Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-6

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

averaj
04-03-07, 15:11
sevgili willlover ikisi de farklı tabi..ama benim yaptığım bir örneklemeydi...aşkın benim gözümdeki değerini anlatmak için...

seveni elbette olacaktır...

fakat gerçek hayatımda böyle bir aşk ve yasemin karakteriyle işim olmaz...

acı anlayışım çok farklı belki de...

şeboist
04-03-07, 15:13
benim düşüncelerim zaten hep farklı olmuştur. :) sonuçta aşk yine aşk yani.karşılaştırmam doğal.selma&şevket aşkı bile daha güzel benim gözümde.:img-hyste

willlover
04-03-07, 15:23
Selma&Şevket aşkı mı:img-hyste Evet, onlar benim dizideki en favori çiftlerimden birisi:img-yes: Ama bence Teo&Lale de harika olurdu ya, göstermiyorlar ki bize:) Teo&Lale aşkı başlarsa benim desteğimi sonuna kadar alırlar:good:

Bu arada bence her insanın aşk duygusu karşılaştırılamaz. O yüzden dizi karakterlerinin de aşkları karşılaştırılamaz. Mesela Star Wars'ta Padme ile Anakin'in aşkıyla kalkıp da Matrix'teki Neo ile Trinity'nin aşkını karşılaştırmak pek doğru olmaz:) Burada da aynı hesap. Tabii ki sevenler olur, sevmeyenler olur. Ama aşk her zaman yücedir:img-in_lo Aşk her zaman aşktır:img-in_lo

beybolat
04-03-07, 15:24
Ben bu diziyi çok seviyorum ama aşk yönünü kuvvetli bulmuyorum açıkçası hele Ahmet&Yasemin aşkı beni hiç etkilemiyor o duyguyu hissettiremediler bir türlü...Necdet'in aşkı bile daha tutkulu:)karşılıksız olsada...En sevdiğim bölümler 10,11 ve 12. bölümlerdi.Yine de kaliteli bir dönem dizisi olarak izlenmesi gereken bir dizi...Bence de Çemberimde Gül Oya'yla kıyaslanamaz.O hayatımda izlediğim en anlamlı dizi,bütün bölümleri beni tatmin etmiştir:img-yes:

şeboist
04-03-07, 15:25
benim gibi düşünen başka biri daha.:img-yes:
mesela rıza&nezahat konuşmalarıda beni etkiliiiyyy :img-hyste
ama ahmet&yasemin asla. :hıh

sevda_cicegimm
04-03-07, 15:27
oo teo&lale aski mi..aaa onlarinda aski guzel olur...
vayy ask dolu bir diizi oldu haaaaaaaaaaa

willlover
04-03-07, 15:30
benim gibi düşünen başka biri daha.:img-yes:
mesela rıza&nezahat konuşmalarıda beni etkiliiiyyy :img-hyste
ama ahmet&yasemin asla. :hıh

Nezahat dedin de aklıma geldi; hani sen şu Ekrem meselesinde bayağı bir köpürüyordun da ben Ekrem Nezahat'le ilgili, belki ona aşık bir tip olabilir demiştim bayağı uçarak. Bak Ekrem Bey çıktı ortaya işte, lafı geçti. Bence Nezahat'e aşık olacak o:img-hyste Nezahat dedin de eklemek istedim:)

Yaa asla asla demeyin. Sonra yıl geçer, pişman olursunuz:img-hyste

cansu_a
04-03-07, 15:30
oo teo&lale aski mi..aaa onlarinda aski guzel olur...
vayy ask dolu bir diizi oldu haaaaaaaaaaa

tabi ben de dört gözle bu aşkı bekleyenlerdenim daha önce de yazdım inşallah 5 sene sonraki bölümde onları nişanlı fln görürüz.gerçi aşkın başlangıcını da izleme isterim ama olsn ikisinin aşkı süper olur eğleniriz baya....

şeboist
04-03-07, 15:34
açıkçası bende düşündüm bunu.çok saçma değil.olur mu olur valla!o zaman rıza benim yerime ekremin ağzını burnunu dağıtır.hehe:img-hyste

averaj
Selma&Şevket aşkı mı:img-hyste Evet, onlar benim dizideki en favori çiftlerimden birisi:img-yes: Ama bence Teo&Lale de harika olurdu ya, göstermiyorlar ki bize:) Teo&Lale aşkı başlarsa benim desteğimi sonuna kadar alırlar:good:

Bu arada bence her insanın aşk duygusu karşılaştırılamaz. O yüzden dizi karakterlerinin de aşkları karşılaştırılamaz. Mesela Star Wars'ta Padme ile Anakin'in aşkıyla kalkıp da Matrix'teki Neo ile Trinity'nin aşkını karşılaştırmak pek doğru olmaz:) Burada da aynı hesap. Tabii ki sevenler olur, sevmeyenler olur. Ama aşk her zaman yücedir:img-in_lo Aşk her zaman aşktır:img-in_lo

Teo&Lale aşkı bence de çok daha güzel olurdu..ama işte senaristlerden nefret ediyorum bu yüzden...göstermiyorlar...laleyi görebilene aşkolsun zaten..güzelim kızı bilerek ikinci plana atıyorlar..yahu sırf o kız yüzünden diziyi izleyen var acaba değerli senaristler bunu biliyor mu?

evet ama haklısın aşk her zaman aşktır, adı budur ama içeriği daha mı önemli ne?????içi boş olanı da var....ben çarşıdan bir tane alıp evde bin tane olanını isterim:img-hyste :img-hyste

sevda_cicegimm
ben rizanin eski sevgiliisi varya birlikte oldugu..
nasil bakti ona ole sarki solerken..sanki o sarki rizaya yazilmis gibi cnm..
ama artik beni unut demesinide tebrik ettim yani..

willlover
04-03-07, 15:38
şeboist bence de Rıza onun bir güzel hakkından gelsin. Hem dizi bir mikroptan kurtulur:img-hyste Bir de hani Zeyno Üstünışık diye bir tip vardı, o acaba hangi rolde girecek? O Defne olsunnn:img-in_lo

Bu arada averaj,seninle genellikle aynı görüşleri hiç paylaşmıyoruz; ama bak bu konuda aynı fikirdeyiz. Dünya tersine döndü:img-hyste Ben de Lale'yi izlemek istiyorum. Meltem Parlak, çok süper bir oyunculuk sergiliyor az görünmesine rağmen bence. Ancak senaryoda biz Teo ile Lale'yi her zaman Necdet'in, Yasemin'in, Ahmet'in peşinden koşup onların yanlışlarını düzeltirken görüyoruz. Yani bu denli önemli olması gereken karakterleri senaryoda başka bir işlevde kullanmıyorlar ne yazık ki.

şeboist
04-03-07, 15:41
ama ben o zeynoyuda sevmedim. :hıh rızaya bu konuda yardım ederim.birlikte ağzını burnunu dağıtırız.hehe:img-hyste
teoda bi açılamadı ama laleye.:img-hyste
sevimle mehmette...:img-in_lo

carmin
04-03-07, 15:43
(Bence de çgo ile kıyaslanamaz bu dizi,çünkü bana göre de hs çok daha güzel bir dizi. Bende o diziyi aşk anlamında kuvvetli bulamamıştım, ama genel anlamda çok ama çok güzel bir diziydi.)

Bu dizinin en büyük konusu yasemin&ahmet aşkı. (bana göre de bir tane aşk hikayesi izlemek yeterli) ve bence (özellikle son bikaç bölümdür) tam anlamıyla hissettirebiliyorlar bunu,oyuncuları ve senaristleri tebrik ederim. Dizinin başlarında bende hiç etkilenmiyordum onlardan,hatta izlemediğim bazı bölümler var o nedenle, ama artık böyle birşey söyleyebilmem mümkün değil. nazlı&cemal'den sonra, etkilendiğim tek dizi çifti ahmet&yasemin.

Bence dönem olarak da mükemmel bir dizi. Bilmediğim bir sürü şey gördüm ben bu dizide açıkcası. Diğer yan hikayeleri izlemek de çok hoş. Umarım bozulmadan devam eder, dizilere pek güven olmuyor çünkü..

beybolat
04-03-07, 15:49
evet ama haklısın aşk her zaman aşktır, adı budur ama içeriği daha mı önemli ne?????içi boş olanı da var....ben çarşıdan bir tane alıp evde bin tane olanını isterim:img-hyste :img-hyste
Bu düşüncene katılıyorum arkadaşım.Belki sorun oyunculardadır,ne biliyim belki başkaları oynasa duyguyu daha iyi yansıtırlardı.Çiftlerin kimyasının uyuşması çok önemli;Ahmet&Yasemin bana çok sıradan geliyor.Aşklarının bir albenisi yok ne kadar engel olursa olsun aralarında nedense onlar için vah vah diyemiyorum:icon_whisBu yalnız benim düşüncem değil çevremde bu diziyi izleyen hemen hemen herkes aynı kanıda...

willlover
04-03-07, 15:56
Gerçi Zeyno'yu dizide görememe gibi bir ihtimal de var; çünkü o başka bir diziye başlıyordu Fox'ta en son. O yüzden hala onu görmeme ümidin var şeboistcim:img-yes: Yine de bence o kızdan Defne olur. Gerçi Defne açık tenliydi, Zeyno biraz esmer kalıyor ama olsun ben sevdim:icon_whis

Bu arada ben bir diziyi izlerken, dizide anlatılan aşk hikayesindeki çiftlerin bana sempatik gelmesine önem veririm. Yani demek istediğim o ki, isterse dizi çok süper olsun, eğer aşk hikayesininbaşrol oyuncularının kimyası tutmuyorsa ben o diziyi izlemekte zorlanırım. Çevremde Ahmet ile Yasemin'i ikili olarak birbirine çok yakıştıran da var, yakıştırmayan da. Ama ben yakıştırıyorum. Zaten diziyi izlememin en büyük sebeplerinden biri de onları fotoğraf olarak yakıştırabilmemdir. Çünkü dediğim gibi, eğer hikayede anlatılan çift size itici gelirse hiçbir şekilde izlemek istemezsiniz.

Beybolat, sanırım sen daha çok YY'de izlediğimiz gibi kıskançlıklar, komik aşk oyunları ve çocukluklarla dolu tatlı bir aşk izlemek istiyorsun; ama maalesef buradaki aşk biraz Romeo&Julyet havasında:img-in_lo

Ayrıca Lale ile Teo'Yu da en kısa sürede sahalarda görmek istiyorum:img-wink:

averaj
04-03-07, 15:56
şeboist bence de Rıza onun bir güzel hakkından gelsin. Hem dizi bir mikroptan kurtulur:img-hyste Bir de hani Zeyno Üstünışık diye bir tip vardı, o acaba hangi rolde girecek? O Defne olsunnn:img-in_lo

Bu arada averaj,seninle genellikle aynı görüşleri hiç paylaşmıyoruz; ama bak bu konuda aynı fikirdeyiz. Dünya tersine döndü:img-hyste Ben de Lale'yi izlemek istiyorum. Meltem Parlak, çok süper bir oyunculuk sergiliyor az görünmesine rağmen bence. Ancak senaryoda biz Teo ile Lale'yi her zaman Necdet'in, Yasemin'in, Ahmet'in peşinden koşup onların yanlışlarını düzeltirken görüyoruz. Yani bu denli önemli olması gereken karakterleri senaryoda başka bir işlevde kullanmıyorlar ne yazık ki.

yok dünya yine aynı yöne gidiyor:icon_whis

meltem parlak'ı ben de çok beğeniyorum...ve son cümlelerine de gerçekten katılıyorum...olayları hep ön plandakiler yaşar, diğerleri de onlara üzülür, onlara sevinir..ama aslında onlar belki esas karakterlerden çok daha renklidir...keşke bu dizide de herkesin bir hikayesi olsaydı da biz de onları bu şekilde izleyebilseydik...ama şimdilik bu bir eksik...ve çgo'daki en büyük artılardan biriydi bu...ikinci bahar, şaşıfelek ve yeditepede de vardır herkesin bir hikayesi...

merhem
04-03-07, 16:03
cgo ile hicbirsey kiyaslanmaz o bir efsaneydi hicbir diziyede degismem o diziyi :(

Yasemin Ahmet askina gelince, Ben Ahmetin askina inaniyorum, Necdetinde ama Yaseminde eksiklik var o karakteri sevemedim ve bunun ustune berende eklenince tamamen sogudum..

willlover
04-03-07, 16:05
yok dünya yine aynı yöne gidiyor:icon_whis

meltem parlak'ı ben de çok beğeniyorum...ve son cümlelerine de gerçekten katılıyorum...olayları hep ön plandakiler yaşar, diğerleri de onlara üzülür, onlara sevinir..ama aslında onlar belki esas karakterlerden çok daha renklidir...keşke bu dizide de herkesin bir hikayesi olsaydı da biz de onları bu şekilde izleyebilseydik...ama şimdilik bu bir eksik...ve çgo'daki en büyük artılardan biriydi bu...ikinci bahar, şaşıfelek ve yeditepede de vardır herkesin bir hikayesi...

Evet, diğer karakterlerin de bir hikayesi olmalı bence de. ÇGO'da hepimiz Yurdanur'la Mehmet'in aşkını izledik, beğendik, bir yandan da darbeyi ve ondan öncesini gördük. Ama aynı zamanda hepimiz Zarife'nin, Sultan'ın, Suna'nın, Canan'ın öyküsünü de duygulanarak izledik. Hatta bence dizideki yan karakterlerin birçoğunun öyküsü, diziye asıl renk katan şeydi. Öyle bir durum vardı ki orada, sanki karakterler oluşturulurken hepsinin hayatı ayrı ayrı birer roman gibi yazılmıştı. Bu da sanırım ÇGO farkı... Mesela ben Sultan'ın ve Suna'nın bulunduğu kısımları bazı bölümlerde esas hikayeden daha bile çok merak ediyordum. Hatta sanırım yanlış bir cümle kullandım, orada her karakter kendi içinde esas bir hikayedeydi. Sadece dizinin akışı için, senaryonun sağlıklı ilerlemesi için kullanılan piyonlar değildiler.

Bu sorun maalesef her dizide oluyor. Birçok yardımcı karakteri olan her dizide bu sorun başa geliyor. Bunun iki çözümü var, ya çok az karakter oynatmak(ki bu da HS gibi bir dönem dizisi için mümkün değil), ya da ÇGO örneğindeki gibi diğer bütün karakterleri neredeyse baş karaktermiş gibi hikayelerin içine sokmak. Bir de Yeditepe İstanbul vardı böyle. Orada anlatılan bütün karakterlerin ayrı hikayeleri vardı. Özgü Namal'ı orada keşfetmiştim:img-wink: Neyse:)

şeboist
04-03-07, 16:08
siz tamamen koptunuz ama.diziyi karşılaştırmaya başladınız.ben sadece yurdanur ve mehmetin aşkının gerçekçi olduğunu söylemiştim.ahmet ve yaseminden aynı duyguyu alamıyorum.hepsi bu kadar.yoksa dizi olarak bakarsak ikiside süper.:good:

willlover
04-03-07, 16:14
siz tamamen koptunuz ama.diziyi karşılaştırmaya başladınız.ben sadece yurdanur ve mehmetin aşkının gerçekçi olduğunu söylemiştim.ahmet ve yaseminden aynı duyguyu alamıyorum.hepsi bu kadar.yoksa dizi olarak bakarsak ikiside süper.:good:

Tabii ki ikisi de süper:good: Zaten benim için ikisinin de yeri çok ayrı:) Yani bu tip diziler olmasa okuldaki tarih kitaplarının bana pek bir faydası olacağını düşünmüyorum da:img-hyste

Ama şöyle bir tarihe dalınca insan işin içinden çıkamıyor:) Herhalde ben şöyle Türkiye'nin 1940'tan sonraki dönemini anlatan her türlü diziyi böyle seveceğim. Çünkü yakın bana çok ilgi çekici geliyor. Belki de tarih derslerinde hiç görmediğimiz, hiçbir fikrimizin olmadığı bir dönem olduğu için...

bir_adı_yok
04-03-07, 16:15
bütün aşklar birbirine benzeyecek diye bişey yok.
hepsi farklı.şimdi kalkıp, ahmet yasemin aşkını başka dizideki aşkla ve ya aşklarla karşılaştırmak anlamsız.
ha yaşadıkları aşkı tartışabiliriz, ama karşılaştırmak, o daha güzeldi, o daha tutkuluydu gibisinden bişeyler söylemeye gerek yok.

ahmet yasemin aşkının yanlışlarını ve doğrularını tartışmak daha cazip.
böyle aşk mı olur demek hoş değil.

binbir çeşit aşk dizisi var hangisini izlersek izleyelim işte.mukayese yapmaya gerek yok.

bana bu dizide ahmet yasemin aşkını izlemek güzel geliyo.bana göre onların eğrisiyle doğrusuyla bir aşkları var.

necdet'inde bir aşkı var.ama ben onun aşkını hiç sevmiyorum.hep içinde kalsa belki severdim.
henüz başlamayan lale&teo aşkınıda izlemek güzel olur.
hakeza mehmet&sevim aşkınıda.

şeboist
04-03-07, 16:18
ah mehmet&sevim demeyin bana.oy oy oy yıııvruuum:img-in_lo
ama ne yapayım böyle düşünüyorum.hissi bir insanım. :) ben onların aşkına inanmıyorum.beni cezbetmiyor bu aşk.içim pır pır etmiiiyyy:img-hyste

muko88
04-03-07, 16:25
Arkadaşlar susayım susayım dedim patlayacam yani şimdi; bir hava aldım geldim siz hala yasemine takılıp kalmışsınız:img-hyste

Yasemin şöyle yapmış Yasemin şöyle vıyaklamış...ya bir durun bakalım; Yasemin'in yerinde Ayla olsaydı o çok daha farklı mı davranırdı sanki!Hem de 18yaşında falan...!18 yaşındaki bir insan, bir bayan gereken olgunlukta olabilir; tam tersi de olabilir.Bence YAsemin ne çok olgundu ne de çok çocuktu.İkisinin arasında bir geçiş yaşadı yivruumm:)Hele babasının başına gelenler, zor günleri onu daha da olgunlaştırdı.Ahmet ne demişti bir keresinde "artık karşımda olgun yasemini görmeye başladım"...Yasemin'i yargılamadan infaz ediyorsunuz ya,bi durun, bu kadar da nefret olmaz ama!harcatmam onu size, bir yasemin ünsal-gürsoy kolay yetişmiyiki canım!hem kız sanatçı bi kere,ressam(sinem):img-hyste Siz onu çocuktan sonra görün bakalım, o zaman da böyle atıp tutacakmısınız.Ayla on kere düşünür öyle davranırmış, sanki yasemin hiç düşünmedi...düşünmediyse de düşünecek vakti mi oldu!bi kendinizi yerine koyun canım, kızın babası resmen idam ediliyordu.Kolay şeyler mi bu yaşananlar.Kızımızı harcamayalım lütfen, hem ona diye saydığınız laflar senaristimize gidiiyyy:img-hyste

şeboist
04-03-07, 16:27
bende ayla gürsoyu harcatmam.koskoca doktor.belli bi seviyede üst düzey yönetici sonuçta.:img-pilot
bebeğe lale bakarmış.yasemin bakamaz ki ona.:img-hyste

willlover
04-03-07, 16:29
Arkadaşlar susayım susayım dedim patlayacam yani şimdi; bir hava aldım geldim siz hala yasemine takılıp kalmışsınız:img-hyste

Yasemin şöyle yapmış Yasemin şöyle vıyaklamış...ya bir durun bakalım; Yasemin'in yerinde Ayla olsaydı o çok daha farklı mı davranırdı sanki!Hem de 18yaşında falan...!18 yaşındaki bir insan, bir bayan gereken olgunlukta olabilir; tam tersi de olabilir.Bence YAsemin ne çok olgundu ne de çok çocuktu.İkisinin arasında bir geçiş yaşadı yivruumm:)Hele babasının başına gelenler, zor günleri onu daha da olgunlaştırdı.Ahmet ne demişti bir keresinde "artık karşımda olgun yasemini görmeye başladım"...Yasemin'i yargılamadan infaz ediyorsunuz ya,bi durun, bu kadar da nefret olmaz ama!harcatmam onu size, bir yasemin ünsal-gürsoy kolay yetişmiyiki canım!hem kız sanatçı bi kere,ressam(sinem):img-hyste Siz onu çocuktan sonra görün bakalım, o zaman da böyle atıp tutacakmısınız.Ayla on kere düşünür öyle davranırmış, sanki yasemin hiç düşünmedi...düşünmediyse de düşünecek vakti mi oldu!bi kendinizi yerine koyun canım, kızın babası resmen idam ediliyordu.Kolay şeyler mi bu yaşananlar.Kızımızı harcamayalım lütfen, hem ona diye saydığınız laflar senaristimize gidiiyyy:img-hyste

Harika bir müdafaa:good: . Keşke düşükleri savunurken avukat olarak seni de alsalarmış:img-hyste Katılıyorum, bir Yasemin Ünsal kolay yetişmez! Yaseminler ölmez, vatan bölünmez:img-yes: Yasemin, hepimizindir:) Yasemin, ada yaseminidir. O, Ahmet'in hayatının aşkıdır:happy0064 Bu duygu patlamasında gözlerim yaşardı yahu:)

muko88
04-03-07, 16:29
bende ayla gürsoyu harcatmam.koskoca doktor.belli bi seviyede üst düzey yönetici sonuçta.:img-pilot
bebeğe lale bakarmış.yasemin bakamaz ki ona.:img-hyste

ay niye bakamasın ya!sinirlerimi zıplatıyorsunuz benim burda!ay bi fena oluyorum yani!silkelenin bi şöyle ya, yivrularım yasemin zihinsel engelli falan değil, aklı gayet yerinde; çocuğuna bakabilir.ayıp oluyo amaa:icon_sorr

muko88
04-03-07, 16:31
Harika bir müdafaa:good: . Keşke düşükleri savunurken avukat olarak seni de alsalarmış:img-hyste Katılıyorum, bir Yasemin Ünsal kolay yetişmez! Yaseminler ölmez, vatan bölünmez:img-yes: Yasemin, hepimizindir:) Yasemin, ada yaseminidir. O, Ahmet'in hayatının aşkıdır:happy0064 Bu duygu patlamasında gözlerim yaşardı yahu:)

ben gircektim zaten mahkemeye ama; son anda ahmet girip kayınbabasını savunmak isteyince bişey diyemedim...:icon_sorr

:img-hyste :img-hyste

bir_adı_yok
04-03-07, 16:33
ayla'nın karakteri bence çok sıkıcı ve gıcık.
onun karakterinde biriyle bir ömür geçirmek insanı ipe götürür valla.

merhem
04-03-07, 16:34
Yasemin 20 , 21 yasinda 18 degil
Hicbir olgunlugunuda gormedim kendisinin, keske hic gormesem kendisini..

Olgun = Ayla
Melek = Ayla

Seytan, cocuk, Mantiksiz = Yasemin

Asiklar= Ahmet , Necdet ( yalnis anlasilmasin birbirine degil yasemine :) )

En iyi cift= Sevim & Mehmet

şeboist
04-03-07, 16:34
yaseminle de yaşamak çok iç açıcı değil ama.:img-hyste
bakamaz tabi.onda o potansiyel yok.:img-hyste

En iyi cift= Sevim & Mehmet :img-in_lo (ayşe süpersin:img-in_lo )

muko88
04-03-07, 16:39
Yasemin 20 , 21 yasinda 18 degil
Hicbir olgunlugunuda gormedim kendisinin, keske hic gormesem kendisini..

Olgun = Ayla
Melek = Ayla

Seytan, cocuk, Mantiksiz = Yasemin

Asiklar= Ahmet , Necdet ( yalnis anlasilmasin birbirine degil yasemine :) )

En iyi cift= Sevim & Mehmet

:img-beee: Ben bu tahlilleri gerçekten önemsemiyorum çünkü; doğru değil.ya hadi çocukça düşünüyor diyorsunuz "şeytan" ne demek ya!allah aşkına yasemin'i ilk bölümden beri şöyle bir düşünün ve şeytan sıfatıyla ödüllendirin onu!buna yorum falan yapamayacağım yani.kızın ne şeytanlığını gördünüz anlamadım.çocuğu ahmete söylemedi şeytan mı oldu yani.ya yok açıklamayacam, defalarca açıkladım göremediklerinizi ama anlamak istemiyorsunuz arkadaşlarım:icon_sorr

fundapehlivan
04-03-07, 16:44
Muko sonuna kadar arkandayım...
Kızcağıza baştan beri ısınmayan pek çok arkadaş var ne yapsa kızcağız gözlerine batıyor... Yani bana da batıyor ben de çok sevmiyorum ama şeytan değil kesinlikle... Gayet iyi bir kız... Bazı yanlışları olsa da...
Üstelik içi dışı bir biri...
Asıl ayladan korkmak lazım çünkü içinden geçenleri, duygularını bilmen imkansız!

Bence en iyi çift ahmet-yasemin...:img-blush

Sevim ve Mehmeti çift olarak görmüyorum...
Çünkü sadece arkadaşlar...

şeboist
04-03-07, 16:46
ama birbirlerine karşı boş değiller.:img-in_lo
eminim birlikte olacaklar.az kaldı...:img-in_lo

bende yaseminle ahmeti çift olarak görmüyorum. :hıh

muko88
04-03-07, 16:47
Muko sonuna kadar arkandayım...
Kızcağıza baştan beri ısınmayan pek çok arkadaş var ne yapsa kızcağız gözlerine batıyor... Yani bana da batıyor ben de çok sevmiyorum ama şeytan değil kesinlikle... Gayet iyi bir kız... Bazı yanlışları olsa da...
Üstelik içi dışı bir biri...
Asıl ayladan korkmak lazım çünkü içinden geçenleri, duygularını bilmen imkansız!

Bence en iyi çift ahmet-yasemin...:img-blush

Sevim ve Mehmeti çift olarak görmüyorum...
Çünkü sadece arkadaşlar...

fundacım çok sağol canım:happy0064

Hah ben de tam onu yazacaktım.Sevim ile Mehmet en harika çiftmiş; ya tamam ben de onların arasında bir şeyler olsun isterim de...Sevim de bir şeyler var da, sanki Mehmet de yok gibi ya:img-blush Dikkatinizi çekti mi hiç?Sevim evde Selma'ya falan da anlatıyor, tavırlarından da belli.Ama Mehmet onu sadece iyi bir dost, fikirlerinin uyduğu iyi bir meslektaş olarak görüyor gibi...Bu bölümde bu aklıma geldi valla:icon_whis

şeboist
04-03-07, 16:49
hiç de öyle görmüyor. :hıh
mehmetin bakışlarına dikkat etmemişsin o zaman.sevim hapisteyken bile mehmet şevkete,rızaya falan nasıl olduğunu sormuştu.ben 4. bölümde anladım zaten bunu.:img-in_lo

muko88
04-03-07, 16:51
hiç de öyle görmüyor. :hıh
mehmetin bakışlarına dikkat etmemişsin o zaman.sevim hapisteyken bile mehmet şevkete,rızaya falan nasıl olduğunu sormuştu.ben 4. bölümde anladım zaten bunu.:img-in_lo

valla sinemcim öyle sandık ama; değil gibi hani:icon_whis Şöyle dikkatli baktığımda mehmetin tavırlarına falan hiç sevime karşı bir şeyler besliyor gibi durmuyor.Belki duygularını çok iyi saklıyordur bilemem ama; sevimden mehmete doğru olan şeyden, mehmetden sevime doğru yok sanki:icon_whis

willlover
04-03-07, 16:54
Bence en iyi çift Teo ile Lale:img-hyste Sonra da Ahmet'le Yasemin:img-in_lo Sanırım burada üyelerin en çok bölündüğü kısım bu çift meseleleri. Bu arada Mehmet&Sevim'i ben yaş farkından dolayı istemiyordum ama artık ben de çok istiyorum. Maksat hala boş kalmasın, Deniz'e de cici anne lazım zaten. Öyle anneyi bulsun da öpsün başına koysun:img-hyste

muko88
04-03-07, 16:55
hımm, umarım dediğin gibi olur:icon_whis

Arkadaşlar bu arada Deniz Gezmiş'i anlatan bir kitap aldım biraz önce; diziye hazırlık yapmak ve bilgilerimi geliştirmek amacıyla...Vallahi herhalde Hatırla sevgiliyi izlemesem pek aklıma da gelmezdi bu konuda kitap okumak.4-5sayfa okudum, etkilenmeye başladım, ara ara sizlere de bilgiler veririm.:good:

şeboist
04-03-07, 16:57
mehmette çok küçük değil merak etmeyin. :hıh
asıl lale ve teo daha çift olamadı.bence yasemini sevmediğim için böyle düşünüyorsunuz. :hıh
göreceksiniz dergi sayesinde yakınlaşacaklar.oy oy oy:img-in_lo

muko88
04-03-07, 17:00
mehmette çok küçük değil merak etmeyin. :hıh
asıl lale ve teo daha çift olamadı.bence yasemini sevmediğim için böyle düşünüyorsunuz. :hıh
göreceksiniz dergi sayesinde yakınlaşacaklar.oy oy oy:img-in_lo

yoo, biz sizin gibi hissi davranmıyoruz:img-hyste gördüğümüz neyse onu söylüyoruz canım:img-in_lo ...Hem Sevim Mehmet'e karşı bir abla gibi sanki...Yine de bilemiyorum tabii.Bu son bölümde aralarında bir şey olmayacak, boşuna ümitleniyormuşuz gibi geldi bana:icon_whis

şeboist
04-03-07, 17:02
anladım ben seni... :hıh
hep zıt düşüyoruz nedense. :hıh
ahmette yasemine abi gibi.:img-hyste

merhem
04-03-07, 17:05
Birbirlerine guluslerini bakislarini gormemisinizdir, yaseminin viyak viyak sesi etki yaptiysa sizde farketmemeniz normal

Sevim & mehmet

Deniz& Defne :)

muko88
04-03-07, 17:06
anladım ben seni... :hıh
hep zıt düşüyoruz nedense. :hıh
ahmette yasemine abi gibi.:img-hyste

Belki ilk bölümlerde söyleseydin tamam derdim canım da; şimdi Yasemin Ahmet'in bebişini de doğurdu, "abi gibi" demek abes oluyor:img-hyste .Hani Sevim ile Mehmet henüz bir aşk belirtisi vermediler, ihtimal %50 yani...Olabilir de olmayabilir de...Selma Mehmet konusunda Sevim'i ümitlendiriyor sanki; umarım üzülmez canımın içi:)

muko88
04-03-07, 17:08
Ya sinem beni çok sinirlendirdi ama yasemin konusunda, ben de onu biraz sinir edeyim:) ama şaka bir yana ben son bölümde bunu düşünmeye başladım; acaba mehmet onu sadece bir dost olarak mı görüyor, diye...:icon_whis

şeboist
04-03-07, 17:08
hay sen çok yaşa ayşe.:img-hyste doğru bak onu düşünemedim.ne yapsınlar ahmet&yasemin çiftini beğenmişler bir kere.gerçek aşk dolu bakışları farkedemiiiiyyler.:img-in_lo
şunu belirtmek isterim cansel berenden 11 yaş büyük.:icon_whis kimin daha büyük olduğu ortada.erkek kadından büyük olunca makbul,kadın erkekten büyük olunca vay tirbiyesiz. :hıh
hem korkuyorum annede turgay şenayı seven birini oynuyormuş ve şenay laçinden büyük.:icon_whis

merhem
04-03-07, 17:12
farketmezler sinemcim :)

Ozellikle bu bolum gazetedeki halleri cok harikaydi konusurken birbirlerine nasil bakiyorlar :)

siz onlari yeni bolumde gorun birde :)

muko88
04-03-07, 17:12
yaş farkı değil sorun ama; mehmet sanki yaş farkından dolayı böyle bir şey düşünmüyor gibi...Gerçi onun anlatacağı kimsesi de yok.Sevim Selma'ya anlatıyor; Bizim mehmet de Nezahat'e bahsetse ya...demek ki bir bildiği var.hadi bakalım hayırlısı.
Fakat ne olursa olsun bu dizinin gerçek aşıkları ahmet&yasemin:happy0064

Bu değişmez ki!:)

şeboist
04-03-07, 17:14
bana göre gerçek aşk değil ama onlarınki.:icon_whis
o kriterlere uymuyorlar çünkü. :hıh
merak etme mehmetin öyle şeylere ihtiyacı yok.çünkü o zaten aşık.:img-in_lo

M€LİS
04-03-07, 17:15
walla yanlız deilsin canım, cünkü ben de ahmet abiciğimizin o güzel gözlerinden yaslar bosanında ağlamaya basladımm.. kıyamam yaa =) walla yazık cocuğa intar etcek nerdeyse.. bebeğin kendisine ait olduğunu bi öğrense aslında.. tüm düğümler çözülür hersey yoluna girer de iste.. o zor.. ahmet bu bebek olayından sonra yaseminle ilgili konusulmasını istemez we uzaklara gider.. uzaklarda da kendi kızı olduğunu öğrenmesi imkansızz =)

muko88
04-03-07, 17:17
merhaba alisercan, buradasın...Son bölümde müziklere forumcak bayıldık; sürpriz de tam sürpriz oldu yani:happy0064 Başarılarınızın devamını diliyoruz...

alisercan
04-03-07, 17:27
sevgili muko teşekkürler... Dilerim sürprizimizi beğendin. Final sizi nasıl bir 68li döneme geçileceğini her alanda gösteriyor mu.

Sinem senin durdurulman için avrupa insan hakları mahkemesine başvuruyorum. ona göre sonra demedi deme. Dedim...

şeboist
04-03-07, 17:30
yok bu yasemin seni bozmuş.bu mudur yani?bu resimden bunu mu çıkardın?çiçeğe değil bakışlara dikkat et sen.:img-in_lo
alisercan abi yapma kurbanın olayım.:img-hyste

Ayshegul
04-03-07, 17:31
68 döneminde Teo ve Lale de siyasi olaylara daha çok katılırlar umarım onların beraberliği de yakındır. Teo ne kadar daha platonik takılacak.

muko88
04-03-07, 17:32
sevgili muko teşekkürler... Dilerim sürprizimizi beğendin. Final sizi nasıl bir 68li döneme geçileceğini her alanda gösteriyor mu.

Gösteriyor gibiydi.Gerçekten çok etkileyici bir final oldu; sanki yeni bölümlerden kısa bir özet geçilmiş gibi, sanki dizinin yeni bölümlerini ve 68leri biraz koklattılar bize...Şarkı zaten harika olmuş; Deniz Gezmiş'in görüntüsü, diğer siyasi görüntüler vs...Şarkı ve görüntüler birleşince tüylerim diken diken oldu.

burcuuu
04-03-07, 17:34
MehmetLe Sevim arasında sanki aşktan çok bir arkadaşLık..
DostLuk söz konusu..

Bn öyLe bişiyLer hissediyorum ama araLarında bişii
oLsa da fena oLmaz.. =))

şeboist
04-03-07, 17:36
yasemin&ahmeti çift olarak görenleri kaile almıyorum. :hıh
anlasaydınız onları tutmazdınız zaten.:icon_whis
ben mehmetin bakışlarındakini görüyorum.:img-in_lo

muko88
04-03-07, 17:36
yok bu yasemin seni bozmuş.bu mudur yani?bu resimden bunu mu çıkardın?çiçeğe değil bakışlara dikkat et sen.:img-in_lo
alisercan abi yapma kurbanın olayım.:img-hyste

Yasemin bozmadı, bir arkadaş damarıma çok bastı da; burda bağırdıkça ses tellerimde çatlaklar oluştuuuu:img-hyste Sinemcim o sahnede Mehmet ile Sevim beraberliği konusunda sinyaller verildi zaten ama; yine de emin olmayız.Bir bakarsın benim diğer tahminim çıkar; Mehmet onu sadece arkadaş olarak seviyordur:icon_whis

muko88
04-03-07, 17:39
yasemin&ahmeti çift olarak görenleri kaile almıyorum. :hıh
anlasaydınız onları tutmazdınız zaten.:icon_whis
ben mehmetin bakışlarındakini görüyorum.:img-in_lo

Ya hala üstümüze geliyorsun sinemcim, aşk olsun:hıhkaile bile almıyormuş:hıh
Ya farkındaysan dizi bu ikilinin aşkı üzerine kurulu; dönemin siyasi zemini üstünde Ahmet ve Yasemin aşkı anlatılıyor ve sen "yok böyle bir şey kardeşim, kaile bile almıyorum" diyorsun..Ben buna gülerim:img-hyste

şeboist
04-03-07, 17:44
bende size gülüyorum.:img-hyste
bana göre onların aşkı bi hiç. :hıh
benim için hiçbir şey ifade etmiyorlar.:icon_whis

muko88
04-03-07, 17:48
yivruum bu tartışma beni çok yordu:img-hyste BAk sen de ne güzel ağzınla ifade ettin; senin için bir şey ifade etmiyor.E bu kadar da basit işte.Seni etmesin, edenleri de etsin.

Bu arada Zeyno Üstünışık Hatırla Sevgili kadrosunda rol alacak diye okuduk ama; kendisi yeni başlayan bir dizide başrolde.Galiba onu çıkardılar kadrodan.

merhem
04-03-07, 17:50
Bu dizi bittiginde Ask denildiginde akillara ilk Sevim & Mehmet gelecek gorun siz :)
Onlarin bakislari anlatiyor herseyi carcarcar otmuyorlar :)

şeboist
04-03-07, 17:51
iyi olmuş o zaman.beğenmemiştim zaten onu.ah bi de ekrem çıksa tam süper olacak.:img-hyste
neyse zaten rıza benim yerime onun ağzını burnunu dağıtır.tabi dediğimiz olursa.:img-hyste olmazsa artık ben yaparım onu.:img-hyste
ayşe seni çok seviyorum.:img-in_lo

handeMveÖ
04-03-07, 17:55
walla yanlız deilsin canım, cünkü ben de ahmet abiciğimizin o güzel gözlerinden yaslar bosanında ağlamaya basladımm.. kıyamam yaa =) walla yazık cocuğa intar etcek nerdeyse.. bebeğin kendisine ait olduğunu bi öğrense aslında.. tüm düğümler çözülür hersey yoluna girer de iste.. o zor.. ahmet bu bebek olayından sonra yaseminle ilgili konusulmasını istemez we uzaklara gider.. uzaklarda da kendi kızı olduğunu öğrenmesi imkansızz =)

asıl dua edinde ahmet bu bebeğin aslında kendi kızı olduğunu öğrenmesin...:img-yes:
yoksa kök söktürür valla başta yasemine bence bunu öğrendikten hiç kavuşma ihtimalleri yok araya çoook büyük bir yalan girdi çünkü...vebali büyük yasemine...:icon_whis bence ahmet çocuğunu alır öğrenince...yasminide kesinlikle affetmez haklıda...yaseminde bakar öle geçen trene... he he:img-hyste :img-hyste necdetede olan olur tabi arada...ztn nolsa necdetime oluo yaw...:icon_sorr

bide yasemin melek diosunuz allah aşkına kızını babasından babasını kızından esirgeyenden melek olurmu hiç...çoğu kişinin aşk diye diye gözü dönmüş burda...:img-yes:

muko88
04-03-07, 17:55
Bu dizi bittiğinde Sevim ve Mehmet sanırım rahmetli olmuş olacaklar.O zamana kadar yaşamazlar bence.Ölürler bir ara; seksenlerde falan.Konuşulan aşksa Ahmet ve Yasemin'in aşkı olur.

beybolat
04-03-07, 17:58
Beybolat, sanırım sen daha çok YY'de izlediğimiz gibi kıskançlıklar, komik aşk oyunları ve çocukluklarla dolu tatlı bir aşk izlemek istiyorsun; ama maalesef buradaki aşk biraz Romeo&Julyet havasında:img-in_lo

Arkadaşım Shakespare bu yazdıklarını görmüş olsa intihar ederdi:img-cool2Romeo&Julyet izlememiş olsam belki inanırdım ama o efsane bir aşktı.Oradaki duygu yoğunluğunu,tutkulu aşkı Ahmet&Yasemin çiftinde gerçekten görebiliyor musun???YY'de yaşanan aşk kadar çiftin uyumu da göze çarpıyor hikayeden çok beni bu etkiliyor,gerçek aşık gibi bakıyorlar birbirine...Neyse konumuz HS ben bu diziyi aşk hikayesi olarak değil dönem dizisi olarak izliyorum bundan da keyif alıyorum:img-yes:

muko88
04-03-07, 17:59
asıl dua edinde ahmet bu bebeğin aslında kendi kızı olduğunu öğrenmesin...:img-yes:
yoksa kök söktürür valla başta yasemine bence bunu öğrendikten hiç kavuşma ihtimalleri yok araya çoook büyük bir yalan girdi çünkü...vebali büyük yasemine...:icon_whis bence ahmet çocuğunu alır öğrenince...yasminide kesinlikle affetmez haklıda...yaseminde bakar öle geçen trene... he he:img-hyste :img-hyste necdetede olan olur tabi arada...ztn nolsa necdetime oluo yaw...:icon_sorr

bide yasemin melek diosunuz allah aşkına kızını babasından babasını kızından esirgeyenden melek olurmu hiç...çoğu kişinin aşk diye diye gözü dönmüş burda...:img-yes:

Kimsenin aşk diye diye gözü döndüğü yok!Neyse Yasemin zaten Ahmet'ten başından beri nefret ediyordu ve sonunda ayrıldı kurtuldu ondan.Sonra bebeği olunca ahmetten de uzak tuttu çocuğu.Bu kızın derdi zaten ilk bölümden beri ahmeti mutsuz etmek; bu kız zaten şeytanın teki!ay yeter ya!:img-cool2

Türk_Jön
04-03-07, 18:02
yivruum bu tartışma beni çok yordu:img-hyste BAk sen de ne güzel ağzınla ifade ettin; senin için bir şey ifade etmiyor.E bu kadar da basit işte.Seni etmesin, edenleri de etsin.

Bu arada Zeyno Üstünışık Hatırla Sevgili kadrosunda rol alacak diye okuduk ama; kendisi yeni başlayan bir dizide başrolde.Galiba onu çıkardılar kadrodan.

Ben bugün 2 yada 3. bölümü izlerken jenerikte konuk oyuncularda yazdı Zeyno Üstünışık diye ama göremedimde

Türk_Jön
04-03-07, 18:08
Öyle de kendisi şu an "Yemin" adlı dizide başrol oynuyor.Sanırım kadrodan çıkmış.:img-yes:

Bilemeyeceğim vallaha konuk oyuncular Gülden Güney Eren,Yıldız Kültür,Kutay Köktürk,Zeyno Üstünışık yazdı yanlışlık olabilir mi :icon_whis

willlover
04-03-07, 18:08
Arkadaşım Shakespare bu yazdıklarını görmüş olsa intihar ederdi:img-cool2Romeo&Julyet izlememiş olsam belki inanırdım ama o efsane bir aşktı.Oradaki duygu yoğunluğunu,tutkulu aşkı Ahmet&Yasemin çiftinde gerçekten görebiliyor musun???YY'de yaşanan aşk kadar çiftin uyumu da göze çarpıyor hikayeden çok beni bu etkiliyor,gerçek aşık gibi bakıyorlar birbirine...Neyse konumuz HS ben bu diziyi aşk hikayesi olarak değil dönem dizisi olarak izliyorum bundan da keyif alıyorum:img-yes:

Yaa bence Ahmet ile Yasemin kimya olarak birbirini tutuyor. Ben zevk alıyorum izlemekten. Bana o duyguyu verebiliyorlar. Mesela ayrılma sahneleri, mesela veda sahneleri... Romeo&Julyet tabii bir klasik. O klasiğe ulaşmak da imkansız derecesinde zor. Ama burada anlatılan aşkın halleri, beni o dönemlere götürüyor. Tıpkı YY'nin beni Yeşilçam büyüsüne soktuğu gibi... Burada gördüğümüz hikayenin ise küçük bir kızın hayallerinin peşinden gitmesidir. Bu, beni daha bir etkiler aslında.

muko88
04-03-07, 18:10
Bilemeyeceğim vallaha konuk oyuncular Gülden Güney Eren,Yıldız Kültür,Kutay Köktürk,Zeyno Üstünışık yazdı yanlışlık olabilir mi :icon_whis

ya belki biz fark etmedik, bir yerlerde rol almıştır belki dizide.yüzü ile ismini de bir arada hatırlayamadığımız için unutmuş olabiliriz.Anlaşılan o ki bu oyuncu rol almayacak dizide.

handeMveÖ
04-03-07, 18:10
Kimsenin aşk diye diye gözü döndüğü yok!Neyse Yasemin zaten Ahmet'ten başından beri nefret ediyordu ve sonunda ayrıldı kurtuldu ondan.Sonra bebeği olunca ahmetten de uzak tuttu çocuğu.Bu kızın derdi zaten ilk bölümden beri ahmeti mutsuz etmek; bu kız zaten şeytanın teki!ay yeter ya!:img-cool2

niye bu kadar abarttınki karşımda olsan bağırcan heralde...
deminden beri bu konuda fikir uyuşmazlığı yaşadığın kişilerden değilim ben...
düşündüğümüzü söylemek bu kadar rahatsız etmesin kimseyi...burası forumsa herkes aynı fikri paylaşmak zorunda değil...beğenenlerin söylediği gibi beğenmeyenlerinde dile getirmeye hakkı vardır...
ztn biliyorum dizinin "gerçek aşk"ını ben...bnm dediğim gibi olmayacağı çok açık yazdığım şeyde şakayla karışıktır ztn...

_S_E_D_A_
04-03-07, 18:13
bir dahaki bölümde 5 yıl geçmiş olacak
rüya büyüyecek
yasemin olgunlaşacak
ahmete ne olcak
yaa bunlar birleşsinn

şeboist
04-03-07, 18:14
ayşe bu resimden avatar olur mu?:img-in_lo
hayır ya birleşmesinler. :hıh
korkuyorum anneden o resim.şenay ve turgay aynı karede.:img-in_lo

muko88
04-03-07, 18:17
niye bu kadar abarttınki karşımda olsan bağırcan heralde...
deminden beri bu konuda fikir uyuşmazlığı yaşadığın kişilerden değilim ben...
düşündüğümüzü söylemek bu kadar rahatsız etmesin kimseyi...burası forumsa herkes aynı fikri paylaşmak zorunda değil...beğenenlerin söylediği gibi beğenmeyenlerinde dile getirmeye hakkı vardır...
ztn biliyorum dizinin "gerçek aşk"ını ben...bnm dediğim gibi olmayacağı çok açık yazdığım şeyde şakayla karışıktır ztn...

ben bağırırcasına konuşmadım; sadece deminden beri çok abartılı yorumlar geldi, bu yüzden de bu şekilde cevaplayıp konuyu kapatmak istedim.şakayla karışık olduğunun da farkındayım merak etme.ben herkes benim düşündüğümü düşünsün de demiyorum; yanlış anlaşılmak da istemem fakat; karakter üzerinde abartılı, yersiz yorumlar geldi bu sebeple ben de savunma yaptım.yani artık bu konularda arkadaşlar şu şöyle olmuştu bakın bir de şöyle düşünün gibisinden yorumlar da yapmayacam:)belli bi grup zaten karakterden kesinlikle haz etmiyor; bunu hiçbirşeyin değiştirmeyeceği belli.ben biraz nesnellik katmak istemiştim.kendi düşüncemi kabul ettirme gibi bir çabam yok.ben zaten yorum yaparken de yasemin için böyle düşünüyorum da demedim; yasemin şu şu olunca şöyle davrandı gibisinden yorumlar yaptım.bu kadar işte:img-wink:

Türk_Jön
04-03-07, 18:19
bir dahaki bölümde 5 yıl geçmiş olacak
rüya büyüyecek
yasemin olgunlaşacak
ahmete ne olcak
yaa bunlar birleşsinn

4 yıl geçmedi mi? bir daha ki bölümde Ahmet daha üst mevkilere gelmiştir belki ve Ayla ile evlenmiş olabilir

NiliWerda
04-03-07, 18:24
4 yıl geçmedi mi? bir daha ki bölümde Ahmet daha üst mevkilere gelmiştir belki ve Ayla ile evlenmiş olabilir

ya evt belki böle bişey olacak ama ben şahsen ahmetle aylanın düğünlerini göstermelerini isterdim..
yaseminin nasıl tepki vereceğini falan...
birden evli vaziyette gösterirlerse olmazy a...

sinemcim o filmi merak ettim şimdi... çok eskimi?

Türk_Jön
04-03-07, 18:26
Düğünü gösterirler flasback yaparlar mesela Şevket ile Selma resimlere bakarken Ahmet ile Ayla'nın düğününde çekilen bir resime bakarken düğün sahnesini izleriz diye düşünüyorum

NiliWerda
04-03-07, 18:33
Düğünü gösterirler flasback yaparlar mesela Şevket ile Selma resimlere bakarken Ahmet ile Ayla'nın düğününde çekilen bir resime bakarken düğün sahnesini izleriz diye düşünüyorum

ya olmasın öleee:((

EVT BENCEDE ÖYLE OLABİLİR
ŞİMDİ YASEMİN VE AHMET NASIL BİRLEŞCEK
YAASEMİN RÜYANIN KENDİ KIZI OLDUĞUNU ÖĞRENECEK Mİ ÖĞRENİNCE NE YAPACAK

yasemin herhalde biliyor kendi çocuğu olduğunu:img-hyste :img-hyste
kendi doğurduğu şeyin farkında değilmi:img-hyste
çok komik yanlış yzmışsın gülmekten öldüm:img-hyste

muko88
04-03-07, 18:35
bana bak sen niye mukaddesin ağzını burnunu dağıtıyon bakem?
sirsiri! haddini bil!:img-hyste

valla demin bayağı yazmışsınız okuyamadım ama kesin o yazdıklarınızdan dolayı ağız burun dağıtılıyor herhalde:img-hyste

hiç sorma Nilcim...:icon_sorr Kaldım tek başıma anti-yasemincilerin arasında:img-hysteeleştirilere bi iki cevap verdim de,o yüzden sinir edilince ben de sinir ettim:) başta da bu çok pis dalan arkadaş:)tam beni tenhada kıstırıyordu sen geldin:icon_sorr

Türk_Jön
04-03-07, 18:37
EVT BENCEDE ÖYLE OLABİLİR
ŞİMDİ YASEMİN VE AHMET NASIL BİRLEŞCEK
YAASEMİN RÜYANIN KENDİ KIZI OLDUĞUNU ÖĞRENECEK Mİ ÖĞRENİNCE NE YAPACAK

Ahmet, Rüya'nın kendi kızı olduğunu hemen öğrenmez ancak 2. sezonda öğrenir. Öğrenince tabi her baba gibi çocuğunun kendi yanında olmasını isteyecektir

muko88
04-03-07, 19:12
Arkadaşlar Deniz Gezmiş ile ilgili okuduğum kitabın sunuş yazısı çok etkiledi beni.Buraya ekleyeyim mi?yazar adını kullansam sorun olmaz dimi?alıntı diyerek eklesem olur mu?:icon_whis

Alexia
04-03-07, 19:12
Kurallara uygun bir şekilde, bölüm yorumlarına bu başlıktan devam edebilirsiniz.

fundapehlivan
04-03-07, 19:27
Ne güzel!!
Yeni bir sayfa...

Ya ben bu gün bir dükkan da hs müziği duydum ve hemen bir müzik markete girdim sordum yok dedi ama sanki yakında çıkacakmış gibi bir tavır takındı...

Bu konuda bilgisi olan var mı??

muko88
04-03-07, 19:34
Kamuoyu onu ilk kez, Çorumlu 54 belediye işçisinin yalınayak yürüyerek Çorum'dan İstanbul'a gelişlerinin ardından 31 Ağustos 1966 Çarşamba günü, Türk-İş yöneticilerini kınamak amacıyla Taksim Meydanı'nda düzenlediği eylemde tanıdı.19 yaşında TİP Üsküdar İlçe Sekreteri olarak katıldığı eylemde gözaltına alınmıştı.Bundan sonra idam edildiği 6 Mayıs 1972 Cumartesi gününe kadar, sayısız kez gözaltına alınıp tutuklandı.
O, 25 yıllık yaşamını gözaltı, tutuklama ve kaçak olduğu anlar da dahil haksız gördüğü her olaya karşı mücadele etmekle geçirmişti.Yaptığı eylemler sonunda ismiyle konuk olmadığı ev kalmamıştı.Herkes onu çok severdi.Aileler doğan çocuklarına onun ismini verdi.

Deniz, bir bakıyorsunuz üniversite reformu için işgal başlatmış, bir bakıyorsunuz siyasi iktidarı Atatürk'e şikayet etmek amacıyla Samsun-Ankara yürüyüşünde, bir bakıyorsunuz ABD Büyükelçisi Kommer'i kınama eyleminde gözaltına alınmış, bir bakıyorsunuz Beyazıt Meydanında polisle çatışıyor, bir bakıyorsunuz Filistin'e gerilla eğitimi yapmaya gitmiş, bir bakıyorsunuz Ho Chi Minh'i anma toplantısında konuşmacı, bir bakıyorsunuz dürbünlü tüfek nedeni ile tutuklanmış, bir bakıyorsunuz ABD Büyükelçiliği önünde nöbet tutan iki polise ateş açarak yaralamış, bir bakıyorsunuz banka soygunu eylemine katılmış, bir bakıyorsunuz 4 ABD'li askeri arkadaşlarıyla kaçırmış ve 400 bin dolar istemiş, bir bakıyorsunuz Şarkışla'da silahlı çatışma sonunda yakalanmış, bir bakıyorsunuz tutuklu iken 1961 Anayasası'nın değiştirilmesini kınamak amacıyla açlık grevine gitmiş.

Her olayda ismi geçiyor.Tanısın tanımasın herkes onun hakkında bir şeyler anlatıyor.Bu nedenle kamuoyu onu yaşarken bir efsane haline getirmiş, idam edildiğinde öldüğüne uzun süre inanamamıştır.

Bugün Deniz Gezmiş posterleri, anti-emperyalist gösterilerin vazgeçilmez görüntülerinden biridir.Devrimci gençler, onun fotoğrafını basıldığı tişörtleri giyiyor.Deniz'ler çoğaldılar okyanus oldular.

(...)
Alıntıdır.

NiliWerda
04-03-07, 19:48
yok fundacım...Henüz böyle bir girişim yokmuş.

ama ben olmasını istiyorum ve inş olacak alisercan abiye dedim ben...
inş olur çünkü gerçekten çok güzel şarkılar...

mukaddescim yazı için çokk teşekkürler...

muko88
04-03-07, 19:52
Rica ederim canım...Albüm konusunda aceleci davranmasınlar bence; sezon sonuna kadar farklı müzikler ve şarkılar da eklenebilir diziye; en azından hepsini birden albüm yaparlar.Bir iki aya kadar albüm çıktı diyelim; yeni şarkılar çıkarsa onları yine mp3 olarak mı indireceğiz?Yani biz değil, Sinem indirecek:img-hyste

Billush
04-03-07, 20:13
Valla hiç beklediğim yerlerde HSnin müziklerini duymaya başladım.Geçenlerde bizim okulda öğle tatili sırasında Ağla Yaralı Kalbim çalmaya başladı.Tabi ses sistemindeki arıza yüzünde başındayken kesilmek zorunda kaldı o ayrı...Şu sıralarda zaten en çok indirilen müziklerden...Bence bu sezon sonunda mutlaka bir soundtrack çıkmalı :)

alisercan
04-03-07, 20:13
Arkadaşlar ben sineme takılıyorum, bunu siz de o da biliyor. Çünkü teknoloji tüm yasakları alt üst eder. Teknolojinin bu durumu karşısında sinemin davranışının aksi olmasına da safdillik derler. Yani alıp dinlemek varken, niye bekleyecek... Ama ben burada nilwerdayı kutluyorum, bizim çıkaracağımız albümün alınmasına gösterdiği hassasiyetten dolayı. Çünkü derli toplu bir albüm her şeyiyle yeniden üretimdir.
Burada da yine şunu gözardı etmiyorum. Alamıyanlar, yani ekonomik zorluklardan dolayı alamayanlara da ben de öneriyorum bunlar çeşitli sitelerde youtube dahil son sözlü parçamız dahil yayınlanmış zaten oradan yüklesinler...
Bu bende hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Çünkü ürettiğimizin paylaşılmasını engellemek yanlış...
iyi dinlemeler...
Korsan sinem hariç...

kale
04-03-07, 20:19
bak alisercan abi,eksı sozluk de bır yorum ne demıs :img-blush

müzikleriyle bizi mest eden ve en kısa zamanda soundtrack'inin çıkmasını beklediğimiz dizi. tamam bir yaralı kalbim, kimse bilmez kolaylıkla bulunuyor; ama daha adını bile bilmediğim "hatırla sevgili o eski günleri, çocuklar gibi.." diye devam eden şarkının sorunsuz bir versiyonunu bulmak oldukça zor. oysa şöyle güzel bir soundtrack çıkarsalar, biz de her cuma diziyi izlerken sonradan indirmek için şarkıların sözlerini aklımızda tutmak için uğraşmasak daha güzel olmaz mıydı ey dostlar?

NiliWerda
04-03-07, 20:28
Arkadaşlar ben sineme takılıyorum, bunu siz de o da biliyor. Çünkü teknoloji tüm yasakları alt üst eder. Teknolojinin bu durumu karşısında sinemin davranışının aksi olmasına da safdillik derler. Yani alıp dinlemek varken, niye bekleyecek... Ama ben burada nilwerdayı kutluyorum, bizim çıkaracağımız albümün alınmasına gösterdiği hassasiyetten dolayı. Çünkü derli toplu bir albüm her şeyiyle yeniden üretimdir.
Burada da yine şunu gözardı etmiyorum. Alamıyanlar, yani ekonomik zorluklardan dolayı alamayanlara da ben de öneriyorum bunlar çeşitli sitelerde youtube dahil son sözlü parçamız dahil yayınlanmış zaten oradan yüklesinler...
Bu bende hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Çünkü ürettiğimizin paylaşılmasını engellemek yanlış...
iyi dinlemeler...
Korsan sinem hariç...

ben bişey itiraf edeyim yani benim açıkçası benim gücüm cd değilde kasete yetiyor almak için...
yani bilgisayarda dinlemek içinse ben gene netten indiriyorum...
ama bazı albümler var ben almaya gerek duymuyorum arşive konulabilecek albümleri tabiiki alırım (oda kaset yanii)
bunlardan bi taneside hatırla sevgili albümü olurdu...
inş olur...

alisercan
04-03-07, 20:33
bak alisercan abi,eksı sozluk de bır yorum ne demıs :img-blush

müzikleriyle bizi mest eden ve en kısa zamanda soundtrack'inin çıkmasını beklediğimiz dizi. tamam bir yaralı kalbim, kimse bilmez kolaylıkla bulunuyor; ama daha adını bile bilmediğim "hatırla sevgili o eski günleri, çocuklar gibi.." diye devam eden şarkının sorunsuz bir versiyonunu bulmak oldukça zor. oysa şöyle güzel bir soundtrack çıkarsalar, biz de her cuma diziyi izlerken sonradan indirmek için şarkıların sözlerini aklımızda tutmak için uğraşmasak daha güzel olmaz mıydı ey dostlar?

Kale albüm konusunda bizim diretmelerimiz sürüyor. Kanal da istiyor ama dediğim gibi bunu çıkaracak olan bir müzik şirketinin üstlenmesi ile olacak. Sanıyorum bunun girişimleri de oldu. ama kesin bir sonuç yok. Çıkaramasak da söyleyenleri alırız sezon sonunda hepinizi bir yerde toplarız sizler de kaydedersiniz olur biter...

kale
04-03-07, 20:48
Kale albüm konusunda bizim diretmelerimiz sürüyor. Kanal da istiyor ama dediğim gibi bunu çıkaracak olan bir müzik şirketinin üstlenmesi ile olacak. Sanıyorum bunun girişimleri de oldu. ama kesin bir sonuç yok. Çıkaramasak da söyleyenleri alırız sezon sonunda hepinizi bir yerde toplarız sizler de kaydedersiniz olur biter...

:happy0064 harikasin bunu demismiydim, demedimse diyorum :happy0064 sana guvenıyorum...
HS, bence bir hatira hak ediyor...

muko88
04-03-07, 20:54
Hımm, albümle ilgili konuşuluyor demek.Ben de geldim:)

Benim hayalimde de bir albüm var evet, en azından bir hatıra olarak saklamam, o müzikleri yıllar sonra dinlediğimde bugünleri hatırlamam için:img-cray: Çok hüzünlenirim kesinlikle:icon_sorr Şöyle dizi resimlerinin olduğu bir kapak falan, şarkıların sözleri; inşallah dizimizin vcdleri de çıkar.Albüm çıksın da vcd sonra çıksa da olur...:img-wink:

alisercan
04-03-07, 21:01
Hımm, albümle ilgili konuşuluyor demek.Ben de geldim:)

Benim hayalimde de bir albüm var evet, en azından bir hatıra olarak saklamam, o müzikleri yıllar sonra dinlediğimde bugünleri hatırlamam için:img-cray: Çok hüzünlenirim kesinlikle:icon_sorr Şöyle dizi resimlerinin olduğu bir kapak falan, şarkıların sözleri; inşallah dizimizin vcdleri de çıkar.Albüm çıksın da vcd sonra çıksa da olur...:img-wink:

yine size henüz olgunlaşmamış bir haber vereyim ama olgunlaşmamış diyorum sonra niye olmadı diye üstüme gelmeyin olmayabilir. Çünkü bütün bunlar benim sözüm değil ya da benim yapacağım bir iş değil. Atv sanırım ilk 15 bölümü dvd halinde çıkarıyor...

arzu-başak
04-03-07, 21:14
Arkadaşlar tebrik ediyorum sizi...bu ne hız...yetişemiyorum valla...yeni sayfaya geçmişiz...hayırlı uğurlu olsun...bugün nete giremedim...şuanda bir bakıtım çıkıcam hemen....alisercan abi yine güzel haberler getirmiş..kesin olmasada olsun.....senin burda varlığın yeter...o güzel sohbetin yeter....bende şimdi atv avrupada hs tekrarına rastladım...ahmetin bebeği öğrendiği sahneye tekrar baktım ve tekrar gözlerimden yaşlar süzüldü...ordaki müzik hakikaten olağanüstü dizideki diğer müzikler gibi....neyse benim çıkmam gerekiyor size iyi sohbetler..........

NiliWerda
04-03-07, 21:14
Çok güzel bir haber :happy0064 :happy0064 inşallah kamera arkasıda olur

aa evt bak o aklıma gelmedi..
kesinlikle oyuncu röportajları falanda olmalı hatta resimler falan hatta müzik te olur:))
çok uçtum biliyorum ama hayal işte :))

muko88
04-03-07, 21:17
Durun, hemen hayal kurmayın; kesin bir şey yok daha.Kamera arkasını, röportajları falan düşünmeye başladınız...İnşallah çıkar; röportaj da olmayıversin.Yeter Ki çıksın:icon_sorr

Billush
04-03-07, 21:39
Olgunlaşmamış bir haber olsa da umarım dvdsi ya da vcdsi çıkar.Dizi severlerin arşivinde olması gereken bir dizi...Müzikleri de albüm olmalı hatta o ağlatan mektuplar hüzünlendiren,eğlendiren,aşık olsam keşke dedirten o güzel sahnelerin replikleri de kitap olmalı.
Uçtum biliyorum ama hak ediyor bu dizi :)

muko88
04-03-07, 21:41
Uçmadın canım uçmadın...Çemberimde Gül Oya'nın da sevilen diyalogları bir kitap haline getirilmiş ve müziklerin cd si ile satılmaya başlanmıştı.Hatırla Sevgili'nin de neden olmasın ki...Bence de hak eden bir yapım.:good:

alisercan
04-03-07, 21:43
Uçmadın canım uçmadın...Çemberimde Gül Oya'nın da sevilen diyalogları bir kitap haline getirilmiş ve müziklerin cd si ile satılmaya başlanmıştı.Hatırla Sevgili'nin de neden olmasın ki...Bence de hak eden bir yapım.:good:

hedef te böyle olmalıydı zaten... Yani bölümler, kitap ve müzikler olmalıydı... Bakalım onlar da sizlerden farklı düşünmezler, sanıyorum doğru olan da böyle olur...

Billush
04-03-07, 21:45
Umarım olur Alirsercan abi(abi demem umarım sorun olmaz) Hem aslında ticari açıdan düşünülürse para getiren şeyler bunlar sırf bu sebeple bile yapılabilir ...

alisercan
04-03-07, 21:54
Umarım olur Alirsercan abi(abi demem umarım sorun olmaz) Hem aslında ticari açıdan düşünülürse para getiren şeyler bunlar sırf bu sebeple bile yapılabilir ...

Hayır tabii ki bir mahsuru yok. atv tamamen hatırla sevgilinin dönem dizisi olması dolayısıyla çıkarıyor. ticari kaygının da ötesinde düşünülüyor.

muko88
04-03-07, 21:56
Bu konuda bir şey yapacaklarını düşünüyorum.Bu ilk değil neticede; daha önce bir kaç diziye de yapıldı aynısı ve Hatırla Sevgili de o nadir dizilerden bir tanesi.Resimlerle süslenmiş diyalogların geçtiği bir kitap, müziklerin bulunudğu bir albüm, bölümlerin olduğu vcd ya da dvdler...

Toplum olarak dizilere çok bağlıyız.Kimisi yapacak bir şeyi olmadığından, kimisi stres atmak için, kimisi kendi hayatına benzettiği için, kimisi de kendi hayatında bulamadığı mutluluğu dizilerde aradığı için dizi seyrediyor; gerçi bizler de bu gruplardan birinin içindeyiz:)Baksanıza o kadar önemsiyoruz ki haftanın her günü gelip burada yorum yapıyoruz; en basit örneği.Saatlerce tartışmalar yapıyor, yorumlarımızı katarak tahminlerde bulunuyoruz.Dizileri gerçekten çok önemsiyoruz; her ne sebepten olursa olsun...Hani derler ya "hayatımıza renk katıyor", bu söz dizilerle bağımız için tam yerinde olur herhalde:)Böyle Hatırla Sevgili gibi dizilerin de hem kültürel hem de kişisel açıdan faydaları da oluyor elbette bize.Kendi hayatımızda göremediğimiz, üstüne basıp geçtiğimiz şeylerin; bir dizi izlerken farkına varabiliyoruz mesela...

Hatırla Sevgili gibi kaliteli, çok sevilen, başarılı bir dizinin de bizlere böyle hatıralar(müzik,dvd,vs...) bırakması hepimizi mutlu edecektir.:happy0064

bahar_can
04-03-07, 22:00
İyi geceler herkese... ancak girebildim... ve bundan sonra da zor... çünkü işe başlıyorum... bir-iki gün sonra zor olacak girmem...

Meraba alisercan, Rıza mapus camında dışarı bakarken çok güzel bir türkü çalışyor... bayıldım... :good: onu sözleri olacak mı?
Ayrıca güzel haberler getirmişsin çok teşekkürler... :happy0064

muko88
04-03-07, 22:04
Hoşgeldin sevgili bahar_can.Seni aramızda görmek güzel.Ya zaten yeterince az giriyorsun, artık daha da az girip daha da az yorum yapacaksın öyle mi...Sen de artık peşin peşin daha da uzun yazarsın yorumlarını:)

bahar_can
04-03-07, 22:15
Hoşgeldin sevgili bahar_can.Seni aramızda görmek güzel.Ya zaten yeterince az giriyorsun, artık daha da az girip daha da az yorum yapacaksın öyle mi...Sen de artık peşin peşin daha da uzun yazarsın yorumlarını:)

Aynen öyle muko :img-hyste dedim fırsat bulduğumda mecburen uzun uzun yazacağım.. arkadaşlar dua edecekler "şu kadın işten ayrılsa da kurtulsak şu yazılardan " diye başta kale.... :img-hyste

ZeHrA_K
04-03-07, 22:15
bencede dizinin dvdleri cikmaliki,bizde doya doya izleyelim..

Bu dizinin müziklerinden kurtulamiyorum bir türlü, normalde bir sarkiyi 3 kere ard arda dinleyemem ama bu müzikleri ne kadar cok dinlesemde doyamiyorum,harika bir dizi,ama 2 hafta beklicek olmamiz kötü:icon_sorr

valla asliya katiliyorum bende normalde bir kere dinlesem slklLlrim ama bu dizinin muziklerini on defa hatta 100 defa dinlesem slklLmlyorum yaaa

umarim cd yada dvd leri cikarda bol bol izleriz

spdr
04-03-07, 22:18
oooo öğleden sonra ne kadar çok şey olmuş burdaaa...
albüm mü çıkıyor yoksaaa?yeni şarkılar da olur o zaman dimii:img-yes:
bi de yeni başlık hayırlı olsunn:happy0064

alisercan
04-03-07, 22:21
İyi geceler herkese... ancak girebildim... ve bundan sonra da zor... çünkü işe başlıyorum... bir-iki gün sonra zor olacak girmem...

Meraba alisercan, Rıza mapus camında dışarı bakarken çok güzel bir türkü çalışyor... bayıldım... :good: onu sözleri olacak mı?
Ayrıca güzel haberler getirmişsin çok teşekkürler... :happy0064

Baharcan biliyorum ablamsın ama benimle kafa bulma... Onun sözlü hali dizinin sonunda yayınlandı ya. İlahi baharcan ne olacak senin bu halin. Kantı bırak biraz da demli çay iç...

muko88
04-03-07, 22:22
oooo öğleden sonra ne kadar çok şey olmuş burdaaa...
albüm mü çıkıyor yoksaaa?yeni şarkılar da olur o zaman dimii:img-yes:
bi de yeni başlık hayırlı olsunn:happy0064

Öğleden sonra çok şey oldu evet:)yani o başlığı bitirip buraya geçtik, gerisini düşünün artık:img-hyste
Yeni şarkılar olur mu; onu alisercan beye sormak lazım vallahi.Albüm çıkmıyor ama; çıkma ihtimali de var.Fakat şu an kesin bir şey yokmuş:icon_whis

bahar_can
04-03-07, 22:37
Baharcan biliyorum ablamsın ama benimle kafa bulma... Onun sözlü hali dizinin sonunda yayınlandı ya. İlahi baharcan ne olacak senin bu halin. Kantı bırak biraz da demli çay iç...

Aaaa! ya yemin ederim aslında o müzik o muydu diye düşündüm ama emin olamadım... yazdım... eee biraz da sohbet olsun diye canııımm :)

muko88
04-03-07, 22:57
Sevgili alisercan; bir sorum olacaktı.Memleket ve Gül şarkısının sözleri kime ait, öğrenebilir miyim acaba?:icon_whis

alisercan
04-03-07, 23:12
Sevgili alisercan; bir sorum olacaktı.Memleket ve Gül şarkısının sözleri kime ait, öğrenebilir miyim acaba?:icon_whis

sözler ibrahim karacaya ait.... ayrıca solist de erdal güney di .
sözlerini daha önce yazmıştım okuyabildin mi?

celiktenmelek
05-03-07, 08:33
offffff arkadaşlar ben daha yeni geldim son bölümde ahmet in ağlamsı çok şekerdi yaaaa ben burdan bi dizi olmasına rağmen acayip duygulandım kıyamadım biden çok güzeldi . cumayı iple çekiyorum.

yasden
05-03-07, 09:17
Cuma günü Kolaj bölüm varmış...
Bu doğru mu acaba?

Yeni bölümü sabırsızlıkla beklerken ATV'nin yaptığı hiç doğru değil...

barışnilgün
05-03-07, 09:28
arkadaslar bısey ogrenmek ıstıyorum ben yenıyımde eger cevap verırsenız sevınırım denız gezmışi neden gosterdıler bu fılmle ne alakası var

averaj
05-03-07, 09:30
çünkü dizide zaman atlaması gerçekleşecek..ve deniz gezmiş dönemi de anlatılacak...

barışnilgün
05-03-07, 09:35
b denız gezmısın yasemının dayısının oglu ıle alakası yok
degılmı bunu merak edıyorum ama sabnmıyorumda
cunku denız gezmısın annesı yasıyordu degılmı

jadebrs
05-03-07, 10:19
Çok etkileyici bir bölümdü.İlk defa bu bölümde salya sümük ağladım Ahmet'in Yaseminin hamile olduğunu öğrendiği ve ağladığı sahnelerle sonunda Deniz Gezmiş'in resminin verildiği anlar ve Yasemin'nin Necdet'in resmini yaparken aslında Ahmeti çizmesi ordan Ahmetin gözlerine geçiş çok güzeldi.Yaseminin yaptığı acımasızlık;Ahmeti bebeğinin doğuş heyacanından,mutluluğundan,büyemesini görmesinden nasıl mahrum eder.

kale
05-03-07, 10:40
evet arkadaşlar messa için bir özet geçin..benimle ilgisi yok ben izledim valla kendim için değil messa için bir özet geçin noluuuuur:img-blush

valla ozet gecerdım de ozetle olacak ıs degıl,ısın ıcınde cıkamam gıbı gelıyor :img-hyste ben bol bol agladim Ahmet yuzunden :icon_sorr bu bolum net bir bolumdu, bence seyredilerek anlasilmaya calisilsa daha iyi olur Messacigim senın ıcın uzgunum cok sey kacırdın canım :img-blush

black--mamba--
05-03-07, 10:50
valla ozet gecerdım de ozetle olacak ıs degıl,ısın ıcınde cıkamam gıbı gelıyor :img-hyste ben bol bol agladim Ahmet yuzunden :icon_sorr bu bolum net bir bolumdu, bence seyredilerek anlasilmaya calisilsa daha iyi olur Messacigim senın ıcın uzgunum cok sey kacırdın canım :img-blush

desene yine indirip izleyecez..allahtan youtube var parça parçada olsa bir şeyler izledim..yaseminin resimden canselimin gözlerine geçiş sahnesi bana yetti aslında..zaten o gözler değilmiydi cemale aşık olmamın sebebi:img-in_lo ahmetle cemalin gözü aynı göz bizde biliyoruz!ama ahmetin gözleri ilk defa beni etkiledi..:img-in_lo

içimdeki ses:bana bak yoksa ahmete aşıkmı oldun!!
ben:saçmalama yaa cemale ihanet etmemi benden nasıl beklersin!!
içimdeki ses:sus cevap verme bana!ahmete boş değilsin sen!yazıklar olsun!!
ben:kes sesini beaa..ölünle ölünmez kızım napalım alla alla..:img-in_lo
:img-hyste

yaaa yeğenim doğdumu bari onu söyleyin beaa..izleyemedik diye bu kadarda hor görmeyin..:img-help:

kale
05-03-07, 10:56
yaaa yeğenim doğdumu bari onu söyleyin beaa..izleyemedik diye bu kadarda hor görmeyin..:img-help:

seyretmedin mi yavrum,
nur topu gibi bir kizimiz oldu adini da Necdet agaa koydu hemde ne bir bilsen Ruya gibi bir sey bu adi Ruya olsun :img-hyste ben kendime daha gelemedim oysa ki ne hayalerim vardi erkek bebek olacakti :img-blush
ayrica beni etkileyen en can alici sahne,Ahmet'in Yasmin'in hamile oldugunu anladigi anda ki yikilma,yok olma duygusuydu... diger bir sahne aglamasi ve yok olma istemesi :icon_sorr anlayacagin agladim durdum hele son sahnede ki bebek olayi beni enkaza cevirdi canim :icon_sorr

black--mamba--
05-03-07, 11:00
neaaa!yeğenimin adını o pastacımı koydu!!!!!!yazıklar olsun yasemine bari buna izin vermeseydin be!!
eee ben nasıl ısınıcam bu bebişee adını necdet koymuş annesi yasmin..ohoo
2-0 geriden başladı bu bebek sevilmek için...
neyse ben gidiyorum izlemeden yorum yapmayayım..

rüya ha...cık cık cık hayret bir şey yaa..neyse..ben gittim:sad53:

first lady
05-03-07, 11:26
:img-help: :img-help: :img-help: arkadaşlar bişey sorucam.daha önceki bölümleri izlemediğim için bazı yerleri anlayamadım.mesela yaseminin annesinde bir metkup vardı yasemine yazılmış.ben bilmiyorum o mektubun hikayesini.biriniz anlatabilirseniz çok sevinirim:img-yes:

fundapehlivan
05-03-07, 11:27
desene yine indirip izleyecez..allahtan youtube var parça parçada olsa bir şeyler izledim..yaseminin resimden canselimin gözlerine geçiş sahnesi bana yetti aslında..zaten o gözler değilmiydi cemale aşık olmamın sebebi:img-in_lo ahmetle cemalin gözü aynı göz bizde biliyoruz!ama ahmetin gözleri ilk defa beni etkiledi..:img-in_lo

içimdeki ses:bana bak yoksa ahmete aşıkmı oldun!!
ben:saçmalama yaa cemale ihanet etmemi benden nasıl beklersin!!
içimdeki ses:sus cevap verme bana!ahmete boş değilsin sen!yazıklar olsun!!
ben:kes sesini beaa..ölünle ölünmez kızım napalım alla alla..:img-in_lo
:img-hyste

Ayyy güldürdün beni ya sağ ol:img-hyste
Cemale ihanet öyle mi??:img-hyste
Valla benim hiç öyle sorunlarım olmadı...
Cemali kalbimin derinliklerine gömdüm zor da olsa ve direkt Ahmete yöneldim.
Ve valla şaşırıdm ilk defa ahmetin gözlerinden etkilenmene!!
Ben baştan beri etkilene etkilene seyrediyorum:img-hyste

İhanet etmiyorsun canım ikisi de Cansel değil mi??

burcuuu
05-03-07, 11:29
:img-help: :img-help: :img-help: arkadaşlar bişey sorucam.daha önceki bölümleri izlemediğim için bazı yerleri anlayamadım.mesela yaseminin annesinde bir metkup vardı yasemine yazılmış.ben bilmiyorum o mektubun hikayesini.biriniz anlatabilirseniz çok sevinirim:img-yes:

O mektup Ahmet tarafından Yasemin için yazıLmıştı..
Ama Nezahat bunu sakLadı ve mektup oLayını
Yasemin biLmiyor..

fundapehlivan
05-03-07, 11:33

Ahmet babasının ameliyatı için amerikaya gitmeden önce yasemine mektup yazdı kapılarına kadar gitti ama kapılarını çalamadı... Kapının altından mektubu attı. yasemin de o sırada dışarıdaydı. Mektubu annesi buldu ve yasemine vermedi...:sad53:

SELXX
05-03-07, 12:04
Black-mamba,ne oldu, beğenmedin mi bebeğin ismini? Ne güzel de bir isim koydu Nejdet. Rüya! gerçekten de yakıştı bence o şirin bebeğe. Önümüzdeki bölümde de şöyle minicik,tatlı bir hanımefendi olacak Rüya'cık :)
Nejdet de onu çok sevecek. Keşke Ahmet olsaydı da sevseydi tabii:icon_sorr
Ama yine de sevgi dolu birini baba olarak bilecek çocuk, bu da birşeydir.

cerenimo_
05-03-07, 12:08
yalnız benim aklıma takılan bişey var.. o zamanlar rüya diye isim var mıydı yaa?? çocuk 1961de doğuyo sene 2007 demek ki aradan 46 sene geçmiş walla ben hiç o kadar yaşını almış rüya isminde bi teyze tanımadım... yani daha klasik isimleri oluyo.. rüya biraz son dönem ismi gibi geldi bana...

Messa
05-03-07, 12:10
evet arkadaşlar messa için bir özet geçin..benimle ilgisi yok ben izledim valla kendim için değil messa için bir özet geçin noluuuuur:img-blush

Yaprak çok yardımsever gördüm canım seni:img-hyste

Demek Ahmet'imizi çok üzdüler bu bölüm kalecim... Böyle giderse "No Yasemin, No Ayla, No Problem" diyeceğim...:img-wink: Bizim cuma gecesi kınamız vardı, o sebepten izleyemedim. Allahtan kına evde oldu'da arada odaya girip bakıyordum diziye... Ahmet'in kıbrısçık'a gelişini falan izledim ama sesleri pek duyamadım. Sonra Yasemin'in Necdet'i çizecekken Ahmet'i çizdiğini, doğum yaptığını, bebeğin isminin koyuluşunu ve en son sahnede Deniz Gezmiş'i ve dizinin 1966 yılından devam edeceğini görebildim yalnızca.... En kısa zamanda indirmem lazım bölümü...

fundapehlivan
05-03-07, 12:11
yalnız benim aklıma takılan bişey var.. o zamanlar rüya diye isim var mıydı yaa?? çocuk 1961de doğuyo sene 2007 demek ki aradan 46 sene geçmiş walla ben hiç o kadar yaşını almış rüya isminde bi teyze tanımadım... yani daha klasik isimleri oluyo.. rüya biraz son dönem ismi gibi geldi bana...

canım koyarsan olur:D
Bence o zaman da vardır ama pek koyulmuyordur...

benim asıl sinir olduğum konu Ahmetin kızının ismini koyanın Necdet olması!!!
Ahmet bunu öğrenince kızın ismini değiştirmeye kalkmaz umarım:img-hyste

Ya şaka bir yana buna sinir oldum ya...
Haksızlık bu:icon_sorr

chekirge
05-03-07, 12:28
Dizimizin DVDsini çıkarmayı düşünmelerine çok sevindim. Aslında VCDsini de çıkarabilirler. BİMde olduğu gibi. Hem dahada ekonomik olur. 1960larda Rüya ismi tabiki vardı. Benim duyduğum 2 kişi var. Kanaatimce bu sezonun son bölümünde Ahmet Rüyayı öğrenecek ve sezon finali...!!! Bizde 3 ay tırnaklarımızı yiycez.:img-help:

fundapehlivan
05-03-07, 12:31
Dizimizin DVDsini çıkarmayı düşünmelerine çok sevindim. Aslında VCDsini de çıkarabilirler. BİMde olduğu gibi. Hem dahada ekonomik olur. 1960larda Rüya ismi tabiki vardı. Benim duyduğum 2 kişi var. Kanaatimce bu sezonun son bölümünde Ahmet Rüyayı öğrenecek ve sezon finali...!!! Bizde 3 ay tırnaklarımızı yiycez.:img-help:

Dvd si derken...
Bölümlerinin mi cdsini çıkaracaklarmış...
Müzikleri mi??
Ayy yoksa bölümleri mi??
Valla süper olurdu...

Canım bence de sezon finali öyle olacak...
Biz de 3 ay ortadan çatırdayacağız...:img-hyste

HaMbUrG*
05-03-07, 12:32
arkadaslar biliyorum herkes cok kizgin cünkü bebegin ismini necdet koydu.. ama gecen gün eski bölümlere bakiyordum ordada ahmet ve yasemin bilrlikte olduktan sonra bankta otururken ahmet ona bi taraftan cok mutluyum ama bi taraftanda vicdan azabi cekiyorum diyor. bunun üzerine yaseminde pisman olma diye teselli ediyor.. ahmetde hayir nasil pisman olurum, RÜYA gibiydi diyor.

benim icin bu bir teselli belki sizin icin de olur. ;):good:

cerenimo_
05-03-07, 12:39
arkadaslar biliyorum herkes cok kizgin cünkü bebegin ismini necdet koydu.. ama gecen gün eski bölümlere bakiyordum ordada ahmet ve yasemin bilrlikte olduktan sonra bankta otururken ahmet ona bi taraftan cok mutluyum ama bi taraftanda vicdan azabi cekiyorum diyor. bunun üzerine yaseminde pisman olma diye teselli ediyor.. ahmetde hayir nasil pisman olurum, RÜYA gibiydi diyor.

benim icin bu bir teselli belki sizin icin de olur. ;):good:

iyi yakalmışsın walla :img-hyste :img-hyste ... ahmet hissetti tabi önceden ne olursa olsun çocuğun asıl babası o..

arzu-başak
05-03-07, 12:41
Kendime şuan yine işkence ediyorum..ahmetin bebeği öğrenme sahnesini tekrar izledim...hayır yani her defasındada ağlanırmı ya....çok etkileyiciydi o sahne...hayır düşünüyorumda insanın canını bundan daha fazla ne acıtabilir...ahmetin ne yaptılar sana böyle.....ahmetin korkuyla merakla...nesi var diyişi..sonra nezahatın patavazsızlığı ahmetn onların arkadasından baka kalması..e birde üstüne öyle bir müzik..gerçekten tekrardan tebrik etmek istiyorum ekibi...bize bu kadar güzel birşey sundukları için......

HaMbUrG*
05-03-07, 12:46
iyi yakalmışsın walla :img-hyste :img-hyste ... ahmet hissetti tabi önceden ne olursa olsun çocuğun asıl babası o..

Hepimiz biliriz Ahmetìn altinci hissi pek kuvvetlidir.. o köyde yasemin istanbulda ama yinede telepati sayesinde mi ne aynisini yaziyorlardi defterlerine :)

sevimli.girl
05-03-07, 12:56
yasemini tanıyanlar varsa sölesin gider istanbula bi tenhada kıstırırım bu kızı ( şaka tabi) ama varya necdete yaptıkları. ve necdetin ona yaptıkları. offffffff valla ahmete bu kadar acımıyom onada yazık. ama nedense içimdeki şey necdetle olsun diyo öbür yandanda necdet bu kıza 552154489896736 gömlek fazla gelir diyo.

ermec
05-03-07, 13:22
ben bir soru sormak istiyorum tüm herkse: farkındaysanız 15. bölüm sonunda eskılerden goruntu gosterdı ve en son resımde bır adamın suratını aldı bırkac sny boyunca surdu o adam kım dersınız?cok merak edıyorum....

canselhayranıyı
05-03-07, 13:27
Arkadaşlar bu hafta yeni bölüm yok kolaj verceklermiş.:icon_sorr

tree
05-03-07, 13:29
ben bir soru sormak istiyorum tüm herkse: farkındaysanız 15. bölüm sonunda eskılerden goruntu gosterdı ve en son resımde bır adamın suratını aldı bırkac sny boyunca surdu o adam kım dersınız?cok merak edıyorum....

O adam 1972 idam edilen Deniz Gezmişti. Buarada dizi gerçekten çok güzel ve severek izliyoruz.

bir_adı_yok
05-03-07, 13:30
1965'den sonra Türkiye'de gelişen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden ve Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO)'nun kurucu ve yöneticilerinden Deniz Gezmiş, 24 Şubat 1947'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde doğdu. Öğretmen bir ailenin çocuğu olması sebebiyle ilk ve ortaöğrenimini çeşitli kentlerde, liseyi İstanbul'da okudu. 1966'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Gezmiş, henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı ve kendini dönemin eylemleri içinde buldu. 1965'de Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nin Üsküdar ilçesine üye oldu. İlk kez 31 Ağustos 1966'da Ankara'dan İstanbul'a yürüyen Çorum Belediyesi temizlik isçilerinin Taksim Anıtı'na çelenk koymaları sırasında isçileri destekleyen ve Türk-İş yöneticilerini protesto eden gösteri sırasında gözaltına alındı.

16 Temmuz 1971'de başlayan THKO-1 Davası'nda TCK'nin 146. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle, 9 Ekim 1971'de idam cezasına çarptırıldı.

Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara merkez kapalı cezaevinde idam edildi.

chekirge
05-03-07, 13:32
Dvd si derken...
Bölümlerinin mi cdsini çıkaracaklarmış...
Müzikleri mi??
Ayy yoksa bölümleri mi??
Valla süper olurdu...

Canım bence de sezon finali öyle olacak...
Biz de 3 ay ortadan çatırdayacağız...:img-hyste

2. veya 3. sayfada olsa gerek. Alisercan yazmıştı. atv ilk 15 bölümün DVDsini çıkarabilir diye.

yamisis
05-03-07, 13:34
heyyaaaaaa heyyyt..ben geldiim... hoş buldum!!!
ya arkadasla rbu ne hız bir iki gü girmedim ne olmuş yeni sayfa açılmış ve birde birileri bi imza mı topluyo ne ya?anlamadım biri bana açıklar mı ??yani bu anti aylacılar da ne?kıza bi anti patim yok ;ama her nekadar ahmetle evleneceksede içimden bir ses assla ama asla mutlu olamıcak ahmet on ahayatı zehir edicek diyor.eeee kendi kaşınır.ahmetin yasoya aşık oldugunu bile bile evlenen o olacak.kendi bilir.hele çocuğuda olmazsa artık rüya yı bile kaçırabilir o derece yaanii...
ya biri bana da anlatsın ben de belki katılırım

ZeYnEp_B
05-03-07, 14:20
bence deniz ezmişli bölümlerde H.S ye ilgi daha çok olacaktır.Sonuçta o hala bir çok insan için efsane hatta benim için yasemin ahmet aşkından daha önde geliyor.İnşallah önümüzdeki bölümler güzel olur izlemek için sabırsızlanıyorum

bademkız
05-03-07, 14:33
iki gün boş bırakmaya gelmiyo hemen yeni sayfa açıyosunuz bu ne hız arkadaşlar:good:

en çok üzüldüğünüz sahneler diye bir bölüm de açılmış.bana en çok kızdığınız bölümler lazım.açiym mi ?:img-pilot
neye en çok kızdım. neye olcak. ben Ahmet olsam, sevgilim başkasıyla pattadanak evlense, onun şokunu yeni atlatmışken bi de hamile olduğunu öğrensem delirirdim eğer ki hala hayatta kalmışsam tabi.

allah aşkına şu replikler insanın aklına şiddet dolu anlar getirmiyo mu?:img-black
-adı ne olacak?
-adını Necdet koyacak.

Ahmet'in namı hesabına ben söylüyorum: allah seni tependen baktırsın emi Yasemin! evlendin hem de Necdet'le ya sabır çektik! tuttun çocuk yaptın içimize attık! aslında benim çocuğummuş sakladın oldu bi kere insanlık biz de kalsın dedik! ya adını ne halt yemeye o adama koydurttun!
- ama Ahmet sen olsan sen de Rüya koyardın.hani rüya gibiydi demiştin ya şeydey...
-kes kes! anladım ben senin gerçek yüzünü hain kadın! ver çocuğumu geri!
-ama Ahmet her yolu tecrübe edip en doğrusunu yapmaya çalıştım ben..
-anlamam ben tecrübe falan! kızımı Rüya'mı istiyorum ben!

ohhh içimin yağları eridi.sen daha Necdet'le perde seçmeye devam et Yasemin Hanım.çünkü ortada Ahmet diye bir gerçeklik yok.onun hakları yok.o nasılsa Kıprıscık'da.sen yalanla kurduğun o pembe dünyanda onun bebeği Necdet'in kucağındayken gülümseyerek poz ver kardeşine.bildiğin yırttın. Ahmet için de arada bir pencerelerde gözyaşı dökersin. o kadarı yeterlidir.

uyuzsun Yasemin uyuz! hepsine anlayış gösterdim ama adamın çocuğunu ne hakla Necdet'e teslim ettin ya! ay adını da Necdet koysunmuş! ne olursa müstehak sana beter ol ! :icon_evil

Ayla forever!!! Ayla forever!!! Ayla forever!!! Ayla forever!!!

spdr
05-03-07, 15:02
bence deniz ezmişli bölümlerde H.S ye ilgi daha çok olacaktır.Sonuçta o hala bir çok insan için efsane hatta benim için yasemin ahmet aşkından daha önde geliyor.İnşallah önümüzdeki bölümler güzel olur izlemek için sabırsızlanıyorum

bence de ilgi fazla olucak:img-yes: çünkü o dönem daha yakın...insanlar bir zamanlar içinde yaşadıkları dönemin şimdi nasıl anlatılacağını merak edeceklerdir:img-yes:
ben bu durumla yasemin-ahmet aşkından fazla ilgilendiğimi söyleyemiycem...eşit diyelim:img-wink: zaten bu dizinin ennn güzel taraflarından biri de tarihi belgesel gibi değil içinde yaşayanların gözünden anlatması..:good:

SELXX
05-03-07, 15:11
Evet, bence de önümüzdeki bölümler daha da fazla izleyici toplayacaktır. Çok önemli bir dönem anlatılacak çünkü yine.

spdr
05-03-07, 15:16
ya şimdi bundan sonra ne olucakk?yani yıl atlaması olucak tamam da o sırada herşey aynı mı kalmış olur acaba?mesela sevim-mehmet ikilisi ya da lale-teo arasında bişi olmaz mı...yoksa dizi devam ederken bunlar da evlendiler falan denilip devammı edilirr??
ya ahmet?garibim o kadar yıl boyunca uzak yerlerde çalışmaya devam mı edecek?

bademkız
05-03-07, 15:23
ilerki bölümlerle ilgili bir resim gördüm.Beren Sophia Loren'le Türkan Şoray arası gibi olmuştu.güzel görünüyodu allah için.saçlar kabarık açık iyice uzamış.ağır bir hanım makyajı ile.o dönemde yani şöle bi 1966 dan devamda o halini göreceğiz demek ki.ben beğendim.şu lolita halinden sıkılmıştım.orda daha bir oturaklı olacaktır.o dönem illaki Ayla ve Ahmet evliliğinin gerçekleştiği yada gerçekleşeceği dönem olacak.sevmez Ayla öyle şeyleri ama inadına düğün yapsalar adada mesela tam süper olur:happy0064

SELXX
05-03-07, 15:24
Mutlaka diğerlerinini de hayatlarında birtakım değişiklikler olur aradan geçen dört beş yılda. Evet, bence de Sevim'le Mehmet evlenmiş olurlar.
Ahmet ne halde olacak, ben de onu çok merak ediyorum. Bolu'dan istanbul'a yeni dönmüş olur belki. Ve yeni bölümde de Ayla ile aralarında birşeyler olur ve evlenirler herhalde.

kale
05-03-07, 16:07
uyuzsun Yasemin uyuz! hepsine anlayış gösterdim ama adamın çocuğunu ne hakla Necdet'e teslim ettin ya! ay adını da Necdet koysunmuş! ne olursa müstehak sana beter ol ! :icon_evil

:img-hyste opecem seni tutmayin beni :img-in_lo :img-hyste yorumuna katiliyorum ve diyorum ki Ayla melegin taa kendisi... Ben zaten Necdet'e aciyorum bir tek Yasmin uyuz :img-pilot

Billush
05-03-07, 16:35
iki gün boş bırakmaya gelmiyo hemen yeni sayfa açıyosunuz bu ne hız arkadaşlar:good:

en çok üzüldüğünüz sahneler diye bir bölüm de açılmış.bana en çok kızdığınız bölümler lazım.açiym mi ?:img-pilot
neye en çok kızdım. neye olcak. ben Ahmet olsam, sevgilim başkasıyla pattadanak evlense, onun şokunu yeni atlatmışken bi de hamile olduğunu öğrensem delirirdim eğer ki hala hayatta kalmışsam tabi.

allah aşkına şu replikler insanın aklına şiddet dolu anlar getirmiyo mu?:img-black
-adı ne olacak?
-adını Necdet koyacak.

Ahmet'in namı hesabına ben söylüyorum: allah seni tependen baktırsın emi Yasemin! evlendin hem de Necdet'le ya sabır çektik! tuttun çocuk yaptın içimize attık! aslında benim çocuğummuş sakladın oldu bi kere insanlık biz de kalsın dedik! ya adını ne halt yemeye o adama koydurttun!
- ama Ahmet sen olsan sen de Rüya koyardın.hani rüya gibiydi demiştin ya şeydey...
-kes kes! anladım ben senin gerçek yüzünü hain kadın! ver çocuğumu geri!
-ama Ahmet her yolu tecrübe edip en doğrusunu yapmaya çalıştım ben..
-anlamam ben tecrübe falan! kızımı Rüya'mı istiyorum ben!

ohhh içimin yağları eridi.sen daha Necdet'le perde seçmeye devam et Yasemin Hanım.çünkü ortada Ahmet diye bir gerçeklik yok.onun hakları yok.o nasılsa Kıprıscık'da.sen yalanla kurduğun o pembe dünyanda onun bebeği Necdet'in kucağındayken gülümseyerek poz ver kardeşine.bildiğin yırttın. Ahmet için de arada bir pencerelerde gözyaşı dökersin. o kadarı yeterlidir.

Yok canım bu kadarı da çok ağır yapma Allah aşkına :) Seni öyle zor durumdan kurtarmış senle evlenmiş,çocuğuna babalık etmeyi kabul etmiş,soyadını ona vermeyi kabul etmiş hem de senin açından yakın arkadaş gördüğün biri var karşıda.Yani sonuç olarak isim koyma işini ona bırakmak bu kadar abartılacak bir şey değil lütfen şiddete hayır :)
Ama yazdığın Ahmet Yasemin dialogları çok komikti ya koptum gerçekten :img-hyste
Anti-Aylacı Billur :)

spdr
05-03-07, 16:53
bence de isim koyma işini o kadar abartmaya gerek yok yaa:img-yes: hem necdet koymasa onun annesi babası koyacaktı ismi...belki necdetin annesinin adı olurdu hatta:img-hyste eeee eskiden öyle olmaz mıymışş-ben pek eski değikim gerçi ama benim adım da babannemin adıdır meselaaa...:img-wink:
bu durumdaaa gayet normaldi isim meselesi:icon_whis

iReMJeLiBoN
05-03-07, 16:56
ben geçen bölümü izleyemedim..:( Ahmet'in neden anadoludan döndüğünü bilmiyorum, acıklayacak oLan varmı?:)

spdr
05-03-07, 16:59
ben geçen bölümü izleyemedim..:( Ahmet'in neden anadoludan döndüğünü bilmiyorum, acıklayacak oLan varmı?:)

sevimle mehmet dergi çıkardı ya hapse atıldılar hükumeti eleşirdikleri için...ahmet de2-3 günlüğüne halası için geldii:img-wink:

ergim
05-03-07, 17:01
bencede yok sonuçta necdet yasemin için çok fedakarlık yoktu ama ahmete yaptıklarına acaip gıcık oldumm

spdr
05-03-07, 17:10
ben de gıcık oldum necdete son zamanlarda yaaa..
bi de bi arkadaş yazmış ya evlilik formaliteydi ama necdet hiç öyle davranmıyo diyeee..ayynen katılıyorum:img-yes: giderken yasemini öpüyo ediyo...çevreye öyle göstermek için yapıyora da benzemiyor hiç..:img-yes:
ayrıca ben öyle o kadar insanın üstüne titreyen erkeğe sinir olurum-necdetten olsa olsa iyi abi olur ha bi de anlayışlı yumuşak bir baba olurrr o kadarrr:img-wink:

kırık_kanat431
05-03-07, 17:20
Arkadaşlar ben Yurtda kaldığım için dizinin yaklaşık 10 bölüm'ünü izleyemedim bana dizinin bölümlerini nerden indireceğimi söylermisiniz,özel mesaj'dan bildiriniz.lütfen youtube demeyin izleyemem ordan.bildiğiniz dowlond site linkleri varsa özel mesajdan bildirirseniz sevinirim.

kırık_kanat431
05-03-07, 17:29

nasıl yani dvd!?bu gerçekmi dediğin?nerden öğrendin?

spdr
05-03-07, 17:33
alisercan abi söylemiş sanırım-böyle bi ihtimal varmışşş:img-yes:
zaten sen de dizinin üçte ikisini izlemişin...al izle onları çıkınca:img-wink:

kırık_kanat431
05-03-07, 17:40
almammı paraya kıyıp alırım valla.Kaçarmı

burcuuu
05-03-07, 17:54
BöLümün bu hafta koLaj oLarak yayınLanması kötü oLdu..
Ne qüzeL farkLı zamanLara,yıLLara qeLmiştik ya.. NasıL oLucak
çok merak ediyorum vaLLa..
Bide reytınqLerde farkLıLık oLucak bnce..

irembjk
05-03-07, 17:57
ya ewet ya çok kötü olmuş bende yeni öğrendim kolaj olduğunu of ya tamda en güsel yerinde hep böle yapıyolar 1hafta dahamı çatlıcam meraktan:img-cray:

NiliWerda
05-03-07, 18:03
BöLümün bu hafta koLaj oLarak yayınLanması kötü oLdu..
Ne qüzeL farkLı zamanLara,yıLLara qeLmiştik ya.. NasıL oLucak
çok merak ediyorum vaLLa..
Bide reytınqLerde farkLıLık oLucak bnce..

niye reytinglerde farklılık olacak?
yani yükselcekmi azalcakmı?
ben diyorumki ıhlamurlar altında bitti sanırım (yoksa hala devammı ediyo?) eğer devam ediyosada bitçeğini duydum final olcak yani işte bu yüzden hatırla sevgili 2. veya 3. sıraya yükselebilir reytingi:happy0064

spdr
05-03-07, 18:04
reytinglerde değişiklik olsa bile pozitif yönde olur bence:img-yes: düşüş olmaz kanımca...çünkü bazıları siyaset bitince izlemiyor diziyi...diğer kısım da her durumda izliyor zaten...anladın senn:good:

burcuuu
05-03-07, 18:07
niye reytinglerde farklılık olacak?
yani yükselcekmi azalcakmı?
ben diyorumki ıhlamurlar altında bitti sanırım (yoksa hala devammı ediyo?) eğer devam ediyosada bitçeğini duydum final olcak yani işte bu yüzden hatırla sevgili 2. veya 3. sıraya yükselebilir reytingi:happy0064

Tabii kii yükseLicek..
Ya daha farkLı bir zamana qeLdi..
İzLeyiciLerin artıcağını düşünüyorum..

En azından Deniz Gezmiş'Li böLümLere meraktanda
oLsa bakanLar oLucaktır.. :happy0064

tuba333
05-03-07, 18:13
Bu kolaj bölumune aslinda hic uzulmemiz gerek, cunku aradan zaman gececek, oyuncularin ayni göruntude olmasini istemem ben. Anneler Babalar yasalanacak, kucuk oyuncularimiz buyumus olacak. Kiyafetler yenilecek, yani ekibin önunde cok isi var ve bunlari iyi yapmak icin zamana ihiyacalari var.

Nerdeyse butun plan degimesi gerek, saclar kiyafetler hepsid egisecek....

Ben bu 3 muhtesem kucuk oyuncularimizi ayakta alkislamak istiyorum:happy0064 :happy0064 :happy0064 onlari özleyecegimiz kesin.

Ve yeni gelecek oyunculari dört gözle bekliyorum:img-yes:

Bugun Hatirla Sevgilin ilk bölumlerini gördum, iki sey DIKKATIMI cekti.

1. Michellin adada kaldigi hotel suan Ahmetin Istanbuldaki evleriyle tipa tip, yatak gardorob hersey ayni:img-polic

2. Birde Yasemin neden durduk yere Fransizca yerine gunlugune Turkce yazmaya basladini anlamadim ben...

3. Michell egtimli salak kizlardanmis, kiz o gunlukte Ahmetin oldunu anlamasi icin acayip SALAK olmasi gerekir. insanin cevresinde kac kisi var ucakkazasindan sag saglim kurtulan?

yeni bölumleri dört gözle bekliyorum, ve umarim oncedende dedim gibi ruyayi Aska surgundeki Siirin canlandirir....

emosss
05-03-07, 18:22
bende reytinglerin kesinlikle artıcağını düşünüyorum..diziye hiç bakmayıpta deniz gezmişi anlatacağı zamanı bekleyen çok kişi var... ayrıca küçük oyuncuları bande çok özlicem, acayip alışmıştım onlara.. bide aklıma bişey takıldı hani diziye özgür özberk gircekmiş ya... sizce o denizi oynayabilirmi...belki makyajla gençleştirme falan olur

cerenimo_
05-03-07, 18:24
Bu kolaj bölumune aslinda hic uzulmemiz gerek, cunku aradan zaman gececek, oyuncularin ayni göruntude olmasini istemem ben. Anneler Babalar yasalanacak, kucuk oyuncularimiz buyumus olacak. Kiyafetler yenilecek, yani ekibin önunde cok isi var ve bunlari iyi yapmak icin zamana ihiyacalari var.

Ben bu 3 muhtesem kucuk oyuncularimizi ayakta alkislamak istiyorum:happy0064 :happy0064 :happy0064 onlari özleyecegimiz kesin.

1. Michellin adada kaldigi hotel suan Ahmetin Istanbuldaki evleriyle tipa tip, yatak gardorob hersey ayni:img-polic

2. Birde Yasemin neden durduk yere Fransizca yerine gunlugune Turkce yazmaya basladini anlamadim ben...

3. Michell egtimli salak kizlardanmis, kiz o gunlukte Ahmetin oldunu anlamasi icin acayip SALAK olmasi gerekir. insanin cevresinde kac kisi var ucakkazasindan sag saglim kurtulan?

yeni bölumleri dört gözle bekliyorum, ve umarim oncedende dedim gibi ruyayi Aska surgundeki Siirin canlandirir....

cnm ilk madde için tebrik ederim seni ii farketmişsin... 2.si için şunu söleyebiliriz cont de monte cristo ortaya çıkmasın yani kimse anlamasın diye fransızca yazıyodu herkes öğrendikten sonra bi anlamı kalmamış olabilir.. Michelle uçak kazasının yazdığı sahneyi okumamıştı günlükte sanırım...

burcuuu
05-03-07, 18:27
Ya bn bişii sorucaktım.. Dizide Deniz Gezmiş'i oynayan biri oLucak dimi..?
Yoksa qörüntüLer fLn mı oLucak sadece..

NiliWerda
cnm ilk madde için tebrik ederim seni ii farketmişsin... 2.si için şunu söleyebiliriz cont de monte cristo ortaya çıkmasın yani kimse anlamasın diye fransızca yazıyodu herkes öğrendikten sonra bi anlamı kalmamış olabilir.. Michelle uçak kazasının yazdığı sahneyi okumamıştı günlükte sanırım...

evt çok doğru yazmışsın...
michelle okumamıştı o yazıyı ahmet okumuştu... (bende sanki çok ii hatırlıyorum:img-hyste alziemer başlangıcı var bende:img-hyste daha dün akşam ne yediğimi hatırlamıyorum:img-hyste )

andromeasiren
nerde gördün yaa çok merak ediyorum..nasıl olcak diyee:img-yes: :img-wink:

NiliWerda
05-03-07, 18:28
Ya bn bişii sorucaktım.. Dizide Deniz Gezmiş'i oynayan biri oLucak dimi..?
Yoksa qörüntüLer fLn mı oLucak sadece..

bence onu berk hakman yada hani resimde bi adam daha vardıya hani ismini bilmediğimiz oda çok benziyor oda oynayabilir...
bence sadece görüntüler olmamalı bence bi oyuncu mutlaka oynamalı hani nasıl menderesi oynadılar onun gibi...

merhem
05-03-07, 18:29
Otelde kaldiklari o gece turkce yazmaya basladi yasemin " artik benim farkimda" bende demistim hayret aniden fransizcadan turkceye gecis yapti ,herhalde sonradan necdet gunluge bakiyorda yasemini kurtariyorya o yuzdendir :)

şeboist
05-03-07, 18:29
allahım ya burda da arkamdan konuşulmuş.:img-hyste
alisercan abi biliyorum fazla oldum ama ben yeni 3 müzik daha buldum ve indirdim.:img-blush ama ne yapayım çok güzeller.kızma bana...:img-blush söz albümü çıkarsa alacağım.:img-blush
kolaj bölümün verilmesi bi yönden iyi ama beklemek de çok kötü.:icon_sorr
of inşallah sevimle mehmet evlenir.:img-in_lo

NiliWerda
05-03-07, 18:31
Otelde kaldiklari o gece turkce yazmaya basladi yasemin " artik benim farkimda" bende demistim hayret aniden fransizcadan turkceye gecis yapti ,herhalde sonradan necdet gunluge bakiyorda yasemini kurtariyorya o yuzdendir :)

ha bak ben oda doğru sonra değiştirdi artık türkçe yazıyor:))
eh bak varmış bi hikmet ölümden kurtulma sebebi olcakmış:))

ya o sahne geldi aklıma...
yaseminin artık benim farkımda deyişinin sahnesi...
ne güzeldi o bölümler ben onları tekrar izlemek istiyorum yaa....

cerenimo_
05-03-07, 18:45
bu arada kaç zamandır sölicem söleyemedim.. dizinin bi sonraki reklamlarını keşke cuma günü dizi tam bittiğinde verseler.. bazı kanallarda öle yapıolar.. daha önce kanal d'de ve sanırım star tv'de yaptılar...

NiliWerda
05-03-07, 18:48
bu arada kaç zamandır sölicem söleyemedim.. dizinin bi sonraki reklamlarını keşke cuma günü dizi tam bittiğinde verseler.. bazı kanallarda öle yapıolar.. daha önce kanal d'de ve sanırım star tv'de yaptılar...

evt bi zaman kaybolan yıllar yapıyodu...
binbir geceyi izlerim ben o her hafta veriyo öbür haftaki bölümü...
belki yetiştiremiyolardır bilmiyom ama...

merhem
05-03-07, 18:56
ha bak ben oda doğru sonra değiştirdi artık türkçe yazıyor:))
eh bak varmış bi hikmet ölümden kurtulma sebebi olcakmış:))

ya o sahne geldi aklıma...
yaseminin artık benim farkımda deyişinin sahnesi...
ne güzeldi o bölümler ben onları tekrar izlemek istiyorum yaa....

Aman guya 18 yasinda masum bir genc kiz hemende odasina gitti ahmetin :icon_whis hic guzel bir bolum degildi :img-hyste

keske fransizca yazmaya devam etseydi :img-hyste

dalya
05-03-07, 19:14
Güzel ve bol aglamakli bir bölüm bizi bekliyor. Dizinin ana konusu yavas yavas basliyor.

Ben en cok yeni Isik'i merak ediyorum. Gercekten cok güzel bir kiz, yerine nasil birini buldular acaba?

cerenimo_
05-03-07, 19:15
Aman guya 18 yasinda masum bir genc kiz hemende odasina gitti ahmetin :icon_whis hic guzel bir bolum degildi :img-hyste

ay walla yaa senaryonun bu tarafını hiç sevmemiştim zaten normalde hep erkekler kızların peşinden koşar ama dizide daha 18 yaşındaki bi kız nişanlı bi adamın gece vakti odasına gidiyo.. onu bırakın sırf çocukcağız onla yakınlaşmıyo diye nerdeyse terkedecekti.. yakınlaştılar da noldu sanki yani.. hayatını başka bi adamla zindana çevirdi.. sadece kendi hayatı olsa neyse.. en çok darbeyi ahmet aldı bu durumda..

askasurguncu
05-03-07, 19:19

evet ya bencede aska surgundeki sirin rolundeki
kiz ruyayi canlandirmasini isterdim cok guzel olurdu
bunuda soylemeden edemiyecem berosa hamilelik cok yakismisti cok sirin olmustu :happy0064

bahar_can
05-03-07, 19:42
Merhaba ozenc-can, 68 kuşağıyla ilgili bir kitap okuyordun sanırım "Gülünün Solduğu Akşam" mıydı? bitirdin mi? çarpıcı yerleri varsa burada yaplaşa bilirsin kısa kısa... :img-grin2

Billush
05-03-07, 19:42

Aaa senden beklemezdim yani :) Bir kere o sahne çok romantikti :img-in_lo Ah Allah'ım dedim :)
Bu arada birçok oyuncu değişecek zaman atlamasıyla...Özellikle de çocuklar bu iyi olmadı ya ben hepsini ayrı seviyordum :sad53:

muko88
05-03-07, 19:56
Merhaba arkadaşlar...Of yasemin şöyle yaptı böyle yaptı mevzularımı gene:img-hyste amma da taktınız; neyse:)

merhem
05-03-07, 20:04
ama billurcum masum takilan 18 yasindaki bir kizin oyle yapmasi o zamanlarda uygun degildi, Ve Ahmet nekadar olgun dusunmustu o gece birsey olamaz demisti :)
Ama yasemine ozamanlar uyuz olmustum :)

NiliWerda
05-03-07, 20:08
Güzel ve bol aglamakli bir bölüm bizi bekliyor. Dizinin ana konusu yavas yavas basliyor.

Ben en cok yeni Isik'i merak ediyorum. Gercekten cok güzel bir kiz, yerine nasil birini buldular acaba?

bu hafta göremicez ama maalesef kolaj bölümü yayınlıyorlar...
öbür haftaya inş
bende çok merak ediyorum...

özge_letyy
05-03-07, 20:17
Aaa senden beklemezdim yani :) Bir kere o sahne çok romantikti :img-in_lo Ah Allah'ım dedim :)
Bu arada birçok oyuncu değişecek zaman atlamasıyla...Özellikle de çocuklar bu iyi olmadı ya ben hepsini ayrı seviyordum :sad53:

ben de ya özellikle de defneyi:sad53:
bakalım yeni gelenleri onlara benzetebilecekler mi?

sevda_cicegimm
05-03-07, 20:27
Selam,

arkadaslar ben geldim bugun gunduz giremedim net bozuktu..
bi girim dedim..yeni baslik bakiyorumm.hayirli olsun...
nice basliklara...ins. guzel yorumlarlar devam ederiz...

sessiz gemi
05-03-07, 23:18
aranıza yeni katldm sayılır.epeydir frmdaym ama sizleri okuyarak aktifim..:img-wink: sizden bişi istesem??fragmanı nerde nasıl izlediniz?bnde cok merak ediyorum da..

nehirrrr
06-03-07, 01:07
Merhaba arkadaslar! Tahminimiz gibi zaman atlamasi oluyor dizimizde. Simdi daha da heyecanli olacak hersey eminim. Deniz Gezmis donemi anlatilacak bu seferde. Riza ya af cikacak mi acaba diye sorulmus. Bu donem hakkinda az cok okumuslugum var arkadaslar. Gercekte birkac sene sonra af cikiyor ve boylece Cemal Gursel aftan yararlanip hapisten cikiyor. Bu af sirasinda muhtemel Riza da cikacaktir hapisten.

Ha birde icimden bir hiz Keriman'in bacaklari felc oldu diyor nedense:)

Bir baska tahminimde su yonde; Isik rolundeki minik kizimiz zaman atlamasindan sonra liseye gidiyor olacak sanirim. Buyuyunce Deniz Gezmis'e asik olabilir mi acaba? Hehehe ucuk bir tahmin galiba ama ne bileyim iste aklima oyle geldi:)

nehirrrr
06-03-07, 01:17
Bu bolum ah bu bolum, yine superdi herseyiyle!! Gec oldu ama ancak yorum yapabiliyorum:)

Yine Okan Bey ve Cansel Bey konusturdular oyunculuklarini diger butun oyuncularimizla beraber!

Necdet'in Yasemin'e suprizinden once gozlerini kapattirdiktan sonra bir sure onu seyretmesi; "istersen Ahmet'e donebilirsin" dedigi sahne; Yasemin'in resmini bir turlu cizemeyip sinirlenip gitmesi ve ardindan Necdet'in resime baktiginda hemen bilincaltinda Ahmet'i animsamasi; oooo daha neler var neler!

Ahmet'in Yasemin'e mektup yazmasi, ayni anda ayni seyi dusunuyor olmalari! Yasemin'i uzun sure sonra ilk defa gorusundeki ifadesi, peki ya Yasemin'in hamile oldugunu ogrendigindeki yikilisi! Cok iyi rol yapiyor cook! Aaa birde odasinda hickirarak almasi var tabii! Nasil bir aglamaydi o oyle; nasil hickirmaydi! Ya annesine sarilip, gitmem lazim yoksa olecegim demesi. Cok guzel yansitti bize ask acisini Cansel Elcin. Harikaydi gercekten tebrikler!

Daha ne sahnler var hayran kaldigim bu bolumde bir bilseniz. Her bolumunde daha da iyi oluyor sanki dizimiz. Kendini asiyor senaristler, yapimci, yonetmen, muzikler ve oyuncular!!!

Bu arada "sevdamiz bir uzun bakis"i da cok begendim. Ibrahim Karaca'nin ellerine saglik:)

ada_yasemini
06-03-07, 04:35
bu hafta hatırla sevgilinin yeni bölümü mü var yoksa kolaj mı? bilen varsa lütfen söylesin:img-help:

ermec
06-03-07, 05:55
arkadaşlar hatırla sevgili 15. bölüm sonunda eskılerden goruntuler gosterdıler en sonunda bir adamın kafasını uzun sure cektıler o adam kım bılen varmı?

muko88
06-03-07, 06:03
kaç kere yazacağız arkadaşlarım, zaten bu soruya başlığı okursanız bi kaç defa cevap verildi.o adam deniz gezmiş, deniz gezmiş, deniz gezmiş:)

ermec
06-03-07, 06:19
hatırla sevgılı eskılerde yasanmıs hem aşk hemde devlet politika konusudur acaba o kişilerin resımlerınden azıcık tv ye yansıcak mı?

ermec
06-03-07, 06:42
bence herseyın sucu yasemının annesının de olabılır cünkü bir düşünün ahmet yasemının evının onune bır mektup bıraktı o mektubu belkı de yasemıne vermelıydı belkı barısırlardı necdetle evlenmez hem de aglamazdı benım fıkrım bu o mektupta ne yazıorki...

pnrdvl22
06-03-07, 07:35
bence herseyın sucu yasemının annesının de olabılır cünkü bir düşünün ahmet yasemının evının onune bır mektup bıraktı o mektubu belkı de yasemıne vermelıydı belkı barısırlardı necdetle evlenmez hem de aglamazdı benım fıkrım bu o mektupta ne yazıorki...
kesinlikle oyle nezahat çok suçlu bu konuda ama selmada bi o kadar suçlu. kıza yalan soyledi ahmet seni görmek istemiyor diye sepetleri kızcağızı...

ayrıca o mektubu yasemin bulacak ve okuyacak ama o mektubun bulunması nezahatin bir hastalığı sırasındami yoksa öldükten sonramı olur onu kestiremiyorum :(

muko88
06-03-07, 07:53

Galiba tam takip edememişsin...Yasemin'i suçlayanlar da var; benim Yasemin'e kızdığım tek nokta Necdet ile evlililk işini hemen bi iki gün içinde halletmesi; yani necdet e diyebilirdi "ahmet belki gelir, az bekleyelim necdet eğer gelmezse ve ben açıklayamazsam yine durumu ona ozaman evlenelim"...Gerçi o da telaşa kapıldı, Ahmet'in kendisiyle görüşmek istemediğini düşünüyordu vs. vs...YaSEMİN 'in tek hatası budur bence Ahmet ile ayrı düşmelerinde...Çünkü karnında hızla büyüyen bi bebek var; bebeğin babası yurtdışında, o zamanın şartları falan, ne zaman gelir bellisiz...Gerçi temel hata evlenmeden o bebişin olması da, o da oldu bikere, zaten dizinin devamı için gerekliydi:img-hyste

Yani tüm bunların dışında hata annelerde...Selma kocasının rahatsızlığından çok büyük üzüntü duymaktaydı, Ahmet'in de babasıyla konuşuyor olması onu etkiledi ve YAsemin'e görüşmek istemediğini söyledi Ahmet için...Fakat Kız ona diyor ki "selma abla Ahmet'i görmem lazım, çok önemli, iki dakika, gerçekten çok önemli"...Daha önce de anlattım bunları.Ben Selma olup düşünüyorum; o kız bir kaç saat önce babası ölmesin diye eşime yalvarıyordu, babası ipten henüz döndü, kız perişan, herhalde keyfinden yok yere Ahmet'i istemiyor.Babasının kurtulduğunu haber vermek istese "selma abla sen söylersin" der ya da çok önemli olduğu konusunda ısrarda bulunmaz:img-yes: .İki dakika diyor zaten, yemeyecek ki oğlunu...

Nezahat'a gelince...O da eşini kaybetmek üzereydi.Şevket Bey'e yaptıklarından dolayı büyük öfke duyuyordu ve Ahmet'i o adamın oğlu diye her şeye rağmen göz ardı etti o mektubu saklamakla.Ahmet Rıza'nın avukatı olmak için evi terk etti, Rıza ile görüşüp Nezahat'e mektup getirdi, baktı olmuyor son anda mahkemeye girip Rıza'yı savunmaya bile kalktı; bu durumda babasını karşısına aldı ve diğer mahkemeye kadar tutuklandı.Aynı zamanda Nezahat'in kızı YAsemin'i de çok sevip destek oldu.O mektubu saklamaya hakkı yoktu; çünkü Ahmet hiçbir zaman babasını s