Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-11
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
11
dimem bebişim dimiycem işte yav:img-hyste
Artık istesen de demem:hıh
ayağın nasıl oldu:img-cray:
aty mirve taktın ayağıma.meğer ne kadar önemliymiş ayağım.bilseydim. daha önce vururdum:img-hyste işte suanda sızlamalar yavaşladı.sonracığıma yukarı doğru bir rahatlama bir hissizeşme baş gösterdi.birazda sankim bacağımın rengi beyazlaştı.ayyyyy...anaaaaaaaaam..kanımmı çekiliyiiiii?:sad53: gidiciyim galiba:img-hyste :img-hyste ölüyooom..amann iyi işte iyilik sağlık.vay be boludan dönemicem ankaraya galibam.:img-hyste :img-hyste sen de ağlayacak yer arıyosun.bugün yani pardon yarın ağlanmaz.yarın bayram .atatürkün bize verdiği bayram oleytoooooo......teeey.teeeeeeeey...:happy0064 :happy0064 :happy0064
yamisis ablacım..abla dirim tabi dirim ama bi de adını öğrensem tam süper olucak:img-hyste
bu arada mirve abla...yazdığın yazıyla yine yüreğimi dağladın...:icon_sorr
ahh ahh bende onu bir kez olsun görebilmek için nelerimi vermezdim..amaa:icon_sorr türkiyenin şu haline bak...O olsaydı böyle olur muyduk biz şimdii:icon_sorr
Olur muydu hiç güzelim...
Onun zamanında yaşamak gibi bir şansımız asla olmayacak ne yazıkki...
Ben O'nu anlayamadığım bir sebepten ilk gördüğüm andan beri çocukken elimde fotoraflarıyla dolaşırken ta o zamanlar büyük bir saygıyla severdim...
Şimdi bir baba gibi seviyorum.
Kim bilir tanısam bu sevgim daha ne derece artacaktı. Sevgimin artmış halini tahmin etmek güç çünkü onu tarif edemeyeceğim kadar çok seviyorum...
Huzur içinde yatsın...
ayşe ablacım..
yok bebişim benden uzak dursun şiirmiş gösteriymiş falan..öykk ötesi yani..hiç sevmem..23. nisanda sevmem..
ama 19 mayısta ve 18 martta falan çok isterim..
hatta bu sene 18 martta orotoryo yapmıştık..ve ben utanmadan ağlamıştım..okuduğumuz şeyler çok fenaydı çünkü..:icon_sorr
yamisis ablacım..abla dirim tabi dirim ama bi de adını öğrensem tam süper olucak:img-hyste
bu arada mirve abla...yazdığın yazıyla yine yüreğimi dağladın...:icon_sorr
ahh ahh bende onu bir kez olsun görebilmek için nelerimi vermezdim..amaa:icon_sorr türkiyenin şu haline bak...O olsaydı böyle olur muyduk biz şimdii:icon_sorr
ıııııuuuuu...:icon_whis adım?adımı mı soruyon?ııı şeeey....şivalim valla adın ne önemi var mühim olan insanlık..şahsen adımı duyunca hönk olabilirsin..valla bu yasemin gıcığının yüzünden adımı değğiştiricem
...:img-hyste adım yasemin.ama korkma dizideki yaseminle dağlaaaaar kadar fark var bebişim.:img-hyste :img-yes: sen bana istersen yami de yada yass de ben anlarım.yasemin deme çünkü kanımca karıştırılırım hs dedki yaseminle :img-hyste ve şahsen hiçççç hiççç istemem bunu:img-yes:
Görüşürüz Zinipbye
Ya gerçekten de ben Atatürk'ü hiç görmediğime öyle üzülüyorum ki...
Her fotorafını biriktiriyorum...
Onu bir kez görseydim keşke.
Bir kez konuşsaydım! Yani hiç görmediğin ve konuşmadığın, tanışmadığın bir insanı özlemek de mümkün olabiliyormuş bunu Atatürk sayesinde anladım...
İyi ki bu ülkenin başına geldin sen Atam.
Türkiye'nin başına gelen en güzel, en mükemmel, en harika hediye Mustafa Kemal Atatürk'tür bence.
Onu çok seviyorum...
hiç görmesem de...
Of ben tuhaf oldum... Ağlamaya başladım gene...
Merveciğim valla senle aynı duyguları paylaşıyoruz sanırım.Bazen babaannemi çok kıskanıyorum.Atatürk'ü 3 kere görmüş.Uzaktan da olsa...Nutkunu canlı dinlemiş ve cenaze töreninde bulunmuş.Onun yerinde olabilmeyi çok isterdim gerçekten...
aty mirve taktın ayağıma.meğer ne kadar önemliymiş ayağım.bilseydim. daha önce vururdum:img-hyste işte suanda sızlamalar yavaşladı.sonracığıma yukarı doğru bir rahatlama bir hissizeşme baş gösterdi.birazda sankim bacağımın rengi beyazlaştı.ayyyyy...anaaaaaaaaam..kanımmı çekiliyiiiii?:sad53: gidiciyim galiba:img-hyste :img-hyste ölüyooom..amann iyi işte iyilik sağlık.vay be boludan dönemicem ankaraya galibam.:img-hyste :img-hyste sen de ağlayacak yer arıyosun.bugün yani pardon yarın ağlanmaz.yarın bayram .atatürkün bize verdiği bayram oleytoooooo......teeey.teeeeeeeey...:happy0064 :happy0064 :happy0064
Ağlayama yer ariyim bebişim ben Atatürk'ü göremedim diye ağlıyorum:img-cray:
Yoksa yarın bayram çok ayrıcaklıklı hissediyim kendimi bu bakımdan:happy0064
Ayrıcana böyle ölüm şakaları yapma ühühühühühüh
Merveciğim valla senle aynı duyguları paylaşıyoruz sanırım.Bazen babaannemi çok kıskanıyorum.Atatürk'ü 3 kere görmüş.Uzaktan da olsa...Nutkunu canlı dinlemiş ve cenaze töreninde bulunmuş.Onun yerinde olabilmeyi çok isterdim gerçekten...
Ne kada şanslıymış babaannen Billur'cum.
Keşke biz de görüp dinleyebilseydik...
Yalnız cenaze töreninde sanırım ben de ölürdüm, bir tarih göçüyor düşünsenize!
Sarı Zeybek'i izlemişsinizdir eminim çoğunuz onu izlerken hep hıçkırarak ağlarım ben...
mirve ablacım..çok haklısın...bu durumda olmamız mümkün değildi..ve dediğin gibi biz hiç bi zaman onun dönemindeki gibi yaşayamayacağız..
hayır benim üzüldüğüm ve sinirlendiğim o kadar emeğin..verilen canların..dökülen kanların..karşılığı bu mu olacaktı...
Ata'ya teşekkürümüz bu mu yani bizim..:icon_sorr
Tarihimiz çoğu devlete göre daha kabarık daha olaylı daha şanlı belki ama şimdi yaşananlar bu tarihe leke sürmüyor mu...utanıyorum yaa..Atamızın emanetine yaptığımız bunca saygısızlık için utanıyorum yani..
Mümkün değilde çıkoıp gelse şimdi Mustafa KEmal..devletin başındakilere sorsa "Nebu devletin hali" diye..ne cevap verebilecekler..Ağızlarını açmaya bile yüzleri olamaz ki..
böyle bi devletiz işte böyle GELMEDİK ama böyle gidicez!!:icon_sorr
Şivval'cim bu konularda bu kadar hassas olmanı çok seviyorum senin bebişim:img-wink:
Haklısın Atatürk gelse kimse ağzını açamaz.
Ülke karışık olsa da biz ona layık olacağız. Ki eminim aramızda ona layık olmaya çalışmaktan vazgeçecek kimse yoktur.
Biz bireysel görevlerimizi yerine getirelim.
Onu da rüyalarımzda görmeye devam edelim...
http://img408.imageshack.us/img408/979/atamxt4.jpgSevgili Atamız bizlere ne kadar çok değer veriyormuş ki bize böyle bir gün armağan etmiş dünyada başka hiçbir ülkede çocukların günü yokken Atamız bize bayram vermiş bunun değerini bilmeliyiz.Hepiniz Atamızı görmek istediğinizi söylediniz açıkcası ben de isterdim ama elimizde bunu gerçekleştirecek bir güç yok o yüzden Atamızın söylediği "Beni görmek demek, Mutlaka yüzümü görmek demek değildir.
Benim fikirlerimi, Benim Duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız
bu kafidir!"sözü aklımıza gelsin ve Atamızın izinden hep birlikte yürüyelim.
ya benimde babaannem görmüş atatürkü aynen. az hatırlıyor ama şunu hep anlatır.birkere atatürk istanbula bi yerden trenle gelmiş.her yerde törenler,alkılşlar,kalabalık harran gürran.heryerde bayrak falan fişman..babaannemde o zaman 7 yaşındaymış.daha küçükmüş yani..işte atatürk trenden inmiş.herkes onu karşılıyor.babaannem de o halkın en önündeymiş.kendi babasının kucağında.atatürk inmiş trenden.bayaaaa alkış kopmuş.sonra yavaş yavaş yürümeye başlamış.babaannem hep anlatır.aynen kendi sözleriyle şunları der babaannem "herkes böyle 1.90 boyunda iheybetli bir lider bekliyordu.ama trenden aslındda çok çıtıpıtı naif bir insan indi..sonra yavaş yavaş yürümeye başladı.herkese selam veriyordu.herkes onu alkışlıyordu. o ise çok mütevazı bir şekilde sıkabildiği kadar el sıkıyor ,herkesi selamlamaya çalışıyordu.. savaş meydanlarında düşmana korku dolu saatler yaşatan o adam ,o an sanki yeni emekli olmuş bir devet memuru gibi sakindi .durgundu." diye anlatır hep babaannem .ve sonra nolmuş biliyimisiniz?
gelmiş atatürk tam babaannemim yanından geçrekn bir an duraklamış .babasının kucağındaki babaanneme bakmış ve saçını okşamış ,ve babaannem bakarak "maşallah "demiş.tabi o kısmını hayal meyal hatırlıyor babaannem .daha çok o anı ablası anlatırmış babaanneme.atatürk geldi senin saçını okşadı diye..:img-in_lo :img-in_lo aaaah.ahhh.atam aaaaaaaaah..valla duygulandım:icon_sorr
Şivval'cim bu konularda bu kadar hassas olmanı çok seviyorum senin bebişim:img-wink:
Haklısın Atatürk gelse kimse ağzını açamaz.
Ülke karışık olsa da biz ona layık olacağız. Ki eminim aramızda ona layık olmaya çalışmaktan vazgeçecek kimse yoktur.
Biz bireysel görevlerimizi yerine getirelim.
Onu da rüyalarımzda görmeye devam edelim...
bende beni anlayan birileriyle konuşabildiğim için çok mutluyum mirve ablacım inan bana:img-wink: :icon_sorr ...
Onu ancak rüyalarımızda görebiliriz zaten...
bireysel görevler...elimizden anca bu gelir zaten:icon_sorr
her gün binlerce çocuk and içiyo...
YURDUMU MİLLETİMİ ÖZÜMDEN ÇOK SEVMEKTİR EY BÜYÜK ATATÜRK AÇTIĞIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEĞİME AND İÇERİM VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN diye...
onlardan kaç tanesi ileride Atamızın yüzünü güldürecek şeyler yapacak acaba??...
neyse bebişlerim sohbetinize dorum olmuyor ama ben çıkıyorum...babam dellendi biraz..çok öptüm hepinizi iyi geceler hepinize..
sana ayrıca iyi geceler yami ablacım:img-wink:
ya benimde babaannem görmüş atatürkü aynen. az hatırlıyor ama şunu hep anlatır.birkere atatürk istanbula bi yerden trenle gelmiş.her yerde törenler,alkılşlar,kalabalık harran gürran.heryerde bayrak falan fişman..babaannemde o zaman 7 yaşındaymış.daha küçükmüş yani..işte atatürk trenden inmiş.herkes onu karşılıyor.babaannem de o halkın en önündeymiş.kendi babasının kucağında.atatürk inmiş trenden.bayaaaa alkış kopmuş.sonra yavaş yavaş yürümeye başlamış.babaannem hep anlatır.aynen kendi sözleriyle şunları der babaannem "herkes böyle 1.90 boyunda iheybetli bir lider bekliyordu.ama trenden aslındda çok çıtıpıtı naif bir insan indi..sonra yavaş yavaş yürümeye başladı.herkese selam veriyordu.herkes onu alkışlıyordu. o ise çok mütevazı bir şekilde sıkabildiği kadar el sıkıyor ,herkesi selamlamaya çalışıyordu.. savaş meydanlarında düşmana korku dolu saatler yaşatan o adam ,o an sanki yeni emekli olmuş bir devet memuru gibi sakindi .durgundu." diye anlatır hep babaannem .ve sonra nolmuş biliyimisiniz?
gelmiş atatürk tam babaannemim yanından geçrekn bir an duraklamış .babasının kucağındaki babaanneme bakmış ve saçını okşamış ,ve babaannem bakarak "maşallah "demiş.tabi o kısmını hayal meyal hatırlıyor babaannem .daha çok o anı ablası anlatırmış babaanneme.atatürk geldi senin saçını okşadı diye..:img-in_lo :img-in_lo aaaah.ahhh.atam aaaaaaaaah..valla duygulandım:icon_sorr
Yasemin valla çok kötü oldum canım zaten ağlamaya müsaitim...
Ne kadar şanslı bir bayanmış babaannen keşke onun yerind eolabilseydim...
Okurken bile içim pır pır etti...
Gözlerim doldu canım ya.
Bu gün taksimdeydim. Mitingi ve vincin üzerinde kamerayı görünce HS ekibinin işi olduğunu anladım. Sonra çevrili bantları aşarak produksiyondan sorumlu arkadaşın yanına gittim. O günlerin kostümleri, polisleri ve 1 mayıs 77 ye kadar bir çok toplumsal gösterinin can damarı olmuş meydan... Değişik duygular. 77 bir mayısında 16 yaşındaydım çok görkemli bir kalabalıktı. Ondan bir kaç yıl sonra darbeye kadar korsan mitinglerle kutlandı bir mayıs. İlk şu ana kadar adından söz etmediğiniz ve HS nin de söz etmediği yiğit üniversite hocası Behice Boran ve arkadaşları hafızam beni yanıltmıyorsa merterde korsan gösteri koyarak yakalanıp sıkıyönetim komutanlığına götürüldüler. Nedendir bilmiyorum ama sevim hala bende hep bir behice boran çıkışları olarak yansıdı. Laçini orada gördüğümde behice boran hocaya gittim.
Deniz uzaktan bizim denize iyi benziyordu. Bravo hs ekibi iyi çalışıp iyi bir oyuncu bulmuşsunuz. Ha bir de laçin ve turgayı görünce şeboist sinemin yerine de baktım onlara. Bu görmenin korsanını bulup ona gönderebilir miyim bilmiyorum. :happy0064
Görüşürüz Şivval'im:sad53:
İyi geceler:sad53:
ya hoooop..istanbulda olupta taksime giden başka bir arkadas yokmu alişercan abiden başka?ıyy...ne uyuşuk insansınız oleyto bebişler yaaw..:icon_sorr hayret bişi.calgon kullanın en iyisi..bişiycek kalmaz kanımca...ay bnede bu calgona taktım her nedense hayır yani alakamda yok töbe tööbe..işte bir saatten sonra benim aklım geri geri çalışiyiiii:img-hyste ya bende yatıcam birazdan bana bişi diyeniniz var mı son olarak ??bakkaldan bişi istiyomusunuz ben gidiyorum:img-hyste :img-hyste
ya hoooop..istanbulda olupta taksime giden başka bir arkadas yokmu alişercan abiden başka?ıyy...ne uyuşuk insansınız oleyto bebişler yaaw..:icon_sorr hayret bişi.calgon kullanın en iyisi..bişiycek kalmaz kanımca...ay bnede bu calgona taktım her nedense hayır yani alakamda yok töbe tööbe..işte bir saatten sonra benim aklım geri geri çalışiyiiii:img-hyste ya bende yatıcam birazdan bana bişi diyeniniz var mı son olarak ??bakkaldan bişi istiyomusunuz ben gidiyorum:img-hyste :img-hyste
iyi geceler arkadaşlar.
ya yamasis anlattığın hikaye gerçekten çok ilginç.benim annemin babaanneside 14 yaşındayken atatürkü görmüş ve aynen senin babaannenin dediği atatürkün uzun boylu diye hayal ederken babaannenin dediği gibi narin ufak tefek biri çıkıvermiş ortaya. sanırım atatürkün bursa nutkusuna katılmış.ya çok ilgincime gitti hikayeni anlatınca aynen benim annemin babaannesinin hikayesi dedim.:img-yes:
yass babaannen gerçekten çok şanslı olmalı sönmüş kül parçalarını alevlendirerek batmış bir devri yeniden ayaklandıran adamı görmüş bu ne büyük bir offkelimeleri toparlayamıyorum çok duygulandım,gözlerim doldu şunu söylemeden geçemeyeceğim böyle insanlar tarih sahnesinde ender rastlanır ve yy'da bir gelirler ne mutlu ki bu insanlardan biri de bizim toprağımızdan bizim canımız bizim kanımızdan böyle bir soyun evlatları olduğumuz için kendimizle gurur duymalıyız...
ATAM SEN RAHAT UYU BEKÇİSİYİZ CUMHURİYETİN!
bir_adı_yok 22-04-07, 22:35 Bu gün taksimdeydim. Mitingi ve vincin üzerinde kamerayı görünce HS ekibinin işi olduğunu anladım. Sonra çevrili bantları aşarak produksiyondan sorumlu arkadaşın yanına gittim. O günlerin kostümleri, polisleri ve 1 mayıs 77 ye kadar bir çok toplumsal gösterinin can damarı olmuş meydan... Değişik duygular. 77 bir mayısında 16 yaşındaydım çok görkemli bir kalabalıktı. Ondan bir kaç yıl sonra darbeye kadar korsan mitinglerle kutlandı bir mayıs. İlk şu ana kadar adından söz etmediğiniz ve HS nin de söz etmediği yiğit üniversite hocası Behice Boran ve arkadaşları hafızam beni yanıltmıyorsa merterde korsan gösteri koyarak yakalanıp sıkıyönetim komutanlığına götürüldüler. Nedendir bilmiyorum ama sevim hala bende hep bir behice boran çıkışları olarak yansıdı. Laçini orada gördüğümde behice boran hocaya gittim.
Deniz uzaktan bizim denize iyi benziyordu. Bravo hs ekibi iyi çalışıp iyi bir oyuncu bulmuşsunuz. Ha bir de laçin ve turgayı görünce şeboist sinemin yerine de baktım onlara. Bu görmenin korsanını bulup ona gönderebilir miyim bilmiyorum. :happy0064
o işi biz hallettik abi.
bugün tesdaüf eseri bi haber sitesinde o görüntülerin videosuna rasladım.
gerisini tahmin edersin artık.
iyi geceler arkadaşlar.
ya yamasis anlattığın hikaye gerçekten çok ilginç.benim annemin babaanneside 14 yaşındayken atatürkü görmüş ve aynen senin babaannenin dediği atatürkün uzun boylu diye hayal ederken babaannenin dediği gibi narin ufak tefek biri çıkıvermiş ortaya. sanırım atatürkün bursa nutkusuna katılmış.ya çok ilgincime gitti hikayeni anlatınca aynen benim annemin babaannesinin hikayesi dedim.:img-yes:
ya ..bizde öyle çok hikaye var.benim anneannemle babaannem kardeştir.yani annemle babam kuzen çocukları..neyse asıl anlatacağım başka birşey..mesela babaannemle anneannemin bir ablaları var neriman diye..cumhuriyet ilan edildiğinde 6 yaşındaymış.ama görseniz,hiç 89 90 yaşında demezsiniz..maaaşallah.çok dinçtir.hiç göstermez.mesela o iyicene hatuırlıyor atatürkü.ne sorarsan şak diye anlatiyi..neler neler anlatiyi.hiçte unutmiyi.daha dün gibi aklında ..ne bellek var maşşallah:happy0064 mesela geçen yaz istanbula gittiğimde bayaaa kalmıştım.işte ozaman onuda hep ziyarete gittim.ve ne yaptım biliyimisiniz?istabulda kaldıgım süre içiinde 4-5 kez gittim.ve ne bliyosa anlatmasını rica ettim ne hatırlıyosa..oda saolsun anlattı bayılır zaten böyle şeylere.anlatmayı ve kendini dinletmeyi çoksever.:happy0064 o anlattı ben videoya kaydettim.o anlattı ben kaydettim.ilerde allah nasip ederse kullnmayı düşünüyorum.kimbiliiir.belkim bir kitap çıkarırım.belkim başka birşey olurda bunları kullanırım ama neler neler anlattı.atatürkle ilgili hatırladıklarından tut tüm o eski istanbulu..eski hayatını...babasını annesini paşa dedesini.herşeyi anlattı.toplam 4 saatlik çekim oldu.valla neolacak o çekimler bende bilimyorum.:icon_whis
ha ya aaaa .buarada anneannemle babaannem öyle yaşlı diildir ha.:img-hyste yani 4 kız kardeşmiş bunlar enbüyükleri neriman teyzeymiş.yani onlar öyle yaşlı diil.:img-hyste ay kendimi kötü hissettim böyle birden ..:img-hyste ay anaaam yoksa cidden çokmu yaşlılar ay? :img-hyste :img-hyste niyse...anneannmelerede soruyorum ama tabi onlar öyle pek hatırlamiyiiii...onlar daha ozmaan güccükmüş
mesela bir kere şey olmuş ;konyada meram bağlarında bu anneannemlerin bir çiftliği varmış,yazın giderlermiş..birde yanda bir çiftlik varmış o kiminmiş tahmin edin:latife hanımınmış.yani atatürk hiç gelmemiş.ama zaman zaman latife hanım gelirmiş.orda kalırmış.atatürkün emrinde çalışan bi ton adam gelri gdermiş.hatta latife hanım hep bu anneannemlerin annesiyle filan fişman sohbet edermiş.ama hiç atatrük gelmemiş.neriman teyze anlatiyi gene bunları..:good: yani sağlam kaynak.
hepde giderken geri birsürü yiyecek götürürmüş ankaraya ..köylülerin kendi elleriyle hazırladığı şeyleri filan:img-yes: ah eskiler ah..eskide yaşamayı çok istertdim kanımca..
Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ülkemizin geleceğinin tam olarak belirtildiği nedenlerden dolayııtehlikeli olduğu bugnlerde daha da coşkuyla kutlamamız gereken,Yüce Önderimizin Ata'mızın bize armağan ettiği bayramımız kutlu olsun Cumhuriyetimizin LAİK devletimizin vee 23nisanımızın nice senelerce kutlanması dileğiyleee
Tüm TÜRK ve dünya çocuklarının bayramı kutlu olsunn
ülkemizin geleceğinin belirtilen sebeplerden değil ama...
buna olan tepkinin abartılmasından dolayı tehlikede olacağı bu günlerdee...
ben de tüm dünya çocuklarının 23Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum.
Alla alla Bugun bu forumda
tartisma gormek istemiyorum yoksa agzinizi burnunuzu dagitirim
Hem bugun bayram hemde benim dogumgunum ahahaha :)
Tum dunya cocuklarinin 23 Nisan cocuk bayrami kutlu olsun..
ya ..bizde öyle çok hikaye var.benim anneannemle babaannem kardeştir.yani annemle babam kuzen çocukları..neyse asıl anlatacağım başka birşey..mesela babaannemle anneannemin bir ablaları var neriman diye..cumhuriyet ilan edildiğinde 6 yaşındaymış.ama görseniz,hiç 89 90 yaşında demezsiniz..maaaşallah.çok dinçtir.hiç göstermez.mesela o iyicene hatuırlıyor atatürkü.ne sorarsan şak diye anlatiyi..neler neler anlatiyi.hiçte unutmiyi.daha dün gibi aklında ..ne bellek var maşşallah:happy0064 mesela geçen yaz istanbula gittiğimde bayaaa kalmıştım.işte ozaman onuda hep ziyarete gittim.ve ne yaptım biliyimisiniz?istabulda kaldıgım süre içiinde 4-5 kez gittim.ve ne bliyosa anlatmasını rica ettim ne hatırlıyosa..oda saolsun anlattı bayılır zaten böyle şeylere.anlatmayı ve kendini dinletmeyi çoksever.:happy0064 o anlattı ben videoya kaydettim.o anlattı ben kaydettim.ilerde allah nasip ederse kullnmayı düşünüyorum.kimbiliiir.belkim bir kitap çıkarırım.belkim başka birşey olurda bunları kullanırım ama neler neler anlattı.atatürkle ilgili hatırladıklarından tut tüm o eski istanbulu..eski hayatını...babasını annesini paşa dedesini.herşeyi anlattı.toplam 4 saatlik çekim oldu.valla neolacak o çekimler bende bilimyorum.:icon_whis
ha ya aaaa .buarada anneannemle babaannem öyle yaşlı diildir ha.:img-hyste yani 4 kız kardeşmiş bunlar enbüyükleri neriman teyzeymiş.yani onlar öyle yaşlı diil.:img-hyste ay kendimi kötü hissettim böyle birden ..:img-hyste ay anaaam yoksa cidden çokmu yaşlılar ay? :img-hyste :img-hyste niyse...anneannmelerede soruyorum ama tabi onlar öyle pek hatırlamiyiiii...onlar daha ozmaan güccükmüş
mesela bir kere şey olmuş ;konyada meram bağlarında bu anneannemlerin bir çiftliği varmış,yazın giderlermiş..birde yanda bir çiftlik varmış o kiminmiş tahmin edin:latife hanımınmış.yani atatürk hiç gelmemiş.ama zaman zaman latife hanım gelirmiş.orda kalırmış.atatürkün emrinde çalışan bi ton adam gelri gdermiş.hatta latife hanım hep bu anneannemlerin annesiyle filan fişman sohbet edermiş.ama hiç atatrük gelmemiş.neriman teyze anlatiyi gene bunları..:good: yani sağlam kaynak.
hepde giderken geri birsürü yiyecek götürürmüş ankaraya ..köylülerin kendi elleriyle hazırladığı şeyleri filan:img-yes: ah eskiler ah..eskide yaşamayı çok istertdim kanımca..
allah babaannenede anneannede uzun ömürler versin canım.
bak şimdi o kaydettiklerini çok merak ettim yaşanmış hikayeleri severim.elini çabuk tut da bi kitap yaz yada belgesel hazırl tam süper olur:happy0064
doğum günün kutlu olsun merhemcim.:happy0064 allah uzun ömürler versin.
kimse tartışmıyor canım sana öle elii
cidden mi doğum günün....
kimin ağzını burnunu dağıtıyosun bebişiiimm:img-pilot
bişi demek istemiyorum ama çok üzülüyorum bu duruma...
anladın umarımmm:icon_sorr
cidden doğum gününse kutlu olsun canıım..
kaç yaşına giriiysin bakiim:img-wink:
Evet dogumgunum cinlarim cok cok tessekur ederim :)
23 Nisanda dogan bircocugum iste ben gerci cocuklugum kalmadi artik
yaslandim :)
Valla bugun tartisilmasin bu forumda hepinizinagzini burnunu dagitirim, dogumgunumde olduguna gore serbest nihaha :)
merhemiimm cnm ben kutladım zaten ama bidaa kutluyumm :) canım bnm nice yıllara
daha bayramlarımızı daha doum gününü de kutlıcaz bolbol
haklısın spdr tepkiyi abartmaya gerek yokk sonuç zaten her tehlike bize vızz gelirrrr ;) bu bayramı yıllarca özgürce kutlıcaz bizz zaten hangi çılgın bize zincir vuracakmış şaşarım
bence de değmez cansu...
hem de hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız...
uzatmak istemiyorum ama böyle yazılınca bir bölünmüşlük ortaya çıkıyor gibi...
siz kim biz kim....
var mı böyle bişi ..
ya da olmaya devam etmeli mi sence...
üzüldüğümü söylerken çok samimiyim:icon_sorr
merhem ..kaç yaşına girdin dedim bişi demedin bağaa:img-wink:
cansum 4,5 defa kutladin sanirim birde bebegim basliginda kutla bariahahhaa
ayrica bana niye merhem diisiniz adimi bilmiiimisiniz??
88liyim cinum sen hesapla artikin :)
hesaplaması zor olmıycak canım..
netekim ben de 88 liyim:)
benim adım da ayşe bu aradaa:img-wink:
senin avatarda napııy necdet bakiim:hıh
yasemini öptükten sonraki sahne kanımca..
yapmasın bidaha ööle şeyler lüftennn:hıh
ilk önce: hemşommmmm:happy0064
Happy Birthday to youuuuu:D:D
canım varya iyiki doğdun iyiki seni tanıdım gerçekten buarada doğduğun gün çok anlamlı (ben pen anlamlı bi günde doğmadım:D) çok şanslısın canım....;)
buarada bende 88liyim (yoksa biz kardeşmiyiz?:D) ...
sinem kuzum nefes al deyip duruyom özel mesajla sana:))
sakin ol yıvvrumm:D:D:D
herkes gitti bende gideyim ufaktan ufaktan:))
çarşamba günü fragman,özet ve resimler gelecek ama ben maalesef göremicem:(
o gün bütün gün yolda olucam (hemşoo geliyorumm)
artıkın perşembe günü bakarım...
neyse hepinize ii geceler....
(ard arda gelen bu üç mesajım aslında bir bütündü ama çok mu uzun oldu ne olduysa sorun çıktı, gitmedi bir türlü; o yüzden üç parça halindedir)
Yatmadan önce bir uğrayayım, dedim...
Hüseyin Abi gelmiş, yazdıklarını okudum...Demek sen de Hatırla Sevgili çekimlere rastladın.Ah ben de İstanbul'da olabilsem, çok özledim İstanbul'u vallahi:icon_sorr (Ama Sinem okumamış kanımca Hüseyin Abi'nin mesajını, okuyunca ne olur bilemiycem)
Merhem mi desem, Ayşe mi desem?:)
Aslında isminin Ayşe olduğunu bilmeme rağmen, Merhem demekte ısrar ediyorum; çünkü hoşuma gidiyor...Meerheem...Anlamı da güzel, söylemesi yazması da güzel:)
Doğum günü çocuğu, 23 Nisan çocuğu:) doğum günün kutlu olsun:happy0064
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle zaten bir coşku var, bir de senin doğum gününmüş; ben gaza geldim.Ne zamandır yapmıyordum, bugün şöyle güzel bir yaş pasta yapayım:happy0064 Ne güzel olur...:happy0064
Evet arkadaşlar...
Havalar artık ısınmaya başladı iyice, günlük güneşlik, ağaçlar, kuşlar, çiçekler...
(Gülmeyin sakın yazdıklarıma:))
Sonra Nisan'ın 23'ü...
Aklıma ilkokulda okuduğum günler geldi...Okula bayraklar ve süsler getirir, sınıfımızı süslerdik.Küçük bayrakları camlara yapıştırırdık.Gözümde canlanıverdi birden...O zaman büyümek isterdim bir an önce; ama şimdi de şiddetle küçülmek istiyorum:)Bir güncük küçük olabilsem keşke:icon_sorr Daha coşkulu oluyor çünkü...
Bu güzel günün anlam ve önemine gireyim...
Atamız bundan 87 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açmış, bildiğimiz gibi ve bu güzel günü çocuklara bayram olarak armağan etmiş:happy0064 Allah Atamızdan razı olsun, bizler için, ülkemiz için, Türkiyemiz için yaptıklarından dolayı...
Atamız, Mustafa Kemal Paşamız bu güzel günü "çocuklara" armağan etmiş etmiş de; çocukluk, çocuk nasıl bir şeydir?
Yani illa bir sınırlaması mı olmalı?
Bence hepimiz çocuğuz, ister 20 yaşında olalım, ister 50...
Her insanın temeli çocukluğudur...Büyür, gelişir, sorumlulukları, fikirleri genişler değişir ama; içindeki çocuk da ölmez ki...O çocuk ölürse zaten biz "biz" olamayız:img-yes: ...
Yeri geldiğinde fazlaca ortaya çıkarırız o çocuğu, yeri geldiğinde hiç yokmuş gibi saklamaya çalışırız ama; en derinimizde birer çocuğuz biz...
Kıssadan hisse:); bugünü yaş sınırlandırması yapmadan kutlamalıyız...
Anlam ve önemi çok büyük, TBMM'nin kuruluşunun yıldönümü olan, bu güzel günü hepimiz coşkuyla kutlamalı, sevinmeliyiz.
Öyleyse size, bize, yani bütün çocuklara ilkokul yıllarımdan kalma bir 23 Nisan marşı armağan edeyim...
Satırlarını da es geçmeden okuyun, hatta biliyorsanız mırıldanın:)
23 Nisan kutlu olsun
Sevinin çocuklar
Övünün büyükler
23 Nisan mutlu olsun
Çok büyük bayram bu bayram
Herkese kutlu olsun
Çok büyük bayram bu bayram
Herkese mutlu olsun.
:happy0064 :happy0064
Merhem mi desem, Ayşe mi desem?:)
Aslında isminin Ayşe olduğunu bilmeme rağmen, Merhem demekte ısrar ediyorum; çünkü hoşuma gidiyor...Meerheem...Anlamı da güzel, söylemesi yazması da güzel:)
Doğum günü çocuğu, 23 Nisan çocuğu:) doğum günün kutlu olsun:happy0064
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle zaten bir coşku var, bir de senin doğum gününmüş; ben gaza geldim.Ne zamandır yapmıyordum, bugün şöyle güzel bir yaş pasta yapayım:happy0064 Ne güzel olur...:happy0064
merhemime necdet pasta yapsın yok yok güzide yapsın :img-hyste merhem diyince bana da kızıyoo :img-hyste
parcalibulut 23-04-07, 03:45 Necdet cok aci cekiyor ama ah ah cok icine kapanik Necdet.. Hele hele Yasemin i anlamak cok zor.. Ne kiziyor Necdet e nede sevmeye calisiyor daha ne yapsin Necdet ha ??
ben Ruya ya bitiyorum ya, masallah ne kadar guzel bir cocuk oyle ya .. Cok tatli valla yiyesim geliyor bazen :)
Ahmetin Istanbula donmesini sabirsizlikla bekliyorum, cok uzaklarda kaldi , gelsin artik boylece action baslar HS de :)
Arkadaslar cokcokcok tesekurler, dogumgunum olmasina ragmen suan saat6 ve zavalli 23 nisan cocugu ben okula gidiyorum:(
hemso burami donuyorsun?
donuyorsan yakinda bulusuruz nihaha :)
amet ve ayla donmez kanimca
hüseyin abiiiiiiiiiii ne diiyyysin sen ya?allahım sana geliyorum.burada kıskançlıktan kudurdum sayende.:sad53: of ya ne olurdu bende görseydim.:sad53:
hastalıktan uyuyamadım zaten gece.:icon_sorr
ayşooo doğum günün kutlu olsun kız hınzır seni. :)
ayrıca herkesin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım. :happy0064
forum ahalisi herkese günaydın.ayy böyle deyince bizi bir aile gibi hisssettim şimdi.hadi herkes elini yüzünü yıkasın kahvaltısını etsin..çüüüünküüü.bugün 23 nisan ..neşe doluyor insan:happy0064 :happy0064 :img-hyste
ayşecim doğum günü kutlu olsun canım benim:happy0064 :happy0064
allah gani gani yaşlandırsın seni canıım içi..nice multu yıllara.her yeni yaşın bir öncekinin güzelliğini aratmasın .sevinçlerin yediğin pasta kadar tatlı,üzüntülerin üflediğin mumun ateşi kadar çabuk sönsün..uzzzun bir ömür versin allah sana canım..
spdr cim çok haklısın canım.eğer türkiye tehlikeli günler atlatacaksa bu,belirtilen şeylerden ötürü diil de gösterilen tepkilerden ikilik yaratmlardan olur emin ol.ama bunun ne önemi var?herkes bu ülkede yaşıyor ve hereks ülkesini çokseviyor.bizde birbirimizi..
işte forumda her türlü düşünceden insan var ama ne de güzel anlaşıyız demi?
sinem,mirve,melal,muko,niiiil,arzu,şival,esra,vusl at aplam,ayse,ve cansu...ve tabiki senle ben..vedaha nicesi..(vay be herkesinde ismini izberlemişim)
en önemliside bu zaten..herkes burda ve herkes yanyana.gerisi boş kanımca...:img-yes:
tekrar herkesin byarmanı ve bugün doğanların yeni yaşını kutlarım
yamim gördün mü hüseyin abinin yazdığını.nasıl da ballandıra ballandıra anlatmış.:sad53:
arakladığım müziklerin intikamını bununla aldı kanımca.:sad53:
niye böyle kötü şeyler hep iyi insanların başına geliiy?kıder mi? :sad53:
ama ben de boş durmadım.yeni müzikler buldum.nihaha :img-hyste
yamim gördün mü hüseyin abinin yazdığını.nasıl da ballandıra ballandıra anlatmış.:sad53:
arakladığım müziklerin intikamını bununla aldı kanımca.:sad53:
niye böyle kötü şeyler hep iyi insanların başına geliiy?kıder mi? :sad53:
ama ben de boş durmadım.yeni müzikler buldum.nihaha :img-hyste
gördüm kız görmez olurmuyum.:img-hyste iyilerin de ödediği bedeb bu işte:img-hyste kız ne müzikleri ?bende olmayanlar varsa atıver bağa...:img-wink: dalgakıranı bende arakladım ama başka var mı sende?kız bak güldürme beni ...
yanımda uyuyanlar var .uyandırmıyim şindik..:img-hyste
3 tane yeni buldum.hem de biri orijinal hali şarkının.:icon_whis
dizinin sitesine ekleyeceğim birazdan kanka.ordan araklarsın.:img-wink:
ben de böyle intikam alırım işte. :hıh
şarkılar da pek güzelmiş yahu.:icon_whis
3 tane yeni buldum.hem de biri orijinal hali şarkının.:icon_whis
dizinin sitesine ekleyeceğim birazdan kanka.ordan araklarsın.:img-wink:
ben de böyle intikam alırım işte. :hıh
şarkılar da pek güzelmiş yahu.:icon_whis
İyi iyi yüklede şey edelim oradan:img-wink:
of pıtırcık sen törene katılmadın mı?ayy.walla hiç sevmem okul törenlerini valla.fitil ederler insanı 40 saat ayakta.valla bunun yüzünden lisedeyken 23 nisan en korkulu gün olurdu benim için...bayram çok güzelde..bu okul nie böyle saçma törenler yapar?ya git daha mantıklı bişi yap ya...birde yani bunun yerine ne bilim daha mantıklı şeyler yağp...aklıma gelmiyi ama daha başka şeyler olabilirdi..bide lisede çokk komik kaçiyidi..ilkouldan ufak öğğrenciler gelirdi bizim okula ..e biz eşşek kadardı çünküm..onlar gösteri yapardı.:img-hyste bizde ööyle 40 saat ilzerdik.çocukların şiir okuyamayışını:img-hyste valla zati lise 2 de ve lise 3 gitmedim.bağane.ama 19 mayıs öylemi ya?of of..19 mayıs 30 ağustos süper geçerdi bizim okulda..:img-yes:
çocuk muyum ben be?neden gideyim? :hıh kırdeşim gitti. :) evde yalnızım zaten şuan.:happy0064 son şarkıyı upload ediyorum bebişim.az kaldı sık dişini. :)
19 mayısa da katılmıyoruz biz.yeniler katılacak.biz artık bıraktık o işleri.:icon_whis
günayydınlar herkeseeee:happy0064 :)
hava çok kapalı burdaa...
ama içimde bir coşku vaarrrr:)
23Nisanınız tekrar tekrar kutlu olsuuun:happy0064
yamicim haklısın ben de burda bir ailem var gibi hissediyorum.diğer söylediklerinde de aynen katılıyorum.burdaki herkesi çok seviyorum ben.ama dün açıkçası üzülmüştüm...:icon_sorr
neyse bakalım...
ben de istanbula gitmek isterdiimm..
kayserili hayırseverlere söölesem beni set çekimlerine götürürler mi acebaaa:icon_whis :icon_whis
keşke götürselerrr:img-yes:
İyi iyi yüklede şey edelim oradan:img-wink:
of pıtırcık sen törene katılmadın mı?ayy.walla hiç sevmem okul törenlerini valla.fitil ederler insanı 40 saat ayakta.valla bunun yüzünden lisedeyken 23 nisan en korkulu gün olurdu benim için...bayram çok güzelde..bu okul nie böyle saçma törenler yapar?ya git daha mantıklı bişi yap ya...birde yani bunun yerine ne bilim daha mantıklı şeyler yağp...aklıma gelmiyi ama daha başka şeyler olabilirdi..bide lisede çokk komik kaçiyidi..ilkouldan ufak öğğrenciler gelirdi bizim okula ..e biz eşşek kadardı çünküm..onlar gösteri yapardı.:img-hyste bizde ööyle 40 saat ilzerdik.çocukların şiir okuyamayışını:img-hyste valla zati lise 2 de ve lise 3 gitmedim.bağane.ama 19 mayıs öylemi ya?of of..19 mayıs 30 ağustos süper geçerdi bizim okulda..:img-yes:
siz lisedeyken 23 nisan mı kutladınızz:img-heh: :img-hyste
şaşırtıyosun beniiii:icon_whis
sinem bulamadım bebişim yaw.valla nire yükledin girçekten???tarif et bağa bakem..:img-wink:
bu günün anısına bende anneannemin bir anısını sizlerle paylaşayım benim dedem çanakkale savaşında ATATÜRK'LE beraber savaşan askerlerden birisiydı savaş bittikten sonra alay kumandanlığı yaptığı bir dönemde ATATÜRK alayı ziyarete gelmiş tabi anneannemde alay kumandanının eşi olduğu için paşayı karşılamaya gelmiş ATATÜRK anneannemin yanına gelerek nasılsınız hanımefendi demiş anneannemde sağolun paşam diye cevap vermiş Allah rahmet eylesin bize bunu çok büyük bir gururla anlatırdı
ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI bizlere güzel ve yaşanası bir ülke bıraktıkları için şükranlarımı sunuyorum Allah hepsine gani gani rahmet eylesin
hepinizin 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyorum
sevgili merhem(ayşe) böyle güzel ve anlamlı bir günde doğduğun için çok şanslısın doğum günün kutlu olsun:happy0064
kız delü daha eklememiştim. :)
ay allahım ya aramış bi de :img-hyste
şimdi ekledim bebişim dizinin sitesine.anladın sen onu.:icon_whis
siz lisedeyken 23 nisan mı kutladınızz:img-heh: :img-hyste
şaşırtıyosun beniiii:icon_whis
anacım biz kutlamazdık.bi ilkoukl va rburda ahmet vefik paşa deyü...ordan küçük gıddyicik cucucklar gelirdi.2 saat şiir okumaya ve şarkı söylemeye çalışırlardı..biz gitmek istemezdik.ama hocalar derdi siz atatürkçü değelmisiniz?bu bayramın büyüğü küçüğümü olur deyü..bizide belden aşağı vurdukarı için gitmek zorunda kalırdık.gerçi biz sadece hazırlıkta gittik birde lise 1 de. ondan sonra hiç gitmedik hiç bi törene.e ozmanlar çömezdik tabi..:img-wink: ..anladın sen onu.okulca boykot ettik.anam bu hocaların küçük çocuukları geliyddi.onlar şarkı söylenip eğleniüürdü..valla ne saçma.bağane gitsinler kendi okullarında yapsınla ne yapacakalrsa.zaten bizim allahtan bazı akıllı hocalarımız cvardıda biz hep genelde onlarla beraber böyle resmi bayramalrda ataatürkle ilgili gezi,tiyatrı belgesel günü filan düzenlerdik. 19 mayısta şunda bunda..:img-yes:
kız delü daha eklememiştim. :)
ay allahım ya aramış bi de :img-hyste
şimdi ekledim bebişim dizinin sitesine.anladın sen onu.:icon_whis
ahanda bak kız deletme beni .bulamıyorum dedim ya.tarif et bağa.incilerinmi dökülür konuşsan.şimdi baktım oyk işte.aaaaa..
sinem yııvruuum.onları senmi yükledin. ay bende senin yüklediklerini arıyorum.meğersem o gördüklerimi sen yüklemişsin:img-hyste .imzandan tanıdım yıııvruuum.yüklüyom şindik.teşkür bacım
yahu olan şeyi ben neden yükleyeyim tekrar?herhalde o benim. :img-cool2
rica ederim kuzum.her şey hüseyin abi ve sizin için.:icon_whis
Gerçekle kurmaca birbirine karıştı!
Hatırla Sevgili?nin miting çekimleri yapılırken gerçek eylem başlarsa ne olur? İşte o ilginç anlar
22.04.2007 19:26
1960'lı yılların işçi ve öğrenci ayaklanmalarının canlandırıldığı Taksim Meydanı'nda eylem yapan göstericilere polis müdahale etti. Dönemin polis otoları ve kıyafetleri dikkat çekerken, film çekimi ile 1 Mayıs için eylem yapanların sloganları biribirine karıştı.
1960 İhtilali ve sonrasındaki süreci konu alan "Hatırla Sevgili" adlı dizi için Taksim Meydanı'nda kurulan film setinde, Deniz Gezmiş rolünü oynayan gencin basın açıklamasına polis müdahele etti. Rol gereği, yapılan müdahalede kovalamaca yaşanırken, vatandaşlar çekimleri dikkatlice izledi. Atatürk Anıtı önünde toplanan ve Çorum'dan gelen 50 kişilik işçi grubu "İş, aş özgürlük istiyoruz", "Verilen sözler tutulsun", "İşçi köle değil" değil şeklinde slogan atan gruba polis müdahalesi gecikmedi. Dönemin kıyafetleri, polisi ve polis otomobillerinin bire bir canlandırıldığı film çekimi, çevrede buluna vatandaşlar tarafından cep telefonlarına kaydedildi. Film gereği, Deniz Gezmiş ve arkadaşları polis tarafından kovalandı. Bu sırada gerçek eylemleri aratmayacak kovalamaca sahneleri yaşandı.
Çekimi izleyen yaşlı vatandaşlar, çok duygulandıklarını belirterek, "Şu anda o günleri yaşıyorum. İşçi ve öğrenci ayaklanmalarının başladığı dönemlerdi. Böyle eylemler yapıldı. Çok duygulandım" diye konuştu. Çekimleri hayranlıkla izleyen genç bayanlar ise, "Burada yaşananları dizi filminden biliyoruz. O dönemler çok sıkıntılıymış. Şimdi burada izleyince duygulandık" şeklinde konuştu.
Çekimlerin devam ettiği esnada Taksim Tramvay Durağı'na gelen bir grup da 1 Mayıs İşçi Bayramı eylemleri için basın açıklaması yaptı. Film çekimi için atılan sloganlarla, gerçek eylemin sloganları birbirine karıştı. Gerçek eylemcilerin, yıllar öncesinde çekilmiş 1 Mayıs eylemlerini anlatan fotoğraflar taşıması ise film çekimimin devamı olarak anlaşıldı.
İHA
Sevgili bir _adı _yok arkadaşıma çok teşekkür ediyorum böyle bir haber başlığına koymuş... çok güzel bir haber gerçektende... gelecek bölümlerin daha da güzel olacağını çok açık...:happy0064 tam bir dönem dizisi rüzgarı esiyor olacak artık... tüh tüh!... dün niye gitmedim ben Taksim'e ki?:dito o kadar da çabuk gidebilecek durumdaydım... keşke alisercan daha açık mesaj yazsaydın hemen oraya damlardım...
Bölüm değerledirmesi için gelmiştim haberi okuyuca dayanamadım... ben bölümü değerledireyim hemen... zamanım da yok .
keşke gitseydin bahar abla.resim çekerdin bana.ühühü:sad53:
öyle imrendim ki gidenlere.:sad53:
bencede bu bölümler çok güzel olacak.sonunda istediğimize kavuştuk.neydi o yaseminli bölümler öyle! :icon_whis
bahar abla ben olsam hemen giderdim yaa:icon_sorr
böyle okuyunca kendimi öyle bir yerde gibi hissediyorum..
aslında öğrencilerin eylemler yapması ve tepkiler verebilmesi çook güzell...
burda hiç olmuyo bööle şeyler..
istanbul ünv.de hep oluyomuş sanırım..
çok imreniyorummm:icon_sorr
mesela bizim fakültede herkes bişilerden şikayet eder ama..
kimse bişi yapmazz:icon_sorr
(tabii tüm mitngleri destekliyorum manasında söölemiyorum bunu:img-wink: )
Herkese merhabaa
dogumgunumukutlayanlara cokcok tessekurler
Sinem beni sabah deli etti, burda kutluyamiyoruz bayrami diye bende okuldan kactim ahaha :)
Ayrica o yaseminli bolumlerden bahsetmeyin bile hih
bencede bahsetmeyelim o bölümlerden. :hıh
bak beni gece bitiren kankam nil gelmiş.:img-in_lo
kızım beni ne hale getirdin sen ya?:img-in_lo
Gerçekle kurmaca birbirine karıştı!
Hatırla Sevgili’nin miting çekimleri yapılırken gerçek eylem başlarsa ne olur? İşte o ilginç anlar
22.04.2007 19:26
1960'lı yılların işçi ve öğrenci ayaklanmalarının canlandırıldığı Taksim Meydanı'nda eylem yapan göstericilere polis müdahale etti. Dönemin polis otoları ve kıyafetleri dikkat çekerken, film çekimi ile 1 Mayıs için eylem yapanların sloganları biribirine karıştı.
1960 İhtilali ve sonrasındaki süreci konu alan "Hatırla Sevgili" adlı dizi için Taksim Meydanı'nda kurulan film setinde, Deniz Gezmiş rolünü oynayan gencin basın açıklamasına polis müdahele etti. Rol gereği, yapılan müdahalede kovalamaca yaşanırken, vatandaşlar çekimleri dikkatlice izledi. Atatürk Anıtı önünde toplanan ve Çorum'dan gelen 50 kişilik işçi grubu "İş, aş özgürlük istiyoruz", "Verilen sözler tutulsun", "İşçi köle değil" değil şeklinde slogan atan gruba polis müdahalesi gecikmedi. Dönemin kıyafetleri, polisi ve polis otomobillerinin bire bir canlandırıldığı film çekimi, çevrede buluna vatandaşlar tarafından cep telefonlarına kaydedildi. Film gereği, Deniz Gezmiş ve arkadaşları polis tarafından kovalandı. Bu sırada gerçek eylemleri aratmayacak kovalamaca sahneleri yaşandı.
Çekimi izleyen yaşlı vatandaşlar, çok duygulandıklarını belirterek, "Şu anda o günleri yaşıyorum. İşçi ve öğrenci ayaklanmalarının başladığı dönemlerdi. Böyle eylemler yapıldı. Çok duygulandım" diye konuştu. Çekimleri hayranlıkla izleyen genç bayanlar ise, "Burada yaşananları dizi filminden biliyoruz. O dönemler çok sıkıntılıymış. Şimdi burada izleyince duygulandık" şeklinde konuştu.
Çekimlerin devam ettiği esnada Taksim Tramvay Durağı'na gelen bir grup da 1 Mayıs İşçi Bayramı eylemleri için basın açıklaması yaptı. Film çekimi için atılan sloganlarla, gerçek eylemin sloganları birbirine karıştı. Gerçek eylemcilerin, yıllar öncesinde çekilmiş 1 Mayıs eylemlerini anlatan fotoğraflar taşıması ise film çekimimin devamı olarak anlaşıldı.
İHA
Bende dün Beyoğluna çıkacaktım ama son anda vazgeçtim. Gitseydim keşke bu defa resim çekerdim. Cuma günü utandım çekemedim ama bu defa kesinlikle çekerdim. Acaba saat kaç civarlarındaydı çekimler? Harun&Işık&Yaşar'ı gördüm ama belki Deniz&Defne&Deniz Gezmiş ve Sevimleride görürdüm. :(
Arkadaslar cokcokcok tesekurler, dogumgunum olmasina ragmen suan saat6 ve zavalli 23 nisan cocugu ben okula gidiyorum:(
hemso burami donuyorsun?
donuyorsan yakinda bulusuruz nihaha :)
amet ve ayla donmez kanimca
hee dönüyom hemen cumartesi günü walthamstowa damlayabilirim:img-hyste
sen girişte belke yakana beyaz gük tak seni tanırım (yada gifci geldi haniiiiiimmm, yeni giflerim imzalarım var haniiiimm diye bağır ben seni tanırım:img-hyste )
23 nisan bayramı kutlu olsun (dün gece unutmuşum zaten midem yaniyydi)
muko uzun bi yazı yazmış çok hoşuma gitti eskileri hatırlamışsın:icon_sorr
bende burda okusaydım benimde öle anılarım olurdu:(...
yeni şarkılar ha?
ama şuanda yükleyecek vaktim yok artık daha sonra....
herhafta çarşambayı sabırsızlıkla beklerdim,
şimdi ise çabuk gelmesin diyorum ne acaibim:D:D
neden istemiyorsun çabuk gelmesini?:img-help:
yeni müzikleri hemen söyleyim sana. :)
jeneriğin sözsüzü,son bölümün başında çalan müzik(hani necdet odaya kapanınca çalan),erdal güney-bir kara sevda(orijinal hali) vooov :icon_whis
bencede bahsetmeyelim o bölümlerden. :hıh
bak beni gece bitiren kankam nil gelmiş.:img-in_lo
kızım beni ne hale getirdin sen ya?:img-in_lo
ahahahaha ee noldu rüyanda gördünmü?:))
ya ben dayanamıcam şarkıları indirecem vaktim yok dedim ama:(
23 nisan olunca aklıma Rüya geldi...
hani bu okullarda gösteriler yapıyolarya, rüyada okula gitseydi bilmiş bilmiş sahneye çıkardı herhalde?:D:D
ya sahi daha rüya okula gitmiyo off zaman atlamasındamı görcez onu??
daha 2 senesimi vardı onun?
aman rüya deme bana.cır cır :icon_whis
indir indir kız çok güzeller.:icon_whis
uyuyamadımki göreyim rüyamda.:icon_sorr sabaha karşı bikaç saat uyudum sadece.hasta olunca böyle oluyorum.:icon_sorr
istemiyom çabuk gelmesini çünkü o gün fragmanı,özeti ve resimleri göremeyecemmmm:(
bütün gün yolculuk kahrı çekecemde:(
neyse..........
anammm yok ben dayanamıyom hemen indiriyorum:D:D:D
offf burda kimsede yok vuslat abla,muko,melal,yami,merve,hemşom,ayşe(spdr) nerdesiniz yahu?:(
pek iyi değilim sizinle konuşmak iyi giderdi:icon_sorr
sinemmm yanımda ol bebişim:icon_sorr
ben yalnızmıyım?:img-hyste
sende benim yanımda ol.:img-in_lo
hiç yalnız olur musun bebişim?ben duygusal miyeeem?:img-in_lo
gelsin ya ben görmek istiyorum yeni bölüm resimlerini falan.hemen gelsin hatta.:img-blush
çilek&şeftali :img-in_lo
kızlaaar.acep rüya daha ne kadar durur ki dizide?çok durmaz kanımca:icon_sorr yaaaaaa.:img-help: mesela ilkokula gişderken kanımca başka bi çocuk koyarlar çünkü rüya ilkokul çocuğuna göre küçük lalıyiiiii..
şeboist ve nil kızlar tamam ben sizin yanınızdayım:img-wink:
bu arada herkesin 23 Nisanı kutlu olsun:img-hyste
bu gün bu sayfa kesin uyarı alacak sohbet etmeyin diye ama neyse artık:img-grin2 :img-grin2
araya birazda diziyle ilgili yorum yazayımda ;özet felan geldi kızlar???
üff çok merak ediyorum ahmet aylanın teklifine ne diyecek???:img-blush
minik ruyayi ozlerim ben ya :(
nil sus kizim sen denizden bahsedersinbende necodan bahsederim ahahaha :)
sonra bir internet cafeye gideriz foruma gireriz :):)
neyse cok muhabbet etmeyin burda ben resmleriekliyorum kiskaniyorumsonra :(
şeboist ve nil kızlar tamam ben sizin yanınızdayım:img-wink:
bu arada herkesin 23 Nisanı kutlu olsun:img-hyste
bu gün bu sayfa kesin uyarı alacak sohbet etmeyin diye ama neyse artık:img-grin2 :img-grin2
araya birazda diziyle ilgili yorum yazayımda ;özet felan geldi kızlar???
üff çok merak ediyorum ahmet aylanın teklifine ne diyecek???:img-blush
merveee ben seni buralarda göremiyom yaf buralarada gel canımm:D:D
hemşo kıskanma devamlı resim ekleme burada gel:D:D
net cafemi?:img-hyste
derin nefes alayım hmmmmmm ohhhhhh:icon_sorr
asıl benim nefes almam lazım.:img-in_lo
bana verdin gazı verdin gazı şiştim burda.:img-pilot
ay ayşom resimler çok duygusal.ühühü :sad53:
kızlaaar.acep rüya daha ne kadar durur ki dizide?çok durmaz kanımca:icon_sorr yaaaaaa.:img-help: mesela ilkokula gişderken kanımca başka bi çocuk koyarlar çünkü rüya ilkokul çocuğuna göre küçük lalıyiiiii..
niiiiiil...
canım bence rüya bu sezonun sonuna kadar oynar
oyuncular hep normalden büyük olucak değil yaa...
rüya da normalden küçük olsun azıcıkk:img-wink:
ahmet:şaşırdım ayla...
sabaha kadar düşünmeme izin verr...
sonra beraber döneriz belki yııııvruum
belki yasemine inat çocuklarımız olurr
onlarla beraber döneriz burdan der...:icon_whis
ayla da o ana kadar yapmadığını yapıp içeri kaçar artık..
utanıpp..pek sanmam ama:icon_whis
ay inanamıyorum dizimizin sitesinde ne me guitte pas şarkısı vaaar. inanamıyorum hemen yükledim.de gülmekten öldüm arka sayfalara pek gitmemeiştim. de ..gittim ve gülmekten öldüm.her anın şarksını kaydetmişsiniz.
necdetle yasemin evlenirken,necdet ahmedi trende gördüğünde,menderes intihar ederken necdet yasonun günlüğünü okurken,yaseminle ahmet adada buluşunca..rüyani ilk baba deyişinnde çalan şarkı,yaseminin necdete ilk makarna yaptıgı gün çalan şarkı,deniz okuldan karne aldıgında çalan şarkı,emine yün örerken çalan şarkı,yasemin makyajını silerken çalan şarkı vıd vıdı vıdı vıdı ..ay :))))))))))))))ne bilim komiğimie gitti......
olmaz sonra ruyaya okulda cuce derler depresyona girer yavrucak
ruyayi degistirdiklerindede gidip esmer birini koymazlar insallah :)
resim eklemezsemsinemagzimi burnumu dagitir hemso :)
niiiiiil...
canım bence rüya bu sezonun sonuna kadar oynar
oyuncular hep normalden büyük olucak değil yaa...
rüya da normalden küçük olsun azıcıkk:img-wink:
ahmet:şaşırdım ayla...
sabaha kadar düşünmeme izin verr...
sonra beraber döneriz belki yııııvruum
belki yasemine inat çocuklarımız olurr
onlarla beraber döneriz burdan der...:icon_whis
ayla da o ana kadar yapmadığını yapıp içeri kaçar artık..
utanıpp..pek sanmam ama:icon_whis
ayşem.ayıptır sorması sen bu mesajı kime yazdın?nil kim oluyi?sen beni nille mi karıstırdın.kız isim öğreniyon bari doğru düzgün öğren bebiş.rezil olma ben yasemin.adım yasemin sen bana yami de okeyto:img-beee: :hıh
bak nasıl biliiyy beni. :)
sen ekle yııvruum ah eriyorum burda.:img-in_lo
yamim kopardın beni.:img-hyste sen daha o müzikleri yeni mi gördün?:img-hyste zaten çoğunu ben ekledim.uyumuşsun sen kanımca.:img-hyste
:img-hyste :img-hyste evge t sonra rüya şizoya bağlar kendini.hoş ölye annenin öyle çocugu olması normaldir.:img-hyste
valla bu senaristlere akıl ermiyiii...defneyle ışıkı nasıl değiştirdiler örnek var karşımızda.ama insanalrın zamanla rengi değişiy.mesela benim saçımküçükken açık bir sarıydı.ama şindik koyuya bakıyiiii...yani ama okadarda değiştirmezler.ahmet gibi esmer yapmazlar inşallah...:img-hyste
yamicim yanlış alıntı yapmış benim mesajımdan alıntı yapacaktı ama bazen oluyo böle aslında doğru yere basıypz ama alttaki mesajı alıntı yapıyo neden öle oluyo bilmiyom?
ehueheuhu yapar dikkat ol yıvvrummm hemen ekle resimleri:D:D
zaten şimdi bende gördüm ühühühühüühühühüüü:icon_sorr :img-hyste
agliyormusun guluyormusun anlamadim hemso?? ne ayak?
ayrica iki tane ayse varmis forumda diger ayseye ayse dediginizde hemen ben bana diyorsunuz saniyorum karisiyyy :D
ayşem.ayıptır sorması sen bu mesajı kime yazdın?nil kim oluyi?sen beni nille mi karıstırdın.kız isim öğreniyon bari doğru düzgün öğren bebiş.rezil olma ben yasemin.adım yasemin sen bana yami de okeyto:img-beee: :hıh
:img-blush :img-blush yok yaseminim..canım beni biliyorum senin adını da...
ikinizin mesajını birden okuyup sonra cevap yazdımm...
hatlar karıştı bende kanımcaa:img-blush :img-blush
bi de ışık yada defneyi oynayan kızlardan biri gelip oynarmış rüyayıııı:img-hyste :img-hyste :img-hyste
agliyormusun guluyormusun anlamadim hemso?? ne ayak?
ayrica iki tane ayse varmis forumda diger ayseye ayse dediginizde hemen ben bana diyorsunuz saniyorum karisiyyy :D
:img-hyste :icon_sorr :img-hyste :icon_sorr :img-hyste
sinirlerim bozuldu:D:D:D
ya dün yeterince izleyim kederlendim zaten şimdi resimleri görünce biraz içim burkuldu gene ama sonra gülme geldi (anlama sen onu,çünkü bende anlamadım:D)
büssürü ayşe var yaf...
lakap falan varsa onlan yazalım isimlerinizi...
benim için farketmez ben hemşo diyom ama hani başkaları için:D
niill..yıvrumm..
sizden çok var mı diyosun yaanii:hıh
sen bağa bi ara örümcek ayşe dediydin zaten...
unuttum sanma:hıh
denizle memedin resimleri mi burktu seni yııvrum....
burkulma hiç..
son bölüme kadar pek göremiyoduk ikisinin samimiyet direcesini....
iyi oldu buuu:good:
hem beraber durunca(yanyana) dinizin naaader kocaman durduğunu da görme fırsatım oldu bu sayedee:icon_whis
yine laf atma görüyorum sanki. :icon_whis
çocukların hepsinin büyük olduğunu herkes söylemişti zaten.ona bakılırsa yasemin onlardan daha küçük göriniiyy :icon_whis zaten canselle de aralarında 11 yaş fark var.:icon_whis
iveet yasemin küçük biraz..
ama hikaye bu zaten:hıh
ben memedle dinizi çok seviyorum yııvrum...
ama bu da bi gerçeeek...
diniz kocaman duruyo-cüsse olarak yanee:hıh
oyuncu seçimini yanlış yaptıkları için öyle oldu.normalde çocukların daha küçük olması lazımdı.sadece diniz değil diğerleride öyle.
hikaye öyle de canselle beren yanyana gelince pek bi gociman görüniiyy :icon_whis
ne bakımdan gocimaann:icon_whis
kim gocimaan:icon_whis
niye anlamıyorum ben yaaw...
bos'uma bişiler oldu herhall..
beynim çalkantı içinde kaldıı...:icon_whis
ama canseli çok yaşlandırdılar yahuu:icon_sorr
ayla da ben seni böyle sevmemiştim..
kocamışsın sen derse hiç şaşmam..:icon_whis
yok yok şaşarımm:)
biraz geç oldu ama bayramınız kutlu olsun merheeem doğum günün kutlu olsun forumca beraber kocarız inşallah :img-hyste
Sinem hayırdır neyin var geçmiş olsun
grip oldum mirve.:icon_sorr gizli gizli dondurma yemenin sonucu.:icon_sorr
ne bakımdan gociman olduğunu anladın yııvruum.anladın da işine gelmiiiyy.:icon_whis
grip oldum mirve.:icon_sorr gizli gizli dondurma yemenin sonucu.:icon_sorr
ne bakımdan gociman olduğunu anladın yııvruum.anladın da işine gelmiiiyy.:icon_whis geçmiş olsun kanca inşallah çabuk atlatırsın ben de yiyom gizli gizli bizimkilere bakarsan hazirandan önce yok ama kurallar çiğnenmek içindir dimi?
:img-blush
anlasam niye soruyum delüüüüü:icon_whis
ismet inönü müyüm been-işime gelmeyeni anlamıyiim...
ya geçen tıp bayramıyla ilgili tiyatro gibi bişi vardı...
orda tıpta okuyan bi kızz günlük yazıyodu...
ağlıyo bi taraftan daa..şööle bişiler diyodu:
sevgilimm..seni düşünürken cerebellam anastomoz yeteneğini kaybediyörr...
sulcus lacrimale lerimden yaşlar dökülüyor falan filsn işte
ilk görünce şaştım kaldım..
ne alaka hs den bi parça çevirmişler diyee??
tabi sonra anladım alakası olmadıını...:img-blush
ama mektubun yarısına kadar falan yaseminin ahmete mektup yazışını düşünerek izledim onuuu:img-blush :img-hyste
bağımlılık yaptı bu bende kanımcaa:icon_whis
anladın anladın sen...:img-yes:
yine aşkım kabardı. :img-blush
Gözleri siyah Sivim o kadar güzelsin ki
Çok sevdiğim başına yemin ediyorum ben
Koyu bir çiçek gibi gözlerin kapanırken
Bir dakika göğsünün üstünde olsa yerim
Ömrümü bir yudumda ellerinden içerim
Gözleri siyah Sivim o kadar güzelsin ki.
En beğendiğim ve sevindiğim 1. Sahne...
21. bölümü genel olarak çok beğedim... çünkü farklı farklı toplumsal olaylar ağırlıktaydı. İşçilerin greve gitmesi... ki buradaki esas tartışma Türk-İş'in izlediği sarı sendikacılık modeline eleştiri ve buna karşılıkta yeni bir sendika arayışı... bu da DİSK'in kuruluşu anlamına geliyor... sanıyorum Emine bacımın gönül verdiği işçi DİSK'in kurucularından olacak... çünkü ilk arayış mesajları onun ağzında gelmişti 20. Bölümde... bu arada Emine'ye çok sevindim... sevdalanması ayrı bir hava estirdi dizide, soluk aldırıcı bir hava... böylece dizi yavaş yavaş zengin çevresinden çıkarak daha halktan kesime doğru açılmış olacak...
Diğer bir toplumsal olay da tam hatırlayamıyorum ama ya İlhan Selçuk ya Toktamış Ateş ya da Aziz Nesin'in dövülmesine gönderme yapan Mehmet'in dövülmesi... bu olay, sağcıların kötü gösteriliyor diye eleştirilecektir bazı arkadaşlar tarafından[/B[B]] yine ama bunlar yaşanmış olaylar ve bu olaylar es geçilecek olaylar değil... özel yaşama ilişkin bazı şeyler es geçilebilir, geçilmelidir de ki bu 60'lı dönemlerde yapıldı... ama toplumsal olaylarda asla olmamalı çünkü resmen tarihi çarpıtmak anlamına gelir... çünkü zaten yanlış mantıklardan dolayı ülkeye bir türlü gelemeyen demokrasiyi anlatan bir dizide, demokrasiyi baltalayan en önemli olaylara yer vermesi kadar doğal hiçbir şey olamaz... hele hele de bir aydının, bir gazetecinin kaçırılarak dövülmesi, gösteride coplanan öğrencilerden çok daha derin anlam ifade eder; kaleme karşılık şiddet... Tabi bu sahnede en dikkatimi çeken kısım kaçırma eyleminden sonra yapılan telefon konuşmasında ahizenin bir ucunda karşı tarafa gösterlen saygı biçimiydi... hazrol vaziyesine geçilmesi ve "evet efendim"li konuşma ister istemez sıradan bir sağ görüşlü grubundan çok daha "derin" bir organizeyi aklıma getirdi... bakalım altından gerçekten ne çıkacak...
Ve son olay da Beyazıt Meydanı'nda yapılan gösteri... Hemen belirteyim Deniz Gezmiş'i canlandıran oyuncudan dolayı hem Cast'ı hem de oyuncunun kendisini kutlarım... gerçekten Deniz'in havasını aldım ben... ancak bu kadar benzeyen ve ancak bu kadar yalnızca slogan attırsa da o havayı verebilir bir oyuncu... tebrik ediyorum gerçektende... Gösteri özellikle uzak çekimleride çok gerçekçiydi... bu dizideki en iyi çekilmiş gösteri diyebilirim...
En mantıksız sahne 1
Birisi karşıt görüşlülerce kaçırılacak... polis dahil kimse bir çözüm bulamayacak... ölümle yüzyüze olma olasılığı çok büyük ve kaçırılan kişinin yakını diyor ki ben o görüşe sahip olanların üstlerini tanıyorum ve aramak istiyorum... bu durumda orada bulunan herkesin kafasında normalde ?aaa! Çok iyi... muhakkak dene... belki daha çabuk ulaşırız... ulaşamzsak bile en azından az hırpalarlar? diye bir düşünce oluşması gerekirken bizim senaristler neyin ne olduğunu bilen, okumuş, kültürlü, bilinçli bir bürokrata nedense ortamı dahi değilken yeniden eski günleri hatırlatan bir tartışma ortamına ittirdiler... de buyur! de sinir olma! Yahu senarist arkadaşlar amacınız bizim Kale'nin dediği gibi bunların fikirlerinden çok da kolay çark etmediklerini göstermekse bunu böyle olağanüstü bir olay üzerinden değil de daha farklı bir olaydan yapsanız kesinlikle katılırım... çünkü insanların değişimi gerçekten de ne olarsa olsun yüzde yüz olmaz... ve arada bir de olsa o düşünceler depreşir... ama o sahnede bunu anlatmaya çalışmanız çok çok büyük bir mantıksızlık... yani Şevket bey orada resmen aptal konumuna düştü.. çünkü en cahil bile o ortamda öyle tartışmalar çıkarmaz... yani şu güzelim diziyi bu ikidir çok büyük mantıksızlıklarla rezil etmeseniz olmaz değil mi?! (birincisi Yasemin?e çocuğu açıklattırmamaları herşey ortada olduğu halde... hala içimde...)
En mantıksız ve abartılı sahne 2
Artık en kahraman Rıdvan değil artık...En Kahraman NECDET!
Ne Dedektif Nic, ne Komser Colombo ne de Sharlokhoms... Dedektif Necdet... polis birimlerinin herhangi bir dalında çalışmadığı halde, toplumsal hiçbir olayda yer almadığı halde, olayların içinde bizzat yer alan o kadar insana rağmen, bu zamana kadar hayalgücünün çok yüksek olduğuna dair herhangi bir verinin bize sunulmamasına rağmen, bilinmeyen karışık bir olayı sorular sora sora bir noktaya bile getirme ihtiyacı duyulmadan dahi şakkadanak çözen biri bilemiyorum ne tür dizilerin kahramanı olmalıdır... olsa olsa çizgi filmlerin diyeceğim ama inanın çizgi filmlerde bile böyle bir olayı çözmek için bir bölüm harcanır... ama bizim Necdet bir tane fotoğrafa bakarak işi çözdü... hem de "bu çocukları biz tanıyoruz dergi almaya gelmişlerdi" dendiği halde nasıl olduysa şüphesini sürdürdü... yani sol bir görüşe sahip olduğu sanılan birinin solcuların düzenlediği bir mitingte yer almasından doğal ne olabilir ki?! Bu işler şu anda bile öyle oluyor... üniversiteden gençler kendi görüşlerine ait dergilere gelerek belli miktarlarda alırlar ve elden diğer arkadaşlarına dağıtırlar ya da kendileri için alırlar... sonra aynı gençler düzenlenen gösterilerde yer alırlar... ama bizim Necdet hiçbir şeye aldırış etmedi... o kadar bu işlerde pişmiş ki meğer (!) şüphe duyduğunu belirten bir replik bile duymadık ağzından... vay be! Bir kahraman ancak bu kadar kahraman olabilir... en kahraman Rıdvan değil artık en kahraman NECDET! Sevgili senaristler siz bu sahneyi şöyle yapamazdınız değil mi çok zordu... doğrudan karakola gider bizim ebeveynler... polisle yapılan konuşmalardan olayın planlanma biçimine ilişkin çeşitli olasılıklar söylenir... bunlardan biri de Mehmet'in takip edildiği ve o kişilerin mitingte de Mehmet'in çevresinde olabileceğidir... o sırada da Işık'ın çektiği fotoğraflar akla gelir ve olay bu şekilde biraz anonim bir şekilde çözülmüş olur.... nasıl çok daha iyi değil mi? Çok daha gerçekçi ve çok daha herkese hak edeceği bir zeka paylaşımı dağıtılmış olmaz mı? Sizin yaptığınız neye yol açtı ben de biliyor musunuz? Necdet'ten soğumama... sevdiğim bir karaktere yüklemeye çalıştığınız hep olumlu tavırlar ben de o karakteri itici hale getiriyor... eğer bir kişi böyle düşünmüşse bu demektirki bir sürü kişi de böyle düşünmüştür... Yasemin'i iticileştirdiniz, şimdi Necdet'i... sırada kim var bakalım... peki iticileştirmenizin ortak noktası ne sizce?! MANTIKSIZ VE ABARTILI YÜKLEMELER.... Aslında Ahmet karakteri de uyuz bir karakter ama dua edin oynayan oyuncu Cansel Elçin yoksa çoktan defterden silinirdi... çünkü hiçbir seyirci bir başrol kahramanın tek bir konuda takılıp kalmasını ve o konuda da çok etkisiz olmasını hazmedemez... Ama oyuncu Cansel Elçin olunca hazmediyoruz işte...
En şaşırdığım ve en çok sevindiğim 2. Sahne...
Tüm kaprislerine, hırsına, kıskançlıklarına rağmen Ayla karakterini ben hep sevdim... son bölümde iki bölümde ise bu sevgim katlandı... çünkü diziye çok güçlü bir soluk getirdi Ayla... katı tavırlarına rağmen, inançlı, kararlı, disiplinli ve inandığını yapan biri olması seyircide ister istemez güven duyduğu bir karaktere yönelme yaratıyor... Ayla karakteri benim gözümde birçok şeyi kararlıca ve inançla çok rahat çözebilecek biri... savunduğu şeyler yanlış dahi olsa tavrındaki netlik karşıdaki kişiyi kendine getiren cinsten... bu yüzden Ayla bu dizide çok önemli bir karakter benim için... bence Selma hanımdan sonra en gerçekçi karakter... şu anda kötü kadın durumuna getirilmiş durumda ama aslında Necdet'le bulundukları nokta aynı... olaya giriş biçimleri ters bu karakterlerin yani Necdet Yasemin'i olumsuz bir durumdan kurtarmak için evlenme teklif etti... ama artık şartlar çocuğu Ahmet'e açmak için uygun olduğu halde açmadı... yani başlangıçta masum sonuç bencil... Ayla ise başlangıçta bencil ama sonuçta masum olacak/olmalı ki haksızlık edilmiş olmasın bu karaktere... sanırım senaristler ikisinin aynı biçimde olaya girmesindense ters biçimde girmesini çeşitllik yaratması açısından daha uygun buldular... düşününce bence de öyle... zaten kişilikleri de ters... Necdet daha dışa dönük bir tip, Ayla daha içe dönük... Necdet zengin, Ayla fakir(di) Necdet zenginliğine rağmen okuyamamış... Ayla fakirliğine rağmen okumuş... bu dizinin en büyük dengesini bu iki karakter bu şekilde oluşturuyor diye düşünüyorum...
Evet sonuç itibari ile Ayla yanlış bir davranış sonucunda da olsa cesur bir biçimde duygularını ayrıntılı ve en içten biçimde Ahmet'e açması ve teklif etmesi beni şaşırttı hem de sevindirdi... Çünkü Ahmet'i bu uyuz durumundan kurtarmış olacak en azından...
En anlam veremediğim sahne...
Bu zamana kadar hiç kimse hiçbir genç karakter hakkında şaibeler yaratacak bir konuşma yapmadı... Ama Şevket bey üzerine vazifeymiş gibi yaşına başına uygun hoşgörü yerine izleyiciyi etkileyecek bir yorum yapması bana çok anlamsız geldi... Her ne kadar Sevimciğim "ekonomik farklılığından dolayı ezik" olduğu yolundaki ve sevdiğini belirten yorum yapmış olsa da Şevket beyin "tam bir kapalı kutu" deyimi olumsuzluk anlamında etkili bir mesaj içerdi seyirci üzerinde... böyle bir şeye bu zamana kadar rastlanmış bir şey değil bu dizide... bakalım dengeyi nasıl sağlayacaklar... yani bu dengeyi Sevim'in ve Selma'ın olumlu konuşup, Şevket'in ve Defne'nin olumsuz konuşması yaratamaz... aynı türden bir yorum başka bir karaktere de yapılırsa ancak yaratılabilir...
Artık görmek istemediğim sahneler...
Tüm hoşgörümle Yasemin karakterini desteklemeye çalıştım... aslında karakterin duyguyu verememesi bağlamında Beren'i desteklemeye çalıştım demek daha doğru olur sanırım... Ama 1. Dönem hariç sevgili Beren Saat aşk sahnelerindeki yetersizlikleriyle başlayan yetersiz oyunculuğunu artırarak devam ettiriyor nedense... öyle şaşırıyorum ki yoksa diyorum yalnızca oyuncuda aramamak mı gerek... senaristler mi çok karışık bir karakter çiziyor ya da yönetmen mi tam yönlendiremiyor... yani bu kadar olamaz dedirtiyor bana... Düşünebiliyor musunuz? Hala daha aşık olduğu kişiye karşı bakışlarındaki cansızlık ve duygusuzlukla, arkadaş olarak gördüğü kişiye bakışındaki canlılık ve duyguya... nedir mesele çözmüş değilim??? Diğer yandan da hiçbir duyguyu gösterememeye başladı... Necdet öptükten sonra bu kız sizce şaşırdı mı? Yook, sinirlendi mi? I-ı... canı sıkıldı mı? Hayır... eee! yahu çok önemli bir şey oluyor ve sen nasıl bir tavır içindesin seyirci bunu anlayamıyor... bir olay karşısında bir insan; sevinir, üzülür, heyecanlanır, sinirlenir, şaşırır ama Yasemin?in tavrını hiçbirine benzetemedim ben... sanırım yeni bir duygu biçimi yarattı Yasemin... Sevgili Beren Saat bu kadar profesyonel bir dizide bizler nasıl "profesyonel" bir seyirci olmaya çalışıyorsak lütfen siz de profesyonel bir oyucu gibi davranın ve eğer bir sorununuz varsa bunu rica ediyoruz diziye yansıtmayın(!) Başka mantıklı bir neden aklıma gelmiyor çünkü... ve artık Yasemin'i seyretmek benim için ızdırap oluyor...
En zevkle izlediğim sahneler...
Umarım Kıbrısçık sahnelerini bitirmez senaristler... çünkü iki bölümdür Ahmet'in İstanbul'a gelmesi yolunda konuşmalar geçmeye başladı... oysaki bu dizinin en güzel sahneleri ve Ahmet'e yakışan en güzel sahneler Kıbrısçık sahneleri hele de Ayla ile sohbet ederek dolaşmalarına bayılıyorum... daha çok sohbet etsin bu iki çift... hem çok güzel şeyler konuşuyorlar hem de bir tarafta aşk bir tarafta mantık şeklinde doğmaya başlayan birliktelik çok güzel bence... Ayla-Ahmet uyumu gerçekten çok iyi bence ben bunu aslında Nergiz-Cansel oyunculuk uyumuna bağlıyorum... aynı oyunculuk uyumunu Ayda Aksel-Cansel'de de aldım her zaman... bu oyuncuların sahnelerini büyük bir zevkle izliyorum... hele üçü bir arada olunca dizinin ağırlığını hissediyorum resmen... Ayla Ahmet'i çok olumlu yönde değiştirdi bence umarım evlendiklerinde de bu fazla değişmez... bazı kaprisleri olabilir belki Ayla'nın ama ağırlıklı olarak mutluluk göreceğimden eminim... Şimdiden teşekkürler Ayla'vyu...
22. bölümü dört gözle bekliyorum...
&sedef&özcan& 23-04-07, 11:31 HERKESİN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR!!!
:happy0064 :cheer: :)
&sedef&özcan& 23-04-07, 11:33 ARKADAŞLAR SİZDEN Bİ RİCAM OLUCAK "DALGA KIRAN" ADLI ŞARKIYI DUYDUĞUM GÜNDEN BERİ ARRIYORUM AMA BULAMADIM,LÜTFEN BİRİSİ BANA BU KONUDA YARDIM ETSİNN:img-wink:
dizinin bütün müzikleri sitesinde var canım.:img-wink:
bahar abla ne güzel yazmışsın öyle.bazıları umarım bunlardan bir şeyler çıkarır.:icon_whis sonuna kadar arkandayım. :good:
Yumdum gözlerimi
Karanlıkta sivim sen varsın
Karanlıkta sırtüstü yatıyorsun
Karanlıkta bir altın üçgendir alnın ve bileklerin
Yumulu göz kapaklarımın içindesin sevdiceğim
Yumulu göz kapaklarımın içinde şarkılar
Şimdi orda herşey sivim seninle başlıyor
Şimdi orda hiçbir şey yok senden önceme ait
Ve sana ait olmayan
bahar abla maşallah ne kadar uzun yorum yapmışsın...
necdet konusunda söylediklerine ben de katılıyorum..
bi de rızaydı sanırım-necdet nasıl da çözdün işi dedi ya..
gerçekten rahatsız oldum...
necdet bakmasa ışık bakmıycak mıydı sanki kendi çektiği fotolara...:hıh
şevketi ayla konusunda destekliyorum ben amaa:img-blush
ben izleyiciyi etkileme yönünden düşünmüyorum onun tavrını...
ha ama daha önceden belli etseydi..
birden nerden çıktı bu kapalı kutu fikri diyorsan haklısın:img-yes:
ben yaseminle ahmeti destekliyorum hala..
ama sadece diziye öyle başladığım için...
trende karşılaştıkları sahnede bile ben hiç bir şey hissedemedim berenin oyunculuğundan...
ama sorun ondaysa yönetmen bari konuştursun onu...
düşüncelerini hareketlerinden anlayamıyoruz işteee...
onlar görmüyorlar mı bu durumuuu anlamıyorumm:img-cool2
sinemm kuzum anlamakta zorlanıyorum sivime duygularını..
bu ne sevgi ahhh..diyorum sağaa:img-wink:
bana taş attın sanki ya neysee..
ben de aamet den yasemine şarkı yazarım o zaman:
Papatya gibisin beyaz ve ince
Eziliyor kalbim seni görünce
Ismin dudaklarımı yakıyor neden
Nedir bu çektiğim senin elinden..
diniz hep deniz ve mehtabı söölüyor yaa..
ahmet de bunu söyleseee:img-blush
ziraa çok uyuyor onlara:img-yes:
valla ben de bilmiyorum bu ne sevgidir? :img-in_lo
hep sen mi taş atacaksın?:icon_whis
Kalbimde sivimden bugün izler var
Her siyah saatım bu izle erir
Ruhumu geçmişin hicranı sarar
Doğanlar ölür ölen dirilir
Anladım sivimmiş mazinin adı
Yıllara karışan her şey ses verir
Hasretle doludur geçmişin yadı
sivimin elemi bile tatlıdır.
:img-heh: :img-heh:
kendini kaybettin sen kanımca:icon_whis
geri verin kerimanın kıyılara çarparak
herhangi bir makamda
bir şarkı söylediği..
nezahatın evden çıkmadığı
akasya kokulu sabahlarımı
geri verin arnavut kaldırımlı
bristol oteli yollarında
yaseminin saçlarında
gönlümün tango yaptığı
yasemin kokulu sabahlarımı
geri verin zamanıın geçmek bilmediği
yaseminle ahmetsizliğin bir yük gibi geldiği
akasya kokulu büyükada sabahlarından
hiç olmazsa birinii:)
yeni türkünün akasya kokulu sabahhhlarından uyarladım..
duygulandım şimdi yaa:icon_sorr
son kısım benden..
2.si ahmetten
1.si rızadan geliyooo:icon_whis
bir_adı_yok 23-04-07, 12:27 yahu iki gündür döktürüyosunuz, bari bende ahmet'ten yasemin'e bi ibrahim tatlıses harikası! gönderim.
yeşil gözlere kandım
benim olacak sandım
meğer necdet'e kısmetmiş,
yazık, benim olacak sandım.
yasemin yasemin yasemin
esracım(esraydı dimi adınn)
hakketen şaheser..:img-hyste
ben hep ahmetin ağzından düşünüyorumm..
o söylerken gibi yaniii:img-hyste :img-hyste
ya bu sefer niye böyle oldu kii...
daha pazar gününden konuşacak bişi kalmadı mıııı:icon_sorr
ben artık ahmeti daha çok görmek istiyorum...
bi de mümkünse sadece görünmesin..
üzerinde düşünülecek tartışılacak bişiler yapsınn arrrtık...
yeteeeerr-yeter artık bu çileler..
bu ahmet bu yaseminlen yavaş yavaş çürüyorum..
şebo taş atıp duruyoooo...
cevap vereee-mii-yoo-rum...
necdet süpermen oluyooo...
aylaa diklenip duruuu-yooo..
bişi yapaaa-mııı-yoo-ruum...:icon_sorr
(abüzer kadayıf tan:img-wink: )
sinemm...sadece sözleri uysun diye söyledim o sözleri de...
ööle olduğundan değil yaniiii:hıh)
Yav deli olaciiiiim! Gene haber çıkmış!:hıh
Okan'dan soğutucular beniiii:hıh
:hıh :hıh
ben de sinir oldum mirveee...
aynı gazete aynı haberi yapıyooo..
yeni haber mi deyüü bakıyorumm..
yine o haberr:img-cool2
artık kim görürse..eklemesin bu haberi tekrar tekrar yaa:img-polic :icon_whis
Saçlarımı yoliciiiim bebişim ya:img-pilot
Yok artık bu kadar da olmaz:hıh
Hem Okan o amaçla yapmaz öyle birşey:hıh
Hayatta yapmaz yani:hıh
bir_adı_yok 23-04-07, 12:52 esracım(esraydı dimi adınn)
hakketen şaheser..:img-hyste
ben hep ahmetin ağzından düşünüyorumm..
o söylerken gibi yaniii:img-hyste :img-hyste
ya bu sefer niye böyle oldu kii...
daha pazar gününden konuşacak bişi kalmadı mıııı:icon_sorr
ben artık ahmeti daha çok görmek istiyorum...
bi de mümkünse sadece görünmesin..
üzerinde düşünülecek tartışılacak bişiler yapsınn arrrtık...
yeteeeerr-yeter artık bu çileler..
bu ahmet bu yaseminlen yavaş yavaş çürüyorum..
şebo taş atıp duruyoooo...
cevap vereee-mii-yoo-rum...
necdet süpermen oluyooo...
aylaa diklenip duruuu-yooo..
bişi yapaaa-mııı-yoo-ruum...:icon_sorr
(abüzer kadayıf tan:img-wink: )
sinemm...sadece sözleri uysun diye söyledim o sözleri de...
ööle olduğundan değil yaniiii:hıh)
evet ayşe'cim adım esra.
hakkaten ya niye konuşucak bi konu yok.
bizde derdimizi şiirlerle dile getiriyoruz napalım.
.....
bu bölüm ahmet'in bölümü olcak inş.
çünki önemli bi karara imza atıcak.
umarım öyle olur yani.
ahmet'in karar aşaması, aileye evlilik haberini bildirme, söz, nişan, düğün:img-hyste
içinde ahmet olması gereken sahneler.
gösterirlerse tabii.
cansel de yapmaazz:hıh
hem de niye tekrar tekrar aynı haber çıkıyyy dimi ama...
bu magazin servislerini kapatmak lazım haa:hıh
ama yok bu ülkede ööle olmaz..
kapana kapana nokta dergisi kapanır...
verilen reklamlar çekilip parasız bırakılarak hem dee:img-cool2
ayy nerden nereye geldimmm:icon_whis
neysee...
bi daha öyle haberleri kimse eklemesin lüffftenn:hıh
Bence de eklemeyin lütfen:hıh
Ayşiiii Cansel yapar mı didik kız:hıh
Ama burda Okan kötü adam rolünde farkındaysan:hıh
Okan sevgili çalmaz bikerem:hıh
Cansel de çalmaz zati ihtiyacı yokki onun:img-in_lo :img-blush
evet ayşe'cim adım esra.
hakkaten ya niye konuşucak bi konu yok.
bizde derdimizi şiirlerle dile getiriyoruz napalım.
.....
bu bölüm ahmet'in bölümü olcak inş.
çünki önemli bi karara imza atıcak.
umarım öyle olur yani.
ahmet'in karar aşaması, aileye evlilik haberini bildirme, söz, nişan, düğün:img-hyste
içinde ahmet olması gereken sahneler.
gösterirlerse tabii.
düğünden önce berbere de gider dimiii:img-hyste
o kestirmek istemez saçını ama..
biz berbere para verip fısıldarsak iiice kısalt diye yapar bişiler kanımca....:img-hyste :img-hyste
ben küçükken annem hep öyle yapardııı..
kuaförle konuşur-bana kesmicez diyip kısacık kestirirdi saçımıı:icon_sorr :img-in_lo
bence de ihtiyacı yokk...:img-blush
ama sadece okan dimişsiiin...
canseli de başta ööle bişi için suçlamışlarr:hıh
niise ...zaten neciiiiidettini sevmiyorum..
bi de okana öyle laflar edip soğutmasınlar beniii:hıh
t-o-r-t-u-r-a 23-04-07, 12:59 düğünden önce berbere de gider dimiii:img-hyste
o kestirmek istemez saçını ama..
biz berbere para verip fısıldarsak iiice kısalt diye yapar bişiler kanımca....:img-hyste :img-hyste
ben küçükken annem hep öyle yapardııı..
kuaförle konuşur-bana kesmicez diyip kısacık kestirirdi saçımıı:icon_sorr :img-in_lo
yazık olmuş saçlarına kanka anam yok o kestirmez saçlarını o karışık saçlarla gider gelir kendi dügünü değilmiş gibi
bir_adı_yok 23-04-07, 12:59 ömrümde böyle haberlere pirim vermemişimdir.
zaten yapılan haberde bi mantık yok.
niye böyle boş haberler veriyolar anlamıyorum.
bu haberlere inananlar olabilir ve buda sanatçının kalitesini düşürüyo bana göre.
kankam.. hoşgeldinn:img-hi:
ben sonradan uzattım ama:)
banene ahmetin saçları kısalsın birazz..
düğün için hazırlık yapmasını ben de istemiyorum..
ama orda da bi ayar virmezlerse ahmete...
bağlamak zorunda kalacaz saçlarınııı:icon_whis
yarım bağlarız süper olurrr:img-hyste
Bence de ya yalan haber ya da doğru fark etmez ne bu böyle?
Ayşe yav orda Begüm demişler Begüm gönlünü Cansel'e kaptırdı felan...
Amaaaan zaten aptal aptal haberler...
:hıh
Bağa ne artık istemiyoruz böyle haber:img-blush
ömrümde böyle haberlere pirim vermemişimdir.
zaten yapılan haberde bi mantık yok.
niye böyle boş haberler veriyolar anlamıyorum.
bu haberlere inananlar olabilir ve buda sanatçının kalitesini düşürüyo bana göre.
başlarda ben de inanmıyorum..
ama bu kadar üst üste gelince huzursuz oluyo insann:icon_whis
bir_adı_yok 23-04-07, 13:04 şuna eminimki belkide ahmet bu güne kadar gördüğümüz en pençat damat olucak.
saçlar biyandan, hayatının aşkıyla evlenmek!!! biyandan.
şimdi yasemin'e gelinlik giydirmediler ya
ahmet'ede damat tıraşı yaptırtmazlar bu senaristler.
Bence de ya yalan haber ya da doğru fark etmez ne bu böyle?
Ayşe yav orda Begüm demişler Begüm gönlünü Cansel'e kaptırdı felan...
Amaaaan zaten aptal aptal haberler...
:hıh
Bağa ne artık istemiyoruz böyle haber:img-blush
mirrvee..sivim gibi halamız olsaa..
dergi açar rakip olurduk onlara dimi kuzuuumm:img-hyste
hmm yaseminin gelinliğe karşııı--ahmetin sakall:icon_whis
olabilirrr..her şey beklenir artık...
ama onda rıza hapisteydi..
ahmetin ööle bi durumu yokki..
ayla da giyer gelinliği artıkkk:icon_sorr
ahmede kına da yakarlar mıııı:icon_whis
şuna eminimki belkide ahmet bu güne kadar gördüğümüz en pençat damat olucak.
saçlar biyandan, hayatının aşkıyla evlenmek!!! biyandan.
şimdi yasemin'e gelinlik giydirmediler ya
ahmet'ede damat tıraşı yaptırtmazlar bu senaristler.
selam esracigim,mervem ve diger arkadaslar,kardesler
yine haberler cikmis valla inanmayin,takmayin kafaniza yalandir asparas haberdir yine:icon_whis :icon_whis
esracigim amed(incire) damatlik yakisir be tatlim
hem biz pencat damati toparlamasini biliriz forumcak:img-cool2 :img-cool2
aman yaso domatesi gelinlik giyse ne olurduki sanki(hamile hamile gelinlik giyilmez ugursuzluktur diye dusunmustur senaristimiz):img-hyste :img-hyste
valla amed trasta olacak(eli mahkum)
hem ayla gibi bir kizla evleniyi kusum ya(yaso domatesinden iyidir demi):img-wink: :img-wink:
saygilarimla
Şeboist ne diyeyim yine iş başındasın. Yağlı kurşunlara gelesin de hatırlanın sonunda ne olacağı göremiyesin. Bu arada yeni müzikler dizide kendini göstermeye başladı. Dalgakıranı yeni yorumcuyla yakında dinlersiniz mükemmel yorumladı. Gündoğduyu yine plevne marşını yorumlayanlar yorumlandı. Baharcanı uyarmıştım taksime gelip de yaşananları görsün diye ama geç kalmış. Ben de zaten 10 dakika kalabildim zamanım hiç yoktu. Yoksa çok güzel olurdu gerçek 1 mayısçılarla denizin sahnesini yan yana izlemek. Ama sağolsun bir adı yok arkadaşımın sayesinde izledim. Çok sağolsun....
bir_adı_yok 23-04-07, 13:11 hmm yaseminin gelinliğe karşııı--ahmetin sakall:icon_whis
ahmet'inde kendince sıkıntıları:img-in_lo var ama malumumuz.
onun iiçün pek keyifli ve şık olacağı kanaatıinde değilim.
ayla gelinlik tabiki giyer
annesi elleriyle gelinlik diker kızına.
hmm yaseminin gelinliğe karşııı--ahmetin sakall:icon_whis
aysecigim
yaso hamileydi(o yuzden giymemistir gelinlik,malum ailelerini kandirdilar ya bir yandanda)
yok tatlim ya amed dugunde tabiki tras olacak
ayla kizimiz gelin oluyor(sevdicegine kavusuyor,tabili gelinlik giyer)domatese inat giysin :img-wink: :img-wink:
amede kinami?
benim bildigim geline kina yakilir,damata kinami yakiliyor(oyyy daha neler duyacam):img-hyste :img-hyste :img-hyste
kinali damat amed:img-hyste :img-hyste
siz cok yasayin emi koptum gulmekten:img-hyste :img-hyste
saygilarimla
bir_adı_yok 23-04-07, 13:16 vuslat ablacım hoşgeldin.....
ahmet'e damatlık tabiki yakışırda malum kendine bakmıyo bu aralar.
yoksa ayla onu kendi elleriyle mi tıraş eder, saçını düzene sokar, güzel güzel giydirir, ellerini kıremler, misgibi kokular sürer ve koluna takar mı?
alisercan abi çok sevindim yeni müzikler geleceği içiiinn:happy0064
esracım umarım keyifli olmaz ahmet...:icon_sorr
yasemin üzülsün tamam daa...
ahmet de öyle güler oynarsa olmaz amaa...
vuslat abla niye olmasınnn:)
kına gecesi geline mi yapılıyo sadece:hıh
ona da yakılırrr..
bi de kınalı elleriyle zeybek oynarsaaa:img-hyste :img-hyste
çokk kızarımmmm:img-cool2 :img-cool2
vuslat ablacım hoşgeldin.....
yoksa ayla onu kendi elleriyle mi tıraş eder, saçını düzene sokar, güzel güzel giydirir, ellerini kıremler, misgibi kokular sürer ve koluna takar mı?
hos bulduk esracigim
amed su anda malum bunalim takiliyor:icon_sorr :icon_sorr
ama yakindir bunalimi atlatmasi,tabi ayla kizimizi bosuna bagrimiza basmadik demi:img-in_lo
ayla yeterki amedden olumlu cevap alsin sevdicegine kavussun ayla amedi kus sutuyle bile besler
kaldiki tras,sac duzeltme,giyim kusam onlari ayla ayarlar(insallah bu hafta amed ok desin aylaya)yaso domatesinede haber insallah cabucak ucarda(evleniyorlar diye)oda kendini sevda tepesinde solugu alir,ben alamadim,eller aldi diyip ativeririr:img-hyste kendini asagiya(onlar sag bizde selamet):img-hyste :img-hyste
saygilarimla
bir_adı_yok 23-04-07, 13:23 yasemin gelin olurken halet-i ruhiyesini pek yansıtamadı (gerçi nezaman yansıttıki)
ama ahmet iyi yansıtır diye düşünüyorum.
içinde ne fırtınalar koptuğunu anlarız yani.
.....
kına erkeklere, askere giderken yakılmazmıydı yahu.hani vatanına kurban olsun diye.
yoksa evlenirkendemi yakılıyo...karısına kurban olsun diye.:img-hyste
Baharcan'cım yine yeniden en güzel yorumlarını yapmışsın.Hemen hemen hepsine katılıyorum.
[QUOTE=bahar_can;3065230]En beğendiğim ve sevindiğim 1. Sahne...
[B]Diğer bir toplumsal olay da tam hatırlayamıyorum ama ya İlhan Selçuk ya Toktamış Ateş ya da Aziz Nesin'in dövülmesine gönderme yapan Mehmet'in dövülmesi... bu olay, sağcıların kötü gösteriliyor diye eleştirilecektir bazı arkadaşlar tarafından[/B[B]] yine ama bunlar yaşanmış olaylar ve bu olaylar es geçilecek olaylar değil... özel yaşama ilişkin bazı şeyler es geçilebilir, geçilmelidir de ki bu 60'lı dönemlerde yapıldı... ama toplumsal olaylarda asla olmamalı çünkü resmen tarihi çarpıtmak anlamına gelir... çünkü zaten yanlış mantıklardan dolayı ülkeye bir türlü gelemeyen demokrasiyi anlatan bir dizide, demokrasiyi baltalayan en önemli olaylara yer vermesi kadar doğal hiçbir şey olamaz... hele hele de bir aydının, bir gazetecinin kaçırılarak dövülmesi, gösteride coplanan öğrencilerden çok daha derin anlam ifade eder; kaleme karşılık şiddet... Tabi bu sahnede en dikkatimi çeken kısım kaçırma eyleminden sonra yapılan telefon konuşmasında ahizenin bir ucunda karşı tarafa gösterlen saygı biçimiydi... hazrol vaziyesine geçilmesi ve "evet efendim"li konuşma ister istemez sıradan bir sağ görüşlü grubundan çok daha "derin" bir organizeyi aklıma getirdi... bakalım altından gerçekten ne çıkacak...
Sanırım o dövülen gazeteci Çetin Altan'dı (1965 seçimlerinde meclise girdikten sonra )hatta bu yüzden gözünün birini kaybettiği yazıyor.
En mantıksız ve abartılı sahne 2
Artık en kahraman Rıdvan değil artık...En Kahraman NECDET!
Necdetle ilgili yorumlarında "yerden göğe"kadar haklısın,bütün olusuzlukların altından kalkan her şeyi bilen herkesin imdadına yetişen bir karekter halinde...
En şaşırdığım ve en çok sevindiğim 2. Sahne...
Tüm kaprislerine, hırsına, kıskançlıklarına rağmen Ayla karakterini ben hep sevdim... son bölümde iki bölümde ise bu sevgim katlandı... çünkü diziye çok güçlü bir soluk getirdi Ayla... katı tavırlarına rağmen, inançlı, kararlı, disiplinli ve inandığını yapan biri olması seyircide ister istemez güven duyduğu bir karaktere yönelme yaratıyor... Ayla karakteri benim gözümde birçok şeyi kararlıca ve inançla çok rahat çözebilecek biri... savunduğu şeyler yanlış dahi olsa tavrındaki netlik karşıdaki kişiyi kendine getiren cinsten... bu yüzden Ayla bu dizide çok önemli bir karakter benim için...
Ayla artık çok önemli bir sırrı biliyor. Seneristller onun öğrenmesine izin verdilerse, bazı sorumluluklar yükleyeceker heralde... Ahmet bunu Ayla'dan öğrenebilir.Yinede gizemli bir tarafı var hissi uyandırıyor insanda...
[QUOTE=spdr;3066665]alisercan abi çok sevindim yeni müzikler geleceği içiiinn
esracım umarım keyifli olmaz ahmet...:icon_sorr
yasemin üzülsün tamam daa...
ahmet de öyle güler oynarsa olmaz amaa...
vuslat abla niye olmasınnn:)
kına gecesi geline mi yapılıyo sadece:hıh
ona da yakılırrr..
bi de kınalı elleriyle zeybek oynarsaaa:img-hyste :img-hyste
çokk kızarım
ali sercan kardes demekki dalga kirani baska birisi seslendirdi(malum gurbette yasadigim icin cd yi bulmak zor olacak:icon_sorr :icon_sorr )ama su anda soyleyende E. G. gercekten super soyluyor:good: :good:
aysecigim benim bildigim erkeklerde kina gecesi niyetinde eglence duzenlenir, eglenirler icki icerler bekarliga veda eglencesi mahiyetindedir,ama kina yakilmaz ki(ben sadece sunnet olacak cocuga kina gecesi kina yakilir diye biliyorumda) yok kinali falan amede yakismaz karizma cizilir:img-cool2
zeybek oynamasina sevinirim,ama elleri kinali kinali oyyy sinemm kos muko kosss imdat yangin var diye bagiracagim simdi:icon_sorr :icon_sorr
saygilarimla
yasemin gelin olurken halet-i ruhiyesini pek yansıtamadı (gerçi nezaman yansıttıki)
ama ahmet iyi yansıtır diye düşünüyorum.
içinde ne fırtınalar koptuğunu anlarız yani.
.....
kına erkeklere, askere giderken yakılmazmıydı yahu.hani vatanına kurban olsun diye.
yoksa evlenirkendemi yakılıyo...karısına kurban olsun diye.:img-hyste
esracigim
aman yasonun kendinden ne hayir gordukki dugununden hayir gorelim kimseye hayri dokunmaz onun (onu anca sevda tepesi paklar zaten):icon_whis
bencede amed iyi yansitir:img-cool2
oyyy daha neler duyacagim yasim 35 olacak erkeklere askere giderken kinami yakiyorlar(valla ben gurbet ellerinde pek gariban kalmisim yahu):icon_sorr
en son sozune koptum resmen gulmekten karisina kurban olsun diyemi:img-hyste :img-hyste
saygilarimla
:icon_sorr vuslat abla niye onları çağırıyosuunn:icon_sorr
tamam yakmasın ahmet eline kına falan daa...:hıh
valla burda yakarlarr:hıh
ne biliyosam onu söyledim ben:hıh
onlar gelmesin ben gideyim vuslat ablaa....:icon_sorr
:icon_sorr vuslat abla niye onları çağırıyosuunn:icon_sorr
tamam yakmasın ahmet eline kına falan daa...:hıh
valla burda yakarlarr:hıh
ne biliyosam onu söyledim ben:hıh
onlar gelmesin ben gideyim vuslat ablaa....:icon_sorr
aysecigim tatlim
demek sizin oralarda damatin eline kina yakiliyor(olabilir valla ilk defa duydumda o yuzden sasirdim canim ya):icon_sorr
sen bildigini yazmissin tatlim,ama ben inanki ilk defa duydum:img-yes:
yok canim yalnis anlama ben sadece oylesine kizlara seslendim,gelin buraya toplanin diye:img-wink: :img-wink: konuya el atalim diye
hem amed damat oliiii
simdi kizlara sormadan is yapmayalim,sonra bizi sevda tepesinden ativerirler mazallah:img-wink: :img-wink:
bir_adı_yok 23-04-07, 13:41 oyyy daha neler duyacagim yasim 35 olacak erkeklere askere giderken kinami yakiyorlar(valla ben gurbet ellerinde pek gariban kalmisim yahu):icon_sorr
en son sozune koptum resmen gulmekten karisina kurban olsun diyemi:img-hyste :img-hyste
saygilarimla
yav aslında öyleymişte.
şimdilerde kalktı sayılır bu adetler.
ben çevremde ne evlenirken, ne de askere giderken kına yakan görmedim.
ama eskilerden anlatılanlardan duydum, varmış.
şimdi bırak erkekleri, kızlarda kına yakmıyor gecelerinde,
ben biliyorum bi kaç arkadaşımdan.
........
ahmete gelince saçlarına biraz düzen versin yeter.
kına mına yakmasın istemiyoz.
bide (yaz geldi zaten de) şu meşhur paltosunu giymesin daha.
şöyle ev içindede polat alemdar gibi tam takım gezmesse olur biter.
ahmetin paltosuna ben de sinir oluyoruuumm:img-cool2
incecik adam kaba saba görünüyo onu giyincee:img-yes:
saçlarını kestirmezse..tarkan gibi dikerizzz...
çeşit olurrr:img-hyste :img-hyste
di mi yaaw sankı adam kutuk gıbı duruyor halbukı normalde cok daha naıf bı yapısı war ama orada adam kutuk gıbı duruyyıııııı
niill..yıvrumm..
sizden çok var mı diyosun yaanii:hıh
sen bağa bi ara örümcek ayşe dediydin zaten...
unuttum sanma:hıh
denizle memedin resimleri mi burktu seni yııvrum....
burkulma hiç..
son bölüme kadar pek göremiyoduk ikisinin samimiyet direcesini....
iyi oldu buuu:good:
hem beraber durunca(yanyana) dinizin naaader kocaman durduğunu da görme fırsatım oldu bu sayedee:icon_whis
yook canım sadece ayşa ismi çok mesela benim ikinci adımda ayşe:D
evt bence bu görüntüler ii oldu ikisi için...
bide o sahnelerden evvel traş muhabbeti olmuştu: bak iyiki seninki kız oldu benimki gibi herşeyinle paylaşmak zorunda kalmıcaksın gibi bişi demişti...
ahh neyse.......
hüseyin abi evet yine iş başındayım.sen fişekledin beni ne yapayım?:icon_whis
ayşe bakıyorum yine laf atmışsın bana.:icon_whis
vuslatım çileğim vişnem burda olduğuna sevindim.halay çekeceğiz değil mi? :)
saygılarımla :img-pilot
:img-yes: arkadaşlar bilmem bu konuyu bu başlıkdamı söylemek gerekir ama söyliyeceğim şu ki sağcılar bu bölümde gerçekten çok kötü gösterildi millete gerçekler yansıtılmadı diye düşünüyorum gerçekler bunlar değil başından beri hatırla sevgili dizisini izliyorum ve en hoşlanmadığım haz duymadığım bir bölümdü sağcıları kaba saba insanlar olarak gösterdiler hoş değildi böyle giderse bence bu konu da büyük tepki toplar......
hüseyin abi evet yine iş başındayım.sen fişekledin beni ne yapayım?:icon_whis
ayşe bakıyorum yine laf atmışsın bana.:icon_whis
vuslatım çileğim vişnem burda olduğuna sevindim.halay çekeceğiz değil mi? :)
saygılarımla :img-pilot
sinemimm yavrimm
cilegim,visnem burdayim tatlim
halay cekecegiz tabiki,hemde forumcak hem amed evleniyor demi sonucta
halayda cekeriz,ciftellide oynariz:bella :bella
saygilarimla:img-pilot :img-pilot
sağcıların bazılarını o şekilde gösterdiler arkadaşım.hatırlarsan yaşar bunun yanlış olduğunu arkadaşlarına söyledi ve onları uyardı.bundan sonra da yapmazlar herhalde.:icon_whis
vuslatım çileğim vişnem sen hazırlıklara başla o zaman.bizi çok güzel günler bekliyor.:happy0064
vuslat abla nerelerdeisn yaf?
off benimde demin bağlantı koptu sinir oldum :hıh
halay çekmesini biliyorum ben yani hani şu klasik olanını biliyorum aranızda acemilik yapmam yani:D:D
buarada alisercan abi haber için çok teşekkürler...
(..)Baharcanı uyarmıştım taksime gelip de yaşananları görsün diye ama geç kalmış. Ben de zaten 10 dakika kalabildim zamanım hiç yoktu. Yoksa çok güzel olurdu gerçek 1 mayısçılarla denizin sahnesini yan yana izlemek. Ama sağolsun bir adı yok arkadaşımın sayesinde izledim. Çok sağolsun....
Keşke birazcık daha ayrıntı verseydin çok rahat gelirdim... ama sen Taksim'de çekim var deyince pek cazip gelmedi açıkçası :bilmim neyse şunun şurasında gerçek 1 Mayıs'a ne kaldı ki :icon_whis hem o da Taksim'de olacak... gerçi henüz resmi izin çıkmadı ama... sanırım DİSK ve diğer katılımcı sivil örgütler zorlayacak... belki (:img-polic ) saldıra bilir... böylece Taksim bir taraftan dizi gösterilerine bir taraftan gerçek gösterilere sahne olarak tarihteki yerini iyice sağlamlaştırmış olur :img-hyste
vuslat abla nerelerdeisn yaf?
off benimde demin bağlantı koptu sinir oldum :hıh
halay çekmesini biliyorum ben yani hani şu klasik olanını biliyorum aranızda acemilik yapmam yani:D:D
buarada alisercan abi haber için çok teşekkürler...
nilim kusum aynen baglantilarda sorun var,bir gidii
bi geliii benide delu ettu:icon_sorr :icon_sorr
tatlim sen meraklanma halay isi kolay,ben size soz verdim amed aylayla evlensin tum forumdakiler ogretecegim diye(acemilik cekmezsin meraklanma sen):img-wink: :img-wink:
sinemimm yavrim ben hazirliklara baslayacamda once aylanin teklifini amed kabul etsin
gerisi zAten tereyagindan kil ceker gibi kolay:img-blush :img-blush :img-blush
saygilarimla
bahar can ablacım profilinden yazdığın mesajları okudum.bölüm yorumuyla ilgili yazdığın mesajı okudum yine döktürmüşsün..her noktasına katılıyorum..buraya yazmayacaktım ama senin mesajını görünce bir şeyler yazmak istedim..katıldığım birinci nokta ayla necdet olayı..dizide ikisinin de fonksiyonu aynı..esas kıza ve esas oğlana platonik olarak aşık olmak..ben başka bir fonksiyonlarını göremiyorum..ama nedense necdet muhteşem ayla kara yılan pozisyonunda..bize yansıtılan bu..neden böyle çok merak etmekteyim..aylanın kadın olması mı bunun sebebi..sevgili senaristlerin hepsi kadın üstelik..birisi onlara dizideki bütün kadınları yerin dibine sokulacak karakterlere dönüştürün falan mı diyor acaba..gerçekten necdetin bu her şeyi çözen anlayışlı hallerei itici gelmeye başladı ve gına getirdi..ayrıca ben aylanın da necdetten daha atak ve cesur bir karakter olduğunu düşünmeye başladım..sevdiği adamın karşısında her şeyi itiraf etti..necdetse sevdiği kızı öptü diye utandı sıkıldı odalara kapandı..korkak ve muhteşem arası bir karakter..bu ne kadar gerçekçi olabilir..
ayrıca rıza ve şevket arasındaki tartışma kadar gereksiz bir sahne olabilir..öyle bir durumda hala şevketn böyle konuşması çok saçmaydı..
ivet teklifi kabul etti mi gerisi gelir. :img-pilot
of nili görünce aklıma başka bişey geliiiy.:img-in_lo
hasta olunca iyice bi duygusal oldum.:sad53:
vuslat ablacım hoşgeldin.....
herkeze slm
zaten ahmeti bir tek ayla çeki düzen verir bundan sonra. eh malum bekar hayatı yasodan darbeler adamcağızı bu hale getirdi:img-cool2
slm vuslat abla düğün hazırlıklarına başlanmış gelirken hepimize şöyle şıkırtılı mendil getireyim halay için lazım olur:happy0064
bahar can ablacım profilinden yazdığın mesajları okudum.bölüm yorumuyla ilgili yazdığın mesajı okudum yine döktürmüşsün..her noktasına katılıyorum..buraya yazmayacaktım ama senin mesajını görünce bir şeyler yazmak istedim..katıldığım birinci nokta ayla necdet olayı..dizide ikisinin de fonksiyonu aynı..esas kıza ve esas oğlana platonik olarak aşık olmak..ben başka bir fonksiyonlarını göremiyorum..ama nedense necdet muhteşem ayla kara yılan pozisyonunda..bize yansıtılan bu..neden böyle çok merak etmekteyim..aylanın kadın olması mı bunun sebebi..sevgili senaristlerin hepsi kadın üstelik..birisi onlara dizideki bütün kadınları yerin dibine sokulacak karakterlere dönüştürün falan mı diyor acaba..gerçekten necdetin bu her şeyi çözen anlayışlı hallerei itici gelmeye başladı ve gına getirdi..ayrıca ben aylanın da necdetten daha atak ve cesur bir karakter olduğunu düşünmeye başladım..sevdiği adamın karşısında her şeyi itiraf etti..necdetse sevdiği kızı öptü diye utandı sıkıldı odalara kapandı..korkak ve muhteşem arası bir karakter..bu ne kadar gerçekçi olabilir..
ayrıca rıza ve şevket arasındaki tartışma kadar gereksiz bir sahne olabilir..öyle bir durumda hala şevketn böyle konuşması çok saçmaydı..
her kelimene şiddetle katılıyorum canım...aylayla necdet dizide aynı tip insanın farklı cinsiyetlerdeki hallerini canlandırıyorlar..dizide iki insanın arasına girmekten başka yaptıkları birşey yok..ve dediğin gibi necdet sürekli mükemmel olarak gösteriliyor..ben necdeti seviyorumm daha doğrusu acıyorum..yasemin gibi bi kıza aşık oldupu için..
rıza ve şevket olayına da katılıyorum..öyle bir durumda bile şevketin rızaya laf çarpması aşırı saçmaydı..o kadar zaman sonra rızanın karşısına çıkması bir yana birde haklı gibi hala rızanın çevresini sorguluyor..ne hakla!!!???
bu arada süünemm ablaa...sivim meemed aşkı kabarmış yine bebişim:img-blush ..ne ayak:img-polic
ben nicdeti de aylayı da sevmiyorum:hıh
o yüzden aylayı necdete göre kötü göstermelerini pek önemsemiyorumm:icon_whis
yine de necdet artık rahatsız ediyor yaa:img-yes:
ayladan bile o kadar rahatsız olmuyorum yaniii:img-yes:
bu aralar böyle ekonomik boy kankam.:img-in_lo
her şeyin suçlusu nil. :img-hyste
hemen ona attım.ama o da az değil hani.:img-yes:
dünden beri o görüntüleri izleyip duruyorum.:img-in_lo bitiiyy ben tekrar geri alıyorum.:img-blush
ben nicdeti de aylayı da sevmiyorum:hıh
o yüzden aylayı necdete göre kötü göstermelerini pek önemsemiyorumm:icon_whis
yine de necdet artık rahatsız ediyor yaa:img-yes:
ayladan bile o kadar rahatsız olmuyorum yaniii:img-yes:
necdet gerçekten öyle amaa sinir bozucu olmaya başladsı..bi insan bu kadar mı iyimser olur yaa...polyana mübarek:icon_whis sinirlerini aldırmış gibi dolaşiiyy ortalarda...
süünem ablaa...anliyiim seni...cansel abinin videolarını izlerkende bana öle oliiyy.:img-blush ..bi de dizi dışındakileri izleyince insan iyice kendinden geçiiy..onların hayatından bir parça çalmış gibi sanki:img-blush..içi bi hoş oliiy insanın:img-blush ...
ivet canselin de set arkası resimlerine bakıyorum.:img-blush
ama bu video beni çok tuhaf yaptı.:img-in_lo
feci şekilde beğendim.çok tatlılar ama...:img-in_lo
ivet canselin de set arkası resimlerine bakıyorum.:img-blush
ama bu video beni çok tuhaf yaptı.:img-in_lo
feci şekilde beğendim.çok tatlılar ama...:img-in_lo
sana bişeyler oliyy ablamm kanımca..
dünden beri çıkamadın komadan..ne ayak:img-icecr ..
kanımca çok yakıştırdığın için onları böyle birlikte ve yakın görünce dizi dışında sende etkiye tepki yaptı birazcıkın:img-polic
o kadar da olsun ama değil mi?:img-blush
ne de olsa ben delüyüm.:icon_whis
ah keşke bir tane daha olsa bu videodan.ne açgözlüyüm ben de.:img-pilot
muck:img-blush
ahh mehmeti nası döwdüler.. o sahnelerde bittim ben, yol kenarına bırakıldığında deniz artık görsün bulsun babasını diye koltukta zıpladığımı hatırlıyorum :) ayla da bi basladı susmak bilmedi.. ziyanın konusmalarından sonra we yasemini unutmak adına ahmet kabul edebilir hatta eder gibi gelio.. öyle olsun ki dizi uzasın hersey imkansız gibiyken sonradan kavussunlar seyirci memnun olsun (senaristlerin amacı bu) bilmiorum ama insallah kabul etmezz..!!
Evet ozencciğim haklısın Çetin Altan'dı dövülen gazeteci... Ayla gizemli bir tip çiziyor demişsin... sanırım içine kapanık olduğu için... ama bu gizemlilikle sakladığı daha doğrusu bastırdığı şeyler zaten ortada... Yasemin'in hem zengin oluşu ve hem de Ahmet'le ilişkisi onu kıskançlığa itiyordu... Tüm sırrı buydu aslında... onu da Yasemin'e iki kez gösterdiği tavırla -ki birincisi oldukça olumsuzdu bence- dışarı vurdu... şimdi Ahmet'ten sakladığı bir sır var... Yasemin'in gelişi ve çocuk...bakalım ne zaman söyleyecek daha doğrusu senaristlerin bu "iyiliği" Ayla'ya açıklattırmaları gerekir... Yasemin açıklarsa bu durumda Necdet, Yasemin'in açıklamasına veya açıklamamasına endeksli gibi göründüğü için suçlu Ayla olmuş olacak...
:img-yes: şindik bir arkideş demiş yasoya gelinlik giydirmediler diye..walla o zmaanlar gelinlik düğünlerde giyilirmiş.nikahta ise genelde beyaz döpiyez giyerlermiş. yani ben öyle biliyim.hatta yaseminin o sırada babası hapisteydi e kızın düğün yapıp ortada çayır çimen geze geze oooooooooooo ..diye göbek atacak hali yoktu diimi?yani ahmetle evlenseydi bile bence sadece nikah yapardı ve yine döpiyez giyerdi..
mesela bende çok eski fotolara bakıyorum da annemde nikahında döpiyez giymiş böyle şapka takmış bi tül sarkıyi şapkadan hani anladınız siz onu yasemininkine çok benziyidi..tam tarif edemedimgerçi..:img-hyste ama düğünde de gelinlik giymiş annem.öle işte.ha birde o zamanlar yine mini gelinlikker çok modaymış ..ben öyle bir kaç tane gelinlik gördüm eski fotolarda:img-yes: ay düşünsenize ayla mini gelinlik giyermiş .ay ne hoş olur.kıbrıscıkta köyde mini etekle bir o yana bir bu yana uçuşur artık.inekleri ziyaret eder:img-hyste :img-hyste aslıjda bende anlamam öyle gelinlik şu bu ..ne o ay?kabarık kabarık..ne bişi yiyosun ne içiyosun..kanıkmca benimde gelinliğim mini olur.e h tabi italyada evleneceğim içün..trend bişi lazım.ay tabi benimle italyada evlenecek kadar zengin bi koca bulmam lazım önce...:img-hyste sıraya girmişlerdide bekliyolardı |