Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-6
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Bn o Deniz'in Deniz Gezmiş oLduğunu düşünmüyorum.. Çünkü ikisinin yaşadıkLarı çok farkLı.. Yanii qeçmişLeri..
dogru tahmin ettin arkadasim....kücük Deniz Deniz Gezmis olamaz cünkü Deniz Gezmisin babasi ögretmendi...
Deniz'in büyümüş haLini Berk Hakman oynayacaksa..
4 sene için fazLa büyük değiL mi?
Arkadaşlar ben geçen haftaki bölümün kaydı elimde olduğu için onu izliyorum tekrar. Bu bölüm de çok acıklıymış anlattığınıza göre.
Ben hep kendime soruyorum, size de sormak istedim. Neden bu acı verici olayları izliyoruz ve acı çekiyoruz? Ayrıca çektiğimiz bu acıdan da zevk alıyoruz. Bir yandan hüngür hüngür ağlayıp bir yandan da sabırsızlıkla yeni bölümleri bekliyoruz ki ağlayalım... Bu diziyi izlemeye başladığımdan beri olduğumdan çok daha hüzünlü bir insan oldum. Ama bu hüznümü de seviyorum. Neden sizce?
meltem_keremcem 02-03-07, 23:05 ayy yaseminin resim yaptığı sahneye bitiimm ahmetin gözlerini çizdi dimi resmindeki gözleri gösteririken birden ahmetin gözleri gelince böle kalakaldım:img-pilot ayy o ne gözler öle yaa bitiim valla ya söylüyorum şöle ani bakışlar yakından göstermesinler kalplere zarar :img-in_lo :img-blush
:D
Alisercan bitişte çalan parçanın sözlerini yazman mümkün mü?
MEMLEKET VE GÜL
Sevdamız bir uzun bakış
Ey memleket, ey soylu düş
Ömrümüze girip oturdu kış (2)
Bir gül idim derilmemiş
Daha gün yüzü görmemiş
Örselenip kırılmamış
Ne bu sürgün, ne bu gidiş
Ey memleket, sevdalı kuş
Katlimize ferman bu son gülüş (2)
Bir gül idim derilmemiş
Daha gün yüzü görmemiş
Örselenip kırılmamış
fundapehlivan 02-03-07, 23:05 Deniz'in büyümüş haLini Berk Hakman oynayacaksa..
Niye?? 61 yılındalardı 5 sene geçti...
Deniz 13-14 yaşlarında...
O zaman 18-19 yaşlarına gelecek Deniz...
Bence büyüklük yönden berk pek göze batmaz...
Deniz'in büyümüş haLini Berk Hakman oynayacaksa..
evet büyük sanırım birdahaki zaman atlamasına artık:)
berk hakmanı merak ediyorum çok özgür özberkte oyniyacakmış sanırım!!
olmaz ben erkek bekliyordum.lütfen değiştirsinler.:img-hyste off niye kız oldu sanki.hayal kırıklığına uğradım.:icon_sorr
fundapehlivan 02-03-07, 23:07 ayy yaseminin resim yaptığı sahneye bitiimm ahmetin gözlerini çizdi dimi resmindeki gözleri gösteririken birden ahmetin gözleri gelince böle kalakaldım:img-pilot ayy o ne gözler öle yaa bitiim valla ya söylüyorum şöle ani bakışlar yakından göstermesinler kalplere zarar :img-in_lo :img-blush
Ya evet... evet.. evet...
Ben de bitiyorum gözlerine...
Bu bölüm gözlerini daha bir yakından gösterdi sanki...
Her defasında böyle televizyona kaydım yani elinde olmadan...
Gözlerinin şekli çok ama çok güzel ehh bakışlar da malum...:img-in_lo
Şu son sahnedeki Lale nin Necdet'e adeta Coby Bryant gibi pasladığı anahtarı anlayamadım..
Güzelim dizimize mantık hatalarıyla gölge düşürülüyor...
Necdet anahtarla kapıyı açmadı bile ama.. arka kapı açıktı.. YASEMİN'İ BİNDİRDİLER..!!! azıcık daha dikkat.. yönetmenim...!!!!
fundapehlivan 02-03-07, 23:08 Arkadaşlar ben geçen haftaki bölümün kaydı elimde olduğu için onu izliyorum tekrar. Bu bölüm de çok acıklıymış anlattığınıza göre.
Ben hep kendime soruyorum, size de sormak istedim. Neden bu acı verici olayları izliyoruz ve acı çekiyoruz? Ayrıca çektiğimiz bu acıdan da zevk alıyoruz. Bir yandan hüngür hüngür ağlayıp bir yandan da sabırsızlıkla yeni bölümleri bekliyoruz ki ağlayalım... Bu diziyi izlemeye başladığımdan beri olduğumdan çok daha hüzünlü bir insan oldum. Ama bu hüznümü de seviyorum. Neden sizce?
Valla ben üzülmek için seyretmiyorum... Üzülmemden de keyif almıyorum:img-hyste Ahmeti üzmelerine sinir oluyorum ve hiççç zevk almıyorum...
Gelecek bölümleriyse ileri de birleşecekler ümidiyle bekliyorum...
umarim ayla ile evlenme meselesinden vazgecilmistir. zaman atlamasindan sonra pat diye evli gostermezler herhalde
araya gırıp yazmak,keyffınızı kacırmak ıstmem ama benım keyfım bozuk madem sızınde bozulsun bıraz nasıl kızzzzzzzzzzzzzzzzz oldu ya delı olucam dusundukce, plak burda takıldı hala soktayım bırı benı cıkarıp alsın lutfen :img-pilot
alisercan ben çok beğendim... elinize sağlık arkadaşım... uykusuz gecelerinize değmiş doğrusu..
cropys hoş geldin... evet geniş özet hiçbirimizin hoşuna gitmemişti... fakat mühim olan nasıl işleneceğiydi... belirttiğin sırdanlığın olması gerekliliğini ben şimdi daha iyi anlıyorum... çünkü değişimler ancak bir yerlerden başlanarak verilebilirdi... bir aşk hikayesi ama döneme iyi yaydırılmış bir aşk hikayesi... oyuncu performansları konusunda düşüşler çıkışlar oluyor... ama çoğunlukla iyi hepsi... bence 68 dönemini izle çünkü çok kahramanlarda daha belirgin değişimler olacaktır muhakkak...
asia kitap için teşekkürler... okumadığım bir kitabı S. Ali'nin... kısa zamanda temin edip okurum ve paylaşırım sizinle...
harika harika vee yine harika:img-grin2
başka diyecek bişey bulamıyorum ben artık dizimiz için...
ağla ağla bi haller oldum ya her bölüm full ağlatıyo bu dizi beni...:icon_cry: :icon_cry:
bu bölüm ahmete çok üzüldüm cnm bnm...:sad53:
sonundaki müzikte tek kelimeyle müthişti...birileri ekler umarım...
tabi birde artık yeni döneme geçiyoruz deniz gezmişde bölümün sonunda göründü...
merakla bekliyorum gelecek haftayı...:happy0064
herkese iyi yorumlar...bye
araya gırıp yazmak,keyffınızı kacırmak ıstmem ama benım keyfım bozuk madem sızınde bozulsun bıraz nasıl kızzzzzzzzzzzzzzzzz oldu ya delı olucam dusundukce, plak burda takıldı hala soktayım bırı benı cıkarıp alsın lutfen :img-pilot
belki de necdet cocuga iyice sahip ciksin diye kiz oldu. sinir oldugu adamin ogluna babalik yapmak zor olurdu, kiz diye sempati duyar belki.
fundapehlivan 02-03-07, 23:11 umarim ayla ile evlenme meselesinden vazgecilmistir. zaman atlamasindan sonra pat diye evli gostermezler herhalde
Aman boş ver eğer evlendireceklerse illa ki öyle pat diye evli göstermelerini tercih ederim ben...
Bir de onların yalancı daha doğrusu sahte aşklarını mı izleyeceğim ya... Off...
Ama Yaseminin haberi aldığında ki üzüntüsü için isteyebilirim...
Hep bu fikre kızar ve yasemine kıyamazdım ama bu günden sonra asla!
Acımak yok!
Bence ahmet kadar acı çekmedi yasemin!
Yasemin sadece aşkından ayrıldığı için acı çekti...
Ama Ahmet hem kaybetmek, hem sevdiğinin başkasıyla evlenmesi hem de bebek beklemesi acısını yaşadı...
Üstelik Necdet istersen ona git dedi ve yasemin kabul etmedi!
Artık her türlü acıyı çekmeyi hak etti bence...
Kalemimi kırıyorum yani:img-hyste
aman asia ablam onlara göz yumalim...DENIZLERE yer verilmis...
Ama olmazki ablam..:img-hyste
Madem bu kadar önemseniyor bu yapım.. özen olmazsa olmaz...
Ama Deniz Gezmiş li final ile.. tebriği hak ettiler doğrusu..
Ama olmazki ablam..:img-hyste
Madem bu kadar önemseniyor bu yapım.. özen olmazsa olmaz...
Ama Deniz Gezmiş li final ile.. tebriği hak ettiler doğrusu..
aynen ablam...katiliyorum sana...bu dizi muhtesem...birinciligi hak ediyor...
her seyi ile müthis...hele müzik...offff....kaval ve baglama ayri bir büyü katmis...
kızım taktın kafayı kıza erkeğe..napacaksın ister kız olsun ister erkek..zaten yaseminin çocuğu ve ahmet kendi çocuğu olduğunu uzun süre öğrenemeyecek...onun için beni ilgilendirmiyor..erkek olsa da kesin necdet kendine benzetirdi onu..allah korusun küçük necdeti izlemeye dayanamazdım..
kale dikkatini çekmiştir muhakkak..izlemeyen arkadaşlar da hep sonuna denk gelmiş..neyseki deniz gezmişi gösterdiler..artık izlemeyenler de izlemeye karar verir belki..di mi..
çok teşekkür ederim... Cansel'in fan clubünde de teşekkür ediyorlardı sizlere... ileteyim dedim..
Baharcım bu hafta nasılsınız.. grupça..
Hazırlıklımısınız bari.. özür dileme konusunda.. sorayım dedimde.. senden ses çıkmayınca.. :img-wink:
Aman boş ver eğer evlendireceklerse illa ki öyle pat diye evli göstermelerini tercih ederim ben...
Bir de onların yalancı daha doğrusu sahte aşklarını mı izleyeceğim ya... Off...
Ama Yaseminin haberi aldığında ki üzüntüsü için isteyebilirim...
Hep bu fikre kızar ve yasemine kıyamazdım ama bu günden sonra asla!
Acımak yok!
Bence ahmet kadar acı çekmedi yasemin!
Yasemin sadece aşkından ayrıldığı için acı çekti...
Ama Ahmet hem kaybetmek, hem sevdiğinin başkasıyla evlenmesi hem de bebek beklemesi acısını yaşadı...
Üstelik Necdet istersen ona git dedi ve yasemin kabul etmedi!
Artık her türlü acıyı çekmeyi hak etti bence...
Kalemimi kırıyorum yani:img-hyste
yasemin konusundaki hislerine yuzde yuz katiliyorum ama necdet'e daha cok sinirliyim. yasemin'in gitmeyecegini bildigi icin boyle bir teklif yapti ona ve karsiliginda da istedigi gibi bir odul aldi, kucaklamalar opmeler. hic gidebilir miydi yasemin
Hepsi senin yüzünden... koyarsan kız resimlerini.. ben ne dedim sana gözleri annesine benziyor... koy dedim değil mi Ahmet'e benzeyen bir erkek... bak yanlış anladı senaristler... seyirci kız istiyor diye... neyse artık öbür sefere:img-hyste
gerçekten harika bi bölümdü ya..ahmetin ağladığı sahne süperdi hepimizi ağlattı ve üzdü..son sahnede hoşuma gitti böle geçmiş olayların işlenmeside diziyi çekici kılan en önemli şey bence..umarım ilerki bölümlerde bunlar kadar güsel olurr
Sıcak sıcak birkaç ekşisözlük yorumu:)
gelecek haftadan itibaren 1950'lerin sonunda başlayan hikayesini, 1966 senesinden devam ettirecek dizidir. bu zaman atlamasını belirtmek için deniz gezmiş'in görüntüsü ile son bulan sahnelerde çalan şarkının bile özenle seçildiği bellidir.
ne güzel dizidir yarebbim... millet klişe dedikçe şaşırmaktayım. o zamanın aşkları bu kadar mı gerçek dışı görünüyor insanlara... bir dönemin, bir aşk hikayesinin ardında kaldığı düşünülüyor olabilir ama bu dizi yitip giden değerler ile ilgili ise madem -ki öyledir-, aşk ta bir değer değil midir?
biterken hatirla sevgili yazisi cikip birkac saniye ekranda durunca son bolumu sanip korktugum ilk dizi. iyi bir seyler oldugunda bile insan sevinemiyor bu dizide,surekli aglamakli halde izliyorum.ahmet'le yasemin her karsilastiginda aglamaya basliyorum, ya otomatige bagladim ya da gercekten cok aci..okan yalabik aglama konusunda cansel elcin'i coook gerilerde birakmistir ayrica, ahmet aglayarak annesine sarilirken bir joey potter tavri hissettim ki dizinin etkisi bozulmasin diye baska yere baktim bir sure. son olarak da beren saat, cok sirin geliyor goze ama ses,ses,seeeeeees!!!aglamasin ya da mumkunse,her agladiginda fenalasiyorum valla..aglamak temali bu yazimi bitirirken son bir sorum var:hayalimizdeki "yasemin'in cocugu ahmet'e benziyor" sacmaligini goremeyecek miyiz yani?neden kiz ya,erkek olup ahmet'in aynisi olacakti iste ne guzel.ahmet'in yasemin'in karnini farketmemesi, en azindan obez olmusuz galiba diye laf carpmamasi da efendiliginden galiba.boylece, bir hamile bir paltoyla nasil gizlenir sorusuna cevap vermistir bu bolumuyle.
riza rolundeki engin senkan'in bakislarindan sozlerine kadar diziye kan kattigina ve en basarili oyunculardan oldugunda herkes hemfikirdir herhalde.yasemin'in cig durusuna ragmen ahmet rolundeki cansel elcin'in super is cikarmasi dizideki aski too good to be true haline getiriyor.
yalniz bu hafta zaman atlamasi yapip yasemin-ahmet askinin klasik turk filmi seklinde husranla sonuclanacaginin ipucunu veren dizi uzmustur bu aska asik olan bizleri.
dizide ufacik detaylarin bile gercege ve o doneme uygun olmasina dikkat edilmis olmasina ragmen kibriscik gibi kucuk bir yere kaymakam olarak giden ahmet,oradaki diger memurlar ve hatta odaci evde ayakkabi giymektedir ki o zamanlar turkiye'de kac kisinin hele de anadolu'da boyle bir tercihi oldugu suphelidir.
yine de her bolumunu merak ettiren,son yillarin en kaliteli yapimlarindan oldugu muhakkak.
buyuk cogunlugu gozyaslarina bogan sahnelerde ahmet ve riza'nin rolu oldugunu dusunmekteyim.riza'nin hapisten kizina mektubu (bkz: 201. entry), ahmet'in yasemin'in nikahina sahit olmasi ve en son bu hafta ahmet'in yasemin'in hamile oldugunu ogrendikten sonra aglamasi bogazimizda buyuk dugumlere sebep olmustur.
ya daha yasemin nejdet'ten boşanacak ama bu arada aşk acısını unutmak isteyen ahmet doktor kızla evlenecekti "(ek :bu kızın karakterini değiştirdiler ,ilk başlarda melek gibi olan kız gitti yerine fesat,kıskanç acayip birisi geldi,hatta bir ara ankara'ya öğrenci grubunun eylemine gittiğinde nezaretten onu yasemin' in dayısı çıkartınca aralarında bişey olması beklenirken konu değişti) dedirten dizi.tabi gene kavuşamayacaklar yasemin bu sefer yuva yıkmak istemeyecek ahmet mutsuz,yasemin mutsuz,nejdet mutsuz ,o kızcağız mutsuz olacaktı.
ahmet'in yasemin'in en azindan kilo aldigini nasil dusunmedigi gunumuz bakis acisiyla sorulabilir belki,ama zihnen de zarif insanlarin hakim oldugu bir devirde zaten artik zor olan karsilasmalarda odagin yuz ve bakislarda olmasi muhtemeldir.ayrica ahmet rolunde yani beyefendi bir adamin da kilo konusunda laf carpitmasi rolune uygun duser mi?
meltem_keremcem 02-03-07, 23:16 ahmetcimm ne kadar yasemin evlensede bebği bile olsaa bigün kavuucaz diye bişeyler diyoduya hala vazgeçmiyoo hep bekliyoo hella yaa:happy0064
çok teşekkür ederim... Cansel'in fan clubünde de teşekkür ediyorlardı sizlere... ileteyim dedim..
ya ablacıgım bılgı kıyırma lutfen ama ...:img-in_lo
ya vegacım ben daha oralara gelemedım, Ruya deyınce zaten tepem attı sarkının bılle tadını alamadım ya o kadar koydu bana senarıstlere gıcıgım :img-pilot
aynen ablam...katiliyorum sana...bu dizi muhtesem...birinciligi hak ediyor...
her seyi ile müthis...hele müzik...offff....kaval ve baglama ayri bir büyü katmis...
Balımcım katılıyorum sana bende..
Yalnız dizlerde aynı türden hamilelik canlandırmalarını görünce.. tahanmmül gösteremiyorum malesef...
ÖZELLİKLE BAŞNDAN HAMİLELİK GEÇMEMİŞSE BU OYUNCULARIN.. UYARANDA OLMAZ BİZİM DİZİFİLMLERİMİZDE...
hamileler.. yada hamilelerin elleri öyle dokuz ay karınlarına yapışık gezmezler.. yokmu uyaran birileri ALLAHIM....
Ayrıca Beren Saat'in performansını düşük buldum.. sanki daha bir.. anti Ayla cı ve anti Yaseminci olmalıyım sanırım..:img-polic
fundapehlivan 02-03-07, 23:18 yasemin konusundaki hislerine yuzde yuz katiliyorum ama necdet'e daha cok sinirliyim. yasemin'in gitmeyecegini bildigi icin boyle bir teklif yapti ona ve karsiliginda da istedigi gibi bir odul aldi, kucaklamalar opmeler. hic gidebilir miydi yasemin
Yok bence Necdet tam tersine Yaseminin hala ahmete hissettiklerini anladı ve istersen git dedi...
Artık bu konuda necdete ne kadar kızmak doğru bilmiyorum... Çünkü neredeyse yaptıklarının yani evlenmelerinin hata olduğunu söyledi! İstersen git dedi! Ne yapsın daha... Kolundan tutup ahmetin önüne mi atsın kızı:img-hyste
Onun için ben Yasemini çok ama çok hatalı buluyorum...
hem de yüz de yüz...
askasurguncu 02-03-07, 23:19 Yok bence Necdet tam tersine Yaseminin hala ahmete hissettiklerini anladı ve istersen git dedi...
Artık bu konuda necdete ne kadar kızmak doğru bilmiyorum... Çünkü neredeyse yaptıklarının yani evlenmelerinin hata olduğunu söyledi! İstersen git dedi! Ne yapsın daha... Kolundan tutup ahmetin önüne mi atsın kızı:img-hyste
Onun için ben Yasemini çok ama çok hatalı buluyorum...
hem de yüz de yüz...
ilk defa bende yasemini hatali buluyorum
gitmesi gerekiyordu hem ahmete hemde kendine aci cektirmeye haki yokk
Yalnız dizlerde aynı türden hamilelik canlandırmalarını görünce.. tahanmmül gösteremiyorum malesef...
ÖZELLİKLE BAŞNDAN HAMİLELİK GEÇMEMİŞSE BU OYUNCULARIN.. UYARANDA OLMAZ BİZİM DİZİFİLMLERİMİZDE...
hamileler.. yada hamilelerin elleri öyle dokuz ay karınlarına yapışık gezmezler.. yokmu uyaran birileri ALLAHIM....
Ayrıca Beren Saat'in performansını düşük buldum.. sanki daha bir.. anti Ayla cı ve anti Yaseminci olmalıyım sanırım..:img-polic
Hadi ondan geçtim.Yasemin'in çığlıkları nasıldı.
Cırtlak,cırtlak ya doğumda insna böyle mi bağırır.
Daha kibar ol canım aa ayıp yani:img-hyste :img-hyste
evet ablam bu hamelelik tripler moda gibi...bütün dizilerde ayni...
ahmetin performansi cok iyidi...bilhassa annesiyle sarilma sahnesinde ve gercekle ilk defa yüzlestigi anda....yani yaseminin hamile oldugunu ögrendigi anda....
fundapehlivan 02-03-07, 23:23 Ekşi sözlükten şu söyleneni çok doğru buldum...
Yaseminin kilo olayı... Gerçekten onca karşılaşmadan sonra kilo laf edilecek değil herhalde:img-hyste
Düşünsenize;
Ahmet: Ben gidince kendini yemeğe vurdun galiba:img-hyste
Yalnız şunu itiraf etmeliyim ki... Okan canselden gerçekten daha iyi ağlıyor:icon_sorr
Hadi ondan geçtim.Yasemin'in çığlıkları nasıldı.
Cırtlak,cırtlak ya doğumda insna böyle mi bağırır.
Daha kibar ol canım aa ayıp yani:img-hyste :img-hyste
Aynen canım...
Melalcim helede o zamanlar insanlar toplum içinde daha naif.. daha duyarlı.. olmamıştı bende kulaklarımı tıkadım...:img-hyste
Ama birde çizilmiş resimden geçiş vardı Ahmet'in gözlerine.. o pek başarılıydı.. görüntü yönetmenim...:good:
bu ikisinin birlesmesi (eger olursa tabi) birbirlerine yazdiklari mektuplar sayesinde olacak galiba. yaseminin gunlugu ikinci defa ise yarar mi acaba? cunku bu defterler karsilikli olarak ele gecmezse bir sey olacagi yok:sad53:
Yalnız şunu itiraf etmeliyim ki... Okan canselden gerçekten daha iyi ağlıyor:icon_sorr
daha neler buna sadece gulerım ben hahahahahahah :img-hyste Okan'da ıyı ama Cansel bır baska arkadasım...
zaten sınırlıyım :img-pilot
herkesin yatmasını bekledim.o yüzden geciktim.aman sakın kimse duymasın.yoksa sonum kötü olur.:icon_ange
bu bölüm süperdi.ahmete çok acıdım.:icon_sorr yasemine de çok kızdım. :hıh ben bebeği erkek bekliyordum kız oldu ya.
şevketin çocuksu tavrı geçmiş.ama adamın ona hakaret etmesi beni çok üzdü.bu zaman atlamasına bayılıyorum.bu sayede sevimle mehmet hemen çıktı hapisten.:happy0064 çok tatlıydılar yine.:img-in_lo
o sonda gösterilen kişi deniz gezmişti değil mi?alisercan abinin bahsettiği sürpriz sanırım finalde çalan şarkıydı.sonraki bölümde görünüşleri nasıl olacak çok merak ediyorum.:img-blush
ayrıca nezahatin ağzından ekrem kelimesi çıktı kanımca.yanlış duymuş olamam.dükkan sahibiymiş herhalde.hiç beklemediğimiz biri çıktı.ama ben yine de ona sinir oldum. :hıh
fundapehlivan 02-03-07, 23:25 ilk defa bende yasemini hatali buluyorum
gitmesi gerekiyordu hem ahmete hemde kendine aci cektirmeye haki yokk
Eğer istiyorsa buyursun acı çeksin ama insan sevdiğine nasıl kıyar!
Zorla nasıl eziyet eder bunu anlamıyorum...
Yalnız Nezahat kendine dikkat et iyi misin dediğinde ahmet nesi var? dedi ya...
Orada çok kötü oldum...
Canım ya hala onu düşünüyor, endişeleniyor...
Nezahatin ama söyleyeceğinden emindim hamile olduğunu. Gördü ya bakışmalarını Ahmete uzak dur uyarısıydı herhalde... Ama çok kızdım ona da o davranışı sebebiyle...
Herkese iyi akşamlar,
Arkadaşlar Cansel Elçin'in Sabahattin Ali sevgisi senaryoyada girmiş.. bende biraz baktım.. ilginize.. Hani '' Kürk Mantolu Madonna'' fanatizminden sonra okumak isteyenler olursa diye ilginize...:img-wink:
asia sayfalar arasında gezinip, öylesine mesajlara bakıyordum. Dikkatimi çeken mesajları okuyordum. Birde hangi konular konuşuluyor kimler neler düşünüyor az çok bilmek istiyordum ki senin mesajına rast geldim. Bende aynı şeyi düşündüm acaba Cansel Elçin mi Sabahattin Ali'yi senaryoya konu etti yoksa, senaristler Sabahattin Ali sevgisini biliyorlarda o yüzden mi konu oldu. Ya da bunların hepsi birer tesadüf ama hoş tesadüf bence. Birde bir şey sormak istiyorum, Sabahattin Ali'nin soyadı okunurken "a" harfi uzatılıyor mu? Açıkçası ben söylerken düz ve kısa söylüyorum. Ama yanılmıyorsam Cansel Elçin'i seslendiren "a" harfini uzatarak söyledi.
Ahmet heralde önümüzde ki bölümde karşımıza evli çıkmaz. Zira aradan geçen koskoca bir 5 yıl var ve Ahmet hala bekar. Acaba ne etken oluyorda Ayla ile evlenmeye karar veriyor. Artık umudu kesip yaş geldi geçiyor evlenip barklanmak, çoluk çocuğa karışmak lazım diye mi düşünüyorda evlilik kararı alıyor. Birde Ahmet'in Anadolu çalışmaları yakın zamanda bitecek heralde. Ya da Ayla'da Ahmet'in peşinden anadoluya çalışmaya gider :D
Ama bu gün gerçekten Ahmet'e çok üzüldüm. Yalnız benim anlayamadığım nasıl oluyorda bunca kişi Yasemin'in hamile olduğunu anlayamıyor? Basit bir kilo artışı olarak mı yorumluyorlar acaba. Ki Ahmet o kadar dikkatli bakmasına rağmen Nezahat Hanım söylemeden anlayamadı. Heralde Yasemin'de dikkat ettiği tek yer gözleri.
Aklıma takıldı, Ahmet'le Yasemin günün birinde yeniden bir araya gelecekler. Bu nasıl olacak acaba. Kaç yıl sonra. Aradan uzun yıllar mı geçecek. O kadar yıl sonra babasını Necdet olarak bilen Rüya Ahmet'i kabullenecek mi, ya da Necdet'in başına bir iş mi gelecek. Bence bu konu bir kaos.
Ekşi sözlükten şu söyleneni çok doğru buldum...
Yaseminin kilo olayı... Gerçekten onca karşılaşmadan sonra kilo laf edilecek değil herhalde:img-hyste
Düşünsenize;
Ahmet: Ben gidince kendini yemeğe vurdun galiba:img-hyste
funda ya canselin her şeyi gibi ağlaması da çok farklı hatta şirin..sanki üç yaşındaki bir çocuk gibi ağladı farkındaysan..onun öyle ağlaması zaten bitirdi beni..yerim onu ben..fazla abarttım tamam..
bazıları hala bebeğin kız olmasının şokunu atlatamadılar heralde..
aslı kale yavrularım niye konuşmuyorsunuz ya nutkunuz tutuldu heralde..
merhaba arkadaslar
bugun hatirla sevgliyi ilk defa bastan sona kadar izledim veee cok sevdim bu diziyi daha once niye izlemedim diye kendi kendimi yedim ( gerci kendimi yemem bir fayda etmiyor cunku annem kumandayi eline almis ihlamurlari izliyor ne buluyorsa o dizide ) muthis guzeldi yaaa ahmetin aglamasi beni cok etkiledi cansel coik iyi bir oyuncu onu kirik kanatlardan beri takip ediyorum tabi berenide ( aska surgunu hic kacirmazdim ) bu arada yaa o muzikleri nerden bulabilirim dizide calan muzikler superdi yaaa
Ahmet bu bölüm bizi perişan etti. Bir babaya yapılan en büyük haksızlık. Bebeği oluyor admın haberi yok. Çıldıracağım olmaz böyle şey. Varsı Ahmet Ayla ile evlensin. Yasemin den daha akıllı olduğu kesin. Ahmet cephesinde aşkı daha çok hissediyoruz Yasemin lay lay lom. Ahmet e çok büyük haksızlık yapılıyor. Yasemin le Nejdet in yaptığı çok büyük haksızlık. Hiç değilse Nejdet söylemeliydi Ahmet e. Yasemin in beklediği bebeğin ondan olduğunu.
Eğer istiyorsa buyursun acı çeksin ama insan sevdiğine nasıl kıyar!
Zorla nasıl eziyet eder bunu anlamıyorum...
Yalnız Nezahat kendine dikkat et iyi misin dediğinde ahmet nesi var? dedi ya...
Orada çok kötü oldum...
Canım ya hala onu düşünüyor, endişeleniyor...
Nezahatin ama söyleyeceğinden emindim hamile olduğunu. Gördü ya bakışmalarını Ahmete uzak dur uyarısıydı herhalde... Ama çok kızdım ona da o davranışı sebebiyle...
zaten o iki anne yok mu.. neler yaptıklarini bir bilseler zavalli cocuklarina. nasil onlarin kaderleriyle oynadiklarini farkinda degiller
esmerseker 02-03-07, 23:29 Birşey soracaktim, önceki sayfalarda konuşulduysa kusura bakmayin, şimdi dizi 1980 lere geçmeyecekmi? bölümün sonunda 1966 yazdi, 70 lere mi geçti? yoksa onu bir geçiş olarak kullanip 1980 lere mi atlayacak?
Rüya bebeğin resmi eklense de dikkatle incelesek keşke.Bakalım babasına ne kadar benziyor?
Ablacım dediğin gibi daha naif olur dimi hamile kadınlar bu kadar cırtlak bir şekilde bağırmak hoş değil.
Bizde Yasemin diye birisi varda şimdi hastaneden gelmişte dedikodusunu yapıyor gibi olduk.:img-hyste :img-hyste
Funda'cım bende dedim ya Ahmet nasılda anlamadı Yasemin'in hamile olduğunu kızda bol elbise var.
Karnı şiş accık gerçi oğlancağız kızı görmekten karnını mı görür.:img-hyste :img-hyste
fundapehlivan 02-03-07, 23:29 daha neler buna sadece gulerım ben hahahahahahah :img-hyste Okan'da ıyı ama Cansel bır baska arkadasım...
zaten sınırlıyım :img-pilot
Ben nasıl Cansel hayranıyım biliyorsun ama bu olaya objektif bakıyorum...
Cansel de iyi ağlamada ama şu dikkatimi çekiyor...
Cansel ağlarken kendini sıkıyor ve sıktığı yüzüne yansıyor... (Şunu söylemem lazım bu bölüm ağlaması daha iyiydi, yaseminle ayrılık sahnesinde özellikle bunu gördüm!!!)
Ama Okanın ağlaması daha doğal, kendini sıkmıyor ya da belli etmiyor...
Normal bir şekilde gözünden yaşlar akıyor, yani doğal duruyor...
Ama Cansel ayrılık sahnesinde özellikle çok kasmıştı kendini ağlamak için. Bu onun için bence biraz inandırıcılığını yitiriyor. Doğal olmuyor yani...
Ama tekrar belirtiyorum ki bu bölüm ki ağlaması iyiydi...
Bu sefer de ama yüzünü kapamış:icon_whis
herkes halınden memnun bır ben degılım her halde, hala da olmak ıstemıyorum artık Yasemın alsın cocugunu Necdet'e versın bende kurtulayım Ahmet'e...
aman erkek bekliyorduk biz.:img-fullm nutkum tutulmadı sonradan çok kötü açılacak.:img-hyste sayfalar çok hızlı yetişemiyorum.
fundapehlivan 02-03-07, 23:31 Ahmet bu bölüm bizi perişan etti. Bir babaya yapılan en büyük haksızlık. Bebeği oluyor admın haberi yok. Çıldıracağım olmaz böyle şey. Varsı Ahmet Ayla ile evlensin. Yasemin den daha akıllı olduğu kesin. Ahmet cephesinde aşkı daha çok hissediyoruz Yasemin lay lay lom. Ahmet e çok büyük haksızlık yapılıyor. Yasemin le Nejdet in yaptığı çok büyük haksızlık. Hiç değilse Nejdet söylemeliydi Ahmet e. Yasemin in beklediği bebeğin ondan olduğunu.
Ama Yaseminin ahmeti görünce ağlaması yani çıkışta, görüşmeden önce...
Necdete bağırması...
Necdeti çizmesi gerekirken Ahmetin gözlerini çizmesi:img-hyste
Bence yasemin tarafından da anlatılmış...
Rüya bebeğin resmi eklense de dikkatle incelesek keşke.Bakalım babasına ne kadar benziyor?
Ayy valla rüya bebek aynı babası gamzeli kara bir kız:)
Bu bebeği görünce Cansel'in kızı olsa nasıl olacağını hayal ettim.:)
Heralde bunun gibi birşey olurdu.:):)
eski türk filmlerinde kadın doğun yaptığında kundağa sarılı 1 yaşında bebek getirip kucağına verirlerdi bu sahne bugün hs vardı yeni doğmuş bebek demeye bin şahit lazımdı nerde bakarsan 6 aylık vardı yani ya zaten zaman atlayacaklardı yeni doğmuş bir bebekle bitirebilirlerdi bu dönemi
busem ali uzun okunur..edebiyatçıyım biraz anlarım ordaki a uzun a..bu nedenle uzun telaffuz ediliyor..
sabahattin ali bence bu bölüme cuk oturmuş..biliyorsunuz faili meçhul bir şekilde ölmüş bir yazarımız..o da düşünceleri ve yazdıkları yüzünden ölmüş ya da öldürülmüş..orası tam olarak bilinmiyor..senaristler onu gündeme getirmekle iyi yapmışlar..bir de daha çok anadoluyu anlatmaya çalıştığı için kitaplarında ahmetle örtüşmüş olabilir...kısacadı kimin düşüncesiyse bravo..
asia sayfalar arasında gezinip, öylesine mesajlara bakıyordum. Dikkatimi çeken mesajları okuyordum. Birde hangi konular konuşuluyor kimler neler düşünüyor az çok bilmek istiyordum ki senin mesajına rast geldim. Bende aynı şeyi düşündüm acaba Cansel Elçin mi Sabahattin Ali'yi senaryoya konu etti yoksa, senaristler Sabahattin Ali sevgisini biliyorlarda o yüzden mi konu oldu. Ya da bunların hepsi birer tesadüf ama hoş tesadüf bence. Birde bir şey sormak istiyorum, Sabahattin Ali'nin soyadı okunurken "a" harfi uzatılıyor mu? Açıkçası ben söylerken düz ve kısa söylüyorum. Ama yanılmıyorsam Cansel Elçin'i seslendiren "a" harfini uzatarak söyledi.
Buseeem sağol canım.. iligilenen birisi olmuş en azından...:img-yes:
Canım bildiğim kadarıyla ana senaryoyu yazan Tomris Hanım olduğuna göre.. onlarda dost dersek... senaryoya senin dediğin şekilde katılmış olması muhtemel..
Telaffuzdaki uzatmaya gelince.. uzatılırmı bilemiyorum.. ama kulağa kısa söyleyince daha normalmiş gibi geliyor bence tabii.Uzman görüşü lazım..:img-wink:
Birşey soracaktim, önceki sayfalarda konuşulduysa kusura bakmayin, şimdi dizi 1980 lere geçmeyecekmi? bölümün sonunda 1966 yazdi, 70 lere mi geçti? yoksa onu bir geçiş olarak kullanip 1980 lere mi atlayacak?
sanirim 68lilerin dönemini anlatacak artik...ve tabii ki o dönemdeki ögrencilerin ayaklanmasini...genclik hareketini anlatacak...
esmeseker 7-8 sene atlanacak.70li yıllara geçecek yani.80lere daha çok var.:img-wink: o halleri nasıl olacak çok merak ediyorum.:img-blush
of ya aylayla ahmetin nikahı sonraya kaldı.tüh:img-hyste
Cansel aglıyoru mu aglayamıyor mu tartısmasına gırmek ıstemıyorum, benı aglatıyor bu bana yeter Okan'dan da bın kat daha cok etkılıyor benı... Sımdı o bu karsılastırmaya gırersek ısın ıcınden cıkamayacagız ıkısı farklı karekter ne de olsa bırı bakar aglar bırı bakmadan aglar dımı canım...
funda ya canselin her şeyi gibi ağlaması da çok farklı hatta şirin..sanki üç yaşındaki bir çocuk gibi ağladı farkındaysan..onun öyle ağlaması zaten bitirdi beni..yerim onu ben..fazla abarttım tamam..
bazıları hala bebeğin kız olmasının şokunu atlatamadılar heralde..
Ayy evet ya Cansel'in ağlaması bir çocuk gibiydi.
Hele annesine sarılması gitmem lazım demesi hani yanına gidip ağlama diyesim geldi.:)
fundapehlivan 02-03-07, 23:34 esmeseker 7-8 sene atlanacak.70li yıllara geçecek yani.80lere daha çok var.:img-wink: o halleri nasıl olacak çok merak ediyorum.:img-blush
of ya aylayla ahmetin nikahı sonraya kaldı.tüh:img-hyste
66 ya giriyoruz...
70 lere de atlanacak ama çok belli olmaz herhalde... Yani arada belli ederler senelerin geçtiğini...
İki de bir atlamsınlar öyle hop hop:img-hyste
ayla ve ahmetin kesin yakınlaşmaları da anlatılır deli ederler beni...
Ya ahmet ne zaman öğrenecek bir kızı olduğunu??? Çok merak ediyorum, hele tepkisini?? Offf
Ama kesin evlendikten sonra evlenir ki daha çok sorun olsun!!
busem ali uzun okunur..edebiyatçıyım biraz anlarım ordaki a uzun a..bu nedenle uzun telaffuz ediliyor..
sabahattin ali bence bu bölüme cuk oturmuş..biliyorsunuz faili meçhul bir şekilde ölmüş bir yazarımız..o da düşünceleri ve yazdıkları yüzünden ölmüş ya da öldürülmüş..orası tam olarak bilinmiyor..senaristler onu gündeme getirmekle iyi yapmışlar..bir de daha çok anadoluyu anlatmaya çalıştığı için kitaplarında ahmetle örtüşmüş olabilir...kısacadı kimin düşüncesiyse bravo..
Busemcim sen sorunca kendi tahminimi yazdım ama.. bak Vega arkadaşımız uzun telaffuz edildiğini söyledi.. o zaman çözülmüş oldu telaffuz meselesi..:img-wink:
Birde Sabahattin ALİ için ''sol'' görüşlü.. ılımlı, naif biri olarak bahsediliyor.. görüşleri yda o yıllarda tırmana olaylar içinde o yazar seçilmiş olabilir ama.. diğer yazar sevgiside etkili olmuştur muhakkak... :img-wink:
eski türk filmlerinde kadın doğun yaptığında kundağa sarılı 1 yaşında bebek getirip kucağına verirlerdi bu sahne bugün hs vardı yeni doğmuş bebek demeye bin şahit lazımdı nerde bakarsan 6 aylık vardı yani ya zaten zaman atlayacaklardı yeni doğmuş bir bebekle bitirebilirlerdi bu dönemi
Ayy evet ya her dizide,filmde olan şey bebek 6 aylık olmasa da 3-4 aylık vardı.
Yeni doğmuş bebek bulamadılar mı ya:)
Ayy evet ya Cansel'in ağlaması bir çocuk gibiydi.
Hele annesine sarılması gitmem lazım demesi hani yanına gidip ağlama diyesim geldi.:)
katiliyorum yaa bende bir an ekranin karsisinda aynen sunu soyledim "aglama ahmet o bebek senden " annemde bana dondu burdan duymadi git oraya ordan soyle :img-hyste dedi yaa ne kadar kaptirmissam kendimi artik
fundapehlivan 02-03-07, 23:36 Ayy evet ya her dizide,filmde olan şey bebek 6 aylık olmasa da 3-4 aylık vardı.
Ya bir de bebeğin sesine dikkat ettiniz mi??
Eski türk filmlerine koyulan ingalama vardır ya!!
O ses miydi bana mı öyle geldi:img-hyste
esmerseker 02-03-07, 23:36 Anladim çok teşekkurler
Bu arada ahmetle aylanin hala evlenme durumlari geçerli mi ya hangi arada derede olacak ki hiç anlamiyorum yaa :img-angel
fundapehlivan 02-03-07, 23:37 katiliyorum yaa bende bir an ekranin karsisinda aynen sunu soyledim "aglama ahmet o bebek senden " annemde bana dondu burdan duymadi git oraya ordan soyle :img-hyste dedi yaa ne kadar kaptirmissam kendimi artik
Evet... Ben de kastım kendimi ağlamayacağım diye...
O ağlayınca benim daha çok ağlayasım geliyor nedense:icon_sorr
Canım benim ya... Ama alacağız bunun intikamını yaseminden beraber:img-hyste
Kırık kanatlar ekibini görüyorum hep Hatırla Sevgilici olmuşuz toptan Cansel Elçin sağolsun. Asia ablanın dediği gibi Yasemin'in çizdiği resimden Cansel'in göz sahnesine atlayışı hoş bir görüntüydü. Necdet'in resime şaşkın şaşkın bakışı da ayrı bir olaydı. Bakalım 66yılında Yasemin ve Ahmet aşklarını o kadar hatırlayıp birbirlerine her gün yazılar yazmaya devam edecekler mi? Birde merak da olduğum bir konu anladık anlaşma evliliği de 5sene geçio üstünden ateşle barut yan yana durur mu Necdet ile Yasemin hala ayrı mı yatıyor acaba :img-blush
valla funda bu atlamaların ne olacağı belli olmiiiyy.bi bakıyorum diğer sahnede atlanmış.sonradan çakıyorum.hehe:img-hyste
aylayla ahmet kesin evlenecek.tüh ya keşke atlama yapılmadan önce evlenselerdi. :P
Ya bir de bebeğin sesine dikkat ettiniz mi??
Eski türk filmlerine koyulan ingalama vardır ya!!
O ses miydi bana mı öyle geldi:img-hyste
Bilmem valla hiç dikkat etmedim.
Gerçi her dizide,filmde hep aynı ıngalama var.
Her bebek doğduğunda ağlar mı ya ben ağlamamışım.
Doğduktan birkaç dakika sonra vızıklamışım..:img-hyste :img-hyste
Sanırım normal olmadığım doğduğum andan beri belli:)
yapma melal ben daha bugün 3 aylık bebeği gördüm arkadaşımın inan minicikdi bu nerdeyse baba deyip koşacak gibiydi
asiacım sol görüşlü olduğu doğru ama ılımlı venaif olduğunu sanmıyorum en azından fikirlerini savunurken..yazdığı kitaplarda fikirlerini sert bir şekilde savunmuş ve zaten de fikirleri yüzünden devletin de içinde olduğu bir suikaste kurban gitmiş...bu yönden özellikle seçildiğine şüphe yok..
Ohoo mantık hatalarına zaten girersek... birde herşeyin eskisimi kullanılıyormuş o yıllarda:icon_whis
Ahmet'in bavullarına baktımda.. biri anyada diğeri konya daydı mübarek.. eski yıpranmış.... O KADAR MÜHİM İBİR AİLE... SANKİ BİT PAZARINDAN BULUNMUŞTA ELİNE TUTUŞTURULMUŞ GİBİYDİ.....:img-hyste
Eski yıllar canlandırılıyor ama.. hiçmi.. yeni eşya yoktu acaba...
TABİİ BUNU DEKOR YADA DİĞER MALZEME YETERSİZLİKLERİNE BAĞLAMAK LAZIM.. AMA OLMUYOR İŞTE...
Evet... Ben de kastım kendimi ağlamayacağım diye...
O ağlayınca benim daha çok ağlayasım geliyor nedense:icon_sorr
Canım benim ya... Ama alacağız bunun intikamını yaseminden beraber:img-hyste
bende kendimi cok kastim yaaa o agladikca bende aglayasim geldi yaa birde surekli "aglama o bebek senden "diyip durdum zaten
imkanim olsa ekranin icine girp yaseminin sacini basini yolacaktim yaaa:img-hyste
fundapehlivan 02-03-07, 23:40 Kırık kanatlar ekibini görüyorum hep Hatırla Sevgilici olmuşuz toptan Cansel Elçin sağolsun. Asia ablanın dediği gibi Yasemin'in çizdiği resimden Cansel'in göz sahnesine atlayışı hoş bir görüntüydü. Necdet'in resime şaşkın şaşkın bakışı da ayrı bir olaydı. Bakalım 66yılında Yasemin ve Ahmet aşklarını o kadar hatırlayıp birbirlerine her gün yazılar yazmaya devam edecekler mi? Birde merak da olduğum bir konu anladık anlaşma evliliği de 5sene geçio üstünden ateşle barut yan yana durur mu Necdet ile Yasemin hala ayrı mı yatıyor acaba :img-blush
Şu an ayrı yattıklar kesin ama sonrasını bilemem:icon_sorr
Yasemin bu deftere hep sana mektup yazacağım dedi ya...
Aklıma şey geldi, eskisi gibi Ahmet o defteri elde eder ve okurmuş:icon_whis
Bence çok hoş olur, hemen aklıma o geldi...
Geçmişe de güzel bir gönderme olur...
Hem her şeyi olanları ayrıntısıyla öğrenirde ne güzel:img-blush
Bence Ahmet ne yaseminle ne de ayla ile evlenmeli. Özge Özberk diziye katılabilir. Kasabada bir öğretmeni canlandırabilir. Ahmetle birbirlerine aşık olurlar ve evlenirler.
keşke en başta özge olsaydı dizide ama bundan sonra öyle bişey olamaz.ahmet aylayla evlenecek.valla ben memnunum bu durumdan.hehe:img-hyste
yaseminin doğumda çıkardığı sesler müthişti yani.cikaaak ciyaaaak:img-hyste
asiacım sol görüşlü olduğu doğru ama ılımlı venaif olduğunu sanmıyorum en azından fikirlerini savunurken..yazdığı kitaplarda fikirlerini sert bir şekilde savunmuş ve zaten de fikirleri yüzünden devletin de içinde olduğu bir suikaste kurban gitmiş...bu yönden özellikle seçildiğine şüphe yok..
Yok zaten ben görüşlerini savunuşundan şüphe etmedim.. o kararlılığı zaten malum..! eserlerindede.. fakat öldürülme sebebi için düşündüm onu.. zaten öldürülmeside bu görüşlerin etkisiyle olabilir.. aksi takdirde.. öldürülecek tipde biri değil demek istedim.. yani kişilik sebepli değilde cinayet... fikir hadisesi yüzünden diyorum...
Buda düşünceleri nedeniyle öldürlmüş olduğunu gösteriyor oda çok acı...
yapma melal ben daha bugün 3 aylık bebeği gördüm arkadaşımın inan minicikdi bu nerdeyse baba deyip koşacak gibiydi
Valla o bebekten bebeğe değişir.
Bazı bebekler iri olur.Mesela ben 4,5 kilo doğmuşum.
Yani bu bebiş iri bir bebek babası gibi boylu,poslu olacak.:img-hyste :img-hyste
Ohoo mantık hatalarına zaten girersek... birde herşeyin eskisimi kullanılıyormuş o yıllarda:icon_whis
Ahmet'in bavullarına baktımda.. biri anyada diğeri konya daydı mübarek.. eski yıpranmış.... O KADAR MÜHİM İBİR AİLE... SANKİ BİT PAZARINDAN BULUNMUŞTA ELİNE TUTUŞTURULMUŞ GİBİYDİ.....:img-hyste
Eski yıllar canlandırılıyor ama.. hiçmi.. yeni eşya yoktu acaba...
TABİİ BUNU DEKOR YADA DİĞER MALZEME YETERSİZLİKLERİNE BAĞLAMAK LAZIM.. AMA OLMUYOR İŞTE...
Ay valla doğru Ablacım neydi o valizler neyse görmezden geleceğiz artıkın bu kadar kusur kadı kızında da olur deyip geçeceğiz.:)
fundapehlivan 02-03-07, 23:42 yapma melal ben daha bugün 3 aylık bebeği gördüm arkadaşımın inan minicikdi bu nerdeyse baba deyip koşacak gibiydi
Ayyy... Çok güldüm:img-hyste
Baba diyip koşacak:img-hyste
Yok artık o kadar da değil...
Yalnız Necdetin parmağını tutmuş ya yahu yeni doğan bebek sıkabilir mi??
Bu konuda bilgim yok tabii de...
Ama artık o konuda da hata yapmazlar herhalde...
asia bende hala kısa okuyorum ve söylüyorum ama vega açıklama getirmiş. Uzun telaffuz edilmesi gerekiyormuş.
Ben aslında artık Ahmet'in öğrendikten sonra ne yapacağını değilde kızın gerçek babasını öğrenip öğrenmeyeceğini merak ediyorum doğrusu. Çünkü burada kıza da yapılan çok büyük bir haksızlık söz konusu.
keşke en başta özge olsaydı dizide ama bundan sonra öyle bişey olamaz.ahmet aylayla evlenecek.valla ben memnunum bu durumdan.hehe:img-hyste
ay hic sorma yaaa sesini acmistim tvnin ne kadar actiysam artik yasemin ciyaklamasi hala kulaklarimda cinliyor yaaa :img-hyste
fundapehlivan 02-03-07, 23:44 keşke en başta özge olsaydı dizide ama bundan sonra öyle bişey olamaz.ahmet aylayla evlenecek.valla ben memnunum bu durumdan.hehe:img-hyste
Özgeyi düşünemiyorum 18 yaşında bir kızı canlandırdığını:img-hyste
Forma giymiş filan:img-hyste
Yasemin role çok uymuş zaten yaşı da yakın...
bavullar konusunda sana katılamayacağım asiacım..ilk bölümlerde kullandıkları bavullar eskiydi ama şu son bölümde ahmetin elindeki iki bavul da gıcır gıcır gibiydi yahu..
bebek olayı çok komik..altı aylık değil on iki aylık bu çocuk..
yasemin de gittikçe rüküşleşiyor..annelik üzerinde nasıl duracak bakalım..
ahmetin annesi çok şık ama..harika giyiniyor..
sinem kızmasın da sevim de öğretmen gibi..kalın kalın gözlükler falan...mehmetin yanında olgun duruyor..
Bu bölüm Yasemin çıkardığı o sesleri duyanlar çocuk doğurmaya korkacak yaa:img-hyste :img-hyste
Bizim dizideki oyuncuların oyuncu koçu yok mu?
Hadi o yok Beren gidip çocuk sahibi olmuş bir kadındna öğrenseydi.
Hamilelik döneminde nasıl davranılır.Doğumda nasıl bağırılır dimi ama:img-hyste :img-hyste
evet arkadasim bende katiliyorum sana...dönemin milliyetci kesiminden büyük tepkiler almis bir sürü yazilariyla...hatta iceriye bile düsmüs...
*~*RaiNBoW*~* 02-03-07, 23:45 Bebek neyseki kara kaşlı kara gözlü..Babasına benziyor bariz belli :).Ama orada kim dedi hatırlamıyorum(sanırım Deniz'di),birisi Necdet'e benzetti..Eee yok artık canım daha neler...:)
Valla o bebekten bebeğe değişir.
Bazı bebekler iri olur.Mesela ben 4,5 kilo doğmuşum.
Yani bu bebiş iri bir bebek babası gibi boylu,poslu olacak.:img-hyste :img-hyste
Ay valla doğru Ablacım neydi o valizler neyse görmezden geleceğiz artıkın bu kadar kusur kadı kızında da olur deyip geçeceğiz.:)
CANIM ZATEN GÖRMEZDEN GELİYORUZ HEPDE.. BAZISI YUTUNCA BÖYLE BOĞAZDAN GEÇEMEYECEK KADAR KOMİK OLUYOR... HAZMI ZOR..:img-hyste
Mellacim.. ''boylu'' neysede '' poslu'' ya katılamayacağım..:img-wink:
E dediğin gibi... bebek zaten.. bir sahnede görünecek ne gerek var canım.. gözümüzü kapayıp.. 5-6 aylık hayal ederiz...
zeynepcim yok kızmam.çünkü haklısın.ben o gözlükleri görünce kopuyorum.:img-hyste allah aşkına daha normal görünümlü bi gözlük yok muydu? :) bizim laboratuvardaki gözlüklere benziiiiyy.:img-hyste hatta bir kere arkadaşla onları takıp fotoğraf çektirmiştik.:img-hyste onun gibi görünüyordum.zuhaha:img-hyste
Bence Ahmet ne yaseminle ne de ayla ile evlenmeli. Özge Özberk diziye katılabilir. Kasabada bir öğretmeni canlandırabilir. Ahmetle birbirlerine aşık olurlar ve evlenirler.
Her dizide onların bir arada oLmasınıı bekLeyemeyiz..
Ama bnce Ahmet AyLa ile evLenmesin.. Kendinii işLerine fLn versin.. Tek başına yaşasın.. bişii oLmazz kii =))
Ee tamam Ablacım boylu diyelim sadece kızımıza poslu demiyelim.
Hem zaten poslu olacak da ne olacak.Sonra obez falan olur mazallah bu kız incecik,dal gibi bir kız olsun.
Annesinden daha güzel olsun.Babası gibi içli içli baksın.
Tüm oğlanları peşine taksın.Necdet'te katil olsun kurtulalım ondan:img-hyste :img-hyste
Yazıya nerede başladım nerede bitirdim.Sanırım benim uykum gelmeye başladı.:):)
Her dizide onların bir arada oLmasınıı bekLeyemeyiz..
Ama bnce Ahmet AyLa ile evLenmesin.. Kendinii işLerine fLn versin.. Tek başına yaşasın.. bişii oLmazz kii =))
yaa bencede aylayla evlenmesin yaaa
ama olacagi buuu yasemine inat evlenecek yaaa
oh olsun yasemine sen aglatirmisin ahmeti
bavullar konusunda sana katılamayacağım asiacım..ilk bölümlerde kullandıkları bavullar eskiydi ama şu son bölümde ahmetin elindeki iki bavul da gıcır gıcır gibiydi yahu..
bebek olayı çok komik..altı aylık değil on iki aylık bu çocuk..
yasemin de gittikçe rüküşleşiyor..annelik üzerinde nasıl duracak bakalım..
ahmetin annesi çok şık ama..harika giyiniyor..
sinem kızmasın da sevim de öğretmen gibi..kalın kalın gözlükler falan...mehmetin yanında olgun duruyor..
VEGACIM.. yapma yahu... neresi yeniydi o bavulların.. helede renkleri ve uyumları..
Yasemin husuna kesinlikle katılıyorum.. çok tuhaftı.. kostümlerle hele.. birde eli karnına yapışık... hiçmi dikkatinizi çekmiyor diyorum.. oyuncuyada ,yönetmenede...
Yani çıkın bir dışarıdaki bebek bekleyen annelere bir bakın.. 5 aylıktan.. 9 aylığa kadar.. öyle eller hep beldemi geziyorlar.. yada karnına yapışık...:img-hyste
Bebek neyseki kara kaşlı kara gözlü..Babasına benziyor bariz belli :).Ama orada kim dedi hatırlamıyorum(sanırım Deniz'di),birisi Necdet'e benzetti..Eee yok artık canım daha neler...:)
Birinin öyle birşey diyeceğini tahmin etmiştim bak burnu kaşı gözü Necdet'e benziyor diye sonra Necdet ile Yasemin arasında bir bakışma olabilirdi ama olmadı. Sadece bebeği Necdet'in kucağına vermeye çalıştıkları zaman Necdet'in tereddütü ve Yasemin'in ne yapacak Necdet diye bakışları hoştu. Bebeğin adını Necdet'in koymasını istemesi de büyük bir jestti.
kaymakamın evi çok güzel benzetmişlerdi sobası tam oyıllara aitti (sanki ben o yılları gördüm gibi) yerdeki halılar lambası bendedim şimdi lamba yakmayı beceremez becerdi valla bide resimleri odönem resimleri gibiydi mesela resimlerin kenarları tırtılıydı yani 70li yıllara ait aile resimlerimiz var andan çok dikkatimi çekmişti
bide ahmetin günlük yazarken yaseminin resmine bakıp yazması bana cemalin nazlıya yazdıkları mektuplar aklıma geldi
ben bişey sormuştum ama.arada kaynadı kanımca.:img-blush
sonda gösterilen kişi deniz gezmişti değil mi?:img-help:
bi de nezahatin ağzından ekrem lafını duydum gibi geldi bana.:icon_whis
Hem zaten poslu olacak da ne olacak.Sonra obez falan olur mazallah bu kız incecik,dal gibi bir kız olsun.
Tüm oğlanları peşine taksın.Necdet'te katil olsun kurtulalım ondan:img-hyste :img-hyste
MELALL!!!!! güldürdün beni..!!!!:img-hyste
Ben bebek için değil... Ahmet karakterimiz için demiştim onu...
Ama senaryona bayıldım bunu uygulamalı senaristler.. ohh tez elden çözümü buldun..:good:
Melalcim süpersin ya valla olabilir böyle bir son Necdet hapse girince Ahmet ziyarete gelsin ve de onun babası sensin desin Ahmet Yasemin beraber olsunlar gene :img-wink:
Ahmet ile Ayla hiç evlenmese keşke kesin evlenecekler mi acaba? Çünkü onlarınki formalite evliliği değil mantık evliliği olur bu da Yasemin'in de tamamen ümidini kaybetmesine sebep olur.
bide ahmetin günlük yazarken yaseminin resmine bakıp yazması bana cemalin nazlıya yazdıkları mektuplar aklıma geldi
sanirim hepimiz bizde iz birakan seylerden bir parca buluyoruz hatirla sevgili de.ben de yaseminin doguma gidisini ve sonrasinda resim cekilmelerini izleyince cemberimde gül oyada yurdanurun dogumunu hatirladim.ne diziydi :img-yes:
kaymakamın evi çok güzel benzetmişlerdi sobası tam oyıllara aitti (sanki ben o yılları gördüm gibi) yerdeki halılar lambası bendedim şimdi lamba yakmayı beceremez becerdi valla bide resimleri odönem resimleri gibiydi mesela resimlerin kenarları tırtılıydı yani 70li yıllara ait aile resimlerimiz var andan çok dikkatimi çekmişti
Edacım.. tespitlerine katılıyorum arkadaşım...
Ahh zaten kurtulamadınız şu kırık kanat lardan diyorlar.. benimde aklıma o geldi.. siperdeki çadırda.. yine mum ışığındaydı ama o .. yazılan mektuplar geldi..:icon_sorr
canım ben anneme onaylattım..gerçi o da ellibeş doğumlu ama..soba o yılların sobalarındanmış..lamblar halılar falan eskinin eşyaları dedi..minibüs de onayından geçti..
bir de biz ailecek kıbrıscığı çok beğendik..nerde çekiyorlarsa iyi yer seçmişler..
acana ahmeti haftaya o kasabada görebilecekmiyiz..şöyle orman kaçakçılarıyla falan uğraşsaydı biraz..kök söktürseydi onlara iyi olurdu ama..
MELALL!!!!! güldürdün beni..!!!!:img-hyste
Ben bebek için değil... Ahmet karakterimiz için demiştim onu...
Ama senaryona bayıldım bunu uygulamalı senaristler.. ohh tez elden çözümü buldun..:good:
Hee anladım.Babası poslu değil doğru babasına çekerse kızımız o da öyle olmayacak.
Ablam uykum geldi lafları tersinden anlıyorum.:):)
Kız afet bir şey olursa Necdet çok saç,baş yolacak.:img-hyste
Ee ne demişler kızını dövmeyen dizini döver.Pardon mahallenin oğlanlarını döver.:img-hyste :img-hyste
Sinem'cim evet canım son sahnedeki kişi Deniz Gezmiş'ti.
ben bişey sormuştum ama.arada kaynadı kanımca.:img-blush
sonda gösterilen kişi deniz gezmişti değil mi?:img-help:
bi de nezahatin ağzından ekrem lafını duydum gibi geldi bana.:icon_whis
evet canım deniz gezmişti..ne yakışıklıymış ama değil mi fidan gibi..
nasıl kıymışlar anlamıyorum..sanki idam tek çözüm yolu..
evet ya dalyan gibi mübarek.yazık olmuş ona.:icon_sorr
işte böyle kötü şeyler hep iyi insanların başına geliiiyyy:icon_sorr
finaldeki şarkı da çok uyumluydu.:icon_sorr
VEGACIM.. yapma yahu... neresi yeniydi o bavulların.. helede renkleri ve uyumları..
Yasemin husuna kesinlikle katılıyorum.. çok tuhaftı.. kostümlerle hele.. birde eli karnına yapışık... hiçmi dikkatinizi çekmiyor diyorum.. oyuncuyada ,yönetmenede...
Yani çıkın bir dışarıdaki bebek bekleyen annelere bir bakın.. 5 aylıktan.. 9 aylığa kadar.. öyle eller hep beldemi geziyorlar.. yada karnına yapışık...:img-hyste
elli karnına yapışık benim göüme öle bi batıyoduki gözümü açıpda bakamıyordum yanı çocuk doğurmasak neyse derim o kadar ekibin içinde hiçmi kimse hamile kadın görmemiş.. biryerde etrafımıza bakınca şimdiki gençler hep öle eli karnına yapışık geziyorlar sanki düşecek gibi
Sadece ona değil ki onun gibi bir dolu gence kıydılar.
Görüşü sol olsun,sağ olsun gencecik fidanlar gitti.
Ülkemin kaderinde analara hep gözyaşı var sanırım.
70 ve 80lerde oğulları idam edildiği için ağlamış annler 80 sonrasında 20 yıl boyunca vatana terör için kurban giden dağ gibi evlatlarına ağlamışlar.
Ne ağır bir şey ya sen doğur,büyüt,yeme yedir,giyme giydir,adam et.
Ve sonra hayatının baharında ölsün.
askasurguncu 03-03-07, 00:00 elli karnına yapışık benim göüme öle bi batıyoduki gözümü açıpda bakamıyordum yanı çocuk doğurmasak neyse derim o kadar ekibin içinde hiçmi kimse hamile kadın görmemiş.. biryerde etrafımıza bakınca şimdiki gençler hep öle eli karnına yapışık geziyorlar sanki düşecek gibi
benim etrafimda iki uc hamile kadin var vallah
eleri hep karnilarin uzerinde dedigin gibi sanki bebek dusecekmis gibi
canım ben anneme onaylattım..gerçi o da ellibeş doğumlu ama..soba o yılların sobalarındanmış..lamblar halılar falan eskinin eşyaları dedi..minibüs de onayından geçti..
bir de biz ailecek kıbrıscığı çok beğendik..nerde çekiyorlarsa iyi yer seçmişler..
acana ahmeti haftaya o kasabada görebilecekmiyiz..şöyle orman kaçakçılarıyla falan uğraşsaydı biraz..kök söktürseydi onlara iyi olurdu ama..
O sobalardan bizim köyde ki evde halen mevcut bir kaç adet var. Birde lüküse gömlek giydirmekten bahsettiler dizide. Bunlar hiç unutulmamış ne güzel. Köyümü özledim ben ya. Ama 5 yıl boyunca yanı yerde görev yapacağını sanmıyorum. Yola Anadolu'yu tanımak diye çıktı. Vilayet vilayet gezmeli bence.
Yasemin'den arkadaşım diye bahsetmesi. Yurt dışında çok fazla vakit geçirdiğin için ülkeni tanımıyorsun diye suçlamıştı beni bir arkadaşım dedi Ahmet Yasemin'e ya, Anadolu'yu neden tercih ettiği burdan daha çok belli oluyor. Kaçmak değil onun ki bence Yasemin'le buluşmak.
elli karnına yapışık benim göüme öle bi batıyoduki gözümü açıpda bakamıyordum yanı çocuk doğurmasak neyse derim o kadar ekibin içinde hiçmi kimse hamile kadın görmemiş.. biryerde etrafımıza bakınca şimdiki gençler hep öle eli karnına yapışık geziyorlar sanki düşecek gibi
Ee belki düşer neme lazım işi sağlama almak gerekir.:)
Görmemişin çocuğu olmuş hesabı sanırım bu durum.:)
Çocuk doğurmadım bilmiyorum öyle yapışık mı gezerim.Ama Yasemin'i görünce öyle çok itici geldi yaa:):)
asia ablam tamam pes ettim..eskiydi bavullar..
sen benden daha dikkatlisin ne de olsa..
ya bu bölüm de keriman öldürdü beni ne yapmacık yahu...hele ağlaması beni öldürüyor..
ayrıca ahmetle yaseminin hapishanede ziyarete gittikleri zaman sevimin hali çok komikti..saç baş dağılmış..gerçekçi olmuş ama..
Vega58 sen denizlerin türküsünü dinledin mi hiç. Denizin kendi sesinden savunmasıyla. Ya da hüseyini bilir misin. Avukatına ölmeden önce "babam ayağımdaki lastik ayakkabıları görecek ve ağlayacak oğlumun kundurası bile yokmuş diye. Söyle ona halit abi vardı ama bizi apar topar getirdikleri için giymeye vakit bulamadık." ölüme giderken başkalarının üzüntüsünü düşünen kaç adam tanırsın vega58
ooooo alisercan abi gelmiş. :)
peki o finalde çalan şarkıyı deniz gezmiş mi söylüyordu?bende ne çok soru soruyorum ama ya.:img-hyste
höyt zeynep sevime laf yok.o her haliyle tatlı.:img-in_lo
ama herhalde görmeyeceğiz nasıl cemalin eşkıyaları yakaladığını görmedik ölede kaymakam ahmetin orman katillerini yakaladığını görmeyeceğiz çünkü zaman atlaması olacak yani akalansa bile sözlü olarak dile getirirler
tüh bak onu tutturamadım.:img-hyste
ya şu zor yılları çaldılar yine. :hıh
tam mayışma kıvamına gelmiştim anaaaaam:img-hyste o kadın bi başladı söylemeye dudağımdaaaa yarım kalaaaaan diye ben bi sıçramışım.hehe:img-hyste
Valla zilerken o kadar dalıp gitmişim ki şarkının sözlerini bile unuttum.
Ama süperdi.Zülfü Livaneli tadı vardı.Aslında o döneme ait bir şarkı da dizide kullanılabilinir.
Yakışır yani:)
Bu arada Alisercan Yemin'in müziği de çok hoş.:)
Her ne kadar diziden bir şey anlamasan da şarkısını Eylem Aktaş yorumlamış sanırım çok hoştu.:)
Yaşa Edacım bende onu diyorum.. neyse mantık hatalarında uyarmamızın sebebi.. duygu aktarımları oyunculuklar iyi.. diğer detaylarda göze batmasın maksat o yani... katılıyorum arkadaşım..:good:
Vegacımbiraz daha bilgi ne dersin iyi olur değil mi gençler açısından...
SABAHATTİN ALİ
25 Şubat 1907'de bugün Bulgaristan sınırları içinde kalan Gümülcine kazası Eğridere köyünde doğdu. İstanbul Muallim Mektebi'ni bitirdi. Maarif Vekaleti'nin açtığı sınavı kazanarak Almanya’ya eğitime gitti. Yurda dönüşünde Aydın'daki bir ortaokulda Almanca öğretmenliğine atandı. "Yıkıcı propaganda" yapmak suçlamasıyla 3 ay tutuklu kaldı. Konya'ya atandı. 1932'de okuduğu bir şiirde Mustafa Kemal'i eleştirdiği suçlamasıyla yine gözaltına alındı. Sinop ve Konya cezaevlerinde bir yıl yattı. Cumhuriyetin 10. Yılı nedeniyle çıkan aftan yararlanarak salıverildi. Yazmaya Balıkesir'de yayınlanan "Çağlayan" dergisinde 1925'te yayınlanan şiirleriyle başladı (Bazı kaynaklara göre "Irmak" dergisinde). Yedi Meşale, Resimli Ay, Varlık gibi dergilerde yayınlanan şiirleri, öyküleri, yazılarıyla tanındı. Cumhuriyet döneminin ilk yılarındaki gerçekçi edebiyat akımının öncüsü oldu. İlk toplumsal gerçekçi öyküleri "Resimli Ay" dergisinde yayınlandı. Şiirler, hikâyeler, romanlar yazdı, çeviriler yaptı. Asıl ününü öykü ve romanlarıyla kazandı. Konularını toplumsal eşitsizliklerden aldı. Ezilen insanların acılarını, sömürülmelerini dile getirdi. Aydınlar ve kentlilerin Anadolu insanına karşı takındıkları küçümseyici tavrı eleştirdi.
ŞİİRLERİNDEN ÖRNEKLER
HAPİSHANE ŞARKISI III.
HAPİSHANE ŞARKISI V.
RÜZGAR
DAĞLAR
MELANKOLİ
KIZKAÇIRAN
MAYIS
HEY
AĞLAYI AĞLAYI
KARA YAZI
BİR DOĞUM GÜNÜ İÇİN
KUDURMAK
BÜTÜN İNSANLARA
KÖPRÜDE SABAH
İLK BEYAZ SAÇ
ÇAKIR
AŞK BAŞLANGICI
GECENİN KEMANI
KALBİMDE AŞKINIZ
FİRAR
İSTEK
KIYAMADIĞIM
ÇOCUKLAR GİBİ
KOŞMA
LEYLİM LEY
ÖYLE GÜNLER GÖRDÜM Kİ
RUHUMUN DALGALARI
SON MEKTUP
YETMEZ Mİ
ESKİSİ GİBİ
MEHPARE
ŞARKI
ŞARKI I.
ŞARKI III.
ŞARKI IV.
Leylim ley'e dikkat kimin şiiri arkadaşlar...
LEYLİM LEY...
Döndüm daldan kopan kuru yaprağa
Seher yeli dağıt beni, kır beni
Götür tozlarımı burdan uzağa
Yârin çıplak ayağına sür beni
Ayın şavkı vurur sazım üstüne
Söz söyleyen yoktur sözüm üstüne
Gel ey hilal kaşlım dizim üstüne
Ay bir yandan sen bir yandan sar beni
Yedi yıldır uğramadım yurduma
Dert ortağı aramadım derdime
Geleceksen bir gün düşüp ardıma
Kula değil yüreğine sor beni
Ne diyelim mekanı cennet olsun..
arkadaslar zaman atlaması kac yıl olacak bilen var mı acaba.
Ahmet kendi aglarken beni de aglattı bu aksam vallaha. :icon_conf
Melal imzana bittim harika otesi.:happy0064
Eserleriyle devam.. birazda edebiyat arkadaşlar..
ESERLERİ
ŞİİR:
Dağlar ve Rüzgâr (1934)
Değirmen Dağlar ve Rüzgâr (1965)
Dağlar ve Rüzgâr, Kurbağaların Serenadı, Öteki Şiirler (1988) tüm şiirleri
ROMAN:
Kuyucaklı Yusuf (1837-1988)
İçimizdeki Şeytan (1940-1982)
Kürk Mantolu Madonna (1943-1988)
ÖYKÜ:
Değirmen (1935)
Kağnı (1936-1983)
Ses (1927-1972)
Yeni Dünya (1943-1982)
Sırça Köşk (1980)
OYUN:
Esirler (tefrika 1936, basım 1966)
Sağlığında yayımlanmış dokuz kitabına, Varlık dergisinde tefrika edilen Esirler (1936) oyunu da eklenince on kitabı, yedi ciltlik bir külliyat halinde Varlık Yayınları arasında tekrar basıldı (1965/1966). Bütün Eserleri önce Bilgi, sonra Cem Yayınevi’nde yeniden basıldı. Yazar üzerine incelemeler arasında; Kemal Sülker’in Sabahattin Ali Dosyası (1968), Asım Bezirci’nin Sabahattin Ali / Hayatı, Hikâyeleri, Romanları (1974), Kemal Bayram’ın Sabahattin Ali Olayı (1978), Filiz Ali Laslo ile Atilla Özkırımlı’nın Sabahattin Ali (1979), Reşit M. Ertüzün’ün Sabahattin Ali Olayının Gerçeği (1985), Filiz Ali’nin "Filiz Hiç Üzülmesin" (1996), Ramazan Korkmaz’ın Sabahattin Ali (YKY 1997) adlı kitapları ve Almanya’da yayımlanan Elisabeth Siedel’in Sabahattin Ali Mystiker und Sozialist adlı çalışması sayılabilir.
fundapehlivan 03-03-07, 00:15 Bu bölüm de acayip müzik bolluğu vardı...
Hem yeni müzikler, hem eski müzikler...
Yaralı kalbim... yaralı kalbim hem necdet için hem ahmet için çalındı...
Bir Yasemin için çalınmadı...
Ben onu da yaralı görmek istiyorum ama:img-hyste
Neyse Ahmet ayla düğününde de onun için çalınır yaralı kalbim artık:img-hyste
asia ablam sağol eklediğin bilgiler için..
leylim leyin yanında aldırma gönül de sabahattin aliye ait bir şiir ekledin mi bilmiyorum ama..sinop cezaevindeyken yazmış..
valla dizi her hafta benim sevdiğim bir yazara değinip gönlümü alıyor ne diyim..
geçen hafta ahmet hamdi tanpınardı bu hafta sabahattin ali..haftaya da kemal tahiri bekliyorum artık ya da peyami safa..
zaman atlamasına geliyoruz sonunda...yeni dönemi merakla bekliyorum....inanıyorum ki yeni oyuncularımız o kuşağı iyi yansıtacak...çok sevdiğim bir kuşak..sanırım dizi beni asıl bundan sonra yakalayacak...gelen dönem diziye ivme kazandıracak...
özellikle diziye katılacak genç bayan oyuncularımızın göz zevki için iyi oyunculuk sergilemelerini diliyorum:img-help::img-gun: böyle bir zevk bende kalmadı artık:img-pirat tükendim,tükendim artık:fighting2
asia ablam sağol eklediğin bilgiler için..
leylim leyin yanında aldırma gönül de sabahattin aliye ait bir şiir ekledin mi bilmiyorum ama..sinop cezaevindeyken yazmış..
valla dizi her hafta benim sevdiğim bir yazara değinip gönlümü alıyor ne diyim..
geçen hafta ahmet hamdi tanpınardı bu hafta sabahattin ali..haftaya da kemal tahiri bekliyorum artık ya da peyami safa..
Canım rica ederim.. evet haklısın dizimizde bakmayın mantık hatası yada diğer detaylara takılıyoruz ama.. yinede.. farklı bir havası ve misyonu var diye düşünüyorum...
Ayrıca hepsi değerli.. Peyami Safa da ayrı severim... inşallah olur.. hangisi olursa olsun fark etmez.. belkide son zamanlardaki dilin yozlaşması ve berbatlaşmasına biraz fayda eder... sanmam ama:icon_sorr :icon_sorr
Yoksa.. bizim gençlik... ''kal geldi'' ''baydın beni'' şeklinde devam edip gidecek... gidiyorsa zaten...:icon_sorr
asiacım paylaşımlar için sağol geçen gün bende net de şiirlere bakıyodum sabahattin alinin kaçtane şiirini okudum leylim ley bide ferhat tunçun söylediği bir türkü vardı benim meskenim dağlarır onlara raslayınca çok şaşırmıştım
görmek istersen denizi
yukarıya çevir yüzü
deniz gibidir gökyüzü
aldırma gönül aldırma
gönül aldırma
melal burası bence tam ahmete göre..
çok güzel sözleri değil mi..bayıldım..
fundacım sana da iyi geceler..
demek zaman atlaması 4 ya da 5 yıl olacak.
umarım senaristler Ahmet'i evlendirmekten
vazgecmislerdir.
görmek istersen denizi
yukarıya çevir yüzü
deniz gibidir gökyüzü
aldırma gönül aldırma
gönül aldırma
melal burası bence tam ahmete göre..
çok güzel sözleri değil mi..bayıldım..
fundacım sana da iyi geceler..
Evet ya bu sözler Ahmet'e çok uyuyor.
Eski şiirler,şarkılar bir ayrı manaları çok farklı bu zamanda o kadar az güzel şiir ve şarkı üretiliyor ki
Müzikte Sezen Aksu olmasa heralde damar şarkılar daha az çıkar.:):)
demek zaman atlaması 4 ya da 5 yıl olacak.
umarım senaristler Ahmet'i evlendirmekten
vazgecmislerdir.
62den 66ya geldiler birkaç bölümden sonrada 68e atlarlar diye düşünüyorum. Bencede umarım Ahmet evlenmez ve Yasemin'de evlendiği için pişmanlıklar yaşar ve Ahmet'in gerçekten ona ne kadar büyük bir aşk beslediğinin farkına varır yıllarca aşka küsüp evlenmeyerek. Ama gene evlenecek gibi bir his var içimde Ayla'yı boşuna göstermiyorlar o kadar mutlaka devreye girecek :( Herkese iyi geceler..
Ben Ahmet'in Ayla ile evleneceğinden kendimce eminim. Ve hatta zamanla Yasemin'e karşı olan geri dönüş beklentilerinin boş olduğunu ve artık kendisininde evlenip yuva kurması gerektiğini düşünecek. O sırada da en yakının da büyük ihtimalle Ayla olacak onunla yakınlaşacak. Belki de Ayla kendi hislerini belli edecek Ahmet'e. Belki Ahmet yakın zamanda evine dönmüş olur. Çünkü başka türlü Ayla ile nasıl yakınlaşacaklar ki. Ayla'da onun peşinden Anadolu'ya gidecek değil ya. Hele de vereme karşı açtıkları bu savaşta.
BUYRUN BUDA BENDEN MELANKOLİ...
Beni en güzel günümde
Sebepsiz bir keder alır.
Bütün ömrümün beynimde
Acı bir tortusu kalır.
Anlıyamam kederimi,
Bir ateş yakar derimi,
İçim dar bulur yerimi,
Gönlüm dağlarda bunalır.
Ne kış, ne yazı isterim,
Ne bir dost yüzü isterim,
Hafif bir sızı isterim,
Ağrılar, sancılar gelir.
Yanıma düşer kollarım,
Görünmez olur yollarım,
En sevgili emellerim
Önüme ölü serilir...
Ne bir dost, ne bir sevgili,
Dünyadan uzak bir deli...
Beni sarar melankoli:
Kafamın içersi ölür.
Sabahattin Ali
vE HERKESE ŞİMDİLİK İYİ GECELER.. PAYLAŞIMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER...
Ben Ahmet'in Ayla ile evleneceğinden kendimce eminim. Ve hatta zamanla Yasemin'e karşı olan geri dönüş beklentilerinin boş olduğunu ve artık kendisininde evlenip yuva kurması gerektiğini düşünecek. O sırada da en yakının da büyük ihtimalle Ayla olacak onunla yakınlaşacak. Belki de Ayla kendi hislerini belli edecek Ahmet'e. Belki Ahmet yakın zamanda evine dönmüş olur. Çünkü başka türlü Ayla ile nasıl yakınlaşacaklar ki. Ayla'da onun peşinden Anadolu'ya gidecek değil ya. Hele de vereme karşı açtıkları bu savaşta.
canım belki de ahmetin bulunduğu kasabada ya da herhangii bir anadolu kasabasında büyük bir verem salgını falan olur da öyle karşılaşırlar..
ahmet de verem olurmuş..allah korusun..gerçi adam verem olmasın da ne olsun yahu..
KÜLTÜR
Benim meskenim dağlardır!
24.02.2007 / Atilla Birkiye / Yorum
Sabahattin Ali’nin cinayeti, üzerinden atmış yıl geçmesine karşın çözülemedi; çözülmek istenmedi. Ona bir mezar bile çok görüldü! Bir şekilde öldürdüler ve bir ayıbın örtülmesi gibi, Kırklareli’nin ormanlık bir yerine gümüverdiler! Özcesi yok ettiler. Başka bir “Avrupa” (biz Avrupa’ya dahil değil miyiz?) ülkesinde olsa heykeli dikilirdi, diye yazmıştım yıllar önce.
Hikâyeci ve romancı olarak Sabahattin Ali, edebiyatımızın benzersiz adlarından biridir. Eleştirel gerçekçilik-toplumcu (sosyalist) gerçekçilik evrimini estetik/yazınsal açıdan göstermiştir. Kimilerine göre bu çizgi tersine de okunabilir. Öte yandan duyarlılığı/romantizmi de sinmiştir, birçok yapıtına.
25 Şubat 1907’de Gümülcine’de dünyaya gelen Sabahattin Ali’nin yarın doğumunun yüzüncü yılı. Batıda hakkında doktora tezleri yaptırılan bu büyük yazarımız için biz ne yaptık? Okullarımızda okuttuk mu? Üniversitelerimizde incelettik mi? Hayır bunları yapmadık, örtülü olarak da değil açık seçik yasakladık. Aydınlar/yazarlar sahip çıktı, bu ayrı ama devlet hiç sevmedi Sabahattin Ali’yi! Hele de sağ iktidarlarca (zaten hiç sol iktidar oldu mu?)!
Tarihte birçok örneği görüldüğü gibi, yasaklayarak unutturulmaya bıraktılar; ama bu pek olanaklı değil. Çünkü Sabahattin Ali her şeyden önce yapıtlarıyla yaşıyor. Resmi edebiyat tarihine girmemiş olsa da gerçek edebiyat tarihinde var; gerçek “kanon”un doğal bir üyesi...
Sabahatttin Ali 2 Nisan 1948’de karışık (karanlık) bir cinayete kurban gitti. Henüz kırk bir yaşındaydı ve yazacak daha çok romanı, hikâyesi vardı. Nitekim “Çineli Kübra”yı anılardan bildiğimiz kadarıyla Kuyucaklı Yusuf’un ikinci cildi olarak tasarlıyordu.
Edebiyata şiirle başlamasına karşın, hikâye türünde yoğunlaşmış, modern hikâyeciliğin kurucuları arasında yer almıştı. Gerçekçi edebiyatın tohumlarını atmıştı. “Kağnı”, “Yeni Dünya”, Hasan Boğuldu”, Sulfato”, “Asfalt Yol”, “Hanende Melek”, “Uyku”, “Böbrek”, “Dekolman”, “Sırça Köşk” vb. ürünleri sıkça okunan, sevilen hatta bir kısmı filme de çekilen hikâyelerinden birkaçı.
Ne var ki ilk romanı olan Kuyucaklı Yusuf (1937) ile kendine benzersiz bir taht kuruyordu. Aynı zamanda bu romanın yayınlanışının yetmişinci yılı. Yapı açısından son derece sağlam olan bu roman bir aşk ekseninde toplumcu gerçekçiliğin (ya da eleştirel gerçekçiliğin) başlangıç noktasıydı. Benzer şekilde Yaşar Kemal’de zirveye ulaşacak olan “eşkiya mitosu”nu da önceliyordu.
Daha sonra iki roman daha yazdı İçimizdeki Şeytan (1940) ve Kürk Mantolu Madonna (1943). Yukarıda da belirttiğim gibi ömrü bir dördüncüsünü, bir beşincisine ve daha sonrakileri yazmaya yetmedi. Dahası istemediler yazmasını/yaşamasını.
Sabahatin Ali niye öldürülmüştü! Bir türlü bulamıyoruz, çözemiyoruz. Ama şunu söyleyebiliriz sanırım, o yıllarda baskıcı hatta faşizan bir ideolojinin egemenliği vardı ve hiçbir şekilde muhalefet istenmiyordu; özgürce düşüncenin söylenmesi/yazılması istenmiyordu ama hiç istenmiyordu ve bunun karşılığı da vardı: ya hapis, işkence ya da ölüm (bugün de benzeri olduğu gibi!)...
Sabahattin Ali’nin birçok şiiri bestelenmiştir; özellikle de “Aldırma Gönül Aldırma” yalnız bizim kuşağın değil, daha sonraki kuşakların da (ama farklı bağlamda) sık sık anımsadığı bir şiir/şarkıdır. Yine bunlardan biri olan ve 1931’de yayınlanan “Dağlar” şiirinin son dörtlüğüyle yazıyı bitirelim ve okura Sabahattin Ali’nin yapıtlarını önerelim:
Bir gün kadrim bilinirse,
İsmim ağıza alınırsa,
Yerim soran bulunursa:
Benim meskenim dağlardır.
benim pc kafayı yedi ben çıkıyorum herkese iyi geceler
Vega'cım bu şiirde çok güzelmiş sağolasın.
Canım sende deme öyle ya verem olacak diye gerçi ben çok dedim ama dediğime inanmak istemiyorum.
Ama içime öyle olacak diyede doğmuyor değil.:icon_sorr
Ablacım sende bize uydun ha neyse bende çıkıyorum artık yarın devam ederiz muhabbetimize:)
Bakalım reytinglerimiz nasıl gelecek.:)
Valla aklıma gelmedi değil şu Anadolu kasabasında verem salgını senaryosu ama Ahmet'in verem olabileceği hiç gelmemişti. Öyle bir durumda heralde yanında ilk annesi olur ama o da eminim dünden razıdır Ahmet'le Ayla'yı evlendirmeye. Aralarını da o yapar zaten :D
aHmet öyLe de ağLanır mı ya.. O sahne süperdii vaLLa..
Zaten hamiLe oLduğunu öğrendiği an mafoLduu çocuK..
ooof be böyLe oLmak zorundamıydı??
ahhh ahhhhh
wallahi ancak kendime gelebildim... :(
annemde bende salya sümük ağladık.
Ayda Aksel süperdi... Hele hele CANSEL'e diyecek lafım yok bitirdi beni o oyunla. Yok ben karar verdim o anda dizinin setini basıp yaseminin saçını başını yolucam. :( :(
ne mükemmel bir aşktır bu AHMET'in ki yarabbim. Gerçekte böyle bir aşk varmıdır yaaa :(
Vega'cım bu şiirde çok güzelmiş sağolasın.
Canım sende deme öyle ya verem olacak diye gerçi ben çok dedim ama dediğime inanmak istemiyorum.
Ama içime öyle olacak diyede doğmuyor değil.:icon_sorr
Ablacım sende bize uydun ha neyse bende çıkıyorum artık yarın devam ederiz muhabbetimize:)
Bakalım reytinglerimiz nasıl gelecek.:)
hayır yaaa hayııırrr olamasss Ahmet verem olamaz..
Zaten o kıbrısçıkta olcak :)
Nejdet yakalanıp ölecek o hastalığa.snr Ahmet le Yasemin kavuşacaklar:)
çıkan arkadaşlar iyi geceler ve paylaşımlar için teşekkürler..
ben de kaçayım yavaş yavaş..
ya şaka yaptım sadece..ahmet verem olursa yok devenin nalı derim artık..
necdeti sevmem ama o da olmasın yazık ya üzülürüm..
Bu akşamki bölüm çok güzeldi.
Ahmet&Yasemin karşılaşması çok hüzünlüydü.İkiside ne yapacaklarını bilemediler.Yasemin panik halinde karnını saklamaya çalışırken,Ahmet'te Yasemin'e olan kırgınlığını dile getirmeye çalıştı.Ama Yasemin'in gözlerinde kaybolunca herşeyi unuttu.(Çanta,kimlik vs.)
Nezahat karşılaştığı manzara karşısında tüm acımasızlığını konuşturdu.
Yasemin'in bebek beklediğini öğrenen Ahmet yıkıldı.Bu sahne başka türlü olabilirdi.Mesela "Ahmet,bir bebeğimiz olacak"Bu diğer sahneyi gözünde canlandırınca daha da bir üzülüyor insan.
Ahmet'in hıçkırıkları...Yatağın üzerinde aceleyle toplanmaya çalışılmış bir bavul,elbiseler buruş buruş sağa sola saçılmış...:icon_cry:
Selma'ya da hayret ediyorum.Oğlu acı içinde kollarında ağlarken en ufak bir vicdan azabı duymadı.Şevket bile kendisiyle hesaplaştı.
Yasemin'in Necdet'in resmini yapmaya çalıştığı sahne...Necdet'in resme bakıp,Ahmet'in gözleriyle karşılaşması...Bence Necdet o sahnede birşeylerin farkına vardı."Ahmet'e gidebilirsin" teklifide buna bağlıydı.
Yasemin'e kızıyorsunuz ama o saatten sonra nasıl Ahmet'e dönecekti?Ailesine,Necdet'in ailesine ne diyecekti?Üstelikte Ahmet'in kendisini istemediğini sanıyor.
Şevket'e üzüldüm.Ama geçen haftaki portakal olayından sonra böyle bir sahne bekliyordum.
Yasemin'i hastaneye götürdükleri sahnede gülmekten öldüm.Necdet anahtarları unutunca kapıları tekmeleyerek açtı.(Bkz nasıl açıldığı anlaşılmayan arka kapı:))
Bu arada artık Ahmet'in de bir defteri var.Acaba Ayla'yla evlendikten sonra da yazmaya devam edecek mi?(Tabi evlenirse)
Acaba Nezahat'le triko atölyesinin sahibi arasında bir yakınlaşma olabilir mi?Herhalde bu Keriman boşuboşuna Kayseri yolunda kaza geçirmedi.
Ahmet&Ayla evliliği nasıl olacak?Ayla veremle savaş için Ahmet'in kasabasına gelecek öyle mi yakınlaşacaklar?Ya da bir arkadaşın dediği gibi Ahmet verem mi olacak?
Zaman atlamasını çok etkileyici yapmışlar.Yeni bölümü merakla bekliyorum.Belki de Ahmet'in öğrencilerinden bazıları olaylara karışırlar.
Ayrıca dizinin sonunda çalan müzik müthişti.
bir de sanırım en az 5,6 yıl zaman atlaması olacak bu cocuk
oyuncular degismeyecek mi hatta 10 yıl bile olabilir atlama. :icon_roll
dün akşam Ahmet için o kadar içim acıdı ki anlatmam.Yaseminin hamile olduğunu öğrenince nasıl yıkıldı canım ya .Yaseminde onu her gördüğünde içten içe eriyor kızcağız.bunları düşünürken birden o sahnegeldi ve ne kadar kızsam da nejdet için de çok üzüldüm onun içinde zor bir durum.birde üç mutsuzluk üçgenine yakın bir zamanda Ayla katılacak.ama inanın Ahmet'in odasında ağlarak annesine sarılması bu bölümde en etkileyici bölümdü.Cansel de gerçekten harika oyun çıkarmış:happy0064 umudum vardı anne onun hamile olduğunu öğreninceye kadar umudum vardı demesi beni çok derinden etkiledi.ah anneler ahhh diyorum en çok da Ahmetin annesine sinir oldum bak şimdi oğlun çok mu mutlu hayır birde oğlun uzaklara gitti.rahatmısın şimdi ya Ahmet in çektiği acılar sana mutluluk mu veriyor.Yaseminle evlense en azından diyorum oğlun yanında olurdu,acı çekmezdi .neden bu kadar karşıydınız bu evliliğe ikisinin mutluluğuna.bak herşey ne kadar değişti fikirle ne kadar değişti olan Ahmet ve Yasemine oldu.Yaseminin annesi de suçlu sanki versen o mektubu ne olurdu.Kızın biraz mutlu olur daha sağlıklı karar verirdi.uzun lafın kısası bu bölüm içimi sızlattı.
elwiens_86 03-03-07, 07:19 Dün akşamki bölüm çok güzeldi yaw...Ben çok beğendim yani..Hele şu Yasemin'in doğum sancılarının olduğu yerler çok güzeldi..ayy nasıl telaşlandılar bir ara araba çalışmayak dedim valla...Necdet ne kadar heyecanlıydı öyle..adam eline almaya korktu bebeği....yalnız ismide ne güzel ama "Rüya" ayy çok şeker...tabi bu ismi bazı sebeplerden dolayı(kod adındaki kabus emoss anlarsın sen)hiç sevmiyorum ama burda bebeğe çok yakıştı ya..yalnız ben öyle bir izlemişimki Ahmet annesine gitmek istiyorum demiş bende ölmek istiyorum anlıyorum...Sonra kardeşim uyardı gitmek istiyorum demiş...yalnız iki dakikada adamı öldürdüm bende hah....:img-hyste Bide geçen bölümü izlemediğim için hiç haberimde yok Ahmet'in kaymakam olduğundan....Yasemin'le karşılaştıklarında çok kötü oldu....kız bide karnını saklıyordu ya o sahne çok güzeldi..ayy insan bir tuhaf oluyor ya..
Benim için en önemlisi de son sahnelerdi gazete haberleri falan sonra biterken çalan şarkı(ismini bilen var mı?) ekranda donan resim...uzun zamandır beklediğim sahnelerdi...ben bu yönetmenin gelmesine pek sevinmemiştim ama o sahnelerde çok başarılıydı...
Merhaba arkadaşlar...
Bu sayfaya pek fazla yorum yazmıyorum ama her hafta yorumları mutlaka okuyorum...
İnanın bu diziyle birlikte ağlamayı öğrendim her hafta bir sahnesinde mutlaka ağlıyorum. Bu hafta Cansel Elçin mükemmeldi. Ahmet olarak yaşadığı duyguyu öylesine yansıttı ki bi an baktımda ben de dahil olmak suretiyle ailede herkes ağlıyordu.:img-yes:
Şimdi tarih değişiyor. Ahmet Kıbrısçık kasabasına alıştı, Yasemin'in artık Rüya'sı var. Herkes bambaşka bir hayatla çıkıcak karşımıza.
Ağlamak için sabırsızlanıyorum inanın!:icon_whis :)
akşam yine dolu dolu süper bir bölüm izledim.harikaydı.cansel ve okanın performansları beni çok etkiledi.okanın doğum anında sanki gerçekten kendi çocuğu oluyormuş gibi davranması ve telaşlanması müthişdi.
sonunda dedi ya 1966 dan itibaren devam edecek diye.yazılar resimler ve şarkı çıktı ya ben bu diziyi ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım.gelecek bölümleri büyük bir merakla bekliyorum.
dünkü bölüm süperdi
hem necdete hem ahmete acıdım.yaseminin necdet yerine ahmeti çizdiğini görünce çok üzüldü.kıbrısçığı daha kötü bi yer bekliyordum o kadarda kötü değilmiş.Fransızca bile öğretmeye başladı çocuklara hehe
bebek doğduktan sonra nejdet hareketleri çok güzeldi kızım bile dedi.yaseminin hamile olduğunu öğrenince çok üzüldü ahmet ya ağladı çooook üzüldüm
ama hepsi o anneler yüzünden biri ahmete sormadan görüşmek istemiyo der diğeri mektubu vermez olucak işmi ya
Okan'nin performansi icin yazilmis bir seyler valla adam oynuyor da ben bu karektere de gicik oldum aksam, kendini parcalama dozunda hareketler ve tabii ki isim verdigi icin kendisine kizginim, bir kere Yasmin sana demis olabilir kabul etmesene be adam bille bille lades, valla Okan abi biraz daha yavas oyna ya basim donuyor sana bakarken hele arabada bir cigirman yokmuydu aha dedim simdi cakacak birine :img-pilot agresif karekter su Necdet tabii bir de saskin, biraz daha yavas ki ben de ekran basindan daha az kasilayim...
naz_özge12 03-03-07, 08:05 ya ben dünkü bölüme bayıldım.2 kere ağlayıp 1 kere şoka kaldım.
1. ağlayışım:ahmet in yaseminin hamile olduğunu öğrendiği sahneydi (kaval ile çaldıkları zor yıllar şarkısı sağ olsun ağlatttı beni)
2.ağlayışım :sad53: ahmet in yasemin in bebeği olduğunu öğrenince (erkeğin ağlaması beni etkilerde)
3.ağlama değildi şaşırıp mutlu olmam.sonu çok güzeldi.o fotoğraflar beni yıktı resmen.özelliklede deniz gezmiş in fotoları.tebrik ediyorum.unutulmadığı için yönetmeni.:good:
hı bu arada yasemin e çok sinir oldum.ne suçu var ki necdet in onu niye üzüyo.nasıl bağırdı necdetime.çok sinirlendim orda ben.
birde son sahnede çekilen fotoğraf elinde olan var mı?(necdet,yasemin,damla fotoğrafı).awatar olarak kullanmak çok istiyorum.ö.m. ile atabilir.
elwiens_86 03-03-07, 08:12 ya ben dünkü bölüme bayıldım.2 kere ağlayıp 1 kere şoka kaldım.
1. ağlayışım:ahmet in yaseminin hamile olduğunu öğrendiği sahneydi (kaval ile çaldıkları zor yıllar şarkısı sağ olsun ağlatttı beni)
2.ağlayışım :sad53: ahmet in yasemin in bebeği olduğunu öğrenince (erkeğin ağlaması beni etkilerde)
3.ağlama değildi şaşırıp mutlu olmam.sonu çok güzeldi.o fotoğraflar beni yıktı resmen.özelliklede deniz gezmiş in fotoları.tebrik ediyorum.unutulmadığı için yönetmeni.:good:
Sanırım aynı yerlere takılmışız bende çok beğendim Deniz Gezmiş'in resimlerinin eklenmesini hiç ummuyordum ama bu yönetmen beni şaşırttı doğrusu...gerçekten tebrik etmek lazım bir şarkıda bu kadar güzel uyar o sahneye yani...:good: ayrıca 1966'dan sonrası çok daha güzel anlatlır umarım...daha ayrıntılı bilgiler verilir şahsen ben o dönemleri çok merak ediyorum...
haklısın vega58 bu korsan kız varya müthiş. Ama onu babasına havale ediyorum. o görecek gününü....
zuhaha:img-hyste
şimdi de adım korsan kız oldu.:img-hyste ya beni babama falan havale etmeyin.zaten aramız limoni. :hıh
ama şarkı eklense tam süper olur.hemen araklarım valla.:img-hyste
daha çok görürürüz deniz gezmişi dizide.:img-yes: arzu abla koyar onun bitişteki resmini.:img-wink:
aha Okan abı dedım ama 1978'lıymıs ya :img-hyste neyse... ıyı,hos oynuyorsunda Yasmın yuzunden sana da gıcıgım :img-pilot su Yasmın etrafında kım varsa benı delı edıyor yenı dogmus bebek dahıl, kızmıs peh peh...
Denız Gezmıs ıcın neler bılıyorsun arkadaslar bır paylasıverın benle...
Çok güzel bir bölüm izledik hele finali ekrana çakılı kalmama sebep oldu..
Finaldeki seslendirme kime aitti sözlü birkaç cümle geçti bilen varmı arkadaşlar ve tabi doğumgünü haftasında Deniz Gezmiş görüntüsü :img-cray: :img-cray:
Ahmet'in Yasemin'in hamile olduğunu öğrendiği sahne ve devamında Cansel'i gerçekten çok beğendim..
Yasemin'in doğum sancısı tuttuğu andan bebek doğana kadar geçen sahneler beni yordu..Önce Nejdet'in fazla panik halleri sonra Yasemin'in car car bağırtısı:img-yes: ..
Bebeğe isim verme sahnesi bana Çemberimde Gül Oya'yı hatırlattı..Oradada Feriha diyelim Ferahlık getirsin hepimize burada Nejdet Rüya gibi adı Rüya olsun dedi belki anlamsız gelebilir fakat benim aklıma ÇGO geldi :img-in_lo ..
elwiens_86 03-03-07, 08:19 zuhaha:img-hyste
şimdi de adım korsan kız oldu.:img-hyste ya beni babama falan havale etmeyin.zaten aramız limoni. :hıh
ama şarkı eklense tam süper olur.hemen araklarım valla.:img-hyste
daha çok görürürüz deniz gezmişi dizide.:img-yes: arzu abla koyar onun bitişteki resmini.:img-wink:
ay inşallah koyar ya ben o sahneyi kardeşime göstericektim neyse koyarsa sağolsun teşekkür ederim şimdiden...ama o sahnede çalan şarkıyının ismi neydi bilen var mı?...
Hewal sanırım doğumgünü haftasında olması daha çok dikkat çekti...çok teşekkürler yönetmene unutmadığı için....
Ahmet'in Yasemin'in hamile olduğunu öğrendiği sahne ve devamında Cansel!i gerçekten çok beğendim..
Yasemin2in dopum sancısı tuttuğu andan bebek doğana kadar geçen sahnler beni yordy..Önce Nejdet'in fazla panik halleri sonra Yasemin'in car car bağırtısı:img-yes: ..
Bende Cansel'i cok begendim, canim benim ya nasil hickira hickira agladi cadi Yasmin :img-pilot
Yasmin ve dogum yan yana gelmemesi gerekenler arasina girdi :img-hyste cik cik cicccccickik ay deli oldum, mola mola reklam girin diye feryat ettim o derece :img-hyste ve Necdet iyi ama biraz hizli ve beni yoruyor cogu zaman, cok heyecanli bir tip onu seyrederken geriliyorum onu da Yasmin bu duruma getirdi diye dusunuyorum :img-hyste
http://img224.imageshack.us/img224/7239/balksz1mj8.png
ben necdedetin yerinde olsam yaseminin ağzını burnunu dağıtmıştım.hehe:img-hyste
valla kimsenin nazını çekemem.:icon_whis
kale ablam hemen ben seni engin bilgilerimle(!)aydınlatayım.:img-hyste
1965'ten sonra Türkiye'de gelişen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden ve Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO)'nun kurucu ve yöneticilerinden Deniz Gezmiş, 24 Şubat 1947'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde doğdu. Öğretmen bir ailenin çocuğu olması sebebiyle ilk ve ortaöğrenimini çeşitli kentlerde, liseyi İstanbul'da okudu. 1966'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Gezmiş, henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı ve kendini dönemin eylemleri içinde buldu. 1965'te Türkiye İşçi Partisi(TİP)'nin Üsküdar ilçesine üye oldu. İlk kez 31 Ağustos 1966'da Ankara'dan İstanbul'a yürüyen Çorum Belediyesi temizlik isçilerinin Taksim Anıtı'na çelenk koymaları sırasında isçileri destekleyen ve Türk-İş yöneticilerini protesto eden gösteri sırasında gözaltına alındı.
Ardından 19 Ocak 1967'de Türkiye Milli Talebe Federasyonu(TMTF) binasının yedd-i emine verilmesi sırasında çıkan olaylarda yakalandı ve bir gün sonra iki arkadaşıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 22 Kasım 1967'de öğrenci örgütlerinin düzenlediği Kıbrıs Mitingi sırasında Aşık İhsani ile birlikte ABD bayrağını yaktıkları gerekçesi ile gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan Deniz Gezmiş, Hukuk Fakültesi'nde birlikte okuduğu arkadaşlarıyla birlikte 30 Ocak 1968'de Devrimci Hukuklular Örgütünü kurdu. 7 Mart 1968'de İÜ Fen Fakültesi konferans salonunda düzenlenen AIESEC genel kurul toplantısında konuşma yapan Devlet Bakanı Seyfi Öztürk'ü protesto ettiği için tutuklandı. 68
2 Mayıs'a kadar tutuklu kalan Gezmiş, 30 Mayıs'ta 6. Filo'yu protesto ettiği için yargılandı ve beraat etti. Öğrenci eylemleri içinde etkinliği giderek artan Deniz Gezmiş, 12 Haziran 1968'de İstanbul Üniversitesi'nin işgal edilmesinde önderlik etti. İşgal Konseyi adına İÜ Senatosu ile Baltalimanı'nda yapılan görüşmelere katılan öğrenci heyetinin içinde yer aldı; öğrenci haklarının elde edilip işgalin sona erdirilmesinde etkili oldu. İşgalden kısa bir süre sonra İstanbul'a gelen 6.Filo'yu protesto eylemlerinde yer alan Gezmiş, 30 Temmuz'da bu eylemlerden dolayı tutuklandı ve 20 Eylül'de serbest bırakıldı.TİP içinde yoğunlaşarak, ayrılıklara ve tartışmalara yol açan ideolojik sorunlarda Milli Demokratik Devrim(MDD) görüsünü benimseyen Deniz Gezmiş, bu görüşün özellikle devrimci öğrenciler arasında yayılmasında etkili oldu. Ekim 1968'de eylemlerde birlikte olduğu Cihan Alptekin, Mustafa İlker Gürkan, Mustafa Lütfi Kıyıcı, Cevat Ercişli, M.Mehdi Beşpınar, Selahattin Okur, Saim Kurul ve Ömer Erim Süerkan'la birlikte Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)'ni kurdu. 1 Kasım 1968'de TMGT, AÜTB, ODTÜÖB ve DÖB'ün başlattığı Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü'nü düzenledi. Ardından 28 Kasım 1968'de ABD büyükelçisi Kommer'in gelişi sırasında Yeşilköy Havaalanı'nda düzenlenen protesto gösterileri nedeniyle tutuklandı ve bir süre sonra serbest bırakıldı. 68
İstanbul Üniversitesi'nde sağcı güçlerin 16 Mart'ta girişmis olduğu hareketlere öğrenci kitlesiyle birlikte karşı koyan Gezmiş , bu eylemi gerekçe gösterilerek 19 Mart'ta yeniden tutuklanarak 3 Nisan'a kadar hapis yattı Ardından 31 Mayıs 1969'da İÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, reform tasarısının gerçekleşmemesini protesto için giriştikleri işgale önderlik etti. Üniversitenin kapatılıp, polise teslim edilmesi nedeniyle çıkan çatışmalarda yaralandı. Hakkında gıyabi tutuklama kararı olmasına rağmen hastaneden kaçan Gezmiş, Haziran'ın sonunda Filistin'e gitti. Filistin'e gitmeden önce 23 Haziran 1969'da TMGT'nin topladığı 1. Devrimci Milliyetçi Gençlik Kurultayı'na kendisi gibi haklarında tutuklama kararı olan FKF Genel Başkanı Yusuf Küpeli ile birlikte bir mücadele programı gönderdi. Eylül'e kadar Filistin'de gerilla kamplarında kalan Deniz Gezmiş,1 Eylül 1969'da, 10 Haziran'da "üniversiteyi işgal" ettiği gerekçesiyle Hukuk Fakültesi'nden ihraç edildi. Hakkında tutuklama kararının olduğu bu dönemde gazetecilere gizlendiği yerden demeçler verdi. 23 Eylül 1969'da Hukuk Fakültesi'nde olduğu sırada haber verilen polislerin de fakülteye gelmesi üzerine teslim olan Gezmiş, 25 Kasım'da serbest bırakıldı. Ancak Yıldız Devlet ve Mühendislik Akademisi'nde Battal Mehetoğlu'nun sağcılar tarafından öldürülmesinden sonra okulda yapılan aramada, ele geçirilen dürbünlü bir tüfeğin Gezmiş'e ait olduğu öne sürülerek hakkında yeniden tutuklama kararı alındı. 20 Aralık 1969'da yakalanan Gezmiş, kendisiyle birlikte tutuklanan Cihan Alptekin'le birlikte 18 Eylül 1970'e kadar tutuklu kaldı. Bundan sonra öğrenci eylemlerinden uzaklaşarak, mücadelesini değişik alanlarda sürdürmeyi planladı. Sinan Cemgil ve Hüseyin İnan'la birlikte THKO'yu kurdu. 11 Ocak 1971'de THKO adına Ankara İş Bankası Emek Şubesi'nin soygununu gerçekleştirenler arasında yeraldı. 4 Mart 1971'de dört ABD'li erin Balgat'taki Tuslog Tesisleri'nden kaçırılması eyleminde de bulunan Gezmiş, erlerin serbest bırakılmasından sonra Sivas'ın Sarkışla ilçesinin Gemerek nahiyesinde Yusuf Aslan'la birlikte yakalandı. 68
16 Temmuz 1971'de başlayan THKO-1 Davası'nda TCK'nin 146. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle, 9 Ekim 1971'de idam cezasına çarptırıldı.
Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara merkez kapalı cezaevinde idam edildi.
İdam edilmeden önce son isteğinin Rodrigo'nun Aranjuez konçertosunu (muhtemelen Adagio'sunu) dinlemek ve bir bardak demli çay içmek olduğu söylenir, ama bu isteğinin yerine getirilmediği bilinmektedir. İdam kemendi boynundan geçirilirken de, hücresinden alınıp apar topar darağacına götürülürken giymesine izin verilmeyen botlarının askerlere bırakılmamasını, ailesinden birinin almasını istediğini belirtmişti. Son sözleri: “Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!" oldu.
arzu-başak 03-03-07, 08:28 Herkese merhaba...hala yorumlarınızı okuyorum bir altı yedi sayfam kaldı...Allahım dünkü bölü nasıl bir bölümde hala kendime gelemedim..valla kalecim bende erkek bekliyordum olmadı böyle..buarada fundacım ahmetin ağlamasıyla ilgili fikrine katılamayacağım...kaleninde dediği gibi beni ağlattı ya gerisi boş.....buarada alisercan abi yüreğinize sağlık...müzikler süperdi hele o en sondaki "geçmişten geleceğe "çok etkiledi beni....ben bölüm yorumu daha sonra yapabilicem herhalde biarzdan çıkmam gerekiyor...tabi saat 09:00 dan beri burda yazdıklarınzı okuyorum....
ben necdedetin yerinde olsam yaseminin ağzını burnunu dağıtmıştım.hehe:img-hyste
valla kimsenin nazını çekemem.:icon_whis
kale ablam hemen ben seni engin bilgilerimle(!)aydınlatayım.:img-hyste
ah canim yalniz olmadigimi bilmek iyi geldi bana :img-hyste aslinda araba sahnesinde Yasmin'e donup kizim bagarmasana demesini bekliyordum cunku o panik beni seyirci olarak yordu, Okan'cigim frene bas biraz Yasmin'e uymaya kalkma cunku ona ayak uydurmak yoldan cikmak demektir :img-hyste
Deniz Gezmis ile ilgili mektuplar ve soylenmis bir kac sey biliyorum peki idami disinda neler yapmis onu bilmiyorum, gerci yardim istedim ama daha yardim gelmedi...
hayatını koydum yıııvruuuum:img-wink:
valla necdet ona bi bağırsaydı hem o hem de biz rahatlardık.:img-hyste
ben olsam çoktan oooooooo:img-hyste
Özgecan Sucu 03-03-07, 08:34 nisan16'ya katılıyorum ne olurdu karşı çıkmasalardı aileleri böyleb büyük bir aşka.. Her şey değişti, düşünceleri, savundukları tezler bile benzemeye başladı ama iş işten geçti ve olan Yaseminle Amet'e oldu :( Ben geen haftaki bölümde çok ağladım ve dedim ki keşke gerçek hayatta da bu kadar büyük bir aşk olsa.. Ama varmış eskiden öyle dizideki gibi aşklar, aşıklara birbirlerine pencereden görmek bile yetermiş, hatta o kadar aşık olurlarmıski ince hastalıga yakalanırlarmıs.. :img-in_lo
Ben istedimki Ahmet Yasemin'in hamile oldugunu ögrensin ve bebegin kendinden olma ihtimalini dusunsun. Ama tahmin ettigim gibi olmadı olaylar. Ahmet Yasemin'in hamile oldugunu ogrendi ama Necdet'ten oldugunu dusundu :( Cok uzuldum orada.. Bir de ilk hapishanede karsılastılar ya bakakaldılar birbirlerine Yasemin aglayacak gibi oldu.. Ama sonra Ahmet uzucu laflar soyledi Yasemin'e, onu sukutu hayale ( hayal kırıklıgına ) ugrattıgını söyledi.. Orada bogazımda dugumlendi hıckırık cok uzuldum.. :img-cray:
Hele gecen haftaki bölümde Ahmet Bolu'ya gitmeden Yasemn'in camına geldi elleri havada kaldı birbirlerine kossunlar istedim ama olmadı. Mahvetti o bolum de beni.. İnsallah hemen bitmez dizi ama bir an once kavusmazlarsa :love04: ben kanser olucam uzuntuden :sad53:
Bir sonraki bölüme kadar hoşça kalın! :sad53:
dün akşam Ahmet için o kadar içim acıdı ki anlatmam.Yaseminin hamile olduğunu öğrenince nasıl yıkıldı canım ya .Yaseminde onu her gördüğünde içten içe eriyor kızcağız.bunları düşünürken birden o sahnegeldi ve ne kadar kızsam da nejdet için de çok üzüldüm onun içinde zor bir durum.birde üç mutsuzluk üçgenine yakın bir zamanda Ayla katılacak.ama inanın Ahmet'in odasında ağlarak annesine sarılması bu bölümde en etkileyici bölümdü.Cansel de gerçekten harika oyun çıkarmış:happy0064 umudum vardı anne onun hamile olduğunu öğreninceye kadar umudum vardı demesi beni çok derinden etkiledi.ah anneler ahhh diyorum en çok da Ahmetin annesine sinir oldum bak şimdi oğlun çok mu mutlu hayır birde oğlun uzaklara gitti.rahatmısın şimdi ya Ahmet in çektiği acılar sana mutluluk mu veriyor.Yaseminle evlense en azından diyorum oğlun yanında olurdu,acı çekmezdi .neden bu kadar karşıydınız bu evliliğe ikisinin mutluluğuna.bak herşey ne kadar değişti fikirle ne kadar değişti olan Ahmet ve Yasemine oldu.Yaseminin annesi de suçlu sanki versen o mektubu ne olurdu.Kızın biraz mutlu olur daha sağlıklı karar verirdi.uzun lafın kısası bu bölüm içimi sızlattı.
Denizlerin THKO Davası Savunması'ndan:
Türkiye'nin bağımsızlığından
başka bir şey istemedim.
Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz.
Ve ben 24 yaşındayken kendimi
Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum.
Bizlerin tek özlemi tahsil sırasında bulunmamıza rağmen Türkiye'nin bağımsızlığıdır. Biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen Türkiye'nin bağımsızlığını temin edemedik.
Biz 50 sene evvel Kurtuluş Savaşı vermiş bir ülkenin çocukları olarak Kurtuluş Savaşı'nın gerçek tahlilini yapmaya her zaman için muktediriz. Biz yine çok iyi biliriz ki Türkiye Kurtuluş Savaşı'nı yapmak için Samsun'a çıkanlara İstanbul örfi idaresince ve mahkemelerince idam cezası verilmiştir. Ve yine bilmekteyiz ki, Osmanlı İmparatorluğu yüzlerce generalinden ancak birkaç tanesi Kurtuluş Savaşı'na iştirak etmiştir. Ve yine bilmekteyiz ki Kurtuluş Savaşı yapıldığı sırada İstanbul'da bulunanlar bunları yapanlara eşkıya demiştir.
1950 tarihinde Amerikan emperyalizmi iktidara geldi. Demokrat iktidar 27 Mayıs 1960'da tarihe gömüldü. Demokrat Parti gitti, bunun gitmesiyle tellaklar değişmedi. 27 Mayıs'ı kastetmiyorum, bundan sonrasını kastediyorum. Hamam aynı fakat bu defa da tellaklar değişti. Amerika bu dönemde imdada yetişip İnönü'yü düşürdü, Demirel'i iktidara getirdi.
Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz
Öğrenci hareketlerine gelince, Türkiye'de öğrenci olayları 50-60 senedir eksik olmamıştır. Sultan Hamit'in Tıbbiye talebelerini Sarayburnu'ndan denize attığı tarihten itibaren öğrenci hareketleri Türkiye'de devam edegelmiştir. İkinci Dünya Savaşı sırasında faşizme hayır diyen gençler ilerici gençlerdi. Ve 28 Nisan 1960 tarihinde özgürlük savaşı veren gençlerdir. Amerikan emperyalizmi tarafından İnönü hükümetten düşürüldüğünde protesto gösterisi yapan gençler ilerici gençlerdir. Anayasa'ya Bağlılık Mitingi'ni de bizler yaptık. O günün mitinginde iktidarın kiralık adamlarından ve polisinden dayak yiyen de gene bizlerdik.
1968 senesine gelince, üniversiteler öğrenciler tarafından işgal edildi. İşgalleri gayet meşru idi ve kürsü ağaları dahi bu işgallerin haklılığını hiçbir zaman inkar edemedi. Aynı yılın Temmuz ayında Amerikan Filosu'na karşı gösteri yapanlardan Vedat Demircioğlu polis tarafından hunharca öldürüldü. İktidarın kiralık kuvvetleri ve polisi hunharca devrimcilerin üzerine saldırdı. 20'ye yakın devrimci öldürüldü. Bunların hiçbirinin katili bulunamadı. Polis karakolları işkencehane haline getirildi. Hiçbir savcı buna karşı çıkmadı. Fikir özgürlüğünü ve Anayasa'yı paravan yapanlar "önceden Atatürkçü geçinirken O'nun fikir ve şahsiyetini de küçük görmeye başladılar, sadece Mustafa Kemal tarafını beğeniyorlardı." suçlamasını kesin olarak reddediyorum ve asla kabul etmiyorum. Diğer yurtseverler de bunu kabul etmez.
Gerçekler örtülmek isteniyor. Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. Onun İstiklal-i tam prensibini, ve onun istiklal-i tam Türkiye idealini yalnızca biz devam ettiriyoruz.
Anayasa'yı en fazla savunan bizleriz
İddianame'de bizim Anayasa'yı cebren ilgaya teşebbüs ettiğimiz ileri sürülmektedir. Öteden beri arzetmiş olduğum gibi, bu ülkede Anayasa'yı en fazla savunanlar bizleriz. Anayasa'yı ihlal edenlerse ortadadır. Anayasa'nın uygulanmasını isteyen gene bizleriz. Anayasa'yı uygulamayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. Ve yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler. Bile bile iddia makamı bizim Anayasa'yı ilgaya teşebbüs ettiğimizi ileri sürmektedir.
İdddia makamı bizim vermekte olduğumuz Bağımsızlık Savaşı'na karşıdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na karşı, reformlara karşı ve bu nedenle bizim Anayasa'yı ilgaya teşebbüs ettiğimizi ileri sürmektedir. Çünkü Süleyman Demirel hâlâ ortada gezmektedir. Kudreti yetiyorsa Süleyman Demirel hakkında aynı şekilde dava açsın, onlar 36 milyonluk ülkenin bütün yükünü 20 gencin üzerine yıkmaya alışmışlardır.
Amerika sizin döneminizde ülkeye girdi ve hiçbiriniz sesinizi çıkarmadınız
Bizi bağımsız bir ülkenin çocukları olmaktan mahrum eden hepiniz dahil sizlersiniz. Çünkü Amerika sizin döneminiz sırasında Türkiye'ye girdi ve hiçbiriniz sesinizi çıkarmadınız. Ve Demokrat Parti iktidarına 10 yıl ses çıkarmadınız. Ta ki 38 yurtsever subay ses çıkarana kadar ve onları devirene kadar. Ve bugün aynı savcılar bu şahıslar hakkında da idam kararı istemektedir. Süleyman Demirel'in Anayasa'yı ihlaline ve despotizmine ve ülkeyi Amerika'ya satmasına ses çıkarılmadı.
Ve meydanlarda bunlara karşı bizler dövüşmek zorunda kaldık, bizler kurşunlandık. Ve sonunda idam isteğiyle buraya getirildik
Bizim düşmanımız
Amerikan emperyalizmi ve yerli işbirlikçileridir
Dediğim gibi Türkiye'yi bu hale getiren eski yöneticilerin bütün suçları bize yüklenmek istenmektedir. Bütün eski idarecilerin suçu bize yükletilmek istenmektedir.
Türkiye'nin bağımsızlığından başka hiçbir şey istemedik ve hayatımızı bu yola koyduk. Varlığımızı Türkiye halkına armağan ettik. Bunun aksini iddia edenler vatan hainidir. 12 Mart Muhtırası muvaffak olmasaydı bizi itham eden makam onları da aynı şekilde itham ederdi. Buna da kanaatim tamdır. 12 Mart Muhtırası Anayasa'nın uygulanmadığını iddia etmektedir ve parlamentoyu açıkça suçlamaktadır.
Biz strtaejik olarak düşüncelerimizi hiçbir zaman saklamayız. Hangi şartlar altında olursak olalım bunu açıkça söyleriz. Düşüncelerimizi mezara kadar götürürüz. Nasıl burada namluların ve dipçiklerin gölgesi altında konuşuyorsak düşüncelerimizi her zaman açıkça ifade ederiz. Bizim Anayasa'yı ilgaya teşebbüs gibi bir kastımız bulunsaydı, bunu da burada açıkça söylemekten çekinmezdik. Bizim böyle bir amacımız yoktur.
Bizim düşmanlarımız Amerikan emperyalizmi ve onun yerli işbirlikçileridir. Yani emperyalizm ile işbirliği yapan patronlar, feodal mütagallibe yani bezirgânlar, tefeciler. Toprak ağaları ve diğer işbirlikçileri ve bizim bütün eylemlerimiz bu hedefe yönelmiş bulunmaktadır. Bunun dışında başka bir hedefimiz yoktur.
Milyon metrekare vatan toprağı işgal altındayken mili bütünlüğü bozmakla suçlanıyoruz
Bizim kişi güvenliğini, mülkiyet hakkını, egemenlik ilkelerini, milli bütünlüğünü bozmak için harekete geçtiğimiz iddiaları vardır. Kişi güvenliğini ihlal edenler kimlerdir. Bunu evvela tesbit etmemiz lazım. Karakollarda işkence gören bizler olduk. Meydanlarda kurşunlanan yine bizler olduk. Bakanların |