Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-5
Sayfalar :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
11
resimlere bakınca anam bu ne dedim? :img-hyste o ne ya hepsinde gıcık keriman var.ben ne yapayım onu? :hıh ayrıca onun ne işi var orda? :hıh
ay ama fragman çok güzel ya...:img-in_lo
şevketin nezahatla konuşmasınıda merak ediyorum.:img-help:
şevketin nezahatla konuşmasınıda merak ediyorum.:img-help:
adam vicdanını rahatlatmak için geldi.çok pişman oldu yaptığına.:img-blush ben de rıza nezahat konuşmasını merak ettim.herhalde nezahat yasemin'in hamile olduğunu söylüyor tepki gösteriyor orada.belki de başka bir şeye kızıyordur.:img-blush
yahu bu rıza hiç akıllanmayacak.keriman hapishanede konser veriyor konsere gitmiş bir de oturmuş en önde sırıtıyor.otur oturduğun yerde de gitme.:img-gun: ya resimler gazetede çıkarsa nolacak.nezahat görürse yandı.:img-pilot
Gonul bu oyle kolay cayar mi sence :img-hyste ellinin altinda Nezahat digerinde Keriman, birinde guzellik digeri ile bag var, gonul ikisi ile de gormek,konusmak ister... Valla Riza beyin capkinligi birakacagini sanmiyorum...
Gonul bu oyle kolay cayar mi sence :img-hyste ellinin altinda Nezahat digerinde Keriman, birinde guzellik digeri ile bag var, gonul ikisi ile de gormek,konusmak ister... Valla Riza beyin capkinligi birakacagini sanmiyorum...
ne gönülü yahu.adamın torunu olacak otursun oturduğu yerde.:img-hyste ya ben o kadını hep çirkin bulmuşumdur nedense.bir gözleri renkli.başka da bir özelliği yok.:icon_whis nezahat bu sefer affetti ama çekirge ikinciye sıçrayamaz.:img-hyste
ne gönülü yahu.adamın torunu olacak otursun oturduğu yerde.:img-hyste ya ben o kadını hep çirkin bulmuşumdur nedense.bir gözleri renkli.başka da bir özelliği yok.:icon_whis nezahat bu sefer affetti ama çekirge ikinciye sıçrayamaz.:img-hyste
Keriman'i savunmayacagim elbet :img-hyste Riza beyin torunu olabilir ama o kendini 18'lik sandigi surece ondan vaz gecmesini beklemiyorum ben, Keriman her zaman onlarin hayatlarinda olacak, Nezahat sesini hic bir zaman cikarmayacak bak gor... Ayrica Keriman'in unlu bir ses sanatcisi olmasini cani gonulden bekliyorum :img-hyste nedense hangi sarkilari seslendirecegini merakla bekliyorum, Arim Balim Petegim :img-hyste
zaten resimlerde rıza kerimanın yüzüne pek bakmıyordu.hata yapacağını düşünmüyorum.o iyi biri.:img-wink: ama şevketin rızaylada bi konuşma yapması lazım.şevket artık hayata tozpembe bakarmış.hehe:img-hyste
ay ahmet aylanın elini tutuyor ya.çok mutluyum.:happy0064
sevim de dönmüş daha ne isterim?:img-blush
(sevim:img-in_lo mehmet fan:))
Keriman'i savunmayacagim elbet :img-hyste Riza beyin torunu olabilir ama o kendini 18'lik sandigi surece ondan vaz gecmesini beklemiyorum ben, Keriman her zaman onlarin hayatlarinda olacak, Nezahat sesini hic bir zaman cikarmayacak bak gor... Ayrica Keriman'in unlu bir ses sanatcisi olmasini cani gonulden bekliyorum :img-hyste nedense hangi sarkilari seslendirecegini merakla bekliyorum, Arim Balim Petegim :img-hyste
bence de vazgeçmez ama dostça görüşür belki.:img-blush gönül ilişkisi devam ederse yazık valla.nezahat sesini çıkarmaz diyorsun yani.:img-blush olabilir torunu olunca gözü ondan başka kimseyi görmez zaten.hangi şarkıları seslendireceğini mi merak ettin?:img-hyste kadın harıl harıl çalışıyordur bize kendini beğendirmek için.:img-hyste bundan sonra kendisi okuyacakmış galiba.:img-fullm
ya şimdi resimlere baktımda, şimdi hatırladım sahi bu dizide kerimanda vrdı diye:img-hyste
eyvah eyvah aslı doğru diyosun ya gazeteye çıkarsa..
ozaman nezahat bi daha ziyarete gitmez belki ozaman kötü olur ya..
zaten resimlerde rıza kerimanın yüzüne pek bakmıyordu.hata yapacağını düşünmüyorum.o iyi biri.:img-wink: ama şevketin rızaylada bi konuşma yapması lazım.şevket artık hayata tozpembe bakarmış.hehe:img-hyste
ay ahmet aylanın elini tutuyor ya.çok mutluyum.:happy0064
sevim de dönmüş daha ne isterim?:img-blush
(sevim:img-in_lo mehmet fan:))
yaw ahmet ne şekerdi öyle aylaya bakarken:good:
buarada kesin aradan 3-4 ay geçti..
off artık aylayla ahmet yakınlaşması lazım merak ediyom bakalım iddiayı kim kazancak:img-hyste
evet aradan bayağı bi zaman geçti ama bende burda onları çok özledim.:icon_sorr çok sevindim dönmelerine.:happy0064 :img-in_lo evet çok şekerdi ahmet aylanın elini tutarken.hehe:happy0064
Fragmanı izlemedim henüz, ama sizlerin anlattıklarınızla izlemiş kadar oldum:)
Güzel bir bölüm daha bekliyor bizi.
Zaman atlanacak denmişti ama, fragmanı izleyenler öyle birşey nlatmadılar.Demek ki bu bölümde de, hala 1960ların başında olacağız.
Bence Lale biraz düşününce Ysemin'in hamileliği ile ilgili gerçeği fark edecek. Ben geçen bölümde bile Lale'nin hamilelik haberini duyunca, şüphleneceğini düşünmüştüm. Sevinçle abisine sarılıp Yasemin'i de tebrik edince şaşırmıştım.
Bu evliliği içine sindiremeyen,işin içinde başka bişey olduğunu düşünen biri, hamilelik meselesini duyunca iyice şüphelenir,hatta herşeyi anlardı bence.
Ben geçen bölümde bile Lale'nin hamilelik haberini duyunca, şüphleneceğini düşünmüştüm. Sevinçle abisine sarılıp Yasemin'i de tebrik edince şaşırmıştım.
Bu evliliği içine sindiremeyen,işin içinde başka bişey olduğunu düşünen biri, hamilelik meselesini duyunca iyice şüphelenir,hatta herşeyi anlardı bence.
selen'ciğim biz de öyle düşündük ama yasemin'in hamileliğini öğrenince hemen yumuşadı.hiç de konuşmuyor yasemin'le ahmet pastaneye geldi,abimle kavga ettiler,ne oluyor ne bitiyor diye.herkesde bir rahatlık gidiyor valla.:img-blush
Sevgili Selen, ben de Lale sevinince şaşırmıştım geçen bölüm. Ya acaba bizler 2000'li yıllarda olduğumuz için mi tuhaf geliyor; onların hiçbir şeyden şüphelenmemeleri :) Yani o dönemlerde bu tip olaylar nadir olduğu için belki de; ne acil evlilik kararları, ne hemen ortaya çıkan hamilelik insanlarda şüphe uyandırdı.. Necdet'in ailesinin anlamamsını anlıyorum da; Lale'nin şüphelenmemesi ilginç.. :icon_whis
Ama Rıza'ya torun müjdesini verdiklerindeki tepkisi ilginçti gerçekten de.. Normal bir dede adayının göstermeyeceği bir tepki gösteriyor. Acaba hiç kimse şüphelenmedi de o mu şüpheleniyor :img-hyste
sevda_cicegimm 21-02-07, 15:42 arkadaslar fragmani izledim netten..
off sinir oldum ahmete yaww..nasil aylanin eline dokundu...offf...
ayy yasemine ne oluyor...acaba bebege bisey mi oldu??
sefket neden gidiyor yaseminlere...
bir suru soru olustu kafamda yaw...
Kale o yazı bölük pörçük değil ki canım o bir testti...
Selenciğim hoşgeldin... Lale hamilelikten dolayı belki şüphelenmez ama 7 aylık doğmasından kesinlikle şüphelenmesi ve yeniden Yasemin'le "hesaplaşması" gerekir...
Feliz bence de bu işi çözse çözse Rıza çözer... Zaten Ahmet'le karşılaşırlarsa bir şekilde bir-iki çift laf etmeleri gerekir... çünkü Ahmet O'nu ziyaret ettiğinde bayağı bir iddialı konuşmuştu..
Kale o yazı bölük pörçük değil ki canım o bir testti...
Ben gecenin bir yarisi eklediklerinden de bahsediyordum :img-hyste testi de okumak icin zaman gerek ne de olsa, test mest ama masallah uzun...
Selxx evet canim atlamalar diger bahara kaldi...
Aslim ne o kendi mi seslendirecekmis, orjinal olur da :img-hyste onda ses varmiydi kuzum :img-hyste
Ben şimdi gördüm Rıza'nın tepkisini... önce izlediğimde fark etmedim... çok anormal geldi bana da bu şekilde bir tepki... sanki çok olağanüstü bir şeyi kavramış gibi...
Yasemin'in mutsuzluğunu fark etmişti aslında nikahtan önceki konuşmalarda... Hele de bebeğin 7 alık doğduğunu öğrenirse ki, müjde vermek için en azında mektup falan yazarlar... o zaman kesinlikle Ahmet'ten olduğunu anlar ve ya Yasemin'le ya da Nezahat'la konuşabilir.
özetten okuyup anladığım kadarıyla malum ahmet ayla evliliğine çok yaklaştk gibi sanki yasemine büyük bi sürpriz varmış ahmetime yaptıklarından sonra başına gelebilecek hiçbirşey umrumda değil ben sadece ahmetin kararını ve karşılaşmadan sonra hissedeceklerini düşünüyorum
Ya arkadaşlar fragman ve bölüm tahminlerinin olduğu başlık varken niye burda konuşuyoruz..burya izlediğimiz bölümün yorumunu yapmamız gerekmiyor mu?valla herkes burda toplanıyor, diğer tarafa mı geçsek ne etsek:icon_whis
Ben şimdi gördüm Rıza'nın tepkisini... önce izlediğimde fark etmedim... çok anormal geldi bana da bu şekilde bir tepki... sanki çok olağanüstü bir şeyi kavramış gibi...
Yasemin'in mutsuzluğunu fark etmişti aslında nikahtan önceki konuşmalarda... Hele de bebeğin 7 alık doğduğunu öğrenirse ki, müjde vermek için en azında mektup falan yazarlar... o zaman kesinlikle Ahmet'ten olduğunu anlar ve ya Yasemin'le ya da Nezahat'la konuşabilir.
Sevgili bahar_can, Rıza'nın tepkisi gerçekten de sandığımız gibi bebekten dolayı mı acaba?Daha farklı düşünsek...Şevket geldi Nezahat'ın yanına konuşmaya, bakalım Nezahat'a ne söyledi Şevket?Nezahat da bunu Rıza'ya söyleyince Rıza ona bir tepki vermiştir belki...Şevket geldi, dediyse kocasına Nezahat...Olamaz mı:icon_whis
Ya arkadaşlar fragman ve bölüm tahminlerinin olduğu başlık varken niye burda konuşuyoruz..burya izlediğimiz bölümün yorumunu yapmamız gerekmiyor mu?valla herkes burda toplanıyor, diğer tarafa mı geçsek ne etsek:icon_whis
Sevgili muko haklısın aslında ama birazcık bu başlıklar birbirine bağlıya o yüzden olmuyor...şimdi "Rıza şurda şunu yaptı, şunu da yapabilir" diye biliyor insan... o zaman da "hadi ben bu kısmı öbür tarafta yazayım..." olmuyor... keşke modlar bu iki başlığı birleştirse... çünkü dizilerin bölüm yorumları ve tahminleri birbirine bağlı olaylar... ve sohbet bu şekilde zevkli:img-blush
Aslim ne o kendi mi seslendirecekmis, orjinal olur da :img-hyste onda ses varmiydi kuzum :img-hyste
canım o viyana'da çok müzikallerde oynamış hatırladığım kadarıyla.komple sanatçı anlayacağın.:img-grin2
Sevgili bahar_can, Rıza'nın tepkisi gerçekten de sandığımız gibi bebekten dolayı mı acaba?Daha farklı düşünsek...Şevket geldi Nezahat'ın yanına konuşmaya, bakalım Nezahat'a ne söyledi Şevket?Nezahat da bunu Rıza'ya söyleyince Rıza ona bir tepki vermiştir belki...Şevket geldi, dediyse kocasına Nezahat...Olamaz mı:icon_whis
Muko ben aslında Nezahat'ın ne söylediğini duyamıyorum yalızca ağız hareketinden sanki "dede.." gibi bir hareket okuyorum... Ama Şevket'in Nezahat'a söyleyebileceği kötü veya şaşırtıcı ki; Rıza sevinçli bir şaşkınlık içinde değil orada... "nasıl olur? olamaz..." şeklide biraz panik-korku şeklinde bir şaşkınlık... Şevket bence Nezahat'a geçmiş olsuna gitti... ve çok dostça bir ziyarettir diye düşünüyorum... Hatta cezaevine gidip Rıza'yı da görebilir ama tabi zor çünkü ağır bir ameliyat geçirdi ve yol çok yorucu ve uzun yok yok bu olmaz...
[QUOTE=kale;2446790]Ben gecenin bir yarisi eklediklerinden de bahsediyordum :img-hyste testi de okumak icin zaman gerek ne de olsa, test mest ama masallah uzun...
Onlar birbirlerinden bağımsız şeyler canım benim..
1. yazının ilk bölümü 580 sf.lık kitabın o kadarcık özeti ya... aslında senin için özet çıkardım ben dermişim hehe... tüm dünya ülkelerindeki 68 kuşağını incelemişler.. ben genelleştirip yalnızca Fransa'dakini yazdım... çünkü o daha etkili oluyor.
Türkiye kısmında başka bir kitabın yorumunu yaptım...
öbürleri internetten bulduklarım hepsi bu...
Ama öyle bir tepki değildi sanki. O olayda çok çok şaşırır. Ama burada bir şeyelre tepkisi varmış gibiydi.. Tabi ki fragmandan kesin böyle diye iddia etmek doğru olmaz ama. Yine de fragmana göre; sanki dede olacağını duyduğunda tepki veriyor gibiydi. Şimdi daha da çok merak ettim bu sahneyi.. :icon_whis
Ama öyle bir tepki değildi sanki. O olayda çok çok şaşırır. Ama burada bir şeyelre tepkisi varmış gibiydi.. Tabi ki fragmandan kesin böyle diye iddia etmek doğru olmaz ama. Yine de fragmana göre; sanki dede olacağını duyduğunda tepki veriyor gibiydi. Şimdi daha da çok merak ettim bu sahneyi.. :icon_whis
evet şaşırtıcı ve düşündürücü bi sahne baksanıza...Neyse bekleyip göreceğiz...
Yasemin bu bölüm doğurmazsa çatlarım..uzatmasınlar yaa:icon_whis
Ayla'nin melek olmasina gerek yok cunku zaten oyle, ayrica Ahmet'i sorgulamak mi? Messa demis ama bu bence hesap sormak degil di? bir arkadas gibi gorevlerini hatirlati sadece, insan sevdigi,deger verdigi bir insan icin bunlari zaten yapmaz mi art niyet aramayin efendim...
Kale, Ayla'cı olduğuna şaşırmadım desem yalan olur. Gerçi bende çok fazla Yasemin'ci değilim ama Ayla ile karşılaştırınca...:icon_whis Benim düşüncelerim bölümlere göre değişiyor aslında... Bence Ayla Ada evindeki konuşmada çokta Ahmet'i düşünmüyordu. Onun düşündüğü Ahmet'in Yasemin'i düşünmesi, ona aşkı yüzünden hayattan kopmasına sinirlenmesiydi. Yoksa Ayla, "Ahmet'in neden Defne'nin gösterisine gelmediğini" mi düşünüp oraya gidip konuşacak? Hiç sanmıyorum. Onun tek derdi Ahmet'in hala Yasemin'i düşünüyor olması.
Messa gelmiş... :happy0064 hoş gelmiş... :happy0064 uzunca da bir yorum yapmış...:happy0064 "no Ayla, no problem" grubundan olduğunu da belirtmiş... :icon_sorr messacığım daha sık gelsen güzel yorumlarından, çalışmalarından mahrum bırakmazsan hıı... :img-wink:
Baharcan Ablacım, geldim. Yorum-Senaryo-Gelecek Bölüm tahmini ne ararsan var. Öyle oldu "No Ayla No Problem" diyenlerdenim bende... Daha sık uğramaya çalışacağım... Sevgiler...
iyi de birbirlerini istemiolar die bişi yok ki.bal gibi de istiolar birbirlerini...ama ....:icon_sorr
Messayazdıklarına tamamen katılıyorum !
Teşekkür ederim.
Messa
arkadaşımızın yaptığı yoruma kelimesi kelimesine katılıyorum özleiklede aylanın kıskanç mutsuz soğuk olucağına
bugünleri mesaanında deği gibi mumla arıyıcaz ahmeti kıskançlıkları ile bunaltmazsa ayla iyi hadi bakalım
bu arada ayladan melek olmaz baksana şimdiden soruguluyor ahmeti evlenince ohoooo
Yorumlarıma yaptığın güzel yorumlar için teşekkür ederim. "Ayla asla melek olmayacak" hatta senaryomda yazdığımdan çok daha çekilmez bir hal alacak. Bundan son derece eminim.
Uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze gelen Ahmet ve Yasemin neler konuşacaklar? Yasemin’i nasıl bir sürpriz bekliyor?
Ahmet&Yasemin bence konuşamayacaklar. Ayla gelebilir yanlarına. Yasemin'i bekleyen sürpriz bencede Ahmet&Ayla evliliği.
Ahmet, Yasemin ve Necdet’in ani evliliğinin şokunu üzerinden atamamıştır. Işık ve Defne’nin müsameresinde karşılaşmaları ikisi için de sarsıcı olur.
Merakla beklediğim sahnelerden. Umarım konuşabilirler. En azından bazı şeyler açığa çıkar. Sarsıcı olur dediğine göre, herşey daha'da kötüye gidiyor.
Ahmet derin bir üzüntü içindedir. Hayatının akışını değiştirecek büyük bir karar alır.
Ahmet&Ayla evleniyor... :(
Bu arada Şevket, Selma ve Sevim Amerika’dan dönerler. Geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında Şevket’in ruh halinde büyük değişiklikler olmuştur.
Amerika'dan dönmeleri iyi oldu. Şevket'in ruh halindeki değişimleri tahmin etmek zor olmasa gerek.
Rıza’nın Kayseri Cezaevi’ndeki günleri devam etmektedir.
Bence Rıza cezaevinde kitap yazsın.
Yasemin ve Necdet yeni hayatlarına alışmaya çalışmaktadırlar. Yasemin’i bekleyen bir sürpriz daha vardır.
Bebek herkesin dediği gibi kesin ikiz'dir.
Yasemin'in hamilelik olayına bende takmış durumdayım. Bende sizler gibi Lale, mutlaka anlar dedim ama... Lale o an birşey düşünemesi sevinçten ama daha sonra düşününce mutlaka şüphelenmeli diyorum. Aynı şekilde Ahmet'in de şüphelenmesi gerekir diyorum ama o duygularına yenik düşüp hiçbirşeyi sorgulamadan Ayla'ya evlenme teklif edecek.
Birde Yasemin 2-2,5 ay kadar erken doğum yapacaktır muhtemelen. Bu durumda aileler çocuğun erken doğduğunu sanacak. Doktoru Necdet ayarlar, ailelere erken doğum yapıldığını söylemesi için, ama takıldığım nokta bebeğin kuveze konması gerekmez mi? Bu durum'da neler olacak? (Bu konuda biraz saçmalamış olabilirim. 20 yaşında birinden bu konu ile ilgili ancak bu kadar yorum gelir :) )
Keriman'a gelince ben 8. Bölüm yorumum'da yazmıştım. Keriman'ı daha çok göreceğiz diye... Üstelik sırf şarkıcı olarak göreceğimizi'de sanmıyorum.
Messacığım hiç de saçmalamıyorsun canım 1978'de benim kuzenim 7 aylık doğdu ve İzmir'de bir aydan fazla kuvezde kaldı... Ki 1960'larda bu daha da bir sorun olmalı herhalde değil mi?
Messacığım hiç de saçmalamıyorsun canım 1978'de benim kuzenim 7 aylık doğru ve İzmir'de bir aydan fazla kuvezde kaldı... Ki 1960'larda bu daha da bir sorun olmalı herhalde değil mi?
Baharcan Abla, bebek erken doğmayacak. Aileler öyle sanacak diyorum ben. O yüzden kuveze konmasını onlar düşünür diyorum ama bebek halbuki zamanında ve sapasağlam doğmuş olmayacak mı? Necdet&Yasemin ailelere hamilelik olayını açıkladıkları zaman evliliklerinin üzerinden en azından 1-1,5 ay gibi bir süre geçmiş olmalıdır.
Evet biliyorum canım ben bilgi olarak belirtmek istemiştim... biraz anlamsız bir cümle kurmuşum çünkü kızımın dersiyle ilgileiyorum bir taraftan:img-blush
Doktor ayarlarsa Necdet kuvez vs. de ayarlar öyleymiş gibi gösterebilir... yani sorun olmaz...:img-yes:
andromeasiren 21-02-07, 16:59 bence aylayla ahmet evlenmiyor hatta ahmet aylanın elini o anlamda deil de
haklısın manasında tutuyor(çok mu iyimserim:icon_sorr )aşkı bitiren de o..şeklinde...
çocuğun doğum tarihi hesaplanınca çocuğun doğumu erken olursa bi karışıklık olacağı kesin..akla ahmet gelebilir ama ozamana kadar ahmet öğrenmezse kendine yeni sevgili bulma olasılığı var..o da beni unuttu diye..yaa bu iyice türk filmine döndü..
Uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze gelen Ahmet ve Yasemin neler konuşacaklar? Yasemin’i nasıl bir sürpriz bekliyor?
Ahmet&Yasemin bence konuşamayacaklar. Ayla gelebilir yanlarına. Yasemin'i bekleyen sürpriz bencede Ahmet&Ayla evliliği.
Ahmet, Yasemin ve Necdet’in ani evliliğinin şokunu üzerinden atamamıştır. Işık ve Defne’nin müsameresinde karşılaşmaları ikisi için de sarsıcı olur.
Merakla beklediğim sahnelerden. Umarım konuşabilirler. En azından bazı şeyler açığa çıkar. Sarsıcı olur dediğine göre, herşey daha'da kötüye gidiyor.
Ahmet derin bir üzüntü içindedir. Hayatının akışını değiştirecek büyük bir karar alır.
Ahmet&Ayla evleniyor... :(
Bu arada Şevket, Selma ve Sevim Amerika’dan dönerler. Geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında Şevket’in ruh halinde büyük değişiklikler olmuştur.
Amerika'dan dönmeleri iyi oldu. Şevket'in ruh halindeki değişimleri tahmin etmek zor olmasa gerek.
Rıza’nın Kayseri Cezaevi’ndeki günleri devam etmektedir.
Bence Rıza cezaevinde kitap yazsın.
Yasemin ve Necdet yeni hayatlarına alışmaya çalışmaktadırlar. Yasemin’i bekleyen bir sürpriz daha vardır.
Bebek herkesin dediği gibi kesin ikiz'dir.
Yasemin'in hamilelik olayına bende takmış durumdayım. Bende sizler gibi Lale, mutlaka anlar dedim ama... Lale o an birşey düşünemesi sevinçten ama daha sonra düşününce mutlaka şüphelenmeli diyorum. Aynı şekilde Ahmet'in de şüphelenmesi gerekir diyorum ama o duygularına yenik düşüp hiçbirşeyi sorgulamadan Ayla'ya evlenme teklif edecek.
Birde Yasemin 2-2,5 ay kadar erken doğum yapacaktır muhtemelen. Bu durumda aileler çocuğun erken doğduğunu sanacak. Doktoru Necdet ayarlar, ailelere erken doğum yapıldığını söylemesi için, ama takıldığım nokta bebeğin kuveze konması gerekmez mi? Bu durum'da neler olacak? (Bu konuda biraz saçmalamış olabilirim. 20 yaşında birinden bu konu ile ilgili ancak bu kadar yorum gelir :) )
Keriman'a gelince ben 8. Bölüm yorumum'da yazmıştım. Keriman'ı daha çok göreceğiz diye... Üstelik sırf şarkıcı olarak göreceğimizi'de sanmıyorum.
MESSACIM SENİN YAZDIĞINI GÖRÜNCE HEMEN GİRDİM..:img-wink:
Bende şimdi izleyebildim fragmanı.. Ayla sever arkadaşlarım!!:img-wink: pek beğenmiştir eminim..:img-yes:
İşin şakası MESSACIM,
Ahmet'in elini tutuğu sahnede, yani MELEK! Ayla nın kunuşmasına bakarmısınız...
Evet ama ilk önce kendisi ömür boyu sürecek o aşka ihanet etti!!!
BUYRUN MELEK GÖRÜN...:img-hyste GERÇEK DOST ÖYLEMİ KONUŞUR.. FIRSATÇI KİŞİLİĞİ VAR BU KARAKTERİN KİM NE DERSE DESİN....:img-polic
Dahası.. evlendikten sonra.. iyice sahiplenecek Ahmet'i.. kendinin hssettiği için.. Yasemin'in adının bile geçmesine tahammül edemeyecek.. hırçın ve agresif biri olacak.. diyorum...
Üstelik çocuk olayı.. ve Ahmet'in rüyalarında bile Yasemin'i sayıklaması..(burası benden ..senaristlik damarım kabardıda..:img-wink: ) durumunda.. düşünemiyorum..
KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR MİSALİ.. İYİCE ZEHİR EDECEK HAYATI HEM KENDİNE HEMDE AHMET'E....
andromeasiren 21-02-07, 17:03 ya bence olsun. yasemin hak etti. ahmeti bekleyebilirdi. sırf ahmetin annesi görüşmelerine mani olmak için bir yalan uydurdu ve onu istemediğini söylediği için öyle kolay pes etmek var mıydı? yani denemedi bile! belki de necdet hızlı çıkıp evlenmek için aklını çelmeseydi şuan ahmetle yasemin yeniden birleşmişlerdi ama yasemin bu konuda çok hızlı davrandı. sadistçe ama ben onun çoka cı çekmesini ve iyice pişman olmasını istiyorum:icon_whis
haklısın valla madem bu kadar seviyordun bi sekilde ulasırdın ahmete telefon açardın ahmetin kardeşinden numarayı öğrenip,yada başka birşey..bu çocuğun ahmetten olduğunu söylemesi gerekirdi..sonuçta onun da çocuğu çok büyük haksızlık yaptı..
MESSACIM SENİN YAZDIĞINI GÖRÜNCE HEMEN GİRDİM..:img-wink:
Bende şimdi izleyebildim fragmanı.. Ayla sever arkadaşlarım!!:img-wink: pek beğenmiştir eminim..:img-yes:
İşin şakası MESSACIM,
Ahmet'in elini tutuğu sahnede, yani MELEK! Ayla nın kunuşmasına bakarmısınız...
Evet ama ilk önce kendisi ömür boyu sürecek o aşka ihanet etti!!!
BUYRUN MELEK GÖRÜN...:img-hyste GERÇEK DOST ÖYLEMİ KONUŞUR.. FIRSATÇI KİŞİLİĞİ VAR BU KARAKTERİN KİM NE DERSE DESİN....:img-polic
Dahası.. evlendikten sonra.. iyice sahiplenecek Ahmet'i.. kendinin hssettiği için.. Yasemin'in adının bile geçmesine tahammül edemeyecek.. hırçın ve agresif biri olacak.. diyorum...
Üstelik çocuk olayı.. ve Ahmet'in rüyalarında bile Yasemin'i sayıklaması..(burası benden ..senaristlik damarım kabardıda..:img-wink: ) durumunda.. düşünemiyorum..
KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR MİSALİ.. İYİCE ZEHİR EDECEK HAYATI HEM KENDİNE HEMDE AHMET'E....
Asia Ablam, ilk mesajımda yazmıştım sizlerin yorumlarınızı burada okumak istiyorum diye... Hemencecik gelmişsin ablam benim (Dayım anneme hep böyle der :img-hyste )
Ben henüz fragmanın f'sini göremediğim için yorum yapamıyorum fragmanla ilgili. Ama Ayla ile ilgili söylediklerine tamamen katılıyorum. Benim Ayla&Ahmet hakkındaki kısa senaryomu okudun mu ablacım?:img-hyste
Ada evindeki konuşmasında bencede hiçte dostça konuşmadı. Ahmet'in hala Yasemin'i düşünüyor olmasına katlanamıyor. Defne'yi yada Ahmet'i düşündüğünden gitmedi. Ayla&Defne bence birbirlerini hiç sevmeyecekler.:happy0064
Sevgiler...
Asia Ablam, ilk mesajımda yazmıştım sizlerin yorumlarınızı burada okumak istiyorum diye... Hemencecik gelmişsin ablam benim (Dayım anneme hep böyle der :img-hyste )
Ben henüz fragmanın f'sini göremediğim için yorum yapamıyorum fragmanla ilgili. Ama Ayla ile ilgili söylediklerine tamamen katılıyorum. Benim Ayla&Ahmet hakkındaki kısa senaryomu okudun mu ablacım?:img-hyste
Ada evindeki konuşmasında bencede hiçte dostça konuşmadı. Ahmet'in hala Yasemin'i düşünüyor olmasına katlanamıyor. Defne'yi yada Ahmet'i düşündüğünden gitmedi. Ayla&Defne bence birbirlerini hiç sevmeyecekler.:happy0064
Sevgiler...
Evet canım haklısın katılıyorum.. bu arada selam BAHARCIM.. messacım, sende yazıver o zaman konum yerine.. NO AYLA NO PROBLEM!:img-hyste
Senaryonu okuyamadım desem... canım:icon_sorr
ŞİMDİ ÇIKMAK DURUMUNDAYIM.. AMA AKŞAMA YORUM YAZACĞIM OLDUMU CANIM..
aynı fikirlerde olduğumuza sevindim.. hep böyleydik zaten ama değil mi..??:img-yes: :img-wink:
herkese sevgiler...
Evet canım haklısın katılıyorum.. bu arada selam BAHARCIM.. messacım, sende yazıver o zaman konum yerine.. NO AYLA NO PROBLEM!:img-hyste
Senaryonu okuyamadım desem... canım:icon_sorr
ŞİMDİ ÇIKMAK DURUMUNDAYIM.. AMA AKŞAMA YORUM YAZACĞIM OLDUMU CANIM..
aynı fikirlerde olduğumuza sevindim.. hep böyleydik zaten ama değil mi..??:img-yes: :img-wink:
herkese sevgiler...
Yazdım hemen ablacım... Tam senaryo değil bölüm yorumum arasına sıkıştırdım birşeyler.:happy0064 Evet seninle hep aynı fikirlerdeydik :good: Bende çıkıyorum iyi akşamlar... Baharcan Abla sanada iyi akşamlar... "No Ayla No Problem" :img-hyste :img-hyste
Oh oh! kafa kafaya vermiş iki "No Aylacı" kaynatmışlar... Merhaba Asiacığım... zaman herkesin ilacı olacak... biz iddiacıların da... izleyip göreceğiz... ama inan bizim yenilmemizi daha çok istiyorum... renk tonu açısından yani:img-hyste iyi günler...
Oh oh! kafa kafaya vermiş iki "No Aylacı" kaynatmışlar... Merhaba Asiacığım... zaman herkesin ilacı olacak... biz iddiacıların da... izleyip göreceğiz... ama inan bizim yenilmemizi daha çok istiyorum... renk tonu açısından yani:img-hyste iyi günler...
Baharcım, senide görünce bu son deyip.. yazdım yine...
Haklısın tabii renk pek açacak AYLA SEVENLERİ..:img-hyste
hadi bakalım zaman herşeyin ilacı elbette.. ama Ayla ya yaramayacak o zaman.. gitgide olgunlaşacağına bence.. gittikçe... tepkilerini frenleyemez olacak.. o kadar ki.. resimlere baktımda.. herkes karakteri gibiydi..
O tam tahmin ettiğim gibi.. asabi mürebbiye... GİBİYDİ YİNE..!!!:img-hyste
ŞİMDİLİK İYİ AKŞAMŞAR CANIM SANADA..
arkadaşlar merhaba hatırla sevgiliyi çok seviyorum çok güzel bi dizi ahmet ve yasemine çok üzüldüm ayrılmaları çok kötü oldu ama bunda 2sinin annelerinin payı çok büyük biri mektubu sakladı biri görüştürmedi neyse napalım inşallah sonun kavuşurlar
ben bir şey rica edicem hatırla sevgilide çalan dizi müziklerinin notalarını arıyorum ama hiç birini bulamadım elinde herhangi biri olan varsa bana ö.m atsın lütfen..
arzu-başak 21-02-07, 17:55 Herkese iyi akşamalar..yine döktürmüşsünüz...asia abla...messa....sizi buralarda görmek ne güzel..özletiyorsunuz kendinizi....asia abla geçen hafta bir girdi pir girdi...bütün hafta boyunca idda konuşuldu...ben hala kendi grubumun ismini bilmiyordum çok ayıp neyse bende konumuma yazıcam sonra "no ayla no problem"diye...ben geldiğim giib çıkıyorum..size iyi sohbetler....
Herkese iyi akşamalar..yine döktürmüşsünüz...asia abla...messa....sizi buralarda görmek ne güzel..özletiyorsunuz kendinizi....asia abla geçen hafta bir girdi pir girdi...bütün hafta boyunca idda konuşuldu...ben hala kendi grubumun ismini bilmiyordum çok ayıp neyse bende konumuma yazıcam sonra "no ayla no problem"diye...ben geldiğim giib çıkıyorum..size iyi sohbetler....
daha grubumuzun adı belli değil, grubumuzun ismi "no ayla no problem" olsun bence.. çünkü:
ahmetin hayatında ayla olmazsa herhangi bi problemi olmayacak:img-hyste
daha grubumuzun adı belli değil, grubumuzun ismi "no ayla no problem" olsun bence.. çünkü:
ahmetin hayatında ayla olmazsa herhangi bi problemi olmayacak:img-hyste
aynen katılıyorum sana ama fragmandan anlaşıldığı kadarıyla ahmet bi anlık gaflette bulunup hayatında aylayı görmek isteyecek.....yaseminin üstüne derman olsun diye :img-yes: :img-yes:
Merhaba!
sevgili Baharcan arkadaşın 39. sayfada yazdıklarını biraz önce okuyabildim.Bizi bu çok özel bilgilerle aydınlattığın için teşekkürler... Emeğine sağlık, bende bu aralar 68'li yılları anlatan (Deniz-Fırtınalı Yıllar) bir kitap okuyordum denk düştü.
68 kuşağı 39 yıl önce Amerika'nın dünyanın başına nasıl bir bela olacağını görmüş,Türkiye'nin bağımsız (ekonomikAnlamda)olması için ölümüne mücadele etmişler.Hakketen "Unutmak Çürümektir". Bu bilgilerle diziyi izlemek bize farklı bir bakış açısı kazandıracak.
aslında geçen haftaki bölümden sonra ahmete o kadar üzüldüm ki şu iddiada yenilmemizi çok istiyorum yani inşallah ayla ahmete iyi bir eş olur ama nerdeeee hiiiçç zannetmiyorum....
ahmet evlendikten sonra aylanın ne hale geleceğini bilmiyoki napsın:img-yes:
Ayla hic degismedi ki o basindan beri ayni, kimseye kotu davranmadi bir tek Yasemin'e pastanede ki tavri o da normal garii :img-hyste
aslında geçen haftaki bölümden sonra ahmete o kadar üzüldüm ki şu iddiada yenilmemizi çok istiyorum yani inşallah ayla ahmete iyi bir eş olur ama nerdeeee hiiiçç zannetmiyorum....
Cerencim buarada Messa adlı bi üye var sanırım oda bizim gruptan...
yani bizim gibi düşünüyor ama iddiaya katılmak isteyip istemediğini bilmiyorum..
Ayla hic degismedi ki o basindan beri ayni, kimseye kotu davranmadi bir tek Yasemin'e pastanede ki tavri o da normal garii :img-hyste
ya aslında sorun da burda.. yani kız belki kimseye kötü davranmıyo ama bakışlarıyla yiyip bitiriyo adamı yaw.. donuk, soğuk yani rol icabı mı bilmiyorum ama bakışlarında bi ruh göremiyorum ben.... evliliğin ilerleyen bölümlerinde de hem çocuklarının olmamasının sebebi o olduğundan, hem de ahmetin yasemine olan küllenmeyen aşkından dolayı ahmete hayatı zehir eder gibi geliyo.. ama tekrar sölüyorum umarım bu düşündüğüm gibi olmaz.. sonuçta bundan 1. dereceden etkilenecek biri varsa o da yine ahmettir...
yani bizim gibi düşünüyor ama iddiaya katılmak isteyip istemediğini bilmiyorum..
tamam nilcim sölediğin ii oldu.. bi dahaki foruma girişinde sorarız messaya.. gerçi ortada iddia diye bişey kaldı mı onu da bilmiyorum ama...
cerenimo_ hayır Ayla kotu olmaz, Necdet kotu Ayla kotu ama boyle senaryo yazilmaz ki, en azindan esler iyi olsun... boyle klise cikislar bence olmamali bu bakimdan umutluyum ben...
cerenimo_ hayır Ayla kotu olmaz, Necdet kotu Ayla kotu ama boyle senaryo yazilmaz ki, en azindan esler iyi olsun... boyle klise cikislar bence olmamali bu bakimdan umutluyum ben...
necdetin kötü olduğunu kim söledi ki?? eşlerden birinin iyi birinin kötü olması çok sık rastlanan bi durum oluyo zaten genelde... demek necdet kötü ha aşkolsun yaaa.. çocuk daha napsın :img-yes: :img-yes:
necdetin kötü olduğunu kim söledi ki?? eşlerden birinin iyi birinin kötü olması çok sık rastlanan bi durum oluyo zaten genelde... demek necdet kötü ha aşkolsun yaaa.. çocuk daha napsın :img-yes: :img-yes:
lafin gelisi demek istedim :img-hyste ama sen inanma canim... Necdet kotu degil ama ikili oynadi Ahmet'e Yasemin'i soylememisti bir, ikincisi kalkti arkadasinin sevgilisi ile evlendi ki Ahmet'e Yasemin'le evliydi, martilar onlarin sahidıydi :img-hyste
fundapehlivan 21-02-07, 20:47 Hele Yasemin ahmete babasının yaptığına bir hata dedi ya...
Orada sinir oldum hata olan bir kere yapılır adam belki de yıllardır onunla ve bırakmaya da niyeti yok. Hapishanede bile hem de...
O hata desin dursun daha...
Kadıncağız da kocam hapiste beni aldatamaz diye içi rahattır ama bir bilse!!:img-hyste
fundapehlivan 21-02-07, 20:49 necdetin kötü olduğunu kim söledi ki?? eşlerden birinin iyi birinin kötü olması çok sık rastlanan bi durum oluyo zaten genelde... demek necdet kötü ha aşkolsun yaaa.. çocuk daha napsın :img-yes: :img-yes:
Ama Necdet iyi değil ki???
necdet sadece Yasemin için iyi olanı yapıyor aslında onun için de bir şey yapmıyor ya kendisi için yapıyor... İleride belki beni sever diye...
Ama Aylayı iyi buluyorum şimdilik...
Yakıştırmamamın sebebi Aylanın soğuk olması... Kendine güveninin olmaması...
lafin gelisi demek istedim :img-hyste ama sen inanma canim... Necdet kotu degil ama ikili oynadi Ahmet'e Yasemin'i soylememisti bir, ikincisi kalkti arkadasinin sevgilisi ile evlendi ki Ahmet'e Yasemin'le evliydi, martilar onlarin sahidıydi :img-hyste
ahmete ikili oynaması hataydı evet.. ama ahmetin yaseminle birlikte olduğunu bile bile ben yasemini seviyorum diyebilir miydi.. ben de olsam ben de diyemezdim yalan yok...Yasemini de bir nevi bu yükten kurtarmak için evlenme teklif etti.. evet zaten aşıktı yasemine ama önce kürtaj olmak istediğini duyunca 'iyi bi doktor bulmalıyız ancak o şekilde kabul ederim' diyen yine oydu... hem bi hatırlayın yasemin o kadar sevmesine rağmen fransaya kaçmayı planladıklarında onları havaalanına bıracak olan kimdi?? NECDET.. :img-yes: :img-yes:
fundapehlivan 21-02-07, 20:55 ahmete ikili oynaması hataydı evet.. ama ahmetin yaseminle birlikte olduğunu bile bile ben yasemini seviyorum diyebilir miydi.. ben de olsam ben de diyemezdim yalan yok...Yasemini de bir nevi bu yükten kurtarmak için evlenme teklif etti.. evet zaten aşıktı yasemine ama önce kürtaj olmak istediğini duyunca 'iyi bi doktor bulmalıyız ancak o şekilde kabul ederim' diyen yine oydu... hem bi hatırlayın yasemin o kadar sevmesine rağmen fransaya kaçmayı planladıklarında onları havaalanına bıracak olan kimdi?? NECDET.. :img-yes: :img-yes:
Evet bir iyilik yapmaya kalktı ama üzerine bin kat kötü olan pek çok şey yaptı... Dolayısıyla iyi yaptıkları kötülerle kapanmış durumda...
haklısın valla madem bu kadar seviyordun bi sekilde ulasırdın ahmete telefon açardın ahmetin kardeşinden numarayı öğrenip,yada başka birşey..bu çocuğun ahmetten olduğunu söylemesi gerekirdi..sonuçta onun da çocuğu çok büyük haksızlık yaptı..
kesinlikle zaten bu haksızlıktan da öte birşey artık... yani ahmet ona naaptı ki? aldatmadı dövmedi sövmedi ezmedi kötü hiçbirşey yapmadı ki ona... yasmein kıymetini bilmiyor bence! inşallah aylayla ahmet evlenirken görür de tanık olur ahmetin çektiği acının aynısına. burda sadece ahmete acıyorum hem çocuğu olduğunu bilmicek bir de o çocuğu necdetle yaseminin sanıp büsbütün kahrolucak sevdiği kadının başkasından çocuğu olduğunu öğrenmenin ne kdr acı olduğunu düşünün artık. yasemin tamamen haksız ve bence büyük acı yaşayıp cezasını çekmeli bu konuda
aylayla ahmet evlenince yasemin tanık olacak gibime geliyor... ahmetten habersiz bir şekilde görücek tıpkı ahmetin onları gördüğü gibi... görsün zaten hak etti.. yaık diil mi ahmete yha çok acıdım ona geçen hafta nefesi keisldi adamın yha cnm:icon_sorr
ya çok kızmışsın anlaşılan necdete gerçekten de... naptı ki bu kadar kızdıracak valla merak ettim...
ben de necdetin çok kötü olmadığını düşünüyordum ama ahmete olan tavrı affedilecek gibi değil. yasemine iyilik yaptı belki ama ahmete tutup da yasemini bu kadar sahiplenir bir tavırla konuşması hoş değildi
ben de necdetin çok kötü olmadığını düşünüyordum ama ahmete olan tavrı affedilecek gibi değil. yasemine iyilik yaptı belki ama ahmete tutup da yasemini bu kadar sahiplenir bir tavırla konuşması hoş değildi
bu daha ne ki, demedi demeyin, Necdet cok iyi biri olmayi Ahmet'le karsilastigindan beri birakti, bu ikinci versiyon Necdet bu bakimdan yanilmaniz normaldir... Ayla ise hep ayni tas ayni hamam...
kesinlikle! sahiplenmenin ötesinde sanki ahmetle yasemini gördüğü her anın öcünü alır gibi bir tavırdaydı... benim karım diye üzerine basa basa söylemesi içinden yaseminin ahmete duyduğu aşkın ezikliğini ve ahmetle yaseminin yaşadıkları şeyleri atamadığının kanıtıydı. ahmet çok kötü oldu yaa...
Sevgili ozenc-can, emeğim için söylediklerinden dolayı teşekkür ederim...
Kaleciğim, o bebissler çok tatlı ya... en çokta birincisi... ama eğer bulabilirsen şöyle tombiss, kara gözlü bir oğlan bebiss bul sana zahmet... babasına benzesin:img-blush hayır yani o kız ve gözleri annesine benziyor da... (hehe kale'yi en kötü yerinden vurdum sanırım:icon_whis ):img-pilot
Evet ÖSS'ci OKS'ci arkadaşlar... buyrun bu genel kültür sorularını bilin bakalım... cevapları bende.. çözdüm diyenlere vereceğim... akşam23.00'de açıklayacağım sonuçları kolay gele...:img-pilot
Aşkın ve barışın globalizasyonu
Dikkat!!! Testus bir sınav değil... "Çoktan seçmeli testölerle "gırgır" geçmeyi amaçlamakta... Testustaki şıklardan biri mutlaka doğru yanıt ve doğru olanı bazen şıkların en komiği... Yanıtlar her testusun altında, göz ucunda... Ezcümle, en iyi sınav testustan beter...
Ahmet Turhan Altıner
(...)
1- 1968 Mayıs'ında aşkın ve barışın birleştiği, herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği sanatın adı grafiti: özgür duvar yazıları... 13 Mayıs 1968'de Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nin kapısına öğrenciler şu yazıyı asmışlardı... "Biz yeni ve orijinal bir dünya istiyoruz! Hayal gücü iktidara geliyor!" Ütopyanın en güzel tanımı onun gerçekleştirilebilen bir hayal olması değil mi, zaten? Peki, 68'lilerin unutulmayan en ütopik duvar yazısı aşağıdakilerden hangisiydi?
a. "Gerçekçi ol, imkansızı iste."
b. "Her şeyi hemen şimdi istiyoruz!"
c. "Güzellik sokaktadır."
d. Hepsi
2- 1968 Mayıs'ının ruhu bütün dünyaya yayılıyordu. İtalya'da, Almanya'da, İngiltere'de, Türkiye'de, Şili'de, Arjantin'de, Brezilya'da, Hindistan'da, Pakistan'da, Tayland ve Laos'ta öğrenci hareketleri başlamıştı. Ancak sadece bir ülkenin hükümeti öğrenci hareketlerine destek verir görünüyordu. Bunu 21 Mayıs 1968'teki 500 bin kişinin katıldığı Rusya ve Fransa aleyhtarı büyük bir gösteriyle ortaya koymuştu. Hangi ülke?
a. Türkiye
b. Hindistan
c. Çin
d. Hiçbiri
3- '68 olaylarını hep küçümsemiş olan devrin Fransa cumhurbaşkanına göre her şey Daniel Cohn-Bendit adlı bir delikanlının ve "Kuduruklar" adlı avenesinin muzırlığından kaynaklanmıştı. İşgaller, boykotlar, grevler ve hatta neredeyse Brezilya'daki gençlik hareketleri bile hep bu Bendit keratasının eseriydi! 1968 Mayıs'ının ruhunu ve koskoca dünya gençlik hareketini bir delikanlının "kudurukluğuna" bağlayıveren bu indirgemeci başkan kimdi, hatırlayabilecek misiniz?
a. Coty
b. De Gaulle
c. D'Estaing
d. Mitterand
4- Martin Luther King Jr. adlı Amerikalı zenci lider, 1968'de James Ray adlı biri tarafından Tennessee'de katledilmişti. ABD?de her ocak ayının üçüncü pazartesi günü onun adına ulusal bayram ilan edilmiş olan ve 1964 Nobel Barış Ödülü sahibi bu insan hakları mücadelecisi liderin 1968 Mayıs'ının grafitolarını hatırlatan en ünlü sözü neydi?
a. "Ne zenci ne beyaz henüz kimse özgür değil."
b. "Artık Afrika'ya dönemeyiz."
c. "Bugün bir rüyam var..."
d. "En sonunda özgürüz, Allah'ım, en sonunda özgürüz."
5- 1968 Mayıs'ının kıpır kıpır protesto merkezi Paris'te St. Germaine semtiydi. ABD'de bu merkez San Francisco'da bir yer... Kestirebilecek misiniz?
a. Hadjee Housrev
b. Haight Ashbury
c. Alcatraz
d. San Jose
6- 1968 Mayıs'ının sımsıcak atmosferine koşup gelmiş ve Paris'te konferanslar vermiş olan Amerikalı "guru" teorisyen kimdi acep? İpucu: Sovyetler Birliği'nin çökeceğini çeyrek yüzyıl önceden söylemişti. "Tek Boyutlu İnsan"ın yazarı...
a. Clark Kent
b. Maharishi Mahesh Yogi
c. Allen Ginsberg
d. Herbert Marcuse
7- 1968'de manevra yapacağız "ayaklarında" Sovyetler Birliği, reform talep eden Çekoslovakya'yı işgal ediverdi. Dünya çapında infial yaratan bu işgal sosyalist resmi ideolojilerin de sonunu getirdi. ABD'de gençler 1968 Şikago ayaklanmasında kendi kentlerinden adını, Prag'da yaşananlara tepki olarak değiştirdiler. Kestirebilecek misiniz, ne koydular?
a. Çekyork
b. Chechago
c. Prago
d. Kızılçekçek
8- 1968'de asrın vahşeti sayılan May Lai katliamının celladını kestirebilecek misiniz? Hani hatırlarsınız, Vietnam'da küçücük bir çocuğa diz çöktürmüş, alnına da tabancayı dayamış Amerikalı bir askerin fotoğrafı vardır. İşte bu acı fotoğraf o vahşet anında çekilmişti...
a. Teğmen Tom Miks
b. Teğmen Kommer
c. Teğmen Caley
d. Hiçbiri
9- 1968'de dünyayı sarsan gençlik hareketinden hiç etkilenmeden yürüyen bir başka hareket vardı. Soğuk Savaş'ın göklerde devam eden büyük uzaysal gövde gösterisi. İki süper gücün milyarlarca dolara mal olan uzay aracı fırlatma yarışı sanki 1968 hareketine tepeden bakarak alay etmekteydi. 1968'de ABD'nin medarı iftiharı Apollo'nun Sovyet rakibinin adı neydi?
a. Glasnost
b. Sputnik
c. Soyuz
d. Gagavuz
10- '68 tabii ki "rock'n roll" kültürüydü. Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Bob Dylan, Beatles, Jefferson Airplane, Rolling Stones, Woodie Guthrie, Pete Seeger ve daha kimler insanların gönül ateşlerini tutuşturuyordu. Bir şarkıcı, "PATAPATA" adlı kıpır kıpır bir şarkıyla girmişti 1968 Mayıs'ı gençliğinin dudaklarının arasına. "Mama Afrika" diye anılan ve Nelson Mandela?nın büyük destekçisi bu müthiş kıpırdak şarkıcı kim?
a. Bessy Smith
b. Ella Fitzgerald
c. Whitney Houston
d. Miriam Makeba
11- '68 kuşağının gündelik yaşamdan kaynaklanan modern sanatının adı "pop art" idi. Peki, bu sanatın en ünlü temsilcisi ya da "pop art"ın prensi kimdi?
a. Temel Reis "popeye"
b. Turgut Özal'ın ana karnındaki prensleri
c. Marcel Duchamp
d. Andy Warhol
12- İşin ilginç yanı, 1968 hareketinin "iktidar" hedefine yönelmemiş olması değil miydi? 1968 hareketi bir rejimle sonuçlanmamıştı ama bütün dünyanın o ana kadar görmediği ve belki de bir kez daha göremeyeceği sorgulayıcı ve yaratıcı bir başkaldırıyı gerçekleştirmişti. Böylece ütopyaların her daim hayalcilikle suçlanarak ihmal edilmesi kolaycılığı da sona ermemiş miydi? 1968 kuşağı sanki yirminci yüzyılı aralayan kocaman bir duvar yazısıydı. Peki, 1968 Mayıs'ında en çok okunan yazar kimdi?
a. Sokaktaki herhangi bir grafito yazarı
b. "Hürriyetin Yolları" ile Jean-Paul Sartre
c. "Zeno" ile Marguerite Yourcenar
d. "Yüz Yıllık Yalnızlık" ile Gabriel Garcia Marquez
baharcan iyi ki ösym'de oks-öss sorularını hazırlayan öğretim görevlililerinden biri değilsin :)
soruları görünce araştırmacı gazeteci kimliğim depreşti o yüzden cevap hakkımı kullanıyorum. ;)
1 a. "Gerçekçi ol, imkansızı iste."
2 c. Çin
3 b. De Gaulle
4 c. "Bugün bir rüyam var..."
5 c. Alcatraz
6 d. Herbert Marcuse
7 b. Chechago
8 c. Teğmen Caley
9 c. Soyuz
10 d. Miriam Makeba
11 d. Andy Warhol
12 a. Sokaktaki herhangi bir grafito yazarı
bahar_can abla, tuh seni kandiramadim mi :img-hyste gozleri photoshopta hal ederiz, birazda efek oldu mu Ahmet'in devami... annesine benzemez, ne diye benzesin ki bence tipatip Ahmet olacak, Necdet avucunu yalasin....
baharcan iyi ki ösym'de oks-öss sorularını hazırlayan öğretim görevlililerinden biri değilsin :)
soruları görünce araştırmacı gazeteci kimliğim depreşti o yüzden cevap hakkımı kullanıyorum. ;)
2 c. Çin
3 b. De Gaulle
5 c. Alcatraz
6 d. Herbert Marcuse
7 b. Chechago
8 c. Teğmen Caley
9 c. Soyuz
10 d. Miriam Makeba
11 d. Andy Warhol
Ooo! Sevgili griffiths seni görmek ne güzeeel! hoşgeldin...
Ben hazırlamadım... internetten buldum.... ben de cevaplardan ancak 8 tanesini buldum... cevapları biraz sonra yazayım... çok teşekkür ederim... umudu kesmiştim kimse cevaplamayacak diye:happy0064
ahmet yıllar sonra araba çarptığı için kör olmuştur. oğlu parktayken ahmete yardım eder ve
"babam beni hiç sevmedi amcacığım... size baba diyebilir miyim?" der emrah bir tavırla ahmette
"elbette yavrum... yıllar önce bir kalpsizi sevmiştim başkasıyla evlendi. eğer çocuğumuz olsaydı senin kadar olacaktı!" der güneş gözlüklerinin altından ufka bakar bir edayla ordan yasemin çıkar ve
"bu vicdan azabıyla yaşayamam ahmet o senin oğlun!" diye haykırır ahmetin gözleri açılır tam o sırada kötü adam necdet gelirve silahını çekerek
"ya ben ya kara toprak yasemin!" der aylada arkadan gizlice yaklaşarak elindeki kezzap şişesini sinsice yasemine yaklaştırır tam o sırada ahmet cüneyt arkın havasında etrafı dağıtır ve sonunda üçü de(oğul ahmet yasemin) klasik yanak yanağa sarılma hareketini yaparak kameraya bakarlar
son...
bence böyle olma ihtimali yüksek:img-pilot
İşte cevaplar...
1) a, 2) c, 3) b, 4) c, 5) b, 6) d, 7) b, 8) c, 9) c, 10) d, 11) d, 12) a
bahar_can abla, sonuc istiyorum deseydin ya, cevap istemdigin icin sadece sorulara baktim :img-hyste tembelligin gozu kor olsun... dur ekleme cevaplari bende cevaplayim bekle :)
Kaleciğim "aman yine baharcan abla uzun uzun yazmış boş ver" deyip okumadı değil mi?:img-hyste :img-hyste en başa yazdım oysaki...şimdi üzül böyle... troest
Ooo! Sevgili griffiths seni görmek ne güzeeel! hoşgeldin...
Ben hazırlamadım... internetten buldum.... ben de cevaplardan ancak 8 tanesini buldum... cevapları biraz sonra yazayım... çok teşekkür ederim... umudu kesmiştim kimse cevaplamayacak diye:happy0064
Hazıra konduk demek ;)
Bendeniz de sual hazırlamak için binbir meşakkate maruz kaldığınızı,
ansiklopedilerin, bilimum siyaset ve tarih kitaplarının tozlu paragraflarında bir seyyahlığa çıktığınızı,
internet denen mahlukatın girift dehlizlerinde sörflere daldığınızı düşünerek
merhamet duygumun aniden galebe çalmasına mani olamayarak külli bir iştiyaka
garkolmuştum :)
bahar_can abla herkesin icinde yapmasana, benim gibi 3 soruyu yanitlayanlar ne olacak :img-hyste baska sorular bekliyorum, onur meselesi oldu bu :img-blush
Araştıralım bulabilirsek ekleyelim... 3 tane cevap az mı? üstelik telaşlıydın... yetiştirememe panik atağı durumu yani:img-hyste az-çok öğrenci psikolojisinden anlarız... iki çocuk var... benim oğlan bu tür durumlarda: "Anne varyaaa... eğer heyecanlanmayıp şu 5 soruyu dikkatli okusaydım, 8 tane doğrum olacaktı" der... Bu durumda Kaleciğim senin de 8 doğrun var:img-hyste :img-hyste gördün mü? Aslında heyecanlanmak daha avantajlı çalışmaktan:img-hyste :img-hyste
bahar_can abla herkesin icinde yapmasana, benim gibi 3 soruyu yanitlayanlar ne olacak :img-hyste baska sorular bekliyorum, onur meselesi oldu bu :img-blush
Vahlanma ne olur, cevapla senin de olur ;)
bir de
Geçti soru pazarı, bekle bir dahaki sefere... ;)
Selamlar nasılsınız bakalım.
Kaç saattir foruma giremedim.:)
Kale'cim imzan süper hele ilk baştaki yemelik:)
Bu arada hemen bir sonuç açıklaması yapayım.
Aylaseverler grubunun yeni adı hayırlı olsun.
Üyelerimizin oyları sonucunda Aylavyu grup adımız olmuştur.
11 oyla Aylavyu 1. oldu.Aylamina ise 3 oy aldı.:)
Bu demokratik seçimde oyunu kullanan bütün grupdaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.
bişey sorabilirmiyim?
burası hatırla sevgili forumu değilmi?
Sevgili Niliwerda, cevaplanan sorular dizinin şu anda girdiği '68 dönemiyle ilgili... gerçi dünya ölçeğiyle ama ilgisiz değil... oradan yolaçıkarak bir sınav sonucunda hepsini bilen bir arkadaş oldu ve onun üzeriden bazı şakalar yapılıyor... bu kadar katı olmaya gerek yok bence... çok uzun da sürmez zaten... yine de uyarın için teşekkürler...
Tırssan iyi olur.:)
Senide boş bırakmaya gelmiyor.
Kaptırıp gidiyorsun.:):)
ya sen bana sormadin ki Ayla severlerin grup adini, hayrani olarak gorevlerimi yerine mi getirmiyorum, sadece bir kac defaya mahsus bolumu kacirdim bundan sonra boyle olmaz merak etme, Ayla var ne de olsa, ah Ahmet'in de bir isi olsa hastalik,Amerika,Yasemin derken iyice perisan oldu...
ya sen bana sormadin ki Ayla severlerin grup adini, hayrani olarak gorevlerimi yerine mi getirmiyorum, sadece bir kac defaya mahsus bolumu kacirdim bundan sonra boyle olmaz merak etme, Ayla var ne de olsa, ah Ahmet'in de bir isi olsa hastalik,Amerika,Yasemin derken iyice perisan oldu...
Kızım sordum ya ö.m ile aklın nerde senin aşık mısın diyecem.
Ama zaten belli kime aşık olduğun:):)
Sende bana bir düşüneyim demedin mi?
Söyle bakem senin seçimin neydi.:)
Aylavyu'cu akidişlerime sesleniyorum.
Konumumuza veya imzamıza ayla bir melektir yazmak yerine aylavyu yazalım.
Grup adımız olur.Ve Aylavyu'cular da belli olur.:):)
Sevgili Niliwerda, cevaplanan sorular dizinin şu anda girdiği '68 dönemiyle ilgili... gerçi dünya ölçeğiyle ama ilgisiz değil... oradan yolaçıkarak bir sınav sonucunda hepsini bilen bir arkadaş oldu ve onun üzeriden bazı şakalar yapılıyor... bu kadar katı olmaya gerek yok bence... çok uzun da sürmez zaten... yine de uyarın için teşekkürler...
helal ablam benim, ben gene de forumu temizledim az bucuk, nedense bu gunlerde fazla polimik etmiyorum, bir rahatlik coktu,hafifledim kus gibi Ahmet Yasemin'den ayrildigi icin olmasin sakin :img-hyste baska forumlarada satasmiyorum, uslu bir kiz oldum ben :img-hyste
özge_letyy 21-02-07, 21:50 demek aylavyu seçildi süper ya ben de ona oy vermiştim :D
zaten belli olmadan da yazmıştım imzama ben:img-hyste :img-wink:
ne bu bütün HS ahalisi aylacı mı oldu akideşler:icon_sorr :img-hyste
Bakın ben konumuma yazdım.Haydi sizde yazın aylavyudaşlarım:)
Yok ya bu tabir güzel olmadı baya zor yazması:img-hyste
önemli değil Kale..
buarada bizim grubun ismi "No ayla no problem" olabilir. Anti-ayla olmasın çünkü grubumuzda aylayı sevenlerde var.. mesela ben:img-in_lo
rica ederiz.biz de sana teşekkür ederiz.:happy0064 aylavyu'yu anladım da aylamina'yı çözemedim.:img-grin2
Ben öylesine bir isim atmıştım ortaya maksat liste olsun.:)
Ama grupcak aylavyu dendi.:):)
Bu isimde Averaj'ın önerisiydi.:)
önemli değil Kale..
buarada bizim grubun ismi "No ayla no problem" olabilir. Anti-ayla olmasın çünkü grubumuzda aylayı sevenlerde var.. mesela ben:img-in_lo
Kızım ne dengesizsin.Hem Ayla'yı seviyorsun.
Hemde Ayla paranoyak olacak diyorsun.
Yiyecen çantayı kafana şincik sirseri:img-hyste :img-hyste
ya Melal herkesin icinde demesene oyle, valla bir bahar_can abla bir sen, foruma rezil ettiniz beni :img-hyste Aylavyu olsun madem oyle...
Riza bey, neden oyle zipliyor cozemedim, Mehmet ve Sevim'de evlensede bir rahat nefes alsam... Keriman hanimin roportaji eklenmis ana sayfaya, bir tesekkur mesaji ativerin sizden, yalniz kalmasin mesajim...
sağol telefonlar meşgul çalınca korkmaya başladım bilim adamları merkez üstü elazığın olduğu çok büyük deprem olacağını sölüyorlar bi nevi 2. marmara depremi gibi
çok geçmiş olsun.. umarım daha kötü birşey olmaz.. Allah tüm vatanı, milleti böyle felaketlerden korusun...
aylayla ahmet evlenince yasemin tanık olacak gibime geliyor... ahmetten habersiz bir şekilde görücek tıpkı ahmetin onları gördüğü gibi... görsün zaten hak etti.. yaık diil mi ahmete yha çok acıdım ona geçen hafta nefesi keisldi adamın yha cnm:icon_sorr
Etme bulma dünyası. Tabi ki Yasemin -aynı Ahmet Efendi'nin herşeye tanık olması gibi- de Ayla&Ahmet izdivacını bir pencere berisinden ya da bir kapı deliğinden dikizleyecek. Ayla'yı iki kaşık su yardımı ile Hakkın rahmetine kavuşturma hesapları aklından geçecek. Şeytan "durun! bu evlilik gerçekleşemez" nevinden bir cümle kurdurtmak için kanına girmeye kalkacak.
İzleyici tv berisinden "yürü be yasemin kim tutar seni" diye tezahürat yapacak. Tabi ki Yasemin kızımız gaza gelip düğünü müğünü basmayacak. Necdetciğinin sevgili ve şefkatli kollarında "made in Ahmet" bebeği büyütürken ömr-ü hayatı boyunca Ahmet'i aklından geçirecek. İzleyici bölümler boyunca bu ikilinin tekrar nerede ve ne zaman karşılaşacağını merak edip duracak. Günün birinde "made in Yasemin" ve "made in Ayla" (aslında ikisi de made in Ahmet ;)] bebekler de büyüyüp serpilip boy pos arz endam kazanacaklar. Kaderin cilvesidir ya bir şekilde karşılaşacaklar ve klasiklik üstadı bir sahne tezahür edecek... Ahmet nüfus kütüğünde esasında bir kişilik daha kontenjana sahip olması gerçeğiyle sarsılacak. Herkes gerçeği öğrenecek. Necdet'in babası oğlunun yüzüne nisan yağmuru nev'inden birşeyler yağdıracak. Yasemin bir anda gündemin merkezi olacak, milli günah keçisi ilan edilecek. Tabi ki bütün bu süre zarfında sadık izleyici acaba Y&A ne zaman bir araya gelecek diye sorup duracak...
Özetle bir Yeşilçam vak'ası daha....
Kızım ne dengesizsin.Hem Ayla'yı seviyorsun.
Hemde Ayla paranoyak olacak diyorsun.
Yiyecen çantayı kafana şincik sirseri:img-hyste :img-hyste
Melal ya ne alaka? aylayı severim ama ahmetle evlenince paranoyak olcak işte.
ben böyle düşünüyorum napeyim?
bizim grupta çok kişi var valla biz oylama falan yapamayız..
ben konumuma "No Ayla No Problem" yazacam...
çünkü bu bi gerçek:img-hyste
ahmetin hayatında ayla olmayınca bi problem olmayacak... tabii görecezz bakalım
polimiklere girme sakın.:img-hyste evet hafifliğinin sebebi kesin odur.:img-hyste başka yerlere sataşma kurtarması zor olur.:img-hyste
usluyum artik,sesim mesim cikmiyor kisildi cunku :img-hyste anladim ki sivri cikislar beni yoruyor, zaten sinirli bir tipim vurdum mu yer sallanir :img-hyste cok Aylaci gordum aksam aksam kendimi, Ayla nerde calisaccak kizlar, o da terzilik falan yapmaya kalkmasin ha aklima gelmisken nerden cikti bu toto meselesi, ben son bolumu seyrederken sas bes oldum da :img-hyste
griffiths aklımdan geçenleri okudun sağol:img-wink:
yanlız o made in ayla konusunda emin değilim ahmet aylayla o derece yakınlaşmaz gibime geliyor ama aslında kendisinin olan çocukceğizi necdetin sanıp öfkeye kapılabilir ve neden benim de çocuğum olmasın aha yasemin ihanet etti işte bana ben niye sadık kalayım ona moduna geçebilir... bilemiycem artık:img-pilot
[QUOTE=kale;2439713]Benim gibi yarali kalbim manyagi var mi merak ettim? var mi? yok yani yalniz olmak istemem de :img-hyste
selam kale :)
şarkıyı ilk dinlediğim andan beri çok seviyorum.. geçen bölüm tekrar çalınca netten indirdim.. bütün gün mırıldanıyorum.. aslına bakarsan normalde tarz olarak bana çok uzak ama adamın sesi de çok güzel.. albümü yok herhalde???
griffiths, ne yaptin sen, seyirci olarak sakinim ben, sesimi yukseltmem ama firca atarim bol bol :img-hyste cok klasik ama ne yapacaksin, Riza ve Keriman icin seyrediliyor sonra Mehmet ve Sevim icin sonra Ahmet ve Ayla icin, yeter mi yeter...:)
Ayla nerde calisaccak kizlar, o da terzilik falan yapmaya kalkmasin ha aklima gelmisken nerden cikti bu toto meselesi, ben son bolumu seyrederken sas bes oldum da :img-hyste
kız kapı gibi doktor kaynanasının yanında çalışır işte.:cheer: kamil toto oynamış oturdukları evi alacaklar,gerisiyle de butik açacaklar.hem butik sahibi hem doktor.:cheer: yasemin hamile.:img-hyste
Arkadaşlar genel özette yazılanlara göre, Ahmet ve Ayla arasında bir münasebet olacak :icon_whis Sonradan hayal kırıklığına uğramayın diye söylüyorum yani :) Çünkü Ayla'nın çocuğu olamayacağını yazdığına göre (hastalığından dolayı), haliyle Ahmet, Ayla ile o kadar yakın bir münasebet kurmaz diye düşünmeyin bence :) Dediğiniz gibi, Yasemin'in kendine ihanet ettiğini de düşünecek, o ihtimal de var tabi..
selam kale :)
şarkıyı ilk dinlediğim andan beri çok seviyorum.. geçen bölüm tekrar çalınca netten indirdim.. bütün gün mırıldanıyorum.. aslına bakarsan normalde tarz olarak bana çok uzak ama adamın sesi de çok güzel.. albümü yok herhalde???
ben mi yazmistim bunu :) bende dinliyorum ama ilginc olan sozleri hala ezberimde degil bir tek, Yarali yarali kalbim net olarak aklimda, tarz bana da uzak hatta bizim bir bahar_can ablamiz var arabesk demisti bu sarkiya, ama ben seslendirenin sesini ve yorumuna bayildim, kolonya lutfen :img-hyste album yokmus, ama neden olmasinmis? alisercan abi oyle diyor... net degilmis...
sevgiler hepinize yatmam lazim terlik geliyor uzerime yoksa :img-hyste bye
Arkadaşlar genel özette yazılanlara göre, Ahmet ve Ayla arasında bir münasebet olacak :icon_whis Sonradan hayal kırıklığına uğramayın diye söylüyorum. Çünkü Ayla'nın çocuğu olamayacağı yazdığına göre (hastalığından dolayı), haliyle Ahmet, Ayla ile o kadar yakın bir münasebet kurmaz demeyin bence :) Dediğiniz gibi, Yasemin'in kendine ihanet ettiğini de düşünecek, o ihtimal de var tabi..
ben o ayrıntıyı bilmiyordum ya... aylanın çocuğu olmayacak ha? ahmet kahrolacak yazık adama yaseminsiz çocuksuz... bir de üstüne soğuk duvar gibi katı suratlı bir eş ben ağlıyorum burda ahmet veremden gidici:sad53:
Ben öylesine bir isim atmıştım ortaya maksat liste olsun.:)
Ama grupcak aylavyu dendi.:):)
Bu isimde Averaj'ın önerisiydi.:)
avlavyu muyuz şimdi biz...şu an öyle mesudum ki ağlasam:img-cray: duyar mısınız sesimi:img-hyste :img-hyste
tamam tamam abarttım üstüme gelmeyin:img-tomat :img-tomat tamam dedim ya:img-hyste birazdan imzamın altına eklerim:img-blush
ekşi sözlükten daha önce okuduğum komik bir yorumu eklemiştim..şimdi de yine senaryo ilgili yapılmış en taze yorum...
ilk bölümlerde yasemin' le ahmet 'in büyükada'ya gidemediği için aynı otelde kaldığı,hatta yasemin 'in ahmet' in odasına girdiği ve bölümün bittiği yerde kafamdan senaryosunu yazdığım dizi.benim senaryomda yasemin o gece ahmet'le beraber olacak ve hamile kalacak ama ahmet'in yurtdışına gitmesi gerekecek ,yasemin nejdet'le evlenmek zorunda kalacak,ahmet geri gelecek çocuğu görünce kendine benzetecek gibi alıştığım klasik türk filmleri gibi bir senaryo idi .ama bir sonraki hafta dizide gördüm ki yasemin odada sadece uyudu ahmet ise onu seyretti benim senaryomu altüst ettiği için diziye daha bir bağlanmıştım ama aradan geçen bölümler sonunda gene benim senaryom doğru çıktı.belki yönetmenin değişmesinin de etkisi vardır gene de zevkle seyrettiğim dizidir.
kız kapı gibi doktor kaynanasının yanında çalışır işte.:cheer: kamil toto oynamış oturdukları evi alacaklar,gerisiyle de butik açacaklar.hem butik sahibi hem doktor.:cheer: yasemin hamile.:img-hyste
sahi ya Kamil kurmustu oyle bir cumle :img-hyste araya sikistirmislar gozumden,kulagimmdan kacmis, hatta tepki bille vermedim seyrederken Ahmet nefes alamiyor ya bende o sirada o durumdaydim :img-hyste Yasemin kimden hamile hayda :img-hyste
evet aslında arabesk bu adamcağızın albümü falan varmıdır??? bu arada benim aklıma hain bir senaryo geldi.. lale bir şekilde çocuğu yumurtlayacak ahmete.. yasmeninde erken doğumu saklamak için yurtdışına falan gidebilir.. tüm aileye yalancı torun sevdirmemek içinde necdetle ikisi yine bir olup tüm aileye bebek öldü diyebilirler.. ve öldü denen bebeği ahmete verirler olur biter nasıl ama :)
ben mi yazmistim bunu :) bende dinliyorum ama ilginc olan sozleri hala ezberimde degil bir tek, Yarali yarali kalbim net olarak aklimda, tarz bana da uzak hatta bizim bir bahar_can ablamiz var arabesk demisti bu sarkiya, ama ben seslendirenin sesini ve yorumuna bayildim, kolonya lutfen :img-hyste album yokmus, ama neden olmasinmis? alisercan abi oyle diyor... net degilmis...
sevgiler hepinize yatmam lazim terlik geliyor uzerime yoksa :img-hyste bye
Demek ben olmayınca yarım bilgi veriyorsu fikirlerim hakkında hıı..
"Sanat müziği havası da var ama arabesk ağırlıklı... söyleyenin sesi çok dingin ve yorumunu çok beğendim... normalde kesinlikle dinlerim ama bu dizi için ıııı..." demiştim Kaleciğim hehe yakaladım:img-hyste :img-hyste
Demek ben olmayınca yarım bilgi veriyorsu fikirlerim hakkında hıı..
"Sanat müziği havası da var ama arabesk ağırlıklı... söyleyenin sesi çok dingin ve yorumunu çok beğendim... normalde kesinlikle dinlerim ama bu dizi için ıııı..." demiştim Kaleciğim hehe yakaladım:img-hyste :img-hyste
ozete gectim ablacigim, yoksa arkadas dese ki kim o abla ben demem mi boyle boyle, derim tabii... ses zaten ya icimi titreten yok canim Ahmet'i o hedefler sasirdi :img-hyste
yatıyom ben yoksa yarı ruh gıbı olurum, okuduklarim gene dogru yere gitmez rezil olurum :img-hyste iyi geceler hepinize bye
bu arada benim aklıma hain bir senaryo geldi.. lale bir şekilde çocuğu yumurtlayacak ahmete.. ahmette yasemine bu benimde cocoğum bu haksızlık falan der.. yasmeninde tüm bunları düşünürken erken doğumu saklamak için yurtdışına falan gidebilir.. tüm aileye yalancı torun sevdirmemek içinde necdetle ikisi yine bir olup tüm aileye bebek öldü diyebilirler.. ve öldü denen bebeği çocukları olmayan ahmetle aylaya verirler olur biter nasıl ama :)
yasemin fragmanda hüngür hüngür ağlıyorya ya müsamereden sonra canı çok sıkıldığı için ya ahmetin yazdığı mektup eline geçeceği için ağlıyacak??? bence.. sizce???
YaraLı kaLbim'Le iLqiLi konuşuyorsunuz sanırım..
Şarkıyı iLk Necdet için çaLdıkLarında hoşuma qitmişti..
Ama qeçen hafta Ahmet için çaLdıkLarında çok hoşuma qitti..
Hemen aramaya başLadım nyseki buLdum.. =))
SözLerii qüzeL.. SöyLeyen kişi de qüzeL söyLemiş..
Çok hoş bir şarkı ya.. sürekLii dinLiyorum vaLLa..
Bu arada yazıLan bazı senaryoLar var.. OnLarda çok hoş.. =))
kale ve aslı30 arkadaslarımıza tesekkur ederim.
aslında Ahmet'in evlenmesini hic istemiyorum.
ama,aynı sekilde de Yasemin gorsun onu evlenirken.
o da Ahmet gibi nefes alamayacak yıgılacak duruma
gelsin ki anlasın.bence Ahmet daha cok acı cekiyor
su an.Yasemin de sanki hic acı cekmiyor gibi davranısları.
Ahmet daha cok seven taraf sanırım.
Hımm, şu fragmanda Ahmet'in Ayla'ya "bana ömür boyu sevmeyi o öğretti" demesi...İzleyince aklıma dizinin şarkısı geldi; bu şarkıyı boşa seçmediler diyorum ya...
"hatırla sevgili o mes'ut geceyi
çamların altında verdiğin buseyi
beni mecnun ettin sen de olasın
aşkımı inkar edersen Allah'tan bulasın...
bana sen öğrettin aşkı sevdayı
ne çabuk unuttun beni hercai"
masum_leydi 21-02-07, 23:31 cuma gününü haltla çekiyorum
allahım sen bana ilahi bi sabır verde ahmet ile aylanın ellerini tutuşmasında hazır canım televizyonu yere fırlatmıyım allahın ilahi kudretiyle ahmet ayla sahnelerine katlanıyım
diyorum yien diyorum ayladan melek olmaz:img-hyste ayla evlenince daha agresif ve kıskanç bir tip olucak görüceksiniz ahmetide canından bezdiricek daha ahmet onun değilken gösterdği reaksiyonu hatırlayın yasemine ahmet onunla evliyken nelr olucak bakakalım ahmet yüreğinden kalbinden atmayacğına göre yasemni aylada kıskanç bir tip of ahmetin yerinde olmak istemzdim yaktın benide kendinide ahmet :img-hyste :img-hyste
sude-elvin 22-02-07, 01:34 cuma gününü haltla çekiyorum
allahım sen bana ilahi bi sabır verde ahmet ile aylanın ellerini tutuşmasında hazır canım televizyonu yere fırlatmıyım allahın ilahi kudretiyle ahmet ayla sahnelerine katlanıyım
diyorum yien diyorum ayladan melek olmaz:img-hyste ayla evlenince daha agresif ve kıskanç bir tip olucak görüceksiniz ahmetide canından bezdiricek daha ahmet onun değilken gösterdği reaksiyonu hatırlayın yasemine ahmet onunla evliyken nelr olucak bakakalım ahmet yüreğinden kalbinden atmayacğına göre yasemni aylada kıskanç bir tip of ahmetin yerinde olmak istemzdim yaktın benide kendinide ahmet :img-hyste :img-hyste
söyledigin iki seyede katiliyorum fragmani yeni gördüm bende cumayi halatla cekiyorum:img-yes:
ikincisine gelince bende aylanin evlendikten sonra aynen senin dedigin gibi olucani düsünüyorum asla mutlu olamicaklar aylanin isi daha zor aslinda onu sevmeyen ve baskasini seven biriyle birlikte olmak zor gelicek aylaya bide hala yasemini sevdigini bilmek zor zamanlar geciricekler aralarinin iyi olucani hic sanmiyorum.
en önemlisi lale gercegi ögreniyor söyliceni sanmiyorum ama yaseminle aralari tekrardan acilabilir. bide merak ettigim bir diger sahne sevket beyle nezahat hanimin sahnesi nezahat hanim acaba nasil bi tepki vericek yumusak ama agir laflarla dolu bi konusma olucaga benziyor. ahmetin aylanin elini tuttugu sahneye hic bi yorumum yok :icon_sorr
Ferny&Lety 22-02-07, 07:08 VaLLa Yasemin ağlıoduu ya fragmanda.NasıL bir ohh çektim bi ben biLirim.bi ALLAH
Dedim ki;Allah cezanı verdi senin.Sen Ahmeti üzer misin.?İLahi adaLet işte ...
Ammmaa burda en çok kızdığım kişi SeLma ve Nezehat....
Keşke LaLe bebeğin Ahmetten olduğunu öğrendiğinde gidip Ahmete söyLese !!!
(Hoş Ahmet zaten zamanı geLince öğrenecek ama...)
sanmam ki bebeğin Ahmet'in olduğu çabucak ortaya çıksın.çünkü öyle bir durumda Ahmet tamam işte ben haklıydım Yasemin beni seviyor diye ortalıkları ayağa kaldırır, Necdet'le Yasemin'in yakasını bırakmaz,bi de üstüne çocuğuyla beraber Yasemin'i geri almaya çalışır.bunun olmaması için, senaryonun uzaması için evlilikleri ikisini de bağlamalı ama çocuk mevzusu sonradan ortaya çıkmalı.
O dönemlerde babalık testi olayı varmıydı Türkiye'de? yoksa nasıl kanıtlanacak bebişin babası.Hadi Ahmet körü körüne inandı diyelim.ya ötekiler inanırmı buna evet ani evlilik kararı bir şüphe unsuru ama insanın içinde yine de acaba sorusu kalır.
Ayla evlendikten sonra gıcık biri olacak mı? pek emin değilim.kişilik olarak uyuz biri değil bence Ayla. ama yetiştiği ortam gereği hayatta istediği herşey için mücadele etmek zorunda kalmış; ne kadar başarılı olmuş derseniz hayata ve insanlara karşı otoriterliğinden, kaya gibi sertliğinden ve öfkesinden anlaşılıyor.annesiyle olan bir konuşmasında neden hep eziksin dediğini hatırlıyorum.küçük şeylerle yetindiği ve fazlasını hayal bile etmediği için öfkeliydi ona. yani şiddete meyali vallahi dertten :img-hyste istediği halde çocuğu olmayacaksa yine mutsuz olur bu hatun Ahmet ile evlenmeyi başarsa da ve mutsuzluğunun acısını kocasından çıkarmaya çalışabilir.bu onu kötü biri yapar mı? siz karar verin
bu arada Ahmet'in anne babası Yasemin'e ailesi yüzünden karşı çıkıyordu.ama sonuçta sosyal açıdan denk idiler aşağı yukarı. sınıf farkını Defne'ye bile işleyen ( evdeki yardımcı için : onun mutfakta yemesi münasiptir) aile nasıl olacak da Ayla ile evlenmesine müsade edecek.yoksa Ahmet onlara danışmadan mı girişecek bu maceraya?
çok uzatmışım kusura bakmayın artık:img-blush
bu arada Ahmet'in anne babası Yasemin'e ailesi yüzünden karşı çıkıyordu.ama sonuçta sosyal açıdan denk idiler aşağı yukarı. sınıf farkını Defne'ye bile işleyen ( evdeki yardımcı için : onun mutfakta yemesi münasiptir) aile nasıl olacak da Ayla ile evlenmesine müsade edecek.yoksa Ahmet onlara danışmadan mı girişecek bu maceraya?
çok uzatmışım kusura bakmayın artık:img-blush
Bahar_can abla bu yaziyinin tamamini okudum :happy0064
bademkiz, canim Yasemin ve Ahmet'in ailesi de pek denk degilerdi aslinda, aile icinde ki yapilar, dusunceler farkliydi sadece maddiyat gozeten bir aile degil Gursoy ailesi gerci Ahmet'in annesi Nezahat'i pek sevmezdi nedense boyle bir izlenime kapildim ne de olsa doktor hanim... Defne'ye gelince o da kucuk, fikri degisebilir, nedense Deniz'de pek zengin bir aıleden degil, sevgili olacaklarina gore o da kati bir karekter olmaz... Ahmet'in evlenmesine artik aile bir sey demez zaten onlarda cok sinandi, anladilar ki hayat kisa mutsuzluk uzun....
virgülcum zaten temel kliselik canim, biraz ortmeye calisiyorlar ama benim gibi Yesilcam hastasi bir insan cok bariz senaryoyu cozuyor... Bunun disinda o genel ozet neden yayinladilar hala daha anlamis degilim!
Ama ben Necdet'in kotu :img-hyste Ayla'nin iyi olmasini istiyorum ve Ahmet cocugu ogrendiginde Yasemin'e olan duygularinin geri gelmesini istemiyorum onu affetmesin hicc... Ayla'nin da cocugu olsun derim ben ya da olmayacaksa kendisi istmedigi icin olmasin hastalik falan beni bozar, insan hep mi kadersiz olur ya...
Ferny&Lety 22-02-07, 08:28 kalecim anti aylacı biri olarak sana katılmıyorum.Bence aşk kazanmalı:)
Ahmetle Yasemin eninde sonunda birleşmeli bence.Yoksa izlediğimiz o aşk dolu sahnelerin gözümde hiççç bir değeri kalmaz.
virgülcüm bence necdet yasemine ne kdr aşık olursa olsun sanmıyorum aylayla birleşip ortak hareket edeceklerini.hatta ayla da öyle bir şey yapmaz bence.ikisi de o kadar alçalmaz bence ! (yeşilçam daki kötü kadın ve adamlardan nefret ederim:) )
Ama Ahmetin çocuğu nasıl öğreneceğini çok merak ediyorum
fundapehlivan 22-02-07, 08:31 Necdete iyi diyen arkadaşlar bence eski necdeti düşünenler...
Eski necdet iyi çocuktu ya ben de severdim onu:img-hyste
Ama şu an gördüğüm Necdet, bilmiyorum belki de asıl necdet hiç ama hiç iyi değil... Bakalım yasemin için bebek için yaptı diyoruz ama daha bebek doğmadı. Neler olacak, nasıl davranacak bilmiyoruz. Yani çocuğa kötü davranmaz da ne kadar sevebilecek ne olacak? Kıskançlık krizlerinde dediğim gibi yasemini dövebileceğini bile düşünüyorum! Çünkü ne yaptığını bilmiyor...
Ahmet kısmına girince zaten Necdetten nefret ediyorum, onun için açmayayım o konuyu:icon_whis
virgülcum, o ozet tamamen hattaydi...
Ben gerci Ahmet karekterin bize tam olarak tanitilmadigini dusunuyorum, ama benim gonlumden gecen Michelle nasil unutu ise Yasemin'i de unutmasi yonunde... Zaten oyle yapmaz ise hem Ayla'ya haksizlik yapar hemde kendine ve boyle bir karekter pek sevilmez kanimca, gerci istedikleri bu da olabilir itici bir karekter biz beklerken Necdet ve Ayla kotu olsun bakmissiz Ahmet oluvermis...
Yasemin'e gelince Ahmet'le yan yana sahneleri olmadigi icin seyretmiyorum pur dikkat, cunku ben de begenmiyorum duygulari aktarmasini... Cok guzel,giydigi yakisiyor ama olmuyor olmuyor ben isinamadim gitti, kabus gibi resmen, sevdigin dizi icinde bas rol oyuncuyu begenmemek, ustellik Ahmet'in aski off icim sikildi yazarken bille...
fundapehlivan 22-02-07, 08:33 virgülcum zaten temel kliselik canim, biraz ortmeye calisiyorlar ama benim gibi Yesilcam hastasi bir insan cok bariz senaryoyu cozuyor... Bunun disinda o genel ozet neden yayinladilar hala daha anlamis degilim!
Ama ben Necdet'in kotu :img-hyste Ayla'nin iyi olmasini istiyorum ve Ahmet cocugu ogrendiginde Yasemin'e olan duygularinin geri gelmesini istemiyorum onu affetmesin hicc... Ayla'nin da cocugu olsun derim ben ya da olmayacaksa kendisi istmedigi icin olmasin hastalik falan beni bozar, insan hep mi kadersiz olur ya...
Canım ona olan duyguları hiç gitmeyecek mi? Zaten yasemini sevmeyi bırakmış olsa sadece çocuk lafıyla onu yeniden sevemez! Ama hayatının aşkı... Yani unutamaz ama çektirebilir tabii... Bu sefer hem kendini bırakıp gittiği, hem Necdetle evlendiği, hem çocuğun ondan olduğunu söylemediği için Yasemin'i ne yapar düşünemiyorum. Ama iyi bir tepki göstermeyeceği kesin...
fundapehlivan 22-02-07, 08:36 kalecim anti aylacı biri olarak sana katılmıyorum.Bence aşk kazanmalı:)
Ahmetle Yasemin eninde sonunda birleşmeli bence.Yoksa izlediğimiz o aşk dolu sahnelerin gözümde hiççç bir değeri kalmaz.
virgülcüm bence necdet yasemine ne kdr aşık olursa olsun sanmıyorum aylayla birleşip ortak hareket edeceklerini.hatta ayla da öyle bir şey yapmaz bence.ikisi de o kadar alçalmaz bence ! (yeşilçam daki kötü kadın ve adamlardan nefret ederim:) )
Ama Ahmetin çocuğu nasıl öğreneceğini çok merak ediyorum
Sana katılıyorum ama anti aylacı olduğumdan değil!
her zaman aşkın kazanması gerektiğini düşündüğümden...
Düşünsenize bir insan gerçekten hayatının aşkını bulabilir mi? Eminim hepimizin aşık olacağı vardır biri ama karşımıza çıkacak mı? Çok zor...
Onun için o aşkı yakalayanlar kaybetmemeli diye düşünüyorum ve kaybederse de mutlu olamaz zaten başkasıyla...
Kalecim katılmıyorum yani Michele ile yasemini karşılaştırıyorsun ama Michele ye aşık değildi Ahmet...
Canım ona olan duyguları hiç gitmeyecek mi?
Keske bitse tabii konu itibari ile bitmemesi gerek ama onlarda bir istisna yapip duygularini geri vermesinler :img-hyste Valla mesela ben dusununce kendimi sirilsiklam asik ve yuz ustu birakilmis yapim geregi hic aklima gelmez bu sahis,adini anmam... Bir de su donemde valla insanin aklina gelmiyor bille ilk ask mevzulari, kosusturmaca,para,ev,es,is,guc derken valla mumkun degil ama tabii dizi iste :img-hyste
Ferny&Lety 22-02-07, 08:42 Sana katılıyorum ama anti aylacı olduğumdan değil!
her zaman aşkın kazanması gerektiğini düşündüğümden...
Düşünsenize bir insan gerçekten hayatının aşkını bulabilir mi? Eminim hepimizin aşık olacağı vardır biri ama karşımıza çıkacak mı? Çok zor...
Onun için o aşkı yakalayanlar kaybetmemeli diye düşünüyorum ve kaybederse de mutlu olamaz zaten başkasıyla...
Kalecim katılmıyorum yani Michele ile yasemini karşılaştırıyorsun ama Michele ye aşık değildi Ahmet...
Michelle de ona aşık değildi bence:icon_whis Yaseminin yanında bi hiç gibi gelmişti michell bnm gözüme.kızmayın yani ama.aşk hakkındaki düşünceleri çok iticiydi bence!!!
Ve ben zaten antiaylacı olduğum için birleşsinler demedim.aşk kazansın die öle dedim.
antiaylacı olduğumu belirtmemin sebebi kale arkadaşın ahmetin yasemini untmasını temenni etmesiydi:)
VE BEN AHMETİ DE YASEMİNİ DE ÇOK SEVİYORUM.
dizinin bitmesine daha var ama ben şimdiden düşünmeye başladım bu dizi bitince naparım die:)?
ama kadin ne etti, kozlarini acik oynadi, beni sevmiyorsan ben giderim dedi ve cekti gitti, durustluk mu evet durustluk peki Yasemin ne yapti, bir telefon etti, hastaneye gitti ama durust olmadi kanimca, iste asik olunca insan gozleri kor oluyor demek bunlari insan normalde fark etmesi gerek cunku... Michelle ve Yasemin'i karsilastirmayim simdi cunku belli sonuc :img-hyste
fundapehlivan 22-02-07, 08:43 Keske bitse tabii konu itibari ile bitmemesi gerek ama onlarda bir istisna yapip duygularini geri vermesinler :img-hyste Valla mesela ben dusununce kendimi sirilsiklam asik ve yuz ustu birakilmis yapim geregi hic aklima gelmez bu sahis,adini anmam... Bir de su donemde valla insanin aklina gelmiyor bille ilk ask mevzulari, kosusturmaca,para,ev,es,is,guc derken valla mumkun degil ama tabii dizi iste :img-hyste
Zaten bu aşk dizileri bunun için böyle tutuyor. Millet gerçek hayatta yaşayamayacağından en azından dizilerle bu maneviyatı doldormaya çalışıyor.
Ama ikisi de elbette birbirlerini unutmayacaklar... Yasemin ahmetin kabahatli olmadığını biliyor...
Aslında Ahmette bu durumdan daha çok Necdeti sorumlu tutuyor... Onun bu karışık tuh halinden yararlanma olarak görüyor ki çok da yanılmış sayılmaz...
Herkese iyi akşamalar..yine döktürmüşsünüz...asia abla...messa....sizi buralarda görmek ne güzel..özletiyorsunuz kendinizi....asia abla geçen hafta bir girdi pir girdi...bütün hafta boyunca idda konuşuldu...ben hala kendi grubumun ismini bilmiyordum çok ayıp neyse bende konumuma yazıcam sonra "no ayla no problem"diye...ben geldiğim giib çıkıyorum..size iyi sohbetler....
Arzucum teşekkürler canım. Daha sık uğramaya çalışacağım. Demek daha hangi taraftan olduğuna karar veremedin. Bu bölüm düşüncelerin az biraz kesinleşir bence...
NiliWerda;"No Ayla No Problem" diyen biri olarak bende varım. Adımı yazabilirisiniz listeye... Bu bölümden itibaren Ayla'nın kıskanç, huysuz biri olduğunu görmeye başlarız diyorum.
2 c. Çin
3 b. De Gaulle
5 c. Alcatraz
6 d. Herbert Marcuse
7 b. Chechago
8 c. Teğmen Caley
9 c. Soyuz
10 d. Miriam Makeba
11 d. Andy Warhol
Etme bulma dünyası. Tabi ki Yasemin -aynı Ahmet Efendi'nin herşeye tanık olması gibi- de Ayla&Ahmet izdivacını bir pencere berisinden ya da bir kapı deliğinden dikizleyecek. Ayla'yı iki kaşık su yardımı ile Hakkın rahmetine kavuşturma hesapları aklından geçecek. Şeytan "durun! bu evlilik gerçekleşemez" nevinden bir cümle kurdurtmak için kanına girmeye kalkacak.
İzleyici tv berisinden "yürü be yasemin kim tutar seni" diye tezahürat yapacak. Tabi ki Yasemin kızımız gaza gelip düğünü müğünü basmayacak. Necdetciğinin sevgili ve şefkatli kollarında "made in Ahmet" bebeği büyütürken ömr-ü hayatı boyunca Ahmet'i aklından geçirecek. İzleyici bölümler boyunca bu ikilinin tekrar nerede ve ne zaman karşılaşacağını merak edip duracak. Günün birinde "made in Yasemin" ve "made in Ayla" (aslında ikisi de made in Ahmet ;)] bebekler de büyüyüp serpilip boy pos arz endam kazanacaklar. Kaderin cilvesidir ya bir şekilde karşılaşacaklar ve klasiklik üstadı bir sahne tezahür edecek... Ahmet nüfus kütüğünde esasında bir kişilik daha kontenjana sahip olması gerçeğiyle sarsılacak. Herkes gerçeği öğrenecek. Necdet'in babası oğlunun yüzüne nisan yağmuru nev'inden birşeyler yağdıracak. Yasemin bir anda gündemin merkezi olacak, milli günah keçisi ilan edilecek. Tabi ki bütün bu süre zarfında sadık izleyici acaba Y&A ne zaman bir araya gelecek diye sorup duracak...
Özetle bir Yeşilçam vak'ası daha....
Griffiths;Uzun zaman oldu yorumlarını okumayalı. Özlemişim valla. Test görünce dayanamazsın sen...Bilirim...
Her dediğine katılıyorum'da "Made ın Ayla" ya katılamıyorum, çünkü Ahmet&Ayla'nın çocuğu olmayacak Genel Özette yazılana göre... Yorumlarını eksik etme... Görüşmek üzere...
fundapehlivan 22-02-07, 08:46 ama kadin ne etti, kozlarini acik oynadi, beni sevmiyorsan ben giderim dedi ve cekti gitti, durustluk mu evet durustluk peki Yasemin ne yapti, bir telefon etti, hastaneye gitti ama durust olmadi kanimca, iste asik olunca insan gozleri kor oluyor demek bunlari insan normalde fark etmesi gerek cunku... Michelle ve Yasemin'i karsilastirmayim simdi cunku belli sonuc :img-hyste
Ama onların durumu kıyaslanayamacak kadar farklı...
Sorun sevip sevmemek değil biliyorlar birbirlerini sevdiklerini ama sorunlar çok ama çok büyük...
Yaseminin dürüstlüğü çok farklı bir konuydu bebek konusu...
Bak sen gururlu birisin anlaman lazım. Hastaneye gidiyorsun ve ahmetin seni istemediğini öğreniyorsun ne yaparsın?? Zaten hemen Amerikaya gittiler sonra el de tf no su yok... Zaten nasıl arayacak, babasının durumunundan kendini sorumlu tuttuğunu düşünüyordu...
Ferny&Lety 22-02-07, 08:50 Zaten bu aşk dizileri bunun için böyle tutuyor. Millet gerçek hayatta yaşayamayacağından en azından dizilerle bu maneviyatı doldormaya çalışıyor.
Ama ikisi de elbette birbirlerini unutmayacaklar... Yasemin ahmetin kabahatli olmadığını biliyor...
Aslında Ahmette bu durumdan daha çok Necdeti sorumlu tutuyor... Onun bu karışık tuh halinden yararlanma olarak görüyor ki çok da yanılmış sayılmaz...
Ben de iLk başta Yaasemin için yaptığını düşünürken Necdetin Ahmet pastaneye gelince ona söylediklerini duyunca NECDET BENİM İÇİN BİTMİŞTİR dedim.Ahmet onun çocukluk arkadaşıydı.Yani bu kadar canını yakacak bir söz söylemesi beni acayip sinirlendirdi.
O benim karım oldu.BENİM.SENİN DEĞİL.BENİM KARIM OLDU..
SANA HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ AHMET..
bu sözleri duyduktan sonra necdetin kendi çıkarlarını da düşündüğünü anladım.
bence yasemin yeterince dürüsttü.Bunların başına gelmesinin sebebi SELMAYDI..SELMA VE NEZEHAT ÇİFTİ.KÖTÜ ANNELER.
VE MİCHELL DÜRÜST OLABİLİR AMA BU KADAR KOLAY GİTTİĞİNE GÖRE AŞIK DEĞİLDİ...BENCE YANİ:icon_whis
Ferny&Lety 22-02-07, 08:53 Ama onların durumu kıyaslanayamacak kadar farklı...
Sorun sevip sevmemek değil biliyorlar birbirlerini sevdiklerini ama sorunlar çok ama çok büyük...
Yaseminin dürüstlüğü çok farklı bir konuydu bebek konusu...
Bak sen gururlu birisin anlaman lazım. Hastaneye gidiyorsun ve ahmetin seni istemediğini öğreniyorsun ne yaparsın?? Zaten hemen Amerikaya gittiler sonra el de tf no su yok... Zaten nasıl arayacak, babasının durumunundan kendini sorumlu tuttuğunu düşünüyordu...
evet ..bu ayrılığın sebebi de ailelerdi zaten.Ama bir şey söylicem
Yasemin geri dönüşü çok zor laflar ediyor.bu bebekten hiç bir zaman haberi olmayacak,bizim birlikteliğimiz imkansız...
hani necdet yasemine sordu yaa ahmet gelse ısrar etse gider misin onla die..
yasemin de çok acı şeyler yasadık falan diye geveledi..
caka satması kolay ama aşkından ölüyo yasemin de..
bence ahmet gelip te ısrar etse ki ısrara gerek bile yok gelmesi yeter:img-wink: yasemin onunla giderdi...
:img-hyste ask ve gurur, simdi bir konuda anlasalim, ayrilmak isteyen Yasemin'di degil mi? simdi kalkipta Yasemin'in onu istemedigine inanmasi bariz, kocaman bir hata ve hatta isine geldi diyebilirim, zaten kendi icinde sanirim bir vicdan muhasebesi yapti ve babasina olan sorumlulugu farkina vardi ve Ahmet'in de onu istemedigini duydugu anda isine geldi yaaa yani daha fazla zorlamak manasizdi cunku suclu Ahmet olup cikti zaten, kendini bu yuzden pakladi hanimefendi ama ben yemem :img-hyste ne yani Ahmet onu kullandigini mi dusundu nedir?
caka satması kolay ama aşkından ölüyo yasemin de..
bence ahmet gelip te ısrar etse ki ısrara gerek bile yok gelmesi yeter:img-wink: yasemin onunla giderdi...
Kizlar, Ahmet Yasemin'i telefondan aramadi mi? ne yani, onu istemeyen biri neden telefonda gorusmek istesin, burda bir celiski var deyip duruyorum, Yasemin butun sucu Ahmet'e atip kendini rahatlatmaya calisiyor, siz gormuyorsunuz ama ben goruyorum :img-hyste
bademkiz, canim Yasemin ve Ahmet'in ailesi de pek denk degilerdi aslinda, aile icinde ki yapilar, dusunceler farkliydi sadece maddiyat gozeten bir aile degil Gursoy ailesi gerci Ahmet'in annesi Nezahat'i pek sevmezdi nedense boyle bir izlenime kapildim ne de olsa doktor hanim... Defne'ye gelince o da kucuk, fikri degisebilir, nedense Deniz'de pek zengin bir aıleden degil, sevgili olacaklarina gore o da kati bir karekter olmaz... Ahmet'in evlenmesine artik aile bir sey demez zaten onlarda cok sinandi, anladilar ki hayat kisa mutsuzluk uzun....
yok yok haklısın .tam manasıyla denk değiller. yalnızca maddi açıdan düşünmüştüm ben. Ahmet'in annesi sanırım Yasemin'in ailesini küçük birer burjuva, sonradan görme insanlar olarak algılıyor bu yüzden bir beğenmezlik var.ama serde de aristokratlık olduğu için ,kibir onun statüsünde birine yakışmayacağı için elinden geldiğince bunu göstermemeye çalışıyor.zoraki nezaket biraz onun ki.aklından geçenleri söylemese de hep üstten üstten bakan bir hal seziliyor. yine de annelik duygusu var.o kadar katı ve vicdansız bulmuyorum onu.
belki de bu konuda da haklısın.Ahmet'in evliliğine karşı çıkmazlar.ama o zaman da ben sinir olurum. madem oğlanın mutluluğuydu önemli olan ne diye işkence çektirdiniz baştan.izin verseydiniz ya çocuklara. Yasemin'in günahı neydi!:img-hyste
Bir de Funda'cim Yasemin akili kizdir, ne de olsa Ahmet'ii tavladi, telefonu bulmak isteyen bir sahis ki hele bu durumda arar bulurdu canim, bir kere Defne ve Isik iki iyi arkadas birinci yol bu, ikincisi ise eve gidip evin hizmetkari ile gorusebilirdi :img-hyste yolar varda,akil mi yok nedir evet isine geldi diyorum baska bir sey de demiyorum...
belki de bu konuda da haklısın.Ahmet'in evliliğine karşı çıkmazlar.ama o zaman da ben sinir olurum. madem oğlanın mutluluğuydu önemli olan ne diye işkence çektirdiniz baştan.izin verseydiniz ya çocuklara. Yasemin'in günahı neydi!:img-hyste
Bence neden Yasemin'e isinamadilar, birincisi Michelle gibi bir gelin adayi goren aile, Yasemin'i bir gomlek asagida algilamis olabilir... Ayrica Ahmet'in duygularindan emin olamadilar ve tabii aileler arasi kargasa... Ama buyuk bir neden Ahmet'in bu aski dogru sekilde aciklayamamasi bana gore, ilk iliskiden zaman gecmeden Yasemin cikti meydana ki Gursoy ailesi, Ahmet'i dusundukleri kadar Michellin durumunu da uzulduler... Kisaca temel saglam atilmadi ki aile na yapsin...
Bence neden Yasemin'e isinamadilar, birincisi Michelle gibi bir gelin adayi goren aile, Yasemin'i bir gomlek asagida algilamis olabilir... Ayrica Ahmet'in duygularindan emin olamadilar ve tabii aileler arasi kargasa... Ama buyuk bir neden Ahmet'in bu aski dogru sekilde aciklayamamasi bana gore, ilk iliskiden zaman gecmeden Yasemin cikti meydana ki Gursoy ailesi, Ahmet'i dusundukleri kadar Michellin durumunu da uzulduler... Kisaca temel saglam atilmadi ki aile na yapsin...
aslında senaryodan da kaynaklandı bu durum biraz.Yasemin ve Ahmet aşkının büyüklüğünü göstermek adına Michelle'i apar topar gönderdiler.o kadar çabuk postalandı ki kız, Ahmet şıpsevdi, sevdiği hızla unutan bir adam gibi göründü.aslında birbirlerine yalnızca -ailenin gözünde- münasip oldukları için evlenme kararı aldıkları daha iyi ifade edilebilirdi. temelsiz olarak bu havada kalma durumunu sıfatlandırıyorum ben.belki de neden genel özet bu kadar geniş tutuldu sorusunun cevabı burada.eğer ayrılıklarına ve evliliklere kadar olan kısımdan sonrası başka sürprizlere gebeyse özet buraya kadar verilmiş olabilir.Cansel Elçin'in bir ropörtajda dönemsel kıyafetlerle ilgili bir 10 yıl sonrasını görün siz asıl gibi birşey söylediğini hatırlıyorum. hata payı mevcuttur:img-yes:
ya bn ahmet we yaseminin birleşmesini istiorum ama bunlar gitgide uzaklasıolar yaaaaa:(:(:( inş. dizinin sonunda brleşirler yaa
ahmetin yasemine şarkısı:
Sen imkansızsın
Sensizlik imkansız
Aşk imkansız
bu aşk imkansız boşuna ümitlenmeyelim:sad53:
black--mamba-- 22-02-07, 10:18 fragmanı az önce izledim ama arkadaşlar laleden hiç umutlanmayın 'buna çare bulmalıyız!anneanne ve babaannelerin doğum gününü hesaplamakta üstlerine yoktur'lafını duyuduğu halde lale bir şey anlamayacak!o kapasiteyi göremiyorum ben kendisinde:img-hyste belkide necdetle yasemin evlenmeden birlikte oldular falan sanar beklerim yani!!bu dizideki tek tesellim olayların ışık hızıyla ilerlemesi.bunlar bu hızla giderlerse haftayada ahmetin düğününü yaparız yaşasııııııııın aylayı mesut günler bekliyor:img-hyste sinirlerim bozuldu iyice diziyi ciddiye almadan izliyorum artık kendimi yıpratmamak için:img-yes:
black--mamba-- 22-02-07, 10:25 ahmetin yasemine şarkısı:
Sen imkansızsın
Sensizlik imkansız
Aşk imkansız
bu aşk imkansız boşuna ümitlenmeyelim:sad53:
valla bven hala bunun bir aşk olmadığı konusunda ısrarlıyım ama hade susayım barii:img-blush
funda diyorsunki yasemin gurulu olduğu için 4 kişinin hayatını mahfediyor öylemi!bence yaptığı bencillik ve düşüncesizlik..gurur falan gibi kavramları yasemin denen bratz bebeğiyle bağdaştıramıyorum ben!
yasemin fragmanda hüngür hüngür ağlıyorya ya müsamereden sonra canı çok sıkıldığı için ya ahmetin yazdığı mektup eline geçeceği için ağlıyacak??? bence.. sizce???
1 lale bebeği öğrendi için yasemine kızabilir abimle bu yüzden mi evlendin diye bağırıp çağırabilir
2 ahmetle aylanın evleneceğini duydu ondan ağlıyor olabilr ama böyle olursa nejdet niye ağlasınki
3 ahmeti özlediği içinde olabilir
valla bven hala bunun bir aşk olmadığı konusunda ısrarlıyım ama hade susayım barii:img-blush
funda diyorsunki yasemin gurulu olduğu için 4 kişinin hayatını mahfediyor öylemi!bence yaptığı bencillik ve düşüncesizlik..gurur falan gibi kavramları yasemin denen bratz bebeğiyle bağdaştıramıyorum ben!
Bu konuda bende sana katılıyorum Yaprakcım. Tamam hadi gurur yaptın. Peki Necdet'in, Onun ailesinin ve bebeğin ne suçu vardı? Aslında Ahmet'inde yok ama... Yasemin açısından düşünülünce var gibi görünüyor. Kader'de cilvesini yapınca...!(Ahmet mektup bırakır, annesi alır Yasemin'e göstermez. Yasemin hastahaneye gider annesi haber vermez. Ahmet arar, Yasemin evde yoktur...:img-hyste )Acımayacağım iki taraf var, Yasemin'in ailesi (Daha çok annesi) ve Ahmet'in ailesi... Bunlar kendilerince çocuklarını korumaya (Aslında korumak'ta denmez) çalıştılar ama ömür boyu bedbaht olmalarına sebep oldular. Sen dört kişi demişsin ama ben 3 kişi çıkarabildim...
messacım senide bizim gruba yazalımmı? yukarda benim msjıma alıntı yapmışsın ama ne yazdığını anlamadım yani daha adoğrusu bana bişey yazmamışın.
sende iddiaya katılmak istiyorsan bizim "No Ayla No Problem" grubuna yazalım senide listeye?
601 No'lu mesajımda senin yazını alıntı yaptım. Yazabileceğini yazdım.
ok canım ben bi ara listeye bakıyodum ama çoğalınca Cerene verdim yazma işini:img-hyste
çünkü burdaki bi çok kişiyi o tanıyo, bende daha yeni üyeyim ondan yani..
cerencim nerdesinnnnnn???bye
Bu bölum Aylacilarin bölumu olacagi kesin. Bu bölum olmsa bile bu bölumde temeli atilacak Ahmet Ayla iliskinin.
Bu Ahmete ne ayran gönuluymus, konmadi dal kalmadi.Insan hayatinda 3 kisiye evlenme teklifi edermi?:img-cool2
Yanliz kalma korkusu var anlasilan avukatimizin:img-yes:
Bu aska imkanzi diyen arkdaslar, kormayin senaritsler herseyi yapip bizimkinleri bir araya gettirecek.
Ayla Ahmete cocuk veremedim diye kendini suclayip, aradan sesizce cekilecek.
Bizim sakin Necdet elinden geleni yapacak, ama sonunda Yasemin ve Ahmet olacak, tam o sirada biri hastalanmasindan korkuyorum ben, birde oyuncun biri projeden ayrilmasi korkum baska birseyden korkmuyorum :img-hyste :img-hyste :img-hyste
tam o sirada biri hastalanmasindan korkuyorum ben, birde oyuncun biri projeden ayrilmasi korkum baska birseyden korkmuyorum :img-hyste :img-hyste :img-hyste
ben birinin ayrilacagini dusunmuyorum ama insan bu ne olacagi belli olmaz, yalniz su bizim tahmin ettiklerimden farkli olsa hayir demeyecem... 10 seyirciden 10 tahmin ediyor :img-hyste
Bu bölum Aylacilarin bölumu olacagi kesin. Bu bölum olmsa bile bu bölumde temeli atilacak Ahmet Ayla iliskinin.
Bu Ahmete ne ayran gönuluymus, konmadi dal kalmadi.Insan hayatinda 3 kisiye evlenme teklifi edermi?:img-cool2
Bu aska imkanzi diyen arkdaslar, kormayin senaritsler herseyi yapip bizimkinleri bir araya gettirecek.
Ayla Ahmete cocuk veremedim diye kendini suclayip, aradan sesizce cekilecek.
Bizim sakin Necdet elinden geleni yapacak, ama sonunda Yasemin ve Ahmet olacak, tam o sirada biri hastalanmasindan korkuyorum ben, birde oyuncun biri projeden ayrilmasi korkum baska birseyden korkmuyorum :img-hyste :img-hyste :img-hyste
nayirrr nolamazzzz
ben istemiyorum yasemini yaaaa:icon_sorr
senaristlere burdan sesleniyorum birakin yasemin ahmet askini artik ayla ahmet aski var:img-polic :img-polic :img-polic valla yanlis anlamayin aylaya olan askimdan demiyorum bunlari maksat yasemin olmasin:img-hyste
fragmanı izledim ahmetle yasemin sanırım konusamıyorla nejdet geliyor bir hışımla yaseminin elini tutup götürüyor ahmet aylayla dertleşiyor sonsuz aşkı bana o öğretmişti gibilerinden birşey söylüyor aylada ama bunu bozan yine kendisi falan gibisinden bişeyle cvb veriyor ahmet aylanın elini tutuyor yasemin yatakta ağlıyor nejdet diğer odada kahroluyor yaseminin hamileliğinde sanırım bir sorun cıkacak yasemin kötüleşşyor doktorda nejdetle ikisine diyorki anneanneler ve babaannelere sorun onlar iyi hesaplarla doğum tarihini falan dioyr(yanlış anlamış olabilirm kusura bakmayım)sanırım yasemine şok bu olacak nezahat bir torunun olacak diyor rızaya rıza cok sasırıyor rızanın saskınlığı görülmeye değer yine okyunculuğunu konusturmus ve mehmet ve sevim de var sevim yasemin evlendi hemde nejdetlemi dedi oda sasırdı
1 lale bebeği öğrendi için yasemine kızabilir abimle bu yüzden mi evlendin diye bağırıp çağırabilir
2 ahmetle aylanın evleneceğini duydu ondan ağlıyor olabilr ama böyle olursa nejdet niye ağlasınki
3 ahmeti özlediği içinde olabilir
bence 3.sü ahmetle tiyatro oyununda karşılastıktan sonra ağlıyor olabilir ahmeti görmek kötü yapmıs olabilir
Yasemin kadar sevilmeyen basrol oyuncusu varmiki? merak ediyorum:img-yes: :img-yes:
Hem benim buruma kiskanclik kokusu geliyor, Canselimi kiskaniyorsunuz yoksa?
Berenede cirkin diyene yuh derim yani:img-pilot :img-pilot
Yasemin kadar sevilmeyen basrol oyuncusu varmiki? merak ediyorum:img-yes: :img-yes:
Yahu Beren guzel tamam da iste biz begenmiyoruz, ayrıca Ayla ıcın de dunyalar guzellı demedık, Cansel'ı neden kıskanalım allah sevdıgıne bagıslasın :) ama bazı seyler var kı degısmıyor...
ahhh ne münasebet biz cansel'ciler kendi ellerimle evlendiririz onu :img-hyste ama yasemin'le degil..ben yasemini ask sürgün adli dizi yüzünden sevmiyorum derin mevzular bunlar:img-hyste not:yasemin cirkin degil asla'da böyle bisey demedim ahmet'ime yakistirmiyorum okadar:img-polic
Yahu Beren guzel tamam da iste biz begenmiyoruz, ayrıca Ayla ıcın de dunyalar guzellı demedık, Cansel'ı neden kıskanalım allah sevdıgıne bagıslasın :) ama bazı seyler var kı degısmıyor...
kalem cok sagol sende bi güzel anlatmissin..bzi yasemini begenmiyoruz ama ayla'yada kol kanat germiyoruz'ki:icon_whis :icon_whis ayrica biz cansel'i kiskanmiyoruzzzz:icon_sorr :icon_sorr kalemin'de dedigi gibi allah sevdiginde(ama n'olursun bu yasemin olmasin:icon_sorr ) bagislasin:img-yes:
Diziyi son derece severek izliyorum ve sizlere de düşüncelerimi aktarmak isterim...Şartlar ne olursa olsun Ahmetin çocuğunun varlığını öğrenmesi lazımdı...Bu konuda Yasemin ve gerekçesi ne olursa olsun Necdeti hatalı buluyorum, son derece haince bir yalan ve ikiyüzlülük bu...Yasemini aşkı konusunda çok cesur buluyordum ama son yaptığıyla tam bir korkak oldu gözümde...Başkasıyla nişanlıyken sevdiği adama aşkını ilan etti, ailesine rağmen Ahmetle kaçmaya ve evlenmeye karar verdi ve hatta evlenmeden onunla ilişkiye girdi...O dönem için bir hayli fedakarlıklara girdi...Hadi herşey oldu, ahmetin annesi ona onları söyledi...Ahmetten vazgeçti ama çocuğun varlığını mutlaka söylemesi lazımdı..O kadar şeyi yaptı, deseydi ki, o kadar cesurdu, ben senin çocuğunu taşıyorum ama benimle evlenmeni istemiyorum, vs.vs.Böyle bir şeyi gizleyerek kimse vebalini taşıyamaz, mutlaka bir gün suratına çarpılır.
Ama ileride 80 öncesi olaylarda bence o çocuk öğrenci olaylarına karışacak, bir gözaltı durumu olabilir ve Necdet Ahmetten yardım istemek için ona gidebilir ve hatta tam ikna edebilmek için çocuğun onun çocuğu olduğunu söyleyebilir... Ahmetin durumu bana göre en içler acısı. Çocuğunun varlığını öğrendiğinde o zaman onları ne yapar bilemem ama ne yapsa yeridir...
Başkalarıyla evli de olsalar Ahmet ve Yasemin gizlice bir araya gelebilir ama tam olarak bir arada yapamayabilirler çünkü her ikisinin de evlilikleri diğerlerine vefa duygusuna dönüşebilir...Böylesine telaffuz ettikleri büyük bir aşkın erkini ruhlarından silmeleri çok imkansız hatta bir de üstüne kavuşamama faktörü de eklenince iyice alevli kalır...Yine onların iniş ve çıkışlarını izleyebilirz. Ama lütfen çok duygusal yapmasınlar ağlamaktan gözlerim şişiyor...
Necdetin doğacak çocuğa son derece seven,iyi bir baba olacağını düşünüyorum, hatta ilerleyen zamanda Yasemine aşkını da itiraf edebilir ve Yaseminin onu b kadar seven ve ne şartta olursa olsun destekleyen ve seven bir adamı bırakabileceğini sanmıyorum...Ayla-Ahmet evliliği de benzer bir vefa durumuna dönüşeceğini sanıyorum...Aylanın hiç çocuğu olmayacakmış söylenenlere göre buna da sebep bir hastalığı olacakmış...Yani her ne kadar yine birbirlerine aşık olsalar da Yasemin ve Ahmetin bir araya gelebileceklerini düşünmüyorum. Hele çocuğun varlığını öğrendikten sonra Ahmetin Yasemini affedemez gibi geliyor. Bu çok hayati bir konu ve Ahmet bu konu yüzünden Yaseminin yüzüne bakmaz.
Başlangıç jeneriğinde Ahmetle Yaseminin ileri bir yıla aitmiş gibi gelen beraber vals yapmaları var, Ahmet aşkıyla yalvarır gibi perişan Yasemin karşı koymaya çalışır gibi...Bu düşüncelere bu sahneden kapıldım.
Bizim ufaklıklarında üniversite yıllarında bir aşk üçgeninde olacaklarını düşünüyorum..Mehmet-Sevim ikilisi de bir evlilik ya da benzeri bir duygusal ilişkide bulunmaları da sözkonusu olursa, bu ailler her seferinde bir arada olacaklar, yani annelerin düşündükleri ve buyüzden yaptıkları bu konuya nokta koymayacak...Belki 3.nesilde oturup anlaşabilirler...
Ayla konusundaki tartışmalara gelince ben Aylanın öyle ahmeti çok mutlu edeceğini zannetmiyorum. Ahmet ilk başlarda Yasemine duyduğu hırs yüzünden ona hoş davranabilir ama sonraları çocukları olmazsa - çünkü bir evliliğin devamında çiftler özellikle birbirlerine çok aşık değilse, çocuk faktörü önemlidir ve Yaseminle yine bir araya gelip gizli gizli buluşurlarsa iyicene ondan kopabilir, kendini fazlasıyla işine ve siyasete kaptırıp evliliklerini bir biteviye düzene oturtabilir..Bu da tabii ki bizim hırslı ama ezik Aylayı daha da mutsuz edebilir..Onların evinin halini düşünebiliyorum...Ahmet koltuğunda oturmuş , birşeyler okuyor, Ayla çay getiriyor, sessizlikle karşılıklı oturuyorlar..Tamamen, boş sessiz, duygusallıktan uzak ama saygılı bir ev....Bırrrr! Buz gibi... Çok uzatmadan Ayla ve Ahmet bu bölümde evlensinler ve zaman atlamasını yaşayalım da 70lere gelelim...
Umarım bu dönemde Begüm Birgörene de rol verirler, onun oyunculuğunu ve yüzündeki yaramaz, hırslı ama sevimli ifadeyi çok seviyorum..Işık rolüne son derece uyar gibi geliyor..
Esen kalın,
:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Tuba harikasın.... Dilerim bu dikkatin ve özenin başkalarının da dikkatini çeker. Ayla da olmazsa lale, o da değilse bakalım ne olacak bu işin sonu:img-hyste :img-hyste
ahhh ne münasebet biz cansel'ciler kendi ellerimle evlendiririz onu :img-hyste ama yasemin'le degil..ben yasemini ask sürgün adli dizi yüzünden sevmiyorum derin mevzular bunlar:img-hyste not:yasemin cirkin degil asla'da böyle bisey demedim ahmet'ime yakistirmiyorum okadar:img-polic
Renkler ve zevkler tarisilmaz, ama seni cok iyi anliyorum, sen Aska Surgun yuzunden sevmiyorsun onu ben aska surgun yuzunden seviyorum onu:icon_whis Saka bir yana, sizlere anliyorum benimde gicik oldum oyuncular var sizin gibi sudan olma bahanelerim oldugu ama ben genelde onlarin oynadiklari projeleri izlemem farkimiz bu heralde.
Örnek veriyim ama kimse alinmazin:img-wink: , beyaz gelincigi sirf Cereni canlandiran oyuncu icin izlemiyorum, o kadina cok guzel dendikce benim sinriler zipliyordu.
Tuba harikasın.... Dilerim bu dikkatin ve özenin başkalarının da dikkatini çeker. Ayla da olmazsa lale, o da değilse bakalım ne olacak bu işin sonu:img-hyste :img-hyste
Benim korkumda Lale olmasiydi:img-hyste :img-hyste ama bu genelde turk ereklerin genetikinde var, kac dul erkek vardir Turkiyede? 0.1? kadin kadin vardir dul 99% (statislikleri abartimda abartim ama:img-cool2 )
yok berene cirkin diyene
senden once ben yuh derim:img-hyste
Ben varken sana yuh demek uygun olmaz, sirani bekle:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Cansel hakinda bir sorum vardi, cekindim Canselin bölumune yazmaya:img-pilot Canseli ilkez Kirik Kanatlarda ust tarafini görduk, acayip cok zayifti, bu ne beaaa abi demistim, gerceten o dönemi yasadin sen diyesim geldi, neyse simdiki resimlerinde masallahi var Mehmet Akifle kasik atistiriyor bu konuda, ama bana bu resimler Photoshop harikasi gibi geldi, adamin zamani yoki nasil kas yapsin. BU isin aslini bilen varmi?
Diziyi son derece severek izliyorum ve sizlere de düşüncelerimi aktarmak isterim...Şartlar ne olursa olsun Ahmetin çocuğunun varlığını öğrenmesi lazımdı...Bu konuda Yasemin ve gerekçesi ne olursa olsun Necdeti hatalı buluyorum, son derece haince bir yalan ve ikiyüzlülük bu...Yasemini aşkı konusunda çok cesur buluyordum ama son yaptığıyla tam bir korkak oldu gözümde...Başkasıyla nişanlıyken sevdiği adama aşkını ilan etti, ailesine rağmen Ahmetle kaçmaya ve evlenmeye karar verdi ve hatta evlenmeden onunla ilişkiye girdi...O dönem için bir hayli fedakarlıklara girdi...Hadi herşey oldu, ahmetin annesi ona onları söyledi...Ahmetten vazgeçti ama çocuğun varlığını mutlaka söylemesi lazımdı..O kadar şeyi yaptı, deseydi ki, o kadar cesurdu, ben senin çocuğunu taşıyorum ama benimle evlenmeni istemiyorum, vs.vs.Böyle bir şe |