Tüm Versiyonu Göster : Bizim Evin Halleri - Senaryolar
Kurt_Memati
28-05-06, 03:12
Arkadaşlar bu başlık altında Bizim Evlerin Halleri ile ilgili senaryoları paylaşalım.
Aklıma şöyle bir sahne geldi şimdi:
Kemal geri dönmüş..Anatolia ile birlikte.. Bir ev tutmuş..Neva'nın karşısına çıkabilmek için kendisini hazırlıyor. Bir gün Anatolia ile yürüyüş yaparken Safa ve Neva beliriyor karşıda.. Anatolia birden "Nevaa" diye bağırarak ona doğru koşuyor. Kemal şaşkın..Safa daha da şaşkın.."Bu da kim be" bakışıyla bakıyor kıza ve Kemal'e. Kemal ile Neva gözgöze geliyorlar.(İşte o anı öylesine merak ediyorum ki...) Safa Anatolia'ya gülümseyip Neva'ya soruyor "Bu şirin kız kim aşkım?" Neva'nın bakışları değişiyor..Hani bir çeşit intikam gibi.. Her ne cevap veriyorsa sonunda "kocacığım" diyor..Ve Kemal'in bakışlarını, ifadesini çok merak ediyorum o an:) Ne senaryo yazdım ama..Bir muhtemel karşılaşma senaryosu daha var aslında kafamda..:)
Kemal geri dönmüş..Anatolia ile birlikte.. Bir ev tutmuş..Neva'nın karşısına çıkabilmek için kendisini hazırlıyor. Bir gün Anatolia ile yürüyüş yaparken Safa ve Neva beliriyor karşıda.. Anatolia birden "Nevaa" diye bağırarak ona doğru koşuyor. Kemal şaşkın..Safa daha da şaşkın.."Bu da kim be" bakışıyla bakıyor kıza ve Kemal'e. Kemal ile Neva gözgöze geliyorlar.(İşte o anı öylesine merak ediyorum ki...) Safa Anatolia'ya gülümseyip Neva'ya soruyor "Bu şirin kız kim aşkım?" Neva'nın bakışları değişiyor..Hani bir çeşit intikam gibi.. Her ne cevap veriyorsa sonunda "kocacığım" diyor..Ve Kemal'in bakışlarını, ifadesini çok merak ediyorum o an:) Ne senaryo yazdım ama..Bir muhtemel karşılaşma senaryosu daha var aslında kafamda..:)
aman enacım ortalığı karıştırdın valla:))
ya bence kemel nevayla bir ilişki yaşamış artık sallyle olmaz sonuçta onların birlikteliğinden haberdar olmuştu ben olsam içimde hep bi şüphe kalırdı acaba nevaya yajkın olmak içinmi benle birlikte diye gerçi siz kemalı çok seviyosunuz her ne sebeble olursa olsun diziye dönsün istiyosunuz bence de bu kadar çok sevenı varkan diziye dönmeli ama sally olmasın sen yeni bir senaryo yaz canım kemalı başka bir şekilde geri döndürelim diziye:)))
Ben mesajımda sally'den bahsemedim ki:)
Sally ile birlikte olması hoş olur ama Neva ile ilgili geçmiş her iki çiftin de peşini bırakmayacağından ne derece mutlu olabilirler emin değilim.
ayy ayy ena,
valla ağzından bal damlıyor canım ya, ayy nasıl güzel olur hakikaten böyle olsa:):) sevinçten bayılırım herhalde... ikinci düşündüğün senaryoyu bilemem ama bu muhteşem bence...
bu arada neva kemalle çıkmaya başladığı sıralarda sevgili sezintinin de dediği gibi ismet sallye ayarlamaya çalışıyordu kemali, neden sonra duymuştu ve sallye anlatmakta zorlanmıştı...
Bir diğer karşılaşma modeli aslında temel olarak ilkiyle aynı fakat bu sefer Şadan da sahnede.:)
Safa, Şadan'ın kölelik işlerini yapmakta, bu sebeple de Şadan, Neva, Safa üçlüsü bir arada sokaklarda dolaşmakta. Yine benze bir şekilde Kemal ve Anatolia ile kaşrılaşırlar. (eminim Neva ve Kemal oyunculuk becerisi ile bize müthiş bir sahne izletirler) Şadan panik olur. Kemal'in tekrar Neva'yı etkileyeceğini düşünerek kendince bir önlem alır. "Sen ne arıyorsun burada? Kızımın hayatını bir kere daha mahvetmene izin vermeyeceğim.." gibi cümleler kurarken sinirle, yanında şaşkın bakan Safa'yı görüp "Zaten Neva artık seninle olamaz. O evlendi..Safa, gel oğlum.. İşte Neva'nın kocası" deyiverir.:) O anda tüm oyuncuların şaşkın ifadelerini izlemenin çok keyifli olacağını düşünüyorum:)
Ben mesajımda sally'den bahsemedim ki:)
Sally ile birlikte olması hoş olur ama Neva ile ilgili geçmiş her iki çiftin de peşini bırakmayacağından ne derece mutlu olabilirler emin değilim.
:dito pardon ya
hep kemalle sally birlikte olsun deniyoya ben senin söylediklerinle onları bi güzel harmanlayıp yazdım ne alakası varsa:img-sorry
yoksa senin senaryo güzel bayada etkileyici yani:img-nyam:
ben sally kemal olayını şeyetmiştim zaten sen de onu şey etmemişsin o zaman sorun yok gerçi hiç. bir zaman sorun yok :love05:
sevgili ena,
ilk senaryonu tercih ederim, bence daha etkileyici olurdu ikinciye göre:)
amaan aslında kemal geri gelecek olduktan sonra ne şekilde karşılaştıkları da pek önem teşkil etmiyor benim için... yeter ki gelsin..:)
ben de doğanın dönüşü üzerine bir senaryo yazmak istiyorum..
doğa geçen gün de gönderdiği notlarından göndermeye devam eder, rüzgar da iyice meraklanır.. daha önceden yaptığı gibi rüzgarı arayıp şarkılar dinletir, sesini dinler.. en sonunda da bir gün çıkar gelir... elinde sardunyalarla... evlenelim der rüzgara... rüzgarın aklı iyice karışmıştır... bir yandan doğa bir yandan misket... :):):)
sevgili ena,
ilk senaryonu tercih ederim, bence daha etkileyici olurdu ikinciye göre:)
amaan aslında kemal geri gelecek olduktan sonra ne şekilde karşılaştıkları da pek önem teşkil etmiyor benim için... yeter ki gelsin..:)
ben de doğanın dönüşü üzerine bir senaryo yazmak istiyorum..
doğa geçen gün de gönderdiği notlarından göndermeye devam eder, rüzgar da iyice meraklanır.. daha önceden yaptığı gibi rüzgarı arayıp şarkılar dinletir, sesini dinler.. en sonunda da bir gün çıkar gelir... elinde sardunyalarla... evlenelim der rüzgara... rüzgarın aklı iyice karışmıştır... bir yandan doğa bir yandan misket... :):):)
bu sırada berrak (yani ben ) kalpten gider:img-sorry
Abdül'de Misket'e açılamamanın derdindedir. Düşünçeler içerisinde kimden yardım isteyeceğini düşünür. Aynı anda Doğa'dan gelen notlar Rüzgar'ın kafasını karıştırmıştır. Doğa'nın evlenme teklifi ve Abdül'ün Miskete olan ilgisini farkeden Rüzgar ne yapacağını şaşırmıştır. Rikkat'te Rüzgar'ın Doğa ile evlenmesini istemektedir.
Az sonra :)
Anlaşılan dizide varolan aşkların eski sevgili sorunu ile karşılaşıp duygu yoğunluğunun artmasını istiyoruz:) Doğa veya Beril gelip Rüzgar-Misket aşkına bir kafa karışıklığı sokarsa aşkları daha da kuvvetlenir. Ben de bu senaryoya Fincan ve Sadık ekleyeyim:) Doğa'nın bu teklifini bir şekilde haber alan Fincan ve Sadık Rüzgar'dan habersiz Doğa'ya bu iş tamam deyip ailesinden istemeye giderler. İşte o zaman doğacak çümbüş seyredilmeye değer..
Kemal'in gelmesi mutlaka Safa-Neva evliliği ortaya çıkmadan olmalı bence. Çok daha komik sahnelerle karşılaşabiliriz o zaman. Bir o kadar da duygusal:)
Şu sıralar sürekli didişen Sayhan ve İsmet çifti için de acaba Kartal yahut Gülendam'ı mı döndürsek:) Kartal'ı tercih ederim.
amaa olmazkı yaa canım biri doğayı çağırır bir abdülü karıştırır zaten dna testi var ben bu misketle rüzgarın ayrılmasını istemiyoruuumm:(((
Sadık Ali ve Fincan'da Doğa'yı istemeye giderken Misket'inde gelmesini isterler. Sadık Ali Temsil misal, teyze-yeğensiniz, siz kardeşsiniz der ve Misket'i Doğa'lara götürür.
Neva'nın evlendiğini öğrenen Kemal, İsmet'in yanında bulur kendini, Salise'de ordadır. :)
bütün bu gelişmeler arasında bir de kısmet çıkagelse keşke de "ha haaay" diye dolanıp güldürse bizi...:)
abdülle barışmak için çabalasa, ama abdül delikanlılığa sığdıramasa ve ani bir kararla tekrar pembeye dönse:)
ozaman bende kendi senaryomu yazıyorummm:))
çağlar ve gülendam sevgili olarak geri dönsünler sonuçta çağlar sadık amcanın manevi oğluydu.sadık amca çağlara gülendamı isteye gitsin isteme olduktan sonra herkes nişanda karşılaşsın nişanın yapıldığı mekanın sahibi kartal olsun :img-help: işler nasıl karıştı dimi:)
sonra nişanda abdülle pemde dans ederken istanbulda birbirini bulan ve eşlerine yaptıklarına pişman olan kısmet ve civan kapıdan girsin herkes şokta tabi:)) nemide teyze fenalaşsın onu hep beraber hastaneya götürsünler tabiki doktor kemal olsun :img-haha:
doğa tansiyonu düştüğü için yolda fenalaşşin bunu gören beril onu aynı hastaneya götürsün
halukta kalksın kısmetin peşinden geri gelsin şadan haluğa sinirlenip ufak bir kalp spazmı geçirsin onlarda aynı hastaneye gelsin
daha istiyomusunuz birazdaha karıştırayımmı ortalığı :img-haha:
tamam misketle rüzgarı üzmezseniz bende ortalığı karıştırmıycam olur mu bence güzel bir anlaşma :img-grin2
sevgili ena,
olabilir valla, kartala hatta çok uyuz olduğum gülendama bile razıyım, değişiklik olurdu...
benim eskilerden gelmesini asla kaldıramayacağım tek bir kişi var, o da adını söylememe gerek var mı, bilmiyorum... Cadı kadın desem?:)
sevgili ena,
olabilir valla, kartala hatta çok uyuz olduğum gülendama bile razıyım, değişiklik olurdu...
benim eskilerden gelmesini asla kaldıramayacağım tek bir kişi var, o da adını söylememe gerek var mı, bilmiyorum... Cadı kadın desem?:)
ben kim olduğunu biliyorum A.....R dimi aman adını söylemeyelim gelir melir yazık benim düriyeme ayy!
Misket şaşkındır, Rüzgar'ın kendisine açıklama yapmadığı için kızgındır. Doğa'lara giderler. Doğa Misket'le karşılasır. Rüzgar Doğa'yı Misket'le tanıştırır. Misket, Doğa ve Rüzgar'ın birbirlerine olan bakışlarını yakalar. Sadık ali ve Fincan Misket'in yanından ayrılmazlar.
Duriye Dalyan'ın annesinin hastanede olduğunu öğrenir.
Eyvah, sevgili sezinti afranur mu geliyor?:) Lütfen uzun soluklu olmasın:) Ya da hastalığının etkisiyle karakter değiştirip iyi biri olsun.Ama gerek Düriye gerekse Dalyan onun bu iyiliğinin altında bir plan olduğunu düşünsüler.:)
Sevgili Berrakgoksu, ben senaryonu gayet tuttum. Daha da karışabilir:) Bu dizi sadece Misket ve Rüzgar aşkı üzre kurulu olmadığından ve gerçekleri anlatan bir dizi olduğundan Misket ve Rüzgar aşkı zaten biz ne hayal edersek edelim masallardaki gibi bir aşk olmayacaktır.:) Zaten bizim yazdığımız senaryolarda eski sevgililerin ortaya çıkma maksadı çiftleri ayırmak değil, aşklarını kuvvetlendirmektir.
eyvahlar olsun, kaldıramam dedim sevgili sezinti, kaldıramam:):)
ancak enanın dediği şekilde hastalıktan iyileşmiş aynen aliyedeki kötü kaynana ikbalin vicdana gelip iyileşmiş şekilde olursa kabul edebilirim..:)
ama hiç sanmam onun düzeleceğini... yine bir yerlerden çıkar ve "gotüü" deyiverir...
aman aman yok düşüncede bile olsa mazallah, dağlara taşlara... :)
Bir gün Şadan'lara Muğla'dan İbrahim ( ibram ) gelir Pürneşe'nin şarkıları herkesin dilindedir. Peyami ünlü bir söz yazarı olmuştur. İpek bey'de popstar olmak için İsmet ve Salise'den Peyami'den şarkı sözü almak için yardım ister. Peyami bir yandan Pürneşe bir yandan İpek bey ve İbram'ın ziyaretleriyle bunalmıştır.
bütün bu gelişmeler arasında bir de kısmet çıkagelse keşke de "ha haaay" diye dolanıp güldürse bizi...:)
abdülle barışmak için çabalasa, ama abdül delikanlılığa sığdıramasa ve ani bir kararla tekrar pembeye dönse:)
Ah keşke gelse Kısmet'cik keşke..Gelsede yarım braktığı komikliklerine devam etse..Abdül ile barışmak değil de İsmet'lerin patronu İpek bey ile çıksa..Gerçi İpek bey pek ilgi göstermez ama olsada fena olmaz.:)
Not:Ben neden daha önce bu başlığı görmedim tüh tüh:dito neyse artık kaçırmam :img-grin2
sevgili müge,
kısmet ve ipek bey:) hiç fena gelmedi kulağıma valla.. ikisi de delidolu, ikisi de tuhaf..:)
hem kısmetin tüm bulduğu ya da istediği adaylar gibi yine şadanı kızdıracak nitelikte birisi:)
Sevgili Sinem
Evet evet :) Kısmet ve İpek beyin aşklarını Şadan öğrenirse yine kıyameti kopartır :)..Kısmet'te pek takmaz ilişkisine devam eder:)
Sevgili Berrakgoksu, ben senaryonu gayet tuttum. Daha da karışabilir:) Bu dizi sadece Misket ve Rüzgar aşkı üzre kurulu olmadığından ve gerçekleri anlatan bir dizi olduğundan Misket ve Rüzgar aşkı zaten biz ne hayal edersek edelim masallardaki gibi bir aşk olmayacaktır.:) Zaten bizim yazdığımız senaryolarda eski sevgililerin ortaya çıkma maksadı çiftleri ayırmak değil, aşklarını kuvvetlendirmektir.[/COLOR][/B][/QUOTE]
biliyorum canım :))
ne yazıkkı herşey hayal ettiğimiz gibi olmuyo bazen dizide bazen hayatta ...
ben anasınıf öğretmenliği okuduğum için çocuklarla takıla takıla hayal dünyam baya bi genişledi:))bu yüzden bazen gerçek hayatla ipleri koparıyorum:))
rüzgar misket aşkıda zaten yakın bir zamandan sonra çok zor bir döneme giriyo ben burdan çırpınsamda malesef olmuyo:((
eski sevgililerin diziye dönüşünün var olan aşkları bitireceğine inanmıyorum sadece biraz daha atraksiyon olacak gibi:))
ne yalan söylim ben ençok safa ve kemalın karşılaşmasını merak ediyorum her ikisi içinde çok zor bir durum olur...
elim yazmak istemesede bende misket ve rüzgarla ilgili bir senaryo yazıyorum:((
sadık amaca va fincan hala tüm çabalarına rağmen misketle rüzgarı ayıramayınca sadık amca artık yapılabilecek en son şeyi yapar...
rüzgara gider ve tüm gerçekleri anlatır misketi üzmeden buna bir çarebulmaları gerektiğini onların teyze yeğen olduğunu söyler...rüzgar yıkılır misketle yaşadığı herşey gözlerinin önünden geçer ona çok aşıktır ama o teyzesidir..
misketi üzmeden bu işe bir son vermesi gerekmektedir ve miskete gerçekleri açıklayamamaktadırlar çünkü nemide teyze bunu kaldıracak durumda değildir aslında miskette bunu kaldıracak durum da değildir..
rüzgar çok düşünür ve sonunda bir karar verir bundan başka çaresi yoktur ki:(((
miskete gider ve ...
misket çok uğraştım kendimle boğuştum ama olmuyor benim asıl aşk olduğum kadın DOĞAymış bunu anladım yapamıyorum senin yanında bile onu hayal ediyorum üzgünüm ayrılmamız lazım ben ona dönüyorum...
misket yıkılır ne yapacağını bilemez haldedir:((
rüzgar mahvolmuştur aşk olduğu kadın teyzesidir bu olamaz olmamalıdır ama hayat acı bir yüzünü daha göstermiştir...
misketin onu tamamen unutması hatta nefret etmesi için bişeyler yapmalıdır :bilmim belki böylece misket gerçekleri öğrendiğinde daha az üzülür diye düşünür veee doğaya döner..ama olmamaktadır hergün duyduğu acı daha da artmaktadır hergün dahada çaresiz hissetmektedir doğada bunun farkındadır rüzgarın kalbinin artık ona ait olmadığını anlamıştır ama bilmediği o kalbin teyzesine ait olduğudur...
bu sırada doğaya yurt dışında bir proje için teklif gelir rüzgarın tek çaresi vardır gitmek .... doğayla gitmek.... kalbini ,hayallerini,misketi bırakıp gitmek...
herşey hazırdır o gün doğayla gidecektir fakat hayat her zaman acı yüzünü göstermez ki...rüzgarın bilmediği buydu...
sadık amca misketin haline artık dayanamaz ve miskete gerçekleri anlatır misket rüzgarın ne yapmak istediğini anlar fakat yapacak hiç bir şey yoktur onlar teyze yeğendir...
misket sadık amcalarda ne yapacağını şaşırmış bir haldedir ..,
kapı çalar, gelennn sarı zehradırrr...
rüzgar otobüse binmiş.... kapılar kapanmış....otobüs hareket etmekte...
bir fren sesi olur herkes şakın ne olduğunu anlamaya çalışırken kapı açılır....
misket.... ağlamaklı gitme rüzgar hiç birşey sandığımız gibi değilmiş...
rüzgar otobüsten iner misket olanları anlatır sarılırlar... ağlarlar ...ama bunlar sevinç gözyaşlarıdır...
doğa rüzgarın kalbini kime ait olduğunu anlamıştır...vee gidderr ...
misket ve rüzgar onu yolcu eder veee mutluluklarına kaldıkları yerden devam ederler....
nasıl buldunuz senaryomu:)) umarım beğenmişsinizdir...
bayadır yazmamışız buraya...
ben diyorum ki en güzeli sally ve ipek bey:) ama sallynin geçen günkü bakışından sonra sally-abdülle ilgili bir şeyler izleyebiliriz gibime geliyor...:)
şimdi düşünürken aklıma geldi de eğer dr kemalin dönme şansı olduğunu bilsek şöyle de olabilirdi... nemide iyice kötü olduktan sonra hastanelik olur ve gidilen hastanede bir de bakarlar dr kemal:) amerikadan kızı anatolyayla dönmüş, anatolya büyümüş artık okula giden bir kız olmuş...;)
Sen şimdi bunları yazınca aklıma şöyle bir şey geldi. Nemide'yi hastaneye Şadan götürür. Orada Kemal'i görünce Neva'nın haberi olmaması için elinden geleni yapar.:) Hatta ilk gördüğünde Kemal'e bağırıp çağırmaya başlar.Nemide daha da fenalaşınca birden pişman durur.Çok hoş sahneler izleyebiliriz. Hayal kurmak ne güzel ya.
dr.kemal dönmez ama dönerse de güzel olur ..düşünün bir de kısmet dönmüş kucağında bir çocuk :) halukla kavga etmiş sonra haluk döner kısmetten özür dilemek için ....
Güzel tabi hayal kurmak.Ben de şunu düşünüyorum şimdi Nemide İsmet'i İpek beye yapacak yani öyle aklından geçiriyor ama İpek bey bir anda sally aşık oluyor ama Sally İpek beye aşık olmuyor zaten Abdül'e aşık.Abdül'de Pembe'ye aşık oluyor...Nasıl ama?:img-hyste Bir anda aşk oyununa döndürdüm diziyi:img-hyste
dün gece yatagımda dönüp dururken aklımda şöyle bir sahne canlandı si<zinlede paylaşayım bari dedim biliyosunuz size anlatmazsam çatlıyorum ne olacak benim bu halım:)),
misket evlenmemkte kararlıdır hatta niyazi olacak şahış onu isteye gelir ve söz yüzüğü gibi bişey takılır .rüzgar bunu öğreniz tamamen zıvanadan çıkar eve gelir o sırada rikkat ufacık bişey söyler zaten patlamaya hazır olan rüzgar bununla birlikte artık kopar bağırır çağırır evdeki eşyaları birbirine katar bu sırada ailedekiler şakındırlar ve onu durdurmaya çaılışmaktadır ama rüzgar ağzına geleni saymakta ve kırıp dökmektedir sonra yere çöker harap bitmiş bir halde dir rikkat gelir yanıda rüzgar artık kendini tutamaz ve hıçkırıklara boğulur rikkate sarılır anne yardım et dayanamıyorum canım çok acıyor der rikkat bir yandan ağlamakta bir yandanda oğluna merak etme olgum yardım edicez sana sen üzülme artık diye oğlunu teselli etmektedir ve safa artık dayanamaz misket olayını söyler rikkatler önce çok şaşırır ve sonra neden birlikte olamayacaklarını öğrenmek isterler ve gerçeklert gün ışınına çıkar ...
yemin ediyorum bu sahnelerin hepsi zihnımde dalanıyor oyuncuların mimiklerine ses tonlarına kadar herşeyi hissediyorum sanırım kafayı yıyorum ya :)) ama ben yazdım diye demiyorum acayıp duygusal ve güzel bir sahne :))
Dr.Kemal ve kızı Anatolia geri dönse...Neva bir şekilde her ikisiyle de aynı anda karşılaşsa...Düşünceleri ve hisleri bir anda tamamen değişse...Zaten Safa ile hâlâ karı-koca değiller.Safa'dan ayrılıp Dr.Kemal ile evlenip mutlu bir yuva kursa...Ahh ne kadar güzel olur!!!:happy0064
Zaten benim şahsi düşüncem;
Safa Neva'yı hak etmiyor.Neva görgülü,üniversite okumuş,meslek sahibi bir kız..Safa ise mâlum...Neva ile Dr.Kemal zaten çok yakışıyorlar...
Ayrıca arkadaşlar izlemediğim ve ya kaçırmış olduğum bir ayrıntı bu:Neva ve Dr.Kemal neden ayrıldılar?Bana hatırlatırsanız sevinirim...
berrakgöksu güzel bir konu yazmıssın.
Aklıma şöyle birşeyler geldi. Rüzgar ve Misket hani rüzgar bir göl kenarına gitmişti peyamide vardı yanında oraya gitseler gene rüzgar ona çiçeklerden süpriz hazırlasa yola kayıkla göle açılsalar biraz ve tam ortadayken gölün kenarına keman çalan adam gelir ve çalmaya başlar Ve rüzgar Teklifini yapar. Yada gölün ortasındayken balonlara yazabilir Evlilik teklifini.:)
bı ara araları bozukken mısket ve durıye yolda yuruyorlardı ruzgar ona bı sey yapmıştı balon muydu senı sevıyorum falan demıştı barısmışlardı oyle bı suprız yapabılır
aklıma bir fikir daha geldi.Bütün aile yada bütün birbirini sevenler ile bir pikniğe gitseler sonra eğlenceli romantik bir piknik olsa. Herkes bir yerlere sevdiği ile dolaşmaya gitse yada sadece misketle rüzgar Rüzgar sana birşey göstermek istiyorum kınalıkuzum desin Suyun üzerine çiçek demetlerinden Benimle Evlenirmisin diye yazılı olsun. Onu göstersin rüzgar ve sözlede tekrar etsin birkaç güzel söz ile. O sırada Misket ile Rüzgar sarılırlar. Ya gittikleri yere sevenlerin hepsi hepbir ağızdan güzel bir aşk şarkısı ile yanlarına gelir. Yada Misket&Rüzgar piknik alanına mutlu mesut döndüklerinde pikniğe gelenler sarkıya başlarlar (Misketle rüzgarı çember içne alıpta söyleyebilirler sevdikleriyle beraber).:) biraz abartmıs olabilirim. Ama olsun.Bulduklarımın hepsinin sonunda Misket&Rüzgarımız çok mutlu oluyorlar.:happy0064 :happy0064 :happy0064
benim aklıma bir senaryo geldi biraz saçma bulabilirsiniz ama sabahtan beri bunu düşünüyorum
şimdi rüzgar işe başladıgından beri misket ile ilgilenemez misket ise bu duruma üzülür sevgilisi ile görüşemedigi için
hep ayrı ayrıdırlar ara da sırada rüzgar misketlere ugrar oturup konuşurlar
işte aradan zaman geçer rüzgar ve şeyda arkadaşlıgı ilerler bir gün ikisi yolda
yürürken seydanın ayagı takılıp düşer rüzgar onu kolunda taşır o sırada misket
onları görür ve uzaklasır rüzgar peşinden gider ama gerçegi anlatamaz misket
bıraz ayrı kalsak iyi olur seni görmek istemiyorum der rüzgarda peki sen istedin bunu der ve gider evde
üzgün üzgün oturur annesi rikkat gelir [kötü kadın müzeyyen]oda anlatır bak
der misket sana göre bir kız degil ailemize uygun bir kız degil sana ve ailemize
şeyda uygun der ben begeniyorum bence şeyda ile bir dene ne çıkar bundan
der rikat iyi düşün
rüzgar der çok iyi düşün rüzgar kalkıp gider.bir gün şeydanın dogumgünüdür
şeyda eve gelir rüzgarı dogum gününe davet eder rüzgar nazlansada birlikte
giderler rikkat rüzgarın iyi eglenceler düşün dediklerimi der. dogumgününde
dans ederler şeyda rüzgarın omuzlarına yaslanmış kendini kaptırmıştır müzik
durur hala dans ederler.otururlar.şeyda rüzgarı dudakların dan öper rüzgar ona
bakakalır rüzgar ben seni seviyorum der ve sarılır rüzgar bişey diyemez
gülümser sadece {tabi misket olayını biliyordur şeyda]
eve giderler yolda hem misketi hem şeydanın dediklerini düşünür sonra
ayrılırken rüzgarda seydayı öper şeydaya sence denemekte fayda varmı der
[anladınız siz onu] ve şeyda rüzgara sarılır ve eve giderler evdekilere haberi
iletirler rikkat çok sevinir digerleri ise saskındır peyami safa neva cihan
rüzgara ya misket ne oldu rüzgar misketle ayrıldık artık birbirimiz için uygun
degiliz der vs vs şeyler der ama hala misketi seviyordur
neva rüzgara cephe almıştır tabi
sabah rüzgar miskete gider miskete artık şeyda ile oldugunu söyler misket
tabi bu belliydi beni aramamlar benle buluşmamalar daha pek çok şey der vs
vs
misket rüzgara ben seni çok sevdim hemde ilk günden beri anlıyormusun der
rüzgarın kazagına yapısır onu sarsaklar misket bırak beni buraya kadar misket
artık der artık gerisini siz getirin ve gider rüzgar kapı arkasından misket aglar
diger taraftan rüzgar
devamı gelecek
devam
diger taraftanda rüzgar aglamaktadır.rikkat bu duruma çok sevinclidir rüzgar
ve şeyda evlenmeye karar verirler rüzgar.rikkat şeyda ile
birlikte evlilik hazırlıkları yaparlar nasılsa evlenmeyecekmisiniz şimdiden ev
eşyalarına falan bakalım der ayrıca gelinlikte bakıcaz daha der rüzgar ise çok
üzgündür hep misketi düşünmektedir eski günlerini düşünmektedir ve hepp o
günleri anınca gülümser. bu durumu herkes ögrenmiştir tabi ismet bunu
ögrenince rikkate gider bagırır cagırır rüzgarada kızar biraz ablasıyla konuşmaz
artık.misket evde çok üzgündür resimleri yırtar eşyaları parçalar nemide fincan
sally ismet neva ve pembede yanındadır destek olurlar
peyami rikkatle tartışır görmüyormusun der rüzgarın halini çok üzgün hala
misketi seviyor der rikkat görüyorum şeyda ile çok mutlu olduklarını görüyorum
der.misket ise kendine gelir çalışmaya başlar ismetlerin yanında sekreter olarak
tüm aile nemidelerde toplanır herkes ordadır.şeyda da ordadır şeyda rüzgar ile
nişanlanacaklarını söyler.misket elindeki şeyleri düşürür herkes ona bakar
rüzgarla gözgöze gelirler.misket içeri gider ardından sally ve ismet sarılırlar ona
ardından şeyda gelir.şeyda miskete ne üzülüyorsun bulursun yine birini der
sally ve ismettde bana bak der gitsene sen işine der şeyda bozulup gider.
tabi füsun ve sakız hemen dedikoduya başlar.ismet ablasına mutlumusun bu
ikisini ayırdıgın için çocukların halini görmüyormusun ne kadar üzgünler ama
artık geç sen bunu anlamassın aşktan ne anlarsın sen der.ee gün geçtikce
şeyda ve rikkat arasında tartışmalar başlar şeyda gerçek yüzünü gösterir
evlendikten sonra ben bu evde yaşamam arada sırada bu eve gelirim der
vs vs yine
devami sonra
bende bari kendi senaryomu yazayım konuyu açtım bişey yazmamışım :)
şimdi rüzgar ismetlerle anlaşır..onların evini ayarlar her tarafta kırmızı güller kalpler mumlar loş bir ışık fonda süper bir müzik ( şimdi onu hayal edemedim başka zaman yazarım) yanı ortam süper....
misket sabahtan beri rüzgarı aramakta ama bir türlü ulaşamamaktadadır..
sonra birden ismetin telefonu gelir"misket çobuk gel çok kötü bişey olduu rüzgar..."derken telefon kapanır..
misket hemen ismetlere gider kapı aralıktır(bu arada içeri hırsız girmesin diye ismetler üst kat merdivenındedir)
misket kapıyı iter..
rüzgar takım elbiseli elinde bir adet kırmızı gül ver güzel gülümsemesiyle misketi karşılar..
misket şoktadır..
ne olduğunu daha anlayamadan..rüzgar yere çömelir misketin elini tutar..
" misket... canımm..kınalı kuzum.. ben artık sen yanımda olmadağında nefes alamıyorum kii.. sensiz bir anım bile olmasın istiyorumm..seni seviyorum misket hemde öyle çok seviyorum ki ömrümü yoluna adayacak kadar...sensizlik canımı acıtıyor misket(çok uzattım biliyorum ama suanda gözlerim kapalı ve o sahneyi izliyorum ve bitmesin istiyorumm) her anımı ...ömrümü senınle geçirmek istiyorummm...benimle evlenırmısın ...(bir sessizlik olur)...benım gibi tatlı bir çocuğa hayır demeyeceksin dimi misket der rüzgar ..ikisinin yüzündede bir gülümseme ...
misket derin bir nefes alır ve evet rüzgar.... evet evet evet ..tüm ömrümü senınle geçirmek istiyorum der..
sonra romantık bir buse gelir rüzgardan tam misketin dudağı bitimi ile yanağın arasındakı o gülümsediğinde çizgi olan yer varya işte tam oraya..sonra kollarını boynuna dolar..artık sabaha kadar süper romantık bir gece yaşarlar..(dans yemek sarılma falan yanlış anlaşılmalara meyil vermeyelim..)
sabah ismetler geldiklerinde .. misket ve rüzgar kanepede birbirlerine sarılmış halde masum masun uyumaktadırlar..ama onlarda farkıl bir şey vardır artık ...dün olmayan ama bugun olan bişey.. misketin parmağındakı yüzükkkkk...
ayy ne güzel yazdım yaaa..senaristelere seslenıyorum siz bunu çekin valla telif falan istemiyorum ben gerçekten :))
nasıl buldnuz bakayım yorum yapın bana hadii:))
devammm
rikkat artık bundan çok sıkılmıştır üzgündür bu evliligi engellemeye
başlar.rüzgarda çok üzgündür ee anne sen istemiştin bunu bak evleniyorum
yakında der rikkat rüzgara evlenmeni istemiyorum bir hata yaptım ve cezasını
çekiyorum şuan zaten der rüzgar çek anne der ben nasıl acı çekiyorsam sende
cezanı çek der ve gider.ardından peyami gelir ben demiştim
der.yapmayacaktın bunu der bak şimdi ne halde
misket ipek bey ile birlikte çok iyi arkadaş olmuştur birlikte gezerler birlikte
eglenirler birgün ipek bey misketi tatile götürmeye karar verir herşeyden
uzaklaşması içinuludaga gitmeye karar verirler misket kabul eder hazırlıklara
başlar o sırada evde olan misket kapının çaldıgını duyar gelen rikkattir misketle
konuşmaya gelmiştir misket soguk davranır rikkate misket rüzgar seni çok
seviyor barşın der.miskette artık rüzgar umurumda degil unuttum onu der ve
gider.nemide lerle ismetlerle vedalaşıp giderler tabi otobusü kaçırırlar bu
durumda herkes gittiklerini biliyordur onlarda başka bir yere giderler. pembe
safa ve neva tv izlerler.tv de bir haber bursa uludaga giden yolcu otobusu bir
başka araba ile çarpıştı yolcu otobusü çarpışmada yandı çarpışmadan
kurtulan olmadı diye bir haber 3 de birbirlerine bakarlar bir telas kaplar herkesi
aglaşmalar.o sırada rikkat şeyda ve peyami gelir noluyor der safa olanları
anlatır rikkat peyami şoktadırlar rikkat.ismeti ismet sadanı sadan fincanı arar
herkes nemidede toplanır nemideye alıstıra alıştıra söylemeye kara verirler
pembe ve şeyda evde kalırlar rüzgar gelir rüzgar noldu evden ölümü çıktı der
pempede aglayarak gider noldu ya der rüzgar şeyda yavas yavaş alatır
herşeyi rüzgar çıldırmıştır deli gibi olmuştur pembeye gider pembe bu olanlar
gerçek degil dimi der pempede gerçek rüzgar maalesf gerçek içerde odasında
aglamaktadır.şeyda yanına gelip beni hiç sevmedin dimi der hep misketi sevdin
onu unutmadın hiç al bu yüzük ayrılıyoruz rüzgar bencede der şeyda yüzügü
verir. bunu sevdigin kadına ver
diyecegim ama galiba artık çok geç
o sırada ipek bey ve misket bolu abanta gitmişerdir abantta heşeyden
uzaktalardır telefonları çekmez gittikleri otelin anca yarına ararlar . .
herkes nemidenin evinde nemideye nasıl söyleyecegiz diye birbirine bakar
nemide anlamış ve ne oldu diye ısrar eder.gercegi söylemek zorunda kalırlar o
sırada rüzgar pembe gelir rüzgarlar birbirlerine sarılırlar.aglarlar.gece
uyuyamazlar.hiç biri sabah tv de haberleri izliyen misketr ve ipek hemen
telefona sarılırlar telefona ismet çıkar akşam geliyoruz der.ismet onların
yasadıgını ögrenince herkse haber verir herkes vede rüzgar çok sevinir.hepsi
onları beklemektedir akşam kapı calınır herkes onları gorunce çok sevınır
devamı geliyor
rüzgar miskete sarılır öper misket çok sasırır rüzgar seni çok seviyorum der
misket gülümser ama ondan kendini geri çeker digerlerine sarılır.
ismet ve sally misketle oturur bana bak rüzgar şeydadan ayıldı tekrar
denemekten ne cıkar misket yine üzülmek için mi der.yine başka biri için beni
bırakıp gitsin diyemi der.ama yinede misket rüzgarı sevdigini söyler ama biraz
çektirmem lazım der
sonra misket.sally.ipek bey türk filmi izler ipek bey çok aglamaktadır sallyde
misket ise onların haline gülmektedir.tam o sırada
rikkat peyami.rüzgar cihan.pembe.zeynep.ve nemide gelir bunları görünce
saşırırlar nemide sorar ne oldu
size ipek bey nemide hanım annecim film çok güzel çok duygusal sallye bizde
agladık der oturun birlikte izliyelim bakın sizde çok etkileniceksiniz der.misket
ise onlara gülmektedir.misket mutfaga gider peşinden rüzgar misket rüzgar
neden peşimden geliyorsun der rüzgarda yüzügü çıkartıp herkesin önünde seni
çok seviyorum misket benimle evlenirmisin der tabi misket hemen evet der
herkes alkışlar nikah günü alınır ve evlenirler
the end bu kadar
bende bari kendi senaryomu yazayım konuyu açtım bişey yazmamışım :)
şimdi rüzgar ismetlerle anlaşır..onların evini ayarlar her tarafta kırmızı güller kalpler mumlar loş bir ışık fonda süper bir müzik ( şimdi onu hayal edemedim başka zaman yazarım) yanı ortam süper....
misket sabahtan beri rüzgarı aramakta ama bir türlü ulaşamamaktadadır..
sonra birden ismetin telefonu gelir"misket çobuk gel çok kötü bişey olduu rüzgar..."derken telefon kapanır..
misket hemen ismetlere gider kapı aralıktır(bu arada içeri hırsız girmesin diye ismetler üst kat merdivenındedir)
misket kapıyı iter..
rüzgar takım elbiseli elinde bir adet kırmızı gül ver güzel gülümsemesiyle misketi karşılar..
misket şoktadır..
ne olduğunu daha anlayamadan..rüzgar yere çömelir misketin elini tutar..
" misket... canımm..kınalı kuzum.. ben artık sen yanımda olmadağında nefes alamıyorum kii.. sensiz bir anım bile olmasın istiyorumm..seni seviyorum misket hemde öyle çok seviyorum ki ömrümü yoluna adayacak kadar...sensizlik canımı acıtıyor misket(çok uzattım biliyorum ama suanda gözlerim kapalı ve o sahneyi izliyorum ve bitmesin istiyorumm) her anımı ...ömrümü senınle geçirmek istiyorummm...benimle evlenırmısın ...(bir sessizlik olur)...benım gibi tatlı bir çocuğa hayır demeyeceksin dimi misket der rüzgar ..ikisinin yüzündede bir gülümseme ...
misket derin bir nefes alır ve evet rüzgar.... evet evet evet ..tüm ömrümü senınle geçirmek istiyorum der..
sonra romantık bir buse gelir rüzgardan tam misketin dudağı bitimi ile yanağın arasındakı o gülümsediğinde çizgi olan yer varya işte tam oraya..sonra kollarını boynuna dolar..artık sabaha kadar süper romantık bir gece yaşarlar..(dans yemek sarılma falan yanlış anlaşılmalara meyil vermeyelim..)
sabah ismetler geldiklerinde .. misket ve rüzgar kanepede birbirlerine sarılmış halde masum masun uyumaktadırlar..ama onlarda farkıl bir şey vardır artık ...dün olmayan ama bugun olan bişey.. misketin parmağındakı yüzükkkkk...
ayy ne güzel yazdım yaaa..senaristelere seslenıyorum siz bunu çekin valla telif falan istemiyorum ben gerçekten :))
nasıl buldnuz bakayım yorum yapın bana hadii:))
dilekcim canım sen benım kalbimemı indireceksin..ben en güzel evlenme teklifleri dedim sen kalk misketle rüzgarı ayır...rüzgar o şeyda denen kızı öpsün (zaten ben bundan sonrasını izleyemem ki sanırım o sahneden sonra artık bizim tv baolkondan aşağıya doğru süzüle süzüle uçar)
yaratıcılık süper konuları güzel bağlamışsın sondakı evlenme teklifide güzel ama yokk o şeydayla öpüşmeler yok evlilik hazırlıkları şahsen ben kaldıramam kandırabilenede şaşarım:))
canım ben aradığım daha duygusal ve mutlu bir evlenme teklifi ..yanı aralarındakı aşkı iliklerime kadar hissedip bir yandan salya sümük (iğrenç) ağlarken..aynı anda içimde tarif edilemez bir mutluluk hissetmek..hatta allahım banada böyle güzel bir aşk nasip et diye dua ederken..bir yandanda kızım kendine gel bir biz dizi diyen mantığımla çatışmak ve çatışmayı kazanmak istiyorum:)
çok bişey istemiyorum yanı:))
...
rüzgar misketin elinden tutar ve onu şeydayla tanışmaya götürür..
bak şeyda annem onun sana tam tanıştırmadı.. misket benim sevdiğim..hatta yakında evleneceğim kişi der..
şeyda o çıyan gözlerini miskete diker.. ya öylemi der .. rüzgara bakar.. ama aşkım bu ne biçim şaka .. o ananenın beslemesi değilmi der..rüzgar çok sinirlenir ne diyosun senbe ne beslemesi der.. aa yapama rüzgar rikkat annem söyledi.. bu şakayı onunlamı planladınız.. der.misket şaşkn şaşkın rikkat annen mi? der..
rüzgar kendine gel şeyda sen hastamısın kızım ne annesi be senin kafa basmıyo heralde ben misketi seviyorum biz evleneceğiz.. sen saçmalamaya devam et biz gidiyoruz der..
sonra şeyda çılgına döner.. kandırdılar rüzgarımı.. hep rikkat cadısı yüzünden o beni seviyordu.. ödeteceğim ona bunu der.. ver rikkatlere gider.. hiç bir şeyden haberi olmayan rikkat kapıda şeydayı görünce" ay canım hoş geldin "diye içeri alır..şeydanın gözleri ölü balık gibi bakmaktadır..mutfakta yemek yapmakta olan pembenın elinden bıçağı alır ve zyenebe doğru yonelir.. herkes şaşkındır .. ne olduğunu anlayamadan zeynebi alır.. ahh canım zeynep çığlıklar içinde ağlamaktadır.rikat napıyosun şeyda diye bağırır.. şeyda.. konuşma hep senın yüzünden ayırdın bnenı rüzgardan biz evlenecektik.. okuldaykende senin yüzünden ayrılmıştık ama bu sefer yapamayacaksın ..o benim benimle evlenecek.. diye çemkirmektedir..
bunu ödeyeceksın sen benım en sevdiğimi çaldın bende senın sevdiğini alıp gidicem der..zeynebe zarar vermesinden koktukalrı için ona yaklaşamazlar..
zeyneple birlikte kapıyo yonlediğinde misketle karşılaşır.. misket zeynebi alır hemen ve şeydayla boğuşmaya başlarlar.. tamam şeyda miskete oranla daha ufak tefektır ama kendisinde deli gücü vardır.. sonuçta deli çünkü..
bıcakla misketi yaralar.. eve yeni gelen rüzgarı bu durumu görünce şok olur
şeydaya iki tane çakar..şeyda 2.80 yerde tabi..
misketin yanına koşar.. panik içerisindedir.. misket tamam sakın ol yok bişey sadece elim kesildi birazcık der.. ama yara sürekli kanamaktadır..
rikkat gelir.. affet beni misket lütfen affet derken bir yandanda boynundakı flarla elini sarar..evdekiler hala şoktadırlar.. peyamı biraz kendine gelir ve hastaneyi arar ..gelip şeydayı alırlar.. şeydanın aileside gelir.. ve şeydanın şirofren olduğu ortaya çıkar.. rikkat çok üzgündür.. kendini bir turlu affedemez .. ama yine canım misket gelir.. boynuna sarılır.. üzülme rikkat abla sen nerden bilecektin de..
rikkat affet beni misket.. affet oğlumu öyle kıskandımmı senı nasıl kırdığımı göremedim der..
misket sarılır.. sen unuttum bile rikkat abla der.. rüzgarda gelir sarılırlar..
bu sırada bir telefon gelir.. şeyda kaçmıştır...
şeyda kaçarken yolda berrak adında bir kızla karşılkaşır.. berrak misketin yakın arkadaşıdır.. ve şeydanın yaptıklarını bilmektedir..şeydayala karşı karşıya gelince o mısır puskülü saçlarını eline dolar.. şöyle bir sürükleyip ankara sokaklarının tozunu alır..ee sonuçya temiz çevre temiz toplum dimi..
ondan sonra şöyle birkaç osmanlı tokatı çakarken malesef hastane görevlileri gelir ve şeydayı alırlar.. ve tekrar hastaneye götürürler..
:)))
nasıl senaryo ama ..senarist olacak kzım harcanıytorum buralarda:Ç)))
dipnot: bunlar şeyda karakteri için yazılmıştır.. yoksa şeydayı canlandıran oyuncu arkadaş için hiç bir art niyetim ve nefretim yoktur..
Rüzgar ilk önce bir yerde romantik bir yemek hazırlasın müzik güller falan daha sonra miskete kınalı kuzum İş görüşmesi için çağırıyorlar Hayatımız için çok önemli bir işmiş der. Fakat görüşmeye giderken yanında sevdiğin bir kişide getirin diyorlar desin Ve Çok şık olmamız lazımmıs desin 1. Kural bu desin. Misket ve rüzgar hazırlansın. Yola çıkacakları zaman rüzgarın son anda baska bir işi çıkar Miskete adresi verir oraya gitmesini kendisininde hemen geleceğini söyler. Rüzgar tabiki önceden gider Hazırladığı yere. Misket gelir içeri girer ve karşısında Rüzgar Kınalı kuzum hayatımın her anında ölünceye kadar hep yanımdamısın Benimle evlenir misin der. Misket evet rüzgarım evet der. Ömrümün sonuna kadar seninle olmak istiyorum Seni çok seviyorum hepde sevicem der rüzgarda der Seni seviyorum diye.O şaşkınlıktan sonra misket hani iş görüşmesiydi çok önemliydi rüzgar der.Rüzgarda kınalıkuzum benim hayatımda senden önemli hiçbirşey olamaz der. Romantik bir yemek yerler.Rüzgar Misketi eve bırakır. O şaşkınlık,mutluluk,sevinç ve aşk sarhoşluğu ile ikiside sabaha kadar uyuyamazlar. :):):)
Bugünkü bölümün sonunda Şadan Safaya doğru saldırdıya. Neva orda bayılsa Sonra herkes Nevaya döner Şadan Nevaya bir şey olduğundan korkar Ve babalık yüreği dayanamaz o korkuyla kızım sen iyileş yeter herşeyi unuturum der ben sensiz yapamam sen benim biricik kızımsın der Ve barışırlar.
Aklıma geldi sizlerle paylaşayım dedim:)
EFTALYAGUL
23-03-07, 22:39
rüzgarr evi terk etti ve nemideye yerleşir.nemidee onlar aynı evde diye geceleri uyuyamaz.malum ateşle barut yanyanaa durmaz:)hergece başlarına nöbetci diker.kimi zaman sadık aliyi kimi zaman fincanıı yada düriyeyi:)sonra misketle rüzgar gizlice evlenırler bu durumdan sıkılıp.tıpkı nevayla safa gibi.yine büyük ihtimalle gençlerin habrri olur bu durumdan büyükler sornadan öğreenirler:)bu arada rikkat onlar evli de olsa şeydayla rüzgar ın aralarını yapmaya çalışır halaa.bi gerdek muhabettti de burdan çıkar gibi gelıyor bana:)
nemidelerde baş başa kalamazlarki nemide yanlız bırakmaz uyuyunca bırakır mesela nemide uyurken misket odasından çıkar rüzgar uyuyamıyordur misketi görür yanına gider mutfaga tam o sırada misketle yakınlaşırken öpecekten nemide gelir
veya ismetlerde zaten en rahat yer orası aşıkların buluşma noktası
EFTALYAGUL
26-03-07, 23:08
misket le rüzgar nevayla safa gibi gzlice evlenırlerrrrrrrrrrr.bunu da ilk nemideye söylerler ve rüzgar para biriktirinceye kadar nemideyle yaşarlar.boylece nemide sultan da yalnız kalmamaış olur:)
EFTALYAGUL
28-03-07, 18:33
misketin köye dönmesinin ardından rüzgarda peşinden gider.işini ,ailesini herşeyini geride bırakarak.köyde yaşarlarr ve kimse karışmadıgı için daha mutlu olurlar.tabiii köy hayatına alışması zor olur rüzgarın:)bence geçen sene yazlıkta bikaç bölüm çekmişlerdi.rüzgar misket aşkı orda başladı ve bu yazki bölümler i misket in köyünde çeksinler.misketle rüzgarın ardından bütün aile de oraya gitsin ve bikaç günde olsa temiz havanın keyfini çıkartsınlar:)gerçi füsün u düşünemıyorum köy hayatında.ayy anne biz zengin insanlarız böyle bi yerdeee naparızz filan demeye başlar kesin:)
mesela şöyle olsa misket ve rüzgar evlenir[işallah olacak]yaz tatili gelmiştir hepsi tüm aile yalikavaga giderler miskete orda bişeyler olur ve hamiledir.rüzgara ve tüm aileye hamile oldugunu söyler sonra bide rfüzgarın askerlik vakti gelmiştir ordan askere gider sonra tatile gire dizi tekrar başladıgında misket karnı burnunda rüzgar ise askerden dönmek üzere olur ne iyi olur
EFTALYAGUL
30-03-07, 18:36
ben ilerleyen bölümlerde firüze ile şadan arasında bi aşk başlıycanı düşünüyorum.yani sadece şadan degil firuze de şadan beycigine aşık olacak gibi gelıyor:)füsün un gözü açılacak ve boşanmak isteyecektir şadandan hatta bütün aile şadan a tepki gösterecektir.uzun bi sürede bu konularla geçecektir bölümler....
mesela rüzgar miskete inad şeyda ile birlikte olur.misket mutlu görünsede aslında çok üzüntülüdür
veya
bunun olması imkansız ama misket ve ceylan çok iyi arkadaş olmuşlardır artık kankalardır heryere birlikte gidip gelirler ceylan misketi degiştirir miskette yavaş yavaş ceylana benzemeye başlamıştır.rüzgar ve digerleri onu öyle görünce inanamazlar kıza
başka
buda olabilir misket hep düşüp yada bayılıyordur.ailemizin doktoru şeyda hanım onu kontrel eder hastaneye götürür.şeyda içeri girer kapı aralık misket duyar ama yanlış o sırada doktor telde başka bir hasta ile konuşuyordur.misket ölecegini sanır.şeyda doktordan hiç bişeyinin olmadıgını ögrenir sadece geçirdigi sıkıntılar yüzünden bu olanlar oluyordur.dışarı çıkar miskete söyler miskette tabi inanmış gibi yapar evde ise nemide anneye ben ölecegim şeyda konuşurken duydum falan der nemide anne şeydayı arar şeyda gelir miskete açıklar yok öyle bişey der.rüzgar yanına gelir misket rüzgara ben seni hala çok seviyorum bunu bil der rüzgarda bende seni der yanlarında ise ceylan vardır ya kızım ölmeyeceksin işte ne bu ya der sonra şeyda gelir test sonuçlarını gösterir yanında doktor.bu sefer inanır havalara uçar tabi o sırada herkesle sarılır rüzgarlada misketin kulagına beni sevdigini söylemiştin az önce der o öylemi unutmuşum der öylesine söyledim o lafı der fılan yani
Aslında şöle bir şey olabilir Şeyda nın ikinci yüzünü Rikkatin görmesi sağlanabilir. Şeyda Rikkatin dinlediğinin farkında olmayarak onun hakkındaki düşüncelerini söler tabii iyi yönde değil. Şeyda bu kadar iyi olamaz bunun altında çıkar bir şey. Bir gün de Misket konuşurken Rikkat istemeden kulak misafiri olur. Ve Misketin iyi niyetli onu çok seven annesi yerine koyan kız olduğunu anlar. Fakat kimseye belli etmez Rikkat gönlünü alır misketin. Bir akşam Rikkat sizlere çok önemli birşey açıklıyacağım oğlum hakkında geleceği hakkında. Şeydada onu gelini olarak takdim edeceğini sanır gerçekleri bilmediği için. Misketle Rikkat ise artık anne kız gibidir. Bundan kimsenin haberi yoktur. Rikkat işte size açıklayacağım kişi gelin adayım tam Şeydanın yanına giderken Miskete yönelir Misket der. İnsanları çok yanlış tanımışım özür dilerim yaptıkalrı affet kızım der Sarılarak ağlarlar.Mutlu son Rüzgar ve Misket kavuşurlar.......
seyda uyurken rüzgarın misketi sayıkladığını duyar bunun üzerine seydanın annesi babası kızlarının evlendiğini duyup yanına gelirler.şeyda ile ailesi rüzgar yüzünden kavga ederler. rüzgar evlendiğine pişmanlık duymaya ve rikkatte oğlunun şeyda ile evlenmesine üzülmeye başlar. şeydanın ailesi boşanmaları için baskı yapar. rüzgarla şeyda boşanırlar.rüzgar misketten özür diler ama misket kabul etmez.rüzgarda annanesinin evine yerleşir.sonunda barışırlar ve evlenirler.rikkat guvendiği dağlara kar yadığını görür ve artık şeydayı misketten daha fazla sever...
olsa çok güzel olabilir...
EFTALYAGUL
19-04-07, 19:03
şeyda ilerleyen bölümlerde hamile kalır ve doğum sırasında ölür.böylece bizde şeydadan toptan kurtluruz.misket rüzgarın çocuğunu büyütür rüzgarla birlikte.misket çocuk şeydanın da olsa bakacak kadar iyi kalpli cünkü.ya birileri hamıle kalacak da ilerleyen bölümlerde bu misket mi olur şeyda mııı orası meçhul:)
Dizi_mania
22-04-07, 18:46
bence dizide misket in hamileliği olacaktı ama şimdi değil sonra daha sonra yani birkaç ay sonra şeyda da hamile kalacaktı ondan sonra misket in hamileliği çıkacaktı....belki böyle daha çekici olurdu dizi benim kişisel düşünceme göre beklenmedik olaylar olabilir
EFTALYAGUL
24-04-07, 22:46
misket güzellik salonu açıp dışarıdan eğitimine devam etsee ve yepeni bi yüz gelse diziyee onu çok sevecek.ben rüzgar misket aşkını hep destekledim ama araya bunca olay girdikten sonra tekrar biraraya gelırlerse çok sağlıklı olacagını düşünmüyorum.kırılan vazonun tamirinin eskisi gibi olmayacagını düşünürsek mutlaka biyerlerden patlak verir biraraya gelseler bile.ama rüzgar şeydayla mutlu olamayacak orası kesin.ilerleywen bölümlerde füsınla şadan da boşancak ve şadan ortada kalacak,füsun a yalvaracak yinee.neva ile safa da artık ayrı eve çıksınlar da birazda ordakı olayları takip edelim dimi:)
hatta başlıyayım mı.. bugun misket parfumu koklarken bitti ya.. megersem şeyda misketin koklayacağını düşünerek onun içine bööle kötü kokan zehirli bir gaz koymuştur.. misket kokladığı anda kör olur.. sonra acele misketi hastaneye kaldırırlar.. misketin gözlerinden artık umut yoktur.. bunu öğrenen rüzgar bu misketin gözleri için, bu aşkımı mahvettiğin için diye şeydaya kurşun saydırır.. sonra bunu nasıl yaptım diyerek kendini vurur ama ölmez.. hapislere düşer... bu arada misket yeni çıkan bir tedaviyi uygulayarak gözlerini açtırmıştır. ve zegin olmuştur...
bencee misket parfümü kokadıktan sonra bayılcak gibi olcak ama toparlıcak sonra gitcek ama giderken kotu oldugunu rüzgar farkedicek ve yaptıkları ve özellikle de son dans sahnesi için pişman olcak..
misketler güzellik salonunu acınca seyda hergun oraya gelip yalan yanlıs işte rüzgarla böyle iyiyiz soyle seviyoruz birbirimizi filan sürekli bişiler uydurcak miskete anlatcak sırf kıskandırmak için.. misket cok üzülcek ama rüzgar bi gün misketle konusurken laf arasında seydanın dediklerini filan ögrencek miskete pek caktırmadan gidip seydayı bulcak ona hesap sorcak kavga etcekler rüzgar ayrılmak isticek seyda kabul etmicek sonra rikkate solicek seyda ondan destek alıcak ama rüzgar yine kimseye söylemicek ve tek basına savascak.. bu sıralarda misketle iyiden iyiye konusmaya baslıcaklar sonra dertlesmeye.. sonra tabi hersey acıga cıkacak veeee böyleceee seyda nakavt!!:D
,
efendım butun gencler seyda ve ruzgarlardadır ama bır tek misket yoktur yemek için misketi beklerler misket ise yenı kankası ceylan ıle bırlıktedır ceylan ıle yenı gıysıler alırlar partiye gıtmek için sıyah bır elbıse az gogus dekoltesı olan bır askılı bır elbıse neyse mısket elbıseyı gıymıstır ve cok guzel olmuştur ceylan ve cıhan ıle bırlıkte cıkarlar üçü kanka oldu artık ceylan okuldan arkadası nıda goturur kokteyle cok yakısıklı bır genctır adı cenk cenk cıhan ceylan ve mısket bırlıkte seydalara gelırler kapıyı ruzgar acar ruzgar mısketı gorunce öyle baka kalır mısketı boyle gorunce neyse seyda gelır bu sefer o oyle oldugu yerde kalır kıskanmıştır mısketı partıde hepsı mısketı konusur seyda sınır olmustur.ısmet ıse ceylana sınırdır ceylan ıse sureklı sayhanın pesınden koşmaktadır onun yanında bıtmektedır dans ederler ıkısı ısmet kocasını alır ceylANDn sonra ceylan cenk cıhan baska bı yerde ısmet sayhan baska bı yer neva safa pembe abdul baska bır yerde ruzgar ve seyda ıse baska bı yerde sohbet etmektedırler ruzgar sureklı mıskete bakıp bakıp duru arada sırada mısket ıle gozgoze gelırler. ceylan ve cıhan plan yapmış ruzgarı kıskandıracaklardır o yuzden surklı cenk ve mısketı bas basa bırakırlar ruzgar ıse ıcten ıce sınır olmaktadır.sonra herkes dans edıyor ruzgar seyda ıle edıyor ama sureklı gozunun onune mısket ıle yasadıgı seyler gelmektedır arada caktırmadan mıskete bakar mısket te ıse durum farklı degıldır eskı gunlerı dusunur oda ve cıhan ve ceylan da plan bıtmemıstır seydayı arayıp çok acıl hastaneye gelmesını soylerler seyda once gıtmek ıstemez ama aonradan gıder ceylan ve cıhan rtomantık bır pşarca koymuşllardır ve herkesı dansa kaldırılar mısket cenk ıle ruzgar ceylanla dans eder cıftlerı degısırler al sana romantık bır dans kendılerınden gecerler ıkısıde mısket kafasını ruzgarın omzuna koyar ruzgarda mıskete sıkı sıkı sarılır tabı muzık durmus bunların umurundamı soınra mısket dansı bırakıp mutfaga gıder ruzgarda arkasından gıder e tabı dıgerlerıde arkalaından gıderler onlara bakarlar.ruzgar mısketle bırbırlerıne sarılırlar o sırada seyda gelır ve onları gorue
http://cards.funnystories.ru/288100 ;)
mavi deniz
10-05-07, 17:33
nerd kalmıştık he şimdi buraya yazayım arkadaşlar tekrarını tabi tabi entrikaya çevirelim diziyi valla ben yazsam rüzoyu süründürürüm hele şeydayı hemen onu ve doktoru fincana yanlış teşhisten kapıya koyarım başka bi hastayla fincan halanın sonuçlarını karıştırmışlar ay süper olurdu bizmi yazsak acaba heheh çokmu kötüyüm ya
şimdik hani miskete sevgili bekliyoruz ya onun adı ne olsun yaa
fırtına olsun oda yada bilye olsun:img-hyste şimdi bu fırtına yada bilye herneyse misketin köyden küçüklük arkadaşı olsun gelmiş istanbula okumuş büyük adam olmuş:img-hyste :img-hyste
karşılaşsınlar biyerde sonradaaaa konuşmaya başlasınlar
bööle bööle gitsin:)
Arkadaşlar ilk bölümle ilgili bi kaç ipucu veriyim.
Fincan halanın ölümünün ardından 3 ay geçmiştir. herkes bu acıya alışmaya çalışıyodur. Her ne kadar üzülselerde hayat devam ediyodur. Sadık dede Sayhan ve ismetlere yerleşmiştir. Hala Fincanı unutamamıştır. Sonunda Dilada aileye katılmıştır. Sadık dede. Dilayla avunmaktadır. Ayrıca. Sayhanda bi iş bulmuştur.
Şadan Nevanın sayeseinde Firuzein oyunlarını öğrenmiş ve yıkılmıştır. Bu arada Füsun Şadanın Firuzeyle olan ilişkisini öğrenmiş. Ondan boşanmıştır. şadan tüm ailenin tepkisiyle karşılaşmıştır. Kendi tuttuğubi evde yaşamaktadır. Füsun Şadandan boşanınca tüm parasını yemek için. Hergün alışveriş yapmaktadır açmış oldukları güzellik merkezinde ise işler iyidir. Şadiye hanım. Salonun en hakiki müşterisidir. Süslü ve kültürlü bi kadındır. Misketi çok beğenmektedir. Ona devamlı oğlu Halitten söz eder. Neva ve Safa artık kendi evlerine çıkmışlardır. Şadan Safaya onu kandırdıkları için hala kızgındır. Fakat Safa hala iş yerinde çalışıyodur.
mavi deniz
10-05-07, 17:48
ya olsun şimdi iç mimar arıyormuş misket bir yere gider a baksın ne görsün arkadaşı ama m,isket heömen tanımasın çocuk misket senmisin sahiden ben onur falan desin adı onur olsunmu arkadaşlar işte ne demek misket senin işyerini mimarisini yapmak tan çok mutlu olurum falan desin dajha yazıcam şimdilik bu iyimi yorum bekliyom :)
ya olsun şimdi iç mimar arıyormuş misket bir yere gider a baksın ne görsün arkadaşı ama m,isket heömen tanımasın çocuk misket senmisin sahiden ben onur falan desin adı onur olsunmu arkadaşlar işte ne demek misket senin işyerini mimarisini yapmak tan çok mutlu olurum falan desin dajha yazıcam şimdilik bu iyimi yorum bekliyom :)
iyi iyi o da güzel ama isim okadar iyi değil
enteresan isim olması lazım bu dizide kimin
ismi normal ki:img-hyste bilye olsun bilye:):img-hyste
GİRİŞ BÖLÜMÜ
Fincan halanın ölümünün ardından 3 ay geçmiştir. herkes bu acıya alışmaya çalışıyodur. Her ne kadar üzülselerde hayat devam ediyodur. Sadık dede Sayhan ve ismetlere yerleşmiştir. Hala Fincanı unutamamıştır. Sonunda Dilada aileye katılmıştır. Sadık dede. Dilayla avunmaktadır. Ayrıca. Sayhanda bi iş bulmuştur.
Şadan Nevanın sayeseinde Firuzein oyunlarını öğrenmiş ve yıkılmıştır. Bu arada Füsun Şadanın Firuzeyle olan ilişkisini öğrenmiş. Ondan boşanmıştır. şadan tüm ailenin tepkisiyle karşılaşmıştır. Kendi tuttuğubi evde yaşamaktadır. Füsun Şadandan boşanınca tüm parasını yemek için. Hergün alışveriş yapmaktadır açmış oldukları güzellik merkezinde ise işler iyidir. Şadiye hanım. Salonun en hakiki müşterisidir. Süslü ve kültürlü bi kadındır. Misketi çok beğenmektedir. Ona devamlı oğlundan söz eder. Neva ve Safa artık kendi evlerine çıkmışlardır. Şadan Safaya onu kandırdıkları için hala kızgındır. Fakat Safa hala iş yerinde çalışıyodur.
Misket artık rüzgarı yavaş yavaş unutmaya başlamıştır. Ama onuveşeydayı gördükçe içindeki yara kanamaya başlar. Rüzgar hala annessinin yaptıklarından haberdar değilidr. Şeydayla evliliklerini sürdürmektedirler. Fakat yavaş yavaş mutsuzluklar başlamaktadır. Şeydanın annesi Peyker hanım kızının evlendiğini öğrenmiş. Ve damadını tanımak için Ankaraya gelmiştir. Şeydalarda kalıyodur. Rikkatte pek hoşlanmamıştır.
Peyami hala koltuktadır.
Ceylan ne yazık ki barajı geçmesine rağmen iyi bi yeri kazanamamıştır. Bu yüzden babasının sayesinde özel bi üniversitede okuyodur.
Cihan hala ceylandan umudu kesmemiş. Arkadaşı Ozanla onu tavlamanın yollarını arıyodur.
kalbine gömüp Ankaradan ayrılmıştır.
Vee nemide anne fincan halanın ardından en büyük boşluğu o yaşamıştır. En yakın dostunu, arkadaşını kaybetmek onu çok üzmüştür. Unutkanlığı tekrar başlamış. Ama kısa zamanda geçmiştir. Misket çalıştığı için evde yanlızdır. Fakat Düriye onu hiç bi zaman yanlız bırakmıyodur. Ayrıca Sally de onun yanında kalıyodur.
arkadaşlar aklıma misket rüzgar birleşmesi için bir küçükde olsa senaryo geldi ismetlerde ya selide gençlerin eğleneceği parti olsun herkes eğleniyor şarap aperatifler herşey muhteşem misket rüzgarla şeydanın dansını izlerken şarap içmektedir biraz fazla kaçırmıştır şarapı ağlamaklı gözlerle rüzgarı seyretmektedir ve rüzgarda misketi hayal etmektedir misket onları böyle görmeye dayanamaz bir anda şarabın tesiriyle gerçekleri açıklamıştır rüzgar şaşkınlıkla dinlemektedir ben ne yaptım diye pişman olmuştur misket gerçekleri söyleyinca sızıp kalmış ve rüzgar şeydayı sorgular şeyda bu gerçekleri söylemeyeceginden solugu rikkatin yanında almıştır rüzgar rikkat ilk başta yalan söyler ve rüzgar rikkati iyice sıkıştırır rikkatde gerçekleri söyler böylece şeydadan kurttuluruz :) rüzgar misketin yanına giderek özür diler kendine affettirmek için elinden geleni yapar ama nafile misket onu affetmez evli oldugu için kesin şeyda hamileyim der (çoğu arkadaşımızda söylemişti zaten ) bu kesin olur( ama yalandır ) misket rüzgarı affetmek dayanamaz rüzgarı aşık oldugu için rüzgarı aramak üzere telefon açmak üzereyken rüzgara şeyda gelir hamile oldugunu söyler miskete misket şaşkındır ve rüzgar misketin yanına kendini affettirmek için geldiginde tekrar misket biz asla birlikte olamayacagını açıklar çünkü şeydanın hamile oldugunu söyler ve rüzgar bunu duyunca çok şaşırır ( birlikte olmadıgı için ) şeydaya giderek hastahaneye götürür test yaptırır şeydanın hamileliği yalan çıkar bunu miskete söyler misket rüzgarı afferder aşıklar birleşir bu arada rikkat misketten özür diler kızı gibi sevip bağrına basar dillere destan düğünleri olur eğlenirler ve herkes aşıklar kavuştugu için mutludurlar evlendikden sonra fazla zaman geçmeden misket hamile kalır ikiz bebekeri olur bir kız bir erkek birini nemide bakar birini rikkat peyami bakar :) inşallah
EFTALYAGUL
13-05-07, 23:12
bence bebek şeyda rü<gar dan gelecek önceee.yada neva safaaa.safa dedi ya seneye de karımın anneler gününü kutlarız inşallah diye.ama öncelıkle bi ev gerek tabii onlaraaaaaaa
sefa neva olacak muhakkak inşallahh ama şeyda rüzgar bebekleri olmasın ya iyice çıkılmaza gider misket rüzgar kavuşması yok yok dayanamam ben birlikte olmamışlardır yattıklarını bile göstermiyorlar ya şeyda rüzgara kahvaltı getirirken ya uyadırırken ay yok yok olmamışlardır umarım yanılırız :) rikkat az çektirmedi onun için 2 sinide rikkat baksın ceza ona birde çocuklar şımarıkmış :) yoksa misket gerçekleri söylemez içmesi lazım mutlaka :)
misket napacak onlar çocuklara bakarkene.. :img-hyste :img-hyste :img-hyste güzellik salnunda mı olacak.. neyse guzel senaryo da.. Dallas olmuş yahu.. yani klasik Türk dizisi konusu..
zaten dallas gibi olmuştu birazda ben ilave edeyim dedim güzel olmasada idare eder ama mutlaka misketi içimesi lazım yoksa kimsenin bir şey diyecegi yok siz şu dilim varmıyor söylemeye hastalık olayı geçsin (gerçi hastalıkdada elinden geleni yapıyor miskete ama :img-pilot )o zaman görün şeydayı neler yapıyor rüzgarı kaybetmemek için ne zamana kadar tutabilecekse bunaltmazsa rüzgarı ilgisinden :img-hyste
bence bu sezon fincan hala nedeniyle biraz rüzgarda yumuşama başlıcaktır ama misket kaçıcaktır üstelik şeydanın fincan halanın duruyla bukadar ilgilenmesini ona borç bilicektir ve şeydayı üzmicektir. Ben ilk başlarda misket ve rüzgar arasında bi konuşma geçiceğini düşünüyorum rüzgar böyle dargın ayrılmış gibi kalmak istmez ve karşılaşınca ikisininde gergin olmalarını istemez ve misketi karşısına alır ikisininde yollarını isteyerek ve anlaşarak ayrıldıklarını böyle dargın ve gergin olmak istemediğini arkadaş olarak kalmak istediğini söyler miskette kabul eder tabi. ve böylece misket şeyda rüzgar üçlüsünü samimi aile pozlarında görürüz bi süre. kestiremediğim şeyse fincan halanın durumu o nasıl ortaya çıkar ve nezamn ne şekillde olur keestiremiyorum ama bana dükkan açılışında bişeyle olucak gibi geliyo. Bu durum atlatıldıktan sonra misketin karşısına biri çıkar bu diziye dışardan pek kimse girmemiştir bu güne kadar yine aileden birinin dıdısının dıdısı olur bu kişi ailenin benimsediği sevdiği kişi misketle arkadaşlık kurar misketin hoşuna gider şeydanın daha da hoşuna gider ve 3 olan o grup dörtlüye çıkar ve sanıyorumki şeyda bunları her akşam yemeğe çağırır. budurum rüzgara baştan biraz garip gelebilir sonra kabullenebilir ben evlendim sonunda pekala oda biryle olabilir diyebilir ama sonunda kendinede itiraf edecektir çünkü budurum onu zamanla rahatsız ederler ve olaylar seneye bunun üsütne kurulur. sadık amca adına bakın ne geldi aklıma fincan hala öldükten sonra sadık amcanın bi kız kardeşi yada böyle halakızı amcakızı gibi köyden nemidenin tanıdığı biri gelsin. Böylece sadık amca fincan halanın evini bırakmaz ve nemidede yalnız kalmaz azda olsabelki fincan halayı unuturuz çünkü ben fincan halayı sürekli hatırlayıp üzülmek istemiyorum. senaryoma ara veriyorum burda yoruldum çünkü 2 kısıma kaldığımız yerden daha sonra devam ederiz.
şeyda yeni sezonda hamile kalır o kesin bişey kiminiz birlikte olmamışlardır diyorsunuz ama o iş olduda bitti bile be yni balayında hemde belli rüzgar beyin üstünü degiştirmeler filan bence yeni sezonda hamile kalır
nisan.yagmuru
14-05-07, 00:33
yeni sezon bi kaç ay sonrasından başalsın..
sahne mezarlıkta başlar.fincan halanın kabrindelerdir herkes..ismet,sayhan,dila,neva,safa..ve diğerleri..fincandan bahsederler ey gidi derler..sadık amca hüzünlenir,dalar gider..buarda sadık amca ismetlere yerleşmiştir,dila artık ismetlerin kızıdır ve dilayla kendini oyalar..ama fincanı da unutamaz..
füsun ve misket dükkanı açmışlardır ve işleri çok iyidir..rüzgarın aklı hala miskettedir.misket rüzgarı görüdkçe hala bişiler acır içinde ama karşısına çıkan biri zamanla miskete sevdirir kendini..
şadanın durumuna gelince ona karar vermedim ama o acı çekmeyi hak ediyo..naciyenin(firuzenin)gerçek kimliğini,oyunlarını füsuna boşanmak istediğini söyleidkten sonra öğreniyo ve füsun terkediyo şadanı..ve merti göstermiyo ya da çok az gösteriyo..ve çok pişman oluyo ama iş işten geçmiş oluyo..safa ve neva ise kendi evlerine çıkıyo ve bir bebek bekliyolar..rüya da yurt dışından geliyo ve annesigille kalıyor.o da babsının annesine yaptıklarını öğrenince çok kızıyo babasına..nemide ise kendini daha da yalnız hissetmeye başlamıştır fincandan sonra..misket güzellik salonuyla ilgilendiği için nemide anne evde tek başınadır..sık sık ismetlere gidip dilayı sever..sonra nemideye bi arkadaş gelir(dizinin eski bölümlerini izleyenler daha iyi bilir,benim aklıma gelemdi biri)
rüzgardan fazla bahsetmemişim,rüzgar gene mutluyu oynar ama şeyda halinden memnundur..ama rikkat oğlunun mutsuzluğunun farkına varmıştır ama nedenini anlamk istemez..
pembe ve abdül aşkı açıklık kazanır,yavaş yavaş söz,nişan olmaya başlar..
ben öbür sezonada atlamadan bitiriyim:img-hyste kendimi durduramadım yaa:img-hyste
1. Bölüm
sabah
ismetlerin evinde.
sadık dede salondaki kanepede uzaklara dalmıştır. ismet masayı toplamaktadır. o sırada sayhan ve dila salona gelirler.
SAYHAN: Biz hazırız.
İSMET: Tamam aşkım bende hazırım.
DİLA: (sadık dedenin yanına gidip onu çekiştirir) Hadi dede gidiyoruz.
SADIK: Yok ben gelmiyorum yavrum.
SAYHAN: (şaşkın) O niye baba
SADIK: Yav iki gündür fincanımı ziyaret etmedim. Özledim oğlum. kabristana gidicem
İsmet ve Sayhan üzgün bi şekilde birbirlerine bakarlar
İSMET: Peki baba ama ordan doğru annemlere gidiyosun tamam mı?
DİLA: Evet dede.
SADIK: (Dilanın yanaklarını sıkara) tamam söz. hatta gelirken sana şekerde getiririm.
DİLA: Oleyyy
SAYHAN: Ehh hadi madem kızım biz çıkalım.
İSMET: Kapıyı kilitlemeyi unutma olur mu baba
SADIK: Tamam yav unutmam.
SAYHAN: Hadigörüşürüz.
SADIK: Güle güle
İsmet, Ayhan ve Dila çıkarlar. Sadık dede tekrar yerine oturur. Ve derin bi off çekip
SADIK: Ahh fincanım ahhh. Neden böyle erken kaybettim seni. neden yarabbim.
nemide annenin evi
nemide anne kanepede oturmuş yaşlı gözlerle fincan halanın resmine bakıp konuşuyodur
NEMİDE: Ahh fincanım ahh. neden böyle bırakıp gittin beni ha. Daha yapıcak çok şeyimiz vardı. Senin yokluğuna nasıl alışırım ben
O sırada misket gelir.
MİSKET:ben çıkıyorum nemide annem
Nemide misketin sesini duyunca gözyaşlarını silip onu uğurlamak için klakar.
NEMİDE: İyi güzel kızım. dikkat et olur mu?
MİSKET: tamam nemide annem sen merak etme. Sende dikkat et kendine.
NEMİDE: Ederim ederim. Zaten şimdi sadık aliyle torunum gelicek.
MİSKET: Tamam. hadi annem görüşürüz.
NEMİDE: Güle güle güle güle
misket çıkar nemide salona gelir. tam oturucakken kapıçalar. gidip bakar gelen düriyedir.
NEMİDE: Aaa hoşgeldin dürieye gel. geç içeri
DÜRİYE: Naber nemie teyze
NEMİDe: İyilik kızım ne olsun
Salona gelip otururlar
DÜRİYE: Misket çıktı mı?
NEMİDE: Şimdi çıktı
DÜRİYE: Bende kek yapmıştım. Kaç zamandır oturup konuşamamıştık. Yine yetişemedim demek.
NEMİDE: Eee artık iş kadını sayılır kızım
gülüşürler
DÜRİYE: Ehh olsun bizde senni le yeriz. Ben bi çay demliyim.
NEMİDE: Ayy iyi olur valla düriyeee. Şimdi sadık aliyle dilada gelir.
DÜRİYE: İyi o zaman ay. ben hemen demliyim.
Düriye mutfağa gider. nemide tekrar fincanın resmine bakar. gözleri dolar.
Şeyda ve Rüzgar kahvaltı yapıyolardır.
RÜZGAR: Annen bu gün mü gelicek
ŞEYDA: Evet ben bu gün hastaneye gelmiycem canım.
RÜZGAR: (Durgun) peki sen bilkirsin. Ben çıkıyorum öyleyse.
Rüzgar ayağa kalkar. Şeydada onu kapıya kadar geçirir.
ŞEYDA: Güle güle aşkım.
RÜZGAR: Allahaısmarladık.
Rüzgar çıkınca şeyda tekrar masaya dönüp kahvaltısına devam eder. O sırada telefon çalar.
ŞEYDA: Alo
RİKKAT: Naber canım
ŞEYDA: iyidir annecim sizden naber
RİKKAT:İyi ne olsun. Rüzgar çıktı mı
ŞEYDA: Evet şimdi çıkıt
RİKKAT: Öyle mi. Neyse ben onu arıyım öyleyse. Hadi canım görüşürüz.
Rikakt telefonu kapatır. Şeyda şaşkındır.
1. bölümün sonu
2. Bölüm
Rikkat telefonu kapatıp. Rüzgarı arar. Rüzgar yolda yürümektedir. Telefonu çalar.
RÜZAGAR: Efendim annecim
RİKKAT: Merhaba oğlum nasılsın.
RÜZGAR: İyiyim anne iş egidiyorum. Hayırdır?
RİKKAT: Hayır oğlum hayır. Sanırım akşama şeydanın annesi geliyomuş.
RÜZGAR: Evet anne.
RİKKAT: İstersen akşama bize gelin yemeğe.
RÜZGAR: Bilmem olur aslında
RİKKAT: Tamamo zaman oğlum. Akşama bekliyoruz
RÜZGAR: Peki annecim.
Rüzgar telefonu kapatıp yoluna devam eder.
Sakız hanım dükkanda (güzellik salonunda) oturduğu yerden mehtaba emirler veriyodur.
SAKIZ: Mehtap kızım şu dergileride düzeltir misin?
MEHTAP: Tabi sakız teyze.
SAKIZ: Teyze yok.sakız hanım diyceksin.
MEHTAP: Tabi sakız hanım
O sıradakapı açılır. misket gelir. Sakız misketi görünce ayağa kalkar.
SAKIZ: Hoş geldin kızıım
MİSKET: (Paltosunuçıkartarak) Hoş bulduk sakız teyze
MEHTAP: Hoş geldin misket abla
MİSKET: Hoşbulduk. Geçkaldım galbia biraz
SAKIZ: Yok canım. Ben erken geldim. Hatta mehtaptan bile önce geldim.
MİSKET: Neden o kadar erken geldinki sakız teyzem.
SAKIZ: Aman Merti okula bıraktım ordanda buraya geçtim işte
Misket sakızın yanıa gelir. ikiside oturur.
MİSKET: Füsun abla yok mu?
SAKIZ: Yok. Hala alışverişte. Sabah bi çıktı hala yok.
MİSKET: (Güler) Olsun gelir birazdan
SAKIZ: Valla endişe ediyorumkızım. Biliyosun şadandan boşandıktan sonra onun parasını yemek için hırs yaptı. Hergün alışvreişe çıkıyo. Durumu hiç iyi değil.
MİSKET: O da öyle rahatlıyo işte sakız teyzem. Dert etme iyi olucak oda.
SAKIZ: (Dertli dertli) Ah şadan ahh. Bu yuvayı bu hale getirdin ya alacağın olsun
MİSKET: (Yerinden kalkıp) Neyse ben içeri geçip odayı hazırlıyım. Şadiye hanım gelir birazdan.
SAKIZ: Ehh haklısın. geç bakalım.
Sakız kalkıp mehtabın yanına gider. mehtap aynaları siliyodur.
SAKIZ: Mehtap kızım nasıl siliyosun bu aynaları böyle. Baksana lekeler olduğu gibi üstünde. Gazete kağıdıyla sil bunları gazete..Aaaaa her şeyi ben mi söyliycem
MEHTAP: Pardon sakız teyze. Aman sakız hanım
İmet ve Sayhan dilayı nemide anneye bırakmışlardır.
DÜRİYE: Naber dila iyi misin
DİLA: iyiyim
DÜRİYE (Dilanın yanaklarını şevkatle öperek) Ohhh yerim ben seni yerim.
NEMİDE: Bak düriye ablan sana kek yaptı.
DİLA: Kek mi?
DÜRİYE: Tabi ay. Hemde üzümlü. Hadi gel koyalım.
DİLA: Koyalım.
Düriye dilanun elini tutarak mutfağa giderler. nemide arkalarından bakıp güler.
Sadık dede fincanın mezarının başındadır. toprağını düzelterek konuşur onunla
SADIK: Nasılsın fincanım. Beni özledin mi? Ben seni çok özledim fincanım. Sensiz bu dünya ne kadar boşmuş meyer. Allahtan dila kız varda onunla avunuyorum. Görsen nasıl mutlu. Ahh fincanım sende yanımda olaydın. Beraber büyüteydik torunmuzu. Ama takdiri ilahi. Yüce mevlam böyle uygun görmüş. Ama sen yüreğini ferah tut. Bende dila kızda. Sayhan oğlanla ismette çok iyi. Nemideyi sorucak olursan hala alışamadı yokluğuna. Aynı benim gibi. Resmine bakıp bakıp ağlıyo. (dolan gözlerini silerek) Ahh be fincanım. gittin demek. yüreğimi kasıp kavurup gittin. Naparım ben şimdi ha naaprım.
Sadık dede göz yaşlarına daha fazla engele olamaz.
Safa ofisteki odasında oturmuş işleriyle ilgilenmektedir. O sırada Kapı açılırve cihan gelir.
SAFA : (ayağa kalkarak) Oooo cihan bey hoşgeldiniz.
CİHAN: Hoşbulduk amca
SAFA: Hangi rüzgar attı seni buraya.
Cihan masanın önüdeki koltuğa oturur.
CİHAN: Şeyy ben senden bişeyistemek için geldim amca
SAFA: Hımmmm anladım. Zaten bi çıkarın olmasa gelmezdin. Söyle bakalım ne istiyosun.
CİHAN: Şeyy sizin evin anahtarını istiycektim.
SAFA: Bizim evin anahtarını mı?
CİHAN: Evet
SAFA: Napıcaksın oğlum bizim evde
CAİHAN: Ya amca ceylana okul çıkışı sürpriz yapıcam. Geçen gün ibi gilm var dedi. Çok izzlemek istiyorum dedi. Bende filmi aldım. Ama bizim evde izleyemeyiz Biliyosun teyzemde ceylanı pek sevmiyo. O yüzden geriyebi tek szin ev kalıyo. hem nevada yok nasılsa
SAFA: Hmm anladım. Yani kıza kur yapıcaksın
CİHAN: Ehh öyelde denebilir.
Safa elindeki kalemi çenesine vurarak düşünür.
CİHAN: (Merakla) Eee veriyo musun
SAFA: Bilmem ki
CİHAN: Ya lütfen amca yaa. Ceylanla kırk yılda bi başbaşa kalıcaz. Ne olur. yArdımını esrgeme şu aciz yeğeninden
SAFA: (Gülmeye başlar) Tamam tamam duygu sömürüsü yapma bana (cebinden anahtarları çıakrtıp uzatır. Cihan tam alıcakken geriçeker.)
SAFA: Bana bak evi dağıtmak yok ona göre
CİHAN: tamam amca ya merak etme
Safa anahtarı uzatır. Cihan anahtarı alıp. Amcasını öperek gider. Safada arkasından gülmeye başlar.
Pembe mutfakta yemek yapıyodur. Rikkat gelir.
RİKAKT: Nasıl gidiyo pembe. Yardıma ihtiaycın var mı canım?
PEMBE: Yok rikkat abla sağol. Ben hallediyom
RİKKAT: Peki öyleyse.
Rikkat salona gelir.
Peyami gazete okumaktadır.
RİKKAT: Peyami hayatım. Şu köşedeki pastaneden Gidip tatlı alır mısın. Pembe yapmasın. Yeterince yoruldu zaten kız.
PEYAMİ: Sen yap o zaman rikkat
RİKKAT: Tamam peyami sen böyle otur bütün gün. Sakın dışarı çıkma.
Peyami gazeteyi katlayıp söylenerek kalkar
PEYAMİ: Aman tamam rikkat tamam. Gider alırım. Yeter
ki başlama yine
Düriye ve Dila resim yapıyolardır. Nemide ve Sadık ali de onları izliyolardır.
DİLA: (Sadık aliye) Bak dede nasıl olmuş resmim.
SADIK: Çok güzel olmuş yavvv. Ne güzel tavşan bu böyle
DİLA: O tavşan değil. Kedi
SADIK: Hee demek kedi bende şaka ediyim demiştim zaten.
Gülmeye başlarlar. O sırada kapı çalar.
DÜRİYE: (Kalkar) Ben bakarım
NEMİDE: Sen otur kızım ben bakarım.
Nemide gidip kapıya bakar. Gelen şadandır.
NEMİDE: Yine mi sen. Ne var
ŞADAN: Sennile konuşmam lazım anne. Lütfen
NEMİDE: ne konuşucaz ha. Yaptığın rezillikleri mi?
ŞADAN: Anne ne olur bi kere dinle beni. Ben çok pişmanım. Görmüyo musun halimi perişanım. Ne olur yardım et bana anne ne olur.
Şadan ağlamaya başar. Nemide oğlunu o halde görünce yüreği sızlar ama kızgınlığı geçmemiştir.
2. Bölümün sonu
Arkadaşlar,
Bu başlık sadece senaryolar içindir. Senaryolarla ilgili yorumlarınızı lütfen senaryo yorumları başlığına yazınız.
EFTALYAGUL
26-05-07, 18:45
madem misket i şeydalara teemizlikci yaptık devamını getirelim.
misket şeydalara temizliğe gider.tabii evin hanımının ara ara nöbetleri vardır ve nasıl oluyosa evin beyinin işleri erken bitmektedir.türk filmlerinde öyle olur yaaa:img-hyste evin beyi ile hizmetcisi arasıdna yasak bi aşk başlamıştır ve bunun sonucu misket hamıle kalmıştır.hatta oalyları abartalım şeyda nın gözü de füsununkı gibi kör olsun:img-hyste şeyda misket e dogum sırasında yardım bile etmektedir.hastaneye yatırrır,doğum a girer o da:img-hyste :happy0064 sonrasını bulamadım henüz:img-hyste :img-hyste yok mu yardım a gelen banaaa:img-pilot :img-pilot
nisan.yagmuru
26-05-07, 18:46
madem misket i şeydalara teemizlikci yaptık devamını getirelim.
misket şeydalara temizliğe gider.tabii evin hanımının ara ara nöbetleri vardır ve nasıl oluyosa evin beyinin işleri erken bitmektedir.türk filmlerinde öyle olur yaaa:img-hyste evin beyi ile hizmetcisi arasıdna yasak bi aşk başlamıştır ve bunun sonucu misket hamıle kalmıştır.hatta oalyları abartalım şeyda nın gözü de füsununkı gibi kör olsun:img-hyste şeyda misket e dogum sırasında yardım bile etmektedir.hastaneye yatırrır,doğum a girer o da:img-hyste :happy0064 sonrasını bulamadım henüz:img-hyste :img-hyste yok mu yardım a gelen banaaa:img-pilot :img-pilot
dur dur benim var hemen bölüm yorumlarından kopyalayıp yapıştırıyım:)heycandan kaptırmışım kendimi oraya yazmışım:)
nisan.yagmuru
26-05-07, 18:48
misket şeydalara temizliğe gider ama başına geleceklerden habersizdir.şeyda misket için kötü planlar hazırlamaktadır..değerli bir kolyesini gizlice misketin çantasına koyarr hiçbir şeyden haberi olmayan misket temizlik bittiğinde eve gitmek ister ama şeyda kapıda beklemektedir..ve polise haber vermiştir..durumdan haberdar olan polis misketin üstünü ve çantasını arar..veee..kolyeyi bulur..misket nolduğunu anlayamaz ve ben yapmadım ben yapmadım demeye başlar polisler miskete kelepçeyi takıp ortalarına alırlar ve tam apartmandan çıkarken rüzgar görür ve nolduğunu anlayamadan polislerin yanına doğru ilerler..
şeyda ise pencereden olan bitene bakıp şeytanca gülümsemektedir :img-hyste
biri ebni durdursun:img-hyste :img-hyste
nisan.yagmuru
26-05-07, 19:04
eee kimse yok mu???nere kayboldunuz:sad53: :sad53:
Arkadaşlar buraya yazabiliriz senaryolarımızı ama şöyle bir önerim var .Herkes bir karakterin senaryosunu yazabilir.Mesela Şeyda'yı---> Zarpandit veya Shake_it, Şadan'ı Sihir... Füsun'u Eftalyagul.....Ben Rikkat'i yazacağım kimse elleşmesin:img-hyste
Ne dersiniz??
Arkadaşlar buraya yazabiliriz senaryolarımızı ama şöyle bir önerim var .Herkes bir karakterin senaryosunu yazabilir.Mesela Şeyda'yı---> Zarpandit veya Shake_it, Şadan'ı Sihir... Füsun'u Eftalyagul.....Ben Rikkat'i yazacağım kimse elleşmesin:img-hyste
Ne dersiniz??
tamam ben şeydayı yazıyorum o vakit kabuldur efem.. düşünmeye başlayım o zaman..
şeyda: aşkıımm günaydın.. nasıl uyudun öyle baya yorgundun heralde..
Rüzgar he şeyda he yorgundum.
şeyda: ama aşkım.. neden böyle yapıysun.. çok kırılıyorum çookk..
(rüzgar iç geçirir, tam o sırada kapı çalar)
şeyda: ay canım neyse sen sinirlenme ben bi kapıya bakayım..
rüzgar: tabi sen bakcan bir de ben bakıyım istersen..
şeyda: tabi hayatım tabi ben bakcam.. erkekim sen yorulma.. ez beni.. bana müstehak.. (kapıyı açar şeyda)
şeyda: aa hayatım bak annemler ve annanemler gelmiş... miskette var..
rüzgar: aaa canımın içi kimler gelmiş mutlu yuvamıza böylee..
nemide: size mutlu bir haber vermeye geldik.. Misket bu akşam nişanlanıyo..
rüzgar: HÖNK!!!
Şeyda: aa ne kadar sevindim anlatamam.. nerde tanıştınız.. düğününüzü ben yapcam karışmam .. hem düğün salonu sahibi tanıdıklarım da var .. kolaylık yaparlar...
rüzgar: canımın içi mezarlık bekçisi tanıdıkların da var mı..
şeyda: ne alaka aşkım anlamadım..
rüzgar: boşver şeyda...
devamı gelecek.. uyduramadım daha fazla...
salona oturmaya geçilir..
Misket: nemide annem ben hiç oturmayım Emre gelecek biraz alışveriş yapmamız lazım.. siz de burdan herkesi toplayıp eve geçersiniz..
rüzgar: kim bu emre ne ara tanıştınız da nişanlanmaya karar verdiniz. acele etmeyin derim ben..
şeyda: neden acele etsinler aşkım belki bizimki gibi yıldrım aşkıdır..
rüzgar: hı hım bizimki de yıldırım aşkıydı demi.. ee anlat bakalım damadımız nasıl biri..
misket: iç mimar, guzellik salonunda tanıştık, ablasının düğünü vardı o uğraşyodu işlerle orda tanıştık.. çok yakışıklı söylemesi ayıp bak işte resmi; (cüzdanından resmi çıkarır)
şeyda vayyy.. bu nedir bu insan mıdır yahu... ama bir yerlerden tanıdık geliyo.. kim acaba.. bir düşüneyim..
rüzgar: şeyda yeter.. sıkı tut da bunu da kaçırma elinden bari..
misket ee kaçırılacak adam var kaçırılmayacak adam var..
rüzgar: bu arada haber vermiş miydik biz bir bebek bekliyoruz...
şeyda: !!!! (alla alla yanaktan öpmeyle hamile kalınıyo mu ben hamilemiyim noluyoz.. ben nerdeyim ben kimim)
misket (sendeler) iyi ne güzel darısı benim başıma..
devamı gelecektir efem.. performansımın düştüğünü farkettim. biraz toplarlanıyım bu konuyu devam ettireceğim...
akşam olur yüzükler takılmıştır artık... emre sempatikliği ve sevimliliği ile göz doldurur.. rüzgar bir köşede kudurmaktadır.. misket hamilelik lafından sonra bile tepki vermemiştir. sonunda ruzgar bir köşede misketi sıkıştırır..
rüzgar: yani evleneceksin bu yılışık herifle..
misket: o yılışık dedğin adam benim kocam olcaK doru konuş, hem ben hiç mıy mıy şeyda dedim mi senin güzel eşine..
ruzgar: tamam misket tamam, ama inat ugruna evleniyosan yapma ben yaptım gördüm şarap çanağını..
misket: hı hı tabi zorla evlendin demi ondan hamile şeyda..
ruzgar: inan bana ben ona dokunmadım bile.. hemde bir kere bile hep kaçtım..
misket: ee o zaman bravo ne mide varmış sende.. çocuk kimden biliyo musun bari..
rüzgar: ne diyosun sen misket allah aşkına..
misket: asıl sen ne diyosun hem hiç dokunmuyosun, hem şeyda hamile.. başka ihtimal mi var.. hani yanık koza dizisinde olsak çocuk cihandan derim ama yani b.e.h.deyiz canımın içi...
rüzgar: tamam anladım ben seni misket sen hala beni kıskandıgın için evleniyosun o herifle.. ama inan bana hamilelik masalı sadece sabah benim de seni kıskandıgım içindi... nolur anlamaya çalış...
(tam bu sırada kollarından tutar ve silkeler misketi)
ruzgar: misket nolur kendine gel.. nolur nolur nolur..
misket: dur napıyosun kolumu acıtıyosun...
( o sırada misketin boynunda taşıdıgı kolye düşer yere, misket yerdeki yüzüge bakar sonra parmağındakine bakar)
bölüm sonu........ ha haaayttt..:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
İşte senaryom ile karşınızdayım……..Hayal gücüm sınır tanımadı ve yayını biten bir dizinin iki kahramanı da bizim diziye transfer oldu..Rüzgar Misket’ine ,Misket Rüzgar’ına kavuştu..Evet başlıyorum yazmaya…
:img-yes:
Şeyda daha fazla Rüzgar’ın yaptıklarına dayanamaz ve evi terk eder. Rüzgar bu duruma çok sevinir ve boşanırlar aradan kıs bir süre sonra Misket ve Rüzgar evlenir..…Misket çok mutludur..Rikkat Misket’i Fincan Hala’nın konuşmalarından sonra çok sevmiştir……. Bir Pazar günü Rikkat’lerin evinde toplanırlar…Bütün aile…
Misket sofrayı kurar Rüzgar’da bir yandan şakalaşmaktadır Misket ile..Minik Zeynep yanlarına gelir güler…Misket ..
Misket-Canım yanımıza mı geldin?Gel bakayım kucağıma
Rüzgar-Kınalı Kuzum bırak kardeşimi de benimle ilgilen…
Misket-Tamam aşkım ama çok tatlı şuna bak…
Rüzgar-Evet…Kınaların kuzusu evet….
Rikkat-Şunlara bak Peyami nasılda birbirlerine yakışıyorlar…
Peyami-Evet biz demiştik sana ama sen Şeyda’da Şeyda
Rikkat-Bravo Peyami bravo iki debir aynı şeyi söyleme bana…
O sırada Pembe oraya gelir…
Pembe-Kız çok yoruldun geç otur ben toplarım gerisini eheheh (güler)
Misket-Tamam Pembe abla…
Pembe’nin yüzünde pembe pembe güller açmaktadır…Dedikodularına artık son vermiştir.
Abdül’ü de elinden kaçırmıştır farkında olmadan…Abdül hepimizin tanıdığı Hırsız-Polis dizisinin Mavi’si ile büyük bir aşk yaşamaktadır…Mavi ve Abdül gerçekten birbirlerini sevmişlerdir…Pembe’den bulamadığı aşkı Mavi’de bulmuştur..Ama Çınar’ın gururuna dokunmuştur ve o da intikam almak için Pembe’ye evlenme teklif eder…Pembe ‘nin cevabı bir sonraki bölümde gelecek bekleyin..
Sally uzun bir süredir aşık olamadığı için sık sık bunalıma girip girip çıkmıştır…Fakat amma velakin ..Yolda yürürken bankadan öğle tatili için yemeğe çıkan Abuziddin çarpışır …Sally
Sally-Yavaş olsanıza beyefendi..
Abuziddin- Pardon hanımefendi görmedim sizi…
Sally ilk görüşte aşık olmuştur Abuziddine ..Abuziddin’de ona…:img-in_lo
Füsun boşanıp boşanmamakta kararsız kalmıştır…Sakız Hanım boşan,Nemide anne boşanma diye diye Füsun ‘un kafasını karıştırmışlardır…En sonunda Füsun boşanmadan ayrı yaşamaya karar vermiştir….Fakat Füsun baştan aşığa çok değişmiştir ….Saçlarını uzatıp kızıla boyatmıştır…Kilo vermiş ve her gün mutlaka spor yapmaktadır…Çok yoğun çalışmaktadır…Türkiye’nin ilk on güzellik uzmanlarından birisi olmuştur….Esra Ceyhan’ın programına katıldıktan sonra ünü daha çok artmıştır…Aklında yapmak istediği ve yapamadığı bir şey vardır….(Bunu da bir sonraki senaryomda yazacağım….)
Evet şimdilik bu kadar…Yorumlarınızı bekliyorum…:happy0064
mekan: rikkatlerin evi...
rikkat: ayy çok sıcak bugün. yaz iyice geldi. birşeyler yapmak lazım peyami...
peyami: (gazete okumaktadır) hıııı yaparız hayatım....
pembe: ne gibi rikkat abla...
rikkat: bilemiyorum bilemiyorum pembe ama bu yaz böyle geçmez. belki çocuklarla konuşup bir yerlere gidebiliriz.
peyami: halanın 40'ı henüz çıktı rikkat. sen tatil peşindesin.
pembe: hee vallahi...
rikkat: öyle değil!!! halamın üzüntüsü hala içimde ama o da istemezdi ki bizim hayata küsmemizi.
peyami: (gazetesini indirir) hayata küstüğümüz falan yok hayatım. sadece tatile çıkmıyoruz. (tekrar gazetesine gömülür) hem çocuklar çalışıyor, bakalım izin alabilecek mi bakalım?
rikkat: peyami...sen her söylediğime birşey bulmaya devam et. (pembeye döner) pembe, sen sıcak almıyor musun o kıyafetler içinde.
pembe: ne var ki kıyafetimde rikkat abla....
rikkat: ne olacak pembe. sen kendini iyice saldın son zamanlarda.
peyami: (kendi kendine) işte yeni kurbanını seçti; pembe...zavallı pembe...
Pembe: Nasıl yani abla??? (pembe bir yandan da, ayaklarına kadar kıyafetlerini bakıyor ve yemenisini düzeltiyor)
Rikkat: pembeeee!!! baksana haline, sen böyle miydin pembe? ama civan gittikten sonra bir haller olmaya başladı sana...eski pembe değilsin artık.
Pembe: (Civanın adını duymakla yüzü asılıır)
Peyami: rahat bırak kızı yahuuuu, karışmasana!!! (pembeye döner) bakma kızım sen buna. uğraşacak birini bulamadı, sana takılıyor.
Rikkat: Peyamiii!!!ne demek istiyorsun sen? fena mı yapıyorum yani. ben sadece pembeye kendini hatırlatmaya çalışıyorum. böyle miydi eskiden. eskiden, kendine özen gösterirdi. simsiyah, güzel saçları var pembenin (pembenin yemenisini çıkarır) ve eskiden onları saklama gereği duymazdı.
Peyami: Belki böyle seviyor kız...
Rikkat: Pembeye hiç yardımcı olmuyorsun hayatım. yanlış yapıyorsun.
Peyami: tabii tabii herkes yanlış, sen doğru yine...
Rikkat: Peyamiiii, sinirlendirme beni, ben pembenin iyiliğini istiyorum.
Peyami: tabii tabii...
Pembe: ama abla ben....
Rikkat: Aması yok pembe. hemen eski kıyafetlerini bulup çıkaracağız, alışveriş yapacağız, kuaföre gideceğiz.
Pembe: ne gerek var abla...
Rikkat: pembe sen farkında değilsin ama kendini çok bıraktın. ama kılık kıyafetle de değil sadece. hayatına çeki düzen vereceksin. eskiden olduğu gibi hayatın farkına varacaksın.
Peyami: (kendi kendine) kendi çok farkında yaa...
Rikkat: duydum Peyamiiii duydum...(pembeye dönerek) gel benimle pembe, bu işi bir an önce halledeceğiz.
şimdilik bu kadar!!!ilk denememdi...içimden gelenleri yazdım. bye
EFTALYAGUL26
04-06-07, 00:38
füsun artık zengin bi iş kadınıdır.güzellik salonu işletmesinin verdigi deneyimle kendine bi dizi bakım yaptırır ve parayı bulduktan sonra amerıkaya estetik operasyonlar geçirmeye gider:img-hyste yurda dönüş vakti(bu arada şadan ile çoktan boşandılarrr:img-hyste )
kendine bahçeli bi ev tutar ve internetten bahçivan aranıyor ilanı verir(ee füsun da çağ atladı parayı bulunca öyle gazete ilanıyla filan uğraşmıyor artık:))
evinin salonunda hizmetciler eşliğinde tek tek görüşmeye çağırır adayları.aslında bu planlanmış bi durumdur şadandan intikam alma zamanıdır.:img-hyste
veee şadan içeriye girer.füsun bakım ve estetikten sonra bi haylı değişmiştir.(tabii tanınmayacak kadar değil:img-hyste )sadece biraz zayıflamış ve daha da güzelleşmiştir :icon_whis
neyse şadan içeriye girer.füsun arkası dönük oturmaktadır ve şadan ben bahçıvanlık için görüşmeye gelmiştim efendim der.
ve ve füsun arkasını dönerrrrrrrrrrrrrr.
şadan:sen ha füsunnnn,aman allahım ne kadar değişmişsin der
füsun:evet ben ya şadan bi zamanlar boşamak istedigin,görgüsüz diye begenmedigin ben.görüyorsun değil mi? ne hallere düşmüşsünnn şadan,koca kafalı şadan, saçın sakalın karıışmış birbirine.hoş sen hep böyle pasaklı bi adamdın.höt höt şadan.kafan biraz daha büyümüş yıllar geçtikce:img-hyste sana iş vereceğim ama şu kocaman ama içi boş kafan sana yeterince ağırlık yapıyordur o saçlarını kazıttırmadan almam seni işe.
füsun türk filmlerindeki patroniçe edalarında bi kahkaha patlatır:img-hyste :img-hyste
şadan:peki füsun sen nasıl istersen keserim saçlarımı der
füsun:füsun yok füsun yok artık füsun hanım var. füsun hanım diyeceksinnnnnnnn koca kafalı şadan der:img-hyste
ya arkadaşlar türk filmlerinden çalınma bi senaryoyla füsun ve şadan iklisi:happy0064 yok yok yeteneksizim ben nu konuda ama beceremiıyorum diye ödev yapmamazlık olmazdı dimi:img-pilot...............
ama bi daha bana senaryo ödevi vermeyin berbat oluyor farkındayım
misket yüzüklere bakmış ve bölüm bitmişti.. devam ediyorumm..
rüzgar: bu ne misket hala saklıyosun yani benim sana taktıgım yüzügü..
misket: evet ama bu hiçbirşeyi değiştirmez..
rüzgar: nasıl değiştirmez söylesene.. ikimizde birbirimizi seviyoruz yapma bunu bize..
(misket sus pus kalır)
tabi o sırada nişan devam etmektedir.. o yuzden ev kalabalık.. bunlar yalnız gibi konuşmaktadırlar ama arkadan şeyda ve emre onları dinlemektedir..
şeyda: aa canımın içi neler söylüyosun sen öyle..
emre: yazıklar olsun sana misket..
şeyda: emre bey sizi bir yerden gözüm ısırıyor tanışıyo muyuz..
emre: bilmem tanışıyo muyuz.. birer içki içmeye davet etsem sizi hem nerden tanıdıgınızı da anlarsınız böylece..
şeyda: hem kocam da beni boynuzladı neden olmasın..
rüzgar: şeyda dur nereye gidiyosun..
misket: rüzgar hani beni seviyodun noldu.. karın giderken arkasından yalvarmalar ne oluyo yani.. emmrreee hani sende beni seviyodun.. kısmetsizim ben anam..
rüzgar: yok misketcim boşanmak için avukata başvuralım diye bağırdım nere gidiyosun derken..
misket: rüzgarrr..
rüzgar: miskeeett..
uzuunn uzuuunn bakışırlar.. bir sonraki sahne nikah masasındadır.. evlenirler, mutlu birer yuvaları olur..
şeyda ve emre de evlenmişlerdir.. onlar da mutludur..
SON - THE END - FIN ...
EN ÇOK FIN UYDU ZANNIMCA.. pembe dizi gibi oldugundan.. sırf yani hikaye havada kalmasın diye yazdım yoksa bu senaryoyu pek sevmedim.. diğerleri kadar yıkıcı olamadı.... :img-hyste :img-hyste
Not: (bazı metinler tamamen ya da kısmen sihir zarpandit atışmasından alınmıştır...)
Misket: hoş geldiniz.. ne zamandır gelmiyordunuz gözlerimiz yollarda kaldı..
Zarpandit: geldik işte.. misketcim cilt bakımı istiyoruz biz...
Misket: tabi ki hazırlanayım yaparız...
sihir: tamam sen işini hallet biz de o sırada oturur sohbet ederiz biraz.. ee misketcim nasıl gidiyo hayat.. iyice iş kadını oldun artık.. ee yok mu bir talip falan..
Misket: aman ablaaaa.. boşverin şimdi ben bu saatten sonra kimseye aşık olamam..
Zarpandit: yine rüzgar meselesi mi ? (misket onları sırdaş bilmiş yaşadıgı her şeyi anlatmıştır )
Misket: yok, yani o olsa ne olur ki, artık gitti giden, evlendi, ben de böyle kaldım işte.. o kadar da değiştim ben bu adam için ama..
Zarpandit: misketcim belki de tüm sorun bundandır sen onun için değişiyosun.. bir adam için ömründe kaç kez değişebilirsin.. pembe dizilerdeki veya hikayelerdeki iyi kahramanlar gibisin, hiç mi kendin için bir şey yapmazsın sen...
sihir: hayır zarpandit katılmıyorum sana.. misket tek bir kez değişti bize anlattığı kadarıyla... o değişimi de rüzgar için yaptı.. bu büyük değişim sonrasında yaşananlar misketi birtakım davranışlara itti.. Ayrıca hepimiz değişiyoruz ne var bunda...
Misket: evet abla haklısın...
Zarpandit: misketcim ben senin kendini çok değiştirdiğini düşünmeye devam ediyorum.. yakında süperman olup çıkacaksın karşımıza ondan korkuyorum..
Misket: sende haklısın abla da işte seviyodum ondan değiştirdim kendimi...
sihir: ama zarpanditciğim bundan sonra değişirse daha fazla yadırganmaz mı insanlar tarafından.. bu zamana kadar böyleydi bundan sonra da böyle devaM etmesi gerekir bence...
Zarpandit: hayır bence hiç de zor deil.. bu zamana kadar onun gerçek duygularını yansıtamamış olması bundan sonra da yansıtmayacağı anlamına gelmez..
sihir: gelir..
Zarpandit: gelmez..
sihir: gelir...
Zarpandit: gelmez..
Füsun: misketcim bunlar başladılar yine, ne yapsak...
Misket: haklısın fusun abla ne yapsak ... zarpandit ve sihir ablalar hadi gelin bakıma başlayalım..
sihir: tamam canım muhabbetimiz bitsin geliyoruz...
Fusun: farkında mısın misket.. Dükkan açıldı açılalı sihir ve zarpandite hala doğru düzgün bakım yapamadık.. geliyolar, mutlaka bir konu bulup tartışıp bakım yaptırmadan gidiyolar .. çok komikler yahu...
Misket: evet abla ama çok tatlılar ikisini de çok seviyorum..
fusun: bende bende.. salonun neşesi oldular baksana...
mekan: güzellik salonu
misket, salon için birkaç malzeme alacağı için salona biraz geç gelecektir. füsun müşteriyle beklemede...
füsun: mualla hanımcığım gerçekten kusura bakmayın, misket birazdan gelecek. bazı malzemeler eksilmiş de, misket onları halletmek istedi.
mualla: valla füsun’cuğum sorun değil beklerim ama 9 diye anlaşmıştık bak saat kaç olmuş. yani dakik olmazsanız işiniz zor valla.
füsun: tabiii haklısınız. (biraz utanır)
o sırada misket içeri girer.
misket: ben geldimmmmm, kusura bakmayın geciktim biraz. mualla hanım çok özür dilerim 15 dk beklettik sizi ama....
füsun: ama olmaz ki misket, dikkat etmek lazım. mualla hnmın daha önemli işleri de var.
misket: (bir sert bakış fırlatır füsuna) keyfimizden gecikmedik herhalde ablaaa....hem özür dilek ya...
mualla: evet de sizin işleriniz beni bağlamaz.
misket: allah allah!!! şu sütü kim için aldık acaba? (elindeki sütü kadının burnuna kadar sokar) herhalde mert içsin diye almadık. (mert hala şadan ve füsun mağduru olarak kanepede tünemektedir) cildiniz için bu hanfendi cildiniz.. inek sütü değil bu herhalde.
füsun: misket, nasıl konuşuyorsun sen kızım. Mualla hnmcığım kusura bakmayın, misket bir yere sinirlenmiş olmalı. (dişlerini sıkarak) değil mi misket
mualla: hııııı
misket: sinirlendim ya sinirlendim. (bu arada salonda dört dönemeye başlar) sabah sabah şeyda geldi nemide anneme. yok rüzgar dün gece masaj yapmış şeyda hanıma da, yok o da kocasına masaj yapacakmış da rahatlatıcı esas nerede bulabilirmiş soruyor bana. sanki ben onun danışmanıyım. hani çevresi genişti , sorsa ya tanıdıklarına.
mualla: neyse ben daha bekleyecek miy.....(sözünü bitiremez)
misket: çatlamasana....alıcaz işte.
füsun: misklettttt!!!!
misket: ne var abla ne var....15 dk bekledi öllmedi, bir 5 dk daha beklerse yine de ölmez herhalde.
mualla: aaa çok oluyorsun sen artık ama. (ayağa kalkar ve kapıya yönelir) ne biçim kızsın sen yaaa. terbiyesiz.
misket: beğenemedin mi? almazsın oğluna olur biter.
füsun: yapmasana kızım. sus biraaaz. mualla hanımcığım....
mualla: yok füsuncuğum yok. parazmızla rezil oluyoruz valla. başka salon mu yok ankarda?
misket: yokkk....seni güzelleştirmeyi başaracak salonu zor bulursun. değil ankarada, dünyadaaa....
füsun: n’aptın kızım sen.
misket: bırak abla yaaaa....sinirim tepemde zaten. ama gösteririm ben, rüzgara da şeydaya da masaj nasıl yapılırmış.
Not: bu senaryodaki ena’ya ait olan repliklerin felsefik olanları, bizzat ena’nın mesajlarından alınmıştır... :happy0064 :happy0064
Füsunun oturduğu binaya yönetici olarak ena adında felsefe ile yakından ilgili bir bayan seçilmiştir. Bu Bayan Şadan'ın her gün fusunun kapısına dayanmasından olsa gerek bir gun füsuna apartman sakinlerinin bu durumdan şikayetçi olduklarını bildirmeye gelir...
Sakız: kızım kapı çalıyor açsana..
fusun: tamam anne bakıyorum.. Hoşgeldiniz, sizinle tanışmak mümkün olmamıştı malum başımda bir sürü dert var..
ena: evet bende onlardan bahsetmeye gelmiştim girebilir miyim?
füsun: tabi tabi buyurun...
ena: bir kaç gündür apartmanda çok gürültü olduğuna ve bu gürültülerin sizin bulunduğunuz mekandan yükseldiğine dair şikayetler alıyorum.. Nedir acaba sorun?
fusun: benim bir kocam var!! höt höt işte!! beni aldattı, yine yaptı eskiden de aldatmıştı...... (bu hikaye uzar gider... Başlar kocasını ve yaptıklarını anlatmaya)
ena: tüm bu olanlara rağmen yine de saygı duymanız gerekmez mi eşinize..Affetmeseniz de yaşadıklarınıza saygı duyun en azından. Her insan hata yapar. Sonuçta eşiniz bir insan.. Hani Platon'a bağlarsak kendisi evreni ikiye bölmüş ya "idealar" ve "nesneler" diye... İdealar ölümsüz ve mükemmelken nesneler ölümlü ve namükemmel. İşte burada bahsetmeye çalıştığım saygı, sevgi türü şeyler biraz da "idealar" dünyasına ait. Oysa bahsettiğimiz eşiniz gerçek insanlar ve "nesneler" dünyasına ait. Dolayısıyla da namükemmel. Şöyle, böyle davranması gerekirdi onun deriz biz, ama insanlar zaten hata yaptıkları için insandırlar.
Fusun: ne yani affet mi diyorsunuz bunca yaptığına rağmen bu höt hötü...
ena: hayır hayır ne haddime.. sadece onunla yaşadıklarınızdan onu yermek adına bahsetmeniz saygı çerçevesinde değerlendirilemez diyorum...
fusun: kadın kadın ne diyorsun sen ... ben bu adam beni aldattı diyorum.. sen saygı diyosun.. Anlatamıyorum derdimi galiba...
ena: hayır anlıyorum.. lütfen yanlış anlamayın beni...
mert : Babammm!!!
fusun: dur oğlum o baban deil!! Kusura bakmayın bu çocuk herkesi babası sanmaya başladı da...
ena: bakın işte ben bundan bahsediyorum.. siz aslında kocanızı degil, çocuğunuzu cezalandırıyorsunuz.. bence bir kez daha düşünün... bakın çocuğunuz babasını görmeye görmeye herkesten baba sevgisi arıyor.. yapmayın bunu...
fusun: siz de beni anlamıyorsunuz... ben ne talihsiz kadınım ya...
ena: her neyse ne söylemeye gelmiştim konu nerelere gitti.. neyse ben gideyim... siz de uyarılarımı dikkate alın derim ben... hem apartmanın hem sizin rahatınız için..
fusun: tamam teşekkürler.. düşüneceğim....
(ena gider, tabii dedikoducu sakız ve fusun başlarlar hemen)
sakız: kızım ne dedi bu Platon Mlaton... hiç anlamdım valla...
fusun: aman anne booşşveerr... şadan höt hötü binada gürültü yapıyomuş da onu şikayet etmeye gelmiş... ben bir gun höthötün sesini kesecem o zaman kimse de şikayet edemeyecek...
sakız: kes kızım o höt höte müstehak...
rikkat bir gün evde otururken kapı çalar, gelen okuldan öğretmen arkadaşı Müge’den başkası değildir...
Rikkat: ay canım hoş geldin, hangi rüzgar attı seni buraya...
Müge: baktım senin okula ugradığın yok bişey mi var acaba diye bir kontrol edeyim dedim... fena mı etmişim.. hem zeynebimi çok özledim göresim geldi hemde taziyeye gelemedim çok üzüldüm çıktım geldim...
Rikkat: çok iyi yapmışsın, biliyosun işte abim, oğlum hepsi ayrı bir sorun bir de halam var...
Müge: neyse rikkatcim hatırlatıp da üzmeyeyim seni.. kız rikkat bu nasıl güzel bir bluz böyle siyah beyaz puanlı... çok sevdim...
Rikkat: saol canım...
Müge: (salona geçilir, Peyami nerededir tahmin edin ).. aa Peyami sende mi evdeydin... nasılsın, hiçbirinizi görmüyorum ne zamandır... nasıl özlemişim anlatamam...
Rikkat: canım peyamiyi özlersen çık gel onu her daim bu koltukta bulabilirsin...
Müge: öyle mi, peki rikkat seni nerde bulabilirim.. okula ara sıra geliyosun ya o bakımdan....
Rikkat: aşkolsuunn...
(müge rikkati bir köşeye çeker ve onu uyarır)
Müge: kızım nerde kaldı o aşk... dövseydin bari adamcağızı...
Rikkat: aman ya ne aşkı, o koltuguna aşık oldu. Beni koltuguyla aldatıyo görmüyo musun... o senin bildiğin şiirler okuyan adam deil o artık yani..
Müge: peki sen onu koltuktan kaldırcak şeyler yapıyomusun bacım...
Rikkat: bravo müge bravooo... Bende deil mi tüm suç... zaten yüklenin bana hepiniz...
Müge: onu demiyorum.. biraz kırıt, böyle sadece onun için süslen, ne bilim cilve yap.. adam kendine gelsin... yani Peyami gibi bir eş herkese nasip olmaz...
Rikkat: hımm... öyle diyosun yani.. sence işe yararmı...
Müge: yarar yarar hiç merak etme sen... sende bırak artık oğlunla ilgili meseleleri kocana bak yani...
Rikkat: çok haklısın canım ya... saol.. iyiki varsın...
bu biraz geç oldu.. olsun geç olsun da güç olmasın dii miii...
Sahne:A'dan Z'ye programı
Füsun o gün çok heyecanlıdır. Çünkü Esra Ceyhan’ın programına katılacaktır.Mert’i Şadan kaçırmasın diye onu da yanına alır..Ana oğul stüdyoya gelirler…O sırada Sakız Hanım telefon eder…
Sakız-Kızım ne haber?
Füsun-İyidir anne çok heyecanlıyım yerimde duramıyorum….
Sakız-Kızım ben de heyecanlıyım …İyi konuş Esra ile tüm Türkiye sesini duysun….Hem kocanda görür nasıl başarılı iş kadını olduğunu…
Füsun-Bana Şadan’dan bahsetme anne…Koca kafalı o koca kafalı……
Sakız-Kızım bağırma kulağımda duyuyorum seni…
O sırada programın başlayacağı haber verilir Füsun’a…
Füsun-Anne kapatıyorum program başklayacak…
Sakız-Tamam kızım…
Esra Ceyhan programını açmak için stüdyoya girer….
Esra-Merhaba hoş geldiniz,bugün yine sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum….Aaaa siz biliyormusun Ayşe yani kızım dün diş çıkardı….Nasıl mutlu oldum anlatamam…..
Füsun-Hadi çağır artık beni…Oğlum bak Esra teyze …
Mert-Teyzem,teyzem teyzem…
Esra-Evet bugünkü konuğumuz yılın güzellik uzmanı…Son günlerdeki üstün başarıları ile tanındı..Türkiye’nin en ünlü güzellik uzmanı oldu…Karşınızda Füsun Dalbudak.
Füsun ve Mert stüdyoya girer izleyiciler alkışlar….Füsun ve Mert koltuluğa otururlar ama Esra Ceyhan’ın koltuğuna…
Esra-Orası benim koltuğum Füsun hanım….
Füsun-Pardon heyecandan ihihihihihi
Füsun kısa sürede ünlü bir güzellik uzmanı olmasından bahseder….O sırada canlı yayına Şadan bağlanır…
Şadan-Alo Esra hanım bu kadın bana oğlumu göstermedi oğluma hasret kaldım…Oğlum oğlum oğlum…
Füsun-Burada da buldu beni koca kafalı…O senin oğlun değil benim oğlum..
Esra-Lütfen kendinize gelin..Ben sevmem kavga mavga …Biliyormusunuz Ayşe dün bana anne dedi…
Şadan-Alacağım oğlumu senden alacam..
Füsun-Biraz zor….
Tartışma gittikçe büyümüş ve stüdyo birbirine girmiştir….Esra Ceyhan ne yapacağını bilemez ve acil reklama girer…
Sahne-Rikkat’lerin evi…
Pembe Çınar sayesinde imajını değiştirmiş fazla kilolarını vermiş,saçlarını kestirip sarıya boyatmıştır.Geliyom,gidiyom yapıyom larını artık söylememektedir..…Çınar geleceği için çok mutludur…Mutfakta çay yaparken Cihan gelir..
Cihan-Ne oldu Pemboş
Pembe-Yok bir şey çay yapıyorum…
Cihan-Hadi hadi Çınar geleceği için çok mutlusun değil mi?
Pembe-Cihan valla terliği yersin şimdi…
Cihan-Çınar ve Pembe yılın aşkı da da da…
Pembe-Cihannnnnnnnnnn…
O sırada kapı çalar…Cihan kapıyı açar…
Cihan-Ooooo Çınar bey hoş geldiniz….
Çınar-Hoş bulduk
Pembe-Çınar….
Çınar-Pembe
Pembe-Çınarım..
Çınar-Pembem…
Yaklaşık beş dakika aynı şeyleri söylerler…Cihan’ın ikisini de dürtmesi ile kendilerine gelirler..
Ama o sırada Pembe’yi bir türlü unutamayan Abdül gelir….Çınar’ı görünce…(Bir sonraki senaryoda..:img-yes: )
Sahne:Şeyda’nın evi…
Şeyda Rüzgar’ı kaybetmemek için elinden gelen her şeyi yapmış ama yine de onun sevgisini kazanamamıştır....
Şeyda-Canımın içi günaydın…
Rüzgar-Günaydın Şeyda…
Şeyda-Canımın içi bugün işten sonra dışarıda yemek yiyelim mi?
Rüzgar-Bakarız…
Şeyda-Canımın içi seni hayatı çok seviyorum…..
Rüzgar-Yapma Şeyda…
O sırada kapı dindong eder…
Şeyda kapıyı açar…
Şeyda-Misket…
Misket-Ne oldu Şeyda godzilla görmüş gibi rengin gitti…Fontoten süreyim mi?
Rüzgar ‘da Misket’in yanına gelir..
Rüzgar-Misket….
Misket-Naber Rüzgar?Buralarda işim vardı size de bir uğrayayım dedim…Hani kaş,göz sakal alınacaksa alırım….
Rüzgar-Yok Şeyda’cım canımın içi her gün alıyor değil mi pıtırcığım..
Şeyda-Evet canımın içi..Ciğerimin köşesi…Kıtırcığım…İyi ki evlendik seninle…
Misket-Aman nazar değmesin sizlere kıyamam ay ay…Alın benden size kocaman bir nazarlık…Bu arada kapım sizlere her zaman açık.Renk menk atarsa mutlaka gelin….
Misket gider…Rüzgar arkasından bakar iç çeker…(Fonda Nilüfer’den.. “Son pişmanlık fayda etmez git ona söyle” çalmaktadır…)
Bir böümün daha sonu...
Yorum beklerim efendim..:happy0064
ceylan ve kankası eftalyagül sınavlara az bir zaman kaldıgından ders çalışmaya sayhanlara gelmişlerdir...
evde ismet, sayhan dila ve sadık ali vardır..
ceylan: bakıınn bu banim kankiş eftalyagüüll..
ismet: getirmiş yine kendi gibi birini küçük cadı
eftalyagül: salaamm.. naber ya... ceylan kankişi burda bir yakışıklı var dedi atladık babişin ferrariye, bastık gaza çıktık geldik, ama gorunurlerde yakışıklı goremiyorum ban..
ceylan: ıyı bak ıyııı...
dila: anne bunlar hangi dilde konuşuyolar..
ismet: boşver kızım.. böyle bir dil yok henüz dünyada... sen duyma onları..
dila: tamam annecim zaten dinlesem de anlamıyorum..
ismet: tamam kızım...
ceylan: ne diyosun sen kızııımm... bu yeni bi akım.. şimdi gençlik boyle..
Ceylan ve eftalyagul dilayı kendilerine benzetmek için oynama bahanesiyle dışarı çıkarırlar. Ve kötü Türkçe dersi başlar..
eftalyagul: bak şımdı kızıımm.. kendini tanıt bakalım..
dila: ben dila. Tanıştığıma memnun oldum..
eftalyagul: off off kankiş görüyomusun daha çok işimiz var.. şımdı diloş ben yok o ne öyle banal banal.. “ban” var artık... “ban” yani.. hem “dila” ismi de banal.. sana başka modern bir ad bulalım.. senin adın melisa olsun.. tama mı?
dila: ama ben hiçbişey anlamadım neden adımı değiştiriyoruz..
ceylan : kızıımmm çağa ayak uydurmana yardım ediyoruuuzz.. sonra bize dua edersın..
dila: ya ama yaa.. ben annemi istiyorum.. ben sizi anlamıyorum yaa.. ban Türkçe konuşmak istiyorum yaaa... hem her an kusacak gibi konuşuyosunuz korkuyorum bannn!!!
eftalyagul: oldu kızım bu iş bak “ban” dedi... evet bu çocugu da kendimize benzettik... bu virus artık onda da var.. başka kurbanlar bulmaya gidelim hadi..
ceylan : evet kanka.. daha Türkçesi bozulmamış kaç çocuk ve genç var bir bakalım.. peki bunu napalım...
eftalyagul: kimse görmeden koy bir köşeye.. hadi gidelim...
ceylan : hadi ... zuhahaa.. zuhaha...
EFTALYAGUL26
07-06-07, 19:57
shake -it ortağım seni köyden kente gelen misketin arkadaşı yaptım kızmak yok:happy0064
shake-it misket in köyden en samimi arkadaşıdır.o da misket gibi yaşlı bi teyzenin yanında büyümüş kimsesiz bi kızcagızdır.yaşlı teyze vefat ettiği için misket in yanına gelmek zorunda kalmıştır.
misket in telefonu çalar.....
misket:efendim
shake-it:alüü alüüüü dedim.efendi değil shake-it ben misket aba
misket:aa sen misin shake-it.hayırdır sen beni aramazdın,kötü bişey yok inşallah,ne var ne yok köyde?
shake-it:sorma aba sorma.teyzem irahmetli oldu.ben kalakaldım bibaşıma buralarda.
misket:dur sakin ol canım.ben varım,ben hiç bi başına bırakırmıyım seni oralarda?sen atla bi otobüs e hemen buraya gel.hem nemide annem de çok sevinir...
aradan bikaç gün geçer ve shake-it misket i arayıp geldiğini haber verir.misker otogar a karşılamaya gider shake -it i ve seslenır misket.burdayım shake-it burdayım gel ablacığım.
shake -it:vaşşşşşşşşşş(rahmetli fincan halamızın lafı malum)aba sen miyinnnnn?nolmuş saa öyle?o suratındaki bi kilo boya ne öleee?şu yakan bağrını kapat hele.oran buran görünuyo görmuyon mu?ayıp ayıp.(hemen çekiştirir misketin üstünü başını)
misket:dur ablacığım dur.bişey olmaz o kadardan.burası şehir yeri.kimse yadırgamaz ayıplamaz merak etme sen.hem buraya ayak uydurmak zorundayım artık.
shake-it:senin konuşmana noldu öyleee?şehir karılarına benzemişisn iyice bi garip de konuşuyon.taze gelinler gibi ne kırıtp süzülüyon öyle:img-hyste
misket:shake-it cigim bunları daha sonra konuşalım.sen yol yorgunusun,gel seninle önce güzellik salona gidelım sonra eve gideriz.
shake-it:güzellık salonu da nedir öyle ki?
misket:şimdi ablacıgım;biz bayanları güzelleştirmek için onlara bakım yapıyoruz,maskeler yapıyoruz,makyaj yapıyoruz.
shake -it:vıyyyyyy anladım bennnn.kına yakınyonuz ellerine saçlarına.gözlerine sürme neyn çekiyonuz.ama maske nedir ben onu anlamamışım misket aba?
misket:canım ben sana hepsini öğreteceğim,hem seni yanıma yardımcı alacağım ben.
shake-it:olur abaa ,köydede kızların kınalarını ben yakardım biliyon.saçlarını da örerim,keserim neyn.nolcakkkii elime mi yapışcak?
misket:yok canım bu dediklerini biz yapmıyoruz.burada kuaförler var.saçları onlar kesiyorlar.kına desen kimse istemez şehir yerinde.
bu arada yolda yürümektedirler.
shake-it:bu şehrr yerinin karıları da bi tuhaf aba?hepsi birbirine benzııı.yüzlerine sürmüşler yağlı boyalarıı kendilerni gözel zanneiyler herhal.bizim köyde zehra nene var ya.onun suratına da sürsen bu kadar boyayı o da gözel olur.bunların herifleri makyajsız görse tanıyamazlar karılarını.haaaaa anladım ben şimcik maske nedirrr diyeee.karılar çikinliklerini gizlemek için böyle yapıyler dimekkkk.:img-hyste
misket:biraz nefes al shake-it cigim .hem ne ayıp sözler bunlar böyle.kimsenin yanında böyle konuşma sakın.hadi canım şurdan taxiye binelım de salona gidelım.
taxiye biner ve güzellık salonuna dogru yol alırlar.
devamın da yazacagım inşallah.amaaaa şimdilik bu kadar:img-wink:
EFTALYAGUL26
07-06-07, 20:39
sadık alinin biraz moral bulması ve diloş un yeni ailesiyle güzel bi tatil geçirmesi için cümbür cemaat yalıkavak a gidilir.buraya kadar garip bi durum yok ama dizinin FAN ları sırf dizi ekibine yakın olmak içinyaz tatillerini yalıkavakta geçirmeye karar verirler.
önce fan larımızı biraz tanıyalım:)
yan taraftaki evi istanbuldan gelen 2 samimi arkadaş kiralamıştır.ENA VE ZARPANDİT:)ene ve zarpandit rehabilitasyon ve psikolojik danışmanlık üzerine çalışmaktalar.ena ve zarpandit konuşmasına kulak verelim;
ENA:zarpandit burası psikolojik açıdan çok rahatlatıcı ve doğal ortamın tüm güzellkilerini birarada barındıran,ruhumuzu ve bedenimizi rahatlatabileceğimiz bir tatil mekanıymış.
ZARPANDİT:haklısın ena.seninde dediğin gibi psikolojik ve fiziksel açıdan rahatlamamız için çok uygun.ayrıca sosyo kültürel birikimimizi arttırmak için son derece verimli ve türkiye genelinde yapmış oldugumuz psiko sosyal insan karakterleri araştırmasında bize önemli veriler sağlayacak bir mekan.ve hepsinden önemlisi değerli tiyatro oyuncularımız ve bizim evin halllerri ekibini yakından tanıma fırsatımız olacak burada.
diger bi yazlığı kiralayan fan lar MÜGE ve SİHİR.müge bir anaokulda öğretmen,sihir ise yine aynı anaokulda mühasebe departmanında çalışmakta.
hem ev hem iş arkadaşı ikilimizin konuşmalarına kulak verelim şimdide;
MÜGE:sihirciğim buraya geldik ama benim içim hiç rahat değil.benim minikler ya yaz tatilinde de bana ihtiyac duyarlarsa?burak mesela,bizim sınıfın en yaramazı biliyosun.ama onun dilinden bir ben anlıyorum.yavrucuğum ben olmadan huysuzlaşacak yine.ailesi hiç anlamıyor hiç.burak aslında çok zeki bi çocuk ondan o kadar yaramaz.ah sihirciğim ah bi gün benimde böyle mini mini bi yavrum olacak mı dersin?
SİHİR:neden olmasın müge,hem senden çok iyi bi anne olur.gerçi bana kalsa hiç evlenme derim ya,neyse bırakalım şimdi bunları da ne güzel tatilwe geldik.komuşularımızla tanışmaya gideceğiz daha sonra set in yerini bulup oyuncularla tanışacagız.hadi acele et biran önce yerleşelim de çıkalım.
MÜGE:tamam hazırlanıyorum.ay hem rikkat le tanışacağım ben birde miniklerle.çok heyecanlıyım çok.daha mert i zeynep i dila yı mıncıklayıp öpeceğim.
SİHİR:bende en çok nemide annemi merak ediyıorum.birde sadık amcamı.gidip ellerini öpeceğim.ayrıca dizifilm deki(reklamlar...) arkadaşalrla tanışacağız bunu için de çok heyecanlıyım.
diger fan lar yine iki arkadaş.(yine 2 kız)deseniz ya bu yalıkavak a erkek uğramıyor hiç:img-hyste bu iki arakdaşta SHAKE-İT ve EFTALYAGUL.bu iki kızımız ise bi alışveriş merkezinde satış temsilcisi olarak çalışyorlar.
konuşmalarını dinlıyoruz:)
SHAKE-İT:ben sana dedim ama burda kiralar pahalıdır diye.napcaz şimdi paramız yetmezse,kalakalırız buralarda.
EFTALYAGUL:ya bi rahat olsana,bulacağız bi yolunu.ek iş yapacağız tatilde olmadı.
SHAKE-İT:olduuuu.herkes de bizi beklıyordu iş vermek için.
EFTALYAGUL:hem biz buraya bizim evin halleri setini görmeye gelmedik mi?madem oyle söylerz bize bi iş verirler.
SHAKE-İT:saçmalama eftalyagul ne anlarız biz set di dizi idi oyunculuk du?en fazla çay kahve servisi için alırlar bizi.
EFTALYAGUL:hadi hadi elin çalışsın çenen değil:img-hyste bitir şu işlerini de bi an önce gidelim.hem belli mi olur senaryolarımızı satarız belki.
SHAKE-İT:iyice uçtun sen ha.7 yıldır biz mi yazıyoduk,yazıyor işte adamlar bizi napsınlar:img-pilot
evett fanlarımız böyle.tamamen hayal ürünüdür gerçekle bi alakası yoktur:)şimdi fanlar ve bizim evin halleri oyunucularının karşılaşma vakitleridir.hadi arkadaşlar başlangıç benden devamı sizlerden:img-wink:
şeydanın fotograf manyaklığı sürmektedir.. kocasıyla daha bir sürü fo