görüşemem sizinle...bye
Evet evet söyledin eksik olma:img-yes: Hiç Cengiz hoca yabana atılır mı? Hele de ben:icon_whis herhalde hayatımda karşısında konuşmaya çekindiğim tek kişi O'dur:img-help: kulakdan dolma bilgilere hiç tahammülü yok:img-polic azarlayacak diye soru bile sormuyordum:img-hyste
Muhabbetiniz bol olsun arkadaşlar, dışarı çıkıyorum akşam 23.00'den önce görüşemem sizinle...bye
kim bu Cengiz hoca bir ogrensem iyi olacakti 11 kadar meraktan cat cat catlarim ben :)
alisercan abiye bir suru iltifa ettim tik cevap yok :img-hyste
Yasemin hayatının hatasını Ahmet'e hamile olduğunu söylemeyerek yaptı.
Ahmet'e bir söyle bakalım ne diyecek.Kesin sevincinden havalra uçar ve hemen evlenelim derdi.
Ama bizim Yasemin hanımımız öyle yapmadı.Gitti Necdet'le evlendi.
Hadi evlendin anladık.Necdet'e odada dediği neydi öyle Ahmet'in bu çocuktan hiçbir zaman haberi olmayacak.
Ohh ne ala memleket ananemin bir lafı vardır.
Emretti kadı buyurdu kedi diye valla Yasemin'e çok uyuyor.
Ahmet'in çocuk üzerinde sanki hiç hakkı yok.Sanki Ahmet'e anlattı da Ahmet onu terslemiş gibiydi hali cuma akşamı beni sinir etti.
Yasemin başını duvarlara çook vuracak.Ama iş işten çoktan geçmiş olacak.
Asıl Ahmet Ayla ile evlenince Yasemin kıskanacak gibime geliyor.
Neden kıskanacaksa ayy daha fazla yazmıyayım yoksa Yasemin'i fena yapacam.:):)
yasemin çok çabuk vazgeçti zaten.pat diye evlendi.çocuğu değil kendini düşündü öncelikle.ee hazır baba da var.biraz da necdet aklına girdi.pişman olacak ama ahmet'i ayla kapmış olacak.:cheer:
Ayla gercekci, Yasemin hayalci eee bende gercekci olduguma gore, Ayla buraya eller havaya :img-hyste
Keske Ayla'nin ve Ahmet'inde cocugu olsa, bence olsun...
Baharr şu Cengiz Hoca'yı da söyle git.
Çatlatma Kale'yle beni yaa:):)
Bunlar boyle sifreli konusuyorlar :img-hyste google bir arama mi yapsam :img-hyste Cengiz kim, ne is yapar, bahar_can abla nerden taniyor :img-hyste
alisercan abiyede sorayim bari, atlamalar bu bolumde mi acaba :img-blush
ben tahmin edeyim üniversiteden hocalarıdır.:img-grin2 merakınız gitsin.:img-hyste
Aslıcığım özürdilerim yeni gördüm yazını... ben üniversite okumadım canım alisercanla bir sohbet esnasında (özel mesaj sohbeti) aynı felsefeci (Cengiz Gündoğdu- Özgür Üniversite Öğretim Üyesi) tarafından ders aldığımız ortaya çıktı... Alisercan onu kast etti...
Ayla gercekci, Yasemin hayalci eee bende gercekci olduguma gore, Ayla buraya eller havaya :img-hyste
Keske Ayla'nin ve Ahmet'inde cocugu olsa, bence olsun...
ya kale bunu geçen ben de yazmıştım.:img-hyste ayla buraya yumruk havaya şeklinde.:img-hyste
canım belki onların da olur çocuğu.özette yazmıyor ama tam ahmet ve yasemin birleşme planları yaparken ayla'nın hamileliği çıkar.:cheer: ve mutlu son.:img-hyste
ben tahmin edeyim üniversiteden hocalarıdır.:img-grin2 merakınız gitsin.:img-hyste
Asli bizim ogretmen kizardi hoca demeyin, burasi mektep mi camii mi diye :img-hyste ne gunlerderi yahu...
Kuzum Yasemin okulu bitirebilecek mi karni burnundayken, yok yani resim yapamaz gibime geliyor karnindan dolayi...
Aslıcığım özürdilerim yeni gördüm yazını... ben üniversite okumadım canım alisercanla bir sohbet esnasında (özel mesaj sohbeti) aynı felsefeci (Cengiz Gündoğdu- Özgür Üniversite Öğretim Üyesi) tarafından ders aldığımız ortaya çıktı... Alisercan onu kast etti...
Sağolasın biz garibanları merakta bırakmadın.:)
Şimdi gidebilirsin.:img-hyste :img-hyste
Akşama görüşürüz.
ya kale bunu geçen ben de yazmıştım.:img-hyste ayla buraya yumruk havaya şeklinde.:img-hyste
canım belki onların da olur çocuğu.özette yazmıyor ama tam ahmet ve yasemin birleşme planları yaparken ayla'nın hamileliği çıkar.:cheer: ve mutlu son.:img-hyste
yasemin ve ahmet birleşme planları yaparlarken aylanın normalde çocuğu olsa bile o dönemde olmaz diye düşünüyorum.. çünkü yaşını baya almış olacak...
Ayla ve Ahmet'in çocuğu olsun.:)
Şimdi olsa tüp bebek olurdu.Ama o zamanlar tüp bebek ne arasın.:img-hyste
Asli bizim ogretmen kizardi hoca demeyin, burasi mektep mi camii mi diye :img-hyste ne gunlerderi yahu...
Kuzum Yasemin okulu bitirebilecek mi karni burnundayken, yok yani resim yapamaz gibime geliyor karnindan dolayi...
demek perran kutman sizin hocadan kopye çekmiş.:img-hyste
bence de bitiremez.tuvale uzanamazki karnından dolayı.:img-hyste zaten onda umut yok.:img-hyste ahmet'imizi ne çirkin çizmişti.korku filmi gibiydi valla.:img-hyste
şimdi necdet-yasemin madem evlendi...çocuk da var.bu çocuğa bir kardeş lazım di mi ama?çocuk büyürken kiminle kardeş kardeş oynayacak...
ahmete yasemin söylemezse çocuk yalnız mı büyüyecek..olmaz ben yeğenime kardeş isterim.ama bu sefer necdetten.
sonra ayla-ahmet ikilisinden de olsun.
ondan sonra da nüfus planlamasındaki patlamadan sorumlu olarak içeri alırlar beni:img-hyste :img-hyste
Bence Ayla ile hic ayrilmasin bize de seyircilere gostermis olurlar ask mi emek mi diye, bence de emek gerci Turkan hanim her ne kadar bu sonu istememis olsa da bence emek emek emek :img-fear2 Ayla Ayla Ayla imgdrag
yasemin ve ahmet birleşme planları yaparlarken aylanın normalde çocuğu olsa bile o dönemde olmaz diye düşünüyorum.. çünkü yaşını baya almış olacak...
tıpta gelişmeler bitmez.:img-hyste olur ya niye olmasın.olmazsa evlat edinirler.:img-grin2 çareler tükenmez.:img-blush
demek perran kutman sizin hocadan kopye çekmiş.:img-hyste
bence de bitiremez.tuvale uzanamazki karnından dolayı.:img-hyste zaten onda umut yok.:img-hyste ahmet'imizi ne çirkin çizmişti.korku filmi gibiydi valla.:img-hyste
yok canim ben orta iki mi neydim o zamanlar Perran hanim yoktu ortalarda, bizim hocadan calmislar bunu :img-hyste
Yasemin nasil para kazanacak anlamiyorum, pastanede garsonuluga devam ya da annesinin yanina...
Bence Ayla ile hic ayrilmasin bize de seyircilere gostermis olurlar ask mi emek mi diye, bence de emek gerci Turkan hanim her ne kadar bu sonu istememis olsa da bence emek emek emek :img-fear2 Ayla Ayla Ayla imgdrag
emek emek bu lafı bir yerden hatırlıyorum.:img-hyste tabiki emek.bütün üzüntüsünü,bütün çileleri sen çek.gelip başkası konsun.:img-blush o filmde oynayan erkek çocuğu kızmış biliyormuydunuz?
emek emek bu lafı bir yerden hatırlıyorum.:img-hyste tabiki emek.bütün üzüntüsünü,bütün çileleri sen çek.gelip başkası konsun.:img-blush o filmde oynayan erkek çocuğu kızmış biliyormuydunuz?
neden neden :img-hyste meraklar icindeyim...
dimi sen butun cilesini cek cek cek babam cek sonra sana sirtini donup gitsin, hangi akli sigar bu benimkine sigmiyor...
fundapehlivan 20-02-07, 14:24 Funda derın konuya gırmıssın mecburen sana uymam lazım,sevgı her sey degıl ama ask da her sey degıl... gel ortak bır yol bulalım... Ahmet ve Yasemın beraber oldukları sure ıcersınde ortak tek bır konu dahı konusmadılar,paylasmadılar yanı onlar bır bırını tanımıyor kı belkı kalbının carpıntısını hızlandıran bu duygu ortak duygulara gelınce ters tepkı verecektı mesela Rıza bey ıcın bır bırılerını kırdıkları gıbı, ask ıkı kısı etrafınfa doner ama dunyada ıkı ınsan mevcut degıldır kı calısma ortamına gırersıni,aıle ıcıne gırersın, maddıyata gırersın gırersınde gırersın yanı ask gelıp gecer... Ayla da ıste tam bu zaman ıcınde devreye gırer, yanı asık olan Yasemın sırtını doner ama Ayla hep orda ıyı ve kotude yanında...
Derın ve cıkılmaz bır konuya gırmeden daha fazla,noktalayım :img-hyste
Öyle diyorsun da bunlar 2 yıl birlikte oldular...
Bize gösterilenlerim çoğu naz ve ya öpüşmeydi ama ben bunu kabul etmiyorum, yani bize bu gösterildi ama elbette ki o 2 yıl içinde onlar da her şeylerini paylaştılar, konuştular... Ahmet sorunların olunca beni dışarıda bırakma dedi... Yani hiç bir ilişki bence sadece öpüşmeyle geçemez. 1 aydan bahsetmiyoruz ki... 2 yıl yani bu!! Üstelik ahmette 27 yaşında... Çocuk değil...
O rıza meselesi ise ikisi açısından da nazik konulardı bence o tartışma çok normaldi...
şimdi necdet-yasemin madem evlendi...çocuk da var.bu çocuğa bir kardeş lazım di mi ama?çocuk büyürken kiminle kardeş kardeş oynayacak...
ahmete yasemin söylemezse çocuk yalnız mı büyüyecek..olmaz ben yeğenime kardeş isterim.ama bu sefer necdetten.
sonra ayla-ahmet ikilisinden de olsun.
ondan sonra da nüfus planlamasındaki patlamadan sorumlu olarak içeri alırlar beni:img-hyste :img-hyste
tabiki tek çocuk şımarık olur.kardeş lazım.:img-blush aslında ilk fragmanlarda bunlar baya samimiydi.değiştirmezlerse belki bir çocukları olur ileride.şimdi yasemin ahmet'in evlendiğini öğrenirse necdet'e haksızlık yaptığına karar verir ve bir çocukları olur.ne kadar attım yahu.:img-hyste
çocukları arttırmak lazım yoksa kavuşma yakın olur.:img-hyste
Aa Yasemin artık pastaneciler kralıyla evli ne çalışmasını otursun evinde çocuğuna baksın.:):)
Necdet ben kaırmı çalıştırtmam dermiş.:):)
Ayla ve Ahmet'in çocuğu olsun.Biz istiyoruz senaristler arkadaşlar bizim sesimizi duyun.
Yasemin ve Necdet Umut'la çekirdek aile olarak yaşayacaklar.
Ama bizim Ahmet'imiz ve Meleğimizin bebekleri olmayacak revamıdır bu yaa yazık.
Yasemin'i bebekle görünce Meleğimizin ve Ahmet'in canı çeker.:img-hyste :img-hyste
bugun reklamı verirlermiki? ben artık bugün bütüngün atvyi izleyim:img-yes:
evet cnm salı günü özellikle 2. parti program arasında reklamları veriyolar.. tabi bu akşam 23.00 ve sonrasına tekabül ediyor...
Yasemin nasil para kazanacak anlamiyorum, pastanede garsonuluga devam ya da annesinin yanina...
necdet onu çalıştırır mı artık.elini soğuk sudan sıcak suya sokmaz.baksın işte yasemin'e hazırdan baba da oldu zaten.:icon_whis
tabiki tek çocuk şımarık olur.kardeş lazım.:img-blush aslında ilk fragmanlarda bunlar baya samimiydi.değiştirmezlerse belki bir çocukları olur ileride.şimdi yasemin ahmet'in evlendiğini öğrenirse necdet'e haksızlık yaptığına karar verir ve bir çocukları olur.ne kadar attım yahu.:img-hyste
çocukları arttırmak lazım yoksa kavuşma yakın olur.:img-hyste
olur peki:icon_whis
yasemin-necdetin ikizleri, ayla-ahmetin dördüzleri olsun(yurtdışına filan tedaviye gitsinler derken tıptaki gelişmelerle çok çocuklu bir çare bulunsun:img-help:)
dur bakayım;
elde var bir çocuk+iki çocuk+dört çocuk=yedi çocuk...
e şimdi daha zor oldu birleşmeleri..hem yeniden ev kur, çocuklar kimde kalsın muhabbeti filan...yo yo yo biz almayalım:hıh
Asli Turkan abla kizmistiya bir seye neydi o :img-hyste
Necdet, aman agir kaldirma, aman cok calisma aman aman aman... sanirim Ahmet'e de yakin yasiyorlar bana mi oyle geldi, nedense Ahmet kol dugmeleri olmadan sanirim yuruyerek o hizla pastaneye kadar gitmisti, gerci Istanbul bu Istanbul degil de ama genede :img-pilot
canım ben de çok çocukları olsun ki başkalarından kavuşmaları zor olsun diyorum.ne kadar kötüyüm.:img-cool2
evet benim fikrim de bu yönde...
yeniden birleşme fikrini almayalım demiştim zaten...onca çocuk sefil olur ortalıkta:img-hyste ...
hatırlarım bugün gibi
sessiz geçen son geceyi
başim öne egik, bir suçlu gibi
bana verdiğin hediyeyi
iki küçük kol düğmesi
bütün bir aşk hikayesi
iki düğme,iki ayrı kolda
bizim gibi,ayrı yolda
akşam olunca
sustururum herkesi,her herşeyi
gelir kol düğmelerimin birleşme saati
usül usül çıkarır,koyarım kutuya
yan yana
bitsin bu işkence kalsınlar yan yana
heyhat sabah,gün ışıldar
yalnız gece buluşurlar
yaşli gözlerle ayrılırlar
düğmeler gibi,bizim gibi
bizim gibi,ayrılırlar
Barıs Abinin efsane sarkısı Ahmet ıcın gelsın,garibim...
Asli Turkan abla kizmistiya bir seye neydi o :img-hyste
Necdet, aman agir kaldirma, aman cok calisma aman aman aman... sanirim Ahmet'e de yakin yasiyorlar bana mi oyle geldi, nedense Ahmet kol dugmeleri olmadan sanirim yuruyerek o hizla pastaneye kadar gitmisti, gerci Istanbul bu Istanbul degil de ama genede :img-pilot
hıı neye kızmıştı.:img-blush sonunun mutsuz bitmesine kızmış dimi.yani çocuğunun babasını seçmek istemiş.ama iyiki de böyle olmuş demiş.:img-yes:
evet şimdi necdet'in pirpirik hallerini görürüz.çok üstüne düşer yasemin'in.çalışma,kalkma,oturma,okuma.çok sıkıcı.:img-pilot ahmet'le necdet yakınlar mı bilmiyorum.ahmet kızgınlıklıkla uçmuştur pastaneye.gözü döndü adamın.yazık ona.:img-in_lo
biz kendimiz için birşey istemiyoruz çocuklar sefil olmasın.:img-hyste
e tabi...yazık günah:icon_whis ..
tekrar birleşirse ahmetle yasemin düzeni bozulur çocukların...hangisi anneleri hangisi babaları bilmezler valla:img-hyste:img-hyste
bizim yeğen nasiplenir bu işten ama azınlık olarak kalacağı için diğer çocukların mutluluğu daha önemli:icon_whis hem zati babayı necdet diye bilecek...pek de mutsuz olmayacak büyürken...
Sizler, başkalarıyla evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra yuva kurmaları çok zor, düzen bozulur falan diyorsunuz ya; geçen gün gazetede bir haber okudum. ABD'de iki sevgili yollarını ayırmış, başkalarından çocukları olmuş ama 30 yıl sonra çocuklarının birbirlerine aşık olması vesilesiyle tekrar karşılaşmışlar. Zaten eşleri öldüğü için, karşılaştıktan 2 gün sonra evlenmişler:img-yes: Böyle bir olasılığı da es geçmeyelim:icon_whis
arzu-başak 20-02-07, 14:58 Arkadaşlar yine döktürmüşsünüz..hiç çıkmayada gelmiyor yani...abartmayın arkadaşlar...onlar birleşemezlerse biz ahmeti hiç mutlu göremeyiz ki....bende yasemine bayılmıyorum..hatta bu bölümden sonra bir kaşık suda boğabilirim...ama birleşmeleri lazım..yoksa çok kötü olur ya.... aylanında mutsuz olmasını istemiyorum aslında...önceden aylaya karşı daha katıydım...sevmediğim için...ama alisercan sayesinde olaya farklı bakınca onada üzülüyorum....ama ne yapalım....ahmetin mutlu olması mevzu bahis(ben bu kelimeyi doğrumu yazdım acaba)
Arkadaşlar yine döktürmüşsünüz..hiç çıkmayada gelmiyor yani...abartmayın arkadaşlar...onlar birleşemezlerse biz ahmeti hiç mutlu göremeyiz ki....bende yasemine bayılmıyorum..hatta bu bölümden sonra bir kaşık suda boğabilirim...ama birleşmeleri lazım..yoksa çok kötü olur ya.... aylanında mutsuz olmasını istemiyorum aslında...önceden aylaya karşı daha katıydım...sevmediğim için...ama alisercan sayesinde olaya farklı bakınca onada üzülüyorum....ama ne yapalım....ahmetin mutlu olması mevzu bahis(ben bu kelimeyi doğrumu yazdım acaba)
canım zaten mutlu olmasının ne gereği var.:img-hyste üzgünken ben daha çok beğeniyorum cansel'i.mutluyken seyretmek hoşuma gitmiyor.napim öyle yani.:img-blush mutsuzken çok daha başarılı.ee başarılı olmak önemliyse bırak mutsuz kalsın.:img-blush
kale canın üzüm istedi herhalde.hayrola canım.:img-hyste
aynakolik_fatma 20-02-07, 15:06 hatırlarım bugün gibi
sessiz geçen son geceyi
başim öne egik, bir suçlu gibi
bana verdiğin hediyeyi
iki küçük kol düğmesi
bütün bir aşk hikayesi
iki düğme,iki ayrı kolda
bizim gibi,ayrı yolda
akşam olunca
sustururum herkesi,her herşeyi
gelir kol düğmelerimin birleşme saati
usül usül çıkarır,koyarım kutuya
yan yana
bitsin bu işkence kalsınlar yan yana
heyhat sabah,gün ışıldar
yalnız gece buluşurlar
yaşli gözlerle ayrılırlar
düğmeler gibi,bizim gibi
bizim gibi,ayrılırlar
Barıs Abinin efsane sarkısı Ahmet ıcın gelsın,garibim...
bende dün gece bu şarkıyı dinlerken ahmet geldi aklıma
sanki onun için yazılmış yazdığın için teşekkürler:good:
Sizler, başkalarıyla evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra yuva kurmaları çok zor, düzen bozulur falan diyorsunuz ya; geçen gün gazetede bir haber okudum. ABD'de iki sevgili yollarını ayırmış, başkalarından çocukları olmuş ama 30 yıl sonra çocuklarının birbirlerine aşık olması vesilesiyle tekrar karşılaşmışlar. Zaten eşleri öldüğü için, karşılaştıktan 2 gün sonra evlenmişler:img-yes: Böyle bir olasılığı da es geçmeyelim:icon_whis
e tabi bu da bir olasılık:icon_whis
ben ahmet-yasemin enerjisine inanmadığım için:img-blush
ama doğada enerji vardan yok, yoktan da var olamaz...bu bir gerçek:icon_whis ...
tabi senarist olasılığı daha gerçek:img-hyste evet evet, bu da bir gerçek:icon_whis
çıkamadım işin içinden:icon_sorr :img-help:
Yasemin istemistir diye koydum resmi :img-hyste :img-hyste benimde canim istedi de ben Yasemin kadar hizli degilim :img-blush
Ahmet yumrugu nasil patlatmis oyle, aslinda gene az rollu vardi da iste hani neyse idare edeyim hiicten iyidir :img-pilot
Yasemin istemistir diye koydum resmi :img-hyste :img-hyste benimde canim istedi de ben Yasemin kadar hizli degilim :img-blush
Ahmet yumrugu nasil patlatmis oyle, aslinda gene az rollu vardi da iste hani neyse idare edeyim hiicten iyidir :img-pilot
hııı tamam o zaman.:img-hyste yasemin kadar kimse hızlı olamaz.:icon_whis
yumruk iyiydi de o yumruğa rağmen yasemin'le aralarında bir konuşma geçmedi.adamın ağzı burnu kanamış hemen iyileştide mi yasemin hibirşey sormadı.biraz atlama yapmışlar.:img-blush
valla birşey anlamadım bu mesajdan.:img-hyste
özür canım ben başka biri için yazmıştım onu . cerenimo_ için yazmıştım yanlışlıkla sana basmışım alıntı olarak :img-hyste
Farkindaysan anna kizda kocalarina hesap sormuyorlar, bu bakimdan dogal olarak karsilamak gerek...Gerci Yasemin'in umrunda mi o bir tek kendini dusunur ha belki arada bir bebegi... Isik aslinda gordu Yasemin'in agladigini istermizsiniz biraz buyunce gitsin Ahmet abisine anlatsin ama bu sefer Ahmet inanmasin....
Farkindaysan anna kizda kocalarina hesap sormuyorlar, bu bakimdan dogal olarak karsilamak gerek...Gerci Yasemin'in umrunda mi o bir tek kendini dusunur ha belki arada bir bebegi... Isik aslinda gordu Yasemin'in agladigini istermizsiniz biraz buyunce gitsin Ahmet abisine anlatsin ama bu sefer Ahmet inanmasin....
demek genlerinde var.:icon_whis belki defne'ye söyler o da abisine anlatır.ahmet de necdet'i sevmiyorsun niye ağladın o zaman der.o da necdet'i çok seviyorum ışık yanlış anlamış der.:img-pilot çok senarist gördüm kendimi.:img-hyste
resimdeki çok tatlı.:img-in_lo
demek genlerinde var.:icon_whis belki defne'ye söyler o da abisine anlatır.ahmet de necdet'i sevmiyorsun niye ağladın o zaman der.o da necdet'i çok seviyorum ışık yanlış anlamış der.:img-pilot çok senarist gördüm kendimi.:img-hyste
evet evet bu mantikli, kim soze baslar merak ediyorum, ben Ahmet olsam dalardim Yasemin'e yani el kaldirmak istemem ama yapardim :img-hyste Yasemin zaten icinden yasiyor ya her seyi kem kum eder bizi de deli eder :img-fear2
Ahmet'de bebek beginiyorum :img-hyste
evet evet bu mantikli, kim soze baslar merak ediyorum, ben Ahmet olsam dalardim Yasemin'e yani el kaldirmak istemem ama yapardim :img-hyste Yasemin zaten icinden yasiyor ya her seyi kem kum eder bizi de deli eder :img-fear2
Ahmet'de bebek beginiyorum :img-hyste
şiddete hayır ama yasemin'e evet.:img-hyste valla türk dizi tarihinde bu kadar sevilmeyen başrol karakter ilk yasemin'dir.:icon_whis
deminki çok tatlı.o olsun.:img-grin2
şiddete hayır ama yasemin'e evet.:img-hyste valla türk dizi tarihinde bu kadar sevilmeyen başrol karakter ilk yasemin'dir.:icon_whis
:img-hyste Yasemin biz sevmiyoruz ama Ahmet ve Necdet seviyor cok garip, bu erkeklerde zevk kalmamis veya diger guzellikleri gormek icin kendilerini zorlamiyorlar, oysa Ayla nur gibi yuzu, seker, oturmasini kalkmasini biliyor :img-yes:
:img-hyste Yasemin biz sevmiyoruz ama Ahmet ve Necdet seviyor cok garip, bu erkeklerde zevk kalmamis veya diger guzellikleri gormek icin kendilerini zorlamiyorlar, oysa Ayla nur gibi yuzu, seker, oturmasini kalkmasini biliyor :img-yes:
eee aşk işte. :hıh sana acı çektirenler daha kıymetli olur her zaman.güzellik her zaman ilk plandadır onlar için.ayla yasemin gibi yapmaz.kız her şeyin kıymetini bilir.yokluktan gelmiş.yasemin gibi hazıra konmamış.:img-blush
eee aşk işte. :hıh sana acı çektirenler daha kıymetli olur her zaman.güzellik her zaman ilk plandadır onlar için.ayla yasemin gibi yapmaz.kız her şeyin kıymetini bilir.yokluktan gelmiş.yasemin gibi hazıra konmamış.:img-blush
Ayla da guzel, fena degil bak Asli para kazanmaya baslayinca goreceksin nasil degisiyor bizim Ayla, makyajlar, elbiseler ooo taniyamayacak Ahmet onu ve belki tutulur :img-in_lo zaten hayat kisa ne diye kendine aci cektirsin, yazik Ahmetime cok yazik dag gibi adami terk etti...
arzu-başak 20-02-07, 15:49 :img-hyste Yasemin biz sevmiyoruz ama Ahmet ve Necdet seviyor cok garip, bu erkeklerde zevk kalmamis veya diger guzellikleri gormek icin kendilerini zorlamiyorlar, oysa Ayla nur gibi yuzu, seker, oturmasini kalkmasini biliyor :img-yes:
Kalecim aylamı nur yüzlü ve şeker....sen yanlış görüyor olmayasın....tamam aylaya hak veriyorum dedimde bu kadarda değil yani...kız buzdolabı gibi soğuk yahu....aslıcım valla bende ahmetin üzgün mutsuz hallerini beğeniyorum ama nereye kadar yani...en iyisimi mutlu olsun o.......
ilk başta öyledir belki ama sonrası önemli...işte dediğin gibi ayla bu noktada önemli olmalı...
bu arada dediğine katılıyorum gerçekten iyi bir dizide ilk defa başroldeki bayanın sevmeyeni çok:icon_whis şaşırtıcı çünkü sadece bu forumda değil her yerde okuyorum...
burdan ahmete de sesleniyorum(çünkü ona uygun düşüyor bu manalı sözler:img-blush )
bırak gitsin
bitsin artık
götürsün mektupleri
leri
leri(burda eko var:img-hyste :img-hyste )
Ayla da guzel, fena degil bak Asli para kazanmaya baslayinca goreceksin nasil degisiyor bizim Ayla, makyajlar, elbiseler ooo taniyamayacak Ahmet onu ve belki tutulur :img-in_lo zaten hayat kisa ne diye kendine aci cektirsin, yazik Ahmetime cok yazik dag gibi adami terk etti...
bence de hoş bir bayan olacak.bak bu resimde ne kadar güzel.kocasını camlarda bekliyor.:img-in_lo ahmet kıymetini bilir belki.seni terkedeni niye bekliyeceksin dimi.gül gibi karın var.:img-in_lo
http://img292.imageshack.us/img292/3939/hatrlasevgili0010001fe9.jpg
bence de hoş bir bayan olacak.bak bu resimde ne kadar güzel.kocasını camlarda bekliyor.:img-in_lo ahmet kıymetini bilir belki.seni terkedeni niye bekliyeceksin dimi.gül gibi karın var.:img-in_lo
Arzucugum ama
Asli ben kanit istemezdim ama arkadaslar gorsun vefayi yani bozayi degil tabii ne kadar vefali oldugunu camlarda bekliyor, sofralar hazirliyor kendi elleri ile yaa daha ne olsun ne diye begenmiyorsunuz gul gibi kiza hala sasiriyorum :img-hyste
archeologue 20-02-07, 16:11 evet umarım ayla ile mutlu olur ahmet:img-yes:
necdetle de yasemin mutlu mesut yaşasın...
onlar ermiş muradına biz çıaklım kerevetine :img-hyste
ilk başta öyledir belki ama sonrası önemli...işte dediğin gibi ayla bu noktada önemli olmalı...
bu arada dediğine katılıyorum gerçekten iyi bir dizide ilk defa başroldeki bayanın sevmeyeni çok:icon_whis şaşırtıcı çünkü sadece bu forumda değil her yerde okuyorum...
burdan ahmete de sesleniyorum(çünkü ona uygun düşüyor bu manalı sözler:img-blush )
bırak gitsin
bitsin artık
götürsün mektupleri
leri
leri(burda eko var:img-hyste :img-hyste )
hangi forummuş onlar.hemen üye olayım.:img-hyste
şarkı çok uymuş ahmet'e.:img-hyste hayır haber verse gittiğini adamın bu kadar içine oturmazdı.gaddar yasemin.:img-cool2
Ahmet ve Ayla'yı birbirine hiç yakıştıramıyorum.Ayla çok donuk kız.keşke Ahmet kendine yakışır bir kızla evlenseydi.hiç değilse Yasemin ile daha uyumlulardı.
hangi forummuş onlar.hemen üye olayım.:img-hyste
şarkı çok uymuş ahmet'e.:img-hyste hayır haber verse gittiğini adamın bu kadar içine oturmazdı.gaddar yasemin.:img-cool2
valla dün geniş zamanlarla ilgili birşey araştırıyordum.çıkan sitelerde görme şansım oldu...biliyorum ama ben sen gönülden üyesin zaten:icon_whis
evet şarkıdaki sözler de pek bir uygun oldu.tabiri caizse:img-blush cuk diye oturdu:img-hyste
necdet için de allahım neydi günahım adlı şarkıyı düşünüyorum.şimdi anlamıyor ama ilerde o da haliyle tabi:img-hyste
bence ahmetle yasemini yine o günlük bir araya getirecek.Hatta bence yaseminin çocuğu ki bence kız olacak yaeminin yaptığı ahmetin resmini bulacak soru soracak ilginç sahneler olacak yani de asıl merak ettiğim ahmet öğrenince çocuğu sahiplenmek isteyecekyasemin bunu hem kendi ailesine hemde necdetin ailesine nasıl açıklayacak ki necdetin ailesi okadar bağrına bastı duyunca yıkılacaklar resmen.
http://www.kolobok.wrg.ru/smiles/user/connie_2.gifhttp://www.kolobok.wrg.ru/smiles/user/connie_2.gif
Yasemin,Çok ünlü ve başarılı bir ressam olacak.
Necdet ve Teo,Pastaneler zinciri kuracaklar.Hatta yurt dışında da birkaç şube açacaklar.
Nezahat ve Emine,Birlikte trikotaj atölyesi açacaklar.İşleri çok iyi gidecek.
Ahmet,Kendisini işlerine verecek.Çok başarılı ve adından bolca söz ettiren bir avukat olacak.
Ayla'nın Annesi,Beyoğlu'nda dükkan açtıktan sonra sosyetenin bir numaralı terzisi olacak.
Sevda Tepesi,Hiç boş kalmayacak.Defne'yle Deniz'e,Işık'la Harun'a ev sahipliği yapacak.
Nezahat,Nedendir bilinmez,geceleri rüyalarında kendisine binlerce mektubun saldırdığını görecek.
Selma,Yasemin'e söylediği yalanı kısa zamanda unutacak.Ve hayatına kaldığı yerden devam edecek.
Sevim ve Mehmet,Evlenecekler.
ya çok güzel olmuş, sen hepsini mutlu son yapmışsın. keşke böyle olsa..:img-in_lo
fundapehlivan 20-02-07, 17:07 canım zaten mutlu olmasının ne gereği var.:img-hyste üzgünken ben daha çok beğeniyorum cansel'i.mutluyken seyretmek hoşuma gitmiyor.napim öyle yani.:img-blush mutsuzken çok daha başarılı.ee başarılı olmak önemliyse bırak mutsuz kalsın.:img-blush
O mutlu olmayınca ben de mutlu olamıyorum...
O gülünce valla sanki etrafına ışık saçıyorum ve bu beni de etkiliyor...
Bence mutluyken de çok başarılı ama üzgün olunca daha karizmatik oluyor sen de o yanını daha çok seviyorsun sanırım...
ben de öyle aslında ama üzgün görmeye de dayanamıyorum canım o benim...
fundapehlivan 20-02-07, 17:10 Ahmet ve Ayla'yı birbirine hiç yakıştıramıyorum.Ayla çok donuk kız.keşke Ahmet kendine yakışır bir kızla evlenseydi.hiç değilse Yasemin ile daha uyumlulardı.
Sana katılıyorum...
Parayla güzellik de olmaz maalesef...
Güzel olsa da diyorum ya soğuk biri...
hem ne demiş şair;
güzelliğin beş par etmez
bu bende ki aşk olmasa....!!
arkiler yeni bölümle ilgili dizifilmin resim galerisinde fotoğraflar var sanırm yeni bölümü merak edenler birazda olsa fikir sahibi olabilir
Merhaba arkadaşlar...Vallahi dün giremedim foruma, takip de edemedim; maşallah baya döktürmüşsünüz...Okuya okuya geliyordum ama baktım bitmiyor, son sayfaya geldim artık okumadan geçtim bazı yerleri:)
Dikkatimi çeken de hep Ayla-Ahmet evliliği; yani bizim iddaa meselesi konuşulmuş, aylaya olan tepkiler ve aylayı sevenlerin yazdığı yorumlar...İçim dışım Ayla oldu artık arkadaşlar; gözümü açıyorum Ayla, gözümü kapatıyorum Ayla:)
Ayla Ahmetle evlenmeyi çok istemesine rağmen evlendikten sonra hiç mutlu olamayacak. Bence Ahmetle ne olursa olsun evlenmeyi göze alacak. Ahemt onu uyaracak ama Ayla ne olursa olsun kabul edecek ve bundan 1 yıl sonrasına gidildiğinde Ahmete karşı çok huysuz(ki gerçekte de öyle) anlayışsız bir Ayla olarak çıkacak. Yani burda en talihsiz olan ne Necdet ne Yasemin ne de Ayla olacak burda en talihsiz olan kesinlikle Ahmet olacak. Çünkü
Necdet; Yasemin onu sevmese de(aşk açısından), ona bir koca olduğunu hissettiremese de ya da ona Ahmete baktığı gibi asla bakamayazak olsa ve de bakmasa da yine de sevdiği kadınla aynı yerde aynı çatının altında ve yasaların huzurunda evli ve zamanın gösterdiği kadarıyla da evli kalacağından çok talihsiz bir durumu yok. Onun hayali Yaseminin onu sevmesi ve öyle evlenmesiydi ama hayalinin %50 si gerçekleşti.
Yasemin; Ahmetle kavuşamadı üstüne üstlük onun çocuğunu taşıyor ve belki de bu sebepten hep vicdan azabı çekecek ama yine de ona karşı çok anlayışlı ve beraber büyüdüğü biriyle aşık olmasa da evlendi. Çok acı çekecek ama bu konuda Ahmetten bir nebze de olsa daha talihli
Ayla;Ahmeti çok seviyor ve onunla evlenecek. Ahmet ona asla o şekilde bir ilgiyle yaklaşmayacak olsa da o da tıpkı Necdet gibi sevdiği kişiyle aynı evi paylaşacak.(ama kanımca sonradan bu evliliği yaptığına pişman olacak) Ahmet ona asla karısı olduğunu hissettiremeyecek çünkü onu doğru düzgün bir arkadaş olarak bile sevmiyor ve tam anlamıyla bir arkadaş sıcaklığıyla bile yaklaşmıyor yine de Ayla sevdiği insana yakın olacak ve yasalar huzurunda onunla evli sayılacak.
Ahmet;İşte hikayenin belki de en talihsiz adamı... Yasemini kaybettiği gibi hiç mi hiç sevmediği (arkadaş olarak bile tam anlamıyla...) biriyle evlenecek. Yaseminin ona yaptığı bu büyük haksızlığı yıllar boyu bilmeyecek ve bir çocuğu olduğunu çok sonra öğrenecek bu süreç içinde onu Yaseminle Necdetin çocuğu sanıp daha beter kahrolacak. Sevemediği biriyle aynı evde olacak, tam olarak tanımadığı biriyle yıllarını geçirmeye mahkum olacak.
Ahmetin Amerikaya giderken yazdığı mektubu Nezahatin aldığını Yasemin yine malum bir çekmece karıştırma olayı sonucunda öğrenecek ne kadar etkisi olcak bilmiyorum ama en azından Ahmetin babasının durumundan onu meshul tutmadığını bilmiş olacak ve vicdan azabı daha da artacak (beter olsun çok kızıyorum ona!)
Rıza bir kaç yıla kadar çıkacak. Politikadan ayrılmayacak ve fikirleri değişecek.
Ahmetle Yaseminin tekrar birleşmesi daha da zor olacak hatta imkansız hal alacak. Yasemin yıllar sonra sırf Necdete vefasızlık ve ihante etmemek için hem Ahmetin hem de kendisinin mutluluğunu tehlikeye atabilir.
Ayla içindeki büyük nefreti ve kini dışarı zamanla vuracak ve çirkef birşey olup çıkacak...
80 darbesine gelene kadar ne olaylar olur bilemem ama yasemin 40 Ahmette o zamana tahminimce 45 falan olacak. O zamana Ahmet yaşar mı yaşamaz mı bilemem ama Yasemin kesinlikle yaşayacak.
Sonuçata çoğu kişi mutlu olamayacak bence...
özgenuroğlu 20-02-07, 18:24 aaa ahmette aylayla gül gibi geçinsin işde katılıyorum aslıya...
gül gibi kız ahmetide seviyor bazen herşey karşılıklı olmayabilir bazen başkaları senin başkasına veridğin değerin aynısınıu sana verebilir ki sen bu durumda daha mutlu olursunn....ahmet aylayla iyi geçinir hem aileside ister
yasemine gelince onu necdetle istemiiyorum ..ben necdettci antiyaseminci ve aylacıyım:)
belkide antiyaseminci olmamada en büyük nedende berendir...:icon_sorr
bende antinecdetçi antiyaseminci ve antiaylacıyım:happy0064
nasılım???:img-hyste
e geriye kim kaldı?bu dizinin neyini izliosunuz o zaman?cansel elçin için mi izleniyo bu dizi?bu mudur yani?
aynakolik_fatma 20-02-07, 18:38 e geriye kim kaldı?bu dizinin neyini izliosunuz o zaman?cansel elçin için mi izleniyo bu dizi?bu mudur yani?
cnm dikkat edersen beren saat ve okan yalabık demedim
oynanan karakterlerden bahsediyoruz oyunculuktan değil
iksini karıştırmayalım
okan yalabık'ın oyunculuğuna laf yok zaten!!
bence ahmetle aylanın mutlu olamayacağı apacık...baştan yanlış zaten,yasemine inat olsun diye yada unutmak için evlendiğin insanla mutlu olamazsın ama en çok da aylanın karakterinden dolayı mutlu olmazlar!!!yaseminle ahmeti beraber görünce yasemine ne kadar ters davrandığını gördünüz!!!! bence ters bir karakteri var ve ahmetde öyle biriyle mutlu olamaz!!! bu arad deniz'in 10 yıl sonraki halini berk hakman olarak izleyeceğiz.çünkü dizinin tanıtımlarında adı geçiyordu!!!daha öncede yazmıştım bunu şimdi dizinin 70 li yıllarıda anlatacağını kesin öğrenince bende tahminim doğru olduğunu düşünüyorum!!!
bence ahmetle aylanın mutlu olamayacağı apacık...baştan yanlış zaten,yasemine inat olsun diye yada unutmak için evlendiğin insanla mutlu olamazsın ama en çok da aylanın karakterinden dolayı mutlu olmazlar!!!yaseminle ahmeti beraber görünce yasemine ne kadar ters davrandığını gördünüz!!!! bence ters bir karakteri var ve ahmetde öyle biriyle mutlu olamaz!!! bu arad deniz'in 10 yıl sonraki halini berk hakman olarak izleyeceğiz.çünkü dizinin tanıtımlarında adı geçiyordu!!!daha öncede yazmıştım bunu şimdi dizinin 70 li yıllarıda anlatacağını kesin öğrenince bende tahminim doğru olduğunu düşünüyorum!!!
Sevgili Mrs.Black; yorumuna kesinlikle katılıyorum:happy0064
Ayla özünde kötü bir insan olmayabilir ve Ahmet' e aşık olabilir fakat; bu Ahmet'i mutlu edeceği anlamına gelmez...
Aynen katılıyorum ama banba sorarsanız 10 yıl kadar uzun bır sure gecmez ama gecerse de daha heycanlı seyrederım ben..:)
Benim gibi yarali kalbim manyagi var mi merak ettim? var mi? yok yani yalniz olmak istemem de :img-hyste
Ahmet kiminle beraber olursa olsun zaten asik olmaz fakat sevebilir ve ben bunun Ayla olmasi icin ellimden geleni yaparim :img-hyste
aynakolik_fatma 20-02-07, 19:05 Benim gibi yarali kalbim manyagi var mi merak ettim? var mi? yok yani yalniz olmak istemem de :img-hyste
Ahmet kiminle beraber olursa olsun zaten asik olmaz fakat sevebilir ve ben bunun Ayla olmasi icin ellimden geleni yaparim :img-hyste
yaralı kalbim manyakları var hemde sınıftakilerede dinlettim herkes çok seviyo tenefüslerde söyleyenler bile var :happy0064
Benim gibi yarali kalbim manyagi var mi merak ettim? var mi? yok yani yalniz olmak istemem de :img-hyste
kale ben varım:img-wink:
kk dan beri şarkı, klip filan indirmiyordum ama yaralı kalbim bu kuralı bozdu...ben çok seviyorum ama necdetli sahnelerde daha çok mu yakışıyor ne?gerçi geçen sene bana da uyuyordu ama:icon_sorr
aslında deminden beri düşündüm de; bu dizide katıksız olan tek karakter Ahmet bence...Necdet desek,görüyorsunuz...Ayla'yı söylesem o da belli...Yasemin ise istemeden de olsa başka yerlere sürüklendi...Bu dizideki tek katıksız şahıs Ahmet, ondan sonrakiyse Yasemin...
Aman cok sevindim, ilginc olan sarkinin sozlerinin benimle ilgisi olmamasi, neden etkiledi beni cozemedim dermisim ama degil tabii Ahmet yuzunden basima geldi butun bunlar :img-in_lo
averajcim ama ben tamamini Ahmet sahnesinde seyretigim icin daha cok sevdim nedense :img-in_lo resmen klip cekmisler...
selam millet..
oooo kale hanım da buradalarmış..nerelerdesin bebişim..yoksa binbir gece holdingde mimar olarak işe mi başladın..:img-hyste
ya 13.bölümü hiç bir yerde bulamıyorum..bakar körmüyüm acaba..bir yere eklendi de ben mi görmüyorum..
youtubun altını üstüne getirdim bulamadım..yok mu bana yardım edecek bir allahın kulu..
selam millet..
oooo kale hanım da buradalarmış..nerelerdesin bebişim..yoksa binbir gece holdingde mimar olarak işe mi başladın..:img-hyste
allah yazdıysa bozsun,benden uzak olsun aman aman, dusununce bille icim daraldi :img-fear2 aldigim duyumlara gorem resmi web sayfasinda varimis bir de ben tek tek link olarak Canselcigimin :img-in_lo sitesinden Bir İstanbul Masalı diye cektim :img-hyste arkadas oyle ısımlendırmıs cok tatlı bu cocuklar ya :img-hyste
Aman cok sevindim, ilginc olan sarkinin sozlerinin benimle ilgisi olmamasi, neden etkiledi beni cozemedim dermisim ama degil tabii Ahmet yuzunden basima geldi butun bunlar :img-in_lo
averajcim ama ben tamamini Ahmet sahnesinde seyretigim icin daha cok sevdim nedense :img-in_lo resmen klip cekmisler...
bunu şöyle açıklıyım...bir arkadaşım var.çok abartılı yiyor ama kilo alamıyordu.doktora gitti acaba kurt mu var diye.doktorun cevabını söylüyorum:var ama o kurt sensin:img-hyste :img-hyste
burdan yola çıkalım...ne alakaysa:icon_whis ...
hımmm, sen şarkıyı değil ahmeti seviyorsun:img-in_lo yanıyorsun hatta, biz de aylayı düşünüyoruz hala...sen varsın ya işte...o zaman arıyorum tomris hanımı hemen alıyor diziye seni.oh be...sen de rahatla biz de:img-hyste :img-hyste sanırım buna herkes olumlu yaklaşır.
sağol canım bilgilendirdiğin için..
hemen koşup bakıyım..
canselin sitesindeki rarlı marlı bir şey de resmi siteye bakıyım bir de..üye olmak şart mı aceb bir de oraya mı üye olacağız..
bu arada ben de yaralı kalbimin hastasıyım..biraz fazla arabesk ama demekki ben arabesk tınıları da seviyormuşum..dinlerken kendimi jiletleyesim geliyor beee.
Ben cok sarkı ındırırım ama hepsı begendıklerım yanı svemedıgım sarkıyı ındırmem bu sarkıyı duydum da gecenın 2 sında aklıma ındırmek geldı kosa kosa bılg basına gelıp ınıdrıdım..:)
Önceki sayfada bir arkadaş Yasemin'in dayısının soyadını sormuştu: "TANDOĞAN"
Sanırım "Yaralı Kalbim" herkesi etkiledi. Ben pek dinlediğimi söyleyemem ama arkadaşım sadece o şarkıdan bir liste yapmış ve sürekli onu dinliyor.. Ayrıca bir arkadaş da yazdı sanırım bugün; nikah ve Ahmet ile Necdet'in pastanede konuştukları sırada çalan müzik gerçekten çok hoştu.. Dizinin bütün müzikleri çok güzel, ama bu müzik için özellikle tebrik etmek lazım arkadaşları...
hımmm, sen şarkıyı değil ahmeti seviyorsun:img-in_lo yanıyorsun hatta, biz de aylayı düşünüyoruz hala...sen varsın ya işte...o zaman arıyorum tomris hanımı hemen alıyor diziye seni.oh be...sen de rahatla biz de:img-hyste :img-hyste sanırım buna herkes olumlu yaklaşır.
:img-hyste sonra da esim katil olsun, valla ben bu hikayenin sonunu hic hayirli gormedim :img-hyste Ahmet zaten hep gec kaliyor...
Kurt sensin haha bu da cok :img-hyste komikmis...
:img-hyste sonra da esim katil olsun, valla ben bu hikayenin sonunu hic hayirli gormedim :img-hyste Ahmet zaten hep gec kaliyor...
Kurt sensin haha bu da cok :img-hyste komikmis...
aaaaa, canım sen işini yapacaksın:icon_whis ...lütfen ama eşine söyle olaya profesyonelce yaklaşsın:img-hyste :img-hyste
ama olaya amatörce yaklaşırsa dediğin son da mümkün tabi:icon_whis şahit filan yazarlar şimdi sofa
neyse geri adım attım bak şimdi...senin canından kıymetli mi yahu:img-cray:
aynakolik_fatma 20-02-07, 19:48 herkes bana yaralı kalbimi kimin söylediğini soruyor
bilen var mı kim söylüyormuş?
ama adamdaki ses süper değil mi ya
damardan giriyor yaniii:img-yes:
Bir yaralı kalbim delisi de benim süper şarkı her gün 50 kere mutlaka dinliyorum.
Hatta dozunu her gün biraz daha yükseltiyorum.:img-hyste :img-hyste
Bu şarkı bağımlılık yapıyor.Davamı açsak ne şarkıyı yapanlara olmaz ki kardeşim ama yazık günah bize gençliğimize acıyın.:img-hyste :img-hyste
yaralı kalbimi söyleyen kişi emrah dermişim..çok kötü bi espriydi tamam..
şarkının solisti atakan akdaş..
sözleri ibrahim karaca müziği kemal sahir gürele aitmiş..
Bir yaralı kalbim delisi de benim süper şarkı her gün 50 kere mutlaka dinliyorum.
Hatta dozunu her gün biraz daha yükseltiyorum.:img-hyste :img-hyste
Bu şarkı bağımlılık yapıyor.Davamı açsak ne şarkıyı yapanlara olmaz ki kardeşim ama yazık günah bize gençliğimize acıyın.:img-hyste :img-hyste
kuzum o kadar da fazla dinleme yan etki falan yapar..ya da fazla yaralı kalbim dinlemekten zehirlenirsin falan..
ya da boşver sen bana bakma dinlemeye devam et tam senlik şarkı değil mi..
aynakolik_fatma 20-02-07, 19:57 yaralı kalbimi söyleyen kişi emrah dermişim..çok kötü bi espriydi tamam..
şarkının solisti atakan akdaş..
sözleri ibrahim karaca müziği kemal sahir gürele aitmiş..
teşekkür ederim
ne güzel böylece farklı sesler tanıyoruz
farklı ve muhteşem sesler...:happy0064
eylem aktaş ta ne güzel söylüyor ya zor yıllar şarkısını
ilk duyduğumda defalarca dinlemiştim
fragmanı gördüm...
ahmetin halası mehmete(ahmet de olabilir üf işte hatırlayamadım:icon_sorr ) necdetle yasemin evlendi mi diye şaşkın bir şekilde soruyordu ...
ahmet-ayla favori çiftimiz:img-hyste masada oturuyor.ahmet yasemini kastederek bana bir ömür sevmeyi o öğretti gibi(emin değilim ama) birşey söylüyor.ayla da ama vazgeçen de o diyor.sonra ahmet dostça aylanın elini tutyor.(bakın bizim senaryo tutuyor.ayla destek çıkıyor:icon_whis )
necdet biriyle konuşuyor(teo olabilir).konuştuğu kişi büyükler doğum tarihini hesaplamaya düşkündür gibi birşey diyor.
yasemin evde düşüp bayılıyor gibi...
hafızamda bunlar kalmış:img-blush ...bir de ilk sahnede y-a var ama çok az...
Yasemin, Necdet'le el ele tutuşarak uzaklaşıyor ordan (geçen hafta karşılaştıkları yerden).. Ahmet tabi kalakalıyor, Yasemin ve Necdet'in ellerine bakarak. Ahmet ve Ayla yakınlaşması başlıyor arkadşlar (Tabi bunu bekleyenlere müjde olmuş oluyor) Ayrıca Lale çocuğun Necdet'ten olmadığını öğrenebilir. Doktorla konuşurken duyuyor. Doktor ; "anneannelerin ve babannelerin doğum tarihini hesaplamakta üstlerine yoktur, ikna etmek zor olacak" derken, Lale de kapıda duyuyor. Sanırım Yasemin doğum yapıyor (göstermiyor ama, Yasemin'de bir hareketlenme var, sandalyeye tutunarak düşmemeye çalışıyor ve Lale ona doğru koşuyor, tabi bir de Necdet doktorla konuştuğuna göre) Şevket, Yasemin'lere geliyor. Ayrıca Ahmet halasına Yasemin ve Necdet'in evlendiğini anlatıyor, o da inanmakta güçlük çekiyor haliyle..
kuzum o kadar da fazla dinleme yan etki falan yapar..ya da fazla yaralı kalbim dinlemekten zehirlenirsin falan..
ya da boşver sen bana bakma dinlemeye devam et tam senlik şarkı değil mi..
Valla tam benlik zaten:)
Hani bazı insanlar çay veya kahve içmeyinde ayılmaz ya yani sabahları bende kalkınca ilk işim pc'yi açıp yaralı kalbim'i dinlemek.:img-hyste :img-hyste
fragmanı gördüm...
necdet biriyle konuşuyor(teo olabilir).konuştuğu kişi büyükler doğum tarihini hesaplamaya düşkündür gibi birşey diyor.
yasemin evde düşüp bayılıyor gibi...
Sanırım Yasemin doğum yapıyor ve Necdet'in konuştuğu kişi de doktor. Ben öyle algıladım, beyaz önlüklüydü sanki.. Hatta o arada da Lale kapıda duyuyor söylenenleri. Sanırım o çocuğun Necdet'in olmadığını öğrenecek..
archeologue 20-02-07, 20:06 lale bebeği olacaklarını açıkladıkları zaman yatışmış,onlara inanmıştı...
eğer öğrnediyse yine tepkisini ortaya koyacaktır...
neler olacak acaba bu bölüm çok merak ediyorum:img-blush
Sanırım Yasemin doğum yapıyor ve Necdet'in konuştuğu kişi de doktor. Ben öyle algıladım, beyaz önlüklüydü sanki.. Hatta o arada da Lale kapıda duyuyor söylenenleri. Sanırım o çocuğun Necdet'in olmadığını öğrenecek..
canım sen yine görmüşsün fragmanı..
seni fragmandan sorumlu hatırla sevgili bakanı mı yapsak ne yapsak..
ben her zamanki gibi göremedim..niye göreyim ki sanki televizyona bakıyorum..
neyse şans eseri belki bana da denk gelir...
lale bebeği olacaklarını açıkladıkları zaman yatışmış,onlara inanmıştı...
eğer öğrnediyse yine tepkisini ortaya koyacaktır...
neler olacak acaba bu bölüm çok merak ediyorum:img-blush
Ben de merak ediyorum. Geçen bölümdeki tepkilerinden yola çıkarsak; Necdet'i asıl şimdi kullandığını düşünecektir. Ayrıca kendisinden bu hakikati gizledikleri için de kızacaktır mutlaka.. Haliyle Yasemin'e yine cephe alabilir. Ama bir ihtimal de, Necdet'e hak verebilir. Bu bana zayıf bir ihtimal gibi geliyor..
tşk ederim...bak ben birçok şeyi kaçırmışım...
yani karakterler arasında yeni gelişmeler başlıyor demek...özellikle laleyi merak ederim bu durumda...tepki vereceği kesin de acaba nasıl bir tepki??
archeologue 20-02-07, 20:18 Ben de merak ediyorum. Geçen bölümdeki tepkilerinden yola çıkarsak; Necdet'i asıl şimdi kullandığını düşünecektir. Ayrıca kendisinden bu hakikati gizledikleri için de kızacaktır mutlaka.. Haliyle Yasemin'e yine cephe alabilir. Ama bir ihtimal de, Necdet'e hak verebilir. Bu bana zayıf bir ihtimal gibi geliyor..
bende tepki göstereceğini sanıyorum...çünkü daha bebek meselesi ortaya çıkmadan,necdetle yasemin evlenmeden şiddetle karşı çıkmıştı onlara...lalenin bunu öğrenmesi acaba neleri değiştirecek?yoksa bir süre için üstü kapanacak mı???cumaya da çok var:img-blush
Fragmanı bende gördüm hatırladıklarımı yazayım geçen bölümün enson sahnesinde Yaseminle Ahmet karşılaşmışlardı ya oraya Necdet te geliyor Yaseminle Necdet orada elele tutuşuyorlar Ahmet onlara çok kötü bakıyor Sevim Mehmete Necdet ve Yasemin evlendimi diye hayretler içerisinde soruyor Şevket Nezahatların evine geliyor Ayla Ahmete destek çıkıyor Ahmet Aylanın elini tutuyor :happy0064 hatırladıklarım bu kadar
bende tepki göstereceğini sanıyorum...çünkü daha bebek meselesi ortaya çıkmadan,necdetle yasemin evlenmeden şiddetle karşı çıkmıştı onlara...lalenin bunu öğrenmesi acaba neleri değiştirecek?yoksa bir süre için üstü kapanacak mı???cumaya da çok var:img-blush
Zaman atlaması olacağına göre; kesin üzeri kapatılacak bir süre.. Yani Lale'den umut yok haliyle (ki sadece tahmin, duydu sadece konuşulanları, nasıl yorumlar bilemiyorum).. Ahmet'in çocuğu olduğunu öğrenmesine daha çok var yani bence..Lale'nin bu konuda etkili olacağını sanmıyorum.. O sanırım sadece daha mesafeli davranır Yasemin'e..
yasemin doğum yaptığında erken doğum oldu diye bir yalan atacaklar belki lale o zaman şüphelenebilir çocuk necdet den olmadığını.
yasemin bu bölümde hemen doğum mu yapacak
Ayla Ahmete destek çıkıyor Ahmet Aylanın elini tutuyor :happy0064 hatırladıklarım bu kadar
iste benim Aylam bu, hep destek tam destek :img-hyste yuzumu kara cikarma Aylacim... Necdet'i artik ben pataklayacam el el tutusmalar yahu hersey gercekci olmak mi zorunda aaaa
Herkese merhaba, fragman görülmüş sanırım... çocuğun doğumu son sahnede bile olsa demek ki yaz aylarına gelindi... allahtan havalar sıcak gidiyor... Demek elele tutuşmuşlar... Ahmet'i iyice kendinden soğutmak için yapıyor tabiki...eee bu şekilde girilen yola ancak böyle devam edilir... Ahmet'te Ayla'nın elini tutuyormuş... allah allah bu senaristler halı dokur gibi her şeyi simetrik mi yapmaya çalışıyorlar:bilmim Yasemin de ortada bir şey yokken Necdet'in elini tutmaya başlamıştı arkadaş olarak... Ahmet'te hemen evlenme teklifi etmez herhalde... arkadaşça tutuyordur o da elini...:icon_whis :img-grin2
bahar_can ablacigim, valla 8-9ay gecmis Ahmet ve Ayla da artik bir birini taniyip sevmislerdir, o bakimdan evlensinler de bizde heyecandan tepe taklak olalim :img-blush
Evet Kalecim Aylaya hep destek tam destek eminim Ayla yüzümüzü kara çıkarmayacak Bu Necdet ve Yasemin Ahmeti üzmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar vallahi kabus gibi
Evet Kalecim Aylaya hep destek tam destek eminim Ayla yüzümüzü kara çıkarmayacak Bu Necdet ve Yasemin Ahmeti üzmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar vallahi kabus gibi
kabus degil resmen karabasan :img-hyste Yasemin bizden uzak dursun da aman, Ahmet'en de gectim ne olduysa bebisime olacak :img-in_lo sahiplendim ben onu uvay baba bakalim bizden nasil not alacak, ay kabus kabus :icon_sorr
kabus degil resmen karabasan :img-hyste Yasemin bizden uzak dursun da aman, Ahmet'en de gectim ne olduysa bebisime olacak :img-in_lo sahiplendim ben onu uvay baba bakalim bizden nasil not alacak, ay kabus kabus :icon_sorr
üvey baba ona öyle bir sahip çıkarki sen sanki necdet'in çocuğu sanırsın.:img-hyste kötü davranacağını sanmıyorum.anneyi seven çocuğu da sever.:img-yes:
Evet kale katılıyorum... bazı arkadaşlar sanki Ayla'yla evlenince mutlu mu olacak diyorlar ama yalnız kalmasından daha iyidir bence...:img-yes:
bu bölüm ayla ahmet aşkı mı başlıyor ne.:img-hyste eee oturup yasemin'in yasını mı tutacak.:icon_whis ayla da üzgün anlarında hep yanında.bir de elele tutuşup ahmet'i üzmüşler.kalpsizler.:img-beee:
fundapehlivan 20-02-07, 21:03 Demek fragman çıktı...
İyi iyi zaman atlaması yapsınlar da daha çok üzmesinler bizi...
Off ya demek ki ahmetim hemen aylayla evlenmiyor sevindim...
demek bazı arkadaşlarımızın tahmini gibi inadına bir evlenme olmuyor ortada...
Lale de öğrenecekmiş herhalde çocuğun necdet olmadığını eyvahlar yani!!
Tepkisi çok kötü olur herhalde...
İyi de bunlar koskoca insanları nasıl kandıracaklar! Erken doğum diyemezler çocuk normal boyutta olacak:img-hyste
Doktorla anlaşıyorlar demek...
üvey baba ona öyle bir sahip çıkarki sen sanki necdet'in çocuğu sanırsın.:img-hyste kötü davranacağını sanmıyorum.anneyi seven çocuğu da sever.:img-yes:
Bence samimi olmaz, gerci kotu biri degil Necdet ancak bir kere gozumden dustu, normal sartlarda Necdet'in boynuna sarilmam gerekirdi fakat boynuna sarilamiyorum :icon_sorr
fundapehlivan 20-02-07, 21:09 Bence samimi olmaz, gerci kotu biri degil Necdet ancak bir kere gozumden dustu, normal sartlarda Necdet'in boynuna sarilmam gerekirdi fakat boynuna sarilamiyorum :icon_sorr
ben de samimiyetine inanmıyorum belki sevgisini verebilir çocuğa ama ahmete sinir olduğundan ve çocukta ondan olduğundan çocuğa sinir olabilir...
Sonuçta çocuğu gördükçe yaseminin ahmetle olduğunu sürekli düşünecek...
valla bilemiyorum... Yasemin için çocuğa iyi davranır ama...
Roberta Y Diego 20-02-07, 21:11 ben necdet'in çocuğa kötü davranabileceğini düşünmüyorum. o çok iyi biri bence. en azından ayla gibi kara çalı değil :img-hyste o ne yaptıysa yasemin için yaptı ve yine onun için çocuğa iyi bir babalık yapabileceğini düşünüyorum :img-yes:
fundapehlivan 20-02-07, 21:12 Şu Berkte çıksa artık... Rolünü çok merak ediyorum...
Gerçekten Deniz mi olacak??
Lalenin ki olabilir mi??
hııı öyle diyorsun yani.:img-blush samimi olmazmı ki yaw.ne bilim bende öyle bir izlenim bıraktı.:img-blush
tamam bir bebek bir bebek dedi ama bir duygu var ki insan bunu yenmesi icin cok olgun olmasi gerekiyor... Yasemin'nin hic bir zaman onun olmayacak, bebek onun degil bunlari yenmek,kabulenmek cok zor herkese gore degil ve bence bu Necdet'e gore de degil, cunku Necdet inisli cikisli bir karekter, cocuga her zaman iyi davranabilir ama an gelir ki inisli donemine gelirse ne olacak :img-pilot
ya bi de yasemin bole hugure hungure aglıyodu yatagında(bi babası goturuldugunde ole aglamıstı) necdet kapısını falan calıo gibi bisey bence ahmetle ayla evlendi ona aglıo da son pismanlık...........
fundapehlivan 20-02-07, 21:16 ben necdet'in çocuğa kötü davranabileceğini düşünmüyorum. o çok iyi biri bence. en azından ayla gibi kara çalı değil :img-hyste o ne yaptıysa yasemin için yaptı ve yine onun için çocuğa iyi bir babalık yapabileceğini düşünüyorum :img-yes:
Ayla kara çalı hiççç değil!
Araya giren biri varsa Necdet! O Yasemini kurtarma bahanesiyle evlenmeseydi döndüğünde belki yeniden birlikte olabilirlerdi...
Ayla ne yaptı?? Araya mı girdi?? Ahmetle doğru dürüst konuşmadılar bile!! yasemin doğuruyor ama ayla ile ahmet arasında hala bir şey yok gördüğümüz kadarıyla! Bu durumda kara çalı necdet oluyor!
tamam bir bebek bir bebek dedi ama bir duygu var ki insan bunu yenmesi icin cok olgun olmasi gerekiyor... Yasemin'nin hic bir zaman onun olmayacak, bebek onun degil bunlari yenmek,kabulenmek cok zor herkese gore degil ve bence bu Necdet'e gore de degil, cunku Necdet inisli cikisli bir karekter, cocuga her zaman iyi davranabilir ama an gelir ki inisli donemine gelirse ne olacak :img-pilot
evet sinirli olunca gözü dönüyor.yasemin'e karşı çocuğu kullanabilir belki ileride.zaten ahmet alır ona bırakmaz çocuğu.şu lale bir söyleyiverse diyeceğim ama o da çok saf çıktı.:img-hyste kime çektiyse.:icon_whis
Baharcan bilgi vermekten kaçınmış ama ben gerçeklerin saklanmasından yana değilim. Melal baharcan ve ben tarikat üyesiyiz. cengiz hoca da bizim imamımız. :img-hyste :img-hyste
Şu Berkte çıksa artık... Rolünü çok merak ediyorum...
Gerçekten Deniz mi olacak??
Lalenin ki olabilir mi??
Çok uzun süreceğini sanmıyorum fundacığım... zaten 12 Mart'a şunun şurasında 20 gün var... yani iki bölüm daha seyrederiz ki iki bölümde de 65'ler de falan önemli hükümet değişiklikleri mi var?... seçimler mi var tam bilemiyorum... nüfus sayımımıydı yoksa? 9 Mart 2007'deki bölümde 12 mart'a gelinebilir
evet sinirli olunca gözü dönüyor.yasemin'e karşı çocuğu kullanabilir belki ileride.zaten ahmet alır ona bırakmaz çocuğu.şu lale bir söyleyiverse diyeceğim ama o da çok saf çıktı.:img-hyste kime çektiyse.:icon_whis
Gozu donuyor tabii hem de nasil, ben bir de ailelerin bu durumu hic ogrenmeyeceklerini dusunuyorum nedense... Gerci cok sular akacak ama yine de bilemiyorum :img-pilot
Araya giren biri varsa Necdet! O Yasemini kurtarma bahanesiyle evlenmeseydi döndüğünde belki yeniden birlikte olabilirlerdi...
Ayla ne yaptı?? Araya mı girdi?? Ahmetle doğru dürüst konuşmadılar bile!! yasemin doğuruyor ama ayla ile ahmet arasında hala bir şey yok gördüğümüz kadarıyla! Bu durumda kara çalı necdet oluyor!
Evet Ayla'dan hoşlandığımı söyleyemem ama, bence de kara çalı Ayla değil kesinlikle.. Ben de Necdet olduğunu düşünüyorum.. Fırsattan istifade, emeline ulaştı.. Ayla'nın bu olayla bağlantısı aylar sonra olacak..
Çocuğa iyi davranacağı kesin de.. ama yine de içinde hep bir kıskançlık olacak.. Ama bunu yansıtacağını sanmıyorum, Gerçi belki de yansıtır..
evet ne güzel anlatmışsın.:img-blush ayla ahmet'i kendine getirdi.kötü günlerinde yanında oldu.yasemin'in aklını çelen necdet oldu.ayla'nın ne kötülüğünü gördünüz.kız amcasına bile bağırdı gelme bu eve dedi ama hemen yumaşadı.melek gibi kız.:img-angel uçacak şimdi.:img-hyste
fundapehlivan 20-02-07, 21:22 tamam bir bebek bir bebek dedi ama bir duygu var ki insan bunu yenmesi icin cok olgun olmasi gerekiyor... Yasemin'nin hic bir zaman onun olmayacak, bebek onun degil bunlari yenmek,kabulenmek cok zor herkese gore degil ve bence bu Necdet'e gore de degil, cunku Necdet inisli cikisli bir karekter, cocuga her zaman iyi davranabilir ama an gelir ki inisli donemine gelirse ne olacak :img-pilot
Çok güzel söyledin!
Kızdı mı adam ne dediğini bilmiyor... Ahmetten diye çıldırabilir de... Mesela yasemini ahmetten kıskanıp çocuktan hırsını alabilir!
Sonra üzülür ama kızdı mı gözü bir şey görmüyor!
Ben necdetin kızgınlıkla yasemine vurabileceğini bile düşünüyorum bırakın çocuğu:icon_sorr
Yasemine kıyamıyor gibi şimdilik ama çok kızdı mı neler yaptığını gördük önceden...
Baharcan bilgi vermekten kaçınmış ama ben gerçeklerin saklanmasından yana değilim. Melal baharcan ve ben tarikat üyesiyiz. cengiz hoca da bizim imamımız. :img-hyste :img-hyste
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Yaa niye açıklıyorsun kardeşim!:img-hyste :img-hyste sana o kadar güvendik... Şimdi sen Takva filminin esas danışmanlarının biz olduğumuzu da açıklarsın:img-hyste :img-hyste
alisercan bir yalnislik olmasin cunku Melal'de meraklar icindeydi benim gibi bu hoca kimdir, nesidir diye :img-hyste
Gozu donen Necdet zaten bol bol izledik Fundacim bu bakimdan bende Yasemin'e cikisabilecegini dusunuyorum, mesela Yasemin gece aglarmis Ahmet Ahmet diye Necdet'in de gozu donermis :img-pilot
arzu-başak 20-02-07, 21:26 Herkese merhaba..ne çok yazmışsınız ya oku oku bitmedi...of ya ben fragmanı yine göremedim ya...tv izlemiyorum ki göreyim..yok bundan sonra salı akşamları ders çalışmayacağım....zaten abimi bilg.çıkarana kadar canım çıktı...
ben yanlışmı okudum yoksa necdetle yasemin ahmetin yanında elelemi tutuşuyorlar....yok artık o kadarda değil..bu ne insafsızlık ya...kale aslı benide aranıza alın bu satten sonra ben aylacıyım..bu yasemin beni deli ediyor artık dayanamıcam...of ya keşke ahmet aylayla mutlu olabilse....bende diyordum bu baharcan,melal,alisercanda bişey var diye..boşuna şüphelenmemişim ...
fragmanı ayrıntılı anlatıyorum
-nejdet ve ahmet konuşuyorlar
-yasemin ve nejdet müsamereyi izlerken konuşuyorlar ahmette kulisten onları izliyor:icon_cry:
-ahmetle yasemin konuşurken nejdet geliyor ve yasemine elini uzatıyor:icon_evil yaseminde nejdetin elini tutuyor ve gidiyorlar
-teo nejdete "buna muhakkak bi çözüm bulmalıyız.anneanne ve babaannelerin doğumgünlerini hesaplanakta üstüne yoktur"diyor ve lale bunları duyunca çok kötü oluyor yani anlıyor herşeyi...
-ahmetin babası yaseminlerin evine gidiyor!yaseminin annesi açıyor kapıyı ve çok şaşırıyor tabi...
-sevim mehmetten öğreniyor nejdetle yaseminin evlendiğini...
-ayla ile ahmet konuşuyorlar ahmet "birini bana ömür boyu sevmeyi o öğretmişti" diyor.ayla da " ama ömür boyu sürdürmeyen de kendisi oldu" diyor.
-ahmet gülümsüyor ve aylanın elini tutuyor
-yasemine bişey oluyor karnını tutuyor
-yasemin (kendi evinde bu sefer nejdetle oturdukları evde değil) gece camdan dışarı bakıyor ve bi gölge görüyor sanırım...
-başka bir sahnede yasemin çok kötü bi şekilde ağlıyor yatakta sinir krzi geçiriyor gibi...nejdette yan odada bi oraya bi buraya gidip geliyor
-son sahnedede nezahat rızaya "torunun olacak" diyor...
biz ayla değişecek falan diyorduk ama bence nejdet değişti çok itici biri oldu!
kale aslı benide aranıza alın bu satten sonra ben aylacıyım..bu yasemin beni deli ediyor artık dayanamıcam...of ya keşke ahmet aylayla mutlu olabilse...
sonunda doğru yolu buldun arzu'cuğum.:img-hyste kapımız herkese açıktır.gelenlere ikramiye de mevcuttur.:img-hyste
Roberta Y Diego 20-02-07, 21:29 Ayla kara çalı hiççç değil!
sinirlenmene gerek yok cnm sadece kendi görüşlerimi söyledim tabiki sen farklı düşüneceksin kimse benimle aynı fikirde olmak zorunda değil :img-wink: sadece bu kızı sevmiyorum be gözüme batıyor o kadar...
[QUOTE=kale;2441333]alisercan bir yalnislik olmasin cunku Melal'de meraklar icindeydi benim gibi bu hoca kimdir, nesidir diye :img-hyste
Kaleciğim bu cümlede "Oku adam ol baban gibi eşek olma!"durumu var..
Yani "Melal; Baharca ve ben.." demek istiyor. Eee diyoruz o kadar şu Türkçe'ye dikkat edin diye değil mi? Alisercan bu taş sanaydı arkadaşım geldi mi?
kale aslı benide aranıza alın bu satten sonra ben aylacıyım..bu yasemin beni deli ediyor artık dayanamıcam...of ya keşke ahmet aylayla mutlu olabilse....bende diyordum bu baharcan,melal,alisercanda bişey var diye..boşuna şüphelenmemişim ...
hosgeldin,sefalar getirdin canim sonunda seninde sabrin tasti demek :img-hyste seninde fazla dayanamayacigini hissetmistim nedense... Yasemin hem surundurdu surundurdu yetmedi bir de kazik atmaya calisiyor ya off bu kizi beni delendirdi aksam aksam gerci fragman falan da gormedim iyi gaza geldim aksam aksam :img-hyste
fundapehlivan 20-02-07, 21:32 sinirlenmene gerek yok cnm sadece kendi görüşlerimi söyledim tabiki sen farklı düşüneceksin kimse benimle aynı fikirde olmak zorunda değil :img-wink: sadece bu kızı sevmiyorum be gözüme batıyor o kadar...
Yok canım sinirlenmedim ve her zaman düşüncelerine saygılıyım canım biraz sert kaçmışsa kusura bakma...
ya bence de Necdet sinir bir karakter oldu ben de aylaya kendimi daha sıcak hissediyorum artık!!
ve sanırım lale bebeğin ahmetten olduğunu bu bölümde öğreniyor.. reklamda necdet ve teoyu bebeğin doğacağı zaman hakkında konuşurlarken kapıda dinliyodu çünkü...
-ayla ile ahmet konuşuyorlar ahmet "birini bana ömür boyu sevmeyi o öğretmişti" diyor.ayla da " ama ömür boyu sürdürmeyen de kendisi oldu" diyor.
Iste benim Aylam bu, tarihe kazilacak bir cevap vermis kendisi :img-hyste Ahmet basindan beri nasil Ayla'nin farkina varmadi hayretler icindeyim...:img-pilot
arzu-başak 20-02-07, 21:38 hosgeldin,sefalar getirdin canim sonunda seninde sabrin tasti demek :img-hyste seninde fazla dayanamayacigini hissetmistim nedense... Yasemin hem surundurdu surundurdu yetmedi bir de kazik atmaya calisiyor ya off bu kizi beni delendirdi aksam aksam gerci fragman falan da gormedim iyi gaza geldim aksam aksam :img-hyste
Valla bende nasıl dayandım bu kadar bilemiyorum....aslıcım yanlış anlaşılma olmasın bu dediğim grupla ilgili değildi..zaten grup aylayı seven yada sevmeyenler grubu değildi dimi...ama inşallah ahmet aylayla mutlu olur...Havincim...fragmanı anlattığın için çok sağol...ben bu bölüm ne yapacağım acaba...neyse sinirlenmek yok..sakin olucam...cerenimo niye olmasın canım..yasemin kaşla göz arasında evlendi..ahmet niye aylayla evlenmesin alla alla.....
ayla ve ahmet bu kadar çabuk nasıl yakınlaşabiliyolar yaaaa!!! ayy hiç yakışmıyolar bari ahmet başka birini bulsaydı walla michelle'i tercih ederdim ben..
fundapehlivan 20-02-07, 21:38 Iste benim Aylam bu, tarihe kazilacak bir cevap vermis kendisi :img-hyste Ahmet basindan beri nasil Ayla'nin farkina varmadi hayretler icindeyim...:img-pilot
Ahmet yasemini de geç fark etmişti demek o biraz geç idrak ediyor:img-hyste
Şaka bir yana...
Fark etme gibi bir durum yok çünkü Ahmet aylayı sevmeyecek, dolayısıyla bu fark etme olmuyor da eh evleneyim artık e sen de iyi insansın seninle evlenelim bari oluyor...
Bu lale niye söylemiyor ahmete o zaman bir şey...
Yok bir tane akıllı yok içlerinde...
:img-hyste funda sen de çıldırdığına göre durum vahim.:img-hyste
lale soruyordur da bunu yine kandırıyorlardır belki.biz olsak kanarmıyız.kanmayız.:img-pilot
Yasemin, Necdet'le el ele tutuşarak uzaklaşıyor ordan (geçen hafta karşılaştıkları yerden).. Ahmet tabi kalakalıyor, Yasemin ve Necdet'in ellerine bakarak. Ahmet ve Ayla yakınlaşması başlıyor arkadşlar (Tabi bunu bekleyenlere müjde olmuş oluyor) Ayrıca Lale çocuğun Necdet'ten olmadığını öğrenebilir. Doktorla konuşurken duyuyor. Doktor ; "anneannelerin ve babannelerin doğum tarihini hesaplamakta üstlerine yoktur, ikna etmek zor olacak" derken, Lale de kapıda duyuyor. Sanırım Yasemin doğum yapıyor (göstermiyor ama, Yasemin'de bir hareketlenme var, sandalyeye tutunarak düşmemeye çalışıyor ve Lale ona doğru koşuyor, tabi bir de Necdet doktorla konuştuğuna göre) Şevket, Yasemin'lere geliyor. Ayrıca Ahmet halasına Yasemin ve Necdet'in evlendiğini anlatıyor, o da inanmakta güçlük çekiyor haliyle..
yok zannetmem çocuk daha kaç aylık ki.. hem necdet ve teonun konuşmalarından çocuğun daha doğmadığı anlamı çıkıyor..
fundapehlivan 20-02-07, 21:41 :img-hyste funda sen de çıldırdığına göre durum vahim.:img-hyste
lale soruyordur da bunu yine kandırıyorlardır belki.biz olsak kanarmıyız.kanmayız.:img-pilot
Ben çıldırmayayım da kim çıldırsın:img-hyste
Hadi Lale tecrübesiz Yasemin kadar tecrübeli değil:img-hyste Onu kandırdışar da aile büyükleri nasıl kanacak... Doktor ne diyecek, evet 7 aylık doğdu bebek ama siz onun 9 aylık gibi göründüğüne bakmayın bebek fazla gelişmiş:img-hyste
Fark etme gibi bir durum yok çünkü Ahmet aylayı sevmeyecek, dolayısıyla bu fark etme olmuyor da eh evleneyim artık e sen de iyi insansın seninle evlenelim bari oluyor...
Sevecek iste bana ne bana ne, ask belki olmaz ama sevgi elbet bu evliligin icinde mevcut olacak,Ahmet duygu adami onsuz yasayamaz, biliyorda konusuyorum :img-hyste
cerenimo niye olmasın canım..yasemin kaşla göz arasında evlendi..ahmet niye aylayla evlenmesin alla alla.....
hayır olamaz yasemini paylaşmayı göze alırım hatta bana ne yaseminden ama ahmet evlenemez..tamam hadi bencillik etmeyelim ama en azından daha güleryüzlü birini bulsun canım...
:img-hyste funda sen de çıldırdığına göre durum vahim.:img-hyste
kanmayiz tabii cin gibiyiz :img-hyste helede en yakin arkadasin flortunu mortunu bilsem, kesinllikle gozumden kacmaz :img-blush karda yuruyup izlerini belli etmeyeceklerini mi saniyor bunlar yaa,hayret bir sey :img-pilot
Hadi Lale tecrübesiz Yasemin kadar tecrübeli değil:img-hyste Onu kandırdışar da aile büyükleri nasıl kanacak... Doktor ne diyecek, evet 7 aylık doğdu bebek ama siz onun 9 aylık gibi göründüğüne bakmayın bebek fazla gelişmiş:img-hyste
bizim bir komşunun da başına böyle bir olay gelmişti.oğlunun yani.evlendiler altı ay sonra çocuk doğdu.:img-hyste tabi kimse kanmadı.:img-hyste altı aylık gibi göründüğüne bakmayın dokuz aylık.:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Sen ne diyon ya ulu orta söylenir mi hiç bunu okuyacaklar sonra bizi irticadan içeri tıkacaklar.:img-hyste
Artık mapus damında tıngırdatırsın şarkıları Bahar ve ben ne edecez.
Yazık onun birde yavrucakları var.:img-hyste :img-hyste
Doğan görünümlü şahin gibi oldu bu tabir ya:)
Bebek biraz iricene annesi çok yedi o da iyi beslendi derler.:):)
Bol bol babasının pastalarından yedi.:img-hyste :img-hyste
hadi forum ahalisi ben ruya gormeye dogru yol aliyorum, uctum bye
umarim yarin sabah fragman eklenir, gerci gorecek pek bir seyde yok ama Ahmet ve Ayla icin deger yine de seyretmek :happy0064
A&A ne kadar uyumlular ya, tam nikah sekerlik :img-in_lo
Sevecek iste bana ne bana ne, ask belki olmaz ama sevgi elbet bu evliligin icinde mevcut olacak,Ahmet duygu adami onsuz yasayamaz, biliyorda konusuyorum :img-hyste
Sen üzülme kale... Ahmet sorumluluk sahibi, duygu adamı, dürüst... Ayla'yla evlenmeye karar verirse açık oynar ve elinden geldiğince O'nu incitmemeye çalışır... Senaristler Ayla ile Ahmet'in diyaloglarını iyi yazarlarsa özellikle evlenmeden önce (tabi böyle bir şey olursa) aslında her iki tarafta anlatmalı bir evlilik yaptıklarının bilincinde olurlar ve evlilik süresince de birbirlerini fazla incitmezler (Ayla için bu bir zor çünkü bir-iki de olsa kıskançlık yapar diye düşünüyorum) diye düşünüyorum... ayrılırlarsa da üzgün ama dürüst bir ayrılık olur... Ahmet ve Michelle gibi...
Bu dizi çok ama çok güzel. izlemek keyif veriyor herşeyiyle. boş birşey izlemiyoruz. çok önemli bir dönem anlatılıyor. o dönemin siyasi hayatını, gündelik hayatını, o dönemin duygusal hayatını, insan ilişkilerini izliyoruz. iyi ki böyle bir dizi yapıldı ve iyi ki izliyorum. bu diziyi izleyenlerin şanslı olduğunu düşünüyorum diğer dizilere nazaran, emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.
Diziyle ilgili söylemek istediğim iki şey var;
Oyunculardan cansel elçin'in bu bölümde özellikle odada geçen tüm sahneleri mükemmel ötesiydi. gerçekten seven ve öyle bir sahneyle karşılaşan bir adam, ancak bu tepkileri verirdi. o ana kadar da merakla izliyordum ama o sahnelerde gözümü ekrandan alamadım. resmen ben de hissettim hissedilmesi gerekeni..
Senaryoyla ilgili olarak; dizide anlatılan aşk hikayesi böyle olmamalıydı. başkalarıyla evlendikten sonra nerede kaldı onların aşkı? daha farklı ve daha özgün olabilirdi. (gerçi bunu başından beri biliyoruz geniş özetten.)hadi buna bişey demeyeyim. ahmet'in dediği gibi bu evliliği tanımıyorum bende. bi zorunluluk neticesinde gerçekleşmek durumunda olmuş bir evlilik(!). ama ikisi birbirinden vaz geçerse o zaman gerçekten karakterlerde, dizinin ana hikayeside yüzde bin beşyüz değişmiş olur. böyle dizi olmaz. ve böyle birşey olmayacağına da eminim, diyeyim. şu ana kadar gayet keyifle, mantıkla ilerleyen bir dizi oldu benim gözümde. ama gene de dizilerin şekil değiştirme huylarını iyi bildiğimden yazmak istedim.
Diziyle ilgili bazı düşündüğüm şeyleri yazayım dedim ben de. Bu dizide emeği geçenlere tekrar teşekkür ederim.
ekşi sözlükten ayla ismi yorumu:img-beee: .ama bizim aylamızla birlikte yeni bir dönem başlıyor:img-hyste ...hazır mısınız:dance: bir dönem kapanıyor:klme
türk filmlerinde kötü kadın ismidir, öbür kadındır, kıskanç eski sevgilidir, zengin patronun yakışıklı genç oğlan peşinde koşan sevgilisidir, ya simsiyah ya da sapsarı saçlıdır hep.
bir tane esas kızın ismi ayla değildir o filmlerde, leyla olur hülya olur onlar.
ve sanırım lale bebeğin ahmetten olduğunu bu bölümde öğreniyor.. reklamda necdet ve teoyu bebeğin doğacağı zaman hakkında konuşurlarken kapıda dinliyodu çünkü...
Ben sanırım fazla mı uçmuşum ne? Herkes Teo dediğine göre sanırım Necdet'in konuştuğu kişi Teo'ymuş. Ben de niye doktor zannettiysem :) :icon_whis
arzu-başak 20-02-07, 21:52 Anlattıklarınıza göre lalede bebeğin ahmetten olduğunu öğreniyor sanırım...çok sevindim valla..benim tanıdığım lale burda baya güzel bir tepki verir....ahmetin babasıda rızaların evine geliyomuş...niye acaba...herhalde rızadan haber alabilmek için..sanırım yaseminde kriz geçiriyormuş...geçirsin...hiç üüzlmem..ahmet onun yüzünden kalp krizi geçiriyordu..o kriz geçirmiş çokmu....ben çok sinirliyim ya..bide fragmanı izlesem ne olur acaba...neyse ben çıkıyorum size iyi sohbetler arkadaşlar..fazlada kaynatmayın...bendekilerde göz yani oku oku nereye kadar.....
Sen ne diyon ya ulu orta söylenir mi hiç bunu okuyacaklar sonra bizi irticadan içeri tıkacaklar.:img-hyste
Artık mapus damında tıngırdatırsın şarkıları Bahar ve ben ne edecez.
Yazık onun birde yavrucakları var.:img-hyste :img-hyste
Bizim yok mu yani.... Baharcan da bunu savunanlardan merak etme melal. Fst adlı tarikatımızın açılımı ne biliyor musun melal. Felsefeyi Sevenler Topluluğu...
Bu tarikatta kimler yok ki? Thales le başlayıp Bana ve Baharcana kadar gelen sürectir bu. Bizler çokuz, yani her taraftayız. Cengiz Hocamızda İnsancıl atelyesinde başladığı felsefe atelyesi öncesinde ise Özgür Üniversitede yoğun seminerler vermiş ve hala vermeye devam eden güzel bir insandır...
Ben sanırım fazla mı uçmuşum ne? Herkes Teo dediğine göre sanırım Necdet'in konuştuğu kişi Teo'ymuş. Ben de niye doktor zannettiysem :) :icon_whis
walla ben sesi teonun sesine benzettim.. hem çocuğun ahmetten olduğunu yasemin, necdet ve teodan başka kimse bilmiyo.. tabi şimdi bi de lale öğrenicek galiba...
Bizim yok mu yani.... Baharcan da bunu savunanlardan merak etme melal. Fst adlı tarikatımızın açılımı ne biliyor musun melal. Felsefeyi Sevenler Topluluğu...
Bu tarikatta kimler yok ki? Thales le başlayıp Bana ve Baharcana kadar gelen sürectir bu. Bizler çokuz, yani her taraftayız. Cengiz Hocamızda İnsancıl atelyesinde başladığı felsefe atelyesi öncesinde ise Özgür Üniversitede yoğun seminerler vermiş ve hala vermeye devam eden güzel bir insandır...
Yaa öyle desene yüreğime indirecektin.:img-hyste
İyide benim felsefe ile pek alakam yoktur.
Ama çok severmişim gibi gözükeyim.Durumu çaktırmıyayım.:img-hyste :img-hyste
Tarikatımız özeldir arkadaşlar öyle herkesi almıyoruz değil mi Alisercan:):)
Yaa öyle desene yüreğime indirecektin.:img-hyste
İyide benim felsefe ile pek alakam yoktur.
Ama çok severmişim gibi gözükeyim.Durumu çaktırmıyayım.:img-hyste :img-hyste
Tarikatımız özeldir arkadaşlar öyle herkesi almıyoruz değil mi Alisercan:):)
Yok canım şimdi millet ciddeye alacak. Sadece bu tarikatın özelliği yok. Dileyen herkes bu tarikata girebilir. Çünkü bu tarikatın toplanma mekanı, topluluğu vs. si yoktur. senden öncekilerin dünya, devam eden hayat, hayatı kuran toplum, toplumdaki insanın ürettiği tüm kültürel etkinliklere bakmak çok özgürce ve bir birey yaklaşımıdır. Yani kimseye ihtiyacın yok. Sen de senden sonrakilere bir şeyler bırakmasan bile yani felsefeyi bir bilimsel alan seçip uzmanlaşmasan bile çok rahat felsefi düşünme eylemini yaparsın.
Sadece felsefede (hani çok basit ve hikayemsi bir kitap olan sofinin dünyası bile bu kaygıyı anlamak için güzeldir) özgür düşünebilirsin. Hiç bir görüş akım veya örgütün etkisine girmeden bu yeteneği kazanırsan kendine ait ama dünyadaki senin gibi diğer bireylere asgari ölçülerde birleşebilen bir dünya görüşün olur. Yani özünde tek üyeli ama genelinde bütün dünyadır felsefe.
Nazımın dediğini değiştirirsek
Felsefe ve düşünmeyi sevmek tek ve hür
Ve bir orman gibi kardeşçesine
Melal bu açıklama senden yola çıkılarak espriden genel yanlışlara gidilmemesi için yapıldı. Yani Tarikat hikayesi moda bir terim olduğu için kullanıldı...
Madem '68'e az kaldı.. size uzun zaman önce okuduğum bir kitaptan çıkardığım özetle biraz olsun bu kuşağı ve diziyi daha iyi anlamamız için yardımcı olacak bilgiler vereyim...ve ufak ufak ben de gideyimbye
Dünyada ve Türkiye'de '68 kuşağı...
Tarih içinde bakıldığında, öğrenci ayaklanmalarının hiçbir yeni yönü yoktu. Geçen yüzyılın 1848 yılında işçilerle yanyana barikatlarda savaşan öğrenciler görülmüştü. 1960'ların şaşırtıcı yönü, öğrenci ayaklanmalarının yalnız üçüncü dünyada değil; ikinci ve birinci dünyada da aynı anda patlak vermesiydi. Yani sömürge Afrika ülkeleri; yarı-sömürge latin Amerika ve Asya ülkeleri; Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, Amerika başta olmak üzere gelişmiş emperyalist ülkelerde aynı anda başlamasıydı... Ülkelerin kendi özgün şartlarına göre farklılıklar göstererek gelişen bu öğrenci muhalefeti; genelde üniversite işgalleriyle başlıyor ve yer yer işçilerin desteğiyle genişliyordu...
'68 kuşağının ayırt edici özelliği; içinde bulunduğu çağın getirdiği özgürlükçü rüzgardaydı... Sınıfsal savaşımların çok yaygınlaşması öte yandan ikinci ve üçüncü dünya ülkelerinin emperyalist boyunduruğa karşı verdiği ulusal mücadelelerin peşisıra patlak vermesi gençliği başta emperyalist sistem olmak üzere esas olarak kurulu sistemlere başkaldırma eğilimi oluşturuyordu... Özellikle Avrupa ülkelerinde Liberal ve sol partilerin yarattığı hayalkırıklığı ile eski solun savunduklarında kopuş başlamış; parlameter siyasetten uzaklaşma eğilimi doğmuştu.
'68 kuşağı kendini başta ırkçılık ve birçok ayrımcılığa karşı ifade etmeye başlamıştı... Ama esas olarak kendini, dönemin getirdiği sosyalist-devrimci dalganın etkisiyle siyasi olaylara "müdahale" etmeyle gösterecekti... öyle ki; düyanın en büyük ekonomik ve askeri gücüne sahip ABD'nin her araca -kimyasal silahlar, soykırım ve doğa tahribatı- başvurarak, küçük, devrimci bir Üçüncü Dünya ülkesi olan Vietnam'a boyun eğdirme girişimi uluslararası ortamda onbinlerce öğrenciyi köktenciliğe itecekti... Bu köktenciliğe karşı dünya ülkelerinin çoğu çok sert karşılık verecek bu da olayların büyüyerek devam etmesine neden olacaktı...
Ve yine tam da 1967'de Che Guevara'nın öldürülmesi bu özgür gençliğe bir ikon yaratmış olacaktı... Che'nin Küba'daki resmi görevlerini bırakarak devrimci amaçlar için başka bir yere gitmesi, Rus biçimi komünizmle arasının açılması ve Vietamlılara yardımcı olmak üzere, Bolivya'da devrimi başlatarak 'ikinci cephe'yi açması girişimi büyük etkiler yaratacaktı. Silah elde Bolivya Askeri Diktatörlüğü'ne karşı savaşırken ölmesi de o andan itibaren öğrenci militanlığın ayırt edici simgesi olacaktı...
...
Olaylar doruk noktasına 2 Mayıs 1968'de Fransa'da ulaştı...Aşırı sağcı komandolar Paris'te Sorbonne Üniversitesi öğrenci birliği bürosuna saldırdı... Sorbonne'a polis girmesi çok olağanüstü bir hareketti... Cezayir Savaşı'nın en kızgın günlerinde bile polis Sorbonne'taki savaş karşıtı öğrencilerin eylemlerine rağmen girmemişti... okul hep öğrenci bölgesi kalmıştı... dahası Rektör'ün polise izin vermesi, geleneksel üiversite bağımsızlığı kavramını, ifade ve eleştiri düşünce özgürlüğünü ihlal etmişti... Bu olaylar liseli geçlik başta olmak üzere, işçileri de yanına alarak tüm ülkede okul boykotları ve grevlerle yayılarak günlerce devam edecekti... Fransız hükümetinin sert önlemleri diğer ülkelere göre geniş kitlenin ve basının öğrencilerin yanında yeralmasına neden olacaktı... Fransa'da bu eylemleri örgütleyen komitelerin sayısı 450'yi bulmuştu... 13 mayıs De Gaulle'ün iktidara gelişinin 10. yılıydı... o gün bir gösteri planlaması kararlaştırıldı... katılımın 60 bin dolayında olacağı sanılıyordu... ama çok şaşırtıcı bir şekilde 1 milyon kişiyi bulduğu söylenecekti... artık bu bir öğrenci hareketi değil, kitle hareketiydi... ve etkileri dalga dalga dünyayı saracaktı...
Türkiye'de '68 kuşağı...
Ülkemizde zaten DP'nin baskıcı iktidarına karşı üniversitelerde gelişmeye başlayan sol; '61 Anayasası'nın da etkisiyle geniş öğrenci kitlelerine yayılacaktı... 1952 Menderes döneminde NATO ülkesi olan Türkiye ABD'nin 16 Ocak 1969'da 6. Filo'yu 2. kez İstanbul'a göndermesiyle '68 kuşağının en büyük eylemini düzenlemesine neden olacaktı... binlerce işçi, öğrenci meydanlara akacak; bu olaylarda 2 TİP'li işçi hayatını kaybedecekti... ve o gün tarihe Kanlı Pazar olarak geçecekti...
1920'lerde Mustafa Suphiler'in TKP'si ve daha sonra Behice Boranlar'ın TİP'i Türkiye'de komünist-sosyalist düşünceleri yaymaya başlamışsa da, '68 kuşağı kurulu düzene başkaldırıyı hedefleyen birçok komünist-sosyalist gizli örgütler kurmaya başlamıştı... hedefleri aynı olan ama "devrimin izleyeceği yol" noktasında ayrılan esas olarak üç farklı örgüt vardı: Deniz Gezmiş'in THKO'su, Mahir Çayan'ın THKP/C'si ve İbrahim Kaypakkaya'nın TKP/ML'si...
...
Ülkenin kaynamaya başlaması ve gençliğin ABD başta olmak üzere emperyalizme, onun ülke içindeki uzantıları egemenlerin kurulu düzenine karşı başkaldırısı dönemin egemenlerini harekete geçirecek ve bu radikal muhalefeti kanlı bir şekilde bastıracaktı... DP iktidarının idamlarla susturulmasına karşılık hazırlanan '61 Anayasası bu kez kendilerini tehdit eden "özgürlük"çü anlayışlardan dolayı 71'de askıya alınacak, askeri muhtırayla sıkıyönetim ilan edilecekti. Ve çok değil yalnızca bir yıl içinde bu önderler başta olmak üzere birçok üniversiteli genç, aydın, yazar gözaltına alınarak idam edilecek, işkencelerden geçirilecekti...
Mahir Çayan
14 Ağustos 1945 tarihinde Samsun'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydoldu. Ertesi yıl Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenimine devam etti. Bu dönemde TİP (Türkiye İşçi Partisi) ve FKF'ye (Fikir Kulüpleri Federasyonu) bağlı olan SBF (Siyasal Bilimler Fakültesi) Fikir Kulübü'ne girdi. 1965 yılında bu kulübün başkanlığını üstlendi. 1968'deki 6. filo eylemlerine katıldı ve göz altına alındı. TİP'i bu süreçte 'Yasalcılık'la suçladı. Türkiye'deki devrim sürecinin ancak silah bir mücadeleyle ve kendi özgül koşullarının tespit edilmesiyle olabileceğini savundu. Bu görüşe daha yakın olan Türk Solu ve Aydınlık dergilerinde yazılar yazdı.1971 yılında yapılan TİP kongresine katılmadı. Bu süreçte THKP/C'nin kuruluş çalışmalarını sürdürdü. Şehir Gerillası modelini benimseyen Mahir Çayan buna uygun bir çok silahlı eylemin içinde bizzat bulundu. 1 Haziran 1971'de kaldıkları evden kaçarken polisle girdikleri çatışmada Hüseyin Cevahir öldü, Mahir Çayan yaralı olarak ele geçirildi. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Kartal-Maltepe Askeri Cezaevi'nden kaçtı. Mart 1972'de Fatsa'da radar istasyonunda çalışan 3 İngiliz teknisyeni, arkadaşlarıyla kaçırdı ve THKO'nun tutuklu bulunan önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın serbest bırakılmasını istedi. Niksar'ın Kızıldere köyünde jandarmayla girdikleri çatışmada 9 arkadaşı ile beraber öldürüldü.
Deniz Gezmiş
1947 yılında Ankara'da doğdu.Liseyi İstanbul'da okudu. 1966'da İÜ Hukuk Fakültesi'ne girdi.Kısa sürede gençlik eylemlerinde öne çıktı. TİP'de çalıştı.1968'de Devrimci Hukuklular Örgütü'nü kurdu. Amerikan 6.Filosu'nu protesto eylemlerine katıldı ve İstanbul Üniversitesi'nin işgaline öncülük etti. DÖB'ün kurucuları arasında yer aldı. Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü'nü tertipledi. 1969'da Filistin'e gitti, gerilla eğitimi gördü. THKO örgütünü kurdu. Örgütün ilk eylemi olan İşbankası Ankara Emek Şubesi soygununa katıldı.Yine Ankara'daki Balgat Amerikan Üssü'nden dört Amerikalının kaçırılması eylemine katıldı. Sivas Gemerek'te çatışmada yakalandı. Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edildi...
İbrahim Kaypakkaya
1949 yılında Çorum Alaca'da doğdu. Hasanoğlan Öğretmen Okulu'nda, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve İÜ Fen Fakültesi Matematik-Fizik Bölümü'nde okudu. FKF Çapa Şubesi'nin kuruluşuna kataldı. 1968 yılında TİP Eminönü ilçe teşkilatına üye oldu. Ant ve Türk Solu dergisi yazı kurulunda bulundu. Amerikan 6.Filosunu protesto eylemlerine katıldı. MDD-SD tartışmalarında önce SD sonra MDD tezini benimsedi. TİP'ten ihraç edildi. Doğu Perinçek liderliğinde bir oluşum olan Proleter Devrimci Aydılık (PDA) Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi (TİİKP) içinde yer aldı. Bilahare bu hareketten ayrılarak arkadaşlarıyla TKP/ML'yi kurdu. Silahlı mücadeleyi benimseyen örgütün "köylerden şehirlere doğru parça parça siyasi iktidarların kurulması" anlayışından dolayı gerilla savaşı vermek için Tunceli'ye gitti... 24 Ocak 1973'te Tunceli kırsalında jandarmayla girdiği çatışmada yaralı olarak yakalandı. 3.5 ay Diyarbakır'da gözaltında kaldı... 18 Mayıs 1973'te gözaltındayken işkencede öldürüldü.
'68'i kuşağının bu önderleri öldürülmüş olsa da fikirileri ileriki süreçte çok daha geniş kitlelere yayılarak gelişecek ve '78 kuşağını yaratacaktı...1980 Askeri Faşist Darbesi'ne kadar da toplumsal gelişmelere damgasını vuracaktı...
Geleneğin içinden biri: Harun Karadeniz
"İstanbul'a geldikten sonra öğreniyorum ki, ben içerideyken karım İstanbul Sıkıyönetim Adli Müşaviri Turgut Akan'a çıkmış ve: 'Kocamı hangi suçla tutuyorsunuz? Sağlığı iyi değil hayati tehlike sözkonusu. Sağlık kurulları ve klinik raporları bu durumu belirtiyor' demiş. Adli Müşavir'in cevabı ise benim Ankara öykümün içyüzünü açıklamaya yeter de artar bile: 'Ölsün istiyoruz' demiş Adli Müşavir. 'O eline silah almadı; eğer eline silah alsaydı işini bitirmek çok kolaydı. O bizim için eline silah alanlardan daha tehlikeli ve onun için de ölsün istiyoruz.' Bu sözler 1972 yılı sonbaharında söylendi. Şu an yıl 1975 ve aylardan şubat. Benim sağ kolum kesildi ve fakat ölmedim?"
Harun Karadeniz 1975 yılının Ağustos ayında, 33 yaşındayken, yaşama gözlerini kapattı. Yıllar önce geleneğe ve geleneği sürekli kılanlara/kılacak olanlara dair, Gelenek'te yazılmış olan bir alıntıyı aktararak Harun Karadeniz'i anlatmaya başlamak önaçıcı olacaktır.
"Türkiye'de sosyalist kadrolar, açılım dönemlerinde en basit formülleri baştacı edip olayları büsbütün siyah-beyaz gören, içe kapanma dönemlerinde ise bu kez yaşamın olmadık boyut ve derinliklerine hapsoluveren dengesiz konumu aşıp, yaratıcılıkla gerçekçiliğin birbirini karşılıklı beslediği sürekli bir dinamiğe oturmak zorundadır".
1960'lı yılları bir de alıntıda anlatılan şekilde kavrayabiliriz. Ancak bu eksikli olur. 1960'lı yıllar sosyalizm fikrinin ve mücadelesinin ve bunun bir ürünü olarak sosyalist kadroların ortaya çıktığı yıllardır aynı zamanda. Dönemin toplumsal hareketlerine baktığımızda ise baş tacı edilen en basit formülleri de, yaratıcılıkla gerçekçiliğin birbirini beslediği dinamikleri de görebiliriz. Özellikle gençlik hareketlerinin izlemiş olduğu seyir ve özel olarak gençlik liderlerinin gelişen hareket karşısında almış oldukları tavır bu yıllara bir laboratuvar özelliği de kazandırmıştır. Harun Karadeniz'i dönemin diğer öğrenci liderlerinden ayıran noktalar, yazmış olduğu "Olaylı Yıllar ve Gençlik" kitabında anlatılmaktadır. Bugün, özellikle üniversitelerde okuyan her komünistin mutlaka okuması gereken bu kitabında Harun bir kuşağın nasıl doğduğunu ve geliştiğini de anlatmaktadır.
"1960 sonrasında biz 'Hürriyet olursa kalkınırız' sanıyorduk. 1964-1965 yıllarına kadar gördük ki kalkınma soyut bir hürriyet sorunu değil ekonomik bir sorundur. Ekonomik sorunların üstüne yürüdük. Ve birçok ekonomik sorunu inceledik. Hangi ekonomik sorunu incelediysek, birtakım çıkar grupları ve sömürü olayıyla karşılaştık. Sömürüye karşı aldığımız tavır ise bizi önce anti-emperyalist, sonra anti-kapitalist ve daha sonra sosyalist bir çizgiye doğal olarak getirdi. Bu çizgi her yurtsever gencin geleceği ve geldiği en doğal bir konumdur. Yurt sorunları insanı bu noktaya getiriyor, getirdi. Ve getirecek."
"Harun, sen sağcı bir gençtin, nasıl oldu ve neler oldu da sen bu noktaya geldin! Ve burjuvazi senin hakkında elliye yakın dava açtı ve senin için 150 yılı aşan hapis cezası istedi, ne nasıl gelişti de bu sonuç çıktı?
Bu sorunun cevabı o kadar sade ki değil bilimsel araştırma yapmak, düşünmeden söyleyebilirim nasıl ve neler olduğunu: Ben, sadece yurt sorunlarıyla ilgilendim; petrollerimizi Amerika sömürmesin istedim. Madenlerimiz sömürülmesin, montaj sanayisinden kurtulalım, ülkemizde ağır sanayi kurulsun, bağımsız ve onurlu bir ulus olarak insanca yaşayalım, her şey yurdun ve halkın çıkarlarına göre düzenlensin istedim. O kadar."
Daha fazlasını aktarmaya gerek yok! Alıntılar bir kuşağın nasıl sosyalist olduğunu en açık bir biçimde anlatmaktadır. Sonrasında yaşanan her türlü ayrım bir yana, ülkesine ve halkına karşı sorumluluk ve bu sorumluluğu yerine getirmek için mücadele etmek bu dönemin çıkış noktasıdır. '60'lı yıllar boyunca gerçekleştirilen kampanyalar, mitingler, eylemler bu sorumluluğun yaratıcı ve kitlesel bir şekilde hayata geçirildiği örnekler olmuşlardır. Bu örnekler bir anlamda günümüze göz kırpmaktadır. Türkiye'deki emekçi sınıfların düşmanları, ABD, AB, NATO, bunların işbirlikçileri o günlerde de yükselen sol hareketi engellemek için çabalamışlar ve gereken karşılığı da almışlardır. "Özel okullar devletleştirilmelidir" kampanyası, 6. Filo eylemleri, "NATO'ya Hayır" eylemleri, milli petrol kampanyası, "Onlar ortak, biz pazar" sloganı, montaj sanayi karşıtı eylemler, tütün mitingleri ve bunlara ek olarak sıralanabilecek sayamayacağımız kadar çok eylem hem gençlik hareketi ile emekçiler arasında bir bağın kurulmasını sağlamış ve hem de bütünü siyasal hedefler etrafında harekete geçirmiştir. Harun Karadeniz tüm bu eylemliliklerin içerisinde İTÜ Talebe Birliği Başkanı olarak öne çıkan isimlerden biridir. Hareketin büyümesi ve ölçeğin değişmeye başlaması ile birlikte gençlik hareketi içerisinde de tartışmalar yaşanmaya başlanmıştır. Nasıl bir yön izleneceği temel problematiktir. O dönemde Mihri Belli tarafından ortaya atılan MDD tezi gençlik içerisinde hızlı bir şekilde yayılır. Harun Karadeniz MDD karşıtları içerisindedir. Bu tavır daha sonraları kurulan Dev-Güç ve sonrasında Dev-Genç içerisinde Harun'un yer almaması sonucunu da beraberinde getirir. Bu bir anlamda Karadeniz'in gençlik hareketi içerisindeki kendi misyonunu "bitirmesi" anlamına da gelmektedir. 12 Mart 1971 darbesinin ardından Harun Karadeniz önce TKP davasından, sonra Dev-Genç davasından tutuklanır. Kolundaki tümörle başlayan ve vücuduna yayılan kanserin tedavisi için yurtdışına çıkması uzun süre engellenir. Yurtdışına çıkabildiği zaman artık çok geçtir, önce kolu kesilir ve sonra, 15 Ağustos 1975 günü, hayata gözlerini kapatır.
Unutmak çürümektir...
1960'lı yıllar ve o dönemdeki sol hareket hakkında çok fazla şey söylendi ve yazıldı. Bugünden bakmanın avantajlarını kullanarak fazla sayıda hata ve fazla sayıda doğru bulanabilir. Bu yılların sonraya devrettikleri, ortaya çıkan ayrışmalar, yürütülen tartışmalar şüphesiz önemlidir. Önemli ve tartışmaya gerek bile olmayan bir başka nokta daha var ama; o da, bu dönem yaşanan pratiğin ülkemizdeki sosyalist hareketini hanesine bir bütün olarak yazılmış olmasıdır. Harun, Deniz, Mahir ve diğerleri aynı geleneğin içerisinde hak ettikleri yeri almışlardır. İdeolojik duruşları ve siyasi faaliyetleri birbirleriyle örtüşmeyen gençlik liderlerinin hepsi Türkiye'deki emekçi sınıfların kurtuluşu için yürüttükleri mücadelelerinde ölüme de korkusuzca yürüyebilmişlerdir.
Harun Karadeniz'i "diğerlerinden" ayıran temel nokta işçi sınıfı iktidarını ve partili mücadeleyi benimsemiş olmasıdır. Gençlik eylemlerine de, devrimci dinamiklere de, ittifak politikalarına da bakarken belirleyici olan sınıfsal bakışıdır. Buradan yola çıkarak söyleyebileceğimiz, Harun'un, "olaylı yıllar"da gelişkin bir sosyalist devrimci kimliği temsil ettiğidir.
Bugün yaşasaydı, biliyoruz ki, TÜPRAŞ'ta, Erdemir'de, Haydarpaşa'da yanıbaşımızda bir de onun sesini işitirdik...
Ümit ARI (başka bir siteden alıtıdır)
'68 Kuşağı ve Müzik...
(...) Müziğin Türkiye'deki serüveni hemen her sosyolojik olguda ve sanatta olduğu gibi "Türkiye'ye özel" bir çizgi izledi. Cumhuriyet'in kurulması bu yüzyılın en önemli olayıydı. Cumhuriyete kadar halk müziği ve saray müziği olarak ayrılmış tınılar artık çeşitlenecek, batılılaşma hareketleri müzikte de bir batılılaşma eğilimini getirecekti doğal olarak. Radyonun bunda çok önemli bir payı vardı. Önce Klasik Batı müziğinin "Türk" çe uyarlamaları desteklenecekti, Türk Beşleri ortaya çıkacak, Anadolu folklörünü araştırıp sentezler oluşturacaklardı Batı müziğiyle. Klasik Türk Müziği bir süre terkedilmiş çocuktu artık, "a la Turca" müzik eskinin, sarayın çağrışımcısıydı. Buna karşın Münir Nurettinler, Saadettin Kaynaklar parlak çağlarını yaşamaktan geri durmadılar. Yine de yapılan, "İstanbul" yani "eski başkent" müziğiydi. Boğaz'a bakıp içlenerek yazılan şarkılardı dillere dolanan. Ancak "Türkiyeli" bir müziğin varlığından bahsedilemezdi henüz. Anadolu'da ise Halk Müziği daha egemendi tercihlerde. Doğup büyüdüğü yerlerin türkülerini radyolardan duymak Anadolu insanına daha çok hitap ediyordu. Kentleşme henüz başlamıştı Türkiye'de, köy kültürüne alternatif olarak şehir hayatı, sanayinin varlığı yeni yeni bilindik olmuştu Anadolu insanına. Ancak türkülere alternatif bir kent müziğinin varlık bulması için yeterli bir şart değildi şehirlerin oluşması.
Beklenen atılım yine İstanbul'da gerçekleşecekti, yüzyılların birikimiyle "kent" olmaya en yakın kent İstanbul'da. Çünkü sosyo-ekonomik ve kültürel açılardan ve nüfus bakımından İstanbul yüzünü Batı'ya en çok dönmüş olan merkezdi. Avrupa'da ve Amerika'da popüler müzik klasik müziğe bir alternatif oluşturuyordu, Türkiye'de bunun yansımalarını görmek zaman almadı, "aranjman"devri başladı. İlk etapta üretime yönelmek yerine zaten üretilmiş olanı Türkçe'ye çevirmek, belki de bu kentli altyapı eksikliğinden kaynaklanmaktadır.
60lı yıllar Batı'da gençlik hareketleriyle anılan yıllardı, sonradan 68 kuşağı diye adlandırılacak olan gençler, siyasi anlamda olduğu kadar müzikte de iz bıraktılar, çiçek çocuklar sisteme karşı çıkışlarının ifadesini Beatleslarda, Pink Floydlarda buldular, rock müziği politik bir kimlik kazandı.
68 Hareketinin ve müziğinin Türkiye'deki yansıması oldukça verimliydi. Aranjmanlar devri yerini yine bir başkaldırının müziğine bıraktı. Kendileri 68 li olan zamanın gençleri artık yaşadıkları zamanı yazdılar müziklerinde, Türkiye'de de Türk sanatçıların ürettiği popüler müzik başlamış oldu böylelikle. Düzene başkaldırı olması bakımından, üretenlerinin eğ |