Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-7

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

NiliWerda
25-03-07, 19:59
yaşla ilgili değil canım.benim kendi kıvrımlarımla ilgili bu.kendimi bildim bileli böyle düşünüyorum.sen zaten hep konu dışına çık.:img-hyste
küresel ısınma var kızım.bu dünyaya çocuk mu getirilir?bizim bile ne olacağımız belli değil.:icon_sorr
yok artık defne ve harun.hehe :img-hyste

aaa doğru diyosun bak:img-yes:
ama sen o zaman gelince nil dediydi bak dersin:))

ya buarada harun & defne?:img-hyste :img-hyste :img-hyste
ya deniz sefiyo onu karıştırmayın işi :))
buarada sinemcim bilgiler için sağol:))

alisercan
25-03-07, 20:11
Sevgili Kale ve Korsan olmayan diğer arkadaşlar,
Bu işin doğal yöntemi bir albümün çıkmasıdır tabi ki... Çalışmalar var ama dediğimiz gibi tek taraflı kararlar veremiyoruz. Ama atv de yakın bir zamanda bu işin olabilirliğini düşünüyor. Ne olur, yönetim ne karar bilemiyorum. Dileğimiz albümün çıkmasından yana, mp3 ün kötü kayıtları yerine orijinal kayıtlar.
Aslı hayır bir röportaj yayınlanmadı. Ama yakında bir röportaj yapılırsa sinem sürekli bir şekilde takibimizde olacak... :img-hyste

alisercan
25-03-07, 20:30
Bu korsanlığın üzerinde o kadar durmayın o işin esprisi kale ve şeboistin açıklamalarına karşılık yazıldı. O işin üzerinde o kadar durmayın. Hatırlarsan daha önce şöyle bir şey demiştim şakayla karışık üretimde tekillik tüketimde herkes her isteyen tüketsin. Tabi ki indirin bu konuda hiç bir sıkıntı yok dert de etmeyin. Ben sineme takılıyorum. Albüm çıkınca daha kaliteli dinlersiniz %100 doğrudur. Ama alım gücü olmayan ise bu %100 doğruyla niye ilgilensin...
Kısaca HSnin müzikleri hepinizin arkadaşlar gönül rahatlığıyla dinleyin nasıl dinlerseniz dinleyin...

anita
25-03-07, 21:00
muzginin güzelligi ve ahmetin o siirgibi konusmasiyla okadar uyumlu oluyorki galiba bu dizde aglamamin en büyük etgen bu yoksa kolay kolay aglayan bir tip degilim helede dizilere ama cok etkileyici sahneleri oluyor muzugiyle bir bütun cok iyi cok:good:

NiliWerda
25-03-07, 21:03
muzginin güzelligi ve ahmetin o siirgibi konusmasiyla okadar uyumlu oluyorki galiba bu dizde aglamamin en büyük etgen bu yoksa kolay kolay aglayan bir tip degilim helede dizilere ama cok etkileyici sahneleri oluyor muzugiyle bir bütun cok iyi cok:good:

aynen bende öleyim hele şu ahmetle yaseminin her karşılaşmasıda çalan müzik öldürüyo benii...:icon_sorr
o anda insan eskiye gidiyo:icon_sorr
o müziğe takmış durumdayım ve her seferinde ağlatıyo beni:sad53:

anita
25-03-07, 21:15
aynen bende öleyim hele şu ahmetle yaseminin her karşılaşmasıda çalan müzik öldürüyo benii...:icon_sorr
o anda insan eskiye gidiyo:icon_sorr
o müziğe takmış durumdayım ve her seferinde ağlatıyo beni:sad53:

evet valla öyle ben de cok etkiliyor o muzigi

yaseminin sözleri ahmetin sözleri konusmasi karsinda zayif kaliyor tabi adamin kendi sesi degil ama replik olarak ahmet daha güzel daha duygulu konusmalar yaparken yasemin daha bi cocuksu konusmalarla mesgül kiziyla ayni ciddiyette :img-hyste

merhem
25-03-07, 22:48
Valla Beni birtek Ahmet ve Necdet aglatiyor, malesef ahmet yasemin karsilasmalarinda bereni cok zayif buluyorum ve bana birsey hissetirmiyor.

neville
25-03-07, 23:18
diziyle ilgili en büyük temennim umarım bundan sonra da bugün olduğu gibi yasemin ahmet aşkı olayların özellikle dönemin önüne geçmez. daha önce de çok defa yazdım bu dizide beni en az ilgilendiren şey yasemin ahmet aşkı,zaten şu anki dizilerin bri çoğunda mevcut evlenmeden hamile kalan kız ve fedekar aşık ama onun dışındakiler,geriye kalanlar yok başka yerde. kaldı ki ben yasemin ahmet aşkını hiç özel bulmuyorum saf bulmuyorum. bu ikili bana bunu yansıtamadı,belki de bunu sebebi sürekli birbirlerine sarılmaları,fazla cüretkar oluşları her neyse umarım daha önce kırık kanatlarda olduğu gibi reyting uğruna dizide klasik Türk filmi repliklerine ya da replik değil de direkt senaryosuna yer verilmez.

dizice
26-03-07, 04:12
Benim kafama bir sey takildi. Hani jenerikte Ahmet'le Yasemin dans ediyor-bir oturma odasinda. O sahneleri hic gostermediler, degil mi? Ben birinci bolumu izlemedim. Nette de bulamiyorum. Acaba orada olabilir mi diye dusundum; ama hic sanmiyorum. Daha birbirleriyle dogru duzgun alakalari yokken, oturma odasinda dans edecek halleri yok. Bir de o dans sahnesinde Yasemin'in saci basi daha olgun, ilk doneme gore. O sahneler hakkinda bilgisi olan var mi?

gazi
26-03-07, 05:58
Benim kafama bir sey takildi. Hani jenerikte Ahmet'le Yasemin dans ediyor-bir oturma odasinda. O sahneleri hic gostermediler, degil mi? Ben birinci bolumu izlemedim. Nette de bulamiyorum. Acaba orada olabilir mi diye dusundum; ama hic sanmiyorum. Daha birbirleriyle dogru duzgun alakalari yokken, oturma odasinda dans edecek halleri yok. Bir de o dans sahnesinde Yasemin'in saci basi daha olgun, ilk doneme gore. O sahneler hakkinda bilgisi olan var mi?

Onlar deneme çekimlerinde kullanılan görüntüler.Yani cast dediğimiz şey.Filmi veya diziyi deneme amaçlı birkaç birşey çekiyorlar ondan diye biliyorum ben

kale
26-03-07, 07:05
eksı sozluk yorumları:

*necdet'i cok uzecek bu salak yasemin diye dusunerek resmen uzuldugum dizi.hem yasemin'i bir kez bile opemedi hem de muhtemelen kizindan ayrilacak..demek ki neymis,seni sevmeyenle evlenmemek bir de mumkunse cocugunu sahiplenmemek lazimmis..bir de eger deniz deniz gezmis ise cok zorlama durur, kesinlikle yapmasinlar boyle hayali bir sey..

*diziyi çok seviyorum o ayrı... ama nedense geçen bölüm boyunca rüya denen ufaklığın ahmete "amca sizi çok sevdim, size baba diyebilir miyim" demesini bekledim resmen. bu kadar mı eski türk filmi havasına girilir sayın yönetmen? verem var, talihsizlikler diz boyu, söylenemeyenler yüzünden yaşanan bahtsızlıklar zaten aldı başını gidiyor, bir de "üzüntüden kör oldu, araba çarptı gözü açıldı" durumu olursa tamamdır.

bakin ben demedim arkadaslar demis salak Yasemin diye :img-hyste hic gulecegim yoktu neden cogunluk bir turlu hakli goremedi Yasemin'i dusunmek gerek :icon_sorr

Ferny&Lety
26-03-07, 07:14
eksı sozluk yorumları:

*necdet'i cok uzecek bu salak yasemin diye dusunerek resmen uzuldugum dizi.hem yasemin'i bir kez bile opemedi hem de muhtemelen kizindan ayrilacak..demek ki neymis,seni sevmeyenle evlenmemek bir de mumkunse cocugunu sahiplenmemek lazimmis..bir de eger deniz deniz gezmis ise cok zorlama durur, kesinlikle yapmasinlar boyle hayali bir sey..

*diziyi çok seviyorum o ayrı... ama nedense geçen bölüm boyunca rüya denen ufaklığın ahmete "amca sizi çok sevdim, size baba diyebilir miyim" demesini bekledim resmen. bu kadar mı eski türk filmi havasına girilir sayın yönetmen? verem var, talihsizlikler diz boyu, söylenemeyenler yüzünden yaşanan bahtsızlıklar zaten aldı başını gidiyor, bir de "üzüntüden kör oldu, araba çarptı gözü açıldı" durumu olursa tamamdır.

bakin ben demedim arkadaslar demis salak Yasemin diye :img-hyste hic gulecegim yoktu neden cogunluk bir turlu hakli goremedi Yasemin'i dusunmek gerek :icon_sorr

şu ikinci paragrafta yazdığı şey acaip hoşuma gitti

nedense geçen bölüm boyunca rüya denen ufaklığın ahmete "amca sizi çok sevdim, size baba diyebilir miyim" demesini bekledim resmen. bu kadar mı eski türk filmi havasına girilir sayın yönetmen? verem var, talihsizlikler diz boyu, söylenemeyenler yüzünden yaşanan bahtsızlıklar zaten aldı başını gidiyor, bir de "üzüntüden kör oldu, araba çarptı gözü açıldı" durumu olursa tamamdır.

:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste son cümle süper:)

_nesli_
26-03-07, 09:29
kızlar necdetin rüyayla düet yaparak sölediği şarkı var ya deniz ve mehtap onu nerden bulabilirim bende var ama ferhat göçer söylüyo ve tam değil tanju okanın söylediğini arıyorum ama yokk bi el atıverin şu işe :happy0064 (biraz yüzsüzleştim ama kusra bakmayın :img-blush )

Messa
26-03-07, 11:00
17. Bölüm...

Ekşi sözlük'te yazılan yorumlara katılmamak mümkün olmuyor malesef. Dizi her geçen gün biraz daha yeşilçamvari bir hava almaya başlıyor ve bu beni fazlası ile sıkıyor. Necdet'in, tren'in peşinden gitmesi çok saçma geldi bana tamam Ahmet tren'de Yasemin ve Rüya'da tren'de, karşılaşabilirler ve doğal olarak konuşacaklardır ama ne yani Yasemin birdenbire "Ahmet, biliyormusun Rüya senin kızın" mı diyecek... Böyle birşey mi düşündü acaba Necdet? Bu tür birşeyin olması için aynı ortamda olmalarına gerek kalmadığını üçününde aynı şehirde iken Ahmet&Yasemin'in kolaylıkla kimseye çaktırmadan vede yakalanmadan buluşabildiklerini gördük... Kısaca Necdet o kadar yolu boşuna geldi peşlerinden...

Senaristlerin Ahmet&Yasemin ayrılığının gerçek sebebini uzatmamaları çok iyi oldu. Birde Rüya mevzusunu açıklığa kavuştursalar dizi iyice rayına girecek... Ahmet'e yapılan haksızlık beni çok rahatsız ediyor zira...

Lale ve Yasemin'in şu mini mini etek giymeleri yok mu? Hasta oluyorum... Nedense gözüme çok batıyor... Yıllar geçti Lale ve Teo hala oldukları yerde sayıp duruyorlar... Lale'ninde çok bilmiş tavırlarına sinir olmaya başladım.

Rıza'nın verem olması eksikti o'da oldu... Işık'ın lensli gözleride çok yapmacık duruyordu... Ahhh keşke şu Işık ve Defne rolü için başka oyuncular seçilseydi ben hiç alışamadım bunlara... Küçük Defne ve Işık'ı izlemek çok daha keyifliydi.

Senaristelere sesleniyorum lütfen siyasi olaylara çok daha fazla ağırlık verin... Bir iki yürüyüş ile siyasi olaylar ve o dönem anlatılmış olmuyor... Resmen ağzımıza bir parmak bal çalıp kandırmaktır bu... Döndem dizisi dönem dizisi deyip duruyoruz ama bir bölümde dönemden görüp gördüklerimiz 5 dk'yı geçmiyor... (O'da yürüyüş... İyi tamam anladık, öğrenci olayları yürüyüşler vs daha başka şeyler yok mu?)

Mehmet, Sevim'i seviyor galiba... Eee neden açılmıyor... Gelecek bölümlerde açılır herhalde, bu bölüm şöyle bir ağzını aradı... Evlenirlerse sevineceğim çünkü çok yakıştırıyorum ikisini...

Yasemin&Necdet&Ahmet aşk üzgenini çözüp diziye öyle devam etsinler bence böylesi çok daha iyi olur. Diziye Meyra giriyormuş buna üzüldüm başa oyuncu yokmuydu? Defne&Işık rolleri için seçilen oyuncuların (!) üzerine Meyra...:)

Dizide allahtan ciddi anlamda "Oyuncu" dediğimiz kişiler varda (Birkaç kişi dışında) diziyi götürüyorlar... Yoksa bu aşk üçgenine birde sahte oyuncular eklenseydi hiç çekilmeyecekti dizi... Senaristleride başarılı buluyorum replikler özenle seçiliyor belli...

Belki fazla olumsuz eleştri yaptım ama A&N&Y aşk üzgeni gerçekten beni fazlasıyla bunalltı.

iReMJeLiBoN
26-03-07, 11:09
evet, biraz Türk filmlerine kaçıyor ama bu bi dönem dizisi, o dönemde yaşanan herşey böyle.. Türk filmleride gerçeklerden alıntı değil midir zaten? E onların gerçek yaşamı bu.. Treni takip etmesinin sebebide Yasemin'i Ahmet'e kaptırma korkusuyla ne yapacağını şaşırdı tabi, Necdet hep böyleydi zaten.. :) Arabasına bindiği gibi peşinden gidiyor.. Rüyasındada öyleydi..:D

Ama haksızlık etmeyin , gene de diziyi izleyince bizi alıp götürüyor her sahnesiyle..

nehirrrr
26-03-07, 11:12
Dizinin cok fazla Yesilcam havsina girdigini dusunuyorsuuz galiba ama boyle olmasi dizinin yansittigi donemden dolayi bence. Hem bu, benim dizimizi cok ama cok sevmemin nedenlerinden bir tanesi. Belki ben cok iyimserim ama nedense beni hic bunaltmiyor dizide islenen konular. Aksine sanki her gecen gun daha da kendini asiyor gibi senaritslerimiz! Tabiii bu benim sahsi gorusum:)

BENNU24
26-03-07, 11:15
Arkadaşlar sinir olmamak elde değil.Ayla dan ilk bölümden beri sinir oluyorum insan olur da bu kadar mı soğuk görünür.:fighting2 Daha doğrusu Ahmet sadece Yasemine yakışıyor.Gerçi bide Nejdet var offf çok talihsiz bizimkiler.Bide rüya çıktı piyangodan herşeyi resmediyor kız iyki magazin yok yani 60 lı yıllarda.

askasurguncu
26-03-07, 11:15
ya herkez eski turk filmelrine gitikce benzemeye basliyor
diyorlar ne guzel iste eski turk filmleri halen cok izleniyor
ins hsde eski turk filmleri gibi hiç unutulmaz dizi olurrr

nehirrrr
26-03-07, 11:16
evet, biraz Türk filmlerine kaçıyor ama bu bi dönem dizisi, o dönemde yaşanan herşey böyle.. Türk filmleride gerçeklerden alıntı değil midir zaten? E onların gerçek yaşamı bu.. Treni takip etmesinin sebebide Yasemin'i Ahmet'e kaptırma korkusuyla ne yapacağını şaşırdı tabi, Necdet hep böyleydi zaten.. :) Arabasına bindiği gibi peşinden gidiyor.. Rüyasındada öyleydi..:D

Ama haksızlık etmeyin , gene de diziyi izleyince bizi alıp götürüyor her sahnesiyle..

Evet canim ben de bunu demek istedim az onceki yorumumda! Yani o donem zaten oyleymis, asklar, giyim tarzi, konusmalar, hal-hareket! zaten Yesilcam'dan illaki alinti yapmak zorundalar eger o donemi anlatmak istiyorlarsa. Hem bizim filmelerimiz o kadarda katlanilamayacak kadar kotu muydu yani lutfen?

Bu arada gercekten ben de merak ediyorum! Yahu "Meyra" ne alaka dizimizde? Neden o? Ozelligi nedir? Hic mi oyuncu kalmadi?

nisan16
26-03-07, 11:40
inanmak istemiyorum ama Ahmet yanlış anlamaları ögrendiklerine göre buna rağmen ayla ile evlenirmi? diye düşündüm kendi kendime ama sonra aklıma şu geldi şlimdi yasemin birden bire nasıl ahmet'e dönecek .Necdete olan minnettarlığından nasıl kurtulacak .Acaba bu minnettarlık ve kızının baba olarak necdeti bhilmesi yasemini arada bırakacak .Ahmet 'te bu duruma kızıp ayla ile evlenebilir diye düşündüm .inşallah böyle bir yanlış evliliği ahmet yapmaz .Meyra zannediyorum pastane için aranan değişiktarifler bilen biri oalrak pastanede işe girecek ve necdetle yakınlaşacaklar .Çünkü necdet yaseminden hiç bir yakınlık görmüyor.Hatta bunu rıza beyin ziyaretinde de dile getirdi bir parça .yasemin rızanın yani babasının rüyayı çok sevmesini kıskandığını söyledğinde ,rıza bey necdete dönüp sne bununla ne yapıyorsun dedi.necdet te o beni hiç kıskanmazki diye tepkisini dile getirdi.Necdet artık bence yoruldu ve oda sadece sevmenişn yeterli olamdığını ,sevilmek istediğin fark etti.Kısacası benim isteğim 1-ahmet ayla ile evlenmesin.2-necdet te kendisini seven biri ile evlenip mutlu olsun........:img-yes:

NiliWerda
26-03-07, 12:09
arkadaşlar bişi sorcam hsle alakalı Emre Özcan kimdi??
youtubea bi videosu eklenmişte, işte diyo hatırla sevgiliyi izlediğiniz için teşekkür ederiz...
ya jenerikte ismini gördüm galba ama hatırlayamadım?:img-help: :img-help:

ortay
26-03-07, 12:50
Herkese merhabalar
Ben fanatik derecesinde kirik kanatlar izleyicisi idim Cansel elcin'i tanimamda oradan yüzbasi karakteri ona cok yakismisti ah cemalim ah!!!
CE'nin hatirla sevgilide oynayacagini duydugumda bu sezonun en basarili dizisi olacagini düsünmüstüm malesef beni ekrana baglayamadi ve ben anladimki bir oyuncu degil beni ekrana baglayabilecek olan seneryo ve ask.
Hangi bölümdü tam hatirlamiyorum reklam arasinda esimden firsat buldukca acabiliyorum Ahmet'le Yasemin karsilastilar sonra ahmet evde annesine sarilarak agladi unuttugunu zannediyordu ama yasemini görünce kalbindeki askin oldugu yerde durdugunun farkina vardi ahmet agladi ben agladim ne ask ALLAHIM dedim.

nis
26-03-07, 12:53
ben bu başlığa daha önce yorum yapmamıştım ama bu diziyi çoook seviyorum.önceleri ahmet i sevmiyordum ama yeni dönemde sevmeye başladım bu bölüm çok güzeldi yasemin in bakışları beni bile korkuttu...

Messa
26-03-07, 13:19

Tabiki bizi alıp götürüyor. Şu dizi furyası içerisinde kaliteli bir kaç yapımdan birisi... Ama işte herkesin takıldığı bazı noktalar oluyor.

Birde Ahmet&Yasemin konuşmasında herşey ortaya çıktıktan sonra sorulması gereken asıl soruyu sormadı Ahmet hatırladığım kadarı ile.

Asıl Soru... "Peki Yasemin madem öyle neden hemen gidip Necdet ile evlenme ihtiyacı hissettin?" Bu soru karşısında Yasemin manalı manalı ve kızgın bir yüz ifadesi ile Ahmet'e bakar ve olduğu yerden birşey demeden kaçar... Bunun üzerine Ahmet Rüya'nın kendi kızı olma ihtimalini %1 bile olsa düşünmeli.

Melal
26-03-07, 13:25
Özet hala gelmemiş çok merak ediyorum 18. bölümde neler olacak.
Umarım 1 bölümcük de olsa birkaç güzel Ahmet&Yasemin sahnesi izleriz.
Bence Ahmet ve Yasemin anneleri ile konuştuktan sonra yine biraraya gelecekler.
Belki de gizli gizli buluşabilirler.Ama kesin Yasemin Ahmet'e bir daha buluşmayalım der.
Sebep tabii ki Necdet Yasemin Hanım vicdan azabı çeker.
Olan yine garibim Ahmet'e olur.Yazık ya resmen acıların çocuğu oldu.:icon_sorr
Ben asıl Ahmet'in Ayla ile evlenme sebebini merak ediyorum.
Yasemin ne yapacak ki Ahmet gidecek Ayla ile evlenecek.:)

Melal
26-03-07, 13:37
bence ahmet aylaya asik olacak yasemini
unutamasada aylaya asik olup evlenecek yasemin duyunca sevda tepesine gidip intihar etmeye kalkisir:img-hyste

Yok canım Ahmet Ayla'ya aşık olmayacak.
Belki hoşlanacaktır ama asla aşık olmayacaktır.
Yasemin'den daha büyük nasıl bir darbe yiyecek ki Ahmet gidip Ayla ile evlenecek bunu çok merak ediyorum.
Şimdi gerçekler az,çok ortaya çıktı.Ahmet artık Yasemin'i yeniden kazanabilmek için herşeyi yapabilir.
Valla benim aklım almıyor yani Yasemin ne yapacak.
Ahmet evlenince Yasemin belki bu sefer sevda tepesine gitmez.
Başka bir intihar yolu dener.O yıllarda boğaz köprüsü olmuş olsaydı köprüye çıkardı diyeceğim ama yok.:)

Melal
26-03-07, 13:42
Bu arada aklıma gelmişken yazayım.
Necdet şu pastaneye yeni gelecek kıza ona aşık olacak mı acaba bence olmayacak.
Sadece hoşlanacaktır gibime geliyor.Yasemin'i eğer Ahmet'le falan görürse nispet olsun diye o kızla mı birlikte olacak acaba?

ermec
26-03-07, 13:46
ya arkadaşlar ayla ıle ahmet evlenıyormu nerden bılıyorsunuz ayrıca ahmet aylayla necdet meyrayla ee yasemın kaldı o da artık ahmetın arkadasına mı gıtcek yazık yasemıne ayy cok monoton hep aynı renk katılsın ornegın ahmet vurulsun yasemın yanına gelsın falan fılan sonra ıyılessın yanı macera olsun :D:D:D:D

askasurguncu
26-03-07, 13:52
Bu arada aklıma gelmişken yazayım.
Necdet şu pastaneye yeni gelecek kıza ona aşık olacak mı acaba bence olmayacak.
Sadece hoşlanacaktır gibime geliyor.Yasemin'i eğer Ahmet'le falan görürse nispet olsun diye o kızla mı birlikte olacak acaba?

belkide yasemini kiskandirmaya calisacak
ama yasemin onu kiskanmazki yaseminde o kiza asik oldugunu sanip bosar nejdeti sonra ortada kali verir nede olsa ahmete evlenecek ya biz yasemine yeni esmi arasak ozgur diye biri girectiya diziye o da yaseminin sevgilisi olsun :img-hyste

yamisis
26-03-07, 13:53
yahu bir arkadas deniz ve mehtap şarksını istemiş bende var gerçi tanju okanın değil ama daha güzel orjinal söylenmişi var tam istediğiniz şekilde hemde..ama nereye ekliim bilgisi olan varsa söylesin...darıo moreno söylüyor..merak etmeyin türkçe söylüyor ama işre nereye ekliicem?hem birde tanju okanın hasret diye bir şarkısı varki isteyene onuda ekliim ...yani kanımca hatırla sevgilinin her bölümünde tanju okanın bir parçasını alıp çalsalar çok süper olur:happy0064

Melal
26-03-07, 13:56
belkide yasemini kiskandirmaya calisacak
ama yasemin onu kiskanmazki yaseminde o kiza asik oldugunu sanip bosar nejdeti sonra ortada kali verir nede olsa ahmete evlenecek ya biz yasemine yeni esmi arasak ozgur diye biri girectiya diziye o da yaseminin sevgilisi olsun :img-hyste

Yasemin kıskanırmış bi de Necdet'i süper olur.:img-hyste
Eğer böyle birşey olursa senaristlere kızarım.
Yani Yasemin sevmediği admaı nedne kıskansın dimi ama:)

layezal
26-03-07, 13:59
bence ahmet ne asik olucak aylaya nede kiskandirma amacli evlenicek onunla...

sadece bu sevdanin sonu yok gibi gördügünden yasemin nasil bir hayat kurduysa bende kurmaliyim diye düsünücek....ve ilk adimini attigindada zaten ayla cikicak karsisina o gözle....oda o yüzden aylayla evlenicek

neticede ahmet yaseminle necdetin formalite icabi bir evlilik sürdürdüklerini bilmiyor....normal herkez gibi bir evlilik yaptilar saniyor....dogal olarak hayata bir yerinden devam etmeliyim artik yasim basim geciyo diye düsünücektir :D

ermec
26-03-07, 14:00
ah ah nerde ılk tanıstıkları zaman ama sımdı ruya var yanı onu dusunmelı aylaya da uyuz oluyorum yani amaaan necdet gercekten acıların cocugu yazık ya yasemın onu dost dıye sevıo neden boyle bu dızıler...:D:D

Messa
26-03-07, 14:01
Yasemin kıskanırmış bi de Necdet'i süper olur.:img-hyste
Eğer böyle birşey olursa senaristlere kızarım.
Yani Yasemin sevmediği admaı nedne kıskansın dimi ama:)

Hastahane bahçesinde Yasemin babasını Rüya'dan kıskandı ya, Rıza Necdet'e birşeyler dedi. O sıra dikkat ettiyseniz Necdet bayağı bir düşündü. Bence Yasemin'i kıskandırırsam neler olur diye düşündü ve kıskandırmaya çalışacak...:img-hyste Halbuki Ahmet&Yasemin cephesi aldı başını yürüdü..:img-hyste

layezal
26-03-07, 14:01
sevmedigi kisiyi kiskanmaz ama
senaristlerin iside beli olmaz:icon_whis

yasemin necdeti seviyorki....ama asik degil
ben insanlarin sevdikleri insanlari kiskanabilicekelrini düsündügüm icin....yaseminde azda olsa kiskanabilir gibime geliyor...yani hayat arkadasi olarak benimsemisse kendine ki su anda o sekilde duruyordu son bölüme kadar kiskanmasida azda olsa normal olur, neticede düsünsenize bes yilinizi ayni evde geciriyorsunuz

Messa
26-03-07, 14:04
ah ah nerde ılk tanıstıkları zaman ama sımdı ruya var yanı onu dusunmelı aylaya da uyuz oluyorum yani amaaan necdet gercekten acıların cocugu yazık ya yasemın onu dost dıye sevıo neden boyle bu dızıler...:D:D

Bence Ahmet'in durumu duygusal yönden Necdet'ten daha kötü. Necdet'te maddi yönden Ahmet'ten daha kötü....Yasemin yüzünden battı batacak zavallım. Yasemin'i okuttu, altında arabası var, Rüyanın masrafları... Sırf boya kalemleri yüzünden bitmiştir Necdet:img-hyste :img-hyste

askasurguncu
26-03-07, 14:08
yasemin necdeti seviyorki....ama asik degil
ben insanlarin sevdikleri insanlari kiskanabilicekelrini düsündügüm icin....yaseminde azda olsa kiskanabilir gibime geliyor...yani hayat arkadasi olarak benimsemisse kendine ki su anda o sekilde duruyordu son bölüme kadar kiskanmasida azda olsa normal olur, neticede düsünsenize bes yilinizi ayni evde geciriyorsunuz

ya seviyor ama arkadas olarak seviyor
bence hiç kiskanmaz yaseminin isine yarar
cunku anlasma yapmistilar ya bir gun asik olursa nejdet onlarda bosanacakti
ohh super olacak yasemin nejdeten bosansa ahmete aylaylan evlenmese bunlar yine eskisi gibi gizeli gizli bulusalar super olacak ama nerde:icon_whis

yamisis
26-03-07, 14:11
Bence Ahmet'in durumu duygusal yönden Necdet'ten daha kötü. Necdet'te maddi yönden Ahmet'ten daha kötü....Yasemin yüzünden battı batacak zavallım. Yasemin'i okuttu, altında arabası var, Rüyanın masrafları... Sırf boya kalemleri yüzünden bitmiştir Necdet:img-hyste :img-hyste

ha bak çok doğru bir konu..anam ,necdet rüya yüzünden gçtü göçecek:img-hyste aman ahmedin işimi yok bıraksın rüyayı necdete ,kendi kendine gül gibi geçiniyo ne güzel şimdi yaseminle rüyayı alıp başına dert mi açacak?:img-hyste

ermec
26-03-07, 14:17
ayrıca harun ile ışığı,deniz ile de defneyi çok yakıştırıyorum:DDENİZ ve MEHTAP sormuş onları neredeler:happy0064 :img-hyste

havincim
26-03-07, 14:21
melalcm eğer dediğin gibi bişey olursa,yani yasemin nejdeti kıskanırsa ben bu diziyi izlemeyi bırakırım.benim için yasemin ve ahmet aşkının hiçbir anlamı kalmaz.umarım senaristler yaseminin nejdeti kıskanması gibi saçma bişi yazmazlar.

ama açıkçası ben tam tersi bişey olacağını düşünüyorum.yani yasemin nejdetle evleneceği zaman ona başka birine aşık olursan bana söyleyeceksin ve boşanacağız gibisinden birşey demişti.bence yasemin nejdete bunu tekrar söyleyecek o zaman.ahmeti bu kadar çok severken nejdeti kıskanma gibi bir durumun söz konusu olacağını sanmıyorum...

hem ben zaten ahmeti bu kadar çok üzdüğü için yasemine gıcık oluyorum bi de nejdeti kıskanırsa elimde kalır valla kimse alamaz:)hem ahmete de,nejdete de iyilik yapmış olurum:)

Messa
26-03-07, 14:25
ha bak çok doğru bir konu..anam ,necdet rüya yüzünden gçtü göçecek:img-hyste aman ahmedin işimi yok bıraksın rüyayı necdete ,kendi kendine gül gibi geçiniyo ne güzel şimdi yaseminle rüyayı alıp başına dert mi açacak?:img-hyste

Değil mi? Yok yok yazık Ahmet'e zaten kızının hiçbir anına tanıklık edemedi. Bu arada imzandaki Hakan ismi yanlış o Harun olacak...:img-hyste Çaktırmadan düzelt...

kale
26-03-07, 14:35
18. bölüm ÖZETİNİ verirmisiniz!!!!!!!!!!!!!

ya nerde verelım :img-hyste carsamba degıl kı bugun...

ben sana ozet yazabılırım ama
Yasemın sesını cıkarmadan evı terk edecek cunku bılıyoruz kı Ruya'nın dogum gununde herkes mutlu,mesut yanı dunya dondugu yone donmeye ve benım sınırlerım kalkmaya devam edece kısacası...

sude01
26-03-07, 14:40
Arkadaşlar sinir olmamak elde değil.Ayla dan ilk bölümden beri sinir oluyorum insan olur da bu kadar mı soğuk görünür.:fighting2 Daha doğrusu Ahmet sadece Yasemine yakışıyor.Gerçi bide Nejdet var offf çok talihsiz bizimkiler.Bide rüya çıktı piyangodan herşeyi resmediyor kız iyki magazin yok yani 60 lı yıllarda.

bennu24 sana kesinlikle katılıyorum yazını okudum ne düşündüysem yazmışsın o yüzden eklemem gereken hiçbişey yok ayla ya hayır!!!:good: :good: :good:

ermec
26-03-07, 14:43
ya bir de ben sunu merak edıyorum hanı eskı o yıllarda olmuş bır hıkaye degıl mı gercek yasanmıs galıba tam bılmıom ama ıkısının de aynı trende olması cok gülünç degılmı ne tesaduf:D:D

muko88
26-03-07, 14:47
ya nerde verelım :img-hyste carsamba degıl kı bugun...

ben sana ozet yazabılırım ama
Yasemın sesını cıkarmadan evı terk edecek cunku bılıyoruz kı Ruya'nın dogum gununde herkes mutlu,mesut yanı dunya dondugu yone donmeye ve benım sınırlerım kalkmaya devam edece kısacası...

KAlecim; doğum gününde mutlu mesut görünüyorlardı, dışa yansıtmak istemezler herhalde.
Annesiyle eskisi olmasını beklemiyorum ben.
Mutlaka bir şeyler olacaktır.
Hem aradan bir kaç ay da geçecek, Rüya'Nın doğum günü mayısta çünkü...
Mayısta ise bu kız ya boğa burcu ya da ikizler:img-hyste
Rüya'dan şikayetçi olanlar bu tarihlerde sakın çocuk doğurmayın:img-hyste

sude01
26-03-07, 14:48
ya bir de ben sunu merak edıyorum hanı eskı o yıllarda olmuş bır hıkaye degıl mı gercek yasanmıs galıba tam bılmıom ama ıkısının de aynı trende olması cok gülünç degılmı ne tesaduf:D:D

aslında haklısın büyük tesadüf özellikle gidiş ve dönüş trenindede karşılaşmaları ama genellikle dizilerde ve filmlerde hep aşıklar böyle karşılaşır ve dünya küçük derler :img-wink: ama ahmetle yasemin istedikleri kadar karşılaşabilirler yeterki güzel sahneler izleyelim:good: :happy0064

muko88
26-03-07, 15:02
Son bölümde Ayla'ya edilen iltifattan ötürü Ayla heveslendi ya...
Ben fark etmemişim ama bu benim bilinçaltıma yerleşmiş:icon_whis

Dün çok geç yatmıştım, bir rüya gördüm ama ne rüya...
Ay pardon rüya değil, kabus...
Nasıl uyanmadan katlandım bilmiyorum:img-fie:

Şimdi benim kabusumda Ayla ile Ahmet ara ara konuşuyorlardı falan filan...

Ayla bizim oğlanın aklını çeliyor.:img-swoon

Akşam şu saatte bir şeyler yapalım, şurya gidelim diyor çocuğa.

Ahmet ile Ayla buluştu, gezmeye başladılar.

Ahmet ona bir dost, arkadaş gibi davranıyor, konuşuyor ama; Ayla Tom ve Jerry'deki Tom'un sevgilisi olan kedi gibi gözlerini kırpıyor, açıp kapatıyor:img-hyste Görseniz var ya...

Allah'ım sinemaya gittiler, yemeğe gittiler...

Ahmet de para kalmadı oraya buraya harcamaktan...:hıh

Yasemin bile bu kadar gezdirmiyordu çocuğu...

Onları izledim ben de:img-pilot
İçimden de diyorum ki, "acaba şimdi evlenme mi teklif edecek bu kıza":img-pilot

Aman bir uyandım, anladım kabus olduğunu da dizide daha da beter olacağı için, o sahneleri izlemeye nasıl dayanacam diye düşünmeye başladım.:img-blush
Çok fena, çok...

arzu-başak
26-03-07, 15:22
Arkadaşlar herkese merhaba..anca girebildim nete yazdıklarınızı okudum...dün akşam ben çıktıktan sonra ne güzel kaynatmışsınız..alisercan,kale,aslı ve diğer arkadaşlar....banada okumak kaldı...arada yine bir kişi tatsızlık çıkarmış ama tadınızı bozamamış...allahım nedir bu başlığın çektiği ara ara gelip esip gürlüyorlar sonra gidiyorlar.... yasemin necdeti kıskanırmı kıskanmazmı konusu açılmışş..yok artık daha neler...öyel bir saçmalık olmaz olamaz...bize gösterilen o büyük aşktan sonra bu çok abes olur..buarada sinemcim eklediğin bilgiler için çok sağol canım..neyse ben çıkmak zorundayım size iyi sohbetler......

yamisis
26-03-07, 15:36
Arkadaşlar herkese merhaba..anca girebildim nete yazdıklarınızı okudum...dün akşam ben çıktıktan sonra ne güzel kaynatmışsınız..alisercan,kale,aslı ve diğer arkadaşlar....banada okumak kaldı...arada yine bir kişi tatsızlık çıkarmış ama tadınızı bozamamış...allahım nedir bu başlığın çektiği ara ara gelip esip gürlüyorlar sonra gidiyorlar.... yasemin necdeti kıskanırmı kıskanmazmı konusu açılmışş..yok artık daha neler...öyel bir saçmalık olmaz olamaz...bize gösterilen o büyük aşktan sonra bu çok abes olur..buarada sinemcim eklediğin bilgiler için çok sağol canım..neyse ben çıkmak zorundayım size iyi sohbetler......

boşver canım gellen geldiği gibi gider...burası bir forum sonuçta:img-wink: kimse neşemizi bozamaz..

ya muko ne rüya o öyle?o zaman nediyim allah sana sabır versin o bölümleri izlerken:img-hyste başka bişey diyemem..bende kod adında az görmemiştim öyle rüyalar..:img-yes: ben nasıl ahmetle yaseminin canım cicimlerine katlnıyosam..bir necdet yanlısı olarak(ay nasıl bir terim bu ya "necdet yanlısı":P siyasi parti gibi:img-hyste )sende ylaya dayanmak zorundasın mecburan...:img-yes:

NiliWerda
26-03-07, 15:47
Emre Özcan Teo..

ya cvp için çok teşekkürler hemen teşekkür edemedim 2 dakka bi dışarı çıkayım dedim anahtarı üstünde unutmuşum kapıda kaldım:icon_sorr
anca çilingir çağır falan anca geldim neyseki hava soğuk değildi:(

ama sureklı ayla ıle ahmet evlenıcek dıolar ozetı var dıolar aklım karıstı offff:(

canım o genel özette yazıyor...
bölüm özetinde değil ilk başta verilen genel öztte...
aylayka ahmetin evleneceğini yazıyor...
hatırla sevgili başlıpında bölüm özetleri yazan yerde bulabilirsin...;)

zerrinakbay
26-03-07, 16:07
Son bölümde Ayla'ya edilen iltifattan ötürü Ayla heveslendi ya...
Ben fark etmemişim ama bu benim bilinçaltıma yerleşmiş:icon_whis

Dün çok geç yatmıştım, bir rüya gördüm ama ne rüya...
Ay pardon rüya değil, kabus...
Nasıl uyanmadan katlandım bilmiyorum:img-fie:

Şimdi benim kabusumda Ayla ile Ahmet ara ara konuşuyorlardı falan filan...

Ayla bizim oğlanın aklını çeliyor.:img-swoon

Akşam şu saatte bir şeyler yapalım, şurya gidelim diyor çocuğa.

Ahmet ile Ayla buluştu, gezmeye başladılar.

Ahmet ona bir dost, arkadaş gibi davranıyor, konuşuyor ama; Ayla Tom ve Jerry'deki Tom'un sevgilisi olan kedi gibi gözlerini kırpıyor, açıp kapatıyor:img-hyste Görseniz var ya...

Allah'ım sinemaya gittiler, yemeğe gittiler...

Ahmet de para kalmadı oraya buraya harcamaktan...:hıh

Yasemin bile bu kadar gezdirmiyordu çocuğu...

Onları izledim ben de:img-pilot
İçimden de diyorum ki, "acaba şimdi evlenme mi teklif edecek bu kıza":img-pilot

Aman bir uyandım, anladım kabus olduğunu da dizide daha da beter olacağı için, o sahneleri izlemeye nasıl dayanacam diye düşünmeye başladım.:img-blush
Çok fena, çok...

ayyyy nasıl bir şey bu kardeş rüyada bile ahmet ile aylayı birlikte düşünemem ben ahmeti herkesten kıskanıyorum aylada hemen güzelleşmişsin diyince sırıttı gözleriyle yedi ahmeti

ASKİLHAN
26-03-07, 17:22
:img-blush Bir şey soracağım.Hani Yasemin Rıza'ya ilaç vermeye gitmişti ya.Hani evliliği hakkında filan konuşmuşlardı.Rıza bir şey eksik dedi.O da zamanla tamamlanır dedi.Ne demek istediğini anlamadım.Sizce ne olabilir?

arzu-başak
26-03-07, 17:32
AŞK zannediyorum? yani ben öyle anladım...

nilcim doğru anlamışsın...sanıyorumki herkes böyle anlamıştır...
sinemcim valla şaşıyorum sana...hayır yani hiçbir şeyde kaçmıyor senden....
banada adresi verebilirmisin canım...
alisercan abi affet beni...ama tek suçlu sinem bizim hiç bir suçumuz yok...

ASKİLHAN
26-03-07, 17:38
EEE babası bilmiyor ki Rüya'nın babasının Ahmet olduğunu...Ayyyy acaba Necdet mi?Belki AYla ile evlenince bi de Rüya ile çok iyi anlaşıyor.Saçmaladım mı?Çünkü o lafını ben de aşk diye anladım.

arzu-başak
26-03-07, 17:40
arkadaşlar dizideki yaralı şarkısını kim söylüyo bilen varsa lütfen söyleyebilirmi

Yaralı kalbim şarkısını Atakan Akdaş söylüyor canım....sözleri:İbrahim Karaca
besteci:Kemal Sahir Gürele ait....

pegasus*
26-03-07, 18:07
genel özette ahmet ve aylanın evleneceği yazıyordu ama ahmet'in istanbul
'u terk edip uzunca bir süre mahrumiyet hayatı yaşayacağı yazmıyordu. diyorum ki belki de ayla ile bir evlilik düşünülmüştür ama insanlar ahmet-yasemin aşkını çok sevdiği için ve bir çok insan bu ayrılığın bu kadar uzamasına isyan ettiği için bu evlilik hikayesinden vazgeçilmiştir. üstelik necdet'e de bir aşk getirildiğine göre işler yoluna girmeye başlayacaktır diye umuyorum. ahmet yıllar sonra çocugu olduğunu öğrenecek diyorlardı zaten yıllar geçti. ayrılığın temelinde yatan sırlar da açığa çıktığına göre artık rüyayı öğrenmesine az kaldı ahmet'in bence..:img-yes:

iReMJeLiBoN
26-03-07, 18:20
valla yazıdğına göre evlencekler nasıl ve ne şekilde çok merak ediyorum ahmet yasemini böyle severken nasıl evlencek ki:icon_sorr

e Yasemin Necdetle nasıl evlendi?
Belki acısını unutmak için evlenebilir.. Zaten bunlar kavuşursa ratingler düşer.. hatırlamıyor musunuz ahmet ve yasemin mutluyken 15. ydik daha soora cok saçma bi sebep olan Keriman yüzünden ayrılıp 7'e yükseldik.. Türk halkı böyle ya kavuşan çifti izlemiyor ama sonunda da hep kavuşmasını istiyor.. İlginç bi milletiz tabi, buna en büyük örnekte Sıla.. Boranla kavuştuğundan beri bi ilgi eksikliği var tabi..:))

alisercan
26-03-07, 18:20
aylayla ahmet evlenecek canım. :img-in_lo
arkadaşlar memleket ve gülü upload ettim.dizinin siteye koydum.isteyenlere duyurulur. :icon_whis

Sinem senin vur emrini nereden çıkartabiliriz. Gerçi bu işi kale halledebilir diye düşünüyorum. Ama bakalım kale bu işe aktif katılır mı bilemiyorum. Olmasa bir konsorsiyum kuralım melal, kale ve onların bulacağı 10 kişilik bir komisyonla bu iş halledilmeli...
Ya sinem sen nasıl bir şeysin. Üstelik bir de yazıyorsun memleket ve gülü upload ettim diye... İyi ...... ettin... Aferin sanaa. Dilerim zamanını bu işlere ayırdığın için baban gerekeni yapar.

burcuuu
26-03-07, 19:10
Daha önce söyLendimi biLmiyorum..

http://www.mgdmagazin.com/oylama2006.asp?

Burdan dizimize oy versek.. ;)

dizice
26-03-07, 20:02
Alıntı:
dizice tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle

Onlar deneme çekimlerinde kullanılan görüntüler.Yani cast dediğimiz şey.Filmi veya diziyi deneme amaçlı birkaç birşey çekiyorlar ondan diye biliyorum ben

Cok sagol Gazi. Ben de umutlanmistim, bunlar yaslanmadan kavusacaklar galiba diye:)

Simdi bunlar Ahmet-Yasemin ayriligini iyice uzatirlarsa, Ruya iyice buyuyecek. Ahmet cocugundan tamamen mahrum kalacak. Necdet seneler boyu asksiz, sevgisiz yasamaya devam edecek. O ev Yasemin'e mezar gibi gelecek. Mutsuzluk herkeste diz boyu devam edecek yani. (ben dahil olmak uzere:) Ben dizinin ask hikayesini cok seviyorum; ama basimizi biraz Ahmet-Yasemin'den kaldirabilsek, biraz doneme de egilebilsek iyi olurdu. Diziyi guzel yapan bu karisim. Ama su anda, Ahmet'e, Yasemin'e uzulmekten, Amerikan filosuydu, yukselen siyasi krizdi, aklima bile gelmiyor. Miting gosteriyorlar, ben "Yasemin Ahmet'e Ruya'yi itiraf edecek mi? O sahne gelsin hadi" diye bekliyorum. Halbuki 27 Mayis'i izlerken, donem olaylarina da kaptiriyordum. Zaten su anda pek bir seyler gosterdikleri de yok. Gerci dizi ozel olaylarla baslayip, daha sonra siyasi olaylara kaymisti ilk donemde. Belki simdi de ayni seyi yapiyorlar. Yavas yavas zemini hazirliyorlar.

narcissa
26-03-07, 21:32
ya nası evlenecekler bağlayaıyorum bir türlü... hadi ahmet yasemine duyduğu öfkeden evlense neyse, artık o da kalmadı. yasemin git evlen biriyle falan diyecek bence... umutlar tükenince naapsın garibanım evlenir sevimsiz aylayla...

merhem
26-03-07, 21:32
Ayla ahmeti uzmez bikere
Melek o
Ahmete destek olacak
Yalnizligini paylasacak dokunmayin aylama sinemi salarim ustunuze :) :)

aslı30
26-03-07, 21:36
merak etme daha evvelden yasemine uçmuştum:img-hyste
uçacağım insanlar: selma,nezahat,yasemin,ekrem:img-hyste ,kamil:img-hyste ,
daha aklıma gelirse yazarım:D:D:D
ekrem daha ortalıkta yok ama fanatikleri var.:img-hyste belki iyi biri çıkacak.nerden biliyorsun yahu.sinem gibi önyargılı olma.:img-grin2 hem bu kadar zamandır çıkmadığına göre bundan sonra da çıkmaz.yalan haber.:img-hyste sinem gibi inanmıyorum.:img-hyste

merhem
26-03-07, 21:38
hemşocum bak yıvrum sözlerime kibarcana başlıyorum dikkat ettiysen?:))
iddiada görüşecez canımcım:))

narcissa bende bağlayamıyorum valla??:icon_whis
ama farkındaysın bu son bölümde sinyaller verilmeye başlandı:img-hyste

Hemsocum mor imzalarinizi avatarlarinizi kendi ellerimle hazirlayacagim size iddianin sonunda buyuk bir zevkle ve kosesine imzami atacagim nihahah :img-hyste

narcissa
26-03-07, 21:40
hemşocum bak yıvrum sözlerime kibarcana başlıyorum dikkat ettiysen?:))
iddiada görüşecez canımcım:))

narcissa bende bağlayamıyorum valla??:icon_whis
ama farkındaysın bu son bölümde sinyaller verilmeye başlandı:img-hyste

ya evet canım sinir oldum gitmiş kıza güzelleşmişin falan diyor... hıh! bu ahmet de bi alem yani bir de kesti aylayı iki saat... ayla tabi umutlanır sonra sonra evlenirler!

ya ahmet bi delilik yapçak ama dizi sürpriz dolu ne bileyim her an herşey olabilir:img-pilot

NiliWerda
26-03-07, 22:02
aslıcım evft bende dedim belki seneryo değişir bu adam girmez diziye.. aman girmesin:))

hemşocum ok sen hazırla sen güzel hazırlıyosun kaybetsekte senin yaptığın imzayı taşımak güzel olacak:))
ama biz kazanrısakta imzayı sen yapacan ha:))

aslı30
26-03-07, 22:02
ya evet canım sinir oldum gitmiş kıza güzelleşmişin falan diyor... hıh! bu ahmet de bi alem yani bir de kesti aylayı iki saat... ayla tabi umutlanır sonra sonra evlenirler!

ya ahmet bi delilik yapçak ama dizi sürpriz dolu ne bileyim her an herşey olabilir:img-pilot
der nolmuş yani.:img-blush uzun zamandır ilk kez karşılaşmışlar.ağzından çıkıverdi.hem güzelleşmiş kız.ahmet'in gözleri kör değil ya.:img-hyste ayla ne umutlanacak.umutlansaydı yemek teklifini geri çevirmezdi.günahını alıyorsunuz kızın.:img-blush

NiliWerda
26-03-07, 22:07
der nolmuş yani.:img-blush uzun zamandır ilk kez karşılaşmışlar.ağzından çıkıverdi.hem güzelleşmiş kız.ahmet'in gözleri kör değil ya.:img-hyste ayla ne umutlanacak.umutlansaydı yemek teklifini geri çevirmezdi.günahını alıyorsunuz kızın.:img-blush

güzele bakmak sevap değilmi?:img-hyste
ayla o yemek teklifini çevirdi çünkü hastası vardı...
hastası daha önemli herhaldeeeee:img-yes:

aslı30
26-03-07, 22:10
güzele bakmak sevap değilmi?:img-hyste
ayla o yemek teklifini çevirdi çünkü hastası vardı...
hastası daha önemli herhaldeeeee:img-yes:
kim demiş aşk daha önemli.:img-hyste hastasını erteleyebilirdi bence.veya işini bitirip giderdi.çözüm mü yok.:img-blush

NiliWerda
26-03-07, 22:12
kim demiş aşk daha önemli.:img-hyste hastasını erteleyebilirdi bence.veya işini bitirip giderdi.çözüm mü yok.:img-blush

anaa sen doktor olsan ordaki hastanı bırakıp aşkına gitcen ha?
aman allah kimseye senin gibi doktor vermesin:img-hyste
ya belki hastası acil ölecek, nöbetçide yok herkes yemekte hem belki ayla nöbetçiydi ay bende illa üste çıkcamya neler uyduruyorum:img-hyste

aslı30
26-03-07, 22:18
anaa sen doktor olsan ordaki hastanı bırakıp aşkına gitcen ha?
aman allah kimseye senin gibi doktor vermesin:img-hyste
ya belki hastası acil ölecek, nöbetçide yok herkes yemekte hem belki ayla nöbetçiydi ay bende illa üste çıkcamya neler uyduruyorum:img-hyste
acil değilse tabiki öyle yapacağım.:img-hyste ama bak yasemin hasta olarak gelse asla bırakmam.:img-hyste
üste çıkmaya çalışma olmuyor valla.:img-hyste

merhem
26-03-07, 22:24
Ee Ayla doktorlugu en iyi sekilde yapan akli basinda bir kiz, Herkes yasemin gibimi :)

Hemsom bak kaybettiginde donmek yok kullanacaksin imza avatari nihaha :)

NiliWerda
26-03-07, 22:36
Ee Ayla doktorlugu en iyi sekilde yapan akli basinda bir kiz, Herkes yasemin gibimi :)

Hemsom bak kaybettiginde donmek yok kullanacaksin imza avatari nihaha :)

hehe bak o doğru ayla aklı başında yasemin biraz saf kanımca?:icon_whis

yoo dönmek hiç olurmu valla ama duyduğuma göre bazıları iddiaya girip kaybedincede mor imza kullanmıyomuş:img-yes:
bizde öle bişi olmasın yaniiiiii:img-polic

NiliWerda
26-03-07, 22:54
mor olacaklar zaten canim melal abla oyle demisti sanirim :)

buarada Yasemin saftanda ote , eksi sozlukte yazmislar gerekeni nihaha

ya aslında niye hep mor oluyor??
yani kaybedince morardın anlamındada aslında ben öle durumlarda kızarırım:img-hyste
kırmızı olsun bu iddiada:D:D:D
aman neyse işte yap bişii:D:D

merhem
26-03-07, 23:00
Oyle birde sarki vardi sanirim yalnis hatirlamiyorsam

oldunmu oldunmu simdi mosmor oldunmu :)
Televoleden falan aklimda herhalde :)

Bakiyorum kaybetmeyi kabullenmissin nilcim, yap bisi dedin :)

Melal
26-03-07, 23:01
Nil'cim kaybedenlerin genellikle mor veya kırmızı oluyor.
Sebebi malum mosmor oldun veya kıpkırmızı oldun diye dalga geçmek.
Ama başka fikri olan varsa bizlerle paylaşsın forumcak hoşumuza giderse uygularız.
Neden olmasın dimi ama:)

muko88
26-03-07, 23:05
Orada Selma nezaketten teklif etmiş olabilir; Ayla'nın ne işi vardı ki...
Bunun aşkla alakası yok...
Aşık olsa da olmasa da kimsenin peşine takılmaz insan.
Ana-oğul konuşacakları vardır.
Bunun aşkla, kendini ağırdan satmayla, namusla alakası yok ki...
Ahmet'e aşık olmasaydı gidecekti yani...Çok alakasız.Ne işi var ki:icon_whis
Hem doktorluk başka bir şey, bir de verem savaş dispanseri...
Yok randevusunu iptal etsin, yemeğe gitsin.
Böyle saçma bir şey olur mu yani...
Yemeğe gitmesi için hastayı ekecek hali yoktu.
Kıssadan hisse bunun aşkla, edeple alakası yok.
Ne işi vardı yani...

Nilcim, canım mor imza kullanılıyor, boşver mor olsun...
Hem kaybedersek, espri yaparlar bize "size kırmızı çok yakışıyor" diye...
O yüzden daha beter alay konusu olmayız; tabii eğer iddiayı kaybedersek:)

berry_74
27-03-07, 00:07
yeni tiplere dogrusu alisamadim ozellikle kizlar cok zayif kaliyor oyunculukta ahmetin kizkardesi gucukken kumral renkli gozluyken ince suratli bir tipken bir anda esmer kasli gozlu birini bulmalari o kucuk narin kiza hic uymamis..yasemin kardeside esmer bir kizken beyaz tenli renkli gozlu birini bulmalarida alakasiz olmus yanii cok bir uyum goremiyorum sadece deniz rolunu oynayan berk cok uymus denizin cocukluguna ..dekorlar ve kiyafetler bilmiyorum hic olmamis 50 leri cok guzel yansitmislardi cok zor olmasina ragmen yaseminin sacinin 70 le alakasi yok hala dersen hala 50 lerde kalmis bence sanat yonetmeni daha iyi calismali cemberimde gul oya nasilda guzel ayarlamisti cay bardagina kadar dusunmuslerdi...

dolunay_yıldız
27-03-07, 00:19
yeni tiplere dogrusu alisamadim ozellikle kizlar cok zayif kaliyor oyunculukta ahmetin kizkardesi gucukken kumral renkli gozluyken ince suratli bir tipken bir anda esmer kasli gozlu birini bulmalari o kucuk narin kiza hic uymamis..yasemin kardeside esmer bir kizken beyaz tenli renkli gozlu birini bulmalarida alakasiz olmus yanii cok bir uyum goremiyorum sadece deniz rolunu oynayan berk cok uymus denizin cocukluguna ..dekorlar ve kiyafetler bilmiyorum hic olmamis 50 leri cok guzel yansitmislardi cok zor olmasina ragmen yaseminin sacinin 70 le alakasi yok hala dersen hala 50 lerde kalmis bence sanat yonetmeni daha iyi calismali cemberimde gul oya nasilda guzel ayarlamisti cay bardagina kadar dusunmuslerdi...

yanlış hatırlayorsun. yaseminin kardeşi ışık renkli gözlü sarışındı. defne ise esmerdi sen karıştırmışsın yani aynı tipleri bulmuşlar fakat ben defneye fazla ısınamadım gözüme çok batıyor nedense:icon_whis ışık çok şirin eskisi gibi çok tatlı....Ama fazla büyüdüler ayrı mesele:img-yes:

sena87
27-03-07, 01:19
ark.lar bşiy srcamm.. ahmet in kardeşi ıŞıktı adı sanırımmm.. onun büyük haLii yıLmaz erdoĞan'ın eşi mi?? ben 2 böLümdür feLaket benzetiorum ama tam emin oLamadımm da..

nehirrrr
27-03-07, 02:03
ark.lar bşiy srcamm.. ahmet in kardeşi ıŞıktı adı sanırımmm.. onun büyük haLii yıLmaz erdoĞan'ın eşi mi?? ben 2 böLümdür feLaket benzetiorum ama tam emin oLamadımm da..

Defne diyecektin galiba?:) Ahmet'in kardesi olan Defne! Yani Belcim Bilgin ama artik Belcim Erdogan oldu:) Evet, dogru benzetmissin. Defne rolunu oynayan kisi Yilmaz Erdogan'in esi:)

dizice
27-03-07, 02:13
Ooo Ahmet Ayla'yla evlenirse ben zaten mosmor olurum, avatara ne hacet arkadaslar? Kadina bir iltifat etti diye kan beynime sicradi. Ahmet'le Yasemin de hastalik gibi etraflarina mutsuzluk bulastiriyorlar ama boyle yaparak. Her dizide ask ucgeni olur, bunlar dortgen yaptilar, yakinda Necdet'e sevgili bularak besgen yapacaklar. Olmadi Ayla'ya da bulurlar birisini. Aliniz size Buyukada ask altigeni. Bu gidisata bir son. Turk halkinin namus duygusuyla oynaniyor, RTUK nerede? :img-hyste

Bu arada, benim aklima bir sey takildi. Parkta o konusmanin uzerine Ahmet sormadi mi, "Yasemincim, anladim, mektubu almadin, benden de umidi kestin de, ne diye gidip, arkandan atli kovaliyormus gibi Necdet'le evlendin hemen be guzelim? Ahmet kalmadi Necdet alayim bari mi dedin? Yoksa Necdet gazozuna ilac mi atti? " demedi mi? Bunun uzerine Yasemin kekelemeye baslamadi mi? En alakasiz insan dahi bunlari merak edecekken, dort senedir bu mevzudan baska hic bir sey dusunmeyen Ahmet bunlari merak etmedi mi? Sorarim senaristlere. Turk halkinin mantigiyla oynuyorlar. RTUK nerede?

Ve bir de, Ahmet'in sac durumunu gundeme getirmek ihtiyaci icerisindeyim. Yasemin o saclara bakip, askindan vazgecse yeridir. Bu konuya acilen bir cozum getirilmelidir. Turk halkinin stil duygusuyla oynanmaktadir. RTUK nerede?

muko88
27-03-07, 02:46
Sevgili dizice,yorumuna katiliyorum.Ama ahmetle yasemin o an soktaydilar,ahmet onu sormayi akil edememistir ama elbet soracaktir. Ayrica Ahmetin sac konusundada evet bende begenmedim.Genis gosteriyo suratini,kakulleri alsinlar biraz:hih

nehirrrr
27-03-07, 03:12
Zaten "neden" diye sorarken Necdetle neden evlendigini de sormustur. Yani "neden"? "Neden evlendin?" anlamina gelmez mi? Hem dogru, yani zaten mektup ve hastane olayiyla soka girdiler! o saskinlik icinde ne yapacaklarini bilemediler zaten. Can havliyle kostular eve! ne yapsinlar:(

Bu arada Ahmet acaba annesine ne diyecek? Cunku, annesini bulamamisti! Belkide dispansere gider! Oyoyoy o sinirle babasina soylendigi gibi annesine de soylenirse hic sasmam! Cok sinirliydi ama hakli olarak!

Saciysa? Himmm ya olabilir ama benim gozume batmiyor nedense:)

BENNU24
27-03-07, 08:52
Selam Arkadaşlar
Ahmetve Ayla Arasinda Bişeyler Olucak Gibi.ahmetin Tavrina Inanamiyorum Yok çok Güzelleşmiş Ayla Güzel Görmesek Inanicaz Hayret Bişey.ahmetin Evlenmemesi Konusunda Israrliyiz.illa Biriyle Evlenecekse O Ayla Olmasin Ahmetin Yanina Yakişicak En Son Kişi.inş. öyle Bişey Olmaz.zaten Dizi Boyunca En Zor Durumda Kalan Ahmet Oldu Birde üzerine Ayla Onun Için Ceza Olur Bence.ahmeti Yanliz Görmeyi Tercih Ederim.

Ferny&Lety
27-03-07, 09:00
Selam Arkadaşlar
Ahmetve Ayla Arasinda Bişeyler Olucak Gibi.ahmetin Tavrina Inanamiyorum Yok çok Güzelleşmiş Ayla Güzel Görmesek Inanicaz Hayret Bişey.ahmetin Evlenmemesi Konusunda Israrliyiz.illa Biriyle Evlenecekse O Ayla Olmasin Ahmetin Yanina Yakişicak En Son Kişi.inş. öyle Bişey Olmaz.zaten Dizi Boyunca En Zor Durumda Kalan Ahmet Oldu Birde üzerine Ayla Onun Için Ceza Olur Bence.ahmeti Yanliz Görmeyi Tercih Ederim.

Evettttt o gıldırgıcık kadınla evlnmesini hiç istemiom.bi de bu hastane olayını fln örendi..evlenrse tarih onu affetmez..beklesin yasemini:)elbet gelcek yassemin meyra diziye girince:)

Güneş-07
27-03-07, 09:03
ahmet aylayla evlenmesin ya bu çok kötü olur ama şu durumda nasıl bir neden olucakda evlenecek eğer evlenirse saçma olur...

Ferny&Lety
27-03-07, 09:04
ahmet aylayla evlenmesin ya bu çok kötü olur ama şu durumda nasıl bir neden olucakda evlenecek eğer evlenirse saçma olur...

Evet yaaa ahmet mantıklı bir adam yapmaması lazım bunu...Beklesin yasemini ....meyra girsin bi diziye...

bi ahmete sölese diziye meyra gircek necdet ona aşık olcak bkle yasemini die..rüyayı da sölesin biris iahmete evlenmesn aylayla yaa:img-wink: :icon_whis :img-yes:

Messa
27-03-07, 09:27
Ooo Ahmet Ayla'yla evlenirse ben zaten mosmor olurum, avatara ne hacet arkadaslar? Kadina bir iltifat etti diye kan beynime sicradi. Ahmet'le Yasemin de hastalik gibi etraflarina mutsuzluk bulastiriyorlar ama boyle yaparak. Her dizide ask ucgeni olur, bunlar dortgen yaptilar, yakinda Necdet'e sevgili bularak besgen yapacaklar. Olmadi Ayla'ya da bulurlar birisini. Aliniz size Buyukada ask altigeni. Bu gidisata bir son. Turk halkinin namus duygusuyla oynaniyor, RTUK nerede? :img-hyste

Bu arada, benim aklima bir sey takildi. Parkta o konusmanin uzerine Ahmet sormadi mi, "Yasemincim, anladim, mektubu almadin, benden de umidi kestin de, ne diye gidip, arkandan atli kovaliyormus gibi Necdet'le evlendin hemen be guzelim? Ahmet kalmadi Necdet alayim bari mi dedin? Yoksa Necdet gazozuna ilac mi atti? " demedi mi? Bunun uzerine Yasemin kekelemeye baslamadi mi? En alakasiz insan dahi bunlari merak edecekken, dort senedir bu mevzudan baska hic bir sey dusunmeyen Ahmet bunlari merak etmedi mi? Sorarim senaristlere. Turk halkinin mantigiyla oynuyorlar. RTUK nerede?

Ve bir de, Ahmet'in sac durumunu gundeme getirmek ihtiyaci icerisindeyim. Yasemin o saclara bakip, askindan vazgecse yeridir. Bu konuya acilen bir cozum getirilmelidir. Turk halkinin stil duygusuyla oynanmaktadir. RTUK nerede?

Yorumuna başından sonuna kadar katılıyorum. Bende dün yazmıştım Ahmet, Yasemin'e "Neden hemen gidip Necdet'le evlendin?" diye sormadı. Ne kadar heyacanlı, şaşkın ve o anın şoku içerisinde olsalarda insanın aklına gelir. Hele de bu kişi Ahmet ise...

Ahmet'in saçlarını bende hiç beğenmiyorum. Annem eski türk filmlerinde kötü rollerde oynayan bir adam vardı şimdi adını hatırlamıyorum ona benzetiyor. Hülya Koçyiğit-Ediz Hun ve Sezecik ile bir filmde oynamıştı. Sezer'in anne ve babası ayrılıyor. Kötü Adam (Ahmet'e benzeyen) Sezer'i kaçırıyor, mezarlığın üzerine uyuşturucu koymasını falan istiyor. Anlamışsınızdır inşallah...Çünkü cidden çok benziyor... Durun ben resmini bulabilecekmiyim bakayım.

Ferny&Lety
27-03-07, 09:34
Yorumuna başından sonuna kadar katılıyorum. Bende dün yazmıştım Ahmet, Yasemin'e "Neden hemen gidip Necdet'le evlendin?" diye sormadı. Ne kadar heyacanlı, şaşkın ve o anın şoku içerisinde olsalarda insanın aklına gelir. Hele de bu kişi Ahmet ise...

Ahmet'in saçlarını bende hiç beğenmiyorum. Annem eski türk filmlerinde kötü rollerde oynayan bir adam vardı şimdi adını hatırlamıyorum ona benzetiyor. Hülya Koçyiğit-Ediz Hun ve Sezecik ile bir filmde oynamıştı. Sezer'in anne ve babası ayrılıyor. Kötü Adam (Ahmet'e benzeyen) Sezer'i kaçırıyor, mezarlığın üzerine uyuşturucu koymasını falan istiyor. Anlamışsınızdır inşallah...Çünkü cidden çok benziyor... Durun ben resmini bulabilecekmiyim bakayım.

:img-hyste :img-hyste :img-hyste hatırladımmm hülya koçyiğite çocuk karşılığında birlikte olmayı önermişti...o değil mi???hatta sezercik tuvalet camından kaçmıştı:img-hyste :img-hyste

Messa
27-03-07, 09:42
:img-hyste :img-hyste :img-hyste hatırladımmm hülya koçyiğite çocuk karşılığında birlikte olmayı önermişti...o değil mi???hatta sezercik tuvalet camından kaçmıştı:img-hyste :img-hyste

Anladın sen onu...:img-hyste :img-hyste Nasıl ama benziyor değil mi? Adamın ismini bilmiyorum ama filmin afişini buldum. Sağda alttaki...

http://img95.imageshack.us/img95/4060/vi343903ex357250av5.jpg

Ferny&Lety
27-03-07, 09:43
haaaaa:img-hyste :img-hyste :img-hyste topal sabri nolcek.):):)

ne güseldi yaa sezercik onu merdivenden yuvarlamıştı kafasına varil fln gçrmişti :)

töbe töbe..
gerçekten ona benziyo:)

Messa
27-03-07, 09:45
haaaaa:img-hyste :img-hyste :img-hyste topal sabri nolcek.):):)

ne güseldi yaa sezercik onu merdivenden yuvarlamıştı kafasına varil fln gçrmişti :)

töbe töbe..
gerçekten ona benziyo:)

Adı Topal Sabri mi? Annemler her hafta dalga geçiyorlar Ahmetle:img-hyste Diziyi bile izleyemiyorum onların yüzünden... Zaten bizim evde HS'yi yalnızca ben izliyorum yaa

Ferny&Lety
27-03-07, 09:49
Adı Topal Sabri mi? Annemler her hafta dalga geçiyorlar Ahmetle:img-hyste Diziyi bile izleyemiyorum onların yüzünden... Zaten bizim evde HS'yi yalnızca ben izliyorum yaa

yo kyaa ben ona öle diodum:):)

bizim evdeki herkes müptelası bu dizinin valla..ailecek ağlıyoru her cuma..Hey allahım son hafta babam bile ağladı bölüm sonunda yasemini öle görnce...

görülmeye değerdik yani resen komedi!!!annem bi yandan burun çeker ben hıçkırırım bbm saklanıp ağlar krdeşim kndini yrlere vurur allah belanı versin nezehat die...

komediyiz biz yaa:img-hyste :img-hyste

Messa
27-03-07, 09:53

bizim evdeki herkes müptelası bu dizinin valla..ailecek ağlıyoru her cuma..Hey allahım son hafta babam bile ağladı bölüm sonunda yasemini öle görnce...

görülmeye değerdik yani resen komedi!!!annem bi yandan burun çeker ben hıçkırırım bbm saklanıp ağlar krdeşim kndini yrlere vurur allah belanı versin nezehat die...

Haa bende adamın adı öyle sandım. Saçları tıpatıp yaa... Ahmette şöyle yana savursa:img-hyste :img-hyste

Bizimkiler izlemiyor yaa banada izletmiyorlar devamlı Ahmet ile dalga geçiyorlar... Yasemin'e zaten gıcıklar sesini duymaya tahammülleri yok...:img-hyste

_nesli_
27-03-07, 09:57
aşkolsun ya canselle bir tuttuğunuz kişiye bakın şakası bile hoş değil :img-hyste tamam saç yönünden biraz andırıyor olabilir ama çocuğun yüzüne vurmayın lütfen :D

Ferny&Lety
27-03-07, 10:00
aşkolsun ya canselle bir tuttuğunuz kişiye bakın şakası bile hoş değil :img-hyste tamam saç yönünden biraz andırıyor olabilir ama çocuğun yüzüne vurmayın lütfen :D

yaaa cansele laf yok:)ama böle saçı yan tarafa dooru naapalım çok benzio yaa bende cansel fanıyım ama ahmetin saçları öle olmuyo yaa...diksin dicem dikince daha bi komik olur..arkaya atsın dicem daha deişik olur kestirmesini hiç istemem ..aslına bakarsanız en iyi saç yine bölee

_nesli_
27-03-07, 10:11
funda sana katılıyorum ayrıca Allah aşkına kimin aklına geldi bu benzerlik sayfalar karışık bulamıyorum kimin aklına geldiyse helal yanee...:img-hyste

Ferny&Lety
27-03-07, 10:13
funda sana katılıyorum ayrıca Allah aşkına kimin aklına geldi bu benzerlik sayfalar karışık bulamıyorum kimin aklına geldiyse helal yanee...:img-hyste

Messa arkadaşımızın :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Ay olsun yaa benziyo benzemiyo çok tatlı Cansel yaa..Y ada Ahmet:)
Kocaman seviyorum o adamı ben yaa

_nesli_
27-03-07, 10:17
ne adamı ya o daha çocuk çocuk yaşı 30küsür olduysa da bişey farketmez dimi? önemli olan yaşı değil gösterip göstermediği :D

Ferny&Lety
27-03-07, 10:18
ne adamı ya o daha çocuk çocuk yaşı 30küsür olduysa da bişey farketmez dimi? önemli olan yaşı değil gösterip göstermediği :D

Neslişah annem gibi konuştun ha:img-hyste :img-hyste :img-hyste o daa çocuk çocuk ne annar bu işlerden fln...

sende ne adamı çocuk çocuk dion ..süpper yaani:)

TAMAM ÇOK YAKIŞIKLI SEMPATİK KÜLTÜRLÜ VE ZEKİ BİR DELÜĞANLUU:)
DELİKANLI YANİ..oldu mu?:img-hyste

_nesli_
27-03-07, 10:30
oldu oldu delükanlı desen tam süper olacaktu oldu :D ismimi unutmadığına da sevindim :img-wink:

NiliWerda
27-03-07, 10:54
Oyle birde sarki vardi sanirim yalnis hatirlamiyorsam

oldunmu oldunmu simdi mosmor oldunmu :)
Televoleden falan aklimda herhalde :)

Bakiyorum kaybetmeyi kabullenmissin nilcim, yap bisi dedin :)

aaaa kaybetmeyi kabullendiğimi nerden çıkardın ayol??:D:D
ya buarada biz kazanırsak eğer sen kendi kaybettiğin imzayıda yapacan ha ona göre:))

Nil'cim kaybedenlerin genellikle mor veya kırmızı oluyor.
Sebebi malum mosmor oldun veya kıpkırmızı oldun diye dalga geçmek.
Ama başka fikri olan varsa bizlerle paylaşsın forumcak hoşumuza giderse uygularız.
Neden olmasın dimi ama:)

evt mor güzel işte ama mukonun dediği gibi kırmızı olursa dalga geçerler...
gerçi mor renktede şarkı var ama olsunn:icon_whis

cerenimo_
27-03-07, 11:39
amanınn... bu akşam fragman gösterilmeye başlayacak hatta bu atv'nin işi belli olmaz gündüz bile vermeye başlayabilirler fragmanı ama forum bomboş... ne iş arkadaşlar?? :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

askasurguncu
27-03-07, 11:49
evet kesin aksama fragmani verirler
burasi cok sesiz bugun ozet gelsede birazcik forum canlansaaa:icon_whis

HaMbUrG*
27-03-07, 11:51
Merhaba,

Yasemin Necdet'ten bosanmayarak onu umutlandirdi ve hep bir acik kapi birakti. Dolayisiyla Necdet'te acabalarla yasamaya basladi. Ask 'ta hersey mübah'dir sevdigin kisiyi kaybetmemek icin caba gösterebilirsin fakat zorla güzellik omayacaginida göz önünde bulundurmak gerek.

Necdet’in yaptiginin müdafa edilecek bir tarafi yok, onun hakkinda yazarken seviye kelimsini özellikle kullanmiyorum, cünke seviye’de bir irtifa ifade eder.
Umarim Necdet Yasemin’e Rüya üzerinden baski kurmaz ve Rüya’yi egosantrik emellerine alet etmez.:good:

Messa
27-03-07, 11:52

Cansel'e sevgimiz sonsuz... Ama benzemiyor mu allah aşkına...:img-hyste Bence saçlarını kestirsin Ahmet... Aradan yıllar geçti yaa Ahmet'e de değişiklik yapmak gerekti bunlarda saçlarını uzattılar çocuğun... Necdet'inkinide kısalttılar adam daha bir yakışıklı oldu. Ahmet'i sanki zorla çirkinleştirmeye çalışıyorlar... Kel olsa bile yakışır ona:img-hyste :img-hyste

cerenimo_
27-03-07, 12:09
ben olaylara fransız kaldım :img-yes: :img-yes:
kime benzetiyosunuz canseli??

yamisis
27-03-07, 12:29
arkadaslar ben olaya yabancı kaldım ne iddiası bu? kim kimle iddiaya girdi?ve kaybeden neyapacak merak ettim...

arzu-başak
27-03-07, 12:48
Arkadaşlar alemsiniz ya...gül gül öldüm...messa tebrik ederim başka benzetecek birini bulamadınmı....birtek o adamınmı saçı yandan...aşkolsun yani...ahmetime laf yok o kadar...bende bu saç modelini çok sevmedim ama olsun..ben hani 16. bölümde ahmetle yasemin ilk defa tren istasyonunda karşılaştılar ya ordaki saç şekline bitmiştim...buarada merhemcim çok güveniyorsunuz kendinize büyük konuşmayın derim ben bu idda konusunda....
aslıcım ne diyor bunlar ya ahmeti benzettikleri kişiye bak canım....

spdr
27-03-07, 13:07
Anladın sen onu...:img-hyste :img-hyste Nasıl ama benziyor değil mi? Adamın ismini bilmiyorum ama filmin afişini buldum. Sağda alttaki...

http://img95.imageshack.us/img95/4060/vi343903ex357250av5.jpg

:img-hyste :img-hyste :img-hyste inanmıyorum yaaa....
ben de kim bu adam diyorum....
resmi gördüğümden beri gülüyorum yaaa:img-hyste :img-hyste

merhem
27-03-07, 13:08
Arzucum kendimize guvenmesek bu iddiaya girermiydik :)
Buarada fragman yayinlanirmi bu aksam, gerci ben yine yaklayamam birkere bile tvde izlemeyi basaramadim artik biriniz kayit eder ekler :)

spdr
27-03-07, 13:12

:img-hyste :img-hyste anlattıklarını gözümde canlandırdım da hakkaten komikmişşşşş:img-hyste
bizim evde de babam her sahneye bi laf ediyor...arada bir de çeşitli ünlemler çıkarıyor...:img-yes: ama ne hikmetse dizi bitmeden de tv başından kalkmıyor:icon_whis yalnız yaseminle ahmetin ada maceralarını izlerken bayaa zor oluyordu beraber izlemek...
o günleri özleyeceğim hiç aklma gelmezdi...:icon_whis
ama özlüyoruuum:icon_sorr

NiliWerda
27-03-07, 13:13
Buarada fragman yayinlanirmi bu aksam, gerci ben yine yaklayamam birkere bile tvde izlemeyi basaramadim artik biriniz kayit eder ekler :)

hehe hazıra koncan yanii:D:D
ya bu gece yarısı belki koyarlar belki koymazlar en garantilisi yarın...

Melal
27-03-07, 13:14
Messa alemsin canım ya Cansel'i kime benzetmişin.
Çok alakasız yani Ediz Hun falan desen hadi neyse de bu adama hiç benzemyior yani.:)
Bakalım 70li yıllarda saçlar ve kıyafetler nasıl olacak.
Bildiğim kadarıyla 70li yıllarda kıyafetler pol paça pantolon,açık yakalı gömlekler varmış.:)
Cansel'i o kıyafetlerle düşünemiyorum.:img-hyste

spdr
27-03-07, 13:17
Merhaba,

Yasemin Necdet'ten bosanmayarak onu umutlandirdi ve hep bir acik kapi birakti. Dolayisiyla Necdet'te acabalarla yasamaya basladi. Ask 'ta hersey mübah'dir sevdigin kisiyi kaybetmemek icin caba gösterebilirsin fakat zorla güzellik omayacaginida göz önünde bulundurmak gerek.

Necdet’in yaptiginin müdafa edilecek bir tarafi yok, onun hakkinda yazarken seviye kelimsini özellikle kullanmiyorum, cünke seviye’de bir irtifa ifade eder.
Umarim Necdet Yasemin’e Rüya üzerinden baski kurmaz ve Rüya’yi egosantrik emellerine alet etmez.:good:

bence necdet yaseminin boşanmamasına pek fazla anlam yüklememiştir de...
o kadar yıl kızına babalık etti falan ya
o yüzden rüyanın ve yaseminin üzerinde hakkı olduğunu düşünüyordur...
ki maaalesef doğru bu:img-yes: :icon_sorr
ama sonunda illaa biri mutsuz olacaksa..
bunu da yasemin seçecekse...
bu necdet olmalı...
ama maaaalesef bu ahmet olacak:icon_sorr

arzu-başak
27-03-07, 13:18

iyi tamam siz kendinize güvenmeye devam ediniz merhem hanım....mor imzalarla gezerken hatırlatırım bu konuşmaları size...bu gece gösteririler herhalde fragmanı...çok merak ediyorum ya yaseminle ahmetin annelerine ne söyleyeceklerini..tekrardan buluşucaklarmı acaba..buluşurlarsa ne konuşucaklar..of ya cuma olsun hemen....ay yok olmasın hafta sonu sınavlarım var....

NiliWerda
27-03-07, 13:20
Messa alemsin canım ya Cansel'i kime benzetmişin.
Çok alakasız yani Ediz Hun falan desen hadi neyse de bu adama hiç benzemyior yani.:)
Bakalım 70li yıllarda saçlar ve kıyafetler nasıl olacak.
Bildiğim kadarıyla 70li yıllarda kıyafetler pol paça pantolon,açık yakalı gömlekler varmış.:)
Cansel'i o kıyafetlerle düşünemiyorum.:img-hyste

hmmmm:icon_whis düşündümde fena olmayacak cansel gibime geliyor??

ferny&letycim benim babamda bi sulu göz oldu yaşlılıktanmı artık bilemecem:D:D
hatırla sevgiliye ağlamazda genellikle tvde yardım programlarına ağlar:(
ben annemle ve babamla pek dizi izleyemem:D:D
babam uff pufff yapar ondan istemem...
annemse çekirdek çıtlatmasından ve ikidebir tvye karşı söylenmesinden dolayı izleyemiyorum:))
artı acıklı sahnelerde ben ağlarken o kahkaha atıyor (eskiden böle değildi o hıçkırırak benden beter ağlardı, şimdiyse aldığı haplardan olsa gerek:))

merhem
27-03-07, 13:23
Arzucum niye oyle diyirsin simdi :( Bizde olursak zaten eglenme amacli :)

Evet yasemin nezosu dovmez insallah :)

Ahmet yine evi terk eder belki ay aglamasin ama, yasemin umurumda degil ama Ahmet aglarsa :(

merhem
27-03-07, 13:25
hmmmm:icon_whis düşündümde fena olmayacak cansel gibime geliyor??

ferny&letycim benim babamda bi sulu göz oldu yaşlılıktanmı artık bilemecem:D:D
hatırla sevgiliye ağlamazda genellikle tvde yardım programlarına ağlar:(
ben annemle ve babamla pek dizi izleyemem:D:D
babam uff pufff yapar ondan istemem...
annemse çekirdek çıtlatmasından ve ikidebir tvye karşı söylenmesinden dolayı izleyemiyorum:))
artı acıklı sahnelerde ben ağlarken o kahkaha atıyor (eskiden böle değildi o hıçkırırak benden beter ağlardı, şimdiyse aldığı haplardan olsa gerek:))

Ay nilcim sorma :)
Ama annem Simdi anti yaseminci ve koyu bir ahmetci oldu
aglamasi neysede, habire konusuyor yasemine dirdir ediyor bende odada izliyorum:img-hyste

Melal
27-03-07, 13:28
Nil'cim 2 tanecik o yıllardan Tarık Akan resmi ekliyorum.
Sence Cansel böyle olsa nasıl olur.Bence berbattt:)

http://img254.imageshack.us/img254/280/tarkakan18haiq7.jpg (http://imageshack.us)
http://img395.imageshack.us/img395/6212/tarkakan98vlms8.jpg (http://imageshack.us)

NiliWerda
27-03-07, 13:28
Ay nilcim sorma :)
Ama annem Simdi anti yaseminci ve koyu bir ahmetci oldu
aglamasi neysede, habire konusuyor yasemine dirdir ediyor bende odada izliyorum:img-hyste

ya benim annemi bir görseniz felaket tv izliyo ben haberleri falan izlettirmiyorum çünkü bağırıp çağırıyor:D:D:D
genelde mafya dizilerini sever ama hatırla sevgiliyide izliyor ama dediğim gibi kahkahalarla:D:D
bende öle valla ayrı izliyorum:icon_sorr

merhem
27-03-07, 13:32
Ya sanki birde duyuyorlar onu
basliyor Ahmet o tarafa git orda iste kizin ve yasemin ne dolaniyorsun orda falan boylece bendede aglama duygusu birakmiyor :)
Yasemin konusunca sus mus diyor sanki onun demesiyle :)
Evet haber izlerken benimkide bagriyor :) :)
neyse cok gulmeyelim bizde oyle oluruz belki ilerde :)

aslı30
27-03-07, 13:33
nerden buluyorsunuz o resimleri.:img-hyste cansel hiçbirine benzemiyor.benzemesin de zaten.:img-blush tamam saçları biraz uzadı ama napsın moda öyle.:img-hyste

Melal
27-03-07, 13:35
nerden buluyorsunuz o resimleri.:img-hyste cansel hiçbirine benzemiyor.benzemesin de zaten.:img-blush tamam saçları biraz uzadı ama napsın moda öyle.:img-hyste

Aslı'cım 70lere gelindiğinde Cansel'i Tarık Akanvari hayal edemiyorum.:img-hyste
Saçları daha da uzayacak sanırım.Dar gömlekler,düğmelerin birkaç tanesi açık.
Dar pantolonlar ama paçalara doğru bollaşıyor tabii ve en önemlisi birbirine tezat renkler ve cart renkler.:)

fundapehlivan
27-03-07, 13:35
Arkadaşlar bilgisayarımda sorun vardı giremedim ne zamandır, özledim çok hepinizi...

Bu arada Tarık akanın saçları bana birinin saçlarını hatırlattı ama:img-hyste

Son bölüm de ahmetin aylaya güzelleşmişsin demesi aylacıları umutlandırmıştır mutlaka(Geri sayfalara bakamadım da...)
Ama çok umutlanmayım, derim ben... Güzel bulmak başka, aşk sevgi çok başka...
Bir de ben üstüne basa basa şunu söylemek istiyorum...
Bu bir "romeo-juliet" hikayesi!!
O zaman yasemin ve ahmet hep birbirine aşık olacaklar...
Çare yok...

fundapehlivan
27-03-07, 13:39
Ya ben geç yazıyorum tabii ama...

Hani bu annelerin ahmet ve yasemine yaptıkları ortaya çıktı ya...
Nasıl birleşemeyecekler aklım almıyor...
Kesin yine Yasemin saçmalayacak...
Ben olsam öğrendikten sonra ona her şeyi anlatırım. Rüyanın onun kızı olduğu, necdetle aralarında bir şey geçmediği...
Necdetle zaten ayrılmak üzere evlenmişlerdi...
Rüyanın yaşı küçük, Ahmet, de alışır ve sever... Ahmet çok iyi bir baba olacağına göre, Rüya başta ondan soğuk durur belki ama o sevdirir kendisini...
Ayrıca karşında 5 yılını senin için çöpe atmış, hep seni düşünmüş, mahvolmuş biri var ve sen de ona aşıksın!! Nasıl kıyarsın anlamıyorum...
Hep bu senaristlerin marifeti:icon_evil

merhem
27-03-07, 13:41
Ya ben geç yazıyorum tabii ama...

Hani bu annelerin ahmet ve yasemine yaptıkları ortaya çıktı ya...
Nasıl birleşemeyecekler aklım almıyor...
Kesin yine Yasemin saçmalayacak...
Ben olsam öğrendikten sonra ona her şeyi anlatırım. Rüyanın onun kızı olduğu, necdetle aralarında bir şey geçmediği...
Necdetle zaten ayrılmak üzere evlenmişlerdi...
Rüyanın yaşı küçük, Ahmet, de alışır ve sever... Ahmet çok iyi bir baba olacağına göre, Rüya başta ondan soğuk durur belki ama o sevdirir kendisini...
Ayrıca karşında 5 yılını senin için çöpe atmış, hep seni düşünmüş, mahvolmuş biri var ve sen de ona aşıksın!! Nasıl kıyarsın anlamıyorum...
Hep bu senaristlerin marifeti:icon_evil

Babasi verem ya onu dusunur belki
sonra boyle birseyi aciklayamam herkese falan diye dusunur aman yasemin sacmalayacak birseyler bulur kesin :icon_whis
Olan yine ahmete olur:icon_sorr

fundapehlivan
27-03-07, 13:43
sonra boyle birseyi aciklayamam herkese falan diye dusunur aman yasemin sacmalayacak birseyler bulur kesin :icon_whis

Ya insan o kadar acıdan sonra çevresini mi düşünür...
Yeter artık, bırak insanları ve mutlu ol, yapman gerekeni ya di mi??
Bu Yasemin beni deli edecek...

Melal
27-03-07, 13:44

%100 öyle olacak zaten adım gibi eminim.
Ahmet çıkar yol bulmaya çalışır.Tabii Rüya'nın kendi kızı olduğunu da bilmez.
Ama Yasemin bunu Necdet'e yapamam der.
Babam çok hasta olmaz Ahmet der.Garibim Ahmet'cik te çaresiz boyun eğer.:icon_sorr

arzu-başak
27-03-07, 13:44

aslıcım geldin nihayet....bak messadan sonra melalde gidip tarık akan resmi koydu...haksızlık bu.....hayır kabul etmiyorum ahmet hiçbirine benzemeyecek....
fundacım öncelikle foruma hoşgeldin canım...işte sen olsan hemen söylersin ama yasemin hanım söylemez...allahım geçen hafta beni deli etti zaten...şimdi ahmete gidicek bzi beraber olmayız bunca şeyden sonra diyecek....ahmette gidip aylayal evlenicek....

aslı30
27-03-07, 13:47
Aslı'cım 70lere gelindiğinde Cansel'i Tarık Akanvari hayal edemiyorum.:img-hyste
Saçları daha da uzayacak sanırım.Dar gömlekler,düğmelerin birkaç tanesi açık.
Dar pantolonlar ama paçalara doğru bollaşıyor tabii ve en önemlisi birbirine tezat renkler ve cart renkler.:)
ben de hayal edemiyorum.:img-hyste bence o kadar da döneme uyduramazlar.hem herkes modayı takip edecek diye birşey yok.:img-blush babamın öyle bir resmi vardı.bol paça ve gömlek düğmeleri açık.:img-hyste

funda'cığım hoşgeldin.bye hemen savunmaya geçtin bakıyorum.dur nefes al.:img-hyste

Melal
27-03-07, 13:51
aslıcım geldin nihayet....bak messadan sonra melalde gidip tarık akan resmi koydu...haksızlık bu.....hayır kabul etmiyorum ahmet hiçbirine benzemeyecek....
fundacım öncelikle foruma hoşgeldin canım...işte sen olsan hemen söylersin ama yasemin hanım söylemez...allahım geçen hafta beni deli etti zaten...şimdi ahmete gidicek bzi beraber olmayız bunca şeyden sonra diyecek....ahmette gidip aylayal evlenicek....

Arzu'cum lütfen bana haksızlık etme canım.
Ben Tarık Akan gibi dönemin en meşhur jönünü resmini ekledim.
Messa gibi Yeşilçam filmlerinin kötü adamının resmini eklemedim.:)

aslı30
27-03-07, 13:52
arzu'cuğum merak etme hiçbirine benzemez.saçlar biraz fazla uzadı o kadar.:img-hyste berberi mi hasta acaba?:img-hyste

arzu-başak
27-03-07, 13:57
Arzu'cum lütfen bana haksızlık etme canım.
Ben Tarık Akan gibi dönemin en meşhur jönünü resmini ekledim.
Messa gibi Yeşilçam filmlerinin kötü adamının resmini eklemedim.:)

doğru tatlım sende haklısın...en azından sen Tarık Akana benzettin....ama olsun ya o kimseye benzemez.... aslıcım berberini değiştirmiş olabilirmi.......

Melal
27-03-07, 14:00
doğru tatlım sende haklısın...en azından sen Tarık Akana benzettin....ama olsun ya o kimseye benzemez.... aslıcım berberini değiştirmiş olabilirmi.......

Bak sen o kimseye benzemez deyince aklıma ne geldi.:)
Benzemez kimsee sanaa
Tavrına hayrann olayım.
Bakışından süzülennn işvene kurbann olayımm..

Bu şarkı Cansel'e yakışıyor valla bunda hem fikirmiyiz bacım.:)

Ya ne özet geldi,ne fragman çok merak ediyorum cuma akşamı neler olacak.
Yasemin'in o annesini iki kaşık suda boğacakmış gibi bakışlarından sonra gel de merak etme.:):)

aslı30
27-03-07, 14:02
aslıcım berberini değiştirmiş olabilirmi.......
veya berberi o kadar kişi arasında onu unutmuştur.:img-hyste

şimdi yasemin hanım ne yapacak da ahmet'i uzaklaştıracak kendinden merak ediyorum.tam necdet'e söylemeye gider o sırada necdet ve rüya arasında çok duygusal bir konuşma geçiyordur.babacığım babacığım seni çok seviyorum sensiz yaşayamam.:img-hyste onu duyar ve vazgeçer.:img-blush

Melal
27-03-07, 14:04
Necdet olmasa aralarında hiç problem değil.
En iyisi Necdet'te verem falan olsun.
Nasılsa kısa sürede ölür sonra Ahmet ve Yasemin birbirlerine kavuşur.
Rüya'ya da senin gerçek baban Necdet değil Amet derler.:)
Ne güzel senaryo yazdım hemen kavuştular.:)
Senaristler Rıza Bey'i hasta yapacaklarına Necdet'i yapsalardı daha iyi olurdu.:)

aslı30
27-03-07, 14:04
Yasemin'in o annesini iki kaşık suda boğacakmış gibi bakışlarından sonra gel de merak etme.:):)
aman o anca bakar.:icon_whis birşey yapamaz.bir iki konuşur o kadar.ama bence rüya'nın ahmet'in kızı olduğunu söyleyecek.:img-blush

Melal
27-03-07, 14:06
aman o anca bakar.:icon_whis birşey yapamaz.bir iki konuşur o kadar.ama bence rüya'nın ahmet'in kızı olduğunu söyleyecek.:img-blush

Bence söylemeyecek.
Ahmet bu gerçeği yıllar sonra bir şekilde kendisi öğrenecek gibime geliyor.
Eğer şimdi Yasemin'den öğrenirse dizinin heyecanı kalmaz.
Yasemin yine hamileliğini söylemeyediği gibi bunu da söyleyemeyecektir.

aslı30
27-03-07, 14:09
Bence söylemeyecek.
Ahmet bu gerçeği yıllar sonra bir şekilde kendisi öğrenecek gibime geliyor.
Eğer şimdi Yasemin'den öğrenirse dizinin heyecanı kalmaz.
Yasemin yine hamileliğini söylemeyediği gibi bunu da söyleyemeyecektir.
hayır annesine söyleyecek bence.:img-yes: sonra nezahat torununu selma ile yakınlaştırmaya çalışır belki.ahmet'in öğrenmesine çok var daha.:img-blush

arzu-başak
27-03-07, 14:10
Bak sen o kimseye benzemez deyince aklıma ne geldi.:)
Benzemez kimsee sanaa
Tavrına hayrann olayım.
Bakışından süzülennn işvene kurbann olayımm..

Bu şarkı Cansel'e yakışıyor valla bunda hem fikirmiyiz bacım.:)

Hem fikiriz bacım....hakikaten süper uymuş..birde sen geçen ferhat göçerin cennet şarkısını yazmışsın oda ayrı güzel be.....
valla necdetin verem olmasındada aynı fikirdeyiz canım...aslıcım bende seninle aynı fikirdeyim bir iki birşey der yasemin..o bakıştan fazla birşey çıkmaz umutlanmayın....keşke büyük bir tepki verse ama nerde....

Melal
27-03-07, 14:11
hayır annesine söyleyecek bence.:img-yes: sonra nezahat torununu selma ile yakınlaştırmaya çalışır belki.ahmet'in öğrenmesine çok var daha.:img-blush

Annesine belki söyleyebilir dediğin gibi ama Ahmet'in öğrenmesine daha çok var.
Rüya 10 yaşını geçer en azından yazık ya Ahmet'e kızının büyüdüğünü göremedi.:icon_sorr

Melal
27-03-07, 14:13
Yasemin annesine keşke şunları diyebilse mesela hayal yani benimkisi.:)
Senin yüzünden kızım babasından mahrum kaldı.
Sevdiğim adam beni bıraktı diye gittim Necdet'le evlenmek zorunda kaldım.
Ahmet onu sevmediğimi,aldattığımı düşündü.
Hepsi senin yüzünden bu mektubu nasıl saklarsın buna ne hakkın var dese keşke ama nerdeee Yasemin'de bunları diyecek yürek.:)

NiliWerda
27-03-07, 14:14
Rüya 10 yaşını geçer en azından yazık ya Ahmet'e kızının büyüdüğünü göremedi.:icon_sorr

eh olcak okadar acıklı:icon_sorr
dizinin maksadı bizi ağlatmak zaten:sad53:

yalnız benim içimden ahmet yaseminden öğrenmicek kendi kızının rüya olduğunu gibime gliyo??:icon_whis
sankiiiiiii necdet söyleyecekmiş gibime geldiyooo???:icon_whis
vicdan azabı meselesi??
????

arzu-başak
27-03-07, 14:15

bende aslı gibi düşünüyorum yasemin annesine söyleyecek rüya ahmetin kızı diye..kesin annesi bak şimdi mutlusun bir kızın var..bekli iyi olmuştur sana bu mektubu vermemem falan der..yaseminde ne mutluluğu ya ben necdettle mecbur kaldığım için evlendim hamileydim rüya ahmetin kızı anne diyecek..nezahatinde başından kaynar sular dökülecek....

NiliWerda
27-03-07, 14:16
Hepsi senin yüzünden bu mektubu nasıl saklarsın buna ne hakkın var dese keşke ama nerdeee Yasemin'de bunları diyecek yürek.:)

ya melalcim ii tamam desinde ama nezahat rüyanın babasının necdet olduğunu sanıyor...
kadın babasının ahmet olduğunu öğrenirse ki belki bu bölümde öğrenecek?? nezahat acaba nasıl tepki verecek??
bu bölümde belki öğrenir diyorum çünkü yaseminin bakışını beğenmedim :img-hyste

askasurguncu
27-03-07, 14:19

melal idiaya girelim:img-hyste
yasemin bunlari soylecek annesine

arzu-başak
27-03-07, 14:24

valla iddacı olduk çıktık..herşeyde iddaya giriyoruz...bence yasemin annesine söyler rüyayı...ama melalin yazdığı gibi çok sert konuşmaz sanırım...keşke söylesede bende rahatlarım....

burcuuu
27-03-07, 14:24

Yasemin bunLarı diyebiLse.. OoO.. neLer oLur neler..

ama nrde..

En azından 1 ve 2 yi söyLese onLar biLe yeter.. ;)

askasurguncu
27-03-07, 14:27
valla iddacı olduk çıktık..herşeyde iddaya giriyoruz...bence yasemin annesine söyler rüyayı...ama melalin yazdığı gibi çok sert konuşmaz sanırım...keşke söylesede bende rahatlarım....

bence yasemin annesine cok sert konusacak
ben nezahatin yerinde olsam bir dakika orda durmam
acayip dalacak yasemin nezahateeee:img-hyste
avatamdaki bakisa baksana:icon_whis

Melal
27-03-07, 14:35
bende aslı gibi düşünüyorum yasemin annesine söyleyecek rüya ahmetin kızı diye..kesin annesi bak şimdi mutlusun bir kızın var..bekli iyi olmuştur sana bu mektubu vermemem falan der..yaseminde ne mutluluğu ya ben necdettle mecbur kaldığım için evlendim hamileydim rüya ahmetin kızı anne diyecek..nezahatinde başından kaynar sular dökülecek....

Rüya'nın Necdet'ten olmadığını söylerse Yasemin Nezahat Hanım'ın başından dökülen kaynar su mu olur yoksa başka birşey mi bilemem.:)

Yasemin bunları derse 1 hafta boyunca Beren süper oyuncu diye bile yazarım.:img-hyste
Ama diyebileceğini hiç sanmıyorum keşke dese:)

Meryemce90
27-03-07, 14:57
eh olcak okadar acıklı:icon_sorr
dizinin maksadı bizi ağlatmak zaten:sad53:

yalnız benim içimden ahmet yaseminden öğrenmicek kendi kızının rüya olduğunu gibime gliyo??:icon_whis
sankiiiiiii necdet söyleyecekmiş gibime geldiyooo???:icon_whis
vicdan azabı meselesi??
????

ya sanmam cüünkü zaten necdet korkuyo du yasemini ve en önemlisi rüyayi kaybetecek diye bunu göze alamaz... bencee..
cünkü rüyayi kendi kizi gibi seviyo, aslinda cok yanliss ama baglanmis bi kere...
zaten yasemin kendisi dedi rüyayi ahmet hic bir zaman bilmiycek diye ama ahmete de yazik oda cocugunun nasil büyüdünü görmek ister ........

NiliWerda
27-03-07, 15:04
ya sanmam cüünkü zaten necdet korkuyo du yasemini ve en önemlisi rüyayi kaybetecek diye bunu göze alamaz... bencee..
cünkü rüyayi kendi kizi gibi seviyo, aslinda cok yanliss ama baglanmis bi kere...
zaten yasemin kendisi dedi rüyayi ahmet hic bir zaman bilmiycek diye ama ahmete de yazik oda cocugunun nasil büyüdünü görmek ister ........

işte ne bileyim belki acır ahmete söler diye düşündüm...:icon_sorr
offf hiç bişi tahmin edemiyorum bu dizi sürprizlerle dolu...:img-yes:

bir_adı_yok
27-03-07, 15:08
ben yasemin'in annesine gerçeği sölemesini bekliyorum.,
artık bi şekilde birileri gerçeği öğrenmeye başlamalı.
e buda nezahat olsun.
.........
en korktuğum şey yasemin'in hiçbirşey söylemeden o evden çıkıp gitmesi.
umarım böle bi senaryoyla karşılaşmayız.

cerenimo_
27-03-07, 15:26
valla o son sahnede yasemini görüp de nezahatin onun annesi olduğunu bilmesem bu kız kesin yolacak bu kadını derdim ama sonuçta o da annesi böle bişey yapamaz... gerçi nezahat de haketmişti ya neyse..

spdr
27-03-07, 15:34
ben yasemin'in annesine gerçeği sölemesini bekliyorum.,
artık bi şekilde birileri gerçeği öğrenmeye başlamalı.
e buda nezahat olsun.
.........
en korktuğum şey yasemin'in hiçbirşey söylemeden o evden çıkıp gitmesi.
umarım böle bi senaryoyla karşılaşmayız.

yok artık...o kadarını da yapmazlar da...(bişi söylemeden gitmesi.)
konuşsa da bişi değişmez sadece..
ki bu da insanı sinir etmeye yetiyor.....
neden izlediğim tek bir dizide de tüm gerçekler ortada olmaz..
hep yanlış anlamalar olurkiii:icon_sorr

lütfen hs bizi şaşırtsıııııın:img-cool2

spdr
27-03-07, 15:38
valla o son sahnede yasemini görüp de nezahatin onun annesi olduğunu bilmesem bu kız kesin yolacak bu kadını derdim ama sonuçta o da annesi böle bişey yapamaz... gerçi nezahat de haketmişti ya neyse..

belki yasemin yolmaz onu ama
bir gün(umarım bu cuma olur)
gerçekleri öğrendiğinde yolacak kendi saçını başını nezahat:icon_whis:img-yes:

averaj
27-03-07, 15:50
slmlar...bilgisayarım yeni düzeldi o nedenle hiçbir sayfayı okuyamadım...

itü sözlükten birkaç yorum...eklendiyse çok özür dilerim...

ben şimdi burdan yetkililere sesleniyorum . anne o mektubu bulunca neden yırtmadı? yasemin yıllar sonra mektup olayını öğrenince neden annesine sormadı da mektubun saklanacağını düşünerek odayı darmadağan etti?

68 dönemini dramatize etmeye çalışırken saçmalayan dizi.

iyidi hoştu da, nedir o deniz gezmişin gitarla "deniz ve mehtap" ı çalması, kimi kandırıyorsunuz diye düşünüyorum da "bi de gerçekse" diye düşünüp yamulmayı göze alarak yine de bunu yazıyorum.

diziyi izlememiş olmama rağmen dikkatimi cezbeden koca koca insanların yaşadıkları dönemi bu dizideki olaylara bakarak öğrendiklerini iddia etmesidir.

şimdi de ekşi sözlükten birkaç yorum...eklendiyse yine çok özür dilerim...

dizideki deniz karakterinin deniz gezmiş olabileceği üzerinde duruluyor. dizideki tarihe ve olay akışına bakılırsa o deniz ile deniz gezmiş aynı fakültede hatta aynı sınıfta okuyorlar. ancak yaşam öykülerindeki benzerlikler dışında dizideki deniz'in deniz gezmiş'i canlandırıyor oluşu çok mantıklı değil. benzerlikler şöyledir ki; deniz gezmiş ankara doğumludur sonradan öğretmen anne / babasının tayini nedeniyle istanbul'a gelirler, dizideki deniz ankara'dan istanbul'a geliyor galatasaray lisesi'nde okumak üzere, dizideki deniz'in babası sonradan ordudan erken emekli edilen subaylardan biri, deniz gezmiş'in dedesi de subaydır, 1966 yılında dizideki deniz de deniz gezmiş de hukuk fakültesi'nde okumaktadır. dizinin tamamen gerçek kişiler üzerinden ilerlemiyor olması ve zaman zaman dönemin en sıcak olaylarını bire bir gösterebilmek için hayali karakterler yaratılıyor olduğu varsayılarak -rıza bey'in milletvekilleri içinde gerçek olmayan tek karakter olması gibi- bu durumda da buna benzer bir yol izlendiğini sanıyorum. yine de bu durumda çocuğun adı deniz değil de o dönem yusuf aslan ve hüseyin inan dışında deniz gezmiş'in yakınlarında ismi geçen başka birinin ilk ismi olsaydı belki daha az kafa karışıklığına neden olurdu. ha ben dizinin senaristi olsam daha az kafa karıştırmayı tercih eder miyim? etmem. o da ayrı mesele..

son haftalarda klasik yeşilçam melodramlarında sıkça rastladığımız öğelerle ilerleyen ve bu yüzden sıkıcı olmaya başlayan dizi. örneğin; rızanın verem olması ( ki türk filmlerinin olmazsa olmaz hastalığı), yaseminin çocuğunun ahmete aynı şekilde ahmetin de çocuğa birden!!! yakınlık duyması, trenden inerlerken rüyanın ahmetin kucağından koşup necdete koşması ve yaseminin de haliyle biraz da necdetin yanına gitmesi (selvi boylum al yazmalım ın son karelerini anımsatmaktadır)... seyirci olarak yaseminin her bölümde göz yaşları dökmesini görmek ve "bakalım yasemin selvi boylum al yazmalımdaki gibi sevgi emektir, sevgi iyiliktir deyip necdeti mi yoksa ilk ve son aşkı olan ahmet i mi seçecek?" gibi düşünmek yerine "türkiye de neler olmuş, 12 mart süreci nasıl gerçekleşmiş? 68 olayları nasıl çıkmış? deniz gezmiş olayı" vs. dönemim siyasi ve sosyal olayları üzerine odaklanmasını temenni ediyorum.

necdet'i cok uzecek bu salak yasemin diye dusunerek resmen uzuldugum dizi.hem yasemin'i bir kez bile opemedi hem de muhtemelen kizindan ayrilacak..demek ki neymis,seni sevmeyenle evlenmemek bir de mumkunse cocugunu sahiplenmemek lazimmis..bir de eger deniz deniz gezmis ise cok zorlama durur, kesinlikle yapmasinlar boyle hayali bir sey..

diziyi çok seviyorum o ayrı... ama nedense geçen bölüm boyunca rüya denen ufaklığın ahmete "amca sizi çok sevdim, size baba diyebilir miyim" demesini bekledim resmen. bu kadar mı eski türk filmi havasına girilir sayın yönetmen? verem var, talihsizlikler diz boyu, söylenemeyenler yüzünden yaşanan bahtsızlıklar zaten aldı başını gidiyor, bir de "üzüntüden kör oldu, araba çarptı gözü açıldı" durumu olursa tamamdır.

yamisis
27-03-07, 15:52
işte size 1970 lere ve 80 lerle ilgili bir yazı...belki diziyle alakas yok ;ama cidden ailelerin anlattıkları gibi...çok güzel..imrenmedim değil yani...:img-yes:

NOSTALJİK NOTLAR (1960'LAR, 1970’LER, 1980’LER)

NOSTALJİK NOTLAR - I

1. AÇIK BİSKÜVİLER: Mahalle bakkallarında şimdiki gibi paketlenmiş bisküviler yoktu ya da lüks sınıfına giren birkaç marka da pahalı olduğundan pek tutulmazdı. Hemen her bakkal dükkânının giriş kapısının yanında ortalama 30X30X30 ebatlarında teneke bisküvi kutuları düzenli bir şekilde üstüste oturtulmuş halde dururdu. Bunların ön kısmında camlı bir kapakları olurdu. Kapak, içindeki bisküvilerin bayatlamaması için sürekli kapalı olur, camdan içinde hangi tür bisküvi olduğu görülürdü. Bu kutular, içindekilerin herhangi bir kazaya kurban gitmemesi için zeminden 30 derece kadar yukarı bakacak şekilde meyilli konulurdu. İstenen tür bisküvi, bakkal tarafından kâğıttan bir kesekâğıdına doldurulup tartılarak müşteriye verilirdi. En bilinen markalar ise; Ülker, Eti ve Besler’di.

2. ARAP SABUNU: Deterjanların günümüzdeki gibi yoğun bir biçimde henüz günlük hayata girmediği yıllarda, temizlik işlerinde çoğunlukla arap sabunu ya da beyaz kalıp sabunlar kullanılırdı. Kalıp sabuna nazaran temizleme kabiliyeti daha yüksek olan “arap sabunları” bakkallarda, kesif kokusundan dolayı dükkânın genellikle dışına konulan bir tenekenin içinde muhafaza edilirler, bakkal tarafından metal bir kaşık yardımıyla, naylon torbanın içine doldurulduktan sonra tartılarak satılırlardı. Görüntüleri itibarıyla ağdalı-sümüksü kıvamlarından, sarı renklerinden ve kendilerine has oldukça itici kokularından beklenmeyen temizleme özellikleri, onların bulaşık hariç hemen her yerde kullanılmalarına neden olurdu. Yerlerin, merdivenlerin, muşambaların, çamaşırların arıtılması işlemlerinde kadınların en büyük yardımcısı olan arap sabunları, artık günümüzde iyice gözden düştüler. Bu sabunları satan bakkal da kalmadı.

3. AYI OYNATICILAR: Çingenelerin tekelindeki bu meslek grubunda ekip, elinde tef ve uzunca bir sopa olan kavruk bir çingene ile, beline sardığı zincirin ucu, burnuna geçirilen halkaya takılmış bir ayıdan oluşmaktaydı. Daha çok turistik yerler ve sokak aralarında boy gösteren bu ikili ekibin gösterisi, tefi dokuz-sekizlik aksak bir ritmle çalarak şarkı söyleyen çingenenin, arada bir elindeki sopayla ayıyı dürtmesinden sonra hayvanın tempoya uygun hareketlerle zıplaması, sopaya tutunarak iki ayağının üzerinde dikilmesi ve bazen de yere yatarak bayılma numarası yapmasından oluşan ilginç bir şovdan ibaretti. En çok tutulan gösteri ise; “Kocaoğlan, hamamda karılar nasıl bayılır?” sorusunun ardından ayının bayılma numarası yapmasıydı. Gösteri bitince çingene kasketini çıkararak, etraflarında halka olan seyircilerden bahşiş toplardı. 1980’lerde ayı oynatmak kesinlikle yasaklandı. Hayvanlar toplanarak, Uludağ’da oluşturulan ayı yetiştirme ve rehabilitasyon merkezine götürüldüler.

4. AYŞEGÜL ÇOCUK KİTAPLARI: Fransız yapımı renkli ve resimli A4 ebatlarında, parlak kalın kâğıda baskılı çocuk kitapları vardı. İçindeki çizimler renkli fotoğraf kalitesinde ve güzelliğinde, hemen her türlü detay düşünülerek hazırlanmış, o günler için oldukça lüks sayılabilecek bu kitaplar, ortalama 16 sayfa civarındaydılar. Türkiye baskılarında Ayşegül adı verilmiş hayalî bir Fransız kız çocuğunun; evde, okulda, piknikte, tatilde, uçakta, köyde, tiyatroda, yaşgününde... şeklinde senaryolaştırılmış serî maceralarını anlatmaktaydı. Bu kızın Fındık adında kahverengi bir köpeği ve hiç de Türkiye şartlarıyla benzerlik taşımayan bir yaşam biçimi vardı. Ailecek bahçeli lüks bir köşkte otururlar, kilisenin bahçesinde oynarlar ve sık sık istakoz yiyip, uzak ülkelere tatile çıkarlardı.

5. BONCUKLU KASAP KAPILARI: Kasap dükkânlarının kapılarında, özellikle yaz aylarında kapıyı yere kadar tamamen örten, pervazın üzerine tutturulmuş dikey iplere dizili rengârenk boncuklardan oluşan, genellikle sinek benzeri uçucu haşeratın içeriye girmesini engelleyen siperlikler olurdu. İçeriye girmeniz için, bu boncukları ortalarından tutarak, uzun bir saçı at kuyruğu yapmak için toplar gibi bir elinizle tutup kenara itmeniz yeterli olurdu.

6. CİN ALİ ÇOCUK KİTAPLARI: 1970’lerde revaçta olan ilkokul çocuklarına yönelik “Cin Ali” adlı kare şeklinde 16 sayfadan oluşan, siyah-beyaz çok enteresan kitaplar vardı. Ali adlı çocuğun, belli bir seriyi takiben; okuldaki, piknikteki, denizdeki, müzedeki, törendeki, dişçideki ve hayvanat bahçesindeki müthiş heyecanlı (!) maceralarına yer veren kitaplardaki çizimler çöp çizgilerden oluşmaktaydı. Herşey ama herşey birkaç çizgiden ibaretti; evler, arabalar, insanlar, hayvanlar, eşyalar... Kollar ve bacaklar ve vücutlar çöpten ibaret olup herhangi bir organ ihtiva etmemekteydi. Kafalarsa bir yuvarlaktan müteşekkildi. Okuyan çocuğun resimleri kolayca taklit ederek çizebilmesine imkân vermek amacıyla düşünüldüğü muhtemeldi. Her çocuğun çantasında bu serinin en az 1-2 kitabı mevcuttu. 80’lerden itibaren çocuk kitapları sektöründeki hızlı gelişim, Cin Ali kitaplarının da sonu oldu.

7. CİVCİV BESLEMEK: 80’li yıllarda moda olan trendlerden biri de evlerde civciv beslemekti. Pazarlarda ve hatta sokak aralarında satılan civcivlerden 3-5 adet satın alınır, bunlar yazın evlerin balkonlarında, kışınsa odanın içinde kuytu bir köşede, yanlarında birkaç havalandırma deliği açılıp zemini samanla döşenen bir ambalaj kutusunun içine konulur, kutunun üzerinden de içeriye ısıtma ve aydınlatma amaçlı, sürekli yanan bir ampul sarkıtılırdı. Hevesle başlanan bu bakım işi giderek tavsar, civcivler birer ikişer telef olmaya başlar, sonunda da yaşamayı başaran kalanları piliç mertebesine ulaşıp da, sürekli kutudan çıkmaya, eşyaların üzerinde uçmaya, etrafa tüy dökerek yerleri pisletmeye başladıklarında kesilip ailecek yenilirlerdi. Apartman dairelerinde kümes hayvanı beslemek gibi ekstrem girişimleri olan aileler için, bir gecelik ziyafet uğruna o zahmeti ve kokuyu aylarca çekebilmek ne derece çekiciydi, bilinmez...

8. YASSI DİKDÖRGEN PİLLER: Yaklaşık 5X5 santim ebatlarında kırmızı-beyaz renkli yassı piller vardı. “Berec”, “Ki-wi” gibi markalardaydılar. Bunlar daha çok el radyolarının arkalarına kayışla sabitlenirlerdi. 6 volttular (Şimdiki 4 adet 1,5 voltluk kalem pillerin toplam kapasitesinde). Artı kutuplarının olduğu yerlerde teneke iki adet kulakçıkları olurdu. Çok pratik ve kullanışlı olan yassı piller 80’lerin sonunda piyasadan silindiler.

9. YÜNDEN ASTRONOT BAŞLIKLARI: Aya ilk insanın ayak bastığı 1969 yılından sonra, astronot başlıklarından esinlenerek moda olan çocuk başlıkları vardı. Hemen her çocuğun en az bir adet yünden astronot başlığı olup, bunlar çeşitli renklerde ve genelde -astronotlarda olsa oldukça komik kaçacağı kesin- tepelerinde birer ponpon ihtiva ederlerdi. Tek parçadan müteşekkil bu teknolojik(!) koruyucuların ön kısmındaki açık bölümünden, giyen çocuğun gözleri ve burnu gözükürdü. Ağız kısmını tamamıyla örttüğünden dolayı, ayrıca kaşkol sarılmasına gerek kalmazdı. Başlık kafaya sıkıca yapıştığından, çıkarıldıklarında saçlar ıpıslak ve şekilsiz görünümlerini bir süre korurlardı.

10. ÇOCUK ZAPTETME KAYIŞLARI: Küçük çocukların yolda yürürken sağa-sola ani hareketlerle koşarak herhangi bir kazaya uğramalarını önlemek, bir nevî dizginlemek için kayışlar icat edilmişti. Bebek mağazalarında satılan bu deri kayışlar, yumurcağın omuzları ve koltukaltlarından dolanarak bağlanırlardı. Yaklaşık 1 metre uzunluğundaki kayışın ucu da ebeveynin elinde olurdu. Çocuk, kayış yardımıyla sık sık frenlenirdi. Anne-babalar da hem çocuğu kucakta taşımak zahmetinden kurtulurlar, hem de güvenli bir şekilde çocuğu bir ölçüde serbest bırakırlardı. Görüntü olarak gerçekten de itici olan bu uygulama, 80’lerde tamamen yok oldu.

NOSTALJİK NOTLAR - II

11. ÇORAPTAN ÖRGÜ PASPASLAR: Özellikle 70’lerde moda olan bu paspaslar, hamarat evkadınları tarafından, kaçtıkları için giyilemeyecek durumdaki kadın çoraplarının malzeme olarak kullanıldığı, kalın şişlerle örülen ev eşyalarıydılar. Kapı önlerine ve evin muhtelif yerlerine serilirler ve kışın da yerin soğuğunu oldukça önlerlerdi. Hem eski çoraplar değerlendirilir, hem de bedavaya paspas sahibi olunurdu. Bu parlak fikir, 80’lerden sonra tüketim toplumu tarafından avam kabul edilerek, kaçmış çoraplar direkt çöp kutusuna atıldılar.

12. CUMARTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM: İlk ve ortaokullar, 1974 yılına kadar Cumartesi günleri de öğrenime devam ettiler. Cumartesileri diğer günler gibi tam değil yarım gün kabul edilirdi. Bu yüzden öğretim iki saatti. İlk ders 1 saat sürer, sonra on dakika teneffüs olur, ardından da 40 dakikalık ikinci ders yapılır ve bahçede hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunduktan sonra birbuçuk günlük hafta sonu tatiline girilirdi. Bu uygulama 1974-75 öğretim yılından itibaren kaldırılarak, Cumartesi günü tam gün tatil kabul edildi.

13. DALYANLAR: Boğaziçi’nde ve Marmara kıyılarında 60’larda yoğun olarak, 70’lerde de azalarak kurulan dalyanlar vardı. Kıyıya yakın sığca kesimlerde denizin dibine ağaç kazıklar çakılarak bunların arasına geniş ve hacimli balık ağları gerilirdi. Balık sürüleri geçerken bir ucu torba gibi açık olan dalyan ağlarından içeri girerler, bir süre sonra da dalyanın ağzı kapatılarak içindeki balıklar kıyıya çekilirdi. Dalyan tahtalarının birinde dalyan gözcüsü sürekli nöbet beklerdi. Görevi ağa balık sürüsü girince, tuzağın ağzını kapatmaktı. En meşhur dalyanlar Boğaz’da akıntının yoğun olduğu noktalarda kurulu olan Kavaklar, Sarıyer, Beykoz, Çubuklu ve Salacak ile Marmara kıyılarında Yenikapı ve Bakırköy dalyanlarıydı. 80’lerde balık türlerinin ve sayılarının İstanbul sularında giderek azalması sonucu dalyanlarda birer ikişer tarihin derinliklerine gömüldüler.

14. DEVAM SA:3 SÜ:5’DE: 80’lerin sonlarına dek gazetelerin ilk sayfalarında yer alan haberler, şimdiki gibi özet olarak sunulmaz, direkt konuya girilerek makale tarzında anlatılmaya başlanırdı. Kendine ayrılan yerin sonuna gelindiğinde de, haber nerede kaldıysa (çoğu zaman cümlenin ve hatta kelimenin ortasında) kesilir, altındaki satıra da koyu harflerle; “devamı sa:3 sü:5’de” gibi ilginç bir ibare konulurdu. Yani bu açıklama, haberin orada bitmediğini ve devamının, gazetenin üçüncü sayfasının beşinci sütununda olduğunu belirtmeye yarardı. Artık günümüzde ilk sayfada kısa bir özetin altına; “devamı 3’de” gibi ibareler konulmakta ve adı geçen iç sayfada haber bir bütün olarak en başından sunulmaktadır.

15. KOYUN POSTUNDAN YAYGILAR: 70’li yıllar denenmemişlerin denendiği yıllar olduğundan dolayı, o yıllarda evlerde enteresan bir yenilik daha yerini aldı; “koyun postundan yaygılar”... Çoğunlukla kurban bayramını müteakip, kesilen hayvanın postu biraz alacalı ya da bol tüylüyse, herhangi bir hayır kurumuna verilmek yerine özel birtakım işlemlerden geçirilerek yıkatılıp temizletildikten sonra, kokuları olabildiğince giderilir, alt kısımları tabaklatılır, tüyleri parlatılarak yumuşatılır ve de daire kapısının girişi ya da misafir odasının ortası gibi evin en görünen bir yerine yayılırdı. Postlar bunca işlemden geçtikten sonra deforme olup pelte gibi iyice kendilerini saldıkları için, görenlerde, üzerinden tır ya da silindir geçtikten sonra dümdüz bir vaziyette odanın ortasına yapışmış ölü bir kuzu intibaı uyandıran bu yaygılar, üzerlerine basıldığında muşambanın veya taşın üzerinde kolaylıkla kayarak, basanları sık sık düşürme özelliğine de sahiptiler. 80’lerden sonra insanlar bu yanlıştan döndüler ve evlerine normal kilimler ve halılar sermeye başladılar.

16. EGZOST BORUSU ÇIKARTILMIŞ OTOMOBİLLER: 1970’lerde ve 80’lerin sonlarına kadar, özellikle gençler arasında Murat-124 marka otomobillerin egzost boruları çıkartılarak sokak aralarında hızla dolaşma modası vardı. Egzost borusu olmayan otomobil çok kuvvetli bir mide-bağırsak gurultusu ile aşırı zorlanarak yellenme sesi arası bir gürültü çıkarırdı. Bu otomobillerin koltukları çoğunlukla koyun postuyla kaplanmış olur ve tavanıyla arka camların iç kısımlarına ağırlıklı olarak mor ya da kırmızı ince lambalar monte edilmiş olurdu. Pioneer marka kasetli teyplerinde sürekli Orhan Gencebay ya da Ferdi Tayfur çalardı. Ön ve arka çamurluklar ise özel kaplama olurdu. Ön camın içine olabilen herşey süs eşyası olarak asılı dururdu. Camın arkasında da o yıllarda moda olan ve çoğu arabada birer tane bulunan, arabanın hareketiyle birlikte kafası sağa-sola titreşen oyuncak bir de köpek bulunurdu. Arabanın turlama esnasında çıkardığı bu enteresan sesin nereden geldiğini görmek için çoğu insanın evlerin pencerelerinden dışarı uzanmalarına yol açan Murat-124 marka otomobillerin 90’larda yollardan çekilmesiyle bu moda da rafa kalktı.

17. EL RADYOLARI: Avuçiçinden biraz daha büyük ve arkalarında mutlaka yassı bir pili olan, band aralığı dar ve parazitli, derinden gelen bir sese sahip, yanlarında uzayabilen antenleri olan radyolar, özellikle erkekler tarafından çok rağbet görürdü. Bilhassa Pazar günleri TRT’nin canlı yayınladığı lig maçları, kulaklara sıkıca yapıştırılan bu el radyolarından takip edilirdi. Halihazırda radyosu olmayan otomobillerde ve diğer araçlarda da torpidonun üzerindeki yerlerini alırlar ve yol boyunca açık olurlardı. Paraziti en aza indirmek için, dinleyenler sık sık yönlerini değiştirmek zorunda kalırlardı.

18. EV ŞEKLİNDE BİBLO BAROMETRELER: Çoğu evde teknik göstergelerinden çok süs amaçlı kullanılan barometrelerden vardı. Çoğunlukla ön tarafı iki kapılı, çatısı ve yanlarında pencereleri olan tahtadan bir ev şeklindeki biblonun kapılarından birinde şemsiyeli bir adam, diğerinde ise elinde çiçek demeti taşıyan bir kadın biblosu olurdu. Bunlar orta noktasından yere vidalanmış uzunca bir tahtanın iki ucuna sabitlenmiş figürlerdi. Evin üzerindeki barometrenin alçak ve yüksek basıncı göstermesine göre, uzun tahtaya bağlı bir düzenek yardımıyla figürlerin birinden