PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-5

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

Melal
28-02-07, 16:37
Canım sen duymadınmı...özgür bizim dizinin kadrosuna katılıyor..bugün çıktığı bir programda söylemiş....Melalcim yasemin hakkındaki fikirlerine sonuna katılıyorum..o kendine bir yol cizdi öyle yada böyle..olan ahmete oldu...ne çok üzüyorlar bu çocuğu ya....

Ahmet bu gidişle ince hastalığa tutulmazsa iyidir.
Malum o dönemin aşıklarının hastalığıymış.:icon_sorr

NiliWerda
28-02-07, 16:38
Yaa banane banane ben istemiyorum oynamasını kardeşi gelsin.:):)
Rolü ne olacak ki acaba sakın sakın Ahmet'in oğlu olmasın.
Ayy yok o zaman kesin seti basarım.:img-hyste :img-hyste

yok artık daha neler saçmalama...
bazı arkadaşlar harun veya deniz diye tahminde bulunmuşlar ama bence olmaz o ya olmaz bence girmesin kadroya offff...

arzu-başak
28-02-07, 16:40
:
olası en büyük ihtimal sanırım ahmetin yasemini şiş karınla görmesi,kendini yolalra atması ve sağnak yağmurda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ve gümmmmmm:icon_sorr

aslında olabilir ya...aslıcım güzel tahmin valla...sezin devamınında ben getirim...yaseminde ahmetin kaza yaptığını duyar ve kahrolur...sonra sancısı başlar üzüntüden....çok uçtum biliyorum ve susuyorum...

cerenimo_
28-02-07, 16:40
oyyy oyyy.. ahmete bişey olmasın yaaa... o arabadaki ahmet mi gerçekten acaba?? ama ahmet yaseminin hamile olduğunu öğrenirse geri dönmeyi düşünmez iyice gittiği yere bağlanır bence... sonuçta oraya gitmesinin amacı da yasemini unutmaktı... nooollurr ahmete bişey olmasın :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

NiliWerda
28-02-07, 16:41
Ahmet bu gidişle ince hastalığa tutulmazsa iyidir.
Malum o dönemin aşıklarının hastalığıymış.:icon_sorr

ay melal varya annem hemen hemen dizi başladığıdan beri ahmet kanser olcak deyip duruyodu ya sende deme böle...
annemle benim bazı tahminlerimiz çıkar (busefer anneminki çıkmasın)
annemle iddiayamı girsem acaba?:img-hyste

black--mamba--
Aman Yasemin ne olursa olsun.Ahmet yaşıyor bütün acıları Yasemin çıkış yolunu kendince buldu.
Yürüdüğü bu yolda ona mutluluklar ama lütfen artık Ahmet'i üzmesin.
Ne hali varsa görsün.Görsün de Ahmet'in bebeği Yasemin'de zavallım çocuğundna bi haber kaç yıl geçirecek.
Ahmet bir çocuğu olduğunu öğrendiğinde Yasemin'in kapısına dayanması lazım.
Dayanmazsa ben rahat etmeyeceğim çünkü bağırsın,çağırsın ben rahatlıyayım.:):)

melal hani bazen bir diziyi izlerken ciddiye alırsın ya gerçekmiş gibi kızarsın gülersin umut edersin..ben bu diziye karşı duygusal bir bağ hissetmediğim için yaseminin oynadığı karakterede zerre kadar inancım olmadığından..ne ağlıyorum ne gülüyorum ne kızıyor nede duygulanıyorum öyle boş boş ekrana bakıyorum..(canselin olduğu bölümlerde işte biraz bir şeyler oluyor..)o yüzden bir beklentim yok..tek beklentim dizinin hızla ilerleyip mutlu veya mutsuz sonla bir an önce bitmesi..

ha sakın aranızda biri çıkıp muhalefete kalkışmasın bu benim düşüncem böyle düşündüğüm için kimse beni yargılayamaz..

anouuu gerilmişim ben yaa mahfetti bu dizi benii :img-cool2

aslı30
bi dakika ahmetin arabası mı var??? ben niye hiç hatırlamıyorum yahu :icon_whis
onun arabası var güzel mi güzel şöförü de var özel mi özel.:img-hyste
ya amerika'ya giderken yasemin'in evine geldiğinde görmüştük ya.onundur herhalde kiralamadıysa.:img-hyste şöfürü de vardı.:img-grin2

Melal
28-02-07, 16:45
Yaprak'cım senin bizim kadar diziye kendini kaptırmadğın belli canım.:)

Nil Ahmet verem veya kanser olursa sorumlusu önce Yasemin sonra anne mi olacak yani:img-hyste :img-hyste

Ahmet'in arabası mı varmış.Hiç hatırlamıyorum.
Ne mütevazi çocuk bakın arabası var ama belli etmiyor.:img-hyste :img-hyste
Görgüsüz değil.Necdet her dakika arabayla biraz Ahmet'ten ders alsın.:img-hyste

SEZİN
28-02-07, 16:47
aslı inanır mısın hiç hatırlamıyorum :img-hyste allah allah çok enteresan..aman neyse..e o zaman bu adam taa kıbrıscıklara niye arabasıyla gitmedi? sırf o komik otobüs sahnesini izletmek için böyle bir mantıksızlık yapamazlar herhalde..ama neredeyse eminim o necdet değil...ama zenginledi arabasını değiştirdiyse bilemeyeceğim :img-hyste

arzu,dediğin de olası bir ihtimal...haberlerde gösterirler kazayı..aman ne göstermesi radyodan duyarlar işte avukat ahmet gürsoy şöyle şöyle kaza geçirdi..yaseminin sancısı tutar..falan filan..sonra necdete bağırması da büyük ihtimal eve geldikten sornadır..çok üzerine gider necdet,şöyle yat böyle yat ağır kaldırma arada da ahmetle ilgili laf sokar o da rahat bırakın beni falan der..ama bence böyle olmasın senaryo o da ayrı tabi :icon_whis

cerenimo_
28-02-07, 16:48
yok yaa ahmetin arabası olduğunu sanmıyorum.. yaseminin evine geldiği arabayı niyeyse taksi diye düşündüm ben... zannetmem arabası olduğunu hem arabası olsa bolu'ya da kendi arabasıyla giderdi..

aslı30
28-02-07, 16:49
Ahmet'in arabası mı varmış.Hiç hatırlamıyorum.
Ne mütevazi çocuk bakın arabası var ama belli etmiyor.:img-hyste :img-hyste
Görgüsüz değil.Necdet her dakika arabayla biraz Ahmet'ten ders alsın.:img-hyste
alla alla yoksa ben hayal mi gördüm.:img-hyste sahneleri mi karıştırdım yine.:img-hyste evet necdet gibi her yere arabayla gitmiyor ahmet.necdet gibi pastaneler zinciri yok napsın benzin parası çok tutar.:img-hyste

NiliWerda
28-02-07, 16:50
onun arabası var güzel mi güzel şöförü de var özel mi özel.:img-hyste
ya amerika'ya giderken yasemin'in evine geldiğinde görmüştük ya.onundur herhalde kiralamadıysa.:img-hyste şöfürü de vardı.:img-grin2

:img-hyste :img-hyste :img-hyste
evt bende unutmuşum sahi arabası vardı dimi?
şöförüde çokk özel:img-hyste

fundapehlivan
28-02-07, 16:51
Bir dakika ya!!
Neden Ahmet kanser oluyor ve ya verem??
Bu nereden çıktı??
Bakın ağlarım ama:sad53:

Ya bu çarpışan arabalarda kimler var acaba??
Evet ahmetin arabası yoktu ama kaza geçirtmek için aldırtmış olabilirler:img-hyste
Ya umarım necdettir diye dualara başlayayım ben!!

black--mamba--
28-02-07, 16:52
Yaprak'cım senin bizim kadar diziye kendini kaptırmadğın belli canım.:)

belki....ama belkide en çok ben kaptırdım kendimi...yoksa necdetle yaseminden bu kadar nefret edermiydim.yada yaseminin annesi haklı olarak şevketi kovmaktan beter etti diye yaseminin annesinden..bir öyle diyorum bir böyle acep ben delirdimmi..ben delirmeden dizi yayından kalksa barii:img-hyste ..
neyse yaa ben gittimbye

fundapehlivan
28-02-07, 16:53
Canım sen duymadınmı...özgür bizim dizinin kadrosuna katılıyor..bugün çıktığı bir programda söylemiş....Melalcim yasemin hakkındaki fikirlerine sonuna katılıyorum..o kendine bir yol cizdi öyle yada böyle..olan ahmete oldu...ne çok üzüyorlar bu çocuğu ya....

AAA!!
İnanamıyorum, kim olacak acaba???
Belki Defnelerin arkadaşı filan olacaktır??

fundapehlivan
28-02-07, 16:54
bak bi ara vardı aslında ama sonra kullanmamaya başladı ve biz unuttuk sanrıım böye oldu..:img-yes:

Yok ya ben hiç hatırlamıyorum onun arabasının olduğunu...
Hatta necdetin bile var ahmetlerin nasıl yok demiştik...

Melal
28-02-07, 16:54
alla alla yoksa ben hayal mi gördüm.:img-hyste sahneleri mi karıştırdım yine.:img-hyste evet necdet gibi her yere arabayla gitmiyor ahmet.necdet gibi pastaneler zinciri yok napsın benzin parası çok tutar.:img-hyste

He valla doğru Ahmet benzin parasından arabasını ötürü fazla kullanmıyor.:)

Bir dakika ya!!
Neden Ahmet kanser oluyor ve ya verem??
Bu nereden çıktı??
Bakın ağlarım ama:sad53:

Ya bu çarpışan arabalarda kimler var acaba??
Evet ahmetin arabası yoktu ama kaza geçirtmek için aldırtmış olabilirler:img-hyste
Ya umarım necdettir diye dualara başlayayım ben!!

Funda'cım Ahmet'in kanser veya verem olduğu yok.
Biz diyoruz bu kadar derde bu adam kanser veya verem olmazsa iyidir diye yani kormam canım.:)
Şu çarpışan arabalarda:)Bence Keriman var.:)

aslı30
28-02-07, 16:55
aaa evet taksi de olabilir o araba.:img-hyste niyeyse hiç konduramadım.:img-hyste kendi avukat,savcı,doktor oğlu ya ne bileyim.:img-hyste ama aynı o arabaydı yani.:img-grin2 zaten dizinin esas oğlanı kim belli değil.necdet daha üstün.valla olmaz böyle.itiraz ediyorum.:img-hyste

fundapehlivan
28-02-07, 16:57
Bence Melalcim sen Kerimanın olmasını istiyorsun içinden geçen o:img-wink:
Valla haklısın...
Ama ben Rızaya daha çok kızıyorum. hele orada kadına bakışı ne biçimdi ya...
Pes dedirtti bana... Bir de karısına seni üzdüm beni affet, sadece seni sevdim filan... Tonla palavra...
En çokda bunun bir anlık hata olarak görülmesine sinir olmuştum ama Rıza gösterdi ki o resmen ikinci eşi onun. Geçici filan değil... Adam hapiste bile yürütüyor yani... Uzaktan uzağa...

SEZİN
28-02-07, 17:03
yok yok ahmetin arabası kesin yok..olsaydı 14 bölümde 1 kere görürdük heralde..hem olsaydı unutmazdım ben,bakardım nasıl direksiyon tutuşuna falan o bakımdan :img-hyste

o arabada kerimanın olmasını ben de çok isterim ama bir amacı yok yani..niye kaza geçirtsinler ki kadına? koca dizide onunla ilgili olan tek karakter rıza ve o da hapiste..kaza geçirse ne olur,geçirmese ne olur :icon_whis hem iki arabada da erkek vardı sanırsam

araba sarı olmadığında ben kesin necdet değil diyorum...e ahmetin arabası yok..keriman da değil..kim bunlar yaa sıyırıcam en sonunda o olucak :icon_whis

cerenimo_
28-02-07, 17:04
ya eğer o arabalardan birinde keriman varsa bu demektir ki kerimanı dizide tutmak istiyolar... iyi de herşey iyiydi güzeldi rıza nezahatin değerini anladı durup dururken kerimanı tekrar niye sokuyosunuz ki diziye yaaa... onun yerine biraz daha ahmeti gösterseler tam süper olacak... :img-yes: :img-yes: :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

cerenimo_
28-02-07, 17:08
ya belki de sevim ve mehmeti tutukladıktan sonra merkeze götürürlerken yapıyolardır kazayı... yani aklıma başka bişey gelmiyo necdet değil çünkü arabalar siyah, ahmetin arabası yok, keriman kaza geçirse bile dizinin geleceği açısından hiç önemli bi olay olmayacağından onun olacağını da sanmıyorum.. geriye de kim kalıyo ki yani??

sevda_cicegimm
28-02-07, 17:10
arkadaslar fragman cikmis yaw..ben izleyemedimm.banada annem soledi.heyecanli bolum bizi bekliyor...yaseminler kaza yapiyormus sanirim...
ahmetle yasemin karsilasiyormus...bide sefketi tutuklamak icin mi ne geliyorlarmis...sefket is aradiginda reddediliyormuss..
off heyecanla bekliyorum yaw...

NiliWerda
28-02-07, 17:22
yok yaa ahmetin arabası olduğunu sanmıyorum.. yaseminin evine geldiği arabayı niyeyse taksi diye düşündüm ben... zannetmem arabası olduğunu hem arabası olsa bolu'ya da kendi arabasıyla giderdi..

ya bencede ben pek hatırlamıyrum.. yoksa hatırladığım benim ahmetin taksiyemi binmesiydi?:img-hyste

buıarada kesin çarpışan arabalarda keriman var bu belli oldu...

brittlex
28-02-07, 17:32
:img-blush Benim tahminime göre kazayı Ahmet yapacak. Maalesef bu kaza netecesiylede Ayla'ya gün doğacak . Ahmet'le ilgilenecek ve bir şekilde Ahmet'le yakınlaşacak:((

Sinem90
28-02-07, 17:34
arkadaşlar sizleri çok özledim.çok kötü durumdayım.resmen bunalıma girdim.hemen çıkmam lazım.babamın haberi yok girdiğimden.artık yorum yapamayacağım pek.:icon_sorr
fragmanı görünce üzüntüm iyice arttı.sevimle mehmet tutuklanıyor.ühühü:icon_sorr
o ahmetin yanındaki kız da nerden çıktı?:img-help:
ekrem hakkında yeni bi bilginiz yok sanırım. :hıh

sevda_cicegimm
28-02-07, 17:39
helin yaseminler kaza yapmiyor mu???kimler yapiyor o zaman????merak ettim simdi..off heyecanli olcak bolum cnmm...

tugchemre
28-02-07, 18:04
vay ahmetim vay cnmın içi öğreniyo garibim hamileliği bi bilse o çocuğun gerçek babasını bu hamilelik en çok aylaya yarayacak helede dediğiniz gibi kaza maza oluyosa tamam çok yakındır ahmetimin aylayla geçireceği acı günler nası izlenecek o bölümler düşündüğüm tek şey bu ya

aynakolik_fatma
28-02-07, 18:13
slm arkadaşlar
bu kaza yapanlar kim anlamadım ben şimdi:icon_whis
bu arada cansel elçinin sitesine set fotolarına
canselin karizmatik fotoları eklenmiş:img-hyste
tüm hayranlarına duyrulur:happy0064

ergim
28-02-07, 19:19
arkadaslar bende gördüm fragmanı hemde indirip bi kaç defa seyrettim arabada kaza yapan kesin ahmetti bence çünkü esmer biriydi yani nejdet deildi yaseminede çok gıcık oldum o köylü kıza da çok gıcık oldum hiç sewmedim bide fragmanın sonundaki
"geçmiş başlangıçtır" sözüne hiç bi anlam weremedim oofff bundan sonraki bölümü acaip merak ediorum kesin zaman atlaması olcak ama yaseminle ahmet kavuşsun yaaaaaaaaaaaaa:(:(:(:(:(:(

NiliWerda
28-02-07, 19:37
slm arkadaşlar
bu kaza yapanlar kim anlamadım ben şimdi:icon_whis
bu arada cansel elçinin sitesine set fotolarına
canselin karizmatik fotoları eklenmiş:img-hyste
tüm hayranlarına duyrulur:happy0064

evt benim istediğim resimlerde eklenmiş..
hani şu köylü adamın canselin omzuna başını koyarkenki hali:img-hyste

maison
28-02-07, 19:59
selamlar..
ben fragmani az önce gördüm :icon_whis
yasemin'in ne isi vardi ahmetin kapasinda: :icon_evil :icon_evil :icon_evil :icon_evil :icon_evil
cok erken pisman oldun yasemin hanuuum..:happy0064 ayy yasemin'i böyle üzgün görmek beni cok üzüyor yaaa icimin yaglari eridi resmen..neyse konudan sapmiyayim...
valla ben bu bölüm acikcasi riza'yi merak ettim..mahkumlar icin özel gece hazirlandi galiba..nasil'da bakisti o kadinla..valla nezahat görmesin…=)
ama ben ahmet’in yanindaki kadini pek cikaramadim..kim oluyor o kadin..yavv ahmet bey’cim cok hizli dayraniyorsun olmuyor böyle adimiz cikar sonra...:img-hyste :icon_whis

not:melal ablam cok sekersin..böyle birden yiyesim geldi seni:img-hyste :img-blush

dizice
28-02-07, 20:05
Dun fragmani ararken, bir sitede bir anket gordum. En yakisikli dizi karakteri kim diye. Hatirla Sevgili'den sadece Necdet vardi, Ahmet yoktu. Daha neler! Esas oglani koymamislar :icon_sorr

Riza Bey artik kantarin topuzunu kacirdi. Onu ancak tenesir paklayacak. Bu ne uslanmazlik, ahlaksizlik yani. Yuh. Birkasin bu adami karisi. Idam yolunda, karicim, hayatimin aski diye agla, kelleyi kurtarir kurtarmaz, kendini Keriman'in kollarina at, hem de hapislerden.:icon_evil

Zavalli Yasemin. Yasemin her seyi ailesi icin yapti. Halbuki annesi ondan gercekleri sakladi. Babasi da assolistlerle fink atiyor. Bu aile icin bu fedakarliga degmezdi. bence Yasemin'e haksizlik yapiliyor. O askini ailesine feda etti. Ahmet kadar, o da aci cekiyor. Hangisi daha cok aci cekiyor bilemem. :bilmim Ikisi de farkli turde cehennemlerdeler. Ben sanirim, Ahmet'in durumunu tercih ederdim. Her dakika Ahmet'in bebegine bakmak, Yasemin'e omur boyu araliksiz iskence. Artik kendini sanatina iyice adayip, cok unlu bir ressam olur herhalde.:img-yes:

Necdet kaza yapmasin, kesin sakat falan kalir o zaman. Isin icinden hic cikilmaz.

fundapehlivan
28-02-07, 20:37
Valla Arzu-başak yan, arzucumla benim teorime göre...
O arabada olan Ahmet...
Kaza geçirecek, zaten sonra diyor ya GEÇMİŞ BAŞLANGIÇTIR ya da öyle bir şey di işte:img-hyste
Dizi de ahmetin kazasıyla başlıyordu ya... Uçak kazasıyla...
Şimdi de yine Ahmet bizce o arabanın içinde sad53:
Sonra tabii ayla ona bakacak ve o sırada yakınlşacaklar...

fundapehlivan
28-02-07, 20:42
arkadaslar bende gördüm fragmanı hemde indirip bi kaç defa seyrettim arabada kaza yapan kesin ahmetti bence çünkü esmer biriydi yani nejdet deildi yaseminede çok gıcık oldum o köylü kıza da çok gıcık oldum hiç sewmedim bide fragmanın sonundaki
"geçmiş başlangıçtır" sözüne hiç bi anlam weremedim oofff bundan sonraki bölümü acaip merak ediorum kesin zaman atlaması olcak ama yaseminle ahmet kavuşsun yaaaaaaaaaaaaa:(:(:(:(:(:(

Geçmiş başlangıçtırın ben manasını çözdüm arzunun da yardımlarıyla tabii...
o cümleden önce araba kazasını gösteriyordu...
Dizi de kazayla başlıyordu, uçak kazasıyla yani...
Yine kaza oluyor, bu sefer de araba kazası ve bence yine ahmet var o araba da... Yani geçmiş başlangıç oluyor bu durumda:img-hyste
Yani sanırım:icon_whis

willlover
28-02-07, 20:54
Arabanın içindeki Ahmet'se ister misiniz hafızasını kaybetsin:img-hyste iyice Türk filmi olur:) Tabii ki böyle bir şey olmaz; ama dediğiniz gibi bu durum en çok Ayla'ya yarayacak:img-yes: Yaa bir an önce 68'e geçelimmmmmmmm:(

esraaa
28-02-07, 21:01
ßende youtubdan isLedm fraGmanı sndi..
çoK qüzeLdeKi sondaKi söz ..
yanLz ßen km Kaza yaPoor anLamadm..
ßu arada yasemn bi meKtußu kokLuo ya .. o meKtup saKın aHmetn oNa yazdıĞı ve aNNesnn sakLadĞı oLmasn ??

sude-elvin
28-02-07, 21:19
fragmani yeni izleyebildim. yasemini hamilelik strressi basmaya baslamis anlasilan necdet fircayi yiyor. ahmetle aylayi düsünürken yeni biri daha cikicak sanirim yemek getiren kiz ahmet bi acayip bakti kiza sanki. yaseminin ahmetin yanina yani kibriscika gittigine inanamiyorum hele keriman ve riza beyin sahnesine hic inanamiyorum. bide kaza sahnesi var ahmet gibi kazayi geciren ama yaniltma da olabilir.

fundapehlivan
28-02-07, 21:25
Arabanın içindeki Ahmet'se ister misiniz hafızasını kaybetsin:img-hyste iyice Türk filmi olur:) Tabii ki böyle bir şey olmaz; ama dediğiniz gibi bu durum en çok Ayla'ya yarayacak:img-yes: Yaa bir an önce 68'e geçelimmmmmmmm:(

Yok artık:img-hyste
Daha neler...
Evet Aylaya yarayacak ve ben de sinir olacağım...:icon_sorr

willlover
28-02-07, 21:36
Yok artık:img-hyste
Daha neler...
Evet Aylaya yarayacak ve ben de sinir olacağım...:icon_sorr

Aynen öyle. Umarım Ahmet ve Ayla'nın mutu mesut aşk tablolarını bu bölümden başka herhangi bir bölümde görmeyiz de en geç bir dahaki bölüm 68e geçerler. Bir an önce geçsinler de Ahmet ile Ayla arasında sorunlar başlasın, ne kadar fesatım yaa:img-hyste Zira dizinin şu anki 2-3 bölümünü stresten tırnaklarımı yiyerek izliyorum:img-yes: İlk 11 bölüm Ahmet-Yasemin beraberken ne güzeldi. Ayrılsalar bile "Ah, tamam zaten barışacaklar." diyordum. Ama artık öyle bir olasılığın önünde uzun bir zaman ve koskoca bir soru işareti var:(

aynakolik_fatma
28-02-07, 21:45
bekle bekle bende çok sıkıldım bir an önce
68 e geçse artık dizi
arkadaşlarda çok çabuk ilerliyo diyo yaa
gelde sabret
bizim bebek büyüyünce nasıl olacak acaba
erkek olursa ahmete benzeyen bi çocuk koyarlarmış
aşk oyununda da öyle olmuştu:happy0064
küçük ama bir o kadar karizmatik

denizkizi55
28-02-07, 21:58
bekle bekle bende çok sıkıldım bir an önce
68 e geçse artık dizi
arkadaşlarda çok çabuk ilerliyo diyo yaa
gelde sabret
bizim bebek büyüyünce nasıl olacak acaba
erkek olursa ahmete benzeyen bi çocuk koyarlarmış
aşk oyununda da öyle olmuştu:happy0064
küçük ama bir o kadar karizmatik

Katiliyorum..Yaklasik 2-3 bölümdür ayni tempo'da ilerleniyor..gerci bunlar'in olmasi gerekiyor bu tür bölümler bekleniyordu ancak biraz gaz'a bassalar hicte fena olmayacak..

Ahmet cok sasirip üzülecek yasemin'in hamile oldugunu görünce..O hirsla gidecek ayla ile evlenecek..Daha dizi yeni basliyor anlayacagimiz..:icon_whis

tuba333
28-02-07, 22:00
Ben isterimki kiz olsun ve Berene benzeyen bir kiz olsun, cok tatli olur. Ahmet onu gördu zaman ilk aklina Yasemini gelsin. :icon_whis

Umarim yengeymiz Ayla yerine köylu guzeli olur:img-pilot

bse
28-02-07, 22:15
ben geldimm...
blüm özetnde ahmeti büyük bir sprz beklemektedr yazıo sizce bu süpriz ne hamile oldğunu sylüyr olablrmi yani ahmetn çocuğu oldunu ama bnce çocğn necdetten oldğunu syler ahmt inanmaz fln aman ne bliim:)

özge_letyy
28-02-07, 22:59
şimdi öğrendim özgür özberk hsye dahil oluyomuş çok sevindim ya hem de nası sevindim anlatamam canselle özgür aynı projede!:happy0064
acaba hangi rolde olacak çok merak ediyorum

fundapehlivan
28-02-07, 23:29
Aynen öyle. Umarım Ahmet ve Ayla'nın mutu mesut aşk tablolarını bu bölümden başka herhangi bir bölümde görmeyiz de en geç bir dahaki bölüm 68e geçerler. Bir an önce geçsinler de Ahmet ile Ayla arasında sorunlar başlasın, ne kadar fesatım yaa:img-hyste Zira dizinin şu anki 2-3 bölümünü stresten tırnaklarımı yiyerek izliyorum:img-yes: İlk 11 bölüm Ahmet-Yasemin beraberken ne güzeldi. Ayrılsalar bile "Ah, tamam zaten barışacaklar." diyordum. Ama artık öyle bir olasılığın önünde uzun bir zaman ve koskoca bir soru işareti var:(

Fesat değilsin çünkü ben de aynen senin gibi düşünüyorum...
Ya da ben de fesatım:img-hyste Sanırım bu ihtimal daha yüksek!:img-hyste

Yaseminle beraberlerken valla ben çok mutluydum ya ne güzel yüzümde gülücükle stressiz kalkıyordum tv başından...
Ahmeti ayla ile mutlu görmeye dayanamam bende! Gerçi ben hiç onların mutlu olmayacağına inanıyorum ama ilk günler tabii mutlu gibi! olurlar...
Benim de isteğim hemen oraları geçip gerçeğe!! gelmeleri...

fundapehlivan
28-02-07, 23:30
Diziye Özqür Özberk qeLiyormuş.. Süper oLur vaLLa.. Onu HS'de qörmek.. acaba roLü ne oLucak??

Evet ya ben de aynen meraktayım...
Şu atlama olsa da artık yeni oyuncularımızı ve rollerini bir tanısak ya...
Sabır taşı olduk!!

burcuuu
28-02-07, 23:37
Şimdii düşünüyorum da.. Deniz'i Berk Hakman oynayacaktı dimi.. Onun arkadaşını da yanii Harun'u başka biri oynayacaktı.. Dizinin iLk fraqmanında onLarın qörüntüLerii var.. Acaba harun'u oynayacak kişi değişti mi? O Özqür oLsa iyi oLur..

özge_letyy
28-02-07, 23:43
Şimdii düşünüyorum da.. Deniz'i Berk Hakman oynayacaktı dimi.. Onun arkadaşını da yanii Harun'u başka biri oynayacaktı.. Dizinin iLk fraqmanında onLarın qörüntüLerii var.. Acaba harun'u oynayacak kişi değişti mi? O Özqür oLsa iyi oLur..

ben de öyle düşünüyorum heralde onun yerine gelecek zaten tomris giritlioğluyla ç.g.o.da çalışmıştı özgür...belki berk hakmanla bi problem çıktı ve özgürü düşündü

sude-elvin
01-03-07, 02:34
keske basta bukadar genis bi özet verilmeseydi ve bukadar cok aciklama olmasaydi dizide oyuncularin önceden görülmesi falan iyi olmad bence.

kale
01-03-07, 09:50
evet aksam guzel bir uyuduktan sonra simdi de fragmanda ki kaza icin bir yorum bende yapayimda asaga kalmayiyim :img-hyste
kazayi geciren Keriman hanim buyuk olasilikla, ona gene yardim ellini Ahmet uzatacak bak gorun ama bu da olamaz cunku gecenin bir vakti donmesi mantiksiz hotelde de kalabilirdi,gecenin bir vakti ne gibi bir acelesi olabilir ki...Bir diger tahminimde Ahmet'in kaza gecirmesi ve bu kaza sonucu ondan kimsenin haber alamayip uzun bir sure komada kalmasi olasiligi ve Ayla hanim sans eseri onunla karsilasip kendisine saklama tahminim :img-hyste ama kaza herkesi etkilemeli ve ana karekterler Ahmet, Yasemin, Necdet... Yasemin'in olabilmesi icin ansizin bir gece vakti evden tuymesi demek ki Necdet izin vermez ve ayni zaman da arac bulma ihtimalli sifir. Necdet'in olabilmesi icin ise ani bir mevzu olmasi gerek ki gecenin bir yarisi kendini sokaklara atsin ve bu yuzden en buyuk olasillik bunun Ahmet olmasi ama celiskili bir yazi oldu :img-hyste olacak ama olmaz,olmali ama olmaz :img-hyste

_1903_özi
01-03-07, 10:17
özette yaseminle ahmet karşılaşınca ahmeti büyük bir süpriz beklemekte yazıyor yaseminde fragmanda gördüm elinde paket gibi bişeyle karnını saklamaya çalışıyor süpriz herhalde ahmet yaseminin hamileliğini öğrenecek şok yaşıyacak tabiki ve o sinirle kendini aylanın yanında bulacakmış gibi geliyor

angels18
01-03-07, 10:30
Özeti yeni okuyabildim ahmetin karşılaşacağı süpriz yaseminin hamile olmasıdır sanırım başka ne gibi süpriz yaşasınki hamile olduğunu bilmiyordu

arzu-başak
01-03-07, 11:01
Valla Arzu-başak yan, arzucumla benim teorime göre...
O arabada olan Ahmet...
Kaza geçirecek, zaten sonra diyor ya GEÇMİŞ BAŞLANGIÇTIR ya da öyle bir şey di işte:img-hyste
Dizi de ahmetin kazasıyla başlıyordu ya... Uçak kazasıyla...
Şimdi de yine Ahmet bizce o arabanın içinde sad53:
Sonra tabii ayla ona bakacak ve o sırada yakınlşacaklar...

canım gönül isterki bu teorimiz tutmasın...ama olma ihtimalide çok yüksek..neyse anlayacağız artık cuma günü neler olduğunu....
Kalecim....bence keriman değilidr ya kaza geçiren..bana ilk öyle gelmişti ama kerman kaza geçirse kime ne...yani dizinin gidişatında büyük bir etkisi olmaz..anca senin dediğin gibi başrol oyuncuları olabilir..zaten yaseminle necdetin olması çok zor seninde açıkladığın gibi...e geriye bir tek ahmetimiz kalıyor.....

bademkız
01-03-07, 11:46
ıslak camın arkasındaki siluet Ahmet'i andırdı bana.galiba kazayı o geçircek.ben dün dalga geçtim Ahmet kaza yapar Ayla yardımına koşar sonra da bunlar evlenir diye ama iş ciddiye bindi kanımca...

sena33
01-03-07, 11:54
merhaba bu diziyi bende zevkle izliyorum ve merakla bekliyorum yeni bölümü bu arada buraya yeni üye oldum ilk kez burda yazıyorum

SELXX
01-03-07, 12:15
Hoşgeldin Sena33!
Evet, yeni bölümü ben de merakla bekliyorum. Fragmandan anladığımıza göre, yine çok güzel bir bölüm izleyeceğiz.:img-yes:

kale
01-03-07, 12:49
ıslak camın arkasındaki siluet Ahmet'i andırdı bana.galiba kazayı o geçircek.ben dün dalga geçtim Ahmet kaza yapar Ayla yardımına koşar sonra da bunlar evlenir diye ama iş ciddiye bindi kanımca...

Ben bir kere daha baktim da sanki Ozgur Ozberk'e benzettim :img-hyste nasil diye sormayin oyle iste :img-hyste , hatta biz Necdet'in arabasi degil diyoruz ama bu sanirim Necdet'in arabasi, nedense Yasemin'i aceleyle tiktiklari arabaya benziyor, dikkatli bakarsaniz renk oynamasi var araba beyaz gibi duruyor...

SELXX
01-03-07, 12:59
Herkes başka birşey söylüyor arkadaşlar, kafam karıştı. Kazayı Ahmet mi yapıyor, Necdet mi?
Neyse, yarın akşama kadar bekleyeceğiz bunu öğrenmek için:icon_sorr

Kale canım, imzan çok güzel.:img-yes: Bilmiyorum ne zamandır kullanıyorsun, ben şimdi dikkat ettim. Güle güle kullan.

heleni
01-03-07, 13:03
Arkadaslar selam,
hatirla sevgili fan sitelerinden birinde Ahmet'in dugun resmi gibi bir sey var????
ama yanindaki Ayla degil .Bir fikri olan var mi?

kale
01-03-07, 13:03
Selxxcigim cok tesekkur ederim, resmi yapanin asaleti :img-hyste dilim surctu poz verenin asaleti, dun bir bugun iki kullanma suresi:img-hyste zaten yeni poz vermis sanirim :img-blush
Ben de anlamadim ki ne oldugunu, gonlum kimsenin kaza yapmamasindan yana fakat,lakin bir koca bela geliyormus gibi de duruyor... Bence az hasarla atlatilsa ben sevinecegim ama ben oyumu Necdet'en yana kullaniyorum,araba onun arabasi...

sirineeee
01-03-07, 13:05
gerçekten yine harika ve heyecanlı bir bölüm olacağı kesin.bende yaseminin kokladığı mektup ahmetin ona yazdığı eski mektuplardan biridir.fragmanda yaseminin annesinin vazgeçtiğini sanmıştım demesi sanki yasemin ahmet ilişkisi gibi söylendiği anlamına geliyor gibi ama bence kocası için demiştir.fragmanın sonundaki arabada sanırım ya yaseminlerin arabası yada ahmetin bakalım görcez yarın ama süper bir bölüm olacağı belli yani :happy0064 :happy0064 bye

kale
01-03-07, 13:08
Arkadaslar selam,
hatirla sevgili fan sitelerinden birinde Ahmet'in dugun resmi gibi bir sey var????
ama yanindaki Ayla degil .Bir fikri olan var mi?

:img-hyste bende o yanilgiya dusup bu resim nerden ahali diye sormus, cevap alinca da kapi arkasindan sesimi cikarmistim :img-hyste fotomontaj yapilmis ve o resimde ki Yasemin hanim :img-hyste ayrica arkadasa burdan sesleniyorum Ayla'nin basi kelmi bizde isteriz mevcutan bir tane daha :img-hyste

SELXX
01-03-07, 13:19
Kale'ciğim, demek oyunu Necdet'ten yana kullanıyorsun. Niye, zavallı Necdet'in suçu ne? O da yapmasın kaza :icon_sorr

HaMbUrG*
01-03-07, 13:25
Bu dizide sevipte kavusamayanarin dizisi olacak. Görünene bakilirsa Ahmet ve Yasemin yakin bir zamanda kavusamayacaklar. Bu durum Deniz ve Defne icinde gecerli. Aklima zerda'nin jeneriginde söylenen bisey geldi:
Iki insan birbirini sever ve Kavusursa Sevgi olur
biri kacar digeri kovalarsa ask olur,
biribirini sever ama kavusamazsa efsane olur

Efsane olmak güzel bisey ama lütfen ahmet ve Yasemin bu anlamda efsane olmasinlar. tabii asklari bir efsane:img-wink:

kale
01-03-07, 13:28
Kale'ciğim, demek oyunu Necdet'ten yana kullanıyorsun. Niye, zavallı Necdet'in suçu ne? O da yapmasın kaza :icon_sorr

Ben onunda yapmasini istemem aslinda ama araba onun, yarin aksam morarim cikmazsa kesin :img-hyste eger ayni arabayi iki farkli kisi kullanmadiysa bu araba Necdet'in, ucuza kacip Necdet'in aracini Keriman'a vermisseler bilemem tabii :img-hyste eger Necdet kazayi yaparsa ki yapmasini en son onun isterim Yasemin ona duygusal olarak yaklasir ki ben boyle bir sey olmasini istemiyorum, Yasemin omur boyu sevgisiz yasasin :img-blush

gurbetci
01-03-07, 13:39
sevgili kale imzana bayildim,mükemmel olmus:good:

ayrica bir arkadasimiz fragmanda araba ile kaza yapan kisiyi özgür özberke benzetmis.ne yalan söyleyeyim,ben de benzettim.kaza yapan kisinin saclari falan ahmetin saclarindan daha kisa ve farkli bir modelde sanki.

NiliWerda
01-03-07, 13:49
Ben bir kere daha baktim da sanki Ozgur Ozberk'e benzettim :img-hyste nasil diye sormayin oyle iste :img-hyste , hatta biz Necdet'in arabasi degil diyoruz ama bu sanirim Necdet'in arabasi, nedense Yasemin'i aceleyle tiktiklari arabaya benziyor, dikkatli bakarsaniz renk oynamasi var araba beyaz gibi duruyor...

ya evt o necdetin arabası olabilir...
ve karşıdan gelen arabada özgür özberkinarabası olabilir...
özgür özberk bu sayede diziye girebilir...
ama sonraki rolü ne?
hani yani kime aşık olacak (illa birine aşık olması lazımya:img-hyste )
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bak aklıma ne geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
sakın lale olmasın? yani laleye aşık olmasın sakın? walla teo beğeniyo onu ama ben laleye layık görmüyorum ona...

Melal
01-03-07, 13:52
sevgili kale imzana bayildim,mükemmel olmus:good:

ayrica bir arkadasimiz fragmanda araba ile kaza yapan kisiyi özgür özberke benzetmis.ne yalan söyleyeyim,ben de benzettim.kaza yapan kisinin saclari falan ahmetin saclarindan daha kisa ve farkli bir modelde sanki.

Valla hiç dikkat etmedim.Eğer Özgür Özberk'se kazada işine hadi kaza yaptı.
Ahmet'le veya Yasemin'le nasıl bir bağlantısı olacak.
Bu arada Nil'in dediği gibi Lale'ye aşık olabilir.
Tabii Lalede ona Teo avucunu yalasın.:):)

NiliWerda
01-03-07, 13:57
Valla hiç dikkat etmedim.Eğer Özgür Özberk'se kazada işine hadi kaza yaptı.
Ahmet'le veya Yasemin'le nasıl bir bağlantısı olacak.
Bu arada Nil'in dediği gibi Lale'ye aşık olabilir.
Tabii Lalede ona Teo avucunu yalasın.:):)

teo avucunu yalasında yazık oda yalnız kaldı dizide şimdi:img-hyste
bence ona emine uygundur:img-hyste

arzu-başak
01-03-07, 14:00
Kalecim gerçekten imzan süper..bayıldım....
bak sen söyleyince farkettim hakikaten özgür özberke benziyor...sen şakasına söylemiştin sanıırm ama olabilirde yani çok benziyor...ya bende başından beri necdet kaza yapsın diyorum ama şimdi bu kaza yaparsa allah göstermesin sakat falan kalır yada hafızasını kaybeder...yaseminde onu bırakamaz..olan yine benim ahmetime olur...of ya hiç istemiyorum ama kaza geçiren ahmet olabilir arkadaşlar....inşallah bu haftaki bölümüde orda bırakmazlar..yada bırakırlarsada gösteririler inşallah arabanın içinde kim olduğunu..yoksa bir hafta daha bekle...

koobee24
01-03-07, 14:12
bu zor yıllar şarkısıyla ilgili aklımda soru işaretleri var.araştırmama göre bunu söyleyen kadın sevim deran isimli kişiymiş.ve de 1987 yılında ölmüş.bizim şu anda dinlediğimiz şarkıdaki ses bu kadına mı ait yoksa dizi için başka bir kız şarkıyı yeniden mi seslendirmiş.bilgisi oaln varsa paylaşırsa sevinirim.

NiliWerda
01-03-07, 14:20
bu zor yıllar şarkısıyla ilgili aklımda soru işaretleri var.araştırmama göre bunu söyleyen kadın sevim deran isimli kişiymiş.ve de 1987 yılında ölmüş.bizim şu anda dinlediğimiz şarkıdaki ses bu kadına mı ait yoksa dizi için başka bir kız şarkıyı yeniden mi seslendirmiş.bilgisi oaln varsa paylaşırsa sevinirim.

zor yıllar şarkısını şuanda eylem aktaş diye bir kadının sölediğini biliyorm yani jenerikte öle yazıyodu...

cerenimo_
01-03-07, 14:23

Zor yılları dizide eylem aktaş söylüyor... dizinin müziklerini yapan grubun solistiymiş kendileri...

yamisis
01-03-07, 14:34
ya bisaniye özgür özber de nerden çıktı ?diziye mi dahil oluyor yoksa?İNANMIYORUUUM...vay be yoksa ben mi yanlış anladim
ya galiba o araba ya necdetin ya ahmedin..eeenecdetinse ve yaseminde içndeyse bebek düşer e sonra neolur?konu kalmaz
zaten bebek için evlenmemişlermiydi?
ha bide fragmansdagördüm necdeti azarlıyodu yasemin yazık ona yaaa
nie azarliyodu???

black--mamba--
01-03-07, 14:45
heeeeeeeeyyy forum ahalisi çok önemli bir tespitim var gelin bakayım yamacıma:img-angel

şimdi arkadaşlarıım hani dizinin ilk tanıtım fragmanında necdetin aylayı(ilk yasemini sanmıştık ama dikkatli bakınca ayla olduğunu anladık)öptüğü sahne vardı ya(sakın hatırlamıyorum demeyin uçarım üstünüze:img-gun: )hatta demiştikki ayla ahmetle evlenecekse necdeti niye öpüyor?hah hatırladınız dimi o muhabbeti..bence ahmet aylayla evlenmeyecek..fragmanda gördüğümüz o şirin köylü kızıyla evlenecek..tamam genel özette ayla yazdığının bende farkındayım ama çok küçük olsada genel özetten sapmalar oldu..böylece aylanın necdeti öptüğü sahneyide mantıklı bir zemine oturtabiliriz..ileride ayla-necdet beraber olacak...haksızmıyım????????

cerenimo_
01-03-07, 14:48
heeeeeeeeyyy forum ahalisi çok önemli bir tespitim var gelin bakayım yamacıma:img-angel

şimdi arkadaşlarıım hani dizinin ilk tanıtım fragmanında necdetin aylayı(ilk yasemini sanmıştık ama dikkatli bakınca ayla olduğunu anladık)öptüğü sahne vardı ya(sakın hatırlamıyorum demeyin uçarım üstünüze:img-gun: )hatta demiştikki ayla ahmetle evlenecekse necdeti niye öpüyor?hah hatırladınız dimi o muhabbeti..bence ahmet aylayla evlenmeyecek..fragmanda gördüğümüz o şirin köylü kızıyla evlenecek..tamam genel özette ayla yazdığının bende farkındayım ama çok küçük olsada genel özetten sapmalar oldu..böylece aylanın necdeti öptüğü sahneyide mantıklı bir zemine oturtabiliriz..ileride ayla-necdet beraber olacak...haksızmıyım????????

yalnız o sahnede necdet aylayı değil yasemini öpüyor.. hatta sonradan ikisinin aynı kıyafetlerle başka resimlerini de eklemiştik siteye...

black--mamba--
01-03-07, 14:53
yalnız o sahnede necdet aylayı değil yasemini öpüyor.. hatta sonradan ikisinin aynı kıyafetlerle başka resimlerini de eklemiştik siteye...

haa o zaman bütün teorim çürür..bende yasemin demiştim ama saçmalama ayla o diyenler beni ikna etti..ayla sanki o be??yada göz görmek istediğini görüyor..

bu arada geçmiş başlangıçtır ne ya??saçma bir cümle yada bir numarası var hadi hayırlısı..

arzu-başak
01-03-07, 14:56
haa o zaman bütün teorim çürür..bende yasemin demiştim ama saçmalama ayla o diyenler beni ikna etti..ayla sanki o be??yada göz görmek istediğini görüyor..

bu arada geçmiş başlangıçtır ne ya??saçma bir cümle yada bir numarası var hadi hayırlısı..

canım"geçmiş başlangıctır"kelimesini biz fundayla şöyle ifade ettik...
hani dizi kaza sahnesiyle başladı ya...şimdi yine bir kaza sahnesiyle yeni bir döneme geçilicek...yani bzi bu anlamı çıkardık....

Melal
01-03-07, 14:59
Yaprak'cım çok uçmuş gördüm seni olmaz öyle şey Ahmet Ayla'yla evlenecek.
O köylü kızı ile evlenmez ha olurda evlenirse Ahmet'e çok pis dalarım.:img-hyste :img-hyste
Fragmandaki minnacık bir sahneden neler çıkardın sende alemsin:)

black--mamba--
01-03-07, 15:04
canım"geçmiş başlangıctır"kelimesini biz fundayla şöyle ifade ettik...
hani dizi kaza sahnesiyle başladı ya...şimdi yine bir kaza sahnesiyle yeni bir döneme geçilicek...yani bzi bu anlamı çıkardık....

benimde aklıma o geldi..ama edebiyat parçalayacam diye saçmalamışlar diye düşünmedimde değil..:img-heh:

melaal yaa niye dalıyosun sen bizim ahmetimize ki o kız fragmanda gördüğüm kadarıyla çok sempatik çok tatlıydı..ayladan iyidir mesela..(ben nasıl bir aylavyu üyesiyim yaa köylü güzelini görünce aylayı sattım:icon_roll )
ama baaak siz beni ciddiye almadınız ama benim her tahminim çıktı..buda çıkarsa _ki çıkacak_ondan sonra yaprakçım meğer sen bizim nostradamusumuzmuşsun kıymetini bilemedik affet deme:img-hyste

Melal
01-03-07, 15:05
benimde aklıma o geldi..ama edebiyat parçalayacam diye saçmalamışlar diye düşünmedimde değil..:img-heh:

melaal yaa niye dalıyosun sen bizim ahmetimize ki o kız fragmanda gördüğüm kadarıyla çok sempatik çok tatlıydı..ayladan iyidir mesela..(ben nasıl bir aylavyu üyesiyim yaa köylü güzelini görünce aylayı sattım:icon_roll )
ama baaak siz beni ciddiye almadınız ama benim her tahminim çıktı..buda çıkarsa _ki çıkacak_ondan sonra yaprakçım meğer sen bizim nostradamusumuzmuşsun kıymetini bilemedik affet deme:img-hyste

Aman yerim ben senin havanı çıkmaz bu tahminin merak etme Ahmet ne yapsın o kızı canımm:)
Çıkarsa söz affet beni sne haklıydın diyecem.:img-hyste :img-hyste

arzu-başak
01-03-07, 15:12
wayy.. çok derin ve uygun bi anlam olmuş.. ilginç bi benzetme yani..

valla başka birşey gelmiyor aklına insanın...anca böyle bir bağlantı kurulabilir....
yaprakcım..nerde bende çok isterim ahmetin o köylü güzeli ile evlenmesini..nede güzel olur...çok tatlı bir kız ya....

NiliWerda
01-03-07, 15:14

necdet- ayla? :img-hyste
neyse arkadaşlar yazmışlar doğrusunu: necdetin öptüğü yasemindi..

buarada arkadaşlar o köylü kızına niye taktınız anlamadım...
köylerde adet değilmidir illa hatta hayat türküsündede böyleydi (ne kadar izlemesemde azıcık görmüştüm böle şeyler oluyor) kız köye öğretmenlik yapmaya gitmişti ve yalnızdı hemen ona ilk gün yemek getirdiler..
yani ahmete yemek getirmeleri çok normal bişi..
hem sadece köyde değil şehirdede böle yani birisi yeni taşındı eve diyelim hemen komşusu ona yemek götürmezmi?
o köylü kız masum yani merak etmeyin aa sizde...:img-hyste

black--mamba--
01-03-07, 15:16
valla başka birşey gelmiyor aklına insanın...anca böyle bir bağlantı kurulabilir....
yaprakcım..nerde bende çok isterim ahmetin o köylü güzeli ile evlenmesini..nede güzel olur...çok tatlı bir kız ya....

evet başka bir şey gelmiyor bende düşünüyorum ama gelmiyor..yinede içimden bir ses bu lafın altında tahminlerimizin ötesinde bir şey var diyor..bakalım göreceğiz..
dimi arzucuum ya ayladan bin kat iyi olur minyon tipli tatlı bir hatun kişi bizim köylü güzeli..ama sen öerak etme bana vahiy indi zeyneple ahmet evlenecek(kıza isim bile koydum ben uçtum iyice:img-blush )

black--mamba--
01-03-07, 15:19
necdet- ayla? :img-hyste
neyse arkadaşlar yazmışlar doğrusunu: necdetin öptüğü yasemindi..

vallaha şizofren olacam demek yasemindi helal olsun bana nasıl benzettim ama aklımı çeldiler yaa..

necdette aylayı yakıştırmışım demekki gönlümden o ikisinin birlikte olması geçmiş:img-hyste

black--mamba--
01-03-07, 15:24
necdeti sevmem bilirsiniz bir gün biri necdeti savunacağımı söylese gülerdim ama yaseminin necdete yaptığı ne öyle yaa!niye azarladı çocuğu ne kadar hatırsız gönülsüz biri şu yasemin..tamam necdet yaseminle iyilik olsun diye evlenmedi tamamen kendi çıkarları doğrultusunda yaseminin hamileliğini alçakça kullandı..ama yasemin bunu bilmiyor..yani bu adam benimle tamamen beni bu zor durumdan kurtarmak için evlendi sanıyor yani bir vefa borcu var olması gerekmezmi ne azarlıyosun adamı!!ne kadar bencilin sen yaa dünya senin etrafında dönüyor sanki!!

emosss
01-03-07, 15:32
necdeti sevmem bilirsiniz bir gün biri necdeti savunacağımı söylese gülerdim ama yaseminin necdete yaptığı ne öyle yaa!niye azarladı çocuğu ne kadar hatırsız gönülsüz biri şu yasemin..tamam necdet yaseminle iyilik olsun diye evlenmedi tamamen kendi çıkarları doğrultusunda yaseminin hamileliğini alçakça kullandı..ama yasemin bunu bilmiyor..yani bu adam benimle tamamen beni bu zor durumdan kurtarmak için evlendi sanıyor yani bir vefa borcu var olması gerekmezmi ne azarlıyosun adamı!!ne kadar bencilin sen yaa dünya senin etrafında dönüyor sanki!!

yaa ama sonuçta kız hamile... arasıra böyle dengesizlik yapması normal yani...necdette o kadar üstüne gitmeseymiş, insan bir süre sonra dayanamıyo..

alisercan
01-03-07, 15:34
sevgili arkadaşlar.... uzun bir süredir yoğunluktan kalem oynatamıyoruz. Ama sakinleştiğimde aranıza katılmak zevk duyacağım... Son olarak size bu gece güzel bir sürprizimiz var. görüşmek üzere

merhem
01-03-07, 15:38
Banane bagirmasin necdetime yasemin parcalarim onu..
Ahmetde yine yikilacak hamileligi ogrenince :(
Bu kaza kesinlikle ahmet Yada Necdet olmasin :(

black--mamba--
01-03-07, 15:39
yaa ama sonuçta kız hamile... arasıra böyle dengesizlik yapması normal yani...necdette o kadar üstüne gitmeseymiş, insan bir süre sonra dayanamıyo..

hamile ondan diyorsun yani??hmmm doğru baksana bu kız karizmanın adı ahmeti bırakıp necdetede hamileyken gitmişti değilmi hamilelik bu kadar dengesiz ve saçma davrandırıyor insanı demek!!:img-hyste

imzan çok duygulandırdı beni kardeş..ben değinecektim bu konuya ama ne bileyim...benim gibi düşünen birini gördüğümde çok seviniyorum..(ama değiştirdin deniz gezmişli olanı demiştim ben)

emosss
01-03-07, 15:43
hamile ondan diyordun yani??hmmm doğru baksana bu kız karizmanın adı ahmeti bırakıp necdetede hamileyken gitmişti değilmi hamilelik bu kadar dengesiz ve şaçma davrandırıyor insanıu demek!!:img-hyste

imzan çok duygulandırdı beni kardeş..ben değinecektim bu konuya ama ne bileyim...benim gibi düşünen birini gördüğümde çok seviniyorum..

doğru bak o aptallığıda hamileyken yapmıştı...

bu sıralar gülünün solduğu akşamı okuyorum .. tamda doğum gününe denk gelince çaldım bende arkadaştan.. ama artık doğumgününün üstünden bayağı geçince değiştirdim...

alisercan
01-03-07, 15:48
yeni bi şarkı mı yoksa??????????????

Hemen şarkıyı düşünüyorsunuz... Lütfen ya diziyle ilgili olmaz mı? Neyse sürpriz dedik hemen de öğrenmeye çalışıyorsunuz. Diziyle ilgili arkadaşlar.... Görüşmek üzere

alisercan
01-03-07, 15:49
Alisercan abi hoş geldin...şimdi gördüm geldiğini.....ama olmadı ki böyle ben meraktan ölürüm..akşam nete giremiyorum....biarz ip ucu yokmu....

Merak etmeyin meraktan ölmezsiniz. Tecrübeyle sabit. Ama size ipucu olmaz. Bu sürprizin güzelliğini bozar.

arzu-başak
01-03-07, 15:51
Hemen şarkıyı düşünüyorsunuz... Lütfen ya diziyle ilgili olmaz mı? Neyse sürpriz dedik hemen de öğrenmeye çalışıyorsunuz. Diziyle ilgili arkadaşlar.... Görüşmek üzere

Diziylemi ilgili...ne olabilirki acaba...alisercan abi şimdi sen çıkarsın biz akşama kadar acaba bu süpriz ne diye kafa patlatırız...of sende çok geç giriyorsun nete...neyse bende yarın sabah öğrenirim artık...görüşmek üzere....

askasurguncu
01-03-07, 15:51
alisarcan abi aksama kadar bekleyemeyiz hemde
diziylen ilgili simdi soylersen daha iyi olur :icon_whis
ya aksama hem elektrikler kapanacak haberin yokmu:img-hyste

arzu-başak
01-03-07, 15:54
Merak etmeyin meraktan ölmezsiniz. Tecrübeyle sabit. Ama size ipucu olmaz. Bu sürprizin güzelliğini bozar.

Sende haklısın...bizde hemen bozmaya çalışıyoruz süprizi.....
aşkasürgüncü sende az değilsin...akşam 19:55 20:00 arası elektirikleri kapatacağız....alisercan abi gece geliyor forumu 23:00 den önce geleceğini sanmam....

fundapehlivan
01-03-07, 16:07
Hem de bu sürpriz diziyle ilgili???
Ay çok merak ettim... Sevineceğimiz bir şey mi??
Yoksa senaryo değişti de Yasemin hemen Ahmete mi dönecek??:img-hyste
Nerdeeee

arzu-başak
01-03-07, 16:11
Hem de bu sürpriz diziyle ilgili???
Ay çok merak ettim... Sevineceğimiz bir şey mi??
Yoksa senaryo değişti de Yasemin hemen Ahmete mi dönecek??:img-hyste
Nerdeeee

Valla bu güzel olurdu..yada ahmet yasemini unutum o köylü güzeliyle mutlu olsun...bak bu ikincisi baya güzel olurdu....hatta yaprak o kıza isim bile buldu zeynep....

black--mamba--
01-03-07, 16:12
bari güzel bir süpriz olsa bıktık kötü süprizlerden ya biz hep aglayacazmı dizi bitene kadar..!!
bende soruyorum tabi ağlayacaz hatırlasanıza dizinin tanıtımında'mendillerinizi hazırlayın'diyordu daha ne desin!!buna rağmende izledik ha mazoşistmiyiz neyiz:img-hyste

NiliWerda
01-03-07, 16:16
alisercan abi saatini söle bari çünkü malum elektrkler kapanacak falan o saatte milletin işi gücü olur.. sen sölede herkes o saatte hucum etsin buraya:img-hyste
yok bence söleme site çöker falan bide sen söleme en iidi:img-hyste

burcuuu
01-03-07, 16:24
Süpriz varmış.. Bnde merak ettim vaLLa.. qece burda oLiyim de bnde öğreniyim.. =))
Buqün fraqman'a bir kere daha dikkat ettim ve kaza yapan kişi.. Ahmet'e qerçekten çok benziyor..

arzu-başak
01-03-07, 16:26
alisercan abi saatini söle bari çünkü malum elektrkler kapanacak falan o saatte milletin işi gücü olur.. sen sölede herkes o saatte hucum etsin buraya:img-hyste
yok bence söleme site çöker falan bide sen söleme en iidi:img-hyste

Arkadaşlar alisercan abi gece bir süprizi var dedi....genelde 23:00 23:30 dan sonra burda oluyor....anladığım kadarıyla..o yüzden siz o satten sonra gelin...ben gelemeyeceğim tabi hem der çalışmam laızm..hemde o satte kardeşim oluyor nette....artık bizde sabahı beklicez ama nasıl allah bilir..

fundapehlivan
01-03-07, 16:32
bari güzel bir süpriz olsa bıktık kötü süprizlerden ya biz hep aglayacazmı dizi bitene kadar..!!
bende soruyorum tabi ağlayacaz hatırlasanıza dizinin tanıtımında'mendillerinizi hazırlayın'diyordu daha ne desin!!buna rağmende izledik ha mazoşistmiyiz neyiz:img-hyste

Şimdi sürpriz deyince ben güzel bir şey bekliyorum...
Kötü bir şeyin sürprizi olur mu yahu:img-hyste

Gerçekten mendillerinizi hazırlayın mı diyordu?? Eh yani o zaman hiç dert yanmalaylım hak etmişiz:img-hyste

alisercan
01-03-07, 16:32
Arkadaşlar alisercan abi gece bir süprizi var dedi....genelde 23:00 23:30 dan sonra burda oluyor....anladığım kadarıyla..o yüzden siz o satten sonra gelin...ben gelemeyeceğim tabi hem der çalışmam laızm..hemde o satte kardeşim oluyor nette....artık bizde sabahı beklicez ama nasıl allah bilir..

Sürpriz bu gece değil arkadaşlar yarın akşam hs de izleyeceksiniz. duygulanacaksınız ama öyle buruk bir duygulunma dedik. Sonra bu sürprizi çok da abartmayın. Çam sakızı çoban armağanı gibi görün diyoruz. Çünkü hayallerinizi büyütürseniz (ahmetle yaseminin birleşmesi gibi) sonra beklentilerinizin altında kalırsınız. Ben de aranılan ve yokedilmesi gereken kişi olurum sizin nezdinizde. Neyse gerçekten çıkmam gerekiyor. Bu gece giremem bu gece yoğun bir çalışmanın içindeyim. Gideceğim yerde de internet yok. Kendinize iyi bakın, çam sakızı çoban armağanı sürprizimizi bekleyin. Black mamba, yeminde yazdığın bir yorum okudum, sende tuba333 gibi farklı bakmayı iyi biliyorsun... Kutluyorum...

NiliWerda
01-03-07, 16:33

sağol inş girebilirim o saatte benimde bi işim var...
çok merak ettim müzik dğilmiş..
iide ne?
dizinin ilerki bölümlerinden bi kaç fotomu yoksa?
yoksa dizinin oyuncuları burayamı gelip konuşacaklar?(yok be uçtum bende:(( )

NiliWerda
01-03-07, 16:35
aa alisercan abi yazını görmedim çok pardon...
sen duygulanacaksınız dediğine göre ben hüngür hüngür ağlıycam anlamına geliyor:((
çok sağol emeklerin için....

black--mamba--
01-03-07, 16:36
Şimdi sürpriz deyince ben güzel bir şey bekliyorum...
Kötü bir şeyin sürprizi olur mu yahu:img-hyste

Gerçekten mendillerinizi hazırlayın mı diyordu?? Eh yani o zaman hiç dert yanmalaylım hak etmişiz:img-hyste

kötü süpriz diye bir şeyin var olduğunu defalarca tecrübe etmiş bir cansel fanısın sen(cemalin ölüşü canselin hs deki partnerii ahmetin kara bahtı kem talihi..)kötü süpriz olmamı??ama iyidir inşallah verem olucaz yakında kibariye gibi kan tükürecez:img-hyste :img-hyste

gerçektende 'mendillerinizi hazırlayın'yazıyordu..bencede biz hak ettik bu acılar bize müstehak bile bile çekiyoruz:img-hyste

neyse size doyum olmaz ben gittimbye

cerenimo_
01-03-07, 16:38
eyvaahh.. öyle böyle bir duygulanma değil öyle mi?? zaten diziyi izlerken komalık oluyorum yandık o zaman yarın... yaa acaba şu kazayla ilgili bişey mi bu biri falan ölmez di mi?? :sad53: :sad53: yok yok ölmez canım...

NiliWerda
01-03-07, 16:42
eyvaahh.. öyle böyle bir duygulanma değil öyle mi?? zaten diziyi izlerken komalık oluyorum yandık o zaman yarın... yaa acaba şu kazayla ilgili bişey mi bu biri falan ölmez di mi?? :sad53: :sad53: yok yok ölmez canım...

yok artık daha neler...
ama annemin dediğide olabilir: ahmet verem olabilir aşkından:sad53:

arzu-başak
01-03-07, 16:45
yok artık daha neler...
ama annemin dediğide olabilir: ahmet verem olabilir aşkından:sad53:

Valla şimdi ben verem olacağım o kesin....allah aşkına öyle bir süpriz olabilirmi..nilcim birşeyi kırk defa söylersen olurmuş....bilmem anlatabildimmi....
alisercan abi senide söylediğine söyleyeceğine pişman ettik yani....
of of cuma akşamı yine benim gözlerim kıpkırmızı olucak desenize...hiç istemesemde o kaza geçiren ahmet bence.....

aslı30
01-03-07, 16:45
alisercan ne sürprizi bu.:img-blush mutlu olacağımız birşey demekki.yoksa yasemin diziden çıkıyor mu?:img-hyste olmadı mı?:img-grin2 yoksa kavuşuyor mu bunlar?:icon_cry:

dorzoapn
01-03-07, 16:46
yaaa kim kaza yapcak acaba??yarınki bölüm gerçektn çok güzel olcak!!ayh çok heycanlıyım!!sürprizz ne acaba??

fundapehlivan
01-03-07, 16:50
kötü süpriz diye bir şeyin var olduğunu defalarca tecrübe etmiş bir cansel fanısın sen(cemalin ölüşü canselin hs deki partnerii ahmetin kara bahtı kem talihi..)kötü süpriz olmamı??ama iyidir inşallah verem olucaz yakında kibariye gibi kan tükürecez:img-hyste :img-hyste

gerçektende 'mendillerinizi hazırlayın'yazıyordu..bencede biz hak ettik bu acılar bize müstehak bile bile çekiyoruz:img-hyste

neyse size doyum olmaz ben gittimbye

Cemalin ölmesi sürpriz değildi canım!
Ben kamyon çarpmış gibi olmuştum:img-hyste

Demek diziyi seyrederken öğreneceğiz sürprizi...
Eyvah.... Ya ne olacak ki???
Yoksa necdet ölüyor mu:happy0064
Ne de duygulanırım ya öyle bir şey olsa:img-hyste

averaj
01-03-07, 16:52
alisercan ne sürprizi bu.:img-blush mutlu olacağımız birşey demekki.yoksa yasemin diziden çıkıyor mu?:img-hyste olmadı mı?:img-grin2 yoksa kavuşuyor mu bunlar?:icon_cry:

aslıcım diziye ben giriyorum:icon_whis ...kötü kadın olarak..direkt ahmeti kapıp kaçırıyorum...yasemin ardımızdan bakıp kalacak demek isterdim ama o her şartta aynı bakıyor:img-hyste :img-hyste

nasıl beğendiğiniz mi:blink::img-tomat

şaka bir yana tabi izlemek ve tabi bunun için de sabredip beklemek gerekir:img-swoon ...

emosss
01-03-07, 16:55
belki ahmet yaseminin hamile olduğunu görünce atlar arabaya o sinirle kaza yapar, kör olur falan....ama böyle bir ihtimal yok çünkü garibimin bir arabası bile yok...:icon_sorr
necdet bu necdet.......

aslı30
01-03-07, 16:57
aslıcım diziye ben giriyorum:icon_whis ...kötü kadın olarak..direkt ahmeti kapıp kaçırıyorum...yasemin ardımızdan bakakalacak demek isterdim ama o her şartta aynı bakıyor:img-hyste :img-hyste

şaka bir yana tabi izlemek ve tabi bunun için de sabredip beklemek gerekir:img-swoon ...
:img-hyste evet o bakışlar hiç değişmiyor.:img-hyste demek sen giriyorsun.:img-blush gir canım göster oyunculuk neymiş.:img-hyste ama kaptı kaçtıya getirtme olayı.zanımca senin için hiç iyi değil.:img-hyste

arzu-başak
01-03-07, 16:57
aslıcım diziye ben giriyorum:icon_whis ...kötü kadın olarak..direkt ahmeti kapıp kaçırıyorum...yasemin ardımızdan bakıp kalacak demek isterdim ama o her şartta aynı bakıyor:img-hyste :img-hyste

ben senden şüpheleniyordum zaten....demek boşuna değilmiş...
aslıcım inanmıyorum sana herşeyi nasılda yasemine yoruyorsun...sen hakikaten sevmiyormuşsun bu yasemini....bende sevmiyorum ama fazla gidiyorsunuz kızın üstüne ya...yalnız bunu benmi söylüyorum geçen bölümden sonra öldürebilirdim yasemini....

koobee24
01-03-07, 17:00
Zor yılları dizide eylem aktaş söylüyor... dizinin müziklerini yapan grubun solistiymiş kendileri...

ben de öğrendim artık sevim deran zannetip kızın öldüğünü zannedip üzülmüştüm.umarım albüm çıkarır.manyak bir ses.

aslı30
01-03-07, 17:01
aslıcım inanmıyorum sana herşeyi nasılda yasemine yoruyorsun...sen hakikaten sevmiyormuşsun bu yasemini....bende sevmiyorum ama fazla gidiyorsunuz kızın üstüne ya...yalnız bunu benmi söylüyorum geçen bölümden sonra öldürebilirdim yasemini....
huyum kurusun.:img-hyste aaa sevmiyorum sevmek de istemiyorum.:img-beee: hiç de üstüne gitmiyoruz arzu'cuğum.oyuncular eleştiriye açıktır.esas o çok üstümüze geliyyy.bizim de canımız var.eziyete hiç hakkı yok.:img-hyste

averaj
01-03-07, 17:22
:img-hyste evet o bakışlar hiç değişmiyor.:img-hyste demek sen giriyorsun.:img-blush gir canım göster oyunculuk neymiş.:img-hyste ama kaptı kaçtıya getirtme olayı.zanımca senin için hiç iyi değil.:img-hyste

şimdi imzayı attım geldim, e tabi profesyonel olmak pek bir zor...herşeyin imza:img-hyste inanır mısın imza sırasında da aynı bakıyordu(anladın sen onu:img-hyste)

kapıp kaçma konusunda da doğrusun bak...ama acaba kapıp kaçırılan insanoğlu olunca zabıtlarda şöyle ufacık bir yumuşama olur muydu ki:img-gun:

ben senden şüpheleniyordum zaten....demek boşuna değilmiş...

kesinlikle doğru tahmin:icon_redf ...temiz kalplisin diyelim biz ama yine de:icon_ange

SELXX
01-03-07, 17:22
Yasemin'den ben de hoşlanmıyorum. Ayla dururken, niye Yasemin'i sevecekmişiz ki? :)
Son gülen Ayla olacak :img-wink:

kale
01-03-07, 17:26
sevgili arkadaşlar.... uzun bir süredir yoğunluktan kalem oynatamıyoruz. Ama sakinleştiğimde aranıza katılmak zevk duyacağım... Son olarak size bu gece güzel bir sürprizimiz var. görüşmek üzere

Boyle deyip cekip gitmek varmi alisecan abi, valla hemde cok kotu gunleri karistirmissin, yazik degil mi bize :img-blush bari yarin aksam son anda deseydin! Ne suprizmis ben deyeyim bari, zaman atlamasi bu bolumde arkidisler :happy0064
evet buyuk supriz bu :img-hyste bosuna dusunmeyin diye, sizi bekletmek istemedim :img-fear2 imgdrag

averaj
01-03-07, 17:38
Yasemin'den ben de hoşlanmıyorum. Ayla dururken, niye Yasemin'i sevecekmişiz ki? :)
Son gülen Ayla olacak :img-wink:

açıkçası iki karakter arasında hangisinin yaşam için daha lazım olduğunu düşünmek bile zaten aynı sonuca götürüyor..bkz:neden-sonuç ilişkisi...

Boyle deyip cekip gitmek varmi alisecan abi, valla hemde cok kotu gunleri karistirmissin, yazik degil mi bize :img-blush bari yarin aksam son anda deseydin! Ne suprizmis ben deyeyim bari, zaman atlamasi bu bolumde arkidisler :happy0064
evet buyuk supriz bu :img-hyste bosuna dusunmeyin diye, sizi bekletmek istemedim :img-fear2 imgdrag

aynı fikirdeyim...zaman atlaması bu bölüm olmalı...

olmalı mı olmamalı mı, yoksa hiç atlamamalı mı?:img-help:

atlamak ya da atlamamak, işte bütün mesele bu:img-hyste :img-hyste

anladınız siz onu:icon_whis

NiliWerda
01-03-07, 17:39
Valla şimdi ben verem olacağım o kesin....allah aşkına öyle bir süpriz olabilirmi..nilcim birşeyi kırk defa söylersen olurmuş....bilmem anlatabildimmi....
alisercan abi senide söylediğine söyleyeceğine pişman ettik yani....
of of cuma akşamı yine benim gözlerim kıpkırmızı olucak desenize...hiç istemesemde o kaza geçiren ahmet bence.....

ben değilde annem 40 defa sölemiştir:sad53:
ya ozamanlar öyle olurmuşya, aşkından verem olurlarmış falan bilmiyorum bende öle bişey tahmin ettim..
bide ahmetin anneside bi ara veremle savaşmayla ilgili bir bi konuşma yapmıştı..
belkide ahmetin başına gelcek bu olay ve biraz daha olayı dramatikleştircekler...
(annem aklıma soktu walla:)))

arzu-başak
01-03-07, 17:46
ben değilde annem 40 defa sölemiştir:sad53:
ya ozamanlar öyle olurmuşya, aşkından verem olurlarmış falan bilmiyorum bende öle bişey tahmin ettim..
bide ahmetin anneside bi ara veremle savaşmayla ilgili bir bi konuşma yapmıştı..
belkide ahmetin başına gelcek bu olay ve biraz daha olayı dramatikleştircekler...
(annem aklıma soktu walla:)))

Yok daha neler tam türk filmi olur o zaman...bir ahmetin verem olması eksikti zaten....Kalecim bunu biliyorduk az çok zaten...yani bize süpriz olmaz zaman atlaması..."geçmiş başlangıçtır"diye boşuna demiyor fargmanda öyle değilmi..neyse size iyi sohbetler arkadaşlar ben çıkıyorum.....

Sinem90
01-03-07, 17:59
arkadaşlar yeni havadisler neler?biriniz söyleyebilir mi acilen?sanırım özgür özberk katılmış diziye.başka neler oldu?:img-help:
of ya sevimle mehmet tutuklaniiiyy.çok üzülüyorum.umarım fazla tutmazlar onları.:icon_sorr
alisercan abi ne sürprizi?biri bana söylesin.ben takip edemiyorum.güdük kaldım.ühühü:icon_sorr

bademkız
01-03-07, 18:00
genel özetten o kadar sapma olmaz bence ya. hem bi köylü kızıyla ne kadar olabilir Ahmet? biz ona sanatçıları doktorları yakıştıramıyoruz :img-yes:

Yasemin neden Necdet kardeşimizi haşlıyor olabilir diye düşünüyordum da. acaba Ahmet' e gittiğini mi öğrendi Nezahat Hanım dan. hani kendi kendine demek ki unutmamış diyordu ya.Necdet de bir de bu hamile halinle nasıl gidersin diye kızmış olabilir.o sahnede karnı şiş miydi Yasemin'in? yakalayamadım.tabi o laf yeni assolistimiz Keriman için de söylenmiş olabilir.onu bilemicem.ama kaza mevzuunda kazazade Ahmet çıkıcak çok benzettim ben.ay yavrum çok berelenmese bari...

geçmiş başlangıçtır ne ya? neyi başlatıyo geçmiş? cansel bi röportajda torunlarından bahsetmiş Ahmet ve Yasemin'in.o kadar geçmesin yaşlanmasınlar ayrı gayrı.yazıktır gariplere.

özgür özberk haberine de sevindim.sevdiğim bir oyuncudur.

kale imzan kesinlikle çok güzel olmuş.beyaz kırmızı cansel uyumu harika.:good:

yamisis
01-03-07, 18:05
HMM...ya arkadaslar siz neymişsiniz ya iki dakikada süper bir türk filmi çıkardınız
:img-hyste gerçi dizinin gidişatı da böyle ama...ya bi sorum olacak kim çıkardı özgür özberk giriyor diziye diye?yani izledim izledim özgür özberke benzeyen bir sülüet bile göremedim yaw siz hayal mi gördünüz hem zaten yeterince aşk üçgeni var dizide noolur baska çıkmasın eh o da gelir artık nezahatlerin yardımcı kadınına asık olur bi o açıkta kaldı çünkü:good:
ya EVET BANA DE öyle gibi geliyo yani bu bölümde olabilir tarih atlatması:icon_sorr ama olmasın yaaa valla doyamadık bu zamana biraz daha uzatsınlar bu atlatma işini ne bilim yazı beklesinler bence bir yılı buna önümüzdeki sezonuda diğer darbeye ayırsınlar dimi??:happy0064 ay nie öyle diyosunuz necdet olamsın ya arabadaki valla çok üzülürüm ne istiyosunuz necdetten???üff gene ahmetle yasemin karsılastı bu bölüm valla bi gidemedi ahmet ya hayret bişey gidiyo gidiyo geri geliyor belki halası tutuklandığı için olabilir dimi?ama bitürlü gidemedi KIBRISCIK'a...bıraksın bi gidip gidip geliiiiiybye
ha bide yasmine sinnir oldum ne o öyle bi azarlıyo necdeti üstüne gidiiiy çocuğun ayıp ama oda bi bünye yazık çok yazık yatıp kalkıp şükretsin necdete yoksa çocukla ortada kalacaktı:img-in_lo

NiliWerda
01-03-07, 18:40
arkadaşlar yeni havadisler neler?biriniz söyleyebilir mi acilen?sanırım özgür özberk katılmış diziye.başka neler oldu?:img-help:
of ya sevimle mehmet tutuklaniiiyy.çok üzülüyorum.umarım fazla tutmazlar onları.:icon_sorr
alisercan abi ne sürprizi?biri bana söylesin.ben takip edemiyorum.güdük kaldım.ühühü:icon_sorr

alisercan abiyarın gece dizimizde bi sürpriz olacağını söledi... olay bu yanii..
çok ağlıcakmışız sanırım... güzel bi sürpriz değil yanii..:sad53:

aynakolik_fatma
01-03-07, 18:42
bu özgür özberk meselesi ne yaa?
kesin bir bilgimi yoksa yine duyummu?
kimi oynayacakki?

fundapehlivan
01-03-07, 18:53
kimi oynayacakki?

Valla onun kimi oynayacağını hiç bilmiyoruz...
Kimi berk çıktı diyor ama ben sanmıyorum. Sonuçta yeni bir dönem açılınca pek çok yeni karakter çıkacak ortaya...

looney
01-03-07, 19:05
arkadaşlar kabul ederseniz bir yorumda benden...yorumlarınızın hepsini okuyamadım ama fragman ve özete göre bence keriman konser dönüşü kaza geçirecek ve bu kaza yüzünden nezahat hanımın haberi olacak.bunun üzerinede rıza beyin "hala vazgeçmediğinden" şüphelenecek...ayrıca yasemin ve ahmetin karşılaştığı yer karakol gibi ve sanki yasemin hamileliği belli olmasın diye dayısına götürdüğü paketle karnını saklıyor gibi..:icon_whis daha önce yazıldıysa kusura bakmayın bye

ergim
01-03-07, 19:15
selam arkadaslaarrr. ya alisercan abinin süprizinin acaip merak ediorum ama ben gece giremem nete ders çalışmam gerekiyo cumartesi sınavım war offf:(:(:( neyse bende yarın sabah bakarım artık umarım güzel bi süprizdir mesela yasemin ve ahmetin kavuşması gibi:D:D:D:D

ZeYnEp_B
01-03-07, 19:32
kimi oynayacakki?

valla o bilgiyi ben ortaya attım dün özge özgür kardeşler yemek bahane programına konuktular orda söyledile ilk ağızdan yani

iReMJeLiBoN
01-03-07, 19:39
fragmanda gördüm ahmet yenibir kızla tanışıyor ama o Yasemin' i unutamaz:)), off ne olacak cok merak ediyoRum..yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum..

NiliWerda
01-03-07, 19:40
selam arkadaslaarrr. ya alisercan abinin süprizinin acaip merak ediorum ama ben gece giremem nete ders çalışmam gerekiyo cumartesi sınavım war offf:(:(:( neyse bende yarın sabah bakarım artık umarım güzel bi süprizdir mesela yasemin ve ahmetin kavuşması gibi:D:D:D:D

yok alisercan abinin dediği sürpriz dizide olcakmış..
diziyle ilgili kötü bi sürpriz sanırım çünkü çok duygulancakmışız...:img-yes:

NiliWerda
01-03-07, 19:42
fragmanda gördüm ahmet yenibir kızla tanışıyor ama o Yasemin' i unutamaz:)), off ne olacak cok merak ediyoRum..yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum..

yaw o kız sadece ahmete yemek getiriyo aaaaa....
herkeste o kızdan söz ediyor ben daha evvel çok güzel bi açıklama yapmıştım okumadınızmı yaf?:happy0064

ergim
01-03-07, 19:44
yok alisercan abinin dediği sürpriz dizide olcakmış..
diziyle ilgili kötü bi sürpriz sanırım çünkü çok duygulancakmışız...:img-yes:

hadi yaaa kesin kötü bişeydir o zmn:( offf bi mucize olsada yasmnle ahmet kavussaa tam süper olur manyak sewinirim o zaman hemde ertesi gün sınavım war o da süper geçerr :D:D:D:img-yes: :img-yes: :img-yes: :img-wink:

aynakolik_fatma
01-03-07, 19:59
valla o bilgiyi ben ortaya attım dün özge özgür kardeşler yemek bahane programına konuktular orda söyledile ilk ağızdan yani

demekk kesin bilgi vay be oyuncu kadrosu güçleniyor demek
berk hakman ın yerine mi oynayacak acaba?

dizice
01-03-07, 20:22
Kaza sahnesindeki ne Ahmet, ne de Necdet bence. Sac cizgisine, yuzunun sekline bakin. Ikisinden de farkli gorunuyor sanki. Bence o baska birisi olacak.

Surpriz de acaba bir ask itirafi mi olacak (hem de buruk olur; cunku itirafa ragmen kavusamazlar, Ahmet hala bebegi Necdet'ten sanar).

O koylu kizinin bir anlami oldugunu sanmiyorum ben de. O istedigi kadar goz suzsun de, Ahmet nire, koylu guzeli nire. Onun gonlu ressamlarda ;)

Bu arada ressam demisken, artik ilerde (sergilerde, vs.) Yasemin'in resimlerinde gorur muyuz acaba Ahmet askinin tecellisini bir sekilde?

NiliWerda
01-03-07, 20:35
bende dedim acaba özgür özberkmi o ama bence onada benzemiyor...
o arabanın içinde kerimanda olabilir çünkü özette o tip bişey yazıyor...

fundapehlivan
01-03-07, 21:13
arkadaşlar kabul ederseniz bir yorumda benden...yorumlarınızın hepsini okuyamadım ama fragman ve özete göre bence keriman konser dönüşü kaza geçirecek ve bu kaza yüzünden nezahat hanımın haberi olacak.bunun üzerinede rıza beyin "hala vazgeçmediğinden" şüphelenecek...ayrıca yasemin ve ahmetin karşılaştığı yer karakol gibi ve sanki yasemin hamileliği belli olmasın diye dayısına götürdüğü paketle karnını saklıyor gibi..:icon_whis daha önce yazıldıysa kusura bakmayın bye

Bence Keriman değil kaza geçiren...
yani ne bileyim, onun kaza geçirip geçirmemesi kimi ilgilendirir!
Gazete de çıkabilir resimleri tabii, rıza beyin sevgilisi olduğu biliniyor! Bence her şartta çıkar zaten...
Ama orada belki Nezahat yasemin için hala vazgeçmediğini söylüyordur...
Yani ahmet için...
Tamam, gerçek bir evlilik sanıyor ama ne bileyim... Sonuçta onun tek aşkının ahmet olduğunu da biliyor...

bahar_can
01-03-07, 21:16
Merhabalar herkese!

Alisercan'ın sürprizine dair tahminimi söyleyeyim mi?:icon_whis Ama tutarsa alisercan'a ayıp olmasın :img-blush neyse felsefe hukukumuza dayanarak söyleyeyim gitsin...
Bence Yasemin'le Ahmet karşılaşacaklar... Hani dayımız ve Sevim tutuklanıyor ya! ikisi de onları görmeye gidecek ve orada karşılaşacaklar :img-pilot

gokcenrbd
01-03-07, 21:16
geçen bölümü çok güzeldi frgmanda güzel ama fazla bşi anlayamadım galiba ahmet yaseminin hamile olduğunu öğrenebilir :img-yes:

yamisis
01-03-07, 21:31
ya özgür özberk katılacak diyosunuz amaaa çok saçma olur yaw baksanıza zaten iki esas adam var senaryoda necdetle ahmet bide özgür özberk çok baskın olur onunda rolü :img-hyste ve bence türk seyircisi bunu KALDIRAMAAAZ:img-yes: YANİ ÇOK FAZLA gelir bana göre ama tabi onun rolünü nereye sığdırırlar bi bildikleri vardır ki böyle bir konu var ortada dimi ama
ayrıca nerimanda olabilir kaza geçirren arabayaı kullana kimdi ya sanki necdetin arabası gibiydi ayy alla hkorusun innşallah deildir:icon_sorr

aynakolik_fatma
01-03-07, 21:31
hadi alisercan abi nerdesin yaaaa?
merak ediyorum şu acı sürprizi
ahmete bişey olmasında gerisi mevzu değil:img-hyste

bahar_can
01-03-07, 21:33
Yalnız benim anlamadığım dizide bizi iyi anlamda şaşırtacak bir olay eğer müzik değilse alisercan'la direk nasıl ilişkisi olur? Yani diyorya "Arkadaşlar bu gece size bir sürprizim var" bu demektir ki sürprizi yapacak olan aliserca... eee sürpriz dizinin içinde diyor diğer yandan da...?! Yoksa alisercan diziye şöyle bir giriş-çıkışmı yapacak:img-pilot

aynakolik_fatma
01-03-07, 21:33
ya özgür özberk katılacak diyosunuz amaaa çok saçma olur yaw baksanıza zaten iki esas adam var senaryoda necdetle ahmet bide özgür özberk çok baskın olur onunda rolü :img-hyste ve bence türk seyircisi bunu KALDIRAMAAAZ:img-yes: YANİ ÇOK FAZLA gelir bana göre ama tabi onun rolünü nereye sığdırırlar bi bildikleri vardır ki böyle bir konu var ortada dimi ama
ayrıca nerimanda olabilir kaza geçirren arabayaı kullana kimdi ya sanki necdetin arabası gibiydi ayy alla hkorusun innşallah deildir:icon_sorr

ama birinci ağızdan duyan bir arkadaşımız var
yani özgür özberk kendisi söylemiş
dizimiz coşacak yakında arkideşler
:happy0064

NiliWerda
01-03-07, 21:48
Merhabalar herkese!

Alisercan'ın sürprizine dair tahminimi söyleyeyim mi?:icon_whis Ama tutarsa alisercan'a ayıp olmasın :img-blush neyse felsefe hukukumuza dayanarak söyleyeyim gitsin...
Bence Yasemin'le Ahmet karşılaşacaklar... Hani dayımız ve Sevim tutuklanıyor ya! ikisi de onları görmeye gidecek ve orada karşılaşacaklar :img-pilot

yaseminle ahmetin karşılaştıklarını zaten görüyoruz fragmanda?

hadi alisercan abi nerdesin yaaaa?
merak ediyorum şu acı sürprizi
ahmete bişey olmasında gerisi mevzu değil:img-hyste

alisercan abi bu gece bişey sürpriz falan açıklamıcak o sürpriz dizide olacak dedi.. yani yarın akşam..

Yalnız benim anlamadığım dizide bizi iyi anlamda şaşırtacak bir olay eğer müzik değilse alisercan'la direk nasıl ilişkisi olur? Yani diyorya "Arkadaşlar bu gece size bir sürprizim var" bu demektir ki sürprizi yapacak olan aliserca... eee sürpriz dizinin içinde diyor diğer yandan da...?! Yoksa alisercan diziye şöyle bir giriş-çıkışmı yapacak:img-pilot

sürpriz öyle bişey değilmiş ama keşke öyle olsa:img-hyste
çok kötü bi sürprizmiş ve hepimiz çok ağlıcazzzzzzzzz....:sad53:

averaj
01-03-07, 21:58

özgür dizide 68 kuşağından birini oynarsa zaten canlandırılan karakterlerin yaş durumundan eşit tutulamazlar...yani o yıllarda ahmet-necdet nerdeyse dede olacak yahu:icon_whis tamam fazla attım:img-tomat ...

ama göreceksiniz bu yeni kuşaktaki karakterler daha çok sevilecek...bir tahmin tabi..yanılmayacağımı düşünüyorum...

pegasus*
01-03-07, 22:43
eger ki kaza yapan ahmetse yeni dönemin baslangici bu kazayla olabilir, bitişile değil diye dusunuyorum. yani ahmet kaza gecirir yillar sonra. yasemin onu unutamamistir, bu kazayla beraber de ondan asla vazgecemeyecegini farkeder ve aski icin mucadele etmeye karar verir. ahmet'in cocugunu ogrenmesi de bu vesileyle olabilir. cok mu uctum ki acaba:img-wink:

burcuuu
01-03-07, 23:11
ya asLında benim akLıma şey qeLiyor..

aHmet bnce Yasemin'in çocuğu oLucağını öğreniyor ve ondan snra o kaza oLuyor.. FazLa etkiLenmiş oLabiLir kii.. etKiLnmesi de Lazm zaten.. O kaza qeçiren Ahmet..

kale
01-03-07, 23:11

O ablacim nerde kaldiniz, gozlerim yollardaydi :img-in_lo alisercan abi bizim kalbimize indirip kacti :img-hyste kendileri gundemi bizden once takip ettigi icin bir nevi suprizlerden once haberi oluyor ama bu forumda en cok merak edilen ve mevzu bahis edilen konu zaman atlamasi mi sicramasi mi sen karar ver artik :img-hyste bu bakimdan ben oyumu bu yonde kullaniyorum ve diyorum ki zaman sicramasi bu bolumde :img-fear2

Ayrica kaza geciren karekter Ahmet :img-in_lo ne kadar kotuyum ama :img-blush
bademkız; imza icin yapilan yorumlari kendi uzerime alip, tesekkur ederim :img-blush :cheer:

bahar_can
01-03-07, 23:49
Sorma Kale, bir misafir sirkülasyonu vardı ki evde sorma gitsin...
Ben sürpriz deyince iyi bir şey algıladım o yüzden... ama Alisercan dikkatsiz bir cümle kurmuş o zaman, çünkü yazdığından size bir sürprizim var diyor... yani şimdi zaman atlamasını alisercan mı yapacak? hehe :img-pilot Lütfen Türkçe'yi doğru kullanalım Alisercan bey! :icon_whis

alisercan
02-03-07, 01:03
Sorma Kale, bir misafir sirkülasyonu vardı ki evde sorma gitsin...
Ben sürpriz deyince iyi bir şey algıladım o yüzden... ama Alisercan dikkatsiz bir cümle kurmuş o zaman, çünkü yazdığından size bir sürprizim var diyor... yani şimdi zaman atlamasını alisercan mı yapacak? hehe :img-pilot Lütfen Türkçe'yi doğru kullanalım Alisercan bey! :icon_whis

öncelikle felsefeci ablamdan özür dilerim.(ablalığı yaştan değil felsefeyi benden daha ileriye götürdüğü için) evet sürprizimiz var diyecektim. ikincisi kale haklı, ben günleri karıştırmışım, yani cuma gecesi hs de olacak bir sürprizden bahsetmiştim. Üçüncüsü sevgili nilverda ben kötü bir sürpriz demedim zaten öyle bir şey yok. Bu burukluğun tadında bir sürpriz. lütfen ağlamakla ağlamamak arası bir duygu yaşanacak. Diziyi izleyin, sevgiler...

bahar_can
02-03-07, 01:10
Merhaba alisercan nasılsın arkadaşım!
Bu sürpriz bence benim tahmin ettiğim şey.. ama seni sıkıştırmayayım... :img-wink: hazır seni yakalamışken.. şu "Bulut geçti.." diye devam eden parçanın cd'si var mı? ve kim söylüyor... beste , güfte, köfte kime ait? diziyi seyretmeyen ama bu şarkıyı çok tutan tanıdıklar sordu da rezil oldum bu kadar fanatik izleyici nasıl bilmez diye söylenip güzel bir "tuuu!" çektiler:icon_sorr

alisercan
02-03-07, 01:21
Merhaba alisercan nasılsın arkadaşım!
Bu sürpriz bence benim tahmin ettiğim şey.. ama seni sıkıştırmayayım... :img-wink: hazır seni yakalamışken.. şu "Bulut geçti.." diye devam eden parçanın cd'si var mı? ve kim söylüyor... beste , güfte, köfte kime ait? diziyi seyretmeyen ama bu şarkıyı çok tutan tanıdıklar sordu da rezil oldum bu kadar fanatik izleyici nasıl bilmez diye söylenip güzel bir "tuuu!" çektiler:icon_sorr

mehmet güreli söylüyor. ada plaktan kent ozanları adı altında çıktı. Ömer hayyamın sözler, ezgi mehmet gürelinin. Bir ara zuhal olcay da seslendirmiş, sanıyorum bülent ortaçgilde söylemişler... Evet yani sürprizi şimdiden öğrenecekseniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olmaz mı? Lütfen yani....

bahar_can
02-03-07, 01:23
Ben özeti şimdi okudum... fragmanı da görmedim zaten... kendi kendime tahminlerde bulunuyormuşum :img-blush
Ben hep kaza geçirenin Ahmet olduğunu düşünmüştüm ama özette "konser dönüşü Keriman'ı kötü bir gelişme bekliyor" diyor... kaza geçiren o da olabilir bence...
Ama Yasemin'in ve Ahmet'in fragmanda bir karşılaşmaları varmış, fragmanı izleyenlerin anlattıkları kadarıyla bence o bir rüyadır yani diyorlarki fragmanda Yasemin Ahmet'in kapısını çalışyormuş... bu biraz zor bu kadar kısa sürede olabilecek bir gelişme değil bu... bence onlar kesinlikle cezaevinde Mehmet_Sevim ziyaretinde karşılaşırlar ancak...

bahar_can
02-03-07, 01:27
Aaaa! Ömer Hayyam'ın mı? çok şaşırdım gerçekten de... gerçi Rubailer'inden başka bir şeyini okumadım ama... var mı onu da bilmiyorum :img-blush anladığım kadarıyla tabi ki de, onun tarzıda göre çok modern değil mi ya?!:icon_whis

Ancak benim için şarap ip ucu olabilirdi :img-hyste ama onu da kullanan çok hehe!

muko88
02-03-07, 03:06
Hmm, ancak şimdi vakit bulabildim foruma gelmek için; bu sefer de kimsecikler yok:icon_sorr Neyse kendi başıma yetinip, yorumumu, fikirlerimi yazıp gideyim bari...

Arkadaşlar alakalı-alakasız türk filmi senaryolarınıza hayran kaldım; hayal gücünüzü en geniş şekilde kullanmışsınız, bravo:img-hyste ...Şu köylü kızına ve Özgür Özberk'e ne kadar çok takmışsınız.Birincisi; o köylü kızını o kadar önemsemeyin, Ahmet ile bir şey olacağını hiç zannetmeyin.İkincisi; sayın Özberk diziye zaman atlamasından sonra girecektir.Şimdi girmesi biraz abes olur, fazladan bir karaktere ihtiyaç olduğunu sanmıyorum; ayrıca zaman atlamasından sonra zaten yeterince insan makyaj ve giyimle yaşlandırılacak, fazla masrafa gerek yok yahu:).

Sevgili alisercan ın sürprizini de hepiniz kötü algılamışsınız; bahar_can dışında...Duygulu olacağı gibi bir şeyler yazmış alisercan fakat; çam sakızı çoban armağanı da demiş hani...Bu durumda ben kötü şeyler düşünmedim.Bizim hoşumuza gidecek bir şey sanki.Kaç bölümdür hüzünlü gidiyoruz zaten; idamlar, ayrılıklar, nikah vs...Belki senaristler araya hoşımtırak(çok ilginç bi kelime oldu, şimdi uyduruverdim, kulağa garip geliyor, kusura bakmayın:img-hyste ) bir şey koymuşlardır...Allah'tan yeni bölüme yakın zamanda sürpriz haberleri duyduk, meraktan çatlardık yoksa:).Neyse, bu akşam izleyip göreceğiz artık.

bahar_can
02-03-07, 09:40
Neden Kıbrıscık?:bilmim
:kahve Ahmet'ten önce tanıyalım Kıbrıscık'ın özelliklerini değil mi? :img-grin2
İşte size Kıbrıscık'ın sosyal bilgileri:img-hi:

Anadolu'da Türkmen yerleşimi ile birlikte ilçede yerleşim başlamıştır. Yörede coğrafi yer adları bakıldığın da , Oğuz Boylarının isimlerine sıkça rastlanmaktadır. Kızık, Yuva ,Peçenek, Kınık, Türkmen Yurdu ve benzeri kelimeler yer adı olarak sıkça kullanılmıştır. İlgi çekici diğer bir özellik Kıbrıscık ve köylerinde çok dar alanlar içinde yüzlerce isim kullanılmasıdır. Bu yer isimleri Türkmenlerle ilgilidir. (...)

İlçenin sosyal yaşamı,gelenek ve görenekleri ile kültür hayatı Türkmen kültürü etrafında şekillenmiştir. İç Anadolu'da Afyon-Konya, Eskişehir-Ankara ile Köroğlu yaylaları arasında devam eden küçük baş hayvancılığa bağlı göç hareketleri zengin bir Türkmen kültürünün oluşmasına neden olmuştur. Osmanlı - Rus savaşları döneminde Kırım'dan gelen Kırgızların bu kültüre katkıları ile kültür zenginliği daha da artmıştır.
Cumhuriyetin ilk yıllarında nüfus ve ekonomisi ile Kıbrıscık Yazıca köyü Bolu'nun en büyük köylerinden biridir. Osmanlı döneminde yaşam hayvancılığa bağlı olarak şekillenmiştir. Yöre insanı yün ve tiftikte kendi kullandığı giysi ve eşyaları kendisi üretmiş bu nedenle dokumacılık gelişmiştir. (...) Bu dönemde Kıbrıscık'ta kış şartlarının çok ağır geçmesi Kıbrıscık insanının 6 aylık bir dönemde hayvanlarını İç Anadolu'da yaşatma zorunluluğu getirmiştir. Kış aylarını bu bölgede geçirdikleri için Kıbrıscık'lılara Kışlak adı verilmiştir.

Kıbrıscık insanın düğün ve eğlence toplantılarında oluşturduğu oyunlar bugün bile izleyenlere büyük zevk vermektedir. Düğünler 5 gün gibi uzun zamana yayılmış, bayram ve özel günlerde Karakucak güreşleri düzenlenmiştir. Yaz aylarında Köroğlu dağları üzerinde yaylacılık gelenek halini almıştır. Bu bölgelerde her köye ait yayla bulunmaktadır.
Yörede köy ve yayla evlerinde ahşap mimari kullanılmış ve geliştirilmiştir.
Dar alanlarda eskiden karasapanla yapılan tarım bugün traktörle yapılmaktadır. Hasat toplama (biçim) eskiden orakla yapılırken bugün tırpan ve biçer kullanılmaktadır. 1960'lı yılların sonuna doğru orman işlerine dayalı olarak ekonomi şeklenmiş köylerde orman kooperatifleri kurulmuş, nakliyecilik gelişmiş kamyon sayısı artmıştır.

Roma-Bizans ve Osmanlı dönemlerinde ilçe eğitim merkezi durumundadır. Sırasıyla kilise ve manastırların yerine medreseler almıştır.Osmanlı döneminde ilçe çevresin de bulunan (Garip, Cuma deresi, Sayarcık ve Çukur) medreselerinde eğitim öğretim devam etmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında açılan okullarda eğitim desteklenmiş 1928 yılında Harf İnkılabı ile beraber Millet Mektepleri açılmıştır. Büyük bir katılım sağlanarak ilçede yeni Türk alfabesi ile okuma yazmaya geçilmiştir. Bugün 45 yaş altı nüfusun %99,98 'i okur yazardır. Bunların büyük bir bölümü yüksek öğrenimlerini tamamlamıştır.
İlçede çeşitli dönemlerde büyük göçler yaşanmıştır. 1950'lerde Haymana -Polatlı bölgelerinde toprak dağıtımının gerçekleşmesi ile bu bölgeye büyük göçler olmuştur. Polatlı civarında göçler yoğunlaşmıştır. Polatlı'nın Yaralı ve Aldan köyleri tamamen Kıbrıscık'lılardan oluşmaktadır. Bu göçler tarımsal amaçlıdır. İkinci büyük göç hareketi 1970-1980 yılları arsında İstanbul Pendik, Bolu merkez, İzmir'e olmuştur. Bu göçün sebebi ise kent imkanlarından yararlanmak, sanayi bölgelerinde iş bulmak, eğitim olanaklarını iyileştirme amacı taşımaktadır. Bu amaçlara yönelik göç günümüzde de devam etmektedir.
Kaybedilen nüfusa rağmen birlik beraberlik bozulmamıştır, toplum hayatı gelenek ve göreneklerin etkisindedir. Gelenek ve göreneklerin dışında hareket eden kişiler toplumum tarafından ayıplanır ve kınanır. Köylerde küçük çapta anlaşmazlıklar köyün ileri gelenleri tarafından çözüme bağlanmaya çalışılır. Bu nedenle ilçede adli olaylar oldukça azdır. Köylüler arasında dayanışma ve yardımlaşma gelenek ve göreneklere bağlı olarak yürütülür. İmece çalışmaları ile köy işleri yürür. Misafire ve misafirliğe büyük değer verilir. Geçmişte uzun kış gecelerin de misafirliğin yanı sıra toplantılar düzenlenir. Böyle günlerde oyunlar oynanır, mani ve türküler söylenir, çeşitli masallar anlatılır, yatsılık denilen yemekler hazırlanır ve eğlence içinde yenirdi. Televizyonun evlere girmesi ile birlikte bu gelenekler değişmiştir. :good:
Ahmet oldukça sıcak bir ortamda olacak demektir...:happy0064

özge_letyy
02-03-07, 09:43
bahar_can abla bilgiler için çok sağol:)
vay be hakkaten sıcak bir ortam olacak:)
beni en çok etkileyen de 45 yaş altı nüfusun %99,98 'i okur yazar olması oldu.:good:

muko88
02-03-07, 09:44
bahar_can bravo valla...:happy0064 ya kıbrısçığı araştırmak benim aklıma hiç gelmemişti; oysa her şeyi incelerim böyle!valla ne diyim tebrik ediyorum seni, ahmetimizin emin ellerde kaldığını bilmek bizi mutlu eder tabii:)

bahar_can
02-03-07, 09:55
Mukocuğum, bir de Köroğlu'nun Kıbrıscıkta buluduğu yönünde bir yazı var... istersen onu da sen ekle gereksiz yerlerini çıkararak... çünkü biliyorsun uzun yazıları bizim tatlı arkadaşlarımız pek okumaktan hoşlanmıyor... yukarıdaki yazının bazı bölümlerini çıkardım ben mesela... onların okumasını caziplendirmek için yani:img-grin2 çıkan yerlere parantez içinde üç nokta koyarsan internete koyan kişilere saygımızı da belirtmiş oluruz...

muko88
02-03-07, 09:59
hımm, bu konuda derin bir araştırma yapacağım:)...demek köroğlu.evet uzun yazılardan sıkılıyorlar.neyse biz de kısalta kısalta diz üstü bir yazı ekleriz artık:img-wink: :)

bahar_can
02-03-07, 10:29
Sevgili mukocuğum elim değmişken bitireyim dedim... umarım kızmadın canım :img-blush

Sanırım esas neden bu! :happy0064

KIBRISCIKTA KÖROĞLU
Köroğlu Destanı

Destanın bilinen iki rivayeti olup, bunlardan biri İstanbul, diğeri Azeri Kökenlidir. Orta Asya'da anlatılanlar Azeri rivayetine uydurulmuştur. "Köroğlu'nun Bolu yöresinde faaliyetleri hakkında sekiz resmi belgeye rastlanmıştır. Bu belgelerden en eskisi 1580, en yenisi 1585 tarihlidir. Köroğlu'nun Bolu sancağı ve komşu yörelerde faaliyetleri anlatılmaktadır. Bolu Bey'i ile Gerede Kadısı'na devlet merkezinden yazılan 1580 tarihli ilk belgede, Bolu Sancağı'nın Gerede kazasına bağlı Sayuk Köyü'nden Köroğlu adıyla tanınmış kimsenin evler bastığı, iki adamı yaraladığı, yörede yaşayanların aciz kaldıkları bildiriliyor. 9 Haziran 1581 tarihli Anadolu Beylerbeyi'ne yazılan diğer bir hükm-i şerif ise Köroğlu'nun KIBRUS (Kıbrıscık) kazasından Çakaloğlu Kara Mustafa ile birleşip celali oldukları ve yörede yağma ve tahriplerde bulundukları anlatıldığı gibi, aynı yıla ait diğer bir belgede adının Ruşen olduğu bildiriliyor. Bu vesikalarda kastedilen Köroğlu Ruşen'in destan kahramanımızdan başkası olamayacağı tam bir kesinlik kazanıyor. Köroğlu ve arkadaşı Kıbrıscık'lı Çakaloğlu Kara Mustafa'nın birlikte başlarına topladıkları 20-25 kişi ile kuzeyde Amasra, güneyde Beypazarı, doğuda Ayaş olmak üzere faaliyet sahalarını genişlettikleri anlaşılıyor.Yörede anlatılan diğer bir rivayete göre de Ruşen Ali ve Çakaloğlu Kara Mustafa?nın Ayaş Amasra arasında kervan yollarının güvenliğini sağlamakla görevli oldukları ve Kervanların güvenliği için kervanlardan aldıkları yol bacı yüzünden Bolu Beyi ile arasının açıldığı belirtiliyor.Faaliyetlerini de Kıbrıscık?ta Çamlıbel?den yönlendirdiği anlatılıyor. Bolu Beylerinin tavrı nedeniyle Osmanlı yönetimi ile arası açılan Köroğlu bu faaliyetlerini daha fazla sürdürmeyerek 1585 yılında Ankara'ya bağlı Haymana'ya çekilip mütegallibeden Mahmud'a sığındığı belirtiliyor) Köroğlu'nun Çamlıbel'de yaşadığı ve kervan yollarını buradan denetlediği anlaşılmaktadır. Kıbrıscık'ta ise Köroğlu'nun bugünkü Köroğlu Tepesi'nde yaşadığına, zirvede bulunan ev yerlerinin Köroğlu'na, hatta aynı yerde bulunan taşlaşmış at izinin de Köroğlu'nun atına ait olduğuna inanılmaktadır. Kıbrıscık yaylalarından kervan yollarının geçtiği ve Köroğlu'nun bu yollara buradan hükmettiği belirtilmektedir. Köroğlu Tepesi?nin kuzeybatı yamacında bulunan yerleşim izlerinin Çamlıbel olduğu anlatılmakta ve iddia edilmektedir. Bu nedenle yaşadığı Çamlıbel'in Kıbrıscık?ta bu bölge olması muhtemeldir.Dığer bir ilgi çekici hususta 1998 yılında yapılan kültür araştırmaları sonucu ortaya çıkan mani ve yörede söylenen aşağıdaki şiirlerdir.(Emin TEKEMEN-1998)

Bu nedemektir arkadaşlar... Hıııı?!... bu şu demektir ki Ahmet Kıbrıscık'taki köylülerle, öğretmenlerle Köroğlu muhabbeti çok yapacak... :img-yes:
Bunun üzerinden 1) "bürokrat-burjuva" Ahmet, halk edebiyatını öğrenecek... Anadolu'daki halk destanlarını Köroğlu üzerinden öğrenecek... 2) Babası ne demişti?! "Tam idealist düşüncelerde etkilenme yaşındası" dönem zaten ideailst düşüncelerin kol gezdiği dönem... bir de bu haksızlığa karşı başkaldırı destanlarıyla birleşince bizim Ahmet'in yorumlarını dört gözle bekliyorum vallahi :happy0064

muko88
02-03-07, 10:36
Yok canım kızmadım, ben de daha okuyordum bir kaç yazı buldum çünkü.Evet, vallahi ne kadar ince yerleri düşünüyorlar...Ahmet kendini gönüllü olarak bir kasabaya sürgün ediyor ve burası da bizim Köroğlu'nun bulunduğu rivayet edilen bir kasaba...Ahmet'in bu konuda yorumları olacağı belli.Ben iyice merak etmeye başladım, akşam olsa da bir an önce izleyiversek.Bir de merak ettiğim bir diğer konu?Acaba Canseli çekimler için gerçekten de Kıbrısçığa mı götürdüler:icon_whis

bahar_can
02-03-07, 10:43
Yok canım kızmadım, ben de daha okuyordum bir kaç yazı buldum çünkü.Evet, vallahi ne kadar ince yerleri düşünüyorlar...Ahmet kendini gönüllü olarak bir kasabaya sürgün ediyor ve burası da bizim Köroğlu'nun bulunduğu rivayet edilen bir kasaba...Ahmet'in bu konuda yorumları olacağı belli.Ben iyice merak etmeye başladım, akşam olsa da bir an önce izleyiversek.Bir de merak ettiğim bir diğer konu?Acaba Canseli çekimler için gerçekten de Kıbrısçığa mı götürdüler:icon_whis

Aaaa! Aşkolsun muko! Tabiki orada geçecek çekimler... Ben ne hayaller kuruyorum o çekimler için aşkolsun! :icon_sorr (:happy0064 ) Köroğlu dağlarının dumanları kalkmadan Ahmet horoz sesiyle uyanacak... taze yumurta getirecek köylüler... sonra yeni sağılmış süt... oh oh! vallahi ben bundan kesinlikle eminim... o dağlara bakarak okuyacak Köroğlu Destanı'nı bizim oğlan... :happy0064 ve Hasan Mutlucan (:img-hyste ) hani şu "darbe türkücüsü" var ya! işte o başlayacak:
Bende selam olsun Bolu Beyi'ne hey hey!
Bolu Beyi'neeee..
Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdııır... :img-hyste
O söylemezse bile kesinlikle çalar bu türkü...

muko88
02-03-07, 10:50
E tabii bizim oğlanın da bağrı yanıyo aşk acısıyla:img-yes: ...of of, düşünemiyorum o halini:img-hyste ...Fragmanda İstanbul'a geliyordu ama; bence aradan bi 5-6 ay geçecek...Çünkü halasıyla Mehmet ancak tutuklanmak için girişimlerde bulunurlar, Yasemin de dokuz aylık olur...Ahmet de öyle gelir...Elimizde bir 5-6 ay var yani, kısa kısa geçerler ama olsun:)

Ferny&Lety
02-03-07, 11:02
Aaaa! Aşkolsun muko! Tabiki orada geçecek çekimler... Ben ne hayaller kuruyorum o çekimler için aşkolsun! :icon_sorr (:happy0064 ) Köroğlu dağlarının dumanları kalkmadan Ahmet horoz sesiyle uyanacak... taze yumurta getirecek köylüler... sonra yeni sağılmış süt... oh oh! vallahi ben bundan kesinlikle eminim... o dağlara bakarak okuyacak Köroğlu Destanı'nı bizim oğlan... :happy0064 ve Hasan Mutlucan (:img-hyste ) hani şu "darbe türkücüsü" var ya! işte o başlayacak:
Bende selam olsun Bolu Beyi'ne hey hey!
Bolu Beyi'neeee..
Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdııır... :img-hyste
O söylemezse bile kesinlikle çalar bu türkü...

eheheeee valla doğru süper bşi olur eğer öle olursa:img-hyste :img-hyste :img-hyste

NiliWerda
02-03-07, 11:05
öncelikle felsefeci ablamdan özür dilerim.(ablalığı yaştan değil felsefeyi benden daha ileriye götürdüğü için) evet sürprizimiz var diyecektim. ikincisi kale haklı, ben günleri karıştırmışım, yani cuma gecesi hs de olacak bir sürprizden bahsetmiştim. Üçüncüsü sevgili nilverda ben kötü bir sürpriz demedim zaten öyle bir şey yok. Bu burukluğun tadında bir sürpriz. lütfen ağlamakla ağlamamak arası bir duygu yaşanacak. Diziyi izleyin, sevgiler...

ok ben yanlış anladım herhaldeki yanlış anlamam çok normal:))):img-hyste

alisercan abi dün gece burda seni bekleyenler oldu bi yanlış yazdın bak nelere mal oldu:img-hyste

dün gece avukatlığını yaptım,-yok yanlış yazmış diye diye sürekli seni bekleyenlere açıklama yaptım....:img-hyste
bende bazen günleri karıştırıyorum ama asla cuma gününü şaşırmam (niye acaba?):img-hyste

buarada selam herkese sonunda dizimizin günü geldi....
merakla 22-30u bekliyorum....

bahar_can
02-03-07, 11:15
Biraz önce fragmanı izledim... o karşılaşmaları pek rüyaymış gibi gelmedi yahu! bunlar nerdeler ki böyle? Yasemin'in elinde koca bir paket, yine cezaevidir orası belki dayısına birşeyler getirmiştir ama... üzerinde kalın bir manto vardı :img-pilot çözemedim :img-help:

Yalnız dikkatimi çekti... sonunda "Geçmiş başlangıçtır dedi" (?!) bu büyük olasılıkla son sahnedir ve 16. bölümde 3-5 yıl atlayım yeni döneme girecekler herhalde... Eee! o zaman benim hayal kurduğum sahnelerin gerçekleşmesi için bu bölüm bol Ahmetli olacak :happy0064 (mı? :icon_sorr )

layezal
02-03-07, 11:19
ya arkadaslar ben uzun süredir bakamadim buralara, ama özgür özberkinde diziye dahil olucagi duyumlari aldim bunlar ne kadar dogru bileniniz varmi?
eger öyleyse hangi rolde olucagini bilen var mi?

birde ben artik berk hakmani görmek istiyorum ya, dizi basladigindan beri onuda gözüm ariyor ariyor ariyor ama bulamiyorum bi türlü :P denizin büyüklügünü o canlandiricak deniliyordu, bu kesinlesti mi?

bu arada ahmete cok üzülüyorum ben garibim :(

özge_letyy
02-03-07, 11:21
inşallah zaman atlaması olmaz hemen..
olsa bile ahmeti bol bol izleseydik kıbrısçıkta bari:icon_sorr

muko88
02-03-07, 11:21
Biraz önce fragmanı izledim... o karşılaşmaları pek rüyaymış gibi gelmedi yahu! bunlar nerdeler ki böyle? Yasemin'in elinde koca bir paket, yine cezaevidir orası belki dayısına birşeyler getirmiştir ama... üzerinde kalın bir manto vardı :img-pilot çözemedim :img-help:

Yalnız dikkatimi çekti... sonunda "Geçmiş başlangıçtır dedi" (?!) bu büyük olasılıkla son sahnedir ve 16. bölümde 3-5 yıl atlayım yeni döneme girecekler herhalde... Eee! o zaman benim hayal kurduğum sahnelerin gerçekleşmesi için bu bölüm bol Ahmetli olacak :happy0064 (mı? :icon_sorr )

yok canım, o sahne rüya değil kesinlikle...Ya bir de alisercan sürpriz dediği için benim kafam senaryo da üretemez oldu; sürprizi neye göre kuracağımı şaşırdım yani:img-pilot 16. bölümde zaman atlaması olacak gibi, "geçmiş başlangıçtır" sözünü boşuna koymadılar oraya ama; kazayı yapan kim o zaman?Keriman diyelim...Peki sadece Keriman mı var o kazada?Şimdi Ahmet bu taraftan Bolu'ya gidiyor,Keriman da o taraftan Kayseri'den geliyor; bunların bulundukları taşıtlar birbirine çarpıyor...Aman Allah'ımmm:img-swoon

özge_letyy
02-03-07, 11:23
ya arkadaslar ben uzun süredir bakamadim buralara, ama özgür özberkinde diziye dahil olucagi duyumlari aldim bunlar ne kadar dogru bileniniz varmi?
eger öyleyse hangi rolde olucagini bilen var mi?

birde ben artik berk hakmani görmek istiyorum ya, dizi basladigindan beri onuda gözüm ariyor ariyor ariyor ama bulamiyorum bi türlü :P denizin büyüklügünü o canlandiricak deniliyordu, bu kesinlesti mi?

bu arada ahmete cok üzülüyorum ben garibim :(

evet canım özgür de kadroya dahil oluyormuş kendi söyledi bi programda:happy0064
ama hangi rol bilinmiyor:img-help:

kale
02-03-07, 11:26
2523940çünkü biliyorsun uzun yazıları bizim tatlı arkadaşlarımız pek okumaktan hoşlanmıyor... yukarıdaki yazının bazı bölümlerini çıkardım ben mesela... onların okumasını caziplendirmek için yani:img-grin2 çıkan yerlere parantez içinde üç nokta koyarsan internete koyan kişilere saygımızı da belirtmiş oluruz...

hele sukur okudum bir derin nefes almak istiyorum simdi :img-hyste ben okumayi seviyorum da senin eklediklerini cok zaman okuyamiyorum malum is,guc yarim yamalak okuyup cikiyorum, ne oldugumu sasiriyorum guzel ablacagim :img-hyste ekledigin icin tesekkurler, guzel bir yerimizi daha tanimis bulunmaktan cok mutlu,bahtiyarim senin katkilarinla...

Boyle guzel bir ortama gitmesine sevindim Ahmet'imin ancak gercekten bir Calikusu havasi kokladim ben bu yazidan sonra, Caliskusu ve Ahmet :img-in_lo nedeni anlasildi su gizemli koylu kizinin misafir perver yahu bizim koylumuz :img-in_lo bizim arkadaslar hemen yakistirmisti cunku Ahmet'e :img-hyste

layezal
02-03-07, 11:30
peki berk hakman hakkinda bilgisi olan var mi?

bir resimde görünüyor, yaslanmis hallerinde, oynicagi kesin dimi :D

ay ben o günleride sabirsizlikla bekliyorum valla :D cok farkli seyler olucak

birde ben yaseminin dogurdugu cocugun ahmete benzeyip benzemiceginide cok merak ediyorum :P nede olsa babasi

askasurguncu
02-03-07, 11:32
arkadaslar alisercan abinin
supriz neydi soyledimi :img-help:

muko88
02-03-07, 11:34
arkadaşlar ben kaçıyorum.doktora gidicem:icon_sorr , dua ediniz benim için.akşam uğrarım valla, dizi heyecanlı bu gece...iyi yorumlar hepinize...bye

muko88
02-03-07, 11:34

canım söylemedi.bu akşma dizide izleyip görcez.hem adı üstünde sürpriz:)

NiliWerda
02-03-07, 11:35

alisercan abinin sürprizi yanlış yazmış...
sürpriz bu akşam dizide olacakmış...
bende iice avukat kesildim ha...:img-hyste

askasurguncu
02-03-07, 11:37
cevap için sagolun
dizidemi supriz :icon_sorr
neyse aksama az kaldi :happy0064
bakalim nasil bir supriz bekliyor bizi

bahar_can
02-03-07, 11:40
hele sukur okudum bir derin nefes almak istiyorum simdi :img-hyste
Boyle guzel bir ortama gitmesine sevindim Ahmet'imin ancak gercekten bir Calikusu havasi kokladim ben bu yazidan sonra, Caliskusu ve Ahmet :img-in_lo nedeni anlasildi su gizemli koylu kizinin misafir perver yahu bizim koylumuz :img-in_lo bizim arkadaslar hemen yakistirmisti cunku Ahmet'e :img-hyste
Ay! canııım üzerine mi alındın hemen :img-hyste rica ederim...
Ben o kölü kızıyla herhangi bir şey olacağını hiiiç sanmıyorum (tahmilerim bu zamana kadar tutmadı bunu da hemen belirteyim :icon_whis ) Ama her köyde kızlar şehirden gelen erkeklere doğal olarak aşık olurlar... yani zavallım köylü kızım Ahmet'e vurulacak o kesin :img-blush... bu kız sayesinde Ahmet'in eli sıcak sudan soğuk suya değmeyecek... soba yakmak için zaten odunları dizilmiş olacak... pantolon-gömlek ütü hoop hazır... Temiz hava bol gıda :img-icecr :img-hyste ooh! gel keyfim gel... böyle gönüllü sürgünlüğe can kurban.. :img-pilot :happy0064 :happy0064

burcuuu
02-03-07, 11:50
Sürpriz dizidemiymiş.. Ya o kdrada merak etmiştim..
Şimdi oLay akşama kaLdı..

harbiden sürpriz ne =))

kale
02-03-07, 11:51
bahar_can demek oyle diyorsun,Ahmet'e boyle yere bakan yurek yakan olmasin canim kiza da yazik, cunku bu beyaz atli prensin kalbi Yasemin'le yaslandiracak, vah zavali vah dunyanin nimetlerinden mahrum kalacak ve ben cok uzuluyorum Ahmet'ime kaderliyim,uykusuzluk sorunum gene basladi Yasemin yuzunden...
valla bende gecen hafta uzuluyordum utusunu,yemegini kim yapacak diye meger bir koylu guzel imdadimiza yetisti, savulun o benim :img-hyste

m.zülal
02-03-07, 11:54
herkese slm...
çok şey istemiş olmazsam bir rica:icon_redf yaralı kalbimin son versiyonunu nerden bulbilirim yardımcı olurmusunuz

fundapehlivan
02-03-07, 11:55
ya asLında benim akLıma şey qeLiyor..

aHmet bnce Yasemin'in çocuğu oLucağını öğreniyor ve ondan snra o kaza oLuyor.. FazLa etkiLenmiş oLabiLir kii.. etKiLnmesi de Lazm zaten.. O kaza qeçiren Ahmet..

Bence de Ahmet hem de ben kesin gözüyle bakıyorum çünkü...
Geçmiş başlangıçtır, diyor ya kazadan sonra!!
Başta kaza geçiren AHmet'ti...
O uçak kazasıydı, şimdi de araba kazası:sad53:
Off ya garibimin kaderi...
Ama bu kaza taksiyle olacak bence çünkü Ahmet'in arabası yok...

fundapehlivan
02-03-07, 11:57
Zaten dizinin baş rol oyuncuları belli...
İki tane jönümüz var...:img-blush
Cansel ve Okan...
Sonraki döneme gelecek olanlar yani berk, özgür...
Onlar ön planda olmayacaklardır o kadar... Yani onu dengelerler mutlaka...

fundapehlivan
02-03-07, 11:57
herkese slm...
çok şey istemiş olmazsam bir rica:icon_redf yaralı kalbimin son versiyonunu nerden bulbilirim yardımcı olurmusunuz

Her yer de bulursun...
Canselin fan sitesine bak orada vardı...

bahar_can
02-03-07, 12:03
Sizin rahat bırakacağınızı bilse... genç adam olabilir derdim, o da yaşasın "nimetleri"sofa ama mümkün mü? hemen çullanırsınız üzerine; vay efendim nasıl olur! muş da... hani "zil-zurna" aşıktı! da... bu ne ayran gönüllülük! müş te... ve daha ne eleştiriler, yermeler uuu! :img-pilot
Tabi orası bir kasaba sonuçta... bir okul, okulda bir öğretmen; bir sağlık ocağı, sağlık ocağında bir hemşire, ebe... belki de bir doktor (:img-grin2) kim bilir :icon_whis
Ama hayır hiçbiri olmayacak... daha doğrusu tüm saydığım şeyler olsa bile o olası kişiler kendi kendilerine gelin-güvey olurlar ancak :img-yes: Ahmet Yasemin'i size inat heep sevecek :img-hyste
Kaldı ki ben Ayla'yla bile bir evlilik olacağını düşünmüyorum (geniş özete rağmen) onlar iyi bir dost olacaklar bence...

özge_letyy
02-03-07, 12:06
Cansel ve Okan...

evet mutlaka dengelerler onu
ama süper olacak ya bütün yetenekli ve yakışıklı jönler hatırla sevgilide:)

layezal
02-03-07, 12:07
Cansel ve Okan...

hmm öylede eger tahmin edildigi gibi berk hakman denizi oynicaksa, ve o deniz deniz gezmis olucaksa? o zaman konu olarak jön olmasada belirli bir basrol oynicak dizide yoksa banami öyle geliyor?

tabi ben su anda yanlis bilgiye sahip degilsem :img-yes:

özgürün ne tür bir rol oynicagini bilmedigim icin, yorum yapamicagim ama belkide denizin arkadaslarindan birt