Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-8

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

averaj
01-04-07, 16:06
yasemine ilk bölümden beri gıcık olmadığım bir bölüm olmadı benim..sadece bu bölüm maksimum seviyeye ulaştı...

yasemin-ahmet kaçmaları da üniversitedeki ev arkadaşlarımla periyodik ev arama durumuma benzedi resmen:img-hyste

gidemeyecekleri belli...ilerde yine aynı şey tekrar edecek...bu sefer de ahmet evliyken olacak...ama o zaman bunun açıklaması olmaz artık...bir insanı ister sev ister sevme ama bu evli olduğun kişi için gurur kırıcıdır...

arzu-başak
01-04-07, 16:06
Herkese merhaba....vuslatcımnasılsın...nete girme fırsatım olmadı o yüzden diziden sonra neler konuşuldu burda bilmiyorum...melalden aldım haberleri ama...valla bana bu saatten sonra ne yasemin nede necdet demeyin..tüylerim diken diken oluyor...ilk defa ahmetede kızdım...hele o bu saatten sonra bir yaseminin peşinden gitsin bak neler oluyor....resmen delirdim diziyi izlerken....hayır yani yaseminin necdeti neden bu kadar düşündüğünü anlamadım..ahmeti bile o akdar düşünmedi...ahmeti daha kolay gözden çıkardı..gelde inan şimdi onun aşkına...ama ahmet ne güzel dedi..yasemin necdete bunu nasıl söyleyeceğim çok üzülücek falan dediğinde...ahmette üzülecek belki o da bir zamanlar birinin canını acıtmıştır gibi bir şey demişti.....

cansu_a
01-04-07, 16:12
Alternatif 19.bölüm senaryosu…

Yasemin dolabın arkasında ağlamaya devam ederken dolap üstüne düşer son bir kez tiz bir çığlık atar rüya rüyasında:) beyonce ile deniz ve mehtap şarkısını söylemekle meşguldür uyanmaz Necdet hemen gelir dolabı kaldırır zaten günlerdir ağladığı için değişen bir şey yoktur gene ağlamaya devam eder neden yasemin neden diye…yasemin tipik bir karşılık verir…üstüme gelme Necdet kafam çok karışık diye…
Ahmet ise beklemekten sıkılmıştır…yasemin olmadan Kıbrısçığında anlamı olmayacağından unutmak için ağrı dağın eteklerine kaçar…ayla ahmetin ağrı dağın eteklerinde olduğunu öğrenince bilgisayardan dağa virüs yollar böylece gitmek için bahane yaratmış olur…yasemin bu arada ikinci çocuğuna hamile olduğunu öğrenir kafası daha da karışır…denizle defnenin yakın olarak çekilmiş fotoğrafları basına sızdıklarından çareyi kaçmakta bulurlar…ışık da ablasına çektiğinden kafası karışıktır…yaşarı Harun sanıp onunla çıkmaya başlar…nezahatle kerimanda rızadan çekenler adı altında ortak bir yardım vakfı kurarlar…hapishaneden sonra hastanede rahat olan rıza ise son nefesini orada verir…Selma ütü yapmaktan hızını alamaz yeni bir kuru temizleme dükkanı açar…sevim gazetenin Dakka başı kapatılmasından verem olur rızanın yanına gömerler onu…mehmette gazeteciliği bırakıp yaseminin yılan hikayesine dönen yaşamı için yeni bir single çıkarır…

Hatırla sevgiliiiii
Bana çektirdikleriniiiii
Bir türlü karar veremedinnnn
Beni deli ettiiiiiiin
Van tu triii foraaaaaa
Aşkımı inkar edersen Allahtan bulasınnnnn:img-cool2

ahahaha ben de koptum:img-hyste :img-hyste süper yazmışsın
bi zde dün gece zaten yaseminin öldüğü senaryolar yazdık merhem le okan ın başlığında
vee gördük ki eğer yaasemn olmazsa bu dizi daha güzel gider..

rüya iki baabsıyla ahmet ve necdet de yeni aşleriyle mutlu mesut yaşarlar:img-hyste

sinope
01-04-07, 16:23
Herkese merhaba....vuslatcımnasılsın...nete girme fırsatım olmadı o yüzden diziden sonra neler konuşuldu burda bilmiyorum...melalden aldım haberleri ama...valla bana bu saatten sonra ne yasemin nede necdet demeyin..tüylerim diken diken oluyor...ilk defa ahmetede kızdım...hele o bu saatten sonra bir yaseminin peşinden gitsin bak neler oluyor....resmen delirdim diziyi izlerken....hayır yani yaseminin necdeti neden bu kadar düşündüğünü anlamadım..ahmeti bile o akdar düşünmedi...ahmeti daha kolay gözden çıkardı..gelde inan şimdi onun aşkına...ama ahmet ne güzel dedi..yasemin necdete bunu nasıl söyleyeceğim çok üzülücek falan dediğinde...ahmette üzülecek belki o da bir zamanlar birinin canını acıtmıştır gibi bir şey demişti.....

arzucugum selam tatlim
iyiyim tatlim sinavin iyi gecmis okudum arka sayfalarda,sevindim,hala yasmini derdindeyiz
valla sayfalari okumaya kalkisirsan valla sasi olabilirsin,dun aksam oku oku bitiremedim,valla yasmini sadece oldurmek istiyorum 2 gundur
amede cok aciyorum acikcasi,yasminden isik aldi diye yine gaza geldi garibim,haberi yokki garda AGAC olacak:img-hyste :img-hyste
ah bu yasmini varya artik topuktan vurmakta kurtarmaz,valla amedi necdet kadar dusunmus olsaydi(kizini dusunseydi kalkar sevdigini ardindan giderdi yasmin saskolozu:img-hyste :img-hyste
evet amed oyle sozler soyledi(bir zamanlar birinin cani derken aslinda kendinden bahsediyordu,nikah gunu halini gorduydunuz,ah garibim bu yasmin saskoluzuna asik olmakla en buyuk hayat hatani yaptin ama gonul iste ota konar...da konarmis :img-hyste :img-hyste
saygilarimla

sinope
01-04-07, 16:29
Deryacım sen baştan hata yaptın tvde berenin ropörtajı var diyerek....cansel tv de diziyle ilgili birşey söylüyor deseydin..herkes atlardı..ama söz konusu beren olunca olmuyor işte....

ARZUCUGUM valla dedigin gibi canselin roportaji olsaydi ekrana sinek gibi yapisirdik:img-hyste :img-hyste
valla beren oldugunu duyunca acikcasi kilimi bile kipirdatmadim:img-wink: :img-wink:
deryacigim valla bizim kizlar sinirlidir,bak 1 nisan falan anlamayiz zaten yasmine gicik kaptik bu hafta,yolmamak icin kendimizi zor tutuyoruz burda:img-wink: :img-wink:
saygilarimla

arzu-başak
01-04-07, 16:31
[QUOTE=sinope;2842548]arzucugum selam tatlim
iyiyim tatlim,hala yasmini derdindeyiz
valla sayfalari okumaya kalkisirsan valla sasi olabilirsin,dun aksam oku oku bitiremedim,valla yasmini sadece oldurmek istiyorum 2 gundur
amede cok aciyorum acikcasi,yasminden isik aldi diye yine gaza geldi garibim,haberi yokki garda AGAC olacak:img-hyste :img-hyste
ah bu yasmini varya artik topuktan vurmakta kurtarmaz,valla amedi necdet kadar dusunmus olsaydi(kizini dusunseydi kalkar sevdigini ardindan giderdi yasmin saskolozu:img-hyste :img-hyste
evet amed oyle sozler soyledi(bir zamanlar birinin cani derken aslinda kendinden bahsediyordu,nikah gunu halini gorduydunuz,ah garibim bu yasmin saskoluzuna asik olmakla en buyuk hayat hatani yaptin ama gonul iste ota konar...da konarmis :img-hyste :img-hyste
saygilarimla[/QUOTE

Hiç sayfaları okumak gibi bir düşüncem yok canım...cuma gününden beri girmedim...yeni sayfa açılmış üstelik o yeni sayfada bitmek üzere....ama az çok tahmin ediyorum neler konuşuldu..ben tv başında nasıl delirdiysem sizde bu öyle delirmişsinizdir...ilk defa dizinin bir bölümünü çok beğenmedim...yasemien diyecek lafım yok artık...madem gitmeyeceksin tekrar niye adama ümit veriyorsun konuşuyorsun...olmaz ahmet bundan sonra beraber olamayız de...o zaman canı daha az acır....bencede valla biz yasemini kökten yok edelim olmayacak böyle....

NiliWerda
01-04-07, 16:32
nil geldim bacım.hüseyin abi en soldaki.hani merdivene oturmuş olan.beyaz gömlekli. :) asıl adı o bebişim.bana korsan diiiyy ama kendi de korsan ad kullaniyyy:img-hyste
yahu şu bölüme güzeldi demeyin çıldıyorum sonra. :hıh neresi güzeldi?!izlediğim en kötü bölümdü.

sağol bacımcım cvp için ama ben öbürlerinide tanımadığım için onlarıda sorcam:))

Kemal Sahir Gürel ve Erdal Güney hangileri?
alisercan abi yani hüseyin abi solda oturan onu annadım...
eylem aktaşıda hiç böle bi kız hayal etmemiştim...
ne bileyim böle sarışın falan hayal ermiştim:))

_nesli_
01-04-07, 16:38
valla ben yemedim :img-cool2 böyle 2 tane dağ gibi yakışıklının olduğu diziyi kolay kolay bitiremezler önce bizi çiğnemeleri gerek dimi kızlar ? bu arada bu bugünün hatırla sevgili için ilk şakası mıydı?başka kismenin aklına gelmemiş mi ben yapçaktım ama yemezsiniz diye yapmadım :img-wink:

sinope
01-04-07, 16:44
Hiç sayfaları okumak gibi bir düşüncem yok canım...cuma gününden beri girmedim...yeni sayfa açılmış üstelik o yeni sayfada bitmek üzere....ama az çok tahmin ediyorum neler konuşuldu..ben tv başında nasıl delirdiysem sizde bu öyle delirmişsinizdir...ilk defa dizinin bir bölümünü çok beğenmedim...yasemien diyecek lafım yok artık...madem gitmeyeceksin tekrar niye adama ümit veriyorsun konuşuyorsun...olmaz ahmet bundan sonra beraber olamayız de...o zaman canı daha az acır....bencede valla biz yasemini kökten yok edelim olmayacak böyle....[/QUOTE]

arzugum valla okumamak en iyisi
zaten tahmin ettiklerindede haklisin,hepimiz yasmin saskolozuna saymadigimizi birakmadik zaten:img-wink:
bu bolum gercektende biraz kasvetli gecti,yasmin hanimin sag gosterip sol vurmalari bizi deli ettide(dedigin gibi bari en azindan amede umit bari verme)yok kesin bu yasmini yok etmemiz lazim,kokten hemde,nezahati,selmayida yanina esantiyon olarak verelimmi?:img-hyste :img-hyste
saygilarimla

narcissa
01-04-07, 16:45
Ya ben bu konuda şaka yapmak istemedim kendim her şakayı yediğim için empati kurdum:img-hyste

Bu dizi bitmez yaa:good:
bu sezon 25 gibi bırakırlar ya da 28 falan olabilir 60 bölüm sürmez kanımca daha fazla olur çünkü o kadar çok konu var ki...
hem daha ne plaklar dinlicez arkadaşlar 70 kuşağından önümüzdeki sezon demi amaaaa:happy0064
çemberimde gül oyanın en sevdiğim yönlerinden biri olan o nostajik şarkıları HS de de dinlemek istiyorum:img-yes:

arzu-başak
01-04-07, 16:51
vuslatcım valla içim rahattı...dedim şimdi bizmkiler benim yerimede sayıyorlardır necdetle yasemine...ama bu bölüm için özelliklede yasemine..ya annem kalktı gitti odadan ondan 10 dk sonrada abim sinirlendi çıktı gitti..ben kaldım tek başıma...hakikaten sinir edici bir bölümdü...ya bu aylayla ahmet mevzusu çok uzamasın ya biran önce olsun...yasemin hanım rahat nasıl olsa ahmet onu bekliyor...öyle birşey olmalı ki ben ne yaptım desin yasemin...e bunun içinde aylayla ahmetin evlenmesi lazım....ben asıl ondan sonra olacakları merak ediyorum..artık ikiside evli olucaklar...

merhem
01-04-07, 17:01
Nil kapmissin gifi hemso gule gule kullan :)

Umarim birgunde yasemin ahmete gidelim der ahmet okeyto der sonra yasemin garda bekler ama ahmet gelmezz cunki ahmet o an ayla ile guzle bir kahvalti yapiyor olur

arzu-başak
01-04-07, 17:06
Nil kapmissin gifi hemso gule gule kullan :)

Umarim birgunde yasemin ahmete gidelim der ahmet okeyto der sonra yasemin garda bekler ama ahmet gelmezz cunki ahmet o an ayla ile guzle bir kahvalti yapiyor olur

merhemcim işte bu süper olur...ama ahmetin böyle birşey yapacağını hiç sanmıyorum..hayır yani adamdaki ne sevgiymiş anlamadım gitti.....

averaj
01-04-07, 17:11
averajcım keşeke düşündüğün şey gerçek olsaymış....ama nerde...
evet sınavlarım bitti canım..iyi geçti...bir ders baya zorladı beni ama hallettim...
hayır yani birde sınav öncesi böyle bir bölüm ve böyle bir yasemin izleyince ister istemez biraz zorluk çektim...çok sağol sorduğun için....

sevindim canım..geçmiş olsun tekrar:img-wink:....

yaseminin kim olduğu konusunda şüphelerim var benim de;

anne mi, kağıt üzerinde bile olsa herkes tarafından evli olduğu bilinen bir kadın mı; akademisyen mi; çılgın aşık mı; çocuk mu; konuşma zorluğu çektiği gibi anlatma zorluğu da çeken biri mi:img-hyste?daha da gider bu...

ama ilerde ahmet aylayla evlenip de yaseminle gizli gizli buluşursa yine, ben aylanın yerinde olsam gururum çok kırılırdı..

merhem
01-04-07, 17:16
Hayir simdi eger yasemin gitmezse bu bolum sonra cok ileride Ahmetle tekrar beraber olacak olurlarsa, Ahmet derse neden gelmedin, Valla ahmetcim ruya senin kizin ama necoyu babasi olarak biliyordu kizim agladi bende gelmedim senin orda agac olmani pek kafama takmadimm derse sonra ahmette yasemin birlikte yurumeliyiz derse ozaman ahmetidee parcalarim

şeboist
01-04-07, 17:17
ben hala başına bir hal gelirse yasemin dağlara gel dağlara demekte ısrar ediyorum.:img-hyste
yaseminin nasıl bir kişiliği olduğu araştırmacılar tarafından incelenmekte yalnız henüz bilinmemektedir.araştırmalar devam ediiiyyy :img-hyste

narcissa
01-04-07, 17:19
Yasemin dingesiz ya...
Adama ne umut veriyosun sen adam snein yüzünden nasıl sevindi gıcık oldum Necdet'im de bi ayrı mesele gitmesini bekliyor garibim ama Necdet de kapının önünde dikildi masus yapar gibi kız sendne saklanıyo gizlice gidicek hem gitmesini bekliyosun bi de kapının önünde masus dikiliyosun nası gitsin ayıp ama:img-hyste

dalya
01-04-07, 17:20
ben hala başına bir hal gelirse yasemin dağlara gel dağlara demekte ısrar ediyorum.:img-hyste
yaseminin nasıl bir kişiliği olduğu araştırmacılar tarafından incelenmekte yalnız henüz bilinmemektedir.araştırmalar devam ediiiyyy :img-hyste
Bende bir türlü Yasemin'i cözemiyorum. Ilk bölümlerde Yasemin cok farkliydi. Onu cocuksu ve asik hallerini seviyordum ben. Simdi uyuz bir tip oldu. Ahmet'e olan askinda süphem var artik. Ahmet seviyor da Yasemin *roll*

cerenimo_
01-04-07, 17:22
arkadaşlar yine yasemini tartışmaya mı giriştiniz yaw.. bırakın allah aşkına başka konu mu yok konuşmayın bunu böyle giderse uzadıkça uzayacak walla... dediklerimiz bize kalacak senaristler bizim ne düşündüğümüze sizin de gördüğünüz gibi önem wermiyolar...

arzu-başak
01-04-07, 17:23
sevindim canım..geçmiş olsun tekrar:img-wink:....

yaseminin kim olduğu konusunda şüphelerim var benim de;

anne mi, kağıt üzerinde bile olsa herkes tarafından evli olduğu bilinen bir kadın mı; akademisyen mi; çılgın aşık mı; çocuk mu; konuşma zorluğu çektiği gibi anlatma zorluğu da çeken biri mi:img-hyste?daha da gider bu...

ama ilerde ahmet aylayla evlenip de yaseminle gizli gizli buluşursa yine, ben aylanın yerinde olsam gururum çok kırılırdı..

averajcım ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi yasemin....onu kimse çözemedi zaten....valla benimde gururum kırılırdı...sonuçta ayla ahmete zorla benimle evleneceksin demiyor...zaten ahmetin kişiliğne ters olur böyle bir davranış...
merhem hakikaten bu dizideki erkekler çok saf yahu....merak etme canım ozaman hep beraber ahmeti parçalarız..yok ya ben kıymam ona...ama çok kızarım kulağını çekerim....neyse arkadaşlar ben çıkmak zorundayım...size iyi sohbetler....

andromeasiren
01-04-07, 17:29
Bende bir türlü Yasemin'i cözemiyorum. Ilk bölümlerde Yasemin cok farkliydi. Onu cocuksu ve asik hallerini seviyordum ben. Simdi uyuz bir tip oldu. Ahmet'e olan askinda süphem var artik. Ahmet seviyor da Yasemin *roll*

bencede gitgide salak biri oldu..
artık yasemin ahmete necdet kadar değer versin kampanyası başlatasım geliyor..valla Ahmete hiç böyle değer vermemişti..

cansu_a
01-04-07, 17:41
yaa şimdi yasemne sölediklerimizi tmsf ye de sölicem olmıcak o da el koymay yer arıyo
yasemine de el koysa yaa:img-hyste
tmsf:ahmet ve necdeti üzdüün için rüyaya iyi annelik yapamadıın için sana el koyuyoruz.rüyaya babaları bakar :img-hyste :img-hyste
yaa şakadır herlde yine ama şaka diilse de heralde hatrla sevgiliyi etkilemez :icon_whis

şeboist
01-04-07, 17:42
averaj sanki bi hınzırlık seziyorum senden. :)
arkadaşım deniz gezmiş,hüseyin inan,yusuf aslan idam edildi.bunu bilmeyen yok zaten.

cerenimo_
01-04-07, 17:44
arkadaşlar galiba deniz gezmiş ve arkadaşları idam edilcekmiş öyle okudum gazetede doğru mu acaba?

deniz gezmiş ve arkadaşları o dönemde idam edilmiş.. ama dizide deniz gezmişi aktif olarak gösterecekler mi bilmiyoruz..

andromeasiren
01-04-07, 17:46
siz süleyman demireli biri oynayacak diyordunuz??olmayacak mı??öyle olsaydı siyasi olaylara iyi bir giriş yakalarlardı

şeboist
01-04-07, 17:52
haydaaaa niye böyle kötü şeyler hep iyi insanların başına geliiiy? :icon_sorr
sorunu hallederler ya.:img-help:
menderes dizide rol almıştı ne güzel.keşke şimdi de öyle önemli karakterler yer alsa dizide.öyle daha aksiyonlu oliiyy :)

spdr
01-04-07, 18:05
bence bişi olmaz yaa
gerçi stara el konulduğunda en son babalar duyar vardı yaa...
ordaki oyuncular çok para istiyo diye yenileriyle anlaşmışlardı sanırım...
ama direk TMSF ile alakalı değildi sanırım:img-yes:

hem atv cazibeli....
ve hatta şehvetli bi kanal..:)
alıcısı çok olur..
sadece el değiştirir kanımca:icon_whis
dizilere falan da bişi olucağını sanmam...

şimdi ali kırca geldi aklıma yaa....
o gider mi ki..:icon_whis

cerenimo_
01-04-07, 18:16
sinem yine dönmüşsün nazlı-cemal çiftine :img-yes: :img-yes: :img-yes: bence yasemine bu kadar kızmanızın nedeni bu arkadaşlar.. ama unutmayalım bir tane daha nazlı-cemal masalı olmaz malesef :icon_sorr

şeboist
01-04-07, 18:19
onlar benim kalbimde.bi imzayla ölçülemez sevgim.:img-in_lo
haklısın onlar gibi olamaz kimse asla ama yine de bu kadar vasat bi aşkı(!) da kabul edemeyiz.
ne demek istiyorsun sen delüüüğaaanlı?:icon_whis korkma bişeye dönüşmem ben.:img-hyste

spdr
01-04-07, 18:22
ama aşklarına da vasat deme şimdiiii:icon_whis
yani son bölüm biraz kızdım falan ama....
aşk olmasa meyve vermez.....
anladın sen onuuuu....:img-yes:

cerenimo_
01-04-07, 18:25
bu arada sinemin imzasına bakarken birden çok garip hissettim.. çünkü cansel sanki cemal iken daha farklı bi simadaymış.. ahmet ise çok başka bi simaya sahipmiş gibi geldi.. garip gerçekten de..

şilimsi
01-04-07, 18:32
evet canım öyle
zaten biz canselciler onu bir türlü çözemedik:)
bukalemun gibi mübarek rolüne göre kılık değiştiriyiii:img-hyste

evet ama gerçektende öyle...
kırık kanatlarda daha bi melek gibiydi..çok masum bakışları vardı..yüzü daha tatlıydı..
ama şimdi maşallah yicek gibi bakıyoo[anladınız siz onu:icon_whis ]..
belki de hs de gerçekten daha farklı..bazen kötü adam[rüya konusunda yani]:img-hyste ..bazen ölümüne aşık..
ama hs de ki hiç bir hali kk'daki hallerinin yerini tutamaz..
hele yasemin denen kımıl zararlısı nazlıyla aynı cümlede bile adı geçemeyecek kadar değersiz benim için..!!!

first lady
01-04-07, 18:36
bence dizinin en şirin ve en yakışan çifti defne ve deniz:img-yes: .kusura bakmayın ama yasemine kızdığım için ne ahmetle ne necdetle yakıştırabiliyorum:icon_whis .bi söz vardır ''çirkin sen burda bekle.güzel benim oldu,oldu.olmadı gelir seni alırım'' diye bence yasemin bunu yapıyo.ahmet yokken necdete iyi,ahmeti görünce diğerini unutuyo.ama defne ve deniz çok tatlı.hem yeni bi aşkın doğuşunu izlemekde daha zevkli:img-hyste

cerenimo_
01-04-07, 18:37
bence bunun asıl sebebi canselin muhteşem bir oyuncu olması.. kaç kişi mimiklerini bırakın simasını bile rolüne göre uydurabilir ki? ne diyim Allah aşkına..
CANSEL 4&EVER

handeMveÖ
01-04-07, 18:39
bölüm yorumu yapmaya geldiydim ama bu bölüm pek beğenilmemiş galiba...:icon_whis
ben beğendim aslında çünkü geçen iki bölümümü beğenmemiştim daha çok...

çünkü senaryo fazlaca ahmet-necdet-yasemin üçlüsüne eğildi şu bölümlerde ama geçiş bölümleri olduğu için normal karşılıyorum şuan sonuçta bir dönemden çıkıldı ve yeni döneme geçilecek..

bu geçiştede bunları olağan karşılıyorum ben..çünkü aynı şey menderes dönemine geçilmedende olmuştu ve sürekli olarak yasemin ahmet aşk sahneleri vardı hatırlıycağımız üzere...ayrıca dizide boş yere geçiştirilen hiçbir sahne yok her sahnesi dolu dolu geliyor bana..bu yüzden daha çok seviyorum...nolursa olsun...

bölüme gelirsek en sinir olduğum yer ahmetle yasemin sahnesiydi daha doğrusu sahneleri...
1. ahmet nasıl yasemin sanki evli değilmiş gibi birlikte gitmeyi teklif eder...hadi çocuğunu öğrendiğinde söylese bişey demicem ikisini yanında isteyebilirdi belki...

ama şimdi kalkıpta şuursuzca sanki bekar bir bayana bunu teklif ediyormuş gibi tavır takınması ne necdeti nede rüyayı düşünmemesi bendede rüyayı öğrendiğinde pek fazla tepki vermemesi gerekir gibi bir mesaj uyandırdı..

madem bir kızla babanın ayrılması onun için önem teşkil etmiyor öyleyse öğrendiğindede beni neden kızımdan ayırdınız triplerine girmesin,yaseminede kızmasın...
2.yasemin nasıl kabul eder?!..hadi karşındaki adamın aşkından gözü kör olmuş-ki küçücük bir kızı babasından ayırmayı göze alabiliyor-sen nasıl atlıyon hemen valla olgunlaşmanın yanından bile geçmez yasemin bu gidiş onu gösteriyor..:img-yes:

hanım ablaya bak hem zamanında necdete baba dedirtti çocuğu şimdide kalkmış ahmetle kıbrısçığa kaçacak...:img-polic peki orda necdetle rüyayı o halde görmeyeydi napacaktı yasemin???gidipte unut kızım necdeti o addaya gitti şimdi sen ahmete baba diyiver mi dityecekti??bunu düşünmesi bile anne olgunluğuna erişemediğinin kanıtıdır...

ikisinde hal böleyken ben bu bölüm yine necdete çok üzüldüm..yasemin kesinlikle haketmiyo necdeti...istediğinde gitsin istediğinde gelsin...arada anlaşma dahi olsa bu kadar kolaymıdır aile kavramı,baba-kız kavramı,insanlık minnet kavramları yasemin için??bu kadar basitmiş demekki...gitmeyecek olsa dahi bunu düşünmesi bile bu değerlerin onun için anlamsız olduğunu gösterir...
umarım bu iki karakter aklını başına toplar ne kdr geçiş bölümleride desek biyere kadar...:img-yes:

son olarak diğer karakterler-nezoş,rıza,selma,şefket,aylacım:img-in_lo vs.-daha fazla görmek istiyorum...
bu yeni dönemdede en sevdiğim çift;defne-deniz en sevdiğim karakter de harun...harunu o dönemin dokusuna daha fazla yakıştırdım...bu arada ışık ve ahmet evrim geçirmiş yeni dönemde...

ahmetin saçlarını hiç beğenmiyorum...eskisi daha da güzeldi...

ışık ayrı bir tez konusu heralde ona evrimde demiyelim...sadece küçük bir mutasyon vakası :img-hyste ...mubarek o kadar girişken, güzelmi güzel ,tatlı,herşeye bir sözü olan ışığı pısırık bişey yapmışlar...

bu arada o yaşardan uzak dursun bence pek sağlam pabuca benzetemedim ben o çocuğu...allah sonunu hayreyleye...

herkese iyi akşamlar iyi yorumlar... bye

şeboist
01-04-07, 18:41
hande bende diğer karakterleri daha çok görmek istiyorum.:img-in_lo
sevimi,mehmeti,şevketi,selmayı,nezoşu,rızayı,4lü gençliği...:img-in_lo

spdr
01-04-07, 18:42
niye öyle diyosuuuun...
o da bir insan evladııı...
ahmetin çocuğunun anasıııı...
kaderrr ağlarını onun beynine örmüşse o naaapsın:icon_whis

recaaa ederim...elini vicdanına koyy...:icon_whis

bu arada düşünüyorum da ışık yaşarı sevmeyecek olsa zaten sorun da çıkmazdııı-yaşar da dizide pek yer alamazdı dimiii:icon_whis
kanımca yaşarı sevebilüürr...fakat harun da yakışıklı-toy bi delikanlıı
seçim yapmak zor vallaa...

ben nezahati rızayı ve selmayı görmek istemiyorum şahsenn
şevket olsun yeter büyükleri temsilen:img-yes:
rüya da denizle oynarken falan görünsünn....
onun dışında malum dörtlüden başka kiiimsecikleri görmek istemiyoruuuum

şeboist
01-04-07, 18:44
elini vicdanına koyması gereken ben değilim.:img-yes:
benim vicdanım hep rahat.:good:
ne halleri varsa görsünler.onların aşk dediği şeyle işim olmaz.isterse birleşsin ahmetle isterse kavuşmadan ölsün.:icon_whis

şilimsi
01-04-07, 18:47
elini vicdanına koyması gereken ben değilim.:img-yes:
benim vicdanım hep rahat.:good:
ne halleri varsa görsünler.onların aşk dediği şeyle işim olmaz.isterse birleşsin ahmetle isterse kavuşmadan ölsün.:icon_whis

yok ablam yok birleşmesin ahmetle..ahmete yazık...öyle bi kıza sen hayatını ada hayatına kimseyi sokmadan senelerce onu bekle..ondan sonra..ofhh ofhh...
hmm ama bu ölme konusunda sana katılıyorum..ne hali varsa görsün..
allahım bu kadar cani değildim ben..noldu bana böyle..hep o kımıl zararlısı yüzünden:icon_evil

bu arada bence cansel 4evaa değil..
CEMAL_EWAA:img-in_lo

narcissa
01-04-07, 18:50
Yasemin'e zerrece acımıyorum yaterki ahmet mutlu olsun birleşmelerini o yüzden itiyorum zati...
yazık çocuğa sen yıllarca dağda kal sonra bu kız için hayatını harca... bari mutlu olması için yanında olsun bu hayırsız kız...

şilimsi
01-04-07, 18:50
[QUOTE=spdr;2844296]niye öyle diyosuuuun...
o da bir insan evladııı...
ahmetin çocuğunun anasıııı...
kaderrr ağlarını onun beynine örmüşse o naaapsın:icon_whis [QUOTE]

kader ağlarını değilde..örümcek ağlarının onun beynine örüldüğü kesin..kız beynini kullanamaz duruma gelmiş artık..neyin doğru neyin yanlış olduğunu bile ayırt edemiyo...anneyse anneliğini bilsin..necdetin[formalitedende olsa]karısıysa karılığını bilsin[eş anlamında karı yalnız:img-hyste ] ahmetin sevgilisiyse de sevgililiğini bilsin..ama yokk hanım efendi hepsini birden yürütücek yokk yaa...ne zekisin sen:img-hyste[yasemin için dedim]

cerenimo_
01-04-07, 18:51
bu arada bence cansel 4evaa değil..
CEMAL_EWAA:img-in_lo

haklı olabilirsin.. ama benim için cansel ister cemal olsun ister ahmet olsun ister başka biri olsun hiç önemli değil.. kendi olmaya devam etsin yeter... zaten cemal sadece bi karakterdi ama cansel gerçeğin ta kendisi :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste fazla uçtum biliyorum..
CANSEL 4&EVER

şilimsi
01-04-07, 18:55
yaa tamam cansel gerçeğin ta kendisi..ama kişiliğini nasıl bi insan olduğunu tam olarak bilmiyorum..çünkü üç beş röportajını okumakla insanları çözebilecek kadar insan sarrafı olamadım daha:)
cemalin kişiliğini az çok biliyorum...o yüzden cemal dedim..
yoksa tabiki cansel 4ewaa ama..
cansel için boşuna ölümüne fanınız demiyoruz yani dimii:):)

cerenimo_
01-04-07, 18:59
cansel konusunda anlaştık o zaman.. okey to :good: :good:
2 gündür yasemini taşlayıp duruyoruz arkadaşlar... peki ama 19. bölümde neler olacak, tahminleriniz neler, yasemin gitmeyince neler olacak ya da gerçekten gitmeyecek mi biraz da bunlardan konuşalım..

cerenimo_
01-04-07, 19:06
sinemcim sen bundan sonra diziyi hiç izleme o zaman.. tamam yani siyaset de var hatırla sevgilide ama asıl konu sende biliyosun ki ahmet ve yasemin aşkı... ve öyle görünüyo ki 19. bölümde de bu aşk ve ayrılık sahnelerini bolca görücez...

şeboist
01-04-07, 19:08
bebişim eğer benim istediğim gibi bi aşk olsaydı canım feda ama değil ne yazık ki.:icon_sorr öyle olsaydı seve seve isterdim o sahneleri izlemeyi.:icon_sorr
gönder canım adnanı sen hasret gideririz. :hıh

şilimsi
01-04-07, 19:10
sinemcim sen bundan sonra diziyi hiç izleme o zaman.. tamam yani siyaset de var hatırla sevgilide ama asıl konu sende biliyosun ki ahmet ve yasemin aşkı... ve öyle görünüyo ki 19. bölümde de bu aşk ve ayrılık sahnelerini bolca görücez...

yaa arkadaşlar haklısınızda..sıkılmamızda doğal değil mi..dizinin ilk bölümlerindeki heyecanı kaldı mı..siyasi olaylar eskiden sürekli gündemdeydi..şimdi akıllarına geldikçe koyuyolar..bu dizide ki amaç yasemin-ahmet aşkını anlatmak değil..öyle zor ve çalkantılı bi dönemde aşkın yaşanıp yaşanamayacağı..!!
ama şimdi diziye bakın...siyasetten tamamen kopmuşlar..bu diziyi başta siyaset için izleyen sinem abla gibileride doğal olarak sitem ediyo artık!!beklentileri karşılanamıyo çünkü..
aşk tabiki ön planda olucak..ama artık dizide ön planda olmaktan çıktı..dizideki tek konu oldu!!
bu kadarıda fazla ama..
ortada konu olmaya değer bi aşk olsa susucam..ama nerde göremiyorum:img-pilot :icon_whis

şeboist
01-04-07, 19:11
http://www.kimkimdir.gen.tr/foto/1480.jpg http://www.kimkimdir.gen.tr/resimler/menderes_7.jpg

Adnan Menderes (1899 - 1961)

1899 yılında Aydın’da doğdu. Babası İzmirli Katipzade İbrahim Ethem Bey, annesi Aydınlı Hacı Alipaşazadeler’den Tevfika Hanım’dır.Anne ve babasını küçük yaşta kaybetti. O'nu anneannesi büyüttü. Tahsil hayatına İzmir İttihat ve Terakki Mektebi’nde başlayan Adnan Menderes, Kızılçulu Amerikan Koleji’nde okurken misyonerlerle başı derde girdiği için, çeşitli makamlara müracaat etti. Müracaat ettiği makamların birinin başında Celal Bayar vardı. Bayar’la böyle tanışmış oldu.

Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitiren Adnan Menderes, Birinci Dünya Savaşı sırasında yedeksubay olarak askerliğini yaptı. Aydın’da bazı arkadaşlarıyla birlikte Ayyıldız Çetesi’ni kurdu. Daha sonra Söke’de Piyade Alay Yaveri olarak savaşa katıldı. Savaştan sonra İstiklal Madalyası aldı.

Ali Fethi Okyar tarafından 1930 senesinde kurulan ancak kısa sürede kapatılan Serbest Fırka’nın Aydın Teşkilatı'nı kurarak başkanı oldu. Bu parti kapatılınca CHP’ye girdi ve 1931 yılında bu partiden Aydın Milletvekili seçildi.

1945 senesine kadar TBMM’de komisyon raportörlüğü yapan Adnan Menderes, o yıl Saracoğlu Hükümeti’nin getirdiği Toprak Kanunu Tasarısı'nı şiddetle reddederek, komisyondan istifa etti. Partide yaptıkları muhalefetten dolayı, Refik Koraltan ve Fuat Köprülü ile birlikte CHP Disiplin Kurulu tarafından 12 Haziran 1945’te ihraç edildiler.

Celal Bayar da hem partiden hem de milletvekilliğinden istifa etti. Bu hareketler Demokrat Parti’nin 7 Ocak 1946’da kurulmasına sebep oldu. 1946 seçimlerinde Demokrat Parti’den Kütahya Milletvekili olarak meclise girdi. Celal Bayar’dan sonra ikinci adam durumuna geldi.

14 mayıs 1950 seçimlerinde DP oyların 53,5’ini alarak iktidar oldu. 10 senelik DP iktidarının tek başbakanı oldu ve o döneme damgasını vurdu. İktidarı zamanında 5 hükümet kurdu. Bu 10 senelik zaman içinde Türkiye’nin iç ve dış siyasetinde büyük gelişmeler oldu. Sanayileşme ve şehirleşme hamlesi başladı, köye makine girdi, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, sigorta ve bankacılık yeniden başladı. Türkiye kalkınma kavramıyla tanıştı.

27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan askeri darbeyle iktidardan indirildi. Yassıada’ya hapsedildi. Milli Birlik Komitesi tarafından kurulan Yüksek Adalet Divanı’nca idama mahkum edildi. Yassıada'da tutuklu bulunduğu sırada çeşitli işkencelere maruz kaldığı söylenir.

şeboist
01-04-07, 19:13
27 MAYIS DARBESİ

http://www.kimkimdir.gen.tr/resimler/menderes_2.jpg

Sabah saat 04:36'da Ankara Radyosu'ndan yapılan bir anons nefesini tutan insanları bir anda heyecanlandırdı. Tek haberleşme aracı olan devlet radyosundan evlere ulaşan anonsta, ''Bugün, demokrasimizin içine düştüğü buhran ve en son müessif hadiseler dolayısıyla ve kardeş kavgasına meydan vermemek maksadıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri, memleketin idaresini eline almıştır'' deniliyordu ve Türk halkı ihtilalle ilk defa tanışmış oldu.

Cumhurbaşkanı Celal Bayar Çankaya Köşkü'nde; Başbakan Adnan Menderes Kütahya'da gözetim altına alınıyordu. Bakanlar Kurulu ve Tahkikat Komisyonu üyeleriyle DP milletvekilleri de bulundukları mekanlardan toplanarak Harp Okuluna gönderildiler.

Demokrat Parti iktidarı ile iyi ilişkiler içinde bulunan dönemin Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun başta olmak üzere üst rütbeli asker ve bürokratlar cezaevlerine konuldu. Ülkede ilan edilen sıkıyönetim sonucu tüm Demokrat Partili milletvekilleri, üst derecedeki bürokratlar, polis şefleri tek tek evlerinden alındı. Tüm siyasiler yargılanmak üzere Yassıada'ya gönderildiler.

muko88
01-04-07, 19:15
Aaaa bir de TMSF el koymuş...
Ay yeni haberim oldu daha...
İşlerim vardı takip edemedim.Umarım diziyi etkilemez.
Umarım sounu bir an önce hallederler.

spdr
01-04-07, 19:17
kanımca ahmet aylayla evlendikten sonra
ki en fazla 2-3 bölümden evlenir bnce...
yasemin ve ahmeti sadece birbirlerine uzaktan bakarken görecez....

bence senaristler bunu oturttuktan sonra..
diğer olaylarla daha fazla ilgilenecekler...

ahmet-yasemin arası yeni ilişkiler de rüya ortaya çıktıktan sonra olur artıkk...
sabredin biraz ayyy:icon_whis

ya bugün 1 nisan ama doğru düzgün bi şaka görmedim de yapamadım da..:icon_sorr malum..okul olmayınca:icon_whis
ama geçmişte yapılmış şakalara bakıyodum da...
1976'da da İngiliz gökbilimci Patrick Moore, 1 Nisan 09.47'de Plüton Jüpiter'in arkasında geçerken sıradışı bir olay meydana geleceğini, gezegenlerin bu dizilişinin Dünya'nın çekim gücünü azaltacağını söylemişti. Tam bu anda sıçrayanların havada uçma hissini duyumsayacaklarını söyleyen Moore'un bu açıklaması binlerce kişi tarafından uygulanmıştı
bunu buldumm...sizinlen paylaşayım dedim canlarımmm:img-wink:

spdr
01-04-07, 19:36
adnan menderesin kolejindeki olay çok ilginç yaa...
hiç duymamıştım böyle bi olay olduğunu:icon_whis

diğer yandan da amerikan koleji diyince..
misyonerlik faaliyetlerini görmek tahmin edilebilir bir durum..
ama bi kez daha takdir ettim adnan menderesi:good:
çünkü belli kolejlerin isminin sırf misyonerlikle anıldığını bilirsiniz...
ama hiç böyle bir itiraza raslamamıştım daha önce...

bu arada bu kişilerin(misyonerlerin)...
saaadece ve saaadece türk halkına iyilik olsun diye
okullar,yetimhaneler,hastaneler,dernekler açtığını
bilmeyenimiz yok değil mii...

hele bu okullardan çıkan kişilerin
onlara hiçbir faydası olmadığını..
fakat önemli yerlere geldiklerini de biliriz değil mi...:icon_whis

adnan menderesin ruhu şad olsun...

LİSA
01-04-07, 19:42
medya kavgası vardır bunun arkasında tahminimce şimdiye kadar nişler iyiydide neden şimdi el konduki?
ben dizi hakkında yorumda bulanayım bir kaç gündür giremedim bu foruma
bu hafta dizinin başını seyredemedim ama anlaşılan her iki tarafta anneleriyle iyi kavga etmişler.yasemin gitmeye kararlıydı taki necdetin kendini sevdiğini öğrenip rüya ile aralarındaki ilişkiyi dolap arkasından daha iyi secene kadar.zor bir karar verecek ama souçta iki taraftan birinin kalbi kırılacak tahminim istanbulda kalacağı yönünde
rıza yavaş yavaş politikaya karışıyor yeniden gidişat öyle
gençler olaylarda ve bu aileleri yakın zamanda zor durumda bırakır hatta karakollarda biter bu iş 67 olayları malum
sabırsızlıkla yine bu hafta sonunu bekliyor olacağım

spdr
01-04-07, 19:48
hakkaten rıza tekrar siyasete girer mi ki??
bana girer gibi geliyo çünkü yapabileceği farklı bişi yokk..
ama dizinin gidişatına göre bu konu öğrencilerle anlatılacak gibi görünüyor..
ama bence rıza da milletvekili olsa da ordan da anlatsalar süper olur:img-yes:

şeboist
01-04-07, 19:49
12 Mart 1971 Muhtırası

12 Mart Darbesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde meydana gelen ikinci askeri darbe eylemidir. 1971 yılında 12 Mart günü saat 13.00'da TRT radyolarından okunan aşağıdaki bildiri ile ilan edilmiştir:
"Meclis ve Hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatı ile yurdumuzu, anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, Atatürk'ün bize hedef verdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasasının öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür."'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Memduh Tağmaç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Gürler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhsin Batur ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Celal Eyiceoğlu'nun imzasını taşıyan muhtıra şu maddelerden oluştu:
1- Meclis ve hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatlarıyla yurdumuzu anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, Atatürk'ün bize hedef verdiği uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasanın öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür.
2- Türk milletinin ve sinesinden çıkan Silahlı Kuvvetleri'nin bu vahim ortam hakkında duyduğu üzüntü ve ümitsizliğini giderecek çarelerin, partilerüstü bir anlayışla meclislerimizce değerlendirilerek mevcut anarşik durumu giderecek anayasanın öngördüğü reformları Atatürkçü bir görüşle ele alacak ve inkılap kanunlarını uygulayacak kuvvetli ve inandırıcı bir hükümetin demokratik kurallar içinde teşkili zaruri görülmektedir.
3- Bu husus süratle tahakkuk ettirilemediği takdirde, Türk Silahlı Kuvvetleri kanunların kendisine vermiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak görevini yerine getirerek, idareyi doğrudan doğruya üzerine almaya kararlıdır. Bilgilerinize.

averaj
01-04-07, 20:14
hımmm anladım ama diziye bir etkisi olacağını sanmıyorum yani niye özellikle hatırla sevgiliye etkisi olsun ki? dizinin herhangi bir misyonu yok sırf sağcı veya sırf solcu dizisi değil objektif anlatıyor olayları...

dizinin konusu filan önemli değil zaten...atv bünyesindeki tüm yapımlar aynı durumda şu anda...

yayın devam eder sanıyorum...sadece usulsüzlükler saptandığı için TMSF incelemelerine devam ediyor...

şeboist
01-04-07, 20:22
yok ya dizilere bişey olmaz.büyük iş bu.böyle bir mendil gibi kirletip atamazlar bizi.:img-hyste
kız zilli demek sen de varsın. :) bende öyle çalışmalar yaptırırdım eskiden.ama kimseye göstermedim. :) sen bilirsin bebişim ama bence koyma.burası popüler bi site biliyorsun ki. :icon_whis

spdr
01-04-07, 20:23
12martla ilgili ekşi sözlükten....
*'askerin fiilen darbe yapmamış, hükümeti darbe tehdidi ile istifa ettirmiş olması nedeniyle 28 şubat'a benzer, ancak 12 mart muhtırası sonrası dönemde her ideolojik kesimden çok sayıda tutuklama yapılmış ve özellikle sol mahkumlar yoğun şekilde işkence görmüş, idam dahil ağır cezalara çarptırılmıştır. bu olayla ilgili ilginç bir ayrıntı da şudur ki, 9 martta kemalist-sol nitelikli bir askeri darbe bekleyen cumhuriyet gazetesi bu yapılan darbenin kendi darbesi olduğu zannıyla önce alkışlamış, sonra darbenin "onların darbesi" olduğu anlaşılınca (cumhuriyet yazarlarından da tutuklananlar olmuştur) karşı çıkmıştır'

*verenlerin(12 mart muhtırasını), demirel'in bir daha iktidara gelemeyeceğini sandıkları muhtıra. sonradan kurulan nihat erim hükümetinin bir bakanı, "demirel bir daha işbaşına gelebilir mi?" diye sorduklarında, "güldürmeyin beni" diye cevap vermiştir hatta.

dizice
01-04-07, 21:28
spdr, Isik'in bolumunu Gazetecilik diye hatirliyorum.

Bu arada Ahmet'i sevenler ve Necdet'i sevenler arasinda iki fark olabilir diye dusunuyorum:

1. Birinin digerinden daha yakisikli buluyorlar :)

2. Kendilerini bir tarafla ozdeslestiriyorlar.

Peki neden kimimiz Ahmet'le, kimimiz Necdet'le daha kolay ozdeslesiyor?

Acaba bazilarimiz su anda karsiliksiz bir ask yasiyor olabilir mi? Bu durumda, Necdet'le ozdeslesmek cok daha kolay olur. Bunu yapan kendini onun yerine koyar ve onun aski ugruna yaptiklarina hayran olur.

Ya da karsilikli bir ask/iliski yasayanlar vardir. Onlar da Necdet gibi birini ucuncu kisi, mutluluklarini bozan, gercek asklarindan ayiran, sinir bozucu bir sahsiyet olarak gorebilirler.

Ben ikinci gruptayim diye sanirim, Necdet gibi birinin hayatima girmesini asla istemezdim. Burada iki asik insan var. Aska ucuncu sahis daima gereksizdir. Olmamalidir. Onlara da yazik; tamam. Ama insanin sevilmedigini anladiktan sonra, hele karsi tarafin bir baskasina asik oldugunu anladiktan sonra, o aska tutunmaya devam etmesi, bana fedakar, ya da romantik degil, sinir bozucu, rahatsiz edici geliyor. Bir de karsi tarafi dusurdugu durum dusunulurse zaten. Ben sevmiyorum lafindan ve hayirdan anlamayan erkeklere deli oluyorum. Belki disardan bakildiginda romantik falan gorunuyordur; ama gercek hayatta sizin bir Necdet'iniz olduysa, inanin ancak sinir bozuklugu getiriyor. Yasemin'in acisindan bakar misiniz? Kiz sevmiyor iste. Bu kadar. Bunun sevmedigi bir adamla zorla evlendirilmekten ne farki var, duygusal olarak? Minettarliktan kendini kollarina mi atmali? Siz sevmediginiz biriyle zorla evlendirilseniz, ya da evlenmek zorunda kalsaniz, mutlu olabilir miydiniz? Yasemin'in Necdet'i niye terketmek istedigini anlamayacak bir sey yok bence. Ha ailesi tarafindan zorlanmis, ha sartlar tarafindan, kimse sevmedigi biriyle evlenmek zorunda kalmamali. Kalirsa da, kaderine razi olmuyor diye onlari suclayamam. Necdet pasta yapmis, perde secmis ona ne? Zaten erkekler pesinden kostuklari kadinlar icin neler yapmazlar- ki bu da ucuncu sahislarin rahatsiz edici oldugu gercegini degistirmiyor. O zaman, hayir yapmak adina, herkes kendine asik olan bir erkegi secsin, onunla evlensin, kendi sevdigini birakip. Yazik degil mi onlara? :img-hyste

averaj
01-04-07, 22:02
uludağ sözlük yorumu(melalcim bu sözlüğü de senin sayende keşfettim:img-wink: )

yasemin ve ahmet karakterlerine her hafta ayrı sövdüğüm dizi. nasıl olur da bi insan * hayatını o'na ve çocuğuna adamış necdet'i değil de yok ben sana mektup yazdımdı okumadın mı? diyen kendisini bir kez bile arayıp sormayan Ahmet beyfendiyi Necdet'in kendisine olan aşkını öğrendikten sonra bile arkasına bakmadan terkedecek hale gelebilir. Haa diyeceksiniz ki sonuçta noldu? evet necdet'i belki terketmeyecek ama bu kendi aklıyla verebileceği bir karar bile olamadı. Allah'tan küçük kız posta koydu da necdetde elinde fotoğraflarla boş duvarlara bakmaktan kurtulmuş oldu.

dizice
01-04-07, 22:24
Bu sozlukteki arkadas, dizinin o bolumlerini izlememis galiba. Ahmet'in telefon etmesi, apar topar Amerika'dan donmesi, onu istemek uzere Kayseri'ye gidip, birak istemeyi, ustune esantiyon olarak sevdigi kadinin nikahini izlemesi ve fenalik gecirmesi, buna ragmen onunla konusmak icin telefon etmesi; ancak Yasemin'in onunla konusmamasi, sonra onunla ilk karsilastiginda Necdet;in ona, karimin etrafinda dolasama, o artik benim karim diye soylenmesi. Ikinci karsilastiginda da, Yasemin'in Necdet'ten cocuk bekliyor olmasi gibi bir durum soz konusu. Ne yapacakti ki daha, anlamadim?

Ben hala birinin sirf birisini seviyor diye onun uzerinde hak iddia edebilmesi mantigini anlamis degilim. Beni birinin sevip, sevmemesi zerre kadar ilgilendirmez. Ben sevmiyorsam, ben istemediysem, bana ne? Sevme kardesim. Allah Allah. Yasemin mi dedi, Necdet'cigim asik ol bana diye? 2 sene evli kal benimle, elaleme rezil olamyayim dedi. Budur olay. Ancak birisi sizi sevdigini soylediyse, ondan bir beklentiniz olabilir. Bkz. Ahmet ve Yasemin.

Melal
01-04-07, 22:26
Atv'ye el konulmasına şaşırdım.
Ama HS'nin etkileneceğini sanmıyorum.
Problem neyse en kısa zaman çözülecektir diye düşünüyorum.
Şimdilik atv ve sabah'ın başına tmsf tarafından Yavuz Onursal getirilmiş.
HS ile ilgili tek korkum atv'nin yapımı olması kanaldan bağımsız bir yapım şirketine ait olmaması.
Herhalde konusu dönemin siyasi olaylarını anlatıyordur diye onada karışacak değillerdir.:)

merhem
01-04-07, 22:31
Valla ben yaseminde "ask" gormuyorum..
Dizinin ilk bolumleri atip tuttu michele karsi..
Nerde?
Ne zannediyor sevgiyi sadece deftere askini ilan etmekle asik olunmuyor bence..
Yada gizli gizli ciyak ciyak aglamakla..

muko88
01-04-07, 22:31
Karışmamalılar:icon_sorr
Benim azcık ümidim var zaten...
Karışmasınlar...
Ama TMSF Rüya'ya el koysun, Yasemin'e de desin ki; "iki gün içinde Ahmet'e bir kızı olduğunu söyledin söyledin, söylemedin bir daha kızını göremezsin"...:)

cansu_a
01-04-07, 22:32
spdr, Isik'in bolumunu Gazetecilik diye hatirliyorum.

Bu arada Ahmet'i sevenler ve Necdet'i sevenler arasinda iki fark olabilir diye dusunuyorum:

1. Birinin digerinden daha yakisikli buluyorlar :)

2. Kendilerini bir tarafla ozdeslestiriyorlar.

Peki neden kimimiz Ahmet'le, kimimiz Necdet'le daha kolay ozdeslesiyor?

Acaba bazilarimiz su anda karsiliksiz bir ask yasiyor olabilir mi? Bu durumda, Necdet'le ozdeslesmek cok daha kolay olur. Bunu yapan kendini onun yerine koyar ve onun aski ugruna yaptiklarina hayran olur.

Ya da karsilikli bir ask/iliski yasayanlar vardir. Onlar da Necdet gibi birini ucuncu kisi, mutluluklarini bozan, gercek asklarindan ayiran, sinir bozucu bir sahsiyet olarak gorebilirler.

Ben ikinci gruptayim diye sanirim, Necdet gibi birinin hayatima girmesini asla istemezdim. Burada iki asik insan var. Aska ucuncu sahis daima gereksizdir. Olmamalidir. Onlara da yazik; tamam. Ama insanin sevilmedigini anladiktan sonra, hele karsi tarafin bir baskasina asik oldugunu anladiktan sonra, o aska tutunmaya devam etmesi, bana fedakar, ya da romantik degil, sinir bozucu, rahatsiz edici geliyor. Bir de karsi tarafi dusurdugu durum dusunulurse zaten. Ben sevmiyorum lafindan ve hayirdan anlamayan erkeklere deli oluyorum. Belki disardan bakildiginda romantik falan gorunuyordur; ama gercek hayatta sizin bir Necdet'iniz olduysa, inanin ancak sinir bozuklugu getiriyor. Yasemin'in acisindan bakar misiniz? Kiz sevmiyor iste. Bu kadar. Bunun sevmedigi bir adamla zorla evlendirilmekten ne farki var, duygusal olarak? Minettarliktan kendini kollarina mi atmali? Siz sevmediginiz biriyle zorla evlendirilseniz, ya da evlenmek zorunda kalsaniz, mutlu olabilir miydiniz? Yasemin'in Necdet'i niye terketmek istedigini anlamayacak bir sey yok bence. Ha ailesi tarafindan zorlanmis, ha sartlar tarafindan, kimse sevmedigi biriyle evlenmek zorunda kalmamali. Kalirsa da, kaderine razi olmuyor diye onlari suclayamam. Necdet pasta yapmis, perde secmis ona ne? Zaten erkekler pesinden kostuklari kadinlar icin neler yapmazlar- ki bu da ucuncu sahislarin rahatsiz edici oldugu gercegini degistirmiyor. O zaman, hayir yapmak adina, herkes kendine asik olan bir erkegi secsin, onunla evlensin, kendi sevdigini birakip. Yazik degil mi onlara? :img-hyste

çok güzel yazmışsın

ama eğer necdet yasemne aşkını açıklamış olsaydı da yasemn reddetmiş olsaydı ve necdet hala inat etseydi beli sever diye bu dediin rahatsız edici kiişilerden olurdu

bak şimdi ben ahmetle yasemnin birleşmesini isterim..ama yasemin gitmeye karar verebilseydi bunu necdetle konuşsaydı tamam amenna ** o bunca fedakarlığı yapan birine-ki sebebinin aşk olduğunu bilmiyor- hiçbir açıklama yapmadan bi mektubu layık görüp gidecekti..kızdığım nokta bu

bi de necdte fırsatçı diyenlere kzıyorumki adaam yasemne açık açık söyledi bu evlilikte bana karşı bi mesuliyetin yok diye..ne zorlama ne başka bişey

üstelik kaç kere ahmete git dedi...ama kalkıp da necdet ahmetle konuşsaydı diyenelre ben orda dur derim.. insan sevdiğine gitesi için izin verir engellemez ama eliyle de götürüp teslim etmez di mi???bunu necdetten bekleyenler bi de kendilerini düşünsünler
sevgilileri başkasını sevse tamam ona git derler belki ama o kişiyi arayıp da bak benm sevgilim seni seviyor birlikte olun hadi der mi????biraz objektif bakalım lütfen..necdete de ahmete de

bu sözlerim sana diil dizice..ben herkesten necdet konusuna objektf bakmaalrını isiyorum

hatta yasemn gitse de necdet artık kendine doğru düzgn bi hayat kursa diyorum:icon_whis

Melal
01-04-07, 22:35
Karışmamalılar:icon_sorr
Benim azcık ümidim var zaten...
Karışmasınlar...
Ama TMSF Rüya'ya el koysun, Yasemin'e de desin ki; "iki gün içinde Ahmet'e bir kızı olduğunu söyledin söyledin, söylemedin bir daha kızını göremezsin"...:)

Keşke böyle bir şey olsa:)
HS'ye belki Devlet büyüklerinden birkaçının Hatırla Sevgili severek izlediğimiz bir dizi dedikleri için dokunmazlar.
Ayy gece gece yine saçmalayama mı başlıyorum ne.:):)

dizice
01-04-07, 22:45
Cansu_A, Yasemin'e Necdet'le konusma konusunda ben de cok kizdim. Bunca iyilikten sonra tabii ki konusmasi gerekiyordu. Necdet'in Yasemin uzerinde "koca" olarak hakki yok. Ama dost olarak, RUya'nin babasi olarak cok hakki var, o ayri. (Ben Necdet'i sevmesem de, en az Ahmet kadar, Ruya uzerinde babalik hakki oldugunu dusunuyorum.) Buna Yasemin saygi gostermedi. Ama onu da niye yaptilar? Yasemin gidip acik acik konussaydi, bu isin donusu olmayacakti. Yasemin Ruya'yi alip gidecekti. Mantikli olacakti. Bu gerilimi, ikilemi yaratmak icin Yasemin'e gizli is yaptirdilar. Anlamadiklari ise, dizinin iki bas karakterinden birini harciyorlar, farkinda degiller. Yasemin ne yaparsa yapsin, Necdet'e karsi da, Ahmet'e karsi da acik sozlu olmaliydi. Yasemin biraz ketum. Hikayede yanlis anlasilmalar olsun diye onu boyle yapiyorlar. Zaten bu dizilerde de, ne oluyorsa, karakterlerin ketumlugundan oluyor. Nasil bir sir tutmadir, nasil bir ice atmadir bu. Hayir, bunlar Iskadinav ulkelerinin issiz koylerinde mi yetismis nedir? Konusun anacim, konusun. Konusmakta hayir vardir. Sukut altin deyince, yanlis anlamis Yasemin.

blue ivy
01-04-07, 22:50
dizimizin 60 bölüm süreceğini sanmam.o kadar uzatırlarsa tabiiki yasemin ve ahmet kavuşamaz hiç uzatmadan tadında bitirmeliler ama tabii ahmetle yaseminin aşkından başka öbür aşklara yer vereceklerse tabii onu bilemem siyasi olaylarda olacak tabii ama yinede 60 bölüm fazla sakız gibi uzamasında.:img-wink:

Melal
01-04-07, 22:56
Sevgili Blue İvy'cim.
60 bölüm sürer neden dersen daha 80 ihtilali anlatılacak.
Bu sezona 70 ihtilaini ve sonrasını sığdırabileceklerini sanmıyorum.
Bu sezon büyük ihtimal mayıs sonu biter.
2. sezon eylül'de başlar ve mayıs'ta finali yaparlar gibime geliyor.:)

cansu_a
01-04-07, 23:17
haklısın dizice karakterleri konuşturmuyolar ketum yapıyolar ki dizi uzasın
dediiğim gibi yazdıklarımın hiçbiri kişisel olarak sana değil

ama necdet gitsin ahmetle konuşsun demek de biraz fazla oluyorr.ben de bunu okan yalabığı sevdiim için sölemiyorum.fazla beklenti oluyo biraz :) necdetten

yasemini daha kararlı bi karakter yapsalardı keşke.yasemn başrol oyuncusu ama çok dengesiz davranıo bu aralar..belki de o kadar kötü olaydan dolayı pskolojisi bozuldu:img-hyste :img-hyste

muko88
01-04-07, 23:19
Her hafta bu zamanlar fragmanı merakla bekliyor olurdum ama şimdi fragmanı görmek istemiyorum.
Biliyorum ki Ahmet aklını kullanamayan, sevmeyi beceremeyen Yasemin tarafından bir darbe daha alacak.Ahmet bu bölümde bir daha yıkılacak...
Yeni bölümü iple çekmiyorum valla bu hafta...
Korkarak bekliyorum:icon_sorr
Ben kendi senaryolarımla avunayım:icon_sorr

spdr
01-04-07, 23:21
dizice yaptığın yorum çok doğru...
herkes kendine göre değerlendiriyor...
zaten dizinin çıkmaza girme sebebi de bu...
bir tane doğru yok:img-yes:
herkes kendi durumunda haklı çıkıyor...

aslında karakterlerin hiçbirine kızmıyorum ben şahsen...

ama necdet hakkında söylediklerine de katılıyorum:icon_whis
hiç hoşlanmadığın birinin senden hoşlanması bence de çok rahatsız edici bir durum..:img-in_lo ayrıca sırf bu yüzden bu kadar sorumluluk duymak da biraz fazla ütopik gibi geliyo bana:icon_whis

spdr
01-04-07, 23:24
Her hafta bu zamanlar fragmanı merakla bekliyor olurdum ama şimdi fragmanı görmek istemiyorum.
Biliyorum ki Ahmet aklını kullanamayan, sevmeyi beceremeyen Yasemin tarafından bir darbe daha alacak.Ahmet bu bölümde bir daha yıkılacak...
Yeni bölümü iple çekmiyorum valla bu hafta...
Korkarak bekliyorum:icon_sorr
Ben kendi senaryolarımla avunayım:icon_sorr

öyle söyleme mukocum...troest
bu bölümler hemen geçsin ki
sinir olmayacağımız kısımlara geçelim dimi..
zaten merak edecek bi ahmetle-yasemin yokki..
dizimizde olay çok yani:img-yes:
birine kızsak diğeri için izleriz dimi:img-wink:

bu arada bu hafta sonu senaryo patlaması yaşandı burda yaa:happy0064
fena mı oluyo bak yni yetenekler çıkiiiiy:img-wink:

muko88
01-04-07, 23:28
Valla evet Ayşecim, herkes senaryo yazmaya başladı.
E baktık bizim senaristlerden hayır gelmiyo, biz el atalım dedik.
Ben de kafamda kuruyorum şu anda, son olarak iki parça daha ekledim, devamını kuruyorum kafamda:)

Yasemin ve Ahmet yok sadece haklısın ama; insanın canını sıkıp şevkini kırmaya da yetiyor Yasemin'in sinir bozucu davranışları...
İş gittikçe zorlaşıyor.
Valla yaşlandıktan sonra kavuşacaklarsa hiç kavuşmasınlar...
Ayrıca onu bırak, Ahmet Rüya'yı 70 yaşına geldiğinde öğrenecekse hiç öğrenmesin:icon_whis

spdr
01-04-07, 23:40
mukocum kartal tibetle hülya koçyiğitin bi filmi vardı hatırlıyo musun..
senede bir gün gibi bişeydi..
orda ikisi de ölüyodu...ruhları elele tutuşuyodu...

korkarım yaseminle ahmetin sonu da öyle olacak:icon_sorr

ha sonra şener şenle müjde ar ın arabesk i hatırlarsan bunu ti-ye alıyodu..
öldükten sonra önce kavuşuyolardı
fakat öbür dünyada müjdeyi seven adam yine ayırıyodu bunlarııı:img-hyste

anladın sen ne demek istediğimi kanımca:img-wink:

muko88
02-04-07, 00:18
Ayşecim sen beni ağlatmak istiyorsun kanımca:icon_sorr
Yok ya, o filmi biliyorum, eğer öyle biterse bu dizi, ya inan ki çok etkilenir ve çok üzülürüm.
Mutlu sonla biterse en azından kendimde olurum.
Olmasın öyle bir şey, lütfen...
Ahmet kızına kavuşsun:icon_sorr
Valla eğer gidişat onu gösterirse izlemem diziyi, ha şurya yazıyorum:)

muko88
02-04-07, 00:30
Tam öyle denilemez...
Kişisel olarak da bakıyorum, her yönden bakıyorum aslında...
Böyle bir dizinin böyle acıklı bitmesini sanırım çoğunluk istemez.
Lütfen öyle bitirmesinler.
Yoksa ben yeniden çekerim HSyi, mutlu sonla bitiririm, hırs yaparım içimdeki acıyla:)

spdr
02-04-07, 00:36
valla hs yi yeniden çekmek iyi fikir...
ama oyuncular değişmiycek dimii..:icon_whis
ben çaycı bile olurum sette...
canselin özel çaycısı:)

ben de izlediğim hiç bir dizinin kötü sonla bitmesini istememmm:icon_sorr
sinema filminin dee....

eğer ki hs kötü sonla biterse
çok ciddiyimm:boşuna izlemişim demektirr...
bi yerde değişik konular anlatıyor olabilirrr ama
ana konusu bu olduğuna göre
insan bekliyo bişiiler:img-yes:

bu arada aylayla ahmet evlendikten sonraki ahmet-yasemin sahneleri nasıl olur ki acabaa....
genelde dizilerde böyle durumlarda karakterler asansörde falan kalırlar
ama o zaman asansör de yokmuş kii:icon_whis

muko88
02-04-07, 00:43
Ben her izlediğim dizinin ya da filmin mutlu sonla bitmesini beklemiyorum.
Beklemediklerim, istemediklerim de oldu.
Konudan konuya, filmden filme değişiyor bu benim için.
Ama Hatırla Sevgili acı son ile biterse, çok üzülürüm.
Öyle bitmesini istemiyorum.
Hadi şimdi olmadı mı, 70lerden sonra yani ikinci sezon Yasemin ile Ahmet'in bir araya gelmelerini istiyorum.
Ama bu sezon bitmeden Ahmet'in kızını öğrenmesini de istiyorum.
Çünkü laçkalaşmasını istemiyorum.
Bu bölüm beni çok üzdü.
Umarım senaristler düzeltir.
Yoksa böyle devam ederse, korkarım izleyemeyeceğim.:icon_sorr

muko88
02-04-07, 00:53
Ayşecim yaramı deşiyorsun bacım:)
Kırık Kanatlar'ı ilk bölümden Cansel'in çıktığı bölüme kadar seyrettim.
Çok güzel bir diziydi.
Böyle her perşembe heyecanla beklerdik, sonra çarşambaya alınmıştı.
Her neyse...
Sezon finalinde Cansel yani pardon Cemal vuruldu.
Galiba AVşar Yapımla anlaşamamış mı, parasını mı alamamış.Tatsızlık çıkmıştı.
Özge Özberk de sanırım aynı dertten diziyi bıraktı.
Yanlış bilmiyorsam bu tarz sebeplerle ayrıldılar.

Sonra ben Hatırla Sevgili'nin fragmanlarını gördüm.
Baktım bizim yüzbaşı buraya transfer olmuş, bir de öyle bir bakışı var ki fragmanda:img-in_lo
İyi de etti valla, her şeyde bir hayır var, derler ya...
Ordan çıkmasaydı, bu güzel dizide nasıl oynayacaktı:img-in_lo
Ama KK'ya da yazık oldu, çok iyi bir diziydi, Cansel ve Özge çıkınca zaten seyircisi de azaldı ve tadı kalmadı.
Başrol oyuncuları çıkmıştı diziden yani.
Çok anlattım kusura bakma...:)

skyangel
02-04-07, 01:02
Arkadaşlar son bölüm ile ilgili yorumlarınızı şöyle bir okudum ve genel anlamda büyük çoğunluğun (HER KOŞUL VE HER ŞARTTA)aşkın peşinden gidilmesi gerektiği taraftarı olduğunuzu gördüm ben biraz daha gerçek hayata dönük düşünmek istiyorum hepinize soruyorum birini sevdiniz,çılgınca aşık oldunuz ve beraber oldunuz sonra araya bir şekilde ayrılık girdi hamile olduğunuzu öğrendiniz ve intihar kurtuluş dediniz sevdiğiniz bir insan sizi kurtardı kol kanat gerdi ve toplumumuz için çok büyük bir kara lekeyi karşılıksız olarak alnınızdan sildi yıllarca size ve çocuğunuza gözü gibi baktı gerçek bir baba şevkati gösterdi ve az bir süre değil 5 koca yıl aynı evi,aynı sofrayı,aynı ortamı paylaştınız sonra esas oğlan çıktı geldi ve bir şekilde uzlaştınız gidelim bırak herşeyi geride gel benimle dedi ne yapardınız?Kaç kişi hiç düşünmeden,hiç arkasına bakmadan bu teklifin arkasından gidebilir?Ben kendi bakış açımla söylemeliyim ki aşkından ölsemde gitmem her şeyden önce büyük bir VEFA borcum var ömrünün uzun yıllarını bana adamış insana artı evli ve çocuklu bir kadın olarak herşeyi bırak ve sevdiğinle küçük bir kasabada toplumumuza uygun olmayan bir şekilde yaşa kaldı ki o zamanın Türkiyesinde taşlarlar adamı birde adam kaymakam dedikodu kazanını düşünemiyorum kısaca bu iş kaçmakla temizlenecek bir iş değil bence ve aşk herşeyden üstünde değil en önemli şey bence VEFA duygusu insanları bir kalemde silip atmamak hayatımızın her devresinde insanlar kendi çıkarları için karşısındakileri çok çabuk harcıyorlar artık bu ahlaki çöküşten kurtulmalı ve hiçbir fedakarlığı karşılıksız bırakmamalıyız diye düşünüyorum.Ben koyu bir Hırsız polis fanıyım ve son bölüm yorumumda şunu söylemişti bu dizi benim için yarım bitti,mutlu bitmedi çünkü vefa yoktu aksak Çınar ve mavi uğruna öldü son karede onların en azından mezarı bir ziyaret etmelerini isterdim çok uzattım kusuruma bakmayın ama yasemin necdeti bırakmamalı ve sevmeye çalışmalı

muko88
02-04-07, 01:18
Sevgili skyangel...
Elbette çoğumuz kendimizi yerine koyduk.
Bak şöyle söyleyeyim, esas oğlanın hiçbir kabahati yok ki...
Yani bu acıyı çekmeye niçin devam etsin ki...Bir kızı var, sevdiği kadın da onu seviyor.Her şey yanlış anlamalardan ibaret...
Ayrıca kabahat demişken şöyle sıralayayım...
Yasemin, Ahmet'i bir kaç gün daha beklemeyip hemen evlendiği için kabahatlidir.

Nezahat, mektubu sakladığı için kabahatlidir.

Selma, Ahmet'e Yasemin'in geldiğini söylemediği için kabahatlidir.

Necdet; Yasemin'e ilk başta yardım etmek istemiştir.Sonra duygularını işin içine katmıştır.Tamam aşıktır ama Ahmet bir iki gün sonra çıkıp gelmiştir ve Necdet ona hiç hak etmediği tavırlarda bulunur.Onu dışlar, suçluymuş gibi iter.Halbuki Yasemin'in çocuğu Ahmet'indir ve Yasemin de Ahmet de birbirlerini deli gibi sevmektedirler.Necdet de Ahmet ile Yasemin arasındaki son ipi koparmıştır.Kabahatlidir.

Esas oğlana Ahmet'e baktığımızda isehiçbir kabahati yoktur, esas kızı deli gibi sevmekten başka...
Necdet bu sonu kendi eliyle hazırladı.Ahmet çıkıp gelmişti ama o onu yok saydı.Çok ilerlemeden, çocuk doğmadan her şey düzelebilirdi belki ama Necdet nikahtan sonra ne yardımsever, ne de adil davrandı.
Necdet iyi bir baba olmuştur belki ama başkasının çocuğuna kendi duygularını bencilliğini katarak babalık yapmıştır ve ben bunda yardım göremiyorum.

muko88
02-04-07, 01:41
Merhemcim aklıma getirdin ben de yazmayı unutuyorum bu mevzuyu.
Hakikaten Necdet'in anne ve babasını niye hiç göstermiyorlar?
Dünürleri hastanede yatıyor, verem oldu, bi ziyarete gelmediler.
Ama YAsemin Rüya'yı her gün babaannesine bırakıyor.
Dizi başlarken isimleri geçiyor ama tatile mi çıktılar ne oldu:)

muko88
02-04-07, 03:18
Neredeyse sabah olacak, uyuyamadım...
Bir yandan Hamiyet Yüceses dinliyorum, bir yandan eski defterlerimi karıştırıyorum.
Ahmet ve Yasemin'in hali ne olacak diye de düşünmeden edemiyorum.
Bu dizinin bize, yani en azından bana çok tesir ettiği ortada.
Faruk Nafiz Çamlıbel'in çok sevdiğim bir şiirine gözüm takıldı.
Ahmet'ten Yasemin'e gitsin...
Hüzünlendim okuyunca bayağı, uzun zamandır okumamıştım bu şiiri.
Ahmet'in ağzından Yasemin'e gidecek bir şiir...

SON AŞIK

Hasretinle geçiyorken bu gençlik çağım,
Ey sevdiğim, ben ümitsiz değilim gene
Ak düşünce saçların kumral rengine
Kollarında son aşıkın ben olacağım.
Ey başında şimdi sevda rüzgarları esen,
Böyle her gün yollarımdan geçsen de süzgün
Sen benimsin büsbütün terk olunduğun gün ...
O mukadder günü, bilmem, düşündün mü sen?

Ben bir beyaz saçlı aşık, sen bir ihtiyar ...
O gün bana yaklaşırken ey ilahi yar,
Esirgeme gözlerimden bir son buseni,

Kirpiğinden yavaş yavaş bir damla aksın,
Çünkü, ruhum, sen de o gün anlayacaksın
Ki hiç kimse benim kadar sevmemiş seni!

dizice
02-04-07, 03:31
Bence is geliyor su noktaya dayaniyor:

Vefa adina, bir insan sevmedigi, icinin almadigi bir adamin koynuna girmeli mi? Bu vefa mi olur, yoksa baska bir sey mi? Yasemin Necdet'le kalacaksa ve beraber olmayacaksa, Necdet'e zaten yazik, Yasemin'e yazik, Ahmet'e yazik.

Yok kalip da Necdet'le beraber olacaksa, Yasemin'e coook yazik. Hayal bile edemiyorum bir adamin kollarina "vefa" icin girmeyi. Hele ki aklim, kalbim, bedenim bir baska adama aitken. Yani olsa bile, Necdet bilecek ki "Yasemin'in bedeni bana ait olabilir; ama ruhu asla" Yapmayin, etmeyin. Necdet'i seviyorsaniz, hic bunu dilemeyin.

Ask her seyden ustun degildir. Buna inaniyorum. Hele karsiliksiz ask. Ama karsilikli ask, pek cok seyden ustun-ailelerin munasip gormesinden, milletin dedikodusundan vs. Ama asla bir cocugun geleceginden daha onemli diyemem. Yalniz bu durum da karmasik. Ruya icin hangisi daha iyi? Gercek babasina bir an once kavusup, onunla buyumesi mi, yoksa gercek babasi bildigi Necdet'ten koparilmamasi mi? Bu sorunun dogru cevabi yok galiba. Ikisi de zor secenekler. Ama Yasemin Necdet'le kalirsa, herkes mutsuz olacak. Yasemin giderse, en azindan Yasemin ve Ahmet mutlu olacak. Necdet de zamanla alisir ve baska birini sever.

70'leri dusunmek bile istemiyorum. Artik Ahmet'e kimbilir nasil kotu sac modelleri yaparlar. :img-hyste Yok hakikaten, 70'lerin siyaseti cok kanli olacak. Aglamaktan hal kalmayacak gozumuzde.

sirineeee
02-04-07, 06:42
vaziyet o ki yasemin necoyla kalmayı tercih edecek garibim ahmette öyle garda biletlere bakıp gülümseyerek baya bi bekliycek sanırım:img-hyste .ay çok tatlıydı o hali ya biletlere bakıp gülümseyişi var ya bitirdi beni.ama aklıma gelen teo yasemine neconun ona aşık olduğunu söyledi ya yani yasemin anladı bunu ne şekilde algıladı ona takıldım ben olsam buna çok kızardım beni aldattığı için çünkü yasemin sanıyorki necdet onunla yardım için onu o kötü durumdan kurtarmak için evlendi kızardım herhalde bana söylemedi diye.ama belkide hoşuma giderdi.beni seviyor ve elini bile değmedi diye.valla arkadaşlar biz ne dersek diyelim yasemin necoyla kalıcak gibi.
bu arada bende ahmetin saçlarına takmış durumdayım çok komik gözüküyo ya peruk gibi :img-hyste :img-hyste ilerleyen bölümlerde nasıl olcak saçı merak ediyorum canselime hiç yakışmamış ya o peruk kafa :img-cool2 :icon_whis

Messa
02-04-07, 08:10
18. Bölüm

Yasemin: Hata üzerine hata yapmaya devam ediyor... Necdet ile yaptığı evlilikle başlayan hatalar zincirine bir yenisini daha ekledi. Ahmetten olan çocuğunu kendini kurtarmak adına Necdet'e yamadı. Bu evliliği yaparken Necdet'i, N'nin ailesini hiç düşünmedi. Onları kukla gibi kullandı. Necdet'in duygularını geleceğini ailesini hiçe saydı. Kendisini sevdiğini bilseydi, belki onuda mutlu etmek için yapıyor bu evliliği diyebilirdim ama nasıl bir mutluluk olacaksa...! Kendisine ve çocuğuna maddi-manevi olarak çok şeyler verdi Necdet, ama karşılığında Rüyanın sevgisi dışında kazandığı hiçbirşey olmadı. Üzerine aldatıldı. 18.Bölümde Yaseminden nefret etme derecesine kadar geldim. Bu nasıl bir mantıktır ki, evli olduğun halde (Gerçek karı koca olup olmamaları hiç farketmez, kağıt üzerinde ve etrafa karşı resmen karı kocalar) nasıl liseli aşıklar gibi gidip Ahmet'in kollarına atılır, cafelerde buluşursun...? Yazıklar olsun... Madem herşeyi planladın Ahmet ile kaçacaksın, bunu Necdet'in bilmeye hakkı yok mu? Bu kadarınıda mı haketmedi. Arkasından dolap çevirilecek bir insan mı Necdet.... Açıklamaya yüreğin olsaydı Necdet bunu anlayabilecek olgunlukta ve cesarette bir insandı. Bir karar vereceksen, Hele ki, bu karar yalnız senin değil birçok kişinin hayatını kökünden değiştirecek bir karar ise, bunu iyice düşünüp,, tartmalı sonuçlarına katlanabilme cesaretini gösterebilmelisin... Ben şöyle hissettim. Yasemin, Ahmet'e "Beraber Yürümeliyiz" derken, hiçbir şeyi (Rüya-Necdet-Ahmet vs) sonuçlarını düşünmeden yalnızca kendini düşünerek sarfetti bu sözü. Hanımefendi gitmeye saatler kala Rüya ve Necdet'in ilişkisinden etkilendi, onları ayıramayacağını anladı ve Ahmet'i istasyonda ekecek... Ahmetin kollarına atılırken aklın neredeydi? Tüm bunları düşünemedin mi? Şimdi yine ikisinin hayatını mahvetti. Haa Ahmet ile gitmişsin Ha gitmemişsin Necdet için bence bu saatten sonra farketmez, onu aldattığını öğrendi daha ne olsun ki? 18. Bölümden sonra en az Sinem kadar nefret etmeye başladım Yaseminden... Peki herşey ortaya çıktı ve kaçmaya karar verdin Neden Ahmet'e Rüyanın onun kızı olduğunu açıklamıyorsun? Hangi mantığa göre hareket ediyor bu Yasemin anlamış değilim. Sanki dünya yalnızca onun etrafında dönüyor, olayları nasıl kolayca kendine göre çevirip kullanıyor...

Necdet: Bu bölüm en çok ona üzüldüm. Tüm bunları hiç haketmedi bence... Oda en büyük hatayı Yasemin ile evlenirken yaptı. 5 yılı bir hiç uğruna heba oldu. (Rüya dışında...Oda ona kalır mı bilinmez) Manevi yönden çok büyük bir darbe yedi, Yasemin'i asla affetmemeli. Yasemin dememişmiydi "Eğer birini sevrsen söyleyeceksin ayrılacağız" diye Peki kendisi neden bunu yapmadı. Bu perhiz bu ne lahana turşusu... Necdet, bence Yasemin'i en kısa zamanda boşamalı... Önünde henüz yılları var, hayatını yaşamak onunda hakkı...

Ahmet: Ahmetten beklemeyeceğim sahneler gördüm. Tamam seviyorsun anladık, ama hangi mantıkla evli bir kadınla kaçıyorsun? Sonra Kıbrısçık'a gittiniz millet demeyecek mi bunlarda kim, piyangodan mı çıktılar... Aşk bu kadar mı kör ediyor insanı yaa... Madem herşeyi öğrendiniz, gidip adam Necdet ile konuşursun veya sevgilin konuşur. Boşanma davası açarsınız, daha sonra nereye gidecekseniz gidersiniz... Bunları hiç yakıştıramadım Ahmet'e hiç... Bu bölüm çok kızdım ama gelecek bölüm çok üzüleceğim galiba Ahmet'e... Yasemin sırayla yıkıyor çocukları... Tüm bu yaşananlardan (Yasemin'in Necdet'i aldatması) ve yaşanacaklardan (Ahmeti istasyonda ekecek olması) sonra ikiside akıllanmazsa diyecek hiçbirşeyim kalmayacak. Necdet onu aldatmasını hakediyor, Ahmette kızını söylememesini... Siz iplerini Yaseminin eline verirseniz daha çok çekeceksiniz...

Harun&Defne&Deniz&Işık: Geçen bölüm Harun'a hayran oldum... Bundan sonra dizideki tek favorimdir kendileri... Bir kere sözde Süleyman Demirel ve İTÜ sahneleri berbattı... Çok yapmacıktı, hiç gerçekçi değildi. En azından Süleyman Demirel'in eski konuşmalarından montaj yapsaydılar da 1sn bile olsa yüzünü göstersydiler daha inandırıcı olmazmıydı? Sonra öğrencilerin gösterileri sırasında kamera gereğinden fazla sallanıyordu. Başım döndü bir ara... Işık'ın o curcuna içerisinde şipşak foto çekmesi de beni hasta etti. Diyorum bu kızın üzerinde durmaya hali yok (Acaba babasından verem mi kaptı) gelmiş orada fotoğraf çekiyor ve sonunda olan oldu yere kapaklandı, Neyse bizim sağcı Yaşar yetişti... O sahnede Yaşar ve Harun'un oyunculuğuna bayıldım... Fotoğraf makinem diye ağlaması da beni sinir etti. Ben bu Işık'a toptan sinir oluyorum yaa neyse... Harun'un, Yaşar'ı tanıştırdığı sahnede, Deniz'in hiçbirşeyi farketmeden saf saf yaptığı konuşma ve akabinde Yaşar iel atışmaları hoşuma gitti... Işık'ında Yaşar'ın sağcı olduğunu anlayamaması ne garip, ya bu kız Üniversiteye nasıl girdi merak ediyorum. Harun, Deniz'in Defne'ye karşı olan duygularını anladı. Işık'ın resim çekmesini fırsat bilip sarılmasından...

Keriman'ın hastaneye geldiği sahnede Hemşire ile Rızanın diyaloguna koptum:img-hyste Aferin Rızaya akıllanmış...

Kamil'e ne demeli, dedikoducu kadınlar gibi hemen yetiştirdi yengesine:img-hyste Böyle giderse işinden olur...

Şimdilik bu kadar devamı gelebilir...

spdr
02-04-07, 08:16
messa son paragrafına olduğu gibi katılıyorum...
diğerlerini de okumuyorum zaten artık:icon_whis
harun benim de favorimm:good: yaşar da iyi gibi ama şimdilik:img-yes:

ya normalde hiçbir dizide yok çekimi kötü yok kamerası kötü diye içimden geçirmişliğim bile yoktur...pek anlamam yani....
ama hakkaten o sahne berbattı...kameramanı düşündüm o sırada..kamerayı oynatırken nasıl görünüyodu acaba diye.... :img-hyste
süleyman demirel konusu da doğru...ilerleyen bölümlerden bekliyorum artık böyle şeyleri...bye

alisercan
02-04-07, 08:17
alisercan abiii!!
artık hiç yazmıyosun sankii-ya da ben mi görmüyorum bilmem kii...
neden yazmıosuuun:icon_whis
(banane dimi:img-in_lo )

günaydın spdr... Neden mi yazmıyorum, nedensiz. tamamen zamansızlık diyelim. Çünkü yoğun bir koşuşturmadır dizi dünyası. Yemin ve Dicle bizim diğer dizilerimiz biliyorsun. Ve bu koşuşturmalarda sadece okumaya zaman ayırabiliyoruz.
Bu fırsatı yakalamışken bir iki şeye de değineyim. Sinem, nil ve mukaddes... Ben daha önce de bir kaç yazımda ve diğer iki röportaj sonrasında da kimliğimi belirtmiştim. Sizler atlamışsanız ne yapayım. Ben sizin yazdıklarınızın her birini satır atlamadan okuyabiliyorsam sizin kaçırmış olmanız sizin suçunuzdur. Yine de ikinize kıyamıyorum bu sinemin suçudur:img-hyste
Bana hangi isimle seslenmek isterseniz onunla seslenin ben size dönerim merak etmeyin...

NiliWerda
02-04-07, 08:30
günaydın spdr... Neden mi yazmıyorum, nedensiz. tamamen zamansızlık diyelim. Çünkü yoğun bir koşuşturmadır dizi dünyası. Yemin ve Dicle bizim diğer dizilerimiz biliyorsun. Ve bu koşuşturmalarda sadece okumaya zaman ayırabiliyoruz.
Bu fırsatı yakalamışken bir iki şeye de değineyim. Sinem, nil ve mukaddes... Ben daha önce de bir kaç yazımda ve diğer iki röportaj sonrasında da kimliğimi belirtmiştim. Sizler atlamışsanız ne yapayım. Ben sizin yazdıklarınızın her birini satır atlamadan okuyabiliyorsam sizin kaçırmış olmanız sizin suçunuzdur. Yine de ikinize kıyamıyorum bu sinemin suçudur:img-hyste
Bana hangi isimle seslenmek isterseniz onunla seslenin ben size dönerim merak etmeyin...

alisercan abiye alıştım ben hüseyin abi pek diyemicem galba:))
ya ben yorumların hepsini okumuyorum zaten gözlerim bozuk bide okursam yandım yani onun yerine faydalı kitap okurum daha ii:D:D
yani burdaki yorumları aşağılamıyorum tabii ama bazen insanlar (üyeler) çok sıkıcı olabiliyo o yüzden yorumlarıda okunmuyo...
bazılarını es geçiyorum yanii..
o yüzden isim olayını kaçırmam çok normal...
olsun geçte olsa öğrendik:D:D

nanelikek
02-04-07, 08:38
ya ben hiçbirinizi anlamıyorum..yasemin necdet le kalacak çünkü necdet rüya yı rüya da necdet i çok seviyormuşşş....ya ahmet ya rüya?????rüya ilerde bu duruma ne tepki verecek???necdet hiç mi düşünmüyor kendinin olmayan bir kızı kendisi bu kadar çok severken,gidecekler diye düşünürken bu kadar üzülürken...gerçek babasını hiç mi düşünmüyor?gerçek babayı böyle bir sevgiden mahrum etmeyi nasıl düşünebiliyor?çünkü necdet tam bir bencillll....hep kendisini düşünen bir aptalll

alisercan
02-04-07, 08:57
sevgili nil ne istersen onu söyle. Ben de alisercanı severim neden biliyor musun. aliser babamla annemin isminden türettiğim bir isim. Ali ve Beser. Ben de onların canıyım. Sizin de canınız olurum ne olacak. Bu arada erdalın bu hafta final şarkısını es geçmemek için size tüm sözlerini yazmak istedim.

Aşk herkesi kırar biraz
Eksilmesin acısı şükret
varsın ağlasın dalda kiraz
Herkes kendine sürgün biraz
Cocuk gülüşün dünden bir yara
Aşka bize sıla
Günler gelir de büyürüz elbet
Aşk bize gurbet
Ay ışığı dalga kıran
Yara da tuz aşkdan kalan
Ay ışığı tende bıçak
Giden sürgün kalan kaçak
Aşk bize sıla
Aşk bize Gurbet

Kapansın yarası şu gecenin
Ayrılıklar örtsün üstümü
Kimim kimsendin ah gözlerin
Gidecek yeri yok kimsenin
Aşka bize sıla
Aşk bize gurbet
Ay ışığı dalga kıran
Yara da tuz aşkdan kalan
Ay ışığı tende bıçak
Giden sürgün kalan kaçak
Aşk bize sıla
Aşk bize Gurbet

alisercan
02-04-07, 09:07
ay evet yaa şu şarkının tamamıonı indiricem valla sorcma sorcam unutuyodum...teşekkürler sözler için

İndirmeyin arkadaşlar sinemliğin (şeboistliğin) lüzumu yok... Erdal Güneyin diğer güzel ezgilerinin de bulunduğu Aşkiya Türkülerini (ada müzik) alırsanız kendinize büyük iyilik etmiş olursunuz. Ayrıca yine Kemal Sahirin soundtrackini almanızı öneriyorum. Çünkü ezgilerinin temizliği duruluğu ve özgünlüğünü dinleyince bana hak vereceğinize inanıyorum.

Ferny&Lety
02-04-07, 09:22
İndirmeyin arkadaşlar sinemliğin (şeboistliğin) lüzumu yok... Erdal Güneyin diğer güzel ezgilerinin de bulunduğu Aşkiya Türkülerini (ada müzik) alırsanız kendinize büyük iyilik etmiş olursunuz. Ayrıca yine Kemal Sahirin soundtrackini almanızı öneriyorum. Çünkü ezgilerinin temizliği duruluğu ve özgünlüğünü dinleyince bana hak vereceğinize inanıyorum.

Almaz mıyım???Alırım tabii.Hem diziye hem de emeklere çok büyük bir haksızlık yapıyoruz aslında indirerek...Tamam alacağım

Ferny&Lety
02-04-07, 09:29

Hüseyin abi ben bu cdyi her yerde bulabilirim değil mi??cd ya da kaset artık hangisi varsa:)
Çünkü bu dizinin müziklerini falan çok seviyorum.Ve inanıyorum ki aldığımız albüm çok kaliteli olacak biz de indirdiğimizdekinden daha büyük bir keyifle dinleyeceğiz.

NiliWerda
02-04-07, 09:34
sevgili nil ne istersen onu söyle. Ben de alisercanı severim neden biliyor musun. aliser babamla annemin isminden türettiğim bir isim. Ali ve Beser. Ben de onların canıyım. Sizin de canınız olurum ne olacak. Bu arada erdalın bu hafta final şarkısını es geçmemek için size tüm sözlerini yazmak istedim.

Aşk herkesi kırar biraz
Eksilmesin acısı şükret
Aşka bize sıla
Aşk bize gurbet
Ay ışığı dalga kıran
Yara da tuz aşkdan kalan
Ay ışığı tende bıçak
Giden sürgün kalan kaçak
Aşk bize sıla
Aşk bize Gurbet

Ayrılıklar örtsün üstümü
Aşka bize sıla
Aşk bize gurbet
Ay ışığı dalga kıran
Yara da tuz aşkdan kalan
Ay ışığı tende bıçak
Giden sürgün kalan kaçak
Aşk bize sıla
Aşk bize Gurbet

aaa nickin şahane gerçekten...
benim nickiminde bi anlamı var ama anlayan yok:D:D
sözler içinde teşekkürler ilk defa okuyorum...

ferny&lety daha albüm çıkmadıki...
mayıs gibi düşünüyorlarmış ama tabii bn doğrusunu bilemem..

alisercan
02-04-07, 09:38
Hüseyin abi ben bu cdyi her yerde bulabilirim değil mi??cd ya da kaset artık hangisi varsa:)
Çünkü bu dizinin müziklerini falan çok seviyorum.Ve inanıyorum ki aldığımız albüm çok kaliteli olacak biz de indirdiğimizdekinden daha büyük bir keyifle dinleyeceğiz.

Bunun cevabını özel posta yapmak daha doğru sanırım. Ama yine de her yerde var olduğunu düşünüyorum. Ada müzik çıkardı. En azından cdcinizden istetebilirsiniz. Yine de bulamazsanız erdalın kendisinden isteyin. :happy0064

bademkız
02-04-07, 09:42
ben izlemediğim için diclenin müziklerinin de aynı ekip tarafından yapıldığını bilmiyordum. bu son bölümü tesadüfen izledim de baktım jenerikte isimler yazıyor. ordaki müzikler de hiç fena değil zamanla duya duya kulağım daha alışır muhtemelen. ama hatırla sevgili nin yerini tutar mı bilmem. ne zaman dinlesem içim cız ediyor. bu güzel parçalar için tekrar tekrar teşekkür edesim var :img-yes:

alisercan
02-04-07, 09:48
a-a? nasıl yani??? hemen cdcime koşuyorum ozamannnnnnnnnnnnnnnnnn:happy0064

dur nil yanlış anladın. Bu cd hatırla sevgili albümü değil. Dikkatli okumamışsın bu erdalın aşkiya türküleri albümü... Yani orada bu dizi için kullandığı iki parça vardı ondan bahsettik. Diğeri çıkacaktı ama tmsf den sonra ne olur bilemiyorum

Messa
02-04-07, 09:53
messa son paragrafına olduğu gibi katılıyorum...
diğerlerini de okumuyorum zaten artık:icon_whis
harun benim de favorimm:good: yaşar da iyi gibi ama şimdilik:img-yes:

ya normalde hiçbir dizide yok çekimi kötü yok kamerası kötü diye içimden geçirmişliğim bile yoktur...pek anlamam yani....
ama hakkaten o sahne berbattı...kameramanı düşündüm o sırada..kamerayı oynatırken nasıl görünüyodu acaba diye.... :img-hyste
süleyman demirel konusu da doğru...ilerleyen bölümlerden bekliyorum artık böyle şeyleri...bye

Sevgili Spdr aşkolsun neden diğerlerini okumuyorsun. Okumanı tavsiye ederim değişik fikirler edineceğinden şüphem yok...:icon_whis

Öğrenci olayları sahnesini Çağan Irmak yazıp çekecekti o zaman keyfine doyum olmazdı. Aklıma bir ara ÇGO'dan benzer sahneler gelmedi değil...

ya ben hiçbirinizi anlamıyorum..yasemin necdet le kalacak çünkü necdet rüya yı rüya da necdet i çok seviyormuşşş....ya ahmet ya rüya?????rüya ilerde bu duruma ne tepki verecek???necdet hiç mi düşünmüyor kendinin olmayan bir kızı kendisi bu kadar çok severken,gidecekler diye düşünürken bu kadar üzülürken...gerçek babasını hiç mi düşünmüyor?gerçek babayı böyle bir sevgiden mahrum etmeyi nasıl düşünebiliyor?çünkü necdet tam bir bencillll....hep kendisini düşünen bir aptalll

Arkadaşım bu yazını benim yorumuma cevap niteliğinde mi yazdın bilmiyorum ama bende bu konu hakkında görüşlerimi belirteyim. Gerçi az önceki yorumumda az çok bahsettim ama...

Necdet bencil değil, Yasemin gerçek babasına söylemiyorsa Rüya gerçeğini Necdet'e mi kaldı. Annesi düşünmüyorsa bu durumu Necdet neden düşünsün?
Yasemin Necdet'i hiç haketmiyor, Necdet ona 3 beden büyük. Bu yüzden Necdet'ten gelecek bölümde bekleyeceğim davranış, Yasemin'e boşanma davası açmasıdır. Kendisini aldatan bir kişilikle daha ne işi var... Gelecek bölümlerde Necdet'in sevgilisi olacakmış işte buna asla tahammül edemem. İnşallah senaristler böyle bir hata yapmazlar. Necdet'e sevgili bulup onu kötü adam, Yasemin'i melek yapacaklar... İnşallah bunlar olmadan Necdet, Yasemin kişiğini boşar. Birazda Yasemin zorda kalsın, sürekli kedi gibi dört ayak üzerine düşmek zorunda mı? Necdet onu boşadıktan sonra Ahmet'e mi gider, Mehmet'e mi gider? Ne yaparsa yapsın... Tabi tüm bunlar olurken Yasemin Ahmet'i istasyonda ekmiş ve hala Rüyanın onun kızı olduğunu söylememiş olacaktır. Bu durumda Ahmet&Yasemin arasında neler yaşanacaktır acaba? Ahmet, Yasemin'i affedecektir Ahmet&Yasemin&Rüya mutlu (Rüya bu durumu nasıl kaldırıp mutlu olacaklarsa) yuvalarında yaşayacaklardır. Necdet'te kendi hayatına yön verip, kendisi seven ve hakeden biriyle evlenmelidir. Rüya'yıda arada görüyordur...

Ama böyle olmaz. Çünkü Necdet, Yasemin kendisini bırakıp gitmediği için ondan boşanmaz, ama daha fazla dayanamayıp aldatır ve kendi elleriyle kendini mahveder. İnşallah böyle olmaz...

fransa
02-04-07, 09:54
nanelikek tarafından gönderildi

BEN BU ARKADAŞIMIN DEDİKLERİNE AYNEN KATILIYORUM BENCİL DAVRANIYOR HEM NECDET HEM YASEMİN ADAMIN ÇOCUĞUNUN BÜYÜMESİNİ BEBEKLİĞİNİ ALDIN BIRAK ÇOCUKLUĞUNU GÖRSÜN BARİ KENDİ ÇOCUĞU DEĞİL ZATEN BUNU AHMET DUYUNCA NE OLACAK HİÇ HESAPLAMIYOR TÜM ACILARI AHMET ÇEKSİN BEN MUTLU OLAYIM OOOOOH NEGÜZEL BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ.

Ferny&Lety
02-04-07, 10:08
nanelikek tarafından gönderildi

BEN BU ARKADAŞIMIN DEDİKLERİNE AYNEN KATILIYORUM BENCİL DAVRANIYOR HEM NECDET HEM YASEMİN ADAMIN ÇOCUĞUNUN BÜYÜMESİNİ BEBEKLİĞİNİ ALDIN BIRAK ÇOCUKLUĞUNU GÖRSÜN BARİ KENDİ ÇOCUĞU DEĞİL ZATEN BUNU AHMET DUYUNCA NE OLACAK HİÇ HESAPLAMIYOR TÜM ACILARI AHMET ÇEKSİN BEN MUTLU OLAYIM OOOOOH NEGÜZEL BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ.

bu szöün üstünen e denir ki???

sadece katılırım...ahmet bu kadarını da haketmedi.hakettiği tek şey mutlulluktu onun.onu da elinden aldılar

dalya
02-04-07, 10:28
Necdet bencil değil, Yasemin gerçek babasına söylemiyorsa Rüya gerçeğini Necdet'e mi kaldı. Annesi düşünmüyorsa bu durumu Necdet neden düşünsün?
Yasemin Necdet'i hiç haketmiyor, Necdet ona 3 beden büyük. Bu yüzden Necdet'ten gelecek bölümde bekleyeceğim davranış, Yasemin'e boşanma davası açmasıdır. Kendisini aldatan bir kişilikle daha ne işi var... Gelecek bölümlerde Necdet'in sevgilisi olacakmış işte buna asla tahammül edemem. İnşallah senaristler böyle bir hata yapmazlar. Necdet'e sevgili bulup onu kötü adam, Yasemin'i melek yapacaklar... İnşallah bunlar olmadan Necdet, Yasemin kişiğini boşar. Birazda Yasemin zorda kalsın, sürekli kedi gibi dört ayak üzerine düşmek zorunda mı? Necdet onu boşadıktan sonra Ahmet'e mi gider, Mehmet'e mi gider? Ne yaparsa yapsın... Tabi tüm bunlar olurken Yasemin Ahmet'i istasyonda ekmiş ve hala Rüyanın onun kızı olduğunu söylememiş olacaktır. Bu durumda Ahmet&Yasemin arasında neler yaşanacaktır acaba? Ahmet, Yasemin'i affedecektir Ahmet&Yasemin&Rüya mutlu (Rüya bu durumu nasıl kaldırıp mutlu olacaklarsa) yuvalarında yaşayacaklardır. Necdet'te kendi hayatına yön verip, kendisi seven ve hakeden biriyle evlenmelidir. Rüya'yıda arada görüyordur...

Ama böyle olmaz. Çünkü Necdet, Yasemin kendisini bırakıp gitmediği için ondan boşanmaz, ama daha fazla dayanamayıp aldatır ve kendi elleriyle kendini mahveder. İnşallah böyle olmaz...

Aynen senin gibi düsünüyorum. Necdet'i kötü adam yapmaksa senaristlerin niyeti, öldürsünler daha iyi. En azindan Necdet hatiramizda iyi adamdi diye kalir.

Ayrica Necdet'ide kutluyorum. Nasil dayandi bu kadar sene Yasemin'e? Canimcagiz Yasemin ne dediyse boyun egdi ya.. Yasemin kizip, bagirip cagriyordu, sinirini ondan cikariyordu, Necdet susuyordu..
Allah peygamber sabri vermis :img-hyste :img-hyste

averaj
02-04-07, 10:34
Öğrenci olayları sahnesini Çağan Irmak yazıp çekecekti o zaman keyfine doyum olmazdı. Aklıma bir ara ÇGO'dan benzer sahneler gelmedi değil.

aynen katılıyorum...öğrenci sahnelerini hiç beğenmedim...çekimler ve oradaki ifadeler vasattı...çgo farkı diyelim:icon_whis...

bu arada karakterler hakkındaki tespitlerine katılıyorum..yasemin işine geldiği gibi davranan bir karakter olduğundan bunlar yaşanıyor...geçen 4 yıl içinde çocuğun necdete ve necdetin de çocuğa bağlanışını hiç mi gözleri görmedi de uyarmadı necdeti?çocuk baba diyor ona..sormadı mı kendine ilerde ahmetle dönersem evladımın hali ne olacak diye?biliyorum sormadı saf kız...aslına bakarsan akıllı saflardan...asistanlığı ayrı bir vaka, akademik bir ortama yakıştıramadığım derecede sevmediğim biri...yasemin at kendini bir yerlerden ne olur, bu sefer sahne ne kadar uzun olursa olsun zevkle izlerim ama:img-hyste :img-hyste

semsgeh
02-04-07, 10:41
öncelikle yasemine sinir oluyorum sırf necdet rüyayı seviyo diye ahmete bunu yapamaz ona bakarsanız oda babası bencil kız hep kendisini düşünüyo necdetede acıyorum neyse asıl üzüldüğüm nokta hatta okadar üzülüyorumki bundan sonra izlemek bile istemiyorum çünkü atv haberde sırayla bütün siyasi olaylara yer vereceklerini söylemişlerdi deniz gezmişin idamı, 80 darbesi falan yani sıra deniz gezmişin idamında oda tahmin edeceğiniz gibi deniz yani ışığın kuzeni onu idam etmesinler ya............başka deniz bulsunlar.

askasurguncu
02-04-07, 10:46
Aynen senin gibi düsünüyorum. Necdet'i kötü adam yapmaksa senaristlerin niyeti, öldürsünler daha iyi. En azindan Necdet hatiramizda iyi adamdi diye kalir.

Ayrica Necdet'ide kutluyorum. Nasil dayandi bu kadar sene Yasemin'e? Canimcagiz Yasemin ne dediyse boyun egdi ya.. Yasemin kizip, bagirip cagriyordu, sinirini ondan cikariyordu, Necdet susuyordu..
Allah peygamber sabri vermis :img-hyste :img-hyste
nejdetemi peygamber sabri var guldurme benii
yasemin sadece bir kere nejdete kizidi bagirdi
ve sonra gidip ozur diledi nejdetemi peygamber sabiri var guldurme beni ahmete yumruk attigi sahne ve yaseminin ahmetlen hala gorustugunu ogrenince yasemine nasilda bagirmisti bunlari hatirlatayim hem yaseminin ne yapmasini istiyorsunuz herseyi birakip ahletlen bir anda gitmesinimi ahmet bekleye bilirdi yasemin bosan sonra beraber buralardan gidelim diye bilirdi yasemin herseyi bir anda silip gdemeyecegini bilmesi gerkti ben yaseminin gerinde olsam yasemin yaptigini yapardim kizi için nejdetlen duruyor bence birazda onun acisindan dusunun bir yanda sevdigi adam diger yanda ona 4 yilin vermis ve kizisina babalik yapmis bir adam cok zor bir karar

dalya
02-04-07, 11:07
nejdetemi peygamber sabri var guldurme benii
yasemin sadece bir kere nejdete kizidi bagirdi
ve sonra gidip ozur diledi nejdetemi peygamber sabiri var guldurme beni ahmete yumruk attigi sahne ve yaseminin ahmetlen hala gorustugunu ogrenince yasemine nasilda bagirmisti bunlari hatirlatayim hem yaseminin ne yapmasini istiyorsunuz herseyi birakip ahletlen bir anda gitmesinimi ahmet bekleye bilirdi yasemin bosan sonra beraber buralardan gidelim diye bilirdi yasemin herseyi bir anda silip gdemeyecegini bilmesi gerkti ben yaseminin gerinde olsam yasemin yaptigini yapardim kizi için nejdetlen duruyor bence birazda onun acisindan dusunun bir yanda sevdigi adam diger yanda ona 4 yilin vermis ve kizisina babalik yapmis bir adam cok zor bir karar

Necdet Yasemin Rüya'yi alip gidecegini (en azindan buna niyetlendigini) bildigi halde sesini cikarmadi. Hangi baba (koca demiyorum) buna göz yumardi? Bu Necdet'e fikrini sormadan aldiklari karara boyun egmek degil midir?

Benimde Yasemin'in acisindan bakmaya calistigim oldu ama yine de onun tavirlarini hakli göremiyorum. Ben yerinde olsam bu kadar aceleci olmazdim. Her ne olursa olsun, bana ve cocuguma 4/5 yilini vermis bir kisiyi bir mektupla terk etmezdim. Zor olsa da konusurdum.

Ama Yasemin'in buna yüzü yok.

spdr
02-04-07, 11:08
messa canım okurum tabi istersenn...:icon_whis
ama bu bölümden sonra genel olarak yas-ahm-nec..yorumlarını okumadım pek...
çünkü -önceden de yazmıştım- senaryoya göre herkes kendince haklı....
gerçekten de kızdığım hiçbr karakter yok...
senaristlerin amacı da zaten bu:olayları olabildiğince karıştırmak ve çaresizliği göstermek.....

bu arada ahmetin tren garında bekleme mevzusu geçince aklıma kahpe bizans geldi....
orda bi gider bey vardı yaa...
çocukken suya bırakıyolardı bi sepetin içinde...
orda öyyle yaşıyodu-çocukları falan oluyodu sonraa.....
ayyynı ahmet yanii....:img-hyste
zaten rüya da onun evi tren zannediyoyaaa:img-hyste
ahmet de bekler bey olacak...:icon_whis

burcuuu
02-04-07, 11:15
Bu arada erdalın bu hafta final şarkısını es geçmemek için size tüm sözlerini yazmak istedim.

Aşk herkesi kırar biraz
Eksilmesin acısı şükret
Aşka bize sıla
Aşk bize gurbet
Ay ışığı dalga kıran
Yara da tuz aşkdan kalan
Ay ışığı tende bıçak
Giden sürgün kalan kaçak
Aşk bize sıla
Aşk bize Gurbet

Ayrılıklar örtsün üstümü
Aşka bize sıla
Aşk bize gurbet
Ay ışığı dalga kıran
Yara da tuz aşkdan kalan
Ay ışığı tende bıçak
Giden sürgün kalan kaçak
Aşk bize sıla
Aşk bize Gurbet

Bu şarkının sözLeri de çok qüzeL..
Bizim müzikLerimiz zaten çok qüzeL.. tşkLer.. =))

Alisercan abi bu şarkının adı ne..?

Birde ErdaL Güney'in SakLımdasın parçasıı da çok qüzeL..
Ahmet - Yasemin için uyqun oLabiLir.. ;)

merhem
02-04-07, 11:36
Necdet Yasemin Rüya'yi alip gidecegini (en azindan buna niyetlendigini) bildigi halde sesini cikarmadi. Hangi baba (koca demiyorum) buna göz yumardi? Bu Necdet'e fikrini sormadan aldiklari karara boyun egmek degil midir?

Benimde Yasemin'in acisindan bakmaya calistigim oldu ama yine de onun tavirlarini hakli göremiyorum. Ben yerinde olsam bu kadar aceleci olmazdim. Her ne olursa olsun, bana ve cocuguma 4/5 yilini vermis bir kisiyi bir mektupla terk etmezdim. Zor olsa da konusurdum.

Senaristler bu bolum zaten karakterler adina hata yaptilar..
Her karakterinin hatalari olabilir ama bu onlari kotu kadin yada kotu adam yapmaz.. bir cok dizide gercekten kotu adam kotu kadin goruyoruz.. bizimkiler melek onlarin yaninda..

Mesela bu bolum senaristler Ahmet karakteri adina baya bir hata yapti ona yakismayacak hareketlerde bulundu Ahmet..

Yasemin herzaman aptaldi bana gore hic sevmedim hic sevmeyecegim onu.

Neconunda hatalari oldu ama dedigim gibi yine kotu karakter degil..

Senaristler kendine ceki duzen verip bu karakterleri sonradan bozmamaliu.. yoksa izleyici kayibina ugrayacagi kesin.. sacmalarlarsa hicbir sekilde katlanmam:icon_whis

Mukocum sen gece burdamiydin, ben niye gormedim kimse yok diye bende gittim tv izledim :img-hyste tuh burda oldugunu bilsem ne guzel ahmet necdet tartismasi yapardik yine :img-in_lo

ulkuk
02-04-07, 11:54

Ben son iki bölümdür Necdet için acayip derecede üzüldüm... Zaten 17. bölümde Necdet en büyük acısını Teo ile paylaştı... "Benim için en Yasemin'in aşkından daha büyük acı Rüya... Rüya'yı kaybedersem ne yaparım Teo...." Bu Yasemin'in aşkından artık ümidinin olmadığının bir kanıtı.. Ben açıkca Necdet karakterini daha çok sevdiğimi yazmak istiyorum... Bu dizide favorim Necdet... En uyuz olduğumda Yasemin...

Bu hafta karakterler konusunda büyük kararsızlıklar var diye yazan bir arkadaşa sonuna kadar katılıyorum... Ahmet karakteri, kararlı, düşünceli, bir sonraki adımını atarken iyice düşünen bir insan olarak tanıtıltı... Hangi erkek, evli bir kadına çocuğunu da al kaçalım diye bir teklif götürür.... Aklım mantığım almıyor... yani düzgün yetişen, düzgün karakterli hiç kimse - aşkın boyutu ne olursa olsun- buna asla katılamayacağım...

Bununla birlikte hangi evli, çocuğu olan bir kadın kendisine kol kanat germiş, çocuğunu kendi çocuğu gibi görmüş, EMEK vermiş birini arkasına bakmadan terkedebilir....

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM da işlenen konu gibi oldu bu... Sevgi EMEK İster... Gerçi şöyle diyen arkadaşlar olabilir.... Ama Ahmet emek gösteremezdi, çocuğunu bilmiyordu... Bu da Yasemin'in suçu... Necdet'in veya Ahmet'in suçu değil...

Ben Necdet'in sevgilisi olma fikrine hiç sıcak bakmıyorum...Burada yine karakter değişikliği yapacaklar... Necdet kötü olacak, Yasemin fedakar kadın olarak görünecek... Yok öyle yağma... Bu senaristlere bundan kızıyorum... İllaki esas kız ve esas oğlan aşkını göstermek için 2. erkeği harcayacaklar.... Sonra, Yasemin ve Necdet boşanacak, Ahmet evlenecek, Yasemin ve Ahmet gizlice bulaşacaklar vs.... Uzayıp gidecek...

Keşke dizinin uzaması EMEK ve SEVGİ süresince olsaydı ve Yasemin ve Necdet birlikteliği olsaydı daha memnun olurdum...

dalya
02-04-07, 12:04
Ben son iki bölümdür Necdet için acayip derecede üzüldüm... Zaten 17. bölümde Necdet en büyük acısını Teo ile paylaştı... "Benim için en Yasemin'in aşkından daha büyük acı Rüya... Rüya'yı kaybedersem ne yaparım Teo...." Bu Yasemin'in aşkından artık ümidinin olmadığının bir kanıtı.. Ben açıkca Necdet karakterini daha çok sevdiğimi yazmak istiyorum... Bu dizide favorim Necdet... En uyuz olduğumda Yasemin...

Ben en basindan beri Necdet'e üzülüyorum. Hele Yasemin ona ilani ask yapacagi sandigi sahnede bitmistim. Ne kadar üzülmüstü Necdet'cagizim. Aynen düsüncelerime tercüman olmussun.

Bu hafta karakterler konusunda büyük kararsızlıklar var diye yazan bir arkadaşa sonuna kadar katılıyorum... Ahmet karakteri, kararlı, düşünceli, bir sonraki adımını atarken iyice düşünen bir insan olarak tanıtıltı... Hangi erkek, evli bir kadına çocuğunu da al kaçalım diye bir teklif götürür.... Aklım mantığım almıyor... yani düzgün yetişen, düzgün karakterli hiç kimse - aşkın boyutu ne olursa olsun- buna asla katılamayacağım...

Bununla birlikte hangi evli, çocuğu olan bir kadın kendisine kol kanat germiş, çocuğunu kendi çocuğu gibi görmüş, EMEK vermiş birini arkasına bakmadan terkedebilir....

Aynisini bende yazmistim. Hangi cesaretle bunu istedi hala sasiyorum. Böyle birsey düsünmesi bile... Ahmet'e yakismadi bu hareket.
Ve Yasemin nasil kabul etti.. Ona da sasiyorum. Cok tuhaf oldu bu ikili :icon_sorr

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM da işlenen konu gibi oldu bu... Sevgi EMEK İster... Gerçi şöyle diyen arkadaşlar olabilir.... Ama Ahmet emek gösteremezdi, çocuğunu bilmiyordu... Bu da Yasemin'in suçu... Necdet'in veya Ahmet'in suçu değil...

Bence Yasemin'in sucu degil. Annelerin sucu. En basta Selma'in. O gece yanlis hatirlamiyorsam Yasemin hamile oldugunu diyecekti ona.. Selma yalan söyledi Yasemin'e. Tabii baska zamanda diyebilirdi de.. Demedi iste

Ben Necdet'in sevgilisi olma fikrine hiç sıcak bakmıyorum...Burada yine karakter değişikliği yapacaklar... Necdet kötü olacak, Yasemin fedakar kadın olarak görünecek... Yok öyle yağma... Bu senaristlere bundan kızıyorum... İllaki esas kız ve esas oğlan aşkını göstermek için 2. erkeği harcayacaklar.... Sonra, Yasemin ve Necdet boşanacak, Ahmet evlenecek, Yasemin ve Ahmet gizlice bulaşacaklar vs.... Uzayıp gidecek...

Bunlari izemeye benim de tahamüllüm yok.

Keşke dizinin uzaması EMEK ve SEVGİ süresince olsaydı ve Yasemin ve Necdet birlikteliği olsaydı daha memnun olurdum...

Mesajinin bu kismina katilmiyorum. Yasemin ve Necdet.. :img-polic Yasemin Necdet'i hak etmiyor.

ulkuk
02-04-07, 12:07
Dilan_91, Hayır ölenler onlar olamaz.. çünkü idam edilenlerin arasında kız yoktu...

Ölenler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972 sabahı idam edildiler... Kaldıki yaşları o tarihe uygun değil... Çünkü 1964 yılındalar şu anda... Yaklaşık 8 yıl sonra idam edilecekler.. Yani idam edilecekler yazdığın üç kişi olamaz...:img-wink:

zeyneps
02-04-07, 12:33
Kim ne derse desin dizide ne olursa olsun o gün geldiğinde biz yine kilitlenicez ekran başına ve bu bölümden sonra daha çok ağlıcaz çoooook:sad53: :sad53: :sad53: :sad53:
Niye böyle oliiiiiiiiiiiiyyyyyyyy?Kader mi bu?

Sınavda Kıbrıs'la ilgili bişey görünce aklıma Kıbrısçık geldi gözlerim doldu birden:sad53: Dur kızım dedim kendine gel şimdi ağlamanın vakti mi:img-hyste
Bu dizi iyice dengemi bozdu canım yeni anne olmuş bayanlar gibi oldum:img-hyste :img-hyste

Messa
02-04-07, 13:19

Allah peygamber sabri vermis

Bencede Necdet iyi dayandı ve bu kadarı artık yeter demeli vede Yasemin'i derhal yıldırım hızıyla boşamalı...

aynen katılıyorum...öğrenci sahnelerini hiç beğenmedim...çekimler ve oradaki ifadeler vasattı...çgo farkı diyelim

bu arada karakterler hakkındaki tespitlerine katılıyorum..yasemin işine geldiği gibi davranan bir karakter olduğundan bunlar yaşanıyor...geçen 4 yıl içinde çocuğun necdete ve necdetin de çocuğa bağlanışını hiç mi gözleri görmedi de uyarmadı necdeti?çocuk baba diyor ona..sormadı mı kendine ilerde ahmetle dönersem evladımın hali ne olacak diye?biliyorum sormadı saf kız...aslına bakarsan akıllı saflardan...asistanlığı ayrı bir vaka, akademik bir ortama yakıştıramadığım derecede sevmediğim biri...yasemin at kendini bir yerlerden ne olur, bu sefer sahne ne kadar uzun olursa olsun zevkle izlerim ama:img-hyste

Nasıl asistan olmuş hayret... Yasemin geleceği düşünmeden anı yaşayan tiplerden galiba:img-hyste İntihar edecekken Necdet yetişmeseydi tüm bunlar yaşanıyor olmayacaktı şimdi... :img-hyste Ama Rüyaya yazık olurdu...:img-yes:

messa canım okurum tabi istersenn...:icon_whis
ama bu bölümden sonra genel olarak yas-ahm-nec..yorumlarını okumadım pek...
çünkü -önceden de yazmıştım- senaryoya göre herkes kendince haklı....
gerçekten de kızdığım hiçbr karakter yok...
senaristlerin amacı da zaten bu:olayları olabildiğince karıştırmak ve çaresizliği göstermek.....

bu arada ahmetin tren garında bekleme mevzusu geçince aklıma kahpe bizans geldi....
orda bi gider bey vardı yaa...
çocukken suya bırakıyolardı bi sepetin içinde...
orda öyyle yaşıyodu-çocukları falan oluyodu sonraa.....
ayyynı ahmet yanii....:
zaten rüya da onun evi tren zannediyoyaaa:img-hyste
ahmet de bekler bey olacak

Bence herkes kendince haklı değil geçen bölüm Ahmet&Yasemin çok yanlış yaptılar. Tamam beraber olmalarına bir itirazım yok ama Yasemin, Necdet'e herşeyi tüm açıklağıyla anlatabilirdi. Ama onda o yürek nerede...:img-wink: Necdet şöyle şöyle ben Rüya'yı alıp Ahmet ile gidiyorum ve Rüyanın gerçek babasının kendisi olduğunu Ahmet'e açıklıyorum diye... Sana yaptıkların için minnettarım, iyiliğini ne yapsam ödeyemem:img-hyste :img-hyste

güleron
02-04-07, 13:24
bazı arkadaşları anlamakta zorlanıyorum.ahmet karakterinde yapılanı hiçte saçma bulmuyorum.aşkın başladığı yerde asla mantık çalışmaz çalışırsa bu aşk olmaz. kaldıkı aşkın yanı sıra ahmetin necdete kınıde var bunu unutmayın
ne söyledi ahmet artık karımı istiyorum , bu onun aşkına bakış açısını gösterir.
bir diğer konuda 5 yıl aşık olmadığın bir adamla aynı çatı altında yaşanırmı işte buda duyulan aşkın ve ozamanlardakı saygının konumunu anlatıyor. neden burda mantık aramıyorsunuzda ahmette arıyorsunuz anlamadım.....

yamisis
02-04-07, 13:29
bence şu senaristlerin akıllarında ya necdetcileri ya ahmet severleri sinir edecek çoooook şey var daha...şu son bölümde ahmedi,yuva bozan,vurdumduymaz bir erkek olarak gösterdiler.yasemini de yuvasına ihanet eden bir kadın olarak..necdeti şuanda mağdur durumda gösteriyolarki bu aralar daha öyle gösterecekler herhalde..ama sonunda da sanırım necdeti meyraya aşık edip kötü role sokacaklar yaseminde bunu öğrenip necdetten ayrılıp ahmede gidecek..valla çok karısık bir durum olacak gibi..şu senaristlerin aklından kaç tilki geçiyo acaba?valla bizi burda hop oturtup hop kaldırıyolar asla sonunu tahmin edemiyoruz dizinin....sanırım bu ,dizinin başarısının ardındaki sır olsa gerek...

arzu-başak
02-04-07, 13:32
Bence herkes kendince haklı değil geçen bölüm Ahmet&Yasemin çok yanlış yaptılar. Tamam beraber olmalarına bir itirazım yok ama Yasemin, Necdet'e herşeyi tüm açıklağıyla anlatabilirdi. Ama onda o yürek nerede...:img-wink: Necdet şöyle şöyle ben Rüya'yı alıp Ahmet ile gidiyorum ve Rüyanın gerçek babasının kendisi olduğunu Ahmet'e açıklıyorum diye... Sana yaptıkların için minnettarım, iyiliğini ne yapsam ödeyemem:img-hyste :img-hyste

Bence herkes kendince haklı...anneler bile...selmanın bu bölüm söyledikleri bile ona göre mantıklı....çünkü o olayları farklı görüyor..yaseminin necdetle anlaşmalı bir evlilik yaptığını bilmiyor ve dolayısyla yasemini ayıplıyor....Bir tek yasemin ve necdet haklı değil..necdete bir durumda üzülebilirim..gerçekten rüyaya çok bağlandı ve ayrılırsa çok üzülücek..(ama ben üzülmeyeceğim)...yaseminin yaptığı her hareket bir hata zaten...Ahmetin yasemine gel beraber gidelim demesi kadar normal birşey olmaz...adam 5 sene boyunca bu anı beklemiş...ve biliyorki yaseminde onu sevmekten vazgeçmemiş(tabi yasemindeki nasıl sevgi bende anlamadım)...ve yine herzamanki gibi yasemin ve necdetin çekmesi gereken acıyı ahmet çekecek...necdetin bu saatten sonra hiç bir davranışını samimi bulamam arkadaşlar...ahmetin dediği gibi necdette bir zamanlar ahmetin canını çok yakmıştı...aman necdetle ilgili konuşmayacağım artık diyorum...ama tutamıyor yine kendimi....

alisercan
02-04-07, 13:36
Dilan_91, Hayır ölenler onlar olamaz.. çünkü idam edilenlerin arasında kız yoktu...

Ölenler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972 sabahı idam edildiler... Kaldıki yaşları o tarihe uygun değil... Çünkü 1964 yılındalar şu anda... Yaklaşık 8 yıl sonra idam edilecekler.. Yani idam edilecekler yazdığın üç kişi olamaz...:img-wink:

Evet olmamış olayları kurguda da olsa gösteremezler. Çünkü 72 de üç kişi asıldı. Ama yaşları konusunda yanılıyorsun. Bu belki iyi anlatılamadı ondandır. Çünkü 66 dayız 64 de değiliz. Çocuklar da 18-19 yaşlarındalar. Buda onların 1947-48 doğumlu yapar. Deniz Gezmişin kendisi de 1947 doğumludur. Kesin olan tek şey ve son kez yazıyorum "Bu deniz o deniz değil, ama senaristler de o denizi anlatmanın bir yolunu arıyor. Belki biri oynayacak belki de onları bu deniz harun ve defne aracılığıyla öğreniriz.
Sevgili Spdr ilk yarı resmi açıklama benden olsun, dizinin tmsf dolayısıyla yayından kalkması kesinlikle yok. Nick için söylediklerine teşekkürler. Ama ben oğlumun adını aliser hücan koymak istiyordum olmadı dedesi engel oldu ve oğlumun adını Hürcan koydum. Hürcan 5 mayısı 6 mayısa bağlayan gece saat 12 yi 10 geçe oldu. Denizin idamının 16. yılında....

yamisis
02-04-07, 13:38
ya hem ben artık yasemin -necdet-ahmet ikilisini pek merak etmemeye karar verdim.ben artık şu devrim de olacakları,yani denizi-defneyi-harunu ve ışıkı merak ediyorum..allahım ya neolur çok güzel bir senaryo bekliyor olsun bizi ..umarım menderes dönemini anlattıkları gibi etkili bir anlatım tercih ederler.çok ağlıyacağız o kesin.. sanırım biz ağlamayı seven bir milletiz ve bize acı veren dizileri seviyoruz..şu 1970 muhtarasını ne olur güzel işlesinler öyle sırf aşktı meşkti deyip de arka fonlara itmesinler yarebbim...zaten öyle olacağınıda sanmıyorum denizden dolayı.hem bu sefer daha acıklı yapan bir yanı var bu konunun...deniz ve defne..biliyorum 1970 muhtarasını anlatırken aslında asıl önemli olan o dönemin siyasal olayları olacak ama bizim halkın kalbi en azından benim kalbim denizin öldürülmesine dayanamaz gibime geliyor..ortada bir aşk varsa çok dramatikleşir bu durum...rızanın evden çıkarılışında bile nasıl ağlamıştım ki..şu iki sevgilin birbirinden ayrılmasına kalbim dayanamayabilir..çok dramatize de edebilirler ..aslında bir yandan o kadar ağlatmasınlar bizi diyorum bir yandanda en iyi şekilde anlatsınlar o dönemi diyorum...en iyisini senaristler ve yönetmen bilir...ama artık o siyasal olaylara merakım gittikçe artıyor ....bakalım nasıl olacak??????????????

arzu-başak
02-04-07, 13:42
bence şu senaristlerin akıllarında ya necdetcileri ya ahmet severleri sinir edecek çoooook şey var daha...şu son bölümde ahmedi,yuva bozan,vurdumduymaz bir erkek olarak gösterdiler.yasemini de yuvasına ihanet eden bir kadın olarak..necdeti şuanda mağdur durumda gösteriyolarki bu aralar daha öyle gösterecekler herhalde..ama sonunda da sanırım necdeti meyraya aşık edip kötü role sokacaklar yaseminde bunu öğrenip necdetten ayrılıp ahmede gidecek..valla çok karısık bir durum olacak gibi..şu senaristlerin aklından kaç tilki geçiyo acaba?valla bizi burda hop oturtup hop kaldırıyolar asla sonunu tahmin edemiyoruz dizinin....sanırım bu ,dizinin başarısının ardındaki sır olsa gerek...

Valla ben ahmet karakterini hiçde senin gördüğün gibi görmedim...yaseminide yuvasına ihanet eden biri gibi görmedim(yasemini koruyorum ben bu dünyanın sonu olmalı)...bu gerçek bir evlilik değil arkadaşlar..bunu ikisi biliyorlar...ve o yüzden yasemin ehmetle buluşmaya bu kadar rahat gidiyor...

saHra_
02-04-07, 13:46
En basindan beri ben Necdet karakterini zaten cok begeniyordum. dalya_01 ve ulkuk arkadaslarimin yorumlarina tamamen katiliyorum. Senaristlerin Necdet karakteini carpiticaklari dogru mu biemiyorum ama dilerim böyle bi yanlis yapmazlar. Necdetin yasadiklarini izleyince dedimki keske en basindan bu karakteri bukadar iyi yazmasalardi. Nebileyim sevgisi samimi degilde hirs olsaydi mesela, bukadar iyi bir baba olmasaydi,Rüya`yi kaybetme korkusu bukadar derin islenmeseydi.. yani karakter bukadar mükemmel anlatilmasaydi suan dizi bukadar cikmazda olmazdi. Cünkü asil karakterler yani esas oglan ve kiz ahmet ve yasemin. Ikisinin gün gelip birlikte olacaklari kacinilmaz ama bugün ama yarin bu olacak. Diger yandan Necdet`in verdigi emek ve sevgi var. Ulkuk`ün de dedigi gibi ALYAZMALIM filmindeki final sahnesindeki sözler Necdet`i izleyince tekrar tekrar hatirlaniyor. Yasemin`in bukadar büyük bir emegi ve sevgiyi özelliklede necdet`in bahsettigi kizin kendisi oldugunu ögrendikten sonra bile tutumuna devam etmesi yaptigi yanlisi dahada agirlastirdi.. Onca sene Kendisine ve cocuguna böylesine bir ilgi,sevgi ve sahiplenme gösteren birini hic düsünmeden bir mektupla arkada birakacak kadar düsüncesizce,bencilce ve vefasizca hareket eden bir karakterin cizilmesi ona karsi olan azicik sevgimi ve hakliliginida ortadan kaldirdi. Üzülmesini anlayabilirdim,askinida.. ama vefasizlik yapmasini anlayamiyorum. Hos Necdet`le konusmaya yüzü olmadigininda farkindayim onu kirmak istemesi gibi bir niyeti oldugunuda sanmiyorum ama kas yapayim derken göz cikaricak bununda farkinda degil. Kisaca bu saatten sonra Necdet karakterini saptirirlarsa sacmalamis olacaklar. Bunu yapacaklarsa bile bastan yapmaliydilar. Necdet karakterini bukadar mükemmel anlatmamaliydilar. Insan iki arada bir derede kliyor. ASK mi EMEK mi? ASK mi SEVGI mi? gelde ecim yap simdi!!!

muko88
02-04-07, 13:48
Sevgili Hüseyin Abi...Merak etme, röportaj ve sizinle ilgili yazılar okuduğumda ismini atlamamıştım ama burada Alisercan kullanıyorsun diye, kuralı bozmak istememiştim.Dün de Sinem Hüseyin Abi demeye başladı.
Burada kullandığın ismin açılımı güzelmiş gerçekten.Ben de kesin Hüseyin Abi'nin oğlunun ismidir Alisercan, diyordum içimden.Ona yakın bir şeymiş meğer.

Merhemcim , gece burdaydım, sabah 6da kalktım bilgisayarın başından.Valla hatta yazdığın mesaja cevap niteliğinde bir yorum da yazdım ama senden çıt çıkmadı:)Görmemişsin demek.

Messa
02-04-07, 13:50
Bence herkes kendince haklı...anneler bile...selmanın bu bölüm söyledikleri bile ona göre mantıklı....çünkü o olayları farklı görüyor..yasemini