Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-10
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
Muko'cum özetten anladığım kadarıyla öpücüğün devamı gelmeyecek.
Ama başka bir yakınlaşma olma ihtimali olabilir.
Eğer 21. bölümde başka bir sahnede yine bir öpücük vakası olur ve devamı gelirse yine iddiayı biz kazanmış oluruz.:)
Eee, ne olacak şimdi...
Öpücüğün devamı gelmemiş o an için...:hıh
Neden ama ya?
Ben Yasemine iyice kızmıştım, devamı da gelir diyordum...
Hımmm Necdet kendini geri çekmiş, yoksa devam ederdi...
Arzucum, benim gördüklerimi göremezsiniz canım.Çünkü farklı saflardayız...
Ben Yasemini bi zamanlar savunurken yaptıklarından dolayı savunayı bıraktım, eleştirebiliyorum.
Ama siz Aylavyucular, gerçi sen yeni dahil oldun ama; Ayla'nın davranışlarına objektif bakmak yerine onu temize çıkarmak için elinizden geleni yapıyorsunuz:img-yes:
Aylavyucu olmak böyle bir şey galiba:img-hyste
kz..daha bilemiyoruzki öpücüğün devamı geldimi gelmedi mi?bu kadar emin kounşma..ay bak görüyoımusun?sen o öpücüğün devamını ister gibisin.bendeee..:happy0064 ama ikimizinde amaçları farklı canım ..:img-in_lo
Fragmanı sonunda izleyebildim.
Yutub'a eklenmiş.Sinem görmesin sakın Mehmet'i fena tartaklıyorlar.
Sevim ellerinden zor kaçıyor bebişim bu bölümü sakinkeltirici alarak izlesin.:):)
Özet gelmiş! Yuhuuuuu! Biz kazandık iddiayı:happy0064 :happy0064 :img-cool2
Ayla'ya da halen kızgınım:hıh
Henüz kazanmadınız 21. bölüm sonunda belli olacak.
Özette başka bir yakınlaşma olabilme ihtimalinden bahsediliyor canım.:)
Sabır azıcık sabır.:)
Necdet bulundukları ortamın romantizminden etkilenip Yasemin’i öpmüştür. Sonra ne yaptığının farkına varıp kaçar gibi uzaklaşır. Aralarında yakınlaşma devam edecek midir?
:icon_sorr :icon_sorr allahım ya inanamıyorum...yoksa bu öpücüğü necdetmi yarıda kesecek?yoksa..yoksa..ilk bırakan necdet mi olacak..ay yaaaa:icon_sorr
ilk kez bir iddiada kazandığıma sevinemiyorum...öf yaaaaww..allahıııımmmmne ydi günahım??ya ben yaso necdeti sevsin istiyodum yaaa..olmaaaaaaaaaz:icon_sorr :icon_sorr
Mukocuğum bizim olaya ne kadar objektif baktığımız yukarıda sorduğum soruların cevaplarında gizli canım... o cevapları verince senaristlerin herkese bu çocuk konusunda ortak bir suça ittiklerini göreceksin (:img-hyste ) ki fragmanda tam olarak ne olup bittiğini de anlamış değiliz... Belki Ayla söyledi de duyduklarını söylemedi... Ahmet telefola aradı ama Yasemin hanım yalnızca hasta olduğu için geldiğini söyledi... yani bu durumda da Ayla mı açsın olayı... Yasemin hanım açmak istemediği halde yine Ayla'ya sorumluluğu yükleyemeyiz ki... görüldüğü şekliyle dahı ben yükün Ayla'ya yüklenmesine şiddetle karşı çıkıyorum... bir işin birinci derece sorumluları vardır bir de ikinci derece sorumluları... artık tartiri size bırakıyorum canım:img-pilot
Ayla'nın Ahmet'e dediklerini bir gün Yasemin demedi.
Seninle en ücra yerlere giderim diyor kız daha ne desin.
Ayla Ahmet'i Yasemin'den daha çok seviyor bence.
arzu-başak 18-04-07, 13:45 averajcığım tabi ki hazırız... biz taaa ne zamandır hazırız... yeterki Ahmet "he" desin ki kaçarı yok zaten bu senaristler koymuş kafaya neyse bizim de işimize geliyor böylesi fazla eleştirmeyelim bu konuda...:icon_whis Şu Ayla'nın Yasemin'in geldiğini "Nasıl Ahmet'e söylemez ya!" diyen arkadaşlar allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun... ve şu soruların cevabını lütfen verin
1- Necdet bir zamanlar samimi olduğu arkadaşına söyledi mi? Tamam ilk başta Yasemin'e yardım için yaptı.. Ahmet'in bir suçu olmadığı ortaya çıktı... peki neden hiç bırak Ahmet'e Yasemin'e dahi demiyor ki "Ahmet onun babası bunu bir şekilde bilmesi gerekir" diye... NEDEN NECDET AHMET'E ÇOCUĞU AÇMIYOR? bu sorunun cevabını çok net istiyorum arkadaşlar...
2.si ve en önemlisi isterse Yasemin hanım Ahmet'e karşı hiçbir şey hissetmediğini anlamış olsa dahi ki bunu açması gerekir... biliyoruz durumun tam tersi olduğunu... Ahmet'le kaçış planıyla yaptı ve günlüğe de hala sevdiği yolunda şeyler yazdı..ama hala çocuğu açmadı...ve yeni bir hayat kurmaya kalkıştı... şimdi soruyorum Yasemin'in ÇOCUĞU AHMET'E SÖYLEMEMESİ İÇİN EN UFAK BİR NEDEN GÖRÜYOR MUSUNUZ? lütfen bunun cevabı da çok net olsun yani nedenleri önemli benim için
3. eğer bu soruların cevaplarını nedenleriyle net verebilirseniz en masum kişinin Ayla olduğu çok net anlaşılacaktır ve Ahmet'i kendie getirip bu mecnun havasında çıkarak tek dost kişinin de O olduğunu... ve diyorum ki AYLA BİR MELEKTİR!
baharcan tebrik ederim canım.. 2 saattir bende bunu anlatmaya çalışıyorum..
mukocum bu yazıyı oku..cevabını ver...birşey demiyorum...daha ne diyelim yani...
özeti okudum..yahu yine necdet geri çekmiş kendisini...ben diyorum bu yasmin niyeti bozmuş diye...allah akıl fikir versin ne diyim...
Yoksa yoksa Ahmet Ayla'yla evlenince Yasemin kendini Necdet'in kollarına mı bırakacak.
Sonrada Rüya'ya kardeş gelecek.
Sanırım böyle olabilir yani bu ihtimalde yüksek.:)
averajcığım tabi ki hazırız... biz taaa ne zamandır hazırız... yeterki Ahmet "he" desin ki kaçarı yok zaten bu senaristler koymuş kafaya neyse bizim de işimize geliyor böylesi fazla eleştirmeyelim bu konuda...:icon_whis Şu Ayla'nın Yasemin'in geldiğini "Nasıl Ahmet'e söylemez ya!" diyen arkadaşlar allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun... ve şu soruların cevabını lütfen verin
1- Necdet bir zamanlar samimi olduğu arkadaşına söyledi mi? Tamam ilk başta Yasemin'e yardım için yaptı.. Ahmet'in bir suçu olmadığı ortaya çıktı... peki neden hiç bırak Ahmet'e Yasemin'e dahi demiyor ki "Ahmet onun babası bunu bir şekilde bilmesi gerekir" diye... NEDEN NECDET AHMET'E ÇOCUĞU AÇMIYOR? bu sorunun cevabını çok net istiyorum arkadaşlar...
2.si ve en önemlisi isterse Yasemin hanım Ahmet'e karşı hiçbir şey hissetmediğini anlamış olsun ki biliyoruz durumun tam tersi olduğunu Ahmet'le kaçış planıyla yaptı ve günlüğe de hala sevdiği yolunda şeyler yazdı..ama hala çocuğu açmadı...ve yeni bir hayat kurmaya kalkıştı... şimdi soruyorum Yasemin'in ÇOCUĞU AHMET'E SÖYLEMEMESİ İÇİN EN UFAK BİR NEDEN GÖRÜYOR MUSUNUZ? lütfen bunun cevabı da çok net olsun yani nedenleri önemli benim için
3. eğer bu soruların cevaplarını nedenleriyle net verebilirseniz en masum kişinin Ayla olduğu çok net anlaşılacaktır ve Ahmet'i kendie getirip bu mecnun havasında çıkarak tek dost kişinin de O olduğunu... ve diyorum ki AYLA BİR MELEKTİR!
Necdet'e masum diyen kim Bahar Ablacım...
Nesi masum onun...Ben onun için çok konuştum haftalarca, her şeyiyle Necdet'i nedenleriyle açıkladım, anlatmaya çalıştım fikirlerimi...
Necdet söylemez tabii, Necdet'in masum tarafı yok ki...Haklılığı da yok...
Yasemin'in söylememesi için hiçbir sebep yoktu evet...
Söyledi ama bilincinin kapalı olduğunu öğrendi...
Burda önemli olan Yaseminin yaptığı değil aslında...Bizim gözümüzde önemli ama Ayla açısından bakarsak da söylememesi için hiçbir sebep yok Ayla'nın...
Yasemin zaten bir o tarafa bir bu tarafa gidiyor; kafası iyi:img-hyste
Mesela Ayla onu azarladı, o da artık tamamen çıkmalıyım Ahmetin hayatından diyerek; kendini Necdetin kollarına attı.Doğru mu, hayır elbette...
Ama Ayla Yasemin'in saçmalıklarından haberdar değil...
Ve o durumda söylemesi gerekirdi...
Ya sadece Yasemin'in aşkı için değil...Aşk için hiç değil aslında...
Ahmet'in bir çocuğu varmış ve Necdet ile formalite bir evlilik varmış...
Ayla madem o kadar melek, o kadar akıllı...Ahmet'e bunu biliyorsa söylemesi gerekirdi.
Söylemese bile Yasemin ile bir konuş, demeliydi...
Ben olsam ne kadar çok seversem seveyim öyle derdim valla...Kendimi yerine de koyup düşünüyorum...
Sen diyorsun ki açıklaması gerekenler açıklamıyorsa Ayla'ya mı düşmüş açıklamak...
Ama Ayla biliyor ki Yasemin geldi bu durumu açıkladı, Ahmet'in onu duyduğunu sanarak...
Sonra Ayladan azar işitti ve gitti...
Yasemini ben çoktan geçtim, ortada yaşı büyümemişken babasını öğrenmesi gereken bir çocuk var...
Ayla işte buna engel oldu...
Bilmem anlatabildim mi?ama sanmıyorum, çünkü Ayla'yı savunmak için her şeyine bir bahane buluyorsunuz ablacım:icon_sorr
allahııııımm..gelde şimdi çalış derslere.keyif meyif kalmadı bende..hayır acaba necdete neler oliyii?amacı nedir?işte yakınlaşmışsınız hazır evlisinizde.nasıl bir cesaret geldiyse öyle devam et..ay noluyo sağa?sarhoşsun dicem ama benim bildğim bir insan sarhoşken ne yaptıgının farkında diildir..yani necdet iyisin hoşsun kibarsında.herşeyin bir şeyi var yııvruuum.sarhoşsan saarhoş gibi davran .bukadar kibarlıkta abartı ama..oralı olma.
ay acaba yasemin mi geri çekildi necdet mi?özette sanki necdet geri durmuş gibi gözükiyii ama pek bilemicem.yoksa yasemin bişey dedide necdet o yüzdenmi kaçar gibi uzaklaştı,?????sorular....sorular ..sorular....
sinemcim şimdi değiştirebilir işt imzamı sevin hanfendüüü ..göbek at..dün başımın etini yedin değiştyir diye..bak işte çok harika(!)bir neden buldum değiştirmek için...:icon_sorr :sad53:
Muko'cum özetten anladığım kadarıyla öpücüğün devamı gelmeyecek.
Ama başka bir yakınlaşma olma ihtimali olabilir.
Eğer 21. bölümde başka bir sahnede yine bir öpücük vakası olur ve devamı gelirse yine iddiayı biz kazanmış oluruz.:)
Şimdi iddiayı erteliyor muyuz?
Karıştı valla...
Ama önemli olan niyet değil mi Melal?
Bu bölümü izlerken Yasemine pür dikkat bakalım..Devam etmek ister gibi bi havası varsa biz kazanırız:img-hyste
Ahmet'in hayatı dikkat ettim de aynı Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun hayatı gibi olmuş ya...
Bendri Rahmi'nin onu çok seven bir karısı var fakat o başkasına büyük bir tutkuyla bağlı... Sevdiği kadın ölse de onu unutamamış. Karısının durumdan haberi var, tüm olanlara rağmen onu sevmeye ve sabırla beklemeye devam etmiş... (aklımda yanlış kalmadıysa)
Ahmet'in de onu çok seven bir karısı olacak ama Yasemin'e olan tutkusunu ona unutturamayacak. Tek fark Ayla Bedri Rahmi'nin eşi kadar anlayışlı olmayacak kanımca:icon_whis
canım şimdi okudum çok hüzünlü bir hayat yaşamış bedri rahmi eyüpoğlu.zavallı ahmetimizin kaderide onun gibimi olacak tek fark sinsi ayla olacak yanında
dikkat ettinmi bu necdetin yanına aldığı yeni kız tekin biri değil oda ayrı bir yılan ne dersin:img-yes:
Şimdi iddiayı erteliyor muyuz?
Karıştı valla...
Bu bölümü izlerken Yasemine pür dikkat bakalım..Devam etmek ister gibi bi havası varsa biz kazanırız:img-hyste
Bak haklısın bu konuda Muko'cum.
Bencede devam etmek gibi bir niyeti var.
Necdet kaçıp giderse bozulabilir.:)
Hayır canım ertelemiyoruz.21. bölümün sonuna kadar bir durum olmazsa kaybetmiş olacağız.
Ama bir durum olursa kazanmış oluruz.
düğüne bende geleceğim aylaya bir bilezikte benden sevgili bahar-can yazdıklarına bende katılıyorum yasemin ve necdet herşeyi saklarken iyi birde necdet ahmedin arkadaşı olacak nasıl bir arkadaşlıksa bu anlamadım ya arkadaşlar aylayı niye suçluyorsunuz bu sırları ahmete ayla niye anlatsın sırların sahibi kimse onlar anlatsın bu aylanın görevi değil
yaseminde demişti buna benzer cümleleri.yasemin ondan zenginlik beklemediki hiç bir zaman hatırlarsan darbe sabahı kaçacaklardı.yasemin ailesini bile arkada bırakacaktı.bu son dönemlerdeki yaseminide anne yasemin olarak değerlendirirsek gitmeme sebebi kızıydı ve onun üzülmesini istemedi.çocuğa o senin baban değil bu dense yaşadığı hayal kırıklığı nasıl olur
nasıl bir bilmece bu kördüğüm oldu her şey:img-blush
Mukocuğum olması gereken tabi ki kim olursa olsun çocuğun söylenmesi... Ben şahsen Ayla'dan bunu bekliyorum... hala daha da bekliyorum... yani senin dediğin gibi Yasemin'in geldiğini söylemiş olabilir de duyduklarını söylememiş olabilir ve Yasemin'le kouşmasını isteyebilir... Yasemin'le Ahmet konuşmuş olabilir ama bizim Yasemin hanım konuyu yine açmamış olabilir ve Ahmet Ayla'ya bunu anlatabilir Ayla da bakarki Yasemi açmamış o da açmayabilir... yani herkesin ortak bir suçu olmuş oluyor... Yasemin hariç Necdet ve Ayla ayı oranda suça sahip olur... Ama benim cevap beklediğim arkadaşlar Necdet'i Yasemin'i o kadar suçlu görmüyor Ayla'ya yüklüyor sorunu... Ayla ayırmış oluyor böylece onları gibi bir sonuç çıkıyor... benim sorum onlaraydı... diyorum ki Necdet niye söylemediyse Ayla'da o yüzden söylemedi... o gözünüzde ne ise Ayla'nın da o olması gerekir... ben oldukça objektifim... senaryonun mantığını da burada çok yazdım... dengede tutuyor işi..
arzu-başak 18-04-07, 13:57 Ayla'nın Ahmet'e dediklerini bir gün Yasemin demedi.
valla ya kız daha ne yapsın ne desin...aşk budur işte...mukocum biz niye aylayı savunalım körü körüne...yaptığı güzel birşeymi hayır....diyoruzki aylayı bunun için suçlayamazsınız...çünkü birinci dereceden suçlular yasmin ve necdet...aylada hemen açılmadı ki ahmete..baktı ne arayan var ne soran..eğer yasmin ahmetin gerçekleri bilmesini isteseydi...sonradan arardı ahmeti...ben geldim ama seni boluya götürüyorlardı..işte konuşmamız lazım falan diyebilirdi..ama aramadı...buarada yasmin hakikaten çok seviyormuş ahmeti ya...aramadı bile insan bir sesini duymak ister..gerçekten iyimi kulaklarımla duyayım iyi olup olmadığını der..valla bravo...böyle bir aşkın karşısında eğilmek laızm tabi:img-hyste
bahar_can abla çok güzel özetlemişsin aylanın durumunu...budur yani:img-wink:
arzucum güldürebildiğime sevindim canım...iyisin değil mi:img-wink:
Narcissa'cım Ayla'da Bedri Rahmi'nin eşi kadar anlayışlı olacaktır eminim.
O Ahmet'in Yasemin'e olan aşkını bilerek evlenme teklif ediyor.
Yasemin'i hiçbir zaman unutamacağını bilerek bu riski alıyor.
Sebebi sadece Ahmet'i sürgün hayatı yaşamak kurtarmak.
Azıcıkda olsa hayatına renk katmak istemesi yüzünden bunu yapıyor.
Elbet bir gün Ayla'yı sizlerde seveceksiniz.:)
ayla yıne ıs basında her fırsattan yarearlanıyor bakalım ne olujak ama dooru walla yasemın bı gun olsun ole seyler demedı hos yasemın ın ahmet e askı da bellıydı ama olsun bakalım ne olujaak
Canım böyle yapmayın ama tamam benim de Yasemin'e kızdığım noktalar var hatta pek çok var...ama Ayla bütün bunları can havliyle yapıyo,Ahmet'i biraz olsun düşünse bunları yapmak yerine bence başka şeyleri söylerdi Rüya'yı olmasa bile Yasemin'in geldiğini söylerdi Ayla bencilce Ahmet'e sahip olmaya çalışıo:img-yes: buna ne kadar sevgi diyebiliriz bilmiyorum :icon_whis Ayla Ahmet'i her zaman ulaşılması zor ve bence laik olduğu saygınlığı onunla ve ailesiyle kazanabileceği bir basamak olarak gördü,annesininde Ahmet'i zamanında Ayla'ya uygun görmemesi ve onları daha üstün görmesi bu kızımızın hırslarını artırdı:img-yes: tamam belki zamanında biraz ilgisi vardı Ahmet'e ama bu ilgi kolayca sönüp gidebilecekken annesi ve Yasemin(yani başka bir zengin kızı ) tarafından körüklendi.....ben her zaman bunu böyle gördüm:img-help:
Yasemin bazı şeyleri demedi belki ama yapmayın yani o Ahmet'e olan aşkı yüzünden çok sevdiği babasından bile vazgeçmişti her şeyi gözden çıkarmıştı:img-yes: bebeği söylemek için hastaneye geldiğini de unutmayalım öyle zor bir zamanda ailesi o kadar acı şeyler yaşamışken ben bile bunu göze alamazdım....yine 4 sene sonra hala odada Ahmet'in resmine bakıp ağlaması Rüya'yı bile düşünmeden o anın heyecanıyla Ahmet'le kaçma planları yapaan evli bir kadın....Yasemin her zaman Ayla'dan daha fazla sevdi Ahmet'i.....gerçi son bölümlerden sonra ne yapmaya çalıştığını bi türlü kavrayamadım ama hepsi bu senaristlerin suçu,yoksa benim tanıdığım 4 sene önceki Yasemin dobra kızdı yapmazdı böle şeyler kendi elinde olsa yine yapmaz ya ....naparsın:img-hyste
21. bölümün tamamı... sanırım yarısını yazmıştı bir arkadaş...
BÖLÜM ÖZETİ:
Necdet bulundukları ortamın romantizminden etkilenip Yasemin?i öpmüştür. Sonra ne yaptığının farkına varıp kaçar gibi uzaklaşır. Aralarında yakınlaşma devam edecek midir? Öte taraftan TİP?in büyük bir mitingi vardır. Mehmet, Sevim ve gençler de giderler. Dönüşte talihsiz bir şey olur, Mehmet peşindeki sağcı gençler tarafından kaçırılır. Bütün sevdikleri Mehmet?in peşine düşerler. Mehmet bu olaydan sağ kurtulabilecek midir ? Bu arada Ahmet ve Ayla?nın kasabadaki günleri devam etmektedir. Kolera salgını bitmiştir. Kasabadan ayrılma vakti gelen Ayla?nın Ahmet?e hiç beklenmedik bir teklifi vardır.
arzu-başak 18-04-07, 14:04 Şimdi iddiayı erteliyor muyuz?
Karıştı valla...
mukocum kazansak ne olur kaybetsek ne olur...biz zaten her iki açıdanda kazanan taraf olucaz belli...çünkü dediğin gibi önemli olan niyet...yasminde niyeti çoktan bozmuş:img-hyste ...baksana necdet bırakıp gidiyormuş...ha bugün o öpücüğün devamı gelmiş ha yarın...bu olucak kesin..o yüzden şuanki durumda biz kaybetmiş gibi gözüksekte....inan çok yakın zamanda asıl kazanın biz olduğumuz anlaşılacak....
Bahar Ablacım; Ahmet Yasemin ile irtibata geçer ve Yasemin hiçbir şey konuşmaları gerekmediğini, bir şey olmadığını, ya da ne bileyim Ahmet'i uzaklaştırıcı bir şey söylerse(işte senin dediğin gibi), Ayla da bunu duyarsa Ahmet'ten...Ayla'nın yülü hafifliyor bayağı, ama yine insanın içinde şüphe olur...Niye söylemedi, ben söylesem mi acaba? diye...Ayla açısından söylüyorum...
Ama Yasemin Ayla'nın azarından sonra gitti deftere neler yazdı...Aklı biraz başına geldi ama tam yerinde gelmedi...
İnsan akıllı düşünür...Ya tamamen gitmeliyim, ya da tamamen çıkmalıyım...
Akıllı tamamen gitmeyi de seçebilirdi; sevdiği için savaş vermeyi...
Ama ben Yasemin'den Yurdanurluk(ÇGO daki) yapmasını bekleyemem; o karakterde biri değil çünkü...
E Ayla'ya kızıyorum, hiçbir sebep yokken Ahmet'e durumu açmıyorsa, kızıyorum...Kendisinin anlatması şart değil..."Ahmet Yasemin ve Necdet ile konuşman gereken şeyler vardır belki...Bir görüşmeyi denesen" gibi bir şey söyleyebilir...Söylemeli...
Ama senaristler dediğin gibi dengede tutuyorlar, suç oranını paylaştırıyorlar...
Ama umarım dediğin gibi olur, Yasemin Ahmet'in ondan ümidini kesmesi için bir şeyler yapar, Ahmet'i üzer ve Ayla bu şekilde devreye girer...
Arkadaşlar bildiğiniz gibi dizide bu hafta Deniz Gezmiş canlandırılıyor.
Adnan Menderes'in infaz sahnelerini hatırlıyorsunuzudur eminim.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'nın idam sahneleri olacak mı bilmiyorum.
Veya infazlarından önceki o acı olaylar, o işkenceler, yaptıkları ölüm oruçları...
Bunları izlemeyi yüreğim kaldırmaz.
Bildiğiniz o video paylaşım sitesinden çok acı videolar buldum, dinlerken ve izlerken çok ağladım.
Şuan halen kendime gelebilmiş değilim.
İzledikten sonra onları daha iyi anladım. Bildiklerimin yanı sıra bilmediğim şeyler de çıktı.
Bu kadar cesur ve idealist gençlerin idamına söyleyecek laf bulamıyorum.
Katillik midir bu? Yoksa bir katliam mı analayamadım?
Korktukları şey masum ve suçsuz gençlerin düşünceleriydi.
Şunu unutmuşlar ki Deniz Gezmiş ölmez.
İnançları ve fikirleri uğruna yok olan gençler asla ölmezler. Şuan kaç kişi onları unuttu sorarım size?
Hanginiz onları unuttu veya unutacak?
Bu insanlık ayıbının üstü nasıl örtülür? Bu katliam nasıl unutulur?
Burada video paylaşımı yapmak yasak bildiğiniz gibi... İzlediğim Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yargılanma süreci ve infazlarını avukatının ağzından anlatıldığı bu videoları isteyen arkadaşlara atabilirim. Hem bu hafta daha sağlıklı izleyebilmemiz için yararlı olur diye düşünüyorum.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'nın idam sahneleri olacak mı bilmiyorum.
Veya infazlarından önceki o acı olaylar, o işkenceler, yaptıkları ölüm oruçları...
Bildiğiniz o video paylaşım sitesinden çok acı videolar buldum, dinlerken ve izlerken çok ağladım.
İzledikten sonra onları daha iyi anladım. Bildiklerimin yanı sıra bilmediğim şeyler de çıktı.
İnançları ve fikirleri uğruna yok olan gençler asla ölmezler. Şuan kaç kişi onları unuttu sorarım size?
Burada video paylaşımı yapmak yasak bildiğiniz gibi... İzlediğim Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yargılanma süreci ve infazlarını avukatının ağzından anlatıldığı bu videoları isteyen arkadaşlara atabilirim. Hem bu hafta daha sağlıklı izleyebilmemiz için yararlı olur diye düşünüyorum.
haklısın canım cok acı cekmişler bende tv de görmeye dayanamam açıkcası.zaten 3 e 3 yaptılar biliyorsun bir nevi intikam aldılar kendilerince olan zaten bu ülkenin gençliğine oluyor.çok şükürki artık gençlerimiz öyle kutuplaşmalar yaşamıyor son zamanlarda
Bence Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının da idam sahneleri Menderes'i nasıl gösterdilerse öyle gösterilir.
Malumunuz Menderes'i asılırken görmedik ve iyi ki de gösterilmedi.
Sadece bir darağacı gördük.
Bakalım 80lerde neler anlatılacak.Bana öyle geliyor ki Erdal Eren'in hikayesi anlatılacak.
haklısın canım cok acı cekmişler bende tv de görmeye dayanamam açıkcası.zaten 3 e 3 yaptılar biliyorsun bir nevi intikam aldılar kendilerince olan zaten bu ülkenin gençliğine oluyor.çok şükürki artık gençlerimiz öyle kutuplaşmalar yaşamıyor son zamanlarda
Aslında acı kavramı çektilerinin yanında çok hafif kalıyor Lisacığım.
Öyle şeyler yaşanmış ki... Yani çok üzgünüm... Şuan duygularımı ifade edebilecek bir üzüntü sözcüğü bulamıyorum.
Öldükten sonra bile Hüseyin, Deniz ve Yusuf'u bir araya gömmemişlerdir.
Bu eziyet öldükten sonra bile sürmüştür.
Üç mezar aralıkla gömmüşlerdir onları.
Ne kadar acı hayal edebilir misiniz? Yaşadıkları hele o korkunç idamları...
ah ah ben bir hafta boyunce ne hayaller kurmuştum yaso ve necdet üzerine..:icon_sorr :icon_sorr hepsi kuyuya düştü ..eridi gitti...
bu arada imzamı değiştirdim muko gördin mu dur?
bu hafta özetten anladığım kadarı ile necdet kaçan taraf oluyor ama ben en cok yaseminin duygularını merak ediyorum o olaydan sonra necdete bakış açısı değişecekmi değişmeyecekmi
ayla artık kendini aşmış bir kız sürgünde olan ahmeti evlenerekmi kurtarmaya calışıyor bu fikir nasıl bir anda aklına geldi.alacağı cevabın ne olacağını bilerekmi bu teklifi yapıyor???????
Deniz Gezmiş'in Hayatı
Doğumu : 1965'ten sonra Türkiye'de gelisen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden ve Türkiye Halk Kurtulus Ordusu(THKO)'nun kurucu ve yöneticilerinden Deniz Gezmis, 24 Subat 1947'de Ankara'nin Ayas ilçesinde dogdu. Ögretmen bir ailenin çocugu olmasi sebebiyle ilk ve ortaögrenimini çesitli kentlerde, liseyi Istanbul'da okudu.
Ceza yılları : 2 Mayis'a kadar tutuklu kalan Gezmis, 30 Mayis'ta 6.Filo'yu protesto ettigi için yargilandi ve beraat etti. Ögrenci eylemleri içinde etkinligi giderek artan Deniz Gezmis, 12 Haziran 1968'de Istanbul Üniversitesi'nin isgal edilmesinde önderlik etti. Isgal Konseyi adina IÜ Senatosu ile Baltalimani'nda yapilan görüsmelere katilan ögrenci heyetinin içinde yer aldi; ögrenci haklarinin elde edilip isgalin sona erdirilmesinde etkili oldu. Isgalden kisa bir süre sonra Istanbula gelen 6.Filo'yu protesto eylemlerinde yer alan Gezmis, 30 Temmuz'da bu eylemlerden dolayi tutuklandi ve 20 Eylül'de serbest birakildi. TIP içinde yogunlasarak, ayriliklara ve tartismalara yolaçan ideolojik sorunlarda Milli Demokratik Devrim(MDD) görüsünü benimseyen Deniz Gezmis, bu görüsün özellikle devrimci ögrenciler arasinda yayilmasinda etkili oldu. Ekim 1968'de eylemlerde birlikte oldugu Cihan Alptekin, Mustafa Ilker Gürkan, Mustafa Lütfi Kiyici, Cevat Ercisli, M.Mehdi Bespinar, Selahattin Okur, Saim Kurul ve Ömer Erim Süerkan'la birlikte Devrimci Ögrenci Birligi(DÖB)'ni kurdu. 1 Kasim 1968'de TMGT, AÜTB, ODTÜÖB ve DÖB'ün baslattigi Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüsü'nü düzenledi. Ardindan 28 Kasim 1968'de ABD büyükelçisi Kommer'in gelisi sirasinda Yesilköy Havaalani'nda düzenlenen protesto gösterileri nedeniyle tutuklandi ve bir süre sonra serbest birakildi. Istanbul Üniversitesi'nde sagci güçlerin 16 Mart'ta girismis oldugu hareketlere ögrenci kitlesiyle birlikte karsi koyan Gezmis , bu eylemi gerekçe gösterilerek 19 Mart'ta yeniden tutuklanarak 3 Nisan'a kadar hapis yatti. Ardindan 31 Mayis 1969'da IÜ Hukuk Fakültesi ögrencilerinin, reform tasarisinin gerçeklesmemesini protesto için giristikleri isgale önderlik etti. Üniversitenin kapatilip, polise teslim edilmesi nedeniyle çikan çatismalarda yaralandi. Hakkinda giyabi tutuklama karari olmasina ragmen hastaneden kaçan Gezmis, Haziran'in sonunda Filistin'e gitti. Filistin'e gitmeden önce 23 Haziran 1969'da TMGT'nin topladigi 1. Devrimci Milliyetçi Gençlik Kurultayi'na kendisi gibi haklarinda tutuklama karari olan FKF Genel Baskani Yusuf Küpeli ile birlikte bir mücadele programi gönderdi
Üniversite yılları : 1966'da Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Gezmis, henüz lise ögrencisiyken sol düsünceyle tanisti ve kendini dönemin eylemleri içinde buldu. 1965'te Türkiye Isçi Partisi(TIP)'nin Üsküdar ilçesine üye oldu. Ilk kez 31 Agustos 1966'da Ankara'dan Istanbul'a yürüyen Çorum Belediyesi temizlik isçilerinin Taksim Aniti'na çelenk koymalari sirasinda isçileri destekleyen ve Türk-Is yöneticilerini protesto eden gösteri sirasinda gözaltina alindi. Ardindan 19 Ocak 1967'de Türkiye Milli Talabe Federasyonu(TMTF) binasinin yedd-i emine verilmesi sirasinda çikan olaylarda yakalandi ve bir gün sonra iki arkadasiyla çikarildigi mahkeme tarafindan serbest birakildi. 22 Kasim 1967'de ögrenci örgütlerinin düzenledigi Kibris Mitingi sirasinda Asik Ihsani ile birlikte ABD bayragini yaktiklari gerekçesi ile gözaltina alinip daha sonra serbest birakilan Deniz Gezmis, Hukuk Fakültesi'nde birlikte okudugu arkadaslariyla birlikte 30 Ocak 1968'de Devrimci Hukuklular Örgütünü kurdu. 7 Mart 1968'de IÜ Fen Fakültesi konferans salonunda düzenlenen AIESEC genel kurul toplantisinda konusma yapan Devlet Bakani Seyfi Öztürk'ü protesto ettigi için tutuklandi.
Filistin ve idam : 23 Eylül 1969'da Hukuk Fakültesi'nde oldugu sirada haber verilen polislerin de fakülteye gelmesi üzerine teslim olan Gezmis, 25 Kasim'da serbest birakildi. Ancak Yildiz Devlet ve Mühendislik Akademisi'nde Battal Mehetoglu'nun sagcilar tarafindan öldürülmesinden sonra okulda yapilan aramada, ele geçirilen dürbünlü bir tüfegin Gezmis'e ait oldugu öne sürülerek hakkinda yeniden tutuklama karari alindi. 20 Aralik 1969'da yakalanan Gezmis, kendisiyle birlikte tutuklanan Cihan Alptekin'le birlikte 18 Eylül 1970'e kadar tutuklu kaldi. Bundan sonra ögrenci eylemlerinden uzaklasarak, mücadelesini degisik alanlarda sürdürmeyi planladi. Sinan Cemgil ve Hüseyin Inan'la birlikte THKO'yu kurdu. 11 Ocak 1971'de THKO adina Ankara Is Bankasi Emek Subesi'nin soygununu gerçeklestirenler arasinda yeraldi. 4 Mart 1971'de dört ABD'li erin Balgat'taki Tuslog Tesisleri'nden kaçirilmasi eyleminde de bulunan Gezmis, erlerin serbest birakilmasindan sonra Sivas'in Sarkisla ilçesinin Gemerek nahiyesinde Yusuf Aslan'la birlikte yakalandi. 16 Temmuz 1971'de baslayan THKO-1 Davasi'nda TCK'nin 146. maddesini ihlal ettigi gerekçesiyle, 9 Ekim 1971'de idam cezasina çarptirildi. 6 Mayis 1972'de idam edildi.
Aslında acı kavramı çektilerinin yanında çok hafif kalıyor Lisacığım.
Öyle şeyler yaşanmış ki... Yani çok üzgünüm... Şuan duygularımı ifade edebilecek bir üzüntü sözcüğü bulamıyorum.
Öldükten sonra bile Hüseyin, Deniz ve Yusuf'u bir araya gömmemişlerdir.
Bu eziyet öldükten sonra bile sürmüştür.
Üç mezar aralıkla gömmüşlerdir onları.
Ne kadar acı hayal edebilir misiniz? Yaşadıkları hele o korkunç idamları...
evet acı kelimesi az kalıyor ama burada yazılabilecek en makul kelime idi yoksa uyarı alırız.
idamları hakkında söylenenler gercekten cok kötü.zaten dediğim gibi olan o gençlere oldu.şimdi kavramlar karıştı o maşaları tutan eller rahatlığa kavuştu karşı görüşlüler fikir değiştirdi.bir acayip memleket oldu :icon_whis
Canım görüşlerine aynen katılıyorum..... bir keresinde felsefe hocamız bize "fikirleri öldüremezsiniz insanları öldürürler demişti,zamanında Sokrates'i öldürdüler ama bu gerçeği değiştirdi mi hayır...Sokrates'in fikirleri hep yaşadı hatta onu öldürdükleri için inadına yaşadı" demişti hiç unutamam bu söylediklerini.....Deniz Gezmiş'i öldürdüler de noldu ya da diğel öldürdükleri insanları ellerine hiç bir şey geçmedi geçemedi hiç bir zaman da geçmeyecek,bu sadece onların nasıl zalim bir yürekleri olduğunu gösterdi bizlere öldürdükleri insanların hain olduğunu değil:good:
Bu arada küçük bir bilgi vereyim Sokrates'i öldüren hakim düşüncelerinden vazgeçerse onu öldürmeyeceklerini söyler Sokrates'de "hayır ben söylemedim dersem benim düşüncelerimin insanlarda hiçbir önemi olmayacak beni idam edinder çünkü idam ederseniz benim düşüncelerimi sizin saayenizde bütün dünya duymuş olacak ve bundan binlerce sene sonra sokrates adını herkes bilecek der sonkez sorar deinmi demedinmi sokratesde evet ben bunları söyledim sözümün ve düşüncelerimin hayatım pahasına arkasındayım" der ve idamı onaylanır.....:sad53:
Sizin öldürdükleriniz yalnızca bedenleriydi...ruhlarını ve fikirlerini öldürmeye ise hiç kimsenin gücü yetmez:good:
evet acı kelimesi az kalıyor ama burada yazılabilecek en makul kelime idi yoksa uyarı alırız.
idamları hakkında söylenenler gercekten cok kötü.zaten dediğim gibi olan o gençlere oldu.şimdi kavramlar karıştı o maşaları tutan eller rahatlığa kavuştu karşı görüşlüler fikir değiştirdi.bir acayip memleket oldu :icon_whis
Canım bizim memleketimiz her zaman acayip bir memleketti.
Acılaırn ve sevinçlerin en doruk noktasında yaşandığı, en cesur ve en korkakların olduğu bir memleket.
Tarihimle gurur duyuyorum, atalarımla...
Şu varki yakın tarihimle hiç gurur duymuyorum. O katliamlarla, benden 5-6 ya büyük insanlara çektirilern acılarla... Sırf düşündükleri için.
Haklısın...
melalim o şarkının sözleri güzel evt keşke benim vaktim olsada yapsam video...
off şimdi imzalarıda bitirdim multimedaya ekliyorum:img-wink:
güzel olmadı ama neyse napalım....
MElal istersen sende kendilerinkini ekle gülüm...
Canım görüşlerine aynen katılıyorum..... bir keresinde felsefe hocamız bize "fikirleri öldüremezsiniz insanları öldürürler demişti,zamanında Sokrates'i öldürdüler ama bu gerçeği değiştirdi mi hayır...Sokrates'in fikirleri hep yaşadı hatta onu öldürdükleri için inadına yaşadı" demişti hiç unutamam bu söylediklerini.....Deniz Gezmiş'i öldürdüler de noldu ya da diğel öldürdükleri insanları ellerine hiç bir şey geçmedi geçemedi hiç bir zaman da geçmeyecek,bu sadece onların nasıl zalim bir yürekleri olduğunu gösterdi bizlere öldürdükleri insanların hain olduğunu değil:good:
Bu arada küçük bir bilgi vereyim Sokrates'i öldüren hakim düşüncelerinden vazgeçerse onu öldürmeyeceklerini söyler Sokrates'de "hayır ben söylemedim dersem benim düşüncelerimin insanlarda hiçbir önemi olmayacak beni idam edinder çünkü idam ederseniz benim düşüncelerimi sizin saayenizde bütün dünya duymuş olacak ve bundan binlerce sene sonra sokrates adını herkes bilecek der sonkez sorar deinmi demedinmi sokratesde evet ben bunları söyledim sözümün ve düşüncelerimin hayatım pahasına arkasındayım" der ve idamı onaylanır.....:sad53:
Sizin öldürdükleriniz yalnızca bedenleriydi...ruhlarını ve fikirlerini öldürmeye ise hiç kimsenin gücü yetmez:good:
Çok çok haklısın Zeynep. Sana tamamen katılıyorum.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin inan ve adı bilinmeyen nice genç hep özgürlük uğruna öldü.
Onlardan yıllar önce ölen bu vatanı almak için savaşan şanlı atalarımız gibi...
Anayasayı ihlalden idam hükmü aldılar.
Oysa onlar hep 61 anayasasını savunmuşlardı. Tamı tamına uygulanması yolunda davaşmışlardı. Her sözlerinde, her mitingde bunu söze getirmişlerdi.
Atatürk'e ve Atatürkçü düşünceye bağlı gençlerdi.
Tıpkı anlattığın Sokrates'in öyküsü gibi onlara da eğer fikirleirnden vaz geçerlerse değişiklik olabileceğini söylemişlerdi.
Onlarsa acilen o sırada ceza evinde oldukları halde aillerine haber yollamışlar ve sakın ha hiçbir yerde bizim adımıza pişman olduğumuza dair konuşmayın demişlerdir. Avukatlara da aynı şekilde...
Zaten fikirlerini gerçekten savunan insanlar asla pişman olmazlar ve asla ölmezler!
Mukocuğum az-çok uzlaşabildik Ayla konusunda... yani evet benim beklentim Ayla'dan açıklaması... ama açıklamasa da Necdet ve Yasemin ne kadar suçluysa o da o kadar suçlu hepsi bu... ama yine belirtiyorum bazı arkadaşlar sanki bu zamana kadar Ayla ayırdı onları da hala da devam ediyor bu tavrıyla gibi yaklaşıyor benim o sorularım onlaraydı... neyse bu meseleyi şimdilik kapatalım...
Melal zaten benim anladığım bu senaryo Cumhuriyet sonrası 20-25 yıl içinde insanların canlarına kast etmiş hukukdışı tüm olayları ele alacak... bu olayların en önemlisi Mendereslerin hukukdışı asılmaları... Denizlerin Mendereslerin öcünü almak için yine hukukdışı asılmaları ve 12 eylül döneminde düzeni fiili olarak yıkmak isteyen sosyalist örgüt mensuplarının asılıp asılmaması belki tartışma götürür bir konudur bazıları için ama Erdal Eren gibi isnad edilen suç kanıtlanamaması bir yana suçu işlediği zaman 17 yaşında olduğu çok açık olmasına rağmen tarihin en hızlı yargılama süreciyle 40 gün içinde falan karar verilip asıldı... yani kesinlikle yer alacaktır...
Erdal 16 yaşında idam hükmü almıştı fakat yaşı henüz çok küçüktü.
Bu sebeple onu yaşını büyüttürüp idam etmişledi.
Böyle bir zihniyet idam etti o gencecik insanı yani... Daha benim yaşımdaydı...
melalim o şarkının sözleri güzel evt keşke benim vaktim olsada yapsam video...
off şimdi imzalarıda bitirdim multimedaya ekliyorum:img-wink:
güzel olmadı ama neyse napalım....
MElal istersen sende kendilerinkini ekle gülüm...
Yok ben koymam benimkiler güzel olmadı.
Ben Billur'u tenhada kıstırırsam ona rica edeceğim.
Tabii seninkiler güzel olmamışsa söylerim.:)
Bahar'cım bencede kesinlikle yer alacaktır.
Ve belkide 60 ve 70 darbesinde ki senaryodan daha çok ses getirecektir.
Erdal 16 yaşında idam hükmü almıştı fakat yaşı henüz çok küçüktü.
Bu sebeple onu yaşını büyüttürüp idam etmişledi.
Böyle bir zihniyet idam etti o gencecik insanı yani... Daha benim yaşımdaydı...
Ve o idam kararlarının altına imzasını atan kişilerden Kenan Evren bugün bile pişman değilim.
Yine olsa yine o imzaları atar o idam kararlarını verirdim diyor.
İşte ben bunu anlamıyorum bir hataydı,pişmanım demek yerine tam tersini söylüyor.
Yok valla bu adamların yatacak yeri yok.
Ve o idam kararlarının altına imzasını atan kişilerden Kenan Evren bugün bile pişman değilim.
Yine olsa yine o imzaları atar o idam kararlarını verirdim diyor.
İşte ben bunu anlamıyorum bir hataydı,pişmanım demek yerine tam tersini söylüyor.
Yok valla bu adamların yatacak yeri yok.
Ben o insanlara adam bile diyemiyorum...
Pişman değilmiş... Neden o gencecik çocuk öldü?
Ya hiçbirşey olmasa ufacık bir çocuk ölmüş, bir insan hayatı bitmiş, ailesinin durumunu nasıl düşünmez.
Öyle gençmiş ki... Belki de çoğunuzdan küçük ve benimle aynı yaşta.
Aklım almıyor nasıl bir caniliktir bu!
evt melalim imza yapanlar kayboldu ortalıktan yaf:icon_sorr
ben benimkileri ekledim arkidişler multiediada buyrum bakın...
ühühühü sanrıım ben kaybettim iddiayı...
offf okadarda düşünmüştüm yaniii...
arada kalmıştım en sonra devamı gelir deyiverdim hay demez olaydım..
neyse inş öbür iddiayı kazanırım:) ;)
Ya sözüne ne demeli "asmayalım da besleyelim mi?" .....amca kendine gel sözünü ettiğimiz bişey ya da affedersiniz hayvan değil insanlardan bahsediyoruz burda kimin bir insanın hayatını almaya hakkı vardır ya çıldıracaaaaam....... bu adamın yatacak yeri yok ya da bu adamların bunların hepsini mezarında döndürsünler ayyy ben böle işi deliliğe vurdum yoksa çıldırcam....nese benim içim sııkıldı çok şimdi dedemler gibi"nolcak bu memleketin hali" diye düşünüp dururrum...
Başka şeylerden bahsedelim Ayla hakkında ne düşünüodunuz ya da bu evlilik nasıl olur sizce .....kim bu evliliği onaylıyo.....ben onaylayamıycağım çünkü Ahmet iyice mutsuz olucak...offffff gene içim karardı şimdi anneannem gibi "nolcak bu Ahmet'in hali" diye düşünür dururum artık:sad53: :img-hyste
hekse merabalar öezet gelmiş hoş gelmiş
özet pekte uzun değil ama bieşyler yazmaya çalışmışlar en azından mehmet ve ahmet hakkında:img-blush
mehmet kanımca resimdeki şekline dönecek çok yazık olcak valla inş yaşarların grubu kaçırmaz yoksa yaşarın bu forumdan çekeceği var
ayla ahmete teklifte bulunuyomuş muhtemelen artık kıbrısçıktan ayrılmanın zamanı gelmedi mi beraber dönelim vs diyodur ahmette daha fazla dayanamayıp döncek. e dönsün artık yani çok sevdiği aşkı zaten çizdi yolunu kaç haftadır anlamamakta ısrar ediyo dön geri ahmet evlen aylaylan biraz da yasemin sürünsün:icon_ange :icon_ange :hıh
kaşan taraf necdet oluyo çokk ilginç şaşırdım doğrusu allah sonunu hayır etsin.bu hareketten sonra yeseminin tavrı değişcek mi diyo.hiiiç sanmam arkadaş zaten necdetin aşık olduğu kız olduğunu biliyo ama hala eski tavırlar bundan sonra da bişey değişmez kanımca:img-pilot :img-tomat :img-tomat
Selamlar
Siteye yeni üye oldum işin açıkcası sırf yeni bölümlerin meraki içinde arama yaparken tesadüfen siteyle tanıştım.Eğlencenize hayran olmamak elde değil.
Dizide olan biteni zevkle ve ilgi ile izlerken e tabi bir taraftanda üzülürken ; Burada kişilerin olaylara farklı yaklaşımları da cidden hoşuma gitti .Uzun zamandır ilk kez bir dizide olan biten beni bu kadar ilgilendiriyor.Hatta eşimle bile tartışıyoruz :D
Fragmanı aramış bulamamıştım.( sebebi anladım.noktasız harfler kullanmışlar ).yardımcı olan arkadaşa tekrar teşekkür ederim
ya arkiler hakkat bu iddiayı uzatalım...
yada bi tarih koyalım..
mesela bu haftaki bölümden 3 bölüm içinde bişi olmazsa kaybettik...
nasıl???
Bir iddiaya girelim dedik, şu başımıza gelene bakın:)
Uzatmak iyi fikir aslında, önümüzdeki bir iki bölüme baksak falan...
Ama iddiaya girerken o öpücüğün devamı gelecek mi gelmeyecek mi, o an için; olarak girdik...
Şimdi karşı taraf haksızlık olarak algılamasın:img-blush
Bir iddiaya girelim dedik, şu başımıza gelene bakın:)
Uzatmak iyi fikir aslında, önümüzdeki bir iki bölüme baksak falan...
Ama iddiaya girerken o öpücüğün devamı gelecek mi gelmeyecek mi, o an için; olarak girdik...
Şimdi karşı taraf haksızlık olarak algılamasın:img-blush
Pişşt çok konuşma ne diyorsak evet de.:)
Tamam iddiayı şöyle yapalım o zaman Yasemin Necdet'le birlikte olacak mı?
Ben olacak diyorum.:)
Tamam çok konuşmayayım bacım da...
İlişkileri olacak mı diye girersek iddiadaki arkadaşlar yer değiştirebilir...
bAzıları o an için devamı gelir diyordu...Sarhoş diye falan...
Karışacak yani...O yüzden...Ne yapsak ki:img-pilot
Bence iyi valla 25. bölüme kadar mühlet olsun.
Ayla iddiamız gibi uzun süreli bir iddia olsun bu da.:)
evt ya 25.te tamam ok kaybedersek kabulumuzdür:icon_sorr
buarada ben imzaları yapmıştım ama iddiaya girenler olursa artıkın imza yapanlar düşünsün onu...
imza yapanlar kaçtı zaten:img-hyste
Arkadaşlar ben çok üzülüyorum bu Ahmet'e...şimdi de Emrah dinliyorum ya dinlerken de Ahmet'i düşünüp kahroluyorum elimde değil:sad53: :sad53:
"ben yetim ben yetim ben yetim vaaaaaayyy
sen öksüz ben yetim ben yetim vayyyyyy":img-hyste :img-hyste
Ben durumumu hiç iyi görüyorum yaaaaa....HS'nin sitesinde galiba psikoloji bölümü açılmıştı oraya bi baksam mı neee?Yoksa seti basıp kötü bişi yapmaktan korkuorum 3. sayfalara çıkarım sonra "Cinnet geçiren genç kız HS setini bastı ...korkunç olayda bir tek Cansel ve Okan yara almadan kurtuldu":img-hyste .....noluyo bana yaaaaa....tırsiyorum!!!!!:icon_sorr
O zaman iddiamız şu artık.
Necdet ve Yasemin önümüzdeki 4 bölüm içerisinde beraber olacak mı olmayacak mı?
nil imzalar çok güzel olmuş:):)..
iddia uzasın demişsiniz..bencede uzasın..şimdi olmadı ama er ya da geç yasemin ve necdet...anladınız siz onu..
bu arada fragmanı izledimm höhh yaaa...ayla mıydı o konuşan..ağzım beş karış açık kaldım öyle..:img-huh:
Melal, bu iddia bana uyar; ama forum ahalisi ne der bilmem:img-wink: Ben görüşümü açıkladım:img-yes:
Bu arada, Mehmet'e de şimdiden geçmiş olsun dileklerimi ileteyim; benim merak ettiğim, acaba Mehmet'i tanıdık karakterler mi kaçıracak(yani Yaşarlar)? Fragmanı daha izlemedim de:icon_whis
Selamlar
Siteye yeni üye oldum işin açıkcası sırf yeni bölümlerin meraki içinde arama yaparken tesadüfen siteyle tanıştım.Eğlencenize hayran olmamak elde değil.
Dizide olan biteni zevkle ve ilgi ile izlerken e tabi bir taraftanda üzülürken ; Burada kişilerin olaylara farklı yaklaşımları da cidden hoşuma gitti .Uzun zamandır ilk kez bir dizide olan biten beni bu kadar ilgilendiriyor.Hatta eşimle bile tartışıyoruz :D
Fragmanı aramış bulamamıştım.( sebebi anladım.noktasız harfler kullanmışlar ).yardımcı olan arkadaşa tekrar teşekkür ederim
aramıza hoşgeldin eqo
evet herkes burda düzeyli bir şekilde yorumlarını yapmakta.kalitesi burda bizim forumumuzun.bazen eğlencelide olabilmekte ben cok sık giremiyorum ama her zaman yazılanları takip ediyorum sende öyle yap
Muko'm sen bana güven bacım.:)
Senaryoyu ben yazıyorum ya.:)
Ee zaten iddia 5-6 gün içinde kapatılacak.:)
Sen bu bölümü seyredip öyle karar verebilirsin.
Melal tamam bu olsun iddia...
Öyleyse iddiamız yeni bir boyut kazanmıştırrr...
Evett...
Ben listeyi yazayım öyleyse, herkes karar versin hangi tarafta bulunacağına...
Önümüzdeki 4 bölüm için yani:)
Önümzdeki 4 bölüm içinde Necdet ve Yaso birlikte olcak mı olmayacak mı iddiası mı????????
eğer öyleyse ben bilemedim şimdi ya nolur acaba yok yok olmazlar belki olaylar çok hızlı gelişir ve bizim Nicdet müfettişle neydi onun gerçek ismi yaaa:img-help: :icon_whis işte onunla mercimeği fırına verir Yaso'da tek bşına kalır die umuyorummmmm....olmayacak bişi......
Belki de Ahmet ve Yaso gizli gizli buluşmaya devam bile ederler belli olmaz onların sağı soluuu:img-yes: :img-pilot
herkes takma diyor ama yapamıyorum.halama çekmişim ne yapayım?:icon_sorr
ben o sınıfta okumak istemiyorum.iğreniyorum bazı kişilerden artık. :/
ah bebişim inşallah dediğin gibi olur.sivim :sad53:
Sinem takma bebişim.
Sen Necdet ve Yasemin 25. bölüme kadar birlikte olur veya olmazlar iddiasına ne diyorsun.:)
Şevval'cim yazdım senide listeye canım.:)
esmasultan 18-04-07, 15:07 arkadaşlar nereye yazıcağıma bilemedim o yüzden buraya yazıyorum bugün çok iliginç bişi oldu..arkadaşlarla binbir gecenin çekimlerine gidelim dedik.şehrazatın evine.gittik çekim arabaları falan var ama ortada kimse yok bekle bekle bide ne görelim şehrazatın evinin tam karşısındaki yer nejdetin patahanesiymiş okan yalabık teo falan çıkıp sigara içtiler tabi ben şok oldum her gün geçtiğim yer fark etmemişim.sonra ben aşağı doğru indim bir baktım karşıdan da nejdetin kardeşiyle o pastahaneye gelen tuhaf kız geliyor..muhteşemlerdi ya...
hiç sanmam birlikte olucaklarını bi idda varsa tabiki bende varım benide bikenara yazın arkadaşlar... Bence Ayla Ahmetle evlenmek istiyo rüyadanda hiç bahsetmiycek :(
Ben öpücüğün devamı gelecek mi,gelmeyecek mi iddiasını sıfırlayalım.
Bu iddia daha eğlenceli kanımca.
Lütfen hangi tarafta olduğunuzu açık ve net belirtiniz.:)
tamam Melal ablacım..:)
siz daha önce konuştunuz mu bilmiyorumm ama..
aylanın bu baya baya baya baya açılmış ağzına ne diyosunuz..kız açmış ağzını yummuş gözünü..evlenme teklif etmiş kız yaa...gurur denen bişey olur insanda..ahmetin hala yasemini sevdiğini bile bile..tabi ahmet kabul edecek o da ayrı ya...
hıı bu arada sinem abla senin istediğin bölümler geldi çattı..deniz gezmiş mi dersin..sevim-mehmet mi dersin..mehmet sağ salim kurtulsunda şu sağcıların elinden..:img-wink:
Melal, nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun, yoksa senaristlerden tüyo mu aldın:icon_whis Olmaz böyle şey olmaz, hatta yapılacak imzalar için dörtlük bile yazarım o kadar iddialıyım yani. Eğer olursa "anti yasemin" + "ahmet-ayla forever" imzalarıyla dolaşırım:img-wink:
ne oldu arkadaşına ayşe?:icon_sorr
tamam gireyim hadi iddiaya bari.kafam dağılsın.:icon_whis
okul değiştiremem malesef.onu önceden yaptım.o hakkımı doldurdum.aynı şeyi tekrar yapamam.hem kaçmak çözüm değil.zaten şurda 1 senem kaldı.:icon_sorr
evet meemedin durumu kötü de olsa sonuçta daha çok görünecek bu bölümde.o bakımdan iyi oldu.ah sivimim sen bağırma ben bağırırım onlara.zaten alıştım artık bağırıp çağırmaya.:icon_sorr
Melal, nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun, yoksa senaristlerden tüyo mu aldın:icon_whis Olmaz böyle şey olmaz, hatta yapılacak imzalar için dörtlük bile yazarım o kadar iddialıyım yani. Eğer olursa "anti yasemin" + "ahmet-ayla forever" imzalarıyla dolaşırım:img-wink:
Emin konuşuyorum çünkü öyle olmasını istiyorum.
25. bölüme kadar olmazsa 40. bölüme kadar olur derim.:img-hyste
yavrımmmm..naptın sen....
ne kavgasıı:icon_sorr
tartışma oldu sadece dimi....
uzamadııı..???
dizideki meselerle aynı sebepten değildir umarımm:icon_whis
Ayşe'ciğim canım benim sınıfta etrafımda üç erkek arkadaş oturuyor ve görüşlerimiz farklı. Konu açıldı ve ben normal olarak kendi görüşüm hakkında konuştum. Arkadaşlar kendi görüşlerini savunmadılar ve bana sadece pis solcu dön önüne kes konuşmayı gibi şeyler dediler.
Çok sinirlendim ve çok içerledim. önümde oturan kankam yatıştırmaya çalıştı beni artık öyle sinirlenmişim ki kalemkutumu sıkıyordum ve uç kutumun kapağını kırmışım.
gözlerimden yaş geldi arkama dönemedim laf söylemek için yani beni ağlıyor sanacaklardı oysa ben sinirimden öyle olmuştum.
ertesi tenefüs bunlar diğerlerine anlatmışlar çocuğun biri ki beni zaten hiç sevmezdi tenefüste üstüme yürüdü. önce şaka falan sandı sonra elini yumruk falan yaptı. bağırdım ittim bunu falan bazı arkadaşlar ayırdılar.
yani insan bu kadar ezilir... sinem gibi sınıfımdan nefret ettirdiler beni... ben görüşlerine hakaret etmediğim halde onlar bana hakaret etti... kız olduğum için mi ezmeye çalıştılar bilemem ama uzatmayan taraf bendim... zaten o çocuklardan biri geçen sene dersanede dudağıma yumruk atmıştı bu mevzular yüzünden dudağımı patlatmıştı...
görüş ayrılıkları eskisi kadar keskin değil deniliyor ama bir iki haftadır zindan hayatı yaşıyorum okulda... piskolojim bozulacak artık...
bir_adı_yok 18-04-07, 15:20 özeti yeni okudum da, bi cümle dikkatimi acayip celbetti.
"Necdet bulundukları ortamın romantizminden etkilenip Yasemin’i öpmüştür. Sonra ne yaptığının farkına varıp kaçar gibi uzaklaşır."
ben yani biz yasemin'in geri çekilmesini beklerken, yasemin değil, necdet geri çekiliyor.
demekki necdet geri çekilmese yasemin devam edecek.
yürü be Melal abla arkandayım!!:happy0064
er ya da geç oluck..başka yolu yok..
bi de yasemin aylayla ahmeti evlenirken görsünde ohh ben huzura kavuşurum anca o zaman...
ama işte ayla..biraz düşündürücü:img-blush :icon_whis
40. bölüme kadar iddia mı, kanımca o iş olana kadar daha renkli iddialar bulursun:icon_whis Mesela Ayla gebe kalabilecek mi, Ayla ne yapacak, Ayla evlat mı edinecek vs. vs... Neyse, bu arada muko88, adımı "bu iş olmaz" diyenlere eklemeni de isterim; nasıl olsa sonucu belli bir iddia:img-hyste (çok iddialı gördüm kendimi)
Evet artık açıklıyorum daha fazla saklayamayacağım bu gerçeği.:)
Senarsitlerden birisi benim hala kızı,diğer, amcamın kızı oluyor.
Ohh be sonunda dedim ve rahatladım.Affet beni Tomris teyze.:img-hyste :img-hyste
Önüzümdeki 4 Bölüm içerisinde Öpücüğün Devamı Gelecek Ve Aralarında Bir şeyler Olacak Diyenler:
Sinem
Vuslat
bir_adı_yok
Muko
Merhem
blue_ivy
NiliWerda
Melal
İremJelibon
arzu-başak
spdr
renses
ortegahayranı
şilimsi
bessy
Mehmet Kemal
Kale
bonita
Devamı Gelmez Diyenler:
yamisis
havincim
burcuu
zeyneps
şairim
ECE...
cansu_a
avrilcansu
bahar_can
dizice
LİN
lovely_ebru
narcissa
archeologue
_nesli_
m.zülal
Ferny&Lety
elifk
andromeasiren
LİSA
willover
werwe
Helin seni çıkardım...
Bonita seni de ekledim..
Artık buraya aktarmam, kararlarınızı elimdeki kağıtta değiştiririm.Okey to:good:
sinem.. arkadaşım lise sonun 2.yarısından sonra devam edemedi okula...
şimdi tekrar hazırlanıyo...
ama sen kendine dikkat et....olmaz inş.öyle bişii:img-wink:
ben hala bi anlam veremedim fragmandaki necdet-yasemin sahnesine....
bence necdet sevdiğim başkası falan diyebilir yinee....
hmmm ama yasemin biliyo gerçeğiii..
kafam karıştı yaaahuuu:icon_whis
Ben dediydim size...
Bakın nasıl da itiraf etti; casus işte:)
Willover tamam, ekledim..
Buraya aktarmıyorum, kağıda yazıyorum...
Sinem tamam kanka...:img-wink:
Yav o öpücük devam etmez :)
Yasemin çok cilveli bakıyordu ama Neco'ya çok kızdım :hıh
Ayla aldı başını gitti sonu hayrolsun:hıh
Öpücüğün devamı olmayacak Nicdet ve Yaso karı-koca olmazlar.......ay ben böle diorum ama bizim kızın ne yapacağı belli olmuyor Ahmet evlenince yıkılıp Necdet'in kollarında bulmaz umarım kendini:img-pilot Aaaaaaaaa hatta aklıma bi sahne geldi böyle olursa senaristler lütfen bunu diziye ekleyin çok yaratıcıyımdır:good:
Deniz Işık Defne ve Harun hapse düşmüşlerdir Deniz'in yüzünden Ahmet ve Yasemin gelirler Yaso paltosuyla bişiler gizliyi gene acaba ne ne???:img-pilot
Necdet gelir Yaso'yu almaya
-Hadi Yasemin didelim aammaaan gidelim Rüya'dan alıştım(Ahmet'e nisbet yapar) baba olmak da zor iş yahu.....Yasemin buralara gelip durma yorulma yıvrum bu vaziyette ayakta durman iyi değil
-Ne vaziyeti (Ahmet'im o kadar safki ikinci kez aynı tuzağa düşüyo Küçük Hüsam'ım:icon_sorr )
-Bebek bekliyoruzzzz da ....ikinci kez.....Allah olmayanlara da virsin:img-wink:
Ama senaristler bu sefer Ahmet yıkılmak yerine deişik bi tepki versin
-Hönk?...Oha yani oha.... bu kadarına da pes yani pes....bu kadar da olmaz ya....bu kaçıncı Yasemin .....bekliyorum umut ediyorum höyt o da ne hamileymiş...bi 4 sene daha bekliyorum höyt o da ne yine hamile bir insan yıvrusuna bu kadar da acı çektirlmez canım ..... de get ya...de get Ayla'yı almışım iyi ki ...
Necdet araya girer tabi
-Kendine gel kayıma bunlayı söyleyemezsin......Yüya böyle konuşuyo da alışkanlık...
-Git ya seninle mi uğraşcam.....buldun saf kızı kullan çiftlik tavuğu gibi ......tencere kapak olmuş bnlar....(Ahmet koşarak gider)..Aylaaaaaa Aylaaaa yıvrummm sana geliyorum bekle beniiiiiii.....Ayla sevgiliiiiiiim,hayatımın baharııııııııııı:happy0064
Evet artık açıklıyorum daha fazla saklayamayacağım bu gerçeği.:)
Senarsitlerden birisi benim hala kızı,diğer, amcamın kızı oluyor.
Ohh be sonunda dedim ve rahatladım.Affet beni Tomris teyze.:img-hyste :img-hyste
:img-hyste Ben de bu birbiri ardına girilen iddiaların kaynağını merak ediyordum dermişim:img-hyste
Neyse, kanımca senarist ablalar bir hataya düşer o zaman; o da pastacı kızı süs olarak dizide kullanmak olur. Yani madem Necdet-Yasemin yakınlaşacak, hatta birlikte olacak; o zaman pastacı kızımız ne yapacak:img-wink: Bunu da teyzene ve kuzenlerine sorar mısın Melalciğim:img-yes:
Yav o öpücük devam etmez :)
Yasemin çok cilveli bakıyordu ama Neco'ya çok kızdım :hıh
Ayla aldı başını gitti sonu hayrolsun:hıh
hakketen hala saf olsa-bilmese necdetin onu sevdiini..
tamam diicemm....
bağrıma basıcammmm:icon_whis
ama bu iyi bi dayağı haketti artıkkk:hıh:icon_whis
neyse bakalım nolucak..
belki mantıklı bişi bulurlar onun için de....
mesela necdet rüya ya olan sevgisini anlatıyordurrr:img-hyste
hakketen hala saf olsa-bilmese necdetin onu sevdiini..
tamam diicemm....
bağrıma basıcammmm:icon_whis
ama bu iyi bi dayağı haketti artıkkk:hıh:icon_whis
neyse bakalım nolucak..
belki mantıklı bişi bulurlar onun için de....
mesela necdet rüya ya olan sevgisini anlatıyordurrr:img-hyste
Bebişim koptum burda:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Necdet Rüya'ya olan sevgisini anlatıyor ha:img-hyste :img-hyste
Süpersin bu halimle güldüm:img-hyste
Ya Yasmiş çok zilli anacım napalım:img-pilot
Öyle canım benim artık muhattab değilim zaten onlarla bu hasta halimle bir de onları düşünemem:img-wink:
Ben onların görüşlerine son derece saygılıyım ve gerçekten inanıyorlarsa sonsuz saygı duyuyorum ama gerçekten inanmıyorlarsa saygım yoktur ve bu şekilde davranarak inandıklarını hiç sanmıyorum hele de bir kıza...
Neyse bebişim:img-pilot
Canım geçmiş olsun önce sonra boşver diyorum hiç muhattap olma onlarla onlar kendi hallerine yansınlar.....ayrıca daha nelerle karşılaşacaksın(çok yaşlıymışım gibi konuştum ya) bi kaç seneye kadar ne demek istediklerimi anlarsın sen benim.....anladın sen onu:img-pilot
willover "yoksa senaristlerden tiyo mu aldın?" dedinde... geçenlerde bana bir mesaj geldi... diyorki arkadaş: "tiyo aldığınızda bana özel mesaj atarmısın lütfen":img-hyste şaşırdım kaldım... yani benim yazılarımı okumuş da ona göre böyle bir şey yazıyor deseeem.... yaptığım tahminlerin neredeyse tamamı tutmuyor... ya da tam olmuyor... mesela öpücüğün devamı gelmez dedim mantık olarak ama kim buna engel olur o noktada Yasemin geri çeker kendini diye yazdım... ama şimdi Necdet'in çektiği yazıyor... yani ancak mantık kısmı uyan tahminlerim oluyor... bu arkadaş benim tiyo altığımı nereden çıkardı bir türlü anlamış değilim???
Melalciğim benim en merak ettiğim 80 sürecini nasıl anlatacakları zaten... çünkü o süreçte öyle işkenceler varki akla hayale sığmaz... Mesela Dost Yayınevi'nin sahibi Muzzaffer İlhan Erdost'un coplanarak öldürüldüğü daha 12 eylül gelmeden, geleceği haberinin verildiği Mamak operasyonu var başlıbaşına Hitler faşizmi... tüm erkek tutukluları havalandırmaya çıkarıyorlar havalandırma duvarlarından eğitimli onlarca komando "Allah Allah" nidalarıyla tutsakların üzerine atlayarak saatlerce dövüyorlar... Kadın tutsaklar çaresiz sloganlarla bağırıp çağırıyorlar, onlara da saldırıyorlar ama erkekler kadar değil... ve M.i. Erdost o gün orada öldü... ben de daha 15 yaşında ağabeyimin görüşüne gitmiştik.. görüş yok dediler anlamadık... çükü daha Ağustos ayı... yani 12 eylül daha piyasada yok... sonra duyduk ki böyle böyle olmuş... o zaman gazeteler, basın, tv. hayatta... hayatta bahsetmezlerdi...herkes ödlek, korkak, sinmiş kendi gölgesinde korkuyor... ev basma biçimleri başlı başına hukukdışı... cezaevleri direnişleri var ki tek tip elbiseleri giymemek için ki hele bir Diyarbakır, Metris, Mamak direnişleri var Hitleri mumla ararsınız... yargısız infazlar, tecavüzler, gözaltında kayıplar... hagibirini nasıl işleyecekler.... çok merak ediyorum çok... Mesela 1978'de Maraş-Çorum-Yozgaz-Malatya civarında yaşanan Maraş Katliamı olarak tarihe geçen ülkücüler tarafından Alevilere yapılan katliam... başlıbaşına bir olay... sanırım ki gazete başlığıyla yetinecekler... çok olay var çok günlerce anlatsam bitmez...bye
Nil buraya liste koymayacağım ikide bir...
Burada yorumlarının sonunda içinde belirtsinler hangi gruba dahil olduklarını; özel mesaja gerek yok...
Yorumlarının sonunda ya da başına yazıversinler...
Ben görür eklerim zaten...Ya da Melal...
hehehe Melal neden açıkladın yıvvrummm?:img-hyste
buarada arkiler listeye eklenmek isterseniz mukoya yada melale özel mesaj attın burda ikidebir liste görmeyelim olurmuuuu?????:img-help:
Tenhada sıkıştırdılar bebişim bende itiraf etmek zorunda kaldım.:img-hyste
Bencede bana veya Muko'ya mesaj atınız safınızı belirtiniz.
Mesaj atmazsanız da buraya yazabilirsiniz.
Yada 1234'e kısa mesajla safınızı belirtiniz.:img-hyste
Muko'yla mesajlaşır listeyi düzenleriz.:)
Canım geçmiş olsun önce sonra boşver diyorum hiç muhattap olma onlarla onlar kendi hallerine yansınlar.....ayrıca daha nelerle karşılaşacaksın(çok yaşlıymışım gibi konuştum ya) bi kaç seneye kadar ne demek istediklerimi anlarsın sen benim.....anladın sen onu:img-pilot
Anladım Zeynep'cim çok iyi anladım bebişim:img-wink:
Takmıyorum zaten herkesin düşüncesi kensine birinin düşüncesine hakaret etmek zayıflık belirtisidir veya korku...:icon_whis
Neyse çok teşekkür ederim bu arada:img-wink:
bir_adı_yok 18-04-07, 15:34 iyimi karasız kaldım özeti okuduktan sonra.
necdet geri çekiliyosa, yasemin necdet'e "kaçma necdet, bu senin en büyük hakkın, devam edebilirsin" :img-hyste :img-hyste demiyeceğine göre.
kızlar sanki bu işin devamı gelmez.
ne bu bölüm, ne de önümüzdeki bölümler.
siz beni gararsızlara ekleyin.yokmudur öyle bi grup.
Bahar yoksam biz senlen akrabamıyız.
Ben malum senaristlerle akrabayım da.:)
Valla 80 darbesini anlatan hem sağ,hem sol görüşten bir çok kitap okudum.
Film seyrettim.O dönemlerde hapishaneler sol ve sağ görüşlü gazetecilere,öğrencilere akıl almaz işkenceler yapılmış.
Ve sonrasında da idam edilen bir dolu genç olmuş.
Belki de en ağır darbe 80 darbesi olmuş.
bahar abla, bence de 80 dönemini olduğu gibi anlatamazlar; ama bu dizimiz için de iyi olur. Zira anlatırlarsa RTÜK'ten korkuyorum:icon_whis Çağan Irmak gibi cesur bir yönetmen bile, Çemberimde Gül Oya'da işkence sahnelerini mümkün olduğunca müzik vs. ile geçmişti ve röportajlarında da, eğer dönemi olduğu gibi anlatsalardı dizinin 5-6 bölümde bitirileceğini vurgulamıştı. Bence, aynı ağırlıkta yansıtamazlar kesinlikle.
Bahar Abla ve Melal...
O kadar şeyi nasıl anlatacaklar, ben de düşünüyorum...
Şimdi Deniz-Defne-Harun-Yaşar var; o zaman da mutlaka başka karakterler girecektir; işkenceleri falan da yansıtırlar diye düşünüyorum ama bilemiyorum yine de...
Çünkü tamamen darbeler ve öncesinde yaşanlar değil; Yaseminler Ahmetler Necdetler de var...
Çok ayrıntıya gireceklerini sanmıyorum...
andromeasiren 18-04-07, 15:40 Öyle canım benim artık muhattab değilim zaten onlarla bu hasta halimle bir de onları düşünemem:img-wink:
Ben onların görüşlerine son derece saygılıyım ve gerçekten inanıyorlarsa sonsuz saygı duyuyorum ama gerçekten inanmıyorlarsa saygım yoktur ve bu şekilde davranarak inandıklarını hiç sanmıyorum hele de bir kıza...
Neyse bebişim:img-pilot
ne diyeyim allahtan bizim okulda o tür olaylar pek olmuyor..
zaten sırf siyasi görüşlerini beğenmiyorlar diye sana sataşıp tavır alıyorlarsa
sen neden onlarınkine saygı gösteresin??
bide ben deniz defne harunun durumunda olanları düşünüyorum ozamanlar çok daha kötüymüş..
Sakın 80 döneminde de Rüya'nın gözünden anlatmasınlar.
Rüya'da sol görüşlüdür ve bir oğlana aşık olmuştur.
Sevdiği adamı babası yargılar ve idama mahkum eder.
Ayy yok ya çok acıklı olur o zaman.:icon_sorr
Sakın 80 döneminde de Rüya'nın gözünden anlatmasınlar.
Melal ben nedense Rüya'nın olayların içinde olacağını düşünüyorum...
Cansel'in bir röportajından esinlendim yine:)Buna benzer bir şeyler ima etmişti sanki...
Yasemini nasıl yaşlandıracaklar acaba?
Belki o çıkar, ona benzemeyen biri girer:hıh
bir_adı_yok 18-04-07, 15:45 Sakın 80 döneminde de Rüya'nın gözünden anlatmasınlar.
benzeri bi hikaye izledik zati.
aynı senaryoyu rüya üzerinden izletmezler diye düşünüyorum.
yoksa yaparlar mı?.....sen daha iyi bülürsün:img-hyste
Cansel'in bir röportajından esinlendim yine:)Buna benzer bir şeyler ima etmişti sanki...
yok ya bence çıkartmasınlar dahada yaşlandırsınlar...
ama ozamana kadarda ii bir makyöz bulsun :hıh
andromeasiren 18-04-07, 15:47 ya evt çok aşırıya kaçmasınlar...
sonra dizimiz kesilirse ben hakkatten üzülürüm:icon_sorr
aşırıya kaçmasınlar diyoruz ama o dönemde aşırıya kaçmışlar..hemde dizifilmde değil canlı olarak,sırf dizide gösterilerek anlaşılabilecek bir şey değil..yaşamadan kavrayamayız..en azından sırf düşünceleri yüzünden işkence edilen,öldürülen,tecavüz edilen insanların anısına bence güzel bir şekilde göstermeliler...
Bizde havadan nem kapar olduk.:)
Ben Cansel bir röportajında Yasemin'in çocukları olacak dedi diye Necdet'le birlikte olacak deyip duruyorum.
Sen bunu diyorsun Allah sonumuzu hayır etsin bacım.:):)
aşırıya kaçmasınlar diyoruz ama o dönemde aşırıya kaçmışlar..hemde dizifilmde değil canlı olarak,sırf dizide gösterilerek anlaşılabilecek bir şey değil..yaşamadan kavrayamayız..en azından sırf düşünceleri yüzünden işkence edilen,öldürülen,tecavüz edilen insanların anısına bence güzel bir şekilde göstermeliler...
evt tabii bencede öle olmalı ama öle oluncada
rtuk diziyi kesiveriyor yada ceza alıyor ne bilim bişiler oluyo işte...:icon_sorr
bir_adı_yok 18-04-07, 15:50 yok ya bence çıkartmasınlar dahada yaşlandırsınlar...
ama ozamana kadarda ii bir makyöz bulsun :hıh
şöylede yapabilirler.
yasemin büyük rüya'yı oynasın.:img-hyste
yasemin'in yerine başkasını koysunlar.:img-hyste
küçük rüya'da ahmet'in torunu olsun.:img-hyste
nede olsa kızının küçüklüğünü göremedi, bari torunu görsün.:img-hyste
şöylede yapabilirler.
yasemin büyük rüya'yı oynasın.:img-hyste
yasemin'in yerine başkasını koysunlar.:img-hyste
küçük rüya'da ahmet'in torunu olsun.:img-hyste
nede olsa kızının küçüklüğünü göremedi, bari torunu görsün.:img-hyste
yok artık daha neler??:img-pilot :img-hyste
ya offf bide o rüyanın büyüklüğünü oynayacak birini bulacaklar...
inş rüyaya benzeyen birini bulurlar...
ya bence ahmet yasemin ve necdeti yaşlandırsınlar ama diziden çıkartmasınlar sonra bi tadı kalmacak...
oh şükür bizim maskeli 5ler ozaman yetişkin birini oynayacakları için bi sorun olmacak:))
hele belçimde hiç bi sorun olmacak...:img-hyste
andromeasiren 18-04-07, 15:58 ben bi yerde bereni geçmiş zaman dekorunda simsiyah saçlı böle çilek dudaklı elma yanaklı :img-hyste falan görmüştüm yeni bölümlerde öyle olacak sanmıştım..harbi çok güzeldi(gerçi ozmanda saçboyası varmıydı bilemiycem ama..)keşke öle bişe yapsalar 80lerde..:icon_whis
vayyy necdet kaçıyormuş demek.aman bu da ne kadar korkak çıktı.:icon_whis adamda peygamber sabrı varmış.bence yasemin istiyordur da necdet kaçıyordur.:icon_whis
dünkü gazetede beren saat'in çekimden önce magnum bitter çikolata yiyerek enerji topladığını yazıyordu.bu çikolatalar ters tepki yapmasın.:img-hyste hani hep uykulu dolanıyor ya.:img-hyste
ne diyeyim allahtan bizim okulda o tür olaylar pek olmuyor..
zaten sırf siyasi görüşlerini beğenmiyorlar diye sana sataşıp tavır alıyorlarsa
sen neden onlarınkine saygı gösteresin??
bide ben deniz defne harunun durumunda olanları düşünüyorum ozamanlar çok daha kötüymüş..
Evet ailemden biliyorum gerçekten o zamanlar çok kötüymiş babam anlatıyordu...
Ben onlara saygı duymasamda görüşlerine saygı duyuyorum yani sonuçta o görüşü savunun bir tek onlar değil binlerce insan var ve bunları gerçekten insanca savunan arkadaşlarım da var...
O insanlarla artık muhattab değilim... zaten aramızda ne zaman konuşsak bana yine o mevzu açılınca aynı hakaretleri edeceklerine eminim...
80li yılları anlatırken çemberimde gül oya kadar cesur olamazlar peşin hüküm getirmeyeyim ama o kadar cesur olurlarsa gerçekten çok şaşırır ve taktir ederim. Yine de olayları layıkıyla anlattıkları sürece sorun yok
bir_adı_yok 18-04-07, 16:04 evet yasemin, necdet, ahmet, lale, teo, ayla.
bunları çıkarmasınlar, zaten çıkarmazlarda, yaşlandırırlar.
gençlerde bi sorun olmaz dediğin gbi.
yine dediğin gibi, özellikle defne'de, mübarek okadar büyüdükü, daha büyümesine gerek yok.bu hali onu 20 yıl götürür.
andromeasiren 18-04-07, 16:13 yeni bir iddia başlatasım geldi ama sadece ölesine..
sizce ışık harunu mu seçicek??yaşarımı?
yaşara meyilli gibi ama harunada dönebilir...ilgi duyabilir ama sonuçta onu arkadaş gözüyle görüyor..yaşarlada gezmekten zevk alıyoo..ikide kaytan bıyıklı..biri solcu,biri ülkücü biri çocukluk arkadaşlarından(yada öle bişe)biriyle yeni tanıştı..biriyle 2 kere başbaşa bie yere gittiler ve yaşarın ondan hoşlandğını hissediyor ama harunu pek çakamadı..
vayyy necdet kaçıyormuş demek.aman bu da ne kadar korkak çıktı.:icon_whis adamda peygamber sabrı varmış.bence yasemin istiyordur da necdet kaçıyordur.:icon_whis
dünkü gazetede beren saat'in çekimden önce magnum bitter çikolata yiyerek enerji topladığını yazıyordu.bu çikolatalar ters tepki yapmasın.:img-hyste hani hep uykulu dolanıyor ya.:img-hyste
necdet utandu utandı:img-hyste
ya hangi gazete o gene vatanmı??
ya bize ne çekimden önce ne yiyolarmış??
ya nasıl haber bunlar??
haber yapcak başka bişi bulamıyoşar sanki...
çekimden önce dondurma yiyolarmış pehhh :hıh
Arkadaşlar şöle bişi olabilir Rüya'nın sevdiği çocuk ya da Rüya mahkum edilebilir bu arada Ahmet'de onları kurtarmak için mücadele verir ya da Rüya için sevdiği çocuu kurtarmaya çalışır.....
Ya da Rüya mahkum edilir ve trajikomik bir şekilde Ahmet hala öğrenememiştir kızını: Ahmet savcılık yapmaktadır ve Rüya'yı suçlar hem de Necdet ve Yasemin'i orda görmesine rağmen Necdet dayanamaz ve Ahmet'e yalvarmaya gelir:
-Yalvarırım sana Ahmet Rüya masum ...
-Öyle mi?....nihahahahahahah :img-pilot masummuş ,beni de o yalancı gözyaşlarına inandırmaya çalıştı ,adalet yerini bulucik Nicdet
-Yapamazsın bunu yapamazsıııııınnnn nayıııııııırrrrr:sad53: Rüya'm suçsuz istersen ayaklarına kapanırım .....onu mahkum edemezsin anlıor musun edemezsiiiiiiiin:
-Nedenmiş o nihahahahhahahahahahhahaa:img-pilot
-Çünkü çünkü .....:sad53: çünkü mahkum ettiğin kız senin öz be öz kızın......(Ahmet'i şöle bi sarsar)...anlıyor musun kızın o senin.....mahkum ettirdiğin genç kız senin kanını taşıyor:sad53: (Ahmet şoklarda:icon_sorr )
-Yoooooo nayıııııır nolamaz bu nolamaaaaazz.....yalan söylüyorsun ....kızını kurtarmak için beni böyle adi yalanlarla kandırmaya çalışıyorsun
-Bunu söyleyen ben değilim Yasemin.:sad53: ...adadaki o fanfinifinfon operasyonunu gerçekleştiren de ben değilim sensin :img-yes: bunu senden Necdet olarak değil bir baba olarak istiyoruuuuum....
-Nolamaaaaaz nolaaaamazz ben naptımmmmm???:img-help: : Rüya'm yavrummmmm kızım benimmmmm bekle yettimmm kurtarıciiiiim seniiiiiii:sad53: :img-hyste :img-hyste
yeni bir iddia başlatasım geldi ama sadece ölesine..
sizce ışık harunu mu seçicek??yaşarımı?
yaşara meyilli gibi ama harunada dönebilir...ilgi duyabilir ama sonuçta onu arkadaş gözüyle görüyor..yaşarlada gezmekten zevk alıyoo..ikide kaytan bıyıklı..biri solcu,biri ülkücü biri çocukluk arkadaşlarından(yada öle bişe)biriyle yeni tanıştı..biriyle 2 kere başbaşa bie yere gittiler ve yaşarın ondan hoşlandğını hissediyor ama harunu pek çakamadı..
eğer böle bi iddia olursa ben giremicem herhalde...
çünkü halenda karar vermiş değilim: harunmu yaşarmı??
hala düşünüyom:img-hyste
deniz gezmişi görünce içim kımıl kımıl oldu ya.:img-hyste iyi ki girdin diziye deniz.:img-blush
of çok üzülüyom ben bu meemede.:icon_sorr sivim bağırınca içim parçalaniiiyy.:sad53:
arkadaşla konuştum.içimi boşalttım biraz daha.of allahım sen büyüksün.:icon_sorr
deniz gezmişi görünce içim kımıl kımıl oldu ya.:img-hyste iyi ki girdin diziye deniz.:img-blush
of çok üzülüyom ben bu meemede.:icon_sorr sivim bağırınca içim parçalaniiiyy.:sad53:
arkadaşla konuştum.içimi boşalttım biraz daha.of allahım sen büyüksün.:icon_sorr
pıtırcığım o sahnede bizim çocuklar yetişecekler galba...
ama yetişene kadar adam ne hale geldi:icon_sorr
ay yazık kendinizi denizin yerine koyun:
karşında babanı dövüyolar...
ne kötü bi durum:icon_sorr
güzel benzetmişler dimi deniz gezmiş'e.:img-blush
mehmet'in hali harap.:img-grin2 ama bak aşk kıvılcımlarının ortaya çıkmasına vesile olacak bu dayak.hayırlı bir dayak oldu yani.:img-hyste
canım neşelen biraz.bak akşama hs'li avrupa yakası var.:happy0064
bir_adı_yok 18-04-07, 16:29 necdet'in geri kaçmasına korkaklık demiyelimde,
bence neco yasemin'i ürkütmek istemedi.
yasemin evet diyene kadar adamcağız bişey yapmamaya kararlı demekki.
neşelenemiyorum malesef aslıcım.:icon_sorr
nil pıtırcığım yetişemeyecekler kanımca.onu kaçıracaklarmış çünkü.artık tenhada ne yaparlar sen düşün.:sad53:
anaaaaaam çok kötü oldum ben.:icon_sorr
ay inşallah çabuk kurtarırlar şeftalimi.:icon_sorr
necdet'in geri kaçmasına korkaklık demiyelimde,
bence neco yasemin'i ürkütmek istemedi.
yasemin evet diyene kadar adamcağız bişey yapmamaya kararlı demekki.
bence korkaklık.bu kadar da karşısındaki insanı düşünmesin artık.:icon_whis yasemin'i ürkütmeyeyim derken bakmış ki yıllar geçmiş.:sad53: koskoca beş sene daha ne bekliyor.:img-pilot
bir_adı_yok 18-04-07, 16:34 hayırlı bir dayak oldu yani.:img-hyste
"her işte bir hayır vardır", hesabı yani.
napcak sevim, memed'in başındamı beklicek hastanede.
yoksa elleriyle pansuman mı edicek memedini.
çikolata mı yiyormuş:img-blush canım çikolata algıyı maksimum seviyeye çıkarıyor, sonra da fıssss...e bak şimdi kızamadım:img-hyste...
Evet ailemden biliyorum gerçekten o zamanlar çok kötüymiş babam anlatıyordu...
80li yılları anlatırken çemberimde gül oya kadar cesur olamazlar peşin hüküm getirmeyeyim ama o kadar cesur olurlarsa gerçekten çok şaşırır ve taktir ederim. Yine de olayları layıkıyla anlattıkları sürece sorun yok
canım çgo kadar olacağına ben de ihtimal vermiyorum pek...hatta eminim bile..bilmiyorum belki de bizim gençler oyun oynuyor gibi geldiğindendir..hiç inanamadım onlara..çok rahatlar çünkü...
kızlar olmaz yaaaa....biz bu iddiaya ne için girdik? yasemin dengesizi o sahneden sonra necdeti öpecek mi öpmeyecek mi diye?bence bunun devamını getirelim yani buy bölümden sonra bi sonuca varsın.ama eğer illa başka bi iddaaaya girelim diyosanuz ve necdetle yasemin arasında 3 bölüm sonunda birşey olurmu diyosanız bence bunun için yeni bir iddiaya girelim derim. çübkjü ozmaan taraf değiştirecem..şimdi bunun için aynı tarafta kalamam ya da iddiayaı değiştirelimde bende taraf değiştirim ok cvp yazın ok????
arzu-başak 18-04-07, 16:44 [QUOTE=averaj;3014781]çikolata mı yiyormuş:img-blush canım çikolata algıyı maksimum seviyeye çıkarıyor, sonra da fıssss...e bak şimdi kızamadım:img-hyste...
averaj halamı canım çıkarken ne dedim ben sana biraz ara ver canım...valla gül gül nereye kadar...aslı zaten sana birşey demiyorum...2 saat yok oldum yeni idda başlatmışsınzı..benim ne tarafta olduğum belli zaten...sabahtan beri bugün değilsede mutlaka yakın bir zaman sonra necdetle yaso arasında birşey geçicek diyorum...aman yasmin umrumda değil hakikaten ahmetten uzak dursunda....gölge etmesin başka ihsan istemez...
gölge etmesin başka ihsan istemez...
arzu'cuğum işte yasemin için en güzel cümleyi söyledin.:happy0064
ahmet'ten uzak olsun da naparsa yapsın.fragmanda nasıl da necdet'e hayran hayran bakıyordu.:hıh niyeti bozmuş belli.:img-hyste
şebocum narcissa size noldu ?neniz var kujum?
ay yoksa sinirlimisiniz?bana bakın çabuk neşelenin..narcissa başına geleni okudum..çok üzüldüm ..takma sen onları .işte haala solcu ve sağcı diye geçinen ama adam olamayan insanlar var böyle..bırak ya..biz seni neşelendiririz.sinemim arım balım peteğim sana noldu?walla gıcık oldum şimdi yaw.aman bırak bir senen kalmış..noldu bilmiyorum ama üzme canını bak meemedi kaçırıyolar.sen bunu düşün:icon_sorr
muko pşt.pşt.. bi dinle beni arkideşim..şimdi beni bi zahmet diğer tarafa at ver emi?
böyle soriiisiniz ben taraf değiştiriiiim..ok???yani öper diyorum...
arzu-başak 18-04-07, 16:49 arzu'cuğum işte yasemin için en güzel cümleyi söyledin.:happy0064
ahmet'ten uzak olsun da naparsa yapsın.fragmanda nasıl da necdet'e hayran hayran bakıyordu.:hıh niyeti bozmuş belli.:img-hyste
öyle ama....gerçekler acıdır...delireceğim aslıcım....artık yasmini görmek istemiyorum..dayanamıyorum anlıyorsun beni değilmi....burçinim hoş geldin...fragmanı izlediniz..yorumlarınız alalım.....
hayalperest 18-04-07, 16:50 aslıcım ve şeboist bebişim sagolun arkidişler fragman için izledim herkes dügün için kıyafetlerini hazırlasın ne deniyo onlara abiye mi tuvalet mi aylanın medinesi ben olucemmm gelinliğini ben tutucem çiçekte benim ona göre....:happy0064 :img-hyste :img-hyste
bir_adı_yok 18-04-07, 16:51 yasemin necdet'e ömrü billah hayran hayran baktı zaten.
bazen karıştırıyorum, bu kız ahmet'emi aşık, yoksa necdet'emi?
yamim üzülme diyorsun sonra da meemedi düşün diyorsun.daha da üzülürüm öyle yaparsam.:icon_sorr
fragmanda sivimin her bağırışında çok fena oluyorum.içime işliiiyy sanki :sad53:
evet seneye mezun oluyorum.:img-yes: bundan sonra arkadaşlarla ilgilenmek yok.hepsi allahından bulsun. :/
şimdi başka bir sitede izledim fragmanı
fragmanın başında bir marş var.
Bu marş diye tahmin ediyorum:
Gün dogdu hep uyandık
Siperlere dayandık
Bagımsızlık ugruna da al kanlara boyandık
Yolumuz devrim yolu gelin kardaşlar gelin
Yurdumuza faşist dolmuş vurun kardaşlar vurun
ya hani fragmandaki son sahnede necdet aynen şunu diyo ya:
"aşık olmak sevdiğine yakından bakmaktır.okadar yakından bakarsınki başka kimseyi görmez gözlerin."gibi birşey..yaseminde ona bakıyi mayışık mayışık bir şekilde.(anlaşılan yediği çikolataların içine uyku ilacı katiyiiiler..)bence ben biraz bir şey tahmin ediyprum u sahneden dolayı
bence o necdetin öpmeye çalıştıgı sahnede necdet geri çekiliyo ve ertesi gün filan yasemin necdetin yanına gidiyo ve ben ahmedi haala seviyorum diyo ve gerçekleri anlatıyo..necdet de bunları söylüyo ve bundan sonrada yaseminden ümidi kesiyor..güzideye yanaşaıyor.nasıl?aslında mantıklı?
çünkü dikkat etdiyseniz yaseminin bakışında hayranlıktan çok accıma bakışı vardı.bide necdette bunu romantik bir şekilde değil de daha çok üzgün bir şekilde söylüyordu...oooofffffffff of gene üzecek bu kız necdeti ..
necdeeet:icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr
dayan dayan düğünümüze 7 hafta kaldı .şu haziran gelsinde evlenicez nasıl sa:happy0064 :happy0064
yamim üzülme diyorsun sonra da meemedi düşün diyorsun.daha da üzülürüm öyle yaparsam.:icon_sorr
fragmanda sivimin her bağırışında çok fena oluyorum.içime işliiiyy sanki :sad53:
evet seneye mezun oluyorum.:img-yes: bundan sonra arkadaşlarla ilgilenmek yok.hepsi allahından bulsun. :/
heh işte böyle ol.sen kendini diziye odakla..hiç olmazsa meemed için üziliyisin.acı ama tatlı bir üzüntü:img-yes: :img-in_lo
aman lise sonda herkes sapıtır sınavdanmıdır nedir bilinmez bizede bir haller olmuştu o zamanlarda.hocalarada..bizim kantinciye bile ecinniler gelmişti:img-hyste :img-hyste
şimdik bak ahmetle aylanın düğünü var bacım sende hazırmısın?
kızlar be forumca birleşip bi altın set filanmı yaptırsak?daha hoş olur hemde süksemiz olur..ama ayla onu kıbrıscıkta nered etakacak?olsuun yatırım olur ilerisi için.....
averaj halamı canım çıkarken ne dedim ben sana biraz ara ver canım...valla gül gül nereye kadar...aslı zaten sana birşey demiyorum..
canım sende yarattığım tahribattan ötürü özür dilerim:img-wink: kendimi affettirmek için bi biskrem versem:img-hyste
bu arada narcissa canım medyaya yansımayan öğrenci olayları tüm hızıyla devam ediyor...bitmedi...çok ölen ve yaralanan oluyor üniversitelerde...
şeboist canım moralin mi bozuk:img-blush okulla ilgili değildir umarım
aynakolik_fatma 18-04-07, 17:00 ya herkese duyurmuştum bu yasemin kendini çekmezse yada tepki vermezse necdete tamamen gözümden düşecekti
şimdide necdet kaçıp gidiyormuş
kıza bakın ya arsız resmen ahmete aşık olduğu belli değil zaten
içtimi azıtıyor ben bunu anladım
ilk bölümlerde ahmetle yemek yediklerinde bi kadeh içti
sonra ahmetin odasına gitti ahmet engellemese olan olacaktı
sonra sevda tepesinde içti malum rüya'nın temelleri atıldı
şimdi gene içti ve necdetin onu öpmesinden rahatsız değil
yasemin ne olur içme!!!!!!!
gerçekten tatlı bi üzüntü mü? :icon_sorr :img-in_lo
tabi kızım tatlı bi üzüntü bak gör bu dövme işi ya memedin aklını başına getirecek yada sivimin.
kanımca söyle bir diyalog bilem geçer hastanede
mee...eemed:sivim bak dövülürken hayatım film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.hayat böyle işte çok kısa bebişim.artık ucundan bi yerinden yakalamak lazım.denizde eşşek kadar oldu zati..gel artık bi he dede şu iş hallolsun ?
siviiim:meeeemeeed..sana bişi olsaydı neyapardım bebiş?gözümün feeri,...ben ..ben...ben sana yılllar önceden beri tüm şehvetimle bir aşk besliyorum ...
meemed:bende ..bende sivim..gel evlenelim bebişim
işte bunun gibi ibşi olur bence:img-hyste ikisinminde aklı başına gelir kanımca..eh dizi bitecek birbirine aşık olamayan kalmadı yeğenleri bile mercimeği fırına verdi gibi..bi bunlar kaldı be..
hmm.ayırıca kızlar eksi sozluk kapanmış daa.üzüldüm kanımca,....
ya herkese duyurmuştum bu yasemin kendini çekmezse yada tepki vermezse necdete tamamen gözümden düşecekti
şimdide necdet kaçıp gidiyormuş
kıza bakın ya arsız resmen ahmete aşık olduğu belli değil zaten
içtimi azıtıyor ben bunu anladım
ilk bölümlerde ahmetle yemek yediklerinde bi kadeh içti
sonra ahmetin odasına gitti ahmet engellemese olan olacaktı
sonra sevda tepesinde içti malum rüya'nın temelleri atıldı
şimdi gene içti ve necdetin onu öpmesinden rahatsız değil
yasemin ne olur içme!!!!!!!
fatmacım imzanın altındaki söz çok anlamlı.
tam bizim diziye göre
"bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler"
sanırım yaseminin gülmesi içinde necdetle ahmedin ağlaması gerekiyor sürekli ..hanfendi ne yeşilliğiyse artık?::: deve tabanı ,deve tabanı
fragmanı gördüm ve sinirlerim tepeme çıktı yaseminin dengesizliğinemi yanayım aylanın ahmeti kandırmaya çalışmasınamı o öpücükten sonra yasemin ahmeti tamamen silecek kesinlikle eminim zaten aylanın dediğine sanki çok söz dinlermiş gibi kandı helede fragmanda karşılıklı güldüklerini görünce tamam dedim artık ipler koptu tamamen.ahmetciler yaseminden kurtulduk gözümüz aydın ama ben şimdide necdet için çok üzülüyorum yazık işallah onunda içinde büyük yaralar açmaz yasemin hanım
arzu-başak 18-04-07, 17:08 [QUOTE=averaj;3015136]canım sende yarattığım tahribattan ötürü özür dilerim:img-wink: kendimi affettirmek için bi biskrem versem:img-hyste
hadi neyse kabul edildi..allahım ya siz burda harcanıyorsunuz arkadaşlar...ya bu kadar olur hakikaten pes..vuslatım geldi..ben yine gidiyorum..vusaltcım bu böyle olmayacak söyliyim...hadi ben çıktım..avrupa yakasında neler olucak bakalım..ebenakşam giremem nete herhalde..ama olurda kardeşim dışarı çıkarsa hemen gelirim..size iyi sohbetler...........
fragmanı gördüm ve sinirlerim tepeme çıktı yaseminin dengesizliğinemi yanayım aylanın ahmeti kandırmaya çalışmasınamı o öpücükten sonra yasemin ahmeti tamamen silecek kesinlikle eminim zaten aylanın dediğine sanki çok söz dinlermiş gibi kandı helede fragmanda karşılıklı güldüklerini görünce tamam dedim artık ipler koptu tamamen.ahmetciler yaseminden kurtulduk gözümüz aydın ama ben şimdide necdet için çok üzülüyorum yazık işallah onunda içinde büyük yaralar açmaz yasemin hanım
açtı bilem..teeey...teeeeeey..
kanımca aşk yarası en büyük acıdır.hergün biris tarafından hatta dışarda gördüğünüz bir şey tarafından,duyduğunuz bir şarkı ,gittğiniz bir mekan tarafından ,söylenen bir söz tarafından sürekli tekrar tekrar kanatılır,kurumasına izin verilmez...tabi başka biri gelir ve yaralarınızı sarar..oda umunda hayalllerinizdeki prens olsun:img-blush :img-in_lo
çok ormantik beaaaaaa....:img-hyste
meltem-cmbl 18-04-07, 17:13 ağalamka istiyorummmmmm:sad53: fragaman çok kötü yaww
aylaya bak aylaya hızlı çıktı. bizde fiyouk ahmet nasıl evşencek aylayla ayla teklif ederse evlenir tabi hele lafları sölediya:icon_sorr ama gene biraz içim rahat ahmet etmedi bari ama yo yok ben onları yanyana göremem dayananamam
ve deniz gezmiş en sonunda ya süper valal görğnce acaip sevidimm ayy memeti sağcılar kaçırıyoda yaşrmı aralarında ben göremedimdee:icon_sorr
ya niye necdet sürekli aynı kıyafetleri giyiii?bakın avrupa yakasındada aynı şeyleri giyiii?yazık walla.okadarda zengin çocuk..yaso ahmedide necdeti de hayattan soğuttu ..yani bukdar olur he
o döneme ait kıyafetleri bulmak kolay iş değil.arada aynı kıyafetleri giyecekler tabiki.:img-yes:
ay nil ne yapabilirler?ağzını burnunu dağıtıcaklar işte.:sad53:
evet avrupa yakası başlığına beklerim sizi.:img-wink:
walla kaçıranlar arasında yaşar varsa ki var galiba sanırım ışık bunu öğprenir ve deniz allah yarattı demez..bir sağdan bir soldan girişir yaşaraaaaa:icon_sorr :img-pilot
bayır aşşa yuvarlar,,sonr akaldırı çatıya atar..walla birsürü şey yapar kanımca..yazık hepsine yaaaaaaaawwiki tarafada...
iReMJeLiBoN 18-04-07, 17:23 indirdim, qörüntü yoktu ses vardı ama yetindim.. Sevim nasılda aqlıyor öyle..=( Ayrıca Aylada hay masallah yani, yedi qaliba cocuqu.. görmüyorum diye şe yapmasın duydum ben onun planlarını.. evlen benmle falan.. Necdet 1 bu 2.. Ama Necdetle tek ortak yönü evlen benimle demesi o ayrı..=) Cıkcıck..
bir an önce gelse Cumaa..=))
tabiki yaşar da vardır aralarında. :hıh
valla en çok benden korkun bu durumda.
sinirli biri oldum zaten iyice.burda olsa onu parçalardım. :/
hadi neyse kabul edildi..allahım ya siz burda harcanıyorsunuz arkadaşlar...ya bu kadar olur hakikaten pes
sağol canım benim...vallahi sanırım yazdıklarımdan da ne yasemini ne de aşkını ciddiye almadığım belli olmuyor mu:img-blush ne yapayım ancak böyle yumuşatıyoruz...ama cidden forumda çok hoş yazılar oluyor...
okuldan demeyelim de sınıftan soğudum.:icon_sorr
ama bu sayede yasemin hocayla aramız düzeldi.çünkü o da benimle aynı sorunu yaşıyor.:icon_sorr
umarım akşam keyfim yerine gelir
canım orada da mı yasemin hoca var:icon_whis herşey düzelir sabret sadece...
ama akşam keyfin yerine gelir merak etme:img-wink:
okuldan demeyelim de sınıftan soğudum.:icon_sorr
ama bu sayede yasemin hocayla aramız düzeldi.çünkü o da benimle aynı sorunu yaşıyor.:icon_sorr
umarım akşam keyfim yerine gelir
vuslatım çileğim vişnem mi gelmiş?:img-blush
saygılarımla :img-pilot
sinemim selam yavrimmm,cilegim tatlu visnem
arzucugum ben geldim sen gittin yine den gelemedik:icon_sorr
hayirdir siniftan sogumussun canim,takma kafana az kaldi surda okullarin kapanmasina azicik daha *** disini
sinemim bu aksam kesin keyfin yerine gelir meraklanma sen
saygilarimla(bak bu sefer koru kendini terlik geliyor ha ona gore kafana)
bu arada ozetimiz gelmis sefalar getirmis
ayla evlenme teklifi yapyormus amede (ana o zamanlar kadinlarmi yapiyormus erkeklere evlenme teklifi)
valla o zamanlar daha modern bir turkiyeymis vallada:img-wink:
aman evlensin amedde aylayla bizde su saskoloz domatesten kurtuluruz artik,oda incir evlendi bak beni unuttu deyip semizotuna daha bir yakinlasir,onlar sag biz selamet(ohh be icimdekileri saydim rahatladim)
yuru ayla kim tutar seni bastir nikah diye amede,amedin bari elinden sen tutta kaldir acilarin cocugu kucuk husamettinin basini yerden:img-hyste :img-hyste :img-hyste
kader vurmuş bi de sen vurma çileğim.:icon_sorr
ayla farklı olduğunu gösterdi bu sayede.her zaman erkek teklif edecek değil ya!:img-hyste
ah şeftalime çok üzülüyom.:icon_sorr
neyse ben gideyim.avrupa başlayacak.
Mehmet Kemal 18-04-07, 17:55 Ayla evlenme teklif ediyo Ahmede ha?
Bence iyi olur, Ayla Yaseminden cok seviyor Ahmedi, onu da hic uzmedi.
Bence yakisirlar.
Hem Yasemin artik Necdeti birakamaz, Ruya da bu kadar Necdeti benimsemisken.
Kitabı okurken bu hikaye çok hoşuma gitmişti. Sizlerinde hoşuna gideceğini düşündüğüm için buraya da yazmak istedim. Umarım beğenirsiniz.
Deniz’in ODTÜ yurtlarında kaçak olarak kaldığı dönem genç bir kızla olan arkadaşlığı yarı şaka, yarı ciddi olarak şöyle anlatılmaktadır:
“_ Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, dileyen öğrencinin yararlanması için bir kitaplık kurmuştuk. Yönetimini bir kız arkadaşa verdik. Kız arkadaşımız dersten çıktıktan sonra, kitaplığını açıyor, dileyene, orada okuması için kitap veriyordu.
Deniz, Üniversiteye daha yeni gelmişti. Konuşma sırasında kitaplardan söz açıldı. Arkadaşlar kitaplığı anlattılar. Aşağıya, kitaplığa indi. Bir roman seçti. Kapıdan çıkarken, kız arkadaşımız yolunu kesti. Sesimizi çıkarmadık. Bir şey demedik. Kız arkadaşımız oldukça ödünsüzdü kitap konusunda.
“_ Kitabı götüremezsiniz” dedi.
Sertçe seslenmişti, Deniz’e. Deniz sinirli bir sesle:
“_ Alır ve götürürüm” yanıtını verdi.
“_ Hayır” dedi, kız arkadaşımız. “ Kitap burada okunur. Dışarıya götürmenize izin veremem…”
Deniz, arkadaşımızın kitaba bu denli sahip çıkmasından hoşlanmıştı. Çünkü kendisi de kitapseverdi. Aldığı kitapları hırpalamazdı. Saklardı…
Alttan aldı. Kızı yumuşatmaya çalıştı. Sonra kendini tanıttı. Kız yumuşadı. Kitabı alıp yukarıya odaya çıkmasına izin verdi.
Odaya girdiğinde kahkahalarla gülüyordu. Kızın direnmesi onu neşelendirmişti.
“_ Yahu” dedi. “Siz oraya ‘kitaplık sorumlusu’ diye yırtıcı bir kaplan koymuşsunuz. Az daha parçalıyordu beni…”
Gülüyordu ama bir oyun hazırlamış gibi bir sesle konuştu:
“_ Ama ben, ona göstereceğim…”
En güç koşullar içinde bile şakacıydı. Muzipti… Her zaman neşeli… Yusuf durgundu. Ancak Deniz’le bir araya gelince ona katılıyor, neşeleniyordu.
Bir gün ikisi birlikte kitaplığa iniyor. Deniz, genç kıza yaklaşıyor.
“_ Hanımefendi” diyor. “İkimizde sizi beğendik. Evlenmek istiyoruz. Acaba hangimizi beğeniyorsunuz?”
Kız arkadaşımız şaşırıyor. Deniz, onun şaşkınlığından yararlanarak, oradan uzaklaşıyor.
Gülerek, kahkahalar atarak yukarıya çıktı, Yusuf’la birlikte. Oynadığı oyunu anlattı:
“_ Ondan öcümü aldım” dedi. “Ama henüz bitmedi…”
Birkaç gün sonra Deniz, ODTÜ arazisinde dolaşırken, terk edilmiş bir ata rastlıyor. Binip yurtlara geliyor. Kitaplığa bakan kız arkadaşımızın kaldığı odanın penceresinin önüne gidiyor. Orada tüm muzipliğiyle bağırıyor:
“_ Hadi kız, bohçanı hazırla… Seni kaçırmaya geldim…”
Kız arkadaşımız pencereyi açıp bakınca Deniz, azarlanmamak için atını sürüp oradan uzaklaşıyor.
Bu olayı herkes kahkahalarla gülerek izlemişti.”
Deniz’in kıza olan yakınlık derecesinin boyutunu bilmiyoruz. Fakat, Asaf Güven Aksel, bu konuda şunları yazmaktadır:
“Pek de güzel denemeyecek üniversiteli kız, uzun boylu, yakışıklı militana tutkundu. Ama oğlan hercai.”
o döneme ait kıyafetleri bulmak kolay iş değil.arada aynı kıyafetleri giyecekler tabiki.:img-yes:
ay nil ne yapabilirler?ağzını burnunu dağıtıcaklar işte.:sad53:
evet avrupa yakası başlığına beklerim sizi.:img-wink:
ya ozaman bi bakıyoruz rüya büyümüş annesinin yeşil elbisesini giyiyor:img-hyste
eyvah yandık yanii:D
walla kaçıranlar arasında yaşar varsa ki var galiba sanırım ışık bunu öğprenir ve deniz allah yarattı demez..bir sağdan bir soldan girişir yaşaraaaaa:icon_sorr :img-pilot
bayır aşşa yuvarlar,,sonr akaldırı çatıya atar..walla birsürü şey yapar kanımca..yazık hepsine yaaaaaaaawwiki tarafada...
ya deniz varya çok çok çok kötü olacak yani yaşar sağ çıkarmı bilmem o kavgada?:img-hyste
bitti yaşar bitti:))
denizde çok sinirli bi tip eyvah eyvah...
ay yazık ya önünd babası dövülüyo...:icon_sorr
ve kaçırılıyo:icon_sorr
başladı a.y hadin herkes avrupa yakası başlığınaaa:happy0064
kader vurmuş bi de sen vurma çileğim.:icon_sorr
ayla farklı olduğunu gösterdi bu sayede.her zaman erkek teklif edecek değil ya!:img-hyste
ah şeftalime çok üzülüyom.:icon_sorr
neyse ben gideyim.avrupa başlayacak.
sinemimmm yavrim
kader bu gidisle bize cakacak tokadini biliyorusun tatlum
ayla etsin evlenme eklifini amedde evet desin
ay evet ya seftalinin hali cok berbat gorunuyordu
pansuman lazim hemsire hanim pansuman(sen anladin)
bende izlemeye gidiyorum a,yakasini
saygilarimla(terlik kafan indi inecek simdi)bye
arzu-başak 18-04-07, 18:09 Avrupa yakasının başında gösterdiler hemen hatırla sevgliyi..ah ah ilk bölümler güzeldi ya..ahmetim mutluydu..valla bu gülse birseli görürsem öpücem...ben çıkıyorum...lütfen çok yazmayın arkadaşlar.....
hehe süper ya..ama okan nie çok sinirli gibi...normalde öyle mi yoksa walla arkadasım bir kere istanbulda istiklal caddesinde görmüş ...kafede yan masasında oturuyomuş.arkadasımın masasında ketçep varmış:"bizim masada yokta alabilirmyim demiş..çok mütevazı diyodu arkadas ..öyledir herhal..deee nie burda böyle..pek iyi performans sergiliemiyor gibi gelid.:img-beee: yoksa rol gereğimi öyle davraniyiii:img-swoon inşallha öyledir.yaa adam çok yakısıklı yaaaaw...
Fragmani sonunda izledim...
Fragmanin basindaki sahneler harikaydi denizin deniz gezmisi gostermesi bizim deniz diyor birde
Ben o sahnelere bayilacagim kesin, birbocugmuz oyle gerci..
Aylanin cesur birsekilde butun yurekliligi ile ahmete acilmasi hos..
Ayla ahmeti cok seviyor ya..Ahmet saskin gerci
Of sevomla memoma neyapiyorlarrr!! cok sinirlendim fragman bile yetti diziyi izlerken cildiririm ben!!
sevim nasil cirpiniyorducanim benim denizimde cok uzulecek babasi sonucta:(
son sahnede yine uyuz oldum of necom of agzini burnunu dagiticam
ne diyorsunsen oyle
yasemin niye siritiyy??
ayşom tam benim hislerimi ifade etmişsin pıtırcığım.:sad53:
ne yapiiyyler benim sivimimle meemedime?! :sad53:
cani bunlar!hepsine dalalım bebişim. :/
o yasemin de fazla oliiiyy artık ama :hıh
Sorma sinemim ya nekadar sinirlendim..
Canilik bu gercektende sevimin o haykirisi cirpinisi memonun yardim cagir demesi yikti beni
ama yeter
bi bolumdebitince ben sura gelip cok guzeldi diyeyim bir sevincle yahu :(
Avrupa Yakası'nda Okan ve Beren pek konuşmadı ya.
İyi ki Cansel çıkmamış sevindim valla.:)
Bu arada iddiada saflar ne alemde.
25. bölüme kadar Necdet ve Yasemin birlikte olacaklar yani şu meşhur öpücüğün devamı gelecek diyenler ve demiyenler kimler???
wallla çatladım gülmekten hii..:img-hyste :img-hyste cidden berenle okan gülmemek için kendilerini çok kasmışlar..haklılar ama gülse birsell ve engin günaydın gibi birinin yanında gülmemek imkansız.hadi okan daha iyiydi.az çok baaşardı ama beren hiç dayanamadı sürekli güldü .koyverdi gitti..:img-hyste walla kim olsa onların yerinde aynısı olurdu ama zaten fazla replikkleri de yoktu biraz sönük kaldılar olsuuuun yinede çok güzeldi..:happy0064
hmm..ok karar verdim yok bu böyle olmayacak kesin benim necdetle evlenmem lazım.kaçarı yok..yada acilen bana necdet gibi birini bulun kızlar .biraz iyilik edin arkadasınıza hiiii..
benim etrafımda ahmet karakterinde çok insan var ben size ayarlarım:img-wink:
walla ben düğünü yaza yapıcam zaten bugün kesin karara bağlandım.eh güzelim ,halim vaktim yerinde iyi aile kzıyım komikğim espritüelim olgunum mesleğimide elime aldımmı çok süper olacak bu zaman da benden iyisini mi bulacaklar ay..:img-hyste :img-hyste
wallla çatladım gülmekten hii..:img-hyste :img-hyste cidden berenle okan gülmemek için kendilerini çok kasmışlar..haklılar ama gülse birsell ve engin günaydın gibi birinin yanında gülmemek imkansız.hadi okan daha iyiydi.az çok baaşardı ama beren hiç dayanamadı sürekli güldü .koyverdi gitti..:img-hyste walla kim olsa onların yerinde aynısı olurdu ama zaten fazla replikkleri de yoktu biraz sönük kaldılar olsuuuun yinede çok güzeldi..:happy0064
hmm..ok karar verdim yok bu böyle olmayacak kesin benim necdetle evlenmem lazım.kaçarı yok..yada acilen bana necdet gibi birini bulun kızlar .biraz iyilik edin arkadasınıza hiiii..
benim etrafımda ahmet karakterinde çok insan var ben size ayarlarım:img-wink:
walla ben düğünü yaza yapıcam zaten bugün kesin karara bağlandım.eh güzelim ,halim vaktim yerinde iyi aile kzıyım komikğim espritüelim olgunum mesleğimide elime aldımmı çok süper olacak bu zaman da benden iyisini mi bulacaklar ay..:img-hyste :img-hyste
hoppp dedik???
Neoluyor yivrummm???
Agzindan cikani kulagin duyirrmi senin???
Burda necdetci denildiginde akillara ilk merhem gelir :icon_whis :img-hyste
bak agzinmi burnunu dagitmiyayim
biz bu dizifilm forumunda necdetciler olarak onu paylasiyoruz
sen gelmissin evlenmem lazim diyorsunn :icon_whis :icon_whis
cok pis dalarim saaa:icon_whis
Arkadaşlar sakin olun....gerçi bende dün farketmiştim Nİjeeeeedeeet'i ama bugün görünce içim kımıl kımıl oldu karnımda kelebekler uçuştu:img-in_lo :img-hyste sakın ağzımı burnumu dağıtmaaaaayınn haaaaa:icon_sorr
"Nejjjjiiiiiiideeeet bugün geleeeemeeeeyeceeekmiiiiş!!!":img-hyste
Neyse ya durun ben biraz Ahmet'e yaptıklarını hatırlayım onun ......hıııımmmm hımmmmm..hımmmmmm:icon_sorr :img-yes: Alçaaaak Nijieeeeeedettt çocukluk arkadaşına yapılır mıydı buuuu haaaaa:sad53: :: Dom dom kurşunlarına gelesin Nejiiiideeeet:img-cool2 çok üziliiiiyim ben bu Ahmet'e hep ağliiiiy:sad53: Ayla sende düğünde kaza kurşununa gelesin....:
:icon_whis :icon_whis yok olmuyo Nejiiiidet'i kafamdan atamyorum,Ahmet beni affet!!!!:sad53:
İnanamıyorum ya!Vallahi Burhan moduna gireceğim.Nedir buuu!?Ayla Ahmet'e evlenme teklif etti resmen!Yuuuh!Şoke oldum...!
Sevim'le Mehmet çok fenaydı ya!Ay heyecan yaptım Sinem duy sesimi..
Şu miting sahnesini çok merak ettim.Deniz Gezmiş ön saflardaydı....
Necdet'in fragman sonunda söylediği söz çok güzeldi de ne amaçla söyledin sen onu şimdi Nejiiideeet:icon_whis
duyuyorum billurum.:sad53:
ah çok acılar çekiyorum bebişim.panik atak geldi yine bana.:icon_sorr
ah o saldıranları bana verecekler.vallahi öldürürüm onları. :hıh
nasıl kıyarlar benim bebişlerime?! :sad53:
valla okanla beren yine iyi dayandı.ben izlerken kendimden geçtim.:img-hyste
zaten canseli tek konuk etsinler.ona bu yakışır yıııvruum.:img-cool2
hoppp dedik???
Neoluyor yivrummm???
Agzindan cikani kulagin duyirrmi senin???
Burda necdetci denildiginde akillara ilk merhem gelir :icon_whis :img-hyste
bak agzinmi burnunu dagitmiyayim
biz bu dizifilm forumunda necdetciler olarak onu paylasiyoruz
sen gelmissin evlenmem lazim diyorsunn :icon_whis :icon_whis
cok pis dalarim saaa:icon_whis
bbbbbbbbrrrrrr..de get ..get bi de get.:icon_evil
sen biliyin mi?dün benim burda tüm düğün hazırlıklarım yapıldıu..nejdetçiymiş...:hıh peh..hadi be ..haddi beaaaa..:dance: parayla diil yıııııııvruum sırayla...
nejdetin kararı sonuçta bu taam mı?muko bilyi ne dediğimi..kimse yi takmam.takamam.allah allah:img-pilot hadi bakem:img-pilot
Arkadaşlar sakin olun....gerçi bende dün farketmiştim Nİjeeeeedeeet'i ama bugün görünce içim kımıl kımıl oldu karnımda kelebekler uçuştu:img-hyste sakın ağzımı burnumu dağıtmaaaaayınn haaaaa:icon_sorr
"Nejjjjiiiiiiideee |