Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-6

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

kırık_kanat431
06-03-07, 15:21
ya benim anlamadigim berenin bu kadar neden ustune gidildigi
beren oyuncu olmak istiyor hiç bir roportajinda ben oyuncuyum demedi her zaman oyuncu adayiyim soylede ve suan benim için calisma zamanidir soyledi
eger cikip herseferinde ben oyuncuyum deseydi size hak verirdim ama beren hiç bir zaman ben oyuncuyum demedi elinden gelenin fazlasinida yapiyor

sana katılıyorum.beren son derece samimi,mütevazi bi şekilde cevap veriyor ve doğruları söylüyor.

kale
06-03-07, 15:22
averaj :img-hyste anam bunu da yarısmadan sokup almıslar :img-blush zorlama ıle bır seyler olur belkı hanı benden sansı olsun, tecrubelı oyuncuların gozlerını baka baka bır seyler alır belkı, olacak olacak ama ne zaman olacak...

Yasmın karekterının gelecek goruntulerını sabırsızlıkla beklıyorum, olgunlasmıs belkı mınıcık aklı bır seyler gormus gecırmıs olur :img-blush

gokcenrbd
06-03-07, 15:32
Arkadşalra ben bişi daha merak ediyorum acaba ahmet ayla ile evlenecek mi?

dalya
06-03-07, 15:33
Burasi Hatirla Sevgili BÖLÜM YORUMLARI basligi. Beren'in oyunculugunu tartismak istiyorsaniz gereken baslikta yapin bunu lütfen.

Artik bir kac yil atladilar. Dizinin ana konusu yeni yeni isleniyor. En cok merak ettigim daha öncede yazdigim gibi Isik.
Rüya'yida merak ediyorum, bebek Rüya babasinin gözlerini almisa benziyordu.
Umarim Ahmet'e benzeyen birini alirlar

averaj
averaj :img-hyste anam bunu da yarısmadan sokup almıslar :img-blush zorlama ıle bır seyler olur belkı hanı benden sansı olsun, tecrubelı oyuncuların gozlerını baka baka bır seyler alır belkı, olacak olacak ama ne zaman olacak...

Yasmın karekterının gelecek goruntulerını sabırsızlıkla beklıyorum, olgunlasmıs belkı mınıcık aklı bır seyler gormus gecırmıs olur :img-blush

ha evet o yarışmaya bir ara bakmıştım:img-blush...ama yorum yapmayım ben yine de...

neyse olur belki birgün ama o gün bugün değil...orada bir gün var uzakta...göremesek de o gün bizim günümüzdür:img-hyste :img-hyste

ve bakalım zaman atlasını herkes merakla bekler vaziyette...

olgunlaşmış yasemin mi???hemen google'da araştırıyorum..böyle birşey var mı diye:img-hyste :img-hyste

Sinem90
minicik aklı mı?hehe:img-hyste
mukaddes senin ağzını burnunu dağıtıcam ha.:icon_whis
yazdıklarını gördüm yıııvruuum.mehmet aşık bunu anla.asıl onun bakışları aşk dolu.:img-in_lo ama sen bunu anlayamazsın.nedenini biliyorsun.anladın sen onu.:icon_whis
beren konusu açılmışken bende bişeyler diyeyim. :) evet bende onun oyunculuğunu beğenmiyorum.ayrıca canselle hiç uyumlu görünmüyorlar.ya cansel yerine daha ufak birini koyacaklardı ya da beren yerine özge gibi birini koyacaklardı.bence ikinci dediğim daha uygun.:img-blush

kale
06-03-07, 15:43
Burasi Hatirla Sevgili BÖLÜM YORUMLARI basligi. Beren'in oyunculugunu tartismak istiyorsaniz gereken baslikta yapin bunu lütfen.

:img-hyste :img-hyste yalnıs adres sanırım, uyarı da mı alacaktık allah alla ne ıs yaaa...

Sınemcıgım oyle mınık aklı belkı zaman atlaması ıle kendını gelıstırır :icon_sorr
averajcıgım o zaman bu zaman olmadıgına bende bılıyorum,goruyorum ama umıt bıtmezmıs... :img-blush

ermec
06-03-07, 15:50
ya arkadaşlar dalya_01 ecok katılıorum eger hep beren hakkında konusacaksınız beren hakkında dıye bır baslık acın orada konusun beren geldı dızı gıttı:D ciddi olalım

dalya
06-03-07, 15:54
kale, bunu ister uyari olarak gör, ister görme. Burasinin Beren forumu olmadigi gercek!

Ayla ve Ahmet evli olup olmayacaklarini bende merak ediyorum. Bu bölüm yaninda bir cok soru isareti getirdi. 1966 yilinin Hatirla Sevgili'si nasil olacak acaba!?

nazar.yurt
06-03-07, 15:55
kale zeki demirkubuzun kader filminde oynayan ve bu sene sanırım umut veren dalında altın portakal alan bir genç erkek oyuncu var...

zeki bey o çocuğu nerden seçmiş biliyor musunuz?hemen söylüyorum..kahvehaneden...

yani insanın içinde olsaydı çoktan bir parıltı görülürdü...

averaj,çok şekersin ,bir o kadar da mantıklı.senin yorumlarını okuyunca çokta gülüyorum.harikasın tek kelimeyle ne diyeyim.:happy0064 :happy0064 :happy0064

ermec
06-03-07, 16:01
konu biraz sıkmadı mı??? degış dugmesı yokmu??:D :D

kale
06-03-07, 16:01
kale, bunu ister uyari olarak gör, ister görme. Burasinin Beren forumu olmadigi gercek!

her halde bılıncındeyım :img-hyste okumam,yazmam var allaha sukur, burda olanlar farkında her halde :img-hyste senın demen ısımızı cozmuyor malesef :img-pilot

Herkesın oyuncunun oynunu degerlendırme gıbı bır ozgurlugu var madem bu dızıyı seyredıyoruz degıl mı canım, ben burda yazıyorum cunku Yasmın ıle dogru orantılı canım bır de bu acıdan bır baksan yanı benım acım bu yonde cunku :img-pilot

ermec
06-03-07, 16:04
tamam arkadaşlar polemik yok yooooook:D:D

ermec
06-03-07, 16:07
yeni bir konu acıyorum: farkındamısınız 15. bölüm de yasemın necdete dedı ya bu kadar ustume gelmeyın nefes alamıyorum dedı ya necdet gıttı masa basına yasemın de ozur dıledı falan necdet dıyemedı ki: ben seni onla gördüğümde dayanamıyorum demedi dediki: ben aranıza gırmıs gıbı hıssedıyorum dedı

kubos
06-03-07, 16:18
ya nerden biliyosun kolaj olacağını lütfen olmasın zaten bi hafta zor geçiyo

cerenimo_
06-03-07, 16:20
ya nerden biliyosun kolaj olacağını lütfen olmasın zaten bi hafta zor geçiyo

malesef bu hafta kolaj bölüm var.. yeni bölüm haftaya...

aynakolik_fatma
06-03-07, 16:29
yeni bir konu acıyorum: farkındamısınız 15. bölüm de yasemın necdete dedı ya bu kadar ustume gelmeyın nefes alamıyorum dedı ya necdet gıttı masa basına yasemın de ozur dıledı falan necdet dıyemedı ki: ben seni onla gördüğümde dayanamıyorum demedi dediki: ben aranıza gırmıs gıbı hıssedıyorum dedı

onun ağzı sadece laf yapıyor bence
istese aralarına girmeyebilirdi o kadar şanslı ki olaylar ona göre şekillendi
ama anlayamadığı birşey yasemin ve ahmet arasında hiç kopmayacak bir bağ oluştu o bağın adı RÜYA:good:

muko88
06-03-07, 16:50
Sinemcim ben yokken gelmiş ağzımı burnumu dağıtmış gitmiş, kurtuldum bu kez senden:img-hyste :img-hyste

Görüyorum burada "beren" tartışması yaşanmıiş bi kaç sayfa:)E ben de yorum yapmazsam şimdi çatlarım...

Beren Hatırla Sevgili'de bazen iyi oynuyor, bazen ben yüzümü yastıkla kapatıyorum görmemek için.Hele o ağlamaya başlama ve ağlama sahnelerinde; bazen ağlıyor bazen ağlayamıyor, çok yapmacık göründüğü oluyor.Beren'in oyunculuğu kötüdür, demiyorum ancak; kendisinin de ifade ettiği gibi daha çabalaması gerekiyor tam anlamıyla bir oyuncu olabilmesi için...Ben görmezden geliyorum bazı sahneleri, dediğim gibi yastıkla kapatıyorum yüzümü.Ha bu yorumu da bu şekilde yapmamın sebebi; Beren'in çıkıp ben şöyle iyi böyle iyi bi oyuncuyum dememesi...Daha oyuncu değilim, olmaya çalışıyorum; diye belirtti zaten.
Beren'in oyunculuğuna özenip başlık açan arkadaşı uyaranlardan biri de bendim.O da anladı zaten, gereksiz olduğunu.Fakat şöyle bişey var, öyle bir başlığı beren değil de ne biliym özge özberk,sezin akbaşoğulları gibi başarılı oyunculara özenerek de açsaydı arkadaş; yine gereksiz ve abes olurdu bence.Çünkü burda tüm oyuncuların,sanatçıların başlığı var.Olmayanınkini de açarsınız ordan yazarsınız yorumunuzu.Kişisel bir başlık açmak yanlış olur sanırım.

averaj
06-03-07, 16:57
:img-hyste :img-hyste yalnıs adres sanırım, uyarı da mı alacaktık allah alla ne ıs yaaa...

Sınemcıgım oyle mınık aklı belkı zaman atlaması ıle kendını gelıstırır :icon_sorr
averajcıgım o zaman bu zaman olmadıgına bende bılıyorum,goruyorum ama umıt bıtmezmıs... :img-blush

kalecim umut fakirin ekmeği:img-hyste herhalde galiba sanırsam:img-hyste

averaj,çok şekersin ,bir o kadar da mantıklı.senin yorumlarını okuyunca çokta gülüyorum.harikasın tek kelimeyle ne diyeyim.:happy0064 :happy0064 :happy0064

tşk ederim güzel yorumun için:img-wink: utandım:img-blush hepiniz harikasınız:img-wink:

st_tubi
06-03-07, 17:30
kolaj olduğunu nereden biliyorsunuz arkadaşlar ya nerden çıktı şimdi bu kolaj yaaaaaaaa

aynakolik_fatma
06-03-07, 17:41
kolaj olduğunu nereden biliyorsunuz arkadaşlar ya nerden çıktı şimdi bu kolaj yaaaaaaaa

her üç bölümden sonra hatırlatma olark bir kolaj bölüm veriliyor
ve bu haftada olacak galiba

aynakolik_fatma
06-03-07, 17:44
ilerki bölümlerle ilgili bir resim gördüm.Beren Sophia Loren'le Türkan Şoray arası gibi olmuştu.güzel görünüyodu allah için.saçlar kabarık açık iyice uzamış.ağır bir hanım makyajı ile.o dönemde yani şöle bi 1966 dan devamda o halini göreceğiz demek ki.ben beğendim.şu lolita halinden sıkılmıştım.orda daha bir oturaklı olacaktır.o dönem illaki Ayla ve Ahmet evliliğinin gerçekleştiği yada gerçekleşeceği dönem olacak.sevmez Ayla öyle şeyleri ama inadına düğün yapsalar adada mesela tam süper olur:happy0064

sanırım o bahesettiğin fotoda üzerinde açık mavi bir elbise var
eğer ondan bahsediyorsan o dizi başlamadan önce vardı
sanırım tanıtım amaçlıydı
eğer yeni bir fotoysa nerde gördün söylermisin?

defneee
06-03-07, 17:46
lütfen biri beni aydınlatsın bu hafta hatırla sevgili nin yeni bölümü yokmuymuş canselin başlığında gördümde:icon_sorr

Missload
06-03-07, 17:49
sanırım o bahesettiğin fotoda üzerinde açık mavi bir elbise var
eğer ondan bahsediyorsan o dizi başlamadan önce vardı
sanırım tanıtım amaçlıydı
eğer yeni bir fotoysa nerde gördün söylermisin?

o resmi bende cok merak ettim eklerseniz cok güzel olur

aynakolik_fatma
06-03-07, 17:50
lütfen biri beni aydınlatsın bu hafta hatırla sevgili nin yeni bölümü yokmuymuş canselin başlığında gördümde:icon_sorr

bu hafta kolaj bölüm var yeni bölüm yok
malesef ama beklicez artık
her üç bölümden sonra özel bölüm yapılıyor çok sinir bişey:img-cool2

ozenc-can
06-03-07, 17:56
Merhaba ozenc-can, 68 kuşağıyla ilgili bir kitap okuyordun sanırım "Gülünün Solduğu Akşam" mıydı? bitirdin mi? çarpıcı yerleri varsa burada yaplaşa bilirsin kısa kısa...
Merhaba! Bahar-can
Mesajını yeni gördüm.(iş dönüşü) Oğlumdan fırsat buldukça forma girebiliyorum.
Okuduğum kitaptan bende birşeyler yazmayı düşünüyordum zaten, fakat bir ara internet bağlantılarında problem vardı.daha sonra fırsat bulamadım.herneyse;68 dönemini anlatan iki ayrı kitap okuyorum.biri DENİZ-FIRTINALI YILLAR Tarkan Tufan'ın,diğeri DENİZ-BİR İSYANCININ iZLERİ Turan Feyzoğlu'nun. Tarkan Tufan'ın Kitabının 3te 2sini okudum.okudugum kısımdan çıkardığım özeti paylaşabilirim:

Dünyada ve Türkiye’de Öğrenci Hareketleri

60'lı yılların hemen başında Menderes hükümetinin askeri bir darbe sonucu iktidardan indirilmesinin ardından toplumsal,politik ve kültürel bağlamda oldukça farklı koşulların ortaya çıktığı ülkede, yeni sürecin etkileri en net biçimde üniversite gençliği üzerinde görüldü.DP iktidarı döneminde,dünya ile ilişkileri minimum seviyeye inen Türk kültür hayatı,başlayan yeni dönemle birlikte Avrupa’dan ve ABD’den olduğu kadar sosyalist ülkelerden gelen düşünce akımıyla yeni bir içeriğe kavuşmaya ve zenginleşmeye başladı.61 Anayasası’nın yüksek öğrenim konusunda sağlamış olduğu özgürlükler ve özerklikle birlikte her türden düşüncenin araştırılıp tartışıldığı, öğrencilerin politikayla birebir ilgilendiği bir özgürlükler ortamı sağlanmış oldu.27 Mayıs askeri müdahalesine dek gidecek olan rahatsızlıklarda önemli bir unsur olan TMTF,MTTB,TMGT v.b öğrenci örgütlerinin yanında sosyalist öğrencilerin girişimi ile kurulan üniversite FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) muhtelif öğrenci hareketlerini de1965 yılında merkezi bir çatı altında birleştirdi.
Bu örgütlenmelerin belkide en tanınmış ve etkililerinden FKF büyük çoğunluğu TİP üyesi yada sempatizanı gençler tarafından kuruldu.

68 Hareketinin Dünyadaki Dinamikleri

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından muazzam bir büyüme seyri izleyen, uluslar arası kapitalizm 1960 ların ikinci yarısına girerken ekonomik durgunluk,üretim ve pazar bunalımı ile yüz yüze geldi.işsizlik savaş sonrası ilk kez yükselişe geçti.
Dünyayı değiştirmenin mümkün olduğu düşüncesi tüm dünyayı kaplarken,politik kulvarda hızla yol alan öğrenci hareketi,burjuva kurumları ve brokratik sol anlayışlar kendisine tavır almaya itiyordu.

DENİZ GEZMİŞLİ YILLAR

TİP'in yaşadığı çalkantılar esnasında kendine yeni bir yol edinen gençlik hareketi,hareketin sözcülerinide kendi bünyesinden çıkarmış,özgün bir nitelik taşımaktaydı.Yasal mücadele anlayışında ve pratikte yaşanan tıkanıklıklar nedeniyle sokak mücadelesine günden güne daha fazla dahil olan hareket,Deniz Gezmişin'depolitik kişiliğinin oluşmasında büyükm bir rol oynuyordu.
Heyecanlı ve baş eğmez bir karektere sahip olan Deniz Gezmiş Fransız Devrimi'nin romantik isyancılarının izini taşıyan bir özgürlük mücadelesininde önemli bir küre taşını oluşturmaktaydı.

aynakolik_fatma
06-03-07, 17:56
zaten dizifilmin foto galerisinde var en baştaki fotolara gir dediğim fotoları göreceksin

spdr
06-03-07, 18:06
deniz gezmişi çok merak ediyorum..:img-yes: ismini hep duyarım ama eylemlerini değerlendirebilecek kadar tanımıyorum henüzz..
bu arada yanlış bilmiyorsam selda bağcan onun sevgilisiymiş:img-yes: zaten o dönem şarkıcıları böyle şeylerle ilgileniyorlarmış-şimdiki gibi boş değillermiş yani...:img-wink:

dolunay_yıldız
06-03-07, 18:21
Merhaba arkadaslar! Tahminimiz gibi zaman atlamasi oluyor dizimizde. Simdi daha da heyecanli olacak hersey eminim. Deniz Gezmis donemi anlatilacak bu seferde. Riza ya af cikacak mi acaba diye sorulmus. Bu donem hakkinda az cok okumuslugum var arkadaslar. Gercekte birkac sene sonra af cikiyor ve boylece Cemal Gursel aftan yararlanip hapisten cikiyor. Bu af sirasinda muhtemel Riza da cikacaktir hapisten.

Ha birde icimden bir hiz Keriman'in bacaklari felc oldu diyor nedense:)

Bir baska tahminimde su yonde; Isik rolundeki minik kizimiz zaman atlamasindan sonra liseye gidiyor olacak sanirim. Buyuyunce Deniz Gezmis'e asik olabilir mi acaba? Hehehe ucuk bir tahmin galiba ama ne bileyim iste aklima oyle geldi:)

bir şeyi merak ettim deniz gezmiş kim?

Sinem90
06-03-07, 18:23
ne selda bağcan mı?böyk höyk :hıh
nasıl öyle bi hata yapmış?:icon_whis
yalnız deniz gezmiş harbiden çok iri yarı biriymiş he.asılırken zorluk çıkarmış fiziği.:icon_sorr
mukaddes evet sen yokken senin ağzını burnunu dağıttım.:img-hyste

dalya
06-03-07, 18:28
Yillar geciyor, dönem degisiyor. Yeni dönemin politikasida cok enteresandir eminim.
Acaba Sevim ve Mehmet evlenmis falan olur mu? Seboistin imzasindan aklima geldi.

dolunay_yıldız
06-03-07, 18:29
arkadaşlar herkes deniz gezmiş ten bahsediyor. benim deniz gezmiş hakkında hiçbir bilgim yok. kim bu deniz gezmiş......

Türk_Jön
06-03-07, 18:34
Arkadaşlar acaba yeni dönemle birlikte Süleyman Demirel,Bülent Ecevit falanda dizide olacak mı onlarıda canlandıracak oyuncular falan olacak mı?

burcuuu
06-03-07, 18:34

Deniz Gezmiş..

HatırLa SevqiLi'nin bundan sonrakii böLümLerinde anlatıLacak oLan kişi..
Eğer son böLümü izLediysen sn sahnede resmi vardı..

İşte bu..

http://img68.imageshack.us/img68/2447/deniz3li3.jpg (http://imageshack.us)

1972'de idam ediLmiş soL qörüşLü bir qenç..

Sinem90
06-03-07, 18:36
yok onların dizide yer alacağını sanmıyorum.:icon_whis
ay evet sevimle mehmet evlensin.:img-in_lo
deniz gezmiş o dönemde asılmış sol görüşlü bir genç.

dalya
06-03-07, 18:48
Arkadaşlar acaba yeni dönemle birlikte Süleyman Demirel,Bülent Ecevit falanda dizide olacak mı onlarıda canlandıracak oyuncular falan olacak mı?
Aslinda olabilir. Son bölümlerde falan. Dizi 80lilere kadar gidiyormus ya. Bildigim kadariyla Ecevit falan o dönemde vardi

NiliWerda
06-03-07, 19:06
Aslinda olabilir. Son bölümlerde falan. Dizi 80lilere kadar gidiyormus ya. Bildigim kadariyla Ecevit falan o dönemde vardi

bencede böle bişi yaparlar...
onları hangi oyuncular oynar merak ettim bak şimdi:))

Billush
06-03-07, 19:07
Yillar geciyor, dönem degisiyor. Yeni dönemin politikasida cok enteresandir eminim.
Acaba Sevim ve Mehmet evlenmis falan olur mu? Seboistin imzasindan aklima geldi.

Ben çok isterdim evlenmelerini ama hiç sanmıyorum.İçimden bir ses de hiç evlenmeyecekler diyor :(

Sinem90
06-03-07, 19:10
o içindeki sese söyle sussun.yoksa ağzını burnunu dağıtırım onun.:img-hyste
ben hissi bir insanım.benim dediğim çıkar.
bebişlerim evlenecek.:img-in_lo

Billush
06-03-07, 19:15
o içindeki sese söyle sussun.yoksa ağzını burnunu dağıtırım onun.:img-hyste
ben hissi bir insanım.benim dediğim çıkar.
bebişlerim evlenecek.:img-in_lo

Sen ve hissilik yan yana :img-hyste hayatta inanmam :img-hyste Hissi bir insan Ayla'yı sevemez :) (şakadır ciddiye alma hemen :))
Valla benim 6.hissim kuvvetlidir kanka tutar söyliyeyim (İnşallah tutmaz tabi istemiyorum tutmasın valla :))

aslı30
06-03-07, 19:17
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının savunmalarını üstlenen avukat Halit Çelenk'in bir röportajından bazı bölümler

6 Mayıs’lar, her zaman yeni Denizlerin doğduğu günlerdir. Ve yeni Denizlere açılmanın ilk şartı, kendinden önceki birikimi öğrenmek ve aktarmaktır. Fakat bazıları vardır ki, onları sayfalara sığdırmak zordur. Biz de Denizleri, onların (ve tabii bizim de) Şekibe Ablaları ve Halit Ağabey’leri ile konuştuk. Halit Çelek, aynı zamanda Denizlerin avukatlığını da üstlenmişti.

Denizlere dair konuşmak zor ve uzun. Çünkü onlar Türkiye gençliğine büyük bir miras bıraktılar. Başta yargılama süreci olmak üzere bize aktaracaklarınız neler?

Şekibe Çelenk: Çocukları tutukladılar. Çocukların idam cezasını bırakın, cezayı gerektirecek herhangi bir suçları yok. O zamanki Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç vardı, o zaman dedi ki, “Sosyal uyanış, ekonomik kalkınmanın çok önünde gidiyor, bu memleket için çok tehlikelidir.” Bu söz, bütün yargılama sürecinin anahtarı oldu.

Halit Çelenk: Tabii öncesinde bu kendi aralarında da görüşülmüştür, o da öyle ifade etmiştir görüşlerini.

Şekibe Çelenk: Çocuklar tutuklandılar, duruşmaları devam ediyor, 26 kişi sanık. Bu Ali Elverdi denen adam da başkan, ortada oturuyor.İki yanında iki tane askeri hakim oturuyor. Daha önceden bir kural koydular, kapıdan hiçkimse sokulmayacak. Duruşma başladıktan sonra da kapılar kapatılıyor, hiçkimse içeri girmeyecek. Çocukların da arzusuna uygun olarak sözcü olarak Halit’i seçtiler. Ben üç baba yanımda, arkada oturuyorum. Duruşmalar başladı, çocuklar aralarında işbölümü yapmışlar. Önce Deniz, sonra Yusuf, sonra Atilla Keskin, en son da Hüseyin okuyacak. Hüseyin’e çocuklar aralarında “dede” derlerdi.

Deniz okumaya başladı, aradan beş dakika geçti, o hiç açılmayacak olan kapı açıldı. Bir başçavuş, elinde bir makine, tıkır tıkır içeri girdi, Deniz’in resmini çekti, yine tıkır tıkır çekti gitti, kimseden ses yok. Öğleden sonra Yusuf konuşacak, Yusuf konuşmaya başladı, bir başçavuş, elinde bir makine, tıkır tıkır içeri girdi, Yusuf’un resmini çekti, tıkır tıkır çekti gitti, kimseden yine ses yok.

Ertesi gün Atila Keskin son tarafını gayet güzel okudu, ne kapı açıldı, ne fotoğraf çekildi. Öğleden sonra Hüseyin kalktı. Beş dakika geçmeden kapı açıldı, aynı adam yine geldi, bu sefer Hüseyin’in fotoğrafını çekti. Yine hiç ses yok. Ben o zaman eyvah dedim, ama babalar yanımda bir şey de diyemedim. O zaman sorduklarında, “Herhalde duruşma diye çocuklar resim çektiriyorlar” dedim. Eve geldik, kapıdan girdik, “Halit” dedim, “gitti üç çocuk!” O bana kızdı, nereden çıkarıyorsun dedi, çocukların suçu yok. Bunu anlattım. Hakkaten dediğim çıktı, üç çocuğa idam, Atilla’ya 15 yıl verdiler.

Yani bunlar hep önceden hazırlanmış şeyler, daha evvel hazırlanmış, duruşma salonuna bırakılmamış şeyler.

Bakın şu resim var ya, şu resimde üç çocuk. Benim çocuklara sevgimi bildiği için bana hediye olarak yapmış. Şurada da bir gazetede renkli çıkmıştı, onu oraya astım. Şurada Che, diğer tarafta da Latin Amerika’nın üç sosyalist liderinin fotoğrafları var. Şimdi Peru’nun sonucunu bekliyorum, o da sosyalist bir netice versin, onu da yanına asacağım.

Halit Çelenk: Ben birçok sayıda davalara giriyorum, bir süre İstanbul’da kaldım. İnfazlar yaklaşıyorken, arkadaşlar bana ölüm orucuna girdiklerini söylediler, fakat vazgeçirememişler. Bir de benim görüşmemi istediler. Ben gittim Mamak Cezaevi’ne, bir albay vardı orada bana “Yargılama bitti, karar kesinleşti, meclis de onayladı. Görüşmenizi gerektirecek bir durum yoktur” dedi. Fakat ısrar edince, bir yerlerden bilgi aldılar, ben içeri girdim. Deniz önce geldi, yüz yeşil-sarı, ayakta duramıyordu, diz çöktü. Yusuf yapılıydı, o pek etkilenmemiş. Hüseyin de diz çöktü, konuşuyoruz. Dedim ki, “Siz çok haklı olarak takatten düştünüz. Bu doğal bir olaydır. Dışarıda büyük bir mücadele var. Bu mücadeleler başarılı olabilir, veya olmayabilir. Bu adamlar eğer siz yürüyecek durumda olmazsanız sizi sürükler fotoğraflarınızı çeker, bir sürü yalanlar söylerler. İşte kahraman olarak gördüğünüz adamlar bu durumdadır, korkaktır diyebilirler. Fakat sizin buna hakkınız yoktur, gençliğin de sizden beklentisi budur. Sizin de buna hakkınız yoktur.” Bu hayatımın bana en acı veren, en zor konuşması idi. Düşünün, çok sevdiğiniz, savunduğunuz, katıldığınız insanlara sehpaya dimdik gidin diyorsunuz.

Biz müdürün odasına gittik, 10 dakika kadar sonra geldiler, biz ölüm orucunu bıraktık diye. Doktoru çağırdık, yemeklerini belirledik, sonra da çıktık geri geldik.

Şekibe Çelenk: O zaman karar meclise de gitmişti. O zaman mecliste üç parti vardı. CHP, Güven Partisi, bir de Demirel’in partisi vardı. Meclis’te konuşmalar 40 dakika kadar sürdü. Ben dinleyiciler bölümündeyim, üç baba yine yanımda. Bir ara başkan “5 dakika ara veriyoruz” dedi. Dışarıya çıkarken, önce AP’liler çıkıyor. Demirel en önde yürüyor, el böyle (üç gösteriyor) ve ağzından köpükler fışkırarak bağırıyordu: “Üçe üç! Üçe üç!” Sanki Menderesleri çocuklar astı!

Sonra birçokları dediler ki, Meclis, Denizlerin itibarını iade etsin. “Fakat bizim herhangi bir suçumuz, itibarımız kaybolmuş değildir. Dolayısıyla bizim iade edilecek bir şeyimiz de yoktur. Biz buna alet olmayız” dedik. Ve bunun için de hiçbir zaman iade-i itibar istemedik.

Bu çocukların bugüne bıraktıkları en önemli şey, savunmalarında da vardır, anti-emperyalizmdir. Savunmalarında da birçok yere selam gönderiyorlar; anti-emperyalizmi burada da işliyorlar.

Şekibe Çelenk: Aileleriyle de, çevreleriyle de düşüncelerinden en ufak bir taviz vermeden iletişim kurdular. Ne ailelerine, ne de arkadaşlarına karşı en ufak bir taviz vermediler.

Halit Çelenk: Bildiğim kadarıyla, Deniz çok şakacı, esprili bir insanmış. İlgisi olduğu bir kız varmış, mesela, ben masallarda olduğu gibi beyaz bir ata bineceğim, sevdiğim kızı alıp götüreceğim diye şakalar, espriler yaparmış. Fakat detaylarını bilmiyorum. Çünkü ben onlarla aynı yerde kalmadım, biz hep mahkemelerde görüştük.

Sinem90
06-03-07, 19:29
hissiyim tabi.tabiatımda var bu. :hıh
aylaya bayılıyorum demiyorum.sadece yasemine göre iyi buluyorum.:img-blush

aynakolik_fatma
06-03-07, 19:54
önümüzdeki bölümde bizi büyük sürprizlerin beklediğini düşünüyorum
eskiden tahminlerimiz büyük ölçüde tutardı
ama şimdi kestirmek çok güç
mesela deniz gezmişi kim oynayacak ve ana karakterlerle bağlantısı ne olacak
büyük ihtimalle deniz defne ve ışıkla ilgili ama?
ve bizim küçükleri kimler oynayacak
özellikle defne ve ışığı merak ediyorum
onları yatılı okula gönderirlermiş göremezmişiz:img-pilot
aynı benim gibi:img-cool2

Billush
06-03-07, 20:02
hissiyim tabi.tabiatımda var bu. :hıh
aylaya bayılıyorum demiyorum.sadece yasemine göre iyi buluyorum.:img-blush

AYLAvyu diyen benim sanki :img-hyste Ayla'ya göre Yasemin her açıdan iyi en azından onun gibi sinsi değil ve Ahmet ona aşık.Bu bile onu sevmeme yeter :img-hyste

burcuuu
06-03-07, 20:16
Bnde Defne ve Işık'ın büyümüş haLLerini kim oynayacak merak ediyorum..
2side çok qüzeL ve tatLı.. YeniLerii kimler oLucak acaba..

Bide onLarı uzakLaştırmasınLar.. Yanii yatıLı oKul fLn..
SürekLii qöreLim.. artık onların zamanı.. =)

aslı30
06-03-07, 20:23
AYLAvyu diyen benim sanki :img-hyste Ayla'ya göre Yasemin her açıdan iyi en azından onun gibi sinsi değil ve Ahmet ona aşık.Bu bile onu sevmeme yeter :img-hyste
noluyor burada bakim.:img-gun: ahmet'in tek karısına laf mı atılıyor.:img-hyste ne sinsisi yahu.ne sinsiliğini gördünüz?:img-blush ahmet'i elde etmek için entrika falan çevirdi de benim mi haberim yok.:img-cool2 ahmet'i iki lafıyla hayata döndürdü.giderken arkadaşça yolcu etti,kitap hediye etti.sonra döndü kendi hayatına annesinin dükkanıyla uğraştı.boya badana bile yapıyor.:img-hyste ahmet boya masrafından kurtulur ilerde daha ne.:img-hyste

spdr
06-03-07, 20:25
ne selda bağcan mı?böyk höyk :hıh
nasıl öyle bi hata yapmış?:icon_whis
yalnız deniz gezmiş harbiden çok iri yarı biriymiş he.asılırken zorluk çıkarmış fiziği.:icon_sorr
mukaddes evet sen yokken senin ağzını burnunu dağıttım.:img-hyste

:img-hyste çok komiksin yaa..benim ağzımı burnumu dağıtmadığından komik gelmiştir belki ama bilemiyorum:img-hyste :img-hyste
bu arada selda bağcan şimdiki gibi değildir heralde...hem de onlar birbirlerinin beyinlerine-zekalarına-görüşlerine.... aşık olmuşlardır belki...:img-hyste görüşleri aynıydı çünkü biliyosunnn(sanırım):good:

aynakolik_fatma
06-03-07, 20:28
:img-hyste çok komiksin yaa..benim ağzımı burnumu dağıtmadığından komik gelmiştir belki ama bilemiyorum:img-hyste :img-hyste
bu arada selda bağcan şimdiki gibi değildir heralde...hem de onlar birbirlerinin beyinlerine aşık olmuşlardır belki...:img-hyste görüşleri aynıydı çünkü biliyosunnn(sanırım):good:

eğer selda bağcanla arasında bişey varsa
o zamanlar güzel kadınmış gerçekten ben görmüştüm resmini

burcuuu
06-03-07, 20:29
SeLda Bağcan'da bir zamANLar qençti.. Şu ankii haLinii düşünerek
konuşmasak =)) Hem o kaza qeçirdii.. eskiden böyLe değiLdii ki..
Snradan bu haLe qeLdi..

Hm bnce de ikiisininde düşündükLerii aynıydı.. Bu nedenLe daha fazLa
bir yakınLık söz konusu oLabiLir ama Deniz'in hayatı içerisinde
SeLda Bağcan'ın hiç adının qeçtiğinii duymadım..

Buqün öğrendm bunu da..

bahar_can
06-03-07, 20:30
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler, ozenc ve aslı... ben de bir şeylar koymak istiyorum ama yine iş kadını oldum ve oldukça yoğunum :img-help: başka bir siteye yazmam gereken bir yazı var... ancak ona vakit ayıracağım...
Yalnız dikkatimi çeken bir şey var ve aslında birazcıkta beni üzüyor... eminim Deniz Gezmiş'te üzülürdü :img-yes: birkaç siteye uğruyorum dizinin 68 kuşağıyla ilgili kısmına hep Deniz'le ilgili yazılar ekliyorlar... Oysa 68 kuşağı sırf Deniz'den ibaret değil... ve bu o kuşak açısından objektif bir yaklaşım da değil... aslında çok iyi niyetli de olsa, farkında olmadan Deniz Gezmiş'i putlaştırma yoluna girmiş oluyoruz... bu da Deniz Gezmiş'e yapılacak en büyük haksızlık olur diye düşünüyorum...Bu sizinle ilgili değil genel bir durum... umarım paylaşımlarınızı devam ettirirsiniz...:img-blush

spdr
06-03-07, 20:31
noluyor burada bakim.:img-gun: ahmet'in tek karısına laf mı atılıyor.:img-hyste ne sinsisi yahu.ne sinsiliğini gördünüz?:img-blush ahmet'i elde etmek için entrika falan çevirdi de benim mi haberim yok.:img-cool2 ahmet'i iki lafıyla hayata döndürdü.giderken arkadaşça yolcu etti,kitap hediye etti.sonra döndü kendi hayatına annesinin dükkanıyla uğraştı.boya badana bile yapıyor.:img-hyste ahmet boya masrafından kurtulur ilerde daha ne.:img-hyste

oooooo!o kim ahmeti iki lafıyla hayata döndürmek kim....:img-yes: ondan ahmete eş falan olmaz..olsa olsa boyacı olur işteee:img-hyste

spdr
06-03-07, 20:34
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler, ozenc ve aslı... ben de bir şeylar koymak istiyorum ama yine iş kadını oldum ve oldukça yoğunum :img-help: başka bir siteye yazmam gereken bir yazı var... ancak ona vakit ayıracağım...
Yalnız dikkatimi çeken bir şey var ve aslında birazcıkta beni üzüyor... eminim Deniz Gezmiş'te üzülürdü :img-yes: birkaç siteye uğruyorum dizinin 68 kuşağıyla ilgili kısmına hep Deniz'le ilgili yazılar ekliyorlar... Oysa 68 kuşağı sırf Deniz'den ibaret değil... ve bu o kuşak açısından objektif bir yaklaşım da değil... aslında çok iyi niyetli de olsa, farkında olmadan Deniz Gezmiş'i putlaştırma yoluna girmiş oluyoruz... bu da Deniz Gezmiş'e yapılacak en büyük haksızlık olur diye düşünüyorum...Bu sizinle ilgili değil genel bir durum... umarım paylaşımlarınızı devam ettirirsiniz...:img-blush

sanırım biz bu dönemi pek bilmediğimiz için böyle oluyor:img-yes: biz de hiç bi dönemi bilmiyoruz gerçi ama:icon_sorr
birinin adı öne çıkınca ona odaklanılıyor...umarım dizi bu konuda bize yardımcı olur...:img-wink:

aynakolik_fatma
06-03-07, 20:35
biraz önce babama sordum öyle birşey olmadığını söyledi
selda bağcanın konuşmasını dinlemiş
aralarında birşey olmadığını sadece o zamanlar görüşleri benzeştiği için
bazı kimseler tarafından yakıştırıldıklarını söylemiş.

spdr
06-03-07, 20:37
biraz önce babama sordum öyle birşey olmadığını söyledi
selda bağcanın konuşmasını dinlemiş
aralarında birşey olmadığını sadece o zamanlar görüşleri benzeştiği için
bazı kimseler tarafından yakıştırıldıklarını söylemiş.

hmmm!olabilir:img-yes: ben de babamdan duymuştum öyle bişi var diye... ama gönül meseleleri belli olmaz:img-wink:

aslı30
06-03-07, 20:38
yine mi çalışmaya başlıyorsun abla.hayırlı olsun diyelim.fırsat buldukça girersin dimi.özletme kendini.:img-in_lo
evet deniz gezmiş'le ilgili ben de ekledim.o daha ön planda olduğu için herhalde.genelde de o kim diye merak ediliyor.ben araştırırken görüp paylaşmak istedim.çünkü mahkemeler olurken idam kararı çoktan verilmiş bile.ilginç ve bir o kadar da adaletsiz.

burcuuu
06-03-07, 20:40

DenizLe beraber idam ediLen 2 arkadaşı daha var tabi.. BunLarın
öncesinde öLen.. yoLda vuruLan birçok qenç daha söz konusu.. ama bunLara sanıırm zamanLa değiNiLicek..

BunLar içerisinde Deniz daha çok öne çıkan.. onLarın öncüLerii qibii bişiydi..
ve şimdi de bunun önüne qeçiLemez ki..

aslı30
06-03-07, 20:42
oooooo!o kim ahmeti iki lafıyla hayata döndürmek kim....:img-yes: ondan ahmete eş falan olmaz..olsa olsa boyacı olur işteee:img-hyste
tabi tabi o adaya gidip ahmet'i kendine getirmeseydi ahmet adada halen derbeder durumlarındaydı.:icon_whis eşi olsun da siz de görün.:cheer: evinin boyacısı da olur,temizlikçisi de.ahmet onun olduktan sonra.:img-hyste

burcuuu
06-03-07, 20:48
68'LiLerden..

DENİZ GEZMİŞ
HÜSEYİN İNAN
YUSUF ASLAN
MAHİR ÇAYAN
İbrahim Kaypakkaya (1949-1973)
SİNAN CEMGİL
TAYLAN OZGUR RESİMLER
HÜSEYİN CEVAHİR
PABLO NERUDA
JOSE MARTİ
ERNESTO CHE GUEVARA

Bazı isimLer sanırım Küba'dan..

Herbirinin yaşadıkLarı ve öLümLerii çok kötü bir şekiLde oLmuş..

bahar_can
06-03-07, 20:58
sanırım biz bu dönemi pek bilmediğimiz için böyle oluyor:img-yes: biz de hiç bi dönemi bilmiyoruz gerçi ama:icon_sorr
birinin adı öne çıkınca ona odaklanılıyor...umarım dizi bu konuda bize yardımcı olur...:img-wink:

Sevgili spdr oğlum kaldırdığı için yarım kaldı.. tam da bunu yazmak için geri döndüm:happy0064 evet ben de aynı şeyi istiyorum... gazete başlıklarıylamı verirler, yoksa bir şekilde repliklerdemi geçer ama 68 kuşağına önderlik etmiş diğer kişilere de umarım yer verirler... bu dizinin tarihi gerçekleri objektif yansıtması açısından önemli bence...
Sevgili aslı, hem de ticaretle uğraşacağım :img-hyste gülüyorum çünkü benim ruhuma çok yabancı bir şey...
Evet Denizler'in idamı Menderesler'in öcünü almak için yapıldı... ve dolayısıyla aynı mantık sürdü... onlarıda ne olursa losun asmaya kararlılardı, Denizleri de...

Evet sevgili burcuu, Deniz öne çıktı ama 68'in tek önderi değildi, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya da en önemli önderlerindendi... Mahir Çayan çatışmada, ibrahim Kaypakkaya işkencede öldü... bunun yanısıra Sinan Cemgil, Harun Karadeniz gibi isimler vardı.. bunlar ölen 68 kuşağı öncüleri... yaşayan yüzlerce 68 kuşağı var... mesela Doğu Perinçek, Murat Belge ve şu an ünlü yazar, sendikacı, politikacı ve gazetecilerin birçoğu...

burcuuu
06-03-07, 21:07
Evet sevgili burcuu, Deniz öne çıktı ama 68'in tek önderi değildi, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya da en önemli önderlerindendi... Mahir Çayan çatışmada, ibrahim Kaypakkaya işkencede öldü... bunun yanısıra Sinan Cemgil, Harun Karadeniz gibi isimler vardı.. bunlar ölen 68 kuşağı öncüleri... yaşayan yüzlerce 68 kuşağı var... mesela Doğu Perinçek, Murat Belge ve şu an ünlü yazar, sendikacı, politikacı ve gazetecilerin birçoğu...

BunLarın içinde Gaziantep Büyükşehir BeLediye Başkanı
CeLaL DoğAn'da vardı..

ÖlÜm sebepLerinii ve yapıLanLarı bir türLüü anLayamıyorum..
Birinii düşüncelerii uğruna nasıL qencecik yaşta öLdürebiLİyorlar..

Alexia
06-03-07, 21:10
Arkadaşlar,
Burası Hatırla Sevgili dizisi Bölüm Yorumları Başlığıdır.
Oyuncuları tartışmak istiyorsanız, her oyuncunun kendi başlığı var, lütfen oyuncular hakkındaki tartışmalarınızı o başlıklarda yapınız.
Bir kez daha bazı kuralları hatırlatmak istiyorum.
Forum kurallarına göre, forumda renkli, bold ve farklı fontlarda mesaj yazmak YASAKTIR!
Tek cümlelik kısa mesaj yazmak ve "chat" içerikli sohbet mesajları YASAKTIR!
Her ne konu da olursa olsun, tartışmalara ve eleştirilere yön veren konular açmak, mesajlar göndermek YASAKTIR!

Lütfen kurallara uyunuz!!! Sizleri tekrar uyarmak istemiyorum.
Bölüm Sorumlusu
Alexia

ozenc-can
06-03-07, 21:15
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler, ozenc ve aslı... ben de bir şeylar koymak istiyorum ama yine iş kadını oldum ve oldukça yoğunum başka bir siteye yazmam gereken bir yazı var... ancak ona vakit ayıracağım...
Yalnız dikkatimi çeken bir şey var ve aslında birazcıkta beni üzüyor... eminim Deniz Gezmiş'te üzülürdü birkaç siteye uğruyorum dizinin 68 kuşağıyla ilgili kısmına hep Deniz'le ilgili yazılar ekliyorlar... Oysa 68 kuşağı sırf Deniz'den ibaret değil... ve bu o kuşak açısından objektif bir yaklaşım da değil... aslında çok iyi niyetli de olsa, farkında olmadan Deniz Gezmiş'i putlaştırma yoluna girmiş oluyoruz... bu da Deniz Gezmiş'e yapılacak en büyük haksızlık olur diye düşünüyorum...Bu sizinle ilgili değil genel bir durum... umarım paylaşımlarınızı devam ettirirsiniz...

Çok doğru...Adı üstünde zaten, o dönem bir kuşak.Yüzlerce öğrencinin,gencin işçinin(DİSK'in kurulmasıda bu döneme raslar 1967) baskılara ve özgürlüklerin gaspına karşı sokağa döküldügü bir dönem. Sadece sürece damgasını vuran üç beş isim biliyoruz.vaktimiz oldukça paylaşabiliriz.

LİSA
06-03-07, 22:35
arkadaşlar ben bir haftadır giremiyorum foruma ve yazılanların hepsini okuma vaktim yok gecen bölüm acaba deniz gezmişin sahnesinde bitti anlaşılan zaman gececek kaç yıl geçiyor bir fikri olan varmı rüyanın bebekliğini göremiyecekmiyiz yani

meltem-cmbl
06-03-07, 23:44
arkadaşlar ben bir haftadır giremiyorum foruma ve yazılanların hepsini okuma vaktim yok gecen bölüm acaba deniz gezmişin sahnesinde bitti anlaşılan zaman gececek kaç yıl geçiyor bir fikri olan varmı rüyanın bebekliğini göremiyecekmiyiz yani

cnm galiba şuan 61 62 deyiz 1966 dan başlıcak bu yüzden rüyanın bebkliğini göremicez geçen cuma gördük zaten azda olsaa off şimdi bu dizi yokmu yawww:icon_sorr

spdr
07-03-07, 06:04
BunLarın içinde Gaziantep Büyükşehir BeLediye Başkanı
CeLaL DoğAn'da vardı..

ÖlÜm sebepLerinii ve yapıLanLarı bir türLüü anLayamıyorum..
Birinii düşüncelerii uğruna nasıL qencecik yaşta öLdürebiLİyorlar..

zaten bahar_can ın da dediği gibi bu idamlar menderesin idamına karşılık olmuş sanırım:img-yes: hani maçta bi takımın oyuncusuna kırmızı kart veren hakem yanlış karar vermiş,seyirciden çok tepki almışsa diğer takımın oyuncusuna da kırmızı kart gösterir ya onun gibi olmuş...ama adnan menderes de deniz gezmiş de aynı yerdendi-aynı ülkenin vatandaşı idi...ikisine de yazık olmuş:icon_sorr

Türk_Jön
07-03-07, 07:27
Arkadaşlar basında çıkan haberler bölümüne yeni bir haber eklenmiş Can Dündar yeni bölümlerden tiyo vermiş 50'lerde iki aile arasındaki DP-CHP gerginliği bu kez AP-CHP gerginliği olacakmış.Sanırım Rıza hapisten çıktıktan sonra siyaseti bırakmayacak ve AP'den millet vekili olacak.Emekli olan Şevket ise CHP'den milletvekili olacak bu sefer iki arkadaş mecliste karşı karşıya gelecek yani iki aile arasındaki gerginlik hiç bitmeyecek gibi gözüküyor :(

LİSA
07-03-07, 08:05
cnm galiba şuan 61 62 deyiz 1966 dan başlıcak bu yüzden rüyanın bebkliğini göremicez geçen cuma gördük zaten azda olsaa off şimdi bu dizi yokmu yawww:icon_sorr

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için bende sabırsızlıkla bekliyorum yeni bölümü şu anda televizyonlardaki en en iyi dizi :good: :good: :good:

LİSA
07-03-07, 08:07
Arkadaşlar basında çıkan haberler bölümüne yeni bir haber eklenmiş Can Dündar yeni bölümlerden tiyo vermiş 50'lerde iki aile arasındaki DP-CHP gerginliği bu kez AP-CHP gerginliği olacakmış.Sanırım Rıza hapisten çıktıktan sonra siyaseti bırakmayacak ve AP'den millet vekili olacak.Emekli olan Şevket ise CHP'den milletvekili olacak bu sefer iki arkadaş mecliste karşı karşıya gelecek yani iki aile arasındaki gerginlik hiç bitmeyecek gibi gözüküyor :(

teşekkürler turk-jon bu aileler arasındaki siyaset kavgası bitecek gibi durmuyor bunlar 80 darbesine kadar didişir dururlar

spdr
07-03-07, 08:19

o yazıyı ben de okudum sen haber verince...teşekkürler:img-wink:
bu durumda rızanın tekrar siyasete atılması mantıklı olabilir...zaten dpnin devamı gibiymiş ap sanırım:img-yes: ama merak ediyorum yine hatalar yapmaya devam edecek mi...bu kez akıllanmış görünüyordu ama içimden bir ses yine aynı hataları yapıcak diyor....bu arada şevketle ilişkileri de yine bozulacak o zaman...gerçi sadece şevketin yumuşadığı gösteriliyordu ama o da eski haline döner tez zamanda eğer chp ye girerse:img-yes: girmezse de yine karşı saflarda olurlar heralde ama...
bakalım bekleyip göreceğiz..ahmet bu işlere bulaşmasın da-yani onu taraflardan biri olarak görmek istemem açıkçası-adil bi şekilde değerlendirmeler yapabilir tabi yine..:img-wink:
bu arada tarafsız necdet kayınbabasının partiye giderse hiç şaşmam:img-yes: iyice hanım köylü oldu çıktı zaten:img-hyste

kale
07-03-07, 10:15
Paylasımlar ıcın tesekkurler, ben ıkı hafta yokum sankı cok buyuk eksıklık :img-hyste arada bır yoklarım olmazsa :img-blush ana sayfada dızı hıt dıye bır anket tıpı bolum acılmıs, HS ıcın benım oyum tabıı ama HS yorum bolumude acılmıs eh bende HS benım ıcın ne ıfade edıyor yazdım sız de yazın, kes yapıstırdım merak edıyorum HS sızın ıcın ne ıfade edıyor, gorusmek uzere bye

Benim minik dizim , yeni bolumu ıle karsımıza buyumus olarak cıkacak ve benı gene mest edecek, kaldıgımız tarıh 1966yılı, seyrıne doyulmaz buyuk bır ask da mevcut ıcınde (olması gereken ama olamayan) aynı zamanda gecmıse yolculuk... Muzıklerı ve yaralı kalbımle ıcımı sızlatacak ve kahrolacam buyuk ıhtımal... o vakıt,bu vakıt sozlerı ıle benı hayalere surekleyecek... Seyrıne doyulmayan tek dızı bu vakıte :img-in_lo

ergim
07-03-07, 10:47
arkadaslar bakın bi şarkı buldm bi kısmını deiştirince sözleri ahmete acaip uyuyo
Olmaz böyle şey
Yoksa RÜYAMI?
Tam mutlu oıldum derken
Yıktın bütün dünyamı
ben kederden ölürsem
Söyle YASEMİN
Hiçmi kalbin sızlamaz
olmaz böyle şey

emoş26
07-03-07, 10:50
selam arkadaşlar ben iskederundan emine:img-wink:
hatırla sevgiliyi beğenerek izliorum ve uzun zamandır yorumlarınızı okuyorum çok beğeniyorum...umurım beni de aranıza alırsınız:icon_whis

fundapehlivan
07-03-07, 11:30

Hayda!!! Yine mi??
Hıh şevkette girsin de siyasete tam olsun!!
Bir o eksikti...
Bence de bunların bu düşmalıkları hiç bitmeyecek...

Herhalde herşartta yasemin ve ahmet birlikte olamayacaktı zaten:icon_sorr
Ammannn insan sevsin yeter ki... Bu rızanın idam olayı olmasalardı yine de ayrılmazlardı..

Ben de dün 15. bölümü indirip seyrettim.
Tv başında ağlamamıştım . kere seyrettiğimde ağladım... Tabii ahmetle beraber... Çok kötü oldum...
Yeter ya mutlu olsun artık ahmet...

fundapehlivan
07-03-07, 11:33
Yalnız bölümü 2. kere seyredince bir ayrıntı yakaladım çok hoşuma gitti...

Hani ahmet ve yaseminin arkasından adam bağırıyor kimlik ve çantanızı unuttunuz diye.. yasemine ahmet dur sen ben alırım diyor...
Orada yasemin ahmetin arkasından bakıyor... Böyle başını yana ağmiş... Tam o sırada "varsın eller gönül yarası kapanır sansın..." diye şarkı başlıyor!
Bu şarkı yasemin için!!! (Ben de ona hiç şarkı gitmedi diyordum!)
Ahmet ona dönünce yasemin biraz daha öyle bakıyor sonra hemen topalanıyor!!
Çok hoşuma gitti orası!!

Yalnız keşke Beren orada daha sevgi dolu, özlemle bakabilseymiş... Bana o duyguyu çok geçiremedi ama şarkı da arkadan gelince yine de kötü oldum...

askasurguncu
07-03-07, 11:33
youtube kapanma sebebi
Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içeren bir videonun yüklenmesi üzerine mahkeme, video paylaşım sitesi Youtube'a erişim yasağı koydu

İSTANBUL Milliyet

Yunan bir paylaşımcı tarafından "Atatürk'e hakaret edilen" bir videonun yüklenmesinin ardından Türk ve Yunan halkları arasında sanal bir savaşın yaşandığı dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube'a, İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişim yasağı konuldu.
http://www.youtube.com adresli sitede Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerinin yayımlanmasının ardından, aynı sitede iki ülke halkı arasında yaşanan sert tartışmalar bir süre önce basına yansıdı.

Delil niteliğinde CD
Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı Nurten Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne talimat vererek, konuyla ilgili görüntüleri istedi. Gönderilen delil niteliğindeki bir CD'yi inceleyen Savcı Altınok, YouTube'a erişimin nöbetçi mahkemece engellenmesini talep etti.
İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi de Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen "delil niteliğindeki" bir CD'ye el koyma kararının onanması ve siteye erişimin engellenmesi talebini kabul etti.
Mahkemenin kararında, "Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının, Türk bayrağı üzerine İngilizce küfür içeren yazılar yazılarak aşağılandığı anlaşıldığından, talebin kabul edildiği" belirtildi. Mahkeme ayrıca sorumluların bulunması için ABD'den adli yardım istendi.
Türk Telekom'dan dün akşam yapılan açıklamada da, "Konuyla ilgili resmi bilgi ulaştığında, yasal gereklilikler çerçevesinde gereğinin yapılacağı" bildirildi.
Ancak açıklamada, Telekom'un YouTube'a erişimi tamamen mi engelleyeceği ya da yasağı sadece söz konusu videoya mı uygulayacağı konusunda bir bilgi yer almadı.

Mahkeme kararlarına uyuyor

Türkiye'dekine benzer mahkeme kararları, zaman zaman başka ülkelerde de veriliyor. Bu durumda karar YouTube'a ulaştırılıyor. YouTube da karara konu olan videolara erişimi kendisi engelliyor. YouTube, şimdiye kadar bu şekilde alınan mahkeme kararlarının tümüne uydu. Türkiye'de alınan erişimi engelleme kararı da bu çerçevede YouTube'a gönderilecek. YouTube, Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerine yalnızca Türkiye'den ve Yunanistan'dan değil, dünyanın her yerinden erişilmesini engelleyecek. Yani erişimin engellenmesi kararı YouTube sitesinin tamamını değil, dava konusu görüntüleri içeriyor

alintiii

asia
07-03-07, 11:34
Kale ne hissediyorsunuz demiş:img-wink: söyleyeyim..
Ve şu oylamaya bir göz atayım dedim..

1 - Hırsız-Polis
Görüntülenme: 2777
Oy: 131
Yorum: 72
2 - Ihlamurlar Altında
Görüntülenme: 1658
Oy: 123
Yorum: 15
3 - Gümüş
Görüntülenme: 2348
Oy: 96
Yorum: 51
4 - Yalancı Yarim
Görüntülenme: 13575
Oy: 78
Yorum: 47
5 - Doktorlar
Görüntülenme: 5883
Oy: 77
Yorum: 46
S6 - Hatırla Sevgili
Görüntülenme: 2729
Oy: 68

Hatırla Sevgili nin arkalarından geldiği yapımlara bakarmısınız...:img-polic
HEPSİNDE EMEK.. ALIN TERİ MUHAKAK VAR.. YİNE DEĞERLİ OYUNCULARDA VAR O KEZA..

Ancak bizim dizimizin.. oyuncu kadrosunun, tarihe yaptırdığı yolculuğun , ufak tefek hatalar, aksaklıklar olsa bile.. önüne geçebilirmi diğer! yapımlar..!!
SAVAŞ DİNÇEL'İN KONUK OYUNCU OLARAK KATILDIĞI BİR YAPIMDAN BAHSEDİYORUZ ARKADAŞLAR.. VE PEK ÇOK DUAYEN OYUNCUNUN...

ve sıralamaya bakın... 1. liği biz hak etmiyormuyuz?? yayınlandığımız saatin güzellğine bakarsak eğer..:good:

disikartal
07-03-07, 11:36
deniz gezmiş bizim küçük deniz mi olacak acaba?

askasurguncu
07-03-07, 11:38
Yalnız bölümü 2. kere seyredince bir ayrıntı yakaladım çok hoşuma gitti...

Hani ahmet ve yaseminin arkasından adam bağırıyor kimlik ve çantanızı unuttunuz diye.. yasemine ahmet dur sen ben alırım diyor...
Orada yasemin ahmetin arkasından bakıyor... Böyle başını yana ağmiş... Tam o sırada "varsın eller gönül yarası kapanır sansın..." diye şarkı başlıyor!
Bu şarkı yasemin için!!! (Ben de ona hiç şarkı gitmedi diyordum!)
Ahmet ona dönünce yasemin biraz daha öyle bakıyor sonra hemen topalanıyor!!
Çok hoşuma gitti orası!!

Yalnız keşke Beren orada daha sevgi dolu, özlemle bakabilseymiş... Bana o duyguyu çok geçiremedi ama şarkı da arkadan gelince yine de kötü oldum...

fundacim berenden kaynaklandigini sanmiyorum
beren aska surgunde gozlerini cok iyi kulaniyordu yuz ifadesini burda nedense hep ayni bakis ayni gulus neyse olgun haliylen insallah zilan karekteri gibi olurrr

disikartal
07-03-07, 11:52
yasemin in bebegin adını necdet koysun demesi içimi cok acıttı.hadi insanları kandırdın,sevdiğin adamı kandırdın,en önemlisi masum yavrunu kandırıyorsun..
bari bebegin ismini sen koy da.. yok canım baskasının cocugunu baska bir aileye beşkeş cek.benim annem yasemin olsaydı asla affetmezdim.bir insandan kaderini ailesini babasını dedesini ninesini herseyini calıyorsun.
kendi gururun ugruna.bu hastaneden cocuk calıp baskasına satmak gibi birsey.tek farkı yasemin in para yerine karsılık olarak namusunu!! kurtarması..hangi dönemde olursan ol yada ne basına gelirse gelsin o bebegin gercek kimliğini bilmesi hakkı.yasemin karekteri acaba ahmet in bu olayı ögrenemeyecegini mi sanıodu?
hiçbir sır gizli kalmaz.
o cocuk ögrendiğinde mahvolacak.ayrıca skandal yasanacak..
benzer konu geniş zamanlarda da var yine benzeri bildigim kadarı ile ıhlamurlar altında da var.gecen sene ask oyunun da vardı.ne oluyor kardesim niye kimse gercek babaları acıklayamıyor.ya da kanıtlayamıyor.kolay yoldan baskasının duyguları kullanılarak yanlış evlilikler yaptırılıyor.toplumda bu olaylar cok yasanıyor da yanlışlıgı göstermek gibi bir rol mu üstlenıyor senaristler.

Türk_Jön
07-03-07, 11:58
yasemin in bebegin adını necdet koysun demesi içimi cok acıttı.hadi insanları kandırdın,sevdiğin adamı kandırdın,en önemlisi masum yavrunu kandırıyorsun..
bari bebegin ismini sen koy da.. yok canım baskasının cocugunu baska bir aileye beşkeş cek.benim annem yasemin olsaydı asla affetmezdim.bir insandan kaderini ailesini babasını dedesini ninesini herseyini calıyorsun.
kendi gururun ugruna.bu hastaneden cocuk calıp baskasına satmak gibi birsey.tek farkı yasemin in para yerine karsılık olarak namusunu!! kurtarması..hangi dönemde olursan ol yada ne basına gelirse gelsin o bebegin gercek kimliğini bilmesi hakkı.yasemin karekteri acaba ahmet in bu olayı ögrenemeyecegini mi sanıodu?
hiçbir sır gizli kalmaz.
benzer konu geniş zamanlarda da var yine benzeri bildigim kadarı ile ıhlamurlar altında da var.gecen sene ask oyunun da vardı.ne oluyor kardesim niye kimse gercek babaları acıklayamıyor.ya da kanıtlayamıyor.kolay yoldan baskasının duyguları kullanılarak yanlış evlilikler yaptırılıyor.toplumda bu olaylar cok yasanıyor da yanlışlıgı göstermek gibi bir rol mu üstlenıyor senaristler.

Dediklerinde haklısın ama çocuğun ismini Yasemin koymaya kalksaydı bakalım babası ne diyecek falan diyeceklerdi yani içinden çıkılması zor bir durum.Yasemin'de ismini Necdet koysun derken babası koysun demeye getirdi onun içinde zor bir durum olmalıdır

gokcenrbd
07-03-07, 12:03
bnce çocuğun ismini necdetin koyması iyi oldu sonuçta çocuğu o büyütecek. Ama necdetete acıdım o zaman açıkçası:icon_sorr

muko88
07-03-07, 12:14
hayır Deniz Gezmiş bizim Mehmet'in oğlu Deniz olmayacak; olamaz da zaten...
Hayatları, yaşamları çok farklı çünkü.Ayrıca bizim denizin annesi ölmüş, oysa Deniz Gezmiş'in annesi o dönemlerde yaşıyormuş.

averaj
07-03-07, 12:20
hiçbir sır gizli kalmaz.

açıkçası senaryo konusunda dediğine katılıyorum...

gerçekten babalara söylenmiyor...keşke söylense...senaristler bu sene ortak çalışıyor sanırım...

ama geniş zamanları hem roman uyarlaması olduğundan hem de erkek kadını istemediğinden -ki evlilik durumu da iki insanın birbirini kurtarması amacıyla yapılıyor- ayrı tutuyorum..romana göre ilerlemek zorunda...hem de ne yalan söyleyim mahinur ergun farkı da var...

arzu-başak
07-03-07, 12:23
Paylasımlar ıcın tesekkurler, ben ıkı hafta yokum sankı cok buyuk eksıklık :img-hyste arada bır yoklarım olmazsa :img-blush ana sayfada dızı hıt dıye bır anket tıpı bolum acılmıs, HS ıcın benım oyum tabıı ama HS yorum bolumude acılmıs eh bende HS benım ıcın ne ıfade edıyor yazdım sız de yazın, kes yapıstırdım merak edıyorum HS sızın ıcın ne ıfade edıyor, gorusmek uzere bye

Benim minik dizim , yeni bolumu ıle karsımıza buyumus olarak cıkacak ve benı gene mest edecek, kaldıgımız tarıh 1966yılı, seyrıne doyulmaz buyuk bır ask da mevcut ıcınde (olması gereken ama olamayan) aynı zamanda gecmıse yolculuk... Muzıklerı ve yaralı kalbımle ıcımı sızlatacak ve kahrolacam buyuk ıhtımal... o vakıt,bu vakıt sozlerı ıle benı hayalere surekleyecek... Seyrıne doyulmayan tek dızı bu vakıte :img-in_lo

Kalecim iki hafta yokmuşsun..fazla özletme kendini oldumu...tabikide çok büyük bir eksiklik senin burda olmaman en azından benim için öyle....desene iki hafta senin o güzel yorumlarından mahrum kalıcaz...diziyle ilgili yorumunda ayrıca çok güzel...bende oyumu vereyim..sen söylemesen haberim yoktu..hiç dikkatimi çekmiyor bu oylamalar benim....aşkla ilgili olması gereken ama olamayan kısmına bayıldım ya..yine yapmışsın yapacağını....

muko88
07-03-07, 12:35
Bence bebeğin ismini Necdet'in koyması bu kadar da büyütülecek bir konu değil.O çocuğun onu babası bilip, öz babasından ayrı büyümesi gibi bir sorun varken; ismini Necdet'in koyması çok göze batacak bir şey değil.

averaj
07-03-07, 12:54
Bence bebeğin ismini Necdet'in koyması bu kadar da büyütülecek bir konu değil.O çocuğun onu babası bilip, öz babasından ayrı büyümesi gibi bir sorun varken; ismini Necdet'in koyması çok göze batacak bir şey değil.

necdeti ben de çok seviyorum...bahsi geçen şey senaryoydu...ayrıca bebeği görünce okan çok güzel oynadı...yani ben o dönem yaşayan bir necdet olduğuna inandım....

black--mamba--
07-03-07, 13:05
hatırla sevgilin son yayımlanan bölümü henüz izlemedim az önce indirdim evde izliycem..
o yüzden ne olduğu hakkında pek bir fikrim yoktu..ama dün şöyle bir şey oldu sınıfta
ece:yapraaak hatırla sevgili artık senin adamının dönemini anlatıyo..
ben:kim be benim adam canselmi??
ece:hayır beaa DENİZ GEZMİŞ!!
o kadar mutluyumki:happy0064 tamam 80 lerdaha önce ç.g.o.da anlatıldı ama direkt deniz gezmiş dönemi olarak değil..ben artık çok daha merakla bekliyorum yeni bölümleri:happy0064 :happy0064

black--mamba--
07-03-07, 13:10
fundacim berenden kaynaklandigini sanmiyorum
beren aska surgunde gozlerini cok iyi kulaniyordu yuz ifadesini burda nedense hep ayni bakis ayni gulus neyse olgun haliylen insallah zilan karekteri gibi olurrr

valla askasürgüncü kızma ama dediğin biraz saçma..ne demek berenden kaynaklandığını sanmıyorum??
donuk bakan kim?
yasemin
yasemini kim oynuyor?
beren!!
eee yaseminin donukluğu berenden kaynaklanmıyorda kimden kaynaklanıyor?görüntü yönetmenindenmi??!

zilan karakterini iyi oynuyordu diyorsun..ben bu konuda yorum yapamam..aşkasürgünü izlemedim..ama berenin zilan karakterini kıvırmasının bize ne yararı var söylesene..biz hs yi izliyoruz..
haksızmıyım??

black--mamba--
07-03-07, 13:27
haa şunuda tekrar söyleyeyim.bende necdetin ahmetin bebeğine isim koymasından hoşlanmayan guruptanım!!!'isim hakkı babanındır'diye bir laf vardır!!necdet kim!!
necdet şu...diye açıklamaya başlayan olmaz heralde..bizde izliyoruz ve biliyoruz tamam ama benim anlatmak istediğim başka!!
o bebeğin adını yasemin koymalıydı!!
amaaan neyse yaa DENİZ GEZMİŞ dönemi anlatılacakmış elim mahkum bayula bayıla izleyecem:img-yes:
bu arada yarım saattir tek başıma at koşturuyorum forumda ne güseel:img-hyste gideyim ben en iyisi:icon_whis

_1903_özi
07-03-07, 14:01
ben bebeğin ismini necdetin koymasından yanayım koyduda çok güzel oldu hem böylece necdete olan borcunu da bir nevi ödemek istedi yasemin

Findorin
07-03-07, 14:15
niye engellendi ki?bi daha açmayacaklar mı youtube yi????????

Yunanlı birinin Mustafa Kemal Atatürkle alay eden bir video eklemesi ve youtube yöneticlerinin buna göz yumması sebebidir.Ne zaman açılacağı hakkında herhangi bir bilgim yok ...

bahar_can
07-03-07, 14:26
15. Bölüm...

:img-hyste "Düş peşime!" :img-hyste

Bir kişiye hitap ederken "...misiniz" ekinin katacağı anlama veya anlamsızlığa hiç kafa yormamıştım doğrusu... ama çocuğun söyleyişindeki o saflık beni düşünmeye itti... "ek"in yapaylığını gördüm bir anda... günümüzde "kabalık" olarak görülen bu söylem biçimini ne değiştirdi acaba? ya da insan ilişkilerinde ki değişimleri ne belirledi de o ekleri kullanmak zorunda kaldık?! Karşı değilim hatta kullanmaktan hoşlanıyorum ama neden çocuğun söylemesi beni özendirdi de; "favori sahnem" diye not düşme ihtiyacı duydum?!
Aslında bu yalınlık diziden de anlayacağımız gibi, galiba doğayla iç içe yaşıyan insanlarla ilintili bir şey... öyle sanıyorum ki; insan ne zaman doğadan kopmuşsa, o zaman bu ekler devreye girmiş...

Köroğlu'ndan Sabahatti Ali'ye...

Tarihte her şey hak ettiği yeri alır... yaşanırken kim neye, nasıl inanırsa inansın sön sözü tarih söyler...

Ayaklarının bastığı yer sağlam Ahmet'in... Çünkü bastığı topraklarda haklının haksıza karşı verdiği en güzel destanlardan biri yazılmış; Köroğlu'yla Bolu Beyi'nin kavgası... Ve bugün birinin önünde saygıyla eğiliyor; diğerini yeriyorsak, bu sonuçta insanın hangi değerlere önem verdiğiyle ilgilidir...

Beynini beslediği şeyler de sağlam Ahmet'in... Çünkü insanın değer verdiği şeyleri savunanlardan biriydi Sabahattin Ali... Köroğlu'yla aralarında 3 yy. vardı ama dava öz olarak aynı davaydı...
Sabahattin Ali yalnızca yazdığı şeylerden dolayı tutuklanmış, haklı davasında haksız hale getirilmiş, hiçbir yerde iş bulamaz hale getirilmiş, yetmemiş ülke dışına çıkmaya zorlanmış, o da yetmemiş alçakça katledilmiş ama tüm bunlara rağmen tarihteki yeri yine de Köroğlu'nun yanı olmuşsa; bu demektir ki insan için hala önemli olan değerler aynı...

Sırtını da Adalet duygusuna dayamış Ahmet...
Babasının yaşamını adadığı o adaleti; ilk Yassı Ada mahkemelerindeki haksızlıklara karşı göstermişti... öyle gözüküyor ki şimdi de 3 yy. sonra Bolu Beyi'nin yerini almış olan kereste tüccarına karşı gösterecek... yani aynı dava sürüyor... yalnızca biçimsel değişimler var; Köroğlu yerini Ahmet'e, Bolu beyi yerini kereste tüccarına bırakmış... daha da genelleştirirsek; '68'liler ve sömürücüler arasında artık dava...

...
Bu bölümdeki gelişmeler, diğer bölümlerin temelini oluşturacak olan siyasi şekillenişi bu ip uçlarıyla verdi bana göre...
Belki birçok kişiye göre sinekten yağ çıkartıyorumdur ama... ben bu dizi de hiçbir şeyin tesadüfen işlendiğini düşünmüyorum...
...
Beni en çok etkileyen sahnenin Ahmet ve Yasemin karşılaşması ve ardından, Ahmet'in ağlaması oldu. Aslında kendisi de çok farkında değilmiş bu kadar umudu olduğunu. Sevdiğini birisiyle paylaşmaya dayanabildi, çünkü güvendiği şey bir birliktelikte olması gereken aşk'ın kendine ait olduğuydu. O yüzden umudunu hiç yitirmedi... ama bir bebeğin anlamı bu umudu bitirdi... bu anlam Yasemin ve Necdet'in birbirlerine aşık olmasalar da asla ayrılamayacaklarıydı...
Bu aşka konulan bu nokta Ahmet'in duygu dünyasına nasıl yön verecek... Genel özetten yola çıkarak Ayla'yla evlenmelerinin şartları çok rahat oluşabilir, sanırım öyle de olacak ama doğrusu ben dost olmaları için senaryolar yazılmasını isterdim. Neyse bekleyip göreceğiz artık..
...
Yasemin artık çocuğu için yaşayacak bu çok açık... Ama belli bir süre sonra şiddetli geçimsizlik bahane edilerek Yasemin ayrılmak isteyebilir mi? Bu kime ne fayda getirir?! Açık ki getirmez... Yani Necdet paranoyakça davranışlara girmezse bu birliktelik çocuk için sürmeli bence de... Bu süreçte açık ki; Yasemin'i biraz daha mutlu göreceğiz... Ama Necdet için değişen hiçbir şey olmayacak belki de bazı şeyler O'nun için daha da sinir bozucu olacak. Çünkü aradan onca zaman geçmesine rağmen Yasemin'in hala Ahmet'e olan aşkını hep sezecek, hep anlayacak...
...
Ayla'nın mağazalarını kendisinin badana yapması doğrusu çok hoşuma giden iyi bir ayrıntı... Çünkü bu paraya rağmen Ayla'nın değişmeyeceğini; kibirli, sonradan görme tavırlar içine girmeyeceğinin ipucuydu. Hep zorun içinde ve emek harcayarak bir şeyler yapacağa benziyor Ayla... En son Selma Hanım'la açmaya karar verdikleri dispanser; onları çok yoracak ama bir o kadar da yoksul halka hizmet vermenin, onlara yardımcı olmanın hazzını yaşayacak.
...
:good: :happy0064 Bizim minikler 16. Bölümün kahramanları olma yolundalar artık...
Sevgili Işık, Defne, Deniz, Harun karakterlerini oynayan minik oyuncularımıza bize verdikleri sıcacık, bol tebessümlü sahnelerden dolayı çoook teşekkür ediyorum. Hepiniz gerçekten de çok güzel oyunculuk sergilediniz..Sizleri başka yapımlarda görmek, bilin ki bizler için her zaman çok özel bir duygu olacak. Çünkü bize hep bu özel diziyi hatırlatacaksınız. :good: :happy0064
...
Bu dizi her yeni bölümünde olduğu gibi, işleyeceği her yeni döneminde de çıtayı yükselteceği kesin. Benim tek çekincem '68 kuşağını tek bir kişi üzerinden götürme olasılığı... ihtimal vermemekle birlikte yine de toplumda çok fazla olan bu eğilimin onlara da yansımış olması doğal diye düşünüyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum bizim kuşağın abilerini... :img-grin2

İgneni
07-03-07, 14:42

Bu ülkenin gördüğü en büyük vatanperverlerden biri... Doğru bildiklerinin aksini söyletemedikleri için, sağ hükümet tarafından asılan Sol Görüşün İdol'u...

Bu dizide maalesef ancak ucundan yer verilebilir. O bir dizide yan karakter değil, ancak dizinin kendisi olabilir.

Çok merak ediyorum, bir gün Deniz'in hayatını çekebilecek yüreğe sahip birileri çıkacak mı bu ülkede...

averaj
07-03-07, 14:45
arkadaşlar çok özür dileyerek ve de affınıza sığınarak belki görmeyenler vardır diye buraya eklemek istedim...madem hatırla sevgili tarihe doğru bir yolculuk yapıyor..belki başka bir tarih yolculuğunu izlemek isteyenler olabilir diye düşündüm...anlayışınıza şimdiden tşk ederim....

Şimdi Nâzım zamanıdır

Nâzım Hikmet, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan vatanına, goncagülünü bıraktığı yedi tepeli şehrine döndü! Biket İlhan’ın “Mavi Gözlü Dev”i cuma günü sinemalarda

7 Mart 2007 Çarşamba

Alin Taşçıyan

Nâzım Hikmet’i yeniden yeniden okumak ve herkese okutmak gerek! Nâzım, son aylarda üzerimize çöken karamsarlığı, yükselen faşizm korkusunu, sokak kavgalarında bile hayalet tabanca Glock kullanımına varan şiddet dalgasını bertaraf etmek için kalkanımız. Herkesi düşman ve hain ilan etme zehrine karşı panzehirimiz...
Kocaman yüreğiyle sevmeyi bilen ve o yürekten kopan dizeleriyle sevmeyi öğretebilen şair o. Polis farkına varmadan, meyvelerini tattığımız ceviz ağacının dibine herkesi götürmeliyiz, herkesi.
Hapishanede, sürgünde süründürdüğümüz, yasakladığımız, okutmadığımız, toprağında bir çınar altını çok gördüğümüz Nâzım, gereksinme duyduğumuz umudu ve sevgiyi cömertçe saçıyor bize.
Biket İlhan’ın yazıp yönettiği, Nâzım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nde yattığı on iki yıla odaklanan “Mavi Gözlü Dev” adlı film cuma günü gösterime girecek. “Mavi Gözlü Dev” sayesinde Nâzım yeniden gelmiş gibi dünyaya!

Taş yutar gibi

Yetkin Dikinciler’i perdede gördüğünüz anda onun Nâzım olduğuna inanacak ve film izlediğinizi unutacaksınız adeta. Fiziksel benzerliği, izleyiciyi kızılötesi ışınlarla kavuran oyunculuğuyla birleştiren Dikinciler, Ben Kingsley’in Gandhi ile özdeşleşmesi gibi Nâzım ile özdeşleşiyor nazarımızda.
Bu filmi izlerken sürekli taş yutar gibi olacaksınız. Boğazınızdan midenize üst üste yığılacak o taşlar. Memleketini, insanını bu kadar seven, dizeleriyle bu sevgiyi dolu dolu ifade edebilen bir şaire bu kadar eziyet etmenin utancını duyacak ama ağlayıp o taşları dışarı atamayacaksınız... Nâzım’a özgü yaşama sevincini, direnci ve idealizmi benimseyen film yeri geldiğinde ağzından dökülüveren dizelerle son derece dokunaklı; ama bir o kadar da ölçülü ve dengeli bir duygusallığa sahip. Nâzım, Orhan Kemal’i (yine fiziksel benzerliği üstün performansla birleştiren Rıza Sönmez), Balaban’ı (coşkulu, genç Ferit Kaya) hapishane mahrumiyeti içinde yetiştiren bilgeliğini size de aktaracak. Sırılsıklam âşık olduğu Piraye’sinden (nemli gözlerine, özverisine hayran kalınan Dolunay Soysert), onun babalık ettiği çocuklarından, biricik annesinden (otoritesini ve zarafetini tam yansıtan Suna Selen), İstanbul’dan, düşkün olduğu özgürlükten koparılmasının acısına onunla birlikte isyan edeceksiniz.
“Mavi Gözlü Dev”de Nâzım, çevresindekilere kol kanat geren, tavşan, kanarya öpen, sevecen bir insan; duygulandığı anda dizeleri ağzından dökülen, oracıkta kâğıt kalem arayan bir şair; övündüğü gibi “Türk dilinin şairi”; başka bir kadına âşık olduğu zaman sevdiği kadına ihanetini dürüstçe itiraf eden, yaptığını “büyük bir kötülük” olarak niteleyen bir erkek olarak o kadar etkili ki, ilk kez bir devam filmi olsun istedim:
Nâzım’ın Bursa Cezaevi’nden çıktıktan sonraki serüvenini, SSCB’deki hayatını da izlemek istedim. Nâzım’ı okusak, anlasak, hissetsek ve onun gibi sevsek ağaç ve orman olacağımıza inandırdı beni “Mavi Gözlü Dev”.

http://sanat.milliyet.com.tr/detay.asp?id=3374

emosss
07-03-07, 15:29
hatırla sevgilin son yayımlanan bölümü henüz izlemedim az önce indirdim evde izliycem..
o yüzden ne olduğu hakkında pek bir fikrim yoktu..ama dün şöyle bir şey oldu sınıfta
ece:yapraaak hatırla sevgili artık senin adamının dönemini anlatıyo..
ben:kim be benim adam canselmi??
ece:hayır beaa DENİZ GEZMİŞ!!
o kadar mutluyumki:happy0064 tamam 80 lerdaha önce ç.g.o.da anlatıldı ama direkt deniz gezmiş dönemi olarak değil..ben artık çok daha merakla bekliyorum yeni bölümleri:happy0064 :happy0064

bende çok merak ediyorum deniz gezmişin anlatılacağı yerleri... özelliklede kitapta anlatılanlara yer verilip verilmeyeceğini.. sırf öğrencilikyıllarına yani kitaptan öncekileri anlatabilrileer...
bence kızlar yada deniz ankarada okuyacak.. onunla bi bağlantı yapacaklar.

Türk_Jön
07-03-07, 15:34
Bu dönemin sonunda yine 3 idam göreceğiz :(:( Genç oyuncular hakkında hala bir bilgi yok mu açıklanmadı mı bir şey

aynakolik_fatma
07-03-07, 16:34
haberi okudunuzmu 78 lerde yasemin ve ahmetin kızı büyüyecek
olaylara karışacakmış
bu ne harika bir yapım yaa
oturup izlediğim merakla beklediğim tvyle aramdaki tek bağ diyebilirim

fundapehlivan
07-03-07, 16:39
haberi okudunuzmu 78 lerde yasemin ve ahmetin kızı büyüyecek
olaylara karışacakmış
bu ne harika bir yapım yaa
oturup izlediğim merakla beklediğim tvyle aramdaki tek bağ diyebilirim

off ya bir o eksikti...!!:img-hyste
Bir de o zamana kadar ahmet öğrenmezmiş onun kendi kızı olduğunu... Kabus gibi resmen...
En geç bu sezon sonu öğrenir inşallah, ümitliyim yani:img-hyste

Şimdi bunlar deniz harun diye karakterler koydular ama onlara gönderme amacıyla yapıldı dolayısıyla idamlar gösterilmeyecek... Çünkü idamlarını gösterecek olsa onları birilerinin oynaması gerek! Onları biri canlandıracak mı acaba?

aynakolik_fatma
07-03-07, 16:40
Bu ülkenin gördüğü en büyük vatanperverlerden biri... Doğru bildiklerinin aksini söyletemedikleri için, sağ hükümet tarafından asılan Sol Görüşün İdol'u...

Bu dizide maalesef ancak ucundan yer verilebilir. O bir dizide yan karakter değil, ancak dizinin kendisi olabilir.

Çok merak ediyorum, bir gün Deniz'in hayatını çekebilecek yüreğe sahip birileri çıkacak mı bu ülkede...

öyle bir film çekildi zaten "hoşçakal yarın"ben tamamını izlemedim ama
bir kısmını deniz gezmişin ve arkadaşlarının asılma sahnesini gördüm

aynakolik_fatma
07-03-07, 16:45
off ya bir o eksikti...!!:img-hyste
Bir de o zamana kadar ahmet öğrenmezmiş onun kendi kızı olduğunu... Kabus gibi resmen...
En geç bu sezon sonu öğrenir inşallah, ümitliyim yani:img-hyste

Şimdi bunlar deniz harun diye karakterler koydular ama onlara gönderme amacıyla yapıldı dolayısıyla idamlar gösterilmeyecek... Çünkü idamlarını gösterecek olsa onları birilerinin oynaması gerek! Onları biri canlandıracak mı acaba?

bende çok merak ediyorum kim oynayacak onları eskiden berk hakman deniz gezmişi canlandırır diye düşünüyordum ama özgür özberk girecek olunca kafam karıştı iyice ve defne ve ışığı oynayacaklarda belli olmuş en çok onları merak ediyorum offff

Billush
07-03-07, 16:52
Aaa Rüya da mı olaylara karışacak?Çok şaşırdım ya!Ahmet o zamana kadar kızı olduğu bilmeden onu savunuyormuş filan çok acayip olurdu:(

aynakolik_fatma
07-03-07, 16:59
burdan tüm sulugözlülere sesleniyorum
daha çok gözyaşı dökeceksiniz:img-yes:
ağlayın hep birlikte ağlayalım ne kadar kurgu olsada tüm bunlar
arkada gerçek yaşanmışlıklar var
idamlar için yanlış ve acı her olay için
birlikte ağlayalım

burcuuu
07-03-07, 17:40

Deniz Gezmiş ve arkadaşLarının yaşadıkLarının bir böLümünü anLatan "HoşçakaL Yarın" adında bir fiLm yapıLmıştı zaten..
GüzeL bir fiLm oLmuştu..

Sinem90
07-03-07, 17:42
spdr bana komiksin demişsin.çok teşekkür ederim.hehe:img-hyste
aynı düşüncede de olsalar yine de deniz gezmiş ve selda bağcan böyk höyk olur yani.:img-hyste
kadının müzik tarzını beğenmiyorum ne yapayım?:icon_whis
evet billur rüya da karışacak olaylara.zaten bu yüzden erkek olmasını istiyordum ama kız oldu.:img-blush

gazi
07-03-07, 18:49
geçenlerde size sinematurk deki yeni oyunculardan bahsetmiştim bir tane daha eklenmiş ibrahim olan adem rolünde oynayacakmış bilginize

gazi
07-03-07, 18:51
http://img230.imageshack.us/img230/275/26785mp5.jpg (http://imageshack.us)
işte ibrahim olam ne olarak girecek acaba

tuba333
07-03-07, 19:31
Turkiye yine yapacagini yapmis desenize, youtube kapatmakla:img-hyste :img-hyste :img-hyste Dunyada o kadar ulke kapamiyorda Turkiyenin yapmasi anormal. Deomkratik olmadimizin bir kaniti daha, neyse ben alamancilar fragmanlara bakip size anlatiriz artik:img-yes: :img-yes:

black--mamba ama bu site bir domakratik bir site herkez istedini deme hakina sahip.....

Ruyanin genc kiz olupta babasin Ahmet oldunu ögrenmesini ben kesinlikle istemiyorum, tam turk filmi olur. Birde Ruyayi Ahmete asik yapiyorlamis, Necdetle Yaseminde durumu soylemek zorunda filan kaliyorlarmis...
(tahtaya vurun arkadaslar....)

burcuuu
07-03-07, 20:38
Daha önce söyLendi mi.. BiLmiyorum ama
Bu da diziye yeni qiricek karakterLerden sanırım..

http://img411.imageshack.us/img411/182/9114ww6.jpg (http://imageshack.us)

alisercan
07-03-07, 21:02
Daha önce söyLendi mi.. BiLmiyorum ama
Bu da diziye yeni qiricek karakterLerden sanırım..

http://img411.imageshack.us/img411/182/9114ww6.jpg (http://imageshack.us)

Burcu zeynonun girmesi çok zor bence... Çünkü zeyno YEMİN adıl dizide oynuyor. Üstelik karakter rollerde... üç aşk arasındaki kişilerden... Tuba Ünsal, Serhan Yavaş ve Zeyno Üstünışık... Dizi bu üçlünün arasında geçiyor...

tuba333
07-03-07, 21:21
Burcu zeynonun girmesi çok zor bence... Çünkü zeyno YEMİN adıl dizide oynuyor. Üstelik karakter rollerde... üç aşk arasındaki kişilerden... Tuba Ünsal, Serhan Yavaş ve Zeyno Üstünışık... Dizi bu üçlünün arasında geçiyor...

Aman yeni bir uclu askmi biri dizin konusu? Hep ayni seyi izlemeketen bikmaya basladik artik biz seyirciler.

Bu oyuncularin girecegini nerden buluyorsunuz bilmiyorum ama Tomris Giritoglu devamli ayni oyuncularla anlasir. Soyle bakacaksiniz obur dizilerinde kim ölup yada tasinip ayrildiya kesin odur gir yapacak olan.
Kirik Kanatlardaki Áyse oynayan oyuncu defeneye iyi gider bence, bu kisin olmasi buyuk ihtimal bence. Denizde kesin Kirik Kanatlardaki yunanli cocuktur.
Bu kadini az cok nasil dusundunu biliyorum ondan yeni oyuncular beklemeyin derim, ayni kadroyla devam ediyor bu....

askasurguncu
07-03-07, 21:24
Aman yeni bir uclu askmi biri dizin konusu? Hep ayni seyi izlemeketen bikmaya basladik artik biz seyirciler.

Bu oyuncularin girecegini nerden buluyorsunuz bilmiyorum ama Tomris Giritoglu devamli ayni oyuncularla anlasir. Soyle bakacaksiniz obur dizilerinde kim ölup yada tasinip ayrildiya kesin odur gir yapacak olan.
Kirik Kanatlardaki Áyse oynayan oyuncu defeneye iyi gider bence, bu kisin olmasi buyuk ihtimal bence. Denizde kesin Kirik Kanatlardaki yunanli cocuktur.
Bu kadini az cok nasil dusundunu biliyorum ondan yeni oyuncular beklemeyin derim, ayni kadroyla devam ediyor bu....

evet tomris hanim hep ayni oyuncularla anlasir ben defneyi beste bereketin oynamasini cok isterdim

özge_letyy
07-03-07, 21:34

yok ya begüm birgören'in gireceğini sanmam zaten girmesin aynı zamanda okanın gerçek hayattaki sevgilisi biliyosunuz
baya değişecek kadro galiba iki resim gördüm geçmiş sayfalarda o kız çok büyük defne olmaz bence

tuba333
07-03-07, 21:39
evet tomris hanim hep ayni oyuncularla anlasir ben defneyi beste bereketin oynamasini cok isterdim
Aman ALLAH göstermeye, Berenin oyunculugunu begenmeyenler bu kizinkini görunce Berene hayran kalirlar
:img-polic

O intihar sahnesi hala hatirmda, bir insan bu kadar kötu rol yapar ancak.

askasurguncu
07-03-07, 21:42
Aman ALLAH göstermeye, Berenin oyunculugunu begenmeyenler bu kizinkini görunce Berene hayran kalirlar
:img-polic

O intihar sahnesi hala hatirmda, bir insan bu kadar kötu rol yapar ancak.

:img-hyste :img-hyste tubacim ama kiz odul aldi egerki o girerse berenin oyuculugunu buradakiler begenirse o zaman tomris hanima ricada bulunurum bestenin girmesi için:img-hyste :img-hyste
intihar sahnesini iyi yapmamisti ama diger sahneleri iyi yapiyordu

alisercan
07-03-07, 21:44
Tuba333 bütün öykülerin temelinde zaten belli başlı kriterler vardır. Bunlar tüm dizilerde var. Hatırla sevgilide de var yeminde de diclede de kısaca hepsinde var. Bakalım beraber

Kavuşulmayan aşklar (hs de var ama romeo juliette var ve binlerce öykülerde var.
aşk zincirlemeleri (Yani örneklersek okan yasemine, yasemin ahmete, genişletirsek yeminden; zeyno serhana, menderes tubaya, avukat çocuk tubaya,böyle gider)
zengiin yoksul aşkları (hep kullanılır sadece bizde değil titanic de de var)
ailelerin çatışmaları
ırk dil din mezhep farklılıkları töreler
siyasal bakışların çıkarttığı aşklar

Tüm öyküler bunlardan çıkmıyor mu?

alisercan
07-03-07, 21:45
evet okan yalabık

haklısın ben de orada gördüm. Ama diğer bir dizide oynadığı için bu dizide oyanayamaz gibi geliyor. Ya da belki de bu diziyi bırakır hs ye gelebilir kim bilir
ayrıca sinema turke siz de bilgi verebiliyorsunuz. onlar da ekleyebilirler

tuba333
07-03-07, 22:00
:img-hyste :img-hyste tubacim ama kiz odul aldi egerki o girerse berenin oyuculugunu buradakiler begenirse o zaman tomris hanima ricada bulunurum bestenin girmesi için:img-hyste :img-hyste
intihar sahnesini iyi yapmamisti ama diger sahneleri iyi yapiyordu

Aska Surgunde en kötu rol yapan kisiydi kendisi, buna ödul verene sasarim ben. Kiz intihar edecek kac aydir bunalimda odasindan adim atmiyor. intihar sahnesinde yeni mankyr görmus eller, bir kg makaj.
Birde bu kiz acayip cok cirkin, kesinlike Defenyi oynayamaz.

Beren bundan kat kat daha etkliyor beni....

Alisercan (abi) biliyor ama sencede anormal degilmi butun olaylarin ayni anda islenmesi, oyle bir duruma geldiki bir diziye bakip oburunde ne olacagini tahmin eder olduk artik. Basrolde olupta cocugu olmayan basrol oyuncu kalmadi ne hikmetse butun bebeklerde kiz oluyor, bir ikisini bar erkek yapsinlar. Ben onlardan ne erkek ne kiz olamayan birini getirsinler demiyormku:img-cool2
Saten Asksiz cok az proje vardir, ama onuda islemek önemli....
Her seferinde iki kisin arasinda kalmis kadin izlemek geriyor beni, degisiklik yapip iki kadin arasinda kalmis erkek izlesek mesela? yada bir kaci oyle olsun, bir kaci oburu.

Billush
07-03-07, 22:02
Çeşitlilik güzel olurdu ama Türk halkının ilgisini çeken konular da belli.Yapımcılar projeyi riske atmak istemiyor.Reyting alamayıp yayından kalkmak da var işin ucunda.Onlar da en iyisi tutmuş yoldan devam edip kazanmak,oynadığı sürece gündemde kalmasını sağlamak oluyor...

alisercan
07-03-07, 22:04
Alisercan (abi) biliyor ama sencede anormal degilmi butun olaylarin ayni anda islenmesi, oyle bir duruma geldiki bir diziye bakip oburunde ne olacagini tahmin eder olduk artik. Basrolde olupta cocugu olmayan basrol oyuncu kalmadi ne hikmetse butun bebeklerde kiz oluyor, bir ikisini bar erkek yapsinlar. Ben onlardan ne erkek ne kiz olamayan birini getirsinler demiyormku:img-cool2
Her seferinde iki kisin arasinda kalmis kadin izlemek geriyor beni, degisiklik yapip iki kadin arasinda kalmis erkek izlesek mesela? yada bir kaci oyle olsun, bir kaci oburu.

Tabi ki ama hs de iki erkeğin arasındaki kadın var. Sonuçta henüz anlamadı ama bir tarafta emek bir tarafta sevgi selvi boylum al yazmalım gibi. Ama seni üzememek için böyle bir senaryo da bende var dilerim onu da ben çekerim bir gün...

alisercan
07-03-07, 22:06
aslında ilk mesajda tam olarak söylemek istediğim şuydu. tüm öyküler ve filmlerde söylediğim maddelerden en az birini bulursunuz. En az birini tek farklılıkları işleme biçimleri
haklı olduğunuz nokta deli yürek ve kurtlar vadisi benzerliklerinde olduğu gibi bu tip öykülerde de var ne diyelim bu da kolaycılık tabi ki

alisercan
07-03-07, 22:11
Arkadaşlar bakın bu senaryo veya öykülerle ilgileniyorsanız size mükemmel yazılmış bir kitap öneriyorum.
Lajos Ergi nin Piyes Yazma Sanatını okuyun. Göreceksiniz ki bütün öykülerin temelinde onu geçmeyen eski öykü ve destanlar var....

averaj
07-03-07, 22:13
Aska Surgunde en kötu rol yapan kisiydi kendisi, buna ödul verene sasarim ben. Kiz intihar edecek kac aydir bunalimda odasindan adim atmiyor. intihar sahnesinde yeni mankyr görmus eller, bir kg makaj.

canım beste bereket altın portakalı ulaş inanç'ın türev filmiyle aldı..o filmdeki performansı olağanüstü bulunuyor...yani dizi başka, film başka...

güzellik konusunda da katılmıyorum sana..çünkü görüyoruz işte güzellik olsa da olamayabiliyor:img-blush...

tuba333
07-03-07, 22:14
Tabi ki ama hs de iki erkeğin arasındaki kadın var. Sonuçta henüz anlamadı ama bir tarafta emek bir tarafta sevgi selvi boylum al yazmalım gibi. Ama seni üzememek için böyle bir senaryo da bende var dilerim onu da ben çekerim bir gün...

Iyide bu kadin (Tomris Giritoglu) saten bu konuyu Aska surgunde isledi, sonunda kadin emek vereni secti. Iste bende onu diyorum hep kadinlar arada kaliyor, birde beyler kalsa, onlari izlesek.
Mesela Ahmet Aylayla YAsemin arasinda kalsa. Ileride problem yapan kisin Necdet degilde Ayla olsa daha iyi olmazmi? Ama biliyoruz karekteri degisecek kisi Necdet bundan adim gibi eminim.

Neden hep kadinlar oluyor nikahli esiyle ayni yatagi paylasmayan? sevdigi adam icin ama karsi taraf oyle bir problem yapmiyor kendine. (Örnek: Ask Oyunu; Ekin nikahli esiyle ayri odalarda kaldi, ama Sarp sevgilisiyle gunu yap yapti.)HT ayni seyin olacagindan adim kadar eminim. Neden bu boyle?

Neden hep kadinlar degismek/ yeni yasantisinda alismak zorunda kaliyor? (örnek : Gumus kiz köyluydu, bir numarali entel oldu simdi, neden Mehmet degismedi? Silada ayni sey, kiz töreye ayak uydurdu ama erkek oyuncudan tik yok)

Buyrun burdan yakin....................

SITEDEKI BUTUN KADINLAR GUNU KUTLUYORUM, KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN DIYORUM VEEEEEEEEE UNUTMAYIN TUM KADINLAR GZUELDIR

alisercan
07-03-07, 22:27
Neden hep kadinlar oluyor nikahli esiyle ayni yatagi paylasmayan? sevdigi adam icin ama karsi taraf oyle bir problem yapmiyor kendine. (Örnek: Ask Oyunu; Ekin nikahli esiyle ayri odalarda kaldi, ama Sarp sevgilisiyle gunu yap yapti.)HT ayni seyin olacagindan adim kadar eminim. Neden bu boyle?

SITEDEKI BUTUN KADINLAR GUNU KUTLUYORUM, KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN DIYORUM VEEEEEEEEE UNUTMAYIN TUM KADINLAR GZUELDIR

Sevgili tuba333 bak ben seni eleştirmek için söylemedim zaten. Ya da niye böyle düşünüyorsun demedim. Bunların sosyolojik boyutu mutlaka vardır.
Ama bu yazdığımda bak tüm öyküler bir mesaj üzerine kurulu demek istedim. Senin de verecek bir mesajın var söylediklerinden bu anlaşılıyor. Bundan dolayı bunu sen yapacaksın. Yani yazacaksın bıkmadan usanmadan yazacaksın. senin yanındayım asla karşında değilim

askasurguncu
07-03-07, 22:28
Iyide bu kadin (Tomris Giritoglu) saten bu konuyu Aska surgunde isledi, sonunda kadin emek vereni secti. Iste bende onu diyorum hep kadinlar arada kaliyor, birde beyler kalsa, onlari izlesek.
Mesela Ahmet Aylayla YAsemin arasinda kalsa. Ileride problem yapan kisin Necdet degilde Ayla olsa daha iyi olmazmi? Ama biliyoruz karekteri degisecek kisi Necdet bundan adim gibi eminim.

Neden hep kadinlar degismek/ yeni yasantisinda alismak zorunda kaliyor? (örnek : Gumus kiz köyluydu, bir numarali entel oldu simdi, neden Mehmet degismedi? Silada ayni sey, kiz töreye ayak uydurdu ama erkek oyuncudan tik yok)

Buyrun burdan yakin....................

tuba yazinin altina imzami atiyorum:happy0064
bende tum kadinlarin kadinlar gunu kutluyorum

alisercan
07-03-07, 22:31
tuba yazinin altina imzami atiyorum:happy0064
bende tum kadinlarin kadinlar gunu kutluyorum

Evet ya iyi hatırlattınız
KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

meltem-cmbl
07-03-07, 22:34
ana ben bilmiyodumm

bende kadınlar gününü kutluyorummm:happy0064

askasurguncu
07-03-07, 22:36

nedense ben aska surgunu o kadar cok seviyordumki
kotu rol yapsalarda gozumde gorulmuyordu ama bak firat tanis keske girse hs cok begeniyorum onun oyunculugunu

tuba333
07-03-07, 22:39
Sevgili tuba333 bak ben seni eleştirmek için söylemedim zaten. Ya da niye böyle düşünüyorsun demedim. Bunların sosyolojik boyutu mutlaka vardır.
Ama bu bak tüm öyküler bir mesaj üzerine kurulu. Senin de verecek bir mesajın var söylediklerinden bu anlaşılıyor. Bundan dolayı bunu sen yapacaksın. Yani yazacaksın bıkmadan usanmadan yazacaksın. senin yanındayım asla karşında değilim

Ben saten genel olarak yazmistim, EVET VERILEN MESEJLARI BEGENMIYORUM:img-yes:
Senaryoda olsa kadinlar devamli asagida bir sekilde....
Hic bir diziye esini aldatip esin affeti bir kadin gördukmu? ama tersini cok görduk... Bu neden boyle, neden bu torpil. Turkiyede yanlis olan seyleri bu senaryolar dogrluyor resmen. Erkektir yapar, sen kadinsin yapamazsin....

Erkegin bir kac kadin olur hayatinda kadin sadece BIR tane olur,tamam kadinlar dogasinda olan brisey özelikle turk kadin ama, her dizide devamli gözumuze sokmalari beni acikcasi rahatsiz ediyor.... Neden sadece kadinlari göruyoruz sevdigi icin nikhali esinden uzak duran?

Neden devamli Kadinlari göruyoruz karsi tarafin cevresinde alismaya calisan, neden hic bir erkek görmuyoruz esin / sevdigi icin obur tarafa alismaya calismasini. (Neden Boran degilde Sila ayak uyduruyor?)

Neden hic bir erkek oyuncu görmedik para icin sevdiginden vaz gecip zengin biriyle birlikte olan? Neden hic görmedik ahlaksiz bir teklif alan erkek bir oyuncu?

Bunlar saten yanlis olan sistemi desetkliyor bu beni rahatsiz eden, Turkiyede bazi yanlislar var, ve bu yanlislari bize her bölumde dogru gibi gösteriyorlar...
Ben kesinlike yukarda saydiklarimi desteklemiyorum ama diyormki EGER KADINA AYIP/ GUNAHSA ayni sey erkegede AYIP/ GUNAHTIR....

NOT: Kusura bakmayin yorgunluktan saten iyi olman Turkcemle karisik yazmisim, umarim anlamisinizdir demek istedimi...

AliSercan umarim sen o senaryonla bu tabulari yenersin....

bahar_can
07-03-07, 22:43
8 Mart'ın Tarihçesi;

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi insanca çalışma koşulları istemiyle greve başladı. Ancak polis grevcilere saldırdı ve çıkan yangında çoğu kadın 129 işçi can verdi.
1910 yılında Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin; 8 Mart 1857 tarihinde yangında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanması önerisini getirdi ve öneri oybirliği ile kabul edildi. Sendikalar yıllarca bu önemli günde kadına yönelik ayrımcılığı daha güçlü olarak dile getirdi.

Hepinizin Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun...

tuba333
07-03-07, 22:44
nedense ben aska surgunu o kadar cok seviyordumki
kotu rol yapsalarda gozumde gorulmuyordu ama bak firat tanis keske girse hs cok begeniyorum onun oyunculugunu

Firat bence MUKEMMEL bir oyuncu, o Resul karetkerine bile bize sevdire bilen bir oyuncu. Ayakta alkislancak oyunculardan biri bence, ama malesef suan Ihlamurlar Altina gecis yapti, daha gecen bölum girdi, Hatirla Sevgilide rol almasi biraz imkansiz görukuyor.

Saten Beste ve Yufusu canlandiran oyuncudan baska kötu rol yapan yoktuki, ama suan Teoyu cok iyi canlandiriyor bence oyuncu. Oyuncularin hepsi bir birinden iyidi, ve saten bir cugu hayatini oyunculuga adamis kisilerdi...

alisercan
07-03-07, 22:48

Tubaa çok dolmuşsun ya. İyi ki yurt dışında yaşıyorsun. Nazımın kadınlarımız şiirini okumanı öneriyorum. gerçekten ülkedeki kadın hareketlerinin nereden nereye geldiğini ya da belki de gelemediğini anlatan en güzel şiirdir
O senaryoyu da bir gün sana anlatacağım bakalım beğenecek misin
ama tek kötü yan şu anda o da şununla eleştirilebilir
"ya bir dönem filmi modasıdır ki devam ediyor"
Çünkü iki erkekle bir kız arasındaki 1970-80 de geçen bir öykü

askasurguncu
07-03-07, 22:50
Senaryoda olsa kadinlar devamli asagida bir sekilde....
Hic bir diziye esini aldatip esin affeti bir kadin gördukmu? ama tersini cok görduk... Bu neden boyle, neden bu torpil. Turkiyede yanlis olan seyleri bu senaryolar dogrluyor resmen. Erkektir yapar, sen kadinsin yapamazsin....

Erkegin bir kac kadin olur hayatinda kadin sadece BIR tane olur,tamam kadinlar dogasinda olan brisey özelikle turk kadin ama, her dizide devamli gözumuze sokmalari beni acikcasi rahatsiz ediyor.... Neden sadece kadinlari göruyoruz sevdigi icin nikhali esinden uzak duran?

Neden devamli Kadinlari göruyoruz karsi tarafin cevresinde alismaya calisan, neden hic bir erkek görmuyoruz esin / sevdigi icin obur tarafa alismaya calismasini. (Neden Boran degilde Sila ayak uyduruyor?)

Neden hic bir erkek oyuncu görmedik para icin sevdiginden vaz gecip zengin biriyle birlikte olan? Neden hic görmedik ahlaksiz bir teklif alan erkek bir oyuncu?

Bunlar saten yanlis olan sistemi desetkliyor bu beni rahatsiz eden, Turkiyede bazi yanlislar var, ve bu yanlislari bize her bölumde dogru gibi gösteriyorlar...
Ben kesinlike yukarda saydiklarimi desteklemiyorum ama diyormki EGER KADINA AYIP/ GUNAHSA ayni sey erkegede AYIP/ GUNAHTIR....

NOT: Kusura bakmayin yorgunluktan saten iyi olman Turkcemle karisik yazmisim, umarim anlamisinizdir demek istedimi...

tuba sana katiliyorum beni en cok rahatsiz edense tore dizilerindeki asklar bize torenin iy olmadigin gosteriyorlar guya ama ne oluyor zorlan evlendirilen kiz adama asik oluyor simdi bu diziyi izleyen asiretlerde ki insanlar yanilmiyorsam turkiyede halen {asiret}var onlar bu dizileri izleyince kesin soyle birsey dusunuyorlardir bakin berdelde olsa tore zoruylan bile olsa sonunda kiz esine asik olacak mutlu olacaktir:img-hyste

insallah yazdiklarimi anliyorsunuzdur turkce yazmayi bu site sayesinde ogrendim :icon_whis

askasurguncu
07-03-07, 22:52
Firat bence MUKEMMEL bir oyuncu, o Resul karetkerine bile bize sevdire bilen bir oyuncu. Ayakta alkislancak oyunculardan biri bence, ama malesef suan Ihlamurlar Altina gecis yapti, daha gecen bölum girdi, Hatirla Sevgilide rol almasi biraz imkansiz görukuyor.

Saten Beste ve Yufusu canlandiran oyuncudan baska kötu rol yapan yoktuki, ama suan Teoyu cok iyi canlandiriyor bence oyuncu. Oyuncularin hepsi bir birinden iyidi, ve saten bir cugu hayatini oyunculuga adamis kisilerdi...

firat tanis ihlamurlar altindadami oynuyor
bilmiyordum o diziyi izleyememde bizim diziye rakip:img-hyste
keske baska dizide oynasaydi:icon_sorr

alisercan
07-03-07, 23:14
tuba sana katiliyorum beni en cok rahatsiz edense tore dizilerindeki asklar bize torenin iy olmadigin gosteriyorlar guya ama ne oluyor zorlan evlendirilen kiz adama asik oluyor simdi bu diziyi izleyen asiretlerde ki insanlar yanilmiyorsam turkiyede halen {asiret}var onlar bu dizileri izleyince kesin soyle birsey dusunuyorlardir bakin berdelde olsa tore zoruylan bile olsa sonunda kiz esine asik olacak mutlu olacaktir:img-hyste

insallah yazdiklarimi anliyorsunuzdur turkce yazmayi bu site sayesinde ogrendim :icon_whis

Orada uzun yıllar kalan birine göre anlaşılır. Burada yıllarca yaşayıp okullarını bitirip derdini anlatamayan o kadar çok kişi var ki... Çok iyisin.... Türkiyede aşiretler bitmez. Çünkü hala aşiretlerin yaşamasını sağlayan sistem işliyor.

askasurguncu
07-03-07, 23:22
Orada uzun yıllar kalan birine göre anlaşılır. Burada yıllarca yaşayıp okullarını bitirip derdini anlatamayan o kadar çok kişi var ki... Çok iyisin.... Türkiyede aşiretler bitmez. Çünkü hala aşiretlerin yaşamasını sağlayan sistem işliyor.

turkiyede asiretler belki birgun biter :happy0064
toreler falan hepsi yok olur olamazmi
asiretlerin yasamasini saglayan sistem isliyor demisin birsey anlamadim:icon_whis nedir o sistem:icon_sorr

muko88
08-03-07, 04:55
Merhabalar...İki gündür rahatsızlığımdan dolayı yorumlara katılamadım; çok şey konuşulmuş.

Can Dündar'ın yeni dönem iile ilgili ipuçları verdiği yazıyı ben de okudum.Birinci dönemde DP-CHP şeklinde olan didişmenin ikinci dönemde, AP-CHP şeklinde devam edeceği konusunda yorumlar var.Hatta Rıza'nın tekrar milletvekili olacağı, Şevket'in de CHP'den milletvekili çıkabileceği şeklinde şeyler söylenmiş.Rıza'nın yeterince ağzı yanmadı mı; adam aylarca Yassıada'da sürgün gibi yaşadı, ardından idama çarptırıldı ve ölümden son anda kurtuldu.Siyaset başına o kadar çok iş açtı ki; artık kendisini ailesine ve çocuklarına adayacağını düşünüyorum, -eğer af ile çıkarsa-...Sütten ağzı yandığından, korktuğundan değil; ailesini daha çok önemsemeye başlayacağından dolayı düşünüyorum bunu...

Şevket Gürsoy ise çok derin bir vicdan azabı içerisinde...Zaten kalbi yaptıklarına ve olanlara dayanamadı; o da ölümden son anda kurtuldu!Bundan sonraki yaşamında siyaseti oturduğu yerden seyredeceğini düşünüyorum.

Açıkçası bu kadar yaşanandan sonra ikisini de en baştaki yerlerde, birbirleriyle aynı şekilde didişirken görürsem; 27 Mayıs ve sonrasında yaşanan her şeyin hiçbir önemi olmadığını düşünürüm.Bu kadar basit...

Türk_Jön
08-03-07, 07:39
Merhabalar...İki gündür rahatsızlığımdan dolayı yorumlara katılamadım; çok şey konuşulmuş.

Can Dündar'ın yeni dönem iile ilgili ipuçları verdiği yazıyı ben de okudum.Birinci dönemde DP-CHP şeklinde olan didişmenin ikinci dönemde, AP-CHP şeklinde devam edeceği konusunda yorumlar var.Hatta Rıza'nın tekrar milletvekili olacağı, Şevket'in de CHP'den milletvekili çıkabileceği şeklinde şeyler söylenmiş.Rıza'nın yeterince ağzı yanmadı mı; adam aylarca Yassıada'da sürgün gibi yaşadı, ardından idama çarptırıldı ve ölümden son anda kurtuldu.Siyaset başına o kadar çok iş açtı ki; artık kendisini ailesine ve çocuklarına adayacağını düşünüyorum, -eğer af ile çıkarsa-...Sütten ağzı yandığından, korktuğundan değil; ailesini daha çok önemsemeye başlayacağından dolayı düşünüyorum bunu...

Şevket Gürsoy ise çok derin bir vicdan azabı içerisinde...Zaten kalbi yaptıklarına ve olanlara dayanamadı; o da ölümden son anda kurtuldu!Bundan sonraki yaşamında siyaseti oturduğu yerden seyredeceğini düşünüyorum.

Açıkçası bu kadar yaşanandan sonra ikisini de en baştaki yerlerde, birbirleriyle aynı şekilde didişirken görürsem; 27 Mayıs ve sonrasında yaşanan her şeyin hiçbir önemi olmadığını düşünürüm.Bu kadar basit...

muko88 haklısın Rıza'nın başına ne geldiyse politika siyaset yüzünden geldi. Mahkemede hakaretlere maruz kaldılar, idamdan döndü ama siyaset iktidar hırsı öyle bir şeydir ki kolay kolay insan kurtulamaz(2 dönem milletvekilliği yaptım ya oradan biliyorum :D:D) Hani Can Dündar iki aile arasındaki gerginlik yerini AP-CHP ye bırakacak diyince öyle düşündük iki arkadaş milletvekili olup bu sefer mecliste karşı karşıya gelecek. Bende iki arkadaşın birbirine hasretle sarılmasını isterdim ama senaryonun gidişatı böyle olacak gibi gözüküyor

muko88
08-03-07, 07:46
Sevgili Türk_Jön; bu karşı karşıya gelme illa bu şekilde olacak diye bir şey yok bence.Rıza sağ görüşlü, Şevketler ise sol görüşlü.Ya bilemiyorum ne şekilde olabilir diye düşünüyorum, belki çocuklar bu şekilde didişecek...Şimdi birbirlerine sarılmazlar belki fakat; yine eskisi gibi de didişmeleri bana abes geliyor açıkçası.Siyasette iktidar hırsı elbette çok kuvvetlidir ama; o kadar yaşanan şeyden sonra da ben Rıza ile Şevket'i tekrar didişirken görürsem çok afedersiniz özür diliyorum ama; "yuh" derim...Rıza hapisten çıkınca AP taraftarı olacaktır, Şevket ise CHP li zaten.Şevket mahkemede Rıza'ya yaptıklarından sonra ders aldı sanıyorum, adam kalp krizi geçirdi, ölümden döndü.Rıza için üzgün.Eğer Rıza'yı yine karşısına alırsa bilemem.Ama diyorum ya, abes olur diye düşünüyorum.

KAFAM KARIŞTI YAA:icon_sorr

Türk_Jön
08-03-07, 07:51
Sevgili Türk_Jön; bu karşı karşıya gelme illa bu şekilde olacak diye bir şey yok bence.Rıza sağ görüşlü, Şevketler ise sol görüşlü.Ya bilemiyorum ne şekilde olabilir diye düşünüyorum, belki çocuklar bu şekilde didişecek...Şimdi birbirlerine sarılmazlar belki fakat; yine eskisi gibi de didişmeleri bana abes geliyor açıkçası.Siyasette iktidar hırsı elbette çok kuvvetlidir ama; o kadar yaşanan şeyden sonra da ben Rıza ile Şevket'i tekrar didişirken görürsem çok afedersiniz özür diliyorum ama; "yuh" derim...Rıza hapisten çıkınca AP taraftarı olacaktır, Şevket ise CHP li zaten.Şevket mahkemede Rıza'ya yaptıklarından sonra ders aldı sanıyorum, adam kalp krizi geçirdi, ölümden döndü.Rıza için üzgün.Eğer Rıza'yı yine karşısına alırsa bilemem.Ama diyorum ya, abes olur diye düşünüyorum.

KAFAM KARIŞTI YAA:icon_sorr

Bende öyle düşünüyorum bunca olandan sonra yine aynı şeylerin yaşanması hiç hoş olmayacak, belki bu sefer Defne ve Işık'tan dolayı bir anlaşmazlık olabilir.Bakalım 16.Bölümde herşeyi anlarız

LİSA
08-03-07, 08:11

haklısın zaten rıza hatırladığım kadarı ile siyasete karışmayacağına dair bir şey söylemişti mahkemeler esnanasında ama dizinin devamı acısından böyle bir yol seçilmiş olabilir .şevket in siyesete giriş amacı ne onu tam olarak anlayamadım.mahkemeler esnasında gercekleri görmüştü siyasetin kimseye yaramadığına dair onun nedeni ne olacak acaba
birde bir şey duymuştum yüksel aytuğ yazmıştı dayı karakteri siyesete girecekti ve önemli bir lider olacak demişti bu bilgi nerde kullanılacak acaba dayı ile eniştesi karşı karşıyamı gelecek yoksa şevket ile dayımı(adını hatırlayamadım)

LİSA
08-03-07, 08:17
Yeni dönem 1966’dan açılıyor.

İlk bölümlerde izlediğiniz çocuklar büyümüş, üniversite çağına gelmiş oluyor ve 1968 kuşağının öyküsü başlıyor.

50’lerde iki aile arasındaki DP-CHP gerilimi 1960’larda AP-CHP gerginliği olarak sürüyor. Ordu içinde kaynamalar, cuntalar, darbe girişimleri yaşanıyor. Ve efsanevi 68 kuşağı 12 Mart’la dizginleniyor.

can dündar ın bu söyleminden anladığım kadarı ile defne,ışık ve diğer küçük çocuk büyüyor ve onların üniversite yıllarındaki ayaklanmalarını izliyor olacağız buda aileleri karşı karşıya getirebilir rıza nın küçük kızı babasına yapılanlar yüzünden karşı görüşlere tepkile olacaktır.bu cocuklar arasındada siyasi görüş farkı olacaktır diye düşünüyorum ne dersiniz

muko88
08-03-07, 08:21
Yeni dönem 1966’dan açılıyor.

İlk bölümlerde izlediğiniz çocuklar büyümüş, üniversite çağına gelmiş oluyor ve 1968 kuşağının öyküsü başlıyor.

50’lerde iki aile arasındaki DP-CHP gerilimi 1960’larda AP-CHP gerginliği olarak sürüyor. Ordu içinde kaynamalar, cuntalar, darbe girişimleri yaşanıyor. Ve efsanevi 68 kuşağı 12 Mart’la dizginleniyor.

can dündar ın bu söyleminden anladığım kadarı ile defne,ışık ve diğer küçük çocuk büyüyor ve onların üniversite yıllarındaki ayaklanmalarını izliyor olacağız buda aileleri karşı karşıya getirebilir rıza nın küçük kızı babasına yapılanlar yüzünden karşı görüşlere tepkile olacaktır.bu cocuklar arasındada siyasi görüş farkı olacaktır diye düşünüyorum ne dersiniz

Bunu ben de düşünmüştüm ama; Defne ile karşı karşıya geleceklerini sanmıyorum.Bu konuda kafam karışık aslında.Defne ile Deniz'in sol, Işık'ın da sağ görüşten yana olacağı gibi bir tahmin var içimde.Dediğin gibi babasının yaşadıklarından dolayı babasının görüşünde ilerlemek isteyebilir.Bilemiyorum, bekleyip göreceğiz...

muko88
08-03-07, 08:23
haklısın zaten rıza hatırladığım kadarı ile siyasete karışmayacağına dair bir şey söylemişti mahkemeler esnanasında ama dizinin devamı acısından böyle bir yol seçilmiş olabilir .şevket in siyesete giriş amacı ne onu tam olarak anlayamadım.mahkemeler esnasında gercekleri görmüştü siyasetin kimseye yaramadığına dair onun nedeni ne olacak acaba
birde bir şey duymuştum yüksel aytuğ yazmıştı dayı karakteri siyesete girecekti ve önemli bir lider olacak demişti bu bilgi nerde kullanılacak acaba dayı ile eniştesi karşı karşıyamı gelecek yoksa şevket ile dayımı(adını hatırlayamadım)

Dayı karakterinin siyasete gireceği ve çok önemli bir lider olacağı yazılmıştı ama; bu tahminin yanlış olduğu anlaşılmıştı.Yani dizideki dayı yani Mehmet siyasette önemli bir lider olmayacak.

LİSA
08-03-07, 08:30
çocuklar küçüklüklerinde yaşadıklarını unutmazlar ışık ailesinin yaşadıklarını unutmayacaktır ve sağ görüşlü olma ihtimali cok fazla bu diğer arkadaşlarıyla arasını açarmı bilmiyorum ama hepsinin olaylara karışacağı kesin

muko88
08-03-07, 08:33
Şu durumda öyle görünüyor.Gerçi Rıza ile Şevket de çocukken arkadaşmış, birbirlerine neler yaptılar, nasıl didiştiler gördük.Ama ben çok üzülürüm Defne ile Işık'ı didişirken görürsem...

arzu-başak
08-03-07, 08:57
Şu durumda öyle görünüyor.Gerçi Rıza ile Şevket de çocukken arkadaşmış, birbirlerine neler yaptılar, nasıl didiştiler gördük.Ama ben çok üzülürüm Defne ile Işık'ı didişirken görürsem...

Bende onları öyle görmek istemem..ve bence öylede olmayacaklar....
Buarada çıkmadan söyleyeyim dedim...
Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun....biz çok değerliyiz unutmayın...

LİSA
08-03-07, 09:06
bende unutmuştum herkesin dünya kadınlar günü kutlu olsun