Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-5
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
[QUOTE=Melisa_15;2486418]12 oldular mı ya gözümde hala küçük keratalar:img-hyste :happy0064 .
oldular ablası oldular:img-hyste ...
E konuşmalarından, tiplerinden, hareketlerinden de belli yani...12-13 yaşlarındalar.Çocuk karakteri oynadıkları için, biz gözümüzde küçültüyoruz; bir de çok sevimliler...Defne de Işık da...:)
ufaklılardan bahsetmişken herkesin onlara sanki hiç birşey olmamış gibi davrandığına ama bu minik zeka küplerinin herşeyden gayet haberdar olduklarını farkettiniz değil mi? kendi aralarında konuşurken nasıl da kimsenin açıkça söyleyemediğini söyleyiverdiler.hele Defne ama ben değil miyim sırdaşın diye sitem ederken Işık o ablamın sırrıydı ama derken çok şirinlerdi ya. çocuk gözüyle herşey ne kadar net görünüyor.
ufaklılardan bahsetmişken herkesin onlara sanki hiç birşey olmamış gibi davrandığına ama bu minik zeka küplerinin herşeyden gayet haberdar olduklarını farkettiniz değil mi? kendi aralarında konuşurken nasıl da kimsenin açıkça söyleyemediğini söyleyiverdiler.hele Defne ama ben değil miyim sırdaşın diye sitem ederken Işık o ablamın sırrıydı ama derken çok şirinlerdi ya. çocuk gözüyle herşey ne kadar net görünüyor.
valla ben kızlara bayılıyorum..defne çok tatlı bir kız..benim kardeşim olsa keşke :img-hyste onlarda diziye ayrı bir hava katıyor..
ya abi 8-9 gibiler hariben bnm 12 yaşında kardeşim war maşşalh arkadan baksan koca adam sanırsın kucağıuna alıp kaldırıo bni :D hiç kıyaslayamıorum onlarla şahsen :P:P
evet bende onları çok seviyorum.ama bu durumda kalmaları imkansız.:icon_sorr 3ü de çok tatlı.onları hiç unutmayacağım.:icon_sorr
ya abi 8-9 gibiler hariben bnm 12 yaşında kardeşim war maşşalh arkadan baksan koca adam sanırsın kucağıuna alıp kaldırıo bni :D hiç kıyaslayamıorum onlarla şahsen :P:P
ya canım işte çocuktan çocuğa değişiyor, yapı meselesi derler ya hani:) bazısı o yaşlarda küçük çocuk gibi görünür, bazısı da kocaman kız gibi:)ama bi defne yi ve ışığı gözünüzün önüne getirin; hiç ilkokul 3 e falan giden çocuklar gibi duruyorlarmı; tipleri, konuşmaları...:icon_whis
diyende yok zaten. :hıh papucumun ablası:icon_whis
sen zaten bana verdin gazı burda sinirlerim zıp zıp zıpliiiyy
bak yine aklıma geldi ekrem. :hıh
sen bu ekremin kim olduğunu öğrenemedin mi hala??? gece rüyana girdi mi bari?? dünden beri taktın da bu ekreme :img-hyste :img-hyste
takarım takarım takarım ben...:img-hyste
yok canım girmedi rüyama.allah korusun girmesin de zaten. :hıh
ne yapayım hem tipini beğenmedim hem kim olduğunu bilmiyorum hem de nil verdi gazı bana ben şimdi nasıl takmayım ona? :hıh
ne yapayım hem tipini beğenmedim hem kim olduğunu bilmiyorum hem de nil verdi gazı bana ben şimdi nasıl takmayım ona? :hıh
sevimin hiç evlenmemiş olması gibi bi durum söz konusu muydu acaba?? hayır yani belki de tam mehmetle aralarında bir elektrik olacakken sevimin eski kocası gelirmiş... Ekrem... :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
yok sevim hiç evlenmemiş.öyle bişey olamaz asla. :hıh
sevimin eski sevgilisi olabilir dedi.zaten öyle olmasa bile ben onun ağzını burnunu dağıtıcam.taktım bir kere artık dönüşü yok.:icon_whis
ya sinemcim eğer sevimle bi alakası olduğu düşüncesi seni rahatsız ediyorsa hiç canını sıkma:img-hyste ; sevimin böyle bi ilişkisi olduğunu sanmam.hiç ihtimal vermiyorum ayrıca,hem selma ona mehmeti yakıştırırken bundan da bahsederdi.yok ya, ekrem in sevimle bi alakası yok, alla allaaa....
olsun ben yine de dalacam o ekreme.
ekreeeeeeem kaç ben geliyorum.:img-hyste
ona çok pis dalacam.ben hissiyimdir.dizide ona gıcık olacağım kanımca. :hıh
evet papucumun ekremi :hıh
ama takarım ben yine de...hele seni gördüğümde direkt aklıma gelir artık.sana baktığımda artık sadece seni görebilir miyim nil?zuhaha:img-hyste
Bu Ekrem'in Ayla ile de bi ilgisi olabilir...Ne bileyim iş yaşamından bir arkadaşı, ya da diğer bi akrabası...bu da dayısı oluyomuş..ahmetin başına toplanıomuş hepsi; enişte enişte diye...ıyyyyyy, sinir oldum birden:img-hyste :img-hyste abartılı bi senaryo yazdım olmaz böle şeyyy!!
o pabucumun ekremi başımıza bi bela salmasın da.yok yok bi uğursuzluk çıkar bu ekremden. bugüne kadar iyi bi ekrem görmedim ben dizilerde.:img-yes:
o pabucumun ekremi başımıza bi bela salmasın da.yok yok bi uğursuzluk çıkar bu ekremden. bugüne kadar iyi bi ekrem görmedim ben dizilerde.:img-yes:
:img-hyste :img-hyste Allah iyiliğini versin emi, gülmekten karnımı ağrıttınız yaw...bugüne kadar iyi bi ekrem yoktu demi dizilerde...bunun bi araştırmasını yapıp ondan sonra bizim ekremi yargılamak lazım valla:img-hyste
arkadaşlar bu zeyno üstünışığın dizide oynıyacağı kesinmi....fox tv nin yemin adlı dizisinde başrol oynıcakmış çünkü....
valla diğerlerini bilmem ama bu hiç tekin görünmiiiiyyy :hıh
nil gel bunun ağzını burnunu dağıtalım beraber okey to:img-hyste
anca o zaman rahatlarım.:icon_whis
arkadaşlar bu zeyno üstünışığın dizide oynıyacağı kesinmi....fox tv nin yemin adlı dizisinde başrol oynıcakmış çünkü....
valla sinematürk sitesinde dizinin oyuncu kadrosunda ismi geçiyor.karıştı valla, kim nerde oynucak anlamadım; ya zeynoyu bize versinler ekremi alsınlar yemin adlı diziye:img-hyste
evet ya alsınlar şu ekremi.benim asabımı bozmasınlar.istemiyorum onu.o keli tenhada kıstıracam yoksa bu gidişle.:icon_whis
bence bu ekrem sevimin 70 lerdeki sevgilisini falan da oynayabilir... belki mehmetle öyle sandığımız gibi bir ilişkileri olmaz... yada olur bizim ahmet ve yasemin gibi kavuşamazlar buda necdet misali girer aralarına....:img-wink:
onunla birlikte şimdi sanada dalacam.biliyorum benim hissi olmamdan faydalanıp benimle maytap geçiyorsunuz. :hıh
bir sinem bunu yemez. :hıh
ekrem le Sevim sevgili olamaz çünkü: (ekrem küçük harfle-sevmedim ya)
1.bi kere adı ekrem
2.ekremin kimliği forumcak tespit edilip onaylanmadı.kanımca kendisi gıcık bi kişilik olcak.
3.Sevim yer mi öle olgun erkek numaralarını bakıym? akıllı kadındır.Mehmet varken ekrem kimmiş der ve yayınevi faaliyetleri arasında bir bakarız bunlar da evlenmiş.
hay sen çok yaşa.:happy0064
bunlar bana inat diyor biliyorum.ama bu beyin kıvrımları kolay oluşmadı.ben kendimi size harcatmam.bi yolunu bulur sizinle uğraşırım.:icon_whis
aman şekerim takmayın şu ekremi, o şimdi biz konuştukça yüz bulacak kalacak başımıza...Umursamaz gibi yapın, umursamayın da gitsin:img-beee:
:img-hyste
yok diviii... beni görünce aklına ekremmi gelcek?
benlen ne alaka? asıl sen taktın bukadar ekreme bende seni görünce aklıma ekrem gelecek..
dicem- ay bu sinem amma takmıştı bu adama diye:img-hyste
ama yani açıklasınlar şu ekremi aaaaa...
bence bu hafta çıkacak o adam diziye? zaman atlaması olur ya?
off cumayı iplen çekiymmm....
buarada bölüm özeti veya resimelr ne zaman eklenir bi bilginiz varmı??
bir an önce verseler özeti de adam gibi şöle ağız tadıyla tahmin yapsak. böle boş atıyoz.bi de dolu çıkıyomuş. malum şahıs diziye bodoslama dalarmış böğğh.
:img-hyste
neyse millet size doyum olmaz ben gider.malum yarın işgünü:icon_cry: yarın görüşürüz artık.by by.bye
Bu bölüm zaman atlaması yaparlar mı; hiç sanmıyorum...Zaman atlaması yaparlarsa Ahmet ile Ayla'nın nasıl yakınlaşıp evlendiğini göstermezler bize...Yok yok bu bölüm zaman atlayacak ama; bi 6ay falan...O sırada Ahmet İstanbul'a kısa bi ziyaret yapmış olacak.Yasemin'in bebeği olduğunu öğrenince yıkılacak bir kez daha, Ayla ile yakınlaşmaya başlayacak.Bu bölümün sonunda da Ayla ile Ahmet evlenir galiba, sonra da zaman atlar, hoooooppp:)
arkadaşlar bişey sorucam şimdi zaman atlaması olduğunda bu resimdeki kız ışık veya defneyi oynıcaksa yaseminden büyük görüncekler.tamam beren saati makyajla fln daha yaşlı gösterirler ama bence defne ve ışık için daha genç hani 18 yaşlarında birilerini bulmuş olmaları gerkemez mi???
bu arada ekrem senaryolarınız süper :img-haha:
arkadaşlar bişey sorucam şimdi zaman atlaması olduğunda bu resimdeki kız ışık veya defneyi oynıcaksa yaseminden büyük görüncekler.tamam beren saati makyajla fln daha yaşlı gösterirler ama bence defne ve ışık için daha genç hani 18 yaşlarında birilerini bulmuş olmaları gerkemez mi???
bu arada ekrem senaryolarınız süper :img-haha:
buna dikkat edeceklerini düşünüyorum...En azından yasemin ile abla kardeş imajı çizecek bi oyuncu girecektir diziye.bu kadar dikkat ediyorlar her şeye, buna da ederler sanırım...:img-wink:
fundapehlivan
25-02-07, 23:29
Bu bölüm zaman atlaması yaparlar mı; hiç sanmıyorum...Zaman atlaması yaparlarsa Ahmet ile Ayla'nın nasıl yakınlaşıp evlendiğini göstermezler bize...Yok yok bu bölüm zaman atlayacak ama; bi 6ay falan...O sırada Ahmet İstanbul'a kısa bi ziyaret yapmış olacak.Yasemin'in bebeği olduğunu öğrenince yıkılacak bir kez daha, Ayla ile yakınlaşmaya başlayacak.Bu bölümün sonunda da Ayla ile Ahmet evlenir galiba, sonra da zaman atlar, hoooooppp:)
Valla Ahmet gittiğine göre zaman atlamasından sonra evlenirler belki...
Çünkü ahmet uzun zaman dönmeyecek, Ayla da ziyaretine gidemez yani doğal olarak:img-hyste EE, selmanın yanında çalışıyor tayin olayı da olamaz...
Ya ahmet karar değiştirip geri dönecek ya da zaman atlamasından sonra evlenecekler bence...
Bu arada bu Ekreme neden bu kada taktınız yahu!!
Durun daha... Hiç bir şey belli değil...
Bir de bu Ekren Sevimin eski kocası olmaz ama belki eski sevgilisidir. Niye Sevim hiç evlenmemiş, belki de Ekrem Sevimi bırakıp gitmiştir o da erkeklere küsmüştür... Vay be nasıl senaryo ama:img-hyste
Valla olur mu olur??
Valla Ahmet gittiğine göre zaman atlamasından sonra evlenirler belki...
Çünkü ahmet uzun zaman dönmeyecek, Ayla da ziyaretine gidemez yani doğal olarak:img-hyste EE, selmanın yanında çalışıyor tayin olayı da olamaz...
Ya ahmet karar değiştirip geri dönecek ya da zaman atlamasından sonra evlenecekler bence...
Bu arada bu Ekreme neden bu kada taktınız yahu!!
Durun daha... Hiç bir şey belli değil...
Bir de bu Ekren Sevimin eski kocası olmaz ama belki eski sevgilisidir. Niye Sevim hiç evlenmemiş, belki de Ekrem Sevimi bırakıp gitmiştir o da erkeklere küsmüştür... Vay be nasıl senaryo ama:img-hyste
Valla olur mu olur??
bence ahmet yaseminin doğum yaptığı dönemde kısa bi süre istanbula gelip gitcek.bu sırada bebeği de öğrenecek.hemen atlamazlar.zaman atlamasından sonra evleneceklerini sanmıyorum.yaseminin bebeği olduktan sonra ayla ile ahmet arasındaki yakınlaşma bi şekilde başlayacak işte...
Yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz.
Öncelikle bazı kuralları hatırlatmak istiyorum;
1. Forum kurallarına göre, forumda renkli, bold ve farklı fontlarda mesaj yazmak YASAKTIR!
2. Tek cümlelik kısa mesaj yazmak ve "chat" içerikli sohbet mesajları YASAKTIR!
3. Bölüm yorumlarına resim, avatar, imza ve şiir eklemeyiniz.
Resimleri, imzaları, avatarları ve şiir-şarkı sözlerini, multimedya bölümündeki ilgili başlıklara ekleyebilirsiniz.
Kurallara uymayan mesajlar silinecektir!
İyi Yorumlar.
alexiacım yeni başlık için teşekkürler :img-kiss:
bu bölümü çok beğendim. hs nin en güzel bölümlerinden biriydi.
bu arada ayla melek olur mu olmaz mı konusunda ben de bir iki cümle yazayım ama bu sefer melalcimle aynı fikirde değiliz:(
ama yapabileceğim bir şey yok
aylanın bakışlar bakış değil ondan melek filan olmaz:img-hyste
bence de ayladan melek falan olmazz:img-yes: :img-yes:
bu bölüm güzeldi -hüzünlüydü ama sanki ilk defa olaylar hızlı ilerlemedi..geçiş bölümü gibi oldu saki biraz..
ama ahmetin yasemine ıslık çalıp bakıştıkları sahnede içim acıdı..:icon_sorr bi de ahmet artis gibi çıkmış karanlıktan ya...aah ah..yazıkkk:icon_sorr
fundapehlivan
25-02-07, 23:58
Yeni başlığımız hayırlı uğurlu olsun vatana ve millete:img-hyste
İçimden bir kırmızı kurdele kesmek geliyor ama :img-hyste
Cumaya çok var daha ya...
ayla melektir melek kalacak.:img-hyste şimdi bu genel özeti verdiler herkes ne olacağını biliyor ya.senaristler senaryoyu değiştirmiş olmasın.:img-blush ayla'yla ahmet evlenmiyormuş bir de.:icon_sorr zaten verilen genel özetin halen tutması bütün heyecanı götürdü.başka bir dizide de olmuştu.senaryo herkes tarafından konuşulunca,çöpe atıp yenisini yazmışlar.olmaz dimi bizim dizimizde.:img-grin2
yeni sayfamız da hayırlı olsun.bol ayla'lı geçsin.:img-hyste
ayla yasemin cafede calısırken göstermisti yüzünü suan sadece seviyor ama dizilerde genelde 3.sahıslar burda iki tane nejdet ve ayla piskopat oluyor ilerde ayla cocugu olmazsa gercegi ögrenirse melek mi seytan mı anlarız
ahmet gitti ne vakit ayla ile yakınlasacak ve izdivac yapacak arada geldikce mi
Yenii sayfamız hayırLı oLsn..
AyLa için bnde bişiLer söyLim..
aYla meLek değiL.. oLamaz da..
bakışLarını hiç sevmiyorum vaLLa..
ayla melektir melek kalacak.:img-hyste şimdi bu genel özeti verdiler herkes ne olacağını biliyor ya.senaristler senaryoyu değiştirmiş olmasın.:img-blush ayla'yla ahmet evlenmiyormuş bir de.:icon_sorr zaten verilen genel özetin halen tutması bütün heyecanı götürdü.başka bir dizide de olmuştu.senaryo herkes tarafından konuşulunca,çöpe atıp yenisini yazmışlar.olmaz dimi bizim dizimizde.:img-grin2
yeni sayfamız da hayırlı olsun.bol ayla'lı geçsin.:img-hyste
aslıcım doğru söze ne denir:icon_whis ?ayla baya baya kanatlı bir melek:icon_whis ...ahmeti göğe erdirecek...ahmet olaylara şöyle bir tepeden bakınca eminim onun da aklı başına gelecek:img-hyste
bu arada bahsettiğin dizi ne ola ki bilemedim:img-blush...umarım hatırla sevgilide senaryo klişeye kaçmaz..sinyalleri çoktan verildi ama...yani ne bileyim umutsuz aşklar mı olmalı hep...çemberimde gül oyada mesela evli bir çift ve bütün karakterlerin hikayeleri(ki her karakterin hikayesinin olduğu çok ender dizilerden, sinema tadında) ne de güzel anlatıldı...isteyince oluyor...umarım korktuğum gibi olmaz...
alexiacım yeni başlık için teşekkürler :img-kiss:
bu bölümü çok beğendim. hs nin en güzel bölümlerinden biriydi.
bu arada ayla melek olur mu olmaz mı konusunda ben de bir iki cümle yazayım ama bu sefer melalcimle aynı fikirde değiliz:(
ama yapabileceğim bir şey yok
aylanın bakışlar bakış değil ondan melek filan olmaz:img-hyste
Amanda aman kimleri görüyorum burada:)
Çakıl'cım Ayla'nın nesi var.Şahane kızcağız.Ahmet'e aşık,doktor,güzelde ee daha ne olsun.
Yok göreceksin bak Ahmet'le evlenince dahada seveceksin.
Hem hiçte öyle acayip baktığı da yok.:)
bu diziyi başından beri çok sevmemdeki neden anlatılan o güzel aşk hikayesinin yüreğime umut doldurmasıydı.. etrafımda konuştuğum herkes benimle aynı düşüncedeydi.. onların o saf, cesaretli ve güzel aşkları yüreklerimize su serperken artık yaşananlar acı vermeye başladı.. bu drum hiç hoşuma gitmiyor.. baktıkçayüreğim daralıyor.. ne gerek var o kadar türk filmi vari kavuşamamazlıklara.. birbirlerinin geçtikleri yollardan beşer dakika arayla geçmeleri rastlaşamamaları.. öfffff yaa!!!!!!
bu kız ne kadar güçlü, ben olsam dayanamaz bir şekilde ahmete ulaşırdım..
ben yaseminin bir an önce pişman olup ahmete dönmesini görmek istiyorum..
aşk kazansınnnn
14. bölüme şöööyle bir bakış ve 15. bölüme geçiş...
Veda sahnesi gözlerimin dolduğu bir sahneydi... Ahmet'in bakışlarında yoğun bir burukluk vardı ama yine de gülümsemesi çok can yakıcıydı; Yasemin'in gözlerinde ise sevinç ve umutsuzluk bir aradaydı...
Ahmet umudunu yitirmeye hiç niyetli değil... ne olursa olsun Yasemin'le bir gün mutlaka beraber olacaklarından emin... O bu olaydan Necdeti sorumlu tuttuğu için Yasemin'e yalnızca kırgın... O'na göre Yasemin'in kafası karışıkken ve onca olaydan yorgun düşmüşken Necdet O'nun aklını çeldi... Uzakları tercih etmesinin bir nedeni de zaten Necdet'e "gerçek aşk"ı kanıtlamak: "Eğer insan gerçekten severse; eğer yanağını, saçlarını okşamışsa sevenler birbirlerinin; eğer çok şey paylaşmışlarsa iyi günde kötü günde... bu aşkı hiç bir şey yok edemez..." bu umudu Ahmet sonuna kadar taşıyacak gibi gözüküyor...
Dizinin en mutsuz ve umutsuz kişisi Yasemin... Genç yaşında almak zorunda kaldığı sorumluluklar O'na çok fazla... hem bu sorumlulukları ve o sorumlulukların mutsuzluğunu taşımak hem de bunu çevreye belli etmemeye çalışmak; hiç bir şeyden zevk almamak ama alıyormuş gibi davranmak çok zor bir psikoloji... Yasemin ne Ahmet gibi kavuşma umudu ne de Necdet gibi sevilme umudu taşıyor... Babasından aldığı o anlam yüklü mektup bile bu umudu kamçılamaya yetmedi... O yalnızca çocuğu için yaşıyor... çocuk doğduğunda umut ediyorum ki; başta konuşma şekli olmak üzere tavırları da canlanacaktır Yasemin'in...
Necdet'in nikah defterine attığı imza, aslında o andan itibaren başlayan mutsuzluğuna attığı imzaydı... Çok büyük bir fedakarlık yaptı ama bunun ne kendini ne de Yasemin'i mutlu edemeyeceğini süreç geçtikçe daha iyi anlayacak... çünkü hayat Ahmet'in sözlerinin doğruluğunu hep kanıtlayacaktır... bunun Necdet üzerinde oluşturacağı ruh haline en iyi örnek sanırım ki; Yasemin'in ağlama krizine girdiğinde güzel oyunculuğuyla gösterdiği çaresizlikti...
Nergiz Öztürk'ün oyunculuğu hakkında bu zamana kadar çok az yorum yaptım. Artık oyunculuğunu beğendiğimi ve Ayla karakterini çok berrak bir şeklide yorumladığını rahatlıkla söyleyebilirim... Ayla kendi içinde kararlı ve net bir kişilik... gururlu... bir şeyleri fazla yumuşatmadan ilk şekliyle ve kesin konuşan biri... tipik içine kapanık bir tip ama her konu hakkında yorumu olan biri... tek çekingenliği Ahmet'e karşı.. bu bölümden çıkardığım sonuç; o Ahmet'le arkadaşlık kurarak bir ilişkiye girmek niyetinde... duygularını kontrol altına rahatlıkla alabilen soğukkanlı biri... Ahmet elini tuttuğunda "anlamını" çıkarmaya çalışan bakışları bunun en somut kanıtı... kitap alışı hoş bir tavırdı... ben kitabın içinde bir not veya mektubun olabileceğini düşünüyorum... böylece siyasi değerlendirmelerle birlikte, birçok konuda düşünce alış-verişleri yapabilecekleri mektuplaşma süreci başlayabilir diye düşünüyorum...
Yeri gelmişken dizi boyunca iki kitap gördük... ilki Ahmet-Yasemin mektuplaşmalarına aracılık eden Jack London'un "Demir Ökçe"siydi... ikincisi de A. Hamdi Tanpınar'ın "Saatleri Ayarlama Enstitüsü " kitabı oldu... Ama sanırım başta Ayla ve Ahmet olmak üzere kitap okuyan birçok kişi göreceğiz işlenecek dönemde... hele gençler büyüdüğünde... çünkü entelektüelliğin kol gezdiği bir döneme giriyoruz.
"Dengeler değişiyor hızla"
Öyle gözüküyor ki Selma hanımın bu sözü 15. Bölümde daha derinlik kazanacak...
Keza baktığımızda hem aşkın içeriğindeki, hem de bazı aile ve kişilerin sosyal yaşamlarındaki denge, yön değiştirmeye başladı.
Bir yandan artık aşkın romantizminden değil; "gerçek aşk"ın ne olduğundan... Diğer yandan da artık düzen partilerini klik çatışmasından değil; biri düzüni savunan diğeri düzeni kökten değiştirmek isteyen radikal bir çatışmadan bahsetmeye başlayacağız.
En "köklü" değişim sanırım Ahmet nezninde yaşanacak... Anadolu halkının kendi gibi insanlara ihtiyacı olduğunu söylemesi ve kaymakamlık yapmak için küçük bir kasabayı tercih etmesi O'nu bürokrat-burjuva-aydın sınıfından; halkın içinde küçük-burjuva aydın sınıfına "atlatacak"tır... bu da Ahmet'in artık çok daha siyasi ve halktan biri olacağı anlamı taşımaktadır. Eğer Kıbrısçık'ta uzun çekimler olursa, çok iyi bir oyunculuk ve keyifli sahneler bizleri bekliyor diye düşünüyorum. :img-yes:
Şevket beyin şu anki ruh hali hariç, Gürsoy ailesine yumuşama hakim olmaya başladı... Selma hanım katı kuralcı tavrından artık sıyrıldı... Ahmet'le olan ilişkileri bence düzeldi... bundan sonra bir çatışma beklemiyorum... tabi Ahmet'in yeni kişiliği onları çok üzecektir o ayrı...
Elimizdeki tek yoksul aile de totodan kazandığı para sayesinde ortasınıf küçük-burjuvası olma yolunda... ekonomik anlamdaki bu değişim ailesini değiştirir mi bilemiyorum ama Ayla'yı değiştireceğine pek ihtimal vermiyorum.
Senaryo sınıflararası dengeyi Ahmet'in görev kasabasındaki yoksullarla kuracaktır bundan böyle...
Ünsal ailesi artık kendini toparlamaya başladı... Mutlu günlere gebeler... Keriman'ın yaşamlarında yer alacağını tahmin etmemekle birlikte; olası durumda, Nezahat eskisi gibi tavırsız kalmayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü O'nun zor dönemlerde ayaklarının üzerinde durması edilgen kişiliğini etkinleştirdi... bu etkin kişilik de hesap soran ve gururlu bir kişiliği devreye sokacaktır diye düşünüyorum...
Mehmet ve Sevim hem ideallerini hem de beraberliklerini gerçekleştirecekleri bir sürece girdiler... dizinin "tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş" çifti olmalarının yanısıra gerçekçi ve sağlam aşklarıyla da bizlere "şükür böyle bir aşk gördük hiç olmazsa" dedirten bir çift...
Onların evliliği çok uzak gözükmüyor bana... bir yıl içinde olur... tabi bu da Ahmet ve Yasemin'in uzun zamandan sonra ilk kez bir araya geleceği anlamına geliryor :img-yes: eğer bir düğün olursa eee bir orkestra da kesin olur... eee bir orkestra olursa da ya bir tango ya da Hatırla Sevgili şarkısı kesin çalınır öyle değil mi? :img-blush bu durumda bir romantizm yaşayacağımız kesin... Tabi bu büyük olasılıkla yalnızca bakışların konuştuğu hüzünlü bir romantizm olacaktır... :icon_sorr
Bu süre içinde Yasemin annesinin sakladığı mektubu bulur mu bilemem... eğer bulursa gelişmeleri tahmin edemiyorum artık :icon_whis ama umarım bulur...
Lale ve Teo'dan tık yok Teo siyasi olaylardan etkilenebilir belki... barış-kardeşlik-özgürlük rüzgarlarından etnik bir azınlığa sahip kişinin etkilenmemesi biraz zor diye düşünüyorum... Sonra Lale de üniversitede acaba O da etkilenebilir mi ki? :img-polic
Bizim Fırıldak Kamil son zamanlar icraatsiz... aman o sakın bulaşmasın siyasi olaylara neme lazım milletin başına bela olur :icon_whis o devam etsin üç kağıtçılığına O'na daha çok yakışır :img-hyste hem renkli tipler de lazım bu diziye değil mi? :img-grin2
Sevgili bahar_can, yorumunu yine çok beğendim ve nerdeyse hepsine katılıyorum:good: .Çok iyi gözlemlemekle beraber, bize de çok iyi bir dille düşüncelerini yansıtıyorsun.Yasemin konusunda da seninle hemfikirim.Forumdaki çoğu arkadaşım onu anlamaya çalışmaktansa suçlamayı tercih ediyor.Fakat şu an dizideki en mağdur insan ne Rıza, ne Ahmet; Yasemin...Onunla ilgili açıklama yapmama gerek yok, zaten çok iyi anlatmışsın.
Ayla'nın o kitabın içine dostluk mesajı veren bir not bıraktığı düşüncesi çok da uçuk değil aslında.Sevdiği adama arkadaşça yaklaşıp şansını denemek adına böyle bir şey yapmış olabilir.Ama yine de onun bu yaklaşımı, evlendikten sonra sert bir Ayla olacağı düşüncemden alıkoymuyor beni:).
Sevim hanımla Mehmet'in çıkaracakları dergi başlarına iş açar yasalara aykırı yazdıkları şeyler yargıya intikal eder. Yargılanmaya başlarlar bunu duyan Ahmet görevini yaptığı Kıbrısçıktan halasının durumu sebebiyle İstanbul'a gelir halasının avukatı olur ve onu savunur.. Bu sırada Yasemin'in de hamile olduğunu hatta doğuma az bir zaman kaldığını öğrenir. Bütün umutları yıkılmıştır.Ayla'nın kendisine olan ilgisini farkettikçe ve halasının davası sırasında da yakınlıkları arttıkça bir aile kurma fikri kafasına yerleşir ve Ayla'ya evlenme teklifi eder. Asıl kabus dolu günler yeni yeni başlar.. (Tahminimdir)
Sevim hanımla Mehmet'in çıkaracakları dergi başlarına iş açar yasalara aykırı yazdıkları şeyler yargıya intikal eder. Yargılanmaya başlarlar bunu duyan Ahmet görevini yaptığı Kıbrısçıktan halasının durumu sebebiyle İstanbul'a gelir halasının avukatı olur ve onu savunur.. Bu sırada Yasemin'in de hamile olduğunu hatta doğuma az bir zaman kaldığını öğrenir. Bütün umutları yıkılmıştır.Ayla'nın kendisine olan ilgisini farkettikçe ve halasının davası sırasında da yakınlıkları arttıkça bir aile kurma fikri kafasına yerleşir ve Ayla'ya evlenme teklifi eder. Asıl kabus dolu günler yeni yeni başlar.. (Tahminimdir)
bende sana katılıyorum en azından ahmetın yasemının hamılelıgını ogrendıkten sonra evlenme kararı alma kısmında ama bence ayla doktorluk yapacak ya okulu bıtınce zorunlu surecı ıcın oda kıbrıscıga tayınını ısteyebılır yanı ahmetın yanı basına gelır hamılelıgı ogrenen ahmette yanında kendıne destek olan ılgısını bellı eden aylayla evlenmeye karar verebılır...
Selamlar... Öncelikle yorumum Ahmet'lerin kahvaltı ettiği sahneye kadar olacak. Ondan gerisini izleyemedim. Uykuya yenik düştüm. Diziyi erken saate alsalar çok büyük bir sevap işleyecekler. Bir hayırsever arkadaş o sahneden sonrasını anlatırsa çok makbule geçecek. :img-pilot
Öncelikle bu bölüm en beğendiğim replik "Canımın içi" muhteşemdi... Ahmet'e çok üzüldüm bu bölüm, canım yaa... Nasıl üzüldü. Her sahne'de duygularını çok iyi yansıttı. Yasemin'in pek'te umurunda değil gibi...Yada oyuncu rolünü iyi yapamıyor. Ağlama sahnesini ben beğenmedim. Çok yapmacık duruyordu. Asia Abla'ya katılıyorum "Yasemin" karakterini başka bir oyuncu çok daha iyi canlandırabilirdi. Sırf oyuncu yüzünden Ahmet&Yasemin aşkını bile benimseyemedim. Birleşmelerini istiyorsam sırf Ahmet acı çekmesin diyedir.:img-hyste Yoksa Yasemin'e bayıldığımdan değildir. "No Ayla No Problem" diyorsam Ahmet'in, Yasemin ile mutlu olacağına inandığım için. Bir arkadaş, "Ayla'nın bakışları bakış değil" demiş. Aynen katılıyorum.
Necdet'e nasıl kızdım bu bölüm... Neden kendisini ve ailesine bu durumlara düşürüyor. Değer mi? Ahmet'e piyes'te söylediği sözler ne kadar saçma ve gereksizdi. Adamın kardeşinin oyunu var, onu izlemeye geldi herhalde. Senin&Yasemin'in mutluluğunu seyretmeye değil.:happy0064 İyi Yasemin orada diye Ahmet kardeşinin yanında olmasın mı yani? Necdet'ten bekleyemeceğim tepkilerdi. Ama herşeye rağmen Necdet'in Defne'yi tebrik etmesi, Ahmet'in Işık'a sarılması çok hoşuma gitti. Yasemin'in Ahmet'i sevdiğini, unutamayacağını bile bile nasıl o kadar kişinin hayatıyla oynar. Özellikle Ahmet'in...
Şevket'in hali neydi öyle?:img-hyste Avni Yalçın'ı kutluyorum, olağanüstü oyunculuğundan dolayı. Ayla ve Laçin Hanım'larıda...
Lale'nin bu kadar saf olduğunu bilmezdim. Biraz gözlerini aç Lalecim:img-pilot Hayatta neler oluyor etrafına bak... Nasıl inandı anlayamadım. Düşünmedi mi Yasemin'in çocukluğundan beri sevdiği kişi Ahmet'ti, sonunda ona kavuşmuş aşkına karşılık bulmuştu. Bunların her anına sen şahitlik ettin. Yasemin'in Ahmetten ayrıldığını düşünse-bilse bile... Yasemin neden hemen Necdet'in kollarına atılsın? Bu kadar geniş düşünemiyorsa Lale diyecek birşeyim yok.
Bölümün geri kalan kısmını izleyemediğim için yorumum bu kadar şimdilik...
istnbl_esra
26-02-07, 12:01
herkese selamlar buraya bolum yorumlari yazmak guzel oluyordu ama artik forum bi garip oldu bence yani surekli bu oyuncu kotu oynuyor bu oyuncu super fakat bolum yorumu ortada yok bu da forumu cok cekilmez ve sikici yapiyor acikcasi ben artik okuma istagi duymuyorum sakin kotu anlamda anlamanizi istemem ugramazsan ugrama da diyebilirsiniz ama sadece eskiden daha siki takip eden biri olarak kucucuk bi elestiri ... gercekten yanlis anlasilmak istemem .. herkese iyi gunler
bu diziyi başından beri çok sevmemdeki neden anlatılan o güzel aşk hikayesinin yüreğime umut doldurmasıydı.. etrafımda konuştuğum herkes benimle aynı düşüncedeydi.. onların o saf, cesaretli ve güzel aşkları yüreklerimize su serperken artık yaşananlar acı vermeye başladı.. bu drum hiç hoşuma gitmiyor.. baktıkçayüreğim daralıyor.. ne gerek var o kadar türk filmi vari kavuşamamazlıklara.. birbirlerinin geçtikleri yollardan beşer dakika arayla geçmeleri rastlaşamamaları.. öfffff yaa!!!!!!
aşk kazansınnnn
benim de etrafımda konuştuğum herkes bu düşüncede. ve söylediklerine de aynen katılıyorum."umarım senaristlerimiz de katılır" demekten başka da birşey diyemiyorum.
herkese selamlar buraya bolum yorumlari yazmak guzel oluyordu ama artik forum bi garip oldu bence yani surekli bu oyuncu kotu oynuyor bu oyuncu super fakat bolum yorumu ortada yok bu da forumu cok cekilmez ve sikici yapiyor acikcasi ben artik okuma istagi duymuyorum sakin kotu anlamda anlamanizi istemem ugramazsan ugrama da diyebilirsiniz ama sadece eskiden daha siki takip eden biri olarak kucucuk bi elestiri ... gercekten yanlis anlasilmak istemem .. herkese iyi gunler
evt doğru yazmışın hayır hiçte yanlış anlaşılmıyorsun...
dizinin oyuncularını çok konuştuk biraz diziden bahsedelimm..
off ya özette daha gelmedi, gelsede özet hakkında konuşsak..
arzu-başak
26-02-07, 13:53
Herkese merhaba..cuma gününden beri bir doğru düzgün giremedin nete..şimdi bir yarımsaat vaktim var...gelelim bölüm yorumuna.....
öncelikle ahmet yasemin karşılaşmasında iksininde bir müddet konuşmaması sadece birbirlerine bakması çok güzeldi....hele ahmetimin onlar giderlerken arkalarından bakması çok kötüydü....zaten sahne arkasındaki bakışlarını diyecek söz bulamıyorum..bir ara elini çenesine götürdü..gözleri doldu ya...orda çok üüzldüm...birde necdetle yasemin öyle mutlu oturuyorlarki deli
ediyorlar insanı....ahmetin ışığa sarılmasıda çok güzeldi..zaten defneyle ahmetin abi kareş ilişkilerine bayılıyorum....
Necdetle ahmet konuşmasında necdetin söyledikleri çok saçmaydı....ama ahmet ona gereken cevabı verdi....."nelerden bahsediyoruz sanki benim için yabancı olan birinden bahsediyoruz asıl yabancı olan sendin demesi"süperdi....
ahmetin aylaya "zor şimdilik dayanıyorum ama daha ne kadar dayanırım allah bilir"demesi....Annesiyle konuşurken"öleceğimi sandım ama hayattayım yaşıyorum demesi"ne kadar çok acı çektiğinin kanıtı...ve ağladığım sahne...ahmetin ıslık çalarak yaseminin evinin önüne gelmesi orda birbirlerine bakışları özelliklede ahmetin bakışları tabi...hiç konuşmadan gözlerle hoşçakal demeleri.....sonra ahmetin ardına bakmadan gidişi..beni çok etkiledi...bu bölüm yine ahmeti üzüldüm..necdetten giderek dahada soğuyorum...(buarada ben ilk o ıslığı yaseminin hayal ettiğini düşündüm..ama gerçekten çalmış)...sanıırm bu bölüm zaman atlaması olucak...şu ahmetle ayla evlensinde..acı çekmek neymiş yasemin hanımda anlasın...
kader.budur
26-02-07, 14:41
Gerçekten Hatırla Sevgili her bölüm kendini aşıyor. Gittikçe daha bağlanıyorum diziye. Bu bölüm Ahmetle Yaseminin vedalaşmaları mükemmeldi.Aralarındaki aşkı, hasreti ve üzüntüyü çok güzel yansıttıklarını düşünüyorum.Cansel ile Bereni tebrik etmek lazım harika oynuyorlar.Diziyi seyrederken kesinlikle sıkılmıyorum.Ama her bölüm duygulanıp ağlıyorum.Bize böyle bir dizi izlettirdikleri için herkezin emeğine teşekkürediyorum.
forumunşirinesi
26-02-07, 14:49
of off çok yazık olacak ahmetle yasemine yaa...
Merhaba arkadaslar,
sizin yürüttügünüz hipotez'e pek katilamayacagim. Nezahat vermiyecek Yasemin'e o mektubu cünkü Yasemin'in yaptigi evlilikte mutlu saniyor. Dolayisiyla vicdan azabi falan cekmeyecek.
O malum mektubu kesinlikle Yasemin bulacak.:img-yes:
zeyno_(bjk)
26-02-07, 15:32
ayyy valla ben hatırla sevgiliyi çok beğeniyorum ama özelliklede ablam biz ailece hatırla sevgiliye bakarız bence ben düşünüyorum ki hatırla sevgilede olacaklar yasamininbebeği doğmadan önce ahmet çocuğun doğacığını hemde bu çocuğunun kendi bebeği olcağını düşünecek işler karışçak ve bu dizinin en sonuncu bölümündede ahmet ile yasamin bir araya gelcek ve flim böylece bitecek:)
Gerçekten Hatırla Sevgili her bölüm kendini aşıyor. Gittikçe daha bağlanıyorum diziye. Bu bölüm Ahmetle Yaseminin vedalaşmaları mükemmeldi.Aralarındaki aşkı, hasreti ve üzüntüyü çok güzel yansıttıklarını düşünüyorum.Cansel ile Bereni tebrik etmek lazım harika oynuyorlar.Diziyi seyrederken kesinlikle sıkılmıyorum.Ama her bölüm duygulanıp ağlıyorum.Bize böyle bir dizi izlettirdikleri için herkezin emeğine teşekkürediyorum.
Kader.budur,
Bende sizin gibi gittikçe daha da bağlananlardanım..
İlk bölümlerden itibaren dizinin takipçisiyimdir ama bugüne kadar bu foruma yorumda bulunmamıştım ancak yapılan yorumlarında sıkı takipçisiyimdir..Bu ilk yorumum olmakla beraber herhalde bundan sonra kendimi alıkoyamayacağım :)
Dizilerde ağlayabilen biri olmamakla birlikte Hatırla Sevgili'de zaman zaman ağlayan biri olmuşumdur ve geçen bölümde onlardan biriydi. Ahmet'in gitmeden evvel Yasemin'in evinin önüne geldiği sahne bana ağır geldi çok etkilendiğim bir veda sahnesi oldu. Ahmet'in otobüs yolculuğunda ise kahkahayı bastım heleki eski zaman otobüs yolculuklarında diğer canlılarında otobüste seyir halinde olduğunu tavukla beraber görmek ve Ahmet'in yüz ifadeleri çok iyiydi..
Dizi her yeni bölüm kendine sağlam bir yer ediniyor umarım ilerleyen bölümlerde son dönemdeki heyecan korunur..
Umud ediyorumki senaristeler bize uzun bir Ahmet-Yasemin-Ayriligi yasatmaz.
Kavusmalarinda gine yasemin'in günlügü rol oynasa mutlu olurum:
Ahmet seneler sonra Yasemin'in günlügünü bulur ve ikisi tekrar kavusurlar:happy0064 , gec olsa bile.
Nasil olmus?
bence Ahmet ve Ayla öyle kısa sürede evlenmeyecek.çünkü daha Ahmet Ayla'nın karşılıksız aşkını kesin biçimde öğrenecek.şimdi meylini seziyor olsa bile önem vermiyor gibi.bu durumda Ahmet Yasemin'in bebeğini öğrendikten sonra bir anlık öfkeyle Ayla'ya gidemez.yani umarım gitmez. daha sonraki zamanlarda aklı selim ile düşünüp Yasemin'in sahte mutluluğuna tanık ola ola ben de beni seven biriyle artık yuva kursam diyerekten -tabi kalbi kırık ve yaralı - Ayla'ya evlenme teklif edecektir.ama Ahmet bu sağı solu da belki olmaz netekim. nasıl patlattı Neco'ya? :img-hyste
ne 5 dakikaydı bee... bekle bekle bekle bi türlü yedekleyemediler yani.. neyse önemli değil ben de bu arada son bölümü tekrar seyrettim... ahh ahhh ahmet neler çekiyo zavallım neler.. hatta o aylayla birlikte olursa daha neler çekecek neler....
ne 5 dakikaydı bee... bekle bekle bekle bi türlü yedekleyemediler yani.. neyse önemli değil ben de bu arada son bölümü tekrar seyrettim... ahh ahhh ahmet neler çekiyo zavallım neler.. hatta o aylayla birlikte olursa daha neler çekecek neler....
bir_adı_yok
26-02-07, 19:27
bu bölümde içime cuk diye oturan sahne, ahmetele yasemin'in veda sahnesiydi.
yasemin ıslık sesini duyup camdan bakınca, ahmeti göremeyince, tam camdan çekilirken ahmet karanlık içinden sıyrılıp camın önüne geldi ya, osahnenin güzelliğinde bittim diyebilirim.
birde fazla haz etmesemde, yasemin ağladığında, necdet'in çaresizce çırpınışıda es geçilmeyecek sahneler arasındaydı.
kader.budur
26-02-07, 19:30
Bu dizi için söylenecek çok şey var aslında. Bu hafta en güzel sahne tabiki veda sahnesiydi. Dokunmadan bize hissettirilen aşk muhteşemdi.Her bölüm bizi etkileyen tabiricaizse damardan olan sahneleri var.Bir daha ki bölümde sanki zaman atlaması olacakmış gibi geliyor bana. Aslında açıkçası çok zaman atlamasını istemiyorum. Aradan öyle uzun yıllar değilde bir kaç sene geçerse daha iyi olurmuş gibi geliyor.Bakalım diğer bölümlerini heyecanla bekliyorum.Bu arada şuanda yayınlanan dizilerdeki en güzel aşklardan biri bence Ahmet ve Yaseminin aşkı.
ßence hepimiZ 1 nKtada yanıLıorz..
eveT ayLayLa evLenme ihtimaLi vaR. ama evLenmeyede biLr..
diZinin baŞını hatrLayaLm aHmet yaSeminin monte CriSto konTudur.. oNu düŞünrseK aHmet qidiceK ve yıLLarca geri dönmiceK .. evLenmcKte.. yıLLar snra tanınmaz haLde döncek:img-hyste :img-hyste :img-hyste
teK teK intikam aLıcaK.. =)
we dizinin dewamını düŞünrseK kitaßa qöre ayLayLa fiLme qöre yasemnLe ewLenck..:img-yes:
NecdeTn pastaneLer zincirini batrcaak fLn=))
ßence hepimiZ 1 nKtada yanıLıorz..
eveT ayLayLa evLenme ihtimaLi vaR. ama evLenmeyede biLr..
diZinin baŞını hatrLayaLm aHmet yaSeminin monte CriSto konTudur.. oNu düŞünrseK aHmet qidiceK ve yıLLarca geri dönmiceK .. evLenmcKte.. yıLLar snra tanınmaz haLde döncek:img-hyste :img-hyste :img-hyste
teK teK intikam aLıcaK.. =)
we dizinin dewamını düŞünrseK kitaßa qöre ayLayLa fiLme qöre yasemnLe ewLenck..:img-yes:
NecdeTn pastaneLer zincirini batrcaak fLn=))
Sevgili esraa Ahmet senin yazdigin karakterde biri degil. Asla baskalarina zarar veremez...:img-yes: .
Gelecek bölümlerde Necdet cocuga sahiplenerek Yasemin'in gözüne girmeye calisirsa, ne kadar karaktersiz oldugunu gösterir.
Sevgili esraa Ahmet senin yazdigin karakterde biri degil. Asla baskalarina zarar veremez...:img-yes: .
Gelecek bölümlerde Necdet cocuga sahiplenerek Yasemin'in gözüne girmeye calisirsa, ne kadar karaktersiz oldugunu gösterir.
Ne münasebet! Asıl Necdet yaseminin çocuğunu sahiplenmezse anormal olur bence.. herkes o bebeğin 2sine ait olduğunu zannediyo çünkü.. üstelik tamam kızla evlenmiş olabilirsin ama asıl sınavı bebek doğduktan sonra vereceksin... Onu sevip sahiplenip babalık yapıcaksın.. Yanlışsam söleyin...
bide o terzinin kızı (bilmiyorum adını) ahmet tam giderken bir kitap verdi ahmete, bu kitabın içinde ahmete olan duygularını açıklayan bir mektup filan koymuş olabilir. ewet biliyorum çok iddialı bir yorum bu ama olabilir yani. madem ahmet kıbrıscık a gidiyor, bari duygularımdan emin olsun deyip yazmış olabilir,belli mi olur...
bir_adı_yok
26-02-07, 20:08
necdetin bebeği sahiplenmesi değilde, ne bilim kabullenmesi lazım gelir.
sahiplenmesini asla istemem, çünki bebeğin annesinden gayrı diğer sahibide ahmet.
yani ben yasemin'inde bu konuda acı çekeceğini düşünüyorum.çünki bebeğini gerçek babasından ayrı düşürdü(şartlar öyle gerektirdiği için tabiki).
böyle bişeyi asla istemezdi.onun için hem necdet için hem yasemin için çok zor olacak.
fundapehlivan
26-02-07, 21:13
aşk kazansınnnn
Sonuna kadar arkamdayım...
Gerçekten hiç bir dizide mutlu aşk yok... Ama ben 10 bölüm belki de daha fazla hs karşısına mutlulukla oturdum. Yüzümde hep bir gülümseme oldu. Çok ama çok hoştu aşık ve sonuna kadar el ele ayakta kalmaya çalışan bir çift... ne olursa olsun gülen bir çift... Diziden kalkınca mutlu olurdum, gerçekten bir umut veriyordu ama maalesef yine ayrılık yine ayrılık...:icon_sorr
Zaten yeterince ayrılık dizileri var etrafımızda...
2 3 bölümdür hs kalkınca ölü gibi kalkıyorum. Mutlu olamıyorum...
En son da ahmet ve yasemin ayrılışı çok dokundu bana...
Sana katılıyorum ne olursa olsun aşk kazanmalı!!
Ve bence kazanacak!!
fundapehlivan
26-02-07, 21:16
bende sana katılıyorum en azından ahmetın yasemının hamılelıgını ogrendıkten sonra evlenme kararı alma kısmında ama bence ayla doktorluk yapacak ya okulu bıtınce zorunlu surecı ıcın oda kıbrıscıga tayınını ısteyebılır yanı ahmetın yanı basına gelır hamılelıgı ogrenen ahmette yanında kendıne destek olan ılgısını bellı eden aylayla evlenmeye karar verebılır...
Öyle de bu çok saçma olur...
Ayla zaten Selmanın yanında çalışmıyor mu??
Ahmette İstanbula uğramayı düşünmüyor. Nasıl yakınlaşacak bunlar...
Ayla da durup dururken tayinini isteyemez... Ne oluyor demezler mi??:img-hyste
Hem bu Kıbrısçığa her isteyeni hop diye gönderiyorlar mı yani??
fundapehlivan
26-02-07, 21:22
Necdet bence çok sahiplenecek hemde çocuğu??
Adamda zaten beni sinir eden bir sahiplenme huyu var!
Yasemin ahmetleyken bile nasıl sahiplenmişti?? Çocuğu da öyle sahiplenir, hem de Yasemine yaranır böylece...
Bu Ahmetle ileride çok ama çok sürtüşmelerine sebep olacak... İyice düşman olacaklar...
Ahmet demiyecek mi sen benden ailemi çalmışsın, ailemi geri istiyorum!!
Yaseminle aralarında ki gerçekler ortaya çıkınca bence Ahmet yasemini affeder... İkisini de geri isteyecek... Karısı ayla da olsa... Onu o zaman gözü hiç görmez valla!!
Aylaya şimdiden acıdım...
Sevgili Beren Saat, Mutlu yıllar diliyorum size... Umarım genç yaşınızda başladığınız bu tür kaliteli yapımlarla geçer kariyer hayatınız ve umarım dizideki gibi gerçek bir aşk olur hep yaşamınızda... aileniz, dostlarınız, sevenlerinizle Nice Yıllara... :happy0064
Senaristlerden tek istegim bize sag gösterip sol vurmalari. Aylayla evlik ve bebekleri olmamasi cok klasik, baska sekilde gelisin olaylar. Ahmetle Yasemin köslerinde mesut bahtiyar yasarken obur 3 karekterlerin asklarini izleyelim...(uc coocuk karekterin ilkerki bölumdeki asklarini...)
Yakinda Teo ben Laleye asigim derse hic sasmayin benden soylemesi...
Beren benden bir yas buyukmus, vah vah
Senaristlerden tek istegim bize sag gösterip sol vurmalari. Aylayla evlik ve bebekleri olmamasi cok klasik, baska sekilde gelisin olaylar. Ahmetle Yasemin köslerinde mesut bahtiyar yasarken obur 3 karekterlerin asklarini izleyelim...(uc coocuk karekterin ilkerki bölumdeki asklarini...)
ewet ya yasemin ve ahmetin ayrılması çok klasik oldu hatta bertenin hamile kalmasıda çok klasik her dizide bi bebek war ama yasemn ve ahmt ayrılmasa tm sopr olurdu
ewet ya yasemin ve ahmetin ayrılması çok klasik oldu hatta bertenin hamile kalmasıda çok klasik her dizide bi bebek war ama yasemn ve ahmt ayrılmasa tm sopr olurdu
bence buraya kadarı az çok her dizinin olmazsa olmazı ama aylayla ahmet evlenmesin ya-çok karışıcak böyle olunca...aylaya gıcığım ama bu yüzden söylemiyorum bunu ...eğer evlenirlerse tam yabancı diziler gibi olucak..herkes herkesle falan gibi hani...olmasın öyle yaaa:img-yes:
Veda sahnesi, hayatimda izledigim en guzel ask sahnelerinden biriydi. Icim parcalandi, yine de gulumsedim.
Bu dizi 1960, 70 ve 80'leri kapsayan bir ask hikayesini anlatmayacak miydi? Ahmet'le Yasemin kavussa da, 1980'lerde kavusacaklar bu durumda sanirim. Yani en az bir 20 yillari var. Artik cocuklarinin universite mezuniyetine mi, dugunune mi kismet olur bilinmez. Mmm, tam eski Turk filmleri gibi olacak. Yanlis anlasmalar ve sartlar yuzunden ayrilan sevgililer, saclari kirlastiginda kavusurlar. Oooo, butun genclikleri heba olacak. Siasyi calkalanmalarin insanlarin ozel hayatlarini nasil mahvettigini cok guzel anlatiyor bu dizi. Umarim 60'larda kavusur, sonra mucadeleler icerisinde hep zorluk da yasasalar, beraber olabilirler. Peki acaba Yasemin gun gelecek de Necdet'le beraber mi olacak? Eli eline degmeyecekse, ondan ayrilmasi gerekmiyor mu? Kendini suclu hisseder, Necdet'in hayatini mahvettigi icin. Beraber olurlarsa da, ask hakkinda inandigi her seye ihanet etmis olmaz mi? Cocuk dogduktan sonra da, zaten namus meselesi ortadan kalkar.
Ben siyasi calkantilari nasil hikayeyle ic ice gecireceklerini merak ediyorum. Darbeyi cok guzel ve cok tarafsiz anlattilar. Gerceklere sadik kaldilar. Diziyi ceken ve danismanlik yapan ekibin cok demokratik egilimli oldugu cok acikti, solcu olmalarina ragmen Menderes ve ekibine karsi haksizlik yapilmadi. Yanlislari da, dogrulari da gosterildi ve idam hukmunun Turkiye'yi nasil adaletsiz, yanlis oldugu ve derbeder ettigi cok iyi anlatildi. Hem Demokrat Parti'nin 50'lerdeki baskici politikalarina, hem de 27 Mayis'a karsi cok net bir tavir konuldu.
Biraz daha beklemeliyim belki; ama bu su ana dek izledigim en guzel Turk dizisi galiba.
Necdet bence çok sahiplenecek hemde çocuğu??
Adamda zaten beni sinir eden bir sahiplenme huyu var!
Yasemin ahmetleyken bile nasıl sahiplenmişti?? Çocuğu da öyle sahiplenir, hem de Yasemine yaranır böylece...
Bu Ahmetle ileride çok ama çok sürtüşmelerine sebep olacak... İyice düşman olacaklar...
Ahmet demiyecek mi sen benden ailemi çalmışsın, ailemi geri istiyorum!!
Yaseminle aralarında ki gerçekler ortaya çıkınca bence Ahmet yasemini affeder... İkisini de geri isteyecek... Karısı ayla da olsa... Onu o zaman gözü hiç görmez valla!!
Aylaya şimdiden acıdım...
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum diyebilirim. Bence Necdet çocuğu sahiplenecek ancak sevemiyecek. Bunun ipuçlarını birkaç bölüm önce vermişlerdi. Ahmetin çocuğu öğrenmesi ise çok daha sonraki bölümlerde olacak gibi. 15. bölümde birkaç yıllık bölüm atlaması olabilir.
fundapehlivan
26-02-07, 22:46
Ama daha genç yaşlarında neden köşeye çekilip aşk yaşasınlar...
Hııı ama onların aşkı köşelerinde gösterilecekse sorun yok:img-hyste
Ya açıkçası o bücürüklerin aşkı şu an için en azından hiç dikkatimi çekmiyor. Ben Yasemin Ahmet aşkı istiyorum. Eğer tamamen ahmet ve yaseminden çıkıp sadece onlar gösterilirse çok üzülürüm. Sonuçta konu onların aşkı...
Evet ya bence de çok klasik ama ahmetin aylayla evlenip ondan çocuğunun olmasından çok Yaseminle ahmetin ayrılıkları yani annesinin ahmete geldiğini söylememesi, mektubunun saklanması, hamile kalması ve ahmete bunu söylemeyip başkasıyla evlenmesi asıl bunlar klasik!!
Yoksa ahmet illa ki evlenecek ayla ile olmazsa başkasıyla... Çocuğunun olmayacak olması çok iyi valla seviniyorum çünkü ileri de ayla ile bağı kalmayacak. Çocuğu olsa kötü olurdu...
ya gerçekten çok merak ediyorum bu teo laleye ne zaman açılıcak ya da nasıl daha açık edicek duygularını.hala hiç bişiy yapmadan duruyo.aaa tabi hayran hayran bakmaktan başka bişiy yapmıyor.bence lale pek teoyu seviceni zannetmiyorum bana öle geliyor.tabi ortada adayda yok.belkide o da onu sever.:img-wink:
marenostrum
27-02-07, 01:37
Veda sahnesi, hayatimda izledigim en guzel ask sahnelerinden biriydi. Icim parcalandi, yine de gulumsedim.
.........
Biraz daha beklemeliyim belki; ama bu su ana dek izledigim en guzel Turk dizisi galiba.
Sevgili dizice,
Ikimizin de yazdigi baska bir forumda da yazilarini buyuk bir zevkle okuyordum, burada da yine buyuk bir zevkle okudum.
Bu bolumu ilk seyrettigim gibi duygularimi kisa ama taze bir sekilde aktarmistim. Ben bu dizinin basindan beri Yasemin-Ahmet askini kafama taktigim cok abzurd bazi detaylardan dolayi bir turlu hissedemiyordum. Bu aski ilk defa iliklerime kadar iste bu bahsettigin veda sahnesinde hissettim. O kadar dogal, o kadar sadeydi ki.. Gercekti. Herseye ragmen bir veda. Bir insanin askina,sevgisine duydugu sayginin ne kadar onemli oldugunu gosteren bir veda....
Riza'nin Yasemin'e yazdigi mektup, "Bir gun.."le baslayan cumleler cok aglatti beni. Bir onceki mesajimda da yazdigim gibi "Umut acinin hem ilaci, hem daglayanidir." Ve umut kokan bu cumleler beni hep aglatir. Sevgili Bahar_can'in bolum yorumunu okurken bu mektup daha bir anlam kazandi benim icin. Dizideki en umutsuz kisi Yasemin gercekten.. Onun disinda herkesin bir umudu var. Ve bu mektup canini en cok acitacak kisinin elinde aslinda... Beren'in aglamakla ilgili bir sorunu var galiba. Cunku onun aglayamadigi sahnelerde ben bir seyirci olarak hungur hungur agliyorum.
Bence bu dizi su anda yayinda olan en iyi dizi ama su ana kadar seyrettigim en iyi dizi "Cemberimde Gul Oya"ydi...
Herkese sevgiler...
özellikle son iki bölümdür cansel elcin cok güzel oynuyor.cezaevinden disari ciktigi sahnede nefesimiz tutuldu.icim acidi izlerken,cok gercekci oynadi.
riza beyin mektubu bu hafta gözlerimizi yasartti.özellikle bizim gibi sevdiklerinden uzakta yasayanlar icin dinlemesi aci verici bir mektup oldu ama birgün diyerek umut kapilarini sonuna acan bir cümleyi kurmasi da bir nebze olsun sevinc kipirtisi yaydi yüregimize.
Sevgili dizice,
Bence bu dizi su anda yayinda olan en iyi dizi ama su ana kadar seyrettigim en iyi dizi "Cemberimde Gul Oya"ydi...
Marnostrum, sagol, ben de seni severek okuyordum. (Ne yazik ki diger dizideki sacmaliklar benim sabrimi tasirdi ve artik izleyemiyorum. Zaten Hatirla Sevgili kalitesinde asla degildi ama, Hatirla Sevgili hic bozulmadan ilerliyor. Sila'nin forumu cok senlikliydi yalniz.) HS'nin cogu diziden farki, tum hikayenin ve ayrintilarin onceden cok ozenle hazirlanmis olmasi.Yani gelecek haftanin konusuna bu hafta karar verilmiyor. Senaryolar uc gunde alelacele yazilmiyor. Mantik hatalari asgari. Kliseler (ne yazik ki pek cok klise var, evet; ama bu zaten bir Romeo-Juliet uyarlamasi ve kliseler dahi guzel ve inandirici bir bicimde isleniyor. En onemlisi ise her sahne dolu dolu, her diyalog yerinde, ne eksik, ne fazla. Bir tek Ayla'nin ailesinin gosterildigi bolumler ilgimi cekmiyor.
Ben yurtdisinda yasadigim icin yillardir Turk televizyonu izleyemiyordum. Zaten Turkiye'deyken de pek izlemezdim aslinda. Ama simdi guzel diziler yapilmaya baslamis. Internet sayesinde de izleyebiliyorum. Artik duzenli olarak izledigim tek dizi Hatirla Sevgili var. Senin yazin uzerine baktim, herkes bayiliyormus Cemberimde Gul Oya'ya. Onu da bulup izlemeye calisacagim. Ben ozellikle siyasetle cok ilgileniyorum. Siyaset tarihi ile ilintili baska dizileri (varsa tabii) bulabilirsem cok sevinirim.
Sevgili marenostrum, yorumunuzu az önce okudum ve pek çok konuda da hemfikir olduğumu söylemeliyim....
Hatırla sevgili sizin de bahsettiğiniz gibi bu dönem yayınlanan en iyi dizilerden biri...Bu kuşku götürmeyen bir gerçek...
Ancak ne yalan söyleyeyim benim de gönlümde -yorumunuza paralel olarak da söylüyorum bunu- çemberimde gül oyanın yeri çok başkadır.öyle bir kadro, öyle bir senaryo, öyle güzel müzikler ve öyle bir yönetmenin bir daha bir araya gelmesi de çok zor gibi...tam da zamanında biterek unutulmayanlar listesine en başlardan girdi...
Dilerim ki hatırla sevgili de bu yolda ilerleyebilir...
Ahmet umudunu yitirmeye hiç niyetli değil... ne olursa olsun Yasemin'le bir gün mutlaka beraber olacaklarından emin... O bu olaydan Necdeti sorumlu tuttuğu için Yasemin'e yalnızca kırgın... O'na göre Yasemin'in kafası karışıkken ve onca olaydan yorgun düşmüşken Necdet O'nun aklını çeldi... Uzakları tercih etmesinin bir nedeni de zaten Necdet'e "gerçek aşk"ı kanıtlamak: "Eğer insan gerçekten severse; eğer yanağını, saçlarını okşamışsa sevenler birbirlerinin; eğer çok şey paylaşmışlarsa iyi günde kötü günde... bu aşkı hiç bir şey yok edemez..." bu umudu Ahmet sonuna kadar taşıyacak gibi gözüküyor...
Dizinin en mutsuz ve umutsuz kişisi Yasemin... Genç yaşında almak zorunda kaldığı sorumluluklar O'na çok fazla... hem bu sorumlulukları ve o sorumlulukların mutsuzluğunu taşımak hem de bunu çevreye belli etmemeye çalışmak; hiç bir şeyden zevk almamak ama alıyormuş gibi davranmak çok zor bir psikoloji... Yasemin ne Ahmet gibi kavuşma umudu ne de Necdet gibi sevilme umudu taşıyor... Babasından aldığı o anlam yüklü mektup bile bu umudu kamçılamaya yetmedi... O yalnızca çocuğu için yaşıyor... çocuk doğduğunda umut ediyorum ki; başta konuşma şekli olmak üzere tavırları da canlanacaktır Yasemin'in...
Bence Ahmet umudunu, Yasemin ve Necdet el elle tutugu anda tuketi bahar_can abla, bu yuzden degil mi alayci bir gulumseme ile Yasemin'i suzdu, bu yuzden degil mi arkasina bakmadan herseyi terk etti... Necdet'i sorumlu tutmak sadece kizginlikla yapilan bir yorumdu, aslinda kizmasi gereken Yasemin degil mi? sevgisini paylasan Yasemin degilmiydi? neden Necdet'e kizginlik beslesin bence bu degil! Necdet burda kendini fazla kaptirdi ve koruma,sahiplenme duygulari ile hareket ettigi icin sadece Ahmet onu sucladi... Ahmet Yasemin'i hic taniyamadigi icin kendine de kirgin,uzgun buyuk bir sevgil ile baglanmis ama karsisinda ki bunu korumdan onun en hassas yerinden vurmadi mi? Belirsizliklerden once bu aski sorgulamak pesine mi dustu Ahmet? evet ve bu kizginlikla Necdet'e saldirmadi mi? bence burda ki madur Ahmet'en baskasi degil, babasi bir nevi Yasemin ve Ahmet'in yuzunden hasta dusmedi mi olumle pencelesmedi mi, Riza beyden asaga degildi durumu... Bu sucluluk duygusunu yenmek icin Ahmet hic uzulmedi mi? peki ya simdi tek mutsuz,umutsuz isim neden Yasemin... bir yalnis olmasin... burda bir cok mutsuz insan var... Biri Necdet degil mi? Ahmet degil mi? veya Riza,Sevket bence bunlarda icten mutsuz, kendini sorgulayan isimler degil mi? bence bu kadar Yasemin'i acimayin o bir yuva kurdu belki sevgisiz,mutsuz ama sicak evinde, hamilelik donemini rahat geciriyor, kimseye hesap vermeden,kimseye karsi sorumluluk hissetmeden ki o yalniz degil bir bebegin dogumasi icin gunler sayiyor peki Ahmet dovulmekten beter edilmedi mi, ne cocuktan haberi var nede yarina umutla bakabiliyor, kim madur kim?! bence butun bunlari baktigimiz zaman Yasemin hic de masum degil hatta bu dizinin kotu kadini digebilirim... Yasemin cocuk olduktan sonra da olgunlasacagini dusunmuyorum ben...
black--mamba--
27-02-07, 10:15
günaydın herkese...
bakın bir hafta önce tahminler bölümüne şunu yazmıştım
fragmanı az önce izledim ama arkadaşlar laleden hiç umutlanmayın 'buna çare bulmalıyız!anneanne ve babaannelerin doğum gününü hesaplamakta üstlerine yoktur'lafını duyuduğu halde lale bir şey anlamayacak!o kapasiteyi göremiyorum ben kendisinde belkide necdetle yasemin evlenmeden birlikte oldular falan sanar beklerim yani!!
bir kere daha tahminim çıktı!!laleyi oynayan kız senaristlere 'yaa benim oynadığım karakter neden bu kadar saf!!haksızlık buu!'diyomudur acaba!!!
her seferinde izleme kzım artık şu diziyi yeter!diyorum ama cansel sağolsun elim kumandada yine atv ye gidiyor!!
black--mamba--
27-02-07, 10:27
bence butun bunlari baktigimiz zaman Yasemin hic de masum degil hatta bu dizinin kotu kadini digebilirim... Yasemin cocuk olduktan sonra da olgunlasacagini dusunmuyorum ben...
bencede dizinin kötü kızı yasemin!insanları mutsuz eden biri kötüdür!NOKTA!!ben bu konuyu tartışmam bile!!
ayrıca buraya yazıyorum yasemin zaman atlamasında sonra olgunlaşsın olgunluğu bırak miyavlamasın.ben bir hafta beren saat avatar imza takımı kullanıcam!(bunun benim için ne büyük ceza olduğunu sen bilirsin ablacım:sad53: )
bileniniz var mı?
monte cristo kontu nun anlamı ne?
araşytırdım bulamadım.yanlış yazıyorum heralde.:img-pilot
Monte Kristo Kontu, televizyonda seyretmis biri olarak kisa bir ozet gecebilirim, bir gemide calisan yardimci kaptandir bu karekter, cok sevdigi babası ve sanirim bir nisanli kiz vardi neyse bir suru olay sonunda cevresinden yedigi kaziklar sonucu bir hapishaneye tikilir, 10 kusur yil sonra hucrede ki yasli ihtiyarla uzun bir tunel kaziyorlar tabii cok ilginc sahneler vardi neyse tunelin cikisi gorundugunde ihtiyar pat diye oluyordu, sonra bizim kahraman zengin ve guclu bir mevkii ile yani Monte Kristo Kontu olarak geri doner ve herkesten intikam alir, kitap daha guzel ve daha ayrintili okuyun bence :img-blush ben daha okumadim ama olsun :img-hyste
Yani HS'de ki Ahmet bol bol kazik yedigine gore o da uzun bir sure sonra intikam icin geri donebilir :img-hyste hikaye paralel olmasa da benzerlikler mevcut :img-blush bu acidan...
ah Yaprakcigim sorma neden sorma neden ama bende ayni duygulari paylasiyorum, ben senin kadar iddali degilim nedense Yasemin'i bir hafta imzamda gormeye dayanamam :img-hyste
bahar_can arkadaşım ellerine, yüreğine sağlık... Bir dizideki karakterler bu kadar mı güzel özetlenir....
Necdet ile ilgili yazdıklarına gelirsek, Ben Necdet karakterini seviyorum... Ayla gibi sinsi değil... Ayla karakteri bana ilk bölümlerden itibaren itici geliyor.. Hatta Yasemin ve Ahmet ilişkisini öğrendiğindeki tepkisi, yüz ifadesi hala gözümün önünde. Necdet, Ahmet'ten önce Yasemin'i seviyordu... İçinde umudu vardı, Ahmet'i öğrenene kadar...Gerçi Ahmet'i sevdiğini öğrendiğinde yıkıldı... Kendini geri çekmeye çalıştı... Ama Yasemin ne zaman zor durumda kalsa, hep yanında oldu... Ahmet ile problemleri olduğunda, Yasemin'e destek verdi... Belki bazılarınız bunu sinsilik, içten pazarlık olarak görebilir.... Ama hangi erkek, başkasını severken, umutsuz bir şekilde o kızın hep yanında olur.... Necdet, Ahmet konusu olsun olmasın, Yasemin ne zaman ihtiyacı olsa eminim yine olurdu... Çünkü onların bir geçmişleri var...
Şu anda da aynı şey sözkonusu... Necdet, çok mutsuz olacak... Yasemin ile belkide hiç bir zaman karıkoca ilişkileri olmayacak... Ama o bunu kabullenmiş.... Belki diye bir ümit besliyor... Ne kadar zaman bu belkiyle bir erkek yaşayabilir... Necdet yaşayabilir.... Umarımda Yasemin ile bir birliktelikleri olur....
Çünkü Ahmet ve Lale birlikteliği olacak... Sanırım bahar_can sen yazmıştın.. Lale'nin verdiği o kitap onların birbirlerine bağlanmalarına sebep olacak.. Ben Lale'nin bir an Ahmet'in peşinden gideceğini düşündüm...:img-yes: Çünkü Lale bu... Yapar mı yapar... Çünkü Lale, Yasemin'in Ahmet'ten ayrılmasını kendine fırsat olarak gördü... Hatta Yasemin'i kötülemek için elinden geleni bile yaptı... "İlk önce Yasemin seni bıraktı" Ukala Lale... Söylemesen şaşardım zaten....
Cuma günlerini bu dizi için bekliyorum... Önceden Sıla için iple çekerdim... Şimdi Hatırla Sevgili için...
Emeği geçenlere teşekkür ederim...
kale açıklaman için sağol ebnde bilmiyodum o ismin manasını..
öyle bi film var bulursam bi yerde alıcam izlecem hamen...
yasemin dizinin en mutsuz ve umutsuz kişisi seçilmiş baharcan abla tarafından.ama bunu kendi hazırladı.selma hanım ahmet seninle görüşmek istemiyor dediğinde sanki 'ömür boyu çık hayatımdan' şeklinde algıladı.ahmet'in o anki ruh halinde bu şekilde davranması doğaldı.ki öyle bir şey yoktu.annesinin yalanıydı o.:img-blush kendini kurtarmak için de necdet'le evlendi apar topar.napacaktı ailesi onu öldürecekmiydi?:img-pilot nezahat gibi bir anne ve rıza gibi bir babası varken onu bağırlarına basarlardı valla.:icon_whis ama o çok aceleci davrandı herşeyde olduğu gibi.:icon_whis
kale açıklaman için sağol ebnde bilmiyodum o ismin manasını..
öyle bi film var bulursam bi yerde alıcam izlecem hamen...
Hayir canim filmini degil kitabini oku derim ben orjinali sanirim 900 sayfa civarinda ama yok benim omrum gecer dersen sanirim 100sayfa civarinda da var ama pek okumani tavsiye etmiyorum baksan 900 sayfadan kesip kesip 100yapmislar :img-hyste Intikam uzerine kurulmus bir kitap allah alla okumus gibi yaziyorum :img-hyste
ulkuk, Ayla icin yazdiklarina katilamayacagim, kotuluk yapmak isteseydi yapardi bu zaman zarfina kadar, bu dizide en guzel yer entrika olmamasi bana gore her sey sade,her sey gercekci ve her sey bizim icimizden pardon :img-blush benim icimden degilde yani gercekci :img-blush Bu bakimdan benim teorim karekterin sacmalamamasi yonunde :img-pilot
yasemin dizinin en mutsuz ve umutsuz kişisi seçilmiş baharcan abla tarafından.
Hangi esas kiz sevmesine ragmen ve sevdiginden en ufak kotu bir sey duymadan gider evlenir... Hangi insan sevdigini gozlerine bakmadan boyle muhim bir karar verir,yuzlesmeden boyle bir adim atar... Hangi insan sevdiginin canini kirmaktan bu durece korkmaz ve hangi seven insan bir omur boyu onsuz gecirmek icin bahaneler yaratir ben daha uztabilirim de neyse, tabii ki Yasemin...
Yahu kale abla aslı abla, sanırım ekranda izlerken Yasemin'e ettiğiniz beddualar hedefini buldu; ama biraz ters tepti. Beren Saat birkaç günlük bir soğuk algınlığı geçirmiş:img-yes: Buradan geçmiş olsun dedikten ve sizleri de lütfen beddua etmeyin, hedefini buluyor(gerçi rolü yerine gitti oyuncuyu buldu ama olsun:img-hyste ) diye uyardıktan sonra, bence dizide kötü olarak tanımlayacağımız bir karakter yok. Sadece gıcık gelebilen karakterler var: mesela benim için Ayla:img-yes:
Monte Cristo Kontu'nu okumuştum ben. Yanlış hatırlamıyorsam orada da sevdiği kızı, hapisten dönünce başka bir adamla evli görüyordu ve kızın bir çocuğu vardı. Ama sonra Monte Cristo ile Mercedes evlendi:img-in_lo
Hangi esas kiz sevmesine ragmen ve sevdiginden en ufak kotu bir sey duymadan gider evlenir... Hangi insan sevdigini gozlerine bakmadan boyle muhim bir karar verir,yuzlesmeden boyle bir adim atar... Hangi insan sevdiginin canini kirmaktan bu durece korkmaz ve hangi seven insan bir omur boyu onsuz gecirmek icin bahaneler yaratir ben daha uztabilirim de neyse, tabii ki Yasemin...
Ama sevdiği insanla gidip yüzleşti zaten. Bunlar 11. bölümde gerçekleşti. Bence, "Sana baktığımda sadece seni görebilir miyim artık?" , ayrılmaları için oldukça geçerli bir neden.
sevgili kale seninde dediğin gibi monte cristo kontu güzel bir kitap kalın ama sıkılmadan okunan bir kitap.gecenlerde kanald filmide oynamıştı ama kitap gibi olmuyor.
ayla karakteri. ahmetin annesinin karakterine uygun bir kadın her şeyi ben doğru bilen kuralcı bir kız ve bana görede sinsi tam ahmetin annesine layık bir gelin
bu hafta dizide zaman aşımı olacakmı bir bilgisi olan varsa yazsın
14 yasindan beri asik oldugum, 15yasindan beri ciktigim, arada bi kac yil ayri olmamiza ragmen simdi 21 yasimda hala birlikte oldugum sevgilim ahmetin, ben ise yaseminin adasiyim. ahmet türkiyede ben ise yurt disinda yasadigim icin, dizimizin bas karakterleri kadar olmasada, kendimize göre zorluklarla dolu bi ask. :img-in_lo
hs'in bende cok farkli bir yeri var bu yüzden.. ve her hafta daha cok baglaniyorum daha cok hayran kaliyorum..
kiskanmaya baslamistim neredeyse, birlikte hep gezdikleri icin, birlikte o kadar güzel vakit gecirdikleri icin. ben ise yilda ancak bir, iki kere onu görürken.
ama son haftalardaki ayrilik sahnesi cok agir geldi, sabahtan aksama kadar ayrilik sahnesindeki "kimse bilmez" parcasini dinliyip duruyorum:) ve kavusmalarini bekliyorum bundan sonra.. insallah bende kavuscam 4 ay sonra ahmetime;)
senaristlerden bu haftaki veda sahnesi gibi büyüleyici bi kavusma sahnesi bekliyorum;) insallah fazla bekletmezler bizleri..:icon_sorr
ben daha uztabilirim de neyse, tabii ki Yasemin...
bir tane de ben ekleyeyim kaleciğim.:img-hyste hangi esas kız dizinin sevenleri tarafından bu kadar çok kişi tarafından sevilmez.:icon_whis
Ama sevdiği insanla gidip yüzleşti zaten. Bunlar 11. bölümde gerçekleşti. Bence, "Sana baktığımda sadece seni görebilir miyim artık?" , ayrılmaları için oldukça geçerli bir neden.
Sen var ya :img-hyste gecmis olsun tabii en icten dileklerimle...
Benim guzel kardesim bak simdi, son bolumde de o sahneyi uzun bir tekrar sonucu seyretik ve benim yorgun fakat zinde olan beynim :img-hyste bunu bir yere kayit etmis bulunuyor... Orda ki sizlak bakisli Yasemin bir seyler dedi tabii ama Ahmet'e bir seyler dedi yani orasi bir kere acik ve genis bir kapi olarak kaldi ki sen de bunu farkli, bende farkli sekilde yorumladigima gore bu boyle... Bunun disinda cocuguna bakan biri ne gorecegini de merak ediyorum?! Ahmet mi Sevket mi bence bunlar bahane Ayla sahane :img-hyste
Yahu kale abla aslı abla, sanırım ekranda izlerken Yasemin'e ettiğiniz beddualar hedefini buldu; ama biraz ters tepti. Beren Saat birkaç günlük bir soğuk algınlığı geçirmiş:img-yes: Buradan geçmiş olsun dedikten ve sizleri de lütfen beddua etmeyin, hedefini buluyor(gerçi rolü yerine gitti oyuncuyu buldu ama olsun:img-hyste ) diye uyardıktan sonra, bence dizide kötü olarak tanımlayacağımız bir karakter yok. Sadece gıcık gelebilen karakterler var: mesela benim için Ayla:img-yes:
ne bedduası etmişiz yahu.sofa canımcığım bizim derdimiz beren saat'le değilki.:img-grin2 yasemin karakterinin dengesizliğiyle.:img-hyste geçmiş olsun diyelim buradan.:img-grin2 benim için de gıcık karakter yasemin.:img-beee: aşkının arkasında durmadı.:icon_whis
Evet kale abla bu konuda yorumlarımız ve gözlemlerimiz çok farklı:) Ama o buluşmada açık bir kapı yoktu bence. Gerçi Yasemin maalesef kararlar açıklandıktan sonra hastaneye giderek bu konuda beni hayal kırıklığına uğrattı ama olsun:) Ayla'nın şahaneliğine gelince, bir doktorun eliyle bir ressamın eli hiçbir zaman aynı olmaz:P Zaman bunu size gösterecek ablacım:img-yes:
Bu arada kale abla, imzana mest oldum:img-in_lo
aslı abla, tabii ki Beren Saat'le değil de; size göre Ahmet'e yaptığı kötülüklerden(:img-yes: ) sonra ağzınıza geleni söylemişsinizdir hırslanıp Yasemin'e. O beddualar da Beren Saat'i bulmuş:img-hyste
bu hafta dizide zaman aşımı olacakmı bir bilgisi olan varsa yazsın
Bilenler susuyor ama tahminler konusuluyor :img-hyste Lisacim bence bir donem kapandi ve zaman atlamasinin tam yeri ve zamani bana gore, islenecek konular son bolumde bir sekilde sonuclandi... Ahmet arayis icin kendi gelecegini cizmek icin yollara dustu, Yasemin evlendi ve beklentileri yok, Sevket dim dik, Riza bey belirsizlik icinde ama benim aklimi son resimler karistiriyor Keriman'li olanlar gerci zaman sonra unlu bir solis olacagi yazilmisti ama Riza beyde bir degisiklik yok yine de bilemiyorum...
ne ayrılması yahu.:img-hyste gece kendisi zırıl zırıl ağlayıp,ayrılmalıyız diyen kişi o değilmiş gibi,ertesi gün koşa koşa ahmet'e giden de oydu.zaten bizi kandırdılar o ayrılık sahnesiyle.ertesi gün hastaneye gitmesi bütün büyüyü bozdu.hamile olduğunu söyleyecektide ayrılırken bilmiyormuydu hamileliğini.:img-pilot
Ayla'nın şahaneliğine gelince, bir doktorun eliyle bir ressamın eli hiçbir zaman aynı olmaz:P Zaman bunu size gösterecek ablacım:img-yes:
:img-hyste bak sen ama untulmamali ki insan kurtarmak ile guzel sanatlar arasinda acik fark var ama insan ruhunu tamamlamak icinde sanat da onemli de Yasemin'in cizdiklerinden ben almayiyim nedense Ahmet'i vampir gibi cizmisti kara kalem calismasi, bakiniz :img-hyste
bu senaryo bende olacakti, bu ask, bakislar bu dizinin aski icin konusmayan kalmayacakti ama harcandi bir kismi,kalani ile idare ediyoruz artik ne edelim...
Imzamda ki oyuncular oynamis ve en romantik bakisili arkadaslar secilmistir tarafimdan :img-hyste iste boyle bir ask icimi sizlatiyor :img-in_lo
şimdi ahmet gitmesine gitti de nasıl hayatının tek karısı ayla'yla evlenecek.:img-hyste bir şekilde geri dönmesi gerek.halası gazete çıkaracak ya başı belaya girip onu savunmak için dönmesin.:img-blush o sırada da yasemin'in hamileliği öğrenir ve biricik ayla'sına evlenme teklif eder.:happy0064
Bence canim Aslicigim bu soyle gelisecek, Ahmet uzun bir sure evlenmez ve geri dondugunde yaninda Ayla'yi bulur ve olaylarin gelismesi ile kacinilmaz evlilik gerceklesir ama bence cok uzun bir sure sonra evlenir Ahmet... Yani bizim bekledigimiz yarin degil bu zaman seneler sonra ki Ayla'nin cocuk sahibi olmamasi buna baglanabilir...
Bir diger konu da Ahmet'in annesi ile hic bir sirrini paylasmamasi bakiyorum arkadaslar hep Ayla ile onun karekterini yakin buluyorlar :img-pilot bence yaniliyorsunuz iki karekter de birbirinde cok zit...
şimdi ahmet gitmesine gitti de nasıl hayatının tek karısı ayla'yla evlenecek.:img-hyste
Kayitlara gecsin lutfen :img-hyste tarihi bir mevzu bu :img-hyste tarih kayitlarina yerini alsin Ahmet'in tek karisi Ayla :img-hyste :img-fear2
Ah be harcadilar masalsi aski, harcadilar bakisları, ya ne varsa hepsini harcadilar pes valla yok mu boyle bir ask, bakinca icine islesin, onu unutama, onun icin yasa yok yok bu dizide yok...
Bence canim Aslicigim bu soyle gelisecek, Ahmet uzun bir sure evlenmez ve geri dondugunde yaninda Ayla'yi bulur ve olaylarin gelismesi ile kacinilmaz evlilik gerceklesir ama bence cok uzun bir sure sonra evlenir Ahmet... Yani bizim bekledigimiz yarin degil bu zaman seneler sonra ki Ayla'nin cocuk sahibi olmamasi buna baglanabilir...
Bir diger konu da Ahmet'in annesi ile hic bir sirrini paylasmamasi bakiyorum arkadaslar hep Ayla ile onun karekterini yakin buluyorlar :img-pilot bence yaniliyorsunuz iki karekter de birbirinde cok zit...
hadi ya.:img-blush öyle diyorsun yani.ahmet uzun süre hayatında biri olmadan yaşayamaz ona göre değil ama.:img-hyste belki geri dönecek yasemin'e seni seviyorum tekrar birleşelim diyecek ama yasemin hamileyim bu imkansız diyecek.o da o ruh haliyle ayla'yla yakınlaşıp evlenecek.:img-grin2
ne ayrılması yahu.:img-hyste gece kendisi zırıl zırıl ağlayıp,ayrılmalıyız diyen kişi o değilmiş gibi,ertesi gün koşa koşa ahmet'e giden de oydu.zaten bizi kandırdılar o ayrılık sahnesiyle.ertesi gün hastaneye gitmesi bütün büyüyü bozdu.hamile olduğunu söyleyecektide ayrılırken bilmiyormuydu hamileliğini.:img-pilot
iyide o ayrılık sahnesınde babasının ıdam olacagını onu kurtarmak ıcın hıcbırsey yapamayacaklarını, onun yuzune bakıncada babasının ıdam hukmunu veren adamın oglunu gorecegını soyluyordu... idam kararı onaylanmayınca bırde ustune babasının hastaneye kalktıgını duyunca hemen yanına gıttı... bencede zaman atlamasını bu hafta yaparlar rıza hapısten nezaman cıkacak acaba? dızıde 61-62 yıllarındayız sanırım 68lere gelecek olmaları lazım.... sanırım rızada cıkmıs olur bu arada
aslında Ahmet'in Necdet'in ona söylediği "o benim karım oldu ondan uzak durmayı öğrenmek mecburiyetindesin" yollu lafları burnundan fitil fitil getirebilmesi için kendine eş olarak Ayla'yı değil Lale'yi alması gerekir.ona ne Ahmet ister Ayla'yı almış ister Leyla'yı.ama kızkardeşi olsaydı evlendiği nasıl anlardı hanyayı konyayı.üstüne gitsin Ahmetciğin biraz daha ben uzatcam kulaklarını.zor kapatcak onları bi dahaki sefer Yasemin ağlarken.
Kayitlara gecsin lutfen :img-hyste tarihi bir mevzu bu :img-hyste tarih kayitlarina yerini alsin Ahmet'in tek karisi Ayla :img-hyste :img-fear2
Ah be harcadilar masalsi aski, harcadilar bakisları, ya ne varsa hepsini harcadilar pes valla yok mu boyle bir ask, bakinca icine islesin, onu unutama, onun icin yasa yok yok bu dizide yok...
evet geçsin lütfen.:img-hyste
valla öyle yahu.bazı arkadaşlarımız çok etkilendim o sahneden şahaneydi diyorlar ya kıskanıyorum valla.ben niye göremiyorum o aşkı diye.:hıh hissedemiyorum etkilenemiyorum.:img-pilot
Aslim bence Ahmet bebegi ogrenince kalkip evlenirse benim icin o da bitmistir.... Uzaklasin, kendi ile hesaplassin, mantikli dusuncelerle doner ve o zaman evlenme teklifi ederse Aylama benim gozume o zaman girer, Ayla hic bir zaman intikam sembolu icin harcanmamali o zaman Ayla kotu ve sinsi olmaz Ahmet olur... ey senaristler ben uyardim gorevimi yaptim artik gerisi size kalmis :img-fear2 imgdrag
iyide o ayrılık sahnesınde babasının ıdam olacagını onu kurtarmak ıcın hıcbırsey yapamayacaklarını, onun yuzune bakıncada babasının ıdam hukmunu veren adamın oglunu gorecegını soyluyordu.
iyi de ahmet baban kurtulacak diyince artık hiçbirşey eskisi gibi olmaz demedi mi yasemin.yani bu ihtimalde vardı ama o burun kıvırdı.yanlış mı hatırlıyorum.:img-blush
BLaCK-WoLF
27-02-07, 13:52
Fragman ne zaman gelir
iyi de ahmet baban kurtulacak diyince artık hiçbirşey eskisi gibi olmaz demedi mi yasemin.yani bu ihtimalde vardı ama o burun kıvırdı.yanlış mı hatırlıyorum.:img-blush
Ayrica, insan birini sevdi digelim ama ailesi ile arasinda secim yapmak zorunda, ki Yasemin basinda beri bu gercegi bilmiyormuydu ben mi yaniliyorum, ayrilmak icin ila aileden birinin basina talihsiz bir olay mi gecmesi gerek, Riza bey tutuklaninca neden ayrilmadi neden devam etti peki bu iliskiye, o zamanda pek toz pembe degildi ki hayati bence her sey kilifina uydurmus :img-blush Yasemin seviyor ama baska bir cikisi yoktu, allah alla nasil yani?
Ayrica, insan birini sevdi digelim ama ailesi ile arasinda secim yapmak zorunda, ki Yasemin basinda beri bu gercegi bilmiyormuydu ben mi yaniliyorum, ayrilmak icin ila aileden birinin basina talihsiz bir olay mi gecmesi gerek, Riza bey tutuklaninca neden ayrilmadi neden devam etti peki bu iliskiye, o zamanda pek toz pembe degildi ki hayati bence her sey kilifina uydurmus :img-blush Yasemin seviyor ama baska bir cikisi yoktu, allah alla nasil yani?
yok bir de şevket'in savcı olacağını öğrenince ahmet endişelendi ama o bu daha iyi bile dedi.ee adam işini yaptı işte.:img-pilot 'senin baban babamın idam hükmünü verdi' diyerek ayrılması ahmet'e haksızlık oldu.bu ihtimali hiç mi düşünmedin yani.tamam o anki ruh haliyle bunu söyledin doğal.ama baban idamdan döndü.ahmet onu görmek istemedi diye hop gidip evlendi.kolayı seçti.:icon_whis
Basindan beri aileleri hice sayan, ailelerin tavirlarini gormezden gelen ve ayni tempo,ayni hiz asklarina devam eden kimdi, kim sorarim size?! Bu kadar aciz mi insan, bu kadar mi gormez cevresinde olup bitenleri, bu kadar mi cocukca karar verip, verdigi kararlarin arkasinda dahi duramayan, olaylara kendini kaptiran ve cesaretini gosteremeyen ne kendine karsi, ne ailesine karsi, ne sevdigi adama karsi, ne de dogacak bebege karsi bu kadar mi insan bencil olur... Bence senaryo ayrilik uzerine yazilmis ama baslangic bir kere eksik basladi ki ne ayriliklari ne de beraberllikleri beni etkilemedi... Oyunculugu es geciyorum ama bu bakimdan da bir sikinti var sanki...
ahmet yasemin hapishanede evlendiginde kapıdan cıkması arabaya yaslanıp nerdeyse kuscagaı an beni cok etkiledi ama onun dısında sanki banada birseyler eksik gibi geliyor hersey hızla gelisiyor acaba ondan mı birde ikiside ayrılık acısı cekmedi ahmet ve yasemin babalarının sorunlarıyla ilgilendi sonra yasemin kendi derdine düstü cocugu ne yapacagını düsündü belki bu yüzden ayrılık havada kalmıs gibi geldi
Yasemin'in yaptığı bencillik değil de başka birşey sanki.Yasemin ve Ahmet herşeye karşı dayandılar evet kaçmaya bile çalıştılar ailelerini geride bırakıp.ama olup bitenler aralarında gerçekten aşılması zor engeller çıkardı.bence Yasemin artık senin yüzüne bakıp başkasını göreceğim derken birliktelik şanslarının olduğunu biliyordu. öyle ya artık gerçekten isteseler kimsenin onlara hayır diyecek dirayeti kalmamıştı.yani gözlerini gerçeklere yumabilirlerse birlikte olabileceklerdi.ancak Yasemin'in istediği böyle eksik, yarım ve bir yanı kanayan bir ilişki değildi.sonunda istediklerine kavuşacaklardı belki ama böylesi bir yolla değil.bunu kaldıramadı Yasemin.sonunda sahip olacağı şey Ahmet'in aşkı yerine o aşkın acılarla, mutsuzluklarla lekelenmiş gölgesiydi.Necdet ile evlenerek belki doğru bir iş yapmadı etik olarak ama müthiş aşkını sıradanlaşmaktan, hayat tarafından ezilmekten kurtardı.geceleri tek başına ağlıyor olabilir ama Ahmet'in sevgisinin yerine hiç birşey koyamayacak.o gözünde hep mükemmel kalcak.beraber olsalardı birbirlerini tüketeceklerdi içlerindeki acıları tüketemedikleri için. şimdi başkalrıyla hayatlarını sürdürecekler.ödemeleri gereken bedeli ödeyip tekrar karşılaştıklarında tıpkı eskisi gibi masum olacaklar.ve o masum aşkı hiç suçluluk duymadan yeniden yaşayabilecekler.
yasemin baska ne yapabilirdiki ailesi bu durumdayken? ikiside ailelerini o durumda birakip evlenemezlerdi. yaseminin ailesinin hic karsi cikmayacagi birisiyle evlenmesi en kolayiydi elbette. aslinda herseyin baslangici, en büyük hatalari birlikte yatmalariydi bence. böyle bi riske girmeleri yanlisti. hayatin insani nerelere sürükliyecegi hic belli olmaz. eger hamile olmasaydi, ikiside bekliye bilirlerdi, aileleri ve kendileride yaralarini sarana kadar bekliye bilirlerdi. ve bu imtihandan sonra bence aileleride razi gelebilirdi evlenmelerine.
Yasemin'in yaptığı bencillik değil de başka birşey sanki.
him ama bence benciligin diplomalasi bu... zaman evet zaman her seyin ilaci ama Yasemin'in biraktigi hic bir sey eskisi gibi olmayacak... Insanlar yaslandikca olgunlasir, olgunlastikca da farkinan varir ki gercekler bu hayatin temeli ve insan anlar ki kendi yaptiklari ve yapamadiklari icin kendine hesap veremez cunku yasanmasi gereken seylerden kacinilmaz... Bunun disinda bu Yasemin icin gecerli degil, ben umut etmiyorum ki bir gun Ahmet'le beraberligin hayalini kursun, bundan once cok hesap vermesi gereken ciddi konular ve bunlari hesap verebilecek bir insan yok ki tekrar bir beraberligin soz konusu olsun... Bu ask bence son bolumle noktalandi...
yaşadıkları için kendine hesap veremez insan.doğru bir çıkarım olabilir.ama kendine hatalarını temizleme şansı verebilir ve bu her zaman yanlışı terkedip doğru olanı yapmakla başarılmaz.cinayet suçundan hükümlü biri sadece pişman olarak yaptığının bedelini ödeyemez.bir de ceza çekmesi gerekir. Yasemin'in hatasının bedeli pişmanlıkla ödenecek gibi değil.bedelini ödemeli ve diyetini dekendi belirledi.Necdet ile evlenmek.
tek takıldığım nokta bu diyeti Ahmet'le paylaşacak olması.o tamamen mi hatasız .hayır elbette.ama kendi yazgısını seçebilmeliydi Yasemin gibi.Yasemin pek çok yol arasından kendisi için uygun gördüğünü seçti.bunun sonucu olarak Ahmet ise ondan daha az seçeneğe sahip olacak.ama o da yaşayacağını yaşayacak ve ikisi de geçmişin izlerinden zamanla kurtulacak.ondan sonra ne yapacakları ise karakterlerinin gelişimine ve hayatta izlemeyi seçtikleri çizgilere göre şekillenecek.
bence olayların bu noktaya kadar gelmesinde yasemin ve ahmetin annelerinin rolu çok büyük yasemin hastaneye ahmetle konuşmaya geldiğinde seni gömek istemiyor dedi bu yasemin için ne kadar kötü düşündünüzmü hamile olduğunuzu söylemeye geliyosunuz ama sevgiliniz babasının sizin yüzünüzden böyle olduğunu düşündüğü için sizi görmek istemiyor yani yasemin böyle sanıyor ayrıca ahmetin kapının altından bıraktığı mektubu bu seferde yaseminin annesi saklıyor ve böylece yasemin ahmetin onu görmek veya konuşmak istemediğine nerdeyse emin oluyor çünkü hastaneye gitmesinin üzerinden bikaç gün geçmesine rağmen hala haber yok bunun yanında ahmetin tarafından düşünürsek o da babası hastanedeyken yaseminin hiç görmeye gelmediğini onu merak etmediğini ve verdiği amerika numaralarını hiç aramadığı için konuşmak istemediğini vs. düşünüyor yani iki anne aradaki iletişimi tamamen oartadan kaldırıp olayları iyice zorlaştırıyor..yaseminin necdetle evlenmesi tamam aşklarına hiç yakışmadı ama bence yapabileceği çok farklı birşeyde yoktu 1960larda kürtaj riskleri veya evlenmeden hamile kalma durumuna karşı tepkiler şimdikinin kaç katıydı tahmin etmeye çalışın yaseminin ailesi zaten zor bir dönmeçten yeni kurtulmuştu yasemin tekrar ailesini üzmek istemedi diğer taraftan ahmetinde olanlarda hiçbir suçu yok bence burda izlediğimiz ,nsan ne yapmak isterse istesin hayatta her istediğimiz olmuyo zamanla hayat bizi kendi istediği yerlere sürüklüyor..ancak ben diyorumki arkadaşlar bu konu böyle devam etmez yasemin evlendi çocuğu doğucak ...ama konular tıkanıcak bence ahmet bir şekilde yaseminin bebeğinin ona ait olduğunu öğrenicek ve durum farklı bir hal alıcak, necdetin kardeşi herhangi birşey fark etmedi ama bu iki aile yaseminin dayısı ve ahmetin halası evlenince akraba olucaklar ve ben hmedin halasının birşeyler fark edip ahmete söylemesini böylece durumların değişeceğini sanıyorum çok uzun oldubye bye herkese selam:img-yes: lar
öncelikle bu diziyi çok seviyorum özellikle son bölüm süperdi ahmetin ıslık çalıp el salladığı ve yaseminin babasının yazdığı mektup kısımlarında kendimi tutamayıp ağladım :img-in_lo süperdi neyse bence olayların bu noktaya kadar gelmesinde yasemin ve ahmetin annelerinin rolu çok büyük yasemin hastaneye ahmetle konuşmaya geldiğinde seni gömek istemiyor dedi bu yasemin için ne kadar kötü düşündünüzmü hamile olduğunuzu söylemeye geliyosunuz ama sevgiliniz babasının sizin yüzünüzden böyle olduğunu düşündüğü için sizi görmek istemiyor yani yasemin böyle sanıyor ayrıca ahmetin kapının altından bıraktığı mektubu bu seferde yaseminin annesi saklıyor ve böylece yasemin ahmetin onu görmek veya konuşmak istemediğine nerdeyse emin oluyor çünkü hastaneye gitmesinin üzerinden bikaç gün geçmesine rağmen hala haber yok bunun yanında ahmetin tarafından düşünürsek o da babası hastanedeyken yaseminin hiç görmeye gelmediğini onu merak etmediğini ve verdiği amerika numaralarını hiç aramadığı için konuşmak istemediğini vs. düşünüyor yani iki anne aradaki iletişimi tamamen oartadan kaldırıp olayları iyice zorlaştırıyor..yaseminin necdetle evlenmesi tamam aşklarına hiç yakışmadı ama bence yapabileceği çok farklı birşeyde yoktu 1960larda kürtaj riskleri veya evlenmeden hamile kalma durumuna karşı tepkiler şimdikinin kaç katıydı tahmin etmeye çalışın yaseminin ailesi zaten zor bir dönmeçten yeni kurtulmuştu yasemin tekrar ailesini üzmek istemedi diğer taraftan ahmetinde olanlarda hiçbir suçu yok bence burda izlediğimiz ,nsan ne yapmak isterse istesin hayatta her istediğimiz olmuyo zamanla hayat bizi kendi istediği yerlere sürüklüyor..ancak ben diyorumki arkadaşlar bu konu böyle devam etmez yasemin evlendi çocuğu doğucak ...ama konular tıkanıcak bence ahmet bir şekilde yaseminin bebeğinin ona ait olduğunu öğrenicek ve durum farklı bir hal alıcak, necdetin kardeşi herhangi birşey fark etmedi ama bu iki aile yaseminin dayısı ve ahmetin halası evlenince akraba olucaklar ve ben hmedin halasının birşeyler fark edip ahmete söylemesini böylece durumların değişeceğini sanıyorum çok uzun oldubye bye herkese selam:img-yes: lar
Arkadaslar, ne kadar acimasizsiniz. Butun dizilerde kadin kahramanlara dusman oluyor seyirci. Erkekler ne yapsa hakli cikiyor. Neyse ki, bu dizinin erkek kahramani Ahmet gercekten sucsuz, gercekten savunulmayi hakediyor. Ancak Yasemin sanki keyfi icin, hayatinin askini, tek askini ve cocugunun babasini terk etmis gibi sinirlenmek niye? Yasemin'in Ahmet'ten ayrilma nedeni asilabilecek bir sorun degil.
Kacinizin babasi adaletsiz, yalan bir mahkemeyle, islemedigi bir suctan dolayi idama mahkum edildi? Bu durumda, o karari imzalayan savcinin ogluyla evlenerek, butun ailenizi perisan etmemek icin, kendi askinizdan, hayatinizdan, mutlulugunuzdan vazgecmek, bencillik degil, en buyuk fedakarliktir. Bencillik yapsaydi, Yasemin gider Ahmet'le evlenirdi. Ikisi kimseyi kafalarina takmadan mutlu mutlu yasarlardi-isterlerse yurt disina giderlerdi. Onun yerine Yasemin ailesi ugruna kendi geleceginden, mutlulugundan vazgecti (bu arada Ahmet'in de mutlulugunu feda etti). Bu cok Turk bir durum. Hanginiz annelerinizin hatri icin, onlari kirmamak, utandirmamak icin kendinizden odun vermediniz? Hep yapiyoruz bunu, bizim kulturumuz anne-babayi, aileyi, kisisel mutluluktan daha one cikariyor. Yasemin cok mutsuz, bunu gormek zor mu? Ahmet bile anladi. Yasemin'in yaptigi bencillik degil, olsa olsa biraz akilsizlik olur. Ahmet'le konusmaya calistigi hastane sahnesi, kendine gore bir zayiflik aninin sonucuydu. O an gectikten sonra tekrar asilamaz engeller aklina geldi. Yoksa, Amerika telefonunu bulur, arardi. Ulasilmaz degildi Ahmet. Birbirlerine ulasamamalari, yanlis anlasilmalar asil nedenin ustune sadece tuz biber oldu, sebep degil. Necdet'e evlendikten sonra dedigi gibi, Ahmet'le beraber olmamak icin cok gecerli sebepleri var Yasemin'in.
Sonucta bu dizi ayni zamanda bir ask dizisi de olsa, arka planda siyasi tarih var. Bu ulke cok aci cekti. Pek cok hayat, ask boyle siyasi olaylar yuzunden parcalandi. Insanlar olduruldu, suruldu, hapsedildi, iskence gordu. Hayatlari mahvoldu, asklarindan ayrildilar. Bunlar oldu. Gercek hayatta asiklar zaten boyle sebeplerle ayrilirlar. Entrikaci hain adamlar/kadinlar, ozel dedektifler yuzunden degil. Biraraya gelmelerini engelleyen hayat sartlari olur. Yasemin'in sevilmeyecek nesi var anlamiyorum. Askina ne olursa olsun sadik, icten, durust, ailesine duskun, sevgi dolu, cesur bir kiz. Sartlar yuzunden cok agir bedeller odeyip, cok aci secimler yapmak zorunda kalmis bir kurban. Hata yapmis olabilir; ama intihar edecek denli umutsuz bir psikolojideyken, diger opsiyon da kurtaj masasinda askinin bebegini aldirirken, kanamadan olme ihtimaliyken onu bir cikis yolu buldugu icin suclayamam. Necdet'le evliliklerini 1-2 senelik, gecici bir durum olarak goruyor. Necdet sonra gidip yine sevdigi biriyle evlenecek diye dusunuyor. Yani Necdet'e cok agir bir yuk getirmiyor kendince, onun duydularini bilmedigi icin.
Ahmet? Ah Ahmet. Onun durumu daha da kotu. Cunku tam olarak ne olup bittigine anlam veremiyor. Boyle terkedilmek cok aci. Hangisinin durumu daha umutsuz bilemiyorum; ama bana Ahmet gibi geliyor. Ama o da, dusundukce Yasemin'in hala kendisini sevdigini biliyor. Bir ise yaramasa da. "Ne yasarlarsa yasasinlar."
Necdet de fedakarlik yapti aski icin. Ayla ise herkesin yapacagi seyi yapiyor. Asik oldugu adamla beraber olma ihtimali dogdu, bunu degerlendiriyor. Herkes kendine gore hakli bu dizide. Sartlar, insanlarin yolunu belirliyor. O sartlari da, bireylerden cok, askeri darbeler belirliyor. Gercek hayatta oldugu gibi. Ben cok begeniyorum hikayeyi. Hic bir karakteri de haksiz bulmuyorum, bazen kizsam da. Hepsi kibar ve fedakar.
bende bu diziye yeni bakmay basladim ve cok hosuma gitti artik bakacagim daha önce niye farketmedim ona yanarim aritk öbür bölümleri indirip bakicam yani eski bölümleri ya arkadaslar ben bisey anlamadim tam olarak yaseminle ahmet neden ayrildi acaba biri bana bunukisaca anlata bilirmi acaba??
dizice yazinda gayet iyi analdim olayi aslinda yaseminle ahmet nedne ayrildi diye zaten bu dizilerde erkekler en büyük hatayi bile yapsa en hatasiz gibi gösteriliyor bizim gözümüzde ve ya biz öyle görmek istyioruz
dizice arkadaşım ben de yasemin'in nesi var sevilecek diyebilirim.hastane sahnesinden sonra anladı ahmet'le aşılamaz engeller olduğunu diyorsun.hayır hiç de öyle değil bence.ahmet'in onu istemediğini zannederek necdet'in evlenme teklifini kabul etti.çünkü ahmet beni istemiyor dedi necdet'e.ahmet'e ulaşsaydı aşılamaz engellere ne olacaktı.:img-blush acımasız diyorsun bize ama herkesin bakış açısı farklıdır.ben böyle düşünüyorum seninkine de saygı duyuyorum.
yasemin dayanamayip ahmete elinde bir paketle gidiyor sanki Ahmet kapiyi aciyor ikiside birbirlerini gördüklerinde sasiriyor
yasemin´in kafasi karismis gibiydi...necdet´e beni biraz yanliz birakin diye bagiriyordu, necdet tamam tamam sakinels gibi bir hareket yapiyordu.....
Keriman hanim riza bey´e ve baskalarina sarki söylüyor (saniririm mahkumlar´a söylüyorlar, cezaevinde) ve o anda göz göze geliyor keriman hanim ve riza bey ve gülümsüyorlar...
mehmet dayimiz tutuklaniyor.. oglu arkasidnan bagiriyor aglayarak
iki polis tarafinda götürülüyor..
Yasemin in sancilari tutuyor necdet ve lale arabaya bindiriyorlar...
sevket beye birsi ben adnan menderesi asmayi onaylayan adama is yok gibi birsey diyor..
Ve fragmanin sonunda iki araba carpisiyor.. o arabalarda kim var göstermediler
fragman gelmiş bile arkadaşlar..
yasemin ahmet'in kapısına dayanıyormuş.aşılamaz engelleri çabuk unuttu galiba.:icon_whis ağlamak işe yaramaz artık.mehmet tutuklanıyormuş.sevim başını derde soktu adamın.sinem duymasın.sofa
arzu-başak
27-02-07, 20:54
ya of ben demiştim yayınlıcaklar ben göremicem diye..gelde deli olma şimdi....derse ara verdim geldim ve yine dönücem..ama bu kafayla ne kadar çalışırım allah bilir....ya bu yasemin ahmetin kapısına dayanıyorsa..ahmet gelmiş o zaman...ben birşey anlamadım...zaman atlamasımı yapıcaklar ne yapıcaklar....mehmeti niye tutkluyorlar ya..eğer zaman atlaması yaparlarsa bunlar sevimle dergiyi çıkarmış olur....tutujkanmasıda onunla ilgili olur...aaaaa mehmet tutuklanıyorsa sevimde tutuklanır....ahmette o yüzden istanbula gelir....aman bişey anlamadım ben..en sonda iki araba çarpışıyormuş onlar kim acaba..ay içinde ahmet olmasın....birde ahmet hastaneye kaldrırlırmış..yasminde ona herşeyi anlatırmış..tamam tamam fazla uçtum..yada ahmet kaza yapar ayla onu tedavi eder...e zaman atlaması yapmıcaklarmı aylada çok iyi bir doktor olmuş olur...ahmette onunla evlenir..saçmaladım farkındayım.....
arkadaslar fragmanı okudum ama ızleyebılcegım bır link varsa ö.m. atar mısnız bana??:)
arzu'cuğum ben de göremedim anlatanların yalancısıyım.:img-grin2 yasemin herhalde ahmet gitmeden geliyor vedaya.:img-blush mehmet de yazdığı bir yazı yüzünden tutuklanabilir.zaman atlası olur ama belki dizinin sonunda.:img-blush
Bende isterim bende:icon_whis :icon_whis
bölüm özetini nerde okudunuz arkadaşlar?
bölüm özetini kopyalayıp hatırla sevgili forumundaki Bölüm özetleri bölümüne koyarsanız çok sevinirimm...
herzamanki gibi egne bulamadım:)):img-hyste
arzu-başak
27-02-07, 21:18
arzu'cuğum ben de göremedim anlatanların yalancısıyım.:img-grin2 yasemin herhalde ahmet gitmeden geliyor vedaya.:img-blush mehmet de yazdığı bir yazı yüzünden tutuklanabilir.zaman atlası olur ama belki dizinin sonunda.:img-blush
ya canım deli olucam ben..bu ahmet gitmedimi..otobüsle nereye gitti...yasemin ona vedaya nasıl geliyor....alla alla...ben bir şeyleri yanlış anlıyorum galiba ama neyi...tabi beynim sulandı ders çalışmaktan...
archeologue
27-02-07, 21:19
aaa mehmet tutuklanıyormuş! sinem kederden yataklara düşecek!yasemin ahmete gidiyormuş! eh bu da güzel...adam kıbrısçığa gidiyor onca yol...yahu bu kızın karnı burnunda değil miydi?:img-hyste bebek o yüzden mi erken geliyor??? necdet dayanırmış ahmetin kapısına bebek senin yüzünden erken geldi diye:img-hyste
arzu-başak
27-02-07, 21:22
yasemin dayanamayip ahmete elinde bir paketle gidiyor sanki Ahmet kapiyi aciyor ikiside birbirlerini gördüklerinde sasiriyor
yasemin´in kafasi karismis gibiydi...necdet´e beni biraz yanliz birakin diye bagiriyordu, necdet tamam tamam sakinels gibi bir hareket yapiyordu.....
Keriman hanim riza bey´e ve baskalarina sarki söylüyor (saniririm mahkumlar´a söylüyorlar, cezaevinde) ve o anda göz göze geliyor keriman hanim ve riza bey ve gülümsüyorlar...
mehmet dayimiz tutuklaniyor.. oglu arkasidnan bagiriyor aglayarak
iki polis tarafinda götürülüyor..
Yasemin in sancilari tutuyor necdet ve lale arabaya bindiriyorlar...
sevket beye birsi ben adnan menderesi asmayi onaylayan adama is yok gibi birsey diyor..
Ve fragmanin sonunda iki araba carpisiyor.. o arabalarda kim var göstermediler
bunu "ganime"fana yazmış..ondan kopyaladım.kendisine teşekkürler.
ya canım deli olucam ben..bu ahmet gitmedimi..otobüsle nereye gitti...yasemin ona vedaya nasıl geliyor....alla alla...ben bir şeyleri yanlış anlıyorum galiba ama neyi...tabi beynim sulandı ders çalışmaktan...
senin beynin değil benimki sulanmış biraz.:img-hyste evet ya ahmet gitmişti.valla nasıl izliyorsam karıştı sahneler.:img-hyste
evet yasemin nasıl vedaya geliyor.görmeden bilemiyeceğiz galiba.belki başkasını ziyaret eder.:img-blush
aynakolik_fatma
27-02-07, 21:34
bende şans olsa zaten anamdan erkek doğardım
sılanın fragmanını gördüm hatırla sevgilininkini yokkk!
arzu-başak
27-02-07, 21:35
senin beynin değil benimki sulanmış biraz.:img-hyste evet ya ahmet gitmişti.valla nasıl izliyorsam karıştı sahneler.:img-hyste
evet yasemin nasıl vedaya geliyor.görmeden bilemiyeceğiz galiba.belki başkasını ziyaret eder.:img-blush
sevindim valla..kendimden şüphe etmeye başlamıştım..:img-hyste kendi kendime bişeyler uyduruyorum sandım..sevimde tutuklanır...ahmet istanbula gelmek zorunda kalır...yaseminde ahmetin yanına gider...bu çokmu saçma acaba..yani başka türlü nasıl yasemin ahmetin yanına geliyorki....yada zaman atlaması yapıcaklar ahmet istanbula gelmiş olucak...ama ne bilim buda saçma olur...en azından ahmetin ordaki yaşantısına dair bize bişeyelr göstermeleri gerekmezmi..neyse ya..benim kardeş geldi..ben çıkıyorum..of of gelde ders çalış şimdi..size iyi sohbetler..........
BLaCK-WoLF
27-02-07, 21:36
Fragmanı bana yollayın lütfen ımaaa
bana da yollayabilir misiniz arkadaşlar? gerçekten çok sevinirim. youtube a baktım ama yoktu şimdiden teşekkürler:img-wink:
sevindim valla..kendimden şüphe etmeye başlamıştım..:img-hyste kendi kendime bişeyler uyduruyorum sandım..sevimde tutuklanır...ahmet istanbula gelmek zorunda kalır...yaseminde ahmetin yanına gider...bu çokmu saçma acaba..yani başka türlü nasıl yasemin ahmetin yanına geliyorki....yada zaman atlaması yapıcaklar ahmet istanbula gelmiş olucak...ama ne bilim buda saçma olur...en azından ahmetin ordaki yaşantısına dair bize bişeyelr göstermeleri gerekmezmi..neyse ya..benim kardeş geldi..ben çıkıyorum..of of gelde ders çalış şimdi..size iyi sohbetler..........
demek sevindin aşkolsun.:icon_sorr yok dediğin saçma değil.bugün ben de yazmıştım sevim'in tutuklanıp ahmet'in bu yüzden geri dönebileceğini.belki o zaman gelir yasemin.ahmet'in gittiği yerdeki yaşantısını da gösteriyormuş galiba.:img-blush canım güle güle.bye
aynakolik_fatma
27-02-07, 21:42
sonunda gördüm millet!!!!
yasemin ahmeti görmeye kıbrısçık a gidiyor
elinde bir paket var içinde mektuplar falan var galiba
bence herşeyi bitirmeye gidecek ondan başka bişey beklenmez
ve sonunda doğuracak yaaa
necdete beni rahat bırakın nefes alamıyorum falan diyodu bide
ve sonunda "GEÇMİŞ BAŞLANGIÇTIR..." diye bir ses:img-hyste
özge_letyy
27-02-07, 21:46
ben de gördüm şimdi fragmanı..
yalnız bişey diycem bi ara burda konuşulan köylü kızı teorileri tutuyo galiba:)çünkü elinde bir tabakla bir köylü güzeli ahmetin kapısını çalıyo ve karşılıklı gülümsüyolar kızın bakışları pek hayra alamet değil:D
ayrıntılı olarak fragmanı anlatıyorum
-ahmet köye vardığını ve minibüsten indiğini gösteriyorlar
-ışık yasemine "onu merak ediyorsun dmi?" diye soruyor...
-polisler sevim'e "hakkınızda tutuklama emri var.kimliğinizle birlikte teslim olmaznız gerekiyor" diyorlar...
-bi köylü kızı ahmete tepsi içinde yemek veriyor...ahmet şaşkın...kız ahmete nazlı nazlı bakıyor(?)
-rıza hapishane parmaklıklarından dışarı bakıyor
-ahmetin yaseminin resmine bakıyor çok üzgün bir şekilde...
-yaseminde babasının mektubunu öpüyor falan
-keriman hapishanede şarkı söylüyor ve rızayla bakışıyorlar
-bi adam şevkete "menderesi asan bir mahkemenin savcısını istemiyoruz" diyor
-polisler mehmeti de götürüyorlar ve deniz mehmetin arkasından "baba" diye bağırıyor
-yasemin elinde bir paketle ahmetin kapısında...ahmet çok şaşkın...
-nezehat "demek ki hala vazgeçmedi" diyor(bunu sanırım kendi kendine diyor)
-yasemin nejdete "bu kadar üstüme varmayın artık.mümkünse yalnız kalmak istiyorum" diyor
-yasemin sancılanıyor
-ve fragmanın sonunda çok yağmurlu bir gecede iki araba çarpışıyor...o kadar çok yağmur yağıyor ki hiç birşey görünmüyor...
ve fragman bittiğinde bi adam "geçmiş başlangıçtır diyor
belki de yasemin ahmet'in ona yolladığı mektubu buldu.evde kalıyor ya babasından gelen mektubu saklamak için çekmeceyi açtı.orada buldu.tabi hemen ahmet'e koştu.ahmet artık çok geç demiştir.bana güvenmedin falan.olabilir mi?
yha bu ahmeti de gören seviyor anacım:img-pilot
sevilmicek gibi değil ki kereta:img-pilot :img-blush
özge_letyy
27-02-07, 21:49
bi de bi yerde elinde bi tabak gözleme o sanırım artık neyse onunla bi köylü kız ahmetin kapısını çalıyo gülümsüyo falan eyvah ki ne eyvah:)
Ay bu ne ya!?Ahmet'i gören aşık oluyor olmaz ki:) Ama ben dedim etme eyleme gitme Kıbrıscıklara dedim dinletemedim :)
aynakolik_fatma
27-02-07, 21:54
bi de bi yerde elinde bi tabak gözleme o sanırım artık neyse onunla bi köylü kız ahmetin kapısını çalıyo gülümsüyo falan eyvah ki ne eyvah:)
yok ya o kız zararsız bence
tabi kim olsa ahmeti görünce ağzı sulanır:img-hyste
kasabanın bütün kızları yemek getirise hiç şaşmam:happy0064
ayrıntılı olarak fragmanı anlatıyorum
-ahmet köye vardığını ve minibüsten indiğini gösteriyorlar
-ışık yasemine "onu merak ediyorsun dmi?" diye soruyor...
-polisler sevim'e "hakkınızda tutuklama emri var.kimliğinizle birlikte teslim olmaznız gerekiyor" diyorlar...
-bi köylü kızı ahmete tepsi içinde yemek veriyor...ahmet şaşkın...kız ahmete nazlı nazlı bakıyor(?)
-rıza hapishane parmaklıklarından dışarı bakıyor
-ahmetin yaseminin resmine bakıyor çok üzgün bir şekilde...
-yaseminde babasının mektubunu öpüyor falan
-keriman hapishanede şarkı söylüyor ve rızayla bakışıyorlar
-bi adam şevkete "menderesi asan bir mahkemenin savcısını istemiyoruz" diyor
-polisler mehmeti de götürüyorlar ve deniz mehmetin arkasından "baba" diye bağırıyor
-yasemin elinde bir paketle ahmetin kapısında...ahmet çok şaşkın...
-nezehat "demek ki hala vazgeçmedi" diyor(bunu sanırım kendi kendine diyor)
-yasemin nejdete "bu kadar üstüme varmayın artık.mümkünse yalnız kalmak istiyorum" diyor
-yasemin sancılanıyor
-ve fragmanın sonunda çok yağmurlu bir gecede iki araba çarpışıyor...o kadar çok yağmur yağıyor ki hiç birşey görünmüyor...
ve fragman bittiğinde bi adam "geçmiş başlangıçtır diyor
Anlattığın için çok teşekkürler canım ya!Ama sen anlattıkça merakım arttı.Sanırım yine heyecan yükselecek...
Şule Abla eklemeni bekliyoruz;)
güzel ülkemin güzel insanları biri bu yurttaşınıza fragmanı pm atabilir mi lütfen canlarım:img-pilot :img-blush
gerçekten de kaç kişi oldu ya ahmetin arkasında kız ordusu var valla:img-hyste tabi öyle karizmatik bakışlar fırlatıp durursa daha çoook olur:img-pilot
ayy inanmıyorum süper bir bölüm olacak kesin...
pmle göndermeye çalışacağım linki:happy0064
arkadaşlar pmlere bakın
:img-wink:
archeologue
27-02-07, 22:14
scog teşekkürler fragmanı eklediğin için...
izlediklerini aktaran herkese teşekkürler...
henüz izleyemedim fragmanı ama yine heyecan dorukta olacak anlaşılan!
fragman için teşekkürler pnrdvl22:img-wink:
çarpışan arabalardan biri necdetinki... direksiyondan falan tanıdım da diğeri meçhul... necdet kaza gaçirecek yani... ayrıca nezahat hanım rızanın kerimanla olan son olayını öğrenip de diyor bence halal vaz geçmedi diye...
ya bu ahmet akıllanmıycak... şimdi de kıbrıscıkta takıcak kızları peşine kıza karizmatik karizmatik gülümsüyordu eh bana da öyle gülümsese ben de vurulurum yani:img-pilot
yasemin paketi karnına bastırıyor sanki hamileliğini gizlemeye çalışıyor gibi... pardesü falan da giyinmiş zaten. kazada necdet arabada yanlız bence çünkü yasemini arabaya sancıları için sabah tıkıştırıyorlar oysa kaza gece oluyor bariz...
o pakette ne vardı çok merak ediyorum ya:icon_whis
hade hayırlısı gene soluksuz izliyces desenize:good:
fundapehlivan
27-02-07, 22:22
Ya gerçekten Kıbrısçığa mı gidiyor yoksa Ahmet dönüyor mu??
Bunu herkes yanlış anlamış galiba...
Yasemin nasıl gider Kıbrısçığa hamile hamile...
Hem Necdetlere ne diyecek??
Ben anlamadım bir şey ama umarım öyledir:img-blush
O çarpışan arabalar da kimler vara acaba??
naz_özge12
27-02-07, 22:23
fragmanın videosu elinde olan banada yollaya bilir mi?çok merek etttim ya..:img-blush
anladığım kadarıyla çarpışan arabalardan biri necdetin direksiyondan falan çok anlaşılıyor bir de aynı model necdetinkisiyle. ama içinde yanlız necdet var bence çünkü yasmeini arabaya sabah bindiriyorlardı ama necdet kazayı gece yapıyor...
evet kıbrıscıka gidiyor yasemin bence de mektuplar resimler falan var içinde of yazık ahmete ya kalpsiz yasemin:icon_sorr
walla köylü kızı pek bir cilveliydi ahmette herzamanki şirin ve karizmatik bakışları gülümsemesiyle falan bakıyor kıza... ya bu da aylaya da öyle bakıyor sanki sevgilisi gibi tüm kızlara böyle bu tabi sonra aman nasıl aşık olur bana falan havalarına giriyor:img-hyste
denize çok üzüldüm ya... bu arada yaseminin doğuma gittiğini sanmam sancı falan olabilir ama doğum daha erken