Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-9

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

spdr
07-04-07, 22:00
ben argo konuşuken değil de başka şekilde düşündümm:icon_whis
naaber yasoo-bebişimz nasıl bugüünn.....
vs vs..şeklinde bir konuşma tarzının olucaanı düşündümm..
anladın sen onuuuu:icon_whis :img-yes: :img-wink:

muko88
07-04-07, 22:01
Hıııı....Sizi sizii....
Sinem, Vuslat ve Merve üçlüsü...Hala kaynatıyosunuz bacılarım...Ben gittim, dizimi izledim, hatta bi ara uyukladım, rüyamda sizi gördüm, geldim ama siz hala burda tam gaz devam ediyorsunuz...
Konu ne?

sinope
07-04-07, 22:03
:good: aynen ablacım:good:

Ahmet harab oldu zaten kuzucuk annem izlerken bir ayrı ağlıyor çocuğun hallerine ama gerçekten adamın başına gelmeyen kalmadı!
İlk bölümlerde falan çok kızmıştım michelle'le bir yakınlıklar yasmişe michelle'i gezireceğim nereye gidelim diye sormalar falan gıcık gıcık ya bu dizide bir de kimse kimsnein ona aşık odluğunu idrak edemiyor. şimdi ahmetin yerinde ben olsam yaseminin ilk bölümdeki hareketlerinden falan çok rahat sezerdim ilgisi olduğunu ne alaka dfterden öğrendi arkadaş...
denizle defne de öyle deniz resmen sen zaten çok güzelsin dedi sonra kıvırdı kerata gerçi ama yuh yani defne halen anlamadı:icon_whis
zaten yasemin mevzuna girmiyorum yıllarca necdetle aynı evde yaşa bir de daha öncesi var tabi o kadar belirti göstersin sen halen anlama yuh yasmiş yuh sana kızım:hıh

artık bunlardan hayır yok biz gider gezeriz ablam:img-pilot

mervecigim bu yasminin ne yaptigini inanki kendide bilimiyor
ya evet necdetle senelerdir ayni cati altinda yasiyorlar neconun ona asik oldugunu bile anlamadi iste domates diye bosuna demiyorum ya
tabi canim onlar oralarin kiymetini bilemediler,ama biz kadir kiymet biliriz evelallah:img-wink: :img-wink:
amedin dun aksamki o bitkin hali gozumun onunden gitmiyor,bizim domateste gitmis yanina gel geldim demezmi:img-pilot :img-pilot ya sabir allahim dedim
saygilarimla

narcissa
07-04-07, 22:03
ben argo konuşuken değil de başka şekilde düşündümm:icon_whis
naaber yasoo-bebişimz nasıl bugüünn.....
vs vs..şeklinde bir konuşma tarzının olucaanı düşündümm..
anladın sen onuuuu:icon_whis :img-yes: :img-wink:

anladım ben onu canım benim:img-hyste ahmet kızarıp bozarır kıyamam ben ona:img-hyste

Mukocum konu ortaya karışık önce dizideki herkese bir meyve sebze adı taktılar(vuslat ablamla sinem ikilisi) sonra ahmetin hippiliğinden çıktık gene en son öyle takılıyoruz:img-hyste

spdr
07-04-07, 22:04
gizemli gördüm seniiii ivy:icon_whis
böyle olunca daha çok merk ediyorum ben yaa:icon_whis

slm mukocumm.
gerçi sen baağa pek ilgi göstermedin yaaa..:hıh
niiiysee..
karakterlere isim veriliyordu en son kanımcaa:icon_whis

narcissa
07-04-07, 22:06
mervecigim bu yasminin ne yaptigini inanki kendide bilimiyor
ya evet necdetle senelerdir ayni cati altinda yasiyorlar neconun ona asik oldugunu bile anlamadi iste domates diye bosuna demiyorum ya
tabi canim onlar oralarin kiymetini bilemediler,ama biz kadir kiymet biliriz evelallah:img-wink: :img-wink:
amedin dun aksamki o bitkin hali gozumun onunden gitmiyor,bizim domateste gitmis yanina gel geldim demezmi:img-pilot :img-pilot ya sabir allahim dedim
saygilarimla

evet ablacığım ya başka laf bulamadı gitti ben geldim ben geldim ne desin ahmet geldiysen geldin bravo alkış kutluyoruz Yasemin nobel ödülünü aldın!
Ne bekliyordu yani adam hasta orda ölümle pençeleşiyor vücut ısısı 34 olmuş gözünü açamıyor insan ne yapar o durumda... ohh bir de bir güzel gezdi zaten kasabayı bizim domates sinir oldum dün ona ben aynen ya sabır çekiyoruz burada:icon_whis

sinope
07-04-07, 22:06
Hıııı....Sizi sizii....
Sinem, Vuslat ve Merve üçlüsü...Hala kaynatıyosunuz bacılarım...Ben gittim, dizimi izledim, hatta bi ara uyukladım, rüyamda sizi gördüm, geldim ama siz hala burda tam gaz devam ediyorsunuz...
Konu ne?

mukocugum konumuz ne biliyormusun bizim dizi karakterlerine birer isim taktik
valla muhabbetin bu aksam gercekten tadina doyulmaz
sende gidip dizimi izledin be kusum,bizde burada gulmekten yerlerde surunuyoruz,valla tam gaziz ki sorma gitsin
kizlarda yok oldular nilim yok,arzucugum gece gelebilirim demisti oda gelmedi,melalim yok,kayiplar firarda bu aksam anlayacagin
saygilarimla

sinope
07-04-07, 22:09
ismimi vermesemde bana kısaca ivy deyin arkadaşlar:img-yes:

aa bak simdi olmadi burda beraber yazacaksak,beraber yorum yazacaksak,guleceksek,aglayacaksak anca beraber kanca beraber
valla kaytarmak yok(gercek ismini alabilirmiyiz lutfen,zaten surada bayan bayana yazisip duruyoruz,yorum yapiyoruz)
saygilarimla

narcissa
07-04-07, 22:12
aa bak simdi olmadi burda beraber yazacaksak,beraber yorum yazacaksak,guleceksek,aglayacaksak anca beraber kanca beraber
valla kaytarmak yok(gercek ismini alabilirmiyiz lutfen,zaten surada bayan bayana yazisip duruyoruz,yorum yapiyoruz)
saygilarimla

:img-hyste :img-hyste kızdırmayalım ivy vuslat ablamı:img-wink:
muhabbeti tavan yaptık zaten:img-polic

sinope
07-04-07, 22:13
evet ablacığım ya başka laf bulamadı gitti ben geldim ben geldim ne desin ahmet geldiysen geldin bravo alkış kutluyoruz Yasemin nobel ödülünü aldın!
Ne bekliyordu yani adam hasta orda ölümle pençeleşiyor vücut ısısı 34 olmuş gözünü açamıyor insan ne yapar o durumda... ohh bir de bir güzel gezdi zaten kasabayı bizim domates sinir oldum dün ona ben aynen ya sabır çekiyoruz burada:icon_whis

mervecigim valla yasmini dun gece amede o sekilde soru sorarken yeminle girtlaklamak istedim,insan bir elini tutar,atesi olup olmadigini zaten anlarsin o zaman,ama yok ben geldim amed ben domatesin geldi:img-hyste :img-hyste
saygilarimla

spdr
07-04-07, 22:14
korkarım ben o saatlerde ders çalışıyor olucaaam:icon_sorr
hemen eklesen de okuyup çıksam süperr olurduu:icon_whis

ha bi de yasemin kaç defa daha tekrarlıycak ben geldim diye meraktayımm....
yani her yönden mantıksız aynı şeyleri tekrarlaması daa...
ahmet gözlerini zar zor açabiliyor...
faydası olacak bişi söyliyceksen hemen söööle dimii..
uyanmasını mı bekliyo nedir anlamadım kiii...:icon_whis :img-yes:

ha narcissa benim adım ayşe...böyle seslen istersen bundan sonraaa:img-wink:

muko88
07-04-07, 22:15

slm mukocumm.
niiiysee..

Ayşemmm, seni son anda görüverdim bacım...
Ayıp ettin ben mi sağa ilgi göstermiyorum:icon_sorr
Karakterlere isim takmaya başlamıştınız ben çıkarken, şimdi de taktığınız isimlere mi takıyorsunuz:img-hyste

narcissa
07-04-07, 22:15
mervecigim valla yasmini dun gece amede o sekilde soru sorarken yeminle girtlaklamak istedim,insan bir elini tutar,atesi olup olmadigini zaten anlarsin o zaman,ama yok ben geldim amed ben domatesin geldi:img-hyste :img-hyste
saygilarimla

evet ablam ahmet zaten geçmiş kendinden muhtemelen yasmişin geldiğini hatırlamayacak zaten önümüzdeki bölüm...:icon_sorr
amaan yasmiş geldi de ne oldu? bir işe yaradı sanki... :hıh
bari mektubunu bıraksa da bir işe yarasa ahmet de iyi olunca okusa ama yok onu da akıl etmez şimdi bizim domates:img-hyste

narcissa
07-04-07, 22:18

bu arada sinopee beni hiç maasimedin....(önemsemedin yanii-kayseride bööle deniirr:icon_sorr )
tamam ben de abla demem sanaa:icon_sorr :icon_sorr

tamam ayşecim:good:

yazıyorum şuan işte bakalım nasıl bağlayacağım biter herhalde birazdan eklerim:img-wink:

Yasmişin dünkü saçmalıklarına daha fazla yorum yapmak istemiyorum ya ben... her bölüm birini saçmalatıyorlar geçen bölüm de ahmet kafayı bozmuştu:img-pilot
bir sağlam necdet bi de bizim lokum amcamız kaldı aralarında:icon_sorr

sinope
07-04-07, 22:19

bu arada sinopee beni hiç maasimedin....(önemsemedin yanii-kayseride bööle deniirr:icon_sorr )
tamam ben de abla demem sanaa:icon_sorr :icon_sorr

aysecigim (ISMINI SIMDI OKUDUM)
ay canim benim kiyamam valla ,yalnis anlasilma oldu inanki yoksa ben kimseye karsi kirici olamam tatlim,kusuruma bakma inanki bilincli olarak yapmadim
valla domates bu gidisle rahat amed kendine gelene kadar takilmis plak gibi tekrarlar durur
tatlim sakin yalnis anlama olurmu aysem benim:img-blush :img-blush
ahh yaso ahh yaktin incirli,elmali sekerimizin basini
saygilarimla

blue ivy
07-04-07, 22:22

slm mukocumm.
niiiysee..

ay ben şimdi gizemli mi oldum süper ya heyecanlandım şimdi:img-cool2 uzun bir ismim varda. bu arada nili werdanin öz ablası olarakda tanıyabilirsiniz
bu arada emineye bir sebze daha buldum cherry domatez:img-in_lo

yamisis
07-04-07, 22:23
yahu nie ahmet incirli elma şekeri gibi garip bir kombinleme oliy de necdet niye semiz otu oliyi?ayıp ayıp..kayırmayın arkideşler lütfen ..necdeti nie kayiriyonuzki? ne istiyinz? kabak ..beğendim..yasemine uymuş..hatta ekşili kabak olsun daha iyi bile olur..ha lütfen aralarında hiç armut yok mu? olmazki...:img-hyste

kim dedi ya kavuşma 70 yıllarında filan olacak die.?nerden ,kim öğrendi?kaynağı sağlammı?nerden biliniyo bu konu?öff sinirim bozuldu şimdi yaw..yani 5-6 sene mi kaldı?inanmam..bence yanlış istihbarat..:img-yes: noolur öyle olsun.üfff....ya ayıptır sorması hadi ahmedin yaşlılık hali güzel olurda yaseminin yaşlılık hali hiç çekilmez.nasıl yapacaklarki onun yaşlılık halini.yani yaşlansa yaşlansa makyajla nereye kadar?..en fazla 75 senesine 80 senesine kadar yaşlandırabilirler bence.ondan sonra başka biri oynar yasemini ve tabi diğer oyuncuları..ya çabucak zaman atlamsı olmasın yoksa rüya gider başka büyümüş hali gelir onun yerine.istemiyorum onun büyümesini hep küçük kalsın o ya...hep bıcır bıcır konuşsun walla ..istemem zaman atlaması..

sinope
07-04-07, 22:24
[QUOTE=muko88;
Karakterlere isim takmaya başlamıştınız ben çıkarken, şimdi de taktığınız isimlere mi takıyorsunuz:img-hyste[/QUOTE]

mukom sen giderken dedigin gibi karakterlere isim bulmakla mesgulduk,simdide taktigimiz isimlere takmis vaziyetteyiz:) :)
ee ne yapalim bu yasmin bizi delu ettu
saygilarimla

narcissa
07-04-07, 22:26
yahu nie ahmet incirli elma şekeri gibi garip bir kombinleme oliy de necdet niye semiz otu oliyi?ayıp ayıp..kayırmayın arkideşler lütfen ..necdeti nie kayiriyonuzki? ne istiyinz? kabak ..beğendim..yasemine uymuş..hatta ekşili kabak olsun daha iyi bile olur..ha lütfen aralarında hiç armut yok mu? olmazki...:img-hyste

kim dedi ya kavuşma 70 yıllarında filan olacak die.?nerden ,kim öğrendi?kaynağı sağlammı?nerden biliniyo bu konu?öff sinirim bozuldu şimdi yaw..yani 5-6 sene mi kaldı?inanmam..bence yanlış istihbarat..:img-yes: noolur öyle olsun.üfff....ya ayıptır sorması hadi ahmedin yaşlılık hali güzel olurda yaseminin yaşlılık hali hiç çekilmez.nasıl yapacaklarki onun yaşlılık halini.yani yaşlansa yaşlansa makyajla nereye kadar?..en fazla 75 senesine 80 senesine kadar yaşlandırabilirler bence.ondan sonra başka biri oynar yasemini ve tabi diğer oyuncuları..ya çabucak zaman atlamsı olmasın yoksa rüya gider başka büyümüş hali gelir onun yerine.istemiyorum onun büyümesini hep küçük kalsın o ya...hep bıcır bıcır konuşsun walla ..istemem zaman atlaması..

Canım Beren demişti roportajında 70e kadar kavuşma yok diye... Olsun ona da razıyız biraz yaşlı olacaklar ama çok değil. Ahmet Yasmişden 5 yaş falan büykse Ahmet 34 yaşında falan olacak Yasmiş de 29 oy oy oy kaç sene geçmiş öyle 10 yılı devirmiş olacaklar:img-polic

spdr
07-04-07, 22:27
tamam o zaman..vuslat ablaa:img-wink:
ben biraz alınganımdır daa:img-blush huyum kurusunn...:img-blush

ya bi de ışık yaşarla yürürken baya zorlanıyo gibiydi ya
baktım yürüdüğü yerlere..benim her gün geçtiğim yollar yaniii:img-yes:
fakat ben elimi tutan bir yaşar olmadan da çok rahat yürüyorum yaniii:icon_whis :img-yes:
mervecim bakıcam inş. senaryolaraa...

çıkıyorum benn...benim durumum ahmetten bile kötüü..
vizeler başlıyo 1 haftadann:icon_sorr :icon_sorr

iyi gecelerrrrbye

sinope
07-04-07, 22:28
evet ablam ahmet zaten geçmiş kendinden muhtemelen yasmişin geldiğini hatırlamayacak zaten önümüzdeki bölüm...:icon_sorr
amaan yasmiş geldi de ne oldu? bir işe yaradı sanki... :hıh
bari mektubunu bıraksa da bir işe yarasa ahmet de iyi olunca okusa ama yok onu da akıl etmez şimdi bizim domates:img-hyste

mervem canim
amed domatesin geldigini anlamayacak kadar cok hasta durumda,o yuzden hatirlamiyacak bencede
aman domates geldide ne oldu sanki
aa onun aklina mektup yazmak gelmez canim asil o necoya ne hesap verecek onu dusunsun domates hanim:img-pilot :img-pilot
saygilarimla

sinope
07-04-07, 22:31
ay ben şimdi gizemli mi oldum süper ya heyecanlandım şimdi:img-cool2 uzun bir ismim varda. bu arada nili werdanin öz ablası olarakda tanıyabilirsiniz

sevgili ivy
gercekten benim nilimin ablasiysan ki oyledir eminim o zaman ismini neden gizledigini anlayamadim
yahu surda baci baciya muhabetin bagina girmisiz zaten(ismini alabilirmiyiz?)gizemli sultan(valla nilimden ogrenirim yoksa msn yoluyla ona gore:img-yes:
saygilarimla

blue ivy
07-04-07, 22:31
saygilarimla

iyi madem ismimi istiyorsun adım neslihan:img-pilot ne o uzun geldi dimi sen yinede bana ivy de daha kolay olur ablam yaşın kaç bilmiyorum ama sanırsam ablam sayılırsın:img-in_lo

yamisis
07-04-07, 22:32
biraz daha eksi sözlükten:

"hatırla sevgili hatırla ama doğru düzgün hatırla, uydurup durma!" dediğim dizidir.
dizinin bu haftaki bölümünde kıbrıscık'da yaşananan kolera salgını sahneleri tam bir felaketti. o döneme denk düşen zamanlarda istanbul bir kolera salgını yaşamıştı*.bundan kırk sene kadar öncesi olmasına rağmen sağlık bakanlığıın olaya tam müdahalesi ve uygulanan karantina ve koruyucu hekimlik yöntemlerinin sıkı bir şekilde uygulanması sonucu -yakalananlardan büyük kısmı kurtarılamamış olsa bile - çıktığı yerde kontrol altına alınmış ve yayılması önlenmişti. kıbrıscık'a bakıyoruz: karantina yok, bakanlık yok, ilaç desen ahmet in ailesi olmasa hak getire ha keza doktor da öyle... bu şartlarda o bölgenin bir dahaki bölüme koleradan kırılması lazım. ha bir de neydi o printerdan çıkma "suyu kaynatın" "yiyecekleri iyice yıkayın" vb. uyarıları. o kasabada o devirde olsa olsa bunlar elle yazılıp asılırdı duvarlara :)
umarız bir dahaki bölüm bir hekim danışmanlığında çekilir, senaryoya da çeki düzen verilir. yoksa dizi sadece okan yalabık için izleniyor başka bir şey kalmadı ortada...
(johanna, 07.04.2007 17:14 ~ 23:32)#10735197

kime üzüleceğimi şaşırdığım bir hale geldi bu dizi. minik rüya'yı kaç sene kendi kızı gibi kabullenmiş ve ondan ayrılsa yıkılacak olan necdet'e mi üzüleyim, yasemin için eriyip biten ahmet'e mi üzüleyim ne yapayım anlamadım. yasemin'in de "onca şeyin üstüne mutluluk kurulamaz, yok bitti bıdı bıdı.." diyerek saçmalaması üzerine üzülüp acı çekmenin ona müstahak olduğunu düşünüyordum ama ona da üzülmeye başladım bak şimdi.

aman kırk yılın başı oturup bir diziyi youtube'dan da olsa düzenli izleyeyim dedim, o da hüzne boğup duruyor beni. olsun, yine de severek izliyoruz.
(edoras, 07.04.2007 17:53 ~ 21:28)#10735271 !?

platonik aşıkları koruma ve kollama derneğinin kıdemli bir üyesi olarak necdet eğer başkasına aşık edilirse aldıgım tadı bayağı azaltacak dizi.yine izlerim,ama okan yalabıkın oyunculuguyla necdetin aşkı birleşince ortaya çıkan müthiş eser devam ederse daha bir severek izlerim.
(aynali, 07.04.2007 17:58)#10735279

vasat aşk hikayesini bir kenara bırakırsak bana göre oldukça taraflı bir şekilde tarih anlatan dizi.* *
(urasil, 07.04.2007 18:38 ~ 18:41)#10735357

dizideki deniz deniz gezmiş değilmiş öğrendik. ama harun galiba harun karadeniz.
ayrıca ahmet'in üç kuruşluk beyni fransalarda okuyup kaymakam olmaya yetiyor ama hala yasemin'in necdet'le niye evlendiğini basamadı. sevişirken sarhoş muydu bu ahmet merak ediyorum (rüya'nın hangi şartlarda ana rahmine düştüğünü kaçırmışım maalesef.) yasemin'e öğüt olarak sevgi emektir diyor, bu kafası çalışmayan ahmet'i sallamasını ümit ediyorum.
(basho, 07.04.2007 19:27)#10735427

narcissa
07-04-07, 22:33
mervem canim
amed domatesin geldigini anlamayacak kadar cok hasta durumda,o yuzden hatirlamiyacak bencede
aman domates geldide ne oldu sanki
aa onun aklina mektup yazmak gelmez canim asil o necoya ne hesap verecek onu dusunsun domates hanim:img-pilot :img-pilot
saygilarimla

Mektubu koydu ya çantasına ablcım hani yazmıştı ama tamamıştı. Onu falan mı bırakır dedim ama yok onu da yapmaz domates...
Necdet'e ne hesap verecek artık ben de bilmiyorum valla yalan sınırına dayandı yazık semiz otuna ya:img-polic

spdr
07-04-07, 22:33

ooo!ailecek takılıyorsunuz yanii....:icon_whis
bugünkü temsilci sensin hııı:icon_whis
bi ara benim abim de spdr nin abisi diye isim alıp girecem diyorduu..
yapmadı öyle bişi tabi allahtan:img-yes:

valla ivy deseniz diyip de isim vermeyince bi gizem oluştu yaanii:good:
merak ettim benn:icon_whis

öhömm neyse...emine nin gözleri çok güzel yaa..
ona göre bi isim olsunn:img-yes:

ha bi de zaman atlaması olunca yine pek yaşlı olmıycak dimi ahmetle yasemin o zamann...sevindim bunaa:img-yes:
tekrar ii geceler herkese..
mulkocum sana daaa:img-wink: bye

sinope
07-04-07, 22:35
tamam o zaman..vuslat ablaa:img-wink:
ben biraz alınganımdır daa:img-blush huyum kurusunn...:img-blush

ya bi de ışık yaşarla yürürken baya zorlanıyo gibiydi ya
baktım yürüdüğü yerlere..benim her gün geçtiğim yollar yaniii:img-yes:
fakat ben elimi tutan bir yaşar olmadan da çok rahat yürüyorum yaniii:icon_whis :img-yes:
mervecim bakıcam inş. senaryolaraa...

çıkıyorum benn...benim durumum ahmetten bile kötüü..
vizeler başlıyo 1 haftadann:icon_sorr :icon_sorr

iyi gecelerrrrbye

aysecigim tatlim
tamam gulum sen alinma,ben gencle genc olurum,yani her ortama ayak uydururum sen tasalanma tatlim:img-wink:
aa sen isikla yasarin gectigi yollarin ordami oturuyorsun,aa ne mutlu sana,oldu olacak cekimleri falanda izlemeye gitsene
tamam tatlim sana kolay gelsin,allahim tum ogrenci kardeslerime zihin acikligi versin,sanada iyi gecelerbye bye
ay dun gece isigada sinir oldum,nasilda defnelere,denizlere yalan soyledi oyle,yuh be isik dedim
saygilarimla

yamisis
07-04-07, 22:36
Canım Beren demişti roportajında 70e kadar kavuşma yok diye... Olsun ona da razıyız biraz yaşlı olacaklar ama çok değil. Ahmet Yasmişden 5 yaş falan büykse Ahmet 34 yaşında falan olacak Yasmiş de 29 oy oy oy kaç sene geçmiş öyle 10 yılı devirmiş olacaklar:img-polic

ay ne 10 yılı hayatım?şurda kaldı kaldı 4-5 sene..yasemin şuaralr 25 26 olsa gerek rüyaya hamileyken 20 yaşındamı 18 yaşında mı neydi? aman be..o yıldan sona izlemem ben zaten necdet madem bahtsız olacak sonu hüsranala bitecek..izlemem dizi mizi. yahu su dizi başlamadan önce bi karakterlerin seceresini çıkarsalar ne iyi olurdu..hai böyle dizi başlarda her karakter gözükdüğünde adı yaşı vb.şeyler yazar ya ekranın altında ..hıh işte öyle bişi olsa ne iyiy olurdu:img-hyste bizde şu kaç yaşında bunun burcu ney ayakkabı numarsı ney diye merakta kalmazdık:img-hyste

narcissa
07-04-07, 22:37
İyi geceler Ayşeciğim eh vize falan sen de ablam sayılırsın o zaman forumdaki ablalarım çoğaldı ne güzel gerçekte ablam yok da:img-blush

yamisis okumuştum birkaçını Ek$ide eklediğin için sağol gerçekten iyi analiz etmiş bu suserler diziyi:img-pilot

yamisis
07-04-07, 22:39
ya tabi yaw nasılda aklıma gelmedi harunun harun karadeniz olacağı..hiç tahmin eden oldu mu?bende de şimdi düştü jeton..e yuh yani.tabi canım harun karadenizde itüde okumuştu..bizim harunda itüde okuyor..tamaaaaaaam..şimdi olduuuu:img-wink:

narcissa
07-04-07, 22:39
ay ne 10 yılı hayatım?şurda kaldı kaldı 4-5 sene..yasemin şuaralr 25 26 olsa gerek rüyaya hamileyken 20 yaşındamı 18 yaşında mı neydi? aman be..o yıldan sona izlemem ben zaten necdet madem bahtsız olacak sonu hüsranala bitecek..izlemem dizi mizi. yahu su dizi başlamadan önce bi karakterlerin seceresini çıkarsalar ne iyi olurdu..hai böyle dizi başlarda her karakter gözükdüğünde adı yaşı vb.şeyler yazar ya ekranın altında ..hıh işte öyle bişi olsa ne iyiy olurdu:img-hyste bizde şu kaç yaşında bunun burcu ney ayakkabı numarsı ney diye merakta kalmazdık:img-hyste

eheheh yok canım onu demedim ilk sevgili olduklarından bu yana 10 yılı devirmiş olacaklar yasmiş hamile kaldırğında 20sindeydi:img-wink:
yasmiş 41 doğumlu çünkü 18. doğum gününü 1959 yazında yapmıştı ahmet meçhul ama 5 yaş var aralarında diye tahmin ediyorum canım:good:

sinope
07-04-07, 22:40
iyi madem ismimi istiyorsun adım neslihan:img-pilot ne o uzun geldi dimi sen yinede bana ivy de daha kolay olur ablam yaşın kaç bilmiyorum ama sanırsam ablam sayılırsın:img-in_lo

neslihancigim
yok valla o kadarda senin dedigin kadar uzun degilmis
sen benim burdaki arkadaslrimin isimlerini duysan korkarsin,hepsinin kendi isimleri,gobek isimleri,annenlerinin taktiklari,babannelerinin taktiklari derken 4 tane ismi olan arkadaslarim var,ben sana neslisim derim(tabi musade edersen)yav zaten gavurun memleketinde yabanci isim duymaktan gina geldi ustume)35 olacagim gelecek ay(yaslaniyorum,ama takmiyorum yaslanmayi falan)
ahh yaso ahh necoya ne yalan soyliyecen acaba yolda arabami bozuldu,trenmi bozuldu diyecen onu merak ediyorum
saygilarimla

yamisis
07-04-07, 22:43
arkadasla rbişey sorucamşuanda 1966 senesindemiyiz?eğer öyle ise çok saçam bi hata varki.buda harunun harun karadeniz olmasından kaynaklanıyor.eğer öyleyse ya harun k.canladırılmıyor ya da tarih hesaplamalarında çok dikkatsizlik yapıp hataya düşmüşler de ondan şeyettim.çünkü harun karadeniz 1962 senesinde itüye inş.mühendisliğine girmişti.e 1966 senesinde filan bitirmiş olamsı gerekiyodu...ama bizim harun daha 1.sınıfta..yani bu bi yanlışlık mı diiym ne diyim?

sinope
07-04-07, 22:46
Mektubu koydu ya çantasına ablcım hani yazmıştı ama tamamıştı. Onu falan mı bırakır dedim ama yok onu da yapmaz domates...
Necdet'e ne hesap verecek artık ben de bilmiyorum valla yalan sınırına dayandı yazık semiz otuna ya:img-polic

mervecigim bizim domates
cantasina koydu mektubu ama birakirmi acaba akil edipte?
yada aylaya falan verse?
aylada mektubu vermezmis
olan yine garibim amede oldu
valla domates sinirlari zorluyor artik semizotu onu bu sefer kesin salca yapacak
adamcagiz bu domatesin ustune dost tutsa valla artik necoya kizmam(hakli valla)
saygilarimla

yamisis
07-04-07, 22:47
neslihancigim
yok valla o kadarda senin dedigin kadar uzun degilmis
sen benim burdaki arkadaslrimin isimlerini duysan korkarsin,hepsinin kendi isimleri,gobek isimleri,annenlerinin taktiklari,babannelerinin taktiklari derken 4 tane ismi olan arkadaslarim var,ben sana neslisim derim(tabi musade edersen)yav zaten gavurun memleketinde yabanci isim duymaktan gina geldi ustume)35 olacagim gelecek ay(yaslaniyorum,ama takmiyorum yaslanmayi falan)
ahh yaso ahh necoya ne yalan soyliyecen acaba yolda arabami bozuldu,trenmi bozuldu diyecen onu merak ediyorum
saygilarimla

yaw cideen ne yalan atacak?acaba yasemin kıbrıscıkta günübirlikmi kalır yoksa ahmedin hasta oldugunu öğrendi diye bir iki gün kalırmı ?artık ayla ile bakarlar ahmede...eğer hemen dönerse ankaraya necdet anlamayabilir kıbrıscıka gittiğini ama ya necdet ondan önce varırsa ankaraya ve yasemini göremeyince yaseminin arkadası derse kıbrıscıka gitti bi arkadası rahatsızmış diye..işte ozaman necdet şok şok şok şok üstüne şo kyaşar garibim..bir yandan necdet üzülmesin diye yasemin yakalanmasın diyorum diğer yandanda yasemine inat necdet yakalasın onuda yasemin ne yapacağını şaşırsın diyorum..yani hiç ama hiç yasemine üzülmüyorum...gıcık ekşi kabak noolacak...

muko88
07-04-07, 22:51
Kavuşmasınlar...Kavuşsalar da bir önemi yok...
Şöyle söyleyeyim...

Aşk bu kadar kolay mı?
Aşk bu kadar vazgeçilebilir bir şey mi?
Aşk bu kadar bertaraf edilebilir mi?

Aşık olan insan, şartlar ne kadar zorlarsa zorlasın vazgeçebilir mi?

Tamam dizi güzel, iyi...Ama bari buna büyük aşk demesinler.

Sevmek, sevilmek...Aşk...

Yaşam boyunca hep birileri çıkıyor karşımıza...
İlk aşkımız, diyoruz; o olmuyor bir başkası çıkıyor, hah tamam bu işte sonunda buldum ben de, diyoruz; yine kaybolup gidiyor...
Pişman oluyoruz, pişman oluyorsak o nasıl aşk olabilir ki?

Günümüzün klişe, işlenmeyi bilmeyen sevdacıkları...Maya tutmayan hamura benziyor hepsi, belki benimki de...

Aşk yaşayamıyoruz, sonunda terk ediliyorsak, sonunda terk edebiliyorsak, sonunda onlar ya da biz vazgeçmeyi göze alabiliyorsak; bizler aşk yaşayamıyoruz...

Seviyoruz da, eksik kalıyor bir ucu hep...
Göze alamıyoruz, benciliz...
Aşkı satmak daha kolay geliyor bazen...

Ama aşk satılmaz ki...
Aşk terk edilemez ki...
Aşk hata kabul etmez ki...

Aşk iki insanın birbirine kusursuzca bağlılığı değil midir?
Aşkı biz, biz insanlar aşk olmaktan çıkarmışız, o kadar hafife alır olmuşuz ki; aşk artık kapımızı çalmaya bile gerek duymuyor...Onu yaşamayı becerebilen o kadar az ki...Hiç yok, demek yeridir...
Eğer sevginiz, aşkınız kusurluysa; aşk demeyin ona.
Eğer o vazgeçebiliyorsa, eğer siz vazgeçilebiliyorsanız, eğer onun için her şeyinizi feda etmeyi göze alamıyorsanız, eğer içinizdeki o şeye sahip çıkmaya cesaret edemiyor, bir yere gelince pes edebiliyorsanız; lütfen aşk demeyin ona...

İlk başlarda bu dizide bir aşk anlatılıyor sanmıştım ama; tam aşk olacakken yanlış yola saptı karakterler, belki birisi(çiftten) sebep oldu bu yanlış yola sapma meselesine...Ama böyle değil mi zaten?Birinin yanlış tarafa geçmesi bile o yaşanan şeyi aşk yapmamaya yetiyor...

Günümüz klişe güya aşklarının o yılların giysilerine, o yılların tozuna dumanına karıştırılmış hali bu...
Ve önümüze Romeo-Juliet aşkının modern hali gibi benzetmelerle sunuldu...
Hayır, aşkı anlatmıyor bu dizi, olan şeyin aşk olmanın nasıl kıyısından döndüğünü anlatıyor; Ahmet ve Yasemin ile...

narcissa
07-04-07, 22:54
mervecigim bizim domates
cantasina koydu mektubu ama birakirmi acaba akil edipte?
yada aylaya falan verse?
aylada mektubu vermezmis
olan yine garibim amede oldu
valla domates sinirlari zorluyor artik semizotu onu bu sefer kesin salca yapacak
adamcagiz bu domatesin ustune dost tutsa valla artik necoya kizmam(hakli valla)
saygilarimla

ablacığım yine çok güldüm salça yapar artık:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ayla o mektubu sıpıtıp atar bir kenara umrunda olmaz...
Evet Aamedim gene öksüz gene yetim... Acıların Hüsam'ı zavallım:icon_sorr

sinope
07-04-07, 22:54
ooo ablamsın o zaman 10 yaş büyüksün benden bana taktığın nicke bayıldım
ben çıkıyorum herkeze iyi geceler:sad53:

neslisim
demmeki senden 10 yas buyugum(istersen abla istersen ismimle hitap edebilirsin bana hepsi uyar tatlim(tanistigimiza memnun oldum,nilime selam)
sanada iyi gecelerbye bye
ahh yaso ahh bu hafta semizotu seni kesin ne yapacak valla ona taktim kafayi?
helede kibrisciga amedin yanina gittigini ogrenince sen en iyisi kendini sevda tepesinden asagiya ativer(tek caren bu)
saygilarimla

sinope
07-04-07, 22:56
mukocugum kusum yazdiklarin ne oyle ayy valla kendimi simdi sevda tepesinden atasim geldi
saygilarimla

muko88
07-04-07, 22:58
Vuslat Ablacım içimden gelenleri yazdım, ne zamandır aşkla ilgili uzun bi yazı yazmamıştım sanırım...Ne düşünüyorsam yazmışım...
Sevda Tepesinden atma ablacım, aşkı bulamamışsan kocanla yeniden bulmaya bak...
Ayşecim sana da iyi geceler...

sinope
07-04-07, 23:00
ablacığım yine çok güldüm salça yapar artık:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ayla o mektubu sıpıtıp atar bir kenara umrunda olmaz...
Evet Aamedim gene öksüz gene yetim... Acıların Hüsam'ı zavallım:icon_sorr

mervecigim valla salca yapsin hatta oldu olacak cemenini yapsin bizim domatesin:img-hyste :img-hyste (nasilsa isotumuzda var):img-wink:
ayla ya o mektubu verse acaba ayla mektubu amede verirmi?
verir
yok vermez
yok verir ayla
ahh amede zaten kader oyununu oynamis,oksuzum,zavalli acilarin husami(koptum gulmekten):img-hyste :img-hyste
saygilarimla

yamisis
07-04-07, 23:02
Kavuşmasınlar...Kavuşsalar da bir önemi yok...
Şöyle söyleyeyim...

Aşk bu kadar kolay mı?
Aşk bu kadar vazgeçilebilir bir şey mi?
Aşk bu kadar bertaraf edilebilir mi?

Aşık olan insan, şartlar ne kadar zorlarsa zorlasın vazgeçebilir mi?

Tamam dizi güzel, iyi...Ama bari buna büyük aşk demesinler.

Sevmek, sevilmek...Aşk...

Yaşam boyunca hep birileri çıkıyor karşımıza...
İlk aşkımız, diyoruz; o olmuyor bir başkası çıkıyor, hah tamam bu işte sonunda buldum ben de, diyoruz; yine kaybolup gidiyor...
Pişman oluyoruz, pişman oluyorsak o nasıl aşk olabilir ki?

Günümüzün klişe, işlenmeyi bilmeyen sevdacıkları...Maya tutmayan hamura benziyor hepsi, belki benimki de...

Aşk yaşayamıyoruz, sonunda terk ediliyorsak, sonunda terk edebiliyorsak, sonunda onlar ya da biz vazgeçmeyi göze alabiliyorsak; bizler aşk yaşayamıyoruz...

Seviyoruz da, eksik kalıyor bir ucu hep...
Göze alamıyoruz, benciliz...
Aşkı satmak daha kolay geliyor bazen...

Ama aşk satılmaz ki...
Aşk terk edilemez ki...
Aşk hata kabul etmez ki...

Aşk iki insanın birbirine kusursuzca bağlılığı değil midir?
Aşkı biz, biz insanlar aşk olmaktan çıkarmışız, o kadar hafife alır olmuşuz ki; aşk artık kapımızı çalmaya bile gerek duymuyor...Onu yaşamayı becerebilen o kadar az ki...Hiç yok, demek yeridir...
Eğer sevginiz, aşkınız kusursuzsa; aşk demeyin ona.
Eğer ondan vazgeçebiliyorsanız, eğer siz vazgeçilebiliyorsanız, eğer onun için her şeyinizi feda etmeyi göze alamıyorsanız, eğer içinizdeki o şeye sahip çıkmaya cesaret edemiyor, bir yere gelince pes edebiliyorsanız; lütfen aşk demeyin ona...

İlk başlarda bu dizide bir aşk anlatılıyor sanmıştım ama; tam aşk olacakken yanlış yola saptı karakterler, belki birisi(çiftten) sebep oldu bu yanlış yola sapma meselesine...Ama böyle değil mi zaten?Birinin yanlış tarafa geçmesi bile o yaşanan şeyi aşk yapmamaya yetiyor...

Günümüz klişe güya aşklarının o yılların giysilerine, o yılların tozuna dumanına karıştırılmış hali bu...
Ve önümüze Romeo-Juliet aşkının modern hali gibi benzetmelerle sunuldu...
Hayır, aşkı anlatmıyor bu dizi, olan şeyin aşk olmanın nasıl kıyısından döndüğünü anlatıyor; Ahmet ve Yasemin ile...

oooo muko dertli gördüm seni..neyalan söyliyim tüm kelimelerine katılıyorum..özelliklede bu aralar.aah ah..aşk başka bişi tabi...bend ebilme olurmuyum.hele şu sıralar..öf valla duygulandım:icon_sorr :icon_sorr kötü oldum be..dizi deki bu iki karakter için söylediklerine gelince çok haklısın...bende aşk filan göremiyorum bunlarınki artık kavuşamamanın getirdiği bir tutkuya dönmüş..aşk diil bu...aşk böyle diildir..bukadar yolundan sapmış,5 kişinin 7-8 kişinin karıstığı bir şey aşk olamaz...dedim ya bunlarınki aşk diil cidden.bir başkaldırma gibi olmulş artık

sana nekadar karşı çıkılırsa sen de yapmaman gerekn bir şeye bir o kadr bağlanırsın ya halbuki sende içten içe bilirsin ona ihtiyacın yoktur..işte bunlarınkide böyle birşey bir inat,bir tutku olmuş..ben başlarda aşk gördüm,gerçektend eayy yazıık dedim ama sonradan necdetin tarafına geçmemde senin dediğin düşüncelerin etkisi çok oldu...
aşk nedir?beklemektir,özveridir,gerekirse kabullenmeyi bilmektir.hatta kimi zaman boyun eğmektir tüm olanlara.ama aslaa ama asla vazgeçmemektir..görünmeyen biir iple birbirine bağlı olamktır..ama ben bunların yarısını bile görmüyroum ne yaseminde ne ahmette.başlarda görüyodum ama artık yok..belki biraz ahmetde görüyorum zaman zaman ama yasemin hiiiç..ahmedi görmediğinde hiç aklına bilem getirmiyor ki adamı.anca görünce ayy çok özledim ühühü oluyor sonre tekrar eski haline geliyor..

narcissa
07-04-07, 23:03
mervecigim valla salca yapsin hatta oldu olacak cemenini yapsin bizim domatesin:img-hyste :img-hyste (nasilsa isotumuzda var):img-wink:
ayla ya o mektubu verse acaba ayla mektubu amede verirmi?
verir
yok vermez
yok verir ayla
ahh amede zaten kader oyununu oynamis,oksuzum,zavalli acilarin husami(koptum gulmekten):img-hyste :img-hyste
saygilarimla

Sorma Vuslat ablacığım ben bu gece fazla güldüm gözlerim yaşardı artık:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Neyse ben artım yatayım şu geometrileri yarın halledecem artık:img-hyste :img-hyste
Hepinizi öpüyorum iyi geceler:sad53:

sinope
07-04-07, 23:05
Vuslat Ablacım içimden gelenleri yazdım, ne zamandır aşkla ilgili uzun bi yazı yazmamıştım sanırım...Ne düşünüyorsam yazmışım...
Sevda Tepesinden atma ablacım, aşkı bulamamışsan kocanla yeniden bulmaya bak...
Ayşecim sana da iyi geceler...

oyy mukom oy icinden fiskiran sozcuklerine,yazdigin kalemlerine kurban olayim senin gulum benim
valla esimle o kadar mutluyum ki allahima sukurler olsun(allahim sizlerede benim esim gibi anlayisli,sevkatli bir es nasip etsin)amin deyin kizlar valla dualarim hep kabul olur:img-yes:
su pastaneye gelen kara borulce ne zaman acana necoyu kendine asik edecek acaba?
saygilarimla

sinope
07-04-07, 23:10
Sorma Vuslat ablacığım ben bu gece fazla güldüm gözlerim yaşardı artık:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Neyse ben artım yatayım şu geometrileri yarın halledecem artık:img-hyste :img-hyste
Hepinizi öpüyorum iyi geceler:sad53:

mervem gulum
valla bu gece sisenin dibine kadar vurduk,muhabbetimiz tavan yapti(allahim hepimizi gulmekten ayirmasin gulum)
iyi geceler ,bende seni opuyorum
ya riza simdi senatoryumdan cikti nezahat calisiyor,emine calisiyor,bu adamcagiza bakim lazim,ama evde kimse yok,arada acaba lahana bebek kerimam evde kimseler yokken rizayi ziyarete gelirmiki acaba?
mukoooo nereye yok oluyorsun?
saygilarimla

muko88
07-04-07, 23:10
oyy mukom oy icinden fiskiran sozcuklerine,yazdigin kalemlerine kurban olayim senin gulum benim
valla esimle o kadar mutluyum ki allahima sukurler olsun(allahim sizlerede benim esim gibi anlayisli,sevkatli bir es nasip etsin)amin deyin kizlar valla dualarim hep kabul olur:img-yes:
su pastaneye gelen kara borulce ne zaman acana necoyu kendine asik edecek acaba?
saygilarimla

hA bak öyleyse çok sevindim canım...
e Amin diyeliimmm...
Amiiiinnn:)
kara böcü deme, ben sevdim o kızı:)
Necoyla tutkulu bi aşk yaşayacak o kız:img-hyste

yamisis
07-04-07, 23:14

allah göstermiye yaw susun bakiiiim..valla istemem kız paasta niyetine necdetide yer ...yazık necdete ben dua ediyirmiyim ahmede elm sokağı kabusu kılıklı bi kız aşıkolsun diye?etmem merak etmeyin..sizde necdete etmeyin bakiiim..hııııııııııı hıımmmm:img-pilot

sinope
07-04-07, 23:17
hA bak öyleyse çok sevindim canım...
e Amin diyeliimmm...
Amiiiinnn:)

mukom canim sen yazarsinda ben begenmemmi
super olmus yazdiklarin
amin canim amin
valla sinemimle ona o ismi taktik(sinemde yok oldu yahu?)
necoda yasasin artik ask,yasodan sonucta kimseye hayir yok
saygilarimla

cansu_a
07-04-07, 23:21
arkadaşlar neyi tartışısnuz semizotu domates,,börülce fln...:img-hyste koptum :img-hyste
başta biraz anlamakta zorlandım ama semizotu dometsten salça yapmalı üstüne dost tutmalı fln diyince semizotunun necdetciim olduuna karar vermiş bulunmaktayım umarım tespitim doğrudurr:img-hyste

ama kara börülce var yaa sevemedim ben onu.halbuki diziye necdetin sevgilisi olcak kadın girse artık da necdet de mutlu olsa diodum ama sevmedim börülceyi sanrım kıskançlık yapıyorum:img-hyste

bu arada muko çok güzel yazmışsınn:img-yes: katılıyorummm

sinope
07-04-07, 23:26
arkadaşlar neyi tartışısnuz semizotu domates,,börülce fln...:img-hyste koptum :img-hyste
başta biraz anlamakta zorlandım ama semizotu dometsten salça yapmalı üstüne dost tutmalı fln diyince semizotunun necdetciim olduuna karar vermiş bulunmaktayım umarım tespitim doğrudurr:img-hyste

ama kara börülce var yaa sevemedim ben onu.halbuki diziye necdetin sevgilisi olcak kadın girse artık da necdet de mutlu olsa diodum ama sevmedim börülceyi sanrım kıskançlık yapıyorum:img-hyste

cansucugum tespitlerin cok dogru tatlim
valla borulceyi sevsekte,sevmesekte necoyu onunla bas goz edecegiz,elden bir sey gelmiyor,aman necooo sevsinde,biz sevmesekte olur tatlim:img-wink:
hepinize iyi geceler,gorusmek uzerebye bye
saygilarimla

yamisis
07-04-07, 23:28

hımmm..evett olabilir..ben.....ben....sanırım ..bende kıskandım.:icon_sorr bende ksıkançlığımdamn yapıyor olabilirim..üff elimde diil naapim..:not_i: şimdi tam yasemine alışmışken o börülceye nasi alişcem??:hıh olmaz..olamaz..yanecdet yasemine öyle nakarken nasıl 180 derece dönüp de o kara kıza bakacak.?:blink: üff evet galiba kıskançlıktan ortandan ikiye ayrılacam..eğer başaksına aşık olursa necdet valla bayır aşağı yuvarlarım onu..asude pastanesine benzin döküp kara böceğide pastanenin içine itip bir çuvalda hindistan cevizi döküp üstüne yakarım o pastaneyi....

allahım psikopatmıyım neyim?ne öldürme şekilleri türetiyorum yahu???korktum kendimden...yuh yok artık daha neler..ıyyk..:img-angel

cansu_a
07-04-07, 23:32
cansucugum tespitlerin cok dogru tatlim
valla borulceyi sevsekte,sevmesekte necoyu onunla bas goz edecegiz,elden bir sey gelmiyor,aman necooo sevsinde,biz sevmesekte olur tatlim:img-wink:
hepinize iyi geceler,gorusmek uzerebye bye
saygilarimla

haklısınsinope
necdet sevsin de adamcağızın mutlu sahnelerini görelim okan bile sıkılmıştır ağlamaktan artık :P
dediğin gbi sevsek de sevemsek de başgöz edicez aslında güzel kadın da bakma işte ben kıskançlıımdan sevemedim :img-hyste

sanırım ahmet de aylayla mutlu olucak-yasemn izin verirse artık şöyle biz yüzleri gülsn:img-yes:
iyi geceler sana da sinopebye

muko88
07-04-07, 23:33
Vuslat Ablacım iyi geceler...

Arkadaşlar pastaneye gelen kıza neden bu kadar takıyorsunuz?
Ne güzel, ne kadar zeki bir şey o öyle...
Pastalarla ilgili konuşmaları hoşuma gitti...
Teo nun da ona sinir oluşu...
Umarım Necdet ile aşk yaşar...

cansu_a
07-04-07, 23:35
hımmm..evett olabilir..ben.....ben....sanırım ..bende kıskandım.:icon_sorr bende ksıkançlığımdamn yapıyor olabilirim..üff elimde diil naapim..:not_i: şimdi tam yasemine alışmışken o börülceye nasi alişcem??:hıh olmaz..olamaz..yanecdet yasemine öyle nakarken nasıl 180 derece dönüp de o kara kıza bakacak.?:blink: üff evet galiba kıskançlıktan ortandan ikiye ayrılacam..eğer başaksına aşık olursa necdet valla bayır aşağı yuvarlarım onu..asude pastanesine benzin döküp kara böceğide pastanenin içine itip bir çuvalda hindistan cevizi döküp üstüne yakarım o pastaneyi....

allahım psikopatmıyım neyim?ne öldürme şekilleri türetiyorum yahu???korktum kendimden...yuh yok artık daha neler..ıyyk..:img-angel

:img-hyste ben kabullendim kıskançlığımı cnm sen de kabullen napalım tek arzumuz necdet mutlu olsun.öyle gözümüzün önünde öpüşüp koklaşmasın da necdetin güldüğünü mutluyum fln dediğini görelim:img-hyste

boşuna öldürme şekli türetme o kara börülce onu bile beğenmez.:img-hyste bu yangının külü fazla olmuş karbondioksit de fazla yakmak için kullandığınız benzin içinde su var :img-hyste :img-hyste :img-hyste

yamisis
07-04-07, 23:36
ahanda en iyi senaryoyu buldum...
necdet gitsin ahmede rüyanın onun kızı oldugunu söylesin sonra ahmet necdeti affetsin dostluk yemini etsinler...lale pastanedeki kızla necdeti başgöz etsin..ahmet mahkeme kararıyla rüyayı yaseminden alsın.necdetle ev açsınlar kocaman bir ev...necdet pastanedeki kızı,ahmet de aylayı alsın rüya ile birlikte o eve yerleşsinler ve 5 kişi mutlu mutlu yaşasınlar...hem ayla rüyayı kendi kızı gib sever.hem rüya necdettn ayrılmamış olur hem o pastayiyen kız pastac koca bulmuş olur böylece hepsi mutlu olurrrrr:happy0064 :happy0064 :happy0064

teo da yasemin adaya götürüp faytoncu amcayla beraber sevda tepesine bırakıp kaçsınlar dizide mutlu sona ulaşsın...

cansu_a
07-04-07, 23:40
Vuslat Ablacım iyi geceler...

Arkadaşlar pastaneye gelen kıza neden bu kadar takıyorsunuz?
Ne güzel, ne kadar zeki bir şey o öyle...
Pastalarla ilgili konuşmaları hoşuma gitti...
Teo nun da ona sinir oluşu...
Umarım Necdet ile aşk yaşar...

mukocum aşkı o kadar güzel anlatmışsn kıskançlığı da anlarsn heralde kıskanıyoruuzzz..yasemini kıskanmadım onunla aşk yaşamadı ama şimdi biriyle aşk yaşıcak olması deli etti beni :icon_evil
ama dediim gibi mutlu olsn da gözümüzün önünde öpüşüp koklaşmasınlar
:img-hyste yoksa ben de seti basar o kara börülceyi pişirir akşam yemeği yaparım:img-hyste

yamisis
07-04-07, 23:42
mukocum aşkı o kadar güzel anlatmışsn kıskançlığı da anlarsn heralde kıskanıyoruuzzz..yasemini kıskanmadım onunla aşk yaşamadı ama şimdi biriyle aşk yaşıcak olması deli etti beni :icon_evil
:img-hyste yoksa ben de seti basar o kara börülceyi pişirir akşam yemeği yaparım:img-hyste

öööh bea...midem kalktı gece gece...hayatım hazmı zordur onun ne yapcan..?ayk..olmaz olmaz..bana diyene bak:img-hyste en azından ben yeme planları yapmıyorum :img-hyste :img-hyste
amaaaan birr tek dileğiiiim var mutlu ol yeteeeeeeer...eh bunu bana da söylettiniz ya helal olsun artık...inanamıyorum kendime

muko88
07-04-07, 23:44

Anlarım elbette...:)
Peki Okan'ı niye kıskanmıyorsunuz da, hayali bir karakter olan Necdet'i kıskanıyorsunuz, onu anlamadım:img-blush

yamisis
07-04-07, 23:48
Peki Okan'ı niye kıskanmıyorsunuz da, hayali bir karakter olan Necdet'i kıskanıyorsunuz, onu anlamadım:img-blush
ben payıma düşeni açıkliyayiim canıkom..ben normalde okanı sevmemki..evet ben necdet karakterini çok sevdim...okana sadece hayranlık duyuroum oyunculugundan dolayı...ama normalde öyle ölüp bittiğim bir oyuncu diildir kendisi..benim tek hayran oldugum oyuncu var oda korle cezayirli...ama necdet karakterine çoook acıyorum ve çook seviyorum anlatabildim mi?

cansu_a
08-04-07, 00:01

kim demiş kıskanmadıımızı??ben okanı da kıskanıyorum.sanırım begüm birgörenle beraber.ama napalım nasıl necdet mutlu olsun yeter diyosam okan da mutlu olsun diyorum:img-hyste

şaka bi yana ona ulaşma gibi bi imkanım yok şu anda maalesef. :(

ama necdet daha güzel ,sempatik,çıtı,pıtı,sarışın...(kendimi tarif etmeye başladım sanırım :img-hyste )bi kızı hakediyo dioduk.bu kız çok gıcık davrandı.gerçi büyük aşklar nefretle başlar

neyse yaa kız iyidir belki de sadece pasta konusunda böledr.o zmna d açok iyi anlaşırlar necdetle

ayla da kıbrısçıkta doktrluk yapar ahmet de kaymakamlık... herkes mutlu mesut yaşar:happy0064

cansu_a
08-04-07, 00:19
bencede çok güzel bir son ellerine sağlık:D hatta yasemin ordan atlayıp ölsün bence....:happy0064

atlamazsa onu ordan iticek en az 500kişi bilyorum :img-hyste :img-hyste

hem bu sefer necdet ve ahmet mutlu olduğu için onu kurtarmaya gelen de olmaz

n.serra
08-04-07, 00:21
atlamazsa onu ordan iticek en az 500kişi bilyorum :img-hyste :img-hyste

hem bu sefer necdet ve ahmet mutlu olduğu için onu kurtarmaya gelen de olmaz

ohhhhh canımıza değsin ben en başta giderim oraya,ordaki kayaların arkasına saklancam,o gelince hemen iticem yasemini :happy0064 veee mutluu sonnnnn :D nasılım?? :D

cansu_a
08-04-07, 00:26
ohhhhh canımıza değsin ben en başta giderim oraya,ordaki kayaların arkasına saklancam,o gelince hemen iticem yasemini :happy0064 veee mutluu sonnnnn :D nasılım?? :D

süpersn cnm :D yaa yetti artık ahmeti ve necdeti üzdüğü
aaa dur ama ayla ve ahmetin nikahı görmeden ölmek yok yasemne ahmetn de çektiği acıları anlasın

bi de necdetle evliyken necdet bunu bi güzel aldatsın da o acıyı da yaşasın
ay gece gece çok kötüym sanırım :icon_evil

merhem
08-04-07, 00:29
sizinagzinizi burnunu dagitirim Okanbenim
hatta melalabla bana soz vermisti okani isteyecek bana nihaha
Teo ya gelelim ilkbsta seviyordum komik bir tip hatta arada komiklikleri oluyorsinirlenincefalan bu bolumde kadin dedi ya koptum
amanecdete kotu fikirler veriyy beni sinir ediyy

cansu_a
08-04-07, 00:33
sizinagzinizi burnunu dagitirim Okanbenim
hatta melalabla bana soz vermisti okani isteyecek bana nihaha
Teo ya gelelim ilkbsta seviyordum komik bir tip hatta arada komiklikleri oluyorsinirlenincefalan bu bolumde kadin dedi ya koptum
amanecdete kotu fikirler veriyy beni sinir ediyy

nereye senin???? daha az önce ne planı yaptık sen ne diyosun.zorba mısın??melal abla varsa senin ben de bulurum forumdan bi büyük hatta sayın Mardigras ister bana okanı hıh :hıh

yaaa teo kötü fikir vermedi.çok haklı necdet bir ömür boyu böle beklicek miydi.bak şimdi öyle bi hayal kırıklığı yaşıcak kii bu sefer o esmer kadına gitcek o zman da mutluluğu bulcak.yoksa ömür boyu yasemin die gözü başkasını görmicek hıh :hıh

merhem
08-04-07, 00:37
Yokbu necdet akillanmaz cinum anca kafasina saksi falan firlatirlarsakendine gelir
Yasemin iki kikirder neco yine denizvemehtap sordular senii baslar :)

Evetama ben senide bayiltip okani kaciracagim nihahahaho

n.serra
08-04-07, 00:40
aaa dur ama ayla ve ahmetin nikahı görmeden ölmek yok yasemne ahmetn de çektiği acıları anlasın

ya ben aylayı sevmiodum ama bu gıcık yasemin yüzünden sevmeye başlıycam yaaa!! evet necdet aldatsın onu! sonra bide necdetin onlar evliyken gayri meşru çocuğu olsun...:D o nikahıda mutlaka görsün zaten rüyada yok artık baksın başının çaresine yavvvv:img-hyste yaşasın kötülük:icon_evil :icon_evil ha ha ha.... ben kaçtım arkadaşlar yarın görüşürüz..

cansu_a
08-04-07, 00:41
yok yok bak şimdi sevilmek güzel bişyimiş bunu öğrencek neco.
yazık yasemn gözünü kör etmiş.necdet mutluluğu bulunca belki de yasemini atar sevda tepesnden yılarca bana azap yaşattın die

anahtarlar bende bebişim.hiçbiyere kaçamazsınızz ama itiraf ediyim ben de seni iskeleden atmayı planlıyodum :img-hyste :img-hyste

merhem
08-04-07, 00:43
yazık yasemn gözünü kör etmiş.necdet mutluluğu bulunca belki de yasemini atar sevda tepesnden yılarca bana azap yaşattın die

anahtarlar bende bebişim.hiçbiyere kaçamazsınızz ama itiraf ediyim ben de seni iskeleden atmayı planlıyodum :img-hyste :img-hyste

skandalllllllllskandalllllll:img-hyste :img-hyste

Valla cinum okani ben bayiltjama gore senide bayiltip okani sirtimaatip kacacam ordannihahaha arabayida ben surecem nasil olsa :img-hyste :img-hyste
sonra senicuvala koyup firlatirim bogazdan assagi :img-hyste

Vallabilmiyorum ben yeni gelen o bocugu begenmedim cok havali
nicdetin agzini burnunu dagitir o :icon_whis

saygilarimla ve sevgilerimle

n.serra
08-04-07, 00:44

beni mi atcan iskeleden???:good: :img-blush ben naaaappttımkii bebişimm?? yani sadece biraz diziyi birbirine kattım okadar yani... suçum nekine.. :D

cansu_a
08-04-07, 00:49
beni mi atcan iskeleden???:good: :img-blush ben naaaappttımkii bebişimm?? yani sadece biraz diziyi birbirine kattım okadar yani... suçum nekine.. :D

yok bebişim sana demedim
:img-hyste :img-hyste ilahii gece gece güldrdün beni
merheme dedim baksana beni bayltıp okanı kaçırıyo.bend e onu atıcam iskeledn
:img-hyste :img-hyste ayrıca o beni bayltamaz hıh :hıh

yaa sen haklısın sen yine it yasemini ona bi lafım yok :img-hyste

dizice
08-04-07, 06:42
Eger hafiza kaybi olursa, bunda boyle Ahmet'e ne Aamed, ne Incir derim. Ancak, Luiz Alberto Salvetiero Gursoy derim. E bir de kor etsinler. Sonra kotu kalpli bir ikizi oldugu ortaya ciksin. Sonra esrarengiz bir yabanci tarafindan kacirilsin. Olsun. Sonra olmedigi anlasilsin ve yillar sonra geri donsun. Kotu yola dussun. Hayir, baslamisken, devamini da getirsinler diyorum.

Ha hafiza kaybi olursa, Ahmet'in adi, resmi olarak Pismis Tavuk'a cevrilmelidir. Bu arada Ahmet Fransa'da degil, Isvicre'de hukuk okudu (Lozan), lutfen tikkat edelim :)

Ruya da buyuyunce ne manyak bir evde buyudugunu ogrenip, psikologdan psikologa dolasir durur artik. Toktor bey, ben babami cook severdim, ama babam degilmis. Bir de trende yasayan amca vardi, cok komikti, o babammis. Annem zaten babamla, evli gibi yapiyormus, aslinda o trendeki babami seviyormus. Trendeki babam da annemle bir mektup yzunden ayrilmis. Sonra trendeki babam kolera olmus, hafiza kaybina ugramis. Neyse, o yuzden babam pastasever bir kadinla ask yasamaya baslamis. O da benim ciciannem olmus. O esnada toktor teyze de trendeki babamla evlenince, biz ne pasta, ne kaymakamlik, ortada kaldik, dedemle oturmaya basladik. O da hapisten cikinca verem olmustu, onun veremi iyilesince... Biraz karisik oldu, ben size bunun dizisini ceker gonderirim; annarsiniz. Sonra da benim yarali, yarali, yarali gonlumu tedavi edersiniz.

iReMJeLiBoN
08-04-07, 09:53
Arkadaslar dün aranızda farkeden varmıdır bilmiyorum

Makinayı izliyordum BEYNELMİLEL şarkıcıları cıktı ve söylediler arkada saz çalan çocuk YAŞARDI.. benzetme falan yok bildiğin Yaşardı yani.. Eğer resmini bulabilirsem şarkı söylenirken sizede gösteririm.. Demekki Yaşar ileriki bölümlerde falan saz çalacak..:)

NiliWerda
08-04-07, 10:04
selamlar herkese:happy0064
dün gece ablam gelmiş buraya ve kendini nilin ablasıyım diye tanıtmış, böle bişi yapmasına kızdım kendini böle tanıtmaması gerekirdi ama neyse:img-polic
vuslat ablacım daha evvelde bi imza yapmıştım "ölümüne kankayız" diye herhalde sen görmemişin... imzada 5 bebek resmi vardı bebeklerin altındada isimler yazıyodu: (yaş sırasına göreydi) NiliWerda,Melal,blue ivy,HayaI ve Hazel_ yazıyodu.. Melal ve HayaI benim çocukluk arkadaşlarım blue ivy ve HAzel_ de benim ablalarım oluyor... blue ivy yani neslihan ablam daha yeni girmeye başladı büyük ablam yani (Hazel_) Duru ablamsa üye olduda girmiyo buraya neyse 2 hafta sonra yanında olucam ozaman o görcek gününü:img-hyste tenhada kıstırayım zorla sokayım buraya:img-hyste
Vuslat ablacım sen Duru ablamla çok ii anlaşırsın çünkü çok ortak noktanız var mesela Kurtlar Vadisi:img-hyste
neyse konu dışına çıktım farkındayım:img-blush
dün gece sebze meyve isimleri taktınızda yalnız oyunculara meyve sebze iimleriyle hitap etmeyin yoksa ben fransız kalırım çünk hiç birini aklımda tutamadım.:img-hyste
ha bi kaçını: ahmet: incir, sevim: çilekmiydi vişnemydi?, deniz: fındıkmıydı fısıkmıydı?:img-hyste

NiliWerda
08-04-07, 10:07
Arkadaslar dün aranızda farkeden varmıdır bilmiyorum

Makinayı izliyordum BEYNELMİLEL şarkıcıları cıktı ve söylediler arkada saz çalan çocuk YAŞARDI.. benzetme falan yok bildiğin Yaşardı yani.. Eğer resmini bulabilirsem şarkı söylenirken sizede gösteririm.. Demekki Yaşar ileriki bölümlerde falan saz çalacak..:)

canım o yaşar (gerçek ismini bilmiyorum) beynelminel filminde oynadı ve orda çalgıcıydı herhalde...
özel hayatta çalgı çalabiliyor demek..
dizidede çalar tabii neden olmasın dimi?
mesela Denizde (Berk Hakman) çok güzel gitar ve klavye çalıyormuş özel hayatta onu hemen diziyede yansıttılar:))
güzel sesi olduğunuda sölemişlerdi e accıkk şarkıda söylettiler..
bence çok güzel oldu Yaşarada yapsın aynı şeyi...;)

n.serra
08-04-07, 10:12
yok bebişim sana demedim
:img-hyste :img-hyste ilahii gece gece güldrdün beni
merheme dedim baksana beni bayltıp okanı kaçırıyo.bend e onu atıcam iskeledn
:img-hyste :img-hyste ayrıca o beni bayltamaz hıh :hıh

yaa sen haklısın sen yine it yasemini ona bi lafım yok :img-hyste

ya bende bi korktumkine bebişim...:img-blush ya ben size bulcam necdeti ya merak etmeyin kızlar ya... :good: şimdi ne o öyle bayıltmalar falan? şiddet yakışıyomu bizlere?? şimdi ikinizi alırız bir ringe çıkartırız boks maçı için,kazanan necdeti alır... ama kaybedince üzülmek yok,kaybedenede bir adet yaseminin dayısının veriyoz... hadi bakalım kolay gelsin :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

n.serra
08-04-07, 10:18
Eger hafiza kaybi olursa, bunda boyle Ahmet'e ne Aamed, ne Incir derim. Ancak, Luiz Alberto Salvetiero Gursoy derim. E bir de kor etsinler. Sonra kotu kalpli bir ikizi oldugu ortaya ciksin. Sonra esrarengiz bir yabanci tarafindan kacirilsin. Olsun. Sonra olmedigi anlasilsin ve yillar sonra geri donsun. Kotu yola dussun. Hayir, baslamisken, devamini da getirsinler diyorum.

Ha hafiza kaybi olursa, Ahmet'in adi, resmi olarak Pismis Tavuk'a cevrilmelidir. Bu arada Ahmet Fransa'da degil, Isvicre'de hukuk okudu (Lozan), lutfen tikkat edelim :)

Ruya da buyuyunce ne manyak bir evde buyudugunu ogrenip, psikologdan psikologa dolasir durur artik. Toktor bey, ben babami cook severdim, ama babam degilmis. Bir de trende yasayan amca vardi, cok komikti, o babammis. Annem zaten babamla, evli gibi yapiyormus, aslinda o trendeki babami seviyormus. Trendeki babam da annemle bir mektup yzunden ayrilmis. Sonra trendeki babam kolera olmus, hafiza kaybina ugramis. Neyse, o yuzden babam pastasever bir kadinla ask yasamaya baslamis. O da benim ciciannem olmus. O esnada toktor teyze de trendeki babamla evlenince, biz ne pasta, ne kaymakamlik, ortada kaldik, dedemle oturmaya basladik. O da hapisten cikinca verem olmustu, onun veremi iyilesince... Biraz karisik oldu, ben size bunun dizisini ceker gonderirim; annarsiniz. Sonra da benim yarali, yarali, yarali gonlumu tedavi edersiniz.

ya dün akşamda bir senaryo vardı ama bu hepsini geçmiş...:img-hyste kutlarım seni canım öldüm gülmekten burda:img-hyste :img-hyste hele sonu vurucu olmuş..sen bu diziyi çekince gönder bana bak adresimi de vericem.. :good: :happy0064 :img-hyste

sinope
08-04-07, 10:21
selamlar herkese:happy0064
dün gece ablam gelmiş buraya ve kendini nilin ablasıyım diye tanıtmış, böle bişi yapmasına kızdım kendini böle tanıtmaması gerekirdi ama neyse:img-polic
vuslat ablacım daha evvelde bi imza yapmıştım "ölümüne kankayız" diye herhalde sen görmemişin... imzada 5 bebek resmi vardı bebeklerin altındada isimler yazıyodu: (yaş sırasına göreydi) NiliWerda,Melal,blue ivy,HayaI ve Hazel_ yazıyodu.. Melal ve HayaI benim çocukluk arkadaşlarım blue ivy ve HAzel_ de benim ablalarım oluyor... blue ivy yani neslihan ablam daha yeni girmeye başladı büyük ablam yani (Hazel_) Duru ablamsa üye olduda girmiyo buraya neyse 2 hafta sonra yanında olucam ozaman o görcek gününü:img-hyste tenhada kıstırayım zorla sokayım buraya:img-hyste
Vuslat ablacım sen Duru ablamla çok ii anlaşırsın çünkü çok ortak noktanız var mesela Kurtlar Vadisi:img-hyste
neyse konu dışına çıktım farkındayım:img-blush
dün gece sebze meyve isimleri taktınızda yalnız oyunculara meyve sebze iimleriyle hitap etmeyin yoksa ben fransız kalırım çünk hiç birini aklımda tutamadım.:img-hyste
ha bi kaçını: ahmet: incir, sevim: çilekmiydi vişnemydi?, deniz: fındıkmıydı fısıkmıydı?:img-hyste

selam arkadaslarim,canlarim
nilim canim ablanla dun aksam tanistik,neslisimle tanistik,olsun sen takma kafana,valla ben memnun oldum neslisime tanidigima
yoo canim gormemistim o imzani(bak simdi duru ablani merak ettim,benimle bir ara onu tanistiriver canim:img-wink: nasilsa birbirimizin dilinden iyi anlariz duru ablanla)
canim amed-incirli,elmali seker
yasmin-domates
neco-semizotu
teo-maydanoz
lale-limon
ruya-uzum
keriman-lahana bebek(isod)
selma-visne
sevim-cilek
daha tam olarak bazi karakterlerin isimlerine karar veremedik,yine arkadaslarla beraber topluca karar veririz:img-wink: :img-wink:
saygilarimla

NiliWerda
08-04-07, 10:39
selam arkadaslarim,canlarim
nilim canim ablanla dun aksam tanistik,neslisimle tanistik,olsun sen takma kafana,valla ben memnun oldum neslisime tanidigima
yoo canim gormemistim o imzani(bak simdi duru ablani merak ettim,benimle bir ara onu tanistiriver canim:img-wink: nasilsa birbirimizin dilinden iyi anlariz duru ablanla)
canim amed-incirli,elmali seker
yasmin-domates
neco-semizotu
teo-maydanoz
lale-limon
ruya-uzum
keriman-lahana bebek(isod)
incirin annesi(sua anismi aklima gelmiyor)-visne
sevim-cilek
daha tam olarak bazi karakterlerin isimlerine karar veremedik,yine arkadaslarla beraber topluca karar veririz:img-wink: :img-wink:
saygilarimla

o imzayı sana özel mesajla sonra yollarım;)
duru ablamın yanına gidince artıkın sölerim..
buarada sebze meyve benzetmeleri harika mesela: rüya üzüm:img-hyste
teo maydonoz çok uyumlu:D:D
sevim çilekte çok ii...
sevim kirazda olabilirdi çünkü kiraz dudaklı derler ya hep kırmızı ruj sürüyo..:good:

bahar_can
08-04-07, 10:40
Ben Ahmet'in hafıza kaybına uğrayacağını hiç sanmıyorum ama hastalığı süresince ki geldiği aşama bilinç kaybı aşaması galiba... halüsünasyon görebilir, o anda olan şeyleri hatırlayamayabilir... ama hafıza kaybı olmaz diye düşünüyorum...

Ama itiraf edeyim dizice yazdığın kadar olmazsa da benzeri birkaç sahne bu dizide olabilir endişesi de taşımıyor değilim... çünkü illada senaryoyu odaklandıkları bir noktaya giydirmeye çalışıyorlar... bu da Yeşilçamvari sahnelerle ancak olacak şeyler gibi gözüküyor...:icon_sorr

forum82
08-04-07, 10:58
Herkese Merhaba...

Ben de Ahmet'in hafıza kaybına uğrayacağına inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum. Bence Yasemin Ahmet ben geldim dediğinde Ahmet'te Ayla beni bırakma der sonra Ayla içeri girer Yasemin'de ağlaya ağlaya oradan uzaklaşır. Umarım böyle olmaz ama anladığım kadarıyla uzun bi süre Ahmet - Yasemin aşkı izleyemiyeceğiz.:sad53:

narcissa
08-04-07, 11:00
Herkese Merhaba...

Ben de Ahmet'in hafıza kaybına uğrayacağına inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum. Bence Yasemin Ahmet ben geldim dediğinde Ahmet'te Ayla beni bırakma der sonra Ayla içeri girer Yasemin'de ağlaya ağlaya oradan uzaklaşır. Umarım böyle olmaz ama anladığım kadarıyla uzun bi süre Ahmet - Yasemin aşkı izleyemiyeceğiz.:sad53:

yok o kadar da olmaz...... yani ahmet ne alaka ayla beni bırakma desin? sonra yasemin ağlayarak uzaklaşsın falan yasmein ahmetin o haline ağlamamış iki kelimeye hiç ağlamaz...
ki öyle birşey olmaz bence... bence ahmet ne yapacak tamamen sır orası kestiremiyorum artıkın...

zeyneps
08-04-07, 11:11
yok o kadar da olmaz...... yani ahmet ne alaka ayla beni bırakma desin? sonra yasemin ağlayarak uzaklaşsın falan yasmein ahmetin o haline ağlamamış iki kelimeye hiç ağlamaz...
ki öyle birşey olmaz bence... bence ahmet ne yapacak tamamen sır orası kestiremiyorum artıkın...

Bence de ya adamın konuşacak hali yok Ayla beni bırakma mı der dese bile oraya Ayla'yı katmayacağı malum:img-hyste Bi kere Yasemin'in Ahmet'in yanında kalıcağı kesin çünkü senaristler Necdet'i büyük bi hayal kırıklığına uğratmak istiyolar sinyalleri verdiler (bu konuda senaristlerin sonuna kadar arkasındayım:img-hyste hep olan benim Ahmedime oliiiy biraz da Necdet'e olsun:happy0064 )....Ahmet'in Yasemin'i hatırlayacağını sanmıyorum Ayla'da söylemez bence:icon_whis

Bu arada ÇGO'da çalan Funda-çaresizim Hatırla Sevgili'de de çalsın çok güzel ama sanırım 70'lerin sonunda çıktı..

Tam Ahmet'e uyuyo

Seversin sevmez
Gel dersin gelmez
Bu açı bitmez
Çaresizim çaresiz

(Bu kısmı da Ayla için:img-hyste )
Ne yapsam bilmem ki
Arkasından gitsem mi
Bir kere dönüp bakmaz
Çaresizim çaresiz:sad53:

spdr
08-04-07, 11:16
şarkı çok uymuş yaa:img-hyste :img-hyste
zuhal olcay söylüyordu sanırım..fundayı bilmyrm amaa:icon_whis

ben de yaseminde iş yok..
bari ahmet etse bi-iki laf diye bekledim ama...
onda da tık yokkk:icon_whis
amaaa ayla derse çokkk bozulur yaseminnn:img-yes: bye

muko88
08-04-07, 11:32
Selamlar...

Kaynatmışsınız yine...:)
Ben bu gece rüyamda Ayla'nın paketini buldum, Ahmet'e göndermek için hediye almış:hıh
Ben de Ahmet benim bir şeyimmiş gibi kıskanıyorum, Selma Ablaya götürüyorum paketi; bak görüyomusun oğluna göz koymuş, diye:img-hyste :img-hyste

iReMJeLiBoN
08-04-07, 11:49
ben blmiodm beynelminel de oynadığını öğrendiğim iyi oldu.. ama çalgıcıları hiç tutmadılar sadece iki tane iri kişi var biri kadın biri erkek bitek onlar konustu.. keske onLarda konussaydı..:)

şeboist
08-04-07, 11:52
nil kopardın beni bacım.:img-hyste
güzel isim koymuşum değil mi karakterlere?hehe :img-hyste
içim dışım meyve oldu vallahi. :)
umarım elma şekerim vişneye daha fazla tavır yapmaz da barışır.:img-blush
çileğimle şeftalimi de inşallah daha çok görürüm dizide.:img-in_lo
şimdi bunu çoğu kişi anlamayacak.:img-hyste

HaMbUrG*
08-04-07, 12:03
Selam Millet,
bu bölüm favorilerimi bir yenisini daha ekledim: Ahmet, Deniz, Yasar
Harun'dan daha sempatik bir hava ciziyor. En azindan agzini acip üc kelimeden daha fazla birsey söyleyebiliyor. Isik'i politik emellerine alet ettigini düsünmüyorum. Cok dürüst bir karakter izlenimi birakiyor ve Isik'tan gercekten hoslaniyor :character
Deniz'in maco tripleri cok komikti, pek bir yakismis:img-hyste

şilimsi
08-04-07, 12:04
sinem abla...elma şekerin ahmet...vişne de ahmetin annesi kanımca..neydi adı selma mıı:)..
çilekle şeftalide sivimle meemedd:)...çilek sivimdir kesin ehh mehmete de şeftali kaldıı:)...
yanlış mıyım:):)??

amanbambino
08-04-07, 12:04

kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum . Yasemin bence ne ahmet i ne de necdet i hakediyor. Anti aylacıydım ama ahmet bu satten sonra ayla ile evlenirse çok mutlu olacağım Kızcağız işini gücünü bıraktı geldi . deli gb çalışıyor Yasemin hanım da sergiye giderken 5 dakika uğrayacakmış ne biçim büyük aşksa hem bence necdetle evliliğinden de gayet memnun hiç bir şeyi riske atmadan herşeye sahip olmak sitiyor.
yasemin i bende atabilirim :):happy0064 :happy0064

şeboist
08-04-07, 12:08
evet doğru tespit ekonomik boy kankam.:img-hyste
ben yaşarı seviyordum ama son bölümde soğudum. :hıh
ilerki bölümlere bakacağız.artık ona göre sever miyim yoksa iyice mi gıcık olurum bilemem.:icon_whis

ayşe92
08-04-07, 12:13
cuma günkü bölüm yine çok güzeldi...ahmetten pek hoşlanmasamda hasta olmasına çok üzüldüm.yaseminin nejdetin yanında kalmasına çook sevindim:img-wink: denizin defneye sen zaten güzelsin demesi çoook süperdi...

şilimsi
08-04-07, 12:16
yaşarı bende seviyordum..ama son bölümde ışık'a söyledikleri neydi öyle..yok bütün kötü şeylerin altından solcular çıkıyomuş..kavga-gürültü hep onlar yüzünden oluyomuş...hadi yaa..ne zekisin sen...
ışık-yaşar aşkına bişey demem amaa yaşar ışık'ın düşüncelerini değiştirmeye daha doğrusu kendisine göre yön vermeye çalışıyo..!!!
böle devam edersee hiççç tutmamm onu..
ve sen sinem abla yaşarı hiç sevemiceksin çünkü sevimler için çok kötü şeyler planlıyor...
ehh bu durumda sende ondan nefret edersin kanımcaa?:)

NiliWerda
08-04-07, 12:21
ben blmiodm beynelminel de oynadığını öğrendiğim iyi oldu.. ama çalgıcıları hiç tutmadılar sadece iki tane iri kişi var biri kadın biri erkek bitek onlar konustu.. keske onLarda konussaydı..:)

ben izlemedim ama o iri kadın ve erkek: dilber ay ve kahtalı mıçı olmalı...

nil kopardın beni bacım.:img-hyste
güzel isim koymuşum değil mi karakterlere?hehe :img-hyste

hangi lafıma koptun bacım anlamadım?:D:D
evt canım güzel koymuşun isimleri..:img-wink:

şeboist
08-04-07, 12:22
nil hani isimleri karıştırmışsın ya ona koptum. :img-hyste
işte bişey olur da bu planından vazgeçerse severim.:icon_whis
umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz.yoksa olacakları biliyorsun. :)
neyse ben çıkıyorum.dershaneden geldim yine derse gidiyorum.kader mi bu?ühühü:icon_sorr
çileği ve elma şekerini burdan kocaman öpüyorum. :img-blush :)

muko88
08-04-07, 12:26
Yaşar'ı oynayan oyuncudan bahsediliyor...
Beynelmilel'den bahsedilmiş...Evet Beynelmilel'de komünist bir çocuğu oynuyordu.Çok güzel bir filmdi, ben izlemiştim.Umut Kurt'u oradan hatırlıyorum.
Oradan resimlerini ekleyeyeim diyeceğim ama buraya eklemek yasak.

NiliWerda
08-04-07, 12:26
nil hani isimleri karıştırmışsın ya ona koptum. :img-hyste
işte bişey olur da bu planından vazgeçerse severim.:icon_whis
umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz.yoksa olacakları biliyorsun. :)
neyse ben çıkıyorum.dershaneden geldim yine derse gidiyorum.kader mi bu?ühühü:icon_sorr
çileği ve elma şekerini burdan kocaman öpüyorum. :img-blush :)

haa anladım:D:D
ama karmakarışık olduda ondan:D:D
sivim kiraz olabilir ama;)
hadi güle güle git yıvvrummm nasıl derler?:
Allah zihin açıklığı verisn...:img-yes:

şilimsi
08-04-07, 12:33
bu ders kanımca perşembeden pazara ertelettiğin ders sinem ablaa..:)
ehh nil doğru dedi Allah zihin açıklığı versin..
su gibi git su gibi gell canımm ablacım:)..çok arıyorus sonra seni buralarda...
sen gidiyosn ses seda kesiliyyy burdaaa:icon_sorr:)

t-o-r-t-u-r-a
08-04-07, 12:58
Selam Millet,
bu bölüm favorilerimi bir yenisini daha ekledim: Ahmet, Deniz, Yasar
Harun'dan daha sempatik bir hava ciziyor. En azindan agzini acip üc kelimeden daha fazla birsey söyleyebiliyor. Isik'i politik emellerine alet ettigini düsünmüyorum. Cok dürüst bir karakter izlenimi birakiyor ve Isik'tan gercekten hoslaniyor :character
Deniz'in maco tripleri cok komikti, pek bir yakismis:img-hyste

bende kullandıgını sanmıyorum o kızdan gerçekten hoşlandı benim asıl merak ettigim mehmetin ışık 'ın dayısı oldugunu ögrendiginde ne olacagı ama umarım diziden hiç çıkmaz

HaMbUrG*
08-04-07, 13:07
bende kullandıgını sanırım o kızdan gerçekten hoşlandı benim asıl merak ettigim mehmetin ışık 'ın dayısı oldugunu ögrendiginde ne olacagı ama umarım diziden hiç çıkmaz

O zaman Yasar celiskiye düser. Ya Ideallerinin pesinden kosacak, ya da hislerinin. Bakalim Senaristler oylarini hangi taraftan kullanacaklar.
Sanirim o dönemde siyasi görüsler insanin duygularinin önüne geciyormus. Dolayisiyla Yasar ideallerinden kolay kolay vazgecmez.

cerenimo_
08-04-07, 13:08
aaa.. gerçekten yaşar'ı oynayan çocuk beynelmilelde komünist birini mi canlandırıyordu.. walla bravo demek lazım çünkü gerçekten hatırla sevgilide'deki performansı harika... beynelmilelde de kötü oynayan kimse yok gibi...

t-o-r-t-u-r-a
08-04-07, 13:17
O zaman Yasar celiskiye düser. Ya Ideallerinin pesinden kosacak, ya da hislerinin. Bakalim Senaristler oylarini hangi taraftan kullanacaklar.
Sanirim o dönemde siyasi görüsler insanin duygularinin önüne geciyormus. Dolayisiyla Yasar ideallerinden kolay kolay vazgecmez.

ideallerinden vazgeçmesin ama ışık tan da vazgeçmesin ve diziden hiç çıkmasın önceden bu diziden benim favorim necdet ti şimdi necdet yaşar oldu

spdr
08-04-07, 13:18
bende kullandıgını sanırım o kızdan gerçekten hoşlandı benim asıl merak ettigim mehmetin ışık 'ın dayısı oldugunu ögrendiginde ne olacagı ama umarım diziden hiç çıkmaz

çıkmaz yaa..
niye çıksınn kii...
yaşar çok yakışıyor o role...
bu arada seni burda görünce mutlu oluyorum yaa:)yaşarsever olarakk:good:
kanka olalım biz senleee:)

bu arada yaşar ışığı etkilemeye çalışmıyor..
zaten ışığa senin baban da eski dp li dimi dedi yaa...
bence zaten onun da sağcı olduğu kanaatinde oooo:img-yes:

t-o-r-t-u-r-a
08-04-07, 13:23
çıkmaz yaa..
niye çıksınn kii...
yaşar çok yakışıyor o role...
bu arada seni burda görünce mutlu oluyorum yaa:)yaşarsever olarakk:good:
kanka olalım biz senleee:)

bu arada yaşar ışığı etkilemeye çalışmıyor..
zaten ışığa senin baban da eski dp li dimi dedi yaa...
bence zaten onun da sağcı olduğu kanaatinde oooo:img-yes:

olur kankam bencede haklısın ışık 'ın sagcı oldugunu düşünyor aslına bakılırsa ışık bu durumda tarafsız gib ne solcularla takılıyor ne sagcılarla o mitingde zaten foto çekmek için vardı

spdr
08-04-07, 13:30
Selamlar...

Kaynatmışsınız yine...:)
Ben bu gece rüyamda Ayla'nın paketini buldum, Ahmet'e göndermek için hediye almış:hıh
Ben de Ahmet benim bir şeyimmiş gibi kıskanıyorum, Selma Ablaya götürüyorum paketi; bak görüyomusun oğluna göz koymuş, diye:img-hyste :img-hyste

:img-hyste :img-hyste ilaahi mukoo..
benim rüyama kimsenin girdiği yok yaaa:icon_sorr
gerçi aylayı da görmek istemesdim amaa:icon_whis

arkadaşlar..dizinin gidişatı ve beklentilerle ilgili başlığı daha sık ziyaret edip düşüncelerimizi belirtsek keşkee....pek rağbet yok oraya daa:icon_sorr
değerlendirilme gibi bi durumu olursa o kısmın boş olmasın öylee:img-yes:

cerenimo_
08-04-07, 13:33
ayrıca yaşar ve ışık çok yakışıyorlar bence.. yaşar&ışık deniz&defne tam bir çift olabilirler tamı tamına uyuyorlar birbirlerine.. şunu da belirtmek istiyorum arkadaşlar bence dizide yaptıkları çok büyük bir yanlış var en azından benim hiç hoşuma gitmeyen birşey... zıt görüşleri şairler üzerinden anlatıyorlar.. geçen bölümde denize sırf o yüzden sinir oldum.. bir kitap yüzünden yapmadığını bırakmadı.. üstelik o kadar laf söledikler necip fazıl kısakürek bence bu ülkenin mehmet akif ersoy'dan sonra gelmiş geçmiş en iyi şairlerinden biridir...

spdr
08-04-07, 13:47
cerenimo bence de çok yakışıyor yaşarla ışık:img-yes:
necip fazıl hakkında söylediklerine de katılıyorumm:good: :happy0064
necip fazılı sağcı olmakla suçlamak...bana da saçma ve gayet suçlayıcı geldi..olmamalıydı...
ama şairlerle fikirlerin anlatılması normal..çünkü bir ülkede bir fikir muharebesi olunca onu sahiplenen ve kitleleri ardından sürükleyenler o ülkenin aydınları-yazar ve şairleridir....
ama burda da aynı hataya düşüyoruz aslında..şu varr:
anlatılmak istenen kavramlar semboller ve kalıplar üzerinden anlatılıyor ancak...
yani sağcı niye sağcı...solcu niye solcu..anlaşıp buluşabilecekleri ortak bir nokta var mı..bunlar tartışılmalı belki biraz daa:img-yes:

yamisis
08-04-07, 13:52
yahu ne kavga ediyisiniz okan için?hiç boşuna ugraşmayın aranızda en münasip kişi benim caaaanlarıııooooom ...:img-in_lo ya cidden begüm birgörenlemi beraber?yaa.ben daha farklı birini ne bilim sarışın birilerinden hoşlanır sanıyodum ..:icon_sorr tüm hayallerim yokoldu.amaniin..herhalde yasemini o yüzden çabucak kabul ettim ama şimdi bu esmer kız girince diziye hiç hoşlaşmadım.ya hem alın okan sizin olsın bana necdet de yeter.hayda bre hayyt...:happy0064 :happy0064

cerenimo_
08-04-07, 13:54
cerenimo bence de çok yakışıyor yaşarla ışık:img-yes:
necip fazıl hakkında söylediklerine de katılıyorumm:good: :happy0064
necip fazılı sağcı olmakla suçlamak...bana da saçma ve gayet suçlayıcı geldi..olmamalıydı...
ama şairlerle fikirlerin anlatılması normal..çünkü bir ülkede bir fikir muharebesi olunca onu sahiplenen ve kitleleri ardından sürükleyenler o ülkenin aydınları-yazar ve şairleridir....
ama burda da aynı hataya düşüyoruz aslında..şu varr:
anlatılmak istenen kavramlar semboller ve kalıplar üzerinden anlatılıyor ancak...
yani sağcı niye sağcı...solcu niye solcu..anlaşıp buluşabilecekleri ortak bir nokta var mı..bunlar tartışılmalı belki biraz daa:img-yes:

evet haklısın.. bir ülke sağcı-solcu diye ikiye bölünmemeli.. sağcıları vatanseverlikle solcuları da atatürkçülükle övüyorlar mesela.. ama ben hem bir kemalist hem de sonuna kadar türk milliyetçisi olmalıyız diye düşünüyorum yani bunun bir ayarı yok, olmamalı da... ayrıca benim objektif düşündüğümde gerçekten çok beğendiğim iki şiir vardır.. biri sakarya türküsü biri tahirle zühre meselesi.. yani biri necip fazıl kısakürek, biri de nazım hikmet.. dolayısıyla şairleri bu tür konulara alet etmemek gerkir gibime geliyor.. ayrıca şu da gözümden kaçmadı ki necdet, necip fazıl için sağcı damgası yemiş dedi.. bu da yanlış bence.. bu ülkede milyonlarca sağcı insan var bu bir damga olamaz ve olmamalı.. senaristler bu konuda biraz daha dikkatli olsunlar lütfen!!!

yamisis
08-04-07, 14:00
yahu şu kız necdet mutlu etsin allah gerisini koyversin...walla başak bişicik istemem ben...ama eğerki yasemin biraz dumur olmazsa gözüm açık gider..o kız yaptıklarının cezasını çekmeli NECDETE VE AHMEDE çektirdikleri biir bir geri dönmeli
katılıyomusunuz bana? haksızmıyım? LALE 1 NUMARA.......

aynakolik_fatma
08-04-07, 14:01
ayrıca yaşar ve ışık çok yakışıyorlar bence.. yaşar&ışık deniz&defne tam bir çift olabilirler tamı tamına uyuyorlar birbirlerine.. şunu da belirtmek istiyorum arkadaşlar bence dizide yaptıkları çok büyük bir yanlış var en azından benim hiç hoşuma gitmeyen birşey... zıt görüşleri şairler üzerinden anlatıyorlar.. geçen bölümde denize sırf o yüzden sinir oldum.. bir kitap yüzünden yapmadığını bırakmadı.. üstelik o kadar laf söledikler necip fazıl kısakürek bence bu ülkenin mehmet akif ersoy'dan sonra gelmiş geçmiş en iyi şairlerinden biridir...

benim de en çok sevdiğim şairler arasındadır
gerçektende yazarları çok ön planda tutuyorlar dönemi anlatmak için
sanatını değil görüşlerini
devamlı olarak bunu yaparlarsa iyi olmaz

şilimsi
08-04-07, 14:02
evet karinanın annesi yabancı...ama babasını bilmiyorum...
bence deışıkla yaşar yakışıyolar..ama ben hala yaşarın ışıkın düşüncelerini etkileyeceği kanaatindeyim...
hatta belki yaşar onlara iyi bile gelir..denizlerde karşı tarafın fikirlerine saygı göstermeyi öğrenirler böylece..o insanları aşağılamayı keserler..
ama sanmıyorum o dönemde sağcılarla solcuların yakın arkadaşlık kurabilmesi..
zor gibi..:icon_sorr

spdr
08-04-07, 14:04
cerenimo bence biraz da insanlar bazı kavramları sahiplendikleri zaman da sorun çıkıyorr...mesela atatürkçülük...bu ülkede yaşayan herkesin ona karşı sevgi-saygı duyması kaçınılmazken bu durum sahiplenilip sadece belli bir kesime ait gibi lanse edilince başka insanlar direk kendilerini dışlanmış buluyorlar bu konuda...:img-yes:
aynı şekilde ülke sınırlarını korumakk..bölgede güçlü bir devlet olmak vs vs..durumları için de konuşabiliriz...
yani bu ülke hepimizin..hepimiz iyi olmasını isteriz sonuçta...
ama insanlar taraflara ayrılınca sanki karşı taraf bu ülkeye kötülük yapmak-yıkmak-geriye götürmek istiyor gibi düşünüyorlar....ve türkiyeyi sadece kendi korumaları altında gibi düşünüyor ve tek taraflı sahipleniyorlar...

amanbambino
08-04-07, 14:05
evet haklısın.. bir ülke sağcı-solcu diye ikiye bölünmemeli.. sağcıları vatanseverlikle solcuları da atatürkçülükle övüyorlar mesela.. ama ben hem bir kemalist hem de sonuna kadar türk milliyetçisi olmalıyız diye düşünüyorum yani bunun bir ayarı yok, olmamalı da... ayrıca benim objektif düşündüğümde gerçekten çok beğendiğim iki şiir vardır.. biri sakarya türküsü biri tahirle zühre meselesi.. yani biri necip fazıl kısakürek, biri de nazım hikmet.. dolayısıyla şairleri bu tür konulara alet etmemek gerkir gibime geliyor.. ayrıca şu da gözümden kaçmadı ki necdet, necip fazıl için sağcı damgası yemiş dedi.. bu da yanlış bence.. bu ülkede milyonlarca sağcı insan var bu bir damga olamaz ve olmamalı.. senaristler bu konuda biraz daha dikkatli olsunlar lütfen!!!

Arkadaşlar boş yere tartışıyorsunuz yaklaşık 40 sen eöncenin türkiyesinden bahsediyoruz o zamanlar insanlar birbirine düşürülmedi mi? Bırakın şairlere ve okudukları kitaplara göre ait oldukları siyasal görüşün ne olduğunu belli etmeleri , kullandıkları kelimeler göre de sağcı mı solcu mu oldukları belli olmuyor muydu.Bütün bunlar ise sadece ve sadece emperyalist güçlerin ülkeyi bölmek için hazırladıkları birer oyun değil miydi? sizin gb yaşı çok genç olanlar için bütün bunlar saçma olabilir ama malesef bunlar türkiye greçekleriydi. o yzüden senaristler saçmalamaıyor.gençler birbirini anlamaya filan kalkışmıyorlar herbirinin gözünde gerçek vatansever kendi siyasi düşümcesine sahip olanlar karşı taraf ise ülkeye zarar vermek siteyen diğerleri.

cerenimo_
08-04-07, 14:09
Arkadaşlar boş yere tartışıyorsunuz yaklaşık 40 sen eöncenin türkiyesinden bahsediyoruz o zamanlar insanlar birbirine düşürülmedi mi? Bırakın şairlere ve okudukları kitaplara göre ait oldukları siyasal görüşün ne olduğunu belli etmeleri , kullandıkları kelimeler göre de sağcı mı solcu mu oldukları belli olmuyor muydu.Bütün bunlar ise sadece ve sadece emperyalist güçlerin ülkeyi bölmek için hazırladıkları birer oyun değil miydi? sizin gb yaşı çok genç olanlar için bütün bunlar saçma olabilir ama malesef bunlar türkiye greçekleriydi. o yzüden senaristler saçmalamaıyor.gençler birbirini anlamaya filan kalkışmıyorlar herbirinin gözünde gerçek vatansever kendi siyasi düşümcesine sahip olanlar karşı taraf ise ülkeye zarar vermek siteyen diğerleri.

bizim tartıştığımız bu değil ki.. bunların böyle olduğunu zaten biliyoruz hatta o dönemde tarafsız olanlar hem sağcılar hem de solcular tarafından istenilmeyen durumlara düşürülüyormuş.. bizim aslında anlatmak istediğimiz dizide bunları aktarabilmek için yanlış yol seçmeleri.. bıraksınlar şairlerin üzerinden bunları anlatmayı herşeyden önce şairin sanatına saygı duyulmalı kitaplar öle şak diye masalara fırlatılmamalı!!!!!!....

spdr
08-04-07, 14:10
aynakolik_fatma eklediğin şiir gerçektende çok güzel...necip fazılın diğer şiiirleri gibii:good: ama dün uyarı aldıkk..şiir vs eklememek için...dikkat edersen süper olacak kanımcaa:img-yes: :img-wink:
amanbambino söylediklerin çok doğru..
ama malesef günümüzde de bu tam olarak aşılmış değil kii..hala bir bütün değiliz türk milleti olarakkk......

amanbambino
08-04-07, 14:27
Sevgili cerenimo hala malesef tam olarak anlıyamamıssın ;
Sanatına saygı duyulmalı , kitaplar fırlatılmamalı diyorsun .Bu insanların bölücü ,dış odaklı mihraklar tarafından beyinleri öyle yıkanmış ki kendilerine göre karşıt taraftaki insanları bırakın bir sanatçı olarak görmeyi ; insan olarak bile görmüyorlar . sadece kendilerine karşı olan THE OTHERS olarak nitelendiriliyor. Kitaplar ise sadece diğerlerinin kitleleri zehirlemek için kullandıkları araçlar. Bu ülkede o kadar sanatçı dışarıya kaçtı, vatandaşlıktan çıkarıldı. Nazım Hikmet 'in vatandaşlığa yeniden alınması :img-help: daha geçen yıl konuşuldu. 1970 li yıllarda evinde Ziya gökalp kiatapları bulundurmak büyük suçtu. Bu ülkede her zaman önce kitaplar yakalandı ve yasaklandı ve hatta yakıldı insanlar yıllarca kitap okuyorlar diye cezaevlerinde yattılar. o yüzden bu tavırlar abartı değil:img-help: :img-blush

cerenimo_
08-04-07, 14:32
Sevgili cerenimo hala malesef tam olarak anlıyamamıssın ;
Sanatına saygı duyulmalı , kitaplar fırlatılmamalı diyorsun .Bu insanların bölücü ,dış odaklı mihraklar tarafından beyinleri öyle yıkanmış ki kendilerine göre karşıt taraftaki insanları bırakın bir sanatçı olarak görmeyi ; insan olarak bile görmüyorlar . sadece kendilerine karşı olan THE OTHERS olarak nitelendiriliyor. Kitaplar ise sadece diğerlerinin kitleleri zehirlemek için kullandıkları araçlar. Bu ülkede o kadar sanatçı dışarıya kaçtı, vatandaşlıktan çıkarıldı. Nazım Hikmet 'in vatandaşlığa yeniden alınması :img-help: daha geçen yıl konuşuldu. 1970 li yıllarda evinde Ziya gökalp kiatapları bulundurmak büyük suçtu. Bu ülkede her zaman önce kitaplar yakalandı ve yasaklandı ve hatta yakıldı insanlar yıllarca kitap okuyorlar diye cezaevlerinde yattılar. o yüzden bu tavırlar abartı değil:img-help: :img-blush

kesinlikle çok iyi anladım ama ısrarla anlatamıyorum galiba.. bunlar zamanında yaşanmış olabilir hatta ç.g.o.'da kitapları gömmüşlerdi bunları da çok iyi biliyorum ama bu kadar ısrarla bunu şairler üzerinden anlatmak daha doğrusu nerdeyse yanlı bir şekilde anlatmak yanlış bir durum..bu sefer gayet net ve açık oldu sanırım...

yamisis
08-04-07, 16:00
ay şu aylayı çok seviyorum ya.canım canım..ben senin amcanım:img-hyste :img-hyste kalk kız gel seni öpücem..sevgim kabardı birdeb..yasemin aklıma geldikçe sanakarşı daha da sevgim büyüyor..

narcissa
08-04-07, 16:03
Ya eski fotolara videolara falan baktım da bu sabah ben Aamet'in eski halini istiyorum ya... Cansel bir berbere falan gitsin olmuyu böyle:hıh
Saçlarını kısaltsın biraz spor takılsın pardesü ceket pardesü ceket içimi bayılttı ne güzel eski bölümlerde bir gömlek çıkardı bir de bu kıyafetler iyice iri gösteriyor adamı Yasmiş kızı gibi kalıyor yanında:img-hyste
Yazık günah güzelim adamı ne hallere soktular:hıh

ayşenurr
08-04-07, 16:14

düşüncelerine aynen katılıyorum.Necip Fazıl'a sağcı damgası vurularak,sanki
kötü birşeymiş gibi lanse edilmesi çok saçmaydı.herkesin bir görüşü olmalı.
sağ veya sol görüşlü olmak kötü birşeymiş gibi gösterilmemeli.Necip Fazıl
gibi çok sevilen şairi bir dizi için alet etmemeleri gerekir.bunun gibi hassas
konularda daha dikkatli olunması gerekir.

bahar_can
08-04-07, 16:26
cerenimo

Sevgili spdr aslında zurnanın zırt dediği yer de tam burası... nedir sağcılık-solculuk? önce tarihçesi hakkında kısa bir bilgi vermek isterim...
Sağcılık ve solculuk kavramları 18. yüzyılda, Fransız ihtilali ile birlikte siyasi ve felsefi terminolojiye girmiştir. Fransız devriminden sonra toplanan Ulusal Mecliste, yeni düşüncelerin savunucuları (burjuva sınıfı) solda, eski düzenden yana olanlar da (kralcılar, aristokratlar) sağda oturmuşlardır.
Bu günümüze kadar geçen iki yüzyılda sağı ve solu temsil eden sınıflar tabiki değişti... çünkü ekonominin biçim değiştirmesi yani üreten güçle, üretim araçlarını elinde bulunduran güç yani yöneten güç değiştikçe biçimsel olarak da olsa bu kavramların sahipleri de değişti... örnek: 18. yüzyılda burjuvazi krallıklara karşı verilen toplumsal mücadelenin önderleridir... bunu özellikle Fransız Devrimi'nde rahatlıkla görebiliyoruz... ama ne zama kapitalizmin ilerici aşaması olan serbest rekabet dönemi yavaş yavaş yerini kapitalizmin ikinci kısmı olan emperyalizme yani tekelleşme dönemine bırakmaya başlamış, o zaman burjuvazi gericileşmeye başlamış ve artık yeniyi isteyen kesim başta sanayi proletaryası olarak da adlandırılan işçi sınıfının ağır sanayide çalışan kesimi olmak üzere tüm ezilen sınıflar temsil etmeye başlamış... işte aslında tarihteki tüm toplumsal süreçlerde olagelen sınıf mücadelesinin siyasi kısmındaki sağ ve sol kavramlar; sağcılar ve solcular bunlar... tabi burada esas sorulacak soru sınıf mücadelesinin nasıl ortaya çıktığıdır... bunun açıklamasını taaa ilkel komünal toplum denilen dönemlerde aramak gerekiyor... çünkü bu dönemlerde o dönemdeki atalarımız ortak avlanır, ortak yerlermiş... onların tek düşmanı vahşi doğa ve doğada olan felaketlermiş... bu yüzden yaşayabilmek için vahşi hayvanları öldürmeleri, çok şiddetli yağmurlarla gelen selle karşı da barınaklarını sağlam yapmaları gerekiyormuş... bunun için tabiki çeşitli aletlere ihtiyaç duyuyorlarmış... bu aletleri önce herhalde çeşitli tesadüflerle daha sonra yaşadıkları bazı tecrübelerle vs. öğrene öğrene artık hayalgüçlerini de işin içine katarak "tasarlayarak" alet yapmaya başlamışlar.. tabi dönem asırlar süren bir dönem... ve bazı uyanık atalarımız üretim araçlarının yaşamak için ne kadar önemli olduğunu keşfetmiş... ve onları zor yoluyla bir şekilde ele geçirmiş... bunu sürekli elinde bulundurmak için de kendi zekasına sahip olmayan ama fiziki olarak güçlü adamlar tutmuş kendine eğer birileri "yahu kardeşim onlar hepimizin... ortaklaşa yaptık ve ortaklaşa yaşamamız için... niye alıyorsunuz" dediğinde sesleri anında kestiriliyormuş... bu milyonlarca yazılı yazısız tarih boyunca günümüze kadar gelmiş... işte devlet denen aygıtta o şekilde ortaya çıkmış ve bu devlet ortaya çıktığı o andan itibaren geniş kitle üzerinde hep bir baskı kurmuş... bu devlete sahip olan onun yasalarını, kanunlarını koyansa hep o azınlık güç olmuş... ve toplumların değişimi de gelişmeye engel olan egemenlere karşı radikal toplumsal dönüşümler, savaşlar, devrimler sağlamış... mesela ilkel toplumdan sonraki köleci toplumda köle sahipleri ve köleler arasındaki sınıf savaşımı veya ezen ezilen savaşımı Spartaküs'ün önderliğindeki çok büyük bir köle isyanıyla kölelerin şartları çok daha iyi bir noktaya gelmiş... mesela köleci toplumdan sonra ağalarla köylülerin sınıf savaşımında dünya üzeride bir sürü köylü ayaklanmaları vardır... feodal beylere karşı verilen bu mücadelelerde yavaş yavaş başka bir toplumsal süreç başlamış ve çok aydın bir sınıf doğmuş... burjuvazi... günümüzde de o gericileşen burjuvazi ile proletarya arasında devam ediyor bu savaş... bu haksızlıklara karşı duran ilk kesimler her zaman aydın, dinamik kesim olmuştur yani öğrenciler ve aydınlar yani her kesimden sanatçılar... işte sınıf savaşlarını 18. yy'a kadar haklı-haksız, güçlü-güçsüz savaşları olarak adlandırsak da, 18. yy'dan itibaren bazı terimlerle daha netleşmiş ve dünyanın tüm ülkelerinde artık sağcısı da solcusu da daha bir "yerini bilerek" yani bilinçli olarak sınıf savaşlarını devam ettirir olmuşlaaar....
İşte spdr arkadaşım masal şeklindeki bu anlatımımla olayın özeti bu (bence demek istemiyorum çünkü toplumbilimcilerin araştırmalarıyla yazılan binlerce kitabın özeti bu...)
Şimdi bazı arkadaşlar diyorlarki sağ-sol diye bir şey yoktur bunlar emperyalistlerin bir oyunudur... hayır arkadaşlar bence burada haklılık payı olsa da olayın esası farkında olunmadan arkaya itilmiş olunuyor... sağ ve sol var yani bu kısaltmaların ardındaki esas olan şey... yani sınıf mücadelesi... bu sınıf mücadelesinin bitmesine de imkan yok... çünkü bu tarihsel bir haksızlık ve katlanarak devam etmiş ve edecektir de çünkü egemenlerin o üretim aletlerini ellerinde tutmak için oluşturdukları ekonomik sistemleri ve üst yönetimi olan devlet biçimleri devam ediyor ve bırakmaya da anlaşmaya varmaya da hiiç niyetleri yok ... her an her gün ülkemizde olsun, dünya da olsun ezilen kesimlere karşı (sömürge ülkeler de sınıf savaşımının farklı bir biçimidir, emperyalistler ve sömürgeler yani.. diğer şekilde de işçi-patron, ağa-köylü vs...) baskı, zor, köleleştirme, daha az hak, daha az ücret vs. devam ediyor... yani sonuç olarak bu karmaşık savaşta emperyalistler de olayları kullanarak ortalığı karıştırıyor tabi ki ama sanki sağ ve sol kökü olmayan ve emperyalistlerce yeni yaratılmış bir şeymiş gibi algılamak yanlış olur diyorum... Tabi burada kafalara takılacak çoook soru olacaktır ama bu savaşların özü esas olarak bu...

yamisis
08-04-07, 16:38
Sevgili spdr aslında zurnanın zırt dediği yer de tam burası... nedir sağcılık-solculuk? önce tarihçesi hakkında kısa bir bilgi vermek isterim...
Sağcılık ve solculuk kavramları 18. yüzyılda, Fransız ihtilali ile birlikte siyasi ve felsefi terminolojiye girmiştir. Fransız devriminden sonra toplanan Ulusal Mecliste, yeni düşüncelerin savunucuları (burjuva sınıfı) solda, eski düzenden yana olanlar da (kralcılar, aristokratlar) sağda oturmuşlardır.
Bu günümüze kadar geçen iki yüzyılda sağı ve solu temsil eden sınıflar tabiki değişti... çünkü ekonominin biçim değiştirmesi yani üreten güçle, üretim araçlarını elinde bulunduran güç yani yöneten güç değiştikçe biçimsel olarak da olsa bu kavramların sahipleri de değişti... örnek: 18. yüzyılda burjuvazi krallıklara karşı verilen toplumsal mücadelenin önderleridir... bunu özellikle Fransız Devrimi'nde rahatlıkla görebiliyoruz... ama ne zama kapitalizmin ilerici aşaması olan serbest rekabet dönemi yavaş yavaş yerini kapitalizmin ikinci kısmı olan emperyalizme yani tekelleşme dönemine bırakmaya başlamış, o zaman burjuvazi gericileşmeye başlamış ve artık yeniyi isteyen kesim başta sanayi proletaryası olarak da adlandırılan işçi sınıfının ağır sanayide çalışan kesimi olmak üzere tüm ezilen sınıflar temsil etmeye başlamış... işte aslında tarihteki tüm toplumsal süreçlerde olagelen sınıf mücadelesinin siyasi kısmındaki sağ ve sol kavramlar; sağcılar ve solcular bunlar... tabi burada esas sorulacak soru sınıf mücadelesinin nasıl ortaya çıktığıdır... bunun açıklamasını taaa ilkel komünal toplum denilen dönemlerde aramak gerekiyor... çünkü bu dönemlerde o dönemdeki atalarımız ortak avlanır, ortak yerlermiş... onların tek düşmanı vahşi doğa ve doğada olan felaketlermiş... bu yüzden yaşayabilmek için vahşi hayvanları öldürmeleri, çok şiddetli yağmurlarla gelen selle karşı da barınaklarını sağlam yapmaları gerekiyormuş... bunun için tabiki çeşitli aletlere ihtiyaç duyuyorlarmış... bu aletleri önce herhalde çeşitli tesadüflerle daha sonra yaşadıkları bazı tecrübelerle vs. öğrene öğrene artık hayalgüçlerini de işin içine katarak "tasarlayarak" alet yapmaya başlamışlar.. tabi dönem asırlar süren bir dönem... ve bazı uyanık atalarımız üretim araçlarının yaşamak için ne kadar önemli olduğunu keşfetmiş... ve onları zor yoluyla bir şekilde ele geçirmiş... bunu sürekli elinde bulundurmak için de kendi zekasına sahip olmayan ama fiziki olarak güçlü adamlar tutmuş kendine eğer birileri "yahu kardeşim onlar hepimizin... ortaklaşa yaptık ve ortaklaşa yaşamamız için... niye alıyorsunuz" dediğinde sesleri anında kestiriliyormuş... bu milyonlarca yazılı yazısız tarih boyunca günümüze kadar gelmiş... işte devlet denen aygıtta o şekilde ortaya çıkmış ve bu devlet ortaya çıktığı o andan itibaren geniş kitle üzerinde hep bir baskı kurmuş... bu devlete sahip olan onun yasalarını, kanunlarını koyansa hep o azınlık güç olmuş... ve toplumların değişimi de gelişmeye engel olan egemenlere karşı radikal toplumsal dönüşümler, savaşlar, devrimler sağlamış... mesela ilkel toplumdan sonraki köleci toplumda köle sahipleri ve köleler arasındaki sınıf savaşımı veya ezen ezilen savaşımı Spartaküs'ün önderliğindeki çok büyük bir köle isyanıyla kölelerin şartları çok daha iyi bir noktaya gelmiş... mesela köleci toplumdan sonra ağalarla köylülerin sınıf savaşımında dünya üzeride bir sürü köylü ayaklanmaları vardır... feodal beylere karşı verilen bu mücadelelerde yavaş yavaş başka bir toplumsal süreç başlamış ve çok aydın bir sınıf doğmuş... burjuvazi... günümüzde de o gericileşen burjuvazi ile proletarya arasında devam ediyor bu savaş... bu haksızlıklara karşı duran ilk kesimler her zaman aydın, dinamik kesim olmuştur yani öğrenciler ve aydınlar yani her kesimden sanatçılar... işte sınıf savaşlarını 18. yy'a kadar haklı-haksız, güçlü-güçsüz savaşları olarak adlandırsak da, 18. yy'dan itibaren bazı terimlerle daha netleşmiş ve dünyanın tüm ülkelerinde artık sağcısı da solcusu da daha bir "yerini bilerek" yani bilinçli olarak sınıf savaşlarını devam ettirir olmuşlaaar....
İşte spdr arkadaşım masal şeklindeki bu anlatımımla olayın özeti bu (bence demek istemiyorum çünkü toplumbilimcilerin araştırmalarıyla yazılan binlerce kitabın özeti bu...)
Şimdi bazı arkadaşlar diyorlarki sağ-sol diye bir şey yoktur bunlar emperyalistlerin bir oyunudur... hayır arkadaşlar bence burada haklılık payı olsa da olayın esası farkında olunmadan arkaya itilmiş olunuyor... sağ ve sol var yani bu kısaltmaların ardındaki esas olan şey... yani sınıf mücadelesi... bu sınıf mücadelesinin bitmesine de imkan yok... çünkü bu tarihsel bir haksızlık ve katlanarak devam etmiş ve edecektir de çünkü egemenlerin o üretim aletlerini ellerinde tutmak için oluşturdukları ekonomik sistemleri ve üst yönetimi olan devlet biçimleri devam ediyor ve bırakmaya da anlaşmaya varmaya da hiiç niyetleri yok ... her an her gün ülkemizde olsun, dünya da olsun ezilen kesimlere karşı (bu ülke olabilir emperyalistler tarafından bu da bir sınıf savaşımının farklı şeklidir özünde... işçi-patron, ağa-köylü vs...) baskı, zor, köleleştirme, daha az hak, daha az ücret vs. devam ediyor... yani sonuç olarak bu karmaşık savaşta emperyalistler de olayları kullanarak ortalığı karıştırıyor tabi ki ama sanki sağ ve sol kökü olmayan ve emperyalistlerce yeni yaratılmış bir şeymiş gibi algılamak yanlış olur diyorum... Tabi burada kafalara takılacak çoook soru olacaktır ama bu savaşların özü esas olarak bu...

ve işte beni üzen kısım da budur.günümüzde sağcılık ve solculuk tamamen dine dayandırılmaktadır.sağcılar atütürke düşman ve yobaz,solcularsa atatürkçü ama dinsiz olarak algılanmaktadır..yani sen hem dinine bağlı hemde atatürkçü olamazsın güyaa...

laiklik desen yine dine dayandırılmaktadır..din ve siyaset birbiriyle okadar iç içe geçmiş durumdadırki yüzyıllar boyu devletleri birbirine düşürmüş bu iki olgu 1 saniyede iki insanı birbirine düşman edebilir...

ve asıl bunun arkasındaki neden ne?zıtlıkların oluşturdugu bu dünyada neden birbirine zıt iki görüş aynı yerde barınamıyor...?sanırım bu insanın doğasında var.her kim olursa olsun ben herkesin düşüncesine saygılım dese de biyerden sonra karşı görüşle ilgili atıp tutmaya başlıyor.birisi diyo sağcılar eziliyor, birisi diyor solcular eziliyor..

siyasi liderlerde bu kapışmayı kendi aralarında sürdürüyor.alın en iyi örnek işte şuanki hükümetimiz...karşıt görüşlere sahipler....ama türkiyeyi nasıl adam ederiz diye düşüneceklerine o onun görüşene laf atıyor o,onunkine..bu böylemi devam eder?bu mudur yani?
dedim ya sityasetin temelkini artık din oluşturur olmuş..din kişisellikten çıkmış ve toplumsal olguya dönüşmüş.böyle bir şey varmıdır arkadaslar?din bireysel değilmidir?önemli olan kişilerin görüşleridir ama artık bu bireysellikten çıkmış ,toplumsal bir şey olmuştur.devletler dinlerine yani siyasi görüşlerine göre değerlendirilir,toplularda öyle.ama bu okadar yanlış bir şeyki..üfff.içim sıkıldı valla..yok anam yok.bu dünya düzelmeeeez...başta biz düzelmeyiz...

fundapehlivan
08-04-07, 17:23
Ya eski fotolara videolara falan baktım da bu sabah ben Aamet'in eski halini istiyorum ya... Cansel bir berbere falan gitsin olmuyu böyle:hıh
Saçlarını kısaltsın biraz spor takılsın pardesü ceket pardesü ceket içimi bayılttı ne güzel eski bölümlerde bir gömlek çıkardı bir de bu kıyafetler iyice iri gösteriyor adamı Yasmiş kızı gibi kalıyor yanında:img-hyste
Yazık günah güzelim adamı ne hallere soktular:hıh

Evet, o saç olayına katılıyorum ama ben pardesülerine bayılıyorum ya...
Bana hep karizmatik gelmiştir:img-in_lo
Çok hoş da duruyor bence Amette:happy0064

narcissa
08-04-07, 17:31
Evet, o saç olayına katılıyorum ama ben pardesülerine bayılıyorum ya...
Bana hep karizmatik gelmiştir:img-in_lo
Çok hoş da duruyor bence Amette:happy0064
Ya karizma akıyor doğru ama yaşlı duruyor gencecik delikanlı havalarında çok çekici geliyordu bana:img-cool2 Gerçi hala çok çekici ama:img-blush
Tamam padesü giyinsin ama lütfen şu ceket olayından vazgeçsin ya:img-hyste

fundapehlivan
08-04-07, 17:34
Ya karizma akıyor doğru ama yaşlı duruyor gencecik delikanlı havalarında çok çekici geliyordu bana:img-cool2 Gerçi hala çok çekici ama:img-blush
Tamam padesü giyinsin ama lütfen şu ceket olayından vazgeçsin ya:img-hyste

Ama delikanlı değil ki şu an 30 yaşında...
Yani yaşına göre giyiniyor, hem bir kaymakam olduğunu da düşünürsen giyimi bence çok normal...

dizice
08-04-07, 17:34
Bence olaylar sairler uzerinden anlatilmiyor. Bir siir bile okumadilar. O donemde, belirli bir sairi okumak ve kitabini tasimak bir siyasi durustu. Keyif icin tasimiyorlardi yani o kitaplari. Insanlar kamplasmisti ve tasidiklari kitaplar bunu yansitmak icin tasiniyordu. 1970'lerde o bile fazla geldi. Herkes siyasi durusuna gore biyik ve palto modeli secti. Yani daha yuz metre oteden bir insanin sagci mi, solcu mu oldugu anlasiliyordu. Necip Fazil ya da Nazim, orada bahane. Amac, nerede durdugunu gostermek. Iki taraf da, karsiya cok kapaliydi ve iki taraf da birbirini vatan hainligiyle sucluyordu. Solcular cogunlukla iyi egitimli ve kent kokenliyken, sagcilar genel olarak koy kokenliydi. Anayasa cok demokratikti ve her turlu ozgurluk vardi. Su andaki anayasa gibi degildi. Ama bu ozgurlukler uygulanmiyordu. O donemde, universitede solculuk yapan, Yol gibi dergileri cikartan, ya da dagitan gencler zamani geldi tutuklandi, iskence gordu. O toplantilara ajanlar sokuldu. "Moskof usaklari" na hadleri bildirildi. O donemde mesela hapse girmemis solcu gazeteci, ya da yazar yoktur.

Sonra 1970'te ikinci darbe oldu. Siyasi kavga cigrindan cikti. Bu memlekete bu anayasa bol geliyor diye, anayasadaki haklari kirptilar. Insanlar sokakta birbirlerinin onunu kesip dovmeye, adam vurmaya basladilar. Ise giderken sagci misin, solcu musun diye sorulup, yanlis cevap verince vurulan insanlar oldu. Okulda hocalar ogrencilerinden tehditler aliyorlardi. Buna da genellikle anarsi donemi deniliyor, yanlis bir terim aslinda ama. Mahalleler bolundu. Bazi mahalleler solcularin, bazilari sagcilarin elindeydi. Kimin elindeyse, onlar dukkanlara harac kesiyordu. Hapislerde ise genclerin iskence gormesi siradan bir hale geldi. Gosteri yapan insanlarin ustune ates acildi, katledildiler. Is iyice cigirindan cikmisken ve insanlar sokaga cikmaya korkarken, 1980 darbesi oldu. Bir gunde, nasil olduysa, olaylar kesildi. Butun dincileri, solculari ve sagcilar, hatta milliyetcileri topladilar, hapse attilar. Bir suru insani idam ettiler. Butun partileri kapattilar. Siyasilere siyaseti yasakladilar. Hatta Bulent Ersoy, transvesti diye ona da sarki soylemeyi yasakladilar. Okul kitaplarini degistirdiler. Sonra 1982 anayasasini gecirdiler. Evlere senlik bir anayasa, hala degistiremedik. Bastan asagi yasaklarla dolu. Hala TUrkiye, yaridemokratik/yariotoriter ulkeler kategorisinde dunyada anayasamiz yuzunden, farkinda misiniz? Ben cocukken, 80'lerde de diktatorluk kategorisindeydi. En azindan ondan kurtulduk. Turkiye'nin demokrasi kategorisine sokuldugu yillar sadece 1960-1970 arasidir uluslararasi kuruluslarca.

O donemde, birak ki belirli bir sairin kitabini tasimak, sadece kirmizi kapakli bir kitap tasimak bile suctu. Insanlar Cumhuriyet, hatta Milliyet gazetesi aldiklari icin sokakta vuruluyorlardi. Ancak Hurriyet gibi hic bir siyasi durusu olmayan, haberden cok magazin agirlikli gazeteler guvenliydi. 1980 sonrasinda da, bu sefer tam tersi oldu. Genclik tamamen siyasetten koparildi. Bu kadar yakin tarihimizi bile bilmiyoruz. 1980 sonrasinda insanlar gazete almaktan bile korkunca, Tan gibi bulvar gazeteleri patladi. O zaman arka sayfa guzelleri vs. basladi. Bu magazin kulturumuz de bir parca bize darbenin hediyesidir. Bunlari anlatmak saygisizlik degil, tarihi biraz olsun yansitmaktir. Biz o gunlerden gectik.

Sagci olmak da, solcu olmak da suc degildir. Biz bugun bunu anlayacak demokratik olgunluktayiz. Ama o zaman, suc olarak algilaniyordu. Herkes karsi tarafi suclu goruyordu. Bu boyleyken, bunu anlatmamak saygisizliktir. O gunlerde silah cekip, harac kesenler, bugun aile babasi oldular, nasil oldup da boyle seyler yaptiklarini bilmiyorlar, kendilerini sorguluyorlar cogunlukla. Utaniyorlar. Biz de artik gecmisimizle yuzlesmeli ve sorgulamaliyiz. Bunu da olanlari gormezlikten gelerek yapamayiz ki bu dizi cok hafif geciyor olanlari. Ne hikayeler var, ne acilar cekildi. Ama olsun, bu temelde siyasi tarih soslu bir ask dizisi, beklentim cok yuksek degil siyasi acidan. O donemi merak edinler bir iki kitap okusunlar, kirk diziye bedel:)

Ha biz yalniz miyiz? Hayir, bizim yasadiklarimizin cok benzeri pek cok ulkede yasandi. Neden diye sebeplerine bakmak lazim. Laiklik meselesi apayri bir mevzu. O da basimiza askeri darbelerin sardigi bir durumdur.

narcissa
08-04-07, 17:37
Ama delikanlı değil ki şu an 30 yaşında...
Yani yaşına göre giyiniyor, hem bir kaymakam olduğunu da düşünürsen giyimi bence çok normal...

Tamam kaymakam ama istanbula geldi gezip dolaşırken bile ceket... Yani yakışmıyor değil ama eski halleri daha bir ne bileyim sevimliydi ya:img-in_lo
Utanmasa kravat ceket uyuyacak...

myangel22
08-04-07, 17:54
Tamam kaymakam ama istanbula geldi gezip dolaşırken bile ceket... Yani yakışmıyor değil ama eski halleri daha bir ne bileyim sevimliydi ya:img-in_lo
Utanmasa kravat ceket uyuyacak...

söylediklerine katılıyorum canım bende ahmet'in eskisi gibi giyinmesini istiyorum yani gezerken en azından ceket giymese tamam yakışıyor ona her şey ama nejdet bile daha ii giyiniyor.(tabi o bordo kazak hariç üstüne yapışacak en sonunda)

NiliWerda
08-04-07, 18:32
Yok hayatım hani o zamanlar yanlar uzunmuş falan biliyorum ama iyice sezercik tipinde gezdiriyorlar adamı:img-hyste
66 da böyleyse 70lerde saçını düşünemiyorum yani:img-pilot

bende düşünemiyorum:img-hyste
ozaman favorileride uzatırlar artık kıldan canselin yüzü gözükmez:img-hyste

narcissa
08-04-07, 18:34
bende düşünemiyorum:img-hyste
ozaman favorileride uzatırlar artık kıldan canselin yüzü gözükmez:img-hyste

:img-hyste :img-hyste aayh amedim yazık sana laağn bir kesmediler şu adamın saçını :hıh

hippi olucak o ben biliyorum bak merve dediydi dersiniz karışmam ha:img-pilot :img-polic

BÜ$RA
08-04-07, 18:34
70lerin modası çok komikmiş ya..:img-hyste
geçen gün eniştemin bi fotosunu gördüm..arabaya yaslanmış güneş gözlüklerini takmış,bol paçalı pantalonlar daracık böğğrüne kadar açık gömlekler sivri burun ayakkabılar.....:img-hyste artist artist poz veriyo bide:)
düşüncenize canseli o halde..ayy böğğğ..:img-hyste

yamisis
08-04-07, 18:38
annem her bölüm diyo zaten "oğlum bırak aşkı maşkı git biraz kendine bak,çeki düzen ver ne bu halin.saç sakal birbirine karışmış .bi de kaymakam olacak." diye...ay sormayın ya vallaa artık barlarda diskolarda saçbaş sallarken görürmüşüz aaamedi...:img-hyste :img-hyste

yamisis
08-04-07, 18:41
Yok hayatım hani o zamanlar yanlar uzunmuş falan biliyorum ama iyice sezercik tipinde gezdiriyorlar adamı:img-h