Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-9
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Hayir, anlamiyorum. Neresini begenmiyorsunuz Okan'in? Okan mükemmel bir oyuncu. HSde sadece capkin-serseri tipleri oynayamabildigini kanitti :img-yes:
Kötü bir oyuncu olsaydi, Yasemin kendini o tepeden atmak istediginde izleyici (en azindan ben) Yasemin'den cok Necdet'e acimazdi. Orada Okan'in oyunculugu konustu.
gunaydinlar hatirla sevgili dostlari
ozetimiz gelmis,ama hicde hos gelmemis ,hatta felaketler esliginde tesrifte bulunmus
amedimiz hastalaniyormus,hemde kolero
ahh amed bir hastalanmadigin kalmisti,onuda senaristlerimiz yaptirdi ya valla acilarin cocugusun kesin sen
yasmin anlasildigi uzere amedle gitmiyor(aman gitmezsen gitme allahindan bulisacanin yasosu ayla amede hizir gibi yetisiyor:) :)
nede olsa merhatmetli bir kiz,meslek askiyla amede kosuyor:icon_ange :icon_ange
yasoda yakinda onlarin nikahina gider insallah:) :)
kizlar nerdesiniz? yasoyu yerden yere vurmaya hazirmisiniz?
saygilarimla
Ablacım nerelerdesin?
Hoşgeldin...:)
Özet geldi Ahmetim garibim kolera oldu ablam...
Yasemin yanına gidiyor ama, senaryo çok mantıksız işliyor bir tat alamıyoruz artık...
Galiba Ahmet bilinci yarı kapalıyken Ayla diye sayıklayacak, yaso da duyacak...
Ayyy, böyle olursa daha da sinir olurum:hıh
Sevgili Dalya_01, beğenen beğenir, beğenmeyene de zorla beğendiremeyiz...
Ama beğenmeyen arkadaş da, şöyle şöyle, beğenmiyorum diye de ifade etme hakkına sahiptir...
Böyle yorum yaptı diye ona sert çıkmak ya da yorumuna eleştiride bulunmak yanlış diyorum ben.
Eğer eleştirisi saygı çerçevesinde ise sorun yoktur zaten; ki burda örnek durumunda bulunan Dizice arkadaşımızın eleştirisinde saygısızlık da yok zaten...
Ferny&Lety 05-04-07, 08:38 Hayir, anlamiyorum. Neresini begenmiyorsunuz Okan'in? Okan mükemmel bir oyuncu. HSde sadece capkin-serseri tipleri oynayamabildigini kanitti :img-yes:
Kötü bir oyuncu olsaydi, Yasemin kendini o tepeden atmak istediginde izleyici (en azindan ben) Yasemin'den cok Necdet'e acimazdi. Orada Okan'in oyunculugu konustu.
dalya_01 Zaten ben farkındaysan Okan'ı sevmediğimi ama oyunculuğunu beğendiğimi söyledim..Hem herkesin fikiri kendine seven sever sevmeyen sevmez..Bunu belirtmekte de özgürdür..Bu kadar sert eleştirilere maruz kalmaya lüzum yok bence..
Ablacım nerelerdesin?
Hoşgeldin...:)
Özet geldi Ahmetim garibim kolera oldu ablam...
Yasemin yanına gidiyor ama, senaryo çok mantıksız işliyor bir tat alamıyoruz artık...
Galiba Ahmet bilinci yarı kapalıyken Ayla diye sayıklayacak, yaso da duyacak...
Ayyy, böyle olursa daha da sinir olurum:hıh
mukocugum gunaydinlar
valla kosusturmaca,hosbulduk canim
ozet gelmis,biraz once fragmanida izledim
ahh amedimiz ahh bir kolerasi eksikti onuda senaristlerimiz yakistirdi ya(diyecek soz bulamiyorum):img-wink:
yasmin saskolozu amedin yanina gitse ne olacakki sanki (agac ettikten sonra garibimizi)senaryo gercekten mehter marsi oldu
1 ileri 2 geri hoppa:icon_sorr valla bende ayni seyleri dusundum
amed bilinsiz iken aylayi sayiklarsa ki sayiklayacak o zaman iste belki yasonun jetonu duserde kiskanclik krizleri gecirir insallah(yarin aksam dizi sonrasi kesin forumcak sinirlerimizi ateslemek icin 1 tane kibrit yetecek kesin:img-help: :img-help:
saygilarimla
Hımm! yazıma yanıt yalnızca 3 kişiden geldiğine göre demek ki çoğu arkadaş eleştirse de aslında memnun veya Tomris Hanıma gidecek kadar önemli bir memnuniyetsizliği yok ya da konunun bu şekilde çözülemeyeceğini düşündüğü için gerek görmüyor... neyse ben yine de pazartesini bekleyeceğim... ve olduğu kadarıyla gideceğim... işin bir de şu yanını düşünmek gerekiyor ki; burada yaptığınız her eleştiri kendi aranızda kalıyor... yani asıl muhataplarını bulmuyor o zamanda konuşmalarımızı bir anlamı kalmamış oluyor... oysaki sorunun çözümü olmazsa bile yapılan eleştiriler muhataplarını bulmuş olur ve daha bilinçli bir eğilim gelişmiş olur... ben tek kişi de olsam eleştirilerimi ciddi bulduğum için kesinlikle muhatabına yapma taraftarıyım... işin ilginç yanı KK'larda da benzeri bir olay olmuştu... ben tek başıma Şükrü Bey'e eleştirilerimi yapma kararı aldığımda o zaman bu forumda da Şükrü Bey'e gitme kararı alınmıştı ve çok genç insanlar olmasın ki ciddiye alınanım diye bir fikir ortaya atılmıştı bunun üzerine ben de kabul etmiştim ve bir başka forumdanda üç olgun yaşta arkadaş, bizim forumdan da messa ve ben gitmiştik... hiçbir şey değişmemişti ama biz çabamızı vermiştik... kişi olarak ben kendi eleştirilerimi de sunmuştum ve içim oldukça rahattı sonuçta diziyi de, dizideki olumsuzlukları da önemsediğim için eleştirilerimi de önemsemiştim ve bu doğrultuda da muhatabına yapmıştım... tarih tekerrür mü ediyor yoksa :bilmim
Baharcan Abla, yazını henüz okudum. Bende sana katılıyorum. Hatta sanırım ben senden önce davrandım yapımcılarla görüşmek için, Alisercan Abiden Sis Yapım'ın numaralarını aldım geçen gün arayacaktım şikayetlerimi ve önerilerimi dile getirmek için ama fırsatım olmadı henüz...
Geçen yıl seninde dediğin gibi KK için gitmiştik Şükrü Avşar ile görüşmeye ama onca saat görüşmemize rağmen hiçbir sonuç elde edemedik seninde dediğin gibi.
Bu defa gelmeyeceğim büyük bir ihtimalle... Bunun nedeni KK benim için çok farklıydı asla HS ile kıyaslayamam... Bunu hayatımda bir defa yaptım ikinci bir defa daha yapacağımı sanmıyorum.
Ama sonuna kadar destekliyorum seni bende önerilerimi ve şikayetlerimi gereken yere yazacağım.
Ferny&Lety 05-04-07, 08:42 mukocugum gunaydinlar
valla kosusturmaca,hosbulduk canim
ozet gelmis,biraz once fragmanida izledim
ahh amedimiz ahh bir kolerasi eksikti onuda senaristlerimiz yakistirdi ya(diyecek soz bulamiyorum):img-wink:
yasmin saskolozu amedin yanina gitse ne olacakki sanki (agac ettikten sonra garibimizi)senaryo gercekten mehter marsi oldu
1 ileri 2 geri hoppa:icon_sorr valla bende ayni seyleri dusundum
amed bilinsiz iken aylayi sayiklarsa ki sayiklayacak o zaman iste belki yasonun jetonu duserde kiskanclik krizleri gecirir insallah(yarin aksam dizi sonrasi kesin forumcak sinirlerimizi ateslemek icin 1 tane kibrit yetecek kesin:img-help: :img-help:
saygilarimla
Ya da Aylayı görünce Ahmet niye bana değil de Aylaya haber verdi diye krizlere girip geri dönecek:icon_whis Yani Ahmet kolera oluyor tam Yeşilçam oldu dizi bir de Yasemin geri dönerken kaza geçirip sakat kalsın..Kör falan olsun tam olur .Daha sonra Ayla ve Ahmet evlensin Çocukları erkek olsun gidip Rüyaya aşık olsun.Bunlar Rüyayla görüşmeye başlasınlar sonra AHmet ve Ayla gidip Yaso ve Neco dan Rüyayı falan istesin ..Ahmet ve Yaso da çocuklarının çocuklarından yani torunlarından teselli bulsun..
Valla isterse Yasemin ahmetin kapısında yatsın şu durumda, umrumda değil...
Geçen bölüm taşlar oynadı yerinden, dizide deprem oldu valla...
Bunu mantıklı, akıllı, içimize sinecek bir şekilde düzeltmeleri gerekiyor...
Ayla ile evlenmesi için, her türlü mantıksızlığa gidiliyor dizide...
Neyse, ben dün akşam çok yazdım bu konuda...:)
Çenem düşmesin yine...:img-blush
Daha öncede yazmıştım yanlış analşılmıştım neredeseyse 10 günde bir Okan-Cansel-Beren tartışması yaşanıyor oyuncular hakkında görüşlerinizi onların sayfasında paylaşsak bu forumun içeriğide karışmış olmaz gibime geliyor..
Yasemin Necdet'e Ankara'ya gidiyorum deyip Kıbrıscık'a gidiyor Ayla'da orda bakalım neler olacak..
Ya da Aylayı görünce Ahmet niye bana değil de Aylaya haber verdi diye krizlere girip geri dönecek:icon_whis Yani Ahmet kolera oluyor tam Yeşilçam oldu dizi bir de Yasemin geri dönerken kaza geçirip sakat kalsın..Kör falan olsun tam olur .Daha sonra Ayla ve Ahmet evlensin Çocukları erkek olsun gidip Rüyaya aşık olsun.Bunlar Rüyayla görüşmeye başlasınlar sonra AHmet ve Ayla gidip Yaso ve Neco dan Rüyayı falan istesin ..Ahmet ve Yaso da çocuklarının çocuklarından yani torunlarından teselli bulsun..
Ferny&Lety selam
allah seni bildigi gibi yapsin emi
sabah sabah beni guldurdun ya..ahh yaso coktan hakettide bazi seyleri
aylayi acayip kiskanacak,varsin kiskansin yemeyenin malini yerlermis,oda sevdigi adama sahip ciksaydi,gercekleri anlatsaydi haketti bazi seyleri yaso hanim:img-wink: :img-wink:
valla donerken senaristlerimiz insallah yasoyada bir iyilik dusunseler fena olmaz aslinda:img-hyste
valla dizi resmen yesilcam klasikleri(pardon dizisi olma yolunda kosturmaca devam ediyor):img-hyste :img-hyste
saygilarimla
Okan konusu burda açıldığı için burda devam etti sevgili Hewal...
Devam ettirmiyoruz zaten:img-wink:
Yarın dizi var, ben daha bir kaç gün var sanıyordum:)
Hiç heyecanlı değilim valla...
Ah şimdi Çgo olacaktı, her bölümünü nasıl heyecanla beklerdik...
Bu arada pastaneye gelen kız pastacı olarak gelmiyormuş meğer:)
Necdeti süzüp süzüp gidiyormuş:)
Bu arada Melal nerdesin ya...Eşin askere gidecekti ama:img-blush
Bak biriniz eksik olsanız eksikliğiniz hissediliyo...
Dün Sineme de rastlayamadım, bugün gelir kanka:)
Ferny&Lety 05-04-07, 08:56 Ferny&Lety selam
allah seni bildigi gibi yapsin emi
sabah sabah beni guldurdun ya..ahh yaso coktan hakettide bazi seyleri
aylayi acayip kiskanacak,varsin kiskansin yemeyenin malini yerlermis,oda sevdigi adama sahip ciksaydi,gercekleri anlatsaydi haketti bazi seyleri yaso hanim:img-wink: :img-wink:
valla donerken senaristlerimiz insallah yasoyada bir iyilik dusunseler fena olmaz aslinda:img-hyste
valla dizi resmen yesilcam klasikleri(pardon dizisi olma yolunda kosturmaca devam ediyor):img-hyste :img-hyste
saygilarimla
:)Valla yazdıklarım dizide gerçek olacak gibi duruyor ama neyse:):):)
Bu durumu nasıl düzeltecekler bilmiyorum valla.Bütün saçmalıklar denniyor Ayla ve Ahmet evlensin diye..Madem evlenecek bari Yasemin gitmeseydi de öyle evlenseydi..Valla bu bölümde çok sinirleneceğimden eminim.Zaten Ahmet yarı baygın yatıyor olaca sinirlerim iyice perişan olur!:@
Valla isterse Yasemin ahmetin kapısında yatsın şu durumda, umrumda değil...
Geçen bölüm taşlar oynadı yerinden, dizide deprem oldu valla...
Bunu mantıklı, akıllı, içimize sinecek bir şekilde düzeltmeleri gerekiyor...
Ayla ile evlenmesi için, her türlü mantıksızlığa gidiliyor dizide...
Neyse, ben dün akşam çok yazdım bu konuda...:)
Çenem düşmesin yine...:img-blush
mukocugum valla haklisin
yasmin saskolozu degil amedin kapisinin onunde yatmasindan gectim,kulu kolesi olacam dese artik benimde umrumda degil
aynen gecen bolum acayip siddetli bir deprem yasadik(halada artci soklari devam etmektedir):img-wink: :img-wink:
vallla senaristlerimiz aylayla amedi basgoz etmeleri icin elinden ne geliyorsa devam etme yolundalar(ee onlar boyle senaryoyu devam ettikleri sure icinde bizde susmayiz,ama anlayana sivrisinek,anlamayana davul zurna az diye bosuna dememisler):img-pilot :img-pilot
yok canim yazmaya devam et sen yine
bende arkandan tam destekteyim(diger sayfalari okuma firsatim olmadi,ama hemen okumaya basliyacam)
saygilarimla
fragmanı yeni izledim...
Ahmetcmiz hasta oluyor, yardım içinde anlaşılan aylayı çağırıyor..
ohh ne güzel... bi güzel köy düğünüde yaparlar olur biter.:icon_mad: :icon_mad:
Anlaşılan yasemin de kasabaya gidiyor..tam bir cümbüş yani..
Daral geldi yani geçen bölümden sonra inş. bu bölüm toparlanır diyordum ama
neysse izlemeden karar vermiyelim yinde:img-wink:
Ablacım bence oku...
Hatta bahar_can ın mesajını mutlaka oku...
Tomris Hanım ile görüşmek istediğini söyledi.
Arkadaşlardan destek bekliyor.
Bir başlık açıp orda düşüncelerimizi eleştirilerimizi dile getirmemiz önerisinde bulundu...
Pazartesiye kadar yazın, dedi...
Ferny&Lety 05-04-07, 09:00 m.zülal katılıyorum sana ta mbir cümbüş olacak..Ayla ile Ahmet köy düğünü yaparlar..Halayın başını da YASEMİN çeker artık..EE düğün olur da altın takılmaz mı bir de ta mcumhuriyet altını takar Aylaya....
Ahmet kolera oluyor. Ayla Kıbrısçık'a gidiyor... Yasemin'de gidiyor sanırım Kıbrısçık'a ama ne için... Ahmet'e birlikte olamayacaklarını söylemek için mi?
Ben gerçekten çok sıkıldım bu yılan hikayesinden bir an önce herşey açıklığa kavuşsun. Yasemin, Ahmet'e Rüyanın onun kızı olduğunu söylesin. Ahmet'le mi yoksa Necdet'le mi kalacak buna kesin bir karar versin...
Not:Oyuncuların, oyunculuklarının tartışılması gayet doğal birşey. Ama okuduğum yorumlardan edindiğim izlenimlere göre Okan'ın oyunculuğunu beğenmediğini dile getiren (En doğal hakkıdır. Herkes beğenmek zorunda değildir.) bir arkadaşımıza sanki zorla beğendirilmeye çalışılmış gibi hissettim. Hewal arkadaşımıza katılıyorum bu konular oyuncuların kendi başlıklarında tartışılmalı.
:)Valla yazdıklarım dizide gerçek olacak gibi duruyor ama neyse:):):)
Bu durumu nasıl düzeltecekler bilmiyorum valla.Bütün saçmalıklar denniyor Ayla ve Ahmet evlensin diye..Madem evlenecek bari Yasemin gitmeseydi de öyle evlenseydi..Valla bu bölümde çok sinirleneceğimden eminim.Zaten Ahmet yarı baygın yatıyor olaca sinirlerim iyice perişan olur!:@
Ferny&Lety canim(yahu nikin ne kadar zor)
evet maalesefki yazdiklarin aci ama gerceklesiyor:img-yes:
valla nasil duzeltecekler bende bilmiyorum ama bir an once senaryoyu toparlamalari gerekiyor(tabiki amedle aylayi evlendirerek degil):icon_sorr :icon_sorr
ay valla yarin aksam forumcak kesin delirecegimiz asikare:img-help: :img-help:
amedi oyle baygin yatarken ben bile uzuldum(yahu bu cocugun ne bitmez tukenmez cilesi varmis,ey senaristimiz bir insana bu kadar cok agir degilmi?
birazda su acilardan NECDETE e enjekte etseniz cok iyi olur aslinda)
saygilarimla
Ferny&Lety 05-04-07, 09:04 sinope arkadaşım adım Funda:)Funda de ..Daha kolay:)
Haklısın valla nejdete enjekte etseler bir kısmını..
Ahmet iyice acıların çocuğu oldu valla..Yurt dışından döndüğüne bin pişmandır:)
Yıllar yılı dert yolunda ne ilk ne de sonuncuyum...
ACILARIN ÇOCUĞUYUM...
valla Ahmet dizinin bir kaç yerinde bu şarkıyı mırıldanmalı diye düşünüyorum...
DİZİNİN GİDİŞATINDAN MEMNUN DEĞİLSENİZ TOMRİS HANIMA İLETECEĞİM... :img-help: :img-help: :img-help: :img-help: :img-help:
Merhaba arkadaşlar,
bu dizinin halk olarak desteklenmesi ve eleştirel izlenmesi taraftarıyım... (Hele hele bugünkü Milliyet gazetesinde yer alan bir generalin anı defterindeki "2004'te darbe yapılacaktı ama fikir ayrılıklarından dolayı olmadı" haberinden sonra benim için daha da önemi arttı) o yüzden her bölüm değerlendirmeler yapıp eleştirilerimi sunuyor ve döneme ilişkin yazılar ekliyor veya yazıyorum... ve aslında çok iyi bir mantıkla başlayan, sade, mütevazi bir biçimde giden bir diziyi kaybetmek istemiyorum... eğer bizlerin görüşü dizide olması gereken mantığa katkıta bulunursa şu anda en farklı olan bu diziyi sonuna kadar zevkle izleriz diye düşünüyorum...
Pazartesi gününe kadar yazarsanız Salı günü toparlar iletirim... bu konuda ne kadar duyarlı olunursa o kadar kaliteli bir dizi izleme olanağı buluruz sanırım...
Örnek
Cast: Işık ve Defne'nin büyük halleri bilmediğimiz yüzlerden olabilirdi.
Yönetmen: Beğeniyorum
Müzik: Beğeniyorum
Dublaj: Beğeniyorum
Montaj: Beğeniyorum
Replik: Son bölümde zayıflıklar var...
Senaryo: Aşk kısmında mantıksızlıklar var. Ahmet'e çocuğunun açıklanamaması oldukça mantıksızlık her ne olursa olsun...
Özetler: Genel özetin verilişi bir hataydı... veya değildi şeklinde belirtilebilir ki başlıkları genişletebilirsiniz...
sabah sabah yordun gene benı, daha baslarda bu yazın benım gıbı gerıye bakmayanlar ıcın valla zor bır ıs...
ne alaka ablacıgım gunlukle benım bıldıgım o yalan bır haberdı gene ajanlar ıs basında, valla ben ınanmadım darbe yapcaksam yaparım ne dıye o enerjımı sayfa yazmak ıcın ugrasayım sen de cok hossun ablacıgım :img-yes:
Örnek
Cast: Isık hadı ıdare edıyor da Defne sıfırın altında yanu vasat :img-pilot
Yönetmen: Super yaaa bes yıldız ve opucukler Ummu hanıma saygılar...
Müzik: Kelımler yetersız, dınle ve kendını bul derım ben :good:
Dublaj: mm Yasmın'ın bes para etmez seslendırmesı...
Montaj: ıyı ıyı...
Replik: valla gunluk konumsalar mevcut,bana da batıyor,begenmıyorum…
Senaryo: Yasmın karekterı sonracıgıma bos gevezelıgı,bos hareketlerı yanu herseyı bos… Dıger bır taraftan Ahmet karekterının sadece Yasmın’le olan askından baska bır sey dusunmemesı,eksıklık… sımdı zamanım yok yoksa daha var Sevket beyın savundugu seylerden nasıl cark edıldıgı ıslenmedı, Rıza beyın genel durumu yetersız ıslendı, Sevım ve Mehmet karekterlerı aslında en ılgınc karekterler onları reklam arası modunda vermelerı, su bızım asıkların garıp bır sekılde ayrılmaları yanı anlamadım ben sebebını,yetersız,eksık,havada…daha var ama sen eklıyı ver ablacıgım :img-yes:
Özetler: Genel ozet tam bır sacmalıktı, yanı dıyorum kı tuhaf bır etkı ettı uzerıme, basına mı sızdırıldı acep :img-hyste
ıste boyle, genel bır de gorus belırteyım ben, Yesılcam fılmelerıne bayılan bırı olarak HS'nın genel ozetını yadırgamadım bır yere kadar,ancak ıslenmeye baslandıgında gordum kı Yesılcam'dan uzak klısege kayan bır konu ıslenmeye baslanmıs... nasıl mı soyle kı, burda kı karekterlerın her turlu olanagı varken susmaya tercıh edıyorlar soyle sus puslar ve ben ınandırıcı bulmuyorum bu bakımdan sonra her hangı bır mektup saklanması ve bulunması, sonra sacma bır evlılık ve baglanmalar,borclar,alacaklar falan da fılan... belkı de ben Fılız Akın, Gulsen Bubıkoglu, Turkan Soray, Edız Huz, Ayhan Asan gıbı sayısız agır topları begenıyordum da belkı o yuzden benım ıcın senaryo onemlı degıl ama burda bos ve hos karekterler karısımı ıyı dengelenmemıs kanımca... Ayrıca genc neslın ne zaman ve hangı sartlar altında neyı savunduklarını ben anlamadan bır gecıs yapıldı, Defne Denız yuzunden mı savunuyor ya da Harun ne oldu da oldu... Sonra saf karekterlerı saf degılde aptal oldugu ızlenımı yaratı bende, ınce cızgı ıslenememıs... Sonra bu Ruya'nın pat dıye kabus gormesı bır ıkı sahne goster kardesım onceden de bende Ruya'nın oyle bır problemı oldugunu bıleyım de zorlama olmasın canımcıgım... Sonra Necdet'ın ıcler acısı durumu, aglayacak kadar naıf ol ama Yasmın'e gıt dıyemeyecek kadar cesaresız ol yahu bu karekterı cozmus degılım her halde de yakın bır tarıhte cozemecegım, ıste boyle bır de zamanım olsa ne olacaktı baya bır kızgınım her halde bu hızla daha da yazarım ben :img-hyste
bahar_can abla ılet ben bu hafta bılle seyretmemeye dusunuyorum,allah kolaylıklar versı kı anlasınlar...bye
Arkadaşlar...Ayla ile evlenmiş, Yasemin ile kavuşmuş; önemli olan bu değil artık...
Mantıklı bir şekilde hazırlasalardı, Ayla ile evlenseydi...Bişe demezdik...
Ama yine söylüyorum işte, o sırlar ortaya döküldü, Rüya uzatılıyor...
Kafaya koymuşlar bir kere Ayla ile evlenecek ya, ortaya çıkmasın diye türlü mantıksızlıklara gidiliyor...Klişeleşiyor...Messanın dediği gibi yılan hikayesi oldu...
Böyle içi boş sebeplerle mantıksızlıklara yol açılması beni rahatsız ediyor...
Düzeltmelerini umuyorum ama...nerde...
Bu arada olayları bekliyorum ben...Siyasi olayları...İstanbul Üniversitesinin işgali falan...Umarım onları iyi bir şekilde aktarırlar bize...
Gerçekten katılıyorum aylayla evlendircekler diye saçma sapan şeyler oluyor (olucakta)
Koca Bolu bölgesinde dr. bitti oda aylayımı çağırdı yani:icon_mad:
tamam belki imkanlar sınırlıydı dr. yoktu falan filan bunun için taa istanbullardan aylamı gelmelii:icon_mad:
ama bu şekilde olursa çok sinir ve saçma olur:icon_mad: :icon_mad:
Sinope Ablama diye yazmıştım ama okumadıysan sen de oku...
Ama okumuşsun sanırım:img-wink: yorumunu okudum çünkü...
mukocugum BAHAR_CAN ARKADASIMIZ
yerden goge kadar hakli ,kesinlikle onun yaninda oldugumu bilmesini istiyorum,gercektende bu senaryonun gidisatindan hic kimse memnun degil sonucta
saygilarimla
Kalecim...Bak iyi hatırlattın...
Işık'ın saflığını embesil seviyesine indirmeleri de bi mantık hatası sanırım...
Kız gazetecilik okuyor ama sağcı ne bilmiyor!
Yuh, dedim içimden izlerken, ne yapayım...
Bir kere Işık ile Defnenin karakterleri yer değiştirmiş anacım...
Işık pısırık kalmış ama gazetecilik okuyo, kendini kavganın ortasına atıyo...
Bu ışık küçükken defne den daha baskındı, bu kadar saf değildi yaa...
Yazık olmuş kıza...
Benzetmek için masmavii lens taktılar, bari zekasını da benzetselerdi...:icon_whis
sinope arkadaşım adım Funda:)Funda de ..Daha kolay:)
Haklısın valla nejdete enjekte etseler bir kısmını..
Ahmet iyice acıların çocuğu oldu valla..Yurt dışından döndüğüne bin pişmandır:)
Yıllar yılı dert yolunda ne ilk ne de sonuncuyum...
ACILARIN ÇOCUĞUYUM...
valla Ahmet dizinin bir kaç yerinde bu şarkıyı mırıldanmalı diye düşünüyorum...
fundacigim
valla hep ne olduysa yada ne olacaksa amede oluyor,bu necdete neden senaristlerimiz bir iyilik dusunmuyorlar(yakinda bas taci diye tepemize oturtacaklar):icon_whis :icon_whis
ya bari yurt disindan donmeseydi garibim amed
sarkinin sozleri gercekten amede gore yazilmis sanki,cuk diye oturmus acilarin cocuguna(mirildanmasin hatta avazi ciktiginca soylesin yeridir):good:
saygilarimla
Ferny&Lety 05-04-07, 09:16 aynen yaaa nerde o eski Işık...???Embesil,aptal bir şey olmuş..anlamadım gitti..kız kavganın ortasında fotoğraf makinem diye inliyor...ma.kmıdır nedir yaa??bi sağcı olduunu nerden anldınız die sormaz mı kafamı taşlara vuracam
Ferny&Lety 05-04-07, 09:20 fundacigim
valla hep ne olduysa yada ne olacaksa amede oluyor,bu necdete neden senaristlerimiz bir iyilik dusunmuyorlar(yakinda bas taci diye tepemize oturtacaklar):icon_whis :icon_whis
ya bari yurt disindan donmeseydi garibim amed
sarkinin sozleri gercekten amede gore yazilmis sanki,cuk diye oturmus acilarin cocuguna(mirildanmasin hatta avazi ciktiginca soylesin yeridir):good:
saygilarimla
Eeee hayat cömert davranıyor Necdete..Var ya Ahmet Rüyay ıbir öğrensin o zaman görecek Nejdet..Nejdet bağrınsın lüküüs hayat diye Ahmetim orda inlesin acıların çocuğu diye..
Ahmet:hmmm...benim sevgiye ihtiyacım var biliyor musunuz?(yüzünde küçük emrah :) )
ahmet:hmmmm terk etmedi sevdan beni acıların çocuğuyum..
ahmet:benim hiç sevgilim olmadı biliyor muuusunuz?
ahmet:hıııımm hasta oldummm...ühü:icon_sorr
Ahmet'e habire acıların çocuğu muamelesi yapılmasından çok sıkıldım.Anacım her acıyı,her sıkıntıyı Ahmet çekiyor..Hani bu kadarı neyse de bari koleraya yakalanan Ahmet değil de Nejdet olsaydı yaaa
YASEMİN [/B] çeker artık..EE düğün olur da altın takılmaz mı bir de ta mcumhuriyet altını takar Aylaya....[/FONT]
fundacigim aylayla amed evlensinler,koy dugunumu yaparlar davullu zurnali,yasmin saskolozu halayin basini degil sonunu ceksin insallah,allahin saskolozu(dugunlerine gidermi gider bu saskoloz yasmin,hatta tam cumhuriyet altini az aylaya(bence adana burgusu taksin anca kurtarir yasmin karizmayi):img-hyste :img-hyste
saygilarimla
Ferny&Lety 05-04-07, 09:22 Nihohaaa Adana burması da yetmez..Bence Ahmete de böyle cüz'i miktarda bir şeyler taksın...Ayy Allahım sinirlerim hoplayıveriyor Aylayla Ahmetin evliliğiini düşündükçe...
Oldu ablacım, hatta istersen o burmayı da Rüya taksın, hatta gelinin kucağına çocuk vermek adettir desinler, rüyayı oturtsunlar kucağına...:img-hyste
Ayla da keyifle sever çocuğu artık, ahmeti kaptı ya...
Yasemin de kolay mı eski sevgilim evleniyo diye ağlar...
Necdet de evleniyo ama ara sıra gelip görürsün bebişim der:img-hyste
sabah sabah yordun gene benı, daha baslarda bu yazın benım gıbı gerıye bakmayanlar ıcın valla zor bır ıs...
ne alaka ablacıgım gunlukle benım bıldıgım o yalan bır haberdı gene ajanlar ıs basında, valla ben ınanmadım darbe yapcaksam yaparım ne dıye o enerjımı sayfa yazmak ıcın ugrasayım sen de cok hossun ablacıgım :img-yes:
Örnek
Cast: Isık hadı ıdare edıyor da Defne sıfırın altında yanu vasat :img-pilot
Yönetmen: Super yaaa bes yıldız ve opucukler Ummu hanıma saygılar...
Müzik: Kelımler yetersız, dınle ve kendını bul derım ben :good:
Dublaj: mm Yasmın'ın bes para etmez seslendırmesı...
Montaj: ıyı ıyı...
Replik: valla gunluk konumsalar mevcut,bana da batıyor,begenmıyorum…
Senaryo: Yasmın karekterı sonracıgıma bos gevezelıgı,bos hareketlerı yanu herseyı bos… Dıger bır taraftan Ahmet karekterının sadece Yasmın’le olan askından baska bır sey dusunmemesı,eksıklık… sımdı zamanım yok yoksa daha var Sevket beyın savundugu seylerden nasıl cark edıldıgı ıslenmedı, Rıza beyın genel durumu yetersız ıslendı, Sevım ve Mehmet karekterlerı aslında en ılgınc karekterler onları reklam arası modunda vermelerı, su bızım asıkların garıp bır sekılde ayrılmaları yanı anlamadım ben sebebını,yetersız,eksık,havada…daha var ama sen eklıyı ver ablacıgım :img-yes:
Özetler: Genel ozet tam bır sacmalıktı, yanı dıyorum kı tuhaf bır etkı ettı uzerıme, basına mı sızdırıldı acep :img-hyste
ıste boyle, genel bır de gorus belırteyım ben, Yesılcam fılmelerıne bayılan bırı olarak HS'nın genel ozetını yadırgamadım bır yere kadar,ancak ıslenmeye baslandıgında gordum kı Yesılcam'dan uzak klısege kayan bır konu ıslenmeye baslanmıs... nasıl mı soyle kı, burda kı karekterlerın her turlu olanagı varken susmaya tercıh edıyorlar soyle sus puslar ve ben ınandırıcı bulmuyorum bu bakımdan sonra her hangı bır mektup saklanması ve bulunması, sonra sacma bır evlılık ve baglanmalar,borclar,alacaklar falan da fılan... belkı de ben Fılız Akın, Gulsen Bubıkoglu, Turkan Soray, Edız Huz, Ayhan Asan gıbı sayısız agır topları begenıyordum da belkı o yuzden benım ıcın senaryo onemlı degıl ama burda bos ve hos karekterler karısımı ıyı dengelenmemıs kanımca... Ayrıca genc neslın ne zaman ve hangı sartlar altında neyı savunduklarını ben anlamadan bır gecıs yapıldı, Defne Denız yuzunden mı savunuyor ya da Harun ne oldu da oldu... Sonra saf karekterlerı saf degılde aptal oldugu ızlenımı yaratı bende, ınce cızgı ıslenememıs... Sonra bu Ruya'nın pat dıye kabus gormesı bır ıkı sahne goster kardesım onceden de bende Ruya'nın oyle bır problemı oldugunu bıleyım de zorlama olmasın canımcıgım... Sonra Necdet'ın ıcler acısı durumu, aglayacak kadar naıf ol ama Yasmın'e gıt dıyemeyecek kadar cesaresız ol yahu bu karekterı cozmus degılım her halde de yakın bır tarıhte cozemecegım, ıste boyle bır de zamanım olsa ne olacaktı baya bır kızgınım her halde bu hızla daha da yazarım ben :img-hyste
bahar_can abla ılet ben bu hafta bılle seyretmemeye dusunuyorum,allah kolaylıklar versı kı anlasınlar...bye
Kaleciğim yazdıklarına katılıyorum.
Dediğin gibi en başta Yasemin'in Ahmet'e hamile olduğunu söylememesi ve en kolayını seçip hemen gidip Necdetle evlenmesi... Sonra 5 yıl öncede kolayca ortaya çıkabilecek bir mektubun nedense! 5 yıl sonra ortaya çıkması. Madem öyle hiç çıkmasaydı yaa... Sonra hiçbirşey olmamış gibi hemen birbirlerinin kollarına atılmaları ve Necdet'i argo tabirle boynuzlamaları... Necdet'in onca yıl Yasemin'e maddi ve manevi yardımlarının bir anda hiçe sayılabilmesi...Yine dediğin gibi hiçbir sorunu olmayan ve hatta kardeş isteyen Rüyanın tam annesi kaçacakken kabus görmesi... Bu kadar tesadüf olmaz ki... Sonra AHmet&Yasemin'in tren sahnelerine birşey demiyorum zaten... Dediğin gibi çocukların hangi düşünceden nasıl etkilendiklerini ve geçiş aşamasını görmek daha mantıklı olurdu. Sevim ve Mehmet için dediklerinede katılıyorum reklam arası gibi gösteriyorlar... Hiçbir ilerleme yok onlarda anca konuşuyorlar... Bundan sonra herşey bir netliğe kavuşsun isterse Ahmet&Ayla ile evlensin hiç farketmez...Tüm ipler Yaseminin elinde istediği zaman istediğini çekiştirip duruyor...
Siyasi olaylara hiç değinilmiyor, değinildiğinde de hopp bir yürüyüş veya protesto...Siyasi olaylara değinmek demek yürüyüş yapılması demek mi?Ben daha farklı şeyler görmek istiyorum...
Sinope Ablama diye yazmıştım ama okumadıysan sen de oku...
Ama okumuşsun sanırım:img-wink: yorumunu okudum çünkü...
Okudum canım ben...
Eeee hayat cömert davranıyor Necdete..Var ya Ahmet Rüyay ıbir öğrensin o zaman görecek Nejdet..Nejdet bağrınsın lüküüs hayat diye Ahmetim orda inlesin acıların çocuğu diye..
Ahmet:hmmm...benim sevgiye ihtiyacım var biliyor musunuz?(yüzünde küçük emrah :) )
ahmet:hmmmm terk etmedi sevdan beni acıların çocuğuyum..
ahmet:benim hiç sevgilim olmadı biliyor muuusunuz?
ahmet:hıııımm hasta oldummm...ühü:icon_sorr
Ahmet'e habire acıların çocuğu muamelesi yapılmasından çok sıkıldım.Anacım her acıyı,her sıkıntıyı Ahmet çekiyor..Hani bu kadarı neyse de bari koleraya yakalanan Ahmet değil de Nejdet olsaydı yaaa
fundacigim
necdet torpilli kesin anlasildi(ya kac haftadir ne oldusa amede oldu,necdete hep lay lay lom sahneler)
ahh amed ruyanin kendi kizi oldugunu ogrenince asil bak sen o zaman necdete nasilda kan kusturacak(tabi once yasmin saskolozuna)
ay valla BAHAR_CAN arkadasim sonuna kadar yaninda ve arkandayim
bende cunku bu gidisattan acikcasi hic memnun degilim,forumcak elimizden ne geliyorsa yapalim arkadaslar
saygilarimla
Ferny&Lety 05-04-07, 09:28 Yavv ben biliyorum Nejdet senarist tarafından torpilli.Bazen diyorum ki keşke Ahmet Nejdetin rolünde olsaymış:)
Ben de hiç memnun değilim bu gidişattaan...çokk sıkıyo benii...anlaşılan şu son zamanlarda ço kyeşilçam izlemiş bu senarist:icon_sorr
Nihohaaa Adana burması da yetmez..Bence Ahmete de böyle cüz'i miktarda bir şeyler taksın...Ayy Allahım sinirlerim hoplayıveriyor Aylayla Ahmetin evliliğiini düşündükçe...
Aslında onları evlenmesını ben cok ıstıyorum fakat korkarım kı ıyı ıslenmeyecek bu... Benım aklımda kı Ayla'nın ıyı,anlayıslı,cevresıne mutluluk veren bırı olması Yasmın arasında kı farkların cok ıyı ıslenmesı ama sanırım eksık olacak ve ben cıldıracagım bu yuzden seyretemeyebılırım... Yasmın'ın bu gune kadar yaptıgı hataların Ayla'nın yapmayacagını ve nasıl bır cıkıs dusunebılecegı,nasıl hareket edecegı gıbı konuların ıslenmesı benım acımdan yeterlı olacaktır, askın sadece yeterlı olmadıgını ınsanın hayatını sadece ruh mutlulugu dısında bır avantaj saglamayacagı gıbı gıbı konular ama bu malzemelerle ne borek cıkar bılemıyorum :img-hyste
Messa bebısım oyle valla nereye baksan bır eksık bır cukur...
sevgili bahar-can yazını okudum çok güzel yazmışsın evet yazdıklarına katılıyorum şikayetlerimizi tomris hanıma iletmeliyiz ama şikayetlerimizi iletmeden önce diziye biraz daha süre verilmesi gerektiğine inanıyorum çünkü dizi şu anda bir geçiş dönemi yaşıyor diziye bir sürü yeni oyuncular katıldı onları konuya adapte etmeye çalışıyorlar siyaset yeniden canlanmaya başlıyorlar 68 kuşağına giriş yapıyorlar biraz zamana ihtiyaçları var diye düşünüyorum evet bazı saçmalıklar var yaseminin ahmete bir türlü çocuğunu açıklayamaması gibi bir çok kişi diziyi yeşilçam klasiklerine benzetiyorlar ama ben eski Türk filmlerine benzemesini garipsemiyorum çünkü dönem 60 lı 70 li yıllarda geçiyor bu dönemin filmlerini hatırlarsanız hep bu tarzdır. filmlerin kahramanları hep kavuşamazlar hep aksiliklerle karşılaşırlar konuları genelde hep aynıdır birbirlerini çok severler ama karşılarına birçok olumsuzluklar çıkar bir türlü birleşemezler bence dizide bu dönemin filmlerinin imkansız aşklarından alıntılar yaptığını düşünüyorum o yüzden bana hiç garip gelmiyor hatta adına yaraşır bir şekilde işliyor aşkı HATIRLA SEVGİLİ o dönemi aşklarıyla siyasetiyle filmleriyle yaşam biçimiyle kıyafetleriyle hepimize HATIRLATIYOR bilmem siz ne düşünürsünüz.
yeni özeti okuyabildim nihayet anlaşılan o ki yasemin ahmet ile gitmiyor kıbrıscıka.kolera salgını oluyor ve sevgili ayla mızdan yardım istiyor ahmet eh artık onlarada düğün yolu gözüktü şöyle köy ortamında kır düğünü yaparlar herhalde yada sade bir nikah istanbulda.ayla oraya gittiyse artık bu iş uzar rüya büyür genç kız olur e daha gercekler o zaman ortaya cıkar
ışık konusundada arkadaşlar doğru yazmışlar bu kız cocukken daha bir akıllı idi gazetecilik okuyor ama saftirik olmuş daha bir cin olması gerekirken.yaşar ile gezeceği ortamlar onun görüşlerini nasıl etkileyecek acaba arkadaşları ile aralarında sorunlar olacakmı bu yüzden acaba??????
Sevgili oyasum desteğin için sağol...
Ama bak bugüne kadar sesimizi çıkarmadık...Aşkı çok iyi işlediler, her şeyi çok iyi işlediler...
Ama zaman atlamasından sonra, özellikle şu son bölümde dizi eski tadını vermeyi bıraktı ve klişe bir dizi olmaya başladı...Çizgisinden çıktı...
Yani diyorum ya, madem öğrenmeyecekti, mektupla hastane işini de ortaya çıkarmasaydınız...
Mantıksız işleniyor...
Oldu ablacım, hatta istersen o burmayı da Rüya taksın, hatta gelinin kucağına çocuk vermek adettir desinler, rüyayı oturtsunlar kucağına...:img-hyste
[B] mukocugum canim
valla olurmu olur,ruyanin babasi sonucta evleniyor,ee ruyacikta babasinin esine bir burgu bilezik takmis cokmu?
aylanin kucaginada ruyayi oturtsunlar(nasilsa yabanci degil,amedin cocugu):img-hyste :img-hyste
ayla once amedi sever tatlim,malum ayla amedin karisi oluyor(ayyy yasmin aglamasin kesmez bizi, gitsin kendini o sevgililer kayaliklarindan atsin asagiya anca sinirlerimiz rahatlar
ay bana necdet demeyin :img-help: :img-help:
fundacigim,mukocugum valla sinirimden[
seti basmayi dusunuyorum,cunku her hafta bizim ruh sagligimizla oynuyorlar
saygilarimla/B]
Ferny&Lety 05-04-07, 09:34 ruh sağlığı mı???ben de öyle bir şey kalmadı.:)sağlık falan gitti.yakında ruh ta gider..diziyi izlerken ruhum çekiliyor artık..bayıyorrr...seti basacağın zaman bize haber ver bende gelirim>:)
[B] mukocugum canim
valla olurmu olur,ruyanin babasi sonucta evleniyor,ee ruyacikta babasinin esine bir burgu bilezik takmis cokmu?
aylanin kucaginada ruyayi oturtsunlar(nasilsa yabanci degil,amedin cocugu):img-hyste :img-hyste
ayla once amedi sever tatlim,malum ayla amedin karisi oluyor(ayyy yasmin aglamasin kesmez bizi, gitsin kendini o sevgililer kayaliklarindan atsin asagiya anca sinirlerimiz rahatlar
ay bana necdet demeyin :img-help: :img-help:
fundacigim,mukocugum valla sinirimden[
seti basmayi dusunuyorum,cunku her hafta bizim ruh sagligimizla oynuyorlar
saygilarimla/B]
Ablacım sen de mi İstanbuldasın...
Seti basacam diyorsun...
Valla ben de İstanbulda olsaydım keşke, dün de dediğim gibi daha akitf olabilirdim:hıh
Ama gelme ihtimalim var:)Konservatuar için:)
Nasılsa seneye de devam edeceğini söylüyorlar, o zaman rahat rahat basarız seti:)
[QUOTE=Messa;2876618]
Siyasi olaylara hiç değinilmiyor, değinildiğinde de hopp bir yürüyüş veya protesto...Siyasi olaylara değinmek demek yürüyüş yapılması demek mi?Ben daha farklı şeyler görmek istiyorum...
arkadaşım bu söylediğine aynen katııyorum. ben de daha önceki yazılarımda deniz harun ve defne'nin fikirleriyle ilgili açıklama yaparken izlemek istediğimi söylemiştim. tamam protestoları mitingleri görüyorum, deniz kafasına pankart yiyor çünkü çok konuşuyor... ama bunlar şişirme bilgi bana göre. biz de bir görseydik ne diyolar nasıl düşünüyorlar ve en önemlisi nasıl ifade ediyorlar. komunizmi savunıyorlar ama komunizme dair bir sohbet bir tartışma falan göremiyorum. yani tartışma oluyor ama biz duymuyoruz ne söylediklerini. böyle olunca pek inandırıcı gelmiyor. son bölümde yaşar bile daha ön plandaydı bence.
senaristlerin bu konuda hiç mi bilgisi yok? dönem senaryosu yazıyosunuz ama o döneme ait düşüncelerin ifadesini diziye yansıtmıyorlar. önümüze 1-2 miting protesto pankart koyup avutuyorlar. çok ciddi bir eksiklik bence. umarım düzelir....
:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste
muko cuğum sabah sabah güldürdün beni yorumun süper
rüya babasının düğününde (bilmeden tabi) üvey annenin kucağına oturacak ha:img-hyste
Ferny&Lety 05-04-07, 09:39 Bu gidişle hepsi olur..Dua edin de daha sonra RÜya gidip Ahmet'e amcacım size kanım çok kaynadı baba diyim mi??
demesin...
:icon_whis
Bu bölüme girerken senaryoyu güçlü tutamadılar...
Evet Defne nin düşüncelerini duymak isterim mesela...
Mitinglerde ne konuşulmuş görmek isteriz...
İnandırıcı olsun da tat alalaım, diye...
Masraflı mı olur acaba?:)miting düzenleyecekler falan, bi sürü adam topla, miting varmış gibi, o ortamı oluştur falan...Orda çıkan kavag, söylenenler, atışmalar...
Umarım telafi ederler...
Bu gidişle hepsi olur..Dua edin de daha sonra RÜya gidip Ahmet'e amcacım size kanım çok kaynadı baba diyim mi??
demesin...
:icon_whis
Rüya demez öyle bişi...
Nerdeyse anasına babasına bile ismiyle hitap edecek...
Değil ki ahmete kanı ısınınca baba desin...
Aaa, çocuk böyle baba, abi, abla, amca gibi şeyleri isimlerin arkasına takmayı bilmiyo...Işık öğretmiş ya hani:img-hyste ışığın zekası bi bunlara çalışıyo galiba:icon_whis
Ablacım sen de mi İstanbuldasın...
Seti basacam diyorsun...
Valla ben de İstanbulda olsaydım keşke, dün de dediğim gibi daha akitf olabilirdim:hıh
Ama gelme ihtimalim var:)Konservatuar için:)
Nasılsa seneye de devam edeceğini söylüyorlar, o zaman rahat rahat basarız seti:)
mukocugum yok canim nerde ah istanbul nere hollanda nere?
yahu senaryo bu sekilde ilerlemeye devam ederse alt tarafi bir ucak biletine bakar isler(oda amedin hatrina:img-cool2 :img-cool2 )aciyorum cocuga yahu dizide resmen yerlerde surunen bir karakter oldugu icin
aslinda asklarin en guzuelini hakeden o ama isin kaymagini pastaneci necdet yiyor(ruyayi bile sahiplenisi) diye agrima gidiyor be tatlim
saygilarimla
Necdet de Yasemin de hatalrının bedelini ödeyecek elbette...
Ahmet de öğrenince dava açsın, alsın çocuğunu:hıh
yasemin madem gizliyo:hıh
Ahmet gibi bi adam bulmuş, bi de ondan çocuğu var, bi de o kadar seviyo, şu yaptığına bak:hıh
Hollandamıııı:icon_sorr çok uzakmışsın be ablacım...
Ferny&Lety 05-04-07, 09:46 O Nejdet elime geçse var yaa..dal dal dol dol dol yapacam ona:)
Ahhh ahhhh ben Yaseminin yerinde olsaydım şimdiye Ahmetle evimizde ikinci çocuğumuzu uyurken izliyor bir yandan da çaylarımızı yudumluyor olurduk...
Bu Yasemin bilmiyor işini...Sanki sayfalarca Ahmet yazan bu kız değilmiş gibi davranıyor..Yaseminin aşkına çok güvenmiştim.Ama Ahmetin aşkı bastırdı onu.Demek ki Ahmet sevince tam sevenlerdenmiş..
Şimdi nerde öyle adam?
Benim bir de şöyle bir ricam olacaktı senaristlerden...
Mümkünse, çok rica ediyorum, Ahmet Yasemin'i öpmesin bi daha...
Aylayı da öpmesin...Yanağından demiyorum, yanağından öpsün, bişi olmaz...
Ama başka türlü öpmesin...
:img-pilot
Rüya demez öyle bişi...
Nerdeyse anasına babasına bile ismiyle hitap edecek...
Değil ki ahmete kanı ısınınca baba desin...
Aaa, çocuk böyle baba, abi, abla, amca gibi şeyleri isimlerin arkasına takmayı bilmiyo...Işık öğretmiş ya hani:img-hyste ışığın zekası bi bunlara çalışıyo galiba:icon_whis
mukocugum valla ruya konusunda cok haklisin
isiginda yasminin kardesi oldugunu unutmamak,hatta ruyaninda yasminin kizi ,yasminin annesinide nezahat oldugunu unutmayalim:img-hyste :img-hyste (anladiniz siz ne demek istedigimi)
KALECIGIM selamlar dedim ama gormedin herhalde?
saygilarimla
O Nejdet elime geçse var yaa..dal dal dol dol dol yapacam ona:)
Ahhh ahhhh ben Yaseminin yerinde olsaydım şimdiye Ahmetle evimizde ikinci çocuğumuzu uyurken izliyor bir yandan da çaylarımızı yudumluyor olurduk...
Bu Yasemin bilmiyor işini...Sanki sayfalarca Ahmet yazan bu kız değilmiş gibi davranıyor..Yaseminin aşkına çok güvenmiştim.Ama Ahmetin aşkı bastırdı onu.Demek ki Ahmet sevince tam sevenlerdenmiş..
Şimdi nerde öyle adam?
Yok güzelim, nerde?
Cansel bile öyle değildir...
Nerde böyle aşklari nerde böyle sevgiler...
Varsa bile, köşe bucakta saklanıyorlardır...
Ahmet karakteri fena aşık olmuş bristolde valla...
Ferny&Lety 05-04-07, 09:49 mukocugum valla ruya konusunda cok haklisin
isiginda yasminin kardesi oldugunu unutmamak,hatta ruyaninda yasminin kizi ,yasminin annesinide nezahat oldugunu unutmayalim:img-hyste :img-hyste (anladiniz siz ne demek istedigimi)
KALECIGIM selamlar dedim ama gormedin herhalde?
saygilarimla
Hahaaaaa:img-hyste :img-hyste :img-hyste Tevriye sanatın harika arkadaşım:)Koptum buralarda:)
Bence Ahmet Yaseminin istediği yerinden öpebilir yanağından,dudağından,saçındankaşından...
Ama YASEMİNİ:)
aylayı değil:)ya da başka birini..
senarist ahmeti süründürmekte kararlı
ayla ile evlendirecek
zavallı cocuğunu bilmeden yaşayacak
ayla nın ilerde dırdırını cekecek(kaynanası gibi baskın karakter)
ve sonunda ahmet erken yaşta cökecek
tamam necdet i seviyorum yaptığı büyük fedakarlık ama yasemin şunuda bilmaliki bir babayı cocuğundan uzak tutuyor sırlar ortaya cıktığına göre sonunda biri acı cekecek ama ahmet acıları cektiğine göre cocuğunu bilmeye ve aşkıyla yaşamaya hakkı vardı
klasik türk filmi kıvamında ilerliyoruz artık
Hahaaaaa:img-hyste :img-hyste :img-hyste Tevriye sanatın harika arkadaşım:)Koptum buralarda:)
Bence Ahmet Yaseminin istediği yerinden öpebilir yanağından,dudağından,saçındankaşından...
Fundacım, (fundaydı dimi) bak öpmesin diyosam bi bildiğim var canım:)
O yüzden dur, öyle deme...
Bu arada Yasemin Işık kadar değil, saflık konusunda...
Işık o kadar saf ki yavrum, saydamlaşmış:img-hysteCasper gibi olmuş:img-hyste
Necdet de Yasemin de hatalrının bedelini ödeyecek elbette...
Ahmet de öğrenince dava açsın, alsın çocuğunu:hıh
yasemin madem gizliyo:hıh
Ahmet gibi bi adam bulmuş, bi de ondan çocuğu var, bi de o kadar seviyo, şu yaptığına bak:hıh
Hollandamıııı:icon_sorr çok uzakmışsın be ablacım...
mukocugum
necdette,yasmin saskoluzu tabiki hatalarinin bedellerini odeyeceklerde(bizde o zamana kadar kolera olmazsak tabi)
amed ruyanin kendi kizi oldugunu ogrenince sayet cocugu almak icin elinden geleni yapmazsa zaten benim gozumde amed karakteri biter iste
valla yasmin saskolozu bulmusta bunuyor acikcasi(otursun simdi kiyamadigi necdetiyle okey oynasin(
hatta ruyanin istedigi kardes olayini gerceklestirebilir)
evet canim 3300 km uzakliktayim su an vatanima:icon_sorr :icon_sorr
ahh yaso ahh tenesirlere gelesicenin yasosu
saygilarimla
Ferny&Lety 05-04-07, 09:53 Fundacım, (fundaydı dimi) bak öpmesin diyosam bi bildiğim var canım:)
heheeee:img-hyste :img-hyste Allah ne yapmasın seni koptum yavv casper mı?_:img-hyste :img-hyste :img-hyste FUNDA evet canım...
O bildiğini öğrenmek istiyorum ben ne biliyorsun da öyle diyorsun ki??:icon_whis :img-wink: :)
Ben artık yalnızca sabırla izlemeye çalışacağım. Dayanamadığım yerde kapatacağım... Tamam herşeye katnalabilirim belki bir yere kadar ama en azından şu Ahmet'e çocuğunu söylesinler yaa... Yasemin ile birleşsin veya birleşmesin bu konuda da hiçbir endişem yok. Onları bir arada görmeye bayılmıyorum. Zaten onların aşkı beni hiç etkilemedi. Sırf ikisininde karşılıklı sevgisi çin birleşmelerini istiyorum ama görüyorum ki, Yasemin bunun için hiçbir adım atmıyor ve yaptığı tüm hatalarına rağmen hala daha hata yapmaya da devam ediyor.
Madem hayatını ve birçok kişinin hayatını kökünden değiştirecek bir karar verdin yada vereceksin herşeyi en ince ayrıntısına kadar (Necdet'i, Rüya'yı, Ahmet'i, Necdet'in ailesini vs vs) herşeyi düşüneceksin. Rüya ve Necdet ilişkisini ve onları ayıramayacağını son anda anladı...!
Zaten ben yalnızca dizinin siyasi yönüyle ilgileniyorum. Bari orada güzel bir iki şey görsek diğer taraf beni ilgilendirmiyor.
fundacigim
malum yurt disinda yasayinca bazen devrik cumleler olusabiliyor(maruz gorun artikin yani):img-hyste :img-hyste
yok canim amed bir daha yasoyu falan opmesin,optukce bu yaso yaskolazu kendini kaybediyor mazallah bir daha necdeti 2.kere baba falan yaptirir olmaz ne aylayi nede yasmini opsun(kimseyi opmesin):img-hyste :img-hyste
saygilarimla
ask_seninadın 05-04-07, 09:59 aklıma bi fikir geldi... dizifilm.com Hatırla Sevgili hayranları olarak bi gün kararlaştıralım çekimlere gidelim ve Hatırla Sevgili ekibine sürpriz yapalım....
sizce nasıl olur?????
Ferny&Lety 05-04-07, 10:01 Bildiğim, özel bişey canım...Kimseyle paylaşamam...Öpmemesi gerekiyor...
Ay sen şimdi bu sözümden neler anlarsın nelerr...:img-hyste
Aaaaaa anlamayayım mı?:img-hyste
Tamam anlamadım..(dermişiim):)
Tamam tamam ...O senin bildiğin şey sen de kalsın benim anladığım şey de bende:)
aaasinope öle deme bak zati rüya da kardeş istemiyo muydu:)
rüya bu bölümde kardeş istiyorum diince annem dediki
yasemin hadi koş ahmetin yanına rüya kardeş istiomuş:img-hyste
ay koptum orda yaa
Fundacım, (fundaydı dimi) bak öpmesin diyosam bi bildiğim var canım:)
mukocugum bak bende tesadufen opmesin dedim
isik yavrim benim saydamlasmis(bak o konuda sonuna kadar haklisin CASPER
Ayy koptum burda gulmekten
siz cok yasayin emi
saygularimla
Sevgili arkadaşlar, dün moderatörümüz ehlocan arkadaşa bir başlık açılması yönünde öm atmıştım... cevabında üstteki adminlere iletmeleri gerektiğini ve bir taslak göndermemiz gerektiğini belirtmişti... benim vaktim olmadığı için taslağı yeniden kaleme alamadım... O yüzden dün yazdığım bir yazıyaa siyasi yöndeki eksiklikleri de belirten bir paragraf ekleyerek aşağıdaki taslakvari bu yazıyı gönderdim... tabi ki eklenecek şeyler vardır ama esas noktalar bunlar olduğu için yeterli diye düşündüm... eğer başlık açılırsa bence herkes gördüğü yanlışı, eksikliği belirten bir yazıyı ismini soyismini belirterek o başlığa yazsın... ki bazı arkadaşlar burada yazdı onları oraya taşırız sorun değil... başlık açılmazsa da yazmak isteyen buraya yazsın ben toparlar çıkış alır götürürüm... sevgiler hepinize...
Sevgili ozenc-can sanırım sorunun cevabını verebilmişimdir...
Sevgili messa alışmış kudurmuştan betermiş derlerya bizimkisi o hesap oldu herhalde... doğru olanı yapmışsın her ne kadar ulaşamamış olsanda... yoksa ulaşmışmıydın?! ay unuttum yazını :img-blush
Yazıya katılan katılmayan tüm arkadaşlara çok teşekkürler iyi sohbetler bye
İşte taslakımsı yazı... (:img-hyste )
Dizi çizgizini kaybediyor gözüktü 18. bölümde... Ahmet'e çocuğunun açıklatılmamasının hiçbir elle tutulur tarafı, en ufak bir mantığı yok normal bir durumda... ama belliki senaristler aşk hikayesinde bir noktaya odaklanmışlar ve o odağa göre şekillendiriyorlar olayları... oysaki bu dizi tek bir odağa göre şekillenecek bir çizgiye sahip değil... odaklandıkları noktalar şu iki konu olabilir diye düşünüyorum: Ahmet bir şekilde Yasemin'den kopmalı biz de O'nu Ayla ile evlendirmeliyiz... veya Ahmet Rüya'yı muhakkak yıllar sonra öğrenmeli...
Aslında Yasemin ile Ahmet'i üst üste bir kaç kez karşılaştırmasalardı ve sırların hepsini çözdürmeselerdi rahatlıkla '70 yılına gelinirdi... o sırlar o zaman ortaya çıkartılabilirdi... Yasemin çocuğu açıklardı... ama sorun Ahmet'in çocuğu sonradan öğrenmesinden çıkartılıp aksine çocuğun babasını sonradan öğrenmesine kaydırılabilirdi. Çünkü burada asıl mesele çocuğa bu durumun nasıl izah edileceğidir... yoksa Ahmet'e durumu izah etmek oldukça kolay... Ahmet bunu rahatlıkla anlayacaktır... ve zaten mantıksızlıkta burada yatıyor... Adama hiçbir neden yokken durum açıklanmıyor!!!ve üçü yani Yasemin-Necdet-Ahmet oturup Rüya'nın ruh sağlığı için bir karara vermelilerdi... Mesela denebilirdi ki tamam bu biçimsel evlilik Rüya belli bir yaşa gelene kadar devam etsin... Tabi eğer Necdet'te kabul ederse ki ediyor gözüküyor... yok etmiyorsa da herşey herkese anlatılırdı Rüya'nın en hafif şekilde olayı kalkabilmesi için harcanan çaba ve Yasemin-Ahmet'in bu durumdaki sorunları, çelişkileri, olumsuzlukları üzerinden konu çok daha farklı bir zeminde ama daha gerçekçi, daha inandırıcı daha da öğretici ilerlemiş olurdu... şu andaki durumdansa bu durum çok daha mantıklı... öbür türlü ise; Ahmet'e hala aşık olduğunu söyle, birlikte yola devam etmeleri gerektiğini savun, gizlice kaçmayı planla ama çocuğu açıklama !!!! niye? niye? yani Rüya'nın o sabah ağalaması ve Necdet'le olan duygusal sahnesi olmasaydı olacak olan şuydu: kızı alıp Ahmet'le gidecekti... hem de gizlice... oraya gidince de "Süpriz bu çocuk senin aslında" diyecekti öyle mi? bu kadar önemli bir mesele ve üç kişiyi ilgilendiren bir mesele öyle bir sürprizle açıklanacak kadar hafifletilebilir mi? eğer bu değilse geriye şu kalıyor: Yasemin hanımın düşündüğü gibi gitmedi işler.. Ahmet nasılsa çocuğun kendisine ait olduğunu da bilmiyor o zaman Necdet'e geri dönerim mesele kalmaz gibi bir düşünce... yani bu dizi çizgisinden çıkmamışta ne olmuş?! ve ne için çıkmış çizgiden?! Reyting sorunu mu yaşıyor? öyle bile olsa reyting için KK'nın hatasını yapmasındansa bitirme kararı alması bu kaliteyi koruması adına çok daha iyidir... bu seyirciye de saygıdır kendilerine de ve röportajlarında söyledikleriyle çelişmemiş olurlar ve böylece de inandırıcılıklarını yitirmemiş olurlar... Evet bu dizi çizgisini kaybettikçe belki daha çok seyirci izliyor olacak (diğer dizilerdeki merak duygusunu geliştirici sahnelerde dolayı) ama özgünlüğünü de yitirmiş olacak... ben bunu hazmedemiyorum bir seyirci olarak ve bu işi kendi çerçevesinde ciddiye alarak duyarlı olmak istiyorum...
Ayrıca siyasi yönden iki bölüm iki protesto sahnesi dışında herhagi bir açılım sunmadı... belki bu bölüm sunulabilir ama esas olan olayları göstermek olmamalı, o mantığı eleştiren konuşmalara yer verilmeli... bunu bu bölümde Necdet belli bir mantıkla yapacak gözüküyorsa da nedense Ahmet karakterinin çok yetersiz kılındığı bir yön bu... O'nunda karteşi bu işlerle uğraşıyor ve bizzat Ahmet'in kardeşiyle kendi düşüncelerini paylaştığı siyasi konuşmalar olmalı... Tamam Necdet halkın sesi ama Ahmet'te bir aydın ve bizzat halkın içinde... ortada üç kağıtçı, dalavereci tiplerle karşılaşıyor... arkadaşının haksız tayinini engellemek için girişimlerde bulunuyor... bunların bir nedeni olmalı ve bu nedenleri temellendirecek düşüncelerin Ahmet'te mevcut olması gerekir... diye düşünüyoruz...[/QUOTE] (aksi takdirde mahkemede haksızlıkları öyle ateşli nasıl savunabilirdi ki?!) bu kısmı şimdi ekledim :img-blush
Sen de çok yaşa Ablacım...
Valla düşündükçe aklıma bin türlü şey geliyo, casper iyi oldu ama....
Bundan sonra casper ışık diycem ona, düzelene kadar:)
Bu arada Sinope Abla diyip duruyorum, esas isim ne ablacım?
heeeeeeyyyyyy :img-hyste ,Yasemin,Nejdet...OKEYE 3.,4.ARANIYOR..aylaa gel 3. ol..GEL AHHMET BURAYA GEL..SEN DE 4.OL BAKİİM
fundacigim
necdet.yasemin
amed ve ayla(aslinda tomris giritliyi oynatmak lazim)
valla super bir okey takimi cikti ortaya demi(ey senaristler bizi dusurdugunuz hallere bakin,eserlerinizle ovunun,hatta kinada yollayabiliriz):img-hyste
saygilarimla
sevgil muko yazdıklarında haklısın ama ben genede biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum belkide bir hafta boyunca tek izlediğim dizi olduğu için koruma içgüdüsüyle davranıyorumdur bilemiyorum
Ferny&Lety 05-04-07, 10:06 bahar_can abla dediklerine harfiyyen katılıyorum..Dizi çizgisini kaybediyo..Siyasi olay eksikliği var.Sahneler çok yapmacık..siyaset gösterelim diyorlar kavgalardan başka bir şey yok..Birkaç kez s.demireli gösterebilirlerdi mesela..ama siyaset gösterirken bile ışığın foto.makinesi derdine düşülmüş...
siyasi sahneler bi kere çokk ama çokk yapmacık...,senaryo iyice şaşşırdı...
bence bu olaydan sonra yaseminin necdetle konuşması gerkiyodu ama bunu yine yapmıyor..
uff çok kötü yaa
Ferny&Lety 05-04-07, 10:08 fundacigim
necdet.yasemin
amed ve ayla(aslinda tomris giritliyi oynatmak lazim)
valla super bir okey takimi cikti ortaya demi(ey senaristler bizi dusurdugunuz hallere bakin,eserlerinizle ovunun,hatta kinada yollayabiliriz):img-hyste
saygilarimla
hem de hint kınası..şu çıkmayanlardan..sürünüp sürünüp bizi hatırlasınlar..
töbe töbeee:)
askasurguncu dizi böle olunca haliyle bize de böle mesajlar yazmaktan başka çare kalmıyor:)
bu arada hakkaten yaaa sinope ablacım gerçek adın ne ??
Sen de çok yaşa Ablacım...
Valla düşündükçe aklıma bin türlü şey geliyo, casper iyi oldu ama....
Bundan sonra casper ışık diycem ona, düzelene kadar:)
Bu arada Sinope Abla diyip duruyorum, esas isim ne ablacım?
mukocugum canim benim
casper yakistirmasi isik icin bicilmis kaftan(duzelene kadar slogana devam)hepimiz canim mesut mutlu yasayalim
casper ISIK CASPER ISIK
VUSLAT canim ismim
saygilarimla
Sevgili arkadaşlar, dün moderatörümüz ehlocan arkadaşa bir başlık açılması yönünde öm atmıştım... cevabında üstteki adminlere iletmeleri gerektiğini ve bir taslak göndermemiz gerektiğini belirtmişti... benim vaktim olmadığı için taslağı yeniden kaleme alamadım... O yüzden dün yazdığım bir yazıyaa siyasi yöndeki eksiklikleri de belirten bir paragraf ekleyerek aşağıdaki taslakvari bu yazıyı gönderdim... tabi ki eklenecek şeyler vardır ama esas noktalar bunlar olduğu için yeterli diye düşündüm... eğer başlık açılırsa bence herkes gördüğü yanlışı, eksikliği belirten bir yazıyı ismini soyismini belirterek o başlığa yazsın... ki bazı arkadaşlar burada yazdı onları oraya taşırız sorun değil... başlık açılmazsa da yazmak isteyen buraya yazsın ben toparlar çıkış alır götürürüm... sevgiler hepinize...
Sevgili ozenc-can sanırım sorunun cevabını verebilmişimdir...
Sevgili messa alışmış kudurmuştan betermiş derlerya bizimkisi o hesap oldu herhalde... doğru olanı yapmışsın her ne kadar ulaşamamış olsanda... yoksa ulaşmışmıydın?! ay unuttum yazını :img-blush
Yazıya katılan katılmayan tüm arkadaşlara çok teşekkürler iyi sohbetler bye
Baharcan Abla, öyle galiba:icon_whis Ulaşamadım henüz yani zamanım olmadı aramaya... Baharcan Abla, yalnız mı gideceksin? Geçen yıl ne güzel 5 kişiydik ve hepinizde kendinizi çok güzel ifade ediyordunuz...(Ben:icon_whis Ehhh sizin yanınızda biraz sönük kaldıysam da bu genç yaşımda idare ettim galiba) Bence sen aynısını HS içinde çok güzel bir şekilde gerçekliştireceksin.
mukocugum canim benim
casper yakistirmasi isik icin bicilmis kaftan(duzelene kadar slogana devam)hepimiz canim mesut mutlu yasayalim
casper ISIK CASPER ISIK
VUSLAT canim ismim
saygilarimla
Vuslat, anlamı güzel bir isim...
Umarım bu HS de de YAsemin ve Ahmet vuslata erer; sırf Ahmet için söylüyorum bunu, kızını öğrenmeden yaşlanmasın garibim:icon_sorr
dunden sonra guya buraya artik yazmiyacatim :icon_whis
ama muko sinope ve Ferny&Lety yazdiklarinizi okuyunca gulmekten oldum :img-hyste
aska surguncu
yaz canim bak biz fena halde dagilmis durumdayiz psikolojik olarak sende katil bize,biz seni gulmekten catlariz evelallah
(bizi bu hallere dusurenler utansin)
saygilarimla
askasurguncu 05-04-07, 10:12 Neden Helincim?
Dün ne oldu ki?
Bi sorun mu oldu başlıkta?
yok baslikta birsey olmadi
sadece herseferinden beren hakinda
olumsuz seyler yaziliyor yok soyle yok boyle bende artik yazmiyacaktim
guya ama dayanamadim :icon_whis iste derya gelip kulagimdan cekerse sasirmayinnn:img-hyste :img-hyste :img-hyste
bahar-can
canim yanindayiz her zamna bilesin(yazdigin metin gercektende yerinde)
kim tutar bizi artik arkandayiz hemde sonuna kadar
saygilarimla
Helincim, eleştiriler olacaktır...
Saygı duyup geçeceksin...
Severek izlediğin dizinin başlığından mahrum kalmak zorunda değilsin...
Seni aramızda görmek isteriz.
Zaten Vuslat Abla geldi mi, ben dağılıyorum burda, kaç gündür gelmiyordu, bugün de geldi, dağılmama sebep oldu:)Dizi bahane, muhabbet şahane mi diyeyim ne diyeyim artık:img-hyste
[QUOTE=Ferny&Lety;2876857]hem de hint kınası..şu çıkmayanlardan..sürünüp sürünüp bizi hatırlasınlar..
töbe töbeee:)
askasurguncu dizi böle olunca haliyle bize de böle mesajlar yazmaktan başka çare kalmıyor:)
fundacigim
hint kinasi pek tutulmuyor burda
FASLILARin bir kinasi varki valla aylarca insanin elinden cikmiyor,benimde fasli arkadaslrim var,onlardan alirim siz hec merak etmeyin,hemide kilolarca,artik ellerinemi yakarlar,saclarinami orasina kendileri karar verirler
saygilarimla
Vuslat, anlamı güzel bir isim...
Umarım bu HS de de YAsemin ve Ahmet vuslata erer; sırf Ahmet için söylüyorum bunu, kızını öğrenmeden yaşlanmasın garibim:icon_sorr
mukocugum
insallah ismim bir seylere yararda
yasminle amedde vuslata ererler,amede aciyorum valla,birde ruyaciga gercek babasini bilmeden buyuyup gidiyor,yasoya acimiyorum,o topuklu ayakkabilariyla yerde kayipta sakat kalasicanin yasosu:img-hyste :img-hyste
saygilarimla
Yaşar'ın ve arkadaşlarının ellerinde Yol dergiler vardı fragmanda..
Denizleri eleştiriyorlardı, moskof uşakları, diyorlardı...
Bu bölümün siyasi yönden doyurucu olmasını bekliyorum:img-blush
Helincim, eleştiriler olacaktır...
Saygı duyup geçeceksin...
Severek izlediğin dizinin başlığından mahrum kalmak zorunda değilsin...
Seni aramızda görmek isteriz.
Zaten Vuslat Abla geldi mi, ben dağılıyorum burda, kaç gündür gelmiyordu, bugün de geldi, dağılmama sebep oldu:)Dizi bahane, muhabbet şahane mi diyeyim ne diyeyim artık:img-hyste
mukocugum
cok saolasin canim,kac gundur foruma ugrayamadim,ama aklim sizlerleydi
sizleri biraz olsun guldurebiliyorsam ne mutlu bana,muhabbet in
dizi out desem:img-hyste :img-hyste
helincigim tatlim aa bak bizde burda yasoyu yerden yere carparak,amede aciyarak,necdeti bas taci yapmalarindan dolayi saftlarimizi dagitmis bir haldeyiz zaten,sende yorumlarindan bizi mahrum etme:img-wink: :img-wink:
saygilarimla
Hani Yasemin Kıbrıscık'a gidiyo ya.Aylayı görürse eyvahhh.
bellacigim yaso kibrisciga gitsinde goorsun amede nasil iyi bakim var
aylayi artik amede iyi baktin diye tebrikmi eder,yoksa kiskancliktan oracikta nallarimi diker bilinmez(ay insallah hasedinden kalp krizi gecirir yaso hanim)
saygilarimla
Ahmet'le Yasemin'in bu bölüm yanlis anlasilmalar veya bilgi yoksunluguna kurulu bir ayrilma yasarlarsa iliskileri anlamini yitirir diye düsünüyorum.
Bu bölüm dikkatimi tümüyle Deniz ve Defne'ye odaklayacagim, cünkü gelecegi parlak ve siyasi olaylarla süslenen bir iliski:happy0064
Ferny&Lety 05-04-07, 11:10 yok baslikta birsey olmadi
sadece herseferinden beren hakinda
olumsuz seyler yaziliyor yok soyle yok boyle bende artik yazmiyacaktim
guya ama dayanamadim :icon_whis iste derya gelip kulagimdan cekerse sasirmayinnn:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Evet öyle olması benim de sinirime dokunuyor.Sonuçta Beren yeni bir oyuncu eksikleri olabilir ama daha yolun başında.Ona destek olacaklarına köstek olanlar var.Ama bu eleştiriler Beren'in daha iiyi olması için bi yerde de şart yani.Beren'in eleştirilmesi yüzünden kendini buradan mahrum bırakma bence..Buralar çok eğlenceli...Koptuk burda:)
ahmet kıbrısçık'a geri dönüyor.yahu nasıl oluyor da o sinirle o trene biniyor anlamış değilim.dön geri,bul yasemin'i şöyle evire çevire döv ondan sonra dön.:img-hyste bunlar konuşma özürlü çıktı.defterlere yazı yazmaktan konuşmayı unuttular.:img-hyste
Hehee:img-hyste :img-hyste :img-hyste Konuşmayıp,yazışsalar ne iyi olurmuş..Keşke o devirde de msn olsaymış..daha kolay anlaşırlarmış o zaman:)
İyi ki msn falan yokmuş!
Aslında keşke şimdi de olmasaydı ama var:icon_whis
O zmaan aşklar daha başkaymış...
Şimdi laylaylom basit basit yaşayıp bitiriyorlar....
Aşk olmaktan da çıkıyor tabii, o zaman insanlar daha onurlu seviyorlarmış...Özlem sevgilerini daha da arttırıyormuş...
Ama şimdi cep telefonu, msn...
Hiçbişe kalmıyor geriye...
Büyüsü bozuluyor...
O yıllarda yaşamak isterdim bu yüzden.
Ferny&Lety 05-04-07, 11:22 İyi ki msn falan yokmuş!
Aşk olmaktan da çıkıyor tabii, o zaman insanlar daha onurlu seviyorlarmış...Özlem sevgilerini daha da arttırıyormuş...
Büyüsü bozuluyor...
Canım mezu bahis bu değildi zaten:)Ben de çookkk arzu ediyorum o zamanlarda yaşamış olmayı.Ne kadar saf,duruymuş herşey..Sadece aşklar değil...
Ama bunlar defterlere yazı yazmaktan konuşmayı unutunca en iyi yol yazışmaları diye düşündüm :)Eee Kıbrısçıktan İstanbula bir mektup kaç gün sürer..Msnde tak tak kaçma planları yaparlardı:)Nejdet msn konuşmalarını kayıt etmek için program yüklerdi Ahmet ve Yaseminin yazışmalarını okurdu Ahmete engel atar Kişi listesinden silerdi falan:img-hyste
Hatta daha ileri gidip Ahmetin msnini hackleyip üstüne bi de Ahmetin adresinden Yasemine nefret dolu sözler yazardı belki:icon_whis
İyi ki msn falan yokmuş!
Büyüsü bozuluyor...
Sevgili Muko, almanca dersinde bende makalemde aynen senin dediklerini yazmistim. O zamanlari insanlar daha icten ve derin seviyorlarmis ve asklarina daha güclü sariliyorlarmis. Bugün ise iliskiler sallapati bir hal aldi, maalesf.:icon_sorr
Funda Necdet yapardı evet, hacklerdi ahmetimin msn adresini...
Allahım yaaa...
Bir şeyi yaşıyorsan büyüsü bozulmadan yaşayacaksın, ilk günkü gibi hissedeceksin...
Ama şimdi nerdee...
Valla ayrılıkları bile güzel o zamanki aşıkların...
Adam gibi yaşıyolar, uzaktan bir bakış yetiyor...
Duygular tertemiz çoğunun...Çıkarsız sevebiliyorlar...
Sadece "o" olduğu için, onu görmek için neler yapıyorlar...
pencereden bir bakış bile yetiyor...
elini tutmak, sadece sarılıp elini tutarak sevmek yetiyor artıyor bile o zamanki aşıklara...
o zamanın insanlarından da dinledim bunları, az çok biliyorum...
İnsanlar aşkın büyüsünden sıyrılamazlarmış o zamanlar, ama biz şimdi o büyüyü bulmak için debelenip duruyoruz...
Böyle güya aşk yaşayacaksam hiç yaşamam daha iyi...
her şey basite alınıyor...hakkını vererek yaşanmıyor bişeyler...
istisnalar olabilir ama çoğu böyle...
Ferny&Lety 05-04-07, 11:37 Funda Necdet yapardı evet, hacklerdi ahmetimin msn adresini...
Allahım yaaa...
Bir şeyi yaşıyorsan büyüsü bozulmadan yaşayacaksın, ilk günkü gibi hissedeceksin...
Ama şimdi nerdee...
Valla ayrılıkları bile güzel o zamanki aşıkların...
Adam gibi yaşıyolar, uzaktan bir bakış yetiyor...
Duygular tertemiz çoğunun...Çıkarsız sevebiliyorlar...
Sadece "o" olduğu için, onu görmek için neler yapıyorlar...
pencereden bir bakış bile yetiyor...
elini tutmak, sadece sarılıp elini tutarak sevmek yetiyor artıyor bile o zamanki aşıklara...
o zamanın insanlarından da dinledim bunları, az çok biliyorum...
İnsanlar aşkın büyüsünden sıyrılamazlarmış o zamanlar, ama biz şimdi o büyüyü bulmak için debelenip duruyoruz...
Böyle güya aşk yaşayacaksam hiç yaşamam daha iyi...
her şey basite alınıyor...hakkını vererek yaşanmıyor bişeyler...
istisnalar olabilir ama çoğu böyle...
O istisnalar da bir gün kirlenebiliyor arkadaşım...Ne yazık ki aşk öyle kirletilmiş ki insanların ağzında.Öyle bayağı bir duygu gibi gösteriliyor ki..Aşk deyince insana gülüp geçiyorlar..Ben çok özeniyorum böyle aşklara çokk..Keşke birisi Ahmet'in Yasemin'e aşık olduğu gibi bana da aşık olsa..Ve keşke ben de onların aşkı gibi duru bir aşka sahip olsam..:icon_sorr
bir_adı_yok 05-04-07, 11:56 bahar_can arkadaşımıza sonuna kadar destek veriyorum.
senaryonun gidişi hiç hoşuma gitmiyor.
.......
ahmet'in sadece aşık adam rolünü oynaması,
siyasi olaylara hiç yorum yapmaması,
yasemin'le ayrılığı 4 sene nerdeyse 5 sene olmuş.
bu kadar senede insan biraz toparlanır yani mantıkı olanı bu.
tamam aşkını hiç kaybetmemiş kalbinde yaşamış olsun, ama yasemin'le hemen okadar yakınlaşması saçma.
biraz nefret ayaklarına yatsaydı güzel olurdu.
......
yasemin desen zaten,
elinde gerçekleri söylemesi için okadar fırsat varki, ** yapmıyo.
e buda bi süre sonra sıkıcı olur.
yani tamam,
bi bölüm izleriz iki bölüm izleriz,
üçüncüsünde sıklırız bu saçmalıktan.
bence fazla uzatmasınlar konuları
uzatmadan sıkmadan farklı işlesinler.
........
mesela ben ahmetin yerinde olsam ve karşımdaki aşık olduğum insan benden bir çocuğu olduğunu bunca yıl saklamış olsa
ondan nefret etmem için başka hiçbir neden aramam.
ben kabullenebilirim ama
5 yaşındaki bi çocuk beni nasıl kabullensin.
işte buna isyan edilir ve karşındaki insandan kolayca soğuyabilirsin.
..........
siyasi olayları ise herkez gibi daha farklı işlensin istiyorum.
çocukların miting kavgalarını göstermek yerine fikir tartışmalarını izlemeyi daha çok isterim.
ben solcu değilim, kominizme karşıyım.
ama bu dizide solcu gençlerin mantıklı bir şekilde kominizmi savunmalarnı, sağcıların fikirlerine neden karşı çıktıklarını, düzeni niye istemediklerini,
nasıl bir düzene sahip olmak istediklerini tartışsınlar.
aynı şekilde sağcı gençlerde.
onların fikirleri nasıl, niçin kominizme karşı çıkıyorlar, bunları doğru bi şekilde yansıtsınlar.
çünki ellerinde oldukça çok düküman var.
o günün gençlerinin düşüncelerine dair.
onları bu dizide canlandırmalarını istiyorum.
iki tarafıda eksiksiz doru şekilde yansıtsınlar.
ben iki tarafında doğru ve yanlışlarını izlemek istiyorum.
........
Ferny&Lety 05-04-07, 12:02 bahar_can arkadaşımıza sonuna kadar destek veriyorum.
senaryonun gidişi hiç hoşuma gitmiyor.
.......
ahmet'in sadece aşık adam rolünü oynaması,
siyasi olaylara hiç yorum yapmaması,
yasemin'le ayrılığı 4 sene nerdeyse 5 sene olmuş.
bu kadar senede insan biraz toparlanır yani mantıkı olanı bu.
tamam aşkını hiç kaybetmemiş kalbinde yaşamış olsun, ama yasemin'le hemen okadar yakınlaşması saçma.
biraz nefret ayaklarına yatsaydı güzel olurdu.
......
yasemin desen zaten,
elinde gerçekleri söylemesi için okadar fırsat varki, ** yapmıyo.
e buda bi süre sonra sıkıcı olur.
yani tamam,
bi bölüm izleriz iki bölüm izleriz,
üçüncüsünde sıklırız bu saçmalıktan.
bence fazla uzatmasınlar konuları
uzatmadan sıkmadan farklı işlesinler.
........
mesela ben ahmetin yerinde olsam ve karşımdaki aşık olduğum insan benden bir çocuğu olduğunu bunca yıl saklamış olsa
ondan nefret etmem için başka hiçbir neden aramam.
ben kabullenebilirim ama
5 yaşındaki bi çocuk beni nasıl kabullensin.
işte buna isyan edilir ve karşındaki insandan kolayca soğuyabilirsin.
..........
siyasi olayları ise herkez gibi daha farklı işlensin istiyorum.
çocukların miting kavgalarını göstermek yerine fikir tartışmalarını izlemeyi daha çok isterim.
ben solcu değilim, kominizme karşıyım.
ama bu dizide solcu gençlerin mantıklı bir şekilde kominizmi savunmalarnı, sağcıların fikirlerine neden karşı çıktıklarını, düzeni niye istemediklerini,
nasıl bir düzene sahip olmak istediklerini tartışsınlar.
aynı şekilde sağcı gençlerde.
onların fikirleri nasıl, niçin kominizme karşı çıkıyorlar, bunları doğru bi şekilde yansıtsınlar.
çünki ellerinde oldukça çok düküman var.
o günün gençlerinin düşüncelerine dair.
onları bu dizide canlandırmalarını istiyorum.
iki tarafıda eksiksiz doru şekilde yansıtsınlar.
ben iki tarafında doğru ve yanlışlarını izlemek istiyorum.
........
Katılıyorum şu son bir kaç bölümdür siyasette nyoksun bir H.s izliyoruz.Ama bu benim hiç hoşuma gitmiyor..Özellikle zaten son bölümde Yaseminin yaptıkları yeterince absürd geldi bana.Tamam aşıklar ölüyorlar ama evli bir kadına yakışmayacak tavırlar srgiledi.
Sevgili dizice...
Ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum.
Ama burada ne zaman Necdet karakteri eleştirilse veya Okan Yalabık'ın oyunculuğuna söz söylense(bu nadir oluyor ama) büyük tepkiler geliyor...
Sevgili Merhem ve Cansu arkadaşlarım...Sözümü üzerinize alınabilirsiniz şimdi...
Özellikle Merhemcim...
Son yorumunda dizice ye cevap verirken de "Hs izleyicilerinin bir kacinin en buyuk sorunu bence Karakter ve oyuncuyu ayirt edememesidir" demişsin...
Bunu seninle tartıştığımız zamanlar da bana yazmıştın, Necdet konusunda mesela...
Bak böyle söylüyorsun iyi güzel de...
Karakteri eleştirmek hakkım, evet...Herkesin hakkı...
Oyuncuyu da eleştirmek hakkımız; ki ben Okan Yalabık'ın oyunculuğunu en az senin kadar beğenirim.
Beğenmeyenler de olabilir...Bu gayet tabii bir şey...
Ama canım, burada bizim için söylediğin o cümleyi sen yapmış oluyorsun...
Karakter ve oyuncuyu ayırt edememek...
Okan'ın hayranısın tamam, ama Necdet'e olan eleştirilerde de ona söz ettirmiyorsun mesela....
Bu da bize söylediğin cümlenin senin için geçerli olduğunu göstermiyor mu?
Bak yanlış anlaşılmayayım; Beren hayranı falan değilim...Öncelikle belirteyim bunu.
Beren hoş kız, oyuncu olma yolunda ilerliyor...Umarım daha iyi yerlere gelecektir.Bunu kendisi de söylemiş mesela; oyuncu değilim, olmaya çalışıyorum, diye...Beren'e bir hayranlık duyduğum yok ama...
Fakat burada sen de dahil olmak üzere çoğu arkadaş her türlü olumsuz eleştiride bulunuyor...
Peki bu tür eleştiriler Okan'a yapıldığında, neden Okan'da, dizice nin de dediği gibi, dokunulmazlık varmışçasına hemen karşıdakinin fikirleri küçümseniyor, Okan'a laf edilemez gibi bir tavır alınıyor?
Cansel'e de eleştiri yapılabilir, Okan'a da, Beren'e de; Ahmet'e de, Necdet'e de, Yasemin'e de...
Ben Cansel Elçin'i ve Okan Yalabık'ı çok iyi birer oyuncu, Beren'i de oyuncu olma yolunda ilerleyen biri olarak görüyorum mesela...
Şimdi soruyorum, oyuncu ve karakteri karıştıran kim oluyor bu durumda?
Okan'ın oyunculuğunu beğenmeyen bir arkadaş gelip burada eleştiri yapamaz mı, ya da Necdet karakteri ile ilgili?
Neden hemen ona söz etmek yasakmış gibi karşı çıkılıyor?
Karşımızdaki insanların fikirlerine hükmedemeyiz, kendi fikirlerimizi söylerek karşılık veririz ama onun düşüncelerini eleştirerek bizim düşündüğümüz gibi düşünmesi için ona sert eleştirilerde bulunma hakkımız yoktur...
"Bence de böyle, ben de şu şekilde düşünüyorum" vs... yorumlar yapılır karşılıklı...
Beren Saat ve Cansel Elçin'i ne kadar eleştiriyorsa, Okan Yalabık'ı da eleştirmeye o kadar hakkı vardır herkesin...
Dizideki Ahmet karakterini seven herkesin, Cansel'e hayran olması gerekmez...
Aynı şekilde Yasemin karakterini seven arkadaşların da Beren Saat'e hayran olması gerekmez...
Ya da tam tersi, oyuncuyu sevenlerin karakteri sevmesi gerekmez.Benim gibi mesela; ben Okan'ı beğenir ve severim ama Necdet karakterini sevmem, olumsuz eleştirilerde de bulunurum, vs.. vs...
Ama bence bana ve bir kaç arkadaşa söylediğin oyuncuyu ve karakteri ayırt edememe durumuna sen düşüyorsun...:img-yes:
Umarım beni yanlış anlamazsın Merhemcim...Amacım tartışmak, ters düşmek ya da seni kırmak değil...
Baktım bu konuda bir kaç yorum yazılmış, ben de gördüğümü ve düşündüğümü yazmak istedim.
Elestiriler olacaktir bunu hangimiz yapmiyoruz ??
Suanda zaten sozkonusu necdet degil, Evet ben bir encdetciyim burda butun gun necdet yerden yere vuruluyor birseydiyormuyum bazen sakayla karisik olsun necomu rahat birakin diyorum oda daha cok konusmuslugum olanlara ornegin sen, arzu melal ..
Ama sonucta Okanin ikitane rolunu gorupte oyle bir yorum yapmak yalnis
Ben okanin oynadigi her diziyi oyunu vs izlemis birisysem ve bu yorumun dogru olmadigini biliyorsam elbet savunmami yapacagim..
Mesela bakin daha once hs basliginda bir tartisma cikmisti Cansel turkce konusamiyor diye laf edilmisti ve butun canselciler savunmustu?
Neden cunki cansel turkiyede yasamayan birisiydi ve onu savundunuz..
Biz neden savunuyoruz cunki Okani iki tane degisik rolde gorupte bu yorumu yapmak yalnis. ben dun yaptigim tum yorumalrda kimse kimseyi begenmek zorunda degil dedim ustune basa basa..
Soyledigim soz aslinda sen degildin kim oldugunuda soyliyeyim, burda yazilanlari okuyupta gidip kendi basliginda dedikodu yapan arkadaslara dedim kendi basliginizda canseli kotulemissiniz ama biz dun canseli degil okani konusuyorduk :img-hyste
Dedigim gibi mukocum, Burda butungun necdete her turlu elestiri yapiliyor benim se bundan tek bir ricam oluyor belirtiyorumda her gerektiginde, oda hakaret boyutuna getirilmemesini rica ediyorum..:img-wink:
Evet öyle olması benim de sinirime dokunuyor.Sonuçta Beren yeni bir oyuncu eksikleri olabilir ama daha yolun başında.Ona destek olacaklarına köstek olanlar var.Ama bu eleştiriler Beren'in daha iiyi olması için bi yerde de şart yani.Beren'in eleştirilmesi yüzünden kendini buradan mahrum bırakma bence..Buralar çok eğlenceli...Koptuk burda:)
Çok doğru söylemişsin kesinlikle katılıyorum:good: Beren çok yeni bir oyuncu ve eksikleri olması doğal hatta ben oyunculuğunda fazla bir eksik göremiyorum piyasadaki pek çok kişiden çok daha güzel oyanadığını düşünüyorum ve de Beren'siz bi HS düşünemiyorum:happy0064 Rıza'nın evden götürüldüğü zaman,Ahmet'le camdan vedalaştığı zaman veya tren garında "Çok uzun zaman oldu....babasına da çok benzeyen tarafları var" dediği zaman ki bakışları hüzünü çok iyi yansıttığını düşünüyorum başkası bu kadar duygusallık vermezdi bana heralde:sad53: ama eksikleri de var elbetteki ama lütfen eleştiriler çok ileri gitmesin ve destek olunsun ona sonuçta çok yeni bir oyuncu çok iyi işler çıkaracağını düşünüyorum..ayrıca da dizi ekibi de bir ışık görmüş demekki onda yoksa bu kadar kaliteli bir diziyi neden riske atsınlar:img-yes: Benim burdaki eleştirilerim de Yasemin karakterine zaten Beren'e değil...(gerçi onuda pek eleştirmiyorum ya:icon_whis )
Merhemcim elbette hakaret boyutuna gelmemeli...Bir dozu olmalı her şeyin...
Eleştirinin de, övgünün de...Hakaret boyutuna ulaşırsa ben senden önce atlarım merak etme savunmak için:)
Ben dün geceki yorumları okuyunca aklımdan o yazdıklarım geçti ve ona göre yazdım canım.
Anlamana sevindim:img-wink:
Ferny&Lety 05-04-07, 12:11 Yani bence de şu an piayasa oyuncuyum diye 4 dönenlere taş çıkartıyor Beren..Sadece mimiklerinde biraz hatalar olduğunu düşünüyorum ama hangi zamanda nasıl bir mimik yapması gerektiğini,jestleri flnda zamnala öğrenecek..Ben de fazla bir eksik görmüyorum onda ve onu çok seviyorum..
İnanıyorum ki çok başarılı olacak.Köstek değil deste kolmalıyız ona.Ama kendini geliştirmesi için düzeyli eleştirilere de ihtiyacı var.Yani şunu şöyle yapsa daha iyi böyle yapsa daha iyi gibi...
bir_adı_yok 05-04-07, 12:16 arkadaşlar
necdet ve ahmet hayali iki karakter.
ne gerçekte okan yalabık necdet gibi.
nede cansel elçin ahmet gibi.
dolayısıyla necdet'e yapılan eleştiri , hakaret vesaire. bunlar hayali karakter olan necdet'e gidiyor.
keza bunlar ahmet ve yasemin içinde geçerli.
.......
kimse burada beren saat'e şaşkoloz demedi, demeyede hakkı yok.
kimse okan yalabık'a bencil demedi.demeyede hakkı yok.
bunlar necdet ve yasemin'e gitti.
yani lütfen artık dizi karakteriyle gerçek oyuncu kimliğini ayıracak yaştayız.
....
ama oyunculuklarınıda eleştirmeye hakkımız var.
beğeniyoruz veya beğenmiyoruz uygun bir dille ifade edebiliriz.
son günlerde censel elçin ın fun club ı neden kapandı dıyordum ama sizlerin bu eleştirilerinizi gördükçe ve kanalların neden izleyiciye sadece retıng gözüyle baktığını seyirciyi çok fazla ciddiye almadığını yazılarınızı okuyunca anladım.
maşallah hepiniz siyasettci ve eleştırmen kesildiniz sıyaset sadece üniversitelerin önünde çatışmaların çıkmasıyla olmaz. dizinin her karesınde ınsanların yaşam biçimi duygu ve düşünceleri birlikte olup olamadıklarının temel etkileri insanların kendınden değil ogğnkü siyasetten gelen sıkıntıları,giyimleri kuşamları lütfen hepsini değerlendirin. birde şunu düşünün lütfen haftanın 8 gününü alın ve tüm dizileri değerlendirin acaba hangisi konu olarak bizlere yakın ve hangisi daha gerçekci ve bütün güçlüğüne rağmen zengin bir prodüksiyona sahip tüm bunlara rağmen bu dizi 4 culukten yukarı çıkamadı sizler asıl bunu eleştırın eleştırınkı televizyonlar ınsanları aptal yerine koyan dizileri birakıp bizlere daha akıllı diziler yapsınlar.sorarım siz kötülemiyorum ama
kıyas yaptığınızda mıllı takımı bile nerdeyse geride bırakacak kadar reıtıng alan binbir gecede ne var demekkı sevenler var hemde çoğunlukta saygı duymak lazım. ve ben diyorumkı hs bana göre en güzel dizi kışısel yorumlara girerek ne sanatcıları küstürün nede yapımcılara sz kalıteden ne anlarsınız dedirtecek sözler söylenmesıne ve bu düşünceye hizmet edilmesine çalışmayın lütfen.
ben siteye şahsen dizi ile ilgili haberler alacağım yenı bilgiler duyacağım diye gırıyorum iki üç kişinin çatışmasını okuyorum lütfen bu diziye sahıp çıkın eleştırılerınızıde lüften ınsaflı yapın .....................
şimdi sevgili hs sevigli yarenleri.. dizide bu kadar karakter olunca kamplaşma yada gruplaşma gibi durumlar bazen kaçınılmaz oluyor.. necdetçiler, ahmetçiler falan filan..
ama forumda sivri dilli yorum yok gibi.. al mesala okana lafım yok.. iyi oyuncu.. rolunun hakkını veriyor.. veriyorki anti necdetçileri sinir, necdetçiler mest ediyor.. demek ki herşey yolunda..
fakat karakterle oyuncular karıştırma gibi bir durum yok denecek kadar azdır bu forumlarda.. mesala okanı yolda görsem eyvallah derim koşardım vatandaşa.. bağrıma basardım.. hemde heyacanla.. hatta imza almadan bırakmazdım bile.. ama necdet vari bir karakterdeki şahıs hayatımda olsa oyardım.. harbi dolmalık kabağa rahmet okuturdum.. sevdiğime benim gözlerimle bakanın yanımda pek şansı olmazdı. hele hele evladımı gasp edenin hayatını gasp ederdim.. gerçek yaşamda necdet gibilerinin şerrinden Alllah korsun.. aa bu sahip çıkma değil bu onurlu hamlde değil.. vakarlı duruş değil.. haysiyetli davranış değil.. ama necdet gerçekten saygı değer bir bir kişiliği olsaydı yaseminin hamile olduğunu ne eder eder ahmet söylerdi.. sahip çık sevdiğine gibi tavırlar.. bunu, onun yakın bir arkadaşı olarak yapardı.. ama ne yaptı başkasının bozulan saadeti üzerine kendi hisleri doğrultusunda hamleler yaptı.. hem kendini yaktı hem yasemini hemde rüyayı.. şimdi rüya gerçeği öğrendiğinde.. bir ahmet öğrensin.. ikisi birden bunların yüzüne tükürmez mi.. ben tükürmekle bırakmazdım..
o zaman ne diyecekler.. dur vallah bildiğin gibi değil.. açıklaya biliriz falan filan.. şimdi soryayım bu soru necdetçiler içinde geçerlidir.. hayatınızda bir necdet vari bir karakter olmasını istermiydiniz.. ?!
baren kardeşimize gelelim.. daha yaşı ne ki.. çok yıllar var önünde.. ve bu sinema ve film dünyasında her gecen sene, her alınan proje bir tecrübedir.. birikimdir.. oda zamanla çok iyi yerlere gelecektir..
Ferny&Lety 05-04-07, 12:34 güleron bizim diziyi eleştirmemizin sebebi dizideki hataların giderilmesini istememizdendir.yoksa bence de şu an tvdeki en kaliteli dizi bence..
ama her dizide olduğu gibi bunda da mantıksızlıklar olmuyor değil,başarısız sahneler olmuyor değil..biz bunları eleştiriyoruz ki dizideki bu kusurlar giderilsin dizi daha mükemmel bir hale gelsin..
bence sen yeteri kadar objektif bakamıyorsun bu konuya
Sayfa Bölüm Yorumları arkadaşlar oyunculara yönelik düşünceleride paylaşabilirsiniz ama bir yerden sonra sadece oyuncuları birbiriyle kıyaslama aşamasına getiriyorsunuz bu hususa dikkat etmenizi rica ediyorum...
Defalarca yazılmasına rağmen cevap hakkı doğuracak mesajlar ,ve sohbet içerikli mesajlar yazılmaya devam ediyor.Ayrıca eleştirirken kullandığımız sözcüklere dikkat edelim lütfen..Birinizin beğenmediği bir dizi karakteri yada oyuncuyu bir başkası beğenebilir.Her karakter yapısından her yaş grubundan yazan arkadaşlarımız var herkesin kendi birikimiyle paylaşımları oluyor dolayısı ile rencide etmeden karşımızdakinin düşüncelerine hakaret etmeden yazmaya dikkat edersek daha seviyeli bir başlık olacağını düşünüyorum..
Sevgiler
Ehlocan
canım berene neden destek olacağımızı anlamış değilim...ne yazık ki bu konuda kesinlikle katılmıyorum...
çok da konuşurdum ama yeter artık...ona iyi demek benim kendi fikir ve beğenilerimle çelişmem demek..
Ferny&Lety 05-04-07, 12:44 canım berene neden destek olacağımızı anlamış değilim...ne yazık ki bu konuda kesinlikle katılmıyorum...
çok da konuşurdum ama yeter artık...ona iyi demek benim kendi fikir ve beğenilerimle çelişmem demek..
Nedeni şu:
O şu an çok yeni oyunculukta.Kendisini geliştirmesi,daha iyi olması,başarısını artırması tam anlamıyla oyuncu olması için ona destek çıkmalıyız.Eksiklerini şöyle yaparsa..böyle yaparsa..gibi dile getirmeliyiz..
Yani sanata destek...:)
Bu arada zaten iyi de demiyorum sana.Sadece bu sahnelere,dizilere yeni bir yüz yeni ve başarılı bir yüz kazandırmak için ondan bir şey olmaz,yapamaz,edemez gibi sözler yerine daha yapıcı eleştiriler yapılmalı diyorum ..
yapıcı..yıkıcı değil:img-wink:
Nedeni şu:
O şu an çok yeni oyunculukta.Kendisini geliştirmesi,daha iyi olması,başarısını artırması tam anlamıyla oyuncu olması için ona destek çıkmalıyız.Eksiklerini şöyle yaparsa..böyle yaparsa..gibi dile getirmeliyiz..
Yani sanata destek...:)
Bu arada zaten iyi de demiyorum sana.Sadece bu sahnelere,dizilere yeni bir yüz yeni ve başarılı bir yüz kazandırmak için ondan bir şey olmaz,yapamaz,edemez gibi sözler yerine daha yapıcı eleştiriler yapılmalı diyorum ..
yapıcı..yıkıcı değil:img-wink:
canım anladım demek istediğini ama beren sanat yapmıyor:img-wink:..sanat bu değildir...
sana bir örnek de vereyim benim okul arkadaşım da beren gibi yarışmalara katıldı ve dizilerde oynuyor şu an....ama kötü...
başka bir arkadaşım ise tiyatro sevdalısı..ailesinden ötürü üniversiteyi bitirmek zorunda kaldı ama..vazgeçmedi büyükşehir belediyesinin tiyatrosunda şu an..çok seyredilen bir dizide bir kere çok kısa bir rol aldı ve castında çalışıyor...benim saygımı kazanan tabi ki ikincisi...
bahar can abla bende senin arkandayım.fikrini destekliyorum.:img-wink:
mukom bugünde giremeyecektim ama okuldan kaçtım. :) erkekler hamama gidiyorlardı. :) mehmet sen de kaç dedi.tabi ben kaçma lafını duyunca direkt tüydüm.:img-hyste che nin şarkısını beğenmene sevindim bebişim.:img-blush
of ya benim bebişlerimi daha çok göstersinler dizide.:img-in_lo sürekli yasemini görmekten bıktım. :hıh
son günlerde censel elçin ın fun club ı neden kapandı dıyordum ama sizlerin bu eleştirilerinizi gördükçe ve kanalların neden izleyiciye sadece retıng gözüyle baktığını seyirciyi çok fazla ciddiye almadığını yazılarınızı okuyunca anladım.
maşallah hepiniz siyasettci ve eleştırmen kesildiniz sıyaset sadece üniversitelerin önünde çatışmaların çıkmasıyla olmaz. dizinin her karesınde ınsanların yaşam biçimi duygu ve düşünceleri birlikte olup olamadıklarının temel etkileri insanların kendınden değil ogğnkü siyasetten gelen sıkıntıları,giyimleri kuşamları lütfen hepsini değerlendirin. birde şunu düşünün lütfen haftanın 8 gününü alın ve tüm dizileri değerlendirin acaba hangisi konu olarak bizlere yakın ve hangisi daha gerçekci ve bütün güçlüğüne rağmen zengin bir prodüksiyona sahip tüm bunlara rağmen bu dizi 4 culukten yukarı çıkamadı sizler asıl bunu eleştırın eleştırınkı televizyonlar ınsanları aptal yerine koyan dizileri birakıp bizlere daha akıllı diziler yapsınlar.sorarım siz kötülemiyorum ama
kıyas yaptığınızda mıllı takımı bile nerdeyse geride bırakacak kadar reıtıng alan binbir gecede ne var demekkı sevenler var hemde çoğunlukta saygı duymak lazım. ve ben diyorumkı hs bana göre en güzel dizi kışısel yorumlara girerek ne sanatcıları küstürün nede yapımcılara sz kalıteden ne anlarsınız dedirtecek sözler söylenmesıne ve bu düşünceye hizmet edilmesine çalışmayın lütfen.
ben siteye şahsen dizi ile ilgili haberler alacağım yenı bilgiler duyacağım diye gırıyorum iki üç kişinin çatışmasını okuyorum lütfen bu diziye sahıp çıkın eleştırılerınızıde lüften ınsaflı yapın .....................
Cansel fun baska boyut ben oraya gırmıyorum bılle,elestırıye tahammul edemeyen bırı zaten ılerı de gerı de gıdemez yerınde sayar sayar ve sayar...
valla canım sıyasetcı degılım allah sukur ama bol bol okuyorum,bılıyorum,arastırıyorum bu yuzden kendımde elestırme hakkı buluyorum kı seyreden bırı olarak elestırmek bence en yapıcı seydır dıye dusunuyorum kendımce... bunun dısında reytıng alamaması sadece halkla ılgılı degıl senaryonun ıcınde bazı noksanlıklar var kı bu seyırcının gozunden kacmıyor kanımca mesela oyuncu secımın de kı eksıklıkler,Ahmet ve Yasmın uyumsuzlugu cok garıp ve egrıltı mı ne duruyor bence... zaten benı aptal yerıne koyan bır dızı her halde seyretmem... benım bu yorumlarlarımla senaryo ekıbı,oyuncu,yapımcı,yonetmen alanacaksa bu ısı de yapmasınlar allah alla ne de olsa onlarda bu ısı bedeva yapmıyorlar bır bedel karsılıgı ısını yapıyorlar ve benım gıbı elestıren arkadasların en dogal hakkı bu... o malum dıger dızıde sadece tanıtımdan kazandı eh o kadar carsaf cardaf haber cıktı kı bır de tabıı ahlakı boyutu var yanı hassas bır konu...
Neyse arkadasım her halde sen dedın dıye elestrı yazmamazlık yapmayacagımı anladın :img-pilot
Ferny&Lety 05-04-07, 13:05 canım anladım demek istediğini ama beren sanat yapmıyor:img-wink:..sanat bu değildir...
sana bir örnek de vereyim benim okul arkadaşım da beren gibi yarışmalara katıldı ve dizilerde oynuyor şu an....ama kötü...
başka bir arkadaşım ise tiyatro sevdalısı..ailesinden ötürü üniversiteyi bitirmek zorunda kaldı ama..vazgeçmedi büyükşehir belediyesinin tiyatrosunda şu an..çok seyredilen bir dizide bir kere çok kısa bir rol aldı ve castında çalışıyor...benim saygımı kazanan tabi ki ikincisi...
Hmmmm anladım ne demek istediğini sanırım...Tabii canım herkesin düşüncesi kendine..Ama ben yine de kazanma derdindeyim.Belki şu an sanat yapmıyor olabilir ama bu ilerde sanat yapmış olacak kadar başarılı bir oyuncu olmayacağı anlamına gelmez bence..:img-wink:
Ferny&Lety 05-04-07, 13:08 Cansel fun baska boyut ben oraya gırmıyorum bılle,elestırıye tahammul edemeyen bırı zaten ılerı de gerı de gıdemez yerınde sayar sayar ve sayar...
valla canım sıyasetcı degılım allah sukur ama bol bol okuyorum,bılıyorum,arastırıyorum bu yuzden kendımde elestırme hakkı buluyorum kı seyreden bırı olarak elestırmek bence en yapıcı seydır dıye dusunuyorum kendımce... bunun dısında reytıng alamaması sadece halkla ılgılı degıl senaryonun ıcınde bazı noksanlıklar var kı bu seyırcının gozunden kacmıyor kanımca mesela oyuncu secımın de kı eksıklıkler,Ahmet ve Yasmın uyumsuzlugu cok garıp ve egrıltı mı ne duruyor bence... zaten benı aptal yerıne koyan bır dızı her halde seyretmem... benım bu yorumlarlarımla senaryo ekıbı,oyuncu,yapımcı,yonetmen alanacaksa bu ısı de yapmasınlar allah alla ne de olsa onlarda bu ısı bedeva yapmıyorlar bır bedel karsılıgı ısını yapıyorlar ve benım gıbı elestıren arkadasların en dogal hakkı bu... o malum dıger dızıde sadece tanıtımdan kazandı eh o kadar carsaf cardaf haber cıktı kı bır de tabıı ahlakı boyutu var yanı hassas bır konu...
Neyse arkadasım her halde sen dedın dıye elestrı yazmamazlık yapmayacagımı anladın :img-pilot
kale sakin...benim bile nefesim kesildi okurken:) rahatla biraz:)Biraz sert bir yorum yapmış ama ne yapalım bu da onun görüşü:)Biz diziyi seviyoruz ki diziyi daha güzel hale getirilmesi için eleştiriler yapıyoruz.Zaten bunu da anca objektif gözle bakabilen insanlar yapar..Takma kafanı sen...:img-wink:
bahar can abla bende senin arkandayım.fikrini destekliyorum.:img-wink:
mukom bugünde giremeyecektim ama okuldan kaçtım. :) erkekler hamama gidiyorlardı. :) mehmet sen de kaç dedi.tabi ben kaçma lafını duyunca direkt tüydüm.:img-hyste che nin şarkısını beğenmene sevindim bebişim.:img-blush
of ya benim bebişlerimi daha çok göstersinler dizide.:img-in_lo sürekli yasemini görmekten bıktım. :hıh
Ya korsansın ya da kaçaksın zaten:img-hyste
senin bebişler bu gidişle evlenemeyecek yavrummm...
dün burhanı izlerken aklıma mehmet geldi...
Şevket gelsin istesin adını koyalım diyomuşş, mehmet de hazır değilim diye burhanın yaptıklarını yapıyomuşş...
Allahım yaa...
:img-hyste
kale sakin...benim bile nefesim kesildi okurken:) rahatla biraz:)Biraz sert bir yorum yapmış ama ne yapalım bu da onun görüşü:)Biz diziyi seviyoruz ki diziyi daha güzel hale getirilmesi için eleştiriler yapıyoruz.Zaten bunu da anca objektif gözle bakabilen insanlar yapar..Takma kafanı sen...:img-wink:
tabıı ama arkadas da sert yazmıs bence, bunu yazdıgına gore uygun bır cevap beklıyordu,hazırlıklıdır ya da degılse yazmayacaksın basından...
Neyse Ayla ve Ahmet evlensınde bızde dogru durust bır cıft seyredelım... gul gıbı Denız'e de o Defne valla cast bır facıaanın tegıt gecmıs veya da gecememıs halı :img-pilot
Ferny&Lety 05-04-07, 13:19 tabıı ama arkadas da sert yazmıs bence, bunu yazdıgına gore uygun bır cevap beklıyordu,hazırlıklıdır ya da degılse yazmayacaksın basından...
Neyse Ayla ve Ahmet evlensınde bızde dogru durust bır cıft seyredelım... gul gıbı Denız'e de o Defne valla cast bır facıaanın tegıt gecmıs veya da gecememıs halı :img-pilot
Bu konuda çakışıyor muyuz senle ne:)Be nde hiç istemiyorum Ayla ile evlenmesini:)Aslında Yasemin'in burnu sürtülsün istiyorum ama....Ne bileyim yaa sevemedim Aylayı..Aslında seviyorum da..Ahmetle evlenirse sevmeyeceğim..Kendi halindeyken çok şeker:)
Sinem bunlar Yaseminle Ahmetten beter olacak bence...
yavaş yavaş 68 lere geliyolar...
Denizin defnenin olayları...
kavuşmaları artık baya ertelenir...
Hadi yaseminle ahmetin kavuşma için bi sebebi var; rüya...
bunlarda o da yok:img-hyste
askasurguncu 05-04-07, 13:31 Bu konuda çakışıyor muyuz senle ne:)Be nde hiç istemiyorum Ayla ile evlenmesini:)Aslında Yasemin'in burnu sürtülsün istiyorum ama....Ne bileyim yaa sevemedim Aylayı..Aslında seviyorum da..Ahmetle evlenirse sevmeyeceğim..Kendi halindeyken çok şeker:)
bende yaseminin birazcik olsun aci cekmesini isterim
ama ahmet aylaylan falan evlenmesin offf ya artik yasemin ve ahmet kavusun bizde defne ve deniz yasar ve isik veya harun askini izleyelim onlari bir sure kavusturmlasinlar :icon_whis
Ferny&Lety 05-04-07, 13:33 bende yaseminin birazcik olsun aci cekmesini isterim
ama ahmet aylaylan falan evlenmesin offf ya artik yasemin ve ahmet kavusun bizde defne ve deniz yasar ve isik veya harun askini izleyelim onlari bir sure kavusturmlasinlar :icon_whis
Ayyyy Helin miydi adın arkadaşım bilmiyorum amaaaaa avatarına bittim..Bunun Ayla için olanı da var mı elinde:)İlerki bölümlerde lazım olabilir de bana:img-hyste :img-hyste :img-hyste
bir_adı_yok 05-04-07, 13:33 Hadi yaseminle ahmetin kavuşma için bi sebebi var; rüya...
bunlarda o da yok:img-hyste
olmayacak şey değil.
onlarda yapar bir rüya,
sonra dizi,
anası babası gerçek olmayan çocuklarla dolar.
bu çocuklarda gerçeği öğrenince hepsini toptan öbür tarafa yollarlar.
Dizide mantiksiz buldugum birsey var. Hani 66ya atladilar ya. Nasil atladiysalar aynen herkes öyle kaldi. Durumlar-iliskler demek istedigim. Bu dört yil icinde hic mi Sevim ve Mehmet yaklasmadi yahu?! Veya Teo ve Lale!? Senaristlerden bu atlamada daha yenilikli seyler beklerdim.
Bi Necdet'in isi büyüdü o kadar.
Deniz de Defne'ye asik oldu. Eskiden asik gibi durmuyordular :img-blush
özellikle benim hatrım için mutlaka yaparlar.:img-hyste senaristlere o kadar laf söyledim.bunun için beni kırmazlar.:icon_whis
ağzını burnunu dağıtırım onların valla yapmazlarsa.:img-hyste
ah o senaryoyu ben yazacaktım ki seyredin cümbüşü...:img-hyste
mukaddes ben hala dediğine gülüyorum.:img-hyste
mehmet:babaannem öldü.ühüüüüüüüüüü:img-hyste
şevket:sen ne kadar düzenbaz birisisin.ben bunlara kanar mıyım sirseri.:img-hyste
mukaddes başlattı bu sefer ama benim günahım yok.:img-hyste
ama gerçekten çok komik ya.:img-hyste
mehmet:ben ciddiyim.önce birbirimizi tanıyacağız.
şevket:eee bu kadar mı devamı yok mu?
mehmet:üüüü şey var tabi.yazında işi resmiyete dökeceğiz.(ooooof ağzını burnunu dağıtıcam!benim daha farklı planlarım vardı) :img-hyste
özellikle benim hatrım için mutlaka yaparlar.:img-hyste senaristlere o kadar laf söyledim.bunun için beni kırmazlar.:icon_whis
ağzını burnunu dağıtırım onların valla yapmazlarsa.:img-hyste
ah o senaryoyu ben yazacaktım ki seyredin cümbüşü...:img-hyste
mukaddes ben hala dediğine gülüyorum.:img-hyste
mehmet:babaannem öldü.ühüüüüüüüüüü:img-hyste
şevket:sen ne kadar düzenbaz birisisin.ben bunlara kanar mıyım sirseri.:img-hyste
:img-hyste ay beni de güldürüyosun ya...
mehmet babaannesini bahane etmez...
deniz yine cezaevine atılmış, bizde adettir, biri hapse düşünce nikah mikah isim koyma olmazzz, oğlum hapiste, yapamam:img-hyste
şevket de dermiş rıza hapisteyken yasemini nasıl everdiniz hemencecik:img-hyste kız kardeşimi oyalamana izin veremem memed:img-hyste
gazete köşelerinde süründüğünüz yeter:img-hyste
doğru onun babaannesi çoktan ölmüştür.:icon_whis
ay sağol güldürdün beni ya.:img-hyste
böyle güldürükçü bi yapımız var işte.:img-pilot
bugün de arkadaşım aklımı karıştırdı zaten.:icon_whis sen gazeteciliği düşün dedi.bankacılık da düşünüyorum ama tam şu olsun dediğim bi meslek yok.sayısaldayken var gibiydi ama tm ye geçince işler değişti.:icon_sorr
ben yine bilgi koyayım en iyisi.:img-blush
Valla ben de çok güldüm, ihtiyacım varmış:img-hyste
Bacım gel sen beni dinle, gazeteci ol:)Sen de o elektriği görüyorum ben...
Evet evet sen bi gazeteci olmalısın:)
ama kolay iş değil bence.yapamam gibi geliyor bana.:icon_sorr
ah ah elimde olsa askeriyeye girerdim ama bu saatten sonra imkansız.:icon_sorr
biz asla durmayız değil mi yıııvruuum? :)
mukom işte böyle dürüst ol ciğerlerimi ye.:img-hyste
Ferny&Lety 05-04-07, 13:51 Hmmm fragmanı gösterdiler yine:/:/biraz evvel...Allaaahım yaaa iyiden iyiye uyuz kapıyorum ben bu nejdete..şu pastaneye gelen kız alsa kaçırsa nejdeti bi daha geri gelmese....
Şimdi Mehmet zoraki Sevim'i istemeye gelir...
Ahmet de orada bulunmaktadır...Annesi ile küstür...
Nezahat istemeye gelmiştir...
Nezahat başlar:deniz de yeni hapse girdi valla, bu durumda söz nişan olur mu ki?
Ahmet:işine gelmiiiy dimi nezahat hanıımm, benim mektubu saklarken de rıza amca hapiste diyimi sakladıydın!Necdetle everiverdin ama iki gün sonra kızını!
ahmet halasına döner:bak hala ben paçayı zor kurtardım, yıllarca saçıma ak mı düşmedi, kolera mı olmadım, kızımdan ayrı bile kaldım hah bunlar yüzünden...şu senin görümcen olcak cadı yüzünden...gel yol yakınken vazgeç...
sevim de der ki:ah ahmet, memede olan şehvetli duygularımı nasıl bastiriiyymm?onsuz duramiiymmm, o benim için nimetten ayılır artık:img-in_lo
http://www.68dayanisma.org/ftp_folder/other/pabloneruda[1].jpg
Bir makinistin oğlu olarak 1904 yılında Şili nin Parral kentinde doğmuştur. Esas ismi Neftali Ricardo Reyes Basalto dur. Daha sonraları Çek şair Jan Neruda'ya olan büyük sempatisinden dolayı Pablo Neruda ismini seçmiştir.Lise den sonra pedagoji okumuş, sonra çeşitli gazete ve konsolosluk görevlerinden sonra 1934-1936 yılları arasında Şili'nin Madrid konsolu olmuştur. İspanyada cumhuriyet için çabalarından dolayı o zamanın General Franco yönetimi tarafından yurtdışı edilmiş ve oradan 1943 yılına kadar Meksika konsolluğuna atanmıştır. 1945 yılında Şili Komunist partisi üyesi olmuş ve daha sonraları 1949.1952 yılları arasında Sovyetler Birliği ve Çin'de yaşamıştır. Aynı partiden senatör seçilen Neruda o yıllardaki baskı rejimi tarafından tutuklanacağı için belli bir süre avrupada sürgün hayatı yaşamış 1952 de tekrar Şili'ye dönmüştür. 1957 yılında Şili yazarlar birliği başkanlığına seçilmiş 1969 yılında Şili Başkanlığı için Komunist partisince aday gösterilmiştir.Fransa başkonsolosluğuda yapan Neruda 21. 10. 1971 tarihinde Nobel Edebiyat Ödülünün sahibi olmuştur.1972 yılında tekrar Şili'ye dönüşünde coşkulu bir şekilde karşılanmış ama 11. 9. 1973 tarihinde Salvador Allendes in öldürülüp faşist Pinochet cuntasının hükümeti devirmesiyle Santiago daki evi yağmalanmış ve bu arada kansere yakalanmış olan Neruda 24. 9. 1973 tarihinde Santiago hastanesinde hayata veda etmiştir. Onun cenaze töreni Baskıcı cunta rejimine rağmen faşist teröre karşı büyük bir protesto yürüyüşüne dönüşmüştür.
mukaddes senide benim gibi konuşanlar kervanına kattım sonunda.:img-hyste
aferin kız sen de bana benzedin sonunda.:img-hyste
şehvet falan ne ayak? :)
gel beraber yazalım hs yakasını. :)
üç gün yokolduk şurda neler neler olmuş. forum karışmış resmen:img-yes:
şöyle bi baktım gerilere doğru da Ayla'yı kolera salgınında Ahmet'e yardım için kasabaya getirip evlendirmişiz. güzel olcak güzel .
ama düğünü kasabada yapmayacaklar dimi? köy meydanında beyaz atı üstünde kaymakamlık binasına doğru davullu zurnalı bir konvoyla ilerleyen Ayla'yı, o kalabalıkta çamurlu toprağın üstünde kibar iskarpinleriyle yürümeye çalışan Selma'yı, söylenip duran Şevket'i, ne işler açtı başımıza deli çocuk diye hınzırca bakışlar atan Sevim' i ve de onlara bakıp kıkır kıkır gülen Defne' yi düşünemiyorum bile. ama ne komik olurdu bi düşünün...:img-hyste kasabada aile saadeti.
JOSE MARTİ
28 Ocak 1853'te Havana'da doğan Jose Marti'nin babası İspanyol, annesi ise Kanarya Adaları'ndandı;16 yaşında "Özgür Vatan" adlı bir gazete çıkardı. İspanya'ya karşı bağımsızlık savaşımı verenlerden olduğu için 17 yaşında tutuklandı ve 6 aylık kürek cezasından sonra İspanya'da Madrid'e sürüldü. Madrid'te Zaragosa üniversitelerinde hukuk, felsefe ve filoloji eğitimi gördü. 1874'te Latin Amerika ülkelerini dolaştı.Yaşamının büyük bölümünü sürgünde geçirdi.1878'de Kübalı toprak sahiplerinin İspanyollarla anlaşması nedeniyle sona eren savaş ve çıkan af ile ülkesine geri döndü. 1878'de evlendi, bir oğlu ve bir kızı oldu. 1880'de Kuzey Amerika'ya geçti, göçmen olarak yaşadı.Yıllarca şiirler, kitaplar ve gazete makaleleri yazdı. Aynı zamanda siyasi eylemlerini de sürdürdü. Gizli siyasal faaliyetinden dolayı iki kez yine tutuklandı. Daha sonra New York'a yerleşti. Buradan Buenos Aires' de çıkan La Nicion adlı gazetede ona ayrılan köşedeki yazılarından dolayı ünü bütün Latin Amerika'ya yayıldı. 1892'de Partido Revolucionario Cubano (Küba Devrimci Partisi) kuruldu ve Marti, PRC' nin temsilciliğine seçildi; aynı zamanda Patria (Vatan) adlı gazeteyi çıkarmaya başladı. 1895'de Küba halkını bağımsızlık savaşına çağıran ve Partinin manifestosu niteliğinde olan Monte Kristo Bildirisi'ni kaleme aldı.
Marti'nin, edebiyat ve siyaset arasındaki ilişkiye getirdiği düşünce; yazmak, konuşmak, "yaratma"nın bir biçimidir; ama değişik bir biçimidir; değişik bir "yaratma"dır, eyleme katılmanın paralel bir biçimidir. Ama bu düşünce toplumsal-gerçekçiliği yadsıyan bir akım olmuştur. 1895'de Kübalı yurtseverler bir kez daha İspanya'ya karşı savaş hazırlıklarına başlamıştı. Marti Küba'ya döndü ve 1 ay sonra 19 Mayıs 1895'te arkadaşlarıyla birlikte küçük çaplı bir çatışmaya girdi ve çatışmada İspanyol askerleri tarafından öldürüldü. Jose Marti yaşamını, Küba'da İspanyol sömürge/koloni yönetiminin sona erdirilmesi ve Küba'nın ABD dahil başka ülkelerin egemenliği altına girmemesi için savaşıma adamıştır. Öğretisinin özü, kişi özgürlüklerine saygılı olmayan ve yalnızca zenginliklerini büyütmeyi gözeten yönetimleri uyarmaya ve karşı çıkmaya dayanmaktadır. Yapıtlarında bütün despot yönetim düzenlerini ve insan haklarına karşı uygulamaları kınamıştır. Onun yazıları demokratik gelişmeye yol göstericidir.
Kısa süren ömrü boyunca, birkaç siyasal kitapçıkla incecik şiir kitapları Abdala (manzum dram) 1869'da, İsmaelillo (Mahvolan Dostluk, otobiyografik roman) 1882'de, Versos sencillos (Basit Şiirler) 1891'de ve Versos libres (Özgür Şiirler) 1913'te ölümünden sonra basıldı.
Ferny&Lety 05-04-07, 14:00 üç gün yokolduk şurda neler neler olmuş. forum karışmış resmen:img-yes:
şöyle bi baktım gerilere doğru da Ayla'yı kolera salgınında Ahmet'e yardım için kasabaya getirip evlendirmişiz. güzel olcak güzel .
ama düğünü kasabada yapmayacaklar dimi? köy meydanında beyaz atı üstünde kaymakamlık binasına doğru davullu zurnalı bir konvoyla ilerleyen Ayla'yı, o kalabalıkta çamurlu toprağın üstünde kibar iskarpinleriyle yürümeye çalışan Selma'yı, söylenip duran Şevket'i, ne işler açtı başımıza deli çocuk diye hınzırca bakışlar atan Sevim' i ve de onlara bakıp kıkır kıkır gülen Defne' yi düşünemiyorum bile. ama ne komik olurdu bi düşünün...:img-hyste kasabada aile saadeti.
bu düğünün üstüne gelen yasemin ve rüyayı..yaseminin aylaya tam cumhuriyet altını ahmete 100 ytl takmasını ve rüyanın aylaya adana burması takarak kucaana oturtmasını...???
selam hatirla sevgilicilerim
valla 2 saat ortadan kayboldum ,yine ortaliki yikmissiniz,yazdiklarinizi okurken gulme krizleri gecirdim:img-hyste :img-hyste
fragmani her izlememde inaninki krizleri yasiyorum(aa garibim amedcik budami vardi kaderinde kolera olmak vah acilarin cocugu vah)bir zamanlar OMERCIK vardi simdi ise AHMETCIK
aylada ben yanindayim amed diyorya ahhh yaso seni yok etmek farz oldu bize artik:img-wink: :img-wink:
saygilarimla
http://www.68dayanisma.org/ftp_folder/other/che2[1].gif
ERNESTO CHE GUEVARA
Ernesto Che Guevara 14 Haziran çarsamba günü Arjantin'in önemli öehirlerinden Rosario'da doğdu. Che henüz iki yaşında iken ilk astım krizine yakalandı.Sierra Maestra'da Batista ordularına karşı savaşırken Che'ye zorlu dakikalar yaşatan bu hastalık,Bolivya ormanlarında Barrientos'un askerleri tarafından vuruluncaya kadar yakasını bırakmadı. Yüksek mühendis olan babası Ernesto Guevara Lynch, Irlanda asıllı bir aileden, annesi Clia dela Sena ise Irlandalı-Ispanyol karışımı bir aileden geliyordu.Che üç yaşında iken ailesi Buenos Aires'e yerleşti. Daha sonraları astım krizlerinden dolayı Che'nin durumu dahada kötüleşti. Doktorlar tedavisinin çok güç olduğunu, mutlaka iklim değiştirmesi gerektiğini söylediler. Böylece Guevara ailesi yeniden göç etti.Cordoba'ya yerleştiler.
Guevara ailesi tipik bir burjuva ailesi idi. Politik eğilimleri itibariyla da sola açık liberal olarak tanınırlardı. Ispanya iç savaşında açıkça cumhuriyetçileri desteklemişlerdi. Zamanla maddi durumları bozuldu. Che, eğitim bakanlığına bağlı Dean Fu |