Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-7

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

Messa
22-03-07, 11:42
bence de yazık ama bunu kendi istedi.yasemin ilerde belki beni sever diye düşünerek girdi ama sonuç istediği gibi olmadı.bunu görüp bu kadar sahiplenmeseydi keşke.ama elinde değil işte seviyor adam.:img-blush

Aslıcım bu konuda sana katılıyorum. Necdet herşeyi göze alarak yaptı bu evliliği... Rüya olayı ortaya çıkınca en çok Ahmet'e daha sonra Necdet'in ailesine üzüleceğim. Ahmet ve Yasemin'in ailesi bunları haketti. Gerçi son zamanlarda Rıza iyimser olmuştu ama...

Messa
22-03-07, 11:45
canım ne yalan söyleyeyim izlemediğini düşünüyordum neyseki izliyormuşsun..
kırık kanatlar forumundan çoğu arkadaş izlemiyor da artık niyeyse..
ne güzel söyledin be güzelim bizim ahmetimize ne olacak kimse onu düşünmüyor..yine acıların çocuğu emrah kıvamında..

Vegacım multimedya bölümünedemi hiç uğramıyorsun? Kullansana arkadaşının yaptığı 10 numara imzalardan birtane aşk olsun...

KK'dan izlemeyen arkadaşların neden izlemediğini az çok tahmin ediyorum. Anlamışsındır sen...:img-hyste

KK'da Nazlı'dan çekmediği yetmedi burada da Yasemin... Ne zaman yüzü gülecek bu çocuğun?:icon_whis

Şimdi avatarına baktımda sorun yok 20 numara...İmzadaki söz'de aynı şekilde...

aslı30
22-03-07, 11:47
Aslıcım bu konuda sana katılıyorum. Necdet herşeyi göze alarak yaptı bu evliliği... Rüya olayı ortaya çıkınca en çok Ahmet'e daha sonra Necdet'in ailesine üzüleceğim. Ahmet ve Yasemin'in ailesi bunları haketti. Gerçi son zamanlarda Rıza iyimser olmuştu ama...
evet hem ahmet hem aileler çok kötü olacak.özellikle necdet'in ailesi.düşünsenize torununuz bildiğiniz çocukla uzaktan yakından alakanız yok.:img-blush yasemin o zaman kaçacak delik arasın.insanları aptal yerine koydular.lale de keser ilişkisini onunla.zaten nasıl arkadaş bunlar anlamadım.:icon_whis onun için yakın zamanda rüya'nın ahmet'in kızı olduğu ortaya çıkamaz.:img-blush

vega58
22-03-07, 11:49
anlamaz mıyım canım messam kıskananlar çatlasın ne diyelim.. inşallah doğru anlamışımdır..
valla o dediğin bölüme hiç uğramadım güzelim uğrayım da hemen bir tane kullanayımm..
yüzü gülmez ya onun allah gerçek hayatta güldürsün ne diyim..zaten bazı mazoşist arkadaşlar cansele böyle rollerin yakıştığını söylüyorlar..onlar kendilerini bilir..

Messa
22-03-07, 11:50
evet hem ahmet hem aileler çok kötü olacak.özellikle necdet'in ailesi.düşünsenize torununuz bildiğiniz çocukla uzaktan yakından alakanız yok.:img-blush yasemin o zaman kaçacak delik arasın.insanları aptal yerine koydular.lale de keser ilişkisini onunla.zaten nasıl arkadaş bunlar anlamadım.:icon_whis onun için yakın zamanda rüya'nın ahmet'in kızı olduğu ortaya çıkamaz.:img-blush

Aaa Aslıcım neden öyle diyorsun komşularının torunu alt tarafı ne olacak:img-hyste Yabancı sayılmaz yani... Lale'ye bende çok şaşırdım doğrusu Yasemin'in Ahmet'e olan aşkına yalnızca o şahitti. Üstelik Necdet ile evlenmeden 1 ay önce bile değildi Ahmet ile beraberliği...

aslı30
22-03-07, 11:51
yüzü gülmez ya onun allah gerçek hayatta güldürsün ne diyim..zaten bazı mazoşist arkadaşlar cansele böyle rollerin yakıştığını söylüyorlar..onlar kendilerini bilir..
o ben mi oluyorum.:img-gun: üstüme alındım valla.:img-hyste evet üzülmek,dertli olmak daha çok yakışıyor ona.daha doğrusu performans üst düzeyde.:img-hyste

Messa
22-03-07, 11:53
anlamaz mıyım canım messam kıskananlar çatlasın ne diyelim.. inşallah doğru anlamışımdır..
valla o dediğin bölüme hiç uğramadım güzelim uğrayım da hemen bir tane kullanayımm..

Doğru anlamışsın ama bu durumu genelleyemeyiz canım... Şimdi eski arkadaşlarımız okuyup alınmasınlar... Yeni halini merakla bekliyorum:img-hyste Malum imza ve avatarlar kıyafet gibi süslüyor bizleri burada...

Gerçek hayatta gülüyordur eminim... Cansele her role yakışır canım...

vega58
22-03-07, 11:54
bak hemen nasıl üstüne alındı görüyorsunuz...
üzgün olunca güzel oluyor da aslıcım bence böyle mutlu olunca da bir başka oluyor ya ben o halini de çok sviyorum..gerçi onun her hali güzel de neyse konu dağılmasın...

aslı30
22-03-07, 11:54
Aaa Aslıcım neden öyle diyorsun komşularının torunu alt tarafı ne olacak:img-hyste Yabancı sayılmaz yani... Lale'ye bende çok şaşırdım doğrusu Yasemin'in Ahmet'e olan aşkına yalnızca o şahitti. Üstelik Necdet ile evlenmeden 1 ay önce bile değildi Ahmet ile beraberliği...
tabi canım ne farkeder.:img-hyste lale de çok saf çıktı.ben onu akıllı sanıyordum ama sadece sanmışım.:img-hyste insan biraz kafasını çalıştırır.çok pasta yemekten düşünemedi napsın.:img-hyste

vega58
22-03-07, 11:55
canım messacım o son yaptığın imzayı kullanacaktım da fazlalık biri var orda..
ben bir tek ahmetli bir şey arıyorum..sen yaptın mı öyle bir imza...
ayrıca eski arkadaşlar alınmaz merak etme zira diziyi izlemedikleri için heralde burayı da okumuyorlardır..:img-hyste

arzu-başak
22-03-07, 12:24
Sevgili Hamburg forumda bazı arkadaşlar Ayla için paranoyak olacak diyorlar ama bence Necdet daha önce paranoyaklaşacak.
Necdet Rüya ve Yasemin'i kaybetmemek için bir çok delilik yapabilir.
İlerleyen bölümlerde bakalım daha neler olacak.
Necdet'in kıskançlık krizlerine girmesini izleyebiliriz.
Ahmet Ayla ile evlenince Necdet derin bir ohh çekecek.:)

Kesinlikle sana katılıyorum melalcim....necdet yavaş yavaş gerçek yüüznü göstermeye başlayacak....oh olsun...zerre kadar üzülemiyorum necdete..tam üzülücem ahmetin çektikleri aklıma geliyor yine deliriyorum.....en iyisimi ben konumumdaki yazıyı değiştireyim no necdet bo problem yapayım...inşallah düşündüğüm gibi ayla ahmeti mutsuz etmez...ben iddada kaybetmeye razıyım....

vega58
22-03-07, 12:24
messam beceremedim ya o senin yaptığın imzayı kullanayım dedim boyutunu kabul etmedi nasıl oluyorsa bakarım bir ara da becerebilirsem kullanırım..
anam sinir oldum..senin yaptığın bütün avatarlara imzalara da baktım hepsi çok güzel de bir tek ahmetin olduğu bir imza yapmamışsın..hep yanın da fazlalıklar..neyse hepsi de çok güzel ama..

muko88
22-03-07, 12:26
Kesinlikle sana katılıyorum melalcim....necdet yavaş yavaş gerçek yüüznü göstermeye başlayacak....oh olsun...zerre kadar üzülemiyorum necdete..tam üzülücem ahmetin çektikleri aklıma geliyor yine deliriyorum.....en iyisimi ben konumumdaki yazıyı değiştireyim no necdet bo problem yapayım...inşallah düşündüğüm gibi ayla ahmeti mutsuz etmez...ben iddada kaybetmeye razıyım....

Yok yok Ayla'yı silme, ne olur ne olmaz...
Necdet'i de ekle altına olsun bitsin...
Ama Ayla'yı silme, Ayla'dan Ahmet'e fayda yok:img-hyste

Messa
22-03-07, 12:31

Arzucum bende senin gibi düşünüyorum ama yine'de Necdet'e kızamıyorum ona acıyorum yazıkk, ne yapsın çok sevmişş... Ahmet'e yaptığı büyük haksızlık kabul ama insan acıyor yine'de..:img-hyste

muko88
22-03-07, 12:34
Bende değiştirmiştim....senin yazını şimdi gördüm..senimi kırıcam canım...ama ben necdete daha sinir oluyorum onu söyleyeyim...çünkü ayla daha birşey yapmadı...

Haklısın...
Necdet beni de çileden çıkarıyor...
Ayla'nın bir şeyini göremedik daha, kim bilir belki de Ahmet ile evlenmez, biz de hiçbir şeyini görmeyiz.
Ya şimdi olağandışı bir durumda, yani Ayla ile Ahmet evlenmezse bizim iddia havada asılı mı kalacak:img-hyste
Bunu Melal'e danışmak lazım bak şimdi:img-help:
Aklımda böyle bir ihtimal oluştu benim çünkü.
Belki kısa ömürlü bir ilişki olur aralarında.
Ahmet onda dostluk bulur, aynı zamanda bir şeyler de yaşarlar.
Ama evliliğe gitmez belki.
Ay kendimi çok olumlu gördüm:)

arzu-başak
22-03-07, 12:34
Arzucum bende senin gibi düşünüyorum ama yine'de Necdet'e kızamıyorum ona acıyorum yazıkk, ne yapsın çok sevmişş... Ahmet'e yaptığı büyük haksızlık kabul ama insan acıyor yine'de..:img-hyste

Valla ben necdet konusunda çok katıyım ya...hayır normalde çok yufka yürekliyimdir hemen acırım..ama söz konusu necdet olunca ben deliriyorum...buarada fundapehlivanın yani fundanın çok slm var...bilg.ekranı yanmıştı dedim ya..ne zaman olacağıda belli değilmiş..neyse ben çıkmak zorundayım...size iyi sohbetelr arkadaşlar....

GSTuRK
22-03-07, 12:46
infazlara kadar çok harika bir diziydi... sonrasında normal seyre döndü. ama tarihte olay çok tabii yakındır yeni bir heyecan. çok seviyorum bu diziyi çoookkk...

vega58
22-03-07, 12:56
ekşi sözlükteki son yazılan yorumları okudunuz mu herkes rüyaya ve sesine takmış kafayı..
nesi var çocuğun sesinin bıcır bıcır bir şey işte..
hem çocuk dediğin öyle olur herşeye atlar konuşur ot gibi oturacak değil ya...

Messa
22-03-07, 13:00
ekşi sözlükteki son yazılan yorumları okudunuz mu herkes rüyaya ve sesine takmış kafayı..

Ben okumadım Zeynepcim eklesene buraya birkaç tane... Rüya'nın sesi 5 yaşına girecek bir kıza göre normal. Tavırlarıda aynen, çocuk dediğin Rüya gibi olur...

Rüya her gördüğü şeyin resmini çiziyor ya, Necdet hiç tasalanmasın eğer Yasemin, Ahmet ile Rüyanın yanında buluşur veya karşılaşır ise hemen resmini çizer...:img-hyste

vega58
22-03-07, 13:08
messacım misal:

çocukları severim, insanı mutlu etmek için varlıkları yeter. ama şurda izleyeceğimiz 40 dk lık bir dizi nihayetinde; çocuk dediğin neşe kaynakları da, bir köşede sessizce otursunlar, resim yapsınlar, ilgi manyaklığı yapmasınlar di mi? velhasıl yasemin'in kızını oynayan çocukcağızın "ziv ziv" sesini dinlemekten bana gına geldi dizi boyunca. ne kağıt istemesi biter ne boya istemesi, tam necdet'le yasemin iki kelime sohbet edecek olurlar resimlerini göstereceği tutar. ana-baba da pek ilgiliymiş maşallah bütün bölüm çocuk eğitimi gelişimi dersleri verdiler bize, agucuk hanimiş şeklinde.
belki necdet'le yasemin'in evliliklerinin çocuk odaklı olduğu anlatılmaya çalışılmıştır. ya da ahmet'le yasemin'in aralarındaki duygusal ve fiziksel bağın tek sembolünün, işlevinden bihaber olarak izleyicinin gözüne gözüne sokulması, kavuşamayan aşıklar mefhumunu daha çarpıcı bir hale getirir demişler. ikisi de olabilir ama, çocuğun söylediklerinin ya da çocuğa söylenenlerin hiç bir manası yok. bu kadar manasız konuşmaları uzun uzun izlemek de can sıkıyor; ilerde bir gün çocuk sahibi olma kararını sorgulatıyor; çocuk aşkı öldürür mü dedirtiyor, ah bir bakıyorum dizi kaçmış gidiyor.

muko88
22-03-07, 13:10

Nedense Rüya'ya takan çok oldu...Ben de rastlıyorum canım.
Ya hadi Yasemin'e takanları anlarım bir yerde ama; çocuğun nesine takıyorlar ki...
Çocuk dediğin öyle olmalı zaten. bıcır bıcır...
Yaşlı kadın gibi duracak hali yok:img-hyste
Çocuklara sempati duymayanlar belki öyle yorumlar yazmş olabilir:icon_whis

vega58
22-03-07, 13:10
ya da şu:

ahmet'le yasemin'in trendeki karsilasmalari ve cocugun bi anda annesiyle ahmet'i cizmesi cok zorlama geldi bana..ama her seferinde onlar karsilastiktan sonra aglasirken ben de fena oluyorum, zorlama olsa da olmasa da karsilasmalari..(daha fazla karsilasma diyebilir miyim acaba??) bir de cocuk-ki ruya demem lazim artik- cidden sinir bozucuydu, gercek hayatta cocuk sesini cekemezken dizi yuzunden 2 saat katlandim..umarim onumuzdeki bolumlerde daha az rolu olur,hem yasemin'in sesi hem de cocuk cekilmiyorlar valla..

muko88
22-03-07, 13:13
messacım misal:

çocukları severim, insanı mutlu etmek için varlıkları yeter. ama şurda izleyeceğimiz 40 dk lık bir dizi nihayetinde; çocuk dediğin neşe kaynakları da, bir köşede sessizce otursunlar, resim yapsınlar, ilgi manyaklığı yapmasınlar di mi? velhasıl yasemin'in kızını oynayan çocukcağızın "ziv ziv" sesini dinlemekten bana gına geldi dizi boyunca. ne kağıt istemesi biter ne boya istemesi, tam necdet'le yasemin iki kelime sohbet edecek olurlar resimlerini göstereceği tutar. ana-baba da pek ilgiliymiş maşallah bütün bölüm çocuk eğitimi gelişimi dersleri verdiler bize, agucuk hanimiş şeklinde.
belki necdet'le yasemin'in evliliklerinin çocuk odaklı olduğu anlatılmaya çalışılmıştır. ya da ahmet'le yasemin'in aralarındaki duygusal ve fiziksel bağın tek sembolünün, işlevinden bihaber olarak izleyicinin gözüne gözüne sokulması, kavuşamayan aşıklar mefhumunu daha çarpıcı bir hale getirir demişler. ikisi de olabilir ama, çocuğun söylediklerinin ya da çocuğa söylenenlerin hiç bir manası yok. bu kadar manasız konuşmaları uzun uzun izlemek de can sıkıyor; ilerde bir gün çocuk sahibi olma kararını sorgulatıyor; çocuk aşkı öldürür mü dedirtiyor, ah bir bakıyorum dizi kaçmış gidiyor.

Takılacak şeyler değil ki bunlar...
Çocuğun bir zararı yok ki, aksine neşe katmış diziye...
Ayrıca o çocuk orda ne yapıyorsa kendiliğinden yapmıyor.
Yani dizi çocuğun yaptıklarına göre değil, çocuk diziye göre davranıyor; rol yapıyor yani.
Çocuğun aralarda cıvıldamasının, tatlı tatlı konuşmasının ne zararı var anlamadım:bilmim

Messa
22-03-07, 13:13
ya da şu:

ahmet'le yasemin'in trendeki karsilasmalari ve cocugun bi anda annesiyle ahmet'i cizmesi cok zorlama geldi bana..ama her seferinde onlar karsilastiktan sonra aglasirken ben de fena oluyorum, zorlama olsa da olmasa da karsilasmalari..(daha fazla karsilasma diyebilir miyim acaba??) bir de cocuk-ki ruya demem lazim artik- cidden sinir bozucuydu, gercek hayatta cocuk sesini cekemezken dizi yuzunden 2 saat katlandim..umarim onumuzdeki bolumlerde daha az rolu olur,hem yasemin'in sesi hem de cocuk cekilmiyorlar valla..

Yasemin'in sesi konusunda katılıyorum arkadaşa:img-hyste ama Rüya konusunda katılmıyorum. Arkadaş belliki kendi hayatında çok fazla çocukla ilgilenmiş olmalı ki, Rüya'dan gına gelmiş...:img-hyste

vega58
22-03-07, 13:17
ay ben yerim rüyayı..
onu sevmemek için heralde taş kalpli falan olmak lazım...
çocuk sevmeyene bile sevdirir ya o kendini..
ama ahmetin kucağında daha güzel duruyor insan bakmaya kıyamıyor..

_duygucuk_
22-03-07, 13:18
fragmanı gördüm necdet maşallah uçmuş gidiyor zaten dursa şaşardım:(
ahmetin kucağında rüya ne güzel gülüyorlar:):)
yasemin le buluşacakalr bakalım neler olacak?
necdet i korkular sardı :)rüya sızlık ve yaseminsiz lik:)
verem oluyor galiba rıza :(defne mitinglere filan gidiyor:(

muko88
22-03-07, 13:20
ay ben yerim rüyayı..
onu sevmemek için heralde taş kalpli falan olmak lazım...
çocuk sevmeyene bile sevdirir ya o kendini..
ama ahmetin kucağında daha güzel duruyor insan bakmaya kıyamıyor..

Hiç söyleme onu...
Çocuğa kendi başınayken bayılıyorum zaten; bir de Ahmet kucağına aldığında...
Ayyy, hhımm ne diyorlardıı, hah buldum; içim kımıl kımıl oliiiyy:img-hyste :img-hyste :img-hyste

NiliWerda
22-03-07, 13:59
Hiç söyleme onu...
Çocuğa kendi başınayken bayılıyorum zaten; bir de Ahmet kucağına aldığında...
Ayyy, hhımm ne diyorlardıı, hah buldum; içim kımıl kımıl oliiiyy:img-hyste :img-hyste :img-hyste

tüylerinde kıvır kıvır oluyomu?:img-hyste

arkadaşlar şaka maka cuma geldi ya:happy0064
offf artık nerdeyse saatler kaldı...
şu tren sahnesi çok güzel...
çok mutlu bir aile tablosu resmen:img-yes:
buardaa bişi sorcam..
trenden bi sahne varya,
rüya ahmete doğru eyilip bişi diyo?
ama ben anlamadım ne diyo?:img-help:

muko88
22-03-07, 14:20

buardaa bişi sorcam..
trenden bi sahne varya,

Yok olmuyo:img-hyste

Valla Rüya orda bişey diyor ama ne diyor tam ben de anlayamadım.
Açıkçası anlayıp her sahneden de bir cümle öğrenmek istemiyorum.
Yarın sürpriz olsun her şey...
:img-in_lo

meltem-cmbl
22-03-07, 14:39

buardaa bişi sorcam..
trenden bi sahne varya,

valla ya kos koca 1 hafta geçtii:) 1 gün kaldı dizimize

şu trende sohbet sahnesi en merak etti,ğim sahne bide yadseminle ahmetin konuştukları sahne

valla rüyanın dediğini bende anlamadımm neyse böle daha heycanlı oliyy

chekirge
22-03-07, 14:49
ben dün de yazmıştım bu konuda..aylayla necdeti şu anda karşılaştıramayız..
necdetin kişiliğinin açılımı iyi yapıldı gerçi onun karakteri de bazen büyük çelişkiler yaşıyor..bu dagayet normal dört dörtlük bir insan olmak zor..
ayla eğer ahmetle evlenecekse ki inşallah böyle bir şey yapılmaz onun da karakteri bize her yönüyle sunulmalıdır...

Çok haklısın vega58.Necdet'in karakterini iyi kötü öğrendik. İşler onun istediği gibi gitmediği zaman neler yapabildiğini gördük. Özünde çok iyi bir insan ama inşa ettiği kartondan şato yıkılıyor gibi olursa herşeyi yapabilir. Şu an bir yalanı yaşıyor. Hayatından memnun. Ama trenin peşinden gitmesi bile bence normal değil. Naticede Ahmet ve Yaseminin bir geçmişi var ve bunu en iyi bilenlerden biri de Necdet.
Ayla karakterini ise en iyi şekilde pastanede gösterdiler. Yasemine davranışı kininin sınırı olmadığını gösterdi bize. Eğer Ahmet onunla evlenirse ki evlenecek, Yasemin'e olan kinini ve kıskançlığını kafasından atamıyacak. Çünkü bu kıskançlık ve kin yıllar öncesine dayanıyor. (Nezahat elbiseleri satılsın diye bıraktığında söyledikleri). Zavallı Ahmet şimdiden acımaya başladım.

Melisa_15
22-03-07, 15:23
iyide ahmetin ayla ile evleneceği kesin diilki :((((((((

senaryoyu deiştrmişlerdir gibime gelio bu olaylardan snra ahmet klkıp nası ayla ile evlencek

+ arkadaşlar aklıma boyuna çok kötü bir fikir gelio eer öle olursa blki ahmet ayla ile evlenir
şimdi ahmet rüyanın yaşını fln hesaplar o siz evlenmeden önce olmuş gibilerinden bişerler der ysmnde biz nejdetle ewlenemden önce birlke olduk fln derse:SSS çok çoook saçma biliorum fkt aklıma geldi :P:P Allah korusun diorum we şom ağzımı kapatıorumm :happy0064 :img-hyste

vega58
22-03-07, 15:28
Çok haklısın vega58.Necdet'in karakterini iyi kötü öğrendik. İşler onun istediği gibi gitmediği zaman neler yapabildiğini gördük. Özünde çok iyi bir insan ama inşa ettiği kartondan şato yıkılıyor gibi olursa herşeyi yapabilir. Şu an bir yalanı yaşıyor. Hayatından memnun. Ama trenin peşinden gitmesi bile bence normal değil. Naticede Ahmet ve Yaseminin bir geçmişi var ve bunu en iyi bilenlerden biri de Necdet.
Ayla karakterini ise en iyi şekilde pastanede gösterdiler. Yasemine davranışı kininin sınırı olmadığını gösterdi bize. Eğer Ahmet onunla evlenirse ki evlenecek, Yasemin'e olan kinini ve kıskançlığını kafasından atamıyacak. Çünkü bu kıskançlık ve kin yıllar öncesine dayanıyor. (Nezahat elbiseleri satılsın diye bıraktığında söyledikleri). Zavallı Ahmet şimdiden acımaya başladım.

canım katılıyorum ama necdetin trenin peşinden gitmesi de onun kişiliğinin bir yansıması bence..kendine fazla kaptırmış bu açık ve rüyayı da fazlasıyla sahiplenmiş..benim anlayamadığım nokta da bu tamam yasemini seviyorsun anladık onu kıskanman sahiplenmen normal...ama rüyanın babasının ahmet olduğunu bildiğin halde onu kaybetme korkun neden..işte bu noktada necdetin kişiliğindeki çelişkiler de ortay çıkyor ya da o gerçekten sorunlu bir karakter..

layezal
22-03-07, 15:32
necdetin rüyayi kaybetme korkusu tabiki olucaktir ve bence olmalidirda, neticede dört yildir ona babalik ediyor ve kendi kizi gibi görüyor, dogal olarak yasemini kaybetme korkusu oldugu kadar bundan sonra rüyayi kaybetme korkusuda olucaktir

yani ben bu konuda necdeti anliyorum, ama kendim ettim kendim buldum olayi neticede, elbet birgün yaseminin ahmetle karsilasma olasiliginin olabilicegini gayet iyi biliyordu evlenirkene, ve bunlari göze alarak evlendi

arzu-başak
22-03-07, 15:34
Canım Fundaya sen de selam söyle...
En yakın zamanda aramıza dönmesini bekliyoruz:)
İyi günler cnm sana dabye

selamlarınızı iletirim canım....valla necdetin sorunlu bir kişilik olduğu zaten ortada...esas bundan sonra başlıyor zaten..dediğim gibi necdet rahattı ahmet uzakta diye..bakalım şimdi nasıl davranacak...
melisa_15 ağzından yel alsın canım....valla ben beklerim yaseminden böyle bir şey..ama yok ya o kadarda değil...

vega58
22-03-07, 15:57
necdetin rüyayi kaybetme korkusu tabiki olucaktir ve bence olmalidirda, neticede dört yildir ona babalik ediyor ve kendi kizi gibi görüyor, dogal olarak yasemini kaybetme korkusu oldugu kadar bundan sonra rüyayi kaybetme korkusuda olucaktir

yani ben bu konuda necdeti anliyorum, ama kendim ettim kendim buldum olayi neticede, elbet birgün yaseminin ahmetle karsilasma olasiliginin olabilicegini gayet iyi biliyordu evlenirkene, ve bunlari göze alarak evlendi

canım ama necdetin rüyaya babalık yapması ahmetin rüyanın babası olduğunu gerçeğini değiştirmez ki en azından necdetin bunu anlayacak durumda olması gerekirdi..bilmiyorum necdet bu konuda beni hayal kırıklığına uğrattı aslında necdet değil de senaristler desem daha doğru olacak..necdetin yasemine yaptığı haksızlığı hatırlatmasını isterdim bu yaptığın yanlış ahmetin bunu bilmeye hakkı var demesini beklerdim..gerçi hala bekliyorum bakalım diyecek mi yoksa böyle ahmetin peşinde gölge gibi onları izlemeye devam mı edecek..

aynakolik_fatma
22-03-07, 17:08
valla artık senaryo sıradanlığa doğru adım atıyor
artık farklı şeyler görmek istiyor insanlar zaten dizinin özelliğide buydu farklı olması
işte yasemin rüyayı ahmete açıklamaz yıllar böyle geçer hep birşeyler gizli kalır yıllar sonra ahmet kızının olduğunu öğrenir falan filan...
bunu hepimiz tahmin edebiliriz zaten genel özet denen garip bişey var ortada
(ayla ile ahmet evlenecek bunu öğrendik)
yani demek istediğim klasik bir türk filmi olmaktan çıkmalı
mesela yasemin ahmete onu hala sevdiğini itiraf etse ama kavuşmalarını engelleyecek birşey olsa ne bileyim işte farklı şeyler
off fazla geveledim...
demek istediğim artık farklı birşeyler olsun
bizi şaşırtın!!

sevimli.girl
22-03-07, 17:20
bence ortada tek bir suçlu var YASEMİN ne olursa olsun madem çok büyük bir aşk var.ahmetin annesini bir kenara atıp ne yapıp edip sölemesi gerekiyordu. necdetin yanındayım. babalık yapmış onu o kadar sevmişki kendi çocuğu olmadığını bile bile. sevdiği kız için hayatından vazgeçmiş. ama ahmetede yazık. kendi çocuğunun babası başka bir adam. rüyanın kendi çocuğu olduğunu bilmeye hakkı vardı.
bence bu diznin en büyük hatalısı YASEMİN

spdr
22-03-07, 17:36
valla artık senaryo sıradanlığa doğru adım atıyor
artık farklı şeyler görmek istiyor insanlar zaten dizinin özelliğide buydu farklı olması
işte yasemin rüyayı ahmete açıklamaz yıllar böyle geçer hep birşeyler gizli kalır yıllar sonra ahmet kızının olduğunu öğrenir falan filan...
bunu hepimiz tahmin edebiliriz zaten genel özet denen garip bişey var ortada
(ayla ile ahmet evlenecek bunu öğrendik)
yani demek istediğim klasik bir türk filmi olmaktan çıkmalı
mesela yasemin ahmete onu hala sevdiğini itiraf etse ama kavuşmalarını engelleyecek birşey olsa ne bileyim işte farklı şeyler
off fazla geveledim...
demek istediğim artık farklı birşeyler olsun
bizi şaşırtın!!

valla haklısın...
ayırmak istiyorlarsa yine ayırsınlar ama bizi şaşırtsınlar:img-yes:
hele ahmetin rüyayı yıllar sonra öğrenme ihtimali bile sinir ediyor insanı:img-cool2

bahar_can
22-03-07, 17:37
canım katılıyorum ama necdetin trenin peşinden gitmesi de onun kişiliğinin bir yansıması bence..kendine fazla kaptırmış bu açık ve rüyayı da fazlasıyla sahiplenmiş..benim anlayamadığım nokta da bu tamam yasemini seviyorsun anladık onu kıskanman sahiplenmen normal...ama rüyanın babasının ahmet olduğunu bildiğin halde onu kaybetme korkun neden..işte bu noktada necdetin kişiliğindeki çelişkiler de ortay çıkyor ya da o gerçekten sorunlu bir karakter..

Vegacığım Necdet sorunlu bir karakter değil bence... bu zamana kadar yaptığı şeyler normal dozdaydı aslında... Rüya üzerindeki "hakkı" ise 4-5 yılda harcadığı emek, O'nunla olan ilişkisi, bu ilişkinin yaşamındaki yeri, yaşamında oluşan amaçlardan biri belki de en önemlisi olması... hani birçok arkadaş diyorduya! "Al yazmalım selvi boylum" filmindeki ana tema bu aşka hakim olacak ve o noktaya gelindi işte... Yasemin'in yaşayacağı çelişki de bu olacaktır zaten... bir kez daha söylüyorum BU DİZİDE SORUNLU HER HANGİ BİR KARAKTER OLAMAZ... dizinin senaryo mantığına ters... eğer sorunlu bir karakter işleyeceklerse bunu da kesinlikle çok derin bir şekilde işlerler... aslında dizideki tüm karakterler "tür"lerinin en normal ve en olumluları... herkes aslında çok olgun tavırlar sergiliyor... tüm çelişkilerine rağmen... yeri geldiğinde kıskanç oluyorlar ama "kan davası" şeklinde bir tavırları yok mesela Ahmet çocukların piyesini izledikten sonra dışarıda bekledi, Necdet yanına gitti bizi kızdıran o konuşmaları yaptı ama Defne geldiğinde ilgisini, sevecenliğini eksik etmedi...

dizice
22-03-07, 17:55
Ruya bence de inanilmaz tatliydi. Olabildigince sevimli ve cok akilli, uslu, yaratici. Ben Binbir Gece'deki, miymiy erkek cocuguna kimse sinir olmazken, Ruya'nin sevilmemesini de, kucuklu buyuklu, tum kadin televizyon karakterlerinin sevilmemesiyle ayni nedene bagliyorum. Bizim memleket, kadinli erkekli, toptan kadin dusmani. Tek istisnasi, hanim hanimcikliktan icimizi bayiltan kadinlar. Bir tek onlar seviliyor. Gerisine her zaman bir kulp bulunuyor. Erkek karakterler ne yapsa mubah. Gercek hayattaki gibi. Yasemin de asil bu yuzden sevilmiyor. Bu kiz cesurca, kendini ilk gunden Ahmet'in kollarina atti. Ahmet'in sevgisinden daha emin bile olmadan. Ahmet karsilik vermeseydi, cok fena olabilirdi. Kapti aldi hem de adami. Ailesine de karsi geldi. Kendini aldattigini dusununce, cok sevmesine ragmen terketti.

Ses tonu, cocuksulugu falan hikaye. Boyle kadinlar bize gelmiyor. Otursunlar koselerinde, mutaasip mutaasip giyinsinler, mazbut mazbut yere baksinlar, suzulsunler, erkek durup dururken hanim hanimcikliklarina hayran olup asik olsun onlara. Pesinden kossun. Onlar da erkegi naza ceksinler. Ceksinler de ceksinler (bakiniz: bilumum Arzum Onan karakterleri, Sehrazat, Ayla vs.). Asklarindan olseler de, bir seni seviyorum diyene kadar, hekesi verem etsinler. Adamin pesinden kosturmayan, ilk adimi atan kadin makbul degil. Oyle yapsaydi Yasemin, herkes bayilirdi ona.

Necdet'i ileride "kotu karakter" yapmalarina gerek yok, cunku bence zaten bastan iyi bir karakter degil. Ben insanlarin iyi veya kotu olduguna inanmam. Herkes kendince iyidir; ama bazilarimiz daha bencilce ve baskalarini dusunmeden hareket ediyor. Her seyi kendi acisindan yorumluyor. O insanlarin davranislari baskalarina zarar veriyor. Oturup da herhalde, nasil insanlara zarar veririm acaba diye dusunen kimse yoktur dunyada. Necdet de baskalarini cok dusunmeyen bir insan tipi. Isler iyi gittigi surece huyu suyu iyi. Terslesti mi cildiriyor. Gecmiste de gorduk. Bir daha da gorecegiz.

Kesinlikle sorunlu bir kisilik. Babasi tarafindan yetisirken ezilmis, kendine guvensiz, saplantili bir sevgi icin butun hayatini mahveden bir karakter. Cok ben merkezli bir ic dunyasi var. Her sey onunla ilgili. O devirde bile politikayla ilgilenmiyor, etliye sutluye karismiyor. Varsa yoksa, onun sevdigi kadin, onun pastanesi, onun hayati. Bu bencilligiyle de iyilik yapar gibi goruntugu zamanlarda dahi, etrafindakilere zarar verdigi oluyor. Kotuluk yapmak degil niyeti, sadece her seyi kendine yontunca, dogal sonuc bu. Adini ne koyarsak koyalim, Necdet bilerek ve isteyerek, kendi aski icin iki sevenin arasina girdi. Ben o evlilige iyi niyetle girdigini hc dusunmedim. Yasemin'in bir gun ona asik olacagini ummak, biraz hastalikli bir dusunce degil mi? Siz baskasindan cocugu olacak ve ona deli gibi asik, mecburiyetten ayrilmis birisiyle, belki bir gun bana asik olur diye evlenir misiniz? Ancak yardim edeyim simdilik, sonra firsat bulunca bosanir, serbest birakirim diye evlenirseniz, iyi niyet olur bu. Zaten en bastan demisti, "ask icin her sey mubah" diye. Bu dusunus, inanilmaz bencil. Ask ne kadar buyuk olursa olsun, asla ask ugruna her sey mubahtir denilemez.

dizice
22-03-07, 18:08
ne güzel söyledin ya aynen harfi harfine katılıyorum sana özellikle de necdet hakkındakilere:good: :good: :img-yes:

Ya biz de bir, "No Necdet, No Problem" grubu kuralim da, bir sayalim kac kisiymisiz. Azinliktayiz bayagi ama. Bir de ona uygun imza gerekiyor elbet :)

Rica ederim Gazi.

gazi
22-03-07, 18:21
Ya biz de bir, "No Necdet, No Problem" grubu kuralim da, bir sayalim kac kisiymisiz. Azinliktayiz bayagi ama. Bir de ona uygun imza gerekiyor elbet :)

Rica ederim Gazi.

En başlara beni yazabilirsin bende senin gibi düşünüyorum...O yüzden hiç secvmiyorum necdet'i bana inandırıcı gelmiyor o yasemin aşkından herşeyi yapabilir

dokuz
22-03-07, 18:24
şimdiye kadar hatırla sevgili de ilk bölümlerdeki beren saat ve cansel elçin uyumsuzluğu hariç izlediklerimizin hiçbiri yapay gelmemişti bana...

özellikle mahkeme sahnelerinin , idam sahnesinin olduğu bölümler gerçekten iyi çekilmiş bölümlerdi... ve 15.bölüm sonunda Deniz Gezmiş in görüntüsünü görünce ve " hatırla sevgili 1966 dan hikayesine devam edicek " yazısını okuyunca gerçekten daha bir merak etmiştim hikayenin devamını..

ama bu merak Yasemin-Ahmet-Necdet üçgeniyle ilgili değildi çünkü bu konunun nasıl ilerleyeceği o kadar belliydi ki ... çocuk 4-5 yaşlarına gelir , Necdet ona babalık yapar kendi kızı gibi sever , Ahmet in hiçbir şeyden haberi yoktur , Yasemin hala Ahmet e , Ahmet hala Yasemin e ve Necdet te hala gizli gizli Yasemin e aşıktır... bunu tahmin etmek ve bundan sonra olacakları da tahmin etmek zor değildi evet...

ama zaten filmler için diziler için belli konular vardır ve farklı olabilen hiç olmayanı yansıtan çok fazla da örnek yoktur dizilerde... önemli olan anlattığı olay bilindik olsa da sıkmadan anlatabilmekte , kendi içinde farklılık yaratabilmekte, izlerken keyif verebilmekte... ve ben hatırla sevgili yi izlerken bu keyfi alıyorum...!

özellikle aklımda kalan bu üçlüyle alakalı bir sahne var ki gerçekten çok çok iyiydi bence... Necdet Yasemin e sürpriz yapar ve resim malzemeleri alır , Yasemin Necdet i oturtur karşısına ve çizmeye başlar... ama karşısındaki Necdet olsa da ortaya çıkan şey Ahmet in gözleridir...Yasemin in kalkıp gidişi , Necdet in o resmin karşısına geçip bakışı ( daha öncede yazdığım gibi Okan Yalabık beni şaşırtmaya ve mükemmel bir oyunculuk sergilemeye devam etmekte...) ve sonrasında gözlerin gerçek sahibi... ve işte o karakalem gözlerden , o gözlerin gerçek sahibine geçişe bayılmıştım...

sorunsa şurda : evet ben dizi yıl atladığında daha bir merak ettim olacakları ama 4 sene içinde birden serpilen karakterler o kadar eğreti durdular ki inandırıcılıklarını kaybettiler malesef... özellikle Ahmet in kardeşi Defne !! bu çocuklar dizi 1962 deyken 10-11 yaşlarında değiller miydi ?? taş çatlasın 12 yaşında olan bu minikler 4 sene sonra 15-16 yaşında olmazlar mı?? dizide sırf siyasi olaylara karışan gençlik izletmek için bu 15-16 yaşındaki gençleri 25 yaş civarı oyunculara oynatıp bu açıdan inandırıcılık sağlama çabası benim gözüme çok battı ! hadi diyelim Deniz Işık ve Defne den bir kaç yaş daha büyüktü ve onu Berk Hakman ın oynaması bir derece kabul edilebilir...çünkü bu inandırıcılık biraz oyuncunun kabiliyetiyle de alakalıdır... ama ben diğerleri için hem fiziki benzerlik açısından hem de yaş açısından daha iyi bir oyuncu seçimi olmasını beklerdim... bence bu karakterleri gerçekten 15-16 yaşında olan oyuncular oynamalıydı , dizide kendilerinden bilmem kaç yaş büyük olan ablaları Yasemin den çok daha büyük duran oyuncular değil...

bunun haricinde dizi nin gidişatından bir şikayetim yok :) dediğim gibi aşk üçgeninin bu şekilde ilerleyeceği belli bir şeydi zaten , Ahmet in Ayla yla evlenmesi de çok şaşırtıcı değil... " selvi boylum al yazmalım " filminin sonunun akılda kalan replikleri bu üçlünün hikayesinin gidiş yoludur işte : sevgi neydi ? sevgi emekti... belki fırsat verilse Ahmet te emek vericekti ama Yasemin in içinde olduğu durum budur sonuç olarak ! Necdet emekti onun için , Ahmet se aşk... başta da dediğim gibi , önemli olan bu bilinen şeyleri etkileyici inandırıcı aktarabilmek...

bu kadar uzun yazmışken( :blush: ) dizinin müziklerine değinmeden bitirmek istemiyorum yazımı... gerçekten hangi sahnede hangi müzik çalıyorsa sahneyi tamamlıyor o müzik !! bütün şarkılar çok güzel , hepsini dinlemeyi çok seviyorum ama özellikle ismi bu mu bilmiyorum ama " yaralı kalbim " çok başka ! çok içe dokunan bi şarkı... özellikle , sadece yaralı kalbim dediği şu kısım : yaralı yaralı yaralı kalbim... her kim ise söyleyen sesine sağlık...

sevgiler...

muko88
22-03-07, 18:31
Sevgili dizice; yorumun hoşuma gitti.
Uzun uzun açıklamışsın, eline mi sağlık desem diline mi:)

Necdet ve Ahmet, ikinci bölümdeydi sanırım, adada meyhanede akşam içmeye gitmişlerdi.
Necdet Ahmet'e düşüncelerinden bahsetmişti; aşk ile ilgili.O sıralar Yasemin'e açılmayı düşünüyordu.
"aşk için her şey ama her şey yapılır, iyi de olsa kötü de olsa..." cümlesine benzer şeyler söylemişti Ahmet'e.
Ben o zaman aklıma getirmiştim, genel özeti de okuduğum için, Necdet'in Yasemin'le olabilmek için iyi ya da kötü her şeyi yapabileceğini...
Yasemin ile ilgili her şeye rağmen umudu var.
Şimdi şöyle bir şey; sevgi için elbette her şey yapılır ama, yapmana gerek olmayan yerler vardır.
Dizideki Necdet'in durumu işte buna örnek.Yasemin ve Ahmet ayrılmış olsalar bile birbirlerini deli gibi seviyorlar, çok da sevdiler, bir de çocukları var...
Bunu göre göre, bir insan nasıl hala umutlanır ki; senin sevdiğin ayrılmış bile olsa yüreğinde o kadar büyük bir aşk taşıyor...
O iki insanın ileride bir araya gelmeleri gibi bir ihtimal de oluyor bu durumda.
Çünkü hem arada büyük bir aşk var, hem de bu iki kişinin bir çocuğu...
Bunlar bir araya gelmeleri için, sebeb oluşturacak şeyler.
Necdet karakterinin bunları görmesine rağmen Yasemin ile birlikte olmak adına bir şeyler yapması çok yanlış...
Onu ne kadar severse sevsin, böyle bir durum söz konusu...
Bu şekilde insan hem kendi hayatına zincir vurmuş oluyor; hem de diğerlerinin...
Aşk böyle olmaz, diye düşündüğüm için de buna saplantı gibisinden bir şeyler demek zorunda kalıyorum.

bahar_can
22-03-07, 18:31
Sevgili dizice, kadının toplumda görülmek istendiği şekline ilişkin Yasemin üzerinden yaptığım yoruma cani gönülden katılıyorum.. çok çok önemli bir konu bu... ben bu konuda ki eleştirimi yalnızca o dönemde böyle rahat hareket edebilen kaç kadın vardı? şeklinde yapmıştım ama olayın bu yönünü hiç düşünmemiştim ki tartışma konusu açmak için de o kadar hevesli bir forum üyesiyimdir :img-wink: gerçektende :happy0064 çok teşekkür ediyorum sana... evet toplum rahat kadını, rahat kızı sevmez... onların "ne olduğu" veya "olacağı" malumdur... Yasemin karakteri aslında günümüzde bile fazla rastlanmaya bir tip... bu anlamda dizide böyle bir karakterin bir değeri de ortaya çıkmış oldu bu konu bağlamında... birçok kadın bile bu konuda rahat kadınları sevmez artık gerisini varıp biz düşünelim öyle değil mi? Peşinden koşulan bir kadın, zor elde edilen bir kadın, aldatıldığında da susup kocasının bu ahlaksızlığını sineye çeken bir kadın her zaman mübahtır... tüm "ahlak"i sorumluluğu kadın taşımalıdır yani... onun duygusunu açık etme hakkı yoktur, onun duyguları hakkında konuşma hakkı da yoktur, onun bu duygu ve düşüncelerini pratiğe geçirmek hakkı ise hiç yoktur... feodal ilişkilerin yoğun olduğu yerlerde bunun karşılığı ölüm, batıya geldikçe de yiyeceği damgadır...

HaMbUrG*
22-03-07, 18:34

Rica ederim Gazi.

"No Necdet, No problem" grubuna hic düsünmeden katilirim..
Bende ayni senin gibi düsünüyorum Necdet konusunda.

vega58
22-03-07, 18:39
Vegacığım Necdet sorunlu bir karakter değil bence... bu zamana kadar yaptığı şeyler normal dozdaydı aslında... Rüya üzerindeki "hakkı" ise 4-5 yılda harcadığı emek, O'nunla olan ilişkisi, bu ilişkinin yaşamındaki yeri, yaşamında oluşan amaçlardan biri belki de en önemlisi olması... hani birçok arkadaş diyorduya! "Al yazmalım selvi boylum" filmindeki ana tema bu aşka hakim olacak ve o noktaya gelindi işte... Yasemin'in yaşayacağı çelişki de bu olacaktır zaten... bir kez daha söylüyorum BU DİZİDE SORUNLU HER HANGİ BİR KARAKTER OLAMAZ... dizinin senaryo mantığına ters... eğer sorunlu bir karakter işleyeceklerse bunu da kesinlikle çok derin bir şekilde işlerler... aslında dizideki tüm karakterler "tür"lerinin en normal ve en olumluları... herkes aslında çok olgun tavırlar sergiliyor... tüm çelişkilerine rağmen... yeri geldiğinde kıskanç oluyorlar ama "kan davası" şeklinde bir tavırları yok mesela Ahmet çocukların piyesini izledikten sonra dışarıda bekledi, Necdet yanına gitti bizi kızdıran o konuşmaları yaptı ama Defne geldiğinde ilgisini, sevecenliğini eksik etmedi...

ablacım zaten sorunlu derken kişiliği problemli demek istememiştim..yani her insanda olan takıntılar onda da var ama yani aklım almıyor necdetin rüyayı bu kadar bencilce sevmesini..ahmet yokmuş gibi davranmasını...çocuğun babasının ahmet olduğunu bile bile sırf dört senelik bir emek var diye bunu sonuna kadar saklayacak mı yani..bu kadar saçmalık olamaz..hem ahmete hem de kendi ailesine bunu yapması saçma geliyor bana..
hadi senaristler bizi şaşırtın da necdet bu duruma karşı bir şeyler yapsın zira yaseminin bir şey yapmasını beklemiyorum..
dizice arkadaşım senin dediğin bir çok şeye katılıyorum ama keşke yasemin dediğin kadar cesur olsaydı da necdetle evlenmek gibi kolay bir yolu seçmeseydi ya da yine topu senaristlere atıyorum onlar cesur olsalardı ya da daha yaratıcı..

muko88
22-03-07, 18:41
Sevgili dizice, kadının toplumda görülmek istendiği şekline ilişkin Yasemin üzerinden yaptığım yoruma cani gönülden katılıyorum.. çok çok önemli bir konu bu... ben bu konuda ki eleştirimi yalnızca o dönemde böyle rahat hareket edebilen kaç kadın vardı? şeklinde yapmıştım ama olayın bu yönünü hiç düşünmemiştim ki tartışma konusu açmak için de o kadar hevesli bir forum üyesiyimdir :img-wink: gerçektende :happy0064 çok teşekkür ediyorum sana... evet toplum rahat kadını, rahat kızı sevmez... onların "ne olduğu" veya "olacağı" malumdur... Yasemin karakteri aslında günümüzde bile fazla rastlanmaya bir tip... bu anlamda dizide böyle bir karakterin bir değeri de ortaya çıkmış oldu bu konu bağlamında... birçok kadın bile bu konuda rahat kadınları sevmez artık gerisini varıp biz düşünelim öyle değil mi? Peşinden koşulan bir kadın, zor elde edilen bir kadın, aldatıldığında da susup kocasının bu ahlaksızlığını sineye çeken bir kadın her zaman mübahtır... tüm "ahlak"i sorumluluğu kadın taşımalıdır yani... onun duygusunu açık etme hakkı yoktur, onun duyguları hakkında konuşma hakkı da yoktur, onun bu duygu ve düşüncelerini pratiğe geçirmek hakkı ise hiç yoktur... feodal ilişkilerin yoğun olduğu yerlerde bunun karşılığı ölüm, batıya geldikçe de yiyeceği damgadır...

Sevgili dizice ve sen; bu mevzuyu o kadar iyi açıkladınız ki; "katılıyorum, çok doğru" cümlesinden başka bir şey söyleyemeyeceğim bu konu hakkında...
Ve bir diğer kızdığım şey; sırf bu yüzden Yasemin karakterinin "mantıksız, akılsız" gibi sıfatlarla nitelendirilmesi...

marenostrum
22-03-07, 18:48
Ruya bence de inanilmaz tatliydi. Olabildigince sevimli ve cok akilli, uslu, yaratici. Ben Binbir Gece'deki, miymiy erkek cocuguna kimse sinir olmazken, Ruya'nin sevilmemesini de, kucuklu buyuklu, tum kadin televizyon karakterlerinin sevilmemesiyle ayni nedene bagliyorum. Bizim memleket, kadinli erkekli, toptan kadin dusmani. Tek istisnasi, hanim hanimcikliktan icimizi bayiltan kadinlar. Bir tek onlar seviliyor. Gerisine her zaman bir kulp bulunuyor. Erkek karakterler ne yapsa mubah. Gercek hayattaki gibi. Yasemin de asil bu yuzden sevilmiyor. Bu kiz cesurca, kendini ilk gunden Ahmet'in kollarina atti. Ahmet'in sevgisinden daha emin bile olmadan. Ahmet karsilik vermeseydi, cok fena olabilirdi. Kapti aldi hem de adami. Ailesine de karsi geldi. Kendini aldattigini dusununce, cok sevmesine ragmen terketti.

Ses tonu, cocuksulugu falan hikaye. Boyle kadinlar bize gelmiyor. Otursunlar koselerinde, mutaasip mutaasip giyinsinler, mazbut mazbut yere baksinlar, suzulsunler, erkek durup dururken hanim hanimcikliklarina hayran olup asik olsun onlara. Pesinden kossun. Onlar da erkegi naza ceksinler. Ceksinler de ceksinler (bakiniz: bilumum Arzum Onan karakterleri, Sehrazat, Ayla vs.). Asklarindan olseler de, bir seni seviyorum diyene kadar, hekesi verem etsinler. Adamin pesinden kosturmayan, ilk adimi atan kadin makbul degil. Oyle yapsaydi Yasemin, herkes bayilirdi ona.

Sevgili dizice,

O kadar guzel yazmis, o kadar guzel aciklamissin ki toplumun kadina bakis acisini... Sadece eline saglik demek ve tesekkur etmek istedim. Yazdigim diger bir forumda da ayni zihniyeti -en koyu sekliyle- gormekteyim. Bazi yorumlara saskin saskin, "Bunu bir kadin yazmis olamaz." diyerek bakarken buluyorum kendimi. Kadinlarin hayattaki tek rolu kadincilik oynamakmis gibi bir inanca sahip olan bu zihniyete de katlanamiyorum. Bu toplum, gercek kadinlar gormek istemiyor; kadincilik oynayan kadinlar gormek istiyor. Kadincilik oynamanin ayrintilarini sen yukarida uzun uzun aciklamissin zaten. Cunku burada onemli olan erkegin ne istedigi, kadin figurunu nasil sekillendirdigi; kadinin ne olmak, nasil davranmak istedigi degil... Erkek sadece kadini sekillendirmiyor, kadinin kendi kafasindaki kadini da sekillendiriyor. Boylece dizilerde cizilen ozgur, cesur kadinlardan nefret eden bir toplum ortaya cikiyor.

Sevgiler...

HaMbUrG*
22-03-07, 18:51
Yasemin karakterine, bu durumda sempati duymak oldukca zor. Yasemin toplumda hor görülmemek yerine askini ve daha da dogrusu Ahmet'i harcadi.
Duydugu aska ve bilhassa Ahmet'e karsilik toplumdaki konumunu kaybetmeyi göze alabilirdi.
Üstelik Ahmet'e secme sansi tanimadigi icin suclu duruma düsüyor. Birde Ahmet'in cektigi aciyi görünce insan ister istemez Yasemin'i hedef tahtasi olarak algiliyor.

bahar_can
22-03-07, 18:51
Ama sevgili dizice Necdet hakkında yaptığın yoruma katılmıyorum... çünkü Necdet kesinliklesorunlu bir tip değil... O dönemlerdeki aşk ile bu dönemlerde yaşanan aşklar arasındaki farkı düşündüğümüzde bazı karakterlerin yaptığı kıskançlıklar hastalıklı gibi gelse de aslında o sorular şu dönemde bile karşılıksız aşklarda yaşanan sorunlar... Necdet ve Yasemin bizim tanık olmadığımız tam 4 yıl geçirdiler... ve bu süre içinde Ahmet hiç olmadı... 4 yılda o kadar çok şey için plan kurulup, o kadar çok şeyi yaşamınızın amacı yapabilirsiniz ki... Necdet 24 saat o evde bir ailenin yaşayabileceği her sorunu, her mutluluğu, her paylaşımı (yatak odası hariç) yaşadı... onlar üzerinde sorumluluk duygusu var.. bu çok önemli bir durum... Ahmet'in birden ortaya çıkması O'nu panikleştirdi... bence bu çok normal...
"Niye, düşünmedi mi hiç bir gün Ahmet'in geleceğini?? diyebilirsin ama Rüya'nın hiçbir şekilde Ahmet tarafından bilinmemesi sözü, bir gün aşık olduğunda Yasemin'e söylemesi sözü O'nu aslında çok rahatlattı... çünkü iki söz de onun aşk hayalinin gerçekleşmesine veya aşık olduğu kadının yanında olmasına garantiydi... ve bu garantiyi hiç sorunsuz bir şekilde 4 yıl sürdürdü... bu durumda belirttiğim doğal ilişkiler ve ona yüklediği sorumluluklar ve birgün sevilebileceği düşüncesini koruması onda amacına giden bir dünya yarattı tabi ki... Ahmet'in ortaya çıkması ise değer verdiği herşeyin elinden gitmesi demek... o yüzden bu panik de çok doğal bence bu bir hastalık değil... geçici bir panik Yasemin'in seçimine göre de yavaş yavaş kabul edeceği bir durum... tabiki çok zorluk bu zorlukların getirdiği çelişkiler bu çelişkilerden biri olan olumsuzluklar yaşayacaktır ama Necdet karakter olarak çok mantıklı bir tip... olgunluğunu sonuçta gösterecektir... politikaya karışmaması ise toplumun bir aynası olarak seçilmesiyle ilgili... Türk toplumu politik değil genel olarak her hangi bir tarafı belli bir noktaya kadar seçmez... yumurta kapıya dayanınca tavır koyar... ki Necdet'in politik birkaç yorumu vardı oldukça mantıklı ve objektif bulmuştum ben kendi adıma... Necdet halkın bir temsilcisi olarak orada ama çok bilinçli bir temsilci aslında... yorulmadan tekrar edeceğim çünkü buna inanıyorum... bu dizideki karakterlerin hepsinin olumlu ve olumsuz yönleri irdeleniyor ve sonuçta (en azından bu zamana kadar) olumlu yönüyle bitiriliyor... bye

bahar_can
22-03-07, 18:54
Off yaa! yine çok güzel bir konu ve ben yine çıkmak zorundayım üstelik marenostrum da buradayken... :sad53: Ayla ve Necdet yorumlarım aynı mantık da o yüzden:img-wink:

dizice
22-03-07, 18:58
dizice arkadaşım senin dediğin bir çok şeye katılıyorum ama keşke yasemin dediğin kadar cesur olsaydı da necdetle evlenmek gibi kolay bir yolu seçmeseydi ya da yine topu senaristlere atıyorum onlar cesur olsalardı ya da daha yaratıcı..

Bana Yasemin'in yaptigi, cesaret eksikliginden cok fedakarlik gibi geliyor. Bu konu biraz muglak aslinda. Belki de ben oyle gormek istiyorum. Ama ben de olsam, o durumda kalsam, ailemin dusecegi durumu dusunup, askimi feda edebilirdim ki bunu cok cok asik biri olarak soyluyorum. Yasemin ailesine karsi gelmeyi goze almisti; ama her sey cok ustuste geldi ve Yasemin hamileligiyle ailesini dusurecegi durumu dusunerek, panige kapildi. Ahmet uzunca bir sure donmeyecek diye dusunuyordu. Hamileligi ortaya cikacakti ve ortada bir baba bile olmayacakti. Bu durumda, kendine 3 yol gordu: olum, kurtaj, gecici bir yalan evlilik. O gunun sartlarinda kurtajin nasil bir sey oldugunu da gosterdiler zaten. Yasemin dunyanin en cesur insani diye de dusunmuyorum, ama bizim toplumun tahammul ettiginden cok daha cesur.

Benim bir turlu anlamadigim, Yasemin'le Ruya'nin, neden Ruya daha bebekken ayrilmadiklari. Ruya'yi buyudukten sonra Necdet'ten koparmak cok yazik. Bu bastan belliydi. Yasemin zaten kendini gozden cikardi diyelim. Evli kalsalar bu sefer, hayatini yalan bir evlilikte gecirmek zorunda kalacak Necdet'e yazik (Yasemin onun kendine asik oldugunu guya hala anlayamadi ya). Neden bu evlilik bu kadar uzadi da, bosanilamaz hale geitirildi. Buna hic bir aciklama getirmediler. Bence en buyuk mantik hatasi bu oldu.

Bu arada bizim No Necet, No Problem grubu dusundugumden kalabalikmis. Yakinda sayimiz artacak gibi geliyor :)

vega58
22-03-07, 18:58
Yasemin karakterine, bu durumda sempati duymak oldukca zor. Yasemin toplumda hor görülmemek yerine askini ve daha da dogrusu Ahmet'i harcadi.
Duydugu aska ve bilhassa Ahmet'e karsilik toplumdaki konumunu kaybetmeyi göze alabilirdi.
Üstelik Ahmet'e secme sansi tanimadigi icin suclu duruma düsüyor. Birde Ahmet'in cektigi aciyi görünce insan ister istemez Yasemin'i hedef tahtasi olarak algiliyor.

şu durumda yasemine sepmati duymak gerçekten zor haklısın ama başından beri bu forumu takip ediyorum dizi başladığından beri buradaki çoğu arkadaş yasemini sevmediler..herkesin sevmeme nedeni farklı olabilir ama genel görünüşe bakınca çoğu arkadaş sırf yaseminin ahmetle bu kadar rahat samimi olması evlilik dışı hamile kalması sevdiği adamı nişanlısından ayırması gibi nedenlerden dolayı yasemine olumsuz baktı..sanki herşeyi yasemin kendi yaptı bu konuda ahmetin hiç kabahati yok gibi bakıldı olaya ya da doğru ifade edemedim..seven iki insanın böyle davranmasını yadırgadı çoğu arkadaş ve daha çok yasemine yüklenildi..

vega58
22-03-07, 19:02
dizice arkadaşım yine olay senaristler de bitiyor..haklısın yasemin cesur ve ben bu cesur yaseminin necdetle evlenme kolaycılığını seçmesini istemezdim..hadi evlendi diyelim bunu yıllardır neden sürdürüyor..çalışan bir bayansın artık necdet de çocuğuna soyadını vermiş bir şekilde..tamam neden bu ısrar bu yalan evlilik için..

HaMbUrG*
22-03-07, 19:03
Ayla'nin paranoyak girisimlerde bulunacagi fikrine katilmiyorum, cünkü oturmus bir karakter yapisina sahip. Bir diziye bir paranoyak yeter'de artar.

Ahmet'in Ayla'yla evlenmesi icin Ahmet'i kökten sarsan bir olay söz konusu olmali. Simdilik Yasemin'den baska bir kadin düsüncelerinden uzak. Onun iddaasindan evleneceginide hic sanmiyorum.. Belki yasemin sende kendine bir hayat kur falan deyip aklini celebilir:icon_sorr :icon_sorr :icon_whis

muko88
22-03-07, 19:07
dizice arkadaşım yine olay senaristler de bitiyor..haklısın yasemin cesur ve ben bu cesur yaseminin necdetle evlenme kolaycılığını seçmesini istemezdim..hadi evlendi diyelim bunu yıllardır neden sürdürüyor..çalışan bir bayansın artık necdet de çocuğuna soyadını vermiş bir şekilde..tamam neden bu ısrar bu yalan evlilik için..

İşte en çok kafa bulandıran şey bu...
Senaristlerin hatası çok büyük burada.
Çünkü arkadaşın da dediği gibi gerçekten mantık hatasına dönüştü bu...
En azından Yasemin düşünebilirdi:"illa necdet mi ayrılmak isteyecek, illa birini mi bulması gerekir, çocuk çok büyümeden ayrılalım en iyisi" şeklinde...
Necdet zaten böyle bir şeyi düşünmez.
Yasemin neden böyle yapmadı, anlayamadım.
Annesinin yanına da taşınırdı.
Zaten çalışıyor da, rahat rahat büyütürdü çocuğunu.
Bu evliliğin bu kadar sürmesi saçma geliyor bana da...

HaMbUrG*
22-03-07, 19:09
sanki herşeyi yasemin kendi yaptı bu konuda ahmetin hiç kabahati yok gibi bakıldı olaya ya da doğru ifade edemedim..seven iki insanın böyle davranmasını yadırgadı çoğu arkadaş ve daha çok yasemine yüklenildi..

Haklisin ama Ahmet yasemin'in hatira defterini okudu ve büyülendi , yani bir nevi yasemin Ahmet'i kendine asik etti ve sonrada yüz üstü birakip gitti, tabir yerindeyse. Sonucta hem suclu hem güclü konumuna düstü Yasemin. Yasemin'in evlenmeden Ahmet'le yakinlasmasini tasvip etmiyorum ama oda cok rahat davrandi mesela Ahmet'le bogaz'da konusurken.

vega58
22-03-07, 19:14
aşık etti bıraktı gitti demek çok doğru bir yaklaşım değil bence..ikisi de birbirini çok sevdi ve hala seviyorlar ama şartlar onlara izin vermedi..bu kadar basit..ama yasemini bu evliliği devam ettirmesi saçma..tamam ahmetle birlikte olmasını beklemiyorum zaten ama kendi başına bir birey olarak toplumda kendine bir yer edinemez mi..pekala edinebilir..
evlenmeden yakınlaşma mevzusuna gelince bunu yadırgayacak bir şey yok bence seven iki insan aşkateşiyle ne yaptıklarını bilmez haldelerdi..onlardan o durumdayken mantıklı davranmalarını beklemek zaten münkün değil bence..

dizice
22-03-07, 19:17

Evet ya, calisiyor, parasi da var az cok yani. Hem madem Necdet her seyi iyiliginden yapiyor, karisi olarak para verip bakacagina, arkadasi olarak da maddi yardim yapabilir.

Yani karakterin 4 yilda ne kadar yaslandirildigi, tiplerinin ne kadar cocukluk hallerine benzedigi degil de, asil bu bana mantik hatasi gibi geliyor.

Ben Necdet'in sorunlu oldugunu dusunuyorum. Ama su anda yasadiklari dolayisiyla degil, Yasemin'le evlenme nedeni ("belki bana asik olur") dolayisiyla. Bir de bu evliligi bu kadar devam ettirmesi nedeniyle. Tas olsa sabrindan catlar. Hem askindan delirdigin kadin her an yaninda, onunde olsun, ayni evde yasa, karin olsun, hem de eli eline degmesin ve o yonde bir umut bile vermesin. Hatta onu ne kadar sevdigini belli bile edeme. Bu durumu kabullenmek bence iyilik degil, biraz takintili bir ruh hali gostergesi. Ben kendimi karakterlerin yerine koydugumda, ozdeslesemem dedigim tek karakter, Necdet.

muko88
22-03-07, 19:18
Haklisin ama Ahmet yasemin'in hatira defterini okudu ve büyülendi , yani bir nevi yasemin Ahmet'i kendine asik etti ve sonrada yüz üstü birakip gitti, tabir yerindeyse. Sonucta hem suclu hem güclü konumuna düstü Yasemin. Yasemin'in evlenmeden Ahmet'le yakinlasmasini tasvip etmiyorum ama oda cok rahat davrandi mesela Ahmet'le bogaz'da konusurken.

Şimdi öyle bir söylüyorsunuz ki; sanki Yasemin günlüğün Ahmet'in eline geçmesini sağladı, bilerek düşürdü günlüğünü yani...Sonra kendine aşık olmasını sağladı...Bir süre aşk yaşadılar, beraber de oldular, hamile de kaldı...Daha sonra da keyfinden bıraktı Ahmet'i...

Anlatmanızdan böyle bir izlenim çıkıyor.
Tabii ki evlenmeden ilişki olması, hamile kalması; olmaması gereken şeyler...
Fakat Yasemin art niyetliymiş de Ahmet'i kullanıp atmış gibi anlatıyorsunuz.
Arada ince ince çizgiler var.O çizgileri görmezden gelir de tüm hatlarıyla görmezsek böyle bir anlatım çıkar ortaya, sizin anlattığınız gibi...

HaMbUrG*
22-03-07, 19:33
Sevgili muko88,
benim yazdiklarimi mübalagali bir sekilde yorumlaman bir talihsizlik olmus . Bu yorumun gaye'si Yasemin'in olaylardaki etkisinin Ahmet'le karsilastirildiginda daha aktif oldugu.

muko88
22-03-07, 19:36
Sevgili muko88,
benim yazdiklarimi mubalagali bir sekilde yorumlaman bir talihsizlik olmus . Bu yorumun gaye'si Yasemin'in olaylardaki etkisinin Ahmet'le karsilastirildiginda daha aktif oldugu.

Mübalağalı bir izlenim veriyordu, o yüzden öyle yorumladım.
Tabi ki Ahmet ile karşılaştırınca Ahmet her şeyden bihaber olduğu için etkisiz eleman gibi görünüyor.

dizice
22-03-07, 19:43
Siz gercekten evlilikten once iliskinin olmamasi gerektigini mi dusunuyorsunuz, yoksa kadinlar yapmamali diye mi dusunuyorsunuz? Olmamasi mi gerek, yoksa kadinlarin mi yapmamasi gerek? Cunku Ahmet zaten Fransiz nisanlisiyla beraber oluyordu. Ahmet'i bu nedenle ayipliyor muyuz? Yani o evlilik oncesi iliskiyi, hem de asik olmadan yasiyordu.

Bence askin oldugu yerde, fiziksel beraberlik de olmali. Bu tabii herkese gore degisebilir. Ama ben evlilik oncesi beraber oldu diye birini ayiplamayi anlamiyorum. Herkes kendi ahlak anlayisina gore yasasin. Tabii derseniz, madem beraber oldu, hamile kalmamayi da bilseydi. Sonuclarini dusunseydi. O ayri. Ama Ahmet de, Yasemin kadar suclu o konuda. Cok cahilce bir hareket; ama onlar da bugun yarin evlenecegiz diye hesapliyorlardi :)

vega58
22-03-07, 20:39
cevabı yazdım gönderemedim forum gitti geldi..
neyse dizice arkadaşım tabiki seven iki insanın beraber olması kadar doğal bir şey olamaz..dizide yaşanan olay da bence gayet normal..ama illa da birilerini suçlaamak gerekiyorsa burda yasrmin kadar ahmet de suçludur..ki bence ikisi de suçlu değil..aşıklar sadece...
ama ne yazık ki toplumun bakışı kadını suçlamaya daha meyilli nedense..zaten yaseminin sevilmemesinin altında da diğer nedenlerin yanında bu da var..

spdr
22-03-07, 20:53
Siz gercekten evlilikten once iliskinin olmamasi gerektigini mi dusunuyorsunuz, yoksa kadinlar yapmamali diye mi dusunuyorsunuz? Olmamasi mi gerek, yoksa kadinlarin mi yapmamasi gerek? Cunku Ahmet zaten Fransiz nisanlisiyla beraber oluyordu. Ahmet'i bu nedenle ayipliyor muyuz? Yani o evlilik oncesi iliskiyi, hem de asik olmadan yasiyordu.

Bence askin oldugu yerde, fiziksel beraberlik de olmali. Bu tabii herkese gore degisebilir. Ama ben evlilik oncesi beraber oldu diye birini ayiplamayi anlamiyorum. Herkes kendi ahlak anlayisina gore yasasin. Tabii derseniz, madem beraber oldu, hamile kalmamayi da bilseydi. Sonuclarini dusunseydi. O ayri. Ama Ahmet de, Yasemin kadar suclu o konuda. Cok cahilce bir hareket; ama onlar da bugun yarin evlenecegiz diye hesapliyorlardi :)

ben gerçekten evlilikten önce ilişkinin olmaması gerektiğini düşünüyorum...böyle bir konuda yorum bile yazmak istemezdim açıkçası ama neyse..
kadınlar için değil sadece....
aşk kalple maneviyatla ilgili bir durum...
fiziksel beraberlik olursa başka şeylere dayalı-başka şeyleri ön plana almış bir ilişki olur çıkar yoksa...yani illa olması gerekmiyor öyle yakınlaşmaların..
ayrıca herkes kendi ahlak anlayışına göre yaşasın demişsin...buna da katılıyorum:img-yes: bu durumu kabul eden çevreler de vardır tabi ama o dönemde yaseminin yaşadığı ortamdaki ahlak anlayışı öyle bişi yapmaması gerektiğini söylüyor....bu konuda bir hata yaptılar..bunun hata olup olmadığını tartışmak bile gereksiz bence o an için:img-cool2

Güneş-07
22-03-07, 20:58
herkese mrb ben geldim giremedim birkaçgündür bayağı dolmuş okuyamadım hepsini...
konuyu anlayamadım ama yasmin-nejdet evlliğini hiç desteklemediğimi hep söylemişimdir...

marenostrum
22-03-07, 21:09
aşk kalple maneviyatla ilgili bir durum...
fiziksel beraberlik olursa başka şeylere dayalı-başka şeyleri ön plana almış bir ilişki olur çıkar yoksa...yani illa olması gerekmiyor öyle yakınlaşmaların..

Sevgili spdr,

Senin mesajinin tumunden ve ozellikle yukarida alinti yaptigim kisimdan anladigim sey: Evlilik fiziksel beraberligi one almis, baska seylere dayanmis bir iliskidir. Cunku fiziksel beraberligin olmadigi normal bir evlilik olmaz herhalde. Demek ki evlenmeden once beraber olmadiysak ve asiksak, evlendigimiz gibi onceligimiz olan aski kapi onunde birakiyoruz, fiziksel beraberligin on planda oldugu bir beraberlik icin evimizin kapisindan kocamizla/karimizla giriyoruz. Ya da askin on planda oldugu iliskimize devam etmek icin esimize diyoruz ki: "Kusura bakma ben iliskimizde askin on planda kalmasini istiyorum, o yuzden seninle fiziksel bir beraberlik yasayamam."

Sevdigin insanla birlikte olmak sevginin parcasidir. Sevismek sevginin boyut degistirmis hali degildir; aski bitiren, kirleten kotu bir sey hic degildir. Insanin ahlak anlayisi dolayisiyla bunu evlendikten sonraya ertelemesini anlarim ama bu sekilde sanki askin "tu kaka" yuzuymus gibi algilanmasini anlamam. Cunku bu, evlenilecek kadin-yatilacak kadin zihniyetini doguran dusunce seklidir.

Sevgiler...

hewal
22-03-07, 21:40
Yasemin karakteri diğer diiz karakterlerinden evet farklı aşkını kolayca itiraf edebilen sevgisini beleli eden bir kadın ama sadece bu özellikle özgür kadın olunmuyor bence..Babası hapisteyken Şevket'le yaptığı konuşma sonrası Ahmet'ten ayrılma kararı aldı çünkü bu kadar sorundan sonra bu kadar üzüntüden sonra hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını düşündü..O esnada hamile olduğunu öğrendi intihar etmeyi göze aldı ve bu sırada karşısına Necdet çıktı o sürpriz teklifle kabul etti.İşte bundan sonra Yasemin'de diğer dizi karakterleri gibi oldu..4 yıl neden sürdürüd o evliliği doğum olduktan bir süre sonra ayrılsaydı..Necdet'in kendisini beklemesi bir yana Necdet'in Rüya'ya bağlanması bir yana Ahmet'in Rüya'dan haberdar olmayılıda bir yana desek bile Rüya ne olacak bunca zaman bab bildiği Necdet ve gerçek babası Ahmet var..Üstelik akademide hocalık yapmayada başalmış yani ekonomik özgürlüğüde var.Yasemin boşanmış olarak yoluna devam etseydi asıl o zaman farklı olurdu.Şimdi nihayetinde Necdet var her zaman koşıulsuz sahip çıkıyor ona bunun için ağlayıp ahlayıp vahlamasına hiç gerek yok üstelik...

hewal
22-03-07, 21:41
Yasemin karakteri diğer dizi karakterlerinden evet farklı aşkını kolayca itiraf edebilen sevgisini belli eden bir kadın ama sadece bu özellikle özgür kadın olunmuyor bence..Babası hapisteyken Şevket'le yaptığı konuşma sonrası Ahmet'ten ayrılma kararı aldı çünkü bu kadar sorundan sonra bu kadar üzüntüden sonra hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını düşündü..O esnada hamile olduğunu öğrendi intihar etmeyi göze aldı ve bu sırada karşısına Necdet çıktı o sürpriz teklifle kabul etti.İşte bundan sonra Yasemin'de diğer dizi karakterleri gibi oldu..4 yıl neden sürdürüd o evliliği doğum olduktan bir süre sonra ayrılsaydı..Necdet'in kendisini beklemesi bir yana Necdet'in Rüya'ya bağlanması bir yana Ahmet'in Rüya'dan haberdar olmayılıda bir yana desek bile Rüya ne olacak bunca zaman bab bildiği Necdet ve gerçek babası Ahmet var..Üstelik akademide hocalık yapmayada başalmış yani ekonomik özgürlüğüde var.Yasemin boşanmış olarak yoluna devam etseydi asıl o zaman farklı olurdu.Şimdi nihayetinde Necdet var her zaman koşıulsuz sahip çıkıyor ona bunun için ağlayıp ahlayıp vahlamasına hiç gerek yok üstelik...

sude-elvin
22-03-07, 21:42
fragmani yeni izleyebildim. ahmetin neyaptiginin farkinda degilmisin sen beni öldürdün yasemin dedigi yerde beni öldürdü. bu hafta yine duygu dolu sahneler olucagi kesin. rizayi gecen bölümden tahmin etmistim neyazikki nejdet ise gittikce tehlikeli olucaga benziyor.

hewal
22-03-07, 21:43
Yasemin karakteri diğer dizi karakterlerinden evet farklı aşkını kolayca itiraf edebilen sevgisini belli eden bir kadın ama sadece bu özellikle özgür kadın olunmuyor bence..Babası hapisteyken Şevket'le yaptığı konuşma sonrası Ahmet'ten ayrılma kararı aldı çünkü bu kadar sorundan sonra bu kadar üzüntüden sonra hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını düşündü..O esnada hamile olduğunu öğrendi intihar etmeyi göze aldı ve bu sırada karşısına Necdet çıktı o sürpriz teklifle kabul etti.İşte bundan sonra Yasemin'de diğer dizi karakterleri gibi oldu..

4 yıl neden sürdürdü o evliliği doğum olduktan bir süre sonra ayrılsaydı..Necdet'in kendisini beklemesi bir yana,Necdet'in Rüya'ya bağlanması bir yana,Ahmet'in Rüya'dan haberdar olmayışı bir yana desek bile Rüya ne olacak bunca zaman baba bildiği Necdet ve gerçek babası Ahmet var..Üstelik akademide hocalık yapmayada başlamış yani ekonomik özgürlüğüde var.

Yasemin boşanmış olarak yoluna devam etseydi asıl o zaman farklı olurdu.Şimdi nihayetinde Necdet var her zaman koşıulsuz sahip çıkıyor ona bunun için ağlayıp ahlayıp vahlamasına hiç gerek yok üstelik...

hewal
22-03-07, 21:46
bu kadar uzun yazmışken( :blush: ) dizinin müziklerine değinmeden bitirmek istemiyorum yazımı... gerçekten hangi sahnede hangi müzik çalıyorsa sahneyi tamamlıyor o müzik !! bütün şarkılar çok güzel , hepsini dinlemeyi çok seviyorum ama özellikle ismi bu mu bilmiyorum ama " yaralı kalbim " çok başka ! çok içe dokunan bi şarkı... özellikle , sadece yaralı kalbim dediği şu kısım : yaralı yaralı yaralı kalbim... her kim ise söyleyen sesine sağlık...

sevgiler...

dokuz'um seni burada görmek ne güzel..Gerçektende müzikler sahneleri tamamlıyor oyuncuların yetersiz kaldığı anlarda müzik devreye giriyor..Bahsettiğin şarkıyı yanlış hatırlamıyorsam Atakan AKTAŞ seslendiriyor :icon_whis .

muko88
22-03-07, 21:57
Evlenmeden önce beraberlik kişiden kişiye değişir tabii...
İki insan birbirini çok seviyorsa ve fiziksel bir yakınlaşma oluyorsa; bu o iki kişinin arasında olan bir şeydir
Bu dizide de öyle oldu.Aşk dolu bir gündü o malum gün...
Zaten gül rengi şarap eşliğinde çok romantik dakikalar geçiriyorlardı:)
Ama Yasemin o gün hamile kalmadı ki...
Hatırlarsanız onlar orada barışırken Ahmet'in babasına da Yassıada savcılığı için kağıt gelmişti.
E o zaman hamile kalmış olsa, mahkemeler bittiğinde doğum yapması gerekmiyor muydu?
O gün hamile kalmadı Yasemin...Değil mi?
Bu benim kafamı karıştırıyor.
Halbuki mahkemeler bitmek üzereyken öğrenmişti hamile olduğunu...

spdr
22-03-07, 22:08
sanırım kendimi çok iyi ifade edemedim...
tabiki de evlendikten sonrayla ilgili bir sözüm yok..
ama evlenmeden önce böyle durumların olmasını bu kadar doğal ve sanki ilişkilerin olmazsa olmazı gibi göstermeye karşıyım ben....

yani diyorum ki aşk gerçekse böyle şeylerin illaki olmasına gerek yok...
ama bunlar aşkı bitirir vs demek istemedim...:img-yes:
(p.s:yanlış ifadeler kullanmış olabilirim ama yazdığım yazıyı tekrar okuduktan sonra senin yorumunun da fazla abartılı olduğunu düşünüyorum...
her neyse....daha fazla konuşmak istemiyorum bu konuda..)
saygılar

hewal
22-03-07, 22:13

sevgiler...

dokuz'um seni burada görmek ne güzel :)Bütün şarkılar çok güzel evet oyuncuların sahnelerdeki duygu yoğunluğunu aktarmada yetersiz kaldığı anlarda müzikler bu eksiği kapatıyor..Senin bahsetmiş olduğun şarkıyı yanılmıyorsam Atakan Aktaş seslendiriyor :icon_whis

merhem
22-03-07, 22:32
Necdet konusunu tartisilmis bende birseyler soylemek istiyorum,

Ahmet Turkiyeye geri dondugunde, Yasemin ona Asikti, Ahmet yurt disindayken hatira defterine ahmete olan askini yazmis resimlerini cizmisti, Ahmet geri dondu Yasemin sevindi, cunki onunda icinde hep bir umit vardi..

Platonik ask yasayan insanlar herzaman umit besler..
Gerci hangimiz umit beslemedikki sevdigimizinde birgun bizi sevme ihtimaline karsi. Hangimiz bunu dilemedik, Hangimiz birgun oda beni sevsin diye bir dilekte bulunmadik.

Ahmet geri dondugunde ondan bir iki gun sonrada michelle donmustu ..
Ama bu yaseminin umitlerini yikmamisti, Sevgisine engel olmamisti, Tipki necdet gibi.
Ahmet Michelle evlenme teklifi etti, Evleneceklerdi.
Yasemin ise bir otel de Ahmetin kapisini caldi ve iceri girdi..
Ahmet hayir demese o gece birlikte olabilirlerdi.

Bence bir Insan seviyorsa, asla umidini yitirmez..
Bence Ask icin hersey yapilir, Hatirla sevgilidede bunu bize gosterdiler.

Evet Necdet kotu bir cocukluk gecirmis babasi tarafindan ezilmis, cekingen ve kendine guveni pek yok, ama o iyi birisi kotu degil.

Yok , eger oyle olsaydi , hain planlar yapar onlara ilk basta yardim yerine tuzak elleri uzatirdi..

Ben neolursa olsun Yasemini suclu buluyorum bu hikayede..

Ne anneleri Ne babalari ne Ahmeti Ne necdeti.
Bana gore suclu Yasemin.

Bence aileler , ozellikle anneler hakliydi
Yasanan onca seye ragmen en sevdiklerini kaybedecek kadar olmusken onlara gore o iliski icin bir gelecek olamazdi,Tabi onlar bebek mevzusunu bilemezdi, Nerden bilsinlerki?

sude01
22-03-07, 22:49
İşte en çok kafa bulandıran şey bu...
Senaristlerin hatası çok büyük burada.
Çünkü arkadaşın da dediği gibi gerçekten mantık hatasına dönüştü bu...
En azından Yasemin düşünebilirdi:"illa necdet mi ayrılmak isteyecek, illa birini mi bulması gerekir, çocuk çok büyümeden ayrılalım en iyisi" şeklinde...
Necdet zaten böyle bir şeyi düşünmez.
Yasemin neden böyle yapmadı, anlayamadım.
Annesinin yanına da taşınırdı.
Zaten çalışıyor da, rahat rahat büyütürdü çocuğunu.
Bu evliliğin bu kadar sürmesi saçma geliyor bana da...

muko sana kesinlikle katılıyorum.. diziyi devam ettirmek için konuları biraz daha uzatıcaklar ya..ama buarada ben necdet yasemin evliliğini izlerken sinirden şekilden şekle giriyomuyum evet :img-yes: dizimizin özetini okudum aşıklarımızın geçmişleriyle ilgili yüzleşicekleri sır ne çok merak ediyorum..ya nezahat ın sakladığı not ve yaseminin hastaneye gelişi yada rüya ama ben rüyaya ihtimal vermiyorum çünkü konunu düğümü bu zaten ahmet bu kadar erken öğrenirse nasıl devam ettirirler bilmiyorum..beren saat bi roportajında ahmet ve yasemin 1970e kadar beraber olamicaklar demiş yani bu sezon sonuna kadar ahmet ve yasemini fragmanda izlediğimiz gibi banklarda oturup konuşurken izlicez ve bol bol ağlicaz..:sad53: ahmet ve aylayıda kendi evlerinde izlicez heralde offf çok fena..

sude-elvin
22-03-07, 22:52
fragmani yeni izleyebildim ahmetin neyaptiginin farkinda degilmisin sen beni öldürdün yasemin dedi sahne daha fragmanda meffetti beni, duygu yüklü bi sahne olucagi kesin umarim böyle sahneler hep devam eder.
riza beye olucaklari gecen bölüm azcok tahmin etmistim. necdet gittikce korkulucak biri haline gelicek gibi ondan beklenmicek seyler yapabilir e artik isin icinde bide rüya var.

Güneş-07
22-03-07, 23:58
fragmanı izledim sonunda off süper bir bölüm en güzelide her zaman ki gibi ahmet rüya yasmin sahneleri yine ağlcam mendil hazırlamam lazım...

iReMJeLiBoN
23-03-07, 06:09
arkadaslar hepte yasemini suçlamayalım, Ahmet yasemini hamile bıraktı, yasemin bunu sölicekti, oda saklamayacaktı ama araya babasının idamıyla şevket beyin hastalığı girdi bunun için hastaneye bile gitti ama annesi görüştürmedi.. Yaseminde acılar çekti yani tek üzülen necdet ve ahmet değil.. bence tabi

hewal
23-03-07, 06:28
Yasemin aşkını ifade ederken yaşarken çok cesurca davrandı hele diğer dizilerde kendini kasan kadın karakterleri görünce bu çok bariz bir fark..Ama aşkı cesurca yaşamak,sadece duygusal değil fiziksl birliktelik yaşamakla özgür kadın,cesur kadın olunmuyor..Yasemin kendince haklı sebeplerle Ahmet'ten ayrıldı o şartlar altında birlikte bir hayat kurmalarının zor olacağını düşündü bu tek taraflı alınmış bir karardı..Hamile olduğunu anlayınca Ahmet'le görüşüp durumu anlatmak istedi ulaşamadı hadi bu duurmda haklı sonra intihara kalkıştı Necdet hem hayatını kurtardı hemde yaptığı sürpriz teklifle çocuğunun hayatını kurtarmış oldu..

Ama 4 yıl evli kalmak Yasemin karakterinde çok büyük yanlışlık..Yani Necdet'in hala umudunn olmasına sebep oluyor,Necdet'in Rüyay'ya bağlanmasına sebep oluyor,Hiçbirşey'den habersiz Ahmet'in çocuğundan mahrum kalmasına sebep oluyor ve en önemlisi Rüya'nın Ahmet'e bağlanmasına sebep oluyor..Kimseyi değilse bile çocuğunu düşünmeliydi..Hem ünv.hocalık yapıyor yani ekonomk özgürliğüde var.Üstelik Ahmet olayları öğrendiğinde ne Necdet'in ne Yasemin'in Ahmet'e söyleyecek sözü yok zira Ahmet çocuğu olacağını bilipte Yasemin'i bırakmadı..

_1903_özi
23-03-07, 06:29
yaa ben yaseminin ne yaptığını anlamıyorum onca seneden ve yapılanlardan sonra ahmete dönmeyi düşünüyo herhallde bu kız yani ahmet gel dese uçacak her iki tarafı da üzüyor hala ne bu gizli gizli buluşmalar

mary_FB
23-03-07, 06:59
az önce vatan gazetesinin ekinde bi haber vardı da
haber vermek istedim sanırım şarkıcı meyra hatırla sevgiliye girecekmiş
necdetin sevgilisi olarak bende necdete cok üzülüyorum yasemin e
olan karşılıksız aşkı için bu sefer mutluluğu bulur belki

Ferny&Lety
23-03-07, 06:59
arkadaslar hepte yasemini suçlamayalım, Ahmet yasemini hamile bıraktı, yasemin bunu sölicekti, oda saklamayacaktı ama araya babasının idamıyla şevket beyin hastalığı girdi bunun için hastaneye bile gitti ama annesi görüştürmedi.. Yaseminde acılar çekti yani tek üzülen necdet ve ahmet değil.. bence tabi

İYİ DE Ahmet demedi ki ona hamile kal diye...Saçma yani...Ben bu hikayede nejdeti de yasemini de hele ahmeti hiççç suçlu bulmuyorum..

Suçlu olan aileler..Kendi düşünceleri,çıkarları yüzünden aşkı görmezden geldiler.Çocuklarınının mutluluğuna engel oldular.Belki bilerek belki bilmeyerek Ahmetin de Yaseminin de hayatını mahvettiler bence!!!

Şevket o mahkemede savcı olmasaydı bunlar olmayabilirdi...Oldu diyelim annelerin Yasemini ve Ahmeti birbirincen sakınmaları kadar yanlış bir şey yoktu.Kabul edin onlar çocukları değil kendilerini düşündüler..Her iki aile de böyle yaptı...

Ferny&Lety
23-03-07, 07:00
az önce vatan gazetesinin ekinde bi haber vardı da
haber vermek istedim sanırım şarkıcı meyra hatırla sevgiliye girecekmiş
necdetin sevgilisi olarak bende necdete cok üzülüyorum yasemin e
olan karşılıksız aşkı için bu sefer mutluluğu bulur belki

Nasıl ???Nejdet Yasemini aldatacak mı??? Anlamadım yaa :S:S:S:icon_whis

Biriniz açıklayabilir mi biliyorsa??

Ferny&Lety
23-03-07, 07:13
Ay inanmıyorum Nejdet umudu kesecek Yaseminden ha???Eee tabii bu ayrılmalarını kolaylaştıracak..Hem Yasemin şart olarak eğer bir gün aşık olursan bana söylleyeceksn ve ayrılacağız demişti..Ozaman terk eden taraf Yasemin değil Nejdet mi olacak???

Hadi boşandılar.Ya zavallım Rüya????Hala babası mı bilecek Nejdeti???

_1903_özi
23-03-07, 07:18
olaylar ne çabuk işleniyor bu dizide o zaman meyrayı dizide görmemiz yakındır demek ki yaseminin bugünkü sırrı da rüya olacak maşallah hızına yetişilmez dizimizin

Ferny&Lety
23-03-07, 07:20
olaylar ne çabuk işleniyor bu dizide o zaman meyrayı dizide görmemiz yakındır demek ki yaseminin bugünkü sırrı da rüya olacak maşallah hızına yetişilmez dizimizin

Yok sanmıyorum bence uzun zaman sonra girer çünkü 70 lere kadar kavuşamayacaklardı..bence hemen girmez diziye

spdr
23-03-07, 07:28
meyranın girmesine çok sevindim(necdet adına yani..)
ama ben aşık oldum ona diyip ayrılmaz bence...
yani bi yerde aldatmak da karakterine pek uymuyor ama ayrılmayı teklif eden o olmaz heralde...yasemin öğrenir durumu ve ayrılmak ister kanımca...
ve fakat o zamana kadar ahmet aylayla evlenmiş olur...
rüyayı napıcaklar bu arada çok merak ediyorum ama:img-pilot

bu arada ünlü-tanıdık birilerinin(yunan kız ve meyra) girmesinden pek hoşlanmıyorum ama umarım dizi için iyi olur..

Ferny&Lety
23-03-07, 07:48
yaa evet bence de kötü oluyo tanınmış yüzlerin girmesi ama inş.dizinin hayrına olur...

yani bncee de aldatmak nejdetin karakterine uymuyo ama ne bileyim...???
aşık olursan söle dmşti yasemin.belki söler die düşündüm...ama öle bşy olursa ailesi falan çok suçlar nejdeti..tabii nerden bilsinler çocuğun ondan değil de ahmetten olduğunu

Fettan
23-03-07, 08:04
İllaki bir şarkıcı oynayacakmı dizide ne vardı şarkısı olmayan biri oynasaydı..

4 sene Yasemin'i aldatmamış,hiç kötü davranmamış Necdet birdenbire tam tersi davranmaya başlayacak yani deformasyona uğratacaklar ne vardı bir karakterde başladığı giib bitirseydi diziyi ...

_nesli_
23-03-07, 08:09
necdetin karakterine hiç uymaz ki böyle bi şey off ya meyradan başkasını bulamamışlar mı? umarım haber yanlıştır

black--mamba--
23-03-07, 08:10
herkese günaydıın hatırla sevgilinin 16.bölümünü daha dün gece izledimsofa sizden 1 hafta geriden gelmem yorum hakkımı engelleyemeeeeez engelleyemeeez:img-hyste bende bir kaç şey yazmalıyım..

hızlı hızlı yazayım burdan derse yetişcem...

öncelikle şunu söyleyeyim benim bir dizide en nefret ettiğim şey zaman atlamasıdır..çünkü zaman atlamasından sonra dizi eski sıcaklığını kaybeder büyük bir kopukluk ve boşluk oluşur..ama hs o kadar sıcak o kadar samimiydiki..
yasemin örneğin 5 yıl geçtiği halde ahmeti hiç unutmamış ilk günkü gibi sevmiş canım benim yaa(ben ne dedim ben ne dedim uykusuzluktan heralde:img-hyste )ben hayatı tıkırında yine etrafa gülücükler saçan ahmeti unutmuş çoktan necdetle işi pişirmiş bir yasemin bekliyordum..yaseminle necdet farklı odalarda uyumaya gidince yaşadığım ferahlamayı anlatamam:img-hyste

necdettende allah razı olsun kendi kızı gibi bakmış ahmetin bebeciğine:img-hyste ama onun hakkında şimdilik bir yorum yapmayayım ben hala dişlerini göstereceği bir an olacak diyorum..belki yanılırım..bakalım..

ışık ve defne başka insanlar olmuş sanki!tamam büyüdüler serpildiler tabii değişecekler ama hem karakter olarak hem fiziksel olarak bize tanıtılan o küçük tatlı kızlardan eser yok bence!!ışık mesela maviş maviş bakan büyüyünce sarışın olacağı yüzde yüz ve ağzı laf yapan bıcırık bir kızdı(nereye bakıyorsunuz öyle matbazel yasemin:img-hyste ) ama büyüyünce kara kaşlı kara gözlü birazcık pasif bir hanım kızımız haline dönüşmüş 'o toplantılarda o kadar önemli ne konuşuluyor'dediğindede büyüdükçe ablasına çektiğini anlıyoruz ışık hanımın..yalnız orda defnenin ışığa bir bakışı vardı..:img-hyste

defneyi karakter olarak çok sevdim oda abisine çekmiş canım benim(zaten gürsoy ailesinden çürük çıkmaz)ama belçim erdoğan çok kötü oynuyor bence ya..haksızmıyım??(sende kimseyi beğenmiyorsun diyeceksiniz ama..gerçekten kötü oynuyor..tamam çok hoş bir bayan ama sadece güzel olduğu ve(yılmaz erdoğanın karısı olduğu)için oynatılmazki kardeşim bir insan bir dizide..)ama defne yinede gözüme batmaz ahmetin kardeşi o torpilli:img-hyste

denize zaten laf yok..yeni dönem hs sinde diziye en çok yakışan o
'zaten ikisinin birbirinden farkı yok(siyasetle tıraşın) enişte sen en iyisi başka bir şey yap'bence bu bölüme damgasını vuran laf bu:img-hyste

ahmetime gelince ...kendisi bir yerde küçük şehirli çocuktan başka bir şeye dönüştüğünü beyan etmişti ama biz hala göremedik..bu bölümde halaa tek işi yaseminin peşinde gezmek olan bir ahmetle karşılaştık..olaylar gelişmedi daha giriş yapıldı belki ilerde...(pek sanmıyorum ya!neyse iyi diyelim iyi olsun!)

aslında pek bir şey olmadı bu bölüm giriş bölümü gibi bir şeydi..örneğin işçi ayaklanmayalarını nezahatın iş yerinde izleyeceğiz(oda eyleme çıkarmıki:img-hyste )denizle defne olaylara karışacak falan ooo daha çok var benim bölümlere..

haa unuttum yaa nasıl unuturum..ahmetle rüyacığın nanikleşmesi çok şirindi..hele ahmetin rüyaya attığı öpücük..kıyaslamassam çatlarım bir ahmetin attığı samimi içten ve karizmatik öpücüğe bak birde necdetin öpücüğüne bak camı yaladı adam ya!!!

rüyanın istemeden annesini ispiyonladığı sahnedede çok güldüm ben..bu kız böyle her gördüğü nesnenin resmini çizerse necdet bunu dedektif gibi kullanır..bütün gün annesinin yanında gezdirir rüyayı nasıl olsa ahmetle yasemin yan yana gelirse rüya çizer diye:img-hyste

dün şey dedim'necdet ahmeti trende gördü ya koşa koşa treni takip eder yine yakalar rahat bırakmaz bizimkileri'fragmanı gördüğümde hiç şaşırmadım o yüzden..aslında biraz şaşırdım ben koşarak yetişir diyordum!!

haa birde bende önsezimidir nedir ondan var yada attığımı tututturuyorum..rüya bu bölümde ahmetin başından kaynar sular dökecek ya hanii.'dokunma'diye..ben öyle bir şeyin olacağından nerdeyse emindim!!yasemin ahmete bunları yaşattığın için senden nefret ediyorum!!!bence o sahne aynen şöyle olacak kendinizi hazırlayın izlerken daha az üzülürsünüz

ahmet yasemini elini tutar..
rüya:dokunmaa anneme!!!!ona babamdan başkası dokunamaz!!
bizde izlerken sinir krizi geçiririz!!!!
haa daha öncede yazmıştım ama yine yazayım bak şuda olacak bir gün..içime doğuyo..
ahmet her şeyi öğrenmiş necdeti pataklıyor necdet kanlar içinde rüya görüyor bunu veeee ahmete
'bıyak babamı pis adam!!ve ahmet yine dumur oluyor...off yaa bu çocuğun çektiği revamı!!!!

neyse ben derse yetişicem iyi sabahlar herkese sağlıcakla kalın:img-yes:

arzu-başak
23-03-07, 08:22
Herkese merhaba..dün akşam yine kaynatmışsınız bakıyorum....
necdetin bir sevgilisi olacağına çok sevindim...artık bıraksın yaseminle ahmetin peşini ya...çekilsin aradan...hoş yapacağını yaptı zaten....
black--mamba--
haa unuttum yaa nasıl unuturum..ahmetle rüyacığın nanikleşmesi çok şirindi..hele ahmetin rüyaya attığı öpücük..kıyaslamassam çatlarım bir ahmetin attığı samimi içten ve karizmatik öpücüğe bak birde necdetin öpücüğüne bak camı yaladı adam ya!!!
yaprak yine yapacağını yapmışsın çok güldüm bu yorumuna....ama haklısın ne diyeyim....

elifk
23-03-07, 08:28
bence ortada tek bir suçlu var YASEMİN ne olursa olsun madem çok büyük bir aşk var.ahmetin annesini bir kenara atıp ne yapıp edip sölemesi gerekiyordu. necdetin yanındayım. babalık yapmış onu o kadar sevmişki kendi çocuğu olmadığını bile bile. sevdiği kız için hayatından vazgeçmiş. ama ahmetede yazık. kendi çocuğunun babası başka bir adam. rüyanın kendi çocuğu olduğunu bilmeye hakkı vardı.
bence bu diznin en büyük hatalısı YASEMİN

iyide yasemin kendiyle konusmak istemeyen belki babasina olandan suclu goruldugu birine nekadar yanına gidebılırdıkı sonucta olumu goze almıstı tamam -oda yalnıs olabılır ama ıstenmedıgını dusunuyordu.. ama necdet ahmetı hapisanede gordugunu bıle soylemedı sadece ahmetle tekrar dusunurmusun gıbı bıseyler soyledı... kendını ıstemeyen ınsanı nasıl zorlayabılırdıkı yasemın oysa hapısaneye geldıgını bılseydı bu cok seyı degıstırebılırdı... hos gec kalınmıstı belkı ama yınede degıstırırdı bence suclu arıyorsanız tek suclu anneler... sonrasında herkes yapmak zorunda kaldıgı seyı yaptı... necdet ın yaptıgı da fedakarlık degıl kı... tamam yasemın fedakarlık yaptı olarak goruyor ve istedıgınan bosanıcaz dedı... ama fedakarlık deıl cunkı necdet sevdıgı ıcın sevdıgı kızın yanında olması ıcın yaptı... asık oldugu bırıne deıldı herangıbır arkadasına yapsaydı o fedakarlık olurdu asıl... hem tıyatroda ahmetın gozunun ıcıne bakıp yasemının elını tutup ıcerı goturmesı, o benım karım oldu ondan uzak dur demelerı... oysa fedakar olsaydı nebılım bekle dıyebılırdı ona bak bız bunun ıcın evlendık cocuk senın ve benım sadece gorunuste esim yasemin...ailelere bunu farkettırmememız ıcın bekle nebılım 1-2 sene sonra bız ayrıldı gozukuruz sız evlenırsınız dıyebılırdı.. oyun oldugunu soyleyebılırdı o tam aksıne benım karım dıye dıye gezdı, bebek bekledıklerı soylendıgındede bak ıste banna ınanmadın ama karım der gıbıydı...

_nesli_
23-03-07, 08:38
ahmet-yasemin olmadı şimdi necdet-yaseminde mi olmucak?ne uğursuz kız ya dokunduğu kişiyi üzüyo :hıh zaten meyrada geliyo iyice sinirim bozuldu nolcak dizimizin bu hali yaa?

Ferny&Lety
23-03-07, 08:44
Aaaa Yasemine uğursuz demeyin.Nejdet-Yasemin olamacayağı baştan belliydi zaten...

Ben Yasemini kocaman seviyorum hem öyle konuşmayın..

Ahmetle birleşecekler elbet onlar..Keşke meyra bir an önce girse yasemin nejdet ayrılsa da aylayla hiç evlenip te başını yakmasa Ahmetim...:icon_sorr

Fettan
23-03-07, 09:03
iyide yasemin kendiyle konusmak istemeyen belki babasina olandan suclu goruldugu birine nekadar yanına gidebılırdıkı sonucta olumu goze almıstı tamam -oda yalnıs olabılır ama ıstenmedıgını dusunuyordu.. ama necdet ahmetı hapisanede gordugunu bıle soylemedı sadece ahmetle tekrar dusunurmusun gıbı bıseyler soyledı... kendını ıstemeyen ınsanı nasıl zorlayabılırdıkı yasemın oysa hapısaneye geldıgını bılseydı bu cok seyı degıstırebılırdı... hos gec kalınmıstı belkı ama yınede degıstırırdı bence suclu arıyorsanız tek suclu anneler... sonrasında herkes yapmak zorunda kaldıgı seyı yaptı... necdet ın yaptıgı da fedakarlık degıl kı... tamam yasemın fedakarlık yaptı olarak goruyor ve istedıgınan bosanıcaz dedı... ama fedakarlık deıl cunkı necdet sevdıgı ıcın sevdıgı kızın yanında olması ıcın yaptı... asık oldugu bırıne deıldı herangıbır arkadasına yapsaydı o fedakarlık olurdu asıl... hem tıyatroda ahmetın gozunun ıcıne bakıp yasemının elını tutup ıcerı goturmesı, o benım karım oldu ondan uzak dur demelerı... oysa fedakar olsaydı nebılım bekle dıyebılırdı ona bak bız bunun ıcın evlendık cocuk senın ve benım sadece gorunuste esim yasemin...ailelere bunu farkettırmememız ıcın bekle nebılım 1-2 sene sonra bız ayrıldı gozukuruz sız evlenırsınız dıyebılırdı.. oyun oldugunu soyleyebılırdı o tam aksıne benım karım dıye dıye gezdı, bebek bekledıklerı soylendıgındede bak ıste banna ınanmadın ama karım der gıbıydı...

Eğerki hamile iseniz o kişiye bir şekilde mutlaka ulaşıp bu konudan haberdar edersiniz.Bu ulaşamam durumu diziler özgü birşey gerçek hayatta çok çok önemli bir durum olmadığı sürece mutlaka o kişiye haber verilir..

askasurguncu
23-03-07, 09:17
ya herkez yasemini suclu
suclu aramak lazimsa bence ne yasemin nede ahmetir suclu ailelerdir
hem yasemin zor durumda kaldigi için nejdetlen evlenmeyi kabul etti
nejdetende kurtuluyoruz baskasina asik olacak desenize :happy0064

esra36
23-03-07, 09:41
suçlular tartışılıyorsa..
ne yasemin ne necdet ne de ahmet suçludur.suçlu olan ikisinin ailesidir.özellikle anneleri...belki birbirlerine ulaşabilirlerdi ama sırf ailerinin kendi çıkarları için ayrı düştüler.suçlu olan aileler...

yeni bölüme gelince,
benim anlmadığım necdet neden arabayla treni takip etti.yasemini kaybetme korkusu ise zaten yasemin hiçbir zaman onun değildi.gerçi kendisi yasemini kaybetme korsuna bir de rüyayı kaybetme korku var diyor.rüyayı çok seviyor zaten belli oluyor.bence yasemin ve ahmet konuşması süper olacak ona söyleyecek söz yok.
bence ahmet rüyayı ve necdeti görünce çok yıkılacak ve üzülecek :(
bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

diziye meyra mı giriyormuş hadi hayırlısı... necdetin yasemine olan aşkı hafife alınmayacak kadar büyük nasıl başkasına aşık olacak onu hiç bilmiyorum.bakalım neler olacak?

herkese iyi yorumlar...:)

kale
23-03-07, 09:51
ihihihihm 16.bolum cok guzeldi ama cocuk oyuncularin buyumus hali mmm ben isinamadim hele de Defne, Tomris hanim nedense bayan oyuncu secimlerinde hep sinifta kaliyor en azindan benim kriterlerimden cok farkli oldugunu bir kere daha anlamis oldum :img-hyste

Ahmetim gene issiz gucsuz eh kaymakamligin adi var icratlari yok hele de 4 sene sonunda hic mi biraz yukselmez falan filan, neyse ki Yasmin'in tekrardan gordu de yine pesinden Istanbul'a geldi,anlasildi ki dizi boyunca bizim meselamiz bir Yasmin bir Ruya :hıh ona da sukur gormemızden ıyıdır dıyor ve bu konuyu desmiyorum...

Yasmin yahu hoca sanmıstım meger asistan olmusmus :img-hyste benim bildigim Yasmin okula bille gitmezdi su pastanede calisip calisip eve katki saglardi ama demek yanilmisim yada okula gitmeden sinif atlamis,diploma almis, sonra da terfi etmis eh bu kadar kolay ve net, him bu soru uzerine dusunmem gerek tuh be ben okurken bu dizi olsaydi kesin guzel sanatlara falan girerdim sonra da direk asistan :img-hyste ha bir de Ruya, mm anne kiz iliskisi mi yoksa anaokul hoca iliskisi mi cozemedim :img-hyste sııııt yapma,boyama...

Necdet gorduk ki talih kusunun tam uzerinde oturmus :img-hyste gelsin pastaneler gitsin pastaneler, zincirler yumagi... Bu kadar zenginligi kiminle yiyecen yahu, es yok coluk cocuk yok ne diye yirtarsin kendini ve tam bu sirada basında cıkan heberlere gozum ılsıtı daha once de demıstım bır tahmınım tutsun degıl mı :img-yes: Necdet arkdan ısler cevırıp sevgılısı oluyor hayırlısı ama pek Yasmın pesını bırakacagına sanmıyorum ne de olsa kotuluk etmesı gerek daha :img-hyste

Benım melek Ayla'ma kotu dıyenler utansın, nasılda sevıyor cocukları :img-in_lo kesınlıkle bas goz etmemız gerek Ahmetımle :img-hyste

neyse artı ve eksılerı ıle ıyıdı bu bolum... daha fazla yazamadan gıdeyım bye

si_nice
23-03-07, 09:56
ya bu öyle bişeyki yasemin ahmetle beraberken necdete üzülüyordum necdetle beraberkende ahmete.ama gerçek olan bişey varki ikiside yürekten sevdi.necdetin yaptığı az bişey değil şimdi vereceği tepkileride anlayabilirim o yüzden.yaseminin onun yanında oldugunu bilmesi bile yetti hemde hamileyken şimdi düşünüyorumda acaba aynı durumda ahmet olsaydı yasemini o haliyle kabul edermiydi??? çok zor..
şimdi onca sene emek verdiği herşeyi kaybetme korkusu sardı necdeti.haklıda.
yinede bütün bu yaptıkları ahmetin bu gerçeği öğrenmesine engel olamaz.
çünkü yasemin için bu evlilik hala formalite

layezal
23-03-07, 09:59
arkadaslar bir dakika bir dakika, ya ben bir günde ne cok sey kacirmisim, son mesajlari okudumda kafam karisti birisi bana bunun aslini anlatabilirmi ya?

diziye meyra mi giricekmis?
ve necdet ona mi asik olucak? nasil yani ne olarak giricek ki diziye?

NiliWerda
23-03-07, 10:13
fragmanı izledim sonunda off süper bir bölüm en güzelide her zaman ki gibi ahmet rüya yasmin sahneleri yine ağlcam mendil hazırlamam lazım...

valla normal mendiller emici olmuyor ben çift katlı alıyorum sanada tavsiye ederim:))

arkadaslar bir dakika bir dakika, ya ben bir günde ne cok sey kacirmisim, son mesajlari okudumda kafam karisti birisi bana bunun aslini anlatabilirmi ya?

diziye meyra mi giricekmis?
ve necdet ona mi asik olucak? nasil yani ne olarak giricek ki diziye?

meyramı? hani şu portakal saçlı kızmı?
neden? niçin? ne luzumu var? ne işi var? birisi açıklama yapsınn:img-hyste

ozenc-can
23-03-07, 10:16
Merhabalar!

Fragmanda,Ahmet “sen ne yaptığının farkında mısın beni öldürdün”dedi ya…
Bence;Yasemin’in sırrı açıklaması üzerine söylenmiş bir söz. O da Rüya İle İlgili olabilir.
Sonrasında da Necdet’in “Yaseminin kaybetme korkusunun üzerine Rüya’yı kaybetme korkusu eklendi” demesi, Necdet’in gerçeğin açığa çıkmasından haberi olduğunun işareti bence…

O sır açığa çıkmak zorunda, Yasemin ile Ahmet arasında bir bağ olması lazım. (dizinin hareketliliği açısından)Çünkü;aşklarına yardımcı olacak,destek olacak başka karakter yok. Eksilen Lale vardı, şimdi bu diyaloğu kendileri sağlamak zorundalar diye düşünüyorum.

layezal
23-03-07, 10:26
niliwerda haberlerede eklenmis canim,
evet portakal sarisin sacli kiz....aslinda defne rolüne yakisirdi o bence....kel alaka olmus böyle sanirim

anita
23-03-07, 10:56
suçlular tartışılıyorsa..
ne yasemin ne necdet ne de ahmet suçludur.suçlu olan ikisinin ailesidir.özellikle anneleri...belki birbirlerine ulaşabilirlerdi ama sırf ailerinin kendi çıkarları için ayrı düştüler.suçlu olan aileler...

yeni bölüme gelince,
benim anlmadığım necdet neden arabayla treni takip etti.yasemini kaybetme korkusu ise zaten yasemin hiçbir zaman onun değildi.gerçi kendisi yasemini kaybetme korsuna bir de rüyayı kaybetme korku var diyor.rüyayı çok seviyor zaten belli oluyor.bence yasemin ve ahmet konuşması süper olacak ona söyleyecek söz yok.
bence ahmet rüyayı ve necdeti görünce çok yıkılacak ve üzülecek :(
bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

diziye meyra mı giriyormuş hadi hayırlısı... necdetin yasemine olan aşkı hafife alınmayacak kadar büyük nasıl başkasına aşık olacak onu hiç bilmiyorum.bakalım neler olacak?

herkese iyi yorumlar...:)

necdet belki simdiye kadar hic görmedigi bir ilgiyi görecektir yeni gelen kizdan buda hosuna gidebilir ilerleyen zamanlada seve bilir zaten yaseminlede sonu olmadiginin farkina varicaktir en iyisi öyle olmai necdet baskasini sever ahmet aylayla evlenmez mutlu mesut yasarlar:img-in_lo tabi olmuycak duaya amin demekki gibi birsey söylediklerim olma ihtimali simdilik uzak tabi

evet bencede necdetin arbayla tirni takip emsi akillica degil ama biz necdetin yasemin ve rüya icin yapamiyca seyin olmadigini göstermek icin yapilmis adamdaki korkuya askka bak :icon_whis :img-wink:

askasurguncu
23-03-07, 10:57
valla normal mendiller emici olmuyor ben çift katlı alıyorum sanada tavsiye ederim:))

meyramı? hani şu portakal saçlı kızmı?
neden? niçin? ne luzumu var? ne işi var? birisi açıklama yapsınn:img-hyste

nil cim potakal sacli kiz nejdetin sevgilisi
rolunde oynuyacakmis

NiliWerda
23-03-07, 10:58
niliwerda haberlerede eklenmis canim,
evet portakal sarisin sacli kiz....aslinda defne rolüne yakisirdi o bence....kel alaka olmus böyle sanirim

mmm şimdi okudum canım....

ya hatırlıyorsunuzdur:
yaseminle necdet evlenmeden önce bi konuşmuşlardı..
yasemin demiştiki necdete işte evlendikten sonra eğer birine aşık olursan söz ver hemen ayrılacaz demişti...
bu meyra girecek kız necdete aşık olup bırakmıcak galba?
necdetin meyraya aşık olabileceğini sanmam...
ama yaseminde meyranın necdete aşık olduğunu farkederse belki boşanırlar?
hani yasmeinde zannederki necdette meyrayı beğendi zannerder?

off neyse ne zaman gircek acaba diziye?

merve d.
23-03-07, 11:08
MEYRA ne kadar doğru bir isimbilemiyorum ama inş. diziyi kötü etkilemez.
aslında dizilerde pek oynayamayan ama oyunculuk eğitimi almış genç bir
oyuncu daha iyi olurdu.

Melisa_15
23-03-07, 11:10
merwe ile aynı fikirdeyim umarım diziyi kötü etkilemez. şöhret okulunu izlemedim oyunculuğu hakkında yorum ypmayacağım.umarım iyi olur.....

layezal
23-03-07, 11:11
ya aslinda meyra ve necdet ikilisi yakisir bence yani görsel olarak
sanirim bunuda düsündüler meyrayi secerkene

ama senaryo geregi nasil giricek ne olucak bende anlamadim

birde yunan kiz giricekti o ne rolünü oynicak onuda cözmüs degilim bilen varmi?

askasurguncu
23-03-07, 11:16
ya aslinda meyra ve necdet ikilisi yakisir bence yani görsel olarak
sanirim bunuda düsündüler meyrayi secerkene

ama senaryo geregi nasil giricek ne olucak bende anlamadim

birde yunan kiz giricekti o ne rolünü oynicak onuda cözmüs degilim bilen varmi?

ya yunanli kiz yada meyra ikisinden bir hemsirelik için gelmis olabilirler cunku
gecen bolumde ayla ve ahmetin annesi yeni hemsire geleceginden bahsetmistiler yanilmiyorsam

_1903_özi
23-03-07, 11:20
özgür özberk ne rolle ve ne zaman girecek bilen varmı lalenin sevgilisi olabilir mi

ergim
23-03-07, 11:22
aaa meyra geliyo demek çok sewindim ya oley oley!!!:D:D:D
sonunda necdet yasemin'in pesini bırakacak demekkiiii yuppiii

bu arada özeti okurken gözüme bişey takıldı orada sadece ahmetin bir sırrı öğreneceği yazıyodu ama eğer bu büyük sır anneleri ile ilgiliyse hem ahmetin hemde yaseminin öğrenmesi gerekmiyomu bence bu sır rüya olacak zaten ahmet yasemine "sen ne yağtığının farkında mısın? sen beni öldürdün yasemin." derken de bunu kastetmiş olabilir

black--mamba--
23-03-07, 11:36
kim suçlu tartışmasına girilmiş şu kadarını söyleyip tekrar derse gidicem..
herkesi suçlu bulabiliriz..yasemini necdeti yaseminle ahmetin ailesini ...tek bir kişi dışında ahmet!ahmetin hiç bir günahı yok bu hikayede temiz ve madur durumda olan tek kişi o...

necdete sevgili gelmiş ha...oh beaaa kurtulucaz desenize necdet faktöründen!!
necdet sevenlerde ahmet sevenlerde bu işe çok sevinmiştir sanırım..

layezal
23-03-07, 11:40
bence ahmetinde hatasi var, cünkü yasemine bir gitme dur olmaz kendine gel diyemedi o gece, zaten olanda ondan sonra oldu.....yani yasemini akillandirmasi gerekicekkene, oda boynunu büktü....buda bir teslim olmaktir....oysa erkek olarak düsüncesinde sabit olup yasemine hayir olanlar ailelerin olaylari bizi baglamamali askimizi baglamamali diyebilirdi bence :)

Melal
23-03-07, 11:48
Diziye Meyra'da giriyormuş şimdi okudum.
Bir o eksikti.Anacım diziye giren girene bende dizi kadrosuna dahil olmak istiyorum.
Tomris Hanım duy sesimi Necdet'lerin pastanelerin birinde çalışabilirim.
Yada Ayla'cığımın çalıştığı dispanserde hemşire falan olabilirim.:)
Tabii siz daha önemli bir rol uygun görürseniz o da olur.
Valla yakında diziye Yılmaz Erdoğan,Gülben Ergen falan da girerse şaşırmayalım derim.:img-hyste

black--mamba--
23-03-07, 11:50
ahmet o gece yaseminden ayrılmadı sadece yaseminin üzerine daha fazla gitmek istemedi kızın acısı yeniydi..zaten bir kaç gün sonra senin dediğin gibi'ailelerimiz bizi bağlamaz ben seni seviyorum'temalı bir mektup yazdı yasemine ama ne bilsin garip yaseminin anasının mektubu saklayacağını ve daha önemlisi yaseminin necdete gitmek gibi büyük bir saçmalık yapacağını...

necdet dedimde..birisi şey yazmış..yasemin necdet aşkı olacaktı ne güzel meyra neden geliyor..
hayatımda okuduğum en saçma yorum buydu..ne yasemin necdet aşkı yaa??böyle bir şey yok hiç olmadı hiçde olmayacak!!yasemin kalbiyle beyniyle bedeniyle her şeyiyle bir tek ahmete ait..bence boşuna hayal kurmayın ve meyraya alışmaya çalışın!!!!!

black--mamba--
23-03-07, 11:52
MELAL ben DİZİ YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ! diyince kızmıştınız birde..valla hakılısın yakında gülben ergende kadroya dahil olursa şaşma!!!

peri24
23-03-07, 11:53
slm arkadaşlar necdet'in bir sevgili (meyramı kimse iste) olacak ama yaseminden de vazgecmeyecek. Bunlar kac senedir evli ve birlikte olmuyorlar yeni sevgili necdete coooook asık olacak yaseminle evli olması umrunda olmayacak ama necdet ona asık olmayacak. Birlikte yasadıkları bir evleri olacak ve necdet ne zaman yaseminle kapıssa yada kızsa onun yanına gidecek asıl karısı oymus gibi. Yaseminin ahmetle gizli gorusmeleri devam edecek ve necret bunları öğrenince delirecek, hiç olmadığı bir kimliğe bürünecek ve yasemin bu duruma çok şaşıracak. Şasırmakla kalmayıp onun bu değişimi onu arkadaş olarak görmekten bile vazgeçmesini sağlayacak. Ahmetle gizli görüşmeler devam ettikçe eski günleri hatırlayacağız ama RÜYA bu mutluluğu bozacak. Çünkü necdeti babası sanıyor ve o yaştaki bir çocuk için babasından ayrı kalmak imkansız.

Evet daha da devamı var ama... simdilik bu kadar yeter.

NiliWerda
23-03-07, 11:56
Diziye Meyra'da giriyormuş şimdi okudum.
Bir o eksikti.Anacım diziye giren girene bende dizi kadrosuna dahil olmak istiyorum.
Tomris Hanım duy sesimi Necdet'lerin pastanelerin birinde çalışabilirim.
Yada Ayla'cığımın çalıştığı dispanserde hemşire falan olabilirim.:)
Tabii siz daha önemli bir rol uygun görürseniz o da olur.
Valla yakında diziye Yılmaz Erdoğan,Gülben Ergen falan da girerse şaşırmayalım derim.:img-hyste

gülben girsin hiç fena olmaz:))
valla bende bir rol istiyorum:))
benim rölüm kıbrıscıkın oralarda olabilir:img-hyste

black--mamba--
23-03-07, 11:59
peri24 ün dediği gibi olursa yandık al sana aşk oyunu2!!!!allahım budamı gelecekti başıma..bir gün bu kadar klişe bir hikayeyi izleyeceğim aklıma gelmezdi...ee neymi büyük konuşmayacakmışsın...

ergim
23-03-07, 12:02
slm arkadaşlar necdet'in bir sevgili (meyramı kimse iste) olacak ama yaseminden de vazgecmeyecek. Bunlar kac senedir evli ve birlikte olmuyorlar yeni sevgili necdete coooook asık olacak yaseminle evli olması umrunda olmayacak ama necdet ona asık olmayacak. Birlikte yasadıkları bir evleri olacak ve necdet ne zaman yaseminle kapıssa yada kızsa onun yanına gidecek asıl karısı oymus gibi. Yaseminin ahmetle gizli gorusmeleri devam edecek ve necret bunları öğrenince delirecek, hiç olmadığı bir kimliğe bürünecek ve yasemin bu duruma çok şaşıracak. Şasırmakla kalmayıp onun bu değişimi onu arkadaş olarak görmekten bile vazgeçmesini sağlayacak. Ahmetle gizli görüşmeler devam ettikçe eski günleri hatırlayacağız ama RÜYA bu mutluluğu bozacak. Çünkü necdeti babası sanıyor ve o yaştaki bir çocuk için babasından ayrı kalmak imkansız.

Evet daha da devamı var ama... simdilik bu kadar yeter.

nası yaaa böyle olacaksa eğer aynen ask oyunundaki gibi olur. ama inş. böyle olurda yasemn necdetten nefrete eder ahmete geri döner :happy0064 :happy0064

black--mamba--
23-03-07, 12:04
bence yasemin ahmete necdetten nefret ettiği için dönecekse hiç dönmesin..bu arada imzan tek kelimeyle muhteşem...

arzu-başak
23-03-07, 12:33
Herkese merhaba...sanıırm büyük sırrın ahmetin rüyayı öğrenmesi olduğunu düşünüyor bir kaç arkadaş....ben ahmetten rüyayı öğrendikten sonra daha fazla bir tepki vermesini bekliyorum..yani o kadar sakince sen bana ne yaptığının farkındamısın beni öldürdün yasemin demesini beklemiyorum..ayrıca bu saçmada olur...ahmetin rüyayı bu kadar erken öğreneceğinide zannetmiyorum.....

Fettan
23-03-07, 12:46
Herkese merhaba...sanıırm büyük sırrın ahmetin rüyayı öğrenmesi olduğunu düşünüyor bir kaç arkadaş....ben ahmetten rüyayı öğrendikten sonra daha fazla bir tepki vermesini bekliyorum..yani o kadar sakince sen bana ne yaptığının farkındamısın beni öldürdün yasemin demesini beklemiyorum..ayrıca bu saçmada olur...ahmetin rüyayı bu kadar erken öğreneceğinide zannetmiyorum.....

Bu cümle büyük olasılık evlendiği dönemi kastediyor Yasemin'in.Yani evlenerek beni öldürdün demek istemiştir Ahmet..Bende Rüya konusunun bu kadar çabuk açığa çıkacağını sanmıyorum ...

universal
23-03-07, 12:56
ben de rüyanın ahmetin kızı olduğunun hemen ortaya çıkacağını düşünmüyorum,diziyi çabuk tüketirler o zaman,bence mektup olayı bile ortaya çıksa yasemin çocuğu aldırdım felan diyebilir.o yüzden de sen beni öldürdün yasemin demiş olabilir

muko88
23-03-07, 13:32
MelalCim; çok haklısın...
Artık bu kadar oyuncudan sonra bizlerin de diziye girmek hakkı...

:img-clapp :img-clapp :img-clapp
Diziyee giiiirmek hakkımız, söööke söööke alırız...
Diziye giiirmek hakkımız söööke söööke alırııızzz!!! :img-hyste

Benn de bir rol istiyorum sevgili Tomris Hanım:)
Mümkünse Ahmet'e yakın olsun...:img-in_lo

Ama ben sevindim Meyra'nın giriyor olmasına...
Necdet'in gölgesini alır Yasemin ve Rüya'nın üzerinden; az da olsa...

Bu arada bahar_can ve ozenc_can arkadaşlarımızn yorumları benim aklımı çeldi.
Ben de Ahmet Rüya'yı kısa zamanda öğrenecek, diye düşünmeye başladım.

Bu akşam yeni bölüm var, çok mutluyum.
Şimdi gidiyorum, doktora gitmem lazım.
Akşam görüşürüz arkadaşlarbye

gazi
23-03-07, 13:39
peri arkadaşın anlattıkları bana vakti zamanında saçma sapan bir diziyi hatırlattı bilenbilir hani malum şarkıcının dizisi...Eğer böyle olacaksa bundan sonra pek izlenir yanı kalmaz bu dizinin tarih olsa bile ben o diziye katlanamıyordum HS'de bunu görmeye hiç dayanamam

ayşenurr
23-03-07, 13:49
Ahmet'in, Rüya'nın kendi çocuğunun olduğunu öğreneceği düşünmüyorum.
neden hemen Necdet ile evlendin.aramızda büyük aşk vardı.birde ondan kızın olmuş.bana sevgin bu muydu?sen beni öldürdün Yasemin diyecek.aralarında konuşma böyle geçecek gibi.

şilimsi
23-03-07, 14:22
Ahmet'in, Rüya'nın kendi çocuğunun olduğunu öğreneceği düşünmüyorum.
neden hemen Necdet ile evlendin.aramızda büyük aşk vardı.birde ondan kızın olmuş.bana sevgin bu muydu?sen beni öldürdün Yasemin diyecek.aralarında konuşma böyle geçecek gibi.

aynen katılıyorum bencede bu tarz bi konuşma olucak..
yasemin hanım ne yuapıcak bunun üstüne bilemicem..kesin dili tutulur ya da hastanedeki olaty gündeme gelir..annesinin haber vermemesi falan...
rüya konusunu bencede ahmet geç öğrenicek..hemen öğrensede elinden bişey gelicek mi acabaa...
yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorumm!!!!!bye

bonita
23-03-07, 14:34
herkese merablar sitede bi sorun mu vardır nedir açamıyom sayfaları ya
akşama az kaldı sabırsızlıklan beklemekteyiz:img-wink: :img-wink:
gazetede okudum necdte kız arkadaş gelcekmiş necdet umudunu yaseminden kescekmiş de ben pek sanmam yani yaşayamadığı evlilik hayatını yaşar heralde meyra ablamızla
fragmanı sadce iki kerecik gördüm denizm gene dayak mı yiyo ne :img-hyste :img-hyste :img-hyste of ya nolcak bu çoccuun hali her bölüm her bölüm aksiyon yaşatıyo bize
bi aralar konusu açılmıştı deniz ve defne birlikte olurlarsa aylalar karşı çıkar mı diye ben artık eminim kesin çıkacaklar kız onalrın yanında kaynıyo (gerçi od adünden hevesli meetinglere ama....)
rıza amcamız gidici galiba çok üzüldüm valla bide şevket ölcek deiyolardı çık çık çık ya...:icon_whis :icon_whis
yaw ben bu rüyayı çok seviyom ya sweetest girl mübarek :img-wink: :img-wink:

scog
23-03-07, 14:53
Sabah gazetesindeki dizinin özeti
Kader Ahmet ile Yasemin'i yeniden bir araya getirdi. İki eski aşık yıllar sonra yüzleşecek ve büyük sır ortaya çıkacak
Hatırla Sevgili'de heyecan dorukta... Bu bölümde; Ankara dönüşü Yasemin ve Ahmet yine aynı trene denk gelmiştir. Ancak bundan her ikisinin de haberi yoktur. Yasemin ve Rüya'yı uğurlayan Necdet, Ahmet'i görmüştür. Ahmet ve Yasemin trende sürpriz biçimde karşılaşırlar. Birlikte yolculuk ederler. Bir süre İstanbul'da kalacak olan Ahmet, Yasemin ile yeniden buluşur. İki aşık geçmişlerinde kalan büyük bir sırla yüzleşir.................

ozenc-can
23-03-07, 14:53
Bu arada bahar_can ve ozenc_can arkadaşlarımızn yorumları benim aklımı çeldi.
Ben de Ahmet Rüya'yı kısa zamanda öğrenecek, diye düşünmeye başladım.

Valla özet de benim aklımı çeldi.Birde 16.Bölümde Ahmet'in Rüya ile olan diyoloğu da... Zaten Ahmet'in Rüya ile ilgili gerçeği öğrenmesi, Yasemin'le ilişkisinin yeniden başlayacağı anlamına gelmez ki...
Yasemin artık olgun bir kadın,onsekiz yaşındaki çılgın yanları ağır başan bir genç kız değil.Necdet'in dediği gibi;"çok kötü günler yaşadı" artık attığı her adımı iki kere düşünmek zorunda.

andromeasiren
23-03-07, 14:57
Sabah gazetesindeki dizinin özeti
Kader Ahmet ile Yasemin'i yeniden bir araya getirdi. İki eski aşık yıllar sonra yüzleşecek ve büyük sır ortaya çıkacak
Hatırla Sevgili'de heyecan dorukta... Bu bölümde; Ankara dönüşü Yasemin ve Ahmet yine aynı trene denk gelmiştir. Ancak bundan her ikisinin de haberi yoktur. Yasemin ve Rüya'yı uğurlayan Necdet, Ahmet'i görmüştür. Ahmet ve Yasemin trende sürpriz biçimde karşılaşırlar. Birlikte yolculuk ederler. Bir süre İstanbul'da kalacak olan Ahmet, Yasemin ile yeniden buluşur. İki aşık geçmişlerinde kalan büyük bir sırla yüzleşir.................

eğer böyle bir olay olursa Ahmet'in Aylayla evlenmeyi düşüneceğini sanmam..
yani Yasemine çok kızar,neden böyle yaptın falan diye ama Ayla olayı nasıl olacak??ya biri ya biri...

avona
23-03-07, 15:03
slm arkadaşlar ben şimdi bir haber okudum buraya yazmak istedim belki daha önce yazan olmuştur ama ben yazıyım dedim neyse...

vatan gazatesinin mgazin ekinde şöyle yazıyodu necete sevgili geliyo meyra şarkıcı en son şöhret okukundaydı bu kız şimi hatırla sevgiliye okan yalbık sevgilisi olarak giriyo yazıyodu necdet artık umudunu yaseminde kesicekmiş ve kendinin hayatını tümden değiştiren bir aşk yaşıycakmış bu kıza meyra oluyor...

andromeasiren
23-03-07, 15:08
slm arkadaşlar necdet'in bir sevgili (meyramı kimse iste) olacak ama yaseminden de vazgecmeyecek. Bunlar kac senedir evli ve birlikte olmuyorlar yeni sevgili necdete coooook asık olacak yaseminle evli olması umrunda olmayacak ama necdet ona asık olmayacak. Birlikte yasadıkları bir evleri olacak ve necdet ne zaman yaseminle kapıssa yada kızsa onun yanına gidecek asıl karıs