Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-9
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
pastanedeki kızın adı beli değil canım..ama çok yakında öğrenicez kanımca:)...
kızı şeedince aklıma lale geldi..ne diyodu dün.."ben zor insanları severim":):)ayhh yesinler seni...
bu arada ben o pastabeğenmeyenin kıyafetini görünce çok güldüm...elbise uzun kollu önü falan açık değill ama dizkapağının kaç karış üstünde..tezata bakar mısınızz:):)
hehe 65 kuşağının mükemmel moadası böyleydi işte:img-pilot
70lerde Ahmet'i uzun saç ispanyol bol paça pantolon ve dapdar gömleklerle hayal edemiyorum:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
CANSEL_Tugce
07-04-07, 15:52
yok yıl olarak karıştırdın sanırım 12 eylül 1980 ama onun deniz gezmiş olaylarıyla ilgisi yok. O askeri darbeydi. deniz gezmiş 70lerin başında asılıyordu... (eğer o sahneler olursa nasıl dayanırım bilemem:icon_sorr )
Sonunda Yasemin hemen kasabaya gitme kararı aldı. Necdet de tabi ardındna gidecekti. Yasmein kasabaya ulaştı yolda çok oyalandı herkes buna selam verince baya şaşırdı. Aheste bir biçimde sağlık ocağını buldu.
Hemşire'ye Ahmet'i sordu. Hemşire Ahmet bey müşade odasında durumu çok ağır size de bulaşabilir bir an önce çıkın falan dedi ama Yasemin bir an bile treddüt etmedne müşade odasına daldı. Ahmet'in durucu vahimdi. Gözler çökmüş yarı baygın...
Yasemin çok sarsıldı başında durup Ahmet ebn geldim dedi. ahmet önce gözlerini araladı bulanık bir biçimde Yasemin'in silietini gördü sonra sanıyorum rdüş sanıp tekrar gözlerini kapattı. Yasemin yatağa oturup yine ben geldim Ahmet dedi. Ahmet yine zayıf bir biçimde gözlerini açtı ve kapattı. Yasemin bu kez daha yüksek bir sesle ağladı ağlayacak bir biçimde ben geldim Ahmet dedi. Ahmet yine aynı reaksiyonu verdi ama bu kez biraz farklı oldu. Sonra 19. bölümün sonu yazdı:img-pilot
karıştırmam normal bu konularla ilgili pekçok kitap okudum hala darbe yıllarını karıştırıyorum,suçum olduysa affola,anlattığın için teşekkürler:good:
arkadaşlar dün akşamki bölümde
pastaneye gidip gelen kızın adı ne?
bilen var mı? meyra oynayacak diyorlardı
ama bu kız ona benzemiyor
feride çetin galba ama emin değilim...
buarada arkadaşlar bu sağcı ve solcu meselesini uzatmayın..
herkesin ayrı fikirleri var...
konuşmalar olursa kavgalar olur bu sefer...
başlığımızda kavgalar olmasın...
sonuçta hepimiz kardeşiz (heyt breh:img-hyste )
karıştırmam normal bu konularla ilgili pekçok kitap okudum hala darbe yıllarını karıştırıyorum,suçum olduysa affola,anlattığın için teşekkürler:good:
Rica ederim:img-wink: Ben de 80 darbesiyle ve sonrasıyla ilgili okudum biraz:img-wink: Acı yıllar çoğu bölümü okumaya içim elvermiyordu hatta o işkence bölümleri falan...
pastanedeki kızın adı beli değil canım..ama çok yakında öğrenicez kanımca:)...
kızı şeedince aklıma lale geldi..ne diyodu dün.."ben zor insanları severim":):)ayhh yesinler seni...
bu arada ben o pastabeğenmeyenin kıyafetini görünce çok güldüm...elbise uzun kollu önü falan açık değill ama dizkapağının kaç karış üstünde..tezata bakar mısınızz:):)
evet ya o kıyafet benim de dikkatimi çekti
çok komiklermiş ya
ya yaseminin saçlarına ne demeli
birdenbire türk filmi kafasına döndü
eski hali daha güzeldi bence
bunun postiş olduğu çok belli
dimi?
evet öyle olucak heralde...
de adı güzel oldu kızın böyle yaaa.
pastabeğenmeyenn:img-hyste
pardon yanlış oldu...kız necdete aşık olucak:img-yes:
endişeye mahal yok. kız zaten aşık Necdet'e. öyle olmasa manyaklar gibi allahın günü pastaneye gidip herşeyden yer mi? ne zoru var? parası mı çok anoreksik mi? hayır hergün pastane pastane dolaşıp, çalışanlara fırça atarak pasta kurabiye yemek gibi bi alışkanlığı varsa 100 kilo falan olması lazımdı.ama gayet ince olduğuna göre, bu burun kıvıra kıvıra pasta yeme hadisesi sadece Asude Pastanesi' ne has bi olay.demek ki bu abla Necdet kardeşimize abayı bi ara yakmış dikkat çekmeye çalışıyo.ya da sadece beni işe alsınlar diye çırpınıyo.ama o ayrılırken ki bakış neydi öle ?! yok yok kız niyeti bozmuş. Necdet'le ilgili bilgi topluyo.yoksa niye Yasemin'le Nedcet konuşurken dikkat kesilip çaktırmadan dinlesin. Mata Hari sendromu mu yaşıyo bu kız?
Necdet'in gizli bi hayranı var arkadaşlar. o kadar söylüyorum:dance:
arzu-başak
07-04-07, 16:00
bence ahmet aylaya aşık falan olmayacak..evlenseler bile başka sebepten olur kanımca..yani yaseminin başkasına açık olmasını anlarım ama ahmet aslaa!!!mümkün değil olamaz..yani ahmet yasodan başkasına aşık olamaz bence..unutmak istese de unutamaz...keşke unutsaa amaa..:icon_sorr...
benim asıl merak ettiğim şey şu..
şimdi yasemin ahmetin yanına geldi onu gördü...ama ahmet onunla konuşamayacak sanırım..tanımazda belki...
ayla yasemini görürse eğer ahmet kendine geldiğinde yasemin burdaydı der mi..
yoksa hiç bişey olmamış gibi mi davranır..eğer söylemezse ayla da düşer gözümden...
sakın ya...inşallah böyle birşey yapmazlar..aylanın karakterine ters olur..bu zamana kadar hiç fırsatcılığını görmedik...valal canım bende yasminin necdete neden yalan söylediğini anlamıyorum...bu çok saçma ya..evcilik oyunu oynuyorlar...aslında hakikaten durumları vahim ikisininde...ahmet çok rahatsızlanmış onu görmem lazım diyeceksin ve gideceksin..anlamıyorum ki bu yalanlar niye..
bende şeyi düşünüyorum....şimdi yasmin gitti ya...o ordayken ambulans gelir ahmeti boluya götürürler..herhalde yasmin ahmet bu durumdayken hemen dönmeyi düşünmez değilmi(zaten öyle birşey yaparsa ahmeti bırakıp hemen giderse yasminin aşkına artık inanmam mümkün değil..zaten inanmıyorum)..e yasmin ahmetin yanında durursa necdet açılış yerine gider yasmin yok...sonra hani yaseminin hasta bir arkadaşım var onu görmem gerek dediği bir bayan vardı ya..necdette ona sorar yasemin nerde diye..kadında söyler böyle böyle diye...sonra necdet beyin kafasına dank eder...ve anlarki yasmin asla ona aşık olmayacak....ve gelsin pastacı kız.....
bölüm çok güzeldi ama heyecanı yoktu sıradan bölümlerden biriydi yanlızca yaseminin yüzsüzlüğü yine delirtti beni
rüyacığım olağanüstü şekerliliğini konuşturdu yine pastanedeki kadında çok tuhaftı kötü şeyler olacakmış gibi hissediyorum
iReMJeLiBoN
07-04-07, 16:02
ne yani eskiden ahmet ve ayla yokmuydu.ilk bölümden beri varlar. hem ahmet olmasaydı bu konumada gelmezdiki dizi.tamam aylanın pek bir tolu yoktu eskisinde.şimdi tepkiler onun üzeride
Ayla Ahmet'in umuru değildi.. Şuanda kendisini kurtarmak için gelmesi ve Yasemin olmadığı için umuru..
walla ben hala diyorumki rüya oldugu müddetçe necdetin yaseminin hayatından çıkması imkansız. RÜYAYI küçük görüpde unutur filan demeyin unutmaz u nut maaaz anlatabildim mi?çünküüüü ortada bir baba kız görüntüsü var..ha bunu yapacaklarsa rüyanın kendini psikopata bağlamasını kabullensinler..üff be şu bayan büst bence necdete aşık olacak ama necdet aşık olmayacak inşallah yani..ben öyle umuyorum..bence necdetde ona ilgi gösterecek ama ama yasemini asla bırakmayacak sadece kız ona aşık oldugu için bu durum necdetin hoşuna gidecek hatta belki aralarında bir şey bile geçebilir ama yaseminden asla vazgeçmeyecek necdet hatta şöyle bir monolog bile geçebilir bayan büst ile yasemin arasında:
BAYAN BÜST: "necdet beyi tüm kalbimle seviyorum,her zamanda seveceğim .ama onun kalbi bir başkası için çarparken böyle bir şey yapamam.umarım bir gün sevgisine karşılık görür çünkü o ,bunu hak ediyor.....necdet,sizi çok seviyor yasemin hanım,bunu görmek için müneccim olmaya gerek yok.ne demek istediğimi umarım bir gün anlarsınız.(anladın sen onu)"
arka fondada acıklı bir müzik çalar iken bayan büst necdetin hayatından çıkar böylecede konu kapanır..yani en kötü ihtimalle böyl olsun ..yoksa necdet kaç yıl boyunca sevmiş yasemini bir kurabiye canavarı yüzünden mi vazgeçecek aşkından?ppıhhh....
yalnız birşey dikkatimi çekmedi diil ..necdet artık yasemini eskisi gibi sevmiyor mu nedir?eskiden yasemini gördüğünde heycanlanırıd,bi garip olurdu ama artık öyle olmiyi..niyekine?yoksa..yoksa..düşünmek bile istemirem..:icon_sorr :icon_sorr
evli ve cocuklu bir kadın ahmet'in yanında kalacak, ayla'ya elleriyle teslim etmeyecek ahmet'i bu da sevgisinden dolayı olacak. yani yasemin seviyor ondan ayla'ya bırakmıyor. ve aynı yasemin 4 küsür senelik evli ve bir de kızı var...
ayla da yine 4 küsür senelik evli ve bir kızı olan esas kızımız yasemin'in ahmet'i görmeye geldiğni ahmet'e söylemezse de şeytanın teki olacak... karakterini çözmüş olacağız hemen.. ne güzel tahlil yöntemi....
yasemin daha evli değilken böyle bir durumda ahmet'e söylemeseydi dediklerinize aynen katılırdım. iki sevenin arasına girmiş olurdu!!!
ama anlamıyoruz bir türli galiba. YASEMİN EVLİ... ayla söylemezse eğer yine yanlış bir davranış olur evet buna sununa kadar katılıyorum. ama iki sevenin arasına girmiş olmaz. iki sevenin arasında 1 adet necdet 1 adett rüya 2 adet anne var zaten!! ayla'ya sıra gelene kadar ohooooooooo!!!!!
dediğm gibi yine yanlış olur saklaması ama bu onu kötü niyetli yapmaz... ne diycez: bak bak şu ayla'ya 2 sevenin arasına nasıl da giriyor, nasıl da ayırıyor onları. tama belki yasemin evli ama olsun insan bir düşünür belki necdet'le yasemin anlaşamıyor, belki boşanacaklar, belki formalite evliliktir, ......
aklı başı yerinde olan hiçbir insan bu ihtimalleri düşünmez. dolayısıyla evli bir kadının onu ziyerete gittiğini söyleyerek onları ayırdığını da düşünmez....
şansını denemek için yapacağı her atağın da destekçisiyim..
ayrıca evet her doktor ayla'nı yaptığını yapar ona özgü birşey değil. bu bölüm yaptıkları ayla'yı melek yapmaz..AMA YAŞAM İÇİN MÜCADELE VEREN TÜM DOKTORLARI MELEK YAPAR!!!!
CANSEL_Tugce
07-04-07, 16:03
Rica ederim:img-wink: Ben de 80 darbesiyle ve sonrasıyla ilgili okudum biraz:img-wink: Acı yıllar çoğu bölümü okumaya içim elvermiyordu hatta o işkence bölümleri falan...
Hoşçakal yarını izlemiş biri olarak kendimi kınıyorum nasıl unuturum.denizlerin dönemini.:img-yes:
size tavsiyem yani forumdaki arkadaşlara bu yılları öğrenmek istiyorsanız
Hoşçakal yarın ve eve dönüş filmlerini izleyin diyorum:good:
dizinin başında da ahmetin yaseminden haberi bile yoktu.:icon_whis
keşke öyle olarak kalsaydı.yandı çocuğun başı.:icon_whis
bir_adı_yok
07-04-07, 16:04
Ne dramı izlediğimiz dram bu.Rüya gerçek babasına dönerse alışır belki.Üstelik onu Ahmetten koparmak hiç iyi bir davranış diil.
aradaki dram şu olur.
mesela neco ve yaso ayrılırsa
rüya babasından ayrılamak istemez, anasından ayrılmak istemez.
1 hafta anasında bi hafta babasında kalır.
e bide cici annesiyle tanışır:img-hyste . malum pastaBEĞENMEYEN kız.
.....biraz abarttım ama...
...
ahmet'in gerçek babası olması ise
o ayrı bi mevzu.
dramında ötesinde bişey.
dedim ya bu rüya'nın kaderi iyi değil.tıpkı babası.
ya aklıma gelmişken
keşke rüya'yla ahmet'in ortak bi yönleri olsaydı.farkedilecek bi benzerlikleri.
hani şu k.vadisinde, polat'la karahanlı ailesinin 3 kez üst üste pıskırmasıı gibi.
yani olsa iyi olurdu.
sakın ya...inşallah böyle birşey yapmazlar..aylanın karakterine ters olur..bu zamana kadar hiç fırsatcılığını görmedik...valal canım bende yasminin necdete neden yalan söylediğini anlamıyorum...bu çok saçma ya..evcilik oyunu oynuyorlar...aslında hakikaten durumları vahim ikisininde...ahmet çok rahatsızlanmış onu görmem lazım diyeceksin ve gideceksin..anlamıyorum ki bu yalanlar niye..
bende şeyi düşünüyorum....şimdi yasmin gitti ya...o ordayken ambulans gelir ahmeti boluya götürürler..herhalde yasmin ahmet bu durumdayken hemen dönmeyi düşünmez değilmi(zaten öyle birşey yaparsa ahmeti bırakıp hemen giderse yasminin aşkına artık inanmam mümkün değil..zaten inanmıyorum)..e yasmin ahmetin yanında durursa necdet açılış yerine gider yasmin yok...sonra hani yaseminin hasta bir arkadaşım var onu görmem gerek dediği bir bayan vardı ya..necdette ona sorar yasemin nerde diye..kadında söyler böyle böyle diye...sonra necdet beyin kafasına dank eder...ve anlarki yasmin asla ona aşık olmayacak....ve gelsin pastacı kız.....
katılıyorum ablacım..aylanın şimdiye kadar kötülüğünü görmedim ahmete karşı..o yüzden öle bişey yaparsa kişiliğine ters olur..ama dedim yaa eğer öle bişey yaşanırsa ayla da düşer gözümden..
aslında ben necdetin üzülmesini istemiyorum..ama yaseminin ne işler çevirdiği nasıl bi insan olduğunu anlaması için öğrenmesi lazım bunu...!!!
benim merak ettiğim bişey daha var ki..
o da necdetle pastabeğenmeyen kızın aralarındaki yakınlaşmanın nasıl başlayacağı...:img-pilot
iReMJeLiBoN
07-04-07, 16:10
Sinemcim ya dağıt canım şunun suratını, arkandayım sonuna kadar
Beni de sinir etti...
Işık da anormal saf...
Yaşar resmen aklını çelmeye çalışıyor kızın...
Bu arada bence bu dizi tarafsız değil...
Solcuları çok entel, kültürlü, okuan düzeyli insanlar yaptılar...
Sağcılar ise okumayan, kültürsüz tipler...
Aslında bence de öylelerdir de sorun o değil... taraflı yani...
Necdetin sözüne de hiç katılmadım...
Şiirler taraf tutmaz insanlar tutar dedi ya...
O şiir de gökten inmedi, onu da taraf tutan insan evladı yazdı!!!
Yani o şiir de taraflı olabilir...
Hatta taraflı zaten...
saf mı?.. Yaşar onun aklını çelmeye çalışmıyor konusurken farketmediniz mi nelerde biliyor.. Ve Işık zaten sağcı.. biraz eski bölümleri düşünün..
Mehmetle Rıza hep kavga ederdi.. Görüşleri farklı.. Rıza Sağcıydı Mehmet Solcuydu.. Mehmet'in oğlu da solcu ama Işık'ın babası, ablası annesi sağcı.. Işık o yüzden Yaşarı garipsemiyor cünkü babası onun sağcı.. Kıza saf diyemezsiniz o kız hepsinden daha alt yapılı bi sürü yabancı şey biliyor.. Yaşarla da görüşleri aynı.. Bence Denizler beynini yıkıyor Işık'ın.. Ama Denizlerde saf yani.. Bi zamanlar eniştesinin babasıyla zıt görüşleri olduğu için kavga ettiğini bile bile kuzenini solcu yapmaya calısıyor..
Isık'a saf demek sizin dizinin tam olarak yeni bölümlerini eski bölümlerle bağdaştıramamnız olarak görüyorum..
arkadaşlar diyosunuz ki rüyayla encdetin ayrılması zor..rüya unutmaz..haklısınız bencede unutmaz ve ruh sağlığı bozulur kızın...doğduğundan beri babası bildiği adamdan bir anda koparılmak falan onun için çok kötü olur..
ama bundaki suçlu kim...tabi ki yasemin...necdetle yaptıkları anlaşmada evlendikten bi kaç sene sonra boşanıcaklardı..ooooo bi sene geçti yok..iki sene geçti yok..üç sene geçti yok...dört sene geçti yok..beşinci sene geçiyo hala yok...kız atmış ya kapağı iyi bi yere rahatını bozmak istemiyo..rüyanın necdete bu kadar bağlanabileceğini onu bu denlei sevebileceğini hiç mi düşünmedi salak kız...rüya daha çook küçükken ayrılıcaklardı..yaseminde kendisi büyütücekti kızını...ama yooook olmaaazz...neden d,iye sorsan vericek cevabı bile yok ama:img-huh:
arzu-başak
07-04-07, 16:13
katılıyorum ablacım..aylanın şimdiye kadar kötülüğünü görmedim ahmete karşı..o yüzden öle bişey yaparsa kişiliğine ters olur..ama dedim yaa eğer öle bişey yaşanırsa ayla da düşer gözümden..
aslında ben necdetin üzülmesini istemiyorum..ama yaseminin ne işler çevirdiği nasıl bi insan olduğunu anlaması için öğrenmesi lazım bunu...!!!
benim merak ettiğim bişey daha var ki..
o da necdetle pastabeğenmeyen kızın aralarındaki yakınlaşmanın nasıl başlayacağı...:img-pilot
canım farkındamısın ne kadar çok merak ettiğim şey varya...artık izleyip görücez....ama beni önümüzdeki bölüm en sinir edicek şey yaseminin ahmeti orda öyle bırakıp hemen gitmesi olur...ama böyel birşey yapacaklarını sanmam...bize anlatılan çok büyük bir aşk var..yasemin her ne kadar hergün otuziki dişi dışarda sırıtsada...arada hatırlıyor ahmeti...yani ahmeti o durumda bırakıp gitmesi demek..ölsede birşey olmaz demek...çok önemsemiyorum demek...neyse benim çıkmam gerek birazdan tekrar gelirim size iyi sohbetler....
eksi sözlük eklendimi bilmiyorum:
cuma geceleri program yapmamı engellemeye başlayan ama aynı zamanda son bölümlerde biraz fazla duygusallaşmış dizi. tabi duygusallaşsında yani ben biraz daha ahmeti böyle görürsem ben gideceğim peşinden o köye. herşeye rağmen çok beğenediğim dizi.
(marguerite, 06.04.2007 12:57)#10732002
an itibariyle "şiirler taraf tutmaz" özetli ılımlı mesajlar vereceğim derken yanlış yorumlamalarla sıçmış dizi. necdet karakteri hem sağcı hem solcu şairlari okuyan bir şiirseverdir ve solcu gencin necip fazıl'ın çile'sini görünce dellenmesiyle, gence hoşgörü nasihati verir güya. en son "nazım hikmet'in şiirleri yüzünden mahkum olmasına nasıl üzülüyorsam, necip fazıl'ın da sağcı damgası yemesine o kadar üzülürüm" diyerek bence, kaş yapayım derken göz çıkarmış senarist. sağcı damgası nedir ya? sağcılık veya solculuk suç mu sanki! dizi madem tarafsız ve demokrat olacak, necdet "nazım hikmet'in şiirleri yüzünden mahkum olmasına nasıl üzülüyorsam, necip fazıl'ın fikirleri yüzünden hapis yatmasına da o kadar üzülüyorum" demeliydi.
(non sequitur, 06.04.2007 23:40 ~ 23:41)#10733659
tutarlı, başarılı işlendiğini düşündüğüm necdet karakteri için izlediğim dizi. diziydi ya da... son bölümde (6 nisan 2007) o pastalarla ilgili obsesyonu olan ablanın gözümüze sokulmasından anladığım kadarıyla neco yasemin'den vazgeçecek? niye? yasemin'le o adını unuttuğum oğlan kavuşabilsinler diye. zira yasemin kolpadan bi kıvırtmayla kıbrısçık'a the oğlanı görmeye gitti. yasemin'e sürpriz yapmak için koştura koştura ankara'ya yollanan neco ise havayı alınca o yeni hatuna yakınlaşmaya başlayacak...
tabii araya önce tırışkadan birkaç siyasi atraksiyon (o hapishane sahneleri neydi öyle yav? celal bayar'a biri gazete manşetleri okumasa dünyadan haberi olmayacak ademin) ve kaykakamla doktor kızın evliliği girecek...
ulan hiç mi vicdanınız sızlamıyo be? o kadar klişe içinde kazara necdet gibi bi renk yakalamışsınız, onu da 7/24 pasta yiyen bir deyyus eks makinası ve mutlu son takıntısı uğruna harcıyorsunuz...
not: şıpoyler şeysi kullanmadım. anneannem gibi anlattım ki izlemeyenler bi halt anlamasın.
(hemoroid, 07.04.2007 07:55 ~ 07:57)#10734313
her an ağlamaya hazır ve nazır izlediğim dizidir.
acıların çocuğu ahmet'in* muhtemel hafıza kaybı nedeniyle yasemin'i* tanımaması kuvvetle muhtemel. çok güzel ama bir o kadar da aptal kız -karakterin aptallığı o kadar ki, kişiyi çileden çıkarmakta- yasemin de tahminimce hayatının ayarını yiyip, süper insan nejdet'e* çektirdiklerinin cezasını çekecek. ee ilahi adalet.
bir de, merak edenlere:
dizideki deniz'in, deniz gezmiş olmadığı dün geceki bölümde belirtildi. hatta 3 arkadaş işçi partisi'ne girdikten sonra konuşurlarken, deniz'e: ''seni deniz gezmiş ile karıştırıyorlar.'' dediler. o da: ''evet sürekli karıştırıyorlar, tanıyorum onu, bizim fakülte'den.''* cevabını verdi.
haha ya çok sevdim bu kelimeyi:7/24 pasta yiyen kız..valla nebilim hâlâ inanasım gelmiyo necdetin o kızı seveceğine...yani 5 yıl boyunca yasemini beklemiş birisi nasıl olurda onca yıldan sonra sevmekten vazgeçebilir...anlamak zor bu senaristlerin işini..ha bir de eksi sözlükteki şu yorumada katılıyorum:saçma bir mutlu son sevdası uğruna diziyi mahvetmezler umarım..yani bu iki çifti birleştirelim de herkes biir eş bulsun kendine o mutlu ben mutlu etraf güllük gülistanlık olsun diye saçmalaştıracaklarsa diziyi söylesinlerde şimdiden izlemiyeyim diziyi..allah allah yaw.
bölüm yine süperdi...siyasi olaylara deyinilmişti...
önce bizim aşıklardan bahsedeyim.genellikle hep ahmeti görürüdük yasminin düşünürken ama bu bölümde hiç olmadı ahmet başka şeylerle meşguldu ve hep yasmin ahmeti düşündü bölüm boyunca...
yasmine kızıyorum ya nejdetin kendisine aşkını öğrendi hi. tepki yok insan düşünür bu beni sevdiği için bu kadar yardım yapmış kendi çıkarını düşünmüş diye çk saf ya...
sonunda aklı başına gelmeye başladı ahmetin yanına gitti bunu yapması için ahmetim ölüm döşeyinde olması gerekiyordu herelade...
ahmet aylaya aşık olmaz bence ama eğer bilinç kaybı yaşıyorsa yanında hep aylayı görür ve önceden ona aşık olduğunu snabilir ama sonra farkına varabilir...valla nejdet yasminin ankarada bulamayınca onun boluda kıbrıscıkta olduğunun öğrenince yüzünü görmek istiyorum :) hep ahmet mi üzülecek birazda nejdet üzülsün..
şu yeni gelen kız bizi nejdetden kurtrıcak çok sevdim o kızı nejdet bıraksın yasmini ve ahmet ile yasminin kız olan rüyayı...
rüya demişken çok tatlı ya çok şeşker çok da güzel konuşuyor yiyesim geliyor onu oracaıkta...
bu bölümde en sevdiğim sahneler deniz defne harun ışık sahneleri başta yadırgamıştım onalrı ama artık çok seviyorum deniz ile defne ne zaman yakınlaşacaklar merakla bekliyorum o bölümleri..ayrıca ışıkta ablası gibi çok saf o sağcı çocukta ne buluyo harun varken hiçbirşeyin farkında değil valla...
bu hafta sonunda deniz gezmişten bahsettiler deniz ile aynı fakültedeler ve karıştırılıyorlarmış bence bu durum bizim denizin başına dert açabilir ilerki bölümlerde ve ayrıca bizim deniz ile deniz gezmiş bereaber bişeyler yapabilirler ve ikiside asılabilir belki böle şey olabilkir...
haftaya çabuk gelsin istiyorum hep hatırla sevgili izlemek istiyorummm
canım farkındamısın ne kadar çok merak ettiğim şey varya...artık izleyip görücez....ama beni önümüzdeki bölüm en sinir edicek şey yaseminin ahmeti orda öyle bırakıp hemen gitmesi olur...ama böyel birşey yapacaklarını sanmam...bize anlatılan çok büyük bir aşk var..yasemin her ne kadar hergün otuziki dişi dışarda sırıtsada...arada hatırlıyor ahmeti...yani ahmeti o durumda bırakıp gitmesi demek..ölsede birşey olmaz demek...çok önemsemiyorum demek...neyse benim çıkmam gerek birazdan tekrar gelirim size iyi sohbetler....
yaso eğer ahmeti orda bırakıp giderse zaten benim bütün şeyler kopar yani...yasemine duymadığım saygı artık nefrettende öte bişeye dönüşür...
ve ahmete acırım...kandırıldığının resmidir çünkü bu...tek aşkım dediği kadının onu ölüğm döşeğindeyken bırakıp gitmesi..ama öyle bişey olması dizide yaseminin değil senaristlerin saçmaladığının göstergesidir..!!
ada bölümlerinde çok çalan müziği dinleyince aklıma hep ada bölümleri geliyor.:img-blush o bölümler daha güzeldi bence.umarım havalar düzelince ünsal ve gürsoy ailesi adaya döner.:img-blush
sinem ablamm avatarın süper ötesii:):)[allahım neden bu kadar beğendim acaba:)..içimdeki hasret arttı:icon_sorr]...
ada bölüğmleri evet daha güzeldi..böle herşey rengarenk daha saf..ama yasemin oraya ayak basar basmaz oranında havasını bozarr:)...
bu bölümde en sevdiğim sahneler deniz defne harun ışık sahneleri başta yadırgamıştım onalrı ama artık çok seviyorum deniz ile defne ne zaman yakınlaşacaklar merakla bekliyorum o bölümleri..ayrıca ışıkta ablası gibi çok saf o sağcı çocukta ne buluyo harun varken hiçbirşeyin farkında değil valla...
bu hafta sonunda deniz gezmişten bahsettiler deniz ile aynı fakültedeler ve karıştırılıyorlarmış bence bu durum bizim denizin başına dert açabilir ilerki bölümlerde ve ayrıca bizim deniz ile deniz gezmiş bereaber bişeyler yapabilirler ve ikiside asılabilir belki böle şey olabilkir...
canım belki o dönemi iyi bilmiyo olabilirsin ama başka bir deniz asılmadı deniz gezmişten başka..yani gerçeğine uymaz bu sefer olanlar,saçma olur yani.o yüzden öyle bir şey olmaz..ne buluyo sağcı çocukda demişsin.ama daha aralarında bir şey olmadıki ilerleyen bölümlerde görücez neler olacağını.
ekonomik boy kankam süper ama acıklı :icon_sorr
valla o hareketli müzikle bile eğlenceli olduğu belli oluyor ada bölümlerinin.:img-blush ah ne günlerdi be... :)
bu benimki sevda değil... :img-in_lo
Dünkü bölümde beni sinir eden sahneler vardı. Neyse geçelim onları. Zira eminimki sizi de sinir etmiştir...:icon_sorr
Sanıyorum ki Yasemin Ahmet'in yanındayken Ayla gelir. Bir şekilde Yasemini kışkışlar. Ahmet iyileşince Yasemini hayal meyal hatırlar. Ama tabiiki soramaz. (Hayal gördüğünü sanır. Zavallıcık) Aylaya ben hastayken kimsa geldi mi der. Ayla da tabiiki HAYIR der. Sonra hasta-doktor ilişkisi falan derken Ahmette Yaseminden ümidi kesmiş hazır, Aylayla evlenirler.:sad53:
O sırada pastaneye gelen kız Necdet'i ayartır. Necdet ona aşık olur. Yasemin öğrenir. Boşanırlar. Ama Necdet'in vicdanı sızlar. Gider Ahmet'e herşeyi anlatır. Ama Ahmet evlidir. Bundan sonra ne olacağını düşündüm düşündüm ama.......:img-help:
ahmet hafızasını falan kaybetmeyecek yahu.siz de iyice abarttınız.:img-hyste
özgür özberkin oynamasını isterdim ama malesef özgür diziye katılmayacak arkadaşlar.başka birini bulacaklar onun yerine.:img-wink:
vuslat papucumun meemedi :img-in_lo
anladın sen onu :)
sinemcigim
malum arka sayfalari okuyarak geliyorum(tabi tum isler beni beklerken evde):) :)
bencede amed hafizasini kaybetmeyecek
bencede ozgur ozberk oynamayacak,baska birisini coktan baskasini bile ayarlamislardir bizim senaristimiz:img-pilot
sinem izninle ben su pasta begenmeyen,tum cesitleri deneyen su suh hatuna
ve maydanoz teoya pabucumun meemedi demek istiyorum:img-wink: :img-wink:
saygilarimla
ben bu diziyi baydir izlemiyordum arada bir ama su son üc bölümdür izlemeye basladim diziyi
cogu kisi gibi bende yaseminden nefret ediyorum bikere cok sevimsiz
ben nejdeti cok seviyorum ve bazi arkadaslarin onun hakindaki yorumlari bana cok sacma geliyor
nejdetin yasemine yapti fedakarligi kimse kimseye yapmasin yaseminde aslinda bunun farkinda
bence hersey ask degil tabiki de ahmet ve yasemin olmaliydi ama bu duruma gelmeden bu günden sonra yaseminin yuvasi varken onu yikmak cok sacma
ahmetin nejdete kizmasi ve yaseminin evli olmasina ragmen ikisinin yaptiklari
yani hicmi onurlari kalmadi , bi kere o zamanlar evli bi kadi nasil bulusabiliyor baska bir adamlan bu kadar seyler olmus yasemin nasil nejdete bunu yapa bilir ki
hayatini kurtardi kendi hayatindan gecti elini soguk sudan sicak suya koymadi kizina babalik etti insallah bir hatta yapmaz en azindan rüyayi babasindan ayirmaz
nejdet mükemmel biri sucu sevdi kizi kurtarip sayip cikmazsa nejdet suclu
papucumun maydanozu desen tam süper olur bence.:img-hyste
ay meemed hiç papucumun meemedi olur mu yııvruum?:img-blush
of ben ada bölümlerini istiyorum.:icon_sorr adaya gitsinler benim için.:img-pilot
papucumun maydanozu desen tam süper olur bence.:img-hyste
ay meemed hiç papucumun meemedi olur mu yııvruum?:img-blush
of ben ada bölümlerini istiyorum.:icon_sorr adaya gitsinler benim için.:img-pilot
sinemim senimi kiracam tatlim
pabucumun maydanozlari:img-hyste :img-hyste ay valla meemed hic pabucumun meemedi olmaz demi yavriiiik:img-cool2 :img-cool2
kizlar sakin cok yazmayin malum okumasi cok zor oluyor islerimi bitirip hemen geri donecegim(bir yerlerde yok olmayin)
valla bende o ada bolumlerini ozluyorum gercektende,keske gitselerbye
saygilarimla
ahhh sinem ablamm sen istersinde gitmezler mi..
biliyysiin senaristler seni hiiiiç kırmiiyylerr:img-hyste ..sen ne dersen o olur:img-hyste ...
hıı bu arada senin imzaişi nooldu sinem abla..kavuşabildin mi cansel abiye:img-hyste
olmadı henüz ya.beğenmedim yapılanları. :)
ya tabi ben ne desem yapiiiyyler.bi dediğimi iki etmiiiyyler :icon_whis
evet o papucumun meemedi değil yıııvruuum meemed :img-blush
arzu-başak
07-04-07, 17:04
o vuslatım gelmiş...ama çıkıyorsun hemen kanımca..ya bende çıkıcam birazdan..neyse akşam inşallah geçebilir nete...o zaman sohbet edriz..seninle sohbet etmeyi özledim..yav bu yasemin neden beni gıcık ediyor anlamıyorum...sanki yanındaki ahmet değil başka biri...necdete bile daha duygulu baktı bu bölüm..ben yasemindende,aşkındanda hiçbirşey anlamadım...öyle hayatım boyunca tek aşkım olarak kalıcaksın..seni çok seviyorum falan demekle olmaz..biraz icraat yahu....
ahhh sinem ablamm sen istersinde gitmezler mi..
biliyysiin senaristler seni hiiiiç kırmiiyylerr:img-hyste ..sen ne dersen o olur:img-hyste ...
hıı bu arada senin imzaişi nooldu sinem abla..kavuşabildin mi cansel abiye:img-hyste
ya sorma şilimsi demin afilli bi söz istedim bana tuhaf bişi yazmış:D:D
şimdi ağzını burnunu dağıtıcam onun:D:D
bende istiyorum adaya gitmeleriniiiiiii:icon_sorr
ki mutlaka gideceklerdir yaz gelsin hele hele:D:D
sensin tuhaf :)
bizim tarihçi de sizi mayısta adaya götüreceğim dedi.sonra lafını bile etmedi ne ayak?:icon_whis
unuttu kanımca.yoksa götürmeyecek mi?:sad53:
ada başkaydı ya...:img-blush
Sinemciğim valla ada sahnelerini çok özlüyorum ben.Ayrı bir havası,güzelliği var oranın gelsin valla ada sahnesi istiyoruz :)
naz_özge12
07-04-07, 17:15
ya bu yasemin niye ki gitti.gidiyosan önceden neden toptan gitmedin.durdu durdu ahmet hasta oldu ondan sonra gitti.necdet'im de gitti ankara ya.ne güzel ayla ile ahmet de kıbrıscıkta birliktelerdi.ahmet i daha beter edicek orda.
rüya ne şekerdi ya dün.hım hım yapışı süperdi yasemin'e.bir de dedi ya bende gelicem.öptürmedi de kendini.o an yanımda olsaydı yeyip bitirirdim onu..bu kadar tatlı olunmaz ki.necdet e yumurta haşladığını öyle bi anlattı ki.sanki ne yapmış.çok güzeldi.çok tatlı ya rüya..:love05:
kanımca herkes ada sahnesi istiyo...eğer dizidekiler gitmezse adaya biz toplaşıp gidelim..dizifilm ailesi olarak...:):)
kanımca gitsek tam süper olur.:img-pilot
ada sahillerinde bekliyorum...gerisini bilmiyorum valla şarkının.hehe:img-hyste
yazın adaya giderler ama kesin yine.:img-yes:
archeologue
07-04-07, 17:42
kanımca gitsek tam süper olur.:img-pilot
ada sahillerinde bekliyorum...gerisini bilmiyorum valla şarkının.hehe:img-hyste
yazın adaya giderler ama kesin yine.:img-yes:
evet bende ada sahnelerini görmek istiyorum...
bu arada sinem imzan yakıyo bebişim:img-in_lo
Adadaki bolumler cok guzeldi..
ilk zamanki super olur yine adaya donseler
sonra bizim 4lu oralari gezse, sevo & memo da sevda tepesine gitse :)
hadi toplanın adaya gidek.:img-hyste
evet yakiiiyy bencede.:img-in_lo
ya kızım şunlara sevo memo deme.:img-hyste sivim meemed onlar.:img-hyste
ayşom benim.:img-hyste
sinoss cok konusma bakim :img-hyste
ay koptum sevda tepesinde sevo ve memo birlikte olurlar
memo biz burda evlendik sevo der, sen benim karimsin artik :img-hyste :img-hyste
ayşom bak beni delü etme.sevo memo deme onlara. :hıh
ayrıca onu meemed diyor olmasın? :D
aman herkeste bi ada sevdası varmıştı yeni yeni ortaya çıkıyo...valla gitsek süper olur kanımca...belki orda yasıyoda görürüzz..el birliyiyle sevda tepesinden atıp intihar süsü veririzz:):)
hem hasret gidermiş oluruz..hemde hayırlı bi iş yapmış oluruzz:):)
bencede adaya giderler..ilerleyen bölümlerde...!!belki de sevda tepesi bu sefer başka aşklara şahitlik eder:):):happy0064
heyyyy bensiz gitmeyin bakayım:icon_sorr
benim yolculuk var 2 hafta sonra ben gelince giderizzz..
haziranda gelcem ben türkiyeye ozaman bana bak bensiz giderseniz ağzınızı burnunuzu dağıtırım sonra eve gidince deniz gibi ailenize hesap verirsiniz: "trabzana çarptım" :img-hyste :img-hyste
Bana neoluyor bugun
ya habire herseyi karistiyorum
sinos senin yuzune oluyor hep
aklimi karistirip durma
memo ve sevo onlar hih
ben mi karıştırıyorum aklını? :D
hayır sivim meemed onlar. :hıh
korkma nil öylesine diyorum.ben nasıl gideyim istanbula bebişim?:icon_sorr keşke öyle bi imkanım olsaydı.
Ya bu Mehmet bıyıklaırnı kesse tam süper alacak kanımca...
Bir de asker üniforması çok yakışıyordu.
Forum ilerlemiş baya okumaya başlayım kaldığım yerdeen bakıyorum aşk mevsimi başlayınca herkes de bir Sevda Tepesi özlemi başlamış:good: bende çok özledim,Sevim'le Mehmet Sevda Tepesi'nde elele gezseler çok süper olur:good: .........Hatırla Sevgili Kardeşliği:Sevda Tepesi :happy0064 :happy0064
sinem abla içindeki nazlı-cemal aşkı şiddetli bi şekilde depreşti sanırım..avatarın yüne mükemmel...
ahh ne olurdu sanki kıytırık yaso yerine kk devam etseydi..nazlı-cemalle!!:(
ben adaya gidersem senin yerine de gezerim ablacım..ama öyle bi şansım yok sanırım..çünkü babama sölesem dizilerin peşinde takılcağına otur ders çalış der..benide sinir krizlerine sokar kanımca:)
evet canım kk sevgim depreşti yine.:icon_sorr
mehmetin bıyıkları bana da tuhaf gelmişti ama gözüm alıştı.yadırgamıyorum şimdi.:img-blush ah üniforma başlı başına karizma demek zaten.çok seviyorum askerleri.:img-in_lo
:happy0064 amanin adaya mi gidiyoz? çaylar bende kızlar çaylar benden...gitmişkende bi nejdetlerin pastanesine uğrayıveririz...:happy0064
ah ah düşünsenize defneyle deniz sevda tepesine giderlermişmiş...ışıkda bi koluna yaşarı bi koluna harunu alıp giderlermiş eh böyle bir üçlü olursa sanırım sevda tepesinde kan çıkar allah göstermiye birinden bir ibayır aşağı yuvarlanır allah göstermiyew...
Dünkü bölümü youtoube'den biraz evvel izledim...
iki şeye çok güldüm :img-hyste
Birincisi;
Yasemin: "Evliliğimiz hakkında ne düşünüyorsun Necdet?"
Necdet: "Hiiiç... hiçbir şey...Ya sen?"
Yasemin: "Bencilce senin hayatını işgal ettiğimi düşünüyorum.."
Necdet: "Yok canım... Nerden çıktı bu?" diyorlarya orada ister istemez şöyle bir replik aklıma geldi :img-hyste Yasemin: "Ama seyirci öyle düşünüyor.." :img-hyste
İkincisi de;
Deniz "bizim fakültede Deniz diye bir çocuk daha var O'nula beni hep karıştırıyorlar" bu da kesinlikle senaristlerin bizlere "Ya amma da çok uzattınız bu meseleyi kardeşim bu Deniz Deniz Gezmiş değiiiiil!" söylemiydi resmen :img-hyste :img-hyste
Fragmandan görüpte en çok merak ettiğim sahne ise Necdet'in Denizler'e yaptığı şairler ve düşünceler yorumuydu... devamında hararetli bir tartışma çıkabilir diye düşünmüştüm çünkü orada siyasi bir derginin yayımcılarından olan Mehmet de vardı... ama gördüğüm kadarıyla yalnızca halkın düşüncesini temsil eden Necdet'in pek de doğru olmayan düşüncesiyle kalmış... ileriki bölümlerde daha farklı yaklaşımlar olabilir belki...
"Şiirler taraftutmaz, insanlar tutar" gibi bir yaklaşım sanatın ne olduğunu maalesef anlamamış bir yaklaşım... Sanat insanlık tarihiyle başlamış doğal ki... ilkin bu iş büyücülere düşmüş "rol" yapmak şeklinde... çünkü gayipten haberler verirken dinleyenine çeşitli roller gerekiyormuş inandırmak için veya öyle olduğunu düşündüğü için... bu daha sonraları gelişerek dolaylı eleştiri yaparak sanata dönüşmüş... ama herkes aynı yöntemi uygulamamış tabi ki... işte orada yetenek denen ilgi alanları ortaya çıkmış... Edebiyat, Resim, Müzik, Tiyatro-Sinema vb. sanatçılar yeteneklerini kullanarak topluma hem kendilerini hem de toplumsal birçok konuya duydukları tepkileri dile getirmişler... ortaya çıkan sanatın sanatçının düşüncesinden bağımsız olması imkansız... her düşüncenin bir felsefesi vardır elbette bazı düşünceler keskin felsefeleri barındırmasa da en azından Hümanist bir yaklaşım taşır... insanı savunan, O'nun herşeyin önünde gelmesi gerektiğini savunan birçok Hümanist te insanlık tarihinde yasaklanmış, işkence görmüş, sürgün edilmiş, ceza kesilmiş... Sanat kendi tarihinde hep muhaliftir... edebiyatıyla, şiirleriyle, resimleriyle, tiyatrosuyla... eleştirir, karşı çıkar, protesto eder... bu yönüyle de toplumu değiştirir ve dönüştürür... diğer bir deyişle toplumun değişim ve dönüşümü için sanat sanılandan çok daha önemlidir... çünkü hem tek tek bireylerin kendini ifadesi ve hem de toplumun bu ifadeler karşısındaki geri dönüşüm ifadeleriyle gelişen bir düşünce sistemi kesintisiz devam eden en etkili en barışçıl en insani alandır... bu yüzden de egemenler sanata ve sanatçıya karşı hep sert olmuştur... yakılan kitaplar, kurşunu dizilen şairler, sayısız davalarla mahkeme kapılarına gidip gelen veya rekor cezalara çarptırılan sanatçılar...
Necdet "Nazım'ın nasıl şiirleriden dolayı vatan haini ilan edilmesine karşıysam Necip Fazıl'ın da şiirleriden dolayı sağcı damgası yemesine karşıyım" derken ki düşüncesi akla "Yani Nazım şiir yazdığı için mi vatan haini ilan edildi?" sorusunu getiriyor ve bunun böyle olmadığı da hemen kendini gösteriyor... çünkü Nazım'ı Nazım yapan yeteneği midir veya Nazım'ı vatan haini yapan yeteneği midir? bu iki soru sağ ve sol bakış açısına göre sorulabilecek sorular ama ikisinin de ortak vereceği cevap açıktır ki "HAYIR!" O'nu Nazım yapan da vatan haini yapan da şiirlerinin içeriğidir... orada ki isyanıdır, isyanının nedenleridir... yani haksızlık karşısında aldığı tavırırdır, duruşdur...
Belirttiğim gibi bu tür tartışmalar umarım farklı görüşlerle daha çok yer alır... insanların tartışmasına aracılık eder...
archeologue
07-04-07, 18:32
ah ah düşünsenize defneyle deniz sevda tepesine giderlermişmiş...ışıkda bi koluna yaşarı bi koluna harunu alıp giderlermiş eh böyle bir üçlü olursa sanırım sevda tepesinde kan çıkar allah göstermiye birinden bir ibayır aşağı yuvarlanır allah göstermiyew...
evet bu üçlünün sonu iyi olmaz kanımca :)
bu nedenle sadece ışık&yaşar gitsin:img-in_lo
meltem-cmbl
07-04-07, 18:37
kanımca herkes ada sahnesi istiyo...eğer dizidekiler gitmezse adaya biz toplaşıp gidelim..dizifilm ailesi olarak...:):)
ne adamı kim gidiyo adaya ya noluyo ben anlamdımm bensiz gitmeyin hee ya gidleim işte df ailesi olark sete süper olur valla ya casnelimi çok görmek istiyorumm
meltem-cmbl
07-04-07, 18:39
evet bu üçlünün sonu iyi olmaz kanımca :)
bu nedenle sadece ışık&yaşar gitsin:img-in_lo
aynen ışık&yaşar süperler çok yakışıyolar yaa:img-in_lo harunu boşverin başkısını bulsun o ha bide yuvarlanacak kişi kesin harun olurrr:img-hyste
ya sanırım şu "şiirler taraf tutmaz ,insanlar taraf tutar "lafı herkes tarafından yanlış anlaşılmış nedeni senaristler tabiikide.sanırım demek istediklerini yanlış ifade etmişler yani demek istenilen şey çok doğru ama kurulan cümle yanlış aslında belki vümlede doğrudur ama zor anlaşılıyor ne anlatılmak istendiği.şöyleki evet şiirler taraf tutmaz ,şiir,roman, resim ...hiçbiri taraf tutmaz .çünkü sanat evrenseldir.taraf tutmak taki kasıt şudur ki;şiiri yazan elbet ki kendi düşüncelerini yazar.elbetki tarafsız yazamaz şair yazdığı şiirlerini .ama o şiirleri okumak ,"şiir okumak" taraf tutmaz demek istediler galiba.yani her ne şekilde her ne amaçla yazılmış olursa olsun yazılan hiç bir şiir,söylene hiçbir söz taraf tutmaz .o kelimeleri bir tarafa çeken ,kendi amacı dpğrultudsunda kullanan insan ,birey taraf tutar.sen bir şiiri ,bir şairi okuyorsun diye illaki onun düşüncesinde olacaksın gibi bir şey söz konusu deildir.işte sanırım bunu kastetmeye çalıştı senaristler necdet aracılığıyla .ama galiba yanlış ifade ettiler yanlış cümle kurdular .bu şekilde bakıldıgında hiç bir hatalı tarafı kalmıyor olayın.AMA EVET ŞU necp fazılın sağcı damgası yemesi sözünün bend eanlamadım.nasıl yani dedim.sağcı solcu olmak kötü bi olay mı dedim.ve orda "necip fazılın sağcı oldugu için kötülenmesi de beni üzdü ." deseydi sanırım herkes tarafından daha rahat anlaşılacaktı. ya bence senaristler replik yazmadan önce bize bi danışsınlarf ..pıpphhh:img-hyste :img-hyste
Işık&Yaşar severleri gördükçe mutlu oluyorum:happy0064 Yaşar'ın resimlerine bakarken nasıl gülümsüyodu Işık ...Harun zaten daha bişey yapamaz o söyleyene kadar Işık'a yıllar geçer....Atılgan(Yaşar)daha aktif:good: Bu arada sonunda eğer Yaşar'a bişey olursa çok üzülürüm:sad53: Işık'ın kaderi ablasına benzemez umarım:img-help:
zaten harunun ışığa söyliycek bişiyi var mı kii..
diye düşünmeye başladım bennn..:icon_whis
hiçç öyle bir elekkktrrrik alamadım ben şahsen....:img-yes:
zaten harunun ışığa söyliycek bişiyi var mı kii..
diye düşünmeye başladım bennn..:icon_whis
hiçç öyle bir elekkktrrrik alamadım ben şahsen....:img-yes:
Ya ben diyorum Işık'la Harun kanka modunda Harun yazmıyor ki Işık'a nerden çıktı şimdi demi ama:img-wink:
Hem zaten Defne Deniz belli bir de Işık Harun olsaydı eh nerde bunların kankalıkları derdik artık.
Bu arada ek$idekiler bile netry girmiş ahmet hafıza kaybı yaşıcak falan diye...
Ya öyle olursa artık ölsün hepsi bitsin dizi yani daha iyi:img-cool2
t-o-r-t-u-r-a
07-04-07, 18:56
kesinlikle ışık ve yaşar diyorum ama sanırım yaşar ışıgın dayısına birşey yapabilri ya onların anladıgı dilden konuşuruz bizde dedi ya belki öyle birşey olursa ve bunu ışık duyarsa yaşar dan uzaklaşır ama başka türlü hiç sanmıyorum ben ışıgın onları dinleyip yaşar dan uzaklaşagını uzaklaşamsında zaten
kesinlikle ışık ve yaşar diyorum ama sanırım yaşar ışıgın dayısına birşey yapabilri ya onların anladıgı dilden konuşuruz bizde dedi ya belki öyle birşey olursa ve bunu ışık duyarsa yaşar dan uzaklaşır ama başka türlü hiç sanmıyorum ben ışıgın onları dinleyip yaşar dan uzaklaşagını uzaklaşamsında zaten
Mehmet'e veya Sevim'e birşey yaparsa atlarım üzerine:icon_whis
Ayrıca Deniz'le Harun'a da ilişecek gibi bir his var içimde... Hadi hayırlısı diyorum ama ilişmesin bu 4'lüye yoksa fena olacak:img-cool2
asıl ben dalarım önce ona... :hıh
ağzını burnunu dağıtırım onun. :/
ama harun yerine yaşarı seçsin ışık.:img-wink:
ama bi yamuğunu görürsem benimkilere karşı hiç acımam. :icon_whis
ooooo!noluyooo burdaa..
yalnız mı buldunuz yaşarımıııı
sahipsiz mi sandınızzz....
üzerine atlayacaklarmışş pehh:hıh:icon_whis
iReMJeLiBoN
07-04-07, 19:11
yasemnle necdetn konustuğu sahne cok komikti..
Yasemin: o kıza noldu;?
Necdet: o kız mı he evlendi o evlendi hıhı bide çocuğu oldu..
ben olsam onn yerinde
saanee.. ewli deilmyiz biz ben salak myım birine asık olduğumu bile bile seninle ewlencem.. olma bu kadar zeki lütfen:D hiç kafan calışmıo kzım senn.. hee ewlendi o ewlendi.. öldü o aslnda öldü öldü kendini atmş sewda tepesnden salak.. tammı oldun mu raatladn mı allam git yat sen ya hadi hadi ii geceler
falan derdm:D
ooooo!noluyooo burdaa..
Yaa o da dergi hakkında falan hain planlar yapmasın o zaman:hıh
Anlayacakları dilden konuşucakmışmış da bilmemneymiş...
yasemnle necdetn konustuğu sahne cok komikti..
Yasemin: o kıza noldu;?
Necdet: o kız mı he evlendi o evlendi hıhı bide çocuğu oldu..
ben olsam onn yerinde
saanee.. ewli deilmyiz biz ben salak myım birine asık olduğumu bile bile seninle ewlencem.. olma bu kadar zeki lütfen:D hiç kafan calışmıo kzım senn.. hee ewlendi o ewlendi.. öldü o aslnda öldü öldü kendini atmş sewda tepesnden salak.. tammı oldun mu raatladn mı allam git yat sen ya hadi hadi ii geceler
falan derdm:D
:img-hyste sen iyi derdin deee...
necdetin bi tarzı varrr..
herşeyi alttan alacak
hep susacak yaaa:icon_whis
emrahın tahtını sallamaya az kaldı yanii..
acıların çocuuuuu garip necooo...
olarakkk:)
herkes dizi yok solcuları tutuyor yok sağcıları tutuyor gibilerinden tartışıyor.Sevim'in sağcılar hakkındaki düşüncelerini eleştiriyor.Arkadaşlar orada Sevim solcu birini canlandırıyor.Tabiiki sağcılar hakkında kötü düşünceleri olacak.Yanlış anlaşılır diye sağcıları övecek değiller ya.O zamanları düşünün sağcılar solculardan,solcularda sağcılardan nefret ediyordu.12 eylül öncesi o kadar olay boşuna mı oldu.Bence herşeyigayet iyi yansıtıyorlar.Yaşar'ın grubu da onlara hainler,moskoflar gibi kelimeler kullanıyorlardı.Bunlar hep olan şeylerdi.
herkes dizi yok solcuları tutuyor yok sağcıları tutuyor gibilerinden tartışıyor.Sevim'in sağcılar hakkındaki düşüncelerini eleştiriyor.Arkadaşlar orada Sevim solcu birini canlandırıyor.Tabiiki sağcılar hakkında kötü düşünceleri olacak.Yanlış anlaşılır diye sağcıları övecek değiller ya.O zamanları düşünün sağcılar solculardan,solcularda sağcılardan nefret ediyordu.12 eylül öncesi o kadar olay boşuna mı oldu.Bence herşeyigayet iyi yansıtıyorlar.Yaşar'ın grubu da onlara hainler,moskoflar gibi kelimeler kullanıyorlardı.Bunlar hep olan şeylerdi.
Kesinlikle katılıyorum. 1959 senesi işlenirken de Sevim sivri dilli bir solcuydu şimdi de fark yok. O zaman pek tepki yoktu Sevim'e şimdi birden tepki oluştu...
Herkes karakterinin gereğini yapıyor haklısın.
Bu arada arkadaşlar moonstar'ı olanlar türkçe eş anlamlılara sağcı yazabilir mi? Sağ görüşlü olmadığım halde kınadım moonstar'ı bu saçmalığından dolayı da...
sivimcim az bile dedi. :hıh
o yaşar sirserisi arkasından plan yapsın.o bi söz söyledi diye topa tutun. :hıh
yaşar benden çekeceğin var yııvruum.:icon_whis
bence de dizi sağcı solcu kavramlarını tam o günlere göre yansıtıyor.
her ikiside birbirinde nefret ediyor.tabiki insanlar yanlış anlayacak diye
sağcılar solcuları solcularda sağcıları övemezki.herşey çok doğru ve gerçekçi
anlatılıyor.
bende Yaşar Işık ikilisini destekliyorum.Yaşar çok içten ve doğal geldi bana.
dizide devamlı Sevim hanım sağcıları kötüleyici laflar ediyor.nasıl genelleme
yapılır anlamış değilim.dizide bazı konularda daha hassas olunması gerekir.
bende Yaşar Işık ikilisini destekliyorum.Yaşar çok içten ve doğal geldi bana.
dizide devamlı Sevim hanım sağcıları kötüleyici laflar ediyor.nasıl genelleme
yapılır anlamış değilim.dizide bazı konularda daha hassas olunması gerekir.
Dizi bu yüzden gayet gerçekçi... Aaa sağcılar izliyor solcular kötü laf etmesin diye bir fikirleri olsa zaten böyle bir diziye kalkışılmazdı...
yıvvrumm!
hayırdır kim topa tutuyo senin sivimii...
yaşarın planları var şimdilik
ama ışığın da onlarla irtibatta olduunu anlayınca..
geri adım atacaktır kanımcaa:img-yes:
yaşara laf yokk..
ohhh!kaytan gibi de bıyıkları var maşallahh..
yakışıyo hanii:img-yes:
avatardaki sensin kanımca sineemm...
pek de masum duruyosun ordaaa..
hiç benzetemedim bebişiiim...:icon_whis
görünüşe aldanma derim ben...:icon_whis
bişey yapmazsa yaşarla sorunum olmaz.lakin adam gibi durmazsa o zaman ağzını burnunu dağıtırım.:icon_whis
selam herkese..nasılsınız arkadaşlar..
dünkü bölümü beğendim ben...geçen haftaki aceleye gelmişlik yoktu bu bölümde..güzeldi yani kısacası..
özellikle de ilk sahne harikaydı..mesut ol sen eşliğinde ahmet ve necdet..harikalardı ikisi de necdet bazı noktalarda abartsa da gözlerim doldu o sahnede..ahmetin o endişeli ve hüsrana uğraış hali bitirdi beni..
o şarkıyı kim söylüyordu biliyor musunuz..ben ajda pekkandan dinlemiştim daha önce ama bu sesi ilk defa duydum..çok güzel oturmuş..ajda pekkan pek güzel söyleyememiş o şarkıyı..
hiç benzetemedim bebişiiim...
evett sinem abla kanımca sensin oo..gerçekten çok masum çıkmışsın..cici kız gibi...forumdaki hallerinle pek bi çakışıyo resim sanki..çokta güzelmişsin hee fark etmedim sanma:):)[bi de sen değilmişsin o:)]
yaşar'a nasıl laf yok yaa...çocuk resmen ışık'ı kendi tarafına çekmeye çalışıyo...solcuları nasıl kötüledi görmediniz mi dün:O:O...
hem ben harun'u daha çok seviyorum..daha tatlı oo..boy desen var..bıyık desen malesef o da var..[hiç sevmemm:icon_sorr:)]...hem ne güzel dörtlü bi gruplar işte ne diye giriiyyykii aralarına başkasıı..cıkcıkcıkkk..!
ya dedim ya benimkilerden uzak dursun benim sorunum yok onunla.:icon_whis
ya kızım abartmayın.zaten zor tutuyorum kendimi.kaldırsam mı acaba?:img-blush
ziynip o şarkı dizinin siteye eklendi.ama ben indirmedim.çünkü beğenmedim.:icon_whis
t-o-r-t-u-r-a
07-04-07, 19:41
ooooo!noluyooo burdaa..
sendenim arkdaşım sanki onlara yaşara sataşmıyor hem onlara yaşara birşey yapmazsa yaaşr da onlara birşey yapmaz :icon_sorr
Kendim kendime manyadım aklıma birşey geldi iki saattir gülüyorum ya:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ahmet bir de Hippi olurmuş falan off :img-hyste :img-hyste :img-hyste saç sakal girmiş birbirine naber baba falan konuşuyor ortalarda:img-hyste
Hippilik yakışırdı ona Hippi Aamet:img-blush :img-hyste
hiç benzetemedim bebişiiim...
evett sinem abla kanımca sensin oo..gerçekten çok masum çıkmışsın..cici kız gibi...forumdaki hallerinle pek bi çakışıyo resim sanki..çokta güzelmişsin hee fark etmedim sanma:):)[bi de sen değilmişsin o:)]
yaşar'a nasıl laf yok yaa...çocuk resmen ışık'ı kendi tarafına çekmeye çalışıyo...solcuları nasıl kötüledi görmediniz mi dün:O:O...
hem ben harun'u daha çok seviyorum..daha tatlı oo..boy desen var..bıyık desen malesef o da var..[hiç sevmemm:icon_sorr:)]...hem ne güzel dörtlü bi gruplar işte ne diye giriiyyykii aralarına başkasıı..cıkcıkcıkkk..!
Evet Harun daha iyi ya bu bıyık nedir bi Denizde yok ki ona gitmez kanımca:img-pilot
Harun çok şeker yaa:img-pilot
hippi mi?zuhaha:img-hyste
bence rock forever yapsın.:img-blush
zaten normalde de rock dinliyormuş cansel.:img-in_lo
Bu başlıktan devam edebilirsiniz.
Lütfen, tek cümlelik kısa mesajlar yazmayınız.
Bold, renkli ya da farklı formatlarda yazmayınız.
ben dizideki sağcıları da solcuları da sevmedim..allahım iki taraf da ne kadar sığ düşünüyor..gerçi günümüzde de öyle de..
dizi olduğu kadar objektif yansıtmaya çalışıyor olayları bence..
sağcılar cahil..solcular onlardan da cahil..okuduklarını iddia ediyorlar ama daha başkasının fikrine saygılı olmayı öğrenememişler..kitapları insanları sınıflayıp duruyorlar..
bence dizi bunu o kadar güzel yansıtmış ki iki tarafında hala değişmediğini ve hala aynı konularla uğraşıp durduğumuzu düşündürdü bana..
yeni başlığımız hayırlı olsunn:happy0064..
yaşarla ilgili bişi dicektim dier başlıkta buraya kısmetmişş:)
valla yaşarla kimsenin sorunu yokk burda ama işte durduk yerde arkadaşların
aralarını bozuyor...ayrıca ışık yaşarın sevimlere yapacağı şeyleri duysa acaba yaşara bu kadar iyi davranır mı...
solculara laf söylüyo yaşar..yok öleler yok böleler diye..ama kendisi solculara söylediklerini yapıyo...katlanamıyo karşı düşünceye...buu mu uygar insan..kusura bakmayın ama yaşarda ilkel yaratık düşüncesi var...sevimlere sataşmayı düşünüyo bi de..bak bak bak..şşşşşş yaşar efendi ne ayakk..:O??
Ya dizi artık dönemin nostajik şarkılarını kullanmaya başlasa harika olur... ÇGO'dan beri özledim nostajik ortamı...
Kendim kendime manyadım aklıma birşey geldi iki saattir gülüyorum ya:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ahmet bir de Hippi olurmuş falan off :img-hyste :img-hyste :img-hyste saç sakal girmiş birbirine naber baba falan konuşuyor ortalarda:img-hyste
Hippilik yakışırdı ona Hippi Aamet:i:img-hyste
Yeni başlık hayırlı olsun
:img-hyste çok hoş bi hippiliği eksikti zaten ...ama yok ya onda daha çok bi "Küçük Hüsamettin" tarzı seziyorum ben....ya da acıların çocuuuu Emrah beyaz takım giymiş bizimkisi ,papyon filan sahnede çöküp şarkı söylüyo"yıllar yılı dert yolunda ne ilk ne de sonuncuyum" ya da "Haraaaaaam zalimlereeee kötülereeee haraaaaam" ..Necdet'te artık metresiyle(müfettiş tabiki de )onu dinlemeye gider elinde purosu nihahahahha Yasemin'de barii masa masa dolaşıp elinde tepsi bişiler satan kız olsun.........
Bakın diyorum size Ahmet 8o'li yıllarda arabeske verir bu gidişle kendini saçları beyazlamış pavyon köşesinde saç sakal birbirine girmiş kendini alkole vermiş "Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş" şarkısı söleniyor...:img-hyste :img-hyste ben susuyum en iyisi iyice coşmuş gördüm kendimi yaww:img-hyste
Bir de dikkatimi ne çekti biliyor musunuz?
Yasemin Kıbrısçık'a indiya herkes adım başı hoşgeldin diyor... oysaki Ayla indiğinde birçoğumuzun dikkatini çektiği gibi kimse bir şey demedi... Sağlık Ocağı'nı sorduğu amca bile hoşgeldin falan demeden yolu tarif etti ... sanırım senaristler Yasemin'e Kıbrısçık'a gelsin diye sevdirmeye çalışıyorlar :img-hyste o yüzden iki misafire bu kadar haksız bir ilgi dengesizliği yapmışlar :img-hyste canım meleğim Ayla oysaki onları bu dertten kurtaracak O... :bilmim ne senaristlere, ne köylülere ne de bu foruma yaranamayacak bu kız ya! inşallah Ahmet bir an evvel evlenme teklifi eder de hak ettiği yeri alır :img-pilot
Yasemin karakterinin duygusuzluğunu senaristler neden her bölüm artırarak devam ettiriyor anlamış değilim... ölüm riski taşıyan bir hastalığa yakalamış herhangi bir tanıdığa bile insanın canı yanar da yüz ifadesindeki duygu çok belirgin olur... Yasemin'e öyle bir replik vermişler ki; "Ahmet ben geldim... ben geldim... aaa! amma uzattın ha! kalksana" der gibi... :bilmim
Yeni başlık hayırlı olsun
:img-hyste çok hoş bi hippiliği eksikti zaten ...ama yok ya onda daha çok bi "Küçük Hüsamettin" tarzı seziyorum ben....ya da acıların çocuuuu Emrah beyaz takım giymiş bizimkisi ,papyon filan sahnede çöküp şarkı söylüyo"yıllar yılı dert yolunda ne ilk ne de sonuncuyum" ya da "Haraaaaaam zalimlereeee kötülereeee haraaaaam" ..Necdet'te artık metresiyle(müfettiş tabiki de )onu dinlemeye gider elinde purosu nihahahahha Yasemin'de barii masa masa dolaşıp elinde tepsi bişiler satan kız olsun.........
Bakın diyorum size Ahmet 8o'li yıllarda arabeske verir bu gidişle kendini saçları beyazlamış pavyon köşesinde saç sakal birbirine girmiş kendini alkole vermiş "Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş" şarkısı söleniyor...:img-hyste :img-hyste ben susuyum en iyisi iyice coşmuş gördüm kendimi yaww:img-hyste
Ayh öldüm burda iki dakkada geyik yaptın gene:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ya 80lerde Ahmet kaç yaşında olur ki 40-45 falan herhal Yasmiş'den kaç yaş büyüktü o? Yasmiş dizide 1941 doğumlu çünküm:img-pilot
cansel haluk levent dinlemiyor kızım ne die yanıltıyorsun insanları..türklerden duman ve mor ve ötesi dinliyor..bir de kardeş türküler..candan erçetin de favori şarkıcısı..
daha çok yabancılara takılıyor..hatırladıklarım depeche mode, cold play..bir kaç isim daha vardı da hatırlamıyorum şu an..
bahar can abla ben de tam onu yazacaktım..aylanın yüzüne kimse bakmıyor..yasemine herkes hoşgeldin..oh ne güzel..
senaristler ısrarla neden yasemini dangalak gibi göstermeye çalışıyorlar anlamıyorum..üstüne üstlük senaristlerin hepsi kadın..gerçekten anlamıyorum bu dizilerde kadın karakterleri neden gittikçe saçma sapan hallere sokmaya çalıştıklarını..
cansel haluk levent dinlemiyor kızım ne die yanıltıyorsun insanları..türklerden duman ve mor ve ötesi dinliyor..bir de kardeş türküler..candan erçetin de favori şarkıcısı..
daha ok yabancılara takılıyor..hatırladıklarım depeche mode, cold play..bir kaç isim daha vardı da hatırlamıyorum şu an..
bahar can abla ben de tam onu yazacaktım..aylanın yüzüne kimse bakmıyor..yasemine herkes hoşgeldin..oh ne güzel..
senaristler ısrarla neden yasemini dangalak gibi göstermeye çalışıyorlar anlamıyorum..üstüne üstlük senaristlerin hepsi kadın..gerçekten anlamıyorum bu dizilerde kadın karakterleri neden gittikçe saçma sapan hallere sokmaya çalıştıklarını..
Gerçekten üç senarist de kadın ve Yasemin'le Işık tam bir fiyasko... Ünsal ailesinin kadın karakterlerine bir garezleri mi var nedir:img-pilot Ama bence düzelecek ilerde (bkz:belki birgün)
Cansel'le bir ortak noktamız çıktı sonunda coldplay ehehe:img-pilot
Bir de dikkatimi ne çekti biliyor musunuz?
Yasemin Kıbrısçık'a indiya herkes adım başı hoşgeldin diyor... oysaki Ayla indiğinde birçoğumuzun dikkatini çektiği gibi kimse bir şey demedi... Sağlık Ocağı'nı sorduğu amca bile hoşgeldin falan demeden yolu tarif etti ... sanırım senaristler Yasemin'e Kıbrısçık'a gelsin diye sevdirmeye çalışıyorlar :img-hyste o yüzden iki misafire bu kadar haksız bir ilgi dengesizliği yapmışlar :img-hyste canım meleğim Ayla oysaki onları bu dertten kurtaracak O... :bilmim ne senaristlere, ne köylülere ne de bu foruma yaranamayacak bu kız ya! inşallah Ahmet bir an evvel evlenme teklifi eder de hak ettiği yeri alır :img-pilot
Yasemin karakterinin duygusuzluğunu senaristler neden her bölüm artırarak devam ettiriyor anlamış değilim... ölüm riski taşıyan bir hastalığa yakalamış herhangi bir tanıdığa bile insanın canı yanar da yüz ifadesindeki duygu çok belirgin olur... Yasemin'e öyle bir replik vermişler ki; "Ahmet ben geldim... ben geldim... aaa! amma uzattın ha! kalksana" der gibi... :bilmim
amann yaseminin ne uğursuz kız olduğunu bilselerdii kıbrıscığın sınırından bi adım içeri sokmazlardı ki onu:img-hyste ama evet aylaya hiçç öle şeler yapmadılar..ama yakında yapıcaklar..nedenn..çünküüü kıbrıscık kaymakamının eşi olucakk..sıkıyosa selam vermesinler:img-hyste
ben ışığı seviyorum..hoşuma gidiyor o kız..
arkadaşlar isterseniz yine çgo muhabbeti açmasak..sonra kıyaslanmaya falan çalışılıyor gereksiz yere..çgo da kullanılan şarkılar o diziye özel ve hs de de çok güzel müzikler var..orda kullanılan şarkıları bu dizide kullanmak saçma olmaz mı..
sevimli.girl
07-04-07, 20:15
dünkü bölümde anladım ki ayla bir melek
ya ben anlamıyorum yasemini necdetin ona aşık olduğunuda öğrendi niye hala bu ahmet aşkı.
belki bana kızanlar olacaktır ama ben ahmet yasemin aşkına inanmıyom. ama bu dizide gerçek aşk yaseminin annesi ve babası ayriyetten necdetin yasemine aşkı bence ahmetin yasemine olan aşkından büyük. bu bölümdeki en güzel sahne necdetin yasemin ve rüyanın gideceğini sandığı zaman kahvaltı sofrasını kurması
anti yaseminciyim
ve
ayla bir melek
Arkadaşlar bir de bizim bu meşhur Kimse Bilmez adlı güzelim parçanın dinlemeyenlr için bir de Zuhal Olcay versiyonunu öneriyorum gerçekten bana göre çok daha dokunaklı söylemiş...
Ay ayrıldıkları bölümü hatırladım arka fonda bu şarkı Tv başında ben kopmuştum:sad53:
dersaneden kotum ve yine forumdayım herkese merabalar
hemen dünkü bölüm yorumuma geçeyim
dünün kahramanlarım ahmet ve aylaydı:img-blush :img-blush aylayı her geçen bölüm daha da seviyorum yasemini de tam tersi her bölüm daha da gıcık geliyo bana
sağcılar solcular objektif aktarılmaya çalışılmış ama ben sağcı olan yaşar arkadaşımızı sevmedim niye gelecekte ışık ve harun arasına girecekte ondan yani sırf aşk niyetli:img-in_lo
defne deniz yavaş yavaş başliyiler aşka yani bi an önce başlasalar iyi olcak yoksam denizin zamanı az kanımca çünkü gezmişin adı geçmeye başladı olaylar çok sıcak gelişecek galiba sonra ağlamasın denizimin ardından:icon_sorr
pastaneye gelen kız sert micazına rağmen çok tatlı bi ses tonu var çok sevdim necdetle aralarındaki 'en büyük aşklar nefretle başlar' olayı olcak galiba necdet arkasından huysuz dedi çünkü
yazık ahmetcimi nasılda çökermişler öyle ya gözlzeri bile çökmüş kıyamam ben onaaa:sad53: öteki de gelmiş ben geldim uyan diyo gıcık şey nolcak adamın bilinci yok bu hala uyandırcak inşallah ahmet orda ayla derde ohh ben ve tüm aylacılar rahatlarız:icon_whis :bella
ben taktım bu zülfüye ya.arkadaş sağolsun. :D
ah çok üzülüyom bu çocuğa?bağa mı ağlıyon bağa mı üzülüyon aamed?:icon_sorr
yeter be çektiğin.de get de bitsin bu iş.annenin şevkatli kolları senin için en güvenli yer.sen gürsoy rezidansından ayrılma.:img-wink:
arzu-başak
07-04-07, 20:19
Baharcan hakikaten ya..o nasıl bir repliktir...sevdiğin adam ölümle pençeleşiyor...yasemin ben geldim diyor anladık bir kere söylersin...ama ikinci ve üçüncü kez tekrarlanması çok saçma....(ben bile orda ne yapsın yahu göbekmi atsın adam geldin diye dedim yani)...daha duygulu şeyler bekliyordum ben..yani ne bilim ben geldim merak etme...yanındayım..seni bırakmam....falan sede kabulum..tuhaf olmuş o kısım...yav zaten ben necdet yaso sahneleri çıkınca tv yi kapatasım gelyor..birde onların sürekli gülmeleri..eğlenmeleri falan rahatsız adiyor beni..ahmetim orda nelerle boğuşuyor bunlar burda oh ne güzel ya....
Bahar Abla, demek sen de bizim düşündüğümüzü düşünmüşsün...Yasemin konusunda...
Orada yatan insanın sevdiği değil akrabası, bir ahbabı bile olsa ne kadar üzülür insan, gözleri dolar; hatta en duygularını belli etmeyen insan bile böyle anlarda kendini ele verir...Ama bizim Yasemin maşallah, "ben geldim, ben geldiim, ahmeettt..." dedi, durdu...
Öyle bir söylüyor ve öyle bir ifadesi var ki, sanki "ahmet hadi ben geldim, geldiğimi gör, daha Ankaraya gidecem, sergiye yetişmem gerek" diyordu içinden...
Pabucumun Yasemini:hıhDuygusuz şahsiyet...
aynakolik_fatma
07-04-07, 20:26
yeni başlık açılmış hayırlı olsun
bana bu bölümde ahmetin hastalığı çok inandırıcı geldi
gözlerinin altı falan çok iyi yapıyorlar bu makyözler işlerini
ayla ise beni şaşırtmaya devam ediyor
iyilik perisi mübarek herkesin yardımına koştu
takdir etmemek içten değil yani
yasemin ise "ben geldim ahmet,ben geldim ahmet...."
kolera hakkında bilgisi olmadığı belliydi
kollarınamı atılsın adam hasta!
boşuna tepki göstermeyin arkadaşlar..burda yaseminden bahsediyoruzz yani...
ayla ne güzel ahmetin başında bekledi ne kadar zaman çıtını bile çıkarmadı..masum masum baktı sadece..gözlerinden ne kadar üzgün olduğu anlaşılıyordu...
ama yasemin böle işte..."ahmeeettt ben geldim aç kollarını sevgilim..(baktı ses yok)ahmeettttt(yine ses yokk..)ahmeett!!ben geldim diyorum açsana gözlerini yaa"bu mantık yani..adamcağızın orda nefes almaya bile hali kalmamış...kız ben geldim ben geldim diye tekrarlıyor..
neyse yani yaseminden herşey beklenirr..
biliyosunuz kendisi kımıl zararlısı..o yüzden takmayın yani...
ahh ahh ahmet bi kere aylaya yasemine baktığı gibi baksa var yaa..onlardan mutlusu olmıcakk amaa..:(
arzu-başak
07-04-07, 20:34
Ya ben yaseminin annesini neden o kadar çabuk affettiğinide anlamadım..tamam annen zaten bizde konuşma demiyoruz....ama ne bilim biraz daha tavır yapabilirdi...bak ahmetim o haldeyken bile annesiyle konuşmadı...
birde necdete üzülenleride bir türlü anlamadım..ya adamın hazırdan bir çocuğu oldu..sevdiği kadınla evlendi(tamam ona evlilik denmez ama aynı evde yaşıyorlar bu bile neco için hayaldi)..ve yine yasemin ve rüya onu bırakıp gitmedi..ne şanslı adammış bu neco ya...ve siz hala ona üzülüyorsunuz pes...
ahmetim hem sevdiği kadından hemde arkadaşından bir darbe yedi...o da yetmiyormuş gibi çocukları olduğunu düşünüyor....oda yetmedi sevdiği kadın ikinci bir darbeyle onu istasyonda ekti....yav adam hangisine üzülsün...sevdiği kadından ayrıldığınamı..onun kendi çocukluk arkadaşıyla evlendiğinemi...onların çocukları olduğunamı..valla yazarken ben bile kötü oldum..ve bu bahsettiğim kişi şuanda birde ölümle pençeleşiyor...yeter yahu.......ne bitmez çilesi varmış ahmetimin....
Ask_Korsani
07-04-07, 20:35
Arkadaslar hepinizin izledigi gibi Deniz, Harun ve Ahmetin Kardesi Isciler Partisine üye oldular... ve bu demektirkir Deniz, Deniz Gezmis.... Yani bir zamanlar solcu oldugu icin idam edilen deniz gezmis... anlayacaginiz hatirla sevgili... yine üzücü bölümleriyle ekranlarda olacak....ve bu sefer riza ünsalin idam edilip edilmiyecegi sahneleri degil , deniz gezmisinkielri izliyecegiz... ne yazikki deniz idamdan kurtulamiyacak :D üzgünüm ... Hayranlarina duyurulur.. suan yanilmiyorsam 1966 larda dizi.. idam edilisi 6 Mayıs 1972,
Ve sizlerle ölümünden önceki baze konusmalarini paylasmak istiyorum:
- "...Biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen Türkiye'nin bağımsızlığını temin edemedik. Bugüne kadar da bu özlem içinde kaldık."
-"...Öteden beri arz etmiş olduğum gibi, bu ülkede Anayasa’yı en fazla savunanlar bizleriz. Anayasa’yı ihlal edenlerse ortadadır. Anayasa’nın uygulanmasını isteyen gene bizleriz. Anayasa’yı uygulamayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. Ve yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler..."
-"...Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen de bu inancı taşıyorum. Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."[1]
-"Kısaca; Amerikan emperyalizmi yurdumuzda var oldukça bu talan devam edecektir. Türkiye’nin kalkınması için tek ve zorunlu şart Amerika’nın yurttan atılmasıdır. Hem Amerika, hem kalkınma olmaz. Kalkınma toplumsal bir sorundur. Türkiye’de Amerika var oldukça, toplum kalkınamayacak, fakat büyük zenginler, komisyoncular ve uşaklar olacaktır. Amerika yurdumuzda var oldukça, kalkınma değil, tam tersine açlık ve sefalet var olacaktır."
Bahar Abla, demek sen de bizim düşündüğümüzü düşünmüşsün...Yasemin konusunda...
Orada yatan insanın sevdiği değil akrabası, bir ahbabı bile olsa ne kadar üzülür insan, gözleri dolar; hatta en duygularını belli etmeyen insan bile böyle anlarda kendini ele verir...Ama bizim Yasemin maşallah, "ben geldim, ben geldiim, ahmeettt..." dedi, durdu...
Öyle bir söylüyor ve öyle bir ifadesi var ki, sanki "ahmet hadi ben geldim, geldiğimi gör, daha Ankaraya gidecem, sergiye yetişmem gerek" diyordu içinden...
Pabucumun Yasemini:hıhDuygusuz şahsiyet...
selam canlarim
mukocugum tum izleyicilerin cogu ayni kanida inanki
sanki orda yatan sevdigi adam degil,cocugunun babasi degilmis gibi bumbuz haldeydi yasmin
insafsiz yaso diye bosuna demiyoruz demi canim
pabucumun yasmini iste soguk nevale yasoo hanim(aslinda amedi haketmiyorsun biliyormusun):img-pilot :img-pilot
saygilarimla
arkadaşım sen dikkatli izlemedin galiba. :icon_whis
asıl dün öğrendik bizim denizin deniz gezmiş olmadığını.:img-yes:
bence bir kere daha dikkatlice izle.:img-wink:
arkadaşlar bu teorimi bi okuyun cok önemli...
her 5 bölümden sonra özel bölüm yapıolar...gelecek haftadan sonraki hafta özel bölüm olacak yani 20.bölümü cok heycanlı bitirmek zorundalar deil mi...şimdi ise teorim;
kolera hastalıının bir yan etkisi bilinç kaybıdır...fark ettiyseniz yasemin sacma repliği olan ben geldimi tekrarlardığında ahmet gözünü acıodu...ama bilinç kaybına ugrayıp hatırlamadığı için onu insanı görmeye pek fazla gayret etmedi..su an yasemini hatırlamıyor..ayla ise orada doktor..yasemin gidecek ayla ona yakınlasacak ahmette aylayla evlenecek ve muhtemelen 20.bölümün sonunda ahmet aylaya evlenme teklifi edecek o da kabul edecek...ayrıca dizinin adının hatırla sevgili olmasının altında yatan gerekte bu...
diye düsünüyorum sizce..
arkadaşım partiye üye oldular ama çıktıktan sonra deniz beni deniz gezmişle karıştırdılar dedi ya..izlemedin mi orayı...özellikle o sahne sırf seyirci için konmuştu..ama hala denizin deniz gezmiş olduğunu iddia ediyorsanız devam edin iddianıza..
Arkadaslar hepinizin izledigi gibi Deniz, Harun ve Ahmetin Kardesi Isciler Partisine üye oldular... ve bu demektirkir Deniz, Deniz Gezmis.... Yani bir zamanlar solcu oldugu icin idam edilen deniz gezmis... anlayacaginiz hatirla sevgili... yine üzücü bölümleriyle ekranlarda olacak....ve bu sefer riza ünsalin idam edilip edilmiyecegi sahneleri degil , deniz gezmisinkielri izliyecegiz... ne yazikki deniz idamdan kurtulamiyacak :D üzgünüm ... Hayranlarina duyurulur.. suan yanilmiyorsam 1966 larda dizi.. idam edilisi 6 Mayıs 1972,
hayır arkadaşım bizim deniz kesinlikle deniz gezmiş değil dün akşamda bunu vurguladılar zaten kayıt sırasında seni başka denizle karıştırdılar dedi harun bizim denizde evet ama onun soyadı gezmiş zaten heryerde isim karışıklığı oluyo dedi
bu sayede benim de içim rahatladı.:img-blush
öyle bişey olsaydı hem denize hem de meemede dayanamazdım.:icon_sorr
iyi ki deniz gezmiş değilmiş.:img-blush
Ask_Korsani
07-04-07, 20:45
valla orasini tam anlamadim...ben sadece bir merakla biyografisine baktim... ve inanilmayacak paralleller var ikisinin hayatlari arasinda...1947'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde doğmus...ortaöğrenimini çeşitli kentlerde, liseyi İstanbul'da okudu. 1966'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Gezmiş, henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı ve kendini dönemin eylemleri içinde buldu. 1965'de Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nin Üsküdar ilçesine üye oldu.
bu kadar tessadüf te biraz sacmalik bence...
neyse ben yalnis anlamisim herhalde :D yinede tsk
zaten bizim deniz ankarada da doğmadı hatta ankarayı hiç görmemişti yanlış hatırlamıyosam
bu arada bişey takıldı şimdi benim aklıma deniz defne ve ışıktan bi yaş büyük değilmiydi ya da ben mi öyle hatırlıyorum eğer büyükse deniz 1. sınıfı bitirmiş kızlarnasıl gidiyo ünüversiteye
Ya ben yaseminin annesini neden o kadar çabuk affettiğinide anlamadım..tamam annen zaten bizde konuşma demiyoruz....ama ne bilim biraz daha tavır yapabilirdi...bak ahmetim o haldeyken bile annesiyle konuşmadı...
Arzucuğum bu senaristler Yasemin'e çok yükleniyorlar bence... bir başrol oyuncusu ancak bu kadar geri teptirilip antipatikleştirilir...
Annesine öyle bir hışımla bakıp kızdı ki ömür billah bu barışmaz dedim... Ama Ada'ya Ahmet'in yanına gitti... aynen annesi ona ne söylediyse Ahmet'e söyledi "Ahmeet! bu mektubu okumuş olsaydım, sen de beni hastane de görmüş olsaydın ne değişecekti ha?! O durumdayken kendimizi nasıl düşünürdük?" he süphanallah! Nezahat ne dedi peki... aşağı-yukarı aynı şeyleri... hatta daha mantıklısını "Bitti demiştin. Necdet'le evlenmiştin. Bir anlamı yoktu vermemin." Tamam mektubu vermemesi yanlış çünkü bir başkasına ait... madem Ahmet'e belittiğin düşüncedesin o zaman annene o kadar sinirlenmen, Işık'a tavır yapman abartılı olmadı mı Yasemin karakterini yazan arkadaşlar???... en fazla "Seni anlıyorum... içinde bulunduğumuz durum seni böyle düşünmeye itmiş ama benim kızdığım ne olursa olsun mektubu bana vermemen..." diyebilirdi... işte Arzucuğum Ahmet'e belirttiği "gerçekçi" düşünceye sahip olduğu için baştan sona doğal olarak annesine hemen yumuşadı... Ama Ahmet öyle mi ya! "Yaşamımızın akışını değiştirdiğiniz" düşüncesine sahip... bu da hemen yumuşanacak bir düşünce değil tabi ki... Senaristler ve Yönetmenimiz.. hiçbir şey istemiyoruz sizden yalnızca gerektiği yerlerde Yasemin'in Ahmet'e biraz daha duygu dolu sözleri ve bakışları olsun yeter... hiç olmazsa bu kız gerçekten aşıkmış denir... birleştirmenizi de istemiyorum artık eskisi gibi...:icon_whis
arzu-başak
07-04-07, 20:51
her 5 bölümden sonra özel bölüm yapıolar...gelecek haftadan sonraki hafta özel bölüm olacak yani 20.bölümü cok heycanlı bitirmek zorundalar deil mi...şimdi ise teorim;
kolera hastalıının bir yan etkisi bilinç kaybıdır...fark ettiyseniz yasemin sacma repliği olan ben geldimi tekrarlardığında ahmet gözünü acıodu...ama bilinç kaybına ugrayıp hatırlamadığı için onu insanı görmeye pek fazla gayret etmedi..su an yasemini hatırlamıyor..ayla ise orada doktor..yasemin gidecek ayla ona yakınlasacak ahmette aylayla evlenecek ve muhtemelen 20.bölümün sonunda ahmet aylaya evlenme teklifi edecek o da kabul edecek...ayrıca dizinin adının hatırla sevgili olmasının altında yatan gerekte bu...
diye düsünüyorum sizce..
sen böyle deyince kafam karıştı...bana ahmetin hafızasını kaybetmesi falan çok saçma geliyordu hatta öğlen yazmıştım...yok artık o kadarda olmaz diye..ama senin yazdıklarını okuyunca...of ya içim sıkıldı..böyle birşey olmasın...evet ya dizinin adının hs olmasının bunla bir ilgisi olabilir..çok mantıklı...ama bu saçma böyel birşey yapmasınlar..ahmet hafıza kaybına uğradığı için aylayla evlenmesin..ama böyle olursa ahmetle ayla mulu olabilirler..nasılsa ahmet yasemini tanımıyor..bak bu taraftan bakınca aslında iyi...ama o zaman hayatı boyunca hafızasının yerine gelmemesi gerekiyor..vuslatcım hoş geldin...ne düşünüyorsun bu konuda canım...
Geçen bölümün ardından bu bölümün de klişelerle dolu bir bölüm olacağını zannediyordum ki; yanılmışım. Bu bölüm benim genel anlamda çok hoşuma gitti. Keyif alarak izlediğim bir bölüm oldu. Ahmet'in, o hüzünlü ve bir o kadar da tatlı şarkının eşliğinde(şarkının adını ve söyleyenini bilmediğim için yazamıyorum ama anladınız siz onu:img-yes: ) bileti yavaşça, nazikçe yere bırakması ne kadar da doyumsuz bir sahneydi. Bence sinema tadındaydı yani; sinema filmlerinde bile bu tip sahneler az yakalanır.
Şu son birkaç bölümdür Yasemin'e olan sevgim kat kat azalıyordu; ancak bu son bölümde Yasemin'e sempatim, sevgim gerçekten yine yerine geldi. Neden derseniz, benim onu sevmemem mümkün değil. Çok sevdiğim bir arakdaşıma benzetiyorum çünkü. Mimikleri, tavırları, saflığı yanında biraz da Beren Saat'en kaynaklanan fiziksel özellikleriyle tıpatıp arkadaşıma benzediği için, benim ondan hoşlanmamam hiçbir zaman mümkün değil. Tamam, arada sırada Beren Saat'in duyguyu veremediği sahneler oluyor; fakat bu beni bir Anti Yaseminci yapmaya yetmeyecek. Korkarım, dizide en çok sevdiğim karakter olan Ahmet'in bu denli üzülmesine sebep olması bile bu kararımı değiştiremeyecek; çünkü sevdim bir kere. İlk bölümde gördüğüm ilk kareden beri etkisi altına girdim ve çıkmaya niyetim yok. Bu, Aylavyucuların çoğunun yaptığı gibi şartlı bir sevgi de değil, şartsız bir sevgi. Yani hiçbir etki altına girmeden, görür görmez o karaktere duyulan bir sevgidir; mantıkla seçilen bir sevgi değil.
Özellikle, Hero ve Leandros'un aşkını öğrencilerine anlatıığı yerde, bir kez daha sevdim Yasemin'i. Evet, Ahmet'e gitmeyi tercih edemedi belki; ama Hero ve Leandros'un aşkını anlatırkenki yüz ifadesi ve gözlerinin hüznü bile beni ikna etmeyi başardı. Rüya ile sahnelerini görürken de bir kez daha arkadaşım geldi gözlerimin önüne ve yine içimden Beren Saat'e teşekkür ettim.
Ayla ise... Bilmiyorum, sevenleri var tabii; ama çağrılmadan Kıbrıscık'a gelmesi fırsatçılığa benzemiyor mu biraz da? Tamam, Ahmet onu arayıp sık sı kyardım istedi ve gelişine de sevindi; ama Ayla'nın çağrıldığını ben hatırlayamadım. Gerçi Ahmet'i kolareadan kurtardı ama olsun. Kesinlikle herhangi bir HS karakterine herhangi bir nefretim yok; ama Ayla'nın bir melek olmadığını da başından beri söylüyorum. Büyük ihtimalle Yasemin odaya girdikten sonra(bu arada odaya nasıl girebildi, o bence biraz mantık hatası olmuş) Ayla onu görecek ve bir meleklik daha yapıp(:img-hyste ) onu odadan kovacak. Bana öyle geliyor.
Çoğu arkadaş, son sahnede Yasemin'in duygusal olmadığına değinmiş. Ama Yasemin'in artık Ahmet'e çok yakın ilgi göstermeye yüzü bile olamayacağını biliyorsunuz. Yani hatırlarsanız, son sahneden önce de "Sevgilim" diye başladığı mektubu attı. Kendini bu anlamda suçlu hissediyor ve haklı da. Ayrıca koleranın vahimliğini o, kasabadakiler kadar bilmiyor. Sonuçta öyle bir derdi olmayan bir yerden gelmiş. Yalnız kasabada, "Burada hastane var mı?" diye sorması beni kopardı resmen:img-hyste Utanmasa, burada sağlık merkezi var mı diye soracak, o derece yani:)
Bu bölümde siyasi sahneler doyurucuydu bence. Ben özellikle çok az olmasına rağmen Defne&Deniz sahnesini beğendim. Kanımca çok iyi bir ikili olacaklar:img-in_lo Bu arada Sevim ve Mehmet'in başına da bir şey gelmesin sakın, Yaşar ve arkadaşları onlar için bir plan hazırlıyor gibiler.
sen böyle deyince kafam karıştı...bana ahmetin hafızasını kaybetmesi falan çok saçma geliyordu hatta öğlen yazmıştım...yok artık o kadarda olmaz diye..ama senin yazdıklarını okuyunca...of ya içim sıkıldı..böyle birşey olmasın...evet ya dizinin adının hs olmasının bunla bir ilgisi olabilir..çok mantıklı...ama bu saçma böyel birşey yapmasınlar..ahmet hafıza kaybına uğradığı için aylayla evlenmesin..ama böyle olursa ahmetle ayla mulu olabilirler..nasılsa ahmet yasemini tanımıyor..bak bu taraftan bakınca aslında iyi...ama o zaman hayatı boyunca hafızasının yerine gelmemesi gerekiyor..vuslatcım hoş geldin...ne düşünüyorsun bu konuda canım...
Arzucum böyle bişey olabilir mi sence de yani?
Ahmet bilinç kaybı yaşar, falan filan...
Kafam karıştı şimdi...
Akıl alacak bir tahmin ama olabilir mi bilmiyorum...
Ahmet'i sırf Yasemin onu görmeye gitsin diye kolera yapmadılar değil mi?
ben zaten en başından beri birleşmelerini istemiyordum.:icon_whis
gülşah belki sınıfta kalmıştır.:img-hyste
bak yaşarın adını duydum yine bana soldan soldan geliiyler :hıh
bu sayede benim de içim rahatladı.:img-blush
öyle bişey olsaydı hem denize hem de meemede dayanamazdım.:icon_sorr
iyi ki deniz gezmiş değilmiş.:img-blush
evt ya bide berk hakman asılışını izlemek vardı...
yok hatta öle olsaydı ben izleyemezdim herhalde:icon_sorr
yada salya sümük artık gerisini siz düşünün:img-hyste
HOSBULDUK ARZUCUGUM
valla arakdasin yazdiklari mantikli
ama bencede ahmetin hafizasini kaybetmesi banada sacma geliyor
zannetmiyorum ya amedin hafizasini kaybedipte aylaya evlenme teklifi yapacagini
yapacaksa bile ilerleyen bolumlerde iyilesince artik iyice yasminden tum umudunu kesince yapacagi kanisindayim
ama senaristimizin oyununada gelebiliriz,malum bizleri dort kose yapmayi cok severlerde:img-pilot :img-pilot
saygilarimla
aynakolik_fatma
07-04-07, 20:59
diye düsünüyorum sizce..
bu gerçekten çok ilginç bir fikir
ama beni çok heyecanlandırdığı kesin
hiç aklıma gelmemişti doğrusu
ahmet ayla ile yasemine inat olsun diye evlenebilirdi
yada yasemini unutabilmek için
dediğin gibi olursa dizinin ismiyle bağdaşmış olur gerçekten:good:
nil bacım o zaman beraber ağlaşırdık.ühühü:sad53:
allah korusun ya.düşünmesi bile ürkütüyür insanı.:icon_sorr
papucumun maydanozu :icon_whis :img-hyste
arzu-başak
07-04-07, 21:00
Arzucuğum bu senaristler Yasemin'e çok yükleniyorlar bence... bir başrol oyuncusu ancak bu kadar geri teptirilip antipatikleştirilir...
Annesine öyle bir hışımla bakıp kızdı ki ömür billah bu barışmaz dedim... Ama Ada'ya Ahmet'in yanına gitti... aynen annesi ona ne söylediyse Ahmet'e söyledi "Ahmeet! bu mektubu okumuş olsaydım, sen de beni hastane de görmüş olsaydın ne değişecekti ha?! O durumdayken kendimizi nasıl düşünürdük?" he süphanallah! Nezahat ne dedi peki... aşağı-yukarı aynı şeyleri... hatta daha mantıklısını "Bitti demiştin. Necdet'le evlenmiştin. Bir anlamı yoktu vermemin." Tamam mektubu vermemesi yanlış çünkü bir başkasına ait... madem Ahmet'e belittiğin düşüncedesin o zaman annene o kadar sinirlenmen, Işık'a tavır yapman abartılı olmadı mı Yasemin karakterini yazan arkadaşlar???... en fazla "Seni anlıyorum... içinde bulunduğumuz durum seni böyle düşünmeye itmiş ama benim kızdığım ne olursa olsun mektubu bana vermemen..." diyebilirdi... işte Arzucuğum Ahmet'e belirttiği "gerçekçi" düşünceye sahip olduğu için baştan sona doğal olarak annesine hemen yumuşadı... Ama Ahmet öyle mi ya! "Yaşamımızın akışını değiştirdiğiniz" düşüncesine sahip... bu da hemen yumuşanacak bir düşünce değil tabi ki... Senaristler ve Yönetmenimiz.. hiçbir şey istemiyoruz sizden yalnızca gerektiği yerlerde Yasemin'in Ahmet'e biraz daha duygu dolu sözleri ve bakışları olsun yeter... hiç olmazsa bu kız gerçekten aşıkmış denir... birleştirmenizi de istemiyorum artık eskisi gibi...:icon_whis
Evet ya ben bir başrol oyuncusu daha tanımıyorum bu kadar sevilmeyen...acayip acauip replikler yazıyorlar bizde deli oluyoruz....baharcan çok güzel açıklamışsın yaseminle ahmetin annelrine olan tavırlarını....evet ahmet annesinin yaseminin hastaneye geldiğini söylememesinin onun hayatını değiştirdiğini düşünüyor ve tepkiside o yüzden büyük...aynen canım bende artık birleşsinler istemiyorum...ama ne bilim izlerken bu kız hakkaten ahmete aşık demek istiyorum..bu bölüm necedete bile daha duygulu baktı ya...
yani ben bunu hemen anladım...cok ii hatırla sevgili isleyicisimdir..yaseminin ahmetin yanına yalnız gidecegini bilmistim mesela..ayrıca kimse fragmanda necdetin baktığı gazeteci kızın gazeteci olduunu düsünmemisti..ama ben bunu düsündüm...eer ünlendilerse mutlaka gazete isimleri cıkacaktır..
arkadaslar ilerideki bir bölüm kesinlikle rıza ile sevketin karsılasması ile bitecek hangi bölüm bilmiyorum ama mutlaka rıza ve sevket karsılasacak ve bölüm bitecek...
keriman şoföre asık olacak...
ayla ile ahmetin cocugu olmucak..
necdet meyraya asık olacak ve rüyanın ahmetin kızı olduunu bile bile ahmete kendisi söyleyecek...
heeey adamım noluyo ?hippilğemi geçiyiz?iyi walla 1970 ler bi gelsede görsek o zamanın modasını.:img-wink: ..walla ahmet kanımca öyle giyinemez çünkü ozaman biraz karta kaçmış olur artıkın:img-yes: :img-yes: tabi yaseminin çektirdiklerine dayanamayıp ölmezse ..:sad53: ..ama deniz harun filan öyle giyinir umarım ay gelde ağlayarak izle şimdi o diziyi..mümkünaatı yok anacım:img-hyste :img-hyste
..hepsi böğrüne kadar açık gömlek,genişliği 5 metre olan pantolonlar ve dar şeyler giyecek de ben onların oldugu sahnelerde ağlayacam.pehpehpeh heeyt....:img-hyste :img-hyste artık gül gül ölürüm düşünemiyorum bile .mesela ahmet gidermiş bol paça pantolonlarla kıbrıscıkta turlarmış.
babam anlatiyi..1970 lerde dönemiin delikanlıları arasında en moda olan şey neymiş biliyirmisiniz? mercedesin logosundan bozma bir kolye..:img-hyste
duyda inanma...babamlar mercedes kolyeyi satın alırmış.. durumu olmayanlarda gidermiş arabalardan söker ,uzun zincire geçirir öyle takarlarmış.kocaman mercedes amblemi.yuh artık :img-hyste başka kolye çeşidi mi yokmuş..üniversitede filan çok modaymış öyle şeyler.ama herhalde her senenin kuşağını kapsamıyor böyle şeyler ve herhalde her okulda yokmuşki..dayım der biz öyle bi şey yapmazdık biz daha çok saç uzatırdık der..walla benim ailemde biraz garip ayol..şimdi farkettim ne bu şimdi?hiç normal insan yok möu benim ailemde waw ..yuh .aboww .ne oliy ya ?şimdi farkettim ..amaninnnn...
evt ya bide berk hakman asılışını izlemek vardı...
yok hatta öle olsaydı ben izleyemezdim herhalde:icon_sorr
yada salya sümük artık gerisini siz düşünün:img-hyste
valla nilc,m kk izleyenler bilir berk ordada o dar ağacından son anda döndü yanından falan geçti kk da ilk kez izlemiştim ben onu 8 bölüm bile yetti bağlanmaya burda gerçekten giderse o ağaca ben izlemeye dayanamam heralde :icon_sorr :sad53: :icon_sorr :sad53:
nil bacım o zaman beraber ağlaşırdık.ühühü:sad53:
allah korusun ya.düşünmesi bile ürkütüyür insanı.:icon_sorr
papucumun maydanozu :icon_whis :img-hyste
sinemcigim selam
valla o zaman forumcak aglariz uhuhuuu
ya dusunmesi bile beni korkutuyor,allah korusun ya
pabucumun maydanozlari
teo
pastanin her cesidini deneyen gorgusuz suh hatun:img-hyste :img-hyste
saygilarimla
gamze gizem
07-04-07, 21:04
yha bnce film siyasi konular içermemeli.Ben şiir sever olarak şairler arası ayrımın yapılmasına karşıyım ve bn filmde siyaseti diil aşkı ararım.
neresi şuh onun be?papucumun şuhu :img-hyste
of fena oluyorum berkin o durumda olduğunu düşünce.oooof:icon_sorr
kara kız o kadar yimek yedi.iyi yine formunu korumuş.başkası olsa duba gibi olmuştu.:img-hyste
heeey adamım noluyo ?hippilğemi geçiyiz?iyi walla 1970 ler bi gelsede görsek o zamanın modasını.:img-wink: ..walla ahmet kanımca öyle giyinemez çünkü ozaman biraz karta kaçmış olur artıkın:img-yes: :img-yes: tabi yaseminin çektirdiklerine dayanamayıp ölmezse ..:sad53: ..ama deniz harun filan öyle giyinir umarım ay gelde ağlayarak izle şimdi o diziyi..mümkünaatı yok anacım:img-hyste :img-hyste
..hepsi böğrüne kadar açık gömlek,genişliği 5 metre olan pantolonlar ve dar şeyler giyecek de ben onların oldugu sahnelerde ağlayacam.pehpehpeh heeyt....:img-hyste :img-hyste artık gül gül ölürüm düşünemiyorum bile .mesela ahmet gidermiş bol paça pantolonlarla kıbrıscıkta turlarmış.
babam anlatiyi..1970 lerde dönemiin delikanlıları arasında en moda olan şey neymiş biliyirmisiniz? mercedesin logosundan bozma bir kolye..:img-hyste
duyda inanma...babamlar mercedes kolyeyi satın alırmış.. durumu olmayanlarda gidermiş arabalardan söker ,uzun zincire geçirir öyle takarlarmış.kocaman mercedes amblemi.yuh artık :img-hyste başka kolye çeşidi mi yokmuş..üniversitede filan çok modaymış öyle şeyler.ama herhalde her senenin kuşağını kapsamıyor böyle şeyler ve herhalde her okulda yokmuşki..dayım der biz öyle bi şey yapmazdık biz daha çok saç uzatırdık der..walla benim ailemde biraz garip ayol..şimdi farkettim ne bu şimdi?hiç normal insan yok möu benim ailemde waw ..yuh .aboww .ne oliy ya ?şimdi farkettim ..amaninnnn...
Ya Ahmet genç olaydı o zaman da hippi olaydı ya... Cansel'e de pek gider hani güneş gözlükleri uzun saçlar bol gömlekler dar pantolonlar sakal saç falan:img-pilot
Ya bu Ahmet kişisi kaç yaşında arkadaşlar? Yasemin kesin 1941 doğumlu onu biliyorum bir arkadaş 34 lü Ahmet falan demiş o kadar sanmıyorum aralarında 7 yaş olduğunu... 5 yaş diye tahmin ediyordum ama sizce kaç ya? Valla 80lere gelindiğinde çok da kart olmasın Aamedim:img-pilot
arzu-başak
07-04-07, 21:07
Arzucum böyle bişey olabilir mi sence de yani?
Ahmet bilinç kaybı yaşar, falan filan...
Kafam karıştı şimdi...
Akıl alacak bir tahmin ama olabilir mi bilmiyorum...
Ahmet'i sırf Yasemin onu görmeye gitsin diye kolera yapmadılar değil mi?
of mukocum valla bu olasılığı düşününce bile içim sıkıldı desem..
mantıklı gelmeye başladı bu fikir..seninde dediğin gibi ahmeti sırf yasmin oraya gelsin diye kolera yapmadılar değilmi...
valla vuslatcım benim aklıma yatmaya başladı bu fikir...
Dün akşam Beren'in son sahnedeki oyunu çok vasattı.
Ben üzgün bir sevgili duygusunu alamadım.
Sevdiği adam ölüm döşeğinde sadece ben geldim diyor.
Tamam replik bu olabilir ama duygu katmalıydı.
Gözleri dolmadı bile orada hasta olan Yasemin olsaydı.
Ahmet elini tutar,ağlar bir dolu söz söylerdi.
yaf şu maydonozu kime diyonuz siz ben anlayamadım arada bi görüyom maydonoz lafıda?:img-help:
nilim selam kusum
maydonazo ben cilkardim teo icin,simdide su dun aksam pastaneye gelen gorgusuz suh hatun varya onlardan bahsediyoruz:img-wink: :img-wink:
saygilarimla
maydonoz teo oliiiyy yııvruum:img-hyste
kara kız da börülce olsun.:img-hyste
hepsine bi sebze adı verelim.hehe:img-pilot
mantıklı gelmeye başladı bu fikir..seninde dediğin gibi ahmeti sırf yasmin oraya gelsin diye kolera yapmadılar değilmi...
arzucugum
valla inanmak gelmiyor icimden,tamam mantikli bir yaklasim ama yinede icime sindiremiyorum ya
yok biz icimizi rahat tutalim derim,evlenecekse amed aylayla iyilestikten sonra evlensin,yasminden bir darbe daha yedikten sonra(zaten acilarin cocugunun yemedigi darbe kalmadida):icon_sorr :icon_sorr
saygilarimla
ahmetin hafıza kaybı nedenyle falan aylayla evlenmesi falan olursa yuhh derim yani..aylayla evlensin tamam ama iyice yeşilçamdan fırlama oldu böle yaa:(..ne o öyle...yok bi de şey yapsalardı..ahmet hafızasını kaybetsin..ondn sonra ayla kendini ben senin sevgilinim evlenicektik falan die tanıysın..hehhtam olsun yani:img-huh:
meltem-cmbl
07-04-07, 21:16
ay cnm babamda şimdi söledii arabalardan sökerlermişş diyoki o zmanlarda bi mercedes arabasında o amblemi göremessinn hep kırıp aldıkları içinn:img-hyste dedim kocaman şeyi nasıl takiyiler:img-hyste :img-hyste
neresi şuh onun be?papucumun şuhu :img-hyste
of fena oluyorum berkin o durumda olduğunu düşünce.oooof:icon_sorr
kara kız o kadar yimek yedi.iyi yine formunu korumuş.başkası olsa duba gibi olmuştu.:img-hyste
sinemim canim
ya suh degil ama fenada sayilmazdi yani,necoyuuu nasilda kesti yandan gecerken:img-hyste
valla dedigin gibi tum pastalari denedi(ana biz o kadar yesek duba oluruz bacim yahu) gorgusuz pabucumun maydanozu:img-hyste :img-hyste
berkin o durumda oldugunu dusununce insan ne tuhaf oluyor demi:img-help:
saygilarimla
Aslında bu hep bizi şaşırtan bi dizi oldu...
Hep beklemediğimiz, hiç ummadığımız şeyleri yaptılar,yaseminin davranışları hariç:hıh
Gerçi bunu da tahmin ettik(bilinç kaybı meselesini) ama bilemiyorum...
Valla o zaman Yasemin söyler Ahmete...
Hatırla sevgiliiii
o mesut geceyiiiii
çamların altındaaaa
verdiğin buseyiiii
beni leyla ettiiiinnn
mecnun olasınnn
aşkımı inkar edersen
Allah'tan bulasınnn...
:img-pilot
arzu-başak
07-04-07, 21:18
Dün akşam Beren'in son sahnedeki oyunu çok vasattı.
Ben üzgün bir sevgili duygusunu alamadım.
Sevdiği adam ölüm döşeğinde sadece ben geldim diyor.
Tamam replik bu olabilir ama duygu katmalıydı.
Gözleri dolmadı bile orada hasta olan Yasemin olsaydı.
Ahmet elini tutar,ağlar bir dolu söz söylerdi.
melalim işte benim demek istediğimde bu..onun yerinde ahmet olsaydı bak o sahne nasıl oluyordu...herkes çok etkilenirdi ben ağlardım hemen....yani suratında hiç bir ifade yok kızın..orda yatan sevdiği aşık olduğu adam ahmetmi..yoksa yedi yabancımı...çokmu şey istiyoruz ya...azıcık duygu o kadar...
yani ben bunu hemen anladım...cok ii hatırla sevgili isleyicisimdir..yaseminin ahmetin yanına yalnız gidecegini bilmistim mesela..ayrıca kimse fragmanda necdetin baktığı gazeteci kızın gazeteci olduunu düsünmemisti..ama ben bunu düsündüm...eer ünlendilerse mutlaka gazete isimleri cıkacaktır..
arkadaslar ilerideki bir bölüm kesinlikle rıza ile sevketin karsılasması ile bitecek hangi bölüm bilmiyorum ama mutlaka rıza ve sevket karsılasacak ve bölüm bitecek...
keriman şoföre asık olacak...
ayla ile ahmetin cocugu olmucak..
necdet meyraya asık olacak ve rüyanın ahmetin kızı olduunu bile bile ahmete kendisi söyleyecek...
her dediğine kabul ;ama şu son iki satıorın inşallah gerçekleşmez..inşallah ya gitsin yasemin nire gidiyosa gitsin onu takan yok ;amma velakin rüya yı ayırmasın necdetten.nayııııır olamaz..istemem.ne gereği var canım şimdi son iki satırda söylenenlerin gerçekleşmesinin ?hem necdetin gerekçesi ne olabilir?ssırf aşık oldu diye mi?hayatta inanmam..aşıkj oldu diye rüyanın ahmedin kzı oldugunum usöyleyecek?ayrıca o meyra diil arkadasım bence meyra biz necdetçilerin gazabından korktuğu için giremedi diziye.bunu göze alamadı:img-hyste şimdi şu bayan büst korksun bizden..İSTEMEM BEN kurabiye canavarı kılıklı kızı..
evet fena değildi kara kız(börülce :))
vallahi çok üzülürdüm denize ve meemede :icon_sorr
hem onları seviyorum hem de kötü bi olay.:icon_sorr
melalim işte benim demek istediğimde bu..onun yerinde ahmet olsaydı bak o sahne nasıl oluyordu...herkes çok etkilenirdi ben ağlardım hemen....yani suratında hiç bir ifade yok kızın..orda yatan sevdiği aşık olduğu adam ahmetmi..yoksa yedi yabancımı...çokmu şey istiyoruz ya...azıcık duygu o kadar...
İlk defa Beren bu kadar vasat bir performans gösterdi.
19 bölüm boyunca duygusal bir sahnede ilk kez bu kadar kötüydü.
Mesela babası tutuklanıp götürülürken ki sahnede gayet iyi bir performans sergilemişti.
Ama dün gece ki o önemli sahnede neden bu kadar kötüydü anlamış değilim.
Çok öenmli bir sahne ve iyi olması gerekiyordu.
maydonoz teo oliiiyy yııvruum:img-hyste
kara kız da börülce olsun.:img-hyste
hepsine bi sebze adı verelim.hehe:img-pilot
sinemcigim
maydanoz -teo
nane- lale
neco -kereviz
riza -patates
keriman-lahana bebek
kerimanin soforu-patlican
ruya-bal gozlum
yasmin-domates
nezahat-kirmizi biber
pastanede suh karuu-kabak cekurdegu
amed-incir
saygilarimla
Anacım uğraşmayın, dilinizi yoruyorsunuz pardon elinizi..Yasemin böyle işte...
Ahmet olsa nasıl oynardı...
hayatta gitmezdi Yaseminin yanından...
Yasemin Ahmet farkı:img-hyste
Ahmet&İncir, kanımca süper olmuş:good: Ayla-Limon da iyi olurdu bence:img-hyste İsteyen iyiye de yorabilir yani, "ayılana gazoz bayılana limon" olayı:img-yes:
Anacım uğraşmayın, dilinizi yoruyorsunuz pardon elinizi..Yasemin böyle işte...
Ahmet olsa nasıl oynardı...
hayatta gitmezdi Yaseminin yanından...
Yasemin Ahmet farkı:img-hyste
mukocugum haklisin tatlim
klavyedeki ellerinize yazik ,yasmini degistiremezsiniz difriz kilikli)
aa amedi birak canim o olsa hic birakip gidermiydi sevdicegini:img-in_lo :img-in_lo
( o yuzden bosuna yormayin o tatli caninizini degmez yaso icin,sallayin gitsin sevda tepesinden asagiya):img-hyste :img-hyste
saygilarimla
bu da benim menüm :img-pilot
aamed:elma şekerim
yasemin:kabak :hıh
necdet:semizotu
şivket:asabi patlıcan
selma:vişne
rıza:kavun:img-hyste
nezoş:kiraz
sivim:çileğim:img-blush
meemed:şeftalim
vs...:img-pilot
t-o-r-t-u-r-a
07-04-07, 21:28
ya arkadaşlar yaşarın gerçek adını bilen varmı birde resimler bölümüne daha çok yaşar ve ışık resmi eklermisiniz ya
yasemin-domates...
süper yaaa:):)...
oooo ahmetle yasemin arasındaki fark sağcılarla solcular arasında bile yok bee:)...
uçurum gibi onların arasındakii..:)
ahmet aylayla evlenirken ayla gelnlik giyer dimii??
düğünleri nerde olur acabaa..adada falan mı..yoksa kıbrıscıkta mı..:)
allahım düşündüğüm şeye bak...siz sebze muhabbeti yapıyosunuz ben araya aylayı sokuyorumm:):)
Diziyi izleme sebebim artık Cansel ve siyasi kısım arkadaşlar...
Oradaki aşk inandırıcılığını kaybetti çoktaaannnn...
Aşksa tabiii:hıh
Neyse bu bir dizi, onlar da birer hayali karakter...
Cansel'i düşüneyim ben:img-in_lo
bu da benim menüm :img-pilot
aamed:elma şekerim
yasemin:kabak :hıh
necdet:semizotu
şivket:asabi patlıcan
selma:vişne
rıza:kavun:img-hyste
nezoş:kiraz
sivim:çileğim:img-blush
meemed:şeftalim
egzantrik :img-hyste ya şu manava döndürdünüz valla burayı ya :img-hyste
semizotu ve necdet ne alaka çok güldüm ya:img-hyste
şeboist, bu dediğin balkabağı galiba değil mi:icon_whis Selmaya da vişne süper gitmiş. Aslında kızınca zehir gibi oluyor; ama şarap gibi kadın yani. Kanımca dizideki en güzel bayanlardan biri. Şimdi tabii daha yaşlanmış gösteriyorlar; ama özellikle 11. bölümde fıstık gibiydi Ayda Aksel:)
ahmete niye incir dedin sinope merak ettim de..ve evet ayla limon olsa daha iyi olurdu..
yasemin de kereviz..
haa maydonoz onlar:D:D
maydonozlar demekki vurulcaklar listesindekiler oluyor yani?
vuslat ablacım uydurmalar güzel olmuş;) ama ahmetinki neden incir?:D:D
onlara bence sebze ismi uydurmayalım:D:D
sinemcim o şuh kadının sebze ismi: karnıkara olsun:D:D:D
ehehehe sinope harika olmuş:img-hyste
aamete incir süper yakışmış yalnız kutluyorum:img-hyste
narcissa saolasin canim
ee gercekleri soylemek gerekirse incir gibi(anlayin artik):) :) karizma anlayiverin yahu:img-wink:
saygilarimla
yaşarın gerçek adı umut kurt..bkm oyuncusu kendi..
beynelmilel de oynamıştı ve orda solcuydu..ya da devrimci..onu izlediğim için şiödi o halleri aklıma geliyor..
arzu-başak
07-04-07, 21:32
sinemcigim
maydanoz -teo
nane- lale
neco -kereviz
riza -patates
keriman-lahana bebek
kerimanin soforu-patlican
ruya-bal gozlum
yasmin-domates
nezahat-kirmizi biber
pastanede suh karuu-kabak cekurdegu
amed-incir
saygilarimla
vuslatcım bu yazdıklarının üstüne birşey söylemeye gerek yok kanımca...yalnız kerimana lahana bebek...süper yani...
yosonunkide süper tam uyuyor...
birde şu pastanedeki kıza kabak çekirdeği demişsin ya ne diyim
e işte ahmet farkı..incir.....
mukom haklısın boşuna yoruyoruz yasmin konusunda kendimizi...ama ne yapayım sinirleniyorum...
hayır canım bal kabağı değil bildiğimiz kabak. :hıh
evet vişneyi severim o yüzden vişne dedim ona.:img-blush
çok tatlı bi kadın o da.:img-yes:
bilmem birden aklıma semizotu geldi necdet için.:img-hyste
Necdet ve semizotuuu...
Sineeeemmm, canım ne yaptın sen bacım:img-hyste
Şimdi ben semizotunu çok severim; her çeşit salatasını yaparım, ot olarak kullanırım:img-hyste yemeğini yaparım...
Şimdi her yememde aklıma Necdet gelecek :img-hyste
hayır canım bal kabağı değil bildiğimiz kabak. :hıh
evet vişneyi severim o yüzden vişne dedim ona.:img-blush
çok tatlı bi kadın o da.:img-yes:
bilmem birden aklıma semizotu geldi necdet için.:img-hyste
Ha bir anda geldi yani:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Necdet semizotu ya tam geyik olduk vıcık vıcık:img-hyste ben çok severim semizotunu:img-blush :img-pilot
kara kız:soya fasülyesi :)
lale:tatlı üzüm
ayla:ananas:img-pilot
kamil:hınzır dolma biber
keriman:kıskanç isot
tama arkadaslar o zaman her birlikte tum karakterlere beraber isim koyalim
yasemin-domates
teo-maydanoz
kerima-lahana bebek
necooo-semiz otu
lale-limon
mehmet-seftali
......... visne(su an hatirlayadim isminide)
amed-incir(malum incirler cok tatli olurlarda) haydi digerleri icin