PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-8

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

cansu_a
31-03-07, 00:04
beni bırakma baba....işte can alıcı cümle buydu

rüyanın ne gördüğünü anlamadım ama yasemn gidemicek işte

sevgi nedir?sevgi emek ister..:icon_whis bkz.selvi boylum al yazmalım

pegasus*
31-03-07, 00:05
bu yasemin ancak necdet'e layık. birbirlerinin olsunlar da sefalarını sürsünler. ahmet hayatını çürütmesin bu şapşalı beklemekle. bu ne yaaa:img-hyste

havincim
31-03-07, 00:06
yaseminden nefret ediyorum ya gitmeyecek ahmetle.
hemde neden?4 yaşındaki bi kız babacığım beni bırakma dediği için.hay allam sen onlara acırken biraz da ahmete acı.4 yaşında bi kızı var ama haberi yok.rüya daha 4 yaşında.ahmete de alışır elbet.kan çeker nasıl olsa.
off yasemin yaktın bizi...

iReMJeLiBoN
ya ama yasemin ne yapsın, güzellik başa bela:p şaka bi yana yani siz o durumda olsanız ne yapardınz necdetede hemen güle güle diyemezki adam almış 4 yıl bakms buna ayptr yni..

Melal
Yasemin akıllısı dolabın arkasına saklanacağına kızına sarılsa ya Necdet bavullarla onu görürse görsün.
Tabii gideceğim diyememekten korkuyor.
Ayy yok sakinleşmem için bir şey lazım.
Yoksa evde tabak,bardak ne varsa kıracağım.:img-yes:

burcuuu
Yasemin'in bir an için kendine aptaLın tekisin fLn diye söyLenmesi şaka qibii.. Kıza bak ya.. Ahmet'e oLan aşkını biLe unutup Necdet'e nasıL karışıLık veremem.. AnLamam diye.. üzüLüyor..

snra telefonda Ahmet' tamam sevqiLim fLn diye konuşuyor..

Bu kız hiç iyi değiL.

Rüya'da yanii kabus qörücek ağLayacak
bşka zaman mı buLamadn ya..

muko88
31-03-07, 00:07
aman yaaa...
inanın diziden yavaş yavaş soğuyorum!
bu ne ya, ağzımızın tadıyla bi izleyemiyoruz sinirlendiriyolar bizi.
melal haklısın canım rüyaya kendisi koca bi ömrün hesabını nasıl verecek
yok yok bu aptal yasemin gitmez ahmetle:icon_whis

ikizlerbur
bu olaydan sonra bence ahmet kesinlikle yasemine daha zıt olacak ölse aşkından inat edicek bence bi mucize lazm artık birleşmeleri için sizinde dediğinz gbi ahmet ayla evliliği yakın allahtan yeni bi aşk belirdi deniz&defne çok tatlılar ya

Melal
beni bırakma baba....işte can alıcı cümle buydu

rüyanın ne gördüğünü anlamadım ama yasemn gidemicek işte

sevgi nedir?sevgi emek ister..:icon_whis bkz.selvi boylum al yazmalım

Başlarım şimdi Selvi Boylum Al Yazmalım'a ben burada Yasemin'i öldüreceğim diyorum sen ne diyorsun.
Tamam Yasemin ilelebet Necdet'le evli kalsın.
Ama Rüya'yı Ahmet'e versinler.Onlar sağ biz selamet.:)

tugchemre
31-03-07, 00:08
bu yasemin beni niye sinir ediyo bu aralar hala ayladan melek olmayacağını düşünenlerdenim ve bugün bir düşüncem daha oldu yasemin ne ahmeti nede necdeti haketmiyo ahmetime zaten hiç kıyamıyorum ama necdetede çok üzüldüm hele hele rüyayla olan hali çok sinirliyim yasemine

serenalti
bi aşkın içinde 3 kişi varsa o iş orda sıkı bi kördüğüm olmuş dimektir..necdet ya da ahmet..2sini birden mutlu etmek imkansız..ben bu durumu haziran gecesinden hatırlıyorum..orda en sonunda baran ölmüştü de öle herkes mutluydu..öküz öldü ortaklık bitti hesabı..

necdete acıyorum aslında yani alıştı 4 senede..acı tatlı bi sürü anısı var..ama bi babayı kızından ayrı tutmakta acınacak bi durum..(ahmetle rüyayı kastediyorum)

sonuçta öz babası ahmet di mi yani..o da yaşamak isterdi o günleri..kızının ilk aım attığı gün ilk konuştuğu gün vs..nese..

ama yasemin gitmiyo tabi bi yere..

daha aylayla ahmet evlencek..

yalcinersonmez
maşallah burdada hiç necdete acıyan yok galba adam burda ölücek yasemin gitmesin diye sesi titriyo konuşurken siz hala burda yasmin ahmet olmaz acıyın şu çocuğa yaw...

havincim
Ben Yasemin'in yerinde olsam Necdet'in aşkını öğrensem Necdet'e çok kızardım ya şöle düşünürdüm hmmmmm meğer bu Necdet sadece bana yardım etmek istememiş kendi çıkarını da düşünmüşşşşş :icon_whis seni çıkarcıııı seniiiiii hınzır seni:img-hyste
Necdet ağlamaktan helak olacak die düşündüm bi an keşke olsaydı bölece Yasemin dul bi kadın olurdu kimse onun Ahmet'le evlenmesine karışamazdı(acaba????)Bölece kavuşurlardı Rüya'da zamanla alışırdı:happy0064 :happy0064
Ya bu Rüya'ya da gıcık oldum şimdi çocuuum ya tam ağlayacak zamanı buldun üfff be üfffff,iyi zırla şimdi de ilerde gerçek babanı öğrenince görürüm ben seni şımarık:icon_sorr :img-hyste

+imzam cnm:)
yasemin bunları düşüneceğine nejdetin aşkını nasıl anlamam,nasıl ona karşılık vermem,o bunları haketmiyor gibi şeyler düşünüyor.katil edecek bu kız beni ya.

denısse
yaseminden nefret ediyorum ya gitmeyecek ahmetle.
hemde neden?4 yaşındaki bi kız babacığım beni bırakma dediği için.hay allam sen onlara acırken biraz da ahmete acı.4 yaşında bi kızı var ama haberi yok.rüya daha 4 yaşında.ahmete de alışır elbet.kan çeker nasıl olsa.
off yasemin yaktın bizi...

kesınlıkle katılıyorum...ayrıca,Necdet ıyı baba ama Ahmet en az onun kadar ıyı baba olurdu...acınacak durumda olan kesınlıkle AHMET !!
ah ruya ah yaktın bızı:icon_sorr

sondakika
31-03-07, 00:09
çoçukken baba beni bırakma dediği insandan ileride.... evet ileride gerçeği öğrendiğinde, hem annesinden hemde baba dediğin adamdan nefret edecek.. hemde ölesiye.. ah insan nasıl varlıksın bir anlaşılsan.. seni anlamak mevzuların en derini..

ama nedendir bilinmez necdet uyuzu resimlere bakarken ağlarken bende herife öfke dolu gözlerle bakıyorum.. hangi vicdan ürünüdür evladını babasından ayırmak.. var mı dünyada böylesi bir mantık.. savunan varsa, o zaman herkes evladından vazgeçsin. bu kadar ucuz mu sahiplenmek.. hemde ondan gizlemek.. ağlıyor vatandaş.. kim vermişse bu hakkı.. yasak dedikleri bu olsa gerek..

yasemin, önce ahmeti michelinden ayırdın.. böyle ederek önce micheli öldürdün.. şimdide ahmeti iki kere öldürdün.. ahmetin yerinde olsam ülkeyi terk ederim.. ülkeyi.. bir önceki mesajımda demiştim bu dizinin en acınası en çaresizi en perişanı ahmet demiştim.. dedimde ben michelle unuttum.. birde o zavallım..

ben öyle aşığım ki gerekirse bir ömür boyu beklerim. onu uzaktan izlesem bana yeter.. hehe hehe yesinler yalanı yasemin.. büyük konuşmayacaksın.. hemde hiç.. aşkta olsa mevzu yok arkadaş konuşmayacaksın..

universal
valla ya aylayla mı evleniyo başkasıyla mı bilemem ama bir mutlu olsun çocuk,yasemin gitmeyecek belli.ahmedimizin yüzü gülsün,saf yasemin de psiko fedakar içtenpazarlıklı necdetle yaşam boyu acı çeksin muhasebesini yapsın ,acı öldürmez ...

eğer ki evden ahmeti arayacak kadar gözü karartıysa,ne olursa olsun gitmesi gerekir.tutarsız bu tutarsız...çok kızdım valla..

judy
Ben Yasemin'in yerinde olsam Necdet'in aşkını öğrensem Necdet'e çok kızardım ya şöle düşünürdüm hmmmmm meğer bu Necdet sadece bana yardım etmek istememiş kendi çıkarını da düşünmüşşşşş :icon_whis seni çıkarcıııı seniiiiii hınzır seni:img-hyste
Necdet ağlamaktan helak olacak die düşündüm bi an keşke olsaydı bölece Yasemin dul bi kadın olurdu kimse onun Ahmet'le evlenmesine karışamazdı(acaba????)Bölece kavuşurlardı Rüya'da zamanla alışırdı:happy0064 :happy0064
Ya bu Rüya'ya da gıcık oldum şimdi çocuuum ya tam ağlayacak zamanı buldun üfff be üfffff,iyi zırla şimdi de ilerde gerçek babanı öğrenince görürüm ben seni şımarık:icon_sorr :img-hyste

Yasemin ile Necdet ayrılsın Rüya haftasonları babasını(!) görür gerçi bu dizide Yasemin görür haftasonu kızını babası daha çok ilgileniyor. Aradan 1-2 yıl geçer herkes alışır ayrılıklarına Ahmet de İstanbul'a dönmüş olur sonra Yasemin ile ahmet kavuşurlar. Çifte düğün yaparlar kır düğünü Defne&Deniz Yasemin&Ahmet:img-hyste

Melal
Ya başka dizilerde elin kızları törelere direnir bizim Yasemin bir Necdet&Rüya sahnesine direnemez.
Anlamadım ya bu nasıl iştir.Ahmet'in yanında Memati olacaktı.
Direkt kaçırırlardı ne o mıymıy Yasemin'in Necdet'e söylemesini bekleyecen.
Sırtlan kızı kaçır olsun bitsin.:img-hyste :img-hyste

şilimsi
valla gördüğüm kadarıyla yasemin bütün forum ahalisi için bu noktadan sonra bitmiştir..yaaa ,innamıyorum bu kıza yaaa anlaşma yaparak evlendiği adama açıklama yapmaktan bile aciz..
ve ayrıca sanırım sen demiştin Melal abla haklısın...yasemin annesine mektubun hesabını sordu..ama rüya tüm hayatının hesabını soracak..o zaman ne diceksin yasemin hanım...necdete açıklama yapacak cesareti bulamadım mıı??yuhh bee yuhh seni adam sanırdık bi de yasemin..düştün gözümüzden..
ayy sinir krizi geçiricemm şimdi yaa..odun geldin odun gidiceksin yasemin..o kadar insanın başını yakk ondan sonra git en ihtiaycı olanı ortada bırak diğerinin kollarona koş..
YAZIKLAR OLSUN SANA! daha ne diyim yani..ahh bütün hevesim kaçtı..izlemek istemiyrum..ahmeti o kadar üzgün görmektense:(..

posh
şimdi rüya 4 yasında ve necdetten şimdi koparamazsa sonra hiç olamiyacak iyide bu çocuk hiçmi gerçek babasını öğrenemicek ozaman napıcak necdet bakalım merak ediyorum asıl baban ben değilim diyebilcekmi:img-help: bu yasemini vurmak lazım neyse iyi olucak gitmemesi aylayla evlensin artık:)

Güneş-07
oooffff çok sinir oldum yaw sinirden yerimde duramıyorum o kadar güzel bir bölüm yasemin yüzünden mahvoldu...
ya anlamıyorum çocukluğundan beri ahmete delice aşık yasemin değil di sanki sanki ahmet aşıktı ona öle ya kızı anlamıyorum artık yeseminin yüzünde duygular yok artık ahmet ne kadar aşık bunu belli ediyor mutlu oluyor ** yasmin sanki nejdete aşıkmış gibi davranıyor saçma bu mu delice tutkulu aşık kız senaristler düzelsin biran önce...
yasemin eğer rüya baba beni bırtakma dediği içi n gitmessem döverim ben bu kızı parçalarım hatta ahmet aylaya aşık olsun isterim onu sevsin hem rüya ile nejdet bu kadar yakın olmamalılı yasemin saçmalıyor onu nejdetin kzı gibi düşlüyor ne saçma ya ahmete gideceği için sevinmiyor sankii off sinir küpü oldum ....
birde yasem,n nejdetin kendine aşık olduğunu öğrendiğin aşırı tepki vermedi ve ayrıca çok aptaldı dedi arabada ne demek istedi anlamadım ben..
nejdete aşık olmadığı için aptal olduğunu mu düşündü yoksa bu duyguları anlamadığı için mi aptal olduğunu düşündü...

zeyneps
31-03-07, 00:10
Ya bu gidşle Ahmet ölüm döşeğinde öğrencek Rüya'yı:sad53: Ahmet gelmiş 90 yaşına öliyyyy içerki odada bi teyze Kuran okuyor ,Yasemin elinde bastonla içeri giriyor "Dur Ahmat Ahmedim ölemezsin Rüya senin kızın" :img-hyste
O sıra Ahmet birden canlanıyo"bunu söylemek için 60 yıl mı bekledin salak banane ölüyorum işte!!!!!Sende vicdan azabından öl inşallah geriiiiiii!!!!":img-hyste :img-hyste der ve Ahmet ölür:sad53:

sheqer__shey
off bncede gitmicek yasemin yha bn bi yndn birbirlerine asık gitsinler diom bi yndanda necdetin yasemine olan askı ruyayı sevmesi falan işte o yusden gitmesin diom ama bnmde kafam karıştı işte neyse dizi basladı galıba

Melal
maşallah burdada hiç necdete acıyan yok galba adam burda ölücek yasemin gitmesin diye sesi titriyo konuşurken siz hala burda yasmin ahmet olmaz acıyın şu çocuğa yaw...

Ölse sorun kalmayacak zaten.
Nefes alması bile zarar Necdet'in hatta Yasemin'in de zarar.:)

Melal
31-03-07, 00:13
Canım Türkiye'm Yasemin sayesinde bir ağaç kazandı.
Adı Ahmet zavallım bekle bekle ağaç oldu hatta meyve vermeye başladı.:img-hyste

Mehmet Kemal
31-03-07, 00:14
Aslan Necdet.

Babalik asil emekle olur. Ruyayi Necdetten koparmaya gonlu yetmedi Yaseminin.

Ahmet de artik rahat biraksin evli kadini. Kossun Aylaya.

posh
31-03-07, 00:16
Aslan Necati.

Babalik asil emekle olur. Ruyayi Necatiden koparmaya gonlu yetmedi Yaseminin.

iyide ahmetin suçu ne asıl babası ahmet çocuğun hem rüyaya hem ahmete haksızlık yapılıyor resmen...necdet ilerde diyebilceki asıl baban ben değilim diye!!!

burcuuu
Ya haksızLık bu.. ne şimdi ya.. Orda da bitiriLmez ki.. !

İstemiyorum bn ya..

Zaten Rüya'ya sinir oLdm.. Mafettin herşeyii.. şımarık şey ne oLucak.. ama akıLsızLık annende.. Babanı hiç düşünüdüğüü Yok.. ! Ahh Ahmet nasıLda bekliyor.. vaLLa yazık bu çocuğa..:(

Ama ne oLursa oLsn.. Yine de AyLa ile evLenmesin..

havincim
senaristlerin bu bölümde tek amacı nejdeti acındırmaktı.böylece yasemin ahmetle gitmemekte haklı olacaktı.bravo yani...çoook sinirliyim.

off ahmetim senin ne işin var yaseminle ya.etrafına bi baksan görsen aylacığımı...

fundapehlivan
Off Allahım ya izlerken tırnalarımı kırıyordum sinirden!

Şimdi tüm hafta bekle bakalım!!!!
Üstelik Yaseminin gidemeyeceğini bildiğim halde yine de içimde ufak bir ümit kırıntısı...

Yeter ya!!
Öleceğim ya kalpten gideceğim...

Hem zaten necdet sonra başkasıyla aşk yaşayacakmış şimdi boşa ağlıyor...
Offfffffff

snm_b
rüya çok tatlı bir çocuk valla ben hem ahmete hem necdete üzülüyorum ikiside acı çekmeyi haketmiyor ama necdet olmasaydı yasemin uçurumdan atlamış olacaktı o zaman ne yasemin nede rüya olacaktı ne hakkı var diyenlere cevap olarak yazıyorum bunu yasemini necdete can borcu var kızına babalık etti suç ahmete söylemediği için yaseminde necdette değil o sadece rüya ve yasemini seviyo yasemin gitcem dedide omu engelledi rüya da sevilmiyecek gibi değil ama çok şeker necdetle olan sahnelerde çok güzel olmuş

muko88
31-03-07, 00:17
Hayır yaaa...
Bu haksızlık...
Bu Ahmete o kadar büyük bir haksızlık ki...
Ahmet acı çekti yıllarca, Necdet baştan kendi yaptı bu durumu bu hale getirdi...
BAştan Ahmeti itmeseydi bunlar yaşanmazdı...
Ahmet bunu hak etmedi....
Alisercan abi DALGAKIRAN şarkısı çok güzel olmuş yaaaa
Ağlamak üzereyimmm:sad53:

Melal
Burada biter mi bu dizi ya bir hafta bekle dur.
Yasemin gidecek mi,gitmeyecek mi diye valla sinirimden yeni şarkıyı bile anlamadım.
Yasemin yıllar sonra Ahmet'le gitmemesinin hesabını çok acı çekecek.
Asıl hem Yasemin'e hemde Necdet'e yıllar sonra bu yaşananların hesabını Rüya çok acı bir şekilde soracak.
Babası yaşadığı halde hiç sebepsiz bir çocuğu babasından ayırmak hangi vicdana sığar.
Hemde o babanın evladındna haberi yoksa haberi olsa Ahmet'in ve umurunda olmasa hem Necdet,hem Yasemin yerden göğe kadar haklılar.
Ama Ahmet herşeyden bi haber durumda ayy düşündükçe iyicene sinirim kalkıyor.

şairim
Yok yok,bu Yasemin Ahmet'i verem edemedi ya.Bizi edecek.

Toptan senatoryuma.

Senaristler de masus mu yapıyor nedir,anlamadım gitti.Nejdet,Ahmet kutuplaşma yaratıyorlar.

Veee dizi bitti.Önümüzdeki haftanın konusu belli.Ben hiç merak etmiyorum.Lütfen Ayla ile Ahmet bir an önce evlensin.Artık yürekten bunu istiyorum.

Zaten dizi boyunca ağlayan bir Nejdet izledik.Bu demek oluyor ki son gülen Nejdet olacak.

Sevimsiz bir bölümdü.

Güneş-07
ahmet ne kadar mutlu yaa off off ya bu kız ahmete aşık olmaz inanmıyorum artık yaseminin aşkına ya ya rüya hemetin kızı yasemin onu ahmete ile düşlüyeceğine nejdet ile düşünüyor ya..
ayrıca nejdet ile gözünü kırpmadan evlenen kız sevdği adam için onu terkedemiyor yok yok bu aşk değil ya böyle güzelim diziyi bozmasınlar ya senaristler saçmalamasın
nejdet hakketmiyor böle muammleyi asıl hakkeden ahmet...

sheqer__shey
offf yha meraktan catlarım bn yha offfff 1 hafta nası beklicemmmmm offff nedir bu yha off ozet gelse barı bi an once:D:(:Syasemin napcak acaba bastan cok buyuk bi hata yaptı necdetle ewlenmekle ikiside bastan biliodu bole olcaganı yha acaba ilerki bolumlerde nolcak yha ark bu arada teo ş harfini soleyemmio yha cok tatlı konusuyo yha:D

yalcinersonmez
31-03-07, 00:18
ya o necdetin o şarkının son sözünü söylemesinde yüreğim eridi parçalandı ya ben bi benzerini görmedim böle bi sahnenin walla helal olsun ahmetede burdan ii yolculuklar...

cansu_a
oooooooooofffffffffffffffffffffffffff
o neydi öle biri ağlamaklı biri heyecanlı iki adam hayatını yasemn için i karattı.o karar bile veremiyo hala ama hayat şartları da onu çok zorladı artık bi yanda kızı bi yanda aşkı

okanın oyunculuğu harika muhteşem fevkalade

şarkı çok iyi düşünülmüş
nasıl derim terketti
bırakıp beni gitti
anladılar ki aşkımız bitti

ya nasıl bu kadar kötü tesadüfler olur da inanların ahaytı mahfolabilir yaaa

fundapehlivan
Aslan Necati.

Babalık emekle olur doğru...
Eğer ahmete babalık şansı tanınsa ve o iyi baba olamasa haklısın derdim!!
Ahmetin çok iyi bir baba olacağına eminim...
Çocukları ne kadar sevdiği ortada...
Ama şans vermedi ki??

sondakika
Aslan Necati.

kardeş o zaman evladını daha iyi emek sahibi birisine ver.. madem öyle.. sanki ahmete evladı söyledinde bizim ahmet ona emek göstermedi sevgisini esirgedi öyle mi.. ?! komik olma.. gerçek yaşamda böyle olsa ne ederdin gerçekten merak ediyorum..

betush
evet evet bekler o daha... :img-hyste biraz daha beklerse boston alip göndericem anca ayakta durur:img-hyste neyse bn baska birsey sorucaktim ahmet rüyanin kizi oldugunu biliyormu?? gerci bilse bu kadar sakin durmaz ama yinede sorim dedim !!:img-wink:

SEZİN
31-03-07, 00:19
ufff sinirimi nerde çıkarsam bilemedim....:img-cool2 aylacı mı olsam ne yapsam :img-hyste anlatılmayacak derecede gıcık oldum yasemine...bir insan bu kadar dengesiz ve kararsız olamaz..tamma haklı yönleri var ama...ayy bu dizide zaten % 100 şu haklı diyemedik hiçbir zaman..

ben bunları yazarken bitti tabi bizi..amann yeni şarkıııı...nedir buuu!! süper yaa..her bölüm yeni bir müzik çıkıyor..damar şarkı da verildi deniz ve mehtap...anladılar ki aşkımız bitti...aaa bu müziğe söz yazılmışş..ne biçim bir mesaj oldu yaa hala jenerik akıyor karıştı o yüzden mesaj biraz,güzel olmuş şarkı :)

hehh ne diyordum yasemin..yasemine hala gıcık olmuş vaziyetteyim..bitiş süper olmuş ama..necdet ve ahmet...biri perişan birinin yüzünde güller açıyor...evet olaylar bellidir artık...yasemin gidemez...ahmet bu durumu asla sindiremez ki mantıklısı da odur...bir şekilde aylayla yakınlaşır ve evlenir...ve artık bunun yıllar sonra birleşmesi falan da olmaz..herşey kendi ellerindeydi çünkü şu an..ne bir yanlış anlama..ne yalan..ne dolan..hiçbir şey yok...ömür boyu birleşemezler...ahmet yaseminden nefret eder ama itiraf edemese de azıcık sevgisi kalır içinde her zaman..ama rüyayı öğrendiği an her şey değişecektir..yaseminle karşı karşıya gelecek ve hesap soracaktır...vs vs vs böyle gider bu iş..arada tabi deniz defne,ışık,harun ,yaşar bilmem ne bunları izleriz..12 mart,12 eylül gelir geçer falan filan...soğudum diziden demek istemiyorum ama anladınız siz onu :img-cool2

Melal
iyide ahmetin suçu ne asıl babası ahmet çocuğun hem rüyaya hem ahmete haksızlık yapılıyor resmen...necdet ilerde diyebilceki asıl baban ben değilim diye!!!

Ya düşünsene yıllar sonra gerçek ortaya çıkıyor.
Rüya hem annesine hemde baba bildiği adama bunun hesabını sormaz mı?
Bana nedne bunu yaptınız diye çok acı yaa

pegasus*
bu rüya anasının kızı. en münasebetsiz zamanda zırladı zırladı her şeyi birbirne kattı. bunlar üç kuşak aynı kumaştan. yasemin'in ne annesinden hayır var ne kızından. elbirliğiyle ahmet'in başına çorap ördüler..

fundapehlivan
31-03-07, 00:20
oooooooooofffffffffffffffffffffffffff
o neydi öle biri ağlamaklı biri heyecanlı iki adam hayatını yasemn için i karattı.o karar bile veremiyo hala ama hayat şartları da onu çok zorladı artık bi yanda kızı bi yanda aşkı

okanın oyunculuğu harika muhteşem fevkalade

şarkı çok iyi düşünülmüş
nasıl derim terketti
bırakıp beni gitti
anladılar ki aşkımız bitti

ya nasıl bu kadar kötü tesadüfler olur da inanların ahaytı mahfolabilir yaaa

Ya her şey Yaseminin vaz geçmesi için yapılmış resmen!!
Rüyanın ağlaması...
O şarkı...
Şimdi Rüyayı düşünüp necdetle kalmayı düşünüyor ama Rüyaya bakıp onu gerçek babasına kavuşturmalıyım dese ya!!
Neden öyle düşünmüyor!!!!!

universal
ileriki bir zaman:

rüya:neden söylemedin anne?
YASEMİN:sen kabus gördün baba diyerek uyandın o yüzden.senin iyiliğin için..!!!

ee yuh..zaman kendini tekrar eder,kafasını vurur ama nafile olan o kadar uğruna defterler yazdığı adamın ve cocuğunun gözünden düşmesine değer miydi der.

bu da bir senaryo işte.mantıksızlığının ifadesi.

esse_m
Ahmet rüyanın kızı olduğunu öğrendimi ?

bir çoğunuz ahmet düşünüyorsunuz herlade ahmet le yasemin birlikte olsun istiyor bense yaseminin necdeti seçmesini ve onuna kalmasını istiyorum. Bunda Okan Yalabığın oyunculuğu çok etkili o kadar hissetiriyor ki Necdet'i insan etkisinde kalıyor .

beautifulday
ya bencede necdete de yazık ama o da fazla sahiplendi çocuğu ya sonuçta o ahmetin çocuğu rüyada şımarıklık yapıyo öff yaa hep onun yüzünden gidecek ahmet yine tek başına:sad53:

zeyneps
Ben Yasemin'in yerinde olsam sanırım bende yapamazdım ama bu illa Ahmet'ten ayrılmam demek değil Ahmet'e haber verirdim sonra da Rüya'nın onun çocuğu olduğunu söylerdim:icon_sorr Ahmet kızsa da bağırsa da öğrenecek sonuçta her şey daha kolay olurdu Rüya'yı zamanla alıştırırlardı.........yazık garibim Ahmet'e:sad53: :sad53: offff çok üzülüyiiim niye kötü şeyler iyi insanların başına geliyyyy:sad53: :sad53:
Eğer ölürsem vasiyetimdir mezar taşıma "hiç bi diziden çekmedi Hatırla Sevgili'den çektiği kadar"yazılsın...bu gidişle ölümüm bu diziden olacak......sorumluları da senaristlerdir ona göre:img-help: :img-help: :img-hyste

şilimsi
burda bırakılır mı ama yaaa:icon_sorr bittin yasemin..bittin kızım sen..uğrama buralara...madem çok duygulu bi insansın madem kalbin kızının düzenini bozmaya dayanamıyoo necdeti öyle görmeye dayanamıyo ahmete karşı hiç mi bişey hissetmiyosunn..hiç mi acımıyosun ona..hiç mi sızlamıyo yüreğin...necdete sonuna kadar hak veriyorum ne kadar üzülse ağlasa hakkı ama yaseminin ahmeti yüzüstü bırakmaya hakkı yokktuu!!!!!!hiç yoktu!!!!
ahmet orda gülerek beklerken necdet ağlamaktan geberiyo..yaseminse ordan ben anneyim çocuğuma bunu nasıl yaparım ayaklarına yatıyoo....ayy bu diziyi bi daha izlemek istemiyprumm..o derece nefret ettirdiler..bi insan nasıl bu kadar vicdansız olur yaa..rüya daha dört yaşında unutur bunlarıı..ama ahmet dört senedir beklediği şey yine senin sayende aptal düşüncelerin yüzünden yine adamın ellerinden kayıp gidiyo:img-cool2 ..bu kadarda olmaz ki yaa...madem yapamıycaktın ne diye ahmeti tekrar umutlandırdın..dünyası bi kez daha başına yıkılıcak adamın..!:icon_sorr
yok yok arkadaşlar valla silah tüfek kazma kürek ne biliyim ne buluyosanız kapın gidelim şu yasemine yaa ufhh acayip sinirlendim...sağ çıkamıycaksın yasemin..ahmeti mutlu edemezsen ki edemiyceksin(!) b,ittin!!

kale
bu kadar sacmalık bır arada gormemıstım meger ask emekmıs lafı ben dızının sonunda beklerken basında oldu tuuu :img-pilot bu kadar sacmalık benım gıbı bır ınsan evladı ıcın fazla fazladan ote tahamulsuz be... bunların ayrılması da sacmalıktı sımdı kı durumda sacmalık :img-fear2 :icon_twis
Ahmet bes para etmez Necdet'e hele Yasmın gozume gozukmesın sac bas kalmaz o derece,bır dalarsam meftası cıkar...
Ruya da tam sımarık anasına cekmıs...

muko88
Bu çok büyük bir haksızlık işte...
Yine söylüyorum.
Ayrıca sinirden başım ağrıyor yemin ederim...
Bu dizi beni aşıyor arkadaşlar...
Bu kadar da mahvedilmez ki!
YA bu senaristlere ulaşmanın bi yolu yok mu!
Kalbimize mi indirmek istiyolar ya!
Yasemin sen Ahmeti sevmiyosun kızım, sen git necdeti sev, ondan da rüyaya bi kardeş yap hatta!Allah'ın körüüü....
Sinirden çatlamak üzereyim
bilsem sinir haplarımdan alırdım dizi başlamadan önce!

seheray
31-03-07, 00:21
hepimnize iyi akşamlar arkadaşlar bakıyorum baya kızgınız yasemine bugünkü bölümden sonra aslında bende çok kızdım baştan ama biraz düşündükten sonra hak vermeyede başladım yasemine sonuçta necdete borçlu hissediyor kendini en zor anlarında necdet hep yaseminin yanında oldu vefa borcu var adama
hemen nasıl desin hadi necdet artık ahmedim geldi sana güle güle bana iyi yolculuklar diye demi ama:happy0064
necdetede çok yazık nasıda çok seviyor rüyayı kendi kızı gibi ayırmak onları zaten çok zor olurdu.ben acıdım necdetin haline valla

havincim
ahmet varya ahmet
eğer bu bölümden sonra hala yaseminin peşinden koşarsa
onunda kafasını kıracağım.
yasemin onun aşkını haketmiyor.lanet olsun ki haketmiyor.hemde hiç.

yaseminin başına nejdet kadar taş düşsün inşallah.
umarım yasemin mutsuzluktan,acıdan geberir.

gerçi benim ahmetim bu bölüm acıdan ölünmediğini söyledi ama olsun.yasemin ahmetin ektiğinin 10000 katını çeksin ki ölsün dmi:)

Billush
Bu nasil birbitistiii
bana bunu naisl yaparlarrrrr
iki sevdigim karakterrrr
sondaaaa
oyleeee
aman tanrim :(

Ah Ayşe ah içim gitti :( Haksızlık ama bu ya....Zaten bütün bölüm boyunca işkence çektim.Necdet mi Ahmet mi diye Yasemin'den çok kafa yormuşumdur.Bu son tam oldu yani:icon_sorr

posh
eğer ahmet rüyanın çocuğu olduğunu bilseydi en az necdet kadar babalık yapıcaktı ama ahmetin babalık hakkını necdet ve yasemin elinden aldılar şimdi ne olucak ilerde ahmet kızı olduğunu öğrenince ozaman ne yapıcak necdet yine aynı şeyleri yaşıyacak!!burda tek suçsuz ahmet hem en yakın arkadaşı gözünün önünde evlendi sevdiği kızla hem çocuğu var ve bunu bilmiyor:icon_sorr ama yeter bu kadar aylanın farkına varsın çocuğunuda öğrensin yaseminden alsın necdette gitsin başkasıyla sevgili olsunki öyle olucakmış..

burcuuu
Necdet aşık seviyor anLadık.. (Onun aşkı bnm çok hoşuma qidiyordu.. )

Ama bu kdrı qerçekten fazLa.. BabaLık onun doğuma sebep
oLmakLa oLmaz tabi..
(Hanii anneLik doğurmakLa bitmez ya.. Onun qibii işte..)

Ama Ahmet onun yanında oLamadı.. Suç sizde..

Necdet Ahmet'i hiç düşünümüyor.. ÜzüLüp duruyor paso..
Adamın hayatı sizin yüzünüzden ne haLe qeLdi..

ahh Yasemin ahh.. Eğer sn Ahmet'in yanına qitmezsen..
yazık sana kii Ahmet'i hiç haketmemişsin.. !!

ayşenurr
her zamanki gibi üzülen Ahmet olacak.bu kaçıncı Ahmet'e yaşatılan üzüntü.
Yasemin Ahmet'i haketmiyor.şimdiye kadar Yasemin Ahmet ilişkisini destekliyordum.bu bölümden sonra bitti.

şairim
31-03-07, 00:22
Aslan Necati.

Ya size inanamıyorum.Diziyi iyi izlemiyor musunuz?

Ahmet'in bir kızı olduğundan haberi yok ki.Yasemin Ahmet'e böyle bir şans tanımadı ki.

Çocuğuna babalık edemedi ki.......

Melal
31-03-07, 00:22
kardeş o zaman evladını daha iyi emek sahibi birisine ver.. madem öyle.. sanki ahmete evladı söyledinde bizim ahmet ona emek göstermedi sevgisini esirgedi öyle mi.. ?! komik olma.. gerçek yaşamda böyle olsa ne ederdin gerçekten merak ediyorum..

Sana katılıyorum Murat.
Biraz aklımızı başımıza alıp düşünelim.
Gerçek hayatta da buna benzer şeyler olmuyor mu?
Valla benim başıma gelmiş olsaydı annem ve babam bildiğim kişilerle bir süre konuşmazdım.
Ne acı ya gerçek baban senin bütün yaşamını neredeyse kaçırıyor.
Bebekliğini,ilk adımlarını,baba deyişini,okula ilk gittiğin günü göremiyor.
Ama baban olmayan ve annenle gerçekte evli olmayan bir adam yaşamının her ilkine şahit oluyor.
Ne acı bir şey ya bu insanın içine nasıl oturur kimbilir.
Ahmet Rüya'nın kızı olduğunu öğrenince kimbilir nasıl öfkelenir,üzülür.
Yok yaa bu akşam bu bölüm beni sinir etti.Ahmet'e iyicene üzüldüm.:icon_sorr

ikizlerbur
31-03-07, 00:23
yazık gerçekten yazık sen yıllardır sevdiğin adamı bırak kızının bi lafına bak sevmedğin bi adamla yaşamaya devam et yuh duyarsız kişilik YASEMİN yazık garibim ahmete olan oldu yine necde yine mutlu... offf evlensinde huzura ulaşsın şu çocuk artık bigün bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama hayır tamam anladım kızının üzülmesini istemiosun ama yinede onun iiiliğ için olcaktı bide ahmete o kadar yüz verdi alçak kızz off böle içim hırs doldu.ya bu çok büyük bi hakszlık sevdiğin damaı seçme sen git elin aamına hayatında sadece çocuğunun babası olarak bildiği babasıda deil yani bi adama tercih et pess dorusu bu kadarıda olmaz saçmaladıysam özür dilerim ama çok sinirliyim eminim hepiniz öylesinizdir. gece gece sinirimi zıplattı yaa ahmet napcak şimdi gitcek mi acep kıbrısçığa gtmesin evlensin bi an önce şu aylaylanda birazcıkta yasemin acı çeksin hep ahmet hp ahmet olmuo böle madem iki tarafta aşık birazcıkta yasemin üzülsün her şey karşılıklı

emosss
yazık bu necdetle ahmete ya...bi kızın elinde oyuncak oldular.. ahmette niye hala şüphelenmiyoki rüyanın kendi kızı olduğundan falan...üff bi aklına getirse şunu düğümü kendiliğinde çözücekte nerde... bence o garda meyve vericek valla... benim yaseminden hiç umudum yok...gideck ben rüyayla necdeti ayıramam diycek, ahmette aylayla evlenicek bende artık oh canıma değsin diyicem...
bu arada deniz çok tatlı ya...bide harunla yaşar arasındada ışık yüzünden kavga çıkıcak.. tamda ahmet- yasemin-necdet üçlüsü gibi.. bide çocukluk arkadaşları.. kızkardeşlerin kaderi işte... inş. ışık ablasına benzemez..

denısse
ya ahmeteı suclayanları anlamıyorum !!! adam ne yapsın daha sevdıgını bu kadr zaman bu kadar olay sonrası kım bekler...necdet beklemeyebılırdı...ama ahmetın askı boyle ıste....bu arada malesef gıtmeyecek yasemın....

muko88
YAsemin'i öldürsünler çıksın diziden!
Ya tamam ben olsam ben de necdet rüya sahnesinde hüzünlenir üzülürdüm
ama bi tarafta benim kızımın gerçek babası var
bunca acıdan sonra kavuşma fırsatım var
kızım daha küçükken gerçek babasını öğrenmesi gibi bi şansı var

Allah napmasın seni yasemin tüüüüüü

judy
Çocukların arasında gece kötü rüya görüp "babaaaaa!" diye ağlayan tek çocuk Rüya'ya, Yasemin'in karaktersizliğini çocuğa yüklediğimiz için bize, aşağı kattaki komşularıma da hoplayıp zıplamalarıma katlandıkları için koca bir alkış:happy0064

yalcinersonmez
ya bencede necdete de yazık ama o da fazla sahiplendi çocuğu ya sonuçta o ahmetin çocuğu rüyada şımarıklık yapıyo öff yaa hep onun yüzünden gidecek ahmet yine tek başına:sad53:

necdet çocuğu fazla sahiplendi diyosunuz ama hakkı dilmi bi söz vardır çocuğu dğuran diğil büyüten annesidir diye necdetle karşılaştırın bu sözü bence necdet gereğinden fazlasını yaptı....onları mutlu edebilmek için karşılığı bu olamazdı zaten.:img-yes:

Melal
31-03-07, 00:24
Yasemin finalde ölsün diye boşuna demiyorum.
Rüya&Ahmet&Ayla ne güzel bir aile olur.:img-hyste

vega58
üfff be ne bölümdü..
yani bu kadar gerildiğimi hiç hatırlamıyorum gerim gerim gerdi beni şu yasemin..
ah ahmet ah yine yedi kazığı..reva mı bu be ahmetimize..
necdet de amma sulugözmüş be zırladı durdu bütün bölüm boyunca..
ben bir erkeğin bu kadar ağladığını hiç görmemiştim..ama o ağlarken ben habire güldüm..
nedense artık..sinirden heralde..

pegasus*
ahmet rüyanın kendi kızı olduğunu öğrensin de siz o zaman görün evlat sevgisi, babalık nasıl oluyor. herkes de necdet'in avukatlğına savundu. ahmet sanki fırsat buldu rüyaya babalık yapmaya. zavallının haberi bile yok. necdet çocuğunu öz babası kadar sevemez ne olursa olsun..

serenalti
31-03-07, 00:25
geçen haftaki bölümün sonunda daha meraklıyım nası olvcak die ama şimdi pek merak etmiyorum..yasemin gitmyecek bi yere..

bu arada aklıma gelmişken..şarkının sözleri tam anlamıyla gerçek olamazz değil mi..

"baki olsa da ayrılık.."

gerçekten baki mi..

fundapehlivan
Ya nasıl sinirliyim atamıyorum da üzerimden!!

İleri de Ahmet onun kızı olduğunu öğrendiğinde filan asla bu son olacaklardan sonra Ahmet onu affetmeyecek!!
Affedemez...
Tamam ilkini belki anlar, çocuğu olacaktı filan falan...
Ama bunun açıklaması yok!!
Kızım için Necdet için mi diyecek??
Kızı içinse Ahmetle birleşmeli!!
Necdet için derse o da saçma onu sevmiyor ki Necdet mutlu mu sanki Yaseminle...

Necdete çok ama çok kızıyorum!! Kendi hayatını yasemin ve ahmetin de hayatlarını mahvetti. Kendini yalancı bir oyuna hapsetti! Kendini inandırdı!
Şimdi de kaybedeceği için ağlıyor...

meltem-cmbl
off ne bölümdü ama ii akşamlar arkadaşlarr ayy kaç sayfa ilerlemiş ben nasıl okucam şimdi onları:)

off kalpten gidicem hee ahmett yine süperdi yaa bitiim o yasemine sarılışı yokmuydu hayran kaldımm ya

ah necdet bu bölüm çok kötü durumdaydı çok üzüldüm gerçekten ona ama galiba yine kazanan o olcak off yasemin küçücük bir çıocuk benı bırakma dediği için ahmete gitmezsen sana çok pis dalarım ona göre he:icon_sorr

asia
Her hafta dram.. her hafta çaresizlik.. hiçmi mantık kuralları ve akıl yolu olmaz insanlarda...
Yani karakterlerde.. öyle saçmalaştırılmış karakterler ki...
Genç bir kız düşünün... evlilik dışı münasebette bulunabilecek kadar birini seviyor..:icon_whis
Sonra o büyük aşkını ailesini ardında bırakamayarak terk ediyor...(evet bazı gizlenilen gerçekler vardı.. orada mazur belki diyelim...)
Sonra o karaktere en büyük haksızlıklardan biri yapılarak doğacak çocuğu gizleneniyor..
Oda yetmiyor.. Necdet in kesinlikle iyi bir karakter olduğunu düşünüyoruz, bunda herkes hemfikir biliyorum.. ancak oda bir şekilde hem YARDIM! ,hemde kendi hisleri için bir ümit ışığı ortamı doğduğuna inanarak..
Kurtarıcı bir evlilik düzenleniyor...
Hem doğacak çocuğa.. hem kendi çocuğundan bihaber Ahmet'e...
Hem iyi niyetli fakat aşk yüzünden çaresiz Necdet'e... hemde yıllar boyu rol yapmak zorunda kalan Yasemin'e yazık oluyor....
Ancak benim içimden konuyu bilmemize rağmen... yangın varrr....!!!
diye bağırmak geçiyor......:img-wink:
HERKES BİR ŞEKİLDE YAŞAMINI RAYINA OTURTMUŞ...
ZAVALLI...'' AHMET '' HALA KÜÇÜK EMRAH FİLMLERİNDEN BETER.. ELİNDE...
KIRMIZI VALİZİ... YILLAR GEÇTİ DOLANIYOR...
PES DEMEKTEN BAŞKA ÇAREM YOK..
HER HAFTA AYNI... :img-swoon
SENARİSTLER....:img-banne :img-banne :img-banne

Melal
31-03-07, 00:26
necdet çocuğu fazla sahiplendi diyosunuz ama hakkı dilmi bi söz vardır çocuğu dğuran diğil büyüten annesidir diye necdetle karşılaştırın bu sözü bence necdet gereğinden fazlasını yaptı....onları mutlu edebilmek için karşılığı bu olamazdı zaten.:img-yes:

Kardeşim Ahmet bi haber kızından kendini bir Ahmet'in yerine koysan.
Diyelim ki sevdiğin kadın hamile ve gidip başkasıyla evleniyor ve kızın o adama baba diyor.
Sen yıllar sonra bir kızın olduğunu öğreniyorsun ne yaparsın.
Amann banae deyip o çocuğun baba bildiği adama baba demesine devam etsin mi istersin.
Yoksa bana bunu nasıl yaparsın deyip sevdiğin kadını ve kocasına ağzına geleni söyler misin?
Burdan atmak kolay bence olan Ahmet'e oluyor.

merhem
Ah Ayşe ah içim gitti :( Haksızlık ama bu ya....Zaten bütün bölüm boyunca işkence çektim.Necdet mi Ahmet mi diye Yasemin'den çok kafa yormuşumdur.Bu son tam oldu yani:icon_sorr

ya billurum sorma hala agliyorum ben yaa
Bunu nasil yaparlarrr
helede benim gibi hem ahmetci hem necdetciyeee nasil oldum o bitisde yaa
Ahmet orda mutlu.. bekliyor Necdet orda yaseminin gitmesini bekliyor

:( :( :( :sad53: :sad53: :sad53: :sad53:

posh
hem yasemin öğrendi necdetin büyük askının aslında kendi olduğunu düşünmedimi hiç necdet zaten benle formalite için evlenmemiş beni sevdiği için evlenmiş ozaman sorun kalmazdı ama düşünemez işte!!hem necdet ahmetin çocuğu olduğunu bile bile sahiplendi asıl babalık hakkı ahmetin ve çocuğuna babalık yapamadı..senelerce üzülen ahmet oldu ama bukadar yeter!!

Billush

Bence oradan Ayla'yı çıkarıp Yasemin'i soksak çok daha iyi olur...Ayla kim ki bu ailenin bir ferdi olabiliyor?Pabucumun doktoru:icon_whis

muko88
31-03-07, 00:27

Yasemin akılsızlığını resmen tasdikledi...
Valla kendimi her türlü yerine koyuyorum...
Her açıdan düşünüyorum ben çocuğumu babasından daha fazla ayıramazdım...
Necdet ne kadar seviyor olsa da kızım ne kadar baba bilio olsa da henüz 4 yaşında old. düşünürdüm
sevdiğim adamın acısının yanında necdetin acısının hiç evet evet bir HİÇ oldunu düşünürdüm!
Yani senaristlere de bravooo
rüya ya korkulu rüya gördürüp böyle bi şey yaptılar ya bravoooo

Melal
31-03-07, 00:27
Necdet'i mi yolsam,Yasemin'i mi karar veremiyorum.
Valla sinirimdem bu akşam Necdet ağlarken çalan müziği ve sonda çalan şarkıyı bile doğru dürüst duymadım.
1 hafta bekleyeceğiz Yasemin gidecek mi,gitmeyecek mi diye offf gıcık bir durum.

avrilcansu
31-03-07, 00:28
Ya başka dizilerde elin kızları törelere direnir bizim Yasemin bir Necdet&Rüya sahnesine direnemez.
Anlamadım ya bu nasıl iştir.Ahmet'in yanında Memati olacaktı.
Direkt kaçırırlardı ne o mıymıy Yasemin'in Necdet'e söylemesini bekleyecen.
Sırtlan kızı kaçır olsun bitsin.:img-hyste :img-hyste

Canım Türkiye'm Yasemin sayesinde bir ağaç kazandı.
Adı Ahmet zavallım bekle bekle ağaç oldu hatta meyve vermeye başladı.:img-hyste

Ben kessinlikle bu Yasemin'i yerdne yere vurmak istiyorum.
Son sahnede Necdet ve Ahmet'i gösterdiler ya ayrı karelerde, bittim orda. İkisinide çok seviyorum, ve ayırt edemem. Bence Necdet hiç suçlu değil. Oda aşık, tek suç Yasemin'in.

Bu bölüm biraz saçmaladılar gibi sanki.
Bütün bölüm içim bayıldı, gidecek mi gitmeyecke mi diye? ki benc eyasemin gitmeyecek Ahmeticimiz kızacka ve maalesef Aylayla evlenecek.
Necdet'e çok acıdım, nasıl ağladı kızı için ya canım benim.
Bu bölümdne sorna sıkı bir Ahmet&Necdet çiyim (Özge gibi :) Özge benide al, yanına:img-hyste ) No ayla, No Yasemi No Problem:happy0064

askasurguncu
ya neydi bu bolum ya
agla agla bir hal oldum ahmetede aciyorum nejdetede aciyorum yaseminede aciyorum ben yaseminin yerinde olsaydim yaseminin yaptigini yapardimmm

posh
hadi ahmet çocuğu olduğunu bile bile babalık yapmamış olupt necdet ona babalık yapmış olsa haklı dicem ama ahmetin haberi yok zaten eğer bilseydide necdet kadar iyi bir baba olucaktı..bu hakkı necdet ve yasemin ahmetin elinden aldılar ama ahmetin bedduası tutar öyle de necdet başka sevgili bulur kendine:)

Billush
Bunu nasil yaparlarrr

:( :( :( :sad53: :sad53: :sad53: :sad53:

Evet ya resmen bittirdiler beni,devre dışıyım!Ancak benim düşüncem o kare dersine dönecek.Gülerek bekleyen Ahmet'in gülümsemesinin yerini gözyaşları alacak,Necdet'in gözyaşlarının yerini de gülümseme...
Aslına bakarsan şu an anladım Ahmet'in o Ayla denen şahısla nasıl evleneceğini...Yasemin gelmeyince ondan nefret edecek ve Ayla gibi bir kadınla evlenecek Allah'ım ya:icon_sorr

Mehmet Kemal
Ayrica Necdet olmasa Yasemin intihar etmisti. Yani Yasemin hayatini dahi Necdete borclu.

Daha otesi var mi bunun. Neden herkeste Necdete karsi bir nefret var, anlamak mumkun degil.

Güneş-07
yok yok ben bu çıkarcı nejdeti duygusuz yasmini döverim olamz böle bieşy saçma hatta başta senaristler var ya şunlara ulaşsakda daha fazla saçmalamasınlar ilk defa bir dizide mantık hatasına sinir oluyor ya bu ne biçim aşk yapammaışlar yaseminin üzgün göstermeye çalışmışlar ama sanki yasmin nejdete aşık olmuşş
olan ahmete oldu ya buraksın yasmini ayla ile evlensin onun sevginini hak
ediyor
ya birde nejdet yasmin ile evlenirken hiç ahmete söylemediler bile ama ahmet yasmine nejdete kıbrıscığa gidecekleerni söylemesini söyledi yani bu ne iyilik valla ahmet gibisi yok...
antinejdet antinejdet antinejdet..

Melal
31-03-07, 00:29
Yasemin Rüya'yı babasındna ayırmanın günahını nasıl ödeyecek.
Her bela mustahaktır ona Ahmet bilse Rüya'nın kendi kızı olduğunu kaçırsın derdim.
Ama Yasemin'i almasın son anda yine cayar.
Yasemin'in bu akşam ki hali çocukken bir çoğumuzun başına gelmiştir.
Hani bir oyun oynarsın sonra arkadaşınızın biri mızıkcılık yapar ya işte Yasemin'in durumu da aynen öyle mızıkcı Yasemin.:img-hyste

burcuuu

hakLısın ama... Ahmet'te bunu yapabiLirdi..
Çocuğuna en iyii şekiLde babaLık yapardı...
Ama ona bu hakkı vermediLer..

Necdet.. arkadaşının sevdiğini.. çocuğunu eLinden aLdı..

Bu yaşadıkLarıı bunun karşıLığı oLmamaLı..

Necdet çok fazLa mutLu oLdu.. Çoook.. Yeter artık.. !

fundapehlivan
Yalnız Ahmet ne güzel söyledi Yasemine necdet sana aşık diye!!
Ama çok sinirli necdete haklı olarak...
Geçmişte birirlerini üzmüştir filan tabii kendini kastediyor:img-hyste
Şimdi de bedelini ödemeli...
Valla onu öyle bir ses tonuyla söyledi ki ürperdim...

Bu arada Ahmetin annesine bağırması karşısında Selma hanımın hiç kılının kıpırdamaması ilginçti! Kadın maaşallah tepkisiz! Bir de ne güzel sıyrıldı işin içinden! Yasemini suçlamalar filan...
Hemen evlenmesine kızıyor da ileri de Rüyanın torunu olduğuu öğrenince nasıl tepki verecek çok merak ediyorum

Melal
31-03-07, 00:30
Ayrica Necdet olmasa Yasemin intihar etmisti. Yani Yasemin hayatini dahi Necdete borclu.

Daha otesi var mi bunun. Neden herkeste Necdete karsi bir nefret var, anlamak mumkun degil.

Öldürmeyen Allah öldürmez.
Belki atlasa hem kendi,hem bebeği kurtulurdu.
Yada Necdet değil de başka birisi kurtarırdı.
Hayret bişeysiniz bu akşam kimse Necdet'i ve Yasemin'i savunmasın topuğunuza sıktırırım.:img-hyste
Memati bir telefonumu bekliyor yani ona göre:img-hyste

merve d.
31-03-07, 00:30
evet evet bekler o daha... :img-hyste biraz daha beklerse boston alip göndericem anca ayakta durur:img-hyste neyse bn baska birsey sorucaktim ahmet rüyanin kizi oldugunu biliyormu?? gerci bilse bu kadar sakin durmaz ama yinede sorim dedim !!:img-wink:

henüz bilmiyor...keşke bilse...
bence yasemin ahmete bir şans tanımalı sonuçta gerçek babası ahmet ve ahmet kesinlikle çok iyi bir baba olur.hem kendi çoçuğu olduğunu bilmediği halde rüya yı da yanında getirmesini istedi bilse kim bilir ne yapar

Güneş-07
31-03-07, 00:31
birde bence ahmet nejdetetn daha iyi bir baba olurdu ya daha rüyanın kendi kızı olmadığını bile bile nejdetin kızı olduğunu sanıyor ve onunla trende ne kadar iyi ya
yok yok ben bugün sibnirden uyuyamam...

ayşenurr

Ahmet ile Yasemin'in birbirlerini çok sevdiklerini biliyor.üstelik çocuklarıda var.
Necdet daha ne bekliyor,anlamış değilim.

yalcinersonmez
Kardeşim Ahmet bi haber kızından kendini bir Ahmet'in yerine koysan.
Diyelim ki sevdiğin kadın hamile ve gidip başkasıyla evleniyor ve kızın o adama baba diyor.
Sen yıllar sonra bir kızın olduğunu öğreniyorsun ne yaparsın.
Amann banae deyip o çocuğun baba bildiği adama baba demesine devam etsin mi istersin.
Yoksa bana bunu nasıl yaparsın deyip sevdiğin kadını ve kocasına ağzına geleni söyler misin?
Burdan atmak kolay bence olan Ahmet'e oluyor.

aslında doğru söylüyosun ahmetin tarafından bakınca öle çıkıyo ama bide necdetin tarafında baksak...walla ben ahmet yönünden hiç düşünmemiştim napim necdette o kadar güzel oynadı rolünü ortamı ağlattı bee. (hele o şarkısının son sözleri yoqu bitirdi beni) hem yaseminede ahmetin karısı diyip durmayın ya nede olsa yaseminle ahmet evli değil ve rüyada gayri menkul bi çocuk...:good:

brittlex
Yasemine kızan arkadaşlar. Hepinizden özür diliyorum. Sizlerin yasemini anlamdığınızı düşünüyordum taki bu bölüme kadar. Hepinizden çokkkk özür dilerim. Yasemine inanılmaz sinir oldum. İki adamın da hayatını mahvetti yaaa.
Necdet'i düşünüp üzülmesi doğal, ama Ahmet'i kızından mahrum etmesine ve en önemlisi çocuğunu söylememesi affedilir gibi değil. Bu diziyi seyrederken büyük bir aşk görüyordum. Bu gece sadece sinir olduğum sahneler gördüm ve başım inanılmaz ağrıdı.... ne oldu bu diziye böyle.........:(((

merhem
Son sahnede Necdet ve Ahmet'i gösterdiler ya ayrı karelerde, bittim orda. İkisinide çok seviyorum, ve ayırt edemem. Bence Necdet hiç suçlu değil. Oda aşık, tek suç Yasemin'in.

Bütün bölüm içim bayıldı, gidecek mi gitmeyecke mi diye? ki benc eyasemin gitmeyecek Ahmeticimiz kızacka ve maalesef Aylayla evlenecek.
Bu bölümdne sorna sıkı bir Ahmet&Necdet çiyim (Özge gibi :) Özge benide al, yanına:img-hyste ) No ayla, No Yasemi No Problem:happy0064

Cansucum sende benim gibi ahmetci necdetci olunca son sahnede bitmissin
O anda iki sevdigim karakteri oyle gorunce bende bittim :sad53:

judy
Bence oradan Ayla'yı çıkarıp Yasemin'i soksak çok daha iyi olur...Ayla kim ki bu ailenin bir ferdi olabiliyor?Pabucumun doktoru:icon_whis

Ayla henüz karışmadı birşeye kızcağız bir dispanserde çalışıyor doktor doktor... Sadece aşık başka bir zararı dokundu mu?:img-yes:

şilimsi
yaa kadın kendini düşünmüyo diyelimm..necdet için mi yıllardır sevdiği adamdan vazgeçiyoo..ya da kızını hiç mi düşünmüyo..kızını düşünse zaten direk ahmeti seçmesi gerekirr..
yok arkadaşlar yaseminin yaptıklarında mantık aramayın çünkü yokk!!!!!!sadece bizi kanser etmek için ve ahmetle yasoyu yeteri kadar birbirlerinden koparabilmek için böyle aptalca olayları yaşatıyolar..yoksa gerçek hayatta kimse yaso gibi ikilemde kalmaz..ya sağdır ya sol..ya arkadır ya ön..ya eğridir ya doğru..ama yasemin hanım illa ikisin,i birden seçicekk..niye bi koca neyine yetmiyoo...
rüyayıda benzetmiş yavaş yavaş kendine zaten..ben rrüyaya acıyorum..herşeyin içine edende o gerçi ama..

fundapehlivan
31-03-07, 00:32

Anlamak gerçekten mümkün değil mi?
Tamam hayatını kurtardı ama gerisini de mahvediyor:icon_sorr

Açıkçası benim onun ağlamaları pek üzmedi!!

Şu bavul toplama olayları filan o andan itibaren ben bir gerildim!
İçimden hadi kızım git, git!
Her defasında yüzüm değişiyor, eyvahlar gitmeyecek diye!!

Ama ne biçim bir bölümdü ya mahvoldum, bittim!

Güneş-07
ve ben bu arada dzini başını klaçırdım hep geç başlıyor diye 10.15 açtım bir baktım başlamış kavgalar olmuş ahmet adadad babası karşılıyor onnu evde acaba tekrarı ne zaman olur...

pegasus*
Yalnız Ahmet ne güzel söyledi Yasemine necdet sana aşık diye!!
Ama çok sinirli necdete haklı olarak...
Geçmişte birirlerini üzmüştir filan tabii kendini kastediyor:img-hyste
Şimdi de bedelini ödemeli...
Valla onu öyle bir ses tonuyla söyledi ki ürperdim...

Bu arada Ahmetin annesine bağırması karşısında Selma hanımın hiç kılının kıpırdamaması ilginçti! Kadın maaşallah tepkisiz! Bir de ne güzel sıyrıldı işin içinden! Yasemini suçlamalar filan...
Hemen evlenmesine kızıyor da ileri de Rüyanın torunu olduğuu öğrenince nasıl tepki verecek çok merak ediyorum

fundacım gelinler kaynana toprağından olurmuş. yasemin de aynı gamsızlıkla ahmet'i değil de necdet'in iyiliğini düşünmüyor mu?

muko88
31-03-07, 00:33
Necdet'i mi yolsam,Yasemin'i mi karar veremiyorum.
Valla sinirimdem bu akşam Necdet ağlarken çalan müziği ve sonda çalan şarkıyı bile doğru dürüst duymadım.
1 hafta bekleyeceğiz Yasemin gidecek mi,gitmeyecek mi diye offf gıcık bir durum.

Gitmeyecek Melal cim...

Kendine aşık ve kızını çok seviyor olan Necdete kıyamayacak, ahmete kıyacak ve gidemeyecek...
Kızına da kıymış oluyor aynı zamanda!
Böyle bir saçmalık olamaz ya!
Bi insan bu kadar düşüncesiz olabilir mi
bu nasıl aşk ya
sevdiğim adamın tırnağını kimseye değişmem bu yasemininki nasıl sevgi ya
bi de çocuğu da ayırıyor babadan
Allah tez zamanda ala onu inşallah
o da kurtulsun biz de
çıkarsınlar diziden yasemini
ölsün
ahmet de öldü der en azından umutlanmaz garibim

Sinem90
ilk defa hatırla sevgiliyi izlerken bu kadar sıkıldım.bu bölümden hiç tat alamadım.özellikle ahmet&yasemin sahnelerinde duvarlara baktım sıkıntıdan artık.bu dizi aşkla siyaseti dozunda ayarlayamıyor.ayrıca onların yaptıkları hiç de hoş değildi.necdete çok acıyorum.valla gözyaşımı ben bile tutamadım.birazcık akıverdi.anneme hissetirmedim tabi bunu. :img-blush valla bi bizim ufaklıkların sahnelerinde heyecanlandım.onlar da olmasa çekilmezdi.zaten sevimle mehmet hiç görünmedi bu bölümde.nerdeyse hiç yoktular. :icon_sorr harunun arkadaşı ışıka taktı.ışık da ne safmış.siz nerden anladınız sağcı olduğunu dedi ya koptum orda.bi de şevketle selmanın çarşaf çekiştirdiği sahnede... :img-hyste rızanın kerimanı reddetmesi çok iyi oldu.ona da bu yakışırdı. :good:
sonda çalan şarkının adı sanırım dalga kırandı.müzik güzel ama söz eklenince olmamış gibi geldi bana. :icon_whis

burcuuu

evt.. Yasemin bir bakıma Necdet sayesinde hayatta..
onunLa evLenerek beLkii kndince iyii bişiyide yaptı..
ama Necdet zamanı qeLince ayrıLıcakLarıını söyLemişti..
Bu kdr uzun sürmeyecekti.. Bu ne şmdi.. Çocuğu da iyice
sahipLendii zaten.. Kötü durumda oLan Ahmet..
Necdet değiL kii.. Sevdiğinden.. çocuğundan uzak oLan..
daha çocuğu oLduğunu biLe öğrenemeyen Ahmet..

Necdet oLması qerektiği kdr mutLu..

merhem
31-03-07, 00:34
Evet ya resmen bittirdiler beni,devre dışıyım!Ancak benim düşüncem o kare dersine dönecek.Gülerek bekleyen Ahmet'in gülümsemesinin yerini gözyaşları alacak,Necdet'in gözyaşlarının yerini de gülümseme...
Aslına bakarsan şu an anladım Ahmet'in o Ayla denen şahısla nasıl evleneceğini...Yasemin gelmeyince ondan nefret edecek ve Ayla gibi bir kadınla evlenecek Allah'ım ya:icon_sorr

ya gitsinn gitsin yasemin artik gitsin atsin kendini biyerden
Ahmeti ayla mutlu eder
Necoyada meyra nefret ettim yaseminden birkez daha

buarada melal ablacim ben burdayim :img-hyste
Necomu rahat birak :img-in_lo :sad53:

Melal
aslında doğru söylüyosun ahmetin tarafından bakınca öle çıkıyo ama bide necdetin tarafında baksak...walla ben ahmet yönünden hiç düşünmemiştim napim necdette o kadar güzel oynadı rolünü ortamı ağlattı bee. (hele o şarkısının son sözleri yoqu bitirdi beni) hem yaseminede ahmetin karısı diyip durmayın ya nede olsa yaseminle ahmet evli değil ve rüyada gayri menkul bi çocuk...:good:

Bu akşam Ahmet'in tarafından bak derim.
Gel anlaşalım herşey bu Yasemin mıymıntısının altından çıkıyor.
Konuşma özürlü bu kız ya ne Ahmet'le konuşabildi,ne Necdet'le.
Her ikisi de onun yüzünden ağlıyor.

aktaş
offf yaa nası gitmez yasemin nası gitmezz yaa o ahmet rüyanın babası tamam necdet büyütmüş olabilir ama ahmet bilseydi necdetten çok sevmiycekmiydi rüyayı yaa bu nası bi haksızlık yerimde duramadım izlerken ahmet aylayla evlenecek diyosunuz ya kesin bu sebeptendir çünkü yasemin her zamanki uyuzluğuyla ahmete gitmiycek önünde bi fırsat vardı ama yinede sölemedi off çok sinirimi bozdu yasemin bu akşam necdete de üzüldüm ama ahmet yılladır sürünüyodu bi başına onun yanındaysa rüyayla yasemin vardı canım ahmetcim yaaa üzülme senn:sad53:

fundapehlivan

Keşke bir imzala karı koca olsa!!

İlk başlar da ahmet yasemine bir şey demişti, sen zaten benim karımsın gerisi formalite!!
Bu normalde eğreti de olsa doğru çünkü önemli olan kalben ve beyinen beraber olmaktır...
Ama burada o söz kesinlikle doğru çünkü bir kere onlar sadece aynı evi paylaşıyor! Sadece paylaşıyor, karı koca değiller...
Birbirlerine karşı sorumlulukları da yok ayrılmak üzere yapılan bir sözleşme olarak bakabilirsin buna...
Ben kesinlikle evlilik olarak bakmıyorum!!

serenalti
31-03-07, 00:35
finalde yasemin ölür..

en sonda böle bi sahne görebiliriz..herşey beklenir bu senaristlerden..
ççok duygusal mıymıy bi şey haline getrdiler ha..anladık necdet baktı 4 sene..ama öz babası da yaşamak isterdi kızıyla karısıyla vs..uzatmasalarkeşke ama..bu arada dizi 28 şubatı bile anlatabilirmiş..gazetede okudum: türkiyenin geçmiş 20 yılını falan anlatcaklarmış..bu durumda yasemin 38 yaşında falan hala necdetle evli olrmuş..artık yani..nese..herkese ii geceler..

hayırlı kandiler..

zeyneps
31-03-07, 00:37
O Necdet'te amma ağlak çıktı ya ne o zır zır:sad53: bana bak Necdet duygu sömürüsü yapma herkes yutar ama ben yutmam:img-pilot Ahmet ya sende ağla biraz bak Necdet ağlıyo ağlıyo istediklerini elde ediyo safım benim:img-hyste
Ahmet Ayla'yı tutmamıştım ama Yasemin gelmezse-ki gelmicek-bas nikahı kıza nikah şahitliğini ben yapıcam valla bi de bağırıcam ,Ayla için"Türkiye seninle gurur duyuyor,Türkiye seninle gurur duyuyor"
Ha bi de Harun'un resmini ilerki bölümlerde kullanacaklar gibime geliyyy arkadan da fon "Sevdamız bir uzun bakış":sad53:

sondakika

necdetin tarafından bakılmaz..bakılamaz.. çünkü o uyuzun buna hakkı yok.. evet yok.. iki gönül birbirini deli gibi severken üçüncüsü aradan çekilecek.. çekilmeli.. çekilmezse ne mi olur.. ahanda hatırla sevgili durumu olur.. ne demek bu.. o delikanlılığı göstermeyip çapsızlık mı yapacaksın.. lem adamı gebertirim hele evladımı benden saklayacak.. o dakika gebertirim soysuzu.. hem bunu edecek hemde bu dünyada rahat mı edecek.. adamı oyarım lem.. :icon_evil emekmiş.. ne emeği.. ağaç mı lem bu.. kime emek bu.. çaldığı malda değil, evlat... adamın aşkı sevdası hayatı.. daha yetmemiş evladını çalmış.. ortada müthiş bir emek var ama bu hırsızlıkta çapsızlıkta çirkeflikte vs vs..

bu kadar kolay mıdır?.. çoçuk emek sahibininmiş. töbee verin o zaman evladınızı daha iyi emek göstereceklere ortalık evlat arayan aile dolu.. bu işler bol keseden, oturdugun yerden laf atmaya benzemiyor..

fırtına_
nejdete çok üzüldüm :icon_sorr

bence yasemin çok büyük bir hata yapar gitmekle
nejdet terkedilmeyi hakeden biri değil

ayrıca ahmetle huzurlu bir hayat sürebileceklerine inanamıyorum ben
yaseminin ailesi ahmetin ailesi...gene huzursuz olucaklar:icon_sorr
hem bu sefer arkalarında çok daha büyük bir enkaz bırakıcaklar

neyse arkadaşlar
ben geçen bölümü izleyememiştimde
bu ahmet rüyanın kendi kızı olduğunu biliyor mu acaba

Sinem90
oy ayşem benim. :) ya onu geç bölüm olarak ben hiç zevk alamadım.zorla izledim inan.senaristler eski formunda değil.nerde o menderesli bölümler nerde bunlar?!vallahi bi ufaklıklar işi götürüyor şuan.:icon_whis

fundapehlivan
nejdete acımamamın sebebi o 5 yıldır çok mutluydu.ahmetse hiç haketmediği halde hep acı çekti.hayatının en acı 5 yılını geçirdi.nejdetin çektiği acı ne ki?asıl ahmet öğrensin bakalım rüyanın kendi kızı olduğunu ne oluyor.düşünsenize yıllar sonra bi kızınız olduğunu öğreniyorsunuz.ama o başkasına baba diyor.sizin yaşamanız gereken mutluluğu başkası yaşıyor.hayattaki en acı durumlardan biri budur herhalde.

kısasa kısas valla.ama kısasa kısas olmadı.nejdet 5 yıl çok mutluydu ama senaristler ahmete 2 günlük mutluluğu çok gördüler!

Valla Necdet o 5 yıl bence hiç de mutlu değildi... Olamaz da...
Düşünsene sevdiğinle evlenmişsin ama dokunamıyorsun, başkasına aşık olduğunu biliyorsun, ümitle bekliyorsun ama seni sevmiyor. Etrafa mutlu çift izlenimi veriyorsun! Tamam yanında olduğu için biraz mutlu mutlaka ama bunlara bir de kaybetme korkusunu ekle...

bence en büyük acılardan biri yanında olup aslında çoook uzaklarda olması...

Billush
31-03-07, 00:38

Hahaha:img-hyste :img-hyste Cansu beni unuttun kız ben de Necdet&Ahmetciyim başından beri...Ah Allah'ım ya Yasemin'i anlamak çok zor değil aslında biz nasıl karar veremiyorsak o da veremiyor...Hem onun düşünmesi gereken bir çocuğu var offf kime kızayım bilemedim ki:icon_sorr :icon_sorr

muko88
31-03-07, 00:39
Bu Yasemin ve Necdet evli bi çift olarak devam ederler...
Hatta size şunu söyleyeyim Yasemin ve Necdet zamanla gerçek karı-koca bile olabilirler...Bundan emin olun ve ikinci çocuğu da necdetten olur yaseminin.Bence kesin böyle olacak!
Keşke başta bize böyle bi aşk göstermeselerdi, sevgiymiş aşkmış!:hıh
Bu mu sevgi aşk!
Gülesim geliyor...
Yaseminden nefret ediyorum!
İğreniyorum hatta, ahmeti azcık da mı sevmemeiş aptal...

sühan
Necdet dedi ya.. "ben şimdi onlarsız nasıl yaşayacağım".. harbi ağladım. içim cız etti.

Ya yazık ya.. bir erkek için çok zor bir durum. Hem de çok büyük olgunlukla öfkelenmeden, abuk bir tepki vermeden sadece gözyaşlarıyla yaşadı durumu. O ağladı valla ben de ağladım.

Ahmet için başka şeyler hayal etmiştim. tereddütler yaşar, kolay hamle yapamaz. sonucta evli bir kadın.. nasıl bir evlilik olduğunu bilmiyor. Biraz hayalkırıklığına uğradım.. Yasemine gelince ben ona ne diyeyim. Hiç onaylamıyorum. Çok bencilce davranıyor. Artık Necdetin büyük aşkının kendisi olduğunu da öğrendi. Ne bileyim, başkalarını düşünmeden yaşıyor. Onaylamıyorum onun hareketlerini (yani senaristlerin ona biçtiği rolü)

Hala etkisi altındayım. Okan Yalabıkta harbi iyi oynamış. Normalde onun oyunculuğunu çok beğenmem. Ama bütün duyguları, çıkmazları, acıları cok iyi yansıttı. :good: Saygılar Okan Yalabık ve bravo.. :happy0064

ayşenurr
Bu akşam Ahmet'in tarafından bak derim.
Gel anlaşalım herşey bu Yasemin mıymıntısının altından çıkıyor.
Konuşma özürlü bu kız ya ne Ahmet'le konuşabildi,ne Necdet'le.
Her ikisi de onun yüzünden ağlıyor.

Yasemin hem Ahmet'in hemde Necdet'in hayatını mahvetti.ilerdede Rüya'nın
hayatını mahvedecek.herkese zarar veriyor.kararlı davranamıyor.kişiliği zayıf.

şilimsi
arkadaşlar bence burda necdette suç aramayın..tamam necdet sulugöz olup yasoyu etkilemiş olur..ama yasemin eğer gerçekten ama GERÇEKTEN ahmeti seviyor olsaydı hiç bişey umrunda olmazdı ve vın turizm giderdi..hem bunlar anlaşmamışlar mıydı bi kaç sene sonra ayrılırız diye..rüya oldu dana gibi kızz...bunlar hala evcilik oynuyoo...yasemin niye giderken açıklama yapmak zorunluluğu hissediyo kendinde..tamam yapması gerekli belki de ama neden korkuyoo neden...ahmete demişti yaa taaa seneler öncesinde yüzünü görürsem yapamam gidemem falan diye..şimdi aynısı necdet için mi geçerli..bi iyi babalık yapıyo diye mi ahmetten vazgeçtin yasoo..
pehh görende seni aşık sanır beee...papucumun annesi&aşığı...
sen g,t necdeti teselli et gitmiyorum diye...içine et herkesin hayatınınn..ruhsuz şeyy..duygusuz..düşüncesiz..anne bozuntusu..ahmetin sevdiği kızsın diye başka bişy dem,yorum ama neysee..

erendiz
31-03-07, 00:40
Her hafta dram.. her hafta çaresizlik.. hiçmi mantık kuralları ve akıl yolu olmaz insanlarda...
Yani karakterlerde.. öyle saçmalaştırılmış karakterler ki...
Genç bir kız düşünün... evlilik dışı münasebette bulunabilecek kadar birini seviyor..:icon_whis
Sonra o büyük aşkını ailesini ardında bırakamayarak terk ediyor...(evet bazı gizlenilen gerçekler vardı.. orada mazur belki diyelim...)
Sonra o karaktere en büyük haksızlıklardan biri yapılarak doğacak çocuğu gizleneniyor..
Oda yetmiyor.. Necdet in kesinlikle iyi bir karakter olduğunu düşünüyoruz, bunda herkes hemfikir biliyorum.. ancak oda bir şekilde hem YARDIM! ,hemde kendi hisleri için bir ümit ışığı ortamı doğduğuna inanarak..
Kurtarıcı bir evlilik düzenleniyor...
Hem doğacak çocuğa.. hem kendi çocuğundan bihaber Ahmet'e...
Hem iyi niyetli fakat aşk yüzünden çaresiz Necdet'e... hemde yıllar boyu rol yapmak zorunda kalan Yasemin'e yazık oluyor....
Ancak benim içimden konuyu bilmemize rağmen... yangın varrr....!!!
diye bağırmak geçiyor......:img-wink:
HERKES BİR ŞEKİLDE YAŞAMINI RAYINA OTURTMUŞ...
ZAVALLI...'' AHMET '' HALA KÜÇÜK EMRAH FİLMLERİNDEN BETER.. ELİNDE...
KIRMIZI VALİZİ... YILLAR GEÇTİ DOLANIYOR...
PES DEMEKTEN BAŞKA ÇAREM YOK..
HER HAFTA AYNI... :img-swoon
SENARİSTLER....:img-banne :img-banne :img-banne
Asiacığım, sağol beni uzun uzun yazmaktan kurtardın, hislerime tercüman olmuşsun, ben de imdat diye bağıracağım, konu artık iyice vıcık vıcık Türk filmi oldu, hanımefendi hazretlerinin gelgit ruh haline göre şekillenecek bütün olaylar anlaşılan…
Mutluluk filmini seyretmişsin anlaşılan bence güzel bir filmdi, Murat Han adlı oyuncu çok iyi oynamış..Sevgiler..

Melal arkadaşımız da 70 ve 80’ler de sağ görüşlü gençlerden de idam edilenler olduğunu yazmış. Tamamen yanlış bir bilgi çünkü onlardan hiç asılan olmadı ama çatışmalarda az sayıda öldürülenler oldu. O dönemin tüm faturası solcu öğrencilere ve sol görüşe çıkarıldı.

Demirel’in kendisinden daha meşhur bir sözünü anımsatayım: Bana “sağcılar cinayet işliyor” dedirtemezsiniz…

askasurguncu
Hahaha:img-hyste :img-hyste Cansu beni unuttun kız ben de Necdet&Ahmetciyim başından beri...Ah Allah'ım ya Yasemin'i anlamak çok zor değil aslında biz nasıl karar veremiyorsak o da veremiyor...Hem onun düşünmesi gereken bir çocuğu var offf kime kızayım bilemedim ki:icon_sorr :icon_sorr

aynen nejdete kiziyordum sabahtan belli ama
aglayisi bitirdi beni ahmete gelince yazik cocuk heveslendi ama
yasemin gitmeyecek yasemine gelince iki arada kaldi onun durumuda cok zorrr

Melal
Sevgili Murat Ahmet gerçekleri öğrendiği zaman öldürmez bile bir tane yumruk atarsa ona şükür edelim.
Necdet birde yakında kendine sevgili yapacak.Oh ne ala memleket sen elalemin karısını,kızını yanında tut.
Sonra birde sevgilin olsun.Çok ballı bu Necdet ama ceremesini sonra çekecek.

fundapehlivan
Ben artık Ahmetin çook üzüleceğini sanmıyorum!
Elbette yıkıma uğrayacak ama bu sefer daha çabuk hem de hızla toparlanacak!
Gözü açılacak, hayata dönecek!
Çünkü Yaseminle kesin olarak bitecek ve üstelik ona karşı bir nefret duygusu bile olabilir...
Bu durum da Ayla ile olanlar da daha bir hızlı gelişir bence...

merhem
oy ayşem benim. :) ya onu geç bölüm olarak ben hiç zevk alamadım.zorla izledim inan.senaristler eski formunda değil.nerde o menderesli bölümler nerde bunlar?!vallahi bi ufaklıklar işi götürüyor şuan.:icon_whis

Valla ben hungur hungur agladim hele son sahnede ahmetimle necomu oyle gorunce :sad53: :sad53:

Ama evet o eski heycan kalmadi.. :icon_whis

Billush
ya gitsinn gitsin yasemin artik gitsin atsin kendini biyerden
Ahmeti ayla mutlu eder
Necoyada meyra nefret ettim yaseminden birkez daha

buarada melal ablacim ben burdayim :img-hyste
Necomu rahat birak :img-in_lo :sad53:

Ayla deme bana Ayşe,bana Ayla deme sinirlerim tepeme çıkıyor valla şeytani bir hal alıyorum :icon_evil :icon_evil
Meyra girmesin ya bu diziyi bozar gibi geliyor bana....Ama bir yandan Necdet de mutlu olsun istiyorum off çok şey istiyorum ben :)
Ben de buradayım ayrıca lütfen Necdet'le ilgili kötü ithamlarda bulunmayınız :)

meltem-cmbl
ay biizm haftalarca beklediğimiz rüyanın doğum günü meğersem ışığın doğum günüymüş ya:) ışıkta sapıttı iyice fotoğraf makinasıyla:)

ayy deniz ve defne resim çekilenn süperlerdi ya gülmekten öldümm orda deniz çok şeker:img-blush ay ışık galiba o sağcı çocuğa aşık olcakk.harun ışığı seviyo bu bölümde anladım

off son sahne bitirdi benı yaa ahmetbi tarafta sevinçli necdet bi tarafta üzüntülü necdeti acındırıp duruyolarr .ama necdet bir gün mutlaka bunlarınn olcaağını biliyodu bile bile evlendii kendi istedi şimdi çekcek acısını

Sinem90
31-03-07, 00:41
mukaddes bu gerçekten sen misin? :img-help:
açıkçası ben daha farklı bölümler bekliyordum.hayal kırıklığına uğradım.bölüm boyunca sıkıcı yasemin sahnelerini izledim. :hıh

averaj
31-03-07, 00:42
taze bir ekşi yorumu

ne kadar ustalıkla ve emekle çekilmiş bir dizi olsa da aradan 40 küsur yıl geçtikten sonra dönem dizisini günümüz mekanlarında çekince ufak tefek hatalar olabiliyor sanırım.
bu bölümde de itü'ye demirel'in geleceği söyleniyordu ama çıkan arbede istanbul üniversitesi beyazıt kampüsünün süleymeniye çıkışındaydı ve ayrıca pembe gri yer taşları da kareye girmekten kaçamadılar.
ayrıca necdet'in baktığı fotoğraflar sanki bizim bildiğimiz fotoğraf kağıdına basılmıştı hatta arkalarında da sarı renkle markası yazıyordu. o dönemlerde belki kullanılmaya başlamıştır onu bilemiyorum.
ve ufak bir gözden kaçan ayrıntı daha bu dönem hatası değil dikkatsizlik hatası; eğer yanlış anlamadıysam ahmet ile yasemin saat 7 trenine bineceklerdi fakat dizinin son anlarında necdetin arkasında duran saat dokuzu on geçiyordu...

ayrıca, bölüm boyunca yasemin'e içimden saymadığım küfür kalmadı. nasıl onun kaç yıldır yanında olan, destek veren, çocuğuna babalık yapan adama bi anda sırtını dönebilir ki... tamam sonunda muhtemelen gitmekten vazgeçti ama necdetin ona olan aşkını da öğrendikten sonra bence kesin kararını vermeliydi. yaseminden bunu beklemezdim ne olursa olsun. (evet ben dizi ile gerçeği ayırt edemeyen bir insanım!)

deniz ile defne aşkı ise kabak gibi ortada, ahmet'in teyzesi de çaktırmadan dayıya yazmakta ama dayı ya anlamamazlığa geliyor ya da iyi çaktırmıyor... yani bu iki ailenin aşktan yana çekecekleri var. bu arada deniz* karakteri deniz gezmiş olmayacakmış (zaten olması çok eğreti kaçardı) ama o dönemin solcu gençlerini temsil edecekmiş, tıpkı rıza karakterinin üstlendiği rol gibi.
belirtmeden de geçemeyeceğim niçin yaseminin kardeşini* o kadar aptal yaptılar yani bi insan bu kadar da saf olamaz tamam saf ve temiz kız rolünü üstlenmiş sanırım dizide yaseminden sonra ama saflık biraz aptallığa kaymış durumda bu kadar olamaz, imkansız. ipek de yeni bir aşkın içinde olacak sanırım ilerleyen bölümlerde diziye yeni giren ismini unuttuğum karakterle.

Melal
31-03-07, 00:42
Sevgili Erendiz ben sağ görüşlü öğrencilerden de idam edilenler oldu diye biliyordum.
Demek ki yanlış biliyor muşu hatamı düzelttiğin için teşekkür ederim.
Diziye Yaşar karakterinin katılması iyi oldu.
Sadece sol görüşten görmeyeceğiz o dönemi belki de Işık'ta sağcılara katılacaktır.

ashLı
31-03-07, 00:43
o nasıl bölümdü öyle ya.artık yasemin rüyanın uyanma sehnesinden sonra ahmete zor gider.Rüya nasıl da bırakma beni baba diyodu.necdete de yazık yaa .ama ahmete de baba deme zamanı gelmişti dizi iyice karıştı pembe diziye döndü :)yasemin saçmalıyo artık yaa

Güneş-07
hani yaseminin nejdetle rüyayı izlediği sahne varya
ben olsam orda ne düşünürdüm biliyor musunuz?
bu mutluluğu ahmet yaşamalıydı,bunlar ahmetin hakkıydı diye düşünürdüm.

ama yasemin hanım neler düşünüyordur kimbilir?
aman efendim ben bunlara nasıl kıyarım?:icon_evil
valla yasemincim benim sana kıyacağım gibi kıyabilirsin:dito

aynen havincm bende öle düşünürdüm ama ysminin yüzünde artık duygularını okuyamıyorum ne düşünüyor anlaymıyorum bu kız nejdete mi aşık ahmete mi anlamdım ya...
birde arabada eski günleri hatırlarken ne kadar aptalmış deyip durdu ya orda ne demek istedi anlamadım nejdetei neden sevmediği için mi aptal olduğunu düşündü acaba...offff haftaya umarım gider yasmin...

Billush
Sinem sus kanka sus :) Sen Sevimle Mehmete yakın başka bir yorumda bulunma:img-hyste
Meltem ya Deniz'le Defne çok şekerlerdi ya bayıldım o sahneye...Bir de Defne'yle Işık'ın konuşması güzeldi.Aşık olunca nasıl anlayacağız diye sormasının sebebi Deniz gibi geliyor bana :icon_whis

cropsy
31-03-07, 00:44
Bence ne Necdet'e kızılsın,ne de Ahmet'e.Burada kızılacak biri varsa Yasemin'dir kesinlikle.Zaten nedense bizim dizilerimizde başrol kadın oyuncuların karakterlerine böyle tuhaf,tutarsız hareketler sergiletiyorlar,adeta ''Seyirci,ana kadın karakteri sevmeyin,ondan nefret edin'' der gibi.Ama tüm senaristlerimizin bilmesi gerektiği bir şey var ki;o da bu yolun artık giderek seyircinin tadını,tuzunu kaçırmaya başladığı..

Ben diziyi çok izlemiyorum (dönem dizilerini çok sevmeme rağmen) ama annem her hafta izlediği için ondan biliyorum ki Yasemin_Ahmet_Necdet ''acı'' aşk üçgeni gittikçe klişeleşiyor,sıkıyor.Bence senaristler dizilerinin biraz orjinal,biraz farklı olmasını istiyorsa bir an önce bu aşk üçgenine öyle ya da böyle bir son vermeli ve başka şeylere yönelmelidir..

Ben bu hafta diziyi sadece genç dörtlü:) için izledim ve bundan sonra da izlersem onlar için izleyeceğim.Berk rolüne inanılmaz yakışmış,keza Harun rolünü oynayan oyuncu da..Ancak Defne ve Işık'ın o küçüklük hallerini gözlerim aramadı değil:)Daha uygun birilerini bulabilirlermiş bence:)Bir de tabii İTÜ'deki olaya değinmeleri çok ilgimi çekti,ne de olsa kendi okulum:)

Necdet üç ana karakterden favorim ve Rüya'dan ayrılamamasını yadırgamıyorum.Burada hatalı olan taraf Yasemin'in Necdet'e böyle zor,ağır bir yük yüklemesidir.Eğer zamanında gözlerinin içine ışıl ışıl bakan Necdet'in aşkını fark etseydi ya da formalite evlilik yaparak Rüya'ya onu gerçek babası diye tanıtmasaydı Necdet bu kadar üzülmezdi,Rüya'yı bu kadar sahiplenmezdi..

Ahmet'e gelince..Yasemin_Ahmet ikilisi hiçbir zaman ilgimi çekmemiştir;çünkü bana göre çok uyumsuz bir çiftler.Bu karakterle ilgili tek temennim Rüya'nın gerçek babası olduğunu öğrenince Yasemin'e gerçek bir ceza vermesi ve de Ayla'yla ya da bir başkasıyla yeni bir hayata adım atmasıdır.

Rüya ise..Bence asıl üzülecek,yıkılacak olan o küçücük kız..Ona ne düşünür senaristler hiç bilemiyorum:icon_whis

cookie
Yasemin'in tercihi çok zor... Bir yanda kızı babası olarak Necdeti biliyor. Bir yanda da aşkı.. Aslında Yasemin de Ahmet'te aşkı hakettiler.. Ancak ne yazık ki çok önemli engeller hep önlerine çıkıyor.

Necdet'e çok üzüldüm. Artık durum onun için ''sevdiği kadının gitmesi''nden daha öte.. Artık o yıllarca baba sevgisi verdiği ve öz evlattan farkı olmayan ''kızından'' da ayrılmak durumunda. Yasemin kadar Rüya'dan ayrılmak ona çok zor geliyor.. Hatta sanırım Rüya'dan ayrılmak daha zor geliyor.
Sahte de olsa o bir dünya kurmuştu kendine.. Kendini ailesi olduğuna inandırmıştı. Yasemin ve Rüya'yla yeni bir hayat kurmuştu kendine.. Ve şimdi ailesi elinden alınırken tek söz söylemeye hakkı yok. Çünkü o bu aileyi kurarken Yasemin'den söz almamıştı. Yasemin'in ona karşı dostu olmaktan başka sorumluluğu da yoktu. Belki yıllar önce bütün bunlar ona kaldırılabilir gelmişti. Geleceği düşünmemişti. Ama şu an bu acılar ona çok zor geliyor.. Kendisi hiçbişi yapmamasına rağmen ailesi elinden akıp gidiyor. Onun ''dur'' deme gibi bir hakkı bile yok. Karısı ve kızı gereçek babaya gidiyorlar..

Ancak şu var bu durum Rüya açısından çok zor kabul edilir bir şey.. Sonuçta Rüya baba diye yıllarca Necdet'i tanıdıktan sonra ona aslında gerçek babasının Ahmet olduğunu söylemek çocuk için de çok büyük bir yıkım..

Yasemin'in gitmesini istiyorum... Bugün gitmese yarın veya öbür gün içinden gitmeyi geçirmeyecek mi? Geçirecek.. Onun için bu gidiş hem onun için hem Necdet için çok daha iyi olur.. Vakit geçtikçe sürünceme devam ettikçe Necdet kahroluyor..

yalcinersonmez
ya ben düşündümde bence burda tek suçlu var oda yasemin...herşey onun yüzünden oldu belki ahmetle o gece o konuşmayı yapmayıp ayrılmasalardı belki bambaşka olurdu ama kendimizi fazla kaptırmayalım nede olsa bu bir dizi ama hayat bir tiyatrodan ibaret dilmi (waay be ne çok edebiyat parçalamışım :D)

Sinem90
averaj koptum.:img-hyste
demek yasemine saymadığı küfür kalmamış.:img-hyste
ayrıca o ahmetin teyzesi değil halası olacak.onu öğrensin de yazsın. :hıh
senaristler yalvarıyorum şu sahneleri bitirin.ben siyaset izlemek istiyorum. :img-help:

sondakika
Sevgili Murat Ahmet gerçekleri öğrendiği zaman öldürmez bile bir tane yumruk atarsa ona şükür edelim.
Necdet birde yakında kendine sevgili yapacak.Oh ne ala memleket sen elalemin karısını,kızını yanında tut.
Sonra birde sevgilin olsun.Çok ballı bu Necdet ama ceremesini sonra çekecek.

sevgili melal, sinirlerim acayip gergin.. birde çoçuk emek sahibin falan filan yazılarını okuyunca daha delleniyorum.. ağaç mı bu yahu.. bahçeye dikilen yasemin topluluğu mudur.. evlatlarına başkalarının sahip çıkasıcalar diye beddua edeceğim mübarek gece şimdi olurmu lanet okumak.. olmaz.. bende biraz uslubu sinirlendirdim.. :img-cool2 sinir hali geçer..

ha böyle diyenler kesin ya bekardır yada evladı yoktur. kesin .. yoksa bekara hanım boşamak kolay lafı mücibince evladı olmayana bol keseden atmak mübahtır..

Melal
31-03-07, 00:45
Funda'cım eğer Yasemin Ahmet'e Necdet'i bırakamadım o yüzden gelemedim derse işte o zaman Ahmet için Yasemin defteri kapanır.
Tabii Yasemin böyle bir şeyi söyleyebilirse ama pek sanmıyorum.
Ahmet Yasemin'in okuluna veya evine gelebilir karşısına Necdet çıkabilir.
Yine bir kavga yaşanabilir.Off yaa kötü kötü şeyler geliyor aklıma nedense.:icon_sorr

zeyneps
Forum çok hızlı ilerliyo yetişemiorum okumaya :img-wink: Yasemin gelmeyince şu şarkıyı çalsınlar"Bekledim de gelmedin sevdiğimi bilmedin gözyaşımı silmedin ,hiç mi beni sevmedin söyleeee":sad53:
Ya Necdet ve Yasemin gerçek karı koca olurlarsa hiç bi anlamı kalmaz dizinin,tabi aşkında....ya öyle bişi olursa çağırın ya Polat'ı Memati'yi :img-help: lütfen bütün dizi ekibini temizlesinler:img-polic :img-hyste Hem ne demişler"Ratingde düşeni yemek kanundur":good: :img-hyste

posh
necdette sevgili bulsun artık kendine meyra nezamn gircekki diziye??yeter ahmette necdette kurtarsın kendini yaseminden..ahmette kızını alıp evlensin aylayla..yasemin ayrı kalsın birazda çocuğundan bakalım nasıl oluyormuş!!şimdi herkes necdete acıyor ama birdahaki bölüm ağlayan herzamanki gibi ahmet olucak:icon_sorr

NiliWerda
ya şimdi nolacak??
yani yasemin gitmeyecek belli oldu...
ama ahmete yazık...
yasemin ahmetle gitti diyelim...
necdete yazık...
bu dizinin sonu nereye varacak ben çok merak ettim doğrusu...
yani yasemin ahmetle necdeti kuma olarak alacak değilya:img-hyste

ehlocan
31-03-07, 00:46
Ever Dalgakıran her ne kadar dizide müzik olark kullanılsada bugüne kadar o sözler zaten yeni değil ve Erdal Güney'in albümünde var..

Aslına bakarsanız albümlerde yer alan şarkıların sözlü halleri dizilerde hiç kullanılmasa keşke o şarkıların dinleyicilerinde özel bir yeri var ama dizi izleyicileri direk diziyle bagdaştırıp olmuş olmamış deyip kestirip atıyor :(

Kapansın yarası şu gecenin
Ayrılıklar örtsün üstümü
Kimim kimsemdi ah gözlerin
Gidecek yeri yok kimsenin

Bu konuda bir benmiyim böyle düşünen derken bu yorum iyi geldi :)

İçimden bu bölüm bu şarkının sözlü haliyle biter diye düşündüm nitekim öyel oldu..Çokgüzel sözleri olan bir şarkı ve sahneyle çok uyumlu olmuş...

serenalti
bu senaristler sonunda günümüze kadar gelmesinler..yasemin 65-66 yaşında ahmet olmuş bi 70..rüyanın torunları oluyo..sonra necdetin diziye yeni girecek karakterden çocukları oluyo..rüyanın oğlu necdetin kız torunuyla evleniyo..bu arada bi ikisi asılıyo..en son ahmet ölüyo yasemin de ben ölünce beni ahmetin yanına sevda tepesine çamın altına gömün diyo..falanfilan..

biliyom hiç komik diildi..

Billush
Şu Necdet'in arkasındaki saat benim de dikkatimi çekti...Ufak bir dikkatsizlik ama benim bile gözüme çarptı yani:img-hyste :img-hyste

muko88
mukaddes bu gerçekten sen misin? :img-help:
açıkçası ben daha farklı bölümler bekliyordum.hayal kırıklığına uğradım.bölüm boyunca sıkıcı yasemin sahnelerini izledim. :hıh

Evet benim canım..
Bugüne kadar Yasemine hak verdim, haklıydı, anladım...
Kendimi koydum düşündüm yerine ama; şu durumda kendimi o psikolojide düşünüyorum, her şeyiyle elimden geldiğince yerine koymaya çalışıyorum ve bu yaptığına bi cevap bulamıyorum:icon_sorr
Bu nasıl bi saçmalıktır...
Hani bize Romeo Jülyet aşkına benzer bi durum bu ikilinin aşkı deyip duruyolardı ya, dizi başladığından beri, kandırmışlar bizi...
Ahmet için tamam derim de Yasemin aptalı için diyemem(aptal diyorum kendimi tutamıyorum çünkü)
Bu sevgi de değil aşk da değil...Bunu anladık...
Senaristlerimiz de lütfen bi daha ki bölümde Yaseminin ahmete hissettiğinin aşk olmadığını belirtsin bi şekilde...
Bu büyük aşk saçmalığı da bitsin:icon_whis

avrilcansu
31-03-07, 00:47
Bunu nasil yaparlarrr

Hahaha:Cansu beni unuttun kız ben de Necdet&Ahmetciyim başından beri...Ah Allah'ım ya Yasemin'i anlamak çok zor değil aslında biz nasıl karar veremiyorsak o da veremiyor...Hem onun düşünmesi gereken bir çocuğu var offf kime kızayım bilemedim ki:i

Cansucum sende benim gibi ahmetci necdetci olunca son sahnede bitmissin
O anda iki sevdigim karakteri oyle gorunce bende bittim :
Kızlar gelin Anti- Yasemin/ Necdet&Ahmet grubu kuralım
Ben size söylüyorum bütün forumu toplarız bu Anti/Yasemine :img-hyste :img-hyste yada Necdet&Ahmet e .
Yazık değil mi ya.
Elalemin doktoru Aylaya grup kuruluyorda bu güzelim yakışıklılara mı kurulmayacak?:happy0064 :icon_whis

Bence oradan Ayla'yı çıkarıp Yasemin'i soksak çok daha iyi olur...Ayla kim ki bu ailenin bir ferdi olabiliyor?Pabucumun doktoru:
Evet lütfen:icon_whis
Aslında bence sonunda ikiside ölsün.
Necdte zaten kzı bulacakmış. Ahmetimizede Nazlı tadında, yada Yurdanurda olur güzel iyi aile kızı münasip bir kısmet buluruz.
Rüya'yıde 2 baba yetiştirirler:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Bus enaristlerden daha güzle yazıyorum:img-hyste

ilk defa hatırla sevgiliyi izlerken bu kadar sıkıldım.bu bölümden hiç tat alamadım.özellikle ahmet&yasemin sahnelerinde duvarlara baktım sıkıntıdan artık.bu dizi aşkla siyaseti dozunda ayarlayamıyor.ayrıca onların yaptıkları hiç de hoş değildi.necdete çok acıyorum.valla gözyaşımı ben bile tutamadım.birazcık akıverdi.anneme hissetirmedim tabi bunu. : valla bi bizim ufaklıkların sahnelerinde heyecanlandım.onlar da olmasa çekilmezdi.zaten sevimle mehmet hiç görünmedi bu bölümde.nerdeyse hiç yoktular. : harunun arkadaşı ışıka taktı.ışık da ne safmış.siz nerden anladınız sağcı olduğunu dedi ya koptum orda.bi de şevketle selmanın çarşaf çekiştirdiği sahnede... : rızanın kerimanı reddetmesi çok iyi oldu.ona da bu yakışırdı.
sonda çalan şarkının adı sanırım dalga kırandı.müzik güzel ama söz eklenince olmamış gibi geldi bana. :
Bende Defne&Deniz'e bittim:img-hyste Çok şekerlerdi:img-in_lo
Sonda çalan şarkı güzeldi evet, biri bulursa bana gönderebilir mi acep?:img-blush

Melal
sevgili melal, sinirlerim acayip gergin.. birde çoçuk emek sahibin falan filan yazılarını okuyunca daha delleniyorum.. ağaç mı bu yahu.. bahçeye dikilen yasemin topluluğu mudur.. evlatlarına başkalarının sahip çıkasıcalar diye beddua edeceğim mübarek gece şimdi olurmu lanet okumak.. olmaz.. bende biraz uslubu sinirlendirdim.. :img-cool2 sinir hali geçer..

ha böyle diyenler kesin ya bekardır yada evladı yoktur. kesin .. yoksa bekara hanım boşamak kolay lafı mücibince evladı olmayan bol keseden atmak mübahtır..

Kesinlikle Murat sana katılıyorum.
Belki anne değilim bir çocuğum yok ama olsa inan Yasemin gibi yapmazdım.
Yani Yasemin'in durumunda olsam bir saniye bile düşünmezdim AHmet'le gitmek için.
Necdet üç-beş gün ağlar sonra hayatına devam eder.
Ama Rüya yıllar sonra gerçekleri öğrendiğinde onda oluşacak travmanın tamiri baya zor olacak.

Sinem90
billur susmayacağımı gayet iyi biliyorsun.gerçekten çok morelim bozuldu böyle bir bölümü izleyince.aklıma sürekli kk geldi.ilk defa bu kadar kötü bi bölüm izledim.o döneme ait hiçbir bilgi yoktu.ben menderesli bölümleri özledim.:icon_sorr

meltem-cmbl
ya şimdi nolacak??
yani yasemin gitmeyecek belli oldu...
ama ahmete yazık...
yasemin ahmetle gitti diyelim...
necdete yazık...
bu dizinin sonu nereye varacak ben çok merak ettim doğrusu...
yani yasemin ahmetle necdeti kuma olarak alacak değilya:img-hyste

:img-hyste valla olabilir kuma falan ya dikkat ediyorumda bu dizide hiç kötü kaarkter yok ya her dizide olurr off necdetede kızamıyorumki oda kendi bakımına haklı onada üzülüyorum ama ahmete daha çok züülüyorumm off çıldırcam hekketen en iyi ahmetle yasmein evlensinn necdetide kuma alsıbn:img-hyste

merhem
Arkadaslarrrrrrrrr...
Aklima ne geldi....
Hani resim eklenmisti ya bolum resimleri.. sonra bir resim vardi yaseminin sac modeli hani farkliydi o sahne yoktu degilmi??

fundapehlivan
Kendimi tekrar ediyorum ama ne olurdu bizi şaşırtsalardı!
Ohooo mesela aileler delirir filan sorun mu istiyorsunuz bunlar kaçsa baştan aşağı sorun olur zaten!

Bir de bakıyormuşuz haftaya yasemin kızını sırtına vurmuş elinde bavulla ahmete koşuyor...

Ayy ben geçen hafta da aynı hayalleri kuruyordum! Gitmeyeceğini bile bile...
Bu hafta da aynı hayalleri kuracağım anlaşılan, yine gitmeyeceğini bile bile...

muko88
31-03-07, 00:48
selam kizlar
okuya okuya sayfalari anca gelebildim
yok Melalim,Nilim,Arzum,Mukocugum ben bu salak yaseminden umUdumu kestim:icon_sorr :icon_sorr
mELAL MEMATIYI aramak inaniki farz oldu(toplu katliam lazim,ilk once yasminden baslayacak)
ay sinirden delirmis haldeyim
ne oldu bizim imza isi simdi haftayami kaldi,yoKsa direk transfermiyiz?
saygilarimla

Yasemin bende bitmiştir ablacım!
Bu büyük aşk saçmalıkları da bende bitmiştir...
Bu dizide şu an büyük aşk falan göremiyorum...
Çok büyük hayal kırıklığına uğradım, çok!

Melal
31-03-07, 00:49
Bu konuda bir benmiyim böyle düşünen derken bu yorum iyi geldi :)

İçimden bu bölüm bu şarkının sözlü haliyle biter diye düşündüm nitekim öyel oldu..Çokgüzel sözleri olan bir şarkı ve sahneyle çok uyumlu olmuş...

Kesinlikle sözler çok güzel ve diziyle,sahneyle uyumlu oldu.
Sağolsun Virgül arkadaşımız sözleri yazmış valla sinirimden sözleri pek duymadıydım.
İlerleyen haftalarda yeni müzikler ve şarkılar duymaya hazır olalım.
Ben sezon finaline bir şarkı bekliyorum.:)

merhem
31-03-07, 00:49
ay ne super olurdu kizlar simdi, yasemin verem olup olse sonra necdet gidip ahmete ruya senin kizin dese.. sonra necdet ve ahmet gidip meyhanede raki icip dertlesse.. kader bizi ayni kadina asik etti deseler sonra olumune kanka olsalar sonra beraber ev tutsalar ev arki olsalar :) :) :)

asia
31-03-07, 00:50
Asiacığım, sağol beni uzun uzun yazmaktan kurtardın, hislerime tercüman olmuşsun, ben de imdat diye bağıracağım, konu artık iyice vıcık vıcık Türk filmi oldu, hanımefendi hazretlerinin gelgit ruh haline göre şekillenecek bütün olaylar anlaşılan…
Mutluluk filmini seyretmişsin anlaşılan bence güzel bir filmdi, Murat Han adlı oyuncu çok iyi oynamış..Sevgiler..

Evet Erendizcim..
Zaten başladığından beri Yeşilçam senaryosu! olacak diye biliyorduk ancak.. Güzel görüntüler.. dönemin siyasi gerçekleri.. yada vurdu kırdıdan uzak anlatımı diyeyim... çok seviyordum Hatırla Sevgili yi..
Fakat bu kadarda çıkmaza girlmez yani...
İzleyici illaki olumsuzluk olduğundamı heyecan unsuru duyar sanıyorlar...:icon_whis
Bazen mantık kuralları dahilinde.. mutlu mesut görüntülerde istiyorum ben canım...:img-yes: :img-yes:
BERGEN vardı bilirsin.. rahmetli oldu... onun filmlerini geçti canım bu şekliyle dizimiz...
En büyük haksızlık Ahmet'e... Necdet Yasemin de payını alıyor ancak.. ileride bir gün.. gerçekleri..nayır nolamaz.. diyerek öğrenecek olan Rüya ya da yazık...
Sıkıntıdan şişip patlayarak izliyorum kendi adıma...

Mutluluk dersen evet izledim.. mükemmeldi..:good:
sevgiler..

Sinem90
31-03-07, 00:50
mukaddes sonunda bize hak vermene sevindim.
ayşe o resimlerdeki sahnelerin hiçbiri yoktu bu bölümde.haftaya olacak herhalde.:img-wink:
aşkı beceremiyorsunuz bari bırakın da artık bize o dönemi anlatmaya başlayın!

pegasus*
31-03-07, 00:51
ahmet aylayla evlensin, necdet'te şu yeni gelecek kızla. hatta ahmet rüyanın velayetini de alsın. yasemin şapşalı dımdızlak ortada kalsın gitsin kendini sevda tepesinden atsın. herkes de sonsuza dek mutlu mesut yaşasın..

serenalti
merhem söleyince aklıma geldi..bu da demektir ki ilerki sahnelerden birinde yaseminle necdet pastane de olcak..yani yaseminin gidebileceğine dair ümit besleyenler bunu unutsun derim ben..yasemin necdetin dizinin dibinde yaşlancak..

Alexia
Arkadaşlar, bu başlıktan devam edebilirsiniz.
Lütfen, tek cümlelik kısa mesajlar yazmayınız.
Bold, renkli ya da farklı formatlarda yazmayınız.
İyi yorumlar.

yalcinersonmez
ya bu dizedede her hafta keder her hafta hüzün yaw
işin yoqsa bunca derdin arasında bi dahaki cumayı bekle....
eee haftaya nolcak bu dizede aslında çok sürpriz var diziyi biraz kurcalasak bi yerinden bi şey fırtlıyo...

Billush
31-03-07, 00:52
Ayşe hayır canım o sahne yoktu sanırsam gelecek bölümlere kaldı...
Sinem sadece şaka canım bilmem mi ben seni bağlasam susmazsın.Ben de aradaki siyaseti özlüyorum ama yavaş yavaş Deniz-Defne-Işık-Harun grubuyla sokuyorlar.Zamanla daha da sokacaklar bence.Önce şu Ahmet'in Yasemin'den nefret edip,Ayla'yla evlenecek aşamaya gelmesini sağlıyorlar.Aşk sahnelerinden boşalan zamana siyaset geçer bence...
Cansu No demek istemediğimdem (okulda Türkçe duyarlılığı kampanyası başlattık da...) Ayla'ya hayır,Necdet&Ahmet'e hatta Rüya'ya evet (Deniz'le Defne'ye de evet,Sevim'le Mehmet de olur:)) Yasemin için kararsızım ama asla Aylacı olmayacağımı biliyorum diyorum :)

şilimsi
yaseminin yaptığında mantık yokk..yani kızı anlamadım ki..hani necdet üstüne kuma getirse anlarımda iki koca mı istiyo bu kız napıyo yaa...ya hadi tamam karar veremedi gitmiyo..e be aptal ne diye önceden ahmete söylemiyosun ben yapamıycM diye..hem necdete boşu boşuna göz yaşı döktürüyosun..hem rüya senin yüzünden böle saçma saçma rüyalar görüyoo[kaçma knusu olmasydı rüya o sabah mışıl mışıl uyucaktıı garezleri bize yaa koy aptal sahneleri koyy]...necdete gelince akan sula duruyoo..ahmete gelşince adam daha kızı olduğunu bile öğrenemiyoo..
tüüüüüüüü sana yaso...arkadaşlar bende anti-yasemin grubundayımm haberiniz olsunn...!!!!

Mehmet Kemal
Öldürmeyen Allah öldürmez.
Belki atlasa hem kendi,hem bebeği kurtulurdu.
Yada Necdet değil de başka birisi kurtarırdı.
Hayret bişeysiniz bu akşam kimse Necdet'i ve Yasemin'i savunmasın topuğunuza sıktırırım.:img-hyste
Memati bir telefonumu bekliyor yani ona göre:img-hyste

Bir dizi icin yapmayalim oyle seyler topugum kiymetlidir benim.

Ama Yasemin oradan atlasa olurdu, baya bir dik yerdi orasi.

Peki Ahmetin bir evli kadinla bu kadar rahat kacma planlari yapmasi dogru mu? Asik olmasa bile evli ve cocuklu bir kadin Yasemin. Ahmet karakterini de seven biri olarak, ben bunu ona yakistiramadim. :img-polic

muko88
Arkadaslarrrrrrrrr...
Aklima ne geldi....
Hani resim eklenmisti ya bolum resimleri.. sonra bir resim vardi yaseminin sac modeli hani farkliydi o sahne yoktu degilmi??

Canım o sahne yoktu evet...
Yasemin denilen fazlalık şahıs ahmetle gitmeyeceğinden necdet ile aşk dolu bi akşam gezmesine çıkmıştır:hıh

avrilcansu
31-03-07, 00:54
ya hep eski başlıkta sons ayfayı kaçırıyorum bari ilk sayfayı kaçırmıyım:happy0064
Yeni sayfamız hayırlı olsun:happy0064

ay ne super olurdu kizlar simdi, yasemin verem olup olse sonra necdet gidip ahmete ruya senin kizin dese.. sonra necdet ve ahmet gidip meyhanede raki icip dertlesse.. kader bizi ayni kadina asik etti deseler sonra olumune kanka olsalar sonra beraber ev tutsalar ev arki olsalar :) :) :)

Kızım ben diyorum size.
Biz bu senaristlerin yerine geçmeliyiz diye.:img-hyste
O kadar büyük şairler boşuna dememişler, (yada atalar herneyse)
Kadınlar başa bela:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Sinem90
31-03-07, 00:54
billur biran evvel başlasınlar o zaman anlatmaya.artık ben bu sahneleri izlemek istemiyorum.tam düzeldi demiştim eskisinden daha beter oldu.

posh
31-03-07, 00:55
yeni başlığımz hayırlı olsun!!
necdette ahmette zaten yaseminin böyle yapacağını bilse sevda tepesinden kendi elleriyle atarlardı:)bakalım ilerde biri yapar belki bir umut ayla yapar:)

meltem-cmbl
ahmet aylayla evlensin, necdet'te şu yeni gelecek kızla. hatta ahmet rüyanın velayetini de alsın. yasemin şapşalı dımdızlak ortada kalsın gitsin kendini sevda tepesinden atsın. herkes de sonsuza dek mutlu mesut yaşasın..

cnm ahmetin halini görüyosun ahmet aylayla evlenince mutlu olacağınımı düşünüyosun nasıl yasmein şuan mutsuzsa ahmetle öle olucak aylayla evlenmesi çözüm değil.ayy ayla ismini duyunca sinilerim zıplıyoo

bu arad yeni başlığımız hayırlı olsun:)

bahar_can
Kırık Kanatlar'ın 17. bölümünden sonra diziyi izlememeye başlamıştım. Çünkü senaryonun değişmeyeceğini artık orada kesin anlamıştık...

Bu dizide Yasemin'in hediye ettiği kol düğmesiyle, Ahmet'in sinirlenip attığı kol düğmelerinin aynı olmaması, arabanın kapısını anahtarla açmadan kapının açılması vb. mantık hataları dışında herhangi bir mantık hatasına rastlamamıştım. Senaryo hiçbir sansasyon üzerine kurulu gitmemişti... oldukça dingin ve sıradan gitmesine rağmen yine de merakla beklediğimiz bir dizi olmuştu... Sinema tatındaydı benim için hep... tek beğenmediğim bölümü Menderes'in idam bölümü olmuştu... çünkü bir sürü Yeşilçamvari sahne üst üste gelmişti... ama bu bölüm çekilecek gibi değildi... Süleyman Demirel protestosu kötü çekilmişti... Işık'ı buldular ama telaşsız, çekingesiz ayaküstü muhabbet ettiler... oysaki polisler diğerlerinin peşinden hala koşuyordu... ve beni esas sinir eden Yasemin hanımın Rüya'yı açıklamama mantıksızlığıydı... o gücü kendinde bulamıyormuş... Ahmet'le Yasemin'in karşılaşmalarını seyirci peşpeşe beklemiyordu açıkçası niye yaptınız ki? 70'lere kadar rahatlıkla beklerdik... bir kez karşılaşsalardı yeterdi bizim için... hiç bir şey konuşmadan yalnızca bakışsalardı... bu kadar sırrı niye ortaya döktürdünüz? mantıksız bir senaryoyu tescillemek için mi? Yoksa senaryonun özgünlüğünden sıkılıp diğer sansasyon dizilerine benzetmek için mi? Ya SENARİST ARKADAŞLAR! bu ne mantıksızlık böyle! bu seyirci bu saatten sonra sizden dizinin kendi rotasındaki heyecan dışında olağanüstü bir heyecan daha doğrusu sinir edici heyecanlar istemedi ki... Amaç Ahmet'in Yasemin'e kızıp Ayla'yla evlenmesini sağlamaksa bunun daha mantıklı yolları da vardır... sizin çapınıza böyle bir tarz yakışmadı bence... yoksa tükendiniz mi? Tamam geniş özette Ayla ile Ahmet'in evleneceğini verdiniz ama inanın bu kadar mantıksız olacağına hiç inanmadım... Benim sinir olduğum çocuğun Ahmet'e açıklanmaması... diğer sırları da ortaya çıkarmasaydınız bunu çok rahat anlardım... ama yüzüp yüzüp kuyruğuna gelip üstelikte kaçma kararı alan bir kişiye çocuğu açıklattırmamak MANTIKSIZLIKTIR ve DANİSKASINDAN... yazık ettiniz güzelim diziye yazık! bu dizinin ne reytinge ihtiyacı vardı ne de başka bir şeye kafam basmıyor bir türlü bu mantıksızlığı ya! hayatım boyunca izlediğim bu 3. diziydi... birincisi ikinci hayat ikincisi, KK'ydı üçüncüsü de buydu.. ÇGO'yu ara ara izlemiştim onu saymıyorum... çünkü dizi mantığından hiç hoşlanmadım... bu üç diziden KK ile İkinci Baharda gerilmeler duysam da birini Şener Şen için diğerini de tarihi bir dizi diye izlemiştim... bu dizide bu tür gerilmeler hiç olmayacağı kanaati o kadar kesindiki benim için bu bölüm resmen şok oldum... ve artık İZLEMEYECEĞİM! siyasi yaklaşımları nasılsa tahmin ediyorum ve önemli bölümlerde bakarım Denizler'in idamı vs. ama onun dışında kesinlikle izlemeyeceğim... HERKESE İYİ GECELER DİLİYORUM ARKADAŞLAR...

Billush
billur biran evvel başlasınlar o zaman anlatmaya.arrık ben bu sahneleri izlemek istemiyorum.tam düzeldi demiştim eskisinden daha beter oldu.

Yasemin'i gördükçe Nazlı değere biniyor gözümden kaçıyor sanma Sinem:img-hyste (Avatar süper;))
Benim çok şikayetim yok ama eminim az kaldı o bölümlere ;)

merhem
31-03-07, 00:56
ya hep eski başlıkta sons ayfayı kaçırıyorum bari ilk sayfayı kaçırmıyım:happy0064
Yeni sayfamız hayırlı olsun:happy0064

Kızım ben diyorum size.
Biz bu senaristlerin yerine geçmeliyiz diye.:img-hyste
O kadar büyük şairler boşuna dememişler, (yada atalar herneyse)
Kadınlar başa bela:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

evet bizim ayrica muhakak bu seti basmamiz gerekiyor

Cansu senaryolar senden canim bekliyorum artik senden hs senaryolari :img-in_lo

eda_07
31-03-07, 00:56
benim en çok beğendiğim sahne neriman kızıltanın rıza beyi ziyaret ettiği sahneydi ...rıza bey sonunda ailesinin değerini anladı..ben bunu bekliyodum ...ve plağı hemşireye verdiğinde işte bu dedim ...

serenalti
31-03-07, 00:57
merhem söleyince aklıma geldi..bu da demektir ki ilerki sahnelerden birinde yaseminle necdet pastane de olcak..yani yaseminin gidebileceğine dair ümit besleyenler bunu unutsun derim ben..yasemin necdetin dizinin dibinde yaşlancak..

bi kitapta okumuştum..böle bi aşk üçgeni beşgeni nese işte ondan vardı..knut hamsun'un victoria isimli kitabı..esas oğlan esas kıza aşıktı..kız gitti para meselesi yüzünden başka bi oğlanla nişanlandı..esas oğlan başka bi kızın hayatını kurtardı esas kızdan ümidi kesince hayatını kurtardığı kıza evlenme teklif etti..esas kızın nişanlısı öldü..esas oğlana gelip aşkını ilan etti (öleydi galba)..esas oğl başkasıyla evlenceğini söledi..sonuç itibariyle esas oğlanın evlenme teklif ettiği kız gitti başkasına aşık oldu..kitabın sonunda esas kız esas oğlana bi mektup yazdı ve öldü..yani..

Sinem90
31-03-07, 00:57
billur bak file vermeye başladık bile.bahar can abla ilk oldu.:icon_sorr
nazlının daha kıymetli olduğunu başından beri biliyorduk zaten.acilen düzeltmeleri lazım.yoka sonu kötü olur.ya diyorum sana ben bile zorla izledim bu bölümü.:img-help:

Melal
31-03-07, 00:58
Bende diğer başlığa bakınıyorum hala kapandığını görmemişim.:img-hyste
Ne ara yeni başlığa geçtik anlamadım.
Bahar'cım valla haklısın bu bölüm çok içaçıcı ve iyi değildi.
Protesto sahnesi dediğin gibi özenle çekilmemişti.
Yasemin zaten uyuşturdu beni düşünemez hale geldim.:)
Önümüzde ki hafta neler yapacaklar merak ediyorum.
Umarım bu hafta ki bazı hataları toparlarlar.
Gerçi Yasemin'in Ahmet'i ekmesi pek toparlanacak gibi değil ama neyse artık.

şilimsi
eğer yasemini aklından birazcık olsa çıkaracaksa..eskisi gibi buruk değilde içten gülümseyecekse..gözlerindeki parıltı geri gelecekse ben ahmetin karısı olarak yalaya da eyvallah derim..yasemn denen fazlalık şahıstan[melal abladan alıntı:)] hayır yokk..ondan gelse gelse şer gelir zaten..
arkadaşlar yasoyu öldürmek içinde uğraşmayın bırakın napıyosa yapsın..sevdiği adamdan vazgeçecek kadar öenm verdiği necdet bey onu yüz üstü bıraktığında görürüm ben onu..o zaman inş. ahmet aylayla evlenmiş olurda yasemnde ahmt gbii eksk hissedr kendini..!!!

Güneş-07
ooo yeni başlık hayırlı olsun...
ya ben deniz ve defne sahnesini çok beğendim çok şekerlerdi süperlerdi ya birbirlerine aşkalrını itiraf etsinler artık...

yalcinersonmez
benim en çok beğendiğim sahne neriman kızıltanın rıza beyi ziyaret ettiği sahneydi ...rıza bey sonunda ailesinin değerini anladı..ben bunu bekliyodum ...ve plağı hemşireye verdiğinde işte bu dedim ...

aynen ya rıza iyi yaptı kessin artık ilişkiyi nerimanda artık ne istiyo hastalıklı bi adamdan ediceği herşeyi elde etti baksanıza havalanmış son plağını bile çıkarmış....

muko88
31-03-07, 00:59
Sevgili Alexia, başlık için sağol.

Senaristler esas kız ile esas oğlanı kavuştururlarsa dizinin yürümeyeceğini, izlenmeyeceğini sanıyorlar galiba...
HAlbuki birçok dizi sayabilirim, kavuştuktan sonra da devam eden...
Ya en azından bir araya gelemeseler bile böyle abuk sabuk sebeplerle ayrı düşmeyen...
Ben bu dizide şu saatten sonra Ahmetin platonik aşkından başka aşk göremiyeceğim artık...Sadece dönemin siyasal olaylarını izleyeceğim diye düşünüyorum; az da olsa...
Hatta dizinin adı da Hatırla Sevgili değil, Hatırla Türkiyem olsun:icon_whis

Billush
31-03-07, 00:59
Ya ama saçma bir şey var ortada.Yasemin Ahmet'le defalarca buluştu,adadaki evde sarıldılar,Yasemin Ahmet'le ayrılırken söylediği sözleri tekrarladı,kafede başını göğsüne yasladı,telefonda sevgilim diye hitap etti şimdi onları bu kadar yakınlaştırıp böyle koparmak saçma değil mi?Bir insanı seviyorsan her şeyi göze alırsın ya da sevmeyip almazsın...

sühan
31-03-07, 01:00
dizi bittiğinden beri çatlayacağım. o yaşar denilen çocuk var ya, necip fazıl okuyan.. o hangi dizide oynamıştı. yüzü çok tanıdık. dizinin adı aklıma gelmedi çatlayacağım.

Işık Yaseminden çok büyük gösteriyor. Yüzünde çizgiler falan var. zaten yaşı büyük anlaşılıyor. "ablacım" deyip sarıldı ya komik oldu. yasemin onun yanında bayagı küçük belli. neden daha genç gözüken birini bulmamışlar.

ya bir de o yıllarda santral yokmuydu? şu numaryı baglarmısınız falan. telefonu cevırıyor, tak karsısında yasemin.. santral olmaması c