Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-6
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
arzu-başak
03-03-07, 15:31
Ben nekadar necdetci olsamda, ki ahmetcide oldum artik yaseminci degilim..
Oyuzden yasemin& Necdet iliskisi istemiyorum..
Ahmet & yaseminde istemiyorum :)
Aylamiz var bizim ahmete..
Valla merhemcim seninle bir konuda aynı fikirde olacağımı söyleseler inanmazdım.ama bu konuda sana katılmamak mümkünmü..evet ben ahmet ayla istiyorum..umarım ayla ahmetimi mutlu eder.....çünkü çok acı çekti zavallım...yasemin çok bencil ben necdet içinde aynısını düşünüyorum tabi...birde ahmete olan sevgim daha ağır bastığı için onun orda üzgün bunların burda mutlu mesut yaşamalrı beni deli diyor....necdette çok akılı yasemine söylüyor ahmete dönebilirsin istersen diye...biliyorki bu saatten sonra yasemin dönmez..daha öncede dediğim gibi necdet bey yasemine konuştuklarının binde birini ahmete söyleseydi şuan herşey çok farklı olurdu...neyse ya..sonuç olarak ne ahmet ne yasemin ne ncdet nede ayla mutlu olamayacaklar..tabi ahmetle aylnaın ilişkileri bana daha iyi olucak gibi geliyor...sonuçta onlar necdetle yasemin gibi formalite bir evlilik yapmayacak...
neyse evde misafir var kaçamak kaçam giriyorum nete annem beni öldürebilir....
dün akşamki bölüm çok güzeldi.Ahmet'in Yasemin'i gördüğü sahneler çok
güzeldi.birbirlerine devamlı baktılar.Nezahat hanım o hallerini görünce hemen bebeği Ahmet'e duyurdu. Ahmet'in Yasemin'i unutmasını istedi.Ahmet bebeği duyunca şok oldu.böyle giderse kalp krizi geçirecek.odasına çekilip ağladığı sahne çok etkiliyici ve duygusaldı.daha umudum varmış demesi,annesine ağlayarak sarılması,annesininde ağlaması. bu sahnelerde bende ağladım.Yasemin bebeği Ahmet'e söylemeliydi.kız hata üstüne hata yapıyor.Rüya bebek doğdu, babasının haberi yok.çok acı durum.böyle gidişle Ahmet Yasemin'i hiç bir zaman affetmiyecek.
ayşe sana katılıyorum kanka.:img-pilot
admin haftaya kolaj bölüm olacak demişti ama kanalın sitesinde bu var.hangisi doğru şimdi?gerçi bu kanalların işi belli olmaz. :hıh
HATIRLA SEVGİLİ
Bölüm 16 / Yeni Bölüm
9 Mart Cuma 22:00'de
Bi aralar siyaset meydanı olacağı için yeni bölüm verilmeyecekti ama atn'nin sitesinde verilecekdiye yazıyordu.Ama sonuçta yeni ölüm verilmedi..Bununiçin beni atv'ye innmıyorum.Cansel Abinin fun club unda önümüğzdeki hafta kolaj bölümüverilecek diyor.Bence de kolaj bölüm verilir, daha sonra ki hafta yeni bölüm verilir.
arzu-başak
03-03-07, 15:46
Allahım birbirlerine yadıkları yazıları tekrar okudum...of yasemin of bu aşka yazık ettin ne diyim...ahmetimi perişan ettiniz el birliğiyle...bir insan bu kadarmı içten ağlar ya...benim bu bölümü tekrar izlemem laızm..ne zaman eklenir acaba...ben ahmetle yaseminin ilk karşılaşmasında ahmetin yasemine söylediklerini çok beğenmiştim şimdi aklıma gelmiyor...aklında olan varsa yazabilirmi ya...hani görüşmek için aşşağıda beklerlerken....birbirlerini ilk gördüklerinde....
askasurguncu
03-03-07, 16:05
Bendende bir tahmin:
Bence ahmet kizi oldugunu söyle ögrenecek:
Birsekilde eskiden oldugu gibi yaseminin günlügü eline gecicek (Nasil olcak bilmiyom:img-hyste ),orada yasemin kizindan bahsetmistir,hani ahmete mektuplar varya icinde,kizindan bahsetmistir kesin,öyle ögrenince hesap soracak,ins. ucmamisimdir,ama böyle olmasi eski günleri hatirlatacagindan fena olmazdi:img-yes:
bence soyle olsa cok guzel olur isik ablasinin gunlugunu kucuklukten belli okumak istiyor ve eline firsat gecip gunlugu bastan sona kadar okuyor ve ruyanin ahmetin kizi oldugunu ogreniyor ahmete gunluk tutmaya basladigina gore bir sekilde defnede onun gunlugunu buluyor ve okuyor defne ve isik bir plan yapip ahmetin gunlugunu yasemine yaseminin gunlugunude ahmete veriyorlar sonrada bunlar iki goz iki cesme agliyor ve sonra sevda tepesinde bulusuyorlar ahmet ruya ve yasemin fransa kaciyorlar nasil senaryo ama :img-hyste :img-hyste
dünden beri ilk kez giriyorum.. alisercan abinin süprizini son sahnede öğrendik sanırım.. bebğimiz doğdu sonunda... ama bi ara necdetin kucağındayken ne yalan sölim ahmetin yerine ben kıskandım, içim içimi yedi... hakikaten de buruk bir mutluluktu.. ayy bi de çocuğu necdete benzetmediler mi yok artık dedim yani.. çocuğun teni beyaz, kaş göz kara, ee yani çenesinde gamzesi bile var daha nolsun... ahmetin kopyası işte...
bence soyle olsa cok guzel olur isik ablasinin gunlugunu kucuklukten belli okumak istiyor ve eline firsat gecip gunlugu bastan sona kadar okuyor ve ruyanin ahmetin kizi oldugunu ogreniyor ahmete gunluk tutmaya basladigina gore bir sekilde defnede onun gunlugunu buluyor ve okuyor defne ve isik bir plan yapip ahmetin gunlugunu yasemine yaseminin gunlugunude ahmete veriyorlar sonrada bunlar iki goz iki cesme agliyor ve sonra sevda tepesinde bulusuyorlar ahmet ruya ve yasemin fransa kaciyorlar nasil senaryo ama :img-hyste :img-hyste
ayy süper bayıldım ben bu senaryoya.....
ama bence kesin günlükleri bigün takas edicekler.. senaristler boşuna yazdırmıyodur herhal:icon_whis
bi de benim gibi çenesinde beni olsun tam süper olur.hehe:img-hyste
kızın büyük hali kesin güzel olur.:img-blush
Bendende bir tahmin:
Bence ahmet kizi oldugunu söyle ögrenecek:
Birsekilde eskiden oldugu gibi yaseminin günlügü eline gecicek (Nasil olcak bilmiyom:img-hyste ),orada yasemin kizindan bahsetmistir,hani ahmete mektuplar varya icinde,kizindan bahsetmistir kesin,öyle ögrenince hesap soracak,ins. ucmamisimdir,ama böyle olmasi eski günleri hatirlatacagindan fena olmazdi:img-yes:
çok güzel yamşın inş senin dediğin gibi olur ya..
kızının kendi çocuğu olduğunu öğrenmesini çok istiyorum yani zaten öğrenecekte ama biraz çabuk öğrensin ya...
Ahmet ve Ayla'nin oglu olsa bile Rüya'ya asik etmez senaristelr, cünkü onlar bir nevi kardes oluyorlar, babalari ayni olunca:good:
Bu yüzden böyle bisey imkansiz
baştan imkansız aylanın zaten çocuğu olamıcak genel özette öyle yazıyor...
bi de benim gibi çenesinde beni olsun tam süper olur.hehe:img-hyste
kızın büyük hali kesin güzel olur.:img-blush
rüyadanmı bahsediyorsun anlamadım?
eğer onan bahsediyosanız çok güzel bi kız olur büyüüynce o hele babasına benzerse:img-hyste
evet rüyadan bahsediyorum.:img-blush
haftaya yeni bölüm var mı yok mu kesin belli değil ama büyük ihtimalle yok.:icon_sorr
arkadaşlar bidahaki hafta yeni bölüm ver dimi??
evt bi dahaki haftaya var...
buarada canselin funclubına ve hatırla sevgili sitelerine hatırla sevgili setinden görüntüler eklenmiş..
youtubedan izleniyo ben şuan izliyorum...
tamamını daha izlemeyedim gerçi yüklenmeini bekliyorum şuan ama bayağı bi merak ettim...
ya bu arada 5-6 yıl atlama yaptılar.. şimdi defne,deniz,ışık bunların hiçbiri olmayacak malesef.. ama merak ettiğim konu şu ki bu ahmet ve aylanın sonu ne olacak yaa... şimdi onları bir dahaki bölümde evli olarak mı görücez acaba??
özge_letyy
03-03-07, 16:59
evet kamera arkası görüntülerinden bahsediyorsun sanıırım...39 sn sürüyor..heyecan yapmayın cansel yok...
arzu abla sağol beni uraştırmadın cansel yoksa izlemeye gerek yok:)
bu arada evet ben de üzüldüm artık defne,ışık ve denizi göremiycez bakalım büyük hallerini kimler oynayacak
arzu-başak
03-03-07, 17:02
arzu abla sağol beni uraştırmadın cansel yoksa izlemeye gerek yok:)
bu arada evet ben de üzüldüm artık defne,ışık ve denizi göremiycez bakalım büyük hallerini kimler oynayacak
rica ederim canım ne demek..sadece yönetmeni...ışık şefini...falan gösteriyor...bizlik birşey yok yani....
bişey sorcam haftaya neden yeni bölüm yok herkes yok diyo anlamadım da.he bide 5 6 yıl mı geçti nerden bildiniz ben çok geri kaldım):
cnm dünkü bölümün sonunu izlemedin galiba.. diziye 1966 yılından devam edilecek yazdılar.. 1960 ya da 1961 yılındaydılar...
canselcim yokmuş ya:((
kimse izlemein tavsiye etmem:img-hyste
yani sette çalışanları görmek isterseniz izleyebilirisiniz tabii..:img-yes:
ya var ya aslında su na da dizideki, en mutlu insan su anda necdet.çünkü hem sevdiği kız onunla evli hemde gökten zembille bebek düştü adamın kucağına:img-hyste oh ne aaalaaaa...valla ya herkes mutsuz su anda hepsinin bi acısı var.kiminin kocasu hapiste,kiminin oğlu yaban ellerde....necdet dört ayak üstüne düştü ne diyiym azıcık utansın halinden yaseminde mutsuz,yazık ona yaw...üzüldüm bak simdi hepsine...ha birde be mesela yaseminin durumunda olsam necdet koysun kızın ismin demem,ona ne...ama büyüklük etti yasmin valla necdet koysun dedi afferin ona:img-in_lo
bu arada bilmem izlemiş miydiniz bi tane Türk filmi vardı hikaye başlarda dizimizle aynıydı sonra esas kız doğum yapıyodu ve kızı oluyodu ve kız büyüyünce babasıyla karşı karşıya kalıyodu tabi babası olduğunu bilmiyodu vee.. kız öz babasına aşık oluyodu... bu rüya da öyle olurmuş... 'anne ben olgun erkeklerden hoşlanıyorum hem ahmetten iyisini bulmam ki adamda boy desen boy, karizma desen karizma ohhh mis gibi mesleği de var karısı da çirkin zaten hem çocuk falan da yok ortada.. ben doğurum ona çocuk' :img-hyste :img-hyste :img-hyste ya aslında kabus gibi birşey olur ama gerçekten böyle bir film vardı arkadaşlar...
meltem-cmbl
03-03-07, 17:19
bu arada bilmem izlemiş miydiniz bi tane Türk filmi vardı hikaye başlarda dizimizle aynıydı sonra esas kız doğum yapıyodu ve kızı oluyodu ve kız büyüyünce babasıyla karşı karşıya kalıyodu tabi babası olduğunu bilmiyodu vee.. kız öz babasına aşık oluyodu... bu rüya da öyle olurmuş... 'anne ben olgun erkeklerden hoşlanıyorum hem ahmetten iyisini bulmam ki adamda boy desen boy, karizma desen karizma ohhh mis gibi mesleği de var karısı da çirkin zaten hem çocuk falan da yok ortada.. ben doğurum ona çocuk' :img-hyste :img-hyste :img-hyste ya aslında kabus gibi birşey olur ama gerçekten böyle bir film vardı arkadaşlar...
ayy çok kötü bişey olurdu ama olgun istermişte ama ahmet ona göre baya bir olgun olur.ayy alalh korusun böle bişey olmaz inş:icon_sorr
Oo dün sabah karşıdan beri baya kaynatmışınız.
Reytinglerimizde iyi çok şükür hem a/b'de hem total'de 4.yüz.:)
Bu arada Rüya bebişimi nasıll beğendiniz mi:img-hyste :img-hyste
Oyle bir filmi bende hatirliyor gibiyim :) :)
ama oyle birsey olmaz bu zaman atlamasinda ruya sadece 4 5 yasinda olacak, ya daha bebekligini goremeden biz koca kiz oluyor :)
Insallah artik olgun bir yasemin gorururuz bende kurtulurum onun miymiy hallerinden
bende jenerikte yanlıs görmüyorsam necdet bi kızı öpüyor?acaba bu olay olcak mı?** kız biraz aylaya benziyordu belkide ilerde öle bişeyde olablir.
bölümü baştan tekrar seyrettim.. ahmet ve yasemin karşılaşmasında çalan zor yılların değişik versiyonu bi sahneye ancak böylesine uyabilirmiş.... ahmetin ağladığı sahneler mahvediyor insanı canım benim yaa.... son sahnedeyse yasemin sanki çocuğa soğuk gibi.. tamam yani necdeti izliyor çocuğa nasıl davranıcak diye ama çocuk onun olmamasına rağmen necdet bile daha sıcak davranıyor çocuğa...
onların hepsi tanıtım için çekildi.
ayrıca öptüğü kız yasemindi.
sevda_cicegimm
03-03-07, 19:08
arkadaslar bence gzl bolumdu yani..
ah nasil birbirlerini seviyorlar cnlarim benim yaw...
bende kapida polisler geldi ahmetle konusuyordu sevim..orda reklam vermislerdi ordan sonrasini izleyemedim biride bana anlativerirmi???ltf>>>>>
Simdi tekrar izledimde, Ayla ve annesi aldiklari yeri boyarken Aylanin annesi ile olan iliskinin nekadar guzel oldugunu fark ettim cok hayirli bir evlat ayla :)
Bu bolumun yildizlari cansel ve Okan harika bir performans sergilemisler
Canselin aglamasi hic yapmacik degil gercek gibi.. Okanin hastanede ki halleri supermis. :) sakin sakin izleyince daha cok dikkat ediyor insan :)
ayşecim tabiki ayla hayırlı bi evlat.ama bunu görmek istemeyenler var.:icon_whis
yokluk içinde ailesini geçindirmek için okumuş.koluna altın bileziğini takmış. :P annesine iyi bakiiiyy.daha ne olsun?:img-cool2
meltem-cmbl
03-03-07, 19:20
dizidençok alakasız olcak ama şeboist imzan ne öle be bitiimm gözlerte bak ya kalpten gitcem şimdi:img-in_lo :img-in_lo
nese başlıktan alakasız olmasın diye
bu bölüm şahaneysddiii:img-hyste
aynen görünce eridim meltem.:img-in_lo
bende bişey yazayım o zaman.:img-hyste
bütün bölümler şahane zaten.ah bi de şu ekrem çıksa tam süper olacak.onun ağzını burnunu dağıtırdım ne güzel.:img-hyste özgür katılacak ya diziye umarım berk de katılır.onuda görmek isterim.inşallah vazgeçmemiştir.kırık kanatlarda severdim onu.hristomuz bizim...:img-blush
bilmem belki de senden bahsediyorumdur.:icon_whis
bütün antiaylacılar işte.:icon_whis
ayla iyi biri.bunu gördük. :hıh
ayrıca ahmeti de bal gibi mutlu eder.bayıldığınız yasemine ne oldu?o mutlu edebildi mi?hayır tam tersi hayatını mahfetti ahmetin.ah kıyamam bebişim...:img-in_lo
Oo dün sabah karşıdan beri baya kaynatmışınız.
Reytinglerimizde iyi çok şükür hem a/b'de hem total'de 4.yüz.:)
Bu arada Rüya bebişimi nasıll beğendiniz mi:img-hyste :img-hyste
melalcim sende benim gibi yapmışsın:img-hyste
modamı oldu yani şimdi başkalarıda yaparmış:img-hyste
bende kara bi bebek bulamadım buda yasemine benziyo:img-yes:
neyse.
simdiye kadar onlarca acikli film,dizi/sahneler izledim ama hicbiri beni ahmetin aglamasi kadar etkilemedi..:icon_sorr dün onunla beraber hüngür hüngür agladim:icon_sorr ahhh yasemin ahh sana diyecek laf kalmadi:icon_sorr...
bebek'te ahmet'e ne kadarda benziyormus..ahh neden acaba:img-hyste ..bu senaryoyu biyerden taniyorum(ask oyunu:icon_whis )
buarada yasemin'in ciglik atmasi aglamasindan beter...yalvariyorum yasemin'i bir daha dogurtmayin..:icon_whis
Dünkü bölüm izlediğim en güzel bölümlerden biriydi benim. Çok duygusaldı. İtiraf etmeliyim ki; öyle bir duygu yoğunluğu yaşadım ki, ahmet'e öyle acıdım ki, o ağlarken bi de baktım; ben de ağlıyorum! En beğendiğim sahnelerinden biriydi dünün..bence bir dönemi hakkıyla kapattılar,emeği geçenlere çok teşekkürler. Umarım; bundan sonrası da aynı çizgide,aynı duygu ve heyecanı vererek devam eder, umarım..
p.s: Ahmet'in evlenmemiş olmasına da çok sevindiğimi ayrıca belirteyim!:img-yes: Ayla karakterini de başından beri antipatik buluyorum zaten. ve bu olsaydı dizinin benim gözümde güzelliği bozulabilirdi..
:img-cray: :img-cray: dün akşam yine harikaydı. ahmetin hali çok fenaydı hele ağlaması:icon_cry: bu arada çocuğun ismini necdetin vermesi olmadı bence.yasemin,ahmetle arasındaki en büyük bağ olan çocuğuna kendisi isim vermeliydi.neyse olan oldu zaten dimi:icon_sorr heycanla izlemeye devam:img-yes:
walla istediği kadar iyi olsun yine de ahmeti mutlu edemez ayla.. zaten ahmete mutlu olmak haram... yaseminle olmadı aylayla olmicak.. aklı varsa köyden bi köylü güzeli bulsun iyi gider ona anadolu kızı :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
neden ahmete mutlu olmak harammış?ağzını burnunu dağıtırım ha. :hıh asıl yasemine haram. :hıh
ayrıca ayla onun için uygun ve onunla evlenicek.siz de bakacaksınız öylece. :hıh
ahmete mutlu olmak haram çünkü ayla da onu mutlu edemeyecek kanımca.. o yüzden çocukcağız hayatı boyunca mutsuz olucak.. aylayla evlenicek cnm bunu biliyoruz zaten niye öylece bakalım ki.. di mi ama??:img-yes: :img-yes: :img-yes:
neden ahmete mutlu olmak harammış?ağzını burnunu dağıtırım ha. :hıh asıl yasemine haram. :hıh
ayrıca ayla onun için uygun ve onunla evlenicek.siz de bakacaksınız öylece. :hıh
lalemi? nasıl yani anlamadım?
buarada ne yasemin necdet mutlu olacak nede ahmet ayla...
şu lale konusunu anlamadım, bi ipucu versen bebişim?:img-hyste
okey to değil canım. :hıh
ayla çok yakışmıyor olabilir ama emin ol yasemin kadar yanında garip durmuyor. :hıh
ahmetin halini gördünüz bu bölümde.mutlu olmamayı kimin daha çok hakettiği ortada. :hıh
dipnot:ya nil aceleden yanlış yazmışım.aklım laleye gitti.düzelttim anında zaten. :)
özgün_kızz
03-03-07, 20:01
dün aksamkı bölum gercekten cok guzeldı bnde bır cogunuz gıbı ahmetın aglama sahnesınde agladım ancak bn necdettın buyuk fedakarlık yaptıgı kanısndayım bnce burda ne ahmet suclu nede necdet bnce yasemının necdetle ewlenmesı cok kotu oldu hem necdetı mutsuz edıo hem ahmetı(necdet yerıne ahmetın portresını cızmesınden bahsedıorum)necdet ahmetı cızdıgını görunce ne kadar uzuldu aslında bu saatten sonra ne bılıım yasemınle ahmet zor bırlesır bu yuzden bn yasemınle necdet artık normal karı kocalar gıbı olmalılar yanı ne bılııım bnce öle daha ii olu soncta aylayla ahmette ewlenecekler. bıde 6 yıl sonrasından dewam edıcek ya dızı bn kucuk oyuncuları göremıcem dıe üzüldüm ne yalan söyleleyim hele defne için cok güzel bi yüzü ward kızın ınsanın baktıkça bakası gelıordu..
kesinlikle müthiş bi dizi hatırla sevgili her bölümü sinema tadında her bölümde beni çok duygulandırıo filmdeki buruk hava bana çok ii geçio!!
ama ahmeti çok üzüolar dün bebegi ögrendiginde çok kötü oldu yazık
ama dikkatımı çeken bişi var yaseminin karnı ilk baştan beri ne çabuk büyüdü bende hamileyim öle çabk büyümüo ama film çok çabuk ilerlio belki ben ii takıp edemedim.
filmin sonunda 66 lı yıllardan bahsetti çok heyecanlandım neler olcak acaba ahmetin durumu,yaseemin durumu ve en önemliside çoocuk kaç yaşında olcak kime benzicek uff haftaya cumaya daha çok varr:img-wink:
ay dedim noluyo lale-ahmet:img-hyste
aslında ii olurdu ama necdet ahmetin ağzını burnunu dağıtırdı:img-hyste
ya bak dediğim gibi özgür özberk gircekya belki lalenin fanfinifonu olabilir..
aa veya berk hakman...
of ya ahmaetle ayla hiç yakışmaz ben çok karşıyım yaseminin aşkı o bence onlar evlenmesin ahmet bekar kalsın nasıl
o bizim aramızda bi şifre dili.hepimizin türkçesi gayet iyi durumda.
nilcim öyle olsa teo üzülür ama.:icon_sorr bence teoyla iyi olur onlar.:img-blush
ewet arkadaşlar bişeyi itiraf etmeliyim ben imza yapmayı bilmiyorum ve sizin yaptıklarınızı görünce çok özeniyorum bende sizin gibi kendi ismimi yazıp yanınan canselimin ismini yazmak istiyorum ama yapamıyorum noluuur biriniz bana düzgün bi şekilde anlatabilirmii:icon_sorr
Hatırla sevgiliyi beğeniyorum ama neden ağlayamıyorum?Bu soruyu çok soruyorum kendime.Çemberimde Gül Oyanın tamamına yakın sahnelerde ağlayan bende tık yok.O içtenlik, o gerçeklik yok.
Dizi güzel, herşey güzel lakin birşey eksik.Tat farkı mı desem ama ne?Zaman atlamasını belki de bu nedenle daha çok bekliyorum.Bir ihtimal o zaman gerçek acıyı hissederim.Aşktan farklı olanı.Bilemiyorum.
maşallah Türkçe yerlerde sürünüyor...
gurbetçi olduğum halde türkçem bu forumlar sayesinde ii olmaya başladı...
o konuşmalar avrupa yakasındaki bir karakterin konuşması olduğu için aramızda espri olsun diye yapıyoruz...
sen sanırım izlemiyorsun yoksa izlesen anlardın...???
maşallah Türkçe yerlerde sürünüyor...
Onu gırgır olsun diye öyle yazdım anlamışsındır heralde.... Yoksa Allaha şükür okulda en iyi derslerimden biri Türk dili ve edebiyatı idi... Gördüğün gibi gayet güzel Türkçe konuşup yazabiliyorum...
dün gece ahmet beni bitirdi ya ağlayacağım diye canım çıktı offf neydi canseldeki o perfomas helal olsun valla....bir de aliyenin sinanı ağlarken böyle etkilenmiştim...oyunculuk böyle bir şey işte
dünkü bölüm diğer bölümler gibi çok etkileyiciydi.ahmet'in ağlama sahnesinde cansel elçin çok güzel bir oyunculuk çıkardı bence göze batmayan,sırıtmayan ve içten bir sahneydi.necdet e çok sinir oluyorum.belkide kendisininde dediği gibi iki seven insanın arasına giriyormuş gibi göründüğündendir.son sahnedeki yaratılmış aile tablosuna bakarken garip oldum.burda aşkı için fedakarlıklar yapan aşkı en çok hak eden kişi ahmet ti bana göre ama ne yazıkki en acı çeken de o oluyor...:(
ya şimdi sonraki bölümde ayla ve ahmetin pozisyonları ne olacak?? yani birden pat diye karşımıza evli olarak çıkmazlar heralde.. o kadar yıldan sonra da aylada kusur olmasa bile çocukları olmaması normal yani :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
pat diye evlendirmezler.hem dediğim gibi hepsinin nikahını görmek isteriz.senaristlerde bunu düşünerek yazar.:img-blush
Bence yeni bölümde Ahmet ve Ayla birden pat diye evli olarak karşımıza çıkmayacak.
Bence 1966 yılında onların adım adım evliliğe gidişine tanık olacağız gibime geliyor.
Yasemin Ahmet'in evlendiğini duyunca üzülecek.
Belki Ahmet bilmediği kızı ile karşılaşacak.
Yani bana göre daha çok sürpriz ve ağlanacak bölüm var.
ya şimdi sonraki bölümde ayla ve ahmetin pozisyonları ne olacak?? yani birden pat diye karşımıza evli olarak çıkmazlar heralde.. o kadar yıldan sonra da aylada kusur olmasa bile çocukları olmaması normal yani :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
neden normal olsun ki?gayet hoş biri...senaristler sırf yasemin unutulmasın diye öyle yapacaklar tabi...ama ayla çok da iyi bir anne olabilir..çocuklarına sorumluluk sahibi olmayı, hayatta bir amaçları olmasını, yaşam için mücadele etmeyi gayet güzel öğretir...
yaseminden bile anne olursa inan herkesten olur:icon_whis
neden normal olsun ki?gayet hoş biri...senaristler sırf yasemin unutulmasın diye öyle yapacaklar tabi...ama ayla çok da iyi bir anne olabilir..çocuklarına sorumluluk sahibi olmayı, hayatta bir amaçları olmasını, yaşam için mücadele etmeyi gayet güzel öğretir...
yaseminden bile anne olursa inan herkesten olur:icon_whis
ya canım orasına bişe diyemem aylanın anneliği konusunda konuşmadım zaten.. yani o kadar bekletiyolar aradan 5-6 yıl geçiyo normalde de olsa bunlar ne zaman evlenecekler de ne zaman çoluk çocuğa karışacaklar manasında söledim.. aaaa yani tamam no ayla no problem dedik de siz aylavyucular bizi ettiniz ayla düşmanı...
ama konuşmalardan öyle anlaşılıyor.:icon_whis
ayla gürsoy rezidansında mutlu olacak.ben buna inanıyorum.:happy0064
ya yapmayın Allah aşkına yukarıdaki yazıda aylayı kötüleyecek bişey var mı??? o kadar yıl bekle bekle doğa koşullarına göre de olmayabilir çocukları yani.. sonuç olarak aylanın ömründen 5-6 yıl daha gidecek.. daha açamicam durumu anlayın artık....
ya canım orasına bişe diyemem aylanın anneliği konusunda konuşmadım zaten.. yani o kadar bekletiyolar aradan 5-6 yıl geçiyo normalde de olsa bunlar ne zaman evlenecekler de ne zaman çoluk çocuğa karışacaklar manasında söledim.. aaaa yani tamam no ayla no problem dedik de siz aylavyucular bizi ettiniz ayla düşmanı...
canım ben öyle anladım ama...sen de öyle ifade etmişsin valla:icon_whis
bence keşke evlense aylayla, çocukları olsa ve biz daha başka hikayeler izlesek...artık şu 68 kuşağı gerekiyor...
hayır ya ben öle ifade etmedim daha doğrusu sizin doğru anlayacağınız düşündüm.. amaaannn neyse boşverin onu da şimdi nolcak onu konuşalım.. kız büyüyecek ahmet hiç görmemiş mi olacak acaba?? ve de hala o kasabada kaymakamlık mı yapıyor olacak acaba??
hayır ya ben öle ifade etmedim daha doğrusu sizin doğru anlayacağınız düşündüm.. amaaannn neyse boşverin onu da şimdi nolcak onu konuşalım.. kız büyüyecek ahmet hiç görmemiş mi olacak acaba?? ve de hala o kasabada kaymakamlık mı yapıyor olacak acaba??
canım anladık biz onu:img-wink: dert etme...
ilersi için ben de merak içindeyim...soruna o nedenle bir cevap bulamadım...asıl şu yaşlandırma nasıl olacak, yeni giren tipler keza...ama kaçmalıyım yavaş yavaş çünkü geniş zamanlar başlayacak birazdan...
öyle olacak yıııvruuum.:img-yes:
o yüzden yasemine daha da kızgınım. :hıh
annesiyle nasıl da ağlaştı!ühühü:icon_sorr
öyle olacak yıııvruuum.:img-yes:
o yüzden yasemine daha da kızgınım. :hıh
annesiyle nasıl da ağlaştı!ühühü:icon_sorr
ya o ağlaşma sahnesi neydi ya öyle off...
o anda bana bi öksürük gelmişti:img-hyste ahmetin ne dediğini anlamamıştım
ama sağolsun Melal yazdı bana ne sölediğini:img-yes:
öksürük mü gelmişti?hehe:img-hyste
ah kıyamam bebişim o an yaseminin ağzını burnunu dağıtmak istedim. :hıh
öksürük mü gelmişti?hehe:img-hyste
ah kıyamam bebişim o an yaseminin ağzını burnunu dağıtmak istedim. :hıh
niye öksürük geldiğinide anlatayım:img-hyste
ben daha öbür sahneye hünkür hünkür ağlarken birden nolduysa tükürük boğazıma kaçtı:img-hyste
annemde diyo astımmı tuttu yine kızım ilacını al:img-hyste
ya hayır ahmet mutlaka kızı olduğunu bilmeli...
hayır bilmezse benim gözlerim iyicene kızaracak:))
ya şöyle bi his var içimde...
acaba yaseminle ahmet ilerki zamanlarda bişiler olabilirmi aralarında?
yani ahmet necdetin kızının kendi kızı olduğunu öğrenince?...
off keşke bizim dediğimiz gibi olsa ama ozaman biz hiç entrika falan yapmazdık:))
senaristler entrika oılsun diye mahsus yapıyorlar:img-yes:
evett.. malesef haftaya gerçekten de kolaj verilecekmiş.. yani 1966 yılına daha 2 haftamız var :img-hyste :img-hyste ee tabi nikahın olduğu bölümden çocuğun doğduğu bölüme kadar bidaha vermeleri lazım...
bana bak sinem şimdi çantayı yicen suratına hatta çanta değil suratına bavul yicen şimdi:img-hyste
herhalde ağladım ya!
yazık ahmet abiciğime :icon_sorr
ahh dün o ahmete nası üzüldüm.. icim parcalandı o öle ağlarkenn.. hep o anneler yüzünden.. o nezahat war yaa sırf ahmet yaseminden uzak dursun die söledii.. ama bilmio tabi aslında onun kızı olduğunu.. kızın ismi fena deiL..rüya.. necdet cok sasırdı böle saskın oldu cnm =) sewio o da yasemini yazııkk.. yasemine aranıza girdiğim icin üzülüorum demesi cok hosuma gitti aferin cocuğa dedim bak akıllı düsünüo.. ooff yasemin off.. yaktın bitirdin mahvettin cocuğu yaa..
arzu da burda ama ben yine söylemek istiyorum. :)
ben yine ağlamadım.hehe:img-hyste
asıl sen çantayı yicen suratına sirseri:img-hyste
beni bağırttırıyosun sonra ses tellerimde çatlaklar oluşiiiyyy:img-hyste
ya arkadaşlar çocuk ahmetle yaseminin necdetin sahplendiği yetmiomuş gbi isminide o koyuyor aaa sinir oldum ya bari insan buse falan koyar ya rüya dedi:)
pabucumun yasemini ahmet abiciğimi ağlatırkene hiçmi ağlamadın?
ay ne duygusuzzz!!:img-hyste
sadece benmi ağlıyorum ya?
ben yalnızmıyım?:img-hyste
ya bazen düşünüyorum da ahmet keşke şu michelle'den hiç ayrılmasaydı.. yani yazık günah bu kadar üzülmezdi hatta belki de mutlu olurdu..
ayrıca sineme niye yükleniosunuz yaw... ben de ağlamadım o sahnede... benim yerime ahmet ve annesi ağladı işte :img-hyste :img-hyste ama ne yalan sölim ahmet ve yasemin karşılaştıklarında heyecandan dizlerim titredi ahmet çocuğu ne zaman öğrenecek diye...
archeologue
03-03-07, 21:44
yasemin müthiş çaba harcadı çocuğu öğrenmemesi için ama ne fayda!
annesi yıktı ortalığı maşallah :)
olan ahmetime oldu canım ya:sad53:
naz_özge12
03-03-07, 21:44
zaten ahmet'in yasemin'in hamile olduğunu öğrendiğinde karnına baktığında bittim ben.uçtum resmen o sahnede.ahmet nasıl şaşırdı ama.birde ordaki müzik daha çok duygulandırıyo insanı.dünkü bölüm süperdi ya..
yasemin müthiş çaba harcadı çocuğu öğrenmemesi için ama ne fayda!
annesi yıktı ortalığı maşallah :)
olan ahmetime oldu canım ya:sad53:
ah ah o nezahatle ahmetin annesi(ismini unuttum:)), o iki anne yüzünden ayrıldılar ahmetle yasemin offf....
çok üzülüyom ahmet abiciğime:icon_sorr
Arkadaşlar bu foruma çok çok az yazıyorum, nedeni ise dizi ile biraz hayal kırıklığına uğramam.
Dizinin ilk fragmanları dönerken çok güzel bir aşk izleyeceğimizi tahmin etmiştim ama ilk üç bölümde heyecanım hayal kırıklığına dönüştü. Yasemin ile Ahmet arasında mükemmel bir aşk izlenimi vermeye çalıştılar ama ben o duyguyu yaşayamadım. Ahmet'in ilk başta evliliği düşünecek kadar çok sevdiği Michel'i tek kalemde silip Yasemin'e dönmesi çok yapmacık bir neden geldi. Nasıl bir sevgiymiş ki bu sen evlenecek kadar sevdiğin kızı sadece yıllardır seni sevdiği, günlüğüne senin hakkında duyguları şımartan kelimeler yazdı diye başkası için tek kalemde sileceksin. Yasemin'in sevgisinden elbetteki şüphe duymadım ama Ahmet'in inandırılığı olmadığı için iki kişinin karşılıklı duygularını göremedim. Halbuki nasıl Yasemin Ahmet'e karşılıksız kalbini vermişse o duygunun o kadar ucuz bir bahane ile karşılık bulması beni üzdü.
Her neyse Yasemin hala sevmeye devam ediyor, Necdet ile evli gibi görünse de formalite olduğunu biliyoruz. Ama dizi ilk başlamadan önce okuduğum özette Ahmet'im daha sonra Lale ile evleneceğini ve hatta çocuk sahibi olma dileklerini de okuduğum için, Gelecekte Ahmet ile Yasemin birlikteliğini görmek istemiyorum. Çünkü Ahmet Yasemin'in o saf sevgisini hak etmiyor bence. Yasemin'i çok sevseydi Lale ile evlenmez ona dokunmazdı. Nasıl Michel'e olan duygusu geçici ise Yasemin'karşı hissettikleri de yalanmış. Bu yüzden diziyi izleme zevkim hiç kalmadı ilk bölümlerden itibaren. Hani insanın hevesi kursağında kalır ya öle oldu şimdiye kadar. Dizinin çekimi, oyuncuların kalitesi sadece hala beni kendine çeken kısım. Ve de NEcdet'in o mükemmel ötesi sevgisi. Bu bölümün son bitişi gerçekten etkiliyici idi ve yine bi hevesle izlemeye devam edicem. İnşallah Ahmet'ten döner dizi ve Yasemin ile Necdet 'i izleriz, her ne kadar bu mümkün gibi gözükmese de. :(
hacivatiye
03-03-07, 22:04
dünkü bölüm çok güzeldi
gene zaman atlamaları yaptılar bize çaktırmamaya çalıştılar ama çaktık tabi bu arada güldüğüm sahnlerden biri: nezahatın yaseminin doğumu için doktorun dediği çıktı işte çocuk erken doğuyor demesiydi.:img-hyste
ama her bölümde olduğu gibi hüzünlerndiren sahneler fazlaydı. ahmet ağlarken ben de bir hoş oldum ya..
hele ahmet dedi ya "hala bir umudum varmış be..." orada çok iyiydi.
ayrıca bebeği öğreninceki hali de muhteşemdi. yasemin de ne çaba harcadı öyle.. ama nafile.. gerçi annesi bebek falan deyince panik yapmadı hiç orası bana garip geldi.
arzu-başak
03-03-07, 22:08
sen ağlasan zaten şaşardım....artık ahmetin ağladığı sahnedede ağlamadıysan seni hiçbirşey ağlatamaz..galiba biz bunun için sevim veya mehmetin ağlamasını beklemeliyiz.....neyse kaçamak olarak girdim hemen çıkıyorum..size iyi sohbetler.......
arzu-başak
03-03-07, 22:14
Arkadaşlar bu foruma çok çok az yazıyorum, nedeni ise dizi ile biraz hayal kırıklığına uğramam.
Dizinin ilk fragmanları dönerken çok güzel bir aşk izleyeceğimizi tahmin etmiştim ama ilk üç bölümde heyecanım hayal kırıklığına dönüştü. Yasemin ile Ahmet arasında mükemmel bir aşk izlenimi vermeye çalıştılar ama ben o duyguyu yaşayamadım. Ahmet'in ilk başta evliliği düşünecek kadar çok sevdiği Michel'i tek kalemde silip Yasemin'e dönmesi çok yapmacık bir neden geldi. Nasıl bir sevgiymiş ki bu sen evlenecek kadar sevdiğin kızı sadece yıllardır seni sevdiği, günlüğüne senin hakkında duyguları şımartan kelimeler yazdı diye başkası için tek kalemde sileceksin. Yasemin'in sevgisinden elbetteki şüphe duymadım ama Ahmet'in inandırılığı olmadığı için iki kişinin karşılıklı duygularını göremedim. Halbuki nasıl Yasemin Ahmet'e karşılıksız kalbini vermişse o duygunun o kadar ucuz bir bahane ile karşılık bulması beni üzdü.
Her neyse Yasemin hala sevmeye devam ediyor, Necdet ile evli gibi görünse de formalite olduğunu biliyoruz. Ama dizi ilk başlamadan önce okuduğum özette Ahmet'im daha sonra Lale ile evleneceğini ve hatta çocuk sahibi olma dileklerini de okuduğum için, Gelecekte Ahmet ile Yasemin birlikteliğini görmek istemiyorum. Çünkü Ahmet Yasemin'in o saf sevgisini hak etmiyor bence. Yasemin'i çok sevseydi Lale ile evlenmez ona dokunmazdı. Nasıl Michel'e olan duygusu geçici ise Yasemin'karşı hissettikleri de yalanmış. Bu yüzden diziyi izleme zevkim hiç kalmadı ilk bölümlerden itibaren. Hani insanın hevesi kursağında kalır ya öle oldu şimdiye kadar. Dizinin çekimi, oyuncuların kalitesi sadece hala beni kendine çeken kısım. Ve de NEcdet'in o mükemmel ötesi sevgisi. Bu bölümün son bitişi gerçekten etkiliyici idi ve yine bi hevesle izlemeye devam edicem. İnşallah Ahmet'ten döner dizi ve Yasemin ile Necdet 'i izleriz, her ne kadar bu mümkün gibi gözükmese de. :(
farklı bir bakış açısı ..ahmetin sevgisi pek inandırıcı gelmedi demek..valla senin sevgi anlayşını merak etmedm değil....daha ne yapabilirdi mesela ahmet aşkı için....neyse sen öyel düşünüyorsun ben böyle...ama üzgünüm ahmete alışsan iyi olur...çünkü bildiğin gibi ahmet başrol karakteri...neyse ben çıkıcaktım...tekrardan size iyi sohbetler........
askasurguncu
03-03-07, 22:21
arkadaslar yarin atv avrupada
hs tekrari var avrupa saatiyle 20.50de
farklı bir bakış açısı ..ahmetin sevgisi pek inandırıcı gelmedi demek..valla senin sevgi anlayşını merak etmedm değil....daha ne yapabilirdi mesela ahmet aşkı için....neyse sen öyel düşünüyorsun ben böyle...ama üzgünüm ahmete alışsan iyi olur...çünkü bildiğin gibi ahmet başrol karakteri...neyse ben çıkıcaktım...tekrardan size iyi sohbetler........
Aynen katiliyorum :img-hyste
Ahmet perisan oldu kac bolumdur yaf ve tamamen sucsuz evleneceksede mutlulugu hak ediyor onu seven bir kadin ile evlenecektir, Yasemin gibi bir yalanci yuzunden omur boyu bekarmi kalsin :icon_whis
Ayirca Necdet ve yasemin aski olmasin :icon_whis
Necdetimide hak etmiyor yasemin :img-in_lo
psikopat90
03-03-07, 22:28
merhaba arkadaşlar nihayet adım atabildim.bu bölüm beni çok fena yaptı ya.ahmet ağladığı zaman içim fena oldu. erkeklerin ağlaması bir başka oluyor.bayanlar zaten hep ağlar da bir erkek her ne kadar duygusal da olsa ağlaması falan insanı fena yapıyor ya.bu arada dizinin sonunda bir adamın resmi vardı o kimin resmi ya bilen varmı?
İnandırıcı gelmemesinin bir kaç nedeni var. Birincisini zaten az önce de yazdım, Michel'i tek kalemde silmesi. Benim sevgi anlayışımda evlenmeyi düşündüğüm birisinden vazgeçebilmem için karşımdaki kişinin çok ama çok büyük bir yanlış yapması gerekir ki sevgi ile sevgisizlik arasındaki o ince çizginin öteki yüzüne geçebileyim. Burda Michel ne yaptı Ahmet'e? Hİç bir şey, sadece sevmekten başka hiç bir şey. Ahmet madem sevgisinden emin değildi evlenmeyi hiç mevzu bahis etmeyecekti o zaman, çocuk oyuncağı değil nihayetinde bu.
İkinci nedenim ise hadi gerçekten sevdi diyelim, sudan sebep yüzünden ayrılma bahanesi de inandırıcı gelmedi. Sen aileni hiçe sayıp sevdiğin kızın yanında olmak için babası lehine avukatlık bile yapmışken, babasının hastaneye düşmesi mi neden oldu ayrılmalarına. Zaten sen göze almadın mı aileni karşına almayı neden sonradan vazgeçiyosun sevginden.
Hadi onu da geçtim bir üzüntü anında ayrılma kararı alıp sonradan pişman oldun. Neden başka bir kızın hayallerini de karıştırıyosun bu sevgi işine. Ayla'nın ne günahı var sevmekten başka. Ahmet'in daha sonra Ayla ile evleneceğini biliyoruz. Gerçek sevgi olsaydı Yasemin'e karşı hissettiği o sevgi ile yaşlanır insan. Eğer başkası ile gerçek anlamda evleniyorsa daha sonradan Yasemin ile Ahmat sevgisinden söz edilmemesi gerekir.
Ne yani şimdi ileride Ahmet ile Yasemin izlemek için ya yine Michel'e olduğu gibi Ayla'ya da yol gözükecek ya da aynı sonu yapmamak için Ayla'yı öldürecekler senaryo icabı. Sonuçta ben Artık gerçek bir aşk izleyebileceğime inanmıyorum, ileriki bölümlerde gerçekleşse bile pek inandırıcı gelmeyecek bana.
Ama ne olursa olsun izlemekten alamayacağım bir dizi orası ayrı:)
Ahmet'in Michelle'e karsi hissettikleri ask degildi ki. Yillardir birlikte oldugu insanla zamani geldigi icin evleniyordu. Terreddutleri vardi. Bu tipik bir Romeo Juliet hikayesi. Oyunun basinda ROmeo bir kiza asiktir, ona ilani ask eder, vs. Ama Juliet'i gorunce, o kizi saniyesinde unutur. O kiz sirf, gercek askla, gecici hevesin arasindaki farki vurgulamak icin konulmustur. Yani Romeo, daha once gonul islerine bulasmistir; o yuzden Juliet'i gordugunde hissettiklerinin ne kadar farkli ve gercek oldugunu bilir. Ahmet'te de ayni durum soz konusu. Ahmet'in Yasemin'e asik olma hikayesi cok inandiriciydi. O gunluk sadece Yasemin'i farketmesini sagladi. Onun ic dunyasina grmesini sagladi. Sonra da asik oldu. Ask zaten aniden gelir. Ve birbirlerine her acidan cok uygun iki insandi. Aile yapilari, yetisme bicimleri, egitimleri, herseyleriyle. Bir de ustune hissetikleri cekimi ekleyin, ask dogmasi cok zor olmadi. Bu kadar tutkulu olmasi da mumkun. Gercek ask oyledir:)
Necdet'inki sevgi degil, saplanti. Insan karsiliksiz aski -ozellikle karsisindakinin baska birini deliler gibi sevdigini biliyorsa- bir yerden sonra birakmali. Icine gommeli. Boyle kizin zayifligindan, yanlis anlasilmalardan yararlanip evlenmesi ve sonra da Ahmet'in yaptigi ve soylediklerini gizlemesi cok haince. Ama zaten ilke bolumlerde "Askta hersey mubahtir. Askta kural yoktur" demisti Necdet. Yaptiklari da oyle. Ilk evlenme teklif ettiginde, samimiyetine inanmistim. Ama Ahmet'in cezaevine gelmesi, daha sonra pastaneye gelmesi, konustuklari-hepsini Yasemin'den gizledi. Soyleseydi, Yasemin onu o zaman birakirdi. Bu saatten sonra, istersen git demek, guzel bir numara. Karni burnunda kadin, nereye gidebilir ki, hele o devirde. Biliyor bunu. Necdet'in genel olarak kotu bir insan oldugunu dusunmuyorum; ama Yasemin konusunda iyi niyetine inanmiyorum. Tek istedigi Yasemin'i bir sekilde elinde tutmak, ne pahasina olursa olsun, kimler aci cekerse ceksin.
Ahmet'le, Yasemin ise magdur. Yasemin hata yapti; ama fedakarlik yapmaya calisti, yanlis anlasmalar oldu, ama o da Ahmet kadar mutsuz. Ben Ahmet'in yerinde olmayi tercih ederdim. Yalan bir evlilik icinde, hrkese karsi numara yaparak, mutlu gorunmeye calismak, tek basina mutsuzlugunu yasamaktan daha zor geliyor bana. Umarim Ahmet'le Ayla'nin dugunlerini atlarlar. Ahmet, sonucta evlenmis, cocuklu bir Yasemin'i omur boyu sevse de, beklemeyecek elbet. Cunku bekleyecek bir sey yok. Evlenmesi dogal.
En kotusu ise sonunda kavussalar bile arada gecen surede, cocugun babasindan, babanin cocugundan mahrum birakilmasi. O kiz Necdet'i baba olarak bilecek. Sonradan gercek babasini ogrense ne yazar ki? Insani yetistiren insan gercek babasidir. Biyolojik babasi ikinci gelir :(
Yani bence, "No Necdet, no problem!" :)
Ahmet'in Michelle'e karsi hissettikleri ask degildi ki. Yillardir birlikte oldugu insanla zamani geldigi icin evleniyordu. Terreddutleri vardi. Bu tipik bir Romeo Juliet hikayesi. Oyunun basinda ROmeo bir kiza asiktir, ona ilani ask eder, vs. Ama Juliet'i gorunce, o kizi saniyesinde unutur. O kiz sirf, gercek askla, gecici hevesin arasindaki farki vurgulamak icin konulmustur. Yani Romeo, daha once gonul islerine bulasmistir; o yuzden Juliet'i gordugunde hissettiklerinin ne kadar farkli ve gercek oldugunu bilir. Ahmet'te de ayni durum soz konusu. Ahmet'in Yasemin'e asik olma hikayesi cok inandiriciydi. O gunluk sadece Yasemin'i farketmesini sagladi. Onun ic dunyasina grmesini sagladi. Sonra da asik oldu. Ask zaten aniden gelir. Ve birbirlerine her acidan cok uygun iki insandi. Aile yapilari, yetisme bicimleri, egitimleri, herseyleriyle. Bir de ustune hissetikleri cekimi ekleyin, ask dogmasi cok zor olmadi. Bu kadar tutkulu olmasi da mumkun. Gercek ask oyledir:)
Necdet'inki sevgi degil, saplanti. Insan karsiliksiz aski -ozellikle karsisindakinin baska birini deliler gibi sevdigini biliyorsa- bir yerden sonra birakmali. Icine gommeli. Boyle kizin zayifligindan, yanlis anlasilmalardan yararlanip evlenmesi ve sonra da Ahmet'in yaptigi ve soylediklerini gizlemesi cok haince. Ama zaten ilke bolumlerde "Askta hersey mubahtir. Askta kural yoktur" demisti Necdet. Yaptiklari da oyle. Ilk evlenme teklif ettiginde, samimiyetine inanmistim. Ama Ahmet'in cezaevine gelmesi, daha sonra pastaneye gelmesi, konustuklari-hepsini Yasemin'den gizledi. Soyleseydi, Yasemin onu o zaman birakirdi. Bu saatten sonra, istersen git demek, guzel bir numara. Karni burnunda kadin, nereye gidebilir ki, hele o devirde. Biliyor bunu. Necdet'in genel olarak kotu bir insan oldugunu dusunmuyorum; ama Yasemin konusunda iyi niyetine inanmiyorum. Tek istedigi Yasemin'i bir sekilde elinde tutmak, ne pahasina olursa olsun, kimler aci cekerse ceksin.
Ahmet'le, Yasemin ise magdur. Yasemin hata yapti; ama fedakarlik yapmaya calisti, yanlis anlasmalar oldu, ama o da Ahmet kadar mutsuz. Ben Ahmet'in yerinde olmayi tercih ederdim. Yalan bir evlilik icinde, hrkese karsi numara yaparak, mutlu gorunmeye calismak, tek basina mutsuzlugunu yasamaktan daha zor geliyor bana. Umarim Ahmet'le Ayla'nin dugunlerini atlarlar. Ahmet, sonucta evlenmis, cocuklu bir Yasemin'i omur boyu sevse de, beklemeyecek elbet. Cunku bekleyecek bir sey yok. Evlenmesi dogal.
En kotusu ise sonunda kavussalar bile arada gecen surede, cocugun babasindan, babanin cocugundan mahrum birakilmasi. O kiz Necdet'i baba olarak bilecek. Sonradan gercek babasini ogrense ne yazar ki? Insani yetistiren insan gercek babasidir. Biyolojik babasi ikinci gelir :(
Yani bence, "No Necdet, no problem!" :)
Gormek istedigin gibi goruyorsun olaylari bence sen ..
Nereye gidebilirdi diyorsun Necdet istersen gidebilirsin degil Ahmete gidebilirsin dedi, Yasemin gitmeliydi , Ahmete soylemeliydi bu gorev Necdetin degildir Yaseminin gorevidir, Bence suclu necdet degil Ahmet degil Yasemindir.
Necdetin istersen gidebilirsin demesi tum ictenligi ile samimiligi ile asil bir seydi..
Cunki yaseminin mutsuz olmasini istemiyor.
Necdetin iyi niyetli oldugunu daha onlar parise kacmak istediklerinde onlara yardim ediyor olacaginda belliydi..
Necdet tam anlami ile mutlumu? Hayir degil Biliyor cunki yaseminin Ahmeti sevdigini ve herzamanda onu sevecegini..
Suclu varsa ortada o suclu yaseminden baskasi degildir..
Ne anneler ne ahmet ne necdet ne babalar..
Suclu yasemin.
esma&selim
03-03-07, 22:42
bu cuma da yine çok güzel bir bölüm izledik ve herkesin ağlamaktan gözleri şişti tabi sinemcim istisna:) canselin ve okan her zaman olduğu gibi oyunculuklarını ortaya koydular beren için aynı şeyi diyemicem tabi,bölümle ilgili olarak diyeceğim tek şey ise bütün olanların sorumlusu yasemin hem ahmetin hemde necdetin hayatını mahvetti ahmet orda kızın evlendiğini hamile olduğunu öğrendikçe kayroluyor necdet burda bir gün beni yasemin sevecek diye bekliyor bütün fedakarlığıyla bütün sevgisiyle her ikisini de yasemin mahvetti tabi bunlara anneler de etken ahh ahh yasemin ahhh
arzu-başak
03-03-07, 22:46
İnandırıcı gelmemesinin bir kaç nedeni var. Birincisini zaten az önce de yazdım, Michel'i tek kalemde silmesi. Benim sevgi anlayışımda evlenmeyi düşündüğüm birisinden vazgeçebilmem için karşımdaki kişinin çok ama çok büyük bir yanlış yapması gerekir ki sevgi ile sevgisizlik arasındaki o ince çizginin öteki yüzüne geçebileyim. Burda Michel ne yaptı Ahmet'e? Hİç bir şey, sadece sevmekten başka hiç bir şey. Ahmet madem sevgisinden emin değildi evlenmeyi hiç mevzu bahis etmeyecekti o zaman, çocuk oyuncağı değil nihayetinde bu.
İkinci nedenim ise hadi gerçekten sevdi diyelim, sudan sebep yüzünden ayrılma bahanesi de inandırıcı gelmedi. Sen aileni hiçe sayıp sevdiğin kızın yanında olmak için babası lehine avukatlık bile yapmışken, babasının hastaneye düşmesi mi neden oldu ayrılmalarına. Zaten sen göze almadın mı aileni karşına almayı neden sonradan vazgeçiyosun sevginden.
Hadi onu da geçtim bir üzüntü anında ayrılma kararı alıp sonradan pişman oldun. Neden başka bir kızın hayallerini de karıştırıyosun bu sevgi işine. Ayla'nın ne günahı var sevmekten başka. Ahmet'in daha sonra Ayla ile evleneceğini biliyoruz. Gerçek sevgi olsaydı Yasemin'e karşı hissettiği o sevgi ile yaşlanır insan. Eğer başkası ile gerçek anlamda evleniyorsa daha sonradan Yasemin ile Ahmat sevgisinden söz edilmemesi gerekir.
Ne yani şimdi ileride Ahmet ile Yasemin izlemek için ya yine Michel'e olduğu gibi Ayla'ya da yol gözükecek ya da aynı sonu yapmamak için Ayla'yı öldürecekler senaryo icabı. Sonuçta ben Artık gerçek bir aşk izleyebileceğime inanmıyorum, ileriki bölümlerde gerçekleşse bile pek inandırıcı gelmeyecek bana.
Ama ne olursa olsun izlemekten alamayacağım bir dizi orası ayrı:)
birincisi ahmet michelle aşık değildi..onunki mantık evliliğiydi...gerek hayatta da çokca olan birşey bu....
pardon ahmetmi ayrılma kararı aldı...aynı dizidenmi bahsediyoruz biz....sanırım diziyi baştan itibaren zilemedin...ayrılma kararını yasemin vermişti bu geceden sonra bir daha beraber olamayız ahmetin babası şevket güzrsoy yaseminin babası rızanın idam hükmünü imzaladı...artık ben sana baktığımda sadece seni görebilirmiyim dedi...ve ayrıldılar...ahmetin babsı hastanedeyken yasemin geldi ama ahmetin annesi ahmte hiç birşey demeden yasemine dönüp ahmet seni görmek istemiyor dedi....yani ahmetin en ufak bir rolu yok ayrılmalarında....üçüncüsü neden ahmet hayatı boyunca yalnız yaşasın....evet onun için aşk mevzusu tamamen kapandı..ama bu hayatını yalnız geçirmesini gerektirmiyor....oda kendine göre uygun birni bulup evlenicek tabikide....neyse aslında çok birşeyde söylemeye gerek yok..sen zaten vermişsin kararını bu aşkla ilgili....
merhaba arkadaşlar nihayet adım atabildim.bu bölüm beni çok fena yaptı ya.ahmet ağladığı zaman içim fena oldu. erkeklerin ağlaması bir başka oluyor.bayanlar zaten hep ağlar da bir erkek her ne kadar duygusal da olsa ağlaması falan insanı fena yapıyor ya.bu arada dizinin sonunda bir adamın resmi vardı o kimin resmi ya bilen varmı?
deniz gezmişti o adam.........
dün gece hakkında bişey aklıma şimdi geldi.. yasemin rüyayı odaya getirdiklerinde hiç heyecanlanmadı.. sanki başkasının çocuğu oldu valla.. necdet çok tatlıydı ama yok ben tutmiym derken koptu yani...ya bu ayla ile ahmet nasıl evlanecek ben anlamadım dizinin sonunda 66 ya atladılar zati...ayy bide senaryo değişmişmiş.. ne güzel olur valla:cheer: :bella :cheer:
psikopat90
03-03-07, 22:50
deniz gezmişti o adam.........
dün gece hakkında bişey aklıma şimdi geldi.. yasemin rüyayı odaya getirdiklerinde hiç heyecanlanmadı.. sanki başkasının çocuğu oldu valla.. necdet çok tatlıydı ama yok ben tutmiym derken koptu yani...ya bu ayla ile ahmet nasıl evlanecek ben anlamadım dizinin sonunda 66 ya atladılar zati...ayy bide senaryo değişmişmiş.. ne güzel olur valla:cheer: :bella :cheer:
emoss çok saol cevapladığın için.dün gece diziden sonra iki saat uyuyamadım heyecandan ya.bu bölümü düşündüm gelecek bölümleri düşündüm bir soğuktan bir heyecandan titreyip durdum
arzu-başak
03-03-07, 22:57
[QUOTE=merhem;2541614]Aynen katiliyorum :img-hyste
Ahmet perisan oldu kac bolumdur yaf ve tamamen sucsuz evleneceksede mutlulugu hak ediyor onu seven bir kadin ile evlenecektir, Yasemin gibi bir yalanci yuzunden omur boyu bekarmi kalsin :icon_whis
Dimi yani..adam daha ne yapsın...ne bekliyorlar anlamadımki ben....Yasemin konusundada sana hak vermezsem olmaz....ama yinede bu dizinin mutsuz sonla bitmesini istemiyorum...ne bilim iki aşık kavuşsun istiyorum..ama diğer yandan yaseminin ahmeti haketmediğini düşünüyorum..aman bende iyice bu diziyle kafayı bozdum...bana erenköy yolu gözüküyor sanırım....
arkadaşlar şimdi televizyonda dizideki dayımızın yani mehmetin (sinem buralarda mısın??:img-hyste ) bi filmini izliyorum da bu adam hakikaten rolünün hakkını veriyomuş yaaa.. dizide rolünü arttırmalılar bence...
Gormek istedigin gibi goruyorsun olaylari bence sen ..
Nereye gidebilirdi diyorsun Necdet istersen gidebilirsin degil Ahmete gidebilirsin dedi, Yasemin gitmeliydi , Ahmete soylemeliydi bu gorev Necdetin degildir Yaseminin gorevidir, Bence suclu necdet degil Ahmet degil Yasemindir.
Necdetin istersen gidebilirsin demesi tum ictenligi ile samimiligi ile asil bir seydi..
Cunki yaseminin mutsuz olmasini istemiyor.
Necdetin iyi niyetli oldugunu daha onlar parise kacmak istediklerinde onlara yardim ediyor olacaginda belliydi..
Necdet tam anlami ile mutlumu? Hayir degil Biliyor cunki yaseminin Ahmeti sevdigini ve herzamanda onu sevecegini..
Suclu varsa ortada o suclu yaseminden baskasi degildir..
Ne anneler ne ahmet ne necdet ne babalar..
Suclu yasemin.
Ne yapabilirdi ki, kacarken yardim istediklerinde? Ben Yasemin;i seviyorum, sizi havaalanina ellerimle goturemem mi diyecekti. Hem zaten hic bir umut yoktu onun icin o zaman. Necdet Yasemin'in duygularini ogrendiginden beri Ahmet'e dusman. Firsat kolluyordu.
Yasemin sanki keyfinden Ahmet'ten ayrilmis gibi dusunuyorsunuz; ben onu anlamiyorum. Bu durumdan Yasemin'e en ufak bir fayda yok ki. Ancak aci var. Sevdiginden ayri, cocugunun babasindan ayri, sevmedigi bir adamla evlilik bumarasi yapiyor. Yasemin salaklik yapiyor, cunku Ahmet'in kendisini babasinin kalp krizinden sucladigini, onu sevse de, artik onunla beraber olmayi istemedigini dusunuyor. Ahmet kendisiyle gorusmeyi reddeti, evlenince de pesine dusmedi, kapisina dayanmadi diye dusunuyor. Demek ki bu durumu kabullendi inancinda. Ahmet'in ona yazdigi mektuptan, cezaevine geldiginden, Necdet'le gorusmelerinden falan hep habersiz. Yani Ahmet'in de onu sevdigini, ama o geceden sonra beraber olmaktan vazgectigini dusunuyor. O yuzden boyle hareket ediyor. Yani kendince hem ailesi, hem Ahmet icin fedakarlik yapiyor.
Normal sartlarda, Necdet'in yaptigi buyuk fedakarlik-meleklik; ama ben bunlari hep Yasemin bir gun ona asik olur hayaliyle yaptigini dusunuyorum. Yani hem fedakarlik var, hem de umut var. Necdet kotu demiyorum; ama bu olanlarda biraz sucu var. Istese yanlis anlasilmalari giderbilirdi. Istemedi. Ustelik, Ahmet'e cok kotu davrandi. Yasemin benim karim diye konusmalarinda, sahiplenmelerinde hic mi kotu niyet yok? Hic sucu olmayan tek kisi Ahmet tabii. :icon_sorr
bu arada çok alakasız bi yer olabilir ama bu gece tam ay tutulması var ve türkiyeden de izlenebilecekmiş... yaklaşık 25 dk sonra başlicak.. çıplak gözle izlemenin de hiçbir zararı yok.. eğer bulutsuz bi havanın altındaysanız kaçırmayın bence...
emoss çok saol cevapladığın için.dün gece diziden sonra iki saat uyuyamadım heyecandan ya.bu bölümü düşündüm gelecek bölümleri düşündüm bir soğuktan bir heyecandan titreyip durdum
ayy sorma valla... dizi zaten birde bitti.. bide biz babamla bir ssat analiz yaptık..ona göre necdet çok yumuşakmış..dün böyle biraz yasemine bağırınca "ha şöyle biraz yükselt sesini" falan deyip durdu
ya bu bölüm müzikler harikaydı.çok güzeldi herşey.şimdi bu günler nasıl geçicek.acayip merak ediyorum yeni bölümü.of of neasıl geçicek bu günler.
Merhaba herkese,
aranıza dün katılmıştım. diziyi yurtdışından ve geriden takib ediyorum.
akşam yaseminle ahmetin ayrılma sahnelerini eşimle tekrar izliyorduk. yasemin "şimdi arkamı dönüp gidicem" deyip gittiğinde, ahmet de bakakaldığında eşim "oğlum ne izin veriyorsun gitmesine, ben böyle durumlarda izin verseydim şimdi evlenmiş olabilir miydim?" dedi, çok güldüm ama hakikaten doğru. Ahmet bence Yasemin'i garanti gördüğü için çok da üstüne düşmedi.
Bir de aslında ikisinin aşkının imkansızlığı sanki çok iyi anlatılmadı. Sadece son bölümde Nezahat hanımın Şevket beye tavrı durumu netleştirdi gibi. Ya da ben tam o duyguyu yaşayamadım. Sahi neden imkansızdı ki diyip duruyorum.
Artik yeni bolumlerde, Ahmet'in bir arkadasi Yasemin'e rastlayip, bu nefis siiri okur belki :)
GİZLİ SEVDA
Hani bir sevgilin vardı
Yedi sekiz sene önce,
Dün yolda rastladım
Sevindi beni görünce.
Sokakta ayaküstü
Konuştuk ordan burdan,
Evlenmiş, çocukları olmuş
Bir kız, bir oğlan.
Seni sordu
Hiç değişmedi, dedim
Bildiğin gibi...
Anlıyordu.
Mesutmuş, kocasını seviyormuş
Kendilerininmiş evleri...
Bir suçlu gibi ezik,
Sana selam söyledi.
Behcet Necatigil
marenostrum
04-03-07, 05:31
Herkese merhaba,
Diziyi bugun izledim, bazi bolumlerini de tekrar tekrar izledim. Bu nasil bir anlatim dilidir... Cok ama cok guzeldi. Bir donem kapandi. Yeni donemi nasil anlatacaklarini cok merak ediyorum ve heyecanla bekliyorum. Bolumun sonu cok vurucuydu, bence bu yeni doneme girisi bolum sonunda bu sekilde yapmalari cok etkileyici olmus. Bu giris icin nickimi esinlendigim siiri alinti yapmak istedim...
Herkese sevgiler...
MARE NOSTRUM
En uzun koşuysa elbet Türkiyede de Devrim,
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun,
Ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun!
Can YÜCEL
Vallahi ne yapayım, diziyi izler izlemez yorum yapamıyorum.Hem forum çok kalabalık oluyor, hem ben dizide olup bitenleri iyice idrak edip gelecek bölüm tahminleri yapmaya çalışıyorum kafamda.O sebeple geç bir yorum oldu.
Yaklaşık bir buçuk saattir dün yapılan yorumları okuyordum; ancak son sayfaya gelebildim ve rahat bir de nefes aldım:)...
Ahmet'in Kıbrısçık macerası ile başlayalım...Çocuğumuz burjuvazi bir aileden geliyor ve doğal olarak gördükleri karşısında şaşkın ama; içindeki aşk acısı şaşkınlığını bir nebze de olsa gizlemesine yol açtı.Annesi telefonda "nasıl bir yer?" diye sorduğunda; "bugüne kadar gördüğümüz yerlerin hiçbirine benzemiyor ancak, gelince anlarsınız" şeklinde cevaplaması o zamanların burjuvazi ailesinin taşraya ne kadar da uzak olduğunu anlamama yetti sanırım.Ahmet müdürün evine yemeğe gittiği akşam da, kaçakçılık konusunda müdür Ahmet'e bir kaç şey söyledikten sonra, Ahmet'in yüzündeki şaşkınlık ve ardından müdürün "hoşgeldiniz kaymakam bey" diyerek gülmesi çok hoştu:)
Baştan beri Necdet'in durumuna üzülürdüm, içinde saf, büyük bir aşk olduğunu düşünürdüm; yanıldım.Necdet'in nikahı öğrenen Ahmet'e karşı bencil tavrı ve dahası; onun içindekinin aslında bir gerçek aşk olmadığını gösterdi.Yasemin'e resim malzemeleri alması, onu mutlu etmeye çalışması; tüm bunlar için iyiydi-kötüydü diye yorum bile yapamayacağım.Necdet Yasemin'i sevdi fakat; Yasemin onu sevmedi.Yasemin Ahmet ile büyük bir aşk yaşıyordu ve Ahmet'in bir suçu yokken ayrıldılar.Necdet de bunun bilincinde.Ahmet Yasemin'i üzecek bir şey yapmış olsa, bu yüzden Ahmet'e bir şey açıklamayıp ona kötü davransa; ona hak verebilirdim belki...Yasemin'i zor durumdan kurtarıp onunla evlenmesi onu daha da iyilik meleği gibi gösterdiyse de; diğer taraftan Ahmet'e olan hareketleri ve açıklamaları onu hain olmaktan kurtaramadı(en azından benim gözümde)!
Yasemin Necdet'in aldığı boyalarla Necdet'i çizmeye çalıştıysa da başaramadı; ortaya Ahmet'in gözleri çıktı:).Hain Necdet iyice bozuldu:hıh
Ahmet'e yemek getiren köylü kızını çok ciddiye aldınız arkadaşlar, izlerken aklıma geldiniz ve çok güldüm.Kızcağız yemek tepsinini bırakıp gitti, o kadar:).
Necdet Ahmet'in taşraya gittğini duyunca ne kadar da sinir bozucu sözler söyledi öyle.Yok efendim yurt dışında vakit geçirmekten kendi ülkesini tanımaya fırsatı olmamış, iyi olurmuş Ahmet için...Hain Necdet'in göründüğü sahnelerdi onlar; dikkat ettiyseniz.O kadar memnun ki beyefendi, nasılsa kendi çıkarına uygun olan durumu kullanıp kağıtta da olsa Yasemin'in kocası oldu ya; pek bir memnun ve hain:hıh
Yasemin ve Ahmet'in birbirlerine "gönderilmemiş mektuplar" yazmaya başlaması içimi titreten sahnelerden biriydi.Bazı arkadaşlar Yasemin'in Ahmet kadar üzülmediğini söylemişler ama; Yasemin de en az Ahmet kadar üzülüyor.Onu bu kadar çok severken kaybetti, onun çocuğunu taşıyor ama bunu ona söyleyemiyor...Bunlar hiç kolay değil.Dizide gerçekten çok üzülen ve perişan olan iki insan var; Ahmet ve Yasemin...Bebeğe baktıkça Ahmet'i görecek ve Rüya'yı onsuz büyütüyor olmak Yasemin'e o kadar acı verecek ki...
Ekrem Bey'in kim olduğu sanırım ortaya çıktı.Nezahat'ın atölyesinde çalışacağı adam.Hem öyle olmasa adını "Ekrem" olarak söylemezlerdi herhalde.Nezahat x bey de diyebilirdi değil mi?
Şevket yıllarca başarılı, adil bir hukukçu olmuş.Ancak Yassıada savcılığı onun meslek hayatının yarası oldu; asla tedavi edilmeyecek bir yara hem de...Böyle bir yarayı taşımak ona o kadar acı verdi ki emekliliğini istemek zorunda kaldı.Ben artık bu Şevket'i seviyorum.Yaptığı hatayı anlayan, pişmanlık duyan ve bir zamanlar ölüm fermanını imzaladığı çocukluk arkadaşı Rıza'yı çok merak eden Şevket Bey'den nihayet memnunum ben.
Ahmet ve Yasemin karşılaşması senaryomda tahmin ettiğim gibi oldu.Fondaki müzikle beraber birbirlerine bakışları beni mahvetti o anda...Ahmet'in Yasemin'e iğneleyici sözleri, Yasemin'in hızla dışarı çıkması, Ahmet'in müsaade haberini vermek için arkasından koştuğunda Yasemin'in gözyaşlarını görmesi, Yasemin'in hamileliğini gizleyip Ahmet'i üzmemek için elinden geleni yapma çabası; elim kalbimde izlediğim sahnelerdi...Ahmet'in hala bir umudu olduğunu biliyordum.Nezahat'a ise "münasebetsiz" dışında diyecek söz bulamıyorum.Ahmet'i ne kadar severdi halbuki ve mahkemede Ahmet'in Rıza'yı savunmak için ne kadar çaba harcadığını Nezahat kör değildi, gördü.En azından Ahmet'in yanında hamileymiş gibi davranmayabilirdi Yasemin'e."İyi günler" deyip yanından uzaklaştıktan sonra kızına hesap sorabilirdi "niye böyle geldin sen, ceketini giy, bu halde çok dolaşma" falan diyebilirdi.Sanki Ahmet'in de bir suçu varmış da "oh olsun" sana der gibi bebeği söyledi:hıh.
Yasemin'in agresifliği karşısında Necdet "ben engel değilim.istersen şimdi Ahmet'e gidebilirsin" derken, Yasemin'in gitmeyeceğini gayet iyi biliyor ve masus öyle söylüyordu:icon_evil.Güya kendisini ikisinin arasına girmiş gibi hissetmek istemiyormuş; böyle düşünen insan Ahmet'e nasıl öyle davranabilir?Araya girmeyi kendisi istedi.Necdet Yasemin'e "gidebilirsin istersen" dedi diyip Necdet'in ne kadar da fedakar ve masum olduğunu düşünen arkadaşlar bunu bir düşünün bence.
Selma Ahmet kendisine ağlayarak içini dökerken, Yasemin'in hastaneye gelip Ahmet ile çok önemli bir şeyi konuşmak istediğini nasıl aklına getiremedi, anlamış değilim.Selma Yasemin'in o sözlerini hiç mi hiç düşünmedi.Babası idamdan yeni kurtulan bir kız sevgilisine o an gelip ne söylemek ister ki...Çok önemli olduğu konusunda da ısrar da bulunmuştu halbuki.Selma bunu hiç mi aklına getirmedi?İlla Ahmet ile konuşurken değil, kendi kendine kaldığında da; "Yasemin o gece Ahmet'e çok ama çok önemli ne söylemek istiyordu?" diye hiç mi düşünmedi; aklım almıyor...
Bebeğin doğması beklenirken Necdet sanki öz be öz kendi çocuğu doğacakmış gibi heyecan yaptı.Bu adamdaki bir saplantı bence, aşktan ziyade...Ahmet'i o kadar sildi ki, bu evliliği yardım için yapmadığı o kadar açık ki; gerisini siz düşünün:img-fie:.Bir de "Yasemin bebek odaya geldiğinde heyecanlı değildi" denmiş; oradaki herkes -Necdet bile- ikisinin çocuğu olduğunu sanırken Yasemin Ahmetsiz Ahmet'in çocuğunu doğurmuştu.Heyecanlı olsa da gözlerindeki hüzün bunu örtüyordu.
Son sahnede dizinin 66dan devam edeceğinin ilan edilmesi, o yıllardan görüntüler gösterilmesi, Denizlerle ilgili görüntüler ve fonda çalan uzun süredir merakla beklediğim "sevdamız bir uzun bakış" diye başlayan şarkı çok güzeldi...:happy0064
Oh be, sonunda bitirdim:)
marenostrum
04-03-07, 07:16
Herkese merhaba,
14. ve 15. bolum bana sunu gosterdi ki Ahmet'i ayrilik daha iyi bir asik yapti. Bu Cansel Elcin'in daha iyi rol yapmasindan mi bilmiyorum ama bolumler boyu bana etkileyici gelmeyen o ask simdi daha gercek, daha aci geliyor; yuregime isliyor... Gecen haftaki veda sahnesinde de, Ahmet'in bu haftaki aglama sahnesinde de cok agladim, beynim oradan oraya savruldu. Sadece Ahmet'in gozyaslari degildi beni bu kadar etkileyen, o sahnenin annesiyle yasanmis olmasiydi. Annesinin onu oyle gorunce verdigi tepkiler, dudaklarinin bukulusu, gozlerinden yaslarin akisi o kadar dogaldi ki. Annemin gozumden her yas dustugundeki suratini, gozyaslarini gordum sanki... Elinden gelse, "Sen uzulme, ben senin yerine uzuleyim." diyecek. Cocugundan duydugu "Bu aci beni oldurecek.." cumlesine bir anne yuregi nasil dayanir. Ustelik bu konuda katkisi da var. O sarilis, Ahmet'in aciya teslim olusu, siginmak istemesi... Butun ayrintilar askini da, acisini da cok net gosteriyordu.
Yasemin'in "Boyle dusunmemelisin.." cumlesine Necdet'in verdigi "Ama ben boyle hissediyorum." cevabi cok ince bir ayrintiydi... Benim birbirine karistirilmasina, birbiri yerine kullanilmasina katlanamadigim kavramlardandir "hissetmek- dusunmek" ikilisi.. Necdet, Yasemin'e karsi durust olmadi en basindan beri.. Yasemin onun bu evlilikten umut ettigi seyleri bilmiyor. Ama ben yine de Necdet'e kizamiyorum. Boyle dusunmuyorum ama boyle hissediyorum :icon_sorr
"Sevdamiz bir soylu bakis.." sarkisi bu yeni doneme cok uygun geldi kulagima, mars havasi agir basiyordu.
Gecen haftaki bolumle ilgili yazmak istedigim bir ayrinti vardi. Meyvaciyla Ayla'nin konusmasi... "Darbe olmasaydi da biz secimde tepkimizi goterirdik." diyen adama Ayla'nin verdigi "Ama secim sonuclari oyle demiyor." cevabi cok ama cok iticiydi. Insanlarinin hislerinden, tepkilerinden, sebep ve sonuclarindan bu kadar uzak bir devrimci nasil oluyor; boyle bir insan esitligi, ozgurlugu, demokrasiyi nasil savunuyor??.. Orada soyledigi sey su kapiya cikiyor : "Sizin secimle getirdikleriniz belli, iyi ki darbe oldu da yonetim degisti.."
Herkese sevgiler..
Sevgili marenostrum; ayrılık Ahmet'i değil sadece herkesi daha iyi aşık yapar; bu da bundan kaynaklanan bir şey bence.İnsanlar aşık oldukları insanla beraber ve mutlu iken içinde hisseder ama, dışarıya çok fazla hissettiremezler aşık olduklarını...İşin içine acı, ayrılık girince; insanın canı yanmaya başlayınca ne kadar aşık olduğu görülür.Acı bu sebeple insanı daha iyi aşık yapar, evet:img-yes: ...
Ne demiş Mevlana:
Aşk davaya, acı çekmek de şahide benzer.Şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki!
http://img472.imageshack.us/img472/266/hsfragmanpf7.png (http://imageshack.us)
arkadaşlar dizi başlamadan önceki reklam fragmanını izlemiştim de berk hakman ve diğer oyuncuya gözüm takıldı...Kim acaba?:icon_whis
ya şimdi bu hafta kesin yeni bölüm yok mu?nasıl beklerim yaa:icon_sorr
zaten ahmet ağladı ya içim acıdı orda yaa....bi de çok güzel ağlamışş...off..
ha bi de dizinin sonundaki müziğin tamamı varsa birisinde gönderebilir mi banaa:img-help:
riyanka-ua
04-03-07, 10:47
ha bi de dizinin sonundaki müziğin tamamı varsa birisinde gönderebilir mi banaa:img-help:
ne inanmıyorumm yeni bölüm yok mu yaa hayırr olamazz ....daha şimdiden yeni bölümü bekliyodummm buuu yapılır mııı yaaa :icon_cry:
ben de bu bölümde çok üzüldümmm ahmetin ağladığı an yıkıldımmm resmennn mahvolduu yaaa tüm ümitlerii yokoldu......:icon_sorr
hacivatiye
04-03-07, 11:13
nasıl olur ya.. ne demek yeni bölüm yok? niye vermiyorlar ki? ne de merak etmiştim zaten şimdi aradan 5 yıl da geçti.Rüya büyüdü.Büyük bir ihtimalle ahmet dönecek ve bir müddet sonra Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrenecek falan filan.
bu arada politik olaylarda tüm hızıyla devam ediyor.Deniz gezmişi gösterdiler bölüm sonunda..
ahmetin ağlama sahnesi duygusaldı gerçekten bir hoş oldum ben..
son bölümü tekrar izliyodum da..bişeyi anlayamadımm:yasemin ahmetle karşılaştıktan sonra ağlayarak gitti de ahmet çağırdı ya geri-orda ahmet yaseminin ağladığını anladı mııı?yüzüne baktım bi değişiklik yoktuu-yaseminde de gözyaşı falan kalır hani ağlayınca ya o yoktuu-tamam sildi de...-yani yaseminin ağladığını bir biz bir yasemin bir de Allah mı gördüüüü:img-pilot
e o zaman o sahne boşuna mıydıı
nasıl olur ya.. ne demek yeni bölüm yok? niye vermiyorlar ki? ne de merak etmiştim zaten şimdi aradan 5 yıl da geçti.Rüya büyüdü.Büyük bir ihtimalle ahmet dönecek ve bir müddet sonra Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrenecek falan filan.
bu arada politik olaylarda tüm hızıyla devam ediyor.Deniz gezmişi gösterdiler bölüm sonunda..
ahmetin ağlama sahnesi duygusaldı gerçekten bir hoş oldum ben..
ya sanırım dizinin sitesinde söylenmiş:haftaya kolaj varmış sonrada yeni bölümm:img-yes: inşallah yeni bölüm oynar haftaya ama sanmıyorum..
yıl atlamasında 5 yıl atlanıcak sanırımmm ya buna sevindimm:good: daha fazla atlasalar en güzel yıllarını göremeyecektik ahmetle yaseminin..gerçi ne kadar güzel geçer bilemem ama:sad53:
jenerikte ahmetle yasemini dans ederken gösteriyor yaseminin saçları açık..
bence zaman atlayınca yaseminin saçları açılacak..
ben de diyordum niye hep armut gibi topluyor bi türlü açmıyor..nedeni gelecek bölümlerde küçük kız imajından daha rahat kurtarmak içinmiş...
bide yine jenerikte sanki yasemin gülüyor ve necdet ona yaklaşıyor gibi yanlış mı gördüm yoksa sadece jenerik için hazırlanmış bir görüntü mü???
eveeet yasemin saçlarını açacaktırr-yoksa onu büyümüş göstermek biraz zor olurdu tahmin ediyorummm:img-yes:
yaseminle ahmetin dans ettiği sahnede yasemin çok güzel yaa:img-yes: 5 yıl sonra ahmet bi gelicekk-yasemin bıraktığından daha güzel olucaaakk ve ahmet onu unutmuş olsa bile-ki unutmayacakk-tekrar aşık olucakk:img-yes:
bu arada o bölümlerde ahmet de ayrı bir hoş olmuşş:img-wink:
http://img472.imageshack.us/img472/266/hsfragmanpf7.png (http://imageshack.us)
arkadaşlar dizi başlamadan önceki reklam fragmanını izlemiştim de berk hakman ve diğer oyuncuya gözüm takıldı...Kim acaba?:icon_whis
mukocum (ismin mukaddesti sanrım unuutm) nu jenerikteki bi görüntümü?
o yanındaki adam hani bi foto vardıya hani toplu çekilen bi foto, herkes vardı fotoda ber hakmanda vardı ve bu yanındaki adamda vardı..
Muko88,sana katılıyorum,ayrılık ve acı insanı daha aşık yapar! O nedenle Ahmet'in ayrılıktan sonraki perişan hallerini üzülsek de çok beğenerek izliyoruz.Çünkü çok gerçekçi birşey değil mi, ne kadar çok sevdiğini ayrıldıktan sonra farketmek. Ayrıldığı için farketmek belki de. Ayrılmasalardı, o kadar tutkuyla sürmeyecekti belki bu aşk...
sen ağlasan zaten şaşardım....artık ahmetin ağladığı sahnedede ağlamadıysan seni hiçbirşey ağlatamaz..galiba biz bunun için sevim veya mehmetin ağlamasını beklemeliyiz.....neyse kaçamak olarak girdim hemen çıkıyorum..size iyi sohbetler.......
ağlamam için çok önemli bişey olması lazım.sonuçta ben canselide seviyorum.ama etkilenmedim.çgo da çok ağlamışımdır mesela.bi de cemal kendini vurduğunda ağlamıştım.:icon_sorr ama yine de sevimle mehmete bişey olmasın.kıyamam onlara ben.:img-in_lo
arkadaşlar şimdi televizyonda dizideki dayımızın yani mehmetin (sinem buralarda mısın??:img-hyste ) bi filmini izliyorum da bu adam hakikaten rolünün hakkını veriyomuş yaaa.. dizide rolünü arttırmalılar bence...
filmin adı ne?yoksa korkuyorum anne mi?eğer oysa kahrolurum burda.ben o filmi çok merak ediyorum.hem şenayım:img-in_lo hem de turgay oynuyor.:img-blush
denizkizi55
04-03-07, 12:28
Keske diyorum ahmet cocugu daha bebekken ögrense..Sanki böyle yasemin'inde ahmet'inde yanina 'yakisiyor'..Ama yüzde yüz 68e gececeklerine göre bu mümkün olamayacak degil mi?
Mümkün olmayacak. Ama Nejdet de çok iyi bir baba olacak bence.Tabii gerçek babanın yerini tutmaz herhalde. Çocuk yıllar sonra gerçeği öğrendiğinde çok kötü hissedecek kendini ve diğerlerine de çok öfke duyacak bence. Öfke duyup sert tepki gösterirse haklı da.
zaten ahmet bebeği öğrendiği anda biter her şeyy:img-yes: niye ayrı kalsınlarki ondan sonra-zati ahmet bırakmaz bebeğini:img-yes: ...
ama ben de çok isterdim bebekken öğrensin-zaten çocukların en tatlı hali bebekken olurrr...ahmeti öyle kucağında bebekle görmek de çok güzel olurdu ama neyse bir araya gelince bi bebek daha yaparlar yaseminle-orda görürüzz:img-hyste :happy0064
mukocum (ismin mukaddesti sanrım unuutm) nu jenerikteki bi görüntümü?
o yanındaki adam hani bi foto vardıya hani toplu çekilen bi foto, herkes vardı fotoda ber hakmanda vardı ve bu yanındaki adamda vardı..
evet canım ismim Mukaddes:).
Ben o resimde sadece Berk Hakman'a dikkat etmişim galiba, bu çocuk da varmış.Eski bölümleri falan karıştırıyordum da sabah, tanıtım jeneriğinde gördüm.Hüseyin Avni Danyal nasıl Adnan Menderes'i canlandırdıysa, Berk Hakman da Deniz Gezmiş'i canlandırır belki.Öyle bir ihtimal var yani bana göre:img-blush
Mümkün olmayacak. Ama Nejdet de çok iyi bir baba olacak bence.Tabii gerçek babanın yerini tutmaz herhalde. Çocuk yıllar sonra gerçeği öğrendiğinde çok kötü hissedecek kendini ve diğerlerine de çok öfke duyacak bence. Öfke duyup sert tepki gösterirse haklı da.
Sonunda kendime geldim :img-hyste sonda calan sarkiyi da elle gecirdim yasasin kotuluk :img-hyste
evet benim intikamimi Ruya alacak :img-hyste insanin 2 babasi olabilir mi? Yasmin sagolsun o da oldu, 3 kisi arasinda ki secim hakki ve onune sunulan bir baba modeli Necdet ve ister istmez ezilen,hesap veremeyen bir baba, insan hangi acidan baksin,nasil degerlendirsin bir kucuk cocuk icin kolay mi olacak bunlar, Yasmin dusundu mu butun bunlari... Donup bakabilmek arkaya,hatalara, bunlari kaldirmak,yasamak kolay olacak mi? Duygular,yasanmamislarin hesabini vermek kolay mi olacak bu kadar? Necdet'in yillar sonra geriye baktigin da kendine hesap verebilecek mi, yasadiklarin bu aciyi kapatabilecek mi? Uzuntuleri kim telafi edecek, zaman mi?!
Hala erkek bebek istiyorum ben ya Ruya'mis benim alismam kolay olmayacak buna :img-blush
bende erkek istiyordum ya.:icon_sorr
kale abla nerden buldun müziği?canselin siteye mi eklendi yoksa?:img-hyste
bak söylüyorum yaaa ahmetle yaseminin bi bebeği daha olur sonra o da erkek olur...:img-hyste ayladan olmuyo biliyosuuuun:img-hyste
ha bir de dizinin sonundaki müziğe bi şekilde ulaşabilirsem çok sevinicemmm sevgili kalee-gönderebilir msin bana
Niye erkek bebek istiyorsun Kale? Minik Rüya'cık ne güzel'di.Tabii yeni bölümde 4-5 yaşındaki halini göreceğiz Rüya'nın. O yaştaki kız çocukları ne kadar tatlı olurlar, bıcır bıcır :img-yes: Babalarına da çok düşkün olurlar kız çocukları. Nejdet'le Rüya'nın ilişkilerini izlemeye bayılacağıma eminim. Çok sevgi dolu bir baba olacak Nejdet. Ne güzel. :)
arkadaslar imzalarınızda kullandığınız cansel resimlerini nerden buluosunuz hepsi süper ama bn bulamadım hiç bi yerde
evet canım ismim Mukaddes:).
Ben o resimde sadece Berk Hakman'a dikkat etmişim galiba, bu çocuk da varmış.Eski bölümleri falan karıştırıyordum da sabah, tanıtım jeneriğinde gördüm.Hüseyin Avni Danyal nasıl Adnan Menderes'i canlandırdıysa, Berk Hakman da Deniz Gezmiş'i canlandırır belki.Öyle bir ihtimal var yani bana göre:img-blush
ben deniz gezmişi hiç görmemiştim ilk olarak geçen bölümün sonunda gördüm ve tanımıyordum..
ama dedimki bu adam berk hakmana ne kadar çok benziyor demiştim...
ben onu oynayacak o..
bende Nil canım memnun oldum:)):happy0064
ama deniz gezmiş renkli gözlü değil sanırım.nasıl olacak o?lens mi takacak?:img-help:
ergim canselin sitede var bu resimler.ordan bulabilirsin yıııvruuum.:img-wink:
ben deniz gezmişi hiç görmemiştim ilk olarak geçen bölümün sonunda gördüm ve tanımıyordum..
ama dedimki bu adam berk hakmana ne kadar çok benziyor demiştim...
ben onu oynayacak o..
bende Nil canım memnun oldum:)):happy0064
ben de memnun oldum canım:img-meeti
Evet öyle bence de.Hem benzerlik de var dedğin gibi.Diğer çocuk da Deniz'i oynayacak galiba:icon_whis
ama deniz gezmiş renkli gözlü değil sanırım.nasıl olacak o?lens mi takacak?:img-help:
ergim canselin sitede var bu resimler.ordan bulabilirsin yıııvruuum.:img-wink:
galiba öyle olacak, lens falan takarlar, yani bi gözleri renkli diye vazgeçecek değildirler eğer öyle uygun görmüşlerse.
Yasemin Nejdet'in resmini yapıyordu,zavallı Nejdet'i karşısına dikti ve poz verdirdi. Yasemin sonra devam ederiz deyip gittikten sonra, Nejdet bir de ne görsün,kendi gözleri yerine Ahmet'in gözleri resmedilmiş kağıda.
Ne üzücü birşey! İnsan böyle birşey niye katlanır ki. Sevdiğin kişi, seni değil başka birini görüyor, sana baktığında bile.Tamam, Nejdet bunu biliyor, bile bile razı oldu buna. Ama yine de çok zor birşey yaa. Allah kimsenin başına vermesin.
bana göre gelecek bölümlerde senaryo deniz gezmiş e yüklenecek gibi geliyor..
deniz gezmişe yüklenmek değil.nasıl bugüne kadar menderes dönemi zemin olarak kullanıldıysa senaryoda, bu sefer de denizlerin dönemi zemin olacak senaryoya.ön planda olan, dizinin konusunu belirleyen yasemin ve ahmet in aşkı...
Yasemin Nejdet'in resmini yapıyordu,zavallı Nejdet'i karşısına dikti ve poz verdirdi. Yasemin sonra devam ederiz deyip gittikten sonra, Nejdet bir de ne görsün,kendi gözleri yerine Ahmet'in gözleri resmedilmiş kağıda.
Ne üzücü birşey! İnsan böyle birşey niye katlanır ki. Sevdiğin kişi, seni değil başka birini görüyor, sana baktığında bile.Tamam, Nejdet bunu biliyor, bile bile razı oldu buna. Ama yine de çok zor birşey yaa. Allah kimsenin başına vermesin.
ben o sahneye bitmiştim ya ncdetin resme bakma sahnsine...
sonra necdetin gözlerinden sonra ahmetin gözlerini göstermesi falan oray çok güzel yapmışlar...
Niye erkek bebek istiyorsun Kale?
Hayalerim vardi, peki simdi kim telafi edecek butun bunlari :img-hyste , kucuk bebek Ahmet'e benzeyecekti, peki simdi Ruya uuhuhuhu...Tamam bende bir kucuk hanimefendiyken,saclarimda kurdele,toka ve ellimde sekerimi yerken, ayakabimi sadece babama baglatir ve sadece onun boynuna atilip babacigim dedigimi bilirim,ne guzel anilardir bunlar :img-in_lo sonra parka gezmeye yine cigliklarla,bagirislarla babam gotursun diye yirtinmami daha hatirlarim, okuldan eve geldigimde babamin eve gelisini dort,hatta bes gozle bekledigimi kendime ne eziyetler etmisim meger :img-hyste yine odevlerimi sadece onun yardim etmesini bekler baskasina dokundurmazdim, ise onunla gitmek ve pantolonun pacalarini nasil cekilestirdigimi sonra yine gezmeye onunla gitigimde basimi nasil saga sola cevirdigimi ve nasil gururla yurudugumu hatirladim, hatirlatin Selencigim :img-in_lo ya baba baska bır sey ama bu bebek erkek olmalıydı :img-hyste Ahmet'ime benzeyecek onun gibi avukat olacak ve zamani geldiginde Yasemin'e hesap soracakti ya peki simdi, sevimli bir kiz ve onunla iyi gecinen Necdet benim hayalarime ne olacak peki :img-pilot
İnsan böyle bir şeye neden katlanır?Yasemin'in bir gün kendisine aşık olacağı umuduyla katlanır.Ahmet'e olan nefreti sayesinde katlanır...İçindeki bencil ve -güya aşk- için katlanır.Onun Ahmeti sevdiğini görerek, ahmetinde onu sevdiğini bilerek ve o bebeğin onlara ait olduğunu bilerek; kendi bencilliğiyle katlanır...
dinliyorum şuan şarkıyı ama çok iyi kayıt edilmemiş.umarım daha iyi eden olur sonra.:icon_sorr
gürsoylar torunlarını sevemeyecek.çok üzülüyorum onlar için.:icon_sorr
bende şimdi kayıt ettim,
ses net değil ama olsun gayet güzel,
alisercan abi kzacak ama olsun napalım:img-yes:
albüm çıktığı zaman ilk işim gidip almak olcak söz:img-wink:
Yasemin,'Seni çok seviyorum Nejdet' diye sarıldığında, nasıl da sevindi Nejdet. Bir insan olarak seviliyor oysa, ona bile razı. Belki bir gün aşkla da sever diye umut etmek. Hayatını bir umuda bağlamak. Nejdet'in işi zor. Offf...
Alisercan'ın üstüne albüm konusunda gitmeyin arkadaşlar, gerçi daha böyle bir proje olmadığını açıklamış ama.Ya bu sezonun sonunda çıkarırlarsa albümü, yaza falan, daha iyi olur.O zamana kadar daha başka müzikler de çıkar en azından; onları da koymuş olurlar albüme.Eğer çıkarsa tabii.
CicimBenim
04-03-07, 13:35
Off ben bu bolumde cok ama cok cok sinirlendim! Hala etkisi uzerimde.
Evet Necdet suan bir melek gibi gorunuyor ama meleklikden cok uzak. Yasemin Ahmetden cok kolayca vazgectigine inaniyorum. Dusunuyorumda dizinin basina Michelle'e cok buyuk haksizlik yapmis... 'Cok buyuk bir ask, omur boyu bir aska' ne oldu demek isterim?! Zamaninda herkesi karsisina almayi dusunen Yasemine noldu? Agzindan cikan her laf bir yalanmis sanki. Aylanin gecen bolumde Ahmete Yasemin hakkinda dedigi laflar dogruydu.
Yasemin cok suclu oldu ve Necdet'de onun yaninda az sayilmaz. Yaseminle olmak icin bir cikis yolu aradi ve buldu, firsati kacirmadi. Ama en buyuk sucu bebegi Ahmetden saklamasi oldu. Ne de olsa Ahmet bir zamanlar senin iyi arkadasindi. Kendini Ahmetin yerine koysa gercekleri o bile ogrenmek isterdi! Ahmet Necdetin gozunde dustu (yanlis anlamalar yuzden ve tabiki kiskanclikdan) ama hic kimsenin gercekleri saklamaya hakki yoktur, hele boyle bir siri. Yazik oldu.
Hastenede Yasemin beni dahada cildirti. Ben saniyordumki bir an Ahmeti dusunur diye ya da kizina baktiginda aklina Ahmet gelir, kizinda Ahmeti gorur diye ama bu olmadi. Bide Necdete ismi koymasini birakti ya koptum! Yaseminin adini vermesini istiyorum.
Necdetin 'kizim oldu' demesi offf yerimde oturamadim. Nerden senin kizin oluyor be adam?! Ahmetin orda olacagina Necdet vardi. Ahmetin bu gercekleri ogrenipte Yasemini affetmemesine hak verecegim. Cocugunun ilk laflarini duyamamak, ilk yas gununde yaninda olmamak, onemli anlarini kaybetmek ve onun varligini bilmemek adami deli eder bu onun kaybolan yillaridir.
Ahmet evlensinki Yaseminin ona yasattigi acilari kendi yasasin anca ozaman iyi anlar. Cok acidim Ahmete hele bebegi ogrendiginde aglamasi icimi yakti. Ysemin hastanede hic huzunlu gorunmedi bana.
İnsan böyle bir şeye neden katlanır?Yasemin'in bir gün kendisine aşık olacağı umuduyla katlanır.Ahmet'e olan nefreti sayesinde katlanır...İçindeki bencil ve -güya aşk- için katlanır.Onun Ahmeti sevdiğini görerek, ahmetinde onu sevdiğini bilerek ve o bebeğin onlara ait olduğunu bilerek; kendi bencilliğiyle katlanır...
Muko88 haklısın, bencillik var işin içinde. Ama aşk da var. Acıyı ve daha da önemlisi, bir ömür boyu hiç sevilmeme ihtimaline rağmen, bir umuda hayatını bağlamayı göze aldıracak kadar yoğun bir aşk var bence. Ve aşkla bencillik de kol kola gezen duygulardır kanımca.
http://www.kutuk.nl/nl/images/stories/FotoAlbums/devrim/deniz_gezmis.jpg
1965'ten sonra Türkiye'de gelisen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden ve Türkiye Halk Kurtulus Ordusu(THKO)'nun kurucu ve yöneticilerinden Deniz Gezmis, 24 Subat 1947'de Ankara'nin Ayas ilçesinde dogdu. Ögretmen bir ailenin çocugu olmasi sebebiyle ilk ve ortaögrenimini çesitli kentlerde, liseyi Istanbul'da okudu. 1966'da Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Gezmis, henüz lise ögrencisiyken sol düsünceyle tanisti ve kendini dönemin eylemleri içinde buldu.
Ögrenci eylemleri içinde etkinligi giderek artan Deniz Gezmis, 12 Haziran 1968'de Istanbul Üniversitesi'nin isgal edilmesinde önderlik etti. Isgal Konseyi adina IÜ Senatosu ile Baltalimani'nda yapilan görüsmelere katilan ögrenci heyetinin içinde yer aldi; ögrenci haklarinin elde edilip isgalin sona erdirilmesinde etkili oldu. Isgalden kisa bir süre sonra Istanbula gelen 6.Filo'yu protesto eylemlerinde yer alan Gezmis, 30 Temmuz'da bu eylemlerden dolayi tutuklandi ve 20 Eylül'de serbest birakildi.
31 Mayis 1969'da IÜ Hukuk Fakültesi ögrencilerinin, reform tasarisinin gerçeklesmemesini protesto için giristikleri isgale önderlik etti. Üniversitenin kapatilip, polise teslim edilmesi nedeniyle çikan çatismalarda yaralandi. Hakkinda giyabi tutuklama karari olmasina ragmen hastaneden kaçan Gezmis, Haziran'in sonunda Filistin'e gitti. Filistin'e gitmeden önce 23 Haziran 1969'da TMGT'nin topladigi 1. Devrimci Milliyetçi Gençlik Kurultayi'na kendisi gibi haklarinda tutuklama karari olan FKF Genel Baskani Yusuf Küpeli ile birlikte bir mücadele programi gönderdi. Eylül'e kadar Filistin'de gerilla kamplarinda kalan Deniz Gezmis,1 Eylül 1969'da, 10 Haziran'da "üniversiteyi isgal" ettigi gerekçesiyle Hukuk Fakültesi'nden ihraç edildi.
Hakkinda tutuklama kararinin oldugu bu dönemde gazeticilere gizlendigi yerden demeçler verdi. 23 Eylül 1969'da Hukuk Fakültesi'nde oldugu sirada haber verilen polislerin de fakülteye gelmesi üzerine teslim olan Gezmis, 25 Kasim'da serbest birakildi.
Sinan Cemgil ve Hüseyin Inan'la birlikte THKO'yu kurdu. 11 Ocak 1971'de THKO adina Ankara Is Bankasi Emek Subesi'nin soygununu gerçeklestirenler arasinda yeraldi. 4 Mart 1971'de dört ABD'li erin Balgat'taki Tuslog Tesisleri'nden kaçirilmasi eyleminde de bulunan Gezmis, erlerin serbest birakilmasindan sonra Sivas'in Sarkisla ilçesinin Gemerek nahiyesinde Yusuf Aslan'la birlikte yakalandi. 16 Temmuz 1971'de baslayan THKO-1 Davasi'nda TCK'nin 146. maddesini ihlal ettigi gerekçesiyle, 9 Ekim 1971'de idam cezasina çarptirildi. 6 Mayis 1972'de idam edildi.
http://www.imranlider.org.tr/editorden/kasim/daragacindanmektuplar_clip_image003.jpg
Bütün Akrabalara,
Bu mektubumu okuduğunuz zaman artık aranızda olmayacağım. Mektubumu Senatonun idamlarımızı tasdik ettiğini öğrendiğim anda yazıyorum. Şundan emin olmalısınız ki, bugüne kadar davama olan inancım sarsılmamıştır. Sehpaya gidene kadar da en ufak bir sarsılma olmayacaktır. Ben halkımın kurtuluşu, Türkiye'nin tam bağımsızlığı için savaştım. Sizler beni tanıyorsunuz. Bir yıldan beri bu bir avuç sömürücüler, vatan satıcıları, işbirlikçiler ellindeki bütün imkanlarla bizi dışardan yardım gören, beyinleri yıkanmış, vatan haini, dışardan emir alan, bölücü diye tanıtmaya ve halkımızdan bizi koparmaya çalıştılar. Bu bir avuç azınlığa göre vatanseverlik: vatanı satmak, yabancılarla işbirliği yapmak, NATO'yu ve Amerika'yı savunmak,6. filoyu ağırlamak, milyonlarca köylünün geçimi olan haşhaş ekimini elinden almak, işçinin grev hakkını engellemek, Amerika'ya ve emperyalizme hizmet etmektir. Biz bunlara
Son sözüm; yaşasın isçiler, köylüler! Yaşasın devrimciler ! Yaşasın halkımın kurtuluşu ve bağımsızlığı için savaşanlar ! Yaşasın tam demokratik Türkiye’nin kurulmasından yana olanlar ! Kahrolsun emperyalizm ! Kahrolsun faşist koalisyon.
T. Yusuf Aslan
http://www.imranlider.org.tr/editorden/kasim/daragacindanmektuplar_clip_image005.jpg
Babama, Anneme, Kardeşlerime ve Akrabalarıma,
Söyleyecek fazla söz bulamıyorum.
Bir insanin sonunda karşılaşacağı tabii sonuç bildiğiniz sebeplerden dolayı erken karşıma çıktı. Üzüntü ve acılarınızı tahmin ediyorum. İlerde durumu çok daha iyi anlayacağınız inancındayım. Metin olunuz. Üzüntü ve acılarınızı unutmaya çalışınız.
Bütün varlığımla hepinize kucak dolusu selamlar, sevgiler !. Yazılacak çok şey var, fakat hem mümkün değil, hem de sırası değil...
Candan selamlar.
Hüseyin İNAN
http://www.imranlider.org.tr/editorden/kasim/daragacindanmektuplar_clip_image001.jpg
06.05.1972
Baba,
Mektup elinize geçmiş olduğu zaman aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben ne kadar üzülmeyin dersem yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat bu durumu metanetle karşılamanızı istiyorum, insanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler, önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki benden evvel giden arkadaşlarım hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de düşmeyeceğimden şüphen olmasın, oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir, o bu yola bilerek girdi ve sonunun bu olduğunu biliyordu. Seninle düşüncelerimiz ayrı ama beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil, Türkiye’de yaşayan Kürt ve Türk halklarının da anlayacağına inanıyorum. Cenazem için avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara’da 1969’da ölen arkadaşım Taylan Özgür’ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul’a götürmeye kalkma, annemi teselli etmek sana düşüyor, kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum, bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir, son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir, seni, annemi, ağabeyimi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşi ile kucaklarım.
Oğlun Deniz
Muko88 haklısın, bencillik var işin içinde. Ama aşk da var. Acıyı ve daha da önemlisi, bir ömür boyu hiç sevilmeme ihtimaline rağmen, bir umuda hayatını bağlamayı göze aldıracak kadar yoğun bir aşk var bence. Ve aşkla bencillik de kol kola gezen duygulardır kanımca.
ya gerçek aşk fedakarlık ister.ben bencil aşk diye bir şey tanımıyorum.birine aşıksın ama o seni sevmiyor.onu kendine bağlama çaban, o başkasını deli gibi severken, onun için ümit beslemen, diğer insanla aralarına girmen...bunlar aşkla bağdaşmayacak şeyler bence...o seni sevmiyor, acı çeksen de bunu bi kenara bırakıp onun mutluluğunu istemen gerekir.onun mutluluğu da sevdiği insanla olur zaten; her şeye rağmen.hadi yasemin ahmet in de ayrılığı kabullendğini düşünüyor fakat; necdet ahmet pastaneye geldiğinde ahmetin duygularını, herşeyi gördü ve bunlara rağmen onu kışkırtacak şeyler söyledi:YASEMİN ARTIK BENİM KARIM!
BÖYLE AŞK OLUR MU!
Ahmet evlensinki Yaseminin ona yasattigi acilari kendi yasasin anca ozaman iyi anlar. Cok acidim Ahmete hele bebegi ogrendiginde aglamasi icimi yakti. Ysemin hastanede hic huzunlu gorunmedi bana.
ah canim yalniz degilsin, diyorum ya bu kadar mi kolay baskasinin hayatina mudahale etmek,yikmak ve yakmak Yasmin'in askina da bundan sonra Ahmet'e yazdigi o manasiz yazilari da gonlumu sizlatacagini dusunmuyorum ben :icon_sorr
TÜRKİYE HALK KURTULUŞ ORDUSU KURUCUSU VE ÖNDERLERİ
DENİZ GEZMİŞ - YUSUF ASLAN - HÜSEYİN İNAN
6 MAYIS 1972
http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep1/kcfoto/deniz2.jpg
Yasemin, bebeğin ismini Nejdet'in koymasını istedi, bu benim hoşuma gitti. Yasemin'in bunu düşünmesi güzeldi bence. Bebeği kendi çocuğu olarak kabul ettiği ve ona soyadını vereceği için, ismini de Nejdet'in koyması gayet doğal.
Bu bebeğin babasının Ahmet olacağı yerde, Nejdet olması,Yasemin'in suçu, Nejdet'in değil. Burada, Ahmet'e ve o çocuğa bir haksızlık yapan varsa, o da Yasemin.
ya gerçek aşk fedakarlık ister.ben bencil aşk diye bir şey tanımıyorum.birine aşıksın ama o seni sevmiyor.onu kendine bağlama çaban, o başkasını deli gibi severken, onun için ümit beslemen, diğer insanla aralarına girmen...bunlar aşkla bağdaşmayacak şeyler bence...o seni sevmiyor, acı çeksen de bunu bi kenara bırakıp onun mutluluğunu istemen gerekir.onun mutluluğu da sevdiği insanla olur zaten; her şeye rağmen.hadi yasemin ahmet in de ayrılığı kabullendğini düşünüyor fakat; necdet ahmet pastaneye geldiğinde ahmetin duygularını, herşeyi gördü ve bunlara rağmen onu kışkırtacak şeyler söyledi:YASEMİN ARTIK BENİM KARIM!
BÖYLE AŞK OLUR MU!
Olur.. Ask icin herseyi yapar insan :img-wink:
Simdi Necdet ve Ahmet hicbirzaman dost degildi bunu bikere daha belirtmistim
Yillardir gorusmeyen huyunu suyunu bilmeyen birseyleri paylasmayan iki sahisa dost demem asla ben.. dostluk kutsaldir :img-wink:
Iki gun gezip tozmayla dost olunmaz dost degildi onlar.
Bakin, Ahmetin annesi yasemine
" seninle gorusmek istemiyor" dedi Necdet boyle biliyor olayi ve son bolumde yine tekrarlandi bu.
Yasemin necdete Ahmet asla bilmeyecek bu mevzuyu dedi (bebegi)
Bunu ahmete soylemek Necdein gorevi degildir
Yasemin denilen sahisin gorevidir. neolursa olsun soylemeliydi..
Necdet yasemini ipla baglayip tutmuyor orada, Gidebilirsin derken ictenligi ile soyledi gitmeliydi yasemin neolursa olsun gitmeliydi..
Ruya bebek mevzusuna gelince sunu soylemek istiyorum,
Necdetin ruyaya babalik yapmasi buyuk bir incelik, cunki Annesi onu gercek babasindan ayirdi, ne yani necdet kazik gibi dikilsin babalik yapmasinmi cocuga..
sozum meclsiten disari bir karaktere cok baglanip at gozu ile bakmayin olaylara, mesela bende ilk oyle yapiyordum Ama simdi Ahmetide necdet kadar seviyorum, sevmedigim tek karakter Yasemin:icon_whis
TÜRKİYE HALK KURTULUŞ ORDUSU KURUCUSU VE ÖNDERLERİ
DENİZ GEZMİŞ - YUSUF ASLAN - HÜSEYİN İNAN
6 MAYIS 1972
Türkiye'nin bir ordusu vardir ve o da malum TSK'dir :happy0064 bu ne anlamadim simdi?! neyse siyaset yapmayacagim simdi...
Olur.. Ask icin herseyi yapar insan :img-wink:
Simdi Necdet ve Ahmet hicbirzaman dost degildi bunu bikere daha belirtmistim
Yillardir gorusmeyen huyunu suyunu bilmeyen birseyleri paylasmayan iki sahisa dost demem asla ben.. dostluk kutsaldir :img-wink:
Iki gun gezip tozmayla dost olunmaz dost degildi onlar.
Bakin, Ahmetin annesi yasemine
" seninle gorusmek istemiyor" dedi Necdet boyle biliyor olayi ve son bolumde yine tekrarlandi bu.
Yasemin necdete Ahmet asla bilmeyecek bu mevzuyu dedi (bebegi)
Bunu ahmete soylemek Necdein gorevi degildir
Yasemin denilen sahisin gorevidir. neolursa olsun soylemeliydi..
Necdet yasemini ipla baglayip tutmuyor orada, Gidebilirsin derken ictenligi ile soyledi gitmeliydi yasemin neolursa olsun gitmeliydi..
Ruya bebek mevzusuna gelince sunu soylemek istiyorum,
Necdetin ruyaya babalik yapmasi buyuk bir incelik, cunki Annesi onu gercek babasindan ayirdi, ne yani necdet kazik gibi dikilsin babalik yapmasinmi cocuga..
sozum meclsiten disari bir karaktere cok baglanip at gozu ile bakmayin olaylara, mesela bende ilk oyle yapiyordum Ama simdi Ahmetide necdet kadar seviyorum, sevmedigim tek karakter Yasemin:icon_whis
kesinlikle yanlış anlamışsın ve yanlış yorumlar yapıyorsun.at gözlükleriyle bakmıyorum mesela ben.yaseminciyim de demiyorum.ama söylediğinizi siz yapıyorsunuz ve yasemin e kesinlikle hak vermiyorsunuz; hiç ama.necdet ne olursa olsun böyle yapmamalıydı!selmanın söylediğini yasemin necdet e söyledi ama; necdet kendi çıkarına böyle uygun düştüğü için böyle davrandı!bu inkar edilemez...
araştırırken buldum ve koymak istedim.:img-help:
böyle araştırma yapmayı çok seviyorum.:img-blush
aynı zamanda okuduklarıma üzülüyorum.:icon_sorr
bu 3 kişi bence özgür özberk,berk hakman ve resimde gördüğüm kişi olacak.:icon_sorr
bu 3 kişi bence özgür özberk,berk hakman ve resimde gördüğüm kişi olacak.:icon_sorr
Ben sana karsı bır sey demedım kı Sinem'cigim, bazi seyleri okurken sadece uzulme bir de onu degerlendirmek onemli :img-blush kalbimi sizlatan bir olay ama sonucu degil olma nedenini bilmekte onemli kanimca...
biliyorum bana bişey demediğini.:img-blush
ama yeni şeyler öğrenmek hoşuma gidiiiyy:img-blush
bi dergide okumuştum.aklıma geldi şimdi.paylaşayım sizinle.celal bayarın kendi hususi ineklerini bile geri vermemişler.bakanlık almış.celal bayarda bu konuyu hapiste günlüğüne yazmış.ineklerden ne istiyorlar anlamadım.ne olur verserler!:icon_sorr
kesinlikle yanlış anlamışsın ve yanlış yorumlar yapıyorsun.at gözlükleriyle bakmıyorum mesela ben.yaseminciyim de demiyorum.ama söylediğinizi siz yapıyorsunuz ve yasemin e kesinlikle hak vermiyorsunuz; hiç ama.necdet ne olursa olsun böyle yapmamalıydı!selmanın söylediğini yasemin necdet e söyledi ama; necdet kendi çıkarına böyle uygun düştüğü için böyle davrandı!bu inkar edilemez...
Hayir, cogu kisi anneleri sucladi
oysa annelerin ne sucu vardi, kendinizi hic onlarin yerine koydunuzmu bu ask yuzunden neler yasandi, yaseminin annesi hakliydi aslinda, cunki Ahmet sucsuz olsada babasi sucluydu, Yaseminin babasi az kalsin asiliyordu..
Ama yasemin mademki bir seyler yasadi ve hamile kaldi gidip bunu Ahmete neolursa olsun soylemeliydi..
Bebegini bir babadan saklayan bir kadina kim hak verir??
Ahmet kotu biri olsa ok ama oyle degil..
Necdet neyapsaydi Tamam yasemin hadi atla ucurumdan mi demeliydi?
Necdet zor durumda bir arkadasimi kurtarmaya calisiyorum dedi.
Yasemin ben seni yillardir seviyorum evlenirizdemedi :img-wink:
Bir karaktere baglanip ve o aci cekiyor diye diyerlerine hakaret yagdirip veya suclamak yalnis, her acidan bakinmali olaya..
mektupları eklemişsin gerçekten çok teşekkürler...
sana katılıyorum bencede o oyuncular oynayacak hatta berk hakman kesinlikle deniz gezmiş olabilir.. aslında o ismini bilmediğimiz oyuncuda benziyor oda olabilir..
biliyorum bana bişey demediğini.:img-blush
ama yeni şeyler öğrenmek hoşuma gidiiiyy:img-blush
bi dergide okumuştum.aklıma geldi şimdi.paylaşayım sizinle.celal bayarın kendi hususi ineklerini bile geri vermemişler.bakanlık almış.celal bayarda bu konuyu hapiste günlüğüne yazmış.ineklerden ne istiyorlar anlamadım.ne olur verserler!:icon_sorr
ah Sinemcigim, Celal bey hapiste ve inek mi dusunuyor bu da guzel, kendisini iceri tikanlardan inek davasi ve anlayisi neden bekliyor ben simdi anlamadim, bunun disinda ben bunu bilmiyorum acik olarak, sadece senin cumlene istinaden yaziyorum... Mantik arama, diyorum kendime sadece ...
ben her açıdan bakmaya çalışıyorum canım, merak etme:img-wink:
Bak ben Nezahat'a hak veriyorum fakat; diyorum ki Ahmet'in Rıza'nın mahkemesi sırasında çabasını gördü, babasına bile karşı geldi çocuk! O mektubu saklamaya ne olursa olsun hakkı yoktu.Selma'nın da ne olursa olsun babası idamdan dönmüş bi kız hemen ahmete koşup çok ama çok önemli bişey olduğunu söyleyip ahmeti görmek isterken onu görmesini engellemeye hakkı yoktu.yanlışlık burdan başlıyor; Yasemin ahmet ankaradan geldiğinde onu mahkemede gördü, sonra ahmet diğer mahkemeye kadar hapisteydi, o mahkemede de karar açıklandı; yasemin karnındaki bebeği aklına bile getiremedi ki...Ondan sonra da söylemek istediğinde bu şekilde engeller çıktı karşısına.Lütfen siz de kendinizi yerine bu şekilde koyup düşünün; Yasemin neden isteyerek çocuğunu babasından saklasın ki; hem de ahmete bu kadar aşıkken?Tüm bunları ve dahasını görmezden gelip Yasemin'i suçlamak da bana haksızca geliyor açıkçası...
sıkıntıdan yazmıştır kale abla.insan o durumda yapacak bişey bulamaz ki.:icon_sorr
o adını bilmediğimiz kişi deniz gezmiş olabilir.özgür özberk de harun,berk hakmanda bizim deniz.:img-hyste
nasılım?:img-hyste
mektupları eklemişsin gerçekten çok teşekkürler...
sana katılıyorum bencede o oyuncular oynayacak hatta berk hakman kesinlikle deniz gezmiş olabilir.. aslında o ismini bilmediğimiz oyuncuda benziyor oda olabilir..
yahu bunu nerden cikariyorsunuz Deniz Gezmis'in ne isi olabilir bu dizide onun biyografisini islemiyoruz ki, sadece bir sembol olarak kullanildi, zaman atlamasi ve olaylara gecis manasinda... Dizi de ogrenci hareketlerine tabii ki yer verilecek ama Deniz Gezmis'in hayatina kisa bir bakin goreceksiniz benim de gorduklerimi, bu dizide ona sadece gonderme yapilabilir, ikinci bir Menderes canlandirmasi beklemeyin :img-fear2
yazılanları okudumda sanki necdete biraz fazla yükleniliyo...:img-yes:
ne olusa olsun başkasının çocuğuna babalık etmek herkesin alabileceği bir sorumluluk değil ama necdet hiç tereddüt etmeden bunu yapmaya hazır...
bu çok çok büyük ve onurlu bi davranış bana göre...yaseminin bigün kendisine aşık olmasını içten içe istiyo olsa bile necdet için öncelikli olan bu değildi sadece ortada kalacak birine yardım etmek istedi...yasemini çok sevdiği için...
ama ben bunun direk yasemini elde etmek amaçlı olduğunu düşünmüyorum ki ölede değil ztn...necdet aynı necdet değişmedi...
Mukaddes, sen de dşüncelerinde kendince haklısın tabii ki. Zaten sevgi, aşk konularında tek bir doğru olması imkansızdır, herkesin kendine ait doğruları vardır bence.
Benim görüşüme göre aşk, içinde birçok karşıt duyguyu da barındırabilen bir meseledir. Her aşk fedakar olacak diye bir kural yoktur, ki burda, Nejdet'in fedakarlık yapmadığını söylemek de imkansız. Bencillik yapan kişinin aynı zamanda kendinden fedakarlık da yapmadığını kim söyleyebilir?
Nejdet aşkı için, bencilce, başkasını düşünmeden, kendini bile düşünmeden fedakarlık yapıyor bence. Başkasını çocuğuna baba olmak, fedakarlık değil midir? Onun gerçek babası olmayı herşeyden çok istediği halde, sadece üvey babası olmak, ama gerçek babası gibi davranmak, insanın kendine çektirebileceği büyük acılardan biridir bence.
Yasemin bildigim kadari ile 21 yasinda 20 yasinda bir kadin akli var mantigi var neolursa olsun soylemeliydi Ahmete gercegi, engelleri asip soylemeliydi, daha once karsisina cikan engellerle savasiyorduda bknz ( az kalsin ailesini birakip parise gidecekelrdi) neolursa olsun Ahmetede soylemek zorundaydi..
Yaseminin annesi Ahmetin sucsuz oldugunu elbet biliyor onun nkadar caba gosterdiginide fakat Ahmetin babasi sevket bey de sorumluydu ve Ahmetin babasi o, ben hak veriyorum onlara az sey yasamadilar..
Yasemin bildigim kadari ile 21 yasinda 20 yasinda bir kadin akli var mantigi var neolursa olsun soylemeliydi Ahmete gercegi,
:img-hyste tabii sen biliyorsun, peki o biliyor mu yasini :img-hyste tartisilmaz bir konus bu Yasmin hatta yapti ve bedelini odeyecek her ya da gec, dusunun kandirilan insanlara onlarin sucu ne, Yasmin'i tanimak olsa gerek :img-hyste
Mukaddes,sen de düüncelrinde kendince haklısın tabii ki.Zaten sevgi,aşk konularında tek bir doğru olması imkansızdır,herkesin kendine ait doğruları vardır bence.
Benim görüşüme göre aşk, içinde birçok karşıt duyguyu da barındırabilen bir meseledir. Her aşk fedakar olacak diye bir kural yoktur, ki burda, Nejdet'in fedakarlık yapmadığını söylemek de imkansız. Bencillik yapan kişinin aynı zamanda kendinden fedakarlık da yapmadığını kim söyleyebilir?
Nejdet aşkı için, bencilce, başkasını düşünmeden, kendini bile düşünmeden fedakarlık yapıyor bence. Başkasını çocuğuna baba olmak,fedakarlık değil midir?Onun gerçek babası olmayı herşeyden çok istediği halde, sadece üvey babası olmak, ama gerçek babası gibi davranmak,insanın kendine çektirebileceği büyük acılardan biridir bence.
İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum; Necdet başkasının çocuğunu kabullenmek gibi bi derde sahip değil.O sanki kendi çocuğuymuş gibi, kendiliğinden çocuğu kabul etti.Yasemin ne şekilde olursa olsun kendine bağlı olsun da onun için fark etmez.Tamam necdet e fazla yüklendim:); ama ahmete öyle haksızca davranması canımı sıktı.ben de böyle düşünüyorum işte,ne kadar iyilik yapmaya çalışırsa çalışsın, eğer haksızlık da varsa bunların yanında; kendi çıkarını gözeterek davranıyorsa; orada susamıyorum işte!:img-pilot
:img-hyste tabii sen biliyorsun, peki o biliyor mu yasini :img-hyste tartisilmaz bir konus bu Yasmin hatta yapti ve bedelini odeyecek her ya da gec, dusunun kandirilan insanlara onlarin sucu ne, Yasmin'i tanimak olsa gerek :img-hyste
:img-hyste :img-hyste kale alemsin
Bu yaseminin aci cekmeside tuhaf bir iki agliyor sonra guluyor egleniyor :icon_whis