Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-8

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

Melal
29-03-07, 18:08
Muko'cum maşallah padişah fermanı gibi yazmışın.:)
Yazdıklarına katılıyorum canım bende hala Yasemin'in Michelle'e dediklerini unutmadım.
Bir zamanlar atıp tutuyordu.Ama konuşmak kolaymış.
Hadi mecbur kaldı evlendi ama senin de dediğin gibi sevdiği adam,çocuğunun babası bir nefes kadar yakın iken yeniden sırt çevirmesi çok anlamsız.
Şimdilik susuyorum ama yarın akşam Ahmet'i ektiğini görürsem ve ekme sebebinin çok anlamsız olduğunu görürsem ağzıma gelirse söyleyeceğim.
Kimse bana mani olmasın.:img-hyste

willlover
29-03-07, 18:09
Muko, epeyce uzun bir şekilde içini dökmüşsün, ben de yeni okudum. Geniş özete bakarsak bence kesinlikle Yasemin tren garına gitmeyecek. Son anda birş ey olacak ve bu kararından dönecek. Ama bunun Necdet'in aşkından ötürü değil de; Rüya'nın Necdet'e olan sevgisinden olabileceğini düşünüyorum ben. Yani dizide şu anki vaziyette Rüya'ya "Ahmet senin baban." deseler bile Rüya kimi daha çok sevecek? Tabii ki Necdet'i. Bence Yasemin'i engelleyen, Rüya faktörü olacak gibi. Ki bence sırf Rüya'dan ötürü de bunu saklayacak olursa haklıdır kendine göre.

muko88
29-03-07, 18:12
Gidecek ya da gitmeyecek...
VAlla olmaz artık bu kadarı...
Yani bu durumda yine sırt çevirirse elinden her şey tamamen gidecek görmüyor mu!
Rüya elbette necdete bağlı olacak ama şunu da hatırlatırım rüya daha dört yaşında...
Yarın 10- 15 yaşında öğrenmesi daha mı mantıklı olur acaba benim sevgili mantık abidesi Yaseminim(eğer ahmeti ekerse yani)!!!
Yok Melalcim, tek kalmayacaksın yasemine ben de ağzıma geleni sayacam...
Hatta bak bunun için sete de gidebilirim:img-hyste

averaj
29-03-07, 18:14
averajcım valla bunun üstüne yasemin isminden daha da nefret ettim.adını duymak bile istemiyorum.ilgilenmiyorum onlarla artık.nedir benim bu yaseminlerden çektiğim?! :hıh
ben diğer olaylara akmak istiyorum artık.senaristler coşun da görelim. :icon_whis

canım senaristler olayların karakterler üzerindeki dağılımını hiç düzgün yapamıyor, varsa yoksa yasemin...

ayrıca beni şu kaçma durumu da dahil yaseminin hoca olduğuna inandıramazlar artık..ne sorumsuz biri ya...bunu gerçekten sinirle yazıyorum..

mukocum içini dökmüşsün ama doğruları yazmışsın:img-wink:...

benim de şu aralar dikkatimi çeken çgo-hs benzerliği var..belki bana öyle geliyor bilemiyorum işte:icon_whis

*yurdanurun ailesi ve yaseminin ailesi çok benzer...

*evleri aynıydı(hadi bunu geçtim)

*yurdanur öğretmen ama yaseminin maşallahı var akademik ortamda hoca olmuş:icon_whis

*pek çok mekan aynıydı(hadi bu da sorun değil)

*isimlere buyrun:yurdanur-mehmet, yasemin-ahmet...

Melal
29-03-07, 18:15
ÇGO'nun yapımıcısı kimdi?
Müzikleri eğer yanlış hatırlamıyorsam Kemal Sahir Gürel yapıyordu.
Eğer yapımcısı da Tomris Giritlioğlu ise benzerlik olması doğal diyecektim.:)

Sinem90
29-03-07, 18:17
mukaddes sonunda bizi anladın.ben sana uzun zamandır diyorum bunlar boş diye ama dinleyen yok. :icon_whis
averaj bende onu diyorum.ben yaseminin saçma sapan aşk hayatı yerine o dönemin siyasi olaylarını izlemek istiyorum. :img-yes:

averaj
29-03-07, 18:18
ÇGO'nun yapımıcısı kimdi?
Müzikleri eğer yanlış hatırlamıyorsam Kemal Sahir Gürel yapıyordu.
Eğer yapımcısı da Tomris Giritlioğlu ise benzerlik olması doğal diyecektim.:)

canım ikisinde de tomris hanım proje tasarımcısı zaten...ama doğal mı bu durum bilemem:icon_whis

müziklerini yapanlar başkaydı sanırım...

willlover
29-03-07, 18:18
Valla muko sen de kendine göre haklısın da, Yasemin de haklı bence(tabii tamamen benim düşündüğüm sebepten ötürü Ahmet'i ekerse.) Yani Rüya bu gerçeği mutlaka öğrenecektir bir gün; ama bazen insan kurulu düzenini bırakmak istemez. Şöyle söyleyeyim, bir köprü gibi şu andaki durum. Köprünün bu yanı, Yasemin'in bulunduğu yer güzel, rahat, konforlu hatta keyifli. Yasemin de şu anki tablodan ötürü mutlu. Tamam, belki kendini bildi bileli aşık olduğu Ahmet'le bir arada olamamış, onun çocuğunu onunla birlikte büyütememiş; ama mutlu. Ancak yine de içinde birkaç yıldan beri kalan bir ukte var. Fakat sırf bu içine attığı istek uğruna köprünün öte yanına geçerse de onun için tehlike var. Yani riskli bir şey. Hayatını yeni baştan kurmasını gerektirecek bir şey. Kim olsa aynı riski alamaz şu anki durum için. En başta ailelerin durumları hazır değil böyle bir şeye çünkü. Görüyoruz ki hala mahkeme olaylarının acısı küllenmemiş. Bu tamamen gerçekleşmeden Ahmet ile Yasemin'in birlikte olabilmeleri zaten imkansız.

bir_adı_yok
29-03-07, 18:20
öncelikle muko88
yazının altına imzamı karalıyorum.
ama şöylede bişey var,
senaristler nediye yasemin'in ahmet'le gitmesine izin versinler.
bence vermezler.yasemin gitmeyecek, ama tek umudum
sorun necdet'in yasemin'e olan aşkı olmasın.yani mümkünse necdet'le, yasemin'in gidememe kararı uzaktan yakından alakalı olmasın.
hiç değilse rüya'yı düşünsün biran.nasıl izah ederim filan desin.
ya da babasıyla ilgili bi sorun.
ama lütfen necdet mani olmasın.
..........
yasemin'den ahmet'e..
ardından gelemem
sana kal diyemem
beni unut ahmet
seninle gelememmmm.......

Melal
29-03-07, 18:28
canım ikisinde de tomris hanım proje tasarımcısı zaten...ama doğal mı bu durum bilemem:icon_whis

müziklerini yapanlar başkaydı sanırım...

Tomris Hanım olduğunu doğru hatırlamışım.
Avşar yapım'ın dizisiydi sanırsam ÇGO,şimdi internette aradım müzikleri Taner Ayan ve Arıkan Sarıkaya'ya aitmiş.
Ama şu bir gerçek ki HS'nin müzikleri daha güzel.
ÇGO'nun müzikleri de güzeldi ama HS'nin müziklerinin yeri ayrı kalacak bende her zaman.:)

averaj
29-03-07, 18:35
Tomris Hanım olduğunu doğru hatırlamışım.
Avşar yapım'ın dizisiydi sanırsam ÇGO,müziklerini Alisercan burada olsa sorardık.
Şimdi internette aradım müzikleri Taner Ayan ve Arıkan Sarıkaya'ya aitmiş.
Ama şu bir gerçek ki HS'nin müzikleri daha güzel.
ÇGO'nun müzikleri de güzeldi ama HS'nin müziklerinin yeri ayrı kalacak bende her zaman.:)

evet belki de hs'nin bende en iz bırakacak kısmı müzikleri...Alisercan ve arkadaşları harika bir iş çıkarttı...ellerine sağlık demeliyim yeniden, kulaklarımızın pasını siliverdiler:happy0064

ama şu da var ki çgo'nun müzikleri(70'likler ve yeni melodiler tabi) çağanın sahneleriyle birleşince bam telime basıyorlardı...

willlover
29-03-07, 18:36
Aslında iki dizinin isimlerinden yola çıkarak bile yorum yapabiliriz. ÇGO, ismini bir türküden almış ve orta tabakaya, halkın sorunlarına, halka daha yakın bir yaklaşımı vardı. Türküler de halka daha yakın olur ya... Yani orta halli geçinip giden bir kesimi görüyorduk biz ekran başında ve karakterler de sokağımızda, çevremizde gördüğümüz karakterlere benziyordu.

Ama HS, isminden de anlaşılacağı üzere daha çok yüksek kesimi anlatan bir dizi. Hatırla Sevgili de gayet güzel ezgileri olan ve tam da Yeşilçam filmlerini anımsatan bir şarkı. Karakterlere baktığımızda, ekonomik ve kültürel açıdan zengin bir kesim anlatılıyor. Bu kesimin sorunları bize gösteriliyor.

Ben iki diziyi de ayrı ayrı seviyorum.Ancak şöyle de bir şey var ki, HS birçok açıdan ÇGO'dan daha fazla ses getirdi. Bunda sanırım ATV'nin geniş çaplı tanıtımının ve elinde bulunan bütün medya organlarını tanıtım için kullanmasının da etkisi var ama bu böyle oldu.

Müziklere gelince, ÇGO'da müzik seçimi harikaydı; ancak direkt olarak dizi için yaratılmış olan şarkı sayısı sanırım azdı. Daha çok eskilerden, eski sanatçılardan melodiler, parçalar kullanılıyordu. ÇGO'yu düşününce aklıma bir tek "Sebepsiz yere gitmedin ki sen." diye başlayan şarkı geliyor özgün olarak. Ama HS'de daha çok kendi melodilerini ve müziğini yaratma söz konusu ve müzikleri de dizinin kendisi kadar ilgi çekiyor.

muko88
29-03-07, 18:36
Sinemcim sizi anlamak değil...
BEn bugüne kadar YAsemine hak verdim.
Haklı olduğu yerler de hak verdim zaten...
Anlamaya çalıştım karakteri, olanları...
Ama bu kadar şeyden sonra, böyle büyük bi yanlış anlama da ortaya çıktıktan sonra Ahmet'i ortada bırakırsa; her ne olursa olsun yasemin dizide nefret ettiğim bi karakter olur...
Hatta onu bırak diziden bile vazgeçebilirim...
Mesela bi durum olur babası ile ilgili istasyona gidemez ama ahmete ulaşmalı onu aramalı...
Ahmetten vazgeçmesi gerekmiyor yine...
O yüzden ahmeti silerse eğer, tekrar saçma sapan yanlış anlamalarla bu aşkın vuslatını uzatırlarsa benim gözümde sıfır olur bu dizi...
Yaseminin kurulu bi düzeni var ama yasemin aşka fazlasıyla değer veren aşkı içine sığdıramayan biri(bkz.michelle söyledikleri)
Mutlu değil yasemin, elbette belli etmeyecek...

Averajcım, bir ÇGO izleyicisi olarak ben de bunun farkındayım ama dile dökmemiştim hiç...
Ev aynı, yaseminin de babası sağ partiden(darbe yapılan taraf), mehmet solcu(ahmet solcu), çok benziyor...
Ama nerde yaseminde Yurdanurdaki yürek...
En azından Yurdanur hemen gitmişti Mehmetin ardından...
Hemen nikahı basmışlardı:img-in_lo
Tamam bizimkilerde parise kaçıyodu darbe oldu...

Ya işte diyorum, eğer Yasemin böyle bi aklısızlık ederse ne yasemine ne de diziye itimadım kalmaz:icon_whis

muko88
29-03-07, 18:41
Aslında iki dizinin isimlerinden yola çıkarak bile yorum yapabiliriz. ÇGO, ismini bir türküden almış ve orta tabakaya, halkın sorunlarına, halka daha yakın bir yaklaşımı vardı. Türküler de halka daha yakın olur ya... Yani orta halli geçinip giden bir kesimi görüyorduk biz ekran başında ve karakterler de sokağımızda, çevremizde gördüğümüz karakterlere benziyordu.

Ama HS, isminden de anlaşılacağı üzere daha çok yüksek kesimi anlatan bir dizi. Hatırla Sevgili de gayet güzel ezgileri olan ve tam da Yeşilçam filmlerini anımsatan bir şarkı. Karakterlere baktığımızda, ekonomik ve kültürel açıdan zengin bir kesim anlatılıyor. Bu kesimin sorunları bize gösteriliyor.

Ben iki diziyi de ayrı ayrı seviyorum.Ancak şöyle de bir şey var ki, HS birçok açıdan ÇGO'dan daha fazla ses getirdi. Bunda sanırım ATV'nin geniş çaplı tanıtımının ve elinde bulunan bütün medya organlarını tanıtım için kullanmasının da etkisi var ama bu böyle oldu.

Müziklere gelince, ÇGO'da müzik seçimi harikaydı; ancak direkt olarak dizi için yaratılmış olan şarkı sayısı sanırım azdı. Daha çok eskilerden, eski sanatçılardan melodiler, parçalar kullanılıyordu. ÇGO'yu düşününce aklıma bir tek "Sebepsiz yere gitmedin ki sen." diye başlayan şarkı geliyor özgün olarak. Ama HS'de daha çok kendi melodilerini ve müziğini yaratma söz konusu ve müzikleri de dizinin kendisi kadar ilgi çekiyor.

Müzikleri hazırlayan insanlarla da alakalı bir şey bu...
Grup Dilemma Çgonun müziklerini yapıyordu...
Hatta Esra Ceyhana çıkmışlardı, özge özberk goncagül sunar ışıl yücesoy şerif sezer falan...ben de canlı yayına bağlanıp konuşmuştum onlarla, grup dilemma yı oradan hatırlıyorum:img-in_lo

Kemal Sahirlerin çizgisi farklı, grup dilemma nın çizgisi farklı...
Yani şu Hatırla sevgilinin müziklerini çgo da düşünemiyorum:)
aynı şekilde çgo nunkileri de hs. de:img-yes:

willlover
29-03-07, 18:47
Muko, Grup Dilemma'ymış demek, unutmuştum:)Tabii ki kel alaka olur sonuçta ikisinin müziklerini değiştirince ortaya çıkan şey:) Yani jenerik müziklerini kafanızda bir değiştirin, daha iyi anlarsınız. ÇGO'nun sarsıcı jeneriği Ahmet ile Yasemin sakin sakin takımlarla dans ederken çalıyor mesela:img-hyste Ya da Yurdanur'la Mehmet üniversitede birçok kişiyle beraber oradan oraya kaçışıyor, arkadan çalan müzik ise "Hatırla sevgili, o mesut geceyi...":img-hyste

Ama müzikleri bile dizilere ayrı bir kimlik çiziyor. ÇGO'da gerçekleri insanın yüzüne yüzüne çarpan bir tavır vardı. HS'de ise naiflik, kırılganlık görüyorum ben daha çok:)

muko88
29-03-07, 18:56
Willlover, çok güldürdün beni...
Düşünmek dahi istemiyorum...
Ya zaten iki dizinin de dediğin gibi havası farklı...
Şimdi ÇGO da Yurdanur burjuvazi bir aileden geliyordu, Mehmet ise imkanları kısıtlı bir ailede yetişmiş, kendini geliştirmiş, matematik okumuş ve o anki durumdan etkilenerek solcu grubun içerisine katılmış kendi çabasını veren bir gençti...
Hatırla Sevgili'de Ahmet de burjuvazi bir aileden geliyor...
Okulda, sokakta gençlerin arasında değil aile içinde yaşıyor solculuğu...
Aşklar da farklı elbette...
Hem Yurdanur o zaman 26 yaşlarında falan...
Yasemin bu aşkı 18 yaşında yaşamaya başlıyor...

Mehmet ile Ahmet'in ortak yönü çok mesela...
Aşkını savunabilmesi, yürekli olması, adil olmaları, aşka verdikleri önem vs...
Yurdanur ile Yasemin'e baktığımda ise alçak gönüllü, iyi niyetli ve aşık olmaları dışında pek fazla bi ortak yön yok...
Bir de şöyle bakarsak Yasemin Yurdanur'un neredeyse(tam demiyorum neredeyse) annesi yaşında oluyor, döneme göre:)

averaj
29-03-07, 18:56
sevgili willlover zaten kıyaslamadım sadece benzerlik dikkatimi çekiyor dedim...

ama evet atv hatırla sevgilinin reklamını çok iyi yaptı, ses getirtti...ama ses getirme neye ve kime göre??önemli olan tamamının böyle gitmesi...çgo öyle olduğu için belki de asıl ses getirme odur...

Averajcım, bir ÇGO izleyicisi olarak ben de bunun farkındayım ama dile dökmemiştim hiç...
Ev aynı, yaseminin de babası sağ partiden(darbe yapılan taraf), mehmet solcu(ahmet solcu), çok benziyor...
Ama nerde yaseminde Yurdanurdaki yürek...
En azından Yurdanur hemen gitmişti Mehmetin ardından...
Hemen nikahı basmışlardı:img-in_lo
Tamam bizimkilerde parise kaçıyodu darbe oldu...

Ya işte diyorum, eğer Yasemin böyle bi aklısızlık ederse ne yasemine ne de diziye itimadım kalmaz:icon_whis

dahası da var; iki baba da eşlerini aldatıyordu:icon_whis

demek programa katıldın ha; ben o programa denk geldim sanırım...sanki izledim gibi ama yanılıyor da olabilirim...

bu arada dilemma'nın hep bana parçasını çağan istemiş onlardan, tıpkı mustafa hakkında herşeyde olduğu gibi..onun müziği de mor ve ötesinin ya..tabi yine çağan istemiş...

.::STELLA::.
29-03-07, 18:58
ama belki yasemin değilde ahmet yasemini ekecek böle bir şey pek mümkün değil ama bazen böle süprizlerle de karşılaşabiliriz olabilir yani bir şey olur belkide ahmet vazgeçer olur ya dizi işte...

Melal
29-03-07, 19:00
Eğer HS'yi Çağan Irmak çekseydi inanın daha farklı olurdu.
Elbette Ümmü Burhan'da çok iyi yönetmen ama Çağan Irmak'ın yeri ayrı.
Bu şahane müziklerle Çağan Irmak'ın yönetmenliğinin birleştiğini düşünüyorum da muhteşem ötesi bir iş çıkardı eminim.
ÇGO'nun müzikleri tabir-i caizse nev-i şahsına münhasır diyebilirim.
O diziyle özdeşleşmişti.Muko'nun dediği gibi HS'de o müzikleri düşünemiyorum.
Zaten ÇGO dönem dizisi açısından,anlattıkları bakımından bir ilkti.
Oyunculuk kalitesi,çekim kalitesi,müzikleriyle herşeyiyle farklı ve ilkti.
Malum ilkler özeldir ve unutulmaz.ÇGO benim için de unutılmazlar arasında yerini aldı.
Hatırla Sevgili'nin anlatımı,anlattıkları,tarzı,çekimleri,oyunculuklar ı,müzikleri tamamen farklı.
Belki bir kaç noktada benzerlikler olabilir bu sadece her iki dizinin de dönem dizisi olmasında kaynaklıyor.
İki dizi arasında ki en büyük fark ÇGO'da Yurdanur gayet akıllı ve zeki birisiydi.
HS'de Yasemin ise tam tersi saf ve kıvrak zekalı biri değil.:)

muko88
29-03-07, 19:02
Aaaa, haklısın iki baba da aldatıyor:)
Demek Çağan istemiş ,iyi etmiş, çok güzel bir şarkı olmuştu hala dinledikçe gözlerim dolar benim...
Hatırla Sevgili'nin müziklerini de bir iki sene sonra dinlediğim zaman yine gözlerimin dolacağını sanıyorum.
İki dizinin de kendi konularına, çizgilerine göre müzikleri harika...
Ama buradaki aşkın da ÇGO daki gibi yürekli bi şekilde, araya entriklar girmeden yaşanmasını dilerdim:icon_sorr Böyle bi diziye bu yakışırdı...
İşte yine geldim aynı konuya...NApim üzülüyorum gerçekten...
Yasemin&Ahmet aşkının yine yanlış anlamalar veya başka şeyler yüzünden harcanmasını istemiyorum...:icon_sorr

Melal
29-03-07, 19:03
Muko'cum Yasemin neredeyse Ahmet'e çocukluğundan beri aşık.
Ahmet günlüğü okuduktan sonra aşık oldu.
Yurdanur ve Mehmet'te durum tamamen farklıydı.
Tek benzerlik iki dizide de bebekler kız.
Biri Feriha diğeri Rüya:)

Sevgili Stella Hatırla Sevgili'dse öyle dediğin cinsten süprizler pek olmaz.
Yani o yüzden düşünmüyoruz bile.:)

averaj
29-03-07, 19:04
Eğer HS'yi Çağan Irmak çekseydi inanın daha farklı olurdu.
Elbette Ümmü Burhan'da çok iyi yönetmen ama Çağan Irmak'ın yeri ayrı.
Bu şahane müziklerle Çağan Irmak'ın yönetmenliğinin birleştiğini düşünüyorum da muhteşem ötesi bir iş çıkardı eminim.
ÇGO'nun müzikleri tabir-i caizse nev-i şahsına münhasır diyebilirim.
O diziyle özdeşleşmişti.Muko'nun dediği gibi HS'de o müzikleri düşünemiyorum.
Zaten ÇGO dönem dizisi açısından,anlattıkları bakımından bir ilkti.
Oyunculuk kalitesi,çekim kalitesi,müzikleriyle herşeyiyle farklı ve ilkti.
Malum ilkler özeldir ve unutulmaz.ÇGO benim için de unutılmazlar arasında yerini aldı.
Hatırla Sevgili'nin anlatımı,anlattıkları,tarzı,çekimleri,oyunculuklar ı,müzikleri tamamen farklı.
Belki bir kaç noktada benzerlikler olabilir bu sadece her iki dizinin de dönem dizisi olmasında kaynaklıyor.
İki dizi arasında ki en büyük fark ÇGO'da Yurdanur gayet akıllı ve zeki birisiydi.
HS'de Yasemin ise tam tersi saf ve kıvrak zekalı biri değil.:)

melalcim yasemin hakkındaki tespitine gönülden katılıyorum:img-hyste

ama bu diziyi çağan çekseydi oyuncular değişirdi ve konu bu kadar basit olmazdı...sanırım üç başrolden sadece okan kalırdı...

willlover
29-03-07, 19:06
ÇGO ile HS birbirinden farklı dönem dizileri. Evet, arada aralraında paralellikler olmuyor değil; ama anlattıkları dönemleri birbirinden farklı bir şekilde anlatan diziler. ÇGO'nun da izleyici kitlesi vardı, HS'nin de var. İki dizi için de olumlu yorumlar da yapılıyordu, olumsuz yorumlar da. Ama benim ses getirmeden kast ettiğim şey sevgili averaj, medyada, köşe yazılarında daha çok konu olma, reytinglerde daha yüksek sonuçlar elde etmeydi. Yoksa iki dizinin hangisinin daha başarılı ya da hangisinin daha başarısız olduğuyla ilgili bir kıyaslama kesinlikle yapamam; çünkü ben ikisini de severek izliyordum.

Birkaç benzerliğe dikkat çekmişsiniz; ama ben de sizlere şunu söyleyeyim:

-Ahmet ile Mehmet, karakter olarak birbirlerine benzemiyor. Ahmet, kendi aşkında daha olgun tavırlı görünürken; Mehmet ise Yurdanur'la olan aşkında daha çocuksu olan taraftı.

- Yasemin ile Yurdanur da birbirlerinden çok farklı karakterler. Bir kere biz Yurdanur'un 18lik genç kız halini hiç görmedik. Biz onu yaklaşık olarak dizinin ilk 2 bölümünden sonra hep olgun, hayatı tanıyan biri olarak izledik. Oysa Yasemin hayatı Yurdanur kadar tanımıyor. Ayrıca ikisinin yaşadığı hayat şartları da çok farklı. Yurdanur politize bir karakter değil mesela. Siyasi diyebileceğimiz ço kaz tavrı oldu dizide. Ama Yasemin'in babasından gelen politik bir kimliği var. Ayrıca Yasemin biraz daha şımarık yetişmiş; ama Yurdanur öyle değil.

muko88
29-03-07, 19:08
HAtırla Sevgili gibi çok sevdiğim bir dizinin başlığında çok sevdiğim ve hep yad ettiğim bir dizinin anılması çok hoşuma gitti arkadaşlar...
Kıyaslamamız da güzel bir şey gerçekten...
Çgo'yu izlerken hep "ya bu diziyi hiç fark etmeseydim, ya kaçırmış olsaydım...ne şanslıyım, iyi ki böyle bi diziyi izliyorum" derdim...
Şimdi de HS için aynı şeyi söylüyorum ama umarım dizideki o büyük aşkı laçka etmezler...Sevgili senaristlerim hala umutluyum, okuyorsanız bir şeyler yapın:icon_sorr

kale
29-03-07, 19:12
ama bu diziyi çağan çekseydi oyuncular değişirdi ve konu bu kadar basit olmazdı...sanırım üç başrolden sadece okan kalırdı...

:img-hyste bence hepsı gıder Cansel kalırdı :img-hyste neden dersen,cunku Ahmet karekterı bu kadar bos ve hos olmazdı en azından bu dızının gercek basrol oyuncusu oldugunu belırtır tavırları ve bakısları daha keskın olurdu sımdı kı gıbı saf rolde olmazdı kesın, dua etmek ıstıyorum Cansel'e Cagan bır el atsa ınanıyorum dızı pıyasası sallanırdı :img-pilot

29-03-07, 19:16
ya ahmetle yasemin in kavuşacağına eminim ben ve bence benim gibi herkes de emin çünkü bu dizi onların aşkı üzerine kurulu...
ama kavuşmaları bu gidişle zor....abuk subuk şeyler yüzünden ne hale geldi aşklarııııı çok üzülüyorum ya inşallah ßeros ahmeti seçerrrr:img-in_lo :img-in_lo

Sinem90
29-03-07, 19:17
ah kalpten ablam gelmiş. :img-in_lo :)
yasemin gara gelse de gelmese de (ki gelmeyecek) benim için hiçbir önemi yok.düşüncelerim aynı kalacak.senaristlerden ricam şu aşk(!) sahnelerinden çok diğer konulara ağırlık verirlerse şu korsan kulunu çok mesut edecekler. :img-blush

universal
29-03-07, 19:19
her iki dizinin de çekimi ve kendi dönemlerini anlatma teknikleri ve uslüpları kendine göre ayrı güzel.bence hatırla sevgili populariteyi hedeflediğinden daha çok insan izliyor,çgo daha küçük ama değer veren bir seyirci kitlesine sahipti bence.üstelik orda duygu geçişleri çok daha fazlaydı çok etkileyiciydi,hs daha durağan işliyor duyguyu insana .

fragmanla ilgili olarak da şunu söylemek istiyorum.yasemin gidemeyecek gara,ama fragmanın biraz yanıltıcı olduğunu düşünürsek geçen seferki gibi,bence teo nun söylediği şeye rağmen bile gitmek isteyebilir ama necdetin veya rüya ile ilgili gerçekten vicdan azabı duyacağı bir şey caydırır yasemini,ve bu durumda ahmet peki bu sefer neden ?diyerek yaseminin ona değer vermediğini düşünür(bence zaten öyle de ,yasemin baştan yanlış kararlar aldı))ve kararını verir,aylaya yönlenir.ayla bizim için hernekadar gıcık bir karakter olsa da ,ahmet açısından ,biraz olsun kafasını dağıtması hayatına devam edebilmesi açısından iyi olabilir.

ve bence yasemin rüyayı ahmete söylesin ,ama rüya için biraz sabretsinler.böylelikle hem reytingler yukarıda olur hem de biraz olsun içimiz ferahlar.en azından ahmet mutlu olsun o da yeter:img-wink:

yalnız senaristler gerçekten tehlikeli bir yola giriyor bence,bu aşkı imkansız yapan ne kadar kişi varsa karakterlere olan antipati o kadar artıyor ve dizinin itici olmasını sağlıyor ,umarım senaryo fedakarlıktan,anneler iyiliği istedi ondan oldu gibi şeylerden biraz sıyrılıp aşkı desteklemeyi,aşkı alkışlamayı destekler.

Melal
29-03-07, 19:28
:img-hyste bence hepsı gıder Cansel kalırdı :img-hyste neden dersen,cunku Ahmet karekterı bu kadar bos ve hos olmazdı en azından bu dızının gercek basrol oyuncusu oldugunu belırtır tavırları ve bakısları daha keskın olurdu sımdı kı gıbı saf rolde olmazdı kesın, dua etmek ıstıyorum Cansel'e Cagan bır el atsa ınanıyorum dızı pıyasası sallanırdı :img-pilot

Kale'cim sana katılıyorum.
Çağan Cansel'i hala fark etmedi mi acaba valla dediğin gibi Çağan el atsa piyasa sallanırdı.:)
Ben hala Ahmet karakterinin biraz daha değişeceğini umut ediyorum.
O dönemin olaylarına daha akitf olmasını istiyorum.
Yada biz Cansel'i Cemal olarak sert,disiplinli,normal aşık olarak izleyince HS'de etliye,sütlüye karışmayan,saf aşık olarak izlemek değişik geliyor.:)
Saf aşık dedim diye Cansel severler kızmasın.
Ama Ahmet biraz öyle Yasemin'i görünce onun için dünya duruyor.:)

kale
29-03-07, 19:28
Sınemcıgım canım, gordun mu bızım Ahmet gene sap gıbı ortada kaldı,kalacak,kalmalı yoksa Yasmın ellımden kurtulabılır :icon_sorr ne bu cektıgımız anlamadım kı...
arkıdısler cok uzun yazıyonuz sıkayet degıl ama gozlerım yoruluyor :img-hyste

Melal
29-03-07, 19:31
Kale'cim ya kısa yazacağım diye başlıyorum yazmaya ama bir bakıyorum padişah fermanı gibi olmuş.:)
Ahmet ekilecek orası kesin.Acaba Yasemin'e neden gelmedin diye soracak mı?
Sorarsa Yasemin ne cevap verecek?Yasemin verdiği cevap Ahmet'i tatmin edecek mi?
Yoksa üzecek mi?

muko88
29-03-07, 19:35
Kızlar fragmanın yanıltma payı da var...
Yani ben en azından böyle düşünmek istiyorum, eğer dediğiniz gibi olursa zaten yeterince gerilecek ve sinirleneceğim; o yüzden daha bişey görmediğim için iyi düşünmek istiyorum.
Yasemin gara da gidebilir yani...Gitsin de bi zahmet...
Uyuz etmesin beni!
Kalecim çok uzun yazıyoruz, Yasemin yüzünden...(bunu da yasemine yıktım aferin bana):img-hyste :img-hyste

averaj
29-03-07, 19:38
Aaaa, haklısın iki baba da aldatıyor:)
Demek Çağan istemiş ,iyi etmiş, çok güzel bir şarkı olmuştu hala dinledikçe gözlerim dolar benim...
Hatırla Sevgili'nin müziklerini de bir iki sene sonra dinlediğim zaman yine gözlerimin dolacağını sanıyorum.
İki dizinin de kendi konularına, çizgilerine göre müzikleri harika...
Ama buradaki aşkın da ÇGO daki gibi yürekli bi şekilde, araya entriklar girmeden yaşanmasını dilerdim:icon_sorr Böyle bi diziye bu yakışırdı...
İşte yine geldim aynı konuya...NApim üzülüyorum gerçekten...
Yasemin&Ahmet aşkının yine yanlış anlamalar veya başka şeyler yüzünden harcanmasını istemiyorum...:icon_sorr

canım güzel yazmışsın ne diyeyim...fikir olarak sana kesinlikle katılıyorum ama buradaki aşk konusunda düşüncemi biliyorsun:icon_whis

ÇGO ile HS birbirinden farklı dönem dizileri. Evet, arada aralraında paralellikler olmuyor değil; ama anlattıkları dönemleri birbirinden farklı bir şekilde anlatan diziler. ÇGO'nun da izleyici kitlesi vardı, HS'nin de var. İki dizi için de olumlu yorumlar da yapılıyordu, olumsuz yorumlar da. Ama benim ses getirmeden kast ettiğim şey sevgili averaj, medyada, köşe yazılarında daha çok konu olma, reytinglerde daha yüksek sonuçlar elde etmeydi. Yoksa iki dizinin hangisinin daha başarılı ya da hangisinin daha başarısız olduğuyla ilgili bir kıyaslama kesinlikle yapamam; çünkü ben ikisini de severek izliyordum.

canım senin dediğini anlamıştım zaten:img-wink:...ama şu fotoroman olayı benim hoşuma gitmedi mesela...

kalecim çağan okanla çalıştığı için söylemiştim...ama cansel çağanın seçimine pek uygun değil sanırım...çağanın oyuncu tipi belli gibi...belli de olmaz diyelim...

ama tabi böyle bir hikaye olmazdı o zaman..ahmet ahmet olalı böyle hikaye görmezdi:img-hyste...dizi uzun da sürmezdi...ve diziye yeni giren isimlerin çoğu da olmazdı:icon_whis

kale
29-03-07, 19:38
Kale'cim ya kısa yazacağım diye başlıyorum yazmaya ama bir bakıyorum padişah fermanı gibi olmuş.:)
Ahmet ekilecek orası kesin.Acaba Yasemin'e neden gelmedin diye soracak mı?
Sorarsa Yasemin ne cevap verecek?Yasemin verdiği cevap Ahmet'i tatmin edecek mi?
Yoksa üzecek mi?

:img-hyste cıddı oyle, sızın yuzunuzden gozluklerın camı kapı kadar kalın olacak :img-hyste bır de herkese cevap verme ıstegım doguyor, acıyın bana :icon_sorr benım gıbı de bos yazmayın ama :img-hyste uzun da olmasın,sıparıs gıbı mı oldu acaba mmm...
Ahmet'ın kacıncı sap kalması ben artık saymayı bıraktım :img-pilot

Melal
29-03-07, 19:41
Ahh keşke fragman bizi yanıltıyor olsa ve Yasemin tren garına yanında Rüya ile gelse.
Yarın akşam Yasemin beni yanıltsın bir hafta Beren oscarlık oyuncu diye yazmazsam ne olayım.
Tabii sadece tren garına gelerek şaşırtmaması lazım.
Annesine de herşeyi söylemesi gerekir.
Hem tren garına gelsin,hem annesine herşeyi söylesin dediğim gibi 1 hafta boyunca Beren oscarlık oyuncu yazacağım.:img-hyste

Melal
29-03-07, 19:42
Kale'cim Ahmet bu gidişle sapların kralı olacak.:)
Ya ben Cansel'i bir daha ki dizisinde Boran Ağa vari bir karakterde izlemek istiyorum.:img-hyste
Yetti gari sevdiğine kavuşamaması.:)

muko88
29-03-07, 19:46
Kale'cim Ahmet bu gidişle sapların kralı olacak.:)
Ya ben Cansel'i bir daha ki dizisinde Boran Ağa vari bir karakterde izlemek istiyorum.:img-hyste
Yetti gari sevdiğine kavuşamaması.:)

Melal güldürdün beni şimdi:img-hyste
Cansel'i düşünsenize ağa rolünde...
Zaten ağa dizilerinden bana gına geldi...
Ay bir de CAnsel'i ağa rolünde görürsem:img-hyste
şiveyle konuşmasını falan hayal ettim de:img-hyste

Melal
29-03-07, 19:51
Melal güldürdün beni şimdi:img-hyste
Cansel'i düşünsenize ağa rolünde...
Zaten ağa dizilerinden bana gına geldi...
Ay bir de CAnsel'i ağa rolünde görürsem:img-hyste
şiveyle konuşmasını falan hayal ettim de:img-hyste

Boran Ağa şiveyle konuşmuyor ki Cansel'de konuşmazdı.
Valla ben Cansel'i bir sonra ki dizisinde ya ağa yada kamyon şoförü olarak görmek istiyorum.:img-hyste
Aile babası da olabilir,mafya babası da olabilir.:img-hyste
Yeter ki Ahmet gibi kör aşık olmasın.
Dizinin 2 sezon süreceğini düşünürsek 6-7 bölümde bir Yasemin'in Ahmet'i ekmesi veya kazık atmasına katlanacağız demek oluyor.:)

muko88
29-03-07, 19:57
Boran konuşmuyo ama konuşanlar da var :)
Olabilir aslında, niye olmasın ki?
Karizmayı çizmesin de, ne oynarsa oynasın...
6-7 bölümde bir Yasemin'in ekmesine katlanacağız ha:icon_whis ...
Niye bizim dağ gibi Sinem'İmiz var, salarız Yaseminin üstüne, kendisi zevkle yapar sanırsam bu işi; zaten sinir oluyo ona:img-blush

esma&selim
29-03-07, 19:59
frangmanı bende izledim ve neler olabiliceğini az çok hatta fazlaca tahmin edebiliyoruz kesinlikle ahmet kıbrısçığa tek başına dönecek ve yaseminin gelmemesine tepki olarak ayla ile evlenecek tabi bu arada yasemini ve rüyayı kaybetmemek için elinden geleni yapmaya çalışan fedakar bir necdet var
bu bölümde yasemin büyük bir kavga eder ama bence annesine birşey sölemez ve sölemeyerek bizi delirtir :img-pilot

muko88
29-03-07, 20:03
İşte fragmanı niçin böyle yayınladılar, biz böyle düşünelim diye...
Biz Yasemin gitmeyecek, ahmet de öyle bekleyecek diye tahmin ediyoruz ya, onlar da öyle düşünelim de şaşırlaım istediler; son bir umut:icon_sorr
Bakın sevgili senaristlerim, burda böyle konuşuyorum, yarın umarım beni şaşırtırsınız; yani yasemin gara gider...
Gitmezse forum "nooolllduuu mukooo" diye üstüme gelecek, zaten yeterince gerilmiş olacam:icon_whis

29-03-07, 20:08
ßence o kadar da hayalperest değil Mukko çünkü reklamlar çoğunlukla benim düşündüğüm gibi gösterir sonra benim fikrimin tam 360 derecelik bir dönüşle tersi olur:img-yes: :img-yes: o yüzden haklı olabilir Mukko yani ahmet le yasemin inş. bu bölümde kavuşacak

fundapehlivan
29-03-07, 20:09
Muko'cum maşallah padişah fermanı gibi yazmışın.:)
Yazdıklarına katılıyorum canım bende hala Yasemin'in Michelle'e dediklerini unutmadım.
Bir zamanlar atıp tutuyordu.Ama konuşmak kolaymış.
Hadi mecbur kaldı evlendi ama senin de dediğin gibi sevdiği adam,çocuğunun babası bir nefes kadar yakın iken yeniden sırt çevirmesi çok anlamsız.
Şimdilik susuyorum ama yarın akşam Ahmet'i ektiğini görürsem ve ekme sebebinin çok anlamsız olduğunu görürsem ağzıma gelirse söyleyeceğim.
Kimse bana mani olmasın.:img-hyste

Canım ne engel olması o zaman ben de ağzıma geleni söyleyeceğim!
Karşılıklı söyleriz artık ağzımıdan geleni!!

Ahmeti bir kere daha perişan bıraksın valla deliricem, gitse keşke bizi bir şaşırtsalar ne olur:img-in_lo

fundapehlivan
29-03-07, 20:12
ßence o kadar da hayalperest değil Mukko çünkü reklamlar çoğunlukla benim düşündüğüm gibi gösterir sonra benim fikrimin tam 360 derecelik bir dönüşle tersi olur:img-yes: :img-yes: o yüzden haklı olabilir Mukko yani ahmet le yasemin inş. bu bölümde kavuşacak

Ya keşke keşke!!!

Fragman da Rüya kardeş istiyorum derken Yasemine baktım da kızda valla en küçük bir tepki yok!
Düşünsenize, tamam canım ama dur bir babanla kasabaya bir gidelim, söze hemen sana kardeş gelecek!! dermiş...
Ahh ahh hayal gibi...

esma&selim
29-03-07, 20:13
inş gider ne diyim yasemin gara bu sefer yüzü gülen ahmet olur inş
bu arada rüya ben kardeş istiyorum diyince yaseminle necdetin yüz ifadeleri garipleşti:icon_whis

fundapehlivan
29-03-07, 20:14
Kavuşma demeyelim de ikisi birlikte trene binecekler diyelim...
YA bu arada Mukko demesen, iki defa mukko yazmışsın; Muko desen bundan sonra:img-help:

Ya en azından 1 aylık filan bir kavuşma olsun! 2 haftalık olsun ama 1 günlük olmasın! Ben de yalnız pazarlık yapıyorum:img-hyste
Ama ya öyle hava da kalmasınlar yine, en azından bir kaç gün mutlu olsunlar!
Biz de seyredip hasret giderelim!

fundapehlivan
29-03-07, 20:17
Valla yarın akşam ki bölümde Ahmet ve Yasemin kavuşur mu bilemem ama tek bildiğim Yasemin yüzündne yine ayrı düşerlerse fena olacağı.:)

En azından mantıklı bir sebep olsun diyeceğim ama yok! Mantıklı hiç bir sebep olamaz! Bu saatten sonra necdetin kendisine aşık olmasını önemseyecek değil herhalde!
Rüya necdete düşkün olabilir ama o bir hataydı yani kız başkasına baba diyor! Bunun düzeltilmesi lazım hem ameti(!) de seviyor...

Ama sanırım o Teo bir şeylere sebep olacak!
O zaman benim kara listemi alırım valla Teo'yu da!

muko88
29-03-07, 20:19
Önemli değil Stellacım...
Yasemin Necdet ile durumu konuşuyor belli...
Ama işte bizi şaşırtmalarını çok istiyorum...
Mesela istasyonda Ahmet'i göstermeseler, YAsemin'in gitmemesi ihtimali üzerinde durmaz, gider kesin derdik...Belki o zaman gitmezdi...
Ama fragmanda Ahmet'i istasyonda tek göstermişler, Yasemin'in gitmemesi ihtimali üzerinde duralım diye...
Ayrıca şimdi yine fragmanı seyrettim...
Teo bunu bilsem bile sana söyler miyim, diyor...
Yasemin de çok önemli bilmem gerek, diyor...
YAsemin hani gidecek ya, belki o yüzden soruyordur Necdet'in hayatında hiç mi kimse yok, diye...
ISrar ediyordur, Teo en yakın arkadaşı diye..
Teo da, bunu bilsem de söyler miyim, diyor...
YAni Teo aslında Yasemin'e Necdet'in aşkını söylememiş de olabilir...
PAstanede Necdet ağlıyor, Teo da izin mi vericeksin, diyor ya...
BElki o trene binmelerinden önceki gecedir...
Necdet de Teo'nun sözüyle gaza gelip bişeyler yapar...
Ne bileyim Rüya'yı alıp ortadan kaybolmak gibi...Rüya'yı göremeyen YAsemin ne yapar, nasıl gider...
Böyle şeyler düşünmeye başladım, fragmanı şimdi izlediğim de...
BEn böyle şeyler de bekliyorum mesela...

pegasus*
29-03-07, 20:21
teo ne söylerse yasemin'e engel olabilir ki? yasemin büyük aşkının peşinden gidiyor. teo ona yasemin necdet seni aslında yıllardır seviyor deyince, ha tamam o zaman ben de bırakayım ahmet tek başına gitsin, necdet2le kalayım demez ki. saf maf ama bu kadar da salak değil yani. çok daha önemli bir şey olmalı ama ne????

fundapehlivan
29-03-07, 20:22
Mukocum, Necdetin bunu yapması için içmesi filan lazım!
Yoksa öyle ayık kafayla yapamaz yani inşallah! Yoksa gözümden düşer iyice!

Tamam diyelim öyle oldu!
O zaman koş Ahmete anlat durumu! Birlikte arayın Rüyayı!
Yani ne bileyim! Kızını bulamıyor diye Ahmetten vaz mı geçecek?
Birlikte arasınlar kızlarını işte!

esma&selim
29-03-07, 20:23
birşey de ben dicem frangmanla ilgili , ahmeti zorla ailesi tutup götürmeye çalşıyor o da direniyor acaba o sırada yaseminle mi buluşcaktı da çaresiz kaldı :icon_whis

Melal
29-03-07, 20:24
Teo eğer Yasemin'in Ahmet'e gitmesine engel olacak bir şey söylerse valla bir dolu düşman edinecek.
Ne güzel etliye,sütlüye karışmadan uslu uslu yaşayıp gidiyordu pastanesinde ne var Yasemin'in aklını karıştıracak şeyler söylecek.:)

fundapehlivan
29-03-07, 20:24
İnşallah Teo yalan şeyler söyleyip Yasemini etkileyecek, gitmemesine sebep olacak şeyler söylemez!
Zaten Necdetle beraber ağlıyordu, yani Necdeti ne kadar sevdiği ortada!
Bakıyor ki Necdet bir şey yapmıyor, o zaman kendi bir şeyler yapmaya kalkıyor herhalde ama ne ne???

29-03-07, 20:25
Mukonun dediği gibi fragmanda Ahmet'i istasyında tek başına gösteriyor bizi şaşırtmak için büyük ihtimalle ben pek inanmak istemiyorum sonra hayal kırıklığına uğramayayım diye ama belki de Yasemin Ahmet'le gider..

muko88
29-03-07, 20:29
İnşallah Teo yalan şeyler söyleyip Yasemini etkileyecek, gitmemesine sebep olacak şeyler söylemez!
Zaten Necdetle beraber ağlıyordu, yani Necdeti ne kadar sevdiği ortada!
Bakıyor ki Necdet bir şey yapmıyor, o zaman kendi bir şeyler yapmaya kalkıyor herhalde ama ne ne???

Ben de hep öyle düşünüyordum Fundacım ama yarın zaten böyle olursa yeterince sinirlenip üzüleceğim...
Umut fakirin ekmeğidir mi desem, çıkmamış candan ümit kesilmez atasözünü mü kullansam artık; ben de ümitlenmeye çalışıyorum işte...
Teo umarım böyle bir kötülütk yapmaz...
Necdet biliyor Yasemin'in Ahmet'i sevdiğini, kızın da ondan olduğunu ve bunu her seferinde en doğru biçimde Teo'ya anlatıyor...
Teo'nun böyle bi zalimlik yapmasını istemiyorum, bile bile engel olmasını istemiyorum...:icon_whis

29-03-07, 20:33
Arkadaşlar,
Belki Yasemin gara gider Ve Necdet'te bunu biliyordur Necdet Teo'nun hiçbirşey yapamayacak mısın ortak? sözünden sonra kalkıp gara gider Yasemin'e
-Yasemnin durrrrrr o benim kızım nereye gidiyorsun diye ağlmaya başlar Yasemin dayanamaz Necdet'e koşar ve sarılır Rüya nooldunu anlamamakta bön bön bakmaktadır daha sonra ben kardeş istiyorum diye ağlamaya başlar:img-hyste
Necdet
-artık hep beraberiz kızım merak etme sana da bir kardeş yapıveririz der:img-hyste

yaseminle nEcdet oradan uzklaşırlar ahmet nayırrr nolamazzz diye haykırmaya başlar aynı zamndada ağlar tam bu sırada Ayla gelir ve evlenme teklif eder Ayla Ahmet'le Yasemin'de Necet'le mutlu mesur yaşar vee..

SONNN:img-hyste

fundapehlivan
29-03-07, 20:38
birşey de ben dicem frangmanla ilgili , ahmeti zorla ailesi tutup götürmeye çalşıyor o da direniyor acaba o sırada yaseminle mi buluşcaktı da çaresiz kaldı :icon_whis

Evet bana da öyle geldi...
İnşallah öyle bir şey değildir!
Off ya nedir bu ailelerden çektikleri ve çektiğimiz tabii!!

pegasus*
29-03-07, 20:39
fragmanların geneline baktığımızda ki bunu tüm diziler için söylüyorum, neler olacağına dair fikir sahibi oluyoruz tamam ama pek çok konuda da yanılabiliyoruz. mesela ya tersinden veriyorlar her şeyi ya da öyle bir bağlıyorlar ki aaa olamaz diyoruz. ben eğer beren saat'in '70 lere kadar kavuşma yok sonrasında da ne olur bilemiyorum' açıklamasını okumamış olsaydım yasemin'in yüzde yüz gara gideceğini düşünürdüm. çünkü ahmet'i orada tek başına bekliyor göstermek ancak bir şaşırtmaca olur diye düşünürdüm. ama bu açıklama her şeyi değiştiriyor. ayrıca şu ayla meselesi de var. bu zaman atlamasından önce bir şey olmadığı için ve ahmet'in ist'dan arılması da bana göre sürpriz bir gelişme olduğu için artık vazgeçtiler ayla ile evlilik meselesinden tepkilerden ötürü diye düşünmüştüm. ve gerçekten de teo yasemin'e necdet'in aşkıyla ilgili bir şeyler söyleyip de yasemin'i ikna ederse baştan beri çizilen olağanüstü, tutkulu, büyülü aşk en azından benim gözümde büyük bir darbe alır ve inandırıcılığı konusunda şüpheye düşürür.

fundapehlivan
29-03-07, 20:41
Ben de hep öyle düşünüyordum Fundacım ama yarın zaten böyle olursa yeterince sinirlenip üzüleceğim...
Umut fakirin ekmeğidir mi desem, çıkmamış candan ümit kesilmez atasözünü mü kullansam artık; ben de ümitlenmeye çalışıyorum işte...
Teo umarım böyle bir kötülütk yapmaz...
Necdet biliyor Yasemin'in Ahmet'i sevdiğini, kızın da ondan olduğunu ve bunu her seferinde en doğru biçimde Teo'ya anlatıyor...
Teo'nun böyle bi zalimlik yapmasını istemiyorum, bile bile engel olmasını istemiyorum...:icon_whis

Evet aynen ben de ümit etmek istiyorum ama sonunda hayal kırıklılığına uğramak da var! Ben onun için ümit edemiyorum, eğer olurda yasemin giderse o zaman yaşasın diye şaşırarak sevinebilirim ama diğer türlü çok kötü olur:sad53: Zaten çok büyük ihtimalle gidemeyecek Yasemin...

Ama sebep ne çok merak ediyorum...
Yasemin gider mi ki? Off ya...
İyi ki ümit etmiyordum :img-hyste

muko88
29-03-07, 20:45
Aman ya, şu verilen tüyolara sinir oluyorum...
Millet başka dizilerde bir ufacık tüyo vermekten bile çekinirken maşallah bizimkiler ne güzel anlatıyorlar her şeyi...
Genel özet, berenin söyledikleri, vs... vs...

fundapehlivan
29-03-07, 20:46
bu gidişle dizi ztn kabus olcak ben şimdiden kabusa giriş yapayım dedim:img-hyste :img-hyste

Alıştırıyorsun bizi yani!!
Ama ben alışmak istemiyorum ya!!
Cuma günü bir bakıyormuşuz
Yasemin Rüyanın elinden tutmuş bir eliyle de Rüyanın elini tutmuş Ahmete geliyor!
O sırada Rüya ahmeti görüyor, ve baba, baba diye kollarına atılıyor!

Ahhh ahhh

NiliWerda
29-03-07, 20:50
Yasemin Rüyanın elinden tutmuş bir eliyle de Rüyanın elini tutmuş Ahmete geliyor!

Ahhh ahhh

ooooo sende bitirdin diziyi hemen:))
olmazki böölee:D:D
dur ayol biraz daha acınaklı yapacaklar izleyiciyi ağlatmak için:icon_sorr

29-03-07, 20:51

Ahhh ahhh

eet eet hatta bide bakıyormuşuz bir dahaki bölümünde dizi 2007ye gelmiş ahmet ve yasemin 80-90 yaşında yanalarında rüya ve çocukları Rüya'nın kardeşi felan Necdet huzur evinde Rüya onu ziyerete gidiomuşş kardeşiyle bak ufaklık bu benim bubamdı felan diomuş:img-hyste

fundapehlivan
29-03-07, 20:52
ooooo sende bitirdin diziyi hemen:))
olmazki böölee:D:D
dur ayol biraz daha acınaklı yapacaklar izleyiciyi ağlatmak için:icon_sorr

Acıklı mı istiyorsun, tamam!!

Rüya Ahmete doğru koşar yavaşça...
Ahmet onu kucağına alır gülerek ve elini Yasemine uzatır... Yasemin de gülümseyerek onun eline uzanıren birden Necdet belirir!
Gözleri kızarmış sinirden ne yapacağını bilemez bir halde...
Yavaşça silahını çıkarır cebinden!
Ve 2 kurşun sesi...:sad53:

Yani ben de arası yok ya çok mutlular ya da felaket...:img-hyste

29-03-07, 20:55

Ahmet onu kucağına alır gülerek ve elini Yasemine uzatır... Yasemin de gülümseyerek onun eline uzanıren birden Necdet belirir!

yha yazık günah beaaaa yaseminle ahmete mi o 2 kurşun rüya ne olcak çocuğun psikolojisi noolcak????:img-hyste annesi babası gözü önünde vuruldu diye manşet olursa ya çocukkk:img-hyste

fundapehlivan
29-03-07, 20:56
ßende acı çekmek istiyorum çünkü eğer mutlu olursam..dizi bitecekkk:sad53:

Canım onlar mutlu olunca dizi bitecek mi?
Başka sorunlar bulurlar! O kadar oyunuc var dizide karakter var! Onlara sorun yaşatsınlar!
Mesela yasemin ve ahmet evlensin, sonra istedikleri kadar aralarda sorun yaratabilirler hiç sorun değil:img-hyste

NiliWerda
29-03-07, 20:57
mukocum bende yeterince ağlıyorum herhaldeeee:D:D:D
yok be ne istecem acıklı bişi fundacım ama ne bileyim seneristler genelde dizi uzasın diyr öle yapacakal:icon_sorr

askasurguncu
29-03-07, 20:58

supersiniz ya kesin boyle bisey olsa reytingler super olur
ya ben nedense yasemin ve aylay kavgasi gormek istiyorum boyle birbirlerinin saclarini falan yolsalar ne guzel olur:img-hyste

muko88
29-03-07, 20:58
ßende acı çekmek istiyorum çünkü eğer mutlu olursam..dizi bitecekkk:sad53:

Niye bitsin ya...
Böyle abuk sabuk şeyler olmadan da diziler gayet devam ediyor...
Şimdi örnek vermek istemiyorum, bugün burada başka diziden bahsettim...
Hs formunda başka dizilerden daha fazla bahsetmek istemiyorum...
Senaristler yeter ki güçlü tutsun işi, aşıkların bir araya gelmesi hiç de diziyi bitirmez...

29-03-07, 20:59
Canım onlar mutlu olunca dizi bitecek mi?
Başka sorunlar bulurlar! O kadar oyunuc var dizide karakter var! Onlara sorun yaşatsınlar!
Mesela yasemin ve ahmet evlensin, sonra istedikleri kadar aralarda sorun yaratabilirler hiç sorun değil:img-hyste

doğru örnek bir sorun

ahmet ve yaseminin birlikte oluşu necdet'i kahreder ne yaptığını bilemez rüya elden gitmiştir önce laley sora teoyu sorada kendini pastanede vurur:img-hyste bu olanlar herkesi kahreder yasemin kendini suçlu tutar sora da rıza'nın verem değil de kanser olduğu anlaşılır felann:icon_whis

fundapehlivan
29-03-07, 21:00
supersiniz ya kesin boyle bisey olsa reytingler super olur
ya ben nedense yasemin ve aylay kavgasi gormek istiyorum boyle birbirlerinin saclarini falan yolsalar ne guzel olur:img-hyste

Aaa, yok artık!
Biri doktor, biri öğretmen yakışır mı!!

Ya bu arada imza resmin çok garibime gitti.
Beren ve Mahsun...
Iyyyyyyyy desem bozulur musun?

sühan
29-03-07, 21:04
yav fragmanı yeni gördüm.. Ben ahmet, yasemin evli diye yaklaşmaz.. yasemin kızı için ne yapacagına karar veremez falan dıyordum ama bunlar kaçma planı yapıyorlar. Allah Allah, ne kadar hızlı gidiyor bu dizi. Rüyayı almadan mı kaçacak? Rüyayı söyledi mi? Söylese fragmanda ahmet- rüya sahnesi olurdu. Allah Allah.. Kafam iyice karıstı..

fundapehlivan
29-03-07, 21:05
Ay inanamıyorum size!
O zaman diğer tarafta da ahmet ve Necdet dövüşsün ama gerçek mana da!
Bir yumruk atıp bırakmak yok!
Bak bu daha çok hoşuma gitti!
Şöyle Necdet sürünsün yerlerde...:happy0064

29-03-07, 21:05
ay cok guzel olur bir dusunun yasemin tutmus aylanin saclarindan
aylada yasoninkinden super olur :happy0064

kıs helin söyledin bende heveslendim yaa keşke olsaaa hep erkekler kavga edio necdetle ahmet edio da yoshyle ayla neden etmesin kiiiii keşke etseleerrrr de bizde keyiflensek hem reytingler de artarr:happy0064 :img-hyste :happy0064

askasurguncu
29-03-07, 21:06
kıs helin söyledin bende heveslendim yaa keşke olsaaa hep erkekler kavga edio necdetle ahmet edio da yoshyle ayla neden etmesin kiiiii keşke etseleerrrr de bizde keyiflensek hem reytingler de artarr:happy0064 :img-hyste :happy0064

demi suana kadar hicbir dizide iki kizin sacbas
kavga edigini gordunuzmu reytingler oyle bir patlarki
ay cok guzel olurya birde berosu kavga ederken goruruzzz:img-hyste :img-hyste

averaj
29-03-07, 21:11
demi suana kadar hicbir dizide iki kizin sacbas
kavga edigini gordunuzmu reytingler oyle bir patlarki
ay cok guzel olurya birde berosu kavga ederken goruruzzz:img-hyste :img-hyste

canım gördüm...

yıllar önce hayat ağacı diye yabancı bir dizi vardı...

resmen iki kadın birbirine girdi...

bu arada çok sevdiğim dizeleri yazmak geldi içimden...

bir hakikat anlattı ki her insan
yalnız bir kere severmiş
andıkça o sevgiyi zaman zaman
çok izdırap çekermiş

sevgi coşkun sel gibi akar geçer
arar gönüllerde bir yar
sonra taşar herkes içer
genç olsun ister ihtiyar

geçmiş zaman olur ki
hayali cihan değer
bir an acı duyar insan belki
sevmişse biraz eğer

anlar ki geçenlerin
rüyamış hepsi meğer
rüya olsa bile o günlerim
hayali cihan değer

ruhlara neşe gelir için için
o günler hatırlanırsa
avutur gönülleri bir an için
o an hayalde olsa

sarınca hayal bizi baştan başa
doğar sanki kalplerde nur
gönül işi bakmaz yasa
hayat birden neşe bulur

bahar_can
29-03-07, 22:04
ÇGO ve HS

Bazı arkadaşlar ÇGO ile HS kıyaslaması yapmışlar... okuduklarımdan ÇGO'nun daha iyi olduğu izlenimi edindim... Her iki dizi siyasi dönemi işliyor olsa da; kurgularıyla, işleyiş biçimiyle ve konu genişliğiyle birbirlerinden çok farklılar... bir dizi veya sinemada ki bu üç temel unsurun farklılığı aslında kıyaslama yapmamayı sağlar bana göre... ÇGO tek bir dönemi dar bir çerçevede ve çok rahat bir set ortamında işleyen ve yalnızca Çağan Irmak'ın yorumuyla sunulan bir diziydi... anlatım tekniğini de sonuçtan nedene doğru, yani geriye dönüklüklerle yapıyordu... aşka gücünü verense sınıfsal farklılığın temelindeki siyasi keskinlikti ve bu keskinliğin tarafları Yurdanur'un ailesi ile bizzat Mehmet'in kendisiydi... arkada herhagi bir fon yoktu... yalnızca '80 öcesi bir kesiten '80'e gelinen bir süreçte bizzat dönemin içinde yer alan kesimlerin ve o kesimlerin çevresindeki halktan insanların -ki bunların bazı ları uç insanlardı- yaşamlarıyla verilmişti... olayın kahramanlarının birbiri arasındaki keskin çatışmaları tabiki kahramanlara daha net ve daha kahraman nitelik yüklüyordu... (Yurdanur'un kızıyla yaşadığı kuşak çatışması, Mehmet'in hem siyasi karşıtlarıyla yaşadığı çatışmalar, hem de kendi arkadaşlarıyla yaşadığı ayrılıklar, Mehmet ve Yurdanur'un ailesiyle yaşadığı sorunlar vs.) bu da bir seyirci için her zaman aranan bir şeydir...

Ama HS'de esas çatışma iki aile arasında yaşanan fikir ayrılıklarıydı ki bu sınıfsal bir çatışma değil aslında aynı sınıfta olan ama farklı kliklerde yer almalarından kaynaklanan bir çatışma vardı ve bu çatışmanın kenarında kalan ama herkesten daha çok olayların onları etkilediği kahramanlarımız vardı... burada süren siyasi çatışmalar kahramanlarımızın dışında devam etti yani onlar doğruda katılmadılar, tabiki fikir olarak bir tarafı benimsiyorlardı ama seyirci için kahramanlar her zaman bir keskinliğin içinde ve taraf olmalı bu HS'yi diğer birçok diziden ayıran en temel şey ve ne yazık ki dizi seyircisi algısına da ters bir durum yani hep (-) getirdi... işte tam da bu nokta herşeyden önce HS zor bir yolu seçmiş oldu ÇGO'ya göre... bir sinema filminde başrol karakterini herhangi bir biçime sokup anlatmak istediğinizi anlatırsınız seyirci bunu anlar hatta bunu bekler. karakteri illada bir kahraman gibi beklemez.. ama dizifilmlerde seyirci başrol karakterini her zaman bir kahraman gibi görmek ister... İşte Mehmet ve Ahmet arasındaki fark burada... Mehmet toplumsal olaylarda keskin bir biçimde bir taraftaydı hem de olumlu bir şekilde... yani Mehmet'in işi kolaydı... ama Ahmet yalnızca kendi kişiliğiyle olumlu... bürokratik görevindeki olumluluğunda da yine kişiliği belirleyici... toplumsal olaylarda keskin bir şekilde herhangi bir tarafta değil... bu anlamda da Ahmet'in işi bir başrol karakteri olarak daha zor...

HS'de koca 3 siyasi dönemi, yani 20 yılı, yani hepsi birbirinden farklı olaylarla tarihe yön vermiş dönemleri 3 sezonda işlemeyi hedefleyerek yola çıkmış bir dizi... yani çoook geniş kapsamlı konusu var... bu hem teknik olarak hem de yorum olarak çok büyük bir sorumluluk gerektirir diye düşünüyorum... konuları tarafsız bir gözle yalnızca belgelere dayanarak vermek yüklerini hafifletse de sanatsal olarak bunu işlemekte oldukça güç ki hala daha insanlar "Menderes'in hayatını ne biçim anlatmışlar... Deniz Gezmiş'in hayatını anlatacak sandım ama değilmiş... " gibi eleştirilerle yaklaşıyorlar... oysaki olaylar "göndermeler" üzerine kurularak hem daha çok olayın oluş mantığı anlatılabilmiş ve hem de seyircinin hiç tanık olmadığı tarza rağmen bu zorluğun altından kalkılabilmiştir. Ki HS daha eski dönemleri ve hep tarih sırasına göre tüm olayları ele aldığı için çekim mevsimi ile olayın geçtiği mevsim uyumsuzluğu vs. bir çok açıdan zor ve bir o kadar da çok titiz ve hummalı bir çalışma gerektiren bir dizi... Ve son olarak da öyle sanıyorum ki her üç dönemde de öne çıkarılmak istenen "HÜMANİST" mantığıyla da hiçbir tarafa yaranamayarak ortada kalacak bir dizi ... tabi onlar için bu başarı olacaktır çünkü her iki tarafa da yaranamaması objektif olduğunu anlamı taşıyacaktır... bu aslında her zaman tartışmaya açık bir konu olacaktır bu dizi için...
Bir konunun veya konuların farklı farklı yönleriyle işlenmesi bence güzel... bu yönetmen 20 yıllık toplumsal olayları HÜMANİST bir mantıkla yaklaşarak ele alır bir başkası aynı 20 yılı bir başka şekilde ele alır mesela psikolojik ağırlıklı... işte sanatın güzelliği bence burada yatıyor... yani kısacası (amma kısa ha :img-hyste ) ÇGO ve HS'yi kıyaslamak bana doğru gelmiyor...

muko88
29-03-07, 22:46
Sevgili bahar_can; biz küçük çaplı bir kıyaslama yaptık aslında...Senin bahsettiğin şekilde baktığımızda; yani her noktasından, kıyaslanamayacak biçimde olduğu ortada...
Her iki dizinin de kıyaslanamayacak derecede farklı olduğu doğrudur.
Kıyaslamanın yanlış olup olmaması konusunda bir şey söylemeyeceğim.
Ama elbette ki; çok benziyor, nerdeyse aynı, tek aşklar veya şu farklı gibisinden yorumlar yanlışlık taşır içerisinde.

Öncelikle Çemberimde Gül Oya tek bir siyasi dönemi ele almıştır.
Dediğin gibi çatışmalar farklıdır.
Ahmet siyasi yönde Mehmet gibi aktif değildir; her ne kadar belli bir safta yer alsa da...
Mehmet ve Yurdanur'un başlarına gelenler, çatışmaları(aileler, vs..) Mehmet'in dönem olaylarında aktif olarak yer almasından kaynaklanmıştır.
Ahmet ve Yasemin'in siyasi olayların oluşunda etkisi yoktur fakat; bu yüzden hayatlarında büyük hasarlar yaşarlar.
Ailelerin bulundukları konum, karakterler, dönem ve bir çok şey birbirinden çok farklıdır.
Benim yaptığım yorumlardaki kıyaslama ise kişilerin özellikleri arasında kurduğum benzetmelerdir.
Yoksa normal şartlarda bakıldığı zaman iki dizi kıyaslanamayacak derecede farklıdır birbirinden.

Melal
29-03-07, 22:47
Bahar'cım güzel yazmışın.:)
Zaten ÇGO ve HS'yi çok fazla kıyaslamamak gerekir.
Ama biz öylesine çoştuk işte konu bakımından aynı olan diziler oldukları için ister istemez azıcık da olsa kıyaslanıyor.
Gerçi HS hepsindne farklı çünkü 3 ihtilali birden işleyecek.
ÇGO'da sadece 80 ihtilali işlenmişti.
HS bu bakımdan daha farklı 60 ihtilali öncesi ve sonrsı gayet güzel anlatıldı.
Bakalım 68 kuşağı ve 70 ihtilali nasıl anlatılacak.

spdr
30-03-07, 00:12
bahar abla çok güzel yazmışsınn...nasıl bu kadar uzun yazıp da sıkmıyorsun insanı şaşırıyorum...:happy0064

özellikle ahmet ve yaseminin pek kahraman tipinde ve aktif olmamasıyla ilgili yorumuna katılıyorum....

ben de izledim çgo yu..ama hs nin de çok güzel bi anlatımı var...bi de şu gereksiz yeşilçam sahneleri olmasa süper olacak ya neyse:icon_whis

muko88
30-03-07, 06:50
Arkadaşlar şimdi hatırladım, bugün Mevlid Kandili...
Tüm arkadaşların kandilini kutlarım...

(Umarım böyle mübarek bir gecede, Yasemin Ahmet'i ekmez...
Allah'ım sabah olmuş ben hala ekme mevzuusundayım:)
Böyle mübarek bir gecede Yasemin Ahmet'i ekerse taş olur taş:img-hyste :img-hyste )
Şaka bir yana, umarım her şey gönlünüzce olur...

kale
30-03-07, 07:03
Kerıman demıs ıste yenı asklara yelken acacakmıs hadı vatan mıllete hayırlar vesıle olmasını dılıyorum :img-hyste ya yanı bır oyuncu ve yahut Kamıl ıle ıdare edecegız :img-hyste

off her geldıgımde carsaf kadar yazılar :img-blush bahar_can ablacagım HS ıyı hos lakın bıraz Turk fılmlerının etkısınde mı kalmıs bu ask oyle bır sey :img-hyste CGO ben tek tuk ızlemıstım o donemde neyle ılgılenıyordum bılmıyorum ama surelı bır ızleyıcısı degıldım o bakımdan bılemeyecegım tek bıldıgım Cagan bey cok takdır ettıgım bu babam ve oglumdan kaynaklanıyor sanırım :img-pilot

Neyse bu aksam ney olacak acep :bilmim

Ferny&Lety
30-03-07, 07:05
Arkadaşlar bugün sabah haberlerinde izledğim bir şey ipaylaşmak istedim sizlerle..Bildiğiniz gibi zamanında Deniz GEZMİŞ ve arkadaşlarının darı ağacına gitmesi kararı alınınca ODTÜ. lü öğrenciler Süleyman Demirel'e karşı ayaklanmışlardı..Yaklaşık 2 gün önce Süleyman DEMİREL'in Bilkent Üniversitesinde yaptığı açıklamada
Nerede eski Orta Doğu Teknik Üniversiteliler ... demesi üzerine ODTÜlüler şaha kalktı.Ellerinde Deniz GEZMİŞ resimleri ile Süleyman DEMİREL'i boykot eden ODTÜLÜLER :

"Tarih çöplüğü doldu da taşıyor.Hatalarınızla dolu o çöplük.Biz ODTÜlüler ölmedik buradayız.Siz ve sizin gibi siyasetçiler yakışmıyor bu ülkeye..."

diyerek boykot sloganları attılar..

kale
30-03-07, 07:05
Arkadaşlar şimdi hatırladım, bugün Mevlid Kandili...
Tüm arkadaşların kandilini kutlarım...

tesekkur ederız efendum :happy0064

bu aksam herkes kozlarını masaya yatıracak :img-pilot Aylam bu bolumde sanırım fazla gosterılmez ne olsa Ahmet hep Yasmın'le :hıh

muko88
30-03-07, 07:08
Tomris Hanım'ın röportajını okudum, Türkiye'nin yaşadığı siyasi süreçlerin hepsini çekmek istiyoruz, diyor kadın...
Ayrıca 68 kuşağını da sağ-sol olarak HArun ve Yaşar karakterleriyle izleyecekmişiz.YAşar şu Işık'a sen iyi kızsın, diyen çocuk olmalı.Beynelmilel'de oynayan çocuk galiba.

kale
30-03-07, 07:09
"Tarih çöplüğü doldu da taşıyor.Hatalarınızla dolu o çöplük.Biz ODTÜlüler ölmedik buradayız.Siz ve sizin gibi siyasetçiler yakışmıyor bu ülkeye..."

allahım hep proveke seyler hep cahıllık, kardesım yaa ellınde pankartla degıl aklınla yer al sınır oluyorum boyle seylere bır kagıt parcasından medet uman ufaklıklar... Calıs,ogren,bılgılen,dunyayı takıp et sonra da duzgun bır adam ol... gene sınırlendım sabah sabah...
ODTU'lu ama daha ogrenememısler nasıl tepkı vermeye yazık!!!

muko88
30-03-07, 07:10
Arkadaşlar bugün sabah haberlerinde izledğim bir şey ipaylaşmak istedim sizlerle..Bildiğiniz gibi zamanında Deniz GEZMİŞ ve arkadaşlarının darı ağacına gitmesi kararı alınınca ODTÜ. lü öğrenciler Süleyman Demirel'e karşı ayaklanmışlardı..Yaklaşık 2 gün önce Süleyman DEMİREL'in Bilkent Üniversitesinde yaptığı açıklamada
Nerede eski Orta Doğu Teknik Üniversiteliler ... demesi üzerine ODTÜlüler şaha kalktı.Ellerinde Deniz GEZMİŞ resimleri ile Süleyman DEMİREL'i boykot eden ODTÜLÜLER :

Vayy, bunu kaçırmışım ya.
Demek öyle demişler Demirel'e...
Hımm bu habrin ayrıntılarını okumam lazım:icon_whis

Ferny&Lety
30-03-07, 07:13
Vayy, bunu kaçırmışım ya.
Demek öyle demişler Demirel'e...
Hımm bu habrin ayrıntılarını okumam lazım:icon_whis

ğer bulursan buraya da koyar mısın ben de arıyorum...

averaj
30-03-07, 07:17
Tomris Hanım'ın röportajını okudum, Türkiye'nin yaşadığı siyasi süreçlerin hepsini çekmek istiyoruz, diyor kadın...
Ayrıca 68 kuşağını da sağ-sol olarak HArun ve Yaşar karakterleriyle izleyecekmişiz.YAşar şu Işık'a sen iyi kızsın, diyen çocuk olmalı.Beynelmilel'de oynayan çocuk galiba.

mukocum bununla ilgili bir ekşi sözlük yorumu vardı...tomris hanımla ilgili birkaç sene önce yapılmış olan...eklemek isterim...sanırım onu tanıyan biri yapmış bu yorumu:icon_whis

hırsından çatlamak üzere olan ve de tarihe meraklıymış gibi duran gereksiz şahsiyet

muko88
30-03-07, 07:20
mukocum bununla ilgili bir ekşi sözlük yorumu vardı...tomris hanımla ilgili birkaç sene önce yapılmış olan...eklemek isterim...sanırım onu tanıyan biri yapmış bu yorumu:icon_whis

hırsından çatlamak üzere olan ve de tarihe meraklıymış gibi duran gereksiz şahsiyet

Onu tanıyan ve pek haz almayan biri yapmış olmalı:)

Eğer o haberle ilgili bilgi bulursam eklerim...
Sabah'ın sitesinde bugünün köşe yazılarını okumaktayım; cumhurbaşkanlığı seçimi, seçim de seçim...Okuyunca gına geliyor her gün, okumasam eksiklik hissediyorum.
O haberle ilgili bilgi de bulurum umarım bu arada...

averaj
30-03-07, 07:22
Onu tanıyan ve pek haz almayan biri yapmış olmalı:)

Eğer o haberle ilgili bilgi bulursam eklerim...
Sabah'ın sitesinde bugünün köşe yazılarını okumaktayım; cumhurbaşkanlığı seçimi, seçim de seçim...Okuyunca gına geliyor her gün, okumasam eksiklik hissediyorum.
O haberle ilgili bilgi de bulurum umarım bu arada...

evet öyle olmalı:img-blush

bu arada haberlerde dün verdiler odtü olayını..

odtünün gazetesi olmalı bir de ona bak...

valla odtülüler kampüsteki mcdonalds'ı da kapattırdı ki o zaman bu tavırlarını çok beğenmiştim:img-wink:

muko88
30-03-07, 07:25
ODTÜ'lülerden Demirel'e Yanıt: ODTÜ'yü sen bu hale getirdin.Bir söyleşi sırasında Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili üniversitelerde protesto gösterisi düzenlenmemesinden yakınan ve "Nerde bu ODTÜ'lüler?" diye soran 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ODTÜ'lülerden yanıt geldi.

Eski ve yeni ODTÜ'lüler, Demirel'in sözlerini değerlendirdiler.

ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bilgehan Ögel:
"Mezunları, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin özveri ve çabaları ile ODTÜ, kurulduğu 1956 yılından bu yana, Türkiye yüksek öğretim sistemine getirdiği yenilikler ile örnek ve öncü bir üniversite olmuştur. Eğitimdeki öncülüğün yanısıra, ODTÜ ailesi, Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren her konuda, görüşlerini kamuoyu ile paylaşmayı ilke edinmiştir. Bazen düzene aykırı olmakla suçlanmış, ancak tepki çekmeyi göze alarak ülkenin menfaatleri doğrultusunda görüşlerini açıklamaktan çekinmemiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, ülkemiz genelinde oluşan geniş kaygıları göz önünde bulundurarak ODTÜ Mezunları Derneği çatısı altında Cumhurbaşkanlığı Seçimi Proje Grubu oluşturulmuştur. Şiddet yöntemleri uygulamak yerine, demokratik kurallar çerçevesinde bir toplumsal sorunu çözme çabasının tüm ODTÜ ailesi tarafından destek gördüğünü bildirmek istiyorum."

"DEMİREL'İN SÖZLERİ BİZİ ÜZDÜ"

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet şahin:
"Demirel'in bu sözleri bizleri üzmüştür. Toplumdan kaçış ve siyasi yandaş arama çabalarıdır ama çok geç kalınmıştır. ODTÜ'lüler 1956 yılından bugüne kadar ülke genelinde oluşan kaygıların garkındadır. Ülkemizin demokratikleşme sürecine yaşamlarını kaybetme pahasına katkı koymuşlar ve bugün de aynı kaygıları taşımaktadır. Taleplerini ise demokratik yollarla ifade etmeye çalışmaktadır. Anayasanın demokratikleşmesi, seçim sistemi ve siyasal partiler yasasında yıllarca uygulanan anti demokratik yaklaşımlarla bugünkü Meclis'in oluşabileceği öngörülmeliydi.

Bu nedenle; demokratik temsiliyet kurallarına aykırı bir seçim sistemi ile parlemantonun büyük çoğunluğunu ele geçirmiş herhangi bir iktidarın tek başına Cumhurbaşkanımızı tayin etmesi kabul edilemez. ODTÜ Mezunları çatısı altında 114 demokratik kitle örgütü bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin toplumsal uzlaşma ile seçilmesi gerektiği düşüncelerini deklere etmişti."

"ŞİKAYET EDECEK SON KİŞİ DEMİREL'DİR"

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı:
"ODTÜ'de protesto yapılmamasından yakınacak en son kişi Sayın Demirel'dir. Demirel'in siyasi hayatı ODTÜ'lüler açısından hep karanlıklar içinde geçmiştir. Üniversitelerde şu anda yaşanan depolitizasyoanun tek nedeni olarak üzerinden 27 yıl geçen 12 Eylül'e bağlamak yanlış. Ancak 12 Eylül döneminde insanların düşünmediği bir ortam yaratıldı ve ODTÜ'lüler de bundan nasibini aldı. ODTÜ'lüler, sadece Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak değil, aydınlık bir Türkiye için mutlaka bazı aktiviteler içinde olmalıdır."

"BU HALE DEMİREL GETİRDİ"
Ankara 78'liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu:

"Demirel'in Milliyetçi Cephe hükümetleri döneminde MHP'li Hasan Tan rektör olarak atanmıştı. Tan döneminde 300 kadar MHP'li işçi üniversiteye alınmış ve bunlar devrimci öğrenciler üzerine bomba atarak onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuşlardı. Bu durumu protesto eden ODTÜ'deki devrimci ve demokrat öğrenciler Tan'ın görevden alınması için boykot ve direniş yaptılar. Bu direniş sırasında Ertuğrul Karaya jandarma tarafından öldürüldü. Tüm bunlar Demirel'in zamanında oldu. Çünkü Demirel ODTÜ'yü en büyük tendit olarak görüyordu. Bugünkü ODTÜ'yü yaratanlardan biri de Demirel'dir. Belki de bu sözleri bir pişmanlığın ifadesidir ancak Demirel önce Karakaya'nın hesabını versin."

"ODTÜLÜLER EYLEMLERİNE DEVAM EDİYOR"

ODTÜ Biyoteknoloji Yüksek Lisans öğrencisi Emrah Altındiş:

"Yollar yürüyerek aşılmaz diyen Denizlerin idamının vebalini taşıyan Milliyetçi Cephe hükümetlerinin başkanının neden protesto yapmadığımızı sormasına çok şaşırdım. ODTÜ'de, daha dönem başında soruşturma açılan 30 öğrenciden 5'i okuldan 1 yıl uzaklaştırma aldı, ben 15 günle 'kurtardım'. Geçen hafta bunu protesto eden 16 öğrenci yaka paça jandarma tarafından gözaltına alındı. Rektör, özgürlük demokrasi demeçleri verirken ODTÜ öğrencileri jandarmaya ifade vermek zorunda kaldılar. Fakat herşeye rağmen ODTÜ'lüler eylemlerine devam ediyor. Geçen hafta Irak'ın işgaline protesto ettik önceki hafta hekimlerin yanında beyaz mitingdeydik. Sayın Demirel, merak etmesin ODTÜ'nün köklü bir devrimci geleneği var. Herşeye karşın bu gelenek sürüyor."

PROTESTOLARIN ÜNİVERSİTESİ: ODTÜ

ODTÜ tarihi boyunca birçok protesto gösterisine tanıklık etti. Dünyadaki 1968 hareketinden etkilenen ODTÜ'de ilk ciddi anlamda öğrenci boykotu 1968 yılında yaşandı. ODTÜ'lüler "Halka dönük üniversite reformu" adı altında Ekim 1968'de 3-4 gün süren kitlesel bir boykot gerçekleştirdiler. Yine bugün halen duran ODTÜ Stadyumuna ünlü "Devrim" yazısı da bu yılda yazıldı.

ABD Türkiye Büyükelçisi olarak atanan Robert W. Kommer'in arabası, aralarında Deniz Gezmiş'in de olduğu ODTÜ'lü öğrenciler tarafından yakılması, ODTÜ tarihinin en büyük eylemlerinden biri olarak tarihe geçti.

12 Eylül dönemine kadar birçok protesto gösterisine öncülük yapan ODTÜ'lü öğrenciler 1980 sonrası da Türkiye gündemine damgasını vuran eylemlerin sahibi oldular. 27 Nisan 1995'de Yapı Kredi Bankası'nın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan dağılan SSCB'nin son Devlet Başkanı Gorbaçov da ODTÜ'lülerin protestosuna uğrayan liderlerden biri oldu. Gorbaçov, ODTÜ'ye konferans vermek üzere geldiğinde Lenin ve Stalin posterleri taşıyan gençlerin yumurtalı ve domatesli protestosuna uğradı.

CIA görevlisi Fuller Graham'dan, Deniz Baykal'a, Kemal Derviş'ten Doğu Perinçek'e ve Mesut Yılmaz'a kadar, yerli-yabancı çoğu siyasetçi ODTÜ'lü öğrencilerin protestolarından kaçamadılar.

Haber: Selim Heper

kale
30-03-07, 07:25
valla odtülüler kampüsteki mcdonalds'ı da kapattırdı ki o zaman bu tavırlarını çok beğenmiştim:img-wink:

:img-hyste neden hamburger sevmıyorlar mı...

bılemıyorum bana boyle seyler bıraz gereksız gıbı gelıyor, tabıı tepkısız kalmamak dogru ama sekıl yalnıs... bu pankart meselesı de proveke bence...

muko88
30-03-07, 07:31
Suskunluğun tek sorumlusu sensin!
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "Nerede bu ODTÜ’lüler" sözlerine ODTÜ’lü öğrencilerden yanıt geldi.

ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Kurulu (ÖTK) Başkanı Berkay Orhaner, "80 dönemi yöneticileri gençleri politikadan uzaklaştırdı. Bu yöneticilerin arasında Süleyman Demirel de var" dedi. Demirel’in sözlerini Hürriyet’e değerlendiren Orhaner, seçimlere kayıtsız kalınmasının genel bir ilgisizlik olduğunu ifade ederek, "Süleyman Demirel hükümetinin getirdiği hareketler gençliği susturdu. Politik olmak suç gibi algılanıyor. Bu yüzden bende doğrudan Demirel’i suçlayabilirim" diye konuştu.

ODTÜ’den farklı şekilde tepki göstermelerini beklemeleri bizi sevindiriyor" diyerek, cumhurbaşkanlığı seçimlerini panellerle ve çeşitli etkinlikler tartıştıklarını kaydetti.

Bu arada ODTÜ Mezunları Derneği ve ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bilgehan Ögel yaptıkları açıklamalarla Demirel’i eleştirdiler.

averaj
30-03-07, 07:34
:img-hyste neden hamburger sevmıyorlar mı...

bılemıyorum bana boyle seyler bıraz gereksız gıbı gelıyor, tabıı tepkısız kalmamak dogru ama sekıl yalnıs... bu pankart meselesı de proveke bence...

kalecim evet hamburger sevmiyorlar diyelim:icon_whis

ama demirel de gereksiz bir laf etmiş...durduk yere ne olmuş ki...

odtüde zaten sürekli kampüs için faaller normalde...sanırım sadece demirele tepki bu..yoksa kendi durumlarını anlatmak için değil:icon_whis

muko88
30-03-07, 07:35

odtüde zaten sürekli kampüs için faaller normalde...sanırım sadece demirele tepki bu..yoksa kendi durumlarını anlatmak için değil:icon_whis

Evet bence de...
Demirel'in sözü üzerine böyle açıklamalar yapılmış...

kale
30-03-07, 07:36
valla ben ne solcu ne sagcı ne de ortada bır ınsanım, sıyası tutmam ama sayın Demırel ıcın tek sorumlusu sensın denmesı bence taraflı, cunku Demırel pat dıye gelmedı bu ulkenın basına neymıs halk getırmıs neymıs halk bılgılenmelı neymıs yolda yurumekle olmazmıs,sonuclar ortada 3 ıdam,olumler,bombalar v.s. sonuc ne pekı degıstı mı?! degısmedı pekı neden cunku ofke ıle kalkan zarar ıle oturur,oturmakla kalmaz cakılır benım gozlemım bu... Demokrası ellınde pankarla sokaga atılmak degıldır, o lıdere bu lıdere laf atmak degıldır Demırel bence dogru demıs zamanında yapılan eglemler varken sımdı neden bu suskunluk,bılemıyorum herkes ısıne geldıgı gıbı dondurup duruyor... sn. Demırel bence de hatta yapmıstır ama cahıl bırı degıldır kesınlıkle bır tecrubesı vardır,tarafsız olmak gerek benım gıbı :img-yes:

Ferny&Lety
30-03-07, 07:37
fragmanı izledim şimdi rüya çk güzel söylüyo ben kardeş istiyom diye....fragmanın sonunda ahmet garı önünde yaseminleri bekliyodu!:icon_sorr

averaj
30-03-07, 07:41
valla ben ne solcu ne sagcı ne de ortada bır ınsanım, sıyası tutmam ama sayın Demırel ıcın tek sorumlusu sensın denmesı bence taraflı, cunku Demırel pat dıye gelmedı bu ulkenın basına neymıs halk getırmıs neymıs halk bılgılenmelı neymıs yolda yurumekle olmazmıs,sonuclar ortada 3 ıdam,olumler,bombalar v.s. sonuc ne pekı degıstı mı?! degısmedı pekı neden cunku ofke ıle kalkan zarar ıle oturur,oturmakla kalmaz cakılır benım gozlemım bu... Demokrası ellınde pankarla sokaga atılmak degıldır, o lıdere bu lıdere laf atmak degıldır Demırel bence dogru demıs zamanında yapılan eglemler varken sımdı neden bu suskunluk,bılemıyorum herkes ısıne geldıgı gıbı dondurup duruyor... sn. Demırel bence de hatta yapmıstır ama cahıl bırı degıldır kesınlıkle bır tecrubesı vardır,tarafsız olmak gerek benım gıbı :img-yes:

canım elbette bu durumun bir öncesi vardır...belki daha önce yaşanmış bir olaydır sebebi...

benim kardeş odtü mimarlıktan...

olayların çoğu da orda çıkıyor...

bazen çoğu şeyi medya göstermiyormuş...yani bunu yaptılarsa altında birşeyler vardır...

biz bilmiyoruzdur o ayrı...

muko88
30-03-07, 07:41
Haklısın Kalecim...

Ahmet bekliyor tabii...
Umarım bizim yasemin akıllı davranıp gidecek onun yanına...
Umarım akşam mutlu mutlu yorum yapacam burada:icon_whis

sinope
30-03-07, 07:47
gunaydinlar hatirla sevgilici dostlar
oncelikle mevlut kandiliniz mubarek olsun ,yuce rabbim tum kullarindan rahmetini,bereketini esirgemesin diyerek gunumuze baslayalim
evet bu aksam buyuk aksam
bakalim yasmin kusumuz amedle beraber gidelim artik bu sehirden sarkisinimi soyletecek bize
yoksa elveda sevgilim,yolun bahtin acik olsunumu soyletecek?
valla yasmin bu aksam bir gitmezse kesin yolacaz demi kizlar(direk aylacilar tarafina transferim zaten)
saygilarimla

muko88
30-03-07, 07:50
gunaydinlar hatirla sevgilici dostlar
oncelikle mevlut kandiliniz mubarek olsun ,yuce rabbim tum kullarindan rahmetini,bereketini esirgemesin diyerek gunumuze baslayalim
evet bu aksam buyuk aksam
bakalim yasmin kusumuz amedle beraber gidelim artik bu sehirden sarkisinimi soyletecek bize
yoksa elveda sevgilim,yolun bahtin acik olsunumu soyletecek?
valla yasmin bu aksam bir gitmezse kesin yolacaz demi kizlar(direk aylacilar tarafina transferim zaten)
saygilarimla

Sinopecim senin de kandilin mübarek olsun...
Valla Aylacı olmamama rağmen ben Yasemin'i yolacam, eğer öyle olursa...
Adam gibi seviyorsa sevsin, sevmiyorsa gitsin artık...
Bu konuda çok hassasım zaten geceden beri, kandil mesajımda bile ekme konusundan bahsetmişim:icon_whis

Arzucum buradasın, mesaj okumakla meşgulsün dimi sabah sabah:img-blush

sinope
30-03-07, 07:52
fragmanı izledim şimdi rüya çk güzel söylüyo ben kardeş istiyom diye....fragmanın sonunda ahmet garı önünde yaseminleri bekliyodu!:icon_sorr

ruya tabi kardes ister ee sonucta babasi gelmis o kadar yollardan ,sonracigima seneler sonra annesiyle babasi tekrar karsilasmislar
ee cocugunda hakki degilmi ama kardes istemek?
amed bekliyor insallah yasminde o gara gidecek (hem ruyayi kirmak istemez yasmin kardes konusundada) bizde bu aksam ohh guzel yorumlar yapacagiz
yoksa tam tersi olursa zaten yasmin kendini amedle bulustuklari kayaliklardan asagi atsin,kesin yoksa biz atacagiz forumcak:img-hyste :img-hyste
saygilarimla

arzu-başak
30-03-07, 07:53
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar....
Anca bitti yazdıklarınızı okumak...mukocum haber için çok sağol...
ya ben hafta sonu yokum ya..benim yerimede lafları sayın yasemine olurmu....çünkü belli gitmeyecek...mukocum senin umudun var belki frgaman yanıltır bizi diye düşünüyorsun..hiç sanmıyorum....bence sen kendini şimdiden alıştırsan daha iyi olur kanımca....

muko88
30-03-07, 07:55
ya ben hafta sonu yokum ya..benim yerimede lafları sayın yasemine olurmu....çünkü belli gitmeyecek...mukocum senin umudun var belki frgaman yanıltır bizi diye düşünüyorsun..hiç sanmıyorum....bence sen kendini şimdiden alıştırsan daha iyi olur kanımca....

Arzucum yapma, umut fakirin ekmeğidir:icon_sorr
Çıkmamış candan ümit kesilmez...
Sen bu atasözlerini duymadın mı hiç:)
VAlla eğer ekerse Ahmeti Sinope'nin de dediği gibi direk sevda tepesine gitsin yuvarlasın kendini...
YA da gitsin sadece öğretmenlik yapsın üniversitede, gözüme görünmesin:hıh

Ha bu arada sağol canım, kandilimizi kutlamışsın ve haber için teşk. etmişsin.

kale
30-03-07, 07:57

canım pekı ODTU yetkılerı nerdeymıs MC acmadan once, ne yanı pat dıye acılmadı her halde kampusun ortasına, bu yuzden bana kapatılması ıcın yapılan eylemlerı yaratmak yerıne o orda oturan yetkılıler buna meydan vermemelı degıl mı? valla baslangıc onemlı sonuctan once...

Spor yapılmaz onun yerıne bırbırne dalınır...

sinope
30-03-07, 07:59
Sinopecim senin de kandilin mübarek olsun...
Valla Aylacı olmamama rağmen ben Yasemin'i yolacam, eğer öyle olursa...
Adam gibi seviyorsa sevsin, sevmiyorsa gitsin artık...
Bu konuda çok hassasım zaten geceden beri, kandil mesajımda bile ekme konusundan bahsetmişim:icon_whis

Arzucum buradasın, mesaj okumakla meşgulsün dimi sabah sabah:img-blush

mukocugum seninde kandilin mubarek olsun canim
valla ben yasminciydim ama bu aksam garda ekerse amedi bende onu ekecem artik seninde dedigin gibi artik kararini versin ne bu ya
ya gitsin sevdigiyle,yada necdetle yasamasina devam etsin.Arada olan hep amede oldu zaten
artik o kadar bu yasminin gitme olayi bizleri etkilediki niormaldir canim,bende dun aksam ruyamda bizim yasmin kararini vermis gidiyordu gara,necdete resti cekti,ruyayi aldi,bende yasminin valizini toplamasina yardim ediyordum(toptan usutmeye basladik):img-hyste :img-hyste
saygilarimla

muko88
30-03-07, 08:01
mukocugum seninde kandilin mubarek olsun canim
valla ben yasminciydim ama bu aksam garda ekerse amedi bende onu ekecem artik seninde dedigin gibi artik kararini versin ne bu ya
ya gitsin sevdigiyle,yada necdetle yasamasina devam etsin.Arada olan hep amede oldu zaten
artik o kadar bu yasminin gitme olayi bizleri etkilediki niormaldir canim,bende dun aksam ruyamda bizim yasmin kararini vermis gidiyordu gara,necdete resti cekti,ruyayi aldi,bende yasminin valizini toplamasina yardim ediyordum(toptan usutmeye basladik):img-hyste :img-hyste
saygilarimla

:img-hyste Demek yardım ediyordun Allah ım sabah sabah güldürdün beni Allah da seni güldrüsün...
BEn uyumadığım için rüya görmedim valla:)
Uyusam benn de Ahmete biraz daha bekle gelecektir, diye moral veriyo olurdum heralde rüyamda:img-hyste

kale
30-03-07, 08:04
canım elbette bu durumun bir öncesi vardır...belki daha önce yaşanmış bir olaydır sebebi...

benim kardeş odtü mimarlıktan...

olayların çoğu da orda çıkıyor...

bazen çoğu şeyi medya göstermiyormuş...yani bunu yaptılarsa altında birşeyler vardır...

biz bilmiyoruzdur o ayrı...

ama eylemle olmaz bu ısler, bence o eylemlerın cogu bırbırlerıne dalmakla, onemlı olan bırbırlerıne gırmek degıl kı, onemlı olan amacını tarafsız,ıncıtılmeden,kaprısız bır sekılde konusabılmek, eglem ettın de ne oldu kafanızı yarmaktan baska... kotu olan ınsanların bır bırıne dusman olarak gormesı,sonucta ne sıyasıtecının umrunda ne de haberı olmayan halkın,olan gene kendını yırtan ama ellıne bır sey gecmeyen gencte...

sinope
30-03-07, 08:06

arzucugum sanada gunaydinlar

kalecigim sanada gunaydinlar hepimizin kandili mubarek olsun arkadaslar
arzucugum sen sinavinda basarili ol canim gerisini hic merak etme ,senin yoklugunu hissettirmeyiz,valla gozun arkada kalmasin aa o laflar konusunda yasmin bir eksin bak o zaman sen forum bu aksam resmen yasmini o kayaliklardan asagiya saliverip atacagiz ,yada topuguna SIKTIRACAGIZ
umut dunyasi iste arzucugum belki yasmin gider diye umutlaniyoruz
umut fakirin ekmegiymis ya bizde yasminin aklina takildik gidiyoruz:img-wink: :img-wink:
saygilarimla

kale
30-03-07, 08:08
sinope gunaydın yavruuum,
arzum kuzum nasılsın bakayım, Yasmın sana sans dılyor :img-hyste
Yasmın butun esyalarını bır cantaya sıkıstırabılmesı benım garıbıme gıttı :img-hyste bunun makyajı,parfumu, boya takımı v.s. zaten bır bavul rahat yapar :img-hyste hayran kaldım ben o bavula bende ısterım :img-hyste

sinope
30-03-07, 08:09
:img-hyste Demek yardım ediyordun Allah ım sabah sabah güldürdün beni Allah da seni güldrüsün...
BEn uyumadığım için rüya görmedim valla:)
Uyusam benn de Ahmete biraz daha bekle gelecektir, diye moral veriyo olurdum heralde rüyamda:img-hyste

mukocugum valla yardim ediyordum,sabah esime anlattigimda bana soyle bir bakis attiki ben bile guldum valla,allahim hepimizi guldursun canim:img-hyste :img-hyste
valla bende o kadar cok ruya gormem ama bu yasminin yuzune bu gece ruyamda valiz topluyordum,ruyanin esyalarini ariyordum evin icinde:img-help: :img-help:
saygilarimla

muko88
30-03-07, 08:10
Yasmın butun esyalarını bır cantaya sıkıtırabılmesı benım garıbıme gıttı :img-hyste bunun makyajı,parfumu, boya takımı v.s. zaten bır bavul rahat yapar :img-hyste hayran kaldım ben o bavula bende ısterım :img-hyste

Ya Kalecim takıldığın şeye bak...
Ahmet onu zaten makyajlı görüyor, makyajsız haliyle bile, o yüzden makyaja gerek duymuyordur...
Kokusu da parfüm gibi geliyordur Ahmete, parfüme de gerek kalmadı.Akıllı kız işte, böyle fazla eşya taşımaktan tasarruf ediyor:img-hyste

muko88
30-03-07, 08:12
mukocugum valla yardim ediyordum,sabah esime anlattigimda bana soyle bir bakis attiki ben bile guldum valla,allahim hepimizi guldursun canim:img-hyste :img-hyste
valla bende o kadar cok ruya gormem ama bu yasminin yuzune bu gece ruyamda valiz topluyordum,ruyanin esyalarini ariyordum evin icinde:img-help: :img-help:
saygilarimla

E adam şaşırır tabii."Eskiden beni görürdü, şimdi yasemine yardım ediyomuş" falan diye de geçirmiştir belki içinden:img-hyste :img-hyste

sinope
30-03-07, 08:13
Yasmın butun esyalarını bır cantaya sıkıtırabılmesı benım garıbıme gıttı :img-hyste bunun makyajı,parfumu, boya takımı v.s. zaten bır bavul rahat yapar :img-hyste hayran kaldım ben o bavula bende ısterım :img-hyste

kalecigim sanada gunaydinlar
aman yasmin kacsinda o makjaj malzemeleri,parfumleri falan almasin (hem ben valizini topladim yasminin:img-hyste )
ay bu aksam bu yasmin gitmezse biz yandik valla amedin hayal kirikligini
dusunemiyorum bile:icon_sorr :icon_sorr

saygilarimla

muko88
30-03-07, 08:15
Yasemin gitmezse yok, yok gitmezse falan...
Giderse diye düşünün biraz da...
KAç gündür gitmez gitmez...
Alla Allaaa.
imzama yazacam şimdi çıkmamış canda ümit kesilmez diye:img-hyste

_nesli_
30-03-07, 08:16
garibim necdet niye ağlıyodu ya?tamam yaseminin gitçeğini öğrendi ama nerden öğrendiğini anlamadım...yasemin ona ben ahmetle kıbrısçıka gidiyorum diyemez heralde(ztn gitmicek de) necdete kim söylemiştir ki?kapı falan mı dinledi acep? bide bunlar ne kadar görgüsüz aile rüya kaç yaşına gelmiş hala ağzında yemek varken konuşmamayı öğretmemişler :D

sinope
30-03-07, 08:17
E adam şaşırır tabii."Eskiden beni görürdü, şimdi yasemine yardım ediyomuş" falan diye de geçirmiştir belki içinden:img-hyste :img-hyste

mukocugum valla esim bile sasirdiki,once onemli bir sey anlatacam zannetti,anlattiklarimi dinleyince bana bir bakis atti(allah akil fikir versin sana bugun dedi,cocuklari aksama dizi izleyecem diye erkenden yataklarina atma dedi )eskidik canim artik 17 senelik evliyim sonucta ama olsun devamli zaten esimi goruyorum ruyalarimda beni nasilda evlenmek icin aklimi celdigini unuturmuyum hec:img-in_lo :img-in_lo
saygilarimla

muko88
30-03-07, 08:19
mukocugum valla esim bile sasirdiki,once onemli bir sey anlatacam zannetti,anlattiklarimi dinleyince bana bir bakis atti(allah akil fikir versin sana bugun dedi,cocuklari aksama dizi izleyecem diye erkenden yataklarina atma dedi )eskidik canim artik 17 senelik evliyim sonucta ama olsun devamli zaten esimi goruyorum ruyalarimda beni nasilda evlenmek icin aklimi celdigini unuturmuyum hec:img-in_lo :img-in_lo
saygilarimla

Alemsin valla:)
Demek çocukları da erkenden yatırıyorsun:)
Valla evli olup bir de çocuğu olup da diziyi seyredenlerin işi de zor yaw...
Bende evlilik de çocuk da yok...
Nişan durumları dönüyo ama en iyisi Hatırla Sevgili bitene kadar erteleyeyim ben:img-hyste

kale
30-03-07, 08:19
Ya Kalecim takıldığın şeye bak...
Ahmet onu zaten makyajlı görüyor, makyajsız haliyle bile, o yüzden makyaja gerek duymuyordur...
Kokusu da parfüm gibi geliyordur Ahmete, parfüme de gerek kalmadı.Akıllı kız işte, böyle fazla eşya taşımaktan tasarruf ediyor:img-hyste

yok daha neler :img-hyste ben baya sey kacırmısım oyle mı dersın :img-pilot valla ben onu boyanmamıs halını gormedım yada bızım tv cok sugar gosterıyor :img-hyste parfum ıcın bır sey dıyemıyorum Ahmet cunku bol bol opup koklamasıtı demek kı dogru :img-hyste
bu senın yazdıklarına gore gercekten fırst lady :img-hyste yalnız dıkkat Ahmet yuzunden yoksa o bır hıc...

sinope
30-03-07, 08:20
Yasemin gitmezse yok, yok gitmezse falan...
Giderse diye düşünün biraz da...
KAç gündür gitmez gitmez...
Alla Allaaa.
imzama yazacam şimdi çıkmamış canda ümit kesilmez diye:img-hyste

mukocugum valla haklisin kendimize teselli verelim birazda gidecek yasmin diye
karamsar olmayalim hem cikmadik candan umut kesilmezmis demi:img-wink: :img-wink:
NILIWERDA gunaydinlar canim
saygilarimla

averaj
30-03-07, 08:20
canım pekı ODTU yetkılerı nerdeymıs MC acmadan once, ne yanı pat dıye acılmadı her halde kampusun ortasına, bu yuzden bana kapatılması ıcın yapılan eylemlerı yaratmak yerıne o orda oturan yetkılıler buna meydan vermemelı degıl mı? valla baslangıc onemlı sonuctan once...

Spor yapılmaz onun yerıne bırbırne dalınır...

evet bak doğru söylüyorsun yetkililer sorumlu zaten en başta...ama bilirsin ki başa geçen rektöre bağlı değişir bu..

öğrenciler de kapattırmak için epey gayret göstermiş...amaçlarına da ulaşmışlar...

ama birbirlerine daldıkları da yok canım ya....inan birkaç kere gittim orada acayip saygılı bir yaşam var...onlar resmen kendi şehirlerinde yaşıyorlar...

ama eylemle olmaz bu ısler, bence o eylemlerın cogu bırbırlerıne dalmakla, onemlı olan bırbırlerıne gırmek degıl kı, onemlı olan amacını tarafsız,ıncıtılmeden,kaprısız bır sekılde konusabılmek, eglem ettın de ne oldu kafanızı yarmaktan baska... kotu olan ınsanların bır bırıne dusman olarak gormesı,sonucta ne sıyasıtecının umrunda ne de haberı olmayan halkın,olan gene kendını yırtan ama ellıne bır sey gecmeyen gencte...

canım diyorum ya bizim bilmediğimiz birşeyler olmalı..adamlar durduk yere neden gitsinler ki oraya...biz olayı böyle okuduk ama bilemiyorum dediğim gibi...

evet gençler birşeyler için kendilerince çırpınıyor ve evet dediğin gibi de kimse de umursamıyor belki..ama demek ki onlar da bunu umursamıyor...bu yaşlarda onların kendi doğrusu...

eylem yapmak kişiye göre değişir ama benim kızdığım eylem yapıp da asıl savunduğu fikirler gibi yaşamayanlar...işte o zaman ağızlarıyla kuş tutsalar ne fayda...

muko88
30-03-07, 08:22
yok daha neler :img-hyste ben baya sey kacırmısım oyle mı dersın :img-pilot valla ben onu boyanmamıs halını gormedım yada bızım tv cok sugar gosterıyor :img-hyste parfum ıcın bır sey dıyemıyorum Ahmet cunku bol bol opup koklamasıtı demek kı dogru :img-hyste
bu senın yazdıklarına gore gercekten fırst lady :img-hyste yalnız dıkkat Ahmet yuzunden yoksa o bır hıc...

Ya adada kaldıkları zamanı hatırlamıyomusun...
Hani barışmışlardı ya hani şu gül rengi şaraplı sahnenin sabahı:img-hyste
sabah uyanınca makyajı nerde yaptı yasemin...
makyajsız görmüş oldu işte ahmet...:img-hyste

NiliWerda
30-03-07, 08:23
mukocugum valla haklisin kendimize teselli verelim birazda gidecek yasmin diye
karamsar olmayalim hem cikmadik candan umut kesilmezmis demi:img-wink: :img-wink:
NILIWERDA gunaydinlar canim
saygilarimla

günaydın canım herkese günaydınlar... (sinopecim bana kısaca Nil de yıvrummm:))
herkesin mevlid kandili mübarak olsun...

gene döktürmüşsünüz akşamdan beri:))
ya akşamı zor bekliycem gene...
sıla bitmek bilmiyo offf:img-polic

kale
30-03-07, 08:23
garibim necdet niye ağlıyodu ya?tamam yaseminin gitçeğini öğrendi ama nerden öğrendiğini anlamadım...yasemin ona ben ahmetle kıbrısçıka gidiyorum diyemez heralde(ztn gitmicek de) necdete kim söylemiştir ki?kapı falan mı dinledi acep? bide bunlar ne kadar görgüsüz aile rüya kaç yaşına gelmiş hala ağzında yemek varken konuşmamayı öğretmemişler :D

ne garıbanı sen benle dalga mı gecıyorsun :img-hyste Yasmın ondan bır sey saklamasın gerek yok zaten kendı soylemıstır herseyı, ne de olsa kalpsız bır ınsan ooo...
Ayrıca Ruya'nın terbıyesını annesı verıyor :img-hyste o bakımdan takılma, anneye bak kızını al derlermıs zamanın bırınde...

sinope
30-03-07, 08:24
Alemsin valla:)
Demek çocukları da erkenden yatırıyorsun:)
Valla evli olup bir de çocuğu olup da diziyi seyredenlerin işi de zor yaw...
Bende evlilik de çocuk da yok...
Nişan durumları dönüyo ama en iyisi Hatırla Sevgili bitene kadar erteleyeyim ben:img-hyste

mukocugum valla aksam saat 7 e 10 kala yataga hucum benim 2 tane kusumu
ah bu dizilerin gozu kor olsun diyecegim,baska turlu 2 cocula izlenilmiyorki diziler:img-yes:
demek nisan durumlari valla ertele canim,nisanlin diziye ayirdigin zamani bile kiskanir sonra(valla benimki oylede,sunlara ayirdigin zamani benimle gecirsen diye arada laf atip duruyorda):) :)
saygilarimla

muko88
30-03-07, 08:24
günaydın canım herkese günaydınlar...

Nilcim sağol senin de mübarek olsun...
Döktürdük valla...
Bu arada diziye kaç saat kaldı...
noliiiyy sağa yivrrum hem; dünden başlardın sen normalde saatleri saymaya...
Bu hafta sende bi eksiklik var:)

NiliWerda
30-03-07, 08:26
Nilcim sağol senin de mübarek olsun...
Döktürdük valla...
Bu arada diziye kaç saat kaldı...
noliiiyy sağa yivrrum hem; dünden başlardın sen normalde saatleri saymaya...
Bu hafta sende bi eksiklik var:)

ozaman berki ilk defa izlecektim heyecanlıydım sürekli saatleri sayıyordum ama şimdi az heyecan var:))
çok merak ediyosanız hs fun sitesine bakın:img-hyste

sinope
30-03-07, 08:29
günaydın canım herkese günaydınlar... (sinopecim bana kısaca Nil de yıvrummm:))

Nilim sanada gunaydinlar kusum:img-wink: :img-wink:
tum musluman aleminin mevlid kandili mubarek olsun
valla aksami biz bu gidisle zor ederiz
silada bu aksam heyecanli,sonrasi HATIRLA SEVGILI o mesut o geceyi
yasmin valizi hazir amede gidiyor ellerimle hazirladim zaten(ah nerde ahh)yok iyi dusunelim ki iyi seyler olsun:img-wink: :img-wink:
saygilarimla

muko88
mukocugum valla aksam saat 7 e 10 kala yataga hucum benim 2 tane kusumu
ah bu dizilerin gozu kor olsun diyecegim,baska turlu 2 cocula izlenilmiyorki diziler:img-yes:
demek nisan durumlari valla ertele canim,nisanlin diziye ayirdigin zamani bile kiskanir sonra(valla benimki oylede,sunlara ayirdigin zamani benimle gecirsen diye arada laf atip duruyorda):) :)
saygilarimla

Valla hiç gelemem, benim dizime karışacak:hıh
Zaten dizi başlamadan on dakika önce evde herkese yorumlarınızı, şaşırdığınız şeyleri, benzettiğiniz oyuncuları reklam arasına saklayın, dizi esnasında çıtınızı çıkarmayın, dikkatimi dağıtmayın; diye önsöz okuyorum:)
ÇGO zamanında da aynısını yapardım...
Sevmiyo insan karışan, konuşan olunca canım:icon_whis

_nesli_
ne garıbanı sen benle dalga mı gecıyorsun :img-hyste Yasmın ondan bır sey saklamasın gerek yok zaten kendı soylemıstır herseyı, ne de olsa kalpsız bır ınsan ooo...
Ayrıca Ruya'nın terbıyesını annesı verıyor :img-hyste o bakımdan takılma, anneye bak kızını al derlermıs zamanın bırınde...

yaa burda herkes necdete düşman mı?burda benden başka necdeti seven yok mu? :( bende ahmeti daha çok seviyorum ama yaseminin necdetle olmasını istiyorum(hem daha çok yakışıyolar) çocuk naparsa yapsın bi sevemediniz gitti ya çocuğu aylayı anlıyorumda necdete yapmayın bu durumları :img-hyste bu arada h.s forumdaki en küçük kişii bn değilim demi şu an:img-blush

muko88
30-03-07, 08:31
yaa burda herkes necdete düşman mı?burda benden başka necdeti seven yok mu? :( bende ahmeti daha çok seviyorum ama yaseminin necdetle olmasını istiyorum(hem daha çok yakışıyolar) çocuk naparsa yapsın bi sevemediniz gitti ya çocuğu aylayı anlıyorumda necdete yapmayın bu durumları :img-hyste bu arada h.s forumdaki en küçük kişii bn değilim demi şu an:img-blush

Necdet i severdik ama yanlış yaptı Neslicim...
Affedemiyoruz:)
Yaşın kaç, ona göre anlarız en küçük müsün diil misin:icon_whis

kale
30-03-07, 08:32
evet bak doğru söylüyorsun yetkililer sorumlu zaten en başta...ama bilirsin ki başa geçen rektöre bağlı değişir bu..

öğrenciler de kapattırmak için epey gayret göstermiş...amaçlarına da ulaşmışlar...

ama birbirlerine daldıkları da yok canım ya....inan birkaç kere gittim orada acayip saygılı bir yaşam var...onlar resmen kendi şehirlerinde yaşıyorlar...

canım diyorum ya bizim bilmediğimiz birşeyler olmalı..adamlar durduk yere neden gitsinler ki oraya...biz olayı böyle okuduk ama bilemiyorum dediğim gibi...

evet gençler birşeyler için kendilerince çırpınıyor ve evet dediğin gibi de kimse de umursamıyor belki..ama demek ki onlar da bunu umursamıyor...bu yaşlarda onların kendi doğrusu...

eylem yapmak kişiye göre değişir ama benim kızdığım eylem yapıp da asıl savunduğu fikirler gibi yaşamayanlar...işte o zaman ağızlarıyla kuş tutsalar ne fayda...

Ben zaten bılıyorum ODTU'nun egtımını saygılı olduklarımdan zaten en ufak kuskum yok 2 pankarcı ıcın ODTU'nun ıpını cekmem... O rektorde uzaydan gelmıyor kı benım demek ıstedıgım kım olursa olsun,babam dahı olsun mevkıı ellıne gecınce veya gucu hıssedınce amaclarında sapıyor ben de dahılım buna, bılmıyorum neden ama ınsanların asırı derece bır zagıfı olusuyor o zaman sadece kendı ve kendı dogruları,yaptıgı her sey dogru olur,bencılesır bu yuzden de lıder olabılmek ıcın Atatürk gıbı bazı seylerden sıyrılmıs olmak gerek... Hepsı bızım ıcımızden cıktı,aynı egıtımı aldı,aynı sıkıntıları gordu ama degıstıler neden?! ve eglemelere karsıyım,pankartla sokaga cıkmaya karsıyım,kavagaya karsıyım,sadece karsı taraf oldugu ıcın ona karsı olmaya karsıyım yanı ben bunların hepsıne karsıyım... Bence egtım egtım egtım baska hıc bır sey bızı kurtarmaz...
Baska seylerı ben sana soyleyım canım, Vlast,hırs ve para baska hıc bır sey degıl...

Ben Denız Gezmıs'ı de dogru bulmuyorum tufekle,eglemle,kavga ıle ne ellıne gectı bence hıc hatta hıcın altında... Devrım sılahla,kavga ıle,dusuncelerını enpoze etmekle olmaz akıl ıle olur,mantık ıle olur bunun otesı bos ve bos...

_nesli_
30-03-07, 08:33
14 ama 15 sayılır az kaldı burda evlilik çocuk nişan vs. lafları geçince biraz küçük hissettim kendimi :D muko88 necdet ne yanlışı yaptıki yasminle evlendi kzıı kurtardı biraz saygı hakediyo yaw

muko88
30-03-07, 08:36
14 ama 15 sayılır az kaldı burda evlilik çocuk nişan vs. lafları geçince biraz küçük hissettim kendimi :D muko88 necdet ne yanlışı yaptıki yasminle evlendi kzıı kurtardı biraz saygı hakediyo yaw

benden 5yaş küçük olmalısın:)
Necdet yasemini kurtardığında ne iyi çocuk demiştim, çok sevmiştim...
ama nikah günü ve sonrasında necdetin yaptığı hatalar affedilemez.bunları burada çok uzun yazılarla açıklamıştım önceden ben...Ahmete yaptığı unutulacak gibi değil, rüya ahmetsiz yaşadıkça:icon_whis

_nesli_
30-03-07, 08:38
napalım kader be mukocum :D (ablamı diyim?) :D

arzu-başak
30-03-07, 08:41
arzucugum sanada gunaydinlar

kalecigim sanada gunaydinlar hepimizin kandili mubarek olsun arkadaslar
arzucugum sen sinavinda basarili ol canim gerisini hic merak etme ,senin yoklugunu hissettirmeyiz,valla gozun arkada kalmasin aa o laflar konusunda yasmin bir eksin bak o zaman sen forum bu aksam resmen yasmini o kayaliklardan asagiya saliverip atacagiz ,yada topuguna SIKTIRACAGIZ
umut dunyasi iste arzucugum belki yasmin gider diye umutlaniyoruz
umut fakirin ekmegiymis ya bizde yasminin aklina takildik gidiyoruz:img-wink: :img-wink:
saygilarimla

oh oh çok sevindim içim rahatladı..size güvenebileceğimi biliyordum....yasemin elinizde artık zaten laleyi teoyuda hallediceksiniz....

kale
arzum kuzum nasılsın bakayım, Yasmın sana sans dılyor
Yasmın butun esyalarını bır cantaya sıkıstırabılmesı benım garıbıme gıttı bunun makyajı,parfumu, boya takımı v.s. zaten bır bavul rahat yapar hayran kaldım ben o bavula bende ısterım

iyiyim kalem...aman yaseminden gelecek şans hiç gemesin daha iyi...sağol almayayım....güzel bir konuya değinmişsin canım..bende istiyorum o bavuldan....

ah moku ah valla oku oku bitmiyor..sen bir çare buldunmu bizim bu halimize....hayır yani yakında gözlerimi kaybedicem allah göstermesin...
neyse arkadaşlar ben çıkmak zorundayım..size iyi sohbetler.....

muko88
30-03-07, 08:42
mukocugum
valla benimkide karismaz aslinda ama bazen gec vakitlere kadar birde pc nin basinda kalinca hafiften serzenislerde bulunuyor(ama ben bildigimden sasrmiyim hic,tamam canim diyorum,yine devam:) :)
ben bosunami cocuklari diziler baslamadan 10 dakika oncesi yatiriyorum,malum rahatcana izleyebilmek icin(allahtan o sirada esimde sporda oluyor,ohh degmen benim keyfime hesabi yapiyorum anliyacagin):img-hyste :img-hyste
bende gecenlerde bir dizim icin aynisini yapiyordum malum dizi gec basliyordu HP Esimi bile erkenden yatiriyordum:) :)
saygilarimla

Ya aslında şimdi komik geliyor, bir dizi için falan neyse de bi kaç dizi için eşe ve çocuklara böyle yapmak, onlarla vakit geçirmek istememek de yanlış değil mi sinope ablacım(ablacım diyeyim bennden büyüksün belli:))?Bunu da hep yapmamalı, çünkü insanlar günümüzde çok az iletişim kuruyor birbirleriyle...
Aile içinden bahsediyorum...
TElevizyona bağlı kalıp da aile fertlerini ihmal etmek de hoş değil tabii ki...
Bu sözüm sana değil ayrıca, yazdıklarımız yanlış anlaşılmasın diye belirtiyorum.
Böyle çok insan var çünkü; hadi bi dizi ya da en fazla iki dizi için neyse de:)Fazlası da zararlı yani:img-blush

muko88
30-03-07, 08:43
napalım kader be mukocum :D (ablamı diyim?) :D

ay yok canım, muko demen yeterli canım.
Abla diye bi uzantı kullanmana gerek yok:img-blush
YAsemine abla diyebilirsin ama:img-hyste

muko88
30-03-07, 08:45
oh oh çok sevindim içim rahatladı..size güvenebileceğimi biliyordum....yasemin elinizde artık zaten laleyi teoyuda hallediceksiniz....

ah moku ah valla oku oku bitmiyor..sen bir çare buldunmu bizim bu halimize....hayır yani yakında gözlerimi kaybedicem allah göstermesin...

Yok canım bulamadım...
Nöbet tutmakla yetiniyorum şimdilik:)
Sınavında başarılar Arzucum, iyi çalış...
Bizi merak etme, senin yerine de gerekeni yaparız:img-wink: :)

_nesli_
30-03-07, 08:47
tamam muko neyse herkese iyi sohbetler ben yine okuyl yollarına düşeyim sonrada gelip gelip hatırla sevgiliyi izliyim bye

sinope
30-03-07, 08:49
oh oh çok sevindim içim rahatladı..size güvenebileceğimi biliyordum....yasemin elinizde artık zaten laleyi teoyuda halledigiz.

arzucugum
icin rahat olsun yasmin tamamdir
lale evde kalmis kiz kurusu yavrim benim(zaten o haspam bana emanet):img-hyste :img-hyste
teo desen allahin sumsugu bir laleyi bile ayarlayamadi:img-hyste :img-hyste
sen buralari dusunme,sana simdiden sinavinda basirilar diliyorum
sanada iyi gunler canim
valla mukocugum bende oku oku sayfalari sasi olacam bu gidisle:img-pilot :img-pilot
neyse simdilik sizlere iyi yorumlar diliyorum biraz isim var onlari halledeyim tekrar geri gelecegimbye bye
gorusmek uzere
saygilarimla

muko88
30-03-07, 08:54
Sinope ve Nesli güle güle...
Yine bekleriz, bugün daha uzun...
Ben de çıksam iyi olur aslında, akşam da gireceğim için, bütün gün nette kalmış olmiyim...
Gidip Seda Sayanı falan mı izlesem:img-hyste
Bu saatte başka program da olmaz ki:)

averaj
30-03-07, 08:54
Ben zaten bılıyorum ODTU'nun egtımını saygılı olduklarımdan zaten en ufak kuskum yok 2 pankarcı ıcın ODTU'nun ıpını cekmem... O rektorde uzaydan gelmıyor kı benım demek ıstedıgım kım olursa olsun,babam dahı olsun mevkıı ellıne gecınce veya gucu hıssedınce amaclarında sapıyor ben de dahılım buna, bılmıyorum neden ama ınsanların asırı derece bır zagıfı olusuyor o zaman sadece kendı ve kendı dogruları,yaptıgı her sey dogru olur,bencılesır bu yuzden de lıder olabılmek ıcın Atatürk gıbı bazı seylerden sıyrılmıs olmak gerek... Hepsı bızım ıcımızden cıktı,aynı egıtımı aldı,aynı sıkıntıları gordu ama degıstıler neden?! ve eglemelere karsıyım,pankartla sokaga cıkmaya karsıyım,kavagaya karsıyım,sadece karsı taraf oldugu ıcın ona karsı olmaya karsıyım yanı ben bunların hepsıne karsıyım... Bence egtım egtım egtım baska hıc bır sey bızı kurtarmaz...
Baska seylerı ben sana soyleyım canım, Vlast,hırs ve para baska hıc bır sey degıl...

Ben Denız Gezmıs'ı de dogru bulmuyorum tufekle,eglemle,kavga ıle ne ellıne gectı bence hıc hatta hıcın altında... Devrım sılahla,kavga ıle,dusuncelerını enpoze etmekle olmaz akıl ıle olur,mantık ıle olur bunun otesı bos ve bos...

kalecim ben senin demek istediğinin farkındayım...yani sana karşı da düşünmüyorum...dediğin şeyler de çoğu gerçek olan şeyler...ben de insanın fikirlerini hayata geçirebilmesinin yolunun o insanın belli bir konuma gelmesiyle sağlam temellere oturacağını savunuyorum aslında...

ama sadece haberin detayları konusunda tereddütlerim var...medya bazen odtü söz konusu olunca bunu yapıyor...bundan mesela kardeşimin rahatsızlığını da çok iyi biliyorum...

deniz gezmiş konusu ise biraz daha hassas sanırım...asılmayı hakedecek birşey yapmadılar...genceciklerdi...ne olursa olsun...hele şu bizden üç can sizden de üç can lafı da doğruysa söylenecek kelime de yok...ama bu konuda kesin bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim...

canım umarım anlatabilmişimdir kendimi...anlatabildim değil mi:img-blush

muko88
30-03-07, 09:02
Sinopecim ben konu ordan açılmışken ve aklıma gelmişken belirtmek istedim...
Ne güzel yapıyormuşsun işte...
Ama öyle yapmayanlar da var, diye söyledim ben.
Umarım yanlış anlamamışsındır:img-wink:

NiliWerda
30-03-07, 09:13
mukocugum
34 yasini bitirmek uzereyim valla gunduzleri isteyim,eve gelince cocuklarla oyun oynuyorum biraz,derslerini calistiriyorum,yemeklerini yedirdikten sonra odalarina yolluyorum(ikisininde odalarinda tv leri var,cizgi film izliyorlar,oglum pcnin basinda oyun falan oynuyor)
pazar gunumu sirf onlara adiyorum,onlarla beraber parklara,eglence yerlerine falan gidiyoruz esimle beraber(anca bende gunun stresini dizi izleyerek atabiliyorum inanki mukocugum)
zaten izledigim diziler belli diziler diger zamanimida esimle sohbet ederek,yada cocuklarla beraber geciriyoruz zaten
saygilarimla

ne güzel yapıyormuşsun canım...
buarada canım ismin nedir???

kale
30-03-07, 09:22
kalecim ben senin demek istediğinin farkındayım...yani sana karşı da düşünmüyorum...dediğin şeyler de çoğu gerçek olan şeyler...ben de insanın fikirlerini hayata geçirebilmesinin yolunun o insanın belli bir konuma gelmesiyle sağlam temellere oturacağını savunuyorum aslında...

ama sadece haberin detayları konusunda tereddütlerim var...medya bazen odtü söz konusu olunca bunu yapıyor...bundan mesela kardeşimin rahatsızlığını da çok iyi biliyorum...

deniz gezmiş konusu ise biraz daha hassas sanırım...asılmayı hakedecek birşey yapmadılar...genceciklerdi...ne olursa olsun...hele şu bizden üç can sizden de üç can lafı da doğruysa söylenecek kelime de yok...ama bu konuda kesin bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim...

canım umarım anlatabilmişimdir kendimi...anlatabildim değil mi:img-blush

yanı sen dıyorsun kı hıc bır sey bıze yansıltıgı gıbı degıl, ben zaten bunu da goz onune alıyorum, basında yazılan cogu yazı zaten bes para etmez hep bır seylere hızmet eder ama akılı bırı ona malzeme olmaz sanırım ellınden geldıgınce en azından...

Denız Gezmıs konusu tabıı kı hasas sonucta v