PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-8

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

Melal
31-03-07, 13:12
Sinope'cim eğer Rüya'ya kardeş Ahmet'ten değilde Necdet'ten gelirse işte o zaman Ahmet için Yasemin defteri açılmamak üzere kapanır gibime geliyor.
Ahmet tren garında ekilmekle Yasemin'den vazgeçmez.
Yasemin Necdet'i ve Rüya'yı ayıramadım derse Ahmet kıza ama yine Yasemin'den vazgeçmez.
Adam çok başka seviyor Yasemin'i ancak ikinci kez hamile kalırsa Yasemin belki o zaman vazgeçer.
Yoksa başka türlü Ayla ile evlenmesi mümkün değil.
Ve bence Rüya'nın ben artık kardeş istiyorum repliği öylesine söylenmiş bir söz değildi.
Kesin ilerleyen bölümlerde Rüya'nın isteği gerçek olacak.

NiliWerda
31-03-07, 13:12
ya şu meyra girerse eğer necdeti beğenecek tabii bide necdette onu beğeniyomuş..
yaseminde bu durumu farkederse yıkılacak...
ahmetle gitmediğine pişman olacak..

Melal
31-03-07, 13:16
ya şu meyra girerse eğer necdeti beğenecek tabii bide necdette onu beğeniyomuş..
yaseminde bu durumu farkederse yıkılacak...
ahmetle gitmediğine pişman olacak..

O bir şey değil düşünsene şöyle bir şey oluyormuş.
Meyra hamile kalıyor ve bebeği dünyaya getirirken ölüyor.
Necdet'te bebeği aldığı gibi eve getiriyor Yasemin'e diyor ki bu bebeğe de annelik yapacaksın.
Tabi Yasemin dumur vaziyette Rüya'da kardeşim oldu diye sevinir.:img-hyste

ayşenurr
31-03-07, 13:16
dünkü bölümü izledikten sonra Yasemin ne Ahmet'i nede Necdet'i hakediyor.
evli bayan olarak nasıl sadece mektup bırakarak ayrılmayı düşünebilirsin.
Necdet bazı konularda haksız olsada Yasemin'i ölümden kurtardı.zor anlarında
yanında oldu.hiç değilse bir açıklamıyı hak etmişti.Ahmet'inkide ne sevgiymiş dedirticek cinsten.evli bayana ve çocuğun Necdet'den bildiği halde beraber gidelim diyebildi.biraz Ahmet karakterinin daha sağlam kişilik yapmaları lazım.
şimdiye kadar tanımış olduğumuz Ahmet bu teklifi yapmazdı.Selma hanım bile şaşırdı.Yasemin evli,çocuğuda var daha bunlar görüşüyorlarmı dedi.haklıydı.
Yasemin ne yaptığını bilmiyor.iki insanın hayatını mahvetti.sonunda zararlı çıkan kendisi olacak.ortada kalacak.Ahmet'de Necdet'de kendilerine birilerini
bulacaklar.

yamisis
31-03-07, 13:20
walla şu 2.çocuk meselesi olur gibime gelmiyi..şşahsen necdetin yasemine aşık oldugunu yasemin öğrendi ama öğrendi diyede necdete:"hadi gel çocuk yapalım ."diyecek hali yok.ha gidip ahmetten yapar ikinci çocuggu valla hiç şaşırmam.bundan sonrada artık yaseminin doğuracağı çocukların biyolojik babası hep ahmet olur,manevi babsıda necdet olur ve böylece mutlu bir 3 lü aile yaşamı kurarlar..sen mutlu ben mutlu...hiçç ama hiç şaşırmam yaseminden beklerim..:img-hyste e olacağı bu çünkü...

babet
31-03-07, 13:20
ben en çok Rüya'nın uykusundan ağlayarak uyandığı sahnede ve Necdet'in ona sarılıp,sakinleştirmeye çalıştığı, Rüya'nın 'baba beni bırakma' demesinden çok etkilendim..

ve aslında Yasemin'e kızdım..çünkü Rüya'nın düzenini ve aklını karıştırıp,babası diye kabul etmiş birinden koparmak acı bişey.. o çocuk ona çok alışmış ve suçsuz hiçbir günahı yok,düzenini kurmuş baba olarak kabul etmiş..gerçek babası olmasa da onu alıştığı,sevdiği babası dediği adamdan koparmak çok üzücü bişey..o sahnede çok duygulandım arkadaşlar..

evet Yasemin ve Ahmet'in tekrar beraber olmasını istiyorum,ben bu aşktan yanayım baştan beri..

Necdet'te ne kadar sevmiş Rüya'yı kendi kızı gibi hiç bir yanlışı yok..

bunun iyi kalpli ve suçsuz insanları üzmeyecek bir yolu olmalı..nasıl bilmiyorum ama benin kalbim dayanmıyor bu duygusal sahnelere...

sinope
31-03-07, 13:24
Sinope'cim eğer Rüya'ya kardeş Ahmet'ten değilde Necdet'ten gelirse işte o zaman Ahmet için Yasemin defteri açılmamak üzere kapanır gibime geliyor.
Ahmet tren garında ekilmekle Yasemin'den vazgeçmez.
Yasemin Necdet'i ve Rüya'yı ayıramadım derse Ahmet kıza ama yine Yasemin'den vazgeçmez.
Adam çok başka seviyor Yasemin'i ancak ikinci kez hamile kalırsa Yasemin belki o zaman vazgeçer.
Yoksa başka türlü Ayla ile evlenmesi mümkün değil.
Ve bence Rüya'nın ben artık kardeş istiyorum repliği öylesine söylenmiş bir söz değildi.
Kesin ilerleyen bölümlerde Rüya'nın isteği gerçek olacak.

melalim valla seninde dedigin gibi ruyaya kardes gelirse ve babasi necdet olursa iste o zaman ahmet askini resmen kendini kendi elleriyle topraga gomer
ay ruyaninda kardes istemesinede
ay valla icim daraldi artik,amede hicmi acimiyor bu senaristler
ruyanin sozleri ilerde gerceklesecek bencede,amed dedigin gibi cok farkli seviyor yasoyu kolay kolay vazgecemez sevmekten onu,ama 2 .bir cocuktan sonra isler degisir
iste o zaman ayla ve amed evligi icin yol acilmis olacak
kizlar size iyi yorumlar ben kactim
saygilarimla

Melal
31-03-07, 13:24
eger yaseminin nejdeten cocugu olrsa
benim için artik bu dizi bitter

Aynen canım benim içinde bitebilir.:)
Ama şöyle olabilir Yasemin alkollüdür mesela Necdet'te Yasemin'in bu halinden faydalanır.
Yasemin'e sabah bende sarhoştum hatırlamıyorum der.
Yasemin yine zırıl zırıl ağlar.Sonra hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eder.
2 ay sonra hamile olduğunu öğrenir bir postada ona ağlar sonra doğurmaya karar verir.
Ahmet o zamana kadar hala bekardır ama Yasemin'in 2. çocuğuna hamile olduğunu öğrenince Ayla ile evlenir.
Ne senaryo ama eğer böyle bir şey olursa senaristlere çok kızarım.:)

NiliWerda
31-03-07, 13:25
Necdet'te bebeği aldığı gibi eve getiriyor Yasemin'e diyor ki bu bebeğe de annelik yapacaksın.

:img-hyste
saçmalama...:))
bence hamile kalıyor ve necdet yasemine durumu açıklıyor ve ozaman yaseminde pılını pırtısını toplayıp rüyayla kıbrıscıka gidiyyy:D:D

a-a sonra bi bakıyo ahmetin yanında ayla!!:))
ahmet diyoki ben evlendim yasemin:))
yaseminde bak bu senin çocuğun deyip bırakır rüyayı ahmete ve sevda tepesine gidip intihar eder:img-hyste
-SON- :img-hyste

yamisis
31-03-07, 13:25

aha aha:img-hyste walla harika olur ,kısasa kısas ha..süpermiş..böylecede her bir çocugun ikişer ikişer ebeveynleri olur..allahım dallasın dibine düşmüşüzde haberimiz yokmuş..

dünkü bölümü izledikten sonra Yasemin ne Ahmet'i nede Necdet'i hakediyor.
evli bayan olarak nasıl sadece mektup bırakarak ayrılmayı düşünebilirsin.
Necdet bazı konularda haksız olsada Yasemin'i ölümden kurtardı.zor anlarında
yanında oldu.hiç değilse bir açıklamıyı hak etmişti.Ahmet'inkide ne sevgiymiş dedirticek cinsten.evli bayana ve çocuğun Necdet'den bildiği halde beraber gidelim diyebildi.biraz Ahmet karakterinin daha sağlam kişilik yapmaları lazım.
şimdiye kadar tanımış olduğumuz Ahmet bu teklifi yapmazdı.Selma hanım bile şaşırdı.Yasemin evli,çocuğuda var daha bunlar görüşüyorlarmı dedi.haklıydı.
Yasemin ne yaptığını bilmiyor.iki insanın hayatını mahvetti.sonunda zararlı çıkan kendisi olacak.ortada kalacak.Ahmet'de Necdet'de kendilerine birilerini
bulacaklar.

yukarıdaki yorumu kim yapmışsa kutlarım...bravo.......bencede en iyisi ahmedin ve necdetin başka başka insanlara aşık olması..kız mı yok yaw..ne yapacaklar yasemin gibi insanı?kakrasız..her an düşünüyo..şunu mu yapim bunumu diye...yok yok ben annemimn ahmet için yaptıgı yorumu unutamıyorum gül gül öldüm mahvoldum gülmekten:img-hyste :img-hyste :img-hyste

bonita
31-03-07, 13:26
herkese ii öğlenleer
hemen dünküğ bölüm yorumlarımı yazıyorum
en başta ne ahmet ne yasemin ne de necdet yorumu yapıcam bugün ilk yorum deniz defne harun ve de ışık'a
defne ve deniz dün harikalardı hatta defneyi çok sevdim dünki bölümde çok tatlı geldi gözüme akadaş:icon_whis
hele ki o ışıkın resim çektiği sahnelerde çok hoşuma gittiler denize zaten sözüm yok harikaydı hele o yaşar mıydı neydi ona söylesiklerinde koptum gülmekten safım benim anlamıyo adamın bakışlarından
ışıkta ne saf öle görürsünüz bu kız o çocuğa aşık olur olur :icon_sorr yazık oldu haruna.denizde ne abilik yaparmış valla aslanım benim kim tutar seni
şimdi gelelim yasmein ve ahmete aslında dün çok sinir oldum kime? tabiki yasemine söylücek laf bile bulamıyorum zaten hepimiz istasyona gitmiceni biliyoruz daha heyecanlı bi yerde bitirebilirlerdi
necdet yazık acı çekiyo hep ama sonucun böyle olacağını bilmesi gerekiyodu bi gün mutlaka bunlar ya da benzeri şeyler olacaktı
niyeyse sebebini bende bilmiyorum teoyu başlarda seviyodum ama haftadan haftaya itici gelmeye başladı lalede öle noluyii bana ya of
bu bölüm zaten aylayı hiç göremedim bölümmde kötü geçti:icon_sorr

arkadaşlar ben en başını izleyemedim repliklere falan kavga sahnelerini eklerseniz çok sevinceem valla

arzu-başak
31-03-07, 13:26
Herkese merhaba...ben sınavdan şimdi geldim...hiç bakamadım sayfalara...5 dk ne var ne yok diye bir bakayım dedim...
maşallah yeni sayfa açmışsınız..dün gece burası çok yoğundu sanırsam....ben resmen delirdim izlerken...yasemin tam tahmin ettiğim giib davrandı..bu aşk yasemine fazla...ikinci kez elinin tersiyle itti..inanamıyorum ya ahmeti bile necdeti düşündüğü kadar düşünmedi..valla annem sinirden yarıda bıraktı izlemedi....benim şuan tek istediğim biran önve ahmetin aylayla evlenmesi....tamam yaseminden bekliyordum bunun ama bu kadarını beklemiyordum...necdeti ne kadar çok düşündü ya...

Melal
31-03-07, 13:31
Arzu'cum inşallah sınavın iyi geçmiştir.:)
Valla Yasemin Necdet'i düşündüğü kadar kızının iyiliğini düşünse Ahmet'le giderdi.
Zaten çok uyuşuk ya valizini alıp yola çıkana kadar tren kalkar gitse bile yani.:)

bonita
31-03-07, 13:35
:img-hyste
saçmalama...:))
bence hamile kalıyor ve necdet yasemine durumu açıklıyor ve ozaman yaseminde pılını pırtısını toplayıp rüyayla kıbrıscıka gidiyyy:D:D

a-a sonra bi bakıyo ahmetin yanında ayla!!:))
ahmet diyoki ben evlendim yasemin:))
yaseminde bak bu senin çocuğun deyip bırakır rüyayı ahmete ve sevda tepesine gidip intihar eder:img-hyste
-SON- :img-hyste

nil senaryon süper hatta bana çok makul geldi nasıl olsa meyra necdetin sevgilisi olmuyo mu yakın zamanda ee yasemin de bunu elbet öğrenecek ve necdetin de zaten ayrılmaktan başka çaresi kalaz o zaman sonra yasemin ahmete dönmek istese de ahmet artık kabul etmez (etmesin yani ne bu be) hatta ben sanmıyorum o zmna hala kıbrıscıkta olucanı belki istanbula geri döner ve ya aylayla evleniyo olur (yani düğün arifesinde) yada evlenmiş olur :love01: :love01: bizde aylacılar olarak buralrda buralarda :bella :bella
umarım ahmete bunca şeyden sonra yasemin kapsına geldiğinde hemen yelkenleri indirtmezler zaten son haftalarda pısırık yaptılar olma zböle gene gene

Melal
31-03-07, 13:36
Bella'cım lütfen tek satırlık mesaj yazma canım bugün kaç kere uyardım seni ve diğer arkadaşları sonra moderatörlerimizden uyarı alıyoruz.
Lütfen uyarı almamak için kurallara uyalım canım.

yamisis
31-03-07, 13:37
necdet nasıl tek sefa süren karakter oluyor anlamadım? sevdiğinden ayrı!!!! sevdiklerini kaybetme korkusu taşıyor hep! bu bölümde necdet'e çok acıdım! o üzüntüsünü o kadar çok yaşattı ki bana. elinin titremesinden tutun da o içten ağlaması resmen mahfetti beni!!!
maden ahmet çok istiyo yasemin'i alsın gitsin onu iki bencil bulmuşlar birbirlerini zaten. ama rüya'yı necdet'e bıraksınlar. O BENCE ÇOK MÜKEMMEL BİR BABA, ÇOK MÜKEMMEL BİR ENİŞTE, ÇOK MÜKEMMEL BİR EŞ VE ÇOK MÜKEMMEL BİR DAMAT!!!
tamamahmet de olsan en az onun kadar iyi bir baba.....vs olurdu. bunu inkar etmiyorum. belki daha da iyisi olurdu(daha iyisi olacağını sanmıyorum çünkü necdet haddinden fazla iyi) ama arkadaşlar böylr olsa şöyle olurdu, ahmet olsa böyle olurdu.......demek saçma. ya olmamış işte! şu anda necdet iyi bir baba! necdet iyi bir baba dendiğinde bunu kabul etmek yerine ahmet olsa daha iyi olurdu diyosunuz. tamam ben de katılıyorum tabi ki olurdu öz baba sonuçta. ama olmadı! 4 yık boyunca rüya'ya o babalık etti! üstelik öz babası olmadığını bile bile mükemmel bir baba oldu. bence bu aşamadan sonra rüya'yla necdet'i ayırmak insafsızlık.yasemin nereye istiyosa gitsin bir hayrı yok zaten necdet'e.
necdet'in rüya'yı bu kadar sevmesine bencillik diyosunuz. hatta en başta anlaşmışlardı bu kadar bağlanmamalıydı diyosunuz. oldu tabi sözleşmenin süresi bitince necdet'in rüya'ya olan sevgisi de biticek dimi. 4 sene bu ya! nasıl bağlanmasın? seviyo adam seviyo ya! keşke her bencillik necdet'inki gibi olsa!!!!
bir de bu bölüm necdet sesini çıkardı mı hiç gideceklerini duyunca.sessiz sessiz ağladı.karşı gelemem bir gün bitecekti zaten dedi. yani dediğiniz gibi sözleşmenin sonuçlarının o da farkında! hiç ses etmedi. sadece acısını yaşadı. buna rağmen onun üzüntüsü ağlaması duygu sömürüsüoldu abartılı oldu!!! ahmet bir bölüm ağlayınca da ah canım nasıl da acı çekiyor oldu!!
ahmet'in ağladığı bölümde ben de çok üzüldüm. çünkü tek taraftan bakmıyorum olaylara. necdet ne kadar en sevdiğim karakter olsa da (aşk üçgeninde ensevdiğim karakter genlinde değil) ahmet'in de acı çektiğini gördüm. oh olsu demedim. ve böyle düşünmediğimden de çok memnunum.
ahmet'i bu bölüme kadar sevmeme rağmen bu bölüm çok kızdım. şimdiye kadar hep arada kalıyodum hem ahmete hem de necdete çok üzülüyodum. ama bölümde taptığı çok yanlıştı. yasemin'in de onunda. yani yine anlayabiliyorum herşeyi öğrendiler birbirlerini hala çok seviyolar o yüzden böyle buluşup yakınlaştılar diyebilirim( eğer haddimden fazla iyiniyetli bakmaya çalışırsam) ama bizim o dürüst, iyi kalpli ahmet'e evli abrklı kadına gel kaçalım demesini yakıştıramadım. hadi evli barklıyı boşver ama çocuk var arada. bir çocuğu babasından ayırıyorsun gözünü kırpmadan.üstelik o çocuk kaç kere gözünün önünde baba babacım diye büyük bir sevgiyle necdet'e sarılmi,şken ve sen de bunu görmüşken:!!
dediğim gibi hayal kırıklığına uğradım bu bölüm ahmet açısından. ve bu yüzden trenin orda beklemesine pek de üzülmedim!!!

içimden geçenleri ben bile böyle güzel ifade edemezdim teşekkür ederim amircim..bravo..ohhh.içim buz gibi oldu..her şeyi söylemişsin..katılıyorum ..katılmamak elde mi?

arzu-başak
31-03-07, 13:38
Arzu'cum inşallah sınavın iyi geçmiştir.:)
Valla Yasemin Necdet'i düşündüğü kadar kızının iyiliğini düşünse Ahmet'le giderdi.
Zaten çok uyuşuk ya valizini alıp yola çıkana kadar tren kalkar gitse bile yani.:)

güzel geçti canım...biraz sersemledim tabi..arka arkaya 4 derse girince..ama iyiydi....aynen tatlım katılıyorum..hadi şimdi söylemedin..elbet bir gün çıkıcak ortaya rüyanın necdetin kızı olmadığı...ben kızın yerinde olsam asla affetmem annemi....valal çok sinirlendim akşam ya..sınav öncesi çok iyi oldu yani..bu yasemin benim psikolojimi bozuyor...ahmet bundan sonra hala yaseminin peşinden giderse onada yuh dicem artık..adamdakide ne sevgiymiş ya....ahmet beni mahfetti akşam...o nasıl bir sarılmadır...o nasıl bir bakıştır..birde karşıdaki kişi haketse bunları.....ben önceden dizi mutlu sonla bitsin diyordum ama yok onuda istemiyorum...yasemin aşkından verem olsun..ahmette aylayla mutlu mesut yaşasın...ya hiç bakamadım sayfalara neler yazılmış....ama kanımca yasemin için iyi şeyler yazmamışsınızdır....

Melal
31-03-07, 13:41
Arzu'cum aynen canım bende finalde Yasemin ölsün istiyorum.
Dün gece ve bu sabah herkes Yasemin için ağzına geleni yazdı zaten.
Necdet'i de yerden yere vurduk.Hem Necdet hem Ahmet Yasemin'in yüzündne ne hallere düştü.

avrilcansu
31-03-07, 13:42
Cansu'cum ben sadece Ahmet'e acıyorum.
Necdet'e pek acımıyorum o çünkü Yasemin belasını gönüllü olarak kabullendi.
Şimdi de Ahmet'in ahını çekiyor dahasa çok çekecek.
Olan Ahmet'e oluyor ve gühansız Rüya'ya oluyor.
Necdet çapsızını baba diye bağrına basıyor yavrucak.:icon_sorr

Ama şöyle olabilir Yasemin alkollüdür mesela Necdet'te Yasemin'in bu halinden faydalanır.
Yasemin yine zırıl zırıl ağlar.Sonra hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eder.
2 ay sonra hamile olduğunu öğrenir bir postada ona ağlar sonra doğurmaya karar verir.
Ahmet o zamana kadar hala bekardır ama Yasemin'in 2. çocuğuna hamile olduğunu öğrenince Ayla ile evlenir.

Şu listeyi almaya geldim, yine arkamdan konuşuyorsunuz:img-hyste
Ayıp, ayıp

Melalcim, Necdet okadarınıda yapmaz sanırım (yapar mı?:icon_sorr )
Ya ben Necdetçi değildim önceden, bu yasemin beni necdet'çi yaptı. ikisinede acıyorum. Ahmet, cnaım yıllarca aşkından ölmüş. necdette, yıllardır aşkını saklayıp bu salak Yasemin'in peşindne koşmuş, Rüya'yı kızı gibi büyütmüş. Ama aynı zamanda Rüya, Ahmet'in kızı, kızını sevmek onunda hakkı.
Bilmiyorum kararsız kaldım. O yüzden ben diyorum, bütün bayan sanatçıalrı öldürsünler, Necdet&Rüya&Ahmet birde
Işık&Yaşar
Defne&Deniz
Harun'ada İTÜ'den bir kız buluruz, olsun diyorum
Mutlu mesut yaşarlar:)

sude01
31-03-07, 13:48
ahmet ve yaseminin beraber olsun çok istiyodum tamam,
çok acı cektiler bunada tamam,
ama dün izlerken içim gitti resmen necdete
o ne gururlu adamdır ,bavaulları gördü ve odadan çıktı gidiceklr diye,
tek kelime etmedi..
böyle bişey varmı...aşık olduğu kadınla aynı evde yaşayıp
senelerce bırak ona dokunmayı,aşık olduğunu bile söylemedi..
üstelik rüya ahmetin kızı ama bu kadarmı candan, sevgi dolu babalık olur..
ben dün en çok necdete ağladım..
çünkü hayatını bitirdi yaseminle evlenerek..
bana kalırsa yaseminde bırakmaz artık necdeti..
ahmette bu seferde gelmediği için yasemini tamamen unutmaya çalışıcak..
ve aylayla evlenicek..
hatta bana kalırsa yasemin necdete daha yumusak davranmaya başlicak..
belki sevmeye bile başlayabilir ama aşk başka tabi onun aşkı ahmet..
sonuçta her istediğimiz olmuyo hayat kendi bildiğini yaptırıyo..

askasurguncu
31-03-07, 13:51

artik hersey beklenirir senaristlerden
ben halen dunku bolumun etkisindeyim
offf simdi ne olacak ahmet kibrisciha gitmeyecekmi ya yasemin o ne yapacak artik nejdetin onu sevdiginide biliyor ben artik ahmet ve yaseminin kavusmasini istiyorum bu kadar aci aci hayata bile yok:img-hyste

arzu-başak
31-03-07, 13:51
Arzu'cum aynen canım bende finalde Yasemin ölsün istiyorum.
Dün gece ve bu sabah herkes Yasemin için ağzına geleni yazdı zaten.
Necdet'i de yerden yere vurduk.Hem Necdet hem Ahmet Yasemin'in yüzündne ne hallere düştü.

oh oh güzel benim yerimede yasemin ve necdet için saymışsınzıdır inşallah....bu bölüm çok kötüydü ya....hele yaseminin rüyayı ahmete söylememesi ayrı bir vaka....orda abimde kalktı gitti..koskocaman odada bir ben kaldım diziyi izleyen..abim bu kadar saçmalık ollurmu ya adamla kaçıyor ama çocuğu söylemiyor dedi.....of of ya bu aylayla ahmet mevzusunu çok uzatmasınlar biran önce evlendirsinler...of ya yine ahmetim üzülücek...bu seferde aylanın çocuğu olmayacak..bu haksızlık..bu senaristlerin ahmete kastı var...bu bölüm tek gülümseyerek izlediğim yer..defneyle ahmetti...onların abi kardeş ilişkilerini özlediğimi söylemiştim..beni duydular sanıırm...çok tatlıydı ikiside...

Melal
31-03-07, 13:55
Arzu'cum dün akşam o kadar sinirlendim ki Yasemin valla gece rüyama girmiş.:)
Bütün gece Yasemin'le,Necdet'le,Ahmet'le uğraştım durdum.:)

Helin'cim(umarım adı doğru söylemişimdir.:)Ahmet tabii ki Kıbrıscık'a gitmeyecek.
Bir şekilde İstanbul'da kalmaya karar verecek.Babası memurluğunu İstanbul'a aldırabilir.
Yasemin tarafındna ekilince belki annesi ile de barışır.
Selma Hanım ben sana demiştim bu kız için değmez derse yine kavga çıkar mı bilemem.:img-hyste

ergim
31-03-07, 13:57
arkadaslar dünkü bölüm için yorumumu biraz geç de olsa yapayım
öncelikle yasemine acaip bi kızdım tamam necdetin üzülmesini istemiyorsun ama ahmeti de kendi çocuğundan mahrum bırakıyosun. ayıp ya bu kadarıda olmaz dün çok kızdırdı beni
yazık ahmetimi yine tek basına bırakacak orda ne kadar mutluydu yazık
necdete de ilk defa acıdım ama onada hala çok kızgınım
bu arada bana dsanki ahmetin huyları falan değişmiş gibi geldi sanki bakışları değişmiş belkide yanılıyorumdur ama ben öyle hissettim. her zaman bakışları çok sempatik olurdu üzgün olsa bile çok tatlı bakardı ama bu bölümde bakıslarında bi sertlik gördüm.
ışığın doğum günü çok güzeldi özellikle de dans ettikleri bölümler
ahmet ve yaseminin sarıldıkları sahnede de çok ağladım yasemine ne kadar kızsamda onların kavuşmalarını çok ** çok istiyorum ya...
aslında bi ara ümtlenmişştim ahmetle birlikte gidicek diye ama sonra rüya ağlamaya baslayınca ve necdet gelince özellikle de rüya" baba bizi bırakma" deyince umudu kestim ama belli mi olur belkide gider
sonraki bölümde neler olucak çoook merak ediyorum yine haftaya cumayı iple çekicem galiba:D

arzu-başak
31-03-07, 14:03
Arzu'cum dün akşam o kadar sinirlendim ki Yasemin valla gece rüyama girmiş.:)
Bütün gece Yasemin'le,Necdet'le,Ahmet'le uğraştım durdum.:)

Helin'cim(umarım adı doğru söylemişimdir.:)Ahmet tabii ki Kıbrıscık'a gitmeyecek.
Bir şekilde İstanbul'da kalmaya karar verecek.Babası memurluğunu İstanbul'a aldırabilir.
Yasemin tarafındna ekilince belki annesi ile de barışır.
Selma Hanım ben sana demiştim bu kız için değmez derse yine kavga çıkar mı bilemem.:img-hyste

Valla bende hayatımda ilk defa bu kadar sinirlendim tv karşısında....
neyse ya çok sıkıldım ben bu yasemin ve necdetten ya...necdete niye üzüleyimki...o bir kere ağladı....ahmet 4 sene hergün öldü acıdan...şimdi necdet bey beni iki gözyaşıyla kandıramaz...ben yaseminin necdeti niye bu kadar düşündüğünüde anlamadım...zaten siz ayrılmak için evlenmedinizmi be canım...necdet bile teoya dedi..ne yapabilirimki biz böle olacağında anlaşmıştık dedi....yani ben hiç bieşey anlamadım dünkü bölümden...buarada deniz ve defnede çok tatlıydı...hele resim çekilirken denizin hareketlerine bittim....neyse ben çıkıyorum arkadaşlar biraz uyumam lazım...yarın sabah yine sınavım var..size iyi sohbetler.......

sude01
31-03-07, 14:23
arkadaşlar tamam ahmete yazık ki ben ahmetciydim ama
yaseminde anne, kızı beni bırakma baba diye ağlarken nasıl
kzınıda alıp gidicek..kendi gibi kızınıda düşünmek zorunda..
ayrıca necdet haksızlık yapılıcak biri degil bana kalırsa
tamam necdet zaten bigün bunların olacağını biliyodu
ama 4 sene az mı? mükemmel bi baba üstelik aşık olmasın rağmen
yasemine çok iyi bi dost oldu..
(necdetin kendisine asık olduğunu, yasemin yeni öğrendiği için
daha çok değer kazanmıştır bu davranışları)
yinede gidiyodu ta ki rüya ağlayana kadar..
ben yaseminede ahmetede necdetede kızamıyorum
kızdığım anneler..
yaseminede tek konuda katılımıyorum..
o da rüya doğduğunda necdetten boşanıcaktı..
necdet bu kadar umut beslemeden,
rüyaya bu kadar alışmadan..
yooksa bu kadar büyümezdi bu durum..
ayrıca özette rıza için durumu kötüleşicek yazıyodu, ama tam tersiydi..
bilmiyorum ben artık tahmin edemiyorum aslında..
ama kerimanla ilişkisi bitmez bence..
ve sanırım yeniden siyasete giricek..ışık tanıştıkları oğlana aşık olucak..
defne deniz harun çok şaşırıcak tabi, nede olsa o da yaseminin kardeşi
kaçarda o oğlanla yada kaçmaya kalkışır :img-wink: eğer onların
aşkınada karşı çıkılırsa yeter artık demek zorunda kalıcam..
dizi resmen ayrılık acısı çekenler dizisi oldu :img-yes:
ki ışıkla o oğlanada karşı çıkarlar ama ben aşkta sağcı solcu düşünmem..
aşk aşktır işte

Filizce
31-03-07, 14:31
Ben daha çok dizi bölümü hakkında ki yorumları okuyorum mesaj yazmıyorum.Hatırla Sevgili izlediğim bir iki diziden biri ve dönem dizisi olması nedeniyle de ilgi ile izliyordum. Ancak dünkü bçlümden sonra bu diziyi izlememeye karar verim çünkü ne o dönemdeki olayları adam gibi anlatıyor ne de Yasemin ile Ahmet'in aşkını. Zaten karakterler de bir ikisi hariç bencil karekterler. Örneğin Necdet karekteri kendisinden başkasını düşünmeyen çok bencil bir karekter. Kendi bencilliği nedeniyle bir çocuğun öz babasını tanımasını dahi istemiyor ve üstelik kendisini sevmediği bildiği hallde bir kadını bencilliği ile yanında tutmaya çalışıyor. Diziyi yapanlar bunu öyle ağlak bir biçimde veriyor ki insanlarda Necdete karşı acıma hissi uyandırmaya çalışıyorlar. Ancak burada okuduğum yorumlardan gördüğüm kadarı ile yapmıcılar sadece kendilerini aldatıyorlar.Çünkü diziyi izleyenler herşeyin farkında. Bu dizi bu şekilde devam ederse dedikleri kadar uzun soluklu bir dizi olmaz. Çünkü artık izleyici sınanmaktan bıkmış durumda. Ben açıkçası dünkü bölümden sonra izlemeyi düşünmüyorum. Dizide zaten anlatım kalitesi de düşütü açıkçası zamanıma yazık. Onun yerine ö dönemi kitaplardan okuyarak öğrenmeyi tercih ederim. Aymet, Yasemin ve Necdet'in kişilksiz aşkını da izlemek istemiyorum. Seneryo yazanlar ve yapmıcılar kendilerine sömürecek başka enayiler bulsunlar. Ben onların oyuncağı olmak istemiyorum. Sonzamanlardar izlediğim dönem dizileri içerisinde en güzeli Çemberimde Gül Oya idi. Hatırla Sevgilininde güzel o9labileceğini düşünmüştüm ancak artık diziyi izleyecek sabır bende kalmadı. İzlemek isteyenlere kolay gelsin diyorum.
Ben Cuma günü dizi için ayıracağım zamanı kitap okumaya ayıracağım.

aylin_c6
31-03-07, 14:48
senaristleri tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.ileriki bölümlerde necdet'i kanat takıp uçurucaklar herhalde.her defasında en fazla acı çeken niye ahmet oluyor.rüya necdeti babası gibi benimsemiş onu üzmemek için gitmezmiş bu nasıl oluyor.sn kızını asıl babasından saklarsan asıl babasının ona verebileceği sevgiyle nasıl kıyaslarsın ki-tmm necdet te çok sevio ama nie ahmet e bu konuda sans verilmio-eğer yasemin rüya yüzünden kalıcaksa-ki ne yazıkki kalıcak-,bu senaristlerin bu zamana kadar ahmet e yaptıkları en büyük haksızlık olur(ne kdr dolmusum en sinirli izlediğim bölümdü herhalde bu bölüm:D)

Meryemce90
31-03-07, 14:55
arkadaşlar tamam ahmete yazık ki ben ahmetciydim ama
yaseminde anne, kızı beni bırakma baba diye ağlarken nasıl
kzınıda alıp gidicek..kendi gibi kızınıda düşünmek zorunda..
ayrıca necdet haksızlık yapılıcak biri degil bana kalırsa
tamam necdet zaten bigün bunların olacağını biliyodu
ama 4 sene az mı? mükemmel bi baba üstelik aşık olmasın rağmen
yasemine çok iyi bi dost oldu..
(necdetin kendisine asık olduğunu, yasemin yeni öğrendiği için
daha çok değer kazanmıştır bu davranışları)
yinede gidiyodu ta ki rüya ağlayana kadar..
ben yaseminede ahmetede necdetede kızamıyorum
kızdığım anneler..
yaseminede tek konuda katılımıyorum..
o da rüya doğduğunda necdetten boşanıcaktı..
necdet bu kadar umut beslemeden,
rüyaya bu kadar alışmadan..
yooksa bu kadar büyümezdi bu durum..
ayrıca özette rıza için durumu kötüleşicek yazıyodu, ama tam tersiydi..
bilmiyorum ben artık tahmin edemiyorum aslında..
ama kerimanla ilişkisi bitmez bence..
ve sanırım yeniden siyasete giricek..ışık tanıştıkları oğlana aşık olucak..
defne deniz harun çok şaşırıcak tabi, nede olsa o da yaseminin kardeşi
kaçarda o oğlanla yada kaçmaya kalkışır :img-wink: eğer onların
aşkınada karşı çıkılırsa yeter artık demek zorunda kalıcam..
dizi resmen ayrılık acısı çekenler dizisi oldu :img-yes:
ki ışıkla o oğlanada karşı çıkarlar ama ben aşkta sağcı solcu düşünmem..
aşk aşktır işte

sana katiliyorum tamam ahmete de yazik ama necdet e de yazik yani okadar baglandi rüyaya, rüya ya yada yazik oda cok baglandi necdette....

kendi babasi degil ama yinede bunu yasemin önceden düsünecekti ve önceden bebekken rüya ayrilacakti...

maison
31-03-07, 14:55
dünki bölümü tam izleyemesem'de yorumumu yapmak isterim..:icon_whis
acikcasi ben yasemine cok kizdim..(oh firsat bu firsat elimden kacirirmiyim hic:img-hyste ) ne ahmet'ten vazgeciyor ne'de necdet'ten..hele o son sahnelerde rüya'nin baba beni sakin birakma demesi beni bitirdi..:icon_sorr yasemin ahmetle gitmesini hic istemiyorum..sirf yasemine sinir oldugum icin degil..necdet gibi biri bunu hic hak etmiyor..(yasemin hamile oldugunu ögrendiginde ve ahmet'ten ayrildiktan sonra intihar etmeye kalkismiti..kim kurtardi yasemini?:icon_whis )yasemin cok kararsiz..ne olursa olsun necdeti birakmamasindan yanayim..

KeReMcEmİm
31-03-07, 15:02
evt canım...
bide ahmetin hastahanede 2 resmi vardı..
onu merak ettim ben...

o da herhalde ya gidio tek başına kıbrıscık ta bi resim ya da gtimio bişey oluo ve burda hastane de bi resim ki bence gitmio bence daha onlar karşılaşrı konuşurlar gibi gelio bana...

sienna
31-03-07, 15:12
Filizce bazı yorumlarına katılmamak elde değil,dönem dizisi ama o döneme ait net birşeyler henüz ortaya konulmadı,tek izlediğimiz 4 arkadaşın birşeyleri protesto ettiği ve sürekli kaçışı,o dönemi bilmeyenler için çok kapalı bir kutu.,Halbuki bu gençlerin fikirleri,idealleri ,mücadeleleri daha net biçimde ortaya konmalı,umarım ileriki bölümlerde bunlara daha fazla yer verirler..
Yaseminin bu bölümdeki tavırlarına da çok kızdım,ben de Ahmet'le kavuşmasını isterim ama senaristler niye herşeyi bu kadar aceleye getirdiler onu da anlayabilmiş değilim,birden Ahmetle gitmeye karar vermeler,hele Necdet'in onun için tüm yaptıklarından sonra gidebilseydi eğer sadece kuru bir mektupla mı veda edecekti,en azından Necdet dürüstçe bir açıklamayı haketmiyor muydu?

bella
31-03-07, 15:13
Bence dizinin sonu şöle olcak daha doğrusu şu aşkın.Necdetle Meyranın bir ilişkisi olacak.Lale bunu öğrenip Yasemin'e söleyecek.Yasemin tabi Necdetten boşanma kararı alacak.Ahmet bunu öğrenip İstanbul'a gelecek.Yasemini bekleyecek.Rüyayı önce Necdetten uzaklaştırıp.Ahmetle yakınlaştıracaklar.Sonra alıştıra alıştıra gerçekleri önce Rüya'ya sonra ailelerine söyleyecekler.Necdetin ilişkisini ve boşanacaklarınıda tabii.Sonra boşanacaklar.Yaseminle Ahmet evlenmeye karar verecekler.Düğün arifesinde Ayla intihar edecek(İnşallah).Cenazeden dolayı düğün ertelenecek.Görkemli bir düğünle evlenecekler.Kıbrıscık'a gidecekler.2 ay sonra Ahmet adaya tayin isteyecek.Adaya gelecekler.Ahmet Yasemin'e sürpriz yapıp Yaseminlerin adadaki eski evini alacak.Necdet Rüyayı kaçırma girişiminde bulunacak.Polis bunu hapse atacak.Sonra Rüyaya kardeş gelecek.Vee Yasemin&Ahmet aşkı mutlu sonla sürüp gidecek.Amiiiin.Dizi devam edecek.Daha Denizle Defne var dimi.

Billush
31-03-07, 15:13
Bütün hepsini okuyamasam da geçmiş sayfalara bir göz attım.Okuduğum yorumlar yer yer beni şaşırttı yer yer de çok güldürdü.
Öncelikle okuduğum bazı yorumlardan sonra Türk Milleti'nin bir şeyleri çabucak göklere çıkartıp çabucak yerlere indirdiğine bir kez daha şahit oldum.İnsanlara hiç hata yapma payı vermiyorsunuz.Sanki onlar birer robotlar hata yapmaları imkansız!Senaryo yazmak kolay bir iş değil hele de Türkiye'de.Her türlü senaryoyu deneyemiyorsun çünkü ilgi çeker mi bilmiyorsun.O kadar insanı umutlandırıp(çalışanları diyorum set arkasında) sonra reytingler iyi değil kalksın diyenlerden korkuluyor...
İletişim lisesinde okuyup bir gün bu iştelerin arkasında yer alacak biri olarak okulda yapılan kısa bir çekimin,ufak bir sahne yazımının bile çok zor bir şey olduğunu gördüğümdendir belki de ben bu diziyi direkt olarak "Çok kötüydü.Dizi mahvoldu.Hep senaristlerin suçu..." v.s demek istemiyorum.Çekinin bir dönem dizisi olduğunu,oyuncuların ve senaryonun çok iyi olduğunu düşünüyorum.Bu sezon en zor çekilen ve en güzel dizidir benim için Hatırla Sevgili.Böyle 2 bölümle defteri dürülmemelidir...

Bazı yorumlara da çok güldüm.Çok neşeli bir forumuz maaşallah:)

Görüntü yönetmeninin değiştiğini bilmiyorum ancak bu bölümde özellikle Yasemin&Ahmet'in adadaki ev sahnesindeki çekimler çok hoşuma gitmişti.Hatta öylesine gitmişti ki bu sahnede bu açılardan çekmek çok güzel olmuş,ayrı bir hava vermiş demiştim.Demek değişiklikle alakalıymış...

Cansucuğum saçları beğenen tek sen değilsin canım :) Adadaki evde Yasemin'le onlan sahne öncesi,sahnede ve sonrasında bakışlar+saçlar deli etti beni."Allah'ım bir gün kaybolacağım bu Cansel'in içinde beni bulamayacaksınız..." dedim kardeşime artık kaybolursam beni nerede arayacaklarını biliyorlar :)

Son olarak da şunu söylemek istiyorum ben Yasemin&Ahmet aşkının varlığına inanıyorum.En baştan beri...Ta ilk bölümü izlediğim günden beri inanıyorum hem de...Sanıyorum ki şu an durum eşitleniyor Yasemin'le Ahmet arasında.Yasemin yıllarca karşılıksız bir aşkla sevdi Ahmet'i,ondan haberi yokken yolunu gözledi,günlüğüne aşkını yazdı şimdi büyük aşkla sevme sırası Ahmet'te demek ki...Zaten beni en başta bu diziye bu kadar bağlayan Yasemin'in karşılıksız ve beklentisizce Ahmet'i sevişiydi.Bunu ilk bölüm sonrası yorumumda söylediğimi hatırlıyorum.O ilk 3 bölüm Yasemin benmişim gibi geliyordu :) Şimdi bir yandan Canselden de biraz kaynaklı olarak Ahmet'in durumuna çok üzülüyorum.Çünkü gerçekten çok seviyor ve acı çekiyor bir yandan feministçe "Hep kadınlar mı acı çekecek biraz da siz çekin!" diyorum ama 1.si ağır basıyor :)

basak_sunda
31-03-07, 15:36
ben bazı arkadaşların dediklerine katılmıyorum.yani necdet burda mağdur olarak gösterilmiş..necdetin mağdur olduğunu hiç düşünmüyorum.evet necdet yaseminin zor anında yanında oldu.çocuğuna babalık yaptı falan ama evledikleri sırada da ahmete demediğini bırakmadı.bunu yasemin öğrense kim bilir neler olurdu.tabi yaseminin yanında öyle davranamazdı.zaten necdet en baştan beri biliyordu.yaseminin ahmete aşık olduğunu asla onu unutamayacağını bir gün ahmete döneceğini biliyordu.kendisi de dün söyledi biliyordum diye. e biliyorsan neden evlendikten sonra hemen boşanmadın.burada en çok acı çeken ahmettir.haksızlığa uğrayan da dost kazığı yiyen de (bir zamanlar yasemini necdete emanet etmişti.ama gördü ki emanetine hıyanet etti) ahmettir.ahmet herşeyerağmen yasemine dönmeye karar verdi.rüyanın necdetin kızı olduğunu sanmasına rağmen.yasemine de rüya yı da al gel yanıma dedi.eğer ki gerçekte rüyanın babası necdet olsaydı ve yaemin de ahmetle gitseydi ahmet de en az necdet kadar (başkasının kızı olduğunu bile bile) çok severdi.yani bu durumda çok fedakarcı olan kişi necdet olmuyor.herkes böyle yazmış.açıkçası şaşırdım.

posh
31-03-07, 15:57
ben necdete üzülüyorum ama çok fazlada değil şimdi bir güncük ağladı diye üzülemem ona ahmet senelerce ağladı hemde yakın arkadaşıyla sevdiği kadının gözlerinin önünde evlendiğini gördü..bütün acıları ahmet çekti necdet olayın kaymağını yedi..formalite içinde evlenmedi zaten yaseminle sevdiği için evlendi yasemin bunu öğredi şimdi düşünmesi gerekli demek necdet beni sevdiği için evlendi fırsatı kaçırmadı diye!!necdet rüyaya babalık yapmış olabilir ama ahmet bilse yapmıyacakmıydı!!ahmet necdetin kızı olduğunu bile bile bağrına bastı rüyayı bide düşünün kendi çocuğu olduğunu öğrense nasıl bir baba olurdu..necdet zaten yaseminle ahmeti sevdiğini,ahmetin çocuğu olduğunu bilerek evlendi böyle olucağını biliyordu!!burda tek madur ahmet elinden babalık hakkını aldılar onlar yüzünden senelerce sürgün hayatı yaşadı,mesleğini bıraktı..şimdi sırf kendi çocuğu necdete alıştığı için üzülen ahmet olucak herzamanki gibi kaymağını yiyen necdet olucak!şimdi bazıları kızıyor ahmete yasemin evli bi kadın nasıl böyle yapar diye ama hatırlarsanız necdetede imzayı atmış olabilirsin ama o benim karım sayılır gibilerinden demişti.yaseminede sürekli diyordu benm karımsın diye!necdet,ahmetle yasemin nasıl birlikteyken seviyorsa ahmette sevebilir heralde:icon_whis !bakalım yasemin necdetten kazık yiyeceği zaman napıcak..necdet sevgili bulsunda bir yaseminin surat ifadesini merak ediyorum!!!

merhem
31-03-07, 16:12
Bolum yorumumu anca simdi yapiyorum..
Cunki daha yeni yeni kendime geldim..
Belki en cok sarsilanlardan biriyim.. bunun sebebide hem Ahmetci hem Necdetci olmam sanirim..

Dun Ilk sahneler bekledigim gibi olmadi, Aslinda Ahmet ile degil.. Yasemin ve annesi bekledigim gibi olmadi gecen hafta son sahnede Yaseminin o bakisindan sonra cok daha agir seyler bekliyordum.. ama yaseminden bekledigim tepkiyi goremedim herzamanki gibi..
Ahmet.. o bagrislari.. kulagimda hissetim.. okadar yil cektigi aciyi kini kustu bir anda.. ama annesi nekadar soguktu.. sasirdim gercekten..
Ardindan Ahmetin Adaya gitmesi.. canim ya..
Ahmet karakterinin boyle olmasi beni uyuz ediyor..
Yani yillarca sen aci cektin yalnizdin.. Yasemini sen cagriyorsun herseyi sen yapiyorsun.. olmazki..
Ada evinde Yaseminin ruyayi soylemesini bekledim ama yine soylemedi herzaman oldugu gibi ..
Telefon konusmasini necdet duydugunda cok uzuldum..
Ama yasemin herzaman boyle degilmi..
O anca mektup yazmasini bilir..
Nezaman karsisina alipta konusabildiki birisine..
Necdet sadece bir kuru mektupu hak ettimi..

En sevdigim sahnelerden birisi..
Isigin digerlerinin resmini cektigi sahnelerdi..
Birde Pastanedeki sahneler..

Birde yasemin ve Ahmet bulustugunda konustuklari cok basitti,
Yani tekrar birlikte olmayi dusunuyorsunuz gitmeyi dusunuyorsunuz neden detaylari konusmuyorsunuz..? ornegin ruya meselesi..
Ahmet ruyanin necdetin kizi oldugunu dusunuyor.. herseyi konusmalari gerekiyordu.. cok basit geldi o konusmalar bana..

Fragmani gordugumden beri Teoya demedigim kalmamisti bosuna gunahini almisim zavalli teonun..
Okan yalabik aglarken harikaydi bence.. herzamanki gibi..
Zaten bu dizide Cansel elcin ve Okan yalabigin aglama sahneleri muthis oluyor..
Ah birde ayni seyi Beren saat icin soyleyebilsem keske..

Eger Yasemin gitmezse... Ve Ahmet ile biterse yeniden, Ayla ile Ahmeti pat diye nasil evlendirecekler bilmiyorum cunki cok guzelesmissin den baska bir muhabbet gecmedi aralarinda.. Tamam Ayla ahmeti Seviyor.. Ama arkadaslik bile yok aralarinda..

Bu dizinin ilk bolumlerini hatirliyorumda grup halinde hepsi arkadasti beraber gezerlerdi.. ilk bolumlerin tadi kalmadi..

Buarada beni en cok sarsan son sahne bitis sahnesiydi sevdigim iki karakter biri yaseminin gelmesini biri gitmesini bekliyor.. :sad53:

narcissa
31-03-07, 16:13
Dünkü bölüm bana fazla sıkıştırma geldi ve ilk kez mantık hatalarına bu kadar takıldım...

Ahmet Ruya'nın kendi kızı olmadığını bile bile Yasemin'e nasıl teklif edebilir? Hem de Necdet'i Ruya'nın babası sanırken? Yani Yasemin de bir türlü söyleyemedi Ruya senin kızın demedi? Hadi Ahmet'i boşver o aşktan deliye dönmüş artık adam 5 sene dağda kalmış Yasemin'siz biraz sağlıksız düşünebilir ama Yasemin nasıl düşünemez bunu?

Necdet'e acımakla geçirdim bütün bölümü. Ruya'yı öyle çok seviyor ki adeta kendi kızı hatta sıradan bir babanın kızını sevemeyeceği kadar çok seviyor. Bir yandan düşündüm Necdet'e çok yazık yani senelerce Yasemin'e Ruya'ya mükemmel bir baba ve eş olmakla kalmayıp Yasemin'in ailesine de destek çıkmış onlara senelerce kol kanat germiş her isteklerini gözü kapalı yapmış şimdi reva mı bu? Bir de Yasemin'i o kadar severken...

Bir yandan da Ahmet'e baktım. Yasemin'i o kadar özlemiş halen çok seviyor. O tren garı sahneleri içimi parçaladı. Nasıl gülümsüyordu. Sorun şu ki Yasemin gitmeyecek... Ahmet yıllardır çektiği acılara yenisini ekliyecek. Ne kadar yazık... Ahmet' çok da kızdım açıkçası Yasemin'le Necdet'in münasebetleri olduğunu sanırken Yasemin'e bunalrı teklif etmesi akıl karı gelmedi.

Yasemin'e baktım, aralarında en talihlisi o gibime geldi. Yani iki dudağının arasından çıkacak sözleri bir türlü söyleyemedi ne Ahmet'e ne Necdet'e... Ahmet'e Ruya senin kızın diyemedi. Necdet'e Ahmet mevzunu söyleyemedi. Sonuç her iki taraf için hüsran oldu gene. Necdet o bavulları görünce nasıl yıkıldı... Zaten bütün bölüm tek ağlayan Necdet'ti... Bu olmalıydı ama bu kadar kırıcı olması gerekmezdi. Yasemin söyleseydi üslubunca babama hemşire lazım diye kıvırmasaydı belki Necdet için bu kadar yıkıcı olmazdı.

Ahmet ve Yasemin çifti ilk kez olarak çok itici geldiler bana bu bölüm... Ahmet'in adadaki evde Yasemin'e sarılmasını anlayabiliyorum. Yıllar önceki aşkını görmüşsün falan ama tekrar buluşmayı teklif etmesi öpüpü koklaması çok abartı geldi bana.. Yani sonuçta biliyor ki Yasemin evli biliyor ki Ruya Necdet'in kızı bu kadar planlar yapması gitmeyi teklif etmesi... Beklemezdim bu kadarını... En azından Ruya'yı öğrenmeden önce sarf edebileceğini düşünmezdim bu cümleleri.

Bence 19. bölümde Yasemin Necdet'i tercih edecek. Bu bariz ve o kadar kesin. Yine tüm suç Yasemin'in yine en madurlar Ahmet'le Necdet olacak... Necdet vicdan azabından Ahmet aşkından deliye dönecek gene... Ahmet önümüzdeki bölüm veya iki bölüm sonra Ayla'yla evlenir gibime geliyor. Sonra Yasemin ortalığı karıştırıp Ruya'nın Ahmet'in kızı olduğunu açık edecek...

merve d.
31-03-07, 16:14
bende necdete üzülmüyorum.sonuçta istediğin zaman gidebilirsin demişti yasemine ama tabiki dört yıl babalık yapmış rüya ya.
bence ahmet rüyaya daha iyi bir baba olur çünkü hiç kimse rüyaya gerçek babası gibi baba olamaz...:img-yes:

merhem
31-03-07, 16:19
Baba olma konusu tartisilmaz..
Ahmet gercekten harika bir baba olur..
ama bu dunyada gercek baba olmayip nekadar iyi babalar var..
Ne gercek babalar goruyoruz gunumuzde cocuklarina neler yapiyorlar..

Babalik konusunu ve karakteri hatta oyunculari karistirmayin..

<*eylül*>
31-03-07, 16:25
bende necdete üzülmüyorum.sonuçta istediğin zaman gidebilirsin demişti yasemine ama tabiki dört yıl babalık yapmış rüya ya.
bence ahmet rüyaya daha iyi bir baba olur çünkü hiç kimse rüyaya gerçek babası gibi baba olamaz...:img-yes:

Ahmet'in de iyi bir babalık yapacağında hiç şüphem yok...Ama Nedet de mükemmel bir baba..Ve..bir eş..Ben Ahmet'le Yasemin'in barışmasını tabii ki isterim ama Necdet'e bu yapılmaz..Yasemin'in baştan Necdet'le evlenmemesi gerekirdi..Necdet'in durumu çok ağır..Düşünsenize; sevdiği kadınla sırf o başkasından hamile olduğu için, Yasemin'in acı çekmemesi için, kendisinin acı çekeceğini bile bile onunla evlendi..Eğer Yasemin Ahmet'le giderse(gideceğine inanmıyorum) Necdet'e çok büyük bir ayıp yapmış olur..Ne olursa olsun..Necdet'i kullanmış olur..Oysa ki Necdet bunların hiçbirini haketmiyor..Yasemin'le Teo'nun buluşmasında Teo'nun söyledikleri çok doğruydu..Nedet Yasemin'le evlenerek mutlu olmadı..(çünkü Yasemin'in bi gün gideceğini biliyordu)..Bundan sonra da olamayacak...

LİN
31-03-07, 16:27
Arkadaşlar, forumu bireysel ve tek cümlelik mesaj kirliliğinden uzak tutsak da diğer dizilerin seyircilerinden farklılığımızı kanıtlasak.Yaşlarımız, eğitimlerimiz,yaşadığımız yerler vs farklı olsada bu forumu ziyaret eden her Hatırla Sevgili izleyecisinin yorumları benim için çok değerli.Hepsini teker teker okumak istiyorum...Ancak o kadar çok anlamsız mesaj var ki!Yoruluyorum okurken ve bütün şevkim kırılıyor.:icon_sorr
Hepimizi ortak bir alanda buluşturan Hatırla Sevgili için lütfen dikkat edelim;kelimelerimizi özenle seçelim, farkımızı hissedip,bu sayfalara yansıtalım.:img-wink:

zeyneps
31-03-07, 16:35
Ben bu dizide nie kimseye kızamıyorum ya herkes kendine göre haklı çünkü:sad53:
Yasemin çok çaresiz bi durumda eğer gitmezse kızamam ona Rüya'nın "Baba beni hiç bırakma" dediğini duyduktan sonra hangi anne dayanır buna...ama kızdığım yer nası hemen Ahmet'le kaçma planı yapıyor ya Necdet'i Rüya'yı geçtik babasına annesine ailesine ne diyecek ya Necdet'in ailesi????Babası buna demez mi (sonuçta Rüya'nın Ahmet'in kızı olduğunu bilmiyo):
-Pühhhhhh yazıklar olsun çocuğunu aldı Ahmet'le kaçtı verdiğim bunca emek meğer benim kızım yolluymuş yolluuuuu:img-hyste
Necdet en kızdığım karakterdi ama Rüya'ya olan sevgisi gerçek..sonuçta 4 koca yıl geçti her insan bağlanır hele ilk "bab" diyişinden sonra Necdet'e Necdet kopmuştur ondan sonra ...ağlamsı da çok doğal onu bi daha göremeyeceğini düşünüo,sevdiği kızı da tabiii:sad53: ama yaptığı hata en baştaydı Ahmet'e söylemeliydi çocuğu böylece hiç kimse bu kadar üzülmeyecekti!:
Ve Ahmet'e ilk defa bu bölümde kızdım
-Gel kaçalım Yasemin:img-hyste oldu canım gözlerim doldu:sad53: Ameeeet kendine gel o çocuklu evli barklı bi kadın yıl da 1966 unuttun heralde canım aşktan gözün bir şeyi görmiiiiyyy :img-hyste Dur bi bekle ,zaman geçsin ,Kıbrısçık'a git biraz düşün sağlıklı....sonra geri gel,öğren çocuuuun senden olduğunu sonra harekata geçersin:img-pilot o zaman istersen Yasemin'e iki tokat da atabilirsin Necdet'in ağzını burnunu da kırabilirsin sirserinin....Kasabaya gitceksiniz sonra kasabalılar ayağa kalkacak meşalelerle ellerinde taşlar,sopalarla kaymakamın evini bascaklar:happy0064 :happy0064
Tam "Vurun Kahpeye" dramı yaşancak...
-Kaymakam evine çocuklu dul kadın getirmiş
-Neyyyy vayyy münafık ,vay kafir zındık seni...kasabanın adını çıkaracak.. yürüyün ahali bunları burda yaşatmayalım..(herkes toplanır tabi:img-yes: )....bre zındıklar siziiiiii:img-hyste
Ayrıca Yasemin'de ne mıymıntı oldu ya bi çocuğu söyleyemedi..neymiş gücü yokmuşmuş .....kızım söyle de sende kurtul,bizde Ahmet'te ....zamanında söylemedin başına neler geldi..yine kara günler seni bekliiiiiy benden söylemesi!!!!!!!:icon_whis

kübranejat
31-03-07, 16:36
Arkadaşlar ben hemen bölüm yorumumu yazacağım. Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın. Gelecek bölüm hakkındaki fikrimi açıklayacağım.

Necdet in gece fotoğrafa bakıp bakıp ağlaması çok kötüydü. Açıkçası bölümde hüngür hüngür ağlamadım ama o sahnede çok çok kötü oldum ağladım. Necdet in Rüya ile olan iletişimine bayılıyorum Rüya kabus gördükten sonraki sahne harikaydı. Bayıldım. Bir yandan Ahmet in sevinçle Yasemin i beklediğini gördükçe çok kötü oldum.

Bence Yasemin gidemeyecek fakat Ahmet ve Yasemin konusunda (belki biliyorsunuz ben Ahmet ve Yasemin in kavuşmasını istiyorum) gelişme olacak. Şöyle anlatayım. Necdet çok çok iyi bir insan. Yasemin aşağıya inecek ve gitmek istemeyecek vazgeçecek. Sonra Necdet yatmadı zaten. Yasemin in gitmediğini görünce kendisi Yasemin i oraya götürmeyi teklif edecek. Rüya Ahmet in kızı ve sen de onunla gitmek istiyorsun diyecek. Kendisi Rüya yı da alıp (Yasemin itiraz edecek bu duruma) Yasemin ve Rüya yı gara götürecek. Ahmet umutsuzca oradan ayrılıyor olacak ve Rüya 'Ahmet' diye arkasından koşacak. Tren daha kalkmamış olacak ve Yasemin Ahmet ile gidecek.

Hatırlıyor musunuz ihtilal olduğu zaman Yasemin ve Ahmet Paris e gideceklerdi onları Necdet havaalanına götürecekti.

Ayrıca zaten Yasemin Ahmet le gidince dizi bitmiş olmayacak ki... Daha Ahmet Rüya nın kendi kızı olduğunu öğrenecek, aileler herşeyi öğrenecek. Ahmet ve Yasemin belki başka sorunlarla karşılaşacak...

Fakat eğer Yasemin Ahmet le gitmezse araları bozulacak böyle olunca Ahmet kesinlikle ileride Ayla ile evlenir Yasemin den uzaklaşır. Sonra dizi gitgide uzar (Bunların hepsi 1 bölümde olmayacağına göre). Ben dizinin çok fazla uzatılıp sıkıcı hale gelmeyecğini düşünüyorum. Çünkü kaliteli bir yapım.

Ayrıca Meyra diziye girecek ve Necdet in üzgünlüğü Meyra dan hoşlanmaya başladığı için gidecek. Rüya ile iletişimi kesilmeyecek. Ve herkes mutlu olacak.

Düşünsenize zaten o mektup sırları bile uzun sürmedi. Ahmet ve Yasemin in Keriman yüzünden olan ayrılığı 1 bölümde çözüldü. Yani dizideki olaylar sıkıcı gitmiyor.

Aslında ben de böyle olmasını istiyorum. Necdet üzülmesin asla. Ama Ahmet ve Yasemin de kavuşsun, mutlu olsun...

muko88
31-03-07, 16:39
ARKADAŞLAR MERHABA...
O kadar çok yazılmış ki daha sayfaları okuyorum ama aklıma gelmişken yazayım dedim...
Tüh Sinem de yok, dersanededir, gelince bakar artık...
BEn dizinin sonunda çalan şarkıyı indirmek için bulamadım ama kısa bi bölümünü dinledim internette.
Hatta dün gece son yazılanlara bakarsanız geri sayfalarda, ya da bulamıyorsanız, benim profilimden son gönderdiğim mesajlara girin ve ordan bakın, son gönderdiğim mesajlardan birinde o şarkının sözlerini yazdım.

Veeee ayrıca çok sevdiğim bir müziğin şarkı halini buldum...
Erdal Güney'e aitmiş kanımca...
Hani Ahmet'i Kıbrısçık'ı gösterirken böyle özgün bi müzik çalıyo ya, onun şarkı halini buldum.Erdal Güney'in albümünde varmış.
Bir de benim en çok sevdiğim müziğin de şarkı halini buldum o albümde...

MElal rüyanda bizi görmüşsün bacım, daha okuyorum mesajları...
HErkesi anlatmışsın beni anlatmamışsın:hıh
BEni beğenmedin mi yoksa:icon_whis

&sedef&özcan&
31-03-07, 16:40
Açıkçası dünki bölüme kadar ahmet ve yasemin taraftarıydım hatta nejdetden nefret ediodumda diyebilirim....ama dün nejdetin rüya uyurken,yasemin ve rüyanın resmine bakarak ağlamaları beni etkiledi.Aslında nejdet bigün bunun olacağını biliyodu kendi dediği gibi,ama sonuçta buna alışması zor olucak...
Yinede kararım değişmedi hala AHMET&YASEMİN taraftarıyım!Eğer gelecek bölümde yasemin nejdetin yanında kalmayı tercih ederse bence ahmet yasemini bidaha affetmez(aslında aşk işin içine girince nolursa olsun affediliyoda nese...)Şuan durum çok karışık üçünede çok üzülüyorum hiçbirine bişe diyemiyorum çok zor bi durum.Ya ama inşallah yasemin ahmete gider...off ya gitmezse daha kötü olucak herşey....

bella
31-03-07, 16:47
Necdete hiç üzülmüyorum.Üzülenleri kınıyorum.Kendi çıkarı için Yaseminle evlendi.İleride ne olcağını bile bile.En yakın arkadaşına ihanet etti.Elin sevgilisini kızını al sonra Yasemin ve Rüyayı kaybetmekten kork yok öle şey.Alışması lazım,Yasemin hala Ahmete aşık,Rüya Ahmetin kızı.Yasemin bir gün Ahmete gidecek elbet.Sonra 2 damla gözyaşıyla kandır herkesi.Sen o hatayı yapmadan önce düşünecektin bencil şey.Ahmet kızını başkasının kızı olarak bilip onu bağrına bastı kimbilir kendi kızı olduğunu bilse ne yapardı.

Ahmet eğer Aylayla evlenirse ben dayanamam.Ama düğün esnasında Yasemin koşup Ahmet duur Rüya senin kızın diye bağırırsa iş değişir.Evlenirlerse Ahmet Yasemine ihanet etmiş olacak.Yasemin necdetle mecburiyetten evlendi.

merhem
31-03-07, 16:59
Necdete hiç üzülmüyorum.Üzülenleri kınıyorum.Kendi çıkarı için Yaseminle evlendi.İleride ne olcağını bile bile.En yakın arkadaşına ihanet etti.Elin sevgilisini kızını al sonra Yasemin ve Rüyayı kaybetmekten kork yok öle şey.Alışması lazım,Yasemin hala Ahmete aşık,Rüya Ahmetin kızı.Yasemin bir gün Ahmete gidecek elbet.Sonra 2 damla gözyaşıyla kandır herkesi.Sen o hatayı yapmadan önce düşünecektin bencil şey.Ahmet kızını başkasının kızı olarak bilip onu bağrına bastı kimbilir kendi kızı olduğunu bilse ne yapardı.

Ahmet eğer Aylayla evlenirse ben dayanamam.Ama düğün esnasında Yasemin koşup Ahmet duur Rüya senin kızın diye bağırırsa iş değişir.Evlenirlerse Ahmet Yasemine ihanet etmiş olacak.Yasemin necdetle mecburiyetten evlendi.

Benim gibi Necdete uzulenleri kinamanin senin haddin oldugunu dusunmuyorum!
saygi duymak nedir bilirmisin baskalarinin fikirlerine? Bilmiyorsan ogren ve saygi duymayi ogren sen sevmeye bilirsin ama bni ve benim gibi dusunenleri kinamaya hakkin yok ayrica haddin degil..:img-wink:

Necdet Yaseminin onunde aglamadi sustu gizli gizli agladi birsey sezdirmedi..
duygu somrusu yapmak istese bunu yapardi..

Neyse..

&sedef&özcan&
31-03-07, 17:01
Evet çok haklısın ama ne biliyim çok duygulandım nejdetin sahnelerinde.
Nolursa olsun yinede ayrılması zor olucak ama ayrılmaları gerekiyo bu böyle devam edemez.Rüya gerçek babasının ahmet olduğunu nezaman öğrenicek 18 yaşında bir genç kız olduğundamı,yaseminin ahmetle gitmesi ve en yakın zamanda gerçekleri anlatması gerekiyo.Bende çok üzüldüm nejdetin o haline ama başka çare yok!Bunu oda çok iyi biliyo...
Yaseminin artık kesinlikle Ahmete gitmesi gerekiyooooo....

averaj
31-03-07, 17:05
itü sözlükten taze yorumlar...

beynelmilel ile oyunculuğuna taptığımız umut kurt' da yaşar isminde sağcı bir öğrenci rolünde diziye dahil olmuştur, yaşar'ın arkadaşı onu deniz ile tanıştırdıktan sonra görüşünü öğrenmiş olup arkadaşlığını bitirme kararı aldığını gördükk fakaat görünen köy klavuz istemez ışık ile eylem sırasında yaşadıklarına bakarsak ileride aşk doğmasının pırıltıları gözüktü sanki. gerçi bu kadar ön planda sonradan dursa aşklar da biraz dönemi anlasak asıl önemli olan bu , derim de dinleyen kim.

bir de yasemin de maşallah dünden razıymış yıllardır çocuğuna babalık yapan adamı bir kalemde silmeye, evet konuşamadı ama gayet hazırdı gitmeye, de kalıcak gibi duruyor bakalım.

ha son olarak, deniz karakterinin deniz gezmiş olduğuyla ilgili tahminler de boşa çıkacak sanırım zira değilmiş. zaten istanbul hukuk nerde itü nerde. o olsaydı okulları değiştirmezlerdi yani. bilemem gene de tabi ama temsili olabilir gezmiş'in sonradan insanların çocuklarına deniz ismini verme sebebi olması gibi.

son dedim ama bir şey daha var , yahu dün süleyman demirel geldi diye eylem çıkan yer itü dediler de sanki istanbul üni geldi orası.

'cansel elçin'in saçları artık kesilsin' kampanyası düzenlenesi güzel dizi.

senariste duyrulur:
sabırsızlıkla necdet'in sabrının tükendiği sahneyi bekliyorum.

Melal
31-03-07, 17:05
MElal rüyanda bizi görmüşsün bacım, daha okuyorum mesajları...
HErkesi anlatmışsın beni anlatmamışsın:hıh
BEni beğenmedin mi yoksa:icon_whis

Muko'cum senin güzelliğinden şaşı oldum zaten unutmuşum anlatamadım.:)
Ama sende tuttuğunu koparan birisiymişin sevdim seni Necdet nasılda hırsla vuruyordun.:img-hyste
Hele Teo'ya bir bağırdın Teo kaçmaya başladı adamı nasıl korkuttuysan.:img-hyste
Ben sende Kadırgalı Aysel olma yolunda bir potansiyel gördüm.:img-hyste
Valla artık Yasemin'e bu kadar kızmayacam yoksa günümde,gecemde,uykum bana haram oluyor.
Aa bari uykumda rahat edeyim dimi ama:):)

kübranejat
31-03-07, 17:07
saygi duymak nedir bilirmisin baskalarinin fikirlerine? Bilmiyorsan ogren ve saygi duymayi ogren sen sevmeye bilirsin ama bni ve benim gibi dusunenleri kinamaya hakkin yok ayrica haddin degil..:img-wink:

Neyse..

Kesinlikle katılıyorum Ayşe cim. Ben Necdet karakterini sevmeyen birçok kişi gördüm HS ve Cansel forumlarında. Ama Necdet i de sevenlere hep saygı duyuyordular ve asla senin söylediğin sözü söylemediler.

Ben Ahmet i de Necdet i de seviyorum. Bu da gerçekten zor bir durum. Evet Yasemin in Ahmet le birlikte olmasını çok çok istiyorum. Ama Necdet i de çok seviyorum. Hiçbirşeyi kendi çıkarı için yapmadı. Zaten öyle olsaydı Yasemin le ayrı odalarda yatmalarını sorun yapardı. Bunu Yasemin e söylemesini geçtim kendi kendine bundan dolayı üzülürdü. Fakat biz hiç böyle bir sahne izledik mi? Necdet bu konuyu hiç sorun etmedi.

iReMJeLiBoN

Neyse..

katılıyorum, Necdetcileri kınamak kimsenin haddine değil tartışma büyümeden o senin düşüncen bizimkileri küçük göremezsin diyerek kapıyorum..:)

Bu bölümde Rüyaya sarkı söylediği sahne bitirdi beni.. Yasemin'in arabada eski günleri hatırlamasımda muhteşemdi.. " aptalın tekiymiş " O an dedim Necdet'e dönecek..:) Keşke öyle olsa..Ama Ahmet'e de cok üzülüyorum.. Bence 3üde başka sevgililer bulsunlar..:)

bademkız
be hey tırsık Yasemin! be hey süzük Yasemin! sana yaptıklarının sonuçlarını doğru dürüst gösterecek akıl niyaz ederim ama hiç umudum yok! sen bunun böyle olacağını kestiremedin mi senelerdir kızın Necdet'e baba derken. birgün ayrılmayı düşünerek evlendiysen ne diye bu işi dallandırıp budaklandırdın? ne diye evlenip çocuğuna bir isim verdikten sonra boşanmadın da aile saadeti yaşıyoruz oyununa devam ettin? yok benim kaderim Necdet dediysen ne diye Ahmet' le kaçmayı kabul ettin? hangisi doğru?

işin aslı şu ki Yasemin içinde bulunduğu durumdan Necdet sayesinde kurtulduktan sonra boşanıp kendi ayakları üstünde durmak yerine evli bir kadın olarak güvenli yaşamına devam etmeyi tercih etti.ister Ahmet'ten ümidi kesmişti deyin ister başka bir sebeple yaptı. netice Necdet ile evli kalmaya ve Rüya'yı Necdet'in kızı olarak yetiştirmeye karar vermiş olmasıdır.sevmediği bir adamla birşeylerden vazgeçmeyi gözü yemediği için evli kalmayı tercih etti.

onu geçtim Selma hanım çok haklı evli, çocuklu bir kadın olarak nasıl kuytularda buluştu Ahmet'le ,dahası nasıl kaçarım senle dedi ne olursa olsun eşi olan bir adamdan ayrılmadan.hadi aşktan gözü dönmüştü diyelim.Necdet'e karşı neden dürüst olmadı? ertesi sabah terkedeceği Necdet'e bir açıklama bile yapmadı.yapamadı çünkü hareketlerinin sonucuna katlanamayacak kadar çocuk. allahtan vicdanlı çıktı da rüya'nın o halini görünce gidemedi.çektiği acıyı haketmediğini söyleyemem.derin bağlar kurmasına izin verdiği baba-kızı sırf canı istediği için koparmaya hakkı yoktu. üstelik adam ona aşık. ne aptalmışım diye dövünürken komik geldi Yasemin. ben olsam başka sıfatlar bulurdum. aynı evde yaşıyorlar ve hiç de birbirine yabancı olan tipler değil ki ikisi. aptallığı aşar bu. bile isteye görmezden gelmeye girer.

Necdet ne yaptı Yasemin'in gideceğini öğrenince? hiç birşey. sadece kızıyla güzel birgün geçirdi son kez.ağzını açıp tek kelime etmedi Yasemin'e. üstelik buna izin mi vereceksin diyen Teo'ya ben ona söz verdim bile dedi.öylece çekip gitmesine karşı tepkisiz kaldı.bana bunu nasıl yaparsın diye hesap sorma hakkına sahipken üstelik.şartlar ne olursa olsun Necdet iyi bir baba ve sorumlu bir eş oldu hem Yasemin'e hem onun ailesine karşı.ama tek şahit olduğu bir telefon konuşması ve yerdeki bavullardı.vicdansızlık bu bence.Ahmet Necdet'e karşı olumsuz hisler beslerken bile Necdet'le konuşmalısın Yasemin dedi defalarca.ama Yasemin bir mektup yazdı ve öylece gidecekti.

Ahmet'in hatası evli Yasemin'e gitmeyi teklif etmek.madem niyetin sevdiğin kadınla olmak o halde Necdet'e ayrılmak istediğini bildirene kadar, yasal olarak boşanana kadar onun yanında ol.ben Selma hanıma içindekileri sayıp dökerken bunu da yapacağını düşündüm ama o yangından mal kaçırır gibi Yasemin'i kaçırmayı tercih etti.sukunetle halledilebilecek mevzuyu aceleye getirdi.ama gerçekleri annesinin yüzüne bas bas bağırabilmesi Yasemin'in "ama anne uf oldum" yollu mıymıylanmasından daha iyidir.ve yine Yasemin artık Ahmet'le gitmeye karar vermişken bile kızıyla ilgili gerçeği de söylemedi.neyi bekledi? yola çıkmayı mı? kasabaya varmayı mı? oraya iyice yerleşmeyi mi? Necdet'ten boşanmayı mı? Ahmet'le evlenmeyi mi? Rüya'ya da anlatmayı mı? neyi bekledi ?!

Yasemin in annesiyle olan konuşması tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.bu muydu yani tüm söyleyeceği.ben Ahmet'i hala seviyorum ve bu yaptığın yüzünden acı çekiyorum demek yerine kıvırdı.Ahmet'in beni sevdiğini bilseydim acıyla daha kolay başederdim gibi bişiyler saçmaladı. dürüst olmak bu kadar mı zor? ne yardan ne serden geçemeyen, bu yüzden hem Necdet'i hem Ahmet'i mutsuz eden Yasemin'e ne desem az.. sağlamcılıktan başka birşey yapmadı ben bunu bilir bunu söylerim. hiç birşeyini riske atmadı.son ana kadar hep avantajlı konumdaydı ve sonunda gene en sağlam bulduğu yerde olmayı seçecek.yazık onu bu kadar seven Ahmet'e ve Necdet'e.

Melal
31-03-07, 17:08
itü sözlükten taze yorumlar...

'cansel elçin'in saçları artık kesilsin' kampanyası düzenlenesi güzel dizi.

senariste duyrulur:
sabırsızlıkla necdet'in sabrının tükendiği sahneyi bekliyorum.

Cansel hakkındaki yoruma canı gönülden katılıyorum.
Kampanya düzenlemeye hazırım.:)
Necdet'ins abrı taşınca neler olacak göreceğiz.
Sanırım Meyra'ya aşık olacak.:)

narcissa
31-03-07, 17:08

Neyse..

Kesinlikle katılıyorum. Kimsenin haddi olamaz zaten hem Necdet kadar vefalı bir karakter yok bu dizide... Ahmet aşkına karşı vefalı Yasemin ailesine karşı... Ama Necdet? O kendisini sevmeyen bir kadınla senelerini geçirdi sırf onu sevdiği ve adının kirlenmemesi için üstelik çocuğunu kendi kızı gibi sevdi ailesine kimsenin yapmayacağı desteği verdi... Ahmet Yasemin'le evlense aynı desteği %100 verirdi ama kendini sevmeyen bir kadınla ve onun çocuğu olmayan bir kızla bu kadar alakadar olacağını sanmıyorum Necdet'in durumunda olsaydı...

En talihsiz iki insandan biri Necdet dizide o bakımdan sadakat abidesidir... Yasemin'e hiç ihanet etmedi üstelik izdivaç yaşamamalarına rağmen harika bir insan bence ve Yasemin onu hak etmiyor çoğu zaman...

Öte yandan Ahmet'le Yasemin'in aşkı en doğal olan şey aşk engellenemez sonuçta...

Melal
31-03-07, 17:12
Necdet vefalı olabilir ama zor durumda olan Yasemin olduğu için evlendi.
Çünkü Yasemin'e aşıktı.Yasemin değilde başka birisi olsa vah vah der geçerdi.
Eğer Ahmet Necdet'in durumunda olsa Necdet'in yaptıklarının aynısı yapardı.
Ama Yasemin ne Necdet'in ne Ahmet'in sevgisi hak etmiyor.
Kızının geleceğini düşünseydi Ahmet'le gider ki hala gitme şansı var.
Rüya 10 sene sonra gerçekleri öğrendiğinde annesine ve yıllarca baba bildiği insana bunun hesabını sormayacak mı?
Hemde öyle bir soracak ki ne Yasemin'in nede Necdet'in kendilerini savunacak hiçbir gerekçesi olamayacak.

merhem
31-03-07, 17:12
Aynen Kubracim bizim durumumuz daha bir zor hem necocu hem aametci olunca :)

Gercektende herkes nasil saygi duyuyorsa "arkadasinda" saygi duymasi gerekiyor bizim fikirlerimize..
Kimse kimseyi sevmek zorunda olmadigi gibi, herkeste istedigi karakteri sevmekte uzulmekte acimakta ozgurdur..

Ahmetin sac mevzusuna kesinlikle katiliyorum..
Bu meyrada umarim yasemin gibi uyuz biri cikmaz yasemin varken birde o cikmasin basima artik hepten kafayi yerim.

narcissa
31-03-07, 17:20
be hey tırsık Yasemin! be hey süzük Yasemin! sana yaptıklarının sonuçlarını doğru dürüst gösterecek akıl niyaz ederim ama hiç umudum yok! sen bunun böyle olacağını kestiremedin mi senelerdir kızın Necdet'e baba derken. birgün ayrılmayı düşünerek evlendiysen ne diye bu işi dallandırıp budaklandırdın? ne diye evlenip çocuğuna bir isim verdikten sonra boşanmadın da aile saadeti yaşıyoruz oyununa devam ettin? yok benim kaderim Necdet dediysen ne diye Ahmet' le kaçmayı kabul ettin? hangisi doğru?

işin aslı şu ki Yasemin içinde bulunduğu durumdan Necdet sayesinde kurtulduktan sonra boşanıp kendi ayakları üstünde durmak yerine evli bir kadın olarak güvenli yaşamına devam etmeyi tercih etti.ister Ahmet'ten ümidi kesmişti deyin ister başka bir sebeple yaptı. netice Necdet ile evli kalmaya ve Rüya'yı Necdet'in kızı olarak yetiştirmeye karar vermiş olmasıdır.sevmediği bir adamla birşeylerden vazgeçmeyi gözü yemediği için evli kalmayı tercih etti.

onu geçtim Selma hanım çok haklı evli, çocuklu bir kadın olarak nasıl kuytularda buluştu Ahmet'le ,dahası nasıl kaçarım senle dedi ne olursa olsun eşi olan bir adamdan ayrılmadan.hadi aşktan gözü dönmüştü diyelim.Necdet'e karşı neden dürüst olmadı? ertesi sabah terkedeceği Necdet'e bir açıklama bile yapmadı.yapamadı çünkü hareketlerinin sonucuna katlanamayacak kadar çocuk. allahtan vicdanlı çıktı da rüya'nın o halini görünce gidemedi.çektiği acıyı haketmediğini söyleyemem.derin bağlar kurmasına izin verdiği baba-kızı sırf canı istediği için koparmaya hakkı yoktu. üstelik adam ona aşık. ne aptalmışım diye dövünürken komik geldi Yasemin. ben olsam başka sıfatlar bulurdum. aynı evde yaşıyorlar ve hiç de birbirine yabancı olan tipler değil ki ikisi. aptallığı aşar bu. bile isteye görmezden gelmeye girer.

Necdet ne yaptı Yasemin'in gideceğini öğrenince? hiç birşey. sadece kızıyla güzel birgün geçirdi son kez.ağzını açıp tek kelime etmedi Yasemin'e. üstelik buna izin mi vereceksin diyen Teo'ya ben ona söz verdim bile dedi.öylece çekip gitmesine karşı tepkisiz kaldı.bana bunu nasıl yaparsın diye hesap sorma hakkına sahipken üstelik.şartlar ne olursa olsun Necdet iyi bir baba ve sorumlu bir eş oldu hem Yasemin'e hem onun ailesine karşı.ama tek şahit olduğu bir telefon konuşması ve yerdeki bavullardı.vicdansızlık bu bence.Ahmet Necdet'e karşı olumsuz hisler beslerken bile Necdet'le konuşmalısın Yasemin dedi defalarca.ama Yasemin bir mektup yazdı ve öylece gidecekti.

Ahmet'in hatası evli Yasemin'e gitmeyi teklif etmek.madem niyetin sevdiğin kadınla olmak o halde Necdet'e ayrılmak istediğini bildirene kadar, yasal olarak boşanana kadar onun yanında ol.ben Selma hanıma içindekileri sayıp dökerken bunu da yapacağını düşündüm ama o yangından mal kaçırır gibi Yasemin'i kaçırmayı tercih etti.sukunetle halledilebilecek mevzuyu aceleye getirdi.ama gerçekleri annesinin yüzüne bas bas bağırabilmesi Yasemin'in "ama anne uf oldum" yollu mıymıylanmasından daha iyidir.ve yine Yasemin artık Ahmet'le gitmeye karar vermişken bile kızıyla ilgili gerçeği de söylemedi.neyi bekledi? yola çıkmayı mı? kasabaya varmayı mı? oraya iyice yerleşmeyi mi? Necdet'ten boşanmayı mı? Ahmet'le evlenmeyi mi? Rüya'ya da anlatmayı mı? neyi bekledi ?!

Yasemin in annesiyle olan konuşması tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.bu muydu yani tüm söyleyeceği.ben Ahmet'i hala seviyorum ve bu yaptığın yüzünden acı çekiyorum demek yerine kıvırdı.Ahmet'in beni sevdiğini bilseydim acıyla daha kolay başederdim gibi bişiyler saçmaladı. dürüst olmak bu kadar mı zor? ne yardan ne serden geçemeyen, bu yüzden hem Necdet'i hem Ahmet'i mutsuz eden Yasemin'e ne desem az.. sağlamcılıktan başka birşey yapmadı ben bunu bilir bunu söylerim. hiç birşeyini riske atmadı.son ana kadar hep avantajlı konumdaydı ve sonunda gene en sağlam bulduğu yerde olmayı seçecek.yazık onu bu kadar seven Ahmet'e ve Necdet'e.

Öncelikle yorumunu çok beğendim kesinlikle katılıyorum Yasemin o kadar aptalca şeyler yaptı ki bedelini ödemeli bence... Ben en çok Necdet'e acıdım. Adam o kadar vefalı o kadar sağdık ki dediğin gibi Ağzından tek bir kötü laf veya savunma çıkmadı bu vaziyete karşılık.

Ahmet'le Yasemin kasabaya gidemeyecekler orası kesin sonuçta gelen pastacı kıza Necdet aşık olacak ve Ayla'yla Ahmet evlendikten sonra Yasemin Ruya'nın Ahmet'in kızı olduğunu bir biçimde deşifre edecek (gene araya o meşhur günlük girebilir diye düşünüyorum)

Sonuçta açıkta kalan Yasemin olacak şu durumda düşünürsek ki bunu çoktan hak eden kendisiydi... Yine de Ahmet'e acımadan edemiyorum. Hak etti mi o tüm bunları? Yasemin'in bencilliklerine rağmen onu sevmeye devam etti kendi de dedi ama ben bekledim Yasemin bak hala bekliyorum... bu söz üzerine ne denilebilir ki? Yasemin kolaya kaçmak yerine Ahmet'e ulaşmakta çaba gösterseydi ne olurdu?

O zamanlar Ahmet'in ayrılmak istediğini düşünmüş hadi düşündü diyelim ne şimdi bu? Ahmet'in onu ne çok sevdği aşık olduğunu bilmiyor mu? Nasıl bir kalemde attığı düşünür? Onu aramak yerine beklemek yerine Necdet'le evlenmeyi seçti sırf cemiyet hayatında hor görülmememek ve ailesini üzmemek için.... Ya Necdet ne oldu?

Yani bir insan çözemez mi dediğin gibi onca zaman beraberle Necdet Yasemin ona sarıldığında en başlarda nasıl kaskatı kesiliyordu. İnsan anlar sen de aşıksın Ahmete en başlarda dilin tutulmuyor muydu karşısında? Yani sırf görmezden gelmiş ya da hafif salakmış diyorum...

Yazık etti herkese...

muko88
31-03-07, 17:23
Muko'cum senin güzelliğinden şaşı oldum zaten unutmuşum anlatamadım.:)
Ama sende tuttuğunu koparan birisiymişin sevdim seni Necdet nasılda hırsla vuruyordun.:img-hyste
Hele Teo'ya bir bağırdın Teo kaçmaya başladı adamı nasıl korkuttuysan.:img-hyste
Valla artık Yasemin'e bu kadar kızmayacam yoksa günümde,gecemde,uykum bana haram oluyor.

:img-hyste Gülmekten karnım ağrıdı...
Valla tam yapacaklarımı görmüşsün Melalcim...
Normalde Yasemin'e de saldırmam gerekiyordu ama siz benden önce dalmışsınızdır ona, o yüzden ona karışma fırsatım olmamıştır:img-hyste

Rüya bu gerçeği öğrendiğinde Yasemin'i de Necdet'i de terk etsin...
Yüzlerine bile bakmasın:hıh
Gerçi hoş senaristler ne gibi şeyler yazar ve bizi çileden çıkarır bilmmiyorum...
Hoş o bölümleri izleyeceğim de garanti değil ya, neyse...
İkinci çocuk olacağını düşünüyorum ayrıca...
Çünkü Cansel'in sözleri aklıma geliyor...
"Yasemin'i anne olarak görcezğiz, sonra çocuklarının çocukları olacak, baya uzun olacak ona göre ayarlıyoruz" gibi bişeyler söylemişti.Çocuk demedi ama, çocukları demişti...
Çok sinir bozucu valla...
Melalcim ben de rüya görürdüm de sabaha kadar uyumadım anacım...
Sinirden başım ağrıdı valla...

Bu arada dalga kıran(dünkü bölümün sonunda çalan şarkı) ile ilgili bişe bulan var mı benden başka:icon_whis

blue ivy
31-03-07, 17:26
hepinize merhaba
evet bazılarınıza katılıyorum bu bölüm biraz sıkıcıydı ama necdetle olan sahneler gerçekten çok hüzünlüydü dikkat ettiyseniz ahmet bu bölümde biraz bencil davranmış. bir kere rüyayı düşünüp babasından ayırmaması lazımdı.ha kendi kızı olduğunu bilseydi bunu yapmaya hakkı vardı ki yinede yapmaması lazımdı çünkü rüya daha çok küçük babasını necdet bildi onu artık ondan koparamazlar yasemin çok geç kaldı bu işte yasemin artık kendi isteklerini değil kızı rüyayı düşünmesi lazım ki öyle olacak rüyaya gerçek babasının ahmet olduğunu anca büyüdüğünde söylemesi lazım çünkü çok geç kaldı.yasemin bu bölümdede ahmede kızını söylemedi ya çok sinir oldum off iyi bi bölüm değildi artık ahmet yaseminin gelmiyeceğini anlayınca oda sinirinden aylayla evlenir aman ne iyi bir son.
bu arada yaşar ışıktan hoşlandı gibime geldi eh ışık da kaçırmasın bu çocuğu terbiyeli yakışıklı çocuk yani ama harundan fırsat bulursa tabii
bu arada melalcim necip fazılın kitabını bende merak ettim nerden buluruz acaba

iReMJeLiBoN
31-03-07, 17:33
bebn dizinn basnı kacırmstm smdi izledmde
höh ahmet nası bağırıo öle ya pcde yermden zpladm..:D yaseminde cırcırcır wıçwıçwıç ıyhh vampir geri döndü sinemalarda gibi.. ahmet ama bi kükremiş bn o kadınınn yerinde olsam ağlardım maşallah titremedi bile..:D

narcissa
31-03-07, 17:36
bebn dizinn basnı kacırmstm smdi izledmde
höh ahmet nası bağırıo öle ya pcde yermden zpladm..:D yaseminde cırcırcır wıçwıçwıç ıyhh vampir geri döndü sinemalarda gibi.. ahmet ama bi kükremiş bn o kadınınn yerinde olsam ağlardım maşallah titremedi bile..:D

Aynen ya Ahmet bağırınca gece gece ses de açıktı ben de zıpladım feci oldum ama harbiden Selma hanım da tık yok taktir ettim onu bu mevzuda:img-pilot

NiliWerda
31-03-07, 17:50
arkadaşlar dün HS'yi izleyemedim.Ahmet rüya nın kendi kızı olduğunu öğrendimi birde yasemin ahmet ile gitti mi ne olur bana söyleyin

hayır canım kendi kızı olduğunu öğrenmedi..
ahmet yasemini garda beklerken bitti zaten...

Muko'cum senin güzelliğinden şaşı oldum zaten unutmuşum anlatamadım.

melalcim sen sinemi mukoyu nasıl gördünki?? resimlerini görmüşmüydün??
hadi ben herneysede öbürlerini merak ettim:))

mukaddeeeeeeeeeeees :) hemen o müzikleri bana veriyorsun bebişim.korsancılığım azdı birden.:img-hyste
valla senaristler bu durumu nasıl düzeltecek bilemiyorum ama acilen toparlanmaları lazım.orda olsam ben onları kendilerine getirirdim.:img-hyste
bırakın şu yasemini de diğer karakterlere ağırlık verin gözünüzü seveyim. :img-in_lo

bende bende bende....:))
mukocum hsnin siteye upload edersen seviniriz ya:icon_sorr

lea
31-03-07, 17:53
dün akşam gercekten cok üzüldüm...hatta rüyamda bile onları gördüm...yasemine ve necdete cok kızdım...her yönden düşünüorum bana göre en cok acı ceken en berbat durumda olan ahmet....yazık ya ona kıyamam ben ahmete:(necdetın fedekar oldugunu soyluyorlar bence fedekar falan degıl aşkı için kendi egosunu tatmın etmek için evlılık oyununu fazlasıyla kabullendı...enınde sonunda bu acıyla karşı karşıya kalacak...bence kendısını en kısa zamanda buna hazırlasın...yasemının mıllete hıçbır acıklama yapmadan kaçmayı dusunmesıde hataydı nede olsa herkes bunun normal bır evlılık oldugunu düşünüyor demi...ahmet belkı bıraz heyacandan olsa gerek egolu davrandı ama bence kım olsa aynını yapardı...

NiliWerda
31-03-07, 17:56
arkadaşlar finalde çalan şarkıyı şirine adlı arkadaş dizinin sitesine eklemiş.hemen indirin diyeyim ben size. :img-hyste

ohhh çok teşekkürler şirineye sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum...

buarada dün gece annem ağladı:D:D:D
necdetin haline tabii...
yazık :icon_sorr
bunu niye yazdın derseniz bilenler bilir annem hsyi izlerken genelde kahkaha atıyoduda:img-hyste (haplarını almayamı unuttu acaba?:))

muko88
31-03-07, 17:56
Evet Melalcim Erdal Güney'e ait...
Hs nin sitesinde mevcut olmuuş bile, Sinem'den alın haberi...
Ayrıca duygusal tema1 vardı ya...Onun da şarkı halini buldum ama mp3 olarak mevcut değil elimde, bulursanız haber verin, şarkının ismi KAŞI KEMANIM, Erdal Güney'e ait...
Yine ayrıca kıbrısçık sahnelerinde çalan bi müzik var onun da şarkısı ben de mevcut ama ben hiç siteye şarkı upload etmedim,
Sinemcim bana bu konuda öm at da upload edeyim bacım:icon_sorr

kiss se
31-03-07, 18:04
ya dün gece necdete çok sinir oldum.neden kendini paralıyo rüya kendinin çocuğu diilki.umarım yasemin ahmete gider gitmasse ben diziyi izlemicem...........nie necdetten ayrılamıo.bu arada dün ahmet çok yakışıklıydı.

Sinem90
31-03-07, 18:08
yok ya öğreteyim de benim mesleğimi elimden al sonra. :img-hyste
benden başkası korsan olamaz.:img-hyste
şarkıyı indirdim dinliyorum.hem de 3.51 dk :img-hyste
melal beni beğeniyor musun? :img-hyste yanlış tarif ettin beni yıııvruum.:icon_whis

Melal
31-03-07, 18:09
Bir şey değil arkadaşlar.
Alisercan duy sesimi şu Saklımdasın şarkısını da dizide kullanın.
Ahmet'in haleti ruhiyesine uyuyor.:)

kiss se
ben dün heyecandan bayılacaktım nerdeyse ahmet yasemine sarılınca yasemin sarılmayacak sandım ama sarıldı.yabide kerimanada sinir oldum rıza görüşmek istemio onie hala peşini bırakmıo.uyarınızı dikkate alıorum.OK

kader.budur
Dün akşamki bülümü çok beğendim.Eğer Yasemin Rüyayı düşünüp Ahmede gitmezse bunda yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Kimin çocuğunu kimden ayırıyor.Rüya Ahmetdin kızı Yasemin yaptığı hatayla bence kızını gerçek babasından ayırıyor.Necdetide çok iyi bulmuyorum.Ahmetinde dediği gibi onun durumundan yararlandı.Belki ona çok iyi bir arkadaş oldu ama Ahmet gibi sevdiği olamayacak ve Necdet bunu biliyor ve bilmeyede devam edecek.Bundan sonra galiba Necdetle Yasemin gerçek karı koca olacaklar ve Ahmette Ayla ile evlenecek. Şimdi bu durum bana saçma geliyor Ahmet Ayla ile daha önce evlenseydi sanki daha mantıklıydı.Tabiki bu benim düşüncem senaristler işlerini bilir diyorum.Bu hikaye Ahmetle Yaseminin ayrılık hikayesi oluyor.Ufukta bir vuslat göremiyorum ben.Ama gerçekten bize bunu bile zevkle seyrettiriyorlar.

muko88
31-03-07, 18:10
Saklımdasın şarkısı için ekşi sözlükten bir yorum...

gece yatağa yattığında bir tek kendine itiraf edebildiği durumlarda söyler sanırım insan bu sözü...
mecburiyetten de söylenebilir, karşıdaki istemediği için de, gizli kalması gerektiği için de, de, de, de....

ne olursa olsun unutmamaya, unutamamaya, unuttum diyerek kendini ve etrafındakileri kandırmaya çok güzel bir örnek...

sözleri mustafa nuhut, müziği erdal güneye ait bir türkü ayrıca..

Melal
31-03-07, 18:13
Saklımdasın şarkısı için ekşi sözlükten bir yorum...

gece yatağa yattığında bir tek kendine itiraf edebildiği durumlarda söyler sanırım insan bu sözü...
mecburiyetten de söylenebilir, karşıdaki istemediği için de, gizli kalması gerektiği için de, de, de, de....

ne olursa olsun unutmamaya, unutamamaya, unuttum diyerek kendini ve etrafındakileri kandırmaya çok güzel bir örnek...

sözleri mustafa nuhut, müziği erdal güneye ait bir türkü ayrıca..

Kesinlikle çok güzel bir yorum yazılanlara katılıyorum.
Ahmet'e inanın çok uyar bu şarkı umarım ilerleyen haftalarda dizide çalınır.:)
Biz en iyisi Erdal Güney Aşkiya albümünü satın alalım.:)
Böyle korsancılıkla olmaz.:)

kiss se
31-03-07, 18:13
ben melal arkadaşın necdet taraftarı olduğunu bilmiodum özür dilerim.melalcim....necdetin de haklı yönleri olabilir belki.ben oraları karıştırmak istemiorum ama................

NiliWerda
31-03-07, 18:16
yok ya öğreteyim de benim mesleğimi elimden al sonra. :img-hyste
benden başkası korsan olamaz.:img-hyste
şarkıyı indirdim dinliyorum.hem de 3.51 dk :img-hyste
melal beni beğeniyor musun? :img-hyste yanlış tarif ettin beni yıııvruum.:icon_whis

ooooo bizim gibi korsanlar milyonlarca var canım:))
bide korsanı engellemeye çalışıyolar ama o biraz zor işte...
gün geçtikçe yeni şeyler çıkıyo...
buarada hs bölümüne resimler ekliyodumda..
resim eklerken bana gülme geleceğini hiç tahmin etmezdim:))
denizin defneye ahtapot gibi sarılma resimlerini ekliyorumda:img-hyste

Sinem90
31-03-07, 18:17
aman hiçbirinin akıbiyeti umrumda değil.ne halleri varsa görsünler.:icon_whis
bi müzik daha eklemiş.hani necdet ahmeti trende görmüştü ya o sahnede çalan müzik.necdetle yaseminin nikahında da o çalmıştı.ama çok uzun değil. :icon_sorr

Melal
31-03-07, 18:17
ben melal arkadaşın necdet taraftarı olduğunu bilmiodum özür dilerim.melalcim....necdetin de haklı yönleri olabilir belki.ben oraları karıştırmak istemiorum ama................

Ne Necdet'i ya Allah korusun.İmzama bak anla neci olduğumu yıvrumm.:)
Dün akşam ki bölüm seni fena çarpmış anlaşılan doğru forumda olduğuna emin misin bir bakın istersen.:)
İsimleri karıştırdığına göre forumları da karıştırıyor olabilirsin.:img-hyste
Necdet'ci arkadaşlar 3 kilometre ilerde canım.:img-hyste

yagmurk
31-03-07, 18:29
oncelikle dun aksamki bolum bekeldigim kadar guzel degildi. yaseminle baslayayim; ya o ne sogukluk oyle.ahmet askindan hicbir sey kaybetmemis hatta cogalmis bile diyebilirim ama yasemin buzzzzz.tamam evlisin herkesin necdetin babasi oldugunu sandigi bir kizin var her tavrina eyvallah ama o telefondaki 'sevgilim' kelimesi de neyin nesiydi ve ne kadar yapmacikti. ahmet sac stili disinda mukemmel bir performans gostermis. yani o saca ragmen harikaydi. necdet in bazi aglama sahneleri cok suluydu:) yasemin in annesiyle konusmasi istedigim kdr siddetli ve duygulu degildi.birkac sey daha soyleyebilirdi. ornegin eger bu mektubu alsaydim ahmet i olene kdr beklerdim gibi veya su anda torunun gercek babasini senin yuzunden tanimiyor gibi:) ama tabi bunu soylerse dizi uzamaz. ahmet in annesiyle yaptigi kavga daha duyguluydu. ahmet e de helal olsun yani nasil bir asktir bu!yasemin hala aaa ahmet nasil beraber olurduk desin...bazen diyorum gitsin ahmet aylayla evlensin tt ama olmuyo ahmet e yasemin den baskasini yakistiramiyorum. dizide en cok eglendigim sahne ise isik'in defne ve deniz in fotolarini cektigi sahneydi. berk hakman harika bi performans sergiledi! bu son yasemin in duygusuz tavirlarindan sonra benim favorim isik:) bakalim harun u mu yoksa diger cocugu mu sececek:) valla harun u seviyo gibi ama diger oglanin adini unuttum ona da bos bos bakmadi hani!

fundapehlivan
31-03-07, 18:29
Aslında ben hem cuma olsun istiyorum hem de istemiyorum!!
Yasemin gitmeyecek çünkü...
Ahmet canım ikinci kez yıkılacak...

Gerçekten hs de müzik kaseti çıksa süper olur ama daha mayısta denmişti...

pelinnn
31-03-07, 18:30
Yasemin'in Ahmet ile gitmek isteyeceğini ama çocuğunu düşünerek en başından Ahmet'e "bu iş olmaz" diyeceğini tahmin etmişti ama dünden razı çıktı:img-wink: Sonunda yine Rüya'nın o halinden sonra gidemeyecek bence ama böylece Rüya'dan dolayı bu kavuşmanın bu aralar olamayacağını gördüm, Belki 80'li yılları anlatırken, ama güçlü ihtimalle günümüzü anlatırken kavuşabilecekler bence:img-yes: ...

kiss se
31-03-07, 18:46
eweeeet.ben şöle düşünüorum bide korkuorum yasemin necdetin halini görüpte gitmez die ..bişe sorcam ahmetiln aldığı biletlerin saati kaçtı arkadaşlar?bide şu yaşarda neyin nesi anlamış diilim.ışığa bi zarar werir die de çok korkuorum.nezihat da az diil iki kaynana bir olmuş neler yapıolar.yasemin necdetin kendisini sevdiğini öğrenince şok oldu.yasemine de ahmete de acıyorum.................*AHMET and YASEMİN*
***and RÜYA***
**:happy0064 **

cerenimo_
31-03-07, 18:47
dünkü bölüm çok ilginç bi bölümdü bana kalırsa.. yasemine şaşırdım kaldım yani.. ne cesaret herşeyi bi kenara bırakıp hiçbişey düşünmeden ahmetle kasabaya gitmeye çalışmak.. hayır yani ahmete de yazık değil mi sonuçta tekrar ümitlendi bütün bunlar sonunda.. gidemeyeceği belliydi şimdi ahmeti bi kez daha yıkıcak...

Sinem90
31-03-07, 18:49
hiçbirine acımıyorum.hepsinin canı cehenneme. :hıh
gerçi suç senaristlerin ama karakterler mahvetti diziyi.inşallah okuyorlardır bu yazılanları.okuyun da düzeltin hatanızı.ben bu aşkı(!) izlemek istemiyorum.mümkün olduğu kadar azaltın o sahneleri.

babet
31-03-07, 18:52

bu konuda yazılanları ve Necdet için üzülen bir insan olduğumu farkettim,önceki sayfalarda bununla ilgili yazı yazmıştım zaten..ama diğer üzülenler gibi bir yorumda kınanmışız..açıkçası şaşırtıcı bir durum kim kimi bu konuda kınama hakkına sahip bu forumda..

sana bu konuda katılıyorum,Necdet duygu sömürüsü yapmadı,hatta belli bile etmedi adam..böyle birşeyi düşünmek için neden göremiyorum ben..

ben kimsenin üzülmeden,kahrolmadan bir çıkış yolunun bulunmasını diliyorum..Rüya'nın üzülmesine dayanamam,çok şekerdi bu bölüm Necdet'e sarılırken..

bende Yasemin ve Ahmet aşkını görmek istiyorum ama bunun suçsuz,iyi kalpli insanların çok fazla gözyaşı dökmeden sağlanmasını diliyorum..

kiss se
31-03-07, 18:55
SEN NE DİON İÇİMİ KARARTİON AMA ya.beni üzme neolur ama yinede hiç bişe bilmiorum.dua ediorum ALLAH a.....inşallah gider die zaten dün gece uyuyamadım.çok düşündüm kendimi yaseminin yerine koymaya çalıştım ama olmadı.ama AHMETİN yerine koyunca çok fena oldum.......ben şahsen çok üzülüorum kendimi parçalayabilirim..................................

Sinem90
31-03-07, 18:55
rica ederim bacım.kankaların arasında bu yardımın lafı mı olur? :)
of bu aralar çok karmaşık duygular içerisindeyim.böyle birine çatmak istiyorum.bütün öfkemi boşaltmak için.acaba elektriğimi boşaltmak için toprağa mı bassam? :img-hyste

muko88
31-03-07, 18:57
rica ederim bacım.kankaların arasında bu yardımın lafı mı olur? :)
of bu aralar çok karmaşık duygular içerisindeyim.böyle birine çatmak istiyorum.bütün öfkemi boşaltmak için.acaba elektriğimi boşaltmak için toprağa mı bassam? :img-hyste

He kanka, basabildiğin kadar toprağa bas...
Yasemini düşün aynı zamanda...:img-hyste Onu tepelediğini düşün...
YA çok cadı gördüm kendimi:img-pilot

sevgi799
31-03-07, 19:02
:img-yes: Selam herkese
Sitede yazılanların birazını okudum ve çok ilginçime gitti. %75 ahmet yasemin ve %25 te necdet yasemin var. Anlayamadıgım şu necdeti yaseminin elini sevgiyle tutarken görmedim. evet seviyor ama yakın sahneleri hiç olmadı. melul melul bakan bir necdet var. yaseminin sevgisini kazanmak için çocugunu sevmek yetmez bence. yaseminin sevgisi içinde elinden geleni yapmalıydı. ikisinin duygusal bir sahneleri hiç yok. Abi Kardeş gibi olmaz ki evlilik. bir kadın çocugu için herşeyi yapabilir yani rüya için necdetle kalabilir ama ölene kadar da sevmediği bir adamla olamazki. bir kadının da bir erkeginde sevgiye ihtiyacı vardır. :img-blush siz anladınız onu. sevgi karşılıksız olursa bu iş olmaz zaten. ben yaseminin ahmetle olmasını isterim. böylede olması gerekli bence. rüya büyüdügü zaman babasının ahmet oldugunu ögrendiğinde babasını sevebilirmi. çok zooooooor. yasemin trene yetişmeli. hem de sevenler kavuşmalı. ahmet çok acı çekti.
yaseminin babasının asılma olayı gündeme geldiğinde iki sevgilide üzüldü. ikiside babasına karşı durdu şimdide annelerine karşılar. sevdiği kadının evlendiğini gördü. acı çekti. hep kavuşma umuduyla bekledi ve evlenmedi. yasemini tekrar gördüğünde sevgisini yine gösterdi bence. çocuguyla birlikte kabul etti yasemini. birde kendi kızı oldugunu bilse çok güzel olacak ama. necdet ne yaptı peki ahmetin nikaha geldiğini söylemedi. bencil davrandı. birde ahmeti bencil olarak suçluyorsunuz. 4 yılın sebebi birazda Annelerin yanısıra necdet de degilmi? ahmet onlarsız mutsuz yaşadı necdet ise haketmediği sevgiyi ellerinden alarak yaşadı. biraz da necdet üzülmeli bence.... büyük ihtimalle necdete yeni bir partner geliyor. ikisinin sıcak yakınlaşmalarını yasemin artık oturur izler. yasemin necdetle kalırsa artık ileride yeni bayanla necdeti evlendirir heralde. Ahmetde başkasıyla evlenirse üzülen yasemin olur. ve rüya büyür belkide necdetin babası olmadıgını da ögrenirse annesine o zaman demez mi anne neden beni babamdan ayırdın? evet yasemin trene yetişmeli ahmetle olmalı. bu olanlar yüzünden dizinin siyasi olaylarını kavuşamayan iki çift yüzünden izleyemiyoruz. AHMET-YASEMİN ve ÇOCUKLARI SENARİSTLER YAZDIGIMI OKUR UMARIM. :good:

Sinem90
31-03-07, 19:03
yahu ne sevimle mehmeti?gariplerimin dizide göründüğü mü var bişey yapsınlar?
şu saçma sapan aşk üçgeninden bahsediyorum.adına aşk dedikleri... :/

Sinem90
31-03-07, 19:08
sevdiğim diziyi pembe diziye çevirirlerse sinirlenirim tabi.bi de o kadar konuştuk.şöyle olacak böyle olacak dedik.diziyi ne hale getirdiler!ben bile daha iyi yazardım.sıradan bi yapımı yazmıyorlar.allah aşkına insan biraz titizlenir.rastgele yazılmış bi senaryo.bari yazamıyorsunuz o zaman siyasete ağırlık verin de o yönü görmezlikten gelelim.

sude01
31-03-07, 19:10

ben bu dizide necdetede ahmetede yaseminede üzülüyorum ama dün akşam en çok necdet bölümleri dokundu bana..ağladım çünkü bu kadar özverili
bi insan haksızlığa uğruyomuş gibi geldi bana, üstelik geçen bölümlerde necdetin, ahmet ve yaseminin biraraya gelmesine engel oluşturduğunu düşünüp necdet karakterine sinir oluyodum yani ahmetciydim ama şimdi dizide
kimsenin tarafını tutmauyorum hepsine üzülüyorum n e c d e t e d e ..
şimdi benim bu duygu ve düşüncem sonucu beni k ı n a m a y ı (ve benim gibileri) kendine hak göremezsin.. ben senin düşüncelerine saygı duyuyosam sende benimkilere duymalısın..herkes kendi fikrini açık açık söyleyebilmeli, katılmıyorum dersin ama kınamak bu durum için o kadar fazla kaçmış ki..
biz burda sadece diziden bahsediyoruz ve yorumumuzu yapıyoruz hepsi bu..

cerenimo_
31-03-07, 19:12
tamam işte doğru anlamışım ama yanlış anlatmışım galiba... heralde bugünkü sinirinin baş nedeni yasemindir :img-hyste :img-hyste ama haklısın walla ben de kızmaya başladım sen çocuğu umutlandır sonra hoooop hiçbişey olmamış gibi yaşamaya devam.. tabi dizide bunlar gösterile gösterile her hafta sabır limiti biraz daha doluyo...

pelinnn
31-03-07, 19:12
SEN NE DİON İÇİMİ KARARTİON AMA ya.beni üzme neolur ama yinede hiç bişe bilmiorum.dua ediorum ALLAH a.....inşallah gider die zaten dün gece uyuyamadım.çok düşündüm kendimi yaseminin yerine koymaya çalıştım ama olmadı.ama AHMETİN yerine koyunca çok fena oldum.......ben şahsen çok üzülüorum kendimi parçalayabilirim..................................

:icon_sorr Ne dedim ki ya, Anne oldu artık, tabiki çocuğunu düşünecek, Olaya iyi yönünden bakalım, 2000li yıllarda kavuşurlarsa ileride torunlarına anlatmalarına gerek kalmaz zaten görürler bu büyük aşkı:img-hyste Bu işin şakası tabi ama içini rahatlatır mı bilmiyorum bir ihtimal daha var.. Yasemin "İleride babasının Necdet olmadığını öğrenince babasını hiç tanımadan başka bir adama baba demiş olmak suretiyle Rüya üzülecektir, en iyisi bu hatayı bir an önce düzeltelim, gerçek babasını tanısın" da diyebilir:img-wink:

Sinem90
31-03-07, 19:14
yok canım sinirimin tek sebebi yasemin değil.başta senaristler! :/
cansel fanıyım falan ama ayırım da yapamam valla ahmete de kızgınım. :/ keşke karakterini daha güzel yazsalarmış.
mukaddes şarkı hoşuma gitmedi ya. :hıh

o.c_girl
31-03-07, 19:16
itü sözlük durur mu, durmaz tabi

eski dönemleri anlatan atv dizisi. içinde vıcık vıcık aşk kokan sahneler olmasa daha iyi olabilirdi zannımca ama türk milletine nasıl sevdirilebilirdi ki bu dizi? yönetmenlerin de yapacak bir şeyleri yok. sırf siyaset içerseydi eminim bu kadar tutmazdı.

yasemin adlı esas kızın kendini pinpon topu durumuna soktuğu dizidir. (ahmet 1-necdet 1-ahmet 2-necdet 2-ahmet n-necdet n) şeklinde seyreden maç en son 'ah**det' olarak kalmıştır. seyirciler olarak sabırsızlıkla önümüzdeki haftayı değil, bu gidiş- gelişin ne zaman biteceğini beklemekteyiz. zira başımız dönmekte, asabımız bozulmakta ve bu mevzunun daha fazla uzatılmamamasını tavsiye etmekteyiz. pilav-papaz faktörünü hatırla sevgili.

ayrıca, yine son bölümünde, rüya'nın zorlama kabusu ve yasemin'in gardrobun arkasına saklanma sahnesi dizinin ciddiyetini alıp götürmüştür. yine de *severek seyrediyoruz.

bu dizideki necdet kadar boynuzlanmış ve acı çekmiş bir başka karakter daha bilmiyorum. bir erkeğin, gururu bu kadar incitilmesine rağmen hala saf bir sevgi ile sevmesi ve sürekli sessizi oynaması öldürüyor beni. artık bir tokat falan atması lazım, yasemin haddini aşmaya başladı.

inanmıyorum yani sonunda bunu da yazmışlar

bence saçmalıyolar tersine hatırla sewgili çok gsl bi dizi içinde söyledikleri kadar da mantık hatası yok

Sinem90
31-03-07, 19:19
yahu aşk diyor hala.iyice sinirlendirme kızım beni. :/
aşk falan yok.eğer böyle olacaksa hiç olmasın.bu kadar batırdıktan sonra düzeltemezler zaten.en iyisi hiç olmasın.

cerenimo_
31-03-07, 19:23
yahu aşk diyor hala.iyice sinirlendirme kızım beni. :/
aşk falan yok.eğer böyle olacaksa hiç olmasın.bu kadar batırdıktan sonra düzeltemezler zaten.en iyisi hiç olmasın.

ne diyim peki?? dizide en ön planda olan konu ahmet ve yasemin aşkı değil mi?? dur bakalım toparlarlar yakında ahmet tek başına dönecek nasılsa kıbrıscık'a...

averaj
31-03-07, 19:24
ekşiden son yorum...

ışık karakteri ailesinin (babasının) başına gelenler nedeniyle siyasetle ilgilenmiyor olabilir, ama bu kadar da aptal olması gerekmezdi. iyice gerizekalı gibi gösteriliyor. oysa ki küçüklüklerinde tam aksine defne daha sessiz, farkedilmeyen bir tipti, ışık daha baskındı.

Melal
31-03-07, 19:24
Uludağ sozluk'ten bir kaç Hatırla Sevgili yorumu:)

son dönemlerin en güzel dizilerinden biri. hem yasadıgımız dönemleri; hem de cok güzel bir sevdayı anlatıyor.
ama dizi müzikleri nerdeyse diziden daha güzel.

anlattığı dönemin konuşma tarzını, insan ilişkilerini, giyim tarzını, sevgilerini özenle anlatan şarkılarıyla da tam uyumu yakalamış oldukça başarılı bir dizi.mutlaka izlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.

dizi konusu, oyuncu kadrosu, dönemi itibariyle gayet çekicidir ancak o güzeller güzeli fakat sesini duymaya tahammül edemediğimiz kızcağızın * şımarık dudak bükmeleri, sevgilisine dudak şişirip bakmaları, konuşmaları giderek daha çok batmaktadır ve dizi izlenilemez hale gelmektedir.

1966'lara atlama yapan dizinin ankara'da çekilen bölümlerinde sadece ankara gar'ın ve şimdi devlet konuk evi sanırım, eski ankara palas'ı gösterebilmesi üzücüdür. bu binaları da ancak yarılarından yukarı göğe doğru gösterebilmiştir. şehirlerde geçmiş adına çok az şeyin kalması, çok tarihi değeri yoksa eğer binaların yokedilmesi, dokunun talan edilmesi, tabela kirliliği yüzünden iki plan çekim yapılabilecek ve eskiyi yaşatabilecek yer kalmamış neredeyse. oysa ki ankara palas'ın olduğu o cadde, alan hep tarihi binalarla doludur. karşısında eski meclis, gençlik parkından yukarı doğru bakıldığında kavşağın ilerisinde sümerbank, görüntü pek değişikliğe uğramamıştır. ama akıl almaz bir şekilde, hangi akla hizmet sümerbank'ın hemen bitişiğine, o inanılmaz çirkin alışveriş binasını yapmışlar, kim izin vermiş gittiğimde inanamadım.

hatırla sevgili derken, acaip bir etki yapıyor bu dizi, tek bir kelimesini kaçırmak istemiyor insan ve zor yıllar şarkısı tınlamaya başlayınca, her ne şekilde olursa olsun, sözlü ya da enstrümental, alıp götürüyor.

ahmet' e yazık ya dediğimiz dizidir. otur onunla ağla yani öyle bişey. çok acıklı, çok sinir bozucu, çok duygusal.

dizi sürükleyici bir şekilde insanin içini kiymadan, kafasini bulandirmadan, midesini kaldirmadan süper şekilde tam gaz ilerlemektedir..bize de çekirdek çitleyerek izlemek düşmektedir.

deniz'in arkadaşı olan harun'un, itü'de okuması harun karadeniz olabileceği ihtimalini akla getiren dizi.

ülkedeki dizi coplugunden sıyrılıp ısıl ısıl parlayan super otesi dizi.

son yayınlanan bölümünde subay dayı'nın oğlu deniz olarak berk hakman'ı görmekten mutluluk duyduğumuz, gerek oyuncuları, gerek konusu, gerekse detaylarla bu kadar titiz bir şekilde ilgileniliyor olması sebebiyle pek çok insanın beğenisini kazanmış güzel dizi. dizide olmamış dedirten tek şey ise defne rolünde izlediğimiz belçim bilgin'in başarısız oyunculuğudur.

o abuk kızı hala oynattıkları için izlenilmeyen dizi. sadece kaşlarını birleştirip gözlerini kısarak oynamaya çalışıyor zavallı.

bir dönemi (hatta bir kac dönemi) anlatacak olmasi acisinsan ilginc, hic olmazsa farkli olmasi beklenilen, ama 40 yillik yesilcam filmlerine tas cikaran, klasik türk filmi replikleri, kisileri, asklariyla dolu olan, kisinin damak zevkine göre izlenebilecek bir dizidir. hemen bir uyari; basroldeki hatun kizimizin sesine, simdi bir de kizini oynayan ufakligin sesi, hareketleri, vs katilinca mümkünse bu ikilinin oldugu sahnelerde kanal degistirilmelidir, cünkü gercekten de artik tahammül sinirlarini zorlamaktadirlar ana-kiz. dönem dizisi oldugunu göstermek icin yapilmis olsa bile en güzel tarafi eski gazete küpürlerinin sergilendigi sahnelerdir.

şu anda yayınlanmak da olan en kaliteli dizilerdendir. kadrosu da hikayesi de oldukça iyidir.

en etkileyici müzikleri yeniden popüler yapan etkileyici dizi. yakın tarihimizi aşk ve hüzünle süsleyerek anlatması daha da güzel kılıyor diziyi. ders alınası, izlenilesi..

yine yazıyorum, yine söylüyorum. cuma gelse de izlesem dediğim, hiç bitmesini istemediğim muhteşem dizi.

son dönemin kaliteli atv yapımı. dönem filmi çekmenin zorluğu ortada ki bu adamlar bilmem kaç bölüm dizi çekiyorlar. kostümler, mekanlar vs. o kadar başarılı ki. ancak bu akşamki bölümde çok minik bir ayrıntı yakaladım. necdet ağlamaklı bir vaziyette* yasemin ve rüya'yla olan fotoğraflarına bakmakta. görüntü puslu verilmesine rağmen fotoğrafların arkasındaki fujifilm logosu bariz bir biçimde görünüyor. dedim ya bu kadarı bir şey değil. adamlar hakikaten iyi bir iş çıkarıyorlar.

Melal
31-03-07, 19:29
Sinem hayırdır bebişim nebu şiddet,ne bu celal.
Hani ters bir şey desek kodunmu oturtacan mazallah.:):)

Averaj'cım ekşisözlük'ten eklediğin o yoruma katılıyorum.
Çocukken Işık ve Defne tam tersiydi.Acaba Işık babasının başına gelenlerden sonra mı böyle oldu.
Kız etliye,sütlüye karışmayayım derken Yaşar'a aşık olacak ve cenderenin tam ırtasına düşecek kanımca.:)

Ayse (92)
31-03-07, 19:30
ya arkadaşlar dünkü bölümde nejdete gerçekten çok acıdım.rüya kendi kızı olmasada onu herşeyden çok seviyor.yıllar öncede yasemine sahip çıktı.bence yaseminin onu bırakıp gitmeye hiç hakkı yok...

Sinem90
31-03-07, 19:30
vallahi sinirden mideme ağrı girdi.bilmiyorum birden böyle alevlendim. :/
aman mümkünse onların aşklarını(!) ön planda tutmasınlar.

NiliWerda
31-03-07, 19:35
Kimin aşklarını diyorsun anlamadım.
Sinem şifreli konuşma bebişim.:)

ahmetle yasemin yahuuuuu:D:D

sinem merak etme ahmet kıbrıscıka döner yasemin necdetle kalır...

sonra ahmet nikah masasına oturdum işteeeeee..... (aylayla yanii:))

&sedef&özcan&
31-03-07, 19:37
ya nolursa olsun yaseminin artık ahmete dönmesi gerekiyoo!Evet bende farkındayım nejdetin nekadar üzüldüğünü onlara nekadar bağlandığını ama yapacak başka bişe yok...Ama galiba dönmicek çünkü yeni bi resim var yaseminin saçı yapılı ve nejdetle yanyanalar heralde gitmiyoki bu resim var :sad53: ya ama ben dayanamam ahmete yazık cnm benim orda bekledi, trene tek başınamı binip gidicek....Bu sefer çok saçma olucak herşey ahmet bidaha böyle birşey teklif etmez heralde.Belki rüyanın kendi kızı olduğunu öğrenirse belki ama bu aralar olmaz bence bidahaa:(

şilimsi
31-03-07, 19:41
valla haklısın sinem abla..onlarınki aşk değil..hiçte olmamuış zaten..ahmet gerçekten aşık tamam ama yasemin için ahmet çoktan bitmiş ama yaso farkında bile değil..suyunu çıkardılar artık..harbiden sıktılar yani..
sevim ve mehmet iyi güzelde göstermiyolarki onları hiç..benimde bi severek izlediğim ufaklıklar kaldı[ne de ufaklar yaa dana gibi olmuşlar üni.ye gidiyolar..beş sene önce ilkokula giderken..:)]

NiliWerda
31-03-07, 19:42
inan onu bile istemiyorum.benim için artık sadece sevimle mehmet var.:img-in_lo
bi de deniz,defne,ışık,harun,yaşar :)

ya bu son bölümde sahi aylayı pek göstermedi:img-hyste
neyse ya bende hiç birini istemiyorum ahmet yalnız kalsın, ayla yalnız kalsın..
sevimle mehmet okeyto ama onlardan önce mehmet oğlunu evlendircek galba?:img-hyste
deniz durduğu yerde durmuyo çünkü...:))
çenesini tutamıyor ve ellerinede hakim olamıyor:img-hyste

cerenimo_
31-03-07, 19:44
evet yaşar-ışık konusunda bende sizin gibi düşünüyorum.. zaten ben yaşar'ı çok sevdim ve ışıkla yaşar arasında bişeylerin olmasını dizinin devamı açısından da çok istiyorum çünkü böyle bi ilişki ilerde işleri iyice karıştırır....

bessy
31-03-07, 19:45
sevimle mehmet okeyto ama onlardan önce mehmet oğlunu evlendircek galba?:img-hyste

aman aylanın yüzünü görmek işsteyende yok =)

evet bu gidişle defneyle deniz mehmetle sevimden daha hızlı evlenir

aynakolik_fatma
beren saatin milleyete verdiği ropörtajda ahmetle yaseminin 70 lere kadar kavuşamayacağını bildiğini daha sonrasını ise daha bilmediğini söylemişti
yani garibim ahmet kızı kendi boyuna gelir belki öğrenir(abardım iyice haa)

şilimsi

ahmet mutlu olsunda ayla naparsa yapsın umrumda bile değil...
deniz konusunda söylediklerin çook doğru..çocuğun eli dursa ayağı durmuyo ayağı dursa çenesi durmuyo:img-hyste ...
napcaklar bu çocukla bilmem..bişey değil onun bu kuduruk halleri yüzünden diğerlerininde başına bişey gelcekk..
kuduruk denizzz:img-hyste

NiliWerda
31-03-07, 19:47
ahmet mutlu olsunda ayla naparsa yapsın umrumda bile değil...
deniz konusunda söylediklerin çook doğru..çocuğun eli dursa ayağı durmuyo ayağı dursa çenesi durmuyo:img-hyste ...
napcaklar bu çocukla bilmem..bişey değil onun bu kuduruk halleri yüzünden diğerlerininde başına bişey gelcekk..
kuduruk denizzz:img-hyste

kuduruk deniz?:img-hyste
bence fırsattan istifade eden deniz:img-hyste
ya onlarında düğününü görelimmm:img-in_lo :img-in_lo
yada belki baba oğul beraber evlenirler çifte nikah olur:img-yes:

Sinem90
31-03-07, 19:48
şilimsi sen kimsin kız?bağa abla demiş. :img-hyste
ben onları izlemek istemiyorum!!!
diğer karakterlerin öne çıkma zamanı artık geldi.yeter artık diğerlerini gördüğümüz.fazla bile oldu. :/

muko88
31-03-07, 19:51
Sinemcim beğenmedin demek...
Sinirdendir canım:)yok yok zevkler farklıdır tabii...
BEnim müzik hoşuma gidiyor...
Ama diğer bi parça daha var demiştim, Kaşı Kemanım diye, duygusal tema1 in şarkısı...Onu bulmaya çalışıyorum benn de.O daha güzel emin olabilirsin.

Bu arada bu kadar sinir yapma bebişim, senaristler umarım burayı okuyordur, kendileri okumasa bile duyuyorlardır düşüncelerimizi elbette...
Biraz önce dışarı çıktım, arkadaşımla görüştüm.
Bu foruma yazdığımı bildiği için bana şöyle dedi:
"Eğer ordan birilerine ulaşabiliyorsanız lütfen söyleyin şu senaryoyu düzeltsinler...Eğer o yaseminin necdete acıyıp ahmete gitmediğini görürsem, dizi rayından iyice çıkarsa önümüzdeki bölümde izlemeyecem bu diziyi...saçmalamaya başladı, elinizden bişe geliyosa nolur senaristlere duyurun"
Ben de biz de böyle düşünüyoruz, çok şikayetçi var, dedim.
Sokaktaki insan tepkili valla...:)
Eline mikrofon alıp çıkan olsa diziyle ilgili soru sorsa sanırım çoğunluk böyle der...:icon_whis

averaj
31-03-07, 19:53
Sinem hayırdır bebişim nebu şiddet,ne bu celal.
Hani ters bir şey desek kodunmu oturtacan mazallah.:):)

Averaj'cım ekşisözlük'ten eklediğin o yoruma katılıyorum.
Çocukken Işık ve Defne tam tersiydi.Acaba Işık babasının başına gelenlerden sonra mı böyle oldu.
Kız etliye,sütlüye karışmayayım derken Yaşar'a aşık olacak ve cenderenin tam ırtasına düşecek kanımca.:)

Melalcim Işık olaylara karışmasa bile yine de değişmiş...tabi Defne ve ondaki dublaj da cabası...

bu arada senin eklediğin yorumlarda bereni ne de güzel anlatmışlar...benim gözümde o dizinin eksi noktalarından biridir..dizinin çok daha iyi olacağını düşünüyordum ama gel gör işte:img-blush...

tng
dün geceki bölüm yine çok güzeldi.ben necdetin aşkını daha çok tuttugum için sonuna sevindim diyebilirim.(çok kızacaklar olabilir şimdi bana ama :) )
bu arada belki yeri burası değil ama ışıkı(yeni halini) canlandıran oyuncunun adı ne acaba?

narcissa
Bu arada bu kadar sinir yapma bebişim, senaristler umarım burayı okuyordur, kendileri okumasa bile duyuyorlardır düşüncelerimizi elbette...
Biraz önce dışarı çıktım, arkadaşımla görüştüm.
Bu foruma yazdığımı bildiği için bana şöyle dedi:
"Eğer ordan birilerine ulaşabiliyorsanız lütfen söyleyin şu senaryoyu düzeltsinler...Eğer o yaseminin necdete acıyıp ahmete gitmediğini görürsem, dizi rayından iyice çıkarsa önümüzdeki bölümde izlemeyecem bu diziyi...saçmalamaya başladı, elinizden bişe geliyosa nolur senaristlere duyurun"
Ben de biz de böyle düşünüyoruz, çok şikayetçi var, dedim.
Sokaktaki insan tepkili valla...:)
Eline mikrofon alıp çıkan olsa diziyle ilgili soru sorsa sanırım çoğunluk böyle der...:icon_whis

walla muko88 canım millet memnun bu senaryodan baksana reytingler fırlamış aksiyon istiyo halk:img-pilot
ben de çatladım dün ekran başında neydi o öyle valla kesin gitmicek bu yasemin ahmete kalıcak necdetle....

muko88
31-03-07, 20:00
Averaj yorumu okuyunca benim de aklıma geldi, Işık ile ilgili düşüncelerim:)
Bir kere bu kız dört sene önce cin gibiydi, Defne ise sus pus sakin bir kızdı.
Işık ona göre çok bilmişti.

Hadi onu geçtim.
Bu kız gazetecilik okuyor.Bir gazeteci sağ-sol nedir bilmez mi?
Bu kadar da abartı olmaz yani...
Kızı resmen aptal olarak sunuyorlar bize...
Sesi zaten can sıkıcı.
Hadi davranışları adam akıllı olsa sesine katlanırım.
Eve geldikleri sahne mesela; Deniz o çocukla görüşme, diyor.
Bizimkisi hangi çocuk, diye cevap veriyor.
Bir de "necip fazıl okuyor diye mi" diye sordu ya...
Güldüm valla...
HAyır sağcı olduğu için onu dışlamalarına değil, Işık'ın saflığına...

Valla "sağcı olduğunu nereden anladınız" dediği sahnede zaten saflar için kullanılan o malum kelimeyi ağzımdan kaçırıverdim.
GAzetecilik okuyor bir de, neyin ne olduğunu bilmiyor.Çok garip doğrusu...
Bu arada Yasemin gibi, diyenler olmuş...
YApmayın arkadaşlar, Yasemin bu kadar değildi.
Bu kız baya bi saf:)

merhem
31-03-07, 20:01
Eger deniz ve defne aski ilerlemeye baslarsa..
Bence Denizin davranislarindan dolayi Defnenin ailesi bu Askada karsi cikacaktir..
Gecen bolum konusuyorlardi selma sevket sevim falan Deniz hakkinda..
denizin asi bir genc olmasindan dolayi kizlarini ondan uzak tutma cabasina girebilirler ve bizlere bir imkansiz ask daha gosterirler..

şilimsi
şilimsi sen kimsin kız?bağa abla demiş. :img-hyste
ben onları izlemek istemiyorum!!!
diğer karakterlerin öne çıkma zamanı artık geldi.yeter artık diğerlerini gördüğümüz.fazla bile oldu. :/

ben piyangodan çıktımm...genelde şevval diyolar bana ama:img-hyste ...
bencede diğerleri çıksın artık ön plana...böyle devam ederse iyice sıkar..zaten sıktı sıkıcağı kadar..tek taraflı oluyo böyle..koskoca kadrolu dizide sadece iki kişiye odaklanılmışş..ahmetle yasemin birleşsinde birleşsin..allahım sanki başka insan yok dizide..hayır bişey değil..millet dğer olaylar için değil..sadece bunların modası geçen aşkı yüzünden izliyoo diziyi..baydılar artık yaa..:img-cool2

zeyneps
Benim içimde hala bir umut var Ahmet'le Yasemin'in gideceğine dair...çünkü eğer Ahmet orda sap gibi kalırsa eee bu bütün türk filmlerinde,hatta Hollywood fimlerinde bile oluyor çok klişe baydı filan yaneee:img-hyste
Bence en hoşu Ahmet'le Yasemin gitsinler ama geri dönmek zorunda kalsınlar çeşitli sebeplerden dolayı..eee eğer dönerlerse Rüya'yı Necdet'le gören Yasemin bi daha gidemez.....bakın senaristler size sesleniyorum hem biz bi kaç bölüm mutlu oluruz:happy0064 hemde bu bi kaç bölüm Necdet ağla ağla kahrolur :sad53: ratinglerde tavan yapar :img-pilot ne dersiniz bence evet bence evet!

avrilcansu
31-03-07, 20: